GN Berg en Dal Heumen Mook

12 juli 2019

GN Berg en Dal Heumen Mook 12 juli 2019


Ook Leuth krijgt eigen dorpsquiz

Kalfsheuvel binnentuin. (foto: Jo Coerwinkel)

LEUTH - Op zaterdag 24 augustus wordt een dorpsquiz georganiseerd door de werkgroep Ontmoetingen van de Dorpsagenda Laat Leuth Leven.

Teams van maximaal tien personen beantwoorden allerlei vragen over uiteenlopende onderwerpen.Van jong tot oud kan meedoen.

Programma

Welkom in de binnentuin van de nieuwe buurt Kalfsheuvel; hier is de ontvangst met koffie/thee op zaterdag 24 augustus tussen 13.00 en 14.00 uur. Om 14.00 uur worden de quizmappen uitgedeeld en kunnen de teams van start.

De vragen kunnen op verschillende locaties beantwoord worden: deels ter plekke, in het dorp, of bij iemand thuis.

Stipt om 16.00 uur moeten de antwoorden ingeleverd zijn bij De Kalfsheuvel en gaat de jury aan de slag. Vanaf 16.00 uur is er een feestelijke samenkomst in de binnentuin met muziek, hapjes, drank, en een broodje hamburger.

Ook als je niet meedoet met de quiz ben je van harte welkom om verder kennis te maken met je (nieuwe) dorpsgenoten. Om 19.00 uur volgt de uitslag en ontvangt het winnende team de hoofdprijs; hierna kunnen de teams nog lekker nagenieten met een borrel.

Inschrijving en informatie

Inschrijving per team van maximaal tien volwassenen, vóór 15 augustus via dorpsquizleuth@gmail.com. Je ontvangt dan een inschrijfformulier en reglement. Kosten vijf euro per persoon. Hiervan wordt de quiz samengesteld, worden materialen bekostigd en krijg je een broodje hamburger. Het totaalbedrag per team moet tegelijk met de inschrijving vóór 15 augustus worden overgemaakt. Geen of een te klein team? Meld je gerust aan en wij bemiddelen bij het maken van een team.

Marian stopt met ouder en kindgym

Peuters ruimen op. (foto: Marian Schijf)

GROESBEEK - Na 30 jaar ouder en kindgym te hebben gegeven stopt Marian Schijf per 1 september met de wekelijkse lessen.

Ouder en kindlessen zijn verantwoorde, gezellige, leerzame bewegingslessen waarbij er gewerkt wordt aan de lichamelijke capaciteiten van de kinderen en aan de band tussen ouder en kind. De laatste twee lessen waren druk en warm en Marian is erg verwend door de ouders en peuters. In de meer dan 30 jaar, waarbij de laatste acht jaar ook haar eigen kleinkinderen in de les, hebben veel ouders met hun kroost plezier beleefd aan deze lessen.

De lessen worden voortgezet. Op woensdag in Heuvelland van 10.00 tot 11.00 door Wendy Peters en op de vrijdag in de gymzaal van basisschool op de Heuvel van 9.30 tot 10.30 uur door Eveliene van Lunenburg. Contactadressen staan op de site van www.inbewegingsport.nl.

Eikenprocessierups, wat doet de boswachter?

REGIO - De eikenprocessierups zit nu op zoveel locaties en in zulke aantallen dat bestrijden in onze natuurgebieden geen optie is. Waar mogelijk nemen de boswachters maatregelen.

Natuurmonumenten waarschuwt bezoekers van de bossen met posters bij de entrees voor de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. Mocht de overlast van de rupsen dusdanig erg worden dan kan Natuurmonumenten besluiten delen van het bos of paden af te sluiten. Groepen die een vergunning voor een evenement hebben aangevraagd worden van tevoren indien nodig extra gewaarschuwd op de aanwezigheid van de eikenprocessierups.
We nemen deze maatregelen omdat de eikenprocessierupsen veel klachten geven. Contact met de brandharen van de rupsen kan leiden tot irritatie van huid, luchtwegen en ogen. Het is dus zaak om uit de buurt van een eik met nesten te blijven. Verder is het raadzaam om shirts of blouses met lange mouwen en lange broeken te dragen.

Wat te doen bij klachten? Bij ernstige klachten neem je contact op met de huisarts. Bij lichte klachten kun je een crème tegen jeuk gebruiken. Als er brandharen op je lichaam zijn gekomen, is het goed om ze met plakband van je huid te strippen. Spoel eventueel huid en ogen. Brandharen zijn moeilijk uit je kleren te krijgen, was ze goed met water en zeep.


De enorme toename van de eikenprocessierups in Nederland, heeft onder andere te maken met de aanplant van eikenbomen, de achteruitgang van de biodiversiteit – en dus van natuurlijke vijanden – en klimaatverandering. Het goede nieuws is dat steeds meer vogelsoorten de rupsen eten.

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Voor verschillende regio's wordt Hét Gemeente Nieuws gemaakt: Overbetuwe/Nederbetuwe, Lingewaard, de Liemers, Arnhem, Berg en Dal, Nijmegen en Nijmegen-Noord. Op de homepage van onze website klikt u eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. Nadat u uw contactgegevens heeft ingevuld, verschijnt er een tekstvak in beeld waarin u uw bericht kunt plaatsen. U kunt uw bericht er rechtstreeks intypen, maar u kunt het ook vanaf een Worddocument ´kopiëren' en 'plakken'. Uiteraard kunt u ook een (rechtenvrije) foto toevoegen. Nadat u de voorwaarden heeft gelezen en aangevinkt, klikt u op 'Verzenden'. Uw bericht komt dan rechtstreeks bij de redactie terecht, waar het nog zal worden nagekeken. Komt u er niet uit, belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

MILLINGEN - Zondag 14 juli vanaf 13.30 uur is het weer zover, dé kermis met een knipoog naar oude tijden.

De koffie en de borrel staan klaar tegen een ‘ouderwetse consumptieprijs’. Duo Sunday zal zorgen voor de muzikale omlijsting, waarbij ook zeker de rolstoel polonaise voor veel vertier voor onze ouderen zal zorgen. Ook kan een ieder weer proberen om een hoge score te plaatsen met het schieten in de eigen schiettent. De leden van de SSC helpen iedereen graag daarbij en hier zijn ook weer mooie prijzen te winnen.

Zoals men gewend is, zal het zonnetreintje ook weer de bekende route rijden. De haltes zijn herkenbaar door de O.E.V. ballonnen en het vervoer is gratis.

Opening speeltuin in Beek

(foto: Peter Hendriks)

Tekst: Bert Roodbeen

BEEK - Woensdag 3 juli heeft wethouder Irma van de Scheur op de speelplek aan de Kievitstraat door middel van het doorknippen van een lint samen met leerlingen van de leerlingenraad van basisschool De Biezenkamp de eerste van de twee rookvrije speelplekken binnen de gemeente Berg en Dal officieel geopend.

Het daarbij horende bord Rookvrije Generatie werd door een leerling onthuld. Al eerder werd er op 7 januari bij basisschool Op de Heuvel een Rookvrije Generatie bord onthuld voor een rookvrije schoolplein. De opening was tevens het startsein van de campagne Rookvrije Generatie. Tevens werden de winnende ontwerpen van de inmiddels geplaatste nieuwe speeltoestellen onthuld. Kinderen uit Beek en Leuth mochten de afgelopen periode stemmen voor de nieuwe inrichting van hun speelplek. De gemeente vroeg hiervoor aan een aantal leveranciers om een nieuwe speelplek te ontwerpen.

De borden geven aan dat de speelplekken in Leuth en in de gemeente rookvrij zijn. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom zet ze zich in voor een rookvrije generatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld door speelplekken rookvrij te maken. En door sportverenigingen en scholen te stimuleren om rookvrij te worden. Dit doet de gemeente met advies en promotiematerialen.

Vanaf 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein verplicht. Scholen zijn dan ook verplicht om te laten zien dat hun terrein rookvrij is. Dit kan bijvoorbeeld met borden of een stoeptegel van de landelijke campagne Rookvrije Generatie. De gemeente wil graag samen met scholen en sportverenigingen een gezamenlijke boodschap uitstralen: 'op weg naar een rookvrije generatie'. Daarom geeft de gemeente scholen en sportverenigingen een tegemoetkoming in de kosten voor promotiematerialen van Rookvrije Generatie.

Kerk H. Antonius Abt Malden

Zaterdag 20 juli om 19.00 uur H. Mis met samenzang.
Iedere woensdag om 9.00 uur is er een H. Mis met aansluitend aanbidding.

Walking football op sportpark De Maasvallei in Mook

MOOK - Bij Eendracht'30 in Mook zijn er iedere vrijdagmiddag tien mannen op de been om een leuk partijtje Walking Football te spelen. Door walking football kan je een leven lang van voetbal blijven genieten. En er is nog ruimte voor meer deelnemers!

Vanuit de werkgroep Move ontstond het idee om ook bij Eendracht met walking football te starten voor de doelgroep 60+. Met hulp van de Beweegcoach Senioren, Marian Schijf en met hulp van het walking footballteam van Juliana'31 uit Malden ging vanaf eind maart bij Eendracht op sportpark De Maasvallei het walking footballballetje rollen.


