De Liemers Helemaal Goed Courant

31 maart 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 31 maart 2017


Modelbouw Club Zevenaar (MCZ) heeft weer ruimte

ZEVENAAR - Het voorjaar komt eraan, de dagen worden langer, er is weer voorjaarsthermiek. Het vliegseizoen is begonnen! Modelbouw Club Zevenaar (MCZ) heeft weer ruimte voor nieuwe leden.

"Wij zijn een kleine vereniging en vliegen met modelvliegtuigen van uiteenlopende grootte: zwevers en electromodellen van één tot ongeveer vier meter die radiografisch bestuurd worden. Een gemoedelijke sfeer bij het vliegen vinden we heel belangrijk. Ook daarom helpen we nieuwkomers bij het bouwen en vliegen en het is zelfs mogelijk om met een clubkist te vliegen. Er worden in diverse klassen vriendschappelijke clubwedstrijden gevlogen en ook een week lang hellingvliegen in Duitsland staat weer op het programma. Onze vereniging bestaat al 41 jaar en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Met helikopters, verbrandingsmotoren en drones wordt bij de MCZ niet gevlogen."

"Op ons vliegterrein aan de Klompenhorstweg in Didam kunnen we iedere dag terecht maar de meeste piloten vliegen met elkaar op zondag. Elke eerste zondag van de maand is een vliegdag, bij goed vliegweer zijn veel MCZ vliegers aanwezig. Bent u geïnteresseerd? Kom eens kijken op ons veld, bijvoorbeeld op onze vliegdag van 2 april. Er zijn dan enthousiaste leden die u over alles kunnen informeren. U kunt daarvoor ook contact opnemen met onze voorzitter Ton van Raamsdonk: 0316 840517 of Gerhard Konijnenbelt: 0316 263993."

Zevenaar swingt het voorjaar in!

ZEVENAAR – De binnenstadondernemers van Zevenaar verwelkomen het voorjaar traditiegetrouw met de Voorjaarsmarkt. Dit jaar bestaat de Voorjaarsmarkt onder andere uit een gezellige markt, optreden van een smartlappenkoor, de Vida Lentecup, een sportplein en allerlei leuke winkelpresentaties en modeshows. Vanzelfsprekend zijn op zondag 2 april ook de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

"We proberen er weer een gezellig gevarieerd geheel van te maken", aldus Gerard Nienhuijs van de organisatie. De organisatie is zoals altijd in handen van de ondernemers in het Zevenaarse centrum. "In de winkelstraten zijn vele kraampjes van onze eigen winkeliers waarin zij hun (voorjaars)producten aanprijzen. Daarnaast worden er enkele kramen ingericht met typische braderieproducten", vertelt Nienhuijs.

Muziek en sport

Naast kramen is er ook aandacht voor muziek. Op de Markt verzorgt smartlappenkoor De Liemers en aantal optredens. Muldershof staat in het teken van sport; er kan gevoetbald, gekorfbald, gesprongen en gekegeld worden! Natuurlijk zal ook mascotte Nispy van de partij zijn.

Winkelpresentaties

De Voorjaarsmarkt kent dit jaar een primeur. In de tent op het Raadhuisplein vinden allerlei leuke winkelpresentaties plaats. In de vorm van een modeshows zullen de centrumondernemers hun winkels en producten showen. "Het verrassende aan deze 'modeshows' is dat er veel meer te zien is dan mode", aldus Gerard Nienhuijs. "Onder de deelnemers zijn namelijk ook een fietsenwinkel, een drukkerij en een horecagelegenheid!'

Na het succes van vorig jaar vindt voor de tweede maal de Vida Lentecup plaats. Onder leiding van Ronald Straatman van Dansschool Vida, die de gehele middag ook presenteert, strijden paren in de diverse klassen om de leiding in de Vida Lente Cup. "Er zijn jeugdparen en seniorenparen die aan de wedstrijden mee doen en ik heb een top jurypanel uitgenodigd waaronder alleen maar Nederlands kampioenen", aldus Straatman. Deelname aan de wedstrijd is gratis, opgave gaat via Dansschool Vida.

De Voorjaarsmarkt begint om 12.00 uur. Vanaf dan zijn ook de winkels in het stadshart geopend. De markt eindigt om 17.00 uur. Het parkeren is deze middag gratis!

De Griethse Poort nieuwe sponsor van Boemelburcht

ZEVENAAR - De Griethse Poort nieuwe sponsor van Boemelburcht. Een week voor het carnaval hebben Tonnie Kaal van de Griethse Poort en voorzitter Wim Wegman van Boemelburcht een driejarig sponsorcontract ondertekend.

Een mooi moment zo kort voor het carnaval en een weer een prima opsteker voor het carnaval in Zevenaar. Met deze overeenkomst heeft Boemelburcht weer een stap gezet om haar huidige activiteiten te kunnen blijven organiseren en uit te breiden. Het gaat om de presentatie van de stadsprins, de opening van het carnaval, de Boemelparade, het frühschoppen, het kindercarnaval en carnaval in De Liemerije en De Pelgromhof. Ook de jaarlijkse carnavalskrant 'De Pretgazet' zal bij het sponsorbedrag van De Griethse Poort baat hebben!

Waarom Boemelburcht sponsoren? Tonnie Kaal: "De horecaondernemers kunnen samen met Boemelburcht Zevenaar op de kaart zetten als carnavalscentrum van de Liemers." Hij is daarom trots dat hij als horeca-ondernemer uit Zevenaar Boemelburcht in haar doelstelling, de bevordering van de carnavalsviering in Boemelburcht in de ruimste zin des woord, kan ondersteunen. Het streven van Boemelburcht is om samen met alle carnavalsverenigingen en horecaondernemers Zevenaar tot carnavalshoofdstad van de Liemers te maken.

Naast de nieuwe sponsor De Griethse Poort zijn inmiddels de volgende ondernemers sponsor van Boemelburcht: Spikker Specials, Bril2000, Café Rooie Jan, Sportcafé Lentemorgen, Grolsch, De Klok, 't Centrum Babberich, Kruitwagen Kledingverhuur, de Gemeente Zevenaar en Bloemenhandel Wilri. Daarnaast zijn zalencentrum Staring, Ons Café, café De Nostalgie, Stadsbrouwerij De Wittenburg, SnookerCentre Zevenaar, Schutterij Sint-Andreas, Bar 33 en café De Boemerang horecasponsor van Boemelburcht.

"Met deze steun van de ondernemers en de medewerking van genoemde horecaondernemers slagen we er in om Boemelburcht aantrekkelijk te maken voor de duizenden carnavalsvierders uit de hele regio." Boemelburcht blijft zoeken naar nieuwe sponsors. De stichting heeft de steun van ondernemers nodig en Boemelburcht kan veel betekenen voor de ondernemers.

Geïnteresseerden die het belangrijk vinden om met hun onderneming Zevenaar als centrum van de Liemers via het carnaval te promoten, kunnen contact opnemen met Stichting Boemelburcht. Meer informatie staat op www.Boemelburcht.info.

Snaöj-maert in Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 9 april van 10:00 tot 14:00 uur organiseert carnavalsvereniging ’t Land van Waoter & Wiend uit Pannerden weer de jaarlijks terugkerende Snaöj-maert.

De markt zal worden gehouden in het schuttersgebouw Claudius Civilis in Pannerden. De toegang is gratis en er is een gezellig terras. Ook wordt er een loterij gehouden waar leuke prijzen mee te winnen zijn! "Om deze Snaöj-maert weer tot een succes te maken doen we een beroep op ieders bijdrage. Wat ons betreft mag de grote voorjaarsschoonmaak beginnen! Dus heeft u nog oude (of nieuwe) spullen die u niet meer gebruikt, wij zijn er blij mee!"

De spullen kunnen op de volgende data gebracht worden naar het schuttersgebouw (Dorpsplein 11) in Pannerden: zaterdag 1 april (11:00 – 13:00uur), woensdag 5 april (18:00 – 20:00 uur) of zaterdag 8 april (11:00 – 13:00 uur).

Er zijn enkele dingen die niet kunnen worden aangenomen: witgoed, bankstellen en kasten, knuffels en kleding. Alle anderen spullen kunnen we goed gebruiken! Voor meer informatie zie: www.waoterenwiend.nl of bel 06 21665118 of 06 30758909.

Voorjaarsconcert Sint-Gregorius Giesbeek en Bigband Dieren

Foto: Bert van der Saag

GIESBEEK - Op zaterdag 8 april geven het orkest van Sint-Gregorius en Bigband Dieren een gezamenlijk concert in de Sint-Martinuskerk van Giesbeek. Het belooft een leuke uitwisseling te worden waarin fanfare- én bigbandmuziek zorgen voor een afwisselend programma. Het concert begint om 20.00 uur.

Fanfarekorps Sint-Gregorius uit Giesbeek is opgericht in 1920 en bestaat uit een fanfareorkest, slagwerkgroep en leerlingenorkest. Binnen de vereniging worden diverse opleidingen verzorgd. Als fanfare is Gregorius onderdeel van een dorpsgemeenschap met al haar tradities en bijbehorende evenementen. Naast concerten verlenen zij medewerking aan diverse optochten en optredens ten behoeve van diverse feestelijkheden.

Tijdens het voorjaarsconcert laat het orkest van Sint-Gregorius van zich horen. Dit orkest bestaat uit 38 muzikanten en staat onder leiding van Dineke Griek.

Bigband Dieren staat onder leiding van Vincent Bergervoet en bestaat uit 20 enthousiaste amateurmuzikanten uit Dieren en omstreken. Saxofoons, trompetten en trombones aangevuld met ritmesectie zoals contrabas en piano én twee zangeressen brengen een programma dat repertoire bevat van meerdere stijlen uit verschillende perioden zoals funk, swing, soul en jazzrock.

"Kortom: Zin in een avond ontspanning? Er even tussenuit? U bent van harte welkom om te komen genieten van fanfaremuziek, soul en jazz op zaterdag 8 april in de Sint-Martinuskerk in Giesbeek. De kerk is open om 19.30 uur. De toegang is gratis maar een vrije gift na afloop van het concert is welkom."

Darttoernooi Babberich in nieuw jasje en voor het goede doel!

BABBERICH - Het 11e darttoernooi in Babberich krijgt een nieuwe opzet. Het sportieve en gezellige evenement wordt namelijk uitgebreid naar twee toernooidagen. Op zaterdagavond 1 april is het de beurt aan de meer recreatieve darters. Daar mogen inwoners en oud inwoners van Babberich, Oud-Zevenaar en Ooy aan deelnemen.

Op zondagmiddag 2 april vindt het Babberich Open Tournament plaats en kunnen de meer geoefende en fanatiekere darters hun kunsten gaan vertonen. Daarnaast gaat de organisatie een heel goed doel steunen, te weten de Stichting Yv vs MS, de Stichting die Yvonne Span steunt in haar strijd tegen de verschrikkelijke ziekte MS. Een deel van het inschrijfgeld van het dartevenement gaat naar deze stichting. Zie voor meer informatie hierover www.yvvsms.nl.

Het toernooi vindt wederom plaats bij 't Centrum Reijmer aan de Dorpstraat. Daar wordt de grote zaal dat weekend weer helemaal in stijl aangekleed om de dartsport te kunnen bedrijven. De minimum leeftijd voor deelname is overigens 18 jaar. Het inschrijfgeld voor zaterdag 1 april bedraagt 7,50 euro per persoon en het inschrijfgeld voor zondag 2 april bedraagt 15 euro per persoon; de prijzenpot wordt daar natuurlijk ook op aangepast. Mede door veel sponsoring zijn er weer fantastische prijzen te winnen; zo is de hoofdprijs op zondag liefst 200 euro. Prijzen zijn er ook te winnen bij het zogenoemde 'funbord'. Aan dat onderdeel kan overigens ook worden deelgenomen door de toeschouwers, want evenals bij de voorgaande edities zal het ook voor de toeschouwers weer prima vertoeven zijn bij de het Babberichse dart evenement.

Het toernooi begint op zaterdag om 19:00 uur; de zaal gaat dan om 18:00 uur open. Op zondag wordt er gestart om 13:30 uur en dan gaat de zaal om 12:00 uur open. Inschrijven kan nog tot 29 maart bij Bert Hendriks, Landkamp 30 Babberich (06 30493021) of bij 't Centrum Reijmer, Dorpstraat 78, Babberich.

Inloopavond Centrum Collab

ZEVENAAR – Bij Centrum Collab wordt op donderdagavond 6 april van 19.00-20.30 uur een inloopavond gehouden.

De locatie van deze gratis inloopavond is Pannerdenseweg 10 in Zevenaar. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennis maken met het team en terecht met allerlei vragen. Gezamenlijk hebben wij als doel je snel mogelijk te helpen bij verbetering. Bij Centrum Collab kun je terecht voor zorg zonder verwijzing. Meer informatie vind je op de website www.centrumcollab.nl of neem contact op tijdens werkdagen van 09.00-12.00 uur via telefoonnummer 0316 712020.

Programma Musiater

Vive la France De mooiste chansons ontkurkt

Hoe hou je het vakantiegevoel vast? Met muziek van de zoete herinnering! Drie topzangers nemen u mee op reis langs de mooiste Franse chansons. Een vervolg op de eerste succesversie van Vive la France. Deze keer laden de zangers en het live combo hun auto vol met het beste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied.

Donderdag 6 april. Aanvang 20:15 uur. Prijs 25 euro.

Bijzondere voorbereiding op pasen

DUIVEN - Veel mensen vinden het plezierig om zich voor te bereiden op pasen. Populair is een bezoek van een paar dagen aan een klooster. Het ritme van het kloosterleven, de afwisseling van werken en bidden, doet hen goed.

Ter voorbereiding op pasen organiseren de parochies in de Liemers zo’n dag met afwisseling van werken en bidden. Op zaterdag 8 april van 9.30 tot 17.00 uur in de H. Remigiuskerk van Duiven.

Tijdens deze dag doen de deelnemers verschillende klussen ten behoeve van de kerk of de Vastenactie. "We helpen onder meer kinderen met het maken van een palmpaasstok. Enkele jongeren doen boodschappen voor parochianen die dat zelf niet kunnen. Weer anderen verzorgen de lunch of maken schoon.We wisselen het werk af met gebed en stilte. We gebruiken een eenvoudige lunch en ’s middags is er ‘recreatie’ met thee of koffie. Een gezamenlijke gebedsviering vormt het besluit van de dag."

Gedurende de dag is het ook mogelijk kleding in te leveren voor Sam's kledingactie. Iedereen is welkom. Deelname aan de dag is gratis, maar een gift voor de Vastenactie wordt zeer op prijs gesteld. Opgave is gewenst. U kunt zich tot uiterlijk 2 april aanmelden bij email: team@rkliemers.nl; 06 12624751.

Kinderen die graag een palmpaasstok willen maken, kunnen kiezen op welk moment zij dat doen: ’s ochtends van 10.45 tot 12.15 uur en ’s middags van 13.45 tot 15.15 uur. Ook voor de kinderen is het fijn dat zij zich vooraf opgeven.

Tweedehandspeelgoed- en babyartikelenbeurs in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 8 april houdt stichting Tweedehandsbeurzen Duiven een tweedehands speelgoedbeurs in De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Allerlei speelgoed, sportkleding, zaal- of veldsportschoenen, carnavals- en verkleedkleding maar ook fietsen, skelters, steppen, speelgoedtentjes, zandbakken, buitenspeelgoed, decoratieve artikelen voor de kinderkamer en clubshirts. Ook alle harde babyartikelen zoals bedjes, badjes, boxen, kruiken, fietsstoeltjes, autostoeltjes, luieremmers, aankleedkussens, commodes, kolven en flessen zijn er te koop. Knuffels, kussens, videobanden en ondergoed kunnen niet verkocht worden.

"Indien u speelgoed of babyartikelen wilt verkopen kunt u van zondag- op maandagnacht (van 2 op 3 april) vanaf 00.01 uur een nummer aanvragen op de site www.kledingbeursduiven.nl. U kunt uw speelgoed en babyartikelen (voorzien van verkopersnummer en vraagprijs) aanbieden vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur bij De Ogtent. De verkoop zal zijn van 12.00 tot 14.00 uur. Tussen 16.00 en 16.30 uur kunt u uw opbrengst en de eventueel niet verkochte items weer ophalen bij De Ogtent. Meer informatie staat op de site.

