GN Arnhem

13 januari 2018

GN Arnhem 13 januari 2018


Winterprogramma Gilde Stadswandeling Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Ook in 2018 biedt Gilde Stadswandeling Arnhem weer een keur aan wandelingen. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, behalve tijdens feestdagen en evenementen, kan men met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders.

Tijdens het winterprogramma verzorgen deskundige gidsen iedere eerste vrijdag en iedere tweede zondag van de maand een aangename rondleiding, fietstocht of virtuele wandeling. Voor januari en februari staan op het programma het St.Peters Gasthuis en het Rozetkwartier.

Zondag 14 januari: rondleiding door het St. Peters Gasthuis
Moerbalken, kinderbinten, korbelen, kraagstenen en strikken: Bekijk Arnhems oudste, zorgvuldig gerestaureerde huis uit 1354 en geniet van Arnhems schatten uit het verleden in het Erfgoedcentrum onder leiding van Kijkwijzers. Wat is eigenlijk het 'Kraniersgilde'? Start: 14.00 uur, Rijnstraat 71, Arnhem.

Vrijdag 2 februari: wandeling door het Rozetkwartier
Het Rozetkwartier met het eens zo saaie Bartokplein, nu een hotspot met Aardvarken. Rozet, ons kenniscluster (Hét gebouw van 2014). Een glijbaan in de bieb ? Het Erfgoedcentrum ( met "Archeo-Hotspot" ), waar zich de historie van Arnhem openbaart. Start: 14.00 uur. In de hal van Rozet, Kortestraat 16, Arnhem. Kosten: volwassenen vier euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Het aanbod bestaat uit ongeveer 25 verschillende wandelingen, maar ook combinaties zijn mogelijk op aanvraag. Specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen ook met het gilde op verkenning door Arnhem. Een uitgebreide toelichting en het volledig aanbod staan op www.wandeleninarnhem.nl.

3 / 24

Themabijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers: Krachttraining bij COPD

REGIO - Op woensdag 17 januari houdt het Longpunt Arnhem-Liemers een themabijeenkomst over 'Krachttraining bij COPD'. Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, zal een actieve middag verzorgen. Doel van de middag is om ideeën en tips te krijgen die thuis uitgevoerd kunnen worden om meer kracht te krijgen.

Krachttraining heeft steeds vaker de aandacht in de media zoals: nieuwe beweegrichtlijnen voor chronische zieken; trainen van (kwetsbare) ouderen ter voorkoming van vallen; krachttraining verbetert de loopafstand en uithoudingsvermogen van mensen met COPD. Krachttraining kan door iedereen uitgevoerd worden en is voor iedereen goed, mits met de juiste kennis en uitvoering. Een veel gehoord argument is: “Dat is voor de jongelui heel goed, maar ik heb daar de lucht niet meer voor.” Jenny zal laten zien en voelen dat iedereen krachttraining kan doen en dat ook niet veel (moeite) hoeft te kosten.

Het belooft een actieve en energieke middag te worden voor alle longpatiënten en mantelzorgers in alle fases van de longziekten. Er is voldoende ruimte tot het stellen van vragen en om ervaring uit te wisselen met andere longpatiënten en mantelzorgers. De bijeenkomst van Longpunt Arnhem Liemers vindt plaats in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Bezoekers worden verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Tom Jansen, eigenaar van Fiets Totaal Elden: 'Adverteren in Hét Gemeente Nieuws werkt voor ons als een trein! '

ELDEN/ARNHEM – Aangenaam verrast was hij door de hoeveelheid aan respons, nadat hij had geadverteerd in Hét Gemeente Nieuws. Tom Jansen, eigenaar van Fiets Totaal Elden, had blijkbaar niet verwacht dat de krant zo goed wordt gelezen.

Tom heeft zich met Fiets Totaal Elden aangesloten bij het Fiets Centraal Zorgplan. Dit biedt het totale onderhoud voor een fiets in één plan. 'Het Fiets Centraal Zorgplan biedt echt veel voordelen en dat staat natuurlijk uitgebreid op onze site: www.fietstotaalelden.nl, maar dan nog moeten fietsers wel op de hoogte worden gebracht van het bestaan ervan. Daarom besloot ik Hét Gemeente Nieuws in te schakelen. Omdat het betaalbaar is, wilde ik wel proberen of ik reacties zou krijgen als ik daarin zou adverteren. Nou, dat heb ik geweten, want het werkt als een trein!', zegt Tom lachend. 'Klanten die in mijn werkplaats kwamen, hadden mijn advertentie allemaal gezien, want ze vroegen gericht naar de actie waarmee ik op dat moment had geadverteerd. Geweldig, want iedereen die in de winkel komt, ziet en hoort van mij wat Fiets Totaal Elden allemaal nog meer voor hen kan betekenen.'

Op de vraag of Tom ook tevreden is over werkwijze van Hét Gemeente Nieuws zegt hij: 'Ook daar kan ik alleen maar positief over zijn. Er werken leuke mensen en er is altijd een gezellig contact. Er wordt gemoedelijk gewerkt, niets moet. Dat vind ik prettig'.

Wilt u ook iets onder de aandacht brengen? Hét Gemeente Nieuws biedt u een mooi platform. Telefoon 0481 464770 www.gemeentenieuwsonline.nl.

