De Liemers Helemaal Goed Courant

7 december 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 7 december 2018


Sing-along rond de kerstboom

Opera Gelderland-Oost in actie tijden het afgelopen novemberconcert. (foto: Frans Ypma)

OOY - Opera Gelderland-Oost (OGO) organiseert op de dinsdagen 11 en 18 december een sing-along met het oog op kerstmis. Aanvang is 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De sing-along duurt tot 22.00 uur. Plaats van handeling is het Crescendo-gebouw aan de Slenterweg 8 in Ooy-Zevenaar.

Zoals van het operakoor verwacht mag worden, is het repertoire niet standaard. De liederen zijn echter niet moeilijk om te zingen. Op het programma staan kerstliederen van beroemde componisten, zoals Benedictus van Robat Arwyn en Ave Verum van Karl Jenkins. En natuurlijk ontbreekt Stille Nacht, Heilige Nacht niet, maar dan wel in een bijzondere bewerking. Iedereen die graag kerstliedjes zingt, is welkom op één of beide avonden. De sing-alongs staan onder leiding van dirigent Frank Litjens. De vaste pianiste Floor Lanz zorgt voor de muzikale begeleiding.

De deelname is gratis. Deelnemers krijgen op de avond zelf de muziek overhandigd. Bovendien krijgt men in de pauze nog een kopje koffie/thee aangeboden. Aanmeldingen: Ria Schrijvers, 06 57840439 of schrijversria@hotmail.com. Informatie: www.operago.nl.

Veertig Plus Café Caleidoz

ZEVENAAR - Sinds een half jaar is er bij Caleidoz een Veertig Plus Café. Elke vrijdagmiddag komen mensen in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert praten met gastvrouw Hanny van Druenen over onderwerpen die ze zelf belangrijk vinden.

Ze kijken ernaar uit om ook jou te ontmoeten. Vooral wanneer je het moeilijk vindt om anderen aan te spreken en/of vrienden te maken is dit een ideale gelegenheid om contacten te leggen. Je hoeft het immers niet alleen te doen.

Ben je in de leeftijd van dertig tot vijfenvijftig jaar, loop dan op vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur eens binnen. Gezellig, ontspannen samenzijn. Wie weet heb jezelf ook ideeën om de middag in te vullen. Je betaalt uitsluitend voor je eigen consumptie. Tot gauw! Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. (0316 526994)

Bands, bier, benefiet!: stevig rocken voor het goede doel

REGIO - Tineke van Hall uit Lobith weet sinds 2005 dat ze de ziekte Multiple sclerose (MS) heeft. Deze ziekte kan worden behandeld met stamceltherapie, met mogelijk genezing tot gevolg. In Nederland en Duitsland wordt deze behandeling niet toegepast voor MS en slechts een paar klinieken in de wereld doen dit wel.

Tineke heeft op basis van de ervaringen van voorgangers gekozen voor Mexico. Een stamceltherapie kost 75.000 euro en wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. De stichting Tien tegen MS is opgericht om geld in te zamelen voor deze behandeling.

Eén van de acties die de stichting organiseert is een benefietconcert. Op zaterdag 22 december treden in Taveerne De Bijland in Tolkamer vier lokale bands belangeloos op om geld in te zamelen. Het wordt een avond waar het volume van de bands als vanzelf de kerstklokken doet klingelen; AudioGrinder doet alleen maar in spijkerharde punkrock, Pigfarm Rock speelt stevige covers uit de laatste vier muziekdecennia, superstrakke bluesrock komt van Don't Forget The Joker, en speciaal voor deze avond komt na twintig jaar de destijds in de regio populaire coverband Second Opinion bij elkaar voor een reunieconcert. Zij spelen rockklassiekers uit de jaren '90.

Wij noemen het de Kerstborrel waar je van hebt gedroomd en die je krijgt op 22 december in Tolkamer! Kaarten kosten tien euro en de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Tineke en haar strijd tegen MS. "Wil je dit feestje niet missen wees er dan heel snel bij; begin december is al meer dan driekwart van de 300 beschikbare kaarten, verkocht." De deuren gaan open om 20.00 uur en de eerste band speelt om 21.00 uur.

Amnesty Write for Rights

DIDAM - 10 December is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ook in Montferland wordt op vanaf 10 december volop geschreven. In Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22 wordt om 13:30 uur de deur geopend en schrijven we tot 17:30 uur door.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

"Voor wie schrijven we dit jaar? Dit jaar schrijven we voor tien vrouwelijke activisten. Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. We schrijven onder anderen voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actievoerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord."

Veertig Plus Café Caleidoz

ZEVENAAR - Sinds een half jaar is er bij Caleidoz een Veertig Plus Café. Elke vrijdagmiddag komen mensen in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert praten met gastvrouw Hanny van Druenen over onderwerpen die ze zelf belangrijk vinden.

Ze kijken ernaar uit om ook jou te ontmoeten. Vooral wanneer je het moeilijk vindt om anderen aan te spreken en/of vrienden te maken is dit een ideale gelegenheid om contacten te leggen. Je hoeft het immers niet alleen te doen.

Ben je in de leeftijd van dertig tot vijfenvijftig jaar, loop dan op vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur eens binnen. Gezellig, ontspannen samenzijn. Wie weet heb jezelf ook ideeën om de middag in te vullen. Je betaalt uitsluitend voor je eigen consumptie. Tot gauw! Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. (0316 526994)

Basketiers'71 U12 slaat toe in laatste kwart

ZEVENAAR - Soms weet je, bijna, van tevoren dat een wedstrijd spannend zal gaan verlopen. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn en blijven. Op de ranglijst niet veel voor elkaar onder doen.

Op speelzaterdag 24 november was er zo’n wedstrijd de U12 tegen Batouwe. De jongst spelende in de competitie, waar de sprankelende spelvreugde volop wordt beleefd. Zeker als beiden teams elkaar laten spelen, om en om vielen de scores. Sportiviteit vierde hoogtij, misschien balvaardig niet altijd even goed, maar de spanning vergoedde veel.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een heerlijk potje basketbal. De eerste zeven kwarten kon men geen zinnig woord zeggen of voorspellen over de uitslag. In het achtste en laatste kwart, nog één keer, de schouders eronder, laten zien wat je waard bent. Het verschil bij aanvang was 31 – 30. Het team kreeg vleugels, de ene score na de andere score. Een verdediging die potdicht was en bleef, betekende een welverdiende winst van 42 – 31. Met zeven wedstrijden gespeeld, vier winstpartijen, driemaal een verlies, blijft men in de middenmoot mee draaien.

Op zoek naar werk vanuit een uitkering? Download de RSD app!

Het startscherm van de RSDapp. (foto: Eigen archief)

LIEMERS – Voor mensen die langere tijd zonder werk zijn of die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is het vinden van een passende baan lastig. Ook nu de arbeidsmarkt enorm is aangetrokken.

RSD de Liemers, de sociale dienst voor de Liemers, is voor de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de instantie die zorgdraagt voor de uitbetaling van bijstandsuitkeringen. Maar de Sociale dienst doet meer. Dat is ook de reden dat zij hebben geïnvesteerd in de RSD app. Een digitale vraagbaak voor mensen op weg naar werk.

RSD de Liemers doet meer ‘Voor een klein deel van de mensen die aanspraak maken op een bijstandsuitkering is het gewoon niet mogelijk om te werken. Voor het andere deel zijn mensen wel in staat om te werken, maar is het te lang geleden, of bestaat het vak waarvoor ze zijn opgeleid gewoonweg niet meer. Deze mensen helpen wij werk-fit te maken. Dat wil zeggen dat we ze begeleiden met gerichte trainingen of scholing om aan te sluiten bij de wensen van werkgevers’, aldus Wilfred Hekkers, manager van RSD de Liemers.

RSD app

Mensen maken steeds meer gebruik van smartphone of tablet. Daarom heeft RSD de Liemers voor inwoners van de Liemers de RSD app ontwikkeld. Hierop staan vacatures voor betaald werk, maar ook mogelijkheden binnen de Banenafspraak of vrijwilligerswerk. Klanten kunnen snel en laagdrempelig hun interesse kenbaar maken aan hun klantmanager. Ook wordt er direct gekeken of er begeleiding nodig is om de match tussen kandidaat en vacature tot een succes te maken.

Meer weten over de RSD app? Kijk op https://www.rsddeliemers.nl/rsd-app.

Tennis Vereniging Zevenaar gaat over op led-verlichting

Besturen STH en TVZ. (foto: Martin) Martin

ZEVENAAR - In het kader van de door de overheid gestimuleerde ('sustainablilty') duurzaamheid van energie verbruikende installaties en het terugdringen van het stroomverbruik, heeft TVZ samen met de stichting Tennis Park Hengelder besloten tot aanschaf van led-verlichting over te gaan.

Na zich terdege te hebben georiënteerd bij zusterverenigingen zoals Beekhuizen en bij hockey- en voetbalclubs zijn er diverse firma uitgenodigd een offerte uit te brengen. "Uiteindelijk zijn we in zee gegaan met Sport Verlichting.com. Dit bedrijf kwam met deugdelijke cijfers op basis van hun bevindingen op ons park. De besparing was dermate significant dat er geen twijfel over bestond om tot aanschaf over te gaan. We kregen uitgebreide rekentabellen onder ogen ten opzichte van de oude situatie en het komt er op neer dat er een gemiddelde besparing 61,8 procent behaald kan worden. Dit houdt tevens in dat de terugverdientijd van de installatie op 6,3 jaar ligt. Het is echter niet alleen het kosten aspect, maar ook zal het spelplezier toenemen door een veel hogere licht opbrengst, men ziet sneller de bal en men neemt meer diepte waar. Daarnaast wordt er door gespecialiseerde technici er voor gezorgd dat de licht sterkte overal gelijk is doordat iedere module individueel kan worden ingesteld."

Vrijwilligerscentrale Mikado houdt samen avond met gemeente

DUIVEN - Op donderdagavond 14 maart bedankt de gemeente Duiven weer alle vrijwilligers die zich het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet in de gemeente Duiven. Ook dit jaar wordende vrijwilligers in het zonnetje gezet en krijgen alle vrijwilligers een mooie en gezellige avond aangeboden.

Dit jaar speelt de Vrijwilligerscentrale Mikado een belangrijke rol in de organisatie. Door mede organisator te zijn bij de Vrijwilligersavond wordt de Vrijwilligerscentrale van Mikado meer zichtbaar voor inwoners en potentiële vrijwilligers. De Vrijwilligerscentrale neemt een belangrijk deel van de uitvoering van de avond op zich door onder andere: de nominaties voor de vrijwilliger van het jaar te organiseren, de aanmeldingen voor de avond zelf bij te houden en te zorgen voor de contacten met vrijwilligers. Ook het maken van de nominatiefilmpjes is één van de taken.

De vrijwilligersavond heeft dit jaar ook weer drie categorieën:Groepsprijs; Jongerenprijs t/m 25 jaar;Grote vrijwilligersprijs. Er wordt een 'Wall of fame' gemaakt voor alle genomineerden. Hierbij worden grote posters met logo's en namen van de organisaties/genomineerden genoemd. De avond staat echt in het teken van alle vrijwilligers. Door het vertonen van de filmpjes krijgen alle aanwezigen een beter beeld van de genomineerden en mogen zij nog één keer stemmen op één van de genomineerden.

Wethouder Johannes Goossen is blij met de actievere rol van Mikado Welzijn om de waardering van vrijwilligers handen en voeten te geven. Voor de wethouder is Mikado dè verbinding tussen verenigingen / vrijwilligersclubs en de inwoners. Mikado moet de spil zijn binnen alles wat met vrijwilligerswerk, -aanbod en –vacatures te maken heeft. Om die rol steviger in te kunnen vullen, is het van belang dat Mikado ook een centrale positie inneemt in de voorbereiding van de jaarlijkse vrijwilligersavond. Kortom heb je namen van actieve vrijwilligers of clubs, bezoek dan de website van Mikado en stel hen voor als kandidaat-prijswinnaars en vraag Mikado meteen naar de meerwaarde voor jouw club.

Wilt u zich aanmelden of een vrijwilliger/groep vrijwilligers nomineren dan kan dat vanaf maandag 3 december via: https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/duivenwestervoort/Vrijwilligersfeest.

Montferlandse kampioenschappen tafeltennis

DIDAM - Op donderdag 20 december organiseert de tafeltennisafdeling van DSV Relax uit Didam haar jaarlijkse kampioenschappen voor de gemeente Montferland. Deelname is gratis voor iedereen uit de gemeente Montferland en voor spelers die lid zijn van een Montferlandse tafeltennisvereniging.

Voor clubspelers maar zeker ook voor recreanten/beginners zijn er diverse poules met verschillende speelsterkten. Naast de ervaren spelers hoopt Relax veel oud-spelers te begroeten en nieuwe spelers die eens lekker een partijtje willen tafeltennissen.

Op de dinsdag- en donderdagavond vanaf 20.00 uur is in december gelegenheid om gratis te trainen/oefenen.

De locatie is gevestigd binnen de Brede School Noord in Didam (Lupinenstraat). Aanvang is om 19.30 uur, zaal open 18.45 uur en aanwezig uiterlijk om 19.15 uur.

Opgave voor 16 december op de trainingsavonden in de speelzaal of via de mail dsvrelax@gmail.com of telefoon bij het secretariaat van de vereniging, 06 52801444.

Amnesty's schrijfactie Write for Rights

REGIO - 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Dit jaar kan een ieder op 10 december schrijven in Zevenaar, Duiven en Westervoort. Daarnaast wordt op 8 december ook nog geschreven in de bibliotheek in Zevenaar.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven:ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Op zaterdag 8 december kan men van 11.30 – 14.30 uur terecht in Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar, de Hooge Bongert 1. Onder andere Alle Jonkman, Leen den Besten, Rien van den Heuvel, Jeroen Heemink, en Wim van den Eerenbeemt schrijven mee.

