De Liemers Helemaal Goed Courant

17 maart 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 17 maart 2017


Zevenaar viert bevrijding met benefietconcert

Chef dirigent Jasper Staps en de vocalisten Thijs Rietman en Natasja den Toorn Foto: Daan Witjes

ZEVENAAR - Op zaterdag 1 april verzorgt Stichting Veteranen de Liemers voor de tweede maal een feestdag voor jong en oud in het centrum van Zevenaar.

Vanaf 12.00 uur zijn er op het Raadhuisplein, na het hijsen van de Nederlandse- en Canadese vlag, diverse militaire voertuigen uit WOII te zien. Wie wil, kan hierin gratis worden rondgereden.

Vanwege het feit dat Zevenaar op 2 april 1945 door de Canadezen is bevrijd, is er ook een infostand van de Royal Canadian Legion. Zij dragen als symbool een Poppy (klaproos). Deze 'Poppy' zal men op 1 april veelvuldig tegenkomen.

In het Freulebosje achter het oude gemeentehuis wordt een compound (basiskamp) opgebouwd. Er is een hindernisbaan voor de kids en er kan gecamoufleerd worden. Vanaf 20.00 uur geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht een benefietconcert in een enorme verwarmde concerthal op het Raadhuisplein.

In de concertreeks 'Space' worden bekende nummers zoals de Earth Song van Michael Jackson en de soundtrack van Star Wars in een nieuw jasje gestoken door verrassende samenwerkingen met dj’s, muzikanten en vocalisten. De lichtshows en beelden op een grote led-wall zorgen voor een spectaculair decor.

De opbrengst komt ten goede aan Hulphond Nederland, voor veteranen met een Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS). Vorig jaar kon stichting Veteranen de Liemers een cheque van duizend euro overhandigen. Meer info staat op www.stichtingveteranendeliemers.nl/benefietconcert. Kaarten (à € 15,-) zijn te koop aan de kassa van het Musiater in Zevenaar of online via www.1april.nu.

Cursisten Kreatieve Kring Westervoort exposeren werk in Huize Vredenburg

Foto: Jose Lorx

WESTERVOORT - Op zondag 26 maart, zaterdag 1 april en zondag 2 april exposeren cursisten van de Kreatieve Kring Westervoort hun mooiste werkstukken in Huize Vredenburg (het Kasteeltje) aan de Klapstraat 112 in Westervoort.

Er zijn werkstukken te bewonderen die het afgelopen seizoen gemaakt zijn, zoals acryl- en olieverfschilderijen, keramiekwerkstukken, foto's en beeldhouwwerken. Daarnaast bevat de expositie kleurrijke glas-in-loodwerken. Het is ieder jaar weer verrassend om te zien wat een kunsttalenten Westervoort te bieden heeft! Een bezoek aan de expositie is dan ook zeker de moeite waard en werkt mogelijk inspirerend om zelf aan de slag te gaan.

Op de expositiedagen is Huize Vredenburg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken en informatie in te winnen over de cursussen en workshops die door de Kreatieve Kring verzorgd worden. De koffie en thee staan klaar. De toegang is gratis.

'De Jeugd van Vroeger’ op 1 april in Groessen

GROESSEN – Op 1 april staat Groessen in het teken van de nostalgie. ‘Gruosna 838’, een activiteitencommissie van carnavalsvereniging De Deurdreiers heeft voor het tweede jaar het thema ‘De Jeugd van Vroeger’. ’s Middags wordt begonnen met een heuse ‘brommer-disco-toer’.

Iedereen die een bromfiets heeft mag meedoen. Er is een route van 45 km door de Liemers uitgezet, met een aantal stempelposten onder andere op plekken waar de toenmalige disco’s in Duiven, Groessen en Loo stonden: Octopus Duiven, Rinoceros Groessen, De Tackel Loo, De Herberg Duiven, De Uitlaat Groessen en De Waay Groessen. In de zaal speelt ondertussen de 65+ formatie de ‘Sinus Group’ er is een foto/prenten tentoonstelling te bewonderen. Er is gelegenheid om een unieke green-screen foto te laten maken en er wordt een gratis ritje in een zijspan aangeboden.

Voor het avondprogramma zijn dj's van de nostalgische tv-zender 192TV uitgenodigd met hun drive-in show. Zij beschikken over uniek beeldmateriaal van de artiesten van weleer. Het belooft een feest van herkenning te worden.

Voor het middagprogramma is de toegang gratis. Deelname aan de brommer-disco-toer is onder voorwaarden. Voor de ‘192TV Drive-In Show’ kosten de kaarten in de voorverkoop 7,50 euro.

Voorverkoopadressen: Zaal Gieling, Jongerensoos Rinoceros, Kwaliteitsslagerij Theo en Ria Scholten, Assurantiekantoor Lentjes en Zn., Sportkantine SV Loo, Autobedrijf Nijland Q8 tankstation, Café Bij de Buren, Snackcounter Braam Eilandplein, Leo van Ussen Tweewielerservice of via info@deurdreiers.nl.

PCOB Duiven/Westervoort

DUIVEN - Op 21 maart houdt PCOB Duiven/Westervoort de jaarvergadering. "Wat hebben we in 2016 zoal gedaan? En welke koers gaan we varen in 2017/2018? Dat kunt u mee bepalen op deze bijeenkomst."

Het jaarverslag en het financiële overzicht worden dan besproken. Wat de bestuurssamenstelling betreft: dit jaar is de secretaris

periodiek aftredend. Ze stelt zich niet meer beschikbaar voor een volgende periode. Kandidaten kunnen zich melden bij mevrouw L. van den Anker: 0316 261361. Er is weer een lijst met onderwerpen voor de ledenmiddagen in het seizoen 2017/2018 opgesteld. U kunt daarop uw voorkeuren aangeven. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De vergadering is in de Samen op wegkapel Duiven, ingang achter het gemeentehuis om 14.30 uur, Vanaf 14.15 uur is er koffie of thee. Meer informatie wordt gegeven door Luus van den Anker: 0316 261361.

Zwerfvuil opruimen met Ons Genoegen

GIESBEEK - Op zaterdag 25 maart staat de landelijke Zwerfvuildag op het programma. Het thema 'Nederland schoon' spreekt voor zich en staat bij hengelsportvereniging Ons Genoegen hoog in het vaandel.

Evenals voorgaande jaren zal de vereniging die dag in actie komen om op zoveel mogelijk plekken in en rond Giesbeek het zwerfvuil op te ruimen. Voor deze landelijke zwerfvuildag roept Ons Genoegen vrijwilligers op mee te komen helpen om met elkaar zoveel mogelijk wijken en buurten in Giesbeek schoon te maken.

Zwerfafval is voor veel inwoners een doorn in het oog. En hoewel de Gemeente er veel aan doet om de openbare ruimte zo schoon mogelijk te houden, voorkomt dat niet dat er toch op veel plekken afval ligt op de straat en in de bermen. Ons Genoegen is van mening dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de openbare ruimte, maar dat dit zeker ook een verantwoordelijkheid is van de inwoners zelf. Met deze actie hoopt de vereniging inwoners bewust te maken van die eigen verantwoordelijkheid.

"Voelt u zich geroepen om mee te doen en uw eigen wijk of buurt te ontdoen van zwerfvuil? Meldt u zich dan voor 20 maart aan bij Harry Knuman via mail of telefoon: h.knuman@upcmail.nl of 06 52412631."
De gemeente zal materiaal beschikbaar stellen en aan het eind van de actie het ingezamelde zwerfvuil komen ophalen. "We verzamelen zaterdag 25 maart om 08.30 uur bij het clubgebouw van Ons Genoegen aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek en stoppen om 12.00 uur."

Americana en meer in folkcafé De Liemers

DUIVEN - Vrijdag 7 april kan men genieten van een gratis muziekavond met liefst drie verschillende optredens. Bert Pruis komt vanuit Zwolle naar Duiven toe, om de bezoeker te laten genieten van zijn ‘fingerstyle country blues’. Deze speciale manier van spelen eist de nodige ervaring, en dat heeft Bert inmiddels wel na de diverse optredens die hij in de loop der jaren heeft gegevens.

De Tuesday Night Music Club is een band met ervaren muzikanten. Zij houden van Americana in de ruimste zin van het woord, en spelen vaak de minder bekende sfeervolle covers en schrijven ook zelf liedjes. TNMC kenmerkt zich door goed op elkaar ingespeelde muzikanten, en de twee zangeressen zorgen voor sfeervolle zang. De gitarist is in staat om mooie invulling van solo's te geven of juist bij intieme nummers een subtiele sound toe te voegen.

Tevens komt StringBean deze avond op het podium. De bijnaam van James Taylor, snijboon, een singer-songwriter in de Amerikaanse folk traditie, is naamgever van Stringbean. Stringbean brengt humorvolle nummers, maar ook ingetogen luisterliedjes. Op het repertoire staan behalve songs van Taylor ook nummers van Venice, John Hiatt en Norah Jones.

Folkcafé De Liemers is te vinden aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal gaat om 20.00 uur open. De muziek begint om 20.30 uur. Meer info is te vinden op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl,

Optreden van Tiroler Orkest Klein Babberich

DIDAM - Op donderdag 23 maart treedt Tiroler Orkest Klein Babberich op in Meulenvelden.

Het orkest is opgericht op 25 januari 1993 en bestaat uit tien gezellige muzikanten die overwegend Tiroler-, Egerländer- en Moravische muziek maken. In de loop der jaren is de bezetting van het orkest enigszins veranderd. Thans speelt men met drums, trompet, klarinet, bas, trombone en bariton.

De heren zijn blij en trots dat ze iedere keer weer hun muzikale kwaliteiten mogen vertonen op feesten, partijen, braderieën en in verzorgingshuizen. Ook op 23 maart wordt het ongetwijfeld weer een gezellige avond met voor elk wat wils.

De theaterzaal in Meulenvelden aan Waverlo 13 in Didam is open vanaf 19.00 uur; de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt: 0316 293100 of info@meulenvelden.nl.

Prins Roy 2.0 huldigt Mart Ros tot gastheer van het jaar!

DIDAM - Mart Ros uit Didam is verkozen tot de meest klantvriendelijke, behulpzame en bekwame Shell medewerker van 2016 – 2017. Hier is hij samen met zijn team van tankstation Tatelaar in Didam hartstikke trots op. Speciaal voor deze gelegenheid kwam prins Roy 2.0 van carnavalsvereniging De Geinsköp met zijn gevolg om Mart te huldigen.

Op bezoek bij Tatelaar in Didam; bij binnenkomst worden we hartelijk begroet door een lange jongen achter de balie. Dit is Mart. Al bijna vijf jaar staat Mart met veel plezier als gastheer achter de kassa. Dit is niet zijn enige baan. Hij werkt ook met veel passie in de schoenenwinkel van zijn vader: Ros Schoenen.

In januari werd er gestemd voor de beste Shellmedewerker van Nederland. Mart was één van de favorieten. Dit is hij geworden omdat hij opgegeven is door zijn collega's. 'Hij heeft echt een hart voor Shell en een hart van Shell', vertelt een collega van Mart. 'Waar een ander stopt gaat Mart een stukje verder.'

Ook gasten zijn erg enthousiast over deze vriendelijke medewerker: 'Hij is de kers op de taart.' Vaste gasten kunnen altijd op Mart rekenen. Met een persoonlijke begroeting heet hij zijn gasten welkom. Wanneer een gast altijd dezelfde sigaretten neemt, liggen deze al klaar voordat hij bij de kassa staat. Het pompnummer onthouden is bij Mart niet nodig; dankzij zijn overzicht over het tankstation heeft hij alles in de gaten. Wanneer een gast een aanhangwagen, bedrijfsbusje of scooter komt huren, loopt Mart graag mee om een duidelijke uitleg te geven. Als hier tijd voor is, zet hij de auto van gasten in de wasstraat of helpt hij met het olie peilen. Al met al heeft Mart dus terecht de prijs voor beste Shell medewerker van 2016 – 2017 gewonnen.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

                

Zondag 19 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Thanh Ta met koor AMK.

Intenties: Overleden familie Visser-Verkerk, Betsie en Teun Dikker,

Tontje en Supiah Ubleëuw-Samihardjo                

Zondag 26 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering

Voorganger: pastoor Thanh Ta met koor Pur Sang uit Pannerden. Intentie: Hein Brinkman.        

Overleden:

Op 22 februari: Elisabeth Jansen-Hofman, 100 jaar, Didamseweg 1,

Op 23 februari: Johan Palm, 94 jaar, “Subenhara” Hunneveldweg 15,

Op 24 februari: Diny Lendering-van Onna, 78 jaar, Masiusplein 39,

Op 4 maart: Anneke Knuman-Hollander, 66 jaar, Hunneveldweg17-122 Zevenaar.

Op 5 maart: Riet Stark-Sweers, 81 jaar, Tesma 12 Didam.

Ruil- & Reparatie Kring De Liemers

DUIVEN - Wat doet u met een broek die korter gemaakt moet worden, een koffiezetapparaat, een stofzuiger, die het niet meer doen? Dan komt u naar Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers.

Het mooie van Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers is: dat er apparaten gerepareerd worden die anders weggegooid zouden worden. Bedrijven beginnen hier niet meer aan. Vaak zit er zelfs een emotionele waarde aan, zoals de oude koffer die niet meer goed dicht ging, of de oude schuurmachine van opa die het nu weer doet.

