De Liemers Helemaal Goed Courant

19 januari 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 19 januari 2018


Ondernemer van het Jaar in Westervoort

Sanne en Bas Bloemberg (foto: Karlo Bolder) Foto: Karlo Bolder

WESTERVOORT - Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsgala van ondernemend Westervoort in zalencentrum Wieleman is Bas Bloemberg van Auto Service Bas Bloemberg verkozen tot ondernemer van het jaar 2017.

Het nieuwjaarsgala stond volledig in het teken van de spannende uitreiking van de ondernemersprijs. Drie door collega-ondernemers genomineerde bedrijven maakten kans op de titel Ondernemer van het Jaar 2017: Huis ter West, hart for her en Bas Bloemberg. Deze bedrijven werden bezocht door een deskundige jury, bestaande uit Dirk van der Mark, Johan Paape en de winnaar van vorig jaar Hendrik Versteegh van Bodywear Superstore.

Bas Bloemberg werd unaniem door de jury gekozen op grond van de volgende punten: een ondernemer in hart en nieren heeft in 6 jaar zijn bedrijf weten uit te bouwen van werkplaats tot full service automobielbedrijf inclusief een mooie showroom. Dat hierbij forse investeringen nodig zijn is durven ondernemen, en dat houdt ook in dat er groei is in de werkgelegenheid. Autoservice Bas Bloemberg weet zich te onderscheiden van de concurrenten door het aanbieden van service en kwaliteit en is altijd aanspreekbaar.

Tevens is het een bedrijf dat duidelijk betrokken is bij de Westervoortse samenleving. Auto Service Bas Bloemberg maakt ook veel gebruik van social media, en ook heeft het bedrijf ook een goede marktpositie. Het personeel van Bas nam de trofee in ontvangst die weer ontworpen was door Mendy Tiemissen en werd overhandigd door Arjan Koenen en hoofdsponsor Cris van Arkelen van Rabobank Arnhem en Omstreken.

Veertig jaar Twentse humor in Zevenaar

ZEVENAAR - Vrijdag 2 Februari vindt er in Zevenaar een unieke happening plaats. Dan komt het gezelschap Twente Plat naar Theater Het Musiater. Met een prachtige nieuwe humorvoorstelling viert de groep dit seizoen het 40 jarig jubileum. Een bijzondere prestatie, want zelden was een gezelschap zo`n lang leven beschoren.

Het begon allemaal als een eenmalig grammofoonplatenproject. Een viertal Twentse humoracts kwamen bijeen voor de live opname van de lp 'Twente Plat'. Het succes was ongekend en in korte tijd gingen er meer dan 35.000 (!) lp's over de toonbank. Vanaf dat moment was er dan ook geen houden meer aan en nu reist het gezelschap dus al 40 jaar kris kras door Oost- Nederland om bezoekers in dorpscentra, zalen en theaters te laten genieten van al het moois dat de Twentse humor te bieden heeft. Want Twente Plat staat nog steeds voor een oergezellig en onvergetelijk avondje uit, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen.

Niet voor niets is de Twentse humor een van de aanstekelijkste van ons land en daar weten de leden van de groep perfect raad mee. Hendurk & Geessie is het boerenechtpaar, dat graag verhaalt over de belevenissen op het Twentse platteland, Mans is de jonge plattelander die zich probeert staande te houden in Den Haag als beveiliger van Mark Rutte. Een van de hoogtepunten uit het programma is zeker ook de verschijning van Aaltje & Trijntje, twee al wat oudere hartsvriendinnen, die van hun hart geen moordkuil maken. Ook de liedjes in het programma zijn zeer de moeite waard en ze worden dit seizoen live begeleid.

Vrijdag 2 Februari komt Twente Plat naar Kunstwerk Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar, telefoon 0316 529841. De entreekaarten voor deze heerlijke avond uit zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa. Meer informatie staat op: www.twenteplat.com.

                                                                

Meet and Greet schaakgrootmeester Erwin L`Ami

Rechts: grootmeester Erwin L`Ami (foto: K. Verbeek) Foto: K Verbeek

ZEVENAAR - Op dinsdagavond 30 januari bezoekt schaakgrootmeester Erwin L’ Ami de Zevenaarse schaakvereniging, locatie Ons Huis, Dokter Honigstraat Zevenaar.

Als regionale schaakclub timmert SVZ weer flink aan de weg door jaarlijks een bekende schaker te inviteren. Zo waren in het recente verleden de grootmeesters Jan Timman, Hans Böhm en Yge Visser reeds te gast. L`Ami is een Nederlandse topgrootmeester en staat vijfde op de nationale ratinglijst. Naast het actieve schaken was hij lid van het WK-team van Topalov. Momenteel is L`Ami de hoofdtrainer van Anish Giri, de beste schaker van Nederland. Als secondant van Giri probeert hij deze te steunen in diens kwalificatie voor een WK cyclus.

L’ Ami staat bekend als een boeiend verteller en hij zal ons uiteraard meenemen in zijn belevenissen als profschaker en toptrainer. Tijdens de avond is er een interactief gedeelte waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om met hem in gesprek te gaan. Daarnaast is er gelegenheid om in simultaanvorm tegen deze sterke grootmeester te schaken.

De avond zal gepresenteerd worden door Reinier Janssen, lid van SV Zevenaar. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Niet-clubleden zijn uitdrukkelijk welkom en kunnen zich via e-mail aanmelden bij: sizchess@icloud.com. Nadere informatie is te verkrijgen bij Karel Verbeek (06 22668545) of Toon Janssen (0316 228462). Meer info staat ook op http://www.svzevenaar.nl.

Indrukwekkende, persoonlijke roman van Tom Lanoye Filmhuis Didam vertoont 'Sprakeloos'

Sprakeloos

DIDAM - Op vrijdag 19 januari om 20.00 uur kan men in Filmhuis Didam kijken naar de film Stronger.

Het inspirerende verhaal van Jeff Bauman, een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013. In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin terug te winnen, wacht Jeff haar op bij de finish op het moment van de aanslag en raakt ernstig gewond. Als hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt helpt Jeff het politieonderzoek door een van de daders te identificeren. Zijn eigen strijd moet dan nog beginnen. Met de onaflaatbare steun van Erin en zijn familie gaat Jeff door een maandenlang fysiek en emotioneel revalidatieproces.

Sprakeloos

Op maandag 22 januari vertonen wij om 20.00 uur de film Sprakeloos. Gebaseerd op de roman van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye.
Hieraan voorafgaand verzorgt Kim van der Werff, filmpublicist, om 19.15 uur de inleiding over het boek en de film.

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman komt overhoop te liggen wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De eerst zo flamboyante en levendige vrouw verliest haar spraakvermogen. Langzaamaan en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat te communiceren met wie haar lief is. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die hij moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in twijfel te trekken, ook zijn literaire prioriteiten.
Er gelden aangepaste toegangsprijzen.

Filmhuis Didam is gevestigd in Meulenvelden, Waverlo 2 in Didam. Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

Onnodig verlies Pigeons 1

DUIVEN - In een competitie zijn de punten tegen de directe concurrent de belangrijkste. Als bijna-hekkensluiter tegen de koploper een uitstekende wedstrijd spelen is mooi, maar wil je een plaats stijgen op de ranglijst dan moet je in de eerste plaats winnen van de ploeg die net boven je staat.

Aan motivatie en inzet leek het de ploeg niet te ontbreken, aan nauwkeurigheid des te meer. In het derde kwart gaf Pigeons de punten aan de eveneens laag geklasseerde Limit Stars zelfs bijna cadeau zonder zelf één keer te scoren. Toch zou het Pigeons van de voorgaande wedstrijden een mooie stap op de ranglijst hebben gemaakt als ze wel wisten te vlammen. Met in het achterhoofd de wetenschap dat Pigeons het echt wel kan zeggen we nu dan maar volgende keer beter. Eindstand: 55-66.

Appeltje-eitje, Heren 2 was vooraf al wel zeker over de uitslag tegen BeCeGe uit Doetinchem. Dat de winterkampioen ook tegen laagvliegers bij de les moet blijven werd bijna pijnlijk duidelijk. In de eerste helft nam Pigeons wel een kleine voorsprong, maar echt uitlopen wilde niet lukken. Dat gebeurde pas in het derde kwart. Veilig? Dus niet, want in het vierde kwart gaven de heren de wedstrijd bijna weg. Wat mis kon gaan ging mis en Heren 2 mocht van geluk spreken dat BeCeGe in de laatste minuut de beslissende tweepunter niet wist te scoren. Met nog seconden op de klok maakte BeCeGe in de jacht op die winnende treffer een vijfde en een zesde teamfout. Uit de daarop volgende vier strafworpen wist Pigeons tot grote opluchting te scoren. Het algehele kampioenschap is nog ver weg, maar Heren 2 heeft het nog helemaal in eigen hand.

Carnavalsbingo 50plus bij Het Palet

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven houdt op zondagmiddag 4 februari een 50plus carnavalsbingo.

Tijdens deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van het Palet zullen tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden. De aanvangstijd van de bingo is 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. Zich aanmelden kan bij Tonnie Jansen via 0316 266104.

Het Palet is gevestigd aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Op www.hetpaletduiven.nl staatmeer informatie over deze bingo.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Fort Pannerden zoekt gidsen met historische interesse en didactische vaardigheden voor rondleidingen. Ze vertellen over de geschiedenis van het fort en de waterlinie.

- Het Rode Kruis zoekt een hulpverlener bevolkingszorg die bij rampen, incidenten of in een crisissituatie klaar staat om hulp te bieden aan getroffenen.

- Technoplaza heeft nog enkele begeleiders nodig voor de technieklessen van basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 (10 – 12 jaar).

- ZoZijn Dagcentrum de Lockhorst in Didam zoekt iemand om met een cliënt met een verstandelijke beperking op maandag een uurtje te fietsen op de tandem.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Sint-Willibrordusparochie Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 20 januari en zondag 21 januari is er geen viering in deze kerk.

Zaterdag 27 januari 19.00 uur: Communieviering met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Toon Ross (jaargetijde)

Nel Bitter

Mientje Hendriksen-Fontein

Wim Willemsen (jaargetijde)

Jan en Wilfred Smits

Gerard en Riet Staring-Zweers

Carola Schlief

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Carnavalsbingo 50plus bij Het Palet

Carnavalsbingo 50plus bij Het Palet

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven houdt op zondagmiddag 4 februari een 50plus carnavalsbingo.

Tijdens deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van het Palet zullen tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden. De aanvangstijd van de bingo is 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. Zich aanmelden kan bij Tonnie Jansen via 0316 266104.

Het Palet is gevestigd aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Op www.hetpaletduiven.nl staatmeer informatie over deze bingo.

Storing! In De Lantaern

ZEVENAAR - Tijdens het Open Podium van zaterdag 3 februari zal de Rock en Blues formatie Storing! Uit Eindhoven het publiek tracteren op pure rock en blues uit de zeventiger Jaren. In twee sets nemen de drie mannen de bezoekers mee naar ‘Memory Lane’. Aanvang: 21.00 uur.

Maar voor dat het zover is zal zanger Martin B. Kaufman met zijn mooie stem de zaal betoveren door het zingen van mooie eigen en gecoverde nummers. De toegang voor deze prachtige avond is helemaal gratis.

Zanger en tekstschrijver Martin B. Kaufmann was in een andere eeuw al actief in de muziek. Maar nu, in totaal andere omstandigheden, zoekt hij opnieuw het podium op. Reacties op zijn optredens hebben hem ervan overtuigd dat hij nog steeds een gevoelige snaar weet te raken bij het publiek, niet alleen met de covers die hij vol overgave zingt en speelt, maar vooral ook met zijn eigen liedjes. Storing! is een veel geboekt rocktrio uit Eindhoven. In de traditie van The Cream, The Jimi Hendrix Experience, Sjako! en The Police, is Storing! een strakke rock(blues)band met haar roots in de 70er jaren. Robbert Pas (drums) en Michiel van Eerd (bas en zang) leggen een strakke fundering waarop gitaarvirtuoos Eric Slaats (gitaar en zang) los kan gaan in vurige solo’s! Als Storing! gas geeft speelt zij de glazen van de bar, maar in momenten van verstilling wordt ook de essentie en emotie maximaal gevonden.

Bridgetoernooi Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 17 februari houdt de Duivense Bridge Club haar 20e Eilandtoernooi. Er wordt gespeeld in de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Het toernooi start om 13.00 uur. Zaal is om 12.00 uur open.


Er wordt in verschillende sterktes gespeeld. Het inschrijfgeld bedraagt 18,50 euro per paar. Bij overmacht krijgt men het inschrijfgeld terug.
Aanmelden bij voorkeur per mail: noordijk30@kpnplanet.nl onder vermelding van naam, adres, speelsterkte (A.B.C.D of E), het NBB-nummer van beide spelers (indien van toepassing) en het telefoonnummer van één van de spelers. Overmaking van het inschrijfgeld op rekening NL69INGB0000293367 ten name van R. Noordijk. Men ontvangt geen separate bevestiging. De overboeking naar de juiste rekening op het bankafschrift geldt als bewijs van inschrijving. Nadere inlichtingen bij Rik Noordijk 0316 263379.

Nieuwjaarsconcert in de kerk van Aerdt

AERDT - De Kunstkring Het Gelders Eiland houdt zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert op 28 januari om 16.00 uur in de kerk van Aerdt. Dan speelt het Maeslangen trio aangevuld met sopraan Yvonne Vleeshouwers.

