De Liemers Helemaal Goed Courant

16 augustus 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 16 augustus 2019


Open Ooyse bierpulschuifwedstrijden

Het opmeten van de geschoven afstand is een secuur werkje. (foto: muziekvereniging Crescendo)

OOY - Op zondag 25 augustus worden de elfde Open Ooyse bierpulschuifwedstrijden gehouden. Ook dit jaar zal het evenement, georganiseerd door muziekvereniging Crescendo, weer in het schuttersgebouw van schutterij EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar plaatsvinden.

Het concept is zo aantrekkelijk dat het inmiddels al een aantal keren is verhuurd. Er is zelfs belangstelling getoond van buiten de landsgrenzen.

Naast de bestaande evenementensponsor, de Duitse bierbrouwer Veltins, is er ook een nieuwe baansponsor gevonden. Van Klaveren grondverzet en infra uit Katwijk aan Zee (!), zal de komende jaren onze nieuwe bierpulschuifbaan financieren.

Men schuift op een 27 meter lange baan en er wordt gestreden om de Willy Hendriks Bokaal, vernoemd naar de bedenker van dit spektakel. Veltins zorgt voor de overige aantrekkelijke prijzen in natura.

De toeschouwers kunnen baanvakken aanschaffen. Al het bier dat in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld.

Het geheel wordt weer omlijst met een ludieke presentatie en een prachtig scorebord met veel songfestivalgehalte. De teams hebben veelal een eigen tenue aan en ook het publiek hult zich steeds vaker in een toepasselijke Biergarten-outfit. Een dolle boel natuurlijk. DJ-Niels zorgt weer voor gezellige schuifmuziek.

Om 12:00 uur gaat de zaal open en vanaf 13:00 uur start het programma.

Personen boven de 18 kunnen zich inschrijven met een team via de website: bierpulschuiven.nl. Deelname kost 18 euro per team (via de website). In de zaal kost het inschrijven 25 euro. Baanvakken gaan, als vanouds, voor 18 euro van de hand (in de zaal).

Vier dagen feest met Kaliber op Aerdtse kermis

AERDT - Het kleine maar gezellige dorp Aerdt gaat vier dagen kermis vieren. Dit zal gebeuren van zaterdag 17 - dinsdag 20 augustus.

Vrijdagavond 16-8: Generale repetitie van de diverse onderdelen van de vereniging. Aanvang 20.00 uur in dorpshuis Eensgezindheid. Iedereen is er welkom.

Zaterdag 17-8: Afhalen koningspaar, Rond 18.45 uur vertrekt de schutterij vanaf het dorpshuis naar de kerk voor de kerkdienst, iedereen wie met de schutterij mee wil lopen naar de kerk is van harte welkom. Omstreeks 19.45 uur zal de schutterij met koningspaar en hofhouding de feestzaal binnentreden. Waarna er gevendeld wordt, en de voorzitter de kermis 2019 officieel zal openen.

Zondag 18-08 zal ons Koningspaar Ad en Ans Hubers worden afgehaald. Hierna vertrekken we om 17.00 uur voor de optocht naar onder Aerdt. Er wordt een pauze gehouden bij de Fam. Jacobs. Hier vindt de traditionele loting plaats voor het prijsschieten op maandag.

Maandag 19-8 vertrekt de schutterij om 9.00 uur voor de optocht door het dorp. Dit jaar gaat de optocht naar Fam. Visser aan de molenhoek. Na de vendelhulde vertrekken we richting vogelweide, voor het prijs en koning schieten. Wie gaat er dit jaar voor het koningschap? Zodra de prijzen geschoten zijn en de nieuwe koning bekend is, volgt de afmars naar het dorpshuis. Hierna zal er gevendeld worden voor ons nieuwe Koningspaar, en worden de jubilarissen in functie gehuldigd.

Dinsdag 21-8 om 10.00 uur afhalen van de koning. Om 10.45 uur zal de hofhouding worden afgehaald. Om 12.00 uur komt men de zaal binnen onder het Wilhelmus. Om 13.00 uur worden de prijzen uitgereikt van het prijsschieten op maandag. De koningin krijgt een waardebon aangeboden

Op het dorpsplein staan diverse attracties opgesteld voor jong en oud. Kom en geniet mee van dit fantastische traditionele dorpsfeest. Kom naar Aerdt... dat is beslist de moeite waard.

Maak een schatkist in een boek

DIDAM - Wil je een super goede verstopplek voor je schatten maken, kom dan naar de workshop 'Schatkist in een boek' in de bibliotheek.

Zaterdag 31 augustus vanaf 12:30 uur is de workshop in Bibliotheek Didam. Woensdag 4 september vanaf 15:00 uur is het in Bibliotheek ’s-Heerenberg. De kosten zijn drie euro. Deelnemers kunnen gratis meedoen aan de smokkeltocht op 8 september. Maar ook als je niet gaat fietsen, kun je natuurlijk meedoen aan de workshop. Voor de workshops graag voor 26 augustus opgeven in de bibliotheek of via info@bibliotheekmontferland.nl. Meer informatie over de workshops en over de smokkeltocht staat op www.bibliotheekmontferland.nl.

Dynamic tennis, net iets voor u!?

DUIVEN - Wellicht heeft u er nog niet eerder van gehoord, maar dynamic tennis is een geweldig aanstekelijke sport voor jong en oud.

Het lichte materiaal, het speelveld ter grootte van een badmintonveld en de regels van het tafeltennis maken dat ook senioren zich er volledig aan kunnen overgeven. Of u nu ontspannen lekker een balletje wilt slaan of fanatiek een wedstrijd naar uw hand wilt zetten, het kan allebei zonder dat het zijn uitdaging verliest. Integendeel, na afloop voelt u zich moe maar voldaan, ja zelfs verkwikt, want u bent op een gezonde manier in beweging geweest en de uitdaging die u bent aangegaan geeft u het gevoel dat u uzelf heeft overwonnen.

Met Eric Scherder, professor in de neuropsychologie onderschrijven wij het belang van gezond bewegen tot op hoge leeftijd. Dynamic tennis biedt u niet alleen die gelegenheid, maar ook het plezier in bewegen. Wij hebben dit plezier met een aantal mensen ervaren en daarom het initiatief genomen om hiervoor op woensdagmiddag een deel van sporthal Triominos te huren. Wij zoeken nog mensen om dit spelplezier te delen en ons groepje aan te vullen.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u vanaf 4 september gratis een paar keer komen proberen of deze sport wat voor u is, al het materiaal is aanwezig. Kom eens meedoen op woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.15 uur in de sporthal Triominos aan de Eltensestraat 4 in Duiven of neem ’s avonds na 19.00 uur contact op met Annemarie Alberts op telefoonnummer 0316 263249 of 06 40322104.

Klik & Tik

(foto: Hero Images)

ZEVENAAR - Meld je aan voor een gratis cursus: Kennismaken met internet. Wil je ook leren browsen, navigeren en e-mailen? Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers start met Klik & Tik trainingen.

Hiermee ga je onder begeleiding aan de slag met het online cursusprogramma Klik & Tik. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig het internet op. Deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen die via het UWV naar de Bibliotheek komen. Wij helpen je graag op weg in werk.nl.
De Klik & Tik cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, waarbij de volgende onderwerpen behandeld worden: Het internet op; Websites bekijken; Zoeken met een zoekmachine; Invullen van aanvragen; E-mailen;Downloaden. Je kan je aanmelden via activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl.

