GN Lingewaard

27 april 2016

GN Lingewaard 27 april 2016


Protest tegen uitbreiding zandwinning in Bemmelse Waard

K3Delta wil meer zand uit de Bemmelse Waard halen. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Stichting Bewonerscomité Groenlanden uit Ooij maakt zich ernstig zorgen over de zandafgravingen in de Bemmelse Waard. K3Delta vraagt Lingewaard toestemming om 250.000 m2 extra zand te winnen. Dit zal volgens de ongeruste bewoners aan de overkant van de Waal gedurende anderhalf jaar leiden tot tientallen vrachtwagens per dag die gebruik moeten maken van fietsroutes. De aangevoerde grond is nodig om afgegraven taluds weer te herstellen.

Door een nog vast te stellen bestemmingsplan krijgt K3Delta de mogelijkheid om in Bemmel meer zand te winnen. Het bewonerscomité heeft de gemeenteraad verzocht vast te houden aan de oorspronkelijke uitgangspunten van de herinrichting van de Bemmelse Waard. Het argument creëren van nieuwe en verbeteren van bestaande natuurwaarden wordt door het comité in twijfel getrokken. “Het plan noemt alleen de aanleg van een paar eilandjes in de plassen en een natuurbestemming voor een weiland ” Hopelijk keren er wat vogels terug die de afgelopen jaren door werkzaamheden in de Bemmelse Waard zijn verjaagd, zo stellen de bezwaarmakers aan de overzijde van de Waal. Daartegenover staan er meer zandafgravingen, meer waterplassen, meer vrachtverkeer in de polder en meer schepen in de haven aan de Waal.

Stichting Bewonerscomité Groenlanden vraagt de gemeenteraad zich sterk te maken dat de herinrichting van de Bemmelse Waard uiterlijk in 2020 is afgerond en volgens afspraak de zandinstallatie van K3Delta is verdwenen.

28 april officiële opening vernieuwde Fort Pannerden

DOORNENBURG - Op 28 april wordt het fort bij Doornenburg officieel heropend door de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Compleet nieuw ingericht. Vanaf zaterdag 30 april is het vernieuwde fort open voor het publiek.

‘Verover het fort vol verhalen’. Gelegen op een prachtige, unieke landpunt bij de splitsing van de Rijn, Waal en Pannerdensch Kanaal trotseert Fort Pannerden al 150 jaar de vier elementen: Water, Aarde, Vuur en Lucht. Het fort geeft zijn schat aan verhalen prijs met allerlei nieuwe, interactieve programma’s. Met Expeditie Pannerden, een spannende puzzelexpeditie voor het hele gezin. Met Elements - The real live game, een avontuurlijke breinbreker door de duistere gangen en kamers. Met de audiotour Luisterfort, waarin bewoners van het fort aan het woord komen, van kanonniers tot krakers. Of kies voor Sterke Verhalen, waarbij je op pad gaat met gidsen in soldatenuniform. Spektakelstuk in het vernieuwde fort is een nagebouwd kanon, het grootste dat ooit in het fort stond – en dat tijdens demonstraties kan bulderen. Ook is er soldatenmuseum.

In mei en juni: woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.In Fort Pannerden kun je met gemak een dag doorbrengen. Passanten (fietsers, wandelaars) hebben vrij entree tot delen van het fort: bezoekerscentrum, film, restaurant en het uitzichtpunt bovenop het fort.

Entreeprijzen: 12,00. Kinderen 4 tot en met 11 jaar 8,50 euro. 10 procent korting op vertoon van een ticket van Kasteel Doornenburg. Kinderen tot en met 3 jaar gratis. Fort Pannerden, Waaldijk 1, Doornenburg. www.fortpannerden.eu.

Inlooptraining G-basketbal bij De Batouwe in Bemmel

BEMMEL - Vind je het leuk om te basketballen? Wil je je lekker uitleven? Nieuwe vrienden maken? En de lay-upleren? Kom dan op zaterdag 28 mei en/of 4 juni kennismaken met G-basketbal bij De Batouwe in Bemmel.

Vanaf 30 augustus wil basketbalvereniging De Batouwe in Bemmel graag starten met het 'Topteam'. Daarom organiseert de vereniging twee inlooptrainingen om te kijken of er vraag is naar G-basketbal. G-basketbal is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, niet-rolstoelafhankelijk, die zich primair vanwege hun verstandelijke en/of lichamelijke beperking niet kunnen meten met leeftijdsgenootjes bij een regulier basketbalteam. De inlooptraining vindt plaats op zaterdag 28 mei en zaterdag 4 juni van 10.00-12.00 in sportcentrum De Schaapskooi, Sportlaan 3 in Bemmel. Bij de training wordt er veel aan basketbalspelen gedaan, maar vooral sfeer, pret en ook de techniek zijn belangrijk.

De inlooptrainingen vinden eenmalig plaats onder begeleiding van twee ervaren eredivisie-speelsters van De Batouwe. Natuurlijk zullen er ook enkele vrijwilligers ondersteunen om de spelers te kunnen begeleiden. Het kader heeft ervaring in de begeleiding van sporters met een beperking. Kom jij ook een keer basketballen? De trainingen zijn gratis en je kunt alleen basketbal leren door te doen! Opgeven is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dit doe je door een email te sturen naar topteam@batouwebasketbal.nl.

Wilt u meer informatie over de opentraining en G-basketbal in Bemmel, dan kunt u contact opnemen met het topteam@batouwebasketbal.nl of Katja Opgenoort 06 15890803. Wilt u meer informatie over aangepast sporten, dan kunt u contact opnemen met Chantal Migo via c.migo@unieksporten.nl of via 026 3523850.

Alexander Baljakin van VBI zesde van Nederland

HUISSEN - In Enschede werd het Nederlands Kampioenschap dammen verspeeld. Van Damvereniging VBI deden maar liefst drie spelers mee: Alexander Baljakin, Jos Stokkel en Maarten Linssen. Het toernooi was niet zeer sterk bezet, toppers als Roel Boomstra en Jan Groenendijk (no. 3 en 2 bij het laatste WK) deden wegens studieverplichtingen niet mee.

Daardoor was Alexander Baljakin de topfavoriet voor de zege. Toch ging het allemaal niet zo gemakkelijk. Na twee winstpartijen in de eerste vier rondes stokte de machine. Uiteindelijk scoorde Alexander slechts drie winstpartijen, evenveel als zijn naaste belager Ben Provoost. In plus- en minremises was Alexander ruim in het voordeel (+3 tegen -2 voor Provoost). Dat bezorgde hem de zesde nationale titel in acht jaar. Maar met name de plusremises tegen Luteijn en Kroesbergen waren teleurstellend voor de nationale kampioen. In beide partijen overzag hij de winnende variant. Daar stonden echter ook enkele fraaie winstpartijen tegenover.

Uiteindelijk dus toch een terechte kampioen. Zijn commentaar: ”Ik wil toch nog een keer kampioen worden een sterk bezet toernooi.”

De beide andere Huissense deelnemers deden het minder goed. Jos Stokkel speelde alle elf partijen remise, waarbij hij echter twee minremises moest toestaan. Dat leverde hem uiteindelijk de negende plaats op. Voor Maarten Linssen verliep het toernooi ronduit teleurstellend. Met vijf remises en zes verliespartijen finishte hij uiteindelijk op de twaalfde en laatste plaats.

Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek

Foto: Linda Bakic

BEMMEL - Op 11 en 18 april hebben de groepen 6, 7 en 8 van SBO De Vlinderboom in Bemmel een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt. Dankzij de inzet van DHL Arnhem en Veilig Verkeer Nederland, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben.

Het lesprogramma Veilig op Weg begint in de klas met een dvd en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Het spannendste gedeelte van de les is natuurlijk wanneer de kinderen plaats mogen nemen in de cabine van een echte vrachtauto.

Verkeer leer je pas echt door het te doen. Verkeerseducatie hoort dan ook niet alleen in de klas. Ook ouders spelen een belangrijke rol. Bespreek af en toe de twee vuistregels met uw kind(eren).

1. Ga nooit naast een vrachtauto staan maar blijf er rechts en ruim achter.
2. Houd meer dan drie meter afstand aan alle zijden van de vrachtauto.

Chauffeurs van vrachtauto’s, bussen en andere grote voertuigen hebben geen zicht op verkeer rechts naast hun auto en pal voor en achter hun auto. Jaarlijks vallen door ongelukken met de dode hoek rond de 10 doden en enkele tientallen zwaar gewonden te betreuren. Het doel van de 'dode-hoek-les' is nul verkeersslachtoffers door de dode hoek van vrachtwagens.

Veilig op Weg is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Stichting SBBO: hulp bij schuldsanering, budgetcoach, bewindvoering en ombudsman

REGIO - Graag willen wij ons op deze manier even aan u voorstellen. Wij zijn een stichting (SBBO) en werken sinds kort in de provincie Gelderland. SBBO staat voor: Schuldhulpverlening, Budgetcoaching, Beheer, Ombudsman/vrouw.


Heeft u op welke manier dan ook financiële problemen en ziet u het lichtpuntje niet meer, dan kunnen wij u helpen zodat voor u de zon ook weer een beetje gaat schijnen. Veel mensen zijn de laatste jaren in de financiële problemen gekomen en zien door de bomen het bos niet meer en hebben vaak de energie/kennis niet om er nog uit te komen. Dit resulteert vaak in neerslachtigheid wat zeer begrijpelijk is omdat de toekomst ook niet erg rooskleurig is.
Wij als stichting SBBO brengen voor u de financiële situatie in kaart en benaderen voor u de instanties die nodig zijn om weer rust te krijgen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de belastingdienst, schuldeisers, enzovoort. We bekijken of u recht heeft op bepaalde toeslagen en dienen deze voor u in mocht dit nodig zijn.
Waar wij niet naar op zoek zijn: u nog verder financieel in de problemen brengen. Wij zijn een stichting die bestaat uit voornamelijk vrijwilligers en hebben alle kennis in huis om u te helpen. De bijdrage die wij vragen is minimaal.
Bel of mail ons gerust als u vragen heeft, wij hebben geen wachttijden en gaan direct voor u aan de slag; info@stichting-sbbo.nl of bekijk de website www.stichting-sbbo.nl; 026-3798368

Informatiebord aan de dijk in Gendt

Evacuatiegroep Foto: Henk Klaassen van de Historische Kring Gente

GENDT - Sinds half april staat er een informatiebord over de Tweede Wereldoorlog aan de dijk in Gendt ter hoogte van de Kommerdijk. Let er maar eens op als u daar in de buurt bent. Het heet Sleutel tot de Bevrijding en gaat over het bombardement op de polder en de inleiding van de bevrijding van de Betuwe door de landing van vier geallieerde verkenningsvaartuigen in maart 1945.

Als gevolg van dat bombardement op de polder kwamen vijf Gendtse burgers om. Familieleden van deze slachtoffers en een aantal belangstellenden waren -ondanks wind en kou- bij de onthulling van het paneel aanwezig. Ook was een Syrisch echtpaar, asielzoekers, erbij en de zogenoemde evacuatiegroep, die door uiterlijk en kleding de oorlogstijd laat herbeleven.

De burgemeester en wethouder cultuur van Lingewaard arriveerden in enkele legerjeeps. Na toespraken door Martien van Hemmen van het Exodus Comité, Willem Rasing van de Historische Kring Gente en de burgemeester Marianne Schuurman, las Liv Eltink een stukje uit een oorlogsdagboek voor. Dat aangrijpende stukje ging over het bombardement, de Gendtse slachtoffers en hoe het in die dagen eraan toe ging.

Liv is een van de schoolkinderen uit groep 7 en 8 die het oorlogsmonument in Gendt geadopteerd hebben en verzorgen. Nadat de Last Post was geblazen door Evy Kregting en enkele vredesduiven waren losgelaten onthulden de burgemeester en de leerlingen samen het bord. Daarna legden de adoptiegroep en het Syrische echtpaar nog bloemen bij het paneel. Het bord kwam tot stand in samenwerking met Exodus Comité, Oranjestichting Gendt en Historische Kring Gente.

Buurtbemiddeling voorkomt bijna driekwart burenruzies

BETUWE - In 2015 zijn in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard 122 mensen verwezen naar buurtbemiddeling. Dit is het hoogste aantal verwijzingen in een kalenderjaar sinds het ontstaan van buurtbemiddeling in 2008. Bijna driekwart van de meldingen wordt opgelost na inmenging van buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling werkt voor een groot deel preventief; de 22 vrijwillige bemiddelaars staan bewoners bij in situaties van beginnende onenigheid en irritaties. In 2015 waren de politie (32%) en woningcorporaties (17%) de voornaamste verwijzers, 43% van alle aanmeldingen komt via de betrokken buren zelf.

Neutraal
Belangrijkste reden van een conflict zijn geluidsoverlast (21%) en onderlinge bejegening (38%). In 2015 werd 74% van de conflicten door de tussenkomst van buurtbemiddeling opgelost. De 22 vrijwillige buurtbemiddelaars helpen buren om zelf en samen tot een oplossing te komen. Ze geven geen oordeel in een conflict en zijn neutraal. Buurtbemiddeling draagt bij aan de leefbaarheid van een buurt en bevordert de zelfredzaamheid van bewoners.

In mei 2015 heeft het CCV (de toezichthouder op buurtbemiddeling in Nederland) buurtbemiddeling Overbetuwe en Lingewaard bekroond met hercertificering en de toekenning van een PLUS-certificaat. De hoogst haalbare score bewijst dat deze voorziening geheel werkt volgens de methodiek van het CCV.

Gratis
Buurtbemiddeling is gratis voor inwoners van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard en wordt uitgevoerd door NIM. Het project buurtbemiddeling wordt gefinancierd door de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard en woningcorporaties Vivare, Waardwonen, Woningstichting Valburg en Woningstichting Heteren.

Inwoners met een conflict kunnen terecht op www.buurtbemiddelingoverbetuwe.nl of www.buurtbemiddelinglingewaard.nl. Zij kunnen ook op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met Gabriëlle Langhout, coördinator buurtbemiddeling, telefoon (024) 3232751. Haar mailadres is: buurtbemiddeling@nim.nl.

Gijsje verhuist naar basisschool De Doornick

DOORNENBURG - Peuterspeelzaal Gijsje in Doornenburg verhuist met ingang van komend schooljaar naar basisschool De Doornick. Peuterspeelzaal en basisschool komen hiermee onder één dak te zitten. Dit betekent dat we nog beter invulling kunnen geven aan de doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar.

De samenwerking biedt mogelijkheden om de overgang van peuterspeelzaal naar basisschool nog beter te laten verlopen. Het team én de kinderen kunnen van en met elkaar leren door verschillende activiteiten samen te organiseren. Peuterspeelzaal Gijsje is nu nog gehuisvest in het Ontmoetingscentrum Doornenburg. Door het vertrek van Gijsje ontstaat in het Ontmoetingscentrum meer ruimte voor de dagopvang van ouderen.

