GN Lingewaard

21 januari 2015

GN Lingewaard 21 januari 2015


Dweilorkest Alarmfase 3 uit Bemmel zoekt versterking

BEMMEL - Dweilorkest Alarmfase 3 uit Bemmel zoekt versterking. In de zeventien jaar van haar bestaan is deze muzikale vriendengroep uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde dweilorkesten van Nederland.

Hoogtepunten van het jaar voor hen zijn de carnaval, de Bemmelse Dweildag, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en de vele festivals en feesten in binnen- én buitenland. Zo reist Alarmfase 3 in mei van dit jaar af naar Zweden. Er is binnen de groep plaats voor twee nieuwe muzikanten, namelijk een grotetromspeler en een sousafonist.

De grotetromspeler kan een slagwerker of drummer zijn, maar de ervaring leert dat ook andere muzikale personen (zoals pianisten of gitaristen) goed uit de voeten kunnen op dit instrument. Ben jij die stabiele basis en drijvende kracht waar het hele orkest op kan leunen?

Ook de sousafonist hoeft niet per se een ervaren speler op sousafoon te zijn: speel jij bijvoorbeeld trombone, hoorn of bariton en heb je zin in een grotere uitdaging? Er ligt een sousafoon voor je klaar!

Alarmfase 3 repeteert iedere zondagavond van 19:00 tot 21:00 uur in Bemmel. Om de week worden zij begeleid door dirigent Cees Coenen. Er wordt één à twee keer per maand opgetreden, meestal in het weekend. Interesse? Of ken je iemand voor wie dit wat is? Kijk snel op www.af3.nl, www.facebook.com/alarmfase3.nl of stuur een mailtje naar info@alarmfase3.nl.

Aangrijpend drama Lucia de B bij TOPfilm

BEMMEL - Donderdag 22 januari draait om 20.00 uur de film over het aangrijpende drama van Lucia de B bij TOPfilm. De foyer is open vanaf 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via Boekhandel Polman, Arends Optiek, via www.topbemmel.nl en aan de filmkassa.

Gebaseerd op het onvoorstelbare, maar waargebeurde verhaal van Lucia de Berk. Lucia ( Een geweldige rol van Ariane Schluter) is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de 'Engel des Doods', zoals Lucia in de pers al snel genoemd wordt, is zwaar.
Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest en statistiek, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar baas (Annette Malherbe) wilt hier niet van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht…

Groots jubileum weekend bij De Gentenarren

Foto: Niels Sparnaaij Foto Mireat Gendt

GENDT - Zaterdag 31 januari en zondag 1 februari vieren de Gentenarren hun 55-jarig jubileum. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de sporthal op sportpark Walburgen. Zaterdagavond wordt de jubileum pronkzitting aangeboden aan Frank de Narrenprins en Annita. Zondag is de jubileumreceptie met aansluitend een groots feest.

Omdat Providentia gerevitaliseerd wordt wijken de Gentenarren uit naar de sporthal. Deze wordt omgebouwd tot theater. Compleet met podium, decor, licht, geluid, prinsenloge, tafels, stoelen en veel meer. Vele maanden al zijn de Gentenarren bezig met de voorbereidingen van dit jubileumweekend. Een prins heeft normaal zo zijn onderdanen! Maar de prins van de Gentenarren kan niet stilzitten. Frank de Narrenprins heeft zich actief ingezet bij de organisatie. Want zegt Frank; "Het gaat pas goed, als je het samen doet."

Zaterdagavond begint de pronkzitting om 18.00 uur. Het belooft een fantastische pronk te worden met veel dans, zang en cabaret. Er zijn dit jaar diverse verrassende optredens te verwachten. Meer zeggen we daar niet over. Omdat de pronkzitting om 18.00uur begint en daardoor ook op een vroeger tijdsstip zal eindigen, is er na afloop de mogelijkheid nog gezellig, onder het genot van een drankje na te praten.

Zondag 1 februari is de jubileumreceptie van het 55-jarig bestaan in de kantine van Walburgen. Vanaf 13.00u ontvangt het Carnavalsgezelschap de genodigden en belangstellenden. Dus iedereen met een warm hart voor de Gentenarren is welkom, met in het bijzonder oud-carnavalisten, versierders, GenteKwekers, Raad van 11-leden, dansgardes en muzikanten. Er zijn veel (carnavals)verenigingen en stichtingen uitgenodigd, zowel uit Lingewaard als daarbuiten. Aansluitend op de receptie bieden de Gentenarren in de sporthal een gevarieerd programma aan met muzikale medewerking van De Bevelanders en Seven Days. Ook zijn er twee verrassingsacts.

Nadrukkelijk wordt er opgewezen, dat tijdens het jubileumweekend en de Après Ski (14 februari) voor de laatste keer de gele 'providentiamunten' ingewisseld kunnen worden.

Ingezonden brief

Op 27 december 2014 moest ik even naar de winkel om een boodschap te doen. Ik reed met de fiets de oprit af om vervolgens linksaf de bottelhoek in te rijden. Na ongeveer 25 meter ging ik bijna onderuit omdat het spiegelglad was.

Ik stapte af om mijn bestemming lopend naar de supermarkt te vervolgen voor enkele boodschappen. In de Deellaan alwaar ik woonachtig ben is er in de vrijdagavond gestrooid, zodat het die zaterdag (27-12-2014) goed te rijden was zoals ook de weg waar beide tankstations staan.

Mijn advies is het volgende: Geef deze bewoners een zakje strooizout (want blijkbaar is het te kostbaar deze straat of meerder straten te strooien). Het is in mijn ogen niet correct om deze bewoners in het 'donker' te laten staan. Dus vind ik dat de gemeente haar verantwoording ten opzichte van de bewoners moet nemen.

In Duitsland zijn bewoners verplicht de stoep sneeuwvrij te maken en te houden zodat voetgangers geen letsel kunnen oplopen.

HJG Jeurissen

Bemmel

Avond bij vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Op 28 januari is een voorlichtingsbijeenkomst over vrouwen-harten-vaatziekten verzorgd door de Hartstichting met onder andere activiteiten circuit. Aanvang 20.00 uur in De Tichel in Haalderen.

Activiteiten voor ouderen in Lingewaard

Activiteiten voor ouderen in Lingewaard 21 t/m 27 januari

Voor verdere informatie over de activiteiten kunt u de betreffende locatie bellen.

Op iedere locatie is koffietijd tussen 10.00 en 11.30 uur en restaurant tussen 12.15 en 13.30 uur.

Bemmel

Liduina, Gouden Appel 120

tel. 0481-470600

Woensdag

09.30 - 11.30 uur Spellen

09.45 - 10.45 uur MBoM (gym)

11.00 - 12.00 uur MBoM (gym)

14.30 - 16.00 uur Creatief / bloemschikken / spellen

Donderdag

10.00 - 11.30 uur Kaarten maken

14.15 - 15.45 uur Luisteren in je leunstoel

Vrijdag

14.00 - 16.00 uur Biljarten

Maandag

14.30 - 16.00 uur Creatief of geheugentraining

14.00 - 16.00 uur Biljarten

Dinsdag

10.00 - 12.00 uur Koffietijd met journaal

14.30 uur Seniorenkoor '93 uit Bemmel

Gendt

St. Jozef, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4

tel. 0481 421338

Woensdag

10.00 - 12.30 uur Participatiepunt

14.00 - 16.00 uur Koersbal

Donderdag

10.00 - 11.30 uur Koffietijd met Berichtenuitzending

14.00 - 16.30 uur Soos

Vrijdag

10.00 - 11.30 uur koffietijd

Maandag

10.00 - 11.30 uur koffietijd

Dinsdag

14.00 - 16.00 uur wandelmiddag (aanmelden vooraf)

Huissen

Sancta Maria, Helmichstraat 22, Huissen

tel. 026-3263300

Woensdag

09.30 - 11.00 uur Volksdansen

14.00 - 16.00 uur Koersbal

14.00 - 17.00 uur Participatiepunt

Donderdag

14.00 - 16.00 uur Handwerken

19.00 uur Kaarten KBO

Vrijdag

10.00 - 12.00 uur Koffietijd

Maandag

14.00 - 16.00 uur Knutselen

Dinsdag

11.00 - 11.45 uur Gymnastiek

14.00 - 16.00 uur Sjoelen / kaarten / dammen / scrabble

Presentatie renovatieplannen en nieuwe zaal De Kinkel

BEMMEL - Op vrijdag 23 januari zal er om 19.45 uur een presentatie worden gehouden over de renovatieplannen en mogelijke uitbreiding en vernieuwing van de grote zaal van De Kinkel in Bemmel.

Om 20.00 uur zal voorzitter Jan de Moor de avond openen. Daarna volgt een presentatie van het concept-renovatieplan door Hubert van Keulen. Na zijn presentatie is er een vragenronde waarbij de aanwezige bezoekers in de gelegenheid worden gesteld om naar aanleiding van de presentatie vragen te stellen.

Vervolgens zal Hubert van Keulen verder gaan met het presenteren van de plannen en mogelijkheden voor een nieuwe zaal in De Kinkel. Na afloop zal er weer een vragenronde worden gehouden zodat er ook vragen over dit onderwerp kunnen worden gesteld.

Rond 21.15 uur zal het formele gedeelte afgesloten worden en wordt er een borrel aangeboden door De Kinkel.

Huurders, potentiële huurders, bezoekers en inwoners van Bemmel/Lingewaard zijn welkom om deze avond bij te wonen. Meer informatie over De Kinkel staat op www.dekinkel.nl. Voor vragen kn men contact opnemen via info@dekinkel.nl.

