GN Nijmegen-Noord

6 juni 2018

GN Nijmegen-Noord 6 juni 2018


Nijmeegs windpark start fonds voor buurtprojecten

Het bestuur. Vlnr: André van Proosdij (Oosterhout), Odilia Kortsmit (voorzitter, Nijmegen-Oosterhout), René van Werkhoven (penningmeester, namens Reeth), Ingrid van Thiel-Sluiter (Ressen) en Alex de Meijer (secretaris). (foto: Henny van Roomen fotografie)

NIJMEGEN - Eind vorig jaar is het Omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe opgericht. Uit dit fonds kunnen projecten subsidies ontvangen in de woongebieden rondom het windpark: buurtschap Reeth, het dorp Oosterhout, de wijk Nijmegen-Oosterhout en het grondgebied Ressen.

De formele inschrijving voor projecten loopt van 15 september - 15 oktober, maar men kan projectideeën nu al aanmelden via omgevingsfonds@windparknijmegenbetuwe.nl, zodat overleg mogelijk is. Het bestuur van het omgevingsfonds bestaat uit vijf leden waarvan er vier elk een van deze woongebieden vertegenwoordigen.

De vier windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe draaien sinds november 2016. Afgesproken is dat voor elke megawattuur (MWh) die het windpark opwekt 1 euro beschikbaar komt voor het fonds. Per jaar levert dat naar verwachting gemiddeld zo’n 24.000 euro op. Het omgevingsfonds kan hieruit subsidies verstrekken voor projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en duurzame energie, leefbaarheid en sociale samenhang. Projecten dienen het persoonlijk belang van betrokkenen te overstijgen.

Omdat Reeth en Ressen dichter bij het windpark liggen, maar in Nijmegen-Oosterhout en Oosterhout veel meer mensen wonen, is in het reglement vastgelegd dat elk van deze woongebieden over twintig jaar gerekend in aanmerking komt voor eenvierde deel van de fondsgelden.

Meer informatie staat op www.windparknijmegenbetuwe.nl/omgevingsfonds.

spreekuur kinderen en kanker in het marikenhuis

NIJMEGEN - Donderdag 7 juni, 18.30 – 20.00 u – Marikenhuis, Slotemaker de Bruineweg 163. Spreekuur Masja van Bokhorst, orthopedagoog. Gratis, op afspraak.

Drs. Masja van Bokhorst, orthopedagoog in een medische setting, houdt elke eerste en derde donderdag van de maand een (gratis) pedagogisch spreekuur in het Marikenhuis, van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Voor wie? Dit inloopspreekuur is bestemd voor iedereen die informatie zoekt over het omgaan met kinderen die te maken hebben met kanker. Masja is er voor kinderen, ouders en grootouders, maar ook leerkrachten of andere professionals die met kinderen werken, zijn welkom op het spreekuur.

Aanmelden: Omdat Masja graag de tijd wil nemen voor uw vragen, wordt u gevraagd om van tevoren een afspraak te maken. Dit kan door het tijdstip van uw voorkeur vast te laten leggen door één van de gastvrouwen/gastheren van het Marikenhuis, telefonisch tijdens openingsuren van het Marikenhuis (024 – 30131522) of door het aanmeldformulier in te vullen dat in het Marikenhuis ligt. U kunt ook een mail sturen aan info@marikenhuis.nl met vermelding van ‘Afspraak Masja van Bokhorst’ en tijdstip van uw voorkeur.

Zonnebloemafdeling zoekt nieuwe penningmeester

LINGEWAARD - Wegens het statutair aftreden van de huidige penningmeester is de Zonnebloemafdeling Bemmel – Haalderen – Ressen op zoek naar een nieuwe penningmeester.

"Bent u de vrijwilliger die zich wil inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap en graag als penningmeester de afdelingsfinanciën wil beheren en onderhouden, neem dan voor een oriënterend gesprek, contact op met mevrouw Cora Sluiter-de Goey, voorzitter van de Zonnebloemafdeling Bemmel – Haalderen – Ressen. Telefoonnummer 0481 450021."

Samen op de foto tegen kanker

NIJMEGEN - Op donderdag 24 mei zijn studenten van de HAN in de stromende regen namens Swim to Fight Cancer Nijmegen het centrum van Nijmegen ingegaan. Het doel was om het evenement onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen.

De Nijmegenaren waren aangenaam verrast door de met zwemattributen beladen studenten. Na het maken van een aantal foto's en een praatje over het eerste grote zwemevenement in de Spiegelwaal, kregen de mensen hun eigen polaroid-foto mee. Op het grote frame - waar de mensen mee op de foto gingen - konden voorbijgangers een boodschap achtergelaten voor mensen met kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevenement in de Nijmeegse Spiegelwaal. Deelnemers zwemmen op 9 september, 500 of 1500 meter en laten zich daarbij sponsoren. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight cancer ten goede aan kankeronderzoek van jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekende ideeën.

De Blauwe Pony '81 op de Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Ook dit jaar zal carnavalsvereniging De Blauwe Pony '81 op zo dag 10 juni, zoals vele voorgaande jaren, weer aanwezig zijn tijdens de Bemmelse Dweildag.

