GN Arnhem

13 april 2019

GN Arnhem 13 april 2019


Vrijwilligerswerk in de lift!

De lift in de Eusebiuskerk Arnhem.

ARNHEM - Kijk jij uit naar een afwisselde vrijwilligersfunctie en wil je zelf je beschikbare tijd kunnen bepalen? Kom dan werken in hét icoon van de stad Arnhem! Je wordt dan uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Stichting Eusebius Arnhem zoekt nieuwe collega’s voor het Team Liftgidsen. De werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van bezoekers naar het uitzichtpunt en de glazen balkons en desgewenst informatie verstrekken. Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is vereist en van de Duitse taal is een pré. "Heb je interesse in deze functie, dan ontvangen wij graag een email- of een WhatsApp bericht: vrijwilligers@eusebius.nl, ten name van Willy Knelissen, adviseur HR Vrijwilligerszaken, mobiel nummer 06 54715126. Kijk voor overige functies op www.eusebius.nl, https://eusebius.nl/over-de-eusebius/stichting-eusebius-arnhem."

Lezing Koch Bunkers en Pantherstellung

Blootleggen bunker. (foto: AWN Afdeling 17 Arnhem) AWN Afdeling 17 Arnhem

ARNHEM - Op donderdag 18 april wordt door de Historische Kring Elden een lezing gehouden in het dorpshuis in Elden.

Tijdens deze lezing zullen Martijn Reinders en Leo van Midden uitgebreid uitleg geven over de Pantherstellung, een Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog, die langs de noordelijke oever van de Rijn tot aan Wageningen liep en vandaar naar het noorden tot aan het IJsselmeer bij Nijkerk. Na de Operatie Market Garden werd Arnhem onderdeel van de Pantherstellung met onder andere de bouw van Kochbunkers in de tuin van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg. Aan de hand van foto’s van de bunkers, loopgraven en andere onderdelen van de linie wordt deze situatie verduidelijkt door de presentatoren, die nauw betrokken waren bij het archeologisch onderzoek naar de Pantherstellung in Arnhem.

De lezing wordt gehouden in het dorpshuis ‘Ons Gebouw’, Rijksweg West 50 in Elden en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis voor HKE-leden. Andere belangstellenden betalen drie euro per persoon.

Slechtziende of blinde kandidaat kan veel meer dan werkgever denkt

ARNHEM - Uit onderzoek onder werkgevers blijkt dat er veel onbekendheid is over het werk dat iemand die slechtziend of blind is kan uitvoeren. Dit onderzoek is gedaan in opdracht van Werkpad. Deze organisatie helpt mensen, die een visuele beperking hebben, met het vinden van een baan.

Het onderzoek toont aan dat werkgevers verwachten dat iemand die slechtziend of blind beroep als telefonist (91%), communicatieadviseur (87%) of telemarketeer (85%) kan hebben. En dat een beroep als buschauffeur (86%) of opticien (73%) niet zo geschikt is.“

Dat laatste klopt wel.” aldus Clemens de Jager, manager van Werkpad, het label werk van Koninklijke Kentalis en Bartiméus. “Bij sommige beroepen heb je nu eenmaal een goed zicht nodig. Toch zijn er veel meer banen mogelijk voor mensen met een visuele beperking. Denk aan financieel-administratieve dienstverlening, technische support of een baan als HR-adviseur. En wist je dat we slechtziende fietsenmakers en magazijnmedewerkers begeleiden naar werk? Onze jobcoaches kunnen werkplekonderzoek uitvoeren waardoor er vaak meer kan dan je in eerste instantie denkt.”

De Jager merkt op: “Wij denken dat onbekendheid de reden is dat werkgevers aarzelen om slechtziende of blinde kandidaten in dienst te nemen. Dat is jammer. Onze jobcoaches kunnen, samen met de kandidaat, een heel goede inschatting maken van de haalbaarheid van de baan. Soms zijn maar een paar simpele aanpassingen nodig waardoor ook iemand die blind of slechtziend is met plezier aan het werk kan. Want een leuke en interessante baan, dat willen we toch allemaal?“

Paasbingo bij Marching- en Stageband Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 20 april houdt Marching- & Stageband Arnhem een paasbingo.

De bingo is van 20.00 tot 23.00 uur. De bingo wordt gehouden in het clubgebouw Drielsedijk 17 in Arnhem op de eerste verdieping.

Daklozenopvang zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Voor het stoelenproject De Duif worden vrijwilligers gezocht.

Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen. Het project is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n twintig mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem.

Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door drie parttime beroepskrachten en een bestuur. "We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig, zij delen soep, brood en dergelijke uit en houden een oogje in het zeil. Er is een mogelijkheid om even te rusten."

De groep vrijwilligers is erg divers, studenten, gepensioneerden, werkenden. Zij hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21:45 - 09:15 uur. Frequentie is te bespreken. De minimum leeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar. "Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Edmund Boering 06 51111908 of via de mail edmundboering@gmail.com."

Ouderencafé 'Goed Geregeld'

ARNHEM - Op woensdag 17 april van 10.30 – 12.30 uur wordt voor de derde keer het succesvolle Ouderencafé in Malburgen gehouden. Dit keer is het onderwerp Goed Geregeld.

Onder het genot van een kopje koffie bespreken we waar je als oudere allemaal aan kunt denken in de laatste fase van het leven. De ochtend bestaat uit een kennisquiz en twee sprekers. De eerste spreker is huisarts Agaat Vreeling. Zij neemt je mee in de vraag ‘Wat regel je bij de huisarts?’. Vervolgens vertelt een gastspreker over wat je regelt bij de notaris.
Heb je interesse? Loop gerust eens binnen. Het Ouderencafé is in 't Geniet in het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-25, Arnhem en is gratis. Je hoeft je niet aan te melden.

Paasbingo bij Marching- en Stageband Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 20 april houdt Marching- & Stageband Arnhem een paasbingo.

De bingo is van 20.00 tot 23.00 uur. De bingo wordt gehouden in het clubgebouw Drielsedijk 17 in Arnhem op de eerste verdieping.

APRIL

maandag 15 april 20.00 uur
Voor altijd duurt een jaar.
Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij op een nacht het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. De voorstelling houdt het midden tussen een monoloog en een goed gesprek. Dus verbeter, verander en voeg toe, als u dat wilt. Theater aan de Rijn, Arnhem Rijnstraat 42 6811ex

dinsdag 16 april 10.15 uur
Paaslezing

Vredebergkerk
Oosterbeek
Van Toulon van der Koogweg 3

woensdag 17 april 10.30-12.30 uur.
Ouderencafé Malburgen: Goed Geregeld!
Op woensdag 17 april 2019 organiseren we voor de derde keer het succesvolle Ouderencafé in Malburgen. Dit keer is het onderwerp Goed Geregeld. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we waar je als oudere allemaal aan kunt denken in de laatste fase van het leven. De ochtend bestaat uit een kennisquiz en twee sprekers. Locatie: 't Geniet in het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-25, Arnhem

woensdag 17 april 20.00 uur
Hongaarse vioolvirtuoos met winnaar Liszt Concours.

Barnabas Kelemen & Alexander Ullman. In een tijdsbestek van zes jaar won de Engelse pianist Alexander Ullman twee keer een Franz Liszt Concours: in 2011 in Boedapest en in 2017 in Utrecht. MusiSVelperbuitensingel 25, 6828 CV ARNHEM

t/m 14 mei.
Museum Arnhem opent presentatieplek 'De Kerk' met 'Your Voice Matters'.|

De tentoonstelling is een kritische visie op actuele gender- en diversiteitsvraagstukken en toont projecten die verandering in gang zetten. Sint Walburgisplein 1, 6811 BZ Arnhem
donderdag 18 april, 20.30 uur. Masterclass Marcus Azzini | Meekijken. Op donderdag 18 november geeft Marcus Azzini een Masterclass als start van het Oostpool Weekend in het Stadstheater Arnhem. Met een groep gedreven acteurs die – net als hij – een passie hebben voor theater gaat hij met hen een poging doen tot het vinden van persoonlijke en lichamelijke verbinding in een tekst. Hoe vertel je een verhaal? Hoe leg je de nadruk op de inhoudt? En hoe geef je de inhoud vorm? Stadstheater Arnhem Velperbinnensingel 10 6811 BP ARNHEM

vrijdag 19 april, 20.30 uur.|
Rob Scheepers - Kom maar op.

Rob Scheepers' zijn leven nam een wonderlijk scherpe wending. Hij werkte als marketeer toen hij werd gevraagd om een nieuwjaarsconference te maken waarmee hij prompt alle zalen beneden de rivieren meermaals uitverkocht. Het Posttheater, Rosendaalsestraat 27, 6824 CA ARNHEM|

zaterdag 20 april 14.00 uur.|
Rondleiding door Musis - Bewonder de prijswinnende architectuur van Musis!|

Dit seizoen opent Musis opnieuw haar deuren voor iedere Arnhemmer die ons bijzondere gebouw beter wil leren kennen. Onder leiding van een gids komt u alles te weten over de veelgeprezen architectuur van Musis. U ziet niet alleen de foyers en zalen waar onze concerten plaatsvinden, maar wandelt ook door gangen en kamers die normaal gereserveerd zijn voor wereldberoemde artiesten. Onze gids praat u ondertussen bij over het ontwerp, de historische details en de keuzes van de architect. Reserveer nu uw plek! Musis Arnhem. Velperbinnensingel 15

zaterdag 20 april, 19.30 uur.
Sprookje v.d. Weggelopen Kinderen en Kreng.

Kom kinderen! Maak me aan het lachen. Maak me stralen van trots. Maak me het gelukzaligste Kreng dat er bestaat!'' 'Het sprookje van de Weggelopen Kinderen en het Kreng' gaat over dertien weggelopen kinderen en één kreng.

zondag 21 april 8.30 uur.
Powermind Wandeling Arnhem.

