GN Nijmegen-Noord

19 april 2017

GN Nijmegen-Noord 19 april 2017


Welkom in de Ressense kerk

RESSEN - Vorig jaar hebben tijdens de zomermaanden meer dan 500 voetgangers en fietsers een kijkje genomen in de mooie 12e eeuwse Ressense kerk.

Ook dit jaar staan de kerkdeuren weer voor iedereen open. Of je nou een moment van bezinning zoekt, even uit wilt rusten, een kaarsje op wilt steken of alleen maar nieuwsgierig bent naar het interieur van deze oude kerk. Vanaf eind april tot en met eind september is iedereen weer elk weekend tussen 11.00 en 17.00 uur welkom.

De zomeropenstellingen starten op 29 april met een speciaal openingsprogramma waarvoor wij iedereen uitnodigen. Aanmelding vooraf is niet nodig. Inloop met koffie en thee vanaf 10.30 uur in de Kosterij, Kerkenhofstraat 3 in Ressen. De ochtend duurt tot ongeveer 12.00 uur.

De kerkopenstelling is een initiatief van Pleisterplaats Ressen www.pleisterplaatsressen.nl.

Andy van der Meijde en John de Wolf naar De Hoendrik in Herveld

HERVELD - FC de Rebellen is een selectie van de meest markante, uitgesproken en spraakmakende voetballers van ons land. In twee keer drie kwartier vertellen een aantal rebellen hoe het echt zit in de voetballerij.

Niet de romantische of komische anekdotes die iedereen al talloze keren heeft gehoord, maar het echte verhaal. Verhalen over macht, geld, seks, doping, list en bedrog. Verhalen die niet eerder zo openhartig werden verteld. De rauwe werkelijkheid van het vaderlandse voetbal.

In zalencentrum De Hoendrik komen Andy van der Meijde, John de Wolf, Sjaak Polak en Marcel Meeuwis deze avond verzorgen. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen Excelsior & SVHA met zalencentrum De Hoendrik. Vrijdag 21 april, aanvang 20.00 tot 22.00 uur aan Dorpsplein 40 in Herveld. De kaarten kosten 25 euro en zijn inclusief toegang tot de afterparty.

Verkoopadressen zijn kantine SVHA, kantine Excelsior en De Hoendrik.

Repair Café Nijmegen-Noord

NIJMEGEN - ln het Voorzieningenhart De Klif aan de Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen wordt op zaterdag 22 april van 14.00 tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

ln het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert.

Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje.
Meer informatie staat op www.repaircafenijmegen/noord.

Grote vlooienmarkt in Groesbeek

GROESBEEK - Er is zondag 23 april van 10-17 uur weer een leuke grote vlooienmarkt in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8a in Groesbeek.

Hier wordt door veel particuliere standhouders hun tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk om als bezoeker te komen snuffelen, of als u nog zelf overtollige spullen heeft deze te koop aan te bieden. Huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 22,50 euro. Deze kan men bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis entree. De sporthal zorgt voor de catering.

Mooie lentewandeling op de Sint-Jansberg

Foto: Marc Poulussen

REGIO - Na een aardige winter is het ineens volop lente. 's Ochtends zingt de merel vanaf de rand van de dakgoot zijn mooiste lied. Geen verkeerde manier om de dag zo te beginnen. Wie om zich heen kijkt, ziet overal bloemen en frisgroene tinten van de uitlopende bomen en struiken. Tijd om naar buiten te gaan!

Op 23 april organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met KNNV afdeling Nijmegen een heerlijke lentewandeling door de Sint Jansberg. Onder genot van een uitbundig vogelconcert starten we om 10 uur bij de hoofdingang van het gebied aan de Rijksweg, in Plasmolen, naast restaurant de Plasmolense Hof.

De Sint-Jansberg doet zijn naam eer aan. Ruim 70 meter reist de berg op boven het Maasdal. Langs de flanken voeren kraakheldere beken hun water af richting de Maas. Juist daar begint het voorjaar vroeg. Onze gids zal stilstaan bij de verschillende vrolijke voorjaarsbrengers, van kleurrijke bloemen tot varens die in hun groene kleed de winter uitzitten en van zware beuken tot … Wie weet wat we allemaal nog meer tegen zullen komen.

We eindigen onze wandeling ongeveer twee uur later met een welverdiende kop koffie. U kunt reserveren via www.natuurmonumenten.nl/sint-jansberg en dan via activiteiten. De kosten voor de wandeling bedragen zeven euro voor leden en tien euro voor niet-leden.

Spannende contrasten met UDI en de Leemkuulers Muzikaal voorjaar in Amerika en Bohemen

BEMMEL - Op de mooie voorjaarsavond die zaterdag 29 april gaat worden, zullen muziekvereniging UDI en 'De Leemkuulers' samen concert geven in de Theaterkerk in Bemmel.

Onder leiding van dirigent Henry Meijer spelen De Leemkuulers de traditionele volksmuziek uit het in het Tsjechisch Bohemen gelegen Egerland. Heimwee, verlangen en het besef dat het leven in zijn eenvoud goed kan zijn, worden opgewekt bezongen en verklankt in vooral marsen en polka's. En als je daar dan nog niet vrolijk van wordt, dan wel bij het vooruitzicht dat de Leemkuuler damesmuzikanten deze avond voor het eerst gekleed in de traditionele dirndl voor de dag gaan komen…

UDI zoekt het dan op een heel andere plaats op aarde, dit keer. Het thema van hun optreden zal zijn "Amerika". Dirigent Johan Jacobsen voert het flink verjongde UDI door de muzikale variaties die Amerika te bieden heeft. U kunt genieten van zowel spectaculaire hoogstandjes zoals Kees Vlak's 'New York Ouverture' als wel swingende bigbandmuziek.

Zaterdag 29 april bent u vanaf 19.00 welkom in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang concert is 20.00 en de kaarten tegen 5 euro worden uitsluitend dan, aan de deur, verkocht.

EZ&PC presteert uitstekend tijdens Junior Swim Cup

Foto: Wilma Drager

ELST – Nadat de minioren zich zaterdag al van hun beste kant hadden laten zien, was de beurt zondag 9 april aan de junioren van EZ&PC. Na genoten te hebben van de races van Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo ging het inzwemmen van start en werd vervolgens in rap tempo het programma voor de junioren afgewerkt.

De aftrap was voor Joost Vilier die een keurige tijd van 1.03.17 liet klokken op zijn 100M vrije slag. Bridget Vermeer kwam in actie op de 100M en de 200M vrije slag en realiseerde 1.09.28 respectievelijk 2.28.62. In beide gevallen helaas een fractie boven de limieten voor de NJJK, maar evenals Joost was Bridget op de lange baan nog nooit zo snel.

Jill Wind kwam met 1.06.91 weer heel dicht in de buurt van haar persoonlijke toptijd op de 100M vrije slag, terwijl de 50M vlinderslag vandaag helaas wat minder goed uit de verf kwam. Sanne Landman mocht starten op de 100M rugslag en met 1.20.64 was ook Sanne duidelijk sneller dan tijdens de laatste limietwedstrijd op de lange baan. Ymke Vermeulen werd keurig tiende op de 50M schoolslag in 0.39.14, terwijl ze op de dubbele afstand met 1.24.90 op de dertiende plaats was terug te vinden.

Deelname van liefst vijf junioren van EZ&PC aan deze Junior Swim Cup was al zeer bijzonder. Dat zes van de acht starts sneller dan ooit waren op de lange baan was absoluut een prachtig resultaat.

Film: Youth

BEMMEL - Deze indrukwekkende film, bekroond met veel prijzen, onder andere beste acteur (Michael Caine), beste film en beste regie, is op donderdag 20 april om 20.00 uur te zien in de Theaterkerk in Bemmel.