"Op het welbekende stekje – bij het Maijje beeld/t.o. Cafeé 61 – zullen wij wederom druk doende zijn met het smeren, beleggen en verkopen van een heerlijk broodje gezond. We hebben er ook een terras bij, dus u kunt rustig genieten van de muziek om u heen terwijl u een broodje eet. Wij verkopen ook koffie en thee."

Doe ook mee met Landerij De Park

Zijdehoenders in de kinderboerderij (foto: Foto: ReversePixel Photography)

BETUWE - Woensdag 13 juni van 19.00 - 20.00 uur houdt Landerij De Park weer een voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die graag mee wil helpen om dit mooie centrum voor natuuurbeleving draaiende te houden.

Tijdens de bijeenkomst maak je in circa één uur kennis met Landerij De Park. We vertellen je over de aanpak, de vrijwilligersvacatures en geven je een rondleiding over het terrein.

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de volgende teams:
* Kinderboerderij: Voor het dagelijks beheer van de kinderboerderij zoeken we een vrijwilliger voor de functie van assistent beheerder kinderboerderij voor minstens één dag per week gedurende openingstijden. Ook zoeken we nog dierverzorgers voor één à twee dagen per week. Voor de zomer zoeken we dierverzorgers, die gedurende de schoolvakantie minstens vijf dagen kunnen helpen.
* Bijen: weet je al het een en ander over bijenhouden of wil je je daar mee bezig gaan houden en vind je het leuk om bezoekers te woord te staan? Dan is er ruimte bij het bijenteam.
*NME (Natuur- en milieu educatie): mensen die ervaring hebben in het begeleiden van kinderen.
*PR/Communicatie: communicatief iemand met een vlotte schrijfstijl.

Verder zoeken we nog:
* ervaren klussers en mensen die het leuk vinden om minimaal één middag per week in de tuin mee te werken.
*iemand die af en toe mee wil helpen het terrein rondom terrassen en gebouwen onkruidvrij te houden. Graag je komst even aanmelden via: info@landerijdepark.nl. Meer informatie over Landerij De Park staat ook op: www.landerijdepark.nl.

Failliete aannemer jaagt Lingewaard na acht jaar op kosten

De rode Trespa platen rond het gebouw moeten er af om de houten constructie er achter te kunnen vervangen (foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Gevelplaten die van OBC 't Drieske afwaaien. Oorzaak, nalatigheid van de aannemer die het gebouw in 2006 heeft opgeleverd. De gemeente mag nu opdraaien voor de herstelkosten van 45.000 euro.

In 2010, vier jaar na ingebruikneming van het Juniorcollege werd voor het eerst geconstateerd dat de Trespa platen van de gevel losraakten. De aannemer uit de gemeente Grave was een jaar eerder failliet verklaard en maakte een doorstart onder een andere naam. De gemeente bleef met de brokken zitten. Verhaal halen was niet mogelijk. In 2011 raakten wederom platen los. Besloten werd alle gevelplaten met schroeven te borgen. Maar dat bleek niet voldoende Als gevolg van een hevige storm in 2016 vlogen enkele platen van de gevel, ondanks de extra borging. Dit was voor de gemeente de druppel om nader onderzoek in te laten stellen naar de oorzaak en herstelmogelijkheden. Voorkomen dient te worden dat leerling of medewerkers getroffen worden door afwaaiende gevelbeplating, zo meldt het college die vorige week het besluit heeft genomen om de gevels te herstellen.

De aannemer heeft er een potje van gemaakt. Er is geen gebruik gemaakt van de door de leverancier voorgeschreven lijm om de Trespa platen tegen de gevels te plakken. En de houten achtergrondconstructie is niet behandeld met een primerlaag. Gevolg, samen met onvoldoende ventilatie openingen is de houten constructie plaatselijk ernstig verrot waardoor de platen losraken.

De hele constructie moet vervangen worden. Omdat tijdens de werkzaamheden het risico bestaat dat Trespa platen kunnen breken en de standaardkleur niet meer leverbaar is, werd nog overwogen om ook alle beplating te vervangen. Gezien de extra kosten heeft de gemeente daarvan afgezien.

Stand op Zomermarkt Slijk-Ewijk?

SLIJK-EWIJK - Op zondag 12 augustus wordt de 38e Zomermarkt in Slijk-Ewijk gehouden. Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nu. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voor informatie kan men contact opnemen met De Waalkanters via de mail: waalkanters@gmail.com of via J. Blom, Waaldijk 17, Slijk-Ewijk, 0481 482988 / 06 49882609.

Dweilwilligers op pad met vervoer Wouter Hageman

Alle vrijwilligers van de Dweildag voor één van de bakwagens van Wouter Hageman

LINGEWAARD - In de komende dagen zult u regelmatig bakwagens van Wouter Hageman door Bemmel zien rijden.

De vrijwilligers van de Bemmelse Dweildag zijn al druk bezig met de voorbereidingen op de komende Dweildag (zie ook elders in Hét GemeenteNieuws) en maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van de vervoersmiddelen, die hoofdsponsor Wouter Hageman beschikbaar stelt.

