GN Lingewaard

11 februari 2015

GN Lingewaard 11 februari 2015


Veertiende editie verlichte carnavalsavondoptocht Gendt

GENDT - Zondagavond 15 februari is de verlichte carnavalsavondoptocht in Gendt.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.30 uur: Wervelende muziek- en lichtshow, verzorgd door Janssen Sound en Light. Op de grote parkeerplaats naast Winkelcentrum Julianahof

19.00 uur: De loopgroepen en wagens van de Gentenarren en Waskniepers vertrekken vanaf de grote parkeerplaats aan de Wilhelminastraat in optocht via de Dorpstraat richting de Nijmeegsestraat naar 'Villa Gannita'. Daar sluiten de praalwagens achter de loopgroepen aan en zal de optocht officieel starten.

20.00 uur: Presentatie van de deelnemers aan de optocht naast de grote parkeerplaats in de Wilhelminastraat.

Start van de optocht om om 19.30 bij Villa Gannita (voormalige gemeentehuis). De route is: Nijmeegsestraat, Bernhardstraat, Ventweg/parallelweg Langstraat, Hendrik Braamstraat, Wilhelminastraat, Dorpstraat, Dijkstraat, Burcht Graafstraat, Torenlaan, Markt, Dorpstraat, Wilhelminastraat.

De aanvoerroute en het opstellen praalwagens is de weg volgen naar Langstraat, Kruisstraat richting Kommerdijk en Poelwijklaan. De verzamelplaats loopgroepen en enkelingen is op de grote parkeerplaats naast Winkelcentrum Julianahof.

Wegens verbouwing Providentia is er dit jaar geen locatie voor de prijsuitreiking. Prijswinnaars zullen zondagavond via e-mail op de hoogte worden gebracht van de gewonnen prijs en deze zal zo snel mogelijk door de optochtcommissie worden bezorgd.

Zondagavond wordt ook de trekking van de loterij verricht. De prijzen hiervan zijn vanaf woensdag 18 februari af te halen bij schoenmakerij Nico Jansen. De uitslagen zijn ook na te zien op www.gentenarren.nl.

Een dringend verzoek voor de bewoners van de optochtroute: "Vanaf 17.00 uur tot na afloop van de optocht uw auto niet langs de weg te parkeren voor een goede doorstroming van de optocht. Attendeer bezoekers erop hun auto ergens anders te parkeren. Bij problemen contact opnemen met 06 46002670 of 06 21583002. Voor vragen of deelname optocht kunt u contact opnemen met verlichteoptochtgendt@hotmail.nl."

Carnaval met De Kleibakkers

HAALDEREN - Altijd al eens echt feest willen vieren? Vier dan carnaval met De Kleibakkers. De vereniging maakt er een jaar voor het 33-jarig bestaan al een grootse happening van in het Baggergat. Prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny heten u welkom!

Vrijdag 13 februari: na een bezoek aan de jongste en oudste inwoner, zullen de prins en prinses vanaf 22.00 uur aanwezig zijn in café Haalderen voor de aftrap van de dolle dagen. Zaterdag 14 februari: vanaf 11.00 uur de officiële sleuteloverdracht in De Gouden Engel in Huissen. 's Avonds vanaf 20.11 uur carnaval in zalencentrum De Kolk met onder andere de onthulling van de Grootste Kleibakker. De entree is vrij op vertoon van de lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen 7,50 euro.

Zondag 15 februari: de dag van de optocht. Deze start om 13.00 uur bij De Kolk. Daarna de prijsuitreiking en een gezellige middag. Wie heeft de mooist versierde straat en mooist versierde huis? Ook hier worden prijzen voor uitgereikt. De entree is vrij.

Maandag 16 februari: frühshoppen! Om 12.00 beginnen bij De Tichel, waarna om 14.00 uur café Haalderen aan de beurt is en rond 16.00 uur De Kolk, waar vanaf 17.30 uur ook de jeugddisco voor kinderen tussen zes en vijftien jaar plaatsvindt.

Dinsdag 17 februari: 's Middags tussen 13.30 en 17.00 uur is De Kolk het domein van de jeugd. De entree is dan 3,50 euro. 's Avonds treedt de dansgarde op en is er voldoende gelegenheid om je nog één keer uit te leven. Om precies middernacht en nemen we afscheid van een hopelijk onvergetelijke carnaval. De avond is vrij toegankelijk en begint om 20.11 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

Meezingerij in Bemmel

BEMMEL - Zaterdag 14 februari vindt de tiende editie van de Meezingerij plaats met als thema: It's Valentine Party Time. Muziek is geregeld en er is een geweldige begeleiding; iedereen is welkom.

Het geluid staat op scherp na de carnavaldienst in de Donatuskerk kunnen de bezoekers binnenlopen in café De Roskam. Rond 20.30 uur wordt het feest ingeluid en kan de Meezingerij beginnen.

Dankzij de geweldige repertoirekeuze en de aantrekkelijke begeleiding is er voor iedereen keus genoeg. De hele avond kan men genieten van eigen en andermans zang, er is gelegenheid om tussen de sessies door met elkaar te buurten en voor de dorstig geworden kelen is er in voldoende mate vocht aanwezig. Regelmatig zullen de aanwezigen verrast worden door in het publiek aanwezig talent en alles wat op muzikaal gebied nog binnen zal vallen. Gezelligheid is troef en mocht je een bepaalde song willen horen, laat het weten! Op naar de Roskam op zaterdag 14 februari vanaf 2015/ 20.30 uur met medewerking van Baukje, John en Marcel.

Jaarlijkse kindermiddag bij De Waskniepers in Gendt

GENDT - Dinsdagmiddag 17 februari worden traditioneel getrouw alle Lingewaardse kinderen uitgenodigd om samen met De Waskniepers carnaval te komen vieren en er samen weer een dolle boel van te maken. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan en dat ook de jeugd flink feest kan vieren is door de jaren heen wel gebleken door de grote opkomst.

Ook dit jaar zullen De Knieperinnen weer de sterren van de hemel dansen met 'n showdans en een duodans. De Prins of Prinses (dat is nog een verrassing) van basisschool De Vonkenmorgen zal de vereniging met een bezoek vereren en dansgarde De Vonkenstars zullen een optreden verzorgen. Halverwege de middag krijgen de kinderen natuurlijk iets te drinken met iets lekkers erbij.

De hele middag door zal er gezellige muziek gedraaid worden door een echte dj met volop gelegenheid voor een polonaise. Aan het eind van de middag krijgen de kinderen bij vertrek nog een warme snack, reden genoeg dus om deze middag mee te vieren.

De middag is bij De Klok Horeca Gendt aan de Markt 1 in Gendt. Het feest begint om 14.00 uur en eindigt om16.30/17.00 uur. De entree is voor kinderen drie euro en voor volwassenen twee euro.

De Piejassen bloazen deur!

BEMMEL - Onder het moto Wij bloazen deur gaan de Piejassen onderleiding van Prins Kyan van de Rugby en Prinses Naomi weer knallen tijdens het carnaval.

Vrijdag 13 februari

Trekken de Piejassen samen met Prins Kyan en Prinses Naomi met hun jeugdraad langs de Bemmelse Basisscholen. Daarna de sleuteloverdracht voor de Lingewaardse jeugdprinsen.

Zondag 15 februari

De Piejassen doen mee aan de optocht in Bemmel. De start van de optocht is om 15.00 uur (www.bok-bemmel.viertcarnaval.nl).

Na de optocht rond 16.00 uur is er voor iedereen vrij entree in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel, daar is het altijd keigezellig. Familiecarnaval zoals dat nergens anders te beleven valt.

Maandag 15 en dinsdag 16 februari

Van 14.00 uur tot 17.00 uur is het weer hossen, springen en dansen gebloazen in De Kinkel. Zaal open vanaf 13.30 uur. Entree: kinderen 2,00 euro, volwassenen 2,50 euro.

Op maandag en dinsdag vanaf 14.00 uur kun je je laten schminken. Er zijn diverse optredens van onder andere De Kinkeltjes, je kunt meedoen aan Bemmel got Talent en draaien onze dj's van Showcase weer de leukste kindercarnavalsliedjes. Natuurlijk zijn er weer prijzen te winnen voor de mooist verklede kinderen en is er onze wereldberoemde gratis loterij. Verder verklappen we nog niks, het blijft lekker een verrassing.

Ook de 'grote' mensen kunnen een prijs verdienen. Op de dinsdag wordt de mooist verklede Papa, Mama, Opa, Oma, Oom of Tante beloond met een mooie prijs.

Dolle dagen in het keujesgat!

Foto: Henk Sluiter

ANGEREN - Kom gezellig carnaval vieren in het Keujesgat onder het motto van Prins Ronald de muzikant en prinses Debby: 'Wij sloan ons d'r wel dur hin'.

Zaterdag 14 februari: Bouwersbal

Het is weer tijd voor de opwarmer van de optocht: het bouwersbal. Op deze feestavond, met live muziek, wordt alvast een stukje van de sluier opgelicht over de onderwerpen van de diverse bouwgroepen. Aanvang 20:11 in het dorphuis te Angeren. Entree 7.50 euro..

Kom allen naar dit grootse, gezellige en drukbezochte carnavalsfeest in Angeren.

Zondag 15 februari: Angerse optocht

Lingewaards mooiste carnavalsoptocht. De lange, gekleurde optocht start om 13.30 uur vanaf het kermisterrein aan de Zahnstraat. De route staat vermeld in 't Keuje en op de website; www.denarrenpoel.nl . Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking van de optocht in het dorpshuis. Daar kan met live muziek nog nagefeest worden.

Dinsdag 17 februari: Kinderdisco

Om 14.00 uur begint de kinderdisco in het dorpshuis. De muziek wordt verzorgd door Megapower. Tevens worden op deze middag de jeugdprijzen van de deelnemers aan de optocht uitgereikt. Entree 2.00 euro. Prins Ronald de Muzikant en prinses Debby met hun gevolg brengen een bezoek aan de disco. Tevens zullen zij een bezoek brengen aan de jongste en oudste inwoner van Angeren.

Dinsdag 17 februari: Afsluiting van de carnaval

Even als vorige jaren is de afsluiting van de dolle dagen en het carnavalsseizoen tijdens de afterparty in het Dorpshuis, Emmastraat 23 te Angeren. Aanvang 20.11 uur. Op deze avond zal de uitreiking zijn van de publieksprijs. Burgemeester Schuurman en de voltallige raad zal op deze avond de sleutel weer op komen halen. De avond wordt traditioneel afgesloten met haringhappen. De muziek wordt verzorgd Magic Sound. De entree is gratis.

Kindercarnaval in De Valom Huissen

HUISSEN – Dinsdag 17 februari is er weer kindercarnaval in De Valom. Onderdeel van deze Kindercarnaval is de jaarlijkse playbackshow voor en door de kinderen.

Sinds jaar en dag barst op dinsdagmiddag het kindercarnaval los in Huissen in De Valom. Het wordt een wervelende middag. Met onder meer: de jeugd raad van XI en een optreden van de Zwaoninnekes. Dit jaar is er ook weer een optreden van een clown te bewonderen: Clown Okidoki!

Bij binnenkomst kun je je opgeven voor de playbackshow. Durf jij op het podium voor honderden fans op te treden? (wel zelf het liedje wat je wilt playbacken meenemen).

De middag start om 14:00 (vanaf 13:30 is de zaal open) en duurt tot ongeveer 17:00 uur. De entree is twee euro per persoon. Als het afgelopen is, is er nog een verrassing voor alle kinderen.

De Seniorenzitting in Bemmel

Foto: Ed van Eechoud

BEMMEL - U heeft het vast wel gehoord of gezien in de krant of op de posters en flyers die in het dorp verspreid zijn: de Opperstalsmeesters presenteren de Seniorenzitting en zij gaan dit jaar voor goud!

Dat zal ook te zien zijn op de gezellige seniorenmiddag voor alle vijftigplussers uit Bemmel en omgeving. Dit feest vindt plaats op maandag 16 februari in café/zaal De Roskam aan de Dorpsstraat in Bemmel en begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur. Alle vijftigplussers krijgen een kopje koffie en een drankje aangeboden en de toegang is gratis.

Op het programma staan onder andere fantastische buuts, een optreden van de Hoefniemèrs, een rondje bingo en natuurlijk muziek en dans.

