GN Lingewaard

24 mei 2017

GN Lingewaard 24 mei 2017


Sfeer en gezelligheid met Heerlijk Huissen

Foto van Eimeren Huissen

HUISSEN – Zondag 28 mei is een themazondag heerlijk Huissen. Naast de winkels die al elke zondag open zijn zullen op deze dag meerdere winkels speciaal open zijn voor dit thema.

Bij diverse winkels met een link naar eten en drinken staan van 13.00 tot 17.00 uur fraai aangeklede kraampjes. Er kan geproefd worden van onder meer wijn, kaas, groenten en fruit, saté, worst, chocolade en taart. Ook de horeca doet deze themazondag mee met heerlijke hapjes en drankjes. De andere ondernemers hebben voor deze dag speciale aanbiedingen staan welke u eigenlijk niet mag missen. Kom dus gezellig kijken, proeven en kopen van 13.00 tot 17.00 uur zijn bijna alle winkels open, horecabedrijven sluiten zo rond middernacht. En als dan de ogen sluiten, verzucht men tevreden: 'Heerlijk. Huissen.'

Wist u dat er op de Molenweide voldoende parkeergelegenheid is zodat uw auto veilig staat en u lekker onbeperkt kunt winkelen in het mooie centrum van Huissen. Volg hiervoor de borden.

De volgende themazondag is op 2 juli en heeft het thema Back to the Music, het jaarlijks terugkerende muziekevenement met diverse live-optredens. Meer weten, houd dan de facebookpagina van de Ondernemersvereniging Huissen in de gaten! www.facebook.com/ovhhuissen.

Bemmel on the Beach

BEMMEL - Tijdens de pinksteren houdt Rugby Club Betuwe voor de zesde keer Bemmel on the Beach. Voor dit evenement wordt het Kinkelplein omgetoverd tot het grootste strand van Bemmel.

Het belooft weer een spectaculair weekend met diverse activiteiten te worden, hieronder het programma:

Vrijdag 2 juni:

09.00 - 16.00 uur: workshops rugby voor diverse scholen uit de regio

20.00 - 22.00 uur: beachrugby voor niet rugbyers

Zaterdag 3 juni:

09.30 - 12.30 uur: beachrugby voor kinderen tot 12 jaar

12.30 - 18.00 uur: beachrugbytoernooi senioren

20.00 - 01.00 uur: beachparty in de Roskam te Bemmel (met DJ)

Zondag 4 juni:

09.30 - 12.00 uur: beachrugby junioren (12 - 18 jaar)

13.00 - 18.00 uur: beachvolleybaltoernooi voor vriendenteams

"Wil je meedoen met beachrugby voor niet rugbyers of het beachvolleybaltoernooi? Of wil je graag extra informatie?Stuur dan een mail naar: bemmelonthebeach@hotmail.com & like ons op facebook: Bemmel on the Beach. Kom ook een kijkje nemen op het Kinkelplein in Bemmel tijdens deze leuke en sportieve dagen. Café61, Café t Hertenkamp en Café De Roskam zorgen voor de drankjes en een mooi aangekleed terras."

Oproep kampioenen!

LINGEWAARD - Is jullie/jouw team of ben jij kampioen geworden? Binnenkort maken wij van Hét Gemeente Nieuws een speciale kampioenenpagina.

Mail een onbewerkte foto in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 300 kb) en een klein stukje tekst (maximaal 65 woorden) naar gemeentenieuws@starterspers.nl. Zorg dat je erbij staat!

Collecteweek Epilepsiefonds

LINGEWAARD - In de week van 29 mei tot en met 3 juni gaan ruim 25.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers zamelen we tijdens de collecteweek geld in voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Het Epilepsiefonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 29 mei tot en met 3 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Lezing over architectuur van De Stijl

Foto: Dolly Verhoeven

BEMMEL - Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de De Stijl is opgericht. De Stijl is een Nederlandse kunstbeweging, vernoemd naar het in 1917 in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl. De Stijl is vooral een project van kunstenaar en publicist Theo van Doesburg, de zelfbenoemde oprichter, redacteur en propagandist van De Stijl.

De leden van De Stijl streefden naar een radicale hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld. De leden van De Stijl waren: Antony Kok, Vilmos Huszar, Bart van der Leck, Piet Mondriaan, Van Doesburg, Georges Vantongerloo. J.J.P.Oud, Jan Wils, Robert van 't Hoff. Uiteindelijk ook: Gerrit Rietveld

De Kinkelacademie heeft ter gelegenheid van dit jubileum jaar JAN BROUWER uitgenodigd die op maandag 12 juni om 20.00 uur een lezing over De Stijl zal geven in de Kinkel aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Jan Brouwer heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft een eigen architectenbureau in Den Haag. In de negentiger jaren was hij voorzitter van de BNA, de Bond van Nederlandse Architecten.Ook werd hij benoemd tot hoogleraar aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij was van 2003 tot 2007 lid van het College van Rijksadviseurs met de portefeuille infrastructuur. Hij heeft vele artikelen op zijn naam staan en talloze lezingen gegeven, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland (in Milaan, Parijs, Londen, Jakarta, Stockholm, Sarajevo en Istanbul). Met industrieel ontwerper Chris Karthaus heeft hij een atelier opgezet waarin meubelontwerpen ontwikkeld worden.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij: boekhandel Polman, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs: (inclusief een kopje koffie/thee bij aanvang) 12,50 euro.

De Gendtse Avondwandel-4-daagse

GENDT - Afgelopen week hebben de inwoners van Gendt en Doornenburg het programmaboekje weer mogen ontvangen van de zevende editie van de Avondwandel-4-daagse voor de schooljeugd, die gehouden wordt van 30 mei tot en met 2 juni. Evenals voorgaande jaren is er voor de jongste jeugd een route uitgestippeld van 3,5 km en voor de oudere jeugd een van 7 km. Op een meter meer of minder wordt niet gekeken.

De kinderen hebben zich via de beide basisscholen al kunnen inschrijven en het aantal van 400 deelnemende kinderen zal dit jaar ook weer worden gehaald. Mochten er toch nog kinderen zijn die zich nog niet hebben aangemeld, dan is dit via de website van de Bataven altijd nog mogelijk.

Naast de deelname van kinderen is de organisatie ook altijd weer blij met de massale ondersteuning van (groot)ouders en andere begeleiders op de wandelavonden. Zij mogen ook gratis mee lopen en bij deze een beroep aan alle ouders/verzorgers om vrolijk een avondje mee te lopen. En niet vrolijk mag ook, want dan verandert de stemming wel zodra de wandeltocht gaat beginnen.

Gelukkig weten we ons ook dit jaar weer gesteund door de veelal plaatselijke ondernemers. Zij maken het ook mogelijk dat de kinderen op alle wandelavonden een hapje en drankje ontvangen. Elke avond krijgen ze natuurlijk wat te drinken, maar aanvullend verzorgt de AH Geveling op twee avonden een lekkere snack, verzorgt de Coop op twee avonden wat gezond fruit en levert Slagerij Buurman jaarlijks weer honderden heerlijke gehaktballen. Dit jaar zal Wijs IJs weer de kinderen een lekkere afkoeling bezorgen. De kinderen (en ook begeleiders) komen derhalve niets tekort op deze avonden, waarbij het inschrijfgeld ook dit jaar weer op het laagdrempelige bedrag van 2,50 euro is vast gehouden.

Voor de muzikale omlijsting verzorgt dweilband 'Fanfare word je Zeeziek' op woensdagavond een optreden op het grasveld bij het oude gemeentehuis en speelt De Zwabberbent weer als vanouds op het pleintje bij Sint-Josef. Op de avond van de intocht zullen de deelnemers weer een prachtige roos uitgereikt krijgen van Bloemsierkunst De Gent en gaan de kinderen onder de muzikale begeleiding van harmonie Sint-Caecillia en de jeugdband van Sint-Sebastianus de laatste meters door de dorpskern van Gendt wandelen.

Oproep aan sport- en culturele aanbieders Sjors Sportief & Creatief

LINGEWAARD - Sjors Sportief & Creatief Lingewaard heeft in dit schooljaar tot al 1100 basisschoolkinderen kennis laten maken met diverse sportieve en culturele activiteiten binnen onze gemeente. Kinderen krijgen zo op een laagdrempelige manier de kans om kennis te maken met naschoolse activiteiten binnen de gemeente.

Aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het Sjorsboekje. Ook in het nieuwe schooljaar gaan we verder met Sjors Sportief & Creatief voor groep 1 tot en met 8. Kinderen uit het basisonderwijs mogen het hele schooljaar één of meerdere sport(en) of cultuurvorm(en) uitkiezen. Zij volgen enkele introductielessen bij een aanbieder naar keuze.

"Meldt nu uw sport- of cultuurcursus aan! Wilt u als sport- of cultuurorganisatie uw deuren openstellen en kinderen de kans geven kennis te maken met uw aanbod? Doe dan mee met Sjors Sportief en Creatief en meldt uw cursus vanaf vandaag aan op www.sportstimuleringnederland.nl. De start in oktober vindt plaats in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard, Gemeente Lingewaard, Sportstimulering Nederland, basisscholen en sport- en cultuurorganisaties van gemeente Lingewaard.

Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Of wilt u meer informatie over het project in gemeente Lingewaard? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Lingewaard, Rosanne de Groot: r.degroot@swlingewaard.nl of bel: 088 2552555."

Pinkstermenu bij Hof van Breunissen

GENDT - Dit jaar is er gelegenheid om op pinksterzondag 4 juni gezellig aan te schuiven voor een speciaal menu dat aan tafel geserveerd wordt. Iedereen is welkom in het restaurant van het Hof van Breunissen van RijnWaal Zorggroep, locatie Sint-Jozef Gendt.

"We starten met een frisse salade van appel, walnoot, selderij en gele paprika. Vervolgens krijgt u het hoofdgerecht bestaande uit kip gevuld met tomatenchutney en roomsaus met tuinkruiden. Hierbij serveren we spinazie met roerei, rauwkost en gebakken krieltjes. Daarna een dessert van aardbeienijs met slagroom. Dit Pinkstermenu kost, exclusief drankjes, 16,59 euro per persoon. Opgeven hiervoor kan tot 31 mei bij het restaurant Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, Gendt. Telefonisch kan ook naar 0481 421338 (vragen naar het restaurant)." Op 4 juni zal er geen à-la-carte en dagmenu geserveerd worden.

Dauwtrappen in de Bemmelse Waard en samen ontbijten

BEMMEL - Dauwtrappen in de Bemmelse Waard en samen ontbijten op hemelvaartsdag 25 mei. Inmiddels is dauwtrappen een traditie geworden bij Stichting Lingewaard Natuurlijk. Met natuurgids Ben Cornelissen kan men op struinexcursie.

Er zijn twee dauwtrapexcursies met ontbijt voor jong en oud, mits goed ter been. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom.De eerste vroege vogelexcursie begint ‘s morgens om 5.45 uur en eindigt om 8.00 uur in de Bemmelse Waard met een heerlijk ontbijt. De start is bij De Veldschuur, Sportlaan 1-M in Bemmel.

De tweede vroege beverexcursie begint om 7.30 uur ook vanaf De Veldschuur, met een heerlijk ontbijt in de Bemmelse Waard waarna de beverexcursie volgt van 9.00-11.00 uur.

Als het regent ontbijten we in de Veldschuur. Opgave is gewenst in verband met. de voorbereidingen van het ontbijt en kan tot maandag 22 mei bij Corrie Lock mailadres cmalock@gmail.com of via info@lingewaardnatuurlijk.nl. Graag opgeven hoeveel kinderen en of volwassenen meedoen. Ook vermelden of u voor de vroege vogel- of de vroege beverexcursie komt. Uw aanmelding wordt daarna bevestigd.