Op diverse plaatsen in de regio moeten spullen opgehaald worden en daarvoor zijn de bakwagens uitermate geschikt. Ook in het Dweilweekend zullen de vervoersmiddelen van Wouter Hageman prominent aanwezig zijn in het centrum.

Zaterdag om de verschillende materialen op het parcours naar de juiste plaats te brengen en zondag worden de mooiste auto’s uit de showroom uitgestald op het grasveld bij het hoofdpodium en op het Kinkelplein! Als u de Dweildag bezoekt, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij genoemde locaties.

De organisatie van de Bemmelse Dweildag is Wouter Hageman erg dankbaar dat hij de mogelijkheid biedt om de vervoersmiddelen te gebruiken.

Schutters van Op de Korrel behalen vier Nederlandse titels

In het midden Ben Huibers en Theo Lamers (foto: Frank Streng) Foto: Frank Streng

BEMMEL - Tijdens het gehouden NK Luchtwapens Opgelegd hebben schutters van Op de Korrel vier titels veroverd. Bij het onderdeel Luchtpistool won Theo Lamers goud en bij het onderdeel Luchtgeweer troefde Ben Huibers al zijn concurrenten af en pakte de titel. Dit was voor Theo overigens de prolongatie van zijn titel van verleden jaar.

Daarnaast werden ook de titels bij de teams behaald. Dat gebeurde bij Luchtpistool door Theo Lamers, Koos Janssen en Chris de Graaf, terwijl de gebroeders Ben en Johan Huibers samen met Alphons Stens dit deden bij het Luchtgeweer. Zeker mag daarbij niet onvermeld blijven de tweede plaats, die werd behaald door jeugdschutter Elianne Haas bij het onderdeel Luchtgeweer Junioren C Opgelegd.

De titelstrijd begon voor alle disciplines met een serie van 40 schoten. De beste acht schutters per onderdeel plaatsten zich vervolgens voor de grote finale, waar overigens weer vanaf nul werd begonnen. Na de voorronde van het Luchtpistool was het al duidelijk dat Theo op 'ramkoers' lag hetgeen hij vervolgens in de finale al snel liet merken. Niemand kwam nog in zijn buurt. Ook Koos niet want die werd uiteindelijk met zes punten verschil tweede.

Ook bij het Luchtgeweer werd op dezelfde wijze naar de finale toegewerkt. Alleen was hier de spanning een stuk groter. Aanvankelijk leek Carel van Driel uit Rotterdam hoge ogen te gooien, maar na het zestiende schot verloor hij de aansluiting. Ben Huibers was ondertussen met een goede reeks bezig en nam na het 20e schot de leiding om die niet meer af te staan. Jack Zeegers uit Belfeld werd tweede voor Albert Leijser uit Huissen.

René van Zadelhoff niet te stoppen

René van Zadelhoff trots met beide prijswinnaars (foto: Chantal Staal) Foto: Chantal Staal

HAALDEREN - Op zaterdag 26 mei stonden er twee vluchten op het programma, de laatste vitessevlucht vanuit Vervins (269 km) 7.30 uur gelost en de eerste eendaagse fondvlucht vanuit Pithiviers (491 km) 7.00 uur gelost.

Het was weer René van Zadelhoff, die de eerste prijswinnaars had bij de Vliegende Post in Haalderen waar op Vervins 12 deelnemers 152 duiven inkorfden en Pithiviers 10 deelnemers 53 duiven inkorfden.Het was een zwaar weekend voor de duiven door het warme weer en de oosten wind.

Tijd van 11.20.59 werd de duif geklokt vanuit Vervins met een snelheid van 1163,165 p/min.Tijd van 14.54.16 werd de duif geklokt vanuit Pithiviers met een snelheid van 1033,157 p/min.

Uitslag als volgt:

Vervins

René van Zadelhoff 10 mee 3 pr. 1,13,18.

Chr.Graven 12 mee 3 pr. 2,24,25.

H.J. de Wijse 13 mee 6 pr. 3,5,17,19,21,32.

H.J.A. Leemreise 20 mee 6 pr. 4,20,22,23,34,35.

Comb. Weijers 10 mee 4 pr. 6,15,16,28.

Dirk Peters 15 mee 9 pr. 7,9,12,14,27,29,30,31,38.

Comb.Muller de Wijse 17 mee 2 pr. 8,26.

L.Meijer 16 mee 2 pr. 10,33.

Th. Rutjes 9 mee 3 pr. 11,36,37.

Pithiviers

René van Zadelhoff 8 mee 3 pr. 1,2,8.

Comb.Muller de Wijse 5 mee 1 pr. 3.

Dirk Peters 10 mee 2 pr. 4,13.

Chr.Graven 6 mee 3 pr. 5,10,11.

H.J.A. Leemreise 2 mee 2 pr. 6,9.

Th.Rutjes 3 mee 2 pr. 7,14.