"We werken twee kanten op: het milieu wordt gespaard en goederen waar men niets meer aan heeft, geven we weg en daar maken we weer mensen blij mee. U mag ook een kopje koffie/thee komen drinken, en/of een kijkje komen nemen in onze weggeefkasten. Of heeft u spullen die u weg wilt geven? Kom dan op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur naar De Boomgaard, Schoolstraat 9 in Duiven (achter de oude bibliotheek)." Meer info staat op www.ruilkringdeliemers.nl - ruilkringdeliemers@hotmail.com.

Twee toneelstukken op één avond

De spelers van dit jaar: Mirjam Bruens, Irma Boekhorst, Trudy Kruk, Mathieu Bouman, Bram van Kuipers, Karin Gompelman, regisseuse Ineke van den Top, Annie Berends en Berrie Hagens. Onder: Ans Pruntel, regisseuse Miranda van Galen en John Scholten.

WESTERVOORT - Aanstaande zondag speelt Toneelvereniging Vriendentrouw de derde avond van drie dubbele optredens. Want op 19 maart speelt ze op één avond twee stukken: een thriller en een komedie. De voorstelling bij Zalencentrum Wieleman begint om 19:30 uur.

Het eerste stuk is de thriller Dorst, over Baron van Sims. Zijn enorme dorst naar vrouwelijk schoon kan niet worden gestopt. Ook niet door de oude butler, de dokter en de huishoudster. Het tweede stuk is een bewerking van het bekende toneelstuk ‘Dinner For 1’. Met het komische verhaal over het diner van de eenzame Sir John en zijn huishoudster die zich voordoet als een hoop andere dinergasten.

Voorzitter Ineke van den Top hoopt dat het dubbele toneelstuk aanslaat. “Op deze manier kunnen we meer spelers laten spelen, en krijgt de bezoeker twee leuke voorstellingen te zien. Een avondje uit met twee toneelstukken voor maar 5 euro, waar zie je dat nog?”

De kaarten voor de voorstelling kosten 6 euro aan de zaal. In de voorverkoop kosten ze 5 euro, te halen bij Zalencentrum Wieleman, Slagerij Hetterschijt, Stefans Bloem en Zo, en kunnen telefonisch besteld worden bij Ineke van den Top, (06 3385 3931). Op woensdagavond is er gratis toegang voor 70-plussers.

Beleef de Lente-wandeltocht

AERDT - Dit jaar staat er zondag 9 april een bijzondere wandeltocht op de planning. Er is namelijk toestemming om éénmalig het gebied van de Kleine Gelderse Waard te betreden. Onder leiding van IVN gidsen die van alles kunnen vertellen over de 'bewoners', kan de wandelaar genieten van al het moois wat deze waard te bieden heeft.

Van dit aanvankelijke landbouwgebied is de kleilaag voor een groot deel afgegraven en tot zijn oorspronkelijke bodemstructuur teruggebracht. Hierdoor zijn waterplassen ontstaan en schraal grasland. Bloemen en planten hebben hier vrij spel wat veel vlinders en insecten aantrekt. Dit heeft dan ook al veel bijzondere vogels aangetrokken zoals steltkluten, plevieren en de grote gele kwikstaart die van deze voedselbron genieten. Verder wordt de Kleine Gelderse Waard bevolkt door meerdere soorten eenden, dassen en de vos. Het gebied is dan ook zeker de moeite van een bezoek waard, zeker nu er in de lente volop bedrijvigheid heerst onder de flora en fauna.

Om het gebied de rust te geven zich tot natuurgebied te ontwikkelen, is het afgesloten voor publiek. Het is dan ook een unieke gelegenheid om het met eigen ogen te aanschouwen en ons door gidsen te laten informeren.

Vergeet dus vooral uw fototoestel en/of verrekijker niet. Trek goed schoeisel aan en ga mee struinen! Start: ontvangst om 09:00 uur bij dorpshuis Aerdt met koffie/thee en cake, vertrek om 09:30 uur. Verwachte eindtijd 12:30 uur. De tocht is ongeveer 6 kilometer lang. Kosten zijn 6,00 euro Aanmelden kan telefonisch via 0316 769024 of via info@gelderseiland.nl voor 7 april.

ZEVENAAR - Dinsdag 28 maart is er weer een Alzheimer Café in Zevenaar. Deze avond staat in het teken van dementie en financiering.

Saskia Kuijers, sociaal raadsvrouw De Liemers, geeft informatie over financiële zaken als eigen bijdrage bij gemeente en CAK, financiering bij PGB en dergelijke. Ook kan ze vragen hierover beantwoorden. Er is ruimte voor uitwisseling van eigen belevingen en ervaringen en voor vragen. Het café is bedoeld voor mensen die zelf dementie hebben, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Het café vindt plaats in de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang en de eerste consumptie zijn gratis.

KBO-afdeling Westervoort

WESTERVOORT - Op 22 maart geven bij de KBO-afdeling Westervoort de (wijk)agenten van Gelderland-Midden informatie en tips over veilig wonen en leven.

Regelmatig kan men lezen over overvallen bij ouderen thuis, pin automaten en tasjesdieven. De agenten komen ons vertellen waar je thuis en onderweg op moet letten en welke voorzorgmaatregelen je het best kunt nemen. Maar ook laat je niet onnodig bang maken! Vragen mogen worden gesteld bij De Bult, Koeweide 112 in Westervoort. Ingang Broeklanden, aanvang 20.00 uur.

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 28 maart is er weer een Alzheimer Café in Zevenaar. Deze avond staat in het teken van dementie en financiering.

Saskia Kuijers, sociaal raadsvrouw De Liemers, geeft informatie over financiële zaken als eigen bijdrage bij gemeente en CAK, financiering bij PGB en dergelijke. Ook kan ze vragen hierover beantwoorden. Er is ruimte voor uitwisseling van eigen belevingen en ervaringen en voor vragen. Het café is bedoeld voor mensen die zelf dementie hebben, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Het café vindt plaats in de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang en de eerste consumptie zijn gratis.

Voorjaarswandeling over landgoed Bingerden

ANGERLO - IVN-werkgroep De Liemers verzorgt op zondag 26 maart een excursie over het prachtige landgoed Bingerden vol cultuur- en natuurschoon en met een boerderij waar op biologische wijze wordt gewerkt.

De lente is momenteel volop in het land. "Laat u verrassen en beleef de natuur onder leiding van enthousiaste natuurgidsen." Duur van de wandeling is twee uur. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van Huize Wielbergen aan de Mariendaalseweg 21/23 bij Angerlo. Meer informatie wordt gegeven door Henk Berntssen; 0316 333483.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 19 maart - de derde zondag in de 40-dagentijd - is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin mw. ds. A. Hiemstra uit Westervoort zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in gebouw ‘Ons Huis’ Kinderkerk voor kinderen van 3 -7 jaar en hun (groot) ouders.

Op zondag 26 maart - de vierde zondag in de 40-dagentijd - gaat om 10.00 uur ds. Alle Jonkman voor.

Na afloop van deze viering is er de mogelijkheid om elkaar in gebouw ‘Ons Huis’ te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Muzikaal concert Schots trio Charlie Grey, Joseph Peach en Mabel Duncan

WESTERVOORT - Vrijdag 7 april is er in Huize Vredenburg Westervoort om 20 uur een muzikaal concert van Schots trio Charlie Grey en Joseph Peach en Mabel Duncan. De entree bedraagt vijf euro.

De Schotse muzikanten Charlie Grey en Joseph Peach hebben hun roots in de Schotse traditionele muziek liggen. Hun zelfgeschreven muziek komt voort uit deze traditie. Bij live-optredens wordt het duo vergezeld door zangeres Mabel Duncan.

Het boeiende samenspel tussen viool en piano is als een reis door een bergachtig landschap, een reis met pieken en dalen. Op hun onlangs uitgebrachte album ‘Waves Rise From Quiet Water’ is de karakteristieke sound van de combinatie viool/piano duidelijk aanwezig en is hier en daar ingekleurd met zang en diverse andere instrumenten, zoals accordeon, gitaar en een Fender Rhodes-piano.

Zangeres Mabel heeft zangles gehad van twee vooraanstaande Schotse zangers, Christine Kydd en Mick West. Onder leiding van deze docenten heeft ze een rijk, helder, krachtig en eigen stemgeluid ontwikkeld, verankerd in Schotse tradities, maar verrijkt met andere muziekstijlen. Kortom reden genoeg om het concert van dit muzikale trio uit Schotland bij te wonen!

In afwijking van de reguliere concerten op zondagmiddag vindt dit concert plaats op een vrijdagavond! Het is raadzaam om op tijd aanwezig te zijn. Indien de zaal vol is, worden de deuren gesloten.

Pop, soul, blues en indië-rock tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Het Open Podium van 1 april in Muziekcafé De Lantaern staat in het teken van pop, soul, blues en rockmuziek. De bands Members Only, Benny Official en Seberia staan garant voor een gevarieerd optreden in dit genre. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Als akoestisch duo speelt "Members Only" covers in een eigen geluid. Het duo brengt op een verrassende manier verscheidene pop- en soulnummers. Zangeres Susanne kan lekker uitpakken met haar stem, maar ze kan het ook klein en intiem houden. Kees bespeelt alles dat snaren, toetsen en trommelvellen heeft. Benny Official is een blues, country en rock & roll band. Geïnspireerd door het geluid van toen en nu schrijft oprichter Benny van Dolen nummer na nummer. Met het streven om iets te bereiken in de muziek als motivatie en met een gedeelde smaak wat muziekgenre betreft zit het bij deze heren wel goed. Dutch cowboys met muzikaal bloed! Siberia is een band uit Arnhem/Herwen. Wie luistert naar Siberia hoort Indie rock met een zeer eigen geluid. Siberia maakt pakkende nummers die de luisteraar goed kunnen meenemen en die teruggrijpen op eigen ervaringen en de mens-eigen conflicten. Het geluid is vol en romig met een rauw en soms donker randje. Het publiek kan rekenen op een originele sound en fijne sfeer die de band op het podium neerzet. Volwassen nummers met een eigen smaak die een ieder zal verrassen.

Grensverleggend lenteconcert SMZ

ZEVENAAR - Op zondagmorgen 2 april is het lenteconcert van de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar. Zij doet dit samen met de Musikverein uit Haldern bij Rees.

De Stedelijke Muziekvereniging heeft gekozen voor een divers programma. Zij voert twee delen van de Second Suite van Alfred Reed uit, maar ook het zeer bekende Concierto de Aranjuez, een solostuk, ditmaal op hoorn, van de blinde componist Rodrigo. Ook zal een selectie uit de muziek van Count Basie gespeeld worden. En dat is dan weer jazz/bigbandmuziek. Muzikaal leider is Jos Jansen.

Musikverein Haldern is een honderd jaar jongere en ambitieuze vereniging uit Haldern bij Rees. De vereniging is opgericht in 1990. Ook zij hebben een heel divers repertoire en spelen van klassiek tot zwierig. Zij hebben in hun korte historie al diverse muzikale samenwerkingen gedaan. In hun lijst staan bijvoorbeeld Ernst Daniel Smid, maar ook de Dutch Swing College Band.

Zondag 2 april wordt SMZ daar aan toegevoegd. Muzikaal leider van Haldern is Robert Wijnands. Het concert vindt plaats in de aula van het Liemers College, Zonegge 07-09 in Zevenaar. De datum is zondag 2 april, de aanvangstijd 11.00 uur. De entree is gratis.

Ontmoetingsfeest senioren uit Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Rijnwaarden50plus organiseert iedere twee jaar voor alle 50-plussers uit Rijnwaarden een ontmoetingsfeest in het Dorpshuis in Aerdt. Dit jaar is dat op zaterdag 29 april namiddags van 2 tot 6 uur.

Alle leden van de plaatselijke seniorensociëteiten, en ook de leden van andere seniorenverenigingen uit Rijnwaarden zijn van welkom. Het bestuur van Rijnwaarden50plus hoopt, dat er ook veel 50-plussers komen die (nog) geen lid zijn van een vereniging. Zij kunnen hier op een ontspannen manier kennismaken met andere senioren.

Oude bekenden ontmoeten, gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. Of een dansje maken op de muziek van het bekende dansorkest 'De Stilli Wald Band'. Wellicht is deze happening een opstapje om elkaar vaker te ontmoeten via de een of andere vereniging. De hapjes tussendoor en de koffie met broodjes aan het eind van de middag, zijn gratis. Ook een kleine verloting is onderdeel van het programma. De entree is voor iedereen gelijk, namelijk vijf euro. Kaarten zijn iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te koop in het Dorpshuis in Lobith, 1e etage. Verder bij de seniorensociëteiten en bestuursleden van Rijnwaarden50plus. Informatie: Johan Peters Herwen 0316 248338.

Superprestatie turnsters Lios Lobith

LOBITH - Zondag 12 maart turnden de meiden van de vijfde divisie hun tweede voorronde. Demie en Janne mochten het spits afbijten en turnden allebei een goede wedstrijd. Demie werd door haar mooie vloer knap zestiende. Janne had één van de hoogste cijfers op sprong en werd negende.