Op zondag 21 april aanstaande kunt u onder leiding van acteur en motivator Ron Roumen (55) mee wandelen in een inspiratiewandeling door het Sonsbeekpark in Arnhem. Aan de hand van zijn in- en aangrijpende levensgebeurtenissen, werkervaring als acteur en motivator neemt Ron u mee als deelgenoot op een wandeling door de natuur.

maandag 22 april 20.00-22.00 uur.
Is Arnhem aan de IJssel ontstaan? Molenplaats Sonsbeek Arnhem Zijpendaalseweg null 6814 cl

woensdag 24 april 20:15 uur
Laten we eerlijk zijn - Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth.
Stadstheater Arnhem Velperbinnensingel 10

donderdag 25 april 10:30 uur
Walking football op sportpark Rijkerswoerd

zondag 28 april 0:00 uur
De Arnhemse Triathlon Uitdaging 2019
Wil je meer weten over de wedstrijden, het parcours, wat je nodig hebt en hoe je je kunt aanmelden; kijk dan op www.teamtriathlon.nl. Heb je vragen dan kun je ons bereiken via info@teamtriathlon.nl.

vrijdag 3 mei 10:00 t/m 12:00 uur
Financieel Café Vredenburg

rijdag om de week staan deskundige vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met financiële en administratieve vragen. De vrijwilligers ondersteunen bijvoorbeeld bij het begrijpen van brieven, het invullen van formulieren, het samen opzetten van administratie of het doen van aanvragen. Heb je een vraag? Loop gerust eens binnen! Het Financieel Café is gratis en je hoeft geen afspraak te maken.De Petersborg Arnhem Slochterenweg 40 6835dx

Dillenburger rommelmarkt

Gezellige drukte tijdens de Grote Dillenburger rommelmarkt. (foto: Dillenburger rommelmarkt) Dillenburger rommelmarkt

DOORWERTH - Bewoners van de Dillenburg presenteren op zaterdag 11 mei de Grote Dillenburger rommelmarkt. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur bij het appartementencomplex.

De deelnemers bieden een bonte verzameling van goede, bruikbare spullen en hebbedingen aan die een tweede leven verdienen. Het aanbod bestaat onder meer uit huisraad, antiek, curiosa, schilderijen, decoratie, heel veel boeken (diverse talen en genres), dvd’s/cd’s/elpees, kleding, keukengerei, tuinspullen en speelgoed. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Geldersch Landschap & Kasteelen

Estavana. (foto: GL&K) GL&K

REGIO - Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. De nieuwe slogan sluit daar naadloos op aan: ‘GL&K, voor áltijd bijzonder’. Met een speciale uitgave van het kwartaalblad Mooi Gelderland heeft GLK een cadeau voor iedereen, want iedereen kan het gratis aanvragen via www.glkmagazine.nl.

In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema’s zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Handbalster Estavana Polman haalt jeugdherinneringen op en chefkok Nel Schellekens vertelt over haar liefde voor het vak. Deze speciale uitgave laat zich niet alleen lezen. Alle ambassadeurs die aan het woord komen, vertellen ook in een video op de website van GLK wat Gelderland zo bijzonder maakt.

Bekende Gelderlanders
Estavana Polman vertelt dat ze vroeger regelmatig de bedriegertjes bij kasteel Rosendael bezocht. Ze ziet het ook wel zitten om weer in Gelderland neer te strijken als ze terug komt naar Nederland. “Er zijn hier zoveel mooie plekken en er wordt ook nog eens goed voor de natuur en de kastelen gezorgd!”
Nel Schellekens kookt ‘van kop tot kont’ zoals ze zelf zegt. Ze gebruikt alles van een product en gooit niets weg. Voor Mooi Gelderland bracht zij een bezoek aan de moestuin van kasteel Doorwerth. In deze tuin groeien onder andere schorseneer, snijsla, pronkbonen, suikerwortel, rammenas en zeldzame fruitrasssen.

Negen Judoka's -15 van Bushi Arnhem naar NK!

Deelnemers op DK van Bushi Arnhem. (Bushi Arnhem) Bushi Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 16 maart werd in Ede het DK-judo gehouden voor de leeftijdsklasse onder de 15 jaar. Op dit DK kwalificeerden negen judoka’s zich voor het Nederlands kampioenschap in Leek. Budovereniging BUSHi Arnhem behaalde drie keer goud, drie keer zilver en drie keer brons.

Het DK is voor de judoka’s in de klasse tot 15 jaar een belangrijk piekmoment, omdat alle medaillewinnaars zich plaatsen voor het NK -15.

Goud was er voor Faye Hensen (-48 kg), Janno Prins (-38 kg) en Marijn Jansen (-46 kg). Faye stond 9 maart nog op het NK -18, een leeftijdscategorie hoger. Janno was onoverwinnelijk met sterk en snel judo en Marijn wist met o.a. een erg sterke barai (voetveeg) de tegenstander overtuigend uit te schakelen.

Zilver was voor Yven Wehman (-55 kg), Anouk de Kruijff (-40 kg) en Louis Loozen (-46 kg). Alledrie lieten ze overtuigend judo zien maar grepen net naast de gouden plak doordat ze in de finale hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstander.

Brons was er voor Nienke Dekker (-57 kg), Roan Wehman (-34 kg) en Fabio Martens Raes (-42 kg). Nienke kwam voor het eerst uit in deze gewichtsklasse wat de moeilijkheidsgraad verhoogd. Roan mocht zich, als eerstejaars, meten met vaak twee jaar oudere jongens. Ook Fabio mocht zich met de besten van de regio meten en wist na een aantal spannende potten de bronzen plak mee te nemen.

Twan de Ruiter, Kai Knoppersen, Bruce van den Esschert en Anne-Lynn Schmitz verloren, ondanks zeer goed judo, om de bronzen medaille en werden uiteindelijk vijfde.

Meer informatie over judo en BUSHi Arnhem zie Facebook en de website: https://info.bushiarnhem.nl/.

Wandelen in en om Valburg

ELST - Op dinsdag 16 april verzorgt Fort Fit een wandeling in en om Valburg. En wie kan ons beter wijzen op de pareltjes in deze prachtige omgeving dan gids Feike Vlas? Feike is bestuurslid van de Historische Vereniging Marithaime.

"Feike heeft ons al vaker op onze wandeltochten begeleid. En iedere keer weer wist hij ons toch weer te verbazen door ons te wijzen op prachtige dingen die je zelf over het hoofd ziet. Maar niet alleen dat; Feike kan ook mooie verhalen en anekdotes vertellen over de flora en fauna, die we onderweg aantreffen."

De start is om 13.00 uur bij cultureel centrum De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. De tocht gaat via een mooie route naar Valburg en directe omgeving. De loopafstand is tussen de 10 en 12 kilometer. Er is een rustpauze in café De Viersprong. Vandaar met de bus (lijn 35) terug naar Elst. Om ongeveer 16.30 uur zijn we dan weer bij ons startpunt cultureel centrum De Wieken.

Iedereen kan zich voor deze wandeling opgeven bij: Truus Braam (werkgroep Cultuur & Educatie van Forte Fit), Van der Veenstraat 2 in Elst; 0481373407; email: jan.braam@outlook.com.

9 / 36

April 2019

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS RAM. Qua gezondheid is de ram een taaie. Als ze al ziek zijn is dat van korte duur. Ze kunnen hoge koorts ontwikkelen. Een veel voorkomende 'kwaal' bij de ram is hoofdpijn. Dan kunnen ze óf hun energie niet kwijt, óf ze zijn juist te ver gegaan met hun energie. Wat wel veel voorkomt zijn kleine verwondingen door hun onhandige gedrag of hun gehaastheid.

RAM
21 maart t/m 20 april

Je begint april met een heel goed idee. Maar bij de uitvoering loop je tegen heel wat onmogelijkheden aan. Pas in de tweede helft van april gaat het een stuk vlotter. De planeten Mercurius en Venus schieten jou (in de vorm van mensen die jou heel goed gezind zijn) te hulp.

STIER
21 april t/m 21 mei
Begin april ga jij goed om met de spanning die een ander teweeg brengt. Rond 10 april kies jij ervoor om even te duiken als er van alles misgaat. Op 20 april begint de stierentijd weer. Daarna loopt alles op rolletjes! Tot en met eind april kun jij dan ook achter elkaar doorpakken.

TWEELINGEN
22 mei t/m 21 juni
April begint met een hoop emoties. Het moet er gewoon even uit. Rond de 7e laat je zien dat ook jij goed kunt organiseren. Wat later blijkt het veel meer werk te zijn dan jij had ingeschat. Vanaf de 17e gaat Mercurius in ram lopen en dan krijgt het leven lekker veel vaart.

KREEFT
22 juni t/m 22 juli
April begint heel gezellig en voor velen met een vleugje romantiek. De nieuwe maan op de 5e brengt een soort frisse start met zich mee. Dat gaat jouw leven echt op z'n kop zetten. In de dagen rond de 24e moet je een moeilijke beslissing nemen waar veel van afhangt.

LEEUW
23 juli t/m 22 augustus
In het weekend van 6 en 7 april kom jij helemaal tot rust. Hierdoor kun jij je huidige leven beter overzien. Dat laatste is belangrijk want tegen half april moet je een paar harde beslissingen nemen. Rond 22 april ben jij degene die een hele club bij elkaar kan houden!

MAAGD

23 augustus t/m 21 september
Normaal ben jij nuchter. Maar begin april even niet! Als het nodig is, vind jij je nuchterheid wel terug. Jouw planeet Mercurius gaat in het teken ram lopen en dat betekent vaak elektrische problemen. Maar jij bent niet voor één gat te vangen en bedenkt slimme oplossingen.

WEEGSCHAAL
22 september t/m 22 oktober
Als iemand begin april een soort bekentenis doet, dan reageer jij daar heel wijs op. Daar kan de ander iets mee! Half april heb jij zelf ook iets te bekennen. Vanaf 20 april gaat jouw planeet Venus in het vlotte teken ram lopen. Jouw leven krijgt dan echt vaart.

SCHORPIOEN
23 oktober t/m 21 november
De eerste helft van april staat bol van de spanningen. Het lijkt wel alsof niemand elkaar het licht in de ogen gunt. Gelukkig ziet de tweede helft van april er een stuk rustiger uit en zoeken mensen meer de overeenkomsten dan de verschillen. Dat geeft een vredig gevoel.

BOOGSCHUTTER
22 november t/m 21 december
De hartelijkheid waarmee jij begin april de ander tegemoet treedt, wordt beantwoord. Men wil jou maar wat graag helpen. Rond 13 april ben jij zo aan het oreren, dat de ander de neiging heeft af te haken. Eind april ben jij jezelf een veer in de kont aan het steken.

STEENBOK
22 december t/m 19 januari
Rond 8 april is er een discussie gaande waarbij de neiging ontstaat om op de man en niet op de bal te spelen. Hou het zuiver, steenbok! Voor vrijgezelle steenbokken is het leuk om te weten dat gedurende de tweede helft van april de planeten gunstig staan om te daten.

WATERMAN
20 januari t/m 17 februari
Rond 8 april ben jij helemaal niet in de stemming voor gezelschap. En al helemaal niet voor wat jij 'geslijm' noemt. Op de 19e gaat jouw denken en spreken weer eens tien keer sneller dan de ontvanger kan verwerken. Op de 22e kun je met minimale inspanning veel bereiken.

VISSEN
18 februari t/m 20 maart
Begin april heb jij veel plezier van je kennissen en vrienden. Je kunt bij ze terecht voor zowel gezelligheid als voor steun! Rond 15 april ben jij allerhartelijkst, maar is het belangrijk dat jij wel bepaalde dingen recht zet. Eind april ben jij qua gevoel heel evenwichtig.

