GN Arnhem

18 maart 2015

GN Arnhem 18 maart 2015


Arnhem Handbal Cup: Grootste internationaal handbalevenement ooit

ARNHEM - Op zaterdag 4 en zondag 5 april verzorg Esca-handbal in samenwerking met stichting Euro-Sportring voor de 19e maal in successie het internationale toernooi om de Arnhem Handbal Cup 2015.

De Arnhem Handbal Cup is in de loop der jaren uitgegroeid tot top of the bill in het Europese programma van stichting Euro-Sportring. Circa 30.000 sporters bezochten tot nu toe het sportcentrum Valkenhuizen en velen kwamen meermaals terug.

De grote belangstelling dit jaar voor het Arnhemse toernooi zou de capaciteit van sportcentrum Valkenhuizen te boven gaan. Om geen aanvragers teleur te stellen is uitbreiding van de speelmogelijkheden gevonden op het Nationaal Sportcentrum Papendal.

                

Circa 1500 sporters in de leeftijds categorieën jeugd tot en met senioren, hun begeleiders, coaches en officials uit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Nederland melden zich vrijdag 3 april vanaf 15.00 uur in sportcentrum Valkenhuizen voor de check-in. Het internationale gezelschap wordt ondergebracht in het Beekdal College, het Arentheem College en hotels en recreatieparken in de regio. Een primeur dit jaar is de deelname van de British University Handballclub uit Dundee Schotland.

Vrijdag 3 april om 20.00 uur zal sportwethouder Gerrie Elfrink, voorafgegaan door de vlaggenparade, in sportcentrum Valkenhuizen het toernooi officieel openen. Aansluitend spelen de damesteams van E&A een demonstratiewedstrijd.

Op beide toernooidagen beginnen de poulewedstrijden op Valkenhuizen en op Papendal om 08.30 uur. Op zondag de finales op Valkenhuizen en op Papendal vanaf 15.30 uur.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Arnhem. Meer informatie staat op www.arnhem-cup.nl en wordt verstrekt door toernooidirecteur Jan Wensink, 026 3618975 of 06 55892977.

Koor All Friends viert twintigjarig bestaan met concert

ARNHEM - Koor All Friends uit Rijkerswoerd geeft op zaterdag 14 en zondag 15 maart in het Olympus College in Arnhem een concert: 'Fly with me'. Het Arnhemse koor neemt de gast mee op een muzikale vlucht met nummers uit verschillende landen. Swingende, vrolijke en romantische nummers van onder andere Adele, Michael Jackson, Queen en Amy Winehouse.

Marja Stoter is de bevlogen dirigent van dit swingende koor. De muzikale begeleiding komt van Piet Bron op de piano, Reyer Groenendijk op de gitaar, Xander van Veelen op de drum en Pieter Bron op de basgitaar. Astrid Radoes van theaterschool T'extpierement zorgde voor de regie.

Na het concert begint het koor aan een nieuw repertoire. "Heeft u zin om te zingen? U bent welkom op de open avond dinsdag 14 april. Meldt u zich wel even van te voren via koorallfriends@gmail.com aan of bel met Ingrid de Vries via (026) 2130100."

Meer informatie over kaartverkoop concert staat op www.koorallfriends.nl / koorallfriends@gmail.com. Prijs: 7,50 euro (kinderen tot tien jaar gratis).

Wekelijks inloopspreekuur voor vragen over lezen en schrijven

ARNHEM - Iedere donderdag is iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven, van harte welkom in het Taalhuis van de Bibliotheek Arnhem. Iedereen kan gewoon binnenlopen met vragen. Het Taalhuis is er voor anderstaligen én voor mensen die hier geboren en getogen zijn.

Eén op acht mensen in Arnhem is laaggeletterd, dat houdt in dat zij moeite hebben met de Nederlandse taal goed te lezen en schrijven. In Nederland is dit gemiddeld één op de negen. Daarom heeft de Bibliotheek Arnhem haar Taalhuis geopend. Het Taalhuis is voor iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven.

Vrijwilligers zetten zich in om mensen op een laagdrempelige manier te helpen.

Het spreekuur vindt plaats in de Bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Ruimtekoers Festival van start

ARNHEM - Onlangs was de pre-opening van Ruimtekoers Festival in Arnhem. Artistiek directeur Yosser Dekker opende het festival dat een maand lang met onder andere lezingen, exposities en feest, leegstand onder de aandacht brengt.

Verantwoordelijk wethouder Hans Giesing van gemeente Arnhem was aanwezig bij de opening en kan dit initiatief zeer waarderen: "Arnhem is een creatieve stad en bruist van de vernieuwende ideeën. Dit festival is daar een mooie illustratie van. Arnhem heeft de afgelopen tijd ruim 40.000 m2 leegstand ingevuld en hiermee landelijke interesse gewekt. Verschillende partijen uit het land komen naar Arnhem om te zien hoe wij omgaan met transformaties van leegstaand vastgoed." Vanaf morgen is het festival voor iedereen toegankelijk.

Ruimtekoers

Ruimtekoers is een initiatief van een netwerk van urban pioniers (Studio Halfvol) en presenteert van 14 maart t/m 11 april 2015 een divers festivalprogramma met Context (lezingen en debat), Playground (voorstellingen, feest en exposities) en Innovate (third place/het nieuwe zijn). Beschikbare ruimte wordt letterlijk uitgelicht met groene led-verlichting en projecties. Zodra het donker is gaat het groene licht aan en is voor iedereen te zien welke ruimten beschikbaar zijn voor nieuwe invullingen.

Nog zestien gebieden vrij voor Oranje Fonds Collecte

ARNHEM - Wie grijpt kans? Verenigingen en stichtingen krijgen extra geld voor hun activiteiten. Voor het eerst in de geschiedenis organiseert het Oranje Fonds een collecte in het hele land. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen en helpt hen zo extra geld te werven.

In Arnhem zijn nog zestien van de 27 collectegebieden vrij om te collecteren. De collecte is in de week van Koningsdag en organisaties kunnen zich er nog tot 31 maart voor inschrijven. Van het bedrag dat zij ophalen, krijgen ze zelf de helft. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte.

Meedoen aan de Oranje Fonds Collecte is gemakkelijk. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: "We zien dat stichtingen en verenigingen op zoek moeten naar nieuwe inkomsten. Meedoen met onze collecte is super gemakkelijk en levert áltijd geld op. Wij nemen de algehele coördinatie van de collecte op ons, want dat blijkt voor kleine organisaties vaak lastig en kostbaar. We hopen dat zo veel mogelijk organisaties deze kans grijpen om samen met ons extra geld op te halen. Zij kunnen zo instappen."

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Downtown Arnhem opent haar deuren aan de Jansbuitensingel 24

ARNHEM - Kunstbedrijf Arnhem heeft zich samen met CAL-XL aangesloten bij het Ruimtekoers Festival, onder de titel 'Downtown Arnhem'. Het festival, dat tussen 14 maart en 11 april plaatsvindt, stelt met een innovatief en creatief programma de leegstand in de Arnhemse binnenstad aan de kaak. Samen met enkele andere initiatieven heeft het team van Downtown Arnhem het bijzondere kantoorpand aan de Jansbuitensingel 24 betrokken.

De cultuurscouts van Kunstbedrijf Arnhem verzorgen daar een workshopprogramma gericht op de wijken, waar het thema 'gastvrijheid' als inspiratiebron dient voor nieuwe ideeën. De workshops worden voorafgegaan door een Stadsexpeditie. Ben je actief in de wijken en vind je het leuk deel te nemen aan een creatieve setting, kom dan langs. De workshops vinden plaats op de woensdag en donderdag in hetzelfde pand JBS 24. Data en tijden staan op www.ruimtekoers.nl.

Kunst als Waardemaker

Downtown Arnhem verzorgt daarnaast een prikkelende lezingenreeks. Landelijke sprekers als Tabo Goudswaard, Iris Schutten, Pieter Boot, Jan Brouwer, Jeroen Saris en het duo Françoise Braun en Ilse Evers geven ieder vanuit een verrassend perspectief een interactieve lezing rond het thema 'Kunst als Waardemaker'. Het publiek maakt actief deel uit en praat en ontwerpt mee.

Dineren met de sprekers op locatie

Voorafgaand aan deze lezingenreeks kan er telkens in het pand voor zeven euro gedineerd worden. De Wereldkeuken verzorgt de (deels vegetarische) diners. Reserveren kan via de website www.ruimtekoers.nl. Kijk onder 'Locatie Jansbuitensingel 24'. Er is plaats voor vijftig gasten. Welkom!

Cliënten van Stichting Philadelphia Zorg op straat! Ze delen gratis koekjes uit en...koffie erbij?

ARNHEM - Op 21 maart tussen 13:00 uur en 16:00 uur staan de cliënten van locatie 'De Gevel' van Stichting Philadelphia Zorg op straat. Zij delen koekjes uit om in contact te komen met mensen uit hun wijk. Dit gaan zij doen aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid.

De koekjes die zij uitdelen zijn bijna gratis, ze kosten enkel een glimlach. Koffie erbij? De cliënten van de locatie doen mee aan de speciale koekjesactie 'koffie erbij?'. Zij nodigen de mensen die wel een koekje lusten uit om koffie te komen drinken bij hun woonlocatie aan de Groningensingel 100. Iedereen is welkom. Weken van voorbereiding gingen eraan vooraf om straks samen met vrijwilligers en begeleiders de buurt in te gaan om de koekjes uit te delen.

Ontmoeten

Onze cliënten zijn trots op de locatie waar ze wonen. Door kennis te maken met buurtbewoners en ze uit te nodigen voor de koffie, willen ze contact maken met andere mensen. In de huidige samenleving wordt er van mensen met een lichte verstandelijke beperking verwacht volop mee te doen in de maatschappij en meer een beroep te doen op hun netwerk. Daarom is het is juist nu extra belangrijk om dit contact met de wijk te maken.

Trots op ons werk

Stichting Philadelphia Zorg doet mee aan de Week van Zorg en Welzijn omdat haar medewerkers trots zijn op het werk dat ze doen. En dat laten ze graag zien. Stichting Philadelphia Zorg kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. "Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Mocht u ervoor voelen en meer willen weten, loop dan op 21 maart tussen 13:00 en 16:00 uur even binnen voor een kopje koffie, en we vertellen u er graag alles over."

"Kom binnen! Kijk op onze website www.philadelphia.nl/weekzorgenwelzijn voor een overzicht van alle deelnemende locaties met hun openingstijden. Of ontmoet ons in de wijk."

Nieuw lente-programma (beeldend werken) bij Centrum Hartistiek

ARNHEM - Nieuw lente-programma (beeldend werken) bij Centrum Hartistiek in Arnhem-Zuid. Iedere woensdagmiddag in maart is er een open inloop met daarna een gratis proefles.

De inloop is van half twee tot half drie aan het Bodegravenplantsoen 36; tel. 026 3790772; www.hartistiek.nl.

Dancetour start weer seizoen in Arnhem

ARNHEM - Dancetour opent het festivalseizoen traditioneel in Arnhem. Met een ijzersterke line-up keert Dancetour op eerste paasdag 5 april terug naar de Stadsblokken. Op het programma staan Robin Riccio, Yellow Claw, Franky Rizardo, MOTi, Dannic en Showtek. Dancetour verwacht 15.000 bezoekers.

De Nederlandse DJ's overheersen de Dance-scene wereldwijd en toeren langs alle continenten. Toch hebben Showtek, MOTi en Yellow Claw een plekje vrij gemaakt voor Dancetour in Arnhem. Yellow Claw, laat voor het derde jaar op rij het publiek losgaan in Arnhem. De line-up vervolgt zich met Franky Rizardo, hij is zelf afkomstig uit Arnhem en speelt dus een thuiswedstrijd. Uiteindelijk sluiten de mannen van Showtek de avond af, ze eindigden in de DJ Mag van 2014 op nummer 11.

Dancetour Projects
Naast de evenementen zijn er Dancetour Projects. Eén van die projecten is de Dancetour DJ Clash, waarin dertig talenten uit Arnhem en de regio het tegen elkaar opnemen. Deze lokale talenten strijden uiteindelijk voor een workshop en de laatste plaats op Dancetour Arnhem. De finale van de Dancetour DJ Clash is in Loft Arnhem op 27 maart. Een ander project waaraan aandacht wordt geschonken is de Mixperience voor mensen met een beperking. Dancetour reist samen met DJ's langs verschillende zorginstellingen in Nederland om hier een workshop te geven.

Maatjes Regio Arnhem zoekt groepsmaatjes

ARNHEM - Groepsmaatjes: een nieuw aanbod binnen Maatjes Regio Arnhem! Als groepsmaatje gaat het om het organiseren en begeleiden van (twee) wekelijkse of maandelijkse groepsactiviteiten met een vaste groep deelnemers. Een groepsmaatje vindt het leuk om een klein clubje mensen te begeleiden bij activiteiten die zij leuk vinden om te doen. Het groepsmaatje is er voor kwetsbare burgers die behoefte hebben aan vriendschap, steun -en/of leuncontact.


In Maatjes Regio Arnhem bundelen Vriendendienst Op Stap, Buddyzorg Midden Gelderland, Activerend Bezoek en Mantelzorgondersteuning hun krachten. Alle vier zijn het maatjesprojecten voor kwetsbare mensen met verschillende achtergronden. Vrijwillige medewerkers worden gematcht met burgers die te maken hebben met langdurige psychische en/of lichamelijke problemen. Een coördinator begeleidt hen daarna op afstand.


Bij de maatjesgroepen kan men denken aan een cultuurgroep, spelletjesgroep, zwemgroep, terrasgroep of dinergroep. Bij de dinergroep komt bijvoorbeeld een vaste groep deelnemers één keer per maand samen om te eten. De vrijwilliger is initiatiefnemer. Het gaat om het bereiden van een eenvoudige maaltijd, waarbij sfeer en gezelligheid voorop staan. Dit kan bij de vrijwilliger of bij één van de deelnemers thuis zijn.

