GN Nijmegen-Noord

10 april 2019

GN Nijmegen-Noord 10 april 2019


Foodtrailer DuKater komt naar Ressen

De foodtrailer van DuKater in actie. (foto: DuKater) DuKater

RESSEN - Zondagmiddag 14 april staan de vrienden van DuKater op de open middag van Zoem in de hoogstamboomgaard in Ressen, aan de Woerdsestraat 9. Vanuit hun foodtrailer serveren zij hapjes en drankjes van lokale producenten en sociale ondernemingen.

DuKater werkt onder andere samen met Trash'ure Taarten. Dat is een bakkerij met een visie om voedselverspilling tegen te gaan en voor het creëren van werk voor mensen die nu wegens hun migratieachtergrond moeite hebben met het vinden van een baan in Nederland. In samenwerking met verschillende partijen maken zij gebruik van producten die anders weggegooid zouden worden. Deze producten voldoen nog aan alle wettelijk vastgestelde normen en zijn dus perfect zijn voor het maken van taarten.

Een andere partner van DuKater is Bellefleur Boomgaardbeheer. Die beheert onder andere de oude hoogstamboomgaard aan de Woerdsestraat. Het biologische beheer leidt tot hoge natuurwaarden en smaakvol en gezond fruit. De verkoop van biologisch appelperensap draagt bij aan het behoud van de boomgaard.

De vrienden van DuKater zijn sociale ondernemers met de overtuiging dat ze een maatschappelijke bijdrage willen leveren in Nijmegen en omgeving. "Op de open middag van Zoem mag u zelf bepalen wat u dat waard vindt. U bepaalt zelf wat u betaalt voor de hapjes en drankjes! Hoe meer DuKater ophaalt, hoe meer zij kunnen doen om de regio te versterken. Tip: Kom op de fiets!"

Snuffelcursus muziekinstrumenten voor kinderen

Opleidingsorkest Wit Lof. (foto: W. Sietinga) w.sietinga

BETUWE - Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is geweldig!

Voor de kinderen vanaf groep 5 biedt Con Amore vanaf 13 mei een snuffelcursus aan. Tot aan de zomervakantie kunnen de leerlingen les krijgen op een instrument. Er worden lessen aangeboden op instrumenten die passen binnen het orkest. Dit kan zijn: koperinstrument (trompet, tuba, hoorn, trombone), slagwerk of houtinstrument (klarinet, saxofoon, dwarsfluit).

De exacte lesdagen volgen nog. De kosten voor deze cursus bedragen 70 euro en bestaat uit zeven lessen, tot de zomervakantie. Na de snuffelcursus kunnen de kinderen natuurlijk verder gaan met muziekles en lid worden van de muziekvereniging. "Heb je interesse in deze snuffelcursus en weet je ook al op welk instrument? Geef je dan op bij de opleidingscommissie van Con Amore, via het volgende mailadres: Conamore_opleiding@live.nl."

Rommelmarkt Andelst

ANDELST - Dit jaar organiseert de Hersteld Hervormde Kerk in Andelst weer een rommelmarkt op het Europaplein (parkeerterrein tegenover het voormalige gemeentehuis). Naast rommel zal er nog allerlei lekkers en handigs verkocht worden. De rommelmarkt wordt gehouden 11 mei van 9.00 tot 14.00 uur.

Natuurlijk kan een rommelmarkt niet zonder rommel. "Heeft u nog iets bruikbaars thuis staan, maar wilt er graag vanaf? Lever dit dan in op vrijdag 26 april van 19.00 tot 20.00 uur. Inleveren kan in De Poort (Kerkstraat 5, Andelst). Wat wij niet onder rommel verstaan zijn: grote meubelen, zoals bankstellen, bedden, koelkasten, diepvriezers, orgels, kleding, computers en kapot materiaal. Deze spullen nemen wij niet in."

Jammen op het Werenfridusplein in Elst

Muzikanten op podium. (foto: Mieke van Haaren)

ELST - Zondag 14 april wordt er weer tijdens de koopzondag een podium geplaatst op het Werenfridusplein in Elst door de stichting Whatever Podium. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen de muzikanten op dit podium aansluiten en mee doen.

Het gaat vooral om het maken van muziek met veel plezier. Op het podium staan versterkers en een drumstel opgesteld. "Neem je instrument mee en plug in. Ook zal er ruimte zijn voor bands om hun repertoire te spelen. Geef je dan op voor aanvang van deze middag en wij plannen jullie in. Natuurlijk is het geweldig om te spelen voor publiek. U bent welkom om te luisteren en te kijken." Meer info te verkrijgen via Hans van Haaren 06 47058673 / hanssax@gmail.com.

5 / 16


van 11 tot en met 17 april

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS RAM. Op het werk is de ram ook een echte solist. Het liefste heeft hij binnen een bedrijf zijn eigen toko. Ram is ook een echte pionier. Het liefste zou hij uit het niets iets helemaal opbouwen. Hard werken is hem niet vreemd. Maar hij is dan ook het type dat niet stil kan zitten. Ondernemen zit hem in het bloed. Hij zou dan ook het liefst een eigen onderneming hebben.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Vlak voor het weekend ben je nogal onrustig. De oorzaak ligt hem in het feit dat anderen voor jou willen bepalen wat goed voor je is. De ergernis blijft tijdens het weekend aanhouden. Een goed gesprek hierover op maandag maakt dat het allemaal voor jou een stuk beter te relativeren is.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Vlak voor het weekend krijg je goed nieuws. Waarschijnlijk gaat het over je werk. En hoogstwaarschijnlijk zal dit nieuws je meer zekerheid geven. En dat is voor jou als stier héél belangrijk. Maandag trek jij de banden met iemand sterker aan maar wil je ook niet al te veel belangstelling.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Op vrijdag staat jouw mond niet stil. Mensen worden helemaal gek van die vloedgolf aan woorden! Na het weekend is het 'geen woorden maar daden'. Als iemand jou dan iets vraagt reageer je kort maar krachtig. Vanaf woensdag loopt jouw planeet Mercurius in het teken ram. Dat geeft nog meer actie!

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Vrijdag weet je een dilemma te ontvluchten dankzij de hulp van vrienden en kennissen. Het weekend is een beetje onrustig. Daarom blijf je het liefste alleen thuis. Maandag is de allerbeste dag om vooruit te komen met allerlei klussen. Woensdag trek je de bedoeling van een vriend in twijfel.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Tijdens het komende weekend kom je tegen je zin in een soort machtsstrijd terecht. En het dreigt hard tegen hard te gaan. Op zondag laat jij echter zien dat jij de wijze van de twee bent. De ander probeert je nog wel uit je tent te lokken, maar jij gaat daar niet op in. Je bent terecht trots op jezelf.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op vrijdag heb je jouw handen vol aan allerlei klussen. Maar omdat je positief gestemd bent kun je het allemaal aan. Na een rustig weekend staat je op maandag min of meer te trappelen om aan de slag te gaan. Jouw planeet Mercurius gaat op woensdag naar het teken ram en dat maakt je nog energieker.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op vrijdag maak je serieuze afspraken met anderen. Daarbij geef je zelf aan dat jij zich aan die afspraken gaat houden. Nu maar hopen dat anderen dat ook doen. Maandag is een intense maar ook een verwarrende dag. Je vraagt je namelijk af welke kant jouw leven op moet gaan. Veel vraagtekens dus.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Van vrijdag tot en met zondag worden bepaalde zaken nogal op de spits gedreven. Het lijkt wel alsof iedereen erop uit is om ruzie met jou te maken. Pas op dat je niet teveel meegaat in deze ruzieachtige sfeer! Na het weekend, op maandag, is de lucht weer geklaard en is er vooral openheid.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Op vrijdag dreigt er over van alles en nog wat discussie te ontstaan. Pas op dat je hier niet teveel woorden aan vuil maakt! Het ene argument lokt namelijk het andere uit. Zondag is een hele fijne dag voor jou. Je wordt namelijk door anderen gezien én gewaardeerd. Hou maandag de hand op de knip.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Op vrijdag heb je hele leuke contacten met anderen. Alhoewel je je niet bij iedereen even thuis voelt. Ga af op je gevoel of je al dan niet nog een keer met bepaalde personen wilt afspreken. Na een rustig weekend kun je er weer tegenaan. Op dinsdag zit je heel goed in je vel en krijg je vrijwel alles voor elkaar.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Vrijdag is een uitstekende dag om met vrienden af te spreken. Ga gezellig samen uit om te eten of om naar een goede film te gaan. In het weekend ben je nogal onrustig. Je kunt dan namelijk de situatie niet naar je hand zetten. Dat laatste lukt op maandag en dinsdag stukken beter.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Op vrijdag voel jij je heel goed. Maar het lukt je maar niet om de juiste woorden te vinden om dat uit te drukken. Wees gerust. Degenen die jou goed kennen kunnen je gevoel aan je gezicht aflezen! Op zondag kun je vrijwel alles aan de ander vragen. Vraag en het wordt je gegeven! Probeer maar uit.

Expositie in De Dorpsschuur in Lent

Edil, mijn Somalisch schildermodel. (foto: A.M. van Baggem-Stoel) Foto: Picasa

LENT - Er is een expositie olieverfschilderijen met portretten en landschappen op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019 van 12.00 tot 17.00 uur in De Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29 in Lent.

Info is te verkrijgen via marianne-stoel@t-online.de en telefoonnummer: 004916093338928.

Dagtocht ouderen Elst

ELST - De jaarlijkse dagtocht voor ouderen uit Elst en omgeving vindt dit jaar plaats op woensdag 19 juni.

In samenwerking met de Betuwe Expres zal de dagtocht dit jaar naar midden-Limburg gaan. De bussen vertrekken vanuit Elst naar Sevenum voor koffie met vlaai. Aansluitend via een mooie route naar het witte stadje Thorn voor een heerlijk driegangendiner. Daarna stapt men in Maasbracht op het luxe schip van Rederij Cascade voor een prachtige rondvaart over Maas en Maasplassen. Aansluitend weer terug naar Elst.

Stichting Dagtocht Ouderen Elst heeft dit programma zorgvuldig geselecteerd en deze dag belooft een succes te worden. "Gaat u mee? Reserveer dan alvast woensdag 19 juni in uw agenda. Kosten 35 euro per persoon. De inschrijfdata en -tijden worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt."

Nijmeegse Kunstnacht lanceert campagnebeeld

NIJMEGEN - Bij zonsondergang krijgt de lucht de mooiste kleuren. De hemel gaat van lichtblauw naar oranjerood, van roze naar paars en van donkerblauw naar zwart. Deze avondkleuren zijn te herkennen op de nieuwe Kunstnachtposter.

Het campagnebeeld van 2019 neemt je mee in de typische Kunstnachtbeleving: je dompelt je onder in een bonte en feestelijke nacht, je ontdekt nieuwe kunstvormen, je leert culturele locaties op een nieuwe manier kennen en je wordt steeds verrast met nieuwe kunstervaringen.

Negende editie Nijmeegse Kunstnacht

Op zaterdag 21 september vindt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Dit jaar nemen ruim veertig cultuurorganisaties uit Nijmegen en omstreken deel aan het festival. Op meer dan twintig culturele locaties is een doorlopend programma te zien van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, multimedia en dans. Het festival vindt plaats in het stadscentrum en het Honigcomplex in Nijmegen.

Kunstdiner, opening en Nachtfeest

De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend in Doornroosje met een bijzondere act, die later bekend wordt gemaakt. Voorafgaand aan de opening vindt een speciaal Kunstdiner plaats in het café van Doornroosje. Tussen 20:00 en 01:00 uur is er een doorlopend programma op de deelnemende locaties. Bezoekers kunnen zelf een route samenstellen en krijgen met een passe-partout toegang tot alle locaties. Vanaf 00:00 uur wordt de Kunstnacht feestelijk afgesloten met het Nachtfeest in Brebl. In juli wordt het volledige programma van de Nijmeegse Kunstnacht bekend gemaakt.

Kanshebbers voor titel 'Ondernemer van het Jaar 2019' bekend

Van links naar rechts: Günther Maters en Linda Kuipers, Wout Verbruggen, Hans Pohlen, Ruben Bringsken, Albert van der Steen en Hans Geveling maken kans op de titel 'ondernemer van het jaar 2019'. (foto: Sander van de Geijn)

BETUWE - Betuwe Onderneemt Beter heeft tijdens ondernemersevent 'De Betuwe Draait Door' de zes kanshebbers voor de titel 'Ondernemer van het Jaar 2019' bekend gemaakt. Hans Geveling van Albert Heijn Huissen, Günther Maters en Linda Kuipers van Koeltrans Angeren, Albert van der Steen van Big Rivers, Hans Pohlen van Leitz Service, Wout Verbruggen van Snel bv en Ruben Bringsken van Baltussen Konservenfabriek maken 17 juni kans deze titel te bemachtigen.

De zes ondernemers worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen VERON en OCO en oud-winnaars. Paul Kok van Lingewaerd Notarissen is juryvoorzitter. De vakjury bezoekt in april de kanshebbers om in de week van 6 mei te komen tot de keuze voor drie genomineerden. Tijdens de verkiezingsavond op 17 juni krijgt ook het publiek een stem. Zo bepalen jury en ondernemers samen wie de ondernemer van het jaar 2019 wordt en Arno Dumoré van Duflex Mechatronics opvolgt.

Rabo Talent Award
Ook de Rabo Talent Award ontbreekt niet op 17 juni: een prijs voor jonge talenten die twee tot vijf jaar ondernemen. Begin mei maakt Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe de drie kanshebbers voor deze titel bekend.

Storytelling
Betuwe Onderneemt Beter draait dit keer om 'storytelling'. Voorzitter Donny Meeusen: "We verzamelen en delen verhalen over waarin ondernemers succesvol zijn. Zo kunnen we elkaar inspireren én onze regio op de kaart zetten", licht voorzitter Donny Meeusen toe. Meer info: www.betuweonderneemtbeter.nl.

Dagtocht ouderen Elst

ELST - De jaarlijkse dagtocht voor ouderen uit Elst en omgeving vindt dit jaar plaats op woensdag 19 juni.

In samenwerking met de Betuwe Expres zal de dagtocht dit jaar naar midden-Limburg gaan. De bussen vertrekken vanuit Elst naar Sevenum voor koffie met vlaai. Aansluitend via een mooie route naar het witte stadje Thorn voor een heerlijk driegangendiner. Daarna stapt men in Maasbracht op het luxe schip van Rederij Cascade voor een prachtige rondvaart over Maas en Maasplassen. Aansluitend weer terug naar Elst.

Stichting Dagtocht Ouderen Elst heeft dit programma zorgvuldig geselecteerd en deze dag belooft een succes te worden. "Gaat u mee? Reserveer dan alvast woensdag 19 juni in uw agenda. Kosten 35 euro per persoon. De inschrijfdata en -tijden worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt."

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 13 april
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor
H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: woord- en gebedsviering, Lit. werkgroep, R.K.G.K.I.
St. Leonardus Oosterhout: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor

Zondag 14 april Palmpasen
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, G. Peters, St. Caeciliakoor, Palmzondagviering
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis en M. Sanders, Exotherm
H. Maria Geboorte Driel: 10.00 u: woord- en communieviering, J. Kallen, Enjoy, Palmzondagviering
Providentia Gendt: 10.00 u: oecumenische Palmzondagviering
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor, Palmzondagviering
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart, Palmzondagviering

Woensdag 17 april
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 18.30 u: Sederviering voor alle kinderen, G. Peters

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Weer een succesvolle wedstrijddag bij de Elster Ponyclub

Gezamelijk losrijden. (foto: Sandra Meulepas) Sandra Meulepas

ELST - Op zondag 7 april is de laatste dressuurwedstrijd van het seizoen 2018-2019 gereden in manege De Hoeven. In totaal deden er 54 ruitertjes mee op deze mooie zonnige dag.

Pony’s waren voor deze wedstrijd extra mooi uitgedost, bij enkelen waren de manen en zelf enkele staarten ingevlochten. Ook zijn de meeste winterharen met de roskam eruit gepoest. Al met al de kinderen zijn op deze dag bijzonder actief en zorgzaam met de pony’s bezig. Bijzonder leuk voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s om dit spektakel gade te slaan. Op 19 mei is de laatste springwedstrijd van dit seizoen, daarna kunnen op de afsluitingsfeest op 30 juni de clubkampioenen bekend gemaakt worden. De uitslagen van deze dag zijn:

Groep 1: 1ste Fleur den Bruinen, 2e Demi Kuster, 3e Yara Winter

Groep 2: 1ste Shania Vermeer, 2e Sophie Jansen, 3e Nina Jongerius

Groep 3: 3 x een eerste prijs voor: Aviva Heerkens, Judith Spierenburg en Jade Wijnhoven

Groep 4: 1ste Amber van Workum, 2e Yara Grootaarts, 3e Linsey Bekkers

Groep 5: 1ste Linda Peters, 2e Kaina Peters, 3e Myrthe Peters

Recreatie B: 1ste Isabel Strik, 2e Ingrid Wortel, 3e Bregje van Zadelhoff en Eline Poppelaars

Iedereen is welkom op de open dag op zondag 14 april, waar op allerlei manieren van 11.00 tot 16.00 uur kennis gemaakt kan worden met deze sport. Het bezoekadres is Manege De Hoeven, Hollanderbroeksestraat 28, Elst.

Bemmelnaar Ed Laurentzen deelnemer Marokkaanse woestijntrail

Ed Laurentze in actie. (foto: b.o.d. de Sprinters)

BEMMEL - Bemmelnaar en b.o.d. de Sprinters-lid Ed Laurentzen heeft van 23 tot en met 30 maart deelgenomen aan de Trans Zagora Trail in Marokko.

Vele maanden van intensieve training gingen vooraf aan deze zware beproeving. Ed legde in zes dagen liefst 201 kilometer af door het woestijnzand. Ed Laurentzen: 'Het waren pittige, maar mooie etappes door een adembenemend landschap met zandduinen, oases en de nodige hoogtemeters.'

Schaapskooi Light

BEMMEL - In januari zijn we met achttien deelnemers Schaapskooi Light gestart. Hoe gaaf is het om bijna drie maanden later te kunnen vertellen, dat iedereen vol enthousiasme de strijd tegen de kilo's is aangegaan. In totaal is er 134 kg aan gewicht verloren en 57 procent aan vet. Ik ben zo ontzettend trots op het tot nu toe behaalde resultaat!

Schaapskooi Light is een speciaal ontwikkeld voor mensen die willen afvallen. De combinatie van de persoonsgebonden weekplannen en het twee keer sporten in de week, zorgt ervoor dat je gemiddeld in drie maanden tussen de 7.5 kg en 10 kg kan afvallen. Mijn doel is, naast de ondersteuning tijdens het afvallen, dat je ook lekker kan eten als je wilt afvallen. En ja ook met minder koolhydraten, kan je heerlijk eten. Je hoeft echt niet overal 'nee' tegen te zeggen, als je maar bewust bent van wat je eet. Het is ontzettend leuk om te zien hoe iedereen toch op zijn eigen manier bezig is met de bewustwording.

Zo heb ik al SAD-momenten voorbij horen komen. Voor diegene die niet bekend zijn met Sonja Bakker, dit zijn 'Schijt aan Daphne'-dagen en die horen er natuurlijk ook af en toe een beetje bij? Naast de weegmomenten heeft iedereen ook zijn weg gevonden in de fitness. Of je nu de circuitjes, de groepslessen of in de fitness aan de gang bent, er is voor ieder wat wils. Sporten moet vooral aan ervaring zijn waar je je beter door gaat voelen.

We zijn weer gestart met een nieuwe groep deelnemers van Schaapskooi Light en er zijn nog enkele plekjes vrij. Wil je voor de zomer slank zijn en een beachbody hebben? Neem dan contact op met de Schaapskooi voor meer info over Schaapskooi Light.

Daphne Hengelbrock, Lifestyle coach, Sportlaan 3, Bemmel; 0481 462224, www.schaapskooi.com.

Rijnwaal Zorggroep zoekt vrijwilligers!

LINGEWAARD - Rijnwaal Zorggroep is altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers, die het leuk vinden om onze bewoners te ondersteunen bij verschillende activiteiten.

"Wilt u bijvoorbeeld helpen bij onze schilder-, zang of gymworkshops? Wilt u samen met onze bewoners een fietstochtje in de duo-fiets maken of een lekkere wandeling in de buitenlucht? Bent u de chauffeur die wij zoeken om iedereen veilig naar de goede locatie te begeleiden? Of bent u nu juist degene die een luisterend oor biedt aan onze bewoners? Dan zoeken wij u!

RijnWaal Zorggroep heeft genoeg mogelijkheden op onze locaties in Bemmel, Gendt, Lent, Huissen en Angeren. Dus heeft u interesse? Kijk op onze site https://www.rijnwaal.nl/vrijwilligers/ voor ons vacature aanbod. Of neem contact op met één van onze vrijwilligerscoördinatoren. Locatie Sancta Maria Huissen-Angeren: Ellen van Moerkerk op telefoonnummer 0481 750783 of per e-mail ellen.vanmoerkerk-ab@rijnwaal.nl. Locatie Bemmel Liduina en Lent Sint-Jozef: Margit Rasing op telefoonnummer 0481 470600 of per e-mail margit.rasing@rijnwaal.nl; Locatie Gendt Sint Jozef: Rikie Rutten op telefoonnummer 0481 470600 of per e-mail r.rutten@rijnwaal.nl."

Bij kwekerij W.A.J. Gerritsen loopt het al weer storm Is uw tuin al lenteklaar?

HUISSEN – Het grote assortiment in eenjarig perkgoed, daar staat kwekerij W.A.J. Gerritsen al sinds jaar en dag om bekend. Maar wist u ook dat Gerritsen tevens ruim gesorteerd is in vaste planten? April is de maand bij uitstek om die in uw tuin te zetten.

Met een goed uitgekozen combinatie van vaste planten, geniet u ieder seizoen opnieuw van geurende bloemen en een diversiteit aan bladkleuren en -vormen in uw tuin. Als u dat aanvult met eenjarig perkgoed als kleurrijke blikvangers, levert dat een heel fraai resultaat op! Ziet u het al voor u? U hoeft geen groene vingers te hebben, want Anita en Wilbert Gerritsen helpen u graag op weg in uw keuze. Zoekt u iets specifieks wat u niet bij hen in de kas ziet staan, dan kan het voor u worden besteld.

Het is een gezellig komen en gaan bij kwekerij W.A.J. Gerritsen. Anita en Wilbert zijn er zeven dagen per week aan het werk. 'De hele maand april tot en met mei zijn we namelijk iedere zondag geopend. Ook op Koningsdag, Bevrijdingsdag, hemelvaartsdag en beide pinksterdagen', zegt Anita lachend. 'Maar we vinden het leuk!' Wist u al dat u er uw eigen meegebrachte bloembak kunt laten vullen met de door u uitgekozen planten? Naast de kosten van de materialen, vraagt Gerritsen voor deze service slechts één euro per opgemaakte bak. Kom eens kijken aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (Ook op Facebook) Alvast een moederdagtip? Een kadobon van kwekerij W.A.J. Gerritsen!

Modeltreinenspektakel in Zetten

ZETTEN - Op 13 en 14 april viert GrootSpoorGroep Nederland haar 25-jarig bestaan met een groot modeltreinenfestival.

Te bewonderen zijn meerdere grote modelbanen zowel in spoor G als spoor 1, ook kunt u genieten van rijdende locomotieven aangedreven door stoom. Voor diegenen, die hun modeltreinhobby willen uitbreiden of alleen advies willen omtrent hun hobby zijn er meerdere grote handelaren, importeurs en klein-fabrikanten aanwezig.

Het Grootspoorgroepfestival vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april in partycentrum De Wanmolen, Schweitzerpark 2 in Zetten van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang volwassene 2,- en kinderen onder 12 jaar onder begeleiding van een volwassene 1,- euro. Verdere informatie staat op www.grootspoorgroep.nl.

12 / 16

Hoera, hoera, hoera, hoera:

Zwemdiploma C voor Yeshua

Opa en oma

Mijn lieve stoere papa wordt 8 april
al 40 jaar!
Ik wens je een hele fijne dag en een dikke kus van mij!

Liefs Mike

Hoera 10 april wordt Saar 5 jaar.
Gefeliciteerd lieverd van
Opa Gradje, Oma Grietje,
Lex, Sterrin, Puk en Mees.
Xxx.

Elke dag naar school over de Waalbrug
acht kilometer heen en
acht kilometer terug!
Lieve Jonas gefeliciteerd met je 12de verjaardag!

Oma Rita


Hiep Hiep Hoera.
Wij feliciteren ons ma, ze word 14 april alweer 70 jaar!
Van harte gefeliciteerd de kinderen.

Onze kleine Boef Cheyenne 10 april alweer 2 jaar.
Van Harte Gefeliciteerd
Papa, Mama,
Opa en Oma en poot van Bailey.

Hoezee, Rijk heeft in een keer
A,B en C!
Dikke kussen van Oma en Opa!

Lieve kleine opa, gefeliciteerd met je verjaardag!

Kus Tijl, Jelle en Siem

Op 13 april blaast deze jonge man 65 kaarsjes uit!
Gefeliciteerd met je verjaardag.

Wenda, Tamara, Hans, Bart en Elsbeth

Op 11 april wordt onze kleindochter Pippa 4 jaar
Namens opa & oma gefeliciteerd
Vanaf nu mag je na school

Wim en Stien zijn 11 april alweer
50 jaar getrouwd.
Gefeliciteerd van Annie & Harry, Sabine Marco Luke & Lyanne
Christian & Camilla

Ivonne, van harte gefeliciteerd!
11 April ga je dan toch echt

SARAH zien!

Gerrit en Diny 55 jaar getrouwd

Gefeliciteerd van ons allemaal

Gefeliciteerd Pa met je verjaardag nog.
Vandaag is het de 2 keer dat je dood verklaard bent.
Maar gelukkig leef je nog steeds.

Hiep hiep hoera
Gaby 14 april alweer 16 jaar.

Xxx papa,mama en Dustin

Deze kanjer mag je zien, ook al wordt hij 5x10.

Hartelijk gefeliciteerd Dries!

Gezellig pasen vieren bij wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de pasen? Op eerste paasdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de paasbuffet. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. Voor beide paasdagen is een speciale vroege vogelactie bij Wereldrestaurant Atlantis.

De meeste gerechten worden door onze koks bereidt met dagverse ingrediënten. U kunt de smaken uit zowat alle culturen proeven in slechts één avond, met gerechten uit China, Japan, Zuid-Amerika, Europa, Indonesië en Thailand. En daar mag u zoveel van eten als u wilt! Want u betaalt bij ons niet voor wat u eet, maar betaalt een vaste prijs!

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.


Vroege vogelactie pasen
Komt u met pasen tussen 16:00 en 16:15 uur? Eet en drink dan twee uur onbeperkt voor 28,95 euro per persoon. Gelieve te reserveren voor de pasen via www.atlantisarnhem.nl.


Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

Het gehele jaar door verrassend!

GENDT - Kwaliteit: dat werd en is het sleutelwoord toen Bert van Deelen drie jaar geleden zijn kwekerij aan de Langstraat 46 in Gendt startte. Op zondag 14 april viert hij zijn driejarig bestaan.

Bert zelf vertelt hoe hij is begonnen: 'Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, maar wat ik vooral wilde is een stukje extra kwaliteit bieden aan mensen die van bloemen houden. Een breed assortiment vind ik belangrijk, maar ook extra aandacht voor de bloemen en planten. We merken dat de animo voor de Lechuza potten toeneemt, dit is een gespecialiseerde pot ontwikkeld om de plant de beste leefomgeving te bieden. Deze potten hebben ook een waterreservoir met indicator wat het voor de klant gemakkelijk maakt. Iedere plant heeft zijn eigen ideale omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht, hoeveelheid water en de voeding die je de plant geeft. Met ieder facet houden we rekening.'

Op zondag 14 april van 10:00 tot 17:00 uur viert Bert zijn jubileum en wil hij iedereen laten zien wat hij en zijn team doet. Met een dj, hapje en drankje belooft het een spektakel te worden! "Vanwege het jubileum krijgen onze klanten van 14 tot en met 20 april, 10 procent kassakorting. Zonder onze klanten was dit natuurlijk niet gelukt, we zien jullie graag op de Langstraat 46 in Gendt.'

www.Kwekerijarnhemnijmegen.nl

'Primi Dentes gaf mij eindelijk mijn glimlach terug'

ARNHEM - Wij zijn blij als onze patiënten met een glimlach de deur uit gaan! Mevrouw Sloot-Aaldering uit Didam is een voorbeeld van een heel tevreden patiënt. In 2016 werden er bij haar implantaten geplaatst door een implantoloog in het ziekenhuis. Ze kreeg klachten omdat de prothese niet goed functioneerde op de implantaten.

"Ik kon niet goed eten, lachen en praten en had steeds pijn in de mond." Terug bij de implantoloog liet hij mevrouw geloven dat alles goed was geplaatst en dat het niet aan de implantaten en prothese kon liggen. Uiteindelijk is mevrouw bij ons terecht gekomen en is er een nieuwe prothese gemaakt op de implantaten.

"Ik ben zo tevreden over de kundigheid van de heer Temori, van Primi Dentes, hij heeft mijn verhaal aangehoord en verbeteringen geconstateerd en heeft deze vervolgens uitgevoerd. Ik lach nu weer voluit, kan gewoon eten en heb geen droge mond en gevoel van spanning meer in de mond."
Meestal wordt gezegd dat het aan de kaak ligt, of dat men nog moet wennen, maar vaak kunnen wij met kleine aanpassingen aan de prothese een patiënt helpen zodat de prothese weer helemaal goed zit en de patiënt blij en tevreden is.

Wilt u ook uw glimlach terug zoals Mevrouw Sloot-Aaldering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, www.primidentes.nl.

Bemmel in de Mode 2019, een 'spetterend' evenement!

BEMMEL - Zondag 14 april is het zover. Dan wordt in het centrum van Bemmel van 11.00 tot 17.00 uur weer het evenement 'Bemmel in de Mode' gehouden. Naast de koopzondag en voorjaarsmarkt zijn er ook weer spectaculaire modeshows.

En…zoals al eerder gemeld, gaan we dit jaar swingen, want het thema is 'Disco'! Dus wees gewaarschuwd, trek je dansschoenen aan, want stilstaan is bijna niet mogelijk. Op de promenade in het centrum worden twee shows gegeven. De eerste is om 13:00 uur en de tweede om 15:00 uur. De nieuwste trends op het gebied van kleding, schoenen, brillen, accessoires, haarmode en zelfs fietsen worden door onze modellen, in alle leeftijdscategorieën, geshowd op de catwalk. Om al dat moois wat tijdens de modeshow gepresenteerd wordt te kunnen bemachtigen, zijn natuurlijk de winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Verder zal in het centrum weer de voorjaarsmarkt zijn met een grote diversiteit aan kramen. Ook treden, ter promotie van de Dweildag van 9 juni, twee dweilorkesten op en is er ook voor de kinderen voldoende vertier. Rondom het centrum is er voldoende gratis parkeergelegenheid en om van Bemmel in de mode een compleet uitje te maken, kunt u die dag natuurlijk ook bij onze horecaondernemers terecht om de inwendige mens eens lekker te verwennen.

Handelaren, hobbyisten en verenigingen kunnen zich nog inschrijven via: www.marktlijst.nl of bellen met Star Promotions: 010 5243434. "Natuurlijk gaan we zeker de goden niet verzoeken, maar we willen er wel weer een 'spetterende' dag van maken. Dus wel de figuurlijke spetters, maar de letterlijke spetters liever niet!"

'Scheiden doe je samen'

BETUWE - Een ervaringsdeskundig familiebedrijf die van A tot Z uw scheiding én hypotheek kan regelend. Dus échte alles onder 1 dak! Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben!

Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij "gehoord en gezien worden". Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau "up to date" gehouden.

Johan is naast Mfn geregistreerd familiemediator, ook financieel scheidingsplanner en hypotheekadviseur. Dit maakt dat hij tijdens het inventarisatiegesprek al een quick hypotheek-scan kan maken, om zo een eerste indruk te krijgen over de mogelijkheid om een hypotheek te kunnen krijgen. Een en ander blijft natuurlijk onder voorbehoud, omdat ook andere factoren (o.a. eventuele partneralimentatie, uitkoop eventuele overwaarde woning) het financiële plaatje pas echt compleet maken. De complete afwikkeling van uw hypotheek kan Johan ook verder verzorgen. Dit scheelt tijd en kan geld schelen.

Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld, Mfn geregistreerd familiemediator en haar dochter Denise, opgeleid tot kindercoach, hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 085 4010839.

TOP-film: The Last Son

BEMMEL - Donderdag 18 april is de spannende Amerikaanse film The Last Son te zien. De film speelt zich af in Massachussetts.

We schrijven 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de lancering van de Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantie oord voor welgestelde Amerikanen, één van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd. Na het verlaten van een feestje ontsnapt Ted Kennedy ternauwernood aan de dood als zijn auto van een brug afzwenkt. De jonge campagnemedewerker Mary-Jo Kopechne, die naast hem zat, heeft minder geluk en verdrinkt. Wat lijkt op een tragisch ongeluk mondt al snel uit in een meeslepend schandaal gebouwd op leugens en valse getuigenissen.

Aanvang 20:00. Locatie: Theaterzaal. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Grote Kerk Elst koopzondag open

ELST – Op koopzondag 14 april is de Grote Kerk van Elst geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

"Loop even binnen! U kunt het interieur van de kerk bezichtigen. In het Tempel|Kerkmuseum is uitleg bij de vitrines. Ook is er een expositie van Hanneke Muijs – Hoksbergen: 'Intrinsieke motivatie' - schilderijen. Verder kunt u een kaarsje aansteken in de Stiltekapel, is er informatie over de protestantse gemeente en een gratis boekje met activiteiten 2019."