GN Arnhem

1 juli 2017

GN Arnhem 1 juli 2017


Loop mee met Korps Arnhem tijdens de Bridge-to-Bridgeloop

ARNHEM - Korps Arnhem bestaat 125 jaar! Reden voor een feestje. "Daarom willen we zo veel mogelijk (halen we 125?) lopers uitnodigen om ons als jubilerend korps te laten zien tijdens de Bridge-to-Bridgeloop."

"Geef je op en loop met ons mee tijdens dit feestelijke evenement, dat zondag 10 september in het centrum van Arnhem wordt gehouden. Afstanden en kosten (bij inschrijving voor 11 augustus): 10 EM (16,09 km) 17,00 (+1,50 voor medaille – indien gewenst) starttijd 12:00 6,22 EM (10 km) 15,00 (+1,50 voor medaille – indien gewenst) starttijd 13:45 3,11 EM (5 km) 13,00 (+1,50 voor medaille – indien gewenst) starttijd 15:30 uur.

Wat biedt korps Arnhem? Een (sportieve) samenkomst als voorbereiding op de loop. Aanvang 10:00 uur Koffie/thee, water en een lichte lunch Een speciaal korps Arnhem 'Wij zijn jarig'-sportshirt, zodat we zichtbaar zijn als groep lopers! (Indien nodig) omkleedruimte en vervoer vanaf het korpsgebouw naar de startlocatie. (Bij het korps is parkeren gratis, in het centrum niet!)

Wat vragen wij van je? Om je zelf voor 11 augustus op te geven en te betalen via http://bridgetobridge.nl/inschrijven. Om dit ook voor 11 augustus aan ons te laten weten via korps.arnhem@legerdesheils.nl (graag met je gegevens /kledingmaat én je startnummer. Dan halen wij je startbewijs op!) Om alvast aanwezig te zijn tijdens onze samenkomst, of zo spoedig mogelijk na de samenkomst aanwezig te zijn (in het korps krijg je dan je shirt en je startbewijs). Een vrijwillige bijdrage voor al deze geweldige extra's. Zie het als verjaardagscadeautje aan ons! Meer info via bovenstaande mail of de korpsofficier: 06 10189171."

Rondleiding door Spijkerkwartier

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Zondag 9 juli wandelen de gidsen van Gilde Arnhem door het Spijkerkwartier. Start om 14:00 uur voor de ingang van Musis Sacrum op het Velperplein

De levendige Arnhemse wijk het Spijkerkwartier-Boulevardkwartier kent een bijzondere opzet en een afwisselende bebouwing. Deze wordt vooral gekenmerkt door straten met aan weerszijden statige herenhuizen uit de jaren tussen 1850 en 1910 en een zuidelijke sfeer. Het bekendst zijn de Brusselse huizen in de Spijkerstraat, maar eigenlijk vormt de wijk als geheel een stukje negentiende-eeuws Brussel of Parijs in Arnhem. Tijdens de wandeling kan men zich verwonderen over de verschillen hoe de mensen destijds woonden en de diverse bouwstijlen. De binnentuinen van het Spijkerkwartier zijn beroemd. Wie zijn daar de initiatiefnemers van geweest en wie zorgt er nu voor het onderhoud? Waarom wordt deze wijk het Spijkerkwartier genoemd en naar welke beroemde Arnhemse geleerde en Nobelprijswinnaar is de HBS vernoemd in de Schoolstraat en heeft een beroemd graficus hier inspiratie opgedaan voor zijn werk? Onder leiding van een Gildegids gaat men op zwerftocht door deze opvallende wijk. Info: www.wandeleninarnhem.nl;

Bowlingvereniging Elst sluit seizoen

ELST/ZETTEN - Na ’n spannende competitie (Bloopers bijna hele seizoen bovenaan) was het The Pin Killers die in de laatste wedstrijd tegen Bloopers het kampioenschap via een 4-0 overwinning veilig stelde. Het was ’n geweldige partij van The Pin Killers en wat niemand verwacht had ging toch noch geschieden.

Ook ’t Kennet was nog in de race maar verloor helaas hun laatste partij van de Dwarsliggers. Einduitslag: The Pin Killers met de spelers Arie Haag, Rieuwert Witte en Rick Mombarg) 81 pnt., Bloopers (Joop,Frank en Isabelle) 80,5 pnt en ’t Kennet (Maurice, Lucas en Oscar) 78,5 punt. Beste speler van seizoen was Remco van de Lee met ’n gemiddelde van 168 pins. Hoogste game is gegooid door Arie Haag met 247 pins en hoogste serie is gegooid door Frank van Vlaanderen met 645 pins. Zaterdag 24 juni werd als afsluiting een barbecue georganiseerd van het geslaagde seizoen door onder andere Remco, Joop en Maurice. Dank was er aan alle spelers en speciaal aan de invallers van het seizoen die onverwachts door de vereniging werden opgeroepen.

Hebt u interesse om te bowlen, reserve te zijn/staan, kom gerust eens kijken. Wij spelen op elke donderdag avond van september tot en met mei van 20.00 -21.30 uur in Bowlingcentrum De Wanmolen van Zetten. Voor meer informatie kan men bellen met Marc 06 22241417 of mailen naar marcdorien@live.nl.

Sonsbeekmarkt onder de sterren

ARNHEM - Het jaarlijks terugkerend evenement 'Sonsbeekmarkt onder de sterren' is weer in aantocht.

De Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland en wordt tijdens de zomermaanden ook nog eens aangevuld met de Sonsbeek Cinema. Achtereenvolgende jaren zagen we de film Big Fish – Tracks en Into the wild voorbij komen. Dit jaar is het de eer aan een klassieker namelijk Amelie.