In de tweede ronde was het de beurt aan de pupillen meisjes. Bente turnde een goede wedstrijd met één hele mooie sprong en werd 28e. Iris turnde een mooie sprong en vloer deze wedstrijd en werd uiteindelijk 22e. Sophie turnde misschien wel haar beste wedstrijd ooit en werd knap 6e. Kayi liet weer mooie oefeningen zien op alle toestellen en dat werd beloond met een zilveren medaille. In de derde ronde turnden Floor en Juliette. Floor deed het nog beter dan de vorige keer en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Juliette had niet helemaal haar dag, maar werd toch nog knap tiende. In de laatste ronde turnde Anouk haar wedstrijd. Ondanks een val van balk, won zij toch een gouden medaille.

Zondag 5 februari hebben Lieve, Tiba, Ati, Eva, Sannah, en Nadia hun tweede voorronde geturnd in de 4e divisie. In deze categorie turnde Eva een hele nette wedstrijd en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.

Lentekriebels op echt gras bij DCS!

ZEVENAAR - In samenwerking met de KNVB Vriendjes- en Vriendinnetjes dag organiseert sportvereniging DCS op zaterdag 18 maart van 10.45-12.15 uur weer de DCS Mini Spelinstuif op echt gras voor alle jongens en meisjes van 4-6 jaar oud uit de gemeente Zevenaar.

En ben je nog geen 4 jaar oud of al ‘groot’ en al 7 jaar oud dan ben je ook gewoon welkom hoor. Doel van deze Mini Spelinstuif is om al deze kinderen de gelegenheid te bieden om weer lekker buiten te sporten en kennis te maken met het leukste spel ter wereld: voetbal! Kom dus ook lekker lol maken deze ochtend bij DCS op het echte gras van xportpark Hengelder!

De Lente van 2017 staat voor de deur en de zon wint aan kracht. Tijd om dus lekker actief te worden. En waar kun je dat beter doen dan op het prachtige complex van sportvereniging DCS op sportpark Hengelder? Tijdens de DCS Mini Spelinstuif laten ervaren jongste-jeugdtrainers van DCS de kinderen kennis maken met het plezier dat voetbal geeft. Dit doen ze door ze mee te nemen in de DCS-filosofie van veel lachen, lekker bewegen, leren voetballen, er op los knallen en de betekenis van ‘teamspirit’. En uiteraard zal onze Normen- & Waardenmascotte Appie ze hierbij begeleiden.

"Kom allemaal op zaterdag 18 maart van 10.45 -12.15 uur de start van de lente vieren op het echte gras van sv DCS. Voor eten en drinken wordt gezorgd en uiteraard is deelname gratis en geheel vrijblijvend."

Fantastische muziekfilms in Filmhuis Didam

Maandag 20 en woensdag 22 maart om 20.00 uur: La La Land. Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Vrijdag 24 maart om 20.00 uur: Mumford & Sons: Dust and Thunder. Mumford & Sons: Dust and Thunder laat je genieten van een bijzonder concert van de Britse band Mumford & Sons, speciaal gefilmd voor de bioscoop in Zuid-Afrika.

Maandag 27 maart om 20.00 uur: De Zevende Hemel. In De Zevende Hemel ontmoeten we Maria Rossi, die samen met haar man Max het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel runt. De Zevende Hemel is een hartverwarmende, muzikale film en is een ode aan liefde en familie met liedjes van onder andere Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

Vrijdag 31 maart om 20.00 uur: Queen – Rock Montreal. Vier de magie Queen met andere fans uit de regio! Queen Rock Montreal, een iconische Concertfilm van een van 's werelds grootste bands, wordt vaak omschreven als een van de beste concerten van Queen.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Foto: Reyer Boxem/Hollandse

Vrouw Holland

20 jaar Mannenhumor in een vrouwenlichaam

In '20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam' blikt Vrouw Holland terug. Vocaal ijzersterk zingt ze gevoelige liedjes en speelt ze acts als de 'Tietenpoppenkast'. Want Vrouw Holland is ouder, maar geen cent wijzer. Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken nemen zichzelf bruut op de hak, hierin begeleid door pianist Reinout Douma.

Zaterdag 18 maart. Aanvang 20:15 uur. Prijs 18 euro.

Daniël Lohues

Ook dit jaar zal Daniël weer in vele theaters in het land te zien zijn.

Nieuwe, eigengemaakte songs en waargebeurde verhalen over het leven en daarna, maar ook oudere nummers uit zijn rijke oeuvre zullen klinken in deze nagelnieuwe voorstelling vol troost, relativering en humor. De zoektocht naar jezelf: waar kom je vandaan en waar ga je naartoe? Thema's die Daniël op zijn eigen manier in een vorm weet te gieten, die garant staat voor een onvergetelijke theateravond.

Donderdag 23 maart. Aanvang 20:15 uur. Prijs 26 euro.

Cursussen Kunstwerk! Het Musiater

De muziekspeeltuin (4 – 5 jaar)
Een muzikale ontdekkingsreis voor kleuters

Muziek geeft plezier en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen!

In de muziekspeeltuin komen kinderen op een speelse manier in aanraking met onder andere ritme, maat en melodie. Ze maken een muzikale ontdekkingsreis door te zingen, te spelen op instrumentjes, te improviseren, te dansen en te luisteren naar muziek. Zo wordt de creativiteit en het muzikale gehoor ontwikkeld. De muziekspeeltuin sluit naadloos aan op de beleveniswereld van kleuters! De cursus start op 5 april 2017 en is op woensdag van 16.00 – 16.45 uur in Het Musiater in Zevenaar. Voor meer informatie en inschrijven, kijk op www.hetmusiater.nl.

Kinderen enthousiast over Kids in Action van Liemers Harmonie Duiven

DUIVEN - Op zondag 12 maart was het een groot muzikaal feest in De Ogtent in Duiven. Liemers Harmonie Duiven organiseerde voor het eerst een kinderconcert onder de noemer Dijkhuizen in Harmony: Kids in Action. Een non-stop muzikaal programma vermaakte de kinderen, hun ouders en andere toegestroomde belangstellenden deze zondagmiddag.

Alle orkesten van de Duivense muziekvereniging lieten van zich horen. Een van de hoogtepunten was de vertelling van het sprookje Rapunzel. Samen met een verteller werd dit sprookje muzikaal tot leven gebracht. Als afsluiting van de middag mochten alle kinderen meespelen met het orkest op een fietsbel. Op deze manier liet Liemers Harmonie Duiven zien dat je op ieder moment van de dag muziek kunt maken.

De Ogtent was voor de kinderen feestelijk aangekleed met slingers en ballonnen. De zesjarige Anne vond de slagwerkgroep het leukst: “Vooral toen ze op borden en glazen gingen spelen, zoals in een restaurant.” Dana vond de muziek van de Lion King leuk: “Het is mooie muziek en het werd mooi gespeeld.” De jeugdslagwerkers en het jeugdorkest, met voornamelijk kinderen in de leeftijd tot 12 jaar, lieten voor het eerst van zich horen en oogstten daarmee veel applaus.

Kinderen die enthousiast zijn geworden en ook muziek willen leren maken, kunnen zich bij Liemers Harmonie Duiven opgeven voor kennismakingslessen. “Muziek maken is leuk voor jong en oud,” aldus jeugdcoördinator Simone de Wild. “Gezelligheid en plezier zijn daarbij heel belangrijk. Dat was tijdens Dijkhuizen in Harmony: Kids in Action zeker te zien.”

Overtollige fruitbomenverkoop Museumtuin 't Olde Ras Doesburg

DOESBURG - De stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur verkoopt op zaterdag 25 maart en 1 april (9.30 – 17 uur) en zondag 26 maart en 2 april (12-17 uur), haar overtollige fruitbomen uit de Museumtuin 't Olde Ras in Doesburg.

"Tegen het einde boomseizoen willen wij graag ruimte maken voor weer nieuwe jonge bomen voor het volgend seizoen. Verkocht worden hoogstam, halfstam, struikvorm bomen. Van meerdere rassen zijn ook enkele oudere, reeds vruchtdragende bomen te koop, waaronder prachtige grillige perenbomen vanaf dertig jaar oud.

Erg leuk dit jaar zijn onze bijzondere rassen zoals James Grieve Lired, Luntenaar , Zwijnenkeutelpeer, Pomme Rosa, Koningin Emma, Petersbirne en nog heel veel meer. Er is gelegenheid tot het nuttigen van een heerlijk kopje koffie met vers gebak. Bij mooi weer is ook het terras geopend. Wij verwelkomen u graag!"

De Museumtuin is te vinden aan de Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. Entree en het parkeren gratis.

Jan Boskamp en Sierd de Vos in Sportcafé Pannerden

PANNERDEN - Jan Boskamp en Sierd de Vos zijn donderdag 6 april te gast in het sportcafé dat gehouden wordt door de Club van 100 van de voetbalvereniging RKPSC in de kantine van de Pannerdense voetbalclub en begint om 20.00 uur.

Jan (Johan) Boskamp is de alom bekende voormalig voetballer en voetbaltrainer, die zijn loopbaan als speler begon bij Feyenoord, maar zijn grootste furore maakte hij in de jaren ’70 en begin jaren ’80 van de vorige eeuw in België bij RWDM en Lierse SK. Boskamp werd zelfs voor Oranje geselecteerd en mocht mee naar het WK 1978 in Argentinië. Na zijn actieve carrière ging Jan als trainer aan de slag en deed dit bij diverse clubs, vooral in België, waar hij ook bijzonder succesvol was. Hij is tegenwoordig niet meer actief als trainer, maar is wel een graag geziene gast in onder andere Voetbal Inside.

Sierd de Vos, wie kent hem niet? 'El Sierd' is al jarenlang sportverslaggever, bekend vanwege zijn unieke en originele stijl van presenteren en verslaggeven. Hij heeft al veel voetbalwedstrijden van zijn eigengereide commentaar voorzien.

Eddy van der Ley, journalist en allround (sport-)verslaggever is van vele markten thuis. Hij presenteert daarnaast onder andere forumdiscussies, sportcafés en sportgala’s. Hij zal zeer zeker deze avond in goede banen leiden.

De avond is vrij toegankelijk voor donateurs van de Club van 100 en niet donateurs betalen 7,50 euro per volwassene en 3,00 euro voor jeugd tot en met achttien jaar.

taLENTEnconcert De Club Didam

DIDAM - De leden van muziekvereniging De Club zullen op 26 maart bij Jan&Jan in Didam hun talent laten horen. In het voor-de-pauzeprogramma van dit lenteconcert spelen leden in verschillende samenstellingen een afwisselend programma. Na de pauze is het A-orkest aan de beurt met uitdagend repertoire. Het concert begint om 10.30 uur en is gratis toegankelijk.

Van solisten tot een septet en van hobo tot slagwerk. Er komt van alles voorbij op deze zondagmorgen. Klassieke muziek die het publiek zeker zal herkennen, zoals Water Music van George Frideric Händel, uitgevoerd door een klassiek kwintet en Procession of the Sardar van Michail Ippolitov-Ivanov dat door een klarinetkwartet vertolkt wordt. Maar ook meer recente muziek komt voorbij, als Stay with me van Sam Smith gespeeld door twee trompettisten en een drummer. Solisten laten zich op piano begeleiden of spelen mee met een cd. Beginnende talenten en ervaren muzikanten wisselen elkaar af op twee podia.

Het A-orkest speelt onder andere Jupiter, the Bringer of Jollity uit de Planets van Gustav Holst. Vrolijke klanken hoort het publiek ook in Theatre Music van Philip Sparke en Serenade, dat Derek Bourgeois schreef om zijn bruiloftsgasten te plakken. La Leyenda del Beso betekent ‘de legende van de kus’ en u hoort de romantiek in deze Zarzuela. Het concert wordt afgesloten met een fraaie concertmars, Artemis van Jan van der Roost.

Paul Mulder treedt op bij Stadsbrouwerij

Foto: Ilse Lambert

ZEVENAAR – In het Proeflokaal van Stadsbrouwerij Wittenburg aan de Markt 7 in Zevenaar treedt zondagavond 26 maart Paul Mulder op. De Liemerse troubadour en columnist van de Gelderlander brengt vanaf 21.00 uur een selectie van zijn ‘handgemaakte’ liedjes, waarin humor en ernst elkaar afwisselen.

Zo bezingt hij zowel in het Nederlands als in de taal van zijn geboortestreek (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen en zijn oma en opa uit Spijk. Daarbij begeleidt Mulder zichzelf op gitaar. Een aantal gesproken wederwaardigheden waarin de Liemers centraal staat ontbreekt evenmin. De entree voor het concert is vrij.

Herhalingscursus reanimeren

GROESSEN - Op dinsdag 21 maart is er weer een jaarlijkse herhalingscursus Reanimeren met en zonder AED. Deze cursus is bestemd voor degene die de start cursus hebben gevolgd.

De cursus wordt gehouden in Dorpshuis Groessenaan het Sint-Isidorusplein 4 in Groessen. De kosten bedragen inclusief één keer koffie of thee 17,50 euro. Aanvang : 19:30 uur. Voor deze herhalingscursus moet de deelnemer al in het bezit zijn van diploma Reanimatie (BLS) en AED. De cursus wordt geven door: M.J.B Kateman. Zich aan melden kan bij dorpshuisgroessen@hotmail.com; 06 33709499,

Kampioen!

