GN Nijmegen-Noord

3 oktober 2018

GN Nijmegen-Noord 3 oktober 2018


In de Gloria - Vereniging Yarden

ELST - Op donderdag 11 oktober om 20.00 uur kan iedereen gratis naar de voorstelling 'In de Gloria' in Theater De KiK in Elst.

In de Gloria is een intieme theatervoorstelling over de dood. Het enige dat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan. En toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood komt veel voor. Wat als we die angst onder ogen zouden zien? En waarom hebben we het liever niet over de dood?

Met deze voorstelling willen Vereniging Yarden en Theatergroep Bint dat mensen – in het bijzonder ouderen – met elkaar in gesprek gaan over de dood. Een pittig thema wordt luchtig onder de aandacht gebracht en kan ouderen inspireren met elkaar en/of met hun (klein)kinderen in gesprek te gaan over de dood.

Eerder won Bint met het project 'Lang zullen ze leven' de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken. Vanaf 19.30 uur kan de bezoeker genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden via de website is gewenst. De avond wordt aangeboden door Vereniging Yarden.

Kaarten reserveren via Yarden: http://www.yarden.nl/vereniging/agenda.htm (video: https://youtu.be/EXF_F1Uc918).

Lezing over de das

Das (foto: B.M. Achterberg-van der Horst)

BEMMEL - Op woensdag 10 oktober wordt in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel door Stichting Lingewaard Natuurlijk een lezing georganiseerd met als onderwerp de das.

Deze marterachtige is ons grootste inheemse roofdier, leeft in groepsverband en is een nachtdier. Dertig jaar geleden ging het slecht met de das. Inmiddels is de populatie flink gegroeid en hoor je regelmatig dat er te veel zijn en dat het een plaag is. Dassen zijn vooral ’s nachts actief en veel van hun leven zien we daarom meestal niet. Sporen van hun activiteiten zijn overdag wel goed te zien. In de lezing hoort men veel over de levenswijze van de das en hoe het nu echt gaat met de populatie in Nederland.

Chris Achterberg verzorgt deze lezing. Hij is bioloog en natuurfilmer die veel van zijn tijd in de natuur doorbrengt met onderzoek doen en filmen. Samen met een aantal andere natuurliefhebbers is hij bezig met een onderzoek naar dassen in Zuidoost Utrecht en boommarters op de Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom.

De lezing begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Toegang inclusief een kop koffie/thee kost 7,50 euro. De toegang voor ‘Vrienden van Lingewaard Natuurlijk’ is gratis. De vriendenkaart voor het seizoen 2018-2019 is voor 15,00 euro te koop aan de kassa.

Vieringen R.K. parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 6 oktober

19.00 uur: St. Bavo Angeren, Eucharistieviering, G. Peters, Exotherm, gezamenlijke ziekenzalving HHA

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering met kinderwoorddienst,
F. Bomers en M. Sanders, Herenkoor

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, woord- en communieviering, Liturgische Werkgroep,
Musica Nova

Zondag 7 oktober

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, G. Peters,
Magna Voce, 55 jr, huwelijksjubileum

10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis,
GK De Levensbron

10.00 uur: St. Bavo Angeren, woord- en communieviering, J. Kallen, Schutterij St. Bavo, Bavo-dag

10.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, oecumenische viering, M. Sanders en E. Kamper, extern koor

15.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, Marialof, V. Bulthuis, Cantorije

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand

Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand

Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand

Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand

Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand

Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag

Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand

Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand

Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand

Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand

Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand

Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Budgetcursus Rondkomen met inkomen

BEMMEL - Wilt u graag wat meer overzicht over uw inkomsten en uitgaven en uw financiële administratie? Wilt u beter kunnen omgaan met de brieven van de bank, belastingdienst of andere organisaties? Misschien is de cursus Rondkomen met Inkomen dan iets voor u?

