GN Lingewaard

23 juli 2014

GN Lingewaard 23 juli 2014


1 / 24

Staat jouw bericht ook in Hét Gemeente Nieuws?

BEMMEL – Je vindt in Hét Gemeente Nieuws het nieuws, dat je interesseert. Nieuws uit jouw wijk, dorp en regio. Van jouw vereniging, club, organisatie of instelling. Nieuws, dat je graag deelt met de andere lezers. Hét Gemeente Nieuws is bij uitstek het medium voor al deze artikelen. Maar hoe komt al dat nieuws in deze krant? Helemaal met jouw hulp en met die van de andere lezers! Dat is uniek: dit Gemeente Nieuws wordt gemaakt voor, maar ook door de lezer!

Belangrijke bijeenkomsten, komende spannende wedstrijden, uitslagen, exposities, evenementen, een onderscheiding, bijzondere mensen, noem maar op. Iedereen wil graag op de hoogte blijven wat er in jouw regio speelt. Voor al dit nieuws biedt Hét Gemeente Nieuws ruimte. Stuur jouw geschreven artikel naar de redactie, verlevendig het met één of meer (copyrightvrije) foto's. Het totaal geeft een totaal en interessant beeld van jouw gemeente!

In deze periode staat het nieuws even op een laag pitje. Maar het is ook de tijd om alvast vooruit te kijken, want over enkele weken draait de hele samenleving, inclusief de verenigingen, weer op volle toeren. Denk eens na wat wij van Hét Gemeente Nieuws voor jou als lezer kunnen betekenen. Tip bijvoorbeeld de pr-medewerker van je vereniging op de mogelijkheid om regelmatig gebruik te maken van dit gratis medium. Of klim zelf in de pen of achter de computer.

Stuur je berichten naar gemeentenieuws@starterspers.nl. En zo blijft Hét Gemeente Nieuws dé krant vóór en dóór de lezer!

Huissense Dag 29 juli ook voor fietsers één groot feest met muziek en braderie

HUISSEN - Op dinsdag 29 juli vindt voor de 38ste keer de Huissense Dag plaats. Op deze feestdag, die wordt georganiseerd door Stinase, vormen honderden kramen een lint door het versierde Huissen. Maar er is ook amusement voor jong en oud, muziek, terrasjes en fietsroutes dwars door Lingewaard.

Als opwarmertje voor de Huissense Dag, wordt op maandagavond 28 juli de Huissense Avond gehouden. Om 19.00 uur barst op het Raadhuisplein de avond los met DJ Mike. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Op dinsdag 29 juli is van 10.00 tot 18.00 uur de braderie in de straten van de Huissense kom.

Foto: Rayzor Sharp

Meezingen en swingen

Op de Markt start om 10.00 uur de populaire SowieSo. Vanaf 15.00 uur zorgt Duo Rob en Harco voor een afwisselende show en om 19.30 uur gaat het programma verder met New Leave. Daarna volgen zangers zoals Dewi Peshler, Arno Kolenbrander en Mike en Colin.

Kidsfestijn en Thomas Berge

Op het Raadhuisplein gaat om 12.00 uur het grote Kidsfestijn van Jochem van Gelder van start. Na deze kids party volgen optredens van DJ Mike, Coronas en het Feestteam. Het feest op het Raadhuisplein wordt afgesloten met Thomas Berge.

Startschot fietsroute

De VVV heeft twee fietsroutes samengesteld van 20 kilometer en 30 kilometer. Het startschot is om 10.30 uur op de Markt. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in de VVV-stand op de Markt. Deelnemers ontvangen een routekaart en een consumptiebon die op een van de pleisterplaatsen kan worden ingewisseld.

Nederlandse Landgeiten grazen bij Fort Pannerden

Foto: Vrienden van Fort Pannerden

DOORNENBURG - Na jaren voorbereiding en overleg is het er eindelijk van gekomen: geiten bij Fort Pannerden in Doornenburg. De vrijwilligers konden voor tweeënhalf jaar geleden niet vermoeden dat het zo moeilijk zou worden om geld te kunnen besparen op het zeer arbeidsintensieve maaiwerk bij het fort.

