GN Arnhem

22 juli 2015

GN Arnhem 22 juli 2015


John Frostbrug weer decor van grote publieksherdenking Slag om Arnhem

ARNHEM - John Frostbrug is weer decor van grote publieksherdenking Slag om Arnhem met Roel van Velzen, Blaudzun, Niels Geusebroek, Giovanca en Het Gelders Orkest.

In 2014 vond in het kader van de zeventigste herdenking van Market Garden voor het eerst een publieksprogramma plaats na de officiële herdenking op het Airborneplein. Dit programma op en rond een van de belangrijkste iconen van de Slag om Arnhem werd zeer goed ontvangen en gaf een positieve stimulans aan het herdenken, beseffen en beleven van de gebeurtenissen in september 1944. Vandaar dat op vrijdag 18 september de John Frostbrug opnieuw het toneel voor de beleving van de Slag om Arnhem is met muziek van Roel van Velzen, Blaudzun, Niels Geusebroek, Giovanca en Het Gelders Orkest.

Duizenden mensen werden vorig jaar meegenomen in het verhaal van de Slag om Arnhem vanuit een Arnhems meisje. Dit jaar beleeft de bezoeker de Slag om Arnhem vanuit Brits perspectief door ogen van Britse Airborne soldaten; gebaseerd op de levens van militair Jacob Groenewoud en Brigade Generaal Gerald Lathbury.

Het programma wordt georganiseerd door de Stichting Bridge to Liberation en mogelijk gemaakt met financiële steun van gemeente Arnhem, vfonds, Provincie Gelderland, Stichting Ondernemers Fonds Arnhem en de Arnhem Ambassadeurs. (Vrijdag 18 september om 19.00 uur: Herdenking Slag om Arnhem - Airborneplein; om 20.30 uur: Bridge to Liberation Experience - Jacob Groenewoud plantsoen.)

Oude tijden herleven op Oogstfeest in Elden

ARNHEM - Oude tijden herleven in Elden op zondag 9 augustus. Alweer voor de 26e keer wordt rond de Eldense molen De Hoop het Oogstfeest gehouden. Ook dit jaar wordt tussen 11.00 en 17.00 uur een gevarieerd programma voor jong en oud aangeboden. Het Oogstfeest wordt georganiseerd door de stichting Evenementen Elden.

Een deel van het terrein rond de molen is ingezaaid met tarwe, die op 9 augustus op traditionele wijze gemaaid en gedorst zal worden. Daarnaast is er een tentoonstelling van in bedrijf zijnde oude tractoren en landbouwwerktuigen. De folkloristische dansgroep ‘De Brookmoaten’ verzorgt demonstraties van traditionele boerendansen en twee harmonicaspelers zorgen de gehele dag voor sfeervolle muziek. Ook is er de gehele dag een oude ambachten- en oogstmarkt en speciaal voor de kinderen is er een kinderboerderij ingericht. Molen ‘De Hoop’ is eveneens de gehele dag in bedrijf en te bezichtigen.

Meer informatie staat op www.evenementen-elden.nl.

Liever Bewegen dan Moe

ARNHEM - "Bent u vaak moe en komt u moeilijk in beweging? Ervaart u lusteloosheid en piekert u veel. Heeft u ook lichamelijk klachten? Dan is de training 'Liever bewegen dan moe' iets voor u! Het is een combitraining van drie kwartier theorie en een uur bewegen. U krijgt door de training meer zelfvertrouwen en u voelt zich beter in uw lijf."

Voor mensen die moeilijk in beweging komen, die weinig contacten hebben. Die last hebben van negatieve gedachten en veel piekeren. Onverklaarbare lichamelijke klachten kunnen ook een reden zijn te beginnen. De training is in het gezondheidscentrum De Bethaan, Fysiotherapeutisch Instituut, Volkerakstraat 179 in Arnhem op de woensdag van 12.00 tot 14.00 uur vanaf 30 september bij voldoende deelnemers en deelname is gratis.

De training wordt gegeven door een medewerker van Indigo en een fysiotherapeut en bestaat uit zeven bijeenkomsten. Graag van te voren aanmelden bij het secretariaat van Indigo Gelderland: 026 3124483 of info@indigogelderland.nl.

'In Arnhem Gemaakt' in Rozet

ARNHEM - Tot en met zondag 10 januari is de thematentoonstelling 'In Arnhem Gemaakt' te zien in Rozet. Deze tentoonstelling is samengesteld voor het Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland en toont de industriële geschiedenis van Arnhem.

Akzo, Kema en de ASM: allemaal grote bedrijven die aan veel Arnhemmers werk verschaften. In de thematentoonstelling 'In Arnhem Gemaakt' komt de industriële geschiedenis van Arnhem aan bod. Daarbij wordt een koppeling gemaakt met wat nu in Arnhem geproduceerd wordt met als focus duurzaamheid, creativiteit, hergebruik en kleinschaligheid.

Keramiek en laken

In de keramiekgalerij in de binnenstraat van Rozet wordt aandacht besteed aan de Arnhemse keramiekindustrie uit het verleden, maar ook aan de keramiekateliers die nu in de stad actief zijn. Ooit had Arnhem een bloeiende lakenindustrie, nu zijn er vele kleine productieateliers die ontwerpen van Arnhemse modeontwerpers uitvoeren. Maar ook grote bedrijven zijn nog steeds actief, zoals Teijin in de Kleefse Waard. Het bedrijf produceert daar hoogwaardige kunstvezels en recyclet er haar Twaron-garens.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en is te zien in het Erfgoedcentrum en de binnenstraat in Rozet aan de Kortestraat 16.De tentoonstelling en het bijbehorende activiteitenprogramma zijn in samenwerking met alle partners van Rozet: Erfgoedcentrum, de Bibliotheek Arnhem, het Kunstbedrijf Arnhem, Volksuniversiteit en kunstuitleen ToArt, tot stand gekomen.

Cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen'

ARNHEM - Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie vormen kinderen onder de vijf jaar nog steeds de grootste risicogroep als het gaat om ongelukken in en rond het huis. Jaarlijks komen ruim vijftigduizend kleine kinderen terecht in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval.

Voor ouders en verzorgers van kinderen organiseert VGGM daarom de cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen'. Deze cursus voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis en deelnemers ontvangen een geregistreerd certificaat.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan overal gebeuren: thuis, op straat of op bezoek bij oma. Bleekmiddel lijkt net limonade. Direct na een ongeval is het van groot belang dat de juiste hulp wordt gegeven. Tijdens de cursus, gegeven door een ervaren verpleegkundige, wordt geleerd hoe snel en op een goede manier gereageerd kan worden en hoe ongelukken voorkomen kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale oefenpoppen. Medische kennis is niet vereist om aan de cursus deel te nemen.

Op dinsdag 8 september start de cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen' in het gebouw aan de Veluwestraat 44 in Arnhem. Voor meer informatie en inschrijving via de website www.stmg.nl.

