De Liemers Helemaal Goed Courant

20 januari 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 20 januari 2017


Waarom Atlas zo krom loopt

ZEVENAAR - Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt, zijn liedjes zingt en zijn verhalen vertelt ‘ter leering ende vermaeck’ van zijn publiek.

Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Atlas had gevochten tegen de goden en voor straf moest hij de wereld op zijn rug dragen. Ik als centrum van het universum- vanuit mijn perspectief tenminste- draag de wereld op mijn rug.

In deze voorstelling gaat Gery in gesprek met de goden, en met u, over het waarom! Ook zal hij het hebben over tijd, opvoeding en de natuur in en om ons heen. Hij heeft het woorden gegeven in liedjes als ‘Het water’, 'Zwervers in de nacht’ ‘Veroordeel mij niet’, ‘De gek en de toerist’ en dergelijke, en in verhalen als ‘De bogenplanter’, ‘De edelman’ en ‘De vampier’.

Deze voorstelling vindt plaats op woensdag 25 januari in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24, Zevenaar van 20.00 – 22.00 uur. Kosten: vrije gift. Nadere informatie bij Petra van der Wal: p.vanderwal@planet.nl of via de link: http://pkn.kerkenzevenaar.nl/inspiratie-en-bezinning.

Zwemles-actie bij vernieuwd zwembad De Boskuul in Lobith

LOBITH - Vanaf eind januari is NLG de nieuwe exploitant van zwembad De Boskuul in Lobith. De afgelopen weken is er keihard gewerkt om het zwembad en de bijbehorende sportschool (voorheen Physique) flink te verbouwen. Tijdens het openingsweekend op 28 en 29 januari opent NLG Lobith- De Boskuul officieel haar deuren. Tijdens dit feestelijke weekend is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de vernieuwde NLG-locatie.

Vanaf 6 februari worden er in zwembad De Boskuul weer zwemlessen aangeboden, vanaf 33,50 euro per maand(1x in de week) kunnen kinderen (vanaf 5 jaar) zwemlessen volgen in het vernieuwde zwembad De Boskuul. 'Wij kunnen niet wachten tot de officiële opening, bij De Boskuul werken wij met passie aan onze zwemlessen waarbij kwaliteit, veiligheid en plezier centraal staan'. Bij De Boskuul wordt er zwemles aangeboden volgens het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ). Het NRZ streeft naar continue kwaliteitsverbetering waarbij veiligheid en de kwaliteit van zwemmen hoog in het vaandel staan.

Zwemles-actie
Tot en met 28 februari heeft NLG Lobith een zwemles-actie waarbij nieuwe zwemles kinderen een maand gratis zwemles aangeboden krijgen in combinatie met volledige korting op het inschrijfgeld (20 euro). Hierbij moet de inschrijving voor 1 maart plaatsvinden. Meer informatie staat op www.nlgroep.nl/lobith.

Nieuw Piepeblaozers carnaval bij Plok

Foto: PR CV de Piepeblaozers

OUD-DIJK - Al meer dan 33 jaar een begrip in de regio. Nieuw, ander tijdstip en anders het Piepeblaozers carnaval op zaterdag 18 februari.

"Terwijl de andere carnavalsverenigingen in Diem en omgeving de 11-de van de 11-de al hebben gehad en nu druk zijn met zijn of haar Pronkzitting(en), kijken wij al vooruit naar het carnaval zelf. Een grootse feestavond, normaal op de zaterdag van het carnavalsweekend was jarenlang vaste prik voor menig carnavalsvierder.

Binnen de vereniging speelt al jaren het idee deze avond een week naar voren te halen. Dit jaar gaat het dan ook echt gebeuren, zodat ook wagenbouwers, wagenchauffeurs en optochtlopers deze avond met ons mee kunnen vieren. Piepeblaozerscarnaval is geen concurrentie meer van de recepties, die veel groepen en wagenbouwes op de bewuste zaterdag organiseren.

Het feest zal in een ander jasje worden gegoten, in een moderne vorm. De sterke punten blijven natuurlijk; de Raod van (de h)Elf, de goede muziek en het bekendmaken van de Prins of Prinses op de avond zelf (altijd weer een verrassing). Één entreeprijs zodat iedereen kan gaan en staan waar die wil. Dit alles met inbegrip van koffie, cake, hapjes en drankjes.Traditioneel wordt de avond afgesloten met koffie en brood voor diegene die daar dan nog zin in hebben!

"Niet alleen de vaste gasten, maar iedereen die zin heeft in een avond ongedwongen feest heten wij van harte welkom op zaterdag 18 februari bij de Plok." Verdere info volgt via de site en ook het opgeven kan binnenkort weer via de site, maar dit kan nu al bij één van de leden van de Raod van (de h)Elf. Meer informatie staat op www.piepeblaozers.nl.

Kunstwerk Het Musiater

Rapalje Folk 'n Roll Journey

Na de première van hun documentaire "a folk 'n roll journey" in een uitverkochte Pathé bioscoop zetten de mannen van Rapalje dit om in een nieuwe theatershow vol anekdotes, hilariteit, muziek, dans en Folk 'n Roll. Ondersteund door twee Ierse danseressen en knetterend vuur en ander spektakel brengt Rapalje wederom een geheel nieuwe show. Maak zelf mee wat er op reis met Rapalje gebeurd. David, Dieb, Maceal & William nemen je zingend en spelend mee op hun Folk 'n Roll Journey.

Zaterdag 21 januari. Aanvang 20:15 uur. Prijs 20 euro.

2=1 Aanbieding Kleintje Kaf 5+ Olaf en de pretraket

Grijp je kans en kom nu wel heel voordelig naar deze fantastische familie/ theatervoorstelling! Dus met 4 personen voor 28,50 euro een topmiddag uit met Kleintje Kaf! Stuur een e-mail naar info@hetmusiater o.v.v. 2=1 aanbieding Kleintje Kaf of koop je kaartjes aan de kassa. Ook ligt er nog een leuke kleurplaat bij de kassa klaar. Lever deze in tijdens de voorstelling en maak kans op een leuke prijs!

Kleintje Kaf 5+

Olaf en de pretraket

In de vierde voorstelling van muziektheatergroep Kleintje Kaf zoekt Olaf het hoger op. Het nieuwsgierige gansje gaat de ruimte in! Aan boord van ruimteschip 'De Pretraket' is het een gezellige boel en de muzikanten van Kleintje Kaf spelen als vanouds de sterren van de hemel. Maar... waarom verdwijnen alle meegebrachte knuffelbeesten? Onze astronauten gaan op onderzoek uit en raken verstrikt in een buitenaards avontuur met vliegende kop en schotels, blauwe, rode en zwarte gaten en maffe ruimtewezens. Olaf, we've got a problem!

Zondag 22 januari. Aanvang 14:30 uur. Prijs 14,25 euro.

Pater Moeskroen meets The Pogues

Fiësta belooft feest en een feest wordt het! Neerlands fijnste folkband Pater Moeskroen vertelt en bespeelt op geheel eigen wijze de legende van The Pogues. Een avond vol karakteristieke Ierse Feest-Folk en ballades met een hoofdrol voor de thin whistle en accordeon, aangevuld met een breed scala aan traditionele instrumenten.

Zaterdag 28 januari. Aanvang 20:15 uur. Prijs 24,50 euro.

Medaille voor Ikrame Peelen van Aldo Westervoort

Medaillewinnaar Ikrame Peelen

WESTERVOORT - Zaterdag 14 januari vond de eerste voorronde voor de districtsfinale van de vijfde divisie damesturnen Gelderland - Oost plaats. Voor deze wedstrijd moesten de meisjes naar Winterswijk. Van Aldo deden hier negen meisjes aan mee.

Bij instap D2 waren dit Maartje Rondon en Iris Visser. Voor hen was dit extra spannend omdat het hun allereerste wedstrijd was. De meisjes hebben het goed gedaan, en konden alle verplichte elementen laten zien. Maartje eindigde met 47.750 punten op plaats 15 en Iris met 46.550 punten op plaats 17.

Bij Jeugd 1 deden Yana Nieuwenhuizen en Lotte van der Veen mee. Yana eindigde met 48.825 punten op de 16de plaats, en Lotte kwam daar vlak onder op de 17de plaats met 48.500 punten. Emmaloes Hoogenkamp, Maudi Hageman en Babs Koenen deden mee bij de junioren. Babs eindigde na wat pech, met 33.325 punten op de 36e plaats, Emmaloes met 36.475 op de 29e plaats en Maudi met 37.00 punten op de 25e plaats.

In de laatste wedstrijd deed bij de senioren Ikrame Peelen mee. Ikrame heeft een heel goede prestatie neergezet. Zij werd op balk zelfs eerste. Uiteindelijk belandde Ikrame met 42.700 punten op de tweede plaats, waarvoor zij de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 11 maart in Doetinchem.

Seks, drugs en rock ’n' roll

LOBITH - Seks, drugs en rock 'n roll; zo heet de thema-avond waar ouders en opvoeders terecht kunnen voor tips over onderwerpen die van belang zijn voor hun opgroeiende kinderen. Allerlei deskundigen zitten dinsdag 31 januari klaar in jongerencentrum De Sfinx. Op deze avond kom je als ouder/opvoeder van alles te weten. Alles mag en niks hoeft want je kiest zelf bij welke deskundige je aanschuift.

Wil je weten of je kind wel het minimumloon verdient? Schuif aan bij sociaal raadsvrouw Saskia. Teun van Iriszorg neemt de drugskoffer mee, dus je kan alles 'in het echt' bekijken. Maar hij heeft ook tips als je je zorgen maakt over bijvoorbeeld het gamen van je zoon. De sociaal verpleegkundige van de GGD zit klaar en haar kan je alles vragen over seksuele opvoeding. Want hoe geef je eigenlijk voorlichting als ouder? Het sociaal team van Rijnwaarden is er en ze zijn er eigenlijk voor alle vragen die je maar kan hebben. Handig om eens kennis te maken en te horen wat ze allemaal doen! Ben of ken jij iemand die in scheiding ligt en lijken kinderen de dupe te worden? Ans van Kind Support kan advies geven en vertelt wat ze allemaal doet. Zijn loverboys altijd herkenbaar aan gouden kettingen om de nek en zijn ze rond de 25 jaar? Of zijn ze boven de 40 en herken je ze amper? Colin van Moviera weet waar je op moet letten als je dochter het lijkt aan te leggen met een loverboy.

De entree van deze thema-avond is gratis, je mag komen en gaan wanneer je zelf wil, iedereen krijgt een muntje voor boodschappenkar mee naar huis en het boek 'de alcoholvrije puber'; een praktische en onmisbare gids voor ouders en opvoeders. Dus vertel het vrienden en familie en neem ze dinsdag 31 januari mee! Info en aanmelden kan via www.de-sfinx.nl of door te bellen met het jongerenwerk van Caleidoz Welzijn op 0316 542794. De Sfinx zit in het Gildehuis aan de Dorpsdijk 16 in Lobith.

Pronkzitting De Clusenarren

HERWEN - Zaterdag 21januari is de jaarlijkse pronkzitting van carnavalsvereniging De Clusenarren uit Herwen. Na maanden van voorbereiding zal die avond sporthal De Cluse omgetoverd worden tot 'Clusenarrenstad'.

De avond zal bol staan van zang, dans, buut, sketch en zal verzorgd worden door de spelersgroep van de Clusenarren. De dansgarde zal dit jaar een showdans en een gardedans presenteren. Prins Benjamin de 1e (Kummeling) zal afscheid nemen en de nieuwe Prins zal gepresenteerd worden. De prinsenkandidaten van dit jaar zijn: Alex van Eck, Bram Jeurissen, Eddy Tiemissen, Sander Otten, Marco Goris en Wilco Kelderman. Wie van bovenstaande kandidaten zal de nieuwe Prins worden en aankomend jaar de scepter zwaaien over de Clusenarren?

De volgende optredens staan op het programma: Huisje boompje... Effe un belletje, Witte rook, Zeg maar ja en het duo Uutgesloape. De muzikale omlijsting is in handen van de band Nedjus.

Voorverkoop is vrijdag 13 januari van 20:00 tot 21:00 uur in dorpshuis De Cluse. Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de zaal. De pronkzitting zal beginnen om stipt 19:49 uur en de zaal is open vanaf 18:45 uur.

Bridgetoernooi in Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 13 februari organiseert de Duivense Bridge Club haar 19de Eiland toernooi. Er wordt gespeeld in de nieuwe locatie van de club: de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Het toernooi start om 13.00 uur. Zaal open om 12.00 uur. Er wordt in verschillende sterktes gespeeld. Inschrijfgeld bedraagt 18.00 euro per paar. Bij overmacht krijgt men het inschrijfgeld terug. Aanmelden bij voorkeur per mail : noordijk30@kpnplanet.nl onder vermelding van naam, adres, speelsterkte (A.B.C.D of E), het NBB-nummer van beide spelers (indien van toepassing) en het telefoonnummer van één van de spelers.

Overmaking van het inschrijfgeld op rekening NL69INGB0000293367 t.n.v. R.Noordijk. "U ontvangt geen separate bevestiging. Uw overboeking naar de juiste rekening op uw bankafschrift geldt als bewijs van inschrijving. Nadere inlichtingen bij Rik Noordijk 0316 263379."

Vesper in de kerk van Aerdt

AERDT - Zaterdag 21 januari om 19.30 uur wordt er een vesper gehouden in de kerk van Aerdt met als voorganger ds. E. Roth.

De kerkelijke gemeente wil in een vesper, een korte avonddienst, stil staan bij de overdracht van de kerk in Aerdt. De Protestantse Gemeente Rijnwaarden draagt de kerk op vrijdag 27 januari namelijk over aan de stichting Oude Gelderse Kerken. De Protestantse Gemeente Rijnwaarden nodigt iedereen van harte uit voor deze vesper.

Na afloop is er koffie en thee, waarbij er volop gelegenheid is elkaar te ontmoeten.

Badjassen voor 't laatst op Groessense Pronk

Foto: Eddy de Wild Dit optreden was in 2013 van De Badjassen

GROESSEN – Na 16 jaar valt het doek voor vriendenclub De Badjassen. Hun laatste optreden is op 20, 21 en 22 januari 2017 tijdens de Pronkzitting van Carnavalsvereniging De Deurdreiers in Zaal Gieling.

