GN Arnhem

3 november 2018

GN Arnhem 3 november 2018


Genezingsdienst in Arnhem

ARNHEM - Evangelist Jan Zijlstra, bekend van de Genezingsdiensten welke hij elke eerste en tweede zondagavond van de maand houdt in Warmond, houdt ook genezingsdiensten in het hele land en komt nu in de Heilige Geest Kerk, Gelderse Rooslaan 20 in Arnhem op vrijdagavond 30 november om 19.30 uur.

De afgelopen jaren hebben er tijdens de Genezingsdiensten vele wonderbaarlijke genezingen plaatsgevonden, waaronder het wonder van Janneke Vlot uit Bleskensgraaf, die 18 jaar ernstig ziek was, en waar ook radio en tv aandacht aan hebben besteed.

Vanaf 1998 doorkruist evangelist Jan Zijlstra Nederland met zijn Genezingsdiensten. In deze diensten wordt altijd op bijzondere wijze de kracht van God geopenbaard, waardoor mensen aangeraakt en vernieuwd worden. In elke dienst komen er ook mensen met hun nood. Evangelist Jan Zijlstra predikt al jaren: 'Mensen, ga met uw nood richting Jezus. Ga richting het wonder.' De boodschap is dat Jezus Christus Dezelfde is, gisteren, heden en tot in eeuwigheid. In iedere dienst zien wij dat de kracht van God levens vernieuwt, verslaafden verlost en de zieken geneest.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze dienst. De toegang is vrij. Voor info: Bethel Pinksterkerk Arnhem, info: 06 82198936 of www.wingsofhealing.nl.

Programma Gilde Stadswandeling Arnhem

Wandeling 5 Parels van Moderne Architectuur (Foto: Rob Slepicka)

ARNHEM - In november wandelen gidsen van Gilde Arnhem op woensdag, donderdag, vrijdag, én zaterdag weer door Arnhem.


Arnhemse Helden woensdag 7 én zondag 25 november
Audrey Hepburn, Johhny van Doorn, Marga Klompé, Pierre Janssen, Arnhem kent veel "Helden".
De huizen waarin zij gewoond hebben, straten, die naar hen genoemd zijn, gidsen van 't Gilde nemen u mee langs plaatsen, die met deze "Helden" verbonden zijn.
Een 'Magistrale, Stralende Wandeling...'
Start : 14.00 uur, Rozet, Kortestraat 16, Arnhem.

5 Parels van Moderne Architectuur zondag 11 november
Arnhem Centraal, uitgebreid bejubeld, Rozet, hét gebouw van 2014, Focus Filmtheater, Gelders Huis, hét gebouw van 2018 en Musis Sacrum.
Een wandeling langs deze parels; aandacht voor de architectuur en de mate waarin de plek erdoor veranderd is.
Start: 14.00 uur, Arnhem Centraal, onder de wolk.


Spijkerkwartierwandeling met bezoek aan de Spijkertuinen vrijdag 16 november

Deze levendige Arnhemse wijk kent een bijzondere opzet en afwisselende bebouwing.
Veel monumentale panden uit de 19e en begin 20e eeuw zijn nu nog te bewonderen.
Onder leiding van een Gildegids gaat u op zwerftocht door deze wijk met zijn rijke geschiedenis.
Waar stond dat "Gelders Spijker"?

Start: 14.00 uur, Stadskiosk voor Musis Sacrum.

Kosten:
Volwassenen vier euro, Kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag 'Kelderrondleiding'.
Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a.
Kosten: volwassenen vijf euro, kinderen tot en met12 jaar 3,50 euro
Aanmelden niet nodig. U betaalt contant bij de gids.

Meer informatie staat op www.wandeleninarnhem.nl.

Word vrijwilliger bij Old-School Vreedenhoff!

ARNHEM - Bij woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem is de allereerste Old-School van Nederland geopend. Bij dit programma oefenen deelnemers, zoals jongeren en vrijwilligers, om als 'kennisdetective' informatie te verzamelen die niet voor de hand ligt; een waardevolle innovatievaardigheid die zij vervolgens in hun eigen leven weer in kunnen zetten.

De deelnemers gaan hiervoor in gesprek met de ouderen en reconstrueren hun levensverhalen door het bezoeken van plaatsen, het verkennen van voorwerpen en door het raadplegen van online en offline informatiebronnen. Vervolgens brengen zij de verhalen weer tot leven, bijvoorbeeld door een eindpresentatie voor de ouderen en elkaar, of door het bereiden van oude (gevonden)recepten.

Waarom meedoen? U draagt bij aan een uniek en nieuwprogramma in de zorg en het zichtbaar maken van de grote meerwaarde van de ouderen. U ontdekt bijzondere verhalen en kennis van de bewoners, bijvoorbeeld over de geschiedenis, ambachten en Arnhem. U kunt zelf een focus kiezen binnen het programma (bijvoorbeeld op muziek, koken, jongeren, onderhoud of de redactie). U werkt samen met personen van verschillende generaties en achtergronden, inclusief scholieren en studenten van omliggende (hoge)scholen en universiteiten. U bent echt onderdeel van het team en wordt uitgenodigd om mee te denken en te doen vanuit uw eigen interesses en mogelijkheden. U kunt zelf kiezen wanneer en hoe vaak u komt.

Vragen of interesse? Mail dan naar oldschool@vreedenhoff.nl of bel 026 3846500 Vreedenhoff woon-zorg- en activiteitencentrum is gevestigd aan de Esperantolaan 2 in Arnhem.

Roger Oostdam adverteert al jaren in Hét GemeenteNieuws 'We krijgen veel respons op onze advertenties'

ARNHEM – Om zijn bedrijf Oostdam Meubelstoffen onder de aandacht te brengen koos eigenaar Roger zo'n veertien jaar geleden al bewust voor Hét GemeenteNieuws: 'We vinden dat deze krant gewoon 'lekker wegleest' en de vele reacties die we van klanten krijgen als we erin hebben gestaan, is voor ons het bewijs dat wij niet de enige zijn'.

Zolang als Roger en zijn partner Monique Kreuzen aan het roer staan van Oostdam Meubelstoffen, brengen zij hun mooie ambacht al in Hét GemeenteNieuws onder de aandacht. De meubelstoffeerderij bestaat echter al veel langer. Het was zijn opa die in 1945 een winkel in schuimrubber begon. Later kwam de vader van Roger erbij en begon de meubelstoffeerderij in het pand ernaast. Ook hij werd een waar vakman. Niet voor niets werkt hij nu nog altijd volop mee in de zaak. Het is er namelijk druk. Zo druk zelfs dat er al weer plaats is om een vakkundig meubelstoffeerder erbij aan te nemen. 'We hebben een enorme voorraad meubelstoffen en de keuze is niet alleen groot, maar onze prijzen zijn ook nog eens scherp', legt Roger uit. 'Vooral nu', vult Monique hem aan, 'want momenteel houden we een grote opruiming om ruimte te maken voor de nieuwe collectie en... op is op!' Een oude stoel of beschadigd bankstel laten bekleden met een zelf uitgezochte stof maakt het niet alleen als nieuw maar ook uniek. Kussens voor caravan of boot bijvoorbeeld kunnen allemaal op maat worden gemaakt.

De mogelijkheden zijn legio, kijkt u maar eens op www.oostdam-johomtex.nl. Of kom langs en profiteer nu van de opruiming. Van dinsdag tot en met zaterdag bent u van harte welkom aan de Klarendalseweg 77 in Arnhem.

Kerst&Wild Fair in Doorwerth

Kerst & Wild Fair (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Op 9 december houdt Lionsclub Renkum Airborne van 11.00 tot 17.00 uur voor de zevende keer de sfeervolle Kerst- & Wild Fair op het Kasteel Doorwerth in Doorwerth.

De Kerst & Wild Fair is een fundraisingsactiviteit waarmee elk jaar een ander goed doel wordt ondersteund. Dit jaar wordt geld ingezameld voor twee goede doelen.

De Stichting Veluwse Wens Ambulance verzorgt voor mensen in een (pre)terminaal stadium of die door een ernstige chronische ziekte bedlegerig zijn, het vervoer tijdens een onvergetelijk dagje uit. (www.veluwsewensambulance.nl)

Een tovertafel voor het Huis van Renkum. Het Huis van Renkum is een plek waar inwoners samen met vrijwilligers en beroepskrachten actief bijdragen aan persoonlijk welbevinden, onderlinge betrokkenheid en een leefbare buurt. (www.huisvanrenkum.nl)

Bezoekers aan deze sfeervolle kerst- en wildfair gaan genieten van hoogwaardige exposanten op het gebied van lifestyle en food, die hen zullen inspireren en verwennen met culinaire lekkernijen, wijnen, mode, sieraden, kunst, wonen en meer. Daarnaast worden jong en oud met bijzondere optredens verrast.