Voor mensen die wat moeilijker ter been zijn en die toch deze feestmiddag niet willen missen, kan eventueel vervoer geregeld worden; men kan hiervoor (tot zaterdag 14 februari 18.00 uur) bellen naar Marianne van Eechoud 0481 462890 of 06 54975063.

"Om alvast in carnavalsstemming te komen gaat u natuurlijk naar de carnavalsoptocht kijken op zondag 15 februari! De Opperstals zal ook met een wagen, waaraan bijna drie maanden is gewerkt, meerijden. Ook dit mag u absoluut niet missen!"

Orde van de Foekepot

HUISSEN - Vrijdag 13 februari wordt namens De Bevelander Muzikanten de zestiende 'Orde van de Foekepot' uitgereikt in café Het Moment in Huissen, aanvang 20.30 uur. De vraag is wie het afgelopen jaar, met de beste bedoelingen voor Huissen, de mooiste 'ütgléjjer' heeft gemaakt en met de fraaie bronzen foekepot naar huis gaat.

Prachtige nominaties zijn bij de Heren van Orde binnengekomen, deze worden met andere opmerkelijke zaken ludiek onder de loep genomen door de Heren en Wilma Demon. Ook het aloude foekepotlied zal deze avond weer door de zaal klinken, terwijl Sektie H de vijfde Opstèkert uitreikt.

Verder geven dDe Bevelanders deze avond veel ruimte aan de initiatiefnemers van 'Knuffelcentrum Parijse Bet, dat binnenkort het licht zal zien in het voormalige Apollotheater, een initiatief dat ze van harte ondersteunen. Immers hiermee wordt eindelijk nieuw leven in de kom van Huissen geblazen, iets wat de kissebissende politiek tot nu toe niet gelukt is. Uniek is de wisselwerking deze avond met knuffelaars in spe voor de inrichting van dit knuffelcentrum, zij kunnen hierover volop meepraten.

De muzikale omlijsting is in handen van de blaaskapel zelf, die dit jaar op de knuffeltoer gaat. De Bevelanders zien een ieder graag komen in carnavalskledij op de aftrap van de drie dolle dagen.

Voor de mooist verklede carnavalist is een leuke prijs beschikbaar die door Prins Danny d'n Ütvlieger hoogstpersoonlijk wordt uitgereikt, de initiatiefnemers van het knuffelcentrum verloten bovendien nog een tablet onder de verklede carnavalisten.

Een Bemmels gezellige, niet-Bemmelse afsluiting

BEMMEL - De carnavalsdagen staan nu echt voor de deur. De carnavaldienst, de meezingerij, de optocht, het kindercarnaval, het evenement Bemmel Het Records, het nieuwe evenement 'Out Loud' en het 100% feest staan ons nog allemaal te wachten in de komende dagen. En dan, vóór het haringhappen op woensdag, nog de gezamenlijke afsluiting op dinsdagavond.

Dave van Well, dat is wat er staat te gebeuren. Dave van Well komt dinsdagavond 17 februari naar De Roskam in Bemmel. Deze gezellige avond wordt georganiseerd door De Blauwe Pony en De Geintrappers. Hoewel dinsdagavond traditiegetrouw de laatste avond van het carnaval is, is het zeker niet de minste.

Voordat om middernacht de steken worden afgezet en door de burgermeester van Lingewaard, mevrouw Schuurmans met gevolg, de sleutel wordt opgehaald, is er alle gelegenheid om de carnavalsdagen op een gezellige manier af te sluiten, nog een dansje te wagen of voor die allerlaatste keer de polonaise te lopen, vóórdat het Aswoensdag is.

Iedereen die van gezelligheid en muziek houdt is elkom in café De Roskam dinsdag 17 februari vanaf 20.00 uur. De toegang is vrij.

Carnavalsprogramma Bemmel

Vrijdag: 13 februari, 21.00 uur Out Loud Bemmel Goes 90's, De Roskam

100% Feest, Het Wapen

Zaterdag: 14 februari, SLEUTELOVERDRACHT, 11.00 uur Huissen

CARNAVALSDIENST, Donatuskerk, Aanvang: 19.00 uur

MEEZINGERIJ, Valentine Party Time, De Roskam, Aanvang: 20.30 uur

Zondag: 15 februari, CARNAVALSOPTOCHT, Aanvang: 15.00 uur. Inschrijven vanaf 13.00 uur, Het Wapen.

Prijsuitreiking De Roskam: 17.00 uur

GROOT CARNAVALSFEEST, De Roskam v.a. 17.00 uur, m.m.v. Showcase

Maandag: 16 februari, BEMMEL HET RECORDS

BRUNCH, 11.00 UUR De Roskam

KNALLUH MET DIE BALLUH … 12.30 uur – 16.30 uur Dorpsstraat

17.00 uur - Prijsuitreiking De Roskam

SENIOREN CARNAVAL, 14.30 uur De Roskam

GROOT CARNAVALSFEEST, 17.00 uur De Roskam, m.m.v. Erik Adams

Dinsdag: 17 februari, Kindercarnaval De Piejassen,

AFSLUITING CARNAVAL, De Roskam, Aanvang: 20.00 uur, m.m.v. Dave van Well

Bemmel Het Records

BEMMEL - Op 16 februari wordt in samenwerking met Carnavalsverenigingen De Blauwe Pony '81 en De Geintrappers voor de derde keer het evenement 'Bemmel Het Records' gehouden: 'Knnalluh met die balluh...'.

Dagprogramma:

11.00 uur: Brunch in De Roskam (zaal)
12:15 uur: Aanvang "straatactiviteit" / kroegentocht
12:30 uur: Kinderwedstrijd
13:30 uur: Kroegentocht
14:00 uur: 1ste wedstrijd "Groten"
15.00 uur: Kroegentocht
15:30 uur: 2de wedstrijd "Groten"
16.30 uur: Kroegentocht
17.00 uur: Prijsuitreiking en carnaval De Roskam
(hele avond) groot carnavalsfeest De Roskam m.m.v. Erik Adams

Nieuwe tambour-maitre bij Eska Bemmel

BEMMEL – Eska Bemmel gaat nieuw seizoen in met nieuwe tambour-maitre. De nieuwe tambour-maître is gevonden in eigen gelederen.

Aan het begin van het vorige seizoen werd bekend dat Eska op zoek moest naar een nieuwe tambour-maître. omdat de huidige er mee ging stoppen.

Er werd een vacature geplaatst in lokale kranten en social-media en er volgde een traject met de kandidaten. Met voorkeur van de leden en in overleg met de dirigent is door het bestuur besloten dat wij mogen feliciteren als nieuwe tambour-maître van Eska Bemmel: Dennis Janssen.

Leden en bestuur wensen hem veel succes en geven hem alle vertrouwen als het 'nieuwe' gezicht van Eska. Een geheel nieuw gezicht is Dennis niet. Na bijna dertig jaar als slagwerker werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij weet dan ook precies wat er wordt verwacht en wat het korps nodig heeft.

Waar Eska, met haar nieuwe tambour-maître, is te zien staat op www.facebook.com/Eskabemmel en op de volledig nieuwe site: www.eska.nl.

Uitbreiding openingstijden Over & Weer Kledingruil

BEMMEL - De afgelopen twee maanden hebben al veel mensen de weg naar De Houtakker 8 in Bemmel weten te vinden.

Over & Weer Kledingruil is een succes en daarom zijn de openingstijden uitgebreid: Dinsdag van 9.30 tot 14.00 uur; woensdag van 9.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 9.30 tot 14.00 uur (vanaf maart).

Ook tijdens de voorjaarsvakantie is Over & Weer Kledingruil op dinsdag en woensdag gewoon open en kan men gezellig kleding komen ruilen. Over & Weer is een samenwerkingsproject van Driestroom en Stichting Welzijn Lingewaard om participatiemogelijkheden van inwoners van Lingewaard te vergroten.

Jubileumweekend bij Gentenarren groots gevierd

GENDT - Zaterdag 31 en zondag 1 februari was sporthal Walburgen omgetoverd tot een groots theater. Dit alles ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van De Gentenarren. Zaterdagavond vond de jubileum pronkzitting plaats en zondag de jubileumreceptie.

In een gevarieerd programma kregen Frank de Narrenprins en Annita, samen met de bezoekers, een fantastische jubileum pronkzitting aangeboden vol zang, dans en cabaret. De deelnemende artiesten waren Anoek, Damesraad, Der Turnverein, Gemi, Gentekwekers, Hans Hoogveld, HeMa, Hugo Peeters, Krek Wak Wouw, Minseproat, Nonsense, Prinsegarde, Prinseparels, Sprauwejagers en de Woaterkjeljes. De Zwabberbent verbond de optredens muzikaal. Alle artiesten ontvingen een staande ovatie na hun optreden. Rond 23.45 uur was het programma ten einde. De after party was erg gezellig en er werd veel nagepraat over de optredens.

Zondag waren de Gentenarren al weer vroeg in actie om de zaal in gereedheid te brengen. Vanaf 13.00 uur waren veel carnavalisten en belangstellenden naar Gendt gekomen om de Gentenarren te feliciteren. Na de receptie startte het feestprogramma in de zaal. Op aankondigen van burgemeester Marianne Schuurmans kwam het hele Gentenarren gezelschap de zaal binnen. De burgemeester sprak lovende woorden en feliciteerde de Gentenarren met hun jubileum. Aansluitend werd er een leuk en gevarieerd programma aangeboden met muzikale medewerking van De Bevelanders. De optredens van de Duitse dansgardes maakten grote indruk. De band Seven Days Music zorgde ervoor dat het jubileumweekend op grootse wijze werd afgesloten.

Mede door de inzet van vele vrijwilligers was het een fantastisch jubileumweekend. Het bestuur van de Gentenarren is iedereen die heeft meegewerkt aan dit jubileumweekend dankbaar. Binnenkort staat op de website van De Gentenarren en in d'n Durslag meer over het jubileumweekend.

Pronkzitting Blauwe Pony ouderwets goed en gezellig

BEMMEL - Voordat de avond echt definitief kon beginnen, werden er eerst wat ceremoniële plichtplegingen verricht, waaronder de uitreiking van een zilveren speld aan Jos Smeltink-Peek voor het al elf jaar vakkundig runnen van het secretariaat van De Blauwe Pony.

Nadat het duo Britt en Jewi van carnavalsvereniging De Waskniepers de harten van alle aanwezigen sneller lieten kloppen met hun dartelende danspasjes, lieten de Boerenfrollies opnieuw zien dat ze niet voor niets drie keer op rij de aanmoedigingsprijs van het Oordupkesfestival hadden veroverd.

Hilarisch was ook het optreden van 'De burgemeester van Bemmel' die in zijn Buut met een ferme knipoog naar de gemeente Lingewaard onder andere op zoek leek te zijn naar een nieuwe dorpsgek. Absoluut hoogtepunt van de avond was de Buut van 'n Bemmels Mins. Na enige jaren van afwezigheid had hij de regenjas weer aangetrokken en de pen ter hand genomen. In een geheel op rijm gemaakte Buut, declameerde hij in de Haverkist op onnavolgbare wijze de veranderingen binnen de Bemmelse kern.

Ook het optreden van de 'Nerd' die op zoek ging naar zijn Valentijnsliefde, de danslessen van de 'Disco Dreutels' of de door Armon gezongen meedeiners, amuseerden de aanwezige dorstlustigen` ten zeerste.

In de barrage streden achtereenvolgens de 'Blij dat ik glij Toepers, 'Menno J en de Pins' en de ;Frou-Frou-tjes' om de felbegeerde Oordupkestrofee met de grote oren. De vakjury nam ook deze keer haar rol uiterst serieus en na drie geweldige optredens, werd door de jury unaniem gekozen voor het lied van 'Menno J en de Pins'.

Zou er ná de klanken van 'Also Sprach Zarathustra' ook dit jaar een nieuwe Opperstalmeester benoemd kunnen worden? Het publiek werd niet al te lang in spanning gehouden en dit jaar viel de meer dan terechte keus van de Senaat op Nol van Rossum.

De afterparty werd tot in de late uurtjes verzorgd door zanger Erik Adams en De Blauwe Pony kijkt terug op een meer dan fantastische pronkzitting en maakt zich op voor het naderend carnaval in Bemmel.

Proef, zie, leer, doe & ervaar de beurs voor vijftigplussers

HUISSEN - Op 9, 10 en 11 april is er een BeleefPlus beurs in Nijmegen. Een regionale beurs voor actieve vijftigplussers.

