GN Berg en Dal Heumen Mook

17 februari 2018

GN Berg en Dal Heumen Mook 17 februari 2018


De lente start op 25 februari in Kekerdom

Het Hartkoor zingt de velden in bloei Foto: Henny Driesen

KEKERDOM - We kunnen niet langer wachten. We kijken er al zo lang naar uit, we zijn de waterige wandelingen, de kleumende koolmezen, de bladloze bomen beu. Dat kan zo niet langer, daar gaan we wat aan doen. De lente bruist in ons bloed, trilt in onze kelen en suist in onze oren.

Samen met u geven de leden van het Hartkoor daarom het startsein voor een prachtig voorjaar in de Waard van Kekerdom op zondag 25 februari, vanaf 14.00 uur. Wat mag u verwachten van het Hartkoor: Een gezellige middag vol Nederlandstalige liedjes over hoop, verlangen, en opbloeiende liefdes. En zoals ook de lente weleens nachtvorst kent, zingen we ook over vervlogen dromen, afscheid en andere treurigheid, vaak met een knipoog.

Wat verwacht het Hartkoor van u: we vinden het leuk als u iets kleins mee brengt dat u aan de lente doet denken, een bloem in de knop, een ontluikend takje, een verliefd hart... Zo lokken we met ons allen de nachtegaal naar Kekerdom!

Hartkoor Kekerdom is een vrolijk vrouwenkoor, 21 lentes jong. Ons begeleidende trio bestaat uit Monique Jansen (zij dirigeert ons en jaagt daar de winter mee weg), Kathleen Awater (die met haar accordeon zelfs de tulpen doet groeien ) en Arian Verheij. Zíjn accordeonspel laat onze muzikale harten sneller kloppen… Tot ziens bij de Waard, Weverstraat 94, Kekerdo (www.hartkoorkekerdom.nl).

De gezellige zaterdagmiddag bij Omroep Berg en Dal

BERG EN DAL - De gezellige zaterdagmiddag bij Omroep Berg en Dal. Vanaf zaterdag 17 februari komt er een wijziging in de radioprogrammering bij Omroep Berg en Dal.

Onder de naam 'De Gezellige Zaterdagmiddag' vindt er van 12.00 tot 16.00 uur een 4 uur durend muziekprogramma plaats met aandacht voor de mooiste Nederlandse en Duitse muziek van toen en nu. Natuurlijk is de plaatselijke muziek niet weg te denken in dit muziekprogramma en hoort men wekelijks alle nieuwtjes daar over.

Het programma wordt van twaalf tot twee gepresenteerd door Jan Zwitserloot. Van twee tot vier neemt Huub Arents het van hem over. Ook op de zaterdagmiddag zit u goed bij Omroep Berg en Dal!

Fietsmaatjes gezocht in Millingen

MILLINGEN - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om iets voor ouderen te betekenen, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een voetbalteam te coachen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst. De Vacature die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht is: Fietsmaatjes gezocht in Millingen

"Wij zoeken voor Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn nog enkele enthousiaste vrijwilligers. Onze doelstelling is om mensen die nog graag fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten aan te bieden op een duofiets met elektrische trapondersteuning, met de mogelijkheid om zelf mee te trappen, en zittende naast een vrijwilliger (fietsmaatje) die trapt en stuurt. Het maken van regelmatige (2-4 keer p/maand) fietstochtjes (+/- 2,5 uur) op onze duofiets met mensen die niet meer in staat zijn om zelfstandig te fietsten. Meestal zijn het ouderen maar wij hebben ook een aantal jongere gasten in ons bestand.

Contactpersoon: Carla Derks; E-mail: fietsmaatjesmillingen@gmail.com; 0481 431968. Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal."

Wagen Kei Goed niet goed genoeg

Foto: Bert Roodbeen

Foto: Bert Roodbeen

KEKERDOM – De wagen van de Kederdomse carnavals vereniging 'Kei Goed' bleek achteraf niet goed genoeg te zijn.

Na weken van klussen zat hun kunstwerk dat ging over 'Energie op de Maan' erop en konden ze hun pronkstuk eindelijke aan het publiek tonen tijdens de carnavalsoptocht in Kekerdom. Echter op weg daar naar toe liet hun pronkstuk hen in de steek halverwege de Duffeltdijk. Toen bleek dat twee stukken metaal van de elektromotor de oorzaak waren van het defect. In plaats van aan de optocht in Kekerdom deel te nemen stonden de carnavalisten op de Duffeltdijk in de kou te wachten dat hun wagen kon worden afgesleept. 'Kei Goed' bleek niet goed genoeg te zijn.

Bingo Sionsheuvel

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 20 februari is er bij de senioren weer een bingomiddag de aanvang is om 14.00 uur de zaal is open om 13.00 uur in het voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39. De grote kaarten kosten 6,-, de tweekaart kost 2,-, de eenkaart kost 1,- euro.

De jackpot is gevallen. Begonnen wordt met 5 eru; iedereen is welkom, ook niet-leden.

Carnavalsoptocht Martinusschool

Foto:Bert Roodbeen

Foto: Bert Roodbeen

MILLINGEN - Na een groot carnavalsfeest op vrijdag 9 februari in aula van de Sint-Martinusschool in Boemelgat werd dit feest afgesloten met de Sint-Martinusschool carnavalsoptocht.

De optocht ging met de kleuterprinses en middenbouw prinses voorop en met CV Deurdouwers jeugdprinses Kiki de Dansende en Pages Anouk en Dion Prins, Wielie de Fluitende dolle Draaier met zijn gevolg door de wijk rond de school, natuurlijk ontbrak het rondje langs het gasthuis st. Jan de Deo niet. Na de optocht was het carnavalvakantie voor de schooljeugd...

Groesbeekse ontmoet soloroeier Mark Slats in Antigua

Foto: Ton Smit

Foto: Ton Smit

ANTIGU - De Groesbeekse Hennie Smit – Locht heeft bij haar zoon en schoondochter Ton en Vanessa die in de jachthaven van Antigua restaurant Cloggy's runnen een bijzondere ontmoeting gehad.

Toen Mark Slats na 30 dagen, 11 uur en 49 minuten de Altantische Oceaan over geroeid had kwam hij in de haven van Antigua aan, toen het al donker was. Enkele honderden mensen stonden de held op te wachten. Hij was de vierde boot die aankwam en de eerste solo-roeier; de andere drie zaten met vier man in de boot, aldus Hennie Smit – Locht. Hij kreeg bij de ingang van de haven een fakkel aangereikt en toen begonnen alle zeiljachten die in de haven lagen te toeteren.