Zoals gebruikelijk wordt bij de verkoper 20 procent van de opbrengst in mindering gebracht en bij de koper wordt het aankoopbedrag met 10 procent verhoogd. Na aftrek van kosten zal de opbrengst ten goede komen van een lokaal/regionaal goed doel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marian Hulscher op telefoonnummer 0316 281430."

Hoe ga je ermee om: Psychisch klachten én kinderen opvoeden

DUIVEN/WESTERVOORT - Kinderen opvoeden is een ingewikkelde taak. Als je psychisch kwetsbaar bent, kampt met problemen met jezelf of een psychiatrische stoornis hebt, dan kan dat nog ingewikkelder zijn. Als je moeder of vader bent en een depressie hebt (gehad) vraag je je wellicht af welke invloed jouw ziekte op de ontwikkeling van jouw kind uitoefent.

Misschien zou je daar graag over willen praten. Maar dat is lastig: schaamte, oordelen, goed bedoelde adviezen waar je niet op zit te wachten, taboes, allerlei dingen waar je tegenaan kunt lopen.

Zo is het idee ontstaan om ontmoetingen te organiseren voor ouders die zich hierin herkennen, lotgenoten dus. Ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar. Want je bent niet alleen. Er zijn heel veel ouders met psychische problemen.

Dit plan wil Marieke als kwartiermaker in Duiven en Westervoort samen met Mikado vorm gaan geven. Bij elkaar komen, een kop koffie of thee drinken en in gesprek gaan met elkaar aan de hand van thema's die iedereen zal herkennen. Bijvoorbeeld schuldgevoelens, twijfels over het ouderschap, hechting met je kind, zorgen voor jezelf terwijl iemand anders jouw zorg ook nodig heeft, wat vertel je je kind, erfelijkheid, openheid. De ontmoetingen zijn bedoeld voor inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort. In eerste instantie zullen de bijeenkomsten vier keer per jaar plaatsvinden. De locatie wordt nog bekend.

Ben jij iemand die interesse heeft in het bijwonen van een van deze bijeenkomsten of ken je iemand die hier misschien bij aan wilt sluiten? Laat je horen! Voor vaders én moeders, de leeftijd van je kinderen maakt niet uit. Dit kan door contact op te nemen met Lucia Dijkstra van Mikado: l.dijkstra@mikado-welzijn.nl, telefonisch te bereiken op 0316 250700.

Basketiers'71: meer winst dan verlies!

ZEVENAAR - 25 maart traden er zeven teams thuis aan. U20 tegen Picker Reds. Een gelijke strijd, waarin veel werd gemist. Een voorsprong gekoesterd, vastgehouden. Spanning was er af te lezen, zou het goed gaan? Overwinningen waren, aan het einde stond er 53 – 48.

U14-2 tegen Young Malden, twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Betekent knokken voor ieder punt, goed aanvallen. Verdediging dicht houden, dat lukte een 46 – 33 winst! U18-1 tegen Wild Cats liet zien, niets onmogelijk is. Drie periodes niet goed spelen, achterstand van dan 10 punten. Coach niet tevreden, alles geven, knokken tot het einde. Niet tegen dovenmansoren gezegd, een slotspektakel eindigde in 32 – 31 winst.

U14 -1 tegen VBV, de scores schaars, het verschil groot, Spreek je van een onmogelijke missie, een 19 – 100 nederlaag.

U12 tegen Batouwe, weinig scores, wel veel spanning. Kon alle kanten op, de laatste bal valt verkeerd, nederlaag van 24 – 26.

Dames 1 tegen Flip Stars, kwamen met vijf dames aantreden. Waarbij 1 speelster zich (licht) blesseerde, in de warming-up, de wedstrijd wel uitspeelde. Dan weet je dat de winst voor het grijpen ligt, gebeurde ook 58 – 41

Heren tegen Five Pack, een achterstand van acht punten bleef bijna consequent op het bord staan. In het laatste kwart werd deze groter, bijna onoverbrugbaar, tot dat de fouten werden gefloten. Technische fouten, een diskwalificerende fout, het mocht niet meer baten, een 59 – 83 nederlaag. Reken-technisch kan het nog, nog tweemaal de winst pakken, dan hoef je niet te degraderen.

NAH Breincafé in Zevenaar

ZEVENAAR - Sociaal Ontmoetings- & Participatie Punt verzorgt op dinsdag 4 april van 10.00 tot 12.00 uur het NAH Breincafé aan Steenhuizen 6 in Zevenaar.

Elke eerste dinsdag van de maand kunnen mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in het Breincafé terecht om elkaar te ontmoeten. Het accent ligt op ontspanning en gezellig samen zijn. Je kunt lotgenoten ontmoeten, herkenning en erkenning delen en ervaringen en tips uitwisselen. De entree is gratis, koffie /thee een euro. Meer informatie te verkrijgen via: b.vanhall@caleidoz.nl.

Bomen verbinden kinderen en wethouder Stef Bijl op Boomfeestdag

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 22 maart zijn leerlingen van groep 7 van basisschool De Tamboerijn aan de slag gegaan in de Sweelinckstraat in Zevenaar.

Samen met wethouder Stef Bijl van Zorg en welzijn hebben zij die ochtend diverse planten en bomen geplant in de wijk Zonnemaat. De jaarlijks terugkerende nationale Boomfeestdag staat dit jaar in het teken van het thema 'Bomen Verbinden'.

Bomen hebben een grote emotionele waarde: als jonge kinderen beginnen te tekenen wordt er altijd een boom bij getekend. Planten van een boom tijdens basisschooltijd is vaak een eerste en dus onuitwisbare natuurbeleving voor een kind. Speciale gebeurtenissen worden vaak gemarkeerd met het planten van een boom: denk aan Gedenkbomen of Geboortebomen. En als er bomen gekapt dreigen te worden komt er vaak vanuit de maatschappij veel weerstand. Vandaar het thema van dit jaar 'Bomen Verbinden'

Zorg- en welzijnsorganisaties bundelen krachten

RIJNWAARDEN - Tijdens de verkiezingsdag op 15 maart hebben verschillende zorgorganisaties die werkzaam zijn in de gemeente Rijnwaarden, hun krachten gebundeld. Op locatie Lobede in Tolkamer hebben Caleidoz welzijn, Pleyade, Sensire, STMG en fysiotherapie Visser, in het kader van zorg en welzijn samen twee stands bemand om mantelzorgers in beeld te krijgen.

Er zijn veel mooie gesprekken gevoerd waarin er ook gevraagd is of er nog inwoners van Rijnwaarden zijn, die, op welke manier en hoe klein dan ook, een vorm van vrijwilligerswerk willen doen. Mensen die ook belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te doen, kunnen contact opnemen met Marijke Groot Koerkamp, telefoonnummer 0316 542890.

Naast de kramen stond er ook een wensboom bij de stemlocatie, waar de kiezers een wens in mochten hangen. Op 16 maart zijn alle wensen in een grote doos gedaan en hebben de samenwerkende organisaties een wens getrokken die in vervulling zal gaan. De winnaar van 'doe een wens' is geworden: de heer H.J. de Jong uit Tolkamer. De wens is een dag als schipper op een schip varen.

Alle Leuke luitjes naar buiten!

REGIO - Lente! Heeft u ook zin om naar buiten te gaan om te genieten van de zon, natuur en van de gezelligheid. Veel fietsers van zestig jaar en ouder hebben via www.leukeluitjes.nl een nieuw maatje gevonden om samen op stap te gaan. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

Ze moest wel even een drempel over voordat Annie van Barneveld (68) uit Wageningen zich aanmeldde bij Leuke luitjes. Een half jaar geleden overleed haar man. “We waren 46 jaar getrouwd en deden echt alles samen.“ Ze fietsten en wandelden ook veel samen. Ze zocht via Leuke luitjes iemand die ook van wandelen en fietsen houdt. Ze had gelijk een match met iemand uit haar wijk. Nu gaan ze samen op pad, hebben goede gesprekken en lachen veel.

Wat is www.leukeluitjes.nl? Op www.leukeluitjes.nl kun je in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben als jij. Om die buurtgenoot makkelijker te vinden is Leuke luitjes opgericht. Je bent echt niet de enige die graag wandelt of fietst. En samen is vaak toch leuker? Aanmelden is simpel en gratis. We hebben wel je postcode en je e-mailadres nodig. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen.

Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden, zoals kaarten, fotograferen, samen iets eten, of naar theater. "Meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!"

Familie Hansen meer dan vijftig jaar kleindiersport

LOBITH - De Lobithse Kleindiervereniging Oude Rijn heeft dit jaar een speciaal jaar voor de deur staan namelijk het 60-jarig bestaan van de vereniging.

Op het moment zijn bestuur en leden dan ook hard aan het werk om alles te regelen en in orde te maken om dit heugelijke feit later dit jaar te kunnen vieren met een jubileumshow. De vereniging is het jubileumjaar echter eerst gestart met de huldiging van bijzondere jubilarissen: Toon en Gerda Hansen.

Echtpaar Hansen is altijd zeer intensief betrokken geweest bij de kleindiersport voor zowel de eigen vereniging maar ook in de samenwerking van bijvoorbeeld de Gelderlandshow. Samen met zwager Henk Kuster vormen zei combinatie 't Holletje en houden zich fervent bezig met de fok van Vlaamse Reuzen, Blauwe Rexen en Pooltjes. Dat zij hier niet onverdienstelijk in zijn blijkt wel uit de vele titels die ze in de loop van de jaren hebben weten te behalen met hun dieren.

De heer Hansen mocht uit handen van voorzitter Alex van Deelen de Gouden bondsspeld in ontvangst nemen voor alles wat Hansen heeft betekend voor de kleindiersport: 50 jaar lid van Oude Rijn, 25 jaar bestuurslid geweest, 40 jaar bestuurslid van de Vlaamse Reuzen en Rexen club, lid van verdienste en vanwege zijn verdienste voor de sport in 2012 benoemd tot lid van Oranje Nassau.

Echtgenote Gerda werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap van de vereniging en de laatste jaren ook al weer als secretaris. Twee dierenliefhebbers in hart en nieren waarvan de vereniging hoopt dat ze nog lang mooie dieren blijven showen.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 1 april en zondag 2 april is er geen viering.

Mededelingen:

Overleden op donderdag 9 maart de heer Henk van Dalen, Hunneveldweg 12,

Zevenaar, 85 jaar.

Overleden op vrijdag 17 maart de heer Theo Hoksbergen, Wielekescamp 22,

Ooy-Zevenaar, 62 jaar.

Overleden op zaterdag 18 maart mevrouw Dinie Goorman-Visser, Masiusplein 222,

Zevenaar, 79 jaar.

Palmzondag 9 april 11.00 uur:

Communieviering/Gezinsviering met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Leida Klaassen-Steentjes

Wim en Bets Boerboom-Raben

Jos Ariës en overleden ouders Ariës-van Megen

Lies Heijndermans-Scholten

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Dieneke Beudel-Hendriks

Mientje Hendriksen-Fontein (namens de buurt)

Trees Wouters-Baars

Jan Uffing

Overleden ouders Sinderdinck-van Huet

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Dinsdag 11 april 14.00 uur:

Paasviering senioren met Diaken van Boven en gemengd koor.

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Goede Vrijdag 14 april 15.00 uur:

Goede vrijdagviering met Wim van Heugten, Theo Salemink en Wim Wismans

Met IVN wandelen door de binnenstad

ZEVENAAR - Met het IVN door de binnenstad van Zevenaar? Jazeker! Maar dat is toch geen natuur?

Maar wel allerlei mooie planten en bomen. Misschien hier en daar nog stinzenplanten. De wandeling voert o.a. langs de Oude Wal, de Pelgromtuin en het Freulebos. Heel mooi allemaal voor wie er oog voor heeft, dus kom zondag 2 april 14 uur. De wandeling duurt twee uur. De start is op de binnenplaats van het Eetlokaal, Wittenburgstraat 25 in Zevenaar. Meer info: Klaas Tuinema, 0316 331535.

Geweldig optreden Duivens koor Look Who's Singing

DUIVEN - Op 17 maart kon Look Who's Singing voor de tweede maal als plaatselijk koor meedoen met het optreden van Ernest Beuvings Skoren.

Onder leiding van de dirigent Maud Lavrijsen zong het koor prachtig mee met de mooie muziek van Ernest en zijn vier geweldige muzikanten.
De voorstelling met een cabaretesk muziektheaterprogramma in de OGtent was heel snel uitverkocht. Terecht, het concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en fotoprojecties en zonder opsmuk, is er een om weer naar uit te kijken.

Pigeons U18 en het wonder van Duiven...

DUIVEN - De kranten stonden vol van het wonder van Barcelona. De voetbalclub uit de gelijknamige stad wist tegen een sterke tegenstander een voor de kenner onoverbrugbare achterstand om te buigen en alsnog te winnen. Sinds zaterdag heeft Duiven zijn eigen wonder.

Het basketballteam uit het bijna gelijknamige dorp stond bij de rust op een voor het team ongekende achterstand van 11-30. Wie het gebrek aan concentratie en het matte spel van Pigeons in de eerste helft zag zal zich daarover verbaasd hebben. Wie het, na een wat langere pauze dan normaal, alsnog kon opbrengen om de wedstrijd af te kijken zal nog meer verbaasd zijn geweest. Pigeons was met volle inzet bezig met een inhaalslag.

Wat er ook was gebeurd in de rust – waarschijnlijk een donderspeech van coach Levi Veldhuis – BCE ’78 zag de Duivenaren in het derde kwart terugkomen tot tien punten, zonder daar zelf veel tegenover te kunnen zetten. De rollen leken omgedraaid. In het laatste kwart kwam BCE ’78 weer wat tot zichzelf en wist het de voorsprong lang te verdedigen. In de voorlaatste minuut was dat nog vijf punten. Maar Pigeons zat toen in de juiste flow en geloofde er nog in. En met een echt slotoffensief ging de ploeg erop en erover. Vlak voor tijd viel het winnende punt.

Achteraf kan je zeggen dat Pigeons het zich deze wedstrijd onnodig moeilijk heeft gemaakt. Tegelijk kan je alleen maar grote bewondering hebben voor de wijze waarop het team zich terug heeft gevochten. Maar kan dat ook niet worden gezegd van het grote Barcelona? Van Pigeons zullen de kranten niet vol staan, maar dat de prestatie in de krant mag, is zeker.

Live uitzending van The Passion

WESTERVOORT - De locatieraad van de Sint-Werenfriduskerk in Westervoort nodig iedereen uit de live-uitzending van The Passion in het parochiecentrum De Herberg bij te wonen.

Op Witte Donderdag 13 april zendt de NPO 1 om 20.30 uur live het verhaal uit van The Passion vanuit Leeuwarden. The Passion neemt u mee in de laatste uren van het leven van Jezus en zijn lijden. Het doel van dit evenement is om mensen kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Als thema dit jaar staat verbinding centraal in The Passion. Wij als locatieraad maken graag de verbinding met u en nodigen u dan ook van harte uit om gezamenlijk de uitzending te komen kijken op een groot scherm in het parochiecentrum De herberg. Na afloop kunt, indien u dat wilt onder het genot van een drankje napraten over de uitzending.

De avond start om 20.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De koffie, thee en fris staan klaar om 20.00 uur. "Tijdens de uitzending serveren wij een aantal lekkere hapjes in het parochiecentrum De Herberg naast de Sint-Werenfriduskerk, Dorpstraat 107 in Westervoort. U hoeft zich niet aan te melden voor deze avond en de toegang is gratis."

"Wilt u meer weten over de uitzending en de mogelijkheden op welke wijze u live de uitzending kunt volgen kijk dan op: www.thepassion.nl
Voor vragen kunt contact opnemen met het secretariaat, bereikbaar op vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur op telefoonnummer 026 3118250 of per mail: werenfridus@4evangelisten.nl. Meer informatie over onze vieringen staat op www.4evangelisten.nl." St.Werenfriduskerk is gevestigd aan Dorpstraat 107, Westervoort.

Kunstwerk! Het Musiater

Philippe Elan, Renée van Wegberg e.a.

Vive la France De mooiste chansons ontkurkt

Hoe hou je het vakantiegevoel vast? Met muziek van de zoete herinnering! Drie topzangers nemen u mee op reis langs de mooiste Franse chansons. Een vervolg op de eerste succesversie van Vive la France. Deze keer laden de zangers en het live combo hun auto vol met het beste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied.