Volgens initiator Ralph Meijer begon het allemaal in 1999 na zijn stageperiode van 9 maanden op Mallorca waar hij voor hotelgasten dagelijks bezig was met sport, spel en entertainment. In de avonden werden shows opgezet, in de trant van Comic show, Grease, horror show, Eurovision Songfestival en Sister Act.

Deze shows en acts konden natuurlijk niet in de kast verdwijnen dus werd er een clubje opgericht om het ten tonele te brengen in Groessen. Het viertal Roland Vedder, Michiel Nass, Roel Bloemberg en Carl Meijer voerden de eerste act 'De zwemwals' op in ouderwetse badkleding en de naam 'De Badjassen' was een feit.

De eerste opvoering was in de koekeloerieshow van Jongerensoos Rinoceros, waar podium was iedereen die een speciaal talent had of iets wou laten zien op het podium. Deze act begon met een openingsdans van Star Trek om vervolgens achter een grote blauwe deken te duiken om de zwemwals uit te voeren. Het was een succes en de pronkzitting was een logisch vervolg. Dit betekende het begin van 16 jaar met dansoptredens, mimiek en satire.

De afgelopen jaren zijn Carl, Michiel en Roel gestopt en zijn Roland en Ralf verder gegaan. Er wordt nu nog één keer opgetreden met De Badjassen zoals ze destijds begonnen waren. Wat ze gaan doen houden ze nog even voor zich. Groessen kijkt uit naar hun laatste optreden.

TOPkoor Giesbeek zoekt muzikale begeleiding

GIESBEEK - Het bestuur van zanggroep T.O.P. (wat staat voor 'tot ons plezier') is op zoek naar muzikale ondersteuning voor zijn groep.

De groep oefent tweemaal per maand op de woensdagochtend en verzorgt eenmaal per maand op de woensdagochtend een optreden in het Binnenrijk in Giesbeek. Het heeft een wisselend repertoire met hoofdzakelijk Nederlandstalige liedjes. De derde woensdagochtend van de maand is vrij. Ook wordt er incidenteel op verzoek elders opgetreden.

"Ben je in het bezit van een keyboard of ander instrument en lijkt het je leuk om een enthousiaste groep dames en heren te ondersteunen tijdens hun zang, meld je dan bij het bestuur. Deze zullen je graag van verdere informatie voorzien! Ook kun je de groep eerst beluisteren van 10.15 tot 11.15 uur tijdens hun optreden in Het Binnenrijk of tijdens het oefenen in het Jan Loomanhuus in Giesbeek van 9.30 tot 11.30 uur."

Het bestuur, Thea Hulshorst 0313 631647; Fien Kelderman 0313 631451; Wilhelmien Wieggers 0313 631381.

Boeren, gevoel voor verantwoordelijkheid en risico

LOBITH - Zondag 22 januari om 19.30 uur is er een spiritueel café in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith aan de Markt.

Het onderwerp van deze avond grijpt terug naar Gods opdracht aan Adam om de aardbodem te bewerken en te bewaren. Tot op de dag van vandaag hebben we die verantwoordelijkheid. We leven inmiddels wel met steeds meer mensen op deze aarde. We verbruiken dus ook steeds meer. We kennen ook steeds beter de risico’s van overbelasting. Lukt ons die opdracht, die verantwoordelijkheid nog steeds tot op de dag van vandaag?

Om een goede discussie daarover te voeren hebben wij als inleider gevraagd Eduard Poodt uit Herwen, zelf praktiserend boer. De titel luidt: Boeren, gevoel voor verantwoordelijkheid en risico. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom, de entree is gratis. Een kopje koffie/thee is er bij binnenkomst, en er is zeker veel gelegenheid om met elkaar in gesprek over dit onderwerp te gaan.

Smartlappenkoor Duiven

DUIVEN - Smartlappenkoor Duiven is op zoek naar een accordeonist of accordeoniste.

"Wij repeteren iedere maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Voor meer informatie mail naar m.vosbeer@chello.nl."

Bewegen of sporten op aangepast niveau

LIEMERS - Bij de regionale vereniging voor aangepast sporten: V.A.S. De IJsselstreek is nog plaats voor mensen die deze kans willen grijpen. Vanaf 9 januari is het sporten en bewegen op aangepast niveau, afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers weer begonnen.

Aangepast sporten is geschikt voor iedereen die niet meer alles kan maar wel in beweging wil komen of blijven.
De activiteiten waaraan kan worden deelgenomen zijn zwemmen, aqua-jogging, cardiotraining (hart in beweging) vaak afgewisseld met diverse (bal)spelen of andersoortige beweeg activiteiten. Naast de sportieve activiteiten spelen ook de sociale aspecten een grote rol binnen de vereniging. Bewegen is goed maar het moet ook gezellig zijn. En dat is het bij deze vereniging.

Deelnemers kunnen zijn mensen met spier- of gewrichtsproblemen, (sport)blessures of een andere aandoening van het bewegingsapparaat maar ook hart-, vaat- of longpatiënten of mensen met overgewicht. Leeftijd en niveau spelen geen rol! V.A.S. De IJsselstreek is wekelijks actief op verschillende plaatsen in de Liemers, de Oude IJsselstreek en het Montferland. De vereniging telt ruim 200 leden.

Meer weten? Bel 06 33844998 of kijk op de website : www.vasdeijsselstreek.nl. Daar vindt u ook contactadressen, locaties, tijden en korte filmpjes zodat u een indruk kunt krijgen wat er zoal gebeurt en waar. Nog beter: kom vrijblijvend kijken of een paar keer meedoen op een van de locaties.

Creon weer even terug naar At Last

WESTERVOORT - Zaterdag 28 januari om 20.00 uur is er weer een live avond met bands in jongerencentrum Creon voor 18+ en uiteraard oud-bezoekers van At Last.

Jongerencentrum Creon, de opvolger van At Last, is al ruim 6 jaar een begrip voor jongeren in Westervoort. Op zaterdag 28 januari gaan we weer even terug in de tijd met een live avond vol stevige gitaarpartijen, schreeuwende kelen en dreunende drummers. De bands die optreden zijn V'ger (klassieke rock), Jankity (rock) en ICQ (top40 covers).

De band V'ger is een bekende voor oud-At Lastbezoekers. De band heeft in de ruim 30 jaar die ze bestaan diverse gedaanteverwisselingen ondergaan. Het enige constante gezicht is zanger/gitarist Roy Bos. Naast hem spelen Peter Weijman (gitaar), Eelco Slont (basgitaar) en Léon Keppels (drums) in de band. V'ger speelt klassieke rocknummer van de jaren 70 tot nu. Veel van de nummers kun je direct uit volle bost meebrullen. Er zitten echter ook een paar verrassingen en een eigen nummer in de set. Als je zin hebt in een lekkere rock-party, dan mag je dit zeker niet missen.

De avond wordt georganiseerd door de muzikanten en vrijwilligers van Creon. De avond begint om 20:00 en sluit om 01:00. De entree is 2 euro.

Sint-Martinus Lathum/Giesbeek

Zaterdag 4 febr. 2017 om 19 u. Woord- en Communie, Pastor M. Smits, Caeciliakoor.

Dinsdag 7 febr. om 10 u., Woord- en Communie, met Pastor J. Heemink en Caeciliakoor.

Zondag 26 febr. om 10 u., Oecumenische Gospelviering met Ds. G. Jansen en A Sign of Friendship.

Ganzen spotten voor vroege vogels

TOLKAMER - Zondag 5 februari verzorgt Stichting Recreatie en Toerisme Rijnwaarden voor de vroege vogels onder ons de activiteit ganzen spotten.

Ze verzamelen om 06:45 uur bij het restaurant van camping De Bijland. Na het 'wakker worden' met een kopje koffie/thee en wat lekkers wordt het een en ander verteld door IVN-gidsen Gerard Tittse en Rietje Hermans. Daarna vertrekken ze om 07:30 richting het observatiegebied bij de waterplas De Bijland. Daar aangekomen gaan ze met de opgaande zon op de achtergrond onder andere de kolganzen en grauwe ganzen spotten welke met grote aantallen op de plas aanwezig zijn. Het vertrek van de ganzen naar de diverse foerageerplekken, zoals De Duffelt, is een spectaculair gezicht. Vergeet dus vooral uw fototoestel en/of verrekijker niet!

Rond 08:45 is de activiteit te einde en kunt u eventueel genieten van een ontbijtje in restaurant de Bijland.

Start: 06:45 Restaurant camping de Bijland, Bijland 2a, Tolkamer. Kosten 5,00 euro per persoon, voor 6,75 euro per persoon extra is er een ontbijt bij te reserveren. Reserveren is noodzakelijk en kan tot uiterlijk donderdag 2 februari via de website info@gelderseiland.nl of telefonisch via 0316 769024. Geeft u bij het reserveren ook aan of u wel of geen ontbijt wenst.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Op zondag 15 januari om 09.30 uur Communieviering met Diaken van Boven en zang van het Ritmisch koor. Na de viering is er gelegenheid om elkaar, onder het genot van een kopje koffie, de beste wensen over te brengen.

Vanaf 1 Januari 2017 kost een mis/gebedsintentie 9,00 euro.

Gebedsintenties:

Ome Paul en Tante Marie Reijmer-Aaldering

Ineke Meurs-Reijmer

Hein en Toos Jansen-Buil

Overleden familie Jansen-Buil

Overleden familie Boekhorst-Teben

Op zondag 1 januari is op 92 jarige leeftijd overleden Mevr. Theodora Wolters-Medze, wonende aan de De Nereestraat. Vrijdag 6 januari heeft de Crematie plaatsgevonden in Doetinchem.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Smartlappenkoor Duiven

DUIVEN - Smartlappenkoor Duiven is op zoek naar een accordeonist of accordeoniste.

"Wij repeteren iedere maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Voor meer informatie mail naar m.vosbeer@chello.nl."

Kans op gratis racket bij badmintonclub

DIDAM - BC Didam bestaat al 45 jaar en biedt badmintontraining, vrijspelen, competitie en diverse activiteiten aan. Er is voor iedereen plek, of je nu beginner bent, al langer badmintont of het racket weer uit de kast wilt halen. Voor jong of oud en daartussenin.


Er worden trainingen aangeboden in diverse leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus. Dit geldt ook voor de competitie. Als je liever geen competitie speelt kan dat ook. Naast en op de baan organiseert BC Didam het hele jaar door tal van activiteiten. Kortom voor ieder wat wils.

Kom kennismaken met BC Didam. Speel drie keer gratis mee, wordt lid en maak kans op een gratis racket! Kijk voor meer informatie over deze actie op onze website: www.bcdidam.nl/actie2017.

Zaterdag 4 febr. 2017 om 19 u. Woord- en Communie, Pastor M. Smits, Caeciliakoor.

Dinsdag 7 febr. om 10 u., Woord- en Communie, met Pastor J. Heemink en Caeciliakoor.

Zondag 26 febr. om 10 u., Oecumenische Gospelviering met Ds. G. Jansen en A Sign of Friendship.

Hersenstichting zoekt collectanten in Montferland

REGIO - Van 30 januari tot en met 4 februari wordt de 21e Hersenstichting collecte gehouden. Opnieuw zoekt de Hersenstichting collectanten in de gemeente Montferland, jong en oud. Vanaf 16 jaar mag je zelfstandig collecteren.

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Desondanks krijgt menig mens in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Per jaar komen er 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Ook familie en vrienden worden hierdoor getroffen. Dat moet stoppen. En het kán stoppen.

De Hersenstichting zet zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. "Daarom vragen wij uw hulp tijdens de collecteweek. U kunt zelf aangeven in welke straat en hoeveel uur u wilt lopen. Eén uur collecteren is een kleine moeite voor een groot effect. U kunt zich opgeven bij de plaatselijke coördinator Petra Tinselboer, 0316 248558 of via het hoofdkantoor van de Hersenstichting Nederland in Den Haag 070 3604816 of via www.hersenstichting.nl."

Opera zoekt mannen

Opera Gelderland-Oost tijdens het jubileumconcert in oktober Foto: Frans Ypma

REGIO- Na het jubileumjaar is Opera Gelderland-Oost begonnen met het instuderen van nieuwe koorwerken voor de komende concerten. Het koor is op zoek naar mannen. Alle stemmen zijn welkom. Het is niet noodzakelijk muziek te kunnen lezen.

De muziek is digitaal beschikbaar, zodat men thuis kan oefenen en de repetities soepeler verlopen. Onlangs is besloten de komende concerten te gaan zingen met tekstondersteuning. Het koor hoopt dat deze maatregel grensverlagend werkt voor nieuwe leden. Natuurlijk zijn vrouwen ook welkom.

Belangstellenden kunnen vrijblijvend een aantal keren meezingen. Na enkele weken wordt een stemtest afgenomen. Opera Gelderland-Oost zingt onder leiding van dirigent Frank Litjens. Pianiste Floor Lanz is de vaste repetitor.

De komende concerten zijn op zaterdag 6 mei in Doesburg en zaterdag 4 november in Oud-Zevenaar. Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Crescendogebouw aan de Slenterweg 8 in Ooy (gemeente Zevenaar). Wie interesse heeft om mee te zingen kan contact opnemen met Gonnie Sobkowiak: 0316 266422 of e-mail info@operago.nl. Voor nadere informatie zie ook www.operago.nl.

Wandeling voor lotgenoten Ouders van Overleden Kind

REGIO - Wandeling voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind op zondagmiddag 29 januari. OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer. We werken samen vanuit onze 'ervaringsdeskundigheid'. Een lotgenoot heeft vaak maar een half woord nodig om jouw gevoelens te herkennen en te begrijpen. Dat tref je bij vrijwel niemand anders aan. Ondanks de gemeenschappelijke ervaring rouwt ieder van ons op haar en zijn eigen wijze. Ook (huwelijks-) partners rouwen vaak totaal verschillend om de dood van hun kind en dat geldt ook voor de andere kinderen in een gezin. Begrip voor die verschillen is van wezenlijk belang om elkaar tot steun te kunnen zijn. Er is 1-op-1 contact mogelijk, maar we bieden ook gespreksgroepen, contactavonden, lezingen, workshops en een landelijke dag. Altijd informeel en veilig. Wanneer jij er behoefte aan hebt.

"29 januari gaan we wandelen in de prachtige omgeving van het Renkums Beekdal. We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Landgoed De Beken van Staatsbosbeheer, Nieuwe Keijenbergseweg 174, Renkum. Graag aanmelden bij Bettie Elzenaar 06 40875275 (www.oudersoverledenkind.nl)."

