Special Betuwe

10 juli 2019

Special Betuwe 10 juli 2019


1 / 27

3 / 27

4 daagse Nijmegen 2019

LINGEWAARD - Tijdens de 103e wandelvierdaagse van Nijmegen staan de EHBO verenigingen uit de gemeente Lingewaard weer klaar om de deelnemende wandelaars te verzorgen. Wandelaars die blaarbehandeling en / of voetverzorging nodig hebben kunnen terecht bij één van de onderstaande verenigingen. Het meenemen van een eigen handdoek is zeer gewenst.

Ehbo-vereniging Lingewaard St. Lucas Doornenburg:

Dinsdag 16 - donderdag 18 juli van 18.00 - 20.00 uur blaarbehandeling en voetverzorging.

Locatie blaarbehandeling: tandarts Geurts, Sint-Maartenstraat 1, Doornenburg (ingang tegenover de RK kerk).

Locatie's voet/been verzorging:

Fysio Lingewaard, p/a Sint Maartenstraat 5, Doornenburg. (ingang tegenover de RK Kerk). Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Info: ehbodoornenburg@gmail.com of (06 20661704 Bob Mattijssen). Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Fysio Lingewaard en Cesar Lingewaard, p/a Van Nispenlaan 2 6681CZ Bemmel (bij Laco).

Info: info@fysio-lingewaard.nl. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Ehbo-vereniging Gannita Gendt:

Maandag 15 juli vanaf 18.00 preventief plakken.

Dinsdag 16 - donderdag 18 juli vanaf 18.00 uur blaarbehandeling en voetverzorging.

Locatie: Fysiotherapie Gendt, Markt 5 te Gendt (naast café De Klok). Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Ehbo-vereniging Bemmel - Haalderen in Bemmel

Dinsdag 16 - donderdag 18 juli vanaf 18.00 - 21.00 uur blaarbehandeling.

Voor behandeling van blessures, anders dan blaarbehandeling, kan een afspraak gemaakt worden via 0481 461624.

Locatie: Praktijk De Loods voor fysiotherapie, Dorpsstraat 30a, Bemmel. Een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten is welkom!

Ehbo-vereniging Christoffel Huissen

Personen die in Huissen behandeld willen worden: neem contact op met onderstaande info, details zijn onbekend.

Informatie: www.ehbohuissen.nl of secretariaat@ehbohuissen.nl.

Zorg dat uw voeten en onderbenen schoon zijn alwaar de behandeling nodig is, en niet behandeld zijn met (massage)olie voorafgaand aan de blaarbehandeling.

Tips: Verzorg en verwen je voeten

Tijdens het wandelen krijgen je voeten heel wat te verduren. Extra verzorging is geen overbodige luxe. Ga je op wandelvakantie of train je voor de 4-daagse of andere wandeltochten, begin dan met het verzorgen van je voeten. Verzorg je voeten dagelijks met een speciale voetencrème zoals Gehwol of Camphorspray. Dit verstevigt je opperhuid waardoor je de kans op blaren en een branderig gevoel vermindert. Neem regelmatig een voeten-wisselbad van warm en koud water. Dit is goed voor de doorstroming van je bloedvaten en dus ook voor je huid. Houd je nagels kort en knip ze recht af. Controleer je voeten op wondjes en kloofjes en indien aanwezig behandel deze. Bezoek af en toe een pedicure en laat indien nodig likdoorns en eelt verwijderen.

Blaren

Ook als je goede wandelsokken en de juiste schoenen draagt en je voeten goed verzorgt kun je blaren (op)lopen. Blaren kunnen het wandelplezier bederven en beïnvloeden je prestatie. Heb je blaren opgelopen en je wilt toch verder wandelen dan moet je ze direct behandelen. Hiervoor zijn diverse goede blarenpleisters op de markt zoals Compeed, Hansaplast en 2nd skin. Al deze producten zijn online, bij drogist of apotheek te koop.

Inlegzolen

Wellicht denk je niet meteen aan inlegzolen. Toch kunnen ze bijdragen aan je wandelplezier en het voorkomen van blaren en blessures. Inlegzolen hebben namelijk twee belangrijkste eigenschappen. Ze vullen de loze ruimte op in je wandelschoen zodat deze beter aansluiten. Ze corrigeren de stand van je voeten en daarmee afwikkeling van je voet en de houding van je lichaam.