Samen met enthousiaste vrijwilligers gaan we vier keer in een kleine groep aan de slag om formulieren te lezen, begrijpen en in te vullen. Ook kijken we naar uitgaven en inkomsten en hoe het (beter) op elkaar is af te stemmen. We wisselen tips & trucs uit en gaan met oefeningen aan de slag. Deze kortdurende praktische cursus kan u helpen om zicht te krijgen op uw eigen gedrag.

De cursus Rondkomen met Inkomen is gratis en wordt gegeven op de maandagen 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december in de middag (14.00 – 16.00 uur) bij Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9 in Bemmel.

Zich aanmelden kan via het SWL-Meldpunt: 088 2552555 of email: meldpunt@swlingewaard.nl.

Assertiviteitstraining volwassenen

ELST - "Zou u graag beter voor u zelf willen leren opkomen? Beter uw grenzen aangeven of eerder uw mening geven? Dan is de assertiviteitstraining van de STMR vermoedelijk iets voor u."

Deze assertiviteitstraining wordt gegeven door een maatschappelijk werker en bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur in Elst. Het is een praktische training, er wordt veel geoefend. Onderwerpen die behandeld worden zijn: contact maken met anderen, lichaamstaal, opkomen voor jezelf, belemmerende gedachten en overtuigingen, je mening geven en nee zeggen.

De training wordt gegeven op dinsdag 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november en 4 december van 14:30-16:00 uur.

Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Sandra Prins. Contactgegevens: sprins@stmr.nl of 0900 8433. Aanmelden kan tot 15 oktober.

Berry van Berkum speelt de Goldbergvariaties van Bach

Berry van Berkum, organist. (foto: Arjen Faber) Foto: Arjen Faber

ELST - Het orgelconcert in de Grote Kerk van Elst van zondag 7 oktober staat helemaal in het teken van de grootse (orgel)componist aller tijden, Johann Sebastian Bach.

Na de opening met de overbekende Toccata in C-Dur speelt de NIjmeegse organist Berry van Berkum, naast de Aria, 9 variaties van 30 Goldbergvariaties, volgens velen de mooiste muziek die Bach heeft gecomponeerd. Van Berkum maakt nog een klein uitstapje, namelijk naar de Engelse componist Vaughan Williams, om af te sluiten met Adagio en Fuga van het monumentale werk waarmee hij het concert begint. Het concert begint om 12.00. De verrichtingen van de organist zijn op een groot scherm te volgen: Na afloop wordt een collecte gehouden.

5 Times of Pleasure

HERVELD - De R zit weer in de maand, dus de mannen van ‘t Begin van ‘t Endt staan weer te trappelen. Alle voorbereidingen zijn druk gaande voor het jaarlijkse feest De Nacht Van. Dit jaar is het thema '5 Times of Pleasure'.

Zoals altijd gaat het feest plaatsvinden op de tweede zaterdag in oktober in De Hoendrik in Herveld. De Hoendrik wordt omgebouwd tot een zalencomplex met vijf verschillende zalen met vijf verschillende muziekstijlen. Dit is nog nooit eerder vertoond. Er is een Top 2000 Café, een après-ski zaal, Qlimax, de bruine kroeg en ook nog een stille disco. Het belooft een waar spektakel te worden.

De kaartverkoop is inmiddels gestart en het loopt goed. "Dit feest wil je niet missen, dus zorg dat je erbij bent. Kaarten zijn te koop via de mannen van ’t Begin van ’t Endt, CrazyFlowers en de Hoendrik. Wil je liever de kaarten online kopen, dat kan ook. Volg dan de link: http://www.dehoendriktickets.nl/product/de-nacht-van."

Herfstfietstocht in Herveld

Genieten van een heerlijk herfstzonnetje. (foto: F. Brekelmans)

HERVELD - Of we willen of niet maar we zijn alweer afscheid aan het nemen van een prachtige vaak zeer warme zomer waarbij we nu kunnen vaststellen dat het najaar ons in zijn greep heeft.