"Het was een oorverdovend lawaai waar je kippenvel van kreeg en dan komt Mark eraan. De volgende dag kwam Mark met een paar andere roeiers bij mijn zoon in het restaurant lunchen. Uiteraard kreeg hij de lunch van mijn zoon aangeboden toen hij wilde betalen. Ik ben naar hem toegelopen om hem te feliciteren en te complimenteren en heb gezellig met hem gesproken waarna ik met hem op de foto ben gegaan, dat was een hele eer voor mij. Dat zal ik niet gauw meer vergeten" laat Hennie Smit – Locht in Groesbeek weten.

Sleuteloverdracht aan Prinses en Prinsen

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Burgemeester Slinkman geeft vrijdagavond de gemeentesleutels overhandigd tijdens de traditionele sleuteloverdracht in de raadszaal van het gemeentehuis.

De carnavalshoogheden te weten Prins John van De Feestneus, Prins Unmmenie de 58ste van Groesbeek, Prins Wielie d'n dolle van de Deurdouwers uit Millingen, Prinses Lianne van de Polderschuupers uit Kekerdom, Prins Fabian en Prinses Anne van de Sokkennummers uit Leuth, Prins Jurian van de Deurzakkers uit Ooij, Prins Bart de Blauwe van de Cavalieren uit Beek en Prins Stijn d'n 1ste van de Berggeiten uit Berg en Dal. De raadszaal was volgepakt met allemaal aanhanger(ster)s van de carnavalshoogheden. Nadat de voorzitter van het SOK Willem Thijssen iedereen welkom geheten had was het woord aan burgemeester Slinkman die op een carnavalistische wijze met grappen en grollen de sleutel van het gemeentehuis overhandigden zodat hijzelf op vakantie kon gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat - zoals ik jullie hier zie zitten – eem mooie carnaval zal gaan worden. Ik ga met een gerust hart op vakantie en heb de koffers al gepakt en de taxi staat al voor de deur aldus Groesbeeks eerste burger. Vervolgens kwamen de carnavalshoogheden aan het woord die zo nu en dan het gemeentelijk beleid op de korrel namen. Voor Prinses Anne die samen met Prins Fabian de scepter in Leuth zwaait was er een sleutel voor de achterdeur waarom ze had gevraagd. Na in de hal van het gemeentehuis nog wat nageborreld te hebben toog het gezelschap naar de carnavalstent waar zij De Prinsensenaat en carnavalasvereniging De Knolle gaar gingen feliciteren met hun 22-jarig bestaan.

SOK lost commotie over Lange Pier van vorig jaar op eigen manier op

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het bestuur van het SOK (Samenwerkings Orgaan Karnaval) heeft het vorig jaar de nodige commotie ondervonden over het doek dat de toren van het gemeentehuis moest opsieren met carnaval.

Zij hadden op het doek 'De Lange Pier' alleen de Prinses van Net Aecht Ida Rutten en van Prins Ummenie de 57ste Hans Kersten vernoemd en dat was tegen het zere been van het college van burgemeester en wethouders. Zij waren van mening dat op het doek een neutrale tekst moest staan omdat Berg en Dal acht carnavalsverenigingen binnen haar gelederen heeft. Na veel gepraat mocht het doek blijven hangen echter dit jaar moest de tekst van de Pier neutraal zijn en dat is hij uiteindelijk ook geworden. Nu staat er op het doek 'Een kleurrijke narrenkop met als tekst Fijne Carnaval Alaaf!'. Voor de gemeente was hiermee de kous af omdat het een neutraal doek betrof. Echter het SOK is van mening dat Groesbeek best trots mag zijn op de carnavalistische naam 'Het Keulen van Gelderland ' en hadden vrijdagavond voor de sleuteloverdracht een groot doek bevestigd tegen de raam van het gemeentehuis met als tekst ' Gruusbek Keulen van Gelderland ' dat wilde ze toch wel even kwijt.( zie foto )

Bibliotheek wint educatie-award

Bibliotheek Gelderland Zuid wint educatie-award Foto: Meindert Hart

GROESBEEK - “In dit initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid komen alle elementen van modern MBO-onderwijs samen,” oordeelde de jury van de IPON-awards over het winnende educatie-project van de bieb. Annemarie van der Riet van de bibliotheek over het winnen van de IPON-award voor innovatie van het leren voor MBO: “Zo’n lovend juryrapport doet je blozen.”

De jury sprak expliciet haar waardering uit voor bibliotheken: “In het bijzonder de Bibliotheek Gelderland Zuid, in hun bijdrage om de Nederlandse samenleving mediawijzer te maken.” De Hackathon, het winnende project van de bibliotheek, werd ontwikkeld in samenwerking met partners Puzzled, Luqo en het iXperium. Dit project werd vanaf begin 2017 uitgerold voor Opleidingen ICT, Verzorgenden, Human Technology en Doktersassistenten. Ook op het voortgezet onderwijs zijn de Hackathons enthousiast ontvangen.

Het educatie-project van de bibliotheek laat leerlingen op zoek gaan naar praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen, waarbij sociale robots ingezet worden. In groepjes werd bijvoorbeeld gekeken hoe robots inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld het begeleiden van kinderen tijdens kankerbehandelingen. Behandelingen waar geen andere mensen bij aanwezig kunnen zijn door de gebruikte straling. Ook werd gekeken hoe robots ingezet kunnen worden voor leesbevordering. Meer lezen over educatieactiviteiten van de bibliotheek in het voortgezet onderwijs? Kijk op www.obgz.nl/voortgezetonderwijs.

De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle innovatieve gebieden van ICT binnen het onderwijs.

Koken zonder grenzen in De Horst

GROESBEEK - Nederland als multiculturele samenleving kan op verschillende gebieden cultuur uitwisselen. Zo denkt Ellen Frielink er ook over. Als bewoner van Groesbeek zet Ellen het initiatief ‘Koken zonder grenzen’ op.

De bedoeling is dat vrouwen van Nederlandse en buitenlandse afkomst samen gaan koken en gerechten maken uit Europese, Arabische en Afrikaanse keuken. Met een kleine groep mensen van maximaal acht vrouwen wordt er gekookt, gekletst en koffie gedronken in de nieuwe keuken van Dorpshuis de Slenk. Na het gezamenlijk koken neemt iedereen het gemaakte eten mee naar huis, om op te eten met het eigen gezin.

Koken zonder grenzen zal acht keer per jaar plaatsvinden op afwisselend een maandag of woensdag middag van 14.00 tot 17.00 uur. De eigen bijdrage bedraagt 3,50 euro en wordt gebruikt om de ingrediënten van te betalen. Per keer kan men zich aanmelden bij Ellen Frielink.

