GN Nijmegen-Noord

26 juni 2019

GN Nijmegen-Noord 26 juni 2019


Jubileumconcert door Radboud Senioren Koor

NIJMEGEN - Op zondag 30 juni geeft het Radboud Senioren Koor een jubileumconcert ter ere van het 30 jarig bestaan.

Het koor is in 1989 opgericht door oud-medewerkers van de personeelsvereniging van het Radboud Ziekenhuis en van de Universiteit en stond toen onder leiding van Attie van Aar. Het is door de jaren aangevuld met senioren die graag met elkaar zingen; we geven uitvoeringen in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Nu staat het koor alweer een aantal jaren onder de bezielende leiding van Eugène Ceulemans, die de leden goed weet te enthousiasmeren. Het concert vindt plaats in de Ark van Oost aan de Cypresstraat in Nijmegen van 14.30 tot 16.00 uur. "We zingen een mix van liederen uit alle tijden en diverse landen. De entree is gratis inclusief een kopje koffie, thee of een glaasje fris."

Bid & Breakfast in Ressen

RESSEN - Op elke werkdag is er in de kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3) een ochtendgebed van 9:00 – 9:15 uur.

Elke laatste vrijdag van de maand wordt het ochtendgebed gevolgd door een gezamenlijk ontbijt in de kerk of bij mooi weer buiten. Ervaar de verrassende combinatie van een ochtendgebed (waarin stilte, muziek, tekst, zegen en gebed centraal staan) met het samen delen van brood en koffie, thee of jus d’ orange. De eerstvolgende keer is op vrijdag 28 juni.

Ochtendgebed/Bid & Breakfast worden verzorgd door commissie Pleisterplaats Ressen. Meer informatie is op te vragen via info@pleisterplaatsressen.nl / winny@4-plek.nl.

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

BEMMEL - In een mensenlichaam zitten zo’n zeshonderd spieren en die sturen alles aan. Van een glimlach tot een wandeling. Van drinken tot plassen. Van lachen tot ademen.

Een spierziekte tast dus met de spieren het hele leven van een persoon aan. Er zijn in Nederland ruim 200.000 mensen met een spierziekte. Bij een spierziekte raken spieren verzwakt of vallen helemaal uit. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht.

Van 8 tot en met 14 september is de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en een beter leven voor spierziektepatiënten nu. "Voor Bemmel zijn wij op zoek naar nieuwe collectanten. Heeft u die week twee uurtjes over voor het goede doel? Meldt u dan aan als collectant. U kunt contact opnemen met Marjolein Verheijen (collecteleider in Bemmel) op telefoonnummer 0481 464852."

Midzomer rommelmarkt in Randwijk

RANDWIJK - Vrijdag 21 juni van 15.00-20.00 uur houdt de kerkelijke gemeente van Randwijk een midzomerrommelmarkt. Iedereen is welkom.

De rommelmarkt vindt plaats rond de kerk aan de Kerkstraat. Op de rommelmarkt is natuurlijk wat lekkers te krijgen. "Eet die avond niet thuis, maar gebruik de maaltijd met elkaar in de pastorietuin naast de eeuwenoude beuk. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen zijn er kinderspelen.

Kom daarom allen op 21 juni naar Randwijk, om elkaar te ontmoeten en dat te kopen waar van u denkt: dat is echt iets voor mij. Laat u verrassen en wie weet zit er iets moois voor u bij." De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk zending en ontwikkelingshulp in Kroatië.

Eerste opruimactie van zwerfafvalbrigade in Bemmel!

De zes deelnemers aan de opruimactie ZAB Bemmel. (foto: Jos Reintjens)

BEMMEL - Door de hele gemeente heen zijn er sinds enkele maanden zwerfafvalbrigades (ZAB) actief. Ze worden door bewoners zelf opgericht met steun van de gemeente.