Staand van links naar rechts: Dennis Leenders, Marcel de Kleyn en Frans Reulink Zittend Manon Hodes, trainer Hans WallerDiemont en Petra van Mourik-Minks

REGIO - Dit vijftal is met ruime voorsprong kampioen geworden met badminton in de derde klasse.

Volgens seizoen gaan ze naar de tweede klasse. Het verschil tussen de koploper Rijnwaarden en de nummer twee Thuve BC3 is uiteindelijk zes punten geworden. Een knappe prestatie!

Lentefeest bij Bel Canto

WESTERVOORT - Het is bijna lente en daarom geeft gemengde zangvereniging Bel Canto een drie-korenconcert in Wieleman.

De twee andere koren die meewerken aan dit lentefeest zijn Gemengd Koor Irene uit Elden en De Lesselbrassers uit Doesburg. Het gaat weer een gezellige middag worden met de loterij en vele leuke prijsjes. Dit drie-korenconcert wordt gehouden op zondag 26 maart van 14.00 tot 17.00 in Zalencentrum Wieleman, Dorpsstraat 11 in Westervoort. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

De entreekaartjes zijn in de voorverkoop 4,00 euro, aan de zaal 6,00 euro. Voor meer informatie of kaartjes reserveren kan men contact opnemen met Loes Schut 026 3113508 of 06 22333794.

Kofschip bakt pannenkoeken voor alle ouderen in Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdag 24 maart is het weer Nationale Pannenkoekendag. Net als de vorige jaren bakken de leerlingen van OBS Het Kofschip weer pannenkoeken voor alle 60+ers van Zevenaar.

Wat moet u daarvoor doen? Geef uw naam, telefoonnummer en adres op via willem@het-kofschip.nl of via 0316 525619 en vermeld hoeveel personen pannenkoeken wensen te ontvangen. De leerlingen brengen dan op vrijdag 24 maart, tussen 12.00 en 13.00, versgebakken pannenkoeken bij de ouderen aan de deur. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Zevenaar.

50 Plus beurs

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 april zal van 11.00 -16.00 uur de sporthal Lentemorgen voor de zesde keer gevuld zijn met zeer veel verschillende exposanten.

De plaatselijke politiek, verschillende zorgpartijen, Muziekstad Zevenaar, uitgaansleven, het is allemaal aanwezig. Ook wooncorporatie Plavei & BastonWonen, elektrische fietsen, hulp in en rond huis, tuinarchitect, vakanties; het is een zeer divers aanbod. Wilt u een feestje organiseren ook dan moet u even een bezoek aan de beurs brengen. Motorreizen maar ook informatie over de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, een fotograaf, informatie over maaltijdbezorging het is allemaal op de beursvloer te vinden. Zelfs een gymnastiekvereniging! "We proberen ieder jaar de beursvloer nog beter samen te stellen en we zijn erg blij dat het ook dit jaar weer gaat lukken. De MASS stageleerlingen van het Liemers College zullen ons en de exposanten weer helpen om de beurs tot een succes te maken. Wist u dat juist door de enquêtes onder bezoekers, wij ieder jaar weer beter weten welke exposant u graag ziet op de beurs?" Ook het sportcafé zal tijdens de beurs uren weer geopend zijn. De beurs is gratis toegankelijk en makkelijk te bereiken met auto, bus, scootmobiel, fiets, lopend en trein.

"Loes en Elzo zijn weer uw gastvrouw en gastheer. Mocht u vragen hebben over deze beurs, informatie willen of u aan willen melden als exposant (er zijn nog enkele plaatsen vrij) dan kunt u bellen met Loes Kemperman (06 22960663) of Elzo Hut (06 51555088). U kunt vanzelfsprekend ook mailen naar liemers50plusbeurs@gmail.com."

Samen Sportief: Ontmoeten, bewegen en samen eten

ZEVENAAR - Samen Sportief is een nieuwe en ontspannen ontmoetingsactiviteit waarbij je op een prettige manier in beweging komt. Een praatje en kennis maken met anderen staat centraal. Elke Samen Sportief sluiten we af met gezamenlijke maaltijd.

Het project wordt verzorgt door buurtbewoners, vrijwilligers van atletiekvereniging de Liemers, stichting breedtesport de Liemers en Caleidoz Welzijn. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Je hoeft geen lid te worden maar je kunt jezelf per keer aanmelden. Dat kan via samensportief@deliemersbreedtesport.nl of 0316 529339. De kosten zijn 3,00 euro per keer. Samen Sportief is iedere donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in en bij het clubgebouw van de atletiekbaan aan de Heerenmäten 4 in Zevenaar.

Après-ski-party

in Tolkamer

TOLKAMER - Op zaterdag 25 maart is er een berengezellige Flugel Apres Ski avond bij Taveerne De Bijland.

Het optreden wordt verzorgd door DJ XXL, bekend van onder andere grote feesten in Oostenrijk (Hintenglemm, Gerlos en Westendorf)

en Spanje (Gran Ganaria, Mallorca en Salou). Hij staat garant voor een superfeest. De avond begint om 21:00 uur. Entree is inclusief flesje Fugel vijf euro. (Personen onder de 18 krijgen iets anders). Kaarten zijn in de voorverkoop bij Taveerne.

'Music for a new generation' bij OG-tent Duiven

foto: Jacques Kok

DUIVEN - Een middag met shows, demonstraties en workshops! 'Music for a new generation': OG-tent Duiven op 9 april van 14.00-16.00 uur.

Muziekverenigingen hebben een truttig en oubollig imago. Dat gaat echter niet op voor Showband KDO in Groessen. KDO is veruit de meest moderne en swingende muziekvereniging uit de Liemers. KDO is ook niet zomaar een muziekvereniging, maar een showband.

Het is ook geen 'grijze' vereniging. Integendeel: zo'n tweederde van de leden is jonger dan 25 jaar. En toch heeft ook KDO te kampen met het vooroordeel dat spelen in een muziekvereniging saai is. Om dit vooroordeel weg te nemen organiseert KDO op zondagmiddag 9 april in de OG-tent in Duiven een open showmiddag waar in een twee-uurdurend programma alle onderdelen van de showband de revue passeren. KDO zal (delen van) haar taptoeshows demonstreren en verder laten horen dat zij de meest moderne muziek speelt. KDO speelt geen ouderwetse marsen maar actuele popsongs. Een repertoire dat bovendien voortdurend wordt ververst. Spelen bij KDO verveelt daardoor nooit. Ook jeugdband Jong KDO zal van zich laten horen en daarmee tonen dat (heel) jonge kinderen samen al op een heel mooi niveau muziek kunnen maken.

Tussen de programma-onderdelen door is er gelegenheid in kleine workshops kennis te maken met verschillende instrumenten en de vereniging Showband KDO. Zo is deze middag, naast onderhoudend, ook informatief en natuurlijk hoopt KDO dat hierdoor nog meer mensen zich aangetrokken voelen om bij KDO muziek te komen maken. Dat geldt vooral ook voor jonge kinderen!

Opbrengst collecte Jantje Beton

Opbrengst collecte Jantje Beton

GROESSEN - De onlangs gehouden collecte voor Jantje Beton heeft het mooie bedrag van 4867 euro opgebracht.

Scouting Groessen, Scouting Duiven, H.V. Duiven, de Speel-o-theek. korfbalvereniging Duko, basketbalvereniging Pigeons en het Nationaal Jeugdfonds zijn iedereen en alle collectanten dankbaar, die hieraan heeft bijgedragen.

Geloofsgemeenschap Sint Martinus Oud-Zevenaar.

Geloofsgemeenschap Sint Martinus Oud-Zevenaar.

In het weekend van zaterdag 18 maart en zondag 19 maart is er geen viering.

Zaterdag 25 maart 19.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Mien Berendsen-Kok

Gerrit Staring

Petronella de Jong-ter Schure

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Dieneke Beudel-Hendriks

Figèn Janne Becker

Carola Schlief

Mientje Hendriksen-Fontein namens de buurt

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Theet van Alst en familie

Diny Wanders-Berntsen (jaargetijde)

Jan en Riek Gunsing-Beudel

Leida Klaassen-Steentjes

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Samen Sportief: Ontmoeten, bewegen en samen eten

Samen Sportief: Ontmoeten, bewegen en samen eten

ZEVENAAR - Samen Sportief is een nieuwe en ontspannen ontmoetingsactiviteit waarbij je op een prettige manier in beweging komt. Een praatje en kennis maken met anderen staat centraal. Elke Samen Sportief sluiten we af met gezamenlijke maaltijd.

Het project wordt verzorgt door buurtbewoners, vrijwilligers van atletiekvereniging de Liemers, stichting breedtesport de Liemers en Caleidoz Welzijn. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Je hoeft geen lid te worden maar je kunt jezelf per keer aanmelden. Dat kan via samensportief@deliemersbreedtesport.nl of 0316 529339. De kosten zijn 3,00 euro per keer.

Samen Sportief is iedere donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in en bij het clubgebouw van de atletiekbaan aan de Heerenmäten 4 in Zevenaar.

Opbrengst Jumbo flessenactie 706,30 euro voor KiKa

Marjolein Houthuijzen en Chris Gradussen

DUIVEN - Over een maand is het zover dan loopt Marjolein Houthuijzen haar eerste halve marathon in Madrid voor KiKa.

Toen het zoontje van Marjolein zes maanden was werd er bij hem kanker geconstateerd en is hij door een ingrijpende operatie blijvend invalide geraakt. Marjolein heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet om een fantastisch bedrag op te halen voor het goede doel. Veel Duivense ondernemers hebben hun bijdrage geleverd door sponsoring, onder andere Tanning& Beauty lounge organiseerde een ladies night, Derksen schoenmode, Shoeby, autobedrijf Nijland plaatsten een doneerpotje en ijssalon La Calamita betaalde zelfs de vlucht! Vele particulieren doneerden, er zijn taartworkshops gegeven en kinderdagverblijven hebben geld ingezameld. De volledige opbrengst gaat naar KiKa! Op dit moment is het opgehaalde bedrag rond de 8000 euro, maar Marjolein heeft als doel de 10.000 te halen en KiKa goldrunner te worden. KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel geld voor onderzoek noodzakelijk. Doneren kan: www.runforkikamarathon.nl/marjolein-houthuijzen.

Après-ski-party in Tolkamer

TOLKAMER - Op zaterdag 25 maart is er een berengezellige Flugel Apres Ski avond bij Taveerne De Bijland.

Het optreden wordt verzorgd door DJ XXL, bekend van onder andere grote feesten in Oostenrijk (Hintenglemm, Gerlos en Westendorf)

en Spanje (Gran Ganaria, Mallorca en Salou). Hij staat garant voor een superfeest. De avond begint om 21:00 uur. Entree is inclusief flesje Fugel vijf euro. (Personen onder de 18 krijgen iets anders). Kaarten zijn in de voorverkoop bij Taveerne.

Video Club Duiven 25 jaar

Leden VCD in actie met de film Obsessie.

DUIVEN - In januari 1992 kwam een aantal geïnteresseerden bijeen, dat er wel wat in zag een videoclub op te richten, zodat men van elkaar zou kunnen leren en gezamenlijk aan projecten kon werken.

Vanaf de start heeft VCD de eerste en de derde maandag van de maand een vaste clubavond. "De laatste jaren hebben wij hiervoor de beschikking over een lokaal in de Samen Op Weg Kapel in Duiven. Op zo'n avond worden problemen besproken, oplossingen bedacht en nieuwe ideeën uitgewerkt. Soms worden deskundigen van buiten de vereniging uitgenodigd om ons nieuwe zaken bij te brengen en handige tips te geven om ons werk beter te maken. We geven zelf ook workshops, zoals geluid, licht en monteren."

Op veel verschillende locaties heeft de vereniging opnamen gemaakt. Diverse keren werden het Openluchtmuseum en Burgers' Bush bezocht, Havezate Magerhorst, en andere bijzondere gebouwen, alsmede wielertochten en loopevenementen. Jaarlijks worden beelden vastgelegd van de uitvoeringen van toneelvereniging Vol Animo en musicalver. PIT. En niet te vergeten Dickens in de Liemers.

Recentelijk hebben twee leden een zeer verdienstelijke film gemaakt 'Water in de Liemers'. Met medewerking van leden van musicalvereniging PIT is vorig jaar een persiflage gemaakt van een bekend TV programma; hier heette het 'De Steppende Rechter'. Dit jaar staat het maken van een geheel eigen film op het programma, De Obsessie, geschreven, gespeeld en gefilmd door leden van de VCD.

Het 25-jarig jubileum wordt in mei gevierd met een dagje varen op het Friese water met een luxe party sleper 'De Maurice'.

HCC Computeravond: Gebruikersgroep Linux

ZEVENAAR - Op donderdag 23 maart, gaat HCC echt van start met een Linux gebruikersgroep. Het doel is om meer mensen kennis te laten maken met dit besturingssysteem.

Bij veel mensen is dit systeem onbekend. En onbekend maakt onbemind! "Wij willen hierin verandering brengen door middel van presentaties en workshops.