'Proef, zie, leer, doe en ervaar de beurs' is de slogan, die exact weergeeft waar BeleefPlus voor staat. Naast de uitgebreide informatie die wordt verstrekt op het gebied van vrije tijd, vakantie, wonen, zorg & welzijn en tuin & tuinieren worden er demonstraties en workshops gegeven, gevarieerde activiteiten georganiseerd, wedstrijden uitgeschreven, kan er worden geprobeerd, geproefd, geluisterd, gekeken en zijn er nog veel meer activiteiten die aansluiten bij de interesses en belevingswereld van de actieve vijftigplusser.

Meer informatie over deze beurs staat op www.beleefplus.nl. Voor de leden van KBO Huissen wordt op vrijdag 10 april een dagje uit verzorgd naar de BeleefPlusbeurs. De kosten van deze dag zijn 13,75 euro per persoon, inclusief vervoer met de bus en een kopje koffie met gebak bij aankomst.
(eventueel: er is voor vijftig personen plaats in de bus).

Het vertrek vanaf Sancta Maria is om 10.30 uur. Vertrek vanuit Nijmegen om 16.00 uur. Men kan zich tot 1 maart aanmelden en betalen bij Corry Huisman, Wilgenstraat 4 in Huissen (026 3254762).

Vrijwilliger van het jaar

GENDT - Afgelopen week heeft de Zonnebloem afdeling Gendt haar jaarvergadering gehouden. Aan deze vergadering hadden we een nieuw item toegevoegd. En wel vrijwilliger van het jaar, omdat elk jaar onze vrijwilligers zich fantastisch inzetten.

"Dit jaar vonden wij als bestuur dat de heer Henk Wigman in het zonnetje gezet moest worden. Hij zet zich sinds 2009 in voor de Zonnebloem ondanks dat zijn eigen gezondheid hem in de steek laat. Henk neemt veel administratieve handelingen van het bestuur voor zijn rekening en doet dit met veel plezier. Daarnaast is hij een man met een zeer positieve instelling, dat hij ook uitstraalt naar de andere vrijwilligers." De Zonnebloem afdeling Gendt is Henk dankbaar voor al zijn hulp.

Oproep Oranje Stichting Gendt

GENDT - Er dreigt in Gendt weer een traditie verloren te gaan: de Palmpaasoptocht. De gemeente trekt de subsidie in.

"De kerk gaat sluiten en het aantal kinderen dat met een versierde stok mee loopt neemt jaarlijks af. De ouders hebben denken wij geen tijd meer om een stok voor de kinderen te maken als het zo door gaat loopt een muziekvereniging met de oranjestichting en een paar kinderen nog door Gendt dat kan niet de bedoeling zijn", aldus W.Hendriks, secretaris van de Oranje Stichting Gendt.

"Wij willen er alles aan doen om de traditie in leven te houden maar dan moet de gemeenschap er wel behoefte tonen, anders kunnen wij er beter mee stoppen. Het is ook een traditie waar de senioren in het bejaardenhuis naar uit kijken elk jaar. Laten wij in Gendt zorgen dat niet alle tradities verdwijnen. De Oranje Stichting is op zoek naar creatieve en enthousiaste vrijwilligers die zich een paar uur per jaar in willen zetten om koningsdag en kinderspelen mee te willen organiseren." Bij interesse: neem contact op met Ton Balduk 422069 of Wim Hendriks 422231.

Minipronkzitting De Geintrappers bij Liduina

BEMMEL - Carnavalsvereniging De Geintrappers biedt donderdag 12 februari een gevarieerd programma aan in Liduina aan Gouden Appel 120 in Bemmel.

De feestzaal (recreatiezaal) is open vanaf 18.15 uur. Het programma begint om 19.00 uur. De bezoeker wordt getrakteerd op diverse muziek, zang, dans en natuurlijk een buut.
De entree (inclusief koffie/thee en één consumptiemuntje en een hapje) bedraagt 7,50 euro. Reserveren is niet noodzakelijk. Iedereen is welkom.

Voedselbossen met permacultuur: verzoening van landbouw en natuur!?

BEMMEL - Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap met een extreem hoge opbrengst eetbare groenten en vruchten. Kan de productie van voedsel samenvallen met rijke natuur en duurzame landbouw?

Met toepassing van permacultuur worden verrassend goede resultaten geboekt in bossen en op velden. Het is een duurzaam landbouwconcept zonder kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen of kunstmatige beregening. Wouter van Eck realiseerde vijf jaar geleden op een kale maïsakker nabij Groesbeek, het Ketelbroek het eerste voedselbos van Nederland. Wouter is ook zeer actief verbonden met Foodforestry, een organisatie die zich inzet voor de uitwisseling van productiekennis en de aanleg van voedselbossen.

Wouter van Eck wil zijn aanpak en ervaringen delen door middel van een interactieve lezing in De Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk op donderdag 19 februari om 20.00 uur.

De Veldschuur staat aan de Sportlaan 1-M in Bemmel. Ter bestrijding van de onkosten wordt een bijdrage (inclusief koffie of thee) gevraagd van 3,50 euro.

Ponyclub De Gele Rijdertjes zoekt hulp

BEMMEL - Ponyclub De Gele Rijdertjes in Bemmel is dringend op zoek naar hulp op de maandag. De ponyclub vraagt hulp voor het buitenzetten van haar pony's en paard op maandag rond 10.00 uur.

De ponyclub die rijlessen mogelijk maakt voor kinderen van zeven tot achttien jaar, bestaat geheel uit vrijwilligers. De verzorging van de pony's en het paard wordt voornamelijk door oudere kinderen gedaan. Toch heeft de ponyclub altijd extra hulp nodig! "Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar twee vrijwilligers die rond 10.00 uur onze pony's en paard in de naastgelegen weides van het Ruitersportcentrum Dijkstraat 4 in Bemmel - waar wij gehuisvest zijn - buiten kunnen zetten. Wie kan ons helpen? U kunt contact opnemen met Toon Scholten telefoon 0481 422161; email: t.ent.scholten@kpnmail.nl."

'Geef om vrijheid': Collecte van Amnesty

LINGEWAARD - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt voor de dertiende keer een landelijke collecte. In de gemeente Lingewaard zullen zestien collectanten van 1 tot en met 7 maart de straat op gaan. In 2014 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1,62 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Waarom collecteren? Met het geld dat tijdens de collecte bijvoorbeeld wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski. Op 21 juni 2014 werd de Wit-Russische mensenrechtenverdediger Ales Bialiatski onverwacht vrijgelaten, na drie jaar in de gevangenis gezeten te hebben. Hij zat een gevangenisstraf van vierenhalf jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna. Deze mensenrechtenorganisatie ondersteunt slachtoffers van schendingen en verzamelt informatie over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty voerde uitvoerig actie voor de vrijlating van Bialiatski in 2013. Later gaf hij aan dat hij mede door de druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.

Missie Amnesty

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

De wapenfeiten van Opperstalmeester 2015...

BEMMEL - Opperstalmeester 2015 van De Blauwe Pony '81 is Nol van Rossum. De Senaat koos voor hem vanwege de volgende wapenfeiten:

-Nol was oprichter en bestuurslid van de Tafeltennisvereniging.

-Nol was mede-oprichter en bestuurslid van de Jongerensoos Bemmel.

-Nol was 34 jaar lid van de Vrijwillige Brandweer.

-Nol was penningmeester van de EHBO Bemmel-Haalderen.

-Nol was tien jaar Senaatslid en penningmeester van carnavalsvereniging De Blauwe Pony '81 uit Bemmel.

-Nol is nog steeds stand-by als penningmeester van de Blauwe.

-Nol is penningmeester van de Historische Kring Bemmel.

-Nol is tweede penningmeester van de KBO van Bemmel tot Doornenburg.

-Nol is als vrijwilliger buschauffeur voor Zorgcentrum Betuweland en Verzorgingshuis Lidwina.

-Nol is coördinator van het taxivervoer voor KBO-leden.

-Nol is lid van de Knotploeg van Natuurvereniging Lingewaard.

-Nol is collectant voor de Alzheimerstichting, maar dat vergeet hij nog wel eens.

-Nol is voorzitter van de Ombol en wat dat betekent, moet je hem zelf maar vragen!

-Nol is altijd paraat als het gaat om ondersteuning op allerlei terreinen:
op financieel gebied is hij een kei, die nauwgezet en integer de euro's in de gaten houdt.
Op sociaal gebied heeft hij een open oog en oor en een groot hart voor mensen in zijn omgeving en ver daarbuiten. Nooit doe je een vergeefs beroep op hem; hij staat altijd voor iedereen klaar met raad en daad!                        

Grillplaten voor KBO Huissen

HUISSEN - Woensdag 19 januari mochten wij van mevrouw Celly Luijkman van CADAC Europe BV 3 nieuwe grillplaten in ontvangst nemen. Deze nieuwe platen bieden ons de mogelijkheid om door te gaan met de jaarlijkse 'Riefkuukskes'-middag voor de leden van KBO Huissen.


Tot nu toe hebben wij de grillplaten kunnen lenen. Maar door het intensieve gebruik tijdens het bakken van de aardappelkoeken koste het ons steeds meer moeite om de geleende spullen in goede staat bij de eigenaren terug te brengen. Gelukkig is dit probleem door deze gift van CADAC Europe BV nu opgelost. "Wij zijn mevrouw Luijkman van CADAC Europe BV hier heel erg dankbaar voor."


Deze match is tot stand gekomen door bemiddeling van Hetty de Wit en Maaike van Brenk, medewerkers van Oost-Betuwse Uitdaging. Een organisatie waarvoor het een 'uitdaging' is om een bedrijvennetwerk op te zetten die zich inzet om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen daar waar mogelijk te ondersteunen.
"Ook deze dames zijn we dankbaar voor het aangaan van deze 'uitdaging' met deze mooie gift als resultaat."

Regionale liedboekavond vrijdag 13 februari

HUISSEN - Het nieuwe liedboek biedt zoveel meer mogelijkheden dan het oude. Er zijn canons in opgenomen, antwoordpsalmen, keerverzen, refreinliederen, missen. Kortom: het is een boek dat uitnodigt tot actieve participatie door heel de gemeente: 'Stem en tegenstem klinken op voor Hem'.

Op vrijdagavond 13 februari wordt een liedboekavond georganiseerd om in het bijzonder een aantal liederen te leren kennen voor de komende Veertigdagen-en de Paastijd tot en met Pinksteren. Aan deze avond werkt mee de Huissense cantorij onder leiding van Herman Schimmel. De avond is voorbereid door hem en Hennie Klaasen Bos (Bemmel), Paul Ballhaus (uit parochie de Levensbron) en ds. Klaas Touwen (Angeren).

De aanvang is 19.30 uur in de protestantse kerk van Huissen aan het Raadhuisplein 35.

Protestante gemeente Huissen

HUISSEN - In de kerk van de protestante gemeente te Huissen wordt vrijdag 13 februari van 19.30 tot 21.15 uur een oecumenische zangavond gehouden.

De dienst is in de protestante kerk aan het Raadhuisplein 35, Huissen en heeft als thema: liederen voor de veertigdagen, paastijd en pinksteren en bedoeld voor allen die het liedboek beter willen leren kennen door eruit te zingen. De cantorij van protestantse gemeente inHuissen onder leiding van Herman Schimmel zorgt voor begeleiding.

De Geintrappers bedankt Het Motorhuis Bemmel

BEMMEL - De carnaval staat weer voor de deur en ons kersverse Prinsenpaar, Prins Thijs de Luidruchtige en zijn Prinses Loes zullen dan weer diverse activiteiten en evenementen in Bemmel en omstreken bezoeken.

Hierin heeft Motorhuis Bemmel ons Prinsenpaar en ons als vereniging weer grandioos ondersteund door hiervoor een superbeletterde auto beschikbaar te stellen om dit prinsenpaar naar alle plichtplegingen in Bemmel en omstreken te kunnen rijden.

Hiervoor natuurlijk namens het Prinsenpaar en carnavalsvereniging De Geintrappers uit Bemmel onze oprechte dank.

Optreden Zeemanskoor Schip A Hoy in Angeren

Foto: Yvonne van Hoorn

ANGEREN - Het inmiddels in de wijde omgeving bekende Angerense Zeemanskoor Schip A Hoy heeft op 1 februari weer haar jaarlijkse concert gegeven in het Dorpshuis van Angeren.

