De Liemers Helemaal Goed Courant

13 april 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 13 april 2018


Voorlichting gemeentelijke ondersteuningsregelingen in Lobith

Voorlichtng bij Rijnwaarden50plus (foto: John Stoll) Foto: John Stoll

LOBITH - Rijnwaarden50plus, geeft in samenwerking met medewerkers van de gemeente Zevenaar een voorlichtingsmiddag over de Wet Maatschappelijk Ondersteuning. Het is namelijk gebleken dat er nog veel onbekendheid is over dit onderwerp.

Wie komt er in aanmerking voor gemeentelijke ondersteuning op het gebied van: Huishoudelijke hulp, Vervoer, Bijzondere bijstand of andere Inkomensondersteuning, Schuldhulpverlening enzovoort? En hoe is dat geregeld? Voorbeeld: Iemand is alleenstaand en het inkomen bestaat alleen uit AOW, het spaargeld is niet meer dan 6.020 euro dan zit die persoon onder de 110% van de bijstandsnorm. Dat wil zeggen dat wellicht inkomensondersteuning mogelijk is. Dat geldt ook voor een echtpaar dat niet meer dan 12.040 euro spaargeld heeft. Ook voor AOW’ers met een klein pensioen, tot 165 voor alleenstaanden en 215 euro voor gehuwden, zijn er regelingen denkbaar. Ieder geval wordt beoordeeld op inkomsten en verplichtingen en daarna op de mogelijkheden. Mensen die meer verdienen maar hoge schuldenlasten hebben of langere tijd hoge ziektekosten, kunnen wellicht ondersteuning krijgen. Op voorhand kunt u al veel algemene informatie krijgen. Aansluitend op de ledenvergadering van Rijnwaarden50plus zullen medewerkers van de gemeente Zevenaar een algemene voorlichting geven. Op persoonlijke situaties kan niet ingegaan worden. Maar wie dat wil, kan wel na afloop een persoonlijk gesprek aanvragen na de vergadering. De bijeenkomst is op 24 april, aanvang 14.00 uur in het Dorpshuis in Lobith. Alle 50plussers van het Gelders eiland zijn welkom.

Jaarlijkse Batavierenrit bij MC ASOM

Even van de omgeving genieten (foto: PR ASOM)

ZEVENAAR - De jaarlijkse Batavierenrit, op zondag 15 april, is een rit die ook op de landelijke KNMV- en LOOTkalender staat vermeld. "Dit betekent dat we hopen een behoorlijk aantal rijders uit de regio en het hele land welkom te mogen heten bij onze club en hen een mooie rit aan te kunnen bieden."

De lengte van de rit is 235 km. Deze rit zal, zoals elk jaar, voor een groot deel door Duitsland gaan en dat betekent voor motorrijders wegen zonder drempels en andere hobbels, over mooie Bundestrassen, met als afwisseling natuurlijk ook stukken landelijke weggetjes. "Ook kunnen we lekker doorrijden want de maximale snelheid, buiten de bebouwde kom is 110 km, bij kruisingen even terug naar 70 km. Weer richting Zevenaar pakken we nog een mooie stukje Achterhoek mee."

De start is in het clubhuis van MC ASOM aan de Edisonstraat 3 in Zevenaar. De starttijd is van 09.00 tot 11.00 uur en verder is het clubhuis de gehele dag geopend tot 16.00 uur. Bij de start is er voor iedere inschrijving een gratis kop koffie en de deelname aan deze rit is voor clubleden gratis, niet-leden betalen 5.00 euro inschrijfgeld. De route is alleen als GPS-versie beschikbaar. Voor motorrijders uit de Liemers een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in ons clubhuis en de sfeer te proeven, informatie in te winnen en ook om te weten te komen wat de club allemaal per jaar onderneemt om van het recreatieve motorrijden te genieten. ASOM staat voor: Allemaal Stapel Op Motorrijden!

Isseltaler Musikanten en Blaaskapel Judaska in een non-stopprogramma

Isseltaler Musikanten Isseltaler Musikanten

BABBERICH - De Isseltaler Musikanten hebben de smaak te pakken en hebben gefaciliteerd door drumfanfare Sint-Jan weer een groot blaasmuziekfeest in Babberich op het programma gezet. Op zondagmiddag 14 oktober hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en Blaaskapel Judaska. De aanvang is 14.00 uur en de zaal is open om 13.00 uur.

Zweimal Blasmusik is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kunt u genieten van blaasmuziek op topniveau. Allereerst treden de Isseltaler Musikanten voor u op. Dit orkest wordt om 16.15 uur opgevolgd door Blaaskapel Judaska. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd door drumfanfare Sint-Jan Babberich.                                

Judaska Judaska

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zondagmiddag 14 oktober in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a in Babberich (Zevenaar). De aanvang is 14.00 uur en de zaal gaat om 13.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshopvan de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt 10,00 euro per persoon. U kunt ook kaarten reserveren via de Reserveringslijn 026 3820245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Film vier minuten in Lobith

LOBITH - Op woensdag 18 april om 19.30 uur wordt een film in De Ontmoeting vertoond in Lobith aan de Markt, bij de protestantse kerk. Dit keer is het de film Vier Minuten van regisseur Chris Kraus.

Het is een Duits drama over twee pianistes. De een is een oudere vrouw, pianolerares en de ander haar nieuwe leerling, een rebelse veroordeelde jonge vrouw, die een muzikaal wonderkind blijkt te zijn. De film speelt in en rond de gevangenis. Het is een verhaal over macht en vrijheid, regels en mensen, (onschuldig?) veroordeelden en onverwerkte verledens. Het is een indringende film, soms karikaturaal, prachtig muzikaal en heel goed gespeeld. De film en de acteurs hebben dan ook vele prijzen gewonnen.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze film te komen zien en erover na te praten. De toegang en drankjes zijn gratis, aan de uitgang is er een collecte voor de onkosten. Vanaf 19.00 uur is een ieder welkom, de avond begint om 19.30 uur.

Sfeervolle en gezellige muzikale avond voor ouderen uit De Ziep

Leerlingen van De Ziep laten trots zien welke hapjes zij gemaakt hebben tijdens hun praktijklessen horeca.

DIDAM - De Ziep organiseert samen met het wijkplatform De Ziep en Welcom op woensdag 18 april een muzikale avond op school voor ouderen uit de wijk De Ziep uit Didam. Muziekgroep StilliWald treedt die avond op. Muzikale kwaliteit en plezier staat voorop. De school staat midden in de wijk en heeft veel aandacht voor ontmoetingsactiviteiten met de buurt.

"Doel van de avond is dat de bewoners uit de buurt elkaar ontmoeten tijdens een gezellige avond", aldus Arnold van Kevelaar van wijkplatform De Ziep. "Samen met personeel van De Ziep hebben we de dag voorbereid. Dat was erg leuk om te doen."

De Ziep geeft voortgezet speciaal onderwijs. "Deze samenwerking past helemaal binnen onze visie", vertelt Margot Kleinpenning, directeur van de school. "De school staat midden in de wijk. Enkele buurtbewoners komen weleens lunchen op school. We hebben als school de ambitie om meer voor de buurtbewoners te gaan betekenen."

Mark Klomp is kok op De Ziep. Hij geeft praktijklessen en leidt enkele jongeren op voor een landelijk certificaat Horeca. Klomp: "Op 18 april maken de leerlingen de hapjes, leren uitserveren en ontvangen de gasten. Het is dus heel belangrijk dat er veel ouderen uit de Wijk De Ziep naar school komen. De leerlingen kunnen dat wat ze geleerd dan in de praktijk laten zien. Op deze manier ontwikkelen zij hun basisvaardigheden horeca en hun werknemersvaardigheden. De entree is gratis, we vragen aan de gasten een eigen kleine bijdrage voor koffie/thee en de drankjes. De belangstellenden mogen natuurlijk een introducé meenemen."

Kleinpenning en Van Kevelaar: "We hopen op een grote opkomst. Ouderen uit de wijk en leerlingen van een school kunnen voor elkaar wat betekenen. Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid."
Muzikale avond, Locatie De Ziep, Marsweg 49, Didam Voor ouderen uit de wijk De Ziep: inloop 19.00 uur; aanvang 19.30 uur - afloop 21.30 uur. Voor informatie: De Ziep 0316 296950 of info@deziep.nl.

Ingezonden brief

Reactie Liander ingezonden brief Eric Hofstede

Vanuit Liander willen wij graag reageren op de ingezonden brief van Eric Hofstede in Hét Gemeente Nieuws De Liemers van 14 maart jl. Iedereen is uiteraard vrij om de slimme meter te accepteren of te weigeren. Dit staat ook in de brief en folder die iedereen in de bus krijgt. Het is echter wel van groot belang dat men op de hoogte is van de feiten rond de slimme meter en zich niet laat leiden door de fabels.

Wij hechten veel waarde aan de privacy van onze klanten. Wij houden ons dan ook zeer strikt aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Op liander.nl/slimmemeter staat hier meer informatie over. Als netbeheerder mogen wij de slimme meter maar op een paar vastgestelde momenten uitlezen en dit is uitermate goed beveiligd. Mocht men er toch moeite mee hebben dat de meterstanden op afstand worden uitgelezen, dan kan men deze functie na installatie uitschakelen. Kiest men er later alsnog voor om de meterstanden wel te laten uitlezen door Liander, dan kan deze uitleesfunctie weer ingeschakeld worden. Men beschikt dan in ieder geval wel over een meterkast die klaar is voor de toekomst. Klaar voor variabele tarieven, afname bij verschillende energieleveranciers en het terugleveren van energie als men bijvoorbeeld zonnepanelen plaatst.

De slimme meters worden nu in de gemeente Zevenaar zonder extra kosten geplaatst. Kiest men niet nu voor de slimme meters, maar later? Geen probleem, men dient er wel van bewust te zijn dat op dat moment een bedrag van 72,60 euro in rekening wordt gebracht.

Lees op de website van de Consumentenbond (consumentenbond.nl/slimmemeter) ook hoe zij over de slimme meter denken.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Buurtbusvereniging Rijnwaarden is op zoek naar nieuwe chauffeurs die twee of drie keer per week met de buurtbus willen rijden.

- Home-Start de Liemers zoekt een opvoedingsondersteuner die na een training wekelijks een vast gezin bezoekt om emotionele en praktische steun te bieden bij de opvoeding.

- Basisschool ’t Scathe in Pannerden zoekt een pleinwacht die het team ondersteunt bij de begeleiding van de kinderen tijdens het buitenspelen tussen de middag.

- Stichting Welkomhuis zoekt een bestuurslid voor PR en communicatie, met speciale aandacht voor de website, sociale media en de ontwikkeling van de huisstijl.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Hongaarse lente: Van Liszt tot Ligeti

Kamerkoor Novo Cantare (foto: Antoine Frederiks)

ARNHEM - Van Liszt tot Ligeti' met kamerkoor Novo Cantare onder leiding van Frans van de Loo en met medewerking van Ischico Velzel op de piano. Dit concert 'Hongaarse Lente is op zondag 22 april om 15.00 uur in de Diaconessenkerk aan de Izaak Evertslaan 1, Arnhem.

"Ónze Hongaarse lente is gevuld met muziek: bekende en onbekende werken, wereldlijk en religieus. Gruwel mee met het lot van de weduwe Pápai, door Ligeti verklankt op zijn geheel eigen wijze. Of laat je vervoeren door een spannende ode aan de muziek van Kodály. Droom weg bij het kampvuur van Lajos Bárdos en laat je opvrolijken door de olifant van György Orbán. In dit concert komen traditie en vernieuwing beide aan bod. Met grote namen als Liszt, Bartók en Kodály, maar ook de minder bekende Farkas, Bárdos en Orbán."

Pianiste Ischico Velzel speelt muziek van Franz Liszt en enkele stukken uit haar eindexamenprogramma voor ArtEZ (2018). Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12 bij de kassa; studenten en kinderen betalen er 5. Reserveren kan via www.novocantare.nl.

Langer zelfstandig en vitaal zonder vallen

ZEVENAAR - Kent u iemand die is gevallen, of bent u zelf wel eens gevallen gedurende de laatste twaalf maanden? Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren in de thuissituatie door verlies van het evenwicht. Situaties die vaak aanleiding zijn voor verlies van evenwicht zijn onder andere: het uit bed komen, gaan zitten of opstaan uit een stoel.

"U wilt toch ook de kans op een val verkleinen, waardoor u langer zelfstandig en vitaal kunt blijven? Op 17 april verzorgen fysiotherapeuten van De Romei Therapie en Training in samenwerking met Caleidoz en Platform Senioren Zevenaar, een interactieve workshop waarin wij u middels een leuke praktische invulling kennis laten maken met het onderwerp 'Valpreventie'. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: lichamelijke gesteldheid, omgevingsfactoren en valangst."

De workshop door Jelmer Derksen en Marleen Bus is 17 april om 14:00 uur bij Hooge Bongert 3, Zevenaar.

Kofferbakverkoop in Giesbeek

GIESBEEK - Zondag 6 mei organiseren De Vrienden van de Giese Toren een kofferbakverkoop in Giesbeek. De verkoop vindt plaats in de Tuinstraat, Pastoor Slingerstraat en achter de kerk.

Vele verkopers hebben zich reeds aangemeld en zullen de bezoekers verrassen met uiteenlopende artikelen. Tijdens de markt zullen de Vrienden van de Giese Toren een heuse rommel/snuffelmarkt en voor de jeugd een speelgoedverkoophoek houden. Er zijn diverse attracties zoals een luchtkussen, schminken, een clown, maar ook is er live muziek. Als men het geslenter langs de kofferbakken moe is, kan men genieten van een betaalbaar hapje of een drankje op een gezellig terras.

De opbrengst is bestemd voor het behoud en onderhoud van de Giese Toren. De kofferbakverkoop is van 9.00 - 16.00 uur. Voor info: 06 10252829, 06 120604822 of www.giesbeektorenhoog.nl.

Afsluiting seizoen bij Seniorenclub Oud-Zevenaar & Ooy

Marie Christien

OUD-ZEVENAAR - Op zaterdag 28 april wordt het seizoen van Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy afgesloten met een optreden van Marie Christien.

De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur, en vindt plaats bij Thoen & Thans, Kerkweg 10, Oud-Zevenaar. Marie Christien is een sprankelende podium vrouw met muzikale verrassingen! Ze neemt je in een ongedwongen sfeer mee in een wereld van muziek en gezelligheid. Eigen liedjes en mooie eigentijdse Nederlandstalige nummers van bekende artiesten komen voorbij.