H.J. de Wijse 4 mee 1 pr. 12

Straatmuzikanten nemen Elst centrum in beslag

(Foto: Erwin van Haelen)

ELST - Het centrum van de Overbetuwse plaats Elst wordt zaterdag 16 juni een middag in beslag genomen door straatmuzikanten. Die strijden tijdens het NK Straatmuzikanten om de felbegeerde titel plus De Elstar, een kunstwerk vervaardigd door Els Mathijssen.

Organisator en initiator van het evenement, Tonny Dulos, is uiteraard blij met het bereiken van het maximaal aantal aan deelnemers. "Net als voorgaande edities komen de deelnemers van heinde en verre. Wij hadden eigenlijk gehoopt om meer muzikanten uit deze regio te verwelkomen. Dat is helaas niet het geval, wij weten nog steeds niet waardoor dat komt. Het NK Straatmuzikanten wordt jaarlijks goed bezocht, met straatmuzikanten uit de wijde omgeving van Elst krijgt het NK toch uitstraling om iets meer bezoekers uit deze regio te trekken”, redeneert de Elstenaar.

Het NK Straatmuzikanten werd vorig jaar gewonnen door de formatie Jongens van de straat. Het trio is nu ook weer van de partij en het probeert de titel te prolongeren. Of dat lukt? De concurrentie is groot.

Het muziekfestijn begint op zaterdag 16 juni, de dag voor Vaderdag, vanaf 12.00 uur in het centrum van Elst. Om 17.00 uur wordt de prijsuitreiking op het Sint-Werenfriedplein verricht door de burgemeester van gemeente Overbetuwe, Toon van Asseldonk. Meer informatie hierover staat op www.nkstraatmuzikanten.nl.

Bamm-project on tour komt naar Elst

ELST - The Bamm-project on tour komt naar stichting Maluku Elst. BAMM staat voor Beta Alifuru Maluku Melanesia.

Door land- en zeeconsessies zullen er grote verandering optreden met blijvende schade als gevolg voor de huidige en toekomstige generaties op de Molukken. Door middel van onderzoek op de eilanden wilt Bamm de misstanden en de gevolgen in kaart brengen en bouwt ze aan een netwerk in Maluku.

Ook wilt Bamm zich inzetten voor de bevordering van de onderlinge gelijkwaardigheid, emancipatie en bewustwording; hierbij zijn kennisoverdracht en eigen verantwoordelijkheid belangrijke speerpunten.

Zondagmiddag 10 juni 2018 zal Bamm in samenwerking met de Molukse gemeenschap in Elst en Stichting Maluku Elst een Bamm-dag houden. Tijdens deze dag zal Arles Tita en Karen Pooroe- bekende R&B artiesten uit Ambon, de hoofdstad van de Molukken - samen met Molukse topmuzikanten uit Nederland waaronder oud-Winterswijker Julian Souisa optreden. Naast dit optreden zal een Moluks dansgroep bestaande uit Molukse meisjes uit Elst de dag verrijken.

Eten is er van de Molukse Ouderengroep Matahari Bersinar. De warme hap en andere typische Molukse hapjes worden verzorgd door de Ouderengroep van Elst. De deuren openen om 15.00 uur en de rond de klok van 20.00 uur eindigen de festiviteiten. De entree komt in het geheel ten goede aan het goede doel.

Tickets voor 'The Sounds of Maluku' kunnen worden gekocht via bammtournl@gmail.com. Middels mail wordt men verder geïnformeerd. Tickets kosten 12,50 in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Voor kinderen tot en met 11 jaar kosten de kaarten in de voorverkoop 7,50 en aan de deur 10 euro.

Luikse Markt in Elst

Antiek, curiosa en nog veel meer op de Luikse Markt in Elst (foto: R. Maatman)

ELST - Op zondag 10 juni staat het centrum van Elst weer vol met verkopers die u antiek, curiosa en tweedehands artikelen aanbieden. Van 10.00 tot 17.00 uur kan de bezoeker struinen langs de 250 kraampjes die uitgestald staan vanaf het begin van de Dorpsstraat tot aan de Valburgseweg.

Ooit in 1977 begonnen als antiekbeurs, organiseert carnavalsvereniging Zet ‘m Op sinds 2002 deze Luikse Markt in het centrum van Elst. De laatste jaren maakt de belangstelling van zowel de kraamhouders als de bezoekers een enorme groeispurt door. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. De Luikse Markt in Elst biedt voor ieder wat wils! Zoals gebruikelijk bij een Luikse Markt zullen en mogen er geen nieuwe artikelen worden aangeboden.

Naast de Luikse Markt zelf is er ook voldoende vertier rondom de markt. Tussen hotel-restaurant Het Wapen van Elst en restaurant De Vereniging zal The Whatever Band de muzikale omlijsting verzorgen. Zo kan de bezoeker gezellig uitrusten op één van de terrassen tussen de handel en wandel op de Luikse Markt. De toegang is uiteraard gratis!! De volgende Luikse Markt zal plaatsvinden op zondag 9 september.

Basketballvereniging Unlimited bereidt zich voor op nieuw seizoen

ELST - Hoewel vrijwel iedereen vakantieplannen maakt is basketballvereniging Unlimited al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

"We zijn blij dat we in het volgende seizoen met een U 12 team in de competitie uit kunnen komen. De U 18 is doorgestroomd naar de U 20, de U 16 blijft in dezelfde competitie. De Dunkers -het jongste team- gaat weer in de toernooicompetitie spelen. Het herenrecreantenteam traint op vrijdag. Voor een damesrecreantenteam is trainingstijd gereserveerd op de donderdag.