Dus wil je graag mee doen? De eerste keer Koken zonder grenzen is op maandag 26 februari van 14.00 tot 17.00 uur. Geef je op bij Ellen Frielink via: ellen.frielink@gmail.com of bel naar 06 52332561.

The Nameless op gitaarbeurs

Foto: Eigen foto

Foto: The Nameless

GROESBEEK - Zondag 18 februari wordt er weer een Gitaarbeurs georganiseerd in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. Dit jaar staat onder andere de Nijmeegse band The Nameless op het programma in het Guitarcafé.

Zes soulmates die zingen over de rijke wereld van countryrock, waar gelukzaligheid en zielen met pijn elkaar bestrijden voor het moeilijkst in de weerspiegeling van ons bestaan. Maar ... wie zijn deze zes soulmates? Wat is de naam van deze helden van goede smaak? Niemand weet het. Laat je verrassen!
De gitaarbeurs is sinds jaren een begrip voor alle gitaarliefhebbers. Op de beurs vindt je gitaarbouwers, gebruikte en electrische- en akoestische gitaren en bassen, vintage gitaren, versterkers, bladmuziek, effectpedalen en nog veel meer. Doorlopend vinden er optredens plaats in het Guitarcafé. De gitaarbeurs begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Cultureel centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 Groesbeek. Meer informatie staat op www.gitaarbeurs.nl

Kleding- en speelgoedbeurs

MILLINGEN – Zaterdag 24 maart organiseert Stichting Beurs voor een Kind opnieuw een voorjaarsbeurs. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen bezoekers in Sporthal De Duffelt aan ‘t Gengske 10 terecht.

Het aanbod bestaat uit tweedehands speelgoed, voorjaars- en zomerkleding (van maat 50 tot en met 182), sportkleding, zwemkleding en babyspulletjes. De artikelen, vaak meer dan 12.000(!) stuks, zijn zeer aantrekkelijk geprijsd en dus erg interessant voor iedereen die het een uitdaging vindt om voordelig inkopen te doen. Het entreegeld bedraagt €0,50. Kinderen onder begeleiding zijn gratis. Om diefstal tegen te gaan is het tijdens de verkoop niet toegestaan om eigen tassen mee naar binnen te nemen. U krijgt een tas bij de entree.

Wilt u artikelen voor deze beurs inbrengen, vraag dan een persoonlijk nummer aan. Hiervoor kunt u vanaf 19 februari een mail sturen naar nummeraanvraag@stichtingbeursvooreenkind.nl.

U ontvangt dan een mail met een volgnummer en de beursvoorwaarden. Voor al uw verkochte spullen ontvangt u 75% van de opbrengst. Het resterende geld wordt gebruikt om goede initiatieven voor de Millingse jeugd te ondersteunen.

De organisatie van deze kleding- en speelgoedbeurs brengt veel werk met zich mee. We kunnen daarbij altijd extra hulp gebruiken, vooral op de zaterdagochtend en -middag. Heeft u tijd en zin om te helpen? Stuur dan een mail naar info@stichtingbeursvooreenkind.nl. Graag tot ziens op de beurs!

9 / 24

10 / 24

Haringhappen maakt eind aan carnavalsseizoen 2018 in Berg en Dal

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – De carnavalshoogheden uit de gemeente Berg en Dal hadden woensdagmorgen hun laatste officiële gelegenheid in het gemeentehuis van Groesbeek. Traditiegetrouw werden de carnavalsgasten met hun aanhang ontvangen op het gemeentehuis door de wethouders Sylvia Fleuren en Alex ten Westeneind voor het terug brengen van de sleutels van het gemeentehuis die zij afgelopen vrijdagavond hadden ontvangen. De prinses en prinsen waren aanwezig de een met een schorre stem terwijl je bij een ander kon zien dat hij/zij flink carnaval gevierd had. De wethouders vroegen naar de ervaringen die de hoogheden het afgelopen carnavalsseizoen allemaal hebben meegemaakt. Allemaal waren ze het erover eens dat het een geweldige carnaval is geweest zowel met de voorbereidingen als de afgelopen dagen met de diverse optochten. Het was perfect , dit had ik niet willen missen, fantastisch, genoten , het overtreft alles, top dat waren de reacties van de prinses en prinsessen. En zoals Prins Bart van de Cavalieren uit Beek het uitdrukte ' Op de 11 van de 11de wordt je uit de hoge hoed getoverd en dan stap je in de trein die nu pas zijn einddoel heeft bereikt, met spijt neem ik afscheid van dit carnavalsseizoen'. Namens het gemeentebestuur dankte Sylvia Fleuren allen voor hun inzet, wij hebben van jullie genoten nogmaals dank daarvoor. Na de toespraken verschenen maar liefst 200 nieuwe haringen en kon het haringhappen gaan beginnen. Het merendeel wist er wel raad mee.

Vleesbingo

GROESBEEK - Op zaterdag 24 februari houdt de Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger weer een supervleesbingo met 10 vleesschalen, rollades, worsten en tassen boodschappen.

Deze bingoavond is in het voorzieningshart Op De Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. De zaal is open om 19.00 uur en de aanvang is om 20.00 uur. Er worden 18 rondes gespeeld met een extra ronde voor de supervleesschaal. Een grote kaart kost tien euro. Iedereen is op deze bingoavond welkom.

Waardige opening optocht in De Heksenketel

BEEK - Ter nagedachtenis aan spreekstalmeester Guus Huilmand die maandag zijn 64ste verjaardag zou vieren, viel er rond twee uur een ijzige stilte in De Heksenketel.

Na de toespraak van Teun de Boer klonk er een geweldig applaus uit de menigte waarmee dank werd betuigd aan een geweldige man die we zeker gaan missen. Daarna barstte de carnavalsgekte los op een manier zoals Guus dat graag zag. (tekst: Henk Burgers)

Foto: Iris Roselie

Kinderoptocht De Horst

Fotograve; Iris Roselie

Foto: Iris Roselie
Foto: Bert Roodbeen

Rozenmaondag optocht Beek

Foto's: Bert Roodbeen

Foto: Bert Roodbeen
Foto: Remco Wildeman

Optocht Breedeweg Groesbeek

Foto: Remco Wildeman

Extra foto optocht Breedeweg

Foto: Remco Wildeman

Extra foto optocht Breedeweg

Fotograaf Remco Wildeman

Foto: Peter Hendriks

Groesbeek

Fotograaf Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

Gerrit en Mientje diamanten paar

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Het begon allemaal in het gangetje bij zaal Wilhelmina (Joop van Jan van Toon) toen Gerrit van de film kwam bij Frits Verheij (Frits de Klos) het was een oorlogsfilm weet Gerrit (82) zich nog te herinneren. In het gangetje stond Mientje (79) met haar vriendin te praten.