Donderdag 6 april. Aanvang 20:15 uur. Prijs 25 euro.

The Doors in concert

Celebration een overweldigende theaterproductie

Celebration is de nieuwe theatervoorstelling van The Doors in Concert, een authentieke hommage aan de psychedelische rockband The Doors. Normaliter speelt de tributeband in clubs en op poppodia, maar speciaal voor theaters is er nu een nieuwe liveshow genaamd Celebration. In deze overweldigende theaterproductie worden alle zintuigen van de toeschouwer geprikkeld met prachtige projecties, de kenmerkende wierookgeur, sferische belichting en nog veel meer. Ga mee op een tijdreis naar de sixties.

Vrijdag 7 april. Aanvang 20:15 uur. Prijs 24 euro.

Brandweerman Sam Live!

Brandweerman Sam redt het Circus

Kinderheld Brandweerman Sam, bekend van RTL Telekids, terug in het theater! Sam en zijn trouwe brandweerwagen Jupiter zijn nu te zien in een fonkelnieuwe familievoorstelling. Dit keer komt het Circus naar Piekepolder. De Circusdirecteur heeft alles voorbereid en kijkt uit naar een fantastische show, maar de ondeugende Norbert Puk weet als altijd de boel al snel in de war te schoppen. Kom verkleed als brandweerman of circusartiest naar het theater! Met uitgebreide Meet & Greet.

Zaterdag 8 april. Aanvang twee voorstellingen: 14.00 uur en 16.15 uur. Prijs 16 euro.

Groessen geeft Reumafonds 1182,00 euro

GROESSEN - Het Reumafonds alle collectanten, comitéleden en bewoners in Groessen dankbaar voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 13 tot en met 18 maart is in Groessen in totaal 1182,00 euro opgehaald. Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden.

        
Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. De kenmerken van reuma zijn vaak onzichtbaar. De grote meerderheid van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek. Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het fonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. "Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl."

Sponsorzwemmen bij De Breuly

REGIO - In 2017 bestaat RB De Breuly 50 jaar. Vanwege dit heuglijke feit worden gedurende het jaar jubileumactiviteiten voor alle leden georganiseerd. Vorige week werd voor alle (leerling) ABC-zwemmers sponsorzwemmen georganiseerd. Het doel hiervan is om met het bij elkaar gezwommen geld nog meer activiteiten te organiseren en het jaar af te sluiten met een grote feestdag en –avond.

Voor de beginnende zwemmers was in het ondiepe een alternatieve activiteit die werd omgerekend in 'banen'. Deze bijna zwemmertjes zwommen deze banen met behendigheidsoefeningen. Zo oefenden ze toch weer spelenderwijs voor het diploma. Alle zwemmers in het diepe bad zwommen 45 minuten lang banen. Alles verliep goed en was goed voor elkaar. We kregen van vele ouders te horen dat het een leuke ochtend was.

Er is door alle kinderen ongeveer voor 500 euro bij elkaar gezwommen. De kinderen gaan nu het geld bij de sponsoren ophalen. Daarna kan de kan het definitieve bedrag worden opgemaakt. De gezwommen banen per bad:

Ondiepe bad:

Bad 1 (7 kinderen) hebben in het totaal 182 banen gezwommen

Bad 2&3 (19 kinderen) hebben in het totaal 206 banen gezwommen

25 meter bad:

Baan 1 (2 kinderen) hebben in het totaal 98 banen gezwommen

Baan 2 (2 kinderen) hebben in het totaal 108 banen gezwommen

Baan 3 (3 kinderen) hebben in het totaal 198 banen gezwommen

Baan 4 (5 kinderen) hebben in het totaal 155 banen gezwommen

Baan 5 (7 kinderen) hebben in het totaal 232 banen gezwommen

Baan 6 (6 kinderen) hebben in het totaal 129 banen gezwommen

Alle Margriet-turnsters naar regionale finales

DIDAM - Het wedstrijdseizoen voor de 3e en 4e divisie turnsters van gymvereniging Margriet uit Didam is in volle gang. Niet eerder behaalde zo veel turnsters de finalerondes als tijdens dit seizoen!


De meiden turnend in de 3e divisie, Evi Nibbeling, Marie José Kluitman, Zoë Alfons, Karlijn Som en Daphne Reuling, presteerden erg goed tijdens hun voorrondes waardoor er niet alleen 5 medailles werden verdiend, maar ook alle vijf de turnsters een plek in de districtfinale hebben bemachtigd! De districtfinale werd geturnd in Hengelo waarbij Marie-José, Karlijn en Daphne een plek hebben verdiend in de landelijke ½ finale die op 9 april wordt geturnd in Winterswijk.


De meiden in de 4e divisie hebben inmiddels ook hun derde voorronde geturnd. Ook hier presteerden de turnsters geweldig goed, ze turnden heel mooi, netjes en met veel plezier. Dit resulteerde in een 100-procent plaatsing voor de regiofinale! Er waren in totaal twaalf medailles voor Ise de Reus, Mijke Verstraaten, Elke ten Brinke, Anouk Reuling, Liese Lenderink, Jytte Heesen, Laura de Leeuw en Mirthe Polman. Deze meiden hebben zich samen met Marit Krus, Lune Dijkman, Mika Wonnink, Cato Kamphorst, Kyra Blij en Nica Verhey geplaatst voor de regiofinale. Mandy Boerboom turnde dit jaar één voorronde en liet hierin een goede progressie zien. De regiofinale zal worden geturnd op 15 april in Doetinchem.
Het wedstrijdseizoen is ontzettend goed begonnen voor deze turnsters van gymvereniging Margriet. Zij zullen voor de komende finales nog hard doortrainen, waarbij sportplezier natuurlijk voorop staat.

Wijkontwikkelingsplan Duiven-west krijgt vorm

DUIVEN - De enquête die is gehouden onder alle inwoners van de wijk Duiven-west (de op-één-na-grootste woonwijk in de gemeente Duiven) heeft intussen plaatsgevonden. Bijna 10 procent van de ruim 1600 huishoudens heeft deze ingevuld. De resultaten daarvan zijn uitwerkt.

De werkgroep, die dit proces begeleidt, is nu bezig met de voorbereiding van een bijeenkomst om deze resultaten met alle inwoners te delen. Deze vindt eind maart plaats. Aan de hand van de thema’s parkeren/verkeer, wonen/veiligheid, palet, duurzaamheid, groen (onderhoud) en voorzieningen bepalen alle uitgenodigde wijkbewoners welke punten in het definitieve wijkontwikkelingsplan zullen worden opgenomen. Ook wordt die avond gekeken naar de prioriteitsstelling van de onderwerpen: Waar kunnen we snel mee beginnen en welke punten hebben meer (voorbereidings)tijd nodig.

Daarna worden verschillende werkgroepjes samengesteld die met de verdere uitwerking aan de slag gaan. Uitwerken betekent ook overleg en afstemming met organisaties (stichtingen en verenigingen), ondernemingen en bestuursorganen die in en ten behoeve van de wijk werkzaam zijn.

Vervolgens wordt het definitieve plan geschreven en de planning is om dat in september tijdens een feestdag (lustrumviering) van de wijkraad te presenteren. Vanaf oktober start de uitvoeringsfase van dit project. Dan worden de verschillende punten die in het plan zijn neergelegd uitgevoerd om een bijdrage te leveren aan een zo goed mogelijke woon- en leefomgeving in deze woonwijk in de komende jaren.

Kledingactie voor Mensen in Nood

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 april wordt onder andere in Zevenaar en Oud-Zevenaar weer de jaarlijkse kleding inzamelingsactie gehouden van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood, mede georganiseerd door de werkgroep Caritas/Kerk en Samenleving van onze geloofsgemeenschap H. Andreas en Maria Koningin.

Met het geld van de verkoop worden de noodhulpprojecten van Mensen in Nood gefinancierd. Met de opbrengsten van deze inzamelingsactie wordt hulp gegeven aan 500 Nepalese families, die door aardbevingen en overstromingen noodgedwongen hun dorp hebben moeten verlaten. De hulp bestaat uit schoon drinkwater, voldoende eten , een dak boven het hoofd en trainingen zodat deze ontheemden weer zelf een toekomst kunnen opbouwen.

Draagbare kleding, schoeisel, huishoudtextiel en dekens zijn van harte welkom. De in te leveren goederen gaarne verpakken in plastic zakken of dozen. De inzamelingsactie wordt in de gemeente Zevenaar gehouden op zaterdag 08 april. De kleding kan worden ingeleverd tussen 10.00 en 12.00 uur bij de op de aanplakbiljetten aangegeven inleveradressen.

In Zevenaar zijn dat het plein bij de ingang van de Hooge Bongerd, Andreas Kerk (bij voordeur), parkeerplaats supermarkt Spar Leenders (wijk Stegeslag), en school de Carrousel (Kard. de Jongstraat). In Oud-Zevenaar kan kleding worden ingeleverd bij de voordeur van de Martinuskerk. Noteer de datum reeds in uw agenda en bewaar uw overtollige kleding tot 8 april.

Luchtig Lente Lunchconcert in Kilder

KILDER - Lekker lunchen en ondertussen genieten van gezellige muziek. Dat is het concept van het Luchtig Lente Lunchconcert dat muziekvereniging Stint-Jan Kilder op 9 april organiseert. Het concert begint om 12.00 uur in Het Kelrehuus in Kilder. De entree is 12,50 en voor kinderen onder de 12 jaar 7,50 euro. Er zijn honderd plaatsen beschikbaar, reserveren is verplicht.

Bezoekers van het concert krijgen een complete lunch geserveerd: koffie, thee, een lekker sapje of melk, ambachtelijke rundvleessoep en luxe, vers belegde broodjes. Muziekvereniging Sint-Jan Kilder speelt ondertussen luchtige lentemuziek. Het publiek kan onder andere luisteren naar A Festive Overture van Alfred Reed, Shirim - a Klezmer Rhapsody en Hymn of the Highlands van Philip Sparke. Inge Obbink soleert op altsax in Concerto van Carl Wittrock. Er klinkt muziek van Mancini, uit de musical Jungle Book en polkaliefhebbers kunnen genieten van Prager Gassen.

Muziekvereniging Sint-Jan combineerde muziek al eerder met lekker eten en bezoekers waren steeds weer aangenaam verrast. Er is plaats voor honderd mensen en de verwachting is dat de plaatsen snel weg zijn. Reserveer dus tijdig! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Attent Lanke in Kilder, via het emailadres kaartjes@stjankilder.nl of in Het Kelrehuus op donderdag- en zaterdagavond van 20:00 tot 21:00 uur.

Rode Kruis houdt verkoop/verloting

ZEVENAAR - Op vrijdag 7 april wordt er in De Pelgromhof in Zevenaar een verkoop van unieke, handgemaakte artikelen gehouden.

De kaarten, truien en sjaals zijn gemaakt door de deelnemers van de groep die daar wekelijks bijeenkomt. Tevens zal er een verloting worden gehouden met leuke prijzen. De verkoop is van 14.00 tot 16.00 uur.

Kerkdiensten bij PKN Rijnwaarden

Zondag 2 april is er om 10.00 uur dienst waarbij ds. L. den Besten uit Zevenaar de voorganger is.

Na de dienst is er in de Ontmoeting gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith.

Middagconcert

Senioren Orkest

van de Liemers

ZEVENAAR - Op dinsdag 11 april treedt het Senioren Orkest van de Liemers op in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert.

Met liefde en passie voor muziek verrassen ze de toehoorder met een gloedvol optreden. Het concert begint om 14.00 uur. Kaartjes, inclusief koffie of thee, kosten 2,50 euro. Deze zijn vanaf 27 maart te koop bij de balie van Caleidoz Welzijn, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar..

Inloop voor kinderen en hun ouders

ZEVENAAR - Op woensdag 12 april kunnen ouders met hun kinderen kennismaken met allerlei leuke spelletjes die de Sport- en Speluitleen van Caleidoz te bieden heeft. Deelname is gratis.

Elke tweede woensdag van de maand zijn ouders en hun kinderen van 14.00 tot 16.00 uur welkom het Sociaal Ontmoetings- & Participatie Punt, Steenhuizen 6 in Zevenaar. Bij Caleidoz Sport- en Speluitleen kunnen particulieren, scholen, verenigingen, stichtingen en instellingen spellen en materialen lenen voor kinder- of familiefeesten en sportdagen. Met de Gelrepas krijgt men korting op het huren van al het materiaal. Voor meer informatie: b.vanhall@caleidoz.nl of kijk op www.caleidoz.nl/sportenspel.

Lezing Groei en Bloei – de Liemers: Help, de tuin begrijpt mij niet

ZEVENAAR - Op maandag 10 april verzorgt Wim Grimme bovenstaande lezing. De titel van de lezing doet denken aan de kreet: "Help, mijn vrouw begrijpt mij niet."

Je stelt je veel voor van je relatie en het pakt anders uit. Zo ook met je tuin. Wanneer jij wat in de tuin doet, zal de tuin daarop reageren. Je tuin reageert volgens de natuurwetten en deze komen niet altijd overeen met jouw wensen. Op 10 april bekijken wij het tuinieren eens in de zin van oorzaak en gevolg. Welke processen spelen zich af in de tuin en hoe kun je ze beïnvloeden. Wat moet je doen of juist niet doen om jouw verwachtingen te laten uitkomen. Wat voor invloed heeft het op de tuin wanneer je elke mooie dag water geeft. Moet je wel ieder jaar mesten? Vinden je potplanten de mooie zonnige plek wel zo heerlijk? Kortom wij proberen ons te verplaatsen in de positie van onze planten. De lezing begint met de vraag: ”Kunnen onze wensen eigenlijk wel in onze toegemeten vierkante meters worden gerealiseerd?” Is onze tuin in onze dromen niet veel groter? Dus: gezellig een avondje bomen over tuinieren.

Wim Grimme was docent op het MBO en VMBO met een groenrandje, ook was hij oud docent planten- en bollenteelt. Daarnaast had hij een advies/ontwerpbureau voor tuinen. Breng deze avond gerust een introducé mee: zij zijn welkom bij Zalencentrum Staring, Grietakkers 3, Zevenaar. In verband met de algemene ledenvergadering start de lezing om 20.30 uur. De entree is 2,00 euro voor leden en introducés en 5,00 voor niet-leden inclusief koffie/thee en lot voor loterij.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

2 april 9.30 u drs P. Houtman

16.30 u ds A. Balk

9 april 9.30 u ds D.F. Ensing

16.30 u br J. Wesseling

14 april goede vrijdag Candea college

19.30 u ds D.T. Vreugdenhil

Zondag 2 april is er om 10.00 uur dienst waarbij ds. L. den Besten uit Zevenaar de voorganger is.

Na de dienst is er in de Ontmoeting gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith.

Themabijeenkomst Longpunt Rijn IJssel

DUIVEN - Op donderdag 13 april vindt de eerstvolgende themabijeenkomst van het Longpunt Rijn IJssel plaats. Tijdens deze bijeenkomst zal Els Fikkers, verpleegkundig specialist Longgeneeskunde Ziekenhuis Rijnstate, een nadere toelichting geven op het Longaanval Actieplan (LAP).

In Ziekenhuis Rijnstate wordt sinds vorig jaar aan cliënten die zijn opgenomen vanwege Astma of COPD een Longaanval Actieplan gegeven om mee naar huis te nemen. Dit actieplan kan cliënten helpen klachten sneller en beter in te schatten, om zo een nieuwe longaanval of zelfs heropname in het ziekenhuis te voorkomen. Tijdens deze bijeenkomst wordt besproken hoe zo’n actieplan er uit ziet en hoe het werkt. Tevens bestaat de mogelijkheid zo’n plan te ontvangen.

De themabijeenkomst wordt gehouden op donderdag 13 april van 14.00 tot 16.00 uur in het Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Duiven. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken. Cliënten, hulpverleners en belangstellenden zijn welkom.

ZEVENAAR - Op dinsdag 11 april treedt het Senioren Orkest van de Liemers op in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert.

Met liefde en passie voor muziek verrassen ze de toehoorder met een gloedvol optreden. Het concert begint om 14.00 uur. Kaartjes, inclusief koffie of thee, kosten 2,50 euro. Deze zijn vanaf 27 maart te koop bij de balie van Caleidoz Welzijn, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.         .