"Heeft u wat vrije tijd over en staat u stevig in uw schoenen, beschikt u over inlevingsvermogen, goede sociale vaardigheden en vindt u het leuk om een groep te begeleiden? Dan is groepsmaatje zijn vast iets voor u."


Nieuwe vrijwilligers krijgen een training en begeleiding vanuit Maatjes Regio Arnhem. In de loop van het jaar zijn er diverse themabijeenkomsten en mogelijkheden voor uitwisseling met andere vrijwilligers.
Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Manja Wielart: 026 3272266; mail: maatjes@swoa.nl en www.maatjesregioarnhem.nl.

Humanistisch Café en uitvaart

ARNHEM - Elke laatste zondag van de maand organiseert het Humanistisch Verbond Arnhem e.o. het Humanistisch Café. Hier kunt u op ongedwongen wijze kennismaken en van gedachten wisselen met leden van het Humanistisch Verbond. De cafés worden ingeleid door een spreker die aanzet tot een interessant gesprek of een boeiende discussie.

Het eerstvolgende Humanistisch Café is op zondagmiddag 29 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Brasserie Haarhuis, Stationsplein 1 in Arnhem. "Deze keer gaan we in gesprek met Hennie Stempher, vrijwilliger bij de Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding. Wie denkt er niet na over de vraag wat er tijdens zijn uitvaart gezegd zal worden? Doet de toespraak over jouw leven wel voldoende recht aan alle aspecten van je leven en wordt er een volledig beeld van je persoonlijkheid geschetst? Past dat toekomstige afscheid qua vorm en inhoud bij jouw leven? Om deze vragen te beantwoorden besluiten mensen steeds meer om niet uitsluitend de zakelijke kant van de uitvaart goed te regelen, maar ook de inhoudelijke kant. Zij laten een verslag over hun leven maken, dat de basis is voor een levensverhaal tijdens de uitvaartplechtigheid en geven hun wensen voor de vorm ervan aan. Een dergelijk gesprek bij leven geeft rust. Humanistische sprekers bij uitvaarten kunnen hierin veel betekenen."

Meer informatie staat op www.hv-arnhem.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Henk Visser, secretaris; 0316 264332; secretaris@hv-arnhem.nl.

Inloopspreekuur voor computer/-

internetvragen

ARNHEM - Iedere dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur is er in de Bibliotheek Arnhem een inloopspreekuur voor computer- en internetvragen.

Een vrijwilliger van Seniorweb zit klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van computer- en internetgebruik. Vragen over (technisch) niet goed werkende apparatuur vallen niet onder dit spreekuur. De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal belangstellenden.

Het spreekuur vindt plaats in de Bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

ARNHEM - Iedere dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur is er in de Bibliotheek Arnhem een inloopspreekuur voor computer- en internetvragen.

Een vrijwilliger van Seniorweb zit klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van computer- en internetgebruik. Vragen over (technisch) niet goed werkende apparatuur vallen niet onder dit spreekuur. De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal belangstellenden.

Het spreekuur vindt plaats in de Bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Lentewandeling met de boswachter over Warnsborn

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op woensdag 25 maart een lentewandeling door het parkbos van landgoed Warnsborn.

Onderweg is er aandacht voor de landschappelijke en geologische aspecten onderweg zoals de stuwwal, de beken en de ontluikende natuur in het parkbos. Wie weet welke bloemen er het eerst zijn? En zijn er nog andere vragen? De boswachter geeft graag antwoord!

Start: 14.00 uur bij de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257 in Arnhem. Duur: ca. drie uur. Kosten: 5,00 euro, kinderen vier tot en met twaalf jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Dick Wijnveldt, tel. 06 42475520.

Sprookjesopera op kasteel

DOORWERTH – De verveelde prinses, een muzikaal barok sprookje, zal op eerste paasdag, zondag 5 april, vertolkt worden door sopraan Marije van der Ende en pianiste Ella Kamerich. In de Ridderzaal van kasteel Doorwerth zal de stem van Marije prachtig klinken en zal de zaal het decor zijn voor het muzikale sprookje.

Marije en Ella starten hun tour langs de kastelen op Doorwerth en Cannenburch op respectievelijk eerste en tweede paasdag. Marije heeft al vaker, met succes, opgetreden op kasteel Doorwerth en is een graag geziene en gehoorde sopraan. Marije en Ella hebben elkaar leren kennen aan het conservatorium in Arnhem en speelden vanaf dat moment veel samen. Marije doet op dit moment haar master opleiding Opera in Essen, Duitsland. Ella start volgend schooljaar aan haar master Piano in Arnhem en combineert dat met een studie muziekwetenschappen in Utrecht.


Doorwerth: Zondag 5 april, Tijd: 17.00 – 18.00 uur. Kosten: 9,50 euro, kinderen tot en met twaalf jaar zeven euro; donateurs Geldersch Landschap en Kasteelen acht euro. Reserveren kan via Doorwerth@glk.nl of 026 3397406. Kasteel Doorwerth ligt aan de Fonteinallee 2b in Doorwerth.

Viering van De Zijp in Elisabethkapel

ARNHEM - De viering van maart in de Elisabethkapel gaat over ontmoeting en beloften.

Gaan door de nacht naar iemand toe. We horen het verhaal van Jacob die op de vlucht is en een ontmoeting heeft in de nacht. Een droom over een torenhoge trap neergezet op aarde die reikt tot aan de hemel. Een ontmoeting tussen het 'Heilige en het alledaagse'. Een verhaal over mens zijn, mens worden en mens blijven.

De viering is zondag 22 maart om 11.00 uur in de Elisabethkapel aan de Zwarteweg 25, in Arnhem. De overweging is van Ans Ponger. Het Zijpkoor onder leiding van Elin Meijnen verleent medewerking. Meer info staat op www.deZijp.nl.

Kaarten in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Zondag 29 maart verzorgt kaartclub De Pit een kaartmiddag in het Scoutinggebouw aan de Veerpolderstraat 128A in Arnhem-Zuid.

Begonnen wordt om 12.30 uur; de zaal is open vanaf 11.30 uur. Er is koppelkaarten jokeren, klaverjas individueel.

Zaterdag 4 april organiseert kaartclub De Hobbit een kaartmiddag in buurtcentrum De Hobbit aan de Zwanebloemlaan 2A in Arnhem-Zuid. Begonnen wordt om 12.30 uur; de zaal is open vanaf 12.30 uur.

Tevens is het kaarten bij kaartclub De Hobbit zaterdagmiddag 18 april in buurtcentrum De Hobbit, Zwanebloemlaan 2A in Arnhem-Zuid. Begonnen wordt om 12.30 uur; de zaal is open vanaf 12.30 uur.

Het tweede KWF benefietdiner

Foto: Stefan Ammerlaan photography

ARNHEM - Op woensdag 27 mei verzorgt stichting Events2Cancer in samenwerking met KWF Arnhem en Stadsvilla Sonsbeek het tweede KWF Benefietdiner in Stadsvilla Sonsbeek te Arnhem. Het benefietdiner wordt gehouden ten behoeve van de KWF Kankerbestrijding en zal daarmee bijdragen aan de KWF doelstellingen minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Het Benefietdiner is een vervolg op het zeer succesvolle KWF Benefietdiner in mei 2005. Destijds bracht dit benefietdiner 5.900. euro op ten gunste van KWF Kankerbestrijding. Tijdens het Benefietdiner in 2015 zullen de tachtig gasten worden voorzien van een hoogwaardig driegangenmenu, inclusief drank, en kunnen zij genieten van optredens van diverse artiesten, zoals zangeres Frédérique van den Boomen, Spinkit, Ray Klaassen, Sabrina Starke en Voice of Holland finalist Sjors van der Panne. De presentatie is in handen van Laurien Verstraten

Foto: Masha Bakker
Foto: Stefan Ammerlaan photography

Het diner vindt plaats op woensdag 27 mei in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem van 18.00 uur tot 22.30 uur. Per persoon betaalt men tachtig euro. Inbegrepen zijn: een driegangendiner inclusief drank en zeer gevarieerde optredens. Er is plaats voor tachtig personen, dus wees er snel bij! Kaarten kopen kan via www.kwfbenefietdiner.nl.

Een eweldige beleving in het Sonsbeekpark

ARNHEM - Zondag 29 maart vindt er een spectaculair evenement plaats in het Sonsbeekpark bij de Stadsvilla. De Amerikaanse zeearend 'de Hertog van Vitesse' maakt dan een vlucht vanaf de Eusebiuskerk naar de weide voor de Stadsvilla Sonsbeek.

Deze vlucht wordt vastgelegd met een camera die is bevestigd aan de zeearend Hertog. Via een groot scherm kan er worden gekeken naar de beelden die de camera maakt. Dit is een uniek project dat plaats vindt in het kader van Arnhem voor Kika.

Nadat de zeearend geland is in het Sonsbeekpark, wordt er een boeiende roofvogeldemonstratie gegeven door Gerard van den Brink, valkenier van De Valk Roofvogels. Van den Brink is ook de trainer van Hertog en zijn passie voor de roofvogels laat hij zien in een educatieve demonstratie voor jong en oud. De toegang op de weide voor de Stadsvilla Sonsbeek is gratis. Een kleine bijdrage in de donatie-bus van KiKa wordt zeer op prijs gesteld.

De zeearend 'de Hertog van Vitesse' zal zijn vlucht van de Eusebiuskerk om 13.00 uur beginnen en eindigen voor de Witte Villa in het Sonsbeekpark Arnhem.

Groen licht voor nieuwbouw internationale school in Arnhem

ARNHEM - De provincie Gelderland, gemeente Arnhem en onderwijsbesturen Quadraam en De Basis hebben groen licht gegeven voor de nieuwbouw van de internationale school in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

Nu aan vrijwel alle financiële randvoorwaarden is voldaan, is het tijd voor een volgende stap: het opstellen van de contracten en het uitwerken van een bouwkundig concept. Als alles volgens planning verloopt kan de nieuwe internationale school eind 2016 haar deuren openen.

Mede dankzij bijdragen van de Stadsregio Arnhem Nijmegen de gemeente Nijmegen en de regio Food Valley is de benodigde investering gedekt, concluderen de initiatiefnemers. Samen met de inleg van de gemeente Arnhem de provincie Gelderland en Quadraam is de benodigde investering van iets meer dan negenmiljoen euro haalbaar.

Gezamenlijk investeren

Wethouder Hans Giesing van de gemeente Arnhem is blij met het resultaat: "Een nieuwe moderne internationale school is onontbeerlijk voor een economische impuls in deze regio. De financiële steun van andere overheden bewijst dat we als regio de handen in elkaar slaan, over gemeentegrenzen heen kijken en durven te investeren in onze gezamenlijke toekomst."

Ontmoetingsplek

De plannen voor een nieuwe internationale school zijn er al langer. Op dit moment beschikt Arnhem over een internationale school die is verdeeld over twee bestaande locaties. De 'primary' (basisonderwijs) in de Dr. Aletta Jacobsschool en de 'secondary' (voortgezet onderwijs) in het Lorentz Lyceum. De huidige situatie met twee aparte locaties is verre van ideaal. In het nieuwe gebouw zal er ruimte zijn voor communityvorming. Op een internationale school is het van belang dat het schoolgebouw ook een ontmoetingsplek is voor ouders en families van de schoolgaande kinderen van 'expats'.

Arnhems Compliment voor TH&P/Editoo en Zijm

De twee winnaars van het Arnhems Compliment Gerke de Vries van TH&P en Editoo (links) en Paul Zijm van Zijm BV (rechts), samen met Mariska Perrier van de Arnhemse Uitdaging.

ARNHEM – TH&P/Editoo en Zijm hebben woensdag tijdens de Ondernemersavond van de gemeente Arnhem het Arnhems Compliment in ontvangst genomen. Deze prijs, een initiatief van de Arnhemse Uitdaging, wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich hebben onderscheiden in hun maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

TH&P en Editoo zijn al enkele jaren actief betrokken bij de Arnhemse Uitdaging door inzet van menskracht in de matchgroep waarbij het Arnhemse bedrijfsleven gestimuleerd wordt om maatschappelijk betrokken ondernemen in de praktijk te brengen. Daarnaast realiseren TH&P en Editoo zelf ook vele projecten, zoals folders voor MVT, collectebussen en vrijwilligerscadeautjes voor de Zonnebloem, het ontwerpen van een informatiebord voor de Spil, portofoons voor kinderwerk Presikhaaf en professionele bedrijfskleding voor Enjoy.

Zijm levert als maatschappelijk betrokken onderneming al jaren een bijdrage aan het verbeteren van de leefkwaliteit van mensen in Arnhem, via de Arnhemse Uitdaging en daarbuiten. Ook in 2014 heeft Zijm weer verschillende projecten opgepakt, zoals het verzorgen van een zeildag voor vaders van meervoudig gehandicapte kinderen en het doneren van computers aan meerdere maatschappelijke initiatieven.

Gerke de Vries van TH&P en Editoo en Paul Zijm van Zijm ontvingen voor hun inzet een vaas van de Arnhemse ontwerper Sander Luske die ontwikkeld is met ambachtmedewerkers van zorgorganisatie Siza.

Korenmaat Zit Goed

Dit is de social sofa in Rijkerswoerd Foto: Hans Bloemendaal

ARNHEM - Korenmaat Zit Goed. Onder deze naam zal in Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd door bewoners gewerkt gaan worden aan de realisatie van een social sofa. Dit is een betonnen buurtbank van 2.50 m die helemaal volgeplakt wordt met mozaïeksteentjes. Als thema voor deze social sofa is gekozen voor 'natuur in de stad'.