De kosten van deelname inclusief ontbijt zijn 8,00 euro per kind en voor volwassenen 12,50 per persoon. Graag contant betalen in De Veldschuur. Gewenste kleding: bedekte kleding, lange broek, laarzen of hoge schoenen. Tip: verrekijker meenemen, vooral voor de vroege vogelexcursie.

Tafeltennisdemonstratie Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop en Bob Potton tijdens een demonstratie

HUISSEN - In het kader van het 50-jarig jubileum van tafeltennisvereniging Hutaf organiseert de club een 25-urige tafeltennismarathon in Het Koelhuis. De marathon start op woensdag 24 mei om 19.00 en duurt tot donderdag 25 mei 20.00 uur.

Tijdens dit evenement wordt geld ingezameld voor Make-A-Wish, een stichting die de liefste wensen vervult van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Om het evenement nog meer bijzonder te maken zal op hemelvaartsdag van 14.00 tot 15.00 uur Nederlands beste tafeltennisster ooit, Bettine Vriesekoop, samen met Bob Potton een demonstratie geven. Bettine Vriesekoop was veertien keer Nederlands kampioen. Twee keer, in 1982 en in 1992, wist zij Europees kampioen te worden en op de Olympische spelen van 1988 in Seoul behaalde ze de kwartfinale. Haar hoogste positie op wereldranglijst bereikte zij in 1982 toen ze de nummer zeven van de wereld was als eerste niet-Chinese speelster. Na haar tafeltenniscarrière werd Bettine Vrieskoop correspondent voor NRC Handelsblad in China. Vriesekoop en Potton zullen in Huissen een spectaculaire tafeltennisshow verzorgen waarin alle elementen van het spel belicht worden, soms op een ludieke manier. Tussendoor zal Bettine Vriesekoop vertellen over haar ervaringen als tafeltennisster.

Niet alleen voor deze demonstratie is iedereen welkom, ook gedurende de tafeltennismarathon, die verzorgd wordt door de leden van Hutaf, is iedereen welkom in het Koelhuis. Een vrijwillige bijdrage van bezoekers voor Make-A-Wish wordt uiteraard gewaardeerd.

Huisman Sport 2000 ondersteunt de 100-euro-actie!

BEMMEL - Huisman Sport 2000 wil MHC Bemmel 800 graag helpen met de actie voor het waterveld. Volgens Sander Schinkel, voorzitter van de vereniging is het met de '100 x €100 actie' goed gelukt om voor de leden een actie te maken met een lage drempel om aan deel te nemen. Dit vindt hij belangrijk omdat juist het samen dragen van verantwoordelijkheid het verenigingsgevoel versterkt.

"Een van de financieringsmogelijkheden is de 100-euro-actie. Leden kunnen de vereniging 100 euro lenen. Bij het opzeggen van het lidmaatschap (of na uiterlijk 10 jaar) krijgen ze dit bedrag weer terug. Het kost per saldo dus niets!", aldus een trotse voorzitter.

Om de actie nog aantrekkelijker te maken, geeft Huisman Sport 2000 de deelnemers graag een extraatje. De eerste 100 deelnemers aan de 100-euro-actie krijgen een voucher voor een gratis voetanalyse ter waarde van 35 euro! Dit alles wordt gedaan door de sportpodologen en sportschoenspecialisten Lars en Theo Huisman. "Juist voor kinderen is het van kritisch belang dat ze optimaal schoeisel dragen om de 'samenwerking' met je voeten goed te laten verlopen, zonder pijntjes en risico op langdurige blessures. Daarom vinden wij het leuk om op deze manier onze bijdrage te kunnen leveren", aldus Theo Huisman. "Naast de gratis voetanalyse krijgen de deelnemers ook nog eens vijftien procent korting op de aankoop van de schoenen en dertig procent korting op de aankoop van een hockeystick. Ik hoop dat de leden enthousiast reageren op de actie en het aantal van 100 snel wordt bereikt."

Nederlandse records tijdens NK-Opgelegd

BEMMEL - Van 11 tot en mer 14 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen Opgelegd geschoten in Landhorst, waar de schutters van sv. Op de Korrel 3 gouden medailles mee naar Bemmel mochten nemen. Daarnaast werden er 3 nieuwe Nederlandse Records gevestigd.

Bij Luchtpistool Opgelegd Veteranen was na de voorronde het volledige podium 'Op de Korrel-blauw'. Echter was Johan Mandemakers op een voorlopige derde plaats, verhinderd voor de finale. Koos schoot met 395 punten een nieuw Nederlands record in de voorronde, maar in de finale begint iedereen weer bij nul punten. Hier bleek Theo Lamers de sterkste en met een nieuw Nederlands finalerecord werd hij Nederlands kampioen. Met z’n drieën werd er ook voor het team geschoten, waar zij met 1173 punten het Nederlands record met 15 punten wisten te verbeteren.

Bij Luchtgeweer Opgelegd namen vier leden deel, waarbij Ben Huibers zich als tweede voor de finale plaatste. Na een spannende strijd wist Ben de derde plaats te pakken. Sjaak Polman, Alphons Stens en Jan Volmeijer vielen net buiten de finale, met een 10e, 11e en 15e plaats. Wel mochten Ben, Sjaak en Jan samen de eerste prijs bij de Teams in ontvangst nemen en werden hiermee ook Nederlands kampioen.

Historische Kring gaat fotograferen

LINGEWAARD - Bemmel, Haalderen en Ressen veranderen. Dat is een gegeven omdat elk tijdperk zijn eisen stelt aan woningen, wegen, milieu, winkelgebieden, industrieterreinen enzovoort. Vooral na de tweede wereldoorlog) zijn onze dorpen enorm gegroeid. Die groei was er vóór die periode natuurlijk ook maar verliep meer geleidelijk.

Het beeld van een aantal straten bleef na de oorlog nog lang dezelfde uitstraling hebben als voor die tijd. Denk daarbij aan De Plak en de Papenstraat. Deze straten zijn tot midden zestiger jaren nagenoeg onveranderd gebleven. Gelukkig zijn er van die oude situatie nog wel foto’s afkomstig van inwoners van Bemmel, (en) Haalderen en Ressen. Natuurlijk heeft de Historische Kring ook veel zelf gefotografeerd in haar bijna dertigjarig bestaan.

Een aantal vrijwilligers van de foto werkgroep gaat nu een plan opstellen, aan de hand van gemeentelijke plannen om woningen te renoveren. Denk aan de Klappenburgstraat, mogelijk de Ressensestraat, plannen voor De Plakse Wei en het centrum. Door vóór aanvang van de uitvoering van die plannen het gebied te fotograferen, proberen wij een tijdsbeeld vast te leggen voor de toekomst.

Men mag vanaf de openbare weg alle gebouwen en straten fotograferen. Het lijkt ons belangrijk dat de inwoners van Bemmel Haalderen en Ressen daarvan op de hoogte zijn. Onze fotografen zijn herkenbaar aan de badges die zij dragen. Als zij heel nadrukkelijk een pand gaan fotograferen zullen zij dat melden bij de bewoners van dat pand.

Verbeteren Looveerweg Huissen stap dichterbij

Verbeteren van de bereikbaarheid is voor VBI en Van Dalen een absolute voorwaarde om te investeren in uitbreiding van bedrijventerrein Looveer. (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN - Het plan voor ophogen van de Looveerweg lijkt een forse stap dichterbij. Een adviesbureau krijgt van de gemeente opdracht om eind juni advies uit te brengen wat de mogelijkheden zijn om in relatie met de plannen van Rijkswaterstaat voor een betere doorstroming van het Pannerdens Kanaal bij hoog water en het hoogwatervrij maken van de weg. Lingwaard heeft de wens uitgesproken om de weg te verhogen en te verbreden.

Voor het ophogen van de Looveerweg zitten provincie, Rijkswaterstaat, Lingewaard, VBI en Van Dalen aan tafel. Beide bedrijven willen bedrijventerrein Looveer uitbreiden. Liefst gisteren dan vandaag. Lingewaard ziet in de Looveerweg een toeristisch recreatieve route die een belangrijke verbindingsweg is tussen Huissen en Westervoort. Maar nog belangrijker is de druk van VBI en van Dalen die willen uitbreiden.
Vorig jaar stuurde het college een brandbrief naar het Gelderse bestuur omdat er geen schot zit in de gesprekken. Een duidelijk ja of nee is er na ruim twee jaar nog steeds niet, schreef het college. Burgemeester Marianne Schuurmans was de stroperigheid van de gedeputeerden meer dan zat. "Iedereen praat met ons, maar een oplossing komt er niet. Wij willen nu hom of kuit." Schuurmans koos de zijde van VBI met ook een vestiging in Kampen waar uitbreiding wel mogelijk is. Een noodgedwongen vertrek van VBI uit Huissen is rampzalig voor Lingewaard, zei Schuurmans vorig jaar.

Schuurmans zei vorige week dat het college met succes heeft gewerkt aan een goede relatie met provincie en Rijkswaterstaat. Wethouder Johan Sluiter gaat er van uit dat het college nog dit jaar overeenstemming bereikt voor ophoging en verbreding van de weg. Lingewaard heeft hiervoor 1.250.000 euro op de plank liggen.

Hemelvaart

HUISSEN - Ik heb jarenlang in de jeugdzorg gewerkt als pastoraal werker. Dat is meer dan zorg geven, het is ook voortdurend bezig zijn met opvoeden. Kinderen nabij zijn in hun levensvragen.

Een terugkerend thema in teamgesprekken was of je een kind een eenduidig antwoord moet geven als het jou een persoonlijke vraag stelt. Want als elke groepsleider iets(jes) anders zegt, wordt dat niet veel te verwarrend en onduidelijk? Of is het juist goed dat kinderen ontdekken en ervaren dat antwoorden verschillend kunnen zijn, dat mensen verschillend het leven ervaren en duiden?
Anna vraagt na het overlijden van haar oma waar ze nu is. “Oma is een sterretje” en die nacht blijft het gordijn een kiertje open. Oma is in de hemel bij God. Oma is dood en begraven. Oma zit in jouw hart. Ze gaat met ons mee. Praat soms even met je. Of iets herinnert aan haar.
Met hemelvaart stellen de vrienden van Jezus dezelfde vragen: waar is Jezus nu? Heel lang had de kerk één antwoord voor alle mensen overal: Jezus is in de hemel bij God. Twee keer hetzelfde: de hemel, een ander woord voor God. Hemelvaart! Vandaag laat ik daar graag ruimte in open voor verschillende (ant)woorden. Waar is Jezus? Een wolk en hij verdween. Daar kun je het woord ‘hemel’ mee verbinden, maar staar je niet blind op dat ene woord zeggen de twee engelen! Hemelvaart: als het donker wordt, laat je levensgordijnen op een kier. Vriendschap en liefde kunnen niet sterven. Steeds weer drijven er wolkjes tussen hemel en aarde (Matthijs Glastra).

Kerkdienst Prot. Gemeente Huissen, zondag 28 mei, 10 uur, em. ds Johan Wijers, Brummen.

Geslaagd teamuitje vrijwilligers Over & Weer

LINGEWAARD - Afgelopen maandag heeft het team vrijwilligers van Over & Weer kunnen genieten van een heerlijke middag bij Evenementenlocatie & Strandclub Watergoed in Valburg. Na een zeer uitgebreide high tea op het zonnige terras was er nog tijd voor oud Hollandse spelletjes in een van de vele bijgebouwen op het terrein van Watergoed.

Over & Weer kledingruil is een samenwerkingsproject van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) en Driestroom en wordt gerund door een groep van twintig vrijwilligers en participanten van Driestroom. “Bij Over & Weer krijgt iedereen de kans om mee te doen. SWL draagt zorg voor de vrijwilligers coördinatie en ondersteuning en faciliteert hen zodanig dat zij de winkel kunnen draaien. Inmiddels maken 760 klanten gebruik van het kledingruilconcept. Reden genoeg om de trouwe groep vrijwilligers te bedanken want zonder hun enthousiasme en inzet zou dit project nooit zo succesvol zijn geweest”, aldus Ilse de Krijger, initiatiefnemer Over & Weer.