Start voorbereidingen

De komende maanden wordt toegewerkt naar deze verhuizing. De pedagogisch medewerkers zullen samen met het team van de De Doornick de samenwerking vorm geven. Uiteraard zal de verhuizing ook een thema zijn voor de peuters en de kinderen op de basisschool. Daarnaast wordt de huidige speelzaal van school omgebouwd tot een prachtige peuterspeelzaalruimte. Meer informatie over de peuterspeelzaal op www.delinge.nl.

Bemmel on the Beach 5-jarig jubileum

BEMMEL - Dit jaar organiseert rugbyclub Betuwe uit Bemmel voor het vijfde jaar op rij Bemmel on the Beach. In het Pinksterweekend (13 tot en met 15 mei) worden er diverse activiteiten georganiseerd op een midden in het dorp gecreëerd zandstrand van 30 bij 60 meter.

Ook dit jaar is er weer een vol programma met op vrijdag 13 mei:

 • Rugbyclinics voor scholen; ook dit jaar is de animo zo groot dat er de hele dag training gegeven zal worden aan kinderen van 10 tot 14 jaar.

 • Rugbytraining voor de jeugd van RugbyClub Betuwe.

 • En als afsluiting voor deze dag: rugbytoernooi voor niet-rugbyers.

Zaterdag 14 mei ziet het programma er als volgt uit:

 • Rugbytoernooi voor onze kleinste leden: 6 tot 12 jaar oud van 09.00 – 12.00 uur.

 • En vanaf 13.00 uur een Beachvolleybaltoernooi voor vriendenteams (nog enkele plekken beschikbaar).

 • Afsluiting met een borrel onder het genot van een muziekje (plaats is afhankelijk van het weer).

Zondag 15 mei:

 • Rugbytoernooi voor de jeugd van 13 tot 18 jaar oud, van 09.00 – 12.00 uur.

 • En als klap op de vuurpijl het zeer spectaculaire Beachrugbytoernooi voor de senioren met clubs uit heel Nederland. Beachrugby wordt door teams van 7 personen gespeeld, over twee helften van 7 minuten. Dat kan niet anders dan voor vuurwerk zorgen.

Dit alles is niet mogelijk zonder de hulp van onze hoofdsponsors: o.a. Café 't Hertenkamp, Café de Roskam, Café61, Heijting Milieuservice. Maar ook onze andere sponsors zijn zeer belangrijk, zij hangen ook dit jaar met vlaggen en reclameborden langs het veld.

Rondom het Beachveld op het Kinkelplein zorgen café De Roskam, Café 61 en Café 't Hertenkamp voor een groot en gezellig terras, waar u van harte welkom bent om sport te komen kijken onder het genot van een drankje!

Heb jij vragen of wil jij meedoen aan Bemmel on the Beach? Mail naar: bemmelonthebeach@hotmail.com

W. Geurtz & Zoon: prijs Asse Zellik

HAALDEREN - Op 23 april stond de tweede vlucht op het programma van 2016, deze keer werd het een vlucht vanuit Asse Zellik (160 km) hieraan deden 340 duiven van 19 liefhebbers mee. Ze werden gelost om 09.15 uur met een aardig tegenwind wat ervoor zorgde dat de duiven ervoor moesten werken en het niet kado kregen.

W. Geurtz en Zn 33 mee 17 pr. 1, 2, 14, 15, 16, 17, 21, 39, 42, 43, 44, 50, 53, 54, 55, 68, 69
A. J. van Olderen 34 mee 18 pr. 3, 12, 14, 20, 22, 23, 24, 30, 31, 36, 37, 38, 52, 62, 67, 83, 84, 85
Comb v. Zadelhoff 20 mee 8 pr. 4, 9, 10, 46, 75, 76, 78, 80
Chr. Graven 26 mee 4 pr. 5, 8, 59, 79
T. Tinnenbroek 10 mee 2 pr. 6, 28
H. de Wijse 12 mee 4 pr. 7, 49, 65, 66
Wiltink-Meijs 19 mee 2 pr. 11, 41
J. v.d. Scheur 10 mee 1 pr. 18
A. A. Engelen 20 mee 3 pr. 19, 57, 81
Muller - de Wijse 20 mee 8 pr. 25, 34, 35, 51, 58, 60, 61, 77
L. Meijberg 10 mee 5 pr. 26, 40, 56, 63, 70
Comb. Weijers 40 mee 7 pr. 27, 29, 32, 33, 64, 73, 82
H. Leemreise 27 mee 4 pr. 45, 47, 71, 74
Th. Rutjes 10 mee 2 pr. 48, 72.

Een dag vol cultuur voor leerlingen Bemmel en Haalderen

LINGEWAARD - Op woensdag 20 april vond het Culturele Rondje plaats in Bemmel en Haalderen voor kinderen uit groep 7 van de basisschool. Het Culturele Rondje wordt elk jaar door de SWL buurtsportcoach vanuit het Cultureel Platform Lingewaard in samenwerking met de scholen georganiseerd. Op deze manier maken de leerlingen kennis met verschillende culturele en kunstzinnige disciplines in hun eigen omgeving en worden ze uitgedaagd om mee te doen en te ervaren hoe het is.

Op verschillende interessante locaties verspreid over Bemmel en Haalderen zijn de workshops georganiseerd. Dit rondje konden de kinderen onder andere kennis maken met capoeira, streetdance, een hoorspel spelen en opnemen, djembé, boomwhackers, gedichten maken en vertellen, potten bakken, licht schrijven, verhalen vertellen, karikatuur tekenen, theatersport, animatiefilmpjes maken of breakdance. In mei is het Culturele Rondje voor de leerlingen uit Gendt en Doornenburg.

Bemmelse Dweildag dertig!

BEMMEL - Het is feest in Bemmel: op 12 juni wordt de Bemmelse Dweildag voor de dertigste keer georganiseerd. De organisatie besteedt op verschillende manieren aandacht aan dit jubileum. Een van de nieuwe elementen aan de Dweildag is het foodtruckveld, waar meerdere foodtrucks de lekkerste gerechten bereiden voor het hongerige publiek. Daarnaast is het aantal deelnemers ongekend hoog: met nog twee maanden te gaan zitten zowel de wedstrijd- als de leutklasse vol en moet er zelfs een extra podium worden geplaatst.

Op 12 juni komen de allerbeste dweilorkesten uit binnen- en buitenland naar Bemmel. Onder andere de winnaars van 2007 tot en met 2015 zijn aanwezig tijdens de Dweildag. Naast deze toporkesten komen er ook drie dweilorkesten uit Frankrijk, Zwitserland en Zweden naar Bemmel. Zeker een aanrader om daar even te gaan kijken!

Kinderattracties
Uiteraard is dit jaar ook weer aan de kleinste dweilfans gedacht. In het vertrouwde Bloagenstruítje kunnen kinderen zich laten schminken, knuffelen met dieren, verse appelsap persen, verschillende oudhollandse spelletjes spelen en nog veel meer.

Vrijwilligers
De Bemmelse Dweildag valt en staat bij de vrijwilligers die bijvoorbeeld helpen opbouwen, schminken en orkesten aankondigen. Lijkt het u leuk om ook te helpen? Daar zijn we erg blij mee! Kijk voor meer informatie op www.dweildag.nl/vrijwilligers.

Alle informatie over de jubileumeditie van de Bemmelse Dweildag is te vinden op onze vernieuwde website: www.dweildag.nl.

Bridgeclub Doublet Bemmel

Bert reikt de beker uit aan Henny en Liz

BEMMEL - De paaseieren zijn verorberd en de paasdrive is in een gezellige sfeer gespeeld. De score werd berekend op basis van individuele resultaten.

In de A-lijn is als eerste geëindigd Erik met 61,01 procent en in de B-lijn ging Yvonne met de eer strijken met 61,79 procent.

De vijfde speelronde van de competitie is ook afgesloten met de volgende resultaten.In de A-lijn werden Joke en Ab eerste met 59,06 procent, gevolgd door Erik en Jaap 56,03, Sjoukje en Anton 55,11, vierde Annet en Piet 54,35 en als vijfde Gerrit en Con 53,96 procent.

In de B-lijn scoorden Henny en Liz het mooie percentage van 61,55 procent en zij mochten dan ook de Jansen Totaalwonen wisselbeker met cadeaubon in ontvangst nemen. Zij werden gevolgd door Yvonne en Ger 57,20 procent, derde Kitty en Rita 54,89 procent, An en Thea 54,14 en vijfde Trees en Gonny 54,10 procent.

De laatste competitieronde van dit seizoen wordt gespeeld in drie lijnen volgens het flexibel ranking system. Per ronde kunnen de paren dan, al naar gelang de resultaten, promoveren of degraderen.

Later zal tijdens de algemene ledenvergadering bekeken worden in overleg met de leden of deze speelwijze voor de toekomst perspectief biedt.

Interesse om meer te weten over de bridgesport en Doublet in het bijzonder? Bel of e-mail ons secretariaat: Erik Willems: 06 46204302; e-mail secretariaatdoublet@mail.com of bezoek onze website: http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Jeugdtriatlon kersenfeest

GENDT - Droom jij er ook weleens van om aan een triatlon mee te doen? Dan is dit je kans! Thetis organiseert eenmalig in samenwerking met stichting Duursport Gendt op zaterdag 25 juni voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar een kennismaking jeugd triatlon.

De starttijd is 16:00 uur op zwembad Walburgen in Gendt.De afstanden zijn: 250 meter zwemmen, 9 km fietsen, en twee km hardlopen.

De inschrijving is op woensdag 11 mei om 18:00 uur via de site van stichting Duursport Gendt (www.duursportgendt.nl). Hier vindt je ook meer informatie over het parcours en het reglement.

Je kunt het inschrijfformulier al vast invullen, en 11 mei versturen. Als er meer aanmeldingen zijn dan startplaatsen, zal er een wachtlijst worden gehanteerd.

Nieuws vanuit De Tichel Haalderen

HAALDEREN - Maandag 2 mei bieden wij u graag een culturele avond aan. Er komt een toneelgroep een leuke klucht opvoeren. De entree is gratis, aan het einde van de avond wordt er een collecte gehouden. De avond start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Misschien voor u een leuke gelegenheid om na afloop nog een drankje te nuttigen en gezellig na praten en contacten te leggen. Als blijkt dat er voldoende belangstelling is kunnen we dit in de toekomst een vervolg gaan geven. U bent van harte welkom.

Bingo; Iedere 1ste en 3de woensdagavond is er om 20.00 uur een bingoavond. De eerst komende datums zijn: 11 mei / 18 mei / 1 juni en 15 juni. Let op in mei hebben we afwijkende datums.

Er is 18 april een goed bezochte avond geweest over de leefbaarheid in Haalderen. Dit alles, onder leiding van Spectrum, De Kleine Kernen, Wethouder Witjes en enkele ambtenaren, heeft duidelijke respons gekregen. Graag wensen wij de 7 mensen, van jong tot oud, veel succes en natuurlijk resultaat toe. Zij zullen met een frisse blik een dorpsschouw gaan doen en van hieruit nieuwe ideeën ontwikkelen. Natuurlijk gaan we er vanuit dat de andere aanwezige indien nodig een steentje zullen en willen bijdragen.

Indien u nog ruimte zoekt voor vergaderen, repeteren, cursussen, lezingen, musiceren of welke activiteit dan ook, wij komen graag aan uw wensen tegemoet. Kijk dan eens op onze website.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis!

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies e.d. hun hand niet om.

De komende periode organiseert SWL weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Vrijdag 29 april van 10.00 -12.00 u in het Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3) te Doornenburg. De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder 'Actief in wijk en buurt’'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Dus heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is!

Massagraf Angeren hersteld

ANGEREN - De Historische Kring Angeren (HKA) heeft in 2016 het onderhoud van het massagraf in Angeren op zich genomen. Dit massagraf bevindt zich op het oude kerkhof aan de Kerkstraat. Hierin liggen mannen, vrouwen en kinderen, die in 1944 door het bombardement op Angeren zijn omgekomen.

Het metselwerk van het graf was aan groot onderhoud toe, doordat het voegwerk was verweerd en de stenen los begonnen te raken.

Door een spontane financiële actie onder de Angerense bedrijven/winkeliers en de steun van een plaatselijke aannemer en schilder waren in korte tijd de middelen aanwezig om het herstel uit te voeren. Het massagraf is nu in zijn oude staat hersteld!

Ook de oorlogsslachtoffers die in dit herstelde massagraf zijn begraven, worden op 4 mei herdacht.

Jaarvergadering Strijdbaar Angeren

ANGEREN - Op woensdag 18 mei houdt Strijdbaar Angeren haar jaarvergadering. De vergadering vindt plaats in het Dorpshuis en begint om 20.00 uur.

Naast de gebruikelijk agendapunten, zoals de bestuursverkiezing, de notulen van de vorige vergadering en het afleggen van de verantwoordelijkheid over de financiële middelen, zal voorzitter Gerard Rasing middels een presentatie ingaan op de activiteiten en de resultaten, die er in 2015 zijn bereikt. Ook een vooruitblik op 2016 zal niet ontbreken.

Tijdens deze vergadering wordt aandacht besteed aan de vereniging Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De begeleider van deze vereniging, de heer Chris School wordt in de gelegenheid gesteld om uitgebreid in te gaan op de voortgang van de te bouwen woningen op het terrein van de voormalige meelhandel Bolder.

De volledige agenda, de notulen van de vorige jaarvergadering en het financieel verslag zijn vanaf 12 mei te vinden op de site van Strijdbaar Angeren. www.strijdbaarAngeren.nl.

Wijziging ophalen oudpapier in verband met Koningsdag

BEMMEL - In verband met Koningsdag wordt het oudpapier in Bemmel en Ressen niet ingezameld op woensdag 27 april (Koningsdag), maar op donderdag 28 april.

Het gaat in Bemmel om alle straten ten zuiden van de Ressensestraat, Herckenrathweg en Papenstraat.

Duivenseizoen weer gestart

LINGEWAARD - Zaterdag 16 april was voor de duivenliefhebbers de opening van het nieuwe seizoen. Voor iedereen begint alles weer op nul .Iedereen hoop dat de duiven goed en in perfecte conditie zijn, zodat het een leuk seizoen wordt. De eerste vlucht was vanaf Duffel.

De afstand van 136 kilometer werd door een duif van H. Hegeman het snelst afgelegd. De duiven werden om 09.05 uur gelost en om 10.16 uur werd de 1e gedraaid. 2e. E.v. Aalten. 3e. v. Ingen & Zn. 4e. P.J.H. v. Ooijen. 5e. C.Neijenhuis. 6e. T.Sas.

9 / 28

Nieuws Stichting Actieve Senioren Angeren

ANGEREN - Geslaagde SASA middag op 15 april. De deelnemers werden verwelkomd met accordeonmuziek van Leo Lenting. De voorzitter heette de rond honderd deelnemers welkom.