Voor het aanmeten van speciale inlegzolen wordt geadviseerd om een specialist te raadplegen.

Waarom ik wandel voor een goed doel!

GROESBEEK - Wij (Piet, Marcel en Nienke) lopen voor stichting Letje, voor mensen en hun omgeving met de ziekte Anorexia Nervosa.

De voorzitter van de badmintonclub, waar wij allen lid van zijn, vroeg ons te lopen voor zijn stichting. Hij heeft samen met zijn vrouw en vrienden de stichting opgericht naar aanleiding van de wens van hun dochter. Helaas is Nicolette twee jaar geleden overleden aan deze ziekte. Haar wens was als ze beter was een stichting te starten en mensen te ondersteunen. Wij hopen met deze bijdrage de stichting te kunnen ondersteunen. Een stichting met een bijzonder verhaal, dat te lezen is op: https://www.stichtingletje.nl.

Doorkomst vierdaagse Groesbeek live op Omroep Berg en Dal TV

Vierdaagse doortocht Groesbeek. (foto: Peter Hendriks) Peter Hendriks

BERG EN DAL - Donderdag 18 juli zal Omroep Berg en Dal TV de doortocht van de vierdaagse, door Groesbeek, live uitzenden.

De uitzending zal zijn tussen 10.00 en 15.00 uur. Live meekijken kan via de kabel en via de website. De juiste frequenties staan op www.omroepbergendal.nl.

9 / 27

11 / 27

13 / 27

15 / 27

Schrijvers in de Stevenskerk tijdens Vierdaagse

Wim Daniëls. (foto: Heidi Wils) Heidi Wils

NIJMEGEN - Tijdens de Vierdaagsefeesten even ontsnappen aan de drukte in de stad? Leun in de Stevenskerk achterover bij de mooiste verhalen van schrijvers Tijn Touber en Wim Daniëls. De schrijvers zijn afzonderlijk op 14 en 15 juli van 14.00 tot 15.00 uur te gast in de Stevenskerk, op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Schrijver, muzikant en inspirator Tijn Touber gaat zondagmiddag 14 juli in op de geschiedenis van de mensheid: waar komen wij vandaan, hoe zijn wij ontstaan? Hij vertelt over de uitdagingen waar we voor staan en komt met verrassende nieuwe oplossingen en inzichten.

Schrijver Wim Daniëls laat je op maandagmiddag 15 juli alle hoeken van de Nederlandse taal zien. Met veel humor en ijzersterke taalobservaties vertelt hij over het ontstaan en de ontwikkeling van onze taal. Daniëls is columnist en schrijver van literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen.

‘Schrijvers in de Stevenskerk’ is gratis toegankelijk. Kom vooral op tijd, want de kerk stroomt snel vol. Mocht je het feestgedruis van de Vierdaagse wat vaker willen ontvluchten, dan is Bibliotheek De Mariënburg in het centrum een oase van rust. Kinderen kunnen op het Kidsplein voor de bibliotheek lekker chillen en genieten van voorlezers, voorstellingen en workshops. Kijk voor het hele Vierdaagse-programma van de bieb op www.obgz.nl/vierdaagse.

Ik loop de 4Daagse voor oma!

Maartje en haar oma.

NIJMEGEN - "Mama heeft me gek gemaakt met het Vierdaagse-virus. Vorig jaar ben ik met haar drie dagen langs de route gaan staan en daar zag ik dat het zo'n feest is voor de lopers. Dat wil ik ook, dacht ik toen, ik houd wel van een feestje!"

"Ik ging me inschrijven en werd gelukkig ingeloot. 30 km is echt best ver, daar mag ik straks trots op zijn. Maar zo'n afstand ga ik niet voor niks lopen. Vorig jaar de dag voor kerst, is mijn oma overleden aan kanker, daarom besloot ik te gaan lopen voor het KWF en dus eigenlijk vooral voor mijn oma. Die kan ik er niet meer mee helpen, maar heel veel andere mensen hopelijk wel! Mijn eerste streefbedrag van 500 euro is al gehaald, nu probeer ik de 750 te halen. Iedereen kan me sponsoren door naar de volgende link te gaan: https://acties.kwf.nl/fundraisers/maartjejong/nijmeegse-4-daagse. Hier kun je ook zien hoe het met me gaat tijdens de vierdaagse. Mama en ik proberen elke dag iets opvallends aan te doen, dat zorgt voor veel reacties en dat helpt me de 30 km door. Ik heb er zin in!"