Dus jongens, meiden, mannen of vrouwen, ben je op zoek naar een leuke sport, of heb je eerder gespeeld? Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen? Kom dan gerust een keer langs om mee te doen.

Je bent natuurlijk ook welkom als je nog niet kunt basketballen. In onze vereniging staan enthousiaste trainers wekelijks klaar om met jou de basistechnieken van het basketbal te oefenen. Zij brengen je graag de eerste kneepjes van het spel bij en je leren hoe aan te vallen en te verdedigen. Je bent vanaf de leeftijd 6,5 - 7 jaar welkom. Vergeet niet je sportkleding en schoeisel mee te nemen. Je mag gratis drie keer met ons mee trainen.

De jongste groep traint op donderdag in sportzaal De Westeraam van 18:00 tot 19:15 uur. Adres: Auditorium 6, Elst. Meer informatie staat op www.bvunlimited.nl.

Wachtend op onthulling langs de Linge

wachtend op onthulling langs de Linge (Foto: Henk Eerden)

BETUWE - Op 6 juni wordt op veel plaatsen stil gestaan bij D-Day. De bevrijding van West Europa werd op die dag in 1944 bloedig ingeluid.

6 juni is in de Betuwe de dag waarop we de positie van burgers in oorlogstijd, naast de meer militair gerichte herdenkingen, ook een legitieme plek geven. Immers de Goudsbloem is het symbool voor de kracht en vastberadenheid van de burgers. Onder moeilijke omstandigheden maakten zij deel uit van de oorlog met zijn gewelddadigheden, de evacuatie en de terugkeer. Om die reden is als onderdeel van de laatste fase van de naamgevingen WO II in het Herinneringslandschap langs de Linge een ode ontstaan voor de burgers.

Het vrijwel aaneengesloten fietspad van Karbrug in Huissen/Bemmel tot aan Kasteel Doornenburg krijgt een nieuwe naam. Passend in de symboliek van de vluchtenden is het te onthullen bord verpakt in een wit laken. De kleur wit was een aanduiding voor piloten en andere militairen dat het om vluchtende burgers ging.

Op 6 juni om 15.00 uur zal het bord onthuld worden. De locatie is in Doornenburg; aan de Linge nabij het kasteel op de hoek Rijnstraat/ Koffiemolen. Fred de Graaf is de eregast. Hij is voorzitter van het platform WO2 en maakt die dag ook kennis met oorloggerelateerde markeringen zoals de Liberation Luisterkeien bij het Massagraf en het kasteel.

De jeugd laat zich vertegenwoordigen door een jonge klarinettist en de kinderburgemeester. Het gedicht Terugkeer wordt ten gehore gebracht. Einde program is 15.30 uur waarna een korte nazit in het kasteel.

Zomerbingo Kantropa Oosterhout

OOSTERHOUT - Op vrijdag 8 juni houdt de vogelsportvereniging Kantropa haar jaarlijkse terugkerende zomerbingo met de welbekende prachtige prijzen. Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen.

De bingo bestaat uit acht rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Ook is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt. De aanvang van de bingo is 20:00 uur en de zaal is open om 19:00 uur. De bingo zal gehouden worden in café/zaal Merkus aan de Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Tennisreünie voor oud-leden TV De Stuw Driel

Jeugdspelers van TV De Stuw (foto: Ingrid Hut) Foto: Ingrid Hut

DRIEL - Tennisvereniging De Stuw in Driel houdt op vrijdagavond 15 juni voor oud-leden in de leeftijd van circa 20 tot en met 30 jaar een speciale reünie.

Naast het bijpraten met team- en clubgenoten van 'vroeger', is er ruime gelegenheid om weer eens het tennisracket te pakken en een balletje te slaan. De vereniging zorgt voor hapjes en een drankje. "Ben jij jeugdspeler bij De Stuw geweest, dan nodigen we je graag uit voor deze tennisreünie. Neem gerust vrienden en/of vriendinnen mee die ook hebben getennist." De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 23.30 uur.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: Liesbeth Eeuwes (Liesbeth.eeuwes@hetnet.nl) of Rita de Winkel (rita.dewinkel@gmail.com).

Slagwerkers Doornenburg duiken opnamestudio in

Slagwerkers in actie (foto: Jaap Plattel) Foto: Jaap Plattel

DOORNENBURG - Dankzij diverse sponsoren gaan de slagwerkers uit Doornenburg een primeur toevoegen aan hun fantastische muzikale prestaties door hun percussiekunsten op videodisc vast te leggen.

De groep, die in de percussiesector vaak garant staat voor niet-alledaagse uitdagingen en vernieuwingen, gaat eind juni de studio in voor het produceren van een digitale videodisc. Aan deze dvd-opname werken ook diverse topmuzikanten mee. De vier opnamedagen vinden plaats in een professionele opname studio door een team van camera- , geluid- en montage technici.