Word Digisterker en volg de gratis cursus

Je leert in vier woensdagochtenden hoe je gebruik kunt maken van diverse digitale (overheids) diensten. Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids) diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of de belastingdienst? Onze cursus Digisterker helpt je op weg. Wat leer je?
Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruikenHet zoeken en vinden van informatie op de websites van de gemeente en andere overheidsorganisatiesJe leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid, werk.nl)Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties

Je kan je aanmelden via activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Windows 10 voor beginners

Wil je meer weten over het werken met Windows 10? Schrijf je dan in voor de cursus Windows 10 voor beginners. In een kleine groep ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:Korte introductie Windows 10, wat is een Microsoftaccount en waarom heb je dat nodig.De mogelijkheden van het Bureaublad.Bestanden en mappen beheren met Windows Verkenner.Wat zijn apps en hoe ga je hiermee om.Wat is Windows StoreInternetten met browser Edge. E-mailen met de app Mail. Onderhoud en veiligheid.

Duur van de cursus: vier bijeenkomsten van twee uur. Je kan je aanmelden via activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl.

Nieuwe hoofdtrainer Pigeons 1

Onder: Guus Rosendahl, Casper Blok, Dany Reyes, Levi Veldhuis, Niels Schmitz, Jeroen Helder, Dylan Sanders (ns). Boven: Simon Helder, Max Hurenkamp, Jonathan Paans, Robert Boezeman, Melvin Pryor, Liam Brouwer (ns), Esly Hiffens coach Hans Imming. (foto: Pigeons Basketball)

DUIVEN - De jeugd heeft de toekomst - het credo van de nieuwe hoofdtrainer Hans Imming. Pigeons is blij Imming terug te verwelkomen bij Pigeons. Als jeugdspeler heeft Imming bij Pigeons gespeeld, waarna hij al snel voor het Nederlands team mocht uitkomen.

Op latere leeftijd is hij als speler op het hoogste niveau actief geweest bij BC Mons België, Matrix Magix, team Koninklijke Marechaussee (K.M.) en tevens speler van het Nederlands Militair Team (N.M.T.). Ook als trainer heeft Imming ruime ervaring opgedaan bij het N.M.T en momenteel als coach van Dames Team K.M. (goud in 2018) en als coach van Heren Team K.M. Tevens is Imming assistent geweest van Paul Steemers eerste team van Bemmel /1e divisie. Een belangrijk speerpunt voor het komend seizoen is bouwen aan een sterk en solide team dat zich kan meten met de beste in de Nederlandse competitie. Imming heeft ervoor gekozen om het team in de 2e klasse te laten spelen zodat de spelers nog meer vertrouwen krijgen in hun kunnen om uiteindelijk door te stomen naar de 1e klasse. Het team bestaat uit spelers uit de U22, gecombineerd met ervaren spelers. Zeker is dat Robert Boezeman bij het 1e blijft. Boezeman die ervaring heeft opgedaan bij Riverside City VS. Jonathan Paans is ook weer terug en ook de ervaren Jeroen Helder blijft aan boord. Verder heeft Imming beschikking over Dany Reyes, Max Hurenkamp, Levi Veldhuis, Niels Schmitz, Esly Hiffins, Guus Rosendahl, Melvin Pryor en Casper Blok. Imming zal komend seizoen ondersteund worden door Lars Noordhuis. Een basketballer met een echt Pigeons hart. Samen zullen zij het vlaggenschip van Pigeons naar de titel loodsen.

Parkinson Café Zevenaar in het teken van beweging

ZEVENAAR - Parkinson Café Zevenaar staat dinsdag 27 augustus in het teken van bewegen. De Ronnie Gardiner Methode en de RockySteadyBoxing staan centraal.

De Ronnie Gardiner Methode(RGM) is een vrolijke, gestructureerde, Multi sensorische oefenmethode voor de hersenen. Ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (onder andere zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Dit gedeelte staat onder leiding van fysiotherapeuten Jelmer Derksen en Marleen Bus

RockSteadyBoxing is een non-contact boxing speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Met boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze vorm van lichaamsbeweging - waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat - draagt bij aan het verminderen van de symptomen van Parkinson. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Alex Hoogveldt, zelf Parkinson patiënt, geeft een presentatie/demonstratie.

Men kan zich vóór 24 augustus opgeven door een e-mail te sturen naar parkinsoncafe@liemerije.nl of te bellen naar 088 0441999. Meer informatie staat op www.parkinsoncafezevenaar.nl.

Iedereen is dinsdag 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar bij Liemerije Zevenaar (Hunneveldweg 12 Zevenaar).

Nieuw seizoen van de Mixers

ZEVENAAR - Het nieuwe kaartseizoen (jokeren en klaverjassen) begint weer op 21 augustus.

"We kaarten iedere woensdagavond in Ons Huis, Dokter Honingstraat 3 in Zevenaar. We beginnen 19:00 uur. Iedereen is welkom. Heeft u zin in een gezellig avondje kaarten, kom dan naar de Mixers! Voor inlichtingen kunt u zich melden bij Jan Ringersma 06 20090405."

Home-start de Liemers zoekt jou!

LIEMERS - Home-start de Liemers is op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers die gezinnen (vanaf 28 weken zwangerschap moeder en kinderen van 0-14 jaar) in hun thuissituatie op een laagdrempelige manier willen ondersteunen.

Home-Start de Liemers is onderdeel van Humanitas en bestaat uit een divers, open en enthousiast team van 32 vrijwilligers. Wij willen gezinnen een steuntje in de rug kunnen bieden wanneer zij het zelf -tijdelijk- niet redden.

Wij zijn opvoedingsondersteuners die ouders helpen met vragen over herkenbare onderwerpen als slapen, eten en luisteren. De ouders hebben vaak geen netwerk om op terug te vallen. Als vrijwillige opvoedingsondersteuner kun je in die situatie het gewenste steuntje in de rug zijn en het verschil maken. Vaak betekent dit dat een vrijwilliger wekelijks bij het gezin langsgaat en inhaakt op de vraag en behoefte van het gezin.

Op dit moment kunnen wij niet alle gezinnen ondersteunen doordat wij niet genoeg vrijwilligers hebben. Ben jij de rots in de branding voor een gezin? Of de rust zelfde die op basis van eigen ervaring en training naast een gezin wil staan? Dan zoeken wij jou!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Loes Hulsebosch! Zij is telefonisch te bereiken op 06 35130961 of per mail via l.hulsebosch@humanitas.nl.

De Grote Sinterklaasshow

WESTERVOORT - Het Sinterklaasfeest lijkt nog ver weg, maar voor je het weet liggen de pepernoten weer in de schappen van de supermarkt, is Dieuwertje Blok weer op televisie en komt Sinterklaas ons land binnen varen. De organisatie is al maanden enthousiast bezig met de voorbereidingen, want op zondag 17 november presenteert De Grote Sinterklaasshow traditiegetrouw weer een nieuwe voorstelling!

Het belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden in sporthal Sports Planet in Westervoort. Deze interactieve en spetterende show kenmerkt zich door de inmiddels gouden formule van een bezoek van Sinterklaas, magische momenten, het enige echte Pieten showballet, leuke sketches, herkenbare Sinterklaas liedjes, een hilarische buikspreekact, een verrassing voor Sinterklaas en natuurlijk Pieten in de zaal. Het is een vrolijke en energieke show die je aan de lopende band laat lachen, zingen en meedoen. Voorafgaand aan deze shows kunt u vast in de stemming komen met DJ Piet en na afloop is er ook nog een Meet & Greet met Sinterklaas en zijn Pieten.

Door de entreeprijzen normaal te houden wil de organisatie zoveel mogelijk kinderen en ouders laten genieten van de leukste periode van het jaar. De online kaartverkoop is inmiddels gestart, dus kijk voor meer informatie op www.grotesinterklaasshow.nl of www.facebook.com/grotesinterklaasshow.

Kofferbakverkoop Pannerden

Kofferbakverkoop. (foto: Jannet Tigchelaar)

PANNERDEN - Op zondag 25 augustus organiseert de Stichting Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland voor de 23ste keer de jaarlijkse kofferbakmarkt en gaan de kofferbakken weer open in het centrum van Pannerden.

Er staan ruim honderd auto’s die hun tweedehands waren verkopen en daarmee is het een van de grootste in het oosten van Gelderland.