Fiets Totaal Elden is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Klapstraat 45A, Elden; 026 3831832 of 06 13326772; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Fiets Totaal Elden.

Tjeerd Kootstra exposeert bij Cultuurmij Oost Backside of Arts

ARNHEM - De expositie 'Backside of Arts' is te zien tot en met 26 januari tijdens kantooruren van 9.00 - 17.00 uur bij Cultuurmij Oost, Vossenstraat 6 in Arnhem.

´Backside of Arts´ is voor Tjeerd Kootstra (1959) zijn afscheidsexpositie bij en voor Cultuurmij Oost waar hij lange tijd als adviseur werkzaam was. Daarbij was hij al jaren medesamensteller van de `Kale Muren´, de exposities bij Edu-Art en later bij Cultuurmij Oost.

´Backside of Arts´ is een serie van ruim zestig iPhone-foto´s die hij tussen medio 2014 en 2017 tijdens vele museumbezoeken maakte van Marti Arts, terwijl zij een kunstwerk bekijkt. De serie is destijds ontstaan vanuit het kijken. Opeens was daar een visuele interactie tussen Marti, ruggelings gefotografeerd, en het werk waar zij voor stond. Die interactie heeft hij in de loop van de serie steeds verder en nauwgezetter uitgewerkt.
Waar het begon als toeval is het doorontwikkeld als precies onderzoek en beeldspel waarin overeenkomst dan wel contrast gekozen wordt of ontstaat, en Marti in nauwgezette regie in afgewogen compositie met de kunst samengaat. De ene keer sfeervol dan weer vrolijk of ingetogen. Deels zijn de foto´s eerder in een soort reisverslag op Facebook gepubliceerd. Nu is de serie voor het eerst in zijn geheel geprint te zien. Het is een serie die hij zowel van als met Marti maakte.


Cultuurmij Oost verbindt kennis over kunst en cultuureducatie met onderwijs, overheden, cultuurorganisaties, welzijnssector en bedrijven. Cultuurmij Oost verbindt, door te delen, te inspireren en te innoveren. Het expertisecentrum versterkt de relatie cultuur en samenleving.
Mét cultuur kom je verder.

Open repetitie & zangworkshop

ARNHEM - Op woensdagavond 17 januari om 20.00 uur kun je op speelse wijze kennismaken met Gospelkoor Desire. De avond is in Sportcentrum Rijkerswoerd aan De Pas 44.

Op deze open repetitie neemt dirigent Bert Weijdema je mee op een klein muziekavontuur, begeleid door pianiste, Corinne Middelplaats. De koorleden vergezellen je daarbij. In de workshop gaan ze muziek maken met adem, koorklank en beweging, impressie en expressie. Elementen die gospel karakter geven. Ze werken vanuit meerdere stemtechnieken om je zicht op je eigen stem te geven. Iedereen die houdt van zingen en een gezellig koor zoekt, is welkom! Meer info staat op www.gospelkoordesire.nl. Aanmelden kan bij Angelique Schlief: 06 55723060.

Berichten aanleveren

ARNHEM - Wist u, dat u zelf persberichten mag insturen voor in Hét Gemeente Nieuws? U moet dan wel op een paar dingen letten!

De krant wordt nu in iedere even week op zaterdag of zondag bezorgd. Als u een activiteit heeft, die in dat weekend plaatsvindt, dan is het uiteraard verstandig om dit al in het weekend ervoor in Hét Gemeente Nieuws te plaatsen. De redactie moet dan al op de maandag in een oneven week bij ons binnen zijn, vóór 12.00 uur.

Doe mee met de Ondernemer voor de klas-dag

ARNHEM - Op 16 januari is de zevende editie van het evenement 'Ondernemer voor de klas'. Een initiatief van de opleiding Small Business en Retail Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De projectgroep van de opleiding is op zoek naar enthousiaste ondernemers en scholen die hieraan willen deelnemen.

Ondernemer voor de klas heeft als doel het enthousiasmeren van leerlingen op basis- en middelbare scholen voor het ondernemerschap. Met een belangrijke studiekeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met vragen: wat betekent ondernemerschap nu precies, hoe is het om een eigen bedrijf te hebben en wat komt er allemaal bij kijken? Voor ondernemers is dit dus de kans om passie, kennis en levenservaring met betrekking tot het ondernemerschap met leerlingen te delen tijdens een gastles.

Kijkje in de keuken

Leerlingen krijgen door de gastles een kijkje in de keuken van de ondernemer en worden zich bewust van het ondernemerschap als mogelijk carrièreperspectief. Ook kan deze dag leerlingen helpen met het maken van een opleidings- of profielkeuze. Scholen die deelnemen dragen er op deze manier aan bij om de maatschappij en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen.

Voorafgaand aan de gastles wordt er voor de ondernemers een bijeenkomst georganiseerd in het wijnmuseum in Arnhem onder het thema 'Health'. Onderwerpen als duurzaamheid in het bedrijfsleven, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het nieuwe werken en een gezonde levensstijl komen aan bod tijdens het ochtendprogramma. Daarnaast is er volop de mogelijkheid om te netwerken met circa 75 andere ondernemers tijdens de lunch.

Meer informatie

Ondernemers en scholen die meer willen weten of zich willen aanmelden voor Ondernemer voor de klas kunnen terecht op www.ondernemervoordeklas.nl of kunnen een mail sturen naar info@ondernemervoordeklas.nl.