Op maandag 10 december kan op 3 locaties geschreven worden:

In het gemeentehuis van Zevenaar, Kerkstraat 27, kan tussen 11.30 – 16.00 uur geschreven worden. Tussen 11.30 en 12.30 schrijven burgemeester Ella Schadd – de Boer en burgemeester Rik de Lange mee.

In het gemeentehuis van Westervoort, Dorpsplein 1, kan tussen 12.30 – 14.00 uur geschreven worden.

In het gemeentehuis van Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1, kan tussen 15.00 en 16.30 uur geschreven worden.

Van links naar rechts: Marieke Koekoek, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Inge Koekoek. Mex Jansen staat helaas niet op de foto. (foto: Danny Bongers)

NIJMEGEN - Op 17-18 en 24-25 november hebben de Liemerse zwemmers Marieke Koekoek, Inge Koekoek, Wessel Haverkamp, Mex Jansen en Mika Bongers van ESCA Zwemmen Arnhem een topprestatie geleverd.

De in Duiven woonachtige zussen Marieke en Inge Koekoek zwemmen sinds 2016 bij ESCA en zijn beiden sterk in de schoolslag. Marieke Koekoek won totaal vijf medailles, waarbij ze met een sterk gezwommen 50 en 100 schoolslag zelfs twee keer goud heeft behaald.

Marieke heeft brons behaald met de 200 schoolslag, de 100 vrijeslag estafette en de 100 wisselslag estafette.

Inge Koekoek heeft in een sterk deelnemersveld Jeugd 1 totaal drie keer op het podium gestaan, ook hier heeft ze met de 50 en 100 schoolslag twee keer goud behaald en is er brons behaald met de 200 schoolslag. Wessel Haverkamp uit Zevenaar heeft heeft in de categorie jeugd 1 totaal 8 medailles behaald.

De vlinder- en vrijeslag liggen Wessel erg goed, maar ook bij een openwaterwedstrijd waar afstanden van 2,5 kilometer worden gezwommen is Wessel te vinden. Drie keer goud met de 400 vrij, 400 wissel en de 200 vlinderslag, vijf keer brons met de 50 vlinder, 100 school, 100 rug, 200 vrije en de 200 wisselslag.

Mex Jansen uit Zevenaar heeft met een spannende race een knappe prestatie geleverd. Mex heeft met een mooi persoonlijk record een bronzen medaille bij de 50 vrijeslag behaald. De in Zevenaar wonende Mika Bongers heeft acht medailles bij elkaar gezwommen. Zijn specialiteit is de schoolslag, goud is behaald met de 50, 100 en 200 schoolslag. De andere vijf medailles kleuren zilver, die zijn behaald met de 50 vlinder, 50, 100 en 200 rug en de 200 wisselslag.

Visseizoen 2018 is voorbij, programma 2019 wacht...

Jelte Joosten 7 jaar koning 2018 en Milan Krijger 11jaar koning 2018. (foto: Frans Willemsen)

PANNERDEN - Seizoen 2018 is voorbij, voor het nieuwe seizoen staat het volgende op de kalender.

Voldoen contributie van 14.00 tot 16.30 uur: cafetaria Janssen, Schoolstraat 6 b.
Woensdag 12 december en 19 december: jeugd en senioren.
Algemene ledenvergadering 10 januari. Aanvang 20.00 uur in Oude Waal.

Visseizoen: onder andere visles groep 7 basisschool ’t Scathe, dit alweer voor het tiende jaar verzorgd door vismeester Ans van Heumen (Deest) in samenwerking HSV -e Rietvoorn en sportvisserij Midden Nederland. Jeugdwedstrijden op de zaterdagmiddag drie keer in totaal. Ontspanningmiddag met een groep van vijftien kinderen De Piramide Rijnwaarden en HSV De Rietvoorn. Op 9 juni D.A.P.-wedstrijd. Als klapstuk: de regionale federatiewedstrijd Pannerdens Kanaal werd Roland Cornelissen eerste met een gevangen gewicht van 13 kilo en 350 gram op 6 oktober in Huissen. Hij moest het die dag op nemen tegen 44 mede visfanaten.

Programma 2019/2020.

De visles is op 6 september. Jeugdwedstrijden op woensdagmiddag van 18.30 tot 20.30 uur. Inschrijven 18.00 uur. Data: 10 juli, 17 juli, laatste 24 juli 2019. Jeugdvijver.
Dameswedstrijden 1 / 8 / en 19 september. Dit jaar wordt op lengte gevist.

De Betuwe Combinatie wedstrijden van 2019 worden gehouden in Huissen op 14 september, 2e Rietvoorn Elst 28 september, D.A.P. Doornenburg 8 juni , algemene jeugdcombinatiewedstrijd 31 augustus in Gendt.

Op weg naar kerst met bieb in Montferland

(foto: Bibliotheek Montferland) Bibliotheek Montferland

DIDAM - In het tv-programma Joris' Kerstboom nodigt presentator Joris Linssen mensen uit om stil te staan bij een dierbare en hun verhaal te delen. Wij doen dit jaar mee met Joris' Kerstboom in de bibliotheek in Didam.

Net als bij het tv-programma kan iedereen in onze Joris' Kerstboom een kerstbal hangen met een kerstgedachte voor een dierbare. Je maakt de kerstbal in de bibliotheek. Er liggen kerstballen en materialen klaar. Je kunt ook een foto of tekening van huis meenemen. Schrijf een mooie boodschap, maak een tekening of plak een foto en hang de kerstbal aan het lintje in Joris’ Kerstboom. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom!

Om de kerstboom nog mooier te maken, zijn er twee gratis workshops met Ineke van Geemen. Zij maakt met kinderen een kerstboomversiering. Woensdag 12 december van 15:00-16:00 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg en zaterdag 15 december van 13:00-14:00 uur in Bibliotheek Didam. Je hoeft je niet aan te melden voor de workshops. Voor de kinderen tot acht jaar is er een kerstkleurplaat met een speurtocht. Zoek in de kerstboom van Didam of ‘s-Heerenberg naar aanwijzingen!

Alvast in de kerststemming komen op zaterdag 15 december van 11:00-12:00 uur? Dan zingt een Didams trio mooie liederen in Bibliotheek Didam. Wees de kou voor en kom dikke kerstsokken breien bij de breiclub die iedere maandagmiddag vanaf 14:30 uur in de bibliotheek in Didam is. Je hoeft geen sokken-brei-ervaring te hebben en de bibliotheek zorgt voor materiaal. Natuurlijk is iedereen altijd welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken!

Open kerk in Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 14 december van 14.00 tot 16.30 uur zal de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat in Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de protestantse gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd.

Het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard. Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.

A Sign of Friendship in Meulenvelden Didam

DIDAM - Popkoor a Sign of Friendship verzorgt op dinsdag 11 december een muzikale avond in Meulenvelden. Het wordt een avond zoals men dat gewend is van dit sprankelende koor.

Er zullen vele mooie liedjes ten gehore worden gebracht. A Sign of Friendship staat onder leiding van John Stinissen en telt ruim honderd leden. "Vanaf 19.30 uur kunt u deze muzikale avond mee maken in Meulenvelden te Didam Het belooft een avond vol luisterplezier te worden die u niet mag missen."

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom.De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt drie euro.

Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt (088 0441400) of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.

Kerstvoorbereiding voor 55-plussers bij Jan en Jan in Didam

DIDAM - Op maandag 10 december vindt weer de jaarlijkse viering plaats op weg naar kerst voor degenen die deelnemen aan de maandelijkse contactavond van Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk.

Ook introducés (niet-ingeschrevenen) zijn welkom. Deze viering vindt plaats in zaal Jan en Jan, Lieve Vrouweplein 4 in Didam. De avond begint om 18.00 uur met een gebedsviering waarin pastor Meinie Visser van de protestantse gemeente Didam zal voorgaan. Jongerenkoor Vocaal uit Nieuw-Dijk verzorgt hierbij de mooie bijpassende gezangen onder leiding van de dirigent Marga Geurtzen.

Om 19.00 uur vindt de feestelijke en uitgebreide koffietafel plaats en eindigt omstreeks 20.30 uur. Daarna is er een gezellig samenzijn tot 22.00 uur. Hierbij zal opnieuw het koor Vocaal hun liederen ten gehore brengen.

Uiteraard is er weer samenzang waarbij de aloude bekende Kerstliederen zullen worden gezongen. Natuurlijk ook: Stille Nacht Heilige Nacht. De kosten bedragen voor de ingeschreven deelnemers 12,50 en voor andere belangstellende 55-plussers 15,00 euro per persoon. Gevraagd wordt met gepast geld betalen; dat verkort de wachttijd. De zaal gaat om 17.30 uur open. Voor nadere inlichtingen kan men contact opnemen met Annie Clappers, 0316 224378 of met Henk Boerstal, 0316 223885.

Herdertjestocht in Westervoort

WESTERVOORT - Het is avond, donker en koud. Toch zijn er buiten opgewekte kinderstemmen te horen. Een stoet trekt voorbij. Alle kinderen zijn verkleed. Het lijken wel herders, schapen en engelen... Wat doen die nu buiten op dit avonduur?

Mis het niet! Op vrijdagavond 14 december verzorgt de protestantse gemeente Westervoort voor de vierde keer een Herdertjestocht. Het lijkt op een speurtocht en gaat door een klein stukje van het dorp, waarbij je het verhaal van kerst niet alleen hoort, maar vooral beleeft!

Iedereen is welkom. De start is vanaf de kerstmarkt op 14 december. Er zijn dit jaar drie rondes, om 18:30, 19:00 en 19:30 uur. Alle kinderen mogen verkleed komen als herder, schaap of engel.

Kerstconcert Liemers Mannenkoor: 'It's all about Christmas'

Liemers Mannenkoor. (foto: Vidoto) Vidoto

ZEVENAAR - Tijdens het jaarlijkse traditionele kerstconcert brengt het Liemers Mannenkoor een scala van kerstliederen uit diverse culturen ten gehore.

Met de keuze van de liederen willen de zangers uiting geven aan het kerstgevoel en de beleving van mensen uit andere landen. Uiteraard zullen onze eigen traditionele kerstliederen niet ontbreken. Het gevoel van licht en warmte, zoals dit bij het kerstfeest hoort, zal versterkt worden door de prachtige klanken op harp door Maaike Bosscher. In haar solo optreden zal het veelzijdig karakter van haar instrument naar voren komen. De sopraan Dewi Boddeke beschikt over een prachtige stem en zal, naast de ondersteuning van het mannenkoor, ook haar bijdrage leveren aan een sfeervol concert.

In de mooi versierde en belichte kerk en onder de klanken van de winterhoorn ontvangt het LMK graag haar gasten. In de pauze is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid om elkaar te ontmoeten. U bent van harte welkom om het concert bij te wonen en te beluisteren en zo in de juiste Kerstsfeer te komen.

Het kerstconcert wordt gehouden in de Andreaskerk in Zevenaar, aanvang 14.30 uur. De kerk is om 14.00 uur open. De toegangsprijs bedraagt 15,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop in Zevenaar bij Rebers Boek en Buro en Bakkerij Godsschalk, in Didam bij Boekhandel Bruna.Voorafgaande aan het concert zijn ook kaarten verkrijgbaar aan de ingang van de kerk. (voor info www.liemersmannenkoor.nl)

Duizend jaar geschiedenis van Pannerden in vogelvlucht in 240 pagina's Rijke Historie van Pannerden in boekwerk!

Luchtfoto Pannerden 1950.

PANNERDEN - Ruim 40 jaar verzamelde Frans Willemsen feiten en verhalen over Pannerden. Frans is daarmee de 'wandelende dorpsencyclopedie'. Hij heeft alle historische wetenswaardigheden over de periode vanaf het jaar 1000 tot 2000 van 'zijn' Pannerden in 2018 te boek gesteld. Het boekwerk is verluchtigd met verhalen van 27 geboren en getogen Pannerdenaren. Met anekdotes en humorvolle belevenissen wordt daarmee een sfeerbeeld geschetst over het leven en werken in de 20ste eeuw. Al met al een lezenswaardig boekwerk voor jong en oud.


Het boekwerk geeft in vogelvlucht een beeld van de ontwikkeling van het dorp Pannerden door de eeuwen heen. Het is een verzameling van historisch kaartmateriaal, pentekeningen, etsen, overeenkomsten, verklaringen en oude foto’s. Daarnaast biedt het een bloemlezing van opgestelde geschriften, boekwerken, documenten en vastgelegde nieuwsartikelen.

Leven en Werken
In het boekwerk wordt een schets gegeven over leven en werken op het platteland van Pannerden, gelegen in een natuur- en waterrijk gebied en omgeven door rivieren. De door de inwoners ervaren gemeenschappelijk leefbaarheid werd mede bepaald door de historische ontwikkeling van heerschappij, eigendom, saamhorigheid, dienstbaarheid en onderlinge samenwerking.

Boekwerk Bestellen?
Wie een exemplaar van Historie Pannerden wil kopen, kan een e-mail sturen naar Frans Willemsen. Zijn e-mailadres is f.willemsen48@chello.nl.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 9 december 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven

Gebedsintenties:

Wilhelmina Maria Koenders

Jan van den Dam

Gisela Kleinpenning

Overleden ouders Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Grada Engelen-Polman

Wim Th. Willemsen

Jan Zweers (jaargetijde)

Overleden ouders Gerrit en Bertha Reijmer en zoon Theo

Herman Palm

Collecte:

Bisschoppelijke Adventsactie / eigen geloofsgemeenschap

Zondag 9 december 12.30 uur:

Doopviering met Diaken van Boven

Gedoopt worden:

Evi Bles Babberich

Siem Staring Zevenaar

Suze Bus Ooij-Zevenaar

Mededeling:

Overleden op woensdag 21 november te Zevenaar in de leeftijd van 80 jaar de heer Herman Palm, Martinusweg, Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 15 december en zondag 16 december is er geen viering

in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Dinsdag 18 december 14.00 uur:

Kerstviering senioren met Pastoraal werker J. Heemink.