De bomen zijn al enige tijd aan het veranderen in prachtige kleuren zoals goud en brons en ook veel zomerbloemen zijn met hun laatste dagen bezig. Hier en daar is de oogst ook alweer binnen gehaald.

Toch kunnen we vaak in het najaar genieten van hele mooie en fijne dagen om er nog eens lekker op uit te gaan vandaar dat wij de fietstochten op deze dag van harte bij u kunnen aanbevelen. De afstanden zijn 29 en 40 kilometer en u kunt starten op zondag 7 oktober vanaf 10.00 tot 13.00 uur en u ontvangt voor de deelname prijs van vijf euro een uitgebreide route en na afloop weer een heerlijke kop soep.

Dus koester het warme herfst zonnetje en geniet van een heerlijke dag in de vrije natuur. bij Museumboerderij Den Tip / Herveld-zuid.

Taart voor honderdste deelnemer Betuwe On Stage

Kapster Charlotte Jansen met leerlingen OBC Bemmel. (foto: Bernadette Egelmeers)

LENT - "Hé, wat leuk, dat had ik niet verwacht!", reageert Charlotte Jansen, eigenaresse van Kapper de Krul in Nijmegen-Lent. Zij ontving een feestelijke taart van Kim, Noa , Meike, Evi en Ilse, derdejaars vmbo-t-leerlingen op het OBC Bemmel. Charlotte wint de taart omdat er inmiddels 100 beroepsbeoefenaren meedoen aan Betuwe on Stage. Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatieproject voor vmbo-leerlingen in de Betuwe.

Charlotte doet voor het tweede jaar mee aan Betuwe On Stage. "Het leukste aan meedoen is om leerlingen te ontmoeten die echt enthousiast zijn over mijn vak! Die ontmoette ik vorig jaar op het Beroepenfeest.". Charlotte maakte toen afspraken met leerlingen, die op de Doe Dag langskwamen in haar kapsalon. "Ik heb een supermooi vak en ik laat graag mensen kennis maken met mijn werk. We hebben ook in de toekomst gemotiveerde en hartelijke kapsters nodig in de salon. Zelf begon ik aan een kapstersopleiding, zonder vooraf kennis te maken met de beroepspraktijk. Gelukkig past het kappersvak bij mij. Ik zag om me heen klasgenoten afvallen en uiteindelijk is bijna niemand gaan werken als kapster. Daarom is de kans die deze leerlingen krijgen, zo waardevol."

Helpt u ook mee om leerlingen inzicht te geven in uw beroep? Betuwe On Stage zoekt beroepsbeoefenaren die hun enthousiasme over hun vak willen delen met leerlingen op het Beroepenfeest op 5 februari en op de Doe Dag op 26 februari. Meer informatie staat op www.betuweonstage.nl.

Rommel- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zondag 21 oktober wordt er een rommel- en antiekmarkt gehouden in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk met antiek en spullen uit grootmoeders tijd.

Nieuwe en zelfgemaakt spullen zijn niet toegestaan, evenals meubels. De markt is van 11.00-17.00 uur en vanaf 9.00 uur kan de standplaats worden ingeruimd. Er zijn nog standplaatsen te huur. Wie een kraam wil huren, kan contact opnemen met Dini Huijbers via email: ralfendini@dinih.nl of bel 06 36565385.

TOP-zangeres Qeaux Qeaux Joans zingt in Bemmel

BEMMEL - Muziekliefhebbers opgelet: vrijdag 5 oktober verzorgt Qeaux Qeaux Joans de eerste TOP TLC Session van dit seizoen. Qeaux Qeaux is een dynamische en innemende singer-songwriter die haar muziek omschrijft als alternatieve Rhythm & Blues.