Opbrengst naar meisjes in Vietnam Benefietavond Three Seasons bij TOPfilm

BEMMEL - Roelfina Idema uit Bemmel is de initiatiefneemster van deze filmavond. Zij is deelneemster aan Cycle4Girls; een fietstocht georganiseerd door Plan Nederland. Een groep vrouwen fietst 300 kilometer in Vietnam voor meisjes in Vietnam en zamelt per deelnemer 3.000 euro in. Deze filmavond is een manier om een deel van het streefbedrag bij elkaar te krijgen.

Het oogstrelend mooi gefilmde Three Seasons vertelt drie vervlochten levensverhalen die het nieuwe Vietnam symboliseren. Op het platteland vlak buiten Saigon (Ho Chi Minh) plukt de jonge Kien An lotusbloemen voor een verbitterde kluizenaar en de twee raken bevriend. Hai is een riksja chauffeur, die verliefd is op het hoertje Lan. Zij wil niets van hem weten. Met het winnen van een riksjarace hoopt hij een nacht met haar te kunnen doorbrengen. Woody is een straatjongetje, die in een bar in Ho Chi Minh de Amerikaan Hager tegenkomt. Hager vertelt hem het verhaal over de zoektocht naar zijn dochter.

Meer informatie over het project Cycle4Girls vindt u op de website bit.ly/PlanVietnam.

De film wordt donderdag 29 januari om 20.00 uur vertoond. Kaarten á zes euro zijn verkrijgbaar via Boekhandel Polman, Arends Optiek, via www.topbemmel.nl, en aan de filmkassa.

Kerkdienst in Protestantse Gemeente in Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente in Huissen is zondag 25 januari om 10.00 uur te bezoeken in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

Voorganger is dominee M. Glastra. Er is een crèche en minikinderkerk tot vier jaar. Kinderkerk vier tot twaalf jaar. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

Op zoek naar Rode Geus, Konikpaard, vos, bever en gans The big five van De Klompenwaard!

Foto: Annelies Stokkel

DOORNENBURG - Zaterdag 24 januari verzorgt IVN RijnWaal een struintocht in De Klompenwaard bij Doornenburg.

"Wat de waterstand gaat doen, kunnen we natuurlijk niet precies voorspellen, maar feit is dat er op een kleiner gebied meer dieren zullen moeten vertoeven. Dat maakt de kans om onder andere de 'big five' voor de kijker te krijgen natuurlijk alleen maar groter. De Konikpaarden en de ganzen spotten zal niet zo'n probleem zijn. Zullen de vos en bever zich laten zien? Ook hazen, konijnen of zelfs marterachtigen proberen droge poten te houden door het hogerop zoeken. Wie weet zien we die ook nog.

We zullen volop overwinterende watervogels aantreffen, misschien zelfs de wilde zwaan of grote zaagbek die hier zo nu en dan vertoeven."

Ook het plantenrijk laat zich al weer voorzichtig zien, dit vooral door het aanhoudende zachte weer.

"Door de hevige regenval en de smeltende sneeuw in Zwitserland kunnen we nu in de praktijk bekijken wat er ooit in theorie is bedacht. We doelen dan op de 'ruimte voor de rivier' met meestromende nevengeul en verdere herinrichting van De Klompenwaard. Afhankelijk van de waterstand zullen we het gebied verkennen en vertellen over de inrichting, het Pannerdens Kanaal, de dynamiek van de Waal en hoe dit alles zijn weerslag heeft op de immer aanwezige natuur. Ook kinderen zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen."


De tocht start zaterdag 24 januari om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De startlocatie is bij het toegangshek van De Klompenwaard, Sterreschans/Waaldijk in Doornenburg. Tip: "Het kan erg modderig zijn, dus laarzen of goede waterdichte schoenen aan en neem eventueel een verrekijker mee."

Kerkdienst in Protestantse Gemeente in Huissen

De kerkdienst van de Protestantse Gemeente in Huissen is te bezoeken in het Kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35

Meer informatie: www.pknhuissen.nl

Zondag 25 januari 2015

Aanvang 10.00 uur

Voorganger ds. M. Glastra

Crèche en mini kinderkerk tot vier jaar

Kinderkerk vier tot twaalf jaar

Speelgoed- en kledingbeurs

GENDT - Op zaterdag 28 februari houdt Speelotheek 't Gentje een beurs voor speelgoed- en kinderkleding. Op deze beurs kunnen baby-artikelen, zomerkleding in de maten 74 tot en met 176, 34-36 en xxs, xs en s worden aangeboden.

Ook kan speelgoed verkocht worden. In verband met de (snel naderende) verbouwing van De Providentia vindt de beurs weer plaats bij Im Weissen Rössl (Tinneveld) in Gendt. De wijze van inschrijven is als volgt.

"Als u artikelen op deze beurs wilt verkopen, kunt u vanaf 26 januari langskomen op de speelotheek. U krijgt dan een inschrijflijst, prijskaartjes en een handleiding zodat u thuis alle artikelen kunt inschrijven en voorzien van een code en de prijs. Er wordt één lijst van maximaal vijftig artikelen per inschrijver verstrekt. Iedereen die een inschrijflijst wil, moet persoonlijk langskomen. Voor leden van de speelotheek start de inschrijving op 19 januari."

De speelotheek is gevestigd in Integraal KindCentrum De Vonkenmorgen, Schoolstraat 1 (ingang kerk/ voliëre) in Gendt. De openingstijden zijn: maandag van 18.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

"De te verkopen spullen levert u donderdag 26 of vrijdag 27 februari in bij Im Weissen Rössl/ zaal Tinneveld Gendt. Na afloop van de beurs haalt u de opbrengst van de verkochte artikelen samen met de overgebleven spullen op. Ook is er de mogelijkheid om niet verkochte artikelen te schenken aan een goed doel. Afgelopen beurs waren dit de Voedselbank in Arnhem en mensen in Afganistan."

De opbrengst van de beurs wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw speelgoed en het organiseren van activiteiten voor kinderen. De beurs vindt plaats op zaterdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Im Weissen Rössl/ zaal Tinneveld, Dorpstraat 58 in Gendt.

Bevelanders luisteren pronkzittingen voor het laatst op

Foto: Hans Helsen.

HUISSEN - Op woensdag 28 januari en zaterdag 31 januari zal blaaskapel De Bevelander Muzikanten de bejaardenpronk en de grote pronkzitting van carnavalsvereniging 'De Kraonige Zwaone' uit Huissen voor het laatst opluisteren.

Hiermee komt een einde aan een reeks van 28 jaren waarin de kapel onafgebroken haar muzikale medewerking aan deze fantastische avonden heeft verleend.

Foto: Hans Helsen.
Foto: Hans Helsen.

Dit besluit is reeds medio vorig jaar aan het bestuur van de Kraonige Zwaone meegedeeld en daarbij is ook afgesproken dat de blaaskapel bereid blijft om de carnavalsmiddag van de mindervaliden op zaterdag en de carnavalsavond van De Klup de komende jaren te verzorgen. Ook de Integrade van De Klup blijven De Bevelanders muzikaal ondersteunen. Uiteraard blijft de blaaskapel actief tijdens het Huissens carnaval zelf en zullen ze tijdens de drie dolle dagen overal te beluisteren zijn.

Na het carnaval gaat de blaaskapel zich voorbereiden op 2016, het jaar waarin zij hun 45-jarig bestaan vieren.

Inlichtingen over het orkest kan men inwinnen via 026 3250361 of website: www.debevelanders.nl; de Bevelander Fanclub via 026 3250366.

Vrijwilligers in zonnetje gezet tijdens nieuwjaarsborrel

Foto: SWL

HUISSEN - Woensdag 14 januari om 16.30 uur lopen de gangen van de Dominicanenklooster in Huissen langzaam vol met vrijwilligers voor de jaarlijkse vrijwilligers Nieuwjaars borrel van Stichting Welzijn Lingewaard. Een gezellig drukte en grote opkomst dit jaar om gezamenlijk het glas te heffen en er samen weer een mooi jaar van te maken.

Inmiddels telt SWL zo'n 170 vrijwilligers die verbonden zijn aan de talloze initiatieven die inwoners van Lingewaard in de gelegenheid stellen elkaar te ontmoeten, activiteiten met elkaar te doen en elkaar te helpen en te ondersteunen. De vrijwilligers van de Repair Cafés, ParticipatiePunten met diverse activiteiten, Meldpunt, Hulpdiensten, Open Eetcafés, Koffieochtenden, Gezinsondersteuning, Over & Weer, Budgetcoaching, Informatie &advies, Mantelzorgactiviteiten en natuurlijk de Zorgvrijwilligers waren bovendien in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De 'hoed' werd afgenomen voor al deze vrijwillige inzet door directeur Koos van Silfhout van SWL en zijn team sociaal werkers. Een woord van dank voor hun tomeloze inzet en hetgeen SWL met hen gerealiseerd heeft in 2014 (en de jaren daarvoor). Daarna konden de vrijwilligers genieten van een heerlijke buffet en de wijn/bier proeverij verzorgd door het Dominicanenklooster. Ook konden vrijwilligers meedoen aan verschillende workshops in het Klooster zoals; zang, meditatie, bewegen en een rondleiding.

SWL kijkt terug op een mooie avond vol burger betrokkenheid en mooie samenwerking met het Dominicanenklooster Huissen!