NinePixels bestaat drie jaar en dit vieren ze graag met u!

ARNHEM – NinePixels is het bedrijf van Emir Corovic. Al bijna dertien jaar is hij actief in de ICT. Sinds drie jaar heeft hij op locatie Kroonpark 2 zijn eigen onderneming, van waar uit hij werkt aan webdesign, webwinkels, applicaties en tal van ICT-diensten.

Een website bouwen is één, maar een website bouwen, die de ondernemer ook het beoogde rendement oplevert, is twee! NinePixels luistert naar de wensen van de klant, heeft de benodigde kennis in huis en komt zo met een resultaat, dat aan de vraag beantwoordt. NinePixels weet niet alleen een gebruiksvriendelijke site te leveren, wij zorgen er dan ook voor dat de site gevonden wordt en hoog in Google komt te staan.

Verder bestaat NinePixels als bedrijf uit negen diensten. De diensten die NinePixels levert zijn: webdesign, logo-design, webwinkels, drukwerk, social media, applicaties, SEO optimalisatie en tal van ICT-diensten. Deze diensten worden uitgevoerd naar uw wens!

NinePixels als bedrijf heeft acceptabele tarieven waarvoor ze werken. Voor een starter of zzp-er is het fijn om dat te weten dat u bij NinePixels ook gespreid kan betalen. Naast webdesign kan ook de huisstijl worden meegenomen, evenals drukwerk: van visitekaartje tot flyer.

Omdat NinePixels drie jaar bestaat krijgt u als (nieuwe) klant de gehele maand april dertig procent korting op bijna alle diensten! Neem direct contact op en vraag naar de actievoorwaarden.

NinePixels B.V., Kroonpark 2, Arnhem; 085 7606922; info@ninepixels.nl; www.ninepixels.nl.

Beautycare Velp heeft nieuwe Slender You-bewegingsbanken

VELP - Het is feest bij Beautycare Velp. Slender You Studio Velp bestaat al 23 jaar in Velp en heeft nieuwe Slender You-bewegingsbanken aangeschaft. Dit wil zeggen dat de studio nog heel lang in Velp zal blijven bestaan.

Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere reuma, artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen. Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning. U bent een uur actief in beweging en is goed voor lichaam en geest! Maak een afspraak voor een gratis proefles als u kennis wilt maken met de slenderbanken.

We werken met een 4-wekenkaart, 1x in de week (4 ritten is 37 euro) of 2x in de week (8 ritten is 60 euro). We hebben geen abonnementenprincipe; dus na een volle 4-wekenkaart kunt u gewoon stoppen.

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 06 19193009; www.beautycarevelp.nl; email: info@beautycarevelp.nl.

Van Rooy Tweewielers terug op Presikhaaf

ARNHEM - "Vanwege de sloop van het pand op de Plattenburgerweg zijn we op zoek gegaan naar een geschikt pand op Presikhaaf", legt eigenaar Frans van Rooy uit. "We wilden graag wat centraler in de wijk zodat we makkelijk te bereiken zouden zijn."


"Die plek werd gevonden op de Griftstraat 7 in Arnhem, om de hoek bij de Dekamarkt. Na veel slopen en verbouwen zijn we er weer helemaal klaar voor. Plafonds en verlichting weer helemaal strak. Centraal in de wijk en makkelijk bereikbaar. Op deze plek kunnen zij weer volop repareren en verkopen en er is parkeergelegenheid voor de deur."
Opnieuw beschikt Van Rooy Tweewielers over een open werkplaats. Ze streven ernaar om de kleine reparaties binnen een dag te doen. Grotere reparaties in overleg. Eventueel met vervangend vervoer.

Van Rooy repareert de meeste merken fiets en scooters en de onderhoudsbeurten zijn er ook weer vanaf 29.50 euro. Ook is de ophaaldienst beschikbaar, bel gerust voor een afspraak.
Ook de onderdelen worden niet vergeten, indien niet voorradig snel besteld en de volgende dag in huis. Een nieuwe e-bike is leverbaar vanaf 1099 euro.
De Parcelshop van DHL is meeverhuisd, uw pakketten versturen en afhalen is weer mogelijk.

Frans van Rooy Tweewielers, Griftstraat 7, Arnhem, 026 3613433.
Dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:30 uur; zondag en maandag gesloten en op zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.
www.vanrooytweewielers.nl.

Rieker-schoenen waar jij je in thuis voelt!

ARNHEM - Ken je dat? Je komt thuis na een lange en drukke dag. Het eerste wat je doet: die schoenen uit! Want schoenen die niet helemaal comfortabel zitten, kunnen je hele dag verpesten. Maar ja, je wilt er ook leuk en verzorgd uit zien. We hebben goed nieuws voor je: want mooi zijn is niet altijd pijn lijden. Rieker schoenen zien er geweldig uit en het draagcomfort is optimaal.

Door slimme ontwerptrucs hebben zelfs de damesschoenen met hogere hakken optimaal draagcomfort. Zo kom je de hele dag lekker door, zonder pijnlijke voeten.

Voor dames en heren
Voor iedere smaak is er volop keus in de Riekershop in Arnhem. Van hippe sneaker en kek laarsje tot chique pump, van kleurrijk tot gedekt: je vindt het er allemaal en ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs.


175 jaar ervaring
De ervaren mensen van de Riekershop helpen je graag met kiezen. Ze hebben echt verstand van schoenen: al vanaf 1844 is familie Paanakker actief in de schoenhandel. Hoe ervaren wil je het hebben? Kom dus snel een kijkje nemen in Arnhem en zorg dat je voortaan je schoenen aan kunt houden als je thuis komt!

Riekershop, Bakkerstraat 30, Arnhem, 026 4427366, www.riekershop.nl.

La Coupe Hairstyling, groen, innovatief en vakkundig!

ARNHEM - Als beste kapper van Arnhem zuid bewijst La Coupe Hairstyling dat een kapper groen kan zijn. Het gebruik van gerecyclede parabenen- en siliconen vrije producten, ledverlichting in het hele pand, waterbesparende kranen en een compleet natuurlijke haarkleuring zijn hier de voorbeelden van.

Om klanten te belonen voor het recyclen van plastic is elke lege shampoofles van Biolage 1,00 waard. Bij aankoop van een nieuwe fles ontvang je direct de recyclekorting!

Knip-, kleur- en beautybehandelingen

Vanzelfsprekend kun je bij La Coupe uitstekend terecht voor al je knip- en kleurwensen, maar ook voor beautybehandelingen ben je aan het juiste adres! Extensions, wenkbrauwen epileren met een touwtje en ook de populaire henna-browtechniek behoren tot deze behandelingen. Deze worden uitgevoerd in de Beautystudio die achter de kapsalon ligt. Hier kun je ook terecht voor een heerlijke Indiase massage voor complete ontspanning. Nek, schouders, gezicht en hoofd worden liefdevol gemasseerd waardoor alle dagelijkse stress van je afglijdt.

Online afspraak maken

Om je afspraak zo makkelijk mogelijk te maken heeft La Coupe Hairstyling een app ontwikkeld, die je kunt downloaden om je afspraak thuis op je gemak in te plannen. Deze is te vinden in de Kapperapp van Salonhub. Je kunt ook de afspraak online inplannen via de site: www.lacoupehairstyling.nl Volg ons ook op Facebook en Instagram. Ridderkerkpad 3, Elderveld ,026 3815016.

Nieuw programma Gilde Stadswandeling Arnhem

(foto: Gelders archief)

ARNHEM - In april wandelen gidsen van Gilde Arnhem op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag weer door Arnhem.

'Van Hartjesberg naar Haven', een 'Virtuele Wandeling' door Arnhem donderdag 18 april.
U kunt lekker blijven zitten! De gids heeft oude archieffoto's van het Gelders Archief en nog enkele instanties gebruikt en heeft zoveel mogelijk op dezelfde plaats en onder dezelfde hoek een recente foto gemaakt. Dit project loopt al enkele jaren, maar de meeste foto's zijn uit 2019. Verrassend om te zien hoezeer Arnhem veranderd is. De wandeling begint bij de Witte Villa in park Sonsbeek en slingert door de belangrijkste straten van de historische binnenstad. Het einde is aan de Rijnkade, waar ooit de haven was.
Start: 19.30 uur | Rozet, Kortestraat 16, Arnhem Reserveren: www.volksuniversiteitarnhem.nl. Kosten: vijf euro


Historische Kelders. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag
Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich Middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsennissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. Vanuit de kelders lopen we ondergronds naar het Erfgoedcentrum, waar door Kijkwijzers een bijzonder thema zal worden belicht.
Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a, Arnhem. Kosten: Volwassene vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro. Reserveren niet nodig. U betaalt contant bij de gids.


Wandelingen op afspraak
Voor groepen bieden wij wandelingen aan die helemaal naar úw wensen worden ingericht. U bepaalt begin- en eindtijd en start- en eindpunt. Meer informatie: www.wandeleninarnhem.nl

Stoer en creatief in het BronbeekFestival

ARNHEM - Op zondag 14 april is het BronbeekFestival op het landgoed Bronbeek aan de Velperweg 147 in Arnhem. De hele dag worden vooral kinderen uitgedaagd in creatieve en stoere activiteiten in de open lucht en in tenten.

Het eiland van Bronbeek is een heel speciale plek, waar je van alledaagse voorwerpen een magische hanger kan maken, die muziek maakt in de wind. Kom je eens verkleden als militair of kijk hoe een sarong je staat. Laat je daarna schminken en ga ermee op de foto in de Fotostudio. Echt stoer is het om op de hindernisbaan je kracht en uithoudingsvermogen te testen. Of klim onder deskundige begeleiding eens naar de top van de klimtoren. Je kunt ook een foto laten maken van jezelf als je over het landgoed meerijdt op een militair voertuig van Keep them Rolling. Of op een pony over het landgoed rijdt. Onderwijl hoor je misschien de swingende muziek van percussieband Samba Palooza. Uiteraard ontbreken Indische hapjes en drankjes niet.

Er is nog veel meer te doen. Kijk daarvoor op www.bronbeek.nl. Kaartjes zijn op 14 april verkrijgbaar bij de ingang van het landgoed Bronbeek. Gratis parkeren kan op het terrein van de HAN aan de Ruitenberglaan.

Wiko Vlasblom nieuwe bestuurder Attent Zorg en Behandeling

Wiko Vlasblom

ARNHEM - Met ingang van 1 juli is Wiko Vlasblom door de Raad van Toezicht benoemd tot bestuurder van Attent Zorg en Behandeling. Hij neemt dan de leiding over van Berend van der Ploeg, die sinds 2016 werkzaam is als bestuurder bij Attent Zorg en Behandeling. Per augustus is Berend van der Ploeg aangesteld als gemeentesecretaris van ’s-HertogenboschAchtergrond nieuwe bestuurder.