Zomeravondwandeling Warnsborn: samen genieten van de avondsfeer

ARNHEM - De boswachter organiseert op vrijdag 31 juli een zomeravondwandeling over landgoed Warnsborn. Het is een aparte beleving om in de avonduren te wandelen.

De temperatuur loopt terug, de wind gaat liggen, de achtergrondgeluiden nemen af en de zang van de vogels is goed te horen. De boswachter neemt de deelnemers mee voor een leuke tocht over landgoed Warnsborn, dat zich opmaakt voor de nacht. Onderweg wordt onder andere aandacht besteed aan het ontstaan en de geschiedenis van het gebied.

Foto: Piet van Merrebach

Start: 19.00 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Duur: ca. 2,5 uur. Kosten: vijf euro per persoon; kinderen van vier tot en met twaalf jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Meer informatie staat op www.glk.nl/evenementen of via Dick Wijnveldt 06 42475520.

Bushi-toernooi: mooie afsluiting van een geslaagd judoseizoen

ARNHEM - Op zaterdag 11 juli is het achtste Bushi-toernooi gehouden in sport- en spelzaal De Laar Oost. Ook dit jaar hadden weer circa honderdvijftig kinderen van Bushi Arnhem zich opgegeven om deel te nemen aan dit laagdrempelig interne judotoernooi. Een mooi judofeestje waar plezier in de judosport centraal staat.

Voor sommigen de eerste keer dat ze aan een judotoernooi deel nemen, voor anderen een bekend evenement met voor iedereen een prijs. Het motto is van het Bushi-toernooi is: 'Meedoen is belangrijker dan winnen'.

De sport- en spelzaal was feestelijk ingericht en vanaf 09.00 uur kwamen ouders, opa's en oma's, kennissen en vrienden kijken naar de prestaties van de kinderen. Ieder kind was zo goed mogelijk ingedeeld op het eigen niveau, leeftijd en gewicht: in een poule met passende tegenstanders. Op vier wedstrijdmatten is met plezier en enthousiasme meerdere wedstrijden gejudood. Wat er in de lessen geleerd en geoefend is in spelvormen kon nu in wedstrijdjes uitgeprobeerd; pootjelap, een houdgreep, duwen en trekken, of zelfs een mooie spierballenworp.

Na de wedstrijden en de feestelijke uitreiking van de prijzen is door judocoach Joyce Ott-Jansen nog even teruggekeken op een mooi en succesvol judoseizoen. Met goede sportieve prestaties zoals de twee Nederlands kampioenen Koen Heg (-50 kg) en Victor van Gerven (-38 kg), vijf judoka behaalden de talentstatus NOC/NSF en Mathijs Schulenburg en Mark Jacobs slaagden dit seizoen voor hun zwarte band. Het is goed om te zien hoe de jeugd zich ontwikkelt. Dat is slechts mogelijk door de inzet en betrokkenheid van een actieve groep Bushi vrijwilligers.

De bruinebanders hebben voor het publiek een spetterende judodemonstratie op muziek gegeven. Een judo-demo is een mooie gelegenheid om technisch te laten zien dat judo een mooie sport is. Het publiek genoot ervan.

Na afloop van een mooie dag stonden de vrijwilligers klaar om na het Bushi toernooi alles weer netjes aan kant te helpen.

Meer informatie over judo, de club Bushi Arnhem en onze activiteiten staat op www.bushiarnhem.nl.

Burgerinitiatief Bangsa Dunia in Arnhem met applaus van start

ARNHEM - Ruim negentig Indische/Molukse ouderen waren zaterdagochtend 6 juni bijeen in de Akker 71, op de eerste meet & greet van het burgerinitiatief Bangsa Dunia – senang oud worden aan de Rijn.

Deze bijeenkomst is georganiseerd door een initiatiefgroep van twaalf burgers, allen tweede en derde generaties Indisch/Molukse Nederlanders uit Arnhem en omgeving. Bangsa Dunia presenteerde de uitkomsten van vijftig gesprekken met Indisch/Molukse ouderen. En hun gezamenlijke missie: zich inzetten voor de behoeften en zorgen van de (eerste generatie) Indische/ Molukse ouderen onder het motto 'generaties voor generaties'.

De volle zaal met betrokkenen voelde zich zeer gesteund door dit initiatief. Na afloop genoten allen nog van de muziek van een jonge Indo-band, en een spontaan optreden van moeder en zoon die originele Ambonese liederen lieten weerklinken.

Maatschappelijke opgave: naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. De bezuinigingen in de zorg, het opheffen van de verzorgingshuizen en hun dagactiviteiten (onder andere Rumah Kita in Wageningen) leiden ertoe dat de Indisch/Molukse Nederlanders zelf het initiatief nemen om te zorgen dat hun ouders, familie en hun eigen generatie zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen in hun eigen sfeer en cultuur. Dit past helemaal in het overheidsbeleid, dat gericht is op een participatiesamenleving van burgers.

Informatie over wijkteams tijdens wijkbrunch van SWOA

ARNHEM - Zoals u ongetwijfeld weet is er sinds 1 januari veel veranderd in de zorgtoewijzing. Om u zo goed mogelijk over deze veranderingen te informeren, organiseert SWOA een wijkbrunch op woensdag 5 augustus.

Onder het genot van een lekkere brunch krijgt men alle ruimte uw vragen te stellen aan leden van het gemeentelijk wijkteam. Men kan die dag ook een afspraak met het wijkteam maken. De brunch vindt plaats in SWOA-locatie De Weldam en start om 13.00 uur. De zaal gaat om 12.30 uur open. De Weldam is aan de Middachtensingel 39 in Arnhem

De kosten voor de brunch bedragen 2,50 euro per persoon en er is plaats voor maximaal vijftig personen. Inschrijven kan vanaf 20 juli bij De Weldam (026) 361 17 41. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Ines Vermaas op het genoemde telefoonnummer.

Kaartclub 't Natje

ARNHEM - Kaartclub 't Natje houdt weer een zomerkaarttoernooi op de zaterdagen 1, 8, 15 en 22 augustus.

De aanvang is steeds om 13.30 uur (deur open vanaf 13.00 uur). Deelname kost 2,50 euro per persoon. Natuurlijk zijn er ook leuke en mooie verlotingsprijzen.

Het toernooi wordt gehouden in De Gaanderij aan het Driemondplein 1 in Arnhem.

Steeds meer boekenbomen in Arnhem

ARNHEM - Voor wie zich afvraagt waar die bomen plotseling vandaan komen... Deze week is in Presikhaaf een boekenboom geplant. Het betreft een boom gevuld met allerlei boeken, zowel kinderen als volwassen. Thrillers en literatuur. De boekenboom staat middenin in het winkelcentrum, tegenover modezaak Christine.


Het is inmiddels de vijfde boekenboom in Arnhem, de andere staan in de beide basisscholen van De Mozaïek en in basisschool De Boomhut. De vijfde staat bij het openlucht zwembad Klarenbeek. De boekenbomen worden aangeboden door Rotary Arnhem, vanuit de gedachte dat lezen laagdrempelig en toegankelijk moet zijn, met name voor kinderen. De basisscholen verwelkomen de bomen dan ook met plezier.


Het is een gezamenlijke inspanning. Meubelmakerij De Wig heeft ze gemaakt en gezorgd dat ze een speels en vriendelijk uiterlijk hebben. De boeken zijn geleverd door de Rotary-leden en de Speelgoedbank in Velp. De gedachte is dat mensen gerust boeken mogen pakken en lenen. Maar om de boom levend te houden is het wenselijk dat er ook boeken terugkomen of gewoon worden aangeboden, zo ontstaat er een ruilsysteem waar iedereen plezier aan beleeft. Samen maken we Arnhem mooier en leuker.

Fotograaf: A van Stralen

Rotaryclub Arnhem maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotaryclubs. Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang.

Kent u de nieuwe Arnhemse vrijwilliger van het jaar?

ARNHEM - Op zaterdag 14 november verzorgt carnavalsvereniging De On-Ganse weer het jaarlijkse Arnhems Vrijwilligersgala. Een avond om alle Arnhemse vrijwilligers in het zonnetje te zetten en waar uiteindelijk één vrijwilliger met de felbegeerde Ikra Award als vrijwilliger van het jaar naar huis gaat.

"Om te komen tot een mooie groep van genomineerden vragen wij u graag om hulp. Heeft een zo'n parel van een vrijwilliger bij u in de buurt wonen, of ziet u hem of haar altijd in de weer stralend op school of bij de vereniging? Dan is dit het moment ons te tippen door een mailtje te sturen aan post@arnhemsvrijwilligersgala.nl. Het thema van komend jaar is 'Ernums naoberschap'. Vermeld daarom in de email naast de naam van degene waarvan u vindt dat hij of zij een podium verdient, ook een korte samenvatting van de vrijwilligersactiviteiten van deze beste buur. Wie weet neemt uw nominatie dan op 14 november de Ikra Award in ontvangst."

Afgelopen jaar ging Peter van den Broek de winnaar van dit jaar voor. Hij werd vrijwilliger van het jaar 2014, omdat hij naast zijn vrijwilligerswerk voor Rijnstad op persoonlijke titel al enkele jaren actief is met het opruimen van zwerfvuil in de wijk Kronenburg. Maar ook Maatjesproject Top, een Steekje los en Corrie Degen die al meer dan veertig jaar vrijwilliger is bij Ome Joops Tour hebben de Ikra Award al een keer in ontvangst mogen nemen.

Geldersch Landschap & Kasteelen herhaalt excursies Slag om Arnhem

ARNHEM - In 2014 was er grote belangstelling voor de fietstochten en wandelingen die Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) organiseerde in het kader van het zeventigjarige jubileum van de Slag om Arnhem. Daarom herhaalt GLK deze excursies in juli en augustus.

Wat is er in september 1944 op en rond de terreinen van GLK gebeurd? Hoe zag het er daarvoor uit? Tijdens de fiets- en wandeltochten wordt in woord en beeld aandacht besteed aan de Slag om Arnhem op de terreinen van GLK en deels daarbuiten. Zowel markante als nog onbekende punten, die te maken hebben met de oorlogshandelingen in september 1944 worden bezocht. Door een gezamenlijke inspanning van de gemeente Renkum, de Stichting Heemkunde Renkum en GLK kunnen de deelnemers hier op een unieke manier kennis van nemen.

Herdenkingsfietsocht 5 augustus

Middelzware fietstocht van 35 km over heuvels en door dalen. Start om 10.00 uur. Duur: ca. 6 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p.. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van de GLK jaarkaart. Zelf eten en drinken meenemen voor onderweg. Startlocatie: Parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Peter Palstring; 06 47966663 of Dick Wijnveldt; 06 42475520

Herdenkingswandeling 16 augustus

Wandeling van 5 km door Oosterbeek-Laag. Start om 13.30 uur. Duur: ca 2,5 - 3 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p.. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK jaarkaart. Startlocatie: P Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3 (Weverstraat hoek Benedendorpsweg) .Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: 22 juli - Peter Palstring; 06 47966663 of Dick Wijnveldt; 06 42475520. 16 augustus - Pedro van Gogh; 06 54654049

Rondritten museumtrolley 101

ARNHEM - Na een paar jaar van afwezigheid zijn ze weer terug, de rondritten met museumtrolley 101. De trolleybus die na 66 jaar nog steeds rijwaardig is!

Iedere zondag in augustus (2, 9, 16, 23, 30 augustus) gaat Arnhems oudste trolleybus weer rijden. De bus rijdt dan één rit vanaf station Arnhem naar De Laar West (route lijn 6), vandaar via de route van lijn 2 naar De Laar Oost, Kronenburg en het Centrum van Arnhem, waar de route van lijn 1 naar Velp wordt opgepakt. Vanaf Velp gaat de bus dan naar het Trolleybusmuseum in Arnhem alwaar met een rondleiding de dag wordt afgesloten.

Per rit kunnen maximaal dertig reizigers mee. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden op info@trolleybus-101.nl. Per persoon één aanvraag, voor meerdere personen is steeds een nieuwe aanvraag nodig. Bij bevestiging van de aanmelding ontvangt de reiziger een plaatsbewijs op naam; deze dient de reiziger te overhandigen aan de chauffeur samen met de verschuldigde ritprijs van vijf euro. Meer informatie staat op http://trolleybus-101.nl.

Bronstige reeën

ARNHEM - Eind juli/begin augustus zijn reeën maar met één ding bezig: vrouwtjes versieren. De bronsttijd is begonnen. Zin in een bijzondere ontmoeting met dit dier. Ga mee naar buiten met de Natuurgids van Staatsbosbeheer.

In deze periode zijn de reeën op de Veluwe aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd. Bij de bokken (mannetjes) gieren de hormonen door het lijf. De bokken zijn druk bezig indruk te maken op de geiten (vrouwtjes). In de ochtend en avond kan je met wat geluk de bronstige bok achter de geit aan zien rennen.

Op 25 juli, 1 augustus en 7 augustus start om 19.30 uur bij hotel De Buunderkamp, Buunderkamp 8 in Wolfheze een tweeënhalf uur durende excursietocht. Honden zijn op deze excursie niet toegestaan. Niet geschikt voor kinderen onder twaalf jaar. Deelname kost tien euro. Tip: donkere, niet ritselende kleding (bij voorkeur geen blauwe kleding), geen parfums, een verrekijker mee en iets om op te zitten. Aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/veluweree.

Historische wandeling over landgoed Oorsprong

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgt op zondag 26 juli een historische wandeling over het landgoed Oorsprong. Het is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen.

De boswachter neemt de deelnemers mee op reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van het landgoed. Wie wist bijvoorbeeld dat water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats? En wie heeft al eens gehoord dat er op het landgoed een suikerfabriek heeft gestaan? Wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? En wie heeft al eens een kijkje genomen bij het historische zwembad dat onlangs is gerestaureerd? De boswachter besteedt onderweg aandacht aan al deze onderwerpen.

De start is om 13.30 uur op de parkeerplaats bij het Drielse Veer langs de Rijn aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing. Duur: ca. 2,5 uur. Kosten: vijf euro, kinderen van vier tot en met twaalf jaar 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Pedro van Gogh; 06 54654049.

Eerste vaardag toeristische pendelboot achter de rug

REGIO - Afgelopen dinsdag was de eerste vaardag van de toeristische pendelboot. Vanuit vijftien opstapplaatsen kan het publiek meevaren voor een tocht over de grote rivieren. Ieder dinsdag in de maanden juli en augustus kan men deze zomer weer meevaren met de pendelboot.

Op de gekozen plek kun je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. De fiets mag uiteraard mee op de boot!

De pendelboten varen dit jaar op zeven dinsdagen tussen 14 juli en 25 augustus over de Waal, de IJssel en de Nederrijn. Vertrekplaatsen zijn Arnhem, Nijmegen, Tolkamer, Rees (D), Deventer, Kasteel Doorwerth en Eiland van Maurik met diverse aanlegplaatsen onderweg. Kaartjes voor enkele reis en retour zijn aan boord te koop. In iedere aanlegplaats staat een haltebord met de exacte aankomst- en vertrektijden. De fiets mag mee aan boord. De boten varen ieder hun eigen traject met voldoende mogelijkheden voor combinaties met wandelen, fietsen, stad- en horecabezoek met tijd voor attracties en musea.

Inspiratiebrochure en fietsroutes
Het volledige vaarschema van de pendelboot, routekaarten, prijstabel en tal van tips om een vaartocht te combineren met een fietstocht in de omgeving is gebundeld in een (gratis!) inspiratiebrochure. Die is verkrijgbaar bij VVV's en toeristisch bedrijfsleven in de regio Arnhem Nijmegen en de aanlegplaatsen van de pendelboot. Het vaarschema is ook vermeld op gelderlandwaterkant.nl.


Ondersteuning
De activiteiten worden uitgevoerd door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN. Het geheel is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning door de Provincie Gelderland en het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ´Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!'.

10 / 24

SpA zomerschool

ARNHEM - Vanaf deze zomer start het Stadspastoraat Arnhem (SpA) met een ‘zomerschool’. Dit wil zeggen dat het SpA nu ook in de zomermaanden enkele activiteiten biedt, voor de zinzoekende thuisblijvers die op zoek zijn naar inspiratie.

Zo is er elke week op woensdag- en vrijdagmorgen tussen 8:00 en 9:00 uur een stille meditatie, onder begeleiding van Kees Buitelaar. En op dinsdagmorgen kun je tussen 9:30 en 10:30 uur meezingen met ‘Het zingt in mij’ (improvisaties, klankmeditaties en wereldmuziek), onder leiding van Monique Appels. Voor die activiteiten hoef je je niet vooraf op te geven en je hoeft er ook niet elke keer bij te zijn (maar het mag natuurlijk wel). Je vindt het SpA in de Driekoningendwarsstraat 30 (Spijkerkwartier) in Arnhem.

Verder biedt de SpA-zomerschool twee workshops met Magda Vlasblom. Op zondag 2 augustus is er van 10:00 tot 16:00 uur de workshop ‘Poëzie in de natuur’, waarbij je de natuur in gaat en je ter plekke laat inspireren tot het schrijven van een gedicht. En zondag 16 augustus is er een Spiralen-dag (zie: www.magdavlasblom.nl). Voor deze beide workshops moet je je wel vooraf opgeven.

Voor opgave en meer informatie: Magda Vlasblom, 026 3517181 of 06 12896817 of info@magdavlasblom.nl.

Sonsbeek door andere (natuur)bril

ARNHEM - Een oude folder verhaalt: 'Het landgoed Sonsbeek behoort tot dat gedeelte van Arnhems omstreken, hetwelk door de meeste vreemdelingen bezocht wordt'. Natuurgidsen van IVN Arnhem vinden dat veelvuldig bezoek terecht.

Sonsbeek is inderdaad een erg mooi en goed bezocht park, maar wie meer van de achtergrond kent, zal meer kunnen zien. Gidsen van het IVN verzorgen daarom op 26 juli een gratis wandeling met een uitgelezen kans die achtergrondkennis op te doen! Ze laten je zien hoe het park in de 19de eeuw is ingericht volgens de toen geldende mode: de Engelse landschapstijl. Je kijkt door de ogen van de kenners en ziet verschillende zichtlijnen, de op de juiste plaats geplante bomen en het spel van het water. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere aspecten waaraan te zien is dat het park een voormalig landgoed is. Denk hierbij aan de grote waterval, de ijskelder of alle verschillende boomsoorten voor de witte villa. Deze plekken ben je misschien al verschillende malen voorbij gelopen, maar nu krijg je de achtergrond te horen waardoor de plek voortaan meer inhoud zal hebben.
Omdat de gidsen echte natuurgidsen zijn, zullen ze je uiteraard ook wijzen op de ongeplande ecologische wondertjes die zich voor je ogen kunnen afspelen.

Dus laat je verbazen over de wereld die zich achter het bekende schuil houdt en loop mee!

De natuurgidsen starten zondag 26 juli om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24A. De wandeling duurt twee uur. Iedereen is welkom. Meer info over activiteiten van IVN staan op Arnhem www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Jazz-avondconcert in Elden

ARNHEM – Op 22 augustus is voor de vijftiende keer op het molenterrein van molen De Hoop in Elden het gratis toegankelijke jazz-avondconcert.

Traditionele oude-stijl-jazz. Voor de vijftiende keer (het derde lustrum) een superswingende happening bij het ambachtelijk monument, dat jaarlijks vele honderden bezoekers trekt.

Zoals alle jaren beginnen we op deze zaterdagavond om 19.30 uur Dit jaar heeft het bestuur de The Mardi Gras Jazz Band uit Vlaanderen en de The Four Stream New Orleans Jazz Band uit Nederland weten te contracteren. Twee fantastische, zeer veel gevraagde bands, met ook vele internationale optredens.

Wanneer de weergoden ons gunstig gestemd zijn, belooft het op zaterdag 22 augustus een ouderwets swingende, sfeervolle jazzavond te worden en de toegang is gratis.

Toermalijn voert actie voor Nepalees weeshuis

ARNHEM - In de slotweek van De Toermalijn, basisschool in De Laar-west en De Laar-oost ging het over duurzaamheid.

"Wat betekent dat en wat kan jij hiermee? Kinderen kregen gastlessen over energie opwekken en over afval(scheiden). Heel leerzaam. Verder voerden we actie voor het weeshuis in Nepal, de Wacalea Foundation (www.wacalea.com).

Kinderen verkochten zelfgemaakte spullen zoals, lekkers, kaarten, sieraden ,vazen en muziekinstrumenten. Ook gingen ze de buurt in om voor buurtbewoners een klusje te doen. Het ‘heitje voor een karweitje’-concept.

Dit alles bracht het prachtige bedrag op van 1056,92 euro op de Brabantweg en nog eens een dikke vijfhonderd euro op de Venlosingel.

Vooraf aan deze spaaractie kregen de leerlingen bezoek van een medewerker, die heeft beloofd dat we binnen een paar maanden zien wat er met het geld is gebeurd. Een mooie actie met een prima opbrengst"

Gloudemans heet voortaan gewoon Go-optiek

ARNHEM - Gloudemans optiek draait alweer een half jaar onder de nieuwe eigenaar Peter van der Eijk. In eerste instantie was besloten om de naam Gloudemans niet te veranderen. Echter, doordat er ook een Gloudemans optiek in Den Bosch zit, was er teveel verwarring bij de leveranciers. Om deze verwarring tegen te gaan is er besloten om Gloudemans Arnhem simpelweg af te korten tot Go-optiek.

Verder gaat Go-optiek een aantal kleine veranderingen invoeren. Zo is er nu een vaste klantenkorting die een flink voordeel kan opleveren tot wel veertig procent. Acties zijn vaak gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl Go- optiek ook de bestaande klant wil belonen.
Een tweede verandering is een collectie voor de kleine portemonnee. Niet meer hoeven wachten op een uitverkoop en hopen dat er nog wat leuks tussen de 'kliekjes; zit, maar het hele jaar de mogelijkheid een goede bril aan te schaffen voor weinig geld.

Nieuws en acties over Go-optiek zijn ook te volgen via facebook Go optiek.
Go-optiek is gesloten in verband met vakantie van dinsdag 11 tot en met woensdag 19 augustus.

Go-optiek, Achter de Coulissen 2a, 6836NC Arnhem, 026 3272535, www.go-optiek.nl.

Milly's sweetie kitchen

ARNHEM - Sinds oktober 2014 staat Milly met haar verkoopwagen aan de Marasingel in Arnhem in de wijk Schuytgraaf, waar zij heerlijke Surinaamse gerechten verkoopt.

Eigenaresse Milly is van Surinaamse afkomst en wilde haar kooktalent met zoveel mogelijk mensen delen. Hierdoor was de stap van homecoocking naar een verkoopstand snel gemaakt.

Milly's sweetie kitchen verkoopt iedere maandag en woensdag heerlijke afhaalmaaltijden. U kunt er terecht voor authentieke Surinaamse gerechten zoals nasi, bami, roti, kouseband, bara, loempia's, broodjes of andere kleine snacks. Ook een frisse salade behoort tot de mogelijkheden. Uit de Javaanse keuken komen de gerechten rendangvlees en sajoergroenten.
Meestal verkoopt Milly een combinatie van die gerechten al naar gelang de keus van de consument. Dit alles tegen een eerlijke prijs. "De mensen vinden het heerlijk", aldus Milly.

Een maaltijd van Milly's sweetie kitchen is altijd vers. Zo kunt u het thuis even opwarmen in oven of magnetron. Ook kunt u bij Milly's sweetie kitchen terecht voor Surinaamse – Javaanse catering in buffetvorm en in de wintermaanden voor een stamppotbuffet.

Kom eens een keer kijken op maandag of woensdag vanaf 12:15 uur tot 19:15 uur bij de verkoopstand aan de Marasingel (Schuytgraaf parkeerplaats Albert Heijn) in Arnhem. "Voor meer informatie over catering of voor bestellingen kunt u altijd contact met ons opnemen: 06 26342701."

Tot ver in Arnhem-Zuid worden de menu's en pizza's gewaardeerd De lekkerste kwaliteit bij Milano Pizzeria

ARNHEM – In het centrum kennen ze allemaal Milano Pizzeria. Geen wonder, want deze horecazaak weet tegen de laagste prijzen een uitstekende kwaliteit te bieden! Zelfs in Arnhem-Zuid en de Schuytgraaf zitten veel liefhebbers. Steeds vaker brengen ook hier de pizzakoeriers van Milano de menu's hier aan huis!

Vanaf het moment dat Milano Pizzeria is overgenomen door Joseph Aziz, is de toeloop alleen maar groter geworden. "We komen nauwelijks aan het vernieuwen van de kaart toe", vertelt de eigenaar, die vol enthousiasme zit met zijn team aan de Hommelstraat 23 "Wel hebben we de pizzadagen uitgebreid. Milano biedt nu op maandag tot en met vrijdag alle pizza's aan tegen zes euro per stuk." Alleen bij afhalen.

Dagverse ingrediënten, royaal belegd en een dunne harde krokante bodem typeren de pizza's van Milano. Het is altijd een droom van (Libanese) eigenaar Joseph geweest een horecazaak te starten. "Onze familie telt veel koks. Eten is in onze cultuur erg belangrijk. Dat zal ook te merken zijn in de pizzeria, waar we het accent zullen leggen op de menu's met een Libanees tintje." Daarnaast komen uiteraard ook de broodjes döner, shoarma, spaghetti en pasta's aan bod. En als Arnhems eerste officiële Spareribs-specialist.nl (halal!) zijn er ook spareribmenu's te bestellen.
Milano Pizzeria, Hommelstraat 23, Arnhem; 06-49107094; www.milanopizzeria.nl.

Melissa Kerseboom van schoonheidssalon Beauty Allround

ARNHEM - Mensen laten ontspannen, helpen en verwennen. Het afgelopen jaar heeft eigenaresse Melissa Kerseboom bewezen dat deze woorden passen bij haar schoonheidssalon Beauty Allround. Massage, gezicht, acné en lichaamsbehandelingen zijn onder andere veel gevraagde behandelingen die deze salon te bieden heeft. Maar ook voor de kleinere behandelingen zoals epileren of harsen kunt u hier terecht.

Waarom naar Beauty Allround? Melissa heeft gekozen om met verschillende merken te werken."Zo kan ik de behandelingen geven met de producten die voor die behandelingen het beste resultaat geven" vertelt Melissa zelf. De klanten zijn allemaal zeer tevreden over onder andere de gezichtsbehandelingen die ze geeft met het merk Extenso. Dit product is rijk aan natuurlijke werkstoffen en vitamines. Ook is nu de nieuwste trend voor het gezicht aanwezig 'de Dermaroller'.

Er is veel enthousiasme voor de lichaamsbehandeling en massages. Bij deze behandelingen werkt Melissa met het merk Van Ginkel. Bij de lichaamsbehandeling moet u denken aan een uur lang heerlijke ontspanning in combinatie van massage, scrub en pakking. De massages worden stevig en effectief gegeven, de vastzittende spieren worden goed losgemaakt en aan de probleemgebieden zoals schouders en of rug wordt individueel aandacht gegeven.

Volg Melissa via Facebook pagina van Beauty Allround of ga naar de website: www.melissakerseboom.wix.com/beautyallround. Beauty Allround, Dr. Christine Baderstraat 30, Arnhem; telefoon 06 14457301.

Vragen verbod op plastic tassen

ARNHEM - Vanaf januari 2016 mogen er geen gratis plastic tasjes verstrekt worden. Naar aanleiding hiervan heeft de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen gesteld aan gemeente Arnhem. De Partij voor de Dieren wil weten hoe gemeente Arnhem dit gaat communiceren naar burgers en ondernemers. Ook wil Arnhemse fractie weten hoe dit verbod gehandhaafd zal worden.

In de landelijke politiek is besloten dat het per 1 januari 2016 voor winkeliers en marktkooplui verboden is om gratis plastic tassen te verstrekken. De Partij voor de Dieren juicht dat toe, omdat dit zal leiden tot minder plastic afval. Veel van het plastic afval komt in de natuur of zee terecht en leidt tot milieuvervuiling. Dieren eten plastic afval op en kunnen hierdoor sterven.

De Arnhemse Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen aan het Arnhemse college gesteld over dit aankomende verbod. De partij wil weten of de gemeente dit verbod gaat communiceren naar winkeliers en burgers. Verder heeft de PvdD gevraagd hoe de gemeente van plan is dit verbod te handhaven. De Partij voor de Dieren wil graag dat huishoudens een duurzame stoffen tas krijgen met informatie over plastic afval, zodat mensen gestimuleerd worden minder plastic tassen te gebruiken. Ze willen graag dat de gemeente dit als een van de opties bekijkt.

Raadslid Leo de Groot van Partij voor de Dieren gemeente Arnhem "Het is goed dat er nu een verbod komt op plastic tassen. Hopelijk worden mensen hierdoor gestimuleerd om minder plastic afval te produceren. Ik zal erop toezien dat gemeente Arnhem dit goed oppakt zodat burgers en winkeliers op het verbod voorbereid zijn."

Onderhoud aan John Frostbrug

ARNHEM - Rijkswaterstaat voert van maandag 10 augustus 19.00 uur tot vrijdag 28 augustus 17.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de John Frostbrug. De werkzaamheden vinden plaats in de vakantieperiode en buiten de spits, waardoor de hinder naar verwachting beperkt blijft.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de voegen in het wegdek en het repareren van het asfalt. De werkzaamheden worden op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) uitgevoerd. De brug blijft tussen 07.00 en 19.00 uur beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer (auto-, vracht- en landbouwverkeer, bus en hulpdiensten). Fietsers en voetgangers worden tijdens het onderhoud over een van beide fietspaden op de brug geleid. Op het andere fietspad worden de werkzaamheden uitgevoerd. In het weekend zijn geen werkzaamheden. In augustus en september worden de werkzaamheden onder de brug uitgevoerd, die geen effect op het verkeer hebben.

Hinder

Tussen 19.00 uur en 01.00 uur zijn twee van de drie rijbanen beschikbaar. Tussen 01:00 en 05:00 uur is één rijbaan beschikbaar richting centrum. Het verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de Nelson Mandelabrug. Hulpdiensten kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars wel in beide richtingen gebruik maken van de brug. Tussen 05.00 en 07.00 uur is voor beide richtingen één rijbaan beschikbaar.

Groot onderhoud in 2018

In 2018 is groot onderhoud aan de brug nodig. Dat is veel omvangrijker dan de werkzaamheden die in augustus 2015 worden uitgevoerd. Komende zomer gaat het om werkzaamheden die niet kunnen wachten tot 2018.

Samenwerking

Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem werken samen aan het onderhoud van de John Frostbrug en stemmen werkzaamheden af. Rijkswaterstaat doet dit als eigenaar van de brug en de gemeente Arnhem als wegbeheerder. Het onderhoud is nodig, zodat vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk blijft.

Meer informatie?

U kunt bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 op maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen tussen 10:00 en 18:30 uur.

Zet Wout op de kaart en win 'n taart

GENDT - De wekelijkse advertentie van Wouter Hageman op de voorpagina van Hét Gemeentenieuws heeft u misschien al eens gezien. Elke week met een nieuwe slogan. Als u het leuk vind is dit uw kans om uw eigen slogan in de krant terug te zien!

"Wordt uw auto niet meer koud bel naar Wout; Ook voor verhuur is Wout niet duur; Heeft u iets geraakt, Wout die het weer maakt".

Mail uw zelfbedachte Wouter Hageman-slogan naar melissa@wouterhageman.nl. "Als we uw slogan uitkiezen. wint u een overheerlijke slagroomtaart van de bakker uit Gendt en.. eeuwige roem!

Autobedrijf Wouter Hageman Henri Dunantstraat 3 - 4 Gendt; 0481 425000; www.wouterhageman.nl.

Concert Marianne en Henriëtte Hofman in Walburgis

ARNHEM - Zondag 26 juli om 15.00 uur geven Marianne en Henriëtte Hofman een concert in de Walburgis van Arnhem.

Marianne Hofman is geboren op 30 januari 1995 in Arnhem. Vanaf haar zesde jaar speelt ze harp, eerst op de muziekschool, vervolgens bij Diana de Vries (eerste harpiste van het Gelders Orkest). Op haar veertiende ging ze naar de School voor Jong Talent in Arnhem, waarna ze in 2011 overstapte naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sinds september 2014 studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Ze heeft prijzen gehaald op internationale concoursen, en diverse optredens gedaan zowel solo als met orkesten in binnen- en buitenland.

Henriëtte Hofman, haar jongere zus, is een zeer veelzijdig muzikante die zingt, dwarsfluit en piano speelt. Hoewel ze nu sinds kort Chinees studeert blijft muziek een grote passie voor haar en geeft ze regelmatig een uitvoering met Marianne.

Deze middag zal er muziek uit musicals te horen zijn, evenals lichte muziek, volksmuziek en klassieke muziek. Kortom een veelzijdig repertoire van een veelzijdig duo. Toegang: er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Tevens is er in de Walburgis werk te zien van de Duitse kunstenaar Otto Pankok.

Festival De Luie Hond op Arnhemse Stadsblokken

ARNHEM - Foodtrucks, funk, soul en reggae zijn de ingrediënten van het nieuwe Festival De Luie Hond dat op 31 juli, 1 en 2 augustus op de Arnhemse Stadsblokken zal neerstrijken. Rollende keukens en zomerse klanken met je voeten in het zand aan de oever van de verkoelende Rijn.


Een ruim opgezette foodcourt biedt plaats aan tal van bijzondere foodtrucks. Van burgers tot crêpes, van Suriname tot Azië. Een divers aanbod uit alle windstreken is vertegenwoordigd. Arnhemse ondernemers aangevuld met de toppers van de Nederlandse foodfestivals.

Music
Liefst drie verschillende muziekpodia zorgen voor de lekkerste zomerse funk, soul en reggae. De beste Nederlandse acts in deze genres vind je op de Luxor Live mainstage, dans tot de zon ondergaat bij de Studio Sonsbeek funk- en soulbus en geniet met je blote voeten in het zand bij het reggaestrand aan de Rijn.

Kidsplayground
Festival De Luie Hond is voor het hele gezin. Daarom zal er op het Arnhemse stadstrand een heuse kidsplayground worden ingericht. Kinderdisco, workshops, schminkfestijn, reuze bellenblaas en gewoon ouderwets zandkastelen bouwen. Nog mooier: tot en met twaalf jaar is de toegang gratis.

Stedelijke innovatie in een excursie

Foto: Louise te Po

ARNHEM - Op zaterdag 29 augustus is er een unieke ontdekkingstocht door Arnhem.

"We gaan op zoek naar nieuwigheden op het gebied van kunst en economie. Die zijn er! In een samenhangend verhaal, waarin je zelf actief meepraat, bezoeken we beeldende kunst Museum Arnhem, creatieve broedplaats Coehoorn Centraal en het Bitcoinvriendelijke Nederlands Wijnmuseum. Je krijgt uitleg van experts en kunstenaars. De wijnproeverij maakt het feestelijk af.

Je koopt je ticket om vanaf 12.00 uur mee te kunnen gaan met deze zogenoemde BITkunst Excursie online. Het wordt georganiseerd door een samenwerking van Arnhem Bitcoin Users en CultuurDeluxe. Meer informatie en tickets: http://tinyurl.com/CultuurDeluxeActueel."

Tuinbezoek landgoed De Lage Oorsprong op 12 september

OOSTERBEEK - Op zaterdagochtend 12 september wordt een bezoek gebracht aan landgoed De Lage Oorsprong in Oosterbeek.

Dit prachtige landgoed met zeer fraaie tuinen aan de rand van Oosterbeek is enige jaren geleden geheel gerestaureerd door de familie Van Kempen. Met behulp van fondsen en heel veel vrijwilligers is het landgoed grotendeels in z'n oude glorie hersteld. "Wij worden om 10.30 uur ontvangen met koffie/thee en gebak. Vervolgens krijgen wij een rondleiding over het landgoed, horen we de geschiedenis en kunnen we de prachtige borders bekijken. De kosten van deze excursie zijn voor leden 8,50 en voor niet-leden tien euro. Zich opgeven kan voor 22 augustus via info@brunekreeftelst.nl.

Arnhem krijgt Happy Spirit

ARNHEM - Nieuw in Arnhem is Happy Spirit. Sinds 13 juni vrolijkt de spirituele winkel Arnhem op geheel eigen wijze op. Naast een winkelgedeelte vol edelstenen, spiritualia en wellness is er ook uitgebreid ruimte voor de innerlijke mens. Wat te denken van een ontspannen massage, contact met een overleden dierbare of een krachtige healing?

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar. Hier ben je welkom. Jochem Anthonijsz, eigenaar, staat iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Naast het runnen van de winkel geeft Jochem ook healingconsulten, cursussen Trance Healing en Shambala. Jarenlang deed hij dit vanuit Spiritueel Centrum Lingendael, maar komt nu met vrolijke zin naar Arnhem.

Jochem kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het spirituele. Al vanaf zijn zevende jaar wordt hij bijgestaan door zijn overleden opa. Na vele omzwervingen in andere vakgebieden heeft hij enkele jaren geleden bewust gekozen voor dit pad. Veel vaste klanten zijn blij dat hij dit heeft gedaan. Het doel van Happy Spirit? "Happy Spirit betekent zoveel als gelukkige ziel en dat is wat we iedereen wensen. Een plek waar je even rustig kan bijkomen, een plek waar je altijd vandaan gaat met een glimlach", aldus Jochem. Meer informatie staat op www.jaspirit.nl. Happy Spirit, Geitenkamp 7, telefoon 06-33827736

Beautysalon SoGorgeous: feel great, be beautifull

ARNHEM – Nieuw in Arnhem: Beautysalon SoGorgeous. De beautysalon wordt gerund door eigenaresse Gabrielle Xhofleer die in 2014 haar diploma allround schoonheidsspecialiste heeft behaald. Ook heeft zij veel ervaring opgedaan in de diverse spa's waar ze heeft gewerkt. Gabrielle is gespecialiseerd in het geven van gezichtsbehandelingen, massages met verschillende soorten aromatherapieën, harsbehandelingen, epileren, wenkbrauwen of wimpers verven, wimperextensions en acné-behandelingen.


De Beautysalon en de producten:
Bij ontvangst wordt u verwelkomd door een heerlijke geur en rustgevende muziek. De behandeling begint met een huidanalyse, vervolgens worden de producten op uw huidtype aangepast. Als afsluiting krijgt u een huidadvies mee voor thuis.
In de salon wordt er gewerkt met het merk Monteil Paris. Met een duidelijke betrokkenheid in intelligente verzorgingsconcepten stelt Monteil de hoogste eisen aan iedere nieuwe productontwikkeling. Met een uitgebreide analyse van invloedrijke factoren van een huidaandoening om te voldoen aan de behoeften van uw huid. De onderzoeksbasis voor nieuwe ontwikkelingen is biotechnologie, waarbij natuurwetenschappelijke en medische kennis wordt gecombineerd met ingenieurswetenschappelijk handwerk. Om oplossingen te ontwikkelen die gebaseerd zijn op processen uit de natuur.

Actie:
Massage van zestig minuten van 45 euro voor 35 euro, massage dertig minuten van 25 euro voor 20 euro.

Beautysalon SoGorgeous, De Pas 18, Arnhem; telefoon 06 22874815 of volg ons via facebookpagina: Beautysalon SoGorgeous.

Vietnamees en Japans eten; een aanrader

ARNHEM - Pho and Sushi is het eerste Vietnamese restaurant in de omgeving van Arnhem. Naast authentieke Vietnamese gerechten wordt daar ook Japanse sushi met biologische ingrediënten bereid.

De Fresh Springrolls, ofwel verse loempia is een licht gezond gerecht. Op de kaart staat deze lekkere snack tussen de voorgerechten. Dit kan echter op ieder moment van de dag gegeten worden. Het andere bekende Vietnamese gerecht is Pho, spreek uit als fo. Pho is een maaltijdsoep die overal in Vietnam te eten is. Pho heeft rijstnoedels, bouillon, vlees, koriander en lente-ui als basis. Taugé, basilicum, limoensap en chilisaus kan er aan toegevoegd worden om de soep verder te 'customizen'.

Uit de Japanse keuken wordt heerlijke California maki gamba tempura, Salmonroll, Spicy Tuna en Unagi rolls geserveerd. De smaakvolle creaties worden in een open keuken pas op bestelling gemaakt. Hierdoor zijn alle gerechten vers en dat is zeker te proeven.

Liever thuis genieten? Het merendeel van de kaart is ook af te halen en binnenkort gaan zij ook bezorgen. Pho and Sushi geeft ook workshops voor mensen die de gerechten zelf willen leren maken. Bezoek www.phoandsushi.nl voor meer informatie.

Pho and Sushi, Looierstraat 42; telefoon 0613945034.

Concert ‘Louis Roes en vrienden’

ARNHEM - Zondag 2 augustus is er om 15.00 uur een concert ‘Louis Roes en vrienden’ in de Walburgis van Arnhem.

Louis Roes (zang en gitaar) is al jaren als solist en in allerlei combinaties en genres op het podium te vinden: van folk en rock ’n roll tot fado en gospel. Ditmaal zal hij voornamelijk Nederlandstalige liederen zingen, afgewisseld met oude hits uit de jaren ’60 en ’70. Tijdens dit concert wordt Louis bijgestaan door een aantal muziekvrienden.
Louis zal onder meer putten uit het repertoire van Boudewijn de Groot en Jaap Fisher. Zelf heeft hij echter ook een aantal Nederlandstalige liedjes geschreven: veelal luisterliedjes, waaronder ook enkele in Achterhoeks dialect. Zijn liedjes, en ook de verhaaltjes tussendoor, gaan over alledaagse dingen: over boodschappen doen in de supermarkt, over dagdromen, ouder worden, schooltijd, verliefdheid en kerst. In de kern gaat het om een botsing tussen verstand en gevoel: de melancholie viert hoogtij! Louis brengt dit alles op een aanstekelijke manier, met een flinke scheut humor en zelfspot. We zullen verwonderd staan over de uitzonderlijke rijkdom van het Nederlandse lied.

Tevens is er in de Walburgis werk te zien van de Duitse kunstenaar Otto Pankok. Toegang: vrijwillige bijdrage. Nadere informatie staat op www.walburgisarnhem.nl.

Oranje Fonds steunt Stichting Prisma uit Arnhem

ARNHEM - Stichting Prisma uit de Arnhemse wijk Immerloo ontvangt een bijdrage van vijftienduizend euro van het Oranje Fonds. Met deze bijdrage kan de herinrichting van de benedenzaal en de keuken worden gefinancierd.

Dankzij de gift kan Stichting Prisma de benedenzaal aantrekkelijker maken om meer bezoekers te trekken. Tevens zal de zaal opnieuw worden ingericht om het mogelijk te maken meer activiteiten te organiseren. Ook zal het bedrag worden gebruikt om de vloer op te knappen in de keuken om zodoende een prettige omgeving te creëren voor bezoekers.

Mooie extra voordelen met de Sportkaart, bewegeninarnhem.nl

ARNHEM - De vakantie is straks weer voorbij en het gewone leven begint weer. De weegschaal komt voorzichtig tevoorschijn, je bent benieuwd of je gewicht ook genoten heeft van deze vakantie. Je moet weer bijkomen van het heerlijke eten, het ontspannen nietsdoen en de drankjes die in het vakantieland erg lekker waren.

Samen met een aantal partners (In & Outdoorsport en Fit4You) heeft BewegeninArnhem.nl een afslank/fitprogramma samengesteld. Onze opzet is om leden een volledig programma aan te bieden waardoor afvallen en/of fitter worden centraal staat. Je kan via ons programma de vakantiekilo's blijvend kwijt raken en ook fit blijven. Ga het beweegprogramma volgen van de Sportkaart. Meld je aan op info@bewegeninarnhem.nl,

Gratis fitheidstest, speciale vakantieactie!
Bij aanschaf van een Sportkaart (19,95 euro) krijgt u een gratis fitheidstest. De fitheidstest is voor jong en oud op zijn of haar belasting niveau en opgezet met partner Fysiotherapie Rosinga. Ons doel is om een sportadvies op maat te geven zodat blessures kunnen worden voorkomen. Binnen de fitheidstest wordt er onder andere gekeken naar de mobiliteit van de gewrichten, lenigheid, coördinatie enzovoort Hierdoor komt er een advies op maat! Bestel de Sportkaart via www.bewegeninarnhem.nl en kom er achter hoe fit u bent.

Nieuwe BMX Speciaalzaak in Arnhem

ARNHEM - 'The Spoked Society' is de nieuwe BMX lifestyle winkel van Arnhem. Sinds 24 april 2015 staan de jongemannen van 'Spoked' klaar om iedereen te voorzien van passend BMX advies.

Deze unieke fietsenwinkel gelegen aan het Gele Rijders Plein in Arnhem richt zich op de gehele 'lifestyle' van het BMX'en. Het assortiment loopt uiteen van kleding, BMX-fietsen tot fietsbescherming zoals helmen en kniebescherming. Longboards en stunt steps ook wel scooters genoemd konden niet achter blijven en ook deze disciplines zijn goed vertegenwoordigd in de winkel.

Bij Spoked zien ze iedereen graag binnenkomen: van jong tot oud, iedere wielerliefhebber kan zijn hart ophalen in deze mooie freestyle-fietsenwinkel. Ook op het gebied van fixed gear en single speedbikes ben je bij Spoked aan het juiste adres.

In deze krant vindt u een kortingscoupon, knip deze uit neem hem mee naar de winkel en profiteer van tien procent korting op een product naar keuze.

The Spoked Society, Gele Rijders Plein 30, Arnhem, telefoon 026 3828768, info@spoked.nl, www.spoked.nl.

Wegens succes herhaald!

HUISSEN – Wegens succes herhaald! Altijd al eens een elektrische fiets willen uitproberen? Dat kan zondag 2 augustus vanaf 12.00 uur in Huissen bij Jansen Totaal Wonen. Hier staat Profile Ouwerling klaar met een Elektrische Fiets Testdag.

Het Profile Ouwerling team staat gedurende deze koopzondag klaar om u geheel vrijblijvend te informeren en adviseren over de nieuwste modellen en bijbehorende mogelijkheden. Speciaal voor dit event staat er een ruime selectie elektrische fietsen om uit te proberen. Profile Ouwerling 'de fietsspecialist' heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan; alle fietsen hebben gerenommeerde storingsvrije aandrijfsystemen zoals Ion, Bosch en Yamaha.

De medewerkers van Profile Ouwerling zijn deskundig op het gebied van de elektrische fiets, waardoor u bij hen met al uw vragen terecht kunt. Zij zullen u dan ook met veel enthousiasme op weg helpen. Iedere proefrijder gaat met een leuke attentie naar huis.

Naast een proefrit op een elektrische fiets kan er gewinkeld worden op de meubelboulevard. De winkels zijn tussen 12.00 en 17.00 uur geopend.Graag tot ziens op deze koopzondag Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95, Huissen.