Elke maand worden er in dorpskernen van Lingewaard opruimacties gehouden. Afgelopen donderdag 13 juni is er ook in Bemmel de eerste opruimactie gehouden. Een groepje van zes inwoners heeft 's avonds in het centrum zwerfaval geruimd. Er waren veel positieve reacties van voorbijgangers. Behalve zinvol was het ook heel gezellig samen op pad te zijn. "Wilt u graag een keer mee doen? De volgende opruimactie van de zwerfafvalbrigade is op donderdag 4 juli tussen 19.00 en 21.00 uur. We verzamelen om 19.00 uur bij de Theaterkerk in Bemmel. Voor prikstokken en ander materiaal wordt gezorgd."

Op de Korrel Bemmel

BEMMEL - Luchtgeweer Opgelegd Team 1 van schietvereniging Op de Korrel Bemmel is kampioen geworden in de Teamcompetitie Gelderland 2018-2019.

Het wist elke wedstrijd in de competitie te winnen, waarbij maar één individueel tegenpunt werd verloren van de vijf per wedstrijd. In de competitie wisten de schutters zes keer een topscore te behalen van 398 en zelfs vier keer 399 punten van de maximale 400. Van links naar rechts staand Sjaak Polman, Ben Huibers, Johan Huibers, zittend Raoul Valentijn, Alphons Stens. Missend op de foto, reserve-deelnemers Joop Hendriks, Alexandra Haas en Alex Eikhout.

Autowasactie voor Kika

De oranje team van klas 2ba Het Westeraam is er klaar voor.

ELST - Op vrijdag 28 juni slaan klas 2ba van Het Westeraam en Carwash Center Elst de handen ineen voor het goede doel Kika Kinderen Kankervrij. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur zal er handmatig en machinaal gewassen worden voor het goede doel. Indien gewenst kan de auto ook gestofzuigd worden.

Alle opbrengsten gaan naar Kika. Initiatiefneemster is Tesse, leerling van klas 2ba, die 1 september mee gaat doen aan de Vestingloop in Hellevoetsluis welke in het teken zal staan van Kika. Tesse: “Ik zet mij al jaren in voor goede doelen en het leek mij leuk om dit samen met mijn klas te doen. De uren maken ook deel uit van de maatschappelijke stage voor school en dus slaan we twee vliegen in één klap.” Ook Arjan Stuart van Carwash Center Elst juicht de actie toe: “Het is altijd mooi om te zien dat kinderen zich inzetten voor het goede doel, en het is leuk om hier als ondernemer een steentje aan bij te kunnen dragen aan deze actie.”

Arjan en Tesse roepen iedereen op om massaal Kika te steunen en op vrijdag 28 juni langs te komen aan de Industrieweg Oost 9a in Elst voor een grondige wasbeurt van je auto, vrachtwagen, motor noem het maar op. Het oranje team van klas 2ba Het Westeraam en Carwash Center Elst staan voor jullie klaar.

Zomeravondbridge in Lingewaard

LINGEWAARD - Traditioneel organiseren de vier Lingewaardse NBB-bridgeclubs in de maanden juli en augustus, elk op hun eigen speellocatie, zomeravondbridge.

Dat gaat dit jaar volgens dit rooster:
di. 2 en 9 juli Doublet De Kinkel, Bemmel

di. 16 en 23 juli BCH Het Koelhuis, Huissen
wo. 31 juli *) Cool Down De Kinkel, Bemmel
di. 6 aug. Cool Down De Kinkel, Bemmel
di. 13 en 20 aug. B.C. Gendt Café de Klok, Gendt

*) N.B. di. 31 juli is Huissense Dag

Iedere bridger, waar dan ook wonend, kan meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dien je je op die avonden vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en 19.30 uur met spelen te beginnen. De locaties zijn vanaf 19.00 uur geopend.

Meesterpunten kunnen elke avond worden behaald. Prijzen zijn er elke avond, in iedere lijn voor 3 paren. Inschrijfgeld 4 euro per paar (2 euro per persoon) per keer.

Gezelligheid en ontspanning staan voorop. Om ook wat competitiever ingestelden aan hun trekken te laten komen, wordt weer gestreden om het Lingewaards Zomeravondkampioenschap. Van elke deelnemer geldt daarvoor het gemiddelde van de vier beste scores. Degene met dat hoogste gemiddelde wordt kampioen. Met een minimale deelname aan vier van de acht avonden ding je dus mee.
zie voor nadere informatie de sites van genoemde clubs www.nbbclubsites.nl/7033, 7042, 15024 of 15030.