Wiko Vlasblom is nu directeur bedrijfsvoering bij Attent Zorg en Behandeling en heeft veel ervaring met organisatie brede vraagstukken en veranderprocessen waarbij ondernemerschap en maatschappelijk bewustzijn belangrijke drijfveren zijn. De veranderingen in de zorg vragen om innovatie en om wendbaarheid van mensen die er werken. Hij ziet ernaar uit om daar, samen met de medewerkers van Attent Zorg en Behandeling en in verbinding met partners, op enthousiaste wijze invulling aan te geven.

‘Ik omarm de ambitie om onze cliënten regie over hun leven te laten voeren binnen de mogelijkheden die wij hebben. De kunst daarbij is om in ons denken en in ons handelen te vertrekken bij hoe wij het zelf graag zouden willen en dan ben ik ervan overtuigd dat wij onze cliënten en hun familie vertrouwde en warme zorg bieden. Daarnaast geloof ik in de fusieplannen die we hebben met DrieGasthuizenGroep waarbij we vertrekken vanuit de cliëntreis. Met de ambitie en de energie die ik hierbij voel, maak ik dit graag, met elkaar, tot een groot succes’, aldus Wiko Vlasblom.

Gezellig pasen vieren bij wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de pasen? Op eerste paasdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de paasbuffet. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. Voor beide paasdagen is een speciale vroege vogelactie bij Wereldrestaurant Atlantis.

De meeste gerechten worden door onze koks bereidt met dagverse ingrediënten. U kunt de smaken uit zowat alle culturen proeven in slechts één avond, met gerechten uit China, Japan, Zuid-Amerika, Europa, Indonesië en Thailand. En daar mag u zoveel van eten als u wilt! Want u betaalt bij ons niet voor wat u eet, maar betaalt een vaste prijs!

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.


Vroege vogelactie pasen
Komt u met pasen tussen 16:00 en 16:15 uur? Eet en drink dan twee uur onbeperkt voor 28,95 euro per persoon. Gelieve te reserveren voor de pasen via www.atlantisarnhem.nl.


Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

Citroën bestaat dit jaar 100 jaar

ARNHEM - Citroën bestaat dit jaar 100 jaar! Bij het bedenken van de festiviteiten rondom deze bijzondere verjaardag stond een simpele vraag centraal: hoe zou André Citroën (die Nederlandse roots had) deze verjaardag hebben willen vieren?

Deze visionair, bedenker van de moderne communicatie met zijn onverwachte initiatieven, zoals lichtreclame op de Eiffeltoren en baanbrekende expedities, zou het ongetwijfeld op een bijzondere manier hebben gedaan. Trots op dit DNA pakt Citroën het dan ook groot aan met een gedurfd programma met internationale evenementen en activiteiten gedurende het hele jaar.

In de Citroën showroom van Wassink Autogroep Arnhem staat een prachtige Citroën C4 Roadster uit 1931 die samen met ons het 100 jarig jubileum viert. Ter gelegenheid van het 100- jarig jubileum van het merk introduceert Citroën de Collector's Edition Orgins. Deze Orgins-uitvoeringen zijn een eerbetoon aan 100 jaar innovatie en durf. De Citroën Orgins-uitvoeringen zijn herkenbaar aan haar bronskleurige design elementen.Tijdelijk probeert men bij aankoop van een Citroën Origins van maximaal 2.500 euro jubileumvoordeel.

Benieuwd geworden naar de Citroën Orgins-uitvoeringen? Breng dan een bezoek aan de Citroën showroom van Wassink Autogroep aan De Overmaat 31 in Arnhem. Of neem telefonisch contact met het Citroën team in Arnhem via 088 9277785.

Suzuki, Super om te rijden!

ARNHEM - Met pasen start traditioneel het autoseizoen. Zo ook bij Suzuki Citam! Nou ja, eigenlijk loopt het autoseizoen bij Citam het hele jaar door. Citam Suzuki is een gevestigde naam als Suzuki-dealer in Arnhem en ver daarbuiten.

"Het hele jaar door zijn er diverse acties op nieuwe modellen", vertelt Joost, adviseur bij Citam. "Op dit moment zijn er diverse accessoire-pakketten ter waarde van liefst 750 euro op alle nieuwe Suzuki's. En dit zonder meerprijs voor de klant." Daarnaast biedt Citam een zeer ruime collectie van jonggebruikte Suzuki's en overige merken. Op technisch vlak is Citam tevens 'Vakgarage' en biedt daarmee service en onderhoud aan alle merken auto's.

Op tweede paasdag is de showroom geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Uiteraard zijn alle nieuwe Suzuki-modellen aanwezig. Denkt u aan de nieuwe Vitara en S-Cross, de Ignis en Celerio. Zelfs de geheel nieuwe Suzuki Jimny is exclusief te zien in de showroom.

U bent van harte uitgenodigd bij Citam Suzuki aan De Hazenkamp 70 in Arnhem. De paashaas heeft een leuke attentie voor een ieder klaarliggen.

Nieuwe Focus Active bij Ford Wensink Arnhem

ARNHEM - "De Active is de eerste op een SUV geïnspireerde crossover in de modellenreeks van de Focus", aldus de heer Bouwman, Business accountmanager van Ford Wensink Arnhem. "De praktische alleskunner heeft een grotere grondspeling dan de andere Focus-modellen en terreinvaardige cross-overaankleding. De Active is nu bij ons in de showroom beschikbaar voor een uitgebreide kennismaking en een proefrit."

De avontuurlijke Ford Focus Active onderscheidt zich duidelijk van andere Focus-modellen. Hij staat drie centimeter hoger op zijn unieke lichtmetalen velgen, heeft een stoerdere grille met een grove blokjesstructuur en is afgewerkt met donkere kunststoffen en aluminiumkleurige details. Standaard is de Active uitgerust met praktische dakrails. In het interieur prijken Active-logo's op onder meer de stoelen en instaplijsten.

"Na de introductie van de nieuwe Fiesta Active en KA+ Active vorig jaar, is de Focus Active de derde in Fords nieuwe familie van Active-crossovermodellen", aldus Rik Bouwman.

De Ford Focus – die in het najaar van 2018 voor zijn veiligheid werd beloond met de maximale score van vijf Euro NCAP-sterren – is bij Ford Wensink Arnhem leverbaar als vijfdeurs hatchback of als extra ruime Wagon. Er is keuze uit twee moderne benzinemotoren, in combinatie met een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat. De standaard rijk uitgeruste Ford Focus Active is beschikbaar vanaf 27.960 euro.

Ford Wensink Arnhem; Ringoven 25, Arnhem; 026 3760150; www.wensink.nl.

Koningsdag in Elderveld

Fate-bandleden. (foto: Wijkvereniging Elderveld) Wijkvereniging Elderveld

ARNHEM - Op zaterdag 27 april 10.30 tot 16.30 uur zijn er rondom sporthal Elderveld, Breezandpad 13 diverse activiteiten: treintje door een deel van de wijk, diverse springkussens, suikerspin, schminken, kinderbingo, poppenkast en handjes schudden met Eldy.

En er is nog meer: kleedjesmarkt voor de jeugd, vrijmarkt voor jong en oud (20 euro per kraam), optredens door Fate, Bandera Latina en het Arnhems Binnenstadskoor, Rad van Avontuur en een loempiakraam/visboer. Polsbandjes voor de jeugd voor deelname aan de activiteiten. Kosten: drie euro. Dit evenement wordt georganiseerd door de wijkvereniging Elderveld, e-mail: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Even terug naar de jaren '60: op Koningsdag 27 april zal de band Fate, uit Arnhem, in Elderveld optreden. Fate brengt instrumentale muziek van The Shadows en daarnaast ook rock 'n' rollnummers uit de jaren '60 en '70. Niet alleen 'oudere jongeren' beleven hier veel plezier aan, ook jongeren weten dit te waarderen. Fate is ontstaan uit pure nostalgische gevoelens. Fred ter Hennepe, Alfons Haket, Theo Gamelkoorn en Eef Foppen hebben allen in respectabele groepen gespeeld. Wat altijd is gebleven is de muziek die hun jeugd heeft gekleurd. De liefde voor deze muziek, uit hun jeugd, heeft hen op enig moment samen gebracht. Fate neemt u mee met herkenbare muziek voor jong en oud.

Vrijdag 26 april in Holland Casino Nijmegen Vier Koningsnacht met Jannes

NIJMEGEN - Vier op vrijdag 26 april Koningsnacht in Holland Casino Nijmegen. Geniet op deze avond van de beste hits van eigen bodem, typische Hollandse hapjes en maak kans op extra te winnen prijzen.

Uiteraard mag op deze avond een optreden van een volkszanger niet ontbreken. Niemand minder dan Jannes zal dan ook een onvergetelijk optreden gaan geven. Zingt u de levensliederen met hem mee? Bovendien maakt u op vrijdag 26 april gratis kans op een luxe weekend weg naar een bijzondere bestemming in Nederland.

Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92 procent (de wettelijke norm is 80 procent). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3 procent. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.

Paaseieren zoeken in Elderveld

ARNHEM - Op tweede paasdag van 11.00 tot 12.00 uur komt de paashaas op bezoek in Elderveld!

Locatie: Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld, Hannesstraatje 2. Kinderen kunnen eieren zoeken in drie leeftijdscategorieën: t/m 3, 4 - 6 en 7 - 8 jarigen. Naast de witte eieren zijn er per categorie ook drie gouden eieren verstopt. De vinders van de gouden eieren krijgen een prijsje. Dit evenement wordt georganiseerd door de wijkvereniging Elderveld.

Nagelstudio Mary gespecialiseerd in het plaatsen van wimperlifting

ARNHEM – Sinds kort kunt u bij Nagelstudio Mary ook terecht voor een professionele wimperlifting. Eigenaresse Mary Verzandvoort is nu ook gecertificeerd in het plaatsen van Lash Volume Lifting oftewel wimperlifting.

Laat u ook uw eigen wimpers op een natuurlijke en speciale manier liften. Bij Nagelstudio Mary worden uw wimpers gelift vanaf de wortel door middel van siliconenpads, hierdoor blijft het resultaat van de wimpers 6 tot 9 weken zichtbaar.
De Lash Volume Lifting is bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen (24 uur na de behandeling). Het verbetert de wimpers door het liften vanaf de wortels, zodat uw eigen wimpers langer lijken en uw ogen groter. Ook geeft het een natuurlijke uitstraling en is niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. Het voordeel hiervan is dat u geen mascara of wimperkrultang meer nodig heeft.

Daarnaast is het geschikt voor op alle wimpersoorten, zowel korte- en lange wimpers, legt Mary uit. Ook vraagt deze behandeling geen onderhoud en is vrij korte behandelduur van ongeveer 60 minuten.

