De Liemers Helemaal Goed Courant

2 maart 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 2 maart 2018


Toneelstuk over hectische dierentuin in Westervoort

De cast van dit jaar, boven van links naar rechts: Monique Jansen, Mirjam Bruens, Ans Pruntel, Trudy Kruk, Bram van Kuipers, Vivian van Brakel. Onder: Karin Gompelman, Mathieu Bouman en Irma Boekhorst.

WESTERVOORT - Zondag 11 maart om 19.30 uur speelt toneelvereniging Vriendentrouw de eerste van drie komische voorstellingen in zalencentrum Wieleman in Westervoort. Woensdagavond 14 maart om 19.30 uur is de tweede voorstelling. De voorstelling van 18 maart is op zondagmiddag, en erg geschikt voor gezinnen.

Vriendentrouw speelt dit jaar de komedie Dolle Beestenboel, een stuk van Henk Roede. Het speelt zich af in Diergaarde Westerzoo’tje, de plaatselijke dierentuin. Het nieuwe apenverblijf gaat geopend worden door koning Willem-Alexander. Maar de komst van de Rijksvoorlichtingsdienst, de gierige directrice en de schietgrage dierenarts zorgen voor een hectische voorbereiding, en veel loslopende dieren.

Het stuk wordt gespeeld door Vivian van Brakel, Ans Pruntel, Trudy Kruk, Monique Jansen, Mathieu Bouman, Karin Gompelman en Bram van Kuipers. Regisseuse is Mirjam Bruens en souffleuse is Irma Boekhorst. De kaarten kosten in de voorverkoop 5, en aan de zaal 6 euro. De kaarten zijn te koop bij Wieleman, Slagerij Hetterschijt, Visspecialist de Botter en Stefan’s Bloem en Zo. Ze zijn ook online te koop via www.wieleman.com/evenementen.

Nieuw dit jaar: de voorstelling op zondag 18 maart begint ’s middags om 14:00 uur. Vriendentrouw hoopt dat er meer gezinnen willen komen kijken, omdat het komische toneelstuk ook erg geschikt is voor kinderen.

Open avond Wereldvrouwenkoor

REGIO - In het kader van Internationale Vrouwendag houdt het Wereldvrouwenkoor een open avond voor alle vrouwen met een niet Nederlandse achtergrond.

"Kent u iemand, die dit niet kan lezen, geef het haar dan door. In het koor zitten dames uit 16 verschillende landen en we zingen ook in al die verschillende talen. Interesse gewekt, en zin om te komen kijken en mee zingen? Woensdag 7 maart is er een open repetitie van 19.45 tot 21.45 uur, in El Ele, Bethaniënstraat 242, Arnhem. Inloop vanaf 18.30 uur als je zin hebt om een hapje mee te eten, ook dan ben je welkom. Wil je meer weten over het koor, dan kun je ook kijken op www.wereldvrouwenkoor.nl of www.facebook.com/wereldvrouwenkoor. Je kunt ook bellen naar Nuria, 06 49044684."

Lokaal FNV de Liemers houdt verkiezingsavonden

DUIVEN - Lokaal FNV de Liemers organiseert discussieavond over de gemeentelijke sociale politiek.

Lokaal FNV de Liemers heeft zowel in de gemeente Duiven als in de gemeente Westervoort discussieavonden. De politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen uitgenodigd voor een discussieavond. Onder leiding van een gespreksleider kunnen de partijen onderling discussiëren over sociaal gemeentelijk politiek.De afgelopen jaren hebben de gemeenten steeds meer taken gekregen op sociaal gebied. De FNV heeft een 10-puntenplan opgesteld voor gemeenten (https://lokaalfnv.nl/media/52041/fnv-10-puntenplan.pdf).

De FNV wil een menswaardige samenleving die mensen gelijke kansen biedt en waar mensen met respect behandeld worden. Het lokale FNV netwerk De Liemers neemt dit plan als uitgangspunt voor de discussie. Aan de hand van dit plan zullen we een aantal stellingen voorleggen aan de politieke partijen die mee doen aan de verkiezingen onder andere echte banen in plaats van onzeker flexwerk; invulling van beschut werk voor mensen met een beperking; zorg voor kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke voorzieningen; armoedebeleid.

Iedereen is van harte welkom op deze avonden en krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen over de aangedragen stellingen. Op (https://lokaalfnv.nl/regio/de-liemers) staat nog aanvullende informatie.

De discussieavonden vinden plaats op woensdag 7 maart in De Nieuwhof in Westervoort, start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. En op woensdag 14 maart in de Ogtent in Duiven; start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Gemeente Zevenaar krijgt gratis slimme energiemeters

Monteur van BAM legt aan Anja van Norel de werking van de slimme meter uit. Monteur van BAM legt aan Anja van Norel de werking van de slimme meter uit (foto: Walter Sietinga)

ZEVENAAR - Genieten van een warm bad, koken, tv-kijken, energie opwekken en weer terugleveren. We vinden het normaal dat we die dingen kunnen doen. Maar ze stellen hoge eisen aan ons energienet. Daarom biedt Liander iedereen nu gratis een slimme elektriciteits- en gasmeter aan.

Huishoudens houden met de slimme meter beter in de gaten hoeveel energie ze verbruiken. Ze krijgen elke twee maanden een verbruiksoverzicht van de energieleverancier. Inzicht in het verbruik maakt het makkelijker om energie te besparen. Goed voor het milieu én de portemonnee. Bijkomend voordeel is dat Liander met de slimme meter storingen sneller vindt. En dus ook sneller oplost of zelfs voorkomt.

Oud-wethouder Anja van Norel krijgt eerste slimme meter: "Je ziet meteen waar je het voor doet. De slimme meter is handig voor Liander zelf. Maar ook voor mij. Nooit meer met een zaklamp de meterkast in voor de meterstanden. En als er een storing is, vind ik het prettig als die snel verholpen is.” Van Norel wil slimme energiemeters, omdat ze dan makkelijker haar stroomverbruik bijhoudt. Uit ervaring weet ze wat dat oplevert. Met de slimme meter ben je niet vanzelf goedkoper uit. “Je moet het zelf doen. Inzicht in je verbruik helpt om energie - en dus geld - te besparen.”

Slimme meter wordt in 4 stappen geplaatst tussen 1 april en 31 december door aannemer BAM voor Liander. Liander stuurt twee brieven. De eerste met meer informatie en de tweede wanneer men aan de beurt bent.

Open avond Wereldvrouwenkoor

REGIO - In het kader van Internationale Vrouwendag houdt het Wereldvrouwenkoor een open avond voor alle vrouwen met een niet Nederlandse achtergrond.

"Kent u iemand, die dit niet kan lezen, geef het haar dan door. In het koor zitten dames uit 16 verschillende landen en we zingen ook in al die verschillende talen. Interesse gewekt, en zin om te komen kijken en mee zingen? Woensdag 7 maart is er een open repetitie van 19.45 tot 21.45 uur, in El Ele, Bethaniënstraat 242, Arnhem. Inloop vanaf 18.30 uur als je zin hebt om een hapje mee te eten, ook dan ben je welkom. Wil je meer weten over het koor, dan kun je ook kijken op www.wereldvrouwenkoor.nl of www.facebook.com/wereldvrouwenkoor. Je kunt ook bellen naar Nuria, 06 49044684."

Programma Het Musiater

Cantare tricolore (TO)

De smaken en ingrediënten van het Italiaanse lied zijn net zo rijk als die van de geliefde Italiaanse keuken. Hoogste tijd dus voor een verrassingsmenu met de lekkerste en mooiste Italiaanse topsongs van o.a. Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Andrea Bocelli, Raffaella Carrà en niet te vergeten grote hits die we kennen door versies van Marco Borsato, André Hazes en Willy Alberti.

Met Leonie Meijer , Marijn Brouwers en Merijn Oerlemans.

Woensdag 7 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 24,50 euro.

Kunstwerk! Cursussen

Muziek op schoot (9 mnd – 3 jaar)Geef je baby muziekles
Muziekles vanaf 9 maanden, kan dat al? Jazeker, bij Muziek op schoot! Samen met je (klein)kind ga je dansen en liedjes zingen, met instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals taalontwikkeling en waarnemingsvermogen. De cursus start op 16 april 2018 (Duiven) en op 12 april 2018 (Zevenaar). Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

De muziekspeeltuin (4 – 5 jaar)
Een muzikale ontdekkingsreis voor kleuters
Muziek geeft plezier en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen. In de muziekspeeltuin komen kinderen op een speelse manier in aanraking met onder andere ritme, maat en melodie. Ze maken een muzikale ontdekkingsreis door te zingen, te spelen op instrumenten, te improviseren, te dansen en te luisteren naar muziek. Zo wordt de creativiteit en het muzikale gehoor ontwikkeld. De muziekspeeltuin sluit naadloos aan op de beleveniswereld van kleuters! De cursus start op 18 april 2018 in Het Musiater in Zevenaar. Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Liemers Taalhuis opent een Taalpunt in Westervoort

WESTERVOORT - Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat komt in de Liemers neer op 1 op de 9 mensen. Het Liemers Taalhuis wil mensen die (beter) willen leren lezen en schrijven graag een handje helpen. Ons Taalhuis helpt anderstaligen en mensen die in Nederland geboren en getogen zijn.


Op 28 februari is in de bibliotheek van Westervoort het Taalpunt officieel geopend. Het Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of hulp nodig heeft bij digitale vaardigheden. Er is een speciaal programma georganiseerd waarin we het Taalhuis presenteren voor partners, doorverwijzers en vrijwilligers. Wij willen je informeren over wat het Taalhuis inhoudt, voor wie het Taalhuis is en wie de samenwerkingspartners zijn.
Een Taalhuis is voor laaggeletterden en vrijwilligers een herkenbare fysieke en laagdrempelige plek. Wie beter wil leren lezen en schrijven heeft behoefte aan een plek waar overzicht is van al het taalaanbod, waar advies wordt gegeven over een passende cursus en waar taallessen worden gegeven. Het Taalhuis is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van de Nederlandse taal bij elkaar komen. Mensen die moeite hebben met taal en digitaal (lezen, schrijven, rekenen, computervaardigheden) kunnen terecht binnen het Liemers Taalhuis om elkaar te ontmoeten, elkaar te helpen en geholpen te worden om beter te leren lezen en schrijven.

In de Liemers wordt er door de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, de welzijnorganisaties Caleidoz en Mikado, de Regionale Sociale Dienst, ROC RijnIJssel, de taalaanbieders IVIO en Prago en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers samengewerkt binnen het Liemers Taalhuis. Bibliotheek Westervoort isaan het Dorpsplein 115, Westervoort. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Masterclasses en Play-Inn voor blaas- en slagwerkmuzikanten

Richard Kampstra

GROESSEN - Showband KDO Groessen verzorgt op zondag 4 maart een muzikale ontdekkingsreis voor iedereen die blaasmuziek en slagwerk beoefent. KDO is erin geslaagd om enkele nationale topinstructeurs te strikken zodat het voor muzikanten in de regio een unieke kans is om enkele uren met de top van Nederland te werken.

De dag bestaat uit twee delen. Vanaf 10.30 uur worden Masterclasses gegeven en na de middag is er om 13.00 uur een grote Play-Inn waarbij alles wat 's-morgens is geleerd in praktijk kan worden gebracht. Daarvoor zijn ook andere muzieksecties van harte uitgenodigd.

De Masterclass Zwaar Koper wordt verzorgd Leo Simons. Leo is landelijk bekend vanuit de Koninklijke Militaire Kapel en al meer dan 25 jaar dirigent en instructeur van zwaar-koper secties van diverse orkesten en showbands waaronder WMC-verrassing Rijnmondband Schiedam. Voor de Masterclass 'Slagwerk' komt niemand minder dan Richard Kampstra naar Groessen. Richard is al jarenlang slagwerkdocent en slagwerkarrangeur van meervoudig wereldkampioen drum- en showfanfare Advendo Sneek. Iedere slagwerker zal dan weten waar het over gaat: de absolute wereldtop op het gebied van slagwerk!

De Masterclass 'Trombone' wordt verzorgd door Rob Gerritsen. Rob is afgestudeerd als docent muziek / (bas)trombone. Hij was jarenlang instructeur, arrangeur en dirigent bij de showkorpsen van Irene Ede. In die periode loodste hij Irene naar de nationale top.

Na de lunch volgt de Play-Inn. Deze wordt gegeven door Leo Simons. Voor de Play-Inn wordt iedereen uitgenodigd die blaas- en slagwerkmuziek als hobby heeft. Dat zijn dus niet alleen muzikanten die in de ochtend aan de masterclasses hebben deelgenomen maar ook licht koper en houtinstrumenten zijn welkom om samen een middag heerlijk muziek te maken. Rond de klok van 16.00 uur zal een mini-concert worden verzorgd door het gehele play-inn-orkest. Iedere belangstellende is uitgenodigd om dit korte concert bij te wonen!

Meer informatie en aanmelden: FaceBookpagina van KDO of www.showbandkdo.nl.

H. Remigius Duiven

Zondag : 4 maart om 11.00 uur. Eucharistieviering.Voorganger: Pater G. Remmers en diaken A. van Boven. Koor: Middenkoor Stella Maris Zevenaar.

Zaterdag : 10 maart om 19.00 uur. Taizeviering.
Voorganger: Diaken A. van Boven. Koor : Gelegenheidskoor.

Zondag: 11 maart om 11.00 uur. Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert. Koor: Dames en Herenkoor.                                                  

Gebedsintenties 04-03-2018: Dieneke en Jan Krus-Duis, Ouders Goorman-Bolck, Herman Derksen, John Francis Post, Joke Peeters-van den Heuvel, Wilma Willemen-Roepman, Toon Versluis, Emmie de Wolf-Reuling, Ouders Hooijman-Bisseling.

Gebedsintenties 11-03-2018: John Francis Post, Joke Peeters-van den Heuvel, Toon Versluis, Emmie de Wolf-Reuling.

Overleden : Emmie de Wolf-Reuling in de leeftijd van 82 jaar.

Mededelingen : U kunt weer de huispaaskaars bestellen. Kosten € 11,00 p.stuk. U kunt uw bestelling doorgeven op het Remigiussecretariaat op maandag en vrijdagmorgen t/m 18 maart tegen contante betaling. U kunt de huispaaskaars na de viering op 1e Paasdag ophalen.

750 deelnemers verdeeld over 52 eenheden Groessense optocht groot en gezellig

Fotograaf: Branch Media (Sanne Smits)

GROESSEN – Een bruisend feest met vier dagen uitverkochte zaal en een optocht om trots op te zijn. Gezelligheid is troef in Groessen, waar jong en oud uit de wijde omgeving is komen kijken en feesten.

De optochtwinnaar was vriendengroep De Oosthoek met hun creatie ‘Nepnieuws’. Er deden 17 grote en 10 kleine wagens mee en in totaal 25 grote en kleine groepen.