Vierdaagse oproep!

LINGEWAARD - Loop jij de vierdaagse dit jaar voor een goed doel? Of organiseer je met jouw vereniging iets leuks langs de route van de dinsdag? Of heb je sowieso een leuk, ontroerend of bijzonder 4-daagse verhaal?

Stuur uiterlijk vrijdag 29 juni voor 12.00 uur je verhaal in via onze website; www.gemeentenieuwsonline.nl onder vermelding van 'vierdaagse'. Heb je nog vragen? Bel 0481 464770. Een verhaal mag maximaal 250 woorden bevatten en je mag een (rechtenvrije) foto toevoegen. Deze moet minimaal 200 kb zijn.

Zomerbridge van de Elster Bridgeclub weer van start

ELST - Volgens goed gebruik organiseert de Elster Bridgeclub ook dit jaar weer de bekende en gezellige open zomerdrives. Deze drives worden gespeeld op de maandagavonden van de maanden juli en augustus.

Deelname is niet alleen voor eigen leden, ook niet-leden zijn welkom. De eerste avond is op maandag 1 juli en de zomerdrive eindigt op maandag 26 augustus. Er worden op elke avond zes rondes (top-integraal) van vier spellen gespeeld en op elke avond zijn leuke prijzen te winnen. De aanvangstijd is 19.30 uur. Er wordt gespeeld in zalencentrum Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 34 in Elst (Gld).

Aanmelding bij voorkeur via email ebc.inschrijving@gmail.com vóór 16.00 uur op de betreffende dag onder vermelding van naam en bondsnummer van de spelers. Inschrijving aan de zaal is eventueel mogelijk tot 19.15 uur. Het inschrijfgeld bedraagt per avond 2,50 euro per persoon voor leden van de NBB en 3,00 euro per persoon voor niet NBB-leden. Voor meer info zie ook de website van de Elster Bridgeclub (http://www.nbbclubsites.nl/club/7037).

Spreekuur HvOB

ELST - HVOB houdt spreekuur van19.00-20.00 uur voor haar leden, ie inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder Vivare.

"Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Dit geldt voor iedere derde donderdag van de maand."

Günther Maters en Linda Kuipers van Koeltrans Angeren Ondernemer van het Jaar 2019

Rabo Talent Tom van Dalen (links) van Van Dalen Infra & Milieu en ondernemer van het jaar Linda Kuipers en Gunther Maters van Koeltrans Angeren. (foto: Sander van de Geijn) Sander van de Geijn

ANGEREN - Günther Maters en Linda Kuipers van Koeltrans Angeren zijn verkozen tot ondernemer van het jaar 2019. De verkiezing was onderdeel van ondernemersevent Betuwe Onderneemt Beter, dat op 17 juni plaatsvond in de Theaterkerk in Bemmel.


Tom van Dalen van Van Dalen Infra & Milieu werd als jonge ondernemer bekroond met de Rabo Talent Award. De jury en de ruim 200 aanwezige ondernemers hadden samen een stem in de verkiezing.


Genomineerd voor de ondernemerstitel waren naast Koeltrans Angeren ook Ruben Bringsken van Baltussen Konservenfabriek en Hans Geveling van Albert Heijn Huissen. Stuk voor stuk ondernemers die de Betuwe op de kaart zetten. Koeltrans Angeren verzorgt het transport van onder andere groenten, fruit, bloemen en diepvriesproducten van Nederland naar Duitsland. Het lukt Günther en Linda te groeien in een weerbarstige markt. “Wij zijn vooral trots op onze mensen. Ons team heeft ons gebracht waar we nu zijn.”

Ook Tom van Dalen is dankbaar voor zijn betrokken medewerkers. Zij doen dagelijks hun ‘stinkende best’ om afvalstromen weer terug te brengen in de keten.”