Aanbieding:
Ter kennismaking heeft Nagelstudio Mary een aanbieding:
Een Lash Volume Lifting behandeling inclusief wimpers verven voor slechts 40 euro

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145; www.nagelstudiomary.com
Ook te volgen via Facebookpagina: Nagelstudio Mary en Instagram: nagelstudio_mary.

Paaseieren zoeken in Elderveld

ARNHEM - Op 2e paasdag van 11.00 tot 12.00 uur komt de paashaas op bezoek in Elderveld!

Locatie: Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld, Hannesstraatje 2. Kinderen kunnen eieren zoeken in drie leeftijdscategorieën: t/m 3, 4 - 6 en 7 - 8 jarigen. Naast de witte eieren zijn er per categorie ook drie gouden eieren verstopt. De vinders van de gouden eieren krijgen een prijsje. Dit evenement wordt georganiseerd door de wijkvereniging Elderveld.

Succesvolle Posbank-kerstwandeling krijgt vervolg

(foto: Marc Pluim) Foto: Marc Pluim

ARNHEM - Gezien het grote succes van de eerste Posbank-kerstwandeling heeft Rotaryclub Rheden-Rozendaal recent besloten om in 2019 opnieuw dit prachtige evenement te organiseren.

Op 22 december 2018 vond de eerste editie plaats. Hieraan namen liefst zevenhonderd personen deel. Zij genoten in groepen van 30-50 personen van het prachtige parcours op de Posbank. Wandelend door de mooie heuvels van De Posbank genoten zij volop van vijf taferelen die alle op een unieke en originele manier invulling gaven aan de kerstgedachte. Hierbij werd ook de verbinding gelegd met de huidige vluchtelingen problematiek.

De wandelaars droegen met hun deelname bovendien bij aan het werk van goede doelen-organisaties. De opbrengst van drieduizend euro netto is dit jaar verdeeld over drie organisaties: Natuurmonumenten, Stichting Ons Raadhuis in Velp en Het Duynhuis in Dieren. Velen werkten belangeloos mee, denk aan de inzet van zo'n 130 vrijwilligers en de sponsoren.

Gezien de positieve en enthousiaste reacties van de deelnemers heeft de Rotaryclub Rheden-Rozendaal besloten voor een volgende editie. De komende Posbank-kerstwandeling staat gepland op zaterdag 21 december. De keuze aan welke goede doelen we met de komende editie bij zullen dragen, wordt in de komende periode bekendgemaakt.

Wandelen door de tijd op De Oorsprong

Landgoed De Oorsprong. (foto: Nico van Haasdrecht) Nico van Haasdrecht

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen gaat op woensdag 17 april op reis door de geschiedenis van landgoed de Oorsprong.

Het wordt een wandeling over een bijzonder landgoed met een flinke dosis historie. Landgoed Oorsprong is een mooi en gevarieerd gebied met onder andere bossen, akkers en waterpartijen. De boswachter vertelt over de geschiedenis van de landgoeddelen Hoog en Laag Oorsprong. Water is bepalend geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats. Waar heeft dit toe geleid? Wat stond er eigenlijk op het landgoed? Is er nog iets van te zien? Hoe krijgt men een historisch zwembad een beetje opgewarmd voor een iets minder frisse duik? En hoe zit het met de geschiedenis van het landgoed tijdens de slag om Arnhem in 1944? Allemaal vragen waar de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen antwoord op heeft.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats bij het Drielse Veer langs de Rijn aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing. Duur: 2 à 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro per persoon, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Gerard van Kerkhoff, 06 23218416 of Job Laan, 06 83179965.

Wereldkampioenen dammen naar Huissen

Ton Sijbrands geeft damdemonstratie.

HUISSEN - Oud-wereldkampioen Ton Sijbrands en regerend wereldkampioen Roel Boomsta hebben zich verbonden aan het Nederlands Kampioenschap dammen 2019 in Huissen. Tijdens het NK, dat van 5 tot en met 13 april in meubelhal Jansen Totaal Wonen wordt gespeeld, geven Sijbrands en Boomstra op drie dagen samen commentaar op de partijen.

Toeschouwers kunnen live van deze partij-explicaties genieten in de showroom. Daarnaast zal wereldwijd een groot publiek meekijken via de livestream op het internet. Sijbrands en Boomstra werken al jarenlang samen als trainer en speler, maar dit wordt de eerste keer dat zij als commentaarduo tekst en uitleg geven bij de gespeelde partijen.

Op woensdag 10 april zal Ton Sijbrands bovendien een demonstratie blinddammen verzorgen, waarbij hij het zal opnemen tegen vier Huissense dammers. Sijbrands zal geen bord of schijven kunnen zien en alleen maar gebruik mogen maken van zijn voorstellingsvermogen en geheugen. Dit is Sijbrands als wereldrecordhouder blindsimultaandammen wel toevertrouwd. Tijdens zijn laatste poging in 2014 wist hij een nieuw wereldrecord te vestigen door tegen 32 tegenstanders liefst 48 punten te behalen. Tegelijk met de demonstratie blinddammen zal voor de jeugd een aanschuifsimultaan worden verzorgd door de Huissense damcoryfee Gérard Jansen. Zie de website nk2019.kndb.nl voor het volledige programma.

Nieuw bij de Kapperie: Weave-haarverlenging of volume!

ELDEN/ARNHEM - Weave is een hele mooie techniek van haarverlenging hierbij komt namelijk geen lijm of andere schadelijke stoffen aan te pas; dus 100 procent veilig voor je eigen haar!

"Bij weave maken wij een mini-vlechtje van je eigen haar op de hoofdhuid, hieraan worden de banen met haar bevestigd doormiddel van naald en draad. Zo heb je in een handomdraai prachtig vol of mooi lang haar, of kies je voor allebei? Alles is mogelijk. Met het weave-haar is alles mogelijk. Krullen, vlechten, kleuren, en föhnen! Dus droom jij van mooi haar? Deze maand heeft de Kapperie een knallende actie van 20 procent op het weave-haar; dit kan je wel tot 120 euro schelen."


Kapsalon de Kapperie, al meer dan 29 jaar een begrip in Arnhem (Elden) waarvan vijftien jaar de Haarwerksalon. "Wij begrijpen als geen ander de schroom die veel mensen ondervinden, voordat ze de stap nemen om informatie aan te vragen over haarwerken of andere haaraanvullingen. Wij zoeken graag samen met u naar een geschikte oplossing voor uw haar probleem. Wij zijn erkend door alle verzekeraars. Tevens hebben wij een aparte haarwerksalon die afgesloten is van de kapsalon.'

Professioneel advies is van groot belang voor een goed en comfortabel passend haarwerk of haarstuk.

Voor meer informatie:
de Kapperie, Westerveldsestraat 40a, Arnhem (Elden), 026 3816082, info@dekapperie.nl, www.dekapperie.nl.

Ünalan Advocatenkantoor in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Het kantoor onder leiding van mevrouw mr. Meral Ünalan-Akkan en de heer mr. Atilla Ünalan vormt een voorbeeld hoe een combinatie van beide aspecten als familie en zakelijk onder één dak kunnen samengaan.

Het kantoor in Arnhem-Zuid vormt een algemeen praktijk waar u terecht kunt voor tal van juridische zaken. U krijgt rechtsbijstand voor zaken met betrekking tot personen-en familierecht, erfrecht, bewindzaken, sociale zekerheidsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, belastingrecht, reguliere vreemdelingenrecht, huurrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en incassorecht.

Dagelijks komen cliënten met problemen met het UWV over ww, zw, wia, wajong of wao-uitkeringen, problemen met het SVB over kinderbijslag of pensioen en aio-aanvullingen. Ook zijn er veel cliënten die problemen hebben met de belastingdienst over onder andere toeslagen. Cliënten die een bijstandsuitkering ontvangen hebben regelmatig problemen met de gemeente en ook in die zaken worden cliënten op basis van toevoeging (pro-deo) bijgestaan.

Cliënten met schulden en incassozaken kunnen uiteraard ook terecht bij Ünalan Advocatenkantoor. Vanuit het kantoor kan een zogenoemde toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand) worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand en de eigen bijdrage wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de bijzondere bijstand.

Het eerste half uur van het intakegesprek is gratis. Per 1 juni zal het kantoor verhuizen naar het ruimere kantoorgebouw naast winkelcentrum Kronenburg, Schepen Bierwischstraat 5 in Arnhem-Zuid. Bel: 026 3796173 voor een afspraak. Meer informatie staat op www.unalan-advocatenkantoor.nl.

'Primi Dentes gaf mij eindelijk mijn glimlach terug'

ARNHEM - Wij zijn blij als onze patiënten met een glimlach de deur uit gaan! Mevrouw Sloot-Aaldering uit Didam is een voorbeeld van een heel tevreden patiënt. In 2016 werden er bij haar implantaten geplaatst door een implantoloog in het ziekenhuis. Ze kreeg klachten omdat de prothese niet goed functioneerde op de implantaten.

"Ik kon niet goed eten, lachen en praten en had steeds pijn in de mond." Terug bij de implantoloog liet hij mevrouw geloven dat alles goed was geplaatst en dat het niet aan de implantaten en prothese kon liggen. Uiteindelijk is mevrouw bij ons terecht gekomen en is er een nieuwe prothese gemaakt op de implantaten.

"Ik ben zo tevreden over de kundigheid van de heer Temori, van Primi Dentes, hij heeft mijn verhaal aangehoord en verbeteringen geconstateerd en heeft deze vervolgens uitgevoerd. Ik lach nu weer voluit, kan gewoon eten en heb geen droge mond en gevoel van spanning meer in de mond."
Meestal wordt gezegd dat het aan de kaak ligt, of dat men nog moet wennen, maar vaak kunnen wij met kleine aanpassingen aan de prothese een patiënt helpen zodat de prothese weer helemaal goed zit en de patiënt blij en tevreden is.

Wilt u ook uw glimlach terug zoals Mevrouw Sloot-Aaldering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, www.primidentes.nl.

Inspiratiewandeling met acteur Ron Roumen

ARNHEM - Op zondag 21 april kan men onder leiding van acteur en motivator Ron Roumen (55) meelopen in een inspiratiewandeling door het Sonsbeekpark Arnhem. Aan de hand van zijn vaak aangrijpende levensgebeurtenissen en zijn werk als acteur neemt Ron u mee als deelgenoot op een wandeling door het park.


Tevens zal Roumen de deelnemer enkele uitdagingen voorleggen waardoor men anders tegen levensvraagstukken aan gaat kijken. Poëzie is een leidraad tijdens de wandeling. Ron zal enkele passages uit de literatuur gebruiken om te prikkelen. Maar de deelnemer zelf kan dat ook. Ook deze mag poëzie meenemen en voorlezen. Op die manier zal de groep verbonden worden en elkaar inspireren.