Deze middag is voor alle senioren van Oud-Zevenaar en Ooy. Ook niet-leden zijn welkom! Toegangsprijs is tien euro voor leden; en 12,50 euro voor niet-leden. Bij de toegangsprijs is een kopje koffie/thee inbegrepen en diverse hapjes.

Aanmelden en betalen vóór 20 april bij Ria Lentjes tel. 526657, ria@seniorencluboudzevenaarooy.nl en bij Marian Godschalk, tel. 333120 marian@seniorencluboudzevenaarooy.nl.

Rookworstenactie Liemers Harmonie Duiven

Vincent Witte met het gewonnen vleespakket (foto: Corine Sonderen)

DUIVEN - Afgelopen winter heeft Liemers Harmonie Duiven een rookworstenactie gehouden in samenwerking met Schipper Vlees & BBQ. Op de actiedag, de tweede zaterdag van januari, werden huis-aan-huis al 500 rookworsten verkocht. In de periode tot aan de lente verkochten de Duivense muzikanten door tot een totaal van 1213 rookworsten met een opbrengst van bijna 1200 euro.

“Opnieuw een fantastische opbrengst,” aldus organisator Corine Sonderen. “Deze financiële steun kunnen we goed gebruiken. Het is fijn om niet alleen iets te vragen, maar er ook een rookworst en een mooie muziekvereniging voor terug te geven.” Klarinettist Vincent Witte verkocht de meeste rookworsten en won daarmee een vleespakket van Schipper Vlees & BBQ.

De opbrengst van de actie is bestemd voor de jeugdleden en opleiding van de vereniging. Of er volgend jaar een vervolg komt, weet Corine Sonderen wel zeker: “Absoluut, we hopen volgend jaar weer op de steun van de Duivense bevolking voor Liemers Harmonie Duiven.”

Boemelburcht schenkt carnavalsattributen aan Kunstwerk! Liemers Museum

Ingrid Mens van Kunstwerk! Liemers Museum, jeugdadjudant Giel en jeugdprins Max (foto: Ab Hendriks)

ZEVENAAR - Stichting GZK Boemelburcht heeft oude carnavalsattributen aan Kunstwerk! Liemers Museum in eigendom gegeven. Het gaat om oude ketens van de jeugdprins en de stadsprins. Dit is het eremetaal, dat een stadsprins draagt om zijn waardigheid te tonen. Ook sierlijke houten wietstokken, een teken van macht, zijn aan het museum overgedragen. De wietstok draagt de stadsprins gedurende de carnavalsdagen altijd bij zich.

Ook zijn het oude jeugdprinsenpak en de oude kleding van de jeugdadjudant aan het museum afgestaan. “Wij ontvingen via de Rabobank Clubkas Campagne een financiële bijdrage, die wij onlangs besteed hebben aan nieuwe prinsenpakken. De bijdrage uit de Clubkas Campagne was afhankelijk van het aantal stemmen dat werd uitgebracht door mensen die stichting GZK Boemelburcht een warm hart toedragen. Dat zegt iets over de draagkracht van onze stichting”, weet Geert Vos, secretaris van stichting GZK Boemelburcht.

“We zijn blij met deze attributen van Boemelburcht, omdat de carnavals-objecten samen met film- en fotomateriaal, het verhaal van Zevenaar als carnavalsstad vertellen”, zegt Ingrid Mens, hoofd van de museumcollecties “Het carnaval in Zevenaar trekt steeds meer mensen naar onze stad. Het is een volksfeest met veel tradities, dat rond 1950 in Zevenaar voorzichtig van start ging. We zullen Boemelburcht, ook de hebbedingetjes, zoals onderscheidingen, blijven tentoonstellen. Ook in de nabije toekomst in Hal 12.”

Dames Pigeons sterk in nieuw teamtenue Nederrijn

DUIVEN - Deze week een bewogen week voor de dames van Pigeons, want er stond de dames een grote uitdaging te wachten. De derby tegen basketbalvereniging Basketiers '71 stond zaterdag op het programma.

In eigen huis mochten de dames aantreden in het prachtige teamtenue gesponsord door Nederrijn Schoonmaak. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst een teamfoto gemaakt met daarbij aanwezig Aukje Tol van Nederrijn. Beide ploegen hadden te kampen met blessureleed. De wedstrijd begon voor Team Pigeons erg goed en de dames begonnen sterk tegen Basketiers. Helaas voor Pigeons konden ze de positieve lijn niet de hele wedstrijd vasthouden en met name in het derde kwart werd de achterstand groter.

Uiteindelijk hebben de dames van Basketiers de wedstrijd met overtuiging gewonnen en na verwachting spelen de dames van Basketiers volgende week dan ook hun verdiende kampioenswedstrijd. Team Pigeons heeft laten zien dat ze zich fantastisch hebben ontwikkeld dit jaar en het belooft wat voor komend seizoen! Pigeons heeft veel geleerd onder leiding van coach Twan Berkers en hopelijk zet het team Deze stijgende lijn door het komend seizoen.

Buurtvereniging Vredenburg veertig jaar

WESTERVOORT - Op 21 april viert de buurtvereniging 'Vredenburgstraat en omstreken’ haar 40-jarig jubileum. Dit gebeurt met een besloten feest voor de leden en een expositie voor de bevolking.

De feestelijkheden vinden plaats rond ‘het kasteeltje’, zoals huis Vredenburg in de volksmond heet. Het kasteeltje pronkt ook op de carnavalsschilden van de Vredenburgtraat. Op de expositie, die geopend is op 22 en 29 april van 14.00 tot 17.00 uur worden tal van historische foto’s getoond waarop de ontwikkeling van de straat goed is te zien. Rond 1930 mochten eenvoudige lieden ook een huis bouwen op initiatief van de vereniging Klein Bezit. Een huis kostte toen 3000 gulden, omgerekend naar nu 1300 euro. Daar kreeg men dan 2000 m2 grond bij voor de kippen, het varken, de moestuin en de boomgaard. Er ontstond een lintbebouwing met zadeldakjes, afwatering naar de sloten en beerputten/ sceptic tanks op eigen erf. Wat er nu staat aan relatieve nieuwbouw is allemaal in de tuin van vader gebouwd.

De Vredenburgers zijn een gezellig volkje. Ze zoeken elkaar op voor allerlei sociale activiteiten. Zomer- en winterfeesten, wandeltochten, kinderspeeldagen, steeds weer worden er initiatieven ontwikkeld om elkaar in een andere setting te ontmoeten. Legendarisch zijn de fietstochten waarbij een hele straat door de Liemers trok, met eigen catering en banken en stoelen op een vrachtwagentje dat meereed. Ook het carnavalspodium met live muziek en gratis bier deed het jarenlang goed. Zieken krijgen aandacht met bezoek een bloemetje. De Vredenburgers gaan nog heel lang door!

Zomerdienstregeling veerdienst

Foto: l

PANNERDEN - Met ingang van 1 april is de zomerdienstregeling ingegaan op de veerdienst Millingen aan de Rijn – Pannerden. Voor de veerpont Millingerwaard-Doornenburg is zaterdag 5 mei de eerste vaardag.

Afvaarten zijn éénmaal op de hele uren. Vanaf Pannerden vertrekt de pont 5 minuten over het hele uur. Op zonnige dagen met veel aanbod wordt er vaker gevaren. In april: maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 18:00 uur; zaterdag en zondag: tussen 9:00 en 18:00 uur. In mei en juni: maandag tot en met vrijdag: tussen 8:00 u en 18:00 uur; zaterdag en zondag: tussen 9:00 en 18:00 uur, extra overtocht om 18:30 uur. In juli en augustus: maandag tot en met vrijdag: tussen 8:00 en 18:00 uur, extra overtocht om 18:30 uur; zaterdag en zondag: tussen 9:00 u en 18:00 uur, extra overtocht om 18:30 uur. In september: maandag tot en met vrijdag: tussen 8:00 u en 18:00 uur; zaterdag en zondag: tussen 9:00 u en 18:00 uur, extra overtocht om 18:30 uur

In oktober tot en met maart: maandag tot en met vrijdag: 08:00, 09:00, 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur; zaterdag en zondag: 10:00, 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur. Van 25 december tot en met 1 januari is de veerdienst gesloten!

Dienstregeling veerpont Millingerwaard-Doornenburg/Klompenwaard

Het veer vaart doorlopend tussen 10.00 en 17.50 uur op basis van aanbod. De eerste pont vertrekt om 10.00 uur vanaf Doornenburg, de laatste pont vertrekt om 17.50 uur vanuit de Millingerwaard. In mei en juni: zaterdagen en zondagen, hemelvaartsdag en tweede pinksterdag. In juli en augustus: dagelijks. In september: zaterdagen en zondagen. In oktober tot en met april: veerdienst gesloten.

Repair Café Zevenaar

ZEVENAAR - Ook de lentekriebels? En u wilt aan de slag in de tuin maar de grasmaaier heeft kuren. Of u wilt gaan klussen in huis, maar de boormachine doet het niet goed of er rammelt iets in de machine. Kom dan naar het Repair Café Zevenaar.

Er zijn nog veel meer redenen voor een bezoekje, reparatie van kleding, computers, radio’s, een oude platenspeler of uw koffieapparaat. Enthousiaste vrijwilligers helpen u graag en geven deskundig advies. Er zijn geen kosten aan verbonden, een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld! De koffie/thee staat klaar op woensdag 25 april, 9 en 23 mei, 13 en 27 juni. Iedereen is dan welkom van 13.30 tot 15.00 uur, In het gebouw van Caleidoz, Steenhuizen 6 Zevenaar.

Lenteconcert door Sint-Caecilia Herwen

HERWEN – Op zondag 22 april om 19.00 uur organiseert de Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia een lenteconcert in dorpshuis De Cluse aan de Martinusweg 29 in Herwen.

De harmonie onder leiding van Michael van de Broeck en de drumband onder leiding van Arend-Jan van Straten zullen samen, maar ook afzonderlijk een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Op het programma staan onder andere: Moment for Morricone, Matrimony van Gilbert O’Sullivan, Herzensgluck, Blue Bayou van Linda Ronstadt en vele andere mooie nummers. Tijdens het lenteconcert zal tevens een lid van de vereniging gehuldigd worden vanwege haar 40-jarige lidmaatschap. Kortom: genoeg reden om te komen luisteren. De toegang is gratis.

SDZZ-bazaarkoorts losgebarsten

Rond snuffelen langs de vele kramen tijdens de bazaar van SDZZ (foto: Organisatie Bazaar SDZZ)

ZEVENAAR - De bazaarcommissie van SDZZ organiseert elk jaar in juni een grote bazaar van 11.00 tot 16.00 uur.

Op deze dag in juni zijn er veel activiteiten en attracties voor jong en oud, zoals een loterij, rommelmarkt, rad van fortuin en een dj zorgt voor de muzikale sfeer en gezelligheid tijdens deze dag. In de kantine en op het terras zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het is deze dag goed toeven bij voetbalvereniging SSDZZ.

Natuurlijk kan iedereen elk jaar weer een kraam huren, hiervoor kun je contact opnemen met bazaar@sdzz.nl. De datum is vastgesteld op zondag 24 juni. De huur van een kraam bedraagt 17,50 inclusief btw. Dit bedrag moet u bij inschrijving overmaken op bankrekening Rabobank: IBAN: NL65RABO 037.48.35.306 t.n.v. SDZZ Zevenaar onder vermelding van uw naam (overeenkomstig met uw opgave) en bazaar of contant meesturen met uw aanmelding.

Op de website van SDZZ kan men het inschrijfformulier downloaden en invullen en opsturen naar bovenstaand e-mailadres.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Zondag 15 april is er om 9.30 uur een Communieviering met als

voorganger diaken André van Boven en zang van het Ritmisch koor.

Gebedsintenties:

Ome Paul en tante Marie Reijmer - Aaldering

Tonny van der Lugt

Overleden ouders Jansen – van Wessel

Jan en Piet Ross

Op zaterdag 14 april is de inzamelingsactie van Sam’s Kledingactie, voor mensen in nood. U kunt van 10.00 tot 11.00 uur bij de hoofdingang van de kerk uw kleding en schoeisel, verpakt in gesloten zakken, inleveren.

Woensdag 18 april 18.30 uur Eucharistieviering in de kapel met paters Capucijnen

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 13 - 26 april.

Zondag: 15 april 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Thanh Ta en met medewerking

Herenkoor Groessen.

Intenties: Overleden familie Visser-Verkerk, Jan Berntzen.

Zondag: 22 april 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: pastoor Thanh Tha en diaken A. van Boven met N.G.K. koor.

Intenties:Harrie Schennink, Familie Steens-Degen,

Gedoopt: 18 maart, Ronnie Jansen.

Overleden:

Op 15 maart: Margaretha Pons-Rijnhart, 78 jaar, Schimmelpenningstraat,

Op 18 maart: Petrus Buser, 70 jaar, Rinkelbom

Op 19 maart: Gerardus Berns, 79 jaar, Hamalandstraat,

Op 24 maart: Hendrika van der Wurff-Oostrom, 87 jaar, Molenstraat,

Op 30 maart: Annie van Uem-van Aken, 84 jaar, Liemerije, Zevenaar.

Sam's Kledingactie Babberich voor Mensen in Nood

BABBERICH - Sam’s Kledingactie helpt bij opbouw onderwijs in Centraal Afrikaanse Republiek. De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood in Babberich vindt weer plaats op 14 april in de Sint-Franciscuskerk.

In Babberich kan gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen ingeleverd worden op 14 april tussen 10.00 en 11.00 uur in de Sint-Franciscuskerk, Babborgaplein 5. Sam’s Kledingactie dankt iedereen voor de kledingdonaties en voor de hulp aan het project van Mensen in Nood. De netto-opbrengst van de ingeleverde kleding komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Sam’s Kledingactie in Udenhout heeft voor dit voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar een bijzonder project in de Centraal Afrikaanse Republiek. De Centraal Afrikaanse Republiek is een straatarm land midden in Afrika met bijna 5 miljoen inwoners. Het land wordt al jaren geteisterd door burgeroorlogen en het is ontwricht door de aanhoudend geweld. Bijna een miljoen mensen is hun huis ontvlucht en leeft als vluchteling. Bijna de helft van de bevolking heeft structureel te weinig voedsel, tweederde heeft geen toegang tot schoon drinkwater en gezondheidszorg. Onder deze zware omstandigheden schiet het onderwijs tekort.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 13 - 26 april.                        

Zondag: 15 april 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Thanh Ta en met medewerking

Herenkoor Groessen.