Column

Vrouwen

Wie overweegt om mijn stukje niet te lezen zal ik helpen. Mijn stukje gaat over vrouwen. Verder lezen? Vrouwen, politiek én Huissen. Onderbuikgevoelens? Stop met lezen. Ga leuke dingen doen en gebruik deze krant als onderlegger voor het gft-vak van de afvalcontainer. Vrouwen, waarom moeten nieuws- en weervrouwen zo nodig op hoge pumps voor de camera staan. Moeten ze zo vrouw zijn? Ik wacht op het moment dat pumpsweervrouw Amara Onwuka van RTL4 op haar spielebeentjes omwaait. Ondertussen ben ik wel afgeleid en mis als actieve fietser het weerbericht. De wereld staat door het islamterreur in brand. Een burgeroorlog dreigt. NOS pumpsnieuwslezer Astrid Kersseboom doet verslag. Kijk de volgende keer zelf, ze staat altijd met een licht gebogen linkerbeen voor de camera. Een lichaamshouding die me niet gelijk aan het beroep van een nieuwslezer doet denken.

Vorige week was er nieuws bij de politieke avond in Lingewaard. Het college en Comité Stadhues Huissen werden in de gelegenheid gesteld om hun plannen te presenteren. Beiden staan lijnrecht tegenover elkaar. Het comité van actieve burgers weet het wel. Verkoop het klooster aan ze voor een euro met 2 miljoen zakgeld. En dan komen ze een héél eind. Het college flikkert het Stadhuesvoorstel als absoluut onbetaalbaar in de prullenbak. De raad mag uiteindelijk een oordeel vellen. Ons GroenLinks pumpsloos breimeisje Lianne Duiven vindt het hele gebeuren zielig. Zo zielig, dat je het goedbedoelde burgerinitiatief van Comité Stadhues niet zo maar aan de kant kan schuiven. Al kost het 2 miljoen euro. Lianne had liever gezien dat er nóg een keer wordt gepraat. En ze had liever gezien dat wethoudermevrouw Helga Witjes het standpunt van het college had verwoord. In plaats van de verantwoordelijke wethoudermeneer Theo Janssen. NOS pumpsnieuwslezer Astrid Kersseboom doet verslag. "Lieve kijkers. Oorlog in Huissen. Comité Stadhues struikelt over hoogm..… Oeps!" Bonk! Doodzonde, Astrid is gestruikeld door het afbreken van een te hoge pump en kan het nieuwsbericht niet afmaken.

Sjaak

Poëzieavond in Bibliotheek Huissen

HUISSEN - Op donderdag 29 januari luidt Gedichtendag de Poëzieweek in. Van 19:30 tot 21:00 uur staat de bibliotheek in Huissen in het teken van de poëzie.

Het motto van de Poëzieweek 2015 is: 'Met zingen is de liefde begonnen.' Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. "De dichters van Lingewaard lezen graag voor, komt u luisteren?"

Gedichtendag

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Meer informatie staat op www.bibliotheeklingewaard.nl.

Opbrengst statiegeld- bonnetjes Alzheimer

BEMMEL - De gehele maand december heeft Albert Heijn Bemmel de mogelijkheid geboden om klanten hun statiegeldbon in te laten leveren ten bate van Alzheimer Nederland. Dit heeft liefst 147,45 euro opgebracht!

De organisator van de collecte Alzheimer Bemmel is hier dolgelukkig mee. Het geld is al gestort op de rekening van Alzheimer Nederland en de organisator is Albert heijn én zijn klanten hier enorm dankbaar voor.

Gezelligheidskoor Ons Verzetje uit Doornenburg in Liduina

BEMMEL - Donderdag 29 januari om 19.30 uur treedt gezelligheidskoor 'Ons Verzetje' op in Liduina.

Dit gemengde koor zingt met veel plezier Nederlandstalige liedjes. Daarnaast zingen ze ook Duits en Engelstalige liedjes. De entreeprijs is inclusief koffie/thee en een pauzedrankje zeven euro vijftig..

Iedereen is welkom op donderdag 29 januari om 19.30 uur in de recreatiezaal van Liduina aan Gouden Appel 120 in Bemmel.

Op basisschool De Regenboog in Bemmel Leerlingen van de plusgroep leren Russisch!

BEMMEL - Al liggen de politieke verhoudingen met Rusland momenteel misschien niet zo lekker, op basisschool De Regenboog zijn de leerlingen juist heel enthousiast over een Russisch-Nederlandse samenwerking.

Onder leiding van een echte Russische juf genaamd Anastasiia Mikurova, roepnaam Nastya, leren de leerlingen van de plusgroep Het Leerlab de beginselen van de Russische taal. Na een stukje kennis over het land zijn ze nu gestart met het alfabet en een kennismakingsgesprek in het Russisch.

Het enthousiasme van Nastya, die door middel van een uitwisselingsproject tussen de hogescholen van Rusland en Nederland drie maanden in Nederland verblijft, werkt aanstekelijk op de leerlingen. "Verbazingwekkend hoe snel de kinderen het oppikken", vertelt Nastya.

Ook de uitspraak is opvallend goed, vaak veel beter dan van volwassenen die een vreemde taal gaan leren. De leerlingen zullen hierna nog twee keer een vol uur onder leiding van Nastya hun kennis uitbreiden. Een woord onthouden ze zeker; uitgesproken als Daswiedanieja; dat 'tot ziens' betekent.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 27 januari is er een open eetcafé in creatief centrum Hofstede aan Hoefslag 28 in Bemmel.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten ,kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 27 januari bestaat uit groentesoep, witlofschotel en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Edo & Arie met 'Pompen' in Theater Kees Tanken zal nooit meer hetzelfde zijn!

HUISSEN - Op zaterdag 24 januari om 20.00 uur is het weer tijd voor cabaret in Theater Kees en wel met 'Pompen' van Edo Brunner & Arie Koomen. Met natuurlijk de hoge grapdichtheid die u van de heren gewend bent en visuele humor, absurdistische crosstalks, stand-up en misschien zelfs een ontroerend lied.

Na het succesvolle programma 'E&A is toch voordeliger!' kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. 'Pompen' is een cabaretprogramma van dat zich afspeelt in en om een benzinestation. Het laatste pompstation in het universum.

E&A zijn de uitvinders van het stand-upcomedycabaret en beheersen dat als geen ander. 'Pompen' wordt dus een avond lachen dus om twee mannen die keihard kunnen zijn maar ook best gevoelige kanten hebben. Dankzij E&A zal tanken nooit meer hetzelfde zijn.

In Nederland cabaretland is het een verademing om tussen alle solisten weer eens een goed op elkaar ingespeeld duo de zaal op zijn kop te zien zetten. Dit programma is getest op konijntjes: die moesten lachen!

Kaarten voor 'Pompen' kosten zestien euro en zijn te verkrijgen via www.theater-kees.nl of via (026) 3252083. Theater Kees is gevestigd aan het Kampstuk 23 in Huissen.

Aspirantenteams Tweestroom begonnen aan het nieuwe jaar

GENDT - Tweestroom-MC4 ontving streekgenoot Volamie-MC2 en verloor de eerste set nipt (23-25).

De tweede set werd nipt gewonnen (25-23), zo ook de derde set. De vierde set werd verloren. Door de vijfde set duidelijk te verliezen, werd ook de wedstrijd weggeven (2-3).

Jongens-mix-Tweestroom-JB1 speelde thuis tegen B revolk-JB1 en speelde goed mee om de punten. De vijfde set werd nipt verloren.(13-15) Dus ook de wedstrijd (2-3). Tweestroom-MB1 ontving Longa'59-MB, speelde goed mee maar niet voldoende voor de winst.(0-4)

Tweestroom-MA1 speelde thuis tegen Pegasus-MA2 en had geen kans op de zege (0-4). Tweestroom-MC1 ontving club team Tweestroom-MC2, had geen kind aan de tegenstander (4-0). Tweestroom-MC3 speelde thuis tegen Reflex-MC1 en won de eerste set gemakkelijk, maar verloor de andere sets (1-3). Meisjes-MB2 speelde uit bij Kerekmeier-MB2 n kon geen potten breken (4-0).

Dames-Tweestroom-DS1 ontving Heijendaal-DS4, won de eerste set . Daarna werden de tweede en derde set verloren. In het verleden liet men de kopjes hangen, maar nu werd met passie gestreden, dus winst. Ook de vijfde set werd gewonnen. Een overwinning met een blik naar boven (3-2).

Tweestroom-DS2 speelde thuis tegen streekgenoot Volamie-DS1 en men begon fris, winst in de eerste set. Wat er daarna gebeurde met het team, was onbegrijpelijk. Dus terecht verlies (1-3). Ook de recreanten groep van de dinsdagavond speelde thuis tegen Switch'87-2 en wonnen de eerste en tweede set duidelijk. In de derde set liep men constant achter de feiten aan. In de laatste seconde werd de zege veilig gesteld (3-0).

Efkus `n Bekske project Doornenburg

DOORNENBURG - Op 12 december hebben de gemeenschappelijke ouderenverenigingen van Doornenburg in samenwerking met SWL en Stichting Leefbaar Doornenburg voor de eerste keer een inloopochtend georganiseerd tijdens het Participatiepunt. Het was een succesvolle start met 38 enthousiaste bezoekers die 'Efkus `n Bekske' kwamen doen.

Dit project krijgt natuurlijk een vervolg, voor 2015 zijn de volgende data gereserveerd: 23 januari, 20 februari, 20 maart, 17 april, 29 mei en 26 juni.

Tijdens de bijeenkomst van 23 januari zal de buurtsuper Spar Doornenburg een presentatie houden van ambachtelijke bereide kant en klaar maaltijden. Het is mogelijk om te proeven en een oordeel te geven.