"Wat ons betreft is het een mix van blues, gospel, soul, klassieke en donkere filmmuziek. Maar eigenlijk doen we haar muziek daarmee nog steeds tekort. Het is waarschijnlijk beter om zelf te beoordelen wat je hoort." Op haar debuutalbum No man’s Land zijn invloeden van Amy Winehouse, Feist en Antony te horen. Een concert van Joans draait niet slechts om het repertoire en de stem, maar ook om de zangeres erachter. Ze is veelzijdig: fragiel en intens, intiem en krachtig. Qeaux Qeaux staat er om bekend recht je hart in te zingen. Als ze daar eenmaal is, gaat ze ook niet meer weg.

Aanvang 21:00. Locatie Foyer. Kaartjes kosten tien euro en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Namen bekend voor de Comedy Night in Theater De KiK

Fuad Hassen. (foto: Anne van Zantwijk)

ELST - De Comedy Night is een avond stand-up met een MC en 3 comedians. Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, een muzikale twist, maar altijd grappig. Dat is waar stand-up om draait, de grap!

Op zaterdag 13 oktober treden Roel C Verburg, Kristel Zweers (Queen of Comedy), Fuad Hassen en Vincent Geers op tijdens de Comedy Night in Theater De KiK.

Fuad Hassen is een aimabele persoonlijkheid naar wie het prettig luisteren is. “Fuad verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen.” (Volkskrant)

Roel C Verburg weet als één van de weinige comedians van Nederland stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door. “Fucking grappig.” – Giel Beelen. “Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” – Elsevier.

Kristel Zweers is gewoon de grappigste vrouw van Nederland. Ze maakte op televisie furore met de Lama’s en speelde haar avondvullende shows in tal van theaters door het land. Nu maakt zij tussen de bedrijven door graag tijd voor een avondje topcomedy!

Vincent Geers speelt al meer dan 20 jaar als stand up comedian in binnen en buitenland. Hij is een van de vaste spelers van het Comedy café Amsterdam en won in 2007 de jury en de publieksprijs van het Cameretten festival in Rotterdam.

Theater De KiK in Elst, aanvang 20:30 uur en kaartjes €17,- inclusief drankje te verkrijgen via www.theaterdekik.nl

Kleine IJstijd (feelgood)

Kleine IJstijd

ELST - Op donderdag 4 oktober om 20:00 uur is de feelgood film 'Kleine IJstijd' te zien bij Theater de KiK in Elst. Kaarten à 8 euro (Gelrepashouders 4,-) inclusief drankje, zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

'Kleine IJstijd' volgt een groep vrienden die bij elkaar komen om de urn met de as van hun held en vriend te begraven. De samenkomst verloopt echter anders dan verwacht. Er komen zaken aan het licht die de vriendschap danig op de proef stellen.

Cast: Monic Hendrickx, Cees Geel, Hannah Hoekstra, Ariane Schluter, e.a. Regisseuse Paula van der Oest is bekend van de films Tonio en Lucia de B. Filmtotaal: https://www.filmtotaal.nl/recensie/12827.

Marjolein Hordijk in de strijd voor Beste Bibliothecaris van Nederland

Marjolein Hordijk: Beste Bibliothecaris van Nederland? (foto: Marcel Krijgsman)

NIJMEGEN - Marjolein Hordijk van de Bibliotheek Gelderland Zuid is door Bibliotheekblad genomineerd voor Beste Bibliothecaris van Nederland 2018. Samen met twee andere bibliothecarissen uit Oss en Veendam gaat ze in oktober de strijd aan. Half november wordt bekend of Marjolein zich een jaar lang als ambassadeur van het bibliotheekvak mag inzetten.