Storytelling
Betuwe Onderneemt Beter stond het hele jaar door in het teken van het promoten van de regio. De verkiezingsavond was het sluitstuk. Voorzitter Donny Meeusen: “De verhalen van onze ondernemers zijn het meer dan waard om verteld en gehoord te worden. Daarom hebben we vol ingestoken op storytelling. Zo leren we van elkaars’ successen én kunnen we er trots op zijn!’

Meer informatie: www.betuweonderneemtbeter.nl.

Ingezonden brief

RoundUp:

wondermiddel of vergif?

Onkruid bestrijden (zoals de Japanse duizendknoop) is een vervelend klusje. Is er geen wondermiddel dat het laat verdwijnen? Jawel: RoundUp! De werkzame stof hierin is glyfosaat dat stopt de groei van planten en laat ze afsterven. RoundUp is een middel dat in 130 landen op de markt is gebracht, zo ook in Nederland. Maar in 2017 besloot de EU om dit middel nog 5 jaar toe te staan, en de Nederlandse minister stemde in. Waarom worden er veel vraagtekens gezet bij dit “wondermiddel”?

Hierbij de feiten: RoundUp dringt het door de bodem door en komt het terecht in grondwater. Drinkwaterbedrijven zijn er niet blij mee en roepen op tot een verbod op middelen die het grondwater vervuilen. In 2005 melde de University of Pittsburgh: RoundUp is dodelijk voor amfibieën. In juni 2005 melde Milieudefensie dat glyfosaat tot 1 meter de bodem kan doordringen en dat het in het oppervlaktewater kan terecht komen. Universiteit Wageningen meldt dat glyfosaat het bodemleven aantast en dat het hogerop in de voedselketen de dieren er ook niet blij van worden ook bijen zijn extra gevoelig voor ziektes als zij in aanraking zijn geweest met glyfosaat. Op 14 juni heeft de gezondheidsorganisatie WHO gemeld dat RoundUp “waarschijnlijk kankerverwekkend is” maar hierover is al jarenlang discussies.

De gemeenten moeten nu borstelen, branden, stomen of heet water gebruiken om het ongewenste onkruid te bestrijden. Maar deze methodes zijn duurder, praktisch moeilijker uitvoerbaar en minder effectief dan middelen op basis van RoundUp. Helaas, er zijn geen wondermiddelen voor onkruid.

Sandra Bak
Bemmel

AF3'er Corrie Roelofs elfde winnaar van 'Den Gouden Pluim'

Corrie ontvangt 'Den Gouden Pluim' van vorige winnaar Tim Polman. (foto: Alarmfase 3)

BEMMEL - Een week na de succesvolle 33e editie van de Bemmelse Dweildag heeft Alarmfase 3 haar seizoen afgesloten met een gezellige BBQ. Nadat alle buikjes gevuld waren is er uitgebreid teruggeblikt op het afgelopen jaar.

Hoogtepunten waren de carnaval, optreden in Berlijn en natuurlijk de Bemmelse Dweildag. Om er in het 22e Alarmfase 3 seizoen weer een mooi jaar van te maken zijn de eerste muzikale plannen alweer bedacht. Maar er was meer! Traditiegetrouw is 'Den Gouden Pluim' uitgereikt. De prijs die al sinds 2008 wordt vergeven aan een Alarmfase 3 muzikant die op een bijzondere manier is opgevallen bij de vorige winnaar. Uit handen van Tim Polman heeft bassist Corrie dit jaar 'Den Gouden Pluim' ontvangen. Het jurycommentaar luidde als volgt: 'Corrie heeft afgelopen seizoen een onuitwisbare indruk gemaakt. Deze badgast, vaak te zien in korte zwarte broek, blote bast en rode bretels, heeft zich op onnavolgbare wijze onsterfelijk gemaakt met zijn danspasjes, cabaretstukjes en zijn toewijding aan trekvogel 'De Kneu'. Naast Corrie's rariteitenkabinet is hij ook niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken en heeft hij zich fanatiek ingezet voor verschillende commissies'. Corrie nam 'Den Gouden Pluim' op emotionele wijze in ontvangst met de volgende woorden: 'Ik voel me net als Duncan, dit is onbeschrijfelijk. Voor de rest geen bijzonderheden'. Het bleef nog gezellig tot in de late uurtjes. Alarmfase 3 is deze zomer nog te zien bij de Vierdaagsefeesten in het centrum van Nijmegen op woensdag 17 juli. Meer info: www.alarmfase3.nl.