Uitslagen Optocht:

Kleine loopgroepen (tot 5 personen)

1. De Fladderaars, Eendjes                                

2. 'De Verrassing', Deurdreiersdarp op stelten

3. Bianca en Anke, Wij hebben Glassex                

4. De Buuffies, Als je haar maar goed zit

Grote loopgroepen (5 personen of meer)

1. De Tanja’s, Volledig van de planeet                        

2. Amaretto's, Ik rij CO2                                                

3. Yoloos, Bloemen                                                        

4. De Wicky's, 'Met carnaval zitten we allemaal in 't zelfde schuitje'

Kleine wagens

1. Lamme Takken, We zijn de koning te rijk

2. De Kerkakkertjes, Ja-Koe-Zie

3. Cg Bots, Hoge ogen gooien

Grote wagens

1. De Oosthoek, Nep nieuws

2. Mot Konne, De Flinstones

3. CV Laveloos, De boeven uit Loo

4. De Deurdreiers 'Prinsenwagen wij geven er kleur aan'

Jaarvergadering Schutterij EMM

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op dinsdag 13 maart haar jaarvergadering.

Deze vergadering begint om 20.30 uur en wordt gehouden in Het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. Alle leden zijn welkom.

Schuttersavond EMM Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op zaterdag 17 maart haar jaarlijkse schuttersavond.

Deze feestavond voor leden en hun partners begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. De entree is 15.00 euro all-in.

Dinsdag koffiedrinken in Westervoort

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Er is geen thema, geen lezing, geen power pointpresentatie, gewoon koffie drinken voor de gezelligheid. Even een praatje van mens tot mens. Even de tijd nemen.

Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht tot niets. Iedereen is welkom in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Van 10.30 tot 12.00 uur.

H. Andreas

Groessen

Vieringen: zo. 4-3-2018 geen viering. zo. 11-3-2018 09.30uur Woord- en Communieviering : Pastoraal werker Maarten Smits m.m.v. Herenkoor.

Intenties: Zo. 11-3-2018: Theo Roordink, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Hennie Wouters, jaargedachtenis Saskia Roos-Willemsen, Theet Bloemberg, Riek Derksen- Roordink en Willy, Jan te Witt, vader en moeder Staring, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, familie Kloppenburg, jaargedachtenis Cato Diesfieldt, jaargedachtenis Willie Roordink, jaargedachtenis vader Gieling en moeder.

Dansavond in De Griethse Poort

ZEVENAAR - In De Griethse Poort worden al jarenlang op een aantal zaterdagavonden in het jaar dansavonden met live muziek georganiseerd. Met iedere keer een andere band met altijd zeer goede dansmuziek!

Zaterdag 3 maart speelt Partyband Heer en Meester. De entree bedraagt acht euro. Men kan heerlijk dansen, andere mensen leren kennen en onder het genot van een hapje en een drankje heeft de bezoeker de avond van zijn leven. Kortom, een avond om eens mee te maken. Aanvang: 20.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Liefde voor horeca of detailhandel...

DUIVEN - Samen met de RSD De Liemers en UWV organiseert het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland op 6 maart een interactieve bijeenkomst met workshops bij De Ogtent in Duiven. Houd je er van om mensen in de watten te leggen? Heb je geen 9 tot 5-mentaliteit, maar vind je het fijn om flexibel te werken of is mensen adviseren écht helemaal jouw ding. Dan is een baan in de horeca of detailhandel iets voor jou.


Tijdens deze bijeenkomst kan je ervaren hoe het is om in de horeca of detailhandel te werken. Een aantal werkgevers zoals Makro Duiven en & Café de Buren vertellen hoe het is om in hun bedrijf te werken. Er zijn workshop zoals: hoe maak je de perfecte professionele cappuccino gegeven door een Barista.

Deelnemers kunnen hun CV laten checken door medewerkers van het WerkgeversServicepunt. Daarnaast kunnen ze een CV achterlaten om te kijken of er een match mogelijk is met een werkgever. Ter plekke is een fotograaf aanwezig om een professionele foto laten maken voor een CV.

Programma:
09.30 uur Inloop
10.00 uur Algemeen verhaal, uitleg programma
10.15 uur Informatie horeca
10.30 uur Werkgever vanuit de horeca
11.00 uur Informatie detailhandel
11.15 uur Werkgever detailhandel
11.45 uur Workshop
12.15 uur CV check en foto’s laten maken ter plekke voor op het CV


"Wil je deelnemen aan dit evenement (op 6 maart om 9:30 uur) dan horen wij dit graag voor 1 maart. Aanmelden onder vermelding van naam en geboortedatum kan via: horecawerkt@wsp-mg.nl. De Ogtent is aan Remigiusplein 9 in Duiven."

Autivrouwencafé in Arnhem: ASS en angst

ARNHEM - Woensdag 7 maart wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het themagesprek gaat over 'Autisme en angst'.

Autisme gaat vaak samen met angst of een angststoornis. Vooral sociale angst komt veel voor bij volwassenen met autisme. Op zich is angst een normale emotie, het is nuttig want je moet kunnen reageren op gevaar. Maar als je vaak angstig bent of irreële angsten hebt en het gaat je leven negatief beïnvloeden, dan wordt angst een probleem.

Angst kan allerlei vormen aannemen, het kan je overweldigen als je een activiteit wil gaan doen of je je routine moet veranderen. Bang zijn in het donker is een ander soort angst dan bang zijn voor de reacties van mensen. Heb jij vaak last van angsten? Van welke angsten? Wat zijn de oorzaken hiervan en wat zijn de gevolgen? Hoe ga jijzelf met angsten om en hoe gaan anderen met jouw angsten om? Als je hierover wilt praten met andere autivrouwen dan ben je van harte welkom in het Autivrouwencafé.

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie staat op www.autivrouwencafe.nl.

Dansavond voor de senioren

DIDAM - Op maandag 5 maart vindt de maandelijkse dansavond plaats voor al degenen die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt.

De Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk is de organisator van deze avond; het begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Gert Ekkelboom verzorgt de prachtige dans- en luistermuziek.

In Zaal Jan en Jan aan het Lieve Vrouweplein 4 in Didam, is dan ook volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het laatste is goed voor lijf en leden, immers bewegen is erg gezond! Het bestuur nodigt allen uit, ook die personen die nog niet betrokken zijn bij het Senioren Kontakt. Allen zijn welkom.

Voor informatie kan men contact opnemen met: Annie Clappers, telefoon 0316 224378 en Henk Boerstal, telefoon 0316 223885.

Dansavond in De Griethse Poort

Impressie van de dansavond (foto: Tonnie Kaal) Tonnie Kaal

Dansavond in De Griethse Poort

ZEVENAAR - In De Griethse Poort worden al jarenlang op een aantal zaterdagavonden in het jaar dansavonden met live muziek georganiseerd. Met iedere keer een andere band met altijd zeer goede dansmuziek!

Zaterdag 3 maart speelt Partyband Heer en Meester. De entree bedraagt acht euro. Men kan heerlijk dansen, andere mensen leren kennen en onder het genot van een hapje en een drankje heeft de bezoeker de avond van zijn leven. Kortom, een avond om eens mee te maken. Aanvang: 20.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Dinsdag koffiedrinken in Westervoort

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Er is geen thema, geen lezing, geen power pointpresentatie, gewoon koffie drinken voor de gezelligheid. Even een praatje van mens tot mens. Even de tijd nemen.

Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht tot niets. Iedereen is welkom in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Van 10.30 tot 12.00 uur.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen: zo. 4-3-2018 geen viering. zo. 11-3-2018 09.30uur Woord- en Communieviering : Pastoraal werker Maarten Smits m.m.v. Herenkoor.

Intenties: Zo. 11-3-2018: Theo Roordink, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Hennie Wouters, jaargedachtenis Saskia Roos-Willemsen, Theet Bloemberg, Riek Derksen- Roordink en Willy, Jan te Witt, vader en moeder Staring, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, familie Kloppenburg, jaargedachtenis Cato Diesfieldt, jaargedachtenis Willie Roordink, jaargedachtenis vader Gieling en moeder.

Grote rommelmarkt in Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Op zondag 11 maart zal er weer een rommelmarkt plaatsvinden in het schuttersgebouw van Schutterij EMM Slenterweg 2 Ooy-Zevenaar.

Vanaf 10.00 uur gaan de deuren open voor het publiek en sluiten om 15.00 uur. Na het succes van de afgelopen jaren zullen ook deze keer de mensen zelf hun waren aanbieden.

"Wilt u uw zolder opruimen en de spullen verkopen huur dan een kraam via: www.schutterijemm.nl Schutterij EMM heeft zelf ook een kraam. Als u nog bruikbare en verkoopbare spullen heeft en u zelf geen kraam wilt of kunt huren is de ook de mogelijkheid uw spullen zaterdag 10 maart tussen 10.00 en 15.00 uur brengen. U kunt eventueel contact opnemen met de volgende telefoonnummers: 0316 331141 of 06 21405589, voor nadere informatie.

Grote spullen zoals kasten, bedden worden niet verhandeld, evenals etenswaren. Gezien de ervaring zal het weer een gezellige drukte worden waarbij voor iedereen wat wils is op 11 maart in het schuttersgebouw EMM.

Schuttersavond Schutterij EMM Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op zaterdag 17 maart haar jaarlijkse schuttersavond.

Deze feestavond voor leden en hun partners begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. De entree is 15.00 euro all-in.

'Omgaan met Borderline'

ZEVENAAR - Op maandagavond 12 maart start in Zevenaar de cursus ‘Omgaan met Borderline’. In deze cursus voor partners, familie en andere naastbetrokkenen gaat het specifiek over de borderline persoonlijkheidsstoornis en hoe daar in het dagelijks leven mee om te gaan. De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten.

In de cursus krijgt u naast achtergrondinformatie ook handvatten voor het samenleven met iemand met deze problematiek en tips om goed voor uzelf te zorgen. Het delen van ervaringen is een belangrijk onderdeel van de cursus. Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusleider(s). Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van GGNet Preventie, telefoon 088 9331180 of via de mail preventie@ggnet.nl. U kunt ook terecht op www.ggnet.nl/preventie.

Vrijdagavond Pizza-avond bij 't Broquette Pannerden

PANNERDEN - Qurienna Cornelissen is een ruime jaar geleden begonnen met lunchroom 't Broquette in Pannerden. Sinds een paar maanden verkoopt zij naast brood en belegde broodjes ook overheerlijke pizza's. Onder andere grote en kleine salami- en Hawaïpizza's!

"Onze hardlopers zijn de 'vanallesie' en de broquettepizza met heerlijke chickenkebab. Op vrijdagavond is er altijd een speciale pizza-0avond. We zijn dan geopend van 8.30 tot 19.00 uur. Wilt u graag een pizza bij ons komen eten in onze lunchroom? Krijgt u er gratis een drankje bij. Als soorten frisdranken aanwezig voor de hele maand maart. U kunt ook de pizza's afhalen na uw bestelling gemaakt te hebben. We hebben nog veel meer soorten. Graag tot ziens bij 't Broquette in Pannerden."

Taizéviering in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 10 maart wordt om 19.00 uur een Taizéviering gehouden in de Sint-Remigiuskerk in Duiven met als thema 'Wie zich vernedert zal verheven worden'.

Dit is een van aard oecumenische kerkviering. U kunt zich, terwijl u luistert naar Taizémuziek, in stilte voorbereiden op de viering vanaf 18.30 uur. De liederen tijdens de viering zullen worden gezongen door een taizékoor. Dit taizékoor is een gelegenheidskoor waaraan alle belangstellenden kunnen deelnemen. Zowel zangers als spelers van een muziekinstrument. Dit koor oefent op de vrijdagavonden 23 februari, 2 en 9 maart vanaf 19.15 tot 20.45 uur in het parochiecentrum naast de kerk, gelegen aan de Kastanjelaan 2 in Duiven. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Regina Witte-Koppen op taizeliemers@gmail.com of via telefoonnummer 026 3115650.

De Taizévieringen worden gehouden naar voorbeeld van Taizé, een oecumenische bedevaartsplaats in Bourgondië, Frankrijk, gesticht door broeder Roger. De vorm waarin daar de vieringen worden gehouden is heel meditatief. Naast een paar korte meditatieve teksten worden veel liederen gezongen. Deze liederen bestaan vaak uit één of hooguit twee meditatieve regels die meerdere malen worden herhaald. Hierdoor wordt de tekst heel intens beleefd en kom je tot diep gebed. Tijdens de drie momenten van stilte kun je je dan echt in jezelf keren.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over toekomstige Taizé-vieringen en/of andere ontwikkelingen? Like de facebook-pagina op @Taizedeliemers.

Opgegroeid met een ouder met psychische of verslavingsproblematiek?

ZEVENAAR - In Zevenaar start woensdagmorgen 14 maart een gespreksgroep voor volwassenen die zijn opgegroeid in een gezin met een ouder met psychische problemen of verslavingsproblematiek. Niet alleen in de jeugd maar ook op latere leeftijd kunt u nog veel last hebben van deze achtergrond.

"U kunt de neiging hebben zich snel verantwoordelijk te voelen, hebt moeite met het aangeven van grenzen of denkt vaak (eerst) aan anderen. Daarnaast kunnen problemen ervaren worden in de huidige relatie met uw ouders.

Per bijeenkomst staat een thema centraal zoals grenzen stellen, loyaliteit of het uiten van gevoelens. Via deze specifieke thema’s is er gelegenheid om met lotgenoten ervaringen uit te wisselen. De ervaring leert dat dit voor verheldering zorgt en ondersteunend werkt.

De gespreksgroep bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Er is plaats voor minimaal vijf en maximaal tien deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek plaats met de cursusbegeleiding.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met GGNet Preventie, 088 9331180 of e-mail: preventie@ggnet.nl.

Roofvogels en ganzenfanfare op koopzondag in Zevenaar

ZEVENAAR - Roofvogels en ganzen zijn de ingrediënten voor de maandelijkse koopzondag van de Zevenaarse binnenstad-ondernemers van het Zevenaarse centrum. De winkels zijn op koopzondag 4 maart open van 12.00 tot 17.00 uur en natuurlijk is het parkeren gratis!


Elke eerste zondag van de maand is het Koopzondag in het Zevenaarse centrum. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur, het parkeren is gratis en om bezoekers en consumenten iets extra’s te bieden vinden er vaak acties of evenementen plaats.
Wilt u ook zo graag eens een kerkuil, koekoekuil, Europese oehoe, woestijnhavik of Amerikaanse zee-arend van dichtbij zien? Op het Raadhuisplein stellen Frans en Marga Hueben op 4 maart de roofvogels van hun valkeniersbedrijf voor. Er zullen circa acht roofvogels aanwezig zijn dus er is grote kans dat juist de vogel die ú graag wilt zien aanwezig is! Frans en Marga vertellen over de roofvogels en hun jachttechnieken maar ook waarom roofvogels geen huisdieren of knuffelbeesten zijn!

Ganzenfanfare
Ook geen knuffelbeesten maar wel met een groter ‘schattig’ gehalte zijn de ganzen van de ganzenfanfare. Kris kras door de straten van het centrum lopen de ganzen achter hun tamboermaître aan.

Introductie moestuin van Sint-Willibrordusparochie

REGIO De moestuin van het Inloophuis heeft in 2017 een kweekkas cadeau gekregen voor de moestuin. Het moestuinterrein bevindt zich achter het Trefcentrum en naast het station.