Jongeren aan het lezen krijgen. Dat is de missie van Marjolein Hordijk van de Bibliotheek Gelderland Zuid. En dat hoeft echt niet Shakespeare of Harry Mulisch te zijn, maar juist boeken of verhalen die gaan over hún belevingswereld. Als projectmedewerker Educatie Voortgezet Onderwijs stond Marjolein aan de wieg van B/Slash, een leesbevorderingsproject voor VMBO-3 leerlingen. Maar ze is óók programmamaker van het Huis van de Letters in Nijmegen. Vanuit deze functie organiseert ze verschillende culturele en literaire evenementen, zoals Night at the Library, Stoere mannen, sterke verhalen en het literaire jongerenfestival buiten zinnen.

Marjolein loopt nooit over gebaande paden. Een voorleessessie met Kleurrijke Verhalen, voorgelezen door dragqueens? Een inspirerend programma in elkaar draaien voor festival buiten zinnen, met workshops, lezingen, spoken word en poetry slam? Marjolein draait er haar hand niet voor om.

De stemperiode voor de verkiezing van Beste Bibliothecaris van Nederland gaat van start op 1 oktober en loopt tot en met 31 oktober. Stemmen kan via http://www.obgz.nl/hupmarjolein. Wie er uiteindelijk wint, bepalen de stemmers en de vakjury tezamen. Half november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Kijk, luister en speel mee

Repetitie Future. (foto: Mevrouw Van Workum

HERVELD - Op maandag 29 oktober kan iedereen weer komen kijken, luisteren en eventueel meespelen met de repetitie van muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst. Ongeacht hoe lang je al muziek maakt, als je een blaasinstrument speelt zoals bugel, trompet, trombone, bariton of sax, kun je al meedoen. Ook slagwerkers kunnen aanschuiven!

De muziekvereniging heeft een jongerenorkest Future, waarin de jeugdleden vanaf ongeveer tien tot ca. twintig jaar spelen, een fanfare-orkest voor muzikanten vanaf A-niveau (diploma is niet nodig) en een slagwerkgroep. Maar ook als je nog geen instrument bespeelt en graag eens wilt weten hoe het is om in een orkest mee te spelen, kun je natuurlijk komen kijken!

De repetitie van Future is van 18.50-19.20 uur; de fanfare repeteert van 19.30-20.45 uur en de slagwerkgroep van 21.00-22.00 uur in de grote zaal van De Hoendrik in Herveld. Momenteel wordt er hard gerepeteerd voor het kerstmatinee op zondag 9 december waarbij het koor Musica Amare uit Elst mee gaat doen.

Mocht je niet op 29 oktober kunnen, maar wel geïnteresseerd zijn in meespelen bij onze vereniging, of graag muziekles of een paar opfrislessen willen gaan volgen, dan kun je altijd contact met ons opnemen via willibrordus.ha@gmail.com. De eerste zes lessen of repetities zijn gratis om rustig te kunnen bekijken of onze vereniging bij je past.

Informatiemiddag voor senioren over gebruik computer en tablet

(foto: SeniorWeb)

ELST - Voor senioren uit de gemeente Overbetuwe houdt Forte Fit voor senioren op woensdag 10 oktober in Elst een inloop-informatiemiddag over het gebruik van de computer, tablet of smartphone.

Docenten van Forte Fit en SeniorWeb geven deze middag individueel antwoord op uw vragen over Windows 10, veilig internetten en e-mail of het gebruik van app’s op de computer, tablet of smartphone. Ook geven zij vrijblijvend informatie over het aanbod van computer-, tablet- of smartphonecursussen en workshops en is er gelegenheid tot inschrijven.

Midden oktober start Forte Fit in samenwerking met SeniorWeb en de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met diverse computer-, tablet- of smartphonecursussen voor senioren. Het cursusaanbod is vooral gericht op senioren die nog geen of weinig ervaring hebben met het werken op een computer, tablet of smartphone.

Voor wat meer ervaren gebruikers zijn er echter ook interessante cursussen. Ook kunnen op aanvraag korte workshops over verschillende onderwerpen aangeboden worden.