Van 27 juni tot en met 3 juli

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. Op het gebied van relaties is de kreeft heel eenduidig; het gaat de kreeft vooral om familie. De eigen clan is heilig! Ze slaan dan ook geen enkele familiebijeenkomst over. Al hebben ze het liefste dat dit bij hun thuis gebeurt. Kinderen zijn ook alles voor ze. Ze gaan ervoor door het vuur! In intieme relaties zijn ze ontstellend trouw, mits het veilig is!

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag kan de vlam in de pan slaan. Ze zijn dan zeer gemakkelijk op hun teentjes getrapt. Maar hun felle reactie zal van korte duur zijn. Ze zeggen als snel 'zand erover'. Vanaf volgende week dinsdag loopt jouw planeet Mars in het teken leeuw. Tijd om meer werk van je hobby te maken.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op donderdag de 27e zou je dichter bij een bepaald iemand willen zijn. Maar op de een of andere manier lukt dat niet. Op maandag staan de planeten goed voor vrouwelijk gezelschap. Vanaf volgende week woensdag gaat jouw planeet Venus in het teken kreeft lopen. Dat wordt herinrichten!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vanaf donderdag 27 juni loopt jouw planeet Mercurius in het teken leeuw. Daardoor ben jij voor een paar weken uitzonderlijk eigenwijs. Die eigenwijsheid zorgt er zondag voor dat je teveel hooi op je vork neemt. Volgende week woensdag ben je zelfs de draad van je eigen leven helemaal kwijt.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande donderdag en vrijdag zijn zeer onrustige dagen. Je hebt dan teveel aan je hoofd! Op zaterdag keert de rust terug en weet je precies wie je waarover aan moet spreken om je zin te krijgen. Vanaf volgende week woensdag loopt de planeet Venus in jouw sterrenbeeld. Dat geeft rust.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Vanaf donderdag 27 juni loopt de planeet Mercurius in jouw sterrenbeeld. Dat geeft veel afwisseling en meer dan genoeg sociale contacten. Op diezelfde dag combineer je eigen belangen goed met de groepsbelangen. Vanaf dinsdag komt er veel energie vrij. Gebruik die voor opmerkelijke doelen.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Vanaf donderdag 27 juni loopt jouw planeet Mercurius in het teken leeuw. Dat maakt jou ineens een stuk trotser dan normaal. Je bent zelfs gevoelig voor complimentjes! Op zondag verlies jij jezelf in een meningsverschil Op woensdag zie je de oorzaak van bepaalde problemen niet en loopt alles in de soep.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag 27 juni zou je in willen grijpen bij een conflict tussen vrienden. Maar op de een of andere manier zie je geen ingang daartoe. Het wordt dus een soort impasse. Vanaf volgende week woensdag loopt jouw planeet Venus in het teken kreeft. Daardoor bewaar jij de lieve vrede in de familie.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag 27 juni betreur jij het dat het je niet lukt om de ander te bereiken. Dat lijkt opzet maar heeft vooral te maken met andere prioriteiten. Vanaf volgende week dinsdag loopt jouw planeet Mars in het teken leeuw. Dat geeft dat je de komende maand meer opkomt voor jouw eigen belangen.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Gedurende het komende weekend is er en levendige discussie gaande over een aantal belangrijke onderwerpen. Daarbij vergeet jij om de ander ook de ruimte te geven voor reacties. Dat maakt de discussie nodeloos ingewikkeld. Op maandag is het beter om je aan te passen aan de heersende opinie.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
In het komende weekend geniet jij vooral van de huiselijke en familiale contacten. Het is in jouw ogen goed om weer eens dicht bij elkaar te zijn en wederwaardigheden uit te wisselen. Volgende week woensdag sta je echter recht tegenover een familielid. Dit 'gat' valt bijna niet te dichten.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op donderdag 27 juni trek jij een verantwoordelijke positie binnen de groep naar je toe. Maar je 'regeert' in een zeer democratische vorm. Vrijdag ben je erg gespannen vanwege het onverwachte optreden van iemand in je nabije omgeving. In het weekend keert gelukkig de rust weer terug.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Aanstaande zondag heb jij zoveel te vertellen dat je over je eigen woorden struikelt. Kan iemand het nog volgen? Volgende week maandag raak jij emotioneel wat op drift. En volgende week woensdag schieten woorden echt tekort. Misschien moet jij wat je te zeggen hebt anderszins overbrengen.