De twee vriendinnen brachten elkaar altijd halfweg naar huis. Mientje woonde achteraan aan de Cranenburgsestraat en haar vriendin aan De Dries. Gerrit liep mee die kant op omdat hij ook op De Dries woonde en toen de vriendinnen ieder hun eigen weg gingen op de Cranenburgsestraat riep Gerrit naar Mientje 'He wacht us ekkes'. Het was bij het bosje aan de Cranenburgsestraat; daar maakte Gerrit de eerste afspraak met Mientje een week later. Vanaf die tijd hebben zij elkaar niet meer uit het oog verloren. Na 3,5 jaar verkering te hebben gehad trok het stel na het trouwen bij Mientje thuis in en na 6 jaar betrok het stel een woning uit 1800 aan de Cranenburgsestraat. De gemeente kwam vragen of wij het huis wilde slopen en plaats maken voor een nieuwe woning, omdat de oude woning geen gezicht meer was. Tijdens de bouw hebben ze 9 maanden aan de Mies gewoond. Enkele jaren later hebben ze nieuw gebouwd aan de Spoorlaan en daarna een prachtige woning gebouwd eveneens aan de Cranenburgsestraat waar ze nu al weer 20 jaar wonen. Gerrit werkte toen ze trouwde als bosarbeider bij Staatsbosbeheer, daarna ging hij de bouw in als opperman /steigerbouwer en als laatste was hij dakdekker totdat zijn rug hem in de steek liet. Mientje werkte na het trouwen in een schoenfabriek in Groesbeek en later ruim 26 jaar bij De Linde in de bediening en als interieurverzorgster daar is ze zelfs onderscheiden als ere-werkneemster.

De hobby's van Gerrit was vroeger de Zwervende Zangers als drummer. Later voetballen waar hij als midden voor gevoetbald heeft bij Germania, Groesbeekse Boy's en later 12 jaar bij Achilles'29. Ook heeft Gerrit menig oorlogstuig uit de grond gehaald met zijn metaaldetector. Mientje houdt nog steeds van poetsen en gymmen en brengt daarnaast de Nestor rond. Samen doen ze nog steeds vrijwilligerswerk bij Mariendaal. Het stel heeft 2 kinderen gekregen 1 zoon en 1 dochter, 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Het feest wordt 18 februari – na de carnaval – gevierd in De Linde. Wethouder Sjaak Thijssen kwam het Diamanten paar vrijdagmiddag feliciteren met een fraaie bloementaart alsmede een ingelijste trouwakte van 60 jaar geleden.

Paul Wilbers Grootste Cavalier

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

BEEK – Oud-burgemeester van Ubbergen Paul Wilbers is zaterdagavond tijdens een druk bezochte pronkzitting in de feesttent op de Kerkberg in Beek uitgeroepen tot de' Grootste Cavalier'.

Wilbers kreeg deze hoge carnavalsonderscheiding omdat hij zich toen hij burgemeester was zich heeft ingezet om de feesttent weer in het centrum van Beek te krijgen. De pronkzitting had een gevarieerd programma zo waren er optredens van onder andere carnavals club 'Waorum Nie'uit Groesbeek die het schlagerfestival in sporthal Heuvelland op hun naam hebben gezet alsmede KNAmaba en de Garde van de Beekse Heerlijckheden en optredens van dansgroep 'De Studio', Finesse, de 'Slettelhesjes' en niet te vergeten de 'Blauwe Raad'. Prins Bart de Blauwe van de Cavalieren verzorgde samen met zijn Hofkapel (waarvan hij voorzitter is) ook een prachtig optreden. Later werd de Prins zelf verrast door een optreden van het Tamboer – en Lyrakorps van de politie Gelderland – Zuid. Vervolgens sloot DJ Joost de perfecte pronkzitting af in de kleine uurtjes.

Middag KBO Beek en mantelzorg

BEEK - Donderdag 22 februari om 14.30 uur, is Mantelzorg Berg en Dal onze gast in hotel `t Spijker, u krijgt alle uitleg over; waar de naam Mantelzorg Berg en Dal precies voor staat en wat zij voor ons als inwoners van de gemeente Berg en Dal mee kunnen en willen helpen en ondersteunen.

Velen van ons zijn of worden ondersteund door een mantelzorger, deze KBO Beek themamiddag is er dus speciaal voor u. Ernest Jansen en Miel Franssen van Forte Welzijn geven uitleg over alle mogelijkheden die Mantelzorg Berg en Dal heeft zoals cursussen, workshops, diverse bijeenkomsten maar ook uitstapjes en activiteiten, waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten.

Ook krijgt u uitleg; hoe uw zorgtaken verlicht kunnen worden en over praktische vragen zoals over regelingen die voor ons van belang kunnen zijn, hulpmiddelen en natuurlijk de administratie en wat er in een persoonlijk gesprek naar voren kan en moet komen.De KBO Beek en Mantelzorg Berg en Dal ontvangen u met een kopje koffie of thee en in de pauze komt de ober ook voor u nog even aan.

Patty Peters uitgeroepen tot Grutste SOK van Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – In een stampvolle carnavalstent op het Marktterrein in Groesbeek is vrijdagavond Patty Peters (34) uitgeroepen tot Grutste SOK van Groesbeek.

Deze hoge carnavalsonderscheiding viel haar ten deel om dat Patty al 12 jaar zitting heeft in de optochtcommissie in het Keulen van Gelderland. Een aantal jaren in de redactie zit van 't Sökske en heeft de websites opgezet van het SOK ( Samenwerkings Orgaan Karnaval ) en van carnavalsvereniging De Feestneus. De onderscheiding werd haar uitgereikt door de voorzitter van het SOK Willem Thijssen en de vice voorzitter van het SOK Tonnie Peters (de vader van Patty). Patty kreeg vanuit de volle tent een oorverdovend applaus.

Volop carnaval in gasterij 't Groeske

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Nadat de diverse ouderen verenigingen een carnavalsmiddag voor hun leden hadden georganiseerd was het donderdagmiddag de beurt aan de bewoners van voorheen Mariendaal en de appartementen boven en naast het winkelcentrum Bellevue.