Het begon als een geintje om geiten het maaiwerk te laten doen. Het werd een ware veldslag om de beschermde plantjes van de rode lijst die bij het fort groeien. Op enkele Nederlandse forten wordt de begrazing ook door geiten gedaan. Uiteindelijk kregen de fortvrienden toch toestemming. De voorzitter van de Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten was enthousiast over het project en hij stelde graag een koppel van zes geiten ter beschikking voor begrazing in de droge gracht. Maar de geiten moesten eerst tweemaal tegen Q-koorts worden ingeënt en administratief moest er heel veel geregeld worden.

Ook moesten de vrijwilligers voorzieningen treffen voor deze geiten in de gracht. Er kwam een hekje bij de trap, een geitenhok werd getimmerd en een ruif met water- en voerbakken werden geplaatst. Op zondagavond 15 juni kwamen de geiten eindelijk aan bij het fort. Al meteen gingen de eerste geiten de gracht verkennen. En voordat de laatste twee geiten in de gracht waren, hadden de eerste vier geiten hun nieuwe domein al verkend en al een rondje om het fort gemaakt. Voorlopig blijven deze geiten een half jaar bij het fort als pilot. Deze geiten behoren tot de Nederlandse Landgeit.

Deze kudde Nederlandse Landgeiten draagt bij aan het instandhouding van het oorspronkelijke ras en een waardevol cultuur- historisch erfgoed. Daardoor passen Fort Pannerden en deze Nederlandse Landgeiten zeer goed bij elkaar. Tijdens de openstellingen van het fort zijn deze prachtige geiten te bewonderen. Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu en www.landgeit.nl.

Ressen krijgt luisterkei met 'n eigen verhaal

BEMMEL – De Liberation Route door Lingewaard wordt uitgebreid met een vierde luisterkei in Ressen. Het college heeft besloten hiervoor zo'n 12.000 euro uit te trekken en de Regio Marketing Gelderland opdracht te geven om de luisterplaats met veldkei te realiseren.

(van de redactie)

Liberation Route is onderdeel van een Europese herdenkingsroute. De route van ruim 3000 kilometer begint bij Normandië en loopt via Noord-Brabant, Nijmegen, Arnhem en de Zuid-Veluwe richting Berlijn. Deze gebieden speelden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een grote rol tijdens de opmars van de geallieerden.

In Nederland wordt onder meer gewerkt met luisterplekken. Deze grote veldkeien liggen op plekken die een voorname rol hebben gespeeld in de bevrijdingsjaren 1944-1945. Er zijn in Lingewaard al luisterplaatsen op het Historisch Kerkhof in Huissen, Kasteel Doornenburg en bij de Mariakapel op de Heuvelsestraat in Bemmel. De verhalen die bij de luisterplaatsen worden verteld kunnen via de smartphone beluisterd worden of thuis op een MP3 worden gezet.

De tekst wordt verzorgd door Gijs Bouwman van de Historische Kring Bemmel en Wessel van Olst van boerderij De Woerdt in Ressen. Wessel heeft met enkele buurtgenoten gesproken over persoonlijke verhalen over de oorlog. De Woerdsestraat was in de oorlog een belangrijke smokkelroute om etenswaren van de markt in Nijmegen naar de Betuwe te smokkelen.
De tekst moet eind augustus bij de organisatie van De Liberation Route worden aangeleverd. Naar verwacht komt de grote veldkei met boeiende verhalen van de plaatselijke oorlogsgeschiedenis aan het eind van het jaar naar Ressen.

Gemeenschapshuis gesloten

HUISSEN - Het Gemeenschapshuis is gesloten tot 25 augustus. "Wij gaan een paar weken rusten om na de vakantie weermet frisse moed te kunnen starten."

"Wij hebben veel plannen voor het nieuwe seizoen, maar daar hoort u op een later tijdstip nog wel het een en ander over. Als u belangstelling heeft om na de zomer weer eens iets te ondernemen, dan kunt u bij ons terecht voor allerlei activiteiten en cursussen."

Wilt u meer weten wat er allemaal te doen is, kijk dan even op www.gemeenschapshuishuissenzand.nl. Hier kunt u alle activiteiten vinden met de betreffende telefoon nummers."

Het gemeenschapshuis ligt aan de Van Wijkstraat 31 in Huissen. Na 25 augustus er weer ruime gelegenheid om een opgave te doen of deel te nemen aan diverse activiteiten die bij ons weer worden opgestart.