Voorafgaand aan de film word je getrakteerd op een mini live pianoconcert door Chris Veldkamp. Aanvangsttijd van de film is 30 minuten na zonsondergang. Tickets zijn in beperkte oplage aanwezig en te koop via de website van de Sonsbeekmarkt of via
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/sonsbeek-cinema-02-07-2017

Fans van de Sonsbeekmarkt zijn op 2 juli tussen 11.00 en 18.00 uur welkom. Liefhebbers van de film Amelie kunnen op kaartvertoon vanaf 19:00 uur hun koptelefoon ophalen (á 5 euro borg). De Sonsbeek Cinema wordt aangeboden in samenwerking met Outdoor Cinema, Meer informatie staat op www.facebook.com/Sonsbeekmarkt/sonsbeekmarkt.nl.

Anja Geritz benoemd tot directeur-bestuurder Rijnstad

Foto: Anja Geritz, Fotograaf: Rens Plaschek 

ARNHEM - De Raad van Toezicht van Rijnstad heeft Anja Geritz benoemd tot directeur-bestuurder van de organisatie. Daarmee volgt zij Luciënne van den Brand op die deze rol veertien jaar heeft vervuld.

Rijnstad is de maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en hulpverlening in Arnhem en omgeving. De organisatie telt 150 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers. Geritz is al zeven jaar werkzaam bij Rijnstad, eerder onder meer als manager Uitvoering. Sinds december 2016 vervult zij de functie van interim-bestuurder binnen de organisatie. Daarvoor werkte zij bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Raad voor de Kinderbescherming.

Straatnaambord bij museumwoning

ARNHEM - Donderdag 22 juni vond een opmerkelijke actie plaats. Bij de museumwoning Zilverschoonstraat 30 in Malburgen werd het huidige straatnaambord vervangen door een nostalgisch, emaille exemplaar. Vakvrouw Linda Hesseling en directeur Gerrit Breeman van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem voerden de actie uit.

Volkshuisvesting Arnhem heeft al diverse woningen gerestaureerd. Een origineel straatnaambord, mede dankzij een bijdrage van Pol Heteren bv, maakt het plaatje compleet. Met het project museumwoningen koestert Volkshuisvesting het erfgoed en de woongeschiedenis. Dit doet zij samen met het Openlucht Museum en met ondersteuning van de Provincie Gelderland.

De huurders stellen de woningen eens per maand open voor publiek. Zondag 25 juni konden zien hoe er vroeger werd gewoond en luisterden naar de verhalen. Meer informatie staat op www.museumwoningenarnhem.nl.

Dierengeluiden: Altijd in beweging

HETEREN - Het vrijwilligersteam van de kinderboerderij op het Landgoed Overbetuwe is altijd in beweging. Na de zeer geslaagde Midsummernight in Heteren zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen van onze rommelmarkt.

De rommelmarkt wordt gehouden op 5 augustus en is ten bate van de kinderboerderij. "Wij hopen dat er bij de kantine van de camping heel veel kinderen hun overtollige spulletjes komen verkopen. Leuk om een extra zakcentje te verdienen voor de vakantie. Je kunt nu al een plaatsje reserveren via 026 4720707 of op boerderijoverbetuwe@gmail.com."

De kosten voor een grondplaats voor kinderen is slechts een euro. Volwassenen betalen voor een grondplaats vijf euro. Het wordt op 5 augustus van 10.00 tot 16.00 uur een supergezellige markt met leuke spulletjes, hapjes, drankjes, ijs, spelletjes en leuke prijsjes.

De kinderboerderij is gevestigd aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren en dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De boerderij heeft een ANBI status NL 75 RABO 0315 1559 73. Meer informatie over de kinderboerderij staat op www.gezinsboerderij.nl. "Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten op de kinderboerderij like dan www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Je kunt ook bellen met 026 4720707."

Grote afvaardiging judoka’s Budo Elst in Boven-Leeuwen

ELST - Op zondag 25 juni vond in Boven-Leeuwen voor de achtste maal het Leeuwentoernooi plaats. Liefst 25 wedstrijdjudoka’s van trainer Ron Kornmann verschenen op de mat. Budovereniging Elst was dus uitermate goed vertegenwoordigd.

Er is heel goed gejudood door de judoka’s van Budo Elst en dat heeft geleid tot een groot aantal podiumplaatsen. De judoka’s waren zo goed mogelijk ingedeeld op hun eigen niveau, waarbij wordt gekeken naar het gewicht, de leeftijd, de kleur van de band en naar de wedstrijdervaring. Dit resulteerde in vier wedstrijdgroepen en binnen een wedstrijd weer verschillende onderverdelingen op de genoemde criteria.

De prijsuitreiking was het met harde muziek, een lichtshow en een heuse mascotte leeuw een gezellige bedoeling. Met drie eerste plaatsen, zes tweede plaatsen, zes derde plaatsen, twee vierde plaatsen, vijf vijfde plaatsen en twee zesde plaatsen was het toernooi voor Budo Elst een succes.

Ron Kornmann: “Onze judoka’s doen veel ervaring op tijdens de wedstrijden. Daarnaast is het voor de kinderen en de begeleiding een gezellige, sportieve dag.”

Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Budovereniging Elst: Budovereniging-elst.

Moordverhalen op landgoed Oorsprong en de Duno

REGIO - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op vrijdag 7 juli een wandeling met bijzondere moordverhalen over landgoed Oorsprong en de Duno.

"Tijdens een wandeling over de beide landgoederen hoort u bijzondere verhalen, die zich op onze terreinen afspeelden of tenminste op de Veluwe of vergelijkbaar terrein. Wat u precies te horen en te zien krijgt, blijft een verrassing. Hiermee wordt een stuk cultuurhistorie op een bijzondere en onderhoudende wijze ingevuld. Graag horen we aan het einde van de wandeling of u het leuk vond en of de moordverhalen aan uw verwachtingen hebben voldaan."

Start: 19.00 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785. Duur: 2,5 á 3 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Peter Palstring, 06 47966663 of Henk Huizing, 06 51966359.