Nieuwjaarsinstuif bij omni-vereniging SDZZ

ZEVENAAR - Zondagmiddag 8 januari was het weer supergezellig tijdens de nieuwjaarsinstuif bij voetbalvereniging Omni - SDZZ. Velen kwamen naar sportpark De Griethse Poort om het bestuur en elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.

Voorzitter Wim de Bruin memoreerde in zijn nieuwjaarstoespraak aan een succesvol 2016, de toekomst en de jeugd in hun nieuwe outfit, en hij hoopt dat weer meer jeugd komt voetballen bij de vereniging het komende jaar. Ook was Wim zeer te spreken over de behaalde resultaten van het eerste elftal dat momenteel derde staat in de competitie van de vijfde klasse F Regio Oost met promotie kansen naar de vierde klasse doet het dit seizoen goed onder leiding van hoofdtrainer Theo Lammers. Theo stopt echter wel aan het einde van het seizoen 2016/2017, en Rini Kromdijk wordt dan voor het seizoen 2017/2018 de nieuwe hoofdtrainer.

De diverse commissies binnen de vereniging doen het bijzonder goed en Wim sprak lovende woorden over Jan Sloot en zijn sponsorcommissie alsmede het goede werk van de accommodatiecommissie, die beiden het afgelopen jaar veel werk hebben verzet. De velden liggen er super goed bij en het gras wordt perfect onderhouden, mede door de robotmaaiers van Ataro. Ook waren er weer een aantal 25- en 40-jarige jubilarissen bij SDZZ, die in het zonnetje en de bloemen met oorkonde werden gezet.

Wim bedankte alle leden en vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen jaar en hoopt dat 2017 weer een zeer succesvol en sportief jaar wordt.

Programma Filmhuis Didam

Foto van Perfetti Sconosciuti

Maandag 23 januari om 20.00 uur. Three generations. Wanneer Ray, die al van jongs af aan weet dat ze in het verkeerde lichaam geboren is, besluit om een jongen te worden. De hechte familie moet om leren gaan met deze ingrijpende verandering.

Vrijdag 27 januari om 20.00 uur: Hacksaw Ridge. Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Maandag 30 januari om 20.00 uur: Perfetti Sconoscuiti. Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten… Hilarisch en tragisch.

Vrijdag 3 februari om 20.00 uur: Snowden. Deze bloedstollende thriller onthult het ongelooflijke verhaal van Edward Snowden, een voormalig NSA medewerker die duizenden geclassificeerde documenten aan de pers lekt en daarmee een van de meest gezochte personen ter wereld wordt.

Wat doet de Parkinson Vereniging voor u?

ZEVENAAR - Op dinsdag 24 januari is iedereen van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar dat wordt gehouden bij Liemerije aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Miriam Leenders maakt de bezoeker wegwijs in de Parkinson Vereniging, een vereniging voor en door leden. Ze legt onder andere uit hoe u het Persoonlijk Parkinsondossier kunt gebruiken. Zie https://www.parkinson-vereniging.nl/wat-doen-wij/persoonlijk-parkinson-dossier. Daarnaast stelt het team van Parkinson Café Zevenaar zich voor, zodat men weet wie er achter de schermen actief zijn. De bezoeker krijgt uitleg over de website van Parkinson Café Zevenaar.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer wordt er per keer een onderwerp besproken, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. Men hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging. Graag aanmelden vóór 20 januari via info@liemerije.nl of via 088 0441999.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 22 januari om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pater G. Remmers.Koor: N.G.K.

Intenties: Leny van Vliet-Oudshoorn Jaargetijde, Jac Assink,

Piet Wanders en overleden familie Wanders-Lemmers, Jan ten Brinke,Ouders Jörissen -Rutten + Gerrie en Wim.

Zondag 29 januari om 9.30 uur:

Eucharistieviering/ Kindernevendienst.

Voorganger: pastoor Thanh Ta. Koor: Ritmisch koor Babberich.

Intenties: Theo Leenders, Annie Bruns, Harry Gademann – verjaardag.

Overleden:

Op 2 januari: Ria Simons-te Boekhorst, 57 jaar, Marconistraat 29A,

Op 2 januari: Wilhelmina van Dulmen-Kruis, 89 jaar, Kampstraat 22,

Op 5 januari: Helena Strijbosch-Blom, 88 jaar, Vuurdoornstraat 10,

Op 5 januari: Hendrika Witjes-Schlief, 83 jaar, Kampstraat 27,

Op 5 januari: Richard Löesink, 60 jaar, Hunneveldweg 17 -305,

Op 7 januari: Fien Stoffels-Okkerman, 82 jaar. Masiusplein 49.Op 7 januari: Wim Beekman, 79 jaar. Bommersheufsestraat 30 Zevenaar.

Bodywear Superstore Ondernemer van het Jaar

WESTERVOORT - Bodywear Superstore Ondernemer van het Jaar 2016 in Westervoort en Studio Moojer wint de aanmoedigingsprijs. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsparty van Ondernemend Westervoort die donderdag 12 januari in Zalencentrum Wieleman in Westervoort gehouden is.

De jury heeft de Westervoortse ondernemer Hendrik Versteeg, directeur van Bodywear Supterstore gekozen als Ondernemer van het Jaar. Bodywear Superstore heeft een webshop en een vestiging in Duiven, echter de eigenaar is Westervoorter in hart en nieren heeft al jaren een groothandel op 't Ambacht in Westervoort

De nieuwjaarsparty stond volledig in het teken van de spannende uitreiking van de ondernemersprijs. Drie door collega-ondernemers genomineerde bedrijven, maakten kans op de titel Ondernemer van het Jaar 2016: Bodywear Superstore, Pennekamp Fietsen en Wibegro Keukens & Badkamers. De ondernemers die kans maakte op de Aanmoedigingsprijs 2016 waren Hair by Leo, Studio Moojer en Huis ter West.

Deze bedrijven werden bezocht door een deskundige jury, bestaande uit Dirk van der Mark, Johan Paape en de winnaar van afgelopen jaar Eddy Visser van Visser Spiegels & Glas. Zij toetsten de bedrijven op ambitie, groei, personeelsbeleid en hun betekenis voor Westervoort.


De jury sprak haar waardering uit voor Bodywear Superstore omdat Hendrik een duidelijke visie op ondernemen heeft en een koopman in hart en nieren is. Bodywear Superstore is gestart om de dochters een ondernemerstoekomst te bieden en onder gaat een bestendige groei waardoor de onderneming meer werkgelegenheid creëert. Tevens een bedrijf dat duidelijk betrokken is bij de Westervoortse samenleving: via sponsoring, actieve lidmaatschappen van organisaties en het financieren van vrijwilligersprojecten.

De Aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Jeroen Wielheesen van Studio Moojer. Een jong innoverend, creatief bedrijf met ambitie. Jeroen maakt statische informatie begrijpelijk, dynamisch en visueel aantrekkelijk door animaties of films te produceren.

Jeroen Wielheesen van Studio Moojer kreeg de trofee van de Aanmoedigingsprijs overhandigd door voorzitter van Ondernemend Westervoort Diana van Kesteren en winnaar van vorig jaar Eddy Visser van Visser Spiegels & Glas. Hendrik Versteeg van Bodywear Superstore kreeg de trofee overhandigd door voorzitter Diana van Kesteren en hoofdsponsor Cris van Arkelen van Rabobank Arnhem en Omstreken.

Doek gevallen voor De Contactschijf

De vrijwilligers worden bedankt voor hun jarenlange inzet

REGIO - Het is een feit de sjoelclub De Contactschijf bestaat sinds 22 december niet meer.

Helaas zijn de gezellige donderdagavonden voor de mensen met een verstandelijke beperking afgelopen. De redenen dat de stichting is opgeheven zijn, te weinig nieuwe aanmeldingen, te weinig vrijwilligers, afgenomen subsidie, drank en huurverhogingen. Dit alles maakte het moeilijk om te avonden voor een kleine bijdrage te blijven houden.

De spelers, die samen een jarenlange vriendenband (sommige wel 20 jaar) hebben, waren hier heel erg verdrietig over. Op de laatste speelavond werd er door iedereen innig afscheid van elkaar genomen. Al met al is het ontzettend jammer voor deze groep mensen, dat zij dit uitje niet meer elke week hebben.

Trefpunt alleengaanden

ZEVENAAR - Het Trefpunt is de ontmoetingsplek voor mensen zonder partner. Je kunt er nieuwe contacten opdoen om samen activiteiten ondernemen. Ook in 2017 is er weer elke eerste zaterdag van de even maanden een bijeenkomst.

Bij de inloopbijeenkomsten van het Trefpunt kunt u in een ontspannen sfeer mensen ontmoeten die ook alleen wonen. De gemiddelde leeftijd is 50+, maar iedereen is welkom. Door met elkaar in gesprek te gaan, interesses en hobby's te delen, kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. Gezellig een kopje koffie drinken, samen gaan wandelen of naar de film gaan.

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of zoek je bijvoorbeeld een fietsmaatje, kom dan eens kijken bij het Trefpunt of het iets voor je is. Het eerstvolgende Trefpunt is zaterdag 4 februari van 14.00 tot 16.00 uur op De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marrie Boshuis van Caleidoz Welzijn: 0620635563 of via m.boshuis@caleidoz.nl.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 22 januari is er om 10.00 uur een viering, waarin ds. A. Jonkman zal voorgaan.

Er is kindernevendienst. Tijdens deze viering vindt de bevestiging plaats van een diaken. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 29 januari gaat om 10.00 uur ds. A. Jonkman voor. Tijdens deze viering wordt de kindercatechese afgesloten. Ook dan is er koffie/thee drinken na de dienst.

Basketiers'71: Heren 1 degradatiezorgen nemen toe

ZEVENAAR - Voor het eerste herenteam is het er in 2017 niet beter op geworden. De uitwedstrijd tegen Uitsmijters ging verloren met 84 – 57. Een redelijke, kansloze nederlaag.

Samen met Orca's en Valley Bucketeers is men verwikkeld in een felle degradatiestrijd. Orca's won haar eerste wedstrijd wel in 2017. Dit betekent voor Basketiers een voorlaatste plaats met nu twee punten achterstand. De laatste twee in de competitie degraderen.

Maar er zijn nog tien wedstrijden te gaan, dus er gloort nog hoop. Om symbolisch met het weer te spreken, als je wint, verdwijnen de degradatiezorgen als sneeuw voor de zon. Daar blijven we ons dan maar op richten.

Zesde editie van Liemer 50 plusbeurs komt eraan

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 april zullen Loes Kemperman en Elzo Hut voor liefst de zesde keer de Liemers 50 plusbeurs organiseren.

Ieder jaar proberen Loes en Elzo een grote diversiteit van exposanten in sporthal Lentemorgen zich te laten presenteren. Er zullen weer vele branches vertegenwoordigd zijn. Ieder jaar is het weer een uitdaging om een zo'n breed mogelijk aanbod van exposanten te verwelkomen. "Voor ons als organisatoren is het nieuw dat we met voorinschrijving gewerkt hebben waardoor we nu al zeker zijn dat de bezoekers weer een mooie beursvloer aan treffen."

"Vorig jaar waren er meer dan 3200 bezoekers te verwelkomen en ook dit jaar gaan we er vanuit dit bezoekers aantal te evenaren. Zo mogen we dit jaar weer nieuwe maar ook oude bekende exposanten van de beurs begroeten."

De beurs blijft een informatief karakter houden dus handverkoop is niet toegestaan. Wel geven diverse exposanten kortingsvouchers en beursaanbiedingen weg op de beurs. "Ieder jaar enquêteren we onder de bezoekers en exposanten daardoor weten we dat de beurs zeer goed gewaardeerd wordt."

De toegang is gratis en de koffie/thee en/of eventuele versnaperingen worden weer verzorgd door Hennie Derksen van sportcafé Lentemorgen. Sporthal Lentemorgen is goed bereikbaar zowel lopend per fiets, scootmobiel, bus of auto. De beurs is geopend op zaterdag 2 april van 11.00-16.00 uur.

Mochten er potentiële exposanten zijn die graag informatie willen ontvangen over de beurs, dan kunnen ze contact opnemen met Loes Kemperman 06 22960663 of Elzo Hut 06 51555088 of mailen naar liemers50plusbeurs@gmail.com.

Nicky Thomassen nieuwe voorzitter van Sint-Andreas

Het nieuwe bestuur van Schutterij int- Andreas ít Grieth-Zevenaar. Van links naar rechts: Fred van Uem, Nicky Thomassen, Jacco Brouwer, Gerald Arns, Danny Staring & Thijs Derksen. Afwezig Rob Wentholt

ZEVENAAR - "Na 3 jaar zijn wij verheugd te kunnen melden dat de schutterij Sint-Andreas weer een voorzitter heeft", aldus het bestuur.

Op 12 december tijdens de najaarsvergadering van de schutterij is Nicky Thomassen benoemd tot voorzitter. Nicky vormt samen met Rob Wenholt (penningmeester) en Gerald Arns (secretaris) het dagelijks bestuur. Het bestuur wordt aangevuld met Fred van Uem (pr) en Jacco Brouwer (algemene zaken). "Ook prijzen wij ons gelukkig met twee aspirant-bestuursleden: Thijs Derksen en Danny Staring. Op 12 december zijn Ben van Onna en Ellen Berndsen afgetreden. Wij zijkn Ben van Onna en Ellen Berndsen dankbaar voor hun inzet binnen het bestuur."

"Met de nieuwe voorzitter en in een nieuwe samenstelling zullen wij de bestuurstaken verder oppakken en hiermee de schutterij behouden voor de toekomst. Dit doen wij natuurlijk samen met, en voor onze leden als ook de gemeenschap in Zevenaar."

Op 8 januari was de nieuwjaarsinstuif van de schutterij Sint-Andreas en schietvereniging Sint-Hubertus. De malletband heeft tijdens de instuif een prima miniconcert gegeven. Verder was er op deze middag weer geluksschieten, deurloterij en konden de kinderen onder andere genieten van een springkussen. De middag werd verder muzikaal begeleid door de band Brood op de Plank.

Vogelvereniging Ons Genoegen

DIDAM - Leden van de Didamse vogelvereniging Ons Genoegen hebben uitstekend gepresteerd tijdens het Nederlandse kampioenschap.

Deze werd georganiseerd door Nederlandse Bond van Vogelhouders in de Americahal van Apeldoorn. De leden waren met eenentwintig maal kampioen, acht maal zilver en vier maal brons goed vertegenwoordigd.

De resultaten waren als volgt:

Kimberly Boss tweemaal jeugd kampioen met Raza Espagnola donkerbont bij de enkeling.

W. Bol behaalde brons met Yorkhire donkerbont bij de enkeling.

F. Boss behaalde tweemaal zilver en kampioen met Mehringer bij de enkeling met Larget Espanol tweemaal kampioen en zilver bij de enkeling.

Th. Geurts werd met Japan Hoso kampioen bij de enkeling; met de Fife fancy kampioen bij de stellen; met de Fife fancy kampioen en zilver en tweemaal brons bij de enkeling.

J. te Pest behaalde met rood mozaïek kampioen stammen en zilver met de stellen met agaat rood mozaïek brons bij de enkeling met zwartkobalt rood kampioen bij de stellen.

G. Reijmer behaalde met rood schimmel zilver bij de stammen.

A. Rosendaal behaalde met Gloster consort kampioen bij de stammen.

J. Slagt behaalde met Kapoetsensijs man kampioen bij de stammen; Kapoetsensijs pop brons bij de enkeling.

Th. Vierwind behaalde met kleine Barmsijs donkerfactor kampioen bij de stammen en bij de stellen brons.

W. van Vuuren behaalde met Norwich donkerbont kampioen bij de enkeling en bij Gloster corona zilver bij de enkeling.

J. Zweers behaalde met Mehringer twee maal kampioen bij de enkeling, tweemaal kampioen bij de stellen en een maal kampioen bij de stammen. Verdere informatie te verkrijgen via wimbol@chello.nl, 06 83189164.

Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de periode van 19 tot en met 25 januari is er in Filmhuis Zevenaar een podiumoptreden op zondagmorgen en worden de volgende films vertoond:

The Girl on the Train, gebaseerd op de gelijknamige thriller van schrijfster Paula Hawkins. De hoofdrolspeelster raakt verstrikt in een nare verdwijningszaak

Donderdag 19 en woensdag 25 januari om 14:30 uur.

In Een echte Vermeer neemt de gefrustreerde kunstenaar Han van Meegeren wraak op de kunstelite

Hij schilderde in de stijl van Vermeer en verkocht zijn doeken als authentiek. Als hij verliefd wordt op de vrouw van de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd, neemt deze wraak. Donderdag 19 en zondag 22 januari om 20.15 uur, maandag 23 Januari om 14.30 uur en dinsdag 24 januari om 10.30 uur.

The Light Between Oceans. In dit hartverscheurende drama komt de echte moeder haar kind terughalen bij de adoptieouders. Vrijdag 20 en zondag 22 januari om 14.30 uur.

American Pastoral, naar de gelijknamige bekroonde roman van Philip Roth. American Pastoral is het regiedebuut van Ewan McGregor. De film volgt een gezin waarvan het ogenschijnlijk idyllische leventje wordt verscheurd door de sociale en politieke onrust van de jaren zestig in de vorige eeuw. Zaterdag 21 en dinsdag 24 januari om 20.15 uur, dinsdag ook om 14.30 uur.onderdag 12 januari om 19:15 uur in de cursus Boek en Film. Vrijdag 13 januari en zondag 15 januari om 20:15 uur. Maandag 16 januari om 14:30 uur en dinsdag 17 januari om 10:30 uur.

Op maandag 23 en woensdag 25 januari om 20.15 uur vertoont Filmhuis Zevenaar de klassieker Once upon a time in the West, de klassieker van Sergio Leone. Het ingehouden tempo, de prachtige muziek van Morricone en de zeer doeltreffende acteerprestaties van Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale maken deze film tot een must-see voor iedere filmliefhebber.

Filmhuis Podium : op zondag 22 januari om 11.00 uur een optreden van Jolein Prösch (viool) en Gerard Geurts (piano). Zij vormen samen het duo Cheers. Hun repertoire is veelzijdig: licht klassieke muziek, salonmuziek, musicalmelodieën, zigeunermuziek en tango's.

Volledige informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

22 januari 9.30 u drs G. Hagens

16.30 u ds D. Grutter

29 januari 9.30u ds J.J. Burger                                        

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk, Markt 24 te Zevenaar; de dienst begint om 16.30 u ds J. Wesseling.

Een avond vol trio’s bij Folkcafé De Liemers

DUIVEN - Vrijdag 3 februari staat het podium weer bomvol afwisseling. Van spiritueel tot Keltisch, van uptempo tot ingetogen. Judith&Toine&Femke is een mooi voorbeeld van die afwisseling. Dit kersverse trio presenteert hun zelfgeschreven programma ‘Facing the Water’.

Ze brengen liedjes waarvan de kracht van de zang, de compositie en van de tekst voorop staat. Van de betere covers tot eigen werk. Het volgende trio wat hun muzikale kunsten ten gehore zal brengen is ‘On Shadows and Sunspots’. Zij zullen u meenemen op een Keltische reis naar de zon. Helder klinkende stemmen, ondersteund door mooie instrumenten als de cello, piano en bouzouki. On Shadows and Sunspots heeft vorig jaar opgetreden op het welbekende Cadansa Balfolk festival !

Het trio Alkina onderscheidt zich door gebruik te maken van alleen traditionele instrumenten. Intuïtieve, spirituele, instrumentale muziek dat word opgebouwd met natuurlijke tonen en meditatieve vibraties. Met instrumenten als de didgeridoo, native flute, fuyara en Ravdrum, soms ondersteunt door keelzang, ontstaat er een samensmelting van verschillende culturen uit bijvoorbeeld Australië, Amerika, Slowakije en Mongolië.

Folkcafé de Liemers is op de eerste verdieping van de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Open vanaf 20:00 uur, aanvang van de muziek 20:30 uur. Toegang is gratis. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Gezamenlijk inluiden Kerkbalans 2017

Van links naar rechts: pastor A. van Boven, ds. A. Jonkman, ds. A. Hiemstra, pastoor Thanh Ta, pastor J. Heemink, ds. E. Roth, pastor M. Smits en ds. G. Jansen. De voorgangers van de PKN Doesburg-Angerlo (C. Kors) en Duiven (vacature) ontbreken op de foto. Zij vormen samen het convent van de Liemerse kerken en overleggen 2 tot 3 keer per jaar.

ZEVENAAR - Het pastoraal team van de RK parochies-Sint Willibrordus en de HH Vier Evangelisten en de voorgangers van de protestantse kerken in Zevenaar, Westervoort, Doesburg-Angerlo, Giesbeek-Lathum en Rijnwaarden, vragen gezamenlijk ieders aandacht voor het inluidmoment van de 43e Kerkbalans.

De actie loopt dit jaar van zaterdag 21 januari tot en met zondag 5 februari. Daarom luiden in al deze gemeenschappen op zaterdag 21 januari exact om 13.00 uur de kerkklokken. Niet alleen in De Liemers, maar in meer dan 100 steden en dorpen in ons land, is dit geluid te horen. Zo start de grootste kerkelijke fondsenwerfactie van Nederland. Tevens wordt hiermee een recordpoging klokluiden gedaan.

Actie Kerkbalans is een jaarlijkse campagne van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk in Nederland. De opbrengst komt echt ten goede aan de lokale gemeenschap zelf: om alle activiteiten door te laten gaan, om nieuwe ideeën te realiseren, voor het onderhoud van gebouwen, voor verwarming en elektra, voor het onderhoud van begraafplaatsen en het werk van pastoraal werkers en vrijwilligers.

Het thema van de actieweken is: ‘Mijn kerk verbindt’. Een inspirerende kerk is een groot goed, voor katholieken, protestanten en vele andere Godzoekers in onze samenleving..

Voor die inspirerende kerk wordt ondersteuning gevraagd via actie Kerkbalans. De giften dragen bij aan de vitaliteit van de eigen geloofsgemeenschap. Meer informatie staat op de website: kerkbalans.nl.

Inzamelingsactie voor de voedselbank en blinden in derde wereld

ZEVENAAR - Sinds 2012 organiseren Lionsclubs jaarlijks een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. Die waardepunten worden door Douwe Egberts omgewisseld tegen pakken koffie ten gunste van voedselbanken.

Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15 procent te verhogen!

Bij de vorige acties werden in totaal 160.000.000 waardepunten ingezameld, goed voor 330.000 pakken koffie, dus ongeveer 1 pak koffie voor 500 punten.

De volgende inzamelingsactie vindt plaats gedurende de maand februari 2017. De actie zal ditmaal worden gecombineerd met het inzamelen van oud een vreemd geld. De Nederlandse Lionswerkgroep Blinden zamelt al jaren oud en vreemd geld in. Via eigen wegen wordt dit geld omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de derde wereld een blinde die lijdt aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien.

Bijna iedere Nederlander heeft oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor. Vanaf 1 februari zullen inzamelingsdozen staan bij diverse supermarkten in uw woonplaats. Zowel de Douwe Egberts waardepunten als het oude en vreemde geld kunnen daarin worden gedeponeerd.

Huldiging drie vrijwilligers voor vijftien jaar unieke samenwerking

Burgemeester E. Schadd-de Boer en de drie jubilarissen

RIJNWAARDEN - Voorzitter Jan Bruns van Rijnwaarden50plus opende de nieuwjaarsreceptie met een nieuwjaarswens. Verder vertelde hij over de plannen van 2017. Daarna nam aankomend bestuurslid Otto Tiemessen het woord. Hij vertelde dat er eind 2016 een nieuwe werkgroep was opgericht.

Deze werkgroep probeert achter feiten te komen, die voor de leden verborgen blijven. Op deze bijeenkomst wilde de werkgroep een belangrijke ontdekking bekend maken. Namelijk iets dat door het dagelijks bestuur als onbelangrijk weggemoffeld was. Naast Otto zit ook bestuurslid John Stoll in de werkgroep en als woordvoerder van de werkgroep trad, zeer verrassend de burgemeester van Rijnwaarden, Ella Schadd-de Boer naar voren. Zij vertelde dat al ruim 15 jaar drie leden van het dagelijks bestuur van Rijnwaarden50plus de kar trekken. Dat zijn voorzitter Jan Bruns, secretaris Joop Blij, en penningmeester Joop Joosten. Dit feit had de werkgroep ontdekt en wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De burgemeester hield een prachtig betoog over de dingen, die in de laatste 15 jaar hadden plaats gevonden. Onder andere over de groei vanuit een bejaardensoos van 100 leden tot een belangenbehartigersvereniging van 900 leden, die niet meer weg te denken is in de samenleving van Rijnwaarden. Zij vertelde ook wie die personen eigenlijk zijn en over hun unieke samenwerking. De huldiging ging gepaard met een uitreiking van een cadeau namens de leden van Rijnwaarden50plus en van de stichting Leercentrum Senioren Rijnwaarden. Ook daar zijn alle drie personen namelijk lid van het bestuur.

Wisselbeker tafeltennis- toernooi voor De Tamboerijn

De winnaars van jongens en meisjes groep 5 en 6 tonen lachend en trots hun trofee Foto: Piet van Breukelen

ZEVENAAR - Basisschool De Tamboerijn heeft tijdens de jaarlijkse tafeltenniskampioenschappen voor basisscholen in Zevenaar de wisselbeker gewonnen voor de best presterende basisschool. De winnaars verzamelden liefst 67 punten, gevolgd door de Sint-Martinus met 32 en de Lindenhage met 20.

Door Piet van Breukelen

De Tamboerijn was hofleverancier en ook favoriet voor het winnen van wisselbeker voor de beste school. De bekers bij groep 5 en 6 gingen ’s morgens naar de Tamboerijn, waarmee de jongste deelnemers al de basis legden voor de uiteindelijke winst in het scholenklassement. In groep 5 bij de jongens was er met Odin Lubbers en Naud Koks zelfs sprake van een dubbelslag. Martin Golding was de sterkste in groep 6 (hij versloeg titelverdediger Rowan Elbertsen van ‘t Kofschip) en bij de meisjes waren dat Sanne Beudel (5) en Zara Bingöl (6).

De grootste verrassing kwam op naam van Duncan Arendse (Remigius Duiven), die in groep 7 de titel voor zich opeiste. Titelverdediger Joost de Groot (Klokhuis Duiven) werd al in de voorronde uitgeschakeld en in de finale was Duncan net iets te sterk voor de man die ook vorig jaar de finale verloor: Ben van Schaik (Sint-Martinus). Bij de meisjes won Emma van Es (Tamboerijn). In groep 8 maakten de talenten van TTV Zevenaar de dienst uit en bereikten volgens verwachting de finales. Bij de jongens had Mark van Egmond echter meer moeite met Sid Rijkers (St. Franciscus) dan verwacht en wist maar net met 12-10 te winnen. Bij de meisjes ging de titel naar Pien Heijneman (Sint-Martinus); ze versloeg Romy van Wanrooij (Tamboerijn).

Beeldschermen Liemerije naar bibliotheek

Zoë Berntsen van Liemerije draagt namens Hetty Kruijswijk de beeldschermen over aan Marie-José van der Velden van Bibliotheek de Liemers

ZEVENAAR - Liemerije heeft 20 gebruikte beeldschermen geschonken aan Bibliotheek De Liemers. Het contact tussen Liemerije en de bibliotheek is tot stand gekomen via de Liemerse Uitdaging. De beeldschermen zijn eind december overhandigd aan de bibliotheek.

Liemerije zocht een goede nieuwe tweede bestemming voor twintig nog goed bruikbare beeldschermen. Bibliotheek De Liemers kan de beeldschermen goed gebruiken voor het geven van trainingen in digitale vaardigheden.

De Liemerse Uitdaging bemiddelt op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen tussen verzoeken van verenigingen/stichtingen en het aanbod van het bedrijfsleven in de Liemers. Op deze manier stimuleert en organiseert de Liemerse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemerschap. www.liemerseuitdaging.nl

Liemerije is blij dat de nog in goede staat verkerende beeldschermen een mooie bestemming hebben gevonden bij Bibliotheek De Liemers.

Expositie in kerkje Persingen

Van links naar rechts: Edu Gijsbertse, Cynthia van Ginneke en Barbara Koornneef

PERSINGEN – Het Duivense schilderscollectief exposeert op zaterdag 21 en zondag 22 januari in het kerkje van Persingen, van 11.00-17.00 uur.

Cynthia van Ginneke uit Arnhem, Barbara Koornneef uit Huisen en Edu Gijsbertse uit Duiven tonen hun brede scala aan schilderwerken, waarin 'water in verschillende verschijningsvormen', 'alledaagse mensen en objecten in een ongebruikelijke setting' en 'een diversiteit aan onderwerpen en technieken' worden verbeeld.

De drie trekken artistiek al jaren met elkaar op en werken samen met veel passie, stimulans en het leren van elkaar. Alle drie de kunstenaars zijn aanwezig om aan belangstellenden hun schilderwerken nader toe te lichten. Het kerkje ligt aan de Persingsestraat 7 in Persingen.

Longpunt RijnIJssel

WESTERVOORT - Longpunt RijnIJssel is een initiatief van het Longfonds (voorheen Astmafonds) en bedoeld voor longpatiënten, familie, vrienden, mantelzorgers en andere belangstellenden om tips op te doen en zorgen te delen.

Voor zorgverleners en vrijwilligers is het Longpunt een plek om in een informele sfeer patiënten te ontmoeten en te informeren. Longpunt RijnIJssel organiseert in 2017 vier bijeenkomsten met de volgende thema’s:

16 februari: “Wat als het niet meer gaat: omgaan met onbegrip in je omgeving”.

13 april: “Actieplan Longaanval”.

28 september: “Voeding: gezonde bijvoeding voor longpatiënten”.

23 november: “Ontspannen ademhalen”.

In deze thema-bijeenkomsten laten professionals hun licht schijnen over de diverse onderwerpen. De bijeenkomsten vinden plaats in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort. Rivierweg 1, Westervoort. Deelname aan de bijeenkomsten en parkeren zijn gratis. "Wilt u op de hoogte worden gehouden van de programma’s en/of meer informatie over het Longpunt stuur dan een mail naar longpuntrijnijssel@gmail.com."

Willem Mulderij nieuwe trainer DCS

ZEVENAAR - Willem Mulderij (38) wordt de nieuwe trainer van DCS. Mulderij volgt bij de Zevenaarse derdeklasser Mark Horsman op, die na dit seizoen naar Sportclub Brummen vertrekt.

Mulderij is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen als eindverantwoordelijke bij Robur et Velocitas. Onder zijn leiding promoveerde het eerste elftal van Robur et Velocitas afgelopen seizoen naar de tweede klasse van het zondagvoetbal, waarin het met een vijfde plek zeer verdienstelijk acteert.
Dat DCS nog steeds naam en faam heeft, mag worden afgeleid uit het feit dat de technische commissie van DCS in de zoektocht naar een nieuwe trainer werd geconfronteerd met maar liefst vierentwintig sollicitanten. Toch waren bestuur en technische commissie unaniem in de keuze voor de uit Apeldoorn afkomstige Willem Mulderij. DCS hoopt in de persoon van Willem Mulderij een waardig opvolger te hebben gevonden voor de vertrekkende Mark Horsman.

Filmbeelden uit lang vervlogen tijden

DIDAM - Op zondag 29 januari laat Wim van den Borne u aan de hand van bewegende beelden zien hoe het er in Nederland vanaf de jaren 30 aan toe ging. Ook zullen er beelden over Didam en andere dorpen uit de Liemers uit vroegere tijden worden vertoond.

Deze filmvoorstelling was in eerste instantie bedoeld voor de bewoners van Liemerije, maar men wil ook andere belangstellenden de gelegenheid bieden om hun hart op te halen. Daarom zijn er vanaf maandag 16 januari kaartjes à 3,00 euro te koop bij het Servicepunt in Meulenvelden. Op 29 januari worden er géén kaartjes meer verkocht. Bij voldoende belangstelling zal er nog een tweede datum geprikt worden.

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn van harte welkom. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 14.15 uur, de middag begint om 14.45 uur en is om 16.30 uur afgelopen. Voor informatie: Servicepunt 0316 293100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Twee medailles voor turnsters van Aldo Westervoort

Links Gilana Spronk en rechts Zara Hageman

WESTERVOORT - In Doetinchem vonden op 14 januari de voorrondes van de persoonlijke kampioenschappen turnen voor dames district Oost-Gelderland plaats van de zesde divisie. Daarbij zijn een bronzen en een zilveren medaille gewonnen door turnsters van Aldo.

Bij Pupil 1 D3 heeft Gilana Spronk met 51,700 punten een bronzen medaille gewonnen. Noa-Joan van Amersfoort behaalde de 11de plaats met 48,550 punten. Dit was de eerste keer dat deze meisjes meededen met wedstrijden.

Bij Pupil 2 D3 heeft Demi van der Veen met 53,350 punten de 10de plaats gehaald. Voor Didi Bongers was het ook de eerste wedstrijd en is met 49,750 punten 18de geworden. Mara Tacke is 22ste geworden met 48,350 punten.

Lurds Patty en Nanique Aronds turnden ook voor het eerst een wedstrijd, zij kwamen uit in de categorie Jeugd 1 D3. Lurds is 13de geworden met 46,900 punten en Nanique haalde een 21ste plaats met 43,950 punten.

In de categorie Junior supplement G turnde Blythe Naarden een goede wedstrijd en werd 5de met 42,800 punten.

Zara Hageman werd tweede in de categorie Senior F en kreeg hiervoor een zilveren medaille.

Vijf jaar Molukse Huiskamer

ZEVENAAR - Huiskamer Selamat Datang bestaat 5 jaar! Samen met de gemeente is Caleidoz Welzijn in januari 2012 gestart met dit project voor Molukse en Indische ouderen.

Binnen de Indische en Molukse gemeenschap was behoefte aan een eigen ontmoetingsplek waar ouderen samen activiteiten ondernemen en elkaar kunnen ontmoeten. Dit vormde de start van het huiskamerproject Selamat Datang. Elke donderdag komen zestien deelnemers van 10.00 – 15.30 uur naar De Hooge Bongert om onder begeleiding van een activiteitenbegeleider en een aantal vrijwilligers samen de dag door te brengen. Tussen de middag wordt samen warm gegeten. De Huiskamer is bedoeld voor Nederlands Indische en Molukse ouderen vanaf 70 jaar die nog zelfstandig wonen.

Samen activiteiten ondernemen zoals muziek, bewegen voor ouderen, creatieve en educatieve activiteiten en uitjes buiten de deur. Er wordt gekeken naar de behoefte en mogelijkheden van de groep. De kracht van het huiskamerproject zit vooral in het ontmoeten van gelijkgestemden. De saamhorigheid is opvallend, een gedeeld verleden maakt het tot een gezellige dag in een vertrouwde omgeving. Dit alles zorgt ervoor dat de deelnemers zich echt selamat datang (welkom) voelen.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 21 januari 19.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Mien Berendsen-Kok

Theet Heijneman (Babberichseweg)

Gerda Luiking-Sweers

Mientje Ross-Peters

Gerrit Staring

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Wim Willemsen (jaargetijde)

Jos Ariës

Jan en Wilfred Smits

Frans Wanders en overleden familie

Carola Schlief

Overleden ouders Godschalk-van Onna en Chris Godschalk

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededeling:

Overleden op donderdag 5 januari mevrouw Miets Aaldering-ten Brundel, Hunneveldweg 12, Zevenaar, 90 jaar.

Kerkberichten week 4 van 28 januari tot en met 3 februari 2017.

In het weekend van zaterdag 28 januari en zondag 29 januari is er geen viering.

Walking Football DVV blijkt schot in de roos

DUIVEN - Voorzichtig begon DVV enkele maanden geleden met Walking Football. Inmiddels telt het team al twaalf deelnemers die elke donderdagochtend vanaf 10 tot 12 uur trainen. "Met veel plezier", zegt voorzitter Hugo Boschker van DVV.

Bij Walking Football is hardlopen verboden. De sport is bestemd voor sporters van zestig jaar en ouder. Na een lichte warming-up en wat techniekoefeningen wordt er vervolgens gevoetbald. Er wordt alleen gewandeld en de bal mag niet hoger komen dan ongeveer een meter van de grond. Hugo Boschker: "Ik doe zelf ook mee en ik vind het harstikke mooi. Voordat we beginnen, drinken we eerst een bakje koffie, praten we over van alles en gaan dan samen het veld op. Naast bewegen wordt er vooral ook veel gelachen. In korte tijd is er zo een nieuwe 'vriendengroep' ontstaan."

Hugo Boschker vindt het initiatief om met Walking Football te beginnen, passen in de maatschappelijke betrokkenheid van DVV. "We willen gewoon een leuke vereniging zijn, zoals een vereniging is bedoeld. Waar leden en vrijwilligers zich thuisvoelen en waar men elkaar helpt. Een vereniging met een hart. De open club gedachte. Dat betekent dat we diverse initiatieven ontplooien. Niet alleen Walking Football, maar deze maand begint NOC &NSF ook met een onderzoek met betrekking tot sportschoolarrangementen. De intentie is om gymlessen van basisscholen door één gekwalificeerde leerkracht te laten verzorgen. De leerkracht van de basisschool kan zich ondertussen bezighouden met andere zaken zoals gesprekken met de ouders over hun kind. Deze activiteiten zouden dan bij DVV kunnen plaatsvinden. Zo zijn we op alle fronten bezig en ook de gemeente Duiven juicht onze initiatieven toe. We hebben voor dit onderzoek intussen ook al subsidie ontvangen."

Wat betreft Walking Football is er nog ruimte voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Hugo Boschker via 06 22547707 of een mailtje via voorzitter@dvvduiven.nl.

Ehbo-cursus in Duiven

REGIO - In aansluiting op de landelijke campagne van het Rode Kruis om meer mensen op te leiden tot hulpverlener organiseert het Rode Kruis afdeling Westervoort, Duiven, Groessen en Loo in het voorjaar een cursus uitgebreide ehbo.

De cursus bestaat uit 20 lesuren waarbij men wordt getraind op alle vlakken van de EHBO. Aan het eind van de cursus kunt u een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en het verlenen van eerste hulp in een groot aantal situaties.

De cursist ontvangt hierbij een cursusmap met informatie over alle onderwerpen van deze cursus. Na afloop ontvangt men bij goed gevolg het Europees erkend Rode Kruis certificaat uitgebreide ehbo.

De cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket deels of volledig vergoed. De kosten voor de cursus zijn 175 euro.

De data voor de cursus zijn: de dinsdagen 7 maart, 14, maart en 21 maart van 19.30 – 21.30 uur; zaterdag 8 april van 10.00 – 14.00 uur; de donderdagen 11 april, 18 april en 2 mei van 19.30 - 21.30 uur en zaterdag 13 mei van 10.00 tot 14.00 uur. Locatie: Rode Kruis gebouw, Eltensestraat 17, Duiven.

Inschrijven voor de cursus kan via de website van het Rode Kruis/EHBO, of via een e-mail met uw gegevens naar e-mailadres: ehbo@rodekruiswdgl.nl.

Sponsor bedankt!

Foto: Emmy Kolkman

ZEVENAAR - OBW 2 uitkomend in de eerste klasse reserve. Bedankt Wok Masters Zevenaar voor het schenken van een prachtig nieuw tenue.

OBW 2 loopt er de komende jaren weer fantastisch bij. Na de uitreiking van de shirts hebben wij samen met OBW 2 en OBW 3 heerlijk gegeten bij Wok Masters. Het team bedankt de sponsor bijzonder voor de nieuwe kleding.

Alzheimer Café dinsdag 24 januari: Dementie en muziek

Alzheimer Café dinsdag 24 januari: Dementie en muziek

ZEVENAAR - Dinsdag 24 januari is er weer Alzheimer Café in Zevenaar. Dit café zal een feestelijk karakter hebben in verband met het 10-jarig bestaan van Alzheimer Café Zevenaar.

Jeike de Haan, van Geheugenkoor de Liemers, zal op een interactieve manier over de invloed van muziek op mensen met dementie vertellen. Ook zullen er samen liedjes van vroeger worden gezongen. Er is ruimte voor vragen en uitwisseling. Het café is bedoeld voor mensen die dementie hebben, hun partners, familie, vrienden en hulpverleners.

Het café vindt plaats in Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis. Voor vragen Caleidoz: 0316 243204.

Ehbo-cursus aan kinderen in Didam

DIDAM - Op donderdag 23 februari start de cursus ehbo aan kinderen van nul tot acht jaar, waarin men in vijf donderdagavonden leert wat men moet doen als kleine kinderen zich verwonden, verslikken of verbranden, maar ook leert men een ziektebeeld bij hen te herkennen.

De tweede, derde en vierde lesavond zijn gepland op 9, 16 en 23 maart. Op de vijfde avond, 30 maart, wordt de praktijk en theorie getoetst door de instructeur die de lessen heeft verzorgd. Nadien ontvangt men een certificaat.

Info: C. Limbeek, telefonisch te bereiken tussen 17:00 en 19:00 op 06 54373419 of stuur een mailtje naar ehbo.didam@gmail.com.

Discozwemmen groot succes

DIDAM - Het begint bijna traditie te worden want onlangs was zwembad De Hoevert in Didam weer afgehuurd door de jeugdcommissie voor de jongste jeugd van Sprinkhanen voor het discozwemmen.

Liefst 61 kinderen waren aanwezig om onder begeleiding van de muziek van DJ Berry te zwemmen.

Seniorenteam 4 van BC Didam kampioen

DIDAM - Zondag 15 januari is team 4 van Badmintonclub Didam kampioen geworden in de vierde klasse regio oost.

Met nog drie wedstrijden te spelen, is ze niet meer in te halen door de nummer twee uit de competitie. De kampioenswedstrijd werd met 7-1 gewonnen. Sander, Rodney, Robin, Ni-Kiki, Heidi en Lisanne gefeliciteerd met jullie kampioenschap! Voor het laatste nieuws, ga naar www.bcdidam.nl.

Meridiaan Westervoort blij met leestafel

WESTERVOORT - Nadat in oktober vorig jaar al het eerste goede doel van de Bert Timmer Memorial Loop die in september werd gehouden was ingelost, namelijk een cheque voor de Ehbo in Duiven, kon deze week ook het tweede goede doel worden ingelost.

De kloeke tafel met bijbehorende stoelen waren gereed om aan de bewoners van de Meridiaan in Westervoort te worden overhandigd. De realisatie hiervan is tot stand gekomen door zowel de opbrengst van de gelopen hardloopwedstrijd in2016 als door sponsoring van Vivaldi XL in Zevenaar. Sandra Noordijk nam namens de Meridiaan de tafel en stoelen in ontvangst en bedankte de organisatie van de BTML alsmede Kim Bruggink van Vivaldi XL voor de geschonken tafel en stoelen.

"Zodra de tafel aanwezig was werd er al direct volop gebruik gemaakt van de bewoners én binnenkort krijgen we een zogeheten tovertafel en deze tafel is hiervoor uitermate geschikt voor", aldus Sandra.

Ondertussen is de organisatie van de BTML weer volop bezig met de voorbereidingen voor de loop in september aanstaande en worden ook de nieuwe goede doelen bepaald.

Workshop bij Kreatieve Kring Westervoort

Foto: Mieke Kapelle

WESTERVOORT - De Kreatieve Kring Westervoort verzorgt binnenkort een korte workshop, waarbij in twee lessen een decoratieve torso van klei gemaakt wordt.

"In de eerste les maakt u een kleimodel. Dit wordt gedurende 14 dagen gedroogd en daarna voor u gebakken. In de tweede les schildert u de torso in de door u gewenste kleur(en) en wordt de torso voorzien van zilver- of koperdraad voor een verrassend effect. Het formaat van de torso inclusief sokkel is 45 cm."

De workshop wordt verzorgd op donderdagavond 2 en 23 februari van 19.30-22.00 uur in de atelierruimte van de Kreatieve Kring in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. Prijs workshop 35 euro. Materiaalkosten 10 euro. Voor aanmelding en informatie zie www.kreatievekringwestervoort.nl of neem contact op met Erika van Iersel: 026 3114617.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Ds. Jonkersschool in Lathum zoekt een spelbegeleider die een beroepskracht ondersteunt bij speel-werk-activiteiten van jonge kinderen op dinsdag- en donderdagochtend.

- Fort Pannerden zoekt gidsen met historische interesse en didactische vaardigheden voor rondleidingen. Ze vertellen over de boeiende geschiedenis van het fort en de waterlinie en over wat er momenteel te beleven valt.

- Filmhuis Zevenaar zoekt een PR-medewerker voor de pers- en sociale media-contacten en de PR-onderdelen van website en presentatieschermen.

- Het Rode Kruis zoekt een hulpverlener bevolkingszorg die bij rampen, incidenten of in een crisissituatie klaar staat om hulp te bieden aan getroffenen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

HSV De Breuly blij met opknapbeurt vijver

ZEVENAAR - Hengelsportvereniging De Breuly is zeer tevreden over de samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel. De vijver bij het park Rosorum is kort geleden door het waterschap uitgebaggerd en er zijn bedden met nieuwe waterplanten aangebracht.

Hierdoor is de waterkwaliteit sterk verbeterd en dat is erg goed voor de gevarieerde visstand in de plas. Het water is een prima habitat voor blankvoorn, ruisvoorn, zeelt, snoek, baars en zelfs giebel.

Op 16 februari houdt HSV De Breuly de jaarvergadering in zaal Staring. Aanvang 19.30 uur. Eerste twee consumpties zijn gratis.

Voorafgaande aan de vergadering van 18.30 tot 19.30 uur is er een laatste mogelijkheid om de Vispas op te halen. Vispassen die niet worden opgehaald, worden daarna direct teruggestuurd naar Sportvisserij Nederland. In tegenstelling tot het verleden worden er geen vispassen en VBL´s (Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap) meer verstrekt door Faunaland.

Geslaagde volleybalclinic

WESTERVOORT - Zondag 15 januari hebben Wevoc uit Westervoort, ROHDA uit Lobith, Pajodos uit Pannerden, Labyellov uit Zevenaar en Reflex uit Duiven samen een clinic gegeven in sporthal De Pals in Westervoort. Deze clinic was bedoeld voor jongens in de leeftijd van 10 tot 18 jaar en werd verzorgd door Marinus Wouterse (trainer TUB Bocholt).

Er deden in totaal 26 jongens mee. Verdeeld over drie velden (leeftijdscategorieën) werden allerlei oefeningen afgewerkt. Marinus werd hierbij ondersteund door ervaren jeugdtrainers uit de Liemers. De jongens hebben deze clinic als zeer leerzaam ervaren en vonden het ook leuk om samen met andere leeftijdsgenoten van andere verenigingen te volleyballen. Op het einde hebben ze allemaal een vrijkaartje gekregen om een keer een thuiswedstrijd van Orion bij te wonen.

Ook de organisatie heeft deze clinic en samenwerking als zeer positief ervaren. We hopen dat deze clinic een bijdrage zal leveren aan het stimuleren van het jongensvolleybal in de regio en dat de samenwerking met de volleybalverenigingen een vervolg zal krijgen. Mochten er nog jongens zijn die nog geen lid zijn en die denken het ook leuk te vinden om te gaan volleyballen, neem dan contact op met de plaatselijke volleybalvereniging. Jullie zijn welkom!

Jogg Westervoort: sneeuwkastelenwedstrijd

WESTERVOORT - Afgelopen vrijdag 13 januari werd heel Westervoort wakker met een dik pak sneeuw! Dit was de reden voor Jogg-regisseur Timo Riphagen om een spontane buitenspeelactie uit te rollen: De mooiste sneeuwkastelenwedstrijd van Westervoort!

In totaal hebben 9 klassen deelgenomen aan deze wedstrijd. Uiteindelijk ging het Ravelijn groep 6/7 met de prijs naar huis.

Jogg-regisseur Timo Riphagen kijkt met een goed gevoel terug op deze spontane. Prachtig om de kinderen en basisscholen zo buiten te zien spelen, de kou trotseren en samenwerken om zo’n prachtig kasteel te bouwen. Kinderen spelen tegenwoordig een stuk minder buiten, daarom is het voor ons in samenwerking met de scholen zo essentieel om buitenspelen weer tot een 'vak' te maken. Laat de kinderen zien hoe leuk buiten zijn is, hoe leuk samen buiten sporten is. Samen naar een gezonde omgeving in Westervoort!

Primeur De Lantaern van Trio Toine Claessen

DUIVEN - Tijdens het Open Podium van 28 januari zal gitarist Toine Claessen uit Duiven samen met de zangeressen Judith Nijland en Femke de Backer hun eerste muziekprogramma ‘Facing the water’ voor het eerst op het podium brengen en wel in Muziekcafé De Lantaern. Daarnaast zijn er ook optredens van Tuesday Moon en Sebas Klausing. Aanvang: 21.00 uur. Entree: Gratis.

Sinds twee jaar schrijft Frank Schagen onder de naam Klausing Duitstalige liederen. De muziek van Klausing is eigenzinnig. Ze is een smeltkroes van een muzikale reis door onder andere flamenco, klassiek, jazz en wereldmuziek. De teksten zijn direct en poëtisch. Met Klausing geniet Frank van de scheppingsruimte, waarin klank- en taalexpressie hand in hand gaan.

Odin Dekkers en Maarten Steenmeijer van Tuesday Moon hebben nog niet zo lang geleden hun eerste optreden gegeven in De Lantaern. Dit optreden was zo goed dat de organisatie van de Open Podiumavonden direct aan hen heeft gevraagd of ze nog een keer terug willen komen. Vanavond is het zover. Tuesday Moon is een Nijmeegse roots-, folk- en americana duo. Naast covers brengen zo ook eigen nummers verpakt een leuke interactie met het publiek.

Met het programma 'Facing the water' presenteren Judith & Toine & Femke zich voor de eerste keer voor publiek. Ze brengen liedjes waarvan de kracht van de zang, van de compositie en van de tekst voorop staat. Van uptempo tot ingetogen, van de betere covers tot eigen werk.

Winnaars Duivense ondernemersprijzen 2016

Van links naar rechts: Jan Kutschruiter en zijn partner, Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen

DUIVEN - Jan Kütschruiter van het gelijknamige grondverzetbedrijf aan de Helhoek in Groessen is uitgeroepen tot de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2016. De aanmoedigingsprijs voor de Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar 2016 is gewonnen door Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen van Brasserie Een Mooie Dag.

De prestigieuze prijzen werden dinsdagavond tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van ondernemersvereniging MKB Duiven uitgereikt door burgemeester Rik de Lange en Rob Gieling, die in 2015 Duivense ondernemer van het jaar was.

De Lange prees zijn ondernemende plaatsgenoot Jan Kütschruiter, die de zoon is van een Westervoortse slager. Kütschruiter begon dertig jaar geleden als grasmaaier in gemeentedienst. Hij aarzelde niet toen hij voor weinig een dorsmachine kon kopen en begon voor zichzelf. Dat groeide uit tot een indrukwekkend machinepark voor landbouw en grondverzet. Het bedrijf heeft dertien medewerkers in vaste dienst.

De Lange: "Jan heeft de Liemerse mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Aanbesteden dat doet Jan niet. Dat is werken voor een slechte prijs. Bescheiden of niet: ondernemen doet Jan wel. Hij gaat een behoorlijk stuk aanbouwen aan de bestaande bedrijfshal."

Voor de startersverkiezing waren drie bedrijven geselecteerd, die niet langer dat drie jaar actief zijn. De kandidaten van 2016 ontliepen elkaar niet veel. De jury moest zelfs extra vergaderen om een winnaar aan te wijzen. Dat werd uiteindelijk het horecaduo Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen. Ze zegden beiden een goede baan op om hun droom te verwezenlijken: een eigen horecabedrijf beginnen.

"Dat getuigt van lef", meende juryvoorzitter Jeroen Rouwenhorst. "Inmiddels zijn ze bezig aan hun tweede jaar en hebben het eerste jaar afgesloten met een feestweek. Ze hebben de afgelopen jaren veel offers moeten doen, maar hadden dit voor geen goud willen missen. Hun passie om mensen 'Een mooie dag' te bezorgen is zichtbaar en hun brasserie is een echte aanwinst voor het centrum van Duiven."

Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Poker komt naar Zevenaar

ZEVENAAR - Zaterdag 21 Januari om 19.00 uur 's avonds is Party- en Bowlingcentrum De Griethse Poort de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale.

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi. De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Zevenaar dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste 10 procent van alle deelnemers maakt ook nog kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren.

Laagdrempelig toernooi
Iedereen die mee wil doen, kan zich via www.onkpoker.nl inschrijven. Het kost iedere deelnemer twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. "Door mee te doen krijgen zijn niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Zevenaar begint om 19:00 uur.

Beeldhouwen in de Liemers bij de kunsthal Zevenaar

ZEVENAAR - Wist u dat u in de Kunsthal Zevenaar kunt beeldhouwen?

Beeldhouwlessen: Beeldhouwen 185 euro (10 lessen) voor beginners/gevorderden met persoonlijke begeleiding van Madeleine Corbey (u kunt ook na 10 januari instromen).

De lessen starten met informatie over een kunstenaar, stroming, of je gaat oefenen onder begeleiding in oase, of klei.

Op woensdagavond sluiten we de les af met een korte meditatie (maximaal10 deelnemers) (www.atelier-allegro.nl).

Sportclub Groessen huldigt jubilarissen

Foto: Koos Roelofs

GROESSEN - Sportclub Groessen heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen vrijdag negen leden gehuldigd vanwege hun 25, 40 of 50-jarig lidmaatschap bij Sportclub Groessen.

Penningmeester Youri Talan kondigde de huldiging aan. De jubilarissen werden persoonlijk toegesproken door secretaris Linda Dikker, kregen bloemen van bestuurslid voetbal Frans Goris en een erepenning opgespeld door bestuurslid accommodatie Hennie Roelofs.

Op de foto de aanwezige jubilarissen voorste rij vanaf links Theo Gieling (50), Martien Boss (50), Arjan de Kuijper (25), Theo Scholten (50), Thomas Sluiter (25) en Cathrien Derksen (40). Niet op de foto Bert Aleven (40), Theo Bloemberg (40) en Jan Elfrink (40).

Winnaars Siemens Food-Processor van Winkels Keukens

LOBITH - Tijdens de kerstshow op tweede kerstdag werden bezoekers van Winkels Keukens in Lobith in de gelegenheid gesteld hun allerliefste of dierbaarste wens voor 2017 op te hangen in de kerstboom.

Uit alle wensen zijn twee zeer aansprekende wensen geselecteerd. De winnaars van een Siemens food Processor zijn: mevrouw Tamara Heijmen uit Aerdt en de heer en mevrouw A. van Klinken uit Zevenaar.

Autobedrijf Frans Vos, enige Opeldealer in de Liemers

DUIVEN – Autobedrijf Frans Vos is sinds 1 januari 2017 de enige Opel dealer in de Liemers. Door het sluiten van Bleekstein in Zevenaar moeten Opel-rijders die daar klant waren, op zoek naar een andere garage voor het onderhoud van hun auto.

Frans Vos is het oudste garagebedrijf in Duiven. Met meer dan 93 jaar ervaring een bekend gezicht in de branche. Dit familiebedrijf is van opa, op vader, op zoon en dochter overgegaan en wordt nu geleid door Frans Vos en Anne Evers-Vos. Met hun gemotiveerde team staan zij voor service, kwaliteit en klantvriendelijkheid. "Of u nu komt voor onderhoud, reparatie, APK of een bandenwissel, u bent altijd van harte welkom. Wij betreuren de sluiting van Bleekstein en realiseren ons dat het voor de klanten van Bleekstein vervelend is dat ze op zoek moeten naar een andere garage voor onderhoud van hun Opel. Maak gerust een afspraak om kennis te maken met ons bedrijf. Dan kunt u ervaren wat ons team bedoelt met service, kwaliteit en klantvriendelijkheid", aldus Anne.

"U bent bij Frans Vos ook aan het juiste adres voor originele Opel-onderdelen. Onze collega Edo Preusterink adviseert u graag welk onderdeel voor u de juiste keuze is."

Ook voor andere merken

Frans: ‘Wij zijn weliswaar Opel-dealer, maar we doen ook het onderhoud van alle andere merken auto’s. Iedere klant, zowel Opel- als niet Opel-rijder krijgt één jaar gratis pechhulp bij een inspectie- of grote onderhoudsbeurt. Maak wel vooraf even een afspraak. Dat voorkomt lang wachten."

José Sanders en Gien Vreeken exposeren in Eet-Lokaal

ZEVENAAR - Natuur, huizen, abstract werk en veel kleur, dat zijn de elementen, die terugkomen in de schilderijen van Gien Vreeken en José Sanders.

Beide vrouwen schilderen al jaren samen. José Sanders laat zich inspireren door de natuur, met name bloemen, en gebruikt veel kleuren. Gien laat gebouwen en de natuur op het doek terugkomen. Zij maakt tevens kleurrijke abstracte werken. José is in 1988 begonnen met een cursus tekenen bij kunstenares Frederique Repko in Duiven. In die periode heeft ze zich vooral bezig gehouden met het tekenen van stillevens. Bij de Kreatieve Kring in Duiven heeft ze, in 1994, een cursus tekenen gevolgd, waarin ook perspectief, model- en portrettekenen aan de orde kwamen.

Gien Vreeken is in 1992 bij de Vrije Academie in Zevenaar begonnen met aquarelleren en heeft daar een aantal jaren les gehad van Hetty van de Zande, die haar veel aspecten van tekenen en schilderen heeft bijgebracht. Later volgt ze lessen bij Joop Weggelaar. Vanaf 1999 volgden beide dames een cursus aquarelleren. Na de sluiting van de Vrije Academie begonnen zij in 2003 bij kunstenares Yvon van Wordragen, waar zij begonnen met acrylverf te schilderen.

De afgelopen tien jaar krijgen ze les van Julia de Bont uit Drempt. Van haar leren zij losser en ook abstract te werken .

Zowel José als Gien hebben al eerder geëxposeerd. De expositie is vanaf 5 januari tot 1 juli te zien in restaurant Eet-Lokaal van woensdag tot en met zaterdag van 11.30 - 22.00 uur, Markt/Wittenburgstraat 25 in Zevenaar.

Winkels-Keukens zet Ruud de Raat uit Tolkamer in het zonnetje

LOBITH - Ruud de Raat uit Tolkamer deed mee aan de terugwinactie van CBW-erkend. Hij heeft 250 euro gewonnen op zijn aankoop bij Winkels-Keukens in Lobith.

Jaarlijks houdt CBW-erkend een terugwinactie bij alle aangesloten woon- en bruidsmode winkels. Consumenten die in de periode van 1 oktober tot en met 30 november bij een CBW-erkende winkel voor minimaal 300 euro hebben besteed, maken kans om 250 euro (belastingvrij) terug te winnen. In totaal trok CBW-erkend 5 winnaars in november en 5 in december. Ruud de Raat uit Tolkamer is één van de gelukkige winnaars van december!

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die consumenten extra goed beschermen. Deze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld. Hierin zijn regels opgenomen die voor de consument van belang zijn bij een aankoop, bijvoorbeeld over (aan)betalen, levertijd, levering en garantie.

CBW-erkend hanteert drie garanties bovenop de wettelijke garanties. De drie garanties zijn een driejarige (afbouwende) productgarantie, een aanbetalingsgarantie en onpartijdige klachtenafhandeling. De garantieregeling wordt alleen verleend aan winkels die zijn aangesloten bij Inretail, de grootste branchevereniging voor retail non-food. Alle aangesloten winkels zijn te vinden op www.cbw-erkend.nl

Winkels Keukens, Energieweg 1, Lobith; 0316 543570; www.winkels-keukens.nl.

40-jarig jubileum Home Garden Shop BV Gendt

Wethouder Peren (m) van gemeente Lingewaard feliciteert de eigenaren Patrick van Merm (l) en Jos Ebbers (r) met het 40- jarig bestaan van hun prachtige bedrijf

GENDT - Begonnen als steenzagerij in 1977 is men inmiddels uitgegroeid tot dé specialist van Gelderland op het gebied van badkamers, haarden, tegels en natuursteen. Het assortiment wordt smaakvol gepresenteerd in twee grote showrooms tegenover elkaar.

Eén pand voor badkamers en tegels en één pand voor haarden en natuursteen. Door de eigen natuursteenzagerij levert Home Garden Shop luxe en exclusiviteit tegen een betaalbare prijs. Ook het vakmanschap en de persoonlijke benadering zijn altijd gebleven. U bent van harte welkom om de nieuwste trends en mogelijkheden voor uw eigen situatie te bewonderen. Als u aangeeft wanneer het u schikt nemen ze bij Home Garden Shop graag de tijd om samen met u een geheel vrijblijvende offerte en 3D ontwerp te maken. De ervaren monteurs zorgen er voor dat alles vakkundig wordt geïnstalleerd.

Eind januari valt de speciale jubileumkrant op uw deurmat met diverse speciale aanbiedingen en leuke woon ideeën!

Home Garden Shop is gevestigd aan de Biezenkamp 2 in Gendt; 0481-424341 www.homegardenshop.nl.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Er is zondag 29 januari van 10-17 uur een vlooienmarkt in sporthal Beumerskamp, Breedestraat 39, waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden wordt.

Leuk voor de bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan een kraam. Een kraam is vier meter met bovenbouw en kost 22,50 euro. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen; voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering en een gezellig terras op de vlooienmarkt!

Kunstkamer Zevenaar

ZEVENAAR - Samen met anderen praten/filosoferen over kunst? Dat kan donderdagavond 26 januari tijdens De Kunstkamer in Zevenaar.

De Kunstkamer: Onder het genot van koffie/thee en een drankje, praten denken, discussiëren en filosoferen over kunst. 'n Stroming, 'n kunstenaar, 'n techniek, 'n tentoonstelling…. Van alles komt aan de orde. Tijdens de avond is er materiaal om ook naast het hoofd de handen wat aan het werk te zetten. Kosten 7.50 euro per keer.

Donderdag 26 januari van 19:30-22:00 uur is het thema ’spanning’. Meldt u wel even van te voren aan via info@atelier-allegro.nl of 06 23937822; www.atelier-allegro.nl. Kunsthal, Fahrenheitstraat 3 Zevenaar.

Les in afvalscheiden: jong geleerd oud gedaan

WESTERVOORT - In december en januari kregen/krijgen basisschoolleerlingen in Westervoort een gastles van NME Liemers over afval scheiden.

De gemeente Westervoort draait sinds begin 2016 het project 'Westervoort (zwerf)afval vrij'. Sportverenigingen en scholen in Westervoort zamelen plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes apart in. Ook houden zij de eigen locatie en de omgeving zwerfafvalvrij. Scholen doen dit in samenwerking met de afvalcoach van de gemeente.

De gemeente Westervoort wil op verschillende manieren laten zien dat afval scheiden en recycling belangrijk is: afval is geen 'wegwerpproduct', maar grondstof én energie. Door optimale afvalscheiding wil de gemeente de hoeveelheid restafval bij huishoudens aanzienlijk verminderen. En via deze gastles leren kinderen al op jonge leeftijd waarom afval scheiden belangrijk is.

Gastles

De leerlingen leren meer over welke afvalstromen er eigenlijk allemaal zijn en waarom afval scheiden zo belangrijk is. De 'vrolijke vuilnisman' duikt bijvoorbeeld letterlijk de prullenbak in en daagt de leerlingen uit het afval juist te scheiden. Ook leren ze wat de gevolgen zijn als je een plastic zakje op straat gooit.

Het project 'Westervoort (zwerf)afval vrij' moet ervoor zorgen dat de inwoners van Westervoort niet alleen thuis afval scheiden, maar ook bij de sportvereniging en op school. Het doel van het project is dat het steeds verder wordt uitgerold en andere organisaties/verenigingen ook aanhaken.

Door de gescheiden inzameling van de plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes besparen de verenigingen en scholen op de kosten voor het restafval. De deelnemende partijen krijgen bovendien van de gemeente nieuwe afvalbakken, knijpers, spandoeken en ander pr-materiaal.

Westervoort heeft al flinke stappen gezet in het verminderen van het huishoudelijk restafval. Bovendien is er vanuit de gemeente aandacht voor afval scheiden en zijn er regelmatig acties en projecten die bijdragen aan een schoon Westervoort. Deze pilot is een vervolgstap. En deze lessen over afval scheiden zijn daar een onderdeel van. De lessen zijn mogelijk gemaakt door een vergoeding die de gemeente Westervoort ontving van Sympany, voor het inzamelen van textiel.

Nieuws over de pilot Westervoort (zwerf)afval vrij verschijnt onder andere op https://westervoort.supportervanschoon.nl.

Alpe d’HuZes Ronald Gerressen: Spinningmarathon en discozwemmen!

Foto: Jacques Kok

DUIVEN - Op zaterdag 28 januari verzorgt Team Duiven weer de Ronald Gerressen Spinningmarathon voor stichting Alpe D'HuZes. Voor 10 euro kunt u een uur spinnen en de opbrengst gaat naar het goede doel. Meerdere uren deelnemen is uiteraard mogelijk!

De spinningmarathon vindt plaats van 17.00 tot 21.00 uur bij sportcentrum Aerofit Duiven. Aanmelden kan via teamduiven@hotmail.com. Vermeld hierbij: Naam, E-mailadres, Telefoonnummer en Voorkeur tijdstip(pen). "Naast de spinningmarathon, bieden we u voor 10,- nog graag de mogelijkheid tot het knippen van uw haar of een sportmassage aan! Kinderen kunnen van 19 tot 21 uur discozwemmen voor slechts 5 euro. Zwemdiploma A is hiervoor wel noodzakelijk. Meer informatie over Team Duiven en onze activiteiten voor Alpe D’Huzes vindt u op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/teamduivenAD6."

Spiek Steengoed

SPIJK - Zondagmorgen 22 januari geven Paul Mulder Henk Jansen en Joop Boxstart tijdens de kaartvoorverkoop in het dorpshuis De Spieker tussen 11.00 en 13.00 uur een miniconcert, een voorproefje van wat de mensen tijdens de bonte aovond op 11 maart kunnen verwachten.

FF wat anders, Paul Mulder & Theo Scholten, Joop Boxstart & John te Dorsthorst zorgen dan voor een prachtige show vol humor en met liedjes over het Gelders eiland en de regio. Entree inclusief een kop koffie is 10 euro. Aanvang 20.00 uur Voorverkoopadressen: dorpshuis De Spieker 06 30077145 , Cor Stuyt Dierenspeciaalzaak/ bloemen 0316 541323, Grimpeur Wielersport Babberich 0316-248080, Grandcafé restaurant Wirtshaus Elten 0049 28289032532.

Bingo in Meulenvelden

DIDAM - De Vrienden van Bruisend Meulenvelden houden op donderdag 26 januari in samenwerking met Burgers van Diem een bingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten 5 euro per stuk. Per boekje zijn er 15 prijzen te winnen. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt om het resterende bedrag dat nog nodig is voor de aanschaf van een duofiets bijeen te brengen zodat mensen die niet zelfstandig naar buiten kunnen samen met een familielid of een vrijwilliger kunnen genieten van Didam en omgeving.

Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden. De avond begint om 19.30 uur. Voor informatie kan men terecht bij het servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Expositie Cees Roorda

Foto: Kunstwerk! Liemers Museum

DREMPT - Cees Roorda is één van de kunstenaars die deelneemt aan de tentoonstelling Slotstuk Kunstenaars uit de Streek. Bij deze tentoonstelling tonen de kunstenaars hun werk in de nieuwe wisseltentoonstellingsruimte en tussen de objecten van het museum in de vaste presentatie.

Cees Roorda uit Drempt werd geboren in Krommenie en groeide op in Doesburg. Wildlife Art-schilder Cees Roorda is vanaf 1973 fulltime kunstenaar. Hij werkt klassiek-realistisch en beschouwt zijn penseel als instrument, de kleuren als noten, terwijl dieren en planten de emotie oproepen. De tentoonstelling Slotstuk Kunstenaars uit de Streek is nog te zien tot en met 26 februari.

Alpe d'HuZes bingo!

REGIO - De eerstvolgende activiteit van Team Duiven Alpe d’Huzes is een echte Alpe d’Huzes-bingo met schitterende prijzen. Op vrijdag 3 februari om 20.00 uur is iedereen welkom in het Dorpshuis in Groessen.

Kom jij samen met familie, vrienden of bekenden bingo spelen voor het goede doel? Voor 8,50 euro kun je deelnemen. De totale opbrengst van deze avond gaat naar KWF Kankerbestrijding. Meld je nu aan via: teamduiven@hotmail.com. Er kunnen maximaal 70 mensen deelnemen.

Team Duiven

Team Duiven gaat op 1 juni lopend en fietsend de strijd aan met de Alpe d'Huez, en daarmee de strijd tegen kanker. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van kanker en de genezing daarvan, organiseert Team Duiven de komende periode diverse activiteiten. Meer informatie over Team Duiven en de activiteiten voor Alpe D’Huzes staat op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/teamduivenAD6.

Afscheid dirigent

GIESBEEK - Het afgelopen jaar nam drum- en showfanfare Red & Black Giesbeek afscheid van haar dirigent Joop van Wakeren. In oktober stopte hij na bijna 19 jaar zijn muzikale carriere in Giesbeek en moest de vereniging op zoek.

Naast het uitschrijven van een advertentie werd aan arrangeur en 'oude bekende' Ruud Böhmer gevraagd of hij wellicht mensen kende voor deze vacature. Met enthousiasme hoorde hij dit aan, schreef vervolgens zelf een sollicitatie en zo gebeurde het dat de heer Böhmer op 7 december voor het eerst dirigeerde bij Red & Black. Het instuderen van de muziek gaat voor de wind en het eerstvolgende concert is dan ook op zondag 12 maart in de Martinuskerk in Giesbeek. Ook is de vereniging gastdirigent Peter Smits dankbaar voor de vrolijke en leerzame tussenperiode.

Alzheimer Café: dementie en muziek

ZEVENAAR - Dinsdag 24 januari is er weer Alzheimer Café in Zevenaar. Dit café zal een feestelijk karakter hebben in verband met het 10-jarig bestaan van Alzheimer Café Zevenaar.

Jeike de Haan, van Geheugenkoor de Liemers, zal op een interactieve manier over de invloed van muziek op mensen met dementie vertellen. Ook zullen er samen liedjes van vroeger worden gezongen. Er is ruimte voor vragen en uitwisseling. Het café is bedoeld voor mensen die dementie hebben, hun partners, familie, vrienden en hulpverleners.

Het café vindt plaats in Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis. Voor vragen Caleidoz: 0316 243204.