Groetjes, Maartje de Jong, 12 jaar

Mieke de Riemer loopt tiende keer voor Unicef

Mieke na het behalen van de finish

ANGEREN - "Als vrijwilliger zet ik mij graag in voor kwetsbare groepen in de samenleving en dat zijn dieren, ouderen en kinderen. Het is alweer de tiende keer dat ik aan de Nijmeegse 4Daagse deelneem en ook voor de tiende keer voor Unicef (United Nations International Children's Emergency Fund)."

Unicef werkt in 190 landen en ondersteunt kinderen met onderwijs, noodhulp, gezondheidszorg en wat verder nodig is om kinderen een onbezorgde jeugd te geven. Ook in Nederland houdt Unicef in de gaten of de overheid de afspraken in het Kinderrechtenverdrag nakomt. "Denk daarbij bijvoorbeeld aan aanpak kindermishandeling en zorgen voor gelijke toegang tot jeugdhulp. Zaken waar wij ons steentje aan kunnen bijdragen door een donatie. Ook dit jaar zorgt het Unicef studententeam voor de dagelijkse rustpunten, waar de Unicef-lopers verwend worden met een drankje en een versnapering, maar waar alle 4Daagselopers welkom zijn om even een stop te houden.

Ik roep andere Nijmeegse 4Daagselopers op om ook voor Unicef te lopen, want als je dan toch loopt, kun je net zo goed voor een goed doel lopen! Om zoveel mogelijk geld in te zamelen (mijn streefbedrag is duizend euro), laat ik ieder jaar visitekaartjes maken om mensen te verwijzen naar mijn Nijmeegse-vierdaagse actiepagina via helpmee.Unicef.nl. Ook via Social media hoop ik zoveel mogelijk sponsors te bereiken. Helpt u mee om de wereld voor kinderen mooier te maken? Alle kleine beetjes helpen… Namens alle kinderen alvast bedankt!" Voor informatie: miekederiemer@gmail.com.

Grote Kerk Elst belangrijk markeerpunt tijdens Vierdaagse

ELST - Op dinsdag 16 juli is de Grote Kerk in Elst, gelegen aan de route van de 4Daagse, weer open voor lopers en bezoekers. Op de eerste loopdag passeren duizenden wandelaars de kerk met zijn markante hoge toren. Doordaat alle lopers voor het derde achtereenvolgende jaar uit de Dorpsstraat komen, is de versierde toren goed zichtbaar.

Vele wandelaars hebben deze historische kerk ontdekt om even op adem te komen, uit te rusten of een pleister te plakken op het grasveld rondom de kerk, dat al eeuwen een 'rustplaats' is. Het is ook een mooie gelegenheid voor wandelaars en bezoekers om elkaar hier te treffen. Al eeuwen is deze ‘hoog’ gelegen cultusplaats een kruispunt van wegen! Belangrijk om te weten is, dat zowel in De Ruimte als in de Grote Kerk een invalidetoilet is!

Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Leergeld Oost Betuwe. De jeugd van The Meeting is geinformeerd over deze stichting. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiele redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Voor meer informatie zie: https://www.leergeld.nl/oostbetuwe/

De Grote kerk is gebouwd op fundamenten van een oudere kerk en twee Gallo-Romeinse tempels. In de kerk zijn vitrines, onderdeel van het Kerkmuseum Elst, met voorwerpen uit de oudheid. Het museum zelf is die dag gesloten. Men kan wel de schilderijen bekijken, die in de kerk hangen van 'Atelier 23'. Op 'Atelier 23' werken kunstenaars die via een ongewone weg in de kunst terecht zijn gekomen en bevlogen zijn geraakt, www.siza.nl/atelier23.

Trots op die man!