Het was een fantastische middag die goed werd bezocht, de zaal puilde uit met fans die enthousiast meezongen met de zeemansliederen. Het repertoire kende een aantal vaste nummers, maar werd uitgebreid met een aantal nieuwe nummers, een tweetal duets en een solozang, verzorgd door verschillende koorleden. Het was een verrijking voor het koor en een genot voor het publiek.

Sponsor bedankt

BEMMEL - De Bataven 7 wil Eltink Euronics te Bemmel bedanken voor het ter beschikking stellen van een nieuw wedstrijdtenue.

Lingewaardse rijders op jeugdkampioenschap

BEMMEL - Zaterdag 17 januari stonden de Lingewaardse veldrijders Bram Gerritsen, Indy van Os, Fenna en Jente Derksen aan de start voor het NK veldrijden. Op een prachtig complex lag een perfect parcours voor de veldrijders.

Jente mocht het spits afbijten voor de Lingewaardse renners. Na een redelijke start begon hij, rijdend op een negende plaats, aan een heuse inhaal race. Ronde na ronde verschalkte hij een voorligger en kwam in de laatste meters net te kort voor plek vier, waardoor hij als vijfde eindigde. Nog spannender was de race in de categorie van Indy en Fenna. Indy, gestart vanaf de eerste start rij, was niet goed weg en moest in de achtervolging op de kopgroep.

Fenna, op de laatste startrij gestart, had een prima start en ging als vijftiende het veld in. Indy reed in de eerste ronde heel overtuigend naar de kopgroep toe. De zes dames in deze groep waren aan elkaar gewaagd, wat een mooie strijd opleverde. Indy kwam uiteindelijk als vijfde over de streep. Ondertussen reed Fenna een puike race en verdedigde ze haar zeventiende plekje met verve. Bram was door een opkomende griep al een paar dagen niet fit. De start verliep nog redelijk, maar daarna kreeg hij het erg zwaar. De race uitrijden (op een 34e plek) bleek het hoogst haalbare. Alle vier de renners hebben met dit NK weer een indrukwekkende ervaring opgedaan en een mooi veldritseizoen afgesloten. Wat hen betreft mag het wegseizoen weer beginnen!

Ingezonden brief Nog eenmaal...

Het is zondagochtend. Een ogenschijnlijk eenvoudige winterochtend in januari. De grote houten bank waarop ik enkele minuten geleden plaats heb genomen drukt oncomfortabel tegen mijn onderrug. Om me heen is het druk, ongewoon druk. Veel mensen hebben deze speciale gelegenheid aangegrepen om nog eenmaal samen te zijn. Om nog eenmaal datgene te ervaren wat ruim 140 jaar een baken is geweest in de Bemmelse geschiedenis.

Een baken dat de laatste jaren steeds meer Bemmelnaren enkel van buitenaf zagen. Zodoende is de laatste zondagsmis in de Heilige Donatuskerk een feit. Het geluid van de luidende kerkklokken galmt weemoedig in mijn oor, terwijl het grote koor zich opwarmt. Niet veel later vult de kerk zich met muzikale klanken. Orgeltonen zoeken zich een weg langs pilaren. Een golf van melodieus stemgeluid brengt de trommelvliezen van de aanwezigen in beroering. Het openingslied raakt direct de gevoelige snaar. Enkele, voor mij tot de verbeelding sprekende lezingen volgen. Tot het koor wederom aanzet. Alsof ze in een laatste ademteug trachten hemel en aarde te bewegen. Alles om sluiting van de kerk en het opheffen van de Bemmelse koren te voorkomen.

Tevergeefs of niet, buiten onttrekt de ochtendzon zich aan de versluierende nevel. Met toenemende kracht schijnt het door de met een klein laagje stof bedekte glas-in-loodramen. Stukjes stof dwarrelen in de lichtbundels, die als schijnwerpers het met bloemen versierde altaar doen oplichten. Enkele zonnestralen bereiken het koor en weerkaatsen op de gezichten van de koorleden. Het is bijna betoverend. Nog eenmaal is alles op z'n mooist.

Bas Oude Ophuis

Scouting Bemmel dreigt op straat gezet te worden

BEMMEL - Scouting Bemmel is bang dat de gemeente hun gebouw aan de Sportlaan op termijn zal sluiten en een onderkomen aanwijst in De Kinkel. Wethouder Theo Janssen wil het huidige huurcontract voor onbepaalde tijd omzetten in een contract voor één jaar. Scouting Bemmel gaat dan vier keer zoveel huur betalen. SP raadslid Theo Anema kaartte de kwestie aan tijdens de gemeenteraad.

De SP is van mening dat Scouting Bemmel in nood dreigt te komen door het onbetrouwbaar gedrag van de gemeente. Anema vroeg aan wethouder Janssen als hij doorzet, wat dan de gevolgen zijn. Een leeg pand, geen huurinkomsten en een vereniging met honderd leden komt op straat te staan. Anema bekritiseerde ook de slechte communicatie met de scouting.

Wethouder Janssen bekende dat de SP op dat laatste een punt had. Meer toenadering zat er niet in. Het jaarcontract is volgens Janssen nodig omdat de gemeente meer tijd nodig heeft om invulling te geven aan het nieuwe accommodatiebeleid. En dat is zoveel mogelijk verenigingen centraal onderbrengen.

Voorzitter Patrick Zweers is er na het antwoord van de wethouder niet gerust op dat zijn scouting kan blijven zitten. De huurverhoging is nog op te brengen omdat overdag het gebouw met toestemming van de gemeente wordt onderverhuurd aan buitenschoolse opvang. Volgens Zweers houdt de gemeente zich niet aan de afspraken en wordt de Scouting onder druk gezet. De afspraak was voor huur voor onbepaalde tijd. Een container en een schuurtje, geplaats met vergunning, is nu ineens illegaal en moet verdwijnen. Er moeten voor de bso investeringen worden gedaan. En dat met een onzekere toekomst voor de boeg. De scoutingvoorzitter is het meest ongerust over een gedwongen verhuizing naar De Kinkel. De scouting past niet in die cultuur. Scouting Bemmel ligt nu op korte afstand van De Ward en de polder. De scouting is nauw verbonden met de natuur. De Kinkel ligt midden in het centrum.

Patrick Zweers laat weten dat Scouting Bemmel de strijd niet opgeeft en bezint zich op verdere acties. Het huurcontract wordt niet ondertekend.

Goudsbloem -de Marigold- als erkenning van burgerleed

HUISSEN - In 2013 werd gesproken over de wenselijkheid om ook een symbool voor de burgers in oorlogstijd te introduceren. Een symbool, dat min of meer een 'zus' zou zijn voor de Poppy, de klaproos, die symbool is voor de militairen.

De keuze voor de Goudsbloem, de Marigold, lag voor de hand, want twee meisjes van vijf jaar oud stonden bij de Arnhemse Poort te Huissen in 1945 de koningin uren lang op te wachten. Vanwege een overvol programma viel het bezoek aan Huissen af. Louise Helder-Helmich herinnert zich nog, dat ze Goudbloempjes in de handen had. Het symbool was geboren.

De Goudsbloem (calendula) wordt ook gebruikt bij de bestrijding van infecties. Als onderdrukking en onrecht in oorlogstijd worden gezien als een 'infectie', dan versterkt dat nog meer de symbolische waarde.

Seminar 'Je zult maar burger zijn oorlogstijd'. Op vrijdag 13 februari wordt in de middag dit seminar gehouden in samenwerking met Exoduscomité, de Stichting Wageningen 45mei en de Wageningen University. Na afloop zal het nieuwe symbool worden gepresenteerd.

Er zijn producten gemaakt voor plechtigheden, zoals bloemleggingen, voor op het revers en bij (graf)monumenten. Het symbool wordt gekenmerkt door passende opvallendheid, schoonheid en puurheid. Het is gekozen uit een grote hoeveelheid concepten.Hopelijk zullen velen het kunnen omarmen.

Dit is een bijzondere mijlpaal,want dit van oorsprong Betuwse verhaal vindt in het bevrijdingsjaar zijn weg naar buiten.

Het seminar begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Er is gratis toegang en een drankje. Locatie: Oriongebouw de Spot, Wageningen Universiteit. Deelnemers kunnen zich aanmelden via Agenderen45@wageningen.nl dan wel via het Exoduscomité adres: hannyharrewijn@hotmail.nl. Voor vragen kunt u terecht op 026 3258027.

Column

Visrechten

Vorige week had ik een afspraak met burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp van de gemeente Rozendaal. Vroeger liet ik me verrassen, nu ga je voor het bezoek googlen. Rozendaal, de kleinste gemeente van Nederlands vastenland met 1500 inwoners. Een burgemeester, twee parttime wethouders en negen raadsleden. Ondanks mijn voorinformatie kon ik me niet echt een beeld vormen.

Een monumentaal gemeentehuis met een publieksbalie die me deed denken aan de tijd dat je aan de balie kon vragen, is de burgemeester aanwezig? Ik zou hem graag even willen spreken. Ik had de burgemeester buiten al ontmoet. Hij nam me mee naar zijn werkkamer. Ik dacht, met een beetje inschikken kan hier zijn hele gemeenteraad vergaderen. Niet nodig. Rozendaal heeft een raadszaal. Drie dagen later was de raadsvergadering van Lingewaard. Een gemeente met ruim 45.000 inwoners, bestuurd door een burgemeester, vier fulltime wethouders en zesentwintig raadsleden, gesteund door een batterij beleidsmedewerkers. Omdat de feestzaal van De Valom, de vaste plek voor raadsvergaderingen wordt verbouwd, zat ik met stadhuesaanhangers en andere belangstellenden bijeen gepropt in de krappe en voormalige raadszaal van Huissen. De perstafel was gekrompen tot een bijzettafel met één stoel dat aanleiding was voor een strijd tussen mij en de collega van De Gelderlander. Klein detail, ik won.

Tijdens de raadsvergadering dacht ik terug aan de gemoedelijke kaboutergemeente Rozendaal die wél over een representatieve raadszaal beschikt. Ik dacht aan de persuitnodiging van het college om aanwezig te zijn bij het moment dat wethouder Theo Janssen symbolisch toestemming gaf aan de hengelsportverenigingen van Bemmel en Huissen om in gemeentelijke vijvers legaal te mogen vissen. Er wordt symbolisch een hengeltje uitgegooid, zo liet de communicatieadviseur weten. Na afloop koffie en gezellig na praten. Een persmoment waar de parttime wethouders van Rozendaal jaloers op zouden zijn. Lingewaard wil groot zijn maar blijkt gewoon een gezellige kaboutergemeente die gebruik maakt van een feestzaal voor belangrijke debatten en politieke besluiten en de Tabaksschuur voor uitreiken van visrechten.

Sjaak

Keujesgat in vuur en vlam

ANGEREN - De zondag zo vlak na Valentijnsdag staat het Keujesgat nog steeds in vuur en vlam. Menig brandje zal hier en daar nog wel nageblust moeten worden.

Heb je iets niet goed gedaan in je relatie of wat dan ook dan zal je de gevolgen voelen, want wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. We zullen echter niet zomaar iemand brand merken, maar goed je kan beter je vingers niet branden. Waar nodig zullen we iemand uit de brand helpen, want zo zijn we dan ook. Wij houden er echter niet van als er iemand om moord en brand gaat schreeuwen. Ben je snel aangebrand, niet vooruit te branden, zo mager als brandhout of zit je in de brand. Het komt zondag allemaal goed wij halen jullie wel uit de brand. Gaat er nou een lichtje branden? Tot zondag in het Keujesgat.

De brandweercommandant

Filmdiner terug bij TOP: Crime and dine!

BEMMEL - Genieten van een diner tijdens een spannende film. Na een paar leuke alternatieven zoals ontbijt en whisky organiseert TOP op zondag 22 februari weer een echt filmdiner. Dit keer met een geweldig spannende film in de rijke traditie van de Scandinavische thriller: The Hypnotist.

Erik Bark, een zeer getalenteerde hypnotiseur heeft ooit gezworen nooit meer iemand te hypnotiseren. Nu, tien jaar later, vraagt inspecteur Joona Linna hem om hulp bij een moordzaak. Er is een zwaargewonde getuige. Erik gaat in op het verzoek, verbreekt zijn belofte en zet daardoor zijn eigen leven en dat van zijn familie op het spel.

"Onze foyer wordt voor deze avond een sfeervol restaurant. Wij ontvangen u met een drankje en kunt aan tafel voor het voorgerecht. Dan kunt u genieten van het eerste deel van de voorstelling. In de pauze serveren we het hoofdgerecht, en aan het eind wacht er nog een lekker dessert. Gerechten uit de film zouden zomaar voor u op tafel kunnen staan!"