ZEVENAAR - Op woensdag 12 april kunnen ouders met hun kinderen kennismaken met allerlei leuke spelletjes die de Sport- en Speluitleen van Caleidoz te bieden heeft. Deelname is gratis.

Elke tweede woensdag van de maand zijn ouders en hun kinderen van 14.00 tot 16.00 uur welkom het Sociaal Ontmoetings- & Participatie Punt, Steenhuizen 6 in Zevenaar. Bij Caleidoz Sport- en Speluitleen kunnen particulieren, scholen, verenigingen, stichtingen en instellingen spellen en materialen lenen voor kinder- of familiefeesten en sportdagen. Met de Gelrepas krijgt men korting op het huren van al het materiaal. Voor meer informatie: b.vanhall@caleidoz.nl of kijk op www.caleidoz.nl/sportenspel.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Zaterdag 8 april is er om 19.00 uur een Communieviering met Pastoraal werker Jeroen Heemink en zang van het Ritmisch koor.

Gebedsintenties:

Overleden ouders Köning- Boerstal

Tonny Hol – Buil ( jaargetijde)

Bart Willemsen

Jan en Piet Ross

Zaterdag 8 april is er van 10.00 uur tot 11.00 uur de mogelijkheid om kleding in te leveren bij de hoofdingang van de kerk. Deze actie wordt gehouden voor Sam kledingactie. Dit is anders dan in de Focus staat vermeld.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Vergane glorie in Meulenvelden

DIDAM - Op zondag 9 april laat Wim van den Borne aan de hand van bewegende beelden zien hoe het er in Nederland in de periode 1945-1960 aan toe ging. Ook zullen er beelden over Loil ten tijde van de zestiger jaren worden getoond.

Tijdens de pauze zijn er beeld- en geluidsopnames van muziek uit de jaren 50/60. "De filmvoorstelling was in eerste instantie bedoeld voor de bewoners van Liemerije, maar we willen ook andere belangstellenden de gelegenheid bieden om hun hart op te halen. Daarom zijn er vanaf woensdag 29 maart kaartjes à 3,00 euro te koop bij het Servicepunt in Meulenvelden. Op zondag 9 april worden er géén kaartjes meer verkocht.

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn allen welkom. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam is open vanaf 14.15 uur; de middag begint om 14.45 uur en is om 16.30 uur afgelopen. Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (0316) 293100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Diemse schrijvers in bieb

foto van vier van de vijf Diemse schrijvers. Anton Kraus ontbreekt op de foto. Foto is gemaakt door Bibliotheek Montferland.

DIDAM - Maandag 3 april vanaf 15:00 uur zijn vijf Didamse schrijvers aanwezig in het schrijverscafé in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22.

Susie Bosveld, Karolien Hupkes, Anton Kraus, Lida Nijgh en Frans Schaars vertellen over hun boeken. De boeken die ze schrijven zijn zeer verschillend. Een fantasiekroniek over Didam, een boek over vampiers, een prentenboek over koeien, een ander over schutterijen en een boek over leren reflecteren, ze komen allemaal aan bod.

Kom koffie of thee drinken met Diemse schrijvers, bekijk hun boeken, stel je vragen en natuurlijk willen ze graag signeren.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR. Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Buurtbemiddeling de Liemers zoekt medewerkers die bemiddelen tussen buren bij allerlei soorten conflicten. U krijgt eerst een training, voordat u met een ervaren collega op pad gaat.

- Muziekcafé de Lantaern zoekt een penningmeester voor o.a. controle op inkomsten en uitgaven van de vereniging. Ook is hij/zij verantwoordelijk voor het leveren van jaarstukken voor de ALV.

- Kringloopcentrum de Liemers zoekt een handige vakman/-vrouw met technische kennis voor het testen en repareren van elektrische apparaten.

- Zonnebloem afd. Zevenaar-Oost zoekt een vriendschappelijk bezoeker die regelmatig een cliënt bezoekt voor een praatje, een kopje koffie of een wandeling.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Inschrijving Westervoorts Open Volleybaltoernooi

WESTERVOORT - Op zaterdag 20 mei wordt voor de vierde keer het Westervoort Open Volleybaltoernooi gehouden. Net als afgelopen jaren kan je in teamverband één middag lekker volleyballen tegen teams van hetzelfde niveau.

Een gezellig toernooi om samen met vrienden, vriendinnen, familie, collega’s, buurtgenoten te volleyballen. Voor anderen wellicht een geweldige afsluiting van het seizoen. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar je kan je nu alvast inschrijven. Op de website: wevoc.nl/wov vind je informatie en het inschrijfformulier. Door de toernooiformule (1 dag, zaal) is het aantal team gelimiteerd. "Wees er op tijd bij. Wij hopen weer op een sfeervol en gezellig toernooi. We zien u graag op 20 mei."

Film ’Captain Fantastic’ in Het Filmhuus Westervoort

Foto: Captain Fantastic

WESTERVOORT - De eerste filmavond van Het Filmhuus was een groot succes, alle kaartjes waren op voorhand al uitverkocht en het publiek was enthousiast. Op 12 april is er weer een gezellige filmavond in Huize Vredenburg. Filmliefhebbers die erbij willen zijn wordt op het hart gedrukt een kaartje te reserveren om zeker te zijn van een plaats.

Tijdens deze tweede filmavond verschijnt de Amerikaanse drama-comedy ‘Captain Fantastic’ op het witte doek. Het grappige en tegelijkertijd ontroerende verhaal gaat over een hecht gezin dat in contact komt met de echte wereld na jaren te hebben gewoond in de afgelegen wouden van Noord-Amerika.

Programma
Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Om 20.00 uur start een special: de korte film ‘Peter’. Dit is een indringende Westervoortse film over drugsverslaving die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Peter ter Horst. De hoofdfilm start om 20.30 uur en eindigt om 22.30 uur met halverwege een pauze. Tot slot is er gelegenheid om nog even na te praten en wat te drinken.

Kaartjes
Reserveren is noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen. Dit kan op www.hetfilmhuus.nl of bij Kulturhus De Nieuwhof. De kaartjes kosten 5 euro per stuk en kunnen uiterlijk dinsdag 11 april opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Degenen die wel reserveren maar niet van tevoren een kaartje ophalen, kunnen op woensdag 12 april tot 19.45 uur binnenkomen. Daarna worden deze plaatsen beschikbaar gesteld aan anderen.

Passieconcert 'And the mother did weep'

ZEDDAM - 'En de moeder weende' geeft in schrijnende eenvoud woorden aan het universele verdriet van de moeder die weent om haar overleden kind. Het is van alle tijden en vanuit de katholieke traditie vooral het verhaal van Moeder Maria en haar kind Jezus, door talloze componisten op muziek gezet.

De Liemers Cantorij, onder leiding van Christel Gelderman, heeft voor haar passieconcert als hoofdwerk gekozen voor een uitvoering van het Stabat Mater op. 138 van Joseph Gabriel Rheinberger. Een compositie voor gemengd koor en orgel uit 1884. Daaromheen is een programma gekozen van bijpassende stukken uit de gehele muziekgeschiedenis. Van Gregoriaanse zettingen van Popule Meus en Te lucis ante terminium naar het meerstemmige Sicut Cervus van Giovanni Palestrina (1524-1596), Iustorum Animae van Orlando di Lasso (1532-1594), Popule meus van Tomas Luís da Victoria (1548-1611) en Te lucis ante terminum van Thomas Tallis (1505-1585).

Vervolgens via Ubi Caritas van Maurice Duruflé (eerste deel van Quatre motets sur des thèmes Grégoriens) uit 1960 naar twee hedendaagse werken van Karl Jenkins: And the mother did weep (deel 7 uit: Stabat Mater, 2008) en The Shepherd (deel 7 uit The Healer: A Cantata for St. Luke, 2014).

"Wij ontvangen u graag zondag 9 april in de Sint-Oswalduskerk in Zeddam met haar mooie akoestiek en het fraai gerestaureerde orgel, dat bespeeld wordt door Marcus Bergink. Behalve de begeleiding bij het Stabat Mater zal hij tijdens het concert ook enkele orgelsolo's spelen.

De entree bedraagt 12,50 euro. Het concert begint om 15.30 uur en de kerk gaat open om 15.00 uur. Vooraf kaarten reserveren kan door een email te sturen naar: liemerscantorij@gmail.com. Meer informatie over het koor staat op www.liemerscantorij.nl.

Kerkdiensten H. Andreas- Maria Koningin Zevenaar

Zaterdag 1 april 2017 om 18.00 uur: Eucharistieviering / Vormsel.

Voorgangers: Monseigneur Woorts, pastoor Thanh Ta en pastor J. Heemink. met medewerking van koor: “In Between” uit Groessen.

Zondag 2 april 2017 om 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Thanh Ta met koor AMK. Intenties: Gerrit Duis en Gerda Duis-Kaak, Lies Gieling-Buiting, Jan van Don, Ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, Jo Hueskes, overleden fam. Stoffels-Okkerman.                

Zondag 9 april 2017 – Palmzondag - om 9.30 uur: Eucharistieviering / familieviering.Voorganger: pastoor Thanh Ta met koor Stella Maris. Intenties: Koos en Stien Visser, Anton Scheerder, Rinie Kamps-Scholten en Marie Kamps-Teben, Jaargetijde Bruur Berendsen.                

Overleden: Op 2 maart: Bernardus Schepper, 78 jaar, Verpleeghuis. Op 9 maart: Henk van Dalen, 85 jaar, de Liemerije Zevenaar. Op 5 maart: Riet Stark-Sweers, 81 jaar, Tesma Didam. Op 17 maart: Wilhelmina Huisintveld-Veld, 86 jaar, Rozenstraat, Op 18 maart: Dinie Goorman-Visser, Masiusplein, Zevenaar, 79 jaar.Op 19 maart: Aleida Möller-Smit, 74 jaar, Zonegge Zevenaar.

Tien jaar jaar Buurtzorg

DUIVEN - Tien jaar geleden begon Buurtzorg aan de keukentafel met een blocnote en een laptop. Het eerste jaar waren er maar drie cliënten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 900 teams en 13.000 medewerkers. Maar Buurtzorg is meer dan een bedrijf, het is een hechte groep mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: 'de beste zorg thuis geven'.

In Duiven startte het eerste team in januari 2009 en anno 2017 zijn er drie teams in Duiven actief. Gezamenlijk streven we ernaar om de zorg zo goed en menselijk mogelijk uit te voeren en dat te doen wat écht nodig is.

Het tienjarig bestaan is natuurlijk reden voor een feestje. Met de drie teams samen hebben we voor alle betrokken huisartsen en overige disciplines een receptie gehouden in het theehuis van het Horsterpark. Jos de Blok onze directeur en oprichter van Buurtzorg heeft tijdens deze receptie een speech gehouden. Voor onze cliënten heeft ieder team afzonderlijk een feestje georganiseerd met een educatief tintje.

In Duiven zijn 3 teams werkzaam: Team Duiven(centrum en noord): 06 30824669; Team Duiven 2 (zuid en Groessen/Loo): 06 23926233; Team Duiven 3 ( west en oost): 06 53425949.

Zestig jaar Oude Rijn ingeluid met dubbele huldiging

LOBITH - Oude Rijn Lobith mocht in het jubileumjaar alvast een voorproefje nemen met de huldiging van Toon en Gerda Hansen uit Tolkamer: 50 en 25 jaar jaar lid.

De heer Hansen mocht uit handen van de voorzitter de gouden bondsspeld in ontvangst nemen voor liefst 50 jaar lidmaatschaap van Oude Rijn en van de Bond voor Kleindierliefhebbers, voorheen Nederlandse Konijnen Bond. Behalve dat Toon al 50 jaar lid is van de vereniging heeft hij ook veel betekend voor de hobby, de vereniging en diverse leden en fokkers. Zijn vader was een van de oprichters van de vereniging en Toon kreeg de fok dan ook met de paplepel ingegeven.

Behalve een verdienstelijk fokker en heeft hij liefst drie verschillende rassen in de hokken zitten: Vlaamse Reus, Rex en Pooltjes. Lage predikaten zijn in stal 't Holletje een zeldzaamheid en met regelmaat mag combinatie 't Holletje weer een titel toevoegen in de lange lijst. Behalve een verdienstelijk fokker, trouw lid van Oude Rijn heeft Toon 40 jaar in het bestuur gezeten van de Vlaamse Reuzen Club, 40 jaar in het bestuur van de Rexen club, lid van verdienste van L.K.V. én in 2012 werd de de heer Hansen vanwege zijn verdiensten voor de kleindiersport benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook echtgenote Gerda werd door Toon bij de hobby betrokken. Zij werd 25 jaar geleden lid van de vereniging en hield zich hoofdzakelijk bezig met de fok van de Pooltjes. Sinds 2010 wordt het secretariaat door Gerda bezet en tot volle tevredenheid.

Derby SC Groessen-DVV op zaterdag 1 april

GROESSEN - De Duivense derby tussen Sportclub Groessen en DVV wordt zaterdag 1 april gespeeld op sportpark Heggeakkers. Het duel in de derde klasse C begint om 19.00 uur.

De clubs hebben hier gezamenlijk toe besloten in overleg met de KNVB. Op deze manier worden meer supporters in de gelegenheid gesteld de wedstrijd te bezoeken. Temeer omdat zondag 2 april de voetbalkrakers Ajax-Feyenoord en Vitesse-NEC op het programma staan. De heenwedstrijd in Duiven trok veel supporters en was een waar voetbalfeest. Groessen won dat duel met 1-2.

De ontmoeting is bijzonder omdat beide clubs elkaar al jaren niet meer in competitieverband waren tegengekomen. Ook op sportpark Heggeakkers wordt op 1 april voor een sfeervol omlijstend programma gezorgd met een voorwedstrijd en muziek.

Dr. Anders op programma van Open Podium

ZEVENAAR - Op zaterdag 15 april staat Dr. Anders met zijn programma ‘Overbodig’ op de planken tijdens het Open Podium in Muziekcafé De Lantaern. Voorafgaand aan zijn optreden geven ook het jongere trio Vent en singer-songwriter Ricardo Kok act de préséance. Aanvang: 21.00 uur. Gratis toegang.

Sander Essers, doctor in de landbouw- en milieuwetenschappen, onderzoeker, docent, beleidsmedewerker, afdelingshoofd kreeg na een reorganisatie bij de universiteit ongewild veel vrije tijd. Dit greep hem aan, hij veranderde en greep dit aan. Sander werd anders. Doctor Anders, dat wel, voor zijn liedjes en het podium. Sander volgde de Paul van Vliet academie voor cabaret en kleinkunst in Den Haag en diverse vak-workshops. Schrijft eigenzinnige liedteksten, muziek en conferences. Heeft iets met taal, zingt en speelt gitaar.

‘Overbodig’ gaat over de professionele transformatie van deze Wetenschapper-voor-de-Grap, bevat zowel mooie als maffe liedjes en gedichten en overpeinzingen met een vleug melancholie. De vijfkoppige jongeren band Vantage moest, vanwege de uitval van de twee zangeressen, helaas stoppen. Maar de drie overgebleven leden zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en besloten verder te gaan onder de naam Vent. Zij spelen nu voornamelijk instrumentale nummers. Hij is in het dagelijks leven mentaal coach. Maar vanavond veranderd Ricardo Kok in een singer-songwriter en presenteert hij zijn programma ‘The storm is over now’. Het is nog een verrassing of hij alleen optreedt of dat een zangeres hem zal vergezellen.

Kofferbakken open in Beek

BEEK - Op zondag 2 april is er een gezellige verkoop. In Beek rond en in het Sint-Jansgebouw aan de Sint-Jansgildestraat 31 van 10.00 tot 17.00 uur.

Het wordt een gecombineerde rommelmarkt, met vlooienmarkt en kofferbakverkoop. Van alles en nog wat zult u op deze markt tegen gaan komen tussen de stands en bij de kofferbakken. De animo voor deelname is groot en divers.

"Een uitgelezen kans om uw verzameling aan te vullen, of spulletjes tegen te komen, waarvan u het bestaan niet eens wist. Natuurlijk is er aan de inwendige mens gedacht en kunt u genieten van verse koffie en snacks." Parkeren is gratis en de entree bedraagt twee euro. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding zijn gratis

Het belooft mooi weer te worden, dus rijdt, fiets, of wandel naar Beek! Informatie is te verkrijgen via 06 31769290 (opgave deelname kan tot zaterdagavond en al vanaf 10,00 euro).

Basketiers'71 moet alles winnen!

ZEVENAAR - Basketiers’71 moet alles winnen. Dat is de conclusie die werd getrokken, na de achttiende nederlaag van het seizoen.

Thuis werd verloren met 59 – 83 van Five Packs. Met nog twee duels te gaan, staan we op de 11e plaats, de 10e plaats is veilig. In de laatste 2 duels treffen we onze twee mede degradatie kandidaten. Is tweemaal de volle winst pakken, dan voldoende voor lijfsbehoud. De rekenmeesters onder ons hebben bepaald dat dit niet het geval hoeft te zijn.

Op zaterdag 1 april treedt men uit aan tegen Orca’s, die staan nu op acht punten. Het thuisduel werd verloren met 11 punten verschil, men moet dus winnen met 12 punten verschil. Immers bij gelijke stand is het onderlinge resultaat van doorslaggevende betekenis.

Op zaterdag 8 april treedt men thuis aan tegen Valley Bucketeers, de huidige nummer laatst. Gezien de grote nederlagen van de afgelopen periode van deze ploeg, lijkt het een makkelijke horde. Als de winst dan wederom wordt gepakt, komen we op 8 punten uit. Zou het vege lijf dan zijn gered?

Ja, mits Orca’s dan niet zijn laatste duel (ook) wint. Het zou een bizar slot kunnen worden. Bij tweemaal de winst, een overwinning op Orca’s met minder dan 11 punten, is degradatie een feit. We hebben het niet meer helemaal in eigen hand, maar er zijn (nog) mogelijkheden. Niets is onmogelijk in de sport, daar houden we ons als Basketiers’71, dan maar aan vast.

Inloopmiddag rugklachten in Rijnstate Zevenaar

ZEVENAAR - In ziekenhuis Rijnstate Zevenaar wordt op vrijdag 7 april van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden.

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt deze gratis informatiemiddag elke maand in Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14 in Zevenaar.

Tijdens de inloopmiddag kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten.

Meer informatie over wervelkolomproblemen of een ‘steuntje in de rug’ via de website van NVVR De Wervelkolom: www.ruginfo.nl of de infolijn: 088 0707200.

Sponsor bedankt!

AERDT - Jan Jurrius van Jurrius Business Improvements reikte zondag 12 maart sporttassen uit aan het eerste damesteam van handbalvereniging FBC.

Voorafgaande aan de uitreiking sprak de sponsor de volgende woorden: "De handbalsport en het runnen van een bedrijf is beide topsport bedrijven, het beste uit jezelf halen en het hoogste bereiken wat mogelijk is." Zoals elk jaar gaat FBC er ook dit seizoen weer voor. De tweede plaats is het hoogsthaalbare dit seizoen, waar de laatste wedstrijden nog hard voor gewerkt moet worden.

Paasbingomiddag 50 plus

DUIVEN - Het Palet-trefpunt Duiven organiseert op zondagmiddag 9 april weer een grootse 50 plus-paasbingo.

Op deze bingo zijn er diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen de bezoekers tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden. De aanvangstijd van deze bingomiddag is 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Wegens beperkte ruimte in Het Palet dient men zich voor deze bingo aan te melden bij Tonnie Jansen: 0316 266104. Het Palet staat aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop.). Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Groter aanbod van hülsta meubelen bij Volta51 wonen in Zevenaar!

ZEVENAAR – Sinds kort heeft Volta51 wonen, naast de kasten en TV meubelen, ook banken en fauteuils van hülsta in haar winkel op de meubelboulevard in Zevenaar.

Als vooraanstaand meubelfabrikant uit Duitsland is hülsta, naast Rolf Benz, een voorbeeld van kwaliteit en duurzaamheid. De meeste mensen kennen het merk vooral van de kasten en dressoirs.

hülsta heeft sinds kort haar assortiment uitgebreid met hülsta sofa. Dit programma bestaat uit diverse banken en fauteuils die in vele uitvoeringen en met een grote collectie stoffen en leersoorten kunnen worden geleverd. Om de kwaliteit te onderstrepen krijgt de klant op deze meubelen 5 jaar garantie.

Naast de meubelen van hülsta heeft Volta51 wonen in Zevenaar een studio van Rolf Benz en deSede.

Onze interieurarchitect kan indien u dat wenst, samen met u, uw wensen vertalen in een, geheel of gedeeltelijk, nieuw interieur.

Wij ontvangen u graag in onze winkel. Volta51 wonen is iedere zondag en 2e paasdag geopend. We zijn van dinsdag tot en met zaterdag voor u geopend vanaf 9.30 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. We hebben geen koopavond.

Volta51 wonen is gevestigd op de meubelboulevard aan de Edisonstraat 56f in Zevenaar; 0316 332222 of www.volta51.nl.

Riekie alweer 30 jaar in het vak!

ZEVENAAR - Wat gaat de tijd snel, dat is een veel gehoorde opmerking. En dat geldt ook voor ons. 30 jaar geleden is Riekie gestart als coupeuse. Wat resulteerde in haar eigen 'Atelier Riekie' en vervolgens naar 2017 uitgegroeid is tot een veranderatelier met een grote bekendheid in de regio en onder klanten in de mode- en kleding branche.

Ieder kledingstuk is uniek, en ieder kledingstuk heeft een eigen verhaal. En deze verhalen horen we vaak terug in onze winkel. Onze winkel is van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur geopend, op zaterdag zijn we tussen 09.00 en 12.00 uur geopend. U kunt dan vrijblijvend binnenlopen om iets af te geven of op te halen. Lukt deze tijd niet, dan kunt telefonisch een afspraak maken op 0316-342584.

Daarnaast werkt Atelier Riekie voor veel winkels gevestigd in verschillende steden. Achter de schermen halen wij het verkochte kledingstuk op en vermaken die tot een passend artikel. En als u het dan weer ophaalt in de modewinkel, dan heeft een kledingstuk al een groot deel van het land gezien. Zakelijk werken we namelijk voor klanten uit Limburg tot de Hoge Veluwe en van de randstad tot de Achterhoek.

Kortom, als u ons nog niet kent, dan weet u nu waar u terecht kan. Aan onze ervaring zal het niet liggen. Het atelier is gevestigd aan De Edisonstraat 32 C in Zevenaar. En … ook uw stomerij werk, gordijn vermakingen, borduringen, schutters- en feestkleding krijgt dezelfde aandacht als uw veranderwerk en daar zorgen we voor!

Als u ons team wilt versterken, neem dan contact met ons op!

Gespreksgroep voor partners van mensen met autisme

DUIVEN - Je huwelijks- en gezinsleven kan onder druk staan als je partner een vorm van autisme heeft. Soms weet je niet hoe het verder moet. Tegelijk wil je partner trouw blijven en investeren in je relatie. Gesprek hierover met lotgenoten onder deskundige begeleiding kan je verder helpen.

Op 2 mei 2017 start in Duiven een gespreksgroep voor partners van mensen met autisme. Tijdens de avonden wordt onder andere gesproken over de invloed van autisme op je gezinsleven en wat je van je partner mag verwachten. Uiteraard kunnen deelnemers ook eigen onderwerpen inbrengen. Heleen van den Hurk (begeleiding voor volwassenen met autisme) begeleidt de gespreksgroep.

De gespreksgroep is bestemd voor partners van mensen met autisme en wordt gehouden op 2 mei, 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni steeds van 19.30 - 21.30 uur op 't Holland 3 in Duiven. Aanmelden kan via email: info@auti24.nl of 06 52304775 (maximaal 5 personen; doorgang vindt plaats bij minimaal 4 personen). De kosten staan vermeld op www.auti24.nl. Voor meer informatie kan men mailen of bellen of zie www.auti24.nl.

Phone House Zevenaar blijft open!

ZEVENAAR - Het is "business as usual" bij Phone House filiaal Zevenaar. Het door winkelketen Phone House aangevraagde faillissement bij de rechtbank Midden-Nederland heeft voor hen geen nadelige gevolgen. De winkel blijft open en klanten zijn van harte welkom.

Phone House zit al ruim 10 jaar aan het raadhuisplein 4 in Zevenaar. ,,Wij gaan op dezelfde voet verder. Klanten kunnen van ons de producten, diensten en service verwachten zoals zij die gewend zijn. Mocht men vragen hebben, dan weet men onze winkel te vinden", aldus Jeroen Heebing

"Klanten verwachten bij de aanschaf van een mobiele telefoon net dat beetje extra service zoals het volledig installeren van de telefoon. Onze collega's zullen dit altijd van A tot Z verzorgen zodat de klant direct kan beginnen met whatsappen", aldus Jeroen Heebing. ,,Service wordt bij de Phone House met hoofdletters geschreven.

Phone House gaat door met 89 winkels door heel Nederland. We kunnen nog steeds alles aanbieden we hebben alle merken en netwerken voor vast en mobiele telefoons voor zowel particuliere als zakelijke klanten. De slogan 'iedereen kan verlengen bij Phone House' is nog steeds van toepassing.

Met de hartelijke service.

Phone House Zevenaar, Raadhuisplein 4, Zevenaar 0316 342120.

Lotgenotengroep verlies en rouw

ZEVENAAR – 'Het leven gaat verder', zeggen ze. 'Je moet het verwerken', is nog zo'n bekend zinnetje. Maar hoe doe je dat dan? Rouwen is vaak een eenzaam gebeuren. Je wilt misschien wel steun krijgen, maar lang niet iedereen lijkt écht te begrijpen wat er in je omgaat.

Het overlijden van een dierbaar persoon, we krijgen hier in ons leven allemaal mee te maken. Het is een ingrijpende gebeurtenis en de wereld lijkt stil te staan. Niets is meer hetzelfde. Je kunt het gevoel krijgen dat je alleen staat in je verdriet. Rouwen is een intensief proces dat diep ingrijpt in het leven. Hoe ga je om met je verdriet en alles wat daarbij komt kijken? Hoe ga je verder? Deelname aan een lotgenotengroep kan een belangrijke vorm van steun zijn. Je kunt je ervaringen delen en tegelijkertijd leer je van anderen die in hetzelfde schuitje zitten. En je zult vooral ervaren dat je niet de enige bent. Een lotgenotengroep kan je troost en hoop bieden.

Op dinsdag 11 april van 19.30 tot 21.00 uur start in Zevenaar een lotgenotengroep voor volwassenen. Deze groep staat onder leiding van Lidy Aleven. Bel of mail gerust voor meer informatie of kijk op de website. www.lidyaleven.nl / 0316-525697 / info@lidyaleven.nl.

17 / 34

In sporthal Lentemorgen zaterdag 8 april van 11.00 tot 16.00 uur Liemers 50 plusbeurs: gezellig, informatief en altijd verrassend!

ZEVENAAR – Geen ver-van-mijn-bedshow, maar een beurs waarop de vijftig-plusser alles van zijn gading vindt: van praktische en comfortabele gebruiksartikelen, informatie over zorg en welzijn tot aan mogelijkheden op uitgaansgebied en een flink aanbod op sport. En dan hebben we nog maar een tipje van de sluier opgelicht...

De Liemers 50 plusbeurs is niet meer weg te denken. Dit jaar voor het zesde jaar in de vertrouwde locatie sporthal Lentemorgen. Telde de beurs destijds ruim veertig exposanten, dat aantal is inmiddels al verdubbeld. Het succes spreekt voor zich: zowel de exposant als de bezoeker kijkt er elk jaar weer naar uit!

De Liemers 50 plusbeurs is en blijft een bijzondere beurs. Allereerst met exposanten uit voornamelijk de eigen regio, die allen specifiek diensten en producten te bieden hebben voor de vijftig-plusser. De organisatie heeft ook nu weer voor een grote diversiteit gezorgd. "De deelnemers komen uit de vele uiteenlopende branches als cultuur, gezondheid, recreatie, wonen en reizen. Ook diverse politieke partijen zijn vertegenwoordigd, evenals instellingen, die zorgen voor catering en maaltijden", zo vertellen Elzo Hut en Loes Kemperman, de organisators van de beurs.

Is een speciale beurs voor de vijftig-plusser al wel nodig? "Voor de een niet direct, voor de ander wel. Met vijftig jaar breekt er velen een nieuwe fase in het leven aan. Bijvoorbeeld van ouder naar grootouder. Of van een druk leven naar meer genieten van wat het leven te bieden heeft. En het is altijd niet verkeerd om te weten, wat er speciaal voor de senior nieuw op de markt is", aldus de organisators, die het accent graag leggen op het voornamelijk vrolijke positieve karakter van de beurs. "Een beurs waarop we het leven vieren."

Leerlingen van het Liemers College zijn ook weer betrokken bij deze beurs. Zij zullen diverse hand- en spandiensten verrichten, maar eveneens de bezoeker informeren daar waar nodig. De verkeersregelaars zorgen ook dit jaar weer dat de sporthal goed bereikbaar blijft. Aangeraden wordt om zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen. Er worden ook dit jaar weer ruim drieduizend bezoekers verwacht.

De Liemers 50 plusbeurs is en blijft een gratis beurs. Er wordt geen entree geheven. Zelfs de standhouders betalen een lage prijs voor de kraam. Er zijn nog enkele kraampjes voor de last-minute beslisser! Verder zijn toiletten en een gehandicaptentoilet aanwezig. 'Sportcafé Lentemorgen' zal zoals voorafgaande jaren geopend zijn, zodat de bezoeker daar een heerlijk kopje koffie/thee met eventueel iets hartigs kan nuttigen.

Voor meer informatie: Loes Kemperman 06 22960663 of Elzo Hut 06 51555088; website: liemers50plusbeurs9.webnode.nl; facebook: liemers50plusbeurs; twitter: @liemersbeurs.

A18 z.g.a.n. sta op stoelen

DUIVEN - Reeds meer dan 6 jaar levert A18 z.g.a.n. sta-op stoelen van de bekende Nederlandse merken Fitform en Doge. Begonnen in Doetinchem, hebben we nu in Duiven op industriegebied Centerpoort-Noord een prachtig pand met showroom + werkplaats; gratis parkeren voor de deur en rolstoeltoegankelijk.

Vanuit heel Nederland, Duitsland en België weet men dit unieke bedrijf inmiddels te vinden, vaak na verwijzing door huisarts, ergo- of fysio-therapeute. De actuele website met uitgebreide informatie www.a18staop.nl, is daarbij een landelijk bekend hulpmiddel geworden.

Een nieuwe sta-op stoel kost € 2000-3000, onze prijzen zitten meestal tussen € 500-750. We verkopen enkel 3-motorige stoelen met grote, gekleurde bedienknoppen. U krijgt er altijd een grote kaart met uitleg van deze knoppen bij, 6 of 12 maanden garantie, en kunt bij aankoop een Terugkoopgarantie afsluiten.

We werken alleen op afspraak, omdat belangstellenden in een gesprek van ca 1,5 uur een demonstratie en een persoonlijk advies kunnen verwachten. Bij dit gesprek, samen met familie, wordt in alle rust en geduld ook aandacht besteed aan uw persoonlijke , medische en sociale omstandigheden. Vindt u na ons advies een stoel die in uw interieur past, dan maken we de stoel helemaal op maat voor uw postuur.

Kunt u niet (meer) naar Duiven komen, dan zoeken we samen per telefoon en website een geschikte en mooie stoel voor u uit, en komen we naar u toe. Na uitleg en passen, maken we de stoel dan in uw huiskamer voor u op maat.

Meer informatie op de 50+ beurs in Zevenaar, telefoon 06-3609 7204 of via de website www.a18staop.nl.

Hoevers Schoentechniek: dé oplossing voor als lopen pijn doet

ZEVENAAR - Als lopen pijn doet. Op oudere leeftijd veranderen uw voeten. Wilt u toch een actief leven. Dan kan een paar op maat gemaakte steunzolen misschien de oplossing zijn. Voor het maken van de juiste steunzool zijn er verschillende soorten en materialen. Bij een aanvullende verzekering bestaat er een mogelijkheid op een vergoeding (deels of alles)

Maar we maken niet alleen steunzolen. In de Liemers zijn we bekend als leverancier van op maat gemaakte orthopedische schoenen. Zwart en groot? Nee, dat is niet meer van deze tijd, ook voor de moderne oudere maken we leuke hippe schoenen. Elk paar voeten is ander dus elk paar schoenen is anders, hou daar wel rekening mee. Samen met de orthopedische schoentechnicus zal de beste oplossing voor u gezocht worden.

