GN Lingewaard

22 november 2017

GN Lingewaard 22 november 2017


Kinderburgemeester Guus Kramer onthult infopaneel

Klasfoto van onbekende klas Foto: archief HKD

DOORNENBURG - Op vrijdag 8 september werd door de Historische Kring Doornenburg (HKD) met veel succes een boek over de Burgeu gepresenteerd.

Burgeu was een kleine buurtschap, in de Roswaard, aan westkant van Pannerdensch Kanaal. Buurtschap werd in okt. 1944 verwoest door de Duitsers en verdween paar jaar daarna door bochtverlegging in het Kanaal definitief. Burgeu was klein, levendig, bedrijvig en een beetje op zichzelf.

Omdat velen, ook Doornenburgers, weinig of niets afweten van de Burgeu komt er nu ook een Infopaneel op de Rijndijk, met zicht op het Pannerdensch Kanaal, de Roswaard en de resten van de steenfabriek. Het Infopaneel beschrijft kort wat de Burgeu was, maar laat vooral via een aantal foto’s zien hoe het vroeger was en nu, met het Pannerdensch Kanaal dat als een ‘blauw’ lint door het beeld stroomt. Werkgroep Doornenburg heeft plannen voor een zitbank nabij het paneel.

Op vrijdagmiddag 24 november - de dag waarop de HKD 30 jaar bestaat - wordt het Infopaneel onthuld door Guus Kramer, de Doornenburgse kinderburgemeester, in aanwezigheid van leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van De Doornick. Zo wordt een brug geslagen tussen verleden en heden, tussen kinderen van toen (bijgaande foto) en nu. De onthulling krijgt extra feestelijk tintje omdat de leerlingen liederen zingen van/over Doornenburgs: 'Trug ien de tied, aon de hand van ‘n lied'. info@historischekringdoornenburg.nl.

Aan de schop voor de oeverzwaluw in Gendtse Waard

gewenste wand na renovatie Jos van Betuw

GENDT - Het gaat gelukkig weer goed met de oeverzwaluwen. Na een grote terugval in de jaren '80 van de vorige eeuw (4000 broedparen) is de populatie mede dank zij het inrichten van kunstmatige steile wanden weer terug op het oude niveau uit de jaren 60 (20.000 broedparen).

De natuurlijke broedplaatsen werden echter gevormd in de steile oevers die omtonden door het uitssruren van de oevers door de rivieren bij hoog water. Als in februari de eerste kwartiermakers van de oeverzwaluwen komen wordt vooral gezocht naar deze steile wanden om daarin te nestelen. Die wanden moeten dan wel kaal zijn en veilig. Sinds jaar en dag hebben er oeverzwaluwen aan de Waal in de Gendtse Waard bij het Vossengat gebroed, echter zijn deze hier verdwenen doordat de steile wanden waar gebroed werd sterk begroeid zijn geraakt met grassen. Vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan deze wanden op 25 november renoveren. Met de schop wordt dan de vegetatie verwijderd zodat de steile wand weer zichtbaar wordt.

Naast deze werkzaamheden zullen de gidsen van het IVN Rijnwaal de bezoeker vanaf 10.00 uur in dit schitterende natuurgebied rondleiden. Voor deze excursie is het verstandig laarzen of waterdichte schoenen te dragen en een verrekijker mee te nemen.

"Heeft u ook zin om een ochtend de handen uit de mouwen te steken, kom dan gewapend met een spade ons dan helpen. Verzamelen om 09.15 tegenover de steenfabriek de Zandberg Polder Gendt. Voor vragen bel 06 23738031."

Samen een adventskrans maken!

HAALDEREN - Als voorbereiding op kerstmis is er zondag 3 december vanuit parochies De Levensbron en Sint-Benedictus de gelegenheid voor jong en ouder om samen een adventskrans te maken.

"In de ochtend van 10.00 tot 11.00 uur gaan we met het maken van een adventskrans alvast samen op weg naar kerstmis! Dat kan in De Ark, pastorie Haalderen, Van der Mondeweg 22. Informatie en/of opgave bij pastor Margreet Sanders, 06 23525369.

Samen een adventskrans maken!

HAALDEREN - Als voorbereiding op kerstmis is er zondag 3 december vanuit parochies De Levensbron en Sint-Benedictus de gelegenheid voor jong en ouder om samen een adventskrans te maken.

"In de ochtend van 10.00 tot 11.00 uur gaan we met het maken van een adventskrans alvast samen op weg naar kerstmis! Dat kan in De Ark, pastorie Haalderen, Van der Mondeweg 22. Informatie en/of opgave bij pastor Margreet Sanders, 06 23525369.

Sportief bewegen bij Hutaf

Henrie Meulenbeek in actie tijdends een 55+ middag bij Hutaf

HUISSEN - Vorig jaar las Henrie Meulenbeek een artikel in Hét Gemeente Nieuws over de 55+ groep van tafeltennisvereniging Hutaf. In het verleden had Henrie, in zijn toenmalige woonplaats Vriezenveen, ook getafeltennist bij tafeltennisvereniging Vjentac.

Na het lezen van het artikel begon zijn tafeltennishart weer te kloppen en was zijn nieuwsgierigheid gewekt. Zo kwam Henrie eind vorig jaar ’t Koelhuis binnenlopen. Na een aantal weken de sfeer te hebben geproefd en zijn balgevoel te hebben getest, besloot Henrie begin dit jaar lid te worden van Hutaf. Hij heeft hier nog geen moment spijt van gehad, zegt hij. De gerenoveerde zaal vindt hij erg mooi en hij vindt het een voordeel dat hij op de dinsdag- en de donderdagmiddag kan spelen. Het belangrijkste vindt hij echter de gezelligheid binnen de 55+groep. Een gezellige vriendenclub, aldus Henrie.

Voor iedereen van 55 jaar en ouder, die tijd en zin heeft is het altijd mogelijk om op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur te tafeltennissen in ‘t Koelhuis. "Als u ook zin heeft om een keer een balletje te slaan, dan kan dat. Er zijn altijd ervaren spelers aanwezig die u kunnen en willen helpen. Naast sportkleding hoeft u verder niets mee te nemen. Er zijn voldoende tafeltennisbatjes waar u gebruik van kunt maken aanwezig. Ook als u nog nooit getafeltennist heeft is dat geen probleem. Uiteraard staat de koffie klaar."

Activiteiten Gemeenschapshuis in Huissen Zand

HUISSEN - In het Gemeenschapshuis in Huissen zijn er dagelijks verschillende activiteiten. Er zijn diverse muzieklessen te volgen, zoals piano- en orgelles en allerlei soorten gitaarlessen.

Bij de in ons huis gevestigde muziekvereniging De Volharding zijn de volgende lessen te volgen zoals blokfluit-, dwarsfluit-, klarinet-, trompet-, sax- en de mogelijkheid voor drumles. Buiten het muziekonderwijs zijn er de volgende activiteiten om aan deel te kunnen nemen. We bezitten een prachtige ruimte met een spiegelwand voor het uitvoeren van dans, ballet, yoga, pilatus training en tai chi tao, ook maakt NVFB-ZwangerFit gebruik van deze ruimte.

Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de naailessen om zelfstandig te leren kleding te maken onder deskundige leiding. Dan is de mogelijkheid om tafeltennis te spelen. Bij voldoende deelname is er een cursus digitale fotografie. Ook is er een groepje die schilderen. De SWOH heeft bij ons ruimte gehuurd voor gym voor ouderen en middagen om te biljarten. De wijkvereniging verzorgt enkele malen een bingo avond en organiseert om de week op vrijdagavond een kaartavond. Er is ook altijd de mogelijkheid om een ruimte te huren voor vergaderingen of andere activiteiten. Kijk op de website van het Gemeenschapshuis daar is bijna alles te vinden, via de foto's kunt u de ruimten zien en ook diverse telefoon nummers voor inlichtingen. De website is: gemeenschapshuishuissenzand.nl en het adres is Van Wijkstraat 31 in Huissen naast de Zandse kerk.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

De komende periode organiseert SWL weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende locaties voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Vrijdag 24 november van 10.00 -12.00 uur in het Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3) in Doornenburg

Woensdag 29 november van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4) in Gendt

Woensdag 29 november van 19.30 – 21.30 uur in dorpshuis De Tichel (Kolkweg 5a) in Haalderen

De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Weekmenu Bemmels

afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 27 november kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: saté en saus, bami én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9in Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het 'Bemmels afhaalpunt' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Brugklasleerlingen OBC Bemmel steunen Rode Kruisactie slachtoffers Sint-Maarten

Rosa Visser en Nova Verbeek (lifestyle klas t1c) overhandigen de cheque aan het Rode Kruis Foto: Rick Bouwman

BEMMEL – De brugklasleerlingen van de opleiding vmbo-t Lifestyle van het OBC in Bemmel hebben zelfstandig een actie op touw gezet om scholieren op Sint-Maarten, die het slachtoffer zijn geworden van de orkaan Irma, te steunen.

Deze actie heeft een prachtig geldbedrag opgeleverd: 1.018,55 euro. Dit geldbedrag is onlangs door de leerlingen persoonlijk overhandigd aan Dick Huiskamp, secretaris van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Lingewaard-Overbetuwe.

De berichtgevingen rondom de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten hebben grote indruk achtergelaten op die leerlingen. De leerlingen wilden graag zelf ook een bijdrage leveren om het leed van de slachtoffers te verzachten. Onder leiding van Erika Bossuyt, docent Levensbeschouwing, werd een plan van aanpak gemaakt. Het bedenken en uitvoeren van de acties werd door de leerlingen met veel enthousiasme en gedrevenheid zelf uitgevoerd. Het doel was om met de acties zo veel mogelijk geld in te zamelen. Er was zelfs een wedstrijd tussen de brugklassen van het vmbo-t Lifestyle wie het meeste geld op zou halen. Dit werd uiteindelijk klas T1E. De acties bestonden uit het inzamelen van lege flessen en het organiseren van een sponsorloop in de vorm van een survivalrun. Met het uiteindelijke geldbedrag hebben de leerlingen ervoor gezorgd dat ruim 500 kinderen op Sint-Maarten weer met goed lesmateriaal naar school kunnen. Zij krijgen de kans zich zo te ontwikkelen zoals de leerlingen op het OBC in Bemmel dat doen.

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Woensdag 29 november om 20:00 uur in De Tichel komen medewerkers van Fysiotherapie Wismans bij Vrouwenvereniging Haalderen vertellen over gezondheid & leefstijl en gezond ouder worden.

Tijdens deze interactieve avond wordt verteld over enkele ziektebeelden die veel voorkomend zijn in de hedendaagse samenleving. Deelnemers worden op de hoogte gebracht over wat deze ziektebeelden precies inhouden, hoe je ze kan voorkomen en hoe deze problemen op te lossen zijn. Naast een stukje theorie zal de avond ook bestaan uit een praktisch gedeelte. In het praktische gedeelte nemen we enkele lichamelijke oefeningen door die gezondheidbevorderend kunnen zijn. Aan het einde van de avond staan de medewerkers van Fysiotherapie Wismans klaar voor vragen en opmerkingen.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 27 november kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: saté en saus, bami én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9in Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Legorobots programmeren

Studenten ICT van ROC Rijn IJssel geven workshops in de bieb in het kader van hun college ‘burgerschap’. Foto: Marcel Krijgsman

LINGEWAARD - Gratis lego-robots programmeren in de bieb? Of wil je liever zelf je eigen spelletje programmeren zoals flappybird? Dankzij een bijzondere samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en ROC Rijn IJssel kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar gratis workshops volgen in de Bibliotheken in Overbetuwe.

Reserveer in de bieb snel een plaatsje voor de workshop Legorobots programmeren op 27 november (Bibliotheek Huissen) of 25 januari (Bibliotheek Heteren). Kinderen tussen de 8 en 10 jaar kunnen van 15.30 tot 17.00 uur ervaren hoe het is om een robot aan te sturen.

Liever leren hoe je je eigen spelletjes programmeert, zoals het bekende spelletje flappybird? Kinderen 6 tot 8 jaar kunnen spelenderwijs van start met het programma Scratch op 20 november (Bibliotheek Huissen) of 30 november (Bibliotheek Heteren) van 15.30 tot 17.00 uur. Voor 10 tot 12-jarigen komt er ook een workshop websites bouwen. In de Bibliotheek Elst worden de workshops ook gegeven, maar daar zijn ze al bijna allemaal volgeboekt.

Voor alle drie de workshops heb je je eigen laptop nodig. Schrijf je vooraf in bij de balie in de Bibliotheek, dan krijg je in de bieb meteen te horen welke programma’s je vast kunt downloaden zodat je direct aan de slag kunt.

Studenten ICT van ROC Rijn IJssel geven deze gratis workshops in het kader van hun college ‘burgerschap’. De bibliotheek wil persoonlijke ontwikkeling stimuleren, de samenwerking met het ROC met daaruit volgend de workshops 21e-eeuwse vaardigheden voor kinderen zijn daarin een mooie aanvulling.

Meer informatie staat op obgz.nl/agenda-digitalplayground.

Huissense bokser Enrico La Cruz blikt vooruit na wereldpartij 'Nu alles op alles voor Tokio 2020'

Foto: privé-archief Enrico La Cruz

Pas bijna een week later beseft Enrico La Cruz echt wat hij gepresteerd heeft. De Huissense bokser heeft 's werelds beste verslagen, de Cubaan Lazaro Alvarez Estrada. Hij geniet zeker nog na, maar blikt alweer vooruit. 'Ik moet gaan pieken om de Olympische Spelen van Tokio in 2020 te halen.'

Tekst: Hans Schmeinck

La Cruz (24) is nog aan het nagloeien van de partij vorige week zondag tijdens het World Port Boxing Gala in Rotterdam. ,,Ja man, ik krijg nog steeds berichten van mensen die me hebben gezien. Daar, op tv en in kranten.'' Het dak van de uitverkochte Cruise Terminal-hal ging eraf toen de lichtgewicht uit Huissen als enige van de vijf Nederlandse boksers een partij van een Cubaan wist te winnen. Een Cubaan, herstel, de beste ter wereld. Want zo mag Alvarez Estrada zich noemen als drievoudig wereldkampioen en tweevoudig Olympisch kampioen.

,,Ik kreeg tijdens de partij niet mee dat het publiek uit z'n plaat ging. Daarna wel. Ze riepen mijn naam, te gek.'' Bokslegendes als Arnold Vanderlyde, Orhan Delibas en Pedro van Raamsdonk waren ook onder de indruk en lieten van zich horen. ,,Met appjes en via social media, Arnold belde me zelfs!''

Of de Cubaan de Huissenaar onderschat had? ,,Misschien wel. Ik had een paar maanden geleden namelijk nog van hem verloren op het WK. Hij was toen echt beter.'' Een andere tactiek was dus gewenst. ,,Ja, ik moest rustiger worden en hem laten komen. Niet teveel zelf willen. Dat dat gelukt is, vind ik zo mooi. Het betekent dat ik mentaal een grote stap heb gezet.'' Waarbij La Cruz zijn dank uitspreekt aan (bonds)coach Hennie van Bemmel. ,,Die zei dat je mijn overwinning moest zien als een zege van een eredivisieclub op Real Madrid of Barcelona.''

De komende tijd moet La Cruz hard aan de slag. Eind deze maand bokst hij een toernooi in Polen. En in december gaat hij zich voorbereiden op een nieuw seizoen in de Duitse competitie. ,,Het seizoen begint in januari en eindigt in april, mei. In die tijd boks ik tien partijen.'' En daarna? ,,Tja, 2018 is eigenlijk een leeg jaar. Geen WK's en EK's. Ik moet zorgen dat ik mijn A-status bij NOC/NSF terugkrijg en dan pieken om de Olympische Spelen van Tokio in 2020 te halen. Ik wil alles op alles zetten.''

[kader]

'Patatje eten bij mijn broer'

Enrico La Cruz is een bokser in de lichtgewichtklasse, ofwel tot 60 kilogram. Een hogere gewichtsklasse zou niet goed voor hem zijn, zegt de Huissenaar zelf. ,,Ik weeg wel wat meer door spiermassa, maar zelfs als ik volgevreten ben, haha, haal ik de 64 nog niet. In een hogere gewichtsklasse moet je tegen zwaardere boksers. Echt lastig.'' Naast topsporter is La Cruz ook een lekkerbek. ,,Mijn broer werkt bij cafetaria Leenders in Huissen en ik ga iedere week een patatje bij hem eten'', verklapt hij lachend. Zijn stok achter de deur: de gewichtsklasse. ,,Ja man, ik moet echt onder die 60 kilo blijven.''

Vergadering Platform Angeren

ANGEREN - Op dinsdag 28 november is er de maandelijks terugkerende vergadering van het platform Angeren in het Dorpshuis aan de Emmastraat. Aanvang om 19.30 uur.                                                                                        

"We hanteren een inloopuurtje van 19.30 tot 20.00 uur, waarin u welkom bent om uw idee, uw suggestie, uw klacht en/of uw opmerking over leefbaarheid en veiligheid in ons dorp aan ons kenbaar kunt maken. Elke opmerking van iedereen nemen we serieus, zullen we noteren en in de vergadering bespreken. Op deze manier proberen we samen met u bij te dragen aan een zo optimaal mogelijke leefbaarheid en veiligheid in ons dorp. Tijdens dat inloopuurtje kunt u natuurlijk ook langs komen, om gewoon eens te informeren met welke verbeterpunten we momenteel bezig zijn in ons dorp. Natuurlijk kunt u hiervoor ook onze website bezoeken: www.platformangeren.nl."

Bent u niet in de gelegenheid om op 28 november langs te komen, dan kunt u ons ook mailen naar: platformangeren@gmail.com. Het is ook mogelijk, om uw opmerking aan ons kenbaar te maken, door gebruik te maken van onze brievenbus in het dorpshuis. Wij zien u graag op 28 november om even met ons mee te denken over veiligheid en leefbaarheid in ons dorp."

Meander Concert

Foto: eigen foto

BEMMEL - Komende zondag 26 november, om 14.30 uur in de middag, gaat Meander van start met een glorieus concert over een uiterst actueel onderwerp: de kranten staan er vol mee en wereldomspannend breken regeringen er zich het hoofd over: de duurzaamheid van flora, fauna, de mens en het milieu.

Het koor Meander uit Bemmel, onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel, met aan de piano Wouter Broens en de medewerking van percussionist John van Baal, brengt dit veelomvattende onderwerp muzikaal onder de aandacht, onder het voor zich sprekende motto ‘Natuurlijk Meander natuurlijk!'. Veelkleurige liederen die melodieus zon, zee en land bezingen. Een welgemeend vierstemmig pleidooi met een knipoog, om toch vooral voorzichtig te zijn met die grote rijke natuur om ons heen.

Meander komt zeker niet met de definitieve oplossing voor een duurzame wereld. Wat we wel doen is zingend onder de aandacht brengen hoe mooi, verrassend en lieflijk die gezonde groene natuur van ons (nog steeds) is.

Natuurlijk is ‘duurzaamheid’ een belangrijk onderwerp dat de volle aandacht van iedereen verdient. Maar tijdens het concert steekt het cabaretduo Theaterzaken (Evelien Harberink en Magda Nij Bijvank) er ook even vrolijk de draak mee: u zult versteld staan van de vele hilarische betekenissen die het begrip ‘duurzaamheid’ kan hebben. Dus kom allemaal luisteren en lachen in de Theaterkerk!

Zondag 26 november 14.30 uur in de Theaterkerk Bemmel. Kaarten à 15 euro zijn te koop via www.meander-bemmel.nl of bij boekhandel De Toren van Bemmel.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 28 november - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 29 november - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 30 november - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Poes vermist in Bemmel

Sinds dinsdag 7 november zijn wij ons poesje Siepie kwijt. Omgeving: De Plak / Bemmel. Kleur: Zwart met witte pootjes, witte snorharen, wit befje. Leeftijd: 9 maanden

Heeft u informatie over Siepie neem dan contact op met familie Tielemans (06-28821759/06-15532074)

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 28 november - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 29 november - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 30 november - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Oude Rijn vierde geslaagde jubileumshow

Erevoorzitter Toon Hansen (l) reikt prijs voor beste konijn uit aan Kenneth Bouwman (r) Foto: w.kersten

LOBITH - Op 10-11-12 november jongstleden werd door de Lobithse Kleindier Verneiging Oude Rijn een jubileumtentoonstelling georganiseerd ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de vereniging.

Op vrijdagochtend werd door liefst vijf keurmeesters een aanvang gemaakt met het keuren van de dieren om en ze te voorzien van een mooie en goed onderbouwde beoordeling. Door het grote aantal ingezonden dieren, waaronder verscheidene dieren welke afkomstig waren uit Duitsland, waren de keurmeesters een volledige dag bezig om de dieren op hun kwaliteiten te beoordelen. Pas aan het einde van de dag waren alle dieren beoordeeld en kon het keurkorps beginnen aan de tweede zware taak die hen stond te wachten: Het uitmaken van de prijswinnende dieren.

Waar de dieren al reeds beoordeeld zijn door een keurmeester worden de beste dieren van de groepen nogmaals op de keurtafel voorgebracht. De keurmeesters hebben nu de taak de dieren nogmaals kort te beoordelen en onderling uit te maken welke dieren de winnaars zijn.

Nadat de dieren voor een tweede en soms zelfs een derde maal op de tafel waren geweest, de keurmeesters hun moeilijke taak vervuld hadden waren de winnaars dan ook aan het einde van de dag bekend.

Mooiste hoender was van Henk Jansen met Leghorn Mooiste watervogel was van Ad Nieuweland met Carolina eend. Mooiste konijn was van Kenneth Bouwman met Rex Castor Mooiste konijn jeugdlid was van Jelske Jansen met Pool roodoog. Mooiste dwerghoen was van Alex van Deelen met Wyandotte kriel, KLN-plaquette mooiste konijn op 1 na Gerda Hansen van Combinatie 't Holletje met Pool roodoog.

Omroep Lingewaard registreert Maestroconcert

Cameraman Omroep Lingewaard Foto: Alex Ubbink

DOORNENBURG - In een tjokvol Ontmoetingscentrum in Doornenburg vindt op zaterdag 25 november het muziekspektakel 'Maestro van Doornenburg 2017' plaats. Zes maestro’s strijden op deze avond - tijdens het door harmonie St. Caecilia georganiseerde evenement - om de felbegeerde gouden dirigeerstok.

De harmonie is een samenwerking aangegaan met Omroep Lingewaard voor de visuele invulling van het concert. In de voorbereiding hebben vrijwilligers van de omroep beelden gemaakt van de repetities en hiervan een prachtige promotiefilm gemaakt die al via de verschillende kanalen op internet te bekijken is. Tevens zijn er filmpjes gemaakt van alle deelnemende maestro’s die zullen worden vertoond als introductie van iedere maestro voorafgaan aan hun optreden. Tijdens het concert zelf zal Omroep Lingewaard ook aanwezig zijn om een registratie van de avond te maken. Harmonie Sint-Caecilia is zeer dankbaar voor deze zeer waardevolle inbreng van de omroep.

Het maestroconcert zelf is inmiddels volledig uitverkocht. Bezoekers van het concert wordt aangeraden op tijd naar het Ontmoetingscentrum te komen wanneer zij zich willen verzekeren van een zitplaats. De zaal zal worden voorzien van een ruime hoeveelheid aan zitplaatsen en enkele staanplaatsen aan de zijkanten en achterin.

Het concertprogramma start om 20:00 uur. De zaal is vanaf 19:30 uur geopend.

Op naar een warme Zandse Kerk

HUISSEN - Stichting De Zandse Kerk is momenteel druk met een aantal verbouwingen in De Zandse Kerk. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een nieuw verwarmingssysteem. Vanaf 4 december wordt verwacht dat de verwarming volledig werkt.

Tijdens de overnametijd van de Zandse Kerk werd spoedig bekend dat het bestaande verwarmingssysteem niet geschikt was voor de toekomst. De kerk werd maar moeizaam warm. Reden voor de stichting om de verwarming van het kerkgebouw anders aan te pakken. In samenwerking met Denned is gezocht naar een passend alternatief met de beschikbare middelen. Gekozen is voor een gasgestookt verwarmingsconcept waarbij gebruik gemaakt wordt van heaters. Hierdoor worden de bezoekers verwarmd in plaats van de hele kerk. Daarbij komt dat het systeem in delen te schakelen valt. Hierdoor is het mogelijk om alleen dat deel van het kerkgebouw warm te stoken, dat gebruikt wordt.

Twee weken geen activiteiten
Door de verbouwingen ontstaat er dusdanig veel overlast, dat het niet mogelijk is om uitvaarten of andere activiteiten te laten plaatsvinden. Daarnaast zouden dergelijke diensten de verbouwing erg vertragen. Voor nu geeft de stichting aan de verschillende bouwteams de ruimte om ongestoord de komende twee weken te verbouwen, zodat bij aanvang van de kersttijd het kerkgebouw weer netjes gemaakt kan worden.

Ondertussen is ook de bouw van de kerststal begonnen. Dit jaar wordt deze weer anders. Nu al nieuwsgierig? Volg ons op Facebook of kijk op www.zandsekerk.nl. Staat de deur open of brand het licht, kom dan gerust eens kijken naar de voortgang.

Lingewaard trekt aan huisvesting ambulancepost

De brandweerkazerne op de Houtakker heeft alle voorzieningen om daar ook een ambulancepost te huisvesten, zegt wethouder Johan Sluiter. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Een bedrijfsverzamelgebouw in Elst en bedrijventerrein de Houtakker in Bemmel zijn bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) in beeld voor een nieuwe ambulancepost. De kansen voor Lingewaard liggen volgens wethouder Johan Sluiter op fiftyfifty.

De inzet is om de ambulancepost in Oosterhout te verplaatsen. De wettelijke aanrijtijd voor spoedgevallen wordt met aantoonbare cijfers bij regelmaat overschreden. Lingewaard hamert bij de VGGM al jaren op een passende oplossing. De veiligheidsregio is al een poosje in gesprek met de gemeente Overbetuwe en een ontwikkelaar over realisatie van een ambulancepost in een bedrijfsverzamelgebouw bij de Intratuin. De kaarten voor de buurgemeente liggen vooralsnog gunstig. Volgend voorjaar verwachten de onderhandelaars een overeenstemming te kunnen bereiken.
Het Lingewaardse college heeft nu de joker ingezet. Het eerste gesprek heeft al plaats gevonden. Het is Lingewaard er alles aan gelegen om de ambulancepost aan deze kant van de gemeentegrens te krijgen. Wethouder Sluiter geeft toe dat hierin chauvinisme een rol speelt. Echter, volgens zijn inschatting liggen ook de kaarten gunstiger dan van de Overbetuwe. In het overleg met de veiligheidsregio zijn de nieuwe ontwikkelingen van infrastructuur rond de A15 ingebracht. De Houtakker krijgt een directe ontsluiting op de Van Elkweg en er komt zeker een verbetering van de Karstraat.

Wethouder Sluiter zegt nog een troefkaart op zak te hebben. In Elst is de ambulancepost aangewezen op een kostbare A-locatie aan de A325. Lingewaard heeft de veel goedkopere Houtakker met twee varianten in de aanbieding. Lingewaard is bereid bouwgrond in erfpacht aan te bieden. Maar het kan ook anders zegt Sluiter. De veiligheidsregio is eigenaar van de brandweerkazerne op de Houtakker. Alle voorzieningen zijn aanwezig om daar ook een ambulancepost te huisvesten. De VGGM gaat de aanbieding van Lingewaard serieus overwegen, zegt wethouder Johan Sluiter.

WhatsApp geplaatste borden Platform Gendt Heel Gendt actief met Buurtpreventie WhatsApp

GENDT - Platform Gendt en wijkplatform Molenwijk Dries ontvangen regelmatig verzoeken voor het plaatsen van Buurtpreventie WhatsApp borden voor buurten die een Buurtpreventie WhatsApp-groep zijn begonnen.

Een Buurtpreventie WhatsApp-groep is een burgerinitiatief onder bewoners van een bepaalde buurt of wijk. De leden van de groep kunnen met een berichtje verdachte situaties snel met elkaar delen. Om kenbaar te maken dat de buurt actief is worden borden geplaatst.

Borden naar locaties aan de rand van Gendt

Omdat er nu zoveel straten en wijken meedoen aan de Buurtpreventie WhatsApp, kunnen we spreken dat heel Gendt actief is. Goed nieuws! Reden om de borden te verplaatsten naar de randen van de wijken of dorp zodat de borden zichtbaar zijn vanaf de gebiedsontsluitingswegen. Zo wordt zichtbaar dat heel Gendt meedoet aan de buurtpreventie.

Tentoonstelling De Martel

Forpus Foto: Henk Peters

HUISSEN - Op zaterdag 25 en zondag 26 november wordt in het gebouw van de stichting Rijnstede aan de Jongstraat 3 in Huissen de 59ste vogelshow gehouden.

Dit evenement wordt georganiseerd door vogelvereniging De Martel uit Huissen, aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Aan deze show doen vogelliefhebbers uit Huissen, maar ook uit de regio Overbetuwe mee. Er zijn diverse kleuren kleurkanaries en vele vormen postuurkanaries te bewonderen. Er is een ruime collectie Europese cultuur, tropische en subtropische vogels. Ook de parkieten zijn er in een grote sortering, waaronder de grote en kleine grasparkiet. In totaal zijn er ongeveer 350 vogels te bewonderen. Voor wie van vogels houdt, is een bezoek zeker de moeite waard. De toegang is gratis en er worden ook vele vogels te koop aangeboden, die gekweekt zijn door liefhebbers.Tevens wordt het heugelijk en bijzonder feit gevierd, dat voorzitter Ton Lenting 50 jaar lid van De Martel en NBVV is.

De openingstijden zijn: zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur; zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Ruilwinkel Goed Spul bestaat een jaar

Aan het werk in de winkel. Foto: Henny Campschroer

GENDT - Op 22 november is het precies een jaar geleden dat de ruilwinkel haar deur open deed.

Mensen kunnen hier speelgoed komen brengen en halen. Als iemand iets brengt krijgt hij/zij een stempelkaart met stempels, waarmee je ook weer iets anders mee kunt nemen. Ook dit is een initiatief van het Participatiepunt Gendt, ondersteund door Stichting Welzijn Lingewaard.

In de winkel werken alleen vrijwilligers en met name nieuwkomers vinden hier een plek om werkervaring op te doen, contacten met Gendtenaren op te bouwen en de taal te oefenen. Zo werken er mensen afkomstig uit Irak, Syrie en Marokko. Het geheel wordt aangestuurd door twee medewerkers van het Participatiepunt Gendt.
"We kunnen terug kijken op een boeiend jaar, een rustige start en al gauw een drukte van belang. Reden dus om woensdag een klein feestje te vieren. Hebt u nog speelgoed dat niet meer gebruikt wordt en nog in goede staat is, bij ons kunt u terecht, op dinsdag van 11 tot 14 uur en op woensdag van 14 tot 17 uur. U bent welkom!"

'Haalderen leeft gaat verder, doe ook mee!'

Een grote betrokkenheid van de Haalderse inwoners bij de presentatieavond. Foto: Leunen Fotografie

HAALDEREN - Op een drukbezochte presentatieavond afgelopen 30 oktober was er een groot aantal betrokken Haalderse inwoners.

Veel mensen hebben zich aangemeld als lid bij Haalderen leeft! Zij willen samen aan de slag gaan in om het bestaande dorpsontwikkelingsplan uit te gaan voeren in Haalderen. Maar meer handen zijn altijd welkom! Woensdag 29 november om 20.00 uur zal er in dorpshuis De Tichel een eerste vergadering plaatsvinden met alle nieuwe leden.

"Kom gerust een keertje kijken of de werkgroep wat voor u is. U kunt na de vergadering altijd nog aangeven of u wel of niet geïnteresseerd bent en een helpende hand wil bieden bij het verwezenlijken van enkele punten uit het dorpsontwikkelingsplan. Wij zien u graag op 29 november!"

Ressen mag kasteel tot leven roepen

RESSEN - Vereniging Dorpsbelangen Ressen (VDR) is gestart met de invulling kasteelterrein Ressen. Er is een werkgroep opgericht die samen met gemeente Lingewaard en Park Lingezegen het ontwerp gaat maken voor dit historisch terrein en zijn omgeving.

De werkgroep bestaat uit eigen organisaties: Gemeenschapshuis de Kosterij, NH Kerk, Pleisterplaats en VDR. Partijen die ook betrokken zijn: Historische Kring Bemmel, Erfgoed adviseur Marc Kocken, Stichtingen Oude Postweg, Doornik Natuurakkers, Streekmuseum Lingewaard en Talento Metissimo bieden ondersteuning.

Afgelopen week heeft VDR aan Stichting Landschapsbeheer Gelderland opdracht verleend om alle wensen te inventariseren en te vertalen tot één gezamenlijk plan. Hierin komen onder andere beplanting, grachtenstructuur, kasteelterrein, wandel- en fietspaden aan de orde. VDR bedankt Park Lingezegen die de kosten voor haar rekening neemt.

Vooral het uitbeelden van historie over het voormalig kasteel is een uitdaging. Bij archeologisch booronderzoek zijn puinresten aangetroffen van, zeer waarschijnlijk, dit kasteel (tussen de 10e-14e eeuw), als van het daarna gebouwde Huis te Ressen (17e-18e eeuw). Uit een eerder gevonden tekening blijkt dat de oudste fundamenten 1,40 meter dik waren met een omtrek van ongeveer 21 bij 32 meter, zonder bijgebouwen. Volgens kenners komt dit aardig overeen met kasteel Doorwerth. Kortom, hier stond ooit een voornaam kasteel, dat past bij het historisch karakter van Ressen.

De werkgroep zal komende tijd verder onderzoek doen en kijken hoe deze het beste verbeeld kan worden om van Ressen een ware Parel van Park Lingezegen te maken.

Collecte van Leger des Heils

REGIO - Dit jaar gaan er meer dan 8000 collectanten op pad voor de landelijke collecte van het Leger des Heils. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december.

De opbrengst wordt gebruikt voor het sociaal-maatschappelijke werk van het Leger des Heils in Gelderland. Zie voor meer informatie op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/collecte.

Majoor Bosshardt zette zich met ziel en zaligheid in voor haar medemens. Onbaatzuchtig en liefdevol tot op het bot. Haar jarenlange strijd voor de kwetsbaren in onze samenleving inspireert het Leger des Heils nog steeds om het goede te doen en actief hulp te bieden aan de medemens. Daarvoor hebben we uw hulp hard nodig. Help mee, geef aan de collectant van het Leger des Heils!

Levensverhaal van oud-Gendtenaar Everardus Huisman Boek te koop in Gendt

GENDT - Everardus Huisman groeit op bij steenfabriek De Zandberg in Gendt. In zijn boek vertelt de 93-jarige over het gezin waarin hij opgroeide en over zijn leven in Gendt.

Hij weet al op jonge leeftijd dat hij een religieus leven wil leiden. Hij was predikant, kapelaan, pastoor en deken. Truus Hopman ging op zoek naar de persoon achter deken/pastoor Huisman en schreef ontroerende en openhartige verhalen over zijn leven.

Het boek over Everardus Huisman is te koop bij The Read Shop, Julianastraat 2 in Gendt en kost 12,50 euro.

Column

Identiteitsbewijs

Veel mensen kennen mij. Als Gendtenaar, fotograaf, eigenaar van groetenuitgendt.eu, stukjesschrijver, azijnzeiker, als opa van Bas, Max, Liz en Stan. Aardig of arrogante etterzak. Vrij naar keuze. En eerlijk gezegd, ik kom graag mensen tegen die mijn bloed wel kunnen drinken. Mensen die tegenover me schijnbaar aardig doen maar er geen bal van menen. Doornenburg heeft in verhouding veel van die lieden. Gecoördineerd door een gesubsidieerde dorpscontactpersoon, als vrijwilliger gecreëerd door dorpsgenoot en wethouder Helga Witjes. Ik kon als een relatief bekend persoon door het leven zonder identiteitsbewijs. Totdat Aegon bericht om de lijfrente verplicht om te zetten. Met een identiteitskaartbewijs moet ik bewijzen dat ik ik ben. Simpelweg om straks over mijn geld te kunnen beschikken. Ik blijf rustig. Afspraak met de gemeente gemaakt. Mijn geliefde vist een pasfoto van een relatief jong ding uit de la. Pinpas bij me, pincode voor de zekerheid in mijn vingerveegtelefoon gezet en op weg naar het ambtenarenhuis. In de ontvangsthal begroeten drentelende ambtenaren me vriendelijk. Hoi Sjaak. Rob Noppen vraagt of ik op onze gezamenlijke infobijeenkomst in Gendt mooie foto's heb gemaakt. Ik voel me een beetje thuis. Ping! Ik ben aan de beurt en slof naar de balie. Het meisje weet al dat ik voor een identiteitskaart kom. Mijn rijbewijs moet bewijzen dat ik ik ben. Het jonge ding kijkt me zeer dringend aan. Ik dacht als fotograaf ver terug aan mijn ervaring met de Poolse grenswacht. Mijn alpinopet moet af. Ze kent me niet, zo is mijn stellige indruk. Je bril ook, vervolgt ze. Ik dacht, wanneer zal ze aan mijn snor trekken om te voelen dat mijn snor geen plaksnor is. Ze houdt mijn pasfoto paranormaal wrijvend tussen haar duim en wijsvinger. Ze kijkt me recht aan. Ik kan het echt niet, hoor ik haar spijtig zeggen. Pasfoto afgekeurd. Opa is op de foto is te jong. Potverdorie, vergeten haar identiteitsbewijs te vragen. Het jonge ding is best aardig.

Pietengym in sporthal

BEMMEL - Kinderen tussen de drie en zeven jaar kunnen een echt Pietendiploma halen bij sporthal De Bongerd in Bemmel. Op zaterdag 2 december van 13.00 tot 14.30 uur wordt het een dolle boel tijdens de Pietengym, want de Pieten doen natuurlijk zelf ook mee!

Onder begeleiding van sportdocenten en verschillende Pieten kunnen de kinderen veel sportplezier komen beleven. Schrijf wel op tijd in, want vol is vol. Inschrijven kan nog vóór 30 november door een mail te sturen naar evenement@debongerdsporthal.nl Meedoen kan voor 3,50 euro per kind. Meer info staat op www.debongerdsporthal.nl.

Uitgelaten stemming en blije gezichten op Verwendag

Cupcakes versieren tijdens de Verwendag Foto: Ellen Koelewijn Ellen Koelewijn

VALBURG - Afgelopen woensdag 15 november waren ruim veertig kinderen en hun ouders die rond moeten komen van een minimum inkomen te gast bij Watergoed in Valburg voor een gratis Verwenmiddag. In samenwerking met lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties als Forte Welzijn, SWL en de Voedselbank had de Oost-Betuwse Uitdaging van alles georganiseerd om deze gezinnen in het zonnetje te zetten!

Vanaf 14.00 uur waren de gezinnen welkom bij Watergoed. De gezinnen zonder eigen vervoer werden opgehaald door vrijwilligers. Na een hartelijk welkom ging het programma van start. Buiten konden de gezinnen paintballen, klimmen, bootcampen, quad rijden en boogschieten. Binnen stonden de hele middag een masseur, een pedicure en kapsters klaar die gratis hun diensten aanboden. De jongere kinderen hadden de tijd van hun leven op het springkussen, in de knutselhoek of met het versieren van cupcakes. Ook werden de mooiste schminkcreaties en gelakte nagels verzorgd.

'Echt alles was leuk!'
Het ruime aanbod aan eten en drinken werd gesponsord door Buitenpoort Catering en Watergoed. Ook bakten vrijwilligers van cv De Geintrappers pannenkoeken voor de gezinnen. Lokale ondernemers schonken producten en waardebonnen met een totale waarde van ruim 1000 euro die de gezinnen aan het eind van de dag mee naar huis kregen. “Echt alles was leuk. Eten, drinken, spelen. Onze grote kinderen vonden de quad echt te gek! En die massage was echt fijn. Die mevrouw kon het heel goed!”, aldus een van de deelnemers. De Oost-Betuwse Uitdaging dankt nogmaals alle betrokken ondernemers en vrijwilligers voor hun bijdrage!

Geweldige Sint-

intocht in Angeren!

ANGEREN - Na een stormachtige reis is de goed heilig man weer in Nederland gearriveerd. Angeren had in Gemeente Lingewaard de eer om Sinterklaas direct na zijn aankomst in Dokkum in ons mooie dorpshuis te mogen ontvangen.

Sinterklaas komt natuurlijk nooit alleen en had ook dit jaar zijn Hulpjes weer meegebracht inclusief de Pietenband die voor de vrolijke muzikale omlijsting garant staat.

in de sfeervolle theaterzaal waren ruim tweehonderd kinderen aanwezig samen met hun ouders of opa's en oma's. Door de Pietenband was het als snel een gezellig en swingend feest. Sinterklaas had wel een probleem want heel veel pakjes waren kleddernat. Gelukkig hadden De Hulpse een oplossing in de vorm van een hele grote inpakmachine. We hadden nog een primeur, samen met een van de kinderen heeft Sinterklaas zijn eerste vlog gemaakt, wat je kunt zien op de site van De Hulpjes. Daarna hebben wij nog de verjaardag van een Piet gevierd en heeft Sinterklaas beloofd dat hij op 4 december terugkomt naar Angeren om op De Marang nog een keer een groot feest te vieren.

"Dit magnifieke kinderfeest kunnen we jaarlijks blijven vieren dankzij de gulle giften van onze Angerense ondernemers, de vrijwillige bijdrage van onze bezoekers en de financiële ondersteuning door de Gemeente Lingewaard. Iedereen daarvoor hartelijk dank! Mede door u was dit feest weer zoals het hoort, een blij kinderfeest!", aldus het Sint-Nicolaas Comité Angeren.

Ook Sinterklaas en de hulpjes hebben het naar de zin gehad en ons nu al beloofd 17 november 2018 weer naar Angeren te komen.

Kerstverloting Scouting Dannenburcht

HUISSEN - Ook dit jaar organiseert Scouting Dannenburcht een kerstverloting waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Houd uw deurbel de komende weken in de gaten: grote kans dat er een scout aan de deur staat. De loten kosten een euro per stuk.

De opbrengst van de kerstverloting wordt onder andere gebruikt voor spelmateriaal, onderhoud van het gebouw en het betalen van vaste lasten zoals gas, water en licht. Met de opbrengst van de kerstverloting kan de contributie betaalbaar blijven zodat ieder kind lid kan worden van Scouting Dannenburcht.

De hoofdprijs is een Bosch boor- en schroefmachine ter waarde van 249,95 euro aangeboden door Formido Elst. Eerste prijs zijn twee waardebonnen van 60 euro aangeboden door Restaurant De Betuwe, tweede prijs een cadeaubon van 't Wijnhuys en de derde prijs zijn twee waardebonnen van Van Monique. Daarnaast zijn er prijzen aangeboden door Albert Heijn Huissen, Hermsen & Hermsen, Bruna Huissen en Formido Elst.

De kerstverloting wordt gehouden nog tot 16 december. De trekking is zaterdag 16 december om 11:00 uur in het gebouw van Scouting Dannenburcht aan de Kloosterlaan 1a in Huissen. Gewonnen prijzen worden thuisbezorgd. De trekkingsuitslag staat vanaf 16 december op www.scoutingdannenburcht.nl.

Pietengym in De Bongerd

BEMMEL - Kinderen tussen de drie en zeven jaar kunnen een echt Pietendiploma halen bij sporthal De Bongerd in Bemmel. Op zaterdag 2 december van 13.00 tot 14.30 uur wordt het een dolle boel tijdens de Pietengym, want de Pieten doen natuurlijk zelf ook mee!

Onder begeleiding van sportdocenten en verschillende Pieten kunnen de kinderen veel sportplezier komen beleven. Schrijf wel op tijd in, want vol is vol. Inschrijven kan nog vóór 30 november door een mail te sturen naar evenement@debongerdsporthal.nl Meedoen kan voor 3,50 euro per kind. Meer info staat op www.debongerdsporthal.nl.

Brandweer Huissen, bedankt!

HUISSEN - Een pluim en een 10 met een griffel voor de Vrijwillige Brandweer Huissen.

Wij bewoners van het appartement gebouw Ignis, de familie Ratering en Boekhorst, willen bij deze de brandweer bedanken voor hun geweldige en snelle adequate hulpverlening, toen wij zondag 12 november opgesloten zaten in de lift. Dankzij hen is erger voorkomen. Ook in het openbaar mogen deze mensen -allen vrijwilligers- wel eens in het zonnetje gezet worden.

Onze dank is onuitsprekelijk groot.

Families Ratering en Boekhorst

Opbrengst collecte Alzheimer

BEMMEL - Grote dank is er van Alzheimer Nederland aan alle collectanten die zich ook dit jaar weer enorm hebben ingezet ten behoeve van geld voor onderzoek, begeleiding en ondersteuning van dementie.

Dit jaar is er liefst 3.994,03 euro opgehaald in Bemmel door in totaal 46 collectanten. Dat is toch weer 19,97 euro meer dan in 2016. "Rita en Dory ontzettend bedankt voor jullie hulp, alleen samen kunnen we hier een succes van maken. Ik hoop van harte dat ik ook in 2018 weer een beroep op jullie allemaal mag doen!", aldus Bianca van Brandenburg.

Brandweer Huissen, bedankt!

HUISSEN - Een pluim en een 10 met een griffel voor de Vrijwillige Brandweer Huissen.

Wij bewoners van het appartement gebouw Ignis, de familie Ratering en Boekhorst, willen bij deze de brandweer bedanken voor hun geweldige en snelle adequate hulpverlening, toen wij zondag 12 november opgesloten zaten in de lift. Dankzij hen is erger voorkomen. Ook in het openbaar mogen deze mensen -allen vrijwilligers- wel eens in het zonnetje gezet worden.

Onze dank is onuitsprekelijk groot.

Families Ratering en Boekhorst

In een oogopslag

Woensdag 22 november

09.30 uur: Dagkapel Gendt, eucharistieviering, A. Hulleman,

Zaterdag 25 november

19.00 uur: OLV van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Exotherm

Zondag 26 november

10.00 uur: OLV Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor

Vrijdag 1 december

10.00 uur: Kapel Liduina Bemmel, eucharistieviering, G. Peters

10.00 uur: Sancta Maria Huissen, eucharistieviering, C. Crolla

Zaterdag 2 december

19.00 uur: OLV van Zeven Smarten kerk Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor

Zondag 3 december

10.00 uur: OLV Ten Hemelopneming Huissen-Stad, eucharistieviering, G. Peters, Exotherm

10.00 uur: OLV van Zeven Smarten Haalderen, adventskransen maken gevolgd door woord- en gebedsviering, M. Sanders, Spetters

Woensdag 6 december

09.30 uur: St. Bavo Angeren, eucharistieviering, G. Peters

TOP TLC Session:Tiny Legs Tim

BEMMEL - Op vrijdag 1 december om 21.00 uur staat er in de Theaterkerk een geweldig muziekoptreden van Tiny Legs Tim op het programma.

Tim De Graeve, beter bekend als Tiny Legs Tim, is een virtuoze fingerpicking gitarist met een herkenbaar stemgeluid. Als songwriter maakt hij melodieuze nummers gebaseerd op blues & roots muziekstijlen. Zijn artiestennaam is een knipoog naar zijn smalle benen, die het gevolg zijn van een jarenlang gevecht voor zijn leven. Deze ervaring brengt hij terug in zijn muziek en maakt hem een geloofwaardige, authentieke bluesy singer-songwriter.

Deze pure bluesman neemt je mee op zijn reis en betovert je met een ongelooflijk goed gitaarspel, rake teksten en zachte stem. Zijn nummers variëren van soft country blues, tot rockabilly sounds en folk. Sinds zijn debuut in 2008 is zijn One Man Blues Band bij een steeds breder publiek bekend. Hij stond onder andere in het voorprogramma van Pete Doherty en John Mayall. Tiny Legs Tim kenmerkt zich door soberheid en tegelijkertijd een enorme beleving. Kortom, een TOP TLC Session om niet te missen.

Kaartjes kosten tien euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Opbrengst collecte Alzheimer

BEMMEL - Grote dank is er van Alzheimer Nederland aan alle collectanten die zich ook dit jaar weer enorm hebben ingezet ten behoeve van geld voor onderzoek, begeleiding en ondersteuning van dementie.

Dit jaar is er liefst 3.994,03 euro opgehaald in Bemmel door in totaal 46 collectanten. Dat is toch weer 19,97 euro meer dan in 2016. "Rita en Dory ontzettend bedankt voor jullie hulp, alleen samen kunnen we hier een succes van maken. Ik hoop van harte dat ik ook in 2018 weer een beroep op jullie allemaal mag doen!", aldus Bianca van Brandenburg.

Kerstverloting Scouting Dannenburcht

HUISSEN - Ook dit jaar organiseert Scouting Dannenburcht een kerstverloting waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Houd uw deurbel de komende weken in de gaten: grote kans dat er een scout aan de deur staat. De loten kosten een euro per stuk.

De opbrengst van de kerstverloting wordt onder andere gebruikt voor spelmateriaal, onderhoud van het gebouw en het betalen van vaste lasten zoals gas, water en licht. Met de opbrengst van de kerstverloting kan de contributie betaalbaar blijven zodat ieder kind lid kan worden van Scouting Dannenburcht.

De hoofdprijs is een Bosch boor- en schroefmachine ter waarde van 249,95 euro aangeboden door Formido Elst. Eerste prijs zijn twee waardebonnen van 60 euro aangeboden door Restaurant De Betuwe, tweede prijs een cadeaubon van ‘t Wijnhuys en de derde prijs zijn twee waardebonnen van Van Monique. Daarnaast zijn er prijzen aangeboden door Albert Heijn Huissen, Hermsen & Hermsen, Bruna Huissen en Formido Elst.

De kerstverloting wordt gehouden nog tot 16 december. De trekking is zaterdag 16 december om 11:00 uur in het gebouw van Scouting Dannenburcht aan de Kloosterlaan 1a in Huissen. Gewonnen prijzen worden thuisbezorgd. De trekkingsuitslag staat vanaf 16 december op www.scoutingdannenburcht.nl.

Sinterklaas bezoekt vrouwenvereniging Angeren

ANGEREN - Dinsdag 28 november om 20.00 uur brengt Sint en zijn pieten een bezoek aan het dorpshuis van Angeren om de dames van de Vrouwenvereniging te verrassen met een cadeautje en meestal ook een mooi gedicht.

Presentje voor mantelzorgers

Lingewaardse mantelzorgers nemen deel aan ontspannen Dag voor Mantelzorgers georganiseerd door SWL in Dominicanenklooster. Foto: Karsten Smolders

HUISSEN - Afgelopen vrijdag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Op deze dag vinden er door het hele land waarderingsbijeenkomsten plaats voor mantelzorgers. Een dag met speciale aandacht voor mantelzorg.

In het Dominicanenklooster Huissen werden Lingewaardse mantelzorgers gewaardeerd met een gezellige en ontspannende dag, georganiseerd door vrijwilligers en de mantelzorgconsulent van Stichting Welzijn Lingewaard.

Wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard sprak tijdens de opening de aanwezigen toe en had voor ieder een attentie bij zich. Ook voor mantelzorgers die niet bij deze dag aanwezig konden zijn is deze attentie (een handige pottenopener) beschikbaar en kan opgehaald worden bij het ParticipatiePunt in uw buurt.

PP Huissen Stad, Langekerkstraat 15, iedere woensdag 14.00 - 16.00u

PP Bemmel, Cuperstraat 9, iedere woensdag 14.00- 16.00u

PP Gendt, Hof van Breunissen, iedere woensdag 10.00 – 12.30u

PP Doornenburg, Ontmoetingscentrum, vrijdag (oneven weken) 10.00 – 12.00u

PP Haalderen, Dorpshuis de Tichel, maandag (even weken) 13.00- 15.00u

PP Angeren, Dorpshuis Angeren, iedere derde dinsdag v.d. maand 13.30- 15.30u

Meer info staat op www.swlingewaard.nl.

TOP-film Lion in Bemmel

BEMMEL - Donderdag 30 november om 20.00 uur draait Lion in de Theaterkerk. Deze bijzonder mooie en aangrijpende film heeft zes Academy Award Nominations gekregen!

De Indiase jongen Saroo Brierly (Dev Patel) raakt op vijfjarige leeftijd in Khandwa op een treinstation gescheiden van zijn broer Guddu, die daar werkte. Zijn moeder is analfabeet en erg arm. Zij voorziet in haar levensonderhoud door het sjouwen van stenen. Hij komt uiteindelijk terecht in een weeshuis en wordt vandaar uit geadopteerd door een Australisch echtpaar (Nicole Kidman). Saroo gaat zich verdiepen in zijn afkomst en wil weten waar hij vandaan komt met alle gevolgen van dien.

Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Hoe kies je uit al die goede doelen?

HUISSEN - Soms komt het ene na het andere verzoek om een gift binnen. Hoe kies je als diaconie verantwoord je doelen? Wil je verantwoord kiezen dan is het goed om van tevoren te bepalen wat je als diaconie belangrijk vindt en waar je je beleid op wilt afstemmen.

Belangrijk is ook wat onze gemeente past. Hoeveel besteed je lokaal en/of regionaal, landelijk of wereldwijd. Soms is financiële ondersteuning niet het enige wat nodig is. Op dit moment ondersteunt de diaconie van protestantse kerk het Stoelenproject De Duif in Arnhem (daklozenopvang) met warme truien, vesten, mutsen, sjaals en sokken. Iedere twee weken worden deze zaken naar De Duif gebracht - net zo lang tot er genoeg is. Een ander project van de diaconie geeft financiële ondersteuning aan het werk van ds. Rodolfo Aquila Rivero. Hij kwam als theologiestudent in 2009 een weekeind in onze gemeente op bezoek. Inmiddels is hij predikant en initiatiefnemer van de armenzorg in de wijk La Marina, Matanzas, Cuba. Zijn werk bestaat onder meer uit de begeleiding van studenten met hun studie, teneinde in de maatschappij verder te komen dan de sloppenwijken; begeleiding van ouders en hun kinderen, ontwikkeling van de armen- en gehandicaptenzorg en verkondiging van het Evangelie. Regelmatig houdt Rodolfo ons op de hoogte van de ontwikkelingen in La Marina (Ada van Arkel, voorzitter College van Diakenen).

Kerkdienst

Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 26 november 2017 (voleinding), 10.00 uur, voorganger ds. Ruth van de Waall, Frankrijk. Van harte welkom, ook na de dienst en op vrijdagmiddag van 14-16 uur.

Creatieve markt in kerstsfeer

GENDT - Op zaterdag 9 december houdt RijnWaal Zorggroep locatie Sint-Jozef Gendt een creatieve markt in Hof van Breunissen.

Tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u bij diverse kramen terecht voor zelfgemaakte artikelen. Zo zal de handwerkclub van
Sint-Jozef haar creaties ter verkoop aanbieden.Ook handgemaakte kaarten, sieraden, bloemstukken en andere creatieve hebbedingetjes zijn die middag te koop. Bij een aantal kramen kan men ook zelf aan de slag.

In het restaurant is het genieten van een lekker kopje koffie, chocomelk of andere overheerlijke versnaperingen. Op zoek naar een origineel (kerst)cadeau? Kom 9 december naar Hof van Breunissen!

De Struukduukers uit Angeren 22 jaar!

22 jaar de Struukduukers Foto: Hans Gerichhausen

ANGEREN - Zaterdag 11 november vierde carnavalsploeg De Struukduukers haar 22-jarig bestaan.

Dit werd gevierd met alle leden en kinderen in Angeren. Groot was de verrassing dat uit hun ploeg de nieuwe prins die avond in het dorpshuis bekend werd gemaakt: Prins Jochem de Kartrekker en Prinses Daisy!

Hongerige sperwer

Foto: Annelies

BEMMEL - Maandag, tussen de middag tijdens de lunch. Een sperwer wilde mee eten en had de lunch meegebracht. Heeft dit in de tuin opgegeten. Na een half uur vertrokken. Bordje helemaal leeg maar niet opgeruimd... (ingezonden door lezer)

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

Hulp voor Sinterklaas door Koperen Kees

HUISSEN - Sinterklaas is weer in het land en zal, samen met zijn Pieten, druk zijn om alle gezette schoentjes van iets leuks of lekkers te voorzien.

Om de goedheilig man te helpen, regelt Theatergroep Koperen Kees op 2, 3 en 5 december de huisbezoeken van Sint en zijn Zwarte Pieten in en om Huissen. U kunt informatie verkrijgen op www.theater-kees.nl. Deze sintactie van Theatergroep Koperen Kees wordt volledig door enthousiaste vrijwilligers van de vereniging georganiseerd. Alle verdiensten komen ten goede aan de voorstellingen die weer op het programma staan.

Nog ’n week of zes, dan is het weer zover: tweede kerstdag en de première van de familievoorstelling van Theatergroep Koperen Kees uit Huissen. Dit jaar wordt in de kerstvakantie het verhaal van Aladdin gespeeld. Informatie www.theater-kees.nl. In maart speelt Jeugdtheatergroep StairKees het theaterstuk 'Puck van de Sletteflet'. Ook dit jaar is het script weer zelf bedacht en het hele proces door de deelnemers, tussen 14 en 18 jaar, zelf gemaakt. Op www.stair-kees.nl staat meer over deze jongerengroep.

En elke zaterdagmorgen wordt er druk gerepeteerd voor de voorstellingen van Kindertheater Kleine Kees in de meivakantie van 2018. Drie-en-dertig kinderen spelen dan liefst veertien keer het bekende sprookje 'De Chinese Nachtegaal', maar dan op de bekende Kleine Kees wijze. Kijk eens op www.kleine-kees.nl, daar staat alle informatie over deze groep.

Speculaaspoppenactie van Tweestroom

GENDT - De volleyballende leden van sportvereniging Tweestroom komen ook dit jaar weer bij u langs de deur met de bekende speculaaspoppen.

Op zaterdag 25 november is het weer zover. Er wordt om 10:30 uur vanaf sporthal Walburgen gestart om heel Gendt, Doornenburg en Haalderen te voorzien van de overheerlijke speculaaspoppen. De poppen kosten twee euro per stuk. Bij afname van 3 stuks is de prijs vijf euro.

De opbrengst van deze speculaaspoppenactie wordt volledig besteed aan activiteiten voor de leden van Tweestroom. De jeugdleden krijgen, wanneer zij mee helpen, reductie op de kampkosten. Ook wordt met de opbrengst trainingsmaterialen gefinancierd.

Hulp voor Sinterklaas door Koperen Kees

HUISSEN - Sinterklaas is weer in het land en zal, samen met zijn Pieten, druk zijn om alle gezette schoentjes van iets leuks of lekkers te voorzien.

Om de goedheilig man te helpen, regelt Theatergroep Koperen Kees op 2, 3 en 5 december de huisbezoeken van Sint en zijn Zwarte Pieten in en om Huissen. U kunt informatie verkrijgen op www.theater-kees.nl. Deze sintactie van Theatergroep Koperen Kees wordt volledig door enthousiaste vrijwilligers van de vereniging georganiseerd. Alle verdiensten komen ten goede aan de voorstellingen die weer op het programma staan.

Nog 'n week of zes, dan is het weer zover: tweede kerstdag en de première van de familievoorstelling van Theatergroep Koperen Kees uit Huissen. Dit jaar wordt in de kerstvakantie het verhaal van Aladdin gespeeld. Informatie www.theater-kees.nl. In maart speelt Jeugdtheatergroep StairKees het theaterstuk 'Puck van de Sletteflet'. Ook dit jaar is het script weer zelf bedacht en het hele proces door de deelnemers, tussen 14 en 18 jaar, zelf gemaakt. Op www.stair-kees.nl staat meer over deze jongerengroep.

En elke zaterdagmorgen wordt er druk gerepeteerd voor de voorstellingen van Kindertheater Kleine Kees in de meivakantie van 2018. Drie-en-dertig kinderen spelen dan liefst veertien keer het bekende sprookje 'De Chinese Nachtegaal', maar dan op de bekende Kleine Kees wijze. Kijk eens op www.kleine-kees.nl, daar staat alle informatie over deze groep.

Genomineerden Lingewaard vrijwilligers Gala

LINGEWAARD - Op 15 november werden de nominaties voor de Lingewaardse Vrijwilliger 2017 en de Maatschappelijke Betrokken Ondernemer 2017 op passende wijze aan de genomineerden uitgereikt.

Via derden werd informatie ontvangen waar betreffende personen op de bewuste dag en tijd zich zouden bevinden. Door het Comité Vrijwilligersgala werden zij overvallen met de nominatie, allen waren blij verrast en zien met spanning uit naar de uitslag.

De uiteindelijke winnaars worden op 24 november bekendgemaakt door burgemeester Marianne Schuurmans tijdens het Lingewaards Vrijwilligers Gala in de Providentia in Gendt. Genomineerden Vrijwilligers prijs 2017: Frans Teunissen, Patrick Zweers en G-hockey.

Genomineerden M.B.O. prijs 2017: Ronald Verhaaf (Verhaaf Consultancy), Simone Rooding (Haarstudio Simone) en Lidy Bodewes (Buitenpoort Catering).

Speculaaspoppenactie van Tweestroom

GENDT - De volleyballende leden van sportvereniging Tweestroom komen ook dit jaar weer bij u langs de deur met de bekende speculaaspoppen.

Op zaterdag 25 november is het weer zover. Er wordt om 10:30 uur vanaf sporthal Walburgen gestart om heel Gendt, Doornenburg en Haalderen te voorzien van de overheerlijke speculaaspoppen. De poppen kosten twee euro per stuk. Bij afname van 3 stuks is de prijs vijf euro.

De opbrengst van deze speculaaspoppenactie wordt volledig besteed aan activiteiten voor de leden van Tweestroom. De jeugdleden krijgen, wanneer zij mee helpen, reductie op de kampkosten. Ook wordt met de opbrengst trainingsmaterialen gefinancierd.

Vrijwilliger

begeleiding

schildergroep

LINGEWAARD - Voor de groep Tekenen en Schilderen (de groep Rembrandt) wordt nog een docent of vrijwilliger gezocht, die de groep wil bijstaan in haar kunnen en kunst.

De groep komt bijeen op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur, 20 weken lang. Meer informatie staat op http://swo-huissen.nl/Activiteiten-anders/Tekenen-en-Schilderen. Inlichtingen worden gegeven door Joan Voetelink, joanvoetelink@gmail.com.

VolleybalSpeeltuin in SinterklaasSfeer

GENDT - Op vrijdag 24 november is het weer zover want dan zijn de allerjongsten weer welkom in de VolleybalSpeeltuin van Tweestroom.

Vanaf 17.00 uur is de VolleybalSpeeltuin in Sporthal Walburgen voor kinderen van 4 tot 6 jaar geopend en mogen ze onder het motto 'Alles is goed en niets moet' meedoen met een spellencircuit. Omdat Sinterklaas weer in het land is ditmaal 'Sinterklaas en zijn Pieterbazen' het thema. Dat wordt natuurlijk hartstikke leuk want leren rennen en klimmen als de Pieten wil iedereen wel kunnen. "Breng jullie ouders/verzorgers mee en zorg dat je om 17.00 uur in de Ssporthal bent, want dit mag je niet missen. Meer informatie over de VolleybalSpeetuin staat op www.tweestroomsv.nl.

Nasrdin Dchar

met DAD in Theaterkerk

BEMMEL - De jury van het Nederlands Theater Festival verkoos Nasrdin Dchar's DAD tot één van de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen! Zaterdag 25 november is deze voorstelling te zien in Bemmel.

Nasrdin Dchar, in 2011 met een Gouden kalf bekroond, maakte dit jaar indruk met zijn lezing op de nationale 5 mei herdenking. TOP is trots om deze bevlogen en maatschappelijk betrokken cabaretier en acteur in de Theaterkerk te kunnen verwelkomen. Nasrdin's nieuwe show DAD is een monoloog over vaderschap. Nog negen maanden en hij en zijn vrouw worden ouders. Maar hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd.

Zijn aanstaande vaderschap is ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk dat voor hem is. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders - al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding - gaat hij overdragen op zijn kind?

Het wordt een avond met een hoge mate van energie. De energie van een aanstaande vader. Beleef het mee! Aanvang optreden 20:30 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Australische Huissenaar is van heen-en-weer-virus af Dingjan doet z'n ding Down Under

Rubriek: Betuwenaren in het Buitenland (3)

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze nieuwe rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: voormalig Huissenaar Gilbert Dingjan in Australië. 'Een vette oliebol eten bij dik 30 graden.'

Tekst: Hans Schmeinck

Telt u even mee. Gilbert Dingjan werd geboren in Tasmanië, Australië. Ging in 1970 naar Huissen, Nederland. (1) Keerde in 1984 terug naar 'Down Under' (2), om in 1993 weer naar Huissen te komen (3), om jaren later weer naar Australië te vertrekken. (4). Vier keer emigreerde hij! Inmiddels heeft Dingjan het heen-en-weer-virus van zich afgeschud.

De rossige vijftiger woont al ruim twintig jaar naar volle tevredenheid in het (zuid)westelijk gelegen Bunbury. Op 200 kilometer onder Perth, de wereldstad die het meest nabij ligt. Mind you, wel op 200 kilometer, maar da's peanuts in het immense land/werelddeel.

Dingjan doet z'n ding daar. Met z'n gezin. ,,Ik ben in 1993 getrouwd met Mary-Ann, een Nederlands geboren dame die op vierjarige leeftijd met haar ouders en zusjes naar Australië emigreerde. We hebben drie kinderen, Marlise van 19, Marcus van 17 en Lucia van 14. Alle drie wonen ze nog gezellig bij ons.'' Zijn werk als motelmanager (zie foto) bevalt hem goed. Evenals het klimaat. ,,Herfstachtige winters en warme zomers. Nooit meer sneeuw!''

Hij vertrok uit Huissen in 1984 met, naar eigen zeggen, de noorderzon. Waarom? ,,Ik moest gewoon terug. Back to where it all started. Met een oude drieversnellingsbak Ford Falcon door The Red Centre naar Townsville rijden, in het noordoosten. Omdat niet alle wegen waren geasfalteerd zat ik na die rit volledig onder the red dust. Rijden bij temperaturen van 45 graden. Heerlijk!''

Dingjan had er baantjes als ober, drukker en begeleider van geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. ,,Prachtig werk. Geregeld nam ik ze uit naar de drive-in bioscopen. Fastfood van KFC en frisdrank, kregen ze in hun tehuis nooit. En ik organiseerde met mijn, nu, schoonmoeder feestavonden met kroketten, oliebollen en poffertjes. Stel je voor, een vette oliebol eten bij dik 30 graden.''

Na Townsville volgde het 'iets verder' (lees: 1400 kilometer) gelegen Brisbane. Daar werd Dingjan kok en caterde hij onder meer modeshows. Toch ging hij met Mary-Ann in 1993 naar Nederland waar ze beiden werkten bij Burgers Zoo. De roep van 'Down Under' was echter te sterk en er volgde een reis met een camper door Australië. Met Bunbury als (voorlopig) eindpunt.

Dingjan vindt de gemiddelde Australier 'wat afstandelijk'. ,,En distantieert zich soms van wat er in de rest van de wereld gebeurt. Komt door de geïsoleerde ligging. Maar die zogenaamde easy going attitude kan ook negatief uitwerken.''

Hij zegt zich nog Nederlander te voelen. ,,Kan ook niet anders, want ik heb zulke goede herinneringen. Zeker aan Huissen. Samen met Theo Huberts naar Vitesse. De club die ik hier nog wekelijks volg, vanachter mijn pc. In 2014 was ik voor het laatst in Nederland. Voor een reünie van Jonge Kracht. Pure gezelligheid.''

Overigens, Dingjan's zet wederom koers naar Nederland. Volgend jaar. Voor een gezinsvakantie…

Vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - In de sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 is er zondag 26 november van 10.00 tot 17.00 uur een vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv.

De markt bezoeken kost 2,50 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering !

Prinsenwissel De Kleibakkers

HAALDEREN – Op zaterdag 25 november viert carnavalsvereniging De Kleibakkers de opening van een nieuw carnavalsseizoen. De avond staat onder andere in het teken van het afscheid van prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther. Zij maken plaats voor een kersvers prinsenpaar.

Het houdt carnaval vierend Haalderen al een tijdje bezig: wie gaan de komende twee jaar de scepter zwaaien over het Baggergat? De onthulling is altijd een spannend moment. Maar eerst wordt er natuurlijk uitgebreid teruggekeken op de periode van Edwin en Esther. Geniet daarnaast van een lekker drankje, diverse optredens of ga zelf de dansvloer op. Een dag later, op zondag 26 november, is het de beurt aan de jeugd. Vier het mee met jeugdprins Cas d’n Duiker en prinses Annelaura.

De openingsavond begint om 20:11 uur (de zaal is open vanaf 19:30 uur). Leden betalen geen entree. Niet lid? Voor 7,50 euro is de Kleibakkers-gezelligheid alsnog mee te maken. Voor de jeugdmiddag bedraagt de entree voor iedereen 2,50 euro. Nieuwsgierig naar het verdere reilen en zeilen van De Kleibakkers? Op www.kleibakkers.nl staan onder andere veel foto’s, het laatste nieuws en het dagboek van het prinsenpaar.

Nasrdin Dchar met DAD in Theaterkerk

BEMMEL - De jury van het Nederlands Theater Festival verkoos Nasrdin Dchar’s DAD tot één van de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen! Zaterdag 25 november is deze voorstelling te zien in Bemmel.

Nasrdin Dchar, in 2011 met een Gouden kalf bekroond, maakte dit jaar indruk met zijn lezing op de nationale 5 mei herdenking. TOP is trots om deze bevlogen en maatschappelijk betrokken cabaretier en acteur in de Theaterkerk te kunnen verwelkomen. Nasrdin’s nieuwe show DAD is een monoloog over vaderschap. Nog negen maanden en hij en zijn vrouw worden ouders. Maar hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd.

Zijn aanstaande vaderschap is ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk dat voor hem is. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders - al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding - gaat hij overdragen op zijn kind?

Het wordt een avond met een hoge mate van energie. De energie van een aanstaande vader. Beleef het mee! Aanvang optreden 20:30 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Tweestroom VolleybalSpeeltuin in SinterklaasSfeer

GENDT - Op vrijdag 24 november is het weer zover want dan zijn de allerjongsten weer welkom in de VolleybalSpeeltuin van Tweestroom.

Vanaf 17.00 uur is de VolleybalSpeeltuin in Sporthal Walburgen voor kinderen van 4 tot 6 jaar geopend en mogen ze onder het motto 'Alles is goed en niets moet' meedoen met een spellencircuit. Omdat Sinterklaas weer in het land is ditmaal 'Sinterklaas en zijn Pieterbazen' het thema. Dat wordt natuurlijk hartstikke leuk want leren rennen en klimmen als de Pieten wil iedereen wel kunnen. "Breng jullie ouders/verzorgers mee en zorg dat je om 17.00 uur in de Ssporthal bent, want dit mag je niet missen. Meer informatie over de VolleybalSpeetuin staat op www.tweestroomsv.nl.

Herenzitting in Gendt

GENDT - De kaartverkoop voor de herenzitting is in alle voortvarendheid gestart! Op zondag 26 november wordt de vijftiende herenzitting in Gendt gehouden in Providentia. Tijdens deze herenzitting zal weer een keur aan artiesten voorgeschoteld worden.

Zoals gebruikelijk staan 'lach, dans en zang' centraal. De herenzitting Gendt is een herenzitting met een knipoog, maar van de bezoekers wordt wel verwacht dat ze komen in een net pak, het liefst in een smoking. Elk jaar staat er ook een motto centraal. Een motto waaromheen de artiesten zullen acteren. “Zo kan het ook!” doelend o.a. op het geweldige gewijzigde programma wat u voorgeschoteld zal worden. Zalm, kaviaar en bitterballen en natuurlijk heerlijke pils uit speciale fustjes op tafel. Lokaal, regionaal en nationaal talent zal het podium betreden in een snel afwissend tempo en met een knipoog! "Zorg dat u erbij bent, nu het nog kan!" Kaarten zijn te bestellen bij Han Derksen (06 51343807, handerksen@kpnmail.nl ) of Theo Aaldering (06 51765437 Th.aaldering@gmail.com).

Prachtige regenboog

Regenboog tijdens wandeling op het Rozendaalse Veld Foto: Margreet Ditzel

REGIO - Op maandag 13 november werden mijn echtgenoot en ik (Margreet Ditzel), tijdens onze wandeling op het Rozendaalse Veld in Rozendaal, spontaan verrast door deze prachtige regenboog. Een haast surrealistisch beeld...

Kindermiddag met Sinterklaas in Gendt

Foto: Sjaak Veldkamp, Groeten uit Gendt

GENDT - Sinterklaas en de pieten houden dit jaar weer een gezellige kindermiddag in Providentie op woensdag 29 november.

De show begint om 15.00 uur en vanaf 14.45 uur is de zaal open. De pieten hebben een mysterieuze inpakmachine gemaakt. Deze nieuwe machine willen de pieten graag aan Sinterklaas laten zien. Of de inpakmachine er al helemaal klaar voor is en of deze goed werkt blijft een mysterie. Het schijnt volgens profpiet dat de machine speciale dingen kan… Ben je benieuwd wat dit is? Kom dan ook naar de kindermiddag in Providentia in Gendt.

Noodoproep voor restjes wol en katoen

HUISSEN – Wij zijn een groep van 24 dames en breien twee keer in de maand in het gemeenschapshuis lapjesdekens voor Moeder Theresa Stichting in Ulft.

Wij zijn dringend op zoek naar restjes wol of katoen om te breinen. Wie kan ons helpen? De wol kan worden afgegeven bij mevrouw G. van Aalten-Lentjes, Driegaardsestraat 17 in Huissen.

Huissen in Tekstbeeld Een fascinerend Herfstschilderij...

Tekst en fotografie Gerrie Aldershof

...Het is herfst. De seizoenskalender schiet weer op. Nog even en dan zitten we alweer in de meteorologische winter. Dan schrijven we 1 december. De meeste loofbomen staan nu nog in feeststemming. Behalve de vroege bladverliezers zoals de valse Christusdoorn en de Robinia. En de kastanje ook, maar die heeft het tij niet mee.

De 'mineermot' zorgde al voor een vroege 'herfst in de zomer'. Gelukkig heeft Koning Winter zich nog niet laten zien. Er is nog geen slagveld aangericht. De transformatie van de natuur is nog in volle gang. De spetterende herfstkleuren brengen je dichterbij de natuur, de bomen, dan ooit. Zo lijkt het wel. Het brengt je in vervoering. Als schouwspel en als inspiratiebron. Vooral de verscheidenheid aan bomen maken het kleurenpalet tot een lust voor het oog. Van geel, bruin, oranje tot rood. In een magische wereld vol symboliek. Immers, in de herfst geven bomen een betoverend beeld. Alsof ze uit een sprookje zijn weggelopen. Ze nemen je mee in de gekste fantasieën. Met de speling van het licht en zonnestralen is de herfst een waar fenomeen. En het fleurt de 'grijze november dagen' van dit jaargetijde ook danig op. Dit cadeau krijg je als het ware thuisbezorgd. Vanuit je raam of om de hoek; bijvoorbeeld in Parkzone Zanderij. Daar staan de bladeren als het ware 'in vuur en vlam'. Voordat de bladeren zijn neergedwarreld is het dus nog volop genieten van een fascinerend Herfstschilderij...

Zonnebloem bezoekt basiliek Oudenbosch

basiliek Oudenbosch Foto: F. Hermsen

GENDT - Op een prachtige vrijdagochtend verzamelde zo’n 40 gasten van de Zonnebloem zich bij Nr. 19. Dit restaurant ging speciaal voor De Zonnebloem open om onze gasten te ontvangen met koffie met gebak. Dit op zich is natuurlijk al een heerlijk begin!

Vervolgens stapten we met z’n allen in de bus, natuurlijk wel met enige hulp, deze mensen zijn fysiek beperkt. We laadden de bus ook vol met rollators en rolstoelen en togen naar Ter Heide waar ons een heerlijke lunch in de vorm van stampotten te wachten stond. Tenslotte hadden we al een hele busreis achter de rug, dus het gebakje was alweer gezakt. Daarna stapten we weer in de bus om naar het doel van onze reis te gaan, de basiliek van Oudenbosch.

Al daar aangekomen werden we ontvangen door drie gidsen en werden we in drie groepen gedeeld. Wat hebben we veel geleerd die middag. Het idee om deze basiliek te bouwen kwam van een pastoorstagiaire, die stage had gelopen in de Sint-Pieter in Rome. Deze wilde hij nabouwen in Oudenbosch. Natuurlijk kon niet alle pracht en praal worden nagemaakt, dat was niet te betalen, zo werd er geen echt marmer gebruikt en werd er wel drie keer gecollecteerd om alleen de fundering te kunnen storten. Dan moet u wel bedenken dat de kerk rond 1850 werd gebouwd en in die tijd zaten de kerken nog vol. En deze basiliek is 16 maal kleiner dan de Sint-Pieter in Rome. De architect was Pierre Kuijpers geen onbekende architect in die tijd en nu ook nog niet!

Moe maar voldaan, onze hoofden vol met informatie, gingen we weer op weg naar Gendt.

Dames Platform Huissen

van links naar rechts Penningmeester Riet Berns Vice voorzitter Ans Dominicus Voor zitter Ans Jurjus Secretaresse Marian Berends Foto: Monique Dominicus

HUISSEN - Het bestuur en de leden van het Dames Platform Huissen (DPH) kunnen terug kijken op een zeer geslaagde jubileumdag afgelopen 11 november. Op deze dag bestond de vrouwenvereniging 80 jaar en dat moest gevierd worden.

Een dag voor de leden, die begon 's middags bij theater Kees met een optreden van Muziek Theater Los met hun nieuwe show 'Vast'. Daarna was het tijd om naar de thuishaven van het DPH te gaan, bij De Valom waar de familie Van Bon en medewerkers de koffie klaar had staan. Natuurlijk kon het gebakje met 80 erop niet ontbreken.

De voorzitter deed haar welkomstwoordje en er was gelijk een gezellige sfeer. Toen iedereen aan een drankje toe was werd er geproost en klonk er een lang zullen ze leven door de zaal. Namens alle leden was er een leuke verassing naar het bestuur toe. Een mooi boeket bloemen, heerlijke bonbons en een kadobon werd hen aangeboden door de contactpersonen van de vereniging. "Dat mooie stukje waardering, daar doen we het toch voor" aldus de voorzitter. Na het borreluurtje konden de dames genieten van een uitgebreid koud en warm buffet met een champagneglas soep vooraf en koffie met bonbons na. Het was een fantastische dag en als herinnering kregen alle leden een rode soft pen met het opschrift: Dames Platform Huissen 80 jarig jubileum.

Het bestuur bedankt theater Kees dat men gebruik mocht maken van de locatie en Gerard en Lucie van Bon en medewerkers voor hun gastvrijheid en altijd goede zorgen. Maar bovenal wil het bestuur de leden bedanken, want zonder trouwe leden had dit feest nooit plaats gevonden. Bedankt allemaal.

The girl on the train bij Theater De KiK

ELST - Op donderdag 23 november om 20:00 uur is de film 'The girl on the train' te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten kosten 8 euro (voor Gelrepashouders 4,-), inclusief drankje, zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

The girl on the train - psychologische thriller: De depressieve Rachel reist elke dag op en neer naar de stad voor haar werk en droomt weg bij de huizen, de mooie, gelukkige bewoners die tijdens haar treinrit voorbij razen. Zo is er het perfecte gezinnetje met knappe man, zorgzame vrouw en schattige baby en het beeldschone jonge stel dat wel dolgelukkig móet zijn. Maar schijnt bedriegt. Vanuit de trein ziet ze iets wat het ideale beeld verstoort. Of beeldt ze zich dat in? Ze gaat op onderzoek uit en raakt verzeild in een mysterieus complot rondom de verdwijning van de prachtige blonde vrouw.

Deze psychologische thriller met Emily Blunt in de hoofdrol, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paula Hawkins.

Noodoproep voor restjes wol en katoen

Noodoproep voor restjes wol en katoen

HUISSEN – Wij zijn een groep van 24 dames en breien twee keer in de maand in het gemeenschapshuis lapjesdekens voor Moeder Theresa Stichting in Ulft.

Wij zijn dringend op zoek naar restjes wol of katoen om te breinen. Wie kan ons helpen? De wol kan worden afgegeven bij mevrouw G. van Aalten-Lentjes, Driegaardsestraat 17 in Huissen.

22 / 24

Abraham van harte gefeliciteerd met je verjaardag op 23 november. Papa & Mama, Twan, Jan & Audrey + Stan en Lindsey.

Hoera! Noa Ruzette 5 jaar!
Gefeliciteerd met je verjaardag.
XXX Papa, Mama en Lea.
See you later, Alligator!

26 november (o)ma Minie 80,
dat is bijzonder en prachtig!
Niks veranderd toch dit Hoogveldje?
Veel liefs van alle van Gellecumpjes
+ aanhang xxx

Helaas er is niets aan te doen
23 november gaat
onze collega Bets met pensioen
We gaan je missen
collega's en en bewoners
afdeling somatiek, st.Jozef Gendt

Een grijze haar, een rimpel hier en daar.
Maar wat wil je, tante Gitte is nu 50 jaar.
Kusjes Tom en Fleur.

Hiep hiep hoera
4 December is de dag,
dat Lizzy verjaren mag.
Lizzy wordt 5 jaar. Van
harte gefeliciteerd.
Liefs, Oma Ria

Hoera, 24 november
wordt Luuk 4 jaar.
Van Harte gefeliciteerd.
en veel leerplezier op de Basisschool.
Liefs van Oma Ria

28 november zijn onze ouders
en grootouders Bart en Annie Dulos
60 jaar getrouwd.
Gefeliciteerd!
Ook namens Fleur en Jaxx

Je zou het niet zeggen maar het is echt waar. Deze lieve, jonge oma wordt toch echt 60 jaar!

Veel liefs en dikke kussen
Tari en Benjamin

Gefeliciteerd met jullie
12 ½ jarige huwelijk.
Liefs van ons allemaal!!

S(w)ing along Sylvester naam voor party in nacht van jaarwisseling Geen Oud & Nieuw-, maar nieuw feest in De Buitenpoort

Gezellige topdrukte tijdens het feest in de nacht van de vorige jaarwisseling. (Foto: Benno Arends)

HUISSEN – De kurken hebben al geknald. 2017 ligt achter ons. Daarom tijdens de nacht van de jaarwisseling geen Oud & Nieuw feest in De Buitenpoort. Maar een nieuwe party van 01.00 tot 05.00 uur; S(w)ing along Sylvester. Met DJ Kinki Sminki & friends!

Daarom staat er op de poster van de nieuwe party ook een streep door het woord Oud &. ,,Want oud is geweest'', lacht Buitenpoort-eigenaar Herman van Gellecum. ,,We kijken uit naar al het nieuwe. Zeker het jaar zelf. Daar proosten we met z'n allen op in een gezellige sfeer.'' Die sfeer zal er zeker zijn op de S(w)ing along Sylvester Party.

,,We hebben DJ Kinki Sminki weten te strikken en hij neemt ook enkele vrienden mee, die live zingen.'' Er zal een wervelende mix te horen zijn van oude disco tot bubbling van nu en van rock tot Nederlandstalig. Swingen en meezingen dus! Waarmee ook meteen de naam van de nieuwe party is verklaard. En Sylvester? ,,Een uitdrukking uit Duitsland, steeds vaker in Nederland gebruikt. Dus ja, ook de naam van de party is nieuw!''

Kaarten online (18+)

De deuren in de nacht van zondag 31 december op maandag 1 januari gaan open om 01.00 uur. Het feest duurt tot 05.00 uur. De Buitenpoort in Huissen is een van de weinige horecabedrijven in de gemeente Lingewaard die een vergunning heeft om in die eerste uren van 2018 open te zijn.

De ervaring leert dat de kaarten direct na bekendmaking de deur uit vliegen. Al ver voor de laatste dag van het jaar wordt op de site en op Facebook.com/debuitenpoorthuissen vermeld: 'Uitverkocht' bij de Buitenpoort. ,,Dus zorg ook dit jaar dat je er vroeg genoeg bij bent'', tipt Van Gellecum. ,,Minimumleeftijd is overigens 18+ en daar is controle op bij de entree.''

Kaarten (12,50 euro) kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.debuitenpoort.nl. De entreebewijzen kunnen hierna op zaterdag 30 december tussen 16:00 en 20:00 uur opgehaald worden (pinnen is mogelijk).

Open deurendagen bij HGD Boerboom deuren in Wijchen

BEMMEL/WIJCHEN - Met de gezellige maar ook koude wintermaanden voor de deur is het misschien wel tijd om de garagedeur te vervangen voor een deur met een goede isolatie en ook veiligheid en het gemak van een aandrijving.

Dit is ook mogelijk op een bestaande sectionaaldeur of kanteldeur. Dan hoeft u niet meer in de kou te staan om de garagedeur te openen en uw deur is ook gelijk inbraakwerend. Tijdens de open deuren dagen bij HGD Boerboom deuren in Wijchen Celciusstraat 13 maakt u kans op leuke prijzen bij aanschaf van een nieuwe deur.

De ontwikkeling staat niet stil bij de garagedeuren, de Hörmann sectionaal garagedeur is nu ook leverbaar in 67 mm dikke geïsoleerde panelen met een uitstekende warmte-isolatie. Deze zijn te verkrijgen in verschillende profileringen en designs.

Een tip voor een origineel cadeau voor de Sinterklaasavond of op een pakje onder de kerstboom, een handzender van Hörmann voor aan de sleutelhanger in zwart of wit Hoogglansoppervlak of in een leuk design kleurtje groen, lila, geel, rood, oranje of Decors in zilver, carbon of donker wortelnotenhout.

De showroom in Bemmel is gesloten in verband met verhuizen naar de Fahrenheitstraat 6 in Elst. "Hier moeten wij nog verbouwen om u alle nieuwe mogelijkheden te laten zien, deze wordt geopend 1 februari 2018. Tot die tijd bent u van harte welkom in onze mooie showroom in Wijchen, Celciusstraat 13. Deze showroom heeft alle garagedeuren en voordeuren om aan u de mogelijkheden te laten zien. Dit doen wij graag onder het genot van een lekker kopje koffie! Vrijdag 24 november van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Tot de open deuren dagen", aldus het team van HGD Boerboom deuren. (www.hgdg.nl www.boerboomdeuren.nl)

Cheque Coop Bemmel voor Stichting Kloppend Hart

BEMMEL - Dinsdag reikte Coop Bemmel een cheque van 433,70 euro uit aan Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe. Klanten van de supermarkt konden van 1 juni tot en met 30 september hun statiegeld doneren aan dit goede doel.

Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag. Met het uitgereikte bedrag kan de stichting haar doel blijven verwezenlijken, namelijk het hartsafe houden van de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Zij doet dit door zo veel mogelijk AED's te plaatsen en door vrijwilligers op te leiden en opgeleid te houden voor reanimatie en het gebruik van de AED.

Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe zet zich in voor alle inwoners van Lingewaard en Overbetuwe. Sinds 12 jaar vervult de stichting een essentiële maatschappelijke functie. Vele malen zijn in het geval van een reanimatie vrijwilligers en AED's via burgerhulpverlenerssysteem HartslagNU opgeroepen, waarbij nadien gebleken is dat dit veelal levensreddend was. "We zijn enorm blij met het grote bedrag dat Coop Bemmel en haar klanten met de statiegeldactie hebben ingezameld", vertelt Lonneke van den Bosch, bestuurslid Public Relations en communicatie van Stichting Kloppend hart voor Lingewaard en Overbetuwe. "Nu een aantal openbare AED's aan vervanging toe zijn, is dit bedrag een zeer welkome financiële impuls voor de stichting."

Statiegeldactie

Samen maak je 't verschil! Coop staat dicht bij haar klanten en is daardoor betrokken bij hun leefomgeving. Daarom organiseert de organisatie in al haar vestigingen ieder jaar vier statiegeldacties voor goede doelen uit de omgeving. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld.

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.kloppendhartvoorlingewaard.nl

Brunchconcert met Egerländerkapel De Leemkuulers

egerländerkapel de Leemkuulers Foto: Jose

HAALDEREN - Op zondag 11 maart geeft Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel een brunchconcert. Kom luisteren naar Egerländerklanken en genieten van een heerlijke brunch.

Tijdens dit concert wordt de nieuwe cd gepresenteerd. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de kapel. Het brunchconcert vindt plaats in zalencentrum De Kolk, Van de Mondeweg 9-11 in Haalderen. Aanvang is 11.00 en duurt tot 15.00 uur. De kosten voor een kaartje zijn 20,00 euro (entree en brunch). Deze zijn te bestellen via info@deleemkuulers.nl of via telefoonnummers 06 51600818 Annie Altena, 06 48864983 Linda Schutte. TIP: een leuk verrassend Sinterklaaskado of iets voor onder de kerstboom.

Het sneeuwt bij Intratuin!

ELST - In Elst is de kerst dit jaar wel héél bijzonder. Het heeft namelijk gesneeuwd bij Intratuin! Een witte gloed is neergedaald en heeft de winkel sprookjesachtig bedekt onder een dik pak sneeuw!

De mooiste en gezelligste tijd van het jaar komt steeds dichterbij. In een Winterwonderland met twinkelde lichtjes, skiliften en warme chocolademelk met slagroom mag een witte kerst natuurlijk niet ontbreken. Onze collega's van de afdeling tuinplanten zijn dit jaar naar Denemarken afgereisd om dé perfecte kerstbomen uit te zoeken. Helemaal vanuit Scandinavië komen de kerstbomen aan.