Beelddenken in beeld

ARNHEM - Bent u een beelddenker? Of herkent u het bij uw kinderen? Veel mensen met autisme en/of ADHD zijn beelddenkers.

Maar wat is dit nou precies? En wat komt er allemaal bij kijken? "Wij nodigen iedereen uit tot het bijwonen van onze informatieavond over beelddenken op 23 januari. Onze gast-spreekster op deze avond zal mevrouw Eline Slok zijn. Als ervaringsdeskundige weet Eline Slok, zelf beelddenker, als geen ander wat er allemaal bij komt kijken als je denkt in beelden. Zij geeft op een hele duidelijke wijze uitleg en tips."

De avond is van 19.30 tot 21.30 uur in VSO Mariëndael, Middachtensingel 12, Arnhem (in de wijk 'Over het lange water'). Toegang is gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. "Wel graag opgeven via aic.gp.arnhem@gmail.com onder vermelding van 'beelddenken'!"

Actie én ontspanning: dat is waar volleyballen bij S.V. Arma voor staat

ARNHEM - Recreatieve volleybalvereniging Arma nodigt iedereen uit om in het nieuwe jaar twee avonden gratis mee te trainen in de sportzaal bij het Olympus College in Arnhem-Zuid.

Want elke maandagavond een paar uurtjes trainen bij deze recreatieve volleybalclub is niet alleen heerlijk sportief, maar ook gezellig. Onder leiding van twee professionele trainers, wordt in het eerste trainingsuur aandacht besteed aan warming-up, ontwikkeling van de techniek en spelinzicht. Het tweede uur staat garant voor een partijtje volleybal, waarbij spelers het in gemixt teamverband tegen elkaar opnemen.

Arma heeft op het ogenblik ongeveer dertig leden in de leeftijd vanaf ongeveer 25 jaar tot boven de 60 en iedereen met een beetje gevoel voor volleybal en spel - ervaren of onervaren - kan bij S.V. Arma terecht. De beginnende speler krijgt de techniek vaak vlot onder de knie en maakt al snel vorderingen in het spel.

Mocht dit je niet genoeg zijn, dan kun je je ook nog uitleven in onze recreatieve midweekcompetitie in sporthal Valkenhuizen. Deze is om de week op woensdag. Eens per twee weken speel je je wedstrijden waarin de teams gemixt zijn samengesteld. Deze competitie is uiteraard nog fanatieker dan de training, omdat op vier niveaus tegen andere teams kan worden gespeeld, maar plezier staat te allen tijde bovenaan!

Naast deze volleybal activiteiten organiseren we zelf ook nog een aantal activiteiten. Zo is er jaarlijks een proactieve Arma dag, twee maal per jaar een gezellig seizoen-einde toernooi met een hapje en drankje en natuurlijk in het najaar het Arma herfsttoernooi.

"Wij trainen op de maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de sporthal van het Olympus college naast de Rijnhal. Het adres is Olympus 11 in Arnhem. Bekijk ook een onze website www.sv-arma.nl en heeft u belangstelling dan kunt u voor informatie contact opnemen via arma.volleybal@gmail.com of 06 53631213. Je bent welkom om twee maal vrijblijvend mee te trainen en een indruk te krijgen van SV-Arma."

Zeemanskoor Schip Ahoy

ANGEREN - Zeemanskoor Schip Ahoy gaat het nieuwe jaar in met een spetterend optreden in het Kultuurhuus in Angeren. Wilt u meezingen en meedeinen op oude en nieuwe zeemansliedjes? Dan bent u namens de gehele bemanning welkom op zondagmiddag 28 januari om 14.00 uur (13.30 uur zaal open).


Kaarten (inclusief kopje koffie/thee) kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar in het Kultuurhuus, of te bestellen per email (hpvermeulen48@hotmail.com). Aansluitend ontvangt men via de mail een bevestiging met het rekeningnummer waarop het entreebedrag overgemaakt moet worden. Nadat de betaling is bijgeschreven worden de kaarten gereserveerd en liggen ze op 28 januari klaar in het Kultuurhuus.

Europa's beste Bee Gees tributeshow naar Arnhem

ARNHEM - Na de uitverkochte shows in concertgebouw De Vereeniging en tijdens de eerste landelijke tour vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven: de heren van Night Fever keren terug naar de grote theaters en concertzalen van Nederland. Meer shows, andere steden en nog steeds het omvangrijke muziekrepertoire van de gebroeders Gibb. De show staat als een huis en is een must see voor iedere Bee Gees liefhebber.