Iedereen, oud en jong is welkom op 23 januari tussen 10:00 en 12:00 uur in het ontmoetingscentrum Doornenburg. De koffie is gratis en wordt aangeboden door Stichting Leefbaar Doornenburg.

Wanneer u niet in staat bent om zelfstandig te komen kunt u contact opnemen met de dorpscontactpersonen, 06 22334276.

Seniorenkoor '93 treedt op bij Liduina in Bemmel

HUISSEN - Dinsdag 27 januari om 14.30 uur komt het seniorenkoor '93 zingen in Liduina.

Natuurlijk zijn de gezelligheid en de ontmoeting belangrijke factoren binnen het koor. Maar tegelijkertijd is het muzikale gedeelte, waarmee het koor de afgelopen jaren zeer regelmatig naar buiten treedt, niet minder belangrijk.

Vele optredens in Bemmel en omgeving zijn er in de afgelopen twintig jaar al geweest. "Wilt u het optreden van het seniorenkoor '93 bijwonen, dan bent u welkom."

Liduina ligt aan Gouden Appel 120, Bemmel. De zaal is open vanaf 14.15 uur. De entree bedraagt inclusief een kopje koffie of thee. drie euro.

Damvereniging VBI wint van Damlust Gouda

Jos Stokkel in actie Foto: Joop Hendriksen

HUISSEN - Voor Damvereniging VBI was de wedstrijd tegen Damlust Gouda de laatste kans om mee te doen om de nationale titel. De Huissenaren waren oppermachtig en stuurde de tegenstander met 14-6 onverrichter zake naar huis.

Ook Apeldoorn maakte geen fout tegen Volendam en het verschil met de Huissenaren bedraagt nog steeds één punt. Gezien het nog te spelen programma is de kans miniem dat Damvereniging VBI dat nog kan inlopen.

Johan Krajenbrink beet voor de Huisenaren het spits af door een sterke positionele partij dat resulteerde in winst. Geert van Aalten wikkelde in een gelijkwaardige stand niet goed af en moest de punten inleveren. Jos Stokkel trok in een goed opgezette partij het voordeel naar zich toe, veroverde een schijf winst en vervolgens de partij. Yuriy Lagoda volgde met winst na een spannende partij totdat een combinatie hem een schijf opleverde. Alexander Baljakin kon oud-nationaal kampioen Erno Prosman wel onder enige druk zetten, maar diens verweer was ijzersterk en een remise was al wat overbleef.

Gérard Jansen zette een positioneel sterke partij op. Toen zijn tegenstander in een combinatie liep was het over en sluiten. Joost Hendriksen speelde remise in een partij waarin hij zich onder de druk uit kon worstelen. Guntis Valneris legde een van zijn positioneel fraaie partijen op het bord. Dat leverde twee schijven winst en uiteindelijk de partij op. Maarten Linssen worstelde zich onder enige druk uit. Het voordelig eindspel bleek onvoldoende voor de winst. Pepijn van den Brink speelde remise na een gelijk opgaande partij.

Huishoudelijk zorg dit jaar nog ongewijzigd­­­­

Vooral oudere inwoners maken zich ongerust over huishoudelijke hulp die ze dit jaar ontvangen. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Wmo-consulenten van Lingewaard gaan het komend jaar op pad om keukentafelgesprekken te houden voor een nieuwe zorgindicatie. Het college garandeert dat de bezochte mensen binnen zes weken antwoord krijgen over de uitslag. Lingewaard heeft negen consulenten in dienst, deels als parttimer.

Vooral oudere inwoners maken zich ongerust over de huishoudelijke hulp die ze dit jaar nog ontvangen. Hoe lang nog, zo wordt er hardop gevraagd. De verantwoordelijke wethouder Johan Sluiter zegt met klem dat er dit jaar niets gaat veranderen. De eventuele wijziging in de zorg worden pas in 2016 merkbaar. Een verkapte bezuiniging wil Sluiter het niet noemen. De uitkomst van de gesprekken kan best zijn dat er niets wijzigt, dat er zelfs meer ondersteuning wordt toegekend of minder ondersteuning of dat de ondersteuning anders wordt vormgegeven.

De zogenoemde decentralisatie van de Wmo is voor de gemeente een helse klus. Het is zelfs nog onbekend hoeveel mensen in Lingewaard aanspraak maken op een Wmo-voorziening. Om goed beslagen ten ijs te komen maken de consulenten gebruik van een iPad. Om tijdwinst te halen zegt wethouder Sluiter. De afhandeling mag niet langer duren dan maximaal zes weken. Tijdens een gesprek kan de consulent op internet samen naar een gepaste oplossing zoeken. Sluiter: "We gaan op huisbezoek om samen met de burger te beoordelen wat er noodzakelijk is om zelfredzaam te kunnen zijn." De wethouder gaat regelmatig met een consulent mee op huisbezoek. Om te luisteren hoe een keukentafelgesprek verloopt. "Ik wil het ook zelf van de mensen horen", zegt Sluiter.

Kapotte rits, stoelpoot gebroken of klok die niet meer tikt? Kom naar het Repair Café Lingewaard

Foto: SWL

LINGEWAARD - De vrijwilligers van de Repair Cafés staan in het nieuwe jaar ook weer voor u klaar om samen met u spullen te repareren. Noteer onderstaande data alvast in de agenda en loop eens binnen bij het Repair Café bij u in de buurt!

In Gendt kunt u terecht bij een klokkenmaker en voor kleine reparaties aan meubels. Ook voor een kapotte rits of verstelwerk kunt u bij een Repair Café terecht. Wij vragen wel zelf van te voren een rits te kopen zodat die er meteen ingezet kan worden. Heeft u niets te repareren, maar wilt u eens een kijkje nemen, ook dan bent u van harte welkom voor een gezellig praatje.

De Repair Cafés zijn een initiatief van Stichting Welzijn Lingewaard. Wilt u ook vrijwilliger worden bij het Repair Café? Neem dan contact op met SWL Meldpunt: 088 255 25 55.

Noteer deze data alvast in de agenda:

Repair Café Lingewaard

23 januari: 10.00 – 12.30 uur

ParticipatiePunt Doornenburg,

OC Doornenburg, Kerkstraat 3

28 januari: 10.00 – 12.30 uur

ParticipatiePunt Gendt,

Hof van Breunissen, Kloosterplein 4

29 januari: 10.00 - 12.30 uur

ParticipatiePunt Angeren

Dorpshuis Angeren, Emmastraat 23

7 februari: 14.00 - 16.00 uur

ParticipatiePunt Huissen,

Betuweland – Sancta Maria

Helmichstraat 22

14 februari

Betuweland – Liduina

Gouden Appel 120 Bemmel

11 / 22

12 / 22

Voor Stadhues Huissen jaar van de waarheid

D66 raadslid Pierre Cuypers loopt langs het ontvangstcomité. Foto: Sjaak Veldkamp.

HUISSEN – Voor Stadhues Huissen is 2014 het jaar van de waarheid. Wat gaat het worden met de haalbaarheid van het sociaal cultureel centrum. Vorige week werd in de politieke avond de aftrap gegeven door het standpunt van het college en het Stadhues Comité aan de raad te presenteren. Een scheidslijn tussen burgerinitiatief van betrokken inwoners en de harde realiteit van financiële haalbaarheid.

Door Sjaak Veldkamp

Het college wil eenderde deel bestemmen voor een sociaal cultureel centrum. Een investeerder wil 24 appartementen in de sociale sector ontwikkelen, waarin met eenvoudige aanpassingen vijftig bewoners tijdelijk een eigen kamer krijgen. Het alternatief is huisvesting in Arnhem. De tijdelijke huisvesting is nodig omdat Sancta moet wijken voor nieuwbouw. Als de ouderen in 2018 vertrekken kan ook de vrijgekomen ruimte bestemd worden voor sociaal culturele doeleinden en horeca.

Het Stadhues Huissen wil het hele pand als cultureel centrum bestemmen, hoewel er nog onvoldoende belangstelling voor is. Als er eenmaal reuring is, komen de overige gebruikers vanzelf. Het comité wil voor 1 euro eigenaar worden van het klooster. Geef ons 2 miljoen euro en dan komen we een heel eind, zo is hun opvatting. Maar zonder oudjes, die zijn in hun ogen een belemmering voor de ontwikkeling van hun sociaal cultureel centrum.

Beide partijen komen niet tot elkaar. Er heeft zich een investeerder gemeld die miljoenen wil investeren in het stadhues, gekoppeld aan het realiseren van appartementen en tijdelijke huisvesting voor Sancta Maria. Volgens het college zijn de kosten voor Lingewaard acht ton. Kiest de raad voor de plannen van het comité, dan haakt de investeerder af.

Comité Stadhues heeft een aantal potentiële gebruikers aan zich weten te binden, maar onvoldoende om het centrum exploitabel te maken. Donderdag geeft het college de gemeenteraad een financiële onderbouwing. Heeft het college een sterk verhaal, dan kan de coalitie het voorstel steunen, inclusief de SP. Het zit de grootste oppositiepartij niet lekker om ouderen naar Arnhem te sturen. Voor Comité Stadhues zit er dan weinig anders op dan de hakken uit het zand te halen. Anders staan ze buiten spel en is het burgerinitiatief voor niks geweest.

Minkhof-brigedrive op zaterdagmiddag 7 februari

BEMMEL – De Minkhof en de Bemmelse bridgeclubs organiseren de eerste Minkhof-bridgedrive.

Zaterdagmiddag 7 februari wordt van 13.30 tot 16.30 uur de eerst Minkhof-bridgedrive gehouden. Bridget u altijd gezellig in huiselijke kring, maar wilt u een keer tegen andere paren bridgen, dan is dit uw kans! Er is een reservespeler aanwezig, dus óók zonder partner bent u meer dan welkom.