De inloop-informatiemiddag vindt plaats op woensdag 10 oktober tussen 13.30 en 16.00 uur in sociaal cultureel centrum De Wieken in Elst (Prinses Irenestraat 49). Aanmelden vooraf is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Koos de Bondt, 06-44606844 of mailen naar computer.fortefit@fortewelzijn.nl.

(Ge)scheiden... en nu?

HUISSEN - Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties en over praktische zaken. En over geld. Hoe kom je daar samen uit?

Mediation. Eugenia van Bon uit Huissen is een ervaren scheidingsmediator en financieel adviseur. Een mediator is een neutrale vertrouwenspersoon die jullie helpt samen in gesprek te blijven. Eugenia begeleidt stellen die uit elkaar gaan en denkt mee in mogelijke oplossingen. Stellen komen voor veel keuzes te staan. Er moet een ouderschapsplan en een scheidingsconvenant opgesteld worden. Er is sprake van ten minste een verhuizing en er komt financieel, fiscaal en juridisch veel op jullie af.

Financiële expertise. Elke keuze die je maakt heeft financiële gevolgen. In het ouderschapsplan, over gezamenlijke bezittingen en schulden, waaronder jullie woning en de verzekeringen. En dan zijn daar nog kinder- en partneralimentatie, pensioen of huurtoeslag. Met Eugenia als financieel adviseur en mediator hebben de (ex-)paren, die al zoveel aan het hoofd hebben, te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Wanneer partijen al de stap naar een advocaat hebben gezet, is er vaak behoefte aan een second opinion over de financiële kanten van de scheiding. En ook na de scheiding of wanneer er nieuwe wetgeving komt zijn er vaak nog vragen. Ook daarvoor kun je bij Eugenia terecht. Eugenia bemiddelt niet alleen maar begeleidt ook naar een stukje rust.

'Bel mij voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com // www.scheidingsbegeleiding.com; Eugenia van Bon: 06 26628726.

HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie nu ook in Poli CWZ Waalsprong

OOSTERHOUT - HuidZorg is Dé Specialist op het gebeid van oedeemtherapie en in het behandelen van acne, littekens, overbeharing en couperose.

Onze aanpak is zorgvuldig. Dat geldt niet alleen voor de medische kant, maar ook voor het voortraject. We nemen graag de tijd om uw vraag te bespreken en u van een passend advies te voorzien. Hiervoor kunt u gebruik maken van een gratis adviesgesprek of second opinion.

De Specialisten in Oedeemtherapie

HuidZorg is aangesloten bij het RUCO (Radboud Universitair Centrum voor Oncologie) en neemt actief deel aan het MammaNetwerk van het Radboud UMC in Nijmegen. Dit netwerk streeft naar het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg voor oedeempatiënten.

Erkend en maximale vergoeding door zorgverzekeraar ook voor het behandelen van Acne, Littekens, Couperose en Overbeharing. Kies voor een deskundige en veilige aanpak. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en de modernste technieken. Al onze apparatuur, bijvoorbeeld IPL/Laser, LPG en microdermabrasie, heeft een medisch keurmerk. Dit in combinatie met onze professionele en degelijke werkwijze maakt dat wij erkend en aangesloten zijn bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor bent u tevens verzekerd van de maximale vergoeding van uw behandelkosten.

Al onze therapeuten zijn ingeschreven in het BIG-register, Kwaliteitsregister Paramedici en tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Wij staan voor persoonlijke aandacht, verzekerde zorg en minimale wachttijden.

U vindt HuidZorg in diverse (para-) medische centra in de regio zoals Bemmel, Nijmegen, Arnhem en Huissen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.huidzorg.com. Tel.: 088 0028111.

Dick Wismans speler van de maand

Dick Wismans in actie. (foto: M. Nijenhuis)

BEMMEL - Het oogstrelende spel van Dick Wismans bij TTV Essentia heeft ervoor gezorgd dat hij de geliefde titel 'Speler van de maand' in de wacht heeft weten te slepen.

Onlangs wist Dick in de competitiewedstrijd tegen Hutaf al zijn wedstrijden te winnen. Mede dankzij de fantastische vorm van Dick won Essentia met 6-4 van de directe concurrent. Twee weken eerder wist hij ook al zijn partijen te winnen in de lastige uitwedstrijd tegen MOVC. De combinatie van balgevoel, voetenwerk en spelinzicht maakt hem op dit moment een tegenstander om te vrezen. Dick Wismans zegt hierover: ”Ik hoop deze vorm vast te kunnen houden tot en met de clubkampioenschappen. Na al eens eerder de finale te hebben gehaald, wil ik dit seizoen de kampioen van Bemmel worden!”

Ook zin om eens een balletje te komen spelen? Kom dan op vrijdagavond langs in De Schaapskooi in Bemmel. Om 20.00 uur begint de training. Om 21.00 uur is er dan nog de mogelijkheid om vrij te spelen. Meer informatie? Neem dan contact op via info@essentiabemmel.nl of stuur ons een bericht via de Facebook-pagina.

Ontmoetingsmiddag voor lotgenoten Ouders Overleden Kind

ELST - Regio/ ontmoetingsmiddag voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind op zaterdag 13 oktober 2018 in Elst (Gld). Het programma voor deze middag: Interactieve lezing in twee delen door Stanneke Lunter, moeder van drie kinderen en psychiater.

Haar dochter Jitske overleed in oktober 2014 aan zelfdoding. Stanneke schreef hierover het boek ‘Geen pijn, geen angst, geen leven – de veerkracht voorbij’ (2017). Voor de pauze zal Stanneke ingaan op depressie en suïcidaliteit. Na de pauze gaat de lezing over rouw na het verlies van een kind na zelfdoding, wat kan helpen om het leven opnieuw vorm te geven? Tijdens en na afloop van elk van beide lezingen is er ruimte voor uitwisseling of vragen aan Stanneke.

Je mag een foto van je kind meenemen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. Je bent vanaf 13.30 uur welkom bij Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst, zaal 7. Afsluiting van deze middag is rond 16.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden (voor 12 oktober) is gewenst: bettie_elzen@hotmail.com of 06 40875275 bellen.

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Er is 1-op-1 contact mogelijk en we bieden wandelingen, workshops en een landelijke dag (www.oudersoverledenkind.nl).

Verken het Betuwse land

RESSEN - Zaterdag 6 oktober is de start van een nieuwe serie bezinnende wandelingen door het prachtige Betuwse land.


Tijdens deze wandelingen wordt op gezette tijden stilgestaan bij iets wat de natuur laat zien of om te luisteren naar een inspirerende tekst. Begonnen wordt met koffie in de kerk en gestart na een eerste moment van bezinning de zes kilometerslange lange wandeling.
Tijdens lunchtijd terug in de Ressense kerk, waar er gezamenlijk kan worden geluncht met zelf meegebracht eten. Aanmelden is niet nodig. Start 9.30 uur vanaf de kerk in Ressen, Kerkenhofstraat 3. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl / www.4-plek.nl.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 8 oktober kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: soep, verse worst met spruitjes en aardappels én een toetje.

Deze maaltijd kost vier en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het 'Bemmels afhaalpunt' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Sponsor bedankt!

SC Bemmel C1

BEMMEL – “Koop lokaal, want deze winkels en bedrijven sponsoren het verenigingsleven” gaat ook hier weer op.

De C1 van SCB is in het nieuw gestoken wat betreft inloop shirts en Jacks. Deze zijn beschikbaar gesteld door Van Baal sloopwerken, laminaat en (tuin)hout en Svens’s fit elements personal training, bootcamp en voedingsadvies. Natuurlijk willen we ook Sport Village bedanken voor de perfecte levering. Nu is het aan de mannen zelf, dus op naar een sportief en succesvol seizoen.