Arnhem Aan:

kerken vieren samen feest in Gelredome

ARNHEM - Op zondag 2 juli om 10:00 uur vindt er een unieke gebeurtenis plaats: In het Gelredome komen de Arnhemse kerken samen voor een gezamenlijke kerkdienst. Diverse kerken hebben hun kerkdienst die ochtend verplaatst naar het Gelredome. Thema van deze viering is: Arnhem Aan.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Samen met vele andere vieren ze het feest van licht. Ze kijken naar de lichtpunten die in de stad zichtbaar zijn; van kleurrijke initiatieven en ontmoetingen, tot mooie architectuur en natuur. Ze zingen, aanbidden en luisteren naar de bron van het licht: God. Deze viering is met mensen vanuit allerlei kerken in en rond Arnhem en voor iedereen die hier graag bij wil zijn. Ze vieren dit dan ook met jong en oud. Tijdens de viering zal onder andere oud-deelnemer van The Voice of Holland Wouter Vink een lied ten gehore brengen. Voor de kinderen is er een fantastisch programma met bekende theatermaker Harro van Lien en voor de allerkleinsten is er oppas.

Meer informatie staat op www.arnhem-aan.nl en de facebookpagina Arnhem Aan. Nodig vrienden en familie uit om deze unieke viering mee te maken! Met dit initiatief willen ze iedereen aanmoedigen licht te zijn in onze stad! Arnhem Aan.

Rondje om

en in de kerk

HUISSEN - Op 28 juli houdt de KBO Huissen voor haar leden een wandeltocht door het centrum van Huissen en een rondleiding in de kerk. Een fijne wandeltocht en in ins en outs van de Huissense Stadsparochiekerk.

Men start om 18.00 uur bij de kerk in de Langekerkstraat. Na de wandeling is er een kopje koffie in de kerk. Hierna een zeer interessant rondje in de stadsparochie kerk met Jan Wannet. Jan vertelt over de kleine dingen die je in de kerk ziet maar het fijne er niet van weet. De activiteit is rond 20.30 uur afgelopen. Men kan zich hiervoor aanmelden bij Corry Huisman, Wilgenstraat 4. Huissen-Zand (026 3254762).

        

Jongens-15 wint zilver op NK-teams

ARNHEM - Bushi Arnhem heeft op 17 juni in Nijmegen met drie judo jeugdteams deelgenomen aan het NK-teams. Het jongensteam -15 behaalde het zilver. De meisjesteams -12 en -15 werden beiden vijfde.

Op zaterdag 17 juni was het Triavium voor de teamwedstrijden door de JBN omgebouwd tot judotempel. Op zes wedstrijdmatten werd gestreden om de Nationale titel in verschillende leeftijdscategorieën (-12 en -15). Het jongensteam -15 van Bushi Arnhem startten het team toernooi voortvarend. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 4-1 waarna de weg naar de finale veilig werd gesteld door met 3-2 te winnen. De finale verloren ze met 2-3 van het sterke team van Mahorokan uit Zuid-Holland.

De meisjes onder de 12 jaar moesten direct tegen een sterke tegenstander beginnen en verloren hun eerste partij met 5-0. In de herkansingen wisten ze zich goed terug knokken en wonnen ze met 3-2. In de derde teamwedstrijd om het brons was het spannend. Deze partij werd met 3-2 verloren.

De meisjes onder 15 jaar verloren hun eerste partij met 1-4. In de herkansing revancheerden ze zich door overtuigend met 4-1 te winnen. In de wedstrijd om de derde plaats was het tot de laatste partij spannend. Ze waren dichtbij een brozen plak, maar verloren nipt met 2-3.

Mooi om te zien hoe de jeugd al op dit niveau kan presteren en ze elkaar steunen.

Wilt u onze judoka's in actie zien? Dit kan op het Bushi-toernooi dat op op 8 juli in sportcentrum De Laar-West gehouden wordt. De entree is gratis. Het plezier in de judosport staat die dag centraal.

Voorstelling, ook in jouw tuin?

ARNHEM - Drie spelers. Eén sprookje. Veel te vaak verteld. Er was eens bla bla bla… Met een fee… Of een draak… Of een weet-ik-veel… Bla bla bla nog lang en gelukkig.

Er zou eens kunnen zijn… gaat over spelen. Wat mag je wel spelen? En wat mag je niet spelen? En wanneer is het nog spelen? Wanneer is het voor het echie? Speel je dan nog wel? Deze speelse, fysieke familievoorstelling stelt vragen bij de stereotypering en beeldvorming zoals we die allemaal voor 'waar' hebben aangenomen. Verwacht grapjes binnen het serieuze, gekte binnen het normale en het onverwachte binnen het verwachte. Acteurs zijn Marloes Bokhoven, Brian Pawirodinomo en Cees Sleven, Jimmy Deegens schreef het script en verantwoordelijk voor de regie. Nieuwsgierig? Op 30 juni speelde de voorstelling in de Rosandegaerd in Oosterbeek.

Nachttheater speelt deze voorstelling ook in particuliere tuinen of op bijzonder buitenplaatsen in Arnhem, Nijmegen en Wageningen en omstreken. "Samen met de tuineigenaren maken we er een bijzondere middag of avond van. En we zoeken nog tuinen! Op 14 juli, 13 augustus, 1, 2, 3, 8, 24 september hebben wij nog plek om onze voorstelling te spelen in een tuin. Interesse? Stuur dan mail naar deegens9@hotmail.com."

Rondje om en in de kerk

HUISSEN - Op 28 juli houdt de KBO Huissen voor haar leden een wandeltocht door het centrum van Huissen en een rondleiding in de kerk. Een fijne wandeltocht en in ins en outs van de Huissense Stadsparochiekerk.

Men start om 18.00 uur bij de kerk in de Langekerkstraat. Na de wandeling is er een kopje koffie in de kerk. Hierna een zeer interessant rondje in de stadsparochie kerk met Jan Wannet. Jan vertelt over de kleine dingen die je in de kerk ziet maar het fijne er niet van weet. De activiteit is rond 20.30 uur afgelopen. Men kan zich hiervoor aanmelden bij Corry Huisman, Wilgenstraat 4. Huissen-Zand (026 3254762).