Als de bank over een aantal maanden klaar is, zal hij een prominente plaats krijgen op het terrein van stadsboerderij De Korenmaat. Wat is er nu leuker om elkaar daar straks te ontmoeten op de zelf gemaakte bank?

Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. Iedere inwoner van Vredenburg, Holthuizen of Rijkerswoerd kan meedoen aan de ontwerpwedstrijd en zijn of haar mooiste idee voor de bank maken, uiteraard gerelateerd aan het thema 'natuur in de stad'. Inleveren kan tot 20 april. Er zijn hiermee hele leuke prijzen mee te winnen, maar vooral 'eeuwige' roem!

De mooiste en meest aansprekende inzendingen zullen verwerkt worden tot één ontwerp. De leverancier van de bank projecteert dit ontwerp op de bank. "Daarna kunt u in stadsboerderij De Korenmaat mozaïeken! Leuk voor jong en oud, individueel of met een groep. Dus kom gezellig mozaïeken, voor één keer of wie weet, veel vaker!"

Woensdag 25 maart is er bij De Korenmaat een hele leuke lentemiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Er zal dan ook informatie te verkrijgen zijn over de social sofa. Kom gezellig langs! Meer weten over de mogelijkheden om mee te doen of te sponsoren, zie www.vredenburg.info/korenmaatzitgoed of www.rijkerswoerd.info/korenmaatzitgoed.

Paasconcert door Christelijke Oratoriumvereninging Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 21 maart voert Christelijke Oratorium Vereniging Arnhem een klein Paasconcert uit in de Kruiskerk van Arnhem.

"Tijdens dit concert brengen wij een aantal koralen uit de Matthäus Passion en de Johannes Passion van J.S. Bach en twee liederen uit de Messiah van G.F. Händel ten gehore. Met deze koralen wordt de lijdensweg van Jezus bezongen, die volgens de christelijke traditie in de dagen voor Pasen wordt herdacht. Uit de Matthäus en Johannes Passion willen wij een aantal koralen graag samen met u zingen, u wordt hierin begeleid door onze dirigent."

Er zal na afloop worden gecollecteerd voor een vrijwillige bijdrage voor dit concert. COV Arnhem heet een ieder welkom tijdens dit gratis concert. Men kan zich daarvoor aanmelden via secretariaat@covarnhem.nl, een kaart ligt dan op naam klaar op zaterdag 21 maart bij de ingang van de Kruiskerk, Lisdoddelaan in Arnhem. Aanvang van het concert is 15.00 uur, de kerk is vanaf 14.45 uur open.

Mantelzorg, zo hou je 't vol

ARNHEM - Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp start in samenwerking met Manage Vitaal een nieuwe cursus voor mantelzorgers.De cursus 'Zo hou je 't vol' is bedoeld voor mantelzorgers, die wel wat handvatten kunnen gebruiken ter ondersteuning.

De cursus beslaat uit drie dagdelen wordt gegeven door Karin de Smit van Manage Vitaal en Catherine Nassy, wijkverpleegkundige. In de cursus is aandacht voor het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers en hoe je zo vitaal mogelijk kunt blijven zorgen voor een ander. Ook wordt er een dagdeel besteed aan een aantal praktische vaardigheden zoals tiltechnieken en hulpmiddelen die je in de zorg kunt gebruiken.

De cursus wordt gegeven op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en start op donderdag 26 maart. Locatie is het MVT aan de Slochterenweg 40 in Arnhem. De volgende avonden zijn op 3 en 10 april. Er wordt een bijdrage van vijf euro per dagdeel gevraagd. Informatie en opgave bij Marlies Braam van het MVT via telefoonnummer 026 3270174 / 3271830.

Recreatieve triatlon voor 50-plussers

ARNHEM - Wilt u eens op een andere manier sportief bezig zijn? Ga de uitdaging dan aan en doe mee met de recreatieve triatlon voor 50-plussers op woensdag 22 april. De start is om 10.00 uur bij sportcentrum De Grote Koppel. Deze triatlon valt in de Nationale Sportweek die van 18- 25 april plaatsvindt.

De recreatieve triatlon bestaat uit de volgende onderdelen: twintig kilometer fietsen, vijf kilometer wandelen en een keuze uit 500 meter zwemmen, dertig minuten zwemmen óf handboogschieten.

Wilt u of kunt u niet zwemmen? Dan is er een alternatieve 'droge' sport namelijk handboogschieten. De fiets- en wandelroute is in en rond Arnhem. De start en finish zijn bij sportcentrum De Grote Koppel in Arnhem.

Programma: 09.00 uur ontvangst met koffie/thee, 10.00 uur start en 16.00 uur afsluiting.

"Schrijft u in via het inschrijfformulier op www.sportinarnhem.nl/triatlon. Het is ook mogelijk om bij de kassa van De Grote Koppel in te schrijven. Bij voorinschrijving tot 18 april zijn de inschrijfkosten vijf euro. Daarna betaalt u zes euro. De inschrijfkosten voldoet u bij de start." Sportcentrum De Grote Koppel, Olympus 29 in Arnhem, beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Sportbedrijf Arnhem organiseert deze dag samen met de fietscommissie en de wandelgroep Doorlopen(d) Fit. Meer informatie staat op www.sportinarnhem.nl/triatlon of te verkrijgen door te bellen met Sportbedrijf Arnhem 026 3775757.

KBA bandmiddag in Puck's Café

ARNHEM - Op zondag 15 maart vindt de jaarlijkse bandmiddag van Kunstbedrijf Arnhem plaats. Onder de bezielende leiding van muziekdocent Rein de Jong treden liefst acht jonge bands op. Vanaf 14.00 uur start een weergaloze muziekmiddag in Puck's Café in de Coehoornkazerne. Daar moet je gewoon bij zijn.

De eerste editie van de bandmiddag, vorig jaar, was een groot succes. Puck's Café, voorheen het Cultuurcafé, bleek de meest geschikte plek voor dit muzikale evenement. De ambiance, de muzikaliteit en de gezelligheid staan garant voor een middag heerlijk genieten van muziek maken, luisteren en ervaren. "Het ziet er naar uit dat we met deze bandjesmiddag in Klarendal een mooie nieuwe traditie hebben gecreëerd", aldus Rein de Jong, bandcoach en initiator.

Repertoire

Het repertoire van de bandmiddag staat in het teken van de pop- en rockmuziek. De leeftijd van de muzikanten varieert van elf tot achttien jaar. Er zijn bands bij die minder dan een jaar bestaan en er zitten ook 'oude rotten' tussen die alweer meer dan vijf jaar samen spelen. Dat is te horen en dat zorgt voor een kleurrijke muzikale afwisseling. De volgende bands geven acte de présence; H!5, K-Baal, Unwind, Music Youth, 24/7, Coehoorn 112 en Lazy Friday. Uiteraard kan een volwassenenband niet ontbreken en dit jaar verwelkomen we NYC op het podium. Kortom: muziek door en voor iedereen.

Kunst voor iedereen
De bands van Kunstbedrijf Arnhem spelen jaarlijks op diverse plekken en zijn te gast op verschillende evenementen in Arnhem. Rozet inspireert, Luxor Live, Park Open, Café de Kroeg zijn een aantal voorbeelden hiervan. De podiumervaring die tijdens deze optredens opgedaan wordt, is van grote waarde voor alle bandleden. Kunstbedrijf Arnhem begeleidt bands en ensembles van alle leeftijden.

Puck's Café is gevestigd in de Coehoornkazerne, Kazerneplein 6-1 (ingang via Verlengde Hoflaan ter hoogte van nummer 123). De bandmiddag is van14.00 tot 17.00 uur. Er is gratis en vrije in- en uitloop.

Klaverjassen en jokeren

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 28 maart is er in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem Zuid de maandelijkse klaverjas/jokerdrive.

De aanvang is 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. De kosten zijn twee euro. Iedereen is welkom om een kaartje te komen leggen.

Sarah Thurlings-Heijse nieuwe directeur van het Airborne Museum

OOSTERBEEK - Het bestuur van het Airborne Museum heeft Sarah Thurlings-Heijse benoemd tot de nieuwe directeur. Zij zal per 1 mei in dienst treden van de stichting Airborne Museum 'Hartenstein'.

Sarah Thurlings is nu nog werkzaam bij stichting Oneindig Noord-Holland als directeur-bestuurder. Zij is aangenomen op grond van haar ruime kennis en ervaring met cultureel ondernemerschap, haar relevante netwerk en werkervaring op het snijvlak van cultuur en toerisme. Het Airborne Museum heeft het volste vertrouwen dat het internationale beleid van het museum met spraakmakende tentoonstellingen onder haar leiding verder vorm krijgt.

Sarah Thurlings is geboren en getogen in het Zeeuwse Middelburg. Zij studeerde Urban Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zij startte haar loopbaan als freelancer en galeriemanager bij Morren Galeries in Utrecht en Amsterdam. In 2008 startte zij als Rijkstrainee en werkte zij twee jaar voor het Atelier Rijksbouwmeester en voor het voormalige Instituut Collectie Nederland. In 2010 verruilde zij het Rijk voor de Provincie Noord-Holland en werkte daar drie jaar als beleidsadviseur cultuurhistorie. Tijdens deze periode bedacht en ontwikkelde zij het succesvolle digitale platform Oneindig Noord-Holland. Vanaf 2013 werd dit erfgoedplatform verzelfstandigd in een stichting en werd Sarah Thurlings door de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland benoemd als kwartier makend directeur-bestuurder van de nieuwe stichting. Zij ontwikkelde en realiseerde sinds 2010 verschillende grootschalige publiekscampagnes en business cases voor het culturele domein. In 2014 zette Sarah Thurlings Oneindig Noord-Holland landelijk op de kaart door de overname van de digitale nalatenschap van het Nationaal Historisch Museum (innl).

Airborne Museum 'Hartenstein' ligt aan de Utrechtseweg 232 in Oosterbeek; www.airbornemuseum.nl.

Thema-avond mantelzorg bij het Braamhuis in Zevenaaar

ARNHEM/ZEVENAAR - Zoals ieder mens zomaar ziek kan worden, kan iedere naaste ook zomaar in de rol van mantelzorger terecht komen. Deze nieuwe rol van het zorgen voor elkaar brengt vaak vragen met zich mee.

Ben ik in staat om zelf voor mijn naaste te zorgen? Wat kan ik zelf en wat laat ik over aan professionele zorgverleners? Hoe vind ik de balans? Daarnaast zijn er veel praktische vragen: wat is eigenlijk een mantelzorger, welke voorzieningen zijn er, waar kan ik met mijn vragen terecht en wat als ik het even zelf niet meer red?

Op maandagavond 23 maart houdt het Braamhuis een themaavond over mantelzorg en kanker. Sjors Jansen, medisch maatschappelijk werker in ziekenhuis Rijnstate gaat in op wat er met je gebeurt en waar je tegenaan kunt lopen als je mantelzorger wordt of bent. Marrie Boshuis, consulent mantelzorgondersteuning bij Caleidoz in Zevenaar geeft u informatie over praktische zaken en mogelijkheden die mantelzorgers ontlasten. Vanzelfsprekend is er ruimte voor uw eigen vragen.

Het is een avond voor mantelzorgers en voor mensen die de zorg van mantelzorgers nodig hebben. De avond start om 19.30 uur. "U kunt binnenlopen vanaf 19.15 uur. Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Aanmelden kan via info@braamhuis.nl, 0316 332111 of 06 83109358, vermeldt daarbij met hoeveel personen u komt." Het adres is Reisenakker 12 in Zevenaar (schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis).

Voorstelling in Walburgis Arnhem

ARNHEM - Zondag 22 maart 15.00 uur is er een voorstelling over Teresa van Avila in de Walburgis van Arnhem: Teresa tussen potten en pannen.

Vijfhonderd jaar geleden werd Teresa uit Joodse ouders geboren in Avila (Spanje). Al jong ging ze in het klooster en ontpopte zich tot een groot kloosterhervormer. Onvermoeibaar reisde ze Spanje rond en stichtte het ene klooster na het andere. Ondertussen vond ze ook nog tijd boeken en brieven te schrijven. Voor haar was God niet alleen te vinden in de kerk en in het gebed, maar ook tussen de mensen in ons dagelijks leven: ook in de keuken tussen potten en pannen kon God gevonden worden.

Deze middag zal er over Teresa en haar geschriften verhaald worden. En er zal muziek gespeeld worden uit die tijd. Gedichten van haar die op muziek gezet zijn en ook Sefardische muziek en wereldse muziek. Aan muziek wordt meegewerkt door Theo Worm: gitaar en klarinet; Marianne Brouwer, dwarsfluit en blokfluit; Trudi van Kessel, zang en gitaar; Nuria Castells: castagnetten en dans; Quintus Hanssens, trom en Henk Ankoné, zang.

Voor de voordracht zijn Anita Hendricx en Ton van Gestel verantwoordelijk.

Er wordt een vrijwillige bijdrage als entree gevraagd. Meer informatie staat op www.walburgisarnhem.nl.

Mooie prestaties van de Golden boys Bushi Arnhem

ARNHEM - Zaterdag 7 maart is in Eindhoven het NK judo gehouden onder vijftien jaar. Dit jaar hadden opnieuw elf judoka's van Bushi Arnhem zich gekwalificeerd voor het NK. Het judo-elftal van Bushi Arnhem was heel succesvol. Met als echte toppers de kampioenen: Koen Heg en Victor van Gerven. Zij lieten zien waar afwisselend hard trainen, plezier, en focus toe kan leiden.

In Eindhoven werd vanaf 9.30 uur op acht wedstrijdmatten tegelijkertijd gestart met de judowedstrijden voor de Nationale titel bij de jeugd onder vijftien jaar. In verschillende gewichtsklassen stonden de beste 28 wedstrijdjudoka's van Nederland op de judomat. Een makkelijk partij is er dan dus niet bij. Alle Bushi judoka's moeten direct gefocust zijn en op scherp staan. Een team van coaches van de Bushi Arnhem zorgde dat iedere judoka zich goed kan voorbereiden en begeleid wordt bij de wedstrijden. Stap voor stap, partij voor partij, probeert ieder judoka om zo maximaal mogelijk te presteren. Winst en verlies kan heel dicht bij elkaar liggen.