Laatste Repair Café in de Overbetuwe vóór de zomer

OVERBETUWE - Op donderdag 27 juni is er voor de laatste keer vóór de zomervakantie in Elst gelegenheid om uw defecte spulletjes te laten repareren bij het repair café. In Randwijk en Zetten repareren de vrijwilligers weer in september

"Bent u al eens bij het Repair Café geweest. Kom eens langs. Onder het motto 'Weggooien? Mooi niet'. De vrijwilligers repareren diverse soorten elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, verlichting en doen ook kleine kledingreparaties (Elst). Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café. Ook voor vragen op het gebied van uw laptop of tablet kunt u in Elst terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de USB-stick, de printer of een app."

Het repair café in Elst is op donderdag 27 juni van 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42 (boven). Volg de berichten in dit blad over de volgende repair café bijeenkomsten in de Overbetuwe. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl, 085 0406066.

Bridgecursus beginners

BETUWE - De bridgeclubs van Elst, Huissen en Bemmel organiseren in het komend najaar een bridgecursus voor beginners. De voorbereidingen voor deze cursus, die concreet aanvangt op 25 september zijn al weer gestart. Het eerste cursusdeel omvat twaalf avonden.

"Van bridge wordt gezegd dat het moeilijk is, maar op de eerste lesavond heeft u de kaarten al in de hand en worden u de eerste basisprincipes bijgebracht. Iedereen kan bridgen leren. Het is een buitengewoon fascinerend kaartspel. In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen zijn er vele honderden enthousiaste spelers die wekelijks, thuis of in clubverband, één of meer avonden aan de bridgesport besteden. Bridgen is méér dan alleen kaarten. Vooral ook het sociale aspect is heel belangrijk. Hebt u niet leren bridgen, dan hebt u niet goed voor uw oude dag gezorgd! Als u wilt kennismaken met deze prachtige denksport is dit de kans om mee te doen

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van moderne leermiddelen. Het plezier in het spel staat bij de lessen voorop en u zult zich snel thuis voelen. U kunt zich per paar of als groep maar zeker ook alleen opgeven bij Steef Weijers, email steefweijers@hotmail.com of per telefoon 06 45638238. Hij is gediplomeerd NBB bridgedocent. Uiteraard kunt u bij hem ook de verdere details over deze cursus vernemen. Ook op de websites van de hierboven vermelde bridgeclubs kunt u over deze cursus lezen."

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 29 juni
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Enjoy
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Spetters, terugkomviering eerste Heilige Communie.
St. Leonardus Oosterhout: 19.00 u, F. Bomers, Leonarduskoor

Zondag 30 juni
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis en M. Sanders, Musica Amare, terugkomviering eerste Heilige Communie en Vormsel
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, N. Sales en J. Kallen, Exotherm, Koningschieten
St. Bavo Angeren: 10.00 uur: eucharistieviering, G. Peters en H. Oldenhof, GK de Levensbron en Zang & Vreugd, Umdracht
St. Leonardus Oosterhout: 10.00 uur: oecumenischeviering, J. Rademakers en W. Hartogsveld, Tentviering

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers in Elst

Taalles. (foto: Goedele Monnens)

ELST - Wanneer een vluchteling in Elst komt wonen is het belangrijk om snel de Nederlandse taal te leren. Veel vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Kom jij ons team versterken?


Vluchtelingen en migranten leren de taal door het volgen van een inburgeringscursus. VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt deze inburgeringscursussen in Elst aan. Vrijwillige klassenassistenten zijn tijdens de lessen aanwezig om de NT2 docent te ondersteunen. Ze begeleiden cursisten tijdens de uitvoering van opdrachten en stimuleren hen met het spreken van het Nederlands. We zoeken vrijwilligers die minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn.

Interesse? Kijk dan voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/overbetuwe Je kunt je rechtstreeks aanmelden met het aanmeldformulier.
Je kunt ook voor meer informatie contact op nemen met vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl

29 juni Milan 3 jaar
Gefeliciteerd met je verjaardag
Fijne dag! Oma, Opa, Lucas
en een pootje van Luna

Het hokken is van de baan

26 juni zullen Bart en Winnie als echtpaar verder gaan.

Gefeliciteerd van de buurtjes.

Onze lieve mooie Sara,blaas 27 juni 4 kaarsjes uit!

Gefeliciteerd lieverd en dikke kus van opa Boef en oma Astrid .

24 juni is dit stoertje 7 jaar geworden, Carice dikke kussen

pappa en mamma en je

* opa's *


Chiel en Marit
Van kamer tot kasteel
nou ja, dat is wat veel.
Maar ze gaan wel samenwonen en
van klein naar ietwat groter!
Van harte gefeliciteerd, Rianne en Willem.

Hoera, onze Lize wordt op 27 juni
10 jaar. Grote felicitatie knuffel van,
Mamma, Pappa, Sofie en Wesly

Sofie

Lieve Sofie, wat super gaaf dat jij
afgelopen zondag bij de Dutch Gymnastics
in AHOY Rotterdam mocht turnen.
Wat een prestatie! Dikke kus!

3x HOERA voor ons vriendje Lux!

Het feestje was gezellig!

Lieve groetjes van Ize & Lune xx

35x hoera voor Theo & Ria
Gefeliciteerd namens alle collega's

Chiara, Van harte gefeliciteerd met je 13e verjaardag.

Liefs Luca, mama en papa.

Lieve Demi en Maarten
Gefeliciteerd met jullie 25ste verjaardag!
Dikke knuffel Sofie en Daan.

Tamboer maitre

Procifiat met je
Tambour maitre prijs
22 juni 2019

Dennie Christian in Holland Casino Nijmegen

NIJMEGEN - Kom op donderdag 4 juli naar Holland Casino Nijmegen en geniet van een gezellige avond uit. Deze Favorites Night is speciaal voor alle Favorites Cardhouders, maar uiteraard is iedereen van harte welkom.

"Vanaf uw eerste bezoek aan het casino kunt u al in het bezit zijn van een Welcome Card en gebruik maken van de voordelen. Er zijn extra geldprijzen te winnen bij de speelautomaten, lekkere hapjes én een optreden van niemand minder dan Dennie Christian. Zingt u zijn bekende hits met hem mee? Bovendien maakt u op donderdag 4 juli gratis kans op een luxe weekend weg naar een bijzondere bestemming in Nederland."

Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92 procent (de wettelijke norm is 80 procent). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3 procent. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.

Nieuwe trend is meubelstoffering!

HUISSEN/ARNHEM/BENNEKOM – Wie kent het niet. Op een bepaald moment is de bekleding van uw meubels, de kussens van de caravan of boot, versleten. U wilt een restyling van de meubels thuis. Dan is het vaak zoeken naar het juiste bedrijf op de juiste plaats. Steeds meer mensen laten hun meubels herstofferen bij Meubelrestyle.

Klanten kunnen bij dit bedrijf terecht voor de stoffering van antieke, klassieke en moderne meubels. Wij zijn gespecialiseerd in het stofferen van designmeubels, zoals: Leolux, Artifort, Gelderland, Harvink, montis et cetera. Tevens kan men hier terecht voor de stoffering van de boot of caravan. Voor ondernemers is het ook interessant om hun interieur te laten herbekleden. Men kan denken aan kantoorstoelen onder andere Ahrend, Gispen et cetera, of banken van de showroom. Dit is immers goedkoper dan nieuw kopen.

In de showroom van het bedrijf kunt u kiezen uit tienduizenden meubelstoffen. Collecties van onder andere De Ploeg, Kvadrat, Buvetex, Saum en Viebahn en Jab hangen hier uitgestald. Ook voor bekleding in leder kunt u hier terecht. Meubelrestyle heeft een van de grootste collecties van Nederland.