Doneer een zak cement

ARNHEM - In augustus gaat de bouw van start van een school voor wees- en straatkinderen in N'Zérékoré, Guinee West-Afrika.

Als eerste zal de fundering worden gelegd die geschikt is voor hoogbouw, de school zal uiteindelijk drie etages hoog worden met op elke verdieping vier lokalen. Ook komt er een gemeenschapsruimte met een aula, toiletten, een keuken, een medische post en een kantoor voor de administratie. De school zal worden gebouwd door ondernemers uit N'Zérékoré, dit stimuleert ook weer de lokale economie.

Vorig jaar is er op het terrein een waterput gerealiseerd, die op dit moment volop in gebruik is door de lokale bevolking, het water komt van 60 meter diep en is schoon en veilig te drinken. Wilt u meehelpen met de bouw van de school, doneer dan een zak cement (meer mag natuurlijk ook), één zak van 50 kilo kost 8,50 euro en is goed voor 27 bouwstenen (NL 95 INGB 0006 3703 37 t.n.v Jerome Damey foundation o.v.v Geef een Kind Toekomst). Bezoek ook http://www.jeromedamey-foundation.nl) voor meer informatie over de Jerome Damey Foundation en haar projecten (Simon Vestdijksingel 9 in Arnhem).

Feestelijk familie-doe-festival in Arnhem-Zuid

Foto: Anneke van Dongen

ARNHEM - In Park Immerloo is op zaterdag 1 en zondag 2 juli in Arnhem Zuid de vierde editie van het Immerloo Park Festival. Om 11.30 uur loopt de Arnhem Band in optocht van winkelcentrum Kronenburg naar het park.


Het programma biedt een heuse wereldreis naast de deur. Op het gebied van muziek, dans, theater en food is er volop aanbod. ‘Power To The Pipo’, muziek door en met vluchtelingen, poffertjes van JoJo Poffertjes, roti van Ursila’s catering. Niets moet, alles mag op dit kunstzinnige festival waar vooral lokale kunstenaars, amateurgroepen, docenten en buurtinitiatieven zich laten zien.
En er zijn veel workshops. Het workshopprogramma is in het bijzonder gericht op kinderen, maar voor alle leeftijden is genoeg te doen: Workshops als minimoestuintjes en groeipapier maken, salsa dansen, bootcamp of djembé. Voor de workshops koop je een strippenkaart van 20 bonnetjes. Mensen met een Gelrepas ontvangen korting.


Dit jaar zijn er met twee thema's (duurzaamheid en verbinding) drie projecten gekoppeld aan het Immerloo Park Festival: Groene Doeners, Jouw Idee Werkt! en Het Reframe Project. Kinderen uit Arnhem en Lingewaard kregen de gelegenheid om via school of opvang mee te doen met een moestuinproject en een kunstproject over hun wijk. Kom kijken naar de resultaten en doe mee!

Foto: Robert Koekkoek


Meer informatie staat op de facebookpagina of op immerlooparkfestival.nl. Het Immerloo Park is bereikbaar via de wijk Vredenburg of ’t Duifje. Parkeren is gratis in Arnhem-Zuid. Met de fiets of het openbaar vervoer bereik je het park via de Huissensedijk.

VBI scoort bij NK sneldammen

HUISSEN - Aan de finaleronde van het NK sneldammen (Blitz) namen liefst vier spelers van damvereniging VBI deel. Blitz is het speltype waarin de spelers in een partij een bedenktijd van vijf minuten plus vijf seconden per zet krijgen.

In de halve finale hadden Geert van Aalten, Alexander Baljakin, Dirk Joosten en Jos Stokkel een plaats veroverd bij de acht spelers die uiteindelijk tijdens de finaledag moesten beslissen wie zich Nederlands kampioen 2017 in dit spel mag noemen. Een uitstekende prestatie waarmee zij een aantal sterke spelers, waaronder nationaal kampioen Martijn van IJzendoorn achter zich lieten.

De uiteindelijke winnaar werd wereldkampioen Roel Boomstra die daarmee zijn titel van het vorig jaar prolongeerde. Met 12 punten uit zeven wedstrijden bleef hij Alexander Baljakin nipt met één punt voor. Ook Alexander evenaarde daarmee zijn prestatie van het vorig jaar. Geert van Aalten (5), Jos Stokkel (7) en Dirk Joosten (8) eindigden uiteindelijk in de tweede helft van de ranglijst.

Zomer-bridge Elster Bridge Club

ELST - De Elster Bridge Club organiseert in de maanden juli en augustus van dit jaar op zowel de maandag- als dinsdagavond en zomer-bridgedrives. De drives beginnen om 19.30 uur; aanmelding per paar voor 19.15 uur bij het Zalencentrum Onder de Toren in Elst. Dat is ook de speellocatie.


Aan deze zomerdrives kan iedereen meedoen die kan bridgen. Er vindt geen indeling plaats naar sterkte, dus u speelt tegen sterkere en minder sterke bridgers. Het inschrijfgeld bedraagt voor EBC-leden 2,50 euro per persoon; niet-leden betalen 3,00 euro. Op basis van de uitslag worden ook prijsjes toegekend. Ook zijn er passe-partouts verkrijgbaar. Meer gedetailleerde informatie staat op http://www.nbbclubsites.nl/club/7037.

Postduiven De Toekomst Elst

ELST - Uitslag van Bourges ( Fr .) 591 km:

1 en 6 C. v.d. Kolk Elst, 2. W. Scheerder Elst, 3 -5-7-9 en 10 A. Rozijn Oosterhout, 4 F. Looyschelder Elden, 8. Comb.Vries en Sanders Arnhem.

Uitslag Laon ( Fr ) 307 km:

1-6 F. Looyschelder Elden, 2 en 8 M. Korthouwer Elst, 3. G. Visscher Arnhem, 4 en 7 L. Joosten Arnhem, 5 Th. Medze Elden, 9 H. Looyschelder Elden, 10 H. Burgers Elst .

Levensboek 'De vervlogen illusie'

Foto: SWOA

ARNHEM - Voor ons ligt het boek 'De vervlogen illusie', met op de voorkant een foto van een vliegtuig. Het Levensboek van Jan Hendriksen (89 jaar) met aan zijn zijde Josefien van de Kamp (schrijfster). Josefien en Jan kennen elkaar van een fotoclub en ze spraken samen af dat Josefien het Levensboek van Jan zou schrijven. Het begon met drie A4'tjes die Jan ooit zelf had geschreven. Het groeide uit tot een compleet boek.

Jan was 12 jaar toen de oorlog begon. "Na de bevrijding is het bij ons thuis nooit meer een onderwerp van gesprek geweest," vertelt Jan. Ondanks zijn aanvankelijke schroom gaat Jans Levensboek grotendeels over de Tweede Wereldoorlog, over hoe hij deze heeft beleefd. "Daar hebben we veel over gepraat", zegt Josefien. "Het heeft mijn beeld over de oorlog veel completer gemaakt. Iedere verteller belicht het leven anders. Dat maakt het zo boeiend om iemands levensverhaal te schrijven."

Het Levensboek heeft Jan veel gebracht. Hij kon eindelijk over zijn leven van toen praten. Nadat Josefien alles had opgeschreven, heeft Jan de definitieve keuze gemaakt wat hij in het boek wilde laten staan. "Uiteindelijk blijft de verteller de regie houden", aldus Josefien.

Jan raadt iedereen aan om een eigen Levensboek te laten schrijven. "Want", zegt Jan, "vragen komen meestal als ze niet meer gevraagd kunnen worden."

Ook een Levensboek?
Wil je net als Jan jouw leven in een boek? Meld je dan nu aan via 06 11 78 10 79/ 026 327 22 66 of via levensboeken@swoa.nl. Meer informatie staat er op www.swoa.nl.

Herman van Rompuy spreekt op Bridge to the Future

ARNHEM - Als het gaat om oorlog en geweld in de wereld is de discussie over waarheid en leugen actueler dan ooit. Het thema van de twaalfde editie van de jaarlijkse conferentie Bridge to the Future is daarom ‘Moreel Kompas’. Het moreel kompas is het innerlijke gevoel van mensen dat onderscheid maakt tussen wat goed is en wat slecht.

Op 15 september gaan verschillende (ervarings)deskundigen in op de manier waarop ons moreel kompas richting geeft voor de gespannen situaties in de complexe wereld van nu, waarin tegenstellingen en polarisatie de kop op steken.

De conferentie wordt dit jaar geleid door Jacobine Geel, bekend van onder andere het tv-programma ‘Jacobine op Zondag’. Herman van Rompuy, oud-premier van België en voormalig voorzitter van de Europese Raad houdt een voordracht over de manier waarop hij als gelauwerd politicus en fijnbesnaarde intellectueel kijkt naar het morele klimaat in de huidige tijd.

Ook Sheila Sitalsing, journaliste en vaste columniste van de Volkskrant en Jan Terlouw, voormalig Commissaris van de Koningin in Gelderland en auteur van onder meer ‘Oorlogswinter’, geven hun kijk op het thema. Vanuit militair oogpunt discussiëren Generaal-majoor Kees Matthijssen, commandant van de 11e Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht en Brigadier Colin Weir, tot mei 2017 commandant van ’16 Air Assault Brigade British Army’, over de wijze waarop zij als militairen hun moreel kompas inzetten. De jongste spreker is 17 jaar oud: Wiam Abdelnour is leerling op het Stedelijk Gymnasium Arnhem.

Wijkdag Elderveld

ARNHEM - Traditiegetrouw is er weer een wijkdag in Elderveld. Dit keer op zondag 9 juli van 10.30 - 16.30 uur rondom de sporthal/wijkcentrum Elderveld aan het Breezandpad en in De Gaanderij aan het Driemondplein 1. De wijkdag wordt georganiseerd door wijkvereniging Elderveld.

Wat is er te doen, te zien en te horen? Er is een gevarieerd programma voor jong en oud, waaraan nog druk wordt gewerkt. Voor de jeugd is er een rotsklimwand en de buitenschoolse opvang (BSO) verzorgt onder leiding een sportief programma met onder andere skilat-lopen, frisbee werpen en nog veel meer.

Voor volwassenen zijn er:

- Tentoonstelling van beelden uit Elderveld 'Vroeger en nu'

- Standhouders die hun producten willen slijten. Kraamhuur: tel. 026-3810798 en e-mail: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

- Kledingbeurs in “De Gaanderij”; tafelhuur, tel. 06 - 19914305.

- Demonstraties en workshops onder andere Calot’s Lekkernij kraam en andere voedkramen

- Een diskjockey zorgt voor leuke muziek.

- Podium Live optreden van de muziekband Sixty Four

Sixty Four is gecharmeerd van de shadowsgenre. De muziek van de 'Shads' is eigenlijk de start geweest van alle hedendaagse gitaarstijlen. Menigeen geniet wanneer Sixty Four ergens optreedt en zo de bekende klanken van vroeger voorbij laat komen. Wat Sixty Four betreft: "Dance on with the sound of 'the Shadows'!"

Audrey Hepburn-fietstocht in en om Arnhem

ARNHEM - Voor de liefhebbers van Audrey Hepburn en anderen verzorgt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op zaterdag 8 juli een bijzondere, middelzware fietstocht van in totaal 20 km met een paar (stevige) klimmen de stuwwal op.

De route gaat langs de punten in Oosterbeek en Arnhem, waar Audrey Hepburn is geweest en/of heeft gewoond. "Onderweg vertelt een deskundige over haar en laat diverse oude prenten zien, die u kunt beoordelen op de huidige locatie. Wij verklappen alvast dat er wel het een en ander is veranderd in deze omgeving. Tevens worden de fabels/verhalen op internet over haar tegen het licht gehouden." Deelnemers dienen zelf een fiets en lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Niet geschikt voor kinderen <12 jaar.

Start: 11.00 uur op parkeerplaats Airborne Begraafplaats, van Limburg Stirumweg te Oosterbeek aan noordzijde NS Station Oosterbeek. GPS DD (decimale graden): 51.993053, 5.849759. Duur: 4 à 4,5 uur. Deelname: 10,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Jan van Kampen, 06 40506645 of Dick Wijnveldt, 06 42475520.

La Coupe Hairstyling: Leukste kapsalon van Arnhem

ARNHEM - Op 26 juni vond in de studio's in Aalsmeer de Award-uitreiking plaats van de verkiezing van de 'Leukste kapsalon 2017'! Aan deze verkiezing deden honderden kapsalons mee uit heel Nederland. La Coupe Hairstyling won de verkiezing met de meeste stemmen én nam een mooie Silver Award mee naar Arnhem.

Klantwaardering van 9+. Deze verkiezing is gebaseerd op de waardering van klanten. La Coupe Hairstyling heeft de Silver Award gewonnen omdat klanten een gemiddeld waarderingscijfer hebben gegeven tussen de 9.0 en 9.5. Hoog gewaardeerde aspecten waren onder andere: vakwerk, sfeer in de kapsalon en communicatie.

Kroon op het werk
De kappers van La Coupe Hairstyling zijn enorm trots. Volgens eigenaresse Sylvia van Dodewaerd is deze verkiezing een kroon op het werk: "hiervoor doen wij het. Voor onze lieve, trouwe klanten halen wij elke dag het beste uit onszelf. We zorgen graag dat iedereen bij ons met een goed gevoel op de stoel zit en opgewekt met een mooi passend kapsel onze kapsalon weer verlaat."

Acties en traktaties
Om de Award-winst te vieren, leggen Sylvia en haar team hun klanten de komende tijd extra in de watten met leuke acties en lekkere traktaties in de salon. La Coupe Hairstyling is gevestigd aan het Ridderkerkpad 3 in Elderveld.

Oud-huisarts en zijn vrouw maakten samen prentenboek

Foto: Emile du Long

ARNHEM - Ze zijn beiden met pensioen. Hans Langbroek was huisarts in De Laar, Ankie Tiemensma werkte in de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Samen maakten ze het prentenboek 'De KleurenKrokodil'.

Ankie schreef het verhaal. Een verhaal voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Zij wist al meteen dat het een prentenboek moest worden, verhalen met tekeningen zijn leuk om voor te lezen, zelf te lezen en te bekijken. Hans illustreerde al meer kinderboeken. Deze keer maakte hij voor het eerst tekeningen bij een verhaal van zijn vrouw. Door die tekeningen bracht Ankie weer wat veranderingen in het verhaal en zo begon 'De KleurenKrokodil' steeds meer vorm te krijgen.

Het boekje is nu klaar en ligt vanaf volgende week in de boekhandel. Op zaterdagmiddag 8 juli vanaf half vier tot ongeveer vijf uur presenteren Ankie en Hans het resultaat van hun gezamenlijke project bij Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 in Arnhem.

Zij zullen beiden iets vertellen over het ontstaan van het prentenboek en Ankie zal er een stukje uit voorlezen. Er is die middag live muziek gemaakt en gezongen door hun dochter Rosine Langbroek.

Nieuwe standplaatsen Milly's Sweetie Kitchen

ARNHEM - Surinaams afhalen, dat kan bij Milly's Sweetie Kitchen. Milly staat met haar foodtruck op diverse locaties in Arnhem. Waar ze heerlijke authentieke Surinaamse maaltijden verkoopt tegen een eerlijke prijs. Surinaamse Nasi, Bami en Roti een moksi meti, maar ook voor diverse lekkere snacks moet je bij Milly zijn.

Zij verkoopt onder andere ook Bara, heel gewild bij haar gasten. Alle gerechten worden dagelijks vers bereid en gemaakt van verse ingrediënten. U kunt het beste vooraf uw bestelling plaatsen om teleurstelling te voorkomen.

De nieuwe standplaatsen waar u Milly's Sweetie Kitchen kunt vinden zijn: op maandag winkelcentrum Elderhof van 14:30 tot 19:15 uur, dinsdag winkelcentrum De Laar-Oost van 14:30 tot 19:15 uur, zondag winkelcentrum Rijkerswoerd van 14:30 tot 19:15 uur. Zie je de foodtruck staan en de vlaggen wapperen, kom dan eens aan, Milly maakt ook graag een praatje met iedereen.

Cateringservice
Op vrijdag en in het weekend verzorgt Milly's Sweetie Kitchen ook cateringen vanaf zeven personen tot een kleine honderd personen. U kunt kiezen uit koude en warme buffetten die op elke gewenste locatie geleverd kan worden. "Graag zie ik u bij mijn kraam."

Voor meer informatie over de cateringservice of voor het bestellen van gerechten: 06 26342701 of www.millyssweetiekitchen.nl.

Check, check dubbelcheck

ARNHEM - Wanneer heb jij voor het laatst iets gecheckt? Je e-mail, bankrekening, Facebookpagina of je spiegelbeeld? Waarschijnlijk niet heel lang geleden, als ik naar mezelf kijk.

We checken wat af met z'n allen. Op het schoolplein, in de trein, restaurants en op het werk: overal zie ik mensen bijvoorbeeld op hun smartphone kijken of er nog een berichtje binnen is gekomen of wanneer de trein precies gaat. Al die checks kosten ons een hoop tijd: 1 maand per jaar, blijkt uit onderzoek van SNS.