Mijn vader en ik tijdens intocht op 22 juli 2011. (foto: dochter Tirsa van Schaik) Mijn dochter Tirsa van Schaik

NIJMEGEN - In 2011 heb ik samen met mijn, toen 76-jarige vader de Nijmeegse 4-daagse gelopen. Het was zijn eerste, ik had al wat meer ervaring. Onlangs heb ik de zelfgemaakte videofilmpjes teruggevonden (ik was deze jarenlang kwijt) van de intocht op 22 juli 2011."

"Ik heb deze met een brede glimlach om mijn mond opnieuw bekeken. Wat was het geval. Mijn vader (inmiddels in 2017 overleden) kreeg op 2 december 2010 de diagnose Alzheimer voor zijn kiezen. Omdat bewegen gezond is voor lijf en geest, heb ik hem voorgesteld samen de 4-daagse te gaan lopen, met het doel in beweging te komen en dagelijks te gaan lopen en op te bouwen. Pa ging er mee aan de slag en de uitdaging werd steeds serieuzer. Daarom echte wandelschoenen en wandelkleding voor hem gekocht en samen enkele langere wandeltochten gemaakt. Van de huisarts en de sportmasseur kregen we groen licht om te starten. Al zouden we maar één dag van de vier lopen, het doel was al bereikt. Maar het werden er uiteindelijk vier!"

Mijn vader Geurt van Schaik tijdens de intocht 4-daagse op 22 juli 2011. (foto: dochter Tirsa van Schaik) Mijn dochter Tirsa van Schaik

"Zo vader, zo zoon stond er op de t-shirts door mijn dochters gemaakt. Pa heel blij en ik ontzettend trots op die man. We hadden, nee hij had het geflikt. Zijn eerste, en tevens laatste kruisje. Een 4-daagse in 2012 zat er niet meer in, maar Ik heb nog jaren met hem kunnen wandelen. Kortom, een hele warme en kostbare herinnering; die nemen ze mij nooit meer af! Ik loop dit jaar mijn 16e vierdaagse en steek dan onderweg weer een kaarsje voor hem op", zo vertelt Dik van Schaik.

Rode Kruis prikt Vierdaagseblaren in Zetten

Een Rode Kruisvrijwilliger behandelt de blaar van een Vierdaagseloper. (foto: Eric Versteeg/(Rode Kruis) Foto: Eric Versteeg (Rode Kruis)

ZETTEN - Rode Kruis Lingewaard-Overbetuwe verzorgt ook dit jaar weer de blaren van de wandelaars aan de Vierdaagse Nijmegen. Van 15 tot en met 18 juli is in de sporthal van De Wanmolen in Zetten een verzorgingspost van het Rode Kruis aanwezig.

Op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 juli van 17.00 tot 20.30 uur kunnen de blaren worden geprikt en behandeld. Ook is er de mogelijk om de voeten preventief te laten inpakken of afplakken. Dit kan al op maandag 15 juli van 18.00 - 20.30 uur.

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond zijn er ook masseurs aanwezig die de benen en/of de voeten van de wandelaars willen behandelen. Kosten hiervoor bedragen 10 euro per 20 minuten. Een afspraak maken voor een massage op dinsdag, woensdag en donderdag kan al vanaf maandag 15 juli.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerrie van der Voort van der Kleij via telefoonnummer 06 17978820. Het adres van De Wanmolen is Schweizerpark 2 in Zetten. Meer informatie staat op www.rodekruis.nl/lingewaard-overbetuwe of de Facebookpagina Rode Kruis Lingewaard-Overbetuwe.

21 / 27

Grote Kerk Elst belangrijk markeerpunt tijdens Vierdaagse

ELST - Op dinsdag 16 juli is de Grote Kerk in Elst, gelegen aan de route van de 4daagse, weer open voor lopers en bezoekers. Op de eerste loopdag passeren duizenden wandelaars de kerk met zijn markante hoge toren. Doordaat alle lopers voor het derde achtereenvolgende jaar uit de Dorpsstraat komen, is de versierde toren goed zichtbaar.