Zangkoor ‘Zang en Vreugde’ opende deze middag met mooie liederen. Na de koffie kwamen Geert Bouwman en Ben Otters met een foto quiz over Angeren. Er hadden zich 20 koppels aangemeld voor deze quiz. Geert Bouwman wist op zijn humoristische manier, cryptische aanwijzingen te geven.

Na de quiz kwam het zangkoor nog een keer met een paar meezingers, intussen hadden Geert en Ben zich teruggetrokken om te kijken wie in de prijzen zou vallen.Intussen nodigde de voorzitter het echtpaar Harrie en Willemein Zwartkruis uit om naar voren te komen, 14 april waren zij 50 jaar getrouwd, ze werden gefeliciteerd en kregen namens het bestuur een bloem aangeboden.De poedelprijs ging naar Nol Tillemans en Toon Visser.

1e Team Wilma Scholten met Nellie Lentjes, Cor Janssen en Marinus Bruinsma.

2e Corry Wijlhuizen, Ginie Reijmers en Theo Buurman.

3e Greet Giessen en Annie Peters.

Stichting Actieve Senioren Angeren kan terugzien op een gezellige middag.

Column

Katapult

Mijn opa had een stuk land. De luchtbuks stond binnen handbereik. Mijn oom gaf me schietles. Een dooie mus onder de pruimenboom was prijs. Later verplaatste mijn speelveld zich naar de Pas in Doornenburg. Het kattenkwaad werd serieuzer. Vuurtje stoken was favoriet. Zo kan ik me boer Schouten herinneren. Snoeihout in de hens steken aan de rand van zijn boomgaard. Werd je betrapt, dan werd er geen politie bij gehaald. Niet nodig, Schouten was jeugdwerker, politie en rechter. Hij veroordeelde ons tot opruimwerk op zijn boerderij. Nu ondenkbaar. Zo ook vrij carbidschieten op de Pannerdenseweg.

Op wilgentakken kleiballen kneden die als een projectiel op woningen werden gemikt. Steviger ging het er aan toe met zelfgemaakte katapulten met kiezelkeien als munitie. Toen kon het nog. De lagere school wist dat jongens een zakmes op zak hadden om tijdens het speelkwartier landverovertje te spelen. Ik liep uit geldgebrek met een gepikt aardappelschilmes van thuis. Tijden zijn veranderd. Terrorisme, oorlog, politiek machtsvertoon, macht en maatschappelijke ontevredenheid hebben mijn eenvoudige jeugdwereld veranderd. Ook Lingewaard. Het college heeft vorig jaar datesessies met burgers willen houden om te horen of wij ons in de straat veilig voelen. Er kwam geen hond. Een ambtelijke wijsneus bedacht als alternatief een digitale enquête. Als betrokken burger heb ik meegedaan. Bekende vragen kwamen op het scherm. Zoals over hangjongeren, politie inzet, te hard rijden en onveilige plekken. Plots puilen mijn ogen uit. De ambtelijke wijsneus vraagt of ik in mijn buurt overlast heb van motorclubs of, nog erger, mensenhandel of Jihadisme heb gezien. Lingewaard heeft ook in deze hectische tijden alles onder controle. Burgemeester Schuurmans meldt dat bij een inval op een woonwagenkamp een verboden wapen in beslag is genomen. Het bleek een katapult. Ik weet nu dat ik mijn koelbloedige burgemeester kan bellen als ik in mijn straat een enge jihadist zie, bewapend met een aardappelschilmesje en een katapult. Bij Marianne voel ik me veilig.

Sjaak

11 / 28

12 / 28

13 / 28

14 / 28

De RotDweilers vieren 25-jarig jubileum met pubquiz

BEMMEL - De leden van het Bemmelse dweilorkest De RotDweilers houden het inmiddels al 25 jaar met elkaar uit. Meer redenen hebben ze niet nodig om op vrijdag 29 april vanaf 20.00 uur hun jubileum te vieren in De Kinkel aan de Van Ambestraat 1. De muzikanten organiseren een algemene pubquiz voor (muzikale) vrienden, kennissen en iedereen die het leuk vindt om bij dit feestje aanwezig te zijn.

De pubquiz is een algemene kennisquiz, maar er zit zeker een RotDweilertintje aan. Zo vind je bij de entree een pop-up RotDweilermuseum en word je in de pauze getrakteerd op een muzikaal hoogstandje. De winnaars van de quiz gaan naar huis met een mooie prijs

Inschrijven voor de pubquiz kan via www.derotdweilers.nl/pubquiz. Teams bestaan uit minimaal twee en maximaal zes personen. Ter plekke inschrijven is ook mogelijk, maar vol is vol en teams die zich vooraf hebben aangemeld, krijgen voorrang. De toegang tot de quiz is gratis.

Overigens zijn De Rotdweilers nog op zoek naar een slagwerker. Ga voor meer informatie naar www.derotdweilers.nl.

Feesten in De Zilverkamp

HUISSEN - 27 april, onze Koningsdag, belooft ook dit jaar weer een feest te worden. Volop kinderspelen, muziek en een drukbezochte rommelmarkt maken ieder jaar een geweldige start van deze feestdag.

De Kinderspelen worden net als voorgaande jaren met droog weer opgebouwd op het voormalige speelplein van het Tweespan. Daar vinden net als vorig jaar een aantal demonstraties plaats van de Streetdancegroepen van Fitness Centre Huissen. Samen met De Kuul wordt voor zitplaatsen gezorgd. Ouders kunnen dan gezellig dicht bij de kinderen zijn en de optredens goed bekijken.
Het pony rijden was voorgaande jaren een geweldig succes. Ook dit jaar zullen daarom de pony’s weer van de partij zijn! De kinderspelen zijn geopend van 10:00 tot 13:30 uur. Alle kinderen zijn uiteraard welkom!

‘s Morgens om 9:00 uur loopt er een tocht door de wijk onder begeleiding van de Scoutingband. Alle kinderen mogen met versierde voertuigen en hun ouders meelopen achter de muziek aan. De route kunt u vinden op de website.

Vanaf 7:00 uur is de opbouw van de rommelmarkt. Meer informatie over de rommelmarkt en een gedetailleerd programma staat op www.zilverkamp.nl.

Jong interviewt oud!

BEMMEL - Ieder jaar is in april de Tuin van de Vrijheid actief in Bemmel. Kinderen van de vijf basisscholen worden betrokken bij het herdenken van de Tweede Wereldoorlog; een bijdrage aan de Dodenherdenking wordt voorbereid.

Dit jaar staat het thema 'evacuatie' centraal. In onze eigen streek zijn veel gezinnen geëvacueerd tijdens WO II; de link naar de huidige omstandigheden van de vluchtelingen is eenvoudig gelegd en wordt ook gelegd. Het is daarom belangrijk dat de basisschoolkinderen de verhalen horen van de mensen die het nu nog kunnen vertellen: senioren uit Bemmel die de evacuatie hebben meegemaakt. Jonge kinderen interviewen de senioren en steken op die manier een heleboel op!
Dit jaar is de samenwerking gezocht met de Historische Kring. Veel (beeld)materiaal kan op die manier zijn weg vinden naar de basisscholen.
De kinderen zullen over hun ontmoetingen met de senioren vertellen tijdens de Dodenherdenking in Bemmel op 4 mei.

De Boemerang loopt hard voor de Roparun

LINGEWAARD - Op 8 april werd er door basisschool De Boemerang een sponsorloop georganiseerd door deelnemers van Team54 in samenwerking met de ouderraad, om geld op te halen voor de Roparun.

De 25e editie van de Roparun gaat op 14 mei in Parijs & Hamburg van start. De deelnemende teams hebben als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen, wat door de stichting Roparun na de loop ter beschikking wordt gesteld aan diverse doelen die het vaak nog korte leven van veel kankerpatiënten iets kunnen verlichten. In deze regio zijn onder andere het Toon Hermans Huis Arnhem, Hospice Rozenheuvel, Rijnstate ‘hoofdhuidkoelers’, Rijnstate Arnhem ‘oncologisch informatie centrum’, Lingehof Bemmel ‘tuin aankleding’ en Hair4Her gerealiseerd met Roparun gelden.

De missie van de mensen die met dit geweldige werk bezig zijn is: "Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

De mini-Roparun sponserloop is een groot succes geworden. Er werden door de kinderen rondjes gelopen van 240 (gr 1-2) en 380 meter (gr 3-8). En wat werd er hard gerend voor het goede doel. De kinderen werden hierbij aangemoedigd door een groot aantal ouders en familieleden.

Alle leerlingen kregen na afloop een oorkonde voor de deelname aan de mini-Roparun. Na de sponsorloop konden de kinderen het geld ophalen bij hun sponsors. Op 19 april werd op het schoolplein in bijzijn van alle kinderen en ouders de cheque overhandigd aan Team54. De kinderen hebben een super bedrag opgehaald van 10.406,59 Euro!!

Namens alle kinderen wensen wij Team54 veel succes toe bij de Roparun!

Open eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende weken organiseert SWL weer open retcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Donderdag 28 april - 17.30 uur – Dominicanenklooster, Stadsdam 1 te Huissen.

Dinsdag 3 mei - 17.30 uur - Creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28 te Bemmel.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00u via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (max. 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘'Actief in wijk en buurt’.

Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Een vluchteling is meer dan alleen een vluchteling...

BEMMEL - Als leerlingen van OBC Bemmel uit 4 havo zijn wij deze week bezig met het project Breaking News. Hierbij bespreken wij stille rampen die tot nu toe weinig aandacht hebben gehad. De rampen hebben verschillende thema’s waaronder het thema vluchtelingen, wat wij hebben gekozen.

Hoewel vluchtelingen een grote rol spelen in het dagelijkse nieuws zijn wij van mening dat deze situatie vaak verkeerd wordt overgebracht. Hierdoor vergeten mensen dat vluchtelingen ook normale mensen zijn die dezelfde rechten verdienen als wij en gaan velen de situatie meer zien als een probleem. Wij willen met dit project mensen bewust maken van het feit dat er veel meer achter een vluchteling schuilt dan de menigte doorheeft.

De meeste Nederlanders hebben tot nu toe waarschijnlijk het gevoel dat er ontzettend veel vluchtelingen naar Nederland komen. In werkelijkheid is dit maar 0,2 procent van de hele vluchtelingenstroom. Van dit kleine percentage heeft 68 procent te maken met depressiviteit en angstaanvallen. De oorzaak hiervan is onder andere de vreselijke omstandigheden waarin de vluchteling van zijn thuisland naar Nederland is gekomen. Andere factoren die meespelen zijn trauma’s door mishandeling/verkrachting, het inspringen in een totaal andere cultuur en de onzekerheid over de toekomst. Hoewel de vluchtelingen natuurlijk een kleine invloed hebben op ons eigen leven kunnen wij wel veel meer begrip tonen voor deze mensen en hun helpen opnieuw hun leven op te bouwen. Een vluchteling is immers ook maar een mens zoals jij en ik.

Bloesemtocht Angerse Oldtimer Club

ANGEREN - Op zondag 1 mei wordt de Bloesemtocht. weer verreden door de Angerse Oldtimer Club. Op de dag van de arbeid. We verzamelen ons rond 9.30 uur bij ons Clubhuis Herberg De Ploeg aan de Molenstraat in Angeren. Onder het genot van een kopje koffie kunnen de deelnemers zich inschrijven. Na de administratie op orde te hebben vertrekken de deelnemers rond 10.30 uur.

De tocht zal ons leiden door het mooie Betuwse landschap, met de fruitbomen in bloei. De rustplaats zal ook re midden van dit alles zijn. Rond 16.00 uur zijn de deelnemers weer terug bij ons Clubhuis. Ze sluiten hier af onder het genot van iets te drinken en te eten. Een ding hebben we als organisatie niet in de hand en dat is het weer. Maar we gaan er van uit dat goed is. Bent u in het bezit van een oldtimer en niet-lid kunt u zich gewoon aanmelden bij Johan Kuster/ telefoon 026 3250315 of 06 13189274. Aanmelden kan ook via info@angerseoldtimerclub.nl. U kunt zich aanmelden tot vrijdag 29 april.

Carl De Rouck met zijn hond Hurricane naar de WK agility in Frankrijk

BEMMEL - December 2015: na een aantal pittige selectie wedstrijden is Carl De Rouck met zijn Tervuerense Herder Munchanga’s Hurricane gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap agility voor Belgische herders in Frankrijk. Dit grote evenement zal plaatsvinden van 12 tot en met 15 mei. Het Nederlandse agilityteam bestaat uit negen honden/begeleiders, eentje meer dan de andere landen, omdat de wereldkampioen van 2015 een Nederlandse is.

Wat is agility: je kunt het vergelijken met springen bij de paarden. Honden en baasjes (handlers) lopen een bepaald parcours met sprongen, tunnels, slalom, raakvlaktoestellen zoals wip, schutting en kattenloop. De snelste, foutloze combinatie, wint het parcours.
Agility is een sport in opkomst. In Nederland kennen we al een grote competie en ook Internationaal is het een echte serieuze sport aan het worden.

Carl was een van de eersten in Belgie die met de sport startte. Hij heeft vele jaren voor België gelopen op wk’s en ek’s. Maar de concurrentie wordt steeds groter, de handlers steeds jonger en de sport steeds sneller. Dus steeds moeilijker om je te kwalificeren. Carl heeft met Hurricane drie keer eerder op het EK gestaan en nu gaan ze het dus op het wk proberen.

Jeugdviswedstrijden Sint-Petrus Huissen

HUISSEN - Ook dit jaar organiseert hengelsportvereniging Sint-Petrus uit Huissen weer een aantal wedstrijden voor de jeugd tot en met 14 jaar, een koningschap net als bij de volwassenen, een koppelwedstrijd met een volwassenen en later in het seizoen zal er ook weer op forel worden gevist ergens in Nederland.

Nieuw dit seizoen is de Betuwe combinatie voor de jeugdleden van alle deelnemende verenigingen uit Lingewaard, er zal dan worden gevist in het water van één van de deelnemende verenigingen en dat zal elk jaar doorwisselen. De koningswedstrijden zullen gevist worden op: 3, 10, 17 en 24 mei in het parkwater op De Zilverkamp.

Verzamelen is om 18:00 achter het winkelcentrum in de buurt van de stenen brug, daar zal er worden geloot en vanaf 18:30 tot 20:30 zal er worden gevist. Deelname aan de wedstrijden kost maar 2,00 en er zal voor iedereen elke keer weer een prijs zijn.

Er wordt gevist voor het meeste aantal centimeters, na vier wedstrijden wordt alles bij elkaar opgeteld en zal de koning of koningin worden bepaald (wel dient er minimaal drie keer mee te worden gevist om deel te nemen aan het kampioenschap.)

Alle spelregels voor de wedstrijden staan op de website van de visvereniging: www.hsvstpetrus-huissen.nl. Houd ook de facebookpagina in de gaten voor nieuws en informatie!