Met de kweekkas (6x3) ontstaat de mogelijkheid tot het vervroegen van het zaaiseizoen. Inmiddels is begonnen met het grove werk om het terrein geschikt te maken. Groter struikgewas en puin is verwijderd. De bedoeling is om tijdens NLdoet op vrijdag 9 maart deze klus af te maken. Dit betekent het afwerken van het terrein en de bouw van de kweekkas. Met de kweekkas worden de mogelijkheden voor het kweken van groenten en daarmee van de uitgifte van groente via de Caritas kanalen sterk vergroot. Op deze dag kan de moestuingroep nog heel goed hulp gebruiken. Vele handen maken licht werk.
Mocht u belangstelling hebben om een dag te helpen bij de bouw of wat vaker mee te helpen bij het Moestuinproject meldt u dan aan via de website van NLdoet of het secretariaat van het Inloophuis.

Sla je vleugels uit tijdens de Boekenweek! Kunstwerk!

Arjen Dwarshuis

DUIVEN - Bibliotheek Liemers organiseert tijdens de Boekenweek een verrassende lezing op maandag 12 maart van 19:30-21:30 uur in Duiven. Het thema van de Boekenweek is dit jaar 'Natuur'.Toegang kost 7,50 euro.


Arjan Dwarshuis, wereldrecordhouder vogels spotten en bekend van DWDD, heeft in één jaar tijd 7000 verschillende voelsoorten waargenomen in veertig verschillende landen, iets wat niemand ter wereld nog voor elkaar heeft gekregen. Tevens maakt Arjan zich sterk voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme, dat zich bezighoudt met de 500 meest bedreigde vogels - en dus ecosystemen - ter wereld.

Kunstwerk! heeft hem gekooid voor een interactieve lezing met beeld en geluid in cultuurcentrum De OGtent aan het Remigiusplein 11 in Duiven, waarbij je versteld zult staan van zijn enthousiasme en ervaringen gedurende zijn omzwervingen in barre omstandigheden. "Wil je vogels spotten in je eigen omgeving? Om je voor te bereiden, hebben wij in onze vestigingen leuke presentaties van boeken over vogels."
Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Live From Laurel Canyon Trio in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 17 maart trakteert De Lantaern in Zevenaar haar publiek op een muzikale reis door de voormalige hippie wijk ‘Laurel Canyon’ in Los Angeles. Het Live From Laurel Canyon trio staat dan op het podium van het 40-jarige Muziekcafé en neemt de bezoekers mee door een bijzonder gebied uit de Amerikaanse popmuziek met nummers van de Byrds, the Doors en The Eagles. Aanvang: 21.00 uur. Entree kost twaalf euro.

Brian Chartrands’s ‘Live from Laurel Canyon – Songs & Story’s of American Folk Rock’ is veel meer dan een gewone tribute act. Het is een reis. Een reis door een bijzonder gebied uit de Amerikaanse popmuziek, die een eerbetoon brengt aan de muzikale erfenis van Laurel Canyon. Laurel Canyon is een voormalige hippiewijk in Los Angeles waar eind jaren 60, begin 70 veel bekende artiesten hun domicilie hadden. Een wijk van zeer invloedrijke muzikanten en songwriters, die op de dag van vandaag van grote invloed zijn op de hedendaagse muziekgeneratie.

Het repertoire bevat songs van tal van bekende en minder bekende singer/songwriters en bands, die hun roots hebben liggen in de voormalige hippiewijk Laurel Canyon in Los Angeles. Een samenkomst van vrienden voor vrienden met de interpretatie van de bekende klassiekers (The Byrds, Buffalo Springfield, the Doors, Crosby, Stills and Nash, Neil Young, James Taylor, Joni Mitchel, Carole King) uit deze bijzondere tijd en een heel belangrijk muziektijdperk.

Laatste uitzending Laot Hans maor schuuven

ZEVENAAR - Op zondag 4 maart is de laatste uitzending van het zondagochtendradioprogramma 'Laot Hans maor schuuven' bij RTV Favoriet. Na 19 jaar en 500 uitzendingen is het voor presentator Hans Jansen mooi geweest.

De uitzending op 4 maart is van 9 tot 13.00 vanuit de foyer van het Musiater in Zevenaar. Belangstellenden zijn vanaf 9.00 uur welkom voor een kopje koffie. Er zijn live-optredens van lokale artiesten.

Het programma:

Van 9 tot 10 muziek vanuit de OmniPlayer en een live optreden van Paul Mulder. Om 9.30 het gerecht van de dag 'deur de andere Henk Jansen'.

Tussen 10 en 11 optredens van het duo Alles Andes en de formatie FF wat anders.

Tussen 11 en 12 optredens van Sandra Vanreys, Eric Heutink en Ben Lukassen

Tussen 12 en 13 optredens van Henry Welling en Joop Boxstart.

De techniek is in handen van Rudi Buiting. Regie: Eugene van de Schuur. Ondersteuning: Ron de Bruin. Gastvrouw: Jacqueline Buiting- Polman.

Opbrengst collecte Hersenstichting

DIDAM - Vanaf 29 januari tot en met 3 februari vond in de gemeente Montferland de Hersenstichting collecte plaats. Er zijn in 's-Heerenberg . veertien collectanten en in Didam ook veertien collectanten op pad gegaan om geld in te zamelen voor mensen met een hersenaandoening.

Deze enthousiaste inzet heeft in 's-Heerenberg 1687,20 en in Didam 1316,36 euro opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.

De Hersenstichting is de gevers en de collectanten dankbaar voor deze bijdrage. "Heeft u de collectant gemist? Uw gift is welkom op NL18INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting Den Haag. Wilt u zich ook gaan inzetten als collectant? Dan kunt u zich opgeven bij www.hersenstichting.nl."

Sint-Franciscus Babberich

Op zaterdag 17 maart is er om 19.00 uur een Eucharistieviering. Voorganger is pastor Gerard Remmers en het gemengd koor verzorgt hierbij de zang.

Op woensdag 21 maart is er om 18.30 uur een Eucharistieviering. Voorganger pater Capucijnen

Misintenties:

Henk Schreven

Ome Paul en Tante Marie Reijmer-Aaldering

Nol Köning.

Frans Diesvelt

Overleden ouders Diesvelt- Gerritzen

Op zaterdag 24 maart zal het Ritmisch Koor ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan op een eigentijdse wijze het Passieverhaal uitvoeren met medewerking van onder andere diaken André van Boven. De uitvoering begint om 19.00 uur in onze kerk.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons parochie secretariaat, bij de Coop Babberich en zijn te bestellen via ritmischkoorb@hotmail.com. Kosten zijn 5 euro per persoon. Telefoon: 0316 247216 Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Paasbrunch bij Caleidoz

ZEVENAAR - Ook dit jaar organiseert Caleidoz een Paasbrunch voor ouderen in de gemeente Zevenaar.

Op maandag 2 april, tweede paasdag, zorgen we in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert voor een uitgebreid buffet met onder andere heerlijke salades en toetjes. Loop er even uit, alleen of met een kennis, en trakteer uzelf op een gezellige middag. De brunch begint om 11.30 uur.

Kaartjes à 16,00 euro zijn, tenzij uitverkocht, tot 26 maart verkrijgbaar aan de balie in De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zondag 4 maart 9.30 uur Woord en Com.viering

Intenties: Gerardus Jansen, Riek Berntzen, Catharina Meulman-Heijraets,

Johannes Jansen, Maria Hendrikx-Toonen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Annie Jansen-Wolters,Wim en Johanna van Loon-Bouman, Corrie Messing-Disteli, Jan reijers, Riny Smits-Hakfoort, Rob Bisselink, Engelein Bisselink.

Zaterdag 10 maart 19.00 uur i Lichtvierng

Overleden:Op 12 februari Johannes Wilhelmus Joseph Jansen in de lleftijd van 82 jaar, 14 februari Catharina Anna Antoinette Johanna Meulman-Heijnraets in de leeftijd van 91 jaar, 17 februari Rika Gerarda Berntzen-Bloemberg in de leeftijd van 94 jaar, 18 februari Gerardus Everardus Jozef Jansen in de leeftijd van 82 jaar

Instuif G-voetbal bij RKPSC Pannerden

Training G-voetbal bij RKPSC (foto: Gilbert Peters)

PANNERDEN - Zaterdag 17 maart kun je bij voetbalvereniging RKPSC in Pannerden kennis maken met het G-voetbal tijdens de eerste G-Instuif.

De leuke drempelvrije training staat onder leiding van enthousiaste trainers en trainsters. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de zaal, dus het gaat altijd door! Deelname alleen onder begeleiding.
De instuif is op sportpark De Pauwengaard in Pannerden van 10.00 tot 12.00 uur. Na afloop wordt er gezorgd voor wat te eten en te drinken.
Je opgeven kan via: marjahuibers1@kpnmail.nl. (Mee te nemen: voetbalschoenen, zaalschoenen en scheenbeschermers. Meer informatie staat op www.rkpsc.com.)

Darttoernooi bij Het Palet Trefpunt Duiven

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven organiseert wederom een darttoernooi en wel een Koppel Dart Tactics toernooi op zaterdag 17 maart.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 14 maart bij Tonnie Aalbers, 06 51662024 of via darttoernooi@hetpaletduiven.nl. Opgave is ook mogelijk in Het Palet aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven tijdens een van de activiteiten.
Het dartoernooi is van 10.00 tot omstreeks 17.30 uur. De zaal is open vanaf 09.30 uur. Het inschrijfgeld is 7,00 euro per koppel. Deelname vanaf 16 jaar. Het Palet is gevestigd aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Thema-avond Homeopatische tumortherapie

ZEVENAAR - Het Braamhuis organiseert op dinsdag 13 maart een thema-avond over 'Homeopatische tumortherapie'.

Kan de homeopathie aanvullend-complementair zijn bij kanker?
Andre Ernst, al meer dan 30 jaar homeopaat te Zevenaar, zal op deze avond de verschillende mogelijkheden toelichten.
Hoe kunnen we onze gezondheid versterken?
Wat is de invloed van onze psyche?
Wat te doen rondom operatie, chemotherapie of bestraling?
Kent de natuur stoffen die tumorremmend zijn?
Wat te doen met voeding?
Hoe zit het met al die verhalen over suikers?
Andre Ernst zal op deze avond duidelijk maken dat er veel mogelijk is rondom de behandeling van kanker!
Zijn uitgebreide ervaring met de begeleiding van mensen met kanker zal een informatieve avond opleveren, waarbij er tevens gelegenheid is voor het stellen van vragen.

De avond vindt plaats in het Braamhuis, Reisenakker 12 te Zevenaar. Van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden verplicht via activiteitenbraamhuis@gmail.com of 0316 332111 (naam en tel.: inspreken) of via www.braamhuis.nl. Toegang gratis.

Programma Filmhuis Didam

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Die Göttliche Ordnung
Maandag 5 maart 20.00 uur
Nora, een jonge huisvrouw woont samen met haar man en hun twee zonen in een rustig dorpje op het Zwitserse platteland. Wanneer de feministische beweging zich aandient komt Nora op voor het vrouwelijk stemrecht en krijgt steun van de vrouwen uit het dorp.

De Familie Slim
Woensdag 7 maart 13.30 en 15.30 uur (Familiefilm)
Max voelt zich het buitenbeentje van zijn uitvindersfamilie: zijn uitvindingen mislukken altijd....

12 Years a Slave
Vrijdag 9 maart 20.00 uur
Solomon Northup leeft in de 19e eeuw als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om te overleven, en zijn waardigheid te behouden, en wordt geconfronteerd met wreedheid en onverwachte vriendelijkheid.

Maudie
Maandag 12 maart 20.00 uur
Maud, een tengere vrouw met een sterke wil verlangt ernaar onafhankelijk te zijn en te schilderen. Ze wordt huishoudster bij visboer Everett Lewis, een stugge, afstandelijke man die woont in een afgelegen huisje in Nova Scotia. Wat begint als een moeizame relatie groeit uit tot een bijzonder huwelijk.

Three Billboards Outside Ebbing
Vrijdag 16 en maandag 19 maart 20.00 uur
Nadat er maanden voorbij gaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het plaatselijke politiehoofd.

Filmhuis Didam, Meulenvelden, Waverlo 2 Didam. Meer informatie en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 4 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken

A. van Boven met medewerking van koor AMK.

Intenties: Fransiscus Lombarts, familie Stoffels-Okkerman, Gerda Duis-Kaak, familie Degen-Evers, Ouders C. de Jager-Barten, Bart en Bertha Krist-Koenders.

Zondag 11 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Kindernevendienst

Voorgangers: Pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert met medewerking van koor NGK.

Intenties: Gerrit en Doortje Hageman, Annie Bruns, Lenie van Vliet-Oudshoorn, Jac Assink, Ouders van Onna-Dercksen.

Uw aandacht voor de voedselinzameling door de Voedselbank

Elke eerste zondag van de maand wordt door de Voedselbank een krat achter in de kerk geplaatst. Dus a.s. zondag, 4 maart, kunt u hierin vóór de Eucharistieviering van 9.30 uur, houdbaar voedsel deponeren ten behoeve van de Voedselbank.

Paaskaarsen zijn weer te bestellen op het secretariaat van Onze geloofsgemeenschap, Kerkstraat 2, tot en met 10 maart .

Overleden:

Op 27 januari: Robert Beekman, 68 jaar, Reisenakker,

Op 28 januari: Cornelia van Deenen-van de Kamp, 64 jaar, Willem de Zwijgerlaan,

Op 30 januari: Tonny Hoveijn-Teunissen, 79 jaar, Masiusplein Zevenaar.

Op 13 februari: Johannes Hugen, 89 jaar, Dokter Honingstraat,

Op 13 februari: Maria Lubbers-Scholten, 92 jaar, Hunneveldweg -de Liemerije,

Op 17 februari: Mies Smits-te Dorsthorst, 95 jaar, Hunneveldweg, voorheen Schilderspoort,

Op 17 februari: Johanna Reinders-Jansen, 87 jaar, Molenstraat -Pelgromhof-,

Op 17 februari Joseph Lusing, 89 jaar, Hunneveldweg –de Liemerije,

Op 19 februari: Johanna Verwig-Reinink, 82 jaar, Koolzaadhof,

Op 20 februari: Theo Wijnbeld, 91 jaar, Hunneveldweg –de Liemerije Zevenaar.

                                                                                                                                                                

Lezing Groei & Bloei: droge voeten en schoon water voor de Liemers

ZEVENAAR - Op 12 maart geeft Frank Wissink, heemraad van Waterschap Rijn en IJssel, een presentatie voor Groei en Bloei, afdeling de Liemers. Frank Wissink zal de leden van Groei en Bloei vertellen over de opdracht van het waterschap om te zorgen voor droge voeten en schoon water voor inwoners en bedrijven in de Liemers en Achterhoek.


Ook zal hij ingaan op de nieuwe opgaven waar waterschappen mee te maken hebben: door klimaatverandering krijgt ook onze regio te maken met grotere piekbuien met als gevolg meer water dat we via de rivieren moeten afvoeren, maar ook extremere droogte. Hoe speelt het waterschap in op deze ontwikkelingen? En wat kunnen inwoners zelf doen rondom hun huis en tuin? Iedereen, leden en niet-leden die interesse hebben in deze lezing zijn welkom in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar Aanvang: 20.00 uur. Entree: 2,00 eurovoor leden en introducé en 5,00 voor niet-leden (inclusief koffie/thee en lot voor loterij). Meer info staat op www.liemers.groei.nl.

Hélène Hendriks en Henk Fraser

in Sportcafé

Pannerden

PANNERDEN - Dit jaar hebben we een mooi programma, want niemand minder dan Hélène Hendriks en Henk Fraser komen de avond vol praten, onder leiding van bekend sportpresentator Eddy van der Ley.

Hélène Hendriks en Henk Fraser zijn donderdag 15 maart te gast in het sportcafé dat gehouden wordt door de Club van 100 van de voetbalvereniging RKPSC. Deze happening staat te gebeuren in de kantine van de Pannerdense voetbalclub en begint om 20.00 uur. Hélène Hendriks is een Nederlands televisiepresentator en verslaggever. Ze begon haar journalistieke carrière bij de lokale omroep Brabant10 waar ze sportprogramma's presenteerde. In september 2013 maakte zij de overstap naar Fox Sports. Daar werkt ze als presentatrice/ verslaggeefster.Tevens is ze regelmatig te zien in het televisieprogramma Voetbal Inside. Ook is zij te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Henk Fraser is een Nederlands-Surinaamse voetbalcoach en voormalig voetballer. Als speler kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord. Na zijn spelerscarrière werd hij trainer. Hij werd op 13 juni 2016 aangesteld als hoofdtrainer bij Vitesse.

Eddy van der Ley, journalist en allround (sport-)verslaggever is van vele markten thuis. Hij presenteert daarnaast forumdiscussies, sportcafés en sportgala's. Hij zal zeer zeker deze avond in goede banen leiden. De avond is voor iedereen toegankelijk. Donateurs van de Club van 100 hebben vrij entree en niet donateurs betalen 7,50 euro per volwassene en 3,00 euro voor jeugd tot en met achttien jaar.

Dancenight spring-editie

DUIVEN - Zaterdag 3 maart is de spring-editie van de DanceNight bij De Ogtent in Duiven. DJ Team Con Nalez draait de lekkerste Dance.

Ibizastyle, EDM, Latin House, Tropical House, Deep House, Moombathon en veel meer… Alles komt voorbij in één grote DanceNight-mix. De dj's garanderen dat je de hele avond niet meer van de dansvloer af wilt.

Team Con Nalez bestaat uit DJ Arjan, Con Nalez en MC Shizzler. Ze draaien samen op vele dancefeesten in de regio. Samen met het licht en geluid van Fortuna zorgen ze voor een geweldige licht, geluid en dansbeleving van 21.00 – 1.30 uur. in De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Entree is 7,50 euro. Meer info staat op www.dancenight.nl.

Logopedie bij kinderen en volwassenen 'Wanneer ga je naar een logopedist?'

REGIO - Voor wie is logopedie en wanneer ga je naar een logopedist? Dit zijn vragen waar nog regelmatig verwarring over ontstaat. Bij Praatjuf zien wij zowel kinderen als volwassenen met veel verschillende problemen, maar deze hebben vaak te maken met communicatie.

Als praten niet (meer) goed gaat, kan een logopedist helpen. Voor kinderen, die nog niet praten of minder verstaanbaar zijn dan leeftijdsgenootjes. Als je stottert. Als je stemklachten hebt. Maar ook als je lijdt aan de ziekte van Parkinson. Of als er vaak tegen je gezegd wordt dat ze je niet kunnen verstaan. Ook bij speekselverlies en problemen met kauwen en slikken, kan een logopedist je helpen. Een logopedist is er dus voor jong en oud, voor elke leeftijd. Zelfs voor zuigelingen en baby's. Dan kunnen zich problemen voordoen bij de overgang van borst- naar flessenvoeding, of van de fles naar hapjes. Bij volwassenen kan de logopedist bijvoorbeeld hulp bieden met de spraak en/of taal na een hersenbloeding of hartinfarct.

Bij Praatjuf staat de cliënt centraal. Er wordt in een veilige omgeving geluisterd naar de cliënt. We houden ook altijd contact en overleg met de omgeving van de cliënt om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. We vinden dat deze contacten bijdragen tot een beter resultaat.

Heeft u vragen? De logopedisten van Praatjuf helpen u graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.praatjuf.nl.

Atelier Gerda: begrip in regio

ZEVENAAR - Het wordt weer voorjaar. Een nieuwe garderobe is bij de meesten dan welkom. Nu de winterkilo's eraf gaan komen de meeste mensen er achter dat de kleding van vorig jaar iets te ruim zit. Dit kan bij Atelier Gerda vakkundig worden veranderd, zodat u dit voorjaar weer lekker in uw kleding past.

Ook nieuwe kleding moet regelmatig veranderd worden, ook daarvoor bent u bij Atelier Gerda op het juiste adres. Dit geldt ook voor het veranderen en herstellen van gordijnen. Atelier Gerda is goed te bereiken in het centrum van Zevenaar. Bij Albert Heijn is parkeergelegenheid en als u in bezit bent van een invalidenparkeerkaart, dan kunt parkeren op de vergunningshoudersplaatsen aan de Bommersheufsestraat, daar waar Atelier Gerda gevestigd is.

Openingstijden
Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00, lunchpauze van 13.30 tot 14.00 uur. Op zaterdag is de winkel geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

Neem een kijkje in zorgvilla Saksen Weimar

ARNHEM - Zorgvilla Saksen Weimar in Arnhem-Noord opent op woensdag 21 maart weer haar deuren tijdens de inloopochtend! Na het succes van voorgaande inloopochtenden, verwelkomen wij u graag om vrijblijvend sfeer te proeven in onze zorgvilla. De inloopochtend duurt van 10:00 tot 13:00 uur.

Onze relatiemanager Alie van den Brink leidt u graag rond en beantwoordt al uw vragen. Natuurlijk zorgen wij dat het aan koffie/thee en iets lekkers niet ontbreekt. Heeft u tijd over? Maak vooral een korte wandeling door de aangrenzende groene en historische wijk 'Saksen Weimar'.

Villa Saksen Weimar heeft drie kleinschalige woongroepen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en contact. De bewoners, familie en het zorgteam kennen elkaar dan ook goed. Het zorgteam sluit zoveel mogelijk aan bij de beleving en herinneringen van de bewoners. Binnen onze zorgvisie neemt het activeren van lichaam en geest een belangrijk plaats in. Daarom bieden wij een uitgebreid activiteitenprogramma rondom muziek en creativiteit. Ook organiseren wij veel gezamenlijke activiteiten, zoals schilderen, koken en wandelen.

Bent u benieuwd naar het wonen in zorgvilla Saksen Weimar? Meld u dan aan voor de inloopochtend via onze website: www.villasaksenweimar.nl. Villa Saksen Weimar is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden onze bewoners een sfeervolle en beschermde woonomgeving met persoonlijke 24-uurs zorg.

Roofvogels en ganzenfanfare in Zevenaars centrum

ZEVENAAR – Roofvogels en ganzen zijn de ingrediënten voor de maandelijkse Koopzondag van de Zevenaarse binnenstadondernemers van het Zevenaarse centrum. De winkels zijn op koopzondag 4 maart open van 12.00 tot 17.00 uur en natuurlijk is het parkeren gratis!Elke eerste zondag van de maand is het Koopzondag in het Zevenaarse centrum. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur, het parkeren is gratis en om bezoekers en consumenten iets extra's te bieden vinden er vaak acties of evenementen plaats.
Wilt u ook zo graag eens een kerkuil, koekoekuil, Europese oehoe, woestijnhavik of Amerikaanse zeearend van dichtbij zien? Op het Raadhuisplein stellen Frans en Marga Hueben op 4 maart de roofvogels van hun valkeniersbedrijf voor. Er zullen circa acht roofvogels aanwezig zijn dus er is grote kans dat juist de vogel die ú graag wilt zien aanwezig is! Frans en Marga vertellen over de roofvogels en hun jachttechnieken maar ook waarom roofvogels geen huisdieren of knuffelbeesten zijn!
Ook geen knuffelbeesten maar wel met een groter 'schattig' gehalte zijn de ganzen van de ganzenfanfare. Kris kras door de straten van het centrum lopen de ganzen achter hun tamboermaître aan.

Italiaanse koopzondag bij Gilsing Herenmode

DIDAM - Op zondag 11 maart van 12.00-17.00 uur kunnen we gewoon Nederlands spreken, maar deze openingszondag van het nieuwe modeseizoen zal in het teken staan van Italië. Frank Hageman en team zullen deze dag de nieuwste mode voor zomer 2018 aan jullie voorstellen. Het wordt een kleurrijke zomer want naast grijs, zand en blauwtinten fleuren groen, geel en roodtinten jouw outfit op.

Cavalaro Napoli - Fare La Bella Figura ; betekent zoiets als het maken van een geweldige indruk. En dát maak je zeker met deze geweldige overhemden en kolberts van dit merk. Deze middag zal er een vertegenwoordiger van deze kleding bij Gilsing in de zaak aanwezig zijn om je beter kennis te laten maken met de geschiedenis van dit geweldige product. De materialen, maar zeker de geweldige pasvorm zijn typerend voor Cavallaro Napoli.

Tevens zorgen Jan van der Knijff en zijn vrouw Hetty van "van de Kaasboer" deze middag voor de innerlijke mens. Een proeverij waar hij ter plekke de lekkerste Italiaans getinte hapjes voor de klanten klaar maakt. Jan en zijn vrouw runnen al 36 jaar deze winkel aan de Wilhelminastraat waar je naast Hollandse, Noord Hollandse en aromatische ambachtelijke boerenkazen ook een ruime keuze buitenlandse kazen, noten en olijven vindt.

Kortom het wordt weer shoppen met een beleving. Daar waar de meeste mannen uit de regio Gilsing Herenmode al weten te vinden hopen we jullie ook een keer te mogen begroeten. Eens binnen geweest en je hoeft nergens anders meer naar toe.

Meer informatie vind je op onze site, www.gilsingherenmode.nl. En natuurlijk op Facebook, Twitter of Instagram.

Vlooienmarkt Zelhem

ZELHEM - Zondag 11 maart is er van 10.00 tot 17.00 uur een supergrote vlooienmarkt met 100 deelnemers in sporthal De Pol, Vincent van Goghstraat 72 in Zelhem.

Een vlooienmarkt met veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats van zes meter 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost 3,00 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De catering wordt verzorgd door de sporthal.

Heerlijk stamppotten bij Zonnebloem

ZEVENAAR - Daar het weer stamppottijd is, heeft De Zonnebloem Zevenaar-Oost, Babberich, Ooy en Oud- Zevenaar voor haar gasten bij Staring Zalencentrum een heerlijke stamppottenmiddag georganiseerd.

Om 12:30 uur werden schotels boerenkool met worst, zuurkool met krabbetjes en hutspot met hachee opgediend naast zilver uitjes en augurkjes. Tevens was er water en melk aanwezig om af en toe het geheel te laten zakken. Het smaakte de mensen bijzonder goed gezien de naleveringen van alle producten alsmede van de worst, krabbetjes en hachee.

In de pauze werden de drankjes opgenomen alsmede gezellig met elkaar gebabbeld, waarna Hans Vesterink de eerste gevarieerde muzikale omlijsting verzorgde. Deze bestonden uit de welbekende “oude doos” liedjes op zijn accordion met eigen begeleiding, waarop enthousiast ingehaakt werd meegezongen.

De tweede pauze werd gebruikt om een heerlijk drankje te nuttigen, waarna Hans Vesterink met het tweede deel van zijn muzikale omlijsting begon. Diverse gezellig liedjes kwamen voorbij afgewisseld met trombone- en gitaarsolo’s. Als uitsmijter werd de polonaise gelopen en ingehaakt meegezongen. Het was weer een gezellige middag geworden met heerlijk eten van Guido Staring en zijn crew, waarvoor zij uiteraard werden bedankt.

Hulp in Gelderland zoekt 50+modellen

DIDAM - Na het succes van vorig jaar komt er een vervolg op de verwendag/model voor een dag, georganiseerd door Hulp in Gelderland.

Hulp in Gelderland is een organisatie die zich bezig houdt met het (ont)zorgen van alle burgers in de regio Liemers en Montferland die hulp nodig hebben bij de huishouding, boodschappen doen of bijvoorbeeld de was. Naast fysieke ondersteuning verzorgt Hulp in Gelderland ook begeleiding met betrekking tot regie in het huishouden. De hulp kan zowel op permanente als op tijdelijke basis worden ingezet, bijvoorbeeld na een ongeval.

Om voor de doelgroep iets te betekenen organiseert Hulp in Gelderland, net als vorig jaar, een modeshow/verwendag. Op deze dag zullen de deelnemers compleet verzorgd worden. Je wordt ontvangen door een team van kapsters, visagisten, fotograaf en krijgt een heuse catwalktraining om 's middags een modeshow te lopen die gehouden wordt bij Meulenvelden. Deze show is voor iedereen gratis toegankelijk, dus je familie en kennissen kunnen je zien stralen en van de metamorfose mee genieten

Niek Jansen Damesmode, Gilsing Herenmode en Ros Schoenen zullen je van schitterende outfits voorzien, van top tot teen ga je in de nieuwste voorjaars/zomer mode geoefend de catwalk op. Dies Goorman maakt van iedere deelnemer een voor én na foto die als aandenken aan deze geweldige dag natuurlijk overhandigd gaan worden. Hairfashion Marion, en Linda Koster van Oriflame gaan 's ochtends al vroeg met de modellen aan het werk om ze catwalk-waardig te maken.

"Nu zijn we dus op zoek naar 'modellen voor een dag', minimale leeftijd 50 jaar. Ken je iemand (of ben je iemand) waarvan je denkt, die verdient het om een dag verwend te worden? Geef hem of haar op met een motivatie, liefst met foto en de reden waarom deze persoon een dag in het zonnetje gezet moet worden. Natuurlijk kom je zelf dan zondag 15 april naar Meulenvelden/Burgers van Diem kijken om 14.00 uur of de missie geslaagd is. Mail de gegevens door aan moniquebraam1@gmail.com."

Jeugdteams TTV Zevenaar op winst

Rens van Kouwenhoven en Romy van Wanrooij wonnen het belangrijke dubbel tegen TCB uit Beuningen (foto: Piet van Breukelen) Foto: Piet van Breukelen

ZEVENAAR - Met een 100procent score in de derde speelronde waren de coaches van TTV Zevenaar dik tevreden over de vier jeugdteams, waarvan er maar liefst drie een serieuze rol lijken te gaan spelen in de race om het kampioenschap.

Door Piet van Breukelen

Wat de spanning betreft spanden Romy van Wanrooij, Rens van Kouwenhoven en Michelle Beck van team 3 tegen TCB 1 uit Beuningen de kroon: vijf partijen duurden vier games en ook werden er vijf partijen pas in de 5e game beslist met slechts 2 punten verschil. Rens spande daarbij de kroon door zijn eerste single pas bij 16-14 in zijn voordeel te beslissen. Grootste pechvogel was Romy, die haar laatste twee singles in vijf games verloor met respectievelijk 9-11 en 11-13 en helaas op nul bleef staan. De breedste glimlach kwam om de mond van Michelle Beck, die ongeslagen bleef, maar het in haar eerste single wel heel erg bont maakte: 13-11, 11-9, 11-13, 7-11 en 13-11. Romy en Rens zorgden met winst in het dubbel voor het 6e punt. Zo hadden ze alle drie een bijdrage in de dik verdiende 6-4 winst op TCB.

Ook Jochem Harmsen, Pien Heijneman en Indy van den Berg van team 2 maakten er een spannende aangelegenheid van tegen SMD 2 uit Winterswijk. Ook hier vijf keer een 5e game. Het Zevenaarse trio moest buigen voor Rik Vriesen, maar verstevigde wel de koppositie dankzij de 7-3 winst.

Team 1 en 4 boekten een mooie 6-4 zege, waarbij echter aangetekend dient te worden dat team 1 slechts twee tegenstanders trof. Niels Degen bleef ongeslagen. Ivan Uffing was bij team 4 de gevierde man door tegen Hutaf 9 ongeslagen te blijven.

Programma Koningsdag Westervoort bekend

WESTERVOORT - De nieuwe stichting Koningsdag Westervoort heeft het programma bekendgemaakt voor de eerste Koningsdag die ze organiseert. Er is een groot en gevarieerd programma gedurende de hele dag, met optredens, demonstraties en uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.


Vanaf 2018 worden de festiviteiten rondom de verjaardag van de Koning op 27 april in Westervoort georganiseerd door de nieuwe stichting Koningsdag Westervoort. Deze stichting heeft afgelopen week via zijn facebookpagina en website het programma bekend gemaakt voor dit jaar.

Het programma is uitgebreider dan voorgaande jaren: er zijn veel nieuwe initiatieven zoals een open podium waarvoor iedereen zich kan opgeven om 5 minuten zijn of haar kunsten te vertonen voor een groot publiek. Er is een optreden van MArtine Fleming met band en nog andere artiesten. De zeepkistenrace komt ook weer terug. Daarnaast zijn er nog heel veel activiteiten in het middagprogramma zoals stormbanen, lasergame, springkussens, virtuele Realitybus, lasergamen, Chloe’s toverkast van RTL komt om shows te geven voor de kleintjes en nog veel meer..

Koningsdag in Westervoort begint echter al vroeg met een ochtendprogramma op het Dorpsplein. Vanaf 10.00u begint het spektakel met een toespraak van de Burgemeester, dansdemonstraties en een waanzinnige kindershow. Daarnaast is er een Food and Lifestylestreet. Ook is er een stoepkrijtwedstrijd, een peuterplein, springkussens en nog meer.

Informatie en aanmelden voor het open podium, zeepkistenrace, Life and Foodstylestreet en andere activiteiten kan via de website www.koningsdagwestervoort.nl

Repair Café Westervoort Duiven:

REGIO - Repair Café Westervoort Duiven bestaat uit een team van reparateurs (elektrische en mechanische kennis), coupeuses (kledingherstel), ict-ers (Windows/Apple/Android) en gastheer-vrouwen.

Ze doen dit op vrijwillige basis 2x in de week en wel op maandag en woensdag. Op de maandag zijn ze gesloten voor bezoekers, zodat we rustig kunnen werken aan de reparaties die er liggen (+ er worden naailessen gegeven) en op de woensdagmiddag kunnen de bezoekers tussen 13:00 en 16:00 uur langs komen voor reparaties en/of een kopje koffie of thee. Voor de reparaties vragen we een vrijwillige bijdrage voor de aanschaf van materialen, apparatuur en de koffie/thee.

Het Repair Café staat voor duurzaamheid en geven de spullen zoveel mogelijk een tweede leven. Soms worden er ook weleens spullen aangeboden voor reparatie en willen ze het niet meer terug. Het wordt dan nagekeken en eventueel gerepareerd en dan voor een kleine bedrag via Facebook te koop aangeboden. (06 27897318; email: repaircafewestervoortduiven@gmail.com; www.facebook.com/groups/1697156503939646; .www.instagram.com/repaircafewestervoortduiven

Geen B2B de Liemersbeurs

B2B de Liemers 2017 (Foto: Dies Goorman) Foto: Dies Goorman

LIEMERS - Er komt in 2018 geen zevende editie van B2B de Liemers. De ondernemersbeurs, die gepland stond voor dinsdag 10 april, heeft te kampen met een dalend aantal deelnemers. Daarom is besloten de beurs niet te laten doorgaan.

De organisatie van B2B de Liemers is in handen van Stichting B2B de Liemers. Dit is een samenwerking tussen de ondernemersverenigingen: Ondernemend Westervoort, MKB Duiven, MKB Zevenaar, MKB Montferland en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers.

“Er is duidelijk minder animo om mee te doen dan voorgaande jaren en dan moet je een keuze maken: doorgaan of stoppen. Met dit aantal deelnemers kunnen we niet de beurs organiseren die we voor ogen hadden”, zegt Servaas Beunk, bestuursvoorzitter van B2B de Liemers. “Daarom zien we ons helaas genoodzaakt de beurs te annuleren.”

Een terugloop van beursbezetting en beursbezoekers is een landelijke trend. Over bezoekersaantallen maakte de B2B de Liemers-organisatie zich echter geen zorgen. “Een groot aantal potentiële deelnemers gaf aan wel naar de beurs te willen komen als bezoeker. Dat laat zien dat er wel behoefte is aan een platform waar Liemerse ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Met dit signaal gaan we zeker iets doen. We zullen ons nu beraden over de manier waarop we dit platform in de toekomst vorm kunnen geven”, aldus Beunk.

Moês met ribkes verplaatst

GROESSEN - In verband met de gezondheidstoestand van de leadzanger / gitarist, is 'FF wat anders' helaas genoodzaakt om de Moês met ribkes van 10 en 11 maart te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum.

Reeds gemaakte reserveringen blijven in principe gewoon staan. De bandleden van 'FF wat anders' hopen binnenkort te kunnen berichten wanneer de Moês met ribkes alsnog plaatsvindt. Voor meer informatie of het annuleren van reserveringen zie www.ff-wat-anders.nl of neem contact op met Theo Luub.

Passage

Westervoort

WESTERVOORT - Op woensdag 14 maart is er een verenigingsavond van Passage. In deze tijd van het jaar zijn er vele muzikale uitvoeringen van onder andere De Messiah van Händel.

'Ik geloof dat ik de hemel en God voor me heb gezien', huilde Georg Friedrich Händel nadat hij het tweede deel van zijn Messiah voltooid had. De heer en mevrouw de Vries uit Wierden komen over De Messiah vertellen en zij laten ons ook wat horen. Dat belooft een prachtige avond te worden. De avond begint om acht uur en is in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Gasten zijn tegen een kleine vergoeding welkom.

Zing mee met OSB

ARNHEM - Het koor One Step Beyond (OSB) heeft vorig jaar in september een herstart gemaakt met een nieuwe dirigent, Hans Scholing uit Arnhem. Een nieuwe dirigent betekent ook nieuw repertoire.

Buiten liturgische stukken wil het koor een breder publiek zoeken door licht klassiek in het repertoire op te nemen. Ook wordt er in andere talen dan Nederlands en Engels gezongen, Zweeds en Frans.

Op dit moment zijn we maar een klein koor en daarom zoeken we versterking in alle stemgroepen. Hans Scholing is o.a. zangdocent. We beginnen elke repetitie dan ook met oefeningen, zowel voor stem als houding. Ter ondersteuning ontvangen de leden ingezongen partijen zodat thuis de eigen partijen ingestudeerd kunnen worden. Tijdens de repetitie kan er dan ook flink gerepeteerd worden zodat er snel een mooie koorklank ontstaat. "Denkt u: dat lijkt me wel wat! Stuur een bericht naar email koorosb@gmail.com of bel 06 43469494. De repetities zijn op donderdagavond in de Ontmoetingskerk in Zevenaar."

NLdoet-dagen in gemeente Zevenaar

ZEVENAAR - Op 9 en 10 maart zijn er weer de NL.doet-dagen. Tijdens de editie van 2017 waren er zo'n 350.000 vrijwilligers actief bij ruim 9.500 klussen en activiteiten.

Wil je een dagje de handen uit de mouw steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling, doe dan mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Meedoen is simpel. Je kunt alleen mee doen of met een groep. Verzamel dan je familie, collega's of leden van je club en zoek een leuke klus uit. Als je mee wilt doen individueel of als groep, dan kun je bij het aanmelden de naam van de groep of het logo van het bedrijf plaatsen. Op deze manier kun op een makkelijke manier nog even reclame maken voor je bedrijf. Je kunt je aanmelden op de site van NL Doet.

Hieronder de klussen die aangeboden zijn binnen de gemeente Zevenaar. Mocht u nog info nodig hebben , dan kunt u bellen of mailen naar Barbara van Hall, medewerker Caleidoz Welzijn 06 20634299 of b.vanhall@caleidoz.nl.

Klussen NL.doet gemeente Zevenaar:

Moestuin Deelhoven

Opknappen tuin Landgoed Sevenaer aan de Wittenburgstraat 11 Zevenaar

Op 9 maart zijn er nog 10 personen nodig en op 10 maart zijn er nog 6 personen nodig. Het is van 9.30 uur tot 14.00 uur

Zorgboerderij De Thushoeve

Schilderen en opknappen van de kantine aan de Methen 8 Zevenaar.

Op 9 maart is er nog 1 persoon nodig. Het is van 8.30- 16.00 uur

Volkssterrenwacht Corona Borealis

Bestrating aanbrengen rondom pand Breulylaan 3 Zevenaar

Op 10 maart kunnen ze nog 6 personen gebruiken. Het is van 10.00 tot 16.00 uur.

Stichting Kinderboerderij Zevenaar

Betegelen rondom speeltuin en container verven aan Methen 2 Zevenaar.

Op zaterdag 10 maart zijn er nog 14 personen nodig. Het is van 9.00 tot 16.00 uur.

Buitengoed De Panoven

Opknappen van dakpan en steenoven de Panoven aan Panovenweg 18 Zevenaar.

Op 9 maart zijn er nog 19 personen nodig. Het is van 8.30 tot 17.00 uur.

Scouting Subanhara Liemersgroep

Diverse onderhoud werkzaamheden aan de slenterweg 29 Zevenaar.

Op 10 maart zijn er nog vijf personen nodig. Het is van 9.00 tot 17.00 uur.

Competitie bowlen en meer doe je bij Bowling Vereniging Zevenaar

Competitieavond bowlen (Foto: Robert Vermaak) Foto: Robert Vermaak

ZEVENAAR - Wie weleens iets anders wil dan achter een schermpje thuis te zitten of voor de tv, is welkom bij Bowling Vereniging Zevenaar. Bowling Vereniging Zevenaar is gevestigd in De Griethse Poort in Zevenaar aan de oude Doesburgseweg 24.

Bowling Vereniging Zevenaar is een jonge, zeer actieve vereniging. Iedere maandag-, dinsdag- en donderdagavond is er competitiebowlen voor de senioren. In een gezellige ontspannen sfeer speel je met elkaar in een team. Ieder team speelt wisselend tegen elkaar en aan het eind van het seizoen is er een team kampioen. Op de maandagavond is er voor een team nog plek. Een team bestaat uit vier personen.

"Mocht je na lezen van dit bericht interesse hebben neem dan even contact op met Jolanda Dijkhuizen via de mail, mail adres is: hdijkhuizen1958@kpnmail.nl. Zij kan je dan vertellen wat er eventueel mogelijk is, dan kunnen jullie volgend seizoen zo mee doen. Iedere woensdagavond speelt tussen 18.30 en 19.30 uur de jeugd, wil je daar meer info over mail even naar: andrevanhuet@gmail.com. Die avond leer je hoe je aanloop neemt, bowlingbal vast moet houden en nog veel meer. Kortom een vereniging die absoluut niet stil staat."

"Ieder jaar staan we op de voorjaarsmarkt in Zevenaar met onze eigen mobiele bowlingbaan. Verder vindt u ons ook vaak op ander markten, braderieën in de omgeving. Wist u trouwens ook dat de mobiele bowlingbaan ook te huur is. Mocht u nog veel meer informatie willen lezen, bezoek dan eens onze site www.bowling-zevenaar.nl."

Collecte Jantje Beton

DUIVEN - In de week van 5 tot en met 10 maart wordt de jaarlijkse collecte van Jantje Beton gehouden in de hele gemeente Duiven. Jantje Beton ondersteunt al meer dan dertig jaar allerlei projecten van jeugd- en jongerenwerk.

In de gemeente Duiven zullen H.V. Duiven, de Speel-o-theek, Scouting Duiven, korfbalvereniging Duko, basketbalvereniging Pigeons en jeugd popkoor Shake It collecteren. De opbrengst van deze collecte komt voor de helft direct ten goede aan de collecterende verenigingen. Door uw gift aan Jantje Beton steunt u ook de verenigingen. De verenigingen hebben het geld hard nodig voor aanschaf van materialen voor hun jeugdleden.

Geen Liemers50plusbeurs

ZEVENAAR - Tot hun grote spijt hebben Loes Kemperman en Elzo Hut organisatoren van de Liemers50plusbeurs moeten besluiten om dit jaar de beurs niet door te laten gaan.

"We werden dit jaar met een verdriedubbeling van kosten voor wat betreft de leges geconfronteerd en daarop een verhoging van 20 oplopend tot 100 procent binnen de komende vijf jaar van Ataro BV die de sporthallen beheert. We hebben daardoor onze prijzen moeten verhogen (en zouden dit ook ook voor de komende jaren hebben moeten doen en dit is voor een aantal exposanten een reden om af te haken. We willen de exposanten, die zich al wel hadden aangemeld een goede beursvloer aanbieden zoals men dit van ons gewend was en dit bleek ons niet te gaan lukken. Alles overwegend hebbend konden we niet anders besluiten om in ieder geval voor dit jaar pas op de plaats te maken."

Wel willen de organisatoren nog met de gemeente in gesprek gaan. Loes en Elzo danken exposanten en bezoekers en medewerkers oprecht voor het vertrouwen in de afgelopen jaren. Het was hard werken maar de vele positieve reacties maakten het altijd meer dan de moeite waard.

Week van Zorg en Welzijn bij Liemerije

LIEMERS - In de week van Zorg en Welzijn (maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart) kunt u op een laagdrempelig manier kennis maken met Liemerije.

Zo kunt u vrijdags tussen 19.00 en 20.00 uur meezingen met het bijzondere Geheugenkoor. Dit koor is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Iedere kooravond is een feestje. Wilt u ons laten weten als u mee wilt zingen? En u ziet ze vast weleens langskomen, de duo-fietsen waarop bewoners van Liemerije samen met familie of een vrijwilliger een rondje fietsen. Wilt u ze ook eens proberen? Zaterdagochtend 17 maart tussen 10.00 en 12.00 uur is een ieder welkom bij Liemerije Zevenaar. Graag wel even opgeven.

Dagbesteding Meulenvelden in Didam is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan structuur en gezelligheid. Wilt u weten wat de dagbesteding voor u kan betekenen? U bent zaterdag 17 maart van harte welkom om te ervaren hoe gezellig het is en welke activiteiten er plaatsvinden.

Speciaal voor mantelzorgers van iemand met dementie hebben we drie dagen de Dementiebril in huis. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril. De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Opgeven noodzakelijk.

Vraagt u zich af of fitness iets voor u is? Op maandag en donderdag zijn er inloop lessen voor fitness voor 55-plussers. De Meridiaan in Westervoort opent vrijdagmiddag de deuren voor belangstellenden. De focus ligt deze middag op de activiteiten met de bewoners.

Meer informatie staat op www.liemerije.nl/nieuws-agenda/WZW. Aanmelden voor de activiteiten kan via 088 0441999.

Programma Kunstwerk! Theater

Bella Italia: Cantare tricolore (TO)

De smaken en ingrediënten van het Italiaanse lied zijn net zo rijk als die van de geliefde Italiaanse keuken. Hoogste tijd dus voor een verrassingsmenu met de lekkerste en mooiste Italiaanse topsongs van Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Andrea Bocelli, Raffaella Carrà en niet te vergeten grote hits die we kennen door versies van Marco Borsato, André Hazes en Willy Alberti.

Met Leonie Meijer , Marijn Brouwers en Merijn Oerlemans.

Woensdag 7 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 24,50 euro.

Marlies Claasen, Ernest Beuving, Bas Steman e.a.: So long Cohen

Eind 2016 overleed Leonard Cohen. Wie was deze charmante romanticus? In 'So long Cohen' zoekt schrijver en verteller Bas Steman op zijn zolderkamer naar antwoorden. De zoektocht voert hem langs Cohens vele prachtige poëtische liedjes. De zolderkamer verandert af en toe in een café of een talkshowpodium. Daar laat cabaretier Ernest Beuving, imitaties/ persiflages van tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken; van Maarten van Rossum tot Jules Deelder.

Zaterdag 10 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 19,50 euro.

Kunstwerk! Cursussen

All about singing (9 -17 jaar)

Ontwikkel je eigen zangtalent. Wij dagen je uit je meest persoonlijke instrument te ontwikkelen met de cursus: 'All about singing'. In deze cursus komen alle onderdelen van zang aan bod (pop/lichte muziek). Je werkt aan: ademhaling, articulatie, microfoontechniek, interpretatie en de ontwikkeling van je eigen muzikale identiteit. De cursus start in april en wordt gegeven in Duiven en Didam. Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Theatercursus Improviseren (10 – 14 jaar): Fantaseer erop los!

Heb jij een enorme energie, oneindige fantasie en veel zin om samen gekke dingen te bedenken? Dan is deze theatercursus iets voor jou! In een groep leer je improvisatietechnieken en kun je uiteindelijk zonder voorbereiding de prachtigste scènes spelen. Wie kent niet: De Vloer Op Junior of de spelletjes van de Lama's? Kom meedoen en ontdek het zelf. Schrijf je snel in, want er is plek voor slechts twintig deelnemers! De cursus start op 9 april en wordt gegeven in Het Musiater, Zevenaar. Voor eer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl.

African Choir promoot Vastenactie

REGIO - De vastenactie met 'workshops bewustwording in Kenia' als doel wordt geoarganiseerd door Caritas van Duiven, Groessen, Loo en Westervoort

Het is Caritas Groessen weer gelukt om een eigen project binnen de landelijke Vastenactie goedgekeurd te krijgen. Caritas Duiven, Westervoort en Loo doen ook weer mee. Het mooie eraan is dat het doel betrouwbaar en controleerbaar is. Dat doel ligt sinds een aantal jaren in Kenia, als onderdeel van een groot project opgezet op initiatief van Ben Janssen, geboren in Loo en zijn vrouw Annie Janssen-Wolters, geboren in Groessen.

Het concrete doel van dit jaar is: 'workshops bewustwording'. Ter plaatse wordt er geleerd om te gaan met dove en meervoudig gehandicapten, die gebaat zijn bij efficiënte voedseldistributie, goed ziekenvervoer, onderwijs, enzovoort. Om daarvoor gelden in te zamelen wordt het ‘ouderwetse’ vastenzakje nog steeds gebruikt, maar het is meer van deze tijd om een donatie via een bankrekening over te maken. Dat kan op NL78 RABO 0384 8128 80 t.n.v. Parochie HH Vier Evangelisten o.v.v. project nummer 400348.

Om de vastenactie extra onder de aandacht te brengen is het African Choir uit Wageningen uitgenodigd op te treden tijdens een aangepaste viering. Dit koor bestaat uit een tiental studenten uit Wageningen en zijn afkomstig uit Kenia, Oeganda en Zimbabwe. Ze zijn te bewonderen op zaterdag 17 maart om 19:00 uur in de Werenfriduskerk van Westervoort en op zondag 18 maart om 09:30 uur in de Groessense Andreaskerk. Meer achtergrondinformatie over alle projecten in Kenia staat op www.stichting-ewoi.nl.

Grote vogelverkoop bij Witropaka in Duiven

Foto: Leur van Diek

DUIVEN - Op 11 maart van 9.00 tot 12.00 uur is er weer een grote vogelverkoop bij Witropaka in samenwerking met de Regio Rijn en IJssel in het club gebouw De Roos aan de Visserlaan 37 in Duiven.

Er zijn ook weer twee handelaren aanwezig. "Heeft u een paar vogels over of wilt u er een paar aanschaffen kom even kijken. Er zullen ook leden van verschillende verenigingen aanwezig zijn met vogels dus kwaliteit gegarandeerd. Bovendien hebben wij een keurmerk van de NBVV."

De entree is gratis en De Roos is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. "Mocht u nog vragen hebben bel 06 45632103 of kijk op www.wtropaka.nl voor informatie."

Landelijke opschoondag op 't Gelders Eiland

AERDT - De zwerfvuil-groep van 't Gelders Eiland nodigt alle belangstellenden uit mee te doen aan de landelijke opschoondag 24 maart.

Deze zaterdag komen vrijwilligers om 9.00 uur bij elkaar in het dorpshuis van Aerdt. Tijdens de koffie worden de schoonmaakroutes verdeeld. Daarna begeeft ieder zich naar de verschillende startpunten op 't eiland om zijn route op te schonen van zwerfvuil. Om 12.00 uur is het weer verzamelen in het dorpshuis en wordt ieder beloond met een heerlijke kom zelfgemaakte soep. Uiteindelijk kost het maar een halve dag, waarna u met een voldaan gevoel huiswaarts keert. "Meldt u aan en doe mee!"

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Welzijn zoekt een baliemedewerker. De taken zijn de telefoon opnemen, mensen ontvangen en lichte administratieve werkzaamheden uitvoeren via de pc.

- Low budget bikes zoekt een handige klusser voor het repareren en gereedmaken van fietsen die bestemd zijn voor mensen met een laag inkomen.

- Stichting Aangepast Vervoer Plusbus in Zevenaar zoekt een medewerker voor het plannen en de administratieve verwerking van de ritaanvragen.

- Stichting Behoud Landgoed Huis Sevenaer zoekt een tuinhulp voor het onderhouden van de groentetuin en de kruidenborders.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Maak kennis met politiek Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 10 maart wordt er op initiatief van SP Duiven een inloopdag gehouden, waaraan alle politieke partijen van de gemeente deelnemen. Tijdens deze inloopdag kunnen de inwoners van Duiven, Groessen en Loo kennismaken met de lijsttrekkers, kandidaatsraadsleden en vrijwilligers van de SP, PvdA, VVD, CDA, GroenLinks, Lokaal Alternatief, D66 en Pro Duiven. De inloopdag vindt plaats in De Elshof Passage.

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en is er een referendum over de zogenoemde 'sleepwet'. De Duivense lokale politici willen tijdens deze inloopdag graag in gesprek met de inwoners en hun vragen beantwoorden, zodat zij straks op 21 maart een goede keuze kunnen maken.

De verhuurder van De Elshof Passage steunt dit initiatief door gratis winkelruimte voor deze gelegenheid ter beschikking te stellen en de inwoners van de gemeente de mogelijkheid te geven om op een eenvoudige, laagdrempelige manier in contact te komen met de lokale politiek. De koffie staat vanaf 11.00 uur klaar. De inloopdag begint om 11.00 uur en zal om 16.00 uur sluiten.

Rollende start voor Pigeons On Wheels

DUIVEN - Het allereerste rolstoelbasketbaltoernooi gehost door Basketbalvereniging Pigeons verliep zaterdag op rolletjes! Liefst vier teams namen het op tegen elkaar tijdens het eerste oefentoernooi voor Pigeons.

Bouncers Gouda, Devedo Ermelo, Antilope Utrecht mochten het voor het eerst opnemen tegen het onlangs opgerichte team Pigeons On Wheels. Trainer-coach Jelmer van Brunschot had bijna al zijn basketballers paraat en ze mochten voor het eerst aantreden in hun prachtige teamtenue gesponsord door Gebra infra.
Tegen het sterke en geroutineerde Devedo had team Pigeons het zwaar, maar in hun tweede wedstrijd tegen het eveneens sterke Antilope, liet team uit Duiven zien dat zij een geduchte tegenstander is en dat men zich in rolstoelbasketballend Nederland mag opmaken voor de basketballers uit Duiven. Ook Devodo was aanwezig en deze spelers lieten hun basketbalskills zien aan het meegereisde publiek.

Omroep Gelderland & Radio Favoriet waren voor deze bijzondere dag ook naar Triominos gekomen. Evenals afvaardiging van de NBB en Uniek Sporten. Het publiek waaronder ook sportwethouder Johannes Goosens werd getrakteerd op een prachtige middag rolstoelbasketbal.
New York Pizza Duiven liet zien hoe ongelofelijk flexibel & gul ze zijn en zorgde aan het eind van het toernooi voor 35 heerlijke pizza's. Het eerste toernooi van Pigeons On wheels was geweldig en smaakt naar meer! De duiven zijn los!

Wil je meer eten over basketbal bij Pigeons kijk op onze website www.depigeons.nl of kom woensdagavond naar Triominos Duiven.

Sjors Sportief, kom jij ook badmintonnen?

Deelnemers aan Sjors Sportief 2017.

DUIVEN - Sinds enkele jaren, kun je je inschrijven voor Sjors Sportief, om bij een vereniging te komen kijken hoe het daar is. Ook de badminton vereniging uit Duiven, BC Thuve, heeft zich aangemeld als vereniging waar je drie keer mee kan spelen om te kijken hoe leuk jij badminton vindt.

"De meesten van jullie spelen alleen in de zomer badminton op de camping of thuis in de tuin, met als doel zo vaak mogelijk over te spelen. Als je badminton speelt bij een vereniging, dan gaat het niet om zo vaak mogelijk over te spelen, maar wie het eerst een punt kan maken om zo een wedstrijd te winnen. Om daar zo goed mogelijk in te worden moet je heel veel en vaak oefenen. Bij BC Thuve krijg je als jeugdspeler de kans om twee keer een uur in de week te trainen.

Momenteel worden de trainingen gegeven door niemand minder dan Soraya de Visch Eijbergen, speelster van de nationale selectie. Als je jezelf opgeeft via Sjors Sportief dan kun je drie maandagen meedoen met deze training. Er is nog een kans om hieraan deel te nemen op 12 maart. De tweede keer om gratis drie maal mee te spelen is 9, 16 en 23 april. Mocht je besluiten om lid te worden van de badmintonvereniging, dan is er een aanbieding. Je gaat lidmaatschap aan voor twaalf maanden, waarvan de laatste twee maanden geen contributie hoeft te worden betaald. Schrijf je in voor Sjors Sportief en we zien je in de sporthal op een van deze datums."

Programma Filmhuis Zevenaar

De dochters: Vaders (foto: Filmhuis Zevenaar)

Op het podium staan DE DOCHTERS: VADERS. Eerlijke en vlijmscherpe theatervoorstelling waarin de dochters Eline, Danike & Iris op zoek gaan naar de man achter hun vader. Omdat ze hem niet kunnen doorgronden. Omdat ze nooit precies weten wat hij denkt of voelt. Omdat ze hem willen leren kennen. Omdat ze hem missen. Omdat ze willen weten wat hij denkt. En omdat hij hun vader is. Wo 7/3 20:15u.

VISAGES VILLAGES is een hartverwarmend fotografieproject. In 2015 ontmoeten fotograffiti-kunstenaar JR (33 jr.) en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda (88 jr.) elkaar en besluiten samen door Frankrijk van dorp naar dorp te toeren. Daar fotograferen ze mensen. De portretten worden levensgroot afgedrukt en op muren en huizen geplakt. Varda filmt de hele tocht en alle mensen die ze ontmoeten. Een film over kunst, menselijkheid en een bijzondere vriendschap tussen twee kunstenaars. Do 1/3, zo 4/3 20:15u en vr 2/3 14:30u.

De documentaire JANE. De jonge jaren van Jane Goodall. Ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van antropologe en biologe Jane Goodall. Wonderschoon in de tedere beeldenpracht van haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, maar ook in haar intense liefde voor haar chimpansees. Nooit eerder waren deze beelden te zien. Pas in 2014 werd deze filmische schat teruggevonden in de archieven van National Geographic. Ma 5/3 20:15u en wo 7/3 14:30u.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.

HCC Computeravonden: Computer-onderhoud

HCC avond in Ons Huis (foto: Els Schipper)

ZEVENAAR - Op donderdag 8 maart houdt de HCC weer een computeravond. De maandelijkse avonden worden gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

"In deze lezing bespreken we het regelmatige onderhoud aan Windows-computers. Er wordt een groot aantal programma’s en alternatieven besproken. Een handig programma om de algehele status van de computer snel te toetsen is Scancircle. Met dit programma worden systeem, beveiliging, hardware en software getoetst aan ons inziens redelijke normen en aanbevelingen gedaan voor eventuele updates en wijzigingen. Het is van groot belang dat alle programma’s up-to-date worden gehouden."

Enige voorzichtigheid is geboden met het updaten van stuurprogramma’s (drivers). In principe worden de meeste van zulke updates door Microsoft bij de Windows’ updates meegenomen. Er zijn nogal wat (betaalde) programma’s die pretenderen alle drivers te updaten. "Ons advies is om hier geen geld aan uit te geven. Als het goed functioneert: afblijven!" De lezing wordt gegeven door Bertus Postema.

Er zijn enkele plaatsen vrijgekomen bij onze Fotogroep, waar gewerkt wordt met Adobe Fotoshop en Adobe Lightroom. De nieuwe Linuxgroep is gestart; ook hier kan men zich nog voor aanmelden. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden; niet-leden zijn ook welkom en betalen vier euro per avond.

Oer-Hollandse film Tulipani in Het Filmhuus

Met dank aan September Film

WESTERVOORT - Woensdag 14 maart draait Het Filmhuus in Huize Vredenburg de film ´Tulipani; liefde, eer en een fiets´. Een bijzondere film over een Hollandse boer die emigreert naar Zuid-Italië. De kaartjes voor dit gezellige avondje uit in Westervoort kunnen alvast worden gereserveerd.


‘Tulipani’ is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer Gauke die na de watersnoodramp van 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen. Aan de rand van een klein Italiaans dorpje weet de boer op miraculeuze wijze tulpen te kweken en zo groeit hij uit tot een levende legende.


Vanaf deze editie is in Huize Vredenburg een ringleiding aanwezig. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van de film kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.
Om 19.30 is iedereen van harte welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze om even bij te kletsen en wat lekkers te drinken.

Tickets
Kaartjes kunnen gereserveerd worden op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten €5 per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Bieb helpt bij digitale belastingaangifte

DIDAM - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte, kunnen terecht bij de Bibliotheek Montferland. Samen met specialisten biedt de Bibliotheek een belastinghulp aan ter ondersteuning bij de digitale aangifte. Van 5 maart tot en met 24 april kunt u op maandag In Bibliotheek Didam terecht van 9:00-12:00 uur.

In Bibliotheek ’s-Heerenberg is de belastinghulp op dinsdag van 13:30-17:00 uur. De vergoeding voor de vrijwilliger is een vrijwillige bijdrage. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte op de maandagochtend en dinsdagmiddag en het gebruik van de computers zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Voor het invullen van uw belastingaangifte zijn natuurlijk gegevens nodig, zoals uw DigiD en jaaropgave. Wat u verder nodig heeft, staat op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekmontferland.nl

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp.

Introductie Fietsenproject:

WESTERVOORT - Het was lang stil aan de Noordelijke Parallelweg, maar nu werken Sjon en Ingrid daar. Sjon en Ingrid wonen in Duiven, maar zijn vier dagen in de week van 10:00 – 16:00 uur, als vrijwilliger werkzaam bij het fietsenproject Low Budget Bikes in Westervoort.

Sjon en Ingrid zijn een fantastisch voorbeeld van mensen die het is gelukt om vanuit een geïsoleerde situatie een zeer gewaardeerde en zinvolle plaats in de maatschappij te heroveren door actief te worden als vrijwilliger. Hij nam echter geen genoegen met niets doen en begon, met zijn twee rechterhanden, fietsen op te knappen voor vrienden en bekenden.

Sjon en Ingrid zaten al te lang zelf in een situatie waarin ze geen budget hadden om een fiets te kunnen kopen voor zichzelf of de kinderen. Bij de voedselbank kwamen ze ook diaken Adri van Zundert tegen en er ontstond een unieke samenwerking. Deze samenwerking was zo succesvol dat Sjon en Ingrid op een bepaald moment hun huis van boven tot onder vol hadden staan met oude fietsen.

Inmiddels is hun vrijwilligerswerk uitgegroeid tot een heus project Low Budget Bikes in Westervoort. Dit project heeft als doel om van oude (afgedankte) fietsen weer goede bruikbare fietsen te maken voor mensen met een (te) smalle beurs. U kunt daarbij denken aan mensen met bijzondere bijstand (via de Gemeente) of statushouders (Stichting Vluchtelingenwerk). Ook is er een goede samenwerking met de Voedselbank. Inmiddels zijn er meer dan 400 fietsen uitgereikt aan de doelgroepen dankzij de tomeloze inzet van Sjon en Ingrid. Sjon is de technische man, Ingrid verzorgt de administratie (waaronder de contacten met registratie et cetera).

Taizéviering in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 10 maart wordt om 19.00 uur weer de halfjaarlijkse Taizéviering gehouden in de Sint-Remigiuskerk in Duiven. Dit is een van aard oecumenische kerkviering. De bezoeker kan zich, terwijl men luistert naar Taizémuziek, in stilte voorbereiden op de viering vanaf 18.30 uur. De liederen tijdens de viering zullen worden gezongen door een Taizékoor.

Dit Taizékoor is een gelegenheidskoor waaraan alle belangstellenden kunnen deelnemen. Zowel zangers als spelers van een muziekinstrument. Dit koor oefent op de vrijdagavonden 23 februari, 2 en 9 maart vanaf 19.15 tot 20.45 uur in het parochiecentrum van de Sint-Remigiuskerk in Duiven, gelegen aan de Kastanjelaan 2 in Duiven. Hiervoor kan men zich aanmelden bij Regina Witte-Koppen op taizeliemers@gmail.com of via telefoonnummer 026 3115650.

De Taizévieringen worden gehouden naar voorbeeld van Taizé, een oecumenische bedevaartsplaats in Bourgondië, Frankrijk, gesticht door frère (broeder) Roger. De vorm waarin daar de vieringen worden gehouden is heel speciaal, heel meditatief. De vieringen bestaan uit veel zang, drie stiltes, en enkele psalmregels, een overwegingstekst (twee regels) en voorbeden. De gezongen liederen kun je wel vergelijken met het mantrazingen. De liederen bestaan vaak uit één of hooguit twee meditatieve regels die meerdere malen worden herhaald. Hierdoor wordt de tekst heel intens beleefd en kom je tot diep gebed. Tijdens de momenten van stilte kun je je dan echt in jezelf keren.

"Wilt u op de hoogte worden gehouden over toekomstige Taize-vieringen en/of andere ontwikkelingen? Like onze facebook-pagina op @Taizedeliemers."

Kaartverkoop Dijkhuizen in Harmony gestart

Van links naar rechts: Jurgen, Jochem, Bart, Alex en Siem (foto: Eddy de Wild) Foto: Eddy de Wild

DUIVEN - Op zondag 11 maart speelt Liemers Harmonie Duiven op het podium van De Ogtent haar concert: Dijkhuizen in Harmony. De jeugdorkesten, het harmonieorkest en de slagwerkgroep spelen een gevarieerd programma met herkenbare musicalmelodieën.

Om 14.00 uur begint de muzikale reis langs Broadway en West End, met tussendoor uitstapjes naar de wereld van het ritmische slagwerk. Sinds december staat Liemers Harmonie Duiven onder leiding van dirigent Michael van den Broeck. Onder zijn leiding is in korte tijd veel nieuwe muziek ingestudeerd. “Na de kerstperiode zijn we meteen gestart met het voorbereiden van het concert,", aldus Van den Broeck. “We spelen prachtige werken uit Les Miserable en Jesus Christ Superstar.” De slagwerkgroep pakt uit met het muziekstuk ‘Echo Funk’. Dirigent Maarten Zaagman vertelt: “Dit stuk is een speciale solo voor het drumstel. De drummer speelt het ritme en de andere slagwerkers maken het stuk af met speciale ijzerwaren."

Liemers Harmonie Duiven maakt er een speciaal muziekweekend van. Kinderen die kennis willen maken met muziekinstrumenten kunnen op zaterdag 10 maart om 10.00 uur in ’t Muziekhuus les krijgen van een van de professionele docenten van de vereniging. Maarten Zaagman: “Het is ontzettend leuk om samen met anderen toe te werken naar een hoogtepunt, zoals Dijkhuizen in Harmony.”

De kaartverkoop voor Dijkhuizen in Harmony is inmiddels gestart. Entreebewijzen zijn voor zes euro te koop bij Present Art en De Ogtent in Duiven. Aan de kassa voorafgaand aan het concert kosten kaarten zeven euro.

KBO ontmoetingsdag

ZEVENAAR - De KBO ontmoetingsdag op woensdag 14 maart staat in het teken van de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

In deze ledenvergadering komen aan de orde: het financieel verslag van de penningmeester, het jaarverslag van de secretaris, en de kascontrole commissie, over het jaar 2017.

De ontmoetingsdag wordt gehouden in de grote zaal van woonzorgcentrum Thuvine, Van Dorth tot Medlerstraat, ingang naast de fysiotherapeut. Er is altijd koffie en thee. Er is op deze middag ook gelegenheid om vragen te stellen of ideeën naar voren te brengen

kandidaten voor de funktie van voorzitter kunnen zich melden, vooraf aan de vergadering, of voor inlichtingen bij J. Eppingbroek, of telefonisch 0316 262891. Na de koffie en pauze,is er voor de liefhebbers een bingo. Zaal open vanaf 13.30, start om 14.00 uur.

NK-tickets voor judoka's Budo Sport Shizentai

Foto: Tony van den Berg

REGIO - Tijdens de DK in Markelo hebben de volgende judoka's van Budo Sport Shizentai zich geplaatst voor de NK in Tilburg 10 maart.

Tim de Vrught Kampioen tot 60kg: Bente Lueb Kampioen tot 44kg, Damien van Mierlo Zilver tot 66kg en Dieuwertje Lanters Brons tot 63kg.

Hartstichting zoekt collectanten in Duiven

DUIVEN - De Hartstichting zoekt collectanten in Duiven voor de Collecteweek 8 - 14 april.

Je kunt je aanmelden bij de plaatselijke contactpersonen: Duiven: Marcia De Loo, 0316 262953 Groessen/Loo: Kitty Wilting, 0316 526874 of via www.Hartstichting.nl.

Lotgenotengroep verlies en rouw

ZEVENAAR – 'Het leven gaat verder', zeggen ze. 'Je moet het verwerken', is nog zo'n bekend zinnetje. Maar hoe doe je dat dan? Rouwen is vaak een eenzaam gebeuren. Je wilt misschien wel steun krijgen, maar lang niet iedereen lijkt écht te begrijpen wat er in je omgaat.

Het overlijden van een dierbaar persoon, we krijgen hier in ons leven allemaal mee te maken. Het is een ingrijpende gebeurtenis en de wereld lijkt stil te staan. Niets is meer hetzelfde. Je kunt het gevoel krijgen dat je alleen staat in je verdriet. Rouwen is een intensief proces dat diep ingrijpt in het leven. Hoe ga je om met je verdriet en alles wat daarbij komt kijken? Hoe ga je verder? Deelname aan een lotgenotengroep kan een belangrijke vorm van steun zijn. Je kunt je ervaringen delen en tegelijkertijd leer je van anderen die in hetzelfde schuitje zitten. En je zult vooral ervaren dat je niet de enige bent. Een lotgenotengroep kan je troost en hoop bieden.

Op dinsdag 10 april starten in Zevenaar twee lotgenotengroepen voor volwassenen. Een groep 's ochtends van 10.00 tot 11.30 en een groep 's avonds van 19.30 tot 21.00 uur. Deze groepen staan onder leiding van Lidy Aleven. Bel of mail gerust voor meer informatie of kijk op de website. www.lidyaleven.nl / 0316 525697 / info@lidyaleven.nl.

Wat terug doen aan de gemeenschap

LIEMERS - In zorginstellingen wonen steeds meer eenzame ouderen. Vrijwilligers en verpleegkundigen van deze zorginstellingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de band met deze eenzame ouderen. Ook de dood en afscheid zijn onderdeel van deze relatie.


Veluwezoom-Uitvaartverzorging richt zich op deze eenzame groep ouderen en wil samen met de zorginstelling iets terug doen voor de maatschappij. Dit willen we doen door de instelling te compenseren voor de kosten van de verzorging na het overlijden. Wist u dat volgens de huidige regelgeving de verzorging stopt na het overlijden! Door een deel van de uitvaartkosten terug te laten vloeien naar de zorginstelling, kan de zorginstelling weer andere activiteiten of materialen aanschaffen waar behoefte aan is en de zorg optimaliseren. Zo geeft ook u als blijk van waardering, na u overlijden, wat terug aan de gemeenschap en is de cirkel rond.

Hiervoor biedt Uitvaartverzorging-Veluwezoom diverse aangepaste uitvaartpakketten. In deze pakketten zijn de kosten van opbaring in een ruimte van het zorgcentrum, of indien mogelijk in de kamer van de overledene, en kosten voor een afscheidsceremonie, personeel en catering voor een rouwbezoek ter plaatse inbegrepen. De zorginstelling ontvangt voor de kosten van opbaring en het rouwbezoek een compensatiebedrag van meer dan 700 euro. Met dit bedrag wil Veluwezoom-Uitvaartverzorging de zorginstelling tegemoetkomen in de kosten voor personeel, catering en ruimtes. Spreekt u dit aan als zorginstelling of wilt u wat terug doen voor de gemeenschap? Dan gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Meer informatie op www.veluwezoom-uitvaartverzorging.nl

Als woorden te kort schieten

ELTEN - Als iemand overlijdt,is het respect,de liefde en het verdriet dat je voelt, vaak niet in woorden uit te drukken. Bloemen zijn dan een prachtig,levend symbool voor een laatste groet en een dankbetoon.

Blumenhaus Erik Hülkenberg werkt met veel seisoensbloemen, hoewel de roos de meest favoriete bloem is in rouwbloemwerk. Naast de keuze van kleur en bloemsoort, variëren wij ook in vorm. Lossere(veldidee) en natuurlijke vormen zijn op moment populair. Met toevoeging van materiaal of gebruiksvoorwerpen zoals takken of een persoonlijke bezitting van de overledene, wordt een rouwstuk nog meer gepersonaliseerd.

Een trend van het moment zijn bloemstukken met verteerbare materialen,dus zonder steekschuim en dergelijke, om het rouwwerk bij de rustplaats te zetten in de natuur.

Het team van Blumenhaus Erik Hülkenberg neemt alle tijd om de bloemenwensen te bespreken. Blumenhaus Hülkenberg is gevestigd aan de Buschweg 2 in Elten.

Urnsieraden bij Juwelier André

ZEVENAAR - Meester-goudsmid André Stolk werkt met groot plezier in zijn juwelierszaak te Zevenaar. Daarnaast zit hij met veel liefde achter zijn werkbank sieraden te repareren, te creëren of te herscheppen. De laatste jaren kri­jgt hij steeds vaker vraag naar urnsieraden. Dit zijn sieraden waarin een klein beetje as van een dierbare wordt bewaard. Deze sieraden zijn er in verschillende vormen zoals kruisjes, hartjes en vlindervormen.

Bij Juwelier André worden deze niet dichtgelijmd, zoals elders wel gebeurt, maar zorgvuldig afge­vuld en dicht gesoldeerd. Wat veel mensen niet weten, is dat de trouwring (of een ander sieraad) van een overledene, omgevormd kan worden tot een ander sieraad. André noemt dit het tweede leven van de trouwring, het herscheppen in een anders gevormde ring, in een hanger of in een urnsieraad.

André: "Mensen zijn vaak verrast door de hoeveel­heid mogelijkheden voor een persoonlijke invul­ling. Aan de hand van de wensen van de klant maken we een ontwerp op tekening. De klant weet dan precies hoe het sieraad er uiteindelijk uit zal zien. Overigens, wij werken uitsluitend in ons eigen atelier, er gaat niets de deur uit en kan er dus niks kwijtraken." Als de klant het sieraad komt ophalen en André ziet die verraste blijheid, soms met een traantje, dan herinnert hij zich weer waar­om hij goudsmid is geworden!

Juwelier Goudsmid André, Grietsestraat 38, Zevenaar; 0316 524780; www.juwelierandre.nl

Bijzondere Gedenktekens van Aries Natuursteen Zevenaar

ZEVENAAR - Na de crematie of begrafenis van een dierbare persoon, zorgen wij samen met de nabestaanden voor een unieke en blijvende herinnering. Van een vrijblijvend advies tot het ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van een grafmonument of urn-monument: Aries Gedenktekens zorgt, al meer dan70 jaar, voor een waardig gedenkteken.

Na de crematie wordt vaak voor het verstrooien van de as gekozen. Maar…, is dit een verstandige keuze? Wij horen regelmatig dat er achteraf nog wel eens spijt is omdat er na het verstrooien geen unieke gedenkplek is om even naar toe te gaan. De as van een overledene kan op de begraafplaats, maar ook in eigen huis of tuin worden bewaard. Een bijzondere gedenkplek 'dichtbij' is wat veel mensen steeds meer aanspreekt. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in urn-gedenktekens voor in huis of in eigen tuin.

Na de begrafenis zorgen wij, op verzoek van de nabestaanden, voor een kosteloos granieten naamplaatje op het graf, indien u later kiest voor een grafmonument van Aries Natuursteen. Ons bedrijf bestaat uit een team gedreven en betrokken vakmensen. Kiest u voor ons bedrijf, dan kiest u voor kwaliteit met een gunstige prijs.

Wij beschikken over een ruime toonzaal en modellentuin met veel keuze. U bent welkom voor een vrijblijvend oriënterend bezoek. Voor een afspraak belt u ons via 0316 523362.

Bezoek ons bedrijf in Zevenaar of onze vernieuwde website: www.ariesgedenktekens.nl.

Restaurant Zaal Thoen & Thans in Oud-Zevenaar

ZEVENAAR - Thoen & Thans is gelegen naast de alom bekende St. Martinuskerk in Oud-Zevenaar.

Door de combinatie restaurant en zaal zijn wij uitstekend in staat om aan uiteenlopende wensen van onze gasten te voldoen. Dat geldt natuurlijk voor feesten en trouwerijen, maar ook voor een bijeenkomst na een uitvaart bent u bij ons aan het goede adres. Voor kleine en grote gezelschappen creëren wij een aangename plek voor een warm samenzijn. In overleg met de nabestaanden bespreken wij hun wensen en onze mogelijkheden, zodat het samenzijn geheel naar hun wensen wordt vervuld. Een gebruikelijke koffietafel met koffie en broodjes is natuurlijk mogelijk, maar ook een high tea achtig arrangement behoort tot de mogelijkheden.

Afscheid nemen van iemand die u lief is is een ingrijpende gebeurtenis. Er moet heel wat geregeld worden en iedere uitvaart wordt op een andere manier gedaan en ervaren. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat prettig is voor de nabestaanden. Wij denken met de nabestaanden mee, zodat zij hierin ontzorgt worden. Een condoleance na een avondwake in de kerk behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Of na het samenzijn nog gezamenlijk afsluiten met een diner met de familie.

Wat uw wensen ook zijn, wij zorgen ervoor dat u terug kunt kijken op een mooi afscheid.

Restaurant Zaal Thoen & Thans, Kerkweg 10, 6905 AW Oud-Zevenaar

www.thoen-thans.nl

"Jullie moeten je gaan voorbereiden op het laatste afscheid"

Dit zei een huisarts onlangs tegen een gezin. Barbara had al ruim vier jaar darmkanker. Nu konden de artsen helaas niets meer voor haar doen…

Hoe moeilijk ook, maar Barbara besloot haar eigen uitvaart te gaan voorbereiden en nam contact op met Memora Uitvaartverzorging. "Ik wil vooraf één en ander regelen, want dan weet ik zelf hoe mijn uitvaart er uit komt te zien." Over één ding was ze heel duidelijk: ze wilde niet opgebaard worden in een kist. Ze wilde ingewikkeld worden in een mooie wade. Ik heb diverse wades gebracht zodat ze zelf de stoffen kon voelen en kleuren kon zien. Heel emotioneel was het ook toen vrienden de afscheidsspeeches aan haar voorlazen een aantal dagen voordat ze stierf. Andere muzikale vrienden gaven nog een prachtig slaapkamerconcert. Barbara genoot ervan. De speeches en muziek zijn tijdens haar uitvaart voorgedragen.

Haar man schreef mij na de uitvaart: "Wat fijn dat wij al kennis konden maken vóór haar overlijden. Dit zou ik iedereen aanraden, als men de kans daarvoor krijgt. Je hebt Barbara nog leren kennen, dat maakt het nog persoonlijker. De uitvaartbranche is zo'n branche waar je het liefst niets mee te maken wilt hebben. Maar is het zover, dan kan ik deze persoonlijke manier van afscheid nemen zéér aanbevelen."

Wanneer een overlijden dichtbij komt, kan er behoefte zijn om de uitvaart voor te bereiden. Wij kunnen u daarbij helpen. Memora Uitvaartverzorging is een kleinschalige onderneming die hele persoonlijke uitvaarten verzorgt. Voor meer informatie www.memora.nl. U kunt ook bellen met Carin Schoenmakers (06) 51 82 75 45.

Het levenstestament: wie behartigt uw belangen als u dit zelf niet meer kunt?

In een gewoon testament kunt u regelen wat er ná uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren.

Maar wat gebeurt er indien u zelf tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen, tengevolge van bijvoorbeeld een ongeluk, een hersenbloeding of dementie?

In uw levenstestament wijst u één of meer personen aan die u onvoorwaardelijk vertrouwt, zoals uw levenspartner of kinderen. De gemachtigde kan namens u uw administratie en financiën regelen, zoals het betalen van de rekeningen, het verzorgen van de belastingaangiften en kan beslissingen nemen met betrekking tot uw onderneming.

Ook kan de gemachtigde beslissingen nemen omtrent een eventuele opname in een zorginstelling en omtrent medische behandelingen.

Onderdeel van het levenstestament zijn uw wensen ten aanzien van uw vermogen, dus uw woning, inboedelgoederen, auto, sieraden, enzovoorts. U kunt aanwijzingen geven over de verkoop van de woning. Als u gewend bent om schenkingen te doen, kunt u verzoeken deze schenkingen voort te zetten.

Verder kunt u in uw levenstestament uw wensen opnemen ten aanzien van medische verzorging, zoals een behandelverbod en euthanasieverklaring.

Voor het geval u huisdieren heeft, wie neemt daarover de beslissing? Heeft u voor de huisdieren specifieke wensen, dan kunt u deze wensen concreet vastleggen.

Mocht het toch nodig zijn dat er een mentor, bewindvoerder of curator wordt benoemd dan bevat uw levenstestament belangrijke informatie; wie wordt er bij voorkeur benoemd (en wie niet) en welke instructies krijgt deze persoon.

Wij zorgen voor registratie van uw levenstestament bij het landelijk levenstestamentenregister.

Voor meer informatie en voor alle notariële zaken kunt u voor een vrijblijvend en gratis gesprek terecht bij Prick & Van Houtum notarissen te Zevenaar, Arnhemseweg 55, telefoon: 0316-524641, email: info@pvhnotarissen.nl of onze website: www.pvhnotarissen.nl

Een stralende huid? Die krijg je bij Beauty Praktijk Ravin!

ZEVENAAR - Wil jij ook stralend voor de dag komen? Schoonheid is meer dan alleen maar mooi zijn. Uiterlijke verzorging speelt een grote rol bij je innerlijke balans. Geniet daarom regelmatig van een gezichts- en ontspanningsbehandeling.

Beauty Praktijk Ravin is een sfeervolle salon aan huis, waar kwaliteit, rust en klanttevredenheid centraal staan. In de praktijk kun je terecht voor verschillende gezichtsbehandelingen, massages, ontharingsbehandelingen, IPL/laser ontharen en speciale Acne behandelingen voor jongeren. Ook voor een heerlijke hotstone-massage en voor een perfecte make-up ben je bij Beauty Praktijk Ravin aan het juiste adres.

Botox? Dat heb je niet meer nodig

De IJsbollen Gezichtsmassage zorgt ervoor dat de bloedvaten en huid samen trekken waardoor een liftend en verstrakkend effect optreedt (alternatieve botox). Eén keer per week een behandeling is voldoende. Na ongeveer zes weken wordt het resultaat duidelijk zichtbaar. Herhaal voor een aanhoudend effect deze behandeling daarna nog één keer per maand. Natuurlijk en effectief!

Diamanten voor je gezicht

Diamond Microdermabrasie is een techniek om de conditie van de huid pijnloos en zichtbaar te verbeteren. Seriële diamantkopjes verwijderen alle dode huidcellen en stimuleren de onderliggende huidlagen tot een betere doorbloeding. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Na slechts één behandeling voelt de huid al glad, glanzend en gezond aan.

De Diamond Microdermabrasie werkt als een peeling tegen vermoeide, vlekkerige verouderde huid, oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën, pigmentvlekken, acnélittekens, zonlichtbeschadigingen, donkere kringen, verslapping en rokershuid.

Je komt altijd stralend naar buiten na een behandeling van Beauty Praktijk Ravin! Beauty Praktijk Ravin behandelt uitsluitend vrouwen en werkt alleen op afspraak.

Huvenersweide 26, Zevenaar; 0316 842065; www.beautypraktijkravin.nl

Reezo Electroworld Duiven Mooie Wens Weken heeft een winnaar! Wie wenst u een 49inch Samsung UHD tv?

DUIVEN - Reezo Electroworld Duiven feliciteert de familie Janssen uit Zevenaar met de gewonnen 49inch Samsung UHD TV. De heer en mevrouw Janssen kregen deze prijs overhandigd van Marco Kreté, eigenaar van Reezo Electroworld Duiven. De feestdagenperiode stond in het teken van iets bijzonders voor een ander doen.

"Een speciaal iemand die altijd aan anderen denkt en die ook zelf weleens in het zonnetje mag worden gezet. Dat doen wij als Reezo Electroworld Duiven dan graag voor u. Met een hart onder de riem in de vorm van een prachtige TV.

Op deze vraag ;Wie Wenst u één van de 80 Samsung 49inch UHD TV's cadeau?' zijn duizenden inzendingen gekomen. De beste uit de regio De Liemers is ingeleverd door de dochter Bianca van de familie Janssen die de beste wens heeft ingeleverd.

Wij wensen de heer en mevrouw Janssen uit Zevenaar veel kijkplezier met deze schitterende Samsung tv", aldus het team van Reezo Electroworld Duiven.

Manifestatie Das Groessen verhuist naar Schuttersplein

GROESSEN - De inschrijving voor de tweede editie van de manifestatie Das Groessen is van start gegaan. Deze wordt gehouden op zondag 24 juni. Drie jaar geleden werd het evenement voor het eerst gehouden. Destijds vormde het Sint-Isidorusplein het decor. Dit keer is gekozen voor het Schuttersplein als evenementenlocatie.

Groessen is een klein dorp, dat bruist van activiteiten. En dat willen de ondernemers en verenigingen uit het dorp graag laten zien. De eerste editie van de manifestatie Das Groessen in 2015 werd een daverend succes. De organiserende stichting 'Das Groessen' was overweldigd door de grote belangstelling. Ongeveer tachtig verenigingen en bedrijven uit Groessen of met een Groessens dna namen deel. Omdat er ook nog eens duizenden mensen uit de hele regio een kijkje kwamen nemen, leverde het een bruisende dag op vol met demonstraties, muziekoptredens en activiteiten.

Het succes was zo groot dat Das Groessen besloot om de manifestatie eens in de drie jaar te organiseren. Op 24 juni is het zover. De grote publieke belangstelling in 2015 is een van de redenen om de manifestatie dit keer op het Schuttersplein te houden. Ook de kathedraal van de Liemers – De Heilige Andreaskerk - opent deze dag de deuren.

Net als drie jaar geleden worden bedrijven en verenigingen uitgedaagd zich creatief uit te leven in de vorm van demonstraties of activiteiten. Bedrijven en verenigingen die een bijdrage willen leveren, kunnen zich vanaf dit moment aanmelden. Ondernemers met een sterke en aantoonbaar Groessense band, die buiten de grenzen van het dorp zijn gevestigd, mogen zich ook aanmelden. Opgave kan via e-mailadres info@dasgroessen.nl of via de website www.dasgroessen.nl.

VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers

Taalmaatje met vluchteling (foto: Goedele Monnens) Foto: Goedele Monnens

ZEVENAAR - Als taalmaatje bied je mensen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn extra ondersteuning. Het leren van de Nederlandse taal staat hierbij centraal. Het gaat hierbij zowel om vluchtelingen die aan het inburgeren zijn, maar ook andere vluchtelingen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn.

"Als taalmaatje bied je individuele taalondersteuning aan één of meerdere cliënten. Je spreekt af bij de cliënt thuis of op een openbare plek. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. Denk hierbij aan de volgende taken:

– Oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Nederlands
– Stimuleren en activeren van de cliënt in het spreken van de Nederlandse taal
– Participatief leren door middel van gezamenlijk bezoek aan bijvoorbeeld museum
– Indien nodig begeleiden van de cliënt richting het inburgeringsexamen.

De tijdsbesteding is twee uur per week. Je kunt meer informatie vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures. Aanmelden voor deze vrijwilligersfunctie kan via het aanmeldformulier op deze website. Stuur voor vragen over deze vacature een mail naar vrijwilliger@vwon.nl."

Jazzconcert 'EleckTrickBird' in Gemaal Oude Rijn

Gemaal Oude Rijn (foto: Liemers Museum) Foto: Liemers Museum

PANNERDEN - Op zondag 4 maart zorgt het jazztrio EleckTrickBird in Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk in Pannerden voor moderne jazz & soundscapes.

ElecTrickBird speelt van eurobeat tot acid jazz, van lounge tot latin fusion met begeleidende tracks en electronica van deze tijd. ElecTrickBird heeft een jarenlange concert ervaring in de lichte muziek. De modern soundeffects maken van ieder nummer een modern music journey.

ElecTrickBird bestaat uit altsaxofonist en fluitist Alex Brusse, trombonist en trompettist Joep Oosterwijk en de virtuoos Bert de Jong op mondharmonica en saxen. Muziek waar je op kan dansen en ook luisterend van kan genieten. De toegang is gratis, de heren beginnen om 15.00 uur te spelen.

Het concert is onderdeel van de nieuwe serie ‘Gemaal & Muziek’, waarbij op elke eerste zondag van de maand een optreden wordt georganiseerd in en bij het unieke Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42 in Pannerden. Afhankelijk van de weersvooruitzichten wordt er binnen of buiten gespeeld.

Tweedehandskledingbeurs in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 17 maart houdt Stichting Tweedehandsbeurzen Duiven een tweedehands winterkledingbeurs in De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Hier wordt kleding verkocht in de maat 50 - 176 en ook textiele babyartikelen (zoals beddengoed, badcapes, boxkleden, et cetera). Wasbare schoenen, regenlaarzen en sportkleding worden ook verkocht.

"Als u kleding wilt verkopen kunt u van zondag- op maandagnacht (dus van 11 op 12 maart) vanaf 00.01 uur een verkoopnummer aanvragen op de site www.kledingbeursduiven.nl. U kunt uw kleding (voorzien van maat, verkopersnummer en vraagprijs) per maat gesorteerd aanbieden vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur bij de ogtent. De verkoop zal zijn van 12.00 tot 14.00 uur in De Ogtent. Tussen 16.00 en 16.30 uur kunt u uw opbrengst en de eventueel niet verkochte kleding weer ophalen bij De Ogtent. Meer informatie staat op de site.

Zoals gebruikelijk wordt bij de verkoper twintig procent van de opbrengst in mindering gebracht en bij de koper wordt het aankoopbedrag met tien procent verhoogd. Na aftrek van kosten zal de opbrengst ten goede komen van een lokaal/regionaal goed doel. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marian Hulscher op telefoonnummer 0316 281430."

23 / 38

24 / 38

25 / 38

26 / 38

27 / 38

29 / 38

31 / 38

33 / 38

35 / 38

37 / 38

38 / 38