De kofferbakverkoop van Pannerden is bij velen een bekend evenement. Het is een hele gezellige en gemoedelijke markt in de historische kern van het dorp. Al snuffelend tussen alle curiosa vindt men altijd iets van uw gading. Van porselein en kristal tot boeken, (kinder)kleding en speelgoed te veel om op te noemen, zolang het maar ik de kofferbak past. Wat men er echter niet vindt zijn meubelen, witgoed, levende dieren en etenswaar maar wel een hele boel gezelligheid.

De markt is van 11:00 tot 16:00 uur en de toegang is gratis. "Mocht u een plaats willen reserveren om deel te nemen aan de kofferbakverkoop dan kunt u zich vanaf 1 augustus inschrijven via de website https://www.gelderseiland.nl. Een plaats kost 10,00 en er wordt een borg van 20,00 euro gevraagd. Als u de plaats netjes achter laat, krijgt u die aan het eind van de dag weer terug. Beide bedragen kunnen alleen contant en gepast betaald worden.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland in Tolkamer https://www.gelderseiland.nl."

Kunstwerk! de Bibliotheek over op ander systeem

ZEVENAAR - Kunstwerk! de Bibliotheek is altijd bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Daarom is Kunstwerk! overgegaan naar het nieuwe bibliotheeksysteem V-Smart.

Dit systeem heeft meerdere voordelen zoals toegang tot de collectie van de Gelderse Bibliotheken. Je kunt als gebruiker zoeken in de gezamenlijke collectie. Hiermee kun je bijvoorbeeld de collectie van de Bibliotheek Arnhem raadplegen en een reservering maken.

Om te kunnen reserveren, verlengen etc. is het nodig om een wachtwoord aan te maken. Dit kan door op de site van de bibliotheek www.debibliotheekliemers.nl te klikken op 'Mijn Bibliotheek' rechts bovenaan.

Zodra het nieuwe wachtwoord actief is kun je via de Play/App Store de Iguana Bibliotheek app downloaden en inloggen met je pasnummer en het wachtwoord. Met deze handige app kun je zoeken, verlengen, reserveren et cetera in de collectie van de bibliotheek. De huidige Bibliotheek Wise app komt te vervallen. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Filmhuus Westervoort

Will (Oscar Isaac) en Abby (Olivia Wilde). (foto: Cinéart Nederland)

WESTERVOORT - Woensdag 11 september opent Filmhuus Westervoort het nieuwe seizoen met de film ´Life itself´. Deze film bestaat uit verhalen van personen die allemaal zijn verbonden door één enkele gebeurtenis. Het is een ontroerende film over het noodlot, vol humor en liefde.


In 'Life Itself' volgen we het leven van een jong stel in New York. Will (Oscar Isaac) en Abby (Olivia Wilde) ontmoeten elkaar in hun studententijd. Ze zijn gelukkig samen, trouwen en verwachten hun eerste kindje. Wanneer een schokkende gebeurtenis hun leven overhoop gooit, neemt alles een onverwachte wending voor henzelf en voor anderen.

Programma
Om 19.30 bent u welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets
De tickets kosten 5 euro per stuk; reserveren kan op www.filmhuuswestervoort.nl. Gereserveerde tickets liggen bij Huize Vredenburg klaar tussen 19.15 en 19.45 uur. Daarna komen reserveringen te vervallen.

Duivense Sportverkiezing in Loo

DUIVEN - De Duivense sportverkiezing, die 31 januari 2020 voor de derde keer wordt gehouden, krijgt een professionelere opzet. Het bestuur heeft een stichting in het leven geroepen zodat meer donateurs en sponsors kunnen worden gevonden.

De eerste sponsors hebben zich al gemeld. De Duivense fotograaf Jacques Kok sponsort voor 250 euro de categorie beste sportfoto en Fysiospecialisten Duiven ondersteunt voor datzelfde bedrag de categorie aangepast sporten. Ook hebben zich inmiddels tien bedrijven gemeld die de verkiezing met elk 50 euro sponsoren, die hiermee Vriend van de Duivense Sportverkiezing zijn geworden.

Er zijn vier prijzen: sporter of sportteam, aangepast sporter of sportteam, de meest bijzondere sportprestatie en de mooiste sportfoto. Een achtkoppige jury beslist wie met de prijzen naar huis gaan. Daarvoor moeten inwoners en verenigingen van de gemeente Duiven wel plaatselijke sporthelden voordragen. De nominatie voor alle categorieën is opengesteld van 15 oktober 2019 tot en met 14 januari 2020. Sportfoto’s en nominaties voor sporters / sportteams kunnen worden ge-e-maild naar info@duivensesportverkiezing.nl.

Voor voorzitter Mathieu Maanders van de Duivense sportverkiezing is de stichtingsvorm een noodzakelijke stap om het jaarlijkse evenement te professionaliseren. “We willen de reikwijdte van de Duivense sport vergroten, zonder afhankelijk te zijn van een gemeentelijke of provinciale subsidie. Hoe meer geld we werven via bedrijven en inwoners, hoe meer erkenning we onze lokale sporters kunnen geven.”

Verser kan niet! Verkoop van biologische groenten, nu drie dagen in de week

ZEVENAAR - In de historische moestuin, midden in hartje Zevenaar, wordt met liefde voor de natuur geteeld. Heerlijke onbespoten groenten, fruit en kruiden van het seizoen zijn direct in de tuin te koop. Bijzonder is dat de vrijwilligers zoveel mogelijk op verzoek van de klant de gewenste producten oogsten. "Als u wilt mag u zelfs meelopen en aanwijzen welke krop u wilt hebben. Hoe mooi is dat!"

Streekproducten zijn al jaren in opkomst. En nog duurzamer is het als de productie heel dicht bij de consument plaatsvindt. Moestuin Deelhoven is door zijn ligging, midden in het koopcentrum van Zevenaar uniek. Daarnaast wordt er geteeld met een goed verhaal. Biologisch en in samenwerking met de natuur. En dat proef je!

Moestuin Deelhoven is gelegen in het centrum van Zevenaar. De ingang vindt u direct achter de Andreaskerk. Sinds kort is de moestuin zelfs drie dagen in de week geopend.

Maandag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur. Spaar het milieu en neem uw boodschappentas mee. De moestuin is onderdeel van Landgoed Huis Sevenaer, een historische kasteelboerderij waarvan het oudste deel dateert uit 1400 en waar duurzaamheid heel gewoon is.

"Kom jij ons vrijwilligersteam versterken? Enthousiaste milieubewuste mensen met affiniteit en kennis van groenten en moestuinieren zijn van harte welkom. Kom gewoon eens een kijkje nemen als het je aan spreekt om mee te helpen en lees de informatie op www.huissevenaer.nl/vacatures."

Walk&Talk: koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk. (foto: Walk&Talk)

DIDAM - Woensdag 28 augustus 2019 van 10:00-12:00 uur is er een Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Marco Arendsen van A&D Totaal te gast.

Hoe herken je inefficiënte en niet helpende gedachten? Veel mensen hebben dagelijks gedachten die niet overeenkomen met de werkelijkheid en de feitelijke gebeurtenissen om hen heen. Dit worden irrationele gedachten genoemd. De gevolgen hiervan worden ernstig onderschat. Marco geeft aan hoe je deze gedachten kunt herkennen en er bewust van kunt worden zodat je ze kunt omzetten in positieve, helpende gedachten. En hoe je deze direct kunt toepassen bij eventuele sollicitaties.

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar.

Meer informatie: www.bibliotheekmontferland.nl en www.levendesollicitatiegids.nl.

Tour Troubadour nieuw in Zevenaar

ZEVENAAR - Vanaf september kan iedereen die van heerlijk eten en mooie muziek houdt dit combineren in een aantrekkelijk arrangement bij restaurant Thoen en Thans in Oud Zevenaar, Bowlingcentrum de Griethse Poort in Zevenaar en Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Gedrieën hebben zij de handen in een geslagen om fijnproevers van eten en muziek een mooie avond te bezorgen onder de noemer ‘Tour Troubadour’.