Entreeprijzen aan de kassa: volwassenen 7,50, kinderen tussen 13 en 16: 2 euro, kinderen tot 12 jaar: gratis. Entreeprijzen voorverkoop: volwassenen 5,- kinderen tussen 13 en 16 jaar 2 euro.

Kasteel Doorwerth ligt aan Fonteinallee 2 in Doorwerth. Informatie en kaartverkoop via www.kerst-wildfair.nl.

In Nederland schaken 200.000 mensen Wereldwijd kunnen 600 miljoen mensen schaken

Schaakles bij ASV. (foto: Erik Wille) Erik Wille

ARNHEM - Wereldwijd kunnen zo'n 600 miljoen mensen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de regels en schaken naar schatting 200.000 mensen Maar als 2 miljoen mensen de regels kennen, dan kent een veelvoud daarvan de regels niet. ASV wil daar wat aan doen.

Vanaf 25 oktober organiseert de Arnhemse schaakclub een gratis schaakcursus, waarin spelenderwijs de basisregels van het schaken uitgelegd worden. Ook als de regels al bekend zijn, kan meegedaan worden om meer over de wonderen van de mooie schaaksport te leren. De gratis cursus wordt zes donderdagen op rij van 18.30 tot 19.45 uur gegeven in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

"Wij geven al jaren twee keer per seizoen zo'n cursus van zes lessen. En dat loopt erg goed", aldus ASV-voorzitter Erik Wille. "De deelnemers hebben een totaal verschillende reden om mee te doen. Vaders en moeder schuiven aan om met hun kind te kunnen schaken. Opa's en oma's om met hun kleinkinderen te kunnen spelen, maar ook mensen die doorstromen naar het wedstrijdschaak. Erg leuk die diversiteit." Aanmelden voor de cursus kan bij Kees van Keulen: keesvankeulen@planet.nl (ook voor meer informatie).

Na de cursus bestaat de mogelijkheid om vervolglessen af te spreken. "De vervolglessen zijn ook erg leuk. Het gaat er allemaal erg gemoedelijk aan toe. De lessen worden serieus gevolgd, maar er wordt ook veel gelachen en dat onder het genot van een kopje koffie of thee." Meer info staat ook op https://www.asv-schaken.nl/schaakcursus-voor-beginners.

Weer een fijne, inhoudsvolle creatieve workshopmiddag

Werken met aquarelverf en potlood. (foto: Mirjam van Meurs) Mirjam van Meurs

ARNHEM - Beeldend centrum Hartistiek in ArnhemZuid is in 1989 al opgericht door kunstenares, docente Mirjam van Meurs. Creatief uiten vanuit je gevoel: "Toen was dat nog echt nieuw, ik moest uitleggen aan mensen wat dat inhield, nu vind je het overal, hoewel de naam niet steeds dezelfde lading dekt!'


intuïtief beeldend bezig zijn is niet van gooi-alles-er-maar-uit, nee, het is eerst 'afdalen' en goed contact maken met je innerlijke staat van zijn. En dit trekt mensen aan die zichzelf graag verder ontdekken, uiten en in vrijheid ontwikkelen. (Innerlijke beelden zijn belangrijker dan stillevens na kunnen tekenen.)

Soms werkt Mirjam ook individueel met mensen, ook kinderen, wanneer alles meer aandacht vraagt. Ook dit jaar naast de cursussen een mooi aanbod losse workshops rond mooie, interessante onderwerpen.

Zoals daar is: 17 november, een middag rond de Heilige Geometrische vormen hebben vaak een diepere bron of betekenis en men noemt deze niet voor niets de Heilige Geometrie. Overal in de natuur en geschiedenis, de kunst en het dagelijkse leven zijn deze vormen terug te vinden, en dat wordt zichtbaar en uitgelegd in deze middag.
Maar er wordt vooral ook zelf ontworpen, getekend, en gekleurd. De powerpoint kun je thuis terugkijken! Een fijne middag met een klein groepje geïnteresseerden.
Tijd: 13.30-16.30 uur. Prijs: inclusief drankjes en powerpoint 25 euro. Lokatie: Bodegravenplantsoen 36 Arnhem-Zuid, vlakbij bus en trein. Tel 026 3790772 mail info@hartistiek.nl. Alle activiteiten staan op http://www.hartistiek.nl in de agenda.

'Scheiden doe je samen' een ervaringsdeskundig familiebedrijf

ARNHEM - Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben!

Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij 'gehoord en gezien worden'. Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau 'up to date' gehouden. Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld en haar dochter Denise hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Alle financiële afspraken worden vervolgens door ons in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst vastgelegd en de afspraken over uw eventuele minderjarige kinderen in een zorgplan.

Wij weten vanuit onze eigen ervaringen ook dat een scheiding de nodige emoties met zich mee kan brengen. Tijdens de mediationgesprekken is er bij ons ook ruimte om deze emoties bespreekbaar te maken. Ook dit maakt immers onderdeel uit van een scheidingsproces.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 026 2022686

Meidendag bij Scouting Elst

ELST - Op zaterdag 10 november zal er bij Scoutinggroep Sint-Werenfridus uit Elst een meidendag georganiseerd worden. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei leuke, gezellige maar ook gave activiteiten waar je aan mee kunt doen.

"Ben jij een meisje tussen de 7 en 14 jaar? Houd je van een uitdaging en lijkt het je gezellig om nieuwe meiden van jouw leeftijd te leren kennen? Vind jij het leuk om vuur te stoken, zelf keukens te knopen, allerlei actieve spellen te spelen of een keer een beauty-avond te houden? Dan moet je zeker naar onze meidendag komen!

Tijdens de meidendag kun je een aantal activiteiten beleven die we normaal gesproken tijdens een opkomst op dinsdag- of vrijdagavond doen. Zo zal er een beautysalon en een klimwand zijn, kun je broodjes bakken of lekker een spelletje apenkooi spelen. Natuurlijk zijn er nog veel meer gezellige activiteiten die je die middag kunt doen.

Tijdens de meidendag zal de Kabouter- en Gidsenleiding aanwezig zijn om alle activiteiten te begeleiden. Geef je voor 10 november op door een mailtje te sturen naar info@scoutingelst.nl. Meer informatie staat op www.scoutingelst.nl."

Verrassend cabaret: Blind Date bij TOP

BEMMEL - Op zaterdag 9 november staat er weer een geweldige, vooralsnog onbekende artiest op het TOP-podium. In de afgelopen twee seizoenen waren Karin Bruers en Rob Scheepers de Blind Dates bij TOP. Beide voorstellingen werden een daverend succes. Het publiek bulderde van het lachen om de gevatte teksten van deze kanjers van cabaretiers en genoten met volle teugen van de gok die ze zelf hadden genomen.

We lichten alvast een klein tipje van de sluier: ook dit keer komt de artiest weer uit Brabant en hij/zij is op de buis te zien in een expeditie.

Bent u avontuurlijk ingesteld en staat u open voor nieuwe ervaringen, gooi dan alle schroom van u af. Net als bij een echte blind date weet u van tevoren natuurlijk niet wie dat is. Om u over de drempel te helpen en omdat u niet weet wat u te wachten staat, betaalt u maar 12,50 euro.

Aanvang 20:30 uur. Locatie: Theaterzaal. Kaartjes kosten 12,50 euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Laagdrempelig in gesprek bij Kletsen & Kleien

ARNHEM - Op maandag 5 november organiseert Ervaar MEE Arnhem de themamiddag Kletsen & Kleien. Tijdens deze middag kun je op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek terwijl je creatief bezig bent.

Deze middag is voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, omdat ze zich bijvoorbeeld eenzaam voelen of niet lekker in hun vel zitten om verschillende redenen. Materialen om te kleien zijn aanwezig, dus laat je creativiteit de vrije loop gaan! De themamiddag is gratis en voor 16 jaar en ouder. Waar: 't Torentje van RIBW AVV: Johan de Wittlaan 316, Arnhem. Graag vooraf aanmelden: alyssa.ervaarmee@gmail.com Voor meer informatie over Ervaar MEE: www.meegeldersepoort.nl > cliënten > onze projecten > Ervaar MEE Arnhem

Vlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 4 november is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Anouk Pauwels ontvangt Gouden Sprookjesei

ARNHEM - Helemaal te Gek. Anouk Pauwels, de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival, ontvangt het Gouden Sprookjesei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het te gek Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival.

Sint-Maarten-lampionoptocht

OOSTERBEEK - Op vrijdag 9 november om 18.30 uur wordt met de kinderen uit Oosterbeek weer het feest van Sint-Maarten gevierd in en rond de Bernulphuskerk in Oosterbeek.

Eerst wordt het aloude verhaal van Sint-Maarten gespeeld. In 397 werd bisschop Martinus van Tours begraven. Martinus gaf als soldaat de helft van zijn mantel aan een bedelaar. Hij werd vervolgens monnik en later bisschop van Tours. Na het spel gaat, onder muzikale begeleiding van Scouting Huissen, de grote tocht beginnen. Het wordt zeker een grote optocht! Ook wordt ook dit jaar weer een bezoek gebracht aan het verzorgingshuis 'Overdal'.