Vele wandelaars hebben deze historische kerk ontdekt om even op adem te komen, uit te rusten of een pleister te plakken op het grasveld rondom de kerk, dat al eeuwen een 'rustplaats' is. Het is ook een mooie gelegenheid voor wandelaars en bezoekers om elkaar hier te treffen. Al eeuwen is deze 'hoog' gelegen cultusplaats een kruispunt van wegen! Naast de kerk is De Ruimte ook open met de Sint-Maartenshof. Zie ook: www.pg-elst.nl. De jeugd van The Meeting zet zich wederom in voor de verkoop van koffie, thee, koek, etc. Ze zorgen ook voor schone toiletten, waarvan de lopers en bezoekers gebruik kunnen maken tegen een geringe vergoeding. Belangrijk om te weten is, dat zowel in De Ruimte als in de Grote Kerk een invalidentoilet is!

Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Leergeld Oost Betuwe. De jeugd van The Meeting is geinformeerd over deze stichting. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Zij staan letterlijk aan de zij lijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Voor meer informatie zie: www.stichtingleergeld.nl.

De Grote kerk is gebouwd op fundamenten van een oudere kerk en 2 Gallo-Romeinse tempels. In de kerk zijn vitrines, onderdeel van het Kerkmuseum Elst, met voorwerpen uit de oudheid. Het museum zelf is die dag gesloten. Men kan wel de schilderijen bekijken, die in de kerk hangen van 'Atelier 23'. Op Atelier 23 werken kunstenaars die via een ongewone weg in de kunst terecht zijn gekomen en bevlogen zijn geraakt, www.siza.nl/atelier23.

In de Stilteruimte van de Grote Kerk kan men een kaarsje aansteken. Ook de R.K. Werenfriduskerk is dit jaar weer open voor een moment van rust of om een kaarsje aan te steken.

Aandacht voor gynaecologische kanker met de Nijmeegse Vierdaagsebadge

NIJMEGEN - Voor de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft Leo Verhees, zich ook dit jaar weer sterk gemaakt om de 'medaille-badge' op te dragen aan Stichting Ruby and Rose. De badge is een collectors item dat, gezien de datering, in beperkte oplage wordt uitgegeven. Per afstand is er een versie van het embleem; voor de 30km, de 40km, de 50km, nu aangevuld met een speciale 'verzorgers-badge'.

Leo Verhees was ruim 30 jaar lid van het Uitvoerend Comité 4Daagse en behartigde vanaf de 60e vierdaagse de souvenirverkoop voor de organisatie. Door omstandigheden binnen zijn familie raakte hij nauw betrokken bij Stichting Ruby and Rose. Daarom doneert hij een euro per verkochte badge aan de stichting! Met uw aankoop van de badge steunt u daarmee de strijd tegen vrouwenkanker! Het embleem is te koop tot 15 augustus via de webshop van Stichting Ruby and Rose www.rubyandrose.nl en tijdens de vierdaagseweek voor acht euro bij de promotiestand van Praefero op de Wedren in Nijmegen.

Ruby and Rose

Stichting Ruby and Rose zamelt gelden in voor de strijd tegen vrouwenkanker. Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen vrouwen kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ca. 4.700 vrouwen in Nederland een vorm van kanker aan onder andere de baarmoeder(hals), baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1.900 vrouwen overlijden jaarlijks aan de gevolgen.

Over eierstokkanker weten wij nog bitter weinig. Ieder jaar worden ongeveer 1.300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1.100 vrouwen aan deze ziekte in Nederland. Meer geld voor onderzoek naar vroegere opsporing en betere behandeling van deze ziekte is daarom hard nodig.

Voor meer informatie: info@rubyandrose.nl of bezoek onze website www.rubyandrose.nl.

Werenfridusplein Muziekplein

Groove-O-Saurus. (foto: Erik Hartjes)

ELST - Ook dit jaar wordt er weer muziek gespeeld op het Werenfridusplein in Elst op de zaterdag voor de Nijmeegse Vierdaagse (13 juli).