De Lantaern bedacht het concept van een ultieme avond uit. Eerst lekker eten in een knus restaurant met als extra toetje luisteren naar mooie muziek naar keuze in het gezellige Muziekcafé. Marita Reijmer van Thoen en Thans in Oud Zevenaar en Tonnie & Elles Kaal van Bowlingcentrum Griethse Poort waren direct enthousiast. Hoe gaat Tour Troubadour in zijn werk. In het kwartaalblad De Troubadour van De Lantaern of op de website van dit Muziekcafé www.delantaern.nl staan alle concerten aangegeven van diverse gerenommeerde artiesten uit binnen en buitenland.

Belangstellenden kiezen een optreden van een artiest uit die ze graag zouden zien, horen en beleven. Dan kan men kiezen in welk restaurant er culinair genoten gaat worden. Klik op de link van het restaurant naar keuze op de website www.degriethsepoort.nl/tourtroubadour of www.thoen-thans.nl/tourtroubadour en maak de reservering voor de bewuste avond. Een kind kan de was doen. Dus ga naar de website van De Lantaern, maak een keuze en reserveer! Geniet van culinaire hoogstandjes met als extra toetje een muzikale beleving naar keuze.

Schilder- en tekenlessen bij Marieke Laverman Atelier

Houtskooltekening van een cursist. (foto: Marieke Laverman)

WESTERVOORT - Altijd al meer willen leren en net iets verder komen? Of misschien helemaal nieuw starten?

"In mijn atelier geef ik les in kleine groepen aan enthousiaste cursisten. U kunt komen tekenen of schilderen. Er wordt met verschillend materiaal gewerkt. De lessen starten in de laatste week van augustus in het atelier aan de Goltackers 85 in Westervoort op dinsdagavond 27 augustus, 19.30-21.30 uur en woensdagavond 28 augustus, 19.30-21.30 uur.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Bel: 06 25073723."

Marieke Laverman|Atelier, Westervoort; www.mariekelaverman.nl.

Verser kan niet! Verkoop van biologische groenten

ZEVENAAR - In de historische moestuin, midden in hartje Zevenaar, wordt met liefde voor de natuur geteeld. Heerlijke onbespoten groenten, fruit en kruiden van het seizoen zijn direct in de tuin te koop.

Bijzonder is dat de vrijwilligers zoveel mogelijk op verzoek van de klant de gewenste producten oogsten. "Als u wilt mag u zelfs meelopen en aanwijzen welke krop u wilt hebben. Hoe mooi is dat!" Streekproducten zijn al jaren in opkomst. En nog duurzamer is het als de productie heel dicht bij de consument plaatsvindt. Moestuin Deelhoven is door zijn ligging, midden in het koopcentrum van Zevenaar uniek. Daarnaast wordt er geteeld met een goed verhaal. Biologisch en in samenwerking met de natuur. En dat proef je!

De ingang vindt u direct achter de Andreaskerk en is op maandag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur geopend. Spaar het milieu en neem uw boodschappentas mee. De moestuin is onderdeel van Landgoed Huis Sevenaer, een historische kasteelboerderij waarvan het oudste deel dateert uit 1400 en waar duurzaamheid heel gewoon is.

"Kom jij ons vrijwilligersteam versterken? Enthousiaste milieubewuste mensen met affiniteit en kennis van groenten en moestuinieren zijn van harte welkom. Kom gewoon eens een kijkje nemen als het je aan spreekt om mee te helpen en lees de informatie op www.huissevenaer.nl/vacatures."

Expositie van Ankie Doensen textielkunst

LOO - Loo Budget Evenementen presenteert een expositie van Ankie Doensen textielkunst.

Een nieuwe blik. Ankie laat in deze expositie werk zien waarin niets is wat het lijkt. Een schilderij blijkt toch een foto te zijn?

De expositie nodigt je uit om verder te kijken met een nieuwe blik. Te kijken naar structuren en kleuren en je te verwonderen over het resultaat.

Roest

roest,

mooi! hoort erbij,

heb jij roest?

aan je lijf?

in je leven?

hoort erbij,

mooi!

roest.

Op zaterdag 24 augustus is van 14.00 uur tot 16.00 uur de opening van de expositie. Verder is de expositie te zien op zondagen van 14.00 uur tot 16.00 uur en op afspraak 0316 261612. Vanaf 24 augustus tot en met 29 september. De kerk van Loo H. Antonius Abt staat aan de Loostraat 34 in Loo.

Website Landgoed Huis Sevenaer in nieuw jasje

ZEVENAAR - Landgoed Huis Sevenaer timmert sinds enige tijd letterlijk en figuurlijk flink aan de weg. Van de 23 rijksmonumenten is inmiddels het nodige gerestaureerd en de zichtbaarheid van het landgoed is al aardig vergroot.

Dit niet alleen om haar bestaansrecht te bekrachtigen, maar juist ook om aan een breder publiek te laten zien hoe bijzonder, waardevol en breed toepasbaar het ‘duurzame ecologische concept’ van het landgoed is. Eén van de communicatiemiddelen die hiervoor ingezet wordt is een aansprekende, informatieve website.

Met trots introduceert het landgoed haar nieuwe eigentijdse website. De content is samen met Windkracht20, creatieve studio uit Herwen, in een compleet nieuw jasje gestoken en op een eenvoudiger en overzichtelijkere manier toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Op de website vindt u informatie over het verleden, heden en de toekomst van deze unieke biologische kasteelboerderij in hartje Zevenaar. Nieuws, de landgoed agenda en de verkoop van biologische producten in moestuin Deelhoven. Pagina`s als; op het landgoed, over het landgoed, over de jonkheer en onze vrijwilligers, staan vol met wetenswaardigheden.

Lees het verhaal van Landgoed Huis Sevenaer op www.huissevenaer.nl en volg ons op Facebook @landgoedhuissevenaer voor de meest actuele ontwikkelingen.

Bert Timmer Memorial Loop

5 km loop. (foto: Rob Jansen)

DUIVEN - De inschrijving voor de zevende editie van de Bert Timmer Memorial Loop die op zondag 1 september wordt gehouden, is al geopend. Start en finish plek is, zoals voorgaande jaren, Horsterpark in Duiven.

Ook deze keer zijn de afstanden 5 en 10 km present, beide afstanden gaan over één ronde in een zeer afwisselend en prachtig omgeving. Voor de jeugd zijn er de afstanden 500 en 1000 meter. Speaker van de dag is Harry van Ginkel. Harry is zelf hardloper en trainer en voorziet menige bekende loop in onze regio van zijn deskundig commentaar.

Ook dit jaar worden de scholencompetitie én de Business / Team loop gehouden. Bij deze laatste kunnen bedrijven, clubs, verenigingen, buren, collega’s, kortom iedereen die een team van minimaal drie tot maximaal vijf lopers kan samenstellen, zich inschrijven als Team en genieten van een sportieve dag inclusief een uniek VIP arrangement, voorzien van een hapje, een drankje én live muziek. Live muziek wordt verzorgd door de band JJETT, een allround rockband waar het accent ligt op blues, blues-rock en rhythm and blues.

In nauwe samenwerking met Puck&Co is er tijdens deze hardloopwedstrijd opvang voor de kinderen door de pedagodische medewerkers van Kindercentra Puck&Co. dagogische medewerkers van Kindercentra Puck&Co. De BTML is dé enige wedstrijd in de Liemers waaraan kind en ouder(s) kunnen deelnemen inclusief gratis opvang.

Alle informatie en inschrijving is te vinden op www.btml.nl. Kortom alles is aanwezig om er een prachtige dag van te maken tijdens het 'Jaarlijks sportief evenement in de Liemers'.

