De Liemers Helemaal Goed Courant

12 augustus 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 12 augustus 2015


Kaartverkoop Taptoe Middelkoop Duiven van start

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven organiseert op zaterdag 29 augustus voor de 35ste maal Taptoe Middelkoop Duiven. Om 20.00 uur zal de taptoe geopend worden door de organiserende vereniging, die ook haar nieuwste show met het thema ‘Back to the Eighties’ brengt. De show is een terugblik naar de tijd waarin Taptoe Middelkoop Duiven voor het eerst georganiseerd werd.

Vervolgens betreden verschillende top-korpsen het taptoeterrein in het centrum van Duiven. Pasveerkorps Leeuwarden, Rijnmondband Schiedam, Jong K&G, Arnhems Trompetter Korps Arnhem en de slagwerkgroep van Liemers Harmonie Duiven, #LHDswg, verlenen hun medewerking aan Taptoe Middelkoop Duiven. Stuk voor stuk zijn dit korpsen die zich bewezen hebben op het gebied van mars en show.

ATK Arnhem is deze winter Nederlands Kampioen geworden tijdens de Marching Music-contest. Ook Jong K&G viel in de prijzen: zij werden eerste op de mars tijdens het Nederlands Jeugdfestival. Bijzonder is ook dat zij het eerste jeugdkorps zijn dat deelneemt aan Taptoe Middelkoop Duiven in de 35-jarige geschiedenis van het evenement. Ook Pasveerkorps Leeuwarden heeft haar sporen ruimschoots verdient en is op alle mars- en showonderdelen van het Wereld Muziek Concours kampioen geweest. Het belooft een avond te worden van hoog niveau.

Op 1 augustus start de voorverkoop van de kaarten. Een staanplaats voor de avondvullende show kost 6,50 euro en een zitplaats 10,00 euro. Nieuw dit jaar is de online voorverkoop via www.taptoeduiven.nl, die inmiddels al is gestart. Meer informatie staat op www.taptoeduiven.nl en www.facebook.com/TaptoeDuiven.

IJsbloemen tijdens theaterdiner op Halsaf

ZEVENAAR - Theatergroep IJsbloemen uit Zevenaar speelt op 29 augustus om 16.30 uur, tijdens het openingsfestival van muziekcafé De Lantaern de eenakter‘ Gezellig samen een borreltje’ van Alan Ackborn. Met deze voorstelling geeft de theatergroep alvast een voorproefje op Het theaterdiner dat op 18,19 en 20 november op Landgoed Halfsaf in Babberich zal plaatsvinden.

Theatergroep IJsbloemen is opgericht in 2012 door regisseur Jannie Oudendijk uit Babberich en vernoemd naar het eerste stuk wat de groep in februari 2013 in het Musiater speelde. Daarna heeft IJsbloemen in september 2014 een prachtige voorstelling gespeeld van ‘Schaduwen’ waarin de taalstoornis afasie centraal staat en in 2015 de indrukwekkende eenakter ‘Ik huil mijn vaders tranen’ over twee dochters die worstelen met het oorlogsverleden van hun vaders.

En nu zijn de repetities in volle gang voor het Theaterdiner. Jannie Oudendijk heeft dit concept bedacht op verzoek van evenementenmanager Mariska Willemsen van Landgoed Halsaf. Voorafgaand en tijdens een driegangendiner op Landgoed Halsaf maken de gasten onderdeel uit van drie korte toneelvoorstellingen. De drie eenakters die gespeeld gaan worden zijn van Alan Ackborn. Deze schrijver staat bekend om de herkenbaarheid van zijn personages en de daardoor ontstane zogenaamde zwarte humor.

Het theaterdiner is te beleven op 18, 19 en 20 november van 17.00 tot 21.00 uur en kost 37,50 euro per persoon voor een driegangendiner, exclusief drankjes. Het is aan te raden om vooraf te reserveren via www.landgoedhalsaf.nl, omdat er maar plaats is voor vijftig personen per avond.

Modeshow 'Kaatje Mode' in Tolkamer

TOLKAMER - Donderdagmiddag/avond 20 augustus kan er, in aanloop naar de modeshow van Kaatje Mode (19.00-21.30 uur), bij Kade 7 van een speciaal fashionmenu 'Pasta De Mode' genoten worden.

Eindigend met een "Koffie Kaatje". Dat samen voor de zeer aantrekkelijke prijs van 9,50 euro. Reserveren is aan te bevelen. (0316 547229) Na de modeshow kan men nog lekker nagenieten bij Carlo, terwijl Mees voor de muzikale noot zorgt.

Artiesten Gala.

Vrijdagavond 21 augustus, vanaf 19.00 uur, zullen verschillende plaatselijk artiesten zorgen voor een gezellige avond. De oudere jongeren onder ons komen volledig aan hun trekken. Ook zal er in de tent ruimte zijn om een dansje te maken.

Kinderkunst.

Zaterdagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen aan de slag op de kade. De vrijwilligers hebben weer van alles uit de kast gehaald om er iets moois van te maken. Wat dacht je van 'tegel boetseren', 'applicatie print' en het maken van een 'dromenvanger'. Voor wat lekkers te snollen en drinken wordt gezorgd.

Gezien de vele reacties zal zaterdagavond de tent bomvol zitten met de inmiddels nationaal bekende band 'Not 2 Big Band'. De elfmansformatie zal zorgen voor scala aan muzikale hoogstandjes. 'Crossing Border' (ook niet de minste) trapt af en zal in de pauzes laten zien dat ze ook hun mannetje staan.

Zondag korendag

Theo Barten heeft er weer een zeer aantrekkelijk programma van gemaakt, zondagmiddag de 23e augustus. Naast smartlappenkoren De Liemers en Mengelmoes zullen ook popkoor Repeat en Doetinpop stemmen laten horen. Uiteraard zullen alle koren, net als alle voorgaande jaren, samen met Sign Of Friendship uit Didam, zorgen voor een onvergetelijk slotnummer.

Terwijl men in de tent geniet van de zang, kan men zich buiten vergapen aan en keur aan oldtimers die er een treffen zullen hebben. Is men daar uitgekeken, kan men zich nog vermaken op de braderie in Tolkamer of op de kade, waar een markt/pruuverij is van streekproducten. Zo zal onder meer Joost Opdenoord het scharrelvlees van Jos Bolk bereiden. Gemma haar heerlijk jammen aanbieden, en Armine haar heerlijke gebakjes en hartige hapjes.

Heel Rijnwaarden bakt

Robbie Van Bentum zal beoordelen wie in Rijnwaarden de lekkerste taart heeft gebakken. Zondag tot 15.00 uur kan iedereen zijn eigen gebakken taart bij de kraam van kampioensbakker Bakker van Bentum inleveren. Met een heuse beker (eeuwige roem) en diner-bonnen zullen de winnaars huiswaarts keren.

Zomeractie in het Filmhuis

ZEVENAAR - Met een volle stempelkaart gratis naar een Filmhuis-film. De zomeractie 5-halen, 4 betalen loopt tot en met augustus. De gratis entreekaart is in september nog geldig met uitzondering van KidsFilms. Er zijn weer drie bijzondere films om uit te kiezen.

De Ontsnapping: Julia voelt niets meer. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was. Ze wil leven, liefde, seks en weer kunnen voelen en verlaat haar gezin om te vluchten voor de sleur van alle dag. Julia strijkt neer in de Algarve. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo leert kennen, komt haar verleden dichterbij dan ooit. Vanaf donderdag 6 augustus.

Difret: Al sinds mensenheugenis is de ‘telefa’ een geaccepteerde traditie op het Ethiopische platteland - huwelijk door ontvoering. Maar niet elke vrouw legt zich daar bij neer. Het overkomt de veertienjarige Hirut, maar uit zelfverdediging schiet ze haar ontvoerder neer. Hierop staat de doodstraf. Maar dan bemoeit de vrijgevochten advocate Meaza zich met de zaak. Vanaf vrijdag 7 augustus.