Het begint omstreeks 13.30 uur. Dit jaar is de band Groove-O-Saurus die het podium zal bestijgen. De band bestaat uit een toetsenist, een drummer, een bassist, een gitarist, drie blazers en drie zangeressen met allemaal dezelfde liefde voor muziek. Het waren dé ingrediënten om samen de coverband Groove-O-Saurus te vormen. Een gemêleerde groep, die met nummers variërend van soul, pop, rock, funk en reggae een breed publiek wil laten swingen, zingen en genieten. Na een lange periode van repetities mogen zij zich nu laten zien tijdens een eerste try-out bij Muziek op het Werenfridusplein.

Vierdaagse Gadget voor het goede doel!

Zelfgemaakte vierdaagsegadget! (foto: Lieke) Foto: Lieke

ELST - "Hallo ik ben Lieke Derksen en woon in Elst. Voor het zesde jaar presenteer ik jullie mijn Nijmeegse Vierdaagsegadget, die ik zelf heb ontworpen en gemaakt. De opbrengst gaat natuurlijk weer naar een goed doel!"

Dit jaar is dit camping De Ruimte in Dronten. Deze camping is helemaal ingericht op mensen met een beperking daardoor is het mogelijk dat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. "Camping De Ruimte wil met de opbrengst van mijn verkoop, activiteiten organiseren waar iedereen aan mee kan doen en plezier aan beleeft."

Mijn zelfgemaakte gadget voor de Nijmeegse Vierdaagse kost 3,50 euro per stuk. Met verzenden komt er 0,85 eurocent bij. "Je kunt deze leuke gadget bestellen via Facebook Crealieke, mailen naar lieke2201@hotmail.com en ik sta natuurlijk op blauwe dinsdag langs de route voor de Action. Ik zie graag jullie bestellingen tegemoet, groetjes", aldus Lieke.

24 / 27

4Daagse4Aya!

Het 4daagse wandelteam voor het AYA zorgnetwerk. (foto: Eveliene Manten-Horst) Eveliene Manten-Horst

LINGEWAARD - Wij, Carmen, Wieke, Sanne, Jos, Annet, Babs, Beau en Marla, lopen de 4daagse als sponsoractie voor het Nationaal AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk. AYA werkt aan de beste zorg voor jongvolwassenen met kanker, ondersteund door opleiding en uitgedaagd door wetenschappelijk onderzoek.

In Nederland krijgen jaarlijks 2.700 jongvolwassenen te horen dat zij kanker hebben. That changes everything. Plotseling staat de wereld op zijn kop en zijn er hele normale vragen in een abnormale situatie. Kun je je opleiding afmaken? Gaat het nog lukken om voor die ene droombaan te gaan? Kun je je favoriete sport blijven beoefenen? Welke invloed heeft het op mijn relatie, en ben ik nog wel vruchtbaar?

Omdat dus niet iedereen zijn droombaan mag vervullen en volop in de bloei van zijn of haar leven mag staan, willen wij jullie aandacht vragen voor dit bijzondere doel. Meer weten over dit goede doel? Lees dan ook aya4net.nl. Helpen jullie ons om een mooi bedrag bij elkaar te lopen om de zorg voor jongvolwassenen met kanker te verbeteren? Wij gaan ervoor! Jij ook?

Zullen we afspreken dat je tijdens de zomerfeesten twee biertjes minder drinkt en de prijs daarvan doneert ;)? Dit kan via www.devierdaagsesponsorloop.nl, wandelaars: Marla4AYA. PS: Volg ons op Instagram via @4daagse4AYA!

De strijd tegen anorexia nervosa

NIJMEGEN - "Dit jaar ga ik de vierdaagse lopen voor een goed doel."

Er is nog veel te weinig aandacht en bekendheid over deze slopende ziekte. "Daarom wil ik geld inzamelen voor meer onderzoek, voorlichting op scholen en dat er betere zorg en nazorg komt die helemaal is afgestemd op de ziekte anorexia nervosa. Steun mij alstublieft, want het is echt nodig , u kunt mijn sponsoren via de site van de vierdaagse: www.devierdaagsesponsorloop.nl", aldus Thea van den Berg. (www.stichtingletje.nl)

Walk of the world voor het goede doel

BETUWE - "Wij, Eveline, Marja en Ria lopen de Vierdaagse Nijmegen voor Stichting Dolidi Ndano, een opvanghuis voor kansarme kinderen op Sulawesi, Indonesië."