Wie aan de Bee Gees denkt, denkt aan dansen. Maurice, Barry en Robin waren de helden van de disco. Maar het trio produceerde niet alleen de megahits 'More than a woman', ' Stayin' Alive' en 'You should be dancing', maar schreef ook wereldberoemde nummers voor onder andere Barbra Streisand, Celine Dion en Frankie Valli. De 7-mans formatie Night Fever uit Duitsland speelt de discoklassiekers uit de tijd van de strakke jumpsuits en glitters, maar laat ook de oude sound met nummers als 'Spicks and specks' en 'To love somebody' live horen. Night Fever wordt vergezeld door een zangeres die enkele bekende duetten van de broers voor haar rekening neemt. Het indrukwekkende tributeconcert is een waardig eerbetoon aan één van de bekendste popgroepen ter wereld en benadert het origineel bijzonder nauwkeurig. Eerder stond de band al voor uitverkochte zalen in Nijmegen, Eindhoven, Apeldoorn en Leeuwarden. Tickets voor het semi-staconcert op 2 februari in Arnhem zijn nu te koop via arnhemsepodia.nl. (Night Fever – the very best of the Bee Gees. Vrijdag 2 februari 20.00 uur, Musis Arnhem; www.bestofthebeegees.nl.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Advocatenhuys Velperweg Uw huisadvocaten aan de Velperweg

ARNHEM - Advocatenhuys Velperweg is een samenwerking van de advocaten Joris Joosten, Sonja Wouda-van Velzen en Michel IJsseldijk. Wouda en Joosten werkten al sinds 2009 samen, tot voor kort onder de naam Wouda & Joosten Advocatuur, gevestigd in Arnhem-Zuid.

Per 1 juni hebben zij de overstap naar 'Noord' gemaakt. Strafrecht specialist Michel IJsseldijk heeft zich per 1 november bij hen aangesloten. Vanuit een karakteristiek pand aan de Velperweg 78 (hoek Oude Velperweg) richten zij zich op particulieren en klein MKB. De specialisaties van het kantoor zijn het personen-/ en familierecht en erfrecht en strafrecht, maar ook voor jeugd-/ huur-/ arbeids-/ en algemeen civiele zaken kunt u bij Advocatenhuys Velperweg terecht!

Advocatenhuys Velperweg onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, waarbij deskundigheid en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. De naam 'Huys' is dan ook niet toevallig gekozen, en past bij het kantoor dat de advocaten willen vormen. Het is hun missie is om uw probleem te vertalen in juridisch haalbare doelen, zodat u uiteindelijk weer verder kunt met uw leven!

Advocatenhuys Velperweg, Velperweg 78, Arnhem; 026 3230030; www.advocatenhuys.nl.

Bistro Bootsma in Elden

ELDEN/ARNHEM - Eén jaar na opening van Bistro Bootsma is wel duidelijk geworden dat ook in het zuidelijke deel van Arnhem bestaansrecht is voor een restaurant waar veel aandacht is voor gasten en hun persoonlijke wensen.

Cleo en Coen Bootsma, die samen met een gemotiveerd team de informele bistro runnen, hebben dit bewezen. Of het nu een jubileum, verjaardag, barbecue, koffietafel of diner voor twee betreft, alles wordt op de wensen van de gast afgestemd. In overleg is veel mogelijk, zelfs een winter BBQ in de binnentuin. Glühweintje erbij, vuurkorven aan, sfeervolle ambiance…
Cleo vertelt enthousiast: "Een beetje afwisseling is voor onze gasten aantrekkelijk. Op maandag is er altijd 'Eten Wat De Pot Schaft', een driegangen-verrassingsmenu voor 17,50 euro Op woensdag onbeperkt kip Piri Piri voor 15,50 euro en iedere week rolt er een nieuw wisselend driegangenmenu voor 22,50 euro uit de mouw van de gedreven chef-kok Aran Rabe."

Uiteraard kun je ook gewoon à la carte bestellen of kiezen voor een seizoensgebonden menu. In een recensie van Over de Tong wordt de zaak omschreven als 'goede Bistro met hartverwarmende gastvrijheid'. Parkeren is geheel gratis op het kerkplein waar het restaurant gevestigd is. Kortom, geen enkele reden om niet even bij Bistro Bootsma naar binnen te gaan.

Bistro Bootsma; De Brink 7, Elden (Arnhem); 026 3819037; www.bistrobootsma.nl.

Overpeinzing

ARNHEM - De feestdagen zijn achter de rug, de kerstboom is opgeruimd en langzaam start het gewone leven weer op. Op de werkvloer wensen collega's elkaar 'een succesvol en vooral gezond nieuw jaar' en begint men weer aan de reguliere werkweek. Vaak is de januarimaand een lange sombere maand en hopen we vooral dat de lente dit jaar maar vroeg mag beginnen en we 's morgens weer bij daglicht naar ons werk mogen gaan terwijl de vogels overal fluiten.

Thuis wordt er alweer nagedacht: "waar gaan we deze zomer naar toe op vakantie?". De dagelijkse sleur sluipt er langzaam weer in en we zijn druk met dagelijkse verplichtingen om ons in het weekend weer op te laden voor de nieuwe werkweek.

Dit ritme van alledag wordt alleen bruut verstoord als in je naaste omgeving een dierbare overlijdt. Dan zijn de gezellige feestdagen en geplande vakantie ineens niet zo belangrijk meer. Want diegene waar je van houdt is er niet meer. En ga je denken "Ik had nog zoveel willen zeggen."

Daarom is het belangrijk om ook de rest van het jaar aandacht te geven aan je dierbaren en te genieten van het feit dat je ze nog in je leven hebt. Een spontaan bezoek of een telefoontje is een kleine moeite en voorkomt dat je achteraf denkt: "Had ik maar…"

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget, 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. www.johanuitvaartzorg.nl.

'Scheiden doe je samen' heeft al meer dan 10 jaar een zeer compleet pakket om uw scheiding zorgvuldig af te kunnen wikkelen.

ARNHEM - Inge Bosveld, gecertificeerd MfN mediator, vertelt: "Er wordt ons wel eens gevraagd wat onze "kracht" is. Zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar ik weet wel dat het feit dat wij een familiebedrijf zijn, zelf te maken hebben gehad met een scheiding, de kindercoach, mijn dochter is, dus ook 'kind van gescheiden ouders'."

"Wij zijn dan ook in staat om over te brengen dat wij begrijpen wat mensen meemaken tijdens een scheidingsprocedure. Hoe zakelijk een scheiding ook is kan zijn, vooral emotioneel gezien doet een scheiding nogal wat met je."

Bij Bosveld weten zij dan ook goed waar je allemaal mee te maken kunt krijgen bij een scheiding, maar vooral wat er allemaal verkeerd kan gaan als de zaken niet goed geregeld worden. Johan Bosveld, de man van Inge, neemt alle financiële- en fiscale vraagstukken, alsmede het complete alimentatieverhaal voor zijn rekening, daar waar Inge het volledige juridische gedeelte voor haar rekening neemt. Denise van Oosterhout, is de kindercoach en zij kan uw kinderen op een goede manier door dit proces begeleiden. Tevens begeleidt Johan cliënten ook nog eens bij het aanvragen van toeslagen en aanvragen/aanpassen voorlopige aangifte inkomstenbelasting. Qua tarieven kunt u bij Bosveld kiezen voor een uurtarief of een vast 'all-in' tarief. Daarbij is het kennismakingsgesprek geheel kosteloos en vrijblijvend.

Meer informatie staat op: www.scheidendoejesamen.nl of bel met ons kantoor 026 2022686.

Loopgroep Warnsborn start cursus

ARNHEM - Om 2018 sportief goed te beginnen start Loopgroep Warnsborn een loopcursus voor mensen die niets of nauwelijks iets aan hardlopen hebben gedaan. De cursussen starten op woensdag 17 en op zaterdag 20 januari.

Bij de beginnerscursus is techniek belangrijker dan afstand en tijd. Als men eenmaal de goede techniek te pakken heeft, komt dat vanzelf! De cursus duurt 10 weken, in die weken wordt de conditie rustig uitgebouwd van nul naar 20 minuten hardlopen.

De cursus op woensdag (17 januari) begint om 19.30 uur. Startlocatie is de school naast de Heilige Hartkerk bij de kruising van de Bakenbergseweg/Izaak Evertslaan. Zaterdag (20 januari) begint 's-morgens de cursus om 8.30 uur. Startlocatie is de parkeerplaats van de Oranjerie op Warnsborn.

Deze cursus is een prima opstart als voorbereiding voor wedstrijden als de Mariekenloop, de grootste damesloop in Nederland. Maar ook voor andere wedstrijden waar mannen natuurlijk ook welkom zijn!

Core-Stability training

Op maandag 15 januari start een bijzondere zaaltraining, speciaal voor hardlopers en duursporters. Op een leuke intensieve wijze kan men daar werken aan een sterke Core-Stability. Dit doen we door in de gymzaal, op een uitgebalanceerde manier, werken aan je kracht, controle en evenwicht. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van twee trainingsvormen, de methode Verheul en Pilates. Zo kan men op een goede manier de sportprestatie nog een extra boost geven en werken aan blessure preventie.

De trainingen vinden plaats op maandag in de gymzaal van de Bauerstraat 6, in Arnhem-Noord. De start is 15 januari en gaan door tot en met maandag 19 maart. De tijd is van 20.00 tot 21.00 uur. Eventueel start nog een tweede groep om 21:00 uur.

Voor meer informatie en aanmelden www.loopgroepwarnsborn.nl, maar men kan ook rechtstreeks contact opnemen met de trainer van de loopcursussen: Albert Stoter, 026 4452171 of e-mail albert@loopgroepwarnsborn.nl.

Op zoek naar natuurlijke en menselijke sporen op landgoed Oorsprong

De Oorsprong (foto: Jennie Burgers)

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 17 januari een zoektocht naar sporen op landgoed Oorsprong. Het is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen.

De mens leeft al eeuwen in dit gebied. Zowel mens als natuur hebben vele sporen achtergelaten (en laten nog steeds sporen na). Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over de historie van dit gebied en gaat hij samen met u op zoek naar verschillende natuurlijke en menselijke sporen.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785. Duur: 2 uur. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Dick Wijnveldt 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff 06 23218416.

Benefiet-filmavond in De KiK

ELST - "In oktober organiseerden wij een feestavond 'Dubbelfeest', waarbij de opbrengst ten goede kwam aan ons goede doel, een onderwijsproject in Malawi."

Deze avond heeft 1047 euro opgebracht! Dit kwam mede door de geweldige sponsoring uit de plaatselijke middenstand. Met de gekregen prijsjes hebben we een mooie loterij kunnen organiseren. "Maar, we zijn er nog niet! Op donderdag 18 januari wordt in Theater De Kik de film 'De kinderen van juf Kiet' vertoond. De opbrengst van de kaartverkoop zal geheel ten goede komen aan ons Malawiproject. De KiK werkt hier geheel belangeloos aan mee, dat is toch fantastisch! Kaartjes kosten 8 euro inclusief een drankje na afloop. Reserveren kan via de website van het theater, theaterdekik.nl.