In verband met de catering is het nodig vooraf kaarten te kopen voor deze voorstelling. Dit kan dus niet op de dag zelf! Als kaarten op één voorverkoopadres zijn uitverkocht zijn er mogelijk op andere adressen of via de website nog wel kaarten te krijgen.

Kaarten zijn te koop tot en met vrijdag 20 februari en kosten 25 euro. Inbegrepen: Filmvoorstelling, welkomstdrankje en diner.

"Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met TOPfilm: tickets@topbemmel.nl. Als u vegetarisch wilt eten, kunt u dit ook doorgeven op dit mailadres."

De film draait zondag 22 februari in De Kinkel; de aanvang is 16.30 uur; de foyer is open vanaf 16.00 uur. Kaarten verkrijgbaar via Boekhandel Polman, Arends Optiek, filmkassa op donderdag en via www.topbemmel.nl.

Jaarvergadering hengelsportvereniging

DOORNENBURG - Hengelsportvereniging Lotus Vulgaris houdt zondag 22 februari de jaarvergadering.

De vergadering begint om 10.30 uur en wordt gehouden in hotel Rijnzicht aan Sterreschans 15 in Doornenburg.

'Juiste ademhaling maakt fitter en gelukkiger'

HUISSEN - Steeds meer mensen kampen in deze hectische tijd met burn out verschijnselen en depressiviteit. De druk die door jongeren wordt ervaren, mede door sociale media, groeit en groeit. Huisarts Jan Boer adviseert zijn patiënten een unieke ademcursus te volgen.

Na acht jaar te hebben gewerkt als tropenarts in Afrika, kon hij moeilijk wennen in Nederland. Toen ontdekte hij het Happiness Programma van Art of Living. Volgens Jan Boer komen lichamelijke ongemakken vaak voort uit onderliggende onvrede en het verplichte gevoel om in de mallemolen van de maatschappij mee te moeten hollen. "Patiënten die mijn advies om deze cursus te doen opvolgden, hoeven niet meer naar het GGZ en hebben geen anti depressiva nodig.

Maar ook leren echtparen met relatieproblemen en familie, collega's en buren met onderlinge spanningen opnieuw en positiever naar elkaar te kijken." In het Happiness programma van Art of Living dat van 26 februari t/m 2 maart in Bemmel/ Huissen wordt gegeven, leer je om te gaan met zorgen en stress en toch te blijven (glim)lachen. Naast lichte yoga- en meditatie oefeningen, leer je een ademtechniek gebaseerd op natuurlijke ademritmes.

Op zondag 15 februari wordt een introductie ademworkshop gegeven op de Primulalaan 2 in Huissen om 13.00 uur. Voor informatie en aanmelding:

contactpersoon: ellen.doedens@ aofl.nl 06 50 957 400 yogameteenlach.nl. Meer info staat op www.artofliving.org.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen is zondag 15 februari om 10.00 uur te bezoeken in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

Voorganger is dominee G.C. Flobbe uit Zetten. Er is geen crèche en kinderkerk in verband met de vakantie. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

Geloven is niet

het er op na houden van een religie:

het is het je begeven in een relatie.

Geloven is niet

verbijsterd worden door het onbegrijpelijke;

het is verblijd worden door het ongelooflijke.

Geloven is niet

alleen een kwestie van zienswijze

het is een kwestie van zijnswijze.

Geloven is niet

een hardnekkig product van je opvoeding;

het is de meest behartigenswaardige

verworvenheid van je volwassenheid.

Geloven is niet

overal een afdoend antwoord op weten:

het is wel de goede vragen durven stellen

en proberen zelf een antwoord te zijn.

Geloven is niet

met je hand op je hart

je verstand laten capituleren:

het is met je hand op je hart

je verstand goed gebruiken.

Geloven is niet

net doen of het niet erg is

om te moeten sterven:

het is wel het weten

dat de dood niet het laatste woord heeft

Geloven is :

afzien van jezelf,

opzien naar God,

omzien naar de ander

en uitzien naar de toekomst.

(schrijver onbekend)

Inschrijving speelgoed en kledingbeurs

GENDT - Op zaterdag 28 februari houdt Speelotheek 't Gentje een beurs voor speelgoed en kinderkleding. Op deze beurs kunnen baby-artikelen, zomerkleding in de maten 74 tot en met 176, 34-36 en xxs, xs en s worden aangeboden. Ook kan speelgoed verkocht worden. In verband met de (snel naderende) verbouwing van De Providentia vindt de beurs weer plaats bij Im Weissen Rössl (Tinneveld) in Gendt.

De wijze van inschrijven is als volgt. "Als u artikelen op deze beurs wilt verkopen, kunt u langskomen op de speelotheek. U krijgt dan een inschrijflijst, prijskaartjes en een handleiding zodat u thuis alle artikelen kunt inschrijven en voorzien van een code en de prijs. Er wordt één lijst van maximaal vijftig artikelen per inschrijver verstrekt. Iedereen die een inschrijflijst wil, moet persoonlijk langskomen."

De speelotheek is gevestigd in Integraal KindCentrum De Vonkenmorgen, Schoolstraat 1 (ingang kerk/ voliëre) in Gendt. De openingstijden zijn: maandag van 18.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

De te verkopen spullen levert u donderdag 26 of vrijdag 27 februari in bij Im Weissen Rössl/ zaal Tinneveld Gendt. Na afloop van de beurs haalt u de opbrengst van de verkochte artikelen samen met de overgebleven spullen op. Ook is er de mogelijkheid om niet-verkochte artikelen te schenken aan een goed doel. Afgelopen beurs was dit de Voedselbank in Arnhem.

De opbrengst van de beurs wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw speelgoed en het organiseren van activiteiten voor kinderen. De beurs vindt plaats op zaterdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Im Weissen Rössl/ zaal Tinneveld, Dorpstraat 58 in Gendt.

Vakantiefilm 'UP' kijken in Theater Kees

HUISSEN – Woensdagmiddag 18 februari kunnen de jeugdige filmliefhebbers in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen voor vijf euro genieten van de topfilm 'UP'.

Briljante Pixarfilm uit 2009 waarin een oude knorrepot samen met een jonge padvinder een spannend avontuur beleeft op een reis naar de jungle.

Carl Fredricksen heeft er altijd al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan. Carl besluit om zijn jongensdroom alsnog uit te laten komen en bevestigt duizenden ballonnen aan zijn huis om zo naar de Zuid-Amerikaanse wildernis te vliegen. Hij ontdekt echter te laat dat hij een verstekeling aan boord heeft: het overenthousiaste achtjarige padvindertje Russell.

'Up' werd bekroond met twee Oscars en kan worden toegevoegd aan de reeks grote Pixar successen. De animatiefilm werd geschreven en geregisseerd door Pete Docter en Bob Peterson. Docter regisseerde eerder 'Monsters, Inc.' en hij schreef ook mee aan de scenario's van 'Toy Story' en 'Wall-E'.

Theater Kees wordt voor deze film omgetoverd in een heuse bioscoop met een negen meter breed scherm. De films worden vertoond in HD-kwaliteit met dolby-surround.

De aanvang is 14.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.theater-kees.nl.

Twelve years a slave bij TOP

BEMMEL - Het slavernijverleden op z'n pijnlijkst, in een film gebaseerd op een ongelooflijk levensverhaal: Solomon Northup leeft in de negentiende eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden van het land.

Hij vecht niet alleen om te overleven, maar ook om zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van slaveneigenaar Edwin Epps (Michael Fassbender) maar ook met onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij de Canadees Samuel Bass (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

In de favorietenlijst over 2014 van bijna alle filmcritici. Niet te missen.

De film draait op donderdag 19 februari om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Boekhandel Polman, Arends Optiek en via www.topbemmel.nl.

Helau! Helau! Helau!

HUISSEN - Zaterdag 14 februari is het weer kindercarnaval! We gaan er weer tegenaan dus haal de feestkledij uit de kast! Net als voorgaande jaren zorgt wijkvereniging De Zilverkamp weer voor een gezellige carnavalsmiddag voor kinderen met hun ouders.

Van 14.00 tot 16.00 uur zijn jullie welkom in De Kuul om samen in polonaise de zaal door te gaan. Huis-dj Nick verzorgt de muziek. We hopen ook dit jaar weer op een gezellige middag voor groot en klein in aanwezigheid van niemand minder dan de prins carnaval van RKHVV. Wegens groot succes is er dit jaar weer een Open podium. Wil jij een dansje, een liedje of een ander soort optreden doen? Grijp dan nu je kans en meld je aan via carnaval@euronet.nl.

Niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders of doe een leuk optreden samen! Wij kijken er naar uit. Aanmelden voor het Open podium"kan tot donderdag 12 februari. Vermeld je naam of de namen, leeftijd, telefoonnummer en wat je wilt gaan doen. De plaatsen voor het Open podium zijn beperkt. Iedereen is welkom op zaterdag 14 februari van 14.00 tot 16.00 uur in De Brink.

Taarten bakken met Prinsen Lingewaard

Foto: Niels Sparnaaij - Foto Mireat Gendt

GENDT - Het was afgelopen zaterdag een gezellige drukte bij café De Klok in Gendt. De Prinsen van Lingewaard hadden zich bij de Gentenarren verzameld voor het jaarlijkse taarten bakken. Dit alles met medewerking van Tijd voor Taart. De Prinsen geven een taart als blijk van waardering aan een persoon, vereniging of instelling.

Frank de Narenprins en Annita van de Gentenarren gaven hun taart aan Marion en Joni Dümmer. Zij zijn al jaren de drijvende kracht van de horeca en het beheer van Providentia. Marion zit al jaren in de programmacommissie en treedt op tijdens de pronkzitting. Joni schrijft daarvoor de teksten en is ook muzikant bij De Zwabberbent.

Prins Ronald de Muzikant van De Narrenpoel gaf zijn taart aan Henk Schluter. Eerst als fotograaf van De Deurdweilers en nu ook als hoffotograaf van De Narrenpoel staat Henk altijd klaar om de mooiste foto's te maken.

Prins Thijs de Luidruchtige uit Bemmel gaf zijn taart aan de stichting Top, afdeling techniek en in het bijzonder Pim de Leede. Zij staan altijd klaar om theater en cabaret te organiseren. Pim zet zich ook al vele jaren in voor de carnavalsoptocht.

De taart in Doornenburg ging naar de Soos. Prins Mug d'n Opbouwer beloonde de mensen die wekelijks leuke activiteiten organiseren voor de oudere medemens.

In Haalderen bij De Kleibakkers gaf Prins Erwin van Zotendaal zijn taart aan Mark Linsen voor zijn grote betrokkenheid binnen het verenigingsleven.

De prins van Huissen, Danny d'n Ütvlieger, gaf zijn taart aan Dolf van Dort. Dolf kreeg de taart voor zijn inzet en betrokkenheid voor het carnaval in Huissen en in het bijzonder zijn betrokkenheid bij De Slubkes.

Carnaval bij Sancta Maria in Huissen

HUISSEN - Op maandagochtend 16 februari om 10.00 uur wordt een ieder in carnavalskostuum in de feestzaal (recreatiezaal) verwacht. Er is bezoek van Z.D.H. Prins Danny d'n Ütvlieger met zijn gevolg.

Ook zullen het Zwaone'koor De Slubkes en blaoskapel De Bevelanders optreden. De ochtend zal verder muzikaal omlijst worden door Torkest. Deze ochtend is het vrij entree.

Wat is er lekkerder dan na zo'n carnavalsochtend aanschuiven aan een stamppotmaaltijd? De maaltijd wordt om 12.30 uur in het restaurant geserveerd en men kan aanschuiven, wanneer men zich hiervoor aangemeld heeft.

De maaltijd bestaat uit stamppotzuurkool en boerenkool met worst, spek en een toetje. De maaltijd kost 7,05 euro per persoon. Men kan zich voor 9 februari opgeven en tegelijkertijd betalen bij de receptie van Sancta Maria aan de Helmichstraat 22 in Huissen (026 3263300).

Keujesgat in vuur en vlam

ANGEREN - De zondag zo vlak na Valentijnsdag staat het Keujesgat nog steeds in vuur en vlam. Menig brandje zal hier en daar nog wel nageblust moeten worden.