Vroeger was Sint-Maarten een echt bedelfeest, bedoeld om vlak voor een lange winter nog zoveel mogelijk etenswaar te hamsteren. Daarom deed niet iedereen graag mee aan het evenement. Pas sinds de jaren '30 van de vorige eeuw doet iedereen mee, ongeacht geloof of achtergrond, en is het een gezellig volksfeest. Gerekend wordt op veel kinderen, maar ook vaders, moeders , oma's en opa's. "Neem allemaal je eigen lampion mee!" Iedereen is welkom!

Startopleiding WoonHulp voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Een van de vijf deelnemers kon helaas niet bij de ondertekening aanwezig zijn.

ARNHEM - Driestroom, Elver en DrieGasthuizenGroep slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot Woonassistent, door hen de opleiding tot WoonHulp te laten volgen. Vijf deelnemers, die ondersteuning krijgen van Elver en Driestroom, starten deze opleiding onder niveau 1 op 7 november bij DrieGasthuizenGroep.

In deze 1,5-jarige opleiding leren zij alle basisvaardigheden die nodig zijn bij het uitvoeren van routinematige werkzaamheden als Woonassistent in de ouderenzorg. Na het behalen van het diploma voor deze opleiding kunnen de deelnemers gegarandeerd doorstromen naar een betaalde baan als Woonassistent bij DrieGasthuizenGroep.

Inhoud

De opleiding tot WoonHulp bestaat uit één dagdeel per week theorie en minimaal twaalf uur per week praktijk. Tijdens de praktijklessen leren de deelnemers hoe zij de ouderen die wonen bij DrieGasthuizenGroep kunnen ondersteunen bij wonen, huishouden en vrijetijdsbesteding. Als onderdeel van ondersteuning van het huishouden, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om in het eerste jaar van hun opleiding hun schoonmaakcertificaat te halen. De deelnemers worden begeleid door jobcoaches van Elver en Driestroom.

Woonassistent

Op 17 oktober ondertekenden alle deelnemers hun contract en gaven daarmee een 'go' aan hun opleiding. Ze hebben veel zin om te beginnen en kijken ernaar uit om uiteindelijk in een baan als Woonassistent bij DrieGasthuizenGroep aan de slag te gaan. Een mooi vooruitzicht! Zowel voor de deelnemers als voor de drie organisaties die hun krachten bundelen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij werk en participatie, zodat zij door kunnen stromen naar regulier, betaald werk.

Allerzielenconcert in Oosterbeek

OOSTERBEEK - In het kader van Allerzielen geeft het koor CantAnimus onder leiding van Caspar van der Vinne op zondag 4 november om 15.00 uur in de Bernulphuskerk te Oosterbeek weer een concert.

Het concert is samengesteld rond het thema 'Rouwen en Gedenken', waarbij liefdevolle muziek als begeleiding van de ziel op de weg naar de eeuwige rust als troostrijke klanken voor de nabestaanden naar voren komen. Casper van der Vinne: 'Het bezingen van de ziel is de betekenis van het CantAnimus '. En precies dat is wat CantAnimus al meer dan 10 jaar doet in haar programma 'Stem en Stilte'. Ieder jaar op en rond Allerzielen zingt CantAnimus troostvolle klanken en liederen om de overleden geliefden te herdenken. Een stil uur koorzang!

Het Koor CantAnimus is een gemengd koor met zangers en zangeressen uit de regio Arnhem-Nijmegen. Hoe bijzonder dit koor is, kunt u het beste natuurlijk ervaren tijdens een bezoek aan hun optreden. Toegang: vrijwillige bijdrage na afloop van het concert.

Bronst in Theater De KiK

BRONST Yvonne van den Eerenbeemt (foto: Vincent Boon)

ELST - Op zaterdag 10 november om 20.30 uur speelt Yvonne van den Eerenbeemt haar cabaretvoorstelling Bronst in Theater De KiK in Elst.

Als Bronst een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. Bronst gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat.

Bronst is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want het is eten of gegeten worden.

Yvonne is een begenadigd actrice (Klikbeet), veelzijdige zangeres en slimme cabaretier. Na het behalen van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014, debuteerde Yvonne met Sirene, waarin ze avond na avond het brandalarm door de theaters liet loeien.

Een voorstelling én ontruimingsoefening voor het theater ineen. Zo maakte een groot publiek op ludieke wijze kennis met de warmbloedige Limburgse furie. Nu is ze te zien met Bronst. Kaartjes inclusief pauzedrankje kosten 17 euro en zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl.

Kwekerij W.A.J. Gerritsen voor buxusvervangers en kleurrijke violen

HUISSEN – Veel buxushagen zijn dit jaar aangetast door de rups van de buxusmot. Tijd dus om de ontsierende bruin geworden hagen te vervangen door nieuw fris groen! Ook in het najaar vindt u bij kwekerij W.A.J. Gerritsen veel kleur en een ruim assortiment vaste planten.

Japanse hulssoorten lijken veel op de buxus. 'Deze dragen de naam Ilex en bieden we in een grove en een fijne variant', legt eigenaar Wilbert uit. 'Keuze in bladkleuren zien we bij de euonymus, ook wel 'kardinaalsmuts' genoemd. Deze zijn er met groen maar ook met geel- of witachtig blad. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor een taxushaag als vervanger voor de buxus', vertelt hij. De keuze in groene vaste planten is er groot, maar zodra je de kas binnenstapt bij Gerritsen stap je in een kas vol kleuren! Anita: 'Ja want er zijn natuurlijk ook weer volop winterviolen, hangviolen en bosviolen in ruim honderd vrolijke kleuren!' Daar fleurt uw tuin of balkon enorm van op, nu de natuur steeds kaler wordt. Neemt u gerust uw eigen potten mee naar Gerritsen en zoek daar uit wat u er graag in wilt hebben. Naast de kosten van de materialen vraagt Gerritsen slechts één euro voor het opmaken van uw bloempot of -bak, zodat u deze kant-en-klaar thuis kunt plaatsen.

Kwekerij W.A.J. Gerritsen is tot eind maart zes dagen per week geopend van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna begint dan weer het perkgoedseizoen en worden de openingstijden verruimd. U bent van harte welkom aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (ook op Facebook).

Energiezuinig(er) wonen: goed idee, maar hoe?

ARNHEM - Steeds meer mensen denken erover na om energiebesparende maatregelen in hun huis te realiseren. Dat is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening en de waarde van je huis. Maar waar te beginnen als je dit goede voornemen hebt?

Door de vele opties zien mensen soms al op voorhand door de bomen het bos niet meer en worden maatregelen uitgesteld. Want wat is nu slim: het aanschaffen van zonnepanelen of HR++ ramen, isoleren, of het vervangen van de CV door een andere warmteoplossing zoals een warmtepomp?

Doe inspiratie op tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open om anderen te laten zien hoe zij het duurzamer hebben gemaakt. Je hoort ervaringen uit eerste hand en krijgt alle tijd om vragen te stellen. De SNS winkel in Arnhem participeert ook in dit initiatief, om toelichting te geven op de diverse mogelijkheden voor verduurzaming en op financieringsopties.

Veel opties (nog) niet bekend bij huiseigenaren. Vaak wordt verondersteld dat verduurzamen erg kostbaar is of dat het alleen mogelijk is met eigen geld, weet Tim Jans, financieel adviseur bij SNS, uit ervaring: "Hoewel de maximale hypotheek sinds januari 2018 omlaag is gegaan naar 100% van de marktwaarde van je huis, mag je voor dit soort aanpassingen wél extra lenen. Dit kan tot 106% van de marktwaarde van je huis na de aanpassing. Veel mensen die een huis willen kopen, weten dit niet, merk ik in mijn werk als hypotheekadviseur. Ze stellen een verbouwing uit of gaan toch maar voor nieuwbouw en niet voor die charmante – maar minder goed geïsoleerde – jarendertigwoning waar zij eigenlijk voor waren gevallen."

Ook als je geen eigen geld hebt voor energiebesparende maatregelen, kun je wellicht dus een energiezuiniger woning realiseren. Bovendien kunnen subsidies, een energiebespaarlening of een duurzaamheidslening bij de gemeente je wellicht ook op weg helpen.

Meer weten?

Meer leren over hoe je je huis kunt verduurzamen, wat daarvan de voordelen zijn – voor jou en het milieu ­– én welke mogelijkheden er zijn voor financiering? Op zaterdag 10 november kun je hiervoor om 10.00 uur bij SNS Bank op de Koningstraat 25 in Arnhem terecht. We trakteren je daarna bovendien op een duurzame lunch met lokale producten en gaan gezamenlijk op bezoek bij een verduurzaamd huis in de buurt.