Open eetcafé in Huissen

HUISSEN - Donderdag 24 juli vindt er weer een open eetcafé plaats in het Dominicanenklooster van Huissen.

Vanaf vier euro kan men om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Wie wil mee-eten kan u zich telefonisch aanmelden vanaf maandagochtend 10.00 uur via telefoonnummer: 088 2552555.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (max imum 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 24 juli bestaat uit tomaten-groentesoep, macaroni carbonara en Griekse yoghurt. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 29 juli is er weer een open eetcafé in wooncomplex Hofstede aan de Hoefslag 28 in Bemmel.

Vanaf vier euro kan men om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden vanaf woensdagochtend 10.00 uur via telefoonnummer: 088 2552555.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 22) wordt aangeraden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan kunt u zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 29 juli bestaat uit tonijntaart en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

In een Oogopslag

Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

Zaterdag 26 juli

19.00 u. HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Groot Koor

19.00 u. St. Martinus Doornenburg, Communieviering met Pastor van Cuijk en samenzang.

Zondag 27 juli

10.00 u. OLV Tenhemelopneming Huissen-Stad, Eucharistisch Centrum, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor van Doornenburg.

Vrijwilligers gevraagd om beklimmers te ontvangen Huissense dag: beklimming kerktoren?

HUISSEN - Tijdens het Pinksterweekend is voor het eerst de kerktoren opengesteld voor het publiek. Het was zo'n succes, dat besloten is om met de Huissense dag op 29 juli de kerktoren weer open te stellen voor beklimming.

Echter…de organisatie zoekt nog vrijwilligers die de belangstellenden willen ontvangen. Er zal een rooster gemaakt worden, zodat de vrijwilliger ook nog zelf van de Huissense dag kan genieten. Degene die een handje wil helpen kan zich aanmelden bij Harm Hopman (06 38466586) of Jan Wannet (06 13800366). Wil men eerst wat meer informatie, dan kan men ook bij een van de twee eerder genoemde heren terecht.

Voor het beklimmen zal een toegangsprijs van twee euro gevraagd worden. De opbrengst komt in het fonds voor de restauratie van de Mariakapel.

Tevens is met de Huissense Dag de gehele kerk opengesteld. Er zullen onder andere films van de Umdracht te zien zijn en een kleine expositie van kerkelijk erfgoed. Ook zullen er artikelen voor een goed doel worden verkocht. Tevens gaat er een aantal bidstoelen in de verkoop.

Is men organist en wil men het orgel met de Huissen dag bespelen, neem dan contact op met de al eerdergenoemde heer Hopman of Wannet.

In een oogopslag - Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

Zaterdag 26 juli

19.00 u. HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Groot Koor

19.00 u. St. Martinus Doornenburg, Communieviering met Pastor van Cuijk en samenzang.

Zondag 27 juli

10.00 u. OLV Tenhemelopneming Huissen-Stad, Eucharistisch Centrum, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor van Doornenburg.

Open Eetcafé Huissen

Donderdag 24 juli vindt er weer een Open Eetcafé plaats in het Dominicanenklooster te Huissen. Vanaf vier euro kunt u om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Wilt u mee-eten dan kunt u zich telefonisch aanmelden vanaf maandagochtend 10.00 uur via telefoonnummer: 088 255 25 55.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (max 24) raden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt dan kunt u zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 24 juli:

Voorgerecht: Tomaten-groentesoep

Hoofdgerecht: Macaroni carbonara

Nagerecht: Griekse yoghurt

Het maandmenu kunt u vinden op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Wiecherink Open Tennistoernooi Gendt

GENDT - Van 7 tot en met 13 juli waren de tennisbanen in Gendt voor de 31e keer het decor van het Open Toernooi. Met mooie wedstrijden, veel gezelligheid en gelukkig goede tennisomstandigheden kan teruggekeken op een geslaagd toernooi.

178 deelnemers streden om de verschillende dubbel titels. In Gendt speel je minimaal twee wedstrijden, dus ook als je de eerste wedstrijd verliest, ben je nog niet uitgeschakeld en heb je zelfs nog kans om de finale te halen! De hoosbuien en wateroverlast waar een aantal plaatsen in de regio mee te maken kreeg, zijn de tennissers gespaard gebleven.