Koen Heg werd in de ochtend overtuigend Nederlands kampioen in de gewichtsklasse -55 kg. 's Middags liet Victor van Gerven zien wie de beste is in de -38 kg. In de finale had hij slechts zeven seconden nodig om met een uchimata om de partij te beslissen. Naast deze twee gouden medailles behaalde Bushi Arnhem drie vijfde plaatsen: Noer Zouaidia (-36 kg), Daan Landman (-46 kg) en Nikki Stens (-63 kg) behaalden hiermee hun talentstatus. Alle elf wedstrijdjudoka's van Bushi Arnhem toonden aan dat ze zich allemaal goed kunnen meten met de Nederlandse top

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Nieuwe Speelmorgen in Immerloo

ARNHEM - Sinds donderdag 5 maart is er in Prisma in de wijk Immerloo een tweede Speelmorgen gestart. De kinderen keken eerst nog onwennig rond, maar al gauw werd er heerlijk gespeeld door de kleintjes.


Moeders en vaders met een kindje tussen de 1,5 en 2,5 jaar zijn welkom om samen te spelen en te leren. De Speelmorgen is in de eerste plaats leuk maar ook leerzaam. De kindjes komen in contact met andere kinderen. De moeders en vaders ontmoeten andere ouders en kunnen met elkaar praten over de opvoeding. Er wordt samen gespeeld, gezongen en geknutseld.

De Speelmorgen is een goede voorbereiding op een kindcentrum. Dat is fijn want als je kind al gewend is aan een vast ritme en het spelen in een groep, dan wordt de overgang naar een kindcentrum gemakkelijker.

In Prisma in Immerloo is er nu elke dinsdag en donderdag Speelmorgen tussen 9:15 en 11:15 uur. Ook in andere wijken worden Speelmorgens georganiseerd. Kom gerust een keer een kijkje nemen om kennis te maken. Meer informatie staat op www.rijnstad.nl/speelmorgen.

Voorlezen voor peuters en kleuters in de bibliotheek

ARNHEM - Woensdag 25 en vrijdag 27 maart zijn peuters en kleuters welkom tijdens het wekelijkse voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Presikhaaf en Kronenburg.

Woensdagmiddag 25 maart wordt van 15.30 tot 16.00 uur voorgelezen in de Bibliotheek Presikhaaf. Op 27 maart is iedereen van 15.30 tot 16.00 uur welkom in de Bibliotheek Kronenburg.

Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker. Daarom opent de bieb haar deuren en ligt er een mooi, nieuw verhaal klaar. De toegang is gratis en opgeven van tevoren is niet nodig.

14 / 28

Kringloop Twice is Nice ruimt op: vijftig procent op alles!

HUISSEN - Kringloop Twice is Nice heeft weer de lentekriebels. Op alles wat in de winkel staat krijgt u vijftig procent korting. 'We gaan de bezem er weer door heen halen, zodat we plaats kunnen maken voor andere spullen. Zoals banken, stoelen, kasten, eethoeken, boeken, zomer kleding, kleine huisraad enzovoort."

Deze geweldige actie begint zaterdag 21 en eindigt op zaterdag 28 maart met als extra koopzondag op 22 maart.

'Heeft u nog spullen die u weg wilt doen en te mooi zijn om weg te gooien? Bijna alles is bij ons welkom mits in nette staat. U kunt bij ons van maandag tot en met vrijdag uw spullen brengen; grote spullen kunnen wij op afspraak bij u komen ophalen. Meer informatie staat op www.twiceisnice.nl."

Zorgvuldig en professionele woningontruiming. Het leeghalen van een woning kan nodig zijn na overlijden, scheiding, emigratie enzovoort. Twice is Nice neemt uw zorg uithanden als een woning moet worden ontruimd. "Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij ieder soort woning snel, professioneel en discreet leeghalen. Twice is Nice levert alles bezemschoon conform uw wensen op."

"Bent u nieuwsgierig geworden kom dan eens een kijkje nemen in de gezelligste Kringloop van Gelderland, U kunt ons vinden op de Nijverheidsstaat 33c (steegje in tussen Praxis en Floor-Factory) in Huissen. Vanaf 5 april tot en met 27 september zijn we elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur."

Atama Solar Energy is verhuisd naar Nijverheidsweg 35 in Elst

ELST - De afgelopen jaren is Atama uitgegroeid tot een van Nederlands grootste zonnepanelen-installateurs. Door de verhuizing heeft het bedrijf verschillende locaties samen weten te voegen in een efficiënt en klantvriendelijk nieuw kantoor.

Directeur Allard Dijkstra: "In onze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Door onze focus op kwaliteit, kennis en de ambitie om 'het beste jongetje van de klas te zijn' hebben we de afgelopen jaren een grote kwaliteitssprong gemaakt. Onze klanten weten ons te vinden en ons daarin te waarderen. De nieuwe locatie biedt veel efficiënte voordelen en daarmee kunnen wij niet alleen onze doelstelling en ambities, maar ook die van onze klanten beter waarmaken."

Uw zonnepanelen partner in de regio

Volgens Dijkstra – die het afgelopen jaar met Atama het zonnekeurcertificaat 'het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie' behaalde - is het succes te danken aan de constante focus op kwaliteit en eigen personeel. "Alleen met eigen personeel, dat wij direct kunnen aansturen en opleiden, kunnen wij aan de kwaliteitseisen van onze klanten voldoen. Zo kunnen wij garanderen dat het product, wat in minstens vijfentwintig jaar op de daken moet blijven liggen, ook daadwerkelijk vijfentwintig jaar blijft doen waar het voor is aangeschaft, namelijk goedkope groene energie opwekken."

Informatie avond

Atama verzorgt 30 maart een informatieavond in Driel om geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen. Daarbij hebben ze een geheel nieuwe showroom, die dagelijks is te bezoeken en waar geïnteresseerden worden voorzien van een eerlijk advies.

Paasbrunch op 50 meter hoogte bij winkelcentrum Kronenburg

ARNHEM - Op zaterdag 4 april vindt er een unieke paasbrunch plaats bij winkelcentrum Kronenburg. Bij het winkelcentrum maken bezoekers namelijk de komende weken kans op een brunch tijdens het paasweekend aan een wel heel bijzondere tafel. Deze tafel bevindt zich op een groot plateau dat door een hijskraan naar een hoogte van vijftig meter wordt gebracht.

Vanaf 16 maart ontvangen alle bezoekers van het winkelcentrum bij een aankoop van ten minste tien euro een deelname flyer. Wanneer men deze flyer ingevuld inlevert op het WE- plein in de speciaal hiervoor geplaatst deelnamebus maakt men kans op twee zitplaatsen tijdens Kronenburg in the Sky.

Het evenement zelf vindt plaats op zaterdag 4 april. De enorme kraan met plateau wordt op het parkeerterrein van het winkelcentrum geplaatst. Naast de brunch worden er verschillende andere ronden met alleen een drankje georganiseerd. Op deze manier ervaren zoveel mogelijk mensen deze unieke attractie.

Meer informatie staat op www.winkelcentrumkronenburg.nl of facebook.com/KronenburgWinkelcentrum.

Veertigste editie Jacobibergpaasconcerten

ARNHEM - Zondag 5 april (eerste paasdag) is om 15:00 uur in Popcentrum Jacobiberg de veertigste paaspopconcerten. De toegang van dit Arnhems oudste popfestival is gratis.

De paasconcerten op Popcentrum Jacobiberg is Arnhems oudste popfestival en viert haar veertigste editie! Geheel in stijl met de allereerste versie in 1976 gaat het festival eenmalig terug van een tweedaags naar een eendaags festival. Er wordt om drie uur 's middags afgetrapt en het feest gaat tot in de kleine uurtjes door. Natuurlijk zorgen we ook voor wat lekkers te eten, zodat er de hele dag doorgefeest kan worden.


Het doel en de formule van de Jacobibergpaasconcerten is al die jaren ongewijzigd gebleven. Er wordt een podium geboden aan lokaal poptalent ongeacht welke stijl. Singer-songwriters staan naast stonerrockbands op de poster en psychedelische bluesbands worden afgewisseld met live electro-dance-acts. Die variatie is al veertig jaar lang het kenmerk van de paasconcerten.

Eendaagse jubileumeditie

De veertigste editie vindt net zoals de allereerste versie ook alleen op eerste paasdag plaats. Maar dan wel uit de kluiten gewassen. De jubileum-line-up bestaat uit acts die de laatste tien jaar al eens op de paasconcerten hebben gespeeld of op een of andere manier een link hebben met de Jacobiberg. Line-up: Shaking Godspeed, Het Geluid van Arnhem, Hömpfdingå, Mannheim, Public Outcry, Diggeth, Lada!

Energie made in [Arnhem] krijgt impuls

ARNHEM - Energie made in [Arnhem] krijgt een vervolg. De afgelopen vier jaar hebben 117 partners zich aangesloten. "De basis staat. Nu is het tijd voor de volgende fase", aldus wethouder Henk Kok. "We willen meer energie besparen en de opwekking van groene energie versnellen."

Volgens Kok heeft de programmatische aanpak van Energie made in [Arnhem] een krachtige beweging in de stad en in de gemeentelijke organisatie in gang gezet. "Van wijkbewoners die samen energiemaatregelen nemen tot bedrijven en instellingen. Ik wil de partners een groot compliment geven voor alle inzet", aldus Kok. Het gemiddeld energieverbruik van Arnhemse huishoudens daalde de afgelopen vier jaar met 8,3 procent. Het percentage opgewekte hernieuwbare energie is in Arnhem gestegen naar 5,3 procent - dat is meer dan het landelijk gemiddelde. Ook op het gebied van schoon vervoer, een klimaatbestendige stad en duurzame inkoop (millennium en fair trade) zijn goede resultaten gehaald.


Toonaangevend

"Arnhem wordt landelijk erkend als toonaangevend energiecluster", zegt Kok. "Dat is mooi - en terecht! Er is veel enthousiasme. Maar het kan nog beter. De doelstellingen uit 2010 van drie procent energiebesparing per jaar en zeven procent groene energie in 2014, zijn te ambitieus gebleken. Ik vind dat best begrijpelijk, want het kost tijd om grote projecten van de grond te tillen. Maar de transitie naar een duurzame economie is keihard nodig. Bij bijeenkomsten over een vervolg van het programma Energie made in [Arnhem] heb ik gemerkt dat de partners hier de schouders onder willen zetten. We zijn er klaar voor als Arnhem landelijk een voortrekkersrol te spelen."

Superbingo

ARNHEM - Op vrijdag 3 april wordt er een gezellige superbingo gehouden.

Met deze bingo kan men vele leuke prijzen winnen; er is ook een gratis loterij. Iedereen is welkom. De bingo is van 14.00 tot 16.30 uur en de zaal zal om 13.30 uur opengaan. Kosten per plankje zijn 2,50 euro. De bingo is in De Gaanderij aan het Driemondplein 1 in Arnhem. Tel: 026 3810265.

Lezing Jos Lankveld over opkomst zuivelfabrieken

ARNHEM - Op 24 maart vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Historische Kring Elden plaats. Na afloop van deze vergadering zal de heer Jos Lankveld om 20.30 uur een lezing houden over de opkomst van de zuivelfabrieken eind negentiende eeuw, met name de geschiedenis van de CAMIZ (Coöperatieve Arnhemse Melkinrichting en Zuivelfabriek).

Hierbij gaat hij in op de opkomst van de zuivelfabriekjes aan het einde van de negentiende eeuw, waarbij Arnhem en Overbetuwe als voorbeeld zullen worden genomen. Tevens geeft hij achtergrondinformatie over de sanering van al deze fabriekjes. Dit vond allemaal plaats in een tijdsbestek van circa 75 jaren.

Naast de puur Arnhemse melkfabriek, de CAMIZ, zal hij ook de fabriekjes in de Overbetuwe, zoals in Elst, Valburg, Herveld, Doornenburg en Angeren bespreken. Voor de CAMIZ was de Overbetuwe het belangrijkste melkwinningsgebied.

Aan de hand van een power-point presentatie met veel beeldmateriaal en verbindende teksten zal Jos Lankveld zijn verhaal toelichten. Jos Lankveld heeft over dit onderwerp in 2012 een boek geschreven onder de titel 'Zuivelfabrieken kwamen en gingen'. Dit boek is op de avond te koop voor 35 euro.

Belangstellenden voor deze lezing zijn vanaf 20.15 uur welkom in het dorpshuis Ons Gebouw in Elden, Rijksweg West 50. De toegang is gratis.

Kunst & Vliegwerk speelt voorstelling 'De Vloer Op'

VELP - Op zaterdag 21 maart speelt Kunst & Vliegwerk improvisatietheater een voorstelling 'De Vloer Op', geïnspireerd op het gelijknamige televisieprogramma. De voorstelling begint om 20.00 uur in theater 'Kastanjelaan 13' in Velp (Gelderland).

Een regisseur schotelt de spelers de meest onverwachte, hilarische, boeiende en dramatische gebeurtenissen voor. De spelers gaan met deze gegevens aan de slag. Ze verkennen al improviserend hoe de situatie verder verloopt.

Niemand weet wat er gaat gebeuren, want de scènes zijn nieuw voor alle spelers. Er zullen verhalen ontstaan met onverwachte wendingen, spannende climaxen en belachelijke oplossingen voor grootse problemen. Eén ding is zeker: het belooft een improvisensationeel theateravondje te worden.