Het Maeslangen trio bestaat uit Myriam Mousset, viool, Yves Verbandt, piano en Edwin Bleichrodt, cello. Het trio is opgericht in 2011 tijdens een muziekweek in Malonne, België, en treedt sindsdien regelmatig op. Sopraan Yvonne Vleeshouwers volgde zangles bij verschillende docenten. Momenteel heeft zij zangles bij Ien Bouwmans. Zij maakt onder meer deel uit van Capella Brabant en zingt sinds 2015 mee met de Matthäus Passion in het projectkoor in Zaltbommel.

Die middag is er ook de mogelijkheid om de lopende expositie met keramiek van Karin Welhuis en schilderijen van Veronica Molenkamp te bekijken. Reserveren is mogelijk op telefonisch 0316 526962 of 0316 345885 of per e-mail: info@kunstkringhge.nl.

Het programma is als volgt:

R. Schumann, Drei Stücke in canonischer Form (bew. T. Kirchner) (*)
J.L. Bach, 'Fliesst, ihr Lieb- und Trauertränen', uit de cantate 'Ja, mir hast du Arbeit gemacht' (**)
W.A. Mozart - pianotrio nr. 7 in G (*)
H. Villa Lobos - aria uit Bachianas Brasilieras nr. 5 (**)
E. Bloch - Prayer, uit: Jewish life (***)
Piazzolla - Oblivion (bew. J. Bragato) (*)

(*) Maeslangen pianotrio (**)zang, cello en piano (***) cello en piano (zang)

Optreden Flossie Malavialle voor elk wat wils

ZEVENAAR - Op zaterdag 27 januari staat de Francaise Flossie Malavialle op het podium in Muziekcafé De Lantaern. Een optreden van deze zangeres biedt voor elk wat wils: folk, jazz, blues, country, chansons. En klassiekers van onder andere Edith Piaf, Jacques Brel, Janis Joplin en The Eagles. Zij wordt begeleid door de beste Engelse accordeonist Chris Parkinson. De avond begint om 21.00 uur en de entree is tien euro.


Flossie Malavialle is een Franse zangeres, die in 2000 voor het eerst in contact kwam met de Britse folk scène toen ze, via een uitwisseling, in het noordoosten van Engeland werkte. Na twaalf jaar in het zuiden van Frankrijk lerares Engels op middelbare scholen te zijn geweest, besloot ze om te solliciteren als lerares Frans in Engeland. Ze had al opgetreden in Frankrijk en ze vond het heel natuurlijk om in de Darlington folkclub een lied te zingen. Ze wist niet dat dit het begin zou gaan worden van een nieuw leven in Engeland voor haar. Flossie Malavialle houdt van verschillende muziekgenres. Haar setlist bevat niet alleen vele bekende Engelse nummers, maar ook Franse evergreens. Nummers vol energie of, zoals ze het zelf noemt, vol met “vavavoum” . Maar er is ook ruimte voor mooie ballades en jazzy muziek. Op het podium imponeert zij met haar geweldige stem en gepassioneerde performance. En daarbij intrigeert ze het publiek met haar typisch Franse accent en haar komische babbels.

Jubilerende Rotary komt met Liever de Liemers Fietsronde

ZEVENAAR - Tien jaar gaf Rotary Zevenaar talent uit de Liemers een unieke kans met de Liever de Liemers Cultuurprijs. Op 30 september krijgt deze succesformule met de Liever de Liemers Fietsronde een opvolger. Het evenement is voor elke fietsliefhebber.

Een fietstocht met beleving, van culinair tot cultureel en ambachtelijk vermaak. “Iedereen die zin heeft in een fietstocht, is op 30 september welkom bij de Liever de Liemers Fietsronde”, vertelt Lilianne Leenders namens Rotary Zevenaar.

Eindeloos Musiceren

Met de fietsronde sponsort Rotary Zevenaar ook een goed doel. Gekozen is voor: Eindeloos Musiceren. Oftewel, muziek voor ouderen. Leenders: “Door alle bezuinigingen hebben verzorgingstehuizen moeten snijden in extra activiteiten voor bewoners. Terwijl muziek juist heel goed is voor mensen, vooral als mensen te maken krijgen met dementie. Vaak hebben verzorgingstehuizen of bejaardencentra wel de apparatuur in huis, maar weet men niet hoe ermee om te gaan. Die ondersteuning willen wij met het project Eindeloos Musiceren mogelijk maken.”

Zestigjarig bestaan

Met de Liever de Liemers Fietsronde viert Rotary Zevenaar tevens het 60-jarig bestaan. Op www.lieverdeliemers.nl volgt in de aanloop naar de Liever de Liemers Fietsronde meer informatie. Of volg de fietsronde op @LieverdeLiemers op Facebook.

Heel Zijactief Groessen bakt

GROESSEN - Na een sfeervolle kerstviering in Dickensstijl, blikt Zijactief Groessen weer vooruit in 2018.

Woensdagavond 24 januari om 19.45 uur in het Dorpshuis gaan we weer van start met heel Zijactief Groessen bakt; er kan geproefd en gekeurd worden door een aantal jury-leden van de lekkernijen die een aantal leden gebakken hebben. De winnaar krijgt in ruil hiervoor een jaar lang gratis lidmaatschap cadeau.

"Vooraf brengen wij het financieel jaarverslag ten gehore.Tevens deze avond, komt een vrijwilligers-groep van Rijnstaten ons uitleg geven over een project, hartjes maken voor vrouwen die te makken hebben (gehad) met borstkanker. Introducees zijn welkom."

Masterplan Centrum Didam op raadsagenda

DIDAM - Stichting Burgers Eerst kan de inwoners van Didam het volgende mede delen: Het Burgerinitiatief Masterplan Centrum Didam komt op de agenda van de raadsvergadering.

Deze vergadering is 25 januari vanaf 19.30 uur. "Dit is dankzij de honderden handtekeningen die zijn geplaatst door vele burgers uit Didam. De Stichting Burgers Eerst dankt alle steuners van deze actie en roept hen op zoveel als mogelijk ook bij de die raadsvergadering aanwezig te zijn. Doel is: herziening van het Masterplan Centrum Didam. "De stichting zal bij de behandeling van dat agendapunt ook het spreekrecht krijgen", aldus voorzitter: Jan Godschalk/Stichting Burgers Eerst.

Spirituele wandeling

WESTERVOORT - Wandelen doet mensen nadenken. Soms ga je nadenken over de dagelijkse dingen, soms ook speelt spiritualiteit een rol. Al lopend verbaas je je over de wereld waarin je leeft in al z’n facetten.

Natuurlijk kun je ook gewoon nadenken en met elkaar praten over wat je onderweg ziet. We wandelen ongeveer 8-10 kilometer. Zaterdag 20 januari wordt er gewandeld in De Steeg met als thema ‘Bos’. Vertrek: 10.00 uur met eigen vervoer (carpoolen) vanaf het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Leiding: ds. Arjen Hiemstra Kosten: 3,00euro (bijdrage in de benzinekosten.) Contactpersoon: Henk Bonnink, 026 3114522

Laot Hans maor schuuven

ZEVENAAR - Op zondag 4 maart is de laatste uitzending van het radioprogramma 'Laot Hans maor schuuven' bij RTV Favoriet in Zevenaar. Deze uitzending komt vanuit de foyer van het Musiater in Zevenaar.

De uitzending begint om 09.00 en duurt tot 13.00. Er zijn live-optredens en speciale gasten. Iedereen is welkom voor een kopje koffie met wat lekkers. In 19 jaar heeft Hans Jansen veel dialect muziek verzameld. Op de zondagen 07-01- 21- 01 – 04-02 en 18-02 wordt de 100 van Hans uitgezonden. Het is willekeurige lijst van liedjes met een speciale betekenis of een bijzondere herinnering.

Op 07-01

25 Koning Oliebol - Brood op de plank

24 Rozen der Liebe – Vesterwalder Muzikanten

23 Harry - Vals Plat

22 Olderwets gezellig – Kenneh

21 De Radstaketweetrad Boh Foi Toch

20 De laatste loodjes – Eric Plageman

19 Aloosie song - Jut en Juul

18 't Hundje- Alles Andes

17 Reis met mien met – Dianne Marsman en Jan Ottink

16 Gao je met(naor mien) - De Boetners

15 Meneer de Burgemeester- Buur en Buur

14 Midwinterhoornblues- Jerry en de Casemakers

13 Ik mot gaon- Normaal

12 Oh Yvonne – Mooi Wark

11 Peerd van Theet - Boxstart en Van Amerongen

10 Mr Moto - Dick van Altena

09 Warm en kold buffet - Hiddink en Scheurs

08 De Zorgcentrumblues- Henry Welling

07 Plat praoten- De Gebroeders

06 Blonde Harremien- De Spitfires

05 In –ens bu-j vieftig- Alard Ross

04 Our House- Friends

03 Huusman – Gery Groot Zwaaftink

02 Rosalien- Paul Mulder

01 Een zittend gat- Bonne Route

Op 21-01

25 Bidden op de fiets- Paul Mulder

24 Vri-j zun - Kenneh

23 Liebe Deine Feinde- Barghse Jongens

22 Ut Trommeltje ( St Andreas) – Dennis Versluis

21 Mientje – BBK

20 Gebarste en gebaoge - Onderstebaove

19 Schat waor blief i-j met de andivie- Pergola's

18 Dreumpeerd- Firma Wijland

17 Breulylied- Nicolette Lammers

16 De Boer – Reinard ten Brink

15 Slim - Henry Welling

14 De Commandant – Boxstart en van Amerongen

13 Oost West Thuus Best - Normaal

12 De Peel in brand - Rowwen Heze

11 Angst is maor veur eben, spiet is veur altied- Daniel Lohues

10 Wachten tut d'r weer niks gebeurt- Dick van Altena

09 Warkende helden - Mooi Wark

08 Samen met ow- Jan Ottink en Dianne Marsman

07 Ut begint bi-j ow - Ben Lukaasen

06- Mien dialect – 't Bendje

05 Drupke veur drop - Boh Foi Toch

04 Links van Varsseveld - De Spitfires

03 De Achterhoek- Sandra Vanreys

02 Mien eiland- Mees en sectie Sjaak

01 Geef mien de vijf - De Gebroeders

Op 04-02

25 Henk- Jan - Mulder en van Gorkum

24 Riek uut Spiek – De Gebroeders

23 Ulft blif Ulft – 't Bendje

22 Wiekens Volkslied – Sound Selection

21 Vrouw Begeerdink - Boh Foi Toch

20 He-j Zillewold – No Familie

19 Ut Pannerdense land – Vals Plat

18 De Schutteri-j - Boh Foi Toch

17 Zo wied weg- De Boetners

16 Lena – Dianne Marsman

15 De Klompendans- Rowwen Heze

14 Slof - Daniel Lohues

13 Wereldwief- Jan Ottink en de hemel

12 Bidden – Van Amerongen en Boxstart

11 De olde eik - Henry Welling

10 Respect veur dialect – Alle artiesten

09 De trein – 't Bendje

08 H'll have to go – Dwayne and the Texmexeplosion

07 Its all over now baby blue - The Jibs

06 Anne van de Tolder- Twee FM

05 Ik heur altied muziek- Onderstebaoven

04 Brommers kieken- Jovink en de Voederbietels

03 Dansen bi-j Witjes – Barghse Jongens

02 Dreams- De Pensionado's

01 Leverwoske- Kaliber

Op 18-02

25 Van durp naor durp – Vals Plat

24 Marijn – Kenneh

23 Zol i-j mien missen – De Pensionado's

22 De Binnenweg – Spol

21 Zender denk now niet- Buur en Buur

20 Olde Wieven – Kaliber

19 Zonder ow - Onderstebaoven

18 De Heelweg- Hans Keuper

17 Zo alleen – Firma Wijland

16 De Bielsenslieter – Smekk

15 Altied baat bi-j muziek - Daniel Lohues

14 De Fles - Joop Boxstart

13 Deerntje – Normaal

12 Wi-j gaon naor huus – Mooi Wark

11 Maak mie wakker- Jan Ottink en Dianne Marsman

10 Als de zon van gisteren scheen- Dick van Altena

09 Heilige Antonius – Rowwen Heze

08 Met de kont op de koebak – Henry Welling

07 Vaya Con Dios - Sandra Vanreys en Dick van Altena

06 Oostenwind - Ben Lukassen

05 Reijerinks Marie - Boh Foi Toch

04 De Rivier - Paul Mulder

03 Bart van de schielige drae-j - Ben Lukaasen

02 Kiek umhoog- Smekk

01 Ballade van een muzikant - Normaal

Expo in Orso d'Oro van Trudy Dijkstra en Ineke van Loon

LIEMERS - Er is een expositie in Orso d'Oro van Trudy Dijkstra en Ineke van Loon.

Trudy Dijkstra: Schilderen loopt als een rode draad door haar leven heen. Begonnen met acrylverf maar in 2010 is olieverf ontdekt en sindsdien niet meer losgelaten. Met eindeloos geduld en grote precisie ontstaan afbeeldingen die het realisme heel dicht benaderen. Als fijnschilder ervaart zij dat techniek en stijl steeds aan ontwikkeling en verandering onderhevig zijn. Uitproberen en onderzoeken houdt scherp, en daagt haar uit om steeds voorbij een nieuwe grens te gaan. Met verf en penseel 'spreekt' zij daarom haar eigen taal. Voor Trudy de taal van het hart waarbij het schilderij de spiegel vormt.


Ineke van Loon: "Vormgeving en kleur lopen als een rode draad door mijn leven. Gedurende acht jaar tekende ik mandala’s in mijn atelier in Drenthe; vrij werk en in opdracht. Begin 2000 begon ik met houtbewerking; gevolgd door beeldhouwen in steen in het open atelier van de amateur kunstenaars in Emmen (AKE). Ik werk zonder vooropgezet plan, vanuit passie en intuïtie in samenwerking met de steen. Zo is er alle ruimte voor verrassingen en aanpassingen en blijft het op deze manier een groot avontuur! De natuurlijke schoonheid van hout probeer ik zo veel mogelijk in tact te houden; juist grillige vormen spreken mij daarin het meest aan. Ik volg en accentueer wat er al is. Verder hou ik van verfijnde afwerking en mooie vormgeving." Meer info staat op orsodoro.nl.