Intenties: Overleden familie Visser-Verkerk, Jan Berntzen.

Zondag: 22 april 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: pastoor Thanh Tha en diaken A. van Boven met N.G.K. koor.

Intenties:Harrie Schennink, Familie Steens-Degen,

Gedoopt: 18 maart, Ronnie Jansen.

Overleden:

Op 15 maart: Margaretha Pons-Rijnhart, 78 jaar, Schimmelpenningstraat,

Op 18 maart: Petrus Buser, 70 jaar, Rinkelbom

Op 19 maart: Gerardus Berns, 79 jaar, Hamalandstraat,

Op 24 maart: Hendrika van der Wurff-Oostrom, 87 jaar, Molenstraat,

Op 30 maart: Annie van Uem-van Aken, 84 jaar, Liemerije, Zevenaar.

H. Andreaskerk Groessen

Overleden: 2 april 2018 overleed in de leeftijd van 79 jaar de heer Wim Tiedink.

Vieringen: Za.14-4-18 09.30 uur: Woord- & communieviering o.l.v. parochianen Wim Herbes en Piet Peters m.m.v. Werenfriduskoor. Zo.22-4-18 11.30 uur: 1e H. Communie Eucharistieviering pastoor Thanh Ta / Jeroen Heemink m.m.v. Stella Maris.

Intenties: Za.14-4-18: Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, jaarged.Jan Berendsen, Johanna Berendsen-van Dalen, Riet van Kempen-Salemink en John, familie Uffing-Reuling, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Gerrit Derksen, Bep Elfrink, Henk en Toos Derksen-Schlief, ouders Lentjes Beudel - Piet en Patricia, Hennie Bloemberg-Witjes, Wim Tiedink. Zo.22-4-19: Genie en Marianne Terbonssen-Bartsch, ouders Bolder- Raasing, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Jaargedachtenis Gerrit Wilting, Hennie Bloemberg-Witjes, Wim Tiedink.

Wereld Tai-Chi Dag

Winny beoefent tai-ch in de natuur (foto: Winny de Meij) Foto: Winny de Meij

ZEVENAAR - Zaterdag 28 april is het weer Wereld Tai Chi Dag. Over de hele wereld wordt tijdens Wereld Tai-Chi Dag op pleinen, in parken, tuinen of waar dan ook in de buitenlucht, Tai-Chi beoefend.

Dit geeft een golf van energie en positiviteit die de wereld overgaat, meebewegend met de tijdzone. Ook in Zevenaar is er gelegenheid om mee te doen aan de wereldwijde (tai-)chi-golf. Tai-Chi-docente Winny de Meij nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit gratis evenement. Om 12.00 uur zal zij de deelnemers voorgaan in de bewegingen van de Tai-Chi. Plaats van samenkomst is bij de vijver in De Gimbornhof in Zevenaar, makkelijk te bereiken via de ingang aan de Guido Gezellestraat (naast het speeltuintje).

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

15 april 8.45 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds D. Grutter

22 april 8.45 u ds H.J. Boiten; 16.00 u ds J. Holtland

Vakantieouders gezocht

Foto: EKH

REGIO - Mogen wij u even voorstellen? Luc, Lisa, Sophie en Sven. Doodgewone, leuke kinderen. Niets aan de hand, althans zo lijkt het. Maar ongevraagd en door uiteenlopende oorzaken zijn zij thuis de dupe van conflict, armoede of verdriet. Je ziet het niet aan ze; ze lopen er ook zeker niet mee te koop. Maar ze hebben er wel het hele jaar last van. Behalve die tweeënhalve week in de zomer...

Dan maken Luc, Lisa, Sophie en Sven en ruim 1400 andere leeftijdgenootjes mee wat het is om onbekommerd kind te kunnen zijn. Even geen problemen. Wat dan wel? Aandacht, liefde en structuur in een Nederlands vakantiegezin. Daarmee zijn ze geholpen; komen ze steviger in hun schoenen te staan en krijgen ze vertrouwen in de toekomst.

Europa Kinderhulp heeft ervaren dat dit type, korte vakanties kinderen veel energie geeft. Ze kunnen even alles sores van zich afschudden. Ze zien bovendien dat het anders kan. Dankzij vakantiegastouders zijn vanaf 1961 al vele tienduizenden kinderen uit binnen- en buitenland geholpen.

Geef een kind de vakantie van zijn/haar leven. En EKH heeft nog steeds dringend nieuwe vakantiegastouders nodig. Bent u bereid te helpen? Aanmelden, meer informatie of een kennismakingsboekje aanvragen kan via de website: europakinderhulp.nl of per mail: info@europakinderhulp.nl.
Liever direct en rechtstreeks contact, bel dan één van onze EKH-medewerkers: Theo Kersten 0316 264844.

VN-verdrag gehandicapten

ZEVENAAR - Vroeger werden mensen met beperkingen in een bosrijke omgeving goed verzorgd. Ze waren geen onderdeel van de maatschappij en werkten niet. Een grote ommekeer was de televisie-actie van Mies Bouwman die leidde tot de opening van Het Dorp. Een leefgemeenschap voor mensen die in een rolstoel zaten. Wel dichtbij de maatschappij, maar nog altijd apart.

Met het ondertekenen van het VN-verdrag in 2016 heeft Nederland uitgesproken dat we willen werken aan de integratie van mensen met een beperking. Dat wil zeggen: het zijn gewone burgers die terecht vragen om een gewone plek in de maatschappij. Dat vraagt nogal wat omdenken: straten, huizen en terreinen anders inrichten, werk in plaats van een uitkering, een werkgever in plaats van een sociale werkplaats.

Waar moeten we beginnen? Wie begint er? Wat kan de gemeente Zevenaar doen? Allemaal vragen waar we dit jaar antwoord op hopen te krijgen. Het Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar vindt dat we niet lijdzaam moeten afwachten, maar onze stem moeten laten horen. Daarom zal op de bijeenkomst op 16 april door Tonnie Gevers – voorzitter van het Netwerk - voorlichting gegeven worden over de wet: VN-verdrag voor gehandicapten. Na de pauze zullen we met elkaar discussiëren over onze eigen prioriteiten. Die zullen we dan deze maand nog aan de wethouders voorleggen. Dat gebeurt maandag 16 april van 10-12 uur in De Hooge Bongert in Zevenaar, De Hooge Bongert 3. Achter de bibliotheek. De toegang is gratis; de lokatie is rolstoel-toegankelijk.

Ome Joop's Tour in 2018 naar Groningen

Start Ome Joop's Tour 2017 (foto: Marjolein Langen)

REGIO - Ome Joop’s Tour is al jarenlang een begrip in Arnhem en omgeving. De inschrijving staat ook open voor kinderen uit Duiven, Westervoort en Zevenaar. Deze unieke fietsronde heeft zich een vaste plaats in de historie verworven als een tiendaags kinderfeest op wielen. De organisatoren van Ome Joop’s Tour hebben sinds de start in 1950 een sleutel voor succes gevonden. De vrijwilligers van Ome Joop’s Tour investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep.

Ome Joop’s Tour vindt in 2018 plaats vanaf zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus. De ronde trekt dit jaar via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, de Efteling, Oss en Rhenen terug naar Arnhem.

Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan Ome Joop’s Tour. (kinderen moeten 10, 11 of 12 jaar zijn tijdens de tour of met andere woorden: geboren zijn op of tussen 2-8-2005 en 22-7-2008).

Kinderen van ouders met een GelrePas kunnen voor twintig euro mee met Ome Joop’s Tour. De kosten voor deelname zonder Gelrepas bedragen 120 euro. Voor dat bedrag krijgen de kinderen een geweldige vakantie met leuke en sportieve uitstapjes, eten, drinken en snoep. Wie graag mee wil met Ome Joop’s Tour, kan dat kenbaar maken door het belangstellingsformulier in te vullen op de site van OJT: www.omejoopstour.nl.

De belangstelling is groot, het aantal beschikbare plaatsen nog maar beperkt.

Beleef het mee met Basketiers'71

ZEVENAAR - We schrijven zaterdag 7 april, tijd 16.15 uur. In ieders agenda staat dit al weken met een groot rood kruis en een uitroepteken. De kampioenschapswedstrijd van Dames 1 tegen aartsrivaal Pigeons.

De beker staat klaar, de medailles zijn gepoetst, de taart is gebakken, de bloemen besteld. De tribune weer eens ouderwets vol, met trouwe supporters, familie, vrienden, kennissen. Kortom, een ieder die Basketiers’71 een warm hart toedraagt.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om de titel daadwerkelijk binnen te slepen. Er moet nog wel gespeeld wordt, de verwachtingen moeten worden waargemaakt. De spanning, de druk, de sportieve strijd moet worden aangegaan. Niets was minder waar, vol (over)enthousiasme werd begonnen, overklassing was het gevolg. Een bliksemstart was het gevolg, met een 27 – 0 na de eerste periode werd de titel veilig gesteld.

Bij rust stond er een stand van 38 – 0 op het scorebord. De coach kon na hartenlust gaan wisselen. De nul werd achterin (net) niet gehouden, bij het laatste fluitsignaal was het kabaal niet van de lucht. Een eindstand van 65 – 5 maakt dat eerste damesteam sinds 2005 weer kampioen was. De vreugde op het veld was zichtbaar, net als op de tribune.

Ouderwets werd de titel op het veld en in de kleedkamer gevierd, champagne alom. Na afloop een klein feestje, kortom een geslaagde speelzaterdag voor een ieder met een Basketiershart!

Programma ZijActief Zevenaar

ZEVENAAR - Woensdag 18 april is de jaarvergadering van ZijActief Zevenaar.

Na de pauze komt Stephanie Krabbenborg, personal organizer alles vertellen over structuur, orde, rust, ruimte en overzicht. Goed georganiseerd betekent meer rust en geen zorgen. Aanvang 20.00 uur bij partycentrum De Grietshe Poort.

Op 26 april is de jaarlijkse Jeu de Boulesmiddag op het terrein van de Jeu de Boulesclub. "We gaan met eigen vervoer. U wordt om 14.00 uur verwacht op Hengelder. Na afloop is er weer een heerlijk chinees buffet, onkosten 10 euro. Opgave bij het bestuur."

Vroeg uit de veren voor 'n excursie

DIDAM - Op zondagmorgen 15 april houdt IVN de Oude IJsselstreek Werkgroep De Liemers een excursie door De Nevelhorst.

Tijdens deze excursie gaan de deelnemers luisteren en kijken naar de vogels die hier voorkomen. In deze periode zingen de vogels hun hoogste lied. Ze zijn op zoek naar een liefje en bakenen hun territorium af. "We gaan kijken en luisteren naar onze gevleugelde vrienden. Neem een verrekijker mee! " Duur van de excursie is ongeveer twee uur. Aanvang 7.30 uur. De start is bij de parkeerplaats van DVC, Vicwijcseweg 12 in Didam. Info : Dick van den Berg, 0316 262649; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Kledinginzamelingsactie in Zevenaar voor Mensen in Nood

ZEVENAAR - Sam’s Kledingactie helpt bij opbouw onderwijs in Centraal Afrikaanse Republiek. Op liefst vijf adressen in Zevenaar kan op 14 april tussen 10.00 en 12.00 uur gebruikte en nog bruikbare kleding en schoeisel worden ingeleverd:

Dienstencentrum De Hooge Bongert, Plein de Hooge Bongert

Spar Leenders, Plein Stegeslag

De Carrouselschool, Kardinaal de Jongstraat

Voordeur R.K. Andreaskerk, Markt 1

Sint-Martinuskerk, Kerkweg 11

Sam’s Kledingactie is iedereen dankbaar voor de kledingdonaties en voor de hulp aan het project van Mensen in Nood. De netto-opbrengst van de ingeleverde kleding komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Nieuw: TTB Kunstuitleen Lathum

LATHUM - Sinds kort is er een nieuwe kunstuitleen. De kunstuitleen van de kunstkring Duiven is overgenomen door kunstschilder Theo ten Brinke, inclusief het klantenbestand. Ze hebben er het schilderijenbestand weten uit te breiden tot driehonderd stuks van twintig Nederlandse kunstschilders.

De kunstminnende klanten kunnen nu toch weer hier terecht voor een mooi schilderij. En ook niet onbelangrijk is de prijs, die hier verreweg het goedkoopste is vanwege geen te betalen huurprijs, maar zijn eigen omgebouwde schildersatelier. De klant is er vrij in wanneer ze het schilderij komen ruilen. Ook doen ze niet aan een spaaractie, om later een schilderij te kunnen kopen. Daar zitten meer nadelen dan voordelen aan voor de klant. Dat willen ze graag uitleggen. Ook schenken ze gratis een kopje koffie of thee.

En ze zitten op een prachtige locatie, namelijk op het Riverparc in Lathum. Met een prachtig uitzicht over het water. Heel centraal. Zie de website voor een gedeelte van de collectie schilderijen en de voorwaarde van lenen: www.ttbkunstuitleen.nl. Eenmaal in de maand is er een open dag (na augustus twee dagen) maar eigenlijk zijn ze altijd open. U mag dagelijks bellen van 10.00 tot 22.00 uur, voor een afspraak: 06 53310800 of 031 3632592. De initiatiefnemers zijn Theo en Corrie ten Brinke, IJsvogel 95 in Lathum.

De Andromedanevel

ZEVENAAR - Wie ’s avonds bij een donkere en heldere hemel naar het sterrenbeeld Andromeda kijkt, kan misschien met het blote oog een zwak nevelachtig vlekje ontwaren. Dit is de Andromedanevel, het dichtstbijzijnde sterrenstelsel.

Astronomen hebben ontdekt dat onze Melkweg en de Andromedanevel naar elkaar toe bewegen en ooit zullen ze met elkaar in ‘botsing’ komen. Frank Vermeulen toont het publiek wat een sterrenstelsel eigenlijk is en hoe de Andromedanevel een ’zusje’ van onze eigen Melkweg genoemd kan worden. Bij helder weer zal uiteraard de grote telescoop van de sterrenwacht op de Andromedanevel gericht worden.

Dat kan bij Volkssterrenwacht Corona Borealis, Breulylaan 3 in Zevenaar op vrijdag 27 april om 20:00 uur. Toegangsprijs: volwassenen 5,00 euro; jeugd tot 16 jaar 2,50 euro.

Van Paradiso in Amsterdam naar café Bij Welling in Duiven

Alex Nas (zanger) (foto: Demi Manders Photography) Foto: Demi Manders Photography

DUIVEN - De Duivense rockband Smoking Alaska komt na een aantal succesvolle optredens door heel Nederland terug naar thuishaven Duiven voor een optreden in café Bij Welling.

Na een succesvol 2017 kent Smoking Alaska ook een voortvarend 2018. In januari stonden ze nog in het 'beste theater van Nederland' Schouwburg Amphion en in het grote Paradiso in Amsterdam en in mei zullen ze weer veelvuldig te zien zijn op festivals in de Achterhoek, maar eerst komen ze terug naar Duiven voor een optreden in het café Bij Welling.

Dit is echter niet het enige wat in het vooruitzicht van de Duivense band staat, in 2018 kunnen we namelijk veel nieuwe muziek verwachten van de band. Mis het niet en kom 'de beste band van de Liemers' live aanschouwen op 21 april, de entree is bovendien gratis!

Weerbaarheidstraining in jongerencentrum

ZEVENAAR - Vanaf woensdag 2 mei organiseert Caleidoz Welzijn een weerbaarheidtraining voor alle kinderen in de leeftijd van 8 - 12 jaar. Voor kinderen die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben of gewoon niet zo sterk in hun schoenen staan, ontwikkelde gediplomeerd docente Seraja Schreuder deze weerbaarheidtraining.

Zij leert de kinderen fysieke en mentale weerbaarheidtechnieken, zodat zij zichzelf kunnen verdedigen, hun emoties beter leren kennen en beheersen en daardoor weer lekker zichzelf kunnen zijn. In de training staan plezier, sport en respect voor elkaar centraal. De training wordt, vanaf 2 mei elke woensdagmiddag gegeven van 14.30 tot 15.30 uur en zal in totaal tien weken duren. De training wordt gehouden in jongerencentrum 4ALL aan de Engeveldweg 4 in Zevenaar.

De kosten voor de gehele training bedragen 40 euro in totaal. Voor meer informatie of om je op te geven, kun je bellen naar 0316 243208 of stuur een mail naar b.vanhall@caleidoz.nl.

Open Tuinen in de Liemers

LIEMERS - Wie gaat er niet graag een mooie tuin bezoeken-bewonderen? Groei en bloei afdeling Liemers organiseert elk jaar een open tuinen weekend.

Mensen stellen hun tuin dan open voor publiek. Kleine, middelgrote en grote tuinen zijn er te bezichtigen. Dt jaar is het thema: 'Moestuinieren'. Hetgeen uiteraard niet wil zeggen dat er alleen moestuinen (mogen) meedoen. Nee elke tuin is uniek!

"De organisatie zou het heel fijn vinden als er weer een paar mooie tuinen bij komen. Zou u het leuk vinden om ook eens uw tuin aan mensen in uw omgeving te tonen? Wij van de organisatie komen graag bij u langs om te vertellen hoe een en ander in zijn werk gaat. Bel of mail ons. Telefoon: 0316 342919 (Ceciel van Don) of 06 53864800 (Tiny Willems) Mailadres: info@liemers.groei.nl. Dus schroom niet en laat uw mooie tuin zien aan anderen. Elk jaar vinden de deelnemers het 'top' dagen!"

Het open tuinenweekend wordt gehouden op 24 en 25 juni.

Dorpshuis van het Jaar- verkiezing weer van start

REGIO - Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? De komende maanden speuren Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie stad en land af naar de beste buurt- en dorpshuizen van Gelderland. Op zoek naar het ‘Dorpshuis van het jaar 2018’. Na de succesvolle wedstrijd vorig jaar tussen zes dorpshuizen, kunnen dit jaar ook buurthuizen meedingen naar de titel.

Van trotse bewoner tot betrokken bestuurder, iedereen mag een buurt- of dorpshuis aanmelden. Dat kan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Inzenden is mogelijk tot 1 juni 2018. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert zes buurt- en dorpshuizen die doorgaan naar finale. Alle inzendingen krijgen een presentje, de zes genomineerden winnen elk 750 euro. De winnaar krijgt daar nog eens 3000 euro bovenop!

Komend najaar barst de strijd tussen de zes finalisten los op Omroep Gelderland. Net als vorig jaar gaat Angelique Krüger weer een kijkje nemen bij de buurt- en dorpshuizen om te horen van vrijwilligers en gebruikers.

De verkiezing Dorpshuis van het jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en de Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelandsjongeren Gelderland, DKK Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Nandri voortaan inzamelingspunt voor meer goede doelen

ZEVENAAR - Stichting Nandri is voortaan een inzamelingspunt. Nandri heeft een winkel voor tweedehands kleding en speelgoed aan de Reisenakker 12. Naast kleding en speelgoed kunnen daar nu ook oude brillen en hoortoestellen, briefkaarten en postzegels, doppen van plastic flesjes en cartridges en mobiele telefoons worden ingeleverd.

Een aanvang van de inzameling van deze artikelen werd gemaakt tijdens de Hergebruikmarkt op 7 april, georganiseerd door Nandri. De betreffende organisaties Dorcas Hulp, stichting Doppie en de stichting Ayubowan Sri Lanka (ASL) waren daarbij aanwezig. In een groene kartonnen doos gingen cartridges en mobiele telefoons voor Dorcas Hulp. Postzegels en briefkaarten zijn bestemd voor Kerk in actie. Stichting Ayubowan Sri Lanka heeft behoefte aan onder meer brillen en gehoorapparaten voor hulpbehoevenden in dat land. Stichting Doppie heeft al vijf containers met doppen van plastic flesjes verzameld, maar de opbrengst is nog niet voldoende voor de training en verzorging van hulphond Kees. Dankzij Kees kan de twintig jarige, hulpbehoevende Sacha straks zelfstandig wonen.

Naast de genoemde organisaties waren ook stichting Leergeld, het Repaircafé en Eigen Stijl van de partij. Eigen Stijl verkocht onder andere shoppers gemaakt van plastic tassen. Ladies circle 48 de Liemers zorgde voor de versnaperingen.

's Middags begon de modeshow met kleding uit de winkel van Nandri. De opbrengst van de verkoop van de kleding en speelgoed gaat naar projecten ten behoeve van de allerarmsten in de dorpen Kandana, Wattala en Panadura in Sri Lanka. De volgende hergebruikmarkt is op 6 oktober.

Foodbike Eetwinkel Polly bij Jansen Totaal Wonen

HUISSEN – Zondag 22 april staat de alom bekende foodbike van Eetwinkel Polly uit Bemmel bij Jansen Totaal Wonen om de bezoekende klanten van iets lekkers te voorzien.

"Je kunt die middag genieten van een heerlijk broodje hamburger of een broodje pulled pork! Speciaal voor u klaargemaakt door medewerkers van Eetwinkel Polly. Wij zijn zondag geopend vanaf 12.00 uur. Eerst even de nieuwe lentecollecties bekijken op de verschillende afdelingen en daarna genieten van een lekker broodje op ons horecaplein. Graag tot zondag!"

Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95, Huissen; www.jansentotaalwonen.nl.

Voor elk wat wils tijdens Open Podium De Lantaern

Zangeres Goudreinet

ZEVENAAR - Er is voor elk wat wils te zien en te beluisteren tijdens het Open Podium van zaterdag 21 april in muziekcafé De Lantaern. De avond wordt geopend met mooie en zeer bijzondere liedjes van zangeres Goudreinet. Daarna is het lachen geblazen met cabaretier Sammy van der Vaart en de avond wordt afgesloten met een feest der herkenning door de Unplugged Matters Band. Deze gezellige avond begint om 21.00 uur en de entree is helemaal gratis.

Zangeres Goudreinet zingt over zeer bijzondere onderwerpen. Over een hond met ademhalingsmoeilijkheden, een mooie kleur en een grimmig slaapliedje. De liedjes van Goudreinet behandelen onderwerpen waar weinig liedteksten over bestaat. Gezet op akkoorden die soms buiten het pop-rockuniversum gevonden zijn. Ieder liedje is een pareltje.

Sammy van der Vaart
Unplugged Matters Band

Sammy van der Vaart is sinds enkele jaren actief in het cabaret. In Utrecht en Sittard stond hij in de finale van het Utrechts kleinkunstfestival. Verder heeft hij deelgenomen aan het sketchprogramma ‘er komt een blondje bij de dokter’. Sammy brengt zijn programma ‘Lust en liefde. Dat vol zit met zelfspot, vooroordelen en ander vermaak. Alles wat hij vertelt is gebaseerd op een zwaar gechargeerde variant van een waar gebeurd verhaal. Unplugged Matters brengt, semi-akoestisch en op geheel eigen wijze een repertoire dat varieert vanaf de jaren zestig tot vandaag. Nummers van de Stones, Coldplay en Mumford and Sons worden afgewisseld met Anouk, Krezip en Janis Joplin en vele anderen.

Maestro Rotary Zevenaar

Het concept voor Maestro Rotary Zevenaar is bedacht door Muziekvereniging De Club. Na spraakmakende concerten als HRFSTWND in Musis Sacrum en Diem deur de Joare hen, heeft deze muzikale avond een hele andere opzeT (Foto: Marco Nijland)

ZEVENAAR - Rotary Zevenaar verzorgt op 19 april in het Musiater een muzikale avond met medewerking van Muziekvereniging De Club uit Didam. De opbrengst hiervan is voor het Spelenderwijsorkest Montferland. De avond begint om 20.15 uur en de entree bedraagt 17,50 euro.

U hoort deze avond op een informatieve en humoristische manier de overeenkomsten en verschillen tussen werken in een bedrijf en spelen in een orkest. Dat gebeurt natuurlijk met muziek. Daarna mogen drie maestro’s uit de gelederen van Rotary Zevenaar het orkest dirigeren.

Van de opbrengst van deze avond worden speciale muziekinstrumenten voor kinderen gekocht voor het Spelenderwijsorkest Montferland, een gezamenlijk initiatief van Kunstwerk! Het Musiater, Stichting Welcom, Fanfare DES (Nieuw-Dijk) en De Club. In dit orkest komen kinderen van basisscholen in Didam spelenderwijs in aanraking met het spelen in een orkest.

Het concept van de avond is bedacht door muziekvereniging De Club, een vereniging met een rijke historie en actieve leden. Het orkest speelt in de eerste divisie, het hoogst haalbare niveau voor amateurorkesten.

Leden van Rotary willen van betekenis zijn voor hun omgeving. Voor dit doel zetten zij hun talent, netwerk en invloed in. De Rotaryclubs van Zevenaar en Duiven maken daarnaast het verschil met activiteiten en projecten, zoals ditmaal via Maestro. Nét dat schepje erbovenop doen. Dat is de ambitie van Rotary, de leden én van de drie maestro’s die op 19 april hun talenten laten spreken.

Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via de website hetmusiater.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

The Insult (foto: Filmhuis Zevenaar)

THE INSULT is een ijzersterke rechtbankthriller, waarin een ruzie tussen de Libanese christen Toni en de Palestijnse Yasser escaleert tot een mediahype die de hele Libanese natie meesleurt. Regisseur-scenarist Ziad Doueiri (The Attack) maakt de gevolgen van de Libanese Burgeroorlog intens voelbaar in deze film over trots, woede en vergeving. Politiek en religie verdelen een land, waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. Do 12/4, zo 15/4 20:15u en vr 13/4, ma 16/4 en di 17/4 14:30u.

YOU WERE NEVER REALLY HERE. De Taxi Driver van de 21e eeuw. Oorlogsveteraan Joe gaat als een schaduw door het leven. Van een bevriende privédetective krijgt hij opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Hij redt haar uit een bordeel in Manhattan maar raakt verstrikt in een wereld van corruptie en wraak. Winnaar Beste Acteur en Beste Screenplay van Filmfestival Cannes 2017. Za 14/4 20:15u.

CÉZANNE-PORTRAITS OF A LIFE. De portrettententoonstelling van Paul Cézanne was een van de meest besproken tentoonstellingen van 2017. Men kan de 20e eeuwse kunst niet op de juiste waarde schatten zonder de betekenis en genialiteit van Paul Cézanne te begrijpen. Exhibition on Screen neemt je mee naar tentoonstellingen (MoMa New York, Musée d’Orsay Parijs, National Portrait Gallery London) en enkele plaatsen waar Cézanne gewoond en gewerkt heeft. Zo 15/4 11:00u en wo 18/4 20:15u.

Voor meer informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

Programma Filmhuis Didam

Gary Oldman als Winston Churchill (foto: Jack English) Jack English

Darkest Hour
Met Oscar winnaar Gary Oldman als Winston Churchill

Vrijdag 13 april en maandag 16 april om 20.00 uur.
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen.

Anne in 'Taal is zeg maar echt mijn ding'

Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding
Naar de bestseller van Paulien Cornelisse

Vrijdag 20 april en maandag 23 april om 20.00 uur.
De onhandige Anne heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over! Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven. Gelukkig kan ze haar frustratie daarover goed delen met haar collega en beste vriend Timo. Als ze uiteindelijk ook nog voor haar vader moet zorgen, besluit Anne dat ze het helemaal anders wil; een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur en de liefde van haar leven vinden.

Filmhuis Didam is in Meulenvelden, Waverlo 2, Didam. Meer informatie en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

Duurzaamheid op Symbion: leren wat je zelf kunt doen

DIDAM - De Liemerse school voor praktijkonderwijs Symbion in Didam stond de week voor pasen in het teken van duurzaamheid. De plaatsing van zonnepanelen op het dak werd aangegrepen om op allerlei manieren aandacht te besteden aan onderwerpen als energie en afval. De leerlingen leerden ook wat zij zélf kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

De zonnepanelen zijn een initiatief van schoolbestuur Quadraam, dat al zijn gebouwen van zonnepanelen voorziet. Het team van Symbion zag het meteen als een ideale aanleiding om extra in te zetten op duurzaamheid. Dus werd docent Carin Witjes als coördinator aangesteld en werd contact opgenomen met Slim Opgewekt, een organisatie die scholen bij het verduurzamen ondersteunt met onder meer lesprogramma’s en workshops. Het resultaat was een volledige duurzaamheidsweek en dus niet slechts enkele losse lessen en activiteiten.

Tijdens de week waren er twee speerpunten: kennis en bewustwording. Carin Witjes: “We hebben het thema duurzaamheid zoveel mogelijk laten terugkomen in de reguliere lessen. Bijvoorbeeld afvalscheiding bij wereldoriëntatie en energiegebruik bij rekenen. En techniek had een leskist over zonnepanelen.”