Morgana Damminga: Uitgerust en vol energie wakker worden

ARNHEM - Morgana Damminga introduceert 365 dagen slaapgarantie voor elk budget. Een bed kopen doe je niet even snel, daarom biedt de unieke slaaptest van Morgana Damminga uitkomst. Binnen acht minuten weet je hoe tien jaar goed en gezond slapen voelt. Hiermee kun je een slaapsysteem samenstellen dat perfect aansluit op jouw lichaamsprofiel.

Op alle aankopen in combinatie met de slaaptest geldt een slaapgarantie van 365 dagen. Een vlakke boxspring is bij Morgana Damminga al verkrijgbaar vanaf 985 euro en een elektrisch verstelbare boxspring vanaf 1670 euro.

Omdat iedereen een unieke combinatie heeft van lichaamsbouw, gewicht, lengte en slaaphouding ziet het perfecte bed er voor iedereen anders uit. De boxsprings uit de nieuwe budget collectie beschikken over zogenaamde Synch support zones voor een betere persoonlijke ondersteuning. De zones van boxspring en matras zijn perfect op elkaar afgestemd. Daarnaast zijn de nieuwe boxsprings verkrijgbaar in twaalf modellen die zowel vlak als elektrisch leverbaar zijn. Kies je eigen topdekmatras, potenset, stof, kleur en voetbord en creëer zo het bed dat aan al je wensen voldoet. Een bed dat niet alleen heerlijk comfortabel is, maar ook qua design een aanwinst voor de slaapkamer is.

Morgana Damminga wil niets liever dan jou fit en uitgerust wakker laten worden. Kom dus snel langs bij Morgana Damminga op de woonboulevard in Arnhem-Zuid of kijk op www.morgana.nl.

Uitmuntende folkmuziek in De Lantaern

ZEVENAAR - Het Engelse trio Lady Maisery staat in de folk scene bekend om hun enorme muzikaliteit en prachtige close harmony zang. Op zaterdag 4 februari zijn zij te horen in muziekcafé De Lantaern. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open 20.15 uur. Entree bedraagt 13,00 euro.

In de Engels folk scene schittert het vocale trio Lady Maisery als geen ander. Met hun unieke benadering van samenzang, intelligente en doordachte arrangementen van zowel traditioneel repertoire als ook originele composities, klinken hun drie stemmen als een geheel. Of het nu zit in het geven van een feministische draai verborgen in een traditioneel verhaal, het leveren van een aangrijpend anti-war ballad, hun immense multi-instrumentale talenten, de dames van Lady Maisery zijn vaardige ontdekkingsreizigers van de kracht, schoonheid en vitaliteit van het lied.

In elk optreden zijn de kenmerkende harmonieën, soms weelderig en rijk, soms donker en verkwikkend, met een uitmuntende precisie te horen. Het trio is ook een van de belangrijkste Engels voorstanders van mond muziek, of wel 'diddling'. Deze vorm van zingen zonder woorden is een perfecte showcase voor hun enorme muzikaliteit. Stuk voor stuk zijn het ook ervaren instrumentalisten. Zij bespelen de viool, banjo, bansitar, harp, concertina, accordeon en voetharp.

In de afgelopen vijf jaar heeft het trio op grote schaal met uitverkochte shows getoerd door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Nu komt Lady Maisery dus ook in De Lantaern. Liefhebbers van het folkgenre mogen dit unieke concert niet missen.

'Uw fiets ook toe aan een winterbeurt? We halen en brengen hem gratis'

REGIO - Bij Xycleservice in Doesburg worden nog winterbeurten uitgevoerd op de ouderwetse manier. Dit wil zeggen dat bij deze beurt de fiets 'volledig' wordt gedemonteerd en alle delen worden gereinigd en opnieuw voorzien van vet, olie en kogels!

De fiets wordt vervolgens met nieuwe rem- en versnellingskabels, weer opgebouwd en afgesteld! Eventueel overige te vervangen onderdelen worden wel berekend, maar de extra montagekosten vervallen! Deze vorm van onderhoud is het beste voor uw fiets en kan alleen worden uitgevoerd in de periode oktober t/ot en met februari voor alle soorten van fietsen. In de winter kunt u uw fiets toch vaak wat makkelijker missen en bent u weer klaar als het mooie weer in het voorjaar begint. Maak tijdig een afspraak voor deze winterbeurt en zij halen en brengen uw fiets gratis! De winterbeurt kost 99,00 euro. Voor meer informatie: www.xycleservice.nl of bel: 0313 412727.

Steun JES DCS in 2017

ZEVENAAR - Al sinds 2012 levert JES DCS een mooie extra bijdrage aan het voetbalplezier bij DCS. Zo is door een bijdrage van JES DCS het pannaveld gerealiseerd, zijn er onder andere veiligheidshesjes, bidons, medailles, ballenpomp, roze/witte wedstrijdballen voor de dames en extra trainingsmaterialen zoals de aluminium goals en de snelheidsmeter aangeschaft.

"Verder zijn er diverse activiteiten voor de jeugd gesponsord zoals de (Mini) Spelinstuif en het DCS E kamp. JES DCS wil ook graag in 2017 dat goede werk voortzetten, maar daar hebben wij uw ondersteuning bij nodig.

Dus bent u DCS lid, (groot-)ouder/verzorger, supporter, liefhebber of (klein-) zakelijke bezig en wilt u DCS ook graag op deze wijze steunen dan verwelkomen wij u graag als sponsor van JES DCS. Vanaf 50 euro (ex. BTW voor zakelijke sponsoren) per kalenderjaar kan dat al. Na aanmelding bij JES DCS krijgt u een vermelding op ons prominent op het sportpark aanwezige sponsorbord en ontvangt u twee keer per jaar onze Nieuwsbrief waarin de bestedingen van uw gift worden verantwoord. Aarzel niet en zeg net als al die andere 65 sponsoren die u in 2016 voorgingen: JES DCS!"

Meer informatie over JES DCS staat op www.svdcs.nl onder sponsoring, JES DCS. "U kunt zich aanmelden via jesdscs@svdcs.nl waarna wij contact met u opnemen. Uiteraard staat het u ook vrij om een van ons aan te schieten voor meer informatie of aanmelding."

Nieuwe leden welkom bij Modelbouw Club Zevenaar

DIDAM - Modelbouw Club Zevenaar (MCZ) is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Luchtvaart (KNVvL). De modellen waarmee gevlogen wordt zijn hoofdzakelijk zwevers en electromodellen, die radiografisch worden bestuurd.

"Ons streven is naar een gemoedelijke sfeer bij het vliegen. Het is gebruikelijk om nieuwkomers te helpen bij het bouwen en vliegen, ook bestaat de mogelijkheid om met een clubkist te vliegen. Meestal ontmoeten de piloten elkaar op zondag op ons vliegterrein aan de Klompenhorstweg in Didam. Maar ook door de week kan er gevlogen worden. Elke eerste maandag van de maand worden in het gebouw Ons Huis van 20 tot 22 uur de zogenoemde praatavonden gehouden."

Het adres is Dr. Honigstraat 3 Zevenaar. Deze avonden zijn ter informatie van leden als ook aspirant-leden. In de maanden mei tot en met september zijn er geen praatavonden.

"Bent u geïnteresseerd? Kom vrijblijvend langs op het veld of bezoek onze praatavond. U kunt ook contact opnemen met voorzitter Gerard Konijnenbelt, 0316 263993."

De Wit Dela organiseert Lichtjesavond Zevenaar Sfeervolle ambiance op begraafplaats Rosorum

ZEVENAAR - Op 27 januari verzorgt De Wit Dela een lichtjesavond. Tussen 18.30 en 20.00 uur is de begraafplaats aan Methen 2a in Zevenaar sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Nabestaanden krijgen de gelegenheid om een kaars te branden als een mooie herinnering aan hun dierbaren. De lichtjesavond biedt hen de mogelijkheid om tijdens deze donkere maanden een bezoek aan de begraafplaats te brengen in een warme, intieme sfeer.

De Wit Dela vindt het belangrijk om nabestaanden te helpen herinneringen levend te houden en de draad van het leven weer op te pakken. Koen Verlinden, regiomanager bij De Wit Dela: 'Zo aan het begin van het nieuwe jaar denken veel mensen vaak aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is in deze periode dan ook extra groot. Door de feestdagen, de korte, donkere dagen en het slechte weer is het echter juist moeilijker om het graf te bezoeken. Wij hopen op deze manier troost te bieden, met het licht van de kaarsen en mooie muziek in dit moeilijke jaargetijde.'

Aanvullende informatie

Tijdens de Lichtjesavond zijn nabestaanden van harte welkom in het uitvaartcentrum van De Wit Dela voor een warm drankje. Tevens wordt deze avond muzikaal omlijst met sfeervolle muziek van gemengd koor 'The New Voices' uit Zevenaar.

Over de Wit DELA

De Wit uitvaartverzorging is een meer dan 100 jaar oud familiebedrijf en een begrip in de Liemers, Lingewaard en Over-Betuwe. Vanaf 1998 werkt De Wit uitvaartverzorging intensief samen met coöperatie Dela. Door de krachten te bundelen en te profiteren van elkaars voordelen, krijgen de klanten nog betere zorg, zekerheid en continuïteit geboden. Met een team van ervaren hbo-opgeleide uitvaarverzorgers worden jaarlijks vele families ondersteund in een vaak moeilijke periode in hun leven. De Wit Dela is lid van het Keurmerk uitvaartzorg heeft eigen opbaarcentra in Zevenaar, Bemmel en Duiven. www.uitvaartverzorging-dewit.nl.

De Kunstkamer

ZEVENAAR - De Kunstkamer is elke laatste donderdagavond van de maand, onder het genot van koffie/thee en een drankje, praten over kunst.

'n Stroming, 'n kunstenaar, 'n techniek, 'n tentoonstelling…. Van alles komt/ kan aan de orde komen. Tijdens de avond is er materiaal om ook naast het hoofd de handen wat aan het werk te zetten. kosten 7,50 euro per keer. De avond is 26 januari van 19:30-22:00 uur bij Kunsthal Zevenaar / Atelier Allegro, Fahrenheitstraat 3 in Zevenaar; www.atelier-allegro.nl; 06 23937822.

Dartsweekend bij SDZZ

ZEVENAAR - Zaterdag 28 en zondag 29 januari staat bij omni-vereniging SDZZ weer in het teken van darts. Het SDZZ Open Darts Toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door Mark Nieuwboer en Hans Heijneman, en zal naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar weer een groot succes worden.

Elk jaar zijn er twee Toernooien het SDZZ Darts Koppel Toernooi en SDZZ Darts Open. De speeldagen zijn op zaterdag en zondag en vindt plaats in het clubgebouw aan de Doesburgseweg 14 in Zevenaar, ingang Edisonstraat. Zaterdagavond 28 januari aanvang 19.00 uur staat er een koppeltoernooi gepland. Inschrijfgeld bedraagt 15 euro per koppel. Zondag 29 januari zal er weer een single toernooi plaatsvinden aanvang 13.00 uur. Inschrijfgeld 10 euro per persoon.

Beide toernooien zijn zowell leden als niet -eden van SDZZ welkom. "Wilt u meedoen, dan raden wij u van te voren zich op te geven bij Mark Nieuwboer 06 16192119 of Hans Heijneman 06 51111780.

Vesters Walder Muzikanten Carnavals Concert in Zevenaar: Roze zondag: Dragqueens welkom

ZEVENAAR - Op zondag 19 februari -de zondag voor carnaval- zal het (inmiddels 30e!) Vesters Walder Muzikanten Carnavals Concert plaatsvinden. Alle verenigingen, hun prinsen én hun raden van 11 uit Zevenaar en omstreken zijn dan aanwezig om zich gezamenlijk op te warmen voor de zware carnavalsdagen.

Carnavals Concert 2016 Foto: Frank Dercksen

Thema dit jaar: Roze Zondag! Draagt u ook al jaren een geheim bij zich? Kom uit de kast bij de Vesterwalder! 'Roze' is het toverwoord op deze middag, Dragqueens zijn uiteraard welkom, roze kleding zou leuk zijn… En: natuurlijk een hele middag keihard meezingen met de beste nummers uit de gay-Top-100! Dat belooft weer een daverend feest te worden…Iedereen, die het carnaval een warm hart toedraagt, is welkom! Bestel de kaartjes op tijd. De middag is zondag 19 februari in zalencentrum Staring Zevenaar. Aanvang 13.00 uur; zaal open: 12.30 uur. Entreebewijzen (8 euro) via 0316 529450 en janwelting@gmail.com. Dresscode: roze!

Alles Andès en verhalen bij Dialectkring Achterhook en Liemers

Alles Andès

REGIO - Op zondag 5 februari verzorgt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) een volgende aflevering van 'Met dialect op de koffie'. 'Alles Andès', bestaande uit Wim Jansen uit Dinxperlo, Hans Beernink uit De Heurne en Stef Geurtzen uit Doetinchem, zingt liedjes in dialect en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.

De muzikanten spelen deels ook bij Bonne Route en de Pensionado’s. Het optreden komt het best tot zijn recht voor een luisterend publiek dat het dialect in ere wil houden. De muziek wordt afgewisseld met verhalen van Diana Abbink, Maria Stammers, Dik Bartelink en Gerard Uwland.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt inclusief twee keer koffie of thee zeven euro per persoon.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom.

Gratis taxatiedag in Velp

VELP - Ergens slingeren nog postzegelalbums van opa op zolder. Waar zijn de munten van pa eigenlijk gebleven? Moesten die biljetten niet ingeleverd worden bij de bank? En zijn die ansichtkaarten bestemd voor het oud papier, of… Herkenbaar?

U bent niet de enige met vragen over een verzameling munten, postzegels, papiergeld of ansichtkaarten. Vaak gekregen van familie, vrienden of zelf met zorg verzameld. Het ligt er al jaren maar wat is het eigenlijk waard?

Om die vraag te beantwoorden, houdt De Munten- en PostzegelOrganisatie (MPO) in Velp een gratis taxatiedag op dinsdag 24 januari. Wie deze dag zijn of haar verzameling deskundig wil laten beoordelen, kan zonder afspraak tussen 12.00 en 16.00 uur terecht in Parkstaete Zalencentrum aan de Parkstraat 3b in Velp. Kom langs en wie weet blijkt u de eigenaar te zijn van een kostbaar stuk!