Record aantal bezoekers voor Het Musiater!

ZEVENAAR - Het blijkt wel dat Kunstwerk! werkt, want mede door de gezamenlijke inspanningen van de verschillende disciplines van Kunstwerk!: de bibliotheek de Liemers, Volksuniversiteit, Liemers Museum en Het Musiater is het gelukt om in 2017 een record aantal bezoekers te mogen ontvangen van liefst 34.000 bezoekers.

Naast de onderlinge samenwerking wordt er bij Kunstwerk! ook intensief samengewerkt met scholen, verenigingen en het bedrijfsleven.
Steeds meer instellingen en bedrijven weten Kunstwerk! te vinden en maken veelvuldig gebruik van de faciliteiten van onder andere Het Musiater.

"Onze kracht ligt in de persoonlijke aandacht voor onze gasten en het maatwerk dat we kunnen leveren", aldus Joost Driessen clustercoördinator Exploitatie van Kunstwerk!.

De organisatie blijft zich ontwikkelen en professionaliseren, dit is onder andere te zien aan de nieuwe geluidsinstallatie in Het Musiater; hierdoor blijft Kunstwerk! de juiste partner in de regio voor verschillende evenementen. Vanaf 2019 zal Kunstwerk! zich vestigen in HAL12, het theater blijft echter op de oude locatie.

Prins Roy zwaait af!

De foto: Van links naar rechts: Hoflakei Rinaldo van Londen, ‘opa’dant Frans Reesing, Prins Roy Gieling, Adjudant Ellen Horsting en Hoflakei Jesse Philipsen. (Foto: Vera de Jong)

DIDAM - Nog even en Prins Roy 2.0 (Roy Gieling) neemt alweer afscheid van een jaar regeren over de jubilerende carnavalsvereniging De Geinsköp. Op vrijdag- zaterdagavond èn zondagmiddag 19, 20 en 21 januari mag hij voor de laatste keer schitteren op het Prinsenpodium bij zalencentrum Plok tijdens de jaarlijkse pronkzittingen.

Tijdens deze avond, zal voor het 45e achtereenvolgende jaar, de nieuwe Prins Carnaval van De Geinsköp worden gepresenteerd! Het zullen weer drie fantastische voorstellingen worden, waar weer veel tijd en energie is ingestoken door een grote groep mensen, allen binnen de eigen vereniging.

Na het succes van de matineevoorstelling in jubileumjaar 2017, zullen de deuren weer opengaan op zondagmiddag 21 januari. Voor deze matineevoorstelling zijn nog enkele kaarten beschikbaar (meer informatie staat op www.geinskop.nl).

Op 19 en 20 januari zal de zaal vanaf 19.15 uur open zijn, waarna om 20.00 uur voorzitter Joost Klein Herenbrink de avond zal openen. Om 20.11 uur zal Prins Roy voor de laatste maal de zaal binnenkomen met zijn gevolg en voor de laatste maal zijn leus: 'Gewoon doen, want vaak bu-ij te bang' kan verkondigen. Op zondag gaat de zaal om 12.15 uur open en zal de middag om 13.00 uur van start gaan. Hierna zal het publiek worden vermaakt met sketches, buuts en muziek. Een gezellige Geinsköpavond of -middag dus!

Hoogtepunt van de drie voorstellingen is vanzelfsprekend de bekendmaking van de nieuwe Prins en zijn Adjudanten. Na de bekendmaking van de nieuwe Prins zal deze zijn proclamatie ten gehore brengen. De algehele muzikale omlijsting van beide avonden is in handen van dweilorkest Bacchus BV.

Liemers Harmonie Duiven verkoopt 550 rookworsten

Vincent en Bianca verkopen rookworsten Foto: Eva Hugen

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven heeft zaterdag 13 januari 550 rookworsten huis-aan-huis verkocht in Duiven. Dat zijn er meer dan vorig jaar bij de eerste editie van de actie. In de hele periode verkocht de Duivense muziekvereniging toen 1260 rookworsten onder leden en belangstellenden.

Afgelopen zaterdag werd vanaf het middaguur fanatiek verkocht. “De rookworsten van Schipper Vlees & BBQ zijn ambachtelijk gemaakt. Dat zorgde mede voor de goede verkoop", aldus actieleider Corine Sonderen. Dat de actie een succes was, bleek uit de totale leegverkoop: “De actie verliep voorspoedig. Het ging in de middag zo snel, dat we door de voorraad heen waren.” Liemers Harmonie Duiven heeft daardoor niet alle Duivense huishoudens kunnen aandoen. Sonderen: “Gelukkig is bestellen via internet mogelijk, waardoor we de opbrengst van vorig jaar gaan proberen te evenaren.”

De rookworstenactie loopt nog door tot eind maart. Bestellen van de ambachtelijke rookworsten kan via de leden van de vereniging of via rookworst@liemersharmonie.nl. Iedere bestelling die voor maandag gedaan wordt, is op donderdagavond tijdens de repetitie van het harmonieorkest af te halen in ’t Muziekhuus aan de Visserlaan 39 in Duiven.

Bioscoop in Dorpshuis Groessen: Film Leven in de Liemers

GROESSEN - Op zondag 4 februari kan een ieder herinneringen ophalen aan zijn schooltijd. De film: ‘Leven in de Liemers, scholen van vroeger in Groessen’ wordt dan vertoond in Dorpshuis Groessen. Kinderen van de Joannesschool interviewden bekende Groessenaren over hun tijd op de meisjes- jongens- tuinbouw- en Joannesschool.

De interviews worden geïllustreerd door oude foto’s en andere beelden. Het belooft een gezellige middag te worden waarin men even terug gaat in de tijd. Eerder werd de film met groot succes vertoond aan de leden van Seniorensociëteit Groessen. De middag in het Dorpshuis is een mooie kans om kennis te maken met deze film of om hem nog eens te zien en wat uitgebreider herinneringen op te halen onder het genot van een drankje.

Oud beeldmateriaal

Heeft u oude foto’s of films over Groessen? Laat het het projectteam (Petra Bloemberg, Ruud Derksen, Hans Knuiman, Gemma Tiedink-Koning) dan weten. Zij zijn aanwezig tijdens de filmmiddag en kunnen u ook meer vertellen over andere thema’s waar zij in samenwerking met onder meer Joannesschool en de Historische Kring DGL aan werken. U kunt een dvd van de film bestellen.

De filmmiddag op zondag 4 februari begint om 14.00 uur. De entree inclusief een kopje koffie met iets lekkers bedraagt 5 euro. Kaarten zijn te reserveren bij Gemma Tiedink-Koning per email via gemmakoning@hotmail.com of telefonisch.

Pigeons Day doorslaand succes

Foto: www.depigeons.nl Foto: www.depigeons.nl

DUIVEN - Zondag 7 januari stond Triominos de gehele dag in het teken van basketbal & Pigeons! Om 13.00 uur trapte de activiteitencommissie af met het OliebollenMixtoernooi. Een toernooi voor de gehele familie.

Liefst honderd basketballers hebben de hele dag gebasketbald en het was één groot feest! Ook verzorgde Pigeons On Wheels de gehele dag clinics en iedereen kon ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel te basketballen. Vanuit Basketball Experience NL zijn er sportrolstoelen beschikbaar gesteld en onder leiding van Dennis de Vries en Jelmer van Brunschot & de overige Pigeons On Wheels, was er een parcours uitgezet en kon iedereen rolstoelbasketballen.

Het toernooi werd geweldig afgesloten met spetterende loterij. Prachtige prijzen zijn beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven (Grip Accountants en Adviseurs Duiven, Mediamarkt Duiven, OLB, stoelmassage Humphrey, HK hoveniers, New York Pizza Duiven, Tiems taarten Duiven, Echte Bakker Koenen., Toko Lekker murah Zevenaar). Vervolgens werd in de sportkantine het glas geheven door voorzitter Taco Jansen en met elkaar teruggeblikt op een geweldig 2017. Het jaar waarin Pigeons de Clubheld van 2017 heeft geleverd, het jaar waarin Pigeons is gestart met het Team Pigeons On Wheels en waarin het team Pigeons On Wheels tweede is geworden van Nederland bij het UniekSporttalent. Er werd met elkaar geproost op een Spetterend 2018, het jaar waarin Pigeons 40 jaar bestaat.

Basketbalvereniging zoekt vrijwilligers

DUIVEN - In 2018 bestaat basketbalvereniging Pigeons liefst 40 jaar! In al de jaren is er veel veranderd. Maar wat niet is veranderd, zijn de onderwerpen basketbal, gezelligheid & vrijwilligers.

Basketbalvereniging Pigeons is een vereniging die enorm in groeit en bloeit. Het is een basketbalvereniging waar niets te gek is of onmogelijk. "Inmiddels is Pigeons een vereniging met 160 leden en wij merken dat deze stijgende lijn alleen maar verder doorgaat!
Wij hebben op dit moment 10 teams en al deze teams zijn goed gevuld. Dat maakt dat volgend seizoen wij mogelijk een verdubbeling krijgen in het aantal competitie spelende teams. Uiteraard is dat geweldig voor onze vereniging, echter hebben wij dan wel mensen nodig die ons helpen om door te kunnen ontwikkelen.

Op verschillende gebieden is uitbreiding gewenst:

* Basketballers
* Trainers & Coaches
* bestuurslid PR
* bestuurslid Sponsorwerving
* bestuurslid rolstoelbasketbal
* bestuurslid Gbasketbal
* enthousiastelingen activiteitencommissie

Pigeons is continue op zoek naar enthousiastelingen die onze vereniging willen helpen. Dus vindt je basketbal leuk, heb je gave ideeën en wil je iets betekenen voor de leukste basketbalvereniging van de Liemers, stuur dan een mail naar voorzitter@depigeons.nl.

Groot meidenvoetbaltoernooi

Foto: F. Leenders

WESTERVOORT - Op 2 juni houden Avw'66 en sportclub Westervoort een groot meidenvoetbaltoernooi voor de MO-13 Tm de MO-19.

Sinds een jaar zijn de meidenteams van Avw'66 en Westervoort samengevoegd, waardoor het meidenvoetbal in Westervoort flink gegroeid is (zoals in heel Nederland). Daarom organiseren beide clubs samen een groot meidenvoetbaltoernooi.

Teams kunnen zich hiervoor inschrijven bij toernooien@avw66.nl of toernooi@scwestervoort.nl.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 21 januari is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan. In gebouw ‘Ons Huis’ is er om 11.00 uur de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun(groot)ouders.

Op zondag 28 januari is er om 10.00 uur een viering waarin ds. P. Moet uit Velp zal voorgaan. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in Ons Huis.

Klaverjastoernooi in Zevenaar

ZEVENAAR - Klaverjasgezelschap De Kaal’e Boer houdt op zaterdag 27 januari een klaverjastoernooi.

Het toernooi wordt gehouden in De Grietsche Poort, Doesburgseweg, Zevenaar van 09:30 tot 16:00 uur (met een pauze van 12:15-13:15 uur). Er is ook een tombola. De kosten zijn 6,00 euro (kopje koffie/thee + kans op prijs) (alleen ochtend of middag 4,00 euro); de lunch kost 6,50 euro. Aanmeld kan vóór 20 januari bij: Peter Beekman via de mail: dekaaleboer@hotmail.com. Vermeld je naam en of je met de lunch mee doet. Vragen:? Bel 06 14442907. Iedereen die ontspannen en een paar gezellige uurtjes wil klaverjassen, is welkom!!

Kerstactie Winkels Keukens

LOBITH - De kerstwensboom bij Winkels Keukens hing in december weer vol met heel veel leuke, grappige, en liefdevolle kerstwensen en zelfs kerstgedichten. Inmiddels hebben wij op 10 januari de prijswinnaars ontvangen in onze showroom.

De gelukkige winnaars van de Bosch Foodprocessor zijn de heer en mevrouw Hetterschijt uit Aerdt en de heer en mevrouw Blij uit Loil. "Wij bedanken iedereen die zijn of haar wens in onze kerstwensboom heeft gehangen. Was u dit jaar niet de winnaar….. dan wellicht volgend jaar!"

Winkels Keukens, Energieweg 1, Lobith.

Enthousiasme en gezelligheid op bijeenkomst MKB Zevenaar

Foto: Ronald Lubbers Foto: Ronald Lubbers

ZEVENAAR - Het was weer erg druk bij de nieuwjaarsbijeenkomst van MKB Zevenaar in De Griethse Poort. 2018 werd door de ondernemers ingeluid met een kleine bowlingcompetitie.

Enthousiasme en gezelligheid waren daarbij belangrijker dan winnen. De volgende activiteit van MKB Zevenaar is op dinsdag 20 februari.

Gezellige luisteravond in folkcafé De Liemers

Duo Messingh Foto: Onbekend

DUIVEN - Vrijdag 2 februari is er een gezellige luisteravond in folkcafé De Liemers. Duo Messingh brengt vooral veel eigen nummers. Daarnaast een aantal fraai gearrangeerde covers van Leonard Cohen, Cheb Khaled, Bee Gees of Deep Purple. Kleine akoestische juweeltjes zijn dat altijd. Melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot! Helma & Ben zetten bij hun luisterconcerten altijd een intieme sfeer neer, waarbij de interactie met het publiek bijzonder is.