Interesse? Stuur een e-mail naar SNSBank.Arnhem@sns.nl met daarin je naam en het aantal personen waarmee je komt. Of geef het door in de winkel zelf. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Een goed idee? Ideeënmakelaars Arnhem denken met je mee!

Van links aar rechts: Klaas Arie Westland, Karin Huibers en Sanne Nicholas

ARNHEM - Heb jij een mooi idee maar je weet niet waar te beginnen? De Ideeënmakelaars kijken samen met jou naar wat jouw idee nodig heeft! We verbinden je met organisaties of inwoners met soortgelijke ideeën en ervaring en zo wordt de zoektocht naar draagvlak, een creatieve blik of de benodigde middelen heel wat makkelijker. Zo kun jij je idee tot een succes maken en wordt Arnhem een stukje mooier.

Ruim tachtig Arnhemmers met vragen, ideeën en mooie initiatieven maakten sinds begin 2017 gebruik van de diensten van Ideeënmakelaars Arnhem. Wij komen graag naar je toe, bij jou thuis of ergens in de stad of jouw wijk. Luisteren naar wat je van plan bent, waar je tegenaan loopt, aan wat voor concrete steun je behoefte hebt. Omdat we met ons drieën zijn - ieder met haar of zijn specifieke kennis en ervaring – zijn we van veel markten thuis en kunnen we breed meedenken.

We dachten mee over initiatieven om voedselverspilling en armoede tegen te gaan, buurten groener en duurzamer te maken, faciliteiten voor Arnhem-Zuid, over de organisatie van muziekavonden met livemuziek van en voor Eritrese Arnhemmers, sociale woonvormen waar ouderen en jongeren elkaar gemakkelijker ontmoeten, sportvoorzieningen in de wijk voor jongeren en nog veel meer!

Loop jij ook rond met een idee waarover je graag eens zou klankborden of heb je hulp nodig om met de juiste persoon of instantie in contact te komen? Misschien zou je graag eens met iemand van gedachten wisselen over je plan en het vertalen naar een plan van aanpak? Onze dienstverlening is gratis voor inwoners van Arnhem.

Bij Ideeënmakelaars Arnhem ben je aan het goede adres. Bel of stuur een mail naar Ideeënmakelaars Arnhem! 06 81185234 of info@ideeenmakelaarsarnhem.nl.

Ehbo Heteren start opleiding

HETEREN - Heeft u zich ooit afgevraagd wat te doen als u wordt geconfronteerd met een ongeluk op straat, of thuis met een klein ongeval? De KNV Ehbo-vereniging Heteren start half november met de basisopleiding Eerste Hulp.

Tijdens ongeveer twaalf lessen krijgt men de volledige basisopleiding ehbo inclusief 'eerste hulp aan kinderen' en de reanimatie/AED. De lessen zullen worden gehouden op dinsdagavond in zalencentrum De Bongerd in Heteren. De kosten voor deze opleiding zijn 175 euro, dit is inclusief lesmaterialen en kosten voor het examen.

"Let op: uw zorgverzekering vergoedt vaak 90 procent of meer van de kosten van de opleiding! Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze opleiding geeft u dan snel op, we hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor informatie neem contact op via ehboheteren@gmail.com. Mocht u reeds in bezit zijn van een geldig Oranje Kruis diploma Ehbo en wilt deze via onze vereniging geldig blijven houden, dan bent u ook welkom."

Open avond bij BC Gova

ARNHEM - Iedere laatste dinsdag van de maand: open avond bij badmintonclub BC Gova in de Laar West. De eerste open avond was op dinsdag 30 oktober van 20.00 tot 22.00 uur.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met de badmintonsport? Ben je al bekend met de badmintonsport en wil je gewoon een keer een avondje komen badmintonnen? Wees dan welkom in sporthal De Laar West in Arnhem. Kosten per open avond zijn 5,00 euro. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via info@bcgova.nl.

Vogels spotten in Meinerswijk

Smienten en bergeenden. (foto: Herman Hendriks) Herman Hendriks

ARNHEM - IVN RijnWaal verzorgt weer een wandelexcursie vogels spotten. De excursie start op zondag 4 november om 08.30 uur.

De wintervogels zijn er weer. We zullen kramsvogels, koperwieken, krakeenden, smienten, kuif en wilde eenden zien en verder allerlei kleinere en grote standvogels en wintergasten. De Meinerswijk is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook thuis.

Kramsvogel. (foto: Herman Hendriks) Herman Hendriks
Vogelspotters. (foto: Herman Hendriks) Herman Hendriks

De contactpersoon is Ben Brouwer en hij is bereikbaar op 0653927477. Het verzamelen is op de parkeerplaats bij de Steenen Camer, Hannesstraatje 2 in Meinerswijk. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wandelschoenen of laarzen en een verrekijker worden aanbevolen.

De mobiele fysio- en huidtherapeut, locatie De Behandelbank, uitgebreid

ARNHEM - Naast reguliere fysiotherapie en huidtherapie, wat u al van ons gewend bent, kunt u door onze uitbreiding, nu al, en in de toekomst nog meer diensten van ons verwachten.

Zo is het fysioteam versterkt met een geriatrisch fysiotherapeut, zij houdt zich bezig met behandeling, preventie en advisering van (kwetsbare) ouderen. Daarnaast kunt u bij ons onder andere terecht voor psychosomatische fysiotherapie, claudicatiotraining (etalagebenen) COPD beweegroep, medical taping- en mindfulnesscursus.

Binnen het Huidinstituut worden zowel (para) medische als cosmetische behandelingen uitgevoerd. Zo is er een breed behandelaanbod voor oedeemtherapie en kunt u steunkousen laten aanmeten. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor: acnetherapie, elektrische epilatie, littekenbehandeling en camouflagebehandeling bij pigmentproblematiek.

Wij zijn bovendien gespecialiseerd in dermatografie (tepelhoftatoeage) en permanente make-up (voor wenkbrauwen, oogleden en lippen).
Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?

De mobiele fysio- en huidtherapeut, Hollandweg 52-54, Arnhem, neem contact op via 026 3811436 (tussen 8.00 – 14.00 uur) of via info@demobielefysio-enhuidtherapeut.nl; www.demobielefysio-enhuidtherapeut.nl.

"Uw huid en mobiliteit zijn onze prioriteit"

Happy Healing

ARNHEM - Happy Spirit is alweer vier jaar een begrip in het spirituele landschap. De winkel aan de Geitenkamp in Arnhem staat landelijk bekend om de hoge kwaliteit edelstenen voor lage prijzen en word geroemd om de spirituele cursussen. Credo; spiritualiteit met een lach. Geen geneuzel of dromerig zweven maar spiritualiteit anno 2018.

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar. Hier ben je welkom. Jochem Anthonijsz staat iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Naast het runnen van de winkel doet Jochem ook het spirituele deel. Hij geeft les op geheel eigen wijze; "Geen moeilijke rituelen maar snelle verbindingen met hogere energieën en spirits. Helen gebeurt vanuit liefde. Geen donkere energieën maar licht en vreugde voor het leven. Dit alles zonder 'zweverig gedoe'. Met beide voeten op de grond. Het mooiste van de diverse cursussen? We leiden mensen op tot healingmediums maar eigenlijk worden zij zelf geheeld. Ze komen er als een ander mens weer uit. Prachtig om te zien."

www.happy-spirit.nl en www.jaspirit.nl. Geitenkamp 7, Arnhem

Thuis-PC.nl helpt, adviseert, verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?


Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al acht jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); 06 81469489, www.thuis-pc.nl.

Schoenen reinigen met stoom: je schoenen worden weer als nieuw

ARNHEM - Problemen met vieze leren schoenen? Hardnekkige vlekken in suède schoenen? De revolutionaire stoomreiniger van Scarpa Vapor zorgt dat je schoenen er weer als nieuw uitzien. Spaar je portemonnee en het milieu: laat je schoenen professioneel schoonmaken en gun ze een tweede leven door een professionele reinigingsbeurt.

Met deze geweldige stoomreiniger kunnen we niet alleen leer reinigen, maar ook suède schoenen, nubuck schoenen en zelfs sneakers. De Scarpa Vapor krijgt praktisch alles schoon, door een combinatie van stoom onder hoge druk en zeer hoge temperatuur. Doordat het leer eerst krimpt en dan rekt, laat het vuil aan de oppervlakte los.

Zoals gezegd kan de stoomreiniger niet alleen leer- en nubuckschoenen schoonmaken, maar schoenen van alle materialen en kleuren; dus ook je witte schoenen worden weer als nieuw.

Leer reinigen bij de betere schoenmaker. De Scarpa Vapor stoomreiniger is een machine voor de specialist. Je vindt deze dus bij de betere schoenmaker, die garant staat voor perfecte reparatie en reiniging van je schoenen.

Schoen & sleutelmakerij Mark Spierings, Kronenburgpassage 73, Arnhem; 026 3232391.