Presentatie door ondernemers uit de Liemers

MKZ Zevenaar leden op netwerkavond. (foto: IJsselmedia ) IJsselmedia

REGIO - Dinsdagavond 10 september houdt MKB Zevenaar weer een bedrijvenmarkt voor alle ondernemers uit de Liemers.

Ondernemers en overheden uit de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort presenteren zichzelf aan de bezoekers en overige deelnemers van de markt tijdens deze avond.

Deelname kost 15 euro. "Zet als deelnemer je bedrijf in de schijnwerpers - via social media bijvoorbeeld - in aanloop naar de 10e, nodig je (potentiële)klanten uit die avond en maak er nieuwe contacten.. dat zijn een hoop commerciele kansen voor zo'n kleine investering... doen dus!" aldus Bernhard van Hamburg (Van Hamburg Sales & Advies).

MKB Zevenaar verzorgt een lage presentatietafel 120x70cm, elektriciteitsvoorziening en wifi voor de deelnemers. Er zijn een aantal presentaties in een van de hiervoor ingerichte zalen. Verspreid over de 'markt' staan er diverse hoge statafels om mensen te spreken en te netwerken, onder het genot van een drankje en een hapje uiteraard.

De locatie dit jaar is Zaal Staring, Grietakkers 3, Zevenaar. Aanvang beurs is 19.00 uur. Meer info - en voor als je je wilt inschrijven als deelnemer of als bezoeker van de beurs- staat op: www.mkbzevenaar.nl.

Bistro De Commies: Wat een verrassing!

Silke en Rafaël

TOLKAMER - Mijn vrouw en ik fietste de afgelopen week richting de Kade in Tolkamer, om er even heerlijk te gaan genieten van het uitzicht en een lekker hapje eten. Tot onze grote verbazing zagen we dat er een geheel nieuw etablissement was verrezen, in dezelfde stijl als het nieuwe paviljoen, van Kade 7.

Aangezien het terras bij Kade 7 vrij vol was; het was prachtig weer, besloten we om plaats te nemen op het ook gezellige terras van dit nieuwe restaurantje: Bistro De Commies. Passende naam daar bij het oude douanekantoor.

Bedoeling was om bij De Commies een aperitiefje te drinken en dan door te schuiven naar buurman Kade 7, voor een lekkere hamburger en heerlijke salade. Een zeer vriendelijk jonge dame bracht ons een drankje (heerlijke wijn) en vroeg of we de kaart wilde. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan: "Laten we toch maar eens kijken".

Gewend aan de kaart van Kade 7, fronsten we allereerst onze wenkbrauwen, bij het lezen van de voor ons niet-alledaagse gerechten: 'pataatje rendang', 'sukade met truffel en paarse wortel', et cetera.

Silke, de zeer vriendelijk jonge dame, schoot ons te hulp en gaf kort en bondig uitleg van wat er allemaal op de kaart stond en wat voor lekkers de kok, haar partner Rafael, allemaal kon serveren. Uiteraard, ook op advies van Silke, met een passende wijn.

We besloten de sprong in het diepe te wagen en gingen voor het 3-gangen verrassingsmenu van 29,95 euro. 1e gang: Tartaar van gamba met kokos en soja-popcorn. 2e gang: Eendenborst filet met five spice kruiden en een pruimensaus. 3e gang: Citrus parfait met chocoladekruimel en chili-olie.

We waren eigenlijk sprakeloos, niet alleen van het voortreffelijke smaakvolle eten, maar ook van de kennis en ambitie van deze twee, toch nog erg jonge mensen.

Een geweldige aanwinst en verrijking van de Kade in Tolkamer. Ook al omdat het compleet wat anders is dan de keuken van Kade 7. Mijn vrouw en ik zijn ervan overtuigd dat we nog heel veel gaan horen van 'De Commies'. Voor ons zeer zeker: "Tot een volgende keer"!

Open Dag KunstKring Duiven

ingang gebouw KunstKring Duiven. (foto: Jeanette Creteer) jeanette creteer

DUIVEN - Voor de start van het nieuwe cursusjaar 2019-2020 dat op 9 september begint, houdt de KunstKring Duiven op zondag 1 september van 13.00 tot 17.00 uur een open dag in haar gebouw aan de Visserlaan 41 in Duiven.

Bezoekers kunnen kennismaken met de docenten die informatie geven over het grote aanbod van workshops en cursussen: tekenen en schilderen (speciaal voor kinderen en jongeren), beeldhouwen in hout en steen, boetseren, rakustoken, edelsmeden, grafiek zoals etsen en linoleumsnede en bloemschikken.

Nieuw dit jaar zijn de workshops ambachtelijk papierscheppen, creatief schrijven en naaldvilten. Op deze open dag is er ook een expositie met werk van de cursisten. Een aantal cursisten demonstreert tijdens deze middag hoe zij werken.

Belangstellenden kunnen zich deze open dag inschrijven voor lessen, workshops of voor de lezingen. Meer info: Op www.kunstkringduiven.nl staat het overzicht van ons totale cursusaanbod, zodat u zich alvast kunt oriënteren.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven.

18 augustus 8.45 u ds. G. Zomer; 16.00 u ds D. Grutter

25 augustus 8.45u drs P. Houtman; 16.00 u ds D.T. Vreugdenhil

1 september 8.45 u ds C. van den Berg
De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk dr Honigstraat 3 te Zevenaar

16.00 u drs G. Hagens

8 september 8.30 u ds R.A. Nijhoff; 16.00 u ds A.J. Balk

15 september 8.45 uur ds G. Zomer; 16.00 uur ds H.S. van Hemmen

22 september 8.45 uur ds R.A. Nijhoff; 16.00 u ds H.S. van Hemmen

Sint-Werenfridus Westervoort

In het weekend 17/18 augustus is er geen viering.

Zaterdag 24 augustus 2019 17.00 uur viering onder leiding van parochianen. Zang: vakantiekoor

Intenties: Jacob van der Heiden, Anna Munster, Corrie Messing-Distelt, Co Messing, ouders Reijers-Willemsens

Geloofsgemeenschap St-Franciscus

Zondag 18 augustus is om 9.30 uur een Communieviering met voorganger Jeroen Heemink en zang van het gemengd koor.

Gebedsintenties:

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Henk Peters

Dineke en Henk van Dinther

Albert en Henkie van Dinther

Elke woensdagavond is er om 18.30 uur een Eucharistieviering in de kapel voorganger Pater Remmers.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Op zondag 18 augustus "Maria Ten Hemelopneming" om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta, met medewerking van het A.M.K-koor. De collecte is voor het pastoraat van onze parochie.

Intenties: Overleden familie Visser - Verkerk, Dick Ghijben.

Iedere zondag om 9.30 uur is er ook een viering in de kapel van de Pelgromhof.

Op zondag 25 augustus om 9.30 uur: Communieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het Gemengd Koor uit Babberich.

De collecte is voor het pastoraat van onze parochie.

Intenties: Annette Berben-van Gool en Corrie ter Woerds-van Gool, Familie Steens-Degen.

Overleden: Op 25 juli is Dhr. Herman Tomassen in de leeftijd van 82 jaar overleden. Hij woonde Noordeinde. Zijn uitvaart was op dinsdag 30 juli in de H. Andreas kerk, waarna zijn crematiedienst in Doetinchem.

Op 28 juli is Mevr. Annie Keultjes-van den Boom in de leeftijd van 85 jaar overleden. Zij woonde Gennepskamp. Haar uitvaart was op zaterdag 3 augustus in de H. Andreas kerk, waarna haar crematiedienst in Moscowa in Arnhem.

Op 31 juli is overleden mevr. H. J. van Uum-Rutten. Zij woonde Oud-Zevenaarseweg. Haar uitvaart was op dinsdag 6 augustus in de H. Andreaskerk, waarna crematie

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Zondag 18 augustus is om 9.30 uur een Communieviering met voorganger Jeroen Heemink en zang van het gemengd koor.