Jelle Koch speelt van kinds af aan gitaar. Het zingen is er later vanzelf bijgekomen. Ondanks zijn studie probeert hij elk feestje mee te pakken. Want muziek was zijn eerste liefde, en dat zal het ook blijven. Rodeo Roses bestaat uit Jay Mac en Yanou Vanermen. Zij hebben elkaar gevonden op het snijvlak van romantiek, vrolijke pop, rock en countrymuziek. Dit akoestische duo brengt eigenzinnige covers in de unieke combinatie van zang, viool en gitaar. In hun repertoire vind je naast countryklassiekers ook nummers van Neil Diamond, The Eagles, Simon & Garfunkel, Elvis Presley, Bob Dylan en The Beatles. Ook nieuwe hits ontbreken niet. Zo hebben Lily Allen, Amy McDonald, Jason Mraz en Miley Cyrus een vaste plaats veroverd op de setlist. Eénmaal op het podium voelen the Rodeo Roses hun publiek vlot aan en switchen ze moeiteloos van de ene sfeer in de andere.

Folkcafé De Liemers is aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal gaat om 20:00 uur open. De toegang is gratis. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

The Game of Legends op Pigeons Day

Foto: Shots By Froukje

DUIVEN - Zondagavond 7 januari stroomde Triominos vol met allemaal toeschouwers voor The Game of Legends. Vierhonderd toeschouwers waren getuige van een geweldige basketbalwedstrijd van de Legends van Pigeons tegen The Next Generation.

Al snel werd duidelijk dat alle spelers enorm aan elkaar waren gewaagd! Ondanks het individuele niveauverschil, was het duidelijk dat The Legends een hecht team waren én met nog drie seconden te spelen maakte de altijd sterke en onverslaanbare Ron Hermsen voor The Legends de winnende score 75-72. Na afloop werden er broodjes kip geserveerd en onder muzikale begeleiding van dj's Kasper Rijkers en Tim werd er gefeest.

Dank ging uit naar: Andreas Kiele, Henry & Diana Slot, Femke van Tielen, Judith van den Berg, Wilma Jansen en collega Ehbo Duiven, Twan Berkers, Martijn Meijer, alle rolstoelbasketballers van team Pigeons On Wheels. Alle basketballers van the Game of Legends, Darryl Donk, Ad Schepers, Raymond Visser, Leon Groenveld, Paul Steemers, Bas de Leeuw, Lawrence Paintsil, Hans Imming, Herm Timmersmans, Dennis van Herrickhuizen, Ron Hermsen, Wilco Ekkel, Barry Dijks, Edgar Jorissen, John Baltussen, Niek Kuiper, Timothy Donk, Angelo Luciano Rosario, Joeri Klompenhouwer, Rik Urlings, Sander Thijssen, Freek Reimert, Michael Schildering, Imre Terwiel, Pim Smulders, Mark Jansen. Organisatie Darryl Donk & Sponsoring Game of Legends: NLG, Nike Europa, MLC more than secure, MJ23 'Maatwerk voor Jongeren', Personal Training Paintsil, Boom Digital, Marq id, Keurslager, Kasper Rijkers en Tim the djs, Bertelsmann & Welling Catering.

Programma Filmhuis Zevenaar

The Glass Castle (Foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

THE GLASS CASTLE. De jonge Jeannette (Brie Larson) groeit op in een dysfunctionele familie met een kunstenares als moeder (Naomi Watts) en een excentrieke, alcoholische vader (Woody Harrelson). Hij belooft zijn kinderen een fantasiewereld ter afleiding van hun armoedig bestaan, maar gaat vaak onverantwoordelijk te werk. Gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls. Do 18/1, vr 19/1 20:15u en ma 22/1 14:30u.

De documentaire CHINA’S VAN GOGHS gaat over Zhao. Hij is één van de vele Chinese kunstenaars die miljoenen kopieën van Van Gogh schilderen. Van Gogh verkocht ooit één schilderij, Zhao duizenden! In de docu bezoekt Zhao Amsterdam en de échte zonnebloemen. Vanaf dat moment wordt Van Gogh meer dan alleen een inkomstenbron. Ma 22/1 en wo 24/1 20:15u.

DE KLEINE VAMPIER is de kidsfilm. Nederlands gesproken animatiefilm waarin tiener Tony tijdens een spannende reis door Europa een wel heel speciale vriend ontmoet: Rudolph, een dertienjarige vampier. Ze gaan samen op een spannend avontuur om de familie en vrienden van Rudolph te redden uit de handen van twee vampierjagers. Vr 19/1 en wo 24/1 14:30u.

SEVENART FESTIVAL: De Taalzaal in Filmhuis Zevenaar is voor iedereen die van teksten en/of schrijven houdt. Samen met getalenteerde gasten kunnen deelnemers aan de slag met eigen pennenvruchten. Er staat steeds een bepaald thema centraal met als eerste thema: Het schrijven van columns. Columnist Özcan Akyol zal o.a. komen vertellen over zijn manier van schrijven. Gratis toegang. Zo 21/1 12:00u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Huldigingen tijdens receptie Rijnwaarden50plus

Burgemeester en wethouder in gesprek met voorzitter en secretaris (foto: John Stoll) Foto: John Stoll

RIJNWAARDEN - De nieuwjaarsreceptie van Rijnwaarden50plus was een bijzondere gebeurtenis. Voorzitter Jan Bruns nam de gelegenheid te baat om de aanwezige burgemeester mevrouw E. Schadd-de Boer en de wethouder mevrouw A. van Loon te feliciteren met hun benoemingen. Dit ging uiteraard gepaard met de overhandiging van een bloemetje.

Tot tevredenheid mochten de aanwezigen van de burgemeester vernemen, dat zij niet anders verwachtte dan dat de goede contacten met Rijnwaarden50plus ook in de nieuwe gemeente voortgezet zouden worden. Ook waren er nog drie jubilarissen te huldigen, die 25 jaar lid zijn. Voor een seniorenvereniging is dit ook een unieke gebeurtenis. Het waren de heer en mevrouw Jägers en mevrouw R. Tonissen. Zij ontvingen een oorkonde en een presentje. Maar er was meer te melden voor het nieuwe jaar. Op het gebied van belangenbehartiging gaat de vereniging weer een stap maken met de twee Vrijwillige Ouderen Adviseurs. Met hulpvragen over ouderenondersteuning kunt u bij hen terecht.

Het streven is om samenwerking met Caleidoz/Welzijn, Vryleve en het Sociaal Team van de gemeente Zevenaar te continueren en zo mogelijk te verbeteren. Ook zijn er plannen voor een voorlichtingsbijeenkomst voor mantelzorgers, waarbij gemeentelijke regelingen op het gebied van ouderenzorg en inkomensondersteuning aan de orde komen. Plannen voor verbetering van het eigen gratis verenigingsblad, dat jaarlijks tien keer uitkomt zijn in ver gevorderd stadium. Vaker een 'middagje uit' organiseren binnen het werkgebied, te weten het Gelders Eiland, is ook het streven voor de komende jaren. Een goed begin 2018 dus.

Cursus 'vaste planten vermeerderen'

LIEMERS - Groei en Bloei – de Liemers organiseert weer samen met tuincentrum Bloemendaal en afdeling Doetinchem een plantenvermeerderingscursus. Voor deze cursus is geen voorkennis nodig en dus geschikt voor een ieder die graag tuiniert en alvast met het nieuwe tuinseizoen wil starten.


De cursus wordt verzorgd door Theo Freriks. Theo is in zijn werkzame leven hovenier en groen-docent geweest. De eerste cursus-avond, 22 februari (19.30 uur), is een theorie avond, over scheuren, stekken, enten en zaaien. Tijdens de eerstvolgende zaterdag, 24 februari (10-16 uur), wordt de theoretische kennis in praktijk gebracht. Het tuincentrum stelt hiervoor verschillende planten beschikbaar om te vermeerderen. De stekjes (dus de toekomstige plantjes) blijven achter in het tuincentrum, waarna ze op 7 april (10-14 uur) verspeend en mee naar huis genomen kunnen worden.

De kosten voor de complete cursus vermeerderen van vaste planten bedragen 35 euro leden van Groei & Bloei betalen 30 euro. Dit is inclusief de plantjes die aan het einde van de cursus meegenomen worden, maar ook voor koffie/thee, soep en broodjes tijdens de cursus. De kosten voor de cursus betaalt men bij binnenkomst op de eerste avond.

De cursuslocatie is Tuincentrum Bloemendaal, Rijksweg 14, 6996 AC Drempt. "Heeft u nog vragen of wilt u zich opgeven, dat kan tot 10 februari via info(at)liemers.groei.nl. of via 0316 264845 (www.liemers.groei.nl)."

Moes met Ribkes 2018

FF wat anders (foto: Edwin Wendrich) Foto: Edwin Wendrich

GROESSEN - Terug van weggeweest: Moês met ribkes! Na een jaar afwezigheid komt "FF wat anders" in 2018 weer terug met hun befaamde 'Moês met ribkes'-voorstellingen.

Op zaterdagavond 10 en zondagmiddag 11 maart om 14.00 uur vindt in het Dorpshuis in Groessen voor de zestiende keer 'Moês met ribkes' plaats. Uiteraard is er in de loop der jaren een aantal dingen veranderd. Nieuw is bijvoorbeeld het onderdeel 'De beste zangers', waarin elk van de bandleden een eigen interpretatie geeft aan een nummer van een bekende artiest. Maar natuurlijk zijn ook de mooie (dialect)luisterliedjes, de bekende meezingers en een flinke dosis humor gebleven. Van Rob de Nijs tot Dolly Parton en van Rowen Hèze tot Elvis Presley. Niets is 'FF wat anders' te gek. Dit alles is te zien en te horen onder het genot van een overheerlijk boerenkool buffet!

Moês met ribkes 2018 door: "FF wat anders" in Dorpshuis Groessen aan het Isodorusplein 4. De toegang inclusief spijs exclusief drank bedraagt 19,50 euro. Reserveren kan: mail naar theoluub@ziggo.nl of bel 0316 247204 / 06 22977365. Meer info staat op www.ff-wat-anders.nl en www.facebook.com/ffwatanders.

Lezing over nieuwe resultaten archeologisch onderzoek

ZEVENAAR - Jan Verhagen is archeoloog en bioloog. Hij voert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam een promotieonderzoek uit naar de Romeinse waterwerken. Een van de vindplaatsen is bij Herwen- De Bijland, vooral vanwege de Dam van Drusus, die hier heeft gelegen.


Er is een inventarisatie uitgevoerd naar de bijzondere vondsten, die in de afgelopen vijftig jaar bij de zand-en grindwinning in de Bijland hebben plaatsgevonden. De inventarisatie is uitgevoerd, omdat Nederland en Duitsland bezig zijn de Romeinse Limes voor te dragen als werelderfgoed van Unesco. Onlangs is nog is bij De Bijland in de ondergrond een rivierloop uit de Romeinse tijd ontdekt.

De lezing door Jan Verhagen betreft de recentste ontwikkelingen betreffende de Limes. De Cultuur Historische Vereniging Zevenaar heet een ieder welkom voor deze lezing op: dinsdag 16 januari in Zalencentrum Staring Zevenaar of donderdag, 25 januari in Kulturhus De Brede Blik Giesbeek. De zaal is open vanaf 19.00 uur., de lezing zal beginnen om 19.30 uur.

Al begonnen voor de Boemelparade?

Foto: Frank Dercksen Foto: Frank Dercksen

ZEVENAAR - Vorig jaar is bij de Boemelparade voor de jeugd een aparte categorie geïntroduceerd: categorie J.

"Dit jaar willen we het succes van vorig jaar overtreffen met nog meer inschrijvingen. Hiervoor hebben we wel wat aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt in twee leeftijdsgroepen, namelijk die van jeugd tot 12 jaar en een aparte groep van 12 - 16 jaar. Wij verheugen ons op jullie nieuwe creaties en zijn ook benieuwd of het allemaal lukt. Heb je een vraag of wil je hulp? Stuur dan een berichtje naar secretaris@boemelburcht.info."

Natuurlijk wil Boemelburcht terugkijken op een grote Boemelparade voor en door jong en oud. Dus zie dit als een uitnodiging om nog aan de slag te gaan! Leeftijd speelt geen rol, creativiteit wel. Inschrijven kan via de site Boemelburcht@info.

Gezellige nieuwjaarsinstuif bij SDZZ

Op de foto de jubilarissen en de hoofdsponsor van de jeugd van S.D.Z. Jan Heemskerk. Op de foto ontbreekt jubilaris Tonnie Bolck (Foto: Frank Dercksen)

ZEVENAAR - Op zondag 7 januari werd de gezellige nieuwjaarsinstuif van Omni-vereniging SDZZ gehouden. In een sfeervol ingerichte kantine van de vereniging werd door de voorzitter Wim de Bruin in zijn nieuwjaarstoespraak nog eenmaal teruggekeken op het afgelopen jaar en was er een vooruitblik op 2018.

Ook was de hoofdsponsor van de jeugdafdeling/shirt sponsor en sponsor van vele activiteiten binnen SDZZ aanwezig, Jan Heemskerk van Jumbo Heemskerk Zevenaar, met zijn vrouw en zoon.

Tijdens de nieuwjaarsinstuif van SDZZ in een sfeervolle ambiance werden een viertal jubilarissen gehuldigd. Alfons Spekle en Michiel Kuijpers werden gehuldigd voor het 25 jaar lidmaatschap en Tonnie Bolk voor het 40 jaar lidmaatschap. Bijzonder was de huldiging van Nol Hazenhoff en Alex Dercksen, deze werden gehuldigd voor het 60 jaar lidmaatschap, waarbij Alex het erelidspeld werd opgespeld voor de vele werkzaamheden die hij verrichtte in deze afgelopen jaren.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 21 januari om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pater G. Remmers met medewerking van koor NGK.

Intenties: Lenie van Vliet-Oudshoorn –jaargetijde, Jan ten Brinke, Jac Assink, Overleden familie Visser-Verkerk.

Aktie Kerkbalans

Volgende week start de actie Kerkbalans. De lopers zullen de benodigde gegevens bij u thuis bezorgen en weer ophalen. Wij hopen dat het een goede actie zal worden, dat u allen mee zult doen,waarvoor wij u bij voorbaat heel hartelijk dank zeggen.

Zondag 28 januari om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta en pastor J. Heemink met medewerking van koor: Per Cantare uit Doesburg.

Intentie: Annie Bruns, Harry Gademann.

Overleden:

Op 20 december 2017: Ferdinand Baars, 74 jaar, JP Coenstraat,

Op 24 december 2017: Josepha Schepers-Ikink, 75 jaar, Wecelostraat,

Op 27 december 2017: Tino Olivera, 69 jaar, Romestraat,

Op 1 januari: Pieternella van den Bogaard, 63 jaar, Mozartlaan,

Op 2 januari: Theodurus Lap, 79 jaar, de Liemerije Zevenaar,

Op 5 januari: Henny Stevens-Geurds, 77 jaar, Puccinistraat

Op 8 januari: Theodora Geurts-Welling, 85 jaar, Willem de Zwijgerlaan Zevenaar

Volleybalvereniging Reflex biedt (nieuwe) recreanten kansen!

DUIVEN - Wie zich heeft voorgenomen in 2018 actief te willen gaan werken aan een gezonder leven en fysieke fitheid is bij volleybalvereniging Reflex meer dan welkom.

Op dinsdagavond spelen ze in de leeftijd van 25 tot 72 jaar een gezellige pot recreatief volleybal. In een tijd waarin het individualisme steeds meer grip krijgt op onze samenleving is het juist goed om in teamverband met ontspanning en actie bezig te zijn. Na aanmelding speelt men een maand gratis mee. In die periode leert men het spel en de overige recreanten kennen en stelt men zelf vast, of volleybal biedt wat men zoekt. Naast de reguliere trainingen op dinsdagavond kan men ook deel gaan nemen aan een NeVoBo-recreantentoernooi in Pannerden.

Daarnaast is het ook mogelijk deel te nemen aan het zogeheten wijkvolleybal bij de Stichting Sportactiviteiten (SSD) in Duiven. U zult zich daar snel opgenomen voelen in de recreatieve competitie, die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een grote volleybalfamilie. Aanmelden kan bij jackbuermans@gmail.com.

Biljartvereniging De Harmonie Didam

Naast de beker en de bloemen werd door Jos Hell (links) de clubkampioen van 2016 de Toon Brandts wisseltrofee uitgereikt aan Joop Kleinpenning clubkampioen 2017.

DIDAM - Onlangs werden de finalewedstrijden gespeeld van de clubkampioenschappen 2017 van biljartvereniging De Harmonie.

Na de voorwedstrijden in mei en juni waarin in twee poules en twee spelsoorten werd gespeeld, moest door ziekte van een van de finalisten de finale uitgesteld worden. In de laatste week van 2017 kon eindelijk de finale plaatsvinden tussen Joop Kleinpenning en Willy Gieling. Er werd in twee spelsoorten gespeeld: bandstoten en libre.

De winnaar zou de uiteindelijke club kampioen van 2017 zijn. Na een spannende wedstrijd in het bandstoten waarbij de beslissing viel met één carambole verschil werd ook het libre gewonnen door Joop Kleinpenning. Joop heeft op de respectabele leeftijd van 85 jaar, voor de eerste keer in zijn langdurige lidmaatschap het kampioenschap behaald. Zoals men ziet kun je zelfs op hoge leeftijd nog meedoen en clubkampioen worden.

"Onze vereniging bestaat inmiddels 45 jaar en kan op dit moment nog wel wat nieuwe leden gebruiken om een derde team te vormen. Zowel jong als oud kunnen zich melden. Kom eens kijken op onze clubavond op dinsdag in Gasterije De Harmonie.

Kinderduo Ernst en Bobbie in Het Musiater

ZEVENAAR - Wie kent ze niet? Het populaire soepkippenduo Ernst en Bobbie is komend theaterseizoen weer in ruim dertig theaters te zien met De Vakantieshow. Op zondag 4 februari schittert het grappige duo in Het Musiater in Zevenaar.

De Vakantieshow is een vrolijke, interactieve voorstelling, waarin onophoudelijk kan worden gelachen en meegezongen met de twee grootste soepkippen van Nederland. Dit doldwaze avontuur van de twee kinderhelden, bevat alle vertrouwde ingrediënten dat het publiek van Ernst en Bobbie gewend is: een spannend avontuur en heel veel bekende liedjes en grappen voor jong en oud.

Ernst en Bobbie hebben vakantie, maar er gaat meteen van alles mis: op weg naar de camping zijn ze verdwaald in het bos en Bobbie is ook nog hun tent vergeten mee te nemen… Als ze uiteindelijk bij de camping aankomen, is er geen enkele plaats meer vrij. Gelukkig heeft Ernst de oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo'n goed idee is…? Elke Ernst en Bobbie-show is een belevenis voor het hele gezin. Naast alle grappen en grollen die Ernst en Bobbie maken, kan iedereen uit volle borst meezingen met hun bekende liedjes van TV.

Oliebollencentrale Scouting Zevenaar succes

ZEVENAAR - De jeugdleden van Scouting Subanhara Liemersgroep uit Zevenaar hebben ruim elfduizend oliebollen en appelbeignets verkocht!

Oudejaarsdag begon vroeg voor veel leiding en vrijwilligers; vanaf 6:00 uur werd er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de leden de bestellingen vanaf 10.00 uur konden gaan bezorgen. Naast verkoop aan de deur werd er ook dit jaar weer meer besteld via de webshop.

De opbrengst van deze verkoop komt volledig ten goede aan de groep. Hiervan worden extra bijzondere opkomsten, spelmaterialen en onderhoud aan het terrein en monumentale pand bekostigd.

De scouting is iedereen dankbaar, die de overheerlijke oliebollen en appelbeignets hebben gekocht. "Meer info over onze groep en wellicht ook zin om deel uit te maken van een enthousiaste groep? Kijk dan eens op www.subanharaliemersgroep.nl."

Het Palet Trefpunt Duiven zoekt bestuursleden

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven is een stichting die een uitgebreid pakket aan activiteiten organiseert geheel met vrijwilligers voor de inwoners van Duiven in het bijzonder voor de bewoners van de wijk Duiven-West.

"Op dit moment zijn de activiteiten veelal gericht op senioren maar in de toekomst willen we graag ook voor andere leeftijdsgroepen activiteiten organiseren. Dat kan niet met een bestuur dat, zoals op dit moment, bestaat uit slechts drie bestuursleden. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar een secretaris (M/V) en notulist die ons bestuursteam willen versterken.

Hebt u interesse chroom niet en neem contact met ons op, het is echt dringend noodzakelijk om het voortbestaan van Het Palet te garanderen. Het zou toch heel jammer zijn als Het Palet moet stoppen.
Iedereen die interesse heeft nodigen wij van harte uit voor een oriënterend gesprek met de zittende bestuursleden. Voor informatie of een afspraak kunt u mailen naar secretariaat@hetpaletduiven.nl. Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken."

Oproep deelnemers Groessense carnavalsoptocht

Sfeerfoto Groessense optocht 2017 (foto: Sanne Smits (Branch Media) Foto: Sanne Smits (Branch Media)

GROESSEN – De grote optocht van carnavalsvereniging De Deurdreiers in Groessen belooft weer een prachtig schouwspel te worden. Een aantal aanmeldingen van wagens en loopgroepen is al binnen, maar de commissie optocht heeft nog plaats voor meer deelnemers aan de jaarlijks groeiende optocht.

Op zondag 11 februari is precies om 12:00 uur het startschot te horen bij Vuurwerk Outlet aan de Dorpstraat. Prins Gerrie (Duits) de 1e en zijn Adjudant Frank Buiting halen de trekker over. Na de tocht door de versierde Groessense straten zal de prins zijn proclamatie voordragen tegenover feestburcht Gieling vanaf de VIP-wagen. Burgemeester Rik de Lange is uitgenodigd de sleutel van ‘Deurdreiersdarp’ aan hem te overhandigen.

De prijsuitreiking is maandagavond 12 februari in zaal Gieling tijdens het carnavalsfeest. De kinderen krijgen hun prijzen uitgereikt tijdens het kindercarnaval op maandagmorgen 12 februari vanaf 10:30 uur.

Inschrijving van grote en kleine wagens staat voor iedereen open tot en met vrijdag 2 februari. Vooraf inschrijven voor alle categorieën is zeer gewenst, bij voorkeur via www.deurdreiers.nl. Daar kan dat eenvoudig via de button ‘Schrijf je in voor de optocht’. De commissie is ook per mail te bereiken: optocht@deurdreiers.nl.

Jaarvergadering De Breuly

Breuly december 2017 (Foto: AJanssen Foto: AJanssen

ZEVENAAR - Hengelsportvereniging De Breuly houdt donderdag 25 januari om 20.00 uur de algemene ledenvergadering in zaal Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar.

De vereniging kan terugblikken op een geslaagd seizoen. Er was afgelopen zomer een zeer goed bezochte jeugdwedstrijd, de botensteiger is grondig gerenoveerd en er is aan de Panoven een nieuwe steiger aangelegd voor mensen met een beperking. Alle leden zijn van harte uitgenodigd. De eerste twee consumpties zijn zoals gebruikelijk gratis. Agenda en financieel overzicht staan te zijner tijd op: http://hsvdebreuly.mijnhengelsportvereniging.nl.

Voorafgaande aan de vergadering van 19.00 tot 20.00 uur is er een laatste mogelijkheid om de Vispas op te halen. Vispassen die niet worden opgehaald, worden daarna direct teruggestuurd naar Sportvisserij Nederland.

Info-bijeenkomst over bedevaartreis naar Lourdes

De pelgrimagegroep uit 2015 van de parochies Sint Willibrordus en Vier Evangelisten Foto: Parochie Sint Willibrordus

REGIO - Samen op pelgrimage gaan kan ons persoonlijk geloof verdiepen en de onderlinge band versterken, zegt het pastoresteam van de Liemerse parochie Sint-Willibrordus. Ze organiseren van 28 april tot en met 5 mei dit jaar een reis naar de bekende bedevaartsoord Lourdes, ten zuiden westen van Frankrijk.

Ze sluiten zich aan bij de grote groep pelgrims van het aartsbisdom Utrecht, dat de initiator is van deze grote diocesane Lourdesbedevaart. Naar verwachting zullen er meer dan duizend pelgrims uit het hele bisdom meegaan. De Liemerse parochiegroep wordt begeleid door pastoor Thanh en pastor Van Boven. Deelnemers reizen per TGV. Reizen per vliegtuig bestaat tot de mogelijkheid, na overleg. Ook deelnemers die extra zorg hebben kunnen onbezorgd mee via de Lance Bus.

Om veel parochianen, jong en oud, in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan deze bijzondere Lourdesbedevaart, legt het pastoresteam een speciaal ‘Lourdes-potje’ aan. Ze houden verscheidene acties zoals het verkopen van verjaardagskalenders en het houden van extra collectes. Op die manier hopen zij voor deelnemers de kosten wat te verlagen.

Op donderdag 1 februari vindt er in het parochiecentrum Kerkstraat 2 in Zevenaar om 20.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over deze voorgenomen pelgrimage. Voorafgaand aan deze bijeenkomst wordt er om 19.00 uur in de H. Andreaskerk van Zevenaar een speciale Marialof gehouden. Voor informatie kan men contact opnemen met een van de meereizende pastores: 06 12624751.

U16 Pigeons wint derby

DUIVEN - De beloften U18 volgden het scenario van Heren 1. Tegen het gelijkwaardige, misschien wel mindere, BCE ’78 wilden de jongens teveel en te snel. Met iets meer rust en overleg had U18 de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Nu ging BCE ’78 met de punten naar huis. Eindstand: 23-35.

De jongens en meisjes van U16 deden het beter tegen Basketiers. Net iets beter wist de ploeg met veel inzet een voorsprong regelmatig uit te bouwen en de leuke wedstrijd met 49-38 te winnen.

De jongens en meisjes van U14 leken op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Na de rust keerde het beeld van de wedstrijd en was het tegenstander Arnhem Eagles die het voortouw nam. Anders dan bij Heren 2 ontsnapte U14 niet op het laatste moment. Het geluk lag bij de Arnhem Eagles dat vleugels kreeg en heel knap met 38-44 won.

De U12 steeg in een aantal wedstrijden tot grote hoogten, maar niet tegen Basketiers. Het leek wel of de spelers eerst wakker moesten worden. Toen dat gebeurde was het eigenlijk al te laat en kon Pigeons alleen nog achter de feiten aan lopen. Of Pigeons had kunnen winnen als het gelijk bij de les was geweest is de vraag, want één van de feiten was het verschil in lengte. Pigeons was letterlijk een maatje te klein.

Meer informatie over basketbalvereniging Pigeons staat op www.depigeons.nl.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Er is zondag 28 januari van 10.00 tot 17.00 uur een grote leuke vlooienmarkt in sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat 39 in Doesburg.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor de bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering en een gezellig terras op de vlooienmarkt.

Autismecafé De Liemers

ZEVENAAR - Vrijdag 2 februari is er weer een bijeenkomst van Autismecafé De Liemers.

Het café is voor volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn. Zij hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze keer is het onderwerp ‘ASS en ouder worden’. Je bent welkom als je hierover met andere mensen met een ASS wil praten.

Autismecafé De Liemers is in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur en er is tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Aanmelden is niet nodig en de entree is 3,50 euro. Meer informatie staat op www.auti24.nl.

De Club krijgt twee keer de kerk vol

Peter Loeters, Joop Boxstart en John te Dorsthorst vermaakten vrijdag en zaterdag het publiek in een volle Mariakerk met muziek, wijze woorden en veel humor. (foto: Marco Nijland) Foto: Marco Nijland

DIDAM - Muziekvereniging De Club uit Didam organiseerde twee muzikale avonden in de Mariakerk in Didam. Samen met Joop Boxstart, John te Dorsthorst en Peter Loeters vermaakte het orkest met zo’n 70 muzikanten het publiek met mooie muziek, wijze woorden en humor.

Tijdens het concert ‘Diem deur de Joare hen’, zorgde Joop Boxstart voor de rode draad, door de avond aan elkaar te praten. Hij vertelde bijvoorbeeld over zijn brommertochten door de Liemers, van confectieatelier Liemco naar het Astratheater. Daar liet hij trots de mooie Didamse meisjes aan de Zevenaarse nozems zien. Er werd stilgestaan bij de oorlog met het indrukwekkende muziekstuk Anne Frank van Oscar Schwartz. Boxstart liet er persoonlijke foto’s bij zien van zijn bezoek aan concentratiekamp Auschwitz.

De jeugdvendeliers van de Didamse schutterijen hadden de hoofdrol in Rauschende Birken. Deze traditie mocht niet ontbreken bij een concert over ‘Diem en Diemse minse’! Ter ere van de Parochie H. Gabriël speelde De Club Gabriel’s Hobo, met een trompetsolo van Sjoerd van der Pol en de helaas opgeheven Olde Garde werd geëerd met de polka Böhmischer Traum. Het concert eindigde met het lied Diem deur de Joare hen. Clubdirigent Römanö Mediati schreef voor het orkest een prachtig arrangement.

De Club spaart voor aanschaf van buisklokken. PR-man Pascal Bos deed een oproep om voor 200 euro een buis te adopteren. Vijf ondernemers zegden adoptie toe. Het publiek zorgde met een financiële bijdrage voor drie buizen! Er zijn nu dertien van de twintig buizen geadopteerd. www.declub.org.

Pigeons bedankt vrijwilligers

DUIVEN - Zondag 7 januari stond Triominos weer de hele dag in het teken van basketbalvereniging Pigeons. Zo hadden bijna alle teams een thuiswedstrijd.

De U12, U14, U16, U18, heren 2 en heren 1 mochten allemaal in hun prachtige wedstrijdtenues in eigen huis aantreden! Alleen U10, Dames1 & Pigeons On Wheels hadden vandaag geen game. Het uitgelezen moment voor het bestuur van Pigeons om alle vrijwilligers even in het zonnetje te zetten.

Triominos was goed gevuld toen voorzitter Taco Jansen de microfoon pakte. Ditmaal om alle aanwezigen te laten zien hoe blij en trots Pigeons is met alle trainers, coaches, assistenten, activteitencommissie. Kortom, met alle vrijwilligers! Alle vrijwilligers kregen een fles champagne overhandigd, gevolgd door een daverend applaus van alle aanwezige basketballers en het meegereisde publiek.

Hersenstichting zoekt collectanten in gemeente Montferland

REGIO - Van 29 januari tot en met 3 februari wordt de Hersenstichtingcollecte gehouden. Opnieuw zoekt de Hersenstichting collectanten in de gemeente Montferland, jong en oud. Vanaf 16 jaar mag je zelfstandig collecteren.

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Desondanks krijgt menig mens in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Per jaar komen er 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Ook familie en vrienden worden hierdoor getroffen. Dat moet stoppen. En het kán stoppen.

De Hersenstichting zet zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. "Daarom vragen wij uw hulp tijdens de collecteweek. U kunt zelf aangeven in welke straat en hoeveel uur u wilt lopen. Eén uur collecteren is een kleine moeite voor een groot effect. U kunt zich opgeven bij de plaatselijke coordinator Marcel Banning, 0314 665432 ('s-Heerenberg, Stokkum, Braamt, Zeddam) of Petra Tinselboer, T 0316 248558 (Didam, Loil, Nieuw-Dijk, Beek, Loerbeek), via www.hersenstichting.nl."

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 20 januari 19.00 uur Woord en Com.viering

Intenties: Alberta van der heiden-van Gils, Wilma Wigman-Opgenoort, Maria Hendrikx-Toonen, Fam. Holtslag-Teunissen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Corrie Messng-Disteli, Henk Teunissen en familie, Bart Weiss, fam. Krechting -ten Brinke

Zaterdag 27 januari 19.00 uur Lichtviering

Overleden:

Op 2 januari 2018 Fransisca Johanna Maria Louise Reijers-Willemsens in de leeftijd van 81 jaar

Op 9 januari 2018 Antoni Theodora Gararda Boerboom-Ebben in de leeftijd van 83 jaar

Wij wensen de nabestaande veel kracht en bemoediging toe

Diensten protestantse kerk Rijnwaarden

Op zondag 21 januari om 10.00 uur is er een dienst waarin voorgaat ds.J.ter Avest uit Arnhem.

Op 4 februari begint de dienst ook om 10.00 uur en gaat voor ds.E.Roth, in deze dienst wordt een ambtsdrager bevestigd.

Elke zondag bent u na de dienst welkom voor koffie of thee.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen: Zo 21-1-18 09.30 uur: woord- & communieviering o.l.v. parochianen Wim Herbes en Piet Peters. Zo 28-1-18 geen viering. Zo 4-2-18 geen viering.

Intenties: Jan en Bep Buurman-Bruins, Theodorus en Riet van Ditshuizen-Peters, jaargedachtenis Theo Uffing, Cor en Riet Aaldering-Roordink, jaargedachtenis moeder Degen en vader, Maria Nass-Uffing, ouders Bolder-Raasing, ouders Dikker-Berntssen – Theo en Joop, Theo Scholten, jaargedachtenis Louis Verweijen, Bernard Bouwman, Leike en Gerrit Driessen, jaargedachtenis Jan Maassen.

Bowlen bij de bowlingvereniging

Bowling Competitie Foto: Robert Vermaak

ZEVENAAR - Januari is altijd de maand dat men weer meer wil gaan bewegen. "Wat is er dan leuker om te starten bij onze Bowling Vereniging Zevenaar. Een leuke, enthousiaste club waar je op een ontspannen manier lekker kan bowlen."

"Iedere maandag, dinsdag, donderdagavond vanaf 19.30 spelen onze senioren en op de woensdagavond speelt onze jeugd vanaf 18.30 uur. Er worden gedurende het jaar diverse leuke toernooien georganiseerd door onze vereniging waar je aan kan deelnemen. Bijvoorbeeld ons jaarlijkse verenigingskampioenschap. Tevens is er ook de mogelijkheid om een keer buiten de deur, aan een toernooi in een andere bowlingcentrum deel te nemen. Hiermee doe je altijd weer ervaring op. Iedere speelavond ben je van harte welkom op onze vereniging, kom eens kijken. Misschien vind je het heel erg leuk dan is er altijd wel iets te regelen, dat je een paar keer mee kan spelen.

Bowlen kan je bij ons al heel gemakkelijk, schoenen en bowlingballen zijn bij ons aanwezig. Gaandeweg leer je de aanloop, hoe je het beste kan gooien et cetera. Mocht je nu al meer informatie willen hebben, kijk op www.bowling-zevenaar.nl. Of stuur een mail naar hdijkhuizen1958@kpnmail.nl. Wij zijn gevestigd aan de Oude Doesburgseweg 24, Zevenaar."

Kade 5/7 schenkt koffie voor 'Hoog Water'

TOLKAMER - Met zoon Bram in zijn kielzog kwam Ben Lamers, horecaman van Kade 5 en Kade 7 op de Europakade in Tolkamer, de munten brengen naar verzorgingstehuis Lobede in Tolkamer. Bram droeg een stapel appeltaarten voor de bewoners.

Verkoop flesjes 'Hoog Water'. De munten waren het resultaat van de opbrengst van de verkoop van flesjes hoog water, die de afgelopen week op de Kade verkocht zijn. Met die munten kunnen de bewoners de komende tijd een kopje koffie komen drinken bij een van de twee etablissementen. Kade 5 of Kade 7. De afgelopen week was het een drukte van belang van alle mensen die een kijkje kwamen nemen naar het hoge water. De Kade in Tolkamer geeft een van de mooiste uitzichten over de Rijn.

Publiciteit op radio en tv

Zeker ook de publiciteit in kranten, radio en tv waren er debet aan dat Tolkamer op een fantastische en humoristische wijze op de kaart is gezet, door de actie van de verkoop van deze flesjes. Een actie waar Ben, destijds ook lid van carnavalsvereniging 'het Olde Tollus', 35 jaar geleden ook al bij betrokken was. "Noa zoveul joar kantie wel wir 'n keer", was zijn reactie.

Betrokken bij de oudjes

Mede door het feit dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers gedurende het hele jaar op de kade, relatief aan de hoge kant is, is de betrokkenheid met deze groep van Ben Lamers samen met zijn zoons Bram en Jop, vrij groot. Vandaar dat zij als 'Horecagroep De Kade' zich sterk maken voor de bereikbaarheid van de kade voor deze groep.

Makkelijke opgang met parkeergelegenheid

Met de gemeente zijn we in overleg, zegt Ben, om niet alleen de parkeerplaatsen aan de achterzijde te behouden voor de mensen die slecht ter been zijn. Maar ook het idee van de gemeente om de gehele trappenpartij te verwijderen, dusdanig te maken, dat naast rolstoelers, rollators en andere mensen die slecht ter been zijn mensen met een kinderwagen makkelijk boven kunnen komen. Een tekening/idee van deze opgang is reeds bij de gemeente gepresenteerd.

Jeugdprinsenpaar van De Dolbotters: Fons van den Oord en Tess Grob

WESTERVOORT - Zondagmiddag zat feestburcht Wieleman tijdens de jeugdpronkzitting helemaal vol. De Dolle Kits en de dansgarde hadden een mooi stuk ingestudeerd voor de opkomst van het nieuwe Jeugdprinsenpaar. Aan het eind kwamen Jeugdprins Fons 1e en Jeugdprinses Tess te voorschijn.


Deze middag werd er afscheid genomen van Jeugdprins Sem 1e, Jeugdprinses Tess en Jeugdpage Fleur. Samen bedankten ze iedereen voor een heel mooi seizoen. Naast optredens van de dansgardes en de Dolle Kits, waren er ook gastoptredens van basisschool De Brug en Do Diva Dance. Het jeugdorkest van OBK begeleide deze middag met vrolijke muziek.

Jeugdprins Fons 1e en Jeugdprinses Tess nodigen alle kinderen uit om samen feest te vieren tijdens de kindermiddag op woensdag 7 februari, het carnaval op de basisscholen en tijdens de Westervoortse carnavalsoptocht

Leren hoe dieren wonen bij NME de Liemers

Samen het hok gezellig maken Foto: Marleen van Veldhuizen

LIEMERS - Het is januari. Buiten is het koud dus is het fijn als je een goede plek hebt om te wonen. Net als mensen hebben ook dieren een woonplaats. Een plek waar ze veilig kunnen spelen en uit kunnen rusten. Veel dieren gebruiken hun plekje ook om te eten en kleintjes te krijgen.

Nu is het wel zo dat vissen een ander huis hebben dan wormen. Muizen maken nesten maar vogels ook. Wat is het verschil? Er zijn ook dieren die hun huisje altijd bij zich hebben; slakken bijvoorbeeld of schildpadden! De kinderen van de groepen 3 en 4 van scholen in de Liemers ontdekken bij NME hoe deze en nog veel andere dieren wonen.

Tiende SDZZ (jubileum) Open Darts

ZEVENAAR - Zaterdag 27 en zondag 28 januari houdt voetbalvereniging SDZZ in samenwerking met Mark Nieuwboer en Hans Heijneman weer haar jaarlijkse dartweekend.

Zaterdagavond staat er het koppeltoernooi gepland. Aanvang: 19.00 uur. Er kunnen maximaal 32 koppels deelnemen. Deelname bedraagt 15 euro per koppel. Inschrijfgeld is prijzengeld. Zorg dat je op tijd aanmeld. Vorig jaar name er 32 koppels deel aan dit evenement! Inschrijven kan via Hans Heijneman 06 51111780 of Mark Nieuwboer 06 16192119.

Zondagmiddag staat er het singletoernooi gepland Aanvang 13.00 uur. Hier geld een maximum van 64 deelnemers. Deelname bedraagt 10 euro per persoon. Prijzengeld: 1e winnaarsronde 250,-- 2e winnaarsronde 125,-- 3e/4e winnaarsronde 60,-- 5e/8e winnaarsronde 30,--; 1e verliezersronde 70,-- 2e verliezersronde 40,-- 3e/4e verliezersronde 20 euro. Hoogste finish van de dag: 25 euro.

Voor het gooien van een 180-er ontvangt men een kraslot. Inschrijven kan via Hans Heijneman 0651111780 of Mark Nieuwboer 06 16192119.

Beide evenement vinden plaats in onze voetbalkantine SDZZ, Doesburgseweg 14 in Zevenaar.

Poëzieweek in de bibliotheek

DIDAM - De Poëzieweek 2018 start 25 januari met de landelijke Gedichtendag. Tijdens de Poëzieweek, die is van 25 - 31 januari willen de organisatoren een grote bereik creëren voor poëzie.

Donderdag 25 januari van 14:30-16:30 uur is er een workshop Limericken door Joke Burink in Bibliotheek ’s-Heerenberg. Donderdag 31 januari is de workshop nog een keer, maar dan in Bibliotheek Didam. Iedereen, jong of oud, wel of geen lid van de bibliotheek, is welkom.