Dit uitje is mede mogelijk gemaakt door de deal die gesloten is tijdens de beursvloer tussen Ilse de Krijger (SWL) en Joost Frijlink (eigenaar Watergoed/Omnivents). De (maatschappelijke) Beursvloer wordt jaarlijks georganiseerd door de Oost Betuwse Uitdaging (www.oostbetuwseuitdaging.nl) en laat maatschappelijke organisaties in contact komen met ondernemers om iets voor elkaar te kunnen beteken. Watergoed is de perfecte omgeving groepsuitjes voor families, maar ook teambuildings activiteiten voor bedrijven. Voor meer informatie over bedrijfsevenementen: www.omnivents.nl.

Clubkascampagne: stem op stichting De Zandse Kerk

HUISSEN - In mei vindt de clubkascampagne van Rabobank Oost Betuwe weer plaats. Stichting De Zandse Kerk neemt ook deel als goed doel. "Uw stem is geld waard en helpt ons naar ons doel! Stem dus tweemaal stichting De Zandse Kerk."

Stichting De Zandse Kerk heeft zich het lot aangetrokken van De Zandse Kerk. De Zandse Kerk moet behouden blijven voor de toekomst. De Zandse Kerk zal een ontmoetingsplaats blijven, het kloppend hart binnen de gemeenschap. Wij zijn voornemens om het kerkgebouw aan een beperkte verbouwing te onderwerpen en hierna open te stellen voor het publiek. Door activiteiten te organiseren zullen de noodzakelijke inkomsten tot stand komen voor het behoud van het prachtige kerkgebouw.

Naast de eigen activiteiten stellen we het kerkgebouw ook ter beschikking aan lokale verenigingen om diens activiteiten te ontplooien. Op deze wijze ondersteunt de stichting ook het lokale vrijwilligersleven, de fundamenten van de gemeenschap in Lingewaard. Op deze wijze ontstaan er allerlei activiteiten voor verschillende doelgroepen.

"U steunt tocht ook dit initiatief? Stem dus van 17 tot 29 mei op stichting De Zandse Kerk. Ken twee stemmen toe aan ons waarmee we een mooi bedrag kunnen verkrijgen tijdens de clubkascampagne. Momenteel wordt al druk gewerkt aan een activiteitenprogramma, dus wie weet mogen we u later dit jaar verwelkomen in De Zandse Kerk.

Meer informatie over stichting De Zandse Kerk staat op www.zandsekerk.nl en te volgen op de facebookpagina.

Paneel Slag bij Elst ziet zonlicht

BETUWE - Op 17 mei werd een informatiepaneel onthuld waarop algemene informatie staat vermeld over de Slag om Elst. Het paneel staat aan de Linge in Park Lingezegen en is drietalig. De tekst wordt ondersteund door foto's. De context bestrijkt een langere periode met nadruk op de aanwezigheid van de Guards, waarna als ode liefst zes bruggen over de Linge zijn genoemd.

Er wordt zo bijvoorbeeld gewezen op de droge periode in oktober '44 toen vluchtelingen schuilden in duikers bij de Linge.Tevens wordt verteld over de onderwaterzetting later in december '44. De bijeenkomst werd bezocht door vertegenwoordigers van de Airborne Feelings, het Bevrijdingsmuseum, Park Lingezegen en de stad Kleef. Partners in dit proces zijn het OBC Elst, waarvan Christian een indrukwekkend gedicht voorlas, en de historische Vereniging Marithaime. Gastheer was de gemeente Overbetuwe, die een en ander faciliteerde en een relatie legt met de komende zuilen bij de Guardsbruggen. Tijdens de onthulling spraken wethouder Jan van Baal, Dr. Jan Brouwer en Martien van Hemmen van het Exoduscomité.

Dankzij samenwerking en de bijdrage van de vrijwilligers is dit onderdeel van het project geslaagd. Daarbij denken we aan de vertaler Duits van het OBC, de historische tekening van Martin van Onna en de miltaire collectie van Harry van den Belt. Temidden van mooie natuur en de inrichting van een uniek park ontwikkelt zich een heus herinneringslandschap.

Column

Afterparty

De lucht is dreigend. Toch op de bedrijfsfiets naar raadskroeg de Valom. Om 3 redenen. Ik wil geen druppel benzine verspillen om tot de ontdekking te komen dat ik bij krankzinnige raadsvergadering zit. Ik wil na afloop een biertje drinken. En 3, ik kan in het avonddonker mijn nieuwe fietsverlichting testen. Na 3 biertjes en 2 borrelhapjes, ervaar ik dat mijn fietsverlichting het geweldig doet en de afterparty voor een stukjesschrijver haast zinvoller is dan de raadsvergadering. Tijdens het snackrondje legt wethouder Theo Peren de burgemeester uit hoe ze in Gendt een stukje frikandel met mayonaise noemen. Stuumke met slèmp. Schuurmans nam met plezier het laatste stuumke van de schaal. Peren is op dreef. Een nieuwe haring met jam? In Bemmel is dat een biertje.

De afterparty had ik na een krankzinnige raadsvergadering nodig om mijn frustraties in Huissen te laten. Kasteel Doornenburg stond op de agenda. Kort samengevat. Het Floriskasteel heeft bestuurlijk en financieel een lastige periode achter de rug. De raad denkt zich nu te moeten bemoeien met stichting Tot Behoud van Den Doornenburg. Een particuliere stichting die zonder structurele overheidssubsidie het Floriskasteel overeind houdt. VVD-voorman Matthew van de Woerdt overschreed de grens van fatsoen. Ach, het bestuur en vrijwilligers. Ze doen hun best. Het lijkt Fort Pannerden wel, zei hij op minachtende toon. Het fort in zwaar weer? Matthew schuift burgemeester Schuurmans naar voren voor een zetel in het kasteelbestuur. Er moeten meer bruiloften komen, Meer inkomsten, blaat het raadslid. Mijn tenen krommen, want dankzij bestuur, gemotiveerde vrijwilligers en catering is de financiële prognose voorzichtig gunstig. Van de Woerdt wauwelt dus uit zijn nek. En waar bemoeit hij zich mee! Op de afterparty confronteerde ik op getergde toon raadslid Theo Aaldering en wethouder Helga Witjes met het minachtend gedrag van hun VVD voorman. Hun schouders gingen gelaten omhoog. Begrijpelijk, ten overstaan van een stukjesschrijver geen vuile was buiten hangen. Ik nam genoeglijk een slok haring met jam.
Sjaak

Schoolhandbaltoernooi

HUISSEN - Op vrijdag 26 mei zal voor de 44e keer het schoolhandbaltoernooi gehouden worden bij sporthal Rozendael aan de Julianastraat 18 in Huissen. Het toernooi wordt georganiseerd door handbalvereniging Huissen.

Aan dit toernooi zullen verscheidene scholen meedoen uit lLingewaard, waaronder ' t Sterrenbos, Abacus en De Boemerang. Het toernooi is voor kinderen van groep 4 tot en met groep 8. Ze zullen gedurende de dag samen met hun klas strijden voor een beker.

Het toernooi is van 10.00 tot 15.15 uur. Iedereen is welkom om de kinderen aan te komen moedigen.

De Nederlandse taal oefenen in de praktijk Word jij taalcoach van een vluchteling in Lingewaard?

LINGEWAARD - Vluchtelingen met een verblijfsstatus kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Het spreken van de Nederlandse taal kan hen helpen om zich meer thuis te voelen in ons land en om die taal te leren volgen vluchtelingen een inburgeringscursus.

Naast klassikale lessen krijgen ze één op één begeleiding van een taalcoach. Een taalcoach stimuleert de cursist in het spreken van de Nederlandse taal en helpt daarnaast met lezen en schrijven van het Nederlands. Vluchtelingenwerk is in Lingewaard op zoek naar taalcoaches.

Roland is sinds zijn pensionering een van de taalcoaches bij VluchtelingenWerk. Hij vertelt over zijn aanpak: “Ik probeer het leerproces zo leuk mogelijk te maken. We gaan bijvoorbeeld samen naar Albert Heijn om in de praktijk te oefenen wat hij heeft geleerd. Hoe vraag je waar iets ligt? Hoe gaat het afrekenen bij de kassa?” Het is een proces waarin je leert om geduldig te zijn, maar waar je als vrijwilliger ook veel voor terug krijgt. Roland: “Het is prachtig om te zien dat iemand beetje bij beetje vooruitgaat. Het geeft mij het gevoel dat ik echt iets beteken. En dat is tenslotte de reden dat ik mij als taalcoach heb opgegeven.”

"Taalcoaching iets voor jou? Wil je net als Roland aan de slag als taalcoach? Ben je goed in Nederlands, heb je er plezier in om met onze taal bezig te zijn en heb je affiniteit met vluchtelingen? Dan zijn we op zoek naar jou! Meer weten over het werk of direct aanmelden als taalcoach? Stuur dan een mail naar Melanie Jacobs: mjacobs@vluchtelingenwerk.nl."

Expositie van leporello's

BEMMEL - In de bibliotheek in Bemmel is een expositie te bewonderen van een achttal leporello’s. Een leporello is een artistiek zig-zag boek. Deze boeken zijn onder de bezielende leiding van de kunstenaars Ellen Baptist en Anja Bourgondiën gemaakt door basisschool leerlingen.

Ieder kind drukte een eigen pagina met een knipoog naar het werk van de beroemde grafische kunstenaars Hendrik Werkman en Ben Joosten. Er is gewerkt met oude houten en loden letters. Er zijn prachtige kleurrijke prenten, met hier en daar een onbedoeld kloddertje, ontstaan. Van al die bladen zijn door Ellen en Anja met hulp van vrijwilligers enorme boeken gemaakt, sommige nog langer dan zes meter! Tot 12 juni mag iedereen tijdens de openingstijden komen kijken in de bibliotheek.

Extra leuk is: kinderen vanaf 7 jaar uit Bemmel en omgeving kunnen op woensdag 19 juli (de eerste woensdag in de grote vakantie) naar de bibliotheek komen waar ze een gratis workshop mogen volgen. De workshop wordt gegeven door Ellen Baptist en Anja Bourgondiën. Deze workshop wordt aangeboden door stichting LingeW’art uit Huissen. Een inschrijfformulier us te verkrijgen bij de balie van de bibliotheek.

Voorstelling Teejaater Pan met Tramlijn Begeerte

Foto: Anne-Marie de Bruin

BEMMEL - Wat werden de karakters binnen het stuk 'Tramlijn Begeerte' goed neergezet door de spelers van Teejaater Pan! In het prachtige decor wisten zij in de Theaterkerk in Bemmel met overtuigend spel, een goede timing en met mooie ondersteuning door muziek het publiek te boeien.

Al het repeteren, de lange oefenweekenden en de maandenlange decorbouw hebben ertoe geleid dat Teejaater Pan weer een succesvolle voorstelling kan toevoegen aan hun lijst! Hulde en dank aan de spelers, regisseur Joop Stikkers, licht en advies Ton Schurink, decorbouwgroep, techniek Theaterkerk, donateurs/ vrienden en alle andere ondersteuners!

"Maar ...zei de recensent verbaasd, zo'n dragende rol is toch heel erg zwaar?
Ja, zei Lia monter, dat is helemaal waar.
Met elke dag havermout op mijn bord
kom ik aan spierkracht niets te kort.
En bovendien speel ik bij Pan,
niet zo gek dus dat het kan!"

Teejaater Pan ook nog op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei. Kaartjes bestellen via www.teejaaterpan.nl en te koop bij boekhandel Polman. "Wij doen mee aan de Rabobank clubkasactie!"

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies en dergelijke hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende locaties voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Woensdag 31 mei van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4) in Gendt

Woensdag 31 mei van 19.30 – 21.30 uur in Dorpshuis de Tichel (Kolkweg 5a) in Haalderen

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is."