Gebedsintenties:

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Henk Peters

Dineke en Henk van Dinther

Albert en Henkie van Dinther

Elke woensdagavond is er om 18.30 uur een Eucharistieviering in de kapel voorganger Pater Remmers.

Drie jeugdwedstrijden bij Rietvoorn Pannerden

Wedstrijdfoto 2017. (foto: Frans Willemsen)

PANNERDEN - Jeugdvissen bij HSV De Rietvoorn: op woensdag 21 en 28 augustus en de laatste 4 op september. Het vissen is van 18.30 tot 20.30 uur in de Jeugdvijver. Inschrijving om 18.00 uur bij de Jeugdvijver.


"We vissen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar, verdeeld in twee groepen 6 tot 10 en van 11 tot 14 jaar. Vissen op aantal alle wedstrijden tellen, wie de meeste vangt in zijn klasse wint de hoofdprijs. Ook voor de grootste vis in de twee leeftijdsgroepen is een prijs beschikbaar. Vissen met vaste hengel, de vereniging zorgt voor hengels ook voer en maden. Eigen hengel niet toegestaan. Tijdens de wedstrijd mag niet gevoerd worden, hiervoor zorgt de vereniging. Kinderen onder de 10 jaar, indien noodzakelijk (karperbeet) mag de ouder helpen. Alle oudere kinderen vissen zelfstandig, er wordt gevist met maden.

Prijsuitreiking op 4 september in cafetaria gebroeders Jansen, waar alle kinderen die mee hebben gedaan getrakteerd worden met een lekker hapje en drankje van de vereniging. De prijzen worden uitgereikt door dierspecialist Lucassen, dierenspeciaalzaak Muldershof Zevenaar.
Een oproep aan de ouders: ondersteunt uw kind, en biedt uw hulp aan de vereniging voor het wel slagen van het welzijn van onze jeugd. Opgave is mogelijk via mail f.willemsen48@chello.nl. Vissen is geheel gratis.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

1 september 8.45 u ds C. van den Berg

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk dr Honigstraat 3 te Zevenaar

16.00 u drs G. Hagens

8 september 8.30 u ds R.A. Nijhoff; 16.00 u ds A.J. Balk        

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 18 augustus gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk mw. H. Outelaar uit Ottersum voor.

Op zondag 25 augustus gaat om 10.00 uur dhr. E. Fokkema uit Twello voor.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar in Ons Huis te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Op zondag 18 augustus “Maria Ten Hemelopneming“ om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta, met medewerking van het A.M.K-koor. De collecte is voor het pastoraat van onze parochie.

Intenties: Overleden familie Visser - Verkerk, Dick Ghijben.

Iedere zondag om 9.30 uur is er ook een viering in de kapel van de Pelgromhof.

Op zondag 25 augustus om 9.30 uur: Communieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het Gemengd Koor uit Babberich.

De collecte is voor het pastoraat van onze parochie.

Intenties: Annette Berben-van Gool en Corrie ter Woerds-van Gool, Familie Steens-Degen.

Overleden: Op 25 juli is Dhr. Herman Tomassen in de leeftijd van 82 jaar overleden. Hij woonde Noordeinde. Zijn uitvaart was op dinsdag 30 juli in de H. Andreas kerk, waarna zijn crematiedienst in Doetinchem.

Op 28 juli is Mevr. Annie Keultjes-van den Boom in de leeftijd van 85 jaar overleden. Zij woonde Gennepskamp. Haar uitvaart was op zaterdag 3 augustus in de H. Andreas kerk, waarna haar crematiedienst in Moscowa in Arnhem.

Op 31 juli is overleden mevr. H. J. van Uum-Rutten. Zij woonde Oud-Zevenaarseweg. Haar uitvaart was op dinsdag 6 augustus in de H. Andreaskerk, waarna crematie

Facelift voor Werenfriedkerk in Westervoort

Stoelen. (foto: Annie Jacobs)

WESTERVOORT - Het heeft een paar jaar geduurd maar de kogel is door de kerk! Er zijn nieuwe stoelen besteld voor de Werenfriedkerk in de Dorpstraat in Westervoort.

Een commissie heeft zich ingespannen om comfortabele stoelen uit te zoeken die in het mooie, monumentale kerkgebouw passen. Geen eenvoudige opgave. Maar… het is gelukt! De kerk krijgt zo een frisse uitstraling die zeer geschikt is voor concerten, tentoonstellingen, huwelijksvoltrekkingen én natuurlijk voor kerkdiensten.

De oude stoelen, die meer dan zestig jaar oud zijn, worden te koop aangeboden. Tijdens de zomerfair op 16 augustus kunt u ze bekijken, kopen en meenemen á 2,50 euro per twee stuks. U kunt ook contact opnemen met Ron Meijer, 06 43928339 of per mail: ronmeijer@tele2.nl. De opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van deze prachtige kerk.

H. Remigius Duiven

Zondag 18 augustus om 10.30 uur. Woord/communiedienst.

Voorganger: W.Staring en M.Slangewal. Koor: Samenzang.

Zondag 25 augustus om 10.00 uur. Schuttersmis. Aansluitend Processie om 11.30 uur.
Voorganger: Diaken A. van Zundert. Koor : Dames en Herenkoor, Liemers Harmonie Duiven.

Gebedsintenties 18-08-2019: Bets Vuulink-Goris, Riet Elbers-Nijenhuis, Ben Nijland, Geert Leijser, Adrianus Moerel, Toos van Huet-Wieland, Gerard Geurts.

Gebedsintenties 25-08-2019: Ouders Hooijman-Bisseling, Albert Mattijssen, Frans Vos en Rikie Vos -Fontein, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk, Freek Hell, Toos Bus, Theo Veldman, Henk en Toos Derksen-Schlief, Ellen Bisseling, Gerrit en Willemien Wieleman-Pelgrim, Vader en moeder Gieling-Stokman, Michel Thuyns, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Ouders Jan van Huet en Thea van Huet-Bles, Piet Driessen, Riet Elbers-Nijenhuis, Ben Nijland, Geert Leijser, Herman Derksen en overleden leden buurtvereniging De Ploen, Fam. Staring-Uffing, Ton Verwaaij en ouders Bisseling-Fontein, Piet en Fien Mulder-Lamers en kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Ouders Snijders-Freriks, Ouders Spaan-Ankersmit en dochter Louise, Jan Willemsen, Ouders Ben en Bets Boss, Leden en overleden leden Liemers Harmonie Duiven met name Jan Janssen, Annet Gertsen-Roelofs, Riekie Peters-Wieleman, Ouders Wieleman-van Huët, Ouders Peters-Gerritsen en dochter Marietje, Toos van Huet-Wieland, Gerard Geurts, Jan Dieker, Gerrit en Dinie Hagen, Jan en Annie Hagen-van Keulen, Robert Faber, Wil en Carel Lesemann-Willemsen, Ouders Willemsen-Reijers, Ouders Faber-Martens, Ria Klappers-ten Westenend, Toos en Wout Willemsen, Bets Vuulink-Goris, Ouders Verlangen-Boss en tweelingzus Corrie, Leden en overleden buurtvereniging De Woerd.

Overleden : 26-07-2019 Toos van Huet-Wieland in de leeftijd van 99 jaar. 27-07-2019 Gerard Geurts in de leeftijd van 85 jaar.                

Heilige Andreaskerk Groessen

Overleden: 27 juli jl. overleed in de leeftijd van 87 jaar de heer Jan Elfrink, 29 juli overleed in de leeftijd van 81 mw. Trudy Steenkamp-Willemsen, 2 augustus overleed in de leeftijd van 94 jaar Dhr. Theet van Keulen, 5 augustus overleed in de leeftijd van 93 jaar mw. Agnes Thuis-van Aalten, 6 augustus overleed in de leeftijd van 92 jaar Leida de Haan-Witjes. Dat zij allen mogen rusten in vrede en wij wensen allen die zich met hen verbonden voelen veel sterkte toe in het verlies van hun dierbaren.

Vieringen: zo.18-8-2019 geen viering. Zo 25-8-2019 woord-/communieviering parochianen voorgangers Wim Herbes en Piet Peters. Samenzang.

Intenties: zo 25-8-2019: Jaarged.Hennie Wouters, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, ouders Aleven van Uum, Henk Derksen en Paul, Wim en Stien Bisseling-Roordink, Maria Nass-Uffing, Wim Vermeulen, Henk Breedveld, ouders van Lunenburg-Melchers, Theo en Evelien Scholten, jaarged. Bennie Derkzen, Zr.Andrea Roelofs, Antoon Willemsen, Jan Elfrink, Trudy Steenkamp-Willemsen, Theet van Keulen, Agnes Thuis-van Aalten, Bep Elfrink, Leida de Haan-Witjes.

Succes voor Nieuwdijkse Shetlandpony-fokkers

Bram Koster met Hester van stal Beatrix. (foto: Frank Buiting) Frank Buiting

LIEMERS - Op vrijdag 9 augustus was er weer de jaarlijkse Shetlandponykeuring van de IJselstreek in Gendringen, waar twee Nieuwdijkers veel succes boekten met hun pony`s.

Met vijf pony's mocht Bram Koster van stal Beatrix uit Nieuwdijk zich melden voor de kampioenschappen, vier van de vijf zijn eigen gefokte merries, iets waar ze echt trots op zijn! Aan het eind van de dag mocht Hesther van Stal Beatrix zich voor het tweede jaar op rij opstellen als kampioen kleine maat.

Teun Aleven met zijn erekampioen. (foto: Frank Buiting) Frank Buiting

Teun Aleven uit Nieuwdijk had zelfs drie kampioenen: Lolisa van de colorstable won het jeugdkampioenschap middenmaat, Falatina mocht zich opstellen als middenmaat-kampioen en Gayendra als grote maat-kampioen.

Aan het eind van de dag werd Falatina ook nog uitgeroepen tot ere kampioen, een topprestatie voor deze fokkers.

Sint-Werenfridus Westervoort

In het weekend 17/18 augustus is er geen viering.

Zaterdag 24 augustus 2019 17.00 uur viering onder leiding van parochianen. Zang: vakantiekoor

Intenties: Jacob van der Heiden, Anna Munster, Corrie Messing-Distelt, Co Messing, ouders Reijers-Willemsens

Pelgrim maakt van uw huis uw 'thuis'

(foto: Ilona Kuster)

WESTERVOORT – Jonge mensen die gaan samenwonen in een nieuwbouwhuis, of oudere mensen die gaan verhuizen naar een toekomstbestendige woning; iedere generatie weet Pelgrim te vinden voor de complete aankleding van de woning. Van kleur- en materiaaladvies tot schilderwerk en vloeren leggen; Pelgrim staat al jaren garant voor kwaliteit.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Voor iedereen is het 'thuisgevoel' anders. Waar de één zich thuis voelt bij warme kleuren in een klassieke stijl, voelt de ander zich thuis bij stoere kleuren in een strak design. Wat uw smaak ook is, de deskundige stylistes van Pelgrim zijn er volledig Thuisin. Thuisin? Jazeker! Pelgrim BV werkt nauw samen met de landelijke Woonwinkelorganisatie 'Thuisin, Mooi wonen'. Zo wordt er groter ingekocht, waardoor u kunt profiteren van hoogwaardige kwaliteitsproducten, tegen interessante prijzen en relatief korte levertijden. Van oudsher was Pelgrim BV al een verf-, behang- en schildersbedrijf. 'En nog steeds verzorgen onze gecertificeerde schilders veel binnen- en buitenschilderwerk', vertelt eigenaar Maurits Pelgrim enthousiast. 'Maar', vervolgt hij, 'Pelgrim is inmiddels uitgebreid tot een Totaalconcept: we hebben ook een ruime keuze in vloeren, buitenzonwering en diverse soorten raamdecoratie van gerenommeerde merken.' Bovendien staat er een scala aan vakmensen voor u klaar om deskundig in te meten, te monteren, schilderen of vloeren te leggen. Met alles in eigen huis kan er bijzonder efficiënt worden ingepland en lukt het steeds weer om beschikbaar te zijn voor iedere nieuwe klant. 'Wat men van goede service verwacht... dat bieden we ook!', zegt eigenaar Maurits daarover. U bent van harte welkom om eens vrijblijvend binnen te lopen voor inspiratie en advies. Heeft u overdag geen tijd? Op afspraak kunt u er ook in de avond terecht, want Service wordt bij Pelgrim altijd met een hoofdletter geschreven! Het Ambacht 1, Westervoort. T: 026 3118348 www.pelgrimbv.nl.

Bingo in De WijKern

DUIVEN - Op zondag 8 september is er een bingo met mooie prijzen in De WijKern.

De entree voor de bingo is vrij. Een bingokaart kost vijf euro en consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Joke Haverkamp: 06 34329870. Meer informatie over De WijKern staat op www.dewijkern.nl.

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Voor verschillende regio's wordt Hét Gemeente Nieuws gemaakt: Overbetuwe/Nederbetuwe, Lingewaard, de Liemers, Arnhem, Berg en Dal, Nijmegen en Nijmegen-Noord. Op onze website klikt u eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. Nadat u uw contactgegevens heeft ingevuld, verschijnt er een tekstvak in beeld waarin u uw bericht kunt plaatsen. U kunt uw bericht er rechtstreeks intypen, maar u kunt het ook vanaf een Worddocument ´kopiëren' en 'plakken'. Uiteraard kunt u ook een (rechtenvrije) foto toevoegen. Nadat u de voorwaarden heeft gelezen en aangevinkt, klikt u op 'Verzenden'. Uw bericht komt dan rechtstreeks bij de redactie terecht, waar het nog zal worden nagekeken. Komt u er niet uit, belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

'De geraniums zijn aangekomen, dus nu is het tijd' Annie Notten stopt 31 augustus met haar modezaak

(foto: Ilona Kuster)

TOLKAMER – Vanwege haar leeftijd (76) werd het haar al vaker gevraagd: 'Annie, wanneer stop je toch met werken?' Altijd antwoordde ze dan lachend: 'Als de geraniums zijn aangekomen!' Eind augustus is het zover; het einde van het werkbare leven van Annie. 'Maar,' zo zegt ze kordaat, 'ik heb genoeg te doen hoor!'

Liefst 61 jaar lang was Notten Mode een begrip in Tolkamer. 'Mijn vader begon in 1938 met een kleermakerij en in 1955 hing hij de naald aan de wilgen', vertelt Annie vol trots. Notten Mode werd een zaak in herenmode, waar Annie vanaf 1958 met haar vader ging samenwerken. In 1965 werd het pand ernaast erbij gekocht, om te kunnen uitbreiden. 'We verkochten volledige herenmode, van kostuums tot sokken en alles daartussenin,' vertelt ze enthousiast. 'En ik heb het leuk gevonden tot op de dag van vandaag!' Annie ging volledig op in haar werk. Ook als ze erover praat zit ze helemaal te stralen. 'Ik zeg altijd: 'Eerlijk duurt het langst', dus dat ben ik ook altijd gebleven. Ik heb nooit iemand zomaar iets aangesmeerd.' Ze lacht en zegt er direct achteraan: 'En ik heb ook nog nooit zelf bloemen hoeven kopen, want ik heb heel vaak bloemen van klanten gekregen!' Een mooie waardering, voor een hardwerkende dame met een mooi hart. Op de vraag wat ze straks met haar vrije tijd zal gaan doen zegt ze resoluut: 'Ik heb binnenkort weer een puppy waar ik druk mee zal zijn en ik ga lekker naar de KBO en de soos. En ik doe ook nog wat vrijwilligerswerk.' Met de sluiting van Notten Mode zal er een stukje nostalgie uit Tolkamer verdwijnen, maar Annie zal her en der nog veel gezien worden. 'Ik wil nog wel graag iedereen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen', zegt ze, 'ik hoop dat het iedereen goed gaat.'

Derksen Schoenmode haalt tweede plaats Beste Schoenenwinkel van Nederland

Team Derksen Schoenmode.

DUIVEN – Blij verrast waren Irma en Brigitte Derksen met de tweede plaats in de RTL4-verkiezing ‘Beste Schoenenwinkel van Nederland. Kijkers van het RTL4-programma, waaronder natuurlijk veel klanten van Derksen Schoenmode, konden na het bekijken van de uitzending, begin juli, hun stem uitbrengen.

‘Als je weet dat er collega-schoenenwinkels mee doen, die groter zijn en ook online verkopen, weet je dat je als échte winkel heel veel moet doen om te winnen. Dat we dan 2e worden, ervaren we als een heel groot compliment,’ aldus Irma.

Derksen Schoenmode was genomineerd door het RTL-4-programma ‘De Beste van Nederland’. Alle winkels werden bezocht door een vlogger. Er is een leuke vlog gemaakt over kinderschoenen waar Siem en Dionne centraal stonden. De vlogs werden uitgezonden, waarna kijkers hun stem konden uitbrengen. ‘Natuurlijk hebben we onze klanten uitgenodigd hun stem uit te brengen. En dat hebben ze massaal gedaan. Dat is voor ons echt een grote waardering en dat vinden we veel belangrijker dan de prijs. Zeker in een tijd dat het gedrag van de consument verandert en ze meer online gaan kopen. Het is dan ook echt fijn als je ziet dat er waardering is voor winkels waar je een goed advies krijg en er aandacht is voor de klant, zegt Brigitte.

Irma: ‘Deze prijs is ook een pluim voor ons team. We hebben een grote collectie dames-, heren- en kinderschoenen. We luisteren naar onze klanten, maar kijken ook of hun wensen passen bij het loopcomfort dat ze willen of nodig hebben. Alleen dan koop je schoenen waar je mee wegloopt!’

Pastoriestraat 42
6921 BX Duiven

Tel: 0316-263035

info@derksenschoenmode.nl

www.derksenschoenmode.nl

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Voor verschillende regio's wordt Hét Gemeente Nieuws gemaakt: Overbetuwe/Nederbetuwe, Lingewaard, de Liemers, Arnhem, Berg en Dal, Nijmegen en Nijmegen-Noord. Op onze website klikt u eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. Nadat u uw contactgegevens heeft ingevuld, verschijnt er een tekstvak in beeld waarin u uw bericht kunt plaatsen. U kunt uw bericht er rechtstreeks intypen, maar u kunt het ook vanaf een Worddocument ´kopiëren' en 'plakken'. Uiteraard kunt u ook een (rechtenvrije) foto toevoegen. Nadat u de voorwaarden heeft gelezen en aangevinkt, klikt u op 'Verzenden'. Uw bericht komt dan rechtstreeks bij de redactie terecht, waar het nog zal worden nagekeken. Komt u er niet uit, belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Welzijn is voor het steunpunt Aerdt op dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 uur op zoek naar een gastheer/vrouw die de bezoekers voorziet van koffie/thee en hun een luisterend oor biedt.

- Liemers Centrum voor NME is op zoek naar een koerier voor het ophalen en wegbrengen van lesmaterialen.

- Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is op zoek naar een publieksbegeleider, die bezoekers op weg helpt, toezicht houdt en films draait.

- Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt een PR-medewerker die het wervingsbeleid kan verbeteren, waardoor er meer nieuwe, geschikte vrijwilligers worden aangetrokken.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Tolkamer Kadedagen met mooi programma

TOLKAMER - Stichting Horeca Tolkamer (SHT) wordt regelmatig benaderd met de vraag: 'Wanneer zijn weer de Tolkamer Kadedagen'?

De Kadedagen zijn altijd het laatste weekend van augustus, dit jaar van vrijdag 23 - zondag 25 augustus. De SHT organiseert dit jaar voor de derde keer de jaarlijkse Kadedagen. De SHT is een stichting die bestaat uit de Horecaondernemers van Tolkamer. De leden zijn; Restaurant 'De Swaenebloem', Taveerne De Bijland, 'Cafe De W8', Rederij Witjes, Hotel/B&B 'De Tolkamer', Kade 5 & 7 en 'De Commies' en 'Villa Copera'.

Programma Tolkamer Kadedagen: Zo zal er weer van alles te beleven zijn van vrijdag 23 - zondag 25 augustus.

Vrijdag 23 augustus Zomer carnaval ! met DJ Danny Keurentjes. Vorig jaar was de tweede editie van Zomercarnaval, in samenwerking met carnavalsvereniging 'Het Olde Tollus'.

Zaterdag 24 augustus cullinaire 'Liemers fietstocht'. In samenwerking met 'Liemers Fietsen' uit Duiven zal er zaterdagmorgen tussen 10. en 11.15 uur vertrokken kunnen worden, vanaf de Kade in Tolkamer, voor een verrassende 'cullinaire fietstocht' door de Liemers.

Zaterdag kindermiddag. Als vanouds zullen een club van vrijwilligers, de als vanouds gezellige en altijd geslaagde kindermiddag, in en rond de feesttent organiseren. Van 13.30 tot 15.30 uur.

Zaterdagavond 24 augustus Tribute Band 'Queen Forever'. De organisatie heeft diep in hun buidel moeten tasten, maar toch de beslissing genomen en de klasse tribute band 'Queen Forever' voor de zaterdagavond kunnen contracteren. Dit op velerlei verzoek. Entreebewijs in de voorverkoop 10,00 euro. Aan de tent 12,50 euro. Voorverkoopadressen: Taveerne Bijland in Tolkamer, Coccie in Lobith, 't Hoekje in Herwen en cafetaria Janssen in Pannerden. Info: www.tolkamerkadedagen.nl

Zondag 25 augustus Streekmuziek en zomermarkt vanaf 12.00 uur! Als je aan streekmuziek denkt in het plat, denk je aan de bands 'FF wat anders' en 'Alles Andes'. Samen met de 3M Band maken ze er een gezellige middag van. '

Radio Favorit begint 's morgens al om 10 uur met een rechtstreekse uitzending met DJ Rudie.

Dus: 23, 24 en 25 augustus naar Tolkamer! (www.tolkamerkadedagen.nl)

Vlooienmarkt Duiven

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is op zondag 25 augustus van 9.00-16.00 uur een vlooien- en kofferbakmarkt, de vierde van het seizoen.

Deze vlooienmarkt is altijd weer een groot succes en door Animo vlooienmarkten georganiseerd. Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 17,50 euro en met auto-aanhanger 20 euro. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats. De markt bezoeken kost het 3,00 entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis!

Het Theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras!

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van Animo op het Horstenpark zijn zo. 25 augustus en 29 september.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 augustus is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

De eerstvolgende viering is op zondag 25 augustus 11.00 uur:

Woord- en Communieviering met werkgroep en zang van het Joko Nieuw-Wehl

Zondag 25 augustus 11.00 uur:

Woord­ en Communieviering met werkgroep en zang van het JOKO Nieuw Wehl

Gebedsintenties:

Jos Ariës en overleden ouders Ariës­van Megen

Mientje Hendriksen­Fontein en Gerrit Hendriksen

Nellie en Bennie Balvert en zoon Marinus

Overleden ouders Schepers­Meeuwsen (jaargetijde) en overleden familie

Overleden ouders Willemsen­Kuster

Ouders Beudel-Hendriks, dochter Diny Willemsen-Beudel en kleinzoon Rogier Willemsen

Collecte:

Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA) en eigen geloofsgemeenschap

De eerstvolgende viering is op zondag 15 september 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het AMK koor