GN Lingewaard

2 maart 2016

GN Lingewaard 2 maart 2016


Feestelijke presentatie van de nieuwe uniformen bij Sint-Caecilia Gendt

GENDT - Zondag 6 maart wordt voor harmonie Sint-Caecilia een bijzonder feestelijke dag. De gehele dag zal in het teken staan van het tachtigjarig jubileum van de Gendtse muziekvereniging.

Om 10.00 uur vindt in de R.K. Kerk aan de Nijmeegsestraat een speciale jubileumviering plaats. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door de jubilerende harmonie. Hoogtepunt tijdens deze viering zal de feestelijke presentatie van het nieuwe verenigingsuniform worden. De huidige uniformen dateren van 1993 (zie foto) en zijn dringend aan vervanging toe.

De Vrienden van de Harmonie, een groep enthousiaste vrijwilligers met hart voor Sint-Caecilia, heeft de afgelopen twee jaar door middel van ludieke acties, het benaderen van sponsors en het aanvragen van subsidies geprobeerd om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen. Mede door de fantastische steun van ondernemers en de Gendtse bevolking is het de Vrienden van de Harmonie gelukt om haar grote wens uit te laten komen. Een prestatie van formaat, waar de Vrienden van der Harmonie, maar zeker ook de gehele Gendtse bevolking trots op kunnen zijn!

Het nieuwe uniform zal tijdens de jubileumviering gepresenteerd en tevens gezegend worden. Iedereen is welkom om deze viering bij te wonen. ’s Middags zal er tijdens de jubileumreceptie gelegenheid zijn om Sint-Caecilia te feliciteren met haar 80-jarig bestaan. Natuurlijk zijn ook hier de nieuwe uniformen te bewonderen. De receptie vindt plaats in de theaterzaal van Providentia, Dorpstraat 5 en begint om 15.00 uur.

Energiemeters in woonwagencuntrum massaal gemanipuleerd

Onaangekondigd bezoek op woonwagencentrum De terpweide in Huissen. (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN – Bij een onaangekondigde controle op het woonwagencentrum De Terpweide in Huissen is geconstateerd dat er massaal aan de energiemeter is geknoeid. Van de zestien woonwagens heeft netbeheerder Liander er negen afgekoppeld. Om humanitaire reden werd in één woonwagen de gemanipuleerde energiemeter hersteld om de energievoorziening in stand te houden.

De controle was een initiatief van de gemeente Lingewaard. Afgelopen donderdag werd het woonwagencentrum afgesloten voor bezoekers. Behalve dan voor de medewerkers van de politie, het Openbaar Ministerie, Liander en ambtenaren van de ODRA en Lingewaard. Er werd voornamelijk gecontroleerd op energiefraude, de sociale dienst en bouwvoorschriften.

Prutsen aan de energiemeter wordt gezien als een misdrijf. De overtreders worden niet alleen bij de rechter verwacht, maar krijgen ook een pittige rekening van Liander in de bus. Het bedrijft rekent opnieuw aansluitkosten en slaat de bewoners aan voor gederfde inkomsten.

Behalve versleutelde energiemeters zijn spullen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden voor een hennepkwekerij. Ook zijn er ‘onduidelijkheden’ geconstateerd wat betreft bouwvoorschriften en uitkeringen. Die worden de komende tijd onderzocht.

Wat de directe aanleiding van de actie was kon de woordvoerder van Lingewaard niet helemaal duidelijk maken. Wel dat het woonwagencentrum al een half jaar in het vizier was. In een persverklaring stelt de gemeente: “Doel van de actie was om vast te stellen dat de regels die in de gemeente Lingewaard gelden ook op het woonwagencentrum worden nageleefd.” De controle verliep zonder problemen.

Ludieke estafette-actie voor Alpe d’HuZes

Wethouder Theo Janssen ontvangt het eerste estafettestokje

LINGEWAARD - Team Lingewaard organiseert voor Alpe d'HuZes een ludieke estafette stokjes actie om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

Het team heeft zes estafettestokjes laten bedrukken. De bedoeling is dat een estafettestokje minimaal eenmaal per dag wordt overgedragen naar een volgende deelnemer/sponsor. Op het estafettestokje staat een website en een tweetal QR-codes zodat de ontvanger direct naar de website kan surfen en eenvoudig via Ideal een donatie kan doen. Accepteer je het estafettestokje dan verplicht je dat tot minimaal een donatie van 5,00 euro. De verwachting is dat de stokjes op de meest uiteenlopende plaatsen terechtkomen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen netwerk.

Onder het motto 'Samen kilometers maken' of 'als je echt niet meer kunt, heb je alles gegeven' geef je het stokje door aan een ander voor de bestrijding van de ziekte kanker!

De actie is ook bijzonder geschikt als deze in grote gezelschappen terechtkomt. Denk aan (bedrijfs)feesten en verjaardagen. Op één avond kan ineens veel geld ingezameld worden voor het goede doel op een leuke manier en het bedrag kan in één keer gestort worden. Het is de bedoeling dat de stokjes de week voorafgaand aan Alpe d’HuZes weer in het bezit zijn van Team Lingewaard. Dat is op woensdag 25 mei.

Meer informatie over deze specifieke actie of als je gewoon wilt doneren via www.alpedhuzesestafette.nl

’t Verzetje steunt wielrenners uit Eritrea: Racefietsen voor vluchteling

LENT - In het 40e jubileumjaar zet TWC ’t Verzetje niet alleen haar eigen leden in het zonnetje, maar steunt de vereniging ook de vluchtelingen uit Eritrea die in Lent gehuisvest zijn.

Het is bekend dat Eritrea goede hardlopers voortbrengt, maar onder de groep jonge Eritreeërs in Lent bevinden zich ook goede fietsers. Eén van de leden van TWC ’t Verzetje kwam hiermee in contact en verkende de mogelijkheden van een fietsproject. Een oproep binnen de vereniging kreeg goed gehoor bij de leden en inmiddels zijn kleding, helmen en dergelijke beschikbaar voor de eerste vier enthousiaste Eritreeërs. Zij krijgen ook de gelegenheid zich aan te sluiten bij de trainingsritten en andere activiteiten van de vereniging.

TWC ’t Verzetje wil vanaf komend voorjaar de vluchtelingen opnemen binnen de club en graag een bijdrage leveren bij de integratie. Dit gaat niet vanzelf maar biedt de beste kansen door met eenzelfde passie op pad te gaan. De wielervereniging uit Bemmel deelt de passie en de liefde voor de fiets graag met deze fietsers uit Eritrea.

Er is nog wel een probleem. Op dit moment zijn er nog onvoldoende racefietsen beschikbaar om alle vluchtelingen die willen gaan fietsen te voorzien. Heeft u nog een goede racefiets die geen kilometers meer maakt, dan kunt u die aanbieden en zo ook een bijdrage leveren aan de integratie. Contact opnemen kan via secretaris@twctverzetje.nl.

Fitheidstest voor het project Galm geslaagd

HUISSEN - Zaterdag 20 februari vond in sporthal De Brink in Huissen de fitheidstest van GalmLingewaard plaats. Ruim 130 personen tussen de 50 en 65 jaar uit Huissen (Zilverkamp) en Gendt zijn getest. Daarvan hebben 85 personen zich na de test ingeschreven voor een vervolgprogramma om meer te gaan bewegen. Een geslaagde aftrap van Galm Lingewaard!

Onder begeleiding van 34 vrijwilligers legden de deelnemers hun test af. De deelnemers doorliepen een parcours waarbij hun lichamelijke fitheid in kaart werd gebracht. Zo werden onder andere hun lengte, gewicht, bloeddruk, kracht, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen gemeten. Vervolgens kregen zij een wandeltest en daarna werden hun resultaten vergeleken met de landelijk gemiddelde resultaten onder leiding van fysiotherapeuten.

De fysiotherapiepraktijken Van Broersen en Van Oeyen, Optimaal Fysiotraining en M. Van Der Ploeg hebben zich vrijwillig ingezet om de deelnemers te informeren over hun bewegen. Voor ruim 85 deelnemers was dit groepsadvies aanleiding om zich meteen aan te melden voor het Galm introductieprogramma van twaalf weken. Tijdens dit programma gaan deelnemers iedere week een uur lang in groepsverband onder leiding van een Galm-docent bewegen. De groepen zijn ondergebracht bij SWOG, SWOH en volleybalvereniging Setash. Er zijn verschillende groepen op verschillende tijden en op verschillende locaties. In sommige groepen is nog plek voor deelnemers, op woensdagavond van 18.00 – 19.00 uur en op zaterdagmiddag van 13.45 – 14.45 uur in Gendt en op vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur in Huissen. Aanmelden kan via SWL Meldpunt, meldpunt@swlingewaard.nl

De fitheidstest werd georganiseerd door de buurtsportcoaches van SWL en mede mogelijk gemaakt door de subsidie van ZonMw.

Gebruikers Mijn Waardwonen winnen iPad en cadeaubon

LINGEWAARD - Vanaf eind december kunnen huurders een groot aantal zaken online regelen via Mijn Waardwonen. Eén derde van de huurders maakt hier inmiddels gebruik van. Bij registratie maakten de huurders kans op een iPad of een cadeaubon van 100 euro. Mevrouw Zantinge uit Bemmel heeft de iPad gewonnen: “Ik heb me gelijk geregistreerd voor Mijn Waardwonen. Ik ben heel blij en verrast met de iPad.”

De prijzen werden op 25 februari uitgereikt door Hanke Gielen, bestuurder van Waardwonen. De iPad is beschikbaar gesteld door de leverancier van het huurderportaal, Aareon. Notaris Van Schaijk uit Bemmel heeft de trekking op 16 februari uitgevoerd door random de winnende nummers te selecteren. Alle prijswinnaars waren uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het kantoor van Waardwonen in Huissen. De heer en mevrouw Eerden wonen al vanaf 1989 in het centrum van Huissen. De familie Ghodeda komt uit Irak en woont bijna twee jaar in Huissen. Mevrouw Engelen woont in een appartement in Millingen aan de Rijn en is door een medewerker van Waardwonen thuis opgehaald om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. De familie Blom en Peters konden er helaas niet bij zijn.

Alle bewoners zijn blij met de mogelijkheid om hun zaken nu online te regelen. Ook al hebben ze niet allemaal veel ervaring met internet. “Voor een aantal zaken op internet vragen we wel eens hulp van de kinderen, maar het registeren voor Mijn Waardwonen hebben we zelf gedaan”, vertelt mevrouw Eerden. Mevrouw Engels vult hierop aan: “Je moet toch bijblijven en het is heel makkelijk als je straks de reparaties en andere verzoeken online kunt doen.”

Informatie-avond over slagaderlijden

NIJMEGEN - Op woensdagavond 2 maart vindt opnieuw een leerzame avond plaats in het CWZ over slagaderlijden, waarbij verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen hun ervaringen met u delen.

Toegang is gratis en wij starten om 19.45 uur. U bent welkom vanaf 19.30 en de avond zal duren tot 22.00 uur.

Graag opgave vooraf op: www.hartenvaatgroep.nl/regioteam/agenda of op 088 1111600.

Sasa kaarttoernooi in dorpshuis

ANGEREN - Zaterdagmorgen, het waait en het regent pijpenstelen, normaliter draai je je nog eens om, onder de dekens is het warm en waarom zou je opstaan? Maar vandaag is het anders, je hebt je opgegeven voor het klaverjas- en jokertoernooi georganiseerd door de Sasa, dus hup je bed uit, een fris en fruitig ontbijt nuttigen, een fris geurtje onder de oksels en dan ertegen aan.

Het is al gezellig druk, er blijken ook meer deelnemers te zijn als de vorige editie op 28 november. Alle kaarters staan in de startblokken, maar eerst het openingswoord door Corry Wijlhuizen, daarna heeft wedstrijdleider Cor Jansen nog wat mededelingen en de wedstrijd kan beginnen. Er zijn zes rondes, 3 voor de pauze en aangezien 21646908 gedeeld door 7215636 nog steeds 3 is, na de pauze ook 3 rondes.

Tijdens de eerste ronde probeert Corry mij de puntentelling uit te leggen, maar ik kan me niet goed concentreren want ik zit vlakbij de tafel waar alle prijzen opstaan voor de verloting en daar staan me toch mooie en lekkere dingen op.

Ik geef de namen van de twee winnaars van vandaag: bij het jokeren: Natasja Mortier en bij het klaverjassen was Jo Huisman de gelukkigste. Ik eindig met een foto van het team dat deze dag mogelijk maakte.Tip: kijk eens op onze website www.sasaangeren.nl.

Frits Botterblom

Tentoonstelling IKC De Abacus

HUISSEN - Zaterdag 20 februari werd op IKC De Abacus in Huissen blok 1 van de naschoolse activiteiten voor het eerst afgesloten met een tentoonstelling van alle aangeboden activiteiten.

Op het podium was deze middag een vol programma met onder andere streetdance, theater en de musical Frozen. Allemaal uitgevoerd door leerlingen uit groep 1 tot en met 8 die hier de afgelopen periode elke week een uur na schooltijd hard aan gewerkt hebben.

Daarnaast konden bezoekers hun typvaardigheid testen in het computerlokaal, een potje dammen tegen de schoolkampioen of alle knutselwerkjes bekijken die ook gemaakt zijn tijdens de naschoolse activiteiten. De Stedelijke Muziekvereniging was aanwezig met diverse instrumenten die uitgeprobeerd mochten worden, stichting Kindergeheimen liet een presentatie zien over kinderyoga en op het Speelleerplein stonden allemaal werkjes die de kleinste kinderen op het IKC gemaakt hebben, de peutergroep. Kinderen mochten zich hier ook verkleden om vervolgens een leuke foto te laten maken. De druk bezochte middag was een groot succes en krijgt zeker een vervolg aan het einde van blok 2.

Kennismakingsavond bij tennisclub Gendt

GENDT - Wist je dat één op de zestien mensen in Nederland regelmatig op de tennisbaan staat? Dan heb je het over ruim een miljoen tennissers. Wat heeft tennis te bieden dat zó veel mensen er zo veel plezier aan beleven?

Tennis daagt je uit. Of je het nu al een tijdje speelt, net begonnen bent of nog gaat starten; tennis is een uitdagende verenigingssport voor alle leeftijden en niveaus. Daarnaast is tennis gezond, ontspannend, gezellig enkun je het spelen wanneer het jou uitkomt. Kom naar onze club en ervaar hoe tennis ook jou uitdaagt!

Vrijdag avond 11 maart is er bij LTC Gendt een informatie avond voor nieuwe leden en mensen die overwegen lid te worden tijdens deze avond zal het reilen en zeilen bij de club worden uitgelegd, daarna is er gelegenheid een balletje te slaan. Vrijdag 11 maart bij LTC Gendt om19:00 uur.
Aanmelden kan door middel van een mail naar lingewaard@ltcgendt.nl.

Jos Stokkel en Maarten Linssen naar finale NK dammen

Maarten Linssen, deelnemer aan het NK dammen

HUISSEN - Damvereniging VBI zal bij de finale van het NK dammen worden vertegenwoordigd door twee leden. Dat zijn Jos Stokkel en Maarten Linssen, beiden basisspelers van damvereniging VBI 1.

Jos Stokkel was in zijn jonge jaren al eens Nederlands kampioen (1989) en was veelvuldig deelnemer aan het NK. Hij keert na 17 jaar weer terug op het allerhoogste niveau. Maarten Linssen is 'eigen kweek' van damvereniging VBI. In 2015 debuteerde hij in het NK.

De halve finales werden verspeeld in vier poules van acht spelers. De nummers één en twee gaan door naar de finale. Zowel Jos als Maarten bereikten de tweede plaats in hun poule en zullen dus deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Dit zal vanaf 7 april verspeeld worden in het stadhuis van Enschede.

Platform Gendt 3 maart

GENDT – Het inloopspreekuur en vergadering bij Platform Gendt is donderdag 3 maart van 19.00 tot 19.50 uur. Deze worden gehouden in het SKC De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

Het inloopspreekuur en platform vergadering is altijd de éérste donderdag van de maand. Iedereen is welkom; men kan zonder afspraak binnen lopen of eventueel vooraf een afspraak maken voor het spreekuur.

Als u niet kunt komen op het afgesproken tijdstip, kunt u ook e-mailen naar info@platformgendt.nl. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men bij het platform terecht over opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare verlichting, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk. Dit wordt in de aansluitende platformvergadering besproken en doorgestuurd naar de Gemeente.

Voor klachten over groenvoorzieningen, verlichting en trottoirtegels et cetera kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026 3260111.

Bent u dat enthousiaste platformlid, dat wij zoeken ? Bent u geïnteresseerd in het werk van het platform of wilt u er meer van weten, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter e-mail voorzitter@platformgendt.nl Voor meer informatie over de platforms in Lingewaard - dan kunt u de vernieuwde- gezamenlijke websites gemeente Lingewaard inzien: www. wijkplatformslingewaard.nl, verder klikt u op Gendt, daarna Website Platform Gendt en zo komt u op de website van Platform Gendt.

Zwaan Kleef Aan collecteert voor Jantje Beton

HUISSEN - Speelotheek Zwaan Kleef Aan collecteert voor Jantje Beton. Van 7 tot en met 12 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte gehouden; voor en door jeugdwerk in de buurt. Wij lopen deze collecte met onze vrijwilligers in Huissen.

Vijftig procent van de opbrengst is voor de speelotheek, de andere helft voor landelijke projecten (grote steden, zodat kinderen buiten kunnen spelen). Wij besteden het geld voor de aankoop van nieuw speelgoed, waar momenteel niet genoeg geld voor is. Geef gul aan onze collectant, zodat het bestaansrecht van onze speelotheek gewaarborgd blijft.

"Tevens zijn wij verheugd u te melden, dat ons logo dit jaar is vernieuwd en dat wij een nieuwe website in gebruik genomen hebben. Dit alles is mogelijk gemaakt door een abonnee van de speelotheek namelijk familie Janssen-Nuis. U begrijpt dat wij hen zeer erkentelijk zijn. U kunt hem vinden op www.speelotheekhuissen.nl."

Gidsen gezocht voor Expeditie Stroom van de Waal

GENDT - Expeditie Stroom van de Waal is een muziektheatervoorstelling op vijf bijzondere locaties in de buurt van Millingen, Doornenburg en Pannerden. Als speellocaties zijn landschappelijke en cultuurhistorische “iconen” gekozen. Voor elke locatie is een scène op maat gemaakt.

In de Lingerwaard gaat het om scènes op de Waaldijk, landtong Pannerden en in de RK Kerk in Gendt. In totaal doen meer dan 200 acteurs, zangers, dansers, musici, slagwerkers en vendeliers mee.

De voorstellingen zijn op woensdag 6, donderdag 7, vrijdag 8, zaterdag 9 en op woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 juli. Het publiek reist op één avond van scène naar scène, waardoor het aan de hand van de voorstelling op een verrassende manier kennis maakt met het bijzondere riviergebied.

Het publiek bezoekt Expeditie Stroom van de Waal in groepen. Elke groep krijgt twee gidsen, de publieksbegeleiders. Op elke locatie zorgt een andere gids, de locatiebegeleider, dat iedereen een zitplaats vindt om de voorstelling goed te kunnen zien. Voor het publiek dat de voorstelling komt bezoeken uit Doornenburg e.o. zoeken wij publieksbegeleiders en locatiebegeleiders.

Meedoen aan dit bijzondere project? Kijk op www.stroomvandewaal.nl bij vrijwilligers gezocht.

Sponsor bedankt!

LINGEWAARD - Half 10, zaterdag 20 februari... Alle deelnemers van onze Champions League waren er helemaal klaar voor. Ze gingen met z'n allen een dagje naar Chimpie Champ. Maar eerst moesten ze met z'n allen nog even op de foto.


Deze foto moest natuurlijk gemaakt worden bij het bord van de sponsor die dit allemaal mogelijk had gemaakt: Installatiebedrijf Ramon Janssen. De kids en de leiders hebben een grandioze all inclusive dag beleefd.

Ramon namens de kinderen, alle ouders, (die deze dag thuis konden volgen via de foto's die de gehele dag op de app geplaatst werden) en alle trainers van harte bedankt.

Op woensdag 23 maart beginnen we naar deze winterstop weer met de training van onze Champions League. Training is dan van 17.30 uur tot 18.30 uur. Voor de toernooitjes die we op zondag gaan spelen ontvangen jullie nog een overzicht.

Heeft u een zoon of dochter van 5 jaar, die al graag een balletje zou willen trappen, meld hem/haar dan aan voor onze Champions League. Kosten hiervoor zijn tien euro. Aanmelden kan bij Trudy Stellaard trudyenben09@gmail.com.

Zwemmers De Ward leveren goede prestaties op NK minioren

BEMMEL - Afgelopen weekend zijn in Leiden de Nederlandse Minioren kampioenschappen in Leiden gehouden. Van zwemclub De Ward hebben hier Jon de Wit en Twan van Engen aan deelgenomen.

Bij deze wedstrijd mogen alleen de snelste minioren (tot en met 11 jaar) mee doen. Op zaterdag was het eerst Twan die de 100m rugcrawl zwom. In een mooie tijd van 1 minuut en 25 seconden eindigde hij op een mooie 14e plaats. Jon zwom later die dag de 100m vlinder, op deze zware afstand voor zijn leeftijd is hij op een mooie 18e plaats geëindigd. Zondag mocht Jon ook nog mee doen op de 100m rugcrawl. In een zeer mooi PR van 1 minuut en 21 seconden eindigde hij hier op een verdienstelijke 22e plaats. Het was voor beide zwemmers een mooie ervaring om op een Nederlands Kampioenschap aanwezig te zijn.

De Ward heeft hiermee ook laten zien dat zij bezig is om met haar wedstrijdgroep uit te groeien naar een club die ook op Nationaal niveau aanwezig is. Voor meer informatie kijk op www.deward.nl.

Batouwe Basketball in actie voor clubkas

BEMMEL - Batouwe Basketball uit Bemmel komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op 3 maart bellen leden van Batouwe Basketball andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van Batouwe Basketball. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
Per Belmaand keert de VriendenLoterij extra geldprijzen uit aan clubs en verenigingen die de meeste loten verkopen. De VriendenLoterij verdeelt in totaal 44.000 euro onder liefst 28 clubs en verenigingen. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun
Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de VriendenLoterij Belmaanden. Voor meer informatie: www.vriendenloterij.nl/clubs.

In een Oogopslag

woensdag 2 maart
09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastor Peters

vrijdag 4 maart
10.00 u. Kapel Gouden Appel Bemmel, Eucharistieviering met Pastoor Peters, 1e vrijdagviering

10.00 u. Sancta Maria Huissen, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla 1e vrijdagviering

zaterdag 5 maart 4e weekend van de veertigdagentijd
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Koor Exotherm

zondag 6 maart 4e zondag van de veertigdagentijd
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, GEZINS-Eucharistieviering met Pastores Peters en van Cuijk en Kinderkoor Spetters met een doop in de viering.

zondag 6 maart 4e zondag van de veertigdagentijd
10.00 u. H. Martinus Gendt, dienst van Woord en Gebed met Pastor Kallen en de Harmonie St. Caecilia – viering van het 80-jarig bestaan van de Harmonie

Gezelligheid en kaarten bij KBO Huissen

HUISSEN - In veel huiskamers werd het gespeeld, de alom bekende kaartspelen, jokeren, pesten, bridgen en klaverjassen.

In leuke groepen spelen we dit spel waar naast de strijd ook tijd is voor een praatje. U komt in contact met uw leeftijdsgenoten en kunt leuke herinneringen ophalen van vroeger en nu. Er is momenteel plaats voor nieuwe spelers. We spelen op donderdag 17 maart in de grote zaal van Sancta Maria in Huissen.

Kom gerust eens kennismaken en speel een avondje met ons mee. We starten om om 19.00 uur.

Bingo bij KBO Huissen

HUISSEN - Hoe gaan de nummers vallen en wat is er te winnen bij een volle kaart. Dat zijn altijd de vragen tijdens het bingospel.

Tijdens de bingoavond staat gezelligheid voorop. In een ristig tempo leest de bingomaster de nummers voor en heeft tijd genoeg om uw kaart te controleren. Met een lekker drankje op z”n tijd kan de avond niet meer kapot.

We spelen bingo in de grote zaal van Sancta Maria in Huissen op donderdag 10 maart om 19.00 uur en iedereen is welkom.

Setash meisjes B1 team vindt sponsor: Pedicuresalon Sabine

LINGEWAARD - Pedicure Salon Sabine sponsort Volleybalvereniging Setash. Het meisjesteam B1 heeft een nieuwe sponsor gevonden in Pedicure Salon Sabine, www.pedicuresalonsabine.nl.

Dankzij deze sponsor hebben de speelsters supergave nieuwe inspeelshirts gekregen. Deze shirts gaan zeker helpen bij nog meer speelplezier en het winnen van de wedstrijden. Sponsor Bedankt!! Setash is dé volleybalclub in de gemeente Lingewaard en omgeving van Arnhem als het gaat om sportiviteit, teamgevoel en gezelligheid! Volleybal iets voor jou? Train dan vrijblijvend een keer met ons mee! – Meer informatie kun je vinden op www.setash.nl Bij Setash hebben we op dit moment de volgende teams, 3 herenteams, 4 damesteams, 2 recreantenteams en een aantal CMV (Cool Moves Volleybal) teams die weer verdeeld zijn in verschillende leeftijdscategorieën. Er is dus altijd een passend plekje voor jou! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden.

Op dit moment zijn wij vooral op zoek naar jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar om het huidige team te versterken. Naast dat volleybal superleuk is, is het een goede manier om jezelf sportief te ontwikkelen. Woon je niet in Huissen? Geen probleem, iedereen mag meedoen! Heb je interesse, kom dan een keer kijken in de Brink of speel lekker met ons mee!

Van Kerk naar Theater aan de Markt: Geluk bij een ongeluk

BEMMEL - In de kerk liep de bedrijfsleider van Rikken Staalconstructies behoorlijk letsel op. Dit ten gevolge van een flinke zwieper van een balk. Inmiddels is hij geopereerd aan de heup en verder herstellende van een lichte hersenschudding en enkele gebroken ribben.

De heer Rikken is constant aanspreekbaar geweest en maakt het goed en zal geen letsel overhouden. In de kerk wordt op de arbo-regels streng toegezien voor iedereen, die er werkzaam is. Bij al het optimisme rond de kerkverbouwing zat de schrik zat er even goed in, want het zal je maar gebeuren, dat de traumahelikopter en de ambulance voor je uitrukken. Met het laatste voertuig is de constructeur naar het ziekenhuis vervoer. Alle betrokken collega's en medewerkers en vrijwilligers wensen hem een voorspoedig herstel.

Sasa nieuws

ANGEREN - Sasa houdt de algemene deelnemersvergadering op vrijdag 11 maart in het Dorpshuis aan de Emmatraat 23 in Angeren.

Zaal open 13:00 uur. Aanvang vergadering 13:30 uur. Na de vergadering tijd voor ontspanning met een optreden van het Sasa-koor Zang en Vreugde en het duo Senioras (Trijnie en Coby). Einde van de middag om 17:00 uur.

Column

Nasmaak

Wat eten we? Soms krijg ik van mijn vrouw een tegenvraag. Heb je een suggestie? Vorige week had ik dat. Zuurkoolovenschotel met braadworst. Mijn suggestie heeft het niet gehaald. Het werd het laatste pakje spitskool van onze moestuin uit de diepvries. Lekker, maar met een ondemocratische nasmaak.

In de weekeinden mag ik eten koken. Plus het menu samenstellen. Vrijdags vaste prik gebakken aardappelen en vis. De keuze is piepers uit de oven of de braadpan. Mijn speelruimte zit in vis en aangemaakte salade. Ik verwen mijn vrouw graag op een viscuisine. Eerlijk gezegd, om ruimte te winnen voor mijn voorkeur. Verse schelvis met kop, staart en Italiaans gekruid. Ik kom op het punt van huwelijksdemocratie. Mijn vrouw vroeg me vrijdag eten te halen van de cafetaria. Ik pakte zonder te morren de tas. En daar sta je dan te hangen in de vrijdagdrukte. Tijd om na te denken over onze huwelijksdemocratie en inwonersparticipatie in Lingewaard. Het college is een stap te ver gegaan. Stichting Leefbaar Doornenburg heeft een subsidie van 11.000 euro gekregen om de twee dorpscontactpersonen het dienstverband van 5 uur per persoon per week te continueren. De personen zijn in dienst voor behoud en vergroten van de leefbaarheid van hun dorp. De kleine kernen Haalderen, Ressen en Angeren krijgen de mogelijkheid om ook voor dorpscontactpersonen te kiezen. Bemmel, vrijwilligers werken met dorpsgevoel aan hun Theaterkerk. Gendt, Willem Rasing heeft drie haantjesverenigingen door één deur gemanoeuvreerd die samen Providentia hebben gerealiseerd. De beheerder is vrijwilliger. Wordt u al geholpen mevrouw? In het cafetaria wordt mijn gedachte in de vrijdagsdrukte prettig gestoord. De vrouw knikt naar de vriendelijke jongen achter de toonbank. Sjaak, word jij al geholpen? Ik dacht, klantvriendelijke medewerkers verdienen nooit genoeg. Het flitst door mijn hoofd. De onbetaalde vrijwilligers. Het cement van de samenleving. Een college dat het met mij eens is, maar ondertussen het dienstverband van dorpscontactpersonen subsidieert, geeft mij een nasmaak van hypocrisie.

Sjaak

Lancering website Hulhuizen200

HULHUIZEN – Buurtgemeenschap Hulhuizen viert volgend jaar feest. Op 1 maart 1817 werd Hulhuizen definitief ingedeeld bij de Nederlandse gemeente Gendt. Daarvoor behoorde Hulhuizen tot Kleefs grondgebied.

De voorbereidingen voor dit 200-jarig jubileum zijn inmiddels in volle gang. Comité Hulhuizen200 lanceert op 1 maart de website www.hulhuizen200.nl. Via onze site blijft u op de hoogte van lopende activiteiten en diverse wetenswaardigheden. Neemt u ook eens een kijkje in het foto archief en laat u verrassen.

Voor tips, ideeën en verdere informatie zijn wij bereikbaar via hulhuizen200@gmail.com en via het contactformulier op onze site.

Inzameling oud

papier Haalderen

HAALDEREN - Vrijdag 4 maart wordt het oud papier in Haalderen weer ingezameld.

Gevraagd wordt het papier netjes bij elkaar gebonden voor 17.30 uur aan de weg staat t.e zetten

Volkstuinenvereniging Doornenburg

DOORNENBURG - Er zijn voor het komende seizoen 2016-2017 nog enkele volkstuinen beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met H. Drost 0481 421566 of H. Gerdsen 0481 424560.

Succesvolle beurs

GENDT - Op zaterdag 20 februari heeft de speelotheek in Gendt weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden.

Deze was succesvol: er was veel publiek en er is goed verkocht. Dat is fijn voor de verkopers en voor de speelotheek. De speelotheek kan haar aanbod weer aanvullen met leuk en uitdagend speelgoed voor kinderen. De organisatie is de sponsoren Albert Heijn en cafetaria Flintrop dankbaar voor hun bijdrage.

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 6 maart is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. De aanvangstijd is 10.00 uur.

In deze viering zal ds. N. da Costa voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken.

Jongerenviering in Ressen

Op zondag 6 maart is er om 10.00 uur een jongerenviering in de protestantse kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3). Het thema van de viering is 'Dromen, durven, doen'. De viering is voorbereid door een aantal jongeren in samenwerking met jongerenwerkster Marije Klijnsma en ds. Dick Kruyt. Iedereen is welkom!

Uitslag vierde competitie Bridgeclub Gendt

GENDT - De wedstrijdleiding van de Bridgeclub Gendt heeft aan het einde van de (verkorte) vierde ronde in de verschillende lijnen van de club de standen weer opgemaakt. Voor een aantal paren was promotie of degradatie naar een hogere of lagere lijn het gevolg.

In de C-lijn noteerde het paar Helene en Hans Herlaar 56,79 procent, goed voor de eerste plaats. Zij werden gevolgd door de heren Gerard Peek en Jos Roelofsen als tweede met 55,92 procent en derde werden Piet Gerritsen en Piet van der Horst met 54,62 procent. Voor deze paren betekende dat promotie naar de B-lijn.

De eerste plaats in de B-lijn was voor de dames Annie Janssen en An Nissen met 58,96 procent. Zij werden op de hielen gezeten door het paar Ans en Michel Helsen als tweede met 58,89 procent en op afstand werden Ruud Vos en Harrie Gerrits derde met 53,30 procent. Deze drie paren komen de volgende ronde uit in de A-lijn.

In de A-lijn eisten de heren Jos van de Werken en Eric Groenen deze keer de eerste plaats op met 56,25 procent, gevolgd door Ad Augustin en Arie Puiman als tweede met 55,53 procent. Annemieke Timmers en Gé Lijbers bezetten in deze lijn de derde plaats met 54,12 procent.

Belangstellende bridgers (ook thuisbridgers) voor de Bloesem-fietsdrive op zaterdag, 23 april kunnen voor informatie en aanmelding nog terecht op www.fietsdrive.nl Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is immers begrensd.

Nieuw! Bewegingslessen voor senioren in De Minkhof

Ook deelnemers met lichamelijke beperkingen kunnen meedoen met de bewegingslessen Foto: Bart Brekelmans

BEMMEL - Door regelmatig te bewegen blijft je lichaam vitaal. Je voorkomt pijntjes en het risico op hart- en vaatziektes wordt kleiner. Bewegen houdt het lichaam optimaal en stimuleert ook nog eens het geheugen want door te bewegen maak je nieuwe verbindingen aan in je hersenen.

Slechts 29 procent van de ouderen tussen 65 en 85 jaar in Lingewaard beweegt voldoende op een dag. Dat blijkt uit een steekproef van Stichting Welzijn Lingewaard en Senioren Netwerk Lingewaard onder 369 ouderen. Dit percentage ligt ver onder het landelijke gemiddelde van 58 procent. Als reden om niet te sporten geven Lingewaardse ouderen aan last te hebben van lichamelijke klachten en gebreken.

Dankzij een subsidie van de overheid heeft Stichting Welzijn Lingewaard leefstijlcoach Melissa Davina in de arm kunnen nemen. Melissa helpt ouderen actiever in het leven te staan. Om zoveel mogelijk ouderen te begeleiden heeft zij vrijwilligers opgeleid tot beweegbegeleiders. Ook op De Minkhof hebben Thea, Loes, Anne Marie en Annemieke instructie gekregen van mevrouw Davina. De dames hebben inmiddels de eerste lessen gegeven en de deelnemers vinden het heel fijn om te doen. Daarbij houden beweegbegeleiders rekening met de lichamelijke mogelijkheden en onmogelijkheden van de gemiddelde deelnemer van De Minkhof. Kortom: Bewegen is een mooie manier om de dag te beginnen. Doe mee op vrijdag 4 maart. Sportkleding is niet nodig. De Bewegingslessen vinden verder plaats op 9, 16 en 18 maart. Kijk voor de overige data in de agenda van www.minkhof.nl. (Leef-en doeboerderij De Minkhof, Molenwei 57, einde Flierenhofstraat.)

Damvereniging VBI verovert het Gelders kampioenschap

Matchwinner Dirk Joosten

HUISSEN - Het provinciale team van Damvereniging VBI heeft voor de vierde keer op rij het kampioenschap van Gelderland behaald.

In de voorlaatste ronde stond de wedstrijd tegen WSDV Wageningen op het programma. WSDV is de laatste jaren steeds na damvereniging VBI op de tweede plaats geëindigd en ook nu weer stonden de Wageningers met één punt achterstand gevaarlijk dichtbij. De Huissenaren moesten minstens gelijk spelen om de kansen op het kampioenschap in eigen hand te houden.

Matchwinner Dirk Joosten

Het werd uiteindelijk een 11-9 overwinning. Het was Dirk Joosten die met zijn overwinning de volle buit binnenhaalde. De remise van Jan van Loenen tegen vicewereldkampioen Jan Groenendijk was uiteraard spraakmakend. Verder zorgden Emiel Leijser, Jos Stokkel, Jo Weijman, Geert van Aalten, Maarten Linssen en Remco Vredenberg met hun remises voor de nodige punten.

Met drie punten voorsprong en nog één ronde te gaan is damvereniging VBI dus zeker van de titel.

MasterClass Improvisatie BBB

BEMMEL - MasterClass Improvisatie bij BBB voor muzikanten die willen kennismaken met bigbandmuziek en leren improviseren.

Na succesvolle open repetities in de afgelopen jaren, maakt BBB een volgende stap. Zaterdagmiddag 5 maart vanaf 13.00 uur verzorgt Big Band Bemmel in het Nootgebouw in Bemmel een Masterclass waarin muzikanten onder andere leren improviseren. Tijdens de workshops is er voor de diverse instrumentengroepen (ritme, trompet, saxofoon en trombone) een topdocent aanwezig die de masterclass verzorgt. Om 19:30 uur vindt een gezamenlijk optreden plaats van alle deelnemende muzikanten samen met Big Band Bemmel.

Aanmelden kan via ewaldnijenhuis@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoon en instrument. Meer informatie: www.bigbandbemmel.nl.

Open eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - Iedereen kan weer een vorkje mee prikken in één van de open eetcafés:

Dinsdag 8 maart om 17.30 uur - creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28 in Bemmel. Voor vier euro kunnen inwoners uit Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl/ onder de lokale ParticipatiePunten.

Sport- en Speeltuinvereniging houdt algemene vergadering

HULHUIZEN - De leden van Sport- en Speeltuinvereniging Hulhuizen worden uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering. Deze wordt gehouden op donderdag 17 maart in het clubhuis 'De Volharding' om 20.00 uur.

Men kan tijdens de pauze de financiële stukken inzien. Voor de bestuursverkiezing is voor de speeltuin een bestuurslid periodiek aftredend en herkiesbaar en een kandidaat bestuurslid. Bij de stichting is een bestuurslid periodiek aftredend en herkiesbaar.

Nieuwe kandidaten kunnen tot voor aanvang van de vergadering worden ingediend conform de statuten. Verder zal de begroting 2016 aan de orde komen.

13 / 24

14 / 24

Eska-Doet met NL-Doet

BEMMEL – Eska-Klust met NL-Doet en zet in op Rabobank Clubkas Campagne

Kun jij schilderen, dakgoot schoonmaken, ramen zemen… Het voorjaar inspireert en we steken de handen uit de mouwen, op 12 maart. Zo ook de organisatie van Eska-Doet. Er zijn tal van klusjes te doen en iedereen mag zich aanmelden op de website van NL-Doet.

Ben je niet zo van het klussen en wil je toch helpen? Doe dan mee aan de Rabobank Clubkascampagne. Vanaf 16 tot en met 30 maart kunt u uw stem uitbrengen, als lid van de Rabobank. Geef uw twee stemmen en help Eska.

Het blijkt wel dat eenieder welkom is, al veel jeugdleden wisten het afgelopen jaar de weg naar het EskaDome te vinden. Na het mini-kerstconcert, eind vorig jaar, ontvingen leerlingen een certificaat waarmee ze de jeugdopleiding hebben afgerond. Zij zijn inmiddels doorgestroomd naar het orkest.

Er zijn op dit moment nog diverse leerlingen in opleiding bijvoorbeeld op bariton en schuiftrombone. Wij hopen dat ook zij binnenkort een certificaat krijgen en doorstromen.

Daarnaast wordt alle leerlingen, jong en oud, de mogelijkheid geboden een muziekdiploma te halen.

Inmiddels is het crowdfunding project afgerond en zijn alle financiële middelen, welke waren benodigd voor het vervangen van de effectinstrumenten, samen met de Grote Clubactie verzameld. Alle donateurs zijn persoonlijk bedankt. Op 5 maart zal er met enkele jeugdleden worden afgereisd naar Joure waar we de nieuwe effectinstrumenten gaan ophalen en waar zij een rondleiding krijgen in de fabriek.

Meer nieuws en media staan op www.facebook.com/Eskabemmel of ons volledig nieuwe site www.eska.nl.

Jong-Oudproject op bezoek bij Sint-Jozef Gendt

GENDT - Op dinsdagmiddag 16 februari bezochten tien kinderen van IKC De Vonkenmorgen de locatie Sint-Jozef Gendt van de RijnWaal Zorggroep.

De kinderen uit groep drie lieten de ouderen horen hoe goed ze al konden lezen. Het bezoek van de kinderen – en zeker hun leesprestaties – maakte grote indruk op de bewoners en is zeker voor herhaling vatbaar.

Het bezoek is onderdeel van het Jong-Oud project dat de locatie Sint-Jozef Gendt in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard en de basisscholen De Tichelaar en Vonkenmorgen is gestart. Doel van dit project is om ouderen en jongeren meer in contact met elkaar te laten komen en van elkaar te leren.

Muzikale bingo voor Zonnebloemgasten

BEMMEL - Op vrijdag 19 februari verzorgde Kees Bos voor de Zonnebloemgasten van de afdeling Bemmel Haalderen en Ressen een muzikale bingo in De Kinkel. Natuurlijk werd er gestart met koffie/thee en cake, waarna de bingo kon beginnen.

De ruim negentig gasten en vrijwilligers genoten van Nederlandstalige liedjes uit de jaren vijftig. Er werd volop mee gezongen; ondertussen moest het lied op de bingokaart worden aangekruist. Kees Bos had bij elk lied wel een toepasselijke opmerking en betrok hierbij de gasten persoonlijk. Het ging niet om de prijzen deze middag maar om de gezelligheid, en gezellig was het.Voordat het tweede gedeelte van de muzikale bingo begon, werd een drankje naar keuze ingeschonken en hartige hapjes rondgedeeld.

De kelen waren weer gesmeerd en kon er weer worden meegezongen met deze keer liedjes uit de jaren zestig,die wederom aangekruist moesten worden op een nieuwe bingokaart. Kees Bos kreeg weer alle gasten enthousiast aan het zingen. Veel te snel was het al weer tijd om huiswaarts te gaan De muzikale bingo was ook dit jaar weer een groot succes.

Motorclub MCKO Doornenburg houdt open clubavond

DOORNENBURG - Motorrijden kan een passie zijn van jong en oud. In clubverband kan men ervaringen en kennis delen en is het eenvoudig om een route te rijden met motorliefhebbers. MCKO organiseert jaarlijks tien verschillende toerritten zowel kort of lang. De hoogtepunten zijn het hemelvaartweekend, de Burgrun- en het najaarsweekend.

Mcko bestaat uit circa zestig mannelijke en vrouwelijke leden met verschillende motoren. Er zijn all-roads, choppers, zijspan, sport en toermotoren die de club vertegenwoordigen. Het motto van Mcko, maakt niet wat voor een motor men heeft; de passie delen we samen, motorrijden. Elke vrijdagavond is er een clubavond waarbij er ervaringen, kennis en ideeën worden uitgewisseld. Deze avonden worden aangekleed met sterke verhalen, muziek (LP’s), verschillende thema’s of een quiz.

Op vrijdagavond 4 maart wordt er een interactieve quiz (kosteloos) gehouden waarbij iedereen welkom is die nader kennis wil maken met Mcko. In ons mooie clubgebouw aan het Vijzelpad 13 in Doornenburg bent u vanaf 20.30 uur welkom. De (motor-)kennis quiz zal starten om 21.15 uur. Uiteraard worden er aan de echte kennersprijzen uitgereikt. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email, toercommissie@gmail.com. Neem ook een kijkje op www.mcko.nl.

De muntvondst op De Boel

Willem van de Pol en Paul Oostervink Foto De Beeldenaar

BEMMEL – Met de publicatie van zijn artikel over de muntvondst op De Boel uit 2004 in De Beeldenaar kon Paul Oostervink zijn onderzoek hierover afsluiten. Op 23 februari kon hij in de kringlocatie De Kinkel van de Historische Kring Bemmel (HKB) een exemplaar van De Beeldenaar 2016, 40e jaargang, nr. 2 aan Willem van de Pol van de HKB aanbieden.

Over De Kleine Boel en De Groote Boel zijn in de periode 1996 - 2000 al veel artikelen geschreven en verschenen in het kringblad van de HKB. Met het artikel in het kringblad van de HKB van september 2015 is door hem hier ook al aandacht aan besteed. Maar over de elf munten die samen de muntschat op De Boel vormen was nog geen uitgebreid artikel geschreven. Bij de start in 2015 van de nieuwe woonbuurt van het inrichtingsproject Waalsprong in Nijmegen-Noord is de gekozen naam 'Grote Boel' daarom uit historisch besef een goede keuze. Te meer daar het gebied grotendeels samenvalt met het grote landgoed Den Boel zoals dat uit de 18e en 19e eeuw bekend is.

Met dit artikel in De Beeldenaar zal deze muntvondst nu ook meer landelijke bekendheid verwerven.

Oranje Vrijmarkt Gendt

GENDT - Op woensdagdag 27 april (Koningsdag) zal de Oranje Stichting Gendt weer de traditionele Oranje Vrijmarkt organiseren en is daarom op zoek naar standhouders.

Deze gezellige en goed bezochte markt zal plaatsvinden van 12.00 - 18.00 uur op het Julianaplein in het sfeervolle centrum van Gendt. Een mooie locatie waar volop vertier is voor jong en oud.

Naast de Polder- en stratenloop en diverse kinderactiviteiten, zullen ook vele muzikanten optreden en zorgen voor een feestelijke stemming. Wilt u een kraam huren (4 meter lang en overdekt voor 15,00, of 3 kramen voor 40,00 euro), neem dan contact op met Ton Balduk, Olyhorststraat 10 in Gendt; 0481 422069; E. ton.balduk@gmail.com of secretaris@oranjestichtinggendt.nl.

Play-In op tweede paasdag

DOORNENBURG - Vanwege het 100-jarig jubileum houdt harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg een Play-In. Deze Play-In zal op 28 maart – tweede paasdag – plaatsvinden in het Schuttersgebouw en het Ontmoetingscentrum in Doornenburg.

Het programma zal eind van de ochtend beginnen en om 16:00 uur zal er een afsluitend concert worden gegeven in het Schuttersgebouw. De Play-In wordt georganiseerd voor alle muzikanten die een blaasinstrument of slagwerk bespelen. Het is hierbij niet verplicht om lid te zijn van een vereniging om deel te nemen. Wel is het noodzakelijk dat je de beschikking hebt over een (blaas)instrument en enige ervaring hebt.

Het evenement is gericht op de wat jongere muzikanten, maar er is geen leeftijdsgrens. Voel je je nog jong van geest? Schrijf je dan vooral in!Inschrijven voor de Play-In kan via www.harmoniedoornenburg.nl.

Stefan, wil jij een piramide bezoeken?

De foto is genomen bij Brasserie Bloem in Bemmel

BEMMEL - Afgelopen zaterdag is er in brasserie Bloem in Bemmel een gezellige en smaakvolle lunch geweest met de Stefans van Lingewaard.

Hoewel alle Stefans eerst hun twijfels hadden bij het wel of niet reageren op de oproep, immers welke binding geeft je voornaam nou, hadden ze uiteindelijke toch iets van ach waarom niet? Het was ook mooi om te zien dat de naam Stefan niet gebonden is aan een bepaalde periode, maar dat er jonge en minder jonge Stefans zijn.

Stefan is creatief, fotografeert graag en is erg muzikaal, bespeelt bijvoorbeeld een blaasinstrument, heeft interesse voor het mystieke en houdt zowel van oer- als witbrood. Als vervolg gaan we de piramide van Stefan in Gendt ervaren en gaan we, op speciale uitnodiging, na pasen de Stevenkerk in Nijmegen bezoeken.

Voor alle Stefans die wonen, werken of leren in Lingewaard, voel je vrij om mee te doen, stefan@zelf-lingewaard.nl of op #StefanGezocht.

Boek kado voor leerlingen van De Regenboog Bemmel

BEMMEL - IKC De Regenboog in Bemmel krijgt een nieuw schoolplein. Vanuit het meerjarenbudget van de Ouderraad is er geld vrij gemaakt om het schoolplein te vernieuwen.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 zullen hier minder van kunnen genieten. De school heeft daarom deze groepen een boek aangeboden vanuit de actie 'Geef mij een boek'. Afgelopen woensdag hebben de kinderen tijdens een viering dit boek enthousiast in ontvangst genomen.

Komt u ons helpen?

HUISSEN - De peuters van peuterspeelzaal Dikkie Dik zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het puzzelen, voorlezen, samen gymmen, uitstapjes, en natuurlijk spelen!

Peuterspeelzaal Dikkie Dik is onderdeel van Stichting De Linge en gevestigd aan de Plaza in de wijk Loovelden in Huissen. Deze peuterspeelzaal is vijf ochtenden en vijf middagen geopend waarbij peuters van 2 tot 4 jaar de speelzaal bezoeken. Spelend leren met onderlinge verschillen is ons motto. Pedagogisch medewerksters begeleiden en stimuleren kinderen in hun ontwikkeling door spelmateriaal aan te bieden dat aansluit bij hun behoefte.

Als vrijwilliger ondersteun je de pedagogisch medewerkster een of meerdere dagdelen per week met verschillende werkzaamheden op de groep. Naast het knutselen wordt er veel met de kinderen gespeeld waarbij gezellige gesprekjes centraal staan. Natuurlijk zijn ook verzorgende taken belangrijk zoals helpen bij het eten, drinken, verschonen, zindelijkheidstraining en hulp bij het aan en uitkleden. Vanuit Startblokken werken we zes weken aan een thema waarbij de inbreng van een vrijwilligster erg wordt gewaardeerd.

Wij bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal vrijwilligersavonden met onderwerpen als: kinder-EHBO, startblokken, peutergym, veiligheid/gezondheid op de peuterspeelzalen en onderwerpen die de vrijwilligers zelf interessant vinden.

Hebben wij uw interesse gewekt en lijkt u het leuk om met kinderen te werken en hebt u daar een paar vaste uurtjes per week voor over? Neem dan contact op met Bettina Gerrits van Peuterspeelzaalwerk De Linge (06 34658194 of via email: b.gerrits@delinge.nl).

Voor meer informatie over peuterspeelzaalwerk kijk op: www.delinge.nl.

MB2 sluit zaalseizoen op bijzondere manier af

BETUWE - Op zaterdag 20 februari heeft de MB2 het zaalseizoen op een bijzondere manier afgesloten! Deze laatste competitiedag werd niet afgesloten met een kampioenschap, maar met een geweldig gebaar naar hun teamgenoot Floor Collaris.

Floor neemt deel aan Alpe d'Huzes. Als lid van Team Lingewaard gaat zij samen met haar zus en vader Leon Collaris deze beroemde berg beklimmen in de strijd tegen kanker. Floor wil de berg twee keer bedwingen en opgeven is geen optie, luidt haar credo.

Ongelofelijk knap en veel respect voor wat Floor gaat doen. Dat vonden al haar teamgenoten en coaches van de MB2 echt heel bijzonder. Floor is een voorbeeld voor ons allemaal wat zij met haar inzet en inspiratie gaat ondernemen.

Om ons respect en steun te onderstrepen kreeg Floor van MB2 een vet gave en coole kaart met donatie en een hartverwarmende tekst: "Lieve Floor, samen met het team Alpe d'huzes bikkelen voor je lieve Pa. Team MB twee leeft vol respect met je mee"!

"Voor degene die Floor wil steunen, ga naar Team Lingewaard en doneer: http://lingewaardad6.nl. Onwijs veel kracht en inspiratie Floor. We staan achter je!', aldus de speelsters en coaches MB2.

Tweestroom-meisjes-MA1 nemen de eerste plaats in

GENDT - Tweestroom-MC1 speelde thuis tegen koploper Ikaros-MC2. De 1ste en 2de set werden verloren. De 3de set werd gewonnen, terwijl de 4de set nipt(25-23) werd gewonnen. De 5de set werd helaas verloren, maar toch een goed resultaat.(2-3)

Weekenders-MB1 ontving onze meiden-MB2. Hier werden de 1ste en 2de set gewonnen. De 3de en 4de set werden verloren. Dus de 5de set moest de beslissing brengen, helaas ging die verloren. Toch ook hier een goed resultaat.(2-3)

Tweestroom-MA2 ontving Hurry-Up-MA1. Onze meiden wisten alleen de 2de set te winnen.(1-3) Pegasus-A3 was gast van Tweestroom-MA1. Onzen dames waren in de eerste 3 set de baas. Helaas werd de 4de set weggegeven.(3-1)

De recreanten van de dinsdagmorgen groep speelde thuis tegen Rsvv. De 1ste set werd verloren, zo ook de 2de maar zeer nipt.(25-26) De 3de set werd zeer ruim gewonnen. Helaas een verliespartij.(1-2) Ook de mini's hebben weer een toernooidag gehad. Op nivo-4 staat team-4 nu op de 8ste plek. Op nivo-5 komt team-3 op de 5de plaatst en in de andere poule staat team-2 ook op de 5de plek. Op nivo-6 zien we team-1 terug op de 3de stek.

Sponsor bedankt

HAALDEREN - Het feest is weer voorbij, een jubileumjaar afgesloten.

Carnavalsvereniging De Kleibakkers uit Haalderen heeft een daverende happening ter gelegenheid van het 33-jarig bestaan achter de rug. Mede dankzij sponsoren, waaronder supermarkt Jumbo Scheperkamp uit Bemmel, is het een onvergetelijk succes geworden. Daarom: bedankt!

Aangrijpende film over Martin Luther King

BEMMEL - Op donderdag 3 maart (20.00 uur) heeft TOP weer een prachtige film voor u in petto.

Selma is een film uit 2014 (geproduceerd door onder andere Oprah Winfrey en Brad Pitt) en gaat over Martin Luther King en de drie vreedzame protestmarsen van de plaats Selma naar Montgomery (in de Amerikaanse staat Alabama) in 1965. De Afro-Amerikaanse bevolking kwam in opstand tegen racisme en ijverde voor stemrecht.

Bij de eerste mars op 7 maart 1965 werd gewelddadig ingegrepen door de politie waarna deze de geschiedenis inging als het Bloody Sunday-conflict. Ga naar http://topbemmel.nl/selma/ voor nadere informatie en het bestellen van kaartjes.

Thom en Tycho Goud en Brons op DK Midden-Nederland

Tycho Dams

LINGEWAARD - De sporthal in Ede was even te klein toen Thom van der Ree en Tycho Dams op zaterdag 27 februari goud respectievelijk brons behaalden tijdens het districtskampioenschap Midden-Nederland.

Thom van der Ree

Thom kwam uit in de klasse -34 kg, Tycho in de klasse -38 kg. Door deze mooie prestatie mogen zij nu op 12 maart uitkomen op het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn.

Ooievaars terug in Angeren!

Foto: Yvonne van Hoorn

ANGEREN - Sinds een aantal jaren komt er een koppel ooievaars in Angeren om jongen groot te brengen.

In het najaar trekken ze weg en tegen het voorjaar komen ze ieder apart weer terug. Een ooievaar was al gearriveerd, de andere kwam afgelopen week ook hier aan. Het leverde prachtige beelden op.

Lentekriebels bij Twice is Nice: vijftig procent korting op alles

HUISSEN - Het is weer zover we hebben weer voldoende voorraad daarom deze geweldig korting van vijftig procent op alles.(met uitzondering van vers hondenvlees). Wat hebben we zoal? Kasten, banken, tafels, stoelen, kleding, speelgoed, boeken, lampen en diverse kleine huisraad.

De actie begint zaterdag 27 februari om 10.00 uur en duurt tot en met zondag 6 maart 17.00 uur. Dus de zondagen zijn we geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Wees er snel bij want op = op. Openingstijden: ma. t/m vr. van 10.00 tot 18.00 uur. Za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zo. van 12.00 tot 17.00 uur

Vanaf maandag 7 maart gaan we weer beginnen om de winkel opnieuw aan te kleden met nieuwe artikelen zodat u weer volop keuze heeft van grote en kleine spullen.

Nijverheidsstraat 33C (steegje in tussen praxis en the floorfactory), Huissen 026 5275579; www.twiceisnice.nl.

Hoveniersbedrijf Simon Schulte mag kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren

BEMMEL - Hoveniersbedrijf Simon Schulte uit Bemmel mag sinds kort het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Het logo wordt alleen toegekend aan bedrijven die garant staan voor goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Een goed advies is immers goud waard!

De hedendaagse consument wordt steeds kritischer. Er zijn steeds meer aanbieders, waardoor men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dankzij het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt het voor de consument een stuk makkelijker gemaakt. Het logo mag enkel gevoerd worden door bedrijven die vakmanschap, kwaliteit, service, garantie en het geven van een goed advies hoog in het vaandel hebben. Stuk voor stuk zaken die Simon Schulte als vanzelfsprekend beschouwt!

WonenWonen.nl

Het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt toegekend door WonenWonen.nl, dat in de afgelopen vijftien jaar is uitgegroeid tot een van de grootste woonportalen van Nederland. Op de website vindt u veel informatie over alles wat met wonen te maken heeft. Denk hierbij ook aan het aanleggen en onderhouden van de tuin.WonenWonen.nl heeft per branche een overzicht gemaakt van de allerbeste vakspecialisten van Nederland. Enkel de door WonenWonen.nl geselecteerde bedrijven mogen het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Simon Schulte is er erg trots op zich in dit selecte gezelschap te bevinden (www.5sterrenspecialist.nl).

Hoveniersbedrijf Simon Schulte, Bloemenstraat 41, Bemmel; 06 16604595; www.simonschulte.nl.

Welkoop Gendt vanaf nu iedere zondag open

GENDT - Vanaf 1 maart opent de Welkoop in Gendt iedere zondag haar deuren voor haar klanten. "Dit doen we als proef, na onze verbouwing willen we kijken of we u nog beter kunnen helpen en vandaar dat de klant nu ook op zondag bij ons terecht kunt. We proberen dit zes maanden en wanneer onze klant deze extra service weet te waarderen, gaan we zeker door" aldus Pieter van den Broek van Welkoop Gendt.

"Ook in ons assortiment proberen we de klant steeds beter van dienst te zijn. Naast wat u bij ons verwacht, alles voor tuin en dier, hebben we ook ons overige assortiment beter laten aansluiten op de vraag van onze klanten. Zo hebben we dit jaar ons assortiment tuinmeubelen fors uitgebreid. En hebben we alles in huis voor de moestuin. Aan het verf-assortiment is een betaalbaar assortiment, maar van professionele kwaliteit, kwasten toegevoegd."

"Want", zo redeneert Pieter, "als je de beste verf koopt wil je ook de beste kwast!" De geheel nieuwe zomerkleding collectie is trendy en scherp geprijsd. En natuurlijk het ruime assortiment diervoeders niet te vergeten.

De winkel met verstand van tuin en dier is klaar voor het voorjaar en de vertrouwde gezichten van Welkoop Gendt staan nu dus ook op zondag voor u klaar. U vindt de Welkoop aan de Hegsestraat 1 in Gendt.

Inloopochtend IKC BinnensteBuiten

HUISSEN - Op woensdagochtend 9 maart verzorgt IKC Binnenstebuiten in Huissen een inloopochtend. Tijdens deze ochtend bieden wij een kijkje in de keuken van ons IKC en kunt u kennis maken met onze ontwikkelingsgerichte werkwijze op de kinderopvang, peuterspeelzaal en onderwijs.

"Op ons IKC werken we met het ontwikkelingsgerichte VVE programma Startblokken voor de kinderen van 0-4 jaar. Uitgangspunt van Startblokken is dat kinderen graag 'groot' willen zijn en de grote mensenwereld imiteren in hun spel. Op de basisschool werken wij vanuit het Ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). De relatie tussen de samenleving enerzijds en de totale ontwikkeling anderzijds staat centraal. Dit wordt uitgewerkt in thema's, waarbinnen we alle ontwikkelgebieden samen brengen en aansluiten bij de onderwijsbehoeften van de kinderen."

De inloopochtend ziet er als volgt uit: De ochtend start om 9 uur en duurt tot 11 uur. Bij peuterspeelzaal Dikkie Dik en De Volle Maan kunt u doorlopend binnen wandelen. Dikkie Dik (peuterspeelzaal) en De Volle Maan (dagopvang Zonnekinderen) verzorgen een inloopochtend waarin u kennis maakt en voorgelicht wordt over peuterspeelzaalwerk, dagopvang en de buitenschoolse opvang. Ook de BSO ruimtes zijn geopend. U kunt onze faciliteiten uitgebreid bekijken en uw vragen stellen over de opvangmogelijkheden.

Op De Boemerang wordt voor de groepen 1 tot en met 4 een inhoudelijk programma verzorgd over het ontwikkelingsgericht onderwijs. U wordt meegenomen in de uitwerking van een thema. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in de groepen. Voor de groepen 5 tot en met 8 wordt er op woensdag 11 mei een inloopochtend georganiseerd.

Heropening van Profile Ouwerling groot succes

HUISSEN - Veel positieve reacties over de mooie winkel en de Fietsbeleving in de winkel.

Gemist? Kom gewoon langs en bewonder deze mooie winkel. Profile Ouwerling 'de fietsspecialist', Huismanstraat 29, Huissen, 026 3259075, www.profile-ouwerling.nl.

22 / 24

Hoera deze mooie meid Isa is 5 jaar!
Gefeliciteerd!
Liefs xxx
opa, oma, Bram, Esther,
Marco, Martine, Lev en Fee

Hoera 5 maart zijn Papa en Mama
12 1/2 jaar getrouwd
Dikke knuffel Senna en Ties

Hiep hiep hoera
Sanne Noij wordt op 3 maart alweer 10 jaar.
Gefeliciteerd en veel liefs van oma Ellie

Kleine Cathe!
Op 7 maart ben jij alweer 4 jaar!
Succes op school en gefeliciteerd schat, wij houden van jou.
Liefs en dikke kus van mama &mama

Al kun je het echt niet zien,
maar 05-03-2015 wordt
(O)ma echt wel 8 X .. !
Nog vele jaren in goede gezondheid!
Liefs,kinderen en kleinkinderen

FAY heeft nu ook diploma C, proficiat.
Super goed gedaan,
wij zijn trots op je!
Een dikke knuffel van opa en oma.

Lieve Fenna, proficiat met het behalen van zwemdiploma C.
In een hele korte tijd heb je het gefikst.
Wees trots op wat je heb bereikt
Knuffels en kusjes
Opa Rini en Oma Tini Huissen

Lieve Monique, nog even genieten van je jongere jaren,
want vanaf volgende week ga je de 50e jaren ervaren.
Liefs Erik, Linda, Justin, Eva, Emma, Jelmer, Opa en Oma.

Deze jonge dame heeft zwemdiploma B gehaald.
Rochelle gefeliciteerd
Opa, Oma en Ome Pjotr.

Dames Platform Huissen nodigt u uit

Aris van Eck

HUISSEN - Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor deze speciale avond heeft het DPH een heel bijzondere en sterke vrouw uitgenodigd. Haar naam is Aris van Eck uit Oss, 55 jaar en Trans-vrouw. Dat wil zeggen dat zij door een foutje van de natuur als jongen is geboren, maar ontdekte dat zij gewoon een vrouw is.

Zoals ze zelf zegt: “Sinds 4 jaar, leef ik als mijn echte ik, echter is het een lange moeilijke weg om dat te kunnen bereiken, en ik zit nu dus ook nog in transitie. Ik ben vrouw altijd al geweest, maar heb in een mannelijke rol geleefd, en was daar allerminst gelukkig in, tot ik er achter kwam hoe het eigenlijk zit. Ik ben nu veel gelukkiger, beter , leuker en mooier als me zelf, en dat is als vrouw!”

Aris gaat u op deze actuele informatie avond haar levensverhaal vertellen en wij hopen op deze manier, met veel respect, meer te weten te komen over de moeilijke weg die transgenders moeten bewandelen voordat ze zijn wie ze willen zijn.

Heeft u belangstelling voor dit onderwerp maar u bent geen lid van het DPH dan betaald u vijf euro voor deze avond.

Wij heten u graag welkom op dinsdag 8 maart bij zalencentrum De Valom in Huissen, aanvang om 19.45 uur.

Gelderse Rabo Meet & Grow groot succes

BETUWE - 'Nog 3, 2, 1 en wisselen maar'. Geen minuut hadden de 120 ondernemers, financiers en deelnemende partijen om zich te vervelen tijdens het eerste Gelderse Rabobank Meet & Grow event op 18 februari in Veenendaal. 'Meet & Grow' is een regionale marktplaats waar ondernemers en financiers elkaar ontmoeten tijdens marktrondes en zeepkistsessies.


Ook Rabobank Oost Betuwe was met klanten aanwezig. Het bