GN Lingewaard

17 augustus 2016

GN Lingewaard 17 augustus 2016


Rutger Hauer terug op De Doornenburg voor nooit-uitgezonden aflevering van Floris

Foto uit het archief van stichting Hebbes en Houwes

DOORNENBURG - Steracteur Rutger Hauer zal op 19 augustus aanwezig zijn tijdens de openingsceremonie van het evenement het Geluk van Lingewaard, dat van 19 tot en met 21 augustus in Doornenburg zal plaatsvinden. Tijdens dit weekend zal ook de opening zijn van het kunstproject Route Redoute. Daarnaast zal de première zijn van een nooit uitgezonden aflevering van Floris.

Destijds zijn twaalf afleveringen uitgezonden. De nooit uitgezonden dertiende aflevering “Het Gericht” is als ruw materiaal opgedoken, alsnog afgemonteerd en zal na bijna vijftig jaar voor het eerst worden vertoond. De première van deze unieke nieuwe aflevering zal in kasteel Doornenburg plaatsvinden op vrijdag 19 augustus in aanwezigheid van Rutger Hauer en andere genodigden.

In de serie beleven hoofdrolspelers Floris en zijn metgezel Sindala diverse avonturen in het toenmalige Gelre. Om verschillende redenen is de dertiende aflevering nooit afgemonteerd. De originele banden bevonden zich in het persoonlijke archief van de schrijver van de serie Gerard Soeteman. Paul van den Heuvel van het MediaDrome Nijmegen (productie) in samenwerking met Piet Dirkx en Frank Dirkx (montage), Cinema doc (digitalisering), Nijmegen Blijft in Beeld (preproductie) en de Unit hebben dit unieke materiaal alsnog omgezet tot een volwaardige aflevering.

Foto uit het archief van stichting Hebbes en Houwes


Na deze première zullen de nieuwe Floris aflevering en een unieke documentaire te zien zijn voor het grote publiek. Deze data zijn te zien op de site van kasteel Doornenburg: www.kasteeldoornenburg.nl.

Schuttersfeesten met de Gendtse Kermis

GENDT - Zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 augustus kan iedereen weer genieten van de schuttersfeesten, in de volksmond 'De Gendtse Kermis' genoemd.

Eerst een schutterskaart halen. Nog niet in het bezit van een schutterskaart? Deze is 23 en 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur verkrijgbaar bij Gemeenschapsvoorziening Providentia aan de Dorpstraat 5, Gendt. Pinnen mag.


Zaterdagmiddag wordt er om 14.30 uur een aubade gebracht aan de bewoners en medewerkers van het verzorgingshuis Sint-Jozef en Hof van Breunissen. Daarna trekt de stoet naar de schietmast achter de dijk. Om 15.30 uur beginnen de schietwedstrijden voor de jeugd en de senioren. Voor de dames is er ook vogelknuppelen. Er wordt gestreden om de vier prijzen; de kop, de twee vleugels en de staart. Zodra de prijzen bekend zijn, begint het koningschieten. Als één van de kandidaten de titel voor het koningschap heeft weten te bemachtigen, wordt de nieuwe koning(in) geïnstalleerd en de prijzen uitgereikt. Hierna volgt de vendelhulde voor alle prijswinnaars en wordt de nieuwe koning(in) begeleid naar de schutterstent.

Zondagochtend is er om 10.00 uur een woord en gebedsdienst in de schutterstent, waarin pastor Ineke van Cuijk van de parochie De Levensbron zal voorgaan. Muzikale invulling; harmonie Sint-Caecilia, Show-en Marchingband en Jong Sint-Sebastianus. Alle parochianen en leden zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend wordt er afscheid genomen van het koningspaar en jeugdkoning 2015/2016. Wethouder de heer J. Sluiter zal namens de Gemeente Lingewaard de kermis officieel openen tijdens de aubade en vendelhulde. Ook wordt de erewijn aangeboden aan ons nieuwe koningspaar. Na afloop krijgen allen een kop koffie aangeboden.

Maandagochtend om 6.00 uur klinken de bekende tonen van het reveilleblazen bij het koningspaar en aansluitend door de Gendtse straten. Om 9.30 uur wordt er een aubade gebracht aan de Gendtse Huisartsen Groep. Daarna vertrekt de koning naar het 'paleis' waar zijn koningin wordt geïnstalleerd. Geregistreerde schutters worden getrakteerd op twee consumpties. Na de installatie maakt het koningspaar zich klaar voor de takkenoptocht naar de schutterstent waar ze rond 12.00 uur zullen arriveren.

Het koningschap begint dinsdag om 9.00 uur met een bezoek aan de opening van de paarden en pony keuringen. Aansluitend bezoeken ze het verzorgingshuis Sint-Jozef, braderie en schutterstent.

Alle dagen is de feesttent open. De muziek wordt verzorgd door Summerland.

Gendtse Paarden- en Ponymarkt dinsdag 30 augustus

GENDT - Traditioneel tijdens de Gendtse Kermis vindt ook nu weer op de laatste dinsdag van augustus de Gendtse Paarden en Ponymarkt plaats. Midden in het centrum van Gendt, in de Dorpstraat tussen bakker Milder en café De Klok kunnen de paarden en pony's vanaf 6.00 uur op de markt worden aangevoerd.

Om 8.30 uur wordt er begonnen met de keuringen van diverse paarden- en ponyrassen. Hopelijk zal dit evenement dit jaar plaats vinden onder betere weersomstandigheden dan de afgelopen twee jaargangen. Toen viel de opkomst nog niet eens tegen maar de organisatie hoopt dit jaar, zeker ook van de eigen Gendtse paarden- en pony eigenaren, hierin niet te worden teleurgesteld. Door het meer betrekken van de braderie bij het markt- en keuringsterrein zal zeker de publieke belangstelling dit jaar toenemen. De braderie zal in tegenstelling tot voorgaande jaren in zijn geheel plaats vinden in de Dorpstraat. De Paarden- en Ponymarkt zal 's morgen officieel worden geopend, hierbij zal aanwezig zijn een delegatie van het schuttersgilde Sint-Sebastianus compleet met het nieuwe Koningspaar.

Het bestuur van de Stichting Gendtse Paarden- en Ponymarkt heeft de hoogte van de premies voor het aanvoeren van de paarden en pony's, maar ook de keuringsprijzen dit jaar gehandhaafd. Shetlanders worden weer opgesteld aan de noordzijde van de keuringsring, alle andere paarden en pony's aan de zuidzijde.

Hoofdonderdeel van deze markt zijn de keuringen van diverse paarden- en ponyrassen. Deze worden de laatste jaren in één ring afgewerkt zodat het publiek getuige kan zijn van alles wat er door de eigenaren aan paarden en pony's ter keuring wordt aangeboden. Gezien de grote hoeveelheid rubrieken die deze ochtend wordt gekeurd zal de deskundige jury weloverwogen, maar ook vlot te werk gaan.

Er zullen in diverse rubrieken zoals Shetlandpony's, Haflingers, Friese Paarden, Welsh-pony's, Hackney's en KWPN-paarden gekeurd worden, terwijl er ook een aparte rubriek is voor de overige rassen. Dit jaar zal er bij voldoende aanbod ook een rubriek zijn voor aangespannen paarden en/of pony's. Deelnemers kunnen zich vanaf 08.00 uur opgeven bij de jurywagen. De keuringen worden afgesloten met de uitverkiezing van de algemeen en publiekskampioen.

Bij de jurywagen zijn nog loten verkrijgbaar van de 97e Gendtse Paardenloterij evenals bij de deelnemende winkeliers, café De Klok en de leden van Schuttersgilde Sint-Sebastianus.

Van Kerk naar Theater (31)

BEMMEL - Cora Sluiter-de Goey: Op Curaçao, waar mijn vader in het onderwijs zat, uitgezonden naar de 'West' door de fraters van Tilburg, ben ik begin '56 geboren. Op mijn elfde verhuisden we naar de Heilig Landstichting en op het jongerenkoor leerde ik Henk kennen. Samen hadden we een goed leven met 3 kinderen en inmiddels 3 kleinkinderen.

We zijn de Waalbrug overgestoken, zodat Henk geen files meer had op weg naar de steenfabriek en na 35 jaar voel ik me Bemmelse. De drukte van zijn werk deden mij besluiten, ondanks dat ik de PABO gedaan had, voor het gezin te zorgen, waarnaast ik mij direct op het vrijwilligerswerk stortte. Henk en ik 'bleven zingen in het inmiddels volwassen geworden koor, dat de naam Taborkoor' kreeg en ik ging in het bestuur. Ook werd ik voorzitter van de ouderraad van de Piusschool en verzorgde het secretariaat van het Streekmuseum en van het Gemeenschapshuis de Kosterij in Ressen. Momenteel ben ik voorzitter van de Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen. Ons hoofddoel is bezoekjes brengen aan oudere mensen met een beperking: zo'n 40 vrijwilligers komen 1 keer per week bij hun bezoekadres voor een praatje, een spelletje, een wandeling of wat zich aandient. Verder staan we bol van de groepsactiviteiten, even divers als onderhoudend.

Henk en ik zijn altijd bij de kerk betrokken geweest en toen hij werd gevraagd om mee te denken over de theaterkerk zei hij meteen ja. Toen de gemeente afhaakte en Henk ziek werd, heeft hij toch doorgezet met een donatie uit Mi Corazon. De stichting zorgt met name voor onderhoud en scholing van kinderen in weeshuizen in Chili en Afrika tot het eind van hun opleiding.

Ik zit nu in de inrichtingscommissie van de theaterkerk waarin de leden een leuke samenwerking hebben. We willen het netjes en mooi hebben, iets uitstralen, het moet een plaatje voor Bemmel worden. Mensen moeten zich er op hun gemak voelen en terug willen komen. Ik heb veel bewondering voor al die vrijwilligers en vaklieden die zich inzetten voor dit unieke theater. Mij zou een balletvoorstelling heel leuk lijken in het nieuwe theater, misschien zelfs met mensen met een beperking, zoals bij Bloem zo mooi te zien is. Uiteindelijk hoop ik op een mooie harmonie en samenwerking met De Kinkel. De kerk is een plaats voor iedereen en dat moet zo blijven.

Nieuw koor in Lingewaard

LINGEWAARD - Eind mei lazen we in deze krant dat Monique een ochtendkoor ging opstarten. Weet zeker dat vele dachten: alweer een koor, Lingewaard heeft al zoveel koren?

"Tijdens de eerste kennismaking hebben zich direct 12 personen aangemeld. Fijne gezellige repetities van 10.00 tot 12.00 uur dus... 's avonds niet meer de deur uit (zeker in de winter fijn); wij zingen gospels, pop, levensliederen, musicalssongs onder leiding van onze superenthousiaste en kundige dirigent Monique Jansen.

Volgens haar komt er tijdens het zingen een geluksstofje vrij in je hoofd en lijf. Ik ben het daar helemaal mee eens: zingen maakt je blij en is gezond! Zin om met ons mee te zingen? Kom gerust een keer luisteren. Donderdagochtend 1 september starten we weer in het Nootgebouw, Cuperstraat 5 in Bemmel. De contributie is 10 euro per maand. Meer weten? Bel mij gerust", aldus Diny de Bruin 0481 463356.

Het jubileum van Jongerenkoor Remember

GENDT - Aankomend seizoen wordt een spannende tijd voor Jongerenkoor Remember. "Naast dat we gaan toewerken naar ons 50-jarig jubileum is het belangrijk om aan onze toekomst te werken."

De agenda van het aankomende seizoen is typerend voor Remember: een mix van kerkvieringen en optredens. Hoogtepunten zijn een concert met de stageband van de schutterij van Gendt, de kerstnachtmis in Gendt, een optreden bij Huissen bij kaarslicht en natuurlijk het eigen jubileum op 1 juli 2017!

"Al 50 jaar Jongerenkoor Remember, en we zouden er nog graag 50 jaar bij aanknopen. Nieuwe leden zijn welkom om dit jubileum met ons mee te maken. Remember us, denk aan ons als je een plek zoekt om gezellig samen te zingen!"

Nieuwe oogst!

RESSEN - Bij fruitbedrijf en landwinkel De Woerdt in Ressen zijn de eerste appels van het seizoen geplukt: de Delbar, een friszure zomerappel.

Op de zomerfair (zaterdag 27 augustus) kan men de Delbar ook zelf komen plukken. Op deze dag is er van alles te beleven; een politiehondenshow, streekmarkt, boomgaardtrein, zelf appelsap persen en nog veel meer.

Ook op alle zaterdagen in september kan men zelf appels komen plukken. Lees meer op www.dewoerdt.nl.

Mantelzorgcafé Lingewaard

HUISSEN - Mantelzorgers kunnen op woensdag 24 augustus weer aanschuiven in het mantelzorgcafé. Van 14.00–16.00 uur zijn zij welkom in het Dominicanenklooster in Huissen (Stadsdam 1, zaal Onder de Pannen). Het thema van deze bijeenkomst is mantelzorg en intimiteit.

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om de zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus, maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

Een ziekte of beperking en de zorg die daarmee gepaard gaat, maken dat de relatie verandert. Ook de beleving van intimiteit en seksualiteit wordt anders, terwijl dit belangrijke aspecten zijn voor de kwaliteit van het leven. Daarbij komt dat veel mensen het lastig vinden om over dit onderwerp te praten. Dat is jammer, want gebrek aan intimiteit leidt vaak tot verdriet en eenzaamheid. Hoe ga je daarmee om? Hoe raak je toch in gesprek daarover? Zijn er tips te geven? In deze bijeenkomst die verzorgd wordt door Sjan van Goor, maatschappelijk werker werkzaam bij Zinzia Zorggroep, komt dit allemaal aan de orde.

De middag wordt afgesloten met een gezellige activiteit handverzorging. Voor opgave of meer info kunt u contact opnemen met Monique Ritzen via 088 2552555 of m.ritzen@swlingewaard.nl. Er wordt een bijdrage gevraagd van twee euro per persoon.

Oud papier in Doornenburg

DOORNENBURG – Op zaterdag 20 augustus halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Innerlijke rust

NIJMEGEN - Hoe kan ik innerllijke rust vinden en de juiste keuzes maken in mijn leven?

Op 19 augustus om 19.30 uur is er een meditatieve bijeenkomst op basis van de toespraken van Bruno Gröning. Adres Nijevelt Zorgcentrum, (ingang achterzijde) Heijendaalseweg 117, tegenover station Heyendaal Nijmegen. De toegang is gratis.

Protestantse

gemeente Gendt-

Doornenburg

GENDT- Op zondag 21 augustus is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd van de viering is 10:00 uur. In deze viering zal ds. M. de Bree voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken.

Hennie Leemreise wint jongeduivenvlucht vanuit Laon

HAALDEREN - Op 06 augustus werd de wedvlucht vanuit Laon vervlogen over een afstand van 300 km. Er deden 14 liefhebbers mee met 168 duiven.

Uitslag van de Vliegende Post Haalderen

H. Leemreise 1,2,8,10,35,42

Comb.Zadelhoff 3,30,40

Comb.Weijers 4,7,29,41

Chris Graven 5,11,14,15,17,27,28,34

A.van Olderen 6,12,13,18,33

P. Engelen 9,20

J. Peters 16

Th. Rutjes 19

Comb. Muller/de Wijse 21,23,37,39

H. de Wijse 22,32

Comb. Wiltink/Meijs 24,31

A. van Engelen 25,26

P. Eeuwes wint Bergera, H. Hegeman eerste op Laon

LINGEWAARD - Vrijdag 5 augustus werden de fondduiven op een afstand van 883 kilometer in Bergerac om 13.00 uur gelost.

Op zaterdag draaide Piet Eeuwes zijn eerste duif om 09.37 uur. 2e W. Buijs, 3e. E. v. Aalten,4e. H. Cornelissen, 5e. J. Buys, 6e. A. Borgers.

Zaterdag 6 augustus werden om 11.00 uur de jonge duiven in Laon op een afstand van 301 kilometer gelost. Hier draaide H. Hegeman weer de eerste duif om 14.21 uur; 2e T. Sas, 3e. E. v. Aalten, 4e. P.J.H. v. Ooijen.

Expositie Mini Redoutes

DOORNENBURG - In de periode juni tot en met augustus vindt de vijfde editie van 'Het Geluk van Lingewaard' plaats met als thema 'Sjans met de buren'. Een belangrijk onderdeel van deze editie is de samenwerking met de Schutterij tijdens het schuttersweekend en het project dat in het teken staat van de redoutes of wachttorens die in de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) langs de rivieren stonden.

Leerlingen van basisschool Het Drieluik, De Tichelaar, De Regenboog en De Doornick maakten tijdens dit project kennis met de roemruchte geschiedenis van de wachttorens uit de Tachtigjarige Oorlog. Met spullen als papier, kleurenstiften, klei, zand, grind en hout bouwden de leerlingen 'miniredoutes' zoals zij zich voorstelden

De expositie van Miniredoutes is een van de initiatieven van de vijfde editie van het Geluk van Lingewaard rondom het water en de Waal met als centraal thema 'Sjans met de buren'. De maquettes zijn te zien van 19-21 augustus in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. Samen met de grote redoutes zijn zij onderdeel van Route redoute. zondag 21 augustus zal om 16.00 uur de winnaar bekend gemaakt worden van de drie door de jury gekozen mooiste redoutes. De eerste prijs zal in brons nagemaakt worden en op een later tijdstip dit jaar geplaatst worden in Doornenburg als herinnering aan dit feestelijk jaar. Op 20 augustus is er een prachtig zomerfeest plaats met de Perfect Showband in het Schuttersgebouw en sluiten we het feestelijke weekend af met het Montmartre van Doornenburg. Op diverse manieren de (internationale) schutterij en Het Geluk van Lingewaard beleven? Kom dan het derde weekend van augustus naar Doornenburg! Voor meer informatie check www.hetgelukvanlingewaard.nl en www.schutterijdoornenburg.nl.

Cursus digitale fotografie

HUISSEN - Er wordt weer een nieuwe cursus digitale fotografie gestart in het Gemeenschapshuis in Huissen. De informatieavond van deze cursus is 27 september vanaf 19.30 uur.

De cursus start op dinsdagavond 4 oktober. Deze cursus voor spiegelgeflex- en systeem-camera's is van 19.30 tot 21.30 uur op de volgende data: 4, 11, 25 oktober en 1, 8, 15, 22, 29 november en 6, 12 december.

Ook komt er een vervolgcursus voor hen die de basistechnieken van de fotografie al onder de knie hebben. Deze zijn gepland op de volgende data in het Gemeenschapshuis in Huissen. De cursus begint op 5 oktober en de volgende data zijn 19 oktober en 2, 16, 30 november 7, 21 december en 4 en 18 januari en 1 februari. Begonnen wordt om 19.30 tot 21.30 uur. Voor deze cursus heb je een goed foto-bewerkingsprogramma nodig zoals Photoshop, Lightroom. Voor verdere informatie: 026 750627.

