GN Nijmegen-Noord

19 juni 2019

GN Nijmegen-Noord 19 juni 2019


Deelkring-Lent vijf jaar!

LENT - Vijf jaar geleden begon een aantal buurtbewoners van Lent een ruilwinkel. Het uitgangspunt was het huis van overvloed van Juul Martin. Bezoekers konden spullen brengen en omruilen voor een ander product.

Doordat vele bezoekers vaak geen andere producten bij zich hadden, werd het ruilen veranderd in delen met elkaar. Heb je wat over voor een ander, kom het dan brengen en maak een ander er blij mee, was toen het standpunt. Nu vijf jaar later is dit nog steeds ons uitgangspunt, want er is genoeg voor iedereen, en delen met elkaar is in deze tijd van armoede een welkome daad. En we verminderen ook de weggooimaatschappij en afval, want soms zijn spullen te mooi om zomaar weg te doen, geef het door!

Inmiddels is het aantal vrijwilligers uit gegroeid tot dertien personen die zich woensdags en zaterdags met veel plezier inzetten voor de medemens. En dit allemaal is wel een redenen tot een feestje. Dit feestje vieren wij op zaterdag 29 juni van 11:00 tot 16:00 uur op het terrein bij de deelkring. We maken er een gezellige dag van met een kleine veiling van nieuwe en tweedehands spullen en verkoopkraam waarvan de opbrengst voor ons voortbestaan is. Kinderen kunnen geschminkt worden en knutselen. En dit alles onder begeleiding van muziek van dj NIek,en met een hapje en een drankje. Kom het gezellig met ons me vieren en neem een kijkje in de deelkring aan de Dijkstraat 1a in Lent achter het citadel.

Repair Café Nijmegen-Noord

NIJMEGEN - In het Wijkvoorzieningenhart De Klif aan de Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen wordt op 22 juni van 14.00 tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

In het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje. Meer informatie staat op www.repaircafenijmegen.nl/noord/.

Benefietconcert bij De muzikale ontmoeting

Persoonlijk toezingen door het team van de muzikale ontmoeting. (foto: Vincent Moll)

NIJMEGEN - De muzikale ontmoeting is een organisatie die als doel heeft met live muziek waaronder harp, gitaar en meerstemmige zang mensen in een kwetsbare fase een rustige avond te bezorgen.

Ze doen dit omdat ze graag een bijdrage willen leveren aan liefdevolle aandacht in de zorgsector. Hiervoor organiseren ze een benefietconcert op 6 juli in de Luthersekerk, Prins Hendrikstraat 79 in Nijmegen. Dit alles om de kosten voor de zorginstellingen zo laag mogelijk te houden. De avond start om 19:00 en zal rond 21:30 uur eindigen. "U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar mooie luisterliedjes vertolkt op harp, gitaar en met twee of driestemmige zang. Kaartjes kosten zeven euro en zijn te bestellen door 'ik wil een ticket' te sturen naar benefietmuzikaleontmoeting@gmail.com. Het team van de muzikale ontmoeting kijkt uit naar uw komst! Voor meer info zie: www.demuzikaleontmoeting.com."

Sponsor bedankt!

SC Bemmel O19-1

BEMMEL - Na een geweldig seizoen te hebben gespeeld is SC Bemmel O19-1, op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd in de hoofdklasse K.

Daarnaast heeft de ploeg de tweede periode bemachtigd en mocht het meedoen aan de nacompetitie. Helaas is dat geen succes geworden maar boven dit alles hebben de spelers dit seizoen een topprestatie geleverd. In het begin van het seizoen heeft een aantal sponsoren te weten, Goed geregeld makelaardij, Estho, Marq id en Durgol, SC Bemmel O19-1 in het nieuw gestoken met inloopshirts en warme jacks. "Daarvoor willen wij deze bedrijven hartelijk bedanken. En niet te vergeten onze hoofdsponsors van de jeugd Coop en Bemap, allen bedankt voor een onvergetelijk seizoen."

Zomerbridge van de Elster Bridgeclub weer van start

ELST - Volgens goed gebruik organiseert de Elster Bridgeclub ook dit jaar weer de bekende en gezellige open zomerdrives. Deze drives worden gespeeld op de maandagavonden van de maanden juli en augustus.

Deelname is niet alleen voor eigen leden, ook niet-leden zijn welkom. De eerste avond is op maandag 1 juli en de zomerdrive eindigt op maandag 26 augustus. Er worden op elke avond zes rondes (top-integraal) van vier spellen gespeeld en op elke avond zijn leuke prijzen te winnen. De aanvangstijd is 19.30 uur. Er wordt gespeeld in zalencentrum Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 34 in Elst (Gld).

Aanmelding bij voorkeur via email ebc.inschrijving@gmail.com vóór 16.00 uur op de betreffende dag onder vermelding van naam en bondsnummer van de spelers. Inschrijving aan de zaal is eventueel mogelijk tot 19.15 uur. Het inschrijfgeld bedraagt per avond 2,50 euro per persoon voor leden van de NBB en 3,00 euro per persoon voor niet NBB-leden. Voor meer info zie ook de website van de Elster Bridgeclub (http://www.nbbclubsites.nl/club/7037).

Beleef de midzomernacht in Heumensoord

Midzomernachtwandeling. (foto: Natuurmonumenten) Natuurmonumenten

HEUMEN - Beleef dicht bij de stad de rust en ruimte van Heumensoord bij Nijmegen. Wandel over de statige beukenlanen van Heumensoord de nacht in en verwonder je over de geluiden van de nacht. Op 22 juni geeft de Midzomernachtloop geeft je de kans om dit van dichtbij mee te maken. Er zijn verschillende starttijden tussen 20.00 en 23.00 uur.

Als het donker wordt zoeken veel dieren een veilige overnachtingsplek om hun ogen te sluiten. Maar wanneer de zon achter de horizon zakt, is dat voor een aantal dieren juist het teken om te ontwaken. Vleermuizen vertrouwen bij hun nachtelijke jacht op insecten op hun sonar, slapen overdag en komen in de schemering tevoorschijn. En uilen en nachtzwaluw beginnen hun dag pas als alle andere vogels zwijgen.

Op weg door het donkere bos ontmoet je onze boswachters en kom je van alles te weten over de dieren in het donker, over de Romeinen of over de sterren. Ga mee met deze unieke tocht door bos en over heide en beleef dit prachtige gebied op de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Je kunt in de tocht van bijna 8 km. op je eigen tempo lopen. Het is ook erg leuk voor kinderen.

Je kunt op de website zelf aangeven op welke tijd je wilt starten. Je wordt dan welkom geheten bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten. Daarna ga je op pad en kom je onderweg verschillende posten tegen met uitleg over het gebied of de dieren. Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/heumensoord. Deelname kost 10,00 euro per persoon. Niet-leden betalen 14,50 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! De opbrengst gaat naar de bloemencampagne.

Tweedehands Boekenmarkt Bemmel Gezonde voeding? Leesvoer!

BEMMEL – Op zondag 30 juni biedt de Theaterkerk in Bemmel je de 'uitgelezen kans' om nog een paar mooie boeken te scoren, voordat de vakantie aanbreekt! Van 12.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om heerlijk langs de vele kraampjes te komen struinen tijdens de Tweedehands Boekenmarkt. Gratis entree!

Frequente lezers zullen het beamen; een boek lezen is als dromen met je ogen open... Op de Tweedehands Boekenmarkt vind je boeken van uiteenlopende genres. Of je nu van een spannende thriller houdt of juist liever weg zwijmelt in een romantisch liefdesverhaal. De verkopers van hun eigen boeken kunnen je een tipje van de sluier oplichten over ieder boek. Initiatiefneemsters Monique en Hetty: 'Deze boekenmarkt hebben we georganiseerd omdat we zelf zoveel boeken hebben liggen die nog maar één keer zijn gelezen. Het zou mooi zijn als we andere mensen er nog blij mee kunnen maken, toch? Mochten er nog mensen zijn die zelf ook tweedehands boeken willen verkopen, dan kan er nog wel een kraampje worden gehuurd. Mail naar: bemmelseboekenmarkt@gmail.com'.

Het bedrag dat eventueel overblijft na aftrek van de gemaakte kosten door Monique en Hetty, zullen zij doneren aanhet Marikenhuis in Nijmegen. Inloophuis voor mensen geraakt door kanker. Dus op zoek naar een goed boek? Kom gezellig langs op 30 juni in de Theaterkerk, Markt 5 in Bemmel.

Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren

BEMMEL - Op zondagochtend 23 juni is het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren 2019 op de skeelerbaan naast het OBC De Heister-Het Drieske 7 in Bemmel.

Iedereen in de leeftijd van 7 - 12 jaar mag meedoen. Ook als je buiten de gemeente Lingewaard woont of als je nog niet zo snel kunt skeeleren. Er zijn drie onderdelen: 100 meter sprint, 100 meter slalom én massastart (per categorie). Bij de prijsuitreiking worden de winnaars op het 1-2-3 podium gehuldigd.

Je kunt je gratis aanmelden via skeelerenisgaaf@boddesprinters.nl. Ook zondagmorgen nog om 9.15 uur in het clubhuis. Je doet mee op je eigen skeelers of skates. Een helm en pols-, knie-, en elleboogbeschermers zijn verplicht. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Melden in het clubhuis vanaf 9.15 uur. Meer info op www.boddesprinters.nl onder skeeleren.

Expositie in Dorpsschuur

LENT - Op zaterdag 22 en zondag 23 juni van 11:00 tot 17:00 uur is er een expositie van drie kunstenaars in De Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29, Veur-Lent.

Ellen van Manen (olieverf, acryl), Lyn Hageman (multimedia) en Erica Semeleer (aquarel) exposeren er. Informatie: 06 20162719.

Infocentrum WO2 Nijmegen zoekt vrijwilligers

De interactieve belevingswand in het Infocentrum WO2 Nijmegen. (foto: Archief Infocentrum WO2 Nijmegen)

NIJMEGEN - Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om WO2.

"Voor het Infocentrum zoeken we meerdere vrijwillige gastheren en gastvrouwen. We zoeken een collega die de bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast kan ontvangen. In deze functie ontvangt u de bezoekers bij binnenkomst van het Infocentrum en heet hen welkom. U hebt affiniteit met het onderwerp en u kunt bezoekers wegwijs maken in stad en regio.

Gezien het grote aantal Duits- en Engelstalige bezoekers is een basiskennis van deze talen van belang. Daarnaast bedient u de kassa van zowel de entree als de winkel en verzorgt u alle daarbij behorende werkzaamheden. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend en in vakantieperiodes. Bent u flexibel, zelfstandig en klantvriendelijk? Meldt u dan snel aan!

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, mevrouw Karen van Gelder, via welkom@infocentrumwo2.nl. Kijk voor meer informatie over het Infocentrum WO2 op www.infocentrumwo2.nl. Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM Nijmegen

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 22 juni
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'tween
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart

Zondag 23 juni
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, Mgr.Th.Hoogenboom, C Crolla, G. Peters, V. Bulthuis, F. Bomers, GK De Levensbron, Umdracht
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 09.30 u, Woord- en communieviering, J. Kallen, Magna Voce

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Bemmelse Dweildag: dweilmuziek in festivalsfeer

De Menaemer Feinsjes in actie. (foto: Huisfotograaf Bemmelse Dweildag)

BEMMEL - Op zondag 9 juni vond de 33e Bemmelse Dweildag plaats in het hart van Bemmel. Ruim veertig orkesten reisden af naar Bemmel om het publiek te vermaken met vrolijke livemuziek.

Achttien orkesten daarvan streden in de wedstrijdklasse om de titel ‘Nederlands Kampioen Dweilorkesten’. Deze titel werd gewonnen door de Menaemer Feintsjes uit Menaldum. De Feesttoeters uit Sassenheim werden tweede; een derde plek was voor De Deurdweilers uit Angeren.

Als gevolg van het verkleinde gazon naast De Kinkelenburg was de opzet iets veranderd: minder podia, een compacter parcours en een andere indeling. Vooral bij het hoofdpodium pakte dit goed uit: de hele dag was het hier gezellig druk. Dankzij de foodtrucks, zitzakken (en natuurlijk een heerlijk zonnetje) hing hier een knusse festivalsfeer.

Het Wapen van Valburg Open Tennistoernooi

VALBURG - Het tennistoernooi van Tennisclub Valburg (dit jaar van 1 - 7 juli) staat al jaren bekend als een van de gezelligste in de Betuwe en wordt dit jaar gesponsord door een nieuw geopend restaurant in het dorp, steakhouse Het Wapen van Valburg. Dit jaar is er een bijzondere toevoeging in de vorm van een Seniorentoernooi op vrijdag 5 juli.


Deze 20e editie van het Open Tennistoernooi in Valburg, mag zich steeds verheugen in een grote belangstelling van de tenniss(t)ers in de regio. Er wordt gespeeld in de categorieën 4 - 8, dames- en herendubbels en natuurlijk de gezellige mix! Er wordt een poulesysteem gehanteerd zodat iedere deelnemer verzekerd is van een paar leuke partijen. Bijzondere aandacht verdient de sponsoring door steakhouse Het Wapen van Valburg als lokale middenstander: in een klein dorp als Valburg speelt de onderlinge steun een belangrijke rol in de samenleving. Bovendien zal Het Wapen van Valburg de catering verzorgen.

Seniorentoernooi

Een primeur: het ééndaags Senioren Tennistoernooi op vrijdag 5 juli, open voor 60-plussers waarin met een poulesysteem mix- en dubbelwedstrijden in speelrondes van 45 minuten worden gespeeld. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch. Het concept blijkt aan te slaan: er zijn al een groot aantal inschrijvingen binnen.

Finaledag
De hele week is er leuk tennis te zien maar op de finaledag op zondag 7 juli zijn de toppers uit de regio bij elkaar in actie te zien: mooie en spannende wedstrijden, vreugde en drama wisselen elkaar af. Absoluut een aanrader voor het publiek!

Veerdienst een verrijking van het toeristisch aanbod

Het is nog de vraag of volgend jaar mei daadwerkelijk de overtocht gemaakt kan worden. (foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Als de plannen uitkomen dan vaart er volgend jaar mei een fiets- en voetveer tussen Bemmel en Ooij. De gemeente Lingewaard en Berg en Dal hebben hiervoor een intentieovereenkomst gesloten met Veerdienst Rheden. Veerbaas Richard van Oijen houdt met de tijdsplanning een slag om de arm.

Een haalbaarheidsonderzoek heeft uitgewezen dan een voetveer te realiseren is. Rijkswaterstaat en Staatbosbeheer stonden al gauw positief tegenover het initiatief, de zoektocht naar een exploitant heeft meer moeite gekost. Het college heeft veelal positieve geluiden gehoord, van ondernemers en inwoners in Lingewaard en de gemeente Berg en Dal. Aan de overkant van de Waal ligt het iets anders. Stichting Bewonerscomité Groenlanden heeft met de komst van de veerdienst zorgen over een toenemende drukte op de dijk.

Lingewaard ziet louter pluspunten. Het is een verrijking van het toeristisch aanbod, weet het college. "De verwachting is dat we hiermee aantrekkelijker worden voor de fietsende en wandelende bezoeker en inwoner." Dit zou een positieve bijdrage betekenen aan de gezondheid, maar ook de lokale horeca kan profiteren.

Het college lijkt in het voorstel te enthousiast door de intentie uit te spreken dat ze in mei 2020 willen starten. Veerbaas Richard van Oijen is behoudender. Hij zegt dat vergunningen aanvragen kort maar ook lang kunnen duren. Rijkswaterstaat en snel gaan niet samen. Voor een proefvaart kan hij een veerboot huren, maar voor een hele seizoen moet hij een tweede veerpont aanschaffen. Er is geen aanbod, dus Van Oijen houdt er sterk rekening mee dat hij is aangewezen op nieuwbouw, zegt hij telefonisch vanaf zijn veerpont WUTA. Het is dan bar slecht weer. Geen droog brood te verdienen, zegt hij. Hij klinkt toch positief, net als over zijn nieuwe avontuur tussen Bemmel en de Ooijpolder.

Anchalee Massagesalon: Thaise massage voordat u vakantie krijgt!

Jeroen Meuwsen Fotografie

BEMMEL - Ondanks dat de afgelopen week soms anders deed vermoeden, komt de zomervakantie er snel aan. Wilt u na een lang schooljaar of een druk werkprogramma om alles voor de vakantie af te krijgen nog een heerlijke massage boeken? Bij Anchalee Massagesalon in het centrum van Bemmel bent u hiervoor aan het juiste adres.

Daar hoort natuurlijk een leuke aanbieding bij, 100 minuten massage voor 64 euro. Wilt u niet alleen komen maar samen met uw partner, collega, vriend(in) of kennis een duo-masssage (een massage voor twee personen op hetzelfde tijdstip en dezelfde massagekamer) ondergaan? Dat kan, een uur duo-massage voor de prijs van 80 euro (geldig tot en met 7 juli 2019).

Er komt steeds meer vraag naar duo-massages, maar hierop is de massagesalon aan de Deken dr. Mulderstraat 6b (boven het notariskantoor) in Bemmel volledig voorbereid. Ga dus relaxed op vakantie en maak vandaag nog een afspraak via 06 57060794.

Nijmeegse Vierdaagse: Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse kunnen vanaf deze week ook weer inschrijven voor de 'Vierdaagsemassages' (30 minuten massage voor 22,50 euro). Deze aanbieding is alleen geldig van 16 juli - 20 juli. Het team van Anchalee Massagesalon is in de Vierdaagseweek wat betreft personele bezetting extra uitgebreid, maar toch is het raadzaam om uw afspraken vroeg genoeg te plannen om teleurstellingen te voorkomen. "Afgelopen jaren waren er naast de deelnemers die zelf ook veel mensen die een massages cadeau gaven aan een geliefde die aan de Vierdaagse deelnam, om deze reden hebben we ons team dit jaar versterkt tijdens deze dagen. Namens het hele team wensen wij alle deelnemers ontzettend veel succes", aldus Anchalee. Ga voor meer informatie naar www.anchalee.nl.

't Verzetje zoekt motorbegeleiders en verkeersregelaars

Ploegen tijdrit SCTeam. (foto: SCTeam)

BEMMEL - Het lijkt nog ver weg, maar 8 september stroomt Bemmel weer vol met getrainde wielrenners en wielerliefhebbers. Dit jaar wordt het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT) uitgebreid met een heuse ploegentijdrit.

De ploegentijdrit staat als eerste onderdeel op het programma, gevolgd door de individuele tijdrit. Beide races tegen de klok gaan over een afstand van 21 km. In de middag staat de Ronde van Bemmel gepland voor de KNWU Sportklasse en de Funklasse.

Sta jij dit jaar op het podium? Je kunt je nu al aanmelden voor de Ploegentijdrit en/of Individuele tijdrit via olk@twctverzetje.nl. Inschrijving voor de Sportklasse verloopt via de officiële site van de KNWU. Inschrijven voor de Recreanten/Funklasse? Stuur je mail naar wielerronde@twctverzetje.nl. Overigens, jouw team van vier renners voor de ploegentijdrit is zeer flexibel samen te stellen. Alle combinaties van licentie en niet-licentiehouders, dames, heren of gemixt zijn toegestaan. Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Of meld je aan als motorbegeleider of parcourswacht! Doe je niet mee aan de sportieve strijd op de weg en vind je het leuk om bij te dragen aan de veiligheid van de deelnemers, meld je nu alvast aan als verkeersregelaar. Wij hebben jullie hulp hard nodig om het evenement veilig te laten verlopen. Ook motorrijders die het gaaf vinden om de tijdrijders OLKT te begeleiden op de motor, kunnen zich aanmelden. Stuur je mail naar wielerronde@twctverzetje.nl onder vermelding van ‘verkeersregelaar’ of ‘motorbegeleider’ Wielerspektakel 2019. Meer informatie zal worden verstrekt na aanmelding.

Gregoriaans koor Magna Voce in Valburg op Sacramentsdag

VALBURG - Zondag 23 juni om 9.30 uur zal Magna Voce de Gregoriaanse gezangen verzorgen tijdens de Woord en Communie viering, in deze viering zijn de gezangen hierop afgestemd, voorganger is Janine Kallen.

Thema van deze viering is 'Gebroken om te delen' de Gregoriaanse gezangen zijn geheel afgestemd op deze themaviering. Sacramentsdag is het Hoogfeest van het allerheiligst Sacrament. Het koor zal het Introitus,Cibavit eos ex adipe frumenti en het Alleluia Caro mea ver est cibus zingen. Daarnaast zullen Kyrie en Gloria uit de VIII mis worden gezongen. Onlangs heeft het koor vieringen in Ressen en Oosterhout verzorgd waarbij het koor vanuit de geloofsgemeenschappen op veel enthousiasme en waardering kon rekenen.Valburg staat bekend om de interactie van koor en volkszang en dat heeft altijd een mooie wisselwerking tijdens de vieringen.

Het koor nodigt een ieder dan ook weer van harte uit om samen een mooie en bezinningsvolle Sacramentsdag te vieren in Valburg. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel, het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.

Van harte proficiat Julien,
gedreven drummer en programmeur in spe, met het behalen van alweer drie VWO certificaten!
Mama en Irsa
xxx

Hiep Hiep Hoera
20 juni word onze PAPA 35 jaar
Een hele dikke kus van
Rens en Dies

Hiep hiep hoera.
Onze jongste kanjer word 24 juni alweer 1 jaar.
Dikke kus van papa, mama,
Job en Saar.

Gefeliciteerd Thijs met je 5e plaats op het NK fietscross.
Goed gedaan!
Liefs papa en mama

Lieve Feline, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag
1 jaar! Liefs,
Oma en opa van den Berg
Fabiënne en Sven

Je zou het niet zeggen, maar op 22 juni ziet hij toch echt Abraham. Gefeliciteerd met je 50ste verjaardag.
Anja, Dicky, Corné.

Een groot compliment voor iedereen behulpzaam bij de SJOC,
De avondvierdaagse was weer helemaal TOP!
Bedankt allemaal!!

Hoera...
Sofie uit haar dak, met haar
MAVO diploma op zak.!
Wat ontzettend trots,
Je bent een topper.!
Kus van Mamma, Pappa,Wesly en Lize

Oma, vlak voor haar 80e verjaardag op 23 juni 2019 is ze jarig.

Mia, alweer 8 decennia! Lieve 'Italiaanse' moeder, oma en partner. Je kookt als de beste, staat voor iedereen klaar. 80 Gefeliciteerd!

Jaylin

Hiep hiep hoera,
Onze grote meid en stoere zus Jaylin
wordt op 24 juni 4 jaar.
Veel liefs en een dikke zoen,
Papa, mama, Quinty & Nyla


Deze klusser is nu ook
een 50 plusser!

Proficiat (je weet wel van wie)

Hiep hiep hoera
op 20 juni wordt onze trotse zoon
Fabian 40

Van 20 tot en met 26 juni

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. De kreeft is een echt gevoelsmens. Hij kan zich goed verplaatsen in de ander en voelt de ander ook haarscherp aan. De kreeft houdt ervan om voor de ander te zorgen. Lekker kokkerellen bijvoorbeeld en altijd zorgen voor een gezellig huis waar het goed toeven is. Het ophalen van herinneringen is een favoriete bezigheid van de kreeften.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Aanstaande donderdag krijg je te maken met een soort patstelling waarbij het er hard aan toe kan gaan. Pas op want deze situatie creëert alleen maar verliezers. Tijdens het komende weekend wil je naar buiten, erop uit! En je wilt bewegen. Organiseer iets leuks en spannends voor een groepje.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zaterdag haal jij de banden met iemand steeds strakker aan. Dat wordt genieten voor twee. Maar zondag is het je al weer teveel. Dan wil je het liefste dat de ander wat minder enthousiast op jou reageert. Na het weekend is het zo erg dat je wel allergisch voor de ander lijkt.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vrijdag voer jij waanzinnige gesprekken waarbij jij de kans krijgt om je brede belangstelling te etaleren. Als iemand je dan om advies vraagt, haal jij alles uit de kast om tot een weloverwogen antwoord te komen. Aanstaande maandag zijn je gevoel en je verstand in een uitstekende balans.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Na een wat rommelige donderdag zijn vrijdag en zaterdag dagen om door een lintje te halen. Op zaterdag begint om 17:55 uur de kreefttijd weer. Dat maakt je extra gevoelig. En dat merk je volgende week maandag. Op dinsdag en woensdag is het goed om je eigen koers te blijven varen!

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op vrijdag is het de langste dag en je voelt helemaal dat jouw seizoen begint; de zomer! Op zaterdag en zondag is het voor jou dan ook volop genieten. Zorg ervoor dat je omringd wordt door mensen waar je graag mee optrekt. Volgende week dinsdag ben je ontevreden over een bepaalde situatie.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Vrijdag is een drukke dag maar wel eentje die jou veel bevrediging schenkt. Vrijwel alles wat je aanpakt lukt en de mensen om je heen bewonderen jou. Maak dankbaar gebruik van deze wind mee om datgene te bereiken wat je al lang wilde. Volgende week dinsdag voel jij je uiterst tevreden.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Aanstaande vrijdag en zaterdag zijn uitstekende dagen voor 'de liefde'. Ben je single, dan is het nu goed om te daten. Maar later, na het weekend, kan blijken dat niet iedereen is zoals hij of zij zich voordoet. Dat heeft niets met 'bedrog' te maken maar met scherpe kantjes die iedereen heeft.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Aanstaande donderdag probeert iemand jou uit de tent te lokken. Pas op dat je niet in de valkuil van een machtsstrijd valt! Het komende weekend wordt heel bijzonder. Een verbintenis wordt dieper dan ooit. En je krijgt nieuwe mogelijkheden in je leven door een studie of cursus. Ga ervoor, schorpioen!

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Vrijdag ben jij weer eens een echte spraakwaterval! Maar je hebt dan ook leuke verhalen te vertellen en je publiek hangt als het ware aan je lippen. Zaterdag wil je vooral graag bewegen. Wat let je? Trek je sportkleren aan en ga joggen of fietsen. Op zondag heb je behoefte aan rust maar krijg je de niet.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Volgende week maandag zou je iets vriendelijks willen doen voor een ander, maar sla je de plank volledig mis. Het heeft alles te maken met een beroerde timing. En jij het je ook onvoldoende verdiept in wie die ander eigenlijk is en wat voor een smaak die heeft. Beroerder kan bijna niet!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Aanstaande donderdag heb jij er vooral moeite mee dat bepaalde ontwikkelingen zo traag gaan. Dat ligt natuurlijk ook aan de mensen die dit uit moeten voeren. Volgende week maandag lukt het je niet om de ander écht te bereiken. Woensdag lukt dat wel maar is de ander nogal onwillig om mee te werken.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Vrijdag is een uitstekende dag om je gedachten op een rijtje te zetten. Misschien is het een goed idee om ze op papier te zetten voor later. Zaterdag zet jij je tomeloze energie in voor een goed doel. Dat geeft jou een groot gevoel van bevrediging. Volgende week maandag ben jij supergevoelig.

Zomeravondbridge in Lingewaard

LINGEWAARD - Traditioneel organiseren de vier Lingewaardse NBB-bridgeclubs in de maanden juli en augustus, elk op hun eigen speellocatie, zomeravondbridge.

Dat gaat dit jaar volgens dit rooster:
di. 2 en 9 juli Doublet De Kinkel, Bemmel

di. 16 en 23 juli BCH Het Koelhuis, Huissen
wo. 31 juli *) Cool Down De Kinkel, Bemmel
di. 6 aug. Cool Down De Kinkel, Bemmel
di. 13 en 20 aug. B.C. Gendt Café de Klok, Gendt        

*) N.B. di. 31 juli is Huissense Dag

Iedere bridger, waar dan ook wonend, kan meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dien je je op die avonden vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en 19.30 uur met spelen te beginnen. De locaties zijn vanaf 19.00 uur geopend.

Meesterpunten kunnen elke avond worden behaald. Prijzen zijn er elke avond, in iedere lijn voor 3 paren. Inschrijfgeld 4 euro per paar (2 euro per persoon) per keer.

Gezelligheid en ontspanning staan voorop. Om ook wat competitiever ingestelden aan hun trekken te laten komen, wordt weer gestreden om het Lingewaards Zomeravondkampioenschap. Van elke deelnemer geldt daarvoor het gemiddelde van de vier beste scores. Degene met dat hoogste gemiddelde wordt kampioen. Met een minimale deelname aan vier van de acht avonden ding je dus mee.
zie voor nadere informatie de sites van genoemde clubs www.nbbclubsites.nl/7033, 7042, 15024 of 15030.