De Liemers Helemaal Goed Courant

25 februari 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 25 februari 2015


Diton speelt 'Boerebont en rode lampjes'

DIDAM - Toneelvereniging Diton uit Didam speelt op zaterdag 14, zondag 15, zaterdag 21 en zondag 22 maart een klucht in drie bedrijven, met de titel 'Boerebont en rode lampjes', geschreven door Carl Slotboom.

Alle vier uitvoeringen worden opgevoerd in Gasterij De Harmonie, Kerkstraat 2 in Didam, aanvang 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur). Dit jaar is er binnen de vereniging een en ander organisatorisch anders geregeld. De kaartverkoop is in handen gekomen van Ellen Rosendaal. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar op de voorverkoopdagen op 6, 13 en 20 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij Aerofitt (Hengelderweg 18) en van 19.00 tot 21.00 uur bij De Harmonie (Kerkstraat 2). Ellen zal de bezoeker daar persoonlijk te woord staan. Men kan de kaarten eventueel ook telefonisch bij haar bestellen op werkdagen tussen 19.00 en 21.00 uur op telefoonnummer 06 21574998. Telefonisch bestelde kaarten dienen dan afgehaald te worden op bovengenoemde voorverkoopdagen op genoemde adressen.

"Wilt u meer weten over Diton of bovengenoemde informatie nog eens nalezen, kijk dan op onze facebookpagina. Wij willen met name de mannen uit Didam en omgeving eens aansporen een bezoekje aan één van onze voorstellingen te brengen of onze facebookpagina te bezoeken. Wij zitten dringend om jullie verlegen. We zoeken nieuw toneeltalent die onze vereniging wil komen versterken. Misschien zit dit talent wel in jou verborgen!"

Lindenhout is op zoek naar pleegouders in De Liemers

LIEMERS - Soms kunnen kinderen om uiteenlopende redenen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Voor hen zoekt Lindenhout een plek in een pleeggezin.

Een pleegouder deelt de opvoedtaak met de ouders van een kind en ondersteunt de ouders in de opvang en opvoeding van hun kind. Op dit moment is Lindenhout Pleegzorg met spoed op zoek naar pleeggezinnen in De Liemers.

"We zoeken pleegouders die jongeren (16+) willen coachen richting zelfstandigheid. Hen willen leren koken, wassen en met geld leren omgaan… Pubers (12+) de ruimte willen geven om hun neus te stoten, maar ze hierna ook weer op kunnen vangen…. Kinderen (12-) leren spelen en leren leren, zodat ze groter groeien.

Ben jij de pleegouder die wij zoeken? Het gaat er om dat we deze kinderen een fijne plek in de buurt van hun eigen vrienden, school en sportvereniging kunnen bieden. Dit kan voor lange en korte tijd zijn, ofwel een aantal dagen in de week, een aantal dagen in de maand of volledige opvang. Je deelt hierbij altijd zoveel als mogelijk de opvoeding met de ouders en familie van het pleegkind. Daarnaast ontvang je natuurlijk begeleiding vanuit Lindenhout."

Meer informatie over pleegzorg staat op www.pleegzorg.nl.

Natuurcursus IVN De Oude IJsselstreek

ZEVENAAR - Regiowerkgroep de Liemers start op woensdag 18 maart met een natuurcursus in Zevenaar, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn.

Het programma bestaat uit zeven lesavonden en zes excursies op zaterdagochtend, in de periode maart tot juni. De lesonderwerpen en datums staan op de website: ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Cursusprijs is 75 euro, voor IVN leden 65 euro.

Een Natuurcursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de natuur in de eigen omgeving, specifieke voorkennis is niet nodig. Voor meer informatie: 0314 631779.

Historische filmmorgen in Ooy-Zevenaar

ZEVENAAR - Het 120-jarig bestaan van Schutterij EMM ligt al weer enkele maanden achter ons. Tijdens dit feest was het motto: Verleden, Heden en Toekomst. Er was een expositie ingericht over het verleden van ons prachtige schutterij EMM.

"Er zijn diverse reacties binnengekomen; onder andere werden wij getipt over een film uit 1932. Na het nodige speurwerk en telefoontjes met de tipgever in Zuid-Duitsland hebben wij een digitale kopie van de film gekregen. Deze film van bijna vijftien minuten, gemaakt door pater Wim Cornielje uit Elten, laat unieke beelden zien van de processie in Oud-Zevenaar en kermisbeelden in Babberich en Oud-Zevenaar.
Op zondag 1 maart zal deze film, aangevuld met filmbeelden uit de jaren '50 en '60 en de film van het Landjuweel in 1982, in het EMMgebouw te bewonderen zijn."

De zaal is open vanaf 10.00 uur en de filmvoorstelling begint om 10.30 uur. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur. Een aantal filmbeelden wordt afgedrukt en opgehangen in de zaal zodat herkenning van personen en omgeving makkelijker is.
Het schuttersgebouw EMM ligt aan Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar.

Gastgezinnen gezocht in de Liemers voor kansarme kinderen

LIEMERS - Nederlandse kinderen zijn volgens onderzoek de gelukkigste kinderen ter wereld. Niet verwonderlijk: de meeste kinderen groeien op in een financieel welvarende omgeving, met ouders die hen meer dan voldoende aandacht en liefde schenken. Helaas zijn er nog heel veel kinderen in de rest van de wereld, maar ook in Nederland voor wie dat allemaal niet vanzelfsprekend is.

Al meer dan vijftig jaar richt Europa Kinderhulp zich op deze categorie kinderen. Iedere zomer brengen veel kinderen uit binnen- en buitenland dankzij onze stichting een onvergetelijke vakantie door bij een Nederlands vakantiegastgezin. Een jaarlijks hoogtepunt in het weinig rooskleurige bestaan van deze kinderen. De kinderen zijn tussen de vijf en twaalf jaar oud. "In 2014 konden wij 170 vakantiekinderen verwelkomen. Ook dit jaar zijn we in de provincie Gelderland op zoek naar gastgezinnen die graag drie weken een Frans of Duits kind bij hen thuis willen laten logeren. Om het kind een fijne vakantie te geven hoeft u beslist geen buitengewone dingen te ondernemen. Het gaat vooral om rust en regelmaat, om liefde en aandacht."

"Denkt u daarom bij het plannen van de komende zomervakantie eens aan de mogelijkheid een kind dat het niet zo goed heeft als uw eigen kinderen, de vakantie van zijn leven te geven. Data van de verschillende kinderreizen in Gelderland: Franse kinderen: 04 juli-24 juli en 18 juli-06 augustus. Duitse kinderen: 13 juli-31 juli, 20 juli- 06 augustus en 03 augustus-21 augustus.

Meer informatie op www.europakinderhulp.nl of stuur een e-mail naar ekhgelderland@gmail.com Voor telefonische informatie kan u contact opnemen met Guido van Brakel, 026 7852338."

Traditie Diemse Filmdagen voortgezet

DIDAM - De Diemse Filmdagen vinden dit jaar alweer voor de zevende keer plaats en wel van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart.

De vrijwilligers van het filmhuis hebben hun best gedaan om een aantrekkelijk programma samen te stellen met mooie films en muziek voorafgaand aan de films en tijdens de pauze. Ook is er een hapje en een drankje. De hoofdsponsoren Rabobank De Liemers en Laris Wonen en Diensten maken ook dit jaar de Diemse Filmdagen weer mogelijk.

Het programma van de Diemse Filmdagen en het reguliere programma: maandag 2 maart 20.00 uur: The Salt of the Earth. Een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado.

Vrijdag 6 maart 20.00 uur: Mr. Turner, over het leven van de beroemde Britse kunstschilder uit de 18e eeuw.

Zaterdag 7 maart:15.00 uur: Marina, over het leven van de bekende zanger Rocco Granata.

Zaterdag 7 maart 20.00 uur: The Theory of Everything, over het buitengewone en inspirerende leven van de briljante astrofysicus Stephen Hawking.

Zondag 8 maart 13.30 uur: de kinderfilm Dummy de Mummie, een film over een jongetje dat bevriend raakt met een levende mummie. (kijkwijzer 6).

Zondag 8 maart 16.00 uur draait er nog een film, houdt hiervoor onze website in de gaten.

Zondag 8 maart 20.00 uur: Unbroken, een episch drama over het bijzondere leven van Olympisch atleet Louis 'Louie' Zamperini.

Maandag 9 maart 20.00 uur: Coming Home, een prachtige liefdestragedie tegen de achtergrond van de Chinese revolutie.

Vrijdag 13 maart 20.00 uur: Mortdecai. Kunsthandelaar en parttime schurk Charles Mortdecai (Johnny Depp) reist, slechts gewapend met zijn goede looks en bijzondere charme, de hele wereld over op zoek naar een gestolen schilderij.

Meer informatie over de films staat op www.filmhuisdidam.nl. Hier kan men ook reserveren. Filmhuis Didam staat aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Entree zes euro; kinderen vier euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Fair Play-prijs voor Groessen

Op de foto het trotse sportieve team. Staand vanaf links: Marchano Jansen (trainer/leider), Olaf Dijkstra (trainer) Remco Hiddink (trainer/leider) en Jeffrey Lankveld (trainer). Onderste rij vanaf links: Dennis van den Bruggen, Sterre Bloemberg, Joep Paar, Nick Vestering, Thomas Stinissen, Silas Teuben, Luka van Eek, Jasper Lankveld, Sem Werter, Sune van de Polder, Guus Nas, Stijn Derksen.

GROESSEN - Ook dit jaar speelt sportiviteit en respect een belangrijke rol bij sportclub Groessen. De Liemerse club beloont de jonge spelers en hun begeleiders met de AS & S Fair Play Cup voor hun sportieve spel. In het tweede kwartaal van het voetbalseizoen viel de F4 in de prijzen.

Het pupillenteam werd tijdens de training en onder het toeziend oog van trotse ouders verrast met een grote beker. De wisselbokaal wordt vier keer per jaar uitgereikt om de deelnemende teams bij de Cup te betrekken. De uiteindelijke winnaar gaat er vandoor met een teamuitje. Sportclub Groessen heeft bewust gekozen om extra aandacht te schenken aan Fair Play.

"Er wordt in de maatschappij steeds meer waarde gehecht aan het aspect Fair Play binnen de sport. Door middel van de AS & S Fair Play Cup stimuleren we dit nog wat extra binnen sportclub Groessen", zegt Luc van der Laan van de Fair Play-commissie. "Daarnaast brengt de AS & S Fair Play Cup ook lachende gezichten met zich mee. Ondanks dat de F4 niet altijd als winnaar van het veld af stapte, bleven de spelers, trainers en ouders altijd positief en bleven ze plezier houden in het spelletje. De AS & S Fair Play Cup zorgt, zo vlak voor de start van de voorjaarscompetitie, voor een boost zorgen binnen het team."

De Fair Play Cup draagt de naam van sponsor AS & S.

Klaverjas- en jokertoernooi

DUIVEN - Op zaterdag 28 februari is er om 13.00 uur een groot klaverjas- en jokertoernooi in het pand aan de Vlielandlaan 300 met ingang De Waddenborg (Eilandplein).

Zoals altijd is er een leuke verloting en een prijsuitreiking voor de hoogste score van de klaverjas en jokeraars. Bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee en tijdens het kaarten nog een lekker hapje.

De entree is vier euro voor het klaverjassen en het jokeren. Zich telefonisch aanmelden kan bij Fred Oostendorp 0316 285037 of 06 13255521, Ann de Ruyter 0316 265057, Harry Theuns 0316 262050 of aan de zaal 0316 267267.

Lichtviering in Westervoort

WESTERVOORT - Wilt u even alleen zijn, of juist samen? Dan is er op zaterdag 7 maart een speciale lichtviering voor in de Sint-Werenfriduskerk in Westervoort.

De kerk is alleen verlicht met kaarsjes, en op de achtergrond is Sequentia met 'O dulcissime amator' te horen, geschreven door Hildegard van Bingen.

De kerk is open vanaf 18.45 uur, en de viering duurt tot 20.00 uur. Meer informatie over de lichtvieringen is te verkrijgen op 06 24819236 (Gemma) of 06 19074359 (Chris).

Tiroler spektakel in Babberich

BABBERICH - Op zondag 22 maart wordt voor de achtste keer een Tiroler spektakel georganiseerd door de drumfanfare Sint-Jan Babberich.

Er waait dan weer een lekkere warme Tiroler wind door Babberich. Deze morgen/middag wordt verzorgd door niemand anders dan de Vesters Walder Muzikanten uit Zevenaar.

De Vesters Walder Muzikanten is een Egerländer Amusementsorkest en is opgericht in 1986. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gerenommeerd orkest met nationale allure. Het orkest bestaat uit 22 muzikanten en een zangduo. Dit alles staat onder leiding van dirigent Michael van de Broeck.

Ook deze morgen/middag zullen zij onder andere Egerländer-, stemmings- en dansmuziek brengen. Dit alles is zeker de moeite waard om te komen genieten, een hele morgen/middag lang.

Op zondag 22 maart begint dit spektakel om 11.00 uur in het Kulturhus De Borg, Babbargaplein 3 in Babberich. De zaal is open vanaf 10.30 uur. Kaarten zijn te bestellen bij: Marco Worm, 06 20002019, marcowormvwm@gmail.com; Willy Nienhuijs 0316 248652 w.nienhuijs@gmail.com; Ingrid ter Steeg 0316 247908 tsteeg@planet.nl. In de voorverkoop kosten de kaarten 8,50 euro, aan de kassa 10,00 euro per stuk. Meer informatie staat op www.drumfanfare-sintjan.nl.

Dolle Dwazen weer met eerste prijs aan de haal

AERDT - Met de optocht in Aerdt van zaterdag 14 februari hebben de Dolle Dwazen wederom de eerste prijs gehaald.

Met hun creatie over de aanstaande fusie van het Aerdtse en Hewense voetbal, waardoor er voor een motorclub een clubhuis vrijkomt wisten zij de jury te overtuigen. Mooi om te zien was dat er toch ook nog veel mensen begaan zijn met de kleine school hier in het dorp. De Halve Zolen hadden een creatie gemaakt: De Driehoek mag niet verdwijnen, dus wippen wij als konijnen.

Bij de kleine wagens was de eerste prijs voor De Vruuters die met carnaval iedereen schaakmat hebben gezet. De eerste prijs voor de wagens van buiten Aerdt was voor de groep Veulop uit Babberich.

Uitslagen:

Wagens Aerdt:

1 De Dolle Dwazen, 2 De halve Zolen, 3 De Snotneuzen, 4 De Natte Frets

Grote Groepen Aerdt:

1 De Vruuters, 2 V.O.L., 3 De Moatjes, 4 De Aerdtse Deurdouwers, 5 De Billies, 6 De ouwe Meuk

Kleine Groepen Aerdt:

1 Echte Aerdtsen, 2 De Laatkomers, 3 Peter Pan, 4 Wij uut aerdt, 5 De Herwenarren

Gasten:

1 Veulop, 2 De Kwallen, 3 Spieks Onkruud, 4 De Nietsnutten, 5 Gerrit, 6 De Sjappies, 7 De Gorgies

NL Doet: actief voor De Wilgenpas

WESTERVOORT - Nl Doet vindt plaats op 20 en 21 maart. NL Doet is dé manier om je als vrijwilliger belangeloos in te zetten voor een goed doel in je eigen omgeving.