Bewustwording kreeg handen en voeten door de leerlingen praktische tips te geven over hoe ze zelf duurzaam bezig kunnen zijn. “Dan moet je denken aan dingen als korter douchen, je eigen drinkflesje meenemen of je mobiel op accubesparing zetten”, vertelt Carin Witjes. Om het thema voor de leerlingen nog leuker te maken, werd gebruikgemaakt van quizjes en spelvormen.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Er is zondag 22 april van 10.00 tot 17.00 uur een grote leuke vlooienmarkt in sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat 39 in Doesburg.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor de bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 3,00 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering en een gezellig terras op de vlooienmarkt.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

René van Kooten en Shifting Daylight.

René van Kooten en Shifting Daylight: Something so Real

Na de enthousiaste reacties van vorig seizoen komen zij nu opnieuw in het theater, aangevuld met een aantal nieuwe nummers. Wat blijft? Bekende en onbekende liedjes, prachtig gearrangeerd en verbonden door persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen die niemand onberoerd zullen laten. Samen met gitarist/producer Bram Bol (o.a. David Benjamin, Blupaint) en multi- instrumentalist Ingmar Spaaij (o.a. Youri Lentjes, Jeroen Kant) brengt René van Kooten verrassend bewerkte songs uit bekende musicals (o.a. 'Hair', 'Jesus Christ Superstar'), van bewonderde artiesten (o.a. The Police, Don Henley) en natuurlijk eigen werk.

Vrijdag 20 april 20.15 uur. Prijs 19,50 euro.

Nathalie Baartman: Voest

Voest (=vuist) is het autobiografische avontuur van 'Baartman back to Borne'. Met een Twentse blik grijpt ze de huidige tijd. Was iedereen maar zoals tante Truus. Voest is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.

Woensdag 25 april; Aanvang 20.15 uur; Prijs 19 euro

Gezondheids- en vitaliteitsmarkt in Westervoort

Lente achtergrond (foto: CC0 Creative Commons)

WESTERVOORT - Op zondag 22 april is er van 13:00 tot 16:30 uur een inspirerende voorjaarsmarkt over gezondheid en vitaliteit. Er zijn gratis workshops, korte behandelingen en lezingen van docenten en therapeuten uit onze regio. Iedereen kan zo kennis maken met verschillende manieren om gezond en vitaal te worden en te blijven.

Voel je fit, vitaal en volledig ontspannen met rustige Hatha yoga, pittige Vinyasa Yoga of Zen-boksen (kickboks-technieken gevolgd door Yin yoga). Ervaar de weldadige effecten van etherische oliën en de helende werking van Shiatsu massage, Thaise yoga massage, hansmassage, acupunctuur of voetreflex therapie. Kom in je kracht met een Ki workshop en stel al je vragen over gezondheid & voeding aan een orthomoleculaire arts of natuurgeneeskundig therapeut. Vragen over stress kun je bespreken met een mindfulnessdocent. Daarnaast worden er meerdere lezingen gehouden over gezondheid en vitaliteit door erkende specialisten.

Toegang, koffie, thee, sessies en workshops zijn gratis. Het programma duurt van 13:00-16:30 uur. Locatie is Life-Force Yoga centrum, Uitterweert 2, Westervoort. Meer informatie over het programma staat op www.gezondwestervoort.nl of mail ervoor naar gezondwestervoort@gmail.com.

Duurt het seizoen te lang voor Basketiers'71?

ZEVENAAR - Zaterdag 7 april, de een na laatste speelzaterdag. De U12 -2 treedt aan tegen Twello, de allerkleinsten van beide verenigingen. Wel tot grootste daden in staat, dat lieten ze zien.

Veel jeugdig (over)enthousiasme, het speelplezier spatte ervan af. Waar de bal was, was een ieder, kansen over en weer gemist, een mooie strijd. Die in het voordeel van de thuisclub werd beslist. 48 – 40.

De U16 -2 speelde tegen Tower Jumpers. Een beroerde start van de wedstrijd, direct werd in een time out gevlucht. Helaas na eerste periode stond er 4 – 23 op het bord, leek het pleit beslecht. In de tweede periode werd alles uit de kast gehaald om het recht te kunnen zetten. Gelijkwaardig waren ze, goed spel werd gespeeld, kostte veel kracht, het verschil werd kleiner. De rust was 19 – 33. Helaas was de energie verspeeld, de motivatie kwam niet meer terug. Men liet lopen, het zelfvertrouwen ebde weg, veel te grote nederlaag tot gevolg 25 – 97.

De U16-1 tegen Batouwe, geen makkelijke tegenstander. Als de schoten dan ook niet vallen, de opdrachten niet worden uitgevoerd. En twee man ongelukkig door blessures voortijdig het veld moeten verlaten, Dan is er geen kruid tegen gewassen, een 31 – 68 nederlaag, die kleiner had moeten uitvallen. Het seizoen duurt voor de bovenstaande teams net te lang.

Zaterdag 21 april zullen alle acht teams van Basketiers’71 nog één keer thuis spelen. Iedereen is welkom vanaf 11.00 uur om het seizoen af te sluiten.

H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 15 april om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames en Herenkoor.

Zaterdag: 21 april om 18.00 uur. H. Vormsel. Voorganger: Mgr. Woorts. Koor: Per Cantare.

Zondag : 22 april om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Herenkoor Groessen.

Gebedsintenties 15-04-2018: Luus van den Anker-Vossebeld, Annie Verheijen-Sillessen, Martine Hauwert, Riekie Peters-Wieleman, Wil Reimerink-Roording, Nol Snelder, Carel en Wil Lesemann-Willemsen, Wilhelmien Bomers-Idink, Gerard Ossevoort, Teun van Santen.

Gebedsintenties 22-04-2018: Herman Derksen, Martine Hauwert, Riekie Peters-Wieleman, Wil Reimerink-Roording, Nol Snelder, Gerard Ossevoort, Jan Dieker, Teun van Santen.

Overleden : Teun van Santen in de leeftijd van 84 jaar, Loes Oosterman-Geurtsen in de leeftijd van 72 jaar.

Mededelingen : Tijdens de viering van 22 april is er een extra collecte t.b.v. Roepingenzondag.

Rotary Duiven doneert aan Kunstwerk!

DUIVEN - De Rotary Duiven doneert een bedrag van 2.500 euro voor muziekinstrumenten op basisscholen in de Liemers. In Het Musiater is de cheque overhandigd door secretaris Sylvia Verhaar en voorzitter Max Miltenburg van Rotary Duiven aan directeur Bert Frölich en Nanda van Loon, cluster coördinator van Kunstwerk!


Muziek in de klas. De doelstelling van Kunstwerk! is om op alle basisscholen in de Liemers structureel Muziek in de Klas te gaan geven. Zodat alle kinderen in aanraking komen met muziek. Hier zijn uiteraard instrumenten voor nodig. "De bijdrage van Rotary Duiven zorgt ervoor dat deze doelstelling sneller kan worden gerealiseerd", aldus een blije Bert Frölich.

De Rotary Duiven toont met deze donatie zijn sociaal maatschappelijke betrokkenheid.

Grote interesse voor HVZ tulpencursus

Alle Tulpencursus deelnemers op de foto! (Foto: HVZ)

ZEVENAAR - Liefst 75 kinderen startten afgelopen zaterdag op de tulpencursus van hockeyvereniging Zevenaar HVZ! Zowel jongens als meiden tussen 5 en 12 jaar leren op deze manier hoe leuk het is om te hockeyen.

Onder prachtige weersomstandigheden was het een gezellige en sportieve ochtend voor jong en oud. De tulpencursus is verder op zaterdag 14 april en 21 april te bezoeken. Nieuwe kinderen kunnen nog toetreden. Zaterdag zal het bestuur van HVZ tekst en uitleg geven over het reilen en zeilen bij HVZ.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 14 april en zondag 15 april is er geen viering in deze kerk. Ook in het weekend van zaterdag 21 april en zondag 22 april is er geen viering in deze kerk.

Passage afdeling Zevenaar

ZEVENAAR - Passage heeft woensdag 18 april om19.30 uur de heer G.Vossers uit Silvolde uitgenodigd, die zich veel met 'het weer' bezighoudt.


Naast zijn veeteeltbedrijf is 'het weer' zoals hij zelf zegt: "een uit de hand gelopen hobby". Hij is specialist op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. In zijn lezing brengt hij deze onderwerpen (en meerdere) met elkaar in verband.
De samenkomst is in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat.

Mini-concert Het Hooge Bongertkoor

WESTERVOORT - Het Hooge Bongertkoor zingt op 22 april in woonvoorziening Hamerstate, Hamersestraat 29 in Westervoort.

Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit film en popmuziek. Diane Hidding is de dirigente en het koor wordt begeleid door Gerard van der Heijden op piano. Aanvang van het concert is 14:30 uur en het concert zal ongeveer een uur duren. De toegang is gratis.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 15 april 9.30 uur

Ardie Bouwman-Coenen (jgt), Riet Broens-Kemperman (jgt.) Martinus Messing (jgt), Doortje v.d. Linde- van Wolferen, Wim en Dien Steentjes, ouders Rekswinkel- Reijers, Paul Compen, Maria Hendrikx-Toonen, Wilma Wigman-Opgenoort, Annie Jansen-Wolters, Jan Karsten, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, ouders Reijers- Willemsens, Riny Smits- Hakfoort, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Wim den Balvert, Jan Jansen, Wim van Maanen,

Zaterdag 28 april 19.00 uur is er een lichtviering.

29 maart 2018 is overleden Johanna Maria van Dijk- Hagelaar in de leeftijd van 87 jaar.

Aanschuifdiner bij Het Palet Duiven

DUIVEN - Op ieder vierde woensdag van de maand wordt er door Het Palet Trefpunt Duiven een aanschuifdiner georganiseerd voor 50+ en alleenstaanden. Op 25 woensdag april zal het eerstvolgende plaatsvinden.

De zaal gaat open om 17.00 uur. Het menu bestaat uit een verrassingsgerecht in buffetvorm en een toetje. De kosten bedragen exclusief drank zeven euro vijftig. Begeleiders zijn ook welkom. "Heeft u een vervoersprobleem? Bel Hulpdienst graag gedaan: 026 4440094."

Zich aanmelden kan tot donderdag 19 april bij José Hartjes, 06 46270652 of via e_mail: aanschuifdiner@hetpaletduiven.nl. Uitgebreide informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Nationaal Fonds Kinderhulp

REGIO - Van 16 - 21 april is weer de collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Met hun collectebussen in de hand zullen de collectanten u vragen om een gift. Ook is het mogelijk om via uw mobiel een donatie over te maken: SMS ‘geluk’ naar 4333.

Stel de collectanten niet teleur en beloon hun hulp met uw gift. Hoe klein of groot uw gift ook is maakt voor de collectanten niet uit. Zij steken veel vrije tijd in deze collecte, omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen in Nederland geholpen worden. Wat doet deze stichting met uw giften en donaties? In ons land groeit één op de acht kinderen op in armoede. Zij hebben geen onbevangen kindertijd, maar volwassen zorgen. En vaak geen sociaal vangnet. Niemand die een nieuwe fiets voor ze koopt als deze kapot is gegaan of helpt met het schilderen van hun kamer als ze uit huis gaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in hun dunne zomerkleren. Ze staan letterlijk langs de zijlijn en worden hierdoor buitengesloten.

Kinderhulp is er voor deze kinderen! Want meedoen met leeftijdgenootjes en erbij horen, dat gun je toch ieder kind? Geen kind mag buitengesloten worden door armoede. Help deze kinderen om armoede te doorbreken? De cijfers liegen er niet om, de laatste jaren is de armoede in Nederland alleen maar gestegen. Liefst 425.000 kinderen leven in ons land onder de armoedegrens. Simpele dingen zoals een sportlidmaatschap of een dagje uit is voor hen niet vanzelfsprekend. Dit soort dingen maken het verschil tussen buitengesloten worden en erbij horen. Steun ons daarom met uw giften. Onze collectanten rekenen op uw steun.

TC de Liemers Classic is er voor wielrenner én recreant

Zaterdag 21 april organiseert toerfietsclub TC de Liemers de TC de Liemers Classic en recreantentoertocht. Verschillende fietsroutes voor verschillende fietsliefhebbers. (foto: Rinus Kobus)

ZEVENAAR - Fietsliefhebbers komen zaterdag 21 april helemaal aan hun trekken bij de TC De Liemers Classic.

Wielrenners hebben keuze uit drie routes, ook wel ‘lussen’ genoemd. Deze beginnen en eindigen steeds bij Atletiekbaan Heerenmäten. De rode lus voert over de Posbank en heeft een afstand van 60 km. De groene lus, van zo’n 65 km, doet het heuvelgebied van Montferland en de Elterberg aan. De blauwe lus is vlakker. Deze route van zo’n 55 km toont vooral de vergezichten van de Gelderse Poort.

Gewone fiets

Speciaal voor de ‘gewone fiets’ heeft TC De Liemers een route van 40 km uitgezet. Deze recreantentoertocht gaat door het Gelders Eiland, langs onder andere De Bijland. “Natuurlijk kunnen deze fietsers ook De Gelderse Poort route kiezen, dus de blauwe lus. Dit jaar is alles mogelijk”, laten Ab Lubbers en Richard Tijsseling namens TC De Liemers weten. Tussen de routes door kan er worden gepauzeerd in de kantine van TC De Liemers, waar de toerfietsclub die dag ook een BikeExpo organiseert waar van alles te beleven is.

VIP-arrangement

Wie zich vóór 14 april inschrijft, kan rekenen op een VIP-arrangement. Dit betekent korting op het inschrijfgeld, gratis kopje koffie of thee met een koek bij ontvangst, een stuurbordje met eigen naam als herinnering, gratis toegang tot een bewaakte fietsstalling en een test ride op een Specialized fiets. Vooraf inschrijven kan via www.fietssport.nl. Op de dag zelf kan inschrijven ook, bij Heerenmäten. Vanaf 8.00 uur is het mogelijk om te starten. Meer info: www.tcdeliemers.nl.

Passage afdeling Zevenaar

ZEVENAAR - Passage heeft woensdag 18 april om19.30 uur de heer G.Vossers uit Silvolde uitgenodigd, die zich veel met 'het weer' bezighoudt.


Naast zijn veeteeltbedrijf is 'het weer' zoals hij zelf zegt: "een uit de hand gelopen hobby". Hij is specialist op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. In zijn lezing brengt hij deze onderwerpen (en meerdere) met elkaar in verband.
De samenkomst is in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat.

Fantastische vogelverkoop en vergadering bij Witropaka

Publiek (foto: Jan Stoop)

DUIVEN - Het was een fantastische vogelverkoop bij Vogelvereniging Witropaka er werden veel vogels aangeboden en ook veel van eigenaar verwisseld.