Linux is een open source besturingssysteem. Het bestaat inmiddels 25 jaar en heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het is qua gebruiksgemak en mogelijkheden gelijk aan Windows en Mac. (Wij zijn van mening dat Linux meer biedt dan de bekende commerciële systemen.)

In tegenstelling tot bovengenoemde besturingssystemen is Linux geheel gratis! En wat nog mooier is alle software die op Linux draait is ook gratis! De lezer zal nu misschien denken, ja dat zal allemaal wel maar waar zit het addertje, nou er is geen addertje. Linux is free! En dit betekent niet alleen vrij in de zin van gratis, maar ook open source.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan naar een van de HCC-avonden in Zevenaar en bezoek de Linux-gebruikersgroep, waar u terecht kunt met uw vragen. Voor vragen en inlichtingen kunt u contact opnemen met: Ron Regeer of Gerhard Wensink. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang activiteiten: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom, en betalen een bijdrage van vier euro.

Dit jaar Valencia jeugdtrainers te gast bij DCS

ZEVENAAR - Voor het derde jaar beleeft de jeugd van Zevenaar en omgeving de voetbalweek van hun leven. In Spanje staat Valencia bekend om de goede jeugdopleiding. Sterren als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

Het Valencia Voetbalkamp is van 31 juli tot en met 2 augustus op het complex van DCS. Het Valencia Voetbalkamp is een driedaagse trainingsweek voor jeugdspelers (jongens en meisjes) van 6 tot en met 14 jaar van elk niveau. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en niveau, zodat ieder kind op zijn/haar eigen niveau kan trainen. Het aantal deelnemers is gelimiteerd, zo is iedereen verzekerd van voldoende aandacht.

De deelnemers ontvangen van partner Adidas een Valencia trainingstenue, bestaande uit: shirt, short en sokken. Daarbij krijgen de deelnemers een bidon, diploma en drie dagen top training door de officiële Spaanse Valencia trainers volgens de succesvolle Valencia methode. Daarnaast krijgen de deelnemers lunch, drinken, gezonde tussendoortjes en vers fruit. De deelnemersbijdrage is 160 euro (mogelijkheid tot betaling in twee termijnen).

Maak kans op een weekend Valencia!.Daarbij maken alle deelnemers aan het Valencia Voetbalkamp kans op een weekend Valencia. De meest talentvolle spelers worden uitgenodigd voor een weekend Valencia. Als gast van Valencia CF gaan zij trainen op het trainingscomplex, een training van eerste team bekijken, een stadiontour en een meet&greet met de sterren van Valencia. Alle informatie staat op www.valenciavoetbalkamp.nl

Finale NK School Bowlen

ZEVENAAR - Bowling Vereniging Zevenaar gevestigd in De Griethse Poort kwam met liefst negen teams naar Hoofddorp, om daar te strijden voor de beruchte titel 'Kampioen School bowlen 2017'. In de halve finale werd er goed geconcentreerd gespeeld om natuurlijk een plek te bemachtigen in de grote finale.

Na in de halve finale twee games te hebben gespeeld, werd er daarna hoopvol door ieder team geluisterd welk team in de finale zat. Vanuit De Griethse Poort uit Zevenaar waren dat er liefst vier: DCS Jo 12 van de Linden Hage, het Bubba Team Linden Hage, Het Veer uit Duiven, De Panda’s van De Wissel. Nu moesten er drie games gespeeld worden en die zouden opgeteld worden bij de voorrondes van de halve finale.

Er werd zeer goed gegooid, veel spares en strikes.Na drie games nam bij ieder team de spanning toe, hoe hebben we gespeeld. Toen kwam de prijsuitreiking en wat heel mooi was, we zaten bij de laatste twintig, hieronder de uiteindelijke uitslag. "Wij van Bowling Vereniging Zevenaar zijn supertrots dat vier teams in de finale speelden."

Het Bubba team van de Linden Hage kwam net niet in aanmerking voor het podium met plaats vier, maar iedereen heeft supergoed zijn best gedaan. DCS Jo 12 van de Linden Hage behaalde de derde plaats, wat echt een superprestatie is.

"Alle finalisten van harte gefeliciteerd, wij van Bowling Vereniging Zevenaar en De Griethse Poort zijn super trots op jullie! Mochten jullie verder willen in de bowling sport, dan zijn jullie altijd welkom bij De Griethse Poort." Meer informatie staat op www.bowling-zevenaar.nl.

Autobedrijf Frans Vos wint Opel Klanttevredenheid Award

Foto: van links naar rechts: Frans Vos, Johan Claassen en Anne Evers-Vos

DUIVEN – Opel-dealer Autobedrijf Frans Vos in Duiven heeft de felbegeerde Opel Klanttevredenheid Award (OKA) in de wacht gesleept. Het bedrijf ontving deze onderscheiding naar aanleiding van de uitstekende klanttevredenheidsscore in 2016.

De OKA wordt uitgereikt aan Opel-dealers die zeer hoog scoren in de Opel klanttevredenheidsenquetes, die worden verstuurd na aflevering van een nieuwe Opel of na serviceonderhoud/reparatie. Uiteindelijk komt het er daarbij op neer dat de betreffende dealer door de klant wordt aanbevolen bij vrienden/familie. De resultaten zijn gemeten in de periode van januari tot en met december 2016.

Frans Vos en Anne Evers-Vos van Autobedrijf Frans Vos ontvingen de award uit handen van Johan Claassen, Algemeen Directeur bij Opel Nederland. "Onze dealers focussen zich volledig op klanttevredenheid om daarmee klanten te behouden en onze klanten ambassadeur te maken van het merk. Een tevreden klant is veelal een blijvende klant. Het doel van de OKA-uitreiking is om Autobedrijf Frans Vos en zijn medewerkers te belonen voor hun succesvolle werkwijze, die leidt tot een zeer hoge klanttevredenheid", aldus Claassen.

Opel-dealer Frans Vos, Oude Tolstraat 1, Duiven; 0316 261262; www.fransvos.nl.

Jet nieuwste systeem op gebied van huidverbetering bij Bonne Ambiance

ZEVENAAR - De laatste jaren willen mensen liever geen cosmetische operaties zoals facelifts meer ondergaan. Waarom zou je ook als je op een veel makkelijker en pijnloze manier een geweldig resultaat krijgt!

BDR (Beauty Defect Repair) maakt het mogelijk en de behandelingsresultaten zijn opzienbarend. De huid wordt als het ware wakker geschud en is in staat alle werkzame bestanddelen uit de producten te absorberen. Vooral rond de ogen is het resultaat goed zichtbaar maar ook fijne rimpels kunnen prima worden behandeld. Bij een rokershuid zijn de resultaten spectaculair. Al na de eerste behandeling is uw huid zichtbaar gladder en voller: er is een betere vochtbalans en doorbloeding, de huid heeft meer spankracht en oogt ontspannen. De behandeling is pijnloos en een uitkomst voor mensen die snel resultaat willen zonder chirurgische ingrepen!

Het is een behandelsysteem dat de huid intensief jonger maakt en geschikt is voor iedereen van elke leeftijd. U zult versteld staan van de resultaten. Deze unieke methode werd ontwikkeld door biologen, artsen, ingenieurs en praktiserende schoonheidsspecialisten. De resultaten zijn na één behandeling zichtbaar en blijven wekenlang in stand. Het geheim schuilt in de diepe penetratie van de werkstoffen. De behandeling is pijnloos, ultrazacht en logisch opgebouwd.

Maak nu kennis met het nieuwste systeem op gebied van huidverbetering. Een kennismakingsbehandeling is uitstekend als eerste ervaring met de Beauty Defect Repair methode, aantrekkelijk geprijsd voor 39,95 euro. Na deze eerste behandeling geef ik u vrijblijvend persoonlijk advies over de mogelijkheden en het ruime aanbod aan BDR behandelingen of kuurbehandelingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0316-341584 of info@bonneambiance.nl.

Demo Dagen bij Baptist Arnhem

ARNHEM - Na de succesvolle Demo Dagen bij Baptist Arnhem in het najaar van 2016 is het tijd voor nieuwe Demo Dagen! Op zaterdag 8 april en zaterdag 22 april van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 8 april. De houtdraaigereedschappen van Robert Sorby en de nieuwe houtdraaibanken van Killinger worden gedemonstreerd. DMT vertelt u alles over slijpen op diamantstenen. De demonstrateur van het Zweedse Tormek laat u hun natslijpsysteem zien. Vers-Hout.nl is aanwezig om te vertellen over hun cursussen groenhout en Gerard van Tuijl komt zijn beeldhouwkunsten demonstreren. Ook het Japanse merk Silky is vertegenwoordigd met hun zagen. Een vol programma!

Zaterdag 22 april. Festool en Mafell demonstreren hun elektrische gereedschappen. Stuart Pickering legt u alles uit over Record Power houtbewerkingsmachines. Bessey demonstreert oplossingen voor elk lijm- of klemprobleem. Drie leden van houtdraaivereniging Radius beantwoorden alle vragen over houtdraaien. Lie-Nielsen maakt een ronde door Europa en doet ook Baptist aan! Gert-Jan van Dunnewold is beeldhouwer in hout en laat u producten van onder andere Arbortech zien. Kom alles te weten over didgeridoos: hoe worden ze gemaakt en hoe klinken ze? U beleeft het deze Demo Dag!

Graag tot dan! De koffie staat klaar!

Baptist Arnhem, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Kimberley van Rooijen derde op het NK judo

ARNHEM/LIEMERS - Kimberley van Rooijen is zaterdag 11 maart derde geworden bij de Nederland kampioenschap judo -15.

Kimberley is net een paar maanden terug van een zware blessure, een gebroken enkel. Kimberley judoot vanaf haar negende jaar bij sportschool Kreijtz uit Arnhem. Daar krijgt zij les van Dorus Persijn. Wedstrijd trainingen volgt zij bij stichting judo De Liemers.
Dit is een overkoepelende organisatie van een aantal sportverenigingen waaronder ook sportschool Kreijtz. Haar wedstrijd training krijgt zij van Ron Cornelissen.
Dankzij Ron en Dorus en het doorzettingsvermogen van Kimberley is ze zover gekomen. Aankomend weekend gaat zij het proberen in de -18 klasse.

Hoe leer ik wedstrijdjudo?
Om de kneepjes van het vak te leren traint de selectie wedstrijdjudo elke week. De stichting traint op de maandagen B-selectie van 18:00 tot 19:00 uur en de A-selectie van 18:30 tot 20:30 bij Sportschool Cordia in Zevenaar. Op woensdag wordt er getraind van 16.00 tot 17.30 uur in de dojo van Budovereniging Yusei Gachi in Duiven. Het doel van de wedstrijdtrainingen is de judoka's voor te bereiden op deelname aan wedstrijden. Deze trainingen kunnen ze volgen naast de training(en) bij de eigen vereniging. De trainingen worden door de judoka's als zeer waardevol ervaren, vanzelfsprekend staat de persoonlijke groei van de judoka voorop!

Stichting judo de Liemers, www. judo-deliemers.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Judo de Liemers. Sportschool Kreijtz, www.sportschoolkreijtz.nl.

Open dag bij De Groene Schuur met rondleidingen door de kassen en proeverijen

Foto: Bjorn Ewald

GROESSEN - Op zondag 19 maart houdt De Groene Schuur in Groessen een open dag van 11.00 – 16.00 uur. De streekwinkel is geopend en iedereen mag een kijkje nemen in de kassen van de kwekerij, waar onder andere tropische groenten, vergeten groenten en pepers worden verbouwd. Ook de kookstudio en de wandeltuinen zijn te bezichtigen en er vinden proeverijen plaats.

Alle producten uit de kwekerij zijn verkrijgbaar in de gezellige streekwinkel. Naast deze producten zijn er ook diverse streek- en huisgemaakte producten verkrijgbaar zoals: vruchtensappen, honing, streekwijnen, jam, chutney enz. Allemaal puur natuur en erg lekker! Het moestuinseizoen is weer begonnen! U kunt bij De Groene Schuur terecht voor al uw groente- en kruidenplanten en zaden en u wordt voorzien van gedegen advies.

Houdt u van gezond en lekker eten? Dan is het wekelijkse groentepakket iets voor u. Elke week staat er dan een lekker pakket voor u klaar bestaande uit 4 maaltijdgroentes en 2 extra ingrediënten zoals champignons, verse kruiden, paprika, sjalotten, potje huisgemaakt jam/chutney, fles heerlijk vruchtensap et cetera. Recepten en meer info vindt u op de website.

In de kookstudio van De Groene Schuur kunt u terecht voor kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Tevens zijn er verschillende arrangementen mogelijk waarbij de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Deze arrangementen zijn uitermate geschikt voor een bedrijfs-, familie-, of vriendenuitjes.

Voor meer info bel: 0316 330718 of mail naar info@degroeneschuur.nl De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9B in Groessen. Website: www.degroeneschuur.nl of www.kokenindekas.nl

Overdekte vlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Er is zondag 26 maart van 10-17 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals, Emmerik 5 in Westervoort .

Hier wordt tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als men nog overtollige spullen heeft en deze te koop wil aanbieden ook een kraam te huren. Een kraam is vier meter met bovenbouw en kost 22,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 2,50 entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. De sporthal zorgt voor de catering.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Ouderenadvies zoekt voor een nieuwe bewoner op de Hooge Bongert een maatje om mee te praten en te wandelen met de hond.