Woonzorgcentrum De Wilgenpas in Westervoort heeft ook een klus aangemeld bij NL Doet. Namelijk het schuren en schilderen van de kozijnen in de centrale ontmoetingsruimte. Voor deze klus hebben zich reeds vijftien vrijwilligers aangemeld! Waaronder het voltallige college van burgemeester en wethouders van Westervoort maar ook vrijwilligers van het RIBW en betrokken buurtbewoners.

De vrijwilligers zullen hun schouders eronder zetten op zaterdag 21 maart om van 8.00 tot 16.30 uur de kozijnen te schuren en schilderen. De centrale ontmoetingsruimte heeft onlangs al een opknapbeurt gehad, die werd mede mogelijk gemaakt door Welling Bouw, Burgers van der Wal en Gordijnenatelier Van der Woude. Met het schilderen van de kozijnen wordt de centrale ontmoetingsruimte mooier en gezelliger en dat zal bewoners en omwonenden nog meer uitnodigen er te komen!

Andere klussen in Duiven en Westervoort voor NL Doet:

Het belijnen van een basketbalveld.
Clubgebouw Odeon Groessen spic en span maken.
Onderhouden en opknappen van schoolplein basisschool in Duiven.
Het knotten van diverse wilgen Duiven Noord.
Vrolijke kastenwand voor De Bevers uit Groessen.

Meer informatie over De Wilgenpas geeft Gwen Kemperman: 06 10606925 en meer informatie over NL Doet bij Bart Hoesté: 06 10722666.

Lobithse duikclub promoot de regio in Apeldoorn

Foto; Roelof Rump (StrangeArt)

LOBITH - Op dinsdag 10 februari promootte duikteam Sub Aqua Libera de regio de Liemers in het Orpheus theater in Apeldoorn tijdens een bijeenkomst voor verenigingsbesturen.

Op uitnodiging van De Liemers Helemaal Goed (DLHG) waren enkele bestuursleden en de webredactie van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) in Apeldoorn aanwezig om te vertellen hoe het duikteam zichzelf promoot in de regio en hoe zij daarbij samenwerken met de campagne van DLHG. "De samenwerking met DLHG is een wisselwerking. Wij promoten het logo omdat we trots zijn op de regio en in ruil daarvoor liften we mee op het enorme bereik dat DLHG heeft via onder andere social media. Op die manier krijgen we als club meer regionale bekendheid en laten we zien dat de Liemers de moeite waard is om in te wonen en recreëren", aldus Angela Bergsma, bestuurslid PR en sponsoring. Vanuit de campagne worden ook jaarlijks workshops georganiseerd voor de verenigingen in de Liemers over actuele thema's waarbij zij kennis opdoen en delen. In Apeldoorn is onlangs een vergelijkbare campagne gestart en duikteam SAL inspireerde een volle zaal door enthousiast te presenteren over de promotiemogelijkheden en ludieke acties rondom de campagne.

Duikteam SAL uit Lobith is met 120 leden een van de grootste duikverenigingen van Nederland en biedt opleidingen voor jeugd en volwassenen van beginners tot gevorderden. "Wilt u meer weten over de duiksport en deze gezellige vereniging leren kennen? Kijk dan voor meer informatie op de website www.subaqualibera.nl of maak een afspraak voor een introductieduik door te mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl."

Opbrengst collectie Hersenstichting

ZEVENAAR - Van 2 tot en met 7 februari vond in Zevenaar de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft 2836,60 euro opgeleverd.

Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting is coor hunde gevers en vrijwilligers dankbaar bijdrage.

"Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl."

HCC Computeravond: Apple iPad en iPhone

ZEVENAAR - Op woensdag 4 maart verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3. De aanvang vsn de activiteiten is 20.00 uur, de zaal open vanaf 19.30 uur.

In de presentatie zal worden uitgelegd wat kan ik allemaal doen met een iPad en een iPhone. De volgende onderwerpen komen aan bod: email, internet en muziek beluisteren via Spotify. Hoe werkt iTunes, hoe krijg ik een boek op mijn iPad en foto's van en naar mijn iPad. Het gebruik van de iPad samen met je laptop en het downloaden van apps en foto's maken. De presentatie zal worden verzorgd door Richard Zweers.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Skype. Genealogie, Windows, Office, Linux, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom tegen een bijdrage van twee euro.

Wandelen in Westervoort

Foto: Marianne van Waterschoot

WESTERVOORT - De Sint-Willibrordusparochie gaat op zondag 1 maart wandelen in Westervoort. Het thema is 'Bezinnend en actief'.

Na de carnaval breekt de Veertigdagentijd aan of zoals die meestal genoemde wordt, de Vasten. In het kader van deze periode van bezinning symboliseert dit wandelen het samen op weg gaan naar het bijzondere feest van Pasen.

De wandeling van ongeveer tien kilometer start direct na de Eucharistieviering van 9.30 uur in de Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat in Westervoort. Het eerste half uur wordt in stilte gelopen. Daarna is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het thema dat aangereikt is tijdens de viering. Uiteraard kunnen ook andere onderwerpen aan bod komen. Het actief samenzijn wordt om 13.00 uur afgesloten met een eenvoudige lunch in Inloophuis De Herberg.

De wandeling én maaltijd zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage, die ten goede komt aan Inloophuis De Herberg, is uiteraard zeer welkom.

"Wilt u aansluiten? U bent welkom. Meldt u zich dan in verband met de maaltijd vóór donderdag 26 februari aan bij het centraal secretariaat van de Sint-Willibrordusparochie:
0316 523468. Via de e-mail kan natuurlijk ook: secretariaat@sint-willibrordusparochie.nl."

Didamse kookworkshops groot succes

DIDAM - Wegens overweldigend succes hebben Sofia en Bruno Oudmayer besloten in maart nóg twee exotische kookworkshops te organiseren in het Albertusgebouw in Didam. "De opkomst heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen", zegt Bruno. "We dachten met moeite drie avonden vol te krijgen, maar alledrie waren binnen een mum van tijd volgeboekt. We hebben zelfs een vierde avond ingelast, voor een groep van tien die graag samen willen koken."

Tijdens de workshops geeft Bruno een korte uitleg over de ingrediënten, bijvoorbeeld wat te doen met bananenbloem, bamboescheuten of citroengras, waarna de deelnemers in kleine groepjes zes of zeven gerechten koken. Die varieren van vegetarische roerbak schotels tot pittige kip of biefstuk, vaak met een lekker geurende rijst met veel verse kruiden erbij. En na het koken alles lekker opeten, natuurlijk, met een drankje erbij!

"Ook al hebben we vaak mensen die zich voor meer dan één avond hebben ingeschreven, iedere groep is toch weer anders", zegt Sofia. "Ieder heeft ook een eigen manier van koken, met veel pepertjes of juist weinig, met grof-gehakte pinda's of juist heel fijn, en dat betekent dat de smaak altijd net weer anders is. Maar wel met voor elk wat wils."

Ook in de twee workshops in maart zal de nadruk weer liggen op de Zuidoost-Aziatische keuken. Inschrijven kan op www.kokenindidam.wordpress.com, voor 5 maart of 12 maart, of allebei. Kosten zijn inclusief alle ingrediënten, en een drankje bij het koken en het opeten.

De workshop is in het Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3, Didam op donderdag 5 en 12 maart van 18:30 tot 21.30 uur.

Boekpresentatie Eiman in Filmhuis

ZEVENAAR - Op zondag 8 maart vindt om 11.30 uur in het Filmhuis Zevenaar de presentatie plaats van 'Eiman', het nieuwe boek van Humphrey Ottenhof. Het is zijn eerste roman. Eerder was hij bekend vanwege zijn gedichten en lidmaatschap van Liemers Trio, drie dichters. 'Eiman' is dan ook het resultaat van een spannende zoektocht naar nieuwe schrijfwegen voor de auteur.

Literatuurwetenschapper drs. C.A. van Veen geeft een toelichting op het boek, waarvan hij de ontstaansgeschiedenis van dichtbij gevolgd heeft. Daarna signeert de schrijver zijn werk. Eenieder is welkom bij de presentatie, entree is gratis. Het Filmhuis is te vinden aan de Wittenburgstraat 14.

Korte inhoud van het boek: kopie of origineel, dat is de kwestie. Zijn hele leven treedt hoofdpersoon Pieter in de voetsporen van anderen. Alle routes zijn voor hem reeds uitgestippeld. Alles wat hij probeert, blijkt al eerder en vooral beter door voorgangers te zijn gedaan. Daar heeft hij op een dag schoon genoeg van. Hij besluit een spiksplinternieuwe uitvinding te doen die voorheen absoluut niet bestond. Hij streeft naar een triple A status: hij wil autonoom, authentiek en autodidact zijn.

Hij gaat aan de slag, met behulp van steeds populairder creativiteits- en innovatietechnieken. Hij toetst zijn concept niet alleen bij bedrijven en hogescholen. Alle voortgangsstadia legt hij ook voor aan zijn vrienden. Zij doen aanvankelijk lacherig over zijn uitvinding maar gaan er meer en meer in geloven.

Voor meer informatie: Oostboek@gmail.com 026 3115159, www.poezieisoa.nl en www.filmhuiszevenaar.nl.

Ledenvergadering DuReVo in Duiven

DUIVEN - Liefst tachtig procent (!) van de leden was aanwezig tijdens de algemene ledenvergadering van recreantenvolleybalvereniging DuReVo uit Duiven. De leden werden met een lekkere kop koffie en een heerlijk stuk warme appeltaart met slagroom in het pannenkoekenhuis De Snippenhof ontvangen.


DuReVo, een club waar Recreatie met een hoofdletter wordt geschreven, telt op de dag van schrijven 37 tevreden leden. Volleybal, gezelligheid en sociaal contact zijn essentieel voor de woensdagavond, de vaste oefenavond. Verder hebben de leden veel inspraak in het beleid van de vereniging. Dit beleid, verwoord in het hernieuwde beleidsplan 2015 - 2018, is de leden ter beoordeling aangeboden en vervolgens tijdens deze vergadering vastgesteld. Belangrijke punten in het plan zijn onder andere een vaste speelavond en -tijd, deelname aan externe toernooien (zoals de Nevobo-competitie in Pannerden), het jaarlijkse eigen toernooi (dit jaar alweer de negende editie) en het jaaruitje dat voor en door de leden wordt georganiseerd. "Dit alles wordt uit de contributie-inkomsten betaald (die we al acht jaar op twaalf per maand weten te houden)".

Bij DuReVo wordt niet prestatiegericht gespeeld. Je wordt dus niet ingedeeld op volleybalniveau, er wordt geen onderscheid gemaakt in dames- of herenvolleybal en je wordt niet ingedeeld op leeftijd. Bijelke speelavond gaat alles door elkaar met een grote variatie in de manier waarop de teams voor die avond worden samengesteld. Op de trainingsavonden staan het spelplezier en het respect voor elkaar voorop. "Kortom, bij DuReVo weet je wat je krijgt, wat je behoudt en heb je het ongetwijfeld snel naar je zin! Ben je nieuwsgierig, neem eens een kijkje op onze vernieuwde website www.durevo.nl of kom gewoon eens een paar keer meedoen op onze woensdagavond van 20:30 tot 22:00 uur in de sporthal van het Candea scholengemeenschap aan de Saturnus 1 in Duiven."

'Wat te doen als de wereld je overweldigt'

DUIVEN - 'Wat te doen als de wereld je overweldigt' is een presentatie over hooggevoeligheid. Op vrijdag 20 maart van 09.30 tot 12.00 uur in de Seniorenclub aan de Vlielandlaan 300 in Duiven. Om 09.30 uur is er een inloop. Gestart wordt om 09.45 uur.

De presentatie wordt gedaan door Saskia Harmse en Willeke Tjassens. Op deze ochtend wordt uitgelegd wat hooggevoeligheid betekent en wat je er aan kunt doen om jezelf te beschermen tegen de vele prikkels. Na de presentatie is er ook ruimte om van gedachten te wisselen. Iedereen is welkom, maar het maximaal aantal deelnemers is 25 personen. De entree is 2,50 euro. Koffie en thee is voor eigen rekening (0,80 euro).

Graag van te voren opgeven bij Willeke Tjassens Email: willekebuurtlink@gmail.com Telefoon: 06 13352428.

Jan Willem Bakker uit Zevenaar: Gelderse weidevogelvrijwilliger

ZEVENAAR - Zaterdag 14 februari is Jan Willem Bakker van de Weidevogelvereniging Zevenaar e.o. verkozen tot Gelderse weidevogelvrijwilliger van 2015. Tijdens de Provinciale Startdag Vrijwillige Weidevogelbescherming in Otterlo maakte Stichting Landschapsbeheer Gelderland de winnaar bekend.

Jan Willem Bakker is al vele jaren weidevogel-beschermer. Volgens de jury vertoont hij een grote inzet door met een klein groepje vrijwilligers een groot gebied te beschermen. Met groot enthousiasme werft hij boeren en vrijwilligers voor het uitvoeren van weidevogelbeschermingswerkzaamheden. Mede door zijn inzet is het Duivense Broek nu beschermd weidevogelgebied. De Provinciale Startdag is de aftrap van het weidevogelseizoen voor zo'n 450 vrijwillige weidevogelbeschermers in Gelderland.

Vrijwillige weidevogelbescherming
In het voorjaar komen de weidevogels terug uit hun overwinteringsgebieden. Binnenkort roepen en baltsen kievit, grutto en scholekster weer boven akkers en weilanden. Zonder de bescherming door vrijwilligers en de medewerking van boeren en loonwerkers zouden weidevogels op veel plaatsen geen kuikens groot krijgen. Dankzij de inzet van vrijwillige weidevogelbeschermers zoals Jan Willem Bakker worden de nesten tijdig opgespoord en beschermd. Tijdens landbouwwerkzaamheden worden deze nesten vervolgens ontzien. Hierdoor stijgt het percentage uitgekomen nesten aanzienlijk en worden meer kuikens grootgebracht. In 2014 hebben de Gelderse weidevogelvrijwilligers liefst 5500 weidevogelnesten beschermd.

'Vrijwilligers zijn onmisbaar'
Arjan Vriend van SLG: "Vrijwilligers die zich inzetten voor boerenlandvogels worden steeds belangrijker. Zelfs de kievit begint het moeilijk te krijgen en wordt niet ondersteund vanuit provinciaal beleid. We roepen geïnteresseerden van harte op zich als vrijwilliger aan te melden bij een van de 34 weidevogelgroepen in Gelderland." Kijk voor meer info op www.landschapsbeheergelderland.nl/vrijwilligerswerk.

Activiteiten Trefcentrum in Westervoort

WESTERVOORT - Het Trefcentrum is een vereniging voor senioren vanaf ongeveer 55 jaar, gelegen aan de Dorpsstraat 102 in Westervoort. Telefoon 026 3113027. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur, van 13.30 tot 17.00 uur en op zondag van 10.30 tot 13.00 uur. U kunt dan langskomen om gezellig wat te praten, de krant te lezen of wat te drinken.

"Ook kunnen wij nog vrijwilligers gebruiken om te helpen achter de bar, bij de technische klusjes en bij het schoonhouden van het Trefcentrum. Overige informatie staat op www.trefcentrumwestervoort.nl."

Maandag: 10.00 uur: Tekenen en schilderen

13.30 uur: Koersballen

Dinsdag: 08.30 uur: Yoga

09.45 uur: Gymnastiek groep 1

11.00 uur: Gymnastiek groep 2

13.30 uur: Bridge (vrij bridgen)

13.30 uur: Biljarten

13.30 uur: Bloemschikken, 2e dinsdag van de maand

19.30 uur: De Speelluden.

Woensdag: 10.00 uur: Volksdansgroep;

12.00 uur: Yoga;

20.30 uur: Herensoos.

Donderdag: 10.00 uur: Seniorenkoor Vivace;

13.30 uur: Bridgeclub,

19.30 uur: Koersballen 1x per 14 dagen

Vrijdag: 13.30 uur: Klaverjassen en jokeren.

Miss Lipgloss Cynthia Schultz bij Favoriet RTV

ZEVENAAR – Op maandag 2 maart zendt Favoriet RTV 'De Kijk van... Cynthia Schultz' uit. In het radioprogramma 'Kijk op de Samenleving' geeft de sympathieke blogster haar visie op de Nederlandse samenleving.

Sinds haar zestiende blogt Cynthia Schultz over beauty-producten. Wat begon als een hobby, is inmiddels een full-time-bezigheid geworden. Haar website www.misslipgloss.nl trekt dagelijks meer dan veertigduizend unieke bezoekers en ongeveer honderdduizend pageviews. Haar doelgroep bestaat uit jonge vrouwen tussen de achttien en dertig jaar, maar er komen dames (en heren!) van letterlijk alle leeftijden op de site.

Daarnaast werkt ze voor CosmoGIRL, is ze regelmatig als beauty-deskundige te gast bij 'Koffietijd' en heeft ze haar eigen programma bij de vrouwenzender T.L.C.

Dat er in haar 'Kijk' gesproken wordt over make-up, is dan ook geen verrassing. Maar daarnaast gaat het ook over de kleine dingen die ertoe bij kunnen dragen dat de wereld een beetje beter wordt. Dat kan 'm al zitten in het simpelweg mensen goedendag zeggen op straat, een deur openhouden voor iemand of eens een praatje maken met de verkoper van de daklozenkrant.

'De Kijk van... Cynthia Schultz' wordt op maandag 2 maart uitgezonden in het programma Kijk op de Samenleving. Dat programma is er elke maandag tussen 19.00 en 21.00 uur. De etherfrequenties van Favoriet RTV zijn 94.0 en 105.2, kabel: 93.1. Op internet te beluisteren via www.favorietrtv.nl.

RKPSC F1 Zaalkampioen

PANNERDEN - Voor het eerst in hun prille carrière zijn de jongens van RKPSC F1 ongeslagen kampioen geworden in de zaal. Erg knap!

Hiervoor is in 2014 en 2015 strijd geleverd tegen AVW'66, DCS, DVC'26, DVV, Loo, Rijnland en Westervoort. Zelfs naaste concurrent LooF1 (kampioen - eerste helft van de competitie) werd met duidelijke cijfers verslagen. Met grote dank aan de spelers Roy, Dylan, Sem, Senna, Maikel, Teun, Milan, Diego en de trainers Danny, Joop en Constant.

DVV-Woezik en RKPSC-Angerlo Vooruit live bij Favoriet FM-sport

LIEMERS - De voetbalwedstrijden DVV-Woezik (verslaggever Peter Meurkes) en RKPSC-Angerlo Vooruit (verslaggever Koen Grauwelman) zijn zondag 1 maart live te volgen in de uitzending van Favoriet FM-sport.

In de studio zullen presentator Koen de Jonge en redacteur Henk Dinnissen de luisteraars ook op de hoogte houden van ontwikkelingen bij andere wedstrijden uit de Liemers en regio. Favoriet FM-sport is zondag tussen 14.00 en 18.00 uur te beluisteren via de ether: 94.0 en 105.2, kabel 93.1 en internet: www.favorietrtv.nl.

Buurt & Co voor achtste keer winnaar met carnaval

LOBITH/TOLKAMER - Tijdens een zonovergoten optocht in Lobith-Tolkamer is Buurt & Co voor de achtste keer winnaar geworden in de categorie 'Wagens Tollusland'. Het thema dit jaar was 'Ook de koning der dieren houdt van carnaval vieren'.

Blije winnaars schoolbowlen

ZEVENAAR - Dit zijn de winnaars van het Liemers schoolbowlen: Klas 8a van school De Lindehagen in Zevenaar.

Dit toernooi is georganiseerd door party- en bowlingcentrum De Griethse Poort en bowlingvereniging Zevenaar.

Uitslag carnavalsoptocht

Wagens Tollus

Buurt & Co - De koning der dieren
Kansloos - Wij kunnen fluiten naar onze centen
Zug neun and friends - Vooruit nog eenDje dan

Wagens Gasten

De Halve Zole - De driehoek mag niet verdwijnen daarom wippen wij als konijnen
De Dolle Dwazen - Met de fusie van Sv Aerdt en Carvium nabij komt er voor ons een clubhuis vrij
De Aerdtse Deurdouwers - Wildwesten

Grote Groepen Tollus

De Blitzkikkers - Met een knal vieren wij carnaval
De Knippies - Carnaval is pas knallen, als je onze speeldoos hoort lallen
Kopstukkendiek - De ridders van de ovale tafel

Grote Groepen Gasten

V.O.L. - Deur 't gesnol, zitten wi-j vol
De Vruuters - Wij zetten de hele carnaval door
De loatkommers - Zijn we nog op tijd

Middel Groepen

Peter Pan en zijn elfjes - De elfjes en Peter maken carnaval nog beter
De bende van - Met prins Raymond de 1e aan de bal viert ook Rijnland F2 carnaval
Maotjes - Eilandervlag

Kleine Groepen

Niet Skiers - Draaierig van carnaval
Tineke, Heidi en Hans - 2 puntjes voor Geert
KWW - Draaierig van carnaval

Vogelvereniging Witropaka twintig jaar

DUIVEN - Vogelvereniging Witropaka bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd. "Wij beginnen op 5 maart met een lezing over kleuren en vervingen van prachtvinken, die gegeven wordt door Berend Bosch. Deze avond begint op 20.00 uur heeft u interesse laat het even weten aan Jan Stoop telefoon 0645632103."

Op 8 maart is de vogelbeurs in samenwerking met de Regio Rijn en IJssel en op 12 september een tafelkeuring en op 13 september een vogelbeurs deze ook weer in samenwerking met de Regio Rijn en IJssel. Dan op 6-7-8 november de vogeltentoonstelling met een feestelijk tintje.

Dit alles wordt gehouden in De Roos aan de Visserlaan in Duiven; deze locatie is ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

"Mocht u vragen hebben of wilt U zich opgeven als lid bel 06-51495440 of 06-14194327; www. Witropaka.nl."

San Francisco Jazz in Zevenaar

ZEVENAAR - De Jurbena Jazz Band is een traditionele jazzband die zich heeft toegelegd op de 'Frisco'-stijl uit San Francisco.

De band bestaat uit acht personen, waarvan twee cornettisten, die bepalend zijn voor de sound zoals die van King Olver's Creole Jazzband uit 1923. Het orkest bestaat uit gelouterde muzikanten. Door genoemde typerende stijl en het overtuigde enthousiasme met een dosis humor is een optreden van Jurbena Jazzband altijd een feest.

De band treedt op in Careza De Kroon, Kerkweg 2 (naast de kerk) in Oud-Zevenaar op zaterdag 14 maart. Ze beginnen om 20.30 uur te spelen, maar de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is twaalf euro, donateurs hebben vier euro korting.

Rol van huisarts bij dementie

ZEVENAAR - Op dinsdag 24 februari was er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Zevenaar in dienstencentrum De Hooge Bongert van Caleidoz. Het café is informatief, gezellig en geeft herkenning en steun aan mensen die aan een vorm van dementie lijden maar ook aan hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Het thema voor deze avond was 'rol van de huisarts bij dementie'. Wat kan de huisarts voor u betekenen als u een vermoeden hebt van dementie, of er is dementie bij u geconstateerd? Vanuit zijn rol als huisarts kwam de heer Brugman hierover praten om alle voorkomende vragen beantwoorden.

Het Alzheimer Café vindt elke vierde dinsdag van de maand plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er tot circa 21.30 uur nog gelegenheid om wat na te praten. De toegang is gratis. Aan de hand van een thema wordt gesproken met een (ervarings-) deskundige en in een gemoedelijke sfeer is voldoende ruimte om met elkaar te praten.

Het Alzheimer Café Zevenaar nodigt een ieder uit om ook eens te komen kijken. Enthousiaste vrijwilligers ontvangen de bezoekers graag. Men hoeft zich niet aan te melden en het eerste kopje koffie of thee is van het huis.

Wie meer informatie of het programma 2015 wil ontvangen, kan ervoor bellen met het telefoonnummer 0316 526994.

'Geef om vrijheid': Collecte van Amnesty International

LIEMERS - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2015 voor de dertiende keer een landelijke collecte. Ook in veel Liemerse gemeenten gaan collectanten van 2 tot en met 7 maart de straat op.

In 2014 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1.62 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty Met giften zoals tijdens de collecte, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski: Op 21 juni 2014 werd de Wit-Russische mensenrechtenverdediger Ales Bialiatski onverwacht vrijgelaten, na drie jaar in de gevangenis gezeten te hebben. Hij zat een gevangenisstraf van vierenhalf jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna.

Deze organisatie ondersteunt slachtoffers van schendingen en verzamelt informatie over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty voerde intensief actie voor de vrijlating van Bialiatski in 2013. Later gaf hij aan dat hij mede door de druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten. Meer informatie staat op www.amnesty.nl en te verkrijgen via 026 3115040.

Workshop Dikke Moeke bij Kreatieve Kring Westervoort

WESTERVOORT - De Kreatieve Kring Westervoort verzorgt binnenkort weer de succesvolle workshop Dikke Moeke in Kulturhus de Nieuwhof aan de Rivierweg in Westervoort.

De workshop omvat drie lesavonden, te weten donderdag 12, 19 en 26 maart van 19.30 tot 22.00 uur. Met diverse materialen en verharder wordt een trendy decoratie gemaakt: een vrolijke, gezellige Dikke Moeke. Erg leuk om met deze blikvanger uw woning creatief te decoreren. Qua kleur en aankleding kan de Dikke Moeke afgestemd worden op uw inrichting, of deze nu klassiek is of modern. Voor informatie en aanmelding (vóór 2 maart) kan contact worden opgenomen met de cursusadministratie, 026 3119659. Men kan ook de website raadplegen: www.kreatievekringwestervoort.info.

Breicafé De Liemers bij Liemerije Zevenaar

ZEVENAAR - Hoe je van hip, retro en breien en/of haken? Kom dan eens naar Breicafé De Liemers in Zevenaar.

Het breicafé is bedoeld voor mensen die handwerken en gezelligheid graag met elkaar combineren. Iedereen is welkom op de eerste vrijdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur in De Liemerije Zevenaar, Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

De entree is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Het eerste breicafé is vrijdag 6 maart. Breicafé De Liemers wordt geleid door Dominique Struik. Zij heeft ook een breicafé in Rozet in Arnhem. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Dominique Struik via info@draadjesenzo.com of 06 42817413. Of stuur een mailtje naar Petra Wout petra.wout@liemerije.nl.

Activiteiten Het Palet

Maandag:

Yoga 09.15-12.00. Sjoelen / inloop 14.00-16.30. Smartlappenkoor 19.30-22.30.

Dinsdag:

Engels 09.30-12.00. Koersbal 13.30-16.30. Klaverjassen / Jokeren 19.30-22.00.

Woensdag:

Hobbyclub 09.30-12.00. Leeskring 14.00-15.30.

Provinciale verkiezingen 18-3 07.30- ?

AnBo 25-3 14.00-16.00. Vrouwen Actief Duiven 25-3 19.30-22.30

Donderdag:

Studiekring 09.30-12.00. Klaverjassen / Jokeren 14.00-16.30. Darts 19.30-22.00.

Vrijdag:

Schaken 10.00-12.00. Bridge 13.30-16.30.

Zondag:

50 plus Paas Bingo 29-3 13.30-17.00.

Het Palet Trefpunt 50+, Mondriaanstraat 14, Duiven; 06 19931696.

Pater Moeskroen met Vagebond naar Zevenaar

ZEVENAAR - Pater Moeskroen is de vrolijkste folkband van Nederland! In de nieuwe show Vagebond zwerven De Paters langs paden van liefde, dromen, afscheid en succes.

De heren komen niet alleen; tezamen met meer dan zestig instrumenten vragen zij het publiek aan te sluiten bij hun aanstekelijk feest met dampende folk en hartstochtelijke ballades. Samen treffen we nieuwe parels en oude bekenden. Na afloop van de voorstelling feesten we verder in de foyer, waar de heren hun grootste hits voor u spelen!

De voorstelling is zaterdag 28 februari om 20.15 uur in Het Musiater aan de Bommersheufsestraat 62. De prijs inclusief consumptie is 22,50 euro. Reserveren kan via de website: www.hetmusiater.nl.

Parkinson Café Zevenaar: 'Gezond omgaan met ziekte'

ZEVENAAR - Op woensdag 4 maart is men van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar. Het Parkinson Café wordt gehouden in Liemerije Zevenaar aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Ben je ziek of heb je een ziekte? Een van de onderwerpen die aan de orde komt bij een introductie op de workshop 'Gezond omgaan met ziekte'. Thema's zijn verminderen van stress, wat wil en kan ik wel en hoe communiceer je met jezelf (en anderen).

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer wordt er per keer een onderwerp besproken. Het onderwerp is afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. Men hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Zich opgeven kan vóór 2 maart via www.liemerije.nl of via 088 0441999.

Concert fanfare Crescendo

ZEVENAAR - Het fanfareorkest van Muziekvereniging Crescendo uit Zevenaar gaat op 1 maart de regio in.

Het is een gezamenlijk concert met de Nijmeegse Postharmonie. De inmiddels 108 jaar 'oude' Nijmeegse Postharmonie is sinds enkele jaren gevestigd in Wijchen en staat onder leiding van Maarten Pijnenborg. Naast de Nijmeegse Postharmonie zal ook de Velpse Accordeonvereniging een gedeelte van het programma voor haar rekening nemen. Het uitwisselingsconcert is tot stand gekomen dankzij dirigent Rudy Böhmer, woonachtig in Velp, die inmiddels al weer meer dan een jaar de leiding heeft over fanfare Crescendo uit Ooij-Zevenaar.

Crescendo heeft enkele spectaculaire stukken op het programma staan met een Spaans thema. Daarnaast speelt Crescendo bijvoorbeeld ook het moderne 'Happy' bekend van Pharrell Williams. Het wordt een zeer veelzijdig concert met voor elke muziekliefhebber iets naar wens. Het concert vindt plaats op 1 maart in Muziekgebouw Odeon, De Beemd in Velp. Het concert begint om 13:30 uur en de toegang is gratis.

Kerkdiensten Zevenaar

Zaterdag 28 februari: 19.00 uur Thomasviering - Oecumenische viering - in de Andreaskerk in Zevenaar. Thema: " (On)deugden" Voorganger: Pastor E. Lemmen. Aan deze viering wordt medewerking verleend door het koor: One Step Beyond uit Zevenaar.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar, Zaterdag 28 februari, zie: De Gezamelijke Kerken.

Zondag 1 maart, 9.30 uur: Eucharistieviering, Koor: AMK, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Zundert. Intenties: Dick Ghijben, Jan Meijer, Bertus Bruns, Koos en Maria van der Vate, Bart en Bertha Krist-Koenders, C. de Jager-Barten.

Uw aandacht voor de voedselinzameling van de Voedselbank. Elke eerste zondag van de maand zal door de Voedselbank een krat achter in de kerk worden geplaatst. Dus a.s. zondag kunt u hierin houdbaar voedsel deponeren ten behoeven van de Voedselbank.

Zondag 8 maart, 9.30 uur: Eucharistieviering, Kindernevendienst, Koor: Stella Maris, Voorganger: Pater G. Remmers. Intenties: Leny van Vliet-Oudshoorn, Overleden ouders van Geel-van Abeelen, Arnold Gardien, Jac Assink.

Overleden:

13 januari: Johanna Boers-Pieko, 90 jaar, Privaslaan 65 Zevenaar.

26 januari: Johannes Van Veen, 85 jaar, Hunneveldweg 17-111 Zevenaar.

2 februari: Nol Hulsen, 84 jaar, Thorbeckestraat 12 Zevenaar.

2 februari: Anna Meulman-Barij, 85 jaar, Masiusplein 244 Zevenaar.

7 februari: Willy Jansen-Peters, 72 jaar, P.C.Boutenstraat 5 Zevenaar.

10 februari: Theo Wanders, 59 jaar, Valeriusstraat 13 Zevenaar.

Jan Lentjes en Frank Dercks nog een jaar aan de slag SC Groessen verlengt contract handbaltrainers

Een trotse handbalbestuurster tussen twee enthousiaste handbaltrainers. Vanaf links Frank Dercks, Erika Robbe en Jan Lentjes. Foto: Koos Roelofs.

GROESSEN - Jan Lentjes traint ook volgend seizoen de handbaldames van Sportclub Groessen. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij de groenwitten, die het na de promotie van vorig jaar voortreffelijk doen in de 'nieuwe' eerste klasse. Sportclub Groessen verlengde ook het contract met tweede trainer Frank Dercks met een seizoen.

"Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met beide trainers", vertelt Erika Robbe, lid van het handbalbestuur. "Ons eerste team keerde dit jaar weer terug in de eerste klasse en we hoopten dat we daarin snel onze draai konden vinden. Maar met een derde positie doen we het veel beter dan verwacht. Jan heeft er een echt team van gemaakt. Wij gaan graag met hem verder. En dat geldt ook voor Frank Dercks die onze hoofdtrainer niet alleen geweldig ondersteunt, maar ook het tweede damesteam naar een prachtige plek in de subtop heeft geleid."

Het nieuwe contract is bezegeld met de handtekeningen van beide trainers, links Frank Dercks en rechts Jan Lentjes. Foto: Koos Roelofs.

Hoofdtrainer Jan Lentjes heeft het naar de zin bij Sportclub Groessen. "Het gebouw (het team) staat in de steigers, de aannemer (het bestuur) is tevreden over de voortgang en de uitvoerders (de trainers) zijn zeer content over de ontwikkeling van de werkneemsters (speelsters)", zo laat Jan Lentjes in een mooie beeldspraak weten. "We hebben veel van elkaar geleerd en er valt nog veel van elkaar te leren."

Amsterdamse Live Avond presenteert Mega Grande Finale met Commercial Break

GROESSEN – Het doek gaat vallen voor de formule van de Amsterdamse Live Avond dat dertien jaar geleden zo succesvol begon met optredens van bekende artiesten. In de loop der jaren kwamen in de regio meer Amsterdamse feesten en Piratenfestijnen die lijken op de Groessense formule. De leden van de commissie hebben dan ook besloten te stoppen met deze formule, maar niet voordat er een spetterende finale is geweest. En dat gebeurt op de laatste dag van februari.

De opzet van deze avond is meer dan bijzonder. Commercial Break gaat o.a. een ode brengen aan de vele bekende artiesten die de afgelopen 13 jaar in Groessen zijn geweest. En samen met Peter Borkes, Emile Hartkamp en Dennis Versluis presenteren ze een spetterend optreden. De Mokumse formule zal definitief voorbij zijn, maar volgens initiator René van Brandenburg komt er hoe dan ook een vervolg. De draaimolen en het draaiorgel die hij eigenhandig maakte zullen in elk geval nog één keer schitteren op de finale op zaterdag 28 februari 2015.

De entree bedraagt 12,50 (voorverkoop) en 15,00 euro aan de zaal. Zaal Gieling is open vanaf 20.30.

Voorverkoopadressen: Groessen: Zaal Gieling en Kwaliteitsslagerij Theo en Ria Scholten; Duiven: Autobedrijf Nijland Q8 Tankstation; 't Loo: Kantine SV Loo; Tolkamer: Goris Service Station; Zevenaar: Leo van Ussen Tweewielerservice; of te bestellen via info@deurdreiers.nl. Meer informatie staat op www.deurdreiers.nl.

Voorjaarsconcert Original Liemers Musikanten

ZEVENAAR - Op zaterdag 28 maart geven de Original Liemers Musikanten een voorjaarsconcert in zalencentrum Staring aan De Grietakkers in Zevenaar.

Een optreden van deze zeer bekende Egerlanderkapel is een lust voor oog en oor enthousiasme, speelplezier, muzikaliteit en kwaliteit dat is wat zij als blaaskapel uit Zevenaar uitstralen en proberen na te streven. De muzikale voorkeur van het orkest gaat met name uit naar de Egerlander- en Bohmische blaasmuziek met daarbij als voorbeeld de werken van Ernst Mosch ook van componisten van de jongere generatie (onder andere Jorg Bollin) worden deze avond verschillende werken gespeeld. Zij brengen deze avond voor u een zeer afwisselend programma, waarin polka's, walsen en solistische nummers elkaar opvolgen ook zal er bij een aantal nummers worden gezongen door ons zangduo, bestaande uit Angelique Braafhart en Albert Ketz, tevens dirigent van ons orkest.

De entree voor deze muzikale avond is vijf euro per persoon donateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart vrij entree voor een persoon, de aanvang van het concert is om 20.00 uur de zaal is open om 19.30 uur.

Vverdere informatie staat op www.originalliemersmusikanten.nl.

Bijeenkomst bewonersplatform in Lobith

LOBITH - Met het oog op huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de gemeente wordt het belangrijk gevonden om een bewonersplatform op te richten met als doel de leefbaarheid in de dorpen te behouden en te versterken.

Een bewonersplatform behartigt zoveel als mogelijk de belangen van de inwoners en fungeert voor verschillende partijen als aanspreekpunt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de gemeente, de woonstichting, de politie en maatschappelijke instellingen.

Meepraten kan op de bijeenkomst van 11 maart om 20.00 uur in het gemeentehuis (inloop vanaf 19.30). "Graag willen wij met u in gesprek gaan over de onderwerpen die voor u belangrijk zijn en waar het bewonersplatform zich mee bezig zou kunnen houden. Verder geven wij een toelichting op: Waarom een bewonersplatform? Wat is een bewonersplatform precies? Hoe is die georganiseerd? Wie kunnen er in zitten?

Hier ligt een mooie kans om mee te denken over de toekomst van onze leefomgeving! Het is voor ons als initiatiefgroep heel belangrijk om een goed beeld te kunnen vormen over hetgeen er leeft bij de inwoners van Lobith en Tolkamer en daarom is een grote opkomst belangrijk voor het slagen van deze avond", aldus bewonersplatform Lobith-Tolkamer i.o. Meer informatie staat op www.bewonersplatformlobithtolkamer.nl.

Winnaars bij TabAktief Gemak Shop Leuven

ZEVENAAR - In de periode van 11 december tot en met 10 februari kregen de kopers van een staatslot de mogelijkheid om twee stempels te sparen op de drie komende trekkingen op een stempelkaart. Wegens succes waren de spaarkaarten tijdelijk op en werden bijgedrukt.

"Door de spontane medewerking van de deelnemende winkels die de waardepakketten ter beschikking stelden, is weer gebleken dat we onze klanten uit de regio toch de stad in krijgen en wij een groot verzorgingsgebied bedienen."

Op zaterdag 21 februari werden de twaalf prijswinnaars uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te komen nemen bij TabAktief Gemak Shop Leuven en werden zij ook nog eens verblijd met een bloemetje van Floral Arts en Designs. Niet alle winnaars konden er zijn wegens de vakanties, maar middels stand-ins toch een groepsfoto.

Leuk detail: mevrouw Swaters was jarig, maar kwam toch en kreeg een mooi bloemstukje. De gelukkige prijswinnaars zijn: fam Eewijk, Zevenaar, Vipz Menswear; fam Berends, Pannerden, De Groen Bruncherie; fam Meyer, Wentholt Lederwaren; Theo Looman, Zevenaar, KEV+IVY; fam Huisjes, Groessen, Mooi Parfumerie; Schimmelpennink, Didam, Bril 2000; fam L. Hoepel, Godschalk Brood&Banket; dhr. Jan Sloot, Zevenaar, Phone House; Slotboom, Zevenaar, Marskramer; mevr. Thea Visser, Intersport Luising; mevr. Swaters, Pannerden, TabAktief Staatslot XLl dhr. Geurt Ubing, Zevenaar, TabAktief Straatje 1/5 loten.

"Wij feliciteren alle winnaars nogmaals en bedanken onze collega-winkeliers die deze actie mogelijk hebben gemaakt, wij zijn tevreden met het resultaat."

Autismecafé De Liemers

ZEVENAAR - Vrijdag 6 maart is er weer een bijeenkomst van het Autismecafé De Liemers. Volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn, hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zowel Maya als Heleen hebben de ervaring dat er juist voor deze doelgroep te weinig mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten.

Themagesprek op 6 maart: ASS en structuur. Structuur is erg belangrijk voor mensen met een ASS. Het hebben van een dagstructuur biedt houvast en zorgt voor duidelijkheid en overzicht.

In welke mate iemand volgens een vaste structuur leeft verschilt per persoon. Hoe is dit bij jou in het dagelijkse leven, leef je volgens een vaste structuur of heb jij begeleiding nodig om structuur aan te brengen? Hoe doe je dit op je werk of in je vrije tijd? Kan je daar nog van af wijken?

Als er te weinig structuur in je dagelijkse leven is, kan dit klachten geven. Bijvoorbeeld vermoeidheid, slecht slapen, het gevoel van het overzicht kwijt zijn, allerlei zaken voor je uitschuiven of uitstellen. Je bent welkom om hierover te praten in het Autismecafé De Liemers.

Autismecafé De Liemers wordt gehouden in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Inloop vanaf 19.30 uur en het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur, daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Vooraf aanmelden is niet nodig, de entree (incusief een kop koffie / thee) is 3,50 euro. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Meer informatie staat op www.autismecafedeliemers.blogspot.nl.

Demi van Beukering naar NK

ZEVENAAR - Op zaterdag 21 februari wist Demi van Beukering van Judokwai Fred Schilder zich op D.K. in Markelo te plaatsen voor het NK judo – vijftien jaar in Eindhoven.

Voor Demi een goede stap in de richting van dames topjudo.

Dans- contactavond senioren in Didam

DIDAM - Op maandag 9 maart vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor degenen die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt.

Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk is de organisator van deze avond; het begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Gert Ekkelboom zorgt voor prachtige dans- en luistermuziek in zaal Jan en Jan, Lieve Vrouweplein 4 te Didam. Er is dan ook volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het laatste is goed voor lijf en leden, immers bewegen is erg gezond! Het bestuur nodigt allen die betrokken zijn bij het Senioren Kontakt uit; introducés zijn uiteraard ook welkom.

Voor informatie kan men contact opnemen met Annie Clappers, telefoon 0316224378 en Henk Boerstal, telefoon 0316 223885.

Jongens D1 MHC De Westerduiven zaalhockeykampioen

DUIVEN - Trots, dat zijn ze, de jongens van D1. Ze hebben voor het eerst meegedaan aan de zaalhockeycompetitie, als jongsten in de poule, en zijn direct overtuigend kampioen.

"De mannen hebben samen enorm hard gewerkt en zijn steeds beter geworden in de zaal, aldus de coaches. '"Dat belooft nog wat als ze in maart officieel elftal gaan spelen op het veld. Ze zijn er helemaal klaar voor."

LIOS naar halve finale NK

LOBITH - Zaterdag 21 februari was de Districtsfinale derde divisie turnen in Zwolle. Nikita Miechels behaalde een mooie vierde plaats.

Bij de categorie Junior D behaalde Nikita op sprong 12,025 brug 12,200 balk 9,800 en op vloer 11,450 een puntentotaal van 45,475. Er waren dertig deelneemsters en de eerste tien plaatste zich voor de halve finale NK. Er zijn drie verschillende datums waar ze geplaatst kan worden namelijk: 11/12 april in Duiven, 18/19 april Waalwijk of 25/26 april in Nederweert. Ze gaan nog hard trainen om daar ook mooie resultaten neer te zetten.

Mer informatie staat op www.sportvereniging-lios.nl of facebook Sportvereniging Lios Lobith.

Bel Canto zoekt nieuwe leden

WESTERVOORT - Op 11 januari 1960 werd Algemene Gemengde Zangvereniging Bel Canto opgericht. Bel Canto bestaat dus 55 jaar. Dit is uiteraard geen jubileum, maar wel een moment om even bij stil te staan.

"Het koor telt op dit moment 34 actieve leden, ook komend uit onder andere Velp, Arnhem, Duiven, maar we kunnen nog wel een aantal leden gebruiken. Mensen die van zingen houden zijn welkom."

Bel Canto treedt regelmatig op in wooncentra voor ouderen en verzorgingshuizen. Het repertoire is zeer gevarieerd van klassiek tot modern, voor ieder wat wils. De repetities worden gehouden iedere maandagavond in zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 2 in Westervoort.

"Bent u nieuwsgierig geworden, maandag 23 februari is er een open repetitieavond van 19.45 tot 22.00 uur, bent u verhinderd deze avond, kom gerust een andere maandagavond. Voor meer informatie bel naar mevrouw L. Schut, 026 3113508."

Open Podium in De Lantaern Zevenaar

Foto: Armand Lamee

ZEVENAAR - Zaterdag 28 februari om 21.00 uur is er Open podium in De Lantaern aan De Hooge Bongert 3 (naast de Bibliotheek). De toegang is gratis. Diverse artiesten treden op.

Helma van Manen. Voor Helma is zingen één grote passie. Ruim negen jaar heeft ze gezongen in het pop en musicalkoor The New Voices uit Zevenaar, waar ze de prachtige solopartijen heeft gezongen zoals 'I dreamed a dream' uit Les miserables. Naast haar solo optredens is ze de zangeres van de band '6after8'. In De Lantaern zal Helma het publiek trakteren op prachtige ballets, zoals Stay-Rihanna, All of me-John Legend en Change will come-O'G3ne.

Rogier Jurcka zong vaak de tweede stem in een duo. Eind 2012 begon hij met het schrijven en zingen van eigen muziek en teksten. Het bleek een borrelende bron waarin veel te ontdekken valt. Zijn gitaarpopsongs liggen aangenaam in het gehoor. Rogier wordt vergezeld door Vincent Dijs, drummer/percussionist.

Bart en/of Cornelis is een één persoons duo. Bart schrijft liedjes en gedichten en Cornelis speelt gitaar en zingt. Hun doelgroep is jongere ouderen, mits voorzien van gevoel voor taal, romantiek en subtiel schurende humor. Dit maakt deel uit van de inhoud van de koffer waarmee Bart en/of Cornelis door het land reizen. Een koffer met liedjes, gedichten en verhalen met als predicaat /Try Oud'. Want "het leven is te kort voor oude wijn".

Henk heeft in het leven telkens weer kracht, evenwicht en rust gevonden in de energie trillingen van de gitaar. Hij zingt voornamelijk easy listening (country)muziek uit de jaren 60-70 waarbij hij zichzelf begeleid op een semi-akoestische gitaar.

Meer info staat op www.delantaern.nl.

't Scathe school in Pannerden

PANNERDEN - De kleuters van groep twee hebben vijf weken over kunst gewerkt in de klas. Ze hebben veel geleerd over Picasso. Mondriaan, Monet, Vincent van Gogh en andere kunstenaars.

Afgelopen donderdag was er een grote tentoonstelling in de hal van de school. Alle leerlingen kwamen het werk bekijken. Daarna was het de beurt aan de ouders en opa's en oma's om alle kunstwerken te bewonderen.

Optreden Tijdloos in Groessen

GROESSEN - Het heren zangkoor Tijdloos heeft het carnavalsfeest van de Senioren Sociëteit Groessen muzikaal ondersteund.

Ook carnavalsprins Marcel de tweede en adjudant Wiely met compleet gevolg waren aanwezig op dinsdag 17 februari in zalencentrum Gieling in Groessen. De foto van het koor is genomen aan de ingang van het feestgebouw.

Kerkbertichten Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - Op zaterdag 28 februari is er om 19.00 uur een eucharistieviering met pastor Gerard Remmers en Diaken André van Boven en met medewerking van het Ritmisch Koor. Hierin worden Nick Schilp, Jelte van Bindsbergen, Gaby Pruisscher, Bas Velmans, Demi Kroes en Daphne Wassink als eerste communicanten voorgesteld.

Misintenties:

Ben Kruitwagen

Wim Eggenhuizen

Overleden ouders Kloppenburg- van Marwijk

Mevr Roordink – Nijenhuis en Marian en Ans.

Nol köning.

De eerstvolgende viering is op 15 maart om 09.30 uur met pastoraal werker Smits en zang van het gemengd koor.

Telefoon: 0316 247216; email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Boekenweek in Zevenaar met Liemers Boekenbal en lezing Ronald Giphart

ZEVENAAR - De tachtigste editie van de Boekenweek wordt met de komst van schrijver Ronald Giphart in de Bibliotheek Zevenaar èn een "'Waanzinnig Liemers Boekenbal' in Het Musiater een héél speciale.

Op uitnodiging van de Bibliotheek Liemers verzorgt Ronald Giphart, bekend van onder andere Phileine zegt sorry, Ik ook van jou, Giph, Ik omhels je met duizend armen en IJsland, een lezing in de bibliotheek. Begin 2015 heeft Ronald Giphart een nieuwe roman uitgebracht: Harem.

De lezing vindt plaats op donderdag 5 maart om 20.00 uur in de Zevenaarse bibliotheek. Kaartjes zijn te verkrijgen bij alle vestigingen van de Bibliotheek Liemers en kosten 7,50 euro. Voor leden met een Alles-in-een abonnement heeft de bibliotheek een extraatje in petto: op vertoon van hun lenerspas hebben zij gratis toegang! Op deze avond is er ook gelegenheid om een boek van Ronald Giphart te kopen, dat de schrijver graag signeert.

Het Musiater, Rebers Boek en Buro, Volksuniversiteit Zevenaar, Filmhuis Zevenaar, Liemers Museum en de Bibliotheek Liemers hebben hun krachten gebundeld en tekenen één dag later voor de organisatie van het 'Waanzinnig Liemers Boekenbal'. Het Musiater is op vrijdag 6 maart 'he place to be', waar voorleeskampioenen van scholen uit de Liemers, Liemerse schrijvers, dichters en songwriters voor het voetlicht treden. Toegang tot dit Boekenbal is gratis, kaartjes zijn af te halen bij de organiserende instanties.

De Boekenweek (7 tot en met 15 maart) heeft als thema 'Waanzin', met als motto 'Te gek voor woorden'. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Dimitri Verhulst. Dit geschenk ontvangt men bij de boekhandel bij aankoop van tenminste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken. Meer info staat op www.debibliotheekliemers.nl.

Lunchen met Loosje!

LOO - Gezien de bezuinigingen in de zorg en de ontwikkeling naar 'participatiesamenleving' is het ook in Loo van belang om elkaar te helpen op het gebied van zorg en welzijn.

Werkgroep Loosje, ontstaan vanuit de visie/dorpsplan Loo, organiseerde op 21 januari een avond om bewoners te informeren over de voorgenomen plannen, namelijk: 1. Een Centraal Ontmoetingspunt en 2. Burenhulp. Tijdens deze avond hebben zich voldoende vrijwilligers gemeld om aan de slag te kunnen! Loosje trapt af met een gratis lunch voor alle bewoners uit Loo!

De lunch is op 16 maart van 12.00 tot 13.30 uur in de kantine van sportvereniging Loo. Aanmelden kan door het strookje in te vullen en uiterlijk donderdag 12 maart in de bus te gooien bij: Pastoorstraat 36, Binnenwei 28 of Loostraat 58. Aanmelden per mail kan ook: loosje2014@outlook.com en aanmelden per telefoon kan ook: Tineke te Selle: 06 51913091. Mensen die graag willen komen maar moeite hebben met vervoer kunnen thuis opgehaald worden!

Stamppotbuffet Zonnebloem: één grote verwenpartij

Het was weer smullen geblazen voor de Zonnebloemgasten tijdens het stamppottenbuffet in de Griethse Poort." (foto: Piet van Breukelen)

ZEVENAAR - Het jaarlijks terugkerende stamppotbuffet dat de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West voor haar gasten organiseerde bij de Griethse Poort in Zevenaar, was weer een groot succes. Niet alleen vanwege de heerlijke hutspot, zuurkool en boerenkool met worst, spekjes en ribbetjes, maar vooral ook dankzij de muzikale bijdrage van Ben Wissink.

door Piet van Breukelen

Saxofonist en entertainer Ben Wissink liet de gasten weg zwijmelen door zijn evergreens en hij maakte de lachspieren los met zijn anekdotes en mopjes." (foto: Piet van Breukelen)

Nadat iedereen had gesmuld van de lekkernijen die door het personeel van de Griethse Poort en een aantal vrijwilligers werden voorgeschoteld, volgde er een optreden van Ben Wissink. Hij verbaasde zowel gasten als vrijwilligers met een muzikaal repertoire dat precies paste bij de doelgroep voor wie hij optrad en wisselde de evergreens af met gezellige anekdotes en mopjes die bij menigeen zeer op de lachspieren werkten. Het deed een van de gasten, Gina Weeting, na afloop verzuchten: "Ik weet niet wanneer ik voor het laatst zo'n pijn in mijn kaken heb gehad van het lachen."

Behalve de vrijwilligers hielpen ook Susan Wentink en Myrthe Berndsen van het Liemers College de zaken in goede banen te leiden. Zij liepen in het kader van hun maatschappelijke stage mee als echte vrijwilligers en kweten zich prima van hun taak. Ze hielpen met de bediening, begeleidden de gasten naar hun plaats en onderhielden zich met de gasten alsof ze niet anders gewend waren.

Mevrouw Brink verwoordde het enthousiasme van de gasten met: "Het was allemaal voortreffelijk voor elkaar; één grote verwenpartij. En ik heb vreselijk moeten lachen om die mupkes van Wissink."

Toen voorzitter Hanneke Bannink de avond besloot met een dankwoord, zag de organisatie de gasten met tevreden gezichten huiswaarts gaan.

Halfvastenweekend 7 en 8 maart in Angerlo

ANGERLO - Het halfvastenweekend in Angerlo is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grotere evenementen in de regio: 'De Moeder aller Optochten'. Insiders noemen haar niet voor niets het Nederlands Kampioenschap of te wel de Champions League onder de wagenbouwers.

De mooiste wagens en loopgroepen uit de wijde omtrek zullen weer door het dorp trekken, onder begeleiding van een groot aantal dweilorkesten, drum- en showbands.

Zondag 8 maart om 13.00 uur gaat deze voor de zestiende maal van start, duizenden bezoekers kunnen weer genieten van schitterende praalwagens, kleurrijke loopgroepen en niet te vergeten de opgedofte dweilorkesten en muziekkorpsen.

Zaterdagavond 7 maart wordt in de grote feesttent door onze band Summerland het startschot gegeven voor een spetterend Halfvastenweekend.

Orkest Summerland, reeds een zeer groot begrip in alle Nederlandse zalen, feesttenten en discotheekcircuit. Summerland heeft inmiddels drie singles op hun naam staan waarvan de hit 'Aloosie' het bekendst is. Summerland gaat dit jaar ook mee met het grootste feest circus het Mega Piraten Festijn waarin zij diverse artiesten live gaan begeleiden.

De aanvang is om 20.30 uur. De entree: vanaf zestien jaar (legitimatie verplicht) aan de tent twaalf euro; in de voorverkoop tien euro bij de voorverkoopadressen die op www.halfvasten-angerlo.nl vermeld staan.

De Halfvastenorganisatie heeft er van alles aangedaan om de bezoekers een fantastisch weekend te bezorgen. Het is zeker de moeite waard om deze twee dagen in het knusse dorpje Angerlo door te brengen. Tevens heeft de organisatie ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en natuurlijk de 65-plussers, zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroep is geplaatst.

De entree voor de Halfvastenoptocht is 2.50 euro per persoon (incl. programma boekje). Kinderen basisschool hebben uiteraard gratis toegang. Meer informatie over de Halfvastenoptocht van zondag 8 maart staat op www.halfvasten-angerlo.nl.

Wisseling van de wacht

Foto: Jan van Alst

ZEVENAAR - Op zondag 8 maart houdt IVN De Oude IJsselstreek werkgroep De Liemers een fietstocht, waarbij afscheid wordt genomen van de wintergasten en de eerste zomergasten worden verwelkomd.


Onderweg is er aandacht voor steltlopers en doortrekkers zoals wulp, grutto, scholekster, kievit et cetera. Neem een verrekijker mee. Duur van de tocht is drie uur. De start is om 10.00 uur vanaf parkeerterrein bij de Andreaskerk aan de Kerkstraat 2 in Zevenaar. Meer informatie geeft Henk Berntssen (0316 333483) en staat op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Collecte Jantje Beton

DUIVEN - In de week van 9 tot en met 14 maart wordt de jaarlijkse collecte van Jantje Beton gehouden in de hele gemeente Duiven. Jantje Beton ondersteunt al meer dan dertig jaar allerlei projecten van jeugd- en jongerenwerk.

In de gemeente Duiven zullen H.V.Duiven, de Speel-o-theek, Scouting Duiven, korfbalvereniging Duko, basketbalvereniging Pigeons en Scouting Groessen collecteren. De opbrengst van deze collecte komt voor de helft direct ten goede aan de collecterende verenigingen. "Door uw gift aan Jantje Beton steunt u ook de verenigingen. De verenigingen hebben het geld hard nodig voor aanschaf van materialen voor hun jeugdleden."

Protestantse kerk Lobith

LOBITH - Zondag 1 maart is er kerkdienst in de protestantse kerk in Lobith.

Dominee Dijk uit Duiven zal in deze dienst voorgaan. Na de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en met elkaar na te praten. De dienst begint om 10.00 uur. Protestantse Gemeente Rijnwaarden is gevestigd aan Markt 15, Lobith. Actuele gegevens staan op www.pkn-rijnwaarden.nl.

Zevenaars zusterstad Weilburg opent inschrijving voor kunstprijzen

ZEVENAAR - Weilburg heeft twee kunstprijzen in het leven geroepen. Dat zijn de Josef Müller-Pauly Gedächtenisprijs voor aquarelschilderijen en de Kunstpreis der Stadt Weilburg voor allerlei vormen van schilderkunst (olie, acryl en gemengde technieken). Kunstenaars kunnen zich aanmelden.

De inschrijving voor deze kunstprijzen is ook opengesteld voor kunstenaars uit de zustersteden van Weilburg. Aan de prijzen is voor de winnaars een bedrag verbonden 500 en 1500 euro. Er kan worden ingeschreven tot 29 maart bij het Bergbau und Stadtmuseum en het e-mailadres is museum@weilburg.de. Op de website van het museum (www.museum-weilburg.de) is ook nadere informatie te vinden.

Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Jan Boerboom, secretaris van het Zevenaars Comité voor het stedencontact, K. de Jongstraat 19, alhier. Zijn telefoonnummer is 525014, e-mail adres: jw.boerboom@chello.nl.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties.

COC Midden-Gelderland zoekt medewerkers die voorlichting kunnen geven aan jongeren over homoseksualiteit en ondersteunen bij het opzetten lesprogramma's. Leeftijdseis: tot 30 jaar,

Kringloopcentrum de Liemers zoekt een voorzitter. Taken: bestuursvergaderingen voorbereiden en leiden, klankbord zijn voor de bedrijfsleider. Vereisten: inzicht in bedrijfsfinanciën.

Liemerije zoekt medewerkers voor de schildersclub van dementerende ouderen. Taken: klaar zetten van tafels en schildersspullen en opruimen na afloop. Werktijd: dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur.

ZoZijn zoekt enkele maatjes voor cliënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking, zoals een maatje om wekelijks te fietsen op de tandem of om computerspelletjes te doen.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

HeightsMeditation in De Lantaern Zevenaar

ZEVENAAR - Na een succesvol Open Podium optreden weer terug in De Lantaern: HeightsMeditation. Een groep van liefst acht muzikanten die een enorme passie hebben voor reggaemuziek, daarvan enorm genieten en het publiek hiervan deelgenoot willen maken. Dat is wat drummer Risty voor ogen had bij zijn initiatief voor de band in 2010.

Risty had al in verschillende bands gespeeld, maar wilde die echte 'exciting reggae'. Muziek moet ontroeren en vervoeren, het moet rust kunnen geven, het moet je meenemen naar hogere sferen. Simpelweg, HeightsMeditation dus.

Naast dat zij als vrienden een sterke binding hebben op persoonlijk vlak, is er in deze samenstelling ook de juiste muzikale balans tijdens de optredens. Zo speelt de band een mix van uptempo en mellow, van oud en nieuw. Met eigen (reggae)nummers als 'Princess' en 'Pies Ting' maar ook klassiekers als 'Pale Moonlight' van Bob Marley of 'Never let me go' van Bitty Mc Clean, weet de band bij elk optreden het publiek mee te nemen op hun muzikale reis en de liefde voor muziek over te brengen op de toehoorders. Een optreden is dan ook pas geslaagd als er door HeightsMeditation een optimale muzikale sfeer is gecreëerd en het publiek helemaal is opgegaan in de muziek. Dat de bandleden dit kunnen, hebben ze al bewezen tijdens verschillende optredens in het land op festivals en poppodia. Met de liefde voor reggae als overeenkomst maar ook geïnspireerd door muziek uit alle uithoeken, staat er met deze band een echte vriendengroep op het podium, bestaand uit serieuze en ervaren musici. HeightsMeditation staat voor kwaliteit en maakt van elk optreden iets bijzonders. (www.heightsmeditationband.com.)

Het optreden is zaterdag 7 maart om 21.00 uur in De Lantaern aan De Hooge Bongert 3 (naast de Bibliotheek). De toegangsprijs is acht euro (Plus-donateurs zeven euro). Meer info staat op www.delantaern.nl.

Gerard van Maasakkers en Popkoor Akkoord

ZEVENAAR - Lees tien recensies van Gerard van Maasakkers en in minimaal negen daarvan kom je het woord 'ontroering' tegen. Toch strooit de man uit Brabant ook in zijn nieuwste programma allerminst met sentimenten. Het zijn juist de details in zijn liedjes die dat gevoel oproepen.

In Allez verhaalt Gerard over het kind dat hij nooit had, over de stille tragiek van twee mannen in een bejaardenhuis, over de lucht die nog vol dagen zit… Hij zingt oude en nieuwe liedjes: hou(me)vastliedjes, troostliedjes, heimweeliedjes, en Allezliedjes. Altijd eenvoudig van taal, altijd met zo'n wuivende melodie, altijd oprecht. Van Maasakkers zingt àltijd liedjes van altijd.

De voorstelling is donderdag 5 maart om 20.15 uur. Toegangsprijs is 22,75 euro.

Popkoor Akkoord

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart komt Popkoor Akkoord uit Driel (gemeente Overbetuwe) naar Zevenaar met een nieuwe theatershow waarin popmuziek uit de jaren zestig tot nu centraal staat. Het koor, de zeskoppige band van Akkoord en alle 55 koorleden hebben ieder hun eigen klankkleur. Samen vormen ze de kleurencirkel die Popkoor Akkoord is en daarom is voor deze show gekozen voor de titel 'De cirkel van Akkoord'.
In deze avondvullende, muzikale theatershow hoort en ziet u alle kleuren waarover Popkoor Akkoord beschikt. Er is ruimte voor grootse, indrukwekkende nummers, uitgevoerd door het hele koor en voor sfeervolle, vrolijke, harmonieuze of stevige popsongs die in verschillende samenstellingen worden gezongen. En zoals gebruikelijk kent ook 'De cirkel van Akkoord' een daverende finale.

De uitvoering is zaterdag 7 maart en zondag 8 maart om 20:00 en 14:00 uur. De toegang bedraagt 15.00 euro.

De voorstellingen zijn in Het Musiater aan de Bommersheufsestraat 62. Reserveren kan via de website: www.hetmusiater.nl.

Studenten Artez exposeren in Kulturhus Giesbeek

GIESBEEK - Vanaf begin februari hangt er weer nieuw werk in het Kulturhus in Giesbeek. De komende periode kunnen bezoekers genieten van werken van derdejaars studenten van Artez in Arnhem.

De expositie is samengesteld door Daphne Bisselink uit Giesbeek. Zij heeft haar klasgenoten gevraagd om werken in te leveren voor deze expositie. De groep studeert voor docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Bezoekers van het Kulturhus kunnen fotowerken en werken op papier bekijken.

Ieder half jaar vraagt de Stichting een andere kunstenaar om werken op te hangen. "We zijn erg blij met weer een jonge Giese kunstenares in het Kulturhus."

Inloopmiddag rugklachten in Rijnstate Zevenaar

ZEVENAAR - In ziekenhuis Rijnstate Zevenaar wordt op vrijdag 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden.

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt deze gratis informatiemiddag elke maand in ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14 te Zevenaar. Tijdens de inloopmiddag kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven.

Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten. Meer informatie over wervelkolomproblemen of een 'steuntje in de rug' via de website van NVVR De Wervelkolom: www.ruginfo.nl of de infolijn: 088 0707200.

Malou van Hintum in bieb van Didam tijdens Boekenweek

DIDAM - Van 7 tot 15 maart is het Boekenweek met als thema 'Waanzin, te gek voor woorden'. Woensdag 11 maart geeft wetenschapsjournalist Malou van Hintum vanaf 20.00 uur een lezing in Bibliotheek Didam.

Van Hintum is bekend van columns in De Volkskrant, voor The Post Online en van haar bijdrage aan het mediaforum op NPO Radio 1. Het thema van de Boekenweek past uitstekend haar, zij schreef ondermeer het boek 'Doe eens normaal'. In dit boek verhaalt ze over de herkomst van psychiatrische etiketjes en de positieve kanten van een psychiatrische aandoening. De rode draad in haar werk is de waardering van menselijk gedrag, aangeboren of aangeleerd, speciaal of abnormaal. Vragen waarbij haar achtergrond als politicoloog en specialisatie in de menselijke psyche goed van pas komen.

De entree bedraagt 7,50 euro, met biebpas zes euro. Meer informatie staat op www.malouvanhintum.nl en www.bibliotheekmontferland.nl.

Big Band

TOLKAMER - Op zaterdag 7 maart treedt de Not 2 Big Band uit Zevenaar op in Taveerne De Bijland.

Deze elfmansformatie speelt funk, soul en rock 'n' roll. Ze zorgt voor een zeer gevarieerde avond, waarbij je niet stil kunt blijven staan. De toegang is gratis en de band begint rond 21:00 uur. De Taveerne staat aan de Tolstraat 10 in Tolkamer.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Zondag 1 maart 10:00 uur: mw. ds. A. Meurs

Zondag 1 maart 10:00 uur: Jeugdkerk in Ons Huis

Zondag 8 maart 10:00 uur: ds. J. Brezet, na afloop koffiedrinken

Zondag 15 maart 10:00 uur: ds. A. Jonkman

Zondag 15 maart 11:00 uur: Kleuterkerk in Ons Huis

Jaarvergadering schutterij

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op dinsdag 10 maart de jaarvergadering voor leden.

Deze vergadering begint om 20.30 uur en wordt gehouden in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. Alle leden zijn welkom.

KerkvoorNu

DUIVEN - Zondag 1 maart spreekt Christiaan Vos in de dienst van KerkvoorNu.

De dienst wordt gehouden in het Candea College, Saturnus 1 in Duiven en begint om 10.30 uur. Voor de kinderen tot en met drie jaar is er crèche; de kinderen van de basisschool hebben een eigen programma.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt

Morgendienst Candea College Saturnus 3; middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

1 maart 9.30 u ds D. Grutter; 16.30 u ds J. Boersma

8 maart 9.30u ds D.T. Vreugdenhil;17.00 u ds S. de Bruine

Heerlijke stamppotmiddag voor Zonnebloemgasten

ZEVENAAR - Op 19 februari heeft De Zonnebloem afdeling Zevenaar-Oost bij en in samenwerking met Staring Zalencentrum in Zevenaar een overheerlijk stamppotmiddag voor haar gasten verzorgd.

Op het menu stonden zuurkool met ribbetjes, boerenkool met worst en hutspot met hashee. Dit alles werd aangevuld met heerlijk jus, zilveruitjes, augurkjes, mosterd, melk en water.

Na het feestmaal kregen de gasten een film (ter beschikking gesteld door Radio Mozaïk Zevenaar) te zien over de ontwikkeling van Zevenaar door de eeuwen heen. Veel opnamen waren punten van herkenning, brachten oude herinneringen naar boven alsmede dat het geheel een prachtig beeld van de ontplooiing van Zevenaar gaf.

Hierna werden de gasten een drankje met bittergarnituur aangeboden. Als laatste programmapunt presenteerde 'Dorus van de Bult' z'n eigen levensbeschouwing met een kwinkslag en een knipoog in het Zaenders dialect, dat er bij de gasten ook wel in wilde gaan.

Geheel werd afgesloten met een kopje koffie of thee en koekje, waarna de gasten zeer voldaan weer huiswaarts gingen.                

Expositie Aquaspetters in Liemerije Zevenaar

ZEVENAAR - Tot 16 mei exposeert de schildersgroep Aquaspetters in Liemerij in Zevenaar.

De naam 'Aquaspetters' dateert uit de tijd dat een groot deel van de huidige groep van schildervriendinnen startte met aquarel waarbij veel water wordt gebruikt. Daarna is de groep overgegaan op het schilderen met acrylverf en ook daarbij wordt ook water gebruikt.

De groep schildert al jaren met elkaar met heel veel plezier en heeft al verschillende exposities gehouden op diverse locaties en zij vinden het leuk om regelmatig met hun werken naar buiten te treden. De groep laat zich inspireren door andere kunstenaars, schildertechnieken en schildervormen en vooral door elkaar. Sinds een aantal jaren schildert de groep met erg veel enthousiasme op woensdagmiddag in een atelierruimte van de hobbyclub in Zevenaar. De werken die zij maken zijn zeer divers van formaat, onderwerpen en kleurkeuzes.

De groep wenst de bewoners, personeel en overige bezoekers van Liemerije veel plezier met het bekijken van de expositie. De expositie is dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur vrij toegankelijk in het bewonerscafé en de aansluitende gangen op de begane grond van Liemerije locatie Zevenaar, Hunneveldweg12 (naast het ziekenhuis).

Folkcafé de Liemers in Duiven gaat internationaal

DUIVEN - Vrijdag 13 maart kent Folkcafé de Liemers weer een uitgebreide line-up! Bijvoorbeeld met internationaal talent uit België. Het duo Frank & Piet leeft werkelijk voor de muziek.

Frank heeft al zo'n duizend nummers geschreven, als een soort dagboek van zijn leven. Van het leven op straat en wat ze allemaal meemaken tijdens het reizen door Europa. Hierbij wordt hij naadloos bijgestaan door bassist Piet. De poëzie is meestal melancholisch met vlagen van humor en muzikale roots, van klassiek tot de weg terug in de delta blues. Samen hebben ze vele fans over heel Europa en genieten ze vooral van hun underdogpositie.

Benny Bakker zal ook van zich laten horen. Benny is van kinds af aan al bezig met muziek. Inmiddels schrijft hij nu zijn eigen nummers. Zijn album 'Hero' bevat vijftien van deze nummers. Zichzelf begeleidend op keyboard of gitaar. Met een uitbreiding van het cover-repertoire en met het zelfgeschreven werk is hij klaar om ieder optreden weer iedereen te vermaken.

iClose wordt gevormd door Ingrid, Joop, John en Loet en heeft zowel moderne als oudere nummers op haar repertoire: van Ed Sheeran tot Sheryl Crow en The Eagles tot Taylor Swift. Het eerste optreden had iClose op het straatmuzikantenfestival in Elst, waar ze in de categorie 'groepen' in 2013 een tweede plaats behaalden en in 2014 derde werden.

Het Folkcafé is te vinden aan de Kastanjelaan 2 in Duiven en is geopend vanaf 20:00 uur. Entree is gratis. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Optocht Loo langer en langer

Veur Mekoar wint eerste prijs praalwagens

LOO – De optocht van carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo heeft opnieuw de grootste verwachtingen overtroffen. Met ongeveer vijfentwintig voorinschrijvingen en een handvol lastminute-aanmeldingen trok op Blauwe Maondag een lange, bonte stoet door de straten van Loo. Veur Mekoar uit Groessen/Zevenaar ging aan de haal met de eerste prijs in de categorie praalwagens.

De groepen en carnavalsvierders die hebben deelgenomen, zijn afkomstig uit de hele regio. Natuurlijk uit Loo en de omliggende dorpen Groessen, Duiven en Westervoort, maar ook uit Tolkamer, Doesburg, Zevenaar en zelfs Ellecom. Prachtig versierde straten en huizen gaven de stoet het verdiende decor. Eversstraat won de prijs 'meest enthousiaste straat'. Hans Tiedink heeft 'de mooist versierde woning van Loo.

De Nathalzen is blij met het enthousiasme van alle mensen die hebben meegewerkt aan het succes van deze jubileumeditie. De Nathalzen bestaat 55 jaar. "We trekken alles uit de kast om de optocht langer, mooier en kleurrijker te maken. Het is bijzonder om te zien dat alle inspanningen zich nu uitbetalen. Voor Loose begrippen – we zijn maar een klein puntje op de landkaart – is dit ongekend. Optochtdeelnemers en alle mensen die er een succes van hebben gemaakt: bedankt!", zegt optochtleider Paul Ketelaar.

Winnaars

Een zevenkoppige jury heeft de deelnemende eenheden, waaronder twee orkesten, beoordeeld. In de categorie praalwagens eindigde Veur Mekoar (thema: 'Door vogelgriep bijna de klos. Nu kiplekker en helemaal los') op de eerste plaats. In de categorie loopgroepen, duo's en individuen ging Yoloos (thema: 'Voor een spannend ritje in de achtbaan, moet je bij de yoloos gaan') aan de haal met de eerste prijs. De jeugdbeker, die voor de vierde keer werd uitgereikt, is in handen van E-car (thema: 'Je ziet me wel, maar hoort me niet'). Naast bekers waren er bescheiden geldprijzen te verdienen.

Wie zijn de clubhelden in de gemeente Zevenaar?

ZEVENAAR - Sportverenigingen in de gemeente Zevenaar kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten wordt nu de verkiezing 'Clubhelden van de amateursport' georganiseerd. Iedereen kan nu zijn of haar clubheld nomineren via ad.nl/clubheld.

Wint een clubheld uit de gemeente Zevenaar ook de landelijke titel dan levert dat 25.000 euro op voor de clubkas van de betreffende sportvereniging. De verkiezing Clubhelden van de amateursport is een initiatief van het AD in samenwerking met De Lotto. De verkiezing wordt georganiseerd in iedere gemeente van Nederland. En ook de winnende clubhelden van de gemeente Zevenaar ontvangen straks mooie prijzen. "Dus doe mee en nomineer nu zelf een clubheld."

Zonder de energie, passie en liefde van vrijwilligers zouden al deze sporten niet kunnen bestaan. Nomineren kan daarom nu via ad.nl/clubheld.

Bloemwerk voor uw dierbare

ZEVENAAR - Een dierbare verliezen is een emotionele gebeurtenis, waarbij het geven van bloemen helpt die gevoelens te verwoorden. Denk aan rode rozen voor liefde, fresia's 'daar was ze zo dol op', of bonte bloemen voor een kleurrijk persoon.

"Op een rustige plek in onze winkel wordt er dan met u besproken wat uw wensen zijn. Hierbij gaat het over vorm, kleur en welke bloemen. Ook bijzondere niet alledaagse bloemwerken zijn bij ons mogelijk. Een persoonlijk tekst op een lint of kaart hoort ook tot de mogelijkheden. We streven ernaar dat de bloembinder met wie u gesproken heeft, ook het bloemwerk maakt. Hij of zij is immers betrokken geweest bij het bepalen wat belangrijk is voor diegene die afscheid nemen.

Bloemisterij Schepers is de schakel tussen uw wensen en de uitvoering van het rouw bloemwerk. Wij hopen dat de persoonlijke aanpak, kwaliteit en ruime mogelijkheden voor u de redenen zijn om uw rouw bloemwerk bij Bloemisterij Schepers te bestellen."

Bloemisterij Schepers is gevestigd aan de Slenterweg 5 in Zevenaar; telefoon 0316 523223; www.bloemisterijschepers.nl; www.facebook.com/bloemisterijschepers.

De Verzameling, waardige rouwlocatie

WESTERVOORT - Gebouwen weerspiegelen iets. Ze vertellen een verhaal, soms een troosteloos verhaal, soms een prachtig verhaal. Dat doet iets met ons mensen, we worden er door geraakt en het beïnvloedt ons op een positieve of negatieve manier.

De Verzameling is een gebouw waar je geraakt wordt door schoonheid en warmte, een totaal gerenoveerd en verbouwd voormalig kerkje. Je voelt je er omarmt met warmte en kracht, zachtheid en troost. Het is daarmee een prachtige locatie voor uitvaarten.

In de Verzameling verblijft u tussen de kunst, waarbij veel aandacht is besteed aan emotie en beleving. Deze ruimte is daarom ook geschikt voor bijzondere bijeenkomsten en gelegenheden tot zeventig personen. De ontvangst en verzorging van de gasten geschiedt geheel op maat.

De Verzameling ligt vlakbij de A12, is makkelijk bereikbaar en er zijn gratis parkeerplaatsen rondom ons gebouw (honderd stuks).

U wordt als echte gast behandeld, gewoon… omdat wij dat graag doen… kijkt u even op onze site dan krijgt u een hele goede indruk van de sfeer van De Verzameling.

De Verzameling, Brouwerslaan 1a, Westervoort; www.deverzameling.nl; 026 4428497.

21 / 28

Een groene uitvaart? Ook dat kan bij Memora Uitvaartverzorging

ZEVENAAR - Uitvaartwensen zijn de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Vroeger lag er een standaard draaiboek klaar en had je minimale keuze voor een kist en een rouwkaart. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Het is persoonlijker geworden. Gelukkig maar, want dit helpt de nabestaanden verder in het rouwproces.

Leeft u bewust met aandacht voor de natuur en het milieu? Waarom dan ook niet een milieuvriendelijke uitvaart? Er is zoveel mogelijk op het gebied van een 'groene uitvaart'. Zo rijdt één van onze rouwauto's op groengas. Gas dat gewonnen wordt uit vergisting van groenafval of mest. Een duurzame brandstof dus.

Ook een ecologische kist of baar behoort tot de mogelijkheden. Gemaakt van onbehandeld FSC-hout uit Nederlandse bossen. De binnenbekleding is van natuurlijk linnen of biologisch hennep. Of in plaats van een kist een lijkwade of wikkelkleed van natuurlijke materialen.

En dan is er nog de natuurbegraafplaats voor eeuwig durende rust in een prachtige omgeving. De ceremonie kan in de buitenlucht plaatsvinden en wat dacht u van een koffietafel met biologische koffie, thee en broodjes. In de omgeving van de Liemers zijn twee natuurbegraafplaatsen, Heidepol in Arnhem en Slangenburg in Doetinchem.

Meer weten over de mogelijkheden van een persoonlijke uitvaart? Neem gerust contact op met Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging in Zevenaar. Telefoonnummer: 06 51827545; www.memorauitvaartverzorging.nl.

Heeft u al eens nagedacht over een laatste rustplaats in de natuur?

ARNHEM- Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe vorm van begraven. Een natuurbegraafplaats is een mooi stuk natuur waar u vrij bent een plek te kiezen.

Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Op de natuurbegraafplaats vindt u geen traditionele grafzerken of grafbedekking. Immers de natuur staat hier voorop. Enkel een houten gedenkteken markeert een graf. Zo merkt u nauwelijks dat u zich op een begraafplaats begeeft.

Bent u benieuwd naar natuurbegraafplaats Heidepol? Kom eens langs en ervaar de schoonheid van deze plek zelf. U kunt op eigen gelegenheid een rondwandeling maken. De natuurbegraafplaats is dagelijks toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken in het informatiecentrum van natuurbegraafplaats Heidepol, dan kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Tijdens een persoonlijk gesprek en rondleiding voorzien wij u van alle informatie over natuurbegraven op Heidepol.

Dit jaar organiseren we een aantal activiteiten op onze natuurbegraafplaats, waarbij u van harte welkom bent. Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen op Heidepol tijdens onze jaarlijkse inspiratiedag in juni, waar u zich kunt laten inspireren op het gebied van een groene uitvaart. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, www.heidepol.nl. Hier vindt u alle informatie over natuurbegraven op Heidepol.

Natuurbegraafplaats Heidepol, Harderwijkerweg 37, Arnhem; 026 7112210; vraag@heidepol.nl; www.heidepol.nl.

Urnsieraden bij Juwelier André

ZEVENAAR - Meester-goudsmid André Stolk werkt met groot plezier in zijn juwelierszaak te Zevenaar. Daarnaast zit hij met veel liefde achter zijn werkbank sieraden te repareren, te creëren of te herscheppen. De laatste jaren kri­jgt hij steeds vaker vraag naar urnsieraden. Dit zijn sieraden waarin een klein beetje as van een dierbare wordt bewaard. Deze sieraden zijn er in verschillende vormen zoals kruisjes, hartjes en vlindervormen.

Bij Juwelier André worden deze niet dichtgelijmd, zoals elders wel gebeurt, maar zorgvuldig afge­vuld en dicht gesoldeerd. Wat veel mensen niet weten, is dat de trouwring (of een ander sieraad) van een overledene, omgevormd kan worden tot een ander sieraad. André noemt dit het tweede leven van de trouwring, het herscheppen in een anders gevormde ring, in een hanger of in een urnsieraad.

André: "Mensen zijn vaak verrast door de hoeveel­heid mogelijkheden voor een persoonlijke invul­ling. Aan de hand van de wensen van de klant maken we een ontwerp op tekening. De klant weet dan precies hoe het sieraad er uiteindelijk uit zal zien. Overigens, wij werken uitsluitend in ons eigen atelier, er gaat niets de deur uit en kan er dus niks kwijtraken." Als de klant het sieraad komt ophalen en André ziet die verraste blijheid, soms met een traantje, dan herinnert hij zich weer waar­om hij goudsmid is geworden!

Uitslag Dansfestival De Schuumneuzen

Garde Solo Minioren

Lisa Westhof, De Toetenburgers 101

Garde Solo Junioren

Shanti Stam, De Duufkes 93.5

Garde Groepen Minioren

Minioren, De Schuumneuzen 119.5
Mini's, De Vrolijke Drammers 115
Dancevibes, De Deurdouwers 114
Minioren, De Nachtuulen 109.5
Minioren Dreamdance, De Dijkvelders 105
Minioren De Kinkeltjes, De Geintrappers 103.5

Garde Groepen Junioren

De Showgirls, De Deurdouwers 122
Junioren A, De Vrolijke Drammers 121.5
Junioren, De Schuumneuzen 120
Junioren Dreamdance,De Dijkvelders 117.5
Möllekids, De Mölledraejers 17
Minigarde, De Toetenburgers 114
Junioren, De Nachtuulen 106
Junioren, De Deurdreiers 105.5

Garde Groepen Jeugd

Jeugd, De Schuumneuzen 126.5
Grote Garde, De Blauwe Snep 112.5
Junioren B, De Vrolijke Drammers 109.5
Jeugd, De Nölers 108.5
Junioren De Kinkeltjes, De Geintrappers 103.5

Garde Groepen Senioren

Senioren, De Vrolijke Drammers 126
Senioren De Kinkeltjes, De Geintrappers 119.5
Senioren, 't Olde Tollus 116.5
Senioren Dreamdance, De Dijkvelders 114
Showstoppersz, De Deudreiers 110

Karakter Duo Minioren

Isabel Wolters en Lynn Bouwman, e Schuumneuzen 116.5

Karakter Duo Junioren

Naomi Berndsen en Mandy Schipper, De Schuumneuzen 115.5

Karakter Groepen Minioren

Minioren, De Vrolijke Drammers 125
Minioren, De Nachtuulen 117.5
Minioren De Kinkeltjes, De Geintrappers 110.5
Iniminigarde, De Toetenburgers 110
Dancevibes, De Deurdouwers 110
Stardancers, De Duufkes 109.5
Iniminies, De Schuumneuzen 108.5

Karakter Groepen Junioren

Junioren, De Vrolijke Drammers 122.5
Mölledeerntjes, De Mölledraejers 116.5
Junioren, De Nachtuulen 116

Karakter Groepen Jeugd

Jeugd, De Nachtuulen 110.5
Junioren De Kinkeltjes, De Geintrappers 105.5

Karakter Groepen Senioren

Senioren, De Vrolijke Drammers 127

Show Duo Freestyle Jeugd

Roos Arends en Phoebe Radschun, De Schuumneuzen 125

Show Groepen Freestyle Minioren

Minioren, De Schuumneuzen 116
Minioren Dreamdance, De Dijkvelders 109

Show Groepen Freestyle Junioren

Showgirls, De Deurdouwers 121.5
Junioren, De Schuumneuzen 119
Stardancers,De Duufkes 112.5
Junioren Dreamdance, De Dijkvelders 106.5

Show Groepen Freestyle Jeugd

Believe Dancecrew, D-RYTHM 133.5
Jeugd, De Schuumneuzen 128

Show Groepen Freestyle Senioren

Stardancers, De Duufkes 123.5
Senioren De Kinkeltjes, De Geintrappers 119.5
Showstoppersz, De Deurdouwers 110
Senioren Dreamdance, De Dijkvelders 108

Zeer geslaagd dansfestival De Schuumneuzen

BABBERICH - Afgelopen zondag verzorgde carnavalsvereniging De Schuumneuzen uit Babberich voor de derde keer op rij een dansfestival voor dansgardes van carnavalsverenigingen uit de regio.

Veel verenigingen kwamen uit de Liemers, maar ook van over het water uit Bemmel, Ewijk en Oosterhout. Aan de noordkant werd het deelnemersveld uitgebreid met groepen uit Drempt en Dieren. Na maanden van voorbereiding werd om 11.00 uur het festival geopend door Prins Tjeerd en jeugdprins Rick van De Schuumneuzen.

In de loop van de middag liep de zaal in Kulturhus Babberich helemaal vol en was er een en al gezelligheid en aandacht voor de dansen die werden uitgevoerd. In totaal 54 dansen werden door een deskundige jury beoordeeld op verschillende punten. Presentator Johnny Swaters was speciaal uit Limburg teruggekomen naar zijn geboortedorp om de bezoekers door de dag te leiden en te voorzien van de benodigde informatie over de dansen, die werden uitgevoerd. Door met licht, geluid en beeld te spelen werden de dansen aangekleed tot een grote dansshow.

De organisatie was na afloop zeer tevreden over het aantal deelnemers en bezoekers deze middag en is iedereen dankbaar die zich heeft ingezet om deze middag tot een succes te maken.

Goeie Boule in Zevenaar

Op de foto de winnaar. Al met al een weer Goeie Boule. Het is leuk om bij deze club te spelen.

ZEVENAAR - Op zondag 22 februari heeft de Jeu de Boulesclub Zevenaar haar onderling Snert- en sponsortoernooi met drie te spelen partijen gehouden. Deelgenomen werd door 56 deelnemers van eigen vereniging.

De deelnemers hebben allen vier euro ingelegd, een euro voor de prijzen pot en drie euro voor de snert. In een gezellige onderlinge strijd werd de uitslag als volgt: winnaar en eerste werd Louis Bussink, tweede werd Liny Visser, de derde prijs ging naar Gerrit Elands, vierde werd Gré Makkinga en vijfde Greet Beudel.

Verder waren er nog een paar prijzen die werden toegekend door de plaats op de uitslagenlijst. Na afloop en de prijsuitreiking werd door de deelnemers van een gezamenlijke erwtensoep en roggebrood met spek maaltijd genoten. Meer informatie staat op www.jbcz.nl.

Rommelmarkt bij carnavalsvereniging De Griethtreejers

ZEVENAAR - Carnavalsvereniging De Griethtreejers houdt op zondag 15 maart van 11.00 tot 14.00 uur weer een rommelmarkt bij de vaste locatie, Party- en Bowlingcentrum De Griethse Poort.

Het aanbod van spullen zal bij deze rommelmarkt zeer groot zijn. De afgelopen tijd zijn onze mensen al druk bezig geweest om spullen overal op te halen. En dit loopt nog steeds door. Bezoekers van de rommelmarkt zijn daarom verzekerd van een groot en divers aanbod.

"Neemt natuurlijk niet weg dat wij nog steeds spullen kunnen gebruiken. Bent u thuis de zolder, schuur, garage, et cetera aan het opruimen, of heeft nog wat bruikbare spullen staan die door u niet meer worden gebruikt, dan zouden De Griethtreejers het zeer op prijs stellen als u die spullen aan De Griethtreejers zou willen schenken.

U kunt uw spullen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen dan kunnen ze ook worden afgehaald. Neem dan na 19.30 uur contact op met Berna Gardien (0316 844057) om een afspraak te maken.

Party en Bowlingcentrum De Griethse Poort ligt aan Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. De entree voor deze rommelmarkt bedraagt anderhalve euro.

Meer over carnavalsvereniging De Griethtreejers staat op www.degriethtreejers.nl.

Rolstoeldansers Wheels for dancing treden op in Meulenvelden

DIDAM - Welzijn Meulenvelden verzorgt op woensdag 11 maart een gezellige avond met medewerking van de rolstoeldansvereniging Wheels for dancing uit Braamt.

Wheels for dancing is een begrip in de regio. Onder leiding van Jeroen Ebbers en Karin Terbonsen heeft de groep veel rolstoeldansplezier. De dansers halen mooie resultaten op landelijk nivo en in Meulenvelden is men verheugd om de wedstrijdparen te kunnen zien dansen. Voor belangstellenden is er gelegenheid om mee te dansen.

Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn welkom. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13 is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De entree bedraagt (inclusief één consumptie) vijf euro.

Meer informatie is verkrijgbaar bij het Servicepunt (0316) 293100 of e-mail Info@meulenvelden.nl.

Voorverkoop Julian Sas gestart

WESTERVOORT - Op zaterdag 11 april vindt er voor de negende keer de VoorJaarsBlues plaats in Westervoort vanaf 20.00 uur bij Wieleman Zalen.

Dit jaar staat Julian Sas met zijn band op het programma. Julian toert al twintig jaar met succes door Nederland en daarbuiten. De band is onlangs nog uitgebreid met toetsenist Roland Bakker hetgeen weer een extra dimensie op het blues/rock repertoire geeft.

Het voorprogramma zal verzorgd worden door Mo's Blues.

De kaarten aan de zaal kosten achttien euro, maar zijn in de voorverkoop voor vijftien euro per stuk verkrijgbaar bij:

In Westervoort: Geef op WC de Wyborgh, Hobbycentrum Evers Klapstraat 172, Zalencentrum Wieleman Dorpstraat 11. In Duiven: Snackbar Harry en in Zevenaar: Sporthuis Willems.

Tot slot kunnen de kaarten gereserveerd worden via www. Muziekinwestervoort.nl.

Vakmanschap is meesterschap bij Constral serres en kozijnen Aluminium serres en kozijnen van Constral uit eigen fabriek...

LOBITH - Zit u te denken aan uitbreiding van uw woonruimte of om een aantal kozijnen te laten vervangen Een mooie grote schuifpui of geheel wegklapbare vouwwand in uw achtergevel? Kom dan bij kijken Constral serres en kozijnen in Lobith. In onze ruime showroom staan allemaal voorbeelden en er is veel fotomateriaal aanwezig van gerealiseerde projecten.

Op het gebied van uitbreiding woonkamer of keuken is een serre een aanrader. Veel licht en warmte waardoor u er graag in verblijft. Prachtige overkappingen maken we ook waardoor u langer buiten kunt zitten en de mooie tuinmeubels ook mooi blijven.

Zit u te denken om uw kozijnen te vervangen dan zijn wij daar zeker het aangewezen bedrijf voor. Constral vervaardigt de kozijnen, deuren, schuifpuien, serres en veranda's in eigen fabriek. De klant kan er rekenen op perfect maatwerk. In de fraaie en ruime showroom kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende mogelijkheden. Tijdens de open dag kan men zich globaal oriënteren en kan men een nadere afspraak maken voor een op maat gedegen persoonlijk advies. Vakbekwame adviseurs helpen u graag en kunnen dan dieper ingaan op de materie.

"Kom u maar eens kijken in onze ruime showroom in Lobith. U staat versteld van wat er allemaal mogelijk is. Wij en de koffie staan klaar voor u. Op zaterdag 7 maart is er een open dag van 10.00 tot 16.00 uur .

Constral BV, Energieweg 2, Lobith; (0316) 547121.

Italiaanse wijnproeverij op de koopzondag bij Gilsing Herenmode

DIDAM-Zondag 8 maart van 12.00 tot 17.00 uur zal Gilsing Herenmode geopend zijn om de nieuwste voorjaarsmode te presenteren. Zoals het ondertussen al een bekende traditie is geworden bij de opening van een nieuw seizoen, zal ook ditmaal deze koopzondag een bijzondere aanvulling hebben.

In Bert Claassen, van Claassen Wijnimport, heeft Frank Hageman weer (een enthousiaste jonge) lokale ondernemer bereid gevonden deze middag medewerking te verlenen. Tijdens deze koopzondag zal Bert de klanten laten proeven van zijn bijzondere Italiaanse wijnen, begeleid met enkele smaakvolle culinaire gerechten uit Italië. De wijnen die Claassen Wijnimport levert zijn speciaal en smaakvol. Via een familievriend is Bert samen met zijn oom bij lokale wijnboeren wezen proeven. Dit zijn de wat kleinere wijngaarden die de wijn nog ambachtelijk en traditioneel bereiden. Ook degene waaraan deze familie's leveren worden gekeurd, dus het is een kwestie van wederzijds vertrouwen en gunnen. In deze wijnen proef je de passie en emotie uit Italië..

En zo is het plaatje rond waarom Gilsing Herenmode de wijnen van Claassen Wijnimport zo kan waarderen. Ook bij Gilsing Herenmode voel je de passie van het ervaren team. Dat is ook wel de kracht bij Gilsing. Heerlijk ongedwongen shoppen, een kopje koffie en na vijf minuten weer buiten (kunnen) staan met een passende spijkerbroek en shirt of combinatie. De mode dit voorjaar is divers. De overhemden hebben kleine aparte details terug te vinden in kragen, stiksels en sluitingen. Naast de ruiten en strepen zijn de prints nu ook rijkelijk aanwezig. Ook in de colberts en broeken vind je deze printjes terug.

Home Garden Shop in Gendt ontzorgt

GENDT - Voor een nieuwe badkamer, tegelvloer of haard bent u bij Home Garden Shop BV in Gendt aan het juiste adres. Uniek is de eigen natuursteenzagerij, zodat er prachtige mogelijkheden zijn met plateaus, nisjes met led-verlichting en wastafelbladen. Zo kan uw haard gecombineerd worden met een natuurstenen plateau en voorzien worden van laden of schappen, zodat u geen tv-meubel of boekenkast meer nodig heeft en u een prachtig strak geheel krijgt, volledig op maat naar uw wens!

Profiteer nog van de lage BTW. Mocht u plannen hebben voor een verbouwing, wacht dan niet te lang; om te profiteren van de 6% BTW regeling dient het gehele project afgerond te zijn vóór 1 juli 2015. U bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek, een vrijblijvend 3D ontwerp en offerte! Laat u even weten wanneer het u schikt? Dan nemen de deskundige adviseurs alle tijd om samen met u tot een mooi voorstel te komen. Houdt u rekening met levertijden en het montageteam dat al bijna is volgepland tot eind juni 2015.

Koopzondag 1 maart van 12.00 - 17.00 uur

U bent van harte welkom om de nieuwste opstellingen en technieken te bewonderen. Wegens vernieuwing van de showrooms worden er diverse badkamermeubels en haarden tegen zeer scherpe prijzen aangeboden!

Home Garden Shop BV, Biezenkamp 2, Gendt, T 0481 424341; www.homegardenshop.nl.

Kamera Express opent grootste fotowinkel van Arnhem

ARNHEM - In het voormalig ANWB gebouw, aan de Kronenburgsingel 20 in Arnhem, opent Kamera Express haar zesde Superstore. Met ruim vierhonderd vierkante meter aan fotobeleving, educatie en inspiratie, vindt de klant in deze Superstore alles op het gebied van foto-, videocamera's en accessoires.

Naast het grote assortiment biedt Kamera Express workshops, lezingen, trainingen, demonstraties en uitgebreide business to business mogelijkheden aan. De nieuwe Superstore ligt bij het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg en is gemakkelijk te bereiken met zowel openbaar vervoer, als met de auto en heeft de mogelijkheid om gratis te parkeren.

Kamera Express is al meer dan twintig jaar dé foto retailspecialist van Nederland. De combinatie van webshop en Superstores in Nederland en België maakt Kamera Express uniek. Dankzij de Laagste Prijs Garantie van Kamera Express weet de klant dat hij bij Kamera Express altijd de beste deal maakt. "Als één van de eerste multi-channel fotoretailers in Nederland zien wij in deze tijd de winkels nog steeds als een belangrijk onderdeel van onze succesformule. Foto- en videografie moet je kunnen voelen, proeven en beleven. Naast het bieden van deskundig advies, willen wij onze klanten blijven inspireren door het geven van workshops, lezingen en demonstraties, en een ongekende service van onze aftersales", aldus Ben Cornelisse, algemeen directeur bij Kamera Express.

Naast de nieuwe Superstore aan de Kronenburgsingel behoudt Kamera Express ook haar City Kiosk in het centrum van Arnhem in de Beekstraat. In de City Kiosk kan de foto- en videoliefhebber terecht voor deskundig advies, een selectie uit het ruime assortiment en het maken van pasfoto's.

Grote rommelmarkt in Ooy

OOY - Op zondag 15 maart zal er een rommelmarkt plaats vinden in het schuttersgebouw van Schutterij EMM Slenterweg 2 Ooy-Zevenaar. Vanaf 10.00 uur zullen de deuren open gaan voor het publiek en zullen om 15.00 uur sluiten.

Na het succes van vorig jaar zullen ook deze keer de mensen zelf hun waren aanbieden. "Wilt u uw zolder opruimen en de spullen verkopen huur dan een kraam via: www.schutterijemm.nl. Schutterij EMM heeft zelf ook een kraam. Als u nog bruikbare en verkoopbare spullen heeft en u zelf geen kraam wilt kunt u ook uw spullen zaterdag 14 maart tussen 10.00 en 15.00 uur brengen. U kunt eventueel contact opnemen met de volgende telefoonnummers: 0316 523166 of 06 21405589 voor nadere informatie. Grote spullen zoals kasten, bedden et cetera worden niet verhandeld, evenals etenswaren. Gezien onze ervaring zal het weer een gezellige drukte worden waarbij voor iedereen wat wils is."

Behoefte aan vrijwillige mentoren blijft groot

LIEMERS - De komende jaren groeit de behoefte aan mentoren voor mensen die niet in staat zijn zelf hun belangen te behartigen en geen familie hebben om dat namens hen te doen. Het betreft mensen met dementie, een verstandelijke of een psychische beperking.

Om te zorgen dat er voor hen voldoende mentoren zijn, start Mentorschap Nederland een wervingscampagne op NPO Radio 1 en 2.

Op dit moment is er veel aandacht voor de kwaliteit van de zorg en er ontstaat een toenemende behoefte aan mentoren. Door allerlei veranderingen blijft een groot aantal kwetsbare mensen langer zelfstandig wonen. "Wanneer zij niemand hebben die voor hen opkomt, hebben deze mensen recht op een mentor. Deze wordt door de kantonrechter benoemd. Een mentor is vertrouwenspersoon, adviseur en wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt. De wensen en belangen van de cliënt zijn daarbij de leidraad", zegt coördinator Ad Groen.

De radiocampagne wordt ingezet om te zorgen voor grotere bekendheid van het mentorschap, bij zorginstellingen en gemeenten en voor de werving van nieuwe mentoren. Mentorschap Nederland hoopt op minimaal eenzelfde succes als vorig jaar. Toen leidde de campagne tot bijna tweehonderd aanmeldingen.

Mentorschap Nederland is een vereniging van twaalf regionale stichtingen. Zij maken vrijwillig mentorschap mogelijk voor mensen die door ziekte of beperking niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. Een mentor is een wettelijke, door de kantonrechter aangestelde, vertegenwoordiger, belangenbehartiger en adviseur. Hij of zij helpt de cliënt om zoveel mogelijk de regie over zijn leven te houden. De mentoren worden met zorg gekoppeld aan hun cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij goed het welbevinden van hun cliënt volgen en voor hen opkomen.

Voor meer informatie: www.mentorschap.nl of neem contact op met Ad Groen, coördinator Betuwe-Nijmegen: 06 30857956; a.groen@mentorschapmiddennederland.nl.

Westervoort All Stars

WESTERVOORT - Op zaterdag 28 februari treedt in de Promenade aan het Doprpsplein van Westervoort de Westervoortse band WAS op.

WAS staat voor Westervoort All Stars en de ambitie is AFWAS te worden: Absolutely Famous Westervoort All Stars. De nieuwe toetsenist Hans Heinrich Glöckner wordt dan voorgesteld en hij zal vol op het orgel gaan. René Meijer, Humphrey Ottenhof en Jan Rooding doen met hem mee in muziek uit de jaren '60, '70 en iets daarna. Aanvang 20.30 uur, entree vrij.

Ontmoetingsdag voor zieken

DUIVEN/GROESSEN - Evenals voorgaand jaar, wordt er dit jaar een Ontmoetingsdag gehouden voor zieken en thuiszittenden (jong en oud) in de gemeente Duiven.

Een dag, waarop, gezelligheid en samenzijn voorop staan. De dag wordt gehouden op dinsdag 24 maart in zaal Gieling in Groessen. De kosten bedragen vijftien euro per persoon voor deze dag en twee euro per persoon voor de chauffeur. Er kan eventueel voor vervoer worden gezorgd. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke Caritassen van Duiven, Loo en Groessen.

U kunt zich opgeven uiterlijk tot en met vrijdag 13 maart bij mevrouw B. Bohmer 0316 261284, mevrouw J. Otten 0316 330017, mevrouw E.van den Boom 0316 263605.

Bingo bij De Maatjes

ZEVENAAR - Vrijdagavond 6 maart is weer de maandelijkse bingo in het cultureel centrum De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat 4.

De zaal is open vanaf 19.30 uur; de aanvang is om 20.00 uur. De opbrengst komt gedeeltelijk ten bate van de sjoelclub De Contactschijf (sport voor gehandicapten). Voor meer informatie kan men bellen: 0316 334162 na 16.00 uur.

DAB+ en internetradio

GROESSEN - DAB+ radio is voor vele mensen nog een onbekend begrip. We zijn met ons allen nog zo gewend aan de middengolf, korte golf en de langegolf radio-ontvangst. De uitdrukking van MW en KW en LW zijn ons allen zo bekend. Neem nu de vroegere radio Veronica die uitzond op de middengolf 192 en 538. Vandaag de dag is het nog de populaire Radio Nostalgia die nog te ontvangen is op de middengolf.

Maar daar komt augustus/september dit jaar verandering in. Dan gaan namelijk de golflengtes verdwijnen, dus ook de zenders die daarop uitzenden. Daar zullen we allemaal aan moeten wennen, ook de autoradio luisteraars. Maar daarvoor is al reeds enkele jaren DAB+ radio ontvangst voor in de plaats gekomen. De zenders die nu nog op de MW uitzenden, zitten ook op de DAB+ radio ontvangst.

TSC Groessen heeft met de DAB+ radio al enige ervaring opgedaan. Het voordeel van DAB+ radio is onder andere dat het storingsvrij radio ontvangen is. Op dit moment zijn er ongeveer vijftig à zestig zenders actief op DAB+ radio. Alle Nederlandse zenders en enkele Duitse zenders zijn actief op DAB+ radio. Sinds kort zijn er DAB+ radioapparaten met internetradio op de markt. Het voordeel van internetradio is dat we de beschikking hebben over een kleine 25000 radio zenders. Dus keus genoeg. Het enige wat thuis aanwezig moet zijn, is draadloos internet.

TSC Groessen kan u over DAB+ radioapparaten vrijblijvend informeren maar ook demonstreren. Er zijn demomodellen aanwezig. Bel gerust voor informatie of een afspraak, 0316 331406 of 06 21477905.

Kinder(bak)feestjes en basistaart bij Erma Bakhuuske

GROESSEN- In een landelijke omgeving in het buitengebied van Groessen geeft Erma kinder(bak)feestjes die volledig bij haar gevierd kunnen worden.

De mogelijkheden zijn zelf cupcakes bakken, oppimpen, taartjes vullen en bekleden met fondant. Na wat lekkers eten en drinken, en het uitpakken van de cadeaus in het gezellig versierde bakhuuske, gaan de kinderen gezellig aan de slag. Ze mogen alles zelf doen, van afwegen tot bakken en van knippen tot plakken. Bij goed weer gaat de deur van het bakhuuske open, en is er de mogelijkheid om even uit te razen, en de geiten en de kippen aandacht te geven.

Workshop basistaart decoratie een gezellige avond of middag waar je leert stap voor stap op een eenvoudige manier een lekkere, pure en mooie taart te maken. Er word uitgelegd hoe te bakken, vullen, bekleden en decoreren. Fondant kleurt u naar wens, en Erma laat u verschillende technieken zien om de taart te decoreren. Als u een workshop wilt volgen, is het fijn dat u zelf een groepje samen stelt.

Erma werkt met eigen biologisch fruit, en eigen eitjes. Mensen met een gluten- of lactosevrij dieet zijn welkom, ze is er veertien jaar mee op de hoogte, daar haar eigen kinderen dit dieet volgen. Ook is er de mogelijkheid om een gluten- of lactosevrije taart of cupcakes te bestellen. Erma vindt het erg fijn als ze iets voor deze mensen kan betekenen, zodat ook zij gewoon lekker kunnen genieten. Graag tot ziens bij Erma Bakhuuske. www.ermabakhuuske.nl; 0316 529635.

Schreur Metropole Zonwering: dé specialist in binnen- en buitenzonwering