Zwanentocht en avondvierdaagse in Huissen

HUISSEN - Voor de derde maal organiseert wandelsportvereniging Nooit te Ver de Zwanentocht in Huissen op 2e pinksterdag 5 juni. De afstanden zijn 5 - 10 - 15 - 25 en 40 km. De startplaats is het Rijnstedegebouw aan de Kardinaal de Jongstraat 1 in Huissen.

De starttijden zijn 25 en 40 km. Vanaf 07.00 uur en de rest van de afstanden vanaf 09.00 uur. Voor de vierdaagselopers een goede training, maar ook voor maar ook voor grote en kleine mensen, die geen vierdaagse vierdaagse lopen. Kortom: een mooie tocht voor jong en oud.

De 38e avondvierdaagse is van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni. Ook hier wordt gestart vanaf het Rijnstedegebouw in de Kardinaal de Jongstraat. De starttijd is tussen 18.30 tot 19.00 uur, de afstanden zijn 5 en 10 km. Voor de ehbo is gezorgd. Het inschrijfgeld is 3.50 euro; voor wie zich voorinschrijft is het 3.00 euro. Dit kan bij: B.Knuiman, Praam 8; H.de Winkel, Berhardstraat 24; Th. van Lent Doelensraat 39 en C. Damen-Bles Berkenstraat 61. Voorinschrijven kan men vanaf 29 mei tot en met 10 juni.

"Ook dit jaar hebben we weer de medewerking van veel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Meer inlichtingen staan op www.nooittever.nl."

Doornenburg of Dronenburg?

DOORNENBURG - Honderd jaar geleden had nog niemand ooit gehoord van ‘drones’. Ook in Doornenburg niet al maakte men zich zo’n honderd jaar geleden, in 1917, tijdens de 1e Wereldoorlog, wel druk over vijandelijke Duitse vliegtuigen die overvlogen. De Nieuwe Tilburgse Courant van 28 september 1917 maakte er melding van.

De Historische Kring Doornenburg zou maar wat graag een keer met een drone over het dorp willen vliegen, op zoek naar sporen uit het verleden. Voorlopig houdt de Kring het nog bij archieven-onderzoek of speuren in het landschap en blijft met twee benen op de grond staan. En… voor Doornenburg Dronenburg wordt, dat duurt nog wel even.

Interesse? Kom eens langs tijdens een werkavond. De eerstvolgende is dinsdag 30 mei, vanaf 19.00 uur in het ontmoetingscentrum, gewoon in Doornenburg. info@historischekringdoornenburg.nl.

Dertig jaar Kijkruit!

GENDT - De Kijkruit is in 1987 opgericht door Kees van de Laarschot, Tine Evers en Rob de Jong. Sinds die tijd is De Kijkruit een begrip geworden in Lingewaard en omstreken. Wel zeker 300 exposanten en scholen maakten gebruik van deze laagdrempelige voorziening om hun werk te laten zien.

De kunstwerken variëren van olieverfschilderijen tot allerlei verzamelingen. Tevens vormt De Kijkruit een springplank naar bekendheid en voor sommigen het uitbouwen naar meer professionaliteit.Steeds meer amateurkunstenaars ontdekken deze mogelijkheid ook mede dankzij de site: www.kunstkringgendtverbeeld waarvan de Kijkruit een onderdeel is.

"De Kijkruit is niet mogelijk geweest zonder de medewerking van Apotheek Gendt en alle vrijwilligers van de afgelopen dertig jaar. We zijn allen dankbaar!" Om stil te blijven staan bij dit 30-jarig jubileum, tonen de huidige medewerkers nu een keer hun eigen werk. Te zien van 19 mei tot en met 30 juni.De huidige vrijwilligers zijn: Wies Queens, Kees van de Laarschot, Els Schrader, Milou Hoogveld en Anneke van Huystee.

Hockeykamp MHC Bemmel 800 groot succes

BEMMEL - In het weekend van 13-15 mei hebben bijna 70 C-junioren van MHC Bemmel 800 genoten tijdens hun hockeykamp op de vereniging.

Rond 19.00 waren de kinderen op de club en begon het feest met een hockeyclinic waarvoor de meiden van dames 2 de organisatie op zich hadden genomen. Wachtend op de volgende activiteit konden de kinderen rondom het kampvuur genieten van drinken en marshmallows. Toen het eenmaal donker was ging de zeskamp van start. Dit jaar was het dankzij de 34 meter lange stormbaan van Gigapret uit Huissen extra spectaculair.

Rond middennacht gingen alle kinderen hun slaapplaats in het clubhuis en de kleedkamers opzoeken en een poging doen om te slapen. ’s Ochtends was er een ontbijt en rond 08.30 gingen de kinderen naar huis. De activiteitencommissie van MHC Bemmel 800 kijkt terug op een geslaagde activiteit en is de meiden van D2, de vrijwilligers bij de zeskamp en Coen ten Westenend van Gigapret dankbaar voor hun medewerking.

Lopen langs de Linge

HUISSEN - Lopen langs de Linge: een IVN RijnWaal excursie langs de zon beschenen noordelijke oever van de Linge.

"Vanaf de Karstraat ontdekken we een rijke sortering aan bloeiende oever- en waterplanten waarvan sommige vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Waterzuring, echt en zwart knoopkruid, gele lis, weidestreepzaad, maar ook diverse soorten zegges, biezen en waterranonkels. Vanzelfsprekend bewonderen we ook de tere schoonheid van hun bezoekers.

Al wandelend ontsluit zich daarbij een mooi uitzicht op een aantal plassen waar verschillende watervogelsoorten bivakkeren. De kleine karekiet, de rietgors, een paartje visdiefjes zullen onder andere voor een prettige muzikale afleiding zorgen langs stukjes van de wandeling. Daar richten we dan natuurlijk ook de kijkers op, tenminste als ze ons de kans geven... We starten op zondag 28 mei om 11.00 uur bij ScanaBouw, Nijverheidsstraat 2 in Huissen. De duur van deze tocht is 1,5 tot 2 uur. Een lange broek, loep, kijker en wandelschoenen met een stevig profiel worden aanbevolen. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal."

Bemmel on the Beach: beachvolleybal op eerste pinksterdag

BEMMEL - "Heb jij zin om met je vrienden een potje volleybal te spelen op het zand?" Tijdens Bemmel on the Beach organiseert Rugby Club Betuwe voor de zesde keer een Beachvolleybaltoernooi voor vriendenteams.

Op zondag 04 juni van 13.00 tot 18.00 uur wordt er gestreden om de felbegeerde bokaal. Een team bestaat uit minimaal 6 spelers, waarvan minimaal 2 dames. Tijdens het toernooi speelt ieder team 6 wedstrijden van maximaal 15 minuten, met aansluitend de finale.

Volleybalervaring is niet vereist (mag uiteraard wel), een enthousiast en gezellig team wel. "Kom ook onder het genot van een lekker muziekje en hopelijk veel zon strijden om de bokaal! Je kunt je aanmelden en meer informatie opvragen via bemmelonthebeach@hotmail.com."

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 30 mei - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 31 mei - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 1 juni - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag t/m donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (max. 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - De avond van vrouwenvereniging Haalderen op 31 mei staat in het teken van parels.

Juwelier Aalbers uit Velp komt een lezing geven over de ontwikkeling van de parels. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe deze aan hun kleur en grootte komen. De avond begint om 20:00 in De Tichel in Haalderen.

Jong Belegen speelt voor de Zonnebloemgasten

BEMMEL - Dinsdagmiddag 9 mei was het een drukte in De Kinkel. De toneelgroep Jong Belegen had een mooie klucht ingestudeerd over Ome Bill uit Amerika.

De 100 gasten van de Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen genoten hier volop van. Er werd gelachen en meegedacht en soms hoorde je de opmerkingen door de zaal. Jong Belegen speelde voortreffelijk en wist de gasten tot het einde toe te boeien. Tussendoor werden de gasten voorzien van koffie en cake en een drankje. Na afloop was er nog een speciaal drankje met bitterbal en konden de gasten nog lekker nagenieten met elkaar. Rond 17.00 uur ging iedereen met een glimlach weer naar huis. "Onze fijne vrijwilligers zorgden weer uitstekend voor de zonnebloemgasten", aldus voorzitter Cora Sluiter- de Goey, Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen.

Popkoor 2000 dingt mee naar subsidie Rabo

Foto: Hein Arns

BEMMEL - Popkoor 2000 is een swingend, enthousiast en eigentijds koor uit Bemmel en omgeving. Onder bezielende leiding van dirigent Willem-Jan van Asselt brengt Popkoor 2000 een uitgebreid repertoire uit de jaren 60, 70, 80, 90 tot recente top 40-hits.

"De nummers die door de dirigent tot soms wel 6-stemmig worden gearrangeerd, worden bij uitvoering ondersteund met choreografie en begeleid door een begeleidingsband of live band. Voor het geven van concerten heeft het koor uw financiële ondersteuning nodig. Het Popkoor is daarom ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne.

Dat betekent dat Popkoor 2000 meedingt naar een subsidie voor het koor. Uw financiële ondersteuning wordt verleend op basis van een stemprocedure onder leden van de Rabobank. Als u lid bent van de Rabobank kunt u tussen 17 mei en 29 mei stemmen via internet."

De Notenkrakers: uw stem telt

GENDT - Ben je lid van de Rabobank Oost-Betuwe dan mag je van 17 tot en met 29 mei stemmen op de club, koor, of welke instelling dan ook die je een warm financieel hart toedraagt. De Notenkrakers Levenslied en Gezelligheidskoor bij uitstek uit Gendt doet ook mee. Ieder mag in totaal vijf stemmen uitbrengen maar maximaal twee stemmen per keer.

"Om verwarring te voorkomen: Op de stemmen lijst van de Rabo staat niet de volledige naam van het koor. Er moet staan: Levenslied en - gezelligheidskoor De Notenkrakers. Mocht u niet weten wat u moet doen of heeft u geen computer laat het ons dan weten. Mocht u ook uw eigen stem laten horen kom dan op maandagavond om 19.30 uur naar De Klok in Gendt. Zie ook www.denotenkrakersgendt.nl."

Combinatie Van Ingen & Zn. wint Epernay

HUISSEN - Op zaterdag 13 mei werd de eerste midfondvlucht vervlogen vanaf Epernay over een afstand van 352 km.

De snelheid waarmee de duiven naar huis kwamen was rond de 100km/uur. De duiven werden om 09.15 uur gelost. De duif van Comb. v. Ingen & Zn. arriveerde om 12.42 uur als eerste op het hok. 2e. E. v. Aalten, 3e. H. Hegeman, 4e. Comb. Kiezenberg & Znn., 5e T. Sas, 6e. J. v. Kalkeren, 7e. P.J.H. v. Ooijen, 8e. C. Neijenhuis.

Weekmenu Bemmels

afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 29 mei kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: soep, andijviestamppot met verse worst plus een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar." Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Aalbers-Taptoe Bemmel

BEMMEL - De voorbereidingen voor Aalbers-Taptoe Bemmel zijn inmiddels weer in volle gang. Zo zijn de korpsen gecontracteerd en zijn de ondernemers benaderd om te adverteren in het taptoe krantje. Tot aan Aalbers-Taptoe Bemmel zullen wij de deelnemende korpsen alvast aan u voorstellen, met deze week Jong Beatrix Hilversum.

Jong Beatrix is een junior drumcorps, opgericht in 1956, die kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar de kans geeft zich op muzikaal- en showgebied te ontwikkelen. Jong Beatrix doet mee in de competitie Drum Corps Nederland en Drum Corps Europe, waarbij zij zich op Europees niveau meestal in de top 3 weet te plaatsen. Bij Jong Beatrix wordt plezier, muziek, beweging, dans en show verenigd in één activiteit. En wordt is er naast veel inspanning, ook minstens zoveel tijd voor ontspanning.