Heb je iets niet goed gedaan in je relatie of wat dan ook dan zal je de gevolgen voelen, want wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. We zullen echter niet zomaar iemand brand merken, maar goed je kan beter je vingers niet branden. Waar nodig zullen we iemand uit de brand helpen, want zo zijn we dan ook. Wij houden er echter niet van als er iemand om moord en brand gaat schreeuwen. Ben je snel aangebrand, niet vooruit te branden, zo mager als brandhout of zit je in de brand. Het komt zondag allemaal goed wij halen jullie wel uit de brand. Gaat er nou een lichtje branden? Tot zondag in het Keujesgat.

De brandweercommandant

Artiesten Kraonige in De Gouden Engel bijeen

HUISSEN - Op dinsdagmiddag, tijdens de drie dolle dagen, zal een Kraonige, muzikale instuif plaatsvinden in De Gouden Engel.

De instuif begint na Het Biersjouwen (13.00 uur bij De Buitenpoort) en 't Ganstrèkke, (14.00 uur bij café De Dijk). Om 16.00 uur zullen diverse artiesten uit de stal van De Kraonige Zwaone hun opwachting maken. Zo zullen naast de winnaressen van Het Zwaonefefstival, De Huussese Derns, ook andere bekende Huissense artiesten als De Kwibus en de Smèrzak, De Kölse Kerls en De Slubkes van zich laten horen en zien. Dit alles zal muzikaal begeleid worden door blaoskappel De Rienblaozers.

Deze instuif zal ongeveer twee uur duren, zodat de aanwezigen weer op tijd naar huis kunnen om fris en fruitig vanaf 20.11 uur weer aanwezig te zijn in De Gouden Engel voor het Vastenaovondbal.

Raad haalt sleutel om 24.00 uur op in Huissen. Net als vorig jaar zal de voltallige raad, onder aanvoering van burgemeester Marianne Schuurmans de sleutel om 24.00 uur weer bij De Kraonige ophalen. Daarmee wordt het eerste seizoen van Prins Danny d'n Utvlieger weer afgesloten en kunnen de Kraonige tot 11/11 hun steken weer opbergen.

Sleuteloverdracht in Huissen

HUISSEN - Traditioneel worden de sleutel van de verschillende kernen van de gemeente Lingewaard daags voor het carnaval aan de diverse Prinsen overhandigd.

Vanaf 11.11 uur zal zaterdag De Gouden Engel in Huissen het decor zijn voor deze sleuteloverdracht. Burgemeester Marianne Schuurmans zal op carnavaleske wijze de sleutels overhandigen. Aansluitend zal een, door de diverse carnavalsgezelschappen aangeboden, programma starten waarin ieder gezelschap een optreden zal verzorgen. Stadspresident Jan Zweers van De Kraonige Zwaone zal gedurende dit programma de regie in handen hebben.

Rondgang door de kom

Voordat de daadwerkelijke overdracht van de diverse sleutels gat plaatsvinden zal een rondgang door de kom van Huissen gemaakt worden. Deze rondgang start rond de klok van 10.15 uur bij de voormalige raadzaal aan de Lange Kerkstraat. Belangstellende zijn vanaf 10.00 uur van harte welkom om mee te lopen tijdens de rondgang. Op markt zal nog een surprise aan de aanwezigen worden aangeboden, waarna het gezelschap rond 11.00 uur in De Gouden Engel zal arriveren. De entree is gratis en allen worden uitgenodigd.

Minipronkzitting van De Geintrappers bij Liduina

BEMMEL - Carnavalsvereniging De Geintrappers biedt donderdag 12 februari een gevarieerd programma aan in Liduina aan Gouden Appel 120 in Bemmel.

De feestzaal (recreatiezaal) is open vanaf 18.15 uur. Het programma begint om 19.00 uur. De bezoeker wordt getrakteerd op diverse muziek, zang, dans en natuurlijk een buut.
De entree (inclusief koffie/thee en één consumptiemuntje en een hapje) bedraagt 7,50 euro. Reserveren is niet noodzakelijk. Iedereen is welkom.

Prinsentaart Doornenburg voor vrijwilligers

DOORNENBURG - Prins Mug de Bouwer van carnavalsvereniging De Riensplitsers in Doornenburg schenkt zijn zelfgemaakte Prinsentaart aan de vrijwilligers van De Soos.

Als onderdeel van Stichting Ouderenwerk Doornenburg 't SOD organiseren en helpen vrijwilligers al veertig jaar lang onze ouderen bij tal van activiteiten zoals bingo, handwerken, kaarten of gewoon gezellig praten en samen zijn. Dankbaar namen de vrijwilligers Door van der Hoop, Corrie Witjes, Ellie van den Brink en Tonnie Lichtenberg de taart in ontvangst.

Een APK voor lichaam en geest

GENDT -Sinds eind december is Margit met haar praktijk Bewust op Weg neergestreken in Gendt.

Ze helpt mensen om hun energie, passie en levenslust vrij te laten stromen en om hun hart te volgen. Zo word je (weer) een krachtig en stralend mens. Hoe? Met kernachtige en ervaringsgerichte coaching, met ontspannende en diepgaande massage, en soms met een combinatie van die twee; veel wegen leiden uiteindelijk naar de kern. Daarnaast verzorgt ze verschillende inspirerende workshops.

Op haar nieuwe locatie, Markt 22, is ze flink aan het schilderen en klussen geslagen en het resultaat mag er zijn: een prachtige, grote, warm ingerichte ruimte die zich uitstekend leent voor individuele sessies maar voor workshops voor groepen. In de sfeer van 1001 nacht, met tinten van rood en oranje, warme kleden, zachte vitrages en sfeervolle verlichting is het niet moeilijk om je helemaal te ontspannen, bij jezelf te komen en weer op te laden.

Margit werkt zowel met individuen als met groepen. Veel mensen komen langs voor een coachingsgesprek. Regelmatig is het onderwerp 'leven vanuit je hart': doe je wat je werkelijk wilt en ben je trouw aan je hart in de keuzes die je maakt? De coaching kan bestaan uit een gesprek, fysieke oefeningen, visualisaties en nog veel meer. Andere vormen van coaching die Bewust op Weg aanbiedt zijn onder andere opstellingencoaching en danscoaching.

Maar ook het lijf is belangrijk, vindt Margit. Té vaak gaan we zo op in onze gedachten, dat we vergeten goed voor ons lijf te zorgen en het te ontspannen. Het gevolg is dat we klachten krijgen, of het contac t met onszelf verliezen. Tijdens een massage word je uitgenodigd om spanning en oude patronen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe energie. Dat kan zijn net behulp van een ontspanningsmassage, een diepe bindweefselmassage, een chakramassage of een tantrische massage. Ook kun je kiezen voor een Body&Mind-sessie: een combinatie van coaching en massage rondom hetzelfde thema. Lichaam en geest krijgen in één keer een 'APK', zoals een klant dat laatst noemde.

Ook verzorgt Bewust op Weg verschillende workshops op het gebied van bewustwording, meditatie, yoga en dans. De eerste actieve meditatie vindt plaats op zaterdagochtend 28 februari: de kundalini-meditatie, een meditatie waarbij je door je lichaam los te schudden spanning loslaat en vervolgens via rustige beweging tot stilte komt. Iedereen is welkom: je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen.

Kijk voor meer informatie op www.bewustopweg.nl, mail info@bewustopwge.nl of bel 06 48511796.

Kapsalon Leonie

HAALDEREN - Even voorstellen: Ik ben Leonie. Ik heb sinds 1998 een kapsalon in Haalderen. Bij mij kunt u terecht voor knippen, kleuren, permanenten en highlights . In het verleden ben ik twee keer kampioen geweest van de technische club.

Ik houd de laatste trends in het kappersvak bij door het regelmatig volgen van cursussen en trainingen. Aandacht voor de klanten en gezelligheid heb ik hoog in het vaandel staan. Een goed geknipt kapsel is het halve werk. Daarnaast is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de natuurlijke valling van het haar. Soms is een lichte ondersteuning nodig of een leuke frisse kleur. Hiermee bereiken we dat u thuis gemakkelijk uw kapsel zelf kunt onderhouden.

In verhouding met grote kapsalons zijn bij mij de prijzen laag. Zo betaalt u bijvoorbeeld voor een knipbeurt 15,50 euro. De prijs voor permanente kleuring is vanaf 21,50 euro en een volledige permanentbehandeling vanaf 59,50 euro.

Graag ontvang ik u in mijn gezellige kapsalon aan de Notenboomstraat 12 in Haalderen. Ik werk op afspraak, zodat wachttijden nagenoeg niet aan de orde zijn. Voor een afspraak kunt u mij bereiken op het telefoonnummer 0481 463484 of 06 16736161. Mijn kapsalon is open op de dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdagmorgen.

Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten, Leonie.

Auto Alliance blijft specialist in Renault

BEMMEL - Auto Alliance uit Bemmel heeft na 31 jaar de stap gezet van Renault-dealer naar VSR-dealer. De aangesloten dealers van de Vereniging Specialisten Renault (VSR) staan voor vertrouwd, vakkundig en vriendelijk. En hebben een passie voor het merk Renault. 'Daar voelen wij ons natuurlijk bij thuis', zegt Ben Vreman, directeur van Auto Alliance.

Klanten van Auto Alliance kunnen met al hun vragen bij het team dat op De Houtakker gevestigd is terecht. "Er is niets gewijzigd in ons aanbod, ons team is nog gewoon hetzelfde team en ook garantiewerkzaamheden kun je met een gerust hart bij ons laten uitvoeren", licht Vreman toe. "En dat geldt voor alle merken."

Voordelen
De ontkoppeling van Renault Nederland levert zowel de klanten als de ondernemer voordelen op. Vreman: "Een dealerschap geeft enerzijds cachet aan je zaak, maar vraagt ook veel van je, als ondernemer. Er zijn veel eisen en voorwaarden rondom inkoop, voorraadbeheer en dergelijke. Kijk, we blijven natuurlijk opleidingen en bijscholingen volgen, zoals we altijd al gedaan hebben. Dus de kwaliteit van ons werk blijft zoals men dat van ons gewend is. Tegelijkertijd hebben we nu de mogelijkheid om scherper in te kopen, en daar heeft de klant wat aan."

Diagnoseapparatuur
Een investering in diagnoseapparatuur maakt dat aan alle merken auto's service en onderhoud verleend kan worden. Ook voor APK's, banden- en aircoservice, occasions of schadeherstel kun je nog gewoon bij Auto Alliance terecht. "Tja, er is echt niets veranderd", lacht Vreman. Voor klanten met een MyRenault+ pas of een RouteServicepolis heeft de garagehouder passende oplossingen ontwikkeld. Meer informatie over het aanbod en de mogelijkheden is te vinden op www.autoalliance.nl. De Houtakker 17. Bemmel; 0481 461198.

HeartBeads-Bedels bij Albert Heijn in Bemmel en Huissen

LINGEWAARD - Sinds 26 januari kunnen de klanten van Albert Heijn Bemmel en Huissen sparen voor hoge kortingen op HeartBeat-Bedels.

Zoals de klanten gewend zijn, is er weer een leuke spaaractie bij Albert Heijn Bemmel en Huissen. Dit keer hebben de klanten de mogelijkheid om een uniek sierraad met bedels samen te stellen. Vanaf 26 januari tot en met 22 maart ontvangt men bij iedere vijf euro aan boodschappen één HeartBeads zegel. Bij vier zegels is de spaarkaart vol. Een volle spaarkaart kan de klant inleveren voor een bedel naar keuze met hoge korting. Er zijn 54 verschillende bedels.

Om extra snel te sparen ontvang de klant wekelijks bij speciaal geselecteerde producten een gratis voucher, die u kunt inwisselen voor een gratis bedel na keuze.

HeartBeads sieraden is een complete serie van bedels, waarmee je een geheel eigen armband kan vormen. Ongelimiteerde vrijheid om alle mogelijke combinaties te maken. De Beads zijn gemaakt van zinc of van glas. De armbanden van PU-leer en van koper (met rodium plating).

Mark Linsen ontvangt taart De Kleibakkers

HAALDEREN – Mark Linsen en zijn gezin uit Haalderen hebben afgelopen zaterdag de taart van De Kleibakkers in ontvangst mogen nemen.

Toen de vereniging prins Erwin en prinses Eleny de vraag stelden wie zij de jaarlijkse door het prinsenpaar gebakken taart zouden willen geven, kwamen ze beide met de volgende namen: Mark Linsen, zijn vrouw Arianne en de kinderen Jochem en Stefan.