Iedere tennisdag stond in het teken van een ander land: waarbij Braziliaanse, Duitse, Italiaans en natuurlijk Nederlandse hapjes en drankjes niet ontbraken.

De organisatie is alle deelnemers en sponsoren dankbaar voor de deelname en bijdrage aan een mooie toernooiweek! Volgend jaar zal in de week vóór de Nijmeegse Vierdaagse weer het Gendts Open Toernooi georganiseerd worden.

Winnaars

HD4: 1e Jorg Schennink en Vincent Schouten, 2e Marcel van Hoogstraten en Hans Peters.

GD4: 1e Jorg Schennink en Astrid Joosten.

HD 5: 1e Sarino Rossen en Dominique Razing; 2e William van Alst en Johan Peters.

GD 5: 1e Edwin van den Broek en Marleen Polman, 2e Freddy Bolder en Rianne Gelsing.

HD 6: 1e Rob Besselink en Ruud Muller, 2e Ronnie Claassen en Henk Langen.

DD 6: 1e Sofie Claassen en Henriëtte van der Welk, 2e Anke Milder en Lianne van Wijk

GD 6: 1e Ronnie Claassen en Sofie Claassen, 2e Hans Wissing en Edith Wissing.

HD 7: 1e Rinado Alofs en Twan Wagener, 2e Ben Kuster en Theo Nissen.

DD 7: 1e Mieke Demont en Marion Tonissen-Verriet, 2e Renate Laracker en Petra Wagener.

GD 7: 1e Peter van den Brink en Irma Peters, 2e Bjorn Gertsen en Judith Gertsen.

GD 8: 1e Theo Aaldering en Edith Cornelissen, 2e Ton Vink en Marlène Meys.

De TV uitzendingen zijn te zien op UPC Kanaal 31 (analoog 14+), op KPN glasvezel kanaal 629 en op de website lingewaardlokaal.tv - uitzending live.
Lingewaard Lokaal "info live" en info kort zijn de wekelijkse programma's van Lingewaard Lokaal. In info live ontvangen we studiogasten. Lingewaard Lokaal 'info kort' is een kortere uitzending die opgenomen is en waarin kort aandacht wordt besteed aan het nieuws van de afgelopen week.


TV Programmering: Zondag. De Radio programma's zijn te horen op FM 93.6, via UPC kabel 93.1 onder Tekst TV en op kanaal 379 op KPN glasvezel.

Radio Programmering;
Maandag 20.00 – 22.00u: That's Music – presentatie Alfred Danjé Om je werkweek verder goed door te komen. Met muziek vanaf de jaren 60 tot de hits en tips van nu.
Dinsdag 20.00 – 22.00u: Country Shop – presentatie Alex van Beek In Country shop kunt u luisteren naar country, folk, americana, bluegrass en country-pop.
Woensdag 20.00 – 22.00u: Avondvitaminen – presentatie Carl Witjes.
Wekelijks aandacht voor Nederlandse artiesten zo-wel Nederlands als Engelstalig.
Donderdag 20.00 – 22.00u: Muziekdossier – presentatie Hans Verduijn. De muziek kan wekelijks verschillen maar kent
wel een rode draad zoals een oude hitparade.
Vrijdag 20.00 – 22.00u: Pop Shop – presentatie Alex van Beek. U kunt luisteren naar diverse soorten muziek zoals blues, rock, country, bluegrass en soul.
Zaterdag 07.00 – 09.00u en 15.00 – 17.00u:Prettig Weekend— presentatie Louis Carpaij. In Prettig Weekend hoor je: het nieuws, popnieuws, en de (bijna vergeten) muziek uit alle jaren.
09.00 – 11.00u Het weekend in – presentatie Theo Hennekes en Thera van Schaik. Relaxt het weekend in met veel uit tips voor het weekend, de agenda en het actuele nieuws.
11.00 – 13.00u: L Magazine – presentatie Thea Bremer. L Magazine heeft een zomerstop. Daarvoor in plaats; Muziekdossier zomer special op zaterdag 26 juli van 11:00 tot 13:00 uur een Nederlandstalig programma met meezingers, meehuilers, luisterliedjes dus voor ieder wat wils, luister, zing of huil mee, tot dan!
Zondag 10.00 – 11.15u: Kerkradio – Huissen Stad Eucharistisch centrum; Voorganger; Pastor Peters; Koor; Herenkoor Doornenburg; Bijzonderheden; Eucharistieviering

Met een knipoog naar… presentatie – Hans Kleefman. Een programma met lichte muziek.11.15u— 13.00u.