Voor iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt is dit een fantastische film. 'Juf Kiet is de juf die iedereen verdient.' En dan zijn we er nòg niet... Op 8 maart organiseren wij een pubquiz in het café Bij Tante. Hierover binnenkort meer, maar een team aanmelden kan al wel. Stuur hiervoor een mail naar dubbelfeestmalawi@gmail.com."

Zing bij seniorenpopkoor!

ARNHEM - "Zingt u alleen onder de douche, in de keuken of onder het klussen? Het is toch zonde om uw talent te verstoppen? Komt daarom zingen bij het Seniorenpopkoor 'One Life Live It'!"

"Wij zingen 4-stemmig (sopranen, alten, tenoren en bassen) en kunnen in iedere zangpartij nieuwe leden gebruiken. Dit geldt zowel voor dames als heren vanaf 50 jaar. Wilt u lekker in een ontspannen sfeer zingen? Uw talent verder ontwikkelen? Komt dan iedere maandag van 19.00 tot 21.00 uur zingen in basisschool De Sterrenkring aan de Blekerstraat in Arnhem onder leiding van onze ervaren dirigente."

De contributie bedraagt 50 euro per kwartaal. "U kunt altijd een paar weken op proef komen zingen, om te kijken of het u bij ons bevalt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van Gent, voorzitter, 06 23114503."

17 / 24

Probeer een gratis proefles bij PR Boxing Boksen is de perfecte workout voor het hele lichaam

ARNHEM – Je hoeft helemaal geen wedstrijden te boksen als je bokstrainingen volgt. Veel sporters volgen bokstrainingen omdat het de ideale sport is om een goede conditie en een strakker lichaam te krijgen.

Patrick Baart is samen met zijn jongste zoon Ray eigenaar van PR Boxing. 'Onze boksschool is laagdrempelig. We geven er privélessen. Door de één-op-één aandacht voelt iemand zich al snel op zijn/haar gemak', aldus Patrick. 'Ook is het mogelijk om samen met een of twee maar maximaal met drie vrienden of vriendinnen te trainen. Doordat wij de groep zo klein houden kunnen wij de training specifiek op ieders wensen afstemmen.'

Boksen wordt steeds populairder. Tijdens een bokstraining is je lichaam constant in beweging waardoor je veel calorieën verbrandt. Daarbij worden al je spieren stevig getraind, waardoor je meer spiermassa opbouwt. En meer spiermassa zorgt weer voor een nog snellere verbranding van calorieën. Patrick: 'Elke training wordt persoonlijk afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van onze leden. Het niveau van de training, de afwisseling en ook het tijdstip ervan. In overleg is bij PR Boxing in principe alles mogelijk. De flexibiliteit die PR Boxing biedt is echt uniek! Losse lessen, een kaart voor tien lessen of voor een langere periode, waar je ook voor kiest, bij PR Boxing betaal je nooit inschrijfgeld en kun je eenvoudig per maand opzeggen. Wil je meer kracht, een strakker lichaam, meer conditie en meer zelfvertrouwen? Kijk dan voor de scherpe tarieven op www.pr-boxing.nl en probeer die gratis proefles!

Jonge onderneming zet uw bedrijf op de kaart in 2018! Ninepixels breidt dienstverlening uit vanwege succes!

ARNHEM – Ninepixels is het bedrijf van Emir Corovic. Al bijna tien jaar is hij actief in de ICT. Sinds twee jaar heeft hij in Kroonpark 2 zijn eigen onderneming, van waar uit hij werkt aan webdesign, webwinkels, drukwerk, SEO optimalisatie en tal van ICT-diensten.

Een website bouwen is één, maar een website bouwen, die de ondernemer ook het beoogde rendement oplevert, is twee! Emir Corovic van Ninepixels luistert naar de wensen van de klant en heeft de benodigde kennis in huis en komt zodoende met een resultaat, dat aan de vraag beantwoordt. Ninepixels weet niet alleen een gebruiksvriendelijke site te leveren, Emir zorgt dat de site ook gevonden wordt en hoog in Google komt te staan. Gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers, ook die van smartphones en tablets!

Ninepixels kan als jong bedrijf tegen acceptabele tarieven werken. Voor een starter of zzp-er is het fijn te weten, dat men bij Ninepixels ook gespreid kan betalen. Naast webdesign kan ook de huisstijl worden meegenomen, evenals drukwerk: van visitekaartje tot flyer...

Google is altijd aan het evolueren en Ninepixels gaat hierin mee! Om met uw bedrijf online te kunnen concurreren heeft u een degelijke internet marketingstrategie nodig die bestaat uit SEO met de nieuwste technieken. NinePixels loopt hiermee ver vooruit. Gratis advies kost u alleen een kopje koffie ;-)

Ninepixels, Kroonpark 2, Arnhem; 085 7606922; www.ninepixels.nl.

Befaamd om advies, deskundigheid en ruime collectie De persoonlijke benadering van Baars Optiek...

ARNHEM – Bril of contactlenzen nodig? Kom dan naar Baars Optiek. Als geheel onafhankelijk opticien biedt Baars Optiek alle types glazen, monturen en lenzen. Geheel passend aan de eisen en wensen van de klant. Maar Baars Optiek biedt meer en kinderen zijn er VIP-klanten!