Mark is eigenaar van Linsen Las & Constructie. Bij onder andere voetbalclub Havo, Stichting Kivac (kinderdorp) en het Oranjecomité zijn Mark en zijn gezin bekende gezichten. Eigenlijk is er geen vereniging waar je hem niet tegenkomt. Zowel op sportief gebied en vrijwilligerswerk als sponsoring.

Hij heeft een Haalders hart en heeft veel voor de gemeenschap over. Zoals hij zelf zegt: "De jeugd heeft de toekomst." En hij geeft de jeugd ook de toekomst, mede door sponsoring aan diverse verenigingen. Ook De Kleibakkers hebben gemerkt dat je niet tevergeefs bij hem aanklopt. Zo is hij mede-sponsor van de nieuwe dansgardepakjes van de Kluutjes.

Stoffeerderij Van Olderen: een naam met faam Het ambachtelijk (her)stofferen ook ontdekt door de jongere klant!

Foto: Martien Holthuis Foto: Martien Holthuis

HAALDEREN – Zitmeubelen laten stofferen een zaak alleen voor ouderen? Mis! Steeds vaker komen jongere mensen naar de stoffeerderij van Arie-Jan van Olderen met een kwaliteitsmeubelstuk, dat men graag laat voorzien van een nieuwe bekleding. In deze moderne tijd niet vreemd.

Meer en meer kijken we naar duurzaamheid en daarin past zeker het (her)stofferen van degelijke (en ook design!) meubelen. Arie-Jan van Olderen doet dat dagelijks met veel plezier. Op een nog ambachtelijke wijze in het atelier, waar hij het vak geleerd heeft van zijn vader...

De klant kan voor alle zitmeubelen bij Arie-Jan van Olderen terecht. Klassiek of modern? Voor alle meubelen kan stof en ander materiaal in het atelier worden uitgezocht. "We maken de meubels naar de wensen van de mensen. Kleine reparaties verricht ik ook. Een kraakje hier of daar kan veelal gemakkelijk worden verholpen. Ook wat singels vervangen of kussens bijvullen, omdat het een één kant wegzakt. Zelfs is het mogelijk om van een drie- een tweezitter te maken, of van een tweezitter een fauteuil!

Veel meubelen zijn het waard om herstoffeerd te worden. Ook bedrijven en instellingen hebben Van Olderen ontdekt. "We stofferen onder andere ook veel kantoorstoelen!"

"Bovenal staat, dat je een nieuw meubel terugkrijgt", aldus Arie-Jan, die zich ook prijstechnisch in concurrerende zin weet te onderscheiden. En afspraak is afspraak: een meubel maandag opgehaald is aan het eind van de week gestoffeerd terug!

Stoffeerderij Van Olderen, Van der Mondeweg 7, Haalderen; telefoon 0481 450671 / 06 53810537.

Van Valentijnseditie Idols tot Biersjouwrace; extra (vewarmde) ruimte Buitenpoort met carnaval vier dagen vertier

Carnavalisten, zoals altijd, uit hun dak tijdens vier dagen carnaval in de Buitenpoort in hartje Huissen. Foto: Benno Arends

HUISSEN – Ook dit jaar heeft De Buitenpoort weer een onweerstaanbare aantrekkingskracht op carnavalisten uit Huissen en wijde omgeving. Met de verwarmde tent/overkapping en van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 februari vier dagen volop vertier voor jong tot oud is De Buitenpoort dé plek om het feest der feesten te vieren.

Met de extra (verwarmde) ruimte en extra toiletten en barfaciliteiten biedt De Buitenpoort de doorgewinterde carnavalist een bijzonder fijne service. En dat naast de beregezellige drukte, de heerlijke feestmuziek, de geweldige natjes en droogjes en het (hilarische) entertainment, maakt dat het zalencentrum in hartje Huissen ieder jaar een onmetelijke aantrekkingskracht uitoefent op pretletters uit Huissen en wijde omgeving.

Die zijn er zaterdag (14 februari) al als de kippen bij voor de dolkomische lokale talentenjacht Carnaval Idols (vanaf 20.00 uur, toegang 18+) inclusief dj Antoine en bekende surpriseartiest(en). Deze avond staat in het teken van de Liefde, want het is Valentijnsdag. Ook nieuw: de winnaar van Idols wordt door de bezoekers gekozen via een speciale app!

Partydj
Op zondag gaat het feest vanaf 13.00 uur verder met de (After) Optocht Party. Op maandag is het al vanaf 10.00 uur Frühschoppen geblazen en dinsdag is er vanaf 10.00 uur gratis (!) ontbijt. Daarna is de knotsgekke Biersjouwrace, gevolgd door het supergezellige Feest in de Tent met partydj Antoine. Die overigens iedere dag de pannen van het dak zal draaien met de beste hits om mee te zingen en op te dansen en te hossen. In de tent schotelt feestdj René nog de lekkerste carnavalskrakers voor. 'Graag tot ziens! Huesse' Helau!'
Let op: op facebook.com/debuitenpoort verschijnen iedere dag 'verse' partyfoto's en nu wordt er al afgeteld naar carnaval met de zogeheten Carnaval Countdown. Daarbij kun je prijzen winnen!

Zilverkamp pakt uit met Viva La Carnaval!

HUISSEN - Jaja… wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer bijna carnaval! En met carnaval staat verkleden, gek doen, feesten, en schminken voorop. 14 februari is het niet alleen Valentijnsdag, maar ook bereiden we ons voor op een spectaculaire carnaval.

"Niks is te bont, wat je ook wil worden, het kan allemaal, want 'Funny faces ik kom bij u schminken' is weer bij ons op bezoek. Zij is niet alleen in te huren voor evenementen, maar ook voor kinderfeestjes, workshops, beautyparty's en verschillende themafeesten voor jong en oud. Interesse: Bekijkt u dan eens deze pagina: www.facebook.com/FunnyFacesschmink

Wij werken met een nummertjes systeem, dus tijdens het wachten hoef jij je niet te vervelen! Vul in die tijd gewoon een eigen feesthoedje met allerlei lekkers!Wij hebben er zin in! En jullie vast ook! Deze activiteit vindt plaats op 14 februari tussen 11.00 en 14.30 uur."

Inspirerende lezing door Jos Burgers bij Rabobank

BETUWE - Op maandag 2 februari kwamen ruim honderd agrarische ondernemers uit de gemeente Lingewaard en Overbetuwe samen tijdens het seminar 'Inspirerend Ondernemerschap' bij Rabobank Oost Betuwe in Elst. De boeiende presentatie van Jos Burgers maakte de avond tot een groot succes.

Het seminar werd georganiseerd door Rundveestudieclub Elst, Akkerbouwstudieclub Elst, het AJK Overbetuwe, LTO Noord afdeling Oost Betuwe en Rabobank Oost Betuwe. Agrarische ondernemers uit de diverse bedrijfstakken waren aanwezig. Alies ten Have, directeur Bedrijven bij Rabobank Oost Betuwe, en Egbert Wijers, voorzitter van Rundveestudieclub Elst, verwelkomden de ondernemers. Zij spraken de waardering uit voor deze bijzondere samenwerking tussen de verschillende lokale agrarische studieclubs en belangenorganisaties. Alies ten Have nam de agrarische ondernemers kort mee in de plannen van Rabobank voor de Food & Agri sector. Met haar financiële expertise speelt Rabobank in deze sector al jarenlang een verbindende rol.

De spreker van de avond was Jos Burgers. Als marketingman in hart en nieren nam hij de ondernemers mee in het thema 'Klanten zijn eigenlijk net mensen'. Hij wist daarmee de aanwezigen van de eerste tot de laatste minuut te boeien. Alies ten Have: "Op bevlogen wijze en met aansprekende voorbeelden daagt Jos ondernemers uit 'een plek in het weiland' te kiezen en 'te veranderen als het nog niet hoeft'. Doel van de avond was onze gasten te inspireren. Aan de enthousiaste reacties te horen, is dat zeker gelukt." De lezing werd afgesloten met een netwerkborrel.

Diverse Valentijnsacties bij Anchalee Massagesalon

Reserveer nu voor een van de Valentijnacties bij Anchalee Massagesalon

BEMMEL - Zaterdag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Bij Anchalee Massagesalon laten ze deze dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven niet ongehoord voorbij gaan. Van maandag 9 tot en met zondag 22 februari zijn er diverse leuke aanbiedingen waarmee u uw geliefde mee kunt verrassen.

"Maar wij hebben de ervaring dat er rond Valentijnsdag veel duo-massages gereserveerd worden en hebben daar met de bezetting ook rekening mee gehouden", aldus Anchalee. Bij een duo-massage wordt u samen met uw partner, vriend(in), kennis, collega of familielid tegelijk op één kamer gemasseerd. "Juist met Valentijnsdag vinden mensen het leuk om samen een massage te nemen." Dit jaar zijn er in alle prijscategorieën aanbiedingen, dus als u een keer kennis wilt maken met een Thaise massage is dit de uitgelezen mogelijkheid. De aanbiedingen: één uur duo-massage 75,50 euro, een voetmassage van dertig minuten 23,50 euro, anti-stress hoofdmassage van twintig minuten voor 16,00 euro.

Het 'Valentijnsarrangement 2015' (voor één persoon) bestaat uit een voetmassage, hoofdmassage en lichaamsmassage, duurt in totaal twee uur en is in de aanbieding voor 75,00 euro. Indien u dit arrangement samen met uw partner neemt is de totaalprijs 145,00 euro.

Reserveren is niet verplicht, maar om zeker te weten dat er ook masseuses vrij zijn op het moment dat u gemasseerd wilt worden, wordt het wel aangeraden. De massagesalon is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 22.00 uur.

"Indien u een cadeaubon wilt bestellen, neem dan tijdig even telefonisch contact op 06 57060794. Kijk voor meer informatie op www.anchalee.nl."

20 / 28

21 / 28

22 / 28

Ingezonden brief

Geachte heer Peren,

Ik zou het volgende onder uw aandacht willen brengen. Hierbij treft u foto aan van een kruispunt in Huissen. De voorrangsregel is een tijdje terug aangepast. Het verkeer komende van de Angerensedijk moet voorrang verlenen aan het verkeer komende van de Kloosterlaan.

Heeft u enig idee hoe gevaarlijk de inrichting is van dit kruispunt? Ik zou zeggen van niet, omdat u het anders direct had aangepast. Het verkeer wordt op geen enkele wijze gehinderd om met hoge snelheid van de Angerensedijk te komen. Het verkeer vanuit de Kloosterlaan moet vaak een noodstop maken om niet te worden aangereden. Ook het verkeer dat de Angerensedijk op wil rijden uit de richting van de Stadsdam komt met hoge snelheid aanrijden. Het is wachten op de klap die eerdaags komt. Natuurlijk is de veroorzaker schuldig, maar ook u als wethouder treft enige blaam. Als wegbeheerder is het uw taak om het kruispunt als zodanig in te richten dat de kans op een aanrijding zo klein mogelijk zal zijn.

U kunt er niet vanuit gaan dat een ieder doet wat juist is. Gaat u maar zelf waarnemen hoe het verkeer zich gedraagt op dit kruispunt. De oplossing is zeer eenvoudig. U kunt op dit kruispunt een verkeerstafel creëren. Naar en van de dijk kunt u een uitritconstructie hanteren waardoor het verkeer genoodzaakt is om de snelheid zodanig terug te brengen dat de kans op een ongeluk drastisch wordt verminderd en bij een eventuele aanrijding de kans op letsel minder wordt.

U kunt ook afwachten totdat er ongeval gebeurt, want dat is meestal de gang van zaken. Een uurtje de politie laten controleren heeft minimaal effect. Ik ga ervanuit dat u deze gevaarlijke situatie op korte termijn oplost.

Met vriendelijke groet,

John van Wessel

IN EEN OOGOPSLAG Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

zaterdag 14 februari

vanaf 15.30 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, Gezamenlijke doopviering met Pastoor Peters en het koor Voices

zaterdag 14 februari

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor

19.00 u. St. Donatus Bemmel, Woord- en Communieviering met Pastor van Cuijk en de Dreugtrommels. Carnavalsviering

zondag 15 februari

10.00 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het koor Exotherm. Carnavalsviering

11.11 u. H. Martinus Gendt, Woord- en Communieviering met Pastor Roelofs met muziek van de Carnavalisten. Carnavalsviering

woensdag 18 februari ASWOENSDAG

09.30 u. HH Martelaren van Gorcum, Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

19.00 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, Viering met Asoplegging, Pastorale Team en Herenkoor.

Wej toere' dur Huusse'

HUISSEN – Al sinds jaar en dag afficheert Huissen zich als fietsstad. Jarenlang was Huissen een etappeplaats van de Nijmeegse Fietsvierdaagse. Daarvoor kende Huissen in de jaren '60 een wielerronde die dwars door de smalle straatjes heen voerde.

Helaas is van deze wielertraditie niets meer over terwijl de populariteit van deze sport binnen de stadgrenzen van Huissen steeds meer toeneemt. Een toevallige bijkomstigheid is dat in de zomer van 2015 ook de Tour de France in Nederland start. Reden om met een aantal fietsliefhebbers de handen in ineen te slaan.

"We gaan op zondag 2 augustus een wielerronde organiseren met als start- en finishplaats Huissen. De wielerronde gaat door de plaatsen van het vroegere hertogdom van Kleve: vanuit Huissen in zuidelijke richting over de Rijndijk naar Hulhuizen, via Ooij naar Mook. Vanaf Mook naar Kleve en vervolgens naar Lobith, via Groessen naar Duiven om weer in Huissen te finishen."

De totale route is 121 kilometer en kent een aantal beklimmingen. Zo wordt de Van Randwijckweg in Beek en de Eltense berg in Elten beklommen. Ook gaat de route door prachtige natuurgebieden zoals de Ooijpolder en het Klever Reichswald. Tijdens de ronde is er één rustplaats: Kleve. De internetsite www.wejtoeredurhuusse.nl is vanaf 16 februari 2015 operationeel en vanaf dat moment kan er online worden ingeschreven. Het inschrijfgeld bedraagt elf euro. Daarvan gaat één euro naar een goed doel in Huissen. Ook ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Expositie Liduina in Bemmel

BEMMEL - In de gangen van verzorgingshuis Liduina is er vanaf het begin van dit jaar weer een verrassende expositie ingericht. Deze keer heeft een damesduo de muren gevuld met mooie werken.

Anne Marie Surtel is een van de twee amateur kunstenaars. Zij is woonachtig in Wijchen en is vanaf 1985 begonnen met schilderen. Vanaf dat moment is zij ook cursussen gaan volgen bij De Lindenberg in Nijmegen. Als eerste is zij gestart met portret- en modelboetseren in zowel brons als klei daarna heeft zij meerdere cursussen/ workshops gevolgd bij verscheidene regionaal bekende kunstenaars. Momenteel werkt zij met verschillende technieken aan een scala van onderwerpen.

Toos Janssen is de tweede amateurkunstenaar die haar werk presenteert in de gangen van Liduina. Toos is op kunstvlak een echte laatbloeier. Zij schildert en boetseert pas vanaf 2008 en volgt nog steeds lessen in het hobbycentrum in Nijmegen. Haar werkt maakt zij zowel met olieverf als met acryl en omvat een verscheidenheid aan onderwerpen. De bezoeker ziet stillevens maar ook vrouwenportretten en abstract werk.

Daarnaast zullen er vanaf volgende week ook boetseerwerken van beide dames te bewonderen zijn in de vitrine van het winkeltje in de centrale hal.

Al dit moois is tot 31 maart te bewonderen in de centrale gangen van verzorgingshuis Liduina Gouden Appel 120 in Bemmel.

Activiteiten voor ouderen

LINGEWAARD - Voor informatie zijn de locaties te bellen of de websites www.betuweland.com en www.jozefgendt.nl te raadplegen. Op iedere locatie is het koffietijd van 10.00 tot 11.30 uur en het restaurant is open van 12.15 tot 13.30 uur.

Bemmel Liduina, Gouden Appel 120; 0481 470600.

Woensdag 11 februari 09.30 - 11.30 uur Spellen, 09.45 - 10.45 uur Gymnastiek, 11.00 - 12.00 uur Gymnastiek, 14.30 - 16.00 uur Creatief / spellen, 19.00 uur Minipronkzitting CV De Geintrappers

Donderdag 12 februari 10.00 - 11.30 uur Kaarten maken, 14.15 - 15.45 uur Luisteren in je leunstoel,

14.30 - 16.00 uur Handwerken

Vrijdag 13 februari 14.00 - 16.00 uur Biljarten

Maandag 16 februari 14.00 - 16.00 uur Biljarten, 19.00 uur Bingo

Dinsdag 17 februari 10.00 - 12.00 uur Carnavalsochtend, 14.30 - 16.00 uur Zingen

Gendt: Sint-Jozef, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, 0481 421338.

Woensdag 11 februari 10.00 – 12.30 uur Participatiepunt, 13.30 – 15.30 uur Bewegen voor ouderen,

14.00 – 16.00 uur Koersbal

Donderdag 12 februari 10.00 – 11.30 uur Koffietijd met Berichtenuitzending, 14.00 – 16.30 uur Soos,

19.00 – 22.00 uur Bejaardenpronkzitting

Zondag 15 februari 16.00 – 17.00 uur Berichtenuitzending

Dinsdag 17 februari 09.30 – 11.30 uur Handwerken, 14.00 – 15.30 uur Wandelmiddag (aanmelden vooraf)

Huissen: Sancta Maria, Helmichstraat 22, 026 3263300.

Woensdag 11 februari 09.30 - 11.00 uur Volksdansen, 14.00 - 16.00 uur Koersbal, 14.00 - 17.00 uur Participatiepunt

Donderdag 12 februari 14.00 - 16.00 uur Handwerken, 19.00 uur Kaarten KBO

Zaterdag14 februari 14.00 - 16.00 uur Repaircafé

Maandag 16 februari 10.00 – 12.00 uur Carnaval in de 'Ouwe Rakkersburcht' (Sancta Maria), 14.00 - 16.00 uur Knutselen

Dinsdag 17 februari 11.00 - 11.45 uur Gymnastiek, 14.00 - 16.00 uur Kaarten / dammen e.d.

Wilgenknotters van Lingewaard Natuurlijk verrijken wijk Holthuizen in Huissen

HUISSEN - Zaterdag 31 januari hebben tien vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk de handen uit de mouwen gestoken en de snoeizagen ter hand genomen. Sinds jaar en dag zet Lingewaard Natuurlijk zich in voor behoud van een ecologisch landschap, bescherming van bedreigde soorten, natuurbeleving en natuur-/milieu educatie.

Ecologisch landschap binnen de Gelderse Poort betekent voor de gemeente Lingewaard en dus ook de stad Huissen een landschap gevormd door de oer-Rijn en de landbouwactiviteiten door de eeuwen heen. In vroeger tijden werden wilgentenen geoogst voor vlechtwerk. Hierdoor ontstond de knotwilg die nu als landschappelijk element thuis hoort in onze omgeving.

Om 09:00 uur verzamelde het gezelschap aan het wilgenlaantje tussen Park Holthuizen en de woonerven Boet, Tas en Garf. De wilgen behoren tot twee leeftijdsgroepen, de jongste bomen zijn net zo oud als de wijk Zilverkamp en de oudsten behoorden toe aan verdwenen boerderij Holthuis. Vooral de laatsten vroegen om onderhoud om niet te bezwijken onder het gewicht van de takken. Gereedschap en ladders werden verdeeld en de zaag werd op deskundige wijze gehanteerd. Ecologisch landschapsbeheer voorziet uitsluitend in het gebruik van handgereedschap. Een bijkomend maar essentieel voordeel is dat er door afwezigheid van storend geluid gecommuniceerd kan worden, wat de werksfeer verhoogt.

Dat de inspanningen in de buurt niet onopgemerkt bleven, bleek toen omstreeks 10:15 uur Marjo Baselaar de groep verblijdde met versgezette koffie en tegen 12:00 uur Nieko Vink verraste met een kom zelfgemaakte erwtensoep. "Interesse gewekt voor landschapsbeheer? Mail naar voorzitter@lingewaardnatuurlijk.nl." Meer informatie staat op www.lingewaardnatuurlijk.nl.

Banketbakkerij Gerritsen uit Huissen leukste bakker van Lingewaard

HUISSEN - Banketbakkerij Gerritsen uit Huissen leukste bakker van Lingewaard. Deze titel is onderdeel van de wedstrijd Leukste Bakker van Nederland, een jaarlijks terugkerend evenement voor professionals in de bakkerswereld.

De voorronde van de wedstrijd liep van 3 november tot en met 9 januari en was toegankelijk voor (banket)bakkerijen in elke Nederlandse gemeente. Het publiek kon haar stem en cijfer achterlaten op de website www.leukstebakker.nl. Na deze eerste stemronde kwam banketbakkerij Gerritsen met voorsprong als nummer één uit de bus.
"Ik ben erg trots dat onze klanten hun waardering op deze manier hebben laten blijken. Ik ben pas sinds sinds april 2014 eigenaar van banketbakkerij Gerritsen en om dan binnen een jaar al uitgeroepen te worden tot leukste bakker van de gemeente Lingewaard, dat had ik niet voor mogelijk gehouden. Natuurlijk gaan we nu voor de titel leukste bakker van Gelderland en met een beetje geluk van Nederland!", aldus Robert Braam, eigenaar van banketbakkerij Gerritsen in Huissen.
De bakkerij gaat nu door naar de finaleronde, waar wordt gestreden om de provinciale titel én de landelijke titel van de Leukste Bakker van Nederland. Er kan opnieuw gestemd worden van 2 februari tot en met 19 februari. Op 8 maart wordt de award uitgereikt.

"We vieren dit met een leuke actie: Bosche bol voor één euro van 12 tot en met 14 februari.

Banketbakkerij Gerritsen is gevestigd aan Langestraat 32 in Huissen; telefoon 026 3252862.

Midwinterdierensporen- speurtocht voor jong en oud

BEMMEL - De winter is bij uitstek geschikt om op zoek te gaan naar dierensporen en extra spannend als het gesneeuwd heeft. Natuurgids Ben Cornelissen van Lingewaard Natuurlijk neemt de wandelaar graag mee op deze speurtocht door de Bemmelsewaard, die ook prachtig is voor kinderen vanaf zes jaar.

Op zondag 22 februari om 13.30 uur staat de koffie, thee of chocolademelk voor u klaar in De Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk, gelegen aan de Sportlaan 1-M in Bemmel waarna om 14.00 uur de twee uur durende speurtocht begint. Geadviseerd wordt vooral voor warme kleding en goed schoeisel of laarzen te zorgen en indien mogelijk een verrekijker.

De kosten voor deelname zijn inclusief consumptie zes euro per persoon. Voor nadere informatie kan men Ben bellen op 06 44870449.

27 / 28

Deze stoere Legobouwer Pepijn wordt 6 jaar

Hoera!

Lieve knuffels

Van oma en opa baard, tante Marjolein en Koen

Onze lieve en ondeugende kleindochter Fleur werd 9 februari alweer 3 jaar.

Wij wensen jou nog vele gezonde en leuke jaren toe!

Liefs,

Opa, Oma en Omi

Als je Kim ziet denk je wat een leuke griet.
Nu wordt ze 16 februari 8 jaar dus leg Boris maar klaar.
Gr A&A&G

Lieve Ryan
Wij zijn super trots op je
Gefeliciteerd met je A zwemdiploma

Liefs papa mama en Fenna

Deze knappe vent wordt 13 februari 50 jaar ....
En heeft nog geen grijs haar !
Proficiat , Liefs Jacq , Nina & Recep

mijn lieve peettante mag 12 febr al 40 kaarsjes uitblazen, een fijne dag!
hou van je en een dikke kus en knuffel van Lynn

Hiep Hiep Hoera Tijn 4 jaar!!
Veel plezier op de basisschool!

Liefs van ons allemaal en een fijne dag!

Hoera!
Sofie heeft zwemdiploma A!
Wij zijn trots op jou

Xx Ella en Demi

Gefeliciteerd!
Fleur 16 jaar!
Het is ieder jaar weer frapant
Je staat weer in de krant.
Knuffel Opa en Oma
(koeien)

Echt waar dit stel is 14 februari al 12 jaar een paar.
Gr de buurtjes

klasse gedaan!
Gefeliciteerd met je A-diploma
Papa, Mama en Thijs

Lieve Leonieke en Jill
Gefeliciteerd met jullie zwemdiploma A
Super knap meiden!

Deze enorme PSV-fan, Suus Vermeulen uit Gendt wordt op 14 februari a.s. 4 jaar.
Oma en opa Gertsen

Lieve mamma
Gefeliciteerd met je
40e verjaardag

xxx Demi en Sem