GN Arnhem

16 december 2017

GN Arnhem 16 december 2017


Op kerstavond samen genieten van kerstliederen in het Memorarium

ARNHEM - Op kerstavond, zondag 24 december van 20.00 tot circa 22.00 uur, willen wij samen met u de sfeervolle kerstdagen inluiden met muziek, zang en het prachtige kerstverhaal. Deze avond vindt plaats in Memorarium Gelderland, de kerk is voor deze kerstdagen speciaal aangekleed in kerstsfeer met een levensgrote traditionele kerststal.

Zing bekende kerstliederen mee met Claudia de Clercq, klassiek zangeres of geniet van een paar prachtige sfeervolle nummers die ze ten gehore zal brengen. U kunt luisteren naar het kerstverhaal verteld door Ster van Kooten, presentatrice bij RTV Arnhem en naar de klanken van het kerkorgel dankzij buurtbewoner en organist Bob Lucassen. Dave Jeltema uit Klarendal zal de avond compleet maken met een paar mooie liedjes.

Iedereen die deze kerstavond met kaarslicht, intimiteit en samenzang wil meemaken, is welkom in de prachtige kerk Memorarium Gelderland. De toegang is gratis. Wanneer u echter wilt bijdragen aan het behoud van dit monument, dan wordt uw gift bijzonder gewaardeerd tijdens de collecte op deze avond. Na afloop zal er tegen betaling koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein geschonken worden vergezeld van een kersttraktatie. Van de kerstavond worden door Rob de Joode foto's gemaakt die na te bestellen zijn. De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. (www.memorarium.nl, Verlengde Hoflaan 74, Arnhem).

Met IVN Arnhem naar Boschveld en Lichtenbeek

Foto: Maria Pompe

ARNHEM - Op derde kerstdag is de laatste IVN-wandeling van het jaar.Boschveld en Lichtenbeek zijn twee landgoederen die aan de zuidkant van de Amsterdamseweg liggen, tussen Mariëndaal en Papendal. De landgoederen zijn ooit één geheel geweest met de Vijverberg aan de overzijde. Klaas Gubbels heeft zijn atelier in het koetshuis van het voormalige landhuis.

Beide landgoederen hebben nog alle kenmerken van een landgoed: lanen, akkers, weide en bospercelen. Ze liggen min of meer op de toppen van de stuwwal van Arnhem. In 1944 is, tijdens de slag om Arnhem, op Lichtenbeek zwaar gevochten. De beuken in Boschveld zijn tussen 1870 en 1900 geplant. Natuurgidsen van IVN-Arnhem laten je op derde Kerstdag, woensdag 27 december zien wat dat betekent.

IVN Arnhem haalt graag met belangstellenden in anderhalf uur een frisse neus op deze landgoederen. Aanvang is om 14.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Leeren Doedel op de hoek van Dreijenseweg en de Amsterdamseweg. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Meer over IVN-activiteiten in en om Arnhem staat op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Kerstsamenzang in de Eusebiuskerk

De Lofstem Oosterbeek lofstem

ARNHEM - Op 17 december wordt in de Eusebiuskerk van Arnhem weer een jarenlange traditite voortgezet: de kerstsamenzang voor iedereen!

Alle inwoners van Arnhem en omgeving kunnen weer in deze prachtige grote Eusebiuskerk van Arnhem samen de geliefde en bekende kerstliederen zingen. De koren 'De Lofstem Oosterbeek' en 'Laus Deo' uit Enschede zullen gezamenlijk prachtige koorstukken ten gehore brengen. Ds. W. Koelewijn uit Renkum zal een korte aansprekende kerstboodschap verzorgen.

De koren staan onder leiding van dirigent Jorrit Woudt en worden op de vleugel begeleid door Gerwin van der Plaats. De samenzang zal op het grote Strümphler orgel worden begeleid door organist Jack Blok. Het belooft weer, evenals vorige jaren, een zeer sfeervolle avond te worden.

De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang in verband met de gemaakte kosten. De aanvang is om 22.00 uur. De kerk is om 19.15 uur open. Parkeertip: parkeergarages Centraal/Musis/Rozet na 18.00 uur 0,50 euro per uur.

Denk mee over het Alzheimer Café!

ARNHEM - Sinds 2000 is er in Arnhem maandelijks het Alzheimer Café, een trefpunt voor iedereen die in het dagelijks leven met dementie te maken heeft. Helaas is in november 2017 het voorlopig laatste Alzheimer Café gehouden. De organisatie ervan is een te grote belasting geworden voor de kleine werkgroep van vrijwilligers. Ook de lage bezoekersaantallen van de laatste tijd en de niet optimale locatie zijn factoren die meespelen.

De werkgroep is van mening dat er tijd nodig is om een nieuw plan te ontwikkelen voor de toekomst van het Alzheimer Café. De huidige vrijwilligers kunnen dit niet alleen. Zij hebben de inbreng en ideeën nodig van mensen die door persoonlijke ervaring of interesse betrokken zijn bij mensen met dementie en hun omgeving.

Bent u van mening dat het belangrijk is dat er in Arnhem een Alzheimer Café is? Kom dan op donderdagavond 18 januari naar Vreedenhoff in Arnhem. Om 19.00 uur start een open bijeenkomst voor iedereen die wil meedenken over een nieuwe start van het Alzheimer Café.
Wat zijn de voorwaarden waaraan een goed Alzheimer Café moet voldoen? Wat is een goede locatie in Arnhem?

"Wilt u 18 januari met ons meedenken? Stuur dan een mail naar arnhem@alzheimer-nederland.nl of bel 06 20309017. U ontvangt dan begin 2018 een uitnodiging met programma voor deze bijeenkomst. Als u niet kunt komen, maar graag op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang, laat dit dan per mail weten. Alle adviezen en tips zijn welkom", zo laat de werkgroep Alzheimer Café Arnhem weten.

Eerste Epilepsie Café in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) verzorgt woensdag 10 januari haar eerste Epilepsie Café in Arnhem.

Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Het doel van een Epilepsie Café is om in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

Het café is in De Petersborg, Slochterenweg 40, Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden en informatie: Middenoost@epilepsievereniging.nl of telefoon 026 3114472.

Kerstvlooienmarkt Westervoort

WESTERVOORT - Tweede kerstdag is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Voices united for Serious Request

REGIO - Onder de inspirerende leiding van dirigent/componist Christan Grotenbreg brengen diverse koren uit Arnhem, Dieren, Ellecom en Westervoort hun zangkunsten ten gehore op maandag 18 december om 20.00 uur in de dorpskerk in Rheden.

Speciaal voor dit concert heeft Christan ook een lied geschreven, dat gezongen zal worden door koorleden en niet-koorleden. Het repertoire is verder zeer gevarieerd en we hopen dat de hartverwarmende songs die de koren zullen zingen een mooi bedrag opleveren voor Serious Request!

De entree is een donatie voor Serious Request. Bent u niet in de gelegenheid naar het concert te komen, maar wilt u wel bijdragen? Check dan onze actiepagina: www.kominactie.3fm.nl/actie/voices-united-for-serious-request.

Kerst beleven met Crescendo-Elden

Klarinettisten Crescendo-Elden-Arnhem. Foto: Rob Meijer Foto: Rob Meijer

ARNHEM - Weet u al hoe u dit jaar de kerst viert? Samen naar de kerk met kerstzang; op de bank met een goede film; terugblikkend op het afgelopen jaar en vooruitkijkend naar het eind van het jaar? Of actief in de keuken met kerstmuziek op de achtergrond? Crescendo-Elden-Arnhem geeft graag de opmaat naar de kerst met een concert op zondagmiddag 17 december om 14.30 uur in de Lucaskerk in Elden.

Crescendo neemt de toehoorder mee in een concert met veel afwisseling. "We kijken terug op het afgelopen jaar en de ereleden waar we afscheid van hebben moeten nemen met Leningrad van Billy Joel. De themamuziek van de film Schindler’s List is gevoelig en indringend. What a wonderful world benadrukt maar weer eens dat de wereld zo slecht nog niet is en Jesus Christ Superstar borduurt verder op het dramatische leven van het kerstkind. Natuurlijk mag Chris Rea niet ontbreken met Driving home for Christmas. We hopen niet dat u nachtmerries overhoudt van A Nightmare before Christmas en sluiten af met stemmige kerstmuziek en de beste wensen voor het nieuwe jaar!" Het harmonieorkest staat dit keer onder leiding van Geert Jan Dijkerman.

Het leerlingenorkest onder leiding van Chiel Zomer zal laten horen wat het de afgelopen tijd geleerd heeft. Naast kerstliedjes als Jingle Bells en O Dennenboom klinkt ook toepasselijke muziek van de film Frozen. De leden van Crescendo ontmoeten een ieder graag na het kerstconcert met Glühwein en warme chocolademelk. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie staat op www.crescendo-elden-arnhem.nl.

Energiebank Arnhem op zoek naar energiecoaches

ARNHEM - Wil jij je horizon verbreden, meewerken aan een duurzame wereld, energie krijgen van energie geven en vrijwilligen wanneer het voor jou past? De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Dit doen we door huishoudens hulp bij betaling, hulp bij besparing en hulp bij bewustwording te bieden.

Wat ga je doen? Je bezoekt huishoudens met een minimum inkomen en helpt hen meer inzicht te verkrijgen in hun energieverbruik, met als doel het energieverbruik structureel te verlagen met energiebesparende producten; je evalueert en checkt of het hulptraject goed verloopt

Wij bieden: een training (één avond) waarbij je alles leert over energieverbruik en besparen; materiaal en producten om te gebruiken bij het energiecoachtraject; ondersteuning vanuit de Energiebank Arnhem; periodiek overleg met je collega energiecoaches om ervaringen te delen; reiskostenvergoeding behoort tot de mogelijkheid.

Wij vragen: een enthousiaste persoonlijkheid die het gedachtegoed van de Energiebank een warm hart toedraagt en zich wil inzetten om onze doelgroep te helpen; inlevingsvermogen, sociaal, empatisch en goede communicatieve vaardigheden; affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing; circa vier uur per maand beschikbaar (vrij in te plannen) om huishoudens te bezoeken.

Ben je enthousiast geworden en wil je de Energiebank Arnhem komen ondersteunen, stuur dan je reactie naar Marjan Jansen, 06- 15028143 of marjan.jansen@energiebanknederland.nl Kijk voor meer info op www.energiebanknederland.nl https://www.energiebanknederland.nl/energiecoach-arnhem.

A.F.v.M.-kantoor is verhuisd!

nieuw onderkomen A.F.v.M.

ARNHEM - Het vinden van een nieuwe locatie voor het kantoor van uw Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen vereiste inzet van alle bestuursleden, alsook meedenken van alle netwerkcontacten. Toch is het binnen redelijke termijn gelukt! Eenkantoorruimte bleek beschikbaar in het complex van voorheen 'De Overkant' aan de Bethanienstraat 242 in Arnhem (Presikhaaf).

Op woensdag 29 november vond de verhuizing plaats. Nagenoeg alle inventaris kon een plek vinden op de nieuwe stek. De bestuursleden moeten nog wennen. "U als bezoeker moet de weg nog vinden naar de nieuwe zichtlocatie aan de Bethanienstraat 242. Graag wel vooraf even een afspraak via ons secretariaat!"

"Heeft u vragen aan de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen? Kijk dan mogelijk eerst even op onze website www.arnhemsemuziekfederatie.nl. Op veel vragen vindt u daar een antwoord. Bovendien treft u een uitgebreide informatie aan over de aangesloten verenigingen en hun activiteiten/concerten/agenda. Voor resterende vragen zie op de website onder 'Contact' de gegevens van ons secretariaat. De Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen kan er ook voor u zijn! Van, door en voor Arnhem en haar bewoners en muziekverenigingen!"

Kerst op Landerij De Park

Levende Kerststal in 2016 Foto: Kim van der Zwan Foto: Kim van der Zwan

ELST - Landerij De Park is op 22 december weer helemaal in kerstsferen, compleet met grote kerstboom, muziek, feestelijke verlichting en brandende vuurkorven. Van 17.00 - 20.00 uur is iedereen welkom om mee te genieten van een gevarieerd programma met allerlei activiteiten.

In de kinderboerderij is een levende kerststal met ieder kwartier een korte voorstelling. Je kunt bij het vuur marshmellows roosteren, een selfie maken met de kerstman, een kerstlampje knutselen, naar een kerstverhaal luisteren of kleine kerstcadeautjes kopen.
En natuurlijk is er veel muziek: de koren Between Two Rivers uit Elst en het RK Dameskoor uit Valburg verzorgen verschillende optredens met mooie en zelf kan je met kinderen lekker meezingen met overbekende Nederlandse kerstliedjes bij de Kerst-Singalong.
Koud geworden? Bij Droom! De Landerij kun je tussendoor heerlijk opwarmen met glühwein, warme chocomel en er is heerlijke huisgemaakte erwtensoep.

De toegang is twee euro per volwassene (gepast geld is fijn!). Kinderen en Gelrepas-houders hebben gratis toegang.
Je vindt Landerij De Park op De Park 12 in Elst. In verband met de verwachte drukte, vragen we iedereen zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Eusebius by night

ARNHEM - Op de donkere avonden van 17 en 29 december biedt de Eusebius van 19 tot 21 uur met Eusebius by Night gelegenheid om de duizenden lichtjes van de stad van bovenaf te bekijken.

Op weg naar de Belvedère vertelt de liftgids over de Eusebius. Met een wenteltrap wordt het laatste deel naar het hoogste punt van de stad afgelegd. De kosten bedragen vier euro, de tweede persoon mag gratis mee naar boven. Meer informatie staat op www.eusebius.nl.

Winterjudo bij Bushi, iets voor jou!

ARNHEM - Zit je op voetbal maar zou je best ook eens een paar judolessen willen volgen, bijvoorbeeld om je motoriek of duelkracht te verbeteren? Dan is winterjudo echt iets voor jou!

"Budovereniging Bushi Arnhem heet je van harte welkom! Voor een aantrekkelijke prijs koop je een strippenkaart waarmee je acht lessen kunt meedoen. Een judopak wordt je gratis ter beschikking gesteld.
Deze aanbieding geldt voor de maanden december tot en met februari. Ideaal voor in de winterstop! Op dinsdag, woensdag en vrijdag geven we voor verschillende leeftijdsgroepen een training. Wil je meer informatie of heb je vragen en of opmerkingen, mail dan gerust naar: secretariaat@bushiarnhem.nl."

Meer informatie over judo en budovereniging Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en facebook.

Interesse voor Knarrenhof in Arnhem

ARNHEM - Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Ooit waren dit plekken voor armeren, ouderen, weduwen en zieken. Het was er besloten en veilig, maar zeker niet luxe en comfortabel. Dat is het concept van Knarrenhof wel. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Ieder heeft een eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en 'noaberschap' bent u hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. Het is beslist geen woongroep, want niets moet gezamenlijk, maar het kan wel. De toekomstige 'hovelingen' organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie et cetera met hulp van de landelijke stichting. Alles wat ze zelf kunnen doen, doen de bewoners liever zelf. Want als je dat laat doen door gebruikers zelf, is het altijd actiever, leuker, beter en goedkoper.

Centraal bij Knarrenhof staan de begrippen veiligheid, geborgenheid en onafhankelijkheid. Dat laatste uit zich ook doordat ze met hun geïnteresseerden de plannen maken in plaats van over. In Zwolle wordt de eerste hof deze maand opgeleverd.

In Arnhem is er ook al een groep geïnteresseerden bij elkaar, zij zoeken nog meer mensen die hier wel zouden willen wonen. Samen kunnen we dan aan de slag en zullen we een eerste informatieavond organiseren. Meer info en inschrijven via de website: www.knarrenhof.nl.

Biologisch naar de kapper? Dat kan bij La Coupe Hairstyling!

ARNHEM - La Coupe Hairstyling bewijst dat een kapper ook groen kan zijn. Het gebruik van biologische producten, vrij van parabenen en siliconen, en het recyclen van verpakkingen, getuigt van liefde voor de wereld om ons heen. Klanten krijgen zelfs statiegeld als ze hun lege shampooflessen terugbrengen! Dat groen ook goed is, blijkt uit het feit dat La Coupe in 2017 (opnieuw) is verkozen tot 'leukste kapsalon van Arnhem'.

La Coupe Hairstyling bestaat op 1 december al 15 jaar. In die tijd is de kapsalon in Elderveld uitgegroeid tot duurzame kapsalon met een aantal bijzondere specialisaties. Zo voeren de stylisten van La Coupe complete make-overs uit, inclusief make-up, manicure en schoonheidsbehandelingen. Om het resultaat professioneel vast te leggen, werkt de salon samen met het naastgelegen Ron Kieft Fotografie. Al met al levert dit een gezellige middag op, die ook vaak als vrijgezellen-, vriendinnen- of verjaardagfeestje wordt gedaan.

Specialist in kleuren
De La Coupe stylisten zijn gespecialiseerd in balayage technieken; een wereldwijde trend in haarkleuring met dip-dye en kleureffecten. De derde specialisatie is het knippen van heren. Klinkt simpel, maar dat is het allerminst. De haarstylisten van La Coupe hebben zich bekwaamd in het barbier vak, inclusief baarden en vetkuiven.

Zelf ervaren? Je vindt La Coupe Hairstyling aan het Ridderkerkpad 3, Arnhem, 026 3815016.

Bij Shoeby draait alles om jou

ARNHEM - Je krijgt persoonlijk advies van jouw personal shopper om die stoere, casual of chique outfit te vinden. Iedere dag staat het team van shopmanager Priscilla klaar om jou van top tot teen te stylen!

Shoeby heeft altijd de nieuwste fashion voor een vriendelijke prijs. Het dameslabel Eksept vind je exclusief bij Shoeby. Voor de kids zijn er de eigen labels: Jill voor de meiden en Mitch voor de jongens. De heren shoppen het eigen label Refill. Style je outfit af met de leukste accessoires en maak je look compleet met een paar toffe schoenen. Ontdek ook de heerlijke Eksept cosmeticalijn, met onder andere bad- en doucheproducten. Leuk om (jezelf) cadeau te doen!

Activiteiten
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in de winkel. Van exclusieve VIP-avonden met make-overs, hapjes en drankjes tot de tofste kinderfeestjes. De kids mogen zelf hun outfit samenstellen, hun nagels versieren, een modeshow lopen, de jarige krijgt een cadeautje en er staan lekkere hapjes en drankjes voor ze klaar. Word je al nieuwsgierig? Stap gewoon een keertje binnen, bijvoorbeeld tijdens onze koopzondag op 24 december en informeer bij shopmanager Priscilla of onze andere personal shoppers naar de mogelijkheden.

Shoeby Arnhem, Elderveldplein 10, Winkelcentrum Elderhof, Arnhem; 026 3831557; www.shoeby.nl.

Kerst vieren bij Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 12:00 en 12:30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all-in-kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten… Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke. Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:30 tot en met 22:00 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

13 / 36

Huis of bedrijfspand beveiligd door Ramar Communicatie & Security

ARNHEM – Uw wilt toch zorgeloos uw huis verlaten zonder dat u het doelwit wordt van potentiële inbrekers. Dat is een geruststellende gedachte. Jaarlijks worden er in Arnhem en omgeving vele inbraken gepleegd of poging tot inbraak. Reden genoeg om uw huis en of bedrijfspand te beveiligen.

Voorkomen doe je een inbraak natuurlijk nooit, legt beveiligingsadviseur en specialist Marlon van Zeist uit. Maar u kunt natuurlijk wel de boel vertragen behoorlijk vertragen. Naast een goed hang en sluitwerk is het belangrijk dat u beschikt over een degelijk alarmsysteem om zo een inbraak te detecteren. Ramar Communicatie & Security biedt alarmsystemen tegen een betaalbare prijs. Ramar is een gecertificeerd bedrijf dat ruim tien jaar ervaring heeft in het aanleggen en beheren van goedgekeurde alarmsystemen.

Naast alarmsystemen is Ramar Communicatie & Security ook gespecialiseerd in camerasystemen. Iedereen kent de beelden van het programma als opsporing verzocht dat bij jezelf denk, hoe kan je in hemelsnaam iemand herkennen met zulke slechte beveiligingsbeelden! Helaas is dit van de dag nog steeds de realiteit. Zelf bij grote bedrijven, banken en woonhuizen zijn de bewakingsbeelden vaak nog van lage kwaliteit. Het is belangrijk om de pakkans van criminelen te verhogen en de inbraakcijfers effectief terug te dringen. Voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact opnemen.

Ramar Communicatie & Security, Woodrow Wilsonstraat 3, Arnhem; 085 4019464; www.ramar-communicatie.nl;
www.ramar-security.nl.

Kerstbomen en kerstukjes bij Epric: 'U kunt ons helpen'

HUISSEN - Stichting Epric is gestart met haar jaarlijkse kerstbomen en kerststukjes verkoop. Door de landelijke bezuinigingen in de zorg wordt ook een kleine stichting zoals Epric getroffen. "Sinds 2008 proberen we als werkervaringsplek en als dagbestedingsplek een centrale rol in te nemen in onze gemeente."

Een veilige werkplek zonder stress is het ideaal voor onze mensen en wij proberen dit ondanks de bezuinigingen in stand te houden. Het wordt er echter niet gemakkelijker op. "Daarom vragen wij uw hulp. We willen uw aandacht vestigen op onze mooie kerstbomen. We hebben er een heleboel in voorraad en er is altijd wel eentje te vinden die bij u thuis past. Daarbij komt ook nog dat onze bomen uit onze regio komen en hier gekweekt worden. Het is juist in deze tijd dat we hopen dat u de boom van deze kerst bij ons koopt.: u steunt ons als stichting en als werkervaringsplek mee! Daarnaast hebben we dit jaar weer een mooie grote kerstmarkt.

Mocht u nou echt geen kerstboom willen, dan kunt u ook altijd nog een geldelijke bijdrage storten op Rabobankrekening NL 88 RABO 0137295472 ten name van Epric in Huissen met vermelding 'donatie'.

Natuurlijk zou het het leukste zijn als u bij ons een kerstboom of kerstukje komt kopen. Stichting Epric is geopend van maandag tot vrijdag van 9-17 uur en zaterdag/zondag van 10-17 uur. U vindt Stichting Epric aan het Nieuwediep 9a, 6851 GB Huissen."

Flex Computer-Phones al veertien jaar vertrouwd adres voor particulieren en bedrijven

ARNHEM - Flex Computer-Phones is gespecialiseerd in verkoop en reparatie van alle soorten computers, notebooks, tablet, telefoons, beveiligingscamera's en navigatie-onderdelen, software en accessoires.

De diensten die Flex Computer-Phones biedt zijn snel en professionele, producten zijn van kwaliteit tegen laagste prijsgarantie. Ook is er een mobiele reparatieservice, die op elke gewenste locatie komt, zowel bij u aan huis of bedrijf. Daarnaast is het bedrijf is altijd op zoek naar gebruikte computers, notebooks, tablets, telefoons, camera's, tv´s, audio en Playstationspelletjes. U ontvangt direct het bedrag cash voor al uw gebruikte goederen.
Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend en zonder afspraak in de winkel langskomen voor een taxatie van uw product.

Aanbieding maand december:
In de maand december 2017 ontvangt u korting tot veertig procent op alle accessoires en twintig procent op de reparaties.

Flex Computer-Phones winkelcentrum Kronenburg (bij de ingang vlakbij Halfords) Coydonplein 384, Arnhem; 026 3830081; www.flexcomputers.nl.

Topshelf in Arnhem langer open!

ARNHEM - De verkopen trekken aan en winkels hebben nieuwe voorraden luxe artikelen: de warenhuizen van Topshelf in Arnhem en Groningen blijven open tot halverwege februari 2018.

Topshelf is tot deze beslissing gekomen vanwege de aantrekkende verkopen. Het warenhuisbedrijf heeft de voorraden aangevuld met onder andere de hele winkelcollectie van Gaastra, luxe beddengoed, cadeauartikelen, woonaccessoires en kostuums. Ook in de komende periode zal het assortiment worden aangevuld. De nieuwe producten worden al gelijk met 50 procent korting verkocht.

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

GLK: Doorwerth - Hendrik van Doorenweerd

DOORWERTH – Op donderdag 28 december van 14.00-15:00 uur kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek.


Kasteel Doorwerth is in de dertiende eeuw ontstaan. Eén van de eerste bewoners was ridder Hendrik van Doorenweerd. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was…

De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar. De rondleiding duurt één uur. Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Kosten: 6,00 euro. Kosten entree museum: 9,50 euro, kinderen 4 - 18 jaar 6,00 euro, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart. Reserveren via doorwerth@glk.nl of online via www.glk.nl/doorwerth.
Kasteel Doorwerth staat aan de Fonteinallee 2b in Doorwerth.

Afrikaanse oliebollenactie

ARNHEM - Ook dit jaar zijn er weer overheerlijke Afrikaanse oliebollen te bestellen, niet alleen voor oudjaar, maar ook voor tijdens de kerstdagen.

De opbrengst van deze oliebollen actie gaat naar het project 'Geef een Kind Toekomst' in Guinee van de Jerome Damey Foundation. In november is de fundering gelegd voor vier klaslokalen, help ons mee om volgend jaar deze vier lokalen te realiseren, zodat er begonnen kan worden met het gratis onderwijs geven aan kinderen die nu nog niet naar school gaan. Een zak Afrikaanse oliebollen (10 stuks) kost 5,00 euro. De oliebollen zijn te bestellen via lamko Geenacker; 06 36148058 / 026 8404775 en info@jeromedamey-foundation.nl.

Kinderkerstviering en levende kerststal

kinderkerstnacht nvt

ARNHEM - In de kapel van de Baptistengemeente Arnhem-Centrum zal op zondag 24 december een unieke kinderkerstdienst gehouden worden.

Tijdens de viering wordt op een bijzondere manier het kerstverhaal verteld. Ook worden er kerstliederen gezongen met live begeleiding. Achter de kerk zal er een levende kerststal te zien zijn en kunnen de kinderen warme chocolademelk drinken bij een knapperend kerstvuur. Er zijn twee vieringen om 16.15 uur en om 18.45 uur. De kapel bevindt zich aan de Willem van Kleeflaan 6 (een zijstraat van de Velperweg).

17 / 36

Baptist Arnhem: (houtbewerkings)gereedschappen, ijzerwaren en gebouwbeslag

ARNHEM - Sinds 1984 is Baptist een begrip in Arnhem en omstreken. Wij bieden een volledig assortiment kwaliteitsproducten waarmee u direct aan de slag kan, variërend van ijzerwaren, gebouwbeslag tot (houtbewerkings)gereedschappen.

IJzerwaren en Gereedschappen. Ons assortiment bestaat uit vele kwaliteitsproducten zoals hand- en elektrische gereedschappen, ijzerwaren, lijmen, tuingereedschappen, bevestigingsmiddelen en nog veel meer! Onze specialisten delen hun kennis graag met u.

Gebouwbeslag. Een zorgvuldig samengesteld assortiment, met oog voor kwaliteit en design, biedt u het mooiste raam-, deur- en veiligheidsbeslag, voor monument of nieuwbouw. Maar ook stijlvolle accessoires, denk bijvoorbeeld aan beldrukkers en huisnummers.

Voor houtbewerkers. Als liefhebber van houtbewerking kunt u niet om Baptist voor Houtbewerkers heen! Nergens vindt u zo'n breed assortiment houtbewerkingsgereedschap. Beeldhouwers, meubelmakers, restauratoren en andere liefhebbers noemen ons niet voor niets dé snoepwinkel voor houtbewerkers.

Ook als beginner bent u zeer welkom bij Baptist! Heeft u weleens gedacht aan brandschilderen in hout, 3D figuurzagen of meubelmaken? Stap gerust binnen en ontdek uw nieuwe hobby!

Baptist nieuwsbrief. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties! www.baptist.nl. Graag tot ziens bij Baptist, Vlamoven 32, Arnhem (www.baptist.nl).

Al tien jaar 'definitief ontharen' bij Beautycare Velp

VELP – "Voor 'definitief ontharen' IPL bent je bij ons aan het juiste adres. Nooit meer hoeven scheren! Nooit meer die harde stoppels of ingegroeide haartjes! Op vakantie gaan zonder scheermes, wie wil dat niet? Wij verzorgen dit voor jou!"

"Wel is het noodzakelijk dat de haartjes nog pigment bevatten, dat ze nog niet grijs zijn. De beste resultaten krijg je bij donkerbruin tot zwarte haar. Een IPL behandeling van het lichaam vind plaats eens in de vijf weken. (het gezicht eens in de drie weken). Je mag tussentijds niet meer harsen of epileren. Alleen maar scheren. Zonnebanken is even niet toegestaan.

Heb je ingegroeide haartjes bij je oksel of schaamstreek? Met twee behandelingen ben je daar al vanaf. De haartjes komen namelijk al zachter de huid en de haartjes groeien niet zo snel meer de huid uit. Daarnaast blijven er na twee behandelingen al een heleboel haartjes weg. Start je nu dan ben je in het voorjaar 2018 al bijna haarloos.

Enkele prijsvoorbeelden zijn: oksels 25 euro, bikinilijn 20 euro, bikinilijn inclusief schaamstreek 35 euro onderbenen 80 euro, rug man 80 euro. Indien je meerdere gebieden tegelijk laat behandelen bespreken we een pakketprijs."

Tot snel bij Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 0619193009; www.beautycarevelp.nl; email: info@beautycarevelp.nl.

Computershop Arnhem: ook voor de klein(st)e computer

ARNHEM - Computergebruikers kopen vaak een notebook omdat ze een desktopcomputer gewoon te groot vinden. Dat hoeft niet persé! Computershop Arnhem heeft nu ook een mini desktop computer met grote capaciteiten!

De nieuwe minicomputer is slechts 15 x 15 x 8 cm groot. Maar hij maakt wel gebruik van een (snelle) desktopprocessor, een snelle SSD-schijf en heeft de mogelijkheden die u van een desktop gewend bent. Zo kunt u elk type scherm (VGA, HDMI, displayport) aansluiten. Maar de mini-PC misstaat ook naast de televisie. Dit maakt de perfecte Smart-tv van deze combinatie. Natuurlijk kan deze mini-computer ook voor alle standaard werkzaamheden gebruikt worden. Hij is naar wens leverbaar met een Intel Pentium, Core i3 of Core i5 processor. Computershop Arnhem bouwt deze computer zelf, we kunnen de apparaten daarom naar wens samenstellen en uitbreiden.

Door de zeer compacte bouw is er geen plaats om een CD/dvd-brander in te bouwen, maar er is wel ruimte voor twee harddisks (2,5") waardoor 4TB interne opslag mogelijk wordt. De mini's worden geleverd met 4 of 8GB werkgeheugen, ze zijn uitbreidbaar tot 32GB.

De mini-computers zijn leverbaar vanaf 399 euro en hebben drie jaar garantie.

Computershop Arnhem; Gamerslagplein 2, Arnhem; www.computershoparnhem.nl.

Huren is het nieuwe delen

ARNHEM - Mobiliteit is een breed begrip geworden, de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel vormen van mobiliteit bijgekomen in een toch al overvolle markt. AutoRent Midden-Gelderland heeft vanaf haar bestaan in 1973 alle ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.

Met een gevarieerde huurvloot van personen en bedrijfswagens bedient zij zowel ondernemers als particulieren al jaren met de inzet van tijdelijk vervoer. "Huren is niets anders dan delen, je bespaart kosten doordat je een duurzaam product deelt met heel van andere gebruikers. Daardoor zijn onze klanten altijd verzekerd van het juiste vervoer tegen de juiste prijs, of dit nu een compact personenauto is of een ruime verhuiswagen, het zit allemaal in het assortiment", vertelt Jan Pieter Streek.

Huren is bij AutoRent eenvoudig, geen dure abonnementen, ingewikkelde voorwaarden of onbegrijpelijke extra kosten, gewoon een overzichtelijke dagprijs waarbij de klant voordeel heeft wanneer hij of zij langer huurt. De dienstverlening stopt niet bij het verhuren van een betrouwbare en jonge bestel of personenwagen.

"Voor regelmatige huurders bieden we extra voordeel. Particulieren maken met veel enthousiasme gebruik van onze spaarkaart die je na al vijf keer huren recht geeft op een gratis dag en na tien keer huren van een gratis lang weekend. Bedrijven maken met grote tevredenheid gebruik van onze breng en haal-service en doen regelmatig een beroep op onze aantrekkelijk shortlease tarieven.

Wil je ook ervaren dat huren het nieuwe delen is kom dan gerust langs.

AutoRent Midden-Gelderland; Van Oldenbarneveldtstraat 118; 088 2022222; www.autorentarnhem.nl.

RobelMobiel al 30 jaar een vertrouwd adres

Foto: Jan Adelaar fotografie

ARNHEM - RobelMobiel is gevestigd in Arnhem-Noord vlakbij het centrum. RobelMobiel onderhoud auto's en lichte bedrijfswagens. Betrouwbaar, goede kwaliteit en betaalbaar zijn daarbij de uitgangspunten.

Een goed onderhouden auto is bewezen de voordeligste auto om te rijden. "Toch stelt menigeen onderhoud uit, omdat men verwacht tegen een forse rekening aan te lopen", aldus Robert-Jan Bijsters. "Het loont echter om uw auto tijdig te laten onderhouden, u voorkomt daardoor veelal onnodige reparaties door overmatige slijtage van onderhoudsgevoelige delen."

"RobelMobiel is dit jaar de samenwerking met James Auto Service aangegaan om zo het dienstenpakket nog verder uit te breiden en u zo altijd en overal van dienst te kunnen zijn. Door de landelijke dekking zijn we nu in staat u rijgarantie te bieden. Natuurlijk streven we naar een probleemloze auto, toch kan er altijd iets gebeuren waardoor u niet meer verder kunt. Met de rijgarantie bent u altijd verzekerd van hulp bij pech of schade 24/7 en zelfs door heel Europa", vertelt Robert-Jan.

"Leaserijders zijn ook van harte welkom, wij repareren voor vrijwel alle leasemaatschappen en bieden bovendien een haal- en brengservice, een onderhouden en gewassen auto gewoon keurig bezorgd op uw werkplek, makkelijker kan niet. Het is niet ons streven om de grootste te zijn in Arnhem en omstreken, wel willen we een toppositie als het gaat om service, kwaliteit en betrouwbaarheid."

RobelMobiel, Van Oldenbarneveldtstraat 118; 088 2022211; www.autorobel.nl.

Ralva Autoshop al 58 jaar uw vertrouwde vuurwerkspecialist

ELDEN/ARNHEM - Zoals elk jaar verkoopt Ralva Autoshop in Elden ook dit jaar voor de 58 ste keer op rij weer vuurwerk. Van vader op zoon, en weer van vader op zoon, verkoopt Ralph van Ralva Autoshop weer de mooiste potten, cakes en pijlen, en hoop dit nog heel lang te kunnen doen.

Op de vraag wat Ralph van de discussie vindt die gevoerd wordt om vuurwerk te verbieden is hij heel duidelijk: niet doen… "Dit zorgt er alleen maar voor dat mensen illegaal vuurwerk gaan kopen, waardoor er alleen maar meer ongelukken gebeuren, die misschien veel ernstiger aflopen dan nu", en hij denkt dat we met zijn alle gewoon verstandig met vuurwerk moeten omgaan, en als dat zonder pijlen moet oké… maar zonder knal….!

Dus willen we dit jaar nog genieten van mooie pijlen, en goed knalvuurwerk, bestel het dan nu op de site, en geniet nog dit jaar van de kracht van een pijl die omhoog schiet, en hoog in de lucht zijn uitwerking geeft.

Let op: Landelijk mag er dit jaar geen vuurwerk verkocht worden op 31 december, daardoor schuift de verkoop een dag naar voren, waardoor er vanaf 28 december verkocht mag worden.

Ralva Autoshop, Het Kerkpad 10 in Elden, of bestel gemakkelijk en snel op www.devuurwerkwinkel.nl/ralva.

Nieuw in Arnhem Asia to Go

ARNHEM – Vanaf heden is Arnhem een Chinese bezorg- en afhaalrestaurant rijker, want sinds kort heeft Asia to Go in de wijk Presikhaaf haar deuren geopend. De familie Wang bekend van China City Rijkerswoerd heeft vanaf heden haar afhaal- en bezorgdienst verder uitgebreid", vertelt eigenaar Xingjian Wang trots. Hij bedacht zich geen moment toen hij hoorde dat het pand aan de Griftstraat in de wijk Presikhaaf vrijkwam.

Met het nieuwe Asia to Go kunnen zij met de traditionele Chinese gerechten en wokboxen het gebied Arnhem en omstreken beter bestrijken. Omdat er veel vraag was om in Arnhem-Noord te bezorgen heeft de familie besloten om de bezorgdienst verder uit te breiden om zo beter hun gasten beter te kunnen bedienen. Om de kwaliteit van het eten te waarborgen is het natuurlijk belangrijk dat de maaltijden warm bezorgd worden. Door de uitbreiding is de familie Wang een van de grootste Chinese afhaal- en bezorgservice van Arnhem geworden.

Openingsaanbieding
Om de opening van Asia to Go met iedereen te vieren is er speciale Asia to Go menu voor twee personen voor slechts 13,50 euro, normaal is het menu 16,50 euro.
De openingsactie is alleen in de maand december en januari 2018 geldig bij afhalen bij Asia to Go in Presikhaaf en alleen geldig tegen inlevering van dit artikel.

Arnhem-Noord
Asia to Go, Griftstraat 19, Arnhem; (achter de Deka supermarkt) 026 702 3086; www.asiatogoarnhem.nl.

Arnhem-Zuid
China City, Achter de Coulissen 11, Arnhem; 026 3272828; www.chineesarnhem.nl.

Oliebollen van Oliebollenkraam Presikhaaf: 'Je blijft ervan eten!'

ARNHEM – De geur van de smeuïge oliebollen komt je op het plein van winkelcentrum Presikhaaf al tegemoet. Ook dit jaar staat oliebollenbakker Henk weer in de maand december er met een keur aan diverse bollen. Heerlijk om zo uit het knuistje te eten of mee te nemen naar huis!

Met de smaak zit het wel goed, want het Nederlands Bakkerij Centrum – waarbij de kwaliteitsbakkers uit Nederland zijn aangesloten – heeft de bollen getest. Voor de smaak krijgt Henk een dikke acht en... als het aan Henk ligt wordt dat dit jaar zelfs een negen!

Ze zijn er in alle soorten: onder andere met en zonder krenten en rozijnen; met appel, ananas, rumrozijnen (verrukkelijk!) en gele room. Verder zijn er roomsoezen, wafels en hoorntjes. Ze kosten vanaf 0,80 eurocent.

"Oliebollen van onze kraam zijn net wat lekkerder dan elders. En zeker lekkerder dan uit een winkel of supermarkt. Bij ons komen ze lekker warm uit de olie, ze zijn krokant, en vol met rozijnen en krenten! Je blijft ervan eten. Bovendien blijf ik werken aan een steeds betere smaak door bij de inkoop de beste ingrediënten te kiezen."

Oliebollenkraam Presikhaaf is alle dagen geopend (ook op de koopzondagen) tijdens de openingstijden van het winkelcentrum.

VoorleesExpress Arnhem zoekt vrijwilligers

Foto: VluchtelingenWerk Kinderen met voorleesboeken Foto: VluchtelingenWerk

ARNHEM - De VoorleesExpress Arnhem is een project waardoor kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week, thuis worden voorgelezen. Voor het nieuwe seizoen zoeken we enthousiaste vrijwilligers: voorlezers en coördinatoren.

Als voorlezer lees je twintig weken lang voor bij een gezin met een taalachterstand. Dit doe je op een vaste doordeweekse avond, een uur lang. Door interactief voor te lezen prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal, vergroot je hun woordenschat en bovenal het plezier in (voor)lezen. Een van de belangrijkste taken naast het voorlezen is het begeleiden van ouders om actief betrokken te raken bij het voorlezen. Je stimuleert ouders om zelf voor te gaan lezen en zelf boeken te halen bij de bibliotheek.

Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Gedurende deze periode bewaak je het project en vorm je de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding van de VoorleesExpress, en schrijf je verslagen over de voortgang van het project. Om al deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je trainingen gegeven door de projectleiding VoorleesExpress Arnhem, die je weer doorgeeft aan de voorlezers waar jij de leiding over hebt.

"Interesse? Meld je dan aan via de website www.voorleesexpress.nl."

Dierengeluiden We hebben andere ganzen

Foto: Janny de Vries steinbacherganzen

HETEREN - Ja er zijn andere ganzen bij ons op de kinderboerderij. Eerst hadden we gewone witte ganzen, die van drie ganzen in het haverstro. Maar nu hebben we ganzen die niet helemaal wit zijn. Ook niet bruinig zoals de Brandgans of de Grauwe gans, maar wit met een blauwe gloed.

Dit is een soort ganzen die in Duitsland, in de deelstaat Thüringen in Steinbach gekweekt zijn en die Steinbachergans genoemd worden. Deze gans heeft oranje poten en een een oranje snavel. De ogen zijn bruin en hebben een gele oogrand. Het is een trotse soort waarvan De Gent, het mannetje, ongeveer zes kilo weegt.

De Gans, het vrouwtje, is iets kleiner en iets lichter. Het is een gans die goed gehouden kan worden en de ook wel goed bestand is tegen kou, wind en regen. De soort die vanaf het vroege voorjaar eieren legt en die vanaf maart al begint te broeden brengt vaak veel jongen groot. Wij hopen dan ook in het voorjaar op een aantal jonge gansjes. Je hoeft echter niet te wachten tot het voorjaar om deze trotse gans te bewonderen. Kom nu al kijken bij ons op de Kinderboerderij. Je kunt ons vinden aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Wil je meer over ons weten kijk dan op onze Facebook pagina www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Voor informatie kun je natuurlijk ook altijd bellen met 026 4720707.

Verhalenspeurtocht voor kleuters op kasteel Doorwerth

Foto: GLK Doorwerth - Kasteel

DOORWERTH – Kasteel Doorwerth organiseert samen met kinderboeken­schrijfster Ruth Frederiks een verhalenspeurtocht in en om het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en vindt plaats op woensdag 27 december in de kerstvakantie.

Ruth Frederiks gaat, in een prachtige kasteeljurk, met de kinderen op zoek naar verborgen dieren en verhalen. Ondertussen vertelt ze leuke en spannende dingen over het kasteel en hoe het er vroeger toe ging. Als de kinderen een verhaal vinden wordt dat natuurlijk meteen voorgelezen. De activiteit duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een glas limonade en iets lekkers. De kinderen kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier, ridder of jonkvrouw. Ze mogen natuurlijk ook verkleed komen!

Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

De speurtocht is op 27 december van 12:30 tot 14:30 uur. Kosten: € 5,00 per persoon. Reserveren via doorwerth@glk.nl of online via www.glk.nl/doorwerth. Kasteel Doorwerth staat aan de Fonteinallee 2b, in Doorwerth.

Tip: bezoek ook voor of na deze activiteit het museum. Entree museum: 9,50 euro, kinderen 4 - 18 jaar 5,25 euro. Gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders. Meer informatie staat op https://www.glk.nl/actueel/evenementen1.

Voetbalmeiden ESA promoveren naar regionale hoofdklasse

Foto: ESA MO15-1 seizoen 2017-2018

ARNHEM - Al voordat de najaarscompetitie officieel is geëindigd was er bij voetbalvereniging ESA Rijkerswoerd iets moois te vieren. De meiden van de MO15-1 hebben promotie naar de regionale hoofdklasse veiliggesteld. Voor speelsters en staf een geweldige beloning, nadat eerder dit jaar ook al de KNVB beker voor de regio Oost-Nederland werd binnengesleept, en ook kampioenschappen in zowel de eerste als tweede klasse werd behaald.

"Het is een bijzonder jaar voor ons en voor de meiden", aldus Jackie Evers die samen met Michel Blom de tweekoppige leiding van het team vormt. "Het is ongelooflijk mooi om te zien dat we met een team van zulke jonge meiden dit soort resultaten kunnen boeken. Onze jongste speelster moet nog 12 worden!"

Volgens Evers zit de kracht van het team niet enkel in de individuele kwaliteit maar met name ook in de nauwe band die de meiden met elkaar zowel binnen als buiten de lijnen hebben. "Het is een echte eenheid die voor elkaar door het vuur gaan!"

Blom, tevens coördinator van de dames- en meidendivisie bij ESA: "Het is geweldig dat meidenvoetbal zo enorm groeit, zeker ook binnen ESA. Het behalen van hoofdklasse is natuurlijk helemaal een geweldige stap. Hiermee zet het team zichzelf en de vereniging hartstikke mooi op de kaart!"

Fiets Totaal Elden geeft iedereen een gratis fietswinterbeurt met Zorgplan

ELDEN/ARNHEM – Tijdens de verbouwing heeft eigenaar Tom Jansen mensen moeten teleurstellen. Omdat de verbouwing tegen zat, moest hij hierdoor noodgedwongen een aantal dagen langer zijn winkel en werkplaats sluiten. Dit wil hij graag goedmaken en biedt daarom iedereen een gratis winterbeurt voor uw fiets. U leest het goed, geheel kosteloos!


Gratis winterbeurt inclusief Zorgplan: Uw fiets wordt gecontroleerd op de remmen, ketting, versnelling en verlichting en indien nodig worden de remmen, ketting en versnellingen afgesteld. Dit is exclusief vervangen, slijtage of kapotte onderdelen. Normaal kost een winterbeurt 66 euro en wordt nu geheel gratis aangeboden. "Mijn klanten hebben dan de zekerheid nooit teveel te betalen. Binnen dat Zorgplan valt een gratis jaarlijkse grote onderhoudsbeurt en het afstellen van remmen, ketting en versnellingen mag u in dat jaar zelfs onbeperkt gratis laten doen! Daarnaast zijn de tarieven voor kleine reparaties vooraf bij u bekend!"


Het enige wat u zelf hoeft te doen is een afspraak te maken, de rest doen wij." De gratis winterbeurt in combinatie met het Zorgplan is geldig tot en met 30 december 2017.
Voor meer informatie vindt u op www.fietstotaalelden.nl of kom even langs.

Fiets Totaal Elden is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Klapstraat 45A, Elden; 026 3831832 of 0613326772; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Fiets Totaal Elden.

Memories of Asia Chef Lin viert jubileum

ARNHEM - Het Arnhemse culinaire Kantonese specialiteitenrestaurant Memories Of Asia viert het 25-jarig jubileum van Chef Lin met een gastronomisch Kerstmenu.

Chef Lin: “Het is fascinerend om te zien hoe mijn keuken zich in die 25 jaar heeft ontwikkeld en hoe onze gasten daar steeds weer voor terug komen.” Haar 25-jarig chefsjubileum viert zij deze kerst met een mooi 6- of 8-gangen menu waarin zij zoals altijd een rake fusie weet te vinden tussen de Aziatische en Europese kookstijlen. Wat te denken van Chinees gemarineerde Langoustines in een lichte Beurre Blanc room velouté of Veluws hert met een zachte oestersaus?

“We hebben met onze leveranciers gezocht naar een balans tussen de traditionele kerstgerechten zoals Veluws hert en kwartel, en de Aziatische lichtheid en verfijning die onze gasten zo waarderen”, zegt Chef Lin. “Uiteraard zorgen we voor een passend wijnarrangement en iedereen wordt verwelkomd met een feestelijk glas mousserende wijn.” De Michelingids omschreef MOA dit jaar als 'een authentieke Zuid-Kantonese keuken met mooi bereide kwaliteitsproducten. Gewoonweg Lekker eten!'.

Wat zijn de plannen voor het nieuwe jaar? “We willen graag meer bezoekers van Arnhem verwelkomen. Een theatermenu wordt een van de prioriteiten in 2018 nu het Musiscomplex bijna klaar is”, aldus chef Lin. "Mensen kunnen deze initiatieven en onze activiteiten volgen op Facebook en de website: www.memoriesofasia.nl."

SNS 2017: We zijn er voor meer dan je geldzaken Waterflessen, dieren in the picture & kerstwensen

ARNHEM - Je loopt binnen bij je bank voor je geldzaken. Met een vraag over je hypotheek of rekening. Of om je gegevens te laten aanpassen. Maar loop ook 'ns binnen voor een luisterend oor en een kop koffie. Want bij de SNS Winkels in Arnhem-Zuid, Huissen en Elst vinden we dat het leven meer is dan alleen je geldzaken. Kijk maar eens naar onze 3 highlights van het afgelopen jaar.

1 Flesjes water tijdens Avondvierdaagse. De Avondvierdaagse is hét wandelevenement voor kinderen. "Veel van onze klantjes wandelden mee. Logisch dus dat ook wij erbij waren. Met de SNS Piazza voorzagen we dorstige wandelaartjes van flesjes water. Dat werd bijzonder gewaardeerd: de flesjes gingen er in rap tempo doorheen."

2 Ook aandacht voor dieren. "Een Dieren Zilvervloot hebben we (nog) niet. Toch dragen we ook de huisdieren van onze klanten een warm hart toe. Daarom organiseerden we op Dierendag een Facebookactie: Post je leukste huisdierenfoto en win! De eer én een smakelijk huisdierenpakket gingen naar de hond van Lydia en de kat van Christine. Hun reactie? 'Waf!' en 'miauw!' en de pakketten waren hap-slik-weg."

3 Persoonlijke boodschap. "Dit jaar stuurden we vele kaartjes naar onze klanten. Veel van hen kennen we namelijk bij naam. Komen ze bij ons binnen? Dan hebben we het niet alleen over de hypotheek of het spaargeld. Maar ook over hoe het écht met ze gaat. Zo weten we vaak of iemand gaat trouwen, geopereerd wordt of iets anders belangrijks meemaakt. Dat is een persoonlijke boodschap waard, vinden we.

Tot slot: de allerbeste kerstwensen. De kerstgedachte zetten we net als vorig jaar ook dit jaar weer luister bij. Daarom kunnen onze klanten in de winkels een kerstwens in de boom hangen voor iemand die een hart onder de riem verdient. Heb je een zieke zus? Of zit een vriend in de put? Schrijf je wens voor haar of hem op een kaartje en hang 't in de boom. Hij of zij maakt dan kans op een luxe kerstpakket, met moois en lekkers van winkeliers uit de buurt. De actie loopt nog tot 21 december. De winnaars worden op 22 december bekendgemaakt. Wanneer kom je langs? Fijne feestdagen."

Geef uw mening en maak kans op een boodschappenpakket

ARNHEM - Wat kunnen we zeggen over de wijk Rijkerswoerd: "Het veldje aan de overkant zou leuk zijn om twee goaltjes te plaatsen voor de jongeren", "We willen heel graag een gezellige plek om samen te komen en koffie te drinken", "Wat leuk dat er nu dingen worden georganiseerd".

Er is een aantal bijeenkomsten in de wijk Rijkerswoerd georganiseerd met een overheerlijk cultuurbuffet waar er hele leuke ideeën en goede verbeterpunten zijn binnengekomen na het invullen van de enquête. Maar vooral een gezellige bijeenkomst waar de buurtbewoners bij elkaar zijn gekomen en gezellig met elkaar in gesprek gingen.

Misschien wil jij graag een keer in gesprek met de wijkagent of samen met buurtbewoners iets leuks organiseren. Wat jij belangrijk vindt, en waar je blij van wordt willen wij graag weten. Of heb je dingen waarvan je denk dat zou beter kunnen, of we kunnen het zo kunnen doen. Laat het weten, wij horen het graag!

Geef je mening en vul de enquête in die binnenkort in Rijkerswoerd in de brievenbus valt. Deze is weer in te leveren bij alle winkeliers op het winkelcentrum. Met alle gegevens bij elkaar gaan we kijken, welke we kunnen uitvoeren. Er gaat dan echt iets mee gebeuren.

Dus denk mee en doe mee! En vergeet niet onder alle inzendingen gaan we boodschappenpakketten verloten.

Zwemmers ZVO weer op lange afstanden

Esmee Wilcke zwom de 200 meter wisselslag. Foto: Ferry Spaan

ELST - Aan de tweede Lange afstandswedstrijd in dit seizoen die is gehouden in Doetinchem hebben vijf wedstrijdzwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen. Er werden twee persoonlijke records verbeterd en eenmaal werd een eerste plaats gehaald.

Sem Teunissen kwam deze middag als eerste in actie op de 200 meter vrije slag. Hij tikte aan in een tijd van 3:02.59 en verbeterde op deze afstand zijn persoonlijke record met ongeveer een halve seconde. Op deze afstand werd Sem ook nog eerste. In de daaropvolgende 200 meter wisselslag finishte Esmee Wilcke in een tijd van 3:07.56. De eveneens op deze afstand uitkomende Rosalie van Hulst eindigde in een tijd van 3:24.92.

Op de 800 meter vrije slag debuteerde Esmee Wilcke met een tijd van 11:55.34. Halverwege stelde zij haar tijd op de 400 meter vrije slag met vijf seconden scherper. Sanne Teunissen zwom op deze afstand naar een tijd van 13:23.81. Tenslotte kwamen twee ZVO-zwemmers uit op de 1500 meter vrije slag. Rosalie van Hulst legde de zestig banen af in een tijd van 25:47.99. Sam Pollmann nam voor het eerste deel op deze afstand en tikte aan in een tijd van 25:52.06.

Eusebius Meditatie Challenge in de Eusebiuskerk

ARNHEM - Er is iedere eerste maandag van de maand een inloop meditatiebijeenkomst van 19.30 tot 20.30 uur in de Eusebiuskerk.

De initiatiefnemers willen het spirituele karakter van de Eusebiuskerk meer inhoud geven met meditatiemomenten, die bedoeld zijn voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van rust en bezinning. In de prachtige kerkzaal hopen ze zoveel mogelijk mensen te ontvangen. De entree is vijf euro. Meer informatie staat op www.eusebius.nl/meditatie.

Samen genieten in zorgvilla Oosterveld en zorgvilla Saksen Weimar

ARNHEM - Zorgvilla Oosterveld in Arnhem-Zuid en zorgvilla Saksen Weimar in Arnhem - Noord staan deze decembermaand volop in het teken van feestvieren en samen genieten. Beide zorgvilla's bieden kleinschalige dementiezorg aan ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

In zorgvilla Oosterveld mogen bewoners, familieleden en het zorgteam aanschuiven bij de kerstbrunch en het kerstdiner. Ook wordt er met het oog op het nieuwe jaar een nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd. Zorgvilla Saksen Weimar nodigt bewoners, familie en zorgmedewerkers uit om samen te genieten van een muzikaal kerstprogramma, waarna de middag wordt afgesloten met een gezellige kerstborrel.

"Onze zorgvisie is erop gericht om persoonlijk contact tussen bewoners, familie en het zorgteam te stimuleren. Ook neemt het activeren van lichaam en geest middels een divers activiteitenprogramma een belangrijke plaats in. Het zorgteam past zich daarbij zoveel mogelijk aan op de beleving en persoonlijke behoeften van iedere bewoner."

Zorgvilla Oosterveld en zorgvilla Saksen Weimar zijn onderdeel van Stepping Stones Home & Care. "Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden onze bewoners een kleinschalige, sfeervolle en vertrouwde woonomgeving met 24-uurs professionele zorg. Onze zorgvilla's zijn gevestigd in Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Utrecht."

Meer informatie staat op www.steppingstones.nl.

Fit in slechts twintig minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Mega magazijnuitverkoop bij Meubelstoffeerderij Oostdam

ARNHEM – Meubelstoffeerderij Oostdam al meer dan zeventig jaar een begrip in Arnhem en omgeving houdt groot uitverkoop. Alles moet weg, legt eigenaar Rogér Oostdam uit.


Het magazijn telt ruim tweehonderd rollen van verschillende meubelstoffen van onder andere het merk Gobelin, Velours en Platweefsel. Deze merken zijn van zeer hoge kwaliteit en dus nu extra voordelig geprijsd! Alle meubelstoffen gaan weg vanaf vijf euro per meter tot maximaal tien euro per meter. "Doordat het bedrijf altijd groot inkoopt, kunnen we af en toe één keer in de zoveel tijd een grote uitverkoop houden!"

Meubelstoffeerderij Oostdam is onder andere gespecialiseerd in het stofferen van bankstellen, fauteuils en eetkamerstoelen. Daarnaast kunnen matrassen en kussens ook op maat gemaakt worden. Naast particulieren werkt meubelstoffeerderij Oostdam ook voor bedrijven.

Uiteraard hanteren zij een vrijblijvende prijsopgave en een haal- en brengservice. Oostdam beschikt over een enorme collectie rollen meubelstoffen (op voorraad) en met zo'n tweehonderdvijftig stalenboeken van onder andere Reynaldo, Saum und Viebahn, Romo, Kirby House, Höpke, Keymer, Lancier, Rob Viool, De Ploeg en Missoni. Daarnaast leveren zij ook verschillende kwaliteiten polyether, latex, tempur en koudschuim in elke gewenste maat en dikte en vorm.

Oostdam is ook leverancier van leer, skai leder, artfical leather, siernagels en singelband. Ook levert de zaak platen in diverse breedtes voor onder andere matrassen, maar ook voor kussens op maat en of model.

Meubelstoffeerderij Oostdam; Klarendalseweg 77-78, Arnhem, 026 4420493, www.oostdam-johomtex.nl of via facebook: Oostdam meubelstoffen.

Nieuwe kapsalon aan Oremusplein 57 in Arnhem Voor een perfect kapsel naar Ronny's Hairdresser!

ARNHEM – Arnhem-Noord heeft een nieuwe kapsalon: Ronny's Hairdresser. Sinds enkele weken gevestigd aan het Oremusplein. Het is een salon, waar je ook zonder afspraak kunt binnenstappen. Dames, heren en kinderen, jong en oud zijn er welkom voor zowel een klassiek als trendy kapsel.

Voor een fijn zittend kapsel en een goede coupe zit je bij Ronny's Hairdresser goed. De jonge eigenaar heeft reeds een behoorlijke ervaring opgedaan en heeft zich bewezen in salons in Arnhem en regio, waarvan de laatste jaren in Wageningen. Ronny's Hairdresser is zijn eerste eigen zaak.

Elke klant is voor Ronny opnieuw een uitdaging. Vooraf worden de wensen besproken en is de klant verzekerd van een deskundig advies. De hairdresser werkt er met uitsluitend kwaliteitsproducten en adviseert ook eventueel verzorgingsproducten het gebruik thuis.

Voor knippen ben je bij Ronny's Hairdresser aan het juiste adres. Dat geldt ook voor het kleuren, föhnen, haaromvormingen en zelfs hairextensions. En of het nu om een tijdelijk kleurtje gaat of om verven, coupe soleil, high- of lowlights, het kan allemaal bij deze allround kapper!

Ronny's Hairdresser biedt een uitstekende service tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wat te denken van een knipbeurt voor heren van vijftien euro, dames zeventien en kinderen twaalf euro vijftig? Vraag ook naar de spaarkaart: bij tien stempels krijg je een knipbeurt geheel gratis!

Ronny's Hairdresser, Oremusplein 57, Arnhem; 026 3794835; ook te volgen op facebook!

Gebakkraam Elderveld 'Bekroond met Goud'

ARNHEM - Gebakkraam Elderveld van de familie Van Reken verkopen een van de lekkerste oliebollen van Nederland. Althans dat vinden de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Zij bekroonde de oliebollen van deze gebakkraam met Goud. De oliebollen worden beoordeeld op smaak, structuur, vorm, kleur, eeteigenschappen en vet. Op al deze punten scoorde de bollen zeer goed.

Oliebollenkraam Elderveld is dagelijks geopend tot en met 31 december. Een oliebol met krenten kost 0,80 euro en men krijgt er tien voor 7 euro. Vooraf bestellen is niet nodig. Je kunt gewoon langs gaan. De familie Van Reken die al ruim tien jaar oliebollen verkoopt voor de ingang van winkelcentrum Elderhof. De tevredenheid van de klant staat voorop.
De klanten motiveren de bakkers in deze kraam om elke dag weer goed te presteren. Wie de oliebollen zelf wilt proeven kan terecht bij de kraam in het winkelcentrum van Elderveld.

Oliebollenkraam Van Reken, standplaats winkelcentrum Elderveld (tegenover de Jumbo).

Nieuw bij Master Garage: het Kentekenloket

ARNHEM - Auto op naam zetten dat kan bij Master Garage B.V. Heb je een mooie occasion op het oog of heb je een auto gekocht van een particulier? Om die auto helemaal van jou te maken, hoef je alleen nog de auto op naam te zetten.

Even naar het Kentekenloket dus en tegenwoordig kan dat ook bij ons. Meteen de ideale plek om je aankoop extra safe te maken met bijvoorbeeld een aankoopkeuring of een kilometercheck. Logisch toch? En zo geregeld!

Veilig Betalen
De betaling is ook altijd spannend. Als koper wil je zeker zijn dat de auto na betaling op jouw naam staat. Als verkoper wil je zeker zijn dat je het geld ontvangt. Aan al deze onzekerheden wordt een einde gemaakt met de Veilig Betalen module van Kentekenloket. Het Kentekenloket fungeert als tussenpersoon en zal dit afgesproken bedrag na de overschrijving van het kenteken vrijgeven.

Dezelfde regels
Voor het overschrijven bij het Kentekenloket gelden dezelfde regels als voor postagentschappen. Die heeft de RDW bepaald. De verkoper heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. De koper moet minstens 18 jaar (Brom- en snorfiets minstens 16 jaar) zijn en een Nederlands identiteitsbewijs hebben. De nieuwe kentekencard wordt door de RDW opgestuurd naar de koper. Alle informatie over het Kentekenloket staat op www.kentekenloket.nl.

Sinds kort is de Master garage ook BOVAG-gecertificeerd

Master Garage b.v.; De Overmaat 22, Arnhem; telefoon 026 8200334; www.mastergarage.nl.

Vuurwerk tot 70 procent goedkoper in Groessen

GROESSEN - De werkwijze van Vuurwerk Outlet Gelderland heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen. In Groessen laten zij zien dat kwaliteitsvuurwerk helemaal niet duur hoeft te zijn. Ondanks de strenge Nederlandse regelgeving bieden zij het vuurwerk namelijk aan tegen Duitse prijzen. Honderd procent legaal en zonder risico's aan de grens.

Vuurwerk voor outlet prijzen. Voor het vijfde jaar op rij heeft Koen Kampschreur van Vuurwerk Outlet Gelderland weer een uniek assortiment samengesteld, allemaal tegen bodemprijzen. In samenwerking met verschillende importeurs haalt hij grote partijen vuurwerk binnen tegen importprijzen. Op deze manier kan de consumentenprijs tot wel 70% lager zijn dan bij de meeste concurrenten. Daarnaast importeert hij zelf vuurwerk van het merk Heron Fireworks uit Duitsland wat vervolgens voor de 100 procent Duitse prijs verkocht wordt. Dit betekent: alle soorten vuurwerk onder één dak, van familiepakketten en maximaal gevulde cakes tot kanonslagen en wondertollen.

Bestel nu al online

Ook dit jaar kan het vuurwerk weer online besteld worden en is de voorraad nog verder uitgebreid. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat al het gewenste vuurwerk beschikbaar is. Klanttevredenheid en veiligheid staan hoog in het vaandel, daarom wordt er enkel kwaliteitsvuurwerk ingekocht. De grote winkel met maximale bunkercapaciteit en ruime parkeergelegenheid zorgen voor minimale wachttijden.

Voor meer informatie en online bestellen ga je naar www.VuurwerkOutletGelderland.nl. Let op: op zondag 31december mag wettelijk geen vuurwerk worden verkocht. Hierdoor start de verkoop een dag eerder dan normaal, namelijk 28, 29 en 30 december.

Vuurwerk Outlet Gelderland, Dorpstraat 55, Groessen

Caroline Huid- en Nagelverzorging: specialist in permanent make-up

ARNHEM – Caroline Albers, eigenaresse van Caroline Huid- en Nagelverzorging, is al jaren het adres in Arnhem en omgeving als het gaat om schoonheidsbehandelingen, body sugaring of perfecte nagels. Maar zij is ook ruim 15 jaar gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up.

De door Caroline aangebrachte permanent make-up heeft enorme voordelen. "Het is een heerlijk gevoel voor vrouwen om op te staan en te weten dat je make-up gewoon goed zit. Ook tijdens het sporten, zwemmen of een sauna bezoek. Je ziet er altijd op en top verzorgd uit", klinkt het bevlogen.

Permanent make-up is uitermate geschikt voor de wenkbrauwen en eyeliners. Toch is de make-up minder permanent dan je zou verwachten. Hoewel de techniek lijkt op een tatoeage wordt het pigment van de make-up heel dicht onder het huidoppervlak aangebracht. Daardoor wordt de permanent make-up langzaam lichter, doordat de huid zichzelf vernieuwd. Permanent make-up blijft dan ook ongeveer 3 tot 5 jaar mooi, maar ik adviseer om één keer per jaar even een afspraak te maken om naar de make-up te kijken. Moet er bijgewerkt worden dan kan dat, hoeft er niets te gebeuren dan doen we niets", aldus Caroline.

Door regelmatige bijscholing werkt Caroline volgens de allernieuwste technieken en natuurlijk volgens de allerhoogste hygiëne-eisen van de GGD.

Voor vrijblijvende informatie en advies van alle mogelijkheden kunt u contact opnemen met Caroline.

Caroline Huid en Nagelverzorging is gevestigd aan de Graslaan 77, Arnhem. Telefoon 026 3216585. Internet: www.carolinealbers.nl

Een menu met verse vis: verrassend veelzijdig!

ARNHEM – Een feestelijk menu hoeft niet altijd te betekenen dat we 'zwaar moeten tafelen'. In tegendeel. Hoe lichter verteerbaar de gerechten zijn, des te meer kunnen we ervan genieten! Vis is dan een perfecte keuze. Bovendien kun je er heel exclusieve gerechten mee creëren.

Ingewikkeld? Nee hoor! Veel visrecepten zijn heel eenvoudig te bereiden. En een vis zelf fileren dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Dat doen De Heeren van de Zee wel voor je, zodat je de vis panklaar van de kraam kunt meenemen. Geen ervaring met het bereiden van vis? Kom dan eens langs en laat je adviseren door het team van Heeren van de Zee. Zij zijn dé visspecialisten van de regio!

Bakken, frituren, pocheren of lekker uit de oven, de Heeren van de Zee inspireren je graag. En als je eens iets speciaals wil en één week van te voren bestelt, dan ben je verzekerd dat de verse vis op tijd voor je klaar ligt aan de kraam.


Op dinsdag en zaterdag op winkelcentrum Rijkerswoerd, en op donderdag op De Geitenkamp in Arnhem. Voor meer informatie: www.heerenvandezee.nl of via facebookpagina: Heeren van de Zee.