- Kinderboerderij Rosorum zoekt een gastheer/gastvrouw die ook zorgt voor het schoonmaken van de gemeenschapsruimte, de toiletten en de keuken, plus het koffieschenken voor bezoekers.

- Stichting Leergeld de Liemers zoekt een logistiek medewerker die samen met een collega het transport en de opslag regelt van verkregen rijwielen.

- VluchtelingenWerk Oost-Nederland zoekt enkele taalcoaches die individuele taalondersteuning geven aan één of meerdere inburgeraars.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). Meer informatie staat op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Kasteeltocht door Hulhuizen en over het Gelders Eiland

REGIO - Dit jaar verzorgt Olympia Doornenburg op zaterdag 1 en zondag 2 april haar 54e Kasteeltocht door Hulhuizen en het Gelders Eiland: Pannerden, Lobith, Herwen en Aerdt.

De routes van 5 en 10 km blijven in Doornenburg en Hulhuizen. De 15, 20, 25, 30, 35 en 42 km gaan met de veerdienst naar het Gelders Eiland. Evenals vorig jaar is er een tweede startplaats voor alleen de 25, 30, 35 en 42 km in sporthal en dorpshuis De Cluse in Herwen. In Doornenburg is de start vanaf het kasteel. Bij beide startplaatsen is voldoende parkeergelegenheid.

Voor diegene die op twee dagen aan de tocht deelnemen is het wellicht een idee om een dag in Doornenburg te starten en een dag in Herwen. De starttijden zijn tussen 08.00 tot 11.00 uur voor de afstanden 25 tot en met 42 km. Tot 12.00 uur de 15 en 20 km. Tot 14.00 uur de 5 en 10 km.

Ook dit jaar is een gedeelte van de route vernieuwd. Het geheel is voorzien van routeborden. Bovendien ontvangen de wandelaars een routeboek. S.V. Olympia: "Wij hopen dat het voor de wandelaars, vrijwilligers, EHBO en WIOS '81, de gehele organisatie, een succes mag worden." In 2016 waren er over twee dagen bijna 2000 wandelaars! Voor nadere informatie: Marian Visch, 0481 424127.

Gezamenlijke feestavond met oud-wielrenner Gert Jakobs als hoofdgast Bijzondere battle tussen Groessen en Loo

GROESSEN - Sportclub Groessen en Sportvereniging Loo gaan iets bijzonders doen. Beide clubs hebben elkaar gevonden in de organisatie van gezamenlijke activiteiten. Deze week bezoeken de clubs met een volle bus het Bundesligaduel Borussia Dortmund-Ingolstadt en op vrijdag 12 mei wordt er een gezamenlijke avond gehouden.

De organisatie is in handen van de Club van 50 van Sportclub Groessen en de Club van 25 van sportvereniging Loo. Dit zijn commissies die speciale projecten binnen de beide verenigingen steunen en waarin mensen zich verenigen die de clubs een warm hart toedragen.
De eerste gezamenlijke feestavond wordt gehouden bij sponsor Zaal Gieling. Hoogtepunt is de 'battle' tussen beide buurtverenigingen. Ieder team (handbal, voetbal) mag een persoon afvaardigen voor de battle. In een korte en ludieke wedstrijd blijft er uiteindelijk een team over dat wint en daarnaast een individuele winnaar. Natuurlijk hoopt de organisatie dat het team aanwezig is voor de morele ondersteuning. Opgeven kan via Club50@sportclubgroessen.nl tot en met 1 mei. De avond is bestemd voor alle seniorenleden, vrijwilligers, supporters, sponsors/begunstigers van sportclub Groessen en sportvereniging Loo. En ook andere mensen die de verenigingen een warm hart toedragen zijn welkom, net als de A-jeugd (handbal/voetbal). Omdat de Club van 50 en de Club van 25 de avond organiseren, worden de leden hiervan deze avond als VIPS ontvangen.
De battle vormt een hoogtepunt op de avond, maar de avond begint met een bekende sporter die ons meeneemt in de wereld van de wielersport. Gert Jakobs is een voormalig profwielrenner die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en die de ronde vier keer uitreed. Hij is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour. Gert Jakobs was een meesterknecht die altijd in dienst van de ploeg reed. Zijn carrière en zijn leven kende vele diepte- en hoogtepunten. Nu vertelt Gert met passie en humor over zijn ervaringen. De avond begint om 20.00 uur.

Bijeenkomst over mantelzorg in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - In opdracht van de gemeente verzorgt Caleidoz Welzijn donderdag 30 maart een avond waarbij mensen worden uitgenodigd mee te denken over mantelzorg. De inbreng van zowel professionele als vrijwilligersorganisaties wordt op deze avond bijzonder op prijs gesteld. (Sport)verenigingen, dorpsraden, zorgpartijen en schutterijen; iedereen is welkom.

In maart vorig jaar heeft de gemeente met diverse organisaties een bijeenkomst gehouden in Tolkamer. De uitkomsten van deze bijeenkomst zijn verwerkt in de gemeentelijke notitie 'Rijnwaarden in actie voor mantelzorgers'. Er zijn in totaalachttien opgaven geformuleerd, variërend van waardering en ondersteuning voor mantelzorgers, tot het stimuleren dat mantelzorgers zo lang mogelijk actief kunnen blijven bij verenigingen. De notitie heeft een looptijd tot en met 2019. Op 30 maart wordt gezamenlijk bekeken welke opgaven als eerste moeten worden gerealiseerd en hoe dat het beste kan worden aangepakt.

Caleidoz hoopt met name ook advies en tips te krijgen van het lokale verenigingsleven. Want mantelzorgers zijn ook hun leden, buren, deelnemers, collega’s en/of werknemers.

De bijeenkomst mantelzorg is op donderdag 30 maart om 19.30 uur in dorpshuis De Cirkel in Pannerden, aan de Claudius Civillisstraat 2. De deur is vanaf 19.00 uur open. Het is voor de organisatie prettig te weten wie deze avond mee willen doen en vragen daarom mensen een mail te sturen naar marijkegrootkoerkamp@welzijnrijnwaarden.nl of claudiapeeters@welzijnrijnwaarden.nl. Ook als men vragen heeft over deze bijeenkomst kan men met bovenstaande sociaal werkers contact opnemen.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

19 maart 9.30 u ds J.J. Burger

16.30 u ds A. Balk

26 maart 9.30 u drs G. Hagens

16.30 u br R. Nijhoff

Trefpunt alleengaanden

ZEVENAAR - Het Trefpunt is de ontmoetingsplek voor mensen zonder partner. Je kunt er nieuwe contacten opdoen om samen activiteiten ondernemen.

Bij de inloopbijeenkomsten van het Trefpunt kan men in een ontspannen sfeer mensen ontmoeten die ook alleen wonen. De gemiddelde leeftijd is 50+, maar iedereen is welkom. Door met elkaar in gesprek te gaan, interesses en hobby’s te delen, kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. Gezellig een kopje koffie drinken, samen gaan wandelen of naar de film gaan.

"Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of zoek je bijvoorbeeld een fietsmaatje, kom dan eens kijken bij het Trefpunt of het iets voor je is." Het eerstvolgende Trefpunt is zaterdag 1 april van 14.00 tot 16.00 uur op De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marrie Boshuis van Caleidoz Welzijn; 0316 243294 of mail m.boshuis@caleidoz.nl.

Sint-Franciscus Babberich

Zondag 19 maart Eucharistieviering om 9.30 uur.

Voorganger Pastor Gerard Remmers de zang word verzorgd door het ritmisch koor.

Tevens is er een extra collecte voor de Vastenactie

Misintenties:

Gerda Eggenhuizen-Hendriksen

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Mevr. Roordink-Nijenhuis en Marian en Ans

Dhr. W.H.A. Vierwind

Ouders Bouwman-Bodd

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Frans Diesvelt

Overleden ouders Diesvelt-Gerritzen

Overleden ouders Kruitwagen – Heuvels

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Desiree Huidverbetering voor een stralende, gezonde huid

ZEVENAAR – Als je kampt met een huidprobleem, zorgt dat niet alleen voor ongemak, maar vaak ook voor schaamte. Blijf er niet langer mee tobben. Desiree Huidverbetering biedt professionele behandelingen voor huidproblemen en laat iedere huid weer stralen.

Een heerlijke gezichtsbehandeling bij Desiree is echt een verwennerij voor je huid. Maar bij een serieus huidprobleem komt er wel meer bij kijken. Ook dan ben je bij Desiree in goede handen! Desiree is gespecialiseerd in huidverbetering en mag met haar 28 jaar werkervaring met recht een professional in haar vak genoemd worden.

De ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering volgt zij op de voet en middels het volgen van opleidingen blijft zij up to date in haar vak. Voor huidproblemen zoals onder andere acné, pigmentvlekken, chronische roodheid of couperose, biedt Desiree een passende behandeling. In combinatie met het gebruik van de juiste producten heeft Desiree veel mooie resultaten weten te bereiken. Ditzelfde geldt voor de anti-ageing behandelingen.

In de praktijk van Desiree wordt gewerkt met het professionele merk PH Formula, dat volledig gericht is op het vernieuwen van de huid. Desiree: 'Tijdens een intakegesprek bekijk ik samen met de klant het probleem en bespreek ik de behandelmogelijkheden. Daarbij geef ik ook uitleg over de producten die bij betreffende behandeling horen.' Op 25 maart opent Desiree haar nieuwe praktijk. Tussen 11.00 en 15.00 uur worden er demonstraties gegeven en zijn er leuke acties. Kom je kennis maken?

Desiree Huidverbetering, Lentemorgen 5, Zevenaar; 06 53355436; www.desireehuidverbetering.nl.

Feestelijke open dag bij Gemarko Tuindesign!

BEMMEL – We verlangen er weer naar; het buitenseizoen. Maar waarom nog wachten als je ook al heel vroeg in het seizoen behaaglijk in je tuin kunt zitten? Gemarko Tuindesign maakt het mogelijk.

Een overkapping aan je huis is als een verlengstuk van je woonkamer. En met een fijne heater erbij, haal je binnen gewoon naar buiten. Bovendien verfraait een overkapping niet alleen je tuin, maar biedt het ook nog eens een meerwaarde voor je woning. En Gemarko Tuindesign kan ook maatwerk leveren, dus in principe is alles mogelijk. Al ruim vijftien jaar is Gemarko hét adres voor overkappingen, schuttingen, tuinhuisjes en (steiger)houten (tuin)meubels. Onlangs is Gemarko zelfs verder uitgebreid; Korné en Arnessa van Gessel namen Tuindecor over van Edwin Ebbing. 'Ik gunde het Korné, om Tuindecor over te nemen. Ik had bij hem gewoon het goede gevoel', aldus Edwin, voormalig eigenaar van Tuindecor. Korné: 'Wij horen regelmatig van klanten terug hoe ontzettend tevreden zij zijn over de werkwijze die Edwin altijd heeft gehanteerd. Dat zullen wij natuurlijk precies zo blijven voortzetten!' Edwin vult hem aan: 'En dat is precies wat ik bedoel met 'het goede gevoel', Korné heeft net zoveel passie voor zijn vak als ik, dus dat zit wel goed.' Het is wel duidelijk dat de klantvriendelijkheid en -service van zeer hoog niveau is bij Gemarko. Korné: 'En we staan garant voor kwaliteit! Onze schuttingpalen bijvoorbeeld worden altijd in beton gestort voor een lange levensduur'. Het betere genieten, begint buiten! Vraag een vrijblijvende offerte aan. Of kom langs op de open dag: zaterdag 25 maart. Inspiratie opdoen, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen of in de knutselhoek. Wees welkom aan de Karstraat nr. 42 in Bemmel. T.0481-785351 www.gemarko.nl / www.tuindecor.com

Suzuki presenteert de compleet nieuwe Swift

ZEVENAAR - De derde generatie staat als primeur op de Autosalon van Genève en valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA. Hij is ruimer en comfortabeler dan ooit en biedt nieuwe technologie voor meer veiligheid. En dankzij het nieuwe, lichtgewicht platform staat de Swift bovendien garant voor aansprekende prestaties en optimale efficiency.

De Swift is uitgegroeid tot hét icoon van Suzuki, waarvan wereldwijd al meer dan 5,3 miljoen exemplaren verkocht zijn. De designers hebben een volledig nieuw ontwerp gecreëerd dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook trouw blijft aan het kenmerkende Swift-DNA.

Het resultaat is een typisch Europees exterieurdesign in combinatie met een sportief en functioneel interieur, levendige rijeigenschappen en nieuwe technologie voor maximale gemoedsrust. "Het doel was om van de Swift een auto te maken waarop mensen heel enthousiast reageren, en dat ze instappen en het gaspedaal intrappen", zegt Swift Chief Engineer Masao Kobori.

Aansprekende rijeigenschappen

De nieuwe Suzuki Swift staat garant voor een plezierig en wendbaar rijgedrag dankzij het lage voertuiggewicht van slechts 815 kg. De directe besturing zorgt voor extra rijplezier op bochtige wegen. Geoptimaliseerde motoren dragen bij aan de levendige prestaties en de indrukwekkende efficiency.

Motoren

De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet en de 1.2 DualJet. Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw.

