GN Nijmegen-Noord

13 december 2017

GN Nijmegen-Noord 13 december 2017


Gezinskerstnachtdienst Oosterhout

OOSTERHOUT - Wat is er mooier dan op kerstavond samen in het donker naar de kerk gaan om geboorte van een bijzonder kind te vieren? De Vierplek nodigt een ieder uit om op zondagavond 24 december samen kerstfeest te vieren in de protestantse kerk in Oosterhout aan de Dorpsstraat nummer 54.

"We zingen kerstliederen en dromen over de komst van het licht in een soms donkere wereld. Maar deze avond ontmoeten we ook een aantal bijzondere mensen die ons iets speciaals te vertellen hebben. Herders met schapen, wijzen, een engel en misschien zelfs een wel heel bijzonder kindje. Kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's, iedereen is welkom in de kerk in Oosterhout om 19:00 uur. Na afloop van de dienst is er warme chocolademelk en glühwein. Meer informatie is te vinden op www.4-plek.nl.

Woensdag 13 december 14.00 – 20.00 uur Kerstmarkt Zetten

ZETTEN - Op woensdag 13 december wordt van 14.00 tot 20.00 uur de kerstmarkt in het centrum van Zetten gehouden. Een sfeervolle en gezellige markt met liefst vijftig kramen en leuke optredens.

De kerstmarkt is groots opgezet omdat enkele winkeliers het initiatief genomen hebben om de kersmarkt zelf te organiseren en telt daarom meer dan vijftig kramen. Daarbij is er dan ook zeker aan de kinderen gedacht. Zij kunnen brood en marshmallows bakken. Tevens is er een workshop sneeuwpopjes maken en de kinderen kunnen een kerstwens knutselen en deze in een grote verlichte kerstboom hangen. De grote verscheidenheid aan kramen staat opgesteld van het Julianaplein helemaal tot aan Plein 1. De kerstman zal er ook zijn met z'n arrenslee waar iedereen een rondritje kan maken.

De Wizet heeft een loterij georganiseerd met mooie prijzen. De lootjes zijn bij de winkeliers te koop en op de kerstmarkt. Van 17.00 tot 20.00 uur zal het popkoor Future uit Rhenen mooie liederen zingen. Artiest Arno Kolenbrander zorgt deze dag voor optredens met mooie kerstliederen. Kortom, kerstsfeer ten top op 13 december in het centrum van Zetten.

Zaterdag 23 december is er koopavond tot 21.00 uur.

Döppertdurpse carnavalsoptocht

Foto: VEKO Elst

ELST - Op zondag 11 februari houdt VEKO (Vereniging Elster CarnavalsOptocht) alweer de 52e DÖppertdurpse carnavalsoptocht. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.

On-line inschrijven kan op www.veko-elst.nl. Deelname aan de optocht is natuurlijk geheel gratis. Elke deelnemer kan aangeven of startgeld gewenst is. Inschrijven kan in de volgende categorieën: Enkelingen, duo's, kleine groepen, grote groepen, wagens
Verder zijn er ook prijzen te winnen in de twee jeugdcategorieën tot en met 12 en van 12 tot en met 18 jaar. In elke categorie is er een 1e, 2e en 3e prijs te winnen, deze worden bepaald door onze vakjury. "Kijk op www.veko-elst.nl voor het prijzengeld. Heb je dus een leuk en origineel idee? Meld je dan aan voor de 52e DÖppertdurpse carnavalsoptocht 2018!"

Zilver voor GV Elistha

Op de 2e plaats: Lieke Meulenberg van GV Elistha Elst. Foto: GV Elistha

ELST - Op zaterdag 2 december vond de eerste voorronde van het NK turnen in de tweede divisie plaats in Doetinchem.

Lieke Meulenberg is vorig seizoen vanuit een verplichte promotie uit de derde divisie doorgestroomd naar de tweede divisie. Hiermee is Lieke de allereerste turnster ooit, die namens GV Elistha Elst uitkomt in zo’n hoge divisie. Lieke begon met een strakke en stabiele oefening op brug, resulterende in een tweede score op dit toestel.

Ook op balk en vloer bewees Lieke dat zij thuishoort in deze divisie. Op sprong is er toch besloten een relatief makkelijker maar meer stabiel uitvoerbaar element uit te voeren om onnodig puntenverlies te voorkomen. Door een goede beheersing van de turnelementen, maar ook door al het harde werk is Lieke aan het einde van de wedstrijd dan ook op de tweede plaats geëindigd, een veelbelovende plaats voor de rest van het wedstrijdseizoen.

Licht in donkere dagen!

ANDELST - De donkere dagen rondom kerst staan weer voor deur. Ben jij ook op zoek naar een lichtpunt in deze koude wereld? Kom dan naar de kerstbijeenkomst op vrijdag 22 december in de kerk van Andelst.

Tijdens deze korte bijeenkomst vertelt Victor van der Meer hoe kerst uw of jouw leven kan oplichten. Daarnaast wordt er muziek gemaakt en worden er verschillende bekende kerstliedjes gezongen. Nieuwsgierig naar dit Licht? Jullie zijn welkom aan de Kerkstraat 22 in Andelst. De bijeenkomst begint om 19:30 uur en duurt een uurtje, vervolgens is er gelegenheid voor een lekkere bak koffie, thee of chocomel. Moeilijk ter been? Laat het ons weten, dan halen we u op! Ook voor andere vragen kunt u contact opnemen via evangelisatie.andelst@gmail.com of telefonisch op 06 28176196.

Voorverkoop pronkzitting Zet 'm Op

ELST - Het lijkt nog ver, maar de pronkzittingen van carnavalsvereniging Zet ‘m Op staan alweer snel voor de deur. Op 19, 20, 21, 25, 26 en 27 januari gaan de artiesten van Zet ‘m Op zes keer pronken in Het Wapen van Elst.

Vanaf 20.11 uur zullen zij weer een gevarieerd programma presenteren met zang, sketches, actualiteit, verrassingen en vooral heel veel humor. De voorverkoop voor deze avonden vindt plaats op maandagavond 18 december vanaf 20.00 uur in Het Wapen van Elst. Let op: maximaal vier kaarten per persoon. De kaarten die over zijn na de voorverkoop zijn vanaf dinsdag 19 december verkrijgbaar bij Bruna Herberts, Dorpsstraat 33 in Elst. De pronkzittingen van Zet ‘m Op wil niemand missen dus wees er snel bij!

Spoorzoeken in de Bemmelse polder

Aalscholvers.Foto: Gijsbert Peelen

BEMMEL - Op zondag 17 december is er een excursie met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk.

Een struintocht in de winter. Dat is niet het eerste waaraan je denkt, maar warm gekleed met de verrekijker in de hand is het een van de leukste tochten die je kunt maken. Met de natuurgidsen gaan we op zoek naar diersporen in de polder. We gaan kijken of we sporen van een das of vos kunnen ontdekken. De vraag is ook, hoe we kunnen zien wat sporen van een hond zijn!

Daarnaast zoeken we naar bever- en reeënsporen in modder of sneeuw en kijken naar overwinterende vogels uit het koude noorden. De planten vergeten we ook niet. De verdorde skeletten vormen fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. De diverse soorten zijn nog prima herkenbaar. Op naar buiten, even een frisse neus halen!

De excursie begint bij De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Vanaf 13.45 uur staat een kop koffie/thee of limonade klaar. De tocht duurt van 14.00 tot 16.15 uur en is geschikt voor het hele gezin. Voor minder-validen is deze tocht niet geschikt. Kosten inclusief kop koffie/thee/limonade vooraf zijn voor volwassenen zes en voor kinderen drie euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of www.lingewaardnatuurlijk.nl.

Sfeervol Decemberconcert van koor Animato

HERVELD - Op zondag 17 december geeft het koor Animato uit Zetten in de fraaie historische kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid een concert dat in het teken staat van de kerst.

Net als andere jaren heeft het koor ook dit jaar weer een afwisselend programma samengesteld onder leiding van dirigent Vincent J. Las. Wij zingen ondermeer het vijfstemmige Cantate Domino van de La Lande en de Ierse hymne Calon Lân, gezongen in het Welsh van John Hughes. Het Oche Nash van Kedrov en het Tebe Pojem van Bortniansky zullen ook niet ontbreken! Daarnaast een aantal sfeervolle kerstlieden van bekende en minder bekende componisten. Twee talentvolle jonge mensen, Roelina Schouten, harp en Erika Schouten, dwarsfluit zullen eveneens een mooie instrumentale bijdrage leveren aan het concert. Roeline Schouten zit in het laatste jaar van de Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde bij Lavinia Meijer masterclasses. In de afgelopen jaren heeft zij met haar instrument de harp diverse belangrijke prijzen gewonnen. Léon Boons begeleidt het koor op de piano. Al met al een middag om naar uit te kijken. Aanvangstijd: 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur. De toegang is 7,50 euro inclusief een pauzedrankje. Kinderen tot 12 jaar gratis (www.zingmeemetanimato.nl).

Popkoor Akkoord op Winterfestijn

Hoezo Helden? Foto: Marcel van den Berg

ELST - Popkoor Akkoord uit Overbetuwe stond in november met het theaterconcert ‘Hoezo helden?’ twee keer voor een uitverkochte zaal in het Arnhemse Posttheater. Akkoord zal op 20 december een aantal nummers uit dat concert ten gehore brengen in het Winterfestijncafé in de Dorpsstraat in Elst.

Popkoor Akkoord uit de gemeente Overbetuwe verzorgt gedurende het hele jaar optredens op diverse podia en pakt eens in de twee à drie jaar groots uit met een muzikale theatershow. Op 25 en 26 november verraste Akkoord het publiek in een uitverkocht Posttheater. Anderhalf jaar aan voorbereidingen leverde een fantastisch theaterconcert op. De reacties op ‘Hoezo helden?’ waren dan ook lovend. ”Jullie beste show ooit”, werd er gezegd en: “Wat een bezieling, wat een beleving!”

Tijdens het Winterfestijn in Elst doet Akkoord deze theatershow nog eens dunnetjes over. Zonder decorstukken, schmink, belichting en kostuums, maar met evenveel plezier en enthousiasme zal Akkoord onder meer een aantal nummers uit ´Hoezo helden?’ laten horen. Het gratis optreden vindt plaats in het Winterfestijncafé en begint om 20.00 uur.

Akkoord repeteert elke woensdagavond in basisschool Stap voor Stap in Elst. Tijdens de open repetitie van 10 januari zijn bassen, tenoren en sopranen van 19.45 tot 22.00 uur welkom om te komen kijken, luisteren en mee te zingen. En kippenvel te krijgen. Meer informatie over Popkoor Akkoord staat op www.popkoor-akkoord.nl.

Sinterklaasdrive bridgeclub 3 Sans-Atout

Uitreiking cheque. Foto: Fred van der Aa .

HERVELD - Op donderdag 30 november deden liefst 120 leden mee aan de Sinterklaasdrive. Naast dat de evenementen- commissie ook dit jaar weer flink had uitgepakt, had ook de voorzitter, Ton van Amsterdam, een verrassing in petto. Dit keer niet voor de leden maar van de leden voor Scouting Zetten, de overhandiging van een cheque groot: 2.126 euro.

Dit bedrag is bij elkaar gebridged door leden van diverse Overbetuwse bridgeverengingen tijdens de Goededoelendrive op 7 oktober georganiseerd door bridgeclub 3 Sans-Atout, daarbij tevens gesponsord door het regionale bedrijfsleven. De voorzitter van Scouting Zetten, Gerrit-Jan Carsjens, nam de cheque in ontvangst en was erg blij met dit grote bedrag. Nu kan de verouderde kampvuurkuil aan de huidige wensen aangepast worden. Aan zijn dankwoord droegen ook de leden van de Scouting Zettenband hun nootje bij.

De bridgedrive

In gedachte het motto: alleen ga je snel maar samen kom je verder, had de technische commissie teams samengesteld bestaande uit elke lijn 1 paar. De behaalde scores werden bij elkaar opgeteld en de tussenstand was te volgen op een groot scherm. Het team Fred van Doorn-Ton van Amsterdam, Jetta Tonissen-Thérèse van Woerden, Mery Vroege-Mieke Pennings, Magda de Jong-Ria van Haaren werd eerste met 58,38%.
De verrassing zat ook nu in de staart. Sinterklaas voor het eind bewaard. Het was een topper en hilarisch, zijn ledenkennis legendarisch. Van oubolligheid geen sprake, hij wist ieder te vermaken. Ook de veegpiet hield zijn rol tot het eind toe vol. Tenslotte uitgezwaaid door de leden zijn ze zich weer om gaan kleden.

Collecte Diabetes Fonds

BEMMEL - Het Diabetes Fonds is een ieder dankbaar die een bijdrage heeft geleverd aan de nationale collecte. Niet alleen de mensen die weer graag hebben gegeven aan dit goede doel, maar ook zeker alle collectanten die door weer en wind op pad zijn gegaan.

"Met de opbrengst van 2.809,74 euro in Bemmel en Haalderen zijn we heel blij." Meer informatie over het Diabetesfonds staat op diabetesfonds.nl. Voor meer informatie over de collecte in Bemmel en Haalderen kan men contact opnemen met mevrouw K. Derks of de heer T. Roelofs via mail ctm.derks62gmail.com.

Kerst op Landerij De Park

Levende Kerststal in 2016. Foto: Kim van der Zwan

ELST - Landerij De Park is op 22 december weer helemaal in kerstsferen, compleet met grote kerstboom, muziek, feestelijke verlichting en brandende vuurkorven. Van 17.00 - 20.00 uur is iedereen welkom om mee te genieten van een gevarieerd programma met allerlei activiteiten.

In de kinderboerderij is een levende kerststal met ieder kwartier een korte voorstelling. Je kunt bij het vuur marshmellows roosteren, een selfie maken met de kerstman, een kerstlampje knutselen, naar een kerstverhaal luisteren of kleine kerstcadeautjes kopen.
En natuurlijk is er veel muziek: de koren Between Two Rivers uit Elst en het RK Dameskoor uit Valburg verzorgen verschillende optredens met mooie en zelf kan je met kinderen lekker meezingen met overbekende Nederlandse kerstliedjesbij de Kerst-Singalong.
Koud geworden? Bij Droom! De Landerij kun je tussendoor heerlijk opwarmen met glühwein, warme chocomel en er is heerlijke huisgemaakte erwtensoep.

De toegang is twee euro per volwassene (gepast geld is fijn!). Kinderen en Gelrepas-houders hebben gratis toegang. Landerij De Park is op De Park 12 in Elst. In verband met de verwachte drukte, wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Vieringen parochie Sint-Benedictus

Zaterdag 16 december
19.00 uur: St. Jacobus de Meerderekerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Dameskoor

Zondag 17 december

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, Ubi Caritas

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, N. Sales, Musica Nova

Woensdag 20 december

10.00 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, V. Bulthuis, Dameskoor,
Ouderenviering Kerst

19.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor, Gulden Mis

Bingo in Elst

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 15 december is het weer zover, dan verzorgt het bingoteam van de Koninginnebuurt weer een gezellige bingoavond!

Deze bingo is om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken. De zaal is open om 19.30 uur Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Van Boetzelaerstraat blijft landweggetje

Volsellsastraat met uitzicht op Park Waaijenstein. Foto: Paul Verwer

NIJMEGEN - De Van Boetzelaerstraat in Nijmegen-Noord blijft tijdens de bebouwing van Park Waaijenstein een smal landweggetje. En deze straat wordt voor auto’s voorlopig ook niet aangesloten op de Volsellastraat. Dat hebben de bewoners afgesproken met de gemeente Nijmegen.

Als het aan de gemeente ligt, krijgt het toekomstige appartementencomplex in Park Waaijenstein een aparte route naar de Italiëstraat (nu nog busbaan). Bewoners van Oosterhout hadden zich sterk gemaakt voor een kortere en veiligere route buiten hun wijk om.

De raadscommissie Waalsprong heeft wethouder Velthuis (stedelijke ontwikkeling) groen licht gegeven voor een serieus onderzoek naar de zuidelijke ontsluiting van Park Waaijenstein. Dit gebied naast het landgoed ten zuiden van de wijk Oosterhout wordt nu bouwrijp gemaakt. Volgend jaar komen daar veertien vrijstaande woningen. Later verrijst er een groot complex met maximaal 85 appartementen.

Wethouder Velthuis meldde aan de raadscommissie dat er een bedrijf is geselecteerd om dat appartementencomplex te ontwikkelen. Het bedrijf betaalt daarvoor drie miljoen euro aan de gemeente. Er is al gesproken over de zuidelijke ontsluiting en het bedrijf is daar positief over, vertelde de wethouder. GroenLinks en PvdA willen nog wel van de wethouder horen welke alternatieve plekken de gemeente heeft onderzocht. Want het nieuwe complex in Park Waaijenstein wordt ongeveer drie keer zo omvangrijk als het bestaande appartementencomplex langs de Griftdijk.

Met bewoners gaat de gemeente zich vanaf begin volgend jaar nog buigen over de definitieve inrichting en ontsluiting van Park Waaijenstein.

Te weinig passagiers: lijn 3 gestopt

Foto: Stephan van Leiden

OOSTERHOUT - Per 10 december is lijn 3 vanwege te weinig passagiers gestopt. Dat betekent dat er geen bus meer in Oosterhout Dorp rijdt.

Inwoners van Oosterhout Dorp kunnen gebruik maken van de halte Jonagoldstraat. Hier is een extra fietsenstalling gerealiseerd. Ook kan men gebruik maken van de halte Oosterhout, Stationsstraat als vervangende halte.

"Woont u in Oosterhout Dorp en maakte u gebruik van lijn 3? Dan kunt u 34 procent korting aanvragen op Breng flex. Breng flex is een halte-naar-halte vervoerservice die u kunt boeken per app of telefoon. Normaal kost een rit 3,50 euro. Voor inwoners van Oosterhout Dorp die gebruik maakten van lijn 3, wordt dit met de korting 2,31 euro per rit. De huidige bushaltes blijven bestaan in Oosterhout Dorp. Dit worden Breng flexhaltes."

"Heeft u interesse en wilt u de korting aanvragen? Download de gratis Breng flex app, en maak een account aan. Mail dan naar info@brengflex.nl met als onderwerp Oosterhout Dorp. Vermeld daarbij uw naam, uw Breng flex accountnaam, uw postcode en uw huisnummer." Meer informatie over Breng flex staat op brengflex.nl.

Zwemmers ZVO weer op lange afstanden

Esmee Wilcke zwom de 200 meter wisselslag. Foto: Ferry Spaan

ELST - Aan de tweede Lange afstandswedstrijd in dit seizoen die is gehouden in Doetinchem hebben vijf wedstrijdzwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen. Er werden twee persoonlijke records verbeterd en eenmaal werd een eerste plaats gehaald.

Sem Teunissen kwam deze middag als eerste in actie op de 200 meter vrije slag. Hij tikte aan in een tijd van 3:02.59 en verbeterde op deze afstand zijn persoonlijke record met ongeveer een halve seconde. Op deze afstand werd Sem ook nog eerste. In de daaropvolgende 200 meter wisselslag finishte Esmee Wilcke in een tijd van 3:07.56. De eveneens op deze afstand uitkomende Rosalie van Hulst eindigde in een tijd van 3:24.92.

Op de 800 meter vrije slag debuteerde Esmee Wilcke met een tijd van 11:55.34. Halverwege stelde zij haar tijd op de 400 meter vrije slag met vijf seconden scherper. Sanne Teunissen zwom op deze afstand naar een tijd van 13:23.81. Tenslotte kwamen twee ZVO-zwemmers uit op de 1500 meter vrije slag. Rosalie van Hulst legde de zestig banen af in een tijd van 25:47.99. Sam Pollmann nam voor het eerste deel op deze afstand en tikte aan in een tijd van 25:52.06.

Masterclass Collectieve Intelligentie

NIJMEGEN - Collectieve intelligentie is het vermogen van een groep mensen (of dieren, planten, cellen, micro-organismen en/of machines) om problemen op te lossen. In de natuur zijn veel voorbeelden hiervan te vinden, bij insecten koloniën en zwermen.

De mogelijkheden om collectieve intelligentie op basis van zelforganisatie en simpele gedragsregels te organiseren en te bevorderen, zijn bijzonder interessant voor organisaties. Door deze principes toe te passen in de organisatie, is er al veel te winnen zonder grote investeringen te hoeven doen.

Op 15 december komt één van de auteurs van het boek Collectieve Intelligentie, drs. Fons Schoemaker samen met drs. Elselien Smit uitleg geven over het onderzoek dat hiernaar is gedaan. Fons Schoemaker is werkzaam als Information Security Officer bij Rabobank en heeft een bijzondere belangstelling voor sociale insecten, met name mieren. Hij schrijft al vele jaren over interactiemanagement en wat organisaties kunnen leren van dieren. Elselien Smit is een zeer ervaren management consultant en doet nu onderzoek naar hoe dit werkt in de praktijk. Na de presentatie gaan deelnemers zelf aan de slag met het bouwen aan collectieve intelligentie rondom maatschappelijke relevante thema's, zoals zorg, onderwijs en wijkgericht werken. Zie voor meer informatie ook: www.sentia-uitgeverij.nl

Datum en tijd: vrijdag 15 december 15.30-17.30 uur. Inloop vanaf 15.00 uur Locatie: Dziga gebouw, Waalbandijk 14M, Nijmegen (Honig Complex). Kosten: 10 euro. Tevoren aanmelden via mona@vanzelst.info.

Boekenmarkt in woongemeenschap Eikpunt in Lent

www.woongemeenschapeikpunt.nl Foto: Paul Berkers

LENT - Zaterdag 16 december is er van 14.00 -16.00 uur een boekenmarkt in woongemeenschap Eikpunt, Duitslandstraat 4 in Lent.

Voor weinig geld liggen veel boeken te wachten op een nieuwe lezer/liefhebber. Het betreft Nederlandse literatuur, Engelse boeken, thrillers en fantasy, spiritualiteit en gezondheid. Kom kijken en kopen, de opbrengst komt ten goede van de Gemeenschappelijke Ruimtes die ook ten dienste staan van de wijk.

Kerstnieuws Sint-Caeciliakoor Elst

St.caecilia en Dickenskoor. Foto: Diny Gesthuizen

ELST - Ook dit jaar gaat het Sint-Caeciliakoor kerststukjes maken en verkopen. Op vrijdag 15 december in de Hoeksteen van 15.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 16 december van 10.00 tot 13.30 uur voor op het kerkplein van de Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat.

Op zondag 17 december vanaf 13.00 uur zingt het koor op diverse plaatsen in het centrum van Elst samen met het Dickenskoor. Op donderdag 21 december van 19.00 uur tot 20.00 uur worden kerstliederen gezongen bij Albert Hein aan de Valburgseweg in Elst. Dit gebeurt onder leiding van Diederik Elings.

Spreekuur HVOB

ELST - HVOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen." Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Dit geldt voor iedere derde donderdag van de maand.

TOP-Film: A United Kingdom

BEMMEL - Op donderdag 14 december is het bij TOP in de Theaterkerk genieten van de Britse film 'A United Kingdom'.

De film speelt zich af aan het eind van de jaren 40. De Afrikaanse prins Seretse Khama zorgt voor opschudding door te trouwen met de blanke Ruth Williams. Khama wil de troon bestijgen maar wordt door zowel de lokale bevolking als de Britse overheid gedwarsboomd omwille van zijn controversiele huwelijk.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten zeven euroen zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Kinkelbestuur in gesprek met… Popkoor 2000: zingen met een vleugje theater

Popkoor 2000 in actie. Foto: Johan Hesselink

BEMMEL - "Wij willen aan het zingen iets toevoegen. Staan niet stil op het podium, maar bewegen juist, maken gebaren en laten zien wat wij voelen. Zingen we Coming home dan beelden wij de emotie van het ‘ín de steek gelaten worden’ uit. Zo kunnen wij het publiek extra raken", aldus Jeroen en Judith, voorzitter en pr-lid.

Popkoor 2000 staat voor populaire muziek. Er worden liedjes gezongen die je veel op de radio hoort. Zelfs zesstemmig. Het koor bestaat dan ook uit 54 leden (13 mannen en 41 vrouwen) en is ambitieus. Het Popkoor wil iets goeds neerzetten. Maar ook wel wat show maken. Eind 2018 wordt het concert Out of the jukebox opgevoerd. Het koor presenteert dan een 20-tal liedjes uit de tachtiger jaren en later. Het publiek mag hier dan uit kiezen.

Zingen ontspant, aldus de twee. Ook als je wat verdrietig bent. Je geeft je helemaal en je vergeet alles wat er om je heen gebeurt. In het zingen vond Jeroen een uitlaatklep bij zijn drukke werk in de zaadhandel. Hij komt uit een boerengezin. Hij werd aanvankelijk afgewezen bij het koor: Ik moest eerst nog maar wat oefenen. Nu dingt hij mee naar de solonummers.

De wekelijkse repetities gaan altijd volgens een vast ritme. Eerst worden er oefeningen voor de stembanden en de articulatie gedaan, ook ter ontspanning. Dan worden de liedjes ingestudeerd en gaan we los: voluit zingen met swingende bewegingen, aldus Judith. Dit allemaal als voorbereiding op dat ene moment van optreden. Flink repeteren dus om tijdens de première te kunnen schitteren.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Klassikale aandacht op OBC voor burgerveteraan

de heer stunnenberg temidden van zijn jeugd op het OBC. Foto: martien van hemmen

ELST - Het was niet de eerste keer dat de heer Evert Stunnenberg zijn persoonlijke kindervaringen uit de oorlog kwam vertellen.

De teeners op het OBC in Elst luisterden geboeid naar indrukwekkende verhalen over de beschietingen en de ellende die je als burgers mee maakt, terwijl de granaten je om de oren vliegen. En passant vertelde de heer Stunnenberg ook over de aanleiding van die oorlog, de vervolgingen en de gebrachte offers; zeker ook hier in de Betuwe.

In alle opzichten was weer duidelijk, dat hier een man stond die docent is geweest en die gewend was met jeugd om te gaan. Er werden veel vragen gesteld en bijzondere aandacht kregen de meegebrachte lege granaathuls en de boobytrap.

Terecht dat de twee groepen afsloten met een applaus voor deze 'burgerveteraan', die zijn persoonlijke ervaringen juist met de jeugd wil delen. Opdat we niet vergeten. De activiteit kwam voort uit de samenwerkingsrelatie tussen het OBC en het Exoduscomité.

Ontmoeten bij De KiK

ELST - De laatste weken gaan er veel stemmen op en is er een (kleinschalig) onderzoek gedaan, met betrekking tot het sociaal ontmoeten in Elst en de mogelijkheden die daarvoor beschikbaar zijn in deze dorpskern.

De ontmoetingsplek zou in het centrum moeten zijn en laagdrempelig toegankelijk voor iedereen die zin heeft om een bak koffie te drinken, een krant of een tijdschrift te lezen of gewoon af te spreken met iemand. Daar gaat Theater De KiK (midden in Elst gevestigd aan het Land van Tap) op inspelen! Naast de reguliere openingstijden van de foyer (maandag tot en met vrijdag van 14:00 tot 22:00 uur, zaterdag van 9:30 tot 13:00 uur en tijdens activiteiten van het theater) gaat Theater De KiK vanaf 14 december ook iedere dinsdag- en donderdagochtend open vanaf 9:30 uur.

Verder is het de bedoeling dat Theater De KiK in de toekomst ook op woensdagochtenden open gaat en dat er op die ochtend 'activiteiten met een cultureel tintje' voor ouderen worden georganiseerd. De gesprekken daaromtrent zijn in volle gang. Iedereen is welkom bij Theater De KiK (een consumptie is nooit verplicht). Vanaf 14 december dus óók op dinsdag en donderdag vanaf 9:30 uur!

Veel kleindieren op Gelderlandshow

REGIO - Liefhebbers van konijnen, pluimvee en sierduiven zijn van vrijdag 15 december tot en met zondagmiddag 17 december meer dan welkom in de Olympic evenementenhal aan de Nieuweweg 203 in Wijchen. Er zal een kleindierenshow plaatsvinden van ongeveer 3400 dieren.

De Gelderlandshow is al vele jaren een begrip, maar desondanks nog niet bij een ieder bekend. Tijdens deze kleindiertentoonstelling wordt de Provinciale Bondstentoonstelling van Kleindierliefhebbers Nederland gehouden, of te wel de Gelderse kampioenschappen voor kleindieren. Diverse rassen en creaties zullen er te zien zijn. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de diversiteit en natuurschoon die deze dieren bezitten. Ieder ras met zijn eigen kenmerken. "Zit u er over te denken om bijvoorbeeld een aantal raskippen in uw tuin te laten rondscharrelen, geef uw ogen de kost tijdens de Gelderlandshow."

Op vrijdag 15 december worden alle diergroepen zoals konijnen, cavia's, hoenders, sier- en watervogels en sierduiven gekeurd door hiervoor speciaal opgeleide keurmeesters. Het fraaiste dier van elke diersoort, mag uiteindelijk de titel van Gelders Kampioen dragen.
Een prestatie om trots op te zijn.

Meer informatie staat op www.gelderlandshow.nl. Voor het publiek is de tentoonstelling geopend: vrijdag 15 december van 10.00 tot 22.00 uur; zaterdag 16 december van 10.30 tot 18.00 uur; zondag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 5,00 euro per persoon; voor kinderen onder 12 jaar en onder begeleiding 1,00 euro.

Uitmuntende Hollandse kuifhoen

BEMMEL - Nol van de Brink uit Bemmel, lid van de Betuwse Kleindier Vereniging, heeft met zijn Hollandse Kuifhoen Zwart Witkuif het felbegeerde U-predicaat in de wacht gesleept. Tevens won hij het Europese certificaat voor de beste Hollandse Kuifhoen.

Hij presteerde dit in het weekend van 2 en 3 december op Oneto, grote hoender- en kleindierententoonstelling, in Enschede. Op de foto staat een trotse Nol met zijn jonge Hollandse Kuifhoen Hen. De komende uitdaging is de Gelderlandshow in Wijchen, een tentoonstelling met bijna 3.400 hoenders, konijnen, cavia's, sierduiven, eenden et cetera die gehouden wordt op 15, 16 en 17 december in de Olympic hallen in Wijchen (voor meer info www.gelderlandshow.nl). Hier zal Nol ook weer met zijn dieren aanwezig zijn net als de andere leden van de Betuwse Kleindier Vereniging.

Mooie opbrengst voor www.stophersentumoren.nl

BEMMEL - Zaterdag 28 oktober heeft knuffelbuddy Bemmel met de knuffelbuddy's bij de AH Gendt gestaan. Er zijn toen 41 knuffelbuddy's verkocht en 12 knuffelbuddy's geschonken aan het Radboud Amalia-kinderziekenhuis. Er stond toen ook een spaarpot daar zat op het einde van de dag 31,10 euro in.

De twee weken ervoor konden de klanten van de AH in Gendt de statiegeldbonnetjes inleveren voor www.stophersentumoren.nl. Er is toen 230 euro opgehaald. De afgelopen weken konden de klanten van de AH in Bemmel ook de statiegeldbonnetjes inleveren, hier is 173,45 euro opgehaald. "Iedereen die op welke manier heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat: bedankt! Heeft u ons gemist en wil je een knuffelbuddy (7,95 euro per stuk) kopen of schenken aan een ziek kind in het Radboud Amalia kinderziekenhuis, stuur dan een mailtje naar BuddyhuisBemmel@gmail.com. Het is ook mogelijk om financieel te steunen, zonder een buddy te kopen, zie https://www.stophet.nl/Nicole-Wagener.

12 / 16

Open Podium in Overbetuws Elst

Foto: Erwin van Haelen

ELST - Ook in de laatste maand van het jaar kunnen talentvolle zangers, zangeressen, singer-songwriters en bands zich laten horen tijdens het Open Podium in het Overbetuwse Elst. Die mogelijkheid wordt geboden op vrijdag 15 december vanaf 21.00 uur.

Opnieuw fungeert de bijzaal van Ristorante L’Italiano aan de Smidsstraat 1 in het centrum van Elst als locatie waar deze muzikale activiteit plaatsheeft. Wie een instrument bespeelt, of in een band speelt, of zingt is op die vrijdagavond van harte welkom. Vanaf 21.00 uur kunnen deelnemers het aanwezige publiek mogelijk laten verbazen met hun liedjes of met hun optreden. Wie interesse heeft om op deze avond op te treden kan zich vóór vrijdag 15 december melden bij organisator en initiatiefnemerTonny Dulos via 06 53868766, of via Tonny@muziekinelst.nl

Tijdens het Open Podium van 15 december vinden er deze keer, naast de aangemelde deelnemers, ook twee speciale optredens plaats. Voormalig winnaar in de categorie Solo van het NK Straatmuzikanten 2015, singer songwriter Cindy Wielders uit Boxmeer, en de dit jaar in Veenendaal opgerichte formatie Bass and Treble Guitar Band geven deze avond acte de presence.
Cindy Wielders brengt met haar opvallende stem en krachtig gitaarspel folk, blues en poprock ten gehore. Van Joni Mitchell tot aan Jimi Hendrix toe. Ook laat zij eigen werk horen.
De gloednieuwe Utrechtse band Bass and Treble Guitar Band speelt veelal rock and roll en blues. Zo brengen zij die avond muziek van onder andere Chuck Berry, Eric Clapton en B.B. King.

Nieuwe zwemofficials voor ZVO

v.l.n.r. de trotse nieuwe officials: Hans Kooij, Aun Yu Lo, Joyce van Veenendaal, Haruko Lamers en Chantal Slaa Foto: Erwin van Haelen X

ELST - Aan de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) zijn vijf nieuwe officials voor de zwemwedstrijden aan het reeds bestaande officialskorps van de ZVO toegevoegd.

Deze vijf cursisten legden, na een cursus van vijf avonden en een paar keer oefenen bij een wedstrijd en de training, begin december hun mondeling examen af. Hans Kooij, Aun Yu Lo, Joyce van Veenendaal, Haruko Lamers en Chantal Slaa slaagden met glans voor dit mondeling examen en mogen zich official-4 noemen. De geslaagden poseren na dit behaalde resultaat dan ook met trots voor de camera.

Als ouder/verzorger van een zwemmend kind gaat men ongetwijfeld wel eens mee naar een zwemwedstrijd. En als men toch aanwezig is, kan men actief bezig zijn door official te worden. Men zit dan niet meer op de tribune maar staat langs de badrand. Voordeel is verder dat men als official leert hoe de spelregels van de verschillend slagen zijn. Verder leert een official ook wat zij moeten doen als tijdwaarnemer en hoe zij moeten klokken. Daarnaast duren de wedstrijden voor het gevoel korter omdat de official actief bezig is, de tijd sneller verloopt en men als official met andere ogen naar de prestaties van de zwemmers kijkt.

Wellicht zijn deze ZVO-geslaagden als tijdwaarnemer enthousiast geworden en gaan zij door naar official-3 en/of als starter, jurysecretaris, kamprechter of scheidsrechter in de zwemsport. Dat is misschien op dit moment nog toekomstmuziek. Wat wel zeker is dat deze officials voor de ZVO op korte termijn in ieder geval aan het bad te zien zijn.

Herman in een bakje geitenkwark - Verplicht Spelen

ELST - Op zaterdag 16 december speelt Herman in een bakje geitenkwark de try-out van 'Verplicht Spelen' in Theater De KiK aan de Dorpsstraat 39 in Elst, aanvang is 20.30 uur en de kaarten zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl.

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, samenzang en bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs of een speeltuin na de Apocalyps?

Bij ons hoef je niet te kiezen, je krijgt het allemaal. Herman in een bakje Geitenkwark: "Verplicht Spelen", voor iedereen die het vergeten is. Entree: 15,00 euro. Voor kaarten en meer informatie kijk op www.theaterdekik.nl.

Gemarko Tuindesign en Tuindecor kan groots uitpakken op nieuwe locatie

HERVELD – De verhuisdozen zijn inmiddels uitgepakt, dus nu kan ondernemerskoppel Korné en Arnessa van Gessel gaan 'uitpakken' op het veel ruimere bedrijfsterrein aan de Stenenkamerstraat 61 in Herveld.

Omdat de voormalige locatie aan de Karstraat 42 in Bemmel een andere bestemming ging krijgen, kwam deze verhuizing wel iets eerder dan gepland voor Arnessa en Korné. 'Maar de 1200 vierkante meter meer bedrijfsruimte komt wel zeer goed van pas!', aldus de enthousiaste Arnessa. Gemarko Tuindesign en Tuindecor is namelijk flink gegroeid. Ook de vraag naar steeds luxere overkappingen groeit nog steeds. In woonprogramma's wordt er regelmatig aandacht aan besteed; een terrasoverkapping verwarmd door een vuurtafel of houtkachel bijvoorbeeld, maakt dat je in ieder seizoen van het jaar kunt genieten van het buitengevoel. De winterbarbecue is helemaal trendy en is perfect te organiseren onder een terrasoverkapping. Naar binnen vluchten voor regen is dan niet meer nodig! Gemarko regelt het voor u van A tot Z en volledig naar uw wens.

Met ruim 15 jaar ervaring kunt u bij Gemarko vanzelfsprekend rekenen op kwaliteit met oog voor detail. Kijkt u voor informatie op www.gemarko.nl en www.tuindecor.nl of kom op uw gemak eens kijken hoe u woonplezier kunt verbinden met buitenplezier aan de Stenenkamerstraat 61 in Herveld. Onder het genot van een kopje koffie wordt er graag een vrijblijvende offerte voor u gemaakt. T: 0488-427778.

Topshelf in Arnhem langer open!

ARNHEM - De verkopen trekken aan en winkels hebben nieuwe voorraden luxe artikelen: de warenhuizen van Topshelf in Arnhem en Groningen blijven open tot halverwege februari 2018.

Topshelf is tot deze beslissing gekomen vanwege de aantrekkende verkopen. Het warenhuisbedrijf heeft de voorraden aangevuld met onder andere de hele winkelcollectie van Gaastra, luxe beddengoed, cadeauartikelen, woonaccessoires en kostuums. Ook in de komende periode zal het assortiment worden aangevuld. De nieuwe producten worden al gelijk met 50 procent korting verkocht.

In 2018 rivierjutters ook aan de slag langs Waal, Maas, Rijn en Linge

Waaljutters verzamelen 61.000 kilo afval

BETUWE - Donderdag 30 november werden de resultaten van drie jaar Waaljutters bekend gemaakt door IVN Gelderland. Op 180 kilometer Waaloever werd liefst 61.000 kilo zwerfafval verzameld door vrijwilligers van sport- en cultuurverenigingen. De inzet van de vrijwillige rivierjutters is hard nodig. Anders zou dit afval terecht zijn gekomen in zee waar plastic afval veel schade toe brengt aan het zeeleven.

Joline de Weerdt, regiodirecteur IVN Oost: "Het is mooi om te zien hoe de motivatie van de Waaljutters door de jaren heen verandert. Wat geld verdienen voor de clubkas was eerst de trigger om mee te doen. Nu speelt iets goeds doen voor het milieu en een mooie en schone uiterwaard achterlaten een hele belangrijke rol."

De Waaljutters gaan door in 2018. Inmiddels zijn er ook Maas-, Rijn- en Lingejutters actief in Gelderland. Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Josan Meijers en de wethouders van acht deelnemende Gelderse gemeenten, heemraad Waterschap Rivierenland en natuur- en milieuorganisaties ondertekenden samen daartoe een verklaring en beloofden hun inzet om bij te dragen schone rivieroevers en minder plastic afval dat via de Nederlandse rivieren naar zee stroomt.

Gedeputeerde Josan Meijers: "Door Gelderland stromen alle grote rivieren. Ik roep alle riviergemeenten op om bij dit initiatief aan te sluiten. Met z'n allen kunnen we dit verder brengen. Door rivierjutters te ondersteunen, maar ook door oplossingen bij de bron. We moeten voorkomen dat afval in de rivier belandt."

In 2018 rivierjutters ook aan de slag langs Waal, Maas, Rijn en Linge Waaljutters verzamelen 61.000 kilo afval

BETUWE - Donderdag 30 november werden de resultaten van drie jaar Waaljutters bekend gemaakt door IVN Gelderland. Op 180 kilometer Waaloever werd liefst 61.000 kilo zwerfafval verzameld door vrijwilligers van sport- en cultuurverenigingen. De inzet van de vrijwillige rivierjutters is hard nodig. Anders zou dit afval terecht zijn gekomen in zee waar plastic afval veel schade toe brengt aan het zeeleven.

Joline de Weerdt, regiodirecteur IVN Oost: "Het is mooi om te zien hoe de motivatie van de Waaljutters door de jaren heen verandert. Wat geld verdienen voor de clubkas was eerst de trigger om mee te doen. Nu speelt iets goeds doen voor het milieu en een mooie en schone uiterwaard achterlaten een hele belangrijke rol."

De Waaljutters gaan door in 2018. Inmiddels zijn er ook Maas-, Rijn- en Lingejutters actief in Gelderland. Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Josan Meijers en de wethouders van acht deelnemende Gelderse gemeenten, heemraad Waterschap Rivierenland en natuur- en milieuorganisaties ondertekenden samen daartoe een verklaring en beloofden hun inzet om bij te dragen schone rivieroevers en minder plastic afval dat via de Nederlandse rivieren naar zee stroomt.

Gedeputeerde Josan Meijers: "Door Gelderland stromen alle grote rivieren. Ik roep alle riviergemeenten op om bij dit initiatief aan te sluiten. Met z'n allen kunnen we dit verder brengen. Door rivierjutters te ondersteunen, maar ook door oplossingen bij de bron. We moeten voorkomen dat afval in de rivier belandt."

Kerst vieren bij Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 12:00 en 12:30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all-in-kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten… Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke. Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:30 tot en met 22:00 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

EZ&PC voor de derde keer naar huis met de wisselbeker

ELST - Na meer dan een maand de wisselbeker in bezit te hebben gehad, stond zondag 3 december de derde meerkamp op het programma voor de wedstrijdploeg van EZ&PC.

Tijdens deze wedstrijd werden er in totaal 20 individuele medailles bij elkaar gezwommen. Ook sneuvelden er diverse persoonlijke records en twee clubrecords. De grootste verbetering was voor Charlotte Landman, zij verbeterde haar PR op de 50 m. vrije slag met liefst 5,5 seconde! Ook zwom zij een clubrecord op de 50 m. schoolslag. Sjors van Lith zwom het clubrecord op de 400 m. wisselslag aan diggelen, hij zwom bijna 10 seconden sneller dan het oude clubrecord.

Dankzij al deze mooie resultaten mocht EZ&PC voor de derde keer op rij met de wisselbeker naar huis! Maar… is drie keer scheepsrecht? Krijgt de wisselbeker na de vierde meerkamp een andere bestemming? Op zondag 10 december wordt de vierde meerkamp gezwommen in Brummen. Kom de zwemmers aanmoedigen!

Sportinstuif voor kinderen uit Lent

Een van de sporten op 28 dec. Foto: Lentsport

LENT - De Lentse sportverenigingen organiseren in de kerstvakantie een grootse sportinstuif in De Ster aan de Queenstraat 37b in Lent. Op donderdag 28 december kunnen alle kinderen van 5 tot en met 9 jaar meedoen met verschillende sporten: badminton, handbal, volleybal, tennis en floorball.

De dag duurt van 9:30 tot 12:30 uur en kost vijf euro, inclusief drinken en een gezond tussendoortje. Schrijf je snel in! Opgeven vóór 22 december kan door een mail te sturen aan info@lentsport.nl met daarin opgenomen de naam van het kind dat deelneemt, zijn of haar leeftijd en het telefoonnummer van de ouders/verzorgers. De inschrijving wordt bevestigd, inclusief een link om de bijdrage te voldoen.

Om de dag mogelijk te maken zoekt de organisatie vrijwilligers. Aanmelden of meer informatie opvragen kan via info@lentsport.nl.

VEKO zoekt kandidaten voor de Döppert in Elst

ELST - Welke man of vrouw of organisatie heeft Elst dit jaar op de kaart gezet? Degene die op een ludieke manier in het nieuws is gekomen, maakt kans op de Döppert 2017.

Dat is een prijs die door de Vereniging Elster Karnavalsoptocht (VEKO) in het leven is geroepen. De prijs wordt in februari uitgereikt. Het publiek kiest de winnaar na een stemronde. De vorige winnaar was de gemeente Overbetuwe die tijdens de Nijmeegse Vierdaagse flink uitpakte door Elst in het blauw te hullen. Het beeld dat wordt uitgereikt is ontworpen door Jan Nijenhuis. Wie een persoon wil voordragen, kan dat doen bij VEKO. De organisatie is te bereiken op de website www.veko-elst.nl.

Blind Date in de Theaterkerk

BEMMEL - Laat u verrassen! TOP heeft weer een Blind Date voor u geregeld! Vorig seizoen kwam TOP met een nieuwe formule: de Blind Date. Het werd een daverend succes. Het publiek bulderde van het lachen om de gevatte teksten van Karin Bruers en de muzikale begeleiding van Björn van der Doelen. De aanwezigen genoten met volle teugen van de gok die ze zelf hadden genomen.

"Bent u avontuurlijk ingesteld en staat u open voor nieuwe ervaringen, gooi dan alle schroom van u af. Net als bij een echte blind date weet u van tevoren natuurlijk niet wie u zult ontmoeten. Om u over de drempel te helpen en omdat u niet weet wat u te wachten staat, betaalt u 12,50 euro. In aanloop naar 16 december hebben we af en toe een tipje van de sluier opgelicht, dus u zou al kunnen weten wie er komt. Degenen die weten wie er komt, hebben meteen kaartjes besteld!"

Datum: zaterdag 16 december, aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Grote Kerk Elst koopzondag open

ELST – Op koopzondag 17 december is de Grote Kerk van Elst geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

"Loop even binnen! U kunt het interieur van de kerk bezichtigen. Het kerkmuseum met de Romeinse opgravingen is geopend. Ook is er een expositie van Gerard Ursem – 'De Bijbelse Verhalen' – sjabloontechniek. Verder kunt u een kaarsje aansteken in de Stiltekapel, is er informatie over de protestantse gemeente en een gratis boekje met activiteiten 2017 – 2018."

15 / 16