Bij walking football, de naam zegt het al, mag niet worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden, zodat blessures worden voorkomen.


"Wil je het vrijblijvend uitproberen of komen kijken? Kom dan op vrijdagmiddag 16 augustus naar sportpark De Maasvallei, want dan is de zomerstop voorbij en gaat walking football Eendracht weer van start. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. We starten met koffie en gaan om 13.30 uur het veld op tot ongeveer 14.30 uur. Je kan hierna ook deelnemen aan de "derde helft" en om 15.30 uur is iedereen weer thuis."


Voor meer informatie of laten weten dat je wil deelnemen, neem je contact op met Ton Broekmans via ton.broekmans@outlook.com of bel 06 29081344.

Henk en Martha Baake – Beersma zestig jaar getrouwd

MALDEN - Op 3 juli waren Henk Baake en Martha Beersma 60 jaar getrouwd. Een feestelijke gebeurtenis, zeker omdat burgemeester Marriët Mittendorff van de gemeente Heumen speciaal even langs kwam om een bloemetje te brengen en een ingelijste kopie van de trouwakte te overhandigen.

Henk is 88 jaar oud en geboren in Hengelo, Overijssel. Martha is 83 en geboren in Joure, Friesland. In 1948 verhuisde Martha naar Hengelo. Toen ze allebei bij Holland Signaal in Hengelo (bouw radarsystemen) werkten, leerden ze elkaar daar kennen en sloeg de vonk over. In 1959 zijn ze getrouwd. In 1960 werd hun dochter geboren en enkele jaren daarna verhuisde het gezin naar Nijmegen, waar Henk ging werken bij computerbedrijf Friden (het latere Singer/Tealtronic). Daarna werkte Henk bij Texas Instruments in Almelo en tenslotte, tot aan zijn pensioen, bij EMI platen en compact discs in Uden.

In 1973 verhuisde het gezin naar Malden, dat zo mooi was omdat het zo landelijk gelegen was. In die tijd gaf Henk de discoshow 2x2+1, die vaak optrad voor de jeugd in Malden, technische ondersteuning. Ook denken ze nog altijd met genoegen terug aan het carnaval in De Molen in Malden.

Toen er twee kleinkinderen kwamen, ging Martha drie dagen in de week oppassen. Na het pensioen van Henk kwam hij haar daarbij helpen. Hun vakanties brachten ze 20 jaar op rij (!) in Engeland door, met de vouwwagen en later met de caravan. En toen ze in 2004 45 jaar getrouwd waren, trokken ze met kinderen en kleinkinderen naar de westkust van de USA als een soort herinneringstrip, omdat Henk daar in zijn Singer-tijd veel had gewerkt. Dat reizen smaakte naar meer; zo hebben ze daarna nog twee trips naar de oostkust van de USA gemaakt.

Het 60-jarig huwelijk wordt binnenkort uitgebreid gevierd met familie en vrienden en ze hopen er een echt reüniefeest van te maken.

Grote gift Rabobank voor fanfare

Uitreiking cheque Rabo clubkascampagne door Angela Driessen aan voorzitter Miel Fransen en jeugdlid Lieverke Overduin. (foto: Theo Kersten)

GROESBEEK - Fanfare Wilhelmina kreeg tijdens de jaarafsluiting op 1 juli zeer welkom bezoek: Angela Driessen van de Rabobank kwam de cheque brengen met daarop het bedrag dat leden van de Rabobank tijdens de clubkascampagne bij elkaar hadden gestemd voor de fanfare.

Jeugdlid Lieveke Overduin mocht de enveloppe openen en haalde de cheque tevoorschijn, met daarop het fantastische bedrag van 2.125,06 euro. Dit gaf voorzitter Miel Fransen, en alle andere aanwezigen, een glimlach van oor tot oor. De fanfare is ontzettend blij met dit bedrag, dat besteed zal worden aan de opleiding van jeugdleden. In het nieuwe schooljaar start fanfare Wilhelmina, in samenwerking met Beat It en Hafa ‘s Cool, op verschillende basisscholen in Groesbeek met het geven van muziekeducatie. Daar zijn nieuwe oefeninstrumenten voor nodig, die met het geld van de Rabobank aangeschaft kunnen worden. Fanfare Wilhelmina bedankte de Rabobank voor deze geweldige actie en natuurlijk ook iedereen die op de vereniging heeft gestemd!

One Hit Wonders wint Goede Doelentoernooi

Winnende team One Hit Wonders. (foto: Hans Driessen)

MILLINGEN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) in Millingen aan de Rijn organiseerde zaterdag 6 juli het Goede Doelentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg.

Zowel leden, individuele tennissers als gecombineerd met mensen, die het tennis eens wilden proberen, konden tegen elkaar of met een team tegen elkaar tennissen. Het sponsorgeld van dit tennistoernooi wordt aan twee plaatselijke goede doelen geschonken.

Van 10.00 tot 16.30 uur werd er tegen elkaar, individueel of dubbel, getennist, door vijf teams met in totaal 28 spelers. Rond 17.00 uur werd het tennistoernooi officieel afgesloten. Tussen de tennispartijen door werd een Rode Draadspel gespeeld, waarbij vragen over muziek, sport en algemeen beantwoord moesten worden. De punten van het tennistoernooi en het Rode Draadspel werden door Robért Kuster opgeteld en hij kwam met de volgende klassering: One Hit Wonders had de meeste punten. Nummer 2 was Deuce Bags en een eervolle derde plaats was er voor Kiss My Ace.

In zijn toespraak bedankte organisator Alex Janssen alle teams voor het plezierige verloop van de wedstrijden. Voor de winnaarsfoto werd door de vijf personen van het team van One Hit Wonders op het veld geposeerd. Voor de tweede keer werd dit jaarlijkse tennistoernooi gehouden, mogelijk gemaakt door Podotherapie Driessen. De organisatie bedankt alle tennissers, teams, medewerkers achter de bar en andere vrijwilligers, die meegewerkt hebben aan dit prachtige en gezellige tennistoernooi.

Afscheidsviering pastoor Smits

MILLINGEN - Op zondag 14 juli zal pastoor Eric Smits na 16 jaar tijdens een H. Mis-uit-dankbaarheid afscheid nemen van alle mensen uit de polder.

Mgr. Rob Mutsaerts, hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch zal voorgaan in een bijzondere viering in de H. Antonius van Padua-kerk in Millingen aan de Rijn. Concelebrant is Pater Willem Spann ofs. Aansluitend wordt pastoor Smits door het kerkbestuur een afscheidsreceptie aangeboden in Hotel Millings Centrum van 12.00 u tot 14.00 u. Na de H. Mis zal hem een muzikale serenade worden gebracht door de Kekerdomse fanfare en tijdens de receptie door de Millingse fanfares.

Afscheidscadeau

Pastoor Smits heeft aangegeven dat hij de aanwezigheid van mensen belangrijker vindt dan een afscheidscadeau. Mochten mensen toch iets willen geven (in gesloten couvert) dan wordt dit geschonken aan de Bloemsiergroep ter versiering van het H. Sacrament op de donderdagse aanbiddingsdagen en het Beeld van de gekroonde Patrones van de parochie Maria ten Hemelopneming in de H. Antonius van Padua-kerk.

De feestelijke H. Mis, waarin diverse koren zullen optreden, begint om 10.30 uur (niet, zoals gebruikelijk, om 11.00 uur).

Harttrimclub Groesbeek

GROESBEEK - Harttrimclub Groesbeek zoekt nog enkele nieuwe leden om te komen sporten. Ook hartpatiënten of ex-hartpatiënten van buiten Groesbeek zijn welkom.

"We sporten op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de gymzaal van 't Vossenhol, te bereiken via de Van Ruysdaelweg of Paulus Potterweg. Er wordt gesport onder begeleiding van een therapeut. Aanmelden kan bij Wim de Bie onder telefoonnummer 024 6962494 of per mail whmdebie@hetnet.nl."

'Fietsen zonder parachute'

GROESBEEK - Zondag 21 juli verzorgt het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek van 12.00-15.30 uur een battlefield-fietstocht van 10 km (met eigen fiets) onder leiding van een gids in het teken van Operatie Market Garden.

De tocht gaat over de landingsterreinen bij Groesbeek en begint om 12.00 uur met een inleiding en een introductiefilm in het museum. Bij slecht weer vervalt de fietstocht. Startlocatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4 in Groesbeek. Kosten inclusief entreebewijs met 50% korting voor het Bevrijdingsmuseum: acht euro per persoon. De Museumkaart is niet geldig.

Reserveren is noodzakelijk via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 staat aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Kerkberichten Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: Het verzoek is om voortaan uw misintenties 12 dagen voor verschijnen van de krant in te leveren (vóór maandag 12.00 uur bij ons Parochie centrum).