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen, In het opvanghuis in Tentena aan het Poso meer, verblijven momenteel 25 kinderen die allemaal een kans krijgen op een goede toekomst. De kinderen hebben een veilig onderkomen en worden goed verzorgd. Het belangrijkste is dat zij naar school kunnen, dit is immers de basis voor een goede toekomst.

Het werk van de stichting werpt al veel vruchten af. Enkele kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en volgen een beroepsopleiding elders in Indonesië. "Wij willen de droom van deze kinderen heel graag uit laten komen en daarom gaan wij de uitdaging van de 4-Daagse aan. Wij hebben er graag een paar blaren voor over, wij hopen dat u er een paar euro's voor over heeft.

Wilt u ons sponsoren: Ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek wandelaar Ria Spanbroek. Via de blauwe balk 'Sponsor mij' volgt het zich vanzelf. U mag ook met een van ons contact een sponsor bijdrage geven. Wij zorgen ervoor dat het via de site wordt bijgeschreven. Hartelijk dank", aldus Eveline, Marja en Ria. Voor meer informatie over de stichting: www.stichtingdolidindano.com.

                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                        

                

        

                                                                                                                

                                                                                                                                

                                                                                                                

                                                                                                                                                        

                                                                                                                                        

                                                                                                        

                                                                                                                        

        

Volharding opnieuw actief tijdens de Vierdaagse

Volharding tegenover de Gouden Engel. (foto: Petra Schrijver) Petra Schrijver

HUISSEN - Muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat opnieuw, en dat al 15 jaar aan een stuk, de 50 km wandelaars van de Nijmeegse Wandelvierdaagse door Huissen muzikaal een hart onder de riem steken op dinsdag 16 juli.

De muziekvereniging heeft graag gehoor gegeven aan het verzoek van de gemeente om de wandelaars zo sfeervol mogelijk door de mooie gemeente Lingewaard te begeleiden. Een flink aantal leden kan zich toch vrijmaken om op dinsdagmorgen vanaf 8.00 uur voor ‘De Gouden Engel’ aan de Helmichstraat de wandelaars in de kom van Huissen te verwelkomen met vrolijke klanken. Er worden wandelmarsen gespeeld van 8.00 tot 11.30 uur.

De opstelling van Volharding vóór de Gouden Engel is voor de bewoners van Sancta Maria een extra stimulans om wat vroeger op te staan. Volharding is ervan overtuigd dat de bewoners er elk jaar opnieuw weer heel erg naar uitkijken. Als de muzikanten even pauzeren na het spelen van een aantal marsen, wordt er door een dj leuke muziek gedraaid.

Gastmuzikanten, die een marsje mee willen spelen bij Volharding, zijn genoemde morgen van harte welkom. Informatie via 06 51779147.

Walk of the world voor het goede doel

BETUWE - "Wij, Eveline, Marja en Ria lopen de Vierdaagse Nijmegen voor Stichting Dolidi Ndano, een opvanghuis voor kansarme kinderen op Sulawesi, Indonesië."

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen, In het opvanghuis in Tentena aan het Poso meer, verblijven momenteel 25 kinderen die allemaal een kans krijgen op een goede toekomst. De kinderen hebben een veilig onderkomen en worden goed verzorgd. Het belangrijkste is dat zij naar school kunnen, dit is immers de basis voor een goede toekomst.

Het werk van de stichting werpt al veel vruchten af. Enkele kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en volgen een beroepsopleiding elders in Indonesië. "Wij willen de droom van deze kinderen heel graag uit laten komen en daarom gaan wij de uitdaging van de 4-Daagse aan. Wij hebben er graag een paar blaren voor over, wij hopen dat u er een paar euro’s voor over heeft.

Wilt u ons sponsoren: Ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek wandelaar Ria Spanbroek. Via de blauwe balk 'Sponsor mij' volgt het zich vanzelf. U mag ook met een van ons contact een sponsor bijdrage geven. Wij zorgen ervoor dat het via de site wordt bijgeschreven. Hartelijk dank", aldus Eveline, Marja en Ria. Voor meer informatie over de stichting: www.stichtingdolidindano.com.