Bibi is een meisje met bijzondere krachten. Met haar beste vriendin Tina brengt ze de zomervakantie door bij de manege. Maar het leven gaat niet van een leien dakje want iedereen wil wel iets voor zichzelf. Zo zit de onbetrouwbare Sophia achter Tina’s vriendje Alexander aan. En een sluwe zakenman doet zijn best om het veulen Sokrates van Alexanders vader af te troggelen. Bibi & Tina: Vanaf donderdag 6 augustus.

Volledige informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl of te verkrijgen via 0316 344250.

Bert Timmer Memorial Loop

DUIVEN - Op zondag, 6 september wordt de derde Bert Timmer Memorial Loop gehouden in het Horsterpark in Duiven. Een recreatieve hardloopwedstrijd voor de gehele familie, het jaarlijkse sportief evenement in de Liemers!

De dag start al om 10:30 uur met de Kidsrun over een afstand van 1,4 km, daarna volgen de 5 en 10 km. Naast sportieve prestaties zijn er informatie stands en er is vertier aanwezig. De loopgroep FRoS herinnert met deze memorialloop hun in 2012 overleden loopmaat Bert Timmer. Elk jaar wordt er een goed doel gekoppeld. De Dalfense nationale topspeaker Henk Borgmeijer zal luid en duidelijk in Horsterpark commentaar geven op de prestaties van de lopers. Henk is bij veel loopwedstrijden te vinden én nu ook in Duiven. De organisatie van de BTML verwelkomt Henk inclusief al zijn lijstjes graag op 6 september. Ook dit jaar gaat het geld naar het goede doel: de stichting Reddingshonden RHWW die waar ook ter wereld op zoek gaat naar vermiste personen en er is een beloning voor verbetering van het parcoursrecord. Via www.btml.nl is alle informatie en inschrijving te vinden.

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Na een vakantieperiode begint Passage aan het seizoen 2015-2016. Het jaarprogramma is klaar, en het bestuur is blij dat het weer mooie, leerzame, maar vooral gevarieerde avonden kan aanbieden.


Een kleine greep uit het programma: 'Onderwijs vroeger en nu' in woord en beeld; 'het leven van Corrie ten Boom uit Haarlem (in en na de tweede wereldoorlog)', Adventsavond verzorgd door domnee F. Ort.

De start van de maandelijkse Passageavonden is op woensdag 16 september om 19.30 uur in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3. Deze avond is de gastspreekster mevrouw Van Zadelhoff uit Ruurlo. Zij vertelt ons alles over 'Roofvogels' en neemt enkele van haar gevleugelde vrienden mee.

Boekentaal mondiaal 1 oktober. Passage organiseert een dag voor lezers. Aanvang 10.00 uur in theater Theothorne', Callunaplein 77 in Dieren. Ochtendlezing 'Dieren in de Boekenkast' door Margreet Hogeterp. In het middag programma is schrijver Adriaan van Dis de gastspreker.
"Bent u geinteresseerd en wilt u meer weten over Passage, belt u dan naar een van de bestuursleden,
524620 of 525643.

Start Biodanza in Zevenaar: gratis welkomles

ZEVENAAR - "Met veel plezier start ik de eerste Biodanzagroep in Zevenaar. Biodanza, de dans van het leven, nodigt je uit om voluit je leven te leven. Te genieten van wie je bent en wat je doet." Donderdagmiddag 27 augustus ven 14:00 tot 15:30 uur, is er een welkomles in De Maatjes, Kardinaal de Jongstraat 4 in Zevenaar.

Het is voor iedereen toegankelijk: jong en oud, met en zonder danservaring, man en vrouw, soepel en stram. "In Biodanza dansen we niet met aangeleerde pasjes en gaat het er niet om om mooi te dansen maar om expressie te geven aan wie jij bent in dit moment, ieder op zijn eigen manier. Biodanza is een buitengewoon systeem van muziek, dans en beweging, dat je in aanraking brengt met wie je echt bent. Het haalt je uit je hoofd (je denken) en brengt je terug in je lijf (je voelen). Het brengt je in het Hier & Nu. Ieder mens wordt geboren met een groot potentieel aan mogelijkheden waar we maar een heel klein deel van gebruiken. Biodanza daagt je uit om je (verborgen) talenten te gaan gebruiken, nog meer te gaan stralen en de wereld te verrijken met wat jij te bieden hebt, met wie jij bent. Te ervaren dat jij al helemaal goed bent precies zoals je bent.

We dansen allerlei thema’s van het leven – vitale en rustige dansen – dansen alleen, met zijn tweeën en met de hele groep. Ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom om mee te dansen."

Voor aanmelden en info: Hellen Petterson 06-34298138 info@biodanzamethellen.nl www.biodanzamethellen.nl. Hellen geeft ook Biodanza op de maandagavond in Duiven en de woensdagavond in Doetinchem.

Dialectmiddag in museumboerderij

ZELHEM - Op zondag 16 augustus verzorgt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl), Vrienden van de Streektaal Lochem e.u. (www.streektaalvrienden.nl) en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (www.ecal.nu) een dialectmiddag in museumboerderij ’t Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem.

Het museum is geopend van 12.00 tot 17.00 uur, de toegangsprijs is vier euro. Op deze middag worden streek- en streektaalboeken verkocht. Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur worden elke keer vier korte verhalen verteld door Derk Jan ten Hoopen (Zuidwolde), Gerard Uwland (Winterswijk-Ratum), Dini Hiddink (Lochem) en Joop Hekkelman (Gorssel).

Deze middag komt in de plaats van de jaarlijkse kofferbakverkoop, die de drie organisaties tot 2014 hebben gehouden.

Bridgen op dinsdagavond

DUIVEN - De Duivense Bridge Club (DBC) start op dinsdag 1 september haar nieuwe bridgeseizoen. Het bridgen vindt plaats elke dinsdagavond van 19.30 tot 23.00 uur in het cultureel centrum ‘t Eilandplein in Duiven.


Iedereen is welkom om op de speelavonden in september 'sfeer te komen proeven' en mee te bridgen.
Mocht hiertoe besluiten, kan men dan daags voor aanvang contact opnemen met wedstrijdleider (Vic Heunen 0313 631595), zodat hij dit in het wedstrijdschema kan opnemen. Geïnteresseerden kunnen ook voor meer info bellen naar 026 3112130.

Zonnebloem regio De Liemers naar Lüneburgerheide

ZEVENAAR - Zonnebloem regio De Liemers ging met de Kras-busvakantie naar de Lüneburgerheide. Deze reis werd gemaakt door 46 deelnemers en begon in Zevenaar bij het AC-restaurant als vertrekpunt, bij de oprit A12.

De bestemming was Celle, een stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen aan de zuidrand van de Lüneburgerheide. In hotel Tryp werd overnacht, een gezellig familiehotel dat goed toegankelijk is.

Aangekomen in Celle werd de stad met de mooie vakwerkhuizen verkend, gewinkeld en heerlijk op een terras gezeten. Iedereen genoot van het mooie weer. Op de volgende dagen werden bezoeken gebracht aan de Herrenhaus-garten, een van de prachtigste tuinen van Europa in Hannover met de bijzondere Zwanenfontein, het orchideeën-paradijs in Nienburg met prachtige arrangementen en een rondvaart over de Weser. Op de laatste dag werd een tocht met koetsen over de Lüneburgerheide ondernomen, heerlijk verkoelend onder de bomen.

De vakantieweek werd afgesloten met een goed verzorgd afscheidsdiner in De Lutte, waar men gezellig nog eens met elkaar van de mooie week kon nagenieten.

Viscursus voor de jeugd bij De Graskarper

DUIVEN - HSV De Graskarper geeft dit jaar een viscursus voor de jeugd (8-14 jaar) in Duiven, bestaande uit theorie in het clubgebouw aan de Westsingel 41, Duiven en een praktijk visles aan het water aan de Westsingel op 30 augustus.

Vanaf 08:30 uur is de inloop en om 09:00 uur start de viscursus. Die bestaat uit presentaties, Youtube filmpjes, hoe de vissen leven en gevangen kunnen worden, en uitleg hoe je een hengel moet optuigen. Ook wordt uitvoerig geoefend met het voorzichtig verwijderen van een haakje. Ieder kind krijgt een drankje tijdens de viscursus.

Na de theorie gaan we omstreeks 11:00 uur naar de Westsingel voor de praktijk: zelf vissen! Daar worden de kinderen opgewacht door ervaren vissers van de vereniging. De benodigde hengels zijn al opgetuigd en voor maden en lokaas wordt gezorgd.

De vangst wordt genoteerd en gefotografeerd. Ook worden foto’s van de vissende kinderen gemaakt voor promotie op de website. Na afloop zijn de kinderen een prachtige ervaring rijker. Ook voor een tasje gevuld met folders over vissen, een mooie hakensteker en een tuigje, geschonken door Sportvisserij Nederland wordt gezorgd. Om 14:00 uur keert iedereen terug naar het clublokaal van HSV De Graskarper voor een broodje en een drankje.

"Wil jij meedoen en ook zo’n boeiende en leerzame viscursus volgen, geef je dan op bij Sascha Diertotaal, Rijksweg 25 in Duiven. De viscursus wordt herhaald in het voorjaar van 2016. Zie ook onze website: www.graskarper.nl/ en www.saschadiertotaal.nl."

Kerkberichten H. Andreas- Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar: Zondag 16 aug. wordt Maria Hemelvaart gevierd, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Samenzang.

Intenties: Dick Ghijben, Familie Visser-Verkerk, Lies Gieling-Buiting.

Zondag 23 aug. 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: NGK. Intenties: Jan Bongers, Bertus Bruns, Jan Bokken.

Overleden:

10 Juli: Nina Peters-Natalücha, 91 jaar, Hunneveldweg 15.

16 Juli: Hendrika Bruns-de Kinkelaar, 75 jaar, Verpleeghuis Zevenaar.

20 Juli: Aleida Goossens, 64 jaar, Hengelder 26. -

22 Juli: Theodora Janssen-Heijtink, 64 jaar, Wilgenhoek 77. -

22 Juli: Christina Berendsen-Jörissen, 88 jaar, Verpleeghuis.

23 Juli: Johanna Sweers-Versluijs, 64 jaar, Schoolstraat 7 – 34.

24 Juli: Gertrudis van der Velden-Staarink, 92 jaar, Abr. Kuyperstraat 13 Zevenaar.

Vol programma beachtoernooi in Westervoort

Onder het motto Beach, Burgers en Ballen organiseert Actief ’81 (dé recreatieve volleybalclub van Westervoort e.o.) het alom bekende Beachtoernooi. tijdens 'Westervoort in Beweging!'

Dit jaar is dit evenement op zaterdag 29 en zondag 30 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor men zich kan inschrijven! Op beide dagen zijn er veel andere activiteiten, ook voor kinderen zoals het luchtkussen en schmincken.

Dit jaar hebben zich zestig teams ingeschreven, dus echt een vol programma over twee dagen uitgesmeerd. Liefst 32 teams op de zaterdag, 28 op de zondag en mogelijk ook nog de revanche voor het WK Beach van 10 juli. Toen werd namelijk de eerste WK Beach (Westervoortse Kampioenschappen) georganiseerd en gewonnen door Wevoc. Als het schema het toelaat, zal er nog een keer gespeeld worden om de wisselbeker tussen een team van Wevoc en een van Actief ’81.

Maar men kan natuurlijk ook gewoon gezellig langskomen om met bekenden na te praten over de vakantie of om de teams aan te moedigen tijdens de beachvolleybalwedstrijden. Kortom het wordt weer een gezellig weekend voor jong en oud om niet te missen! Meer informatie over Actief ’81 staat op www.actief81.nl.

Activiteiten bij inloophuis Het Braamhuis

ZEVENAAR - Na de zomerperiode gaat Het Braamhuis weer van start met haar najaarsactiviteiten. Het Braamhuis heeft haar deuren open staan voor iedereen in de Liemers die geraakt is door kanker.

Vanaf de eerste week van september kunt u wekelijks schilderen op de dinsdag en donderdagmorgen. Daarnaast is er iedere dinsdagmiddag tai chi en iedere donderdagmorgen yoga. Ook het maandelijkse handwerkcafé en soep-aan-tafel gaan weer van start.

Op donderdag 10 september start de succesvolle cursus ‘De ervaarbare adem’. Bij deze cursus leert u herkennen en ervaren hoe uw adem zich beweegt. Doordat u ruimte leert maken in uw lijf raak u bewust van de manier waarop u in het dagelijks leven met grenzen omgaat.

Daarnaast zijn er volop creatieve workshops. Donderdagmiddag 8 oktober start de workshop ‘Intuïtief schilderen op muziek’. Het is een leuke manier om met behulp van de muziek los te komen van de realiteit. U bent creatief bezig en ervaart wat muziek kan doen. De workshop wordt gegeven door kunstenaar Johan Kock uit Giesbeek. Op zaterdag 3 oktober wordt er door gasten van het Braamhuis gewandeld in de natuur onder de enthousiaste en professionele begeleiding van Jacqueline Eringfeld. Op donderdag 15 oktober kunt u bloemschikken met als thema ‘Herfst’.

Er zijn komend najaar nog veel meer workshops, waarvoor u zich kunt opgeven. Meer informatie over deze en andere activiteiten staat op www.braamhuis.nl. Aanmelden kan via info@braamhuis.nl, 0316 332111 of 06 83109358; adres: Reisenakker 12 in Zevenaar.

Liemerse bedevaart naar Kevelaer

LIEMERS - Op donderdag 3 september vindt de jaarlijkse pelgrimstocht naar Kevelaer plaats. Het geheel wordt verzorgd door pastoor Eskens uit Nijmegen en pastoraal werker Doornbusch.

Pastor Eskens zorgt voor de geestelijke ondersteuning. Het vertrek is gepland tussen 08:00 en 08:15 uur. De bus kost vijftien euro per persoon en de misintentie drie euro. De koren van Giesbeek en Doesburg begeleiden de mis. Ook pelgrims uit Doesburg kunnen met de bus mee.

In de plaatselijke katholieke kerken hangen posters. Daar staat op waar men zich kan aanmelden. Graag opgeven voor dinsdag 25 augustus. Met vragen kan men bellen naar mevrouw Van Hall 06 19177881.

Tennistoernooi Westervoort

WESTERVOORT - Tennisvereniging Westervoort organiseert eind augustus een open VIiro toernooi. Voor tennisliefhebbers vanaf zeventien jaar.

Het is een open senioren toernooi, dat betekent dat iedereen, ook niet-leden van TVW74, kunnen deelnemen. De eerste wedstrijd vindt plaats op 31 augustus en de finales zijn gepland op 6 september.

Het toernooi speelt zich af op het tennispark van TVW74, Brouwerslaan 1 in Westervoort. Er kan worden ingeschreven in de categorieën heren enkel, dames enkel, heren dubbel, damesdubbel en de mixed dubbel. Er kan worden ingeschreven in de speelsterktes 5, 6, 7 en 8.

Alle banen: vier gravel en vier kunstgras zijn beschikbaar. Het inschrijfgeld bedraagt 9,50 euro per persoon en per onderdeel. Aanmelden gaat via: www.toernooi.nl en informatie is verkrijgbaar op tvwtoernooi@gmail.com.

Voor meer info zijn de volgende personen te benaderen: Niek is bereikbaar onder 06 46228147 en Willibrord ten Berge 06 10762529.

Unieke kans voor bridgers

DIDAM - BridgeClub Didam biedt personen, die de regels van het bridgespel enigszins beheersen (tenminste op niveau van beginnerscursus), de mogelijkheid om kennis te maken met het bridgespel in clubverband.

Geïnteresseerden kunnen gedurende vier maanden (van 1 september tot 31 december) gratis en geheel vrijblijvend mee spelen met de leden van de bridgeclub; het spel wordt gespeeld volgens de regels van de Nederlandse Bridge Bond. Er kan gekozen worden voor de maandag- of de donderdagavond. Er wordt gespeeld van 19.30 tot 22.45 uur in de zaal van De Harmonie, Kerkstraat 2 in Didam in diverse lijnen, zodat er voor ieder niveau mogelijkheden zijn.

"Indien je geen partner hebt, dan kunnen wij wellicht iets regelen. Als je één of meerdere avonden niet aanwezig kunt zijn, geen nood, want daarvoor zijn voldoende mogelijkheden om dat op te vangen. Dit aanbod geldt ook voor oud-leden."

Voor personen, die de regels van het bridgespel nog niet eigen zijn, bestaat de mogelijkheid om in het najaar een beginnerscursus te volgen. Deze cursus, bestaande uit twaalf perioden van 2,5 uur, wordt bij voldoende belangstelling gegeven door een gediplomeerd bridgedocent in Didam. De elementen van het bieden en het afspelen worden ondersteund door een zeer verhelderend bridgeboekje.

Personen, die geïnteresseerd zijn in één van de mogelijkheden kunnen voor meer informatie en/of aanmelden contact opnemen met Giel van Hemert. (0316-223229 of m.hemert32@upcmail.nl).

Parkinson Café Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 26 augustus is men van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar. Het Parkinson Café vindt plaats bij Liemerije Zevenaar, Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

De middag start met een korte presentatie over parkinsonisme, verzorgd door specialist ouderengeneeskunde Janneke Wolting. Vervolgens wordt de documentaire 'Stilte is niet erg' vertoond. In deze documentaire wordt op filmische wijze het functioneren van een cliënt met parkinsonisme in beeld gebracht. Dit gebeurt aan de hand van beelden van therapiesessies en interviews met de cliënt en zijn mantelzorger.

Na afloop van de film is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. De middag wordt begeleid door GZ psycholoog Myrthe van Loenen Martinet en logopedist Selma de Wit.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer wordt er per keer een onderwerp besproken, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. Men hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Men kan zich vóór 24 augustus opgeven per e-mail info@liemerije.nl of per telefoon 088 0441999.

Vier dagen feest in Aerdt

AERDT - Vier dagen feest in Aerdt met feestorkest Kaliber. Het kleine maar ge­zellige dorp Aerdt gaat vier dagen kermis vie­ren. Dit zal gebeuren van zaterdag 15 tot en met dinsdag 18 augustus.

Vrijdagavond was de generale repeti­tie van de diverse on­derde­len van de ver­eniging. Aan­vang 20.00 uur in dorps­huis Eensgezindheid.

Zaterdag om 20.00 uur zal het koningspaar Fred en Ine Stam met hofhouding de feestzaal binnentreden. Waarna er gevendeld wordt en de voorzitter de kermis officieel zal openen. Zondag zal het koningspaar worden afgehaald. "Hierna vertrekken we om 17.00 uur voor de optocht naar onder Aerdt. Er wordt een pauze gehouden bij de familie Jacobs. Hier vindt de tra­ditionele loting plaats voor het prijsschie­ten op maan­dag.

Maandag is er om 8.30 uur een gezamenlijke kerkdienst in het dorpshuis. Om 9.30 uur is er een op­tocht door het dorp. Dit jaar gaat de optocht naar familie Verhagen aan de Molenhoek. Na de vendelhul­de vertrekken we richting vogelweide, voor het prijs en koning­schieten. Wie gaat er dit jaar voor het koning­schap? Zodra de prijzen geschoten zijn en de nieuwe koning bekend is, volgt de afmars naar het dorpshuis. Direct na binnenkomst worden de jubilarissen van 2015 gehul­digd.

Dinsdag is het om 10.00 uur afhalen van de koning. Om 10.45 uur zal de hofhouding worden afgehaald. Om 12.00 uur komt men de zaal binnen on­der het Wilhelmus. Om 13.00 uur worden de prijzen uitge­reikt van het prijsschieten op maandag. De koningin krijgt een gouden ring aan­geboden

Op het dorpsplein staan di­verse attracties opgesteld voor jong en oud. Kom en geniet mee van dit fantastische traditionele dorps­feest.

Nieuw jeugdpopkoor in Duiven

DUIVEN - Vanaf september is Duiven een jeugdpopkoor rijker: Shake it! Iedereen van twaalf tot twintig jaar die van zingen houdt is welkom op de openbare repetities, maandagavond 7, 14 en 21 september in het CCOG in Duiven. Daarna splitst Shake it! zich op in twee groepen, van twaalf tot zestien en van zestien tot twintig jaar.

Toen initiatiefneemster Marcelle Immerzeel op zoek ging naar een koor voor haar dochter, constateerde ze dat er in de wijde omgeving van Duiven niet zoiets bestond. Kortom: de hoogste tijd voor een nieuw jeugdpopkoor.

In Elke Jansen (www.elkejansen.nl) vond Marcelle een ervaren en bevlogen dirigente, die het initiatief van harte toejuicht en niet kan wachten om met het koor aan de slag te gaan. Shake it! gaat zich storten op meerstemmige, groovy arrangementen van eigentijdse pop, met uitstapjes naar andere pop-, jazz- en soulkrakers. Omdat Shake it! regelmatig wil optreden, is er in de repetities ook aandacht voor podiumpresentatie en solozang. De openbare repetities in september zijn bedoeld voor iedereen die ook maar een beetje nieuwsgierig is. Na afloop zijn er korte stemtesten, individueel of in groepjes, voor degenen die inderdaad graag bij het koor willen komen zingen.

"Is zingen je passie, en doe je dit graag met anderen? Houd je van een uitdaging en wil je graag optreden? Houd je van Top40-muziek en andere pophits? Grijp deze kans."

Locatie: CCOG, Kastanjelaan 2 in Duiven. Openbare repetities: maandag 7, 14 en 21 september, 19.00 tot 20.15 uur (eventueel met uitloop). Nadere informatie: marcelleimmerzeel@gmail.com, 06 37230351.

Feestelijke opening van seizoen Filmhuis Didam

DIDAM - Op vrijdag 28 augustus opent het Filmhuis Didam het nieuwe seizoen feestelijk met Nederlandse film De Surprise. Voor de film en tijdens de pauze kan men genieten van een muzikaal optreden van 'Maartje Unplugged'. En de toeschouwer wordt verwend met een hapje en een drankje.

De Surprise is een verrassende romantische komedie van Oscarwinnaar Mike van Diem met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. Multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) wordt voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne (Georgina Verbaan). Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk...

De Surprise is een filosofische zwarte actiekomedie en melancholische romantische film in één. Het is een verfilming van Belcampo's novelle De Surprise - een geestig verhaal over liefde en dood, over mensen die vastzitten in een door henzelf gebouwde emotionele gevangenis en daar moeten uitbreken.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis staat op www.filmhuisdidam.nl. Entree is zes euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

De Zevenaar Golfcup komt er weer aan

ZEVENAAR - De Zevenaar Golfcup komt er weer aan! Dit jaar vindt het evenement plaats op 19 september. Iedereen met een affiniteit met Zevenaar en een golfvaardigheidsbewijs (GVB) is welkom. De ideale gelegenheid voor een Zevenaars dagje uit (of relatiemarketing) op de golfbaan (De Scherpenbergh)!

In de relatiemarketing speelt de golfsport een steeds grotere rol. Het aantal golfdagen, dat plaatsvindt is de afgelopen tien jaar explosief gestegen. De golfsport is zeer geschikt om te beoefenen met uw relaties en/of partner, omdat er samen kan worden gespeeld ongeacht leeftijd of spelniveau.

Golf- en Businessclub De Scherpenbergh te Lieren opent haar banen voor de Zevenaar Golfcup. De Scherpenbergh biedt met haar faciliteiten en de volwaardige 18-holes baan een uitstekende locatie voor het organiseren van een golfactiviteit.

De Zevenaar Golfcup is er voor iedereen met een affiniteit met Zevenaar en een golfvaardigheidsbewijs (GVB).

De golfcup wordt georganiseerd door Theo Dijk. Meer informatie is verkrijgbaar via email: zevenaargolfcup@gmail.com.

'Goede Buren' bij de protestantse gemeente

ZEVENAAR - Het thema van de startzondag bij de protestantse gemeente dit jaar is 'goede buren'.

Bij het thema 'goede buren' denken we in de kerk al snel aan het gebod 'je naaste liefhebben'. (Wist u dat het Engelse woord voor buren, -neighbours- ook naasten kan betekenen?)

Liefhebben, Grieks agapao, betekent daadwerkelijk iets voor die ander over hebben. Het gaat niet over een gevoel maar om daden.

Wij willen allemaal goede buren zijn, maar als protestantse gemeente willen wij ook voor de inwoners van Zevenaar van betekenis kunnen zijn.

Deze daden, delen met, zorgen en aandacht voor de ander, hoopt de Protestantse Gemeente in de dienst van 6 september om 10.00 uur tot uitdrukking te kunnen brengen.


Voedselbank en Kledingbank. Iedereen wordt vriendelijk verzocht houdbare etenswaar en kleding (uiteraard gewassen) mee te nemen. Er is vooral behoefte aan kleding voor jonge gezinnen.


Vraag en Aanbod. Bent u een klusser of wilt u wel eens tijd voor iemand vrijmaken. Op 6 september kunt u op stickers aangeven wat u voor een ander zou kunnen betekenen. Daarnaast verwijst de protestantse gemeente naar de vrijwilligersbank van Caleidoz.

Amnesty International heeft de schrijftafel klaar staan om brieven te kunnen schrijven. De brief schrijft u voor mevrouw Aster Fissehatsion uit Eritrea. Zij is in 2001 zonder vorm van proces gearresteerd en sinds die tijd is niets meer van haar gehoord. Amnesty beschouwt haar als gewetensgevangene. Voor verzending van de brieven wordt gezorgd.

De voorganger in deze dienst is dominee Alle Jonkman. Iedereen is welkom.

Kerkdiensten Zevenaar

ZEVENAAR - Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar: Zondag 16 aug. wordt Maria Hemelvaart gevierd, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Samenzang.

Intenties: Dick Ghijben, Familie Visser-Verkerk, Lies Gieling-Buiting.

Zondag 23 aug. 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pastoor Thanh.         Koor: NGK. Intenties: Jan Bongers, Bertus Bruns, Jan Bokken.

Overleden:

10 Juli: Nina Peters-Natalücha, 91 jaar, Hunneveldweg 15.

16 Juli: Hendrika Bruns-de Kinkelaar, 75 jaar, Verpleeghuis Zevenaar.

20 Juli: Aleida Goossens, 64 jaar, Hengelder 26. -

22 Juli: Theodora Janssen-Heijtink, 64 jaar, Wilgenhoek 77. -

22 Juli: Christina Berendsen-Jörissen, 88 jaar, Verpleeghuis.

23 Juli: Johanna Sweers-Versluijs, 64 jaar, Schoolstraat 7 – 34.

24 Juli: Gertrudis van der Velden-Staarink, 92 jaar, Abr. Kuyperstraat 13 Zevenaar.

Openingsfestival Podium bij De Lantaern Zevenaar

Henri Welling

ZEVENAAR - Burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar opent op 29 augustus om 15.30 uur het Openingsfestival van De Lantaern in Zevenaar door het nieuwe logo van dit muziekcafé te onthullen. Muziekcafé De Lantaern organiseert op zaterdag 29 augustus voor het eerst een groots festival als opening van het nieuwe muzikale seizoen. De toegang is gratis.

Het is niet alleen muziek wat de klok slaat tijdens het Openingsfestival van muziekcafé De Lantaern. Van 15.00 tot 21.00 kunnen de bezoekers zo'n twintig kraampjes bezoeken met kunst, cultuur en etenswaren. Ook de kinderen hoeven zich absoluut niet vervelen. Zij kunnen zich van 15.00 tot 15.30 en 17.00 tot 17.30 uur laten schminken door kunstenares Sonja Bruggenwirth. In de voorleestent van de bibliotheek worden er om 15.30 en om 17.30 uur verhalen voorgelezen door medewerkers van de bibliotheek En als klap op de vuurpijl geeft Circus Poeha om 16.00 en om 18.00 uur een voorstelling.

Kortom er valt veel te zien en te beleven op 29 augustus van 15.00 tot 24.00 uur tijdens het Openingsfestival van muziekcafé De Lantaern. Dit festival staat in het kader van Gemaakt in Gelderland/Gemaakt in De Liemers.

De Lantaern wil met dit festival een breder publiek laten kennismaken met het gezellige muziekcafé waar vanaf september weer iedere zaterdagavond live muziek te horen is. Afwisselend tijdens gratis Open Podium avonden of de zogenoemde concertavonden waar men voor een klein bedrag grote artiesten kunt zien en beluisteren.

De locatie is aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). Meer info staat op www.delantaern.nl.

DCS-toernooi om De Ronny Joosten Bokaal

ZEVENAAR - Voor de negende keer wordt het sv DCS-toernooi om de Ronny Joosten Bokaal georganiseerd. Op 20, 21 en 22 augustus zal op sportpark Hengelder het sv DCS Toernooi plaatsvinden. Dit jaar zal er door Sprinkhanen, Sportclub Westervoort, VVO en sv DCS voor de derde keer gestreden worden om de Ronny Joosten Bokaal.

Op donderdag 20 augustus om zal het toernooi starten met de wedstrijd VVO en s.v. DCS, op vrijdag 21 augustus staat de wedstrijd Sprinkhanen – Sportclub Westervoort op het programma, beide wedstrijden vangen om 19.30 uur aan.

Op zondag 23 augustus om 12.30 uur krijgt het toernooi een vervolg dan zal namelijk de wedstrijd om de derde en vierde plaats gespeeld worden, gevolgd door de finale om 15.00 uur.

De Ronny Joosten Bokaal staat symbool voor: behulpzaamheid, vriendelijkheid & sportiviteit en zal aan de winnaar van het toernooi uitgereikt worden. De organisatie hoopt dat de deelnemers aan het toernooi op een faire manier de beuk er in zullen gooien. En voor na afloop, zoals Ronny zou zeggen: “Geen halve dagen jongens!”

Tolkamerwandeling met gids

Foto: Servaas Beunk

TOLKAMER - Op dinsdag 25 augustus verzorgt De Nieuwe Grens weer de Tolkamerwandeling.

Een dorpswandeling met een gids, waarin van alles wordt verteld over de geschiedenis van het dorp, de huizen, de mensen. Belangrijk onderdeel van het verhaal is het belang van de Rijn voor het dorp, met daarbij onder andere de rol van de grens.

De wandeling begint om 12.00 uur bij hotel De Tolkamer en duurt anderhalf uur. Aansluitend is er een luxe lunch in het hotel. Aanmelden via info@detolkamer.nl is gewenst. De kosten zijn vijftien per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar krijgen vijf euro korting.

Lios Lobith start met het Beweegdiploma

LOBITH - Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf nu kan dit bij Sportvereniging Lios Lobith!

Waarom het nijntje Beweegdiploma? In de leeftijd van twee tot en met zes vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. Het help om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma help kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met nijntje en de KNGU

Nijntje en de KNGU zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de twee en zes jaar spelendeerwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook de ambassadeur van het Beweegdiploma. Sportvereniging Lios Lobith zal Beweegdiploma 2 (leeftijd vier tot zes jaar) aan gaan bieden.

Start aankomend seizoen

In september wordt er gestart met het Beweegdiploma 2 voor kinderen van vier tot zes jaar! Dit wordt aangeboden op woensdag van 14:30 tot 15:15 uur. Opgeven kan via nijntjebeweegdiploma@sportvereniging-lios.nl. "Wilt u meer weten over het Beweegdiploma kijk dan naar www.sportvereniging-lios.nl."

Reparaties, renovaties, stofferen en op maat maken, bij Boogaars kan het allemaal

ZEVENAAR – Stel u heeft een tweedehands auto, caravan of camper aangeschaft. U wilt hiermee op vakantie, maar het interieur ruikt nog erg muf. Boogaars in Zevenaar knapt dit klusje graag voor u op. In een handomdraai is alles gereinigd en ruikt de caravan weer lekker fris. Boogaars reinigt niet alleen, ook voor reparaties, renovaties, stofferen en het op maat maken van meubels, voortenten, parasols, kleding en gordijnen bent u hier aan het juiste adres.

Sinds een jaar is Boogaars kussen-, meubelmakerij-stoffeerderij te vinden op een nieuwe locatie in Zevenaar. De winkel is verhuisd van de Schoolstraat naar de Edisonstraat. Hiermee heeft het bedrijf een ruimte beschikbaar dat vier keer zo groot is als het vorige pand. "Dankzij de grootte van dit pand hebben we meer mogelijkheden in onderhoud en kunnen we meer producten behandelen. We hebben onze dienstverlening sinds de verhuizing dan ook uitgebreid. We kunnen de klant nu nog beter bedienen", aldus eigenaar Wim Boogaars

Voorraad

Dankzij de toegenomen vierkante meters kan Wim zijn stoffeerbenodigdheden kwijt. "Wie maken zelf kussens en hebben materialen voor klanten die zelf hun (lounge)kussens willen maken, zoals ritsen, schuim, polyether en stof. Wij hebben nu een voorraad van 170 rollen stof.
Daar was in mijn vorige pand geen ruimte voor, daar had ik alleen stalen liggen." Daarnaast repareert hij ook elektrische verstelbare stoelen, scharnieren van kasten, maakt hij matrassen, gordijnen en kussens op maat en spuit hij leer in allerlei verschillende kleuren. Wij komen voor een adviesgesprek bij de klant thuis, vrijblijvend en kosteloos om te kijken wat de mogelijkheden zijn."

Werkgebied
Boogaars bestaat al veertig jaar. In al deze jaren heeft Wim een grote klantenkring opgebouwd. "Ik heb een groot werkgebied. De zaak is gevestigd aan de Edisonstraat 34-B in Zevenaar en is door zijn ligging vlakbij de snelweg gemakkelijk bereikbaar. Uw auto kunt u gratis kwijt op de grote parkeerplaats voor de deur.

Kegelen, uw nieuwe sport?

ZEVENAAR - Kegelclub De Baanjagers, opgericht 1 april 1946, is op zoek naar een aantal nieuwe leden. Omdat bij de vergrijzing enigszins begint te naderen, wil de club de gemiddelde leeftijd graag naar beneden bijstellen.

"Dat het kegelen veelal als stoffig en oubollig wordt bestempeld is in onze ogen een sprookje. Het is een echte sport, waarbij techniek, concentratie, souplesse en conditie een belangrijke rol spelen. Op de kegelavonden wordt door de leden onder deskundige begeleiding fanatiek en serieus gestreden voor de interne competitie. Daarnaast is er binnen onze vereniging ook voldoende ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Het kegelen is dan ook uitermate geschikt voor sporters die gezien hun leeftijd met hun vorige actieve sport gestopt zijn. Ook voor de wat oudere jongeren of een vriendengroep kan dit een mooi alternatief zijn om wekelijks met elkaar in beweging te zijn.

Als u belangstelling heeft nodigen wij uit om binnenkort eens een van onze kegelavonden te bezoeken. Deze zijn iedere maandagavond vanaf 20:00 uur in het Kegelhuis aan Vondellaan 2a in Zevenaar. Wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met 0316 332766. Kom eens bij ons kijken; wacht niet langer, ook wij zijn jong begonnen!"

Hyundai Tucson maakt indruk op autopers

ZEVENAAR - 'Meer ruimte, mooier interieur, meer uitstraling.' Dat zegt De Telegraaf over de nieuwe Hyundai Tucson. Ook andere media zijn onder de indruk van de nieuwe crossover van Hyundai.

In en rondom Frankfurt konden de journalisten uitgebreid kennismaken met de geheel nieuwe Hyundai Tucson. Hun ervaringen tijdens de eerste testritten? 'Prettig en relaxt om in te rijden', 'Opgeruimd interieur' en 'Goed in balans'. Benieuwd naar het volledige oordeel van de autopers? Bekijk de video's van De Telegraaf, Autoweek, ANWB en Autoblog.

De Hyundai Tucson is vanaf nu te bewonderen in de showroom van autobedrijf Volman Zevenaar aan de Fahrenheitstraat 5 in Zevenaar.

Groot waterspektakel bij kinderopvang Zonnekinderen

Samen van de zeepbaan af, wat een plezier beleven wij! Foto: Manouk van 't Wel, multimediacoach

LIEMERS - Deze week stond, naast de sportdag, ook de 4-in-1dag op het programma bij kinderopvang Zonnekinderen. Alle vier de pijlers waar Zonnekinderen bekend om staat, stonden centraal: sport, natuur, cultuur en multimedia.

Alle activiteiten stonden in het teken van water. Zo was er een heuse zeepbaan, een sponzenrace, er werd flessenvoetbal gedaan, er werd op zelfgebouwde vlotten gevaren, vissen gevangen en nog veel meer. Ondanks dat het niet heeft geregend, waren toch alle kinderen nat. Een teken dat het een geslaagde dag was!

Bij kinderopvang Zonnekinderen hechten we veel waarde aan kunst & cultuur, sport, natuur & avontuur en multimedia. Meer informatie over de activiteiten staat op www.zonnekinderen.nl en de facebook-pagina.

Hockey Vereniging Zevenaar vijftig jaar

ZEVENAAR - Op 1 september bestaat Hockey Vereniging Zevenaar vijftig jaar. Dat wordt bij HVZ groots gevierd in het weekend van 29 en 30 augustus. Hierbij zijn alle leden, oud-leden, ouders, familie en introducés welkom om dat mee te vieren. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd.

Zaterdag is de ledendag. Vanaf ’s ochtends kunnen de hockeyers aan een clinic van hockey internationals deelnemen. De clinic is voor alle leden. Er is met deze lustrum clinic bewust kozen om ook de senioren teams zoals veteranen, heren 1 en 2 en dames 1,2 en 3 deel te laten nemen zodat alle teams aan bod komen. De clinic is mogelijk gemaakt door Rabobank De Liemers. De hoofdsponsor draagt het hockey een warm hart toe en heeft speciaal voor het lustrum deze clinic gesponsord.

’s Avonds zal er gefeest worden. KalibeR, een van de top bands uit de regio, zal vanaf 20.30 het dak eraf spelen en er een echt hockeyfeest van maken.

Zondag is de reüniedag. Deze dag staat in het teken van vriendschappen en weerzien. Leden en voornamelijk oud-leden kunnen deze dag genieten van allerlei leuke activiteiten.
Er zal gestart worden met een ontbijt/ brunch. Hierna kunnen ‘oude teams’ het tegen elkaar opnemen zoals vroeger. Voor degenen, die niet kunnen deelnemen aan de hockeywedstrijdjes zijn er leuke spellen.
’s Middags is er een receptie en ter afsluiting een bbq.

Voor deze gelegenheid is er een lustrumshirt ontworpen met een speciaal logo. Tevens is er door een groep enthousiaste leden een lustrumboek samengesteld met verhalen en foto’s van de laatste vijfentwintig jaar.

Kosten voor deelname: zaterdag tien euro en zondag twaalf euro vijftig. Boekje kost tien euro en het shirt twaalf euro vijftig.
Meer informatie staat op www.hvz.info. Opgeven kan via de website http://shop.hvz.info.

Wevoc trainingen volleybal-smashbal

WESTERVOORT - Maandag 31 augustus begint Wevoc weer met de trainingen voor alle teams. Ook met volleybal-smashbal voor de nieuwe jongensgroep,

In de maand juni hebben jongens van tien tot zestien jaar kunnen trainen onder enthousiaste leiding van Jorik Roelofsen en Jeroen Steenvoorden, spelers van Wevoc heren1.

Smashbal is een stoere jongenssport waarbij je leert springen, smashen, duiken enzovoort. Jongens die in juni hebben meegetraind zijn welkom. "Heb je zin om ook eens mee te doen stuur dan een e-mailtje aan jorik roelofsen [jorikroelofsen@live.nl] of kom naar De Pals op maandag 17.15 uur of woensdag 17.30 uur."

Volleybalkamp

Op 24 en 25 augustus is in sporthal De Pals een volleybalkamp met overnachting. "Wil je meedoen met volleyballen/-smahballen, vul het inschrijfformulier in en lever het formulier met de daaraan verbonden kosten voor 20 augustus in bij de receptie van het sportcafé van Sports Planet.

Op vrijdag 28 augustus staat Wevoc op de braderie met een stand waar volleybal/ smashbal wordt gedemonstreerd. Meer informatie staat op wevoc.nl.

SDZZ zoekt jeugdleden

ZEVENAAR - Jeugdvoetbalspelers in de leeftijd van vier tot en met vijftien jaar worden gezocht om op sportpark De Grietsche Poort in Zevenaar te komen spelen.

Iedereen is welkom bij de kleinste, maar ook gezelligste voetbalvereniging van Zevenaar, waar de ouderwetse voetbalsfeer nog te proeven is. "Met name bij de D-pupillen en de C-junioren kunnen we nog wel wat spelers gebruiken. Heb je de kwaliteiten van Messi? Dan zou dat mooi zijn voor SDZZ. Heb je deze kwaliteiten nog niet? Geen probleem, dan gaan we proberen je deze kwaliteiten aan te leren."

De jongste 4- en 5-jarigen betalen nog geen contributie en ook voor de wat hogere leeftijden zijn er diverse aantrekkelijke mogelijkheden om op 'echt' gras te komen voetballen. "Geef je nu op en speel binnen afzienbare tijd je eerste wedstrijd in het groen-wit van SDZZ!"

Voor informatie over de mogelijkheden bij de SDZZ-jeugd kan men contact opnemen met jeugdvoorzitter Gerard Kelderman (g.kelderman2@chello.nl) of kijk op de site van SDZZ (www.sdzz.nl).

De pelgrimstocht te voet naar Kevelaer

Foto: Marianne van Waterschoot

LIEMERS - De pelgrimstocht naar Kevelaer (D) vanuit de Liemers is een jaarlijks terugkerende traditie. De meeste pelgrims reizen per bus, maar een deel van de tocht leent zich prima om te lopen.

Werkgroep ‘Actief en spiritueel verbonden’ van de parochies Sint-Willibrordus en Heilige Vier Evangelisten organiseert op 3 september een twintig kilometer lange wandeltocht. Een mooi traject, dat grotendeels langs de rivier de Niers gaat. "U start om 6.30 uur in Goch (D). Inclusief één pauze bent u ruim op tijd in Kevelaer om aan te sluiten bij de overige deelnemers uit de Liemers en de pelgrims-mis mee te vieren. Neemt u zelf eten en drinken mee voor onderweg?

Hoe laat en op welke manier we naar Goch gaan, is afhankelijk van het aantal deelnemers. U kunt voor vertrek uit Zevenaar 5.30 uur als richttijd aanhouden. Voor de terugreis maken we gebruik van de pelgrimsbus.

Wilt u mee? Meldt u dan vóór 25 augustus aan bij het Centraal Pastoraal Secretariaat in verband met de reservering van de bus en het regelen van vervoer naar Goch. Dit secretariaat is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.30 tot 12.30 uur en van maandag tot en met donderdag ook ’s middags van 13.30 tot 15.00 uur. U kunt deelname telefonisch doorgeven via 0316 523468 of u meldt zich persoonlijk aan op het parochiecentrum, Kerkstraat 2 in Zevenaar. E-mailen kunt u uiteraard ook: secretariaat@rkliemers.nl."

JB-feestdj's in taveerne De Bijland

TOLKAMER - Op vrijdag 21 augustus treden JB-feestdj's op in taveerne De Bijland aan de Tolstraat 10 in Tolkamer.

Jeroen en Bas staan garant voor een beregezellige avond met een spetterende lichtshow. De aanvang van het optreden is 21:30 uur. De entree is gratis en er is voor iedereen een welkomstdrankje.

Open middag in Het Palet Duiven

DUIVEN - Het nieuwe seizoen komt er weer aan. Na een korte vakantie worden de deuren weer geopend. Zaterdag 29 augustus is er van 14.00 tot 16.00 uur een Open Middag in de soos aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven tegenover de Coop. Alle belangstellenden worden hierbij uitgenodigd.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan men kennis maken met de diverse activiteiten die ook het komende jaar weer zullen plaats vinden in Het Palet Trefpunt 50+. Medewerkers staan klaar om u inlichtingen te geven. Het nieuwe programma boekje kan worden geraadpleegd en worden meegenomen.

Ook kunnen belangstellenden zich voor een activiteit of spel opgeven. Bij enkele groepen zijn nog één of meer plaatsen vrij.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 16 augustus gaat in de Ontmoetingskerk om 09.30 uur mw. ds. A. Meurs uit Ruurlo voor.

Op zondag 23 augustus gaat om 09.30 uur in een avondmaalsvierting ds. A. Jonkman voor.

Loo draait warm voor vier dagen feest bij Willem Tell

LOO- Loo draait warm voor vier dagen feest. Van zaterdag 15 tot en met dinsdag 18 augustus staat het dorp in het teken van de Loose kermis. Dit is een evenement vol tradities, gezelligheid en saamhorigheid. Hoogtepunten zijn de processie (op zondag) en het koningsschot (op maandag). Kermisdinsdag krijgt een familiekarakter.

In vier dagen tijd trekt de Loose kermis heel veel mensen uit het dorp en van (ver) daarbuiten. Iedereen die van gezelligheid houdt en/ of iets met Loo gemeen heeft, komt traditiegetrouw (de eerste zondag na de vijftiende) in augustus naar het dorp om daar met familie, vrienden en bekenden kermis te vieren. Met name kermismaandag, de dag van het koningsschot, is een moment waarop veel Loonaren en oud-Loonaren samenkomen in het schuttersgebouw (Loostraat 38). Het koningsschot is traditioneel het belangrijkste moment van de kermis.

Familiedag
De Loose kermis is er voor jong én oud. Op kermisdinsdag brengt Willem Tell de jongere en oudere generaties samen in het schuttersgebouw. Als de schutterij ’s ochtends door het dorp trekt en het koningspaar thuis ophaalt, neemt de jeugd het schuttersgebouw over (10.30 uur). Kinderen krijgen een broodje knakworst en een frisdrankje aangeboden en daarnaast zijn er leuke activiteiten. De band speelt muziek voor de jeugd, er worden roodwitte schuttersvlaggen gemaakt, er wordt geschminkt en speciaal voor deze dag deelt Willem Tell vrijkaarten uit voor attracties (alleen geldig op kermisdinsdag 2015 / verspreiding via de Bernadetteschool).

Summerland
Alle dagen is er feest met de muziek van toporkest Summerland. Met het allround repertroire – van rock en pop tot aan top 40-muziek en Nederlandstalig – zijn de muzikanten van Summerland meer dan geschikt om ook van de Loose kermis 2015 een onvergetelijk festijn te maken. Sinds vorig jaar is het orkest er in een iets gewijzigde samenstelling. De band is uitgebreid met de jonge zangeres Marloez. Willem Tell is ervan overtuigd dat Summerland van de Loose kermis één groot feest maakt. Kijk voor meer informatie over het toporkest op de website: www.summerland.nl.

Entree
Leden en kermiskaarthouders van Willem Tell hebben tijdens de kermis gratis entree tot het schuttersgebouw. Het is tot vrijdag 15 augustus mogelijk een kaart aan te vragen (lidmaatschapskaart: 25 euro, kermiskaart: 17,50 euro). Dat kan via ledenadministratie@willemtellloo.nl of 0316-261896 (contactpersoon: Rut IJzermans). Niet-leden of - kermiskaarthouders van Willem Tell hebben overdag gratis toegang en ’s avonds hebben zij entree voor 10 euro. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht.

Programma

Zaterdag 15 augustus:

Ophalen koningspaar: 19:00 uur

Begin feestavond: 20:00 uur

Zondag 16 augustus:

Heilige mis voor levende en overleden leden Willem Tell: 10:30 uur

Heilige sacramentsprocessie: 12:00 uur

Begin feestavond: 20:00 uur

Maandag 17 augustus:

Ophalen van keizerspaar en college van B&W: 8:30 uur

Prijs- en koningschieten: 10:30 uur

Dansmuziek: 11:00 – 16:00 uur

Installatie nieuwe koningspaar: +/- 12:00 uur

Ophalen nieuw koningspaar: 19:30 uur

Begin feestavond: 20:00 uur

Dinsdag 18 augustus:

Ophalen nieuw koningspaar: 09:15 uur

Dansmuziek: 11:00 – 16:00 uur

Kinderactiviteiten: 11:00 uur

Prijsschieten dames: 12:30 uur

Begin feestavond: 20:00 uur

Meer informatie staat op www.willemtellloo.nl.

Nieuwe cd van Vals Plat

PANNERDEN - Vals Plat uit Pannerden presenteert een nieuwe cd op zaterdag 28 november in het schuttersgebouw van Claudius Civillis in Pannerden.

De aanvang is 19:30 uur. Tevens zal het koor PurSang uit Pannerden op deze avond ook een optreden verzorgen. Een kwart eeuw Vals Plat en 45 jaar PurSang (voorheen Ritmisch Koor). Kortom het belooft een gezellige avond te worden.

Sportclub Westervoort in de startblokken

WESTERVOORT - Het voetbalseizoen 2015-2016 gaat zo weer beginnen. Een aantal selectieteams traint al weer en ook de eerste bekerwedstrijden staan op het programma.

Bij Sportclub Westervoort is een voetbalclub met mogelijkheden voor bijna iedereen. Het begint al bij de allerjongsten, de Champions League, bedoeld voor de leeftijd van vier tot zeven jaar.

Daarnaast uiteraard de jeugd (ook meidenteams), senioren (ook vrouwenteams), G-voetbal en trainingsavonden voor 45+. Ook bestaat de mogelijkheid om als vrijwilliger gezellig aan de slag te gaan: denk hierbij aan trainer/coach, clubscheidsrechter, jeugd clubscout / coördinatie, gastheer/gastvrouw op de zaterdag of zondag, clubhuismedewerker, ehbo of op de woensdag helpen in het onderhoud.

Voor het nieuwe seizoen is de Jeugdcommissie nog specifiek op zoek naar een trainer / coach voor het A2 (16-18-jarigen) en voor het F5 (6-8-jarigen). Ondersteuning op het gebied van cursussen is mogelijk en ook oefenstof is aanwezig. Daarnaast zijn we op zoek naar scheidsrechters die op zaterdag wedstrijden vanaf de D-jeugd willen leiden. Ervaring met het fluiten van (jeugd) wedstrijden zou mooi zijn maar is niet verplicht. We zijn van plan om een cursus voor enthousiastelingen te gaan organiseren in het najaar. Ook al kun je maar één of twee wedstrijden fluiten in het najaar, je bent van harte welkom.

"Wil je op het sociaal gebied en heerlijk in de buitenlucht bezig zijn, neem contact met ons op, info@scwestervoort.nl."

Het is gemoedelijk en intiem, dat maakt Binnenrijk uniek

De bewoners van de woonzorg appartementen zitten in het restaurant gezellig met elkaar aan de koffie. Tamar Sanders (vierde van rechts) en verzorgende Eva (zesde van rechts) drinken een bakkie mee.

GIESBEEK – Het is er gemoedelijk en intiem. Bijna iedereen kent elkaar en daardoor is de betrokkenheid bij Binnenrijk groot. “Dat maakt deze locatie uniek”, vindt teamcoördinator en verpleegkundige Tamar Sanders van Diafaan.

Diafaan heeft in Binnenrijk achttien verpleeghuisplaatsen. “Het is een kleine locatie met relatief weinig plekken”, zegt Sanders. “Het grote voordeel daarvan is dat het personeel alle cliënten kent en andersom. Daarbij zitten we zeer centraal en in een prachtige omgeving. Het dorp en alle faciliteiten zitten om de hoek.De bewoners en het personeel kunnen dan ook dicht bij huis hun boodschappen doen.Naast de faciliteiten in het dorp heeft Binnenrijk ook de beschikking over een aantal eigen voorzieningen. Zo is er een restaurant, waar de bewoners van een warme maaltijd kunnen genieten, en is er voor de pg-afdeling een prachtig opgezette binnentuin. Verder worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Sanders wil in de toekomst echter nog meer de binding met de omgeving zoeken. Verenigingen, instellingen en omwonenden moeten volgens haar makkelijker de weg naar Binnenrijk vinden. “Het zou mooi zijn als groep acht van de basisschool volgend jaar bijvoorbeeld de eindejaarsmusical hier opvoert”, zegt ze. “Maar we willen ook meer met de cliënten naar buiten. Een dagje naar Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum of een keer een kijkje nemen bij een fruitteler of op de boerderij. Die activiteiten worden nu in gang gezet. In overleg met de cliënten en hun familie mogen ze zelf bedenken waar ze naartoe willen.

Dorpshuis Aerdt ontvangt 3500 euro van Oranje Fonds

AERDT - Dorpshuis Eensgezindheid Aerdt ontvangt 3500 euro van het Oranje Fonds. Met dit bedrag wil het dorpshuisbestuur aanpassingen doen in het gebouw en het dorpshuis meer open te stellen en waar mensen kunnen binnenlopen zonder lid van een vereniging te zijn. Vooral voor de doelgroep die in contact wil komen met de werkgroep zorg voor elkaar.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij,

De Lotto en door Vrienden en bedrijven.Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Zondag 30 augustus braderie in Duiven

DUIVEN - Op 30 augustus zal in het centrum van Duiven van 14.00 tot 20.00 uur de tweede editie van de 'vernieuwde' braderie in Duiven plaats gaan vinden.

De weg om de braderie in Duiven weer op de kaart te zetten, als publiekstrekker voor de regio, is ingeslagen en wordt weer georganiseerd door Peters Events uit Duiven.

Wat staat u op 30 augustus te wachten? Een zeer gezellige kermis met daarbij een super gezellige braderie met een grote diversiteit aan producten, food en drinks! Ook dit keer zullen Peters Events, Kermisexploitant Frits de Voer, gemeente Duiven en de winkeliers van Duiven alles in het werk stellen om hier weer een spetterend evenement van te maken.

De theaterbus komt weer langs

DUIVEN - Voor het tweede jaar op rij verzorgt KerkvoorNu de theaterbus. Kinderen van de basisscholen in Duiven en Westervoort kunnen daarin dit najaar meedoen met het theaterstuk 'De Koning zoekt een vriend'. Er wordt vanaf 12 september geoefend in De Boomgaard in Duiven.

In het toneelstuk 'De Koning zoekt een vriend' kunnen leerlingen van de basisscholen mee-acteren en -dansen. Op zes zaterdagen (12 en 19 september, 3, 10, 17 en 31 oktober) wordt er van 14.00 tot 17.00 uur geoefend. De voorstelling zelf is op zaterdag 7 november in het Candea College. Daar mogen vaders, moeders, oma's, opa's, broers en zussen natuurlijk komen kijken.

"Wil je meedoen? Dan moet je je voor 5 september aanmelden via theaterbus@kerkvoornu.nl. Bij voldoende belangstelling gaat de voorstelling door. Meedoen kost in totaal zes euro."