Radio Lingewaard Lokaal is ook aanwezig op de 38e Huissensedag. Onze programma makers/dj's verwelkomen u met lekkere muziek. Er zal iemand met een microfoon rondlopen om de mensen een vragen te stellen. Er is een optreden van Sweet Manis (Anouk en Marja). Dit alles is live te beluisteren via 93.6 FM, onze website of kabel/glasvezel
Berichten, felicitaties en aankondigingen voor TV, radio en Tekst TV kunt u sturen aan redactie@lingewaardlokaal.tv.

Sebastianus en Speelweek Hulhuizen

Foto: Sint-Sebastianus

HULHUIZEN - Op woensdag 16 juli heeft SINT-Sebastianus weer een aandeel mogen leveren bij de Speelweek in Hulhuizen. Dit jaar was de wervingscommissie zeer vereerd met opnieuw een uitnodiging van de organisatie van de speelweek. Dit keer was het thema: Hulhuizen's got Talent.

Verschillende onderdelen van Sebastianus waren al vroeg uit de veren om te beginnen aan de opbouw van de workshops voor de kinderen. Leden van de Stageband verzorgden het overgrote deel van alle muzikale workshops. Het gilde was daarnaast druk met de kinderen om ze op een veilige en verantwoorde manier kennis te laten maken met de schietsport. Daarnaast was er nog de mogelijkheid om show te lopen en muziekles te krijgen van een echte lerares!

Foto: St. Sebastianus
Foto: St. Sebastianus
Foto: St. Sebastianus
Foto: St. Sebastianus

In de middag zijn de kinderen naar de school De Vonkenmorgen gefietst waar zij werden opgewacht door de jeugdband en het jeugdgilde. Onder hun begeleiding zijn de kinderen vervolgens op weg gegaan naar zorgcentrum Sint-Jozef. Eenmaal bij SintJozef aangekomen heeft de jeugdband de aanwezigen daar nog vermaakt met muziek en is er zelfs een heuse demonstratie gegeven in het acrobatisch vendelen door jeugdvendelier Ian van der Horst.

Vroeg in de avond heeft de Stageband de talentenjacht mogen begeleiden. Het is duidelijk dat er in Hulhuizen meer dan genoeg talent te vinden is onder de jeugd. Zij kunnen dansen en zingen en zij kunnen zelfs samen met de Stageband de 'Cup Song' spelen!

Alle betrokkenen van Sint-Sebastianus zijn de organisatie en de kinderen dankbaar voor een geweldige dag. "Het is fantastisch dat er zoiets als een speelweek is, en het is bijzonder om daar een bijdrage aan te mogen leveren."

Meer informatie staat op www.sebastianus.nl.

Nissen en Vermaas winnen bij De Vriendenkring Huissen

HUISSEN - Zaterdag 19 juli was er een vlucht vanaf Sens. Omdat de weersverwachting een hoge temperatuur aangaf, werden de vluchten met ruim twee vlieguren ingekort.

De duiven werden om 06.40 gelost op een afstand van 455 kilometer. Om 13.04 draaide Nissen & Vermaas hun eerste duif; 2e. C. Vermeulen, 3e. P.J.H. v. Ooijen, 4e. T. Sas, 5e. E. v. Aalten.

De Vliegende Post Haalderen

HAALDEREN - Engelen Trio pakt de eerste van Sens bij De Vliegende Post Haalderen. Op 19 juli stond de laatste dagfondvlucht vanuit Sens (451 km) op het programma.

In eerste instantie zou deze vlucht vanuit Tours (626 km) vervlogen worden maar door de voorspelde warmte werd deze vlucht ingekort om zo ook aan het welzijn van de duiven te denken zodat ze grotendeels voor de echte warmte huiswaarts zouden zijn gekeerd. Aan deze vlucht deden 48 duiven mee van zes liefhebbers. De duiven werden vroeg gelost om 06.40 uur.

Comb. Engelen 17 mee 4 pr. 1, 8, 11, 12; W. Geurtz & Zn 10 mee 5 pr. 2, 4, 5, 6, 7; Chr. Graven 6 mee 1 pr. 3; Comb. van Zadelhoff 4 mee 1 pr. 9; Wiltink-Meijs 5 mee 1 pr.

7 / 24

8 / 24

9 / 24

10 / 24

Onderhandelen

Ik onderhandel weleens met mijn vrouw om onder onze 40 jaar oude taakverdeling uit te komen. Het komt me niet altijd goed uit dat ik help bij de afwas. Onderhandelen, het lijkt wel politiek. Het verschil is dat ik het in de keuken doe en gehaaide politici in achterkamertjes.

Onderhandelen hoort bij het politieke bedrijf. In beslotenheid onderhandelen is politiek. Politici die het tegendeel kunnen bewijzen bestaan niet of zijn leugenaars. De raadsgroentjes van SP Lingewaard lijken de achterkamer nog niet gevonden te hebben. Die indruk kreeg ik tijdens de laatste raadsvergadering. De SP wilde een voorstel indienen om met de raad een discussie te voeren over de naar hun mening oneigenlijke inzet van vrijwilligers bij opvoedondersteuning.

Zijn er raadsleden die een reactie willen geven, zo vroeg raadsvoorzitter Marianne Schuurmans na de inleiding van SP-er Carla Rasing. Het werd gênant stil. Niemand. Maarten van den Bos van de PvdA is een goed mens en verbrak de stilte. Wat bleek, de raad voelde zich overvallen door het onverwachte voorstel. De groene tomaatjes hadden geen steun gezocht in de achterkamer om hun motie een kans van slagen te geven.

En nu het grote politieke mensenwerk. Volgens onderzoek zijn de verhoudingen tussen wijkplatforms, ambtenaren en het gemeentebestuur belabberd. Wethouder Theo Janssen is portefeuillehouder en familie van het rebelse lingewaard.NU die heeft een broertje dood heeft aan betweterende wijkplatforms. Ook lingewaard.NU, faliekant tegen het duurdere Kerkplan Bemmel en voorstander van verbouwing van De Kinkel. De rebelse Theo Janssen is alweer portefeuillehouder. Het college behoort met één mond praten, ondanks de onderlinge verschillen van wethouders over wijkplatforms en de Kinkel in Bemmel. De politiek is met reces. Reces is geen vakantie, maar betekent dat er niet wordt vergaderd. De achterkamer blijft open. Als Theo hier goed uitkomt bel ik hem op. Zijn onderhandelings- en uitvluchttechniek pas ik toe bij mijn vrouw om ooit één dag onder het afdrogen uit te komen.

Sjaak

Bingo bij 'Huis van de Buurt'

BEMMEL - Ook zin in een gezellig avondje bingo? Dat kan op donderdagavond 31 juli in de recreatiezaal van verzorgingshuis Liduina aan de Gouden Appel120 in Bemmel.

Iedereen is om 19.00 uur welkom. De entree is inclusief koffie of thee, drie euro. Ook kan men met een strip van de activiteitenstrippenkaart betalen. De kosten voor een bingokaart voor één ronde is anderhalve euro. Gedurende de avond worden er vijf ronden gespeeld met voor de winnaars natuurlijk mooie prijsjes.

Dienst en expositie in protestantse kerk Gendt

Schilderij van Dik Kusters

GENDT - Op zondag 27 juli is er weer een kerkdienst in het kleine kerkje aan de dijk in Gendt. Voorganger in deze dienst is dominee J. Seeleman uit Haarlem.

Dominee Seeleman was jaren geleden predikant in Gendt en een bekende voor de gemeente. In de zomer komt hij nog graag eens terug. Na de kerkdienst die om 10.00 uur begint, is er koffie drinken en gelegenheid tot napraten en herinneringen ophalen.

's Middags is de expositie van schilderijen van Dik Kusters uit Varik weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het thema van de expositie is 'De Waal centraal'.

Sponsoractie Yannick levert zeshonderd euro op

BETUWE - "Ik heb met veel plezier samen met tante Ilse de Vierdaagse gelopen. Het ging supergoed en geen blaren opgelopen."

"Ik wil iedereen even laten weten dat ik zeshonderd euro heb opgehaald voor de Roparun team 54! Iedereen bedankt die gesponsord heeft. Volgend jaar wil ik heel graag weer deVierdaagse lopen."

15 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24