Rijmelaars in heel het Montferland
Jong of oud, neem de pen in de hand
Kom naar de bieb, 1, 2, 3
In de week van de poëzie
is de workshop limericks reuze-amusant

Tijdens de Poëzieweek is Stille Dichter te horen in Bibliotheek Didam. Leen een koptelefoon en luister naar 75 gedichten die worden voorgelezen door de dichters zelf. Neem een kop koffie of thee en luister!

Uw brommobiel is kapot. Waar moet u nu naar toe?

BEEK - Als u niet weet waar u terecht kunt voor uw brommobiel, dan bent u bij Garage Kaal & Buunk aan het juist adres. "Wij zijn een Garagebedrijf wat zich al sinds 1997 heeft gespecialiseerd in brommobielen. Wij werken met de merken Aixam, Bellier, Casalini, Chatenet, Grecav, Microcar en Ligier."

"Wilt u uw brommobiel eens laten controleren? Dan halen wij uw brommobiel op en brengen deze ook weer thuis. Ook zijn wij gespecialiseerd bij schadeherstel, onderhoud en reparatie van uw brommobiel.

Klust u zelf aan uw brommobiel, dan kunt u bij Garage Kaal & Buunk ook onderdelen bestellen. Online via www.brommobielweb.nl of aan de vestiging aan de Zuidermarkweg 2 te Beek. Garage Kaal & Buunk is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0316 531684 of per mail info@kaalbuunk.nl. Het actuele aanbod van brommobielen staat op onze nieuwe website www.kaalbuunk.nl."

Sinds kort is Garage Kaal & Buunk tevens dealer geworden van Hapert aanhangwagens. "Dus voor uw aanhangwagen nieuw of gebruikt kunt u bij ons terecht. Ook voor onderdelen van uw aanhangwagen natuurlijk.

Maak nu een afspraak voor een gratis controle van uw aanhangwagen op telefoonnummer 0316 531684. Garage Kaal & Buunk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 15 uur. Kunt u niet binnen deze openingstijden? Dan kunt u met Garage Kaal & Buunk een afspraak maken buiten de eerder genoemde tijden. Meer informatie over onze diensten kijk op www.kaalbuunk.nl."

Gratis proeflessen, workshops en activiteiten Zaterdag 3 februari open huis Centrum 4.0

ZEVENAAR - "Ben jij op zoek naar 'iets' voor je zelf? Maar je weet niet precies wat? Kom dan eens kijken wat Centrum 4.0 jou kan bieden. Op 3 februari van 12:00 tot 15:00 uur staan we voor je klaar. Voor iedereen is er die dag wat te doen. Werk aan jezelf, ontspan, geniet, leer."

Deze dag is kidsfriendly! Kinderen worden actief beziggehouden zodat bezoekers ruim de tijd voor zichzelf hebben om kennis te maken met de partners van Centrum 4.0. Voor alle bezoekers staat een goodybag klaar. Programma: www.centrum4punt0.nl/openhuis.

Centrum 4.0: een multifunctioneel, sociaal maatschappelijk centrum waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Naast een buitenschoolse opvang is er in Centrum 4.0 ruimte voor coaches, therapeuten en begeleiders die in hun eigen vakgebied mensen een stapje verder proberen te helpen. Nu al vind je in centrum 4.0 deskundige partners op het gebied van (kinder)YogaMassageKinderopvangRust en BalansVitaliteitEhbo/ Reanimatie(kinder) coaching/therapieMindfulness.

Er is nog plek voor medeondernemers om ruimtes per dag(deel) te huren. "Help jij mensen beter in hun vel te zitten en meer van het leven te genieten? Centrum 4.0 is gevestigd in een unieke locatie, het voormalig informatiecentrum van de wijk Groot Holthuizen. Duurzaam gebouwd, passend bij de visie van Centrum 4.0. Sla als je de wijk Groot Holthuizen binnenrijdt direct rechtsaf de parallelweg in (Bemweg) richting brug. Na 350 meter sta je bij Centrum 4.0 voor de deur."

HGD Boerboom nu dan ook in Elst gevestigd

ELST - HGD Boerboom Deuren is nu per direct verhuisd en gevestigd met haar tweede vestiging op de Fahrenheitstraat 6 in Elst. Per 1 januari hebben we officieel de sleutel mogen ontvangen, maar in goed overleg konden we al eerder aan de slag in Elst en hebben we ons aardig bezig gehouden rond de feestdagen.

Met man en macht hebben we met ons team aan onze nieuwe vestiging mogen werken omdat we wat tegenslag hadden in onze vestiging in Wijchen. Hier hebben we helaas wat brandschade gehad waardoor we met kantoor al eerder moesten verhuizen en hierdoor zijn de plannen voor Elst dan ook wat naar voren getrokken. Kantoor is nu dan ook gereed, met de showroom zijn we nu nog volop bezig. Het wordt een XL showroom. Wij kunnen en hopen u dan nog meer te laten zien van alle mogelijkheden op het gebied van aluminium voordeuren, garagedeuren en industriedeuren. We hebben hier tijdelijk een grote demowagen staan van Hörmann om u alles te kunnen laten zien onder het genot van een lekker bak koffie of thee. We staan klaar voor u met ons team om u goed en uitgebreid te adviseren welke deur het beste bij u past en of in u begroting.

Een garagedeur is zo persoonlijk en waar gaat u hem voor gebruiken? Zet u de auto in de garage of wilt u liever een loopdeur om met u fiets naar buiten te gaan, de gemakken van een elektrische deur met afstandsbediening of via een app via uw telefoon. Tegenwoordig hebben we ook de NT60-2 openslaande deuren. Aluminium twee-vleugelige openslaande deuren die als vervanger van de garagedeur ideaal zijn in het dagelijks gebruik indien u heel intensief u garage gebruikt voor onder andere fietsen en of als achterdeur. We hebben ook een uitgebreid programma in de aluminium voordeuren van Hörmann, optimale isolatie en veiligheid voorop. Ruime keuze uit verschillende modellen. Laat u verrassen en kom eens kijken wat er allemaal mogelijk is. Het is ook mogelijk om op uw bestaande garagedeur te voorzien van een aandrijving en deze te laten monteren, informeer ook hier naar de mogelijkheden. Ook voor het onderhoud en service van de deuren, industriedeuren, docks en levellers bent u bij HGD Boerboom Deuren aan het juiste adres en laat u adviseren wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en knowhow.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. avonden en zaterdags mogelijk op afspraak. In Wijchen zijn we tijdelijk alleen op afspraak beschikbaar. Wij zien u graag tegemoet in onze showroom in Elst. De koffie staat voor u klaar. Fahrenheitstraat 6 Elst 0481 350208, info@boerboomdeuren.nl, Celsiusstraat 13 Wijchen, 024 6452782, info@hgdg.nl.

Nieuwjaarsreceptie Veteranen

ZEVENAAR - Op zaterdag 20 januari houdt Stichting Veteranen de Liemers haar nieuwjaarsreceptie. Naast een toost op 2018 is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Iedere veteraan, militair of belangstellende is hierbij uitgenodigd.

De bijeenkomst wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur in de grote zaal van Caleidoz aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. De muziek zal worden verzorgd door de Orginal Liemers Musikanten. Stichting Veteranen de Liemers organiseert iedere maand (met uitzondering van september en december) een bijeenkomst op deze locatie. Soms met een thema maar voornamelijk om elkaar te ontmoeten op iedere derde zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. Donateur worden mag maar is niet verplicht!

Benefietconcert voor Hulphond

Voor de derde keer op rij zal er weer een benefietconcert worden gehouden op 7 april. Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht komt opnieuw naar het Raadhuisplein in Zevenaar om daar een spectaculaire show te geven in een enorme concerttent. De opbrengst van dit benefietconcert komt ten goede aan Stichting Hulphond en dan speciaal voor veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom, (PTSS) die gebaat zijn bij een hulphond. Donateurs hebben recht op een vrijkaart voor dit concert.

ANBI-stichting

De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI-stichting. Giften zijn, voor bedrijven en particulieren, aftrekbaar voor inkomsten- en/of vennootschapsbelasting. Meer weten over de stichting staat op www.stichtingveteranendeliemers.nl of www.stvdl.nl.

Peogramma Kunstwerk! Theater

Niet schieten (Foto: Jaap Reedijk)

Niet Schieten: Tijd voor een Trio

Midlifecrisis vs. Dertigersdilemma

Met Esmee van Kampen, Maarten Hennis en Arend Edel

Twee mannen (Arend en Maarten) in de herfst van hun leven plukken een fris groen blaadje (Esmee van Kampen). Maar het blaadje blijkt een eigen willetje te hebben met een niet te temperen energie. Met een enorme dosis humor worden de mannen ongenadig bij de ballen gepakt en geconfronteerd met hun Midlife. 'Tijd voor een Trio': een kwetsbaar, herkenbaar en vooral een hilarisch cabaretprogramma over o.a. leeftijdsconflicten. Vrijdag 26 januari; Aanvang 20.15 uur; Prijs 20,50 euro.

Opvliegers 3: New York, New York

Een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek en… nieuwe gezichten!

Hoe lang houdt Lydia het nog vol om de overgang simpelweg te ontkennen? Shirley shopt zich helemaal de bulten. Moniek is verliefd. En Joke doet er alles aan om haar grote idool Barry Manilow voor haar blog-camera te krijgen. De Opvliegers dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers en Broadway! Donderdag 1 februari; Aanvang 20.15 uur; Prijs 24,50 euro.

W.P.I.: Vakgarage tot in de woestijn

ZEVENAAR - W.P.I. is al sinds jaar en dag een begrip in Zevenaar en omgeving. Om de klant ook in de toekomst van de beste service te kunnen blijven voorzien is W.P.I. sinds kort aangesloten bij de landelijk bekende formule 'Vakgarage'. Vakgarage staat voor kwaliteit en betaalbaar autorijden en is de enige écht merk- onafhankelijke garageformule in Nederland.

Eigenaar Dylan Steenbergen vertelt: "Wij waren al langer op zoek naar een manier om onze dienstverlening uit te breiden. Na uitgebreid onderzoek bleek Vakgarage voor ons de beste keuze." Vakgarage is een groep van ruim 280 samenwerkende autobedrijven in Nederland, verenigd in een stichting. Door de scherpe gezamenlijke inkoop van A-kwaliteit onderdelen profiteert de klant van het voordeel dat dit oplevert. Vakgarages delen kennis met elkaar zodat ze de allerbeste service kunnen bieden. Bent u onderweg en heeft u assistentie nodig, zoals een reparatie of pechhulp, dan is er altijd een Vakgarage bij u in de buurt.

Het unieke van het bedrijf is de 'alles onder één dak' formule. W.P.I. kan schadeherstel, technische reparaties en onderhoud en apk allemaal combineren. Hierdoor bespaart u niet alleen tijd, maar blijft u altijd mobiel. En ook voor speciale projecten bent u bij W.P.I. aan het juiste adres! Zo sponsort Vakgarage W.P.I. Rally Team Maarten van Eijk bij de Intercontinental Ralley: een jaarlijkse offroadralley dwars door de woestijnen van Marokko, Mauritanië en Senegal. Dylan Steenbergen gaat mee als monteur en reservecoureur. Dylan: "Een echte uitdaging waar ook wij veel van kunnen leren!"
Vakgarage W.P.I. is gevestigd aan de Ampèrestraat 2 in Zevenaar 0316 331866.

Nieuw bestuur voor Tennis Vereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Tennis Vereniging Zevenaar heeft een nieuw bestuur. Het oude bestuur was teruggetreden omdat er onderling verschil van mening was ontstaan en ieder op zich de zaken interpreteerde zoals men ze zelf zag. Dat bleek helaas geen basis meer te zijn om door te gaan.

Tijdens de zeer goed bezochte algemene ledenvergadering van 11 januari werd een geheel nieuw bestuur gekozen en geïnstalleerd. Ook meldde een tiental leden zich aan om functies binnen de vereniging te vervullen. Dit geeft aan dat men zeer begaan is met het wel en wee van deze fijne club. De samenstelling is: voorzitter: Leendert Santema – secretaris: Jules van den Akker – penningmeester: Jan van Maldegem – 1e alg. bestuurslid: Jan Dolderman - 2e alg. bestuurslid: Pieter van Woerkom

Zoals de landelijke trend aangeeft, heeft ook TVZ te maken met een teruglopend ledental. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op de financiële situatie. TVZ is een financieel gezonde tennisvereniging, maar krijgt te maken met beperkingen. Echter grote investeringen vallen nu onder de Stichting Tennis Park Hengelder denk hierbij aan het nemen van maatregelen ten aanzien van energie besparende kosten, zoals led-verlichting en opwekken van energie door zonnepanelen. Dit zijn wat langlopende projecten die zijn opgenomen in het plan van aanpak die de voorzitter van de stichting, de heer Geutjes tijdens de algemene ledenvergadering presenteerde en toelichtte. Dit was een duidelijk verhaal dat goed aansloeg bij de leden.

Mooi programma pronkzitting Groessen

'De Olde Raddreiers' treden op Foto: Eddy de Wild

GROESSEN – Drie avonden op rij presenteert carnavalsvereniging De Deurdreiers in zaal Gieling haar pronkzitting enkel met Groessense artiesten van allerlei kunnen. Vrijdag 19 januari is de aftrap met de ouderen en schoolverlaters als publiek.

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari zijn de avonden uitverkocht op een paar plaatsen na op zondag. Prins Gerrie (Duits) de 1e, zijn Adjudant Frank Buiting en Jeugdprins Evan Lentjes en -prinses Doortje Tiedink zwaaien de scepter met de leus ‘Carnaval wij geven er kleur aan’.