H.H. COSMAS EN DAMIANUS

Zaterdag 20 juli 17.00 uur H. Mis Trefpunt Meent

20 juli 19.00 uur H. Mis Kapel Kloostertuin

Zondag 21 juli 10.00 uur Woord en Gebedsviering

Misintenties: Pastoor van Roessel vw sterfdag en Maria de Bruin-Kamps

Dinsdag 23 juli 09.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

Donderdag 25 juli 09.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

                                                                                

ST. ANTONIUS BREEDEWEG

Woensdag 17 juli 19.00 uur H. Mis

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Zondag 21 juli 09.30 uur. H. Mis

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Woensdag 24 juli 19.00 uur. H.Mis

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Schoolverlaters Leuth

(foto: Peter Hendriks)

LEUTH - De leerlingen van groep 8 van de school 't Bijenveld in Leuth hebben de school verlaten.

Alle leerlingen kregen een vlag en er werd verteld naar welke school ze gaan met leuke anekdotes. Op de platte kar werden ze door het dorp Leuth gereden.

Kerk Heumen, Nederasselt en Overasselt

Heumen-St Georgius

Weekend 20/21 juli Geen viering

Nederasselt-H.Antonius Abt

Zondag 21 juli 09.30 uur Eucharistieviering; Samenzang;

Yves Mambueni.

Gebedsintenties: Rie en Johanna Bruijsten; Leo Jacobs en overleden fam.Jacobs-Jordans; Piet van der Stappen en fam.van der Stappen-van Boekel; Marietje van Haren-Hendriks.

Overasselt-H.Antonius Abt

Donderdag 18 juli 19.00 uur Donderdagavondgebed in het

Parochiecentrum

Zondag 21 juli 11.00 uur Woord en Communieviering; Walburgkoor uit Tiel; Andreas Inderwisch.

Gebedsintenties: Til Kamps-Janssen; Thé van Haren; Marietje Derks-Jordens; Hent,Cato,en Theo Schel; Gerard Schiks; Koosje van Melis; Truus Sewalt-Opgenoort.

Wasserijspelen in Beek

(foto: Peter Hendriks) peter hendriks

BEEK - De schuttersfeesten/zomerfeesten in het centrum van Beek zijn vrijdagavond begonnen.

Deze zesde editie van de Beekse Zomerfeesten was met het goede weer een succes. Zestien teams streden om de eerste plaats. De toeschouwers hielden bij sommige spellen het ook niet droog. Ook de vrijwillige brandweer uit Beek en Kranenburg was er gekomen met een aantal voertuigen. De Red Alert was er ook en kinderen konden met een virtuele bril een spel doen.

Spectaculaire demonstraties op de open dag Veldruiters Millingen

(foto: Peter Hendriks)

MILLINGEN - Op zondag 23 juni hebben veel bezoekers kunnen genieten van geweldige voltige demonstraties van de beginners en de gevorderden. Daarnaast waren er dressuur demo's en een spectaculair viertal- en zestalspringen. Ook was er een demonstratie dressuur en springen zonder zadel en hoofdstel.

Ondanks het warme weer hebben paarden, pony's en ruiters een geweldige prestatie geleverd. Het was een geslaagde dag en dankzij de inzet van de instructrices is er een geweldige show van gemaakt. De rijbak laat nog steeds te wensen over;" door het droge weer is de rijbak momenteel erg zwaar voor de pony's en paarden. We hopen dit jaar nog de rijbak te kunnen renoveren. Voor de renovatie heeft de vereniging nog geld nodig voor de aanschaf van materialen en dergelijke en om die reden zijn we op zoek naar een begunstiger de voor de materialen kan zorgdragen."

Vrijwilligerswerk in Berg en Dal

BERG EN DAL - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om een maatje te zijn, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een plaatselijke vereniging te helpen met allerlei werkzaamheden.

Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst. De Vacatures die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht zijn:

Kindercentrum Domino is op zoek naar enthousiaste overblijfkrachten voor de tussen schoolse opvang op basisschool De Sieppe in Groesbeek. Het gaat om vaste krachten en oproepkrachten. Vind je het leuk om de kinderen te helpen en te begeleiden tijdens het overblijven op maandag, dinsdag en donderdag tussen 11.30 en 13.00 uur dan word je van harte uitgenodigd te reageren. Per keer ontvang je een belastingvrije vergoeding. info@kindercentrum-domino.nl.

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal. Bellen kan natuurlijk ook naar Forte Welzijn 085 0406066.

Stemmers bedankt!

MILLINGEN - Fanfarekorps Ons Genoegen uit Millingen aan de Rijn deed mee aan de Clubkas Campagne van de Rabobank.

Voor aanvang van de repetitie werd door Robert Kusters de Rabo cheque met een bedrag van liefst 1.329,13 euro overhandigd. We zijn blij verrast met dit prachtige bedrag en gaan het goed besteden. Rabobank en stemmers super bedankt!

Vrijwilligerswerk in Berg en Dal

BERG EN DAL - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om een maatje te zijn, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een plaatselijke vereniging te helpen met allerlei werkzaamheden.

Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst. De Vacatures die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht zijn:

Kindercentrum Domino is op zoek naar enthousiaste overblijfkrachten voor de tussen schoolse opvang op basisschool De Sieppe in Groesbeek. Het gaat om vaste krachten en oproepkrachten. Vind je het leuk om de kinderen te helpen en te begeleiden tijdens het overblijven op maandag, dinsdag en donderdag tussen 11.30 en 13.00 uur dan word je van harte uitgenodigd te reageren. Per keer ontvang je een belastingvrije vergoeding. info@kindercentrum-domino.nl.

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal. Bellen kan natuurlijk ook naar Forte Welzijn 085 0406066.

Erik Giebels en Toon Sillessen: de nieuwe kampioenen jeu de boules voor tweetallen

BERG EN DAL - Het toernooi om het kampioenschap jeu de boules voor tweetallen van de gemeente Berg en Dal is een overweldigend succes geworden.

Liefst 30 duo’s hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Op het prachtig aangelegde jeu de boulescentrum op sportcentrum op Sportpark Noord bij Germania maakten teams uit Leuth, Ooij, Beek en Groesbeek er een spannende maar vooral ook gezellige strijd van.

Er werd gespeeld op drie verschillende ondergronden in drie poules van elk tien teams. Elk team speelde een keer op een gras-, een keer op kunst- en een keer op grittbaan. Na een enerverende strijd in de poules speelden de drie poulewinnaars en de beste als tweede geklasseerde speler de halve finales. Dit gebeurde op het prachtig nieuw aangelegde 'centercoart'.

In poule A werd Willie en Gieneke Gijtenbeek eerste, in poule B waren dat Toon Sillessen en Erik Giebels en in poule C Kees Heijmans en Theo Bartholomaus. Als beste tweede eindigden de heer en mevrouw Gunsing van de Petanque Vereniging Leuth. Opvallend dat de drie poulewinnaars allen afkomstig waren van Jeu de Boules club d'n Hoek uit Groesbeek. Uiteindelijk speelden Toon Sillessen en Erik Giebers de finale tegen Willie en Gieneke Gijtenbeek. Dit werd een titanenstrijd die maar nipt met 13-12 werd gewonnen door eerstgenoemden die daarmee de titel Kampioen van de gemeente Berg en Dal voor tweetallen veroverden. De strijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door Kees Heijmans en Theo Bartholomaus. De familie Gunsing werd daardoor vierde. Samenvattend: een uitermate geslaagd kampioenschap 2019.

Bridgecursussen bij De Groebelton

GROIESBEEK - Bridge is een uitdagend en sociaal kaartspel dat zowel geest als lichaam in goede conditie houdt tot op hoge leeftijd. De meeste bridgers spelen thuis met vrienden of familie, maar daarnaast telt ieder dorp of stad in Nederland wel één of meerdere bridgeclubs.

Sinds 1975 is bridgeclub (BC) De Groebelton actief in Groesbeek. Ongeveer 70 leden bridgen iedere donderdagavond in hotel De Oude Molen, naar sterkte verdeeld over verschillende groepen. Voor verdere informatie, zie: https://www.nbbclubsites.nl/club/15013. Daarnaast heeft BC De Groebelton inloopmiddagen: woensdags in dorpshuis De Mallemolen in Groesbeek en dinsdags in het dorpshuis van Heilig Landstichting.

BC De Groebelton streeft naar een verhoging van het aantal actieve leden door het mooie bridgespel te promoten onder potentiële bridgers in Groesbeek en omgeving. Bij voldoende belangstelling zal Theo de Witte, gediplomeerd bridgedocent, een beginnerscursus gaan geven op woensdagmiddag om 15.30 uur in hotel De Oude Molen. De cursus beslaat ongeveer 15 lessen van 2,5 uur, waarin steeds een stuk theorie wordt behandeld en praktisch geoefend. Daarnaast zal hij een vervolgcursus geven in Groot Berg en Dal, als vervolg op de beginnerscursus, eerder dit jaar in Groot Berg en Dal. Beide cursussen starten op de eerste woensdag van september.

"Bent u geïnteresseerd in één van de twee cursussen, dan kunt u contact opnemen per mail: theodewitte@planet.nl of telefoon: 06 51691226. Daarna krijgt u meer informatie over de lesmethode en de cursuskosten. U kunt zich individueel of als paar opgeven voor de cursus."

Zomertentoonstelling Ana & Art

Logo op de deuren van expositieschuur Chambre d'Amis. (foto: Ann Hoogendoorn) Ann Hoogendoorn

OOIJ - Ana & Art: een tentoonstelling over de Ana inkttekeningen met haiku-gedichtjes van Ann Hoogendoorn.

Het Ana-figuurtje tekende Ann al jaren. Begin 2018 kwamen er echter haiku-gedichtjes bij en gebeurde er veel meer. Beeld en taal kwamen bij elkaar. Twee kunstvormen samen bleken een ware bron. Eind 2018 kwam Art erbij, 'Ana’s best friend'.

De kleine expositieschuur Chambre d’Amis aan de Prins Hendrikstraat 1 in Ooij is open op zaterdag 20 en zondag 21 juli van 13 tot 17 uur (20 minuten lopen van de Oortjeshekken vandaan). Meer informatie: staat op www.annhoogendoorn.nl.

Bingo bij Odio

MILLINGEN - Zondag 14 juli houdt het werkcomité van Odio een bingo-avond in haar clubgebouw op sportpark De Hove aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond bestaat voor 1.070 euro uit geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230 euro en er zijn twee bonusronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee. De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

9 / 36

10 / 36

11 / 36

12 / 36

Excursie over de stuwwal

Elementen uit de ijstijd zijn nog steeds zichtbaar. (foto: Toin Diks)

REGIO- De Vereniging Geopaden.nl heeft een fraaie website waarop het ontstaan van het stuwlandschap in de driehoek Nijmegen, Kleef, Gennep wordt uitgelegd. Dit landschap ontstond zo’n 160.000 jaar geleden.

Elementen uit deze ijstijd zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Op de site is een aantal wandelingen te vinden waarbij deze landschapselementen beschreven worden. Elke derde woensdag van de maand wordt een excursie gehouden. De volgende 3-4 uur durende excursie is woensdag 17 juli: Geopad Donsbrüggen - Adolfsschlucht DE-03. Start: parkeerplaats tegenover de kerk in Donsbrüggen (Duitsland), om 10:30 uur. (Lunchpakket meenemen.) Aanmelden hoeft niet. Meer info: geopaden.nl. Onder ‘agenda’ wordt gemeld als de excursie niet doorgaat.

Kerk Heumen, Nederasselt en Overasselt

Heumen-St Georgius

Weekend 20/21 juli Geen viering

Nederasselt-H.Antonius Abt

Zondag 21 juli 09.30 uur Eucharistieviering; Samenzang;

Yves Mambueni.

Gebedsintenties: Rie en Johanna Bruijsten; Leo Jacobs en overleden fam.Jacobs-Jordans; Piet van der Stappen en fam.van der Stappen-van Boekel; Marietje van Haren-Hendriks.

Overasselt-H.Antonius Abt

Donderdag 18 juli 19.00 uur Donderdagavondgebed in het

Parochiecentrum

Zondag 21 juli 11.00 uur Woord en Communieviering; Walburgkoor uit Tiel; Andreas Inderwisch.

Gebedsintenties: Til Kamps-Janssen; Thé van Haren; Marietje Derks-Jordens; Hent,Cato,en Theo Schel; Gerard Schiks; Koosje van Melis; Truus Sewalt-Opgenoort.

Jaarvergadering oud-brandweer

(foto: Henk Burgers)

Tekst en foto: Henk Burgers

BEEK - Op zaterdag 6 juli mochten Wil Menting en Jo Nas van de penningmeester een enveloppe in ontvangst nemen omdat zij 25 jaar lid waren van deze club. Ook Piet Gaertner viel deze eer te beurt , maar helaas was deze door ziekte verhinderd de enveloppe zal op een nader tijdstip aan Piet worden overhandigd.

Nadat de gebruikelijke punten waren afgehandeld en het uitstapje nader door de secretaris was toegelicht konden de leden zich in de tuin van Els en Henk Burgers te goed doen aan een hapje en een drankje. Juist op tijd waren de gasten vertrokken om een bezoek te brengen aan de schuttersfeesten in Beek, toen de regen met bakken uit de hemel viel.

De club kan terugzien op een goede vergadering en grote opkomst van de leden. Iedereen werd nog bedankt door de voorzitter; in het bijzonder Els en Henk voor hun gastvrijheid en het beschikbaar stellen van hun tuin.

Gijs Arts koningspaar van schutterij in Beek

Links op de foto het nieuwe koningspaar Gijs Arts en Joyce, rechts het oude koningspaar Johnny en Rosita Janssen. (foto: Peter Hendriks) peter hendriks

BEEK - Zaterdagavond zijn Gijs Arts en Joyce geïnstalleerd als nieuwe koningspaar van schutterij BUB Beek.

Dit gebeurde in de schutterstent, waar ook twee huldigingen waren. Twee leden van de schutterij werden gehuldigd. voor 50 jaar lidmaatschap: Ben Schapendonk en Jan Huilmand. Als laatste was er de vendelhulde voor het nieuwe koningspaar.

Groesbeekse Gerda Sollie Europees kampioen halve triatlon

Europees Kampioen Gerda Sollie. (foto: Sophie Sollie) Sophie Sollie

GROESBEEK - De Groesbeekse moeder Gerda Sollie is zondag in Roemenië Europees kampioen geworden bij de halve triatlon in de categorie Vrouwen 60+.


Na 1,9 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen was ze de snelste in haar categorie met een tijd van 5 uur en 46 minuten. 'Het was erg warm en het parcours heuvelachtig, maar het ging lekker', aldus Gerda Sollie. In september volgt de volgende uitdaging alweer: het EK hele triatlon in Almere. De Nijmeegse Vierdaagse slaat ze daarom dit jaar even over.

Groep 8 is niet meer te bedaren, ze glijden uit naar de middelbare!

(foto: Karola Hendriks)

MILLINGEN - Nadat groep 8a en groep 8b afgelopen donderdag zijn teruggekomen van een fantastisch leuk kamp, hadden alle kinderen nog genoten van een laatste feestavond! Samen nog één keer dansen, samen nog één keer het afscheidslied gezongen. Wat een bijzondere leuke klassen waren het bij elkaar!

Maar vandaag is dan echt het einde... het einde van 8 jaar plezier, leren, lachen, ruzie maken en spelen. "Jullie laatste stap op deze school is gezet en nu glijden jullie een nieuwe weg in. Ontzettend veel succes allemaal. Zet 'm op!"

Protestantse gemeente Heumen

Zondag 14 juli 10.00 uur. Voorganger ds. D.J. Deunk, Malden. De collectes zjn bestemd voor jeugdwerk JOP en de Diaconie.

Zondag 21 juli 10.00 uur. Voorganger ds. G. Ruiterkamp, Wijchen. Dienst van Schrift en Tafel. De collectes zjn bestemd voor jeugdwerk JOP en de Diaconie.

Protestantse gemeente Groesbeek

(foto: Jannie Schaapman)

Zondag 21 juli. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: ds. J. Brezet uit Duiven.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Jeugdwerk JOP .

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom.

Voor meer info. zie www.pkn-groesbeek.nl

Voetbalschool techniektraining Nederlands kampioen 6 vs 6!

Nederlands kampioen Cruyff Courts. onbekend

NIJMEGEN - Techniektraining Nijmegen won afgelopen weekend de titel op de finale dag van het Cruyff Courts toernooi.

Techniektraining is een innovatieve en zelfstandige voetbalschool die draait in Nijmegen en omstreken. Kinderen tussen de 9 en 15 jaar leren er hun voetbaltechniek en vaardigheden te verbeteren door het leren van skills! Er wordt ook aan veld-techniek gewerkt met jongens van NEC-JO-19 maar de vette skills vormen de kern van de Trainingen. Ook geeft de voetbalschool incidentele clinics en freestyle & panna demonstraties. Daarnaast organiseren ze zelf toernooien en nemen deel met teams aan andere toernooien.

We vroegen oprichter en hoofdtrainer André Creemers of hij het concept van de trainingen verder kon toe lichten. ‘Techniektraining is een speciaal concept, de kern zijn de skills maar er komen ook onderdelen terug van veld, zaal, panna en freestylevoetbal. Hier worden alle leuke en leerzaamste aspecten van behandeld. Er wordt ook aan functionele veld techniek gewerkt. Maar de pannagames en de freestyle skills zoals rond de wereld en de akka3000 vinden de kinderen toch wel het leukst. Dit komt ook terug in andere oefeningen en spelvormen, daardoor blijft het uitdagend en leuk voor de kinderen. Het belangrijkste van Techniektraining is dan ook dat de kinderen er plezier in hebben!’

Zaterdag hadden zij zich geplaatst voor het eindtoernooi van de Cruyff Foundation, een landelijk voetbalkampioenschap voor kinderen van 10-13 jaar. 13.000 kinderen namen dit jaar deel. Techniektraining Nijmegen won de finale van Feijenoord. Bij de dames werd De Kameleon Den Haag kampioen.

U I T N O D I G I N G V O O R V E R R A S S I N G S U I T V E R K O O P

MALDEN - Onze oude, trouwe Veldschuur gaat binnenkort tegen de vlakte. Daar is gelukkig een prachtig nieuw complex voor in de plaats gekomen. Velen hebben menig sportief zweetdruppeltje in de oude Veldschuur achtergelaten en hebben er een prettige herinnering aan. Die herinnering kunt u dan nu concretiseren in de vorm van een aandenken naar keuze. De Vereniging Vrienden van De Veldschuur heeft namelijk van de gemeente toestemming gekregen alles in De Veldschuur te verkopen nadat LACO zijn spullen eruit heeft gehaald.                                                                                                                 Altijd al die leuke kinderplaat uit het zwembad willen hebben? Of een van die bordjes op de deuren? Of de hele deur? Of de spotjes in de foyer? U hebt nu de kans! Kom kijken op de kijkdag, woensdag 24 juli van 18 tot 19.00 uur. En kom de volgende dag, donderdag 25 juli van 17 tot 20.00 uur terug met uw portemonnee, schroevendraaier, zaag, nijptang, keukentrapje en aanhanger, want u zult zelf de objecten van uw keuze moeten verwijderen en afvoeren. Alles mag weg, behalve datgene dat met de constructie van het gebouw te maken heeft. En alles op eigen risico en verantwoordelijkheid! Met de door u gewenste spullen gaat u bij de uitgang langs de kassa van de Ver. VvDV, waar voor een 'zacht' prijsje met u wordt afgerekend. De Ver. VvDV, noch de gemeente Heumen, noch LACO aanvaarden welke aansprakelijkheid dan ook. Iedere particulier of vereniging is van harte welkom (dus GEEN handelaren!)

Ver. Vrienden van De Veldschuur.

Gratis proefles Ninjutsu

Buitentraining met bo.

BEEK - Ninjutsu, Japanse krijgskunst van Ninja en Samurai. Maak in september gratis kennis met Ninjutsu (Bujinkan Budo Taijutsu).

Deze bijzondere Japanse krijgskunst van Ninja en Samurai leert je zelfbescherming, basics, technieken en vrij bewegen. We trainen klemmen en bevrijdingen, stoten, trappen, rollen en ontsnappen, kata’s en (veilig) met oefenwapens zoals stok en zwaard op dinsdagavonden 20:00-21:30 in Kulturhus Beek! Voor iedereen (m/v) vanaf 16 jaar.

Meld je aan voor een GRATIS PROEFLES vi info@bujinkan-beek.nl of 06 45148921 (Ivo). Meer informatie: www.bujinkan-beek.nl.

Afscheid directrice basisschool Sint-Laurentius in Kekerdom

Afscheidslied juf Dolly. (foto: Marjolein Heijmen)

KEKERDAM - Afgelopen donderdag nam de directrice Dolly Janssen afscheid van basisschool Sint Laurentius. Juf Dolly gaat nu van haar pensioen genieten.

"Afgelopen week nam zij op haar eigen wijze afscheid van de Laurentius. Donderdagmiddag werd zij toegezongen door alle kinderen van de school, er waren mooie woorden en er was een afscheidscadeau namens iedereen. Juf Dolly zullen wij enorm gaan missen, vanwege haar inzet en betrokkenheid, haar warmte en aandacht voor alle kinderen, haar expertise en kennis, maar vooral om wie zij is. Wij hopen dat ze nu volop kan genieten van haar pensioen. Na de zomervakantie zal Lotte Schouten- de Beijer de nieuwe locatieleider zijn op de Laurentius. We wensen haar heel veel succes en plezier toe."

Gedicht van de week

Verhitte discussie

Moeten blote benen mooi zijn?

Mogen opwapperende rokjes

en wel of niet in korte broek?

Als het niet al snikheet was,

zou je er gloeiend van worden.

ZZP’ers doen niet zo moeilijk,

daar bepaalt geen bovenbaas

wat je aan doet of uit laat.

Zoals die van Marlène Dietrich

zie je ze toch maar zelden.

Florissant, stakerig of gepokt;

onder het bureau ziet niemand ze

enkel bij de koffieautomaat:

dan neem je toch iets fris.

Charlotte Selten-Litmaath

Pleinfeest mét Feestteam en Noah

(foto: Leon van der Spank)

MALDEN - Op 18 juli om 19.30 uur trekt DJ Ricky Corony alle schuiven open voor weer een verrassende editie van het Pleinfeest. Dansgroep Stream zal Ricky met verve ondersteunen. Daarna speelt coverband Noah. Van de 'goed-foutste' songs van vroeger tot de vetste tracks van dit moment, van hardstyle stampers tot hiphop van eigen bodem en van de oude rockklassiekers tot de leukste meezingers.

Noah is kwaliteit: de bandleden – Nick, Too, Chiel, Thur, Britt en Rudy – treden ook op als de Zwartepieten huisband van Jochem van Gelder, de Amstel Live Band én de Heineken Studenten Band!

Feestteam!

Zo rond 22.30 uur maakt het Feestteam zijn opwachting: Stan en Frank weten sinds 1999 met meer dan 75 feestknallers keer op keer van elke evenement een feest te maken. Ongetwijfeld komen hits als ' Shirt uit en zwaaien', Malle Babbe – op hun manier – en 'Waar zijn die schoenen dan' voorbij. Na afloop een Meet & Greet? Natuurlijk! Noah belooft de avond tegen 24.00 uur spetterend af te sluiten; de bar is dan nog open tot 0.30 uur.

En dan nog Via Maldiola…
Heerlijk dat dan nog de doortocht over de Via Maldiola wacht: want ook op de vrijdag zal het, met al die lopers en het talrijke publiek nog erg gezellig zijn op en rond het Kerkplein. Magic Marc goochelt daar en maakt zijn ballonfiguren. Kinderen kunnen geschminkt worden. Er zijn suikerspinnen, een skelterbaan en circus-doe-dingen. En springkussens natuurlijk! Meer informatie: www.vierdaagsemalden.nl of facebook.com/vierdaagsemalden.

Proef de smaken van Italië bij Truffels Trattoria Italiano

Chef-kok Domenico (rechts) en Aurora bereiden voor u de heerlijkste authentieke Italiaanse gerechten. (foto: Ilona Kuster)

MALDEN – Voor Italianen is eten een belangrijk rustmoment. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om bewust te genieten. Niet van zomaar een pizza, maar van heerlijke authentieke Italiaanse gerechten. Het eten wordt met passie en aandacht bereid om écht van te genieten, samen met familie en vrienden... Dit typerende Italiaanse gevoel vind je nu ook in Malden!

De geboren Siciliaan Teodoro Musumeci en zijn echtgenote Helmy hebben kosten nog moeite gespaard om Italië naar Malden te halen. Dat begint al op het gezellige terras buiten, dankzij de olijfbomen, de citrusboompjes en keramische tegels. De prachtige mediterrane sfeer in het restaurant maakt, dat je jezelf echt in Italië waant. Chef-kok Domenico en zijn echtgenote Aurora, met wie Teodoro en Helmy samenwerken, verrassen iedere gast weer opnieuw met de karakteristieke smaken van Italië. Van een botermalse carpaccio van black Angus ossenhaas, tot huisgemaakte verse pasta's en Siciliaanse zoetzure groenten met verse seizoenstruffel. De Italiaanse keuken is zeer gevarieerd en biedt voor ieders smaak mogelijkheden. 'Niks is zo puur als Italië', zegt Helmy bevlogen. 'Het mooiste is het, als onze gasten zich willen laten verrassen door onze koks. Men geeft dan alleen aan wat men niet lekker vindt en vervolgens mogen de koks hun creativiteit laten zien. De positieve reacties die we daarop krijgen zijn altijd weer bijzonder...' Wilt u een avond heerlijk genieten en met een glas mooie wijn proosten op het leven? Reserveer dan alvast een tafel bij Truffels Trattoria Italiano. Ook voor een smakelijke Italiaanse lunch belt u: 024 7611709; www.trattoria-truffels.nl. Buon appetito!

Mol Optiek winnaar winkeliersverkiezing gemeente Berg en Dal

MILLINGEN - "Trots en blij zijn we uiteraard, maar vooral dankbaar voor alle stemmen die we hebben gekregen: winnaar winkeliersverkiezing en tweede van de provincie."

"Toen wij ongeveer twee en half jaar geleden onze winkel openden in Millingen, was ons doel: persoonlijke aandacht, een band creëren met de klanten en service op een hoog niveau. Deze uitslag bevestigt dat we daar in een relatief korte tijd al aardig geslaagd zijn. Zoveel stemmen, gewoon fantastisch. We willen dit dan ook samen met onze klanten vieren, voor iedereen die ons bezoekt ligt er een leuke attentie klaar.

Wie een compleet nieuwe bril koopt, krijgt een zonnebril op sterkte cadeau! Bij aankoop van een multifocale zonnebril op sterkte, krijgt u één glas cadeau! Bij een enkelvoudige zonnebril op sterkte, beide glazen cadeau! Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Kom snel aan om dit samen met ons te vieren."

Peter en Lia Mol, Mol Optiek, Heerbaan 132b, Millingen aan de Rijn; 0481 769113; info@mol-optiek.nl; www.mol-optiek.nl.

Hiep hiep hoera
11 juli is Lianne 4 jaar
en nou mag je naar de
basisschool toe. Fijne dag!
Liefs Papa, Mama en Arie

Een vet applaus voor Thijme
als stalmeester en
voor je achtste verjaardag!
opa en oma en een lik van Fam

Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!
We zijn trots op jullie. Groetjes
de familie van den Broek

Hoera, op 9 juli is onze pa en opa 88 jaar geworden!

Gefeliciteerd namens kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Lieve Carmen, van harte proficiat met je 6e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama, Thijs en Stijn toegewenst.

Stef en Joke

Hiep hiep Hoera op 25 juli 2019
zijn onze vader & moeder, opa &oma
Stef & Joke Vos 60 jaar een echtpaar.
Van harte gefeliciteerd ! Kinderen en kleinkinderen.

Vierdaagse dinsdag, 16 Juli
wordt Noah 1 jaar. Een dikke
knuffel van opa Karel uut Gruus'bek.

Jos

Jos Veggelers 12 juli
met pensioen
Veel gezondheid toegewenst
Geniet ervan
Groeten van je collega's

Lieve Nine,

Gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma.

Je bent een KANJER!

Kusjes, van de Oma's en Opa's.

Hiep hiep hoera
Lieve kruimel wordt 15 juli 1 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd.
xxxjes Oma Ine

Du bisst alles....

Marian & Eef

Van Harte met jullie 25 jarig huwelijk!

Liefs Fam. Buurman & Fam.van Moerkerk

Kijk mij nu eens stoer zitten ! op 15 juli word ik 1 jaar!
oma, swen en henny

Groen Traineeship van start in Nijmegen

Meisje springt in de natuur (foto: Stockphoto)

NIJMEGEN - Dit najaar gaat het Groene Traineeship van start in Nijmegen: jongeren van 16 tot en met 30 jaar kunnen zich een dag in de week inzetten om bij te dragen aan een groene en duurzame wereld. Hun opdracht? Het vermarkten van een duurzaamheidskalender. In ruil daarvoor krijgen de jongeren tijdens het traineeship de ruimte om zich te ontplooien, bouwen ze een netwerk op en ontvangen ze een stagevergoeding. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.groentraineeship.nl.

Ook in de rest van het land gaan de Groene Traineeships van start. In Roermond werken jongeren aan het opzetten van een jongerendenktank voor groene organisaties om meer jongeren te betrekken bij groene en duurzame activiteiten in een wereld vol innovatieve technologieën en mogelijkheden. Ook gaat een groep trainees aan de slag gaan met het verspreiden van kennis over het klimaat door het opzetten van een klimaatcursus. Alle opdrachten zijn te vinden op www.groentraineeship.nl.

Aanbieders Traineeships

Om jongeren te betrekken bij maatschappelijke opgaven hebben zes groene organisaties (Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) de handen ineen geslagen en bieden zij na de zomervakantie negen Groene Traineeships aan, verspreid door het hele land.

Het Groen Traineeship is één van de proeftuinprojecten van het actieplan Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw. Met de Maatschappelijke Diensttijd willen ze jongeren kennis laten maken met hoe leuk, interessant en divers inzetten voor de maatschappij kan zijn.

Geopaden in een landschap uit de pré-historie

REGIO - In de Saale ijstijd, 300.000 tot 130.000 jaar geleden, stuwde landijs uit Scandinavië enorme aardmassa’s op. In het heuvelgebied Nijmegen-Mook-Gennep-Kleef zijn veel kenmerken uit die lang vervlogen tijden herkenbaar. Geopaden.nl biedt een website over dit stuwlandschap met veel informatie, een aantal interessante wandelingen en een fietstocht.

Donderdagavond 18 juli organiseert Geopaden.nl een 2 uur durende avondexcursie rond de Mookerheide. Tijdens deze excursie zien we de sporen van het natuurgeweld dat dit gebied meer dan 150.000 jaar geleden vormde. Aan de orde komen: Het ontstaan van de stuwwal, ijstijden, droogdalen, spoelzandvlaktes of sandrs, zwerfkeien, bodemmateriaal/löss, klimaatverandering. Op verschillende plaatsen wordt uitleg gegeven over de geologie en tijdens de excursie genieten we van het prachtige stuwwallandschap. Start: parkeerplaats bij de kruising van de Papenbergseweg en de Hendrik van Nassaulaan bij de Mookerheide tussen Mook en Groesbeek, om 18:30 uur. Aanmelden via info@geopaden.nl of de website geopaden.nl. Onder agenda wordt gemeld als de excursie niet doorgaat.

Met orgelspel van Paul Wesseling Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek

Welkom in de kerk. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld) GERIE VAN DER Land-Zijderveld

GROESBEEK - De organisatie van Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek is aangenaam verrast door het aantal bezoekers. Jong en oud weet de weg naar het mooie kerkje met de eeuwenoude toren aan de bron van Groesbeek te vinden.

Jongetje in Zorropak die zelf ook graag schildert komt samen met zijn oma, aandachtig bekijkt hij de schilderijenexpositie van de Groesbeekse kunstenaar Ingrid Claessen en laat weten dat hij dít de allermooiste vindt. Hij wijst een kleurrijk werk aan. De deuren van de kerk staan open. Een mevrouw die in Mariëndaal woont, komt op het geluid af. Samen met haar begeleidster luistert ze een poosje naar de muziek. Ze genieten ervan. En een mevrouw uit Malden vindt de protestantse kerk maar kaal, zo zonder beelden, maar een tijdje later komt ze vertellen dat ze onder de indruk is van de soberheid, van de gastvrijheid, van de mooie muziek van de blokfluitgroep en van de herinneringsboom op het kerkhof.

Ondertussen zijn er ook een aantal vaste gasten. Een ervan vertelt: 'Omdat er iedere week een ander muziekprogramma is, vind ik het steeds de moeite waard hier een poosje naar toe te komen'. Dat is precies wat de organisatie voor ogen heeft: Open huis in de kerk. Ontmoeten en verhalen delen, kaarsje aansteken en luisteren of meedoen met de zang en muziek.

Paul Wesseling uit Wijchen speelt graag orgel. Zijn hele leven al! Hij speelt op vrijdag 19 juli tussen twee en vier. En natuurlijk staat de koffie klaar! www.pkn-groesbeek.nl.

Van 11 tot en met 17 juli

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. Kreeft voelt zich het meest op zijn plaats in verzorgende beroepen. Ze omringen de ander graag met hun liefdevolle zorg. Dat kan in de verpleging of kinderopvang zijn, maar vrijwilligerswerk doen ze ook graag. Kreeft is een spaarzaam type, ze zorgen ervoor dat er altijd voldoende geld is voor voedsel en huisvesting. Uithuisplaatsing? Dat nooit!

RAM van 21 maart t/m 20 april
We kennen jou als een opgewonden standje maar op 11 juli loopt het de spuigaten uit. Je bent dan een echte rebel; in verzet tegen van alles en nog wat. Dat zal de dag erna nog merkbaar zijn. In het weekend word je omringd door mensen die jou graag verzorgen, daardoor kalmeer jij.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op 11 juli heb je op vele fronten de wind mee, je hebt mooie planeetstanden om van het leven te genieten. Volgende week dinsdag is dat wel anders. Familie perikelen houden je op een negatieve manier bezig. Op woensdag krijg je te maken met materiële zorgen. Hou de hand op de knip!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aanstaande vrijdag zit je weliswaar lekker in je vel maar helaas geldt dat niet voor de mensen om je heen. Wat je zegt en wat je bedoelt, wordt de hele tijd verkeerd begrepen. Volgende week woensdag staan gevoel en verstand recht tegenover elkaar. Neem daarom geen beslissingen die dag.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Tot en met zaterdag heb je de wind in de zeilen, maak hier dankbaar gebruik van. Zondag is vooral een rustdag. Volgende week dinsdag en woensdag sta je voor een aantal moeilijke beslissingen. Daarbij is het belangrijk dat je naar je gevoel luistert, maar je ook praktisch opstelt.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op 11 juli zet je je eigenbelang opzij om je in te zetten voor een ideaal. Aanstaande zondag komt er iemand op je pad met een duivels dilemma. Met jouw wijsheid kun je de ander de weg wijzen. Diegene zal je erg dankbaar zijn. Volgende week dinsdag is het belangrijk dat je een keuze maakt.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op 12 juli is het weer eens zo ver, jij mag de rotzooi van een ander opruimen. Daar ben je niet te beroerd voor, maar het is wel altijd hetzelfde liedje. Zorg er in het weekend voor dat je wat tijd voor jezelf hebt, je hebt het hard nodig. Op woensdag doen mensen erg moeilijk, dat irriteert je.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
11 juli staan de planeten goed om op te trekken met vrienden. Plan een gezellig uitje samen, wie weet loop je al winkelend tegen een leuke outfit aan. Grijp je kans. Volgende week dinsdag en woensdag ben je zeer geïrriteerd door het gedrag van anderen. Leidt dit tot een breuk?

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op 11 juli wil iemand jouw leven overnemen maar dat pik je niet, je gaat in verzet. Het komend weekend begint heel ontspannen, maar eindigt in een machtsstrijd. Pas op want deze strijd kent alleen maar verliezers. 16 juli probeer jij je eigen motieven te doorgronden.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Zaterdag wordt een vrolijke dag. Je goede gevoel voor humor wordt erg gewaardeerd. Op zondag wordt je van alle kanten om advies gevraagd. De adviezen die je geeft zijn bijzonder creatief. Waarschijnlijk zit er een advies bij dat ook voor jou zelf op gaat. Doe er vooral je voordeel mee.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Volgende week dinsdag zit je in zak en as. De dingen verlopen helaas niet zoals jij zou willen. Woensdag is dat nog een graadje erger. Dat kan te maken hebben met materiële tegenvallers. Maar het feit dat een bepaalde relatie niet op rolletjes loopt vind je misschien nog het allerergst.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op 11 juli doet zich een incident voor waarbij je acuut moet ingrijpen. Op zich doe je dit goed maar het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. De dagen na het weekend zijn erg emotioneel. Je wordt heen en weer geslingerd tussen behoefte aan aansluiting en je neiging je af te scheiden.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
11 juli is een uitstekende dag voor jou. Je voelt je gezien, gehoord en begrepen. Op vrijdag wordt dat helaas teniet gedaan doordat er gemakkelijk misverstanden ontstaan. Probeer toch het positieve gevoel van donderdag vast te houden. Op zondag ben jij het stralende middelpunt op een bijeenkomst.

Kom Mar Kieke zoekt deelnemers

GROESBEEK - Het gaat weer gebeuren: op de tiende versie van Kom Mar Kieke is drie dagen lang een grote variatie aan kunst te zien op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november in De Slenk, op De Horst in Groesbeek.

Naast alle vorige deelnemers roepen we 'nieuwe' beroeps- en amateurkunstenaars op om deel te nemen. Aan deelname worden enkele voorwaarden gesteld:

- Expliciete voorwaarde: Men moet bewoner of ex-bewoner van De Horst (Groesbeek) zijn.

- Het werk moet kunstzinnig zijn; dus geen kunstnijverheid en dergelijke.

- De expositie heeft geen verkoopintentie.

- Er wordt geen verzekering afgesloten voor de werken.

- Er zijn geen kosten, maar een eventueel nadelig saldo wordt hoofdelijk verdeeld over alle deelnemers.

- Uiteraard wordt verwacht dat je meehelpt met het opbouwen en afbouwen.

Vrijwel alle vormen van kunst zijn welkom. De basisschool Op de Horst is benaderd om hun deelname te bespreken; dat wordt nog verder uitgewerkt. "Wil je meedoen? Stuur dan liefst een mailtje naar s.meilink@upcmail.nl met naam, adres, mailadres en telefoonnummer. En geef ook aan welk soort(en) werk je wilt exposeren, of het vlak of ruimtelijk is en ongeveer de maten. Geef ook aan of je eventueel zuiltjes of andere materialen nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat de ruimte beperkt is, want die moet met alle deelnemers worden gedeeld."

De organisatie bestaat uit Ingrid Claessen, Thijs Rutten en Simon Meilink (024 3972934).

21 / 36

23 / 36

25 / 36

27 / 36

Aandacht voor gynaecologische kanker met de Nijmeegse Vierdaagsebadge

NIJMEGEN - Voor de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft Leo Verhees, zich ook dit jaar weer sterk gemaakt om de 'medaille-badge' op te dragen aan Stichting Ruby and Rose. De badge is een collectors item dat, gezien de datering, in beperkte oplage wordt uitgegeven. Per afstand is er een versie van het embleem; voor de 30km, de 40km, de 50km, nu aangevuld met een speciale 'verzorgers-badge'.

Leo Verhees was ruim 30 jaar lid van het Uitvoerend Comité 4Daagse en behartigde vanaf de 60e vierdaagse de souvenirverkoop voor de organisatie. Door omstandigheden binnen zijn familie raakte hij nauw betrokken bij Stichting Ruby and Rose. Daarom doneert hij een euro per verkochte badge aan de stichting! Met uw aankoop van de badge steunt u daarmee de strijd tegen vrouwenkanker! Het embleem is te koop tot 15 augustus via de webshop van Stichting Ruby and Rose www.rubyandrose.nl en tijdens de vierdaagseweek voor acht euro bij de promotiestand van Praefero op de Wedren in Nijmegen.

Ruby and Rose

Stichting Ruby and Rose zamelt gelden in voor de strijd tegen vrouwenkanker. Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen vrouwen kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ca. 4.700 vrouwen in Nederland een vorm van kanker aan onder andere de baarmoeder(hals), baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1.900 vrouwen overlijden jaarlijks aan de gevolgen.

Over eierstokkanker weten wij nog bitter weinig. Ieder jaar worden ongeveer 1.300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1.100 vrouwen aan deze ziekte in Nederland. Meer geld voor onderzoek naar vroegere opsporing en betere behandeling van deze ziekte is daarom hard nodig.

Voor meer informatie: info@rubyandrose.nl of bezoek onze website www.rubyandrose.nl.

De strijd tegen anorexia nervosa

NIJMEGEN - "Dit jaar ga ik de vierdaagse lopen voor een goed doel."

Er is nog veel te weinig aandacht en bekendheid over deze slopende ziekte. "Daarom wil ik geld inzamelen voor meer onderzoek, voorlichting op scholen en dat er betere zorg en nazorg komt die helemaal is afgestemd op de ziekte anorexia nervosa. Steun mij alstublieft, want het is echt nodig , u kunt mijn sponsoren via de site van de vierdaagse: www.devierdaagsesponsorloop.nl", aldus Thea van den Berg. (www.stichtingletje.nl)

Walk of the world voor het goede doel

BETUWE - "Wij, Eveline, Marja en Ria lopen de Vierdaagse Nijmegen voor Stichting Dolidi Ndano, een opvanghuis voor kansarme kinderen op Sulawesi, Indonesië."

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen, In het opvanghuis in Tentena aan het Poso meer, verblijven momenteel 25 kinderen die allemaal een kans krijgen op een goede toekomst. De kinderen hebben een veilig onderkomen en worden goed verzorgd. Het belangrijkste is dat zij naar school kunnen, dit is immers de basis voor een goede toekomst.

Het werk van de stichting werpt al veel vruchten af. Enkele kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en volgen een beroepsopleiding elders in Indonesië. "Wij willen de droom van deze kinderen heel graag uit laten komen en daarom gaan wij de uitdaging van de 4-Daagse aan. Wij hebben er graag een paar blaren voor over, wij hopen dat u er een paar euro's voor over heeft.

Wilt u ons sponsoren: Ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek wandelaar Ria Spanbroek. Via de blauwe balk 'Sponsor mij' volgt het zich vanzelf. U mag ook met een van ons contact een sponsor bijdrage geven. Wij zorgen ervoor dat het via de site wordt bijgeschreven. Hartelijk dank", aldus Eveline, Marja en Ria. Voor meer informatie over de stichting: www.stichtingdolidindano.com.

                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                        

                

        

                                                                                                                

                                                                                                                                

                                                                                                                

                                                                                                                                                        

                                                                                                                                        

                                                                                                        

                                                                                                                        

        

29 / 36

31 / 36

Ik loop de 4Daagse voor oma!

Maartje en haar oma.

NIJMEGEN - "Mama heeft me gek gemaakt met het Vierdaagse-virus. Vorig jaar ben ik met haar drie dagen langs de route gaan staan en daar zag ik dat het zo'n feest is voor de lopers. Dat wil ik ook, dacht ik toen, ik houd wel van een feestje!"

"Ik ging me inschrijven en werd gelukkig ingeloot. 30 km is echt best ver, daar mag ik straks trots op zijn. Maar zo'n afstand ga ik niet voor niks lopen. Vorig jaar de dag voor kerst, is mijn oma overleden aan kanker, daarom besloot ik te gaan lopen voor het KWF en dus eigenlijk vooral voor mijn oma. Die kan ik er niet meer mee helpen, maar heel veel andere mensen hopelijk wel! Mijn eerste streefbedrag van 500 euro is al gehaald, nu probeer ik de 750 te halen. Iedereen kan me sponsoren door naar de volgende link te gaan: https://acties.kwf.nl/fundraisers/maartjejong/nijmeegse-4-daagse. Hier kun je ook zien hoe het met me gaat tijdens de vierdaagse. Mama en ik proberen elke dag iets opvallends aan te doen, dat zorgt voor veel reacties en dat helpt me de 30 km door. Ik heb er zin in!"

Groetjes, Maartje de Jong, 12 jaar

Trots op die man!

Mijn vader Geurt van Schaik tijdens de intocht 4-daagse op 22 juli 2011. (foto: dochter Tirsa van Schaik) Foto: Mijn dochter Tirsa van Schaik

NIJMEGEN - In 2011 heb ik samen met mijn, toen 76-jarige vader de Nijmeegse 4-daagse gelopen. Het was zijn eerste, ik had al wat meer ervaring. Onlangs heb ik de zelfgemaakte videofilmpjes teruggevonden (ik was deze jarenlang kwijt) van de intocht op 22 juli 2011."

"Ik heb deze met een brede glimlach om mijn mond opnieuw bekeken. Wat was het geval. Mijn vader (inmiddels in 2017 overleden) kreeg op 2 december 2010 de diagnose Alzheimer voor zijn kiezen. Omdat bewegen gezond is voor lijf en geest, heb ik hem voorgesteld samen de 4-daagse te gaan lopen, met het doel in beweging te komen en dagelijks te gaan lopen en op te bouwen. Pa ging er mee aan de slag en de uitdaging werd steeds serieuzer. Daarom echte wandelschoenen en wandelkleding voor hem gekocht en samen enkele langere wandeltochten gemaakt. Van de huisarts en de sportmasseur kregen we groen licht om te starten. Al zouden we maar één dag van de vier lopen, het doel was al bereikt. Maar het werden er uiteindelijk vier!"

Mijn vader en ik tijdens intocht op 22 juli 2011. (foto: dochter Tirsa van Schaik) Foto: Mijn dochter Tirsa van Schaik

"Zo vader, zo zoon stond er op de t-shirts door mijn dochters gemaakt. Pa heel blij en ik ontzettend trots op die man. We hadden, nee hij had het geflikt. Zijn eerste, en tevens laatste kruisje. Een 4-daagse in 2012 zat er niet meer in, maar Ik heb nog jaren met hem kunnen wandelen. Kortom, een hele warme en kostbare herinnering; die nemen ze mij nooit meer af! Ik loop dit jaar mijn 16e vierdaagse en steek dan onderweg weer een kaarsje voor hem op", zo vertelt Dik van Schaik.

Vierdaagse Orkest terug in Groesbeek

GROESBEEK - Het Vierdaagse Orkest komt dit jaar weer terug naar Groesbeek. Zeven jaar geleden was het laatste optreden van het orkest midden in Groesbeek. Het concert is op woensdag 17 juli op het Dorpsplein en begint om 19.30 uur.

Het concert wordt ondersteund door de BIZ, een drietal horecaondernemers zorgen voor een lekker drankje op het plein. Eigenweijs, De Comm en La Vie & Passie heten een ieder welkom. De toegang is gratis. Het Vierdaagse Orkest 2019 heeft dit jaar niet alleen bijzondere nummers op het repertoire staan, maar het orkest is wat bezetting betreft nog nooit zo groot geweest. Het zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot haar recht komt en dat zal het publiek merken.

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio; van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en aangrenzende regio's. Dat wordt aangevuld met een combo, een zanggroep van tien zangers en een dansgroep van vier danseressen. Het hele gezelschap komt daarmee op in totaal 79 uitvoerenden. In het orkest zijn alle secties volledig bezet. Onder leiding van de vaste dirigent Bart van Zutven en Stephanie van Werkhoven voor de zanggroep is al sinds maart intensief gewerkt aan de meer dan 25 muziekwerken die ten gehore worden gebracht. Een avondvullend programma met een grote variatie aan muziek. Het gaat van pop tot musicalnummers en van rock tot filmmuziek en uiteraard ontbreekt de feestmuziek niet. Vele bekende nummers, maar ook muziek die het publiek zal verrassen.

Het Vierdaagse Orkest heeft in het verleden in Groesbeek met veel succes optredens verzorgd. Het talrijke publiek reageerde steeds heel enthousiast. Het Vierdaagse Orkest treedt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal zes keer op. Daarbij komt nog het optreden op vrijdag tijdens de doortocht in Cuijk. Na het openingsconcert in de schouwburg van Cuijk (zaterdag 13 juli, 20:15 uur) is het orkest te horen in Wijchen (dinsdag 16 juli, Markt, 19.30 uur), Groesbeek (woensdag 17 juli, Dorpsplein, 19.30 uur), Maaskade Cuijk (donderdag 18 juli, 19.30 uur), Openlucht Theater de Goffert in Nijmegen (zaterdag 20 juli, 19.30, 5 euro) en in Boxmeer (zondag 21 juli, Raadhuisplein, aanvang 19.30 uur, 5 euro). Voor meer informatie en tickets zie: www.vierdaagseorkest.nl

33 / 36

34 / 36

Vierdaagsefeesten trakteert op gratis concertkaarten StevenskerkLive

NIJMEGEN - Vierdaagsefeesten bestaat dit jaar 50 en viert dat graag samen met alle jarigen! Ben jij tussen 13 en 19 juli jarig, dan krijg je – zo lang de voorraad strekt – een gratis kaartje voor een StevenskerkLive concert naar keuze.

Op zaterdag treedt hier singer songwriter Luwten op, die onlangs met De Staat de nieuwe single 'Tie Me Down' uitbracht.

Zondag staat het klassiek geschoolde ensemble Echo Collective plays 'Amnesiac' op het programma. De titel zegt het al: het album Amnesiac van Radiohead wordt integraal gespeeld op geheel eigen wijze.

Op maandag betreedt de achtkoppige jazz/afrobeat band Kokoroko het podium. Ze laten onder meer hun hit Abusey Junction klinken in de prachtige akoestiek van de Stevenskerk.

Dinsdag treedt Roxeanne Hazes op die door brak met haar Edison-bekroonde debuutalbum 'In Mijn Bloed', dat vooraf gegaan werd door de single 'Ik Was Toch Je Meisje'.

Het concert van The Teskey Brothers op woensdag is inmiddels uitverkocht.

Donderdag betovert de Amerikaanse zanger en liedjessmid Josh Ritter het publiek met zijn lichte hese stem. Ritter bracht onlangs zijn elfde album uit: 'Fever Break'.

Vrijdag sluit singer-songwriter Lucky Fonz III, geboren Nijmegenaar, de concertreeks af. Zijn shows staan bekend om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

Wat moet je doen? Stuur een bewijs van je geboortedatum en de top-3 van de concerten waar je graag een vrijkaartje voor zou willen ontvangen, naar info@vierdaagsefeesten.nl, met als onderwerp: jarig.

Schrijvers in de Stevenskerk tijdens Vierdaagse

Wim Daniëls. (foto: Heidi Wils) Foto: Heidi Wils

NIJMEGEN - Tijdens de Vierdaagsefeesten even ontsnappen aan de drukte in de stad? Leun in de Stevenskerk achterover bij de mooiste verhalen van schrijvers Tijn Touber en Wim Daniëls. De schrijvers zijn afzonderlijk op 14 en 15 juli van 14.00 tot 15.00 uur te gast in de Stevenskerk, op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Schrijver, muzikant en inspirator Tijn Touber gaat zondagmiddag 14 juli in op de geschiedenis van de mensheid: waar komen wij vandaan, hoe zijn wij ontstaan? Hij vertelt over de uitdagingen waar we voor staan en komt met verrassende nieuwe oplossingen en inzichten.

Schrijver Wim Daniëls laat je op maandagmiddag 15 juli alle hoeken van de Nederlandse taal zien. Met veel humor en ijzersterke taalobservaties vertelt hij over het ontstaan en de ontwikkeling van onze taal. Daniëls is columnist en schrijver van literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen.

‘Schrijvers in de Stevenskerk’ is gratis toegankelijk. Kom vooral op tijd, want de kerk stroomt snel vol. Mocht je het feestgedruis van de Vierdaagse wat vaker willen ontvluchten, dan is Bibliotheek De Mariënburg in het centrum een oase van rust. Kinderen kunnen op het Kidsplein voor de bibliotheek lekker chillen en genieten van voorlezers, voorstellingen en workshops. Kijk voor het hele Vierdaagse-programma van de bieb op www.obgz.nl/vierdaagse.

Verzorging 4 - Daagselopers

Twee voeten. (foto: Hans Driessen) Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen elke avond te laten verzorgen, zodat de deelnemer de volgende dag weer fris en monter aan de start verschijnt.

Deze verzorging voor de 4-Daagselopers gebeurt door het Team Verzorging 4-Daagselopers in de verzorgingsruimte en kleedkamers van het clubhuis van SC Millingen / Odio op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn aan de Hoefseweg 21. Samen met sportmasseurs en blarenprikkers staan Alex Janssen en Ans Albers klaar voor de verzorging van blaren, voeten, benen en rug. Denk hierbij ook aan afplakken, tapen en masseren.

"Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden. Graag weten wij wie er komt, want vol = vol! Voor aanmelding of meer informatie kunt u met Alex Janssen of Ans Albers contact opnemen: Alex Janssen 06 10434247 of via mail alexdoortje@kpnmail.nl en Ans Albers 06 12253059 of via mail Info@ansalbers.nl."


Team Verzorging 4-Daagselopers

Waarom ik wandel voor een goed doel!

GROESBEEK - Wij (Piet, Marcel en Nienke) lopen voor stichting Letje, voor mensen en hun omgeving met de ziekte Anorexia Nervosa.

De voorzitter van de badmintonclub, waar wij allen lid van zijn, vroeg ons te lopen voor zijn stichting. Hij heeft samen met zijn vrouw en vrienden de stichting opgericht naar aanleiding van de wens van hun dochter. Helaas is Nicolette twee jaar geleden overleden aan deze ziekte. Haar wens was als ze beter was een stichting te starten en mensen te ondersteunen. Wij hopen met deze bijdrage de stichting te kunnen ondersteunen. Een stichting met een bijzonder verhaal, dat te lezen is op: https://www.stichtingletje.nl.