De Bemmelse bridgeclubs en De Minkhof organiseren zaterdagmiddag 7 februari de eerste Minkhof-bridgedrive. In een mooie ambiance is iedereen, met of zonder partner, welkom om deel te nemen aan deze bridgedrive. Om 13.00 uur opent De Minkhof haar deuren aan de Molenwei 57(einde Flierenhofstraat/dijk) te Bemmel. Wilt u zeker zijn van een deelname dan kunt u zich inschrijven t/m donderdag 5 februari via minkhofbridgedrive@hotmail.com of telefonisch via 0481 461743. Aan de deur is er eventueel nog een mogelijkheid om in te schrijven, maar VOL=VOL. De inschrijfkosten bedrage € 5.- per persoon, dit is inclusief koffie/thee, fris en een hapje. Meer informatie staat op www.minkhof.nl en www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Aanmelden gratis proeflessen nog mogelijk

HUISSEN - In het kader van Sjors Creatief konden basisschool leerlingen van groep vier tot en met acht zich aanmelden voor drie gratis proeflessen bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen.

De eerste les daarvan is gepland op woensdag 21 januari van 18.00 tot 18.30 uur. Het is nog mogelijk om je daarvoor aan te melden. Dat kan via Sjors Creatief of via onderstaand mail adres.

"Wil je gratis kijken en proberen of je het leuk vindt om een blaasinstrument te leren bespelen geef je dan op voor woensdag 21 januari as. Je kunt allerlei instrumenten uitproberen. Bij voorbeeld: trompet, saxofoon, fluit, trombone of slagwerk."

De lessen worden gegeven in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen.

Meer informatie wordt gegeven via 0613865492; en e-mail: opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl. Zich aanmelden kan ook op www.stedelijkemuziekhuissen.nl onder 'nieuws'.

Algemene ledenvergadering Gendtse Ouderenvereniging

GENDT - Voor de leden van de Ouderenvereniging Gendt staat op woensdag 28 januari de algemene ledenvergadering op het programma.

Op de agenda staan de gebruikelijke punten zoals financieel jaarverslag 2014 de begroting voor 2015 en het jaaroverzicht. Bij de bestuursverkiezing zijn de aftredende leden Riet Geveling, Diny Cornelissen en Wim Wennekes herkiesbaar. Ook worden er enkele leden gehuldigd in verband met het 25-jarig lidmaatschap.

Bij de mededelingen komt onder andere de samenwerking met het SWOG ter sprake. Ook de veranderde opzet voor de jaarlijkse bustocht, fiets puzzelrit en koffieconcert zal nader worden toegelicht. Zoals gebruikelijk is er koffie met iets lekkers en er wordt een consumptie aangeboden.

Na afloop van de vergadering worden er nog enkele gratis rondjes bingo gespeeld, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De aanvang van de vergadering is 14.00 uur en vindt plaats in zaal Tinneveld.

Nieuws en informatie uit dorpshuis De Tichel

HAALDEREN - Woensdag 21 januari is er een bingoavond in het dorpshuis om 20.00 uur.

"Iedere eerste en derdde woensdag van de maand proberen we te zorgen voor een gezellige bingoavond. Er worden vijftien rondes gespeeld en een tussenronde. Ook is er een kleine pauze.

Wij zijn niet van de grote prijzen, maar dit wordt bepaald door het aantal bezoekers. Ook staan de sociale contacten bij ons hoog in het vaandel. Er is regelmatig een kleine versnapering tussendoor. Iedereen is welkom om mee te spelen op 21 januari / 4 en 18 februari / 4 en 18 maart / 1 en 15 april / 6 en 20 mei / 3 en 17 juni."

"Het dorpshuis heeft nog ruimtes vrij voor diverse activiteiten. Hebt u belangstelling neem dan contact op met onze beheerster tijdens openingstijden telefoon 0481 464409 (tijdens openingstijden) en mail: info@dorpshuisdetichel.nl."

16 / 22

Nieuwe menuformule maakt dinerbezoek wel heel aantrekkelijk... Bistro Thuis in Elden weer écht helemaal thuis!

ARNHEM/ELDEN – Bistro Thuis staat weer helemaal op de (menu)kaart. Bistro Thuis is weer terug bij de oud-eigenaren Jan-Cees en Cilia en beiden pakken de draad weer op. Ze hebben het voor de gasten zelfs heel aantrekkelijk gemaakt: geen aparte prijzen meer voor de gerechten, maar willekeurig een driegangenmenu van de hele kaart voor slechts dertig euro!

De kaart vermeldt verder geen prijs. Alle gangen hebben hun eigen gelijke prijs: soepen zijn 4,50, voorgerechten 9,50, hoofdgerechten 19,00 en desserts 6,50 euro. Voor geen enkele gang of zelfs extraatje als mayo of sausje moet er worden bijbetaald, terwijl de kwaliteit en de porties als vanouds zijn. Een driegangenmenu is nu altijd met dertig euro extra voordelig! Natuurlijk kun je ook een of twee gangen bestellen.

Gasten genieten bij Bistro Thuis van de huiskamersfeer. Ze voelen zich thuis in de luxe, die Thuis biedt. Bovendien is de kwaliteit van de keuken van een uitstekend niveau. Proef maar eens het voorgerecht 'De Warmte van Thuis', het hoofdgerecht Schnitzel Thuis en als dessert het Italiaanse ijs van Granucci! Je komt er met vrienden voor terug!

Bistro Thuis is ook uitermate een geschikt restaurant voor grotere groepen. Iedereen uit de groep tot maximaal 15 personen kan van de kaart een keuze maken! Voor groepen meer dan 15 personen kan er in overleg een menu uit de kaart samengesteld worden.
Bistro Thuis, Brink 7, Elden/Arnhem; 026 3819037; www.bistrothuis.nl (keuken geopend op woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur).

Carnavalswinkel Bemmel verhuist dit jaar naar Huissen

HUISSEN - Paul en Carla van Driel van Intertoys Huissen gaan samenwerken met Eelco de Waal, die zijn sporen al verdiend heeft met diverse carnavalswinkels in Cuijk, Bemmel, Beneden-Leeuwen en Zevenaar. Omdat de winkel van Paul en Carla niet toereikend was voor een uitgebreide carnavalscollectie voor kinderen en volwassenen, verhuist de carnavalskleding nu naar de overkant van de Langestraat.

U vindt hier unieke, leuke en zeer betaalbare carnavalskleding voor jong en oud, met natuurlijk ook vele grappige accessoires en pruiken. "Hoe gaat u dit jaar verkleed? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste outfit.

Grappige pakjes voor de allerkleinsten, originele kostuums voor kinderen en unieke of sexy outfits voor dames en heren. Er is echt voor ieder wat wils. Ook is er ruime pasgelegenheid aanwezig. Zoekt u carnavalskleding voor een hele groep, vraag dan naar de mogelijkheden. Wij maken graag een passend aanbod op maat voor u. Kom gerust eens kijken in onze winkel aan Langestraat 31 in Huissen centrum."

Aankomende week valt onze folder op uw deurmat met scherpe winkelaanbiedingen of kijk voor meer inspiratie op onze nieuwe website www.feestvoorraad.nl. Binnenkort vindt u hier een complete online-shop met de grootste feestcollectie van Nederland voor themafeesten als de Toppers, Halloween, Oktoberfeesten, vrijgezellenfeesten et cetera.

Dit jaar zijn wij ook weer in Zevenaar te vinden, aan de Grietsestraat 18, Zevenaar centrum.

De openingstijden Carnavalswinkel Huissen zijn: Maandag: 13.00-17.30 uur, dinsdag: 10.00-17.30 uur, woensdag: 10.00-17.30 uur, donderdag: 10.00-17.30 uur, vrijdag: 10.00-20.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur.

Unieke én voordelige eetcafé-formule voor Bemmel: Meet & Ribs: Steaks from grill

BEMMEL – Sinds enkele weken is aan de Klappenburgstraat 32 in Bemmel een nieuw eetcafé/restaurant met een voor Bemmel een unieke formule geopend: á la carte of twee uur onbeperkt eten tegen de vaste prijs van 23,95 euro. En wil je avondvullend van deze formule gebruik maken, dan betaal je 29,95 euro. Voor kinderen van vier tot en met elf jaar gelden prijzen per levensjaar!

Meet & Ribs is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur. Reserveren is aan te raden, maar op de bonnefooi binnenlopen kan ook. Bij Meet & Ribs betaal je voor een arrangement één prijs voor het eten, waarbij een voor- en een nagerecht is inbegrepen. Verder kies je net zoveel hoofdgerechten als je wilt. "Het is een concept, waarvoor we al langer een goede locatie zochten", vertelt Michel, die al een tiental jaren ervaring in de horeca heeft. "Meet & Ribs wordt een landelijke keten met in Bemmel de eerste vestiging."

De liefhebber kan er niet om de spareribs heen: "Het vlees valt er bijna van af. Je likt er je vingers bij af", aldus Michel, die ook wijst op het befaamde Australische en Ierse Angusvlees, dat Meet & Ribs serveert.

Voor ieder wat wils, voor de grote en kleine trek, avondvullend tafelen, even een snel hapje eten of thuis voor de buis met een van de meeneem-menu's.

Het eetcafé heeft op woensdag Black Angus Burgerdag en donderdag Schnitzeldag, beide elk voor tien euro.

Meet & Ribs, Klappenburgstraat 32, Bemmel; telefoon 0481 700210; www.meetandribs.nl.