Voor vragen kunnen jullie terecht op de website, via het kopje jeugd zullen jullie vanzelf terecht komen bij het contactformulier. De eerste wedstrijd is op 3 mei.

Knap gelijkspel TC Bemmel

Foto: Wigman Fotografie

BEMMEL - De tennissers van TC Bemmel hebben op bezoek bij Leeuwenbergh met 4-4 gelijkgespeeld. Het gelijkspel in Den Haag voelde als een overwinning, omdat Bemmel door blessures van Marjolein Kamphuis en Hilde ten Wolde op voorhand al drie partijen moest opgeven.

Shanna de Cortie won haar singel in twee sets. Ook Stefan Nab en Luuk Kool boekten een zege in hun enkelwedstrijd op het Haagse gravel.

Nick van Boxtel en Shanna de Cortie haalden de belangrijke vierde overwinning binnen. In hun mix overleefden ze eerst drie matchpoints, om vervolgens met 11-9 in de supertiebreak toe te slaan. Een vijfde zege zat er niet in voor Bemmel, Nick van Boxtel en Stefan Nab verloren hun herendubbel.

Het 4-4 gelijkspel is een goed resultaat in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse.

Drie nederlagen Bemmel 2, 3, 4

Bemmel 2 kwam zondag in de derde klasse net te kort tegen TV Huissen: 3-5.

Na de enkelwedstrijden was de stand in Huissen nog gelijk. Jill Jansen en Dyon Schmidt verloren hun singel, maar Marc van Hoogstraten en Biko Schermer trokken de stand gelijk. In de vier dubbelwedstrijden waren alleen Marco van Bronswijk en Jill Jansen succesvol.

Bemmel 3 verloor zondag ongelukkig in een thuiswedstrijd tegen Slow uit Nijmegen:2-6.

Lisa van Hoogstraten en Lode Dams namen de felicitaties in ontvangst na hun enkelwedstrijd. In de overige zes partijen verloren de Bemmelse tennissers drie keer in een spannende derde set, waardoor de wedstrijd in de vierde klasse eindigde in een geflatteerde 2-6 nederlaag.

De jeugdselectie van Bemmel 4 beleeft een moeilijk jaar in de vijfde klasse. Op het Bemmelse kunstgras gingen ze met 0-8 onderuit tegen ETV de Helster uit Elst. Zowel de damesenkel van Elsa van den Berg, de herendubbel van Bjorn Peters en Simon Dams en de damesdubbel van Elsa van den Berg en Hannah van der Goes werd pas in de derde set beslist.

Heren 1 (zaterdag) op weg naar titel

Het eerste herenteam van Bemmel heeft afgelopen zaterdag het goede spel van de eerste twee speelrondes doorgezet. TV De Hoge Wick uit Oosterhout was duidelijk een maatje te klein: 6-0. Door de overwinning verstevigen Iwan van Eldijk, Raymond van Aken, Bram Kraaijvanger, Bob Leebeek, Rutger Hooyman, Michel Wigman en Louk van den Hof hun koppositie in de tweede klasse.

Brei - & Haakcafé nu ook in Huissen en Bemmel

LINGEWAARD - Breien en haken is weer helemaal in! Kussenhoesjes, knuffels, theemutsen, windlichten met vrolijke breisels….je kunt het zo gek niet bedenken.

Vind jij het leuk om te breien of te haken of wil je dit juist graag leren? Haak dan aan in het gezellige Brei- en Haakcafé in Huissen of Bemmel. De dinsdagochtend in de winkel Makers & Merken zit inmiddels wegens succes helemaal vol. Maar je kan zeker nog terecht bij ParticipatiePunt Huissen Stad op de woensdagmiddag en vrijdagochtend in de Cuperstraat bij ParticipatiePunt Bemmel.

De vrijwilligsters helpen je op weg en we drinken samen een lekker kopje koffie of thee. Patronen en materialen (tegen kostprijs) zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen werk meenemen. Heb je nog goede wol thuis liggen maar doe je er niets mee, het ParticipatiePunt Huissen kan het goed gebruiken!

Brei & Haakcafé – Bemmel: vrijdag 10.00 - 11.30u, Cuperstraat 9 - Bemmel.

Brei & Haakcafé – Huissen: woensdag van 14.00-16.00u, Langekerkstraat 15.

Aanmelden is niet nodig, deelname 2,- (inclusief koffie/thee).

KDV en BSO De Sterrenregen vieren jaarfeest

GENDT - Op vrijdag 22 april heeft KDV en BSO De Sterrenregen van Kinderopvang Zonnekinderen in Gendt haar jaarfeest gevierd.

Zoals ieder jaar was het weer een groot feest. Dit keer was het thema 'Sprookjes. Iedereen was verkleed als een sprookjesfiguur en er waren verschillende sprookjesachtige activiteiten georganiseerd. Zo was er een kampvuur om marshmallows of brood te bakken, geitjes vangen, schminken, een waarzegster die in de toekomst kon kijken, toverpotje maken en een wensput waar iedereen een wens mocht doen. Natuurlijk was er ook voldoende lekkers te eten en te drinken voor de kinderen en hun papa's en mama's.

Alle coaches van Zonnekinderen waren aanwezig bij dit leuke en geslaagde jaarfeest. Om de avond af te sluiten was er een mooi decor in sprookjessfeer om een foto te laten maken als herinnering!

Van Kerk naar Theater aan de Markt 13

BEMMEL - De rustbewaarder: Herman Driessen is de naam en in '44 ben ik in Hulhuizen geboren, woon sinds 35 jaar in Bemmel al 44 jaar getrouwd met Anneke met twee kinderen en drie kleinkinderen rijk.

I

"k ben chauffeur geweest op een grote bestelbus voor Eurofashion, vroeger was dat King-shirts op de Klappenburg. Ik vervoerde kleding tussen de Benelux en Duitsland, meerdere merken onder andere'Cruijff', al die werkmaatschappijen zijn weg, failliet. In Groningen maken ze nu de monsters en de partijen worden in Korea geproduceerd.

Op mijn 62e stopte ik met werken en ben toen met Eef Thijssen onderhoud gaan doen op het Kerkhof en later rond De Lingehof samen met Arnold Thus. We doen alles wat we tegenkomen, de boel netjes bijhouden en als mensen dat willen zetten we een verzakt graf weer recht.

In de kerk vind ik het allemaal bar mooi worden, knap wat ze daar presteren. Ik vind het ook zo knap van het oude schoolhoofd van de Donatus, zo stond hij voor de klas en nu pakt hij hier alles aan. Drie vier keer in de week ga ik biljarten en ik mag graag naar De Bataven gaan kijken en verder de vrouw thuis ondersteunen. 't Is gezellig in het Bejaardencentrum en in De Kinkel met een stootje leggen, het mot wel leuk blijven. Ik vermaak mijn eigen best."

Dodenherdenking in Doornenburg

DOORNENBURG - Woensdag 4 mei wordt de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden voor alle slachtoffers, die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook staan we stil bij de slachtoffers die nu nog steeds vallen in de strijd om mensenrechten waar ook ter wereld. Het thema van dit jaar is: Geef vrijheid door.

Wij nodigen u van harte uit voor deze Herdenkingsbijeenkomst in onze kerk en bij het Oorlogsmonument. De bijeenkomst begint om 19.15 uur in de kerk en wordt verzorgd door de Avondwakegroep, het herenkoor, Jekadee en harmonie Sint-Caecilia.

Na afloop gaan we in stille tocht naar het Oorlogsmonument, waar de plechtigheden plaatsvinden onder auspiciën van het Oranjecomité, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en harmonie Sint-Caecilia zullen de stoet begeleiden met stille trom.

Na afloop van de plechtigheden wordt u in het Ontmoetingscentrum een kopje koffie aangeboden.

"U wordt vriendelijk verzocht vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen", laat de Werkgroep Avondwake en Oranjecomité weten.

Thuiszitters in het onderwijs in Lingewaard

HUISSEN - 'Er is weinig verzuim onder onze leerlingen en er zijn er ook niet zoveel die extra ondersteuning behoeven'. Cor Hendriks (OBC) vervolgt: 'Tegenwoordig krijgen leerlingen gerichter hulp en zoeken wij ook actiever naar een goede aanpak'.

Eind februari presenteerde de gemeente cijfers over schoolverzuim in het voortgezet onderwijs. In de OBC-vestigingen te Bemmel en Huissen waren er 122 verzuimmeldingen (2%), een aantal dat weinig afweek van omringende gemeenten en soms zelfs positief afstak. De reden van het verzuim was meestal van gedragsmatige en/of psychische aard. Maar ook gezinsproblematiek, gebrek aan motivatie en medische omstandigheden speelden een rol.

Echter, ook los van schoolverzuim kan er iets met een leerling aan de hand zijn. Zo werden er in de vestigingen te Bemmel 28 leerlingen besproken. De problemen reikten dan verder dan alleen het onderwijs. Opvallend gedrag, met jezelf overhoop liggen en een problematische relatie met thuis, familie en/of school stonden dan voorop. Cor Hendriks: 'In feite zit je dan in het grensgebied van de jeugdzorg. Zeker als er gesprekken met het gezin nodig zijn'. Hij vervolgt: 'Wij hebben dan behoefte aan zoiets als het vroegere 'schoolmaatschappelijk werk'. Dit om de thuissituatie te kunnen verhelderen, te kunnen beoordelen of doorverwijzing van de leerling nodig is en te bereiken dat de leerling integrale aandacht krijgt. Het voordeel van zo'n functie is dat de hulp dichtbij school blijft, onnodige opschaling naar duurdere hulp wordt voorkomen en de zorgcoördinatoren geen oneigenlijke taken behoeven uit te voeren.

Om een dergelijke functie te realiseren moet de school dus praten met de afdeling jeugdhulp van de gemeente. Het gaat immers om elkaar overlappende activiteiten. Maar de discussie reikt verder: 'Hoe regelen wij de bredere afstemming 'onderwijs-jeugdzorg'?'. In het jaarverslag Schoolondersteuning wordt de eigen werkwijze van school kritisch bekeken. 'Een goede aanleiding om die ook te toetsen aan de criteria en uitvoeringsagenda van de jeugdhulp', aldus C. Hendriks.

Een dag vol cultuur voor leerlingen Bemmel en Haalderen

LINGEWAARD - Op woensdag 20 april vond het Culturele Rondje plaats in Bemmel en Haalderen voor kinderen uit groep 7 van de basisschool. Het Culturele Rondje wordt elk jaar door de buurtsportcoach vanuit het Cultureel Platform Lingewaard in samenwerking met de scholen georganiseerd.

Op deze manier maken de leerlingen kennis met verschillende culturele en kunstzinnige disciplines in hun eigen omgeving en worden ze uitgedaagd om mee te doen en te ervaren hoe het is.

Op verschillende interessante locaties verspreid over Bemmel en Haalderen zijn de workshops georganiseerd. Dit rondje konden de kinderen onder andere kennis maken met capoeira, streetdance, een hoorspel spelen en opnemen, djembé, boomwhackers, gedichten maken en vertellen, potten bakken, licht schrijven, verhalen vertellen, karikatuur tekenen, theatersport, animatiefilmpjes maken of breakdance. In mei is het Culturele Rondje voor de leerlingen uit Gendt en Doornenburg.

Kinderen en juffen van Daltonbassischool De Borgwal vieren feest bij manege in Bemmel.

LINGEWAARD - Op donderdag 14 april vierden de kleuterjuffen van de Borgwal samen met de kinderen hun juffenfeest bij manege Stal Reijnen.

Die ochtend hebben de kinderen pony's geborsteld, pony gereden, een rondleiding gehad op de manege en diverse spelletjes gedaan zoals onder andere hoefijzer werpen, zaklopen, de grote laarzenrace gedaan. Het was een geslaagde ochtend!

Iedereen welkom bij de 2e zwanentocht in Huissen

HUISSEN - Op maandag 16 mei tweede pinksterdag wordt de tweede zwanentocht georganiseerd door wandelsportvereniging 'Nooit te Ver. De start is in het drumbandgebouw aan de Jongstraat in Huissen.

De 40 en 25 km zijn een goede training , maar voor wandelaars die een paar uurtjes willen genieten zijn er 5 – 10 en 15 km. Kortom voor elk wat wils.

De starttijden zijn:

40 Km van 07.00 – 09.00 uur

25 Km van 07.00- 10.00 uur

15 Km van 09.00- 13.00 uur

10Km van 09.00 – 14.00 uur

5 Km van 09.00- 14.00 uur.

Kidang MC 1 kampioen

BEMMEL - Donderdag 21 april is de laatste wedstrijd van de Nevobo-competitie gespeeld.

Door een eerdere 4-0 overwinning tegen Tweestroom MC 1 waren ze al kampioen. De wedstrijd van afgelopen donderdag was tegen Ikaros MC 2 en deze helaas is verloren met 2-3.

Kidang MC1 is kampioen geworden in de tweede klasse. Een prachtig resultaat voor een team dat uit eerste en tweede jaars C spelers bestaat. De kracht zit in inzet, motivatie en uiteraard plezier in de sport.

Met het plezier zit het wel goed, na afloop van de wedstrijd werd er feest gevierd in sportcafé De Bongerd!

Kinkelbestuur in gesprek met…

BEMMEL 0 Sjoelen… gezelligheid én competitie ook voor mensen van 80+. Sjoelen kan tot op hoge leeftijd. Tonny Smits (81 jaar): 'Het is erg gezellig, je bent in beweging en het is goed voor de sociale contacten'. Ze is lid van de sjoelclub, die steeds op vrijdag in De Kinkel een ruimte huurt. De club bestaat uit 14 dames en 2 heren en valt onder Senioren Actief Bemmel (SAB).'

'SAB is verantwoordelijk voor alle gesubsidieerde activiteiten in Bemmel' aldus Willemien Hermsen. Zij is bestuurslid en promoot het sjoelen:' Bij sjoelen kunt je al gauw meedoen, ook al zit je in een scootmobiel'.

We praten verder met Tonny over het sjoelen. Ze vindt zelf dat ze nog aardig kan meekomen. Dit ondanks de bewegingsbeperking in de rechterhand en de kromme duim. Door die beperking is het wat moeilijker om het schijfje naar het gleufje te schuiven. 'Het is een overblijfsel van een herseninfarct' aldus Tonny, 'maar op zo'n hand moet je bij het sjoelen juist niet letten. Wel op het doel, het gleufje'. Ze sjoelt al ruim tien jaar en is altijd van de partij. 'Ik kijk er echt naar uit'. Vandaag vormt Tonny met Truus, een koppel. Zij is de oudste (87).

Uiteraard worden er ook veel nieuwtjes uitgewisseld. Tonny: 'Vroeger deden we dat na de zondagse mis, maar dat kan nu niet meer'. Voor de sjoelkosten hoef je niet thuis te blijven. Per jaar is het 14,00 en wekelijks nog eens 1,00 voor de zelfgezette koffie. Dat werd destijds zo afgesproken.

Jaan is de 'regelneef' van de club. Zij zorgt ervoor dat alles klaar staat, zet koffie en houdt de puntentelling bij. Want eenmaal bezig, is het ieder voor zich en wil iedereen winnen. Aan het eind van het jaar worden de beste drie spelers gehuldigd. Dit gebeurt tijdens een afsluitend etentje bij de Chinees.

Fay Claassen zingt op vierde Bemmelse jazznight

BEMMEL - Zaterdag 30 april neemt TOP afscheid van De Kinkel. De allerlaatste TOP-avond staat in het teken van de jazz. Niemand minder dan Fay Claassen, 's lands grootste jazz-zangeres, is daarvoor gecontracteerd. Een gelauwerde en geprezen zangeres die wereldwijd op allerlei podia heeft gestaan.

Wie Fay Claassen hoort zingen, voelt meteen dat zij iets heel bijzonders is. Zij heeft niet alleen de speciale gave de luisteraar te raken, maar hem rechtstreeks in het hart te treffen. Door haar onvergelijkbare timbre, haar krachtige timing en haar buitengewone improvisaties, hoort Fay Claassen al lang bij de beste internationale jazz vocalisten. "Ze steekt met kop en schouders uit boven alle andere zangeressen", aldus Rita Reys.

In het voorprogramma van dit afscheidsconcert staat Christel Peeters, een nog onbekende naam, maar wel een groot talent. Ze is opgeleid aan de Academie voor Lichte Muziek, houdt van show en entertainment en zingt jazz, blues, soul en funk. Zij zal de Jazznight op een swingende manier openen. Aansluitend is er een after party in de lounge van De Kinkel.

TOP verhuist na de zomer naar de theaterkerk. Daar krijgt TOP de beschikking over een professionele theaterzaal, met 250 zitplaatsen en professioneel licht en geluid. Een zaal die voldoet aan de nieuwe eisen van veel artiesten. TOP kreeg steeds vaker nee te horen omdat de Kinkelzaal te weinig mogelijkheden bood.

Desondanks heeft TOP altijd met plezier avonden georganiseerd in De Kinkel. Talloze artiesten van naam kwamen naar Bemmel en genoten van het enthousiaste publiek. TOP groeide in al die jaren uit naar een organisatie van 60 vrijwilligers die jaarlijks cabaret-, muziek-, theater- en filmavonden organiseerden.

De Kinkel en TOP gaan in goede harmonie uit elkaar. Afgesproken is elkaar te helpen daar waar mogelijk is. In Bemmel is de behoefte aan accommodaties zo groot dat zowel De Kinkel als de Theaterkerk prima naast elkaar kunnen bestaan. Wilt u dit bijzondere afscheidsconcert van TOP bijwonen, koop dan een ticket online via www.topbemmel.nl of via boekhandel Polman. Het concert begint om 20.30 uur.

Collecte Lourdes

HUISSEN - VNB Nationale Bedevaarten zorgt er samen met een aantal vrijwilligers van de plaatselijke afdeling Huissen voor, dat er één keer per jaar een collecte wordt gehouden!

De opbrengst van deze collecte wordt gebruikt om één of meer (zieke) pelgrims in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan de Lourdesreis in september 2016. Samen betekenisvol ontmoeten, staat hierbij centraal! Dit jaar wordt de collecte gehouden van 16 mei t/m 21 mei 2016.

Mogen wij op uw steun rekenen? Alvast hartelijk dank voor uw gave! Vrijwillige collectanten kunnen zich opgeven via lourdeswerk@parochiedelevensbron.nl

Vierde Lentse Pinksterrallyrit

LENT - Op tweede pinksterdag maandag 16 mei wordt de vierde editie van de Lentse Pinkster Rally verreden. De ultieme tourtocht voor de klassieke autoliefhebber van Lent en wijde omgeving!

Na drie succesvolle edities zijn de voorbereidingen weer in volle gang. Met een gestaag groeiend aantal deelnemers belooft het weer een gezellige dag te worden.

Bent u in het bezit van een young- en/of oldtimer (minimaal 25 jaar oud), cabriolet of exoot (ongeacht leeftijd)? Geef u dan nu op! Dit kan door een mail te sturen naar pinksterrit@gmail.com of te bellen naar 024 3603137 (na 18:00 uur). Na aanmelding krijgt u het dagprogramma gemaild/toegestuurd.

Wilt u de bonte stoet komen schouwen en uitzwaaien? Dan bent u 16 mei vanaf 10:15 uur welkom aan de Jo Eversstraat, sportpark De Vossenpels, in Lent.

Open tuin bij Le Jardin des Deux Bons Diables

GENDT - Het voorjaar is weer aangebroken, de tuin is nu op zijn mooist met de bloeiende bollen, de akeleien en de eerste irissen. Jan exposeert zijn keramiek en brons in de tuin.

We nodigen iedereen van harte uit om op zondag 1 mei en donderdag 5 mei van onze tuin te komen genieten en samen met ons een kopje koffie of thee te drinken. U bent welkom tussen 11 en 17 uur.

Zoals altijd zijn toegang, koffie, thee en cake gratis. Wel vragen wij een vrijwillige bijdrage voor het Children Day Care Center bij Durban – Zuid Afrika. Dit is een kindertehuis dat door twee voormalige inwoners van Gendt, Yvon Kregting en Peter Heinst, met ongelofelijke inzet en passie wordt geleid. Met de giften van vorig jaar hebben zij schoolboeken en een vloer voor de speelzaal kunnen kopen.

Stille ramp 'breaking news'

BEMMEL - "Wij zijn leerlingen van 4 VWO TTO van het OBC De Heister in Bemmel. Op vrijdag 22 april hebben wij campagne gevoerd voor ons schoolproject genaamd 'breaking news'. Dit project brengt verschillende stille rampen onder de aandacht."

"Wij hebben campagne gevoerd voor kinderen en volwassenen die, door toedoen van anderen, onterecht opgesloten zitten in gevangenissen het buitenland. Veelal worden zij opgesloten zonder dat familie op bezoek mag komen en met 50 personen in één cel. Wij vinden dat dit moet stoppen maar dan moet er wel aandacht aan geschonken worden. Wij hebben afgelopen vrijdagochtend in Gendt gelopen en verschillende mensen op straat aangesproken om deze stille ramp onder de aandacht te brengen. Deze manier van straffen moet een halt worden toegebracht en wij hopen dan ook dat het wereldwijd wordt aangepakt want: de overheid is blind, voor een onschuldig kind."

Algemeen Maatschappelijk Werk en Schuldhulpverlening Rijnstad per 1 mei in Bemmel, Gendt en Huissen

BEMMEL Maatschappelijk werkers van Rijnstad verhuizen per 1 mei van de Pater Rijkenstraat 11 in Huissen naar de Cuperstraat 9 in Bemmel. Vanaf 1 mei kunnen inwoners van de gemeente Lingewaard op drie Participatiepunten terecht voor Algemeen Maatschappelijk Werk en Schulphulpverlening van Rijnstad. Dit zijn de ParticipatiePunten van het SWL in Bemmel, Gendt en Huissen.

Door de verhuizing sluit het Algemeen Maatschappelijk Werk en Schuldhulpverlening van Rijnstad direct aan bij de ParticipatiePunten in de woonkernen van de gemeente Lingewaard. Op de nieuwe locatie in Bemmel zijn ook samenwerkingspartners SWL, RIBW en de Driestroom gevestigd. Op 1 mei gaan de nieuwe inloopspreekuren bij de ParticipatiePunten van start:

Spreekuren Algemeen Maatschappelijk Werk en Schuldhulpverlening

 • dinsdag 14.00 - 16.00 uur, Cuperstraat 9, Bemmel (kantoor SWL)

 • woensdag 10.00 - 12.30 uur, Kloosterplein 4, Gendt (hof van Breunissen)

 • woensdag 14.00 - 16.00 uur, Langekerkstraat 15, Huissen (achteringang Vergaderzaal gemeente Lingewaard)

Rijnstad is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 026 - 3127700 of via hulponline@rijnstad.nl.

Singer songwriter Hans Witjes slaat vleugels uit over de regio

HUISSEN - Met de liedjes van zijn onlangs uitgebrachte cd 'Situaties rond relaties' als basis, slaat de Huissense singer songerwriter Hans Witjes in de komende weken zijn vleugels uit over de regio. Zo is hij op zaterdagavond 14 mei te zien en horen bij het Open Podium van muziekcafé De Lantaern in Zevenaar (vanaf 21.00 uur) en op zondagmiddag 29 mei bij het festival Age on Stage in het Akoesticum in Ede (tussen 14.00 uur en 17.00 uur).

Ook neemt Hans deel aan het NK Straatmuzikanten, dat op zaterdagmiddag 18 juni van 12.00 tot 16.00 uur wordt gehouden in het centrum van Elst (Gld). Bij alle drie de evenementen zal hij een aantal van de Nederlandstalige luisterliedjes van zijn cd ten gehore brengen.

Een andere kant van zijn muzikale kunnen zal Hans Witjes op vrijdagavond 6 mei tonen bij The Recordings in café Het Moment in Huissen (vanaf 21.00 uur). Muzikanten uit de regio laten op die avond bij hen favoriete covers horen van songs van bekende artiesten. Aan ditt muzikaal zeer interessante, druk bezochte muziekfestijn, dat voor de elfde keer wordt gehouden doet Hans traditiegetrouw mee, dit keer met het nummer 'For the good times' van Johnny Cash.

Belangstellenden voor de genoemde evenementen zijn welkom.

'Netwerken. Maar dan anders!' thema van Rabobank Starterscafé

BETUWE - Op dinsdag 19 april organiseerde Rabobank Oost Betuwe met medewerking van gemeente Overbetuwe en gemeente Lingewaard het Starterscafé. Daar ontmoetten oriënterende en startende ondernemers elkaar in café Bij Tante in Elst. Het thema van dit Starterscafé was 'Netwerken. Maar dan anders!'

Tijdens het welkomstwoord van Joep van Hoek, accountmanager MKB en starterscoördinator van Rabobank Oost Betuwe, benadrukte hij hoe belangrijk het is om (startende) ondernemers met elkaar in contact te brengen. Het Starterscafé werd samen met gemeente Lingewaard en gemeente Overbetuwe georganiseerd. De bedrijvencontactfunctionarissen van de beide gemeentes waren aanwezig om vragen van ondernemers te beantwoorden.

Na het welkomstwoord nam trainer en coach Ralph Touwslager de aanwezigen mee in het belang van een goede missie voor je bedrijf. Waar moet je aan denken bij het vormen van je missie, wat is jouw missie en hoe helpt deze missie je tijdens het netwerken? Kortom: netwerken, maar dan anders. Aan de hand van diverse opdrachten bracht hij de ondernemers met elkaar in contact en liet hij hen elkaars' missie aanscherpen.

Tijdens de netwerkborrel werd druk nagepraat over dit onderwerp. In het najaar organiseert Rabobank Oost Betuwe het Starterstraject. Het Rabo Starterstraject bestaat uit vijf thematische avonden die in het teken staan van verschillende onderwerpen. Allemaal onderwerpen die voor startende ondernemers interessant zijn: vergroot uw kennis van zaken, om een vliegende start te maken! Wanneer het Starterstraject plaatsvindt, wordt in juni aangekondigd op www.rabobank.nl/oostbetuwe.

Actie Vrienden van...

BEMMEL - Ook zo genoten van de 29e Bemmelse Dweildag? Als organisatie kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend, maar we zijn ook alweer volop bezig met de voorbereidingen voor dit jaar! Op 12 juni staat de 30e Dweildag gepland en daar willen we uiteraard weer een groot feest van maken.

In het voorjaar van 2015 zijn we begonnen met de actie 'Vrienden van de Bemmelse Dweildag' met als doel om een bredere financiële basis te krijgen voor het organiseren van ons evenement. Inmiddels hebben ruim 230 mensen aangegeven om deze actie te steunen middels een jaarlijkse bijdrage en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee!

Uiteraard hopen we nog meer 'vrienden' te kunnen krijgen en daarom loopt de actie ook de komende tijd gewoon door. Middels diverse activiteiten zullen wij proberen de Bemmelse bevolking nog meer bij het grootste kosteloze jaarlijkse evenement te betrekken!

"Door problemen met de verwerking van de automatische incasso van de toegezegde bedragen met betrekking tot 2015 zijn deze nog steeds niet geïnd. Dit zal op zeer korte termijn alsnog gebeuren! Excuses voor de onduidelijkheid die hierover wellicht ontstaan is", laat het bestuur Stichting Bemmelse Dweildag weten.

Theaterkerk in aanbouw beleeft eerste concert

Foto: Hans Rutgers

BEMMEL - In mooi contrast met de voortgaande werkzaamheden in de Theaterkerk in Bemmel, was het concert dat Meander daar gaf op 22 april helemaal af. De bedoeling van initiatiefnemer Bas Harmsze om de vaklieden en de vele vrijwilligers die dagelijks aan de transformatie van kerk naar theater werken, eens flink in het zonnetje te zetten, is volledig geslaagd.

Vanaf een snel geimproviseerd podium tegen een achtergrond van in aanbouw zijnde tussenmuren, zong Meander onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel, Wouter Broens aan de piano/accordeon en John van Balen op de cajon, voor een belangstellend publiek een aantal prachtig in het gehoor liggende liederen. Jan Meurs als de Nachtegaal van de Plak, beet echter het spits af met een cabaretachtig optreden dat eveneens alom gewaardeerd werd.

En het begon allemaal in november vorig jaar met een veiling in het Nootgebouw om geld bijeen te brengen voor de verbouw van de Bemmelse Donatuskerk naar een uptodate theater met alles erop en eraan. De eerder genoemde Bemmelnaar Bas Harmsze kocht hier dit optreden van de zangvereniging Meander voor al deze vakmensen en vrijwilligers die in een prima samenwerking met elkaar aan dit grote project werken. En de inbreng van de enthousiaste groep vrijwilligers zet flink wat financiële zoden aan de dijk: de totale begroting voor dit werk bedraagt 2,2 miljoen euro; dankzij de inzet van de vrijwilligers wordt een besparing bereikt van 2,5 ton!

Kortom, tevredenheid alom op afgelopen vrijdagmiddag. Na afloop was er nog een smakelijk samenzijn aan het warme buffet dat door buurman Brasserie Bloem werd verzorgd.

deBol blij Clubkas Campagne

BEMMEL - Op donderdag 21 april werd tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt wie en welk bedrag de 227 verenigingen en stichtingen krijgen uit de Rabobank Clubkas Campagne 2016.

Stichting deBol, die in februari de aandacht trok voor deze campagne door potjes narcissen en narcissen uit te delen, bereikte in de ranglijst liefst de zesde plaats van de 227 deelnemende verenigingen.

Er werden 232 stemmen uitgebracht op stichting deBol en dat leverde het mooie bedrag op van 955,84 en daar worden we heel erg vrolijk van!

deBol is iedereen die op ons stemde ontzettend dankbaar; het geeft haar een fantastisch gevoel van waardering en zal het bedrag dan ook goed gaan gebruiken bij de activiteiten voor jong en oud! Informatie: www.debolbemmel.nl.

Breaking chains by helping girls

BEMMEL - Wij zijn leerlingen van het Over Betuwe College uit Bemmel en doen een project genaamd Breaking News. Dit gaat over het onder de aandacht brengen van stille rampen.

Bij dit project maken we campagne voor bepaalde stille rampen. Een van de campagnes gaat over kinderarbeid, gericht op de kinderprostitutie. Wij zijn hiervoor op 22 april de straat op gegaan om mensen te vragen wat ze al weten over kinderprostitutie. Hierbij gaven wij informatie en beantwoordde de vragen die de mensen hadden. Hij hopen door middel van dit project extra aandacht te trekken voor dit onderwerp,zodat de noodzaak dat kinderarbeid en kinderprostitutie stopt duidelijk is.

Wanneer er nog vragen zijn of u informatie zoekt over dit onderwerp kunt u terrecht bij de facebookpagina Breaking Chains.

Bevrijdingsfeest 5 mei

HUISSEN – Herdenken en vieren op 4 en 5 mei zijn in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide met een eigen karakter, maar niet weg te denken zonder elkaar. Op 5 mei vieren wij dat Nederland werd bevrijd van onderdrukking. Vrijheid is ons grootste goed, maar helaas zijn oorlog en geweld nog dagelijks aan de orde.

Bevrijdingsdag in Huissen, waarvan de organisatie in handen is van Stinase, begint traditiegetrouw voor dag en dauw met het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen door lopers van verschillende loopgroepen. De lopers worden rond 03.30 uur terug verwacht in Huissen voor het ontsteken van de vlam op de Markt. De vlam zal de hele dag, tot aanvang van het Bevrijdingsconcert, blijven branden. Op 5 mei om 11.00 uur zal het bevrijdingsvuur, tijdens een feestelijke ceremonie, verder verspreid worden over de kernen in Lingewaard.
Samen met muziekvereniging Volharding verzorgen Martijn van Vuuren en Hanneke Engels vanaf 20.00 uur een prachtig Bevrijdingsconcert in de Stadsparochiekerk in Huissen. Muziekvereniging Volharding is een gezellige harmonie die opgericht is in 1951 en zich voornamelijk richt op het uitvoeren van concerten.
Martijn, geboren en getogen Huissenaar, is al van jongs af aan bezig met muziek. Voorheen bij de Volharding en tegenwoordig bij musicalgroep 'de Highlights' in Arnhem. Hanneke is een conservatorium geschoolde soliste uit Bemmel. In 2013 en 2014 was Hanneke één van de nonnen in de hitmusical 'Sister Act'. Beide solisten voelen zich zeer vereerd dat zij het Bevrijdingsconcert samen mogen verzorgen. Zij nemen u mee in muzikale vervoering.

333 Roparun-teams zamelen geld in voor mensen met kanker Team 31: Team Lingewaard uit Angeren doet mee aan de Roparun

ANGEREN - Team 31: Team Lingewaard uit Angeren doet mee aan de 25ste editie van de Roparun. Zij gaan op zaterdag 14 mei van start in Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek naar kanker, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Om geld in te zamelen organiseren de teams allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Teamprestatie
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Er doen dit jaar 333 teams mee. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Ieder team levert een geweldig sportieve prestatie. Samen met de ruim 450 vrijwilligers zijn er zo'n 9.000 mensen actief voor dit goede doel.


Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. www.roparun.nl.

Giro d'Italia Piazza op Het Kempke

HUISSEN - Zaterdag 7 mei verzorgt wijkvereniging Het Kempke een grandioze Piazza als aanloop op de Giro doorkomst op 8 mei. Dankzij subsidie van de provincie Gelderland is dit niet alleen voor leden van de wijkvereniging maar voor alle inwoners van Het Kempke.

Het bestuur zorgt voor de aankleding, muziek, ingrediënten voor het eten en uiteraard bijpassende Italiaanse wijn. Het is de bedoeling dat de bewoners zelf gezamenlijk een heerlijke maaltijd gaan bereiden, zowel pasta als salade, die we daarna aan een grote tafel gaan op eten. Voor de kinderen wordt er door De Buitenpoort een echte Italiaanse pizza-oven neergezet waar de door de kinderen zelf gemaakte pizza's in worden gebakken. Tevens wordt er voor de kinderen een fietsparcours uitgezet en ook het Italiaanse springkussen ontbreekt niet deze middag. Eros Ramazzotti is helaas verhinderd maar met een beetje mooi weer hopen wij er toch een gezellige Italiaanse middag van te maken.

Bevrijdingsvuur

HUISSEN - Op 5 mei – Bevrijdingsdag – zal het bevrijdingsvuur in Huissen opgehaald worden door wandelaars van stichting deBol. Daarom zal er op woensdag 4 mei géén 50+ wandeltocht worden georganiseerd maar kan iedereen, die de bevrijdingstocht op 5 mei wil meemaken, starten op de Markt in Huissen om 11.00 uur.

Na een korte en feestelijke ceremonie zullen diverse loopgroepen het vuur naar de diverse kernen van de gemeente Lingewaard brengen. De wandelaars uit Bemmel lopen via de Heuvelsestraat waar bij de kapel van 'Maria van de bloeiende Betuwe' wordt stil gestaan en na een korte plechtigheid kan iedereen een kaarsje met het bevrijdingsvuur aansteken. Voor alle wandelaars is er dan een pauze met koffie en broodjes. Daarna wordt de tocht voort gezet naar Bemmel en zal het vuur gebracht worden naar de Mariakapel bij de kerk aan de Markt.

Het bestuur van stichting deBol nodigt graag jong en oud uit om aan deze bijzondere tocht mee te doen. :Het zou fijn zijn als u ons (in verband met koffie en broodjes) even via de mail: stichting.debol@planet.nl laat weten of u mee gaat lopen en met hoeveel personen u gaat deelnemen. Deelname aan deze tocht is gratis! (een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard wel op prijs gesteld). Kijk voor informatie op: www.debolbemmel.nl

Lingewaard Natuurlijk viert feest

BEMMEL - Zaterdag 16 april vierde Lingewaard Natuurlijk het 15-jarig bestaan van het Dijkmagazijn en de Natuur- en Milieu Educatie. Voor zowel kinderen als volwassen was er de hele dag van alles te doen; van uilenballen uitpluizen tot een stevige struintocht.

Het programma gaf een inkijkje in de Natuur- en Milieu Educatie (NME) en het Dijkmagazijn. Overal rondom de Veldschuur aan de Sportlaan in Bemmel en het Dijkmagazijn waren activiteiten. Zo kon je op zoek gaan naar vogels, bevers en kikkers of een wandeling maken over het ‘onnatuurlijke pad’. Tijdens het Kabouterpad kregen kinderen spelenderwijs uitleg en informatie over de natuur in Lingewaard. Ook konden ze creatief aan de slag met plakken en knippen of uilenballen ontleden.

Prijsuitreiking
‘s Middags was de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd door wethouder Janssen. De prijswinnaars mochten allemaal een mooie prijs uitzoeken. De Abacus uit Huissen kreeg een veldkijker cadeau, omdat ze als school de mooiste en origineelste tekeningen hadden aangeleverd. Ook werd de 75.000e bezoeker van het Dijkmagazijn in het zonnetje gezet met een goed gevulde fruitkist.

Meester Kees Belevingspad
Tijdens een speciale wandeling werd het Meester Kees Belevingspad onthuld. Dit pad is door de NME geschonken aan de beheerder van het Dijkmagazijn, Kees van der Heijden. Hij zette zich de afgelopen 15 jaar in voor het Dijkmagazijn, NME en de natuur in Lingewaard. Kees mocht als eerste het pad lopen. Het Meester Kees Belevingspad, gemarkeerd met gekleurde palen, is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Bij het Dijkmagazijn kun je een speciale rugzak lenen. Hierin vind je onder meer een opdrachtenboekje, een loep en hoogtemeter waarmee je de opdrachten kunt uitvoeren.

Badmintonclub Gendt bedankt Rabobank en alle stemmers Rabo clubkascampagne dankbaar

HUISSEN - Vorige week zijn tijdens een weweer goed georganiseerde avond in De Valom in Huissen door de Rabobank de uitslagen bekendgemaakt van de Rabobankclubkascampagne.

Het was een zeer onderhoudende avond waarbij het lang spannend werd gehouden' maar uiteindelijk kwam de verlossende uitslag.
Wij zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat er 93 stemmen zijn uitgebracht op de badmintonclub.

Hiermee is er een mooi bedrag binnengehaald.

Wij willen hierbij de Rabobank en iedereen die op ons gestemd heeft bedanken voor hun steun.Wij zijn hier erg blij mee.

Voor meer informatie over onze club kijk ook eens op onze website www.bcgendt.nl of op onze facebookpagina.
Wij spelen nog tot eind mei, kom gerust een keer kijken op de woensdagavond vanaf 20:30 voor de senioren of op de dinsdagavond voor de jeugd, 17:30 tot 18:30 jeugd van 7 t/m 13 jaar, 18:30 tot 19:30 jeugd van 13 tot 18 jaar.
Het nieuwe seizoen begint weer vanaf eind augustus (woensdag na de kermis).

Uitslag koningswedstrijd Doornenburg

DOORNENDURG - Uitslag Koningswedstrijd 17 april.

Bovenkant:

1 Chr, v. Moerkerk 7400 gram

2 T. Vermeulen 2760 gram

3 J. v. Beek 1700 gram

Onderkant

1 H. Mazen 8200 gram

2 G. Bouwman 5620 gram

3 J. Arissen 2920 gram

In een Oogopslag

woensdag 27 april Koningsdag
09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistievering met Pastoor Peters

zaterdag 30 april
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastor Middenkoor InVoice

zondag 1 mei
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het koor Exotherm

woensdag 4 mei Dodenherdenking
09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistievering met Pastoor Peters

donderdag 5 mei 2016 HEMELVAARTSDAG, een viering voor de gehele parochie - Bevrijdingsdag
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor

vrijdag 6 mei
10.00 u. Kapel Gouden Appel Bemmel, Eucharistieviering met Pastoor Peters 1e vrijdagviering

10.00 u. Sancta Maria Huissen, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla 1e vrijdagviering

Gelderland kind en oorlog

HUISSEN - Kinderen zijn het gezicht van de toekomst. Zij kijken niet achterom, maar altijd vooruit. Zij omarmen de toekomst zonder na te denken over afkomst of religie. Het thema 'kind in oorlogstijd' staat dit jaar op 4 mei centraal tijdens de bijzondere herdenking in de Stadsparochiekerk in Huissen.

Tijdens deze herdenking wordt er stilgestaan bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en bij iedereen die in die oorlog, maar ook in andere oorlogen het leven hebben gelaten. Maar hoe was het om een kind te zijn in oorlogstijd? Welke invloed had de oorlog op hun dagelijks leven? Kinderen in oorlogstijd kregen te maken met alles waar je als ouder je kind voor wil beschermen: gebrek aan veiligheid, honger, ziektes en ontberingen.
Tijdens de herdenking, waarvan de organisatie in handen is van Stinase, herleven de verhalen van overlevenden van deze oorlog via de vertellingen van kinderen. Echter de verhalen van een 'kind in oorlogstijd' raken je niet alleen in je ziel als het gaat om de verhalen van ruim 70 jaar geleden.
Ook nu zijn er kinderen die hun land moeten verlaten vanwege oorlogsgeweld waarbij zij niet kunnen rekenen op de bescherming van familieleden. Zij hebben een moeilijk leven zonder veilige speelplekken, zonder vrienden en zonder onderwijs. De herdenking dit jaar heeft haar eigen karakter en specifiek thema juist vanwege de verbondenheid met 'het kind', ongeacht in welke oorlog dan ook. Want we zijn het er allemaal over eens: kinderen associeer je met vrede en niet met oorlog!

Geen plek voor gebrek

BEMMEL - Wij zijn Chrissy Menting, Isa Vrolijk en Flo de Wit. Wij hebben deelgenomen aan het project Breaking News. Breaking News is een project over grote wereldproblemen die nauwelijks in het nieuws komen. Ons onderwerp is gehandicapten in ontwikkelingslanden.

"In ontwikkelingslanden worden gehandicapten gediscrimineerd, opgesloten, verborgen en in het ergste geval zelfs vermoord. Er is hier geen plek voor gebrek. In Nederland is het ondenkbaar, maar het gebeurt. Er zijn veel meer gehandicapten in ontwikkelingslanden, bijna twee keer zo veel als in Nederland. Er zijn verschillende redenen hiervoor.

Het eerste probleem ontstaat al vóór de verwekking van het kindje. Veel mensen in ontwikkelingslanden werken op onveilige plantages. Vanuit een vliegtuig sproeien de boeren gif over de plantages. Arbeiders krijgen zo een douche van gif, het gif stroomt de riviertjes in waaruit de arbeiders drinken en belandt op akkers. Door het gif worden veel kinderen van boeren en arbeiders geboren met een genetische afwijking. Daarnaast is er in ontwikkelingslanden vaak ook veel armoede: moeders hebben geen geld voor voldoende en gezond eten en bevallen vaak zonder hulp van medische assistentie. Ten slotte, worden er ook veel mensen gehandicapt vanwege oorlogen. In de laatste tien jaar zijn zes miljoen kinderen gehandicapt geworden vanwege oorlogen.

We kunnen in Nederland vrij veel doen om deze situatie te verbeteren: doneer geld, organiseer of doe mee aan een actie voor gehandicapten of koop veilige, fairtrade producten.

Door heel simpele, kleine dingen te doen kunnen we er samen voor zorgen dat er wel plek komt voor gebrek."

Stille ramp of toch niet?

BEMMEL - Op het Overbetuwe College in Bemmel wordt jaarlijks een activiteitenweek georganiseerd. Wij, leerlingen VWO - 4, zijn vorige week bezig geweest met het project 'Breaking News'.

Bij dit project hebben wij aandacht gevraagd voor stille rampen. Samen met andere leerlingen van het VWO wilden wij meer vertellen over de ervaringen van vluchtelingen. En hoe doe je dat? Door te ervaren hoe zij zich moeten voelen? De vluchtelingen moeten vaak lange stukken lopen en ze hebben onderweg slecht onderdak. Ze gebruiken als onderdak kartonnen dozen en golfplaten.

Hoe zou dat zijn: een nacht zonder dak boven je hoofd? Donderdag- op vrijdagnacht hebben we met elkaar doorgebracht in een 'huis' van een kartonnen doos. Toen het weer licht werd hebben we mensen op straat aangesproken om ze te vertellen waar wij mee bezig zijn geweest en te vertellen over onze ervaringen. Onze stille ramp!

Moderne middelen als facebookpagina hebben geholpen om informatie te delen. Je kunt nog steeds terecht op onze facebookpagina 'Project Breaking News.' Je vindt verslagen en reacties van inwoners van Elst op ons project.

VWO - 4 leerlingen Overbetuwe College Bemmel

Susanne Pongers, Maarten Kadijk, Sven Ledder, Iris Witjes, Sophie Leijser, Midas Diepstraten, Yanouk Vernooij, Ruben Puntman en Pepijn van der Hoeven.

Start van het nieuwe duivenseizoen voor A.J. van Olderen

HAALDEREN - Op 16 april werd het startschot gegeven voor het nieuwe duivenseizoen bij de Vliegende Post Haalderen. De eerste officiële vlucht was vanuit Duffel (132 km) hieraan deden 313 duiven mee van achttien liefhebbers.

Deze werden gelost om 09.05 uur met een hele harde wind vanuit het zuid-westen. Wat de snelheid tot ruim boven de 100 km per uur bracht.

A.J. van Olderen 34 mee 11 pr. 1, 2, 12, 13, 14, 32, 33, 48, 49, 66, 67
Comb. Weijers 21 mee 7 pr. 3, 23, 23, 28, 55, 78, 79
Chr. Graven 26 mee 8 pr. 4, 20, 21, 29, 42, 43, 56, 57
Comb. van Zadelhoff 27 mee 5 pr. 5, 8, 10, 15, 16
H. Leemreise 28 mee 10 pr. 6, 9, 39, 45, 58, 60, 62, 65, 68, 69
A.A. Engelen 20 mee 3 pr. 7, 19, 50
W. Geurtz & Zn 34 mee 10 pr. 11, 27, 30, 34, 40, 41, 44, 54, 71, 73
T. Tinnenbroek 12 mee 1 pr. 17
Wiltink - Meijs 19 mee 3 pr. 18, 36, 51
Muller- de Wijse 20 mee 4 pr. 22, 25, 63, 64
J. Evers 8 mee 2 pr. 26, 70
H. de Wijse 2 mee 2 pr. 31, 46
J. v.d. Scheur 10 mee 2 pr. 35, 53
H. Janssen 16 mee 4 pr. 37, 52, 59, 76
Th. Rutjes 9 mee 1 pr. 38
L. Meijer 12 mee 4 pr. 47, 61, 75, 77
J. Peters (G) 10 mee 2 pr. 72, 74.

Moordzaak op te lossen

ANGEREN – De Harmonie te Angeren treft de laatste voorbereidingen. Er wordt fanatiek gerepeteerd én de organisatie nadert de voltooiing. Op zaterdag 4 juni verzorgt de Harmonie namelijk weer haar jaarlijks groots concert. Deze keer wordt het een interactief concert met zang en toneel; een muzikale versie van het bordspel Cluedo. In Cluedo draait alles om een moord, die gepleegd werd.

De toeschouwers zijn deze keer de detectives. Zij moeten achter drie zaken zien te komen: Wie heeft de moord gepleegd? Met welk wapen? En in welk vertrek? Hij of zij die deze drie vragen als eerste kan beantwoorden, is de winnaar van Cluedo. Dit wordt een invulling van een harmonieconcert zoals nog nooit eerder werd vertoond.

Medewerking wordt verleend door Lars Mak, bekend van Soldaat van Oranje en Warhorse en door de getalenteerde zangeres Saskia Vos. Last but not least is de medewerking vermeldenswaardig van de beroemde pianist Wibi Sourjada.

Ter dekking van de kosten, wordt een bescheiden entreeprijs geheven. Toegangskaarten zijn vanaf heden te koop voor vijf euro bij Smits' Mode en in het Dorpshuis. Voor snelle kaartkopers is op 4 juni om 20:00 uur een zitplaats gegarandeerd.

Meer informatie over bijzondere concert, surf je naar de website www.harmonie-Angeren.nl.

Volkstuinenvereniging Doornenburg

DOORNENBURG - Omdat er nog steeds vraag is naar moestuinen, hebben we weer enige tuintjes gemaakt; dus voor liefhebbers zijn er nog tuintjes beschikbaar van ongeveer 100 vierkante meter.

U kunt zich melden bij H. Drost, Gildestraat 118; 0481/421566 of bij H. Gerdsen, Langerakstraat 19 te Doornenburg, 0481/424560.

Damclub Ons Genoegen Haalderen

HAALDEREN - Voor het nieuwe damseizoen dat weer begint in september is Ons Genoegen op zoek naar nieuwe leden of dammers die uitwillen komen voor het eerste team van Ons Genoegen, dat speelt in de eerste klas van de Gelderse dambond.

Door het overlijden van enkele prominente leden is het aantal leden tot het minimum gedaald. Het voortbestaan van de damclub dat sinds 1962 bestaat, komt hierdoor in gevaar. We zouden het geweldig vinden als dammers en of oud-leden en jeugd bij ons zou melden als nieuw lid. Ons Genoegen speelt elke dinsdagavond in dorpshuis De Tichel in Haalderen Het nieuwe damseizoen begint weer op 6 sept as graag opgeven voor 1 juli. Aanmelden kan via 06 22623593.

Schoolhandbaltoernooi HV Huissen

HUISSEN - Op vrijdag 6 mei zal voor de 43e keer het Schoolhandbaltoernooi gehouden worden op sportpark Rozendael, Julianastraat 19 in Huissen.

Het toernooi wordt georganiseerd door handbalvereniging Huissen. Aan dit toernooi zullen verschillende scholen meedoen uit Lingewaard waaronder 't Sterrenbos, de Boemerang, de Abacus en 't Holthuus. Het toernooi is voor kinderen van groep 4 tot en met groep 8. Ze zullen gedurende de dag samen met hun klas strijden voor een beker. Het toernooi begint om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur, met aansluitend de prijsuitreiking. Iedereen is welkom om de kinderen aan te komen moedigen.

Solar Energy Booster: Oogsten van zonnewarmte en zonnestroom uit een oppervlak

Jan Putman

DUIVEN - Jan Putman (voormalig directeur-eigenaar van Putman installatietechniek uit Duiven) en het Europees inversterings bedrijf Kic Inno Energy werken samen aan de Solar Energy Booster, een systeem die maximaal gebruik maakt van zonne-energie waarmee zonnewarmte en zonnestroom maximaal benut kan worden.

"Ik heb in Kic Inno Energy het investeringbedrijf gevonden waarmee de innovatiekracht van mijn nieuwe bedrijf uitgebouwd wordt" vertelt Jan Putman. Het product zorgt voor een grote werkgelegenheid in de regio. Het gaat hier over een warmtewisselaars die achter zonnepanelen kunnen worden gemonteerd.

"Wij hebben de kostprijs van het product laag weten te houden, waardoor de investering binnen enkele jaren terug verdiend wordt voor de klant", aldus Putman. Hierdoor is de vraag naar het product enorm toegenomen. Putman zoekt nu innovatie installatiebedrijven die samen met hen de verkoop en montage van het product gaan uitvoeren.

Solar Energy Booster, Marketing 37B, 6921 EZ Duiven; 026 8200344; info@solarenergybooster.nl; www.solarenergybooster.nl.

Frisse en vernieuwde look bij el sueño!

BEMMEL - Ik ben enorm trots en blij op de nieuwe uitstraling van el sueño. De enthousiaste reacties bewijzen dat het een groot en doorslaand succes is. Het is fris, modern, overzichtelijk en bovenal gezellig. De juiste sfeer om naar hartenlust te shoppen.

Wat niet is veranderd, is het vakkundig advies en de uitgebreide collectie van Street One, Enjoy, Cecil, Para Mi, New Star, Rossini, Mamatayoe en Energetix sieraden. Om dit te vieren is er 11 mei een V.I.P. avond. Wanneer je daar aan deel wilt nemen... graag aanmelden.

Het wordt een gezellig avond met als gaste Hanneke Bongaarts voor kleuradvies. (zie www.beau-advies). Ik geef, zoals je gewend bent... uitstekend kledingadvies.

Het belooft een gezellige leervolle avond te worden. En dit alles onder het genot van een kopje koffie en drankje. Wacht niet te lang met opgeven zodat je het niet mist.

Tel. 0481 465722 en like ons op facebook voor leuke winacties!

Liefs Loes, el sueño. Dorpsstraat 29, Bemmel

Rabobank Clubavond in teken van lokaal talent

BETUWE - Liefst 227 deelnemende verenigingen, een nieuwkomer in de top-3 en een drukbezochte Rabobank Clubavond. Dat is de Clubkas Campagne 2016. Met deze actie levert Rabobank Oost Betuwe een bijdrage aan het verenigingsleven in Lingewaard en Overbetuwe.

De verenigingen en stichtingen stonden zelf centraal tijdens de Clubavond op 21 april in De Valom in Huissen. Ze kregen een mooi bedrag voor de clubkas én speelden de hoofdrol in het avondprogramma.

Warm hart voor verenigingen

Na de openingsact door dansers van Mixed Moves uit Doornenburg toonde directievoorzitter Peter Waterman zich verheugd over de grote opkomst en het succes van de Clubkas Campagne. '18.000 stemmen hebben onze leden dit jaar uitgebracht op hun favoriete verenigingen,' vertelde hij. 'We hadden € 75.000 beschikbaar, dus elke stem betekent 4,12 euro voor de clubkas.' Grootste stijger was Stichting Overbetuweloop, beste nieuwkomer Stichting de Zandse Kerk. Popkoor Akkoord uit Elst kreeg 100 euro extra voor de beste promotiecampagne. De top-3 van verenigingen met de meeste stemmen kende ook een nieuwkomer: Harmonie St. Caecilia Gendt. Vertegenwoordigster Merel Hubbers: 'Blijkbaar dragen veel mensen onze vereniging een warm hart toe.' Nummers 1 en 2 waren respectievelijk Speeltuinvereniging Hulhuizen en de Historische Kring Gente.

Naast de prijsuitreiking waren er optredens van gymvereniging Elistha uit Elst, Stichting Music uit Herveld en zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren. Tijdens de borrel na afloop illustreerde een vrijwilligster van de Katholieke Bond van Ouderen het belang van de Clubkas Campagne. 'Dankzij de ruim 400 euro van de Rabobank, kunnen we ook dit jaar onze koffieochtenden organiseren.' Juist die ontmoetingsfunctie maakt het verenigingsleven onmisbaar.

Ondernemers Vereniging Huissen: foto, tekening, moeders met fiets Giro-prijsvraag: de leukste fietsende mama?

HUISSEN – Het zal niemand ontgaan zijn. Op zondag 8 mei is in de gemeente Lingewaard de doorkomst van de Giro d'Italia. Het wereldberoemde wielerevent valt samen met Moederdag. Huissense ondernemers dragen alle 'mama's' een warm hart toe en presenteren de wedstrijd: 'Wie is de leukste moeder met fiets?' Foto's, tekeningen of kunstwerken mogen ingediend worden!

De Ronde van Italië zoals de wielerklassieker officieel bekend staat gaat dit jaar door Gelderland. De derde etappe is op zondag 8 mei en voert door onder meer onze mooie gemeente. Het peloton raast in het begin van de middag ook door Huissen. Via Polseweg, Stadswal en Ir. Molsweg gaan de wielrenners de Pleybrug op richting Liemers en Achterhoek. Vanwege alle drukte lijkt een andere zeer bijzondere dag een beetje achterstand op te lopen; Moederdag!
Ondernemers Vereniging Huissen (OVH) draagt 'mama's' (van alle leeftijden) een warm hart toe en presenteert daarom de wedstrijd: 'Wie is de leukste moeder met fiets?'. Ofwel, maak een foto, tekening, kunstwerk van je/een moeder met/op/bij/naast/onder een/haar fiets. Tip: gebruik iets roze. Want de leider van de Giro wordt in de roze trui gehesen. Roze omdat de organiserende krant Gazzetta dello Sport op roze papier wordt gedrukt.

Winnaar

Jouw creatie kan tot en met vrijdag 6 mei ingeleverd worden bij Van Monique aan de Langestraat. Een jury beoordeelt de inzendingen en maakt de dag erna de winnaar bekend. Die krijgt een volledig verzorgde lunch voor twee personen aangeboden bij de Beide Zussen op… zondag 8 mei!
De nieuwe horecawinkel heeft het 'mooiste Giro d'Italia plekje in Huissen' (rotonde Stadswal/Helmichstraat). Beide Zussen is overigens al in koersstemming. Van 5 tot en met 8 mei kleurt Beide Zussen zelfs volledig roze en er zijn heerlijke Italiaanse lunchgerechten. 'Reserveer snel voor het beste plekje vooraan!', zeggen beide zussen dan ook. Vergeet vooral ook de foto, tekening of kunstwerk van fietsende mama's niet.

Snoep verstandig, eet een appel en meer...

BEMMEL - Wij zijn vijf leerlingen van het Overbetuwe College in Bemmel. Hier volgen wij een speciaal programma genaamd International Business College. Dit houdt onder andere in dat je met groep medeleerlingen een bedrijf opstart. Samen met vier andere leerlingen is uiteindelijk Sabbo voort gekomen. Lekker, vers, tijdbesparend, thuisbezorgd en nog veel meer voordelen.

Steeds meer mensen gaan bewuster om met hun voeding. Maar mensen hebben de laatste tijd ook steeds minder tijd. Herkent u dit probleem? Dan hebben wij als leerlingen van het International Business College in Bemmel de oplossing: elke zondagochtend een heerlijk vers fruitpakket bij u thuisbezorgd! Wanneer u een abonnement bij Sabbo afsluit met een minimale looptijd van één maand, krijgt u elke zondagochtend een vers fruitpakket thuisbezorgd. Dit fruitpakket is voorzien van biologisch vers fruit uit de streek en hiermee heeft u super vers fruit voor de hele week. Het pakket kan elke week variëren afhankelijk van het seizoen en u kunt kiezen uit vier groottes. Het fruit is afkomstig van de Landwinkel de Woerdt in Bemmel, waarmee wij een samenwerking zijn aangegaan. Bent u op vakantie? Dan kan het abonnement gepauzeerd worden. Ook krijgt u in elk pakket een recept geleverd dat u eventueel zou kunnen maken met het fruit uit het Sabbo pakket. Nieuwsgierig? Mail ons gerust: sabboteam1@gmail.com.

Armband maken op De Zilverkamp

HUISSEN - Winkeliersvereniging De Zilverkamp organiseert tattoo's, sieraden van knopen/kralen en make-up. Zoals altijd is deze activiteit een groot succes, dus daar is die weer.

Kom zaterdag 30 april tussen 10.00-13.00u langs en laat je opmaken, beplakken met glittertattoo's en geef jezelf een mooie ketting/armband cadeau. www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Tweestroom-nieuws

Foto: Han Castorp

GENDT - Meisjes-MA1 speelde in haar laatste wedstrijd om het kampioenschap. Team Vocasa-MA2 was de tegenstander. Onze dames speelden ijzersterk en wonnen zo de wedstrijd.(4-0) Na de wedstrijd werd het team en de trainer/coaches gehuldigd.