Voor Doornenburg, maar ook voor het vakgebied een uniek slagwerkproject. Dit fonkelnieuw product zal tijdens de Tempel of Boem!-concerten op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december worden gepresenteerd en vervolgens in de verkoop gaan.

Schaakprobleem 8

Wit geeft mat in 2.

Oplossing mailen binnen 3 weken na plaatsing in deze krant naar elstertorenschaakprobleem@gmail.com onder vermelding van schaakprobleem 8. De oplossing staat daarna op de site van de Elster Toren: www.elstertoren.nl

Mocht u interesse hebben om te schaken, neem dan een kijkje op de site voor meer informatie.

JO12-1 Sportclub Bemmel kampioen

BEMMEL - Woensdag 30 mei zijn de jongens van sportclub Bemmel JO12-1 kampioen geworden.

In een overtuigende laatste wedstrijd wonnen ze met 7-1 van de nummer 3, DVV uit Duiven. Daarmee sleepten ze het kampioenschap in de wacht. Een geweldige afsluiting van een mooi seizoen.

Nominaties 'ondernemer van het jaar' bekend

BETUWE - De Betuwse ondernemers Arno Dumoré van Duflex Mechatronics, Henk Jansen van Kersten Retail en Twan van der Wouw van Kids-F zijn genomineerd voor de titel 'ondernemer van het jaar'. Tijdens het ondernemersevenement Betuwe Onderneemt Beter op 11 juni bepalen jury én publiek de winnaar.

De genomineerde ondernemers zijn geselecteerd uit kandidaten, die zijn voorgedragen door collega-ondernemers. Belangrijke criteria bij de zoektocht naar de 'parels' uit Lingewaard en Overbetuwe: hoe zet het bedrijf de Betuwe op de kaart? Daarnaast is gekeken naar innovatie, omdenken en het vinden van creatieve oplossingen. Dit zijn ook thema's voor de lustrumeditie van Betuwe Onderneemt Beter, die in het teken staat van out of the box denken.

Wie wordt de winnaar?

De genomineerden worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen Veron en OCO. Paul Kok van Lingewaerd Notarissen is juryvoorzitter. Tijdens de verkiezingsavond op 11 juni krijgt ook het publiek een stem. Zo bepalen jury en ondernemers samen wie de ondernemer van het jaar 2018 wordt.

Rabo Talent Award

Daarnaast reikt Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe de Rabo Talent Award uit: een nieuwe prijs voor jonge talenten die 2 tot 5 jaar ondernemen. Genomineerd hiervoor zijn Carmen Driessen van Albert Heijn Driessen uit Elst en Jan Willem van Dalen van Gebruikte Bus uit Huissen.

Angelique Krüger verzorgt de presentatie van Betuwe Onderneemt Beter. Naast de ondernemersverkiezing brengt illusionist Jan Reinder het publiek op nieuwe, positieve gedachten. Ook het middagprogramma nodigt uit tot andere inzichten. Inschrijven kan nog op www.betuweonderneemtbeter.nl.

Demodag Forellenvijvers Gendt

GENDT - Zaterdag 16 juni zijn er demonstraties van het moderne forel-vissen zoals tremarellatechniek, spoonfishing en met kunstaas vissen.

Ervaar zelf de wijze van aanbrengen van het (levend) aas, gebruik van tremarella-, spin- en spoonhengels en hoe met deze technieken te werken. Met materiaalverkoop aan de vijver!

Forellenvijvers Gendt Zandvoort 46, Gendt; E-mail: info@forellenvijversgendt.nl Voor wie met een camper komt of wil kamperen in de omgeving zijn er genoeg faciliteiten in de omgeving!

Nieuwe Albert Heijn Huissen overtreft alle verwachtingen

HUISSEN – Nog tot laat in de avond werd er gewerkt, om de grootste Albert Heijnwinkel van Lingewaard op woensdag 30 mei te kunnen openen. En met resultaat! Burgemeester mevrouw M.H.F. Schuurmans-Wijdeven, supermarktondernemer Hans Geveling en supermarktmanager Torsten van Mierlo knipten samen het lint door.

'Dat deze prachtige winkel weer terug is in het centrum, is een aanwinst voor Huissen', zei supermarktondernemer Hans Geveling tijdens zijn openingsspeech. 'Prachtig' is eigenlijk te bescheiden uitgedrukt. Zowel aan de buitenkant als van binnen is werkelijk aan alles gedacht: In het centrum van Huissen zijn trapgevels kenmerkend. Boven de entree van deze nieuwe Albert Heijn is dan ook een hoge glazen trapgevel gemaakt. Het moderne pand smelt zo op bijzondere wijze samen met de historische omgeving die Huissen rijk is. Ook bijzonder is de aandacht die er geschonken is aan duurzaamheid. 'We gebruiken geen gas, maar winnen warmte terug via onze koelingen', vertelt supermarktmanager Torsten. 'Bovendien is de hele winkel voorzien van ledverlichting. Energie wekken we op via zonnepanelen op ons dak, waar we overigens liefst tachtig gratis parkeerplaatsen bieden, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto's.' Torsten vertelt het met gepaste trots en dat is zeer terecht. In het verbeterde assortiment ontbreekt het aan niets en ligt de nadruk op vers. Zo vindt u op de groente-afdeling nu ook verse 'smaakmakers', is er dagelijks verse sushi verkrijgbaar, verse schaal- en schelpdieren kunt u zelf scheppen en sinaasappels zelf persen. Kortom; de nieuwe Albert Heijn winkel is zeer de moeite waard om te komen bewonderen. Kunt u daarna gezellig een gratis kopje koffie drinken in de koffiehoek. Het team van Albert Heijn Huissen heet u van harte welkom aan de Langestraat 82!