De Arnhemse improvisatietheatergroep Kunst & Vliegwerk bestaat uit een groep van tien ervaren improvisatiespelers. De groep speelt theatersportwedstrijden en De Vloer Op-voorstellingen in het Huis van Puck in Arnhem en in theater De Kik in Elst.

Kunst & Vliegwerk geeft demonstraties en workshops theatersport in theaters, op scholen, tijdens studiedagen, trainingen, congressen of op festivals. Ze spelen typetjes op bruiloften, partijen en personeelsfeesten, waarbij ze desgevraagd situaties of thema's verwerken in het spel.

Reserveren kan via www.kastanjelaan13.nl. Voor meer informatie: www.tsvkunstenvliegwerk.nl.

Superbingo

ARNHEM - Op vrijdag 3 april wordt er een gezellige superbingo gehouden.

Met deze bingo kan men vele leuke prijzen winnen; er is ook een gratis loterij. Iedereen is welkom. De bingo is van 14.00 tot 16.30 uur en de zaal zal om 13.30 uur opengaan. Kosten per plankje zijn 2,50 euro. De bingo is in De Gaanderij aan het Driemondplein 1 in Arnhem. Tel: 026 3810265.

Kapper en schoonheidsspecialist/pedicure aan Croydonplein Nieuw: Kronenburg Hair & Beauty

ARNHEM – Sarbast en zijn vrouw Niroz hebben samen een nieuwe salon geopend. Onder de naam 'Kronenburg Hair & Beauty' is er aan het Croydonplein 382 een schoonheids- en kapsalon gevestigd. Een ideale combinatie, waar men niet alleen vriendelijk, maar ook tegen vriendelijke prijzen -van top tot teen- wordt behandeld.

In de kapsalon is Sarbast de kapper. En vraag het zijn klanten: Sarbast is een bijzondere kapper, die vliegensvlug en ervaren is met schaar en kam. Hij kan het meest moeilijke haar behandelen tot een mooi model. Hij knipt dames, heren en kinderen. En als kapper heeft hij een luisterend oor voor de klanten, die voelen dat hij werkelijk in hen is geïnteresseerd. Wil je graag eens een ander model? Vertel het of zoek het in het modellenboek uit!

Niroz is de schoonheidsspecialiste binnen Kronenburg Hair & Beauty. Ze geeft vele behandelingen: van niet-medische pedicure, hand- en nagelverzorging tot aan acné- en schoonheidsbehandelingen, massages en make-up (inclusief bruidsmake-up). Ook epileren met touw is mogelijk. Niroz heeft alle aandacht en tijd voor de klant en werkt met biologische producten.

Er wordt gewerkt zowel op afspraak als zonder afspraak. Kronenburg Hair & Beauty is geopend van 10.00 tot 18.00 uur (donderdags en vrijdags tot 19.00 uur).

Kronenburg Hair & Beauty, Croydonplein 382, Arnhem; telefoon 026 3827422; op facebook te volgen via kronenburghairandbeauty.

Sanders Tweewielers wint prijs Tweewielerwinkel van Nederland

GROESBEEK - Sanders Tweewielers de beste scooterwinkel van Nederland geworden in de verkiezing Tweewielerwinkel van het jaar. De vakjury bestond onder anderen uit leden van ANWB en BOVAG.

Sanders Tweewielers, specialist op het gebied van scooters, elektrische fietsen en fietsen, is onder meer beoordeeld door een mysteryshopper, een retailspecialist en een onafhankelijke accountant. De Groesbeekse ondernemer wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen.

Dé kwaliteitsstimulans voor de tweewielerbranche. De verkiezing vond plaats tijdens de vakbeurs die medegeorganiseerd werd door de ANWB en het vakblad Tweewieler. De winkels zijn door een Retail deskundige onder andere beoordeeld op het assortiment en het service- en reparatiebeleid. Daarnaast is er gekeken naar de klanttevredenheid en het ambitieniveau van de tweewielerwinkels.

Klant als ambassadeur

Sanders Tweewielers heeft de publieksprijs van de Tweewielerwinkel van het jaar verkiezing in de wacht gesleept. Uit de 6 genomineerden winkels heeft het publiek Sanders Tweewielers verkozen tot beste tweewielerwinkel van Nederland. De Nederlandse consumenten hebben massaal op de tweewielerspecialisten gestemd. Dit uitte zich in een ruime voorsprong voor Sanders Tweewielers. Sanders Tweewielers heeft al jaren een trouwe achterban en profiteert van de mond tot mond reclame merkt Fred Dibbets, eigenaar van Sanders Tweewielers, op: ''Tijdens onze dagelijkse werkzaamheden merken wij dat klanten bijzonder tevreden zijn en deze positiviteit verspreiden in hun vrienden- en kennissenkring.''

Onderscheiden van de concurrentie

Van de vakjury ontving Sanders Tweewielers complimenten over klanttevredenheid, de 7-daagse pech-onderweg-service (straal 60km) Ook de verhuur van zowel fietsen, e-bikes en scooters, tevens op locatie, viel in de smaak bij zowel de jury als de klanten.

De jury vond dat Sanders Tweewielers dusdanig onderscheidend is en daarmee een kwaliteitsstimulans voor de gehele tweewielerbranche vormt.

Immerloo Park Ontwaakt

ARNHEM - Op zaterdag 21 maart komt Park Immerloo tot leven met een combinatie van culturele activiteiten: yoga, live muziek, kinderactiviteiten, poëzieroute en een Maya-ceremonie. Houd je van kunst, poëzie, actief zijn in de buitenlucht? Kom Park Immerloo ontdekken.

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom voor een warming-up aan de zuidrand van de plas: met yoga en kinderactiviteiten verwelkomen we de lente. Dit is een meedoe-activiteit.

Om 11.00 vindt de officiële opening van het Poëzie Pad in Immerloopark plaats. De twaalf geselecteerde gedichten zijn geschreven door Arnhemmers en vormgegeven door het Arnhemse kunstenaarsduo vGtO. De gehele poëzie-route wordt gelopen samen met de initiatiefgroep, de dichters, de kunstenaars en een muzikant. Deze wandeling start bij de aanlegsteiger aan de Immerloo-plas in het park en eindigt bovenaan de grote weide bij de Poort van de Zon.

Daar wordt vanaf 12.15 uur een lente ceremonie georganiseerd als opwarmer voor het Immerloo Parkfestival, dat in het tweede weekend van juli zal plaatsvinden. Met zang, drums, vuur en een Maya ceremonie onder leiding van de Colombiaanse kunstenares Catalina Garcia belooft het een bijzondere ervaring te worden. Breng een gekleurde kaars mee als bijdrage voor de ceremonie.

Afsluitend is er soep en brood te bestellen. Het evenement wordt georganiseerd door de cultuurscout van Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met de initiatiefnemers van het Poëzie Pad, Stichting Park Immerloo, Studenten Community Arts van Universiteit Utrecht, Adhara Yoga, Hiparikanen Djembe, E-motive, en vele anderen.

Meer informatie staat op www.immerloopark.nl en Facebook/immerloopark festival.

Stopt tandheelkunde bij de huig?

ARNHEM - Bert Heintzberger, bio-energetisch tandarts en acupuncturist. Bert is zeer gedreven om te vertellen wat er mis is met: amalgaam, zenuwbehandelingen, materiaal van kronen, schade door articaïne (verdovingsvloeistof), et cetera. Wat hebben chakra's met het gebit te maken? De theorie van Weston Price is hem ook zeer bekend, praktiserend tandarts jaren dertig van de vorige eeuw.

Ingegaan zal worden op het fundament van het leven. Waarom er leven mogelijk is op deze aarde. Een klein beetje quantumfysica. Dit combineren met de zeven dimensies volgens Burgart Heim. Dit alles bijeen gezet en begrijpelijk zoals je het nergens op internet zult vinden. Dit alles is nodig om iets te begrijpen van de communicatie van alle cellen in ons lichaam.

Wat ligt er aan de basis van de acupunctuur? Indien we dit begrijpen dan worden begrippen als frequentie, informatie en bewustzijn duidelijk. Dan gaan we begrijpen hoe het zelfgenezend vermogen werkt. Dan gaan we begrijpen wat er gebeurt als dit systeem mank gaat lopen.

Later wordt het dan duidelijk welke rol de mond in het lichaam speelt. Waarom foutieve informatie daar het hele lichaam kan beïnvloeden en ziek maken. Al met al een avond die uitstijgt ver boven het stoffelijke. Een avond om niet te missen.

Bert denkt zoals alle tandartsen zouden moeten denken: in het belang van het totale lichaam. Hij is lid van de NVBT – www.nvbt.nl

De lezing is 26 maart vanaf 19.30 uur en is in het MFC (Multi Functioneel Centrum) De Spil, Lupinestraat 12 in Arnhem (wijk Malburgen-West). De entree bedraagt tien euro. Graag aanmelden via de mail op rook0261@planet.nl of praktijk@journeytherapiedebron.nl. Telefonisch aanmelden mag ook op 026 3810209 of 06 30057820.

Elderhoevereünie

ARNHEM - Oud medewerkers van voormalig verpleeghuis Elderhoeve (tegenwoordig locatie Altenova), hebben de handen inéén geslagen en gaan een reünie organiseren. Er zijn teveel leuke herinneringen op te halen aan deze geweldige tijd, meent het organisatiecomité bestaande uit Giel Smeets, Ada Gerichhausen, Dorien van Put, Yvonne Rasing, Hennie Hermeling en Marleen Dörr.

Vanaf 24 januari is www.elderhoevereünie.nl actief voor aanmeldingen en allerhande informatie. De reünie vindt plaats op zaterdag 11 april vanaf 15.00 tot 18.00 uur op het vertrouwde adres: Elderhofseweg 51 te Arnhem. Iedereen is welkom die gedurende het bestaan van verpleeghuis Elderhoeve, te weten vanaf de opening 1978 tot en met 2001 (eerste fusie). "We hebben inmiddels al meer dan honderd aanmeldingen en willen ook middels deze krant oud-collega's bereiken. Leuk om te vermelden is dat we zelfs oud-collega's uit het buitenland mogen verwelkomen!"

"Je kunt je vanaf heden aanmelden door vijftien euro over te maken op rekeningnummer: NL90INGB0006682573 ter attentie van Elderhoevecomité, onder vermelding van: Jouw voor en achternaam (indien van toepassing je meisjesnaam). Functie en de afdeling waar je gewerkt hebt. Graag aanmelden voor 31 maart."

Thee met Thema in Oosterbeek

OOSTERBEEK - In het kader van de ontmoetingen Thee met Thema vindt op zondag 29 maart een bijeenkomst plaats met Piet van der Heide. De laatste jaren is er in onze streken een toenemende belangstelling voor iconen.

Tentoonstellingen worden druk bezocht en in veel kerken en huiskamers is voor iconen een plaatsje ingeruimd. De voordracht sluit bij deze belangstelling aan. Piet zal stil staan bij het ambacht van de icoonschilder. Ook komen de iconografie en de theologie van de icoon ter sprake, waarbij in deze paastijd in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de opstandingsicoon.

Citaten uit de Oost- en West-Europese literatuur illustreren de inhoud van de voordracht. Passend in de opbouw van de lezing zingt hij, met zijn vrouw Pleunie van der Heide-Kaars, enige oud-Russische orthodoxe gezangen. Piet van der Heide is icoonschilder en neerlandicus.

De bijeenkomst is in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek van 16.30 tot 18.00 uur; inloop vanaf 16.00 uur.

Paasspeurtocht in Airborne Museum

ARNHEM - De paashaas heeft eieren verstopt in het Airborne Museum, wie komt ze zoeken? In het paasweekend kunnen kinderen een heel weekend lang de vernieuwde paasspeurtocht doen in het Airborne Museum.

Zoals vanouds zijn door het hele museum paaseieren met quizvragen verstopt. Wat bedoelde de achtjarige Robbie in zijn
Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april van 10:00 tot 17:00 uur mogen kinderen paaseieren komen zoeken in het Airborne Museum. En tijdens de paasdagen op zondag 5 en maandag 6 april van 12:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk zijn ouders, opa's en oma's en anderen ook welkom. Inschrijven voor de paasspeurtocht is niet nodig en er geldt geen meerprijs. Op www.airbornemuseum.nl staat meer informatie over het museum.

Voorjaarsconcert Politie BigBand

ARNHEM - Ons voorjaarsconcert staat gepland op zondagmiddag 29 maart in de theater/aula van het Thomas à Kempiscollege in Arnhem. Dit zal weer een bijzonder concert worden.

De theater/aula is geopend vanaf 13.45 uur. De aanvang van het concert is 14.30 uur. Tijdens dit concert zal ook het Charivari Trio, samen met de Politie BigBand Oost-Nederland optreden. Het Charivari trio zingt en speelt op viool, accordeon en contrabas muziek van Roemenië tot Venezuela. Het belooft een muzikaal verrassende middag te worden.

In het kader van de verbetering van de relatie Politie – Publiek biedt de politieorganisatie dit concert gratis aan.

NLdoet: In actie met de boswachter

ARNHEM - Zin om de hand uit de mouwen te steken tijdens het landelijke evenement NL Doet? Geldersch Landschap & Kasteelen heeft verschillende klussen verspreid over Gelderland waarbij hulp welkom is. De werkzaamheden variëren van het opruimen van zwerfvuil op blote voeten tot boompjes trekken, snoeien en rasters verwijderen.

NL doet in park Rosendael te Rozendaal. Op vrijdag 20 maart kunnen belangstellenden helpen met het opknappen van park Rosendael, door samen met de boswachter opslag van struiken en bramen te verwijderen.

Start om 10.00 uur. Verzamelen op het voorplein bij het kasteel, Rosendael in Rozendaal. Einde om 15.00 uur. Alleen geschikt voor volwassenen. Deelname is gratis. Geldersch Landschap & Kasteelen zorgt voor begeleiding, gereedschap, handschoenen en koffie/thee. Zelf lunch meenemen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie verkrijgbaar bij Gerard Achterstraat, 06 13504019.