Hennie Leemreise wint jongeduivenvlucht vanuit Laon

Hennie Leemreise wint jongeduivenvlucht vanuit Laon

HAALDEREN - Op 06 augustus werd de wedvlucht vanuit Laon vervlogen over een afstand van 300 km. Er deden 14 liefhebbers mee met 168 duiven.

Uitslag van de Vliegende Post Haalderen

H. Leemreise 1,2,8,10,35,42

Comb.Zadelhoff 3,30,40

Comb.Weijers 4,7,29,41

Chris Graven 5,11,14,15,17,27,28,34

A.van Olderen 6,12,13,18,33

P. Engelen 9,20

J. Peters 16

Th. Rutjes 19

Comb. Muller/de Wijse 21,23,37,39

H. de Wijse 22,32

Comb. Wiltink/Meijs 24,31

A. van Engelen 25,26

Tweestroom start nieuw seizoen

GENDT - De volleybal(lers)sters van Tweestroom beginnen de komende weken met hun trainingen voor het komende seizoen.

De senioren trainen op de maandag-dinsdagavond. De aspiranten gaan aan de slag op de maandag- en vrijdagavond, terwijl de mini´s ook op de vrijdagavond hun trainingen afwerken. De recreanten beginnen in de eerste week van september.

Ook binnen deze vereniging zijn nieuwe leden welkom. Vooral nieuwe leden zijn welkom binnen de recreanten. Zij die het leuk vinden om zich met het ballen te ontspannen en het sporten zijn welkom.

Meer over Tweestroom, onder andere de trainingstijden, staat op tweestroomsv.nl.

Oud papier in Doornenburg

DOORNENBURG – Op zaterdag 20 augustus halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

P. Eeuwes wint Bergera, H. Hegeman eerste op Laon

P. Eeuwes wint Bergera, H. Hegeman eerste op Laon

LINGEWAARD - Vrijdag 5 augustus werden de fondduiven op een afstand van 883 kilometer in Bergerac om 13.00 uur gelost.

Op zaterdag draaide Piet Eeuwes zijn eerste duif om 09.37 uur. 2e W. Buijs, 3e. E. v. Aalten,4e. H. Cornelissen, 5e. J. Buys, 6e. A. Borgers.

Zaterdag 6 augustus werden om 11.00 uur de jonge duiven in Laon op een afstand van 301 kilometer gelost. Hier draaide H. Hegeman weer de eerste duif om 14.21 uur; 2e T. Sas, 3e. E. v. Aalten, 4e. P.J.H. v. Ooijen.

Handbalvereniging Huissen op zoek naar vrijwilligers

HUISSEN - De afgelopen jaren heeft Handbalvereniging Huissen heel veel mooie (sport) prestaties neergezet als vereniging. Vandaag de dag is het niet meer mogelijk om dit zonder vrijwilligers te kunnen doen.

De handbalvereniging heeft de afgelopen jaren op vele fronten, zoals veel verenigingen, te maken gekregen met een terugtrekkende beweging aan vrijwilligers en desondanks dat gegeven zijn wij wel de grootste jeugd handbalvereniging van Gelderland geworden! Om dit allemaal in stand te kunnen blijven houden is de vereniging ook voor komend seizoen dringend op zoek naar vrijwilligers.

"Ben je iemand die het verenigingsleven een warm hart toedraagt en wil je graag een bijdrage leveren aan het in stand houden van deze mooie sport? Neem dan gauw een kijkje op onze website www.hvhuissen.nl."

Aquarellen Joop Verbruggen te zien in Gendt

GENDT - Van 12 augustus tot 7 oktober zijn er in De Kijkruit in Gendt aquarellen te zien van Joop Verbruggen.

Joop is in 1948 geboren in Amsterdam en woont tegenwoordig in Bemmel. Toen drie jaar geleden zijn pensionering er aan zat te komen, heeft hij zijn oude hobby het aquarelleren weer opgepakt. Hij heeft in de loop van de tijd een behoorlijke verzameling aquarelboeken verzameld. Die zijn goed van pas gekomen.

Verdere inspiratie haalt Joop van internet en dan vooral van you tube: “Je vindt daar duizenden filmpjes over hoe je kunt leren aquarelleren. Op Facebook staan heel veel mensen die deze kunst beoefenen. Je kunt je aansluiten bij allerlei clubs en het is ook leuk om daar foto’s van je aquarellen te publiceren. Facebookvrienden zien dan je resultaten en kunnen daarop hun commentaar geven. Maar om goed te leren aquarelleren moet je veel oefenen en leren om goed te kijken. Vaak is het weglaten van bepaalde dingen in je aquarel een pluspunt; je moet je aquarel niet dicht schilderen; ook is het belangrijk om diepte in je aquarel te krijgen.”

Zijn ervaring is dat goede aquarelverf en kwasten belangrijk zijn. Slechte aquarelverf geeft veel minder resultaat en werkt niet prettig. Daarnaast heeft hij diverse soorten aquarelpapier uitgeprobeerd. Aquarelleren geeft hem rust, ontspanning en voldoening.

Meer informatie geeft Werkgroep De Kijkruit: Anneke van Huystee, Dorpstraat 56 in Gendt, 0481 421156; a.huystee@planet.nl; https://twitter.com/GendtVerbeeld; https://www.facebook.com/GendtVerbeeld.

Kinderdorp Haalderen klaar voor een waar kinderspektakel!

HAALDEREN - Het kinderspektakel van de zomervakantie slaat zijn tenten weer op in Haalderen. Want van vrijdag 19 tot en met 26 augustus wordt weer het kinderdorp Haalderen georganiseerd.

Elk kind van 4 tot en met 15 jaar mag meedoen. In de acht dagen worden de kinderen vermaakt met allerlei activiteiten zoals survivaltochten, sport en creativiteit. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Op vrijdag gaat het dorp open en mag er vanaf 10.00 gebouwd worden aan de hutjes. In de middag volgt er een groepsprogramma in één van de drie groepen. Het kinderdorp is verdeel in verschillende groepen op basis van leeftijd. Wij kennen geen voorinschrijving. Kinderen kunnen zich vanaf 14 augustus inschrijven bij de start van het kinderdorp. Om deel te mogen betaalt een kind 12,50 euro inschrijfgeld.

Zaterdag is er naast het groepsprogramma een gezinsfietstocht. Hieraan mag iedereen deelnemen, wel moet hiervoor ingeschreven worden en dat kan tijdens het kinderdorp.

Op zondag 16 augustus wordt het dorp officieel geopend om 14.00 uur. Na de opening is er een gezellige Fancy Fair waarbij allen van harte uitgenodigd zijn en waar iedereen mag spelen om de prijzen!

Dinsdag 18 augustus presenteren alle kinderen zich tijdens KIVAC got Talent! Tijdens deze avond treden kinderen op met een playback of een andere leuke act. Natuurlijk ontbreekt de rommelmarkt niet. Je kunt je alvast opgeven voor zowel de KIVAC got Talent! als voor de rommelmarkt via info@kinderdorphaalderen.nl.

Op vrijdag 21 augustus start in de avond is de laatste tocht van de wandeldriedaagse. Rond de klok van 20.00 uur worden alle groepen op het Mariaplein verwacht voor een grootse intocht. Hierna volgt een afsluiting met kampvuur.

Het gehele programma van het kinderdorp is te vinden op www.kinderdorphaalderen.nl. Hierop staat ook handige tips en informatie.

GL Lingewaard mist bijvriendelijke akkerranden

De randen van akkers op Agropark ll behoren volgens afspraak een bloemrijk bijenparadijs te zijn. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL/HUISSEN - GroenLinks kreeg met steun van de gemeenteraad het college zover dat er een overeenkomst kwam tussen Lingewaard en Imkervereniging Oost-Betuwe voor bijenvriendelijke akkerranden op braakliggende percelen bedrijfsterreinen. Volgens fractievoorzitter Lianne Duiven van GL is het college de afspraak niet nagekomen. Het bijenparadijs op bloemrijke akkerranden is uitgebleven.

In afwachting van nieuwe bedrijven verpacht de gemeente braakliggende bouwkavels op Agropark ll en Pannenhuis ll aan akkerbouwers. Duiven kreeg steun van de gemeenteraad om het college te bewegen om zich in te zetten voor bijvriendelijke akkerranden. Vanaf 1 januari 2016 is het op beide bedrijfsterreinen verplicht om de akkerranden in te zaaien met bijenmengsels. Duiven is teleurgesteld. “Naarmate het jaar vordert, blijken er wél landbouwgewassen te groeien op bepaalde percelen, maar zijn de bijvriendelijke akkerranden achterwege gebleven.”

De randen van akkers op Agropark ll behoren volgens afspraak een bloemrijk bijenparadijs te zijn. (foto Sjaak Veldkamp)

Ze heeft het college schriftelijk om opheldering gevraagd. Ze vraagt af hoe het kan dat er wel is ingezaaid voor gewassen, maar geen ruimte is overgelaten voor bloemen waar bijen op af komen. Ze vraagt het college op welke manier ze er voor gaat zorgen dat pachters afspraken nakomen. Bovendien wil Lianne Duiven weten hoe en door wie er volgend jaar wordt gecontroleerd of pachters zich aan de afspraak houden.

Vakantie

HUISSEN - De meesten van ons hebben het inmiddels al weer achter de rug: de dagen van overvolle wegen en lange wachttijden, op zoek naar een warme zon en een andere cultuur dan die van het eigen land.

Anderen zijn thuis gebleven. Hun gezondheid laat vertrek niet toe, werkeloosheid beperkt de uitgaven, eenzaamheid ontneemt je de zin om aan een reis te beginnen, de gedachte om betrokken te raken bij een moordaanslag door verdwaalde medemensen houdt je tegen. Voor hen die thuis blijven en voor hen die dat niet doen: wat je meeneemt op de reis van het leven is wat in je hart is geborgen: jezelf, familie, vrienden. Met in de bagage een goed boek, een Bijbel om eens wat te overdenken en om over te praten, een pakje zakdoeken om een ander te troosten als dat zo uitkomt, een ansichtkaart om aan iemand te versturen . De apostelen werden uitgezonden met het advies geen bagage mee te nemen (Matteüs 10: 9-10, Marcus 6: 8-9, Lucas 9: 3): wat van belang is, is niet wàt je bent, maar wíe je bent.

Jan Rietveld

De kerkdienst van de Protestantse Gemeente Huissen is zondag 21 augustus om 10.00 uur, voorganger is ds. J.G. te Lindert, Het Dorp, Arnhem. Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is de kerk open voor ontmoeting en een gesprek, met koffie, thee en limonade.

Klassieke souvenirs uit Ressen

Veilig grazende Franse Ouessante zwarte en witte schaapjes in rustiek Ressen.

RESSEN - "Afgelopen zondag 9 augustus genoten we van een klassiek veilig muziekmenu. We zien aardig wat bezoekers in het Ressense kerkje dat deze zomer voor het eerst is opengesteld.

Soms krijgt de gastheer of dame een ware hersenkrakende vraag, zoals deze: “Wat gebeurt er met het toerisme als in 2020 de NederGermaanse Romeinse Limes definitief op de WereldErfgoedlijst van Enesco komt? Worden Over-Betuwe en Lingewaard dan toeristische trekpleisters? Komt het toerisme dan als bestemmingsverkeer dwars door Lingewaard heen?”

...Uhh? Dan kijk je toch even naar boven... De medische wetenschap hanteert een prachtmethodiek van preventie gebaseerd op de mate van bewijskracht; de Evidenced Based Methode. Veiligheid is de hoogste graadmeter. Voorkomen is immers beter dan genezen. Als we dat nu vertalen...

De Ressense reiziger zoekt vast rustieke sfeer en ouderwetse veiligheid. Een tip voor nu misschien? Verhalen over het levensgevaarlijk obstakel bij de brug... stel je voor dat...

Na deze onverwachte preventieve voorlichting en het applaus van de klassieke altvioolklanken van Ikira volgde een spontane vraag naar de concert programmaflyers als herinnering aan Ressen en de goede zorg.

Zonder obstakels en ouderwets klassiek veilig is de rustieke canon waar iedere week het concert mee begint, van Tallis, 15-16e eeuw. Musici van harte welkom! Graag vooraf opgeven voor de souvenir-programma's!

"Vanaf 11.30 uur kunt u op zondag 21 en 28 augustus genieten van romantiek en enkele Gelderse componisten. Musici zijn welkom! De rustieke canon waar we iedere week mee beginnen, stamt uit 15-16e eeuw en is Evidenced Based zonder obstakels en klassiek veilig. Graag vooraf de solo's, duo's et cetera doorgeven voor op de souvenir-programma's! Voor info zie: www. Talentometissimo.nl of T 0481 465786 of M 06 25506566."

9 / 20

10 / 20

Dutch Wave in de Ooijpolder

Foto: Marion Nickig

PERSINGEN - Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus van 11.00 tot 17.00 uur staat de tuinpoort van tuin 'De Villa' aan de Leuthsestraat 6 in Persingen open voor bezoekers. Er is van alles te zien: een knopentuin in de voortuin, een siertuin rondom het huis, een hoogstamboomgaard, moestuin en kruidentuin, bijzondere bomen in de bomentuin en helemaal aan het eind de grassen/prairietuin. Deze is nu op z'n mooist.

De grassen/prairietuin wordt tot de Dutch Wave gerekend. De Dutch Wave is een natuurlijke manier van tuinieren waarbij grassen de basis vormen en gecombineerd worden met natuurlijk ogende vaste planten. De natuur is de inspiratiebron. De borders met hun natuurlijke uitstraling en subtiele overgangen in kleur hebben een betoverend effect.

En dat alles gelegen in de Ooijpolder. Al wandelend door de twee hectare grote tuin heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, zoals de stuwwal, de Kerkdijk, de vijf monumentale witte boerderijen van Wercheren en een naastgelegen natuurgebied. Nieuw in de tuin zijn de Doorkijktorens, ijzeren sculpturen ontworpen door Frans van Lint en Michael Marcelissen. Uniek is ook een vijftal gedichten, verspreid door de tuin, onder andere geschreven door twee oud-staddichters van Nijmegen, waarbij je stil kan staan en al filosoferend al het moois op je in laten werken.

In de expositieruimte is een kleurrijke tentoonstelling met schilderijen van Riny van Schalkwijk-Wolters. Meer informatie staat op: www.tuindevilla.nl.

Doornenburg viert zomerse jubileumfeesten met Europees tintje

DOORNENBURG - Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus viert Doornenburg feest. Het dorp bestaat 1200 jaar en viert uitbundig diverse dorpse jubilea met heel veel gasten uit binnen- en buitenland.

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel is de gastheer van de EGS Herbsttagung 2016. Dit is een samenkomst van ruim 300 schutters uit zes verschillende Europese landen voor een tweedaagse bijeenkomst. Deze samenkomst begint eigenlijk al op donderdag 18 augustus. De Doornenburgse schutterij is samen met 40 Poolse schutters om 19.00 uur aanwezig bij het Polenmonument in Driel voor een herdenking ter nagedachtenis aan de gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op vrijdag 19 augustus worden de Europese gasten ontvangen door het gemeentebestuur van Lingewaard. Om 17.00 uur begint in de R.K. Sint-Martinuskerk de Heilige Investituurmis waarin 23 personen worden opgenomen in de Europese Orde van de Heilige Sebastianus. Om 19.30 uur is de opening van de Route Redoute door Rutger Hauer. Dit spektakel vindt op het dorpsplein plaats met vendelzwaaien, muziek en kanonschoten. Na een toneelvoorstelling in de kerktuin is vanaf 21.30 uur een Europees schuttersfeest in het Schuttersgebouw. Toegang is gratis.

Op zaterdag is vanaf 20.00 uur weer feest in het Schuttersgebouw met medewerking van Perfect Showband. De toegang is gratis en alleen voor 16 jaar en ouder.

Op zondag is vanaf 11.00 uur in de Kerkstraat en op en rondom kasteel De Doornenburg een beleefmarkt onder de naam 'Montmartre van Doornenburg'. Tientallen kraampjes zijn er en diverse demonstraties worden gegeven. Meer info: www.schutterijdoornenburg.nl en www.hetgelukvanlingewaard.nl.

In een Oogopslag

vrijdag 19 augustus
17.00 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Mgr. Hoogenboom, Vicaris Pauw, Pastoor Peters en het Herenkoor.
Viering van het 225-jarig bestaan van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en Honderd Morgen.

zaterdag 20 augustus
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistie-viering met Pastoor Peters en het Herenkoor.

zondag 21 augustus
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor InVoice.

woensdag 24 augustus
09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Open Eetcafés Lingewaard

BEMMEL - Je kunt weer een vorkje mee prikken in één van de Open Eetcafés van SWL: dinsdag 23 augustus om 17.30 uur in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28 in Bemmel.

Voor vier euro kunnen inwoners uit Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Neil Young sluit festival Under the Milky Way af

HUISSEN - De kritische Gemeente Nieuwslezer begrijpt natuurlijk dat dit een grap is. Als je nog één van de levende rocklegendes bent uit de jaren ’60, wil dat niet zeggen dat je Under the Milky Way mag afsluiten. Ook niet als je nog steeds stadions en grote zalen vol en vervolgens plat speelt met muziek die leeftijd overstijgt. Nee, dan nog zul je even moeten wachten, want eerst is het de beurt aan Stardusters.

Stardusters is ook een uit de hand gelopen grap van zes muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben in diverse bands. Door hun passie voor Neil Young zijn ze in 2008 begonnen met een setje van Neil Young van een half uur. Inmiddels staat er een set van een dikke drie uur. Het is een uit de land gelopen liefhebberij voor de muziek van Neil Young. Op de Milky Way spelen ze een uur. Dus het is kritisch kiezen in de volle set.

De band kan ronken, duwen trekken en gieren als Crazy Horse. Maar ook ingetogen, akoestische nummers komen aan bod. Voor elke Neil Young liefhebber is het genieten geblazen! Een echte must.

“Ik had de hele tijd kippevel, Wow die gitaren..” “als Crazy Horse wegvalt kunnen jullie met gemak achter Neil gaan staan” zijn de lovende commentaren. Dus Neil Young-liefhebber of niet: komt allen kijken en genieten: 3 september Surfclub Huissen vanaf 12.30 tot 01.00 uur. Meer info staat op www.underthemilkyway.nl.

Presentatie Michel Bongers over de oorlog bij Mea Vota

HUISSEN - Op verzoek van Mea Vota geeft schrijver Michel Bongers op zaterdag 27 augustus (aanvang 14.00 uur) een presentatie over de oorlogs-streekroman De Heuvel.

In de presentatie gaat Bongers nader in op het leven in de gemeente Lingewaard tijdens Operation Market Garden. Van oktober 1944 tot mei/juni 1945 waren alle burgers uit de Over-Betuwe (met uitzondering van circa 1.000 mannen op het ‘manneneiland’) geëvacueerd.

De Over-Betuwe (het gebied tussen Arnhem en Nijmegen) was frontlinie geworden. Een apocalyptisch ‘niemandsland’ waar zwaar gevochten werd tussen Duitsers en Geallieerden. Met name rond De Heuvel, waar nu het Mariakapelletje staat, woedde een enorme strijd. ‘De geschiedenis van De Heuvel,’ aldus Bongers, ‘is met rode inkt van het bloed geschreven.’

Bongers zal geen traditionele lezing verzorgen. Aan de hand van foto’s en geluids- en beeldfragmenten probeert hij op een originele wijze een tijdsbeeld neer te zetten van een bijzondere periode. Naast het benoemen van feitelijke gebeurtenissen die in Huissen en omgeving hebben plaatsgevonden zal hij losjes ingaan op de inhoud van de streekroman. Het boek gaat over een voormalige Duitse hospiksoldaat die in 1974 een hotelkamer boekt in het Wapen van Bemmel van de familie Janssen. Van hieruit gaat hij, samen met een beeldschone vriendin, op zoek naar zijn kameraad die in 1945 gesneuveld is op De Heuvel. Een zoektocht die onverwacht uitpakt…

Het boek ‘De Heuvel’ is te koop tijdens de presentatie van Michel Bongers bij Mea Vota. De lezing is gratis te bezoeken bij Mea Vota (Museum over historie van Huissense tuinbouw). Adres: Boskoops Glorie 33 Huissen. www.mea-vota.info.

Column

Dankzij de overheid woont mijn ouwe heer van 86 nog 'zelfstandig'. En als het in de late avond van zijn leven plots niet meer gaat? Dan heeft de overheid een simpele oplossing. Mantelzorg. Politiek, wat een eenvoudig vak. Nadat ik ongevraagd in die onbekende wereld ben gedropt begint een periode van zorg, hulp en beetje bij beetje afscheid nemen. En dat is fysiek en emotioneel best pittig. Toch zijn er ook mooie kanten. In stille uren rommel ik in een la. Er ligt een scheerkwast en een bakje scheerzeep. Ik vraag het om mee te mogen nemen. Mijn ouwe heer is toch niet in de gelegenheid om zich nog nat te scheren. De volgende ochtend draai ik de natte kwast in het harde scheerscheep. Weg met de milieuverpestende spuitbus. Ik ben plots op een nog duurzamer en milieuvriendelijker toer geraakt.

Om meteen een mogelijk misverstand de kop in te drukken, ik ben geen geradicaliseerde volgeling van GroenLinks. Raadslid Lianne Duiven of haar landelijke leider Jesse Klaver hoeven met mij geen contact te zoeken. GroenLinks blijft voor mij een elitaire groepering die dramt over duurzaamheid, maar geen oog heeft voor de bevolkingsgroep die bij Appie noodgedwongen op zoek is naar het goedkoopste pak kipfilet. Ach laat maar.

Ik fiets als ontspanning voor deze krant over het Lingefietspad naar Huissen. Duurzaam, want ik pak geen auto. Duurzaam, want ik jaag op het Lingefietspad met een simpele oplossing zoveel mogelijk naaktslakken naar de slijmerige hemel. Hebt u weleens over naaktslakken gereden? Je hoort bijna het slijm uiteen spatten onder je fietsband. Ik doe een oproep. Ach, laat maar. Ik heb eigenlijk niets tegen naaktslakken, politiek en GroenLinks. Ook niet tegen burgemeester Schuurmans. Volgens haar moeten we meer peren eten. Ik eet iedere week een half kilootje peren extra, u ook? Zo kun je 'onze ' tuinders steunen, kraait onze burgermoeder. Politiek, wat een eenvoudig vak. Voor elk probleem een simpele oplossing.
Sjaak

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 21 augustus is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd van de viering is 10:00 uur. In deze viering zal ds. M. de Bree voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken.

Een goede handdoek is als een warme deken

ARNHEM - Vraagt u zich ook wel eens af, hoe het toch kan, dat in sommige hotels of bij vrienden de handdoeken zo heerlijk zacht zijn en toch goed afdrogen? Want wat is er nu heerlijker dan na een lekkere douche of een lang bad jezelf af te drogen met een handdoek, die dat moment van genieten nog even wat langer laat duren?

Wat is het geheim? De hoeveelheid katoen en de manier van weven bepaalt de zachtheid, de dikte en de kwaliteit van het drogen van een handdoek. Daarmee krijgt de handdoek een hoog absorptievermogen en wordt deze zeer duurzaam. Verder geeft het formaat van de handdoek u dat gevoel van luxe.

Onze handdoeken van Vandyck zijn standaard groter dan de 50x100cm formaten die u elders aantreft. Zo heeft u keuze uit een handdoek van 68x127cm of zelfs 70x140cm. Om de comfortabele dikte te krijgen worden ze gemaakt uit 650gr/mrt2 katoen.
Tel daar bij op de keuze uit vele kleuren, strepen en ruiten in diverse formaten en u heeft het geheim ontrafeld. In uw badkamer, de sauna of op vakantie geeft een groter formaat en betere kwaliteit handdoek u ook die heerlijke belevenis.

Nieuw geopend
De Vandyck Experience Store (naast parkeergarage Rozet in het Centrum van Arnhem), biedt u alles om van uw badkamer een persoonlijke plek te maken. Uw hele badkamer inrichten in één kleur met dezelfde lijn badlakens is mogelijk. U vindt er washandjes, handdoeken, badlakens, badjassen, badmatten, toiletmatten en bidetmatten, maar ook dekbedden, dekbedovertrekken, hoeslakens, moltons en spreien voor uw slaapkamer.

Wanneer u eenmaal een handdoek van ons in gebruik heeft wilt u nooit meer een gratis handdoek van het tankstation of die uit een discountwinkel!
Nieuwstraat 4, 026 4422777, www.vandyckexperiencestore.nl.

Wat is intuïtie eigenlijk en waarom zou ik die ontwikkelen?

BEMMEL - Intuïtie is een manier van waarnemen: middels je intuïtie kun je direct innerlijk iets waarnemen, zonder eerdere ervaring of redenering. Een synoniem voor intuïtie is een 'ingeving', 'onderbuikgevoel' of 'zesde zintuig'.

Je bent gevoelig en sterk. Toch sta je niet altijd in je kracht omdat veel vormen van energie, die wij met onze zintuigen niet waarnemen, invloed op ons uitoefenen. Dankzij onze intuïtie zijn we daar niet weerloos aan overgeleverd. Intuïtief kunnen we vele vormen van subtiele energie waarnemen. Wanneer we ons verstandelijk verder ontwikkelen, raakt de intuïtie steeds meer ondergesneeuwd.
Tijdens deze waardevolle cursus leer je hoe je jouw intuïtieve vermogens kunt ontdekken en ontwikkelen. Allemaal kunnen we op elk moment onze creatieve en heldere vermogens herontdekken. Intuïtieve ontwikkeling geeft inzicht in je energieveld. Gelijktijdig ontvang je hulpmiddelen waarmee je in je eigen ontwikkeling een grote stap kunt maken, zodat je bijvoorbeeld weet hoe je jezelf kunt afschermen tegen invloeden van buitenaf.

Het effect zal in je dagelijkse leven duidelijk te merken zijn. Intuïtief leer je het beste door direct te ervaren. Daarom leren we met meditatieve en praktische oefeningen.
Naast basisvaardigheden zoals gronden en leer je hoe je de eigen energie goed kunt laten stromen. Zo ervaar je waar jouw kracht en heldere vermogens liggen in een cursus van 7 avonden. Start 21 september. Begeleiding door een psycholoog en energetisch therapeut

Meer informatie kun je vinden op www.manonspaan.nl.

Derde retro toertocht ‘Über die Grenze!‘

Foto: Henk Janssen

HUISSEN - Liefhebbers van oude stalen rossen, wollen wielertruien, wielerpetjes en lederen koershelmpjes kunnen hun hart weer ophalen want op zondag 28 augustus gaat alweer de derde Retro Tourtocht van Huissen van start.

Oude racefietsen verzamelen en berijden is hot, getuige de vele retro-toertochten die jaarlijks in binnen- en buitenland worden georganiseerd. Willie Welles en Henk Janssen zijn doorgewinterde retrorijders en organiseren voor de derde maal in successie deze mooie tocht in de regio.

Foto: Henk Janssen

Ook dit jaar start en eindigt de toertocht weer in het centrum van Huissen en vervolgens via een oversteek met de pont over de Rijn naar 's-Heerenberg en Elten in Duitsland waar onder andere de Eltenberg zal worden beklommen. Hierbij worden de mooiste routes gereden en zullen uiteraard enkele tussenstops worden gehouden op de mooiste locaties en bezienswaardigheden tijdens deze tocht.

Bent u in het bezit van oude race- of sportfiets met buiscommandeurs van minimaal 30 jaar of ouder en heeft u ergens nog oude wollen trui in de kast liggen, dan kunt u zich voor deze tocht over ruim 70 kilometer gratis aanmelden bij Henk Janssen, e-mail: henkjanssen37@gmail.com of via onze facebookpagina: www.facebook.com/uberdiegrenze.

Aanvang is om 9:30 uur en de start is om 10:30 uur bij café Het Moment in Huissen. Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Profile Ouwerling Fietsspecialist, VDL-Netwerken, Hermsen Groenten en Fruit, Double You Classic bikes, café Het Moment en de Kaasshop uit Huissen.

Badmintonclub Gendt begint seizoen

GENDT - De vakanties zitten er weer bijna op; dat betekent dat het sportseizoen weer gaat beginnen. Voor de senioren (vanaf 18 jaar) wordt begonnen op woensdag 31 augustus, voor de jeugd een week later op dinsdag 6 september.


De speeltijden zijn op woensdagavond van 19:45 tot 22:30 uur, waarbij van 19:45 tot 20:45 uur training wordt gegeven door een ervaren trainer. De speeltijden voor de jeugd zijn: voor de leeftijdscategorie 6 tot en met 12 jaar van 17:30 tot 18:30 uur en voor de leeftijdscategorie 13 tot 18 jaar van 18:30 tot 19:30 uur.


Badminton is een leuke (Olympische) sport waarbij snelheid en techniek belangrijke factoren zijn. Badmintonclub Gendt bestaat inmiddels 40 jaar en telt ongeveer 35 senior- en 30 jeugdleden. Er wordt gespeeld op recreatief niveau en competitief niveau, zowel bij de jeugd als ook bij de senioren.

"Bent u geïnteresseerd kom dan een keer kijken of gratis een paar keer mee spelen? Het enige wat u nodig heeft zijn sport(zaal)schoenen en -kleding; een badmintonracket om mee te oefenen hebben wij voor u. Dit geldt natuurlijk ook voor de jeugd. Wij badmintonnen in sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat in Gendt.
Wilt u eerst nog wat informatie, dan kunt u contact opnemen met Han Kuster (0481 424641). Kijk ook eens op www.bcgendt.nl, of bezoek de facebookpagina."

19 / 20

Deze sportive dame wordt
22 Augustus 8 jaar.
Eva hartelijk gefeliciteerd,
dikke knuffel van Opa en Oma

Hoera!
Roan is jarig op 15 augustus
Gefeliciteerd
Neil Glenn Ryan
Owen en Fenna

Het is raar maar waar
Deze knappe knul is al weer 25 jaar.
Tijd voor een feestje.
Michael van harte gefeliciteerd
Pa, Ma, Diede, Kevin, Jerremy, Fabienne en een pootje van Chika

Op 13 augustus werd Hans 24 jaar.
Over een kleine maand gaan we zijn verjaardag echt vieren.
Nogmaals gefeliciteerd.
Papa, mama, Marloes, Fleur, Irena, tante Dorien en Boots

Dinsdag 16 augustus wordt Koen alweer 2 jaar.
Van harte gefeliciteerd.
Dikke kus pappa, mamma en Laura.

Hoera! Lieke alweer 6 jaar!
Kusjes Papa en Mama

Borre hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
Veel liefs vanuit Tenerife.

Daan hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
Veel liefs vanuit Tenerife.

Eva hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
Veel liefs vanuit Tenerife.