'Lokale samenwerking voorwaarde voor onderscheidend vermogen Lingewaard'

LINGEWAARD - Burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard en voorzitter Bert Scholten van Ondernemersvereniging Veron benadrukken belang van samenwerking.

"We moeten bereiken dat de Gemeente Lingewaard meer dan ooit een uniek gebied wordt om te ondernemen. Gemeente en ondernemers kunnen hierbij niet zonder elkaar", aldus burgemeester Marianne Schuurmans van de Gemeente Lingewaard bij de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemersvereniging Veron.

Liefst 75 enthousiaste ondernemers uit deze gemeente namen deel aan deze lunchbijeenkomst in Doornenburg. Zij onderstreepten het belang van samenwerking tussen Gemeente en ondernemers, zoals uitgesproken door de burgemeester, alleen al na de doortrekking van de A15. Schuurmans: "We moeten zien te bereiken dat er dwarsverbanden met de Betuwe worden gelegd. Hierdoor wordt dit gebied meer dan ooit een uniek gebied om te ondernemen."

Voorzitter van de Veron, Bert Scholten, had zich eerder die middag al uitgesproken over de economische kansen voor ondernemers. "Deze tijd vergt een grote alertheid van ondernemers om kansen te zien én te benutten. We staan immers aan de vooravond van een prachtige periode."

Dat Veron als missie heeft om een faciliterende factor te zijn voor ondernemers om inspiratie op te doen en een meerwaarde uit de netwerkbijeenkomsten te halen, werd tijdens de inspirerende bijeenkomst meer dan duidelijk. Ook het feit dat Veron podium bood aan de Oost Betuwse uitdaging, geeft blijk van haar betrokkenheid. Dit niet-commercieel initiatief van onder meer gemeente Lingewaard, Overbetuwe, Waard Wonen en Rabobank Oost Betuwe, heeft als doel knelpunten op het gebied van menskracht of materialen van maatschappelijke organisaties met gesloten beurs op te lossen. Op deze manier kunnen maatschappelijke organisaties gemakkelijker hun werk doen en zo de leefbaarheid in de lokale samenwerking ondersteunen.

Spaaractie en steun voor Proventia Exclusieve Gendtse mokken bij Albert Heijn Gendt

GENDT - Alleen bij Albert Heijn Gendt kan er zes weken lang van maandag 19 januari tot en met zondag 1 maart gespaard worden voor zes verschillende unieke mokken met daarop nostalgische afbeeldingen van bekende gebouwen/plaatsen in Gendt.

Bij elke tien euro aan boodschappen en bij diverse actieproducten, wordt een extra zegel uitgegeven. Met zes zegels is de spaarkaart al vol en kunt u direct de mok afhalen in de Albert Heijn Gendt.

Een nostalgische mok, van normaal 7,99 euro, kan worden meegenomen voor slechts 2,49 euro met één volle spaarkaart. Daarbij zal Albert Heijn Gendt van iedere verkochte mok één euro doneren aan Providentia Gendt. Spaar ze dus alle zes!

22ste Wido's Gendts Open Darten met en voor een goed doel en gevoel!

GENDT - Op 25 januari wordt er bij café zaal De Klok weer het jaarlijkse Gendts open darts gehouden.

Ook dit jaar staat het toernooi in het teken van het goede doel ROAD4energy. ROAd4energy is een goede doelenstichting en zamelt geld in om de strijd aan te gaan tegen energiestofwisselingsziekten, doodsoorzaak nummer één onder kinderen in Nederland. ROAd4energy is een kleine, transparante stichting welke eenmaal per jaar een groots mountainbike evenement organiseert. Daarnaast kent ROAd4energy een aantal 'friends' welke de stichting een warm hart toedragen en zich inzetten voor het werven van financiële middelen. Zo ook Dartteam 2 De Klok. Door het organiseren van het Gendts Open werft dit dart team middels deelnemers en donatiecheques financiële middelen voor de stichting.

Meer informatie over de stichting is te vinden op de site www.road4energy.nl.

Actief volleyballen met recreatieve tint

BEMMEL - Al jaren biedt volleybalvereniging Kidang op maandagavond recreatief volleybal (volwassenen)met een zeer actieve inzet van de spelers. Deze groep bestaat uit sportieve heren en dames die graag een lekker potje volleyballen, maar niet meer de behoefte hebben om iedere week competitie te spelen.

Het wedstrijd element wordt bij de recreanten niet vergeten. Er wordt al sinds jaar en dag een regionale recreantencompetitie gespeeld. Hier doen verschillende verenigingen uit de regio aan mee. Dit betekent op dit moment dat er door twee teams van de recreanten ongeveer 1 keer per maand een wedstrijd wordt gespeeld. Aan het einde van het seizoen wordt deze competitie afgesloten met een ontzettend gezellig eindtoernooi. Geen zin om competitie te spelen geen probleem, kom dan op maandag lekker trainen en ballen van 20.00u-21.30u in De Heister (OBC Bemmel). Voor de liefhebbers gaan we elke laatste maandag van de maand nog een afzakkertje pakken in sportcafé De Bongerd.

Halverwege de competitie is de stand, dat Kidang 1 bovenaan staat en Kidang 2 op een vierde plaats. Er doen dit jaar zeven teams mee aan de competitie. Het programma ziet er de komende periode zo uit (wedstrijden starten om 20:00):
19 Jan: Kidang 2 - RSVV
9 Feb: Kidang 1 - Kidang 2
2 Mrt: Kidang 1 - Tweestroom 1
9 Mrt: Kidang 2 - Tweestroom 2
23 Mrt: Kidang 2 - Tweestroom 1
20 Apr: Kidang 2 - Switch 2

"Heb je ooit gevolleybald, of wil je graag volleyballen, kom rustig langs bij de recreanten maandagavond. In de zaal kun je je melden bij Martine van Deurzen (trainster)."

Ingezonden brief Stadhues: Gemeenteraad staat voor principiële keuze

Het Stadhues Comité kreeg donderdag een half uur gelegenheid om de Raad te informeren over het resultaat van 3 jaar overleg met de gemeente en vele instanties. Dit overleg resulteerde in een drietal rapporten waarin helder wordt aangegeven hoe een maatschappelijk sociaal cultureel centrum gerealiseerd kan worden. Samen met sociale- en maatschappelijke partners blijkt een invulling mogelijk die recht doet aan het doel: behoud van het historische klooster en vorming van een bruisend centrum. Waar niet alleen de burgers van Huissen en Lingewaard optimaal profijt van hebben maar dat ook een impuls betekent voor de de kom. De bijbehorende financiële onderbouwing geeft aan dat het de gemeenschap het 1e jaar 61 duizend euro kost. Bij toenemende bezetting na 4 jaar nog 44 duizend euro. Zie www.stadhues.nl voor de details.

Het College van B&W koos echter in september voor een andere koers. In hun presentatie tijdens diezelfde avond gaan ze uit van de verkoop van de gebouwen aan commerciële partijen. Met uitzondering van een deel van de begane grond. In dat gedeelte kan volgens het collegevoorstel alsnog een multifunctioneel centrum gerealiseerd worden. Naar de mening van het stadhues-comité betekent dit de doodsteek voor háár plannen. Van alle intensief samenwerkende participanten die zij in hun concept hadden opgenomen blijft alleen de bibliotheek over. Dat is te mager om nog van een bruisend centrum en impuls voor de kom te kunnen spreken. Integendeel, de woonfunctie vergt parkeerbehoefte die de bereikbaarheid extra belast en zal de activiteiten eerder belemmeren.

Het Stadhues Comité

Huissen

Jeu de boulers Doornenburg blij met ruimte in de kerk...

DOORNENBURG - De jeu de boullers uit Doornenburg zijn maar wat blij met de ruimte, die zij nu benutten in de plaatselijke kerk.

Vorig jaar hebben zij daar ook gebruik van kunnen maken.De leden zelf hebben er twee banen in de achterste helft aangelegd. Tweemaal in de week wordt daar gebruik van gemaakt met heel veel plezier.En natuurlijk wordt er tijdens de pauze gebruik gemaakt voor een kopje koffie of thee.

Dus geen winterstop voor de boullers.In de zomer wordt er weer buiten gespeeld op de twee banen gelegen bij de tennisvelden in Doornenburg.

In een oogopslag Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

Zaterdag 24 januari

19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor

Zondag 25 januari

10.00 u HH. Martelaren van Gorcum Eucharistieviering met het Pastorale Team met Cantemus en het GrootKoor Slotviering HH. Martelaren van Gorcumkerk

10.00 u. H. Martinus Gendt, Gebedsdienst met de Werkgroep en de Schutterij - Viering van het Patroonsfeest Schuttersgilde St. Sebastianus

Donderdag 29 januari

09.30 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Cursus Tai Chi voor 55+ers bij SWOH

HUISSEN - In het kader van Meer bewegen voor oudere start de Stichting Welzijn Ouderen Huissen, afgekort SWOH, op 5 februari een vierdaagse cursus Tai Chi voor 55+ers in de hobbyzaal van het zorgcentrum Sancta Maria in Huissen.

De cursus onder leiding van José Bugter vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur. De cursus omvat in totaal veertig lessen en de kosten hiervan bedragen 44 euro.

Belangstellenden worden uitgenodigd om deze nieuwe cursus te komen bezoeken en zich eventueel aan te melden voor deelname.

Bovendien zal binnenkort de SWOH bereikbaar zijn via de nieuwe website SWO-Huissen.nl.

Sponsor bedankt

BEMMEL – Biljartvereniging OBK uit Bemmel organiseerde afgelopen week voor de 28e keer het traditionele biljarttoernooi. Zondag 18 januari werd de spectaculaire finale gespeeld in De Roskam.

OBK bedankt haar hoofdsponsors Auto Stuart Elst (Elst), Verfcentrum Harry Mattijssen (Bemmel), Carwash Center Elst (Elst), Derks Oprijplaten (Bemmel) en alle overige sponsors en vrijwilligers die het driebanden biljarttoernooi opnieuw tot een groot succes hebben gemaakt.

Schuttersviering op zondag!

GENDT - In tegenstelling tot wat er vermeld staat in 'De Levensbron is de Schuttersviering niet op zaterdag 24 januari 19.00 uur maar op zondag 25 januari 10.00 uur in de Sint-Martinuskerk in Gendt.

Nieuwe goals voor jeugdvoetbal Jonge Kracht dankzij Sport en Ondernemen Lingewaard

HUISSEN - De Huissense voetbalvereniging Jonge Kracht ontving onlangs duizend euro dankzij sponsoring door Stichting Sport en Ondernemen Lingewaard (SOL). Dankzij de stichting, die zich inzet voor de promotie van jeugdsport binnen de gemeente Lingewaard, heeft voetbalvereniging Jong Kracht nieuwe goals kunnen aanschaffen voor haar jeugdleden.

Voorzitter Peter Mom nam de schenking namens Jonge Kracht in ontvangst van Sport en Ondernemen Lingewaard. "Een geweldig bedrag. De oude goals waren aan vervanging toe. Voor ons een behoorlijke investering. We zijn dan ook blij dat Stichting Sport en Ondernemen ons een warm hart toedraagt", aldus Mom. De nieuwe goals komen ten goede aan de 29 jeugdteams van voetbalvereniging Jonge Kracht, bestaande uit 7 junioren-, 17 pupillen- en 5 meisjesteams.

Stichting Sport en Ondernemen Lingewaard (SOL) heeft tot doel de jeugdsport binnen de gemeente Lingewaard te promoten door sponsoring van jeugdverenigingen en jonge talenten. Circa 35 lokale ondernemers zijn aangesloten bij de Stichting.

"Draagt u de jeugdsport in de gemeente Lingewaard ook een warm hart toe? Als ondernemer kunt u lid worden van de Stichting SOL. U ondersteund dan niet alleen de jeugdsport in Lingewaard, maar ontmoet ook mede-sportliefhebbers tijdens sportwedstrijden, informele bijeenkomsten en sportieve evenementen. Voor meer informatie bekijk de website www.sportenondernemenlingewaard.nl."

Seniorenpronk in De Gouden Engel

Foto: Gerdien Jansen

HUISSEN - Woensdag 28 januari houdt SHCG De Kraonige Zwaone weer haar Senioren Pronkzitting. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk De Gouden Engel. Alle senioren van Huissen en omgeving zijn op deze avond welkom.

Tijdens de Senioren Pronkzitting wordt een avondvullend programma aangeboden met daarin alles wat het Huissens Carnaval zo bijzonder maakt. Dans, zang, muziek en buut zijn de hoofdingrediënten die steevast zorgen voor een leuke en gezellige avond. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten tijdens de Seniorenpronk is het optreden van het Huusses Mins. Haar jarenlange relatie met Santa Maria maakt dat ze werkelijke gebeurtenissen kan vertalen naar een bijzonder leuke buut.

Naast het Huusses Mins zullen onder andere ook de Narrenspiegelaor, de Slubkes, de (mini)Garde, en een aantal deelnemers die aan 't Zwaonefestival hebben meegewerkt, deelnemen. Alle reden dus om bij deze avond aanwezig te zijn. Deze avond begint rond de klok van 19.11 uur en de toegang en het eerste kopje koffie is gratis!

Pronkzitting in De Brink

Mocht men als senior echter liever bij de Pronkzitting in De Brink aanwezig zijn, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Deze staat voor zaterdag 31 januari weer op de rol. Aanvang hier is 20.11 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn onder andere te verkrijgen via het kopje webshop op de site van De Kraonige Zwaone: www.dekraonigezwaone.nl of bij slijterij Degen op 't Zand en bij Foto Van Eimeren Huissen in de Langestraat.

Dansmiddagen bij Sasa

ANGEREN - Vrijdag 23 januari gaat Stichting Actieve Senioren Angeren (Sasa) van start met een nieuwe activiteit: dansmiddagen in Het Dorpshuis aan de Emmastraat 23 in Angeren.

Henk en Lenie Gertsen gaan deze gezellige dansmiddagen leiden. De quickstep, wals, Engelse wals, een paar oudere dansen en vrije dansen worden uitgevoerd, hier en daar geven Henk en Lenie op een ongedwongen manier wat aanwijzingen.

Met Henk en Lenie, het Sasa-bestuur en de dorpshuismanager is afgesproken dat er voorlopig de vierde vrijdag van de maand gedanst gaat worden in 2015, van 13.30 tot 16.30 uur, behalve in juli en augustus, dan is er vakantie.

Iedere 55-plusser uit Lingewaard en omstreken is welkom, vooral mannen. "Bent u geen lid / deelnemer van de Sasa, dan dient u zich in te schrijven als lid / deelnemer van de Sasa voor dertien euro per jaar. U betaalt voor deze dansmiddagen (inclusief een kopje koffie of thee) een eigen bijdrage van vijf euro per keer." Gevraagd wordt zich van te voren aanmelden bij één van de bestuursleden. Secretariaat Theo Elbers 026 3252258 of 06 13040833, bij de voorzitter Jaap Stienstra 026 3251542 of 0622542672, of via info@sasa-angeren.nl.

VS Fonds doneert 45.000 euro aan Providentia

GENDT - Een donatie van 45.000 euro van het VSBFonds viel het bestuur van stichting Providentia ten deel. Het VSBFonds dat ontmoeten en bereikbaarheid centraal stelt, heeft het met de donatie mogelijk gemaakt om ook de toegankelijkheid en bereikbaarheid van Providentia verder te verbeteren.

De donatie zal namelijk besteed worden aan een lift die de verdieping van Providentia voor iedereen toegankelijk maakt. Tevens zal een deel van de inrichting van de foyer gefinancieerd kunnen worden.

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft zich persoonlijk te ontwikkelen. VSBFonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij, Kunst & Cultuur en Beurzen. Zij steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

Met deze donatie is een belangrijke stap gezet in de richting van de financiering van de inrichting. Wat het bestuur nu nog rest is de laatste financiële middelen bij elkaar te krijgen voor inrichting, stoffering, meubilair et cetera. Dit is geen kleine opgave maar met alle initiatieven die momenteel worden ontplooid is de verwachting dat ook de inrichting in zijn geheel vernieuwd kan worden. Uw hulp is daarbij natuurlijk onontbeerlijk.

TOP Swing & Soul met Longstory afgelast

BEMMEL - TOP Swing & Soul op 7 februari met Longstory is afgelast.

De derde Swing & Soul avond met de Arnhemse formatie Longstory bij TOP op 7 februari gaat niet door wegens het opheffen van de band. Helaas is het niet gelukt tijdig een vervangende band te vinden. Mensen die al een kaartje gekocht hebben bij TOP of een voorverkoopadres krijgen vanzelfsprekend restitutie van de kosten; zij kunnen via info@topbemmel.nl contact opnemen.

Dave Snijders houdt toernooizege voor OBK in eigen huis

Tekst en foto: Hein Arns

BEMMEL – De 28e editie van het driebanden biljarttoernooi georganiseerd door OBK uit Bemmel, is een prooi geworden voor OBK lid Dave Snijders uit Nijmegen. In de finale tegen Roel Rijndertse presteerde Snijders het om als een ware Houdini te ontsnappen aan een nederlaag.

Even voor de klok van half zes stonden de vier halve finalisten van 92 begonnen biljarters vast. In het schema van OBK was plaats voor 96 deelnemers, maar door afmeldingen vanwege ziekte moesten alle zeilen worden bijgezet om aan voldoende biljarters te komen. Snijders bleek het hele toernooi de man in vorm. Vooral de manier waarop hij in de halve finales afrekende met Drielenaar Andre Ageling maakte indruk. Slechts tien beurten had Snijders nodig voor zijn vijftien caramboles terwijl Ageling niet verder kwam dan vier. De andere halve finale was een ploeterpartij tussen Roel Rijndertse (Lent) en Jacky Ritmeyer (Nijmegen). Rijndertse bleek met tien van zijn elf caramboles uit de maximale 25 beurten de sterkste. Ook in de finale tegen Snijders leek de Lentenaar op de toernooiwinst af te stevenen. Rijndertse dacht Snijders bij de stand van 10-8 na vijftien beurten op de slachtbank te hebben. Maar met een weergaloze serie van zeven caramboles trok Snijders alsnog de winst naar zich toe. Rijndertse toonde zich een waardig verliezer: "In het biljarten win je pas als de laatste carambole gemaakt is. Ik gun Dave de zege." Winnaar Snijders was vol ongeloof: "Dit kun je niet bedenken. Ik speelde het hele toernooi goed, maar in de finale wilde het niet. Hij (Rijndertse, HA) moest er nog maar één. Dan valt het allemaal ineens goed voor mij en maak ik er zeven om de partij uit te maken."

20 / 22

Hiep Hiep Hoera

Aman Alobydi wordt 21 januari 4 jaar

Gefeliciteerd en een dikke knuffel

Van Papa, Mama, Aya en Hamza

Onze zus Wilma wordt 22 januari 50 jaar

Gefeliciteerd

Je zussen en broers

21 januari

Wilma 5 x 10 sara gezien

Van harte gefeliciteerd en een fijne dag

Pa Ma, Dorine, Jolanda en Gerrit

Hiep Hiep Hoera!

Dit lieve meisje Lune wordt 23 januari 1 jaar!

Gefeliciteerd!

Xxx Lev en Fee

Op 19 januari Opa 65 jaar en op 23 januari Job 10 jaar

Hartelijk gefeliciteerd

xxx van ons

Onze paarden-, kippen-, honden- en konijnen-fan Audrey wordt 9 jaar!

Gefeliciteerd!

Liefs,

Marriët, Papa en Mama

Op 25 januari word deze kabouter 60

Van harte

Van je collega kabouters Wim en Sjaak

Hartelijk gefeliciteerd met je 90ste verjaardag

Felicitaties van

Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Lieve Daan,

Hieperdepiep Hoera voor jou, alweer 1 jaar!

Dikke knuffel

Van

Opa en Oma, Harry, Sabine en Anne

Wim Huisman erelid van AKG DE Narrenpoel

Gefeliciteerd!

Onze lieve Ma, Oma wordt 25 januari 'pas' 80 jaar!

Open ochtend IKC Het Sterrenbos

HUISSEN - Op vrijdag 30 januari is er op IKC Het Sterrenbos (Voorheen de Jozefschool Huissen) een open ochtend van 08.30 tot 11.30 uur. "Wij nodigen hiermee ouders uit een kijkje te komen nemen in ons Integraal Kind Centrum."

"Sinds augustus 2014 realiseren wij realiseren wij kinderopvang, onderwijs én buitenschoolse opvang op één locatie en vanuit dezelfde visie en kernwaarden. Door de aanwezigheid van een peutergroep, zijn kinderen al vanaf twee jaar welkom in onze peutergroep en vanaf vier jaar op school. Door deze constructie kan uw kind naadloos doorstromen vanuit de peutergroep naar de kleutergroep. Peuters vinden het 'stoer' om al naar school te gaan, net als hun oudere broer of zus. Het programma van de peutergroep is enerzijds een voorloper op dat van de kleuters, maar kent ook raakvlakken; waar mogelijk wordt er samengewerkt.

Op IKC Het Sterrenbos wordt met de modernste methoden les gegeven; we proberen zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de onderwijs- en ontwikkelingsbehoefte van de kinderen binnen het leerstofjaarklassensysteem.

IKC Het Sterrenbos is een 'Vreedzaam IKC'. Er wordt gewerkt vanuit het concept van de Vreedzame School, dat er van uitgaat dat de school een oefenplaats is voor een democratische maatschappij. Er is veel aandacht voor de sociale, emotionele en democratische ontwikkeling; we zijn samen school, en dus ook samen verantwoordelijk voor wat er gebeurt op school. Ook ouders hebben hier een passende rol in. Op onze open ochtend is er gelegenheid in de groepen te kijken, vragen te stellen en ook om uw kind in te schrijven."

Volop carnaval bij Welkoop Huissen!

HUISSEN – Hossend op de dansvloer, zwaaiend in de polonaise, schitteren tijdens de pronkzitting en opvallen in de optocht. Hoe vieren we dit jaar carnaval? Trendy of traditioneel? Ga maar eens kijken op de carnavalsafdeling van Welkoop Huissen. Er zijn weer duizenden kostuums en evenzoveel accessoires. Wie carnaval viert, kan niet om Welkoop Huissen heen. En... wie het eerst komt, heeft de grootste keuze!

Voor het negende jaar worden bij Welkoop in de carnavalsperiode schitterende en exclusieve carnavalskleding, -kostuums en allerhande -attributen verkocht. Alles is prachtig en overzichtelijk gerangschikt naar thema's. Ga maar eens kijken, bewonder het assortiment en waan je alvast in een waar carnavalsparadijs.

Carnaval 2015 wordt weer een ongelooflijk dol en dwaas feest. Voor de kinderen zijn er schitterende dierenkostuums. Of je kind nu een aap wilt zijn, een leeuw of rups; het is er allemaal. Voor de volwassenen is er ook keus genoeg. Hoe wil je carnaval vieren? Als zigeuner, spook, pastoor, stripfiguur, suikerspin of bodybuilder? Het kan! De oudere jeugd kan zelfs gaan voor zeer sexy modieuze kostuums. Als bezoeker waan je je al vierend in het carnavalsgewoel. En wat te denken van al die fraaie maskers?

Het meest bijzondere van deze carnavalscollectie is dat de kleding exclusief is. Ze zijn van puur Hollands ontwerp, gemaakt naar de wens en maat van de Hollandse carnavalsvierder. Tegen uiteraard vriendelijke prijzen.

Je carnavalskleding uitgekozen en eerst willen passen? Geen punt, want Welkoop heeft de beschikking over paskamers met spiegel. En de vriendelijke medewerkers staan je bij met deskundig advies.

Welkoop is gevestigd aan de Huismanstraat 44 in Huissen; telefoon (026) 3255902.

Open Dagen Over Betuwe College

BETUWE - Op woensdag 28 en zaterdag 31 januari 2015 organiseren alle scholen van het Over Betuwe College een open dag. Bezoekers kunnen op deze dagen een kijkje nemen in de keuken van de scholen en informatie krijgen over alle aspecten van het onderwijs. Leerlingen kunnen tijdens de Open Dagen aangemeld worden. Dit is tevens mogelijk tijdens de 'Aanmeldingsavond' op woensdag 11 maart van 19:00 tot 20:30 uur.

OBC Elst bijt op woensdag 28 januari het spits af. Van 13:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op de Van der Duyn van Maasdamstraat 25. Er is informatie over lesmethodes, begeleiding, buitenlesactiviteiten en speciale programma's. OBC Elst is een veilige mavo/havo school in hartje Elst waar leerlingen zich snel thuis voelen. Leerlingen in de onderbouw gaan bij het OBC Elst 'leren leren'. De leerlingen krijgen steun bij het leren met behulp van studiewijzers en zij kunnen zich extra verdiepen in de lesstof tijdens 'keuzewerktijd-uren'. Doorstroming van mavo naar havo wordt daarnaast gestimuleerd door het Mavoplus programma.

Zaterdag 31 januari opent OBC Bemmel de deuren van 10:00 tot 15:00 uur op de Essenpas (vmbo-t) en locatie de Heister (havo, vwo en tweetalig onderwijs). OBC Bemmel is een school met aandacht en ambitie en biedt gevarieerde, uitdagende lessen, interessante projecten en excursies. Daarnaast zijn zij een echte specialist in tweetalig onderwijs (TTO), voor zowel vwo als havo. Tijdens de open dag krijgen de bezoekers informatie over de reguliere opleidingsniveaus maar ook over de bijzondere programma's als Sportklas havo, vmbo-t Lifestyle, International Business College (havo) en het nieuwe Versterkt talenonderwijs Duits (VTO Duits) op vmbo-t. Tot slot is OBC Bemmel een Bèta-excellentschool en zeer actief op cultureel gebied. Bezoekers worden, wegens de verwachte drukte en de beperkte parkeercapaciteit, geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer (bus lijn 300 of lijn 33) of andere vervoersmogelijkheden dan de auto.

Zaterdag 31 januari zal het ook op OBC Huissen bruisen van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze dynamische vmbo-school. Bij OBC Huissen staat goede begeleiding centraal. In de onderbouw kunnen leerlingen kiezen voor een Sportklas, die inmiddels al een aantal jaren met succes draait. In de bovenbouw studeren leerlingen af in de richtingen Metaal of Bouw, Wonen & Interieur (BWI), Sport, Veiligheid en Dienstverlening (SVD) of Zorg & Welzijn. Dankzij een goed samenwerkingsverband met ROC A12 is het voor de leerlingen in Huissen mogelijk om op mbo-niveau een beroepsopleiding Metaal af te ronden. Daarnaast werkt OBC Huissen samen met Praktijkschool Pro College Bemmel. Hierdoor is er een onderwijsvoorziening (PROBC) ontstaan voor eerstejaarsleerlingen in een veilige leeromgeving met extra zorg.

Voor meer informatie over de Open Dagen kan men terecht op www.sgomb.nl

Wegens groot succes verlengd Aktie garagedeuraandrijving GTA 750 van Boerboom Deuren

BEMMEL - Een GTA 750 garagedeuraandrijving op uw bestaande garagedeur heeft veel voordelen. U komt thuis aangereden en de deur gaat met één druk op de knop open, u hoeft de auto niet meer uit, de kou of regen in en de garagedeur niet meer boven u macht te openen.

Deze aandrijvingen kunnen op kanteldeuren en sectionaal deuren gemonteerd worden. De aandrijving is voorzien van een inbraakbeveiliging door de unieke mechanische vergrendeling, SKG gecertificeerd, waardoor ze geschikt zijn voor het politiekeurmerk. Erg handig is de geïntegreerde LED-verlichting met een laag energie verbruik.

De aandrijvingen zijn standaard voorzien van een handzender. Nu in de actie tegen een zeer scherpe prijs (geldig tot met 31 maart 2015) geleverd met een extra luxe RVS handzender.

Op deze aandrijvingen krijgt u vijf jaar garantie.

Heeft u interesse, neem vrijblijvend contact op met Boerboom Deuren of kom kijken in onze showroom; wij zijn geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Ook kunnen wij u van advies voorzien over de mogelijkheden voor een nieuwe garagedeur of industriedeuren en onderhoud van de deuren.

Groenestraat 2, 6681DV Bemmel, 0481 350208.