Gebedsintenties:

Gerrit Godschalk en zoon Fred

Grada Leijting-Nas

Theet van Alst

Frans Wanders en overleden familie

Wiek van Haeren

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

De eerstvolgende vieringen:

Kerstavond maandag 24 december 17.30 uur:

Communieviering / gezinsviering met Diaken van Zundert

Kerstavond maandag 24 december 20.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers

Eerste Kerstdag dinsdag 25 december 11.00 uur:

Viering werkgroep

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - De adventsavond van Passage Zevenaar wordt gehouden op woensdag 19 december met een broodmaaltijd.

Na de pauze is er een kerstmeditatie waaraan Rein Helmink en Lex Westerik
muzikale medewerking verlenen. Aanvang 18.30 uur. Deze avond is alleen voor leden.

Op de eerste avond in het nieuwe jaar (woensdag 16 januari) zijn als gastspreeksters uitgenodigd: mevrouw E. Garretsen en mevrouw A. Pierik. Beiden hebben op vrijwillige basis als verpleegkundige in een Oegandees ziekenhuis gewerkt. Hun aandacht ging vooral uit naar 'pijnbestrijding' en het verbeteren van de hygiëne in het ziekenhuis.
Plaats van samenkomst is Ons Huis aan de Dr. Honigstraat om 19.30 uur. Voor meer inlichtingen kan men bellen naar 0316 524620.

HCC computer-inloopavond

HCC Avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar) HCC Zevenaar

ZEVENAAR - Op donderdag 13 december verzorgt de HCC weer de maandelijkse computeravond. De avonden worden gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Op deze laatste locatieavond van dit jaar kun je binnenlopen en kennismaken met de foto- en videogroep en zelf zien wat deze groepen te bieden hebben. De fotogroep werkt met Adobe Photoshop en Lightroom. De videogroep werkt onder andere met Pinnacle Studio 21 en gaat in het nieuwe jaar verder met een praktische uitleg over filmen en Chromakey. Bij de foto- en videogroep zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

"Wil je beginnen met het uitzoeken je stamboom, de genealogiegroep is aanwezig om je verder te helpen en te vertellen hoe je dit kunt aanpakken. De Linux of Raspberry Pi vragen kun je stellen aan onze Linuxgroep, hiervoor is steeds meer belangstelling. Deze groep heeft dan ook regelmatig een eigen lezing over alle toepassingen van Linux en Raspberry Pi."

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals internet, genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC leden ook niet-leden zijn welkom en betalen vier euro per avond. Wie voor het eerst bij de HCC komt, is de toegang gratis!

Kunstwerk! Het Musiater

The New Voices (foto: Michel Geven)

Theater

The New Voices - Kerstconcert 2018

Kunstwerk! Het Musiater verzorgt in samenwerking met The New Voices een drietal kerstconcerten. Een heerlijke avond uit brengt je in de ultieme kerststemming. Bekende, maar ook minder bekende kerstnummers en liedjes zullen de revue passeren. Dit alles in een sfeervol aangekleed Musiater. Muzikale leiding: dirigent Gerben Kruisselbrink, ondersteunt door Hetty van Woerkom op de vleugel. Regie: Richard Sprokkereef.

Kerstzuilen M.T. de Both (foto: R.L.G.J. Timmermans)

Vrijdag 14 december, aanvang 20.15 uur en zondag 16 december, aanvang 14.30 uur en 19.30 uur

Prijs inclusief Glühwein: 15 euro.

Vuile Huichelaar
Kerst: Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren

Een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes, aangevoerd door de dames van Vuile Huichelaar. December is een bijzondere maand. Beginnend met Sinterklaas en alle discussies eromheen, daarna kerst met zijn eigen verwachtingen, gevolgd door oud en nieuw met de voornemens. Het is een tijd van geld uitgeven, boodschappen doen, agenda's bijhouden en... er wordt ineens enorm veel van je verwacht. Eén van de vragen die typerend zijn voor kerst is: wat doen we met ma?! Kom met ma en schoonzus, buurvrouw en vriendin of collega lekker de feestdagen inzingen.

Zaterdag 22 december. Aanvang 20.15 uur. Prijs 21,50 euro.

Magic Unlimited Kerstshow
Een sfeervolle en magische show-beleving voor de hele familie!

De familie Kazàn maakt deze feestdagen extra magisch met hun exclusieve show 'Kerst met Kazàn'. Geniet van de stand-up magic van Nederlands bekendste goochelkunstenaar Hans Kazàn en laat je verbazen door de sensationele illusies van Oscar, Renzo & Mara Kazàn (Magic Unlimited). Een sfeervolle en magische show-beleving voor de hele familie! Vier dit jaar kerst… met Kazàn!
Donderdag 27 december. Aanvang 20.15 uur. Prijs 23,50 euro.

Voor meer informatie en bestellen van kaarten: www.liemerskunstwerk.nl

Cursus Muziekschool: kerstcadeau tip!

Masterclass door Linda Wagenmakers (vanaf 16 jaar)Linda Wagenmakers is een groot voorbeeld met haar geweldige stem en performance op het musicalpodium. Kunstwerk! biedt je nu de kans om samen met Linda je eigen zang en presentatie naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor geeft zij bij Het Musiater een unieke masterclass. In 10 lessen werk je aan zangtechniek, interpretatie en presentatie. Het geheel wordt afgesloten met een presentatie op zaterdagavond 20 april 2019. Dus… pak deze kans en meld je snel aan. Docent: Linda Wagenmakers.

Maandag 11 februari. Aanvang 20.00 tot 21.45 uur. 10 lessen van 105 minuten

Cursusprijs (excl. 21% BTW vanaf 21 jaar) 227 euro. Schrijf je nu in via www.liemerskunstwerk.nl.

Sint-Werenfridus

Westervoort

Zaterdag 8 december 2018 om 19.00 uur Lichtviering

Zaterdag 15 december 19,00 uur 2018 Woord en Communieviering

Voorganger: Pastor J.Heemink

Zang: Werenfriduskoor

Intenties:

Cornelis Smits, Doortje van der Linde, Corrie Messing-Disteli, Engelien Bisselink, Theodorus Boersma, Anna Boersma-Buitenveld

Koffiedrinken

Westervoort

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand is er in Westervoort gelegenheid om samen koffie te drinken.

Sinterklaas is geweest en kerst is in aantocht. Kortom, drukke tijden. Even bijkomen met een kopje koffie of thee is een goed idee. Iedereen is welkom. Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets.

Plaats: Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Op 11 december van 10.30 tot 12.00 uur.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk:

Zondag 9 december 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met zang van het koor Stella Maris.

Bloemetje van verbondenheid

Zondag 9 december zal -het bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar. Het idee is om dit voortaan iedere tweede zondag van de maand te doen.

Zondag 16 december 9.30 uur: Eucharistieviering, voorgangers: Pater G. Remmers en diakenA. van Zundert met medewerking van het A.M.K.-koor.

Intenties: overleden familie Visser-Verkerk, Stef Jansen. Bertus Bruns –jaargedachtenis.

Boxercise

start in de Liemers

LIEMERS - Woensdag 12 december om 19.00 uur start de eerste boxercise-les in de gymzaal van de Joannes school aan de Kerkakkers 4 te Groessen.

Boxercise is een internationaal concept en in samenwerking met de Nederlandse Boksbond in Nederland geïntroduceerd. Boxercise is een soort fitnessboksen, veilig, effectief en vooral plezierig bewegen met gebruik van de boksbewegingen. Een bitje is dus niet nodig.

Kunstwerk! Het Musiater

Tentoonstelling 'Houden of herplaatsen?' – stem jij ook?

De gemeente Zevenaar is eigenaar van een groot aantal kunstwerken die in het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Zevenaar een plaats hadden. Met de komst van het nieuwe gemeentehuis zijn de werken tijdelijk opgeslagen in het depot van het Liemers Museum. Van zaterdag 15 december tot en met zondag 3 maart worden deze werken tentoongesteld onder de naam 'Houden of herplaatsen?'. Je kunt stemmen op de werken die je graag wilt behouden voor de kerncollectie van de stad Zevenaar. Wethouder Anita van Loon opent de bijzondere tentoonstelling op vrijdag 14 december om 17:30 uur voor genodigden.

Jouw stem telt!

De werken worden tentoongesteld in het Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar. Je bent wekelijks van dinsdag tot en met zondag tussen 14:00 en 17:00 uur van harte welkom in het museum om gemotiveerd te laten weten welke werken je graag wilt behouden en welke herplaatst mogen worden. Je kunt van 15 december tot en met 27 januari 2019 stemmen. Daarnaast vormt een vakgroep een mening over de kunstwerken. Samen met de stemmen resulteert dit in een definitieve beslissing. Je kunt de werken ook online bekijken op de website http://zevenaar.liemersmuseum.nl. Hier kunt u ook jouw stem(men) achterlaten. Wij zijn benieuwd naar jouw mening, stemt jij ook?

Maak je kerststuk bij de Volksuniversiteit

Natuurlijk wil je ook een schitterend gedecoreerd huis tijdens de kerst. Theo Heuveling heeft een mooi bloemstuk uitgezocht die voor iedereen te maken is. Het kerststuk op zuilen kan in het rond of langwerpig gemaakt worden, in het wit of in een andere kleur. De materialen die op de toegestuurde lijst staan, moet je zelf meenemen. Wacht niet te lang met aanmelden, want de workshop loopt snel vol.

Dinsdag 18 december. Aanvang 19.30 tot 21.30 uur. Prijs 22,00 euro.

Boxercise start in de Liemers

LIEMERS - Woensdag 12 december om 19.00 uur start de eerste boxercise-les in de gymzaal van de Joannes school aan de Kerkakkers 4 te Groessen.

Boxercise is een internationaal concept en in samenwerking met de Nederlandse Boksbond in Nederland geïntroduceerd. Boxercise is een soort fitnessboksen, veilig, effectief en vooral plezierig bewegen met gebruik van de boksbewegingen. Een bitje is dus niet nodig.

Koffiedrinken Westervoort

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand is er in Westervoort gelegenheid om samen koffie te drinken.

Sinterklaas is geweest en kerst is in aantocht. Kortom, drukke tijden. Even bijkomen met een kopje koffie of thee is een goed idee. Iedereen is welkom. Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets.

Plaats: Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Op 11 december van 10.30 tot 12.00 uur.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk:                

Zondag 9 december 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met zang van het koor Stella Maris.

Bloemetje van verbondenheid

Zondag 9 december zal -het bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar. Het idee is om dit voortaan iedere tweede zondag van de maand te doen.

Zondag 16 december 9.30 uur: Eucharistieviering, voorgangers: Pater G. Remmers en diaken         A. van Zundert met medewerking van het A.M.K.-koor.

Intenties: overleden familie Visser-Verkerk, Stef Jansen. Bertus Bruns –jaargedachtenis.

Sevenaere bridgetoernooi bij Bridge Vereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Bridge Vereniging Zevenaar houdt haar jaarlijkse Sevenaere bridgetoernooi op zondag 23 december in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

De zaal van het schuttersgebouw is door de schutterij dan weer in optimale kerstsfeer gebracht en de prijzentafel in natura en heeft uiteraard een passende kerstuitstraling. Er wordt gespeeld met handgewassen spellen. De toekenning van meesterpunten is volgens schema. De aanvang is 13.00 uur, om 12.30 gaat de zaal open.

Aanmelden is tot 18 december mogelijk bij voorkeur via: www.nbbclubsites.nl/club/7025. Het inschrijfgeld is 22 euro per paar; betaling van het inschrijfgeld op bankrekening NL62RABO0374826048 ten name van Bridge Vereniging Zevenaar. De aanmelding is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

"Voor vragen of nadere informatie kunt u ons bereiken via E-mail: bvzevenaar@gmail.com of telefonisch Gerald Driessen: 06 13610404."

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

9 december 8.30 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds A.A.M. Wilschut

16 december 8:45 drs P. Houtman; 16.00 u ds D. Grutter

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

23 december 8.45 u ds W. Scherff; 16.00 u ds D.F. Ensing

24 december 17.30 uur kerstmaaltijd in de SoW kapel

25 december 8.45 u ds R.A. Nijhoff

30 december 8.45 u ds P.S. Baas

De middagdienst wordt gehouden in de Oude Jan te Velp Kerkstraat 56

16.00 uur ds J.A. Boersema

31 december 19.30 u ds R.A. Nijhoff dienst in de Oude Jan te Velp

Kerstconcert Sint-Caecilia Herwen

HERWEN - De Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen geeft op zondag 16 december om 19:30 uur een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk in Herwen.

Het kerstconcert wordt dit jaar gegeven in samenwerking met het Liturgiekoor. Er zullen samen, maar ook afzonderlijk weer diverse leuke nummers ten gehore worden gebracht. De toegang is gratis en na het concert is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een lekker drankje.

AMK Koor Zevenaar viert 25-jarig bestaan

AMK Koor Zevenaar. (foto: Hanneke Nas) Hanneke Nas

ZEVENAAR - Op zondag 25 november heeft het AMK Koor Zevenaar het 25 jarig jubileum en het Ceciliafeest gevierd. Ter gelegenheid hiervan is deze groepsfoto gemaakt.

In de Andreaskerk heeft het koor de eucharistieviering muzikaal ingekleurd met de Missa Breves nr. 7 van Charles Gounod. Het feest is ’s middags voorgezet bij partycentrum De Griethse Poort waar vier jubilarissen met bloemen zijn gehuldigd. Dit jaar vieren de heren Piet Nas en Wim Mooij hun 55-jarig koorjubileum. Wilhelmien Teelen is 35 koorlid en Coby Zwaanenburg zingt al 45 jaar in het kerkkoor.

"Als u geïnteresseerd bent in Gregoriaanse en Latijnse kerkmuziek en ons koor wilt komen versterken, bent u welkom op onze repetitie elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de theaterzaal van De Pelgromhof. Inlichtingen bij secretaris Gertie Goes, 0316 526523."

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Dream4kids zoekt dreamchasers die meehelpen een droom te verwezenlijken van kinderen met een traumatische ervaring door een speciaal voor hen georganiseerde droomdag.

- Kringloopcentrum de Liemers zoekt een winkelmedewerker voor de kledingafdeling: sorteren, advies geven, klanten helpen en kassawerkzaamheden.

- Caleidoz Welzijn zoekt een gastheer/gastvrouw voor het koffie-uurtje op donderdag tussen 9.30 uur en 12.00 uur, die bezoekers ontvangt en voor koffie en thee zorgt.

- Liemerije zoekt een medewerkster van het bewonerscafé voor de zondagavond. De taken zijn: inschenken van drankjes, verkoop van etenswaar (gebak, chips, koekjes) en het verrichten van de kassawerkzaamheden.

"Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl."

Showband KDO Groessen verzorgt muziek- lessen op basisschool Wereldwijzer Duiven

REGIO - Vanaf begin november verzorgen muziekdocenten en vrijwilligers van Showband KDO een aantal speciale muzieklessen voor de kinderen van groep 6 van basisschool Wereldwijzer in Duiven.

Deze muzieklessen maken onderdeel uit van de pilot muziekeducatie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Duiven, het Liemerse cultuurpunt 'Het Element' en een aantal muziekverenigingen.

Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten zoals: dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone en slagwerk. Zij leren een instrument te bespelen en maken kennis met de eerste beginselen van het notenschrift. De kinderen zijn erg enthousiast en dat geldt ook voor het team van de school, én voor de docenten en vrijwilligers van Showband KDO. Op 13 december wordt de pilot op school afgesloten. De kinderen laten dan zien en horen wat zij allemaal hebben geleerd, en dat is best al heel veel. Showband KDO speelt ook een aantal nummers, waarvan enkele samen met de kinderen van school.

De formule is erg leuk en succesvol en KDO gaat dit zeker vaker doen. Natuurlijk hoopt KDO dat de kinderen zó enthousiast zijn dat zij besluiten om muzieklessen te gaan volgen. Muziek maken op jonge leeftijd is heel goed voor de ontwikkeling van de hersenen en als de kinderen dat samen met leeftijdgenoten doen bij een vereniging als Showband KDO, is dat ook nog extra goed voor de sociale vorming. Showband KDO biedt, aansluitend aan deze muzieklessen op school, verschillende vormen van muziekonderwijs aan, te beginnen met een speciaal Music Kiddz-project waaraan natuurlijk ook kinderen van andere scholen kunnen meedoen. Meer informatie en aanmelden kan via 06 53292123.

Geheugenspreekuur Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 12 december wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3, in Zevenaar.

Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies.

Waarom het geheugenspreekuur? Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is

Bowlen voor 50-plussers

Bowling Zevenaar. (foto: Dennis Daamen)

ZEVENAAR - Iedere woensdagochtend is er voor de 50-plusser de gelegenheid om onder het genot van een kop koffie, in een gezellige ontspannen sfeer te komen bowlen. Bowlingballen en schoenen zijn er ook op de bowling, mocht je die niet hebben.

"Voor nog geen tien euro kan je twee games gooien inclusief twee kopjes koffie. Mocht je het bowlen bijvoorbeeld stiekem weer op willen pakken, dan is dit misschien een mooie instap gelegenheid. Of met een kennis er op uit, dat mag ook. Op die manier kan je het weer oppakken en misschien gaat het wel zo goed dat je weer de competitie op wil pakken. Elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur ben je welkom.

Mocht je meer willen weten over bowlingvereniging Zevenaar? Bezoek dan onze site: www.bowling-zevenaar.nl of vul ons contact formulier in voor bijvoorbeeld de verhuur van onze ludieke mobiele bowlingbaan! Heb je de woensdagochtend vrij, je bent welkom bij De Griethse poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar."

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Dream4kids zoekt dreamchasers die meehelpen een droom te verwezenlijken van kinderen met een traumatische ervaring door een speciaal voor hen georganiseerde droomdag.

- Kringloopcentrum de Liemers zoekt een winkelmedewerker voor de kledingafdeling: sorteren, advies geven, klanten helpen en kassawerkzaamheden.

- Caleidoz Welzijn zoekt een gastheer/gastvrouw voor het koffie-uurtje op donderdag tussen 9.30 uur en 12.00 uur, die bezoekers ontvangt en voor koffie en thee zorgt.

- Liemerije zoekt een medewerkster van het bewonerscafé voor de zondagavond. De taken zijn: inschenken van drankjes, verkoop van etenswaar (gebak, chips, koekjes) en het verrichten van de kassawerkzaamheden.

"Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl."

Kerstconcert Sint-Caecilia Herwen

HERWEN - De Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen geeft op zondag 16 december om 19:30 uur een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk in Herwen.

Het kerstconcert wordt dit jaar gegeven in samenwerking met het Liturgiekoor. Er zullen samen, maar ook afzonderlijk weer diverse leuke nummers ten gehore worden gebracht. De toegang is gratis en na het concert is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een lekker drankje.

Basketiers'71: Techniek staat voor niks

ZEVENAAR - Gekscherend roepen wij thuis: “Er komt een tijd, dat je op je horloge kunt zien, hoe laat het is”. In deze moderne tijd, is men soms teveel afhankelijk van de hedendaagse techniek. Valt dit om wat voor reden weg, dan wordt het improviseren aan alle kanten.

Gelukkig is dit ook één van onze sterke kanten binnen de vereniging. Op speelzaterdag 24 november, viel de server van de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) uit. Dus geen verbinding meer met het netwerk, geen digitale scoreformulieren meer.

Goede raad is duur, gelukkig zijn er nog steeds papieren sheets, de verschillende kleuren pennen. Alleen op dat moment even niet aanwezig in de sporthal, de snelle taxi zorgde voor uitkomst. In sneltreinvaart naar huis om de sheets, de pennen, andere materialen uit de stoffige archiefkast op te halen. Zodat de wedstrijden op de juiste aanvangstijden konden beginnen.

Dan blijkt dat de jeugd de digitale wereld inmiddels beter kent, dan het echte ouderwetste handwerk. De ondersteuning van minder-gedigitaliseerde leden bracht de uitkomst, help elkaar waar nodig is. Oude tijden herleven op dat moment, nostalgische, melancholisch denk je terug aan tijden van weleer.

Of het er mee te maken had, is en blijft gissen, juist in dit speelblok zonder techniek, werden er twee nederlagen geleden. Modernisering is leuk en aardig, toch zijn we en waren we blij dat we in deze situatie konden terugvallen op de ouderwetse werkwijze.        

Sint-Franciscus

Babberich

Zondag 16 december is er om 9.30 uur een Eucharistie met als voorganger
Pastoor Thanh Tha en zang van het gemengd koor. Tijdens de adventsweken staat er een collectebus bij de ingang van de kapel/kerk, bestemd voor de zieken en ouderen uit onze gemeenschap.


Woensdag 19 december 18.30 uur in de kapel, eucharistieviering met Paters Capucijnen.

De eerstvolgende vieringen zijn de kerstvieringen.
De tijden van de vieringen zijn te vinden op de website; www.rkwillibrordus.nl en in Op Weg.

De communieviering met Oudjaar 31 december is om 19.00 uur met voorganger pastor Jeroen Heemink en zang door het Ritmisch Koor.

H. Andreaskerk Groessen

Kerkberichten: Door de grote hoeveelheid opgegeven intenties kunnen deze met kerstmis niet in dit blad worden opgenomen. De vieringen zullen wij uiteraard wel vermelden.

Vieringen: Zo 9-12-18: 09.30 uur woord- en communievieringen Diaken A. van Boven m.m.v. Herenkoor. Vr.14-12-18: 20.00uur Kerstconcert door Ulfts Mannenkoor en In Between. Kerk geopend om 19.30uur. Na afloop is er een sfeervolle kerstmarkt op het plein voor de kerk. Zo 16-12-18: geen viering. Di. 18-12-18: 13.30 Eucharistieviering in de Andreaskerk voor de Senioren Sociëteit Groessen – Duiven. Pastoor Thanh Ta m.m.v. Herenkoor. Do 20-12-18: vanaf 18.00uur Lichtjestocht Joannesschool Groessen – bezoek aan de Kerststal van de H.Andreaskerk Groessen.

Intenties: 12-09-2018: Jaargedachtenis Wim Derksen (Hzn), Theet en Hennie Bloemberg-Witjes, Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt, jaargedachtenis Theodorus Aleven en Gerda, ouders Moorman-Bloemberg, Bernard en Mieneke Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, familie Kloppenburg,ouders Lentjes-Beudel - Piet en Patricia, Mieneke Bouwman-Driessen namens buurt, Lies Raasing-de Hair.

Kerstviering KBO Duiven en seniorensociëteit Groessen

GROESSEN - Op dinsdag 18 december om 13.30 uur (kerk open om 13.00 uur) vindt de kerstviering van KBO Duiven en seniorensociëteit Groessen plaats in de Andreaskerk in Groessen, met medewerking van het herenkoor.

Voorganger in de eucharistieviering is pastor Than Ta. "Na afloop van de viering gaan we gezamenlijk naar zalencentrum Gieling voor het driegangendiner in speciale kerstsfeer, waar de kerstman aanwezig zal zijn en Jan Verkerk ons muzikaal zal vermaken." Aanvang kerstdiner zo rond 16.30. Einde ongeveer 18.00.

De kosten voor deze middag, driegangen-kerstdiner, koffie/thee en een consumptie bedragen 25 euro per persoon. "U kunt 25 euro overmaken op de rekening van de penningmeester van de KBO Duiven NL75RABO 0315405651 onder vermelding kerstviering, en lidmaatschapsnummer. Deze betaling is tevens bewijs van deelname. Deelname Groessen NL 16 RABO 0308521450. Voor gratis vervoer, van en naar Groessen aanmelden op telefoonnummer 261101. Gebruik rollator of rolstoel (ingeklapt). Tijdig aanmelden, u wordt opgehaald en weer thuis gebracht."

Eindejaarsconcert Stedelijke Muziekvereniging

Toetsenist Cor Knegjens toetsenist Cor Knegjens

ZEVENAAR - Op zondagmiddag 30 december geeft de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar haar eindejaarsconcert met medewerking van Joannne Belgrave en Cor Knegjens. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw en aantrekkelijk programma.

De muziekkeuze is heel divers. Naast een tango komen ook Cubaanse dansen en bekende ballades aan bod. Gasten bij dit concert zijn zangeres Joanne Belgrave en toetsenist Cor Knegjens. Joanne komt uit Zevenaar en zingt al vanaf haar twaalfde jaar in diverse bands. Sinds 2009 zingt ze ook in een bigband. Zij zal in een gedeelte van het programma de zang verzorgen.

Cor Knegjens studeerde in 1996 af als master pianist aan het conservatorium van Zwolle. Hij volgde daar ook hammondorgel, arrangeren en compositie. In zijn carrière als musicus speelde hij samen met veel bekende artiesten en orkesten. Ook mondharmonica en pianosolo’s gaat hij niet uit de weg.

Al met al een verrassend programma met een Zevenaarse zangeres en een toetsenvirtuoos. De muzikale leiding is in handen van Jos Jansen. Dit alles is te beluisteren op zondag 30 december in het Musiater in Zevenaar.

De aanvangstijd is 14.30 uur. Kaarten zijn te krijgen bij de kassa van Musiater en kosten 15 euro. En natuurlijk zijn er oliebollen.

Basiscursus Ehbo in Didam

DIDAM - Op donderdag 10 januari start Ehbo Didam met het praktijkgedeelte van de cursus ehbo.

De theorie bij deze cursus is te behalen via e-learning, voorafgaand aan deze datum. Volgende lesavonden van deze cursus staan gepland op maandag 14, donderdagen 17, 24 en 31 januari, maandag 4, donderdag 7 en 14 en maandag 18 februari. Op maandag 25 februari wordt de cursus afgesloten met een examen. Er zijn al voldoende aanmeldingen, maar er zijn ook nog plaatsen vrij. Voor inlichtingen en opgave neemt u contact op met ehbo.didam@gmail.com, of C. Limbeek, voorzitter 0316 225256 (tussen 17.00 en 19.00 uur).

Zing en Swing krijgt vervolg

Leden Zing en Swing. onbekend

ZEVENAAR - Eindeloos Musiceren met thema Zing en Swing is een burger initiatief in samenwerking met Kunstwerk! Het Musiater, Leven in de Liemers en de gemeente Zevenaar.

Zing en Swing bestaat uit een groep enthousiaste ouderen die graag zingen, muziek maken, dansen en vooral van veel gezelligheid houden. Onder leiding van Paul Mulder wordt in twintig weken gewerkt aan een mooie eindpresentatie.

Het vervolg van Zing en Swing start op 29 januari in Het Musiater op dinsdagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur. Kosten: 70 euro voor het gehele project. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij henniebakker@upcmail.nl of bij Plony Fransen (0316 524091). Daar kunt u ook terecht voor informatie over de eindpresentatie van de eerste groep met een hoog meezinggehalte op 27 januari in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Aanvang 11:00 uur.

Zonnebloem genoot van stamppottenbuffet

LOO - Terwijl het buiten donker en koud was zat de Zonnebloemgroep 40-65 jaar lekker warm binnen.

Woensdagavond 21 november mocht de groep genieten van een heerlijk stamppottenbuffet verzorgd door Berendsen in Loo. "Vanaf half 5 werden we warm welkom geheten door de medewerkers en naar een sfeervol ingericht zaaltje gebracht Na een drankje stond er vanaf vijf uur een buffet voor ons klaar. Heerlijke hutspot en boerenkool met worst, hachee spareribs en speklapjes. Zelfs aan de vegetariërs onder ons was gedacht. Het smaakte allemaal heerlijk. Rond zevenen ging iedereen weer voldaan naar huis. Team Berendsen werd hartelijk bedankt, alles was top verzorgd!"

H. Andreaskerk Groessen

Kerkberichten: Door de grote hoeveelheid opgegeven intenties kunnen deze met kerstmis niet in dit blad worden opgenomen. De vieringen zullen wij uiteraard wel vermelden.        

Vieringen: Zo 9-12-18: 09.30 uur woord- en communievieringen Diaken A. van Boven m.m.v. Herenkoor. Vr.14-12-18: 20.00uur Kerstconcert door Ulfts Mannenkoor en In Between. Kerk geopend om 19.30uur. Na afloop is er een sfeervolle kerstmarkt op het plein voor de kerk. Zo 16-12-18: geen viering. Di. 18-12-18: 13.30 Eucharistieviering in de Andreaskerk voor de Senioren Sociëteit Groessen – Duiven. Pastoor Thanh Ta m.m.v. Herenkoor. Do 20-12-18: vanaf 18.00uur Lichtjestocht Joannesschool Groessen – bezoek aan de Kerststal van de H.Andreaskerk Groessen.

Intenties: 12-09-2018: Jaargedachtenis Wim Derksen (Hzn), Theet en Hennie Bloemberg-Witjes, Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt, jaargedachtenis Theodorus Aleven en Gerda, ouders Moorman-Bloemberg, Bernard en Mieneke Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, familie Kloppenburg,ouders Lentjes-Beudel - Piet en Patricia, Mieneke Bouwman-Driessen namens buurt, Lies Raasing-de Hair.

Bouw in De Stede gestart

ZEVENAAR - De starthandeling voor de bouw van 86 nieuwe woningen in het nieuwe buurtschap De Stede in de woonwijk Groot Holthuizen, werd vanmiddag verricht door wethouder Hans Winters.

Verscheidene ontwikkelaars (Klok Bouw, Jan Oosterhout ontwikkeling en Jansen de Jong ontwikkeling), gaan in De Stede aan de slag met het realiseren van de eerste drie fasen in het gebied. In het bijzijn van onder meer kopers en ontwikkelaars boorde wethouder Winters vanmiddag de laatste paal als fundament in de grond.

De eerste fasen van het buurtschap tellen in totaal 86 woningen en bestaan uit 15 tussenwoningen, 28 gevarieerde hoekwoningen, 14 vrijstaande woningen, 12 twee onder een kap woningen en 17 huurwoningen. De verkoop van de woningen verloopt voorspoedig. De woningen in fase 1 en 2 zijn al volledig verkocht. Ook in fase 3 zijn nog maar beperkt woningen beschikbaar. Nu de grond bouwrijp is gemaakt, starten deze maand de bouwactiviteiten.

Het derde buurtschap bestaat uit ongeveer 260 woningen en krijgt een dorps en gevarieerd karakter, dat past bij de bestaande buurtschappen De Tol en De Bem. Zoals gebruikelijk in Groot Holthuizen heeft de naam van het buurtschap een link met het verleden. Zo is het nieuwe woongebied vernoemd naar de vroegere benaming van het gebied: Capittelstede.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 9 december is er om 10.00 uur een viering, waarin ds. A. Jonkman zal voorgaan.

Deze viering is voorbereid in samenwerking met de Amnesty groep Zevenaar. Het thema is : ‘Geweld tegen vrouwen’. Na afloop van deze viering is er in gebouw ‘Ons Huis’ koffie en thee. Ook is er een stand van Amnesty International en kunnen er brieven worden geschreven.

Op zondag 16 december is er om 10.00 uur een avondmaalsviering waarin ds. D. Juijn uit Velp zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in Ons Huis de kerstviering van de kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders.

’s Avonds om 19.00 uur is er een zangavond waarop advent- en kerstliederen worden gezongen. Medewerking wordt verleend door het koor ‘Weerklank’ uit Zeddam.

Volop activiteiten in het Braamhuis

Braamhuis Zevenaar. (foto: Braamhuis)

ZEVENAAR - Vanaf januari start het Braamhuis weer met een volle agenda met activiteiten. Er zijn workshops en thema-avonden.

Zo kan iedereen elke dinsdag en donderdag zijn hart ophalen tijdens activiteiten als schilderen, yoga, Tai Chi, het handwerkcafé, het Braamhuiskoor Hoop, zorgochtenden, Majong spelen en een modecafé. Ook zijn er diverse workshops zoals een schrijversclub, sieraden maken, mozaïek. Op 25 mei wordt er gewandeld in de natuur onder professionele begeleiding van Jacqueline Ehringfeld. Daarnaast organiseert het Braamhuis thema-avonden over prostaatkanker, ayurveda en kanker, reiki en voeding en kanker.

Een compleet overzicht is tevens te vinden op de website van het Braamhuis: www.braamhuis.nl. Voor deelname aan een activiteit is opgave vooraf noodzakelijk. Dat kan per email via activiteitenbraamhuis@gmail.com, via het aanmeldformulier op de website of telefonisch via 0316 332111 of 06 83109358.

Kerstworkshop bloemschikken bij KunstKring Duiven

Kerststuk 2017. (foto: Jeanette Creteer) jeanette creteer

DUIVEN - Bij KunstKring Duiven worden ook dit jaar weer workshops gegeven die in het teken staan van kerstmis. De inmiddels bekende kerstworkshops worden vlak voor de kerstdagen gegeven op donderdag- en vrijdagavond 20 en 21 december. Aanvang: 20.00 uur.

Een feestelijk bloemstuk maken met kerstgroen, bloemen en kaarsen voor de kerstdagen: dat wil toch iedereen! Deze twee uur durende workshops worden begeleid door bloemstyliste Jeanette Creteer, in het verenigingsgebouw aan de Visserlaan in Duiven. Voor informatie over prijzen en om aan te melden kunnen belangstellenden bellen met Jeanette 06-4216.9974.

Ook zullen de komende maanden in de KunstKring meerdere lezingen gegeven worden. De eerste zal zijn op 6 februari. "Dan kunnen we historicus Wim van Heugten welkom heten die ons meer gaat vertellen en laten zien over de boeiende cultuur en geschiedenis van de Achterhoek en de Liemers. Misschien een datum om alvast in uw agenda te noteren. Aanmelden kan via www.kunstkringduiven.nl of bel 0316 280469."

Longpatiënten gebaat bij mondharmonica spelen

Het MHT onder leiding van Jan Mulleman (rechts voor) zorgde voor een gezellige afsluiting van de bijeenkomsten van het Longpunt Arnhem Liemers. (foto: Piet van Breukelen) Piet van Breukelen

WESTERVOORT - Het Longpunt Arnhem Liemers sloot het jaar af met een gezellige bijeenkomst waarbij het optreden van het MHT (Mondharmonica Therapie) orkest centraal stond.

Door Piet van Breukelen

In 2004 werd in Hoorn de eerste mondharmonica therapie geïntroduceerd in het Westfrieslandgasthuis en inmiddels heeft de unieke waarde van de mondharmonica als 'ademinstrument' haar dienst bewezen. Longpatiënten hebben meer controle over hun ademhaling. In Doetinchem zijn inmiddels drie MHT-orkesten actief.

Voor de longpatiënten en hun mantelzorgers ging in Westervoort een nieuwe wereld open. Vooral toen ze hoorden dat een van de musici slechts een longinhoud had van 22 procent. Het orkest stond onder leiding van Jan Mulleman. “De longpatiënten hebben vooral baat bij het spelen op een mondharmonica, omdat dit het enige muziekinstrument is waarop in- en uitademend wordt gespeeld, zodat iedereen spelenderwijs prima ademhalingsoefeningen doet”, zo liet Mulleman weten.

Zingen

Het mes sneed van twee kanten, want na elk instrumentaal nummer mocht een van de aanwezigen een lied kiezen dat voor hem/haar een speciale betekenis had: ook bij zingen worden de longen prima geactiveerd. Zo kwamen bekende nummers als Ketelbinkie en Spiegelbeeld langs. Er was zelfs nog een solo weggelegd voor een van de aanwezigen, die als kind met haar ouders tijdens de afwas 'Te Lourd’ op de bergen' zong. Het laat zich raden dat iedereen met een zeer goed gevoel naar huis ging en dat menigeen overweegt een mondharmonica aan te schaffen.

H. Antonius Abt kerk Loo

Op 9 december 15.00 uur: Kerst/Winterconcert door het Popkoor Repeat.

Op zaterdag 16 december 18.00 uur: Woord en Communieviering, voorganger J. Heemink, lector E. Kroets.

Weekend 22/23 december: geen viering in onze kerk.

Op Zondag 23 december 15.00 uur: Kerstconcert met de muziekvereniging Excelsior uit Loo.

Op 24 december Kerstavond 17.00 uur: Woord en Communieviering. Voorganger M Smits, Lector. W. Berentsen. Zang Gelegenheidskoor o.l.v. Annemieke Miltenburg

Op 25 december Eerste Kerstdag 09.30 uur: Woord en Communieviering. Voorganger T. Menting, Lector R. Bloemberg. Zang Antoniuskoor o.l.v. Jan Holland.

Op 26 december Tweede Kerstdag 09.30 uur: Regioviering H. Andreaskerk te Zevenaar

Op 29/30 december geen viering in onze kerk.

Op 1 januari 2019 Nieuwjaar 11.00 uur: Regioviering H. Andreaskerk te Zevenaar.

Kerstdiner en oliebollenbingo

ZEVENAAR - Woensdag 26 december, tweede kerstdag, verzorgt Caleidoz het jaarlijkse kerstdiner in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert.

"De middag is bedoeld voor senioren in de gemeente Zevenaar die alleen zijn en behoefte hebben aan aanspraak. De zaal gaat om 11.30 uur open. Kaarten à 19,50 euro zijn verkrijgbaar aan de balie vanaf 7 tot 16 december, tenzij voortijdig uitverkocht. We sluiten het jaar af met een oliebollenbingo op donderdag 27 december aanvang 14.00 uur. Er zijn leuke prijzen te winnen en in de pauze trakteren we u op een heerlijke oliebol! Een bingoplankje kost 1,50 euro."

Afwisselend Open Podium in De Lantaern

Miriam Moszko.

ZEVENAAR - Op zaterdag 15 december kan het publiek genieten van een zeer afwisselend Open Podium in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Bert Pruis start de avond met zijn fingerstyle country blues, waarna Miriam Moczko met viool en zang zorgt voor mooie liedjes en als afsluiter wordt er flink gerockt door Cry Wolff. Aanvang: 21.00 uur. Gratis toegang.

Zanger en gitarist Bert Pruis komt uit Zwolle en heeft al verschillende keren opgetreden in De Lantaern. Hij zingt mooie covers en begeleidt zichzelf op gitaar. Zijn stijl noem hij zelf: fingerstyle country blues.

Miriam Moczko is zangeres en multi-instrumentaliste van Duits-Poolse komaf. Zij maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert zij landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst. Haar melodieën zijn doorweven van melancholie en hoop, terwijl ze in haar teksten altijd op zoek is naar diepgaande esthetiek. Na haar studie aan het conservatorium in Arnhem toerde Miriam door Australie en trad zowel op als soloartiest en als frontvrouw van de popformatie Madagaskar.

De rockband Cry Wolff komt uit Utrecht en omstreken en is in 2012 opgericht. De vijf wolven zijn allen ervaren muzikanten die elkaar gevonden hebben in het spelen van rock covers van de afgelopen decennia. Plezier in spelen staat voorop, en Cry Wolff schroomt niet om flink te uit te pakken. Dansen mag!

Dag van de rechten van de mens: A man of integrity in Filmhuis

ZEVENAAR - Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens vertoont het Filmhuis in samenwerking met Amnesty Zevenaar op zondag 9 december de protestfilm 'A Man of Integrity' van de Iraanse regisseur Rasoulof.

De film over corruptie en onrecht werd in het geheim gefilmd in het noorden van Iran. Voormalig leraar Reza woont op het platteland met zijn vrouw en zoon. Hij kweekt vissen en zij werkt op een meisjesschool. Zo proberen ze het hoofd boven water te houden, maar een groot bedrijf heeft zijn oog op Reza’s grond laten vallen. Op alle mogelijke manieren worden ze onder druk gezet. Daarbij worden ze steeds weer geconfronteerd met het feit dat je in een corrupte samenleving geen kant op kunt zonder smeergeld te betalen. Hoe ver ga je om je eigen integriteit te bewaren in een land waar onderdrukkers de dienst uit maken? Regisseur Mohammad Rasoulof werd op het filmfestival in Cannes onderscheiden met de Un Certain Regard prijs.

De film wordt vertoond op zondag 9 december en begint om 20.15 uur. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, zie https://filmhuiszevenaar.nl/movies/a-man-of-integrity/

Eindejaarsconcert drumfanfare EMM Groessen

GROESSEN - Vrijdagavond 14 december presenteert de drumfanfare van schutterij EMM Groessen haar jaarlijks eindejaarsconcert.

Dit concert zal plaatsvinden in een gezellig versierd Schuttershuis. De zaal is open vanaf 19:00 uur, aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis en bij binnenkomst krijgen de bezoekers een kop koffie of thee aangeboden. Iedereen is deze avond welkom in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen.

"Vind je het leuk om muziek te maken? Kom dan een kijkje nemen tijdens het eindejaarsconcert. Drumfanfare EMM Groessen is nog op zoek naar muzikanten voor het grote- en het jeugdorkest. Misschien slaat het enthousiasme van de muzikanten wel over op jou!"

Programma Filmhuis Didam

Maandag 10 december 20.00 uur: What Will People Say. What Will People Say is een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een vader en zijn dochter, een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden.

Vrijdag 14 december 20.00 uur: A Simple Favor. In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily te achterhalen.

Maandag 17 december 20.00 uur: Au Revoir La Haut. Aan het einde van de eerste wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken.

Vrijdag 21 december 20.00 uur: The Nutcracker and The Four Realms. Als Clara in een vreemde en mysterieuze wereld, het Land van Sneeuwvlokken, het Land van Bloemen en het Land van Snoepgoed terecht komt moet ze het onheilspellende vierde Koninkrijk met de heersende tiran Moeder Ginger trotseren om de harmonie terug te brengen naar de nu zo wankelende Koninkrijken.

Filmhuis Didam is gevestigd aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis staat op www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro. De zaal en kassa gaan om 19.15 uur open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Nieuwe dirigent en doorstart voor jeugdpopkoor Shake It!

Foto: Foto:

DUIVEN - Het nieuwe jaar zal goed starten voor jeugdpopkoor Shake It! uit Duiven. Shake It is 3 jaar geleden opgestart door een bevlogen ouder die haar dochter graag bij een koor wilde laten zingen. De vorige dirigent Mirjam van Dijk heeft het jeugdpopkoor op niveau geholpen en geeft nu het stokje door aan haar vaste vervanger, dirigent Arjan Lienaerts. Hij zal per 1 januari 2019 starten.


Kunstwerk! De Culturele Voorziening in de Liemers, neemt Shake It! onder haar hoede. Zo is voorkomen dat bijna dertig kinderen niet meer kunnen musiceren. Dit is tevens een mooie aanvulling op het aanbod van Kunstwerk!. De stichting heeft een professionele dirigent aangetrokken om de jongeren betere zangtechniek aan te leren, te stimuleren en om een mooie klankkleur te ontwikkelen.
Shake It! is enorm blij met de aanstelling van Arjan Lienaerts als veelzijdige dirigent en docent. Lienaerts komt uit Arnhem en heeft na zijn studie Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg zijn studie in Londen voortgezet waar hij cum laude is afgestudeerd aan de Royal Academy of Music. Naast het dirigeren toert hij met het Olga Vocal Ensemble door Europa.

Onder leiding van Arjan gaat Shake It! aan de slag met zangtechniek en het instuderen van een nieuw repertoire voor optredens op podia in Duiven en omgeving. Shake It! richt zich op top40 muziek en zoekt graag de uitdaging op. Tijdens de repetities is er naast het zingen ook aandacht voor podiumpresentatie en solozang.

Interesse om lid te worden?
Houd je van zingen en wil je dit graag met anderen doen? Dan nodigt Shake It! je uit voor de openbare repetities op maandagavond 21 en 28 januari. Shake It! bestaat uit twee groepen in de leeftijd van 11 - 14 jaar en 15 - 25 jaar en repeteert op maandagavond. De groepen bestaan uit zowel jongens als meiden. Tevens is Shake It! te boeken voor een optreden via info@liemerskunstwerk.nl.

Locatie: de OGtent, Remigiusplein 9 in Duiven, Openbare repetities: maandag 21 januari en 28 januari * 19.00 – 20.00 uur (11 – 14 jaar)
* 20.15 – 21.30 uur (15 – 25 jaar) (www.liemerskunstwerk.nl).

Basiscursus fotografie bij Kreatieve Kring Westervoort

(foto: ADA Fotografie)

WESTERVOORT - Op maandagavond 14 januari van 20.00-22.00 uur, start de Kreatieve Kring Westervoort met een basiscursus fotografie.

De cursus bestaat uit zes lessen, waarvan vier maandagavonden (theorie) en twee zaterdagochtenden (praktijk). De leslocatie is Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De Nieuwhof is per openbaar vervoer goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

"Wilt u ook graag dé perfecte foto maken, maar vindt u de camera-instellingen te ingewikkeld, of wilt u meer weten over bijvoorbeeld de belichtingsdriehoek? Tijdens deze cursus helpt de docent u verder op weg met het vinden en instellen van de diverse camerafuncties en leert u anders te kijken, namelijk als een echte fotograaf. Aan de hand van theorie en opdrachten die u meekrijgt en die in de volgende les besproken worden, leert u hoe u met uw camera uiteindelijk het perfecte plaatje weet te maken! Voor aanmelding en nadere informatie kunt u contact opnemen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of raadpleeg www.kreatievekringwestervoort.nl.

Eindejaarsconcert drumfanfare EMM Groessen

GROESSEN - Vrijdagavond 14 december presenteert de drumfanfare van schutterij EMM Groessen haar jaarlijks eindejaarsconcert.

Dit concert zal plaatsvinden in een gezellig versierd Schuttershuis. De zaal is open vanaf 19:00 uur, aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis en bij binnenkomst krijgen de bezoekers een kop koffie of thee aangeboden. Iedereen is deze avond welkom in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen.

"Vind je het leuk om muziek te maken? Kom dan een kijkje nemen tijdens het eindejaarsconcert. Drumfanfare EMM Groessen is nog op zoek naar muzikanten voor het grote- en het jeugdorkest. Misschien slaat het enthousiasme van de muzikanten wel over op jou!"

19 / 24

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 Filmvertoningen 'Krieg am Niederrhein'

Britse en Canadese Troepen…

GROESBEEK - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek laat in februari en maart weer een aantal vertoningen zien van de filmklassieker 'Krieg am Niederrhein'.

Op 8 februari 1945, dit jaar 74 jaar geleden, ging Operatie Veritable van start in het Nederlands-Duitse grensgebied. Naar schatting gingen ongeveer 500.000 geallieerde soldaten de strijd aan met de Duitse verdediging. In zes weken tijd nam dit aantal zelfs toe tot een troepenmacht van meer dan één miljoen geallieerde soldaten. De operatie eindigde met de oversteek van de Rijn bij Wesel op 23/24 maart 1945. Deze oversteek markeerde het begin van het einde van Hitler-Duitsland.

Vluchtelingen in het Nederlands-Duitse grondgebied
Reichswald in Duitsland

De Duitstalige film 'Krieg am Niederrhein' (zonder Nederlandse ondertiteling) bevat indrukwekkende historische beelden uit 1944 en 1945 en besteedt aandacht aan het gebied in en rondom het Rijk van Nijmegen ten tijde van de zinderende aanval op het Rijnland. Aan bod komen onder andere de slag om het Duitse Reichswald en de bombardementen op Duitse steden, zoals onder andere Kleve en Wesel. Daarnaast worden de grootscheepse evacuaties van vluchtelingen uit het Duits-Nederlandse grensgebied in beeld gebracht. De film is aangevuld met beelden van geallieerde oorlogscorrespondenten.

'Een grandioos schouwspel, door de duivel zelf uitgevonden', zo berichtte de Amerikaanse oorlogsverslaggever James McCarthy over deze slag. De befaamde historicus W. Denis Whitaker wist het zeker, dit was: 'The battle to end the war'.

AlgemeenVoorafgaand aan alle voorstellingen en in de pauze is het museumcafé geopend.

· Aan elke voorstelling gaat een korte historische inleiding vooraf verzorgd door deskundigen van het Bevrijdingsmuseum.

· De film is Duitstalig en niet ondertiteld.

· Reserveren is noodzakelijk: tel 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl.

· Standaard entreeprijzen, zie www.bevrijdingsmuseum.nl. De Museumkaart is geldig. Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek.

FILMPROGRAMMERING 2019

Zondagen 17 februari, 24 februari, 10 maart, 17 maart en 24 maart: 14.00-17.00 uur, inclusief pauze.

Dinsdag 26 februari: 19.30-22.30 uur, inclusief pauze (zaal open vanaf 19.00 uur).

Donderdagen 7 februari, 21 februari, 28 februari, 7 maart, 14 maart en 21 maart: 14.00-17.00 uur, inclusief pauze.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Tel. 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl; www.bevrijdingsmuseum.nl

Grote belangstelling voor de boekpresentatie 'Ooy door de eeuwen heen'

Suze Groothuis, Nettie Kruitwagen-Holland en Herman Teunissen. (foto: Herman Vreman)

OOY - Zondagmorgen om half elf moesten stoelen bijgezet worden om alle belangstellenden in het EMM-gebouw een plaatsje te geven. De ruim 250 bezoekers kregen bij ontvangst koffie en thee aangeboden. Na het welkomstwoord van Henk Wenting presenteerde Hans Jansen zijn radioprogramma bij Favoriet FM 'Bi’j Hans um taofel'.

Zijn gasten waren niet allemaal meer woonachtig in hun geboortedorp. “Je kunt wel een Ooyse uit Ooy halen, maar niet Ooy uit een Ooyse”, stelde een van zijn gasten. Vervolgens passeerden mooie verhalen en ludieke voorvallen afgewisseld met toepasselijke muziek en fotobeelden de revue.

Na de pauze kwam met tromgeroffel en geflankeerd met vaandels en sabels het 'eerste' boek op een paletwagen binnen. Mars Teunissen schetste het Ooyse leven en de bescheidenheid van de dorpsbewoners voor het voetlicht met auteur Herman Teunissen als lichtend voorbeeld.

Herman Teunissen nodigde Nettie Kruitwagen-Holland uit om het 'eerste' boek in ontvangst te nemen. Haar man Jan heeft met zijn filmcamera veel vastgelegd van Ooy en haar bewoners en daarmee een uniek document nagelaten. Met de aanbieding wil de werkgroep haar dank uitbrengen voor al het moois dat hij heeft vastgelegd. Daarna was het een drukte van belang bij de uitgifte punten. De foto-expositie werd eveneens druk bezocht.

De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar heeft met dit boek weer een juweeltje toegevoegd aan de door haar uitgegeven werken. Het boek is nog beperkt voorradig en voor 19,95 euro nog te koop bij de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar en boekhandel Rebers in Zevenaar.

Van Sinterklaas naar kerstkoopzondag

ZEVENAAR - De winkeliers in Zevenaar hebben nog heel veel activiteiten gepland in 2018. Het begon al met de Intocht van Sinterklaas. En nu zijn er allerhande acties in de maand december.


Bij elke 10 euro ontvangen consumenten Eindejaarsstickers. Tien gespaarde stickers maar de spaarkaart al vol. Door de spaarkaart voor zaterdag 29 december 16.00 uur, te deponeren in een van de tonnen die verspreid in de stad staan opgesteld kan kans worden gemaakt op leuke prijzen waaronder twee Gazelle E-Bikes.


Zaterdag 15 december zijn de winkels open voor Shopping By Night, is er een Levende Kerststal, vindt er een lichtjesoptocht plaats. Ook is er een groep Midwinterhoornblazers en natuurlijk wordt het kerstverhaal verteld!

De jaarlijkse Wintermarkt vindt plaats op zondag 16 december. De winkels zijn open en er staan door de hele stad kramen opgesteld. Tijdens de Wintermarkt zijn er heel veel activiteiten. Zo zijn gemeente, brandweer en politie aanwezig met grote belevingsactiviteiten, kinderen kunnen met de kerstman op de foto er is muziek van diverse koren.

Op de kerstkoopzondag 23 december zijn de winkels open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Natuurlijk is er veel kerstsfeer in de stad en is de kerstman aanwezig.

Theater voor mantelzorgers van Zevenaar

ZEVENAAR - Kun je ook nog lachen als je thuis een dementerende man hebt of een partner in een rolstoel? Dat kan, zo bewees de mantelzorgmiddag 22 november in het Musiater in Zevenaar.

Mantelzorgers werden er getrakteerd op de voorstelling Over de kopzorg, waarin twee vrouwen uit een totaal verschillend milieu elkaar op latere leeftijd na jaren weer tegenkomen. Ze praten over de ervaringen die ze in hun leven hebben opgedaan en geven een kijkje in de keuken van de mantelzorger. Het levert vrolijk theater op, bedoeld om de mantelzorger een oppepper te geven en aan te sporen met andere mantelzorgers en hulpverleners in gesprek te gaan. Het is precies wat er donderdag gebeurde. Na de voorstelling was er ruimte om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek te gaan.

Mantelzorg Zevenaar’ ondersteunt en ontzorgt netwerkpartners én mantelzorgers. Eén op de vier mensen is mantelzorger in Nederland. Voor Zevenaar betekent dit 11.000 mantelzorgers. Mantelzorg Zevenaar wil graag alle mantelzorgers bereiken. Niet persoonlijk maar wel via de netwerkpartners waar mantelzorgers zich dagelijks bevinden: in de eigen buurt en wijk, op school, op het werk, in zorginstellingen, en bij de (sport)verenigingen. Het ‘ondersteunen, verbinden en in beweging zetten’ is de belangrijkste dienst die ‘Mantelzorg Zevenaar’ levert.

KokenInDidam voor Syrische kinderen

Een rijke selectie van kleurige ingrediënten ligt klaar voor de workshop. (foto: Bruno Oudmayer) Bruno Oudmayer

DIDAM - Het #CookForSyria initiatief, dat fondsenwerving doet voor Unicef projecten voor kinderen in het door oorlog uiteengerukte Syrie, suggereert dat je thuis een etentje organiseert, met recepten uit het daarvoor speciaal uitgebrachte kookboek, en de genodigden om een bijdrage vraagt. In plaats van een etentje thuis wijdde Koken In Didam één van de exotische kook workshops aan het thema.

Afgelopen donderdag 29 november zijn elf deelnemers aan de slag gegaan in de kook studio van Welcom in het Albertusgebouw in Didam, om niet minder dan zeven verschillende gerechten te maken, de één nog lekkerder dan de ander. Onze Syrische ondersteuning, van Fdao en Zenab, had wel wat vraagtekens bij de authenticiteit van sommige gerechten – 'fatush met bloemkool en koolrabi? Nee, dat kán helemaal niet' - maar ja, we wilden uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de door Londense top koks gedoneerde recepten blijven, en dan moet je creatieve aanpassingen op de koop toe nemen. Het deed niets af aan de kwaliteit, alles was even lekker.

Met de volledige workshop bijdrage van de deelnemers, plus extra donaties, komt de totale opbrengst van deze avond op 482,50 euro, een bedrag dat geheel ten goede is gekomen aan het #CookForSyria project. Een mooie afsluiting van een geweldige avond. "Overigens kunt u zelf ook nog doneren, ga naar https://www.justgiving.com/fundraising/koken-in-didam. En wilt u zelf meedoen, laat het ons dan weten op https://kokenindidam.wordpress.com of bruno.oudmayer@gmail.com, dan organiseren we nog een workshop!"

Veel keus met De Stad In!-cadeaubon

ZEVENAAR – Voor wie nog twijfelt over welke cadeautjes nu de beste keuze zijn voor Pakjesavond of onder de kerstboom, heeft de Zevenaarse binnenstad de oplossing. Namelijk de De Stad In!-cadeaubon.

De cadeaubon is er al vanaf 5 euro en is bij veel winkels en horecagelegenheden in de Zevenaarse binnenstad in te leveren. De deelnemende winkels, restaurants en cafés zijn herkenbaar aan de kleurige De Stad In!-sticker op de etalageruit.

Verkooppunten

De De Stad In!-cadeaubon is verkrijgbaar bij Kranenburg Passie voor beeld, geluid en meer (Didamsestraat 26), Modefournituren Stefanie (Grietsestraat 45), Rebers Boek en Buro (Marktstraat 29), COOP (Masiusplein 24) en Gemakshop Leuven (Grietsestraat 50)

Kom ook Zevenaar de stad in!

U bent komende weken in Zevenaar welkom voor De Stad In!-cadeaubon, maar óók voor talloze activiteiten. Zo is het op 15 en 16 december Kerstweekend, inclusief levende kerststal. Zaterdag 15 december zijn de winkels zelfs tot 21.00 uur geopend. Zondag 16 december is het Koopzondag met een Kerstmarkt van 12.00 tot 17.00 uur. En op 23 december is het eveneens Koopzondag. Die middag komt de Kerstman naar de Zevenaarse binnenstad. De Eindejaarsactie is ook weer gestart. Tot en met 29 december kan er worden gespaard voor de mooiste prijzen.

Praatjuf slaagt opnieuw voor vrijwillige kwaliteitstoets

REGIO - De kwaliteitstoets is uitgevoerd door KIWA middels een kwaliteitsinstrument dat de kwaliteit van processen, producten en diensten rondom de zorg inzichtelijk en aantoonbaar maakt. Teneinde te beoordelen of de gegeven logopedie van hoogwaardig niveau is. De auditoren beoordeelden Praatjuf met een 10.

Praatjuf is trots dat zij het certificaat heeft behaald en dus aan alle kwaliteitseisen voldoet die worden gesteld aan hoogwaardige logopedische zorg. Na 2014, 2016, nu ook in 2018 geslaagd. De kwaliteitstoets is erkend door alle zorgverzekeraars.

Bij Praatjuf staat en blijft de cliënt centraal! De Praatjuffen zijn Maaike Hendriks, Nienke Bijzitter, Celine van Kalmthout, Pleuni Achterberg, Marieke van Raaij, Veerle Koenen, Lisan Verhoeven, Elke Kuppen, Lotte Tielens, Rosa van Bemmelen en Marieke Boon. (www.praatjuf.nl.)

Praatjuf, Logopediepraktijken in: Angeren, Bemmel, Didam, Huissen, Nijmegen-Lent, Nijmegen-Noord, Nijmegen-Lankforst.

December feestmaand bij Coop Pannerden

PANNERDEN - In plaats van de kerstmarkt op één moment organiseert Coop Pannerden meerdere extra activiteiten in de feestmaand december. Inspiratieavond voor de kerst, proef en bestelavond en extra lange openingstijden op koopzondagen.

"Zo heeft u een veel beter zicht op het ruime feestdagen assortiment en kunnen we de klanten beter van advies voorzien. Natuurlijk kunt u uitgebreid proeven voor u uw keuze maakt voor pakjesavond, kerst en oud en nieuw.

Donderdag 13 december: Extra koopavond tot 21.00 uur. Vanaf 18.30 uur zijn er heel veel proeverijen, kookworkshops, outletverkoop, extra aanbiedingen, muziek. Alles zullen we uit de kast trekken om u op leuke en lekkere ideeën te brengen voor de feestdagen. Ook overige ondernemers en instellingen kunnen op het plein zichzelf presenteren.

Woensdag 19 december: Extra koopavond tot 21.00 uur. Ook deze avond wordt sfeervol aangekleed. Paardentram met kerstman voor jong en oud, proeverijen maar vooral de mogelijkheid om uw kerstbestellingen op te geven. Alleen deze avond extra aanbiedingen. Ook overige ondernemers en instellingen presenteren zichzelf op het plein voor de winkel.

Zaterdag 22 december landelijke 'Coop kom proeven'-dag. Van 10.00 tot 18.00 uur kunt u genieten van lekkerste dingen in de winkel.

Zondag 23 december ruime openingstijden op kerst koopzondag. Coop Pannerden is dan geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Ideale dag om rustig uw kerstinkopen te doen.

Zondag 30 december ruime openingstijden op Oud en Nieuw koopzondag. Verse oliebollenverkoop. De laatste mogelijkheid om uw oliebollen en appelbeignets te bestellen en de ideale dag op uw boodschappen voor oud en nieuw te doen.

Sponsor bedankt!

REGIO - Het aan de Liemersallee in Westervoort gelegen Autobedrijf TVSAUTOS.NL sponsort de vriendenclub tijdens het jaarlijkse Rabo Curling te Duiven.


Op de GABA IJsbaan in Duiven strijden meerdere teams voor de hoofdprijs de Rabo Curling Cup. De Rabo Curlingcompetitie: van ludieke activiteit tot een serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist. Zo fanatiek als het er aan toe gaat op het ijs, zo gemoedelijk drinken de deelnemers hun drankjes tussen en na de wekelijkse wedstrijdavond. De curlingavonden zijn altijd weer een feestje om mee te maken.
Elk team wordt iedere week op eén speelavond ingedeeld. De teams die doordringen tot de finale, spelen op zaterdag 5 januari voor de Rabo Curling Cup. "Wilt u een van de speelavonden bijwonen? Kom dan gerust naar het centrum van Duiven."

Expositie in Liemerije

ZEVENAAR - Tot en met 8 februari is er een expositie van Netty Som, Wil te Boekhorst en Thea Kaaijk-te Kaat in Liemerije in Zevenaar.

Netty Som uit Gaanderen, Wil te Boekhorst uit Terborg en Thea Kaaijk uit Etten schilderen al zo’n 25 jaar één ochtend in de week met elkaar. In de wintermaanden hebben ze door de jaren heen bij verschillende leermeesters les gehad. Op die manier zoeken ze uitdaging en leren ze nieuwe technieken en materialen gebruiken, zoals krantenknipsels en zand. Met aquarel en acryl verkennen ze thema’s zoals 'lief en leed'. Door kritisch naar elkaars werk te kijken voorkomen ze dat ze stil blijven staan. Bijna jaarlijks exposeren ze in de kapel van Bronkhorst. Graag laten ze de komende maanden in Zevenaar het resultaat van hun werk zien.

De expositie is te zien in het bewonerscafé en de aansluitende gangen in verpleeghuis Liemerije locatie Zevenaar, Hunneveldweg 12 en is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 20.00 uur.

Pronkzitting Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari zal carnavalsvereniging De Nachtuulen uit Oud-Zevenaar, samen met harmonie Martinus, weer zorgen voor twee gezellige pronkzittingsavonden.

De zaal wordt omgetoverd tot een heus theater met een catwalk, live muziek en professioneel licht en geluid. Er kan worden genoten van een afwisselend programma met humor, verrassende acts, zang, dans en muziek van eigen bodem artiesten. Zoals elk jaar is er ook een serieus moment tijdens de uitreiking van de Smaragdoogige Nachtuul. Dit is de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging De Nachtuulen, voor diegene die zich vele jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de dorpsgemeenschap. Kortom: een gezellig avondje uit!

"Wilt u zeker zijn van een plek bij één van de avonden? Maak dan gebruik van de voorverkoop op donderdag 27 december tijdens de jaarlijkse Oliebollenparty. Deze wordt samen georganiseerd door de drumfanfare Sint-Anna en carnavalsvereniging De Nachtuulen. De kaartverkoop start om 20.00 uur in schuttersgebouw Sint-Anna aan de Babberichseweg 58 in Oud-Zevenaar. De kosten van de pronkzittingskaarten zijn 7,50 euro per persoon. Mocht u donderdag 27 december verhinderd zijn, dan kunt u uw kaartje bestellen via een e-mail naar pronkzitting@nachtuulen.nl.

Meer informatie over Pronkzitting Oud-Zevenaar of over carnavalsvereniging De Nachtuulen staat op www.nachtuulen.nl.

Kom korting dobbelen bij Dukson

ZEVENAAR - De komende tijd is er veel te doen bij Dukson mode in Zevenaar. Veel kortingsspeelplezier bij Dukson. Vanaf nu tot en met 15 december kunt u uw eigen korting dobbelen op het volledige dames- en heren kledingassortiment van Dukson.

Het aantal ogen dat u dobbelt bepaald de korting op uw aankopen. De korting geldt voor de volledige kledinglijn, zowel op de nieuwe herfstmode als op de bestaande kledingmerken bij Dukson. De bestaande korting op de kleding met de aangegeven kortingen kunt u verhogen met de dobbelsteen. De extra korting kan dan zelfs oplopen met elf procent. Korting stapelen in de winkel in een inspirerende omgeving waarbij kleur en heerlijke achtergrond muziek u alvast in een feestelijke decembermaand stemming brengen. Topmerken en kwaliteit in herfst- en winterkleding voor dames en heren tegen blijvend lage prijzen is ons motto. En hiervoor nodigt Dukson u graag uit om onder het genot van een gratis kopje koffie al uw kledingwensen in te vullen.

Makkelijk bereikbaar en gratis parkeren. Ons winkelteam biedt u die prettige service die u van ons gewend bent. Bezoek ons en laat u verrassen. Alle mode inspiratie vindt u in onze winkel, Hengelder 21 in Zevenaar. Ook voor werk- en buitenkleding bent u bij Dukson op het juiste adres. In de maanden daarna blijven wij u verrassen met bijzondere acties. Dukson brengt u en uw familie en vrienden kleur in mode. Dobbel mee voor nog meer kledingplezier. Kijk ook even op onze vernieuwde website www.dukson.nl.

Pronkzitting Oud Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari zal carnavalsvereniging De Nachtuulen uit Oud-Zevenaar, samen met harmonie Martinus, weer zorgen voor twee gezellige pronkzittingsavonden.

De zaal wordt omgetoverd tot een heus theater met een catwalk, live muziek en professioneel licht en geluid. Er kan worden genoten van een afwisselend programma met humor, verrassende acts, zang, dans en muziek van eigen bodem artiesten. Zoals elk jaar is er ook een serieus moment tijdens de uitreiking van de Smaragdoogige Nachtuul. Dit is de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging De Nachtuulen, voor diegene die zich vele jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de dorpsgemeenschap. Kortom: een gezellig avondje uit!

"Wilt u zeker zijn van een plek bij één van de avonden? Maak dan gebruik van de voorverkoop op donderdag 27 december tijdens de jaarlijkse Oliebollenparty. Deze wordt samen georganiseerd door de drumfanfare Sint-Anna en carnavalsvereniging De Nachtuulen. De kaartverkoop start om 20.00 uur in schuttersgebouw Sint-Anna aan de Babberichseweg 58 in Oud-Zevenaar. De kosten van de pronkzittingskaarten zijn 7,50 euro per persoon. Mocht u donderdag 27 december verhinderd zijn, dan kunt u uw kaartje bestellen via een e-mail naar pronkzitting@nachtuulen.nl.

Meer informatie over Pronkzitting Oud-Zevenaar of over carnavalsvereniging De Nachtuulen staat op www.nachtuulen.nl.

Vuurwerk Outlet Gelderland gaat gewoon door!

GROESSEN - Vijf jaar geleden toverde Koen Kampschreur het vuurwerkverkooppunt van zijn ouders om tot Vuurwerk Outlet Gelderland. Echter was een zesde seizoen niet geheel vanzelfsprekend. Maar gelukkig kan men ook dìt jaar in Groessen weer terecht voor goedkoop kwaliteitsvuurwerk!

Na vijf succesvolle vuurwerkjaren van Vuurwerk Outlet Gelderland ging het pand van voormalig tuincentrum Kampschreur in de verkoop. Dit zou het einde van de vuurwerkverkoop betekenen. Koen: "Gelukkig haalden mijn ouders het pand al snel weer uit de verkoop; goed nieuws voor mij!"

Vertrouwen in de Nederlandse traditie

De onzekerheden rondom een vuurwerkverbod maken het voor ondernemers zoals Koen niet makkelijk. Ieder jaar laait de discussie weer op. Hierdoor is vroeg vuurwerk inkopen een groot risico. Koen: "Toch verwacht ik dat door alle initiatieven vanuit de vuurwerkbranche de traditie nog lang stand kan houden. Wij stopten met de verkoop van gevaarlijk vuurwerk zoals Romeinse kaarsen en geven gratis vuurwerkbrillen en veilige aansteeklonten mee. Als de consument ook z'n beste beentje voor zet door vuurwerk veilig af te steken en naderhand de rommel op te ruimen, zie ik een algeheel verbod niet snel gebeuren."

Kwaliteitsvuurwerk voor palletprijzen

Bij Vuuwerk Outlet Gelderland is de voorraad dit jaar groter dan ooit. Koen: "Vroeg in het jaar heb ik al groots ingekocht. Hierdoor kan ik de verkoopprijzen echt laag houden. Merken zoals Pangu en Heron zijn opnieuw goed vertegenwoordigd. De bunkers staan vol en dankzij de grote winkel en ruime parkeergelegenheid zijn de wachttijden minimaal."

Vuurwerk Outlet Gelderland, Dorpstraat 55, Groessen, www.vuurwerkoutletgelderland.nl.

Met Stefan's Bloem & Zo haalt u de kerstsfeer in huis

WESTERVOORT - Afgelopen zaterdag 1 december bestond Stefan's Bloem & Zo Westervoort alweer acht jaar. "Dat hebben we gezellig gevierd met onze klanten. Nu gaan we ons langzaam opmaken voor de kerst, dat brengt weer een hoop werk met zich mee."

"Er moeten een hoop kerststukken worden gemaakt en straks mooie boeketten. Ook hebben we dit jaar natuurlijk weer onze amaryllisactie: altíjd drie stelen met minimaal vier bloemen per steel drie voor vijf euro.

Dit jaar hebben we ook weer supermooie kerstbomen van Nederlandse bodem voor u ingekocht. Zoals Nordmannen 1.50/2.00m gezaagd voor maar 25 euro en nog hoger voor maar 30 euro. Servische spar in een pot 1.70m voor maar 17,50 euro. We hebben al boompjes vanaf 9.95 euro.

Bij inlevering van de advertentie elders in deze krant krijgt u bij de koop van een kerstboom gratis amaryllis stelen. Kijk naar de voorwaarden in de advertentie. Kom gerust een keer kijken in onze winkel wij hebben altijd minimaal honderd soorten verse snijbloemen voor u klaar staan. Wilt u online een bloemetje versturen ga dan naar stefansbloementaxi.nl.

Graag tot gauw bij: Stefan's Bloem & Zo, Klapstraat 149 in Westervoort. In december zijn wij elke zondag geopend."

Sponsor bedankt!

Menno van 't Hull overhandigt namens de Club van 50 een jas aan Martin Boss van de maandagmorgenploeg, die op de achtergrond trots in de jassen poseert. (foto: Sjoerd Geurts)

GROESSEN - De Club van 50 van Sportclub Groessen heeft de maandagmorgenploeg warm aangekleed. De klussers hebben allemaal een warme winterjas met logo van de vereniging ontvangen.


De maandagmorgenploeg is niet meer weg te denken bij Sportclub Groessen. Wekelijks wordt er geklust, gesnoeid, getimmerd en allerhande andere werkzaamheden opgepakt. Allemaal op vrijwillige basis. Reden voor de Club van 50 om de mannen te verrassen met nieuwe jassen.

De 'Club van 50' van Sportclub Groessen is opgericht in 2002. Iedereen die Sportclub Groessen een warm hart toedraagt, kan lid worden. De Club van 50 financiert speciale projecten binnen de vereniging en organiseert jaarlijks een activiteit. Met name zaken die niet rechtstreeks verband houden met het bedrijven van de voetbal- of handbalsport. De commissie Club van 50 bestaat uit Sjoerd Geurts, Menno van 't Hull, Willy Vedder, Wielie Lentjes en Werner Willems.

Mensen die Sportclub Groessen een warm hart toedragen, kunnen zich aanmelden als lid van de Club van 50. De jaarlijkse inleg bedraagt – hoe kan het ook anders – vijftig euro. Als lid van de Club van 50 ben je ook lid van de vereniging, bezoek je gratis de wedstrijden van het eerste voetbalelftal en eerste handbalteam. Meer informatie of aanmelding: club50@sportclubgroessen.nl.

Tevens afscheid van een van de oprichters Veertigjarig bestaan Therapie Gimbornhof feestelijk gevierd

ZEVENAAR - Slingers en ballonnen wapperen vrolijk in de wind en in de wachtruimte volgt een smakelijk onthaal met een kopje koffie en een gebakje. De praktijk viert samen met de cliënten het veertig jarig bestaan en neemt tevens afscheid van de laatste van de twee oprichters!

Het begon allemaal in 1978 toen Ton Bottema en Ruud Labruyère gestart zijn als fysio-manueeltherapeuten in een woonhuis in de Staringstraat. Later kwamen daar ook de andere maatschapsleden bij met hun eigen specialisaties, zoals osteopathie, acupunctuur, fysiotherapie, craniosacraal therapie, haptonomie, medical-taping en dry-needling.

In 1997 werd nieuw gebouwd aan de Guido Gezellestraat 56. Nieuw zijn ook de contacten met sportclubs en bedrijven, als extra dienstverlening, met korte communicatie en behandellijnen. Nieuw is ook de structurering en realisering van de anderhalve lijnszorg in de gemeente Zevenaar.

Ton draagt zijn osteopathie-stokje over aan Lex Flisijn die ook als coördinator en docent aan de Osteopathie-opleiding College Sutherland in Amsterdam verbonden is.

Ton over Lex: "Ik heb alle vertrouwen in zijn kennis en kunde en door zijn verbondenheid aan de opleiding brengt hij nieuwe vakinhoudelijke ontwikkelingen in". Karin Hoefnagels vervangt Annelies Bottema als secretaresse. Het huidige team van medewerkers is divers in leeftijd en enthousiast in ontwikkeling. Vakgebieden worden regelmatig besproken en uitgewisseld met elkaar.

"We vormen een gemotiveerd team met veel specialisaties en deskundigheid; gericht op de mens in zijn totaliteit en gereed voor de toekomst", aldus mede-kartrekker Dennis Holverda.

Sfeervol kerstconcert van In Between en Ulfts Mannenkoor

Koor In Between. (foto: Sanne Smits)

GROESSEN - Na het succes van het muzikale spektakel op 29 en 30 maart de eigen uitvoering van The Passion het lijdensverhaal van Jezus in de Kathedraal van de Liemers , maakt In Between zich op voor een volgende muzikale uitdaging!

Op vrijdagavond 14 december om 20.00 uur presenteert In Between in de H. Andreaskerk in Groessen een sfeervol kerstconcert. Te gast is dan niemand minder dan het Ulfts Mannenkoor! Het Ulfts Mannenkoor bestaat al meer dan 60 jaar en staat met ongeveer 100 zangers garant voor een sfeervol , afwisselend en indrukwekkend repertoire. De koren laten afzonderlijk en gezamenlijk van zich horen.

De bezoeker wordt vanaf 19.30 uur ontvangen met een kopje koffie en na afloop van het concert staat er een warm glaasje glühwein klaar op de culinaire kerstmarkt op het grasveld voor de kerk. Op deze culinaire kerstmarkt zijn tegen betaling meerdere winterse hapjes en dranken verkrijgbaar.

Dit alles bij elkaar belooft een groot muzikaal en sfeervol spektakel te worden waarbij de voorbereidingen nu al in volle gang zijn. Kaarten inclusief koffie/thee bij aanvang van het concert en een glaasje glühwein na afloop van het concert, zijn vanaf nu voor vijftien euro verkrijgbaar via www.koorinbetween.nl Tevens zijn er diverse verkooppunten in de regio waaronder Dorpshuis Groessen en de parochiesecretariaten van Groessen, Duiven, Loo en Zevenaar.

Retteketet showband blaast de kerst op

Retteketet brengt het publiek met muziek naar hogere sferen. (foto: Retteketet Showband) Retteketet Showband

OOY - Dé Partyband van de Liemers, Retteketet Showband, organiseert dit jaar voor de vijftiende keer het ultieme kerstfeest vol muziek, spektakel en kerstsfeer. Liefst twee dagen lang is het kerst in het Schuttersgebouw EMM aan de Slenterweg in Ooy.

Op zaterdag 15 en zondag 16 december kun je hier live getuige van zijn door het ultieme ‘feel good’ kerstfeest te bezoeken. Elk jaar is er een bijzonder thema en worden mensen al buiten voor de feesttent in kerstsfeer gebracht. De Retteketet showband is een elfkoppige feestband met muzikanten met Liemerse roots. Maximaal twee keer per maand rijdt de amateurband naar een optreden. ‘Het is voor ons een avondje uit…’ zegt zangeres Margit Gasseling. ‘We komen op waanzinnige locaties die vaak op geweldige wijze zijn omgebouwd tot feesttent. Het is onze uitdaging ons publiek te overdonderen met de aankleding van ons Retteketet Kerstspektakel’. Dit jaar gaat dat zeker weer lukken met een wel heel ‘luchtig’ thema. Het thema is Balloooon! Speciaal hiervoor ondersteunt feestballonnen.nl de band dit jaar in de aankleding van het feest.

Meer informatie staat op www.retteketetshowband.nl. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Cigo Gemak Shop én bij Eet-Lokaal Café, Restaurant & Zalen. Voor het zaterdagavondfeest betaal je 14,50 euro per kaart. De zondagmiddag is een unieke familiemiddag waarvoor kaarten vijf euro per persoon kosten (kids gratis).

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - In sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat 39 is op zondag 9 december van 09.00 - 16.00 uur een grote vlooienmarkt.

Ook deze keer zijn er kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een vier meter brede kraam met dakje voor 25 euro. Een grondplaats kost 15 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Catering met terras wordt verzorgd door de sporthal.

Vlooienmarkt in Zelhem

ZELHEM - Zondag 16 december is er van 9.00 tot 16.00 uur een grote vlooienmarkt in sporthal De Pol aan de Vincent van Goghstraat 72 in Zelhem.

Weer zal veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop worden aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats kost per zes meter 15 euro. Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De gezellige catering wordt verzorgd door de sporthal.

Iets ouder sport bij Lios Lobith

LOBITH - Iedere donderdag komt een conditiegroep 55+ bij elkaar om te sporten bij Lios. "Wij zoeken nieuwe leden voor deze gezellige groep."

De lessen worden altijd op muziek gestart met armoefeningen door gewichten en dyna-bands. Een half uur aan de conditie werken door middel van een dans workout, bal gooien of steps. Daarna komen de rek-, strek- en evenwichtsoefeningen. Ook de buik, billen, benen komen aan bod. Op rustige muziek sluiten ze de les af met een coolingdown.

Natuurlijk wordt er tijdens de les ook gewerkt aan het sociale aspect. "Wilt u een les meedoen om te kijken of dit wat voor u is. Kom dan op de donderdagochtend meedoen tussen 10.30 en 11.30 uur in de Habeshal."

H. Remigius Duiven

Zondag 9 december 2018 om 11.00 uur. Eucharistieviering.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames-Herenkoor.

Zondag 16 december 2018 om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers en diaken A. van Zundert.

Gebedsintenties 09-12-2018: Annet Gertsen-Roelofs,Riekie Peters-Wieleman, Koos Hooijman. Jaargedachtenis: Trees Hooijman-Bisseling, Marie Nijenhuis-Klein Goldewijk, Theo Veldman.

Gebedsintenties 16-12-2018: Paul Verhoef.

Mededelingen: Donderdag 20 december is er een concert van Het Neva Ensemble St. Petersburg in de H. Remigiuskerk te Duiven. Aanvang 20.00 uur. Men brengt Slavisch Byzantijnse muziek, Russische volksliederen en licht klassiek. Na afloop is er een deurcollecte t.b.v. het Neva Ensemble en bestaat er gelegenheid tot het aanschaffen van een CD.

In de Kerstperiode is het Remigius secretariaat gesloten van maandag 24 dec. 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019.

Neva-ensemble uit Sint-Petersburg

DUIVEN - Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble geeft op 20 december een concert in de Remigiuskerk, Remigiusplein 4 in Duiven aanvang 20.00 uur. Van begin december tot half januari verzorgen zij opnieuw een groot aantal optredens door heel Nederland.


Het Russische klein koor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische)componisten.Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en –diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Het krijgt zeer veel waardering voor zijn op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media-aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens 'De muzikale tovenaars uit Rusland'.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van het concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.Voor meer informatie: Valerya Matigulina, 072 5128555, www.neva-ensemble.narod.ru.

Gezellige overdekte vlooienmarkt Zelhem

ZELHEM - Zondag 16 december is er van 9.00 tot 16.00 uur een grote vlooienmarkt in sporthal De Pol aan de Vincent van Goghstraat 72 in Zelhem.

Weer zal veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop worden aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats kost per zes meter 15 euro. Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De gezellige catering wordt verzorgd door de sporthal.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 9 december 2018 om 11.00 uur. Eucharistieviering.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames-Herenkoor.

Zondag 16 december 2018 om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers en diaken A. van Zundert.

Gebedsintenties 09-12-2018: Annet Gertsen-Roelofs,Riekie Peters-Wieleman, Koos Hooijman. Jaargedachtenis: Trees Hooijman-Bisseling, Marie Nijenhuis-Klein Goldewijk, Theo Veldman.

Gebedsintenties 16-12-2018: Paul Verhoef.

Mededelingen: Donderdag 20 december is er een concert van Het Neva Ensemble St. Petersburg in de H. Remigiuskerk te Duiven. Aanvang 20.00 uur. Men brengt Slavisch Byzantijnse muziek, Russische volksliederen en licht klassiek. Na afloop is er een deurcollecte t.b.v. het Neva Ensemble en bestaat er gelegenheid tot het aanschaffen van een CD.

In de Kerstperiode is het Remigius secretariaat gesloten van maandag 24 dec. 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019.