De Gasterij zat om 14.00 uur al aardig vol met veelal verkleedde ouderen. De presentatie van deze middag was in handen Theo van Blitz die zelf ook nog enkele nummers ten gehore bracht. De buutreedner Jo Schoofs kreeg ook hier evenals in De Mallemolen de handen op elkaar voor zijn goede buut die hij bracht. Roy de Swart werd gebombardeerd tot Prins Roy van 't Groeske. Prins Ummenie de 58ste met zijn pages en enkele raadsleden waren ook van de partij. Verder waren er nog optredens van de schlager groepen De Restantjes, Aarm Snuutje en Das mar Knoei. Tussen de bedrijven door werd er ook nog rond gegaan met hapjes.

Prins Kleve bezoekt +Sier

Foto: Hofhouding Prins Kleve

Foto: Hofhouding Kleve

GROESBEEK – De uitbaatster van +Sier in het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue Ellen ter Haar keek vreemd op toen de Kleefse Prins Maarten 'Der Lachende' uit Kleef een beleefdheid bezoek bracht aan haar zaak.

Prins Maarten was niet alleen; hij kwam met zijn hele gevolg inclusief hofkapel en pages. De winkel bekend van de speciale tassen, sierraden en sjaals was te klein om de carnavalshoogheden te herbergen. Ellen kreeg persoonlijk van Prins Maarten 'Der Lachende' een hoge carnavalsonderscheiding uitgereikt als dank wat zij voor het Kleefse carnaval heeft betekend. Het winkelend publiek wist niet wat er aan de hand was omdat het Kleefse carnavalsgezelschap de versierde dubbeldeksbus voor de winkelcentrum had geparkeerd. Ellen ter Haar was zeer vereerd met de komst van Prins Maarten 'Der lachende' van Kleef met zijn gevolg.

Kerkberichten van de protestantse gemeente Groesbeek

Foto: Jannie Schaapman

Zondag 25 februari, 2e Zondag van de 40-dagen. Viering van het Heilig Avondmaal.

Aanvang: 10.00 uur

Voorganger: da. Janneke Ruijs.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor een project van Kerk in Actie.

Aansluitend aan de viering is er Koffie PLUS in de Serre: onder het genot van een kopje koffie/thee zullen we met elkaar in gesprek gaan over de kerkdienst.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen welkom

Zie ook: www.pkn-groesbeek.nl

Bewoners Dorpzicht klagen eerste avond al over geluidsoverlast tent

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De bewoners van het appartementencomplex Dorpzicht in het centrum van Groesbeek vrezen het ergste wat betreft de geluidsoverlast die ze evenals vorig jaar hebben ondervonden van de grote carnavalstent op het Marktterrein in Groesbeek.

Enige geluidsoverlast is met carnaval normaal maar net als vorig jaar liep het ook nu al de eerste avond (vrijdagavond) uit de hand. De gemeente Berg en Dal heeft de bewoners het vorig jaar beloofd dit jaar maatregelen te zullen nemen, maar daar is niets van terecht gekomen. Ook na 01.00 uur ging men met de harde muziek gewoon door. Volgens de bewoners was het geluid gedurende de hele avond redelijk, maar rond de klok van 00.00 uur ging het weer helemaal mis. Diverse bewoners van het appartementencomplex Dorpszicht hebben daarop de politie gebeld, want zo kon dat echt niet vier dagen door gaan. De bewoners zullen zeer zeker de gemeente Berg en Dal hierover aanspreken omdat zij geen maatregelen heeft genomen, die waren toegezegd.

Dankzij steenfabriek wonen Hendrik en Door al 60 jaar in Erlecom

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

ERLECOM – Het is aan de toenmalige steenfabriek Bouwkamp te danken dat Hendrik en Door Awater–Vergeer dat zij nu al 60 jaar woonachtig zijn in de woning Erlecomsedam 24 in Erlecom. Hendrik trof toevalligerwijs Door die met haar vriendin aan het fietsen was in Ooij, maar toen was er nog niets aan de hand weet Door te vertellen.

Wat later zijn ze toch bij elkaar gekomen en hebben 4,5 jaar verkering gehad. Toen ging het stel trouwen in Beek voor de wet en in dag later in de kerk van Berg en Dal en kon het jonge stel de woning aan de Erlecomsedam gaan betrekken. Hendrik werkte al vanaf de lagere school – eerst als vakantiehulp - en later als vaste kracht tot de steenfabriek ging saneren en de deuren in Erlecom sloot in 1975 dus 30 jaar. Het had ook niet veel langer moeten duren, want Hendrik zijn rug was al aardig versleten.

De diverse verenigingen waren blij dat ze Hendrik in hun midden hadden, zoals schutterij Eendracht 70 jaar lid (de jeugd opgeleid in vendelzwaaien) in Millingen en Leuth, EHBO 60 jaar en nu al 68 jaar lid -waarvan enkele jaren bestuurslid- van de konijnenvereniging Millingen en Omstreken waar Hendrik ook enkele jaren in het bestuur heeft gezeten.

Door is tot haar trouwdag 5 jaar in betrekking geweest in Nijmegen en heeft vooral kleding gemaakt voor haar kinderen, verdere hobby's had Door niet. Zij hebben samen 4 kinderen gekregen 3 dochters en 1 zoon, 6 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Wat de gezondheid betreft hebben beiden niet te klagen. Afgelopen zaterdag hebben Hendrik en Door hun diamanten huwelijksfeest op grote wijze gevierd in de Thornsche Molen. Burgemeester Slinkman van Berg en Dal kwam het diamantenpaar maandagmiddag persoonlijk feliciteren, had een prachtig bloemstuk laten bezorgen en had voor het bruidspaar de ingelijste trouwactie van 12 februari 1958 bij zich.

Drukte van jewelste bij SOK-carnavalstent in Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – De SOK-tent op het marktterrein in het centrum van Groesbeek is al vele jaren een enorm succes gebleken. Maar dit jaar heeft alles overtroffen.

Vanaf de eerste avond vrijdagavond 9 februari tijdens het afhalen van de startnummers was het een drukte van jewelste; de tent raakte vol, bomvol zelfs. Zaterdagavond was er niets te doen in de tent, maar zondag na de optocht stroomde de tent weer helemaal vol tot in de late uurtjes met muziek van de 'Plegband' en Muziek Express. Ook tijdens het kindercarnaval maandagmiddag 12 februari was het een drukte van belang. Alle kinderen kregen gratis een zakje chips, limonade en bij het naar huis gaan een puntzakje frites.

De eetgelegenheid voorin te tent is al enkele jaren een schot in de roos gebleken. Dinsdag 13 februari vanaf 13.00 uur zijn Jan Hoogstraten en Hanita Geerts in de onecht verbonden tijdens de alderwetse boerenbruloft met muziek van de Plegband en Muziek Express en om 21.00 uur een optreden van Anderkover gaat Undercover en om 00.00 uur is er afscheid genomen van Prins Ummenie de 58ste Hennie Albers en Prins Feestneus de 8ste John Rouw. De organisatie van de tent ligt bij het SOK (Samenwerkings Orgaan Karnaval).