De nieuwe Swift is de eerste Suzuki met een detectiesysteem met camera-, laser- en radartechniek voor geavanceerde veiligheidsfuncties. Behalve de functie voor een automatische remingreep maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruisecontrol gebruik van deze voorziening.

Compact vormgegeven

Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter.

De nieuwe Suzuki Swift staat vanaf eind april bij Autobedrijf Van Rennes in de showroom.

Pigeons wint heroîsche strijd

DUIVEN - Jammer genoeg is er nog geen televisiezender waarbij de wedstrijden van Pigeons integraal zijn te zien. Dan hadden we hier kunnen volstaan met een verwijzing naar ‘uitzending gemist’.

Wat de kijker dan het meest bezighoudt is de vraag wie aan het langste eind gaat trekken. Hoe gelijk een wedstrijd ook opgaat, er is aan het eind toch altijd één ploeg die het meest gelukkig is. Dat was ook zo in deze wedstrijd, en daar waren twee verlengingen voor nodig. In de reguliere speeltijd maakte de tegenstander gelijk toen er nog vier seconden op de klok stonden. Alle druk lag bij de speler van Limit Stars die twee strafworpen mocht nemen. Eéntje missen betekende verliezen, maar hij hield het hoofd koel.

In de eerste verlenging moest Pigeons een achterstand van drie punten goed maken toen er nog acht seconden te gaan waren. Alleen een driepunter kon Pigeons nog redden. Nu was het Loek Wassing die het publiek op de banken kreeg en van grote afstand raak schoot. In de tweede verlenging nam Pigeons wat afstand al was dat geen moment genoeg om gerust te zijn. In het foutenfestival dat zich ontvouwde, voor de één om toch te kunnen scoren en voor de ander om dat te beletten, mochten beide teams veel strafworpen nemen. Daarbij brak vermoeidheid Limit Stars op. Dat team miste teveel strafworpen om nog in te lopen op Pigeons. Uiteindelijk bracht de zoemer opluchting. Zonder klasse was het nooit een spannende wedstrijd geworden. En dat is ook een compliment voor Limit Stars. Eindstand: 102-93.

Mazda en berijder op weg naar het miljoen

ZEVENAAR - Vol trots stuurde Louis Pas een foto van de kilometerteller van zijn Mazda toen deze de 500.000 kilometer overging. 16 maart 2006 kocht Louis de Mazda nieuw bij Autobedrijf Volman.

Een grandioze prestatie van de auto maar ook zeker van de berijder zegt Eric van Heumen directeur van Autobedrijf Volman, gevestigd aan de Fahrenheitstraat 5 in Zevenaar.

Louis reageert bescheiden: "Het goede onderhoud door de monteurs van Autobedrijf Volman heeft absoluut aan deze prestatie bijgedragen, deze mensen weten als geen ander wat goed is voor mijn Mazda! In ons meer dan honderd jarig bestaan zijn Mazda's met hoge kilometerstanden eerder regel dan uitzondering maar 500.000 km bij één eigenaar is tot dusver een unicum en het bewijs dat puur rijgenot en uitzonderlijke kwaliteit bij Mazda perfect samenkomen", aldus Eric.

"We hebben de auto weer in nieuwstaat gebracht zodat Louis samen met zijn Mazda vol rijplezier op weg kan naar het miljoen."

Carnaval in Groessen groots en gezellig

Uitreiking 1e prijs grote wagens aan Vriendengroep Buurtvereniging De Oosthoek in Zaal Gieling, door Prins Ralf Diesvelt en Adjudant Jeroen Visser. Fotograaf: Branch Media-Sanne Smits

GROESSEN – Het carnavalsfeest van carnavalsvereniging De Deurdreiers is in Groessen onverminderd populair. Jongeren uit de wijde omgeving wisten het te vinden, en hebben zich op een gezellige manier vermaakt. Ook de optocht was gezellig met liefst 24 praalwagens, 22 groepen en veel bezoekers langs de weg.

De winnende grote wagens waren technische hoogstandjes. Vriendengroepen De Oosthoek, De Prutsers en Mot Könne hadden pakkende onderwerpen ‘Prehistorie’, ‘Casino’ en ‘Kermis terug op de Dorpstraat’.

De sfeerprijs ging naar een adres of locatie waar bewoners zich extra inspannen om een goede carnavalssfeer te creëren: ‘Ski Hut1’ van de familie Werkman aan de Tempelstraat. De pechprijs ging naar Prins Ralf Diesvelt wiens feestelijke boog door de storm was weggevaagd.

Uitslagen optocht:

Grote wagens:

1. De Oosthoek - Prehistorie

2. De prutsers - Casino

3. Mot Könne - Kermis terug op Dorpstraat

Kleine wagens:

1. Olde Raddreiers-Carnaval 4 je in Groessen, Altijd Bingo!

2. LP/GP/WH/LB/LK/RvdB/ TvS/ TS - Pokemon GO

3. Spoan - De Publieks Trekker

Meer uitslagen staan op www.deurdreiers.nl.

Keuze van Rob de Leeuw uit Zevenaar Stuyvesant Collectie

ZEVENAAR - De persoonlijke keuze van Rob de Leeuw, werken uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie. Deze tentoonstelling is van 12 maart tot en met 28 mei te zien zijn bij Kunstwerk! Liemers Museum.

Rob de Leeuw, voormalig directeur Turmac, Rothmans, BAT heeft op verzoek van het Liemers Museum een keuze gemaakt uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie. 'Eenvoudig was dat niet', volgens Rob. Hij vond het wel enerverend, om de kunstwerken waarmee hij is opgegroeid weer terug te zien en de kwaliteit ervan opnieuw te beleven. Zijn keuze is zeer afwisselend en bevat zowel groot als klein werk en zowel schilderijen als grafiek. Tot zijn selectie behoren onder meer kunstwerken van Asger Jorn, Jan Cremer en Armando.

De Peter Stuyvesant Collectie was de kunstverzameling van de sigarettenfabrikant Turmac. In verband met de sluiting van de fabriek is de collectie voor een deel geveild. Het overblijvende deel is geschonken aan de gemeente Zevenaar en heet nu de Zevenaar Stuyvesant Collectie.

Gratis kennismaken met Bibliotheek Montferland

MONTFERLAND - Voor iedereen die kennis wil maken met de Bibliotheek Montferland: Dit is je kans! Van 15 maart tot en met 15 april kan je jezelf opgeven voor Gratis bieb. Via gratis bieb ben je drie maanden lang gratis en vrijblijvend lid van de Bibliotheek.

Via het lidmaatschap van de Bibliotheek heb je toegang tot de uitgebreide boekencollectie, duizenden e-books, online cursussen en andere activiteiten in de Bibliotheek. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal, lees over time management, doe inspiratie op voor je volgende vakantie of ga aan de slag met gezonde voeding. In de Bibliotheek ben je nooit uitgekeken.

Van 25 maart tot en met 2 april is het Boekenweek, met als thema Verboden vruchten. Een biersommelier geeft een bierproeverij en er zijn workshops fruit maken van oude boeken. Kijk voor meer informatie op de website www.bibliotheekmontferland.nl.

Deelnemen aan Gratis bieb kan via www.gratisbieb.nl of rechtstreeks bij de Bibliotheek in Didam of ’s-Heerenberg.

Herko Engelsman trainer sportvereniging Loo

LOO - Afgelopen week heeft Herko Engelsman een éénjarig contract ondertekend als trainer van sportvereniging Loo voor het seizoen 2017-2018.

Als voetballer is hij altijd actief geweest bij Angerlo Vooruit, waarvan zeven jaar in het eerste elftal. Naast voetballer was hij ook actief als trainer bij de jeugd van Angerlo Vooruit. In 2011 tekende hij een contract bij DCS als trainer van het tweede elftal. Met als hoogtepunt promotie naar de reserve 1e klasse zondag in het eerste seizoen.

Na drie seizoenen tekende hij een contract bij Worth Rheden waar hij één seizoen verbleef. Op dit moment is Herko trainer van GSV’38 JO-19-1. Bestuur en technische staf wensen Herko veel succes bij sportvereniging Loo.

Tweede kwalificatiewedstrijd door meisjes van Aldo

Van links naar rechts: boven: Yana, Mirthe, Lotte, Emmaloes en Maudi. Onder: Maartje en Iris.

WESTERVOORT - In Doetinchem vonden op 11 maart de voorrondes plaats van de persoonlijke kampioenschappen turnen voor dames district Oost-Gelderland, 5de divisie.

Bij instap D2 is Iris Visser op een mooie zesde plaats geëindigd met 51,975 punten. Maartje Rondon is 17de geworden met 47,025 punten.

Op de andere baan turnden Maudi Hageman en Emmaloes Hoogenkamp de wedstrijd bij Junior supplement F. Maudi is 30ste geworden met 35,500 punten en Emmaloes werd 24ste met 38,350 punten.

De volgende wedstrijd turnden Lotte van der Veen en Yana Nieuwenhuijzen in de categorie Jeugd 1 D2. Lotte is 15de geworden met 51,000 punten en Yana werd 21ste met 48,275 punten. Op de andere baan werd in de categorie jeugd 2 supplement G Myrthe ter Maat 24ste met 37,375 punten.

De laatste wedstrijdronde werd geturnd door Ikrame Peelen in de categorie Senior E. Ikrame heeft 38,900 punten gehaald en is daarmee 21ste geworden.

Cursus Borderline voor gezinnen in Arnhem

REGIO - Op dinsdag 28 maart van 19.30 tot 21.30 uur is de cursus 'Omgaan met Borderline'. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen. Citaat van een cursist tegen haar mede-cursisten: "Kunnen jullie je nog voorstellen hoe wij hier drie maanden geleden bij zaten".

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt aangeboden door Indigo. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. De cursus is bedoeld voor inwoners van gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard, Renkum en Rheden. Aanmelding, info en opgave Indigo info@indigogelderland.nl of 026 3124483.

Baston Wonen schenkt lampen aan Caleidoz

Links: Eline Kooi, Baston Wonen en rechts: Barbara van Hall, Caleidoz

ZEVENAAR - Tijdens NLdoet overhandigde Eline Kooi namens Baston Wonen lampen aan Barbara van Hall van Caleidoz. In de (oude)school aan de Steenhuizen is door bezoekers en vrijwilligers tijdens NLdoet hard gewerkt.

Er is onder andere geschilderd, zijn vensterbanken geplaatst en kabels gelegd voor de nieuwe lampen. Zo is er een gezellige ruimte in een huiselijke sfeer gecreëerd voor (buurt)activiteiten, die in de ontmoetingsruimte plaatsvinden. Door een interne verhuizing bij Baston Wonen kwamen de lampen beschikbaar.

De Liemerse Uitdaging is een sociale verbinder tussen mensen, maatschappelijke organisaties uit de Liemerse Samenleving en het plaatselijke bedrijfsleven (www.liemerseuitdaging.nl).

Nieuw in Duiven: Mom In Balance Voor elke vrouw een aansluitend sportprogramma

DUIVEN - Zwanger workout voor de aanstaande moeder, Back in Shape workout bevalling en de Mom in Shape workout voor alle dames.

Zwanger. Je hebt een druk leven maar je wilt graag ook actief blijven bewegen. In samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten is het Mom in Balance Sportprogramma specifiek samengesteld voor het zwangere lichaam. Er wordt onder professionele begeleiding gewerkt aan het op peil houden van de algehele conditie. ** vergoeding door verschillende zorgverzekeraars **

Back in Shape. Vanaf zes weken na de bevalling (voorzichtig) werken aan een actief herstel van je lichaam en opbouw van conditie. De training wordt gegeven door deskundige trainers en is ontwikkeld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. Zo sport je altijd op verantwoorde wijze.

Mom in shape. Voor ambitieuze en actieve vrouwen die topfit willen zijn. Die uitgedaagd willen worden, en er altijd naar streven het beste uit zichzelf te halen. Deze effectieve training is ontwikkeld om vrouwen zowel mentaal als fysiek sterker te maken. Onze mom in shape workout houdt je sterk en fit en legt de basis voor een energieke balans tussen werk, gezin en jezelf.

De uitdagende workouts in de frisse buitenlucht zorgen er bovendien voor dat je je weer sterk en energiek gaat voelen! Mom in Balance werkt samen met experts van over de hele wereld en inspireert jou met volle kracht in het leven te staan.

Onbeperkt trainen al vanaf 38,50 euro per maand. Voor meer informatie over onze outdoor workouts: patricia@mominbalance.nl.

Diner 'Proef het Gemak'

DUIVEN - Op 22 maart is er weer een aanschuifdiner bij Het Palet Duiven aan de Mondriaanstraat 14.

Het aanschuifdiner is gericht op ouderen en alleenstaanden in Duiven. Het gezellig samen lekker eten en het maken van nieuwe contacten is het uitgangspunt. Zeker voor mensen die koken en eten alleen ongezellig vinden of voor wie het bereiden van de dagelijkse maaltijd een belasting wordt. Begeleiders zijn ook welkom.

De zaal gaat open om 17.00 uur. Het menu bestaat uit een verrassingsgerecht in buffetvorm en een toetje. De kosten bedragen exclusief drank 7,50 euro. Aanmelden kan bij een van de vrijwilligers tijdens een van de inloopactiviteiten van Het Palet of telefonisch via 06 19931696. Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Onder de Regenboog

WESTERVOORT - 'Onder de Regenboog' is een eigentijdse vorm van kindercatechese, waarbij kinderen op een leuke en creatieve manier bezig kunnen zijn met geloof.

Onder de Regenboog biedt een programma voor de communicantjes van de jaren 2014, 2015 en 2016 en alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. Ze komen weer samen op: maandag 20 maart van 15.45 tot 16.45 uur maandag 27 maart van 15.45 tot 16.45 uur woensdag 5 april van 14.00 tot 15.30 uur in Parochiecentrum Westervoort, Dorpstraat 107 (zaaltje naast Inloophuis 'De Herberg')

De activiteiten zijn gratis. Opgeven of informatie opvragen kan via email: odregenboog@gmail.com.

Zomertijdwandeling

GROESSEN - Op zondag 26 maart, begin van de zomertijd, houdt dorpsraad Groessen een wandeling over het Klompenpad.

Na de gratis koffie met krentenwegge kan er tussen 9.00 en 10.30 uur gestart worden. Ter gelegenheid van deze wandeltocht is de Sint-Andreaskerk open voor bezichtiging tussen 11.00 en 14.00 uur. Bij De Wellinghoeve kan een rustpauze worden ingelast. Koffie of thee is voor eigen rekening.

De afstand is aangepast naar ongeveer 9 km. Mocht men de afstand te ver vinden dan kan men gebruik maken van een paardentram, die tussen het dorpshuis en De Wellinghoeve heen en weer rijdt (tussen 11.00 en 14.00 uur). Aan het einde bij het dorpshuis staat de soep klaar. Voor deelname kan men zich opgeven bij het dorpshuis: e-mail: dorpshuisgroessen@hotmail.nl, telefoon: 06 33709499.

Lenteconcert 'Duetten door de eeuwen heen' op kasteel Halsaf

BABBERICH - Op zondag 26 maart vindt om 15.00 uur op kasteel Halsaf in Babberich een lenteconcert plaats.

Twee ervaren zangeressen, Carissa Gerving (sopraan) en Alie Hadders (alt-mezzo) zullen onder begeleiding van de pianist Frank Leurs een muzikale tijdreis maken. Duetten van Dvorak tot Bridge en van Händel tot Humperdinck zullen klinken in de sfeervolle Groene Zaal van het historische Kasteel Halsaf.

Dit concert is een try-out voor de zangeressen, die ook deel uitmaken van Vocaal Ensemble Omnitet. Het programma zal in de loop van 2017 door het land heen worden uitgevoerd. De toegang is gratis.

Het concert is onderdeel van de serie 'Monumentale Klanken', waarbij onregelmatig bijzondere concerten op bijzondere plekken in de Liemers worden georganiseerd. Landgoed Halsaf ligt aan de Beekseweg 2 in Babberich.

Dialectkring Achterhook en Liemers

Foto : Ruud Hamburger(PR)

LIEVELDE - Op zondag 2 april verzorgt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) de laatste aflevering van dit seizoen van het programma 'Met dialect op de koffie'.

Deze morgen zal optreden: Thea Kroese uit Vroomshoop. Zij is oud-presentatrice bij RTV Oost, oud-directrice van het Van Deinse Instituut en geeft lezingen over geschiedenis, volkskunde en religie. Ze weet veel van de oude Twentse keuken en heeft enkele kookboeken geschreven. Thea Kroese is ook bekend van haar verhalen in het Sallands-Twents dialect en van haar kennis van de oude Twentse en Sallandse gebruiken.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt inclusief twee keer koffie of thee 7,00 euro. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom.

Basketiers'71: Blijft plezier houden!

ZEVENAAR - Basketiers’71: Blijft plezier houden! Dit geldt ook na zaterdag 11 maart, als je met plezier blijft sporten ben je winnaar. Omdat je jezelf blijft overtreffen en blijft overwinnen!

Dat wedstrijduitslagen (soms) anders zijn en anders doen vermoeden, ach als individuele sporter en teamspeler weet je beter. De U18 opende deze zaterdag tegen Challenge, een matige start bepaalde het wedstrijdbeeld. De eerste helft niet bij de les en net te laat, achter de feiten aan lopen, geen motivatie: 39 -77.

De U12 tegen Batouwe, relatief weinig scores, als deze dan ook niet aan jouw kant vallen. Ja, dan is het pleit snel beslist, een 24 – 43 nederlaag, wel goed gespeeld.

De U14 had een ouderwetse derby tegen aartsrivaal Pigeons. Helaas was er van een echte burenstrijd geen sprake, het verschil was en bleef te groot: 26-81

Soms moet het seniorenteam het dan maar doen, in dit geval H1 tegen Flying Red. Maar daar vielen de driepunters als rijpe appeltjes, en was er bij ons geen rebound. Tja, belangrijke spelelementen, gelukkig liet men elkaar sportief spelen, zonder veel fouten. Betekende aan beide kanten een hoge score, wel de 17e nederlaag van het seizoen 83 – 110. Nog vier wedstrijden om de dreigende degradatie af te wenden, dat kan nog steeds!

Programma Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de periode van 23 tot en met 29 maart is er in Filmhuis Zevenaar Klassiek en Wereldmuziek en worden de volgende films vertoond:

La la land, dé grote winnaar van de Golden Globes, deze eerste grote Hollywoodfilm van regisseur Damien Chazelle. Hij pakt flink uit met een fabelachtige ode aan de klassieke musical waarin jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) het in L.A wil gaan maken, net als actrice Mia (Emma Stone). Hun paden kruisen, de vonk springt over en voor je het weet hangt de muzikale magie in de lucht. Donderdag 23 en maandag 27 maart om 14.30, dinsdag 28 maart 10.30u., vrijdag 24 en woensdag 29 maart 20.15u.

Brimstone, een spannende, duistere western met feministische boodschap. De film speelt aan het einde van de negentiende eeuw toen veel calvinistische Nederlanders naar Amerika emigreerden. De jonge Liz herkent in de nieuwe dominee onmiddellijk de Geest der Wrake die haar al haar hele leven achtervolgt. Donderdag 23 en maandag 27 maart 20.15u.

Lion. .De vijfjarige Indiase Saroo, stapt in een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Hij komt terecht in Calcutta, leeft daar op straat en wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn dertigste gaat Saroo terug naar India om zijn familie te zoeken. Gewapend met zijn vroegste jeugdherinneringen en Google Earth. Vrijdag 24 mssrt 14.30u. Zondag 26 en dinsdag 28 maart 20.15u.

De Zevende Hemel. Maria Rossi en haar man Max runnen een Italiaans familierestaurant. Maria wil een groot familiefeest geven, maar oude vetes en onderlinge spanningen staan haar wens in de weg. Met prachtige liedjes van Boudewijn de Groot, Doe Maar en De Dijk. Zaterdag 25 maart 20.15u en dinsdag 28 maart 14.30u.

Bij KidsFilms wordt Sing vertoond. Om zijn geliefde theater te redden organiseert Koalabeer Buster Moon een talentenjacht. Vijf finalisten hebben zich aangemeld: een muis die niet te vertrouwen is, een tienerolifant met plankenkoorts, een punkrock stekelvarken, een jonge gangstergorilla en zelfs een moeder van 25 biggetjes! Zondag 26 maart 14.30u

Bij Podium Klassiek en Wereldmuziek een optreden van Het Enkelriet Trio HET. Klassiek met moderne uitstapjes, door Huib den Uyl (sopraansaxofoon), Ton Rutjes (altsaxofoon) en Erwin Hogenboom (basklarinet). Pianist Gerard Geurds komt het trio versterken. Zondag 26 maart 11.00 u.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 12 maart 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Mientje Hendriksen-Fontein

Theet Heijneman (Babberichseweg)

Rinie van Heugten

Leida Klaassen-Steentjes

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Jos Ariës

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Dieneke Beudel-Hendriks

Mari a Driessen-van Rumund en dochter Maria

Mientje Hendriksen-Fontein namens familie

Wim Willemsen

Mies Lemm-Roelofsen

Collecte:

Bisschoppelijke vastenaktie en eigen geloofsgemeenschap.

Mededeling

Vrijdag 17 maart is in zalencentrum Staring een informatiemarkt van Aangenaam Wonen en Leven. Er zijn diverse voorlichtingen, zie ook de flyers achter in de kerk.

Vlooienmarkt en kofferbakverkoop

BEEK - Een gezellige kofferbakverkoop met vlooienmarkt is er op zondag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur in en rond de Sint-Jan, Sint-Jansgildestraat 31 in Beek.

"Wij organiseren deze markt mede omdat het pand wel wat onderhoud kan gebruiken. Het mes snijdt op deze manier van 2 kanten, u kunt van uw overtollige en oude spullen af en wij kunnen de boel opfrissen. Deze markt zal binnen en buiten worden gehouden. De bezoekers kunnen lekker snuffelen tussen allerlei spulletjes en ook kunt u genieten van een lekker bakje koffie."

De entree is 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er is voldoende gratis parkeerplaats. Deelname aan deze markt kan al vanaf 10,00 euro. Voor reservering of info bel 06 31769290.

Caleidoz Welzijn doet NLdoet

ZEVENAAR - Op 10 en 11 maart zijn verschillende vrijwilligers actief geweest met het opknappen van de gezamenlijke ruimte van Caleidoz Welzijn Steenhuizen 6 Zevenaar. Deze ruimte wordt gebruikt voor allerlei inlopen, gezamenlijk eten, Repair Cafe Zevenaar, Engelse les en andere activiteiten. Het was een ongezellige ruimte dat wel een likje verf ,andere verlichting kon gebruiken.

Op vrijdag is men bezig gegaan met het ophangen van lampen, alle houten panelen in de grondverf zetten en alvast de voorbereidingen treffen voor de volgende dag. Op zaterdag hebben een groep van acht vrijwilligers het schilderwerk gedaan. Halverwege de middag was de klus geklaard.

Het resultaat mag er wezen. Het is een frisse gezellige ruimte geworden waar weer veel activiteiten plaats kunnen vinden. Dankzij alle vrijwilligers en sponsoren is deze klus gerealiseerd. Men is dan ook de sponsors dankbaar: Baston Wonen; MB Homedesign Interieurontwerp en advies; De Liemerse Uitdaging; DHL; Boerboom; Actemium; van Dorp; Hubo; Zozijn en de RIBW.

Zangdienst in protestantse kerk van Westervoort

WESTERVOORT - Op 26 maart wordt er in de protestantse kerk aan de Dorpstraat in Westervoort weer een zangdienst gehouden. Deze dienst valt op de vierde zondag in de Veertigdagentijd die van oudsher Klein Pasen wordt genoemd. Dat is dan ook het thema van deze dienst.

Er worden in deze dienst weer heel veel mooie liederen gezongen met ondersteuning van de zanggroep Nieuw Liedboek onder leiding van Marius de Boer.

Bé Steenhuis (orgel) en Marius de Boer (piano) spelen samen een duet van J.S. Bach: Jesu, joy of man’s desiring. Naast de mooie liederen is er ook ruimte voor verbindende teksten in de vorm van poëzie. Het wordt een mooie, indrukwekkende viering. Iedereen die van zingen houdt, gelovig of niet, is welkom.

Bridgedrivekroegentocht voor War Child

ZEVENAAR - Bridgeclub De Liemers houdt op zaterdag 22 april de elfde bridgekroegentocht voor War Child. 320 deelnemers, 16.640 kaarten, 14 (horeca)locaties (veelal rondom de Markt in Zevenaar), zijn wat ingrediënten voor de kroegentocht voor War Child in Zevenaar.

Aanmelden is nog mogelijk via www.nbbclubsites.nl/club/7015. Er is op dit moment nog plaats voor enkele paren. De start van de bridgekroegentocht is om 09.30 uur met het afhalen van de gidsbriefjes in De Griethse Poort. Daarna wordt –na ongeveer een half uur- telkens door de bridgers van locatie gewisseld. Dat betekent na iedere ronde 'een drukte van jewelste', want al die bridgers wisselen van locatie.

Op de locatie waar men de vierde ronde speelt gebruikt men de lunch. Rond de klok van half zes is in De Griethse Poort de prijsuitreiking en wordt het wachten hierop met muziek veraangenaamd.

Gestart in 2007 met 98 paren is nu het maximum aantal van 160 paren bereikt = 320 deelnemers. Bridgeclub De Liemers rekent erop War Child én Zevenaar én bridge met deze elfde bridgedrive te promoten.

ZijActief Zevenaar/Groessen op bezoek bij de Jonkheer

ZEVENAAR - Op 29 maart om 14.30 uur is er een bijeenkomst van ZijActief Zevenaar en Groessen in het Filmhuis met de vertoning van een film over Landgoed Sevenaer met Jonkheer van Nispen.

Er zijn allerlei activiteiten gaande op het Landgoed, passend in het gedachtengoed van de Jonkheer, na de film rondleiding over het landgoed en proeverij van lokale hapjes in het Eetlokaal. Hier worden pure gerechten van dagverse seizoensproducten geserveerd. kosten 16 euro. Op 12 april heeft de afdeling Zevenaar de jaarvergadering. Na de pauze een creatieve avond. Gevraagdc wordt hiervoor mee te brengen: een boek (formaat Bouquetreeks), een schaar en een placemat.