Sprinter TEC Nijmegen: specialist voor uw huishoudelijke apparaten

NIJMEGEN – Wie op zoek is naar een nieuwe tv, wasmachine, koelkast, laptop of andere huishoudelijke apparaten moet beslist langs Sprinter TEC Nijmegen gaan. Sprinter TEC is dealer van onder andere de welbekende merken zoals, AEG, Bauknecht, Beko, Bosch, Indesit, LG, Loewe, Miele, Panasonic, Philips, Siemens, Sony, Wahl, Whirpool, Zanussi en nog veel meer.

Sprinter TEC is aangesloten bij ElectronicPartner Nederland B.V. ElectronicPartner is met circa 475 aangesloten winkels in Nederland en 5.000 winkels in zeven Europese landen een toonaangevende organisatie voor de consumenten- en huishoud elektronicabranche. Doordat ElectronicPartner een grote speler is op de huishoud- en de elektronicabranche kan er groot ingekocht worden en kunnen de aangesloten winkels concurreren met andere grote elektronicagiganten.

Ook installatie en montage op locatie verzorgen ze graag en goed. Want nogmaals: service staat hier hoog in het vaandel. Met hun service gaan ze nu nog een stapje verder. TEC Nijmegen beschikt namelijk sinds kort over een pasfoto-apparatuur, uitgerust met de modernste technieken waarmee pasfoto's voor alle officiële documenten zoals paspoort, rijbewijs, ID-kaarten perfect gemaakt worden.
Een officieel goedgekeurde pasfoto maken is niet eenvoudig. De regels waaraan een pasfoto moet voldoen zijn enorm scherp. Het maken van een goedgekeurde pasfoto duurt drie minuten. "Daarbij kan je bij ons zonder afspraak gedurende de hele dag terecht."

Sprinter TeEC Nijmegen; De Molenweg 84-86, Nijmegen; 024 3738633.

Negentig zangers en zangeressen op één podium

Between Two Rivers (foto: Monique Klein Kranenbarg)

REGIO - Op zondag 10 juni geven vijf koren uit Elst, Nijmegen, Eerbeek en Apeldoorn een gezamenlijk concert. Met zo’n 90 zangers en zangeressen staan zij eenmalig in het openluchttheater De Goffert in Nijmegen met een verrassend middagprogramma.

De vijf groepen delen niet alleen hun liefde voor zingen. Zij worden allemaal geleid door dirigent Bram Versteegen. Hij stelde voor de handen ineen te slaan. Dat resulteerde in een uniek concert onder de naam ‘Hi5’.

Muzikale ontmoeting

Aan de muzikale ontmoeting voegt elke groep iets karakteristieks toe. Muziektheatergoep MuSeSi uit Apeldoorn combineert zang en theater. De kinderen van The Young Kids uit Nijmegen zingen vooral Nederlandstalige liedjes. Ook voor Jeugdkoor The Young Voices is het een thuiswedstrijd. Zij zingen popmuziek die lekker in het gehoor ligt. Net als Popkoor Young Voices; zij komen met hun band uit Eerbeek. Barbershopkoor Between Two Rivers uit Elst zingt a capella close harmony.

Tijdens het concert ‘Hi5’ vormen deze vijf koren een geheel. Het belooft een onvergetelijke middag te worden met een spectaculaire afsluiting! Aanvang: 14.00 uur. Deuren open: 13.30 uur. Tickets: www.facebook.com/Hi5Concert of bij binnenkomst. Entreeprijs: tot en met 12 jaar 2, vanaf 12 jaar en volwassenen 8 euro. Adres: Steinweglaan 2, Nijmegen.

Meelopers steunen de school

ELST - De meeloopkaart tijdens de Elster Gezinsavondvierdaagse is een succes. Er zijn veel begeleidende ouders, die zo'n kaart kopen. Door de koop steunen zij de basisschool van hun kind(eren), want de organisatie doet de helft van de prijs in de schoolpot retour.

De meelopers krijgen ook - net als de wandelaartjes - ook iedere dag een consumptie onderweg. Maar op vrijdag ontvangen zij aan de finish geen medaille. De meeloopkaart is uitwisselbaar: een ouder kan de ene avond lopen, de andere op een andere avond.

De avondvierdaagse start op dinsdagavond 12 juni om 18.00 uur vanaf de speelplaats van de Sunte Werfert (Irenestraat). Vrijdag 15 juni worden de wandelaartjes met muziek ingehaald en ontvangen zij de begeerde medaille. Iedere avond wordt in een andere 'hoek' van Elst gewandeld.