Opnieuw een Kekerdoms Boekbuffet

KEKERDOM - Houd je van lekker eten? Van gezellig samenzijn en tussendoor luisteren naar wat anderen je voorlezen? Wij in Kekerdom ook. Daarom bieden wij op 1 maart om 17.30 uur opnieuw een uitgebreide warme maaltijd aan – voor zowel vegetariërs als vleeseters – waarbij vrijwilligers (dat mag jij ook zelf zijn) fragmenten uit hun favoriete boek of dichtbundel voorlezen.

Wil je meedoen aan het Kekerdoms Boekbuffet en wil je zeker zijn van een plekje? Zorg dan dat je je zo snel mogelijk aanmeldt. De vorige keer waren er meer aanmeldingen dan plaatsen. Aanmelden kan tot 26 februari. Je kunt je opgeven via boekkekerdom@gmail.com of via 0481 432800. Deelname kost inclusief een welkomstdrankje vijf euro.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs in sporthal Heuvelland

kledingbeurs Foto: Nathalie Smeeman

GROESBEEK - Stichting Hebbes organiseert op zondag 11 maart haar halfjaarlijkse kinderkleding- en speelgoedbeurs. Wilt u kleding en speelgoed inbrengen dan kunt u op donderdag 1 maart tussen 19.00 en 20.00 uur een klantnummer verkrijgen tegen betaling van een euro in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek.

Eén klantnummer per persoon en op is op. U kunt uitsluitend voorjaars- en/of zomerkleding inbrengen van baby tot jeugd. Alles wat u inbrengt dient eigentijds, schoon en in goede staat te zijn. Kleding en speelgoed welke niet aan de criteria voldoen wordt door ons niet in de verkoop gebracht. Van de opbrengst is 75 procent voor de inbrenger en 25 procent draagt U af aan Stichting Hebbes. Dat percentage wordt door ons gebruikt om de onkosten te voldoen. Het resterende wordt gedoneerd aan een vereniging, goed doel of stichting die zich inzet voor kinderen. Inbreng van kleding en speelgoed is op zaterdag 10 maart tussen 08.00 en 08.30 uur. De verkoop is op zondag 11 maart tussen 09.00 en 12.30 uur. De entree bedraagt een euro en kinderen hebben gratis toegang. Uitbetaling en ophalen van niet verkochte spullen is op zondag 11 maart tussen 19.00 en 19.30 uur.

Stichting Hebbes is niet aansprakelijk voor vermiste spullen. Voor inlichtingen (niet voor klantnummers) kunt u mailen naar: Kledingbeurs.hebbes@hotmail.com. Op onze Facebook-pagina kunt u ook meer informatie vinden, zoekterm kledingbeurs hebbes groesbeek.

Verzoek steun gemeente bij aanleg ijsbanen

BERG EN DAL – Het CDA-raadslid Rob Verheijen heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering het college gevraagd om initiatiefnemer(ster)s voor het aanleggen van ijsbanen gemeentelijke ondersteuning te verlenen.

Wethouder Alex ten Westeneind liet weten dat er in de gemeente Berg en Dal twee locaties zijn waar ijsbanen kunnen worden aangelegd te weten het Hamersveld in Berg en Dal en het Oranjeplein in Millingen. Op beide locaties kunnen de waterputten door middel van ballonnen afgesloten worden zodat het water niet weg kan lopen. Het moet wel een burgerinitiatief zijn, hield Ten Westeneind de heer Verheijen voor. Maar de gemeente is als zij benaderd wordt bereid om ondersteuning te verlenen in de vorm van de putten dicht te maken en de brandweer of een loonbedrijf in te schakelen die de terreinen vol met water laat lopen.

18 / 24

Foto: Bert Roodbeen

Kekerdom

Foto's gemaakt door Bert Roodbeen

Foto: Bert Roodbeen
Foto: Peter Hendriks

Millingen aan de Rijn

Foto's gemaakt door Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks
Foto: Bert Roodbeen

Leuth

Bert Roodbeen

Foto: Bert Roodbeen
Foto: Bert Roodbeen

Ooij

Fotograaf Bert Roodbeen

Foto: Bert Roodbeen

Herdenking Operatie Veritable

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Donderdagmorgen vond op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg de jaarlijkse herdenking plaats van de Operatie Veritable. Ruim 100 mensen hadden de kou getrotseerd waaronder de loco burgemeester van Kleef Josef Gietemann, loco burgemeester van de gemeente Berg en Dal Erik Weijers, pastoor Henk Janssen en leden van de Groesbeek Airborne Vrienden.

En overige belangstellenden. En niet te vergeten groep 7 van basisschool Breedeweg die tijdens de herdenking 14 bloemen mochten leggen bij diverse graven waaronder van soldaten van The Black Wath ( Royal Highland Regiment ) of Canada. Nadat de aanwezigen welkom waren geheten door Jeanne Melchers sprak Piet Janssen voorzitter van de Groesbeek Airborne Vrienden. 'Iedere keer als ik op deze begraafplaats kom moet ik denken aan de jonge jongens die voor militaire dienst werden opgeroepen en vervolgens hun leven lieten voor onze vrijheid, zij zijn door hun geliefden uitgezwaaid in Canada maar nooit meer terug gekeerd', aldus Janssen.

De bevrijding van Nederland is in het Rijk van Nijmegen gestart met als middelpunt Groesbeek, besloot Janssen zijn toespraak. Nadat er nog enkele overige sprekers waren sprak pastoor Janssen een overweging uit. 'Wij denken vandaag aan de velen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, wij danken hen omdat wij vrij zijn', aldus pastoor Janssen. Er werden kransen gelegd namens de gemeente Kleve en Berg en Dal en diverse overige instanties. Nadat de Last Post over het kerkhof klonk werd er een minuut stilte in acht genomen. Na het spelen van het Canadese – en Nederlandse volkslied konden de aanwezigen in hotel-café De Oude Molen genieten van een kop warme koffie/thee.

Kerkberichten Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: Intenties moeten 10 dagen voor het verschijnen van de krant opgegeven zijn. I.v.m. de gewijzigde dag waarop de weekbladen in ons dorp verspreid gaan worden, zal het tijdstip voor het aanleveren van kopij aan de redactie van de weekbladen ook aangepast moeten worden. Aan u het verzoek om voortaan uw misintenties vóór maandag 12.00 uur bij ons Pastorie, Parochie centrum) in te leveren s.v.p.