Ron is theater en filmacteur en woont sinds oktober in Arnhem. Tevens is Ron Roumen motivator in het voortgezet onderwijs. Dagelijks is hij in de weer om jongeren te motiveren anders met hun emotionele beleving om te gaan en méér te halen uit ambities.
Jongeren vanaf 15 jaar zijn dan ook zeker -samen met hun ouders- welkom op deze belevingstocht.
Meldt u nu aan voor deze unieke wandeling op 21 april. Deelname kost 10,- euro per persoon en aanmelden is gewenst via info@inzuid.com
Men ontvangt dan een aanmeldingsformulier. De wandeling vindt plaats op zondagochtend 21 april om 08.30 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur.
Locatie: Molenplaats Sonsbeek - Zijpendaalseweg 24-A Arnhem.

Te gekke paasactie bij Beddenspecialist Topslapen

ARNHEM/ELST - Wij, van Beddenspecialist Topslapen, staan al ruim 30 jaar voor u klaar voor het beste advies, de beste service en een keuze uit sterke merken!

Slaap je niet meer zo lekker de laatste tijd en wil je in de toekomst uitgerust wakker worden? Loop dan eens bij ons binnen en vraag naar de SlaapID test. SlaapID is een onafhankelijk meetsysteem waarmee we meer inzicht krijgen in je slaapgedrag. Gewoon thuis in je eigen bed! Het registreert je slaaphouding, je slaapritme en je slaapklimaat. Aan de hand van de uiteindelijke resultaten van jouw SlaapID meting kunnen wij je helpen bij het vinden van het juiste slaapsysteem. Ieder mens is immers uniek en vraagt dus om een advies op maat. Binnen ons merk Beddelicious bijvoorbeeld, vindt je onder andere instelbare producten zoals de BLOCKS matras, waarbij je de matras geheel kunt instellen naar je eigen wensen!


Hoewel het goed en comfortabel slapen belangrijker is dan hoe een bed eruit ziet (je hebt immers toch je ogen dicht) , biedt Beddenspecialist Topslapen ook een uitgebreide collectie in bedden en bijhorend textiel. In de Vandyck Experience store (onderdeel van Beddenspecialist Topslapen) vind je een uitgebreide collectie in bed- en badtextiel.


Paasactie:
Vanaf zaterdag 13 april aanstaande hebben we een te gekke paasactie! We gaan stapelen met korting! Kijk voor actievoorwaarden snel op onze website of loop bij ons binnen in Arnhem of Elst.


Beddenspecialist Topslapen Arnhem, Nieuwstraat 4 (naast P Rozet), 026 4422777, www.beddenspecialist.nl/topslapen-arnhem.                                                                

                                                                
Beddenspecialist Topslapen Elst, Dorpsstraat 40, 0481 745749, www.beddenspecialist.nl/topslapen-elst.

Overdekte grote paasvlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Op maandag 22 april - tweede paasdag- is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5 in Westervoort.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 17,50 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Twee ESA-meisjesteams in KNVB-bekerfinale

ESA MO15-1

ARNHEM - Afgelopen week was het flink feest bij voetbalvereniging ESA in Rijkerswoerd. Liefst twee teams van de meisjesafdeling behaalde de finale van de regionale KNVB bekercompetitie. Een unieke prestatie voor zowel de vereniging als voor het meisjesvoetbal in de regio.

De MO15-1 en de MO17-1 van de vereniging wisten ongeslagen de bekercompetitie door te komen en hebben zich nu geplaatst voor de regionale finale die op 1 juni a.s. wordt gespeeld. "We zijn echt ontzettend trots op de meiden en de teamstaf. Dit is echt een prestatie van formaat", aldus Michel Blom, bestuurslid van ESA.

ESA MO17-1

Meisjesvoetbal is nog steeds één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Mede door het succes van de Oranjeleeuwinnen, worden meer en meer meisjes geënthousiasmeerd om te gaan voetballen. Ook ESA ziet haar meisjesafdeling de laatste jaren flink groeien. "Voor ons is meisjesvoetbal een speerpunt. De belangrijkste doelstelling is om alle meisjes op hun eigen niveau te laten voetballen. En dat lukt tot nu toe erg goed", vertelt Blom die sinds oktober vorig jaar aangesteld is als bestuurslid Ontwikkeling Vrouwenvoetbal. "Dat we kampioenschappen kunnen vieren en prestaties kunnen neerzetten zoals het behalen van een bekerfinale is natuurlijk geweldig, maar uiteindelijk gaat het erom dat alle meiden lekker op hun niveau kunnen voetballen en plezier hebben. Daarom kijken we niet enkel naar het behalen van het hoogste niveau, maar zeker ook naar spelplezier."

Op de vraag wat de succesfactoren zijn van een goed draaiende meisjesafdeling antwoordt Blom: "Het allerbelangrijkste zijn onze vrijwilligers. Trainers, coaches, teamouders en coördinatoren zijn de baken van een goedlopende voetbalvereniging. Wij hebben een fantastische staf die week op week, weer of geen weer er gewoon staat. Daarnaast is het van belang dat er op bestuursniveau aandacht is voor de meiden. Voetbal is geen jongenssport. Sommige verenigingen moeten daar nog een beetje aan wennen."

Jackie Evers, al jarenlang jeugdcoach bij de meisjesafdeling van ESA, is momenteel trainer/coach van de MO15-1. Onder zijn leiding zijn er diverse successen geboekt, met als hoogtepunt het winnen van de bekerfinale in 2017. "De vereniging maakt op het gebied van meisjesvoetbal in positieve zin een enorme ontwikkeling door. Ik vind dat geweldig om te zien. Dat we nu samen met onze MO17-1 weer een bekerfinale kunnen spelen is ontzettend mooi voor de meiden. Ook zie je vanuit de jongste jeugd dat er instroom is van talent. Maar ook van meiden die minder ervaren zijn, en toch in een korte tijd stappen weten te maken", aldus Evers.

Op 1 juni zal blijken of ESA het jaar, waarin de vereniging tevens het 65-jarige bestaan viert, kan bekronen met het behalen van beide titels.

Walking football op sportpark Rijkerswoerd

ARNHEM - De voetbalvereniging ESA heeft al een aantal jaren een afdeling Walking Football. Wekelijks wordt, zowel op dinsdag- als donderdagmorgen door mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder een balletje getrapt.

Het basisprincipe van Walking Football is: je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Enkele belangrijke spelregels zijn dat deze voetbalvorm in wandeltempo op een kwart voetbalveld wordt gespeeld. Er mag niet worden hardgelopen, de bal mag niet boven heuphoogte komen en fysiek contact is niet toegestaan. Middels Walking Football kan ment tot op hoge leeftijd van het spelletje blijven genieten. Bijkomend voordeel is dat het een uitgelezen mogelijkheid is om betrokken te geraken bij een vereniging en dus ook sociale contacten te onderhouden.

Op donderdag 25 april zal op sportpark Rijkerswoerd een groot toernooi plaatsvinden. Aan dit toernooi, dat door de vv ESA wordt georganiseerd zullen twaalf, zowel landelijke als regionale Old Star teams deelnemen. Het toernooi wordt gespeeld tussen 10.30 en 15.15 uur en zal beginnen met een gezamenlijke warming up van alle teams. Getracht wordt de opening van het toernooi door een speciale gast te laten verrichten. "Wilt u weleens meemaken met hoeveel plezier en passie de Old Stars van ESA tezamen met hun collega Old Stars hun favoriete sport beleven, dan bent u op 25 april welkom. Uiteraard is de toegang gratis."

800 honden en hun baas strijden deze zomer om behendigheidstitel


Nederland gastland European

Open Agility

REGIO - Van 25 tot en met 28 juli vindt de European Open Agility 2019 plaats op het terrein van Sportcentrum Papendal. Nederland is voor de tweede keer gastland van dit open EK behendigheid voor honden. Er worden deze zomer 800 internationale deelnemers in Arnhem verwacht.

Agility, ofwel behendigheid, is een sport waarin het plezier van hond en eigenaar voorop staat. De hond moet zo snel mogelijk een parcours afleggen, bestaande uit verschillende hindernissen. De handler mag de hond aanwijzingen geven met stem en gebaren, maar de hond of de hindernissen niet aanraken. Het parcours doet een beroep op verschillende vaardigheden van de honden, zoals hun snelheid, gehoorzaamheid en alertheid.

Hoog niveau

Het European Open Agility vindt jaarlijks plaats in een ander Europees land. Eén keer eerder werd het kampioenschap in Nederland georganiseerd; in 2009. Voor de editie van 2019 is Nederland opnieuw gekozen als gastland. Een unieke kans om deze hondensport dichtbij op hoog niveau te bewonderen, vindt Arian Tak, importeur van diervoeding Happy Dog en hoofdsponsor van de wedstrijd op Papendal. "Agility is fantastisch om naar te kijken. De snelheid, de behendigheid en de concentratie van de honden en de handler: het is geweldig leuk om te zien."

Op het terrein van Sportcentrum Papendal worden tijdens het open EK, dat van 25 tot en met 28 juli plaatsvindt, 800 combinaties (hond + handler) verwacht uit 35 verschillende landen. De deelnemers vinden onderdak in diverse hotels in de omgeving van Arnhem. Ook zal er op het terrein van Papendal een camping voor zo'n 250 gasten worden ingericht.

Meer informatie staat op https://www.eo2019.eu en op Facebook.

Woensdag 17 april: overheerlijke super-jubileumacties! Feest bij snackbar Jaap op Suikerland

ARNHEM – Een gratis soft-ijsje voor de kinderen, een kidsbox voor 2,50 euro, een varkenschnitzelmenu voor 5 euro én friet, frikandel of kroket voor drie personen voor maar 5 euro! Zo viert Snackbar Jaap woensdag 17 april het vijfjarig jubileum op Suikerland in Malburgen! En daar bovenop nog eens een extra actie de hele maand april (zie de bon in de advertentie op pagina 12).

Snackbar Jaap aan Suikerland in Malburgen bestaat vijf jaar! Deze Hollandse cafetaria is niet meer weg te denken en staat bekend als een locatie, waar het heerlijk toeven is. Even een kop koffie drinken, een broodje eten of heerlijk genieten van ijsje. Jaap heeft ook een eigen bezorgdienst/app (met de auto!), waarbij een bestelling anderhalf liter limonade gratis is.

Het team met Nelly, Jaap, Richard, Jeeco, Jarely en Govanny staat elke dag klaar om het de bezoekers naar hun zin te maken. En dat lukt prima, getuige het succes! Klanten waarderen de kwaliteit, de service en de royale porties tegen een redelijke prijs. "We zijn ook erg blij met onze klanten, die we met deze speciale jubileumactie graag bedanken."

De (afhaal)acties zijn op woensdag 17 april: gratis soft-ijs; kidsbox met friet, kipnuggets, appelmoes en capri-sun voor 2,50 euro; een varkenschnitzelmenu voor vijf euro; friet, drie frikandellen of drie kroketten met beker mayonaise van 12,90 voor vijf euro. En de gehele maand april kun je tegen inlevering van de originele bon uit de advertentie in dit GemeenteNieuws nòg eens genieten van friet, drie frikandellen of drie kroketten met beker mayonaise van 12,90 voor vijf euro. Is dat geen feest? Je hoeft die dag niet te koken!

Snackbar Jaap, Suikerland 8-12, Arnhem; 026 3799791.

Bij kwekerij W.A.J. Gerritsen loopt het al weer storm Is uw tuin al lenteklaar?

HUISSEN – Het grote assortiment in eenjarig perkgoed, daar staat kwekerij W.A.J. Gerritsen al sinds jaar en dag om bekend. Maar wist u ook dat Gerritsen tevens ruim gesorteerd is in vaste planten? April is de maand bij uitstek om die in uw tuin te zetten.

Met een goed uitgekozen combinatie van vaste planten, geniet u ieder seizoen opnieuw van geurende bloemen en een diversiteit aan bladkleuren en -vormen in uw tuin. Als u dat aanvult met eenjarig perkgoed als kleurrijke blikvangers, levert dat een heel fraai resultaat op! Ziet u het al voor u? U hoeft geen groene vingers te hebben, want Anita en Wilbert Gerritsen helpen u graag op weg in uw keuze. Zoekt u iets specifieks wat u niet bij hen in de kas ziet staan, dan kan het voor u worden besteld.

Het is een gezellig komen en gaan bij kwekerij W.A.J. Gerritsen. Anita en Wilbert zijn er zeven dagen per week aan het werk. 'De hele maand april tot en met mei zijn we namelijk iedere zondag geopend. Ook op Koningsdag, Bevrijdingsdag, hemelvaartsdag en beide pinksterdagen', zegt Anita lachend. 'Maar we vinden het leuk!' Wist u al dat u er uw eigen meegebrachte bloembak kunt laten vullen met de door u uitgekozen planten? Naast de kosten van de materialen, vraagt Gerritsen voor deze service slechts één euro per opgemaakte bak. Kom eens kijken aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (Ook op Facebook) Alvast een moederdagtip? Een kadobon van kwekerij W.A.J. Gerritsen!

Daags na Koningsdag evenement 'De Woerd Outside' De Woerd Eten&Drinken, een heerlijke beleving!

ELST/ARNHEM – Het is heerlijk toeven bij De Woerd Eten&Drinken, het onlangs vernieuwde restaurant met buitenterras aan de Rijkerswoerdse Plassen. Na een verbouwing is dit horeca-etablissement luxer en nòg gezelliger geworden. Het is niet alleen een prima restaurant, De Woerd Eten&Drinken ligt prachtig aan het water en is een prima start en finish voor een wandel- en fietstocht door Natuurpark Lingezegen.

De Woerd bestaat deze maand vijfentwintig jaar en is in die tijd uitgegroeid van een eetcafé tot een volwaardig restaurant, een zaak waar het goed lunchen en dineren is. De kaart biedt een ruime keuze in traditionele vlees-, vis- en vegetarische gerechten tegen een gunstige prijs. Veel gerechten komen er ook van de grill.

Ook is De Woerd Eten&Drinken befaamd om de bbq-arrangementen. Je moet er met name eens de allernieuwste trend op dit gebied beleven: je laten verwennen met de gerechten van de Ofyr. Voor groepen zijn er uitstekende arrangementen.

Op 28 april -daags na Koningsdag- staat een bijzonder evenement op het programma: De Woerd Outside. Een voorjaarsmarkt, die het nieuwe seizoen zal inluiden. Een gratis toegankelijk evenement, waar De Woerd Eten&Drinken zich presenteert met onder andere de Ofyr. Het wordt een evenement samen met vele standhouders (van foodtrucks tot life-style), die in een Ibiza-sfeer diverse waar aanprijzen rondom twee partytenten, en waar ook voor de kids het nodige vermaak is. Iedereen is welkom op deze Bourgondische familiedag. Het parkeren is die dag gratis.

De Woerd Eten&Drinken, Rijkerswoerdsestraat 4, Elst; 026 3820620; www.dewoerdetenendrinken.nl.

Tijdens de

Buitenspeeldag

maken wij samen van héél Nederland één grote speelplek!

ARNHEM - Iedereen kan zich weer aanmelden voor de Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 12 juni buiten kunnen spelen.

Vorig jaar speelden meer dan 115.000 kinderen buiten. Help mee deze twaalfde editie tot een nog groter succes te maken! Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.

Spelen is superbelangrijk. Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag en roepen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag activiteit te organiseren. Doe je dit jaar ook mee?

Wie vindt buitenspelen nou niet leuk?! Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaat Nickelodeon ieder jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag om het buitenspelen te stimuleren.

Organiseer een Buitenspeeldag. Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een sjoeltoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen kan meedoen. Meld nu je activiteit aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis 'Hier spelen wij' spandoek. Door je aan te melden, maak je daarnaast ook nog eens kans op een bezoek van Nickelodeon op jouw eigen buitenspeelactiviteit.

Drie belangrijke tuintrends van 2019:

1. Groen: veel planten, weinig bestrating en minder dode materialen

Het promoten van minder bestrating in de tuin is al een paar jaar een hot item. Dit komt vooral door het toenemende waterprobleem in tuinen met veel bestrating. Maar minder dode materialen is niet alleen van belang voor een goede waterhuishouding, planten maken van u ook 'een blijer mens'. Meer groen geeft rust en meer tuinplezier. Ook niet onbelangrijk, de juiste vaste planten trekken nuttige insecten aan in uw tuin.


2. Puur: terug naar de basis


Een tuin met niet te veel poespas, maar een goede mooie basis. U kunt hierbij denken aan een ruim gazon. Of een waterbassin, zodat de vogels hun dorst kunnen lessen. Siergrassen, die zorgen voor een zachte uitstraling en waar u het hele jaar plezier aan beleeft. Maar ook het zelf kweken van kruiden en groenten.

3. Samen: een fijne plek om samen te komen

Het leven is druk, snel en complex. Steeds meer merken we dat alles 24 uur per dag doorgaat, we zijn overal bereikbaar en op elk moment. De tuin is een plek om samen tot rust te komen. Als gezin samen buiten eten, met vrienden borrelen onder de overkapping, met de buren samen rond de vuurkorf. De tuin is een plek om samen te genieten en het leven te delen.


Voor meer informatie over de tuintrends van 2019 kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Lensen hoveniers, Sandersweg 4, Oosterbeek, 026 333 3134, www.lensenhoveniers.nl.

Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Arnhem presenteert:

ARNHEM - Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Arnhem presenteert zaterdag 27 april een leuk programma voor de hele familie in het Sonsbeekpark, muziek in de Stadhuishal, een Koningsmarkt aan de Zijpendaalseweg en activiteiten in de wijken.

Koningsdag in Arnhem is voor de hele familie, voor jong en oud, een geweldige happening. In Sonsbeekpark, in de wijken en in de Stadhuishal is van alles te beleven. Vorig jaar was het een groot succes en wederom vindt de Koningsmarkt plaats op de Zijpendaalseweg, als je er vroeg bij bent kun je er de leukste koopjes op de kop tikken bij de vele kramen.

Sonsbeek Park is zaterdag 27 april in 'koninklijke' sferen. 'Doe mee!' Kom klimmen en klauteren, roetsjen en glijden bij de speeltoestellen en luchtkussens. Laat je mooi schminken als een prachtige prins of prinses of kom knutselen bij de Molenplaats. De koets met paarden galoppeert door het park, wil je ook een ritje maken? Ga lekker eten en drinken, terwijl je naar leuke optredens kunt kijken en mee kunt doen aan workshops met onder andere de Pietjes, de levende speeltuin, the Grand Piano, de troubadour, Fiets je schilderij en nog veel meer. De bus van ome Joop's Tour is er ook met leuke muziek!

Het programma in Sonsbeek Park is te vinden tussen de Molenplaats en Grand Café aan de Beek en bij de Stadsvilla, de Palatijn en het Sonsbeek Paviljoen. Voor de hele familie, tussen 13:00 en 16:00 uur. Gratis.

Koningsmarkt op de Zypendaalseweg (van 8:00 tot 16:00 uur) is al sinds jaar en dag een begrip in Arnhem. Niet voor niets, want met ruim tweehonderd marktkramen is de Koningsmarkt een van de grootste in de regio. Ook dit jaar, op zaterdag 27 april, staat deze fantastische markt weer op het programma tijdens Koningsdag. Op een nieuwe locatie, waar de organisatie verschrikkelijk trots op is.

De Zijpendaalseweg zal bruisen van gezelligheid en gevuld zijn met marktkramen waar particulieren hun spullen aan de man kunnen brengen. Een ideale locatie voor de mensen die lekker willen rondneuzen of op zoek zijn naar die ene ontbrekende schat. Als je klaar bent met rondstruinen dan is de oversteek naar de familieactiviteiten in Park Sonsbeek zo gemaakt.

In de Stadhuishal vullen van 14:00 – 17:00 uur muzikale klanken. Kom lekker luisteren naar de bands of genieten van dans van De Vloer, school voor podiumkunsten, tussen de optredens door. Om 14:00 uur Politie BigBand Oost-Nederland; 15:15 uur Popkoor o[two]six; 16:15 uur ATK Brass

Kinderspelen in de Arnhemse wijken zijn er van 9:00-17:00 uur. Het volledige programma staat op www.feestengedenkdagen-arnhem.nl.

Nieuwste winkelconcept van Albert Heijn ook in Arnhem-Vredenburg

Onder toeziend oog van supermarktmanager Falco Otterloo en zijn assistente Ruth Hertog openden klanten de vernieuwde Albert Heijn in Arnhem-Vredenburg. (Foto: Albert Heijn/ Ruben Schipper)

ARNHEM - De Albert Heijn aan de Groningensingel 959 in Arnhem is weer open. Na een korte, maar ingrijpende verbouwing konden supermarktmanager Falco Otterloo en zijn team vandaag trots de deuren weer openen. In de vernieuwde Albert Heijn vinden klanten een ruim assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Het afrekenen gaat sneller met zelfscankassa's. Daarvoor kunnen klanten een handscanner gebruiken of boodschappen scannen met de AH-app op hun mobiele telefoon.

De winkel aan de Groningensingel staat bekend om de gemoedelijke sfeer. "In onze vernieuwde Albert Heijn is het net zo gezellig", vertelt Falco Otterloo. "Zo hebben we elke dinsdag van 11:00 tot 12:00 uur een inloop met koffie en thee. Iedereen uit de buurt is van harte welkom."

Dry misting
Bij binnenkomst van de Albert Heijn worden klanten verrast met een wereld van verse groenten en fruit, zo van (lokale) telers in Nederland en daarbuiten. Opvallende vernieuwing is 'dry misting', een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Je kunt makkelijker dan ooit kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Iets verderop vind je heerlijk geurend vers brood zo uit de oven en taarten, gebak, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, grillproducten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Medewerkers staan klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven.

Zelfscan
De vernieuwde Albert Heijn bevat een aantal interessante nieuwe technische snufjes. Er hangen beeldschermen die inspiratie en informatie bieden over lekkere seizoensproducten en recepten. "Ook hebben we zelfscan", zegt Falco Otterloo. "Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant zelf de boodschappen bij de Scan&Go-kassa. De komende tijd staan medewerkers klaar om klanten hierbij te begeleiden. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om gewoon bij de caissière af te rekenen."

Grote operatie
De metamorfose van de Albert Heijn in Arnhem maakt onderdeel uit van een grote operatie van de supermarktketen. Door het hele land worden in 2019 circa 120 winkels omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept. "Met onze hypermoderne winkel lopen we voorop. Er is veel meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Klanten missen bovendien nooit meer een aanbieding met onze vernieuwde Bonusstraat. Ook zijn er meer dan 1.000 Prijsfavorieten. Er is altijd iets nieuws te ontdekken. Voor iedereen. En elke dag", aldus Falco Otterloo.

Albert Heijn aan de Groningensingel 959 in Arnhem-Vredenburg is maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 20:00 uur, zondag van 10:00 tot 19:00 uur.

Derde Bemmelse Boekenmarkt

BEMMEL – Soms begin je aan een nieuw boek dat je direct meesleept in het verhaal, waardoor je het in één adem uitleest. Prachtig... Maar dan? Meestal komt zo'n boek in de kast terecht om vervolgens nooit meer gelezen te worden. Jammer! Gun al je boeken een nieuwe lezer, en verkoop ze tijdens de Bemmelse Boekenmarkt op zondag 30 juni.

Na twee succesvolle Bemmelse Boekenmarkten kan een derde natuurlijk niet uit blijven. Daarom pakken Monique Kuster en Hetty Lentjes het draaiboek er weer bij en gaan met veel plezier voor een gezellige Bemmelse Boekenmarkt.

De boeken worden niet onpersoonlijk via Marktplaats aangeboden, maar op een fantastische, inspirerende locatie. Een plek waar veel mensen samen kunnen komen, waar je aan de koper van je boek iets over het verhaal kunt vertellen. Waar mensen elkaar tips kunnen geven. Waar een grote diversiteit aan genres te vinden zullen zijn, van romans en thrillers tot aan poëzie en kinderboeken. Waar men heerlijk de hele middag tussen allerlei boeken kan neuzen. En, waar men zo vlak voor de zomervakantie aanbreekt, tweedehands boeken op de kop kan tikken! Er was geen twijfel over mogelijk, dat deze locatie de Theaterkerk in Bemmel moest zijn. Mooi centraal gelegen en ruime gratis parkeergelegenheid.

Monique en Hetty hebben daar een sfeervolle ruimte gereserveerd op 30 juni. Dus, heb je thuis ook zoveel gelezen boeken liggen? Verkoop je boeken dan op de Bemmelse Boekenmarkt. Want besef dat zelfs de oudste boeken nog maar pas zijn geschreven, voor degene die ze nog niet heeft gelezen! Een verkoopplek huur je van 12.00 tot 16.00 uur voor 20 euro. Wil je een verkoopplek reserveren, mail dan naar Bemmelseboekenmarkt@gmail.com.

Twee unieke hardloopcursussen bij loopgroep Warnsborn

ARNHEM - Op maandag 29 april begint een dubbeltraining voor hardlopers: Core-Stability- en intervaltraining. Deze training is uniek in Nederland: twee trainingen in één. Krachttraining speciaal voor hardlopers en aansluitend een hardlooptraining.

Met oefeningen van de Verheulmethode en Pilates, werk je aan je kracht, controle en evenwicht. Core-stability is onmisbaar als je sneller wilt lopen en aan blessurepreventie wilt doen. De hardlooptraining is een souplesse interval training volgens de methode Verheul. De cursus start op 29 april en duurt tien weken. We verzamelen op de parkeerplaats van de Oranjerie van Landgoed Warnsborn. De training begint om 19.00 uur en duurt twee uur.

Op zaterdag 4 en woensdag 8 mei begint de speciale zomercursus hardlopen voor beginners. Op het beste tijd van het jaar, de mooiste locatie van Nederland, en het juiste moment beginnen met hardlopen. En het ideale moment om met hardlopen te beginnen als men voor het eerst mee wil doen aan de Bridge to Bridge of de Posbankloop.

De cursussen duren tien weken en men krijgt voor de hele periode een weekschema met alle trainingen. Men kan op beide dagen, en dat is uniek in Arnhem, komen lopen. Na de tien weken is er een vervolgcursus die de lopers verder voorbereidt voor de Bridge to Bridge en de Posbankloop. De loopcursussen starten op zaterdag 4 mei (19.30 - 21.00 uur) en woensdag 8 mei (8.30 - 9.55 uur). De start is op de parkeerplaats van de Oranjerie van Landgoed Warnsborn.

Voor meer informatie en aanmelding voor beide cursussen: Albert Stoter, 06 54635988, www.loopgroepwarnsborn.nl.

'Scheiden doe je samen'

BETUWE - Een ervaringsdeskundig familiebedrijf die van A tot Z uw scheiding én hypotheek kan regelen. Dus échte alles onder 1 dak! Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben!

Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij "gehoord en gezien worden". Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau "up to date" gehouden.

Johan is naast Mfn geregistreerd familiemediator, ook financieel scheidingsplanner en hypotheekadviseur. Dit maakt dat hij tijdens het inventarisatiegesprek al een quick hypotheek-scan kan maken, om zo een eerste indruk te krijgen over de mogelijkheid om een hypotheek te kunnen krijgen. Een en ander blijft natuurlijk onder voorbehoud, omdat ook andere factoren (o.a. eventuele partneralimentatie, uitkoop eventuele overwaarde woning) het financiële plaatje pas echt compleet maken. De complete afwikkeling van uw hypotheek kan Johan ook verder verzorgen. Dit scheelt tijd en kan geld schelen.

Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld, Mfn geregistreerd familiemediator en haar dochter Denise, opgeleid tot kindercoach, hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 085 4010839.

Uitkijk- en ontdektoren verrijkt Landerij De Park

Kinderen van De Kikkerkoning openen de uitkijk-en ontdektoren van Landerij De Park. (foto: ReversePixels Photography) ReversePixels Photography

BETUWE - De nieuwe uitkijk- en ontdektoren in de natuurspeelplaats van Landerij De Park is afgelopen week officieel geopend. De toren geeft rondom zicht op de prachtige omgeving in Park Lingezegen. Je kunt er de Elster Toren zien in de verte, maar ook de wijken van De Schuytgraaf.

Bovenop zijn er verschillende borden met natuurinformatie te vinden, getekend door Mariëtte Hanssen. Basisscholen die met een excursie van Natuur- en MilieuEducatie Overbetuwe naar Landerij De Park komen kunnen er diverse natuurontdekopdrachten doen.

De opening werd verricht door kinderen van BSO De Kikkerkoning. Met flinke wind werden de parachuutjes met allerlei natuurelementen losgelaten vanaf de toren. Het was een vrolijk gezicht. Als vaste ‘bewoners’ van Landerij De Park zullen zij de toren vaak beklimmen.
Rob Bruins, bestuurslid van Stichting Boerderij Lingezegen (initiatiefnemer van Landerij De Park) bedankte Albert Heijn\Driessen, De Kikkerkoning, Stichting Zabawas (onder andere voor natuur), Prins Bernhard Cultuurfonds en Rabobank Maas en Waal- Oostbetuwe voor hun financiële steun en ook de vrijwilligers voor hun bijdrage aan het realiseren van de toren.

"Landerij De Park vind je aan De Park 12 in Elst. En kom je graag op Landerij De Park? Steun dan de Makers! Kijk op landerijdepark.nl/steundemakers en help mee."

Vier keer Nederlands kampioen taekwon-do

Deelnemers toernooi. (foto: Emil Ripassa) Emil Ripassa

ARNHEM - Afgelopen zondag was er de Royal Dutch Open. De open Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do. Met meer dan 450 deelnemers uit 7 landen een geweldig groot kampioenschap.

Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) was er met een prachtig team van 25 fanatieke leden. Er waren diverse onderdelen tuls (stijlfiguren), sparren (vrije gevecht), hoogte en vertesprong (breektest). De titelkandidaten werden op leeftijd, niveau, geslacht en gewicht in diverse poules ingedeeld. In totaal wist TAG 4x goud, 6x zilver en 7x Brons te behalen. Een geweldige prestatie! 4x goud. Maar ook nog 13 andere bijzondere ereplaatsen. Voor iedereen was het een geweldige prestatie en een mooi leermoment.

Jay Law wist goud sparren te behalen bij jeugd lage banders. Bart Laagland goud sparren bij de junioren lage banders. Martijn Huijnen bij de hoge banders senioren goud bij zowel bij Tuls als bij Sparren. Een buitengewone knappe prestatie. Martijn gaat binnenkort op voor zijn 1e dan (zwarte band). Dit succes moet hem genoeg zelfvertrouwen geven. Meer informatie staat op www.tagelderland.nl.

Feest op Koningsdag bij De Kroon

ARNHEM - Wijkvereniging De Oostelaar organiseert in samenwerking met Wijkcentrum/zorgboerderij De Kroon op 27 april volop activiteiten op en rondom het terrein van boerderij De Kroon. Van 10.30 tot 16.30 uur is er weer een grandioze rommelmarkt in het Bingelradepark.

Het spelletjesfestijn voor de jeugd start 10.30 uur. Als superspektakel hebben we dit jaar een megaglijbaan voor de oudere jeugd; voor de kleintjes is er een springkussen. Verder is er een swipe en een rodeostier. En spelletjes als: ballengooien, vier op een rij, bibberspiraal enz. Kortom er is veel te doen voor de jeugd! Meedoen aan de spelletjes is voor alle kinderen gratis, inclusief een bekertje limonade (zelf tappen bij de limonadekoe!). Voor 0,50 euro wordt er een grote suikerspin gedraaid.

Bij slecht weer zal een alternatief binnenprogramma georganiseerd worden. De livemuziek wordt de hele dag verzorgd door Mj drive-in met van 13.00 – 15.00 uur een optreden van Dave. Jong en oud is welkom op de gezellige terrassen voor een hapje en een drankje. Bij de partytent van Houtspelmaatwerk kunnen kinderen zich, tegen betaling, laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Het feest duurt tot 16.30 uur. (Organisatie: wijkvereniging De Oostelaar en wijkcentrum/zorgboerderij De Kroon).