Geen maatwerk nodig? Dan is er een ruime keuze uit semi-orthopedische schoenen, dit zijn schoenen die we in aangepaste wijdte en lengte maten kunnen bestellen. Ook kan een aanpassing aan uw huidige schoenen een oplossing zijn: Orthopedische Verandering Aan Confectie schoenen (OVAC).

Vanuit uw basisverzekering worden bovenstaande hulpmiddelen vergoed door uw zorgverzekering, er zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. Voor levering van schoenen betaalt u een eigen risico.

Voor meer informatie kunt u op de 50 plus beurs terecht bij onze stand.

Vergroot je wereld met 'n brommobiel

BEEK - Je staat midden in het leven. Je agenda is goed gevuld, want je bent graag actief. Gezondheid is belangrijk voor je. Vitaal zijn om de dingen te doen die je graag wilt doen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Met al je wensen en bezigheden moet je kunnen vertrouwen op een betrouwbaar en veilig vervoersmiddel. Eén die jou door weer en wind, en op ieder gewenst tijdstip naar de plek van bestemming brengt.

Een brommobiel is een compacte, maar een compleet voertuig. Hij voldoet aan alle veiligheidseisen, en is daarnaast wendbaarder, zuiniger en makkelijker te parkeren. Je betaalt geen wegenbelasting en een brommobiel hoeft niet APK gekeurd te worden.

De leefbaarheid in kleine kernen wordt steeds geringer. Winkeliers verdwijnen, voorzieningen nemen terug en het openbaar vervoer is beperkt beschikbaar. Juist nu de tijd aan jou is, wil je deze zelf indelen. Een brommobiel vergroot je wereld op het moment dat zelfstandigheid en onafhankelijkheid minder vanzelfsprekend worden. Een eigen brommobiel die je de vrijheid geeft om voor een langere tijd mobiel te blijven. Kom eens kijken op de 50+ beurs en laat u adviseren.

U bent ook van harte uitgenodigd aan de Zuidermarkweg 2 in Beek. Meer informatie kunt u vinden op www.autobedrijfkaal.nl of bel 0316 531684.

Suzuki presenteert de compleet nieuwe Swift

De derde generatie staat als primeur op de Autosalon van Genève en valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA. Hij is ruimer en comfortabeler dan ooit en biedt nieuwe technologie voor meer veiligheid. En dankzij het nieuwe, lichtgewicht platform staat de Swift bovendien garant voor aansprekende prestaties en optimale efficiency.

De Swift is uitgegroeid tot hét icoon van Suzuki, waarvan wereldwijd al meer dan 5,3 miljoen exemplaren verkocht zijn. De designers hebben een volledig nieuw ontwerp gecreëerd dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook trouw blijft aan het kenmerkende Swift-DNA.

Het resultaat is een typisch Europees exterieurdesign in combinatie met een sportief en functioneel interieur, levendige rijeigenschappen en nieuwe technologie voor maximale gemoedsrust. "Het doel was om van de Swift een auto te maken waarop mensen heel enthousiast reageren, en dat ze instappen en het gaspedaal intrappen", zegt Swift Chief Engineer Masao Kobori.

Aansprekende rijeigenschappen

De nieuwe Suzuki Swift staat garant voor een plezierig en wendbaar rijgedrag dankzij het lage voertuiggewicht van slechts 815 kg. De directe besturing zorgt voor extra rijplezier op bochtige wegen. Geoptimaliseerde motoren dragen bij aan de levendige prestaties en de indrukwekkende efficiency.

Motoren

De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet en de 1.2 DualJet. Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw.

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Swift is de eerste Suzuki met een detectiesysteem met camera-, laser- en radartechniek voor geavanceerde veiligheidsfuncties. Behalve de functie voor een automatische remingreep maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruisecontrol gebruik van deze voorziening.

Compact vormgegeven

Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter.

De nieuwe Suzuki Swift staat vanaf eind april bij Autobedrijf van Rennes in de showroom.

20 / 34

Bike Totaal Witjes heeft elektrische fietsen voor elk type gebruik!

GROESSEN - Razendsnel een boodschap doen, ontspannen aankomen op het werk of fluitend de heuvel op. Met een elektrische fiets van Bike Totaal Witjes heb je altijd perfect gezelschap. Van betrouwbaar dagelijks vervoermiddel tot sportieve uitlaatklep. Dankzij ons uitgebreide assortiment vind je altijd een elektrische fiets die bij je past.

Bike Totaal Witjes heeft elektrische fietsen voor elk type gebruik. Zo kun je kiezen uit verschillende elektrische systemen: de robuuste voorwielmotor, krachtige middenmotor of de soepele achterwielmotor. Onze specialisten geven je graag uitgebreid en deskundig advies over het belang van de plaats van de motor en bijvoorbeeld de actieradius. Daarna kun je een proefrit maken op de fiets die het beste aansluit op jouw wensen én jouw situatie.

En met de koop van de fiets houdt de service niet op! Bij Bike Totaal Witjes krijg je altijd een onderhoud & servicepakket cadeau inclusief gratis elektrische leenfiets en gratis haal- en brengservice. Onze vertrouwde service staat garant voor jarenlang fietsplezier.

Je kunt ons volledige assortiment ook op je gemak bekijken op www.witjestweewielers.nl. Hier kun je ook onze app downloaden zodat je altijd op de hoogte bent van ons volledige assortiment en het laatste nieuws. Kom dus snel langs bij Bike Totaal Witjes aan de Dorpstraat 64a in Groessen.

Uw specialist in gebitsprotheses op de Liemers 50 Plus beurs te Zevenaar Tandprothetische praktijk Primi Dentes

ARNHEM – Sinds de jaren negentig is het beroep Tandprotheticus een erkend beroep. Toch zijn nog weinig mensen bekend met de functie van een tandprotheticus. De heer A. Temori, afgestudeerd en gediplomeerd tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht, geeft graag een woordje uitleg.

Wat is een Tandprotheticus? Een erkend tandprotheticus is een tandtechnicus, die een gespecialiseerde opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Hierdoor heeft de tandprotheticus zowel technisch als medisch en biologisch ruime kennis opgebouwd.

Wat is het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus? Een tandarts meet de gebitsprothese aan en laat ze vervaardigen door een tandtechnicus. Een tandprotheticus werkt zelfstandig aan uw prothese, vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. De tandprotheticus vervaardigt volledige protheses, partiële protheses, frame protheses en overkappingsprotheses op wortels en implantaten. U kunt terecht voor herstellingen en voor het opvullen van uw prothese, zodat deze terug goed past in de mond. Voor controle en onderhoud kunt u ook steeds bij uw tandprotheticus terecht. Hij geeft u tevens advies over een goede en veilige reiniging van uw kunstgebit. Een doorverwijzing van uw tandarts is dus niet nodig.

Wordt de behandeling bij een tandprotheticus vergoed? Afhankelijk van de behandeling bedraagt de vergoeding vanuit de basisverzekering 75 tot 90 procent. Heeft u verder nog vragen, wij beantwoorden ze graag. Kom kennis maken met ons team op de Liemers 50 Plus beurs.

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, 6814 AS Arnhem, 026 84 84 887, www.primidentes.nl, info@primidentes.nl.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Auto Vreman uit Zevenaar heeft een sportief hart voor de clubs in de regio, voor verschillende soorten sport. De onderneming van Rene en Fanny Vreman maakte eerder dit seizoen al opwachting als shirtsponsor van de recreanten van volleybalvereniging Reflex uit Duiven. De full-service garage van het echtpaar heeft nu ook zijn naam verbonden aan de handbaldames van OBW uit Zevenaar.

Fanny Vreman: “Wij hebben circa 30 medewerkers en vinden dat we in onze bedrijfsvoering niet alleen economisch gewin centraal moeten stellen. Maatschappelijk verantwoord of sociaal ondernemen neemt in de huidige maatschappij een steeds belangrijkere plaats in. Niet alleen komt onze clientèle uit de gehele Liemers, het merendeel van onze medewerkers ook. Wij willen ons als Auto Vreman ook maatschappelijk profileren en dat hopen we te doen door middel van deze shirtsponsoring. Een echte voorkeur voor een specifieke sport hebben we niet, vandaar dat we na Reflex nu ook voor een team van OBW hebben gekozen.”

De dames van OBW kunnen met deze shirts weer jaren vooruit. Auto Vreman is gevestigd aan de Marconistraat 33 in Zevenaar.

Clubkampioenschappen bij badmintonclub Didam

DIDAM - Op de eerste drie zondagen in maart zijn bij badmintonclub Didam de clubkampioenschappen gespeeld.

Zondag 5 en 12 maart stonden de senioren spelers op de baan om te strijden om de titels in de enkel-, dubbel- en gemengd dubbel wedstrijden. De gezelligheid begon de eerste zondag met een gezamenlijk ontbijt en werd de tweede zondag afgesloten met de prijsuitreiking en een feestelijke avond.

De jeugdspelers speelde op zondag 19 maart de wedstrijden om clubkampioen te worden in de verschillende leeftijdscategorieën. Dit jaar waren er geen aparte poules voor de jongens en meisjes. Een aantal jeugdleden had al gestreden om de titels bij de senioren clubkampioenschappen en waren er bij de jeugd editie niet bij. Na leuke en spannende partijen ontvingen de winnaars Noor, Lotte en Sven, de eerste prijs. Het laatste nieuws staat op www.bcdidam.nl.

IJsbloementoernooi bij jeu de boulesclub

ZEVENAAR - Donderdag 16 maart speelden leden van Jeu de Boulesclub Zevenaar en van diverse andere verenigingen de laatste wedstrijddag van het IJsbloementoernooi. Dit toernooi wordt elk jaar gespeeld van oktober tot en met maart en het omvat 6 maanden lang elke maand 1 speeldag met 3 partijen.

Er werd deze keer gestreden door 40 teams, doublettes, waaronder 22 teams met leden van de eigen vereniging. Verder speelden er mee teams uit de regio: uit Montferland, Doetinchem, Lingewaard en Duiven. De uitslag: Eerste plaats Ap Severin en Georg Schulte van PC Doetinchem (zie foto), 2e plaats Rini Kroesen en Peter Smit eveneens van PC Doetinchem, en op de3e plaats Gerda Willard en Jan Reuterink van JBC Zevenaar..

Op zondag 19 maart werd weer het maandelijkse eurotoernooi voor eigen leden gespeeld. Deze keer met 36 deelnemers. Winnaar werd Harry Willemsen voor Bets Cornelissen en Jan Snellenburg. Het werd op beide dagen een geslaagde, sportieve en gezellige dag voor alle deelnemers.

De sport petanque, of jeu de boules, wordt vaak gezien als een spel dat gespeeld wordt in de zomer onder platanen op een Frans pleintje. Het is de charme van de sport, dat het tegenwoordig in zomer en winter gespeeld kan worden. Dat de sport ook tot op latere leeftijd beoefend kan worden is bovendien alleen maar een extra voordeel, want zo heeft u langer de mogelijkheid om van deze mooie sport te genieten. Vanaf 1 april spelen wij weer buiten in de lentezon als het weer het toelaat. Er kan in Zevenaar altijd worden gespeeld: buiten of binnen in een overdekte hal. Meer informatie staat op www.jbcz.nl.

Jeugdgroep 1 Scathe creatief met 'kunst'

Leerling van groep 1 poseert bij zijn gemaakte kunst.

PANNERDEN - Groep 1 kinderen in de leeftijd 4/5 jaar van basisschool ’t Scathe Pannerden maakt werk van het thema 'Kunst'. Zij bezochten hierbij het museum Kröller Müller in Arnhem.

De kinderen hebben genoten van onder andere de beeldentuin waarin 'de schreeuw' en 'de wolkenherder' tot verbeelding spraken. Eenmaal weer op school waren deze kinderen zo onder de indruk hiervan dat ook zij aan de slag zijn gegaan diverse kunsten zichtbaar te maken. Op 22 maart is hun werk om 12.00 uur gepresenteerd aan de ouders. Aan alles werd gedacht zelf bij de intree kon elke bezoeker (ouders) bezichtigen onder genot van een frisdrankje en koekje, deze kunsttentoonstelling gemaakt door groep 1 van basisschool ’t Scathe. "Meer projecten zullen zeker volgen", aldus de enthousiaste leraressen Danielle Arntzen en Louise Kleintjes.

Boomfeestdag op Sprankel

HERWEN - Op dinsdag 21 maart kwam wethouder Peter Putman op Basisschool Sprankel in Herwen om samen met de kinderen een boom te planten.

Na het planten van deze ene boom hebben de leerlingen van groep 7 en 8 diverse bomen en struiken geplant. De nieuwe speelplaats heeft hierdoor weer meer vorm en groen gekregen.

Nationale Pannenkoekdag ook in Pannerden

PANNERDEN - Vrijdag 24 maart hebben de leerlingen van groep 7/8 van ’t Scathe Pannerden de bewoners en hun opa’s en oma’s getrakteerd op heerlijke zelf gebakken pannenkoeken.

Meer dan 250 pannenkoeken werden voor ruim zestig ouderen gebakken. De leerlingen hadden op hun beurt hiervoor hun uitgenodigd. Vooraf werden door de kinderen en bewoners van de gym gezamenlijk mooie liedjes gezongen. Daarna rond twaalf uur was het smullen geblazen. Uitgenodigd hiervoor waren de bewoners van het verzorgingstehuis Zozijn, ouderen uit Pannerden, De Liemerije en thuiszorg Monicare. Het werd een zeer gezellige middag in het restaurant ‘Monicare De Pannerd.

Buitink terraszonwering nu met gratis motor en afstandsbediening

DUIVEN - Een terraszonwering van Buitink Products Duiven met gratis motor? Dat kan! Bij Buitink weet men als geen ander hoe heerlijk het kan zijn om vakantie te vieren op eigen terras. Buitenleven is al lang geen modegril meer, maar een manier van leven die steeds meer Nederlanders enorm aanspreekt.

Logisch ook, want wanneer de zon schijnt, willen we daar optimaal van profiteren. Meer dan ooit is het knikarmscherm, ook wel terrasscherm genoemd, in beeld bij de mooi-weer-aanbidders. De reden: met een knikarmscherm overkapt u, met een simpele druk op de knop, uw terras en creëert u in een oogwenk een oase vol schaduw.

Bij Buitink verkoopt men niet alleen deze weldadige schaduw, maar vindt men ook een stuk comfort erg belangrijk. Om het voor de consument extra aantrekkelijk te maken om juist nú te investeren in een overdekt terras, biedt men in de maanden april tot en met juni een Sunmaster terrasscherm aan met gratis Somfy RTS of IO motor. Deze motoren zijn voorzien van een ingebouwde ontvanger en kunnen bediend worden met een draadloze hand- of wandzender. En deze zender? Die zit er natuurlijk ook gratis bij!

Schaduw is broodnodig wanneer de zon aan de hemel staat. Samen van een maaltijd genieten, een boek lezen, een glaasje wijn drinken of gewoon even uitrusten, in de zomer is dat heerlijk om buiten te doen. Maar: inmiddels weten we dat, hoe lekker het zonnetje ook is, we ons moeten beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV-straling. Schaduw is dus een voorwaarde om van het mooie weer te kunnen genieten. Met een Sunmaster terrasscherm van Buitink heeft u deze schaduw binnen handbereik. Geen eindeloos draaien aan een slingerstang, maar gewoon even de afstandsbediening pakken en op de knop drukken. Uw scherm heeft binnen een mum van tijd uw terras omgetoverd in een heerlijke buitenplaats.

Kom langs en pak uw kans bij Buitink Products Duiven. U vindt Buitink Products Duiven op Nieuwgraaf 52 A, Duiven. Tevens kunt u alvast een kijkje nemen op www.buitinkproducts.nl.

Nieuw bij Marjan Mell Anti Aging Center Afslanken door middel van vet bevriezen

DUIVEN - Raak je overtollige vetranden snel, veilig en blijvend kwijt. Met de vakantie in het vooruitzicht bent u misschien wel druk bezig om wat extra kilo's kwijt te raken, zodat u zich weer goed in badkleding durft te vertonen.