Wij stofferen uw meubels weer als nieuw met daarbij een keuze uit tienduizenden meubelstoffen. Er is altijd wel een meubelstof die bij uw interieur past. Het bedrijf biedt drie jaar CBW garantie op het maken en de meubelstoffen. Daarnaast is het uiterst milieuvriendelijk om uw goede oude meubels te laten herstofferen. Nieuw is dat u zelf uw meubels online kunt bekleden. Kijk op www.meubelrestyle.nl en stoffeer uw eigen meubel!

Wij komen voor een vrijblijvende offerte bij u thuis. Tevens kunt u meubelstoffen komen kijken in onze showrooms in Huissen en Bennekom. Tot ziens bij

Meubelrestyle, Nijverheidsstraat 5, Huissen; 026 3275275; 026 3275260.

Meubel & interieurrestyle, Edeseweg 28, Bennekom; 0318 413191.

www.meubelrestyle.nl; info@meubelrestyle.nl.

ByWillem is een sfeervolle restaurantboot op een unieke locatie met uitzicht op de Rijn

HUISSEN - Het kan de bewoners van Huissen en omstreken bijna niet zijn ontgaan; Huissen is een eetgelegenheid rijker: ByWillem, naast de welbekende veerdienst. ByWillem is een sfeervolle restaurantboot op een unieke locatie met uitzicht op de Rijn. Bij ByWillem staat voorop dat iedereen meer dan welkom is. Of je nu komt voor een enkel drankje of voor een heerlijke lunch of volledig 5-gangendiner. Ook een met zorg samengesteld wijnarrangement behoort tot de mogelijkheden.

Hoog in het ByWillem-vaandel staan: gastvrijheid, goed eten en vooral ook veel gezelligheid. De compleet gerenoveerde tjalk heeft wat dat betreft alles mee, want in het 'vooronder' én bij de bar op het bovendeel is het uitstekend toeven. De 'Willem', zoals de restoboot is gedoopt, biedt in totaal plaats aan 55 gasten binnen en maar liefst 70 op het terras, dat met een prachtige buitenbar genoeg gezelligheid creëert.

Omdat de eigenaren, de Huissense familie Schraven, hun droom vanaf dag één grondig en perfect wilden aanpakken, is alles in en aan ByWillem tot in de puntjes verzorgd. Van het prachtige speelschip voor kinderen, tot de oplaadpunten voor elektrische fietsen en de grote (eigen) aanlegsteiger voor pleziervaartuigen. Kortom, kom je ByWillem, dan kom je voor een totaalbeleving voor groot en klein.

Voor meer informatie volg ons op facebook of instagram en of houd onze website goed in de gaten.

www.bywillem.nl Looveer 3 te Huissen; 026 7470011. Wij zijn open van woensdag tot en met zondag vanaf 10.30 uur.

Is dit het moment om de markt op te gaan?

HUISSEN - Een veel gestelde vraag die men niet zomaar kan beantwoorden. Waarschijnlijk hoort u veel verschillende geluiden: "Oh, ik had mijn huis binnen 1 week verkocht". "Mijn huis was al verkocht voor dat het bord in de tuin stond". "De woningmarkt is aan het stagneren".


Maar wat is nu waar? En is uw eigen situatie daarmee te vergelijken? Het antwoord is namelijk erg afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er komen veel aspecten kijken bij de verkoop van een huis. Zo is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de vraag naar dit type huis, de transactieprijzen in de omgeving en hoe de woningmarkt momenteel in elkaar zit. Een gedegen omgevingsscan en verstand van zaken bieden dan uitkomst.

Dus is dit voor u het juiste moment? Het is in ieder geval wel het juiste moment om een specialist in te schakelen voor een goed onderbouwde keuze. Bij Ron Pieters Makelaardij bent u dan aan het juiste adres. Plan een afspraak zodat onze makelaars u kunnen informeren en adviseren over de omgevingsfactoren, de woningwaarde van uw huis en het verkoopproces. (www.ronpietersmakelaardij.nl | 026 3886683).