Eerste Poëziepad nadert voltooiing

ARNHEM - Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van het eerste Poëziepad in Arnhem. In het Immerloopark in Arnhem-Zuid worden op twaalf locaties gedichten van Arnhemse dichters op kunstige wijze gepresenteerd. 21 maart is de opening in het Immerloopark.

Het initiatief voor dit Poëziepad komt van wijkbewoners rondom het park. vGtO, een samenwerkingsverband van twee Arnhemse kunstenaars werkt momenteel in het park aan de uitvoering. De vorm waarvoor Terry van Gurp en René Oudenhoven hebben gekozen sluit mooi aan op de natuurlijke omgeving. Hun ontwerp is door de initiatiefgroep, samen met deskundigen van de gemeente, gekozen uit de inzendingen voor de presentatie van de gedichten.

Op 21 maart om 11.00 uur wordt het Poëziepad officieel geopend door wethouder Ine van Burgsteden. Samen met de dichters wordt vervolgens de route langs de twaalf locaties gelopen. Het Poëziepad is mede mogelijk gemaakt met (financiële) steun van: Gemeente Arnhem, afdeling Cultuur en Dienst Stadsbeheer, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabo Stimuleringsfonds, Kunstbedrijf Arnhem. Bewonersoverleg Vredenburg Kronenburg en Studio Joke Beltman, grafisch ontwerp en taal.

Wandelen met de boswachter over landgoed Oorsprong

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op zaterdag 21 maart een wandeling over landgoed Oorsprong. De boswachter vertelt onderweg alles over de kortgeleden uitgevoerde renovatie van Laag Oorsprong. Ook vertelt hij over de industriële geschiedenis in de beginperiode van de negentiende eeuw.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats Drielse Veer aan de Veerweg te Oosterbeek onderaan de Westerbouwing. Duur: 2,5 à 3 uur. Kosten zijn vijf euro, kinderen vier tot en met twaalf jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Dirk van der Plaat, 06 28849331.

Kleurrijk kunstwerk voor de kinderafdeling van Rijnstate

ARNHEM - Vijf tweedejaars leerlingen van de LeukOmteLeren Weekendschool Arnhem overhandigden op woensdag 11 maart een mooi kunstwerk aan de kinderafdeling van Rijnstate. Dit deden zij samen met Arno Arts, Arnhems kunstenaar en gastdocent op de Weekendschool.

Het kunstwerk bestaat uit zeventien individuele schilderijen die zijn gemaakt door de tweedejaars leerlingen van de LeukOmteLeren Weekendschool. Samengevoegd is dit één groot kunstwerk, dat meer is dan de optelsom van de afzonderlijke delen. De kinderen kozen zelf het ziekenhuis als bestemming voor hun kunstwerk. Het hangt in Rijnstate Arnhem bij de balie van de Dagbehandeling voor kinderen en jongeren (route 49).

Keepersdag bij Eldenia

ARNHEM - Voetbalvereniging Eldenia geeft in samenwerking met Vitesse een keepersdag voor kinderen van negen tot en met achttien jaar.

De dag staat onder leiding van Adrie Broxks, keeperstrainer Vitesse voetbalacademie. Meerdere jeugdkeepers van Vitesse zullen aanwezig zijn om jullie van tips te voorzien. Verder zullen er topamateurkeepers aanwezig zijn, actief in hoofd- en topklasse.

In de pauze krijgen jullie een krentenbol, een snack en wat te drinken. Ook zal er een heuse demonstratie zijn door de Vitessedoelmannen.

Ook ontvangen jullie een t-shirt als aandenken (geef je maat door). De kosten zijn met behulp van onze sponsoren maar tien euro. De inschrijvingen stoppen bij honderd deelnemers. Inschrijven bij keepersdag@eldenia.org. Bij betaling is de inschrijving definitief.

Ongekend talent op het Lorentz

ARNHEM - De talentenjacht is al generaties lang een begrip op het Lorentz en biedt een prachtig podium aan muzikaal en cultureel talent.

Donderdag 5 maart was het weer zover. Na maandenlange voorbereidingen, posters ontwerpen, techniekplanning maken en draaiboeken schrijven was het tijd om te schitteren op het Lorentzpodium. Het was prachtig om te zien hoeveel talent er op school aanwezig is. Van zang, dans, acrobatiek tot theater en comedy.

Met vijftien wervelende optredens had de kritische jury, bestaande uit leerlingen en docenten een zware dopper. Na een lang juryberaad heeft de jury Mayte Stoove en Gilles Vink uitgeroepen als winnaars. Met het nummer For Five Seconds kregen zij de goedgevulde aula muisstil. Een kippenvelmomentje. De tweede prijs ging naar Drums en Comedy oftewel 'Drummedy' van Simon Derks. Een originele combinatie van een comedy act en een indrukwekkende drumsolo. De derde prijs ging naar Pjotr Plaschek die een schitterend pianospel uit zijn vingers toverde.

De opbrengst van de avond bedroeg 561,10 euro en komt geheel ten goede aan Edukans Going Global.

Going Global is een internationaliseringproject voor het voortgezet onderwijs met als doel beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Zondag 1 maart zijn twee leerlingen van het Lorentz Lyceum teruggekomen van hun Going Global Edukansreis naar Ethiopië. De twee leerlingen zijn Ellen Bodde uit mavo 3 en Daniel Youssef uit havo 4. Ellen en Daniel zijn tien dagen afgereisd naar het actieland en hebben een schat aan ervaring opgedaan. De leerlingen voeren het hele jaar actie voor beter onderwijs in Ethiopië.

Lezing: De ins en outs van darmkanker

ARNHEM - Maart is traditioneel de internationale Darmkankermaand. Het doel van deze maand is het geven van meer bekendheid aan de signalen die kunnen duiden op darmkanker. Het Toon Hermans Huis Arnhem vindt het belangrijk hier ook aan bij te dragen. Daarom organiseren wij, samen met Maag-Darm-Leverartsen Jordy Burger en Frank Oort uit het Rijnstate Ziekenhuis, de lezing "de ins en outs van darmkanker".

Tijdens deze avond wordt antwoord gegeven op vragen als hoe ontstaat darmkanker, hoe wordt de juiste diagnose gesteld en welke behandelingen zijn er mogelijk? Uiteraard wordt ook ingegaan op de landelijke screening van darmkanker die vanaf vorig jaar uitgevoerd wordt.

De lezing vindt plaats in het Toon Hermans Huis Arnhem op maandag 23 maart. Aanmelden hiervoor kan nog door op dinsdag en donderdag tussen 09.30 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 09.30 en 13.00 uur te bellen. Een mailtje sturen naar info@thharnhem.nl kan natuurlijk ook.


Meer informatie over deze activiteit en andere programma's staat op www.thharnhem.nl.

Tuinier je mee op stadsboerderij De Korenmaat?

ARNHEM - Je eigen groente verbouwen op een prachtige plek in het groen en tussen de dieren; wie wil dat nou niet? Bij stadsboerderij De Korenmaat kun je meedoen met tuinieren. Vanaf 15 april tot in september zijn er iedere woensdagmiddag tuinlessen van 1 uur. Zit je in groep zes of zeven en hou je van tuineren, meld je dan aan. Geef je snel op want vol is vol.

De lessen zijn van 15 april tot in september. Je kunt kiezen aan welke les je wilt meedoen: van 13.30 tot 14.30 uur of 15.30 tot 16.30 uur.

Er wordt gezaaid en geplant, geschoffeld, gewied en natuurlijk geoogst. Dus thuis lekker de keuken in met superverse, eigen geteelde groenten. Er is tijd voor uitleg over van alles wat we op de tuin tegenkomen tijdens het tuinieren. Zo komen onderwerpen als slakken, wormen, muizen, vogels, bijen, het weer en de bloemen aan bod. Zit je nog niet in groep zes, maar is dit wat je heel graag wil doen? Vraag dan een enthousiaste volwassene om met je mee te doen met de tuinlessen.

Aanmelden

Meld je aan bij Natuurcentrum Arnhem, 026 3775464 of natuurcentrum@arnhem.nl. Geef daarbij aan of je voorkeur hebt voor de eerste of de tweede les. De kosten zijn twintig euro per tuin, betalen bij de eerste tuinles.

Stadsboerderij De Korenmaat ligt aan de Marius van Beeklaan 5. "Kijk ook eens op onze vernieuwde websites: www.natuurcentrumarnhem.nl,. We zijn ook actief op facebook."

Café bij Tante, geen gewoon café

ELST - Café bij Tante in Elst is geen gewoon café wat elke dag open is. Sterker nog, dit door Ineke en Peter vol enthousiasme gedreven café opent de deuren als jij dat wil. Zeven dagen per week kun je het café gebruiken voor feesten, recepties, personeelsborrels of andere bijeenkomsten. Of het nu ochtend, middag of avond is, het is allemaal mogelijk.

Om een beeld te krijgen van de ongedwongen sfeer is het handig om eens binnen te stappen bij een van de diverse activiteiten, want op die momenten is café bij Tante open voor iedereen. Voorbeelden hiervan: live muziek, twee keer per maand een pubquiz, dartavonden, bierproeverij, kunstexpositie, et cetera.

Een primeur is bij te wonen op zaterdag 21 maart, de presentatie van het zelf gebrouwen 'tante bier'. Iedereen is dan van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Foto's en een virtuele tour zijn te vinden op de website. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Stationsstraat 5, Elst (gld.); www.cafebijtante.nl; 06 41576664.

Laat uw auto in nieuwstaat brengen door Carcleaning Elst

ELST - Ergert u zich ook wel eens aan een vlek in de bekleding van uw auto? Aan vreemde geurtjes? Of aan de lak die niet meer zo blinkt als een tijd geleden? Wat u ook probeert, het resultaat van uw pogingen is niet naar tevredenheid. Maar geen nood want de oplossing voor uw ergernis is gevestigd aan de Industrieweg Oost in Elst.

Het mooie weer komt er weer aan, dus tijd om uw auto weer onder handen te (laten) nemen. CarCleaning Elst heeft op dit moment een 'Wax-Oil voorjaarsactie', dit houdt in dat bij een complete behandeling, voor slechts vijftig euro extra, Wax-oil teflon lakverzegeling op uw auto wordt aangebracht (zolang de voorraad strekt).

Bij Carcleaning Elst wordt uw auto op professionele wijze onder handen genomen. Het resultaat van een 'auto detailbehandeling' door Carcleaning Elst is verbluffend. "Wij werken met de modernste poetsapparatuur en gebruiken de nieuwste technieken waardoor de lak van de auto eigenlijk in een betere dan nieuwstaat conditie gebracht wordt", legt eigenaar Arjan Stuart uit. Uw auto krijgt een poetsbeurt waarbij ook kleine schades en krasjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is ook mogelijk om het interieur te laten reinigen, met de nieuwste stoom extractiemachine word ook de bekleding van uw auto weer als nieuw.

Volg Carcleaning Elst wash Center Elst ook via Facebook, twitter en via www.carcleaningelst.nl. U vindt Carcleaning Elst aan de Industrieweg Oost 9-A in Elst.

De autowasspecialist uit Elst: Carwash Center Elst

ELST - De winterperiode zit er weer op, en het zonnetje begint weer te schijnen, dus is het weer tijd om uw auto te laten glimmen.

"Bij Carwash Center Elst kunt u terrecht om uw auto door de 23 meter lange textielkettingwasstraat te laten wassen, maar ook om handmatig uw auto te wassen. Kwaliteit, en dus een schone en krasvrije auto, is voor ons erg belangrijk. Vandaar dat bij iedere wasbeurt uw auto eerst voorgewassen wordt, hierbij letten wij op uw velgen en de plekken waar de wasstraat niet goed bij komt. Naast de kwaliteit is de wachttijd voor de wasstraat sinds de nieuwe machine, anderhalf jaar geleden geplaatst, aanzienlijk afgenomen. Voor het handmatig wassen en poetsen bieden wij een breed assortiment aan autowas artikelen aan, van onder andere; Riwax, Autoglym, Kenotek, Smartwax en Vikan."

Wie Car Wash Center Elst bezoekt, heeft verschillende mogelijkheden om de auto te laten reinigen. "U kunt kiezen voor een losse wasbeurt maar ook voor een prepaid waspas waar uw tegoed op bijgeschreven wordt. Uiteraard blijft ook het dagelijkse Happy Hour (van 8.00 tot 10.00 uur) van kracht. Inclusief gratis stofzuigen. Niet alleen auto's maar ook cabrio's met een hard of soft top en bedrijfsbussen tot een hoogte van 2,20m zijn welkom in onze wasstraat. Een auto vakkundig wassen is een vak en dat beheerst Carwash Center Elst tot in de puntjes.

Volg Carwash Center Elst ook via Facebook, twitter en via www.carwashcenterelst.nl. U vindt Carwashcenter Elst aan de Industrieweg Oost 9-A in Elst.

Techniek is dé specialiteit bij Autobedrijf J. van Deelen in Driel

DRIEL – Je auto uit handen geven. Dat doen we pas als we een goed gevoel bij het autobedrijf hebben. Ervaar het maar eens bij Autobedrijf J. Van Deelen, een onafhankelijk universeel autobedrijf, waar naast kwaliteit en service, ook de persoonlijke noot telt. En wat te denken van een vriendelijke en eerlijke prijs?

Jan van Deelen verricht naast reparatie en onderhoud ook de apk. De klant kan er tegen een vriendelijke prijs rekenen op een prima kwaliteit.

In de uitstekend met (diagnose- en uitlees-)apparatuur uitgeruste garage worden ook diensten als aircoservice, vierwieluitlijning en volledige bandenservice met -opslag geboden.