De startkaarten en meeloopkaarten zijn te koop bij de basisscholen en Primera. De prijs van de startkaart is 3,50 en de meeloopkaart 2,00 euro. Op de startdag is de prijs 4,00 euro.

Open avond bij schoolmoestuinen Bemmel

(foto: Ewald Neijenhuis)

BEMMEL - Bent u nieuwsgierig naar de prestaties van onze jonge tuiniers in de dop? Op maandagavond 18 juni kunt u zien hoe goed de leerlingen van basisscholen in Bemmel hun moestuintjes bij De Veldschuur verzorgen. Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt dan een open avond van 19.00 tot 21.00 uur aan de Sportlaan 1M in Bemmel.

Als u ons bezoekt, wordt u rondgeleid door een van onze vrijwilligers, samen met één van de kinderen. Bekijk de prachtige tuintjes van de 140 kinderen. Wandel langs de kruidentuin en neem wat kruiden mee. Bekijk het bijenhotel en de bijenstal met honingbijen en spreek met de bijendeskundigen. Bekijk de pluktuin en pik misschien een bloemetje mee. Kent u het verschil tussen tarwe, rogge, boekweit of spelt? Deze granen kunt u bij ons bekijken. Wie weet kunt u dan ook nog even snoepen van onze frambozen. Hebt u vragen over (moes)tuinieren? Onze deskundige vrijwilligers zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Iedereen is welkom op 18 juni vanaf 19.00 uur.

Elst gaat weer wandelen

ELST - De 41e editie van de Elster Gezinsavondvierdaagse wordt gehouden van 12 -15 juni. De startplaats is de speelplaats van basisschool Sunte Werfert. De starttijd is 18.00 uur.

Startkaarten zijn te koop bij de Elster basisscholen en bij Primera. Een startkaart kost 3,50 euro. Onderweg krijgt iedere wandelaar iedere dag een consumptie aangeboden. De loopafstanden zijn 2,5 , 5 en 10 kilometer. Begeleidende ouders, opa's/oma's kunnen een meeloopkaart kopen. Deze kost twee euro. Hiermee steunen ze de school, want voor iedere verkochte meeloopkaart krijgt de school één euro van de organisatie cadeau. Deze kunnen ze gebruiken voor een zelf te kiezen activiteit binnen de school. Dus hoe meer verkochte kaarten, des te hoger het bedrag voor de school! "Wij moeten voldoen aan de AVG-privacynorm. Deze staat op de startkaart vermeld."

Demodag Forellenvijvers Gendt

GENDT - Zaterdag 16 juni zijn er demonstraties van het moderne forel-vissen zoals tremarellatechniek, spoonfishing en met kunstaas vissen.

Ervaar zelf de wijze van aanbrengen van het (levend) aas, gebruik van tremarella-, spin- en spoonhengels en hoe met deze technieken te werken. Met materiaalverkoop aan de vijver!

Forellenvijvers Gendt Zandvoort 46, Gendt; E-mail: info@forellenvijversgendt.nl Voor wie met een camper komt of wil kamperen in de omgeving zijn er genoeg faciliteiten in de omgeving!

15 / 16

Deze kanjers, Joep en Annelotte, hebben allebei hun zwemdiploma C gehaald! Veel plezier bij Thetis. Opa en oma.

Deze sportieve jongen wordt op 6 juni al 7 jaar.
Daan van harte gefeliciteerd en een dikke knuffel

van opa en oma's.

Lieve Amber, al weer 2 weken negen jaar!
Je verjaardag is al voorbij, maar toch nog applaus voor jou, van opa en oma en onze hond Fam

Ons lieve nichtje Floor wordt 4 jaar!
Veel plezier op de basis school.

Kus van Danique en Damian

Hiep hiep hoera Bram geslaagd voor zijn A diploma.
Gefeliciteerd Toppertje en dikke kus

Opa Jan en oma Astrid

Hieperdepiep hoera 7 Juni mag Bram 6 kaarsjes uit blazen.

Gefeliciteerd en dikke kus van opa Jan en oma Astrid

Jippie ja jee, Alana heeft haar zwemdiploma A gehaald. Goed zo grote meid.

Xxx opa's en oma's, Alissa, Eleni en Noud en pootjes van de hondjes

Joop en Riet zijn op 9 juni 40 jaar een echtpaar.
Ze staan altijd voor iedereen klaar!
Hartelijk gefeliciteerd.
Bep - Colette

Dit kleine schatje wordt 7 Juni 50.
Gefeliciteerd. We gaan er een gezellige
dag van maken. Liefs, Dorris en Joëlle.

Lieve Ron en Tenny,
Van Harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig huwelijk!
'Eat, Pray, Love!'

Liefs van de Jasappelaars!

Met de windkracht 10 in je jaar wordt je toch op 8 juni 70 jaar.

Liefs Sonja

Gefeliciteerd Caroline,
het A diploma is binnen!
Je bent een kanjer.
Liefs van Berry, José en Mark

Lieve Julian,
gefeliciteerd met je A diploma!
Nika, Simon, Papa, Mami