Op het programma staan dans, muziek, sketches en buuts door: Senaat&Convent, Puur toeval, Boellie van de Boemel, Dansgroep Move On, Koos Koning, Toneelgroep ‘Das mooi’, Olde Raddreiers, De Fratello’s, de Dansgarde en Drumfanfare EMM. De commissie is aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de optredens. Een van de hoogtepunten is de uitreiking van een dorpsonderscheiding, bestemd voor iemand die zich belangeloos inzet voor de dorpsgemeenschap.

Commissievoorzitter Bertus Ebbers en presentator president Tom Lentjes hebben de touwtjes in handen en muziekvereniging Sint-Andries is het ‘Huusorkest’. De avonden beginnen vrijdag en zaterdag om precies 19:30 uur (zaal open om 19:00), op zondagavond een uur eerder: 18:30 uur (zaal open 18:00 uur).

Gratis jeugdvisvergunning bij HSV Ons Eiland

LOBITH - Hengelsportvereniging Ons Eiland Rijnwaarden geeft dit jaar tijdens de uitgifte dagen de jeugdvergunning gratis weg. Dit is om de jeugd te stimuleren om te gaan vissen.

"Dit jaar houden we ook weer een serie jeugdwedstrijden van drie zaterdagen maar hierover volgt nog meer informatie. Dit melden we op onze facebookgroep, dus word lid van onze facebookgroep hsv Ons Eiland Rijnwaarden. Je kunt de vergunning ophalen op 21 januari en 4 februari tussen 10:00 en 12:00 in het clubgebouw aan de Sportlaan 6 in Lobith."

Volwassenen kunnen dan ook nog hun vergunning of vispas komen ophalen ook kun je alleen op deze dagen nog de nacht en de putten vergunning halen. De volgende algemene ledenvergadering wordt gehouden op vrijdag 23 maart en begint om 20:00 uur. "Mocht je vragen of opmerkingen hebben of ideeen om het visplezier voor je zelf en andere te vergroten, kom dan gezellig langs."

"We zijn ook nog op zoek naar een nieuw bestuurslid. Het liefst iemand die met jeugdzaken wil helpen en dan vooral om samen uitleg te geven aan de jeugd omtrent karpervissen, roofvissen of bijvoorbeeld feederen. Heb je geen zin om in het bestuur te zitten maar lijkt het je wel leuk om zo'n clinic te geven of ben je heel goed in het maken van websites en wil je daar met ons eens naar kijken kun je ook altijd even contact met ons opnemen", aldus het bestuur van Ons Eiland Rijnwaarden.

Weer nieuw seizoen in Didam

DIDAM - Op zondag 21 januari is weer de eerste vlooienmarkt van dit jaar in de Markthallen in Didam van 10.00 tot 17.00 uur.

"U bent van harte welkom om te komen snuffelen tussen de ruim 80 stands. Werkelijk van alles komt u tegen, van antiek tot hedendaags. Moe? Rust dan uit in de koffiehoek met als aanbieding voor deze zondag. Koffie met gevulde koek voor maar 1,50 euro.

Ook kunt u luisteren naar live-muziek van saxofonist Ben Wissink. Ben speelt al jaren op markten en feesten en de opbrengst gaat voor 100 procent naar KiKa. Natuurlijk kunt u gratis parkeren bij en rondom de hallen. De entree is slechts 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen. Tot zondag 21 januari in de Markthallen, Marktplein 3 in Didam vanaf 10.00 uur. (Info: 06 31769290). De volgende vlooienmarkt is de Habeshal in Lobith aan de Duitse grens. Hiervoor kunt u nog boeken."

Programma Filmhuis Zevenaar

Paul Mulder & vrienden Foto: Filmhuis Zevenaar

PAUL MULDER & VRIENDEN staan op ons podium. Zanger-gitarist Paul Mulder, accordeonist Theo Scholten, slagwerker Vincent Gal en zangeres Margit Gasseling zijn vier door de wol geverfde muzikanten, elk op hun eigen gebied. Samen spelen ze oude en nieuwe handgemaakte Nederlandse en Liemerse liedjes van Mulder. Het thema van het programma is ‘Vandaag’, want vandaag is het enige dat echt telt. Zo 28/1 14:30u.

LOVELESS. Boris en Zhenya zijn in een heftige vechtscheiding verwikkeld. In het bijzijn van hun zoon maken ze alleen maar ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen. Beiden hebben een nieuwe partner gevonden en in hun nieuwe levens lijkt geen ruimte voor hun twaalfjarige zoon Alyosha. Totdat hij plotseling verdwijnt. Winnaar Juryprijs Cannes 2017. Do 25/1, vr 26/1 en di 30/1 20:15u.

De klassieker THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Liefdesverhaal met een zwart randje. Didier ontmoet Elise, een tattoo-artieste. Hij speelt in een bluegrass band, waarin zij als zangeres gaat optreden. Ze zijn dolgelukkig met elkaar en hun heftige romance mondt uit in een relatie. Daaruit wordt hun dochter Maybelle geboren die ernstig ziek wordt. Een ontroerende, geloofwaardige en muzikale film van Felix van Groeningen, bekend van de film ‘De helaasheid der dingen’. Ma 29/1 en wo 31/1 20:15u

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Workshop meubels restylen

ZEVENAAR - Sinds medio september 2017 nieuw geopend in Zevenaar 'Wonen volgens Anna'. "Wij restylen meubelen, verkopen woonaccessoires en hoogwaardige krijtverf onder eigen private label en natuurlijk onze mooie kasten."

"U kunt uw meubelen door ons laten restylen of u doet het zelf! Wij geven namelijk ook workshops in verftechnieken. In zo'n workshop restyled u uw eigen kleine meubeltje en geeft hem daarnaast met een wastechniek een oud brocante/landelijk uiterlijk of een andere mooie afwerking. Na zo'n avond, die u met een groep of alleen kunt volgen heeft u genoeg kennis opgedaan om met uw eigen kast aan de slag te gaan.

Op deze avond pimpt u in 2,5 a 3 uur uw meubeltje, drinken en eten we wat en gaat u daarna met uw nieuwe pronkstuk weer naar huis. Zoekt u een leuk uitje om eens te doen, met vrienden(innen) collega's, broers, zusters, of komt u alleen, een leuke, gezellige avond wordt het sowieso."

De workshops kosten 29,50 euro inclusief alle materialen en wat lekkers te eten en te drinken. De avonden worden vermeld op onze facebookpagina, maar komt u met een groepje van minimaal 4 kunt u uw eigen datum bespreken.

U bent van harte welkom bij Wonen volgens Anna, Oud Doesburgseweg 89 D, Zevenaar; 06 34889776.

Januari Anita-Maand bij Bodywear Superstore

DUIVEN - De hele maand januari heeft de grootste lingeriespeciaalzaak van Nederland, Bodywear Superstore, tot speciale 'Anita-Maand' uitgeroepen! Hoge kortingen (25% op alle Anita-producten) en dat is ongekend.

Bij Anita komt alles, op enkele uitzonderingen na, uit eigen hand: van ontwerp tot aan het kant en klare product. Alhoewel het ondertussen een wereldwijde onderneming is geworden, is het lingeriemerk nog steeds een echt handwerkbedrijf. Een goede bh moet ontlasten, niet belasten. Anita staat natuurlijk bekend om de comfortabele pasvorm, de goede steun en voor de sport bh maakt men gebruik van materialen die zorgen voor vochtafdrijving. Hierdoor blijft uw lichaam droog!

Vrijdag 19 januari staat Bodywear Superstore in het teken van Anita met speciale aandacht voor de sport bh's. Er zijn gratis give-aways, bij aankoop maak je kans op een heuse sport-trampoline én er komt een adviseuse van Anita langs die u van advies kan voorzien als het gaat om de sport bh's, maar ook adviseert over protheses die bij het sporten gebruikt kunnen worden. Ook zal de allernieuwste prothese sport bh gelanceerd worden, die in maart dit jaar zal uitkomen. De maten van deze sportlingerie zijn vanaf 65 omvang tot een cup H op voorraad in de winkel aanwezig.

Kortom, de maand januari knalt Bodywear Superstore het nieuwe jaar in met fikse korting in de Anita maand!

Bodywear Superstore, Rijksweg 26, Duiven. www.bodywearsuperstore.nl; 026 7370298.

'Scheiden doe je samen' heeft al meer dan 10 jaar een zeer compleet pakket om uw scheiding zorgvuldig af te kunnen wikkelen

ARNHEM - Inge Bosveld, gecertificeerd MfN mediator, vertelt: "Er wordt ons wel eens gevraagd wat onze "kracht" is. Zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar ik weet wel dat het feit dat wij een familiebedrijf zijn, zelf te maken hebben gehad met een scheiding, de kindercoach, mijn dochter is, dus ook 'kind van gescheiden ouders'."

"Wij zijn dan ook in staat om over te brengen dat wij begrijpen wat mensen meemaken tijdens een scheidingsprocedure. Hoe zakelijk een scheiding ook is kan zijn, vooral emotioneel gezien doet een scheiding nogal wat met je."

Bij Bosveld weten zij dan ook goed waar je allemaal mee te maken kunt krijgen bij een scheiding, maar vooral wat er allemaal verkeerd kan gaan als de zaken niet goed geregeld worden. Johan Bosveld, de man van Inge, neemt alle financiële- en fiscale vraagstukken, alsmede het complete alimentatieverhaal voor zijn rekening, daar waar Inge het volledige juridische gedeelte voor haar rekening neemt. Denise van Oosterhout, is de kindercoach en zij kan uw kinderen op een goede manier door dit proces begeleiden. Tevens begeleidt Johan cliënten ook nog eens bij het aanvragen van toeslagen en aanvragen/aanpassen voorlopige aangifte inkomstenbelasting. Qua tarieven kunt u bij Bosveld kiezen voor een uurtarief of een vast 'all-in' tarief. Daarbij is het kennismakingsgesprek geheel kosteloos en vrijblijvend.

Meer informatie op: www.scheidendoejesamen.nl of bel met ons kantoor 026 2022686.

Sensire verzelfstandigt activiteiten voor e-health onder de naam Naast

ZEVENAAR - Per 1 januari biedt 'Naast' in heel Nederland zorg op afstand, met als doel voor haar klanten zowel de kwaliteit van zorg als de kwaliteit van leven te verbeteren.

Zorg op afstand is de term voor alle manieren waarop zorg niet wordt gegeven via persoonlijk contact, maar via de computer of de telefoon. Bij Sensire werd dat tot nu toe gedaan door het Medisch Service Centrum (MSC), de voorloper van Naast. Daar zitten dag en nacht verpleegkundigen die reageren op personenalarmering en bijvoorbeeld meekijken bij verpleegtechnische handelingen en de inname van medicijnen. Zo hoeven mensen minder voor controles naar de dokter of het ziekenhuis, terwijl hun gezondheid en verzorging veel nauwkeuriger worden gevolgd.

Naast heeft in Nederland een gunstige uitgangspositie. Zo beoordeelt de organisatie al hartfilmpjes van klanten die via huisartsen vanuit heel Nederland komen en staat het tal van zorgaanbieders bij in het dubbelchecken van de toediening van medicatie. In totaal zijn al 45 zorginstellingen klant.

De verzelfstandiging stelt Naast in staat om niet alleen zelf als zorgorganisatie een koploper te worden in de digitale transitie van de zorg, maar ook om de ambities van andere zorgaanbieders in e-health waar te maken. Voor zorgaanbieders is zorg op afstand een onontkoombaar middel om de groeiende vraag naar zorg betaalbaar en efficiënt te houden.

Naast is een zelfstandige onderneming onder Sensire. Als directeur is René Baljon aangesteld. Die verdiende zijn sporen in Rotterdam, waar hij het Brandwondencentrum van het Medisch Centrum Rijnmond Zuid leidde en 16 jaar aan het hoofd stond van Het Oogzorgnetwerk. Hij is ook voorzitter van WCS Kenniscentrum Wondzorg.

Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire: "Sensire heeft altijd de visie gehad dat digitale zorgverlening de toekomst is. Daar hebben we dan ook al veel in geïnvesteerd. Met de verzelfstandiging kan Naast zich verder ontwikkelen en nog beter voldoen aan de wensen van onze klanten in het land."

René Baljon, directeur van Naast: "Met goede zorg op afstand stijgt zowel de kwaliteit van de zorg als de kwaliteit van leven. Met Naast kunnen wij mensen in elke fase van hun leven ondersteunen."

Autorijschool Quickles.nl met nieuwe Ford Fiësta up-to-date

ZEVENAAR – Bovag Autorijschool Quickles.nl heeft de nieuwste Ford Fiësta in gebruik genomen als lesauto. De auto is voorzien van alle denkbare technische hulpsystemen die leverbaar zijn.


Zo is de auto uitgerust met de nieuwste gebruiksvriendelijke navigatie, active park assist, park-out assist, adaptive cruise control met forward alert, lane-keepingsystem, voetgangersherkenning, waarschuwing voor volgafstand, hill start assist, achteruitrij-camera en afstandsensoren rondom.

Hoewel nog niet alle systemen op het examen mogen worden gebruikt, biedt Quickles.nl de leerlingen wel de mogelijkheid om met deze nieuwe systemen om te leren gaan. Daarnaast lessen de leerlingen in een prettige rookvrije omgeving, met een instructeur die in het bezit is van de juiste papieren en een Verklaring Omtrent Gedrag. Ouders kunnen hun zoon of dochter dus met een gerust hart mee sturen.

Een persoonlijke benadering en aanpak staan bij Quickles.nl altijd voorop. Met hun All Inclusive Opleiding hebben ze een opleiding voor een scherpe prijs waarbij alles inbegrepen is. Neem gerust contact op en probeer het uit.

Bovag Autorijschool Quickles.nl telefoon 0316 527464; www.quickles.nl www.facebook.com/AutorijschoolQuickles.