Maar waarom doen we het en wat levert het eigenlijk op? De 'leuke' checks, zoals Facebook bekijken of door het aanbod van een videodienst scrollen, doen we vooral om tijd te doden. Informatieve checks, zoals nieuwssites afspeuren, doen we om controle te houden. Het verraste me dat dit ook als de belangrijkste reden wordt genoemd voor het checken of je nog goed zit met bijvoorbeeld je zorgverzekering, energieleverancier of hypotheek. Je zou toch denken dat je dat vooral doet omdat je daardoor kunt besparen.

Sommige mensen checken hun hypotheek helemaal niet. Het grootste deel zegt hier geen zin in te hebben. Maar veel mensen denken er simpelweg niet aan dat hun hypotheekrente misschien omlaag kan. Zonde, want hiermee kun je soms honderden euro's besparen op je maandlasten. En goed nieuws: deze check is binnen 1 minuut gepiept. Dus doe vooral even de rentecheck. En wie weet zit je goed of levert dat checken je toch nog iets op. Doe de RenteChecker op snsbank.nl/rentechecker.

PS. Ben je geïnteresseerd in het volledige onderzoek? Kijk dan op snsbank.nl/checkonderzoek.

Je hebt zelf de keuze!

ARNHEM - Stel, je geliefde/dierbare is overleden en je gaat in shock de papieren checken. Dan vind je papieren van een uitvaartverzekering en op de polis staat meestal een telefoonnummer met de melding "Bel dit nummer om een overlijden te melden." Wat doe jij dan? Bel je dan dit nummer of ga je zelf nadenken?

Blijkbaar belt negentig procent van de mensen dit nummer, simpelweg omdat het daar staat! En natuurlijk willen die verzekering(en) dat je hen belt! Zij hebben namelijk een belang en een deal met een uitvaartondernemer en zij willen maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen omdat je dan je 'inkoopvoordeel' zou kwijt raken. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering keert uit wanneer men overlijdt. Of je nu een kapitaal of natura verzekering hebt, dat maakt niet uit. Dus ook bij een dienstenpakket zoals in de natura verzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. Ongeacht door wie je de uitvaart laat verzorgen. Want de uitvaart van je dierbare is een gebeurtenis die je nooit meer over kunt doen. Die moet in een keer goed zijn. Dus niet zomaar klakkeloos bellen, maar bedenk vooral wat jezelf wilt.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget, bel dan 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. www.johanuitvaartzorg.nl.

Bronzen NJJK-medaille voor Bridget Vermeer van EZ&PC

Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – Van 15 tot en met 18 juni vonden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen plaats. Namens EZ&PC kwam de 11-jarige Bridget Vermeer aan de start, die opnieuw bevestigde dat ze behoort tot de grootste zwemtalenten in haar leeftijdscategorie. De bronzen medaille op de 800M vrije slag betekende een absoluut hoogtepunt.

Na een knappe vierde plaats op de 400M vrije slag op de donderdag was er vrijdag brons op haar favoriete 800M vrije slag. Met een onwaarschijnlijk snelle tijd van 10.20.00 gingen er op deze afstand ook nog zes clubrecords uit de boeken.

Op de 100M vrije slag was er eveneens een nieuw persoonlijk record en een clubrecord in 1.07.47 en daarmee bewees Bridget dat ze ook met de kortere afstanden steeds beter uit de voeten kan. De 200M vrije slag leverde haar in 2.25.84 een knappe zesde plaats op.

Dat we van Bridget in de toekomst ook op de wisselslag nog veel zullen gaan horen werd duidelijk door haar achtste plaats op de 200M wisselslag in 2.48.19 en de indrukwekkende zesde plaats op de zware 400M wisselslag in een formidabele tijd van 5.58.64. Ook op deze afstanden sneuvelden er nog diverse clubrecords die vermoedelijk niet snel verbeterd zullen worden.

Bridget zorgde met deze hoogtepunten voor een prachtig slot van haar EZ&PC-tijdperk en zal haar zwemmersloopbaan vanaf 1 juli voortzetten bij hoofdklasser VZC in Veenendaal. Wilma Drager-Visee neemt zo óók waardig afscheid van EZ&PC! Dit was haar laatste wedstrijd als trainer en coach bij EZ&PC.

Goede kansen om werken en leren te combineren

ARNHEM - Het Leerwerkloket Midden Gelderland geeft speciale aandacht aan leren en werken. Met name in de horeca, techniek, zorg en de bouw liggen goede kansen om aan het werk te komen met een BBL werkplek. Bij een Beroepsbegeleidende Leerweg krijgt men 1 dag in de week scholing. Daarnaast moet men minimaal 20 uur werk hebben bij een leerbedrijf.


Werkzoekenden of mensen die willen bijscholen of omscholen kunnen zich via het Leerwerkloket oriënteren om deze kansen duidelijk te krijgen. Kijk voor meer informatie over de vacatures bij https://middengelderland.lerenenwerken.nl.

In het kader van een Leven Lang Leren geeft het Leerwerkloket, een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten en Rijn IJssel, onafhankelijk en kosteloos advies en ondersteuning aan iedereen die meer informatie wil over leren of leren en werken, de kansen op de arbeidsmarkt en mogelijke financiële middelen. Neem via de site contact op voor het maken van een afspraak.

Op dinsdagmiddag is er een inloopspreekuur van 12.30 – 16.30 uur bij het UWV Werkplein aan de Boulevard Heuvelink 4a in Arnhem.

Zangdienst met liederen uit de bundel van Johannes de Heer

ARNHEM - Hervormde gemeente De Rank in Elden verzorgt in samenwerking met 'Prijs met Johannes de Heer' een Johannes de Heer Zangdienst op Deo volente zondagavond 9 juli om 19:30 uur op de locatie: Huissensedijk 10 in Arnhem.

De bezoeker wordt deze avond bij de ingang van de kerk ontvangen door een accordeonist die Johannes de Heer-liederen speelt en ook alle liederen van samenzang komen uit de genoemde bundel.

Toegang is gratis: er zal een uitgangscollecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Turnen met plezier!

ARNHEM - Afgelopen zondag 25 juni hebben de clubkampioenschappen van stichting Gym&Turnen Arnhem plaatsgevonden in sporthal De Laar West in Arnhem.

Dit jaar stonden deze clubkampioenschappen in het teken van individuele springwedstrijden voor de recreatiegroepen in de leeftijd van 5 - 15 jaar. Op de onderdelen lange mat, trampoline en kast lengt/breedte lieten 120 kinderen zien wat ze in hun mars hebben. Ondanks dat een wedstrijd altijd spanningen met zich meebrengt was het een gezellige dag met veel blije gezichten, diploma’s en medailles. De drijvende factoren achter dit plezier waren het grote publiek, de lesgevers en vrijwilligers, zij maakten deze dag tot een groot succes. De foto’s staan op de Facebookpagina van de stichting.

Opdat ik zal zijn...

ARNHEM - Ik verkoop mijzelf voor langere benen. Ik verkoop mijzelf voor minder grotere oren. Ik verkoop mijzelf voor leuker voor de dag te komen.

Het is mei 2024. Hjorthagen, een dorpje net buiten Stockholm. Andrej Kjeljog verricht baanbrekend onderzoek in de plastische en neurochirurgie. Hij heeft het ideaal dat iedereen kan zijn wie hij of zij wilt zijn. Schoonheid van lichaam, schoonheid van geest, schoonheid van samenleven. Het gemaakte, vormgegeven mens is een feit, dienstbaarheid is de prijs. Een prijs die slechts door het gemaakte lichaam betaald kan worden.

Met plastische chirurgie en 3D printers marcherend op ons af, trekken wij het nog even wat verder. Dit jaar stelt Menander opnieuw de maakbaarheid van de mens aan de kaak. Waar 'Alles moet Rond' nog een maakbare samenleving uitbeeldde, gaan we dit jaar met 'Opdat ik zal zijn' nog dieper erop in door het persoonlijk te maken. Hoe verhoudt de maakbaarheid tot de perfectie? En als alles maakbaarheid is, wat is dan nog menselijkheid? In hoeverre is de maakbaarheid van de mens nog wel dienstbaar? En alles wat achterblijft, zal dat nog wel standhouden?

Kom het zien in de kleine zaal van Stadstheater Arnhem op 13 juli om 20.15, 14 juli om 20.15 of 15 juli om 14.30 en om 20.15 uur. Entree is 8 euro. Schoolpashouders SGA 5 euro. Reserveren kan via http://menandertoneel.nl/reserveren.

Bloemen van wethouder voor Bridget...

Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – De bijzondere prestaties van Bridget Vermeer tijdens de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen Lange Baan in Eindhoven waren voor de Afdeling Wedstrijdzwemmen van EZ&PC reden voor een feestje. Vanuit de Gemeente Overbetuwe waren er felicitaties die de vreugde compleet maakten.

Opnieuw waren alle blauwe en gele vlaggetjes uit de kast gehaald en ook nu waren er ballonnen in de clubkleuren. Het televisiescherm in de hal van het zwembad was voor deze speciale gelegenheid nogmaals gevuld met een foto van de prijsuitreiking van de NJJK.

Na de ludieke training was er voor Bridget en de andere zwemmers een feestje dat dankzij een prachtige zomeravond buiten kon plaatsvinden. Felicitaties, bloemen en een fruitmand van Wethouder van Sport Ben Ross maakten deze huldiging natuurlijk extra bijzonder. Daarnaast was er een zonnig optreden van de Italiaanse zanger Salvatore Giuseppe Sichi en was er een echt ijscokarretje met heel veel ijs, dat beschikbaar gesteld werd door Ristorante L’Italiano.

Het werd een onvergetelijk moment, zowel voor Bridget en haar familie als voor de overige leden van de Afdeling Wedstrijdzwemmen van EZ&PC.

Dansschool in Driel levert nu al haar eerste Nederlandse kampioenspaar af...

DRIEL - Afgelopen weekend wist een senioren debutanten twee paar van DansCentrum Wijgers zich verzekerd van de hoogste trede op het erepodium tijdens het NK-stijldansen van de Nederlandse Vereniging Amateur Dansers.

Het danspaar, bestaande uit Ton & Marja Klooster uit Wijk bij Duurstede, kwam twee dansseizoenen geleden voor het eerst de dansschool in Driel binnenwandelen met de vraag of het behalen van deze titel misschien mogelijk zou zijn.

Nu enkele maanden later is dit streven dus al behaald door de getoonde inzet van het danspaar en deskundige begeleiding door de danslerares van deze nog relatief nieuwe dansschool in de Overbetuwe. Voor Ton & Marja en ook de trainer betekent dit meteen weer een nieuwe uitdaging voor 2018 door de directe promotie naar de hogere Deb. 1 amateurwedstrijdklasse voor dit danspaar.­

­

Fit in slechts 20 minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Hoezo urenlang trainen? Bij Fit20 train je kort, maar met maximaal effect: binnen drie maanden heb je sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur.

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door 'tot het gaatje' te gaan, worden je spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Fit20 is een uitkomst voor mensen met een druk leven. Zij kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!

Nieuwsgierig? Kom langs voor een gratis kennismakingstraining.

Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem; 06 28349271; arnhem@fit20.nl; www.fit20.nl; Facebookpagina: fit20 Arnhem.

Fit in slechts 20 minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Hoezo urenlang trainen? Bij Fit20 train je kort, maar met maximaal effect: binnen drie maanden heb je sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur.

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door 'tot het gaatje' te gaan, worden je spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Fit20 is een uitkomst voor mensen met een druk leven. Zij kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!

Nieuwsgierig? Kom langs voor een gratis kennismakingstraining.

Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem; 06 28349271; arnhem@fit20.nl; www.fit20.nl; Facebookpagina: fit20 Arnhem.