Tweestroom-DS1 speelde thuis tegen de kampioen Heijdendaal-DS7 en verloor alleen de derde set. Door dit resultaat (3-1) nam de tweede plaatst in, wat recht geeft om promotie/degradatie wedstrijden te spelen voor de eerste klas.

Dames-DS2 ontving Vocasa-DS9 en wist de derde set nipt te winnen. (26-24) Helaas ging ook de laatste wedstrijd verloren. (1-3) Tweestroom-DS3 speelde uit bij Hexagon-DS2. In de tweede set had men winstkansen, helaas nipt verloren.(27-25) De wedstrijd tegen de nummer twee werd niettemin verloren.(3-1).

Kidang-DS6 was gastvrouw voor onze dames-DS4 en kon geen echte weerstand bieden. (0-4) Tweestroom-HS1 speelde thuis tegen de kampioen Switsch'87-HS2 dat kennelijk geen echte moeite deed om te winnen.(4-0)

Tweestroom-MA2 ontving Setash-MA2 en verloor de eerste en 4de set nipt.(23-23 en 26-28) De andere sets werden gewonnen, zo ook de wedstrijd.(3-2)

Tweestroom-MB2 ging op bezoek bij Huuryu-Up-MB1 en verloor alleen de 2de set.(1-3)

Malden-MC2 ontving onze Meisjes-MC2 dat de 2de en 4de set nipt verloor.(26-24 en 26-24) De punten werden achter gelaten.(4-0) Tweestroom-MB1 speelde uit bij Trivos-MB1 en wist allen de derde set nipt te winnen.(24-26). Dus een laatste nederlaag.(3-1)

Tweestroom-JC1 speelde uit bij Kidang-JC1 en kon niet echte om de punten te vechten. Helaas ook hier verloren. (4-0)

Ook de recreanten van de dinsdagmorgen groep speelden hun laatste wedstrijd en wel tegen Switch'87-2. Hier was de uitslag in het voordeel onze dames/heer. (2-1)

+

Waardwonen voert in overleg met huurdersorganisaties beperkte huurverhoging door

LINGEWAARD - Woningcorporatie Waardwonen voert een beperkte huurverhoging van gemiddeld 0,65% door voor alle sociale huurwoningen. Dit is ruim de helft minder dan de toegestane verhogingen door het Rijk. Deze verhoging is bepaald in nauw overleg met de Bewonersraad Lingewaard en de Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn. De verhoging geldt voor alle woningen met een huurprijs tot 710,68.

De jaarlijkse huurverhoging wordt bepaald op basis van het overheidsbeleid, het (streef) huurbeleid van Waardwonen en het advies van de huurdersorganisaties. Waardwonen en de huurdersorganisaties hechten veel waarde aan de betaalbaarheid van de woningen en hebben daarom een beperkte huurverhoging doorgevoerd. De huurverhoging bij Waardwonen ligt op maximaal 0,85% voor de lagere inkomens. Huurders met een inkomen boven de € 44.360 krijgen een huurverhoging van maximaal 1,85%. De huren voor de lagere en middeninkomens mogen vanuit het Rijk maximaal met 2,1 en 2,6% verhoogd worden en voor de hogere inkomens is de maximale huurverhoging 4,6%.

De huurdersorganisaties hebben zich extra ingezet voor de betaalbaarheid van de woningen. In overleg met hen is de verhoging zo beperkt mogelijk gebleven. Tevens is besloten dat Waardwonen geen huurverhoging doorvoert aan huurders die de van 2014 tot nu een verhoging hebben gekregen vanwege energiebesparende maatregelen. Vanaf 2016 vraagt Waardwonen namelijk voor energiebesparende maatregelen tot label B geen financiële bijdrage meer aan haar huurders. Op deze wijze profiteren alle huurders optimaal van de maatregelen.

Looping 3 kampioen

REGIO - TTV Looping heeft er weer een kampioen team erbij. Looping 3 begon deze competitie met een mindere start, maar kwam gedurende alle wedstrijden beter in het ritme. Tot de een-na-laatste wedstrijd bleef het spannend wie het zou worden, er zat maar minimaal verschil in de punten op de nummer twee.

Na een zinderende laatste wedstrijd tegen directe concurrent Rhenus, hebben de heren van Looping 3 het welverdiende kampioenschap in de 5e klasse weten binnen te halen.

Dit mooie resultaat werd bereikt door een achterstand van 3-1 om te buigen naar een voorsprong van 3-4 waarmee de race om het kampioenschap gelopen was. De einduitslag van de wedstrijd is 5-5 geworden. Zelfs tot de laatste partij werd er nog om elk punt gestreden.

Werner, Bart, Stijn en Martijn van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap!!! Succes volgend seizoen!!!

Ingezonden brief

Na het beëindigen van de werkzaamheden is er een grote stapel pallets achtergelaten. Toen deze er na een paar dagen nog lagen heb ik hierover op maandag 18 april een gemeente ambtenaar, die ter plekke aanwezig was om de werkzaamheden te inspecteren, aangesproken.

Hij verzekerde mij dat deze pallets nog dezelfde middag zouden worden opgehaald. Toen deze er na twee dagen nog lagen heb ik hierover telefonisch een klacht ingediend bij de gemeente Lingewaard. Toegezegd werd dat de verantwoordelijk aannemer deze pallets op zou halen. Maar tot op heden liggen deze pallets er nog steeds.

Opmerkelijk is dat er op 20 april een artikel stond in het Gemeente Nieuws over een speerpunt van de gemeente Lingewaard waarin aandacht werd gevraagd voor rommelige voortuintjes, waarbij de wijk de Zilverkamp als koploper werd genoemd. Aangegeven werd dat handhaving hiervan bij de gemeente hoog op het lijstje staat en vermeldde wethouder Peren dat bekeuringen daarbij niet zijn uitgesloten.

Kortom de gemeente spreekt bewoners aan op hun verantwoordelijkheid t.a.v. het netjes houden van de wijk en voortuintjes, maar houdt zich zelf niet aan dit beleid?

Jenny Tak

De kunst van de slager is kwaliteit

Er werd voor de winkel in Bemmel heel wat afgekletst. (foto Sjaak Veldkamp)

LINGEWAARD - De kunst van de slager, was afgelopen week het thema van de Dag van de Slager. Wim Buurman heeft voor zijn winkel in Bemmel en Huissen zijn kunsten laten zien én niet onbelangrijk gratis laten proeven. Wegens de slechte weersvoorspelling werd de actie in Gendt afgelast.

Een kunstenaar kan met passie het verhaal achter zijn sculptuur of schilderij bij het publiek overbrengen. Wim Buurman was tijdens de Dag van de Slager duidelijk in zijn element om het verhaal achter zijn vlees over te brengen. "Op zulke dagen kom je in een gezellige en ontspannen sfeer in contact met je klanten. En eerlijk gezegd, ik praat met mensen graag over vlees." De proeverij heeft een aantal klanten wel tot nadenken gezet. Mensen die zeggen geen rood vlees willen, maar na het hapje van Wim zeggen: Mmm, da's eigenlijk best wel lekker. Mensen die met overtuiging nooit een hamburger eten zeggen: Best wel lekker. Wim Buurman lacht. Hij vertelt dat zijn hamburgers grof gemalen zijn. Met alleen wat peper en zout proef je puur vlees. De kunst van de slager is kwaliteit.

26 / 28

Hoera!
3 mei wordt Luuk 5 jaar
Gefeliciteerd lieve schat
Dikke kus
Mama & Daan

2 Mei is de dag dat Trees geniet .
Als ze SARAH in haar voortuin ziet.
Van harte proficiat met je 50ste verjaardag

Geen grote Abraham op 't Zand.
Daarom maar je foto in de krant.
Gefeliciteerd.
ACK

55 jaar wordt onze Gertruud.
Een goede raad: Kiek Uut
en val niet weer op jouw Snuut
Gefeliciteerd namens FC

Op 1 mei is onze lieve DORENDA
25 jaar leidster op Kinderdagverblijf
'Twinkel' in Huissen.
Van harte gefeliciteerd van je familie en vrienden.

Banketbakkerij Gerritsen maakt Girootje

HUISSEN - In het najaar van 2015 verkoos een vierkoppige jury het 'Girootje' tot het officiële koekje van de Giro Gelderland. Het koekje werd ontwikkeld door twee studenten van de Rijn IJssel Vakschool in Wageningen, die een competitie wonnen van enkele medestudenten.

Een van de juryleden was Robert Braam, eigenaar van banketbakkerij Gerritsen. De als chocolatier opgeleide banketbakker kreeg de vraag of hij het Girootje in productie wilde brengen. Daar hoefde Braam, zelf oud-student aan de Vakschool Wageningen, niet lang over na te denken. "Het is heel leuk om op deze manier onderdeel te zijn van de Giro Gelderland." We zijn nu de exclusieve premium bakker van de Giro Gelderland."

Vol enthousiasme praat Braam over hoe het productieproces in zijn werk gaat. "We maken eerst het deeg van haver. Vervolgens worden de koekjes met de hand uitgestoken en gaan ze in de oven. Nadat de koekjes gebakken zijn, koelen we ze af en voegen we de zelfgemaakte dadel jam en chocolade toe. Hier komt een geheim recept bij kijken. Dat ga ik jullie dus niet vertellen", zegt Braam lachend. "Wat ik wel kan zeggen, is dat al onze producten biologisch zijn. Het Girootje is dus lekker en gezond."

Ondanks dat bestellingen van de koekjes hard gaan, zegt Robert Braam geen precieze doelen te hebben met het Girootje. "Er zijn nu al vele duizenden koekjes verkocht, daar zijn we al heel blij mee. We vinden het gewoon mooi dat we op deze manier onderdeel van de Giro Gelderland zij. Aan de andere kant; als de verkoop goed loopt, houden we ze misschien ook na de Giro in ons assortiment."

Première De Winterkoningin eindigt in het donker

HUISSEN - Zaterdagavond tijdens het slotlied viel in Theater Kees in Huissen de stroom uit. Toen bleek dat dat in de wijde omgeving het geval was, werd de voorstelling onder de noodverlichting afgemaakt. De acteurs en actrices van Kindertheater Kleine Kees draaiden hun hand niet om voor een spetterende finale.

De kinderen zongen en dansten alsof er niets aan de hand was. Hun beloning was dan ook een staande ovatie door de aanwezige bezoekers. Iedereen was het er over eens, dit was de meest gedenkwaardige voorstelling ooit.

In het prachtige, verrassende decor, compleet met ijsvloer, werd het verhaal van De Winterkoningin vertelt. De dochter van de winterkoningin wordt ontvoerd door de sneeuwgeest. Ze ontsnapt en wordt gevonden door Limp en de gans Zilver. Na vele omzwervingen komt ze uiteindelijk, daar is het een sprookje voor, weer terug bij haar moeder. Mede door de prachtige kostuums, mooie liedjes en het bijna professionele spel door de 29 kinderen was dit weer een pareltje aan de reeks successen van Kleine Kees.

Er zijn in de meivakantie nog voorstellingen op 30 april en 1-3-4-5 en 6 mei. Reserveren: www.theater-kees.nl. Kaarten zijn 8 euro per stuk en het stuk is geschikt voor de hele familie. Locatie: Theater Kees, Kampstuk 23, Huissen.

Huldiging bij TTV Essentia

BEMMEL- Bij tafeltennisvereniging Essentia was er de afgelopen week reden tot groot feest. Zowel het 1e team als het 2e team wisten beslag te leggen op de titel. Het 1e team wist in de laatste wedstrijd Velp met 8-2 verslaan en eindigde bovenaan in de 4e klasse. De teamleden Luc Claessens, Marjo Claessens, Sam Weima en Ton Wannet hadden maar liefst 13 punten voorsprong op de nummer 2.

Team 2 won hun laatste competitiewedstrijd ook met 8-2. Daardoor werd het team met 11 punten voorsprong kampioen in de 5e klasse. Adri Leissner draaide een topseizoen, net als Pascal Schipperheyn. Beiden wonnen ze ongeveer 85% van hun partijen. Dick Wismans, Eddy Meeuwissen en Louis Belderok hebben ook een prachtige bijdrage geleverd aan dit succes.

De weersomstandigheden hebben het onmogelijk gemaakt om de kampioenen op de platte kar door Bemmel rond te rijden. Deze festiviteiten zijn dan ook tot nader orde uitgesteld.

Heeft u ook zin om een balletje te komen slaan? Neem dan contact op via info@essentiabemmel.nl of kom op vrijdag om 20.00 uur langs in de Schaapskooi in Bemmel.

Team 031 Lingewaard

ANGEREN - Afgelopen week heeft Eef Buurman namens Team 031 Lingewaard van Roparun een vakantie aangeboden gekregen. Een welverdiende ontspanning voor Eef en zijn familie, die al een tijdje vechten tegen de ziekte kanker.

Ook dit jaar zal Team Lingewaard 031 met Pinksteren weer deelnemen aan de Roparun om geld in te zamelen om het leven van kankerpatiënten zo aangenaam mogelijk te maken.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Voor meer info kijk op www.031lingewaard.nl.

Optreden koor Ons Verzetje Liduina Bemmel

BEMMEL - Op donderdag 28 april treedt het koor Ons Verzetje op in de recreatiezaal van Liduina aan de Gouden Appel 120 in Bemmel. Aanvang: 19.30 uur.

Ons Verzetje is een koor waar gezelligheid voorop staat. Het motto luidt dan ook: "Als het maar gezellig en sfeervol is". Het koor heeft sfeermaken zeker waargemaakt. Ze treden regelmatig op en zingen streekliederen en liedjes van bekende Nederlanders. En met als die bekende liedjes kunt u natuurlijk fijn meezingen.

Bewoners én buurtbewoners zijn welkom op deze muzikale avond. Entree: inclusief koffie, thee en een consumptie 7.50.

'De vloek van kapitein Black Jack'

Foto: Arjan van Kuijk

BEMMEL - Op 14 en 15 april was het zover. Oudertoneelgroep Full Colour van IKC De Regenboog had de jaarlijkse toneeluitvoering voor kinderen, ouders en andere belangstellenden. Dit keer het spannende verhaal 'De vloek van Kapitein Black Jack'. Met twee uitverkochte avonden was het weer een groot succes en werd er door kinderen en volwassenen genoten van het spannende verhaal.

De oudertoneelgroep wil de sponsors AH Bemmel, Eetwinkel Polly Bemmel, Café De Roskam Bemmel en Kruidvat Bemmel heel hartelijk bedanken. Maar ook dank aan de kinderen en ouders die middels een vrijwillige financiële bijdrage hun waardering enorm geuit hebben. Daarmee zal het zeker gaan lukken volgend jaar weer opnieuw een mooie voorstelling op te voeren.