Jan van Deelen is up-to-date op de hoogte van de jongste ontwikkelingen: een monteur met passie voor auto en klant!

Autobedrijf J. Van Deelen, Baltussenweg 39, Driel; telefoon 06 30125550; www.autobedrijfjvandeelen.nl.

Tot over je oren in de schulden? Tijssen sociaal-juridisch bemiddeling- & adviesbureau verhuisd naar Elst

HUISSEN/ELST – Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met schulden. Wat als de situatie uitzichtloos is? Vrijwillige bewindvoering aanvragen bij een particuliere instelling als Tijssen sociaal-juridisch bemiddeling- & adviesbureau, dat onlangs verhuisd is van Huissen naar Elst. Van hieruit verzorgt men bewindvoering, mentorschap en curatele.

Bij een uitzichtloze situatie worden alle financiële handelingen in overleg met de bewindvoerder uitgevoerd. Een budgetplan opstellen is een goed begin. "Kloppen de uitgaven met de inkomsten? We kijken in welke uitgaven er gesneden kan worden, maar ook of de cliënt voor toeslagen in aanmerking komt", aldus bewindvoerder Mieke Tijssen.

De bewindvoerder ontvangt van de cliënt de maandelijkse inkomsten en draagt zorg voor de betaling van de maandelijkse rekeningen. De gehele administratie wordt overgenomen: van belastingaangiften, kwijtscheldingsverzoeken tot aan bijzondere bijstand aanvragen.

Meer weten over een oplossing voor schuldproblematiek? Neem contact op!

Tijssen sociaal-juridisch bemiddeling- & adviesbureau, Newtonweg 9, Elst, telefoon 088 8457736; www.tijssen-sba.nl.

Anchalee massagesalon: massages voor particulieren en bedrijven

BEMMEL - Bij Anchalee Massagesalon worden dagelijks massages gegeven aan mensen uit Lingewaard en zelfs ver daarbuiten. Maar wist u dat er steeds meer bedrijven voor hun medewerk(st)ers contracten afsluiten bij deze massagesalon uit Bemmel?

Indien medewerk(st)ers zich lekker voelen, goed in hun vel zitten en het werk zonder lichamelijke en/of geestelijke klachten kunnen uitvoeren, heeft dat directe positieve gevolgen voor de bedrijfsresultaten. Tevens waardeert het personeel het gebaar voor hun inzet ontzettend en zal het ziekteverzuim afnemen. Eén ziektedag van een personeelslid kost een bedrijf gemiddeld 280 euro. Voor dit bedrag kunnen behoorlijk wat massages gegeven worden. Anchalee heeft uitsluitend gediplomeerde en ervaren masseuses in dienst die (preventieve) massages geven. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in stoelmassages bij uw bedrijf, organisatie of evenement (secretaresse dag, personeelsfeest, beurs, kerstborrel, (nieuwjaars)receptie) kunt u contact opnemen: (info@anchalee.nl of 06 57060794). Na inventarisatie van de wensen wordt een passend voorstel gedaan.

Knip dit artikel uit en leg het op het bureau van uw werkgever! Voorkomen is beter dan genezen! Kijk ook eens op www.anchalee.nl. De aanbieding tot 1 april 2015 is een massage van 100 minuten voor 62 euro.

Deken Dr. Mulderstraat 6b Bemmel; Tel. 06 570 60 794; info@anchalee.nl; www.anchalee.nl.

Groencentrum 't Betuwehoekje opent haar deuren voor een nieuw seizoen

ELST - Zo staat de winterstalling van de orangerie en kuipplanten er weer mooi bij. Deze kunnen in de week van 1 april weer opgehaald of bezorgd worden. Nu krijgen ze nog mest en water, om een idee te krijgen hoe dit werk kom dan eens langs en zo loopt u door een kas wat lijkt op een paradijsje van planten.

Ook is het voorjaar een goede tijd om te stekken, wij hebben zo de hedera hibernica {klimop} vanaf 10 cm tot 2 meter staan geschikt voor als afscheiding in gaas of als bodembedekker.

De verkoopkas geeft een mediterrane uitstraling. Dit jaar een zeer uitgebreid asssortiment van orangerie en kuipplanten. Deze kunnen zowel in potten, bakken als op een beschutte plaats in de volle grond gezet worden. Dit zijn geurende, bloeiende en vruchtdragende planten, en het hele seizoen geeft dit een mooie groei en bloeiwijze. Wij geven dan ook graag advies, over aanschaf en verzorging. Ook wil ik bij u in de tuin of terras kijken wat een aanvulling kan zijn. Natuurlijk hoort hierbij ook de passende potgrond en de bijbehorende mestprodukten. Waar we aan denken citrusboopjes, olijfbomen, vijgen, geurende jasmijn ruim ass. fruit {kaki}. Het assortiment wordt wekelijks aangevuld.

Aankomend weekend voor iedere betalende klant een voorjaarsattentie.

Groencentrum 't Betuwehoekje. Wolfhoeksestraat 9, Elst; 0481 372003 / 06 18741120. Openingtstijden dinsdag tot en met zaterdag 9.00-17.00 uur; tweede paasdag geopend.

De Wolff Zonweringen al vijftig jaar actief in zonwering

Foto: c

ARNHEM - De Wolff Zonweringen bv is vijftig jaar actief in de zonwering. Het bedrijf werkzaam voor particulieren in de regio en de utiliteitsbouw landelijk.

Samenwerking met enkele grote fabrikanten staat borg voor een product van hoge kwaliteit. Een grote keuze in uitvalschermen, vlakhangende zonwering en terrasschermen uitgevoerd in blank aluminium of een RAL-kleur.

Rolluiken met aluminium of stalen lamellen voor woning, garage of winkel bieden een goede preventie tegen inbraak. Binnenzonwering in veel kleuren en uitvoeringen verhogen het wooncomfort.

Een elektrische bediening eventueel met afstandbediening en /of zonwind-automaat is een optie die veel particulieren en bedrijven aanspreekt.

Een bezoek aan de showroom is altijd de moeite waard. De Wolff Zonweringen is gevestigd aan de Griftstaat 19 in Arnhem. Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer 026 3617213 of per mail info@dewolffzonwering.nl.

23 / 28

RK Scooters én DHS Scooters samen sterk verder als De Betuwe Scooters Bij De Betuwe Scooters in Elden/Arnhem vind je elke scooter mét een deskundig technisch team!

ARNHEM/ELDEN – De Betuwe Scooters? Een nieuw bedrijf in Elden? Ja en nee. Want sinds 1 januari is het bekende scooterbedrijf RK Scooters uit Elden samengegaan met DHS Scooters uit Westervoort.

De jonge Robin Katsma zag zijn bedrijf groeien en zocht nóg meer specialistische technische kennis. Danny beschikt over bijna twintig jaar ervaring in deze branche, had een uitstekende werkplaats en was op zoek naar de mogelijkheid om ook nieuwe scooters aan te bieden. Samen sterk! Robin en Danny besloten hun krachten te bundelen in De Betuwe Scooters!

Overigens is de naam 'De Betuwe Scooters' heel bewust gekozen. Iedereen kan zien dat het bedrijf op de huidige locatie aan de Westerveldsestraat uit zijn jasje aan het groeien is. Op termijn zal het bedrijf van Robin en Danny zich vestigen midden in Elden in het dan voormalige ruime pand van… café De Betuwe!

De Betuwe Scooters is dealer van Kymco, Turbho, Agm, Nimoto en E-Max, en wie een Vespa, Peugeot, Piaggio of welk merk dan ook wenst, zegt het maar!

Er is een ruime voorraad van nieuwe en tweedehandse scooters. De Betuwe Scooters levert al scooters vanaf 1.049 euro! De benzinescooter is erg populair, op den duur gaat de elektrische scooter het ook helemaal maken. "De aanschafprijs is hoger, maar de meerprijs verdien je snel terug met de besparing op brandstof en het onderhoud", aldus Robin en Danny.

Wie een scooter koopt, wil graag verzekerd zijn van goede service en onderhoud. De Betuwe Scooters onderscheid zich in de regio omdat ze kennis hebben van alle merken scooters en beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats met vakbekwame monteurs. Klanten kunnen rekenen op een snelle service (reparatie binnen een dag mogelijk), een leenscooter en goede, nette prijzen. En sta je met pech onderweg? Binnen dertig minuten (binnen een straal van vijftien kilometer) is de Pech-Onderweg-Service ter plekke!

De Betuwe Scooters (RDW erkend) is gevestigd aan Westerveldsestraat 48/50 in Elden/Arnhem; telefoon (026) 3810042; www.betuwescooters.nl.

Bedrijven hebben baat bij cursus op maat Franse les van echte Françaises...

ARNHEM/NIJMEGEN – Doet u zaken met bedrijven in franstalige landen ? En wilt u hun taal leren spreken? Hier in de regio worden cursussen Frans gegeven door twee echte Françaises. Perfect op maat, afgestemd op uw wensen. Aan de hand van de actualiteit, krant, magazines, internet leren Claude Nijst en Maryline Delubriat u deze taal. Al jaren met veel succes.

123Francais heet het bureau van Claude en Maryline. Veelal wordt individueel lesgegeven, maar het kan ook in groepsverband tot zes personen. De cursus kan zowel op locatie als op eigen bedrijf worden gegeven. Opmerkelijk is dat steeds meer bedrijven een beroep doen op 123Francais, vanwege het feit dat de cursus juist exact op maat gegeven kan worden, ook op soepele wijze in tijd en aanpak.

Iedere beroepsgroep heeft zo z'n kenmerkende woordenschat, termen en specifieke uitdrukkingen; 123Francais weet deze de cursisten goed en doeltreffend aan te leren. Zo is 123Francais actief in vele beroepsgroepen : van de logistiek- en optiekbranche tot aan de verkeerssignalering- en interieursector of landbouw.

123Français, Waterlinie 21, Huissen; 026 3258822 / 06 13185638; www.123francais.nl.

Nieuw in Elst: 'Jouw Vierkant'

ELST - Op zaterdag 28 maart opent onze winkel genaamd 'Jouw Vierkant' haar deuren. Deze winkel, gevestigd aan de Dillenburg 8 in Elst, is een nieuw concept, waar men nieuwe, tweedehands en zelfgemaakte producten kan verkopen, voor zowel particulier als ondernemer.

U kunt bij ons èèn of meerdere plaatsen huren en mag daarin uw producten aanbieden. Deze producten kunt u dan in onze winkel prijzen en presenteren zoals u dat wenst. Jouw Vierkant verkoopt uw producten dan, waarna u wekelijks de volledige opbrengst overgemaakt krijgt.

Nieuwsgierig geworden? Reserveer nu, dan kunt u gelijk gebruik maken van onze openingsaanbieding: 1 week huur 30,-, 2 weken huur 50,-, 3 weken huur 75,-, 4 weken huur 100,- euro.

Neem voor meer informatie contact met ons op! Telefoonnummer: 06 83607792, e-mail jouwvierkant@hotmail.com en volg ons op Facebook!

Graag verwelkomen wij u in onze winkel! Jettie Aarntzen en Fons Lintsen.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert en verkoopt: 'Voor particulier én MKB'

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); Tel. (06) 814 69 489 www.thuis-pc.nl.

GO - Zeker van Gloudemans Optiek

ARNHEM - Gloudemans Optiek draait al weer enige tijd onder de nieuwe eigenaren Peter en Natasja van der Eijk. Inmiddels is er een grote collectie nieuwe monturen binnen waarin rekening is gehouden met diverse soorten smaak en budget. Ook weten velen inmiddels de weg naar Gloudemans Optiek al te vinden voor een nieuw horlogebatterijtje of hoorbatterijen.

Wat echter bij velen nog niet bekend is, is de mogelijkheid om uw bril te verzekeren met de Go- Zeker optie. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Dit geldt ook voor uw bril. Stel u gaat per ongeluk op uw bril zitten en het montuur breekt. Of u beschadigt tijdens het sporten uw net aangeschafte bril. Met Go -Zeker verzekering gaat u naar Gloudemans Optiek en die regelt het verder voor u. Wanneer een identiek montuur niet meer voorradig is dan kunt u een vervangend montuur uitzoeken. Zo weet u zeker dat u zich dezelfde kwaliteit bril kunt veroorloven als het tegen zit. Maakt u in de looptijd van twee jaar geen gebruik van uw verzekering, dan krijgt u uw premie terug, plus een extra bonus. U kunt dus geld verdienen met uw bril indien u er zuinig op bent. Een mooi vooruitzicht.

U bent van harte welkom bij Gloudemans Optiek, Achter de coulissen 2a, 026 3272353. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 9.30 tot 17.30 uur, zaterdag 9.30 tot 16.30 uur, koopavond op afspraak.

Bosch Car Service Peters van Nijenhof

ARNHEM - Een garage waar iedereen van harte welkom is! Of het nu gaat om (lease-)onderhoud, APK, reparatie, storing diagnose, LPG (inbouw) of schadeherstel, bij ons bent u aan het juiste adres.

Wist u dat wij beschikken over de allernieuwste diagnoseapparatuur zodat ook de nieuwste auto's door ons uitgelezen en onderhouden kunnen worden? Tevens is ons personeel op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op autogebied door de opleidingen van Bosch Car Service. Zo ziet u: bij Peters van Nijenhof is uw auto in goede handen!

TIP:
Bosch Car Service is momenteel uitgebreid in het nieuws met de APK actie. Laat dit jaar uw auto bij ons keuren en maak kans op één van de tien auto's ter waarde van 10.000 euro! Plan nu uw afspraak in via onze website of bel met 026 3210422.

Bosch Car Service Peters van Nijenhof, Papenkamp 17 / Marga Klompelaan 20, Arnhem; telefoon: 026-3210422; www.bcsarnhem.nl.

Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings is verhuisd

ARNHEM - De schoenmaker van winkelcentrum Kronenburg is verhuisd. Schoen- en sleutelmakerij Mark Spierings zit vanaf heden aan het eind van de versstraat tegenover de kassa's van de Albert Heijn XL

Reparaties, aanpassingen of maatwerk?
Voor al uw schoenreparaties kunt u bij ons terecht; teenstukjes, hakken, halve zolen of stikwerk. De reparatie wordt vakkundig uitgevoerd en binnen enkele uren of dagen zijn uw schoenen weer als nieuw!

Schoencosmetica
Om langer van uw schoenen plezier te hebben is het van belang dat ze goed onderhouden worden. Van kleurcrème we hebben tachtig kleuren tot beschermende spray, van schoenspanners tot driehonderd soorten veters. We hebben alle benodigde artikelen!

Sleutels
We kopiëren de meeste soorten sleutels, we kunnen nu zelfs uw autosleutels met transponder maken.

Stomerij
Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor het laten stomen van uw kleding, gordijnen en tapijten.
Deze wordt door de Palthe stomerij vakkundig uitgevoerd.

Hopelijk mogen we u snel begroeten bij onze vernieuwde zaak aan de Kronenburgpasage 73, Winkelcentrum Kronenburg Arnhem, telefoon 026 3232391.

Reddy Keukens Heteren 'De meest succesvolle Europese keukenformule vindt u in Heteren'

HETEREN - Reddy biedt keukens van de beste kwaliteit en functionaliteit tegen zeer scherpe prijzen aan. We werken uitsluitend samen met leveranciers van A-merken en bieden voor elke behoefte en elk budget een passende oplossing.

"Glashelder; wij vertellen meteen wat uw keuken echt kost!" Keukens voor half geld, veertig procent korting op apparaten en gratis montage… Gelooft u het nog? Bij Reddy houden wij er niet van om onze klanten in de maling te nemen. Wij vertellen gewoon meteen wat uw keuken echt kost en besparen u en ons een hoop flauwekul!

"Waarom kunnen wij onze klanten keukens tegen zulke lage prijzen aanbieden?" Reddy maakt onderdeel uit van de grootste Europese keukenformule. Daardoor kunnen we profiteren van enorme inkoopvoordelen die we direct aan onze klanten doorgeven. Kom langs en overtuig uzelf. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Muskushouwsestraat 20, Heteren; tel. 026 47 436 40; www.reddykeukens.nl.

Uitgebreid assortiment tuin- en vormbomen bij Mabo Boomkwekerijen

RANDWIJK - Eén van de kenmerken van de Betuwe is toch wel de vele hectares boomkwekerij die het gebied telt.

Een rasechte boomkweker met een hart voor de natuur, zo mag Herman Mauritz wel getypeerd worden de aandacht is volkomen gericht op het groen zelf. Boomkwekerij Mabo wil zich als de boom specialist in de regio, met de boomkwekerij op zaterdag richten op de particuliere markt.

De opkweek van bomen vormbomen (Dakplatanen, Leilinden en Poorten) is dan ook zeer uitgebreid, zodat u ook in de zomer bomen kan planten. Wilt u er een karakteristiek boom, bol of zuilboom met rood, geel of groen blad, voor de expert uit Randwijk is dit geen probleem. U vindt nergens zo'n grote laan- en sierbomen concentratie als daar.

De specialistische vakkennis die zij in huis hebben, zorgt ervoor dat u altijd de juiste keus maakt. Voor openingstijden, zie website www.mabo.nl.

Mabo Boomkwekerijen, Achterstraat 12, Randwijk; tel. 0488 491271; fax. 0488 491342; e-mail: info@mabo.nl.

Heerlijk toeven op het terras van restaurant De Klomp met uitzicht op de Rijkerswoerdse plassen

ELST - Restaurant De Klomp is een prachtige gelegenheid om te lunchen, dineren of om een receptie te houden.

Onze tafelschikking geeft een bijzonder gevoel van knusheid en intimiteit. Hierdoor is ons restaurant geschikt voor zowel een romantisch diner voor twee als voor een gezellige high tea. Ook voor een diner of een heerlijk Bourgondisch buffet voor een groter gezelschap kunt u uitstekend bij ons terecht.

In de zomer is het heerlijk toeven op ons terras; lekker in de zon of koel onder de parasols met uitzicht op de Rijkerswoerdse plassen.

Onlangs is er een nieuwe entree gerealiseerd met een ruime garderobe om onze gasten meer comfort en ruimte in het restaurant te bieden.

Heeft u wensen met betrekking tot diëten en/of allergieën dan kunt u dit van te voren aangeven zodat wij hieraan een passende invulling kunnen geven.

HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie: vakkundig, veilig, vertrouwd

REGIO - Laat niet zomaar iemand aan uw huid zitten. Kies voor het beste, kies voor HuidZorg. HuidZorg is dé specialist op het gebied van acne, littekens, overbeharing en couperose.

"Tevens zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem welke vaak ontstaat na borstkanker. Wij werken met de nieuwste technieken en apparatuur. Onder andere met een vaat- en ontharingslaser. Cliënten kunnen gratis en vrijblijvend gebruik maken van een adviesgesprek ter waarde van 17,25 euro."

"Er is geen verwijzing van uw huisarts nodig om behandeld te worden. Bij HuidZorg krijgt u persoonlijke aandacht en wij hanteren geen wachtlijst. HuidZorg is en aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor is maximale vergoeding van behandelkosten mogelijk.

Al onze therapeuten staan geregistreerd in zowel het Kwaliteitsregister Paramedici als in het BIG-register. Tevens zijn ze lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten."

HuidZorg is gevestigd in diverse medische centra in onder andere Arnhem, Bemmel, Huissen, Angeren, Nijmegen. Voor meer informatie 088 00 28 111 en www.huidzorg.com.

Baars Optiek: uw optiekspecialist

ARNHEM - Intussen zit Baars Optiek alweer drie jaar op zijn nieuwe stek in Arnhem Zuid. Ondanks de lastige tijd blijken zowel bestaande klanten als nieuwe klanten de winkel goed te kunnen vinden.

Met de lente op komst verheugt Baars Optiek zich er op dat de deur weer open kan blijven en zien hoeveel klanten hen op de fiets weten te vinden. Zonder drempelvrees nemen zij een kijkje in de droomwereld van brillen. Zij kunnen geheel vrijblijvend een oogtest laten doen en zich laten informeren over contactlenzen. Ook dit is een specialisme van Baars Optiek er worden vormstabiele, zachte en ook nachtlenzen aangepast.

.Nu in voorjaar is het ook weer tijd voor een leuke zonnebril. Een goede zonnebril is erg belangrijk het beschermt uw ogen tegen schadelijke UV-straling. Voor het juiste advies kunt u natuurlijk terecht bij Baars Optiek, kroon voor het oog.

De zonnebril met grijze glazen geeft alles zo neutraal mogelijk weer. De groene glazen geven objecten foutloos en comfortabel weer. De bruine glazen zijn geschikter in situaties waar het licht iets minder fel is of dat er iets meer contrast nodig is. Voor de klant die veel op water vertoeft of last van hinderlijke schitteringen heeft, adviseren zij een polariserend glas. Voor een goede zonnebril is een persoonlijk advies belangrijk.

Natuurlijk heeft Baars Optiek ook de moderne spiegelglazen, die aan de hoge eisen, die Baars stelt, voldoen.
Uiteraard zijn al deze zonnebrillen ook mogelijk op sterkte.Het kan voor veraf, als leesbril voor in de tuin maar natuurlijk ook multifocaal gemaakt worden.


Baars Optiek, Huissensestraat 60, telefoon 026 3234386, info@baarsoptiek.nl, www.baarsoptiek.nl.

Luxe en sfeer kost bij Home Garden Shop niet meer!

GENDT - Voor een mooie badkamer, tegelvloer of haard bent u bij Home Garden Shop in Gendt aan het juiste adres! Al ruim 35 jaar dé specialist in Gelderland met betrokken vakmensen die luisteren naar uw wensen en ruim de tijd nemen om samen met u een persoonlijk 3-D ontwerp en een vrijblijvend voorstel te maken. Als u laat weten wanneer het u schikt, nemen ze alle tijd voor u! De ervaren monteurs zorgen voor een perfect eindresultaat.

Natuursteen. Door de eigen natuursteenzagerij en samenwerking met meubelmakers zijn er prachtige, betaalbare mogelijkheden met plateaus, nisjes met LEDverlichting, wastafelbladen en TV-meubels met geïntegreerde haard.

Profiteer nog van de lage BTW!

Mocht u plannen hebben voor een verbouwing, wacht dan niet te lang; om te profiteren van de 6% BTW regeling dient het gehele project afgrond te zijn vóór 1 juli 2015! Houdt rekening met levertijden en het montageteam dat al bijna is volgepland tot juli 2015!

Home Garden Shop BV, Biezenkamp 2, Gendt; 0481 424341; www.homegardenshop.nl.

Saliha van Sifa Acupunctuur in Arnhem: 'De patiënt is de beste arts van zichzelf!'

ARNHEM – Vanuit heel Nederland, zelfs vanuit Parijs komen de patiënten naar Sifa Acupunctuur in Arnhem, naar de bijzondere praktijk van Saliha Atasever. Ze behandelt haar patiënten volgens de traditionele acupunctuur, maar is ook bedreven in bleeding cupping en behandeling met kruiden.

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. De uit Turkije afkomstige Saliha Atasever heeft er jaren voor gestudeerd en is de eerste Turkse acupuncturiste in Europa. Sinds twee jaar heeft ze haar eigen praktijk in Arnhem.. Goed luisteren is voor mij het begin van de behandeling en uiteindelijk is de patiënt de beste arts van zichzelf!"

Iedereen die klachten heeft –ook al is men elders uitgedokterd- is bij Sifa Acupunctuur welkom. Saliha behandelt veel pijnklachten met goed resultaat! Klachten van migraine, nek- en rugklachten tot aan eczeem en allergieën. "Niet altijd kunnen klachten worden weggenomen, maar kan de pijn wel worden verlicht zoals bij ziektes als kanker of bij chronische aandoeningen." Saliha behandelt ziektes verder ook op natuurlijke wijze met kruiden. Ze is bekwaam met diverse vormen van de acupunctuur zoals cupping (hacamat) en sinds kort bleeding acupunctuur, zeer effectief bij pijn.

Sifa Acupunctuur is gevestigd aan Hommelseweg 29 in Arnhem; telefoon (026) 8800102 / 0655161905; www.sifaacupunctuur.nl.

Vakmanschap, degelijkheid, advies en klant centraal bij Heezen Aannemersbedrijf

ARNHEM/ELDEN – Oog voor het kleinste detail. Een goed en duurzaam produkt leveren. Realisatie van het totale project: van idee tot en met beheer en onderhoud. Met vooraf uitgebreide informatie. Dat zijn de kenmerken van Heezen Aannemersbedrijf uit Elden. Uitgevoerd tegen concurrerende prijzen. Al sinds 1988.

Of het nu om een aanbouw, verbouw, renovatie of nieuwbouw gaat, Heezen Aannemersbedrijf staat voor u klaar. Van een verbouwing, het bouwen van een compleet nieuw woonhuis tot aan bedrijfshal, complete dakrenovatie, en van het ambachtelijk uitvoeren van timmer- en metselwerk tot aan preventief en achterstallig onderhoud.

Heezen Aannemersbedrijf is sterk in het aannemen van de hele klus, ook als het om een renovatie van een badkamer, toilet of keuken gaat. Het bedrijf neemt de totale klus aan, en zorgt voor de gehele uitvoering, inclusief het installatie-, schilders- en stucwerk.

Heezen Aannemersbedrijf, Molenweg 48 in Elden/Arnhem; telefoon 0653138992; www.heezenaannemersbedrijf.nl.

Nieuw ingerichte showtuinen bij Crum Sierbestrating Heteren

HETEREN - Dit voorjaar heeft Crum Sierbestrating de showtuinen nieuw ingericht. Klanten krijgen er een prachtig overzicht van wat er op sierbestrating te verkrijgen is. Nergens in de regio vindt men een grotere presentatie van de nieuwste trends in alle prijscategorieën.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuinen erf te bestraten. Bij Crum Sierbestrating kunt u voor allerlei soorten sierbestrating terecht. Of u nu een oprit, pad of terras wilt aanleggen ,alles is hier verkrijgbaar in iedere stijl en vorm. Crum Sierbestrating heeft een breed assortiment tegels en stenen. Van gebakken steen, betonsteen, natuursteen tot aan keramische tegels. Op het bedrijfsterrein treft u behalve stenen en tegels ook grote voorraden zand-, grind- en splitsoorten aan. In de showtuin zijn de verschillende leg motieven te zien. Alles eerste klas kwaliteit tegen super scherpe prijzen. Ook zijn er altijd speciale aanbiedingen.

Showroom

Naast de modeltuin, waar de bezoekers een weloverwogen keuze uit tal van bestrating kunnen maken, heeft Crum Sierbestrating ook een showroom, waar onder andere vijver materiaal en tuinverlichting onder de aandacht wordt gebracht.

Tuinverlichting is er van het befaamde merk In-Lite. In-Lite laat zien dat licht praktisch kan zijn en eveneens veiligheid biedt. Denk maar eens aan het verlichten van het wandelpad. Maar ook kan het de esthetiek van een tuin onderstrepen. Bomen, struiken en sculpturen worden prachtig uitgelicht. In-Lite biedt een ruime collectie led verlichting, die door zijn 12-Voltsysteem extreem veilig is, zelfs bij de vijver.

Ook is er ruime aandacht voor afwateringsproducten en pvc.

Openingstijden: Crum Sierbestrating is geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. De showtuinen zijn altijd toegankelijk.

Uilenburgsestraat 12, Heteren; telefoon 026 4742593; info@crumsierbestating.nl; www.crumsierbestrating.nl.

28 / 28