Baars Optiek koopt de brilglazen en producten zelf in. Als zelfstandig opticien kan de brillenwinkel bij alle leveranciers terecht. De klant krijgt zodoende de perfecte glazen of lenzen voor zijn of haar ogen. Wat monturen betreft is er een ruime collectie merken en stijlen. Voor jong en oud. Van betaalbaar tot exclusief.

En doordat Baars Optiek over een eigen slijperij beschikt, worden de glazen met 'meer gevoel' voor de klant ingeslepen. "Een klant is bij ons geen nummer. We weten voor wie we aan het werk zijn en welk gezicht erbij hoort! Dat geeft een prettig persoonlijk gevoel."

Baars Optiek biedt nog meer. Bij de keuze van een montuur kan de klant ook een afspraak maken met de kleurconsulente/visagiste. Zij vertelt alles over kleuren en vormen die het best bij het gezicht passen. En... er is een aparte kinderbrillenwinkel, waar de kinderen VIP-klanten zijn. "Als er een bril nodig is en uw kind slaagt in onze speciale kinderbrillenwinkel, mogen zij deze zelf onder leiding van iemand van het serviceteam maken."

Baars Optiek is gevestigd aan de rotonde op de Huissensestraat 60 nabij winkelcentrum Drieslag in Arnhem-Zuid. Telefoon 026 3234386; www.baarsoptiek.nl.

De leukste en de goedkoopste carnavalskleding vindt u bij Chili & Ice

ARNHEM – Chili & Ice bekend van 'hot fashion for cool prices' biedt jonge dynamische en nette mode voor dames in de maten 34 tot en met 46. Sinds kort zijn hun winkels uitgebreid met carnavalskleding voor jong en oud.

Carnavalskleding

Beide filialen van Chili & Ice hebben een ruime voorraad die constant wordt aangevuld met ruim veertig verschillende soorten originele carnavalskleding in diverse stijlen. De stijlen die worden aangeboden zijn onder andere Middeleeuwen, Superhelden, Piraten, Prinsessen, Star wars, Tijdperken, Dieren, Disney en sexy dames feestkleding voor dames, heren en kinderen. Chili & Ice hanteert alleszins vriendelijke prijzen, zo heeft u al een compleet carnavalsoutfit voor slechts vijf euro tot maximaal vijftien euro.

Chili & Ice is een modezaak met voornamelijk dameskleding. Bovendien is er een leuk assortiment schoenen, laarzen, modieuze tassen en decoratie artikelen. Ook hiervan wordt de collectie constant aangevuld en het is de moeite waard om regelmatig eens binnen te kijken! Sinds kort verkopen zij ook kinderkleding, daarnaast is er ook een herencollectie. Eigenaresse Dagmar heeft met haar goede kijk op kleding, voor Chili & Ice een enorm gevarieerde collectie weten samen te stellen. Met merken als Pit, Articles, Enelle, Mexx, Tommy Hilfiger, Notthesame, Enjoy-Womens wear en Twinlife en nog veel meer.

Chili & Ice
Arnhem-Noord: Winkelcentrum Presikhaaf Hanzestraat 86
Arnhem-Zuid Winkelcentrum Kronenburg Kronenburgpassage 129
Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe collectie of aanbiedingen volg Chili & Ice dan via facebookpagina: chili&ice of Instagram: chili.ice123.

Fit in slechts twintig minuten per week!

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Nieuw bij Master Garage: het Kentekenloket

ARNHEM - Auto op naam zetten dat kan bij Master Garage B.V. Heb je een mooie occasion op het oog of heb je een auto gekocht van een particulier? Om die auto helemaal van jou te maken, hoef je alleen nog de auto op naam te zetten.

Even naar het Kentekenloket dus en tegenwoordig kan dat ook bij ons. Meteen de ideale plek om je aankoop extra safe te maken met bijvoorbeeld een aankoopkeuring of een kilometercheck. Logisch toch? En zo geregeld!

Veilig Betalen
De betaling is ook altijd spannend. Als koper wil je zeker zijn dat de auto na betaling op jouw naam staat. Als verkoper wil je zeker zijn dat je het geld ontvangt. Aan al deze onzekerheden wordt een einde gemaakt met de Veilig Betalen module van Kentekenloket. Het Kentekenloket fungeert als tussenpersoon en zal dit afgesproken bedrag na de overschrijving van het kenteken vrijgeven.

Dezelfde regels
Voor het overschrijven bij het Kentekenloket gelden dezelfde regels als voor postagentschappen. Die heeft de RDW bepaald. De verkoper heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. De koper moet minstens 18 jaar (Brom- en snorfiets minstens 16 jaar) zijn en een Nederlands identiteitsbewijs hebben. De nieuwe kentekencard wordt door de RDW opgestuurd naar de koper. Alle informatie over het Kentekenloket staat op www.kentekenloket.nl.

Aanbieding:
APK keuring voor slechts 15 euro (Alleen geldig in januari 2018)
Sinds kort is de Master garage ook BOVAG-gecertificeerd

Master Garage b.v.; De Overmaat 22, Arnhem; telefoon 026 8200334; www.mastergarage.nl.

Scheiden… en nu?