Slender You bewegingsbanken en andullatietherapie bij Beautycare Velp

VELP - Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere reuma, artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen.

Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning. U bent een uur actief in beweging en is goed voor lichaam en geest!

Beautycare Velp heeft ook een andullatiematras in huis. Dit matras helpt pijnklachten te verminderen, werkt ontspannend en bevordert het herstel en verbetert prestaties. Andullatietherapie berust op een combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte en heeft vijf effecten op het lichaam (betere bloedscirculatie, stimuleren van het lymfesysteem, toename van de energieproductie in de cellen, pijnverlichting, en het activeren van ontspannningsmechanismen). Mensen met chronische pijnklachten, zoals rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma en dergelijke ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten.

Maak een gratis proefles als u kennis wilt maken met de andulatietherapie of slenderbanken.

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757, 0619193009; www.beautycarevelp.nl; email: info@beautycarevelp.nl.

Kijkalles breidt uit met online-warenhuis met meer dan 25.000 artikelen

ARNHEM - Kijkalles, bekend van mediaspelers en computerbenodigdheden, heeft naast de fysieke winkel nu ook een online-warenhuis met meer dan 25.000 artikelen.

In de online warenhuis vindt u computers, elektronica, verscheidene artikelen voor in en om de woning, meubels, bouwartikelen, gereedschappen, dierbenodigdheden, speelgoed, spellen, kinderartikelen, (baby en peuter), automaterialen, auto-onderdelen, sportartikelen, erotische artikelen en nog veel meer!

Bent u op zoek naar een leuk en origineel cadeau, dan moet u zekers eens de online warenhuis webshop bezoeken van www.kijkalles.nl.
Via de digitale deuren kunnen zij meer inspelen op de behoefte van de klant. Bij slecht weer hoeft u de deur niet uit en kunt u vanuit uw comfortabele stoel makkelijk en snel artikelen kopen die van tien procent tot zeventig procent goedkoper zijn, dan u gewend bent. Naast de zeer aantrekkelijke prijzen worden alle bestellingen gratis thuisbezorgd op elk gewenst adres. En voor wie liever de online-bestellingen in de winkel van Kijkalles wilt ophalen, is dat ook nog eens mogelijk.

Kijkalles is ook gespecialiseerd in miningsystemen waarmee je bitcoins kunt genereren. Daarnaast zijn zij ook verkooppunt, dat alle benodigdheden voor zulke cryptomining verkoopt en is daarmee het enige verkooppunt van handgemaakte miningsystemen van Oost-Nederland,

PostNL
Tevens is Kijkalles een officieel pakketpunt voor al uw nationale en internationale verzendingen.

Winkel Kijkalles; Ing. JP Muijlwijkstraat 27; Arnhem; 085 4016582; maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend en
zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. De webshop op www.kijkalles.nl is 24/7 geopend.

Inmiddels ten burele van LWMK

Haarlems Korendag. (foto: Marjan Koudijs) Marjan Koudijs

HUISSEN - Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat in Huissen het Mannenkoor Sint-Caecilia werd opgericht.

In 1976 werd de naam gewijzigd in Huissens Mannenkoor en vanaf 2007 heeft dit voortreffelijke koor de naam 'Lingewaards Mannenkoor'. Wat we afkorten als LWMK zoals u reeds bemerkte in de kop van dit artikeltje van 1625 tekens. Er is wat te vieren!

Er wordt overlegd, er wordt gebeld en… er wordt vergaderd. Vragen, zoals daar zijn: wanneer, zaterdag of zondag, kan de dirigent, kan de pianist(e), welke locatie en is die beschikbaar. En zo nog een rij vragen meer. Er wordt gezocht naar oude foto’s, krantenartikelen, notulenboeken (zijn we al op het spoor!).

Gaan we oud-leden uitnodigen? Nodigen we bevriende koren uit? Is er nog meer documentatie te vinden? En we zoeken nog meer! We zoeken nog een paar enthousiaste zanggenoten, als het kan in de tenor-hoek, maar moet niet. Iedereen die wil en kan is welkom. Dit is natuurlijk je kans a: om met te zingen met een geweldig koor en b: om ook middelpunt te zijn van een eeuwfeest!

Wat dacht je daar van? Reageren kan bij Theo Vermaas, telefoon 026 3257408 of bij ondergetekende op nummer 06 53966931. De locatie is het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen en op dinsdagavond repeteren we van acht tot tien uur. Je doet jezelf er een enorm plezier mee!

Ingezonden brief

Zijn de auto's vogelvrij in de wijk Campus Veste in Schuytgraaf?

Recent zijn wij de dupe geworden van een aanrijding met een spelend kind. Gelukkig kan iedereen het na vertellen én zijn er geen slachtoffers gevallen, maar het heeft mij wel aan het denken gezet.

Als dit ons is overkomen, kan het een ander ook overkomen en de situatie in ogenschouw nemende, is dit voor iedere automobilist een situatie waar men zeer alert op moet zou zijn. Of blijft de gemeente hier in gebreke? Wat is er gebeurd?

Rijdende op de Scheepvaart met een slakkengangetje van rond de 20-25km p/u komt er een fietsertje uit een steeg plotsklaps de weg op gereden. Volledig in zijn spel opgaand en achtervolgd door zijn vriendje. Hij heeft onze auto niet gezien door de geparkeerde auto’s langs de weg en door het slechte zicht op diezelfde weg. Toen hij onze auto eenmaal zag, was het te laat en botste hij met volle vaart tegen de zijkant op. Gelukkig stond hij snel weer op en na de eerste schrik bleek het allemaal mee te vallen. De schade aan de auto is materieel en kan opgelost worden, maar de schrik! Niet iedereen houdt rekening met spelende kinderen, terwijl ook de snelheid nogal eens te wensen overlaat.

Het speeltuintje in het midden tussen twee wegen aan weerszijde is ook niet echt ideaal. De mogelijkheid die nu geboden wordt om zo de stoep af te rennen, zorgt ervoor dat het vast en zeker nog eens zal gebeuren. De vraag is alleen wanneer. De gemeente kan hier de veiligheid echt optimaliseren door te zorgen voor veiligheidshekken die de snelheid uit rennende en fietsende kinderen haalt, of moet er eerst een dode vallen voordat we in actie komen?

Mevrouw Noordam een bezorgde bewoonster uit de Schuytgraaf

Kinderkleding- en speelgoedbeurs in Driel!

DRIEL - Op zaterdag 10 november wordt er door Kledingbeurs Driel voor de tiende keer een najaarskinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd. Met hulp van vele vrijwilligers wordt er weer een mooie beurs van gemaakt. De beurs vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur in de sporthal van zalencentrum De Oldenburg, Hofplein 1 in Driel.

Voor een klein prijsje kunt u winter kinderkleding in de maten 50 - 176 aanschaffen. Ook biedt de beurs speelgoed, verkleedkleding, dvd`s, cd`s, boeken, gezelschapsspellen, babyartikelen en schoenen aan.
Boven op de genoemde prijzen wordt 15 procent extra berekend voor alle onkosten. We vragen u zoveel mogelijk gepast te betalen, pinnen is niet mogelijk.

De toegang tot de beurs is gratis. Er mogen helaas geen (hand)tassen, buggy`s, maxi cosi`s, draagzakken, en dergelijke mee naar binnen. "Dus portemonnee of geld in de broekzak; u ontvangt bij binnenkomst van ons een bigshopper. Na het shoppen levert u de bigshopper weer in en ontvangt u (indien gewenst) gratis een tas om uw gekochte spullen mee naar huis te nemen."

De beurs groeit nog altijd (er zijn meer verkopers dan ooit!). "Daarom is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor het verkopen van uw kinderkleding en/of speelgoed. Wilt u op de hoogte blijven van de aankomende beurzen, dan kan dat door ons te liken op Facebook of door ons een mailtje te sturen naar kledingbeursdriel@hotmail.com."

De overgebleven kleding en speelgoed wordt geschonken aan het goede doel; Stichting Gratis2dekansje in Nijmegen. Deze stichting helpt mensen die het goed kunnen gebruiken met kleding, speelgoed, meubels en huisraad.

Zestigjarig bestaan Vogellust

ELST - "Evenals voorgaande jaren hopen wij van vogelvereniging Vogellust ook dit jaar weer onze tentoonstelling te houden. Wij zijn een vereniging van kwekers en liefhebbers van allerlei soorten vogels en beoefenen onze liefhebberij louter als hobby."

Onze tentoonstel­ling vormt de afsluiting van een kweekseizoen. Men zou kunnen zeggen een kampioenscom­petitie. Iedere be­lang­stel­lende is welkom om de resulta­ten te bewon­de­ren. De organisatie hiervan kost veel vrije tijd, wat wij er uiteraard gaarne voor over hebben."

De tentoonstelling is in het lokaal van de Duivenvereniging op het sportpark De Pas, De Pas 1 in Elst (Gld) van 9 tot en met 11 november. De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 9 november om 20.00 uur.

"Wij bestaan dit jaar zestig jaar. Naar aanleiding hiervan houden wij een receptie op zaterdag 10 november van 14.30 tot 17.00 uur, eveneens in het lokaal van de duivenvereniging." Meer informatie staat op www.vogellust-elst.nl.

Beleef Top2000 live!

(foto: Walter Sietinga) Walter Sietinga

OOSTERHOUT - Vindt u het ook zo leuk om rond de feestdagen naar de Top2000 te luisteren? U kunt er dit jaar live bij zijn!

Het Metropole orkest op het podium met een bekende zanger of band: volgens deze formule speelt muziekvereniging Con Amore nummers van onder andere Beyonce, David Bowie en Michael Jackson. Drie top (professionele) zangers maken er een geweldige avond van. Een perfecte gelegenheid om in de stemming te komen!

Vorige keer was het uitverkocht, dus we treden twee keer op: zaterdagavond 15 december 20.00 uur met Afterparty, en zondagmiddag 16 december 14.30 uur. Beide keren in de Sint-Leonarduskerk in Oosterhout.

Kaartjes (17,50 euro per stuk) zijn te bestellen via info@conamore-oosterhout.nl.

Lezing over God en geloof in de kunst

VELP - Op zondagmiddag 4 november legt cultuurtheoloog Frank Bosman uit Vlijmen verband tussen God, geloof, religie en kunst. De lezing vindt plaats in Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp, aansluitend bij de expositie 'Oh my god'.

Bosman legt uit hoe je zo naar kunst kunt kijken dat de aspecten God en geloof, mystiek en spiritualiteit als vanzelf naar voren komen. Bijvoorbeeld in kunst van Matthias Grünewald (1516) en Damian Hirst (2005). Bosman betrekt ook enkele werken van de expositie 'Oh my god' in zijn verhaal.

Entree: 7,50, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze.
2,50 voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte.

Elk mens is uniek, zo ook zijn of haar uitvaart

(foto: Kiekfoto Rob de Joode)

ARNHEM - Steeds vaker denkt men na voor een persoonlijker afscheid. Men kiest ervoor om op een andere plek de afscheidsplechtigheid te organiseren dan in het crematorium. Dat betekent dat na plechtigheid in de achtertuin, kroeg, wijnmuseum of op een andere locatie de overledene begeleidt wordt door een kleine groep naaste familie naar het net geopende crematorium in Heteren.

Johan Uitvaartzorg heeft een betaalbaar uitvaartpakket bedacht, een positief financieel aspect voor de familie is hierbij de prijs, zodat er ruimte is voor een persoonlijk afscheidsplechtigheid.

2500.00 euro "Stille crematie"; De overledene wordt verzorgd na overlijden en in een basis kist overgebracht naar een uitvaartcentrum voor opbaring. Alle wettelijke documenten worden hierbij verzorgd en op de dag van het afscheid, wordt na de afscheidsplechtigheid de kist overgebracht naar het kleinschalige crematorium finevita (vertaald: einde van het leven) www.finevita.nl. Hier kunnen maximaal 25 personen inclusief koffie en thee afscheid nemen zonder plechtigheid voor slechts 795.00 euro. Meer informatie op; www.johanuitvaartzorg.nl

Zo wordt het afscheid betaalbaar en heeft u gelegenheid waardig afscheid te nemen.

Meer weten voor een betaalbare uitvaart, neem dan contact op met Johan Uitvaartzorg; 06 10122205 of stuur een email naar info@johanuitvaartzorg.nl.

Politie: zonder licht fietsen? Regel je donorregistratie!

ARNHEM - De nieuwste slogan van de politie is de meesten niet ontgaan en heeft een felle discussie doen ontstaan. Doel was een schokeffect te creëren door net op het randje te gaan zitten met hun slogan: 'Aan alle fietsers die in het donker zonder licht rijden….Zorg dat uw donorregistratie in orde is, u redt er levens mee'.

Je kunt de slogan goed vinden of te ver gaan, maar de boodschap is wel duidelijk en helaas veel te vaak waar. Je wilt het toch niet op je geweten hebben dat de politie naar je huis toe moet met een vervelende mededeling. Of, erger nog, dat de politie naar het huis van een ander moet.

Fietsverlichting is niet het enige aandachtspuntje in het verkeer. Ook het ' MoNo' komen we overal tegen. Ben je bezig in het verkeer, laat dan je mobiel uit. Waar nog niet aan gedacht is, is dat veel ongelukken in deze tijd van het jaar ontstaan door de laag staande zon. En de oplossing is zo simpel: Zorg voor een zonnebril in de auto! Dat voorkomt een boel leed. Het hoeft echt geen dure aankoop te zijn om veilig door het verkeer te kunnen.

Wij hebben al onze zonnebrillen in de uitverkoop van 10 tot zelfs 75 procent korting.

Eyewatch Optiek, Op het Toneel 5 (winkelcentrum Rijkerswoerd) Arnhem, 026 3272353. Ook te volgen via facebookpagina: Eyewatch Optiek Arnhem.

De Mazda CX-3 van meer waarde bij Jansen Arnhem!

ARNHEM – De vernieuwde Mazda CX-3 is tot 31 december 2018 verkrijgbaar met 1.500 euro meer waarde. Je ontvangt nu namelijk 1.500 euro extra inruilwaarde voor een nieuwe Mazda CX-3. De Mazda CX-3 is direct leverbaar, dus wacht niet langer en maak een afspraak bij Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda dealer / Peugeot & Citroën specialist voor Arnhem en omstreken.

De Mazda CX-3 is nu extra aantrekkelijk voor particuliere rijders. Recent heeft de ANWB de Mazda CX-3 uitgeroepen tot meest waardevaste kleine SUV. Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op! Daarom ontvang je nu tot 1.500 euro meer inruilwaarde voor uw huidige auto, bij aanschaf van een nieuwe Mazda CX-3! De Sport Selected uitvoering is uitgesloten van deze actie.


Tot 1.500 euro meer waarde:
· 1.500 euro extra inruilwaarde
· Aanbod geldt voor alle uitvoeringen van de CX-3
· Actie geldig tot en met 31 december 2018

Wil je meer informatie over de Mazda CX-3? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel 026 3648888 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag!


Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem, 026 3648888, info@jansenarnhem.nl, www.jansenarnhem.nl.

Heeren van de Zee; ook voor verrukkelijke vismaaltijden

ARNHEM – Als u snel iets lekkers op tafel wilt zetten wat ook nog voedzaam is, dan is roerbakken met vis en groenten een goed idee. Aan de kraam van Heeren van de Zee haalt u een overheerlijke roerbakschotel waar u zelf niets meer aan hoeft toe te voegen. Makkelijk, kerngezond en in een mum klaar.

Het is niet voor niets dat Heeren van de Zee dé visspecialist van Arnhem wordt genoemd. Aan de kraam vindt u er naast de 'standaard' vis zoals haring en kibbeling, een grote diversiteit aan vissoorten en vismaaltijden. Smaakvolle goed gevulde wraps bijvoorbeeld, of wat dacht u van een ovenschotel met verse vis? Alleen even in de oven zetten en smullen maar. Ideaal!

Het team van Heeren van de Zee is altijd up-to-date wat betreft kookgemak en ook wat betreft hun specialisme. Bij de Nationale Haringtest 2018 werd Heeren van de Zee liefst beoordeeld met het eindcijfer 9½! Drie Hollandse haringen, vers van het mes en een pond vers gebakken kibbeling haalt u samen voor 11 euro. Of vier lekkerbekken, ook voor 11 euro, dat smaakt altijd naar meer. Zeker als u de blinkende viswagen ziet. 'Wij werken volgens de HACCP-richtlijnen. Kwaliteit en hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel', vertelt eigenaar Arjen, die iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem-Zuid (Rijkerswoerd) staat. 'Waar onlangs een nieuwe winkel van Jumbo en Kruidvat zijn geopend, waardoor het winkelcentrum nog completer is geworden', vult hij aan. Op donderdag staat Heeren van de Zee in Arnhem Noord (Geitenkamp). Eens geen zin om te koken? Haal iets lekkers bij Heeren van de Zee! Ook op Facebook (www.heerenvandezee.nl).

25 / 32

Van den Akker maakt je oude stoel weer helemaal hip!

ARNHEM – Soms geeft een oude stoel je 'stof tot nadenken'. De zitting is versleten, maar hij is nog van oma geweest of de stoel zit zo lekker dat het weg doen ervan moeilijk is. Gelukkig hoeft dat niet, want Meubelstoffeerderij Van den Akker maakt je oude stoel graag weer als nieuw.

Het is de trend: oud met nieuw combineren in je interieur. Er wordt dan ook steeds vaker een beroep gedaan op het vakwerk van Van den Akker. Soms wordt er zelfs bewust een oude stoel op de rommelmarkt gekocht om vervolgens opnieuw te laten bekleden. Het is natuurlijk ook erg leuk om zo'n oude stoel toch eigen(tijds) te maken met een zelf uitgekozen stof. En stof... daarvan heeft Van den Akker genoeg! Met wel meer dan 300 boeken met stoffen van klassiek tot modern en van leer tot kunstleer, is de keuze ruimschoots. Van den Akker bekleedt namelijk ook banken, motorzadels, autostoelen, caravan- en bootkussens. 'Onlangs nog hebben we een groot bedhoofd bekleed, mooi gecapitonneerd met knopen', vertelt eigenaar Maurice. Ook voor reparaties staat Van den Akker hoog aangeschreven. 'We kijken graag vooruit, dus als het binnenwerk niet goed meer is dan repareren we dat vakkundig, zodat de klant jarenlang plezier heeft van een strak resultaat'. Op het gebied van milieu wordt ook vooruit gekeken: 'Er zijn steeds meer milieuvriendelijk geproduceerde stoffen op de markt, genaamd 'Green' en daar kiezen wij graag voor'. Vooruit kijken dus... alvast inbeelden hoe je oude stoel er straks uit komt te zien?

Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgsesluis 5C, Arnhem.T: 026 4421182; www.vanden-akker.com.

Nieuw in de Looierstraat: Brothers & Sisters Hair Beauty Salon

ARNHEM – Op 1 juni opende eigenaresse Robeeka Abdulahad in Arnhem centrum voor het eerst de deuren van haar prachtige salon. Bij deze dames- en herenkapsalon kunt u ook terecht voor een professionele manicurebehandeling of harsen, tegen schappelijke tarieven. 'Ik kan wel hogere tarieven hanteren, maar ik vind het belangrijker dat klanten graag terug blijven komen', zegt Robeeka met een glimlach.

Robeeka groeide op in een kappersfamilie in Irak, waar ze de vele technieken van het vak leerde. Als jong meisje ging ze er dagelijks van 7.30 tot 12.00 uur naar school en daarna hielp ze haar familie in de kapsalon. Ze leerde er het belang van hard werken, hygiëne en vakkennis. Met een droom kwam ze in 2011 naar Nederland en werkte ze eerst anderhalf jaar als thuiskapster. Haar vaste klantenkring groeide, want Robeeka verstaat haar vak als geen ander. Vervolgens ging ze in een kapsalon werken, maar haar droom was een eigen salon met twee verdiepingen. 'Om aan dames die een hoofddoek dragen de mogelijkheid te bieden in een aparte ruimte geknipt te worden', legt ze uit.

Dat Robeeka met haar team alleen gaat voor het beste resultaat, is aan alles te zien. Zowel aan het smaakvolle moderne interieur als ook aan de reacties van klanten op Facebook.

Wees van harte welkom aan de Looierstraat 14 in Arnhem, geopend van maandag tot en met zaterdag. T: 06 85309539. Kiest u nu voor een volledige behandeling; wassen, knippen, kleuren en föhnen, dan krijgt u de volgende keer een behandeling gratis! Brothers & Sisters Hair Beauty vind je ook op Facebook.

Computershop Arnhem, ook voor reparaties uw vertrouwde adres

ARNHEM – Een vastgelopen of zeer traag werkende computer hoeft niet meteen aan vervanging toe te zijn. 'Vaak kan een computer nog heel goed worden opgelapt en dat scheelt flink in de portemonnee', legt Edwin Weststrate uit, eigenaar van Computershop Arnhem.

Het is onder andere de goede service waar Computershop Arnhem bekend om staat. 'Als er iemand bij ons in de winkel komt met een laptop waar we even naar moeten kijken, dan gaat heus niet meteen de kassa rinkelen', vervolgt Edwin zijn uitleg. Daarnaast is het dankzij de vakkennis van het team dat er altijd een passende oplossing voor de klant wordt gevonden. 'Door de tijd te nemen voor onze klant, kan er een goed persoonlijk advies worden gegeven en met onze brede ervaring kunnen we werken voor ieders portemonnee.' Op de vraag of een reparatie lang duurt, zegt hij: 'Natuurlijk wil je een computer zo snel mogelijk weer terug als deze in reparatie moet. Daarom kan dat bij ons al binnen twee dagen geregeld zijn!'

Ook voor de aanschaf van een nieuwe computer, laptop, notebook, accessoires en alle computerbenodigdheden kun je terecht bij Computershop Arnhem. Een eenvoudige game-pc vind je er al vanaf 500 euro. 'Maar we denken graag mee; zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een eigen computer er geschikt voor te maken', vertelt Edwin.

Wees welkom voor een eerlijk advies aan het Gamerslagplein 2, achter winkelcentrum Presikhaaf, Arnhem; 026 3628250; www.computershoparnhem.nl.

Gratis uitlijncheck bij HST Autobanden

ARNHEM – Trekt uw auto naar links of naar rechts of slijten uw banden scheef af? Dan moet u beslist een langs gaan voor een gratis uitlijncheck bij HST Autobanden, om te kijken naar de levensduur van uw banden en naar uw eigen veiligheid.

Bij HST Autobanden kunt u terecht voor zowel nieuwe als gebruikte zomer- en winterbanden. Gebruikt? Jazeker, daarin is het bedrijf juist in gespecialiseerd. Je heb er de keuze in alle merken en maten. Banden met een profiel van tachtig tot honderd procent, maar wel tegen een absurd lage prijs. HST Autobanden maakt autorijden weer prettig voordelig! Waarom naar nieuwe banden kijken, als bijna nieuwe slechts de helft kosten?

In een goed geoutilleerde en schone werkplaats met alle benodigde apparatuur worden de auto's voorzien van de banden, die in een grote ruimte achter liggen opgeslagen. Doordat eigenaar Pasa Tasci al jaren in deze branche actief is en ook een groothandel heeft, kent hij de wegen in de lease- en bandenwereld en koopt hij al jaren vele banden op, die weinig kilometers hebben gelopen. Vrijwel elke maatband is op voorraad of binnen enkele dagen te leveren. "Gebruikte banden, ook voor grote maten van hoogwaardige kwaliteit tegen gunstige prijzen, vaak voor minder dan de helft."

De gebruikte banden worden voor montage nauwkeurig door de medewerkers van HST Autobanden getest. Op de banden wordt door het bedrijf garantie gegeven. Naast banden worden er ook velgen (nieuw en gebruikt) verkocht.

HST Autobanden is gevestigd naast het alom bekende Vitesse tankstation. Ir J.P. van Muijlwijkstraat 175. Arnhem; 026 3614850; www.hstbanden.nl.

Nagelstudio Mary voor verzorgde nagels!

ARNHEM – Je handen zijn je visitekaartje. Dus moeten die er uiterst verzorgd uitzien. Dat kan vanaf nu in Nagelstudio Mary tegen een uiterst vriendelijke prijs. En... u kunt kiezen uit manicure, acrylnagels, gellak- en nail-artbehandelingen, want nagelstyliste Mary Verzandvoort is allround gediplomeerd!

Bij Nagelstudio Mary kun je terecht voor de jouw gewenste behandeling. Of het nu gaat om acryl- of gelnagels. Samen met de klant bepaalt Mary wat het meest geschikt voor jouw nagels is. "Acrylnagels zijn steviger, gelnagels daarentegen natuurlijker. Maar voor iedereen is het verschillend. Hoofdzaak is dat je nagels en handen er netjes en verzorgd uitzien."

Ook nagelbijters hebben veel baat bij kunstnagels. "Ze hebben vaak al binnen enkele weken resultaat. Je ziet bij hen de natuurlijke nagel groeien en gezonder worden. Op den duur ben je helemaal van het probleem af!" Nagelstudio Mary is een erkend en gecertificeerd Magnetic nagelstudio die alleen met het wereldwijd bekende en professionele merk Magnetics werkt.

Kennismakingsaanbieding:
Tegen inlevering van dit artikel ontvangt u vijf euro korting op de eerste behandeling!

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145. Voor meer informatie: www.nagelstudiomary.com. Ook te volgen via Facebookpagina: Nagelstudio Mary.

Heropening van Bakker Hilvers in Winkelcentrum Rijkerswoerd

ARNHEM - Op woensdag 10 oktober is na een flinke verbouwing het filiaal van Bakker Hilvers in Rijkerswoerd feestelijk heropend. Het is het eerste filiaal van Bakker Hilvers dat ín een supermarkt zit.

Algemeen directeur Aike Hilvers: "Dit filiaal kreeg in 2015 ook al een grote facelift, maar door de ontwikkelingen in het winkelcentrum en de komst van Jumbo hebben we gekozen voor een ander inrichtingsconcept. Wat wel gebleven is, is de vloeroven met stenen vloer, want veel klanten in Rijkerswoerd zijn inmiddels verknocht aan ons live gebakken brood van verse deegstukken.

We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier met ons assortiment kwaliteitsbrood en -gebak van meerwaarde blijven in het winkelcentrum en dat we elkaar als buren/ondernemers juist versterken. Samen zijn we in staat om meer inwoners van Rijkerswoerd en de omliggende wijken naar dit winkelcentrum te trekken."

Op vrijdag 2 november wordt het winkelcentrum als geheel feestelijk heropend. Wethouder Louwers verricht om 11.00 uur de officiële openingshandeling, gevolgd door allerlei feestelijke activiteiten voor jong en oud op vrijdag- en zaterdagmiddag.

Verzekerd van een goede nachtrust met Beddenspecialist Topslapen

ELST – Sinds kort heeft Beddenspecialist Topslapen haar deuren van de nieuwe winkel in Elst geopend. Samen met mijn collega Patricia zullen wij ons best doen om u met al uw vragen op het gebied van goed slapen te adviseren, legt Charlotte uit.

Beddenspecialist Topslapen biedt u een unieke en onafhankelijke service, namelijk Slaap ID. De Slaap ID-slaaptest doet u gewoon thuis, in uw eigen bed. Terwijl u slaapt vergaart de sensor een schat aan informatie. Het registreert namelijk uw slaaphouding, uw slaapbeweging en uw slaapklimaat. Zo weten we na drie nachten slapen of u een buik- rug- of zij-slaper bent. Onderzoek wees zelfs uit dat 92 procent van de SlaapID-gebruikers tot nieuwe inzichten kwam! Met die inzichten en de jarenlange ervaring van Topslapen als specialist kunt u dan eindelijk de perfecte combinatie van bedbodem, matras en kussens in huis halen. Bij Beddenspecialist Topslapen vindt u de Nederlandse merken zoals; LeDorm (mooie natuurlijke producten ) en Beddelicious (volledig instelbare producten). Daarnaast voeren wij de merken Swissflex (de top in lattenbodems ) en Hasena (massief houten ledikanten).

Ook zijn wij een Vandyck Experience store en vindt u bij ons een uitgebreide collectie in bed- en badtextiel. Ook hebben we een leuk en hip assortiment in homewear van Essenza en Snurk (ook voor kinderen).

Beddenspecialist Topslapen Elst, Dorpsstraat 40, Elst, 0481 745749, www.beddenspecialist.nl/topslapen-elst
Beddenspecialist Topslapen Arnhem, Nieuwstraat 4, Arnhem, 026 4422777,
www.beddenspecialist.nl/topslapen-arnhem;

Tribute Queen bij Ons Huis in Elden

ELDEN - Grote Queen fans, zo omschrijven Giuseppe Maggioni (vocals), Giordano Bruno (gitaar), Michele Carminati (basgitaar) en Roberto Previtali (drums) van Vipers zichzelf. Sinds 2002 hebben ze meer dan duizend live optredens gegeven waarbij ze de legendarische tracks van deze Britse band tot in detail proberen na te bootsen.

Uiteraard door de nadruk te leggen op de muzikale kracht van de bekendste band ter wereld, maar ook door de kenmerkende kledingstukken en kapsels te gebruiken waar Freddie Mercury en z'n mannen bekend om stonden. Na optredens op festivals als Huntenpop, Tributeland en Paaspop, staat deze Italiaanse band nu te trappelen om ook de toffe (pop)zalen plat te spelen. Met twee sets van een uur vol louter tophits wordt het gegarandeerd een feest der herkenning. De tribute zal plaats vinden op zondag 18 november in zaal 'Ons Huis' in Elden. Aanvang van het concert is om 16.00 uur en de zaal gaat open om 15.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 13,50 euro en aan de kassa voor 15 euro. www.onshuiselden.nl, De Brink 9 Elden; 026 2131598.

's Avonds dwalen door het kasteel

Witte Wieven. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Op zaterdagavond 17 november opent kasteel Doorwerth de deuren voor een spannend en interactief bezoek aan het kasteel. In samenwerking met Nachttheater uit Arnhem ontvouwt zich een spannend verhaal “Het Offer” door de schaars verlichtte ruimtes van het kasteel.

Elke 17e dag van de maand vindt er een offer plaats. De zon is onder, de avond valt. Het museum is al gesloten, alle lichten zijn uit. Zij die werkzaam zijn in het kasteel kijken angstig door de ramen naar buiten. Het is de zeventiende, alweer. Vorige maand ging het mis, er werd te weinig betaald. Daarom zal er nu dubbel betaald moeten worden. Zo niet? Dan laten ze hen nooit met rust. Wie vraag je? Ooit gehoord van de Witte Wieven…?

Een interactieve zoektocht

Voor de vijfde keer organiseert kasteel Doorwerth samen met Nachttheater (Arnhem) een interactieve tocht langs verschillende personages en spannende puzzels. De deelnemer moet zelf het mysterie ontrafelen en er zelf achter komen wat er nu echt aan de hand is. Uniek is dat de bezoeker - door steeds keuzes te maken - zelf het verloop van het verhaal bepaalt. Eindigt de avond zoet - of juist bitterzoet? Dat is aan de bezoeker. Spannend voor jong en oud (vanaf 7 jaar).

De zoektocht is zaterdag 17 november tussen 19:00-23:00 uur (vertrek groep elke 30 minuten tussen 19.00 en 21.30 uur) en duurt 1,5 uur. Kosten: volwassenen tien, kinderen tot 18 jaar, Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen & studenten zes euro

Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2 in Doorwerth. Informatie en reserveren: www,glk.nl/doorwerth.

De muzikale ontmoeting wint prijs

(foto: Ilse Tum) Ilse Tum

REGIO - De muzikale ontmoeting, bestaande uit acht enthousiaste jonge mensen, voert muzikale avondprogramma's uit in verzorgingshuizen en hospices in de omgeving van Nijmegen.

Met hun dienst 'De muzikale nachtzoen' hebben ze onlangs de Noorderlichtprijs gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door Stichting Als & Dan aan inspirerende initiatieven in de palliatieve of terminale zorg, die direct de terminaal zieke medemens (en diens naasten) ten goede komen.

De avond of nacht kan een moeilijk en soms beangstigend moment voor hospicebewoners zijn, tijdens een uitvoering van de muzikale nachtzoen proberen wij dit te verzachten. Voor mensen met dementie kan de onrust juist aan het einde van de middag en in de avond toenemen, het zo geheten 'sun-downfenomeen'. "Wij gaan dan met ze in een kring zitten en zingen avond- en wiegenliedjes voor en met ze. Aan het einde zingen we iedereen persoonlijk toe, dit geeft bijzondere en ontroerende reacties. Er zijn vaak waardevolle momenten tijdens de muzikale nachtzoen waarin er samen gezongen kan worden, even ontspannen kan worden, mensen geraakt worden of afgeleid worden van de situatie waarin ze zich in bevinden."

Het team is zeer vereerd en trots dat ze deze prijs en erkenning hebben gekregen en hopen dat ze nog op vele plekken deze bijzondere optredens mogen verzorgen. Meer informatie staat op www.demuzikaleontmoeting.com.

Tweedehands speelgoed- en dameskledingbeurs in Elst

Deel van het speelgoed. Foto: Deel van het speelgoed

ELST - Op zaterdag 10 november is er weer de tweedehands speelgoed- en damesbeurs.

Er zal volop speelgoed te vinden zijn! Je kan hierbij denken aan Playmobil, Lego, gezelschapsspellen, boeken, puzzels et cetera. Leuk voor sinterklaas of onder de kerstboom. Ook is er tijdens deze beurs volop keuze uit leuke dameskleding in de maten XXS tot 46. Buiten leuke kleding zijn er ook accessoires zoals schoenen, tassen en sieraden woonaccessoires te vinden. Fijn om het huis gezellig te maken voor de wintermaanden!

Van 12.00 tot 13.30 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de aula van Het Westeraam aan het Auditorium 6 in Elst. Alles is overzichtelijk gerangschikt op maat en soort. Het is beslist de moeite waard om hier mooie (merk)kleding en speelgoed voor een leuke prijs te kopen.

"Wil je artikelen verkopen? Dat kan! Verkopen via de kinderkledingbeurs in Elst is makkelijk en snel!n Vraag dan via kledingbeurs@zonnet.nl een verkoopnummer aan. Je mag 25 stuks aanleveren per verkoopnummer. Je mag maximaal 4 verkoopnummers aanvragen. Je mag zelf thuis de artikelen prijzen en deze bij ons inleveren op vrijdag 9 november tussen 13.30 en 14.00 uur en tussen 18.30 tot 19.00 uur.
Zaterdagmiddag tussen 17.00 en 17.30 uur rekenen wij de verkochte artikelen met je af en kun je de niet verkochte spullen weer ophalen. Je betaalt 0,75 euro voor een verkoopnummer en van de verkoopprijs is tien procent voor de kledingbeurs en negentig procent voor jou. Meer informatie staat op www.kinderkledingbeurselst.nl."