VIERINGEN PAROCHIE GROESBEEK

Cosmas en Damianus

Zaterdag 24 februari 19.00 uur Gezinsviering m.m.v. Jeugdkoor Mikado

Misintenties: Anton Coenen; Arnoldus Ebbers en Maria Ebbers-Kerkhoff en Gerrit, Ger, Henk en Ton.

Zondag 25 februari 10.00 uur H. Mis m.m.v. KK St. Caecilia

Misintenties: Jaargetijde van Hendrikus Meijer

St. Antonius Breedeweg

Woensdag 21 februari. 19.00 uur. Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Zondag 25 februari. 9.30. Viering van Woord, Gebed en communie met samenzang.

Intenties: Voor de verjaardag van Petronella Wijers-Janssen; voor de verjaardag van Leida Leenders-Theunissen en voor Theodorus Leenders, Wilhelmina Jacobs de echtg, zoon Jan en schoonzoon Hans; Jaargetijde van Elisabeth Kuijpers, haar echtgenoot Gerardus Kuijpers hun dochters Marietje, Monique, Marijke en schoonzoon Wim Liebers; voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Woensdag 28 februari. 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Inzameling voor rommelmarkt

GROESBEEK - Het opleidingsorkest groeit gestaag, dat is fijn want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar dat brengt veel kosten met zich mee aan opleiding en instrumentaria. Daarom houdt fanfare Wilhelmina periodiek een rommelmarkt.

Inzameling hiervoor is elke zaterdagochtend van 11.00-12.00 uur op de Cranenburgsestraat 27 in Groesbeek. De organisatie laat weten dat er veel vraag is naar: boeken, lp’s, dvd’s, lego, strijkijzers en pannen. Groot meubilair, pc’s, kleding en tassen kunnen helaas niet worden ingenomen. Kleinmeubilair en brocante zijn welkom. Dus mocht u gaan opruimen, denk dan even aan fanfare Wilhelmina.

Donderdag bingo

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs is wekelijks 250 euro, terwijl de jackpot kan oplopen tot wel 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de jackpot mag zitten. Als die met dat bedrag niet sneuvelt, worden er vier extra rondes gespeeld van ieder 100 euro. De opbrengst van deze bingoavonden komt ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen gaat iedere donderdagavond om 19.00 uur open; de bingo begint om 20.00 uur.

Filmvoorstelling 'Krieg am Niederrhein'

Duitse krijgsgevangenen Foto: Archief Bevrijdingsmuseum

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK - Zondag 25 februari vertoont het Nationaal Bevrijdingsmuseum van 14.00-17.00 uur de filmklasieker 'Krieg am Niederrhein'.

Deze Duitstalige film (zonder Nederlandse ondertiteling) gaat over het zinderende Rijnlandoffensief in februari 1945. De vertoning is inclusief pauze en een korte historische inleiding. Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig. Reserveren noodzakelijk: 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl (Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, Groesbeek).

Opbrengst collectie Hersenstichting

GROESBEEK - Van 29 januari tot 3 februari vond in Groesbeek de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen.

Deze enthousiaste inzet heeft 1886,88 euro opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.

Repair- en Internetcafé Millingen

Foto: Eigen foto

Foto: Eigen foto

MILLINGEN - Op zaterdag 24 februari is er weer het maandelijkse Repair- en Internetcafé in Millingen aan de Rijn van 10.00-12.00 uur in Kulturhus Den Ienloop aan de Heerbaan 115.

Kom even langs met kleine elektrische apparaten voordat u naar de DAR rijdt. Misschien krijgen onze vrijwilligers het apparaat samen met u weer aan de praat. Ook kleine reparaties aan kledingstukken zijn bij de vrijwilligers in goede handen. De reparatie is gratis, materiaalkosten zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wilt u hulp bij het werken met en instellen van iPad/tablet, laptop, e-reader of mobiel? Ook dan zien wij u graag bij het Repair- en Internetcafé. Neem uw eigen apparaat mee en eventueel benodigde inlogcodes. Wie niets heeft om te repareren is welkom voor een gezellig praatje. Een kopje koffie of thee is gratis. Afgelopen keer hebben we onder andere iemand blij kunnen maken die stormschade had. Een gebroken beeldje kon weer mee naar huis en teruggezet worden in de tuin.

Het volgende Repair- en Internetcafé is dit keer niet op de laatste zaterdag van de maand, maar op zaterdag 24 maart. Het Repair- en Internetcafé is een initiatief van Stichting Welzijn Ouderen Millingen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator, 0481 431105 of mail swom@hetnet.nl.

Nieuwe uitbaatster van La Vie & Passie timmert aan de weg

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK - De nieuwe uitbaatster van het bekende restaurant La Vie & Passie aan de Dorpsstraat 16A in het centrum van Groesbeek timmert flink aan de weg. Ik hou ervan dat er een frisse wind in de zaak gaat waaien, laat Pascale Langenberg weten.

Nieuwe activiteiten, daar houden haar cliënten volgens Pascale van en aan creativiteit heeft zij geen gebrek. Na Valentijnsdag komt zij met een geheel vernieuwde menukaart met daarop weer bijzondere gerechten. Enkele weken geleden heeft zij liefst 7 nieuwe wijnen geïntroduceerd. Op de wijnkaart vindt u nu toppers uit Zuid-Afrika, een Riesling uit Italië en een speciale Argentijnse wijn.

Daar blijft het echter niet bij. Vanaf april zal La Vie & Passie ook geopend zijn voor een heerlijke lunch en kunt u terecht voor een gezellige High Tea (voor dit laatste dient u wel te reserveren). Vanaf deze maand Is het ook mogelijk de voortreffelijke gerechten af te halen en kunt u La Vie & Passie ook de catering voor uw eigen feestje laten verzorgen
Het restaurant is ook zeer geschikt voor zakenlunches of vergaderingen, al dan niet gecombineerd met een lunch. Deze bijzonder mooie locatie is uiteraard ook een aanrader voor een prachtig feest. "Wij kunnen een feest organiseren van 20 tot 100 gasten, waarbij wij de ingrediënten bij elkaar voegen, die het tot een onvergetelijk feest zullen maken", zegt Pascale.

Wilt u eens iemand verrassen? Geef dan een cadeaubon van La Vie & Passie cadeau, succes gegarandeerd. Op zondag 22 april wordt er een Lazy Afternoon gehouden met muzikale omlijsting van Broer en Maas. U bent allen welkom!

Zalmpodium: Gulden Euro Trio

MILLINGEN - Drie geweldige musici met conservatoriumachtergrond vormen samen het Gulden Euro Trio: Pip van Steen (fluit), Andrea Pieper (viool+contrabas) en MarcelSiebers (piano).

Een tijdje geleden stonden ze ook al eens op ons Zalmpodium en toen gaf menigeen al aan graag nog eens wat meer van hen te mogen horen. Deze middag komen zij met 'Focus op klassiek'. De grootste hits van deze rockformatie worden nu gespeeld in een mooi klassiek jasje.

Het is verrassend om te ervaren dat hun kamermuziekarrangementen hierdoor juist heel romantisch, ja echt klassiek, overkomen. Daarnaast spelen zij ook enkele werkjes van J.S. Bach en de Meditation de Tha's van Jules Massenet. Speciaal voor deze middag krijgt het Zalmpodiumpubliek de premiere te horen van de nieuwste compositie van Pip van Steen: 'René le Renard' met oriëntaalse sferen en maatwisselingen om tureluurs van te worden… Al een beetje nieuwsgierig geworden, kijk dan eens op www.guldeneurotrio.nl. De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk zal aan het eind de mooie zwarte hoge hoed zijn rondje maken. Komt zondag 25 februari om 14.00 uur op tijd…want : "Vol is vol", zei de pastoor! Kerkje Zalmstraat , Millingen aan de Rijn.

22 / 24

Hoera, Lies van Pet de Kuul wordt zondag 25 februari 90 jaar!
Hartelijk gefeliciteerd !
Van de kinderen en kleinkinderen

Hiep per de piep HOERA
Onze pa, opa, overgroot opa
wordt 14 febr. 2018
90 JAAR!
Kusjes: kinderen en kleinkinderen.

Lieve May, van harte
gefeliciteerd met je
4e verjaardag. Veel
plezier op " de Esdoorn".
Dikke kus oma Bibi en Opa Ben

Hiep, hiep, hoera!

Onze lieve moeder/oma wordt 65 jaar oud!

Liefs, Claudia, Simon, Marlies, Jan-Willem, Jelte, Elin, Ize en Vik

Ook al zijn jullie verhuisd.
Wij vergeten je niet Kim.
Kim wordt namelijk 16 februari
11 jaar.

Gefeliciteerd A&A&G

Op Valentijnsdag wordt
onze kanjer 18 jaar.
Gefeliciteerd!!!
Opa en oma

Niet vergeten

Binnenkort 50.

Op 14 februari zijn deze twee kanjers 55 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd

Liefs Kinderen en kleinkinderen

Hiep hiep hoera,
onze super oma 60 jaar!
Kyon & Ryen.

Mijn opa is 11 februari
73 jaar geworden.
Kusjes van Mitch

Verkiezingsmiddagen met politieke partijen gemeente Berg en Dal

REGIO - Op 21 maart vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats. De Seniorenraad, de KBO’s en de seniorenverenigingen in de gemeente Berg en Dal organiseren om die reden drie bijeenkomsten met alle politieke partijen in de gemeente.

Aan de hand van een aantal door de Seniorenraad vastgestelde aandachtspunten zullen de politieke partijen ondervraagd worden over hun partijprogramma’s. Die aandachtspunten betreffen natuurlijk in de allereerste plaats zaken die voor senioren van belang zijn, maar zijn zo breed geformuleerd dat ze voor iedereen van belang kunnen zijn. Nadat de partijen ieder een korte inleiding over de voor hun meest belangrijke zaken uit hun programma hebben gegeven kunnen er door de aanwezigen in de pauze schriftelijke vragen worden geformuleerd. Daarbij zal door leden van de Seniorenraad hulp worden geboden.

Na de pauze krijgen de politieke partijen de mogelijkheid deze vragen te beantwoorden en kunnen er, bij voldoende tijd, korte discussies plaatsvinden. De Seniorenraad adviseert de gemeente op het terrein van wonen, welzijn en zorg, mobiliteit en veiligheid, vanuit de optiek van senioren. U kunt daar meer over lezen op www.seniorenraadbergendal.nl. Iedereen is welkom. De bijeenkomsten worden gehouden van 13.45 tot 16.15 uur op: donderdagmiddag 1 maart in De Sprong in Ooij, dinsdagmiddag 6 maart in De Duffelt in Millingen, en woensdagmiddag 14 maart in De Mallemolen in Groesbeek.

Carnaval vieren bij De Treffers: jong geleerd oud gedaan

Foto: Joop Verstraaten

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Vrijdagmiddag was het feest, groots carnavalsfeest in het clubgebouw van De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek.

De ruim 100 kinderen van de Buiten Schoolse Opvang Zuid kregen een carnavalsmiddag aangeboden die er mocht zijn. De jeugdige carnavalisten tussen de 6 – en 12 jaar hebben met volle teugen kunnen genieten van de zeven schlagergroepen die hun carnavalsschlager live ten gehore brachten. Naast de schlagers was het DJ Mark – die geheel gratis voor de jeugd optrad – hij wist de carnavalsstemming erin te brengen en leerde de jeugd wat hossen was . Deze middag is mede mogelijk gemaakt door tien vrijwilligers. Tijdens deze middag kwam de jeugd niets te kort zij kregen drinken en wat lekkers en kregen allemaal ter afsluiting een puntzak frites.

Ooievaars terug op nest in Kekerdom

Foto: Peter Hendriks

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Onze fotograaf Peter Hendriks die op weg was van een opdracht naar huis in Millingen aan de Rijn ontdekte maandagmiddag tot zijn grote verbazing dat de ooievaars weer terug zijn.

Op het nest bij de kerk van Kekerdom zaten beide ooievaars op het nest. Normaal keren de eerste ooievaars al in februari naar hun nestplaatsen. Dit zijn over het algemeen de broedvogels die in Nederland hebben overwintert, of die niet ver weg zijn geweest. De laatste ooievaars komen pas eind maart of begin april terug.

Carnaval op Sint-Laurentiusschool

Foto: Gerard Walvoort

Foto: Gerard Walvoort

KEKERDOM – Donderdagmiddag 8 februari was er op de Sint-Laurentiusschool schoolcarnaval, waar de nieuwe jeugdprins of prinses van CV De Polderschuupers wordt gekozen.

Winnaar werd Misgana de nieuwe jeugdprinses van de Polderschuupers en Guusje en Roos werden haar pages. Zij werd door prinses Lianne geïnstalleerd. De presentatie van de middag met een modeshow en een Soundmixshow, prijsuitreiking van de winnaar prins(es) raden en mooiste kostuum, werd gedaan door leerkracht van school Bob en Henk Kummeling van de Polderschuupers.