Mede door het goede weer en het juiste tijdstip was het een groot succes en voor herhaling vatbaar. Op 16 april is er een ledenvergadering in De Roos aan de Visserlaan 37 in Duiven aanvang 20.00 uur. "Komt allen en mocht u nog vragen hebben of agendapunten, belt u even naar Jan 06 45632103."

DG&L'16 B2 kampioen

DUIVEN - Zondag 25 maart, werd in een goed gevulde sporthal Triominos de B2 van DG&L'16 (samenwerking Duiven-Groessen-Loo) kampioen.

De wedstrijd tegen DFS uit Arnhem werd met ruime cijfers gewonnen, 24-10. Daarna was het natuurlijk feest wat eerst gevierd werd met taart in de kantine, en daarna werd het feest voortgezet in de kantine van sv Loo. Op de foto: van links naar rechts, staand: Sam van Zuylen, Suzanne Brendel, Tatum Wemmer, Nienke Derksen,Quinty Dodenbier, Femke Kütschruiter, Meike Hubers, Lonneke Schennink, Cachella Flisijn, Mary Stokman. Van links naar rechts, zittend: Britt Keultjes, Julia Koppenhagen, Romée van der Loop, Vienna Bierens, Wilco Koppenhagen en trouwe supporter Mads.

Rommelmarkt van De Griethtreejers

Rommelmarkt (foto: P. den Boer)

ZEVENAAR - Zondag 29 april houdt KV De Griethtreejers een rommelmarkt bij hun vaste locatie party- en bowlingcentrum De Griethse Poort in Zevenaar.

Het aanbod op deze rommelmarkt zal zeer groot en zeer divers zijn. De afgelopen weken, en ook de aankomende weken nog zijn de leden bezig met het ophalen van spullen bij mensen thuis, maar ook bij scholen en zorginstellingen.

"Mocht u nog wat spullen hebben, dan kunt u uw spullen op zaterdagen tot en met 28 april tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen, dan kunnen ze ook bij u worden afgehaald. Neem dan contact op met Berna Gardien (0316 844057). Graag bellen na 19.30 uur."

De Griethtreejers heten alvast iedereen welkom op zondag 29 april van 11.00 tot 14.00 uur bij party- en bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. De entree voor deze rommelmarkt bedraagt 1.50 euro. "Wilt u meer weten over carnavalsvereniging De Griethtreejers, kijk dan even op www.degriethtreejers.nl."

Aanschuifdiner bij Het Palet Duiven

DUIVEN - Op ieder vierde woensdag van de maand wordt er door Het Palet Trefpunt Duiven een aanschuifdiner georganiseerd voor 50+ en alleenstaanden. Op 25 woensdag april zal het eerstvolgende plaatsvinden.

De zaal gaat open om 17.00 uur. Het menu bestaat uit een verrassingsgerecht in buffetvorm en een toetje. De kosten bedragen exclusief drank zeven euro vijftig. Begeleiders zijn ook welkom. "Heeft u een vervoersprobleem? Bel Hulpdienst graag gedaan: 026 4440094."

Zich aanmelden kan tot donderdag 19 april bij José Hartjes, 06 46270652 of via e_mail: aanschuifdiner@hetpaletduiven.nl. Uitgebreide informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 15 april 9.30 uur

Ardie Bouwman-Coenen (jgt), Riet Broens-Kemperman (jgt.) Martinus Messing (jgt), Doortje v.d. Linde- van Wolferen, Wim en Dien Steentjes, ouders Rekswinkel- Reijers, Paul Compen, Maria Hendrikx-Toonen, Wilma Wigman-Opgenoort, Annie Jansen-Wolters, Jan Karsten, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, ouders Reijers- Willemsens, Riny Smits- Hakfoort, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Wim den Balvert, Jan Jansen, Wim van Maanen,

Zaterdag 28 april 19.00 uur is er een lichtviering.

29 maart 2018 is overleden Johanna Maria van Dijk- Hagelaar in de leeftijd van 87 jaar.

Meisjes A1 HVZ op weg naar de titel

ZEVENAAR - Na acht van de veertien wedstrijden in de competitie staat MA1 van hockeyvereniging Zevenaar fier bovenaan!

Alle acht wedstrijden in de 2e klasse A werden tot op heden gewonnen. Recent werd titelkandidaat Ede MA2 met 3-2 verslagen waardoor MA1 HVZ nog steviger op de eerste plaats kwam te staan. De komende twee zaterdagen speelt MA1 thuis om 14:15 uur, ieder is welkom om ze aan te moedigen (www.hvz.info).

Samen de Turkse Saz leren spelen

Yasar Fidan (Saz-docent) en leerlingen van de activiteit "Samen de Turkse Saz leren spelen. (foto: Asya )

ZEVENAAR - De Saz is een populair Turks snaarinstrument, en dat is niet voor niets. Er komt namelijk door de dubbelkorige snaren en losse fretten de mooiste muziek uit dit instrument.Yasar Fidan (Saz-leraar) vindt dat je het instrument met gevoel moet bespelen. Zelf speelt hij al sinds zijn zevende. Yasar is opgegroeid in Oost-Turkije en leerde het bespelen van de Saz van zijn broer; hij bleek al snel een natuurtalent.

Zijn instrument betekent veel voor hem. Het is gemaakt van een combinatie van Afrikaans rozenhout en oudhout uit Honduras en Canada. ‘Zodra ik tijd heb, speel ik op mijn Saz. Ik leer nog steeds, en hoor welke keer weer nieuwe klanken en tonen, het verveeld nooit.’ Yasar benadrukt dat iedereen Saz kan leren spelen wel is het belangrijk is om echt te willen spelen, zodat je je gevoel in de muziek kan leggen.

Bij Caleidoz welzijn kun je dit mooie instrument leren bespelen. Yasar leert je alles over de verschillende klanken en technieken van dit instrument. Door zijn enthousiasme is het vooral leuk om te gaan leren spelen op de Saz. “Muziek is voor iedereen hetzelfde” en daarom is iedereen welkom!

Elke woensdagavond kun je van 18.00-22.00 uur de lessen volgen. Er is ruimte van 18.00-20.00 uur voor de jeugd en van 20.00-22.00 voor volwassenen. Er zijn Saz instrumenten beschikbaar. De kosten bedragen 25 euro per maand. Locatie is Steenhuizen 6 in Zevenaar. Even aanmelden is wel gewenst, dit kan via de mail: b.vanhall@caleidoz.nl.

Joop Boxtart in muziekcafé De Lantaern

Joop Boxtart

ZEVENAAR - Op zaterdag 28 april zullen Joop Boxtart en zijn vrienden John te Dorshorst, Peter Loeters en Marcel Tiemessen het podium betreden van het veertigjarige muziekcafé De Lantaern in Zevenaar om hun concert ‘Onder de Lantaern’ over het voetlicht te brengen. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 15,00 euro.

Op zijn twaalfde is Joop Boxtart begonnen met het schrijven van liedjes en teksten. Nu vele jaren en optredens later is de Babberichse zanger wereldberoemd in de Liemers en ver daar buiten. Samen met zijn ‘bend' heeft hij twee cd’s uit uitgebracht, genaamd ‘Disse kant’ en ‘Andere kant’. Met het lied ‘In de fles’ won hij in 2015 De Gelderse Kleiroze van het dialectenfestival Plat Gespeeld.

Waar Joop Boxtart en zijn bend spelen zijn de zalen binnen de kortste keren uitverkocht. De organisatie van De Lantaern is dan ook supertrots dat Boxtart speciaal voor het 40-jarig bestaan van het muziekcafé ook hier de zaal wil plat spelen. Samen met zijn vrienden: John te Dorsthorst (toetsen, zang), Peter Loeters (gitaaar, zang), Marcel Tiemessen (tenorsax) speelt en zingt hij het concert ‘Onder de Lantaern’. Het programma ‘Onder de Lantaern heeft vele raakvlakken met het jubilerende muziekcafé. Het gaat van uit het kippenhok van Pienappel, waar De Lantaern 40 jaar geleden begon, naar Zènder. Het is een aaneenschakeling van liedjes en anekdotes met veel humor die typisch Liemers zijn. Herkenbare teksten in onvervalst dialect. Een avondje genieten.

Ruimtekistjes maken met Mimi van Bindsbergen

ZEVENAAR - Kunstwerk! Liemers Museum. Tijdens deze workshop op zondag 13 mei van 14.00-17.00 uur begeleidt Mimi je in het maken van een eigen ruimtekistje. De ruimtekistjes zijn één van de kunstwerken die te zien zijn in de tentoonstelling 'Combinaties' van Mimi van Bindsbergen.

Wat is een ruimtekistje? In het kistje komen twee werelden/ruimten bij elkaar. Twee werelden of ruimten uit jouw wereld. Jij bepaalt zelf met welke twee werelden jij aan de slag wilt. Je kunt denken aan jouw wereld thuis, de wereld hoe het vroeger was, hoe een bepaalde periode was, een fantasie wereld.... Met acrylverf en andere materialen gaan we in het kistje deze werelden tevoorschijn halen. Als je kopieën van foto's wilt gebruiken neem deze dan mee.


De kosten inclusief entree museum en koffie/thee zijn veertig euro. Opgeven of meer informatie kan via info@liemerskunstwerk.nl of 085 0409971. De tentoonstelling is nog tot en met 3 juni te zien zijn bij Kunstwerk! Liemers Museum aan de Kerkstraat 16 in Zevenaar op dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Loo Budget Concerten

(Foto: Sanne Smits

LOO - Op zondag 22 april 15:00 uur is er het concert van koor In Between tijdens het Loo Budget Concert in de Sint-Antonius Abt in Loo.

Afgelopen witte donderdag en goede vrijdag was de kathedraal van de Liemers het decor voor de uitverkochte Passie van In Between. De Passie, beter bekend als The Passion van tv, brengt het lijdensverhaal van Jezus in de laatste uren van zijn leven. De twee avonden waren in no-time uitverkocht en daarom brengt In Between nog één keer de liedjes voor degene die geen kaartje hebben weten te bemachtigen of voor degene die gewoon nog één keer willen genieten! Het belooft weer een sfeervolle middag te worden met het prachtig verlichte witte kruis en de mooie warme stem van de Verteller Wim Herbes.

In Between is een gemengd kerkkoor uit Groessen verbonden aan de parochie Sint-Willibrordus, het koor bestaat uit 45 enthousiaste leden verdeeld in verschillen stemgroepen en bestaat inmiddels alweer 15 jaar! (www.koorinbetween.nl)

Het koor staat onder leiding van dirigent Ton de Waal die speciaal voor De Passie alle liederen en arrangementen voor de muzikale begeleiding zelf heeft geschreven. Iedereen is welkom tegen betaling van 7,50 euro, inclusief een consumptie (koffie, thee, chocomel) in de pauze. Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van de kerk, 0316 263981.

Ledenvergadering Schutterij Sint-Antonius

LV 2017 (foto: St. Antonius) Foto: St. Antonius

NIEUW-DIJK - Op vrijdagavond 20 april zal schutterij Sint-Antonius uit Nieuw-Dijk een ledenvergadering houden.

Evenals vorig jaar zal deze vergadering de ledenvergadering van drie weken voor het schuttersfeest vervangen.

De agenda van de vergadering ziet er als volgt uit:

Opening

1 Mededelingen

2 Notulen Ledenvergadering 27-10-2017

3 Evaluatie Schuttersdag

4 Financiën

5 Staatsbosbeheer grond

6 Leden administratie 2018                                        

7 Dameslidmaatschap                                                                

8 Kringdag De Eendracht

9 Bielemantreffen 2018                                                                

10 Status ( jeugd ) Bielemantreffen

11 Bestuurszaken

12 EGS treffen                                                                                

13 Aanpassingen Statuten en Huishoudelijk reglement

14 Volgende vergadering

15 Rondvraag

16 Afsluiting

Sint-Antonius wil haar leden oproepen om bij deze vergadering aanwezig te zijn. De vergadering is om 20.00 uur bij Steak’m in Nieuw-Dijk. Iedereen is welkom.

Eigen locatie voor De Deurdreiers Groessen

Sleuteloverdracht op 29 maart. Willy Driessen (CV De Deurdreiers), Sander Geertsen (projectleider A15 Gemeente Duiven) en Loes Jannink (De Kabath vastgoedbescherming). (foto: CV De Deurdreiers) Foto: CV De Deurdreiers

GROESSEN – Na jarenlang rondzwerven en met de huidige opslag en stalling op ontelbare locaties beschikt carnavalsvereniging De Deurdreiers vanaf 1 april over een eigen opslag- en bouwlocatie gelegen aan Den Oldenhoek 8 te Groessen.

Op 29 maart vond de sleuteloverdracht plaats op locatie. De vereniging huurt deze locatie van de Gemeente Duiven, die het op haar beurt van Rijkswaterstaat huurt. Het zou kunnen dat de locatie maar één jaar beschikbaar is, maar het zou ook voor een aantal jaren kunnen zijn. Dat hangt af van de aanleg van de A15. De loods wordt namelijk gesloopt zodra de aanleg van de snelweg aan de orde is. De carnavalsvereniging verwacht dat het nog een aantal jaren zal duren. Intussen kunnen praalwagens worden gestald, en de vele attributen worden opgeslagen, zoals podiumdelen, decorstukken, garderobe, borden, vlaggen en versieringen.

Lente begonnen met de DCS Mini Spelinstuif

deelnemers DCS Mini Spelinstuif 2018 (Foto: Leon van Zimmeren) Foto: Leon van Zimmeren

ZEVENAAR - Het is weer lente in Zevenaar en dat hebben ze afgelopen zaterdag 24 maart geweten, de ruim vijftig deelnemers aan de DCS Mini Spelinstuif!

Op de prachtige accommodatie van voetbalvereniging DCS en eindelijk weer eens onder een heerlijk warm lentezonnetje konden alle 4 - 7-jarige Zevenaarse kinderen lekker aan de slag met de voetballen die klaar lagen op het hoofdveld. Uiteraard nadat ze eerst bij de toegangspoort welkom werden geheten door DCS mascotte Appie.

Om 10.45 uur was het dan zover; eerst even melden, hesjes aan, verzamelen op de middenstip voor een welkomstwoord, groepjes maken en gaan! En dat deden ze. Leuke voetbalspellen zoals emmerschieten, dribbelen, tikkertje en een partijspel mochten daarbij niet ontbreken. Na een lekker bekertje limonade halverwege ging het feestje weer verder. De blije gezichten op het veld en de genietende (groot)ouders langs de kant spraken boekdelen.

Iets na 12.10 uur waren de spellen klaar en gingen de kinderen na een gezamenlijk afscheid van de trainers op de tribune tevreden weer naar huis. Met als aandenken een goed gevulde tas van Jumbo Heemskerk Zevenaar. Al met al een zeer geslaagde ochtend, getuige de vele enthousiaste reacties van de kinderen en ouders. En o ja, natuurlijk krijgen de nieuwe aangemelde leden als dank voor het lidmaatschap allemaal een mooi DCS shirt met een opdruk naar keuze cadeau, mede mogelijk gemaakt door Intersport Luising.

"Wil jij ook lekker voetballen bij DCS en zo’n mooi shirt ontvangen? Meld je dan nu aan bij sv DCS via jeugd@svdcs.nl en we nemen snel contact met je op."

Mini-concert Het Hooge Bongertkoor

WESTERVOORT - Het Hooge Bongertkoor zingt op 22 april in woonvoorziening Hamerstate, Hamersestraat 29 in Westervoort.

Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit film en popmuziek. Diane Hidding is de dirigente en het koor wordt begeleid door Gerard van der Heijden op piano. Aanvang van het concert is 14:30 uur en het concert zal ongeveer een uur duren. De toegang is gratis.

Ontmoetingskerk

ZEVENAAR - Op zondag 15 april is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. C. Kors uit Doesburg zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in gebouw 'Ons Huis' kinderkerk voor kinderen van 3 -7 jaar en hun (groot)ouders.

Op zondag 22 april gaat om 10.00 uur ds. A. Hiemstra uit Westervoort voor in de viering.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in 'Ons Huis' onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wim van den Boom boeit Zonnebloemgasten

Gasten en vrijwilligers zitten gezellig te keuvelen in afwachting van Wim van den Boom die namens de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar komt vertellen over de historie van Zevenaar en daarbij veel oude foto's de revue laat passeren. (Foto: Maas Foeken) Foto: Maas Foeken

ZEVENAAR - Een goede greep van de activiteitencommissie (Tine Boersma) van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West om Wim van den Boom van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ) uit te nodigen iets te komen vertellen over de historie van Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

De in 1992 opgerichte vereniging heeft in Wim van den Boom een begenadigd verteller, die met film- en fotomateriaal op uitnodiging komt vertellen over zijn stad. Hij vond een goed gehoor bij de Zonnebloemgasten en hun vrijwilligers, want bij menige foto kwam een opmerking van herkenning uit het publiek. Wat ze niet wisten, was dat het kunstwerk met de 7 aren niets te maken heeft met de naam Zevenaar, maar dat de naam waarschijnlijk komt van Subenhara, wat zeven hoogtes betekent. Leuk detail: de Oud-Zevenaarse dijk ligt op dezelfde hoogte ligt als het Raadhuisplein.

Natuurlijk kwamen ook de Wittenburgstraat en Huis Sevenaer uitgebreid aan bod, waar veel rijksmonumenten te vinden zijn. Dat levert overigens geen geld op, maar betekent slechts dat het rijk toestemming moet geven voor renovatie.

Na de pauze liet Fons Pieper foto’s zien die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten van de afgelopen twee jaar. Zo kwamen er weer herinneringen terug aan het stamppottenbuffet, het Openlucht Museum, de Twentse Welle en de Jeu de Boulesmiddag.

Aansluitend besteedde Wim van den Boom nog aandacht aan de vele kunstwerken die Zevenaar rijk is en die te zien zijn op de twee kunstroutes die Zevenaar rijk is. Tot slot gaf Wim van den Boom nog de tip dat alles ook nog is terug te zien is op cvz7aar.nl.

Ontmoetingskerk

Ontmoetingskerk

DOESBURG - Op zondag 15 april is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. C. Kors uit Doesburg zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in gebouw ‘Ons Huis’ kinderkerk voor kinderen van 3 -7 jaar en hun (groot)ouders.

Op zondag 22 april gaat om 10.00 uur ds. A. Hiemstra uit Westervoort voor in de viering.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in ‘Ons Huis’ onder het genot van een kopje koffie of thee.

Fotolijsten voor schilderclub van Liemerije

Overhandiging fotolijsten (foto: Liemerse Uitdaging) Foto: Liemerse Uitdaging

DUIVEN - Aandacht maakt alles mooier’. Ikea Duiven maakt deze slogan meer dan waar met deze prachtige donatie aan Liemerije, deskundige zorg voor ouderen. Dat een internationale onderneming hiermee haar lokale betrokkenheid laat zien is erg waardevol.

Eefje Notten, ambassadeur Mens & Maatschappij bij Ikea reikte woensdag 4 april twintig grote aluminium fotolijsten uit aan een van de vrijwilligers van de schildergroep. Dankzij deze bijdrage kan de prachtige schilderkunst van de bewoners van Liemerije binnenkort ingelijst en bewonderd worden!

Deze match kwam tot stand via de Liemerse Uitdaging. De Liemerse Uitdaging daagt maatschappelijk betrokken ondernemers uit om menskracht, materialen en middelen in te zetten voor de inwoners van de Liemers. Dit was in ieder geval een match om in te lijsten.

Voedselbank Montferland en de Rabo-Clubkascampagne

Gebouw Voedselbank Montferland (foto: P.J. van den Berg) Foto: P.J. van den Berg

MONTFERLAND - Voedselbank Montferland doet mee aan de Rabobank Clubkascampagne. De leden van de Rabobank kunnen een schriftelijke bijdrage leveren aan verschillende verenigingen.

Voedselbank Montferland wil de leden van de Rabobank-Zuid dan ook vragen een van de mogelijke toezeggingen te doen aan de Voedselbank Montferland. De voedselbank zal de gelden onder andere gebruiken voor de ondersteuning van de cliënten in de regio Zuid en voor de aanschaf van een nieuwe website. De actie loopt van 5 - 19 april.
De leden van de Rabobank krijgen een stembiljet thuisgestuurd. "Gooit u dit stembiljet niet weg maar stem op de Voedselbank Montferland
Door dit gebaar ondersteunt u de werkzaamheden van de Voedselbank Montferland."

21 / 36

22 / 36

23 / 36

24 / 36

25 / 36

26 / 36

27 / 36

28 / 36

29 / 36

30 / 36

31 / 36

32 / 36

Open Dag bij Vakgarage WPI wordt wel erg aantrekkelijk!

Op de open dag van Vakgarage WPI Zevenaar zal het team van de Intercontinental Rally Africa met de Rally-auto aanwezig zijn.

ZEVENAAR – Alléén op zaterdag 28 april zijn er alle occasions in prijs verlaagd. Of wat dacht u van een algehele zomercheck van uw huidige auto? Helemaal gratis! Op 28 april kunt u zich inschrijven voor een afspraak hiervoor en er is nog meer moois.

Dat de ene open dag de andere niet is, blijkt wel uit het enthousiasme van eigenaar Dylan Steenbergen (24) als hij erover vertelt: 'Heeft u altijd al eens in een echte rally-auto willen plaats nemen? Dit is uw kans! Die dag zullen de originele Rally-auto, een eigenbouw Mitsubishi Pajero met BMW M5 motor, en het Rallyteam waarmee ik zelf heb mogen deelnemen aan de Intercontinental Rally hier zijn. Er zelf in zitten en foto's maken kan dan natuurlijk. Ook hebben we die dag de klassieke Ford Mustang van de tv-reclame. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen en voor een lekker drankje en hapje wordt gezorgd.'

Over dit eerste jaar, sinds Dylan het bedrijf overnam, is hij al erg tevreden. Het is er druk. Soms moet hij zelfs zijn nette kleding omwisselen voor een werkoverall om in de werkplaats bij te springen. 'En als het nodig is, dan werk ik 's avonds gewoon nog even door', zegt hij lachend. Sinds Vakgarage WPI van alle automerken occasions aanbiedt, is de belangstelling gegroeid. De werkplaatstarieven zijn aantrekkelijk, maar belangrijker nog is de vakkundigheid en de service waar u van op aan kunt. Zet u het alvast in de agenda? Zaterdag 28 april van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren open aan de Ampèrestraat 2 in Zevenaar. www.wpizevenaar.nl.

TS Photographics: creatief en kunstzinnig op de foto

WESTERVOORT - Wil je jouw bedrijf op een bijzondere manier in beeld laten brengen? Wil je wel eens iets anders dan een standaard studioportret van jezelf of van je gezin? Dat kan gemakkelijker dan je denkt! Fotograaf Tim Schipper van TS Photographics maakt er graag een heus kunstwerk van.

Tim Schipper werkt al jaren als fotograaf. "Lange tijd fotografeerde ik de natuur en gewoon spontane momenten en situaties, maar een aantal jaren geleden stapte ik over van de analoge naar de digitale camera en naar de modellen en editoriale shoots. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar shoot ervaring. Mijn studio en materiaal zijn ondertussen ook flink gegroeid. In de afgelopen jaren heb ik enorm veel shoots gedaan, voor modellen, websites, het MKB en magazines. Ook voor het maken van korte promotie filmpjes kunnen bedrijven bij mij terecht."

TS Photographics werkt niet voor de minste partijen: "Afgelopen jaren heb ik voor diverse grote bedrijven en merken de fotografie mogen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan Bauhaus, het Circuit van Zandvoort, en diverse modellenbureaus. Maar ik werk ook graag voor kleinere bedrijven. Ik vind het vooral erg leuk om meer aparte en creatieve foto's te maken.

Work of Art

Ik werk vaak samen met een bedrijf dat dieren opzet. Dat biedt hele mooie opties, want je kunt bij mij dus op de foto met een leeuw of een ander exotisch dier."

Je kan bij TS Photographics terecht voor Model/Portfoliofoto's, familie- en huwelijksfotografie, productfotografie, commercieel-zakelijke fotografie, en voor film en editing.

TS Photographics, Westervoort; 06 52343949; Email: tsdesign@live.nl; www.tsphotographics.nl.

Baptist Arnhem: (houtbewerkings)gereedschappen, ijzerwaren en gebouwbeslag

ARNHEM - Sinds 1984 is Baptist een begrip in Arnhem en omstreken. Wij bieden een volledig assortiment kwaliteitsproducten waarmee u direct aan de slag kunt, variërend van ijzerwaren en gebouwbeslag tot (houtbewerkings)gereedschappen.

IJzerwaren en Gereedschappen
Ons assortiment bestaat uit vele kwaliteitsproducten zoals hand- en elektrische gereedschappen, ijzerwaren, lijmen, tuingereedschappen, bevestigingsmiddelen en nog veel meer! Onze specialisten delen hun kennis graag met u.

Gebouwbeslag
Een zorgvuldig samengesteld assortiment, met oog voor kwaliteit en design, biedt u het mooiste raam-, deur- en veiligheidsbeslag, voor monument of nieuwbouw. Maar ook stijlvolle accessoires, denk bijvoorbeeld aan beldrukkers en huisnummers.

Voor houtbewerkers
Als liefhebber van houtbewerking kunt u niet om Baptist voor Houtbewerkers heen! Nergens vindt u zo'n breed assortiment houtbewerkingsgereedschap. Beeldhouwers, meubelmakers, restauratoren en andere liefhebbers noemen ons niet voor niets dé snoepwinkel voor houtbewerkers.

Ook als beginner bent u zeer welkom bij Baptist! Heeft u weleens gedacht aan brandschilderen in hout, 3D figuurzagen of meubelmaken? Stap gerust binnen en ontdek uw nieuwe hobby!

Baptist nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties! www.baptist.nl

Baptist Demo Dag
Zaterdag 21 april demonstreren diverse leveranciers en klanten hun producten en technieken. Zij delen graag hun kennis met u. De toegang is gratis en de koffie en thee staat klaar!

Graag tot ziens bij Baptist! Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Formido Zevenaar wordt Praxis

ZEVENAAR - Halverwege mei start de verbouwing van Formido Zevenaar naar Praxis. Niet alleen de naam op de gevel verandert, ook het assortimentsaanbod wordt uitgebreider. Daarnaast komen er onder andere nieuwe toonbanken, nieuwe kassasystemen en nieuwe winkelwagens.


Naar verwachting neemt de verbouwing van Formido Zevenaar ongeveer acht weken in beslag en staat de opening van de vernieuwde Praxis Zevenaar gepland op 27 juni. Tijdens deze periode blijft de winkel open. Het winkelpersoneel doet er alles aan om de klanten van dienst te blijven. "De klant krijgt ongetwijfeld wat mee van de grote verbouwing, maar moet er zo min mogelijk last van hebben. Het zijn makers, dus het klussen moet door kunnen gaan", verzekert Edgar Woestenburg.Services

Het huidige personeel verhuist mee naar de nieuwe formule, waardoor de service en vakkennis op hetzelfde niveau blijft. "De overgang naar Praxis zorgt ervoor dat we de klant ook in de toekomst goed aan zijn én haar behoeften kunnen voldoen", aldus Edgar Woestenburg. De klant zal een ruimere keus hebben op het gebied van bijvoorbeeld verf, verlichting, gereedschappen en bouwmaterialen.

De Formido Kluspas houdt op te bestaan, maar de klant raakt haar gespaarde punten niet zomaar kwijt. Deze punten kunnen zij tot de opening van Praxis [PLinwisselen tijdens hun aankopen. Klanten sparen bij Praxis namelijk Airmiles, waar ook andere winkeliers in de regio bij zijn aangesloten. Garantievoorwaarden van eerder aangekochte producten bij Formido, neemt Praxis over.

Overname
In september 2017 werd bekend gemaakt dat Maxeda DIY de formule van Formido binnen twee tot drie jaar opheft en zoveel mogelijk Formido-vestigingen omvormt tot Praxis. Formido heeft 78 winkels, voornamelijk buiten de grote steden gevestigd. Maxeda heeft daarvan negentien vestigingen in eigen handen. De resterende worden gerund door franchisenemers. Met deze overname hoopt Praxis marktleider te worden in de doe-het-zelf-branche.

Vlooienmarkt in Zelhem

ZELHEM - Zondag 15 april is er van 10.00 tot 17.00 uur een supergrote vlooienmarkt met 100 deelnemers in sporthal De Pol, Vincent van Goghstraat 72 in Zelhem.

Een vlooienmarkt met veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats van zes meter 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost 3,00 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De catering wordt verzorgd door de sporthal.

Excursie steenfabriek De Byland

Steenfabriek De Byland (foto: Henk Willemse) Foto: Henk Willemse

TOLKAMER - In de geschiedenis van het Gelders Eiland heeft de steenfabricage al meer dan een eeuw lang een cruciale rol gespeeld. Daarom organiseert op zaterdag 28 april vanaf 10.00 uur het activiteitenteam van het TIC het Gelders Eiland een bezoek aan steenfabriek De Bylandt in Tolkamer.

"We starten met koffie en thee in de kantine van de fabriek. Daarna bekijken we een videopresentatie over de historie en de toekomst van de steenfabriek. Na de veiligheidsinstructies gaan we in kleine groepjes, met een medewerker van de steenfabriek, het productieproces bekijken. Deze excursie is alleen geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn. We vragen u stevig schoeisel te dragen."

Kosten zijn 2,50 euro. Steenfabriek De Bylandt is gevestigd aan Bijland 5 in Tolkamer. Parkeren kan op het terrein van de steenfabriek. Gevraagd wordt de aanwijzingen van de medewerkers te volgen. Inschrijving voor deelname kan tot en met 22 april via de website www.gelderseiland.nl of telefonisch via 0316 769024. Het maximaal aantal inschrijvingen bedraagt veertig personen.

Kledinginzameling voor stichting Paardrijden

ZEVENAAR - Inwoners van gemeente Zevenaar hebben onlangs een inzamelzak voor kleding ontvangen. Binnenkort zal de VPGO voor Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Oost Achterhoek kleding gaan inzamelen. Deze zullen in week 15 van 9 - 12 april verzameld worden.

SPG Oost Achterhoek zet zich elke week in voor menners en ruiters met een beperking. Om dit te kunnen realiseren is er geld nodig. Er moeten bijvoorbeeld materialen, menwagens en een lift onderhouden worden. Een deel van de opbrengst van de kledinginzameling van de VPGO gaat naar de stichting zodat deze zich voort kan zetten.

Kijk daarom in uw kasten en doe uw kleding die u niet meer gebruikt in de VPGO zak. Op deze zak is vermeld op welke dag wij bij u de kleding aan huis komen ophalen. Heeft u aan één zak niet genoeg, dan mag u daarnaast ook eigen plastic zakken gebruiken. Geen zak ontvangen of opgehaald? Bel dan naar 053 4339690. Voor meer informatie over wat we allemaal doen binnen SPG Oost Achterhoek, kunt u kijken op www.spg-oostachterhoek.nl.

Bridgecursus voor gevorderden

ANGERLO - Wie droomt er niet van het bridgeniveau eens flink op te krikken! Bridgeclub Angerlo probeert die droom waar te maken. Woensdag 9 mei willen we weer beginnen met cursus 3. Bij voldoende belangstelling starten we om half acht in de Meent in Angerlo.

De cursus duurt twaalf weken, mochten we voor de vakantie de cursus niet af hebben, dan gaan we (in overleg) na de vakantie verder waar we gebleven zijn. De volgende onderwerpen gaan wij in ieder geval behandelen: Verder uitwerken van een speelplan, de eerste kaart. Tegenspelen, signaleren en verder. Welke kaart mag ik afgooien en welke kaart zeker niet. De kunst van het troef trekken. Gebruik maken van de bieding. Hoe houd ik de controle over het spel. Wanneer moet ik aanvallen en wanneer is verdedigen beter? Communicatie tussen beide handen beter beheersen. Tempo, timing, tomtom, kansen combineren en nog veel meer. De lessen worden gegeven met behulp van een powerpoint-presentatie met heldere uitleg door een zeer ervaren bridgedocente.

"Denkt u dat deze cursus wat voor u is? We bieden de mogelijkheid om eerst gratis een les te proeven. Het is belangrijk dat u al bridge-ervaring heeft. Voor beginners starten we in september weer met een cursus: Bridge in een Flits." Info: Herman Rensen: 0313 473869 of h.rensen4@upcmail.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

The Leisure Seeker (foto: Filmhuis Zevenaar) Filmhuis Zevenaar

THE LEISURE SEEKER. Ja, je mag lachen met alzheimer. Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, ‘The Leisure Seeker’, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Oscarwinnares Helen Mirren en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzi. Do 19/4, za 21/4 20:15u en zo 22/4, di 24/4 14:30u.

TRIO FLAVONIUS staat op ons podium met muziek uit verschillende stijlperiodes. Trio Flavonius bestaat uit Katinka Tiemersma, Renske van Gelder (mezzosopranen), en Jorrick Simmes (pianist). Ze hebben elkaar leren kennen op het Artez Conservatorium in Zwolle, waar ze studeren in hun derde jaar. Hun eerste optreden samen op een culturele zondag in Doesburg (oktober 2017) was een succes. Zo 22/4 11:00u.

LIEMERS COLLEGE FILM is het filmhuisproject waarbij leerlingen van het Liemers College zelf een film kiezen, de PR doen, de entreekassa bedienen, achter de bar staan en verantwoordelijk zijn voor de techniek. Zij draaien NENA. Nena is het coming of age-verhaal van de 16-jarige Nena, die verliefd wordt op de stoere Carlo. Zij leert waardevolle levenslessen over de liefde en over de relatie met haar vader. Hij is al jaren vanaf zijn nek verlamd en wil het liefst dood. Maar dat weet Nena niet. De regisseuse zal zelf aanwezig zijn bij de film, deze inleiden en vragen beantwoorden. Tijdens deze voorstelling wordt geen alcohol geschonken. Di 24/4 20:15u.

The Leisure Seeker Foto: Filmhuis Zevenaar

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.

Voorjaarsconcert Original Liemers Muzikanten

ZEVENAAR - De Original Liemers Musikanten organiseert op zondag 22 april, het jaarlijkse voorjaarsconcert in zalencentrum Staring aan Grietakker 3 in Zevenaar.

De Original Liemers Musikanten, opgericht in 1999, staan garant voor prachtige Egerländermuziek onder leiding van dirigent de heer John Derks uit Druten, Met walzen, polka's en marsen van bekende komponisten zoals Ernst Mosch, worden de liefhebbers van de Egerländer Blaasmuziek weer op hun wenken bediend.

De entree voor deze muzikale morgen is 5,00 euro per persoon, Donateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart vrij entree voor één persoon, De aanvang van het concert is om 11.00 uur de zaal is open om 10.30 uur. Meer info staat op www.originalliemersmusikanten.

H. Antonius Abt Loo

Vieringen april – mei

14 – 4 – 2018 Woord en Communie viering 18.00 uur

21 en 22 – 4 – 2018 Geen viering

28 – 4 – 2018 Woord en Communie viering 18.00 uur

05 – 5 – 2018 Eucharistie viering 18.00 uur

12 – 5 – 2018 Woord en Communie viering 18.00 uur

19 – 5 – 2018 Eucharistie viering 17.00 uur

26 en 27 – 5 – 2018 Geen viering

Lenie en Bé vertellen over IJsland bij de PCOB

DUIVEN - Op 17 april vertellen Lenie en Bé Steenhuis uit Westervoort over IJsland bij de PCOB.

Ze hebben een grote rondreis door IJsland gemaakt en zijn nog altijd enthousiast hierover. Aan de hand van dia's vertellen zij over dit unieke land, dat met geen ander land te vergelijken is. De dia's tonen gletsjers, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.

De zaal is open vanaf 14.00 uur en het programma begint om 14.30 uur. PCOB Duiven-Westervoort nodigt een ieder van harte uit in de SOW-kapel. (ingang achter het gemeentehuis), Rijksweg 56 in Duiven. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Hoop voor mensen met sarcomen

vlnr:Vicky Soomers(umc) Thomas Povel(HDTK) Melissa Hillebrandt(umc) Joëlle Daalder(HDTK) Leon Vliegen(HDTK) Ingrid Desar(umc) Harry Verwaaijen(RadboudOncologieFonds) Yvonne Versleijen(umc) Willem Daalder(HDTK) Suzanne Kaal(umc) Marije Weidema(umc) Foto: © Andras Schuh Foto: foto © Andras Schuh

REGIO - Stichting HDKT heeft als missie om honderdduizend keer een tientje in te zamelen voor onderzoek naar sarcomen. Penningmeester Willem Daalder: ‘Alle gedoneerde tientjes gaan ook echt naar onderzoek, kosten die we als HDKT eventueel moeten maken worden altijd afgedekt door sponsoren.’

De zesduizendzevenhonderd tientjes zijn voor onderzoek van dr. Ingrid Desar. ‘Onderzoeksgeld inzamelen voor zo’n zeldzame ziekte is verschrikkelijk moeilijk. Dat een stichting als HDKT hier initiatief in neemt, is geweldig. Dit geld gaat hoop en perspectief bieden voor mensen met sarcomen. Met deze donatie kunnen we echt stappen gaan zetten in ons onderzoek naar nieuwe doelgerichte en immunotherapeutische behandelingen!’

Sarcomen noemen we ook wel weke-delenkanker. Het zijn zeldzame kwaadaardige tumoren die kunnen voorkomen in het bot, weefsel tussen de organen, spieren, zenuwen, vet, kraakbeen en bloedvaten. Ze vormen slechts 1,5 procent van alle soorten kanker. In Nederland zijn er per jaar ongeveer 900 mensen met kwaadaardige tumoren. Daarvan behandelen we 450 mensen in het Radboudumc Expertisecentrum Sarcomen.’

Onder het motto 'samen sterk tegen sarcomen' gaat stichting HDKT door. Voorzitter Leon Vliegen: ‘Dankzij vele donaties hebben we afgelopen jaren al mooie bedragen bij elkaar gehaald. Maar de honderdduizend tientjes zijn er nog niet, dus we gaan door!’ HDKT organiseert vele acties waarbij zij particulieren en bedrijven vragen bij te dragen aan hun doel. Daarnaast kan iedereen ook eigen acties organiseren en via de website www.hdkt.nl/acties bekend maken.

1.543,85 euro voor Stichting Upenda Uganda

Milan en Lynn overhandigen de cheque aan vrijwilligers Stichting Upenda Uganda (foto: J.Bleeker)

REGIO - De ouderraad van IKC-Remigius heeft dit schooljaar gekozen voor stichting Upenda Uganda- Ikoku als goed doel. Upenda is het Swahilische woord voor liefde. Ikoku betekent ‘kind’.

Uganda is een prachtig land midden in Afrika. Er zijn schitterende en tegelijkertijd hartverscheurende dingen te zien. Deze stichting wil daar graag iets aan doen. Alle giften zoals geld, kleding en speelgoed worden direct gebracht daar waar het nodig is en wordt geïnvesteerd in de kinderen. De stichting heeft goed en direct contact met scholen en een arts. Kosten voor scholing en medische kosten worden rechtstreeks betaald. Er gaat geen geld naar tussenpersonen.

De leerlingen hebben in de klas eerst een spaarpot geknutseld. Op vrijdag 23 februari hebben ze de spaarpot mee naar huis gekregen, met de opdracht om in en rondom het huis klusjes te doen voor anderen. De ander waarvoor een kind een klusje heeft gedaan, mocht een bedrag voor hun verleende diensten, in de desbetreffende spaarpot doen. Op deze wijze vroegen we 'een heitje voor een karweitje'. Op donderdag 29 maart hebben we het totaal van het geldbedrag bekend gemaakt aan kinderen, ouders en enkele vrijwilligers van stichting Upenda Uganda. Milan Jansen en Lynn Laurense mochten samen met directeur Wilbert Arends en Remi de kikker een cheque overhandigen.

Stichting Upenda Uganda is blij met het bedrag van 1543,85 euro en is alle kinderen dankbaar voor het inzamelen van dit mooie geldbedrag. Hiermee kunnen ze beter onderwijs, medische zorg en voeding verzorgen in Uganda.

Buiten bowlen op voorjaarsmarkt voor de jeugd groot succes

Nispy bowlt ook! (foto: Andries Scholten) Foto: Andries Scholten

ZEVENAAR - Het bleek een schot in de roos om met de voorjaarsmarkt met de mobiele bowlingbaan iedereen aan het bowlen te krijgen. Vooral de jeugd was er zeer enthousiast over. Ook omdat ze met een kleine aanpassing, een mooie strike gooiden.

Het weer werkte ook super mee, in de ochtend eerst beetje bewolkt, maar gedurende de dag werd het steeds beter. Daardoor had ook iedereen zin om na de winterse kou er weer eens lekker op uit te gaan. De mascotte van Zevenaar, Nispy, was zoals ieder jaar natuurlijk ook weer van de partij. Een groot fan van bowlen bleek, zie de foto.

Voor iedereen die er was en verder wil met bowlen, kom gewoon naar De Griethse poort aan de Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. Daar kan je verder kennis maken met bowlen. De jeugd speelt iedere woensdagavond en de senioren maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Meer informatie staat op de site met ook informatie over het eventueel huren van die prachtige mobiele bowlingbaan (www.bowling-zevenaar).

Drie-korenmiddag

WESTERVOORT - Op zondag 22 april van 14.00 tot 17.00 uur houdt algemeen gemengde zangvereniging Bel Canto weer haar jaarlijkse 3-korenmiddag.

De deelnemende koren dit jaar zijn: Algemene zangvereniging Bel Canto uit Westervoort onder leiding van Tamara van Leth, Gezelligheidskoor Tijdloos uit Didam en Vrouwenkoor Colours uit Westervoort onder leiding van Josette Brinkhof. De middag wordt gehouden in zalencentrum Wieleman, aan de Dorpstraat 11 in Westervoort. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Schoolvoetbal bij Sprinkhanen Nieuw-dijk

Op de foto de winnaars. (foto: Frank Buiting)

NIEUW-DIJK - Op goede vrijdag organiseerde Sprinkhanen voor de dertiende keer het Gemeente Montferlandschoolvoetbal toernooi.

Voor het eerst sinds jaren scheen de zon tijdens het toernooi en dat zorgde ervoor dat het gezellig druk was. De winnaar bij de jongens prestatie was Het Rondeel uit Beek en bij de meisjes prestatie de Maria basisschool uit 's-Heerenberg. Met dank aan al die vrijwilligers die het vandaag weer mogelijk maakten om 780 kinderen te laten voetballen!

NK Brons voor Tim Winter

(foto: Budo Sport Shizentai) Foto: Budo Sport Shizentai

WEHL - Op de Nederlandse kampioenschappen judo in Leek is het Tim Winter van Budo Sport Shizentai gelukt brons te veroveren voor judoka's tot 15 jaar in de klasse tot 42 kg.

Thom Peters en Maikel Rutjes eindigde beiden op een negende plaats. Jilou Werkman heeft moedig gestreden, maar kon helaas geen partij op naam zetten.