Wilt u dit muziekspektakel niet missen, noteer dan 10 september alvast in uw agenda. Het programma van Aalbers-Taptoe Bemmel 2017 ziet er als volgt uit:

13.00 - 14.15 uur: Streetparade centrum Bemmel

14.15 - 14.50 uur: Voorprogramma op gazon

15.00 - 17.00 uur: Aalbers-Taptoe Bemmel op gazon

Meer informatie staat op www.taptoebemmel.nl of www.eska.nl.

RockStreet tijdens hemelvaart

HUISSEN - 25 mei met hemelvaart is het zover: RockStreet in Huissen. Het nieuwe initiatief van de Rockclub TLH Presents vanwege het vijfjarig jubileum. Vier regionale topbands spelen in evenzoveel kroegen.

Het programma ziet er als volgt uit.

Misty Giants: Cafe De Dijk vanaf 15.30 uur

Bleusrock met heerlijke covers. Seventies invloeden. Band met “giants” uit Bemmel, Gendt en Doornenburg

Home for Supper: Cafe Het Moment vanaf 16.00 uur

Heerlijke mix van snufje reggae gemengd met pop en stevige rock. Veelbelovende jonge band die dit jaar de podia en festivals gaan bestormen.

Fake ID: Cafe Borrelz vanaf 16.30 uur

Party!! Supervette mix van reggae, ska en soms een beetje punk. Jonge honden die staan te popelen om 3 x een heerlijke set van 20 minuten neer te zetten. Voetjes van de vloer er mag gedanst worden.

Remove Before Flight: De Buitenpoort vanaf 20.00 uur

Hun Final Hour in Huissen. Want zij gaan officieel afscheid nemen in Huissen. En hoe ! Dampende bluesrock met psychedelische invloeden. Recht voor de raap. En ze gaan een stevige Rockshow neerzetten.

De dag wordt afgesloten met DJ Kinki Sminki die draait tot in de laatste uurtjes. Meer info: www.tlhpresents.nl en facebook.com/Rockstreet

Balletje, balletje bij jeu de boulesclub Lingewaard

HUISSEN - Elke dinsdagmiddag in de zomer wordt er jeu de boules gespeeld. Iedereen uit Lingewaard en omgeving die er zin in heeft om dat ook eens te proberen wordt van harte uitgenodigd. "En heeft u nog nooit gebould? Geen probleem. Wij lenen u een setje boules uit."

Om half twee worden de teams ingeloot. Twee teams spelen tegen elkaar. Een team bestaat uit twee of drie personen. Een wedstrijd duurt ongeveer 45 minuten. Dan is er een pauze met gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Wie tijd en energie heeft kan dan nog een tweede partij spelen. Tegen vier uur zijn de meeste wedstrijden gespeeld. “Wilt u een keer meespelen dan kunt u zich vóór aanvang melden. Kosten of andere verplichtingen zijn er niet aan verbonden. U bent welkom op het adres Kampstuk 23 in Huissen; wij helpen u op weg en leggen u zo nodig de spelregels uit.”

Galerie 1400 met Hemelvaart en Pinksteren open Rondje om de kerk in 18 kilometer

Slijk-Ewijk - Het voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart weer. En dat betekent dat het fietsseizoen is aangebroken! Voor Galerie 1400, dat bijna aan de veerstoep ligt, een goede reden om op de aankomende feestdagen open te gaan en bezoekers op deze dagen een drankje van het huis aan te bieden. Voor alle fietsers ligt er op Hemelvaart en beide Pinksterdagen bovendien een route klaar van ongeveer 18 kilometer die begint én eindigt bij het witte kerkje. Het "rondje om de kerk in 18 kilometer' maakt gebruik van de fietsknooppunten én uiteraard van het pontje voor de deur. Ook prima te doen met kinderen!
Vanaf april hebben fietsers en wandelaars het dijken- en bruggenlandschap van Overbetuwe voor zichzelf. Auto's worden op de Waaldijk geweerd en dat geeft rust die doet denken aan de zondagsrust van vroeger. De route loopt langs beide zijden van de Waal en laat je kennismaken met het prestigieuze Waalproject waarmee Nijmegen internationale bekendheid geniet.

Wandelaars en fietsers zijn op 22 mei (Hemelvaartsdag) en 4 en 5 juni (Pinksteren) tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom om als start van een dagtocht een feestelijk drankje te komen drinken in de tuin én om even binnen te kijken naar de vernieuwde tentoonstelling van Lincy Hoogveld. De kerk is an sich al een bezoekje waard, maar zeker als je op zoek bent naar een onderscheidend, expressief kunstwerk waarmee elke ruimte tot leven komt. Het witte kerkje is tevens startpunt van Theater Over & Weer, dat van 15-17 en 22-24 met muziek, dans en spel een theatervoorstelling speelt aan de oevers van de Waal.


Openingstijden elke zaterdag en zondag, van 11-17 uur
Extra open: Hemelvaartsdag (22 mei), beide Pinksterdagen (4/5 juni) en tijdens speeldagen van Theater Over & Weer (15-17 en 22-24 juni)

Meer informatie
Galerie 1400, Dorpsstraat 70, 6677 PJ Slijk-Ewijk (Nijmegen-Noord)
www.galerie1400.nl | info@galerie1400.nl

Lekker eten uit eigen streek op Lingezegen Streekmarkt

BETUWE - Op zondag 28 mei verzorgt stichting Park Bredelaar de tweede editie van de Lingezegen Streekmarkt. De streekmarkt wordt gehouden in Park Bredelaar. Op de streekmarkt staan meer dan 25 kramen met ambachtelijke streekproducten en er zal genoeg te proeven en te beleven zijn. Ook is er live muziek met een groot horecaterras tussen de fruitbomen. De horeca wordt verzorgd door De Goesterij, De Outdoor Outfitter en Het Bruishuis uit Arnhem.

Het park is geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De entree kost 2 euro voor volwassenen en de toegang) voor kinderen (tot 14 jaar) is gratis. Voor deelname aan de kinderactiviteiten vragen we een kleine vergoeding. Parkeren kan op de weilanden en erf van de Grote Bredelaar en is gratis.

Etos blijft!

HUISSEN - Etos in het winkelcentrum De Zilverkamp in Huissen gaat niet weg.

Dit is een vraag die veel werd gesteld naar aanleiding van een artikel in De Gelderlander. Met ons brede assortiment van geneesmiddelen, voedingssupplementen, babyproducten, huid/haarverzorging, zonnebrand en zonnebrillen staan wij voor u klaar.

Helaas is de visboer weggegaan maar winkelcentrum De Zilverkamp is hét adres voor al uw dagelijkse boodschappen of een leuk cadeau. U vindt er veel zelfstandige ondernemers een Aldi en Jumbo. En parkeren is gratis.

Het Bemmel Open Tennis Dubbeltoernooi komt er aan

BEMMEL - Van 19 - 25 juni vindt bij Tennisclub Bemmel voor de zestiende keer het Bemmel Open 30+ dubbeltoernooi plaats. Natuurlijk houden wij rekening met de deelnemers aan de zomeravondcompetitie; op de woensdag worden er geen wedstrijden gepland. Dit jaar kan er gespeeld worden in de leeftijdscategorieën 30+ en 50+.

Het Bemmel Open 30+/50+ toernooi is een gezellig dubbeltoernooi waarvoor men zich kan inschrijven in de categorieën 4 - 8 (DD, HD,GD). Ook dit jaar spelen de deelnemers in een poule-systeem zodat men altijd verzekerd is van een aantal leuke partijen op eigen speelsterkte.

Op het tennispark is er de hele week van alles te doen. Naast natuurlijk de vele partijen tennis en de heerlijke hapjes (verzorgd door clubsponsoren Roelofsen Horecagroothandel en Eetwinkel Polly) is er vrijdag 17 juni een feestavond met de hapjes van restaurant Da Giorgio en een loterij met veel leuke prijzen. Kortom; het wordt weer een gezellige week bij T.C. Bemmel!

Inschrijven kan tot 12 juni. Meer informatie staat op www.tennisclubbemmel.nl, www.toernooi.nl en Facebook: Bemmel Dubbel Open Toernooi. Komen kijken? Iedereen is welkom!

Etos blijft!

Etos blijft!

HUISSEN - Etos in het winkelcentrum De Zilverkamp in Huissen gaat niet weg.

Dit is een vraag die veel werd gesteld naar aanleiding van een artikel in De Gelderlander. Met ons brede assortiment van geneesmiddelen, voedingssupplementen, babyproducten, huid/haarverzorging, zonnebrand en zonnebrillen staan wij voor u klaar.

Helaas is de visboer weggegaan maar winkelcentrum De Zilverkamp is hét adres voor al uw dagelijkse boodschappen of een leuk cadeau. U vindt er veel zelfstandige ondernemers een Aldi en Jumbo. En parkeren is gratis.

Het Bemmel Open Tennis Dubbeltoernooi komt er aan

BEMMEL - Van 19 - 25 juni vindt bij Tennisclub Bemmel voor de zestiende keer het Bemmel Open 30+ dubbeltoernooi plaats. Natuurlijk houden wij rekening met de deelnemers aan de zomeravondcompetitie; op de woensdag worden er geen wedstrijden gepland. Dit jaar kan er gespeeld worden in de leeftijdscategorieën 30+ en 50+.

Het Bemmel Open 30+/50+ toernooi is een gezellig dubbeltoernooi waarvoor men zich kan inschrijven in de categorieën 4 - 8 (DD, HD,GD). Ook dit jaar spelen de deelnemers in een poule-systeem zodat men altijd verzekerd is van een aantal leuke partijen op eigen speelsterkte.

Op het tennispark is er de hele week van alles te doen. Naast natuurlijk de vele partijen tennis en de heerlijke hapjes (verzorgd door clubsponsoren Roelofsen Horecagroothandel en Eetwinkel Polly) is er vrijdag 17 juni een feestavond met de hapjes van restaurant Da Giorgio en een loterij met veel leuke prijzen. Kortom; het wordt weer een gezellige week bij T.C. Bemmel!

Inschrijven kan tot 12 juni. Meer informatie staat op www.tennisclubbemmel.nl, www.toernooi.nl en Facebook: Bemmel Dubbel Open Toernooi. Komen kijken? Iedereen is welkom!

Sasa Zomerfietstocht

ANGEREN - De Sasa Zomerfietstocht is gepland op 31 mei. "Die dag starten we om 10 uur bij het Dorpshuis aan de Emmastraat 23 in Angeren.De rit is ongeveer 40 km. Let op: dit jaar wordt het wel een tocht van klimmen en dalen."

"Voor de lunch rond 12 uur stoppen we op een pauzeplaats. Hier krijgt u een kop koffie of thee met een lunchpakketje en ook een interessante rondleiding. Dan stappen we rond 14.15 uur weer op de fiets richting Angeren, en natuurlijk stoppen we onderweg nog ergens voor een kopje koffie of thee. In het Dorpshuis worden we dan verwacht voor het avondeten." Dit alles voor 25,-- exclusief niet-genoemde drankjes.

Ook niet-leden kunnen zich voor deze fietstocht aanmelden. Verplicht opgeven en vooraf betalen kan tot en met 27 mei bij Henk Aarntzen, Kampsestraat 78, Angeren, 026 3255110 of 06 20668311 of Geert Tijssen, Kerkstraat 18, Angeren, 026 3255025.

Burgrun MCKO heeft uw stem nodig!

LINGEWAARD - Wat een feest was het weer de 27e Burgrun op zaterdag 13 mei. De zon scheen en overal waar je keek waren lachende gezichten te zien. Veel deelnemers kijken er al maanden naar uit!