Vierdaagse Orkest terug in Groesbeek

GROESBEEK - Het Vierdaagse Orkest komt dit jaar weer terug naar Groesbeek. Zeven jaar geleden was het laatste optreden van het orkest midden in Groesbeek. Het concert is op woensdag 17 juli op het Dorpsplein en begint om 19.30 uur.

Het concert wordt ondersteund door de BIZ, een drietal horecaondernemers zorgen voor een lekker drankje op het plein. Eigenweijs, De Comm en La Vie & Passie heten een ieder welkom. De toegang is gratis. Het Vierdaagse Orkest 2019 heeft dit jaar niet alleen bijzondere nummers op het repertoire staan, maar het orkest is wat bezetting betreft nog nooit zo groot geweest. Het zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot haar recht komt en dat zal het publiek merken.

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio; van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en aangrenzende regio's. Dat wordt aangevuld met een combo, een zanggroep van tien zangers en een dansgroep van vier danseressen. Het hele gezelschap komt daarmee op in totaal 79 uitvoerenden. In het orkest zijn alle secties volledig bezet. Onder leiding van de vaste dirigent Bart van Zutven en Stephanie van Werkhoven voor de zanggroep is al sinds maart intensief gewerkt aan de meer dan 25 muziekwerken die ten gehore worden gebracht. Een avondvullend programma met een grote variatie aan muziek. Het gaat van pop tot musicalnummers en van rock tot filmmuziek en uiteraard ontbreekt de feestmuziek niet. Vele bekende nummers, maar ook muziek die het publiek zal verrassen.

Het Vierdaagse Orkest heeft in het verleden in Groesbeek met veel succes optredens verzorgd. Het talrijke publiek reageerde steeds heel enthousiast. Het Vierdaagse Orkest treedt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal zes keer op. Daarbij komt nog het optreden op vrijdag tijdens de doortocht in Cuijk. Na het openingsconcert in de schouwburg van Cuijk (zaterdag 13 juli, 20:15 uur) is het orkest te horen in Wijchen (dinsdag 16 juli, Markt, 19.30 uur), Groesbeek (woensdag 17 juli, Dorpsplein, 19.30 uur), Maaskade Cuijk (donderdag 18 juli, 19.30 uur), Openlucht Theater de Goffert in Nijmegen (zaterdag 20 juli, 19.30, 5 euro) en in Boxmeer (zondag 21 juli, Raadhuisplein, aanvang 19.30 uur, 5 euro). Voor meer informatie en tickets zie: www.vierdaagseorkest.nl

Wandelen voor goed doel

Binnenkomst 2018. (foto: dochter Patricia) dochter patricia

REGIO - "Waarom ik wandel voor een goed doel? Mijn echtgenote (Gerda) is eind oktober overleden en ik heb haar een belofte gedaan in 2019 ga ik tijdens de 4Daagse mij inzetten voor een goed doel."

"Ik heb gekozen voor de maag-, darm- en leverstichting, zodat nog meer onderzoek kan worden gedaan naar de oorzaken van ziektes waaraan mensen helaas nog steeds overlijden."

Blarenpoli Ehbo Sint-Christoffel Huissen tijdens de Wandelvierdaagse

HUISSEN - Dit jaar organiseert de ehbovereniging Sint-Christoffel uit Huissen opnieuw een blarenpoli voor de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse. Van 15 - 18 juli zullen gekwalificeerde leden van de vereniging weer tot uw beschikking staan om blaren te behandelen.

Dit jaar zal er niet gemasseerd worden door een tekort aan vrijwilligers! "Op maandagmiddag beginnen we al met het preventief afplakken van de voeten. De openingstijden zijn op maandag van 15:00 - 21:00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de poli geopend van 15:30 - 21:00 uur. U vindt ons ook dit jaar in de aula van IKC De Abacus aan de van Voortstraat 21 in Huissen (ingang aan de Van Gelrestraat). Vergeet niet een eigen handdoek mee te nemen als u langskomt.

Voor de behandeling vragen wij een vrijwillige donatie te doen in de clubkas van de vereniging." Het is niet mogelijk om van tevoren een afspraak te maken en er wordt gewerkt op volgorde van binnenkomst. (www.ehbohuissen.nl / secretariaat@ehbohuissen.nl).