Michael Caine en Harvey Keitel spelen de hoofdrollen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren. Bestel kaarten à 5,50 euro via www.topbemmel.nl of koop ze bij Eyewish of aan de avondkassa in de TheaterKerk, Markt 5 in Bemmel.

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 21 april houdt het bingoteam van de Koninginnebuurt een gezellige bingoavond.

"Wij nodigen u graag uit om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken. De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen. Komt allen", aldus het bingoteam.

Uitslag postduivenvereniging De Toekomst Elst

ELST - Het duivenseizoen is weer begonnen. Wedvlucht Hapert afstand 83 km. Winnaar was Dik Hartemink.

De uitslag: 1 ) D. Hartemink Arnhem . 2) A. Rozijn Oosterhout 3 en 5 L.Joosten Arnhem 4 ) Th.Medze Elden. 6 en 7 F.Looyschelder Elden. 8 en 9 H.G. Burgers Elst 10 ) M.Korthouwer Elst.

Bingo-time in Koninginnebuurt

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 21 april houdt het bingoteam van de Koninginnebuurt een gezellige bingoavond.

"Wij nodigen u graag uit om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken. De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen. Komt allen", aldus het bingoteam.

Geslaagde familie-trainingsavond kempo

ELST - Begin april organiseerde budovereniging Elst weer voor alle jonge kempoka’s een leuke trainingsavond waarbij zij hun vader, moeder, opa, oma, broer of zus, tante of oom, vriend of vriendin mochten meenemen.

Inmiddels is deze avond uitgegroeid tot een gezellige traditie waar alle Kempoka's het hele jaar naar uit kijken, want op deze avond wordt er beslist niet alleen maar gekeken! Van iedereen die meekomt, wordt namelijk verwacht dat ze meedoen met de training.

De toeschouwers, waaronder familie en vrienden van de vereniging, keken maar wat al te graag toe om te zien hoe fanatiek de (groot-)ouders proberen hun kids bij te houden met de push-ups tijdens de pittige warming-up, gegeven door trainer Menno Albouts.
Ook lieten de ouders zich niet kennen tijdens het stoten en trappen tegen de kussens en het sparren met de jeugdige Kempoka’s onder begeleiding van de trainers.
De hoofden liepen rood aan en de ouders waren regelmatig aan een flinke slok water toe. Al met al voor jong en oud en zeker ook voor het publiek: een zeer geslaagde avond! Ouders toonden respect voor hun kids; de trainers namen hun petje af voor de ouders. Eén ding is voor iedereen zeker: deze traditie houden ze er in! Meer informatie staat op www.budovereniging-elst.nl.

Paasbiljarttoernooi zeer spannend

ELST - Vorige week zaterdag organiseerde de Biljart Vereniging Elst een open biljart toernooi in gebouw Onder de toren in Elst, het thuis lokaal van de vereniging. Deze met regelmaat terugkerende toernooien genieten een grote belangstelling onder de biljarters.

Een vrij toernooi stelt ze in de gelegenheid tegen andere spelers te strijden dan normaal op de wekelijkse clubavonden. Dat geeft spanning maar ook bewondering voor de prestaties van de tegenstanders. Oplossingen voor bepaalde situatie op de biljarttafel die op een andere wijze worden ingevuld geeft een verbreding van de kennis en dus ook de vaardigheid.

Kortom een dergelijk toernooi organiseren geeft niet alleen spelvreugde en opwinding maar ook nieuwe inzichten en kennis met handige spelopvattingen. Niet vergeten moet worden dat een ieder speelt met zijn eigen handicap, of zoals dat in 'vaktaal' heet ieder met zijn eigen moyenne. Ook dat er gespeeld wordt tegen spelers van een andere generatie geeft een bijzonder cachet aan deze dag. Oud en jong door elkaar en tegen elkaar.

Elke keer weer wordt de einduitslag en standen pas duidelijk bij de laatste partijen. Dan neemt de spanning toe en berekend ieder zijn kansen voor de overwinning. De toernooidirectie kon aan het einde van de dag de winnaars bekend maken en de prijzen uitreiken.

Op de eerste plaats is geëindigd Raymond Maat, tweede werd Willy Gerritsen en als derde konAdrie Piels gefeliciteerd worden. Voor herhaling vatbaar, zo vatten de deelnemers deze dag dag samen. Biljart Vereniging Elst kan trots zijn.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 22 april

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, eucharistieviering, G. Peters, Ubi Caritas

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, eucharistieviering, F. Bomers, cantorum

Zondag 23 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor Lent

Zaterdag 29 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en communieviering, R. Heinen, Young at Heart

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Magna Voca

Zondag 30 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, cantorum

11.00 uur: St. Willibrordus Kerk Herveld, eucharistieviering, N. Sales, Gemengd Koor

Maak een landschap voor een camouflage-kunstenaar!

NIJMEGEN - Tijdens de meivakantie mogen kinderen in het Natuurmuseum Nijmegen zelf een minilandschap maken voor een gecamoufleerd dier. Deze activiteit is van maandag 24 april tot en met zondag 7 mei en is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Sommige dieren weten zich heel knap onzichtbaar te maken. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat ze door roofdieren opgegeten worden. Wat jij nu mag doen, is zelf een minilandschap maken. En knutsel een dier dat zich er heel goed kan verstoppen!

Er valt ook een prijs te winnen! Maak een foto van je landschap-met-dier en plaats die op de Facebookpagina van het Natuurmuseum Nijmegen De Bastei. Vraag aan je vrienden en vriendinnen of ze die zo vaak mogelijk willen liken en delen. Aan het einde van de meivakantie maken we twee winnaars bekend. Eén prijs gaat naar degene met de meeste likes, dat is de publieksprijs. De andere is voor het mooiste of origineelste idee. Welke dat is beslist Rudie Roerdomp, de grote camouflage-expert van het museum.

In onze tentoonstelling ‘Camouflage-kunstenaars’ kun je je laten inspireren. Je ontdekt er hoe dieren zich in het wild onzichtbaar maken.

De entree bedraagt 4,- voor volwassenen, 2,50 voor kinderen en 3 euro voor 65+. Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen, telefoon 024 3297070. De openingstijden van het Natuurmuseum in de meivakantie zijn: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op Koningsdag (27 april) is het museum gesloten. Op Hemelvaartsdag (5 mei) zijn we geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Samenwerking VPTZ Rivierenland en Zorgcentra De Betuwe

BETUWE - Op woensdag 12 april ondertekenden Ferry Noothout, voorzitter van Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland en Christina van Haaften, directeur bij Zorgcentra De Betuwe, een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Van Haaften: “De samenwerking die we met Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland al hadden voor onze thuiswonende cliënten is nu uitgebreid. Ook cliënten die op een van onze locaties wonen kunnen nu gebruik maken van de diensten van de deskundige vrijwilligers van VPTZ Rivierenland. Een waardevolle aanvulling op onze ouderenzorg.”

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 22 april

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, eucharistieviering, G. Peters, Ubi Caritas

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, eucharistieviering, F. Bomers, cantorum

Zondag 23 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor Lent

Zaterdag 29 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en communieviering, R. Heinen, Young at Heart

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Magna Voca

Zondag 30 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, cantorum

11.00 uur: St. Willibrordus Kerk Herveld, eucharistieviering, N. Sales, Gemengd Koor

Koningsdag en -nacht in café In den Ommelanden

ELST - Donderdag 27 april viert heel Nederland weer Koningsdag. Ook café In den Ommelanden viert deze nationale feestdag natuurlijk groots.

Woensdag 26 april : Koningsnacht met Gaatze. Om iedereen alvast in feeststemming te brengen organiseert het café op woensdag 26 april Koningsnacht 2017. Vanaf 21.00 uur barst het feest los met op het podium zanger en entertainer Gaatze Bosma. Gaatze staat garant voor vrolijk entertainment met een mengeling van bekende feesttoppers en meezingers. U kunt Gaatze kennen van zijn vrolijke auditie bij Bloed, Zweet en Tranen. Ook in Elst gaat hij er één groot feestje van maken. Mis het niet! Aanvang 21.00 uur, entree gratis.

Donderdag 27 april : Koningsdag met feest-DJ Patrick. Tijdens Koningsdag is café In den Ommelanden eveneens dè plek waar je wezen moet voor een spetterend Oranjefeest. Vanaf 14.00 uur gaan we, samen met feest-DJ Patrick de verjaardag van onze Koning eens echt goed vieren. Elk half uur spelen we leuke spelletjes, waarbij de winnaar aan het rad mag draaien. Win gratis shotjes, gratis hapjes of zelfs gratis drankjes voor jou en je vrienden!

Aanvang 14.00 uur, entree gratis. Het overzicht van overige geplande activiteiten staat op www.ommelanden-elst.nl.

Ochtendwandeling met vele boomknoppen op ‘springen’

REGIO - Het is lente! De zon laat zich weer wat vaker zien, de natuur wordt langzaam groen, de vogels zingen en er worden veel dieren geboren. Tijd dus om naar buiten te gaan en een frisse neus te halen.

De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen houdt op zondag 23 april een ochtendwandeling op landgoed Oorsprong. Samen gaat u op zoek naar vroege lentekleuren en mooie plekken. Heeft u bijvoorbeeld al eens een kijkje genomen bij het historische zwembad? En de schuilkelder van het vroegere landhuis?

Start: 11.00 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785. Duur: 2,5 uur. Afstand: 5 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 -12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Pedro van Gogh, 06 54654049 of Dick Wijnveldt, 06 42475520.

Fantastische resultaten op halve finale voor Elistha

ELST - Zondag 9 april was het dan zover; de halve NK finale voor turnsters in de derde divisie. Voor GV Elistha waren Lieke, Lonneke, Aïsha en Stefanie geplaatst. De halve finale halen is al een hele prestatie, en de behaalde resultaten zijn helemaal fantastisch!

Bij de categorie Jeugd1 had Lieke haar oude vertrouwde zenuwen helaas weer teruggevonden maar gelukkig hield zij zich staande. Het leverde de bronzen medaille en een plek in de meerkamp finale. Ook heb jij toestelfinales op sprong (met een half-in-heel-uit!), balk en vloer.

Bij Jeugd2 was de zilveren medaille vandaag voor Aïsha. Ietwat onverwachts omdat je er op sprong niet helemaal lekker in zat, maar op alle andere toestellen stond je als een huis! Prachtig op vloer (toestelfinale!), mooi doorgeturnd op brug en stabiel op balk. Daarnaast veel nieuwe dingen laten zien. Ook Lonneke (jeugd2) liet eindelijk haar mooie auerbach van balk zien, wat haar een toestelfinale opleverde, en ook vloer ging goed met een nieuwe sprongenserie. Voor nu een prachtige vijfde plek behaald en met deze resultaten haalden beiden een plek in de meerkampfinale.

Bij de senioren was Stefanie aan de beurt. Door uitwisselingsweek op school was de voorbereiding niet zo goed. Op balk leverde dit onverwachts twee vallen op. Relaxt en zonder zenuwen door naar vloer, waar ze haar best mogelijke oefening turnde. Helaas net 0,067 te weinig voor een toestelfinale. Ook op brug en sprong liet ze zien wat ze waard was. Toch een mooie 15e plek in het sterke veld en we blijven duimen voor de reserveplek op de vloerfinale.

Koningsconcert in Sint-Werenfriduskerkt Elst

ELST - Altijd al willen weten welke Vorst der Nederlanden in Waterloo heeft gevochten, hoe Russische invloeden in Nederland zijn gekomen of wat Afrika met ons Koningshuis te maken heeft? Kom dan luisteren en genieten van dit Koningsconcert op woensdagavond 26 april om 19.30 uur in de Sint-Werenfriduskerk, Dorpsstraat 36 in Elst.

Tijdens dit Koningsconcert zingt het Sint-Caeciliakoor onder andere: het klassieke 'Lacrimosa' van W.A. Mozart, 'Halleluja' (The Messiah) van G.F. Händel, 'O Fortuna' van C. Orff, maar ook het haast zo legendarische 'Waterloo' van Abba. Een zeer gevarieerd en sprankelend programma, toegeschreven aan alle Vorsten die Nederland in 200 jaar Koninkrijk hebben geregeerd. Entree is gratis, na afloop is er een deurcollecte.

Diederik Elings heeft de muzikale leiding van het concert. Op zijn 15e stond hij al voor zijn eerste koor en na zijn opleidingen, Conservatorium en Muziek Therapie, volgden er meer koren en orkesten waar hij zijn muzikaliteit mee kon delen. Sinds maart 2016 is hij dirigent van het St Caeciliakoor en heeft hij in één jaar tijd al vele muzikale snaren weten te raken. Diederik werkt onder andere als dirigent van koren binnen de R.K. Sint-Benedictusparochie en werkt graag met regionale musici, in dit concert zullen vele Elsterse musici een bijdrage leveren.

Duiken? - Onderwatersportvereniging Gaviiformes!

ELST - Altijd al eens willen duiken in mooie blauwe Caribische wateren? Altijd al eens de onderwater wereld willen ontdekken? Gewoon een duikcursus volgen, en ook jij kunt jezelf een duiker noemen.

Deze maand beginnen we met de basiscursus tot 1-sters duiker. Voor de theorie ben je welkom in het clubhuis van de vereniging, de zwembadoefeningen doen we in zwembad 'De Helster' in Elst. Er zijn nog enkele plaatsen over, dus aanmelden kan nog tot 1 mei!

De vereniging vindt veiligheid en een gedegen opleiding belangrijk. Je wordt als beginnende duiker dan ook intensief begeleid door ervaren duikers.

Sinds 2015 heeft Gaviiformes ook een jeugd groep. Lijkt dat je ook gaaf, in plaats van op hockey of ballet eens een heel andere sport te doen, kijk dan snel eens op onze website www.gaviiformes.nl of op onze Facebook paginas op www.facebook.com/gaviiformes

Je kunt altijd meekijken met een training. Neem ook dan contact op via info@gaviiformes.nl en kom eens langs op zondag ochtend om 09:00 in De Helster.

Hoveniersbedrijf Simon Schulte erkend 5-sterrenspecialist

BEMMEL - Simon Schulte is als Hoveniersbedrijf inmiddels al tien jaar een begrip in de omgeving van Bemmel. Bij Simon kunt u voor een goed advies terecht, desgewenst komt hij bij u langs om uw ideeën te bespreken.

Anno 2016 is Simon Schulte officieel erkend als 5-sterrenspecialist. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan bedrijven die garant staan voor goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Een goed advies is immers goud waard!

De hedendaagse consument wordt steeds kritischer. Er zijn steeds meer aanbieders, waardoor men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dankzij het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt het voor de consument een stuk makkelijker gemaakt. Het keurmerk mag enkel gevoerd worden door bedrijven die vakmanschap, het geven van een goed advies en een uitstekende klantbeleving hoog in het vaandel hebben. Stuk voor stuk zaken die Simon Schulte als vanzelfsprekend beschouwt!

Alles voor een tevreden klant. Bij Simon Schulte heeft vanaf het begin begrepen dat het bij een bedrijf niet draait om slechts de producten. De beleving en het adviseren van je klanten is zeker zo belangrijk. "Nu er een maatstaf in het leven is geroepen voor klanttevredenheid wilde ik graag een erkenning als 5-sterrenspecialist. De visie van het keurmerk past goed bij ons. Een goed advies is immers goud waard. We willen de klant niet slechts een product verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen", aldus eigenaar Simon. "Hierdoor weet u zeker dat u bij een bedrijf aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen."

Ervaringen van onze klanten. "Wij zijn trots op ons werk en trots op onze klanten. Als u wilt weten hoe onze klanten het hebben ervaren, bekijk onze reviews op: https://www.5sterrenspecialist.nl/keurmerkhouders/hoveniersbedrijf-simon-schulte."

Hoveniersbedrijf Simon Schulte; 0481 378082, www.simonschulte.nl

KIK vol met OBC-talenten!

ELST - In een uitverkocht theater de KIK in Elst vond de zesde Talentenbende plaats van OBC Elst. Een groot publiek kon genieten van de muzikale-, beeldende- en danstalenten van leerlingen. Via de Talentenbende wil de school de leerlingen stimuleren hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Middels een bijna drie uur durend programma kon de zaal genieten van hoogstaande presentaties. De jury beoordeelde de geselecteerde 23 presentaties op diverse punten als techniek, originaliteit, presentatie et cetera.

De eerste prijs in de categorie zang werd gewonnen door Bo Leurs en Michele Iedema, deze avond zongen zij het nummer 'When we were young'. De eerste prijs in de categorie dans werd gewonnen door Sophie Wessels met een zelfgemaakte choreografie samen met haar vriendin Noomi. De eerste prijs in de categorie muziek was voor Boaz Ben-Shitrit. Hij liet door middel van een pianospel van Ludovico Einaudi zijn muzikaal talent horen. Tot slot werd de categorie divers gewonnen door een groep meiden uit klas H1A. Zij toonden prachtige acrobatiek.

Naast de muzikale optredens kon het publiek in de pauze genieten van een expositie van het vak beeldende vorming. Creatieve werken van leerlingen werden in de hal tentoongesteld.

"Zullen we hier blijven of verder gaan?" Die keuze wordt nu nóg makkelijker voor u. CO-BUS Buscamper Verhuur

OOIJ bij NIJMEGEN – Alweer vijf jaar verhuurt CO-BUS Pössl buscampers voor vakanties. Sinds juni 2016 gebeurt dit vanuit het bedrijfspand in Ooij – de Bouwkamp.

Er is niets zo leuk als mensen uit te zwaaien die zin hebben om op vakantie te gaan en enthousiaste huurders met hun vakantieverhalen weer welkom te heten. CO-BUS Buscamper Verhuur richt zich op vakantiegangers die de keuze willen hebben om rond te reizen of ergens zomaar een paar dagen of langer willen blijven staan.

Heleen en Arnold gebruiken hun jarenlange reiservaring in hun bedrijf. Dat is onder andere terug te vinden in de complete inventaris, huurders hoeven alleen hun kleding, beddengoed/handdoeken en een boek/tablet mee te nemen en zelf de voorraadkastjes te vullen. Bovendien worden huurders goed geïnformeerd en krijgen uitleg van de buscamper en de apparatuur bij vertrek. Sinds december 2016 biedt CO-BUS Buscamper Verhuur voor de wintermaanden ook een fly-and-drive-service aan op airport Faro (Algarve). Hoe fijn is het lentegevoel in de winter én de mogelijkheid om door Portugal te reizen, zonder eerst een lange afstand te moeten rijden om er te komen.

Zin in vakantie met een buscamper? Kijk op de website co-bus.nl of bel CO-BUS voor een afspraak (06 12403209), Heleen of Arnold is er dan zeker.