HUISSEN - Het nieuwe jaar is begonnen en de balans is opgemaakt, scheiden is onvermijdelijk. Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties, over praktische zaken en over geld. Maar hoe kom je daar samen uit?

Mediation

Eugenia van Bon uit Huissen is MfN-registermediator. Zij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. Zij denkt mee in oplossingen. 'Daarbij verlies ik jullie als mens en jullie emoties niet uit het oog.'

Van A tot Z

Jullie komen voor veel keuzes te staan. Over de zorg voor jullie kinderen. Over gezamenlijke bezittingen en schulden en minimaal één verhuizing. Over kinder- en partneralimentatie, toeslagen en pensioen. Met Eugenia als echtscheidingsmediator hebben de (ex-)paren te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Samen afspraken maken over de afwikkeling van de scheiding betekent samen beslissen over de toekomst van jezelf en de kinderen, zodat je beiden verder kunt met je leven. En niet onbelangrijk, mediation is sneller èn goedkoper dan een scheiding met advocaten.

Wanneer partijen al de stap naar een advocaat hebben gezet, is er vaak behoefte aan een second opinion over de financiële kanten van de scheiding. Ook na de scheiding kunnen er nog vragen zijn. Daarvoor kun je ook bij Eugenia terecht. Eugenia begeleidt naar een stukje rust. 'Ik nodig jullie uit voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

www.scheidingsbegeleiding.com; eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com; 06 26 62 87 26

Toneelgroep Schuytgraaf speelt: Geluksverlangers

Geluksverlangers is een voorstelling over 8 personages die op zoek zijn naar geluk. Foto: René Coeleman/Toneelgroep Schuytgraaf

ARNHEM - Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari speelt toneelgroep Schuytgraaf de voorstelling 'Geluksverlangers' in de theaterzaal van het MFC Omnibus in Schuytgraaf.

Geluksverlangers is een voorstelling over acht personages die op zoek zijn naar geluk. Ieder van hen voelt een grote noodzaak om dat geluk te vinden. En daarom hebben ze onafhankelijk van elkaar besloten zich op te geven voor een weekend dat hen geluk zou gaan brengen. Vol verwachting gaan ze dit weekend in. Maar het loopt totaal anders dan verwacht. Het dreigt zelfs uit de hand te lopen. Wat brengt dit weekend hen uiteindelijk...

Wat is geluk? En waar word je eigenlijk gelukkig van? Kun je geluk behouden? Een voorstelling vol vragen en ontladingen, op zoek naar wat het is om je gelukkig te kunnen voelen en waarin je verrast wordt door het moment.

Toneelgroep Schuytgraaf is een enthousiast gezelschap dat op dit moment bestaat uit acht vrouwen. Regisseur, actrice en scriptschrijver Sabine van Boven woont, net als de meeste spelers, zelf in de wijk Schuytgraaf. Vijf jaar geleden is ze gestart met het geven van toneellessen in de wijk. Ze werkt graag vanuit improvisaties naar aanleiding van een thema. Naar aanleiding daarvan schrijft zij een tekst en die regisseert ze.

Geluksverlangers speelt op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari om 20.00 uur en op zondag 28 januari om 15.00 uur in Theaterzaal MFC Omnibus, Pallas Atheneplein 2 in Arnhem. Reserveren kan op: toneelgroepschuytgraaf@gmail.com.

Workshop 'Upcycle winterwol' tijdens Warme Truiendag

Foto: DierbaarGoed

ARNHEM - Vrijdag 2 februari is het Warme Truiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. Kun je nog wel een extra warme trui gebruiken? Doe dan mee met de workshop 'Upcycle Winterwol' van DierbaarGoed.

Workshop 'Upcycle Winterwol'. Wollen truien die beschadigd, gekrompen of hopeloos ouderwets zijn kun je prima een tweede leven geven. Tijdens deze workshop maak je iets nieuws van wollen truien. Je krijgt inspiratie en voorbeelden en leert hoe je truien hip repareert, een make-over geeft of er bijvoorbeeld een paar wanten van maakt. De workshop vindt plaats op vrijdagavond 2 februari, van 19.00 tot 22.00 uur in het atelier van DierbaarGoed aan de Arnoudstraat 7 in Arnhem. De kosten zijn 27,50 euro inclusief koffie, thee en basismaterialen. Je kunt je eigen trui meenemen of gebruik maken van de truien die zijn ingeleverd bij De Groene Vos. Aanmelden kan tot en met 28 januari via info@dierbaargoedarnhem.nl of 06 33905002.

Oude truien en andere kleding inleveren
Van zaterdag 27 januari tot en met donderdag 1 februari kun je bij De Groene Vos oude truien en andere kleding inleveren. De kleding, die wordt gebruikt tijdens de workshop, moet wel schoon zijn. Kapotte kleding is geen probleem. Kleding die niet gebruikt wordt, brengt DierbaarGoed naar een textielinzamelpunt. Deze kledinginzameling in De Groene Vos is een eenmalige actie.

Kleding in goede staat, wordt hergebruikt. Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled. Van linnengoed en versleten of gescheurde kleding worden bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen gemaakt.

Doorloop Zaken Eugenia van Bon

Doorloop Zaken Eugenia van Bon

Doorloop Workshop 'Upcycle winterwol' tijdens Warme Truiendag

Doorloop Workshop 'Upcycle winterwol' tijdens Warme Truiendag