Ondanks dat laat die vetrand 'de love handles' zich niet zomaar verslaan. En eigenlijk ben je daar ook wel klaar mee en wij kunnen u daarbij helpen. Want… vanaf 12 april zijn deze obstakels niet meer veilig. Dan introduceert Marjan Mell Anti-Aging Center namelijk de nieuwste apparatuur op het gebied van definitieve vetverwijdering middels Cryotherapie, een revolutionaire en wetenschappelijk bewezen methode om juist die zones aan te pakken die met geen enkel dieet of sportuitoefening zijn te verslaan. Dit gebeurt door het bevriezen van vetcellen, waardoor overtollig vet wordt opgeruimd en tegelijk de huid wordt verstevigd.

Cryolipolyse is de nieuwste revolutie op het gebied van afslanken, liften en verstevigen zònder chirurgische ingrepen. De behandeling maakt gebruik van gecontroleerde koeling waardoor de vetcellen kristalliseren en op een volledig pijnloze en effectieve manier uit het lichaam worden verwijderd en definitief weg blijven.

Indicaties: vetrandje die over de broekrand valt, vetrollen op de rug, kwabjes op de heupen, zadeltassen, onderkin, armen, etc. verdwijnen als sneeuw voor de zon. Kom luisteren en kijken en overtuig uzelf tijdens onze demonstratieavond op woensdag 12 april om 19.00 uur bij Anti-Aging Center Marjan Mell, Althoornstraat 6 in Duiven. Aanmelden via mail: info@anti-agingcentermarjanmell.nl of telefoon 06 53934495. Komt u ook?

Mode en speciaalbier op de koopzondag bij Gilsing Herenmode

DIDAM - Het is altijd weer bijzonder shoppen op de koopzondag bij Gilsing Herenmode in Didam. Op 9 april van 12.00 tot 17.00 zijn Robert van Doorn en Gerco Holders van Stadsbrouwerij De Borghman aanwezig om u te laten kennismaken met hun eigen gebrouwen speciaal bieren.

In het centrum van Bredevoort in een voormalig schoolgebouw zijn deze twee mannen hun eigen brouwerij begonnen en ondertussen verkopen ze al vijf eigen gebrouwen bieren in hun proeflokaal. Alles gebeurt nog ambachtelijk, van het desinfecteren van de flesjes, vullen, doppen tot de etiketten op de flesjes waar dan handmatig een datum op wordt geschreven. In de brouwerij waar per dag zo'n 300 liter kan worden gebrouwen kun je een rondleiding krijgen en daarna natuurlijk in het Speciaalbierencafé de eigen bieren proeven. Naast de eigen bieren hebt u daar een keuze uit nog zestig andere speciaal bieren.

Deze zondagmiddag zal het team van Gilsing Herenmode je een rondleiding geven langs de nieuwe voorjaarscollectie. Het pallet kleuren bevat naast de zand, blauw en grijstinten heerlijke zomerse tinten als fuchsia, groen en orange. Naast de printjes die je vindt op shirts, overhemden maar ook in de broeken zie je ook weer strepen terug. Gestepte jacks zijn niet weg te denken in dit modebeeld. En een trend op schoenengebied is de witte sneaker van bv. Lacoste. Of je nu een kostuum of koste broek zoekt, een jeans of boxershort, je vindt het onder één dak aan de Spoorstraat in Didam.

Onder het genot van een hapje en een biertje (of een ander drankje) 'proeft' u de sfeer van mensen met passie voor hun vak. Of het nu bier brouwen is of een mooie broek verkopen !

De anti-stressdagen bij Curves Duiven

DUIVEN - Een beetje spanning is helemaal niet erg, sterker nog, dat hebben we zelfs nodig om goed te kunnen functioneren. Maar wanneer dit beetje spanning omslaat in een teveel, dan hebben we het over stress.

Door stress kun je diverse klachten krijgen, zoals hoofdpijn, rugpijn, rusteloosheid en vermoeidheid. Ben jij ook helemaal klaar met al die stress? Dat snappen we heel goed. Daarom zijn er in april de anti-stressdagen!

Curves helpt vrouwen op weg naar een gezonde levensstijl en daar hoort stress niet in thuis. Daarom daagt Curves alle vrouwen uit om 30 dagen lang te ontstressen. Dit houdt in dat je in april 30 dagen lang, je stress te lijf gaat. Iedere week ontvang je informatie, tips en opdrachten om je stress direct te verminderen. Thema's die voorbij zullen komen zijn onder andere ademhaling, meditatie en timemanagement.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.curves.nl/actie.

Curves Duiven, Rijksweg 57, Duiven; 0316 263120.

Expo Ezels in gemeentehuis Duiven

DUIVEN - Schilderijen met ezels en stenen beelden zijn te zien op de lente-tentoonstelling van Kunstkring Duiven Expositie, die zondag 26 maart werd geopend in het gemeentehuis van Duiven.

In de ruime ontvangsthal hangt het werk van Jasper Hulshoff Pol: schilderijen van ezels. Dieren die een bijzondere gevoel en berusting uitstralen en die op het doek zo levensecht zijn, dat ze er bijna om vragen geaaid te worden.

Op sokkels staan stenen beelden van Gerrit Peele. Zijn gestileerd werk is ook geïnspireerd door de natuur. Zijn uitgangspunt zijn vormen uit de natuur, vaak de goed zichtbare, maar ook de hele kleine. Omdat de steen en het idee goed op elkaar zijn afgestemd versterken ze elkaar. De tentoonstelling is vrij toegankelijk in het gemeentehuis, Willem-Alexanderplein 1 in Duiven, en is te bezoeken op kantoortijden, en te zien tot 21 april.

Koffieochtend op 11 april

WESTERVOORT - Het is nu echt lente. Er groeit en bloeit al van alles en het is een lust om buiten te zijn. Misschien is de lente ook de tijd om nieuwe contacten te maken maar ook om contacten te onderhouden. Dan is onze maandelijkse koffie ochtend echt iets voor u!

Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets. Iedereen is welkom op 11 april van 10.30 tot 12.00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.

Smartlappenkoor De Liemers bij senioren Pannerden

PANNERDEN - Op donderdag 6 april komt Smartlappenkoor De Liemers”naar de soosmiddag van seniorenvereniging Pannerden,

Een koor met levensliederen, dijenkletsers en evergreens. Ook zingt het bekende Nederlandse en Duitse liedjes met begeleiding van ervaren muzikanten. Het plezier van samen zingen klinkt door in het gevarieerde repertoire. Alle leden zijn welkom van 14.00 - 16.30 uur in zaal De Oude Waal in Pannerden.

De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag met diverse activiteiten in zaal De Oude Waal. Lid worden van de seniorenvereniging of inlichtingen: telefoon 0316 371238.

Programma Filmhuis Zevenaar

In de periode van 30 maart tot en met 5 april worden de volgende films vertoond in Filmhuis Zevenaar :

De Zevende Hemel. Maria Rossi en haar man Max runnen een Italiaans familierestaurant. Maria wil een groot familiefeest geven, maar oude vetes en onderlinge spanningen staan haar wens in de weg. Met prachtige liedjes van Boudewijn de Groot, Doe Maar en De Dijk. Donderdag 30 maart 14.30 u.

Moonlight. De film speelt zich af in een ruige buurt van Miami en volgt drie periodes uit het leven van Chiron, een jonge Afro-Amerikaan die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Donderdag 30 maart, zaterdag 1 en woensdag 5 april 20.15u. Maandag 3 april 14.30u en dinsdag 4 april 10.30 u.

La la land, een fabelachtige ode aan de klassieke musical waarin jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) het in L.A wil gaan maken, net als actrice Mia (Emma Stone). Hun paden kruisen, de vonk springt over en voor je het weet hangt de muzikale magie in de lucht. Vrijdag 31 maart en woensdag 5 april 14.30 u. Zondag 2 en dinsdag 4 april 20.15u.

Fai Bei Sogni. Turijn, 1969. Massimo's jonge leven wordt verstoord door de dood van zijn moeder, vanwege een hartaanval volgens zijn vader. Massimo gelooft hem niet. Jaren later, wanneer hij werkt als oorlogsverslaggever keert hij terug naar Turijn. Hij zoekt hulp bij zijn begripvolle en aantrekkelijke dokter Elisa. Kan zij hem helpen? Vrijdag 31 maart en maandag 3 april 20.15u en zondag 2 en dinsdag 4 april 14.30u.

Bij KidsFilms wordt Sing vertoond. Om zijn theater te redden organiseert koalabeer Buster een talentenjacht. Met vijf deelnemers:een muis die niet te vertrouwen is, een tienerolifant met plankenkoorts, een punkrock stekelvarken, een jonge gangstergorilla en zelfs een moeder van 25 biggetjes! Zaterdag 1 april 14.30u. Geen grap!

Verdere informatie: www.filmhuiszevenaar.nl

Met kinderen op weg van palmpasen naar pasen

LOBITH - De protestantse kerk heeft samen met vrijwilligers van de katholieke kerk een programma voor kinderen rondom palmpasen en pasen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Het is niet verplicht om aan het hele programma mee te doen.

Zaterdag 8 april 14.00-16.00 uur: Palmpasenstok maken in de protestantse kerk in Lobith. Een gezellige middag waar broodhaantjes worden gebakken en de stok wordt versierd.

Zondag 9 april 10.00 uur: Samenkomst in de protestantse kerk in Lobith met de zelfgemaakte palmpasenstok. Daarna met de palmpasenstok naar de dagopvang op de markt in Lobith. Vervolgens gaan we rond 11.00 uur met de kinderen naar de katholieke kerk in Lobith, waar de kinderen een palmtakje ontvangen om in het broodhaantje te steken.

Vrijdag 14 april 15.00-15.30 uur: Kinderkruisweg in de katholieke kerk in Lobith. Op een groot scherm wordt, in kleurrijke en kindvriendelijke afbeeldingen, de kruisweg van Jezus getoond.

Zondag 16 april 10.00 uur: Samenkomst met het paasverhaal in de protestantse kerk in Lobith. Hierna eitjes te zoeken, waarbij alle kinderen zich mogen aansluiten, ook degenen die niet in de kerkdienst aanwezig waren. Verzamelen om 11.15 uur bij de uitgang van de protestantse kerk.

Opgave van te voren is voor de meeste activiteiten niet nodig. Alleen voor zaterdag 8 april opgeven. Dit in verband met het aantal palmpasenstokken. Al het benodigde materiaal zal door ons worden verzorgd. Wij verheugen ons alvast op jullie komst! Ouders, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook welkom! Info en opgeven bij Elly Ariessen ellyariessen@gmail.com of Eva Ouwehand evaouwehand@xs4all.nl.

Mooie films uit alle windstreken in Didam

DIDAM - Van 3 tot en met 14 april vertoont Filmhuis Didam vijf films die ieder stuk voor stuk de moeite waard zijn om naar te kijken.
Voor meer info en reserveren www.filmhuisdidam.nl.

3 april - Paterson. Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in New Jersey. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje.

7 april - De Zevende Hemel. Maria Rossi runt samen met haar man Max het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel. Een hartverwarmende, muzikale film en een ode aan liefde en familie met liedjes van o.a. Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

10 april - China’s Van Gogh. We volgen de schilder Xiaoyong Zhao, die in China samen met zijn familieleden al zo’n 100.000 Van Goghs reproduceerde. Na al deze jaren voelt Zhao een diepe band met de schilder. Hij reist naar Europa om in het Van Gogh Museum de originele werken te zien

11 april - Compostella. De Compostella-bedevaart is een ervaring die ieder jaar meer en meer pelgrims trekt. De tocht is fysiek zwaar, en vooral een aanslag op de geestelijke vermogens. De regisseur volgde drie jaar lang een aantal pelgrims.

14 april - Lion. Als 5-jarig jongetje komt de Indiase Saroo per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat hij op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

Actief ’81 naar regionale kampioenschappen Nevobo

WESTERVOORT - Na een seizoen lang volleyballen bij de recreantencompetitie van de Nevobo zijn de beide herenteams van Actief ’81 weer doorgedrongen tot de regionale kampioenschappen.

Over vier avonden verdeeld wordt door twntig teams in verschillende poules uitgemaakt wie als eerste twee eindigen en net als in 2015 en 2016 gaan beide Actief ’81 teams door. Op 9 mei zal dit regionale kampioenschap worden gespeeld in Terborg.

'Wilt u ook nog eens competitie spelen zonder wekelijkse verplichtingen: dit is een mooi alternatief doordat je op vier avonden gespreid in het seizoen in pouleverband per avond drie wedstrijden van twee sets van dertien minuten speelt. Het niveau is redelijk tot goed te noemen, waarbij ook volgens systemen gespeeld kan worden. Maar het recreatieve aspect staat veruit bovenaan. Op de maandagavond spelen twee groepen (een gemengde- en een herengroep), op de dinsdagavond een gemengde groep en de dames competitie (telkens in de Nieuwhof) en op de woensdagen in De Pals speelt de heren competitie, de dames recreanten en een gemengd team, die graag aanvulling wensen. Kijk voor alle mogelijkheden voor (vanaf) 11 euro per maand op www.actief81.nl, de vernieuwde website of mail: secretariaat@actief81.nl.

Tweede Filmcompetitie tijdens Diemse Filmdagen november

DIDAM - Tijdens de Diemse Filmdagen op 3, 4 en 5 november wil Filmhuis Didam voor de tweede keer lokale amateurfilmmakers in de spotlights zetten. Elke amateurfilmer krijgt de kans om zijn of haar film aan het publiek te vertonen. Voor de allerbeste film ligt de ‘Didam Draait Door’-filmprijs in het verschiet.

Met deze filmwedstrijd wil Filmhuis Didam lokaal talent aanmoedigen om een film te maken en lokaal te vertonen. Iedereen die veertien jaar of ouder is mag meedoen. De film moet minimaal één minuut en mag maximaal tien minuten duren. De onderwerpen zijn vrij. Vanaf 1 juni kan iedere amateur filmmaker zich inschrijven op de website van Filmhuis Didam.

De films hoeven niet met een dure camera te worden gemaakt. Met een mobiele telefoon kan ook. "U kunt uw film op dvd, blu-ray of usb stick aanleveren op het postadres Waverlo 2 6942 RG Didam, ten name van Filmhuis Didam of aan de kassa tijdens filmavonden. Ook kunt u uw film digitaal verzenden naar info@filmhuisdidam.nl of op internet plaatsen, bijvoorbeeld op YouTube. Een link aanleveren is dan voldoende. We accepteren één film per persoon."

"Uit alle geaccepteerde films selecteren we de allerbeste films voor de finaleronde van de Diemse Filmdagen Competitie. Indien we uw film nomineren, krijgt u een uitnodiging om uw film op zaterdagmiddag 4 november te komen toelichten voor het publiek en de vakjury. De winnaar zal op deze middag de tweede ‘Didam Draait Door’-filmprijs in ontvangst nemen. Meer informatie over films of het Filmhuis Didam: www.filmhuisdidam.nl."

The Sweet Remains Trio in stijl Eagles en Simon & Garfunkel

ZEVENAAR - De mensen die van de stijl van the Eagles en Simon and Garfunkel houden moeten zeker op 8 april naar De Lantaern komen. Want dan komt The Sweet Remains Trio uit Amerika in het Muziekcafé optreden. Het geluid van dit trio laat zich vergelijken met bovenstaande artiesten. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 13,00 euro.

Het geluid van The Sweet Remains wordt onmiskenbaar gevormd door de samenzang van de drie bandleden Rich Price, Greg Naughton en Brian Chartrand. Zij leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in 2008, die zo goed beviel dat ze hun solocarrières terzijde schoven en The Sweet Remains vormden. Die solocarrières waren overigens succesvol. Rich Prices single 'I'm on my way' staat op de soundtrack van de film 'Shrek 2', Greg Naughton wordt door Performing Artist Magazine een 'magnetic writer and performer' genoemd, terwijl Brian Chartrands multi-instrumentale gaven wijd en zijd worden geroemd.

Het geluid van de band laat zich het best vergelijken met de stijl van CSN, The Eagles of die van Simon and Garfunkel. De band heeft grote trouwe aanhang in de Verenigde Staten en in Europa. Met hun indrukwekkende driestemmige samenzang brengen zij een verfrissende mix van de westkust tot folkrock. Het belooft een topklasse-avond te worden met prachtige driestemmige samenzang gelardeerd met de nodige humor in de bijpassende verhalen.

Lenteconcert Crescendo kondigt begin van de lente aan

ZEVENAAR - Muziekvereniging Crescendo maakt zich op voor een jaarlijks muzikaal hoogtepunt. Op zondag 2 april zullen namelijk alle muzikanten van de vereniging zich presenten tijdens het GroenRijk Lenteconcert in het Musiater.

Muzikanten in de leeftijd van 8 tot 80 zullen optreden tijdens dit jaarlijkse lenteconcert. Al vele jaren organiseert Crescendo deze muzikale ochtend met als doel de lente op een muzikale wijze in te luiden. Uniek is dat alle geledingen van de vereniging tijdens deze ochtend het podium zullen betreden. Het programma wordt op luchtige wijze aan elkaar gepraat en na afloop kan men op ontspannen wijze een borrel drinken in de foyer van het Musiater. Kwaliteit staat bij Crescendo voorop, dus alle muziekgroepen presteren op hun beste kunnen. Mede dankzij het goede muziekonderwijs in de Liemers weten de muzikanten van Crescendo zichzelf in diverse muziekgenres te presenteren.

Het Lenteconcert is dan ook een zeer veelzijdig concert met muziek uit diverse muziekstromen van klassiek tot pop. Muziek uit de huidige top 40 of bekende muziek van weleer. Spectaculair slagwerkspel van topniveau gelardeerd met veel aandacht voor de jeugd. Want, Crescendo zet nog altijd de juiste toon, voor jong en oud. Wilt u een positieve impuls krijgen en de lente fris en energiek van start gaan? Kom kijken en luisteren naar de meest actieve muziekvereniging uit de Liemers tijdens het GroenRijk Lenteconcert van Crescendo op zondag 2 april vanaf 11:00 uur in het Musiater. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang van de zaal (wees op tijd). Of te reserveren via info@crescendo-zevenaar.nl

Winnaars Open Podium Amphion samen in Musiater

ZEVENAAR - Na Aalten en Silvolde geeft Catch20, de band met 20 zangers uit Terborg, haar laatste concert van de 'On Tour 2017' op zaterdag 15 april in Het Musiater in Zevenaar. De winnaar van de vakjuryprijs Open Podium Amphion 2015 staat dan samen met FLØD op het podium, de winnaars van 2016. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.catch20.nl of de website van Het Musiater.

De tour is een vervolg op het uitbrengen van de eigen single 'Maybe Tomorrow', eind 2016. Tijdens de finale van Open Podium Amphion 2016 werd dit nummer voor het eerst voor een publiek gespeeld. De studioversie van Maybe Tomorrow is te downloaden op de website van Catch20.

De concerten worden in samenwerking met andere Achterhoekse bands gegeven. In Aalten samen met KatZmaV, in Silvolde met Backedge Soul Train. In Het Musiater staan de winnaars van Open Podium Amphion 2016 op de planken: FLØD uit Zevenaar e.o.. Aanvang van het concert is om 20.00 uur. Kassa is open vanaf 19.15 uur.

Catch20 is een unieke band. Naast een volledige bezetting aan muzikanten, staat de band met 20 zangers op het podium. Een band met aspecten die je van een band mag verwachten: slagwerk, gitaren, toetsen; een vette show met bekend repertoire, van up-tempo soul tot energieke rocksong waar je gegarandeerd op wil dansen, afgewisseld met sfeerverhogende ballads en über-relaxte reggae. En nu ook met eigen werk, de singel Maybe Tomorrow!

Gouden medaille voor turnster Aldo

WESTERVOORT - In Doetinchem vond op 15 maart de derde voorronde plaats van de persoonlijke kampioenschappen turnen voor dames district Oost-Gelderland, zesde divisie. Dit was de laatste plaatsingswedstrijd voor de finale.

Deze wedstrijd werd georganiseerd door Aldo in samenwerking met de KNGU. Dit kon gerealiseerd worden door de inzet van veel vrijwilligers van Aldo.

Bij pupil 2 D3 heeft Demi van der Veen een gouden medaille gewonnen, zij behaalde een puntenaantal van 55,425. Didi Bongers is 8ste geworden met 51,650 punten. Mara Tacke eindigde op de 13de plaats met 50,150 punten. Demi en Didi zijn geplaatst voor de finale. In de categorie Pupil 1 D3 Gilana Spronk op de 6de plaats geëindigd met 50,825 punten. Noa-Joan van Amersfoort werd met 50,350 punten 10de. Gilana is geplaatst voor de finale. Lurds Patty en Nanique Aronds turnden in de categorie Jeugd 1. Lurds is 11de geworden met 48,600 punten, Nanique werd 21ste met 44,050 punten.

Blythe Naarden is 8ste geworden in de categorie Junior, supplement G met 40,350 punten. Bij Senior supplement F is Zara Hageman 6de geworden met 28,800 punten. Blythe en Zara zijn geplaatst voor de finale.

Kruisweg op Elterberg

REGIO - Ook dit jaar wordt de traditie voortgezet om op Goede Vrijdag samen onderweg te gaan en om 15.00 uur de Kruisweg te bidden op de Elterberg. Goede Vrijdag is een dag die zich leent voor bezinning, voor stilte en voor gebed.

Op de Elterberg is in het bos een sober vorm gegeven Kruisweg. Iedereen die wil en kan, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze Kruisweg. "Ook kunt u deelnemen aan de meditatieve wandeling naar Hoch-Elten (D). We vertrekken om 13.00 uur vanuit de kerk in Spijk. We lopen samen en hebben afwisselend een gesprek en een meditatief moment om ons voor te bereiden op het lijdensverhaal.Om 14.45 uur zijn we bij de kerk in Hoch-Elten waar iedereen kan aansluiten voor de Kruisweg. Daarna lopen we terug naar de kerk in Spijk. We nuttigen daar een sobere maaltijd en sluiten af met een gebed in de kerk.

Wie wil deelnemen aan de wandeling en aan de sobere maaltijd, kan zich vóór 11 april opgeven bij het Centraal Pastoraal Secretariaat (telefoonnummer: 0316 523468 en e-mailadres: secretariaat@rkliemers.nl). Wilt u alleen deelnemen aan de Kruisweg, dan bent u om 14.45 uur welkom bij de kerk in Hoch-Elten. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom!"

Bijzondere dag als voorbereiding op pasen

DUIVEN - Veel mensen vinden het plezierig om zich voor te bereiden op pasen. Populair is een bezoek van een paar dagen aan een klooster. Het ritme van het kloosterleven trekt hen aan. De afwisseling van werken en bidden doet hen goed.

Ter voorbereiding op de Goede Week en Pasen van 2017 organiseert het pastoraal team van de parochies HH Vier Evangelisten en Sint-Willibrordus één zo'n dag met die afwisseling van werken en bidden. Op zaterdag 8 april van 9.30 tot 17.00 uur zijn mensen welkom in de H. Remigiuskerk van Duiven voor de zogenoemde 'Abdijdag'.

Tijdens de Abdijdag doen de deelnemers verschillende klussen ten behoeve van de kerk of de Vastenactie. Het werk wordt 's ochtends onder de aanwezigen verdeeld. "We helpen kinderen met het maken van hun palmpaasstok. Enkele jongeren doen boodschappen voor parochianen, die dat zelf niet kunnen. Weer anderen verzorgen de lunch, maken schoon of bereiden een viering voor. Gedurende de dag wisselen we het werk af met gebed en stilte. We gebruiken samen een eenvoudige lunch en 's middags is er een gezamenlijke 'recreatie' met een kop thee of koffie. Een gezamenlijke gebedsviering vormt het besluit van de dag.

Gedurende de dag is het ook mogelijk om gebruikte kleding af te geven voor Sam's kledingactie. Iedereen is welkom. Deelname aan de dag is gratis, maar een gift voor de Vastenactie wordt zeer op prijs gesteld. Opgave is gewenst. U kunt zich tot uiterlijk 2 april aanmelden bij het pastoraal team: team@rkliemers.nl; 06 12624751

Kinderen die graag een palmpaasstok willen maken, kunnen kiezen op welk moment zij dat doen. Dit zijn de twee mogelijkheden: 's ochtends van 10.45 tot 12.15 uur 's middags van 13.45 tot 15.15 uur. Ook voor de kinderen is het fijn dat zij zich vooraf opgeven.

HCC Computeravond over thuisnetwerk

ZEVENAAR - Op donderdag 13 april verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) haar maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3, in Zevenaar. Aanvang activiteiten: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Op 13 april hebben we een presentatie over een thuisnetwerk. Een aantal jaren geleden was het simpel: de PC was met een kabel aan het kastje van de provider verbonden en je had een Internetaansluiting. Met de komst van de laptops kwam de behoefte aan een draadloos netwerk. Wi-Fi, met al z’n problemen deed entree in vele huizen. Inmiddels zijn er tablets en smartphones bijgekomen; veel printers zijn tegenwoordig ook draadloos en moderne TV’s worden aangesloten op het netwerk. En de ontwikkeling staat niet stil.

Deze lezing verduidelijkt de vele mogelijkheden en legt uit wat de diverse kastjes en aansluitmogelijkheden zijn. Er wordt gekeken naar het delen van bestanden over meer dan één computer. Ook nieuwere toepassingen van het netwerk, zoals domotica, beveiliging en NAS (centrale opslag en back-up) komen ter sprake. De lezing wordt gegeven door Bertus Postema.        

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom en betalen een bijdrage van vier euro.

Lionsclub De Liemers helpt SkoopMobiel

Van links naar rechts: Ilco den Ouden, Wilma Blum, Guido Bink en Jan Bergmans

LIEMERS - Lionsclub ‘De Liemers’ heeft zijn waardering voor het werk van SkoopMobiel uitgesproken en via één van haar leden een nieuwe beamer met sterkere lichtopbrengst en een laptop met snelle processor ter beschikking gesteld. Deze werden op 24 maart jl. door Ilco den Ouden, directeur van DO-IT Automatisering uit Didam, overhandigd aan de initiatiefnemers van SkoopMobiel, Wilma Blum en Jan Bergmans.

'SkoopMobiel, bioscoop op locatie' is in 2015 opgericht vanuit de gedachte om ouderen en mensen met een beperking, die moeilijk of geen gebruik meer kunnen of willen maken van activiteiten buiten de deur, een leuke middag of avond aan te bieden door het vertonen van films. Tevens ontstaat zo de mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden.

SkoopMobiel draait volledig op vrijwilligers en tot voor kort met van vrienden en bekenden gekregen apparatuur, waarvan de kwaliteit niet altijd optimaal was. Vervanging behoorde echter niet tot de mogelijkheden aangezien SkoopMobiel geen winstoogmerk heeft en de entreeprijzen bewust zo laag mogelijk wil houden.

SkoopMobiel stelt deze geweldige hulp van Lionsclub ‘De Liemers’ uiteraard erg op prijs en kan met deze nieuwe apparatuur de kwaliteit van het filmaanbod aan haar doelgroep aanzienlijk verbeteren.

Feestmaand bij omni-vereniging SDZZ

ZEVENAAR - Omnivereniging SDZZ is opgericht op 9 april 1957 en bestaat inmiddels 60 jaar. Omni Vereniging SDZZ bestaat uit circa 350 actieve voetbal leden, zowel senioren, meisjes als jongens. Het bestuur van de SDZZ heeft gemeend het zestigjarig bestaan in april niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. De festiviteiten vinden plaats op 9, 22 en 29 april.

Zondag 9 april 2017 voor iedereen tijdens de open dag van 13.00 tot 22.00 uur. Deze dag staat in het teken van het 60 jaar jubileum! De kantine van omnivereniging SDZZ op sportpark De Griethse Poort wordt omgedoopt tot een gezellig onderkomen. Alle leden, vrijwilligers, oud-leden, trainers en oud trainers en mensen die SDZZ een warm hart toedragen zijn van harte uitgenodigd om van deze dag een gezellige dag te maken tijdens de open dag.

Zaterdag 22 april voor jeugdleden, kader & ouders van de jeugd. Zaterdagmiddag om 14.00 uur wordt afgetrapt voor de jeugd. Op het sportpark krijgen jeugdleden vrij baan om deel te nemen aan diverse kermisattracties! Deze kermisattracties zal onder andere bestaan uit een megastormbaan en multiplay-dolfijn of voetbal. De jeugddag is voor jeugdleden/broertjes en zusjes van jeugdleden, kader & ouders van de jeugd. Om 18:00 uur is er een gelegenheid voor een groots opgezette BBQ. Tot 20.00 uur.

Zaterdag 29 april voor senioren, vrijwilligers & sponsoren en A-jeugd. De zaterdagavond zal starten met een welkomstwoord van de voorzitter. Op deze avond willen wij alle senioren van SDZZ vrijwilligers en sponsoren van harte uitnodigen om samen een grandioos feest te bouwen

Het bestuur van de SDZZ en de Jubileumcommissie rekenen op een grote belangstelling tijdens deze dagen in de feestmaand april.

Seniorenvolleybal met gevoel voor humor...

ZEVENAAR - "Zin om gezellig wat te sporten? Wij zijn een clubje wat ouderen met de nodige mankementen maar met gevoel voor humor."

"Oorspronkelijk voornamelijk oud-leraren, intussen een gemengd gezelschap. We volleyballen op de maandagavond in de gymzaal in De Methen. We zoeken nog een paar sportieve medespelers m/v. Ervaring is niet nodig, enig balgevoel is wenselijk net als gevoel voor humor. Je kunt een paar keer vrijblijvend meespelen om te kijken of het klikt. Interresse? E-mail Arnold of Bert: famdegier@hotmail.com of bertvanbeem@gmail.com of bel of app Bert 06 34945270."

SkoopMobiel presenteert

ZEVENAAR - Op dinsdag 18 april is SkoopMobiel weer in De Pelgromhof met een meesterwerk van Bert Haanstra uit 1963. Het is een veelvuldig bekroonde documentaire waarin de Nederlandse bevolking met al haar eigenaardigheden op komische maar ook serieuze wijze wordt geportretteert in het dagelijks bestaan van Jan en Alleman.

De film wordt als uniek gezien, omdat hij vlak voor het ontstaan van de hippiecultuur werd gemaakt. Simon Carmiggelt, die mede aan het verhaal schreef, deed de voice-over.

Iedereen is welkom op dinsdagmiddag 18 april vanaf 14.00 uur in de kapel voor een kop koffie of thee. De film start om 14.30 uur. De entree bedraagt inclusief koffie of thee bij binnenkomst 4,25 euro. Tijdens de inloop en pauze is er live muziek van de dames van Fluitje van een Cent. Meer informatie over SkoopMobiel staat op www.skoopmobiel.nl.

Repair Café Zevenaar

ZEVENAAR - Ook de lentekriebels? En u wilt aan de slag in de tuin maar de grasmaaier heeft kuren. Of u wilt gaan klussen in huis maar de boormachine doet het niet goed of er hapert iets aan uw fiets. Kom dan naar het Repair Café Zevenaar.

Er zijn nog veel meer redenen voor een bezoekje, reparatie van kleding, computers, radio’s, een oude platenspeler of fototoestel. Enthousiaste vrijwilligers helpen graag en geven deskundig advies. Er zijn geen kosten aan verbonden, een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld!

Repair Café Zevenaar is elke tweede en vierde woensdag van de maand en wordt georganiseerd door het Sociaal Ontmoetings- & ParticipatiePunt.

Het eerst volgende Repair Café is woensdag 12 april van 14.00 tot 16.30 uur in het gebouw van Caleidoz, Steenhuizen 6 Zevenaar

Vrijwillige woonadviseurs gezocht!

ZEVENAAR - In mei gaat Aangenaam Wonen verder in Zevenaar-stad. Dit project is in mei 2015 gestart in de dorpskernen in samenwerking met de gemeente en verschillende maatschappelijke partners. Het doel is mensen bewust te maken dat ze zelf actie kunnen ondernemen om langer zelfstandig, veilig en aangenaam in hun huis kunnen blijven wonen.

"We zijn op zoek naar vrijwilligers die informatie en (woon)advies geven. Als vrijwillige woonadviseur legt u huisbezoeken af bij ouderen in Zevenaar om hen te informeren over woningaanpassingen. Hiervoor zijn vragenlijsten beschikbaar vanuit de Gelderse Huistest.

Voordat u aan de slag gaat, is er half mei een 2-daagse scholing zodat u goed voorbereid bent. Gedurende het project wordt u vanuit Caleidoz Welzijn begeleid. Hoe vaak de woonadviseurs worden ingezet, is afhankelijk van uw individuele beschikbaarheid. Voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie kunt u contact opnemen met Christel Hovers, 0316 243 200 of aangenaamwonen@caleidoz.nl."