Het organiseren van de Burgrun kost de nodige voorbereidingen die maanden in beslag nemen en zelfs op de dag zelf is het alle hens aan dek of beter gezegd aan zijspan. Zonder sponsoring en vrijwilligers zouden we deze dag niet kunnen realiseren. "Daarom doen wij ook dit jaar weer mee aan de Rabobank clubkascampagne. Als lid van de Rabobank Oost Betuwe heeft u de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan vele lachende gezichten. Namens onze deelnemers vragen wij u om te stemmen op Burgrun MCKO tijdens de Rabobank clubkascampagne in de periode van 17 tot en met 29 mei.

Dressuur- en springclinic

ANGEREN - Op zondag 28 mei houdt manege De Veldruiters een grootse dressuur- en springclinic voor leden en niet-leden.

Het dressuurgedeelte wordt verzorgd door Susan de Klein! Susan is een internationaal grandprix amazone, die vele successen kent op het hoogste niveau. Van 10.30 tot 12.30 uur geeft zij een leuke en interessante presentatie, gevolgd door een demonstratie met haar toppaard Déjà Vu. Iedereen is welkom vanaf 10.15 uur in de kantine van de manege.

Het springgedeelte neemt Niels Brussen voor zijn rekening. Niels is een bekend springruiter uit de regio en heeft zijn eigen springstal in Elst. Niels geeft om 13.00 uur een aantal lessen van een half uur per twee ruiters. Rond 17.00 uur geeft hij zelf nog een demonstratie op één van zijn toppaarden, waarbij de lat nog een stuk hoger wordt gelegd...

De toegang is gratis; kom gezellig een kijkje nemen op manege De Veldruiters aan de Lodderhoeksestraat 57a in Angeren. Meer informatie is te verkrijgen via: activiteiten@develdruiters.nl.

Energiedetectives De Vlinderboom doen onderzoek

BEMMEL - Samen met Lingewaard Energie hebben Iggy, Lars, Fenne en Zoë van basisschool De Vlinderboom in Bemmel onderzoek gedaan naar het energieverbruik in hun school. Zij hebben als echte energiedetectives onderzocht hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen.

De conclusie van het viertal is dat door kleine aanpassingen in het gedrag bij leerkrachten en leerlingen al heel wat energie bespaart kan worden. Zij constateerde dat in veel lege klassen de verlichting, het digibord en beeldschermen gewoon aan staan.

Afgelopen week hebben de detectives aan Ben Wubkes (schooldirecteur) over hun bevindingen verteld. Samen hebben ze afgesproken actie te gaan ondernemen. In de komende weken gaan ze alle klassen langs om de leerkrachten en mede leerlingen te informeren over hun bevindingen. Daarna zullen ze als energiedetective een oogje in het zeil houden of de gemaakte afspraken ook worden uitgevoerd. Tijdens het overleg met de schooldirecteur hebben Fenne en Zoë aan hem een certificaat overhandigd, vanaf 1 januari dit jaar komt de groene stroom voor hun school namelijk uit het Windpark Nijmegen Betuwe.

Jong Belegen laat de zaal weer lachen

BEMMEL - Met een optreden van Jong Belegen in verzorgingshuis Liduina, heeft de toneelgroep een reeks succesvolle voorstellingen afgesloten.

In twee uitverkochte zalen van CC de Kinkel speelde het gezelschap op 6 en 7 mei twee hilarische eenakters. Het publiek heeft er weer volop van genoten. Jong Belegen (een activiteit van stichting SAB) kan nieuwe spelers en speelsters goed gebruiken. "Hebt u al eens eerder op de planken gestaan, of lijkt acteren u een nieuwe uitdaging? Kom dan gerust eens langs. De toneelrepetities, onder leiding van regisseur Ferdinand Ebben, zijn elke maandagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur in De Kinkel. U kunt ook telefonisch contact opnemen met 0481 465660."

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 29 mei kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: soep, andijviestamppot met verse worst plus een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar." Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Viswedstrijden jeugd bij De Snoek starten weer

GENDT - Het visseizoen is weer begonnen. Dus gaan de jeugdwedstrijden van H.S.V. De Snoek ook weer van start.

"Wil jij dit jaar een poging wagen om jeugdkoning of jeugdkoningin te worden? Doe dan mee met de koningswedstrijden voor de jeugd. Ook als je nog niet zo vaak gevist hebt, is het ontzettend leerzaam en leuk om mee te doen. De eerste wedstrijd is dinsdag 23 mei. Aanvang om 17:45 bij het clubhuis aan de Poelwijklaan. Kijk op www.hsvdesnoekgendt.nl voor meer informatie."

18 / 32

19 / 32

20 / 32

21 / 32

Eetbare teenslippers maken...

HUISSEN - Winkeliersvereniging de Zilverkamp organiseert het maken van eetbare teenslippers.

"Wij hebben zin in de zomer en de lekkere dagen vol zon, warm weer en gezelligheid zijn in aantocht en ons al deels gepasseerd. Om in deze heerlijke vooruitzichten te blijven, gaan we zaterdag 27 mei, eetbare teenslippers maken. Een lekker koekje in combinatie met een zuur snoepje geeft een veel gekleurde teenslipper. Tijd voor blote voeten, armen, benen en zo meer. Tijd voor het zwemmen in de open lucht. Tijd voor de zomer! Knutsel jouw unieke teenslipper tussen 10.00 en 13.00 uur.

Meer informatie en foto's staan op de nieuwe facebook-pagina. www.facebook.com/Winkelcentrum-de-Zilverkamp.

In een oogopslag

Vieringen in parochie De Levensbron

Donderdag 25 mei

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Middenkoor InVoice

Zaterdag 27 mei

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor De Levensbron

Zondag 28 mei

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Zaterdag 3 juni

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Exotherm

Zondag 4 juni

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, P. Kuipers, Vormheer en G. Peters, Jongerenkoor Remember, Heilig Vormsel

Maandag 5 juni

10.00 uur: St. Martinus Doornenburg, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor, Schuttersfeesten

Bingo bij

Jonge Kracht

HUISSEN - Jonge Kracht houdt op vrijdag 2 juni een bingo.

Deze bingo, die plaats vindt in de kantine aan de Bloemstraat 93 te Huissen, begint om 20.00 uur. Ook nu zijn er weer leuke prijzen te winnen.

Iedereen is welkom. De koffie/thee staat klaar.

Bingo bij Jonge Kracht

HUISSEN - Jonge Kracht houdt op vrijdag 2 juni een bingo.

Deze bingo, die plaats vindt in de kantine aan de Bloemstraat 93 te Huissen, begint om 20.00 uur. Ook nu zijn er weer leuke prijzen te winnen.

Iedereen is welkom. De koffie/thee staat klaar.

Knap gelijkspel voor Bemmel

BEMMEL - Op het Nijmeegse gravel van Rapiditas heeft Bemmel 1 met 4-4 gelijkgespeeld. Met nog één speelronde te gaan zijn de Bemmelse tennissers hard op weg naar handhaving in de tweede klasse.

Marjolein Kamphuis overleefde in de eerste set tien setpoints van haar opponente, om vervolgens zelf bij haar eerste kans de tiebreak te winnen. De tweede set won ze 6-3 en zo haalde zij het eerste punt binnen. Jill Jansen ging ten onder tegen een uitstekend spelende tegenstandster. Ook Joost Geurts verloor. Luuk Kool won na ruim drie uur van een 16-jarig talent uit België: 6-7 6-4 7-5. In de laatste set poetste hij een 1-4 15-40 achterstand weg.

Het damesdubbel van Kamphuis en Jansen ging na goed spel toch in twee sets verloren. Van Boxtel en Kool bleven ongeslagen, ook hun zesde dubbel zetten zij om in winst. De laatste twee mixpartijen waren ook in balans en dit resulteerde in de 4-4 eindstand. Volgende week sluit Bemmel de competitie af in en tegen Barneveld.

Bemmel 2 ten onder in Soest

Het tweede team heeft het gelijkspel tegen koploper Spitsbergen geen vervolg kunnen geven. Tegenstander Soestdijk uit Soest was met 6-2 te sterk. Na de singles keken de Bemmelse tennissers tegen een 4-0 achterstand aan. Julia Danen, Famke Wijers, Marc van Hoogstraten en Biko Schermer verloren allemaal. In de dubbels zegevierde Bemmel wel. Julia Danen en Famke Wijers wonnen de damesdubbel. Marc van Hoogstraten en Boy van Barneveld kregen zes matchpoints tegen, maar door een goede comeback wonnen ze alsnog.

De laatste twee mixpartijen van Danen met Schermer en Wijers met Van Barneveld werden beslist in het voordeel van Soestdijk. Bemmel 2 eindigt waarschijnlijk in de middenmoot van de derde klasse en sluit volgende week af tegen Wageningen.

Bemmel 3 blijft in race voor handhaving in de vierde klasse pakte het derde team van Bemmel thuis 3 punten tegen het iets hoger aangeschreven Uden. Renee Derksen blonk uit aan Bemmelse zijde, door al haar drie wedstrijden te winnen. In haar enkelwedstrijd maakte ze na 3.5 uur in de tiebreak van de derde set het beslissende punt. Lisa van Hoogstraten, Lode Dams en Simon Dams verloren hun enkelwedstrijden. In de herendubbel kreeg Simon Dams kramp en aan de zijde van Stan Scholten moest hij opgeven. Hannah van der Goes en Renee Derksen wonnen de damesdubbel overtuigend in twee sets. Renee trok haar goed lijn door en haalde samen met Lode Dams het derde punt binnen. Dat gold helaas niet voor Stan Scholten en Lisa van Hoogstraten.

Volgende week speelt Bemmel thuis tegen TOZ met als doel handhaving in de vierde klasse.

Sc Bemmel JO15-1 (C1)

BEMMEL - Sportclub Bemmel C1 is er op de laatste speeldag op overtuigende wijze in geslaagd het felbegeerde kampioenschap in de hoofdklasse M in de wacht te slepen.

Dankzij een verdiende 0-4 overwinning op het Doetinchemse VIOD behield SC Bemmel de marge van 3 punten op de enige overgebleven concurrent DTS’33 uit Ede. Een paar weken geleden maakte SC Bemmel in het onderlinge duel met DTS het verschil. De jeugdige Bemmelnaren waren op eigen veld heer en meester en wonnen afgetekend met 5-1. In de daaropvolgende wedstrijden moesten nog een paar lastige horden worden genomen, maar ook daarin slaagde Bemmel met verve. Afgelopen weekend werd de kroon op het goede werk gezet door middenmoter VIOD soepel met 0-4 te verslaan.

Op het kampioenschap van SC Bemmel C1 viel met 59 punten uit 22 wedstrijden en een doelpuntensaldo van 82 voor en 18 niets af te dingen. Door deze prachtige prestatie promoveert SC Bemmel C1 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de landelijke derde divisie! Naast SC Bemmel D1, dat al 2 seizoen op divisieniveau speelt, is Bemmel C1 de tweede jeugdcategorie die dit huzarenstukje flikt.

Geslaagd Obdam Financieel Advies recreatiezaalvoetbaltoernooi

Team Marco van Gilst Hoveniersbedrijf

LINGEWAARD - Op vrijdag, 28 april is er weer gestreden voor de titel zaalvoetbalkampioen 2017. Dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd door Obdam Financieel Advies. Hoewel het toernooi bedoeld is voor recreanten uit de regio, bleek het deelnemersveld van zeer hoog gehalte.

De zes deelnemende teams hadden zich blijkbaar achter gesloten deuren geprepareerd op dit prestigieuze toernooi, waar uiteindelijk de eer het hoogst haalbare bleek. De onderlinge wedstrijden werden zeer fanatiek uitgevochten. Het was genieten van de zowel technische als tactische hoogstandjes die individueel op de zaalvoetbalvloermat werden neergelegd. Desalniettemin bleek het belangrijkste, dat voor iedereen het fanatieke met het sportieve in balans bleef. De finale werd uiteindelijk uitgevochten tussen Bataven 4 en het team van Marco van Gilst Hoveniersbedrijf (voorheen Team Rensen). In de voorgaande edities van het Obdam Financieel Advies zaalvoetbaltoernooi won Bataven 4 de finale, maar moest dit jaar buigen voor het zeer sterk spelende team van Marco van Gilst.

In een uitermate spannende strijd om de finale werd er met 1 – 0 door het team van Marco van Gilst gewonnen en heeft het zich terecht de titel 'Kampioen van het 4e Obdam Financieel Advies recreatie zaalvoetbaltoernooi 2017' mogen toe-eigenen. Het sportieve karakter van het toernooi werd na afloop van het toernooi nog door alle teams gezamenlijk in het sportcafé Walburgen nabesproken.

Statushouders Lingewaard trappen af tegen Angeren

Foto: ZELF-Lingewaard

HUISSEN - Het S-team van RKHVV, zoals de sporters zich vol trots mogen noemen, treedt dinsdag 23 mei aan tegen Angeren. De eerste integratie topper in Lingewaard, waar nu al druk over gesproken wordt in menig huis in Lingewaard, zal naar verwachting het begin worden van een mooie reeks voetbalwedstrijden.

Dinsdag om 19.00 uur zal het voetbalveld van SV Angeren geheel in het teken staan van de integratie. Verschillende culturen zullen niet alleen strijden om de winst in doelpunten, maar ook in wederzijds begrip en acceptatie. Het S-team van RKHVV traint niet alleen iedere zondag op de velden van RKHVV. Ze werken ook samen met de andere vrijwilligers van RKHVV aan het schoonhouden van de faciliteiten, zoals kleedkamers.

Namir Alobydi en Stefan Franken van ZELF Lingewaard zetten hun netwerk in om de groep statushouders te begeleiden. Voor de rest zorgt de groep zelf, met een speciale WhatsAppgroep en faceboo pagina voor de communicatie.

Dinsdag zullen niet alleen de spelers aantreden, ook het thuisfront van de beide teams zal van zich laten horen.Iedereen is welkom. Voor het frisdrankje na afloop wordt nog een sponsor gezocht, je kunt je melden bij info@zelf-lingewaard.nl.

Welkom bij de Revue!

ANGEREN - Denk je aan Revue, dan denk je aan zang, dans en muziek maar ook aan veel veren en André van Duin. Dit alles komt zeker terug in het fantastische concert, dat de harmonie op 8 juli in het Dorpshuis in Angeren gaat verzorgen.

Musicalgroep The Highlights zal de zang en dans voor haar rekening nemen. En ook Miss Killer Queen en de Angerense 'Andere van Duin' leveren hun bijdrage. De theaterzaal zal worden omgetoverd tot een nachtclub, zoals je die kent uit films als Moulin Rouge. Kortom, het wordt een spektakel dat je niet mag missen! De toegangsprijs is 7,50 euro.

Sportpodologie Huisman Sport

HUISSEN - Doe een loopanalyse op een van de meest geavanceerde en complete baan van Nederland. Samen met onze sportpodoloog adviseren wij u optimaal over uw schoeisel en zolen.

"Wij maken gebruik van een digitaal videoanalyse systeem. Hiermee filmen we de voeten vanuit 2 kanten om niets te missen van uw dynamiek. Daarbij wordt er ook een dynamische voetplaatanalyse gemaakt en kunnen we precies zien hoe de afwikkeling van de voet is. Niet alleen voor running, maar ook voor wandel, indoor, tennis en voetbal is een analyse van groot belang. Voor een uitgebreide loopanalyse en deskundig advies kunt u een afspraak maken bij onze sportpodoloog Lars Huisman.

Huisman organiseert ook op afspraak informatie- en aanmeetmomenten voor groepen vanaf 4 personen. Hierbij krijgt u informatie over de sport die u beoefent en over de schoenen die hierbij horen. Onze sportpodoloog en sportschoenspecialist Lars Huisman is dan uiteraard ook aanwezig om van ieder afzonderlijk een voetanalyse te maken om zo tot de best passende schoen te komen. Tijdens deze deals krijgt u op schoenen 10% korting en op kleding 20% (met uitzondering van sale)."

Een jongensdroom? Of gewoon gaaf?

ELST - Wie droomt er niet van om eens... de golven te lijf gaan met een speedboot... een looping te maken met een vliegtuig... als een echte trucker je vrachtwagen na te bouwen... met hydraulische graafmachines de bakken van de vrachtwagens vol te gooien... eindelijk met een heli te vliegen!

Dit is geen droom! Velen doen het! Wilt u dat eens met eigen ogen aanschouwen? Meer dan 150.000 mensen gingen u voor. Kom naar de Internationale Modelbouwdagen in Elst op 27 en 28 mei. Verspreid over bedrijventerrein Elst met een oppervlakte van 6 km² zijn er shows met radiografische vliegtuigen, heli's, speedboten, schaalboten, trucks, terreinwagens, driftauto's, watervliegtuigen, alles wat er te bedienen is met een zender.

Toegang en parkeren gratis

Een dag voor het hele gezin! Voor de kinderen is er een lego show, Ook kunt u diverse getunede bolides bewonderen die opgepoetst klaar staan en diverse prachtige trucks bekijken. Neem de moeite en kijk even op: www.hobmamodelbouw.nl en www.modelbouwdagen.nl. En download de plattegrond zodat u niets mist!

Van 10.00 -17.00 uur op zaterdag 27 en zondag 28 mei op bedrijventerrein De Aam in Elst. Er is een gratis parkeergarage (bij het NS-station) maar het advies is: neem het openbaar vervoer en maak gebruik van de pendelbussen.

Kapsalon Marinon viert zilveren jubileum

DOORNENBURG - Op woensdag 24 mei viert Kapsalon Marinon uit Doornenburg haar 25-jarig bestaan. Kapsalon Marinon opende officieel haar deuren tijdens moederdag op 24 mei 1992 onder de naam 'Haar-, huid- en zonnestudio Marinon'. Manon Visch en haar moeder Riet Visch startten samen met een kapsalon en schoonheidssalon en boden zo vanuit Doornenburg een totaalconcept voor uiterlijke verzorging.

In 2010 is Riet Visch gestopt met de schoonheidssalon en is het bedrijf verder gegaan als Kapsalon Marinon. Met veel liefde en plezier oefenen eigenaresse Manon Visch en Esther Janssen – die al 17,5 jaar in dienst is van de salon – hun vak uit. Op professionele wijze helpen zij iedere klant door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen met betrekking tot knip- en kleurtechnieken en haarproducten.

Kapsalon Marinon werkt op afspraak, zodat klanten op een goede manier kunnen worden geholpen en altijd voldoende en de juiste aandacht krijgen. De kapsalon is een begrip in de omgeving en bedient vele klanten uit Doornenburg, de omliggende dorpen, uit Arnhem en Nijmegen en zelfs klanten uit Duitsland.

Vele klanten hebben afgelopen jaren gebruik gemaakt van de diensten van Kapsalon Marinon. Kapsalon Marinon is dankbaar voor dit vertrouwen en hoopt u nog vele jaren van dienst te kunnen zijn met vakmanschap en passie voor het kappersvak.

Voor volop kleur en fleur in border, tuin en terras Kent u de service en kwaliteit van kwekerij Gerritsen in Huissen?

HUISSEN – Het is een genot om rond te wandelen in de kwekerij van Gerritsen in Huissen. Kies zelf je planten uit, combineer en laat je adviseren en helpen door Anita en Wilbert Gerritsen. Zet jezelf dit voorjaar en zomer weer in de kwaliteitsplanten, die in een ruime keuze voorradig zijn!

Er zijn weer de traditionele planten, maar ook nieuwere soorten in volop kleurvariatie. Wat is er leuker en vrolijker dan een tuin en terras vol fleurige planten en bloemen? Kijk maar eens bij kwekerij Gerritsen in Huissen.

Niet alleen zijn er perkplanten voor in de border en tuin, ook zijn er leuke plantenbakken. En heb jezelf thuis lege bakken, die je graag gevuld wilt zien? Exclusief materiaal en planten, vullen Wilbert en Anita deze op voor slechts een euro per bak (zie de voorwaarden op www.kwekerijgerritsen.nl). Een dag van tevoren brengen: de volgende dag klaar. Ook ideaal voor bedrijven en horeca!

Gerritsen biedt overigens meer service: er zijn gratis dozen en kistjes. En er is een inpaktafel, waar u zelf de planten en -bakken kunt verpakken. Kwekerij Gerritsen is hét adres in de regio voor het perkgoed, dat in eigen bedrijf wordt gekweekt. Verder zijn er kuipplanten en ook hangpotten in diverse soorten en maten tegen scherpe prijzen. Er zijn bovendien hangpotten met waterreservoir, die ook te gebruiken zijn als gewone (hang)pot.

De kwekerij is geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. En... op de zondagen in april en mei geopend van 10.00 tot 16.00 uur (zie de site).

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl.

Open Atelier en Tuin

GENDT - Op eerste en tweede pinksterdag, 4 en 5 juni, is er van 12.00-17.00 uur een inspirerende middag in Gendt. Atelier 13, waar Gendtse kunstenaars samenwerken, houdt dan open atelier voor iedereen die van mooie dingen houdt.

Gerard en Loes Bookelmann stellen hun huis en tuin open voor bezichtiging. En daar is veel te zien. Iedereen is welkom aan de Kruisstraat 13 in Gendt.

Sanders Tweewielers koopt groot in

GROESBEEK - Alleen nog dit jaar mogen scooters uitgerust met een Euro 2 of 3 motor nog verkocht worden. Deze scooters zijn wel uitgerust met een katalysator (reinigt uitlaatgassen), maar zonder injectiesysteem. De Euro 2 en 3 scooters (met carburateur) zijn dit jaar beduidend goedkoper dan volgend jaar, wanneer de duurdere Euro 4 verplicht wordt! Rijden op een euro 2 of 3 scooter is gewoon toegestaan, nu en in de toekomst.

Daarom heeft Sanders Tweewielers uit Groesbeek groot ingekocht. Dit inkoopvoordeel wordt in een aantal aanbiedingen verwerkt. "Wij verwachten een enorme run op ons huidige gamma van zo'n driehonderd scooters die we op voorraad hebben"; aldus eigenaar Fred van Sanders.

Alle klanten van Sanders Tweewielers hebben recht op gratis pech-onderweg-service, zeven dagen per week van 07.00 tot 21.00 uur. Deze gratis service voor zowel nieuwe als gebruikte tweewielers is in een straal van 60 kilometer rond Groesbeek. Ook worden scooters opgehaald en bezorgd in verband met servicebeurten voor slechts 15 euro. Bij een onverhoopte storing tijdens de garantieperiode is dit zelfs geheel gratis.

Sanders Tweewielers verkoopt niet alleen scooters en e-bikes, voor de verhuur staan zo'n 200 gewone fietsen, e-bikes, mountainbikes, kinderfietsen en scooters ter beschikking. De tweewielers kunnen ook op locatie bezorgd en opgehaald worden! Eventueel gestrande verhuur-tweewielers worden gratis omgewisseld voor nieuwe. Dat schept vertrouwen; altijd op weg samen met Sanders.

Stem voor steken HJC De Krössels

LINGEWAARD - De Rabobank Clubkas campagne is 17 mei van start gegaan en deze duurt tot 29 mei. Daarom wil HJC De Krössels leden van Rabobank Oost vragen in actie te komen... en te stemmen op haar doel.

"HJC De Krössels is een carnavalsvereniging voor de jeugd van 9 - 12 jaar. Voor onze jeugd raad willen we graag nieuwe steken aanschaffen, zodat ze er tijdens het nieuwe carnavalsseizoen er weer piekfijn uitzien. Daarom vragen wij jullie stem. Dus ben je lid van de Rabobank Oost Betuwe, breng dan je stem op ons uit. Hoe kun je dat doen? Elk lid van de Rabobank mag vijf stemmen aan een vereniging of club geven. Wij hopen op genoeg stemmen, zodat we de nieuwe steken daadwerkelijk aan kunnen schaffen."

Damvereniging VBI eenvoudig naar tweede ronde KNDB-beker

Geert van Aalten

HUISSEN - Zaterdag 20 mei werd de eerste ronde van de nationale bekercompetitie dammen verspeeld. In het Huissense Koelhuis speelden vier groepen van vier teams om acht plaatsen in de tweede ronde.

In de eerste wedstrijd speelde damvereniging VBI 1 tegen Fryslân uit Leeuwarden. Geert van Aalten haalde beide punten binnen door niet opkomen van zijn tegenstander. Gérard Jansen, Jos Stokkel en Joost Hendriksen speelden remise zodat een 5-3 overwinning kon worden genoteerd. De tweede wedstrijd ging tegen Constant Charlois uit Rotterdam. Geert van Aalten, Joost Hendriksen en Gérard Jansen boekten winst, Jos Stokkel speelde remise. De eindstand werd dus bepaald op 7-1. De laatste wedstrijd ging tegen Amicitia uit Herwaarden. Alle Huissenaren wonnen hun partijen en een 8-0 overwinning kon aan de totaalscore worden toegevoegd.

Met deze drie overwinningen werd damvereniging VBI groepswinnaar.

Op 3 juni wordt in ’t Koelhuis de tweede ronde gespeeld. Dan worden de geplaatste teams uit Huissen samengevoegd met de geplaatste teams die in Gouda hebben gespeeld. Opnieuw zijn er dan vier groepen van vier teams die uitmaken welke acht teams op 17 juni in de finaleronde bepalen wie de nieuwe nationale bekerkampioen wordt. Plaats van handeling is dan opnieuw ’t Koelhuis.

Voor damvereniging VBI speelde ook een tweede team mee. Dit team was minder gelukkig. De 8-0 winst op Zeewolde was niet genoeg om de verloren partijen tegen DIOS Eureka (3-5) en Het Noorden (2-6) te compenseren.

Weet je nog papa en mama?

BEMMEL - De Piejassendans, de polonaises, de mooie jeugdprins en prinses, drie gezellige dagen in De Kinkel, op en top familiecarnaval, rondgang langs alle Bemmelse basisscholen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dát is carnaval bij De Piejassen in Bemmel.

Aankomend jaar bestaat deze club 33 jaar en dit willen zij graag vieren. De Piejassen hebben een groot verlanglijstje om hier een knallend feest van te maken voor de jeugd van Bemmel en omstreken! "Daarom kunnen zij uw financiële hulp goed gebruiken. Stem daarom tot en met 29 mei op stichting De Piejassen in de Rabobank clubkas campagne. Ga naar www.rabobank.nl/lokale-bank/oost-betuwe/sponsoring en steun De Piejassen."

Europees aandacht voor vrijwilligerswerk

BEMMEL - In De Kinkel in Bemmel werd op 18 en 19 mei gewerkt aan een online-training voor vrijwilligerscoördinatoren.

De training is onderdeel van het e-VOC project, een van de projecten waar de in Bemmel gevestigde Edos Foundation als partner bij betrokken is. Voor de bijeenkomst waren de partners uit Ierland, Spanje en Italië te gast in Nederland. Het project is mede mogelijk door een subsidie uit het Erasmus-plusprogramma van de Europese Commissie.

Meer informatie over Edos Foundation en het e-VOC project staat op www.edosfoundation.com.

Maandag 2e Pinksterdag all-in-concert bij De Gulle Goedzak in Huissen Uniek evenement met singer/songwriter Dick van Altena...

HUISSEN - Dat wordt drie sessies lang genieten van de liedjes van de Betuwse zanger. De Gulle Goedzak zorgt voor volop heerlijke hapjes tussendoor, terwijl ook nog eens alle drank bij de all-in-concertprijs is inbegrepen. Een middagje volop vertier en entertainment voor 22,50 euro!

Om 15.00 uur zal Dick Altena met zijn eerste van drie liedjesronden starten: Betuwse liedjes, country en liedjes uit de jaren zestig. De zaal is open om 14.30 uur. Telefoonnummer (026) 3259717 / 06 53812300 en degullegoedzak@hetnet.nl.

Gasterij De Gulle Goedzak, Karstraat 57, Huissen; www.degullegoedzak.nl.

Rick Prenger Nederlands Kampioen luchtgeweer schieten

HUISSEN - Op 12 jarige leeftijd is Rick Prenger begonnen met luchtgeweer schieten. Sinds twee jaar traint hij elke vrijdagavond bij SV Strijdlust in Huissen. Schieten is zijn grote passie. Na vijf succesvolle wedstrijden in dit wedstrijdseizoen was het NK opgelegd op 13 mei j.l. de kers op de taart. Na een spannende finale, waarin acht junioren startten, mag Rick zich u met trots Nederlands Kampioen noemen.

Meisjes C volleybalvereniging Setash

HUISSEN - Meisjes C van volleybalvereniging Setash is 25 april kampioen geworden in de tweede klasse. Meisjes C begon dit seizoen in een nieuwe samenstelling. Huidige meisjes C werd aangevuld met 4 speelsters van de CMV en samen gingen ze van start. Er werd hard getraind tijdens de trainingen van de twee jeugdspeelsters Sara en Liza en de inzet werd beloond kampioen 3e klasse en afgelopen 25 april werden ze weer kampioen. Twee keer kampioen in één seizoen: een topprestatie!

SC Bemmel JO15-3

SC Bemmel JO15-3 heeft op de laatste speeldag enigszins verrassend het kampioenschap behaald. De Bemmelnaren wonnen zelf overtuigend met 0-8 bij Elistha. Naaste concurrent Arnhemse Boys vergaloppeerde zich flink bij nummer vier RKHVV. Het werd 4-1 voor de Huissenaren en daarmee ging de titel naar SC Bemmel JO15-3 die ongeslagen bleven. Spelers en begeleiders van gefeliciteerd met het kampioenschap.

Tweestroom Mini 6

GENDT - Onze jongste kampioenen zijn de meisjes van Tweestroom Mini 6. De Mini's spelen een Toernooi-competitie. Dat wil zeggen dat de resultaten van al die toernooien leiden tot een totaalstand. Na plaatsing in december hebben onze dames het in de tweede helft van het seizoen uitstekend gedaan en werden ze op het eindtoernooi als kampioen van hun klasse gehuldigd.

Tweestroom Dames 1

GENDT - Bij Dames 1 mocht begin april de vlag in top voor hun kampioenschap in de tweede klasse. Na een opbouwseizoen vertrok het team dit seizoen met de missie "naar de eerste klasse". Toen de rook na aanvang van het seizoen was opgetrokken hadden de dames plaats één gepakt die ze niet meer hebben afgestaan.

Tweestroom Meisjes A3

GENDT - Meisjes A3 was een dit seizoen nieuw samengesteld team. Het jonge team ontwikkelde zich in de 1eerste helft van de competitie erg goed. In de tweede helft van de competitie vertrok het team met een rij 4-0 overwinningen als een raket uit de startblokken en pakte zo het kampioenschap in de derde klasse.

Tweestroom Jongens B1-mix

GENDT - In december beet Jongens B1-mix de spits af. Het team met twee jongens en zeven meiden aan boord ging onbevangen de jongenscompetitie in. Ze wisten de vaak fysiek sterkere tegenstanders met goed en slim volleybal te verschalken en pakten in een uitwedstrijd met een volle tribune 'eigen publiek' ongeslagen de titel in de tweede klasse.

Kidang dames 1 kampioen

BEMMEL - Op 22 april werd dames 1 van volleybalclub Kidang in Bemmel kampioen in de eerste klasse en promoveerde hiermee naar de promotieklasse. Kidang Dames 1 is haar sponsor Sporthal De Bongerd en speciaal Jan Groot Antink dankbaar.

Handbalmeiden C2 Angeren

ANGEREN - Een welverdiend kampioenschap voor de meiden van C2 van Handbalvereniging Angeren! Terecht gewonnen na een spannend maar overtuigend seizoen. Met dank aan de coaches Alice, Heidy en uiteraard alle supporters!

SC Bemmel JO11-1

BEMMEL - JO11-1 van Sportclub Bemmel voor de tweede keer kampioen in een half jaar tijd, wij zijn trots op onze jongens en meid!

G1 Jonge Kracht

HUISSEN - De G1 van Jonge Kracht is ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse 1 KNVB G-voetbal. Jongens en meisje en natuurlijk leiders, gefeliciteerd met het behaalde succes.

Biljartteam Bemmel 1

BEMMEL - Het gaat om ons Biljartteam Bemmel 1. Wij zijn op 6 mei 2017 kampioen geworden van District Veluwezoom, Bekercompetitie Dagteams 2016-2017.

Wij willen graag iedereen bedanken die mijn gesteund hebben tijdens mijn ziek zijn.
Met bezoekjes in ziekenhuis, kaarten, tekeningen.
Dit gaf me heel veel steun.
Mariet en Wolfgang Mohnen Meijer

Ize alweer 6 jaar.
Gefeliciteerd door Papa, Mama,
Lune en de gehele Familie.

29 Mei
Hiep Hiep Hoera
Lucas 3 jaar
Gefeliciteerd namens Oma, Oma, je broertje Milan en een pootje van Luna

Hiep hiep hoera!
Caroline wordt op 26 mei 5 jaar.
Van harte gefeliciteerd meisje.
Berry, José en hondje Lola.

Hiep hiep hoera onze lieve, stoere Benthe eindelijk 10 jaar!
Liefs Papa, Mama en Nicky.

Gefeliciteerd Rick Prenger onze schutter, we wisten dat je het zou doen, Nederlands kampioen!

Opa, oma, mama, Maarten, Sander

Deze dame is een applausje waard.
Na 70 jaar is het tijd voor taart.
Van harte proficiat en een fijne dag gewenst door Jan en Roos.

Hiep hiep hoera
Riek wordt 27 mei 85 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd.
Zussen - schoonzussen - broers - zwagers - nichten - neven.

Hoera feest,
26 mei wordt onze lieve
Puk alweer 6 jaar.
Gefeliciteerd lieverd
en een fijne verjaardag.
Dikke knuffel van:
Opa, Oma, Jasper, Annabel,
Saar en ???

Hoera!
Tygo wordt op 28 mei alweer 8 jaar.
Van harte gefeliciteerd

Dikke kus en knuffel van papa, mama, Zoë en een pootje van Danko

Hoera,
John en Annemiek
40 jaar getrouwd!
Gefeliciteerd.

Liefs van ons allemaal.

Een kwart eeuw oud?
Ben je bedonderd!
Viviane gaat nu op weg naar de honderd.

Lieve mama,

Gefeliciteerd met je 47e verjaardag. We gaan er een leuke dag van maken.


Liefs Esmée, (O)pa en (O)ma

Hiep, Hiep Hoera
deze Stoere Tijl van Blitterswijk
wordt dinsdag 23 Mei
8 jaar.Hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag met een hele dikke knuffel van Opa Bart en Oma Wenda.

Hiep ,Hiep Hoera
Het is echt waar
Gerda van de Wal word 50 jaar
Fijne dag! Liefs van de leden
van Luctor et Emergo !

Hiep hiep hoera
26 mei is de dag
dat Dafne 1 kaarsje uitblazen mag
Gefeliciteerd!
Liefs van oma Ria

28 Mei mag Roxanne haar eerste kaarsje uitblazen.
Gefeliciteerd meisje!
Namens oma Annie, opa Bert, oom Roy en tante Roxanne.

Hiep hiep hoera.

Deze basgitarist wordt 23 mei 65 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd kanjer namens:Thea, Davy, Jessica, Lisa, Nick, Ramona, Laura, Jeroen en Simone.

Hoera Ize is 6 jaar!
Gefeliciteerd!
Xxx
Lev, Fee en Lux

Hoera!
Catlyn
5 jaar
Gefeliciteerd
Van Opa en Oma Prijs