GN Berg en Dal Heumen Mook

12 oktober 2016

GN Berg en Dal Heumen Mook 12 oktober 2016


Ondernemers Millingen zien nog kansen gebiedsontwikkeling Rijn-Waal

MILLINGEN AAN DE RIJN – Tijdens het ondernemerscafé dat woensdagavond plaatsvond in de zaal van café 't Fuske werd het concept Beleidsvisie Economische Zaken gepresenteerd. Voor deze presentatie waren alle ondernemers van de gemeente Berg en Dal uitgenodigd, echter het merendeel van de ruim veertig aanwezigen was afkomstig uit Millingen zelf.

Voorzitter Albert Egberts heette de aanwezigen welkom en gaf het woord aan wethouder Sylvia Fleuren. "Dit is de eerste Economische visie en de vraag is op welke wijze kunnen wij die gezamenlijk vormgeven. Diverse malen zijn we met de klankgroep bij elkaar gekomen samen met Buck Consultants International die uiteindelijk het rapport Beleidsvisie Economische Zaken hebben samengesteld. Wij staan open voor nieuwe ideeën", aldus Sylvia Fleuren. Zij gaf het woord aan presentator Barry Roelofs die een uitgebreide uitleg van het rapport gaf. De missie van de gemeente Berg en Dal is in ieder geval dat de kernen behouden blijven, het toerisme bevorderen en het stimuleren van de werkgelegenheid. Ondanks dat de zorg onder druk staat is het belangrijk deze werkgelegenheid in Berg en Dal te behouden.

Daarnaast wil de gemeente de concurrentieslag van de ondernemers (zoals de aankopen via Internet) voor zover zij kunnen, ondersteunen. Ook zullen de ondernemers er zelf voor moeten zorgen om zoveel mogelijk de bestedingen in eigen plaats te houden. De ondernemers vroegen zich af waarom het industrieterrein niet uitgebreid mag worden en in Groesbeek wel, omdat er voldoende grond ligt. Wethouder Alex Ten Westeneind liet weten, dat Millingen aan de Rijn van de provincie Gelderland nooit die status heeft gekregen. Ook werd er geopperd een autoveer in het leven te roepen en een haven in Millingen aan de Rijn aan te gaan leggen. Want daar is volgens de ondernemers nog wel wat te halen. Een autoveer kun je vergeten, liet een aanwezige weten, die komt aan de andere klant in een natuurgebied uit. En volgens Ten Westeneind heeft de provincie en Rijkswaterstaat een haven toentertijd afgewezen wegens gevaar op de drukke vaarweg.

Wethouder Fleuren liet weten geluisterd te hebben wat de wensen van de ondernemers zijn. Ook zij zag de nodige mogelijkheden, doordat de provincie onderhand ook een nieuwe flow heeft gekregen. Niet geschoten is mis, liet zij tenslotte weten. Wat de dienstverlening van de gemeente Berg en Dal betreft zijn ze er niet zo goed afgekomen. Vooral over de ODRN hadden de ondernemers de nodige klachten. Het is een crime als je ze wilt bereiken, liet een van de aanwezigen weten. Wat kennis betreft, die is aanwezig. Want het zijn de ambtenaren die voorheen op Ruimtelijke ordening en bouwzaken in Groesbeek zaten. Als er geen klachten worden ingediend, weten zij niet wat zij fout doen, aldus wethouder Fleuren. Tot slot lieten de Millingse ondernemers weten dat Millingen in de Economische Beleidsvisie onvoldoende aan bod komt.

Informatieavond over subsidie voor zonneboiler of warmtepomp

GROESBEEK - Sinds januari 2016 kunt u subsidie krijgen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Wilt u hierover meer weten? Kom dan op dinsdagavond 11 oktober naar de informatieavond van de gemeente Berg en Dal.

De bijeenkomst is in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 in Beek en duurt van 19:00 tot 21:30 uur. De subsidie is niet alleen voor particulieren. Ook bedrijven kunnen subsidie krijgen en zijn daarom welkom op de informatieavond. Na de toelichting over de subsidie staan lokale bedrijven iedereen graag te woord op de informatiemarkt over de milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen.
Meldt u aan. Komt dinsdagavond 11 oktober naar de informatieavond en laat u voorlichten. Opgeven kan via m.v.riessen@bergendal.nl, maar is niet verplicht.

Edwin Sommers actiefste zorgbegeleider Gelderland

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK - De 48-jarige Edwin Sommers uit Wijchen is woensdagmiddag op zijn werk bij Pluryn locatie Kemnade aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek uitgeroepen tot de Actiefste Zorgbegeleider van Gelderland.

Hij weet de cliënten van Pluryn met gedragsproblemen door middel van sporten en bewegen stapje voor stapje verder te brengen en dat ze in de toekomst ook kunnen gaan sporten bij de Groesbeekse verenigingen. Daar zijn nu al enkele cliënten in ondergebracht zoals bij De Treffers en Tennisvereniging Groesbeek. Namens de Gelderse Sport Federatie was Bjorn Engelen aanwezig, die Edwin feliciteerde met de prijs als Actiefste Zorgbegeleider van Gelderland.

Edwin kreeg een grote tas aangeboden met diverse sportmaterialen alsmede een cheque van 125 euro, die hij kan besteden aan sportieve activiteiten. Ook kreeg Edwin felicitaties van Justin Ingelse namens Uniek Sporten. Wethouder Erik Weijers was van mening dat deze prijs meer dan op z'n plek is. "Jij bent een stimulator om de cliënten te integreren in de samenleving. Nu moeten we gezamenlijk de verenigingen zover zien te krijgen om deze cliënten onderdak te bieden." Namens het gemeentebestuur van Berg en Dal kreeg Edwin een fraai boeket bloemen. Edwin liet in zijn dankwoord weten, dat we meer moeten praten met deze mensen dan praten over deze mensen.

Expositie Bernedien Wouters-Reijmers

MILLINGEN - Op 29 en 30 oktober van 11.00-17.00 uur verzorgt Bernedien Wouters- Reijmers ( oud-inwoonster van Millingen) een expositie in het Nederlands Hervormde kerkje in de Zalmstraat.

Het werk van Bernedien aanvankelijk veelal landschappen in aquarel ,acrylen olieverf laat elementen zien uit haar jeugd zoals de ruimte in de polder of de rivier met haar dijk. Ook abstracte taferelen zijn te zien tijdens de expositie. Al haar werken komen tot stand zonder een vooropgezet plan, inspiratie en voltooiing komen gaandeweg.

Bernedien geeft ieder de gelegenheid om een deel van haar kleurrijke schilderijen te bekijken en hoopt tevens op een weerzien met oudbuurt-, klas- en studiegenoten.

Grote snert-actie Ons Genoegen

MILLINGEN - In de Albert Heijn van Millingen aan de Rijn kan men 19 november tussen 11.00 uur-16.00 uur een heerlijke zelfgemaakte kop erwtensoep proeven voor 1,50 en deze verse goed gevulde erwtensoep kunt u ook kopen à 4,50 per liter (3 liter voor 12,50 euro).

Lekker om direct op te eten of handig voor in de vriezer. De opbrengst van deze verkoopactie komt geheel ten goede voor de opleiding van onze jeugdleden. U kunt nu al ingevroren erwtensoep bestellen in literbakken vanaf 4.50 per liter. Bestellingen kunt u mailen naar onsgenoegensnertactie@gmail.com (naam, adres, bezorgen of afhalen).

De soep kan worden opgehaald op 26 november van 11.00 tot 12.00 uur in verenigingsgebouw Fanfarekorps Ons Genoegen, Ons Genoegenpad 4, Millingen aan de Rijn. Bezorgen is ook een mogelijkheid, wij bezorgen zaterdag 26 -11-16 tussen 11.00 uur-12.00 uur alleen in de gemeente Berg en Dal. U kunt ook een briefje met naam, adres, telefoonnummer en aantal liters erwtensoep in brievenbus deponeren op Werfstraat 1. U kunt dan kiezen of u het afhaalt of dat wij bezorgen.

Halloweenparty bij fanfarekorps Ons Genoegen

MILLINGEN - Vrijdag 28 oktober houdt de griezelcommissie van Fanfarekorps Ons Genoegen alweer voor de elfde keer een Halloweenparty.

Het muziekgebouw van fanfarekorps Ons Genoegen zal weer een verzamelpunt worden van heksen, tovenaars, bloedzuigers en andere griezels. "Durf jij te komen ? Vanaf 7 jaar ben je welkom op Ons Genoegenpad 4." Het griezelfeest begint om 19.15 uur en duurt tot 21.15 uur. Deelname kost 2 euro. Het enige wat je moet doen is een briefje met je naam en leeftijd in de brievenbus gooien van Burgemeester Eijckelhofstraat 29. E-mailen mag ook: martinrinora@hetnet.nl. Uiterlijke inschrijfdatum: donderdag 27 oktober.

Groesbeek is voetgangersbrug rijker

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Werknemers van aannemersbedrijf Van Venrooy uit Weurt zijn afgelopen vrijdag begonnen met de aanleg van een nieuwe voetgangersbrug bij winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek.

Met een hoogwerker werd de brug over De Spoorbeek gehesen en maakt een verbinding met het marktplein en het straatje van Bellevue tussen kadoshop Ziens, opticien Eys Whise en kapsalon Brain Wash. De mooie brug zou al veel eerder geplaatst zijn, maar volgens buurtbewoners liep de plaatsing enkele maanden uit omdat er op de plek van de fundering er diverse kabels in de grond lagen. Die kabels moesten eerst worden verwijderd. Vrijdag was het zover. Echter de brug kwam wat scheef te liggen zodat beide kanten nog wat opgevuld dienden te worden, wat zaterdagmiddag is gebeurd.

De brug is tijdelijk met hekken en linten afgezet, maar zal binnenkort toegankelijk zijn. In het centrum plan stond deze brug al gepland. Toch was het voor velen een verrassing. Het aanzien van het centrum is er beslist mooier op geworden.

Fietser gewond na botsing met snorscooter in Groesbeek

GROESBEEK – Op het fietspad langs de Nieuweweg in Groesbeek is vrijdagmiddag even na vijf uur een fietser gewond geraakt en met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Een 50-jarige fietser uit Groesbeek kwam in botsing met een 78-jarige bestuurder van de snorscooter, die hem op hetzelfde fietspad tegemoet kwam. Het fietspad is door de werkzaamheden van de aanleg van de rotonde ter hoogte van de Zevenheuvelenweg tijdelijk toegankelijk voor zowel fietsers/bromfietsers richting Nijmegen als die voor richting Groesbeek. Door het smalle fietspad raakten de snorscooter en fietser elkaar met de sturen, waarbij de fietser lelijk ten val kwam. De bestuurder van de snorscooter kwam met de schrik vrij.

Na 28 jaar weer een verzamel-cd van Groesbeekse artiesten

GROESBEEK- In het voorjaar van 2017 verschijnt er na 28 jaar weer een verzamelexemplaar van louter muziek uit Groesbeek. De vorige Groesbeekse cd getiteld 'Groesbeek dorp vol muziek' was in 1989 een initiatief van Huub Arents en de broers Leo en Jan Wijnhoven en werd geproduceerd en opgenomen bij de bekende producer Ad Kraamer.

Het product heeft zeker bijgedragen tot nog meer bekendheid van de muziek uit het muzikale dorp. Op die cd stonden toen de bekende bands en groepen als The Sunstreams, The Belcanto's, Blitz, Maple Leaf, Duo Sunday, Kameleon, Sympathie en de gebroeders Wijnhoven. Het uitbrengen van de nieuwe Groesbeek cd is een initiatief van Arents Music en wordt grotendeels opgenomen in de opnamestudio bij Tom Meeuwse in Nijmegen.

De verwachting is dat erop zo'n 16 liedjes verschijnen van veelal een nieuwe generatie Groesbeekse muzikanten, waarbij de muziekstijl na 28 jaar uiteraard ook in een eigentijds jasje is gestoken. Welke artiesten er deelnemen, blijft nog een verrassing, maar enkele namen van artiesten die op de vorige cd stonden zullen zeker niet ontbreken. Binnenkort worden de deelnemers bekendgemaakt en dit kan men onder andere lezen op www.groesbeekdorpvolmuziek.nl.

Seniorenlunch in Groesbeek

GROESBEEK – Op zondag 16 oktober wordt er een seniorenlunch gehouden in De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek.

In buffetvorm kan men weer twee uurtjes genieten van heerlijke warme en koude gerechten. De lunch begint om 12.00 uur. Voor deelname aan dit gezellig samenzijn kan men zich opgeven tot vrijdag 14 oktober 12.00 uur aan de receptie van De Mallemolen of telefonisch 024 3976360. De prijs bedraagt 9,95 euro. Voor de muzikale omlijsting tijdens de lunch zal de Groesbeekse zanger Alfred Arts, bekend van onder andere ´Enne Wals Me Maria´. Deze seniorenlunch is een initiatief van De Mallemolen en KBO Groesbeek – De Horst. Iedereen is er welkom.

Optreden André Hazes Jr.

GROESBEEK - André Hazes Jr. treedt donderdag 20 oktober om 20:30 uur op bij Pluryn, Cardo Theater aan de Nijmeegsebaan 9 in Groesbeek. Kaarten kosten 15,00 euro.

André Jr. is de zoon van André Hazes en Rachel Hazes-van Galen. Al vanaf zijn jeugd heeft hij te kennen gegeven net als zijn vader het artiestenvak in te willen. En na, zowel alleen als samen met anderen, veel werk van senior te hebben gezongen, heeft André Jr. langzaam zijn eigen weg en eigen, zelf geschreven repertoire gevonden. In 2013 kwam zijn soloalbum Leef uit, in navolging van zijn single Mijn beste vriend eerder dat jaar.

De show van André Hazes Jr. wordt voorafgegaan door optredens van bestaande en nieuwe talenten van ons eigen Cardo Artiestenbureau. Dat wordt dus een avond om uit volle borst mee te zingen met heerlijke, Nederlandstalige smartlappen en meezingers van André Hazes Jr. en de Cardo talenten!

Cardo Theater

Bij de voorstellingen van Stichting Cardo ontmoeten mensen elkaar in de intieme sfeer van ons eigen theater! Al 20 jaar brengt Stichting Cardo een gevarieerd theaterprogramma van popconcert tot toneel en van cabaret tot dansvoorstelling, Cardo Theater biedt voor iedereen een leuk en altijd verrassend programma. Cardo...een bijzondere belevenis! Informatie hierover staat op www.stichtingcardo.nl.

Stichting Cardo is onderdeel van Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen vanuit een groot aantal locaties in Gelderland, Noordoost Brabant en Noord-Limburg bij wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd. Meer informatie: www.pluryn.nl.

11.000 handtekeningen tegen aanwijszones windenergie

REGIO – Op 5 oktober heeft het burgerinitiatief 'Tegenwind in het Reichswald' samen met de 'Verkehrs- und Heimat Verein' uit het Duitse Kessel 11.000 handtekeningen overhandigd aan de Bezirksregierungsvicepresident Schlapka. Na de bekendmaking begin augustus van de tweede ter visie legging van het Regionalplan Düsseldorf, waarin wederom aanwijszones voor windenergie in het Reichswald zijn opgenomen, is zowel in Duitsland als in Nederland een handtekeningenactie opgestart.

Tijdens de overhandiging gaf Schlapka aan meerderen van de 37 aanwezige tegenstanders de gelegenheid om hun zorgen en argumenten te uiten. Peter Sinsbeck, één van de Kesselse initiatiefnemers van de handtekeningenactie: “Het persoonlijk in ontvangst nemen van de handtekeningen door de vicepresident onderstreept het belang dat de Bezirksregierung aan deze kwestie toekent en erkent dat een meerderheid van de bevolking in onze regio de aanwijszones in het bos als ongewenst beschouwd.”

In het district Kleve neemt de weerstand tegen de voorgenomen plannen in een rap tempo toe. Behalve dat burgers in toenemende mate afstand nemen van windenergie in het Reichswald, is ook zichtbaar dat politiek en instanties zich distantiëren. Zo heeft Stadtwerke Kleve een zienswijze op het Regionalplan Düsseldorf ingediend voor het behoud van het Reichswald, in verband met de drinkwatervoorziening vanuit het bos.

Inmiddels is de inspraakperiode afgesloten. Het is nog niet bekend wanneer de Regionalratsleden een besluit zullen nemen.

Nordic Walking Vereniging Groesbeek schenkt Werkenrodejeugd runner

GROESBEEK - Op zondag 10 april werd door de Nordic Walking Vereniging Groesbeek voor de zevende keer de 'Énne ónnutte to-gt', een wandeltocht voor zowel Nordic Walkers als 'gewone' wandelaars, gehouden.

De organisatie werd ook dit keer ondersteund door Pluryn, locatie Werkenrode Jeugd, in samenwerking met de afdeling Fondsenwerving. De geweldige opbrengst van vijftienhonderd euro gaat naar Werkenrode en is bedoeld voor de aanschaf van een racerunner voor de jongeren van Pluryn.

Een racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen. Hierdoor is de racerunner geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Zij worden door hun beperkingen belemmerd in het deelnemen aan rolstoelsporten, de racerunner neemt deze belemmering weg waardoor er toch gesport kan worden.

Tijdens de jaarlijkse hobbymarkt voor de jongeren van Werkenrodejeugd, op 4 oktober is dit bedrag door enkele leden van de organisatie van deze tocht overhandigd.

Bieb biedt baby gratis abonnement

BERG EN DAL - Tijdens de kinderboekenweek kreeg de eerstgeborene van gemeente Berg en Dal, Otte Glas, feestelijk een gratis bibliotheekabonnement aangeboden. In de Bibliotheek Beek-Ubbergen namen Ottes ouders met Otte en haar broertje het abonnement in ontvangst.

Heb je als baby al iets aan een abonnement op de bieb? Ja, want in de collectie van de bieb staan speciale boekjes voor baby's. Dankzij deze stoffen boekjes om op te bijten, plastic boekjes voor in bad en boekjes met spiegeltjes, geluiden en kleuren leert het kind al op jonge leeftijd kennis maken met boeken. Belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat voorlezen taal- en spraakontwikkeling van de allerkleinsten al stimuleert.

Otte is daarom niet de enige baby die gratis een abonnement van de Bibliotheek krijgt. Via het consultatiebureau ontvangen alle jonge ouders van de gemeente Berg en Dal een 'Boekstartbon'. Met deze bon kan hun kind gratis lid worden van de plaatselijke bibliotheek en krijgt het gezin een Boekstartkoffertje cadeau met handige tips en twee babyboekjes.

Ga voor meer informatie naar de Bibliotheek in Millingen, Groesbeek, Beek, Ooij, Leuth of Kekerdom.

Halloween Pompoendagen bij Groentenhof Poelen in Groesbeek

GROESBEEK – Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober én op zaterdag 22 en zondag 23 oktober én op zaterdag 29 en zondag 30 oktober worden er Halloween Pompoendagen gehouden bij Groentenhof Poelen aan de Derdebaan 12 in Groesbeek.

Tijdens deze dagen kan men van 10.00 tot 17.00 uur genieten van de diverse activiteiten voor jong en oud, alsmede de diverse workshops. Zo kunnen de aanwezigen pompoen snijden, pompoen versieren, kleurwedstrijd in teken van pompoenen, deelnemen aan een pompoenenspeurtocht en proeven van de eigen gemaakte pompoensoep.

Daarnaast kan men op het gezellig ingerichte terras genieten van het unieke uitzicht, terwijl de kinderen zich uit kunnen kuren op de trampoline. Ook kan men snuffelen op de pompoenen en kalebassenmarkt. Iedereen is op de komende drie weekenden welkom.

Griet op de Beeck over werk in bieb

GROESBEEK - Op vrijdag 28 oktober geeft Griet op de Beeck een lezing over haar werk in de bibliotheek van Groesbeek.

Griet Op de Beeck debuteerde op 31 januari 2013 met Vele hemels boven de zevende. De tweede roman van Op de Beeck heet 'Kom hier dat ik u kus' en verscheen eind september 2014. Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Het is een roman over beschadigde mensen die ongewild anderen ook beschadigen.

De roman werd in Nederland door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen als boek van de maand en een jaar na publicatie werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht. In februari 2016 verscheen haar derde roman 'Gij nu', over vijftien heel verschillende mensen. "Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo'n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren." Het is een roman over eenzaamheid, vluchten en ontsnappen.
De aanvang van de literaire avond is om 20.00 uur. Entreekaartjes kosten 5,00 euro voor leden van Bibliotheek Groesbeek en 7,50 voor niet-leden.

Teloorgang cafés in Groesbeek: 20 etablissementen

Café Bouwens, op een zondagmorgen na de Hoogmis , in 1946. Het was het stamcafé van de R.K. Werkliedenvereniging en Bouwvakkersbond, waarvan de voormannen hier poseren samen met kasteleinsvrouw 'moeke Bouwens '.

Door Gerrie Driessen

(Heemkundekring Groesbeek)

GROESBEEK – Het begrip buurt– of stamcafé is tanende. De tijd dat dergelijke 'instellingen voor maatschappelijk verkeer 'meerdere malen per week bezocht werden, is verleden tijd. Tot het midden van de vorige eeuw was op zondag voor veel mannen de gang naar de kerk en het café een vaststaand ritueel.

Op het kerkplein en in de herberg werd de week besproken en werden nieuwtjes uitgewisseld. De herberg was de ontmoetingsplaats bij uitstek, het middelpunt van het gemeenschapsleven. Lang niet alle verenigingen hadden een kantine of clublokaal en buurt – of gemeenschapshuizen bestonden nog niet. Zodoende speelde het gemeenschapsleven zich af in het café, tevens omdat de herberg de bakermat van veel verenigingen was voor vergaderingen, repetities en punt van samenkomst vóór en ná de wedstrijd.

Men kon niet om het café heen, tot eind jaren zestig door de opkomst van kantines en clublokalen de omkeer een aanvang nam. Mede aangewakkerd door het veranderde uitgaanspatroon. De mogelijkheden tot ontspanning verruimden zich en men was minder plaatsgebonden door het kunnen aanschaffen van een bromfiets of auto. Daarbij kwam de opheffing van oude familiebedrijven wegens gebrek aan opvolging.

Kort samengevat zijn dat de oorzaken van het verdwijnen van de ondergenoemde buurt– of stamcafés. Aan de Dorpsstraat: Café Gelria , Café Den Doop/Weijers , Café Bouwens , Café in De Locomotief en Café Groesbeek. Pannenstraat: Café Kerkzicht en café 't Trefpunt. Burgemeester Ottenhoffstraat : Café Ottenhoff en Café De Amstelbron. Stekkenberg : Café de Stekkenberg. Herwendaalseweg: Café Kouws en Café Kersten. Cranenburgsestraat : Café De Linde. De Horst : Café De Korenbloem. Breedeweg : Café van Breemen, Café Breedeweg en Café De Corner. Wylerbaan : Café Kuijpers en langs de Wylergrens Café De Postkoets en Café De Grenspoort. Gelukkig hoeft er in Groesbeek geen honger of dorst geleden te worden. Het aantal eetgelegenheden, veelal met terras, namelijk is de laatste jaren explosief gestegen. Alleen al in het dorpscentrum zijn er vijftien te vinden. De mogelijkheid om aan 'de tap ' te staan, zoals op foto, daarentegen is uitermate beperkt, zeker overdag.

Expositie pop-upgalerie De Haspel

MALDEN - Tijdelijk galeriehoudster Marianne Verschure houdt op zondag 16 oktober een tentoonstelling in pop-up galerie De Haspel in Malden.

Het is een zeer gevarieerde expositie waarop werk is te zien van Floor Helwig, goudsmid, Harrie Willems, bronsgieter, Willem Verschure, kunstschilder en Loes Dockheer, keramist. Bijna al het geëxposeerde werk is te koop. Bij goed weer is er buiten een theetuin, waarin bronzen beelden geëxposeerd zijn. Ieder is van harte uitgenodigd deze tentoonstelling te bezoeken.

Openingstijden: zondag 16 oktober van 10.30 tot 17.00 uur. Adres: De Haspel 26, Malden.

Anne Frankmiddag

GROESBEEK - Dinsdag 18 oktober is er weer een Anne Frankmiddag in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Het programma duurt van 14.00-15.30 uur en begint met een vertoning van de film 'Het korte leven van Anne Frank' (Nederlands gesproken, Duitse ondertiteling).

Daarna bezoeken de kinderen onder leiding van een gids de tentoonstelling waarbij de thema's onderduiken en dagboeken worden herbeleefd. Speciaal voor kinderen van 10-14 jaar.

Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig. Begeleidende (groot)ouders 5,00. Reserveren noodzakelijk: 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl.

Brion Houkes Pupil van de Week

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zondagmiddag 2 oktober speelde SC Millingen 1 op sportpark De Hove de thuiswedstrijd tegen SV Milsbeek 1, uitslag 2 - 2.

De pupil van de week was Brion Houkes, 10 jaar. Brion is de zoon van Jeroen en Wilma Houkes en broer van zijn zusje Mirna, 7 jaar. Brion is verdediger in het pupillenteam JO11 - 3. Zijn favoriete speler is Davy Klaassen van Ajax, zijn favoriete club.
Het team van Brion was Team van de Week en Hovy, de mascotte van SC Millingen, was uiteraard ook aanwezig.

Joris Weeren Man of the Match

MILLINGEN - In een wedstrijd, die eigenlijk gewonnen moest worden om het moreel een boost te geven en een paar plaatsen op de ranglijst te stijgen was SC Millingen tevreden met één punt, gezien het wedstrijdverloop.

Joris Weeren wist voor de tweede keer dit seizoen Man of the Match te worden met een dik verdiende 8,0. Het rapport loog er niet om. Veel spelers scoorden ondermaats.
Het is te hopen, dat de mannen inzien, dat zij toch echt met z’n allen een paar tandjes bij zullen moeten zetten om de komende wedstrijden de broodnodige punten binnen te halen. Het rapport werd opgemaakt door onder meer Rudie Tijssen en Ralph Selten.
Na afloop van het seizoen zal tijdens de seizoensafsluiting de Gouden Schoen worden uitgereikt aan de 'Man of the Year'.

SC Millingen speelt volgende week tegen SCE in Nijmegen.

9 / 24

10 / 24

11 / 24

Infoavond emigreren naar Duitsland

ELTEN - Er bestaat steeds meer interesse om informatie te verkrijgen over het emigreren naar Duitsland en vooral ook de mogelijkheden om daar te werken, met name in het grensgebied.

Ook wil men graag de voor- en nadelen weten over het emigreren naar Duitsland. Wij gaan die avond u er meer over vertellen naar deze mogelijkheden; de voor- en nadelen, hoe zit het met de sociale verzekeringen, ziektekosten, AOW, hypotheken: vele denken dat men niet 100 procent kan financieren, vergunningen, verzekeringen, makelaarssysteem, regelgevingen et cetera en waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Vele denken dat dit een enorme grote stap is. "Maar wij kunnen u misschien wat meer duidelijkheid geven hoe alles te werk gaat. Op donderdag 20 oktober aanvang 20.00 uur organiseert DuitslandEmigratie.nl voor de tweede keer dit jaar een infoavond 'Wonen in Duitsland'. Deze avond wordt gehouden bij Hotel Café restaurant Wanders, Eltener Markt 2 in Elten - Emmerich

Tijdens en na deze uitleg van deze presentatie is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan ervaringsdeskundigen die ook tijdens deze avond aanwezig zullen zijn zoals: een Duitse- en Nederlandse makelaar, Duitse fiscalist, en een Duitse 'Finanzmakler'.

De toegang is geheel gratis en iedereen is welkom. Voor deelname dient zich van te voren aan te melden via e-mail: r.smits@duitslandemigratie.nl of bellen naar 0049 160 8335513.

Wethouder reikt certificaten uit

BERG EN DAL – Op dinsdag 11 oktober heeft wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal certificaten uitgereikt aan zestien cursisten die deel hebben genomen aan een toeristische training over de gemeente Berg en Dal.

De training maakt deel uit van een groot online toeristisch platvorm, dat is opgezet door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. De training wordt gepresenteerd op www.regioambassadeur.nl en is bedoeld voor frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven. Zij staan in direct contact met de toerist en kunnen dankzij de trainingen hun parate kennis vergroten. Daarmee kunnen zij de gasten nog beter informeren met toeristische tips over de omgeving van het toeristisch bedrijf. Dat geeft ongetwijfeld een positieve impuls aan de gastvrijheid.

De uitreiking van de certificaten was dinsdagmiddag 11 oktober bij Kapel onder de Bogen & Brasserie de Serre aan de Parklaan 273 op Park Dekkerswald.

Zalmpodium presenteert uniek dubbelconcert

MILLINGEN - Zondag 16 oktober is er een uniek dubbelconcert met Jozef Vos en Mario van der Linden in het kerkje aan de Zalmstraat 8 in Millingen aan de Rijn. De aanvang is 14.00 uur

35 jaar geleden speelden Jozef Vos en Mario van der Linden samen in de legendarische Nijmeegse folkband Volluk. "Wij zijn erin geslaagd deze twee rasartiesten naar/op het Zalmpodium te krijgen. Wij willen U hierbij van harte uitnodigen om deze gezellige, muzikale happening mee te maken."

Jozef Vos schrijft, zingt en speelt op het kruispunt van folk en kleinkunstlied. Zijn teksten zijn vaak verhalend van aard, met een autobiografische kern en soms ook een licht ironische ondertoon. De woorden, waarin hij persoonlijke ervaringen voor zijn luisteraars herkenbaar weet te maken, vormen een hechte eenheid met melodie en ritme. Het samenspel van zang en gitaar benadrukt de eigenheid van zijn repertoire.

Mario van der Linden (bij velen nog bekend van Taaftere) brengt met 3MA eveneens eigen composities. Het repertoire omvat een afwisseling van – vaak driestemmig gezongen- serieuze maar ook lichtvoetige songs, hoofdzakelijk in het Nederlands met een enkel Engelstalig uitstapje.

Naast Mario speelt Marcel de Vries (bas)gitaar en wisselt Marjon Dobbe toetsen af met dwarsfluit en percussie. Zoals gewoonlijk is de entree weer gratis, maar de bekende hoge hoed zal na afloop zijn welbekende rondje maken.

Politie Berg en Dal neemt verhalen schrikclown serieus

GROESBEEK – De politie van Berg en Dal neemt de verhalen van de schrikclown, die vanaf afgelopen vrijdag actief is rondom het bosgebied langs de Heselenberg in Groesbeek serieus. Temeer omdat diverse kinderen afzonderlijk van elkaar dezelfde verklaringen hebben afgelegd.

De kinderen worden vanaf na schooltijd tot rond 20.00 uur door de clown achterna gezeten, waarbij door hem wordt geschreeuwd en geroepen. De kinderen komen vervolgens overstuur thuis en sommigen van hen durven 's middags en 's avonds niet meer te gaan spelen.

De boswachter – die ook op de hoogte is van de clown – heeft onlangs een paar puntschoenen gevonden. Of die van de betreffende clown zijn, is niet bekend. De kinderen hebben eveneens afzonderlijk van elkaar een zelfde signalement van de clown gegeven:
Het is een volwassen persoon met een opvallend buikje, heeft een rode krul pruik en heeft een rode hoed op. De ene keer heeft hij een rode broek en de andere keer een blauwe broek. Hij draagt puntschoenen. Zijn gezicht is links en rechts wit geschminkt. Vrijdag had de clown van zijn voorhoofd naar zijn kin een rode streep terwijl dat afgelopen maandag een gele streep was. De schmink heeft alle kleuren van de Groesbeekse voetbalclubs behalve de kleur groen (Germania). Als de clown de kinderen de stuipen op hun lijf gejaagd heeft, verdwijnt hij het bos in. De politie zal tijdens de patrouilles de clown in de gaten gaan houden en hoopt op die manier achter de identiteit te komen van de onbekende schrikclown.

Spionagetraining in Groesbeek

GROESBEEK - Volg op woensdag 19 oktober een spoedcursus om spion te worden in het Nationaal Bevrijdingsmuseum.

Kinderprogramma van 14.00-15.30 uur over spionage en geheimschrift in de oorlog en ga na afloop met een diploma naar huis! Leeftijd 8-12 jaar. Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig. Begeleidende (groot)ouders 5,00. Reserveren is noodzakelijk. Telefonisch via 024-3974404 of per mail; info@bevrijdingsmuseum.nl.

Vrijwilligers gezocht voor Sinterklaasintocht in Groesbeek

GROESBEEK – De Groesbeekse Ondernemers die al enkele jaren de intocht van Sinterklaas in Groesbeek-centrum organiseren zijn naarstig op zoek naar vrijwilliger(ster) die hen hierbij een handje willen helpen.

Het betreft bij het opbouwen alsmede tijdens de intocht zelf, die op zaterdag 19 november zal plaatsvinden in het centrum van Groesbeek. De Groesbeekse Ondernemers zouden het fijn vinden als er zich vrijwilligers aanbieden, zodat de kinderen van Groesbeek weer een onvergetelijke Sinterklaasmiddag kunnen beleven. Diegene die interesse hebben worden verzocht zich voor 22 oktober aan te melden via info@govgroesbeek.nl.

Jackpot niet gesneuveld op bingoavond Groesbeek

GROESBEEK – De jackpot op de wekelijkse bingoavond op donderdag 6 oktober in De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek is niet gesneuveld.

Donderdagavond 13 oktober staat de jackpot op 100 euro. De hoofdprijs bedraagt als vanouds 250 euro. Voor de gelukkige is er in totaal 350 euro in de wacht te slepen. De zaal van De Mallemolen is om 19.30 uur geopend. De bingoballetjes gaan om 20.00 uur rollen. De opbrengst is voor zes Groesbeekse verenigingen. Iedereen is op deze bingoavond welkom.

Protestantse gemeente Groesbeek

Zondag 16 oktober. Aanvang 10.00 uur.

Voorganger is ds. A. Hiemstra uit Westervoort

Tijdens de dienst is er een collecte voor het Werelddiaconaat;

zie ook: www.pkn-groesbeek.nl.

Expo bij IJssalon Eigenwijs

MILLINGEN - De expositie 'It's in Our Nature' van Betty Jaarsma is nog tot en met zondag 30 oktober te bezichtigen bij IJssalon Eigenwijs in Millingen aan de Rijn.

Betty, mede-eigenaar van de ijssalon, omschrijft haar werk als 'digitale collages'. Zij is autodidact en haalt haar inspiratie grotendeels uit de natuur. In deze serie giclée-prints bewerkte zij oude foto's van bekende en onbekende personen en combineerde deze met haar eigen (landschap)foto's. Door een surrealistische omgeving te creëren, met veel symboliek, worden menselijke eigenschappen en emoties uitgelicht.

Theaterstuk

Tussen de 'ijs'bedrijven door heeft Betty het affiche vormgegeven voor het theaterstuk Een Eeuw Bodewes. Het theaterstuk gaat over de arbeiders van de inmiddels gesloten scheepswerf in Millingen aan de Rijn en zal 5 en 6 november worden opgevoerd in het gebouw van OEV aan de Heerbaan 190.

Meer weten?

Het ijsseizoen is straks voorbij en dan is er weer tijd om nieuw werk te maken. Nijmegen, Ooijpolder en Millingerwaard zullen als basis en inspiratiebron dienen. Ook portretten zullen onderdeel uitmaken van deze nieuwe werken. Via Facebook-pagina 'Betty Jaarsma – digitale kunst' kunt u op de hoogte blijven of vrijblijvend contact opnemen. Mailen kan ook naar info@ijssaloneigenwijs.nl.

Life's Electric in Groesbeek

GROESBEEK - Café-bar De Comm heeft een neusje voor aanstormende talenten, zo ook nu weer.

Life's Electric is een Nederlandse Rockband met een enorme liefde voor Amerikaanse bands als The Used, Foo Fighters en Soundgarden. De Rotterdamse rockers staan garant voor een strakke show vol zware riffs waarbij de hooks en melodieën je kop in worden geramd.

Na de release van de unaniem geprezen ep 'Catalyst' en een videoclip die meer dan 30.000 keer is bekeken op YouTube is Life's Electric geen onbekende meer in het Nederlandse Rockcircuit.

In maart 2016 veroorzaakten de drie aftershows van Muse bij Club Ziggo en onlangs nog bij Nikkelback, een kettingreactie. De band werd meermaals gedraaid op Nationale radio (3FM) en kwamen er niets dan positieve reacties over het live optreden bij DitIsDomien. De video van dit optreden werd meer dan 80 000 keer bekeken op dumpert en alsof dat nog niet genoeg was, werd Life's Electric bestempeld als 3FM Serious Talent.

Kortom, deze band mag je niet missen, en is 16 oktober te bewonderen in café-bar De Comm aan de Dorpsstraat 12 in Groesbeek.

Café is open om 15:00 uur; aanvang optreden rond de klok van 17:30 uur; einde is tot het is afgelopen. Entree is 5,00 euro.

Samenwerking Kindercentrum Domino en sportbus Forte Welzijn Sporten op BSO Domino

GROESBEEK - Kindercentrum Domino verzorgt de buitenschoolse opvang bij of in alle scholen van Stichting Primair Onderwijs Groesbeek. De overgang van school naar de BSO verloopt daardoor heel rustig.

Buitenschoolse opvang is vrije tijd. In een veilige omgeving, nabij school en thuis, hebben kinderen volop mogelijkheden zichzelf te vermaken en te ontwikkelen. Kookweek, workshops, knutselen, sport & spel, techniek, buiten spelen, erop uit of lekker spelen met al het spelmateriaal: er is altijd wat te doen. Je doet en leert er andere dingen dan thuis.

In oktober wordt ons activiteitenaanbod uitgebreid! Iedere week op dinsdag en donderdag zal de sportbus van Forte Welzijn op een van onze BSO's komen om daar aan de kinderen die mee willen doen een sportactiviteit aan te bieden. Soms binnen, soms buiten: volop afwisseling. Daarmee is er nog meer te doen op de buitenschoolse opvang van Domino!

Naast buitenschoolse opvang heeft Domino een peutergroep (voorheen peuterspeelzaal) in alle wijken van Groesbeek en kinderdagverblijven op 4 locaties verspreid over de gemeente Berg en Dal: Groesbeek Noord, Groesbeek Breedeweg, Cranenburgsestraat en Berg en Dal. Op onze locatie Breedeweg zijn bovendien volop mogelijkheden voor flexibele dagopvang binnen één locatie. Al onze locaties zijn kleinschalig, kinderen worden opgevangen in kleine teams met bekende gezichten. Wij geloven in ontwikkeling door spelen, spel staat bij ons centraal.

Kom gerust eens kennismaken! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor, 024 3976320 of info@kindercentrum-domino.nl. Op internet vindt u ons op www.kindercentrum-domino.nl of facebook.com/kindercentrumdomino.

Beter presteren én leuker leren bij Studiebegeleiding Groesbeek

GROESBEEK - Alle leerlingen die zich aanmelden, ontvangen wij samen met hun ouder(s). We luisteren goed naar wat er wel en wat er nog niet goed gaat. Elk kind is anders. Zo komen we tot een beeld van de meest effectieve en efficiënte weg naar leersucces.

We spreken een plan van aanpak af en we gaan samen aan de slag. We hebben een leerlingvolgsysteem, waarop de leerling en de ouders thuis ook kunnen inloggen. Alles wat we doen, kan daar gevolgd worden. De planning kan op deze manier ook thuis bijgehouden worden.

De begeleiding bestaat uit professionals: orthopedagogen, aangevuld door studenten van de universiteit, die door ons getraind zijn.

Met 97% slaag- en overgangscijfers staan wij al jaren op nr. 1 op de lijst van studiebegeleidingsinstituten. Leerlingen zeggen: een gezellige sfeer, goede structuur, effectief maatwerk. We overhoren streng, maar daardoor krijgt de leerling zelfvertrouwen.

Maak gerust eens een vrijblijvende afspraak of kijk op onze website: www.studiebegeleidinggroesbeek.nl

Faces Moordspelen Nederland in Groesbeek

GROESBEEK - Faces Moordspelen Nederland verzorgt al bijna 10 jaar moordspelen voor groepen op iedere gewenste locatie in Nederland.Nu hebben zij ook een vaste locatie geopend in Groesbeek. Hier kan men een moordspel spelen met kleinere groepen van 10 tot maximaal 25 deelnemers. Het zijn komische Moordspelen en ze duren 2,5 à 3 uur. Het unieke aan deze moordspelen is dat men aan type-casting doet. Voor iedere deelnemer wordt binnen het gekozen moordspel een rol gezocht die bij de deelnemer past. Daarnaast heeft iedere deelnemer een geheime opdracht uit te voeren en zijn er diverse activiteiten waar men aanwijzingen mee kan verdienen. De Moordspelen worden gehouden in een bij het moordspel horende sfeervolle ruimte aan de Atelierweg 5 in Groesbeek.

Zoekt u met een groep (vrienden, familie, collega's etc.) een leuke avondvullende activiteit dan is een moordspel zeker aan te raden.

Speciaal voor de komende tijd, is er een Halloween Moordspel ontwikkeld. Geheel in de Halloween sfeer vindt er een moord plaats, helpt u mee de moord op te lossen? Reserveer dan nu!
Faces Moordspelen Nederland, Atelierweg 5, Groesbeek; www.facesheijen.nl. Voor informatie en reserveringen 0646186818 of info@facesheijen.nl of a.verlaan4@upcmail.nl.

VBL Kozijnen: een meerwaarde voor uw woning

GROESBEEK – Nooit meer schilderen, eenvoudig in onderhoud en zeer duurzaam. Aluminium en kunststof kozijnen, u heeft er járen geen omkijken meer naar! Daarom zijn de kozijnen van VBL echt een meerwaarde voor uw woning.

De verleiding is wellicht groot, om een prachtige showroom binnen te lopen en je te laten adviseren door een vlotte verkoper. Maar dat betekent niet, dat er ook daadwerkelijk de beste prijs- kwaliteitsverhouding wordt geboden. De allerbeste reclame dat een bedrijf zich kan wensen, is mond -tot-mondreclame van tevreden klanten. Fred van de Logt van VBL Kozijnen weet dat maar al te goed.

"Als wij mensen laten zien wat wij bij klanten gemaakt hebben, krijgen ze pas écht een goed beeld van wat wij kunnen. Als die klanten zich dan óók nog zeer positief uitspreken over onze manier van werken, dan zegt dat alles." VBL Kozijnen bestaat nu tien jaar, maar ze beschikken er over een veelvoud van jaren aan gedegen vakkennis. De kwaliteit van VBL Kozijnen voldoet aan de hoogste eisen. Uiteraard beschikken ze over het Komo Keurmerk. VBL werkt met de Duitse merken Schüco en Kömmerling en deze kozijnen behoren tot de beste in Europa! Er zijn zelfs Kömmerling kozijnen met een rechte verbinding. Daardoor zijn ze nauwelijks nog te onderscheiden van houten kozijnen! Bij VBL kunt u ook terecht voor een serre, veranda, lichtstraat, dakkapel of verbouwing. Kortom, laat u eens inspireren en maak een afspraak voor een eerlijk advies:

024 3883273. VBL Kozijnen, Groesbeek. www.vblkozijnen.nl.

Eerste succesvolle samenwerking smaakt naar meer!

GROESBEEK – Twee verschillende ondernemers, allebei eigenaar van hun eigen 'smaakvolle zaak'. Sebilla van de Camp is dé kaasspecialist aan de Bellevue, en Michael Stekhuizen is eigenaar van restaurant De Spil, bij haar om de hoek. Ze zijn enthousiast, zitten in het bestuur van de ondernemerssvereniging, én... ze hebben de smaak te pakken!

Hun eerste samenwerking was tijdens het pruuvenement bij de Groesbeekse wijnfeesten. Restaurant De Spil verzorgde toen het hoofdmenu en het dessert bestond uit kaasplanken van de Kaasspecialist Sebilla. 'We hadden allebei meteen het gevoel dat we vaker iets samen moesten gaan doen', aldus Michael. 'Zo kunnen we elkaar versterken! Als men bij De Spil lekker zit te borrelen, en daar een smaakvolle borrelplank bij bestelt, dan is die opgemaakt met delicatessen uit de zaak van Sebilla bijvoorbeeld.'

Voor beiden geeft het een enorme voldoening, als mensen kunnen genieten. Ze laten allebei regelmatig bezoekers van hun zaak lekkernijen proeven. Michael: 'Ik geef wel eens een flesje wijn mee aan gasten, omdat ze die zo heerlijk vonden bij het eten. Vreemd? Helemaal niet, want die mensen komen altijd terug. Sebilla denkt er precies zo over: 'Er zijn talloze manieren te bedenken waarop ondernemers krachten kunnen bundelen. Ideeën zijn er dan ook genoeg. Samenwerken maakt nu eenmaal meer dingen mogelijk dan wanneer je iets alleen op touw moet gaan zetten.' Dit is een begin van een vruchtbare samenwerking aan De Bellevue in Groesbeek, en het is duidelijk: Het smaakt naar meer!

Kaasspecialist Sebilla, Bellevue 70, www.dekaasspecialist-sebilla.nl, 024 3974447; Restaurant De Spil, Bellevue 64-66, www.despilgroesbeek.nl, 024 6792660.

Ook NEC heeft de weg naar Het Broertje gevonden

Eigenaar Hayke met hoofdtrainer Peter Hyballa van NEC

GROESBEEK - De selectie van NEC heeft afgelopen donderdag een uitje gehad met de staf. Een speciale dag met een vriendschappelijke wedstrijd vooraf, die om organisatorische redenen gespeeld werd achter gesloten deuren.


Bij het 'geheime duel' waren publiek en pers niet welkom. Na de wedstrijd ging het met zijn allen naar de bowling en als afsluiter met 70 personen naar restaurant Het Broertje. "Het was gezellig en lekker", aldus NEC-trainer Peter Hyballa. Als NEC de volgende competitiewedstrijd wint, weten we waar het aan ligt!

Zwaar bevochten halfje voor Pion

GROESBEEK - In poule 2D van de landelijke schaakcompetitie moest het eerste team van het Groesbeekse PION zaterdag aantreden tegen Dubbelschaak '97 uit Boxtel.

Van de gemoedelijke sfeer die in het Brabantse clublokaal hing, was achter de borden al snel niets meer te merken. Voor elke halve punt werd geknokt en pas na drie uur spelen viel de eerste uitslag. In de basisopstelling is het Boxtelse team sterker dan PION, maar met twee invallers waren de kansen gelijk. De einduitslag, 4-4, was dus in lijn met de verwachtingen, maar de Groesbekers moesten langs afgronden gaan om die stand te bereiken.

John Pouwels tekende voor de eerste uitslag, remise in een stelling waar geen van beide partijen iets kon ondernemen zonder kans op verlies. Kort daarop bracht Thomas Dickmann Pion op voorsprong. Na lange tijd gedrukt te hebben gestaan, profiteerde hij van een zwak moment van zijn tegenstander met een onverhoedse mataanval. De voorsprong was echter maar kortstondig, want Jasper Bons moest aan het eerste bord zijn meerdere erkennen in Peter Boll. Jasper werd langzaam maar onafwendbaar weggedrukt.

Remises van Olav Schoonenberg, Wopke Veenstra en Theo Wijnhoven brachten geen verandering in het evenwicht. Die verandering kwam wel aan het bord van Luuk de Ruijter, helaas in het nadeel van de Groesbekers. Luuk, die duidelijk beter was komen te staan, weigerde een remiseaanbod van zijn tegenstander en ruilde de dames om in het eindspel zijn overwicht te verzilveren. Vermoeidheid eiste echter zijn tol bij Luuk en het overwicht werd in tijdnood iedere zet kleiner, om uit te monden in een verloren stelling. Zo kwam Boxtel op voorsprong met nog maar één partij te gaan. En die stond verloren voor Pion, want Wim Molenkamp had een stuk moeten geven voor twee pionnen. Ook hier begon vermoeidheid echter een rol te spelen, nu bij Wims tegenstander. Die miste, met nog maar enkele minuten op de klok, een paar keer een winnende voortzetting. Wim trok onverstoorbaar zijn plan en wist zowaar zijn tegenstander in een matnet te drijven. Zoals de teamleider zei, de wedstrijd is pas voorbij als het wedstrijdformulier is ondertekend.

Pion kon dus met een matchpunt naar huis en heeft daarmee de gehate laatste plaats in de poule verlaten.

Germania laat winst weer glippen

GROESBEEK - Germania nam vanaf de aftrap het initiatief en na tien minuten spelen hadden Bas Broekman, Nasim Saber en Jimmy Brons (al de nodige mogelijkheden. Quick sloeg twee keer terug maar Timo Hya en Jassin Aarab stuitte beide op Germania Goalie Roy Jacobs.

Het spel golfde heen en weer en een actie tussen Nisam Saber en Ismail Aktas had meer verdient maar in deze fase van de wedstrijd hield Quick keeper Sjors de Bruijn, zijn ploeg meerdere keren op de been. Ook Quick kreeg mogelijkheden, maar een schot van Maarten Verstegen werd tijdig geblokt en een geweldige lob van Gianluca de Jong, ging via de bovenkant van de lat over. In de 43e minuut kwam een corner van Nisam Saber in het 5-metergebied waarna er een scrimmage ontstond en Stan Broenland de bal uiteindelijk in het net wist te schieten en Germania met een 1-0 voorsprong mocht gaan rusten.

De tweede helft begon Germania weer goed aan de wedstrijd, maar een prima schot van Nasim Saber, na een voorzet van Tijn Jellema, ging rakelings naast en een 3 tegen 1-situatie werd wel erg slordig uitgespeeld door de groenen. In de 60e minuut mocht Quick een vrij trap nemen, waarop Bas Peters het beste anticipeerde en op vrij simpele wijze de 1-1 kon intikken.
In de 71e minuut leek Germania toch weer op voorsprong te komen toen Jimmy Brons, een voorzet van Nasim, Saber, zo'n 3 meter voor het doel mocht binnenknikken, maar Sjors de Bruijn wist met een formidabele redding ook deze poging onschadelijk te maken. In de 90e minuut had Germania nog wel een 100% strafschop verdiend, maar alleen scheidsrechter Bouw dacht hier anders over en floot voor het einde van de wedstrijd.

Moeizame zege Switch '87 dames1

MILLINGEN - Zaterdag 9 oktober speelde Switch de tweede wedstrijd tegen Gemini in Elst. De eerste set ging in zijn geheel gelijk op. Er was nooit een voorsprong voor de een of ander.

"Zonder onze libero Bo, die pas in de tweede set kon aansluiten, speelden we een prima eerste set. Er werd hard gevochten, lange rally’s gespeeld en prima geserveerd. Over en weer vlogen de setpunten, totdat wij met een prima aanval van Emmie de set binnen haalden, 25-27.
In de tweede en derde set zette Gemini ons zwaar onder druk met hun service. Beide sets begonnen we met een duidelijke achterstand en moest de time-out al vroeg worden genomen door Joost. De servicepass en verdediging was niet al te best. Bovendien was onze service onder de maat, want regelmatig vlogen de ballen van de middenaanvalsters ons om de oren. We bleven wel vechten, maar meer tegen onszelf. Wissels mochten ook niet baten, de sets werden verloren met 25-22 en 25-20.

In de vierde set ging het iets beter, we speelden weer meer als team. Het bleef knokken en de foutenlast was ook nog te hoog maar het ging redelijk gelijk op. De servicedruk werd iets meer opgevoerd aan onze kant, waardoor de middenaanvalsters van Gemini werden uitgeschakeld. De set wonnen we met 19-25.
In de beslissende vijfde set deden we veel goed. Marise maakten een prima serviceserie waardoor we op voorsprong kwamen, 11-7. Maar ineens kregen we problemen. De passing viel geheel weg, alle aanvallen moesten over de buitenkant. Gelukkig konden we op 13-13 de service terughalen. Met een mooie klap van Eva werd de service teruggehaald en Josephine was zo koelbloedig om de wedstrijd uit te serveren, 16-14."

DVSG afgetroefd

GROESBEEK - DVSG speelt op zondag 9 oktober uit tegen Roda’28. De opstelling is wat aangepast omdat DVSG vandaag in een 4-4-2 opstelling gaat spelen. Voorin staat Guus Piepenbrock voor de eerste keer basis en achterin is er een basisplaats voor Mitch Derksen.

DVSG start wat onwennig door wat positiewisselingen op het veld, maar krijgt toch een goede kans na zeven minuten. De bal wordt echter tegen de lat geschoten. Meer mogelijkheden kan DVSG de hele eerste helft niet creëren. De tegenstander beweegt veel meer, met name zonder bal en het is een kwestie van tijd dat dit een keer voor hen succes gaat opleveren. In de 15e minuut is dit het geval. Een uitbraak over links en de opkomende spits wordt daardoor vrijgelaten. Deze krijgt de bal goed aangespeeld en scoort de 1-0.

Het tweede doelpunt komt uit een snel genomen vrije trap op de middellijn. De diepgaande speler kan de bal meenemen en scoort in de 25e min de 2-0. Als enkele minuten later al de 3-0 valt is het al wel duidelijk, dat deze wedstrijd als verloren mag worden beschouwd.

Nog voor rust valt ook nog de 4-0 en is het zeker wie hier gaat winnen en verliezen. Na rust krijgt DVSG nog een kans, maar Tim Eikholt kan de bal niet goed controleren en zijn schot dan ook over het doel. Roda scoort rechtstreeks uit een vrije trap net buiten de 16 meter de 5-0 en net voor het einde van de wedstrijd valt ook nog de 6-0.

Vandaag werd DVSG op alle fronten afgetroefd door Roda’28 die alle foutjes, zeker in de eerste helft, genadeloos wist af te straffen. Volgende week speelt DVSG thuis tegen SCD en zal het voor de trainer een hele opgave zijn om de spelers weer scherp te krijgen voor deze wedstrijd.

De Treffers door oog van de naald

Foto: Jan Peters

Foto: Jan Peters

GROESBEEK – En weer moest De Treffers genoegen nemen met een gelijkspel, maar wat heet genoegen? Het was een genoegen, dat de Groesbekers aan de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys een punt over hielden. De tegenstander was bijzonder slordig in de afronding en daardoor bleef De Treffers na een vroeg tegendoelpunt in leven. Om uiteindelijk in de 80ste minuut toe te slaan met een kopbal van Remy Raterink, eindstand 1-1.


Kozakken Boy's startte, zoals eerder ASWH dat deed in de bekerfinale fel, snel en krachtig; het ergste werd gevreesd. Al in de eerste minuut werd de bal ternauwernood onderschept ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop mocht Sanny Monteiro van dichtbij wel erg gemakkelijk alsnog de 0-1 aantekenen. Pas na de 20 minuten wisten de roodzwarten zich te herpakken. Uit een voorzet van Nick de Bondt draaide Remy Raterink – die een goede wedstrijd speelde – zich knap vrij. Zijn inzet smoorde vervolgens in een mêlee van tegenstanders. Ook een doelpoging van Rick Verbeek, die de bal vanuit de lucht op de pantoffel nam, werd geblokkeerd.


In de tweede helft had doelman Niels Kornelis een aantal uitstekende reddingen. Tussendoor mocht De Treffers overigens aanspraak maken op een strafschop, toen Raterink na een voorzet van Coen Maertzdorf omver werd geduwd, maar de uitstekende leidsman De Brito Royue wuifde het voorval weg. Treffers sterkste voorhoede speler Maertzdorf was een ware plaag voor zijn directe tegenstanders. Kozakken Boy's bleef intussen grossieren in het missen van kansen. Daniël van Straaten kwam een teenlengte te kort (met maat 48 zou dat niet zijn gebeurd...) op een voorzet van Rick Verbeek en uit een vrije trap van Robin Janssen kopte Raterink over. Om dat vervolgens beter te doen uit een voorzet van Rick Verbeek tien minuten voor het einde; nu ging zijn kopbal over doelman Den Hartog wel in het net. Er volgde nog een tergend lang durende slotfase, waarin op het laatst zelfs nog winst in het vizier kwam. Van Straaten koos voor de breedtepass in plaats van zelf te schieten. Maar winst voor De Treffers zou ook te veel eer zijn geweest...

Groesbeekse Boys – SC Millingen zaterdagavond 15 oktober

REGIO - De Berg en Dalse derby tussen Groesbeekse Boys en SC Millingen staat zaterdag 15 oktober op de agenda. Op sportpark Breedeweg trappen beide teams om 19.00 uur af. Groesbeekse Boys doet het deze jaargang goed en staat derde met één punt achterstand op twee koplopers.

Het team van trainer Camiel Jager is samengesteld uit vele Groesbeekse voetbaltalenten. Het laat bij vlagen goed voetbal zien en wil mee blijven doen om de koppositie. De bezoekers uit Millingen zijn gepromoveerd en zullen er alles aan doen om van de laatste positie af te komen. Redenen om aan te nemen dat deze derby spektakel zal opleveren.

Na afloop van deze wedstrijd viert Groesbeekse Boys haar 86ste verjaardag. Ondermeer zal de trekking van de verjaardagsloterij gehouden worden. Diverse kleine en grote prijzen zijn aan de loterij verbonden. De verjaardag staat ook in teken van het oktoberfest. De kantine van sportpark Breedeweg is inmiddels omgetoverd in een zuid-Duits feestlokaal. Discotheek muziek Express zorgt voor bijpassende muziek. Een speciaal gastoptreden van Mike Kanders staat eveneens gepland.

Rood Wit verslaat hekkensluiter met monsterzege 7-1

GROESBEEK – Met een 7-1 winst behaalde Rood Wit een monsterzege op de hekkensluiter van de tweede klasse. Daarvoor had men maar twee namen nodig. Een hattrick van Dadda (4 x) en 3 keer Wijnhoven (2x Glen en 1 keer Jordi).

Rood Wit begon goed maar zag al in de tweede minuut een goede aanval van SDOUC op zich afkomen. Een goede lob over de keeper van Rood Wit werd bijna fataal. Een goede reactie van Maikel Albers voorkwam een doelpunt In de 16e minuut kon Rood Wit de openingsgoal scoren. Dadda rondde een goede aanval af 1-0. In de 43e minuut lukte het de aanvallers van Rood Wit de score uit te breiden. Ook nu weer was het Dadda die een goede aanval afrondde 2-0.

Na rust was het weer Dadda die met een mooie inzet via de paal in het net schoot 3-0. SDOUC kwam in de 60e minuut even terug en maakte 3-1. Vier minuten later kwam de voorsprong van Rood Wit weer op 3, een hoekschop van Khalid el Haddouti werd door Glen Wijnhoven ingekopt 4-1. In de 75e minuut was het weer raak, opnieuw was het Glen Wijnhoven die met een schot vanaf 35 meter in de touwen schoot 5-1 In de 85e minuut was het weer de beurt aan Dadda die een aanval af wist te ronden 6-1. Vlak voor tijd maakte Jordi Wijnhoven er 7-1 van.

Een monsterzege voor Rood Wit waar de nodige moed uitgeput kan worden voor de komende wedstrijden. Komende zondag gaat de reis naar Varsseveld, de nummer drie op de ranglijst.

Natuurbeheer levert nieuw streekproduct op

Foto: wildernisfoto.nl

REGIO - De meeste mensen komen gedurende de zomermaanden op bezoek in de natuurgebieden van de Gelderse Poort. Toch leven daar het hele jaar rond de Galloway-runderen. Ze planten zich er ook voort, omdat er naast koeien (vrouwtjes) ook stieren (mannetjes) leven. Om te voorkomen dat dieren in de winter omkomen van de honger worden er jaarlijks dieren afgevoerd.

Dit najaar start Free Nature in de Gelderse Poort met de verkoop van vers Galloway rundvlees . Onder het motto 'direct van het land op uw bord' kunt u tot uiterlijk dinsdag 25 oktober dit streekproduct bestellen op: www.wildernisvlees.nl/geldersepoort. Op zaterdag 5 november tussen 10:00 en 14:00 uur kunt u dan uw pakket ophalen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer (Ooijse bandijk 36b, 6576 JE Ooij).

Vlam in pan aan Distel Millingen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – Woensdagmorgen is in de keuken van een seniorenwoning aan De Distel in Millingen de vlam in de pan geslagen.

De bewoner was aan het bakken toen plotseling de vlam in de pan sloeg. Hij heeft vervolgens zijn hond en zichzelf in veiligheid gebracht en de brandweer van Millingen gealarmeerd. Ook wilde hij de bovenbuurman waarschuwen, maar die was niet thuis.

De brandweer heeft de brand geblust door de deksel op de pan te doen en heeft daarna de woning geventileerd omdat er de nodige rook was vrijgekomen. De eigenaar van de woning Waardwonen heeft de schade bekeken, De bewoner kan gewoon in zijn woning blijven wonen.

NSW10 siert de wedstrijdshirts van Achilles'29 Vrouwen

GROESBEEK - Achilles'29 is zeer verheugd om de nieuwe hoofdsponsor van de Eredivisie Vrouwen te presenteren. De club uit Groesbeek heeft met NSW10 fashion/advice overeenstemming bereikt over een partnership als nieuwe hoofdsponsor van het vrouwenteam van Achilles'29.

Met deze nieuwe overeenkomst zal op de voorzijde van de wedstrijdshirts van onze vrouwen met ingang van vandaag bij de thuiswedstrijd tegen PSV het logo van NSW10 sieren.

Namens Achilles'29 is voorzitter Harrie Derks zeer verheugd met het nieuwe partnership met NSW10. "Achilles'29 timmert aan de weg. Met de toetreding van de club tot de Eredivisie Vrouwen met ingang van dit seizoen zijn wij onderdeel van de sterkst groeiende sport in Nederland. Wij zijn als club daar bijzonder trots op, mede daar wij hiermee direct het meisjesvoetbal in onze regio een enorme push hebben gegeven. Het past in onze ambitie en doelstellingen om een ontmoetingsplek te zijn voor een ieder die zich actief met voetbal wilt bezig houden. Met daarbij onze vrouwen in de Eredivisie Vrouwen als vlaggenschip.

Met de komst van NSW10 is de belangrijkste partner voor het vrouwenteam aan boord. Op korte termijn hopen wij nog een aantal nieuwe partners aan de vrouwen van de club te koppelen.

Opening fietspad De Spoorkuil na vertraging nu definitief open

Foto: Gemeente Berg en Dal

GROESBEEK – In tegenstelling tot eerdere berichten dat het omstreden fietspad De Spoorkuil voor goed open gesteld zou zijn, heeft de opening wat vertraging opgelopen.

Afgelopen weekend waren de zandheuvels en hekken bij de ingang van het fietspad bij de Biesseltsebaan verdwenen en maakten de eerste fietser(ster)s er gretig gebruik van. Echter op het fietspad – halverwege – was het weer afgesloten. Volgens de gemeentelijke woordvoerder waren de berg zand en de hekken verwijderd voor de aannemer die met zijn materieel ter plaatse moest komen. De werknemers van aannemersbedrijf van Venrooy uit Weurt werden dusdanig uitgescholden – vooral door oudere fietsers – dat de gemeente besloot twee verkeersregelaars in te huren die – bij het begin van het fietspad - aan beide kanten de fietser(s) terug sturen, wat niet in dank werd afgenomen. De oorzaak van de vertraging is dat er 50 meter schermen te kort was, of te weinig geleverd of ontvreemd was, zo liet een woordvoerder van de gemeente Berg en Dal weten.

Vrijdagmiddag was de klus geklaard en is het fietspad voorgoed opengegaan. Een ecoloog heeft vastgesteld dat de reptielen grotendeels hun winterverblijfplaatsen hebben opgezocht. De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (Rvo), Ravon (Organisatie met expertise op het gebied van reptielen en slangen) en Werkgroep Milieubeheer Groesbeek zijn door de gemeente Berg en Dal uitgenodigd om de uitgevoerde maatregelen te bekijken en hun definitief akkoord te geven. Daarna zal de juridische afwikkeling plaatsvinden en trekt Rvo haar last onder dwangsom in. In ieder geval is wel duidelijk dat de amfibietunnel werkt: een watersalamander heeft in ieder geval een veilige oversteek gemaakt (zie foto).

Berg en Dal trekt bijna een ton per jaar uit voor toerisme

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal trekt de komende vier jaar 385.000 euro uit om de toeristische sector te versterken. Daarnaast reserveert het college een bedrag van 200.000 voor de oorlogsherdenking in 2019 (75 jaar geleden) dat om de vijf jaar gehouden wordt. Dat staat in de kadernota Toerisme die onlangs is gepresenteerd.

Volgens wethouder Sylvia Fleuren kent toerisme in de gemeente Berg en Dal een lange traditie. Al vele tientallen jaren geleden wisten de toeristen al deze gemeente te vinden en deden de verblijfsaccommodaties en de horeca al goede zaken. In de afgelopen jaren is er veel bereikt op toeristisch gebied: er zijn in deze gemeente 365.000 overnachtingen en 2,3 miljoen dagbezoeken per jaar, die naar schatting 68 miljoen euro in Berg en Dal besteden. Ook de werkgelegenheid is hierdoor met 9 procent gestegen. "Dit willen we graag behouden en uitbreiden", aldus een trotse wethouder Fleuren. "Om een gezonde sector te blijven moeten we kritisch durven zijn. Innovatie en het bereiken van nieuwe doelgroepen maakt ons sterk voor de toekomst", daarvan is Fleuren overtuigd. "Zo hebben we al vergevorderde contacten gelegd met zorgverleners die toeristen die Berg en Dal willen bezoeken en zorg nodig hebben, dit ook tijdens hun verblijf in Berg en Dal kunnen krijgen. Voor hen die zorg nodig hebben is er geen enkele belemmering meer om Berg en Dal aan te doen. Ook zullen we er voor moeten zorgen dat de fantastische fietsroutes die wij in Berg en Dal hebben door de kernen van de dorpen zullen moeten gaan. We moeten durven ontwikkelen maar wel oog blijven houden voor de landschappelijke en cultuurhistorische waarden, want daarmee hebben wij goud in handen", volgens Fleuren.

"De gemeente Berg en Dal heeft de ruimte, met ruim 93 km2 oppervlakte zijn wij 1,5 maal groter dan Nijmegen. Die ruimte geeft de keuze om rust en vertier te spreiden. Er is nog veel te verdienen met dit prachtige landschap en natuurgebieden want Berg en Dal heeft echt alles om trots op te zijn", aldus wethouder Fleuren.

Vleesbingo De Gekleurde Zanger

GROESBEEK – De Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger houdt op zaterdagavond 15 oktober een grote vleesbingo.

Op deze bingoavond zijn barbecue schalen, vlees– en gourmetschalen, rollades en tassen met boodschappen in de wacht te slepen. Er worden 18 rondes gespeeld met daarnaast nog een ronde voor een supervleesschaal. De vleesbingo wordt gehouden in voorzieningenhart Op De Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek. De zaal is om 18.30 uur open; de bingoballetjes gaan om 20.00 uur rollen.

Aan de slag in de Bissael

GROESBEEK - Op zaterdag 15 oktober gaan de vrijwilligers van Landschapsbeheer Groesbeek aan het werk in de Bissael, op de grens van Gelderland en Limburg.

Aan Gelderse zijde in het bos ligt de leemkuil en aan de andere kant van de Biesseltsebaan, op Limburgse grond, bevindt zich de poel met het omringende graslandje. Beide zijn een paar jaar geleden opgeschoond. Om de bijzondere begroeiing van het natuurgebiedje in stand te houden, wordt er jaarlijks gemaaid. Op 15 oktober gaat Landschapsbeheer Groesbeek het maaisel opruimen. Belangstellenden zijn welkom om een handje mee te helpen. De werkzaamheden duren van 9 tot 12 uur. Gereedschap is aanwezig. Meer info staat op www.wmg-groesbeek.nl.

Annemijn had al diploma A en B
en is op 2 oktober geslaagd voor C
Je bent een kanjer!
Liefs Opa Ton en Oma Corry

Je kunt het niet aan haar zien,
maar 11 oktober werd Suzanne
3 X 10 !
Gefeliciteerd!
Papa, mama, Niels, Ashley, oma

Op 12 oktober wordt Knillus 90 Jaar!
Wat een mijlpaal!
Van harte gefeliciteerd!
Liefs
Louis en Sandra
Joey en Shannon

Hiep hiep hoera deze stoere jongen Bikkel Thijssen
word 17oktober 10 jaar een hele fijne dag toegewenst
van oma Joepie en pootjes van de beestenboel. Xxxxx

Hoera!
Ons lieve neefje alweer 1 jaar
Gefeliciteerd!
Liefs Ryan en Fenna

Onze Oma Trees wordt 88
En dat vinden wij prachtig
Daarom proficiat van uw achterkleinkinderen
Luuk, Lieve en Nout

Hoera!
Onze vriend Owen alweer 5 jaar
Gefeliciteerd
Neil, Ryan, Roan en Fenna

11 oktober
Wendy 50 jaar!
Gefeliciteerd.
Liefs,
Je zusje en kids

Hoera,
op 15 oktober
wordt José Stoffels
70 jaar!
Tot zaterdag.
De Buurtjes.

Het is echt waar LOT is 13 jaar.
Groetjes Opa en Oma (koeien).

Hoera,
op 15 oktober
wordt Dina Bolk
93 jaar.
Van harte gefeliciteerd!
De Buurtjes.

Zondag 16 Oktober lopen deze
2 toppers
Bart Geurts en Peter Engelberts de Marathon in Amsterdam
Wij wensen hen beide heel
veel succes
Bart en Wenda

Hoera, Marise heeft het rijbewijs binnen!!
Van harte gefeliciteerd, papa, mama, Semira en Jolinka.

Ome Frank en Papa
Hartelijk gefeliciteerd met jullie
verjaardag
xxx
Twan

Lieve Luuk en Roos
Van Hartelijk Gefeliciteerd met jullie
verjaardag. Dikke Knuffels van de
Opa's en Oma's

Theatervoorstelling door kinderen

BEEK - Vrijdagavond om 19 uur vindt er in het Kulturhus Beek een theatervoorstelling plaats. De titel is 'Ramsam en de Watergeest'.

De inkomsten van de voorstelling zijn voor Unicef - Midden-Oosten. "We willen dus door middel van een klein gebaar, ons theaterstuk voor publiek, geld inzamelen voor kinderen aldaar." Nicole Aarts (45 jaar, regie) heeft het initiatief genomen en kinderen gezocht voor haar geschreven stuk. Zij is sinds mei aan de slag gegaan met een groepje kinderen dat graag een rol wilden spelen. Zij worden ondersteund door volwassen spelers. Nu is het zover dus en gaat de voorstelling plaatsvinden met spelers Levi Slot, Phebe van Sleeuwen, Benthe Tiesnisch, Jikke van Sleeuwen, Roy Janssen, Nora Grooten, en Nicole Aarts. Iedereen boven de 6 jaar is welkom! Meer informatie is te verkrijgen via nicoleaarts1@kpnplanet.nl.

Windmolens een stap in de goede richting

KLEVE – Afgelopen week heeft de Kreistag Kleve stelling genomen in de discussie of er nu wel of geen windmolens moeten komen in het Reichswald in de gemeente Kranenburg. De Kreis Kleve wil geen windenergiezone in het Reichswald en dus ook geen windmolens. Dit heeft de Kreis aan de deelstaat Nordrhein Westfalen laten weten.


Abo Wind moet de vergunning voor de bouw van de 12 windmolens bij de Kreis aanvragen. Daarom is het standpunt van de Kreistag erg belangrijk. Een stap in de goede richting dus. Toch is nog lang niet zeker dat er niets wordt gebouwd in het Reichswald. Abo Wind heeft bij de Kreis gevraagd of het bouwverbod dat nu op het Reichswald ligt opgeheven kan worden. Ook hierover moet de Kreistag uiteindelijk een beslissing nemen.

Bloemen uit Millingen: de workshops starten weer

MILLINGEN - Bloemen uit Millingen: de workshops starten weer. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dinsdag 25, donderdag 27 en vrijdag 28 oktober. Kijk snel op www.bloemenuitmillingen.nl. Daar kan je aanmelden of in de winkel.

Ook de datums voor workshop kerst staan op de website. Verder start dinsdag 11 oktober een landelijke actie De Lievelingsbloem.
Verder informatie staat op www.mijnbloemist.nl en op www.mooiwatbloemendoen.nl/lievelingsbloem. 'Volg www.bloemenuitmillingen.nl en Facebook bloemen uit Millingen Monique Arnts voor de actie."

Boeket bezorgen in een andere stad, plaats, land dat kan ook bij bloemen uit Millingen, aangesloten bij de vakbloemist
www.devakbloemist.nl. Ruim assortiment dagelijks verse snijbloemen. "Ook voor kamerplanten, decoratie, bruidswerk, afscheidsbloemen en workshops kunt u bij mij terecht", aldus Monique Arnts van Bloemen uit Millingen, Heerbaan 174 Millingen aan de Rijn 06 30830750.

Café De Comm

Foto: Walter van Heuckelom

Foto: Walter van Heuckelom

GROESBEEK - Op woensdag 12 oktober is Meena Cryle in Groesbeek om opnames te maken bij het bekende bluesradioprogramma, Bluesmoose.

De Oostenrijkse Meena Cryle speelt sinds haar vijftiende al samen met gitarist Chris Fillmore. Het pure enthousiasme spat er nog steeds vanaf en is intussen kenmerkend te noemen voor de band. Fillmore wordt door kenners geprezen om zijn technisch sterke gitaarspel waar Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker in doorklinken. Cryle kan met haar soulstem alle kanten op. De vergelijking met Beth Hart of Dana Fuchs is niet voor niets al eens gemaakt. De soulmates beloven een avond vol gospel, soul, rock & roll en blues!

Bluesmoose café-opnames zijn in Café Bar De Comm op Dorpsstraat 12 in Groesbeek. Aanvang is stipt 20:00 uur en einde om 22:00 uur, en entree is gratis.

Uitnodiging voor Inspiratie

BEEK - Elke maand een avond met een eigen thema. Waar we onze ervaringen kunnen delen in luchtige en diepgaande gesprekken of creatief werk. In alle openheid en vertrouwen. De beweging is delen en inspireren. Een ieder van ons is uniek, authentiek en waardevol.

Data: 19 oktober-16 november-14 december. Thema van 19 oktober is 'Meditatieve momenten'.

De thema-avonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur aan Rijksstraatweg 179 in Beek. Kosten 12,50 euro per keer (inclusief materialen/koffie/thee). Aanmelden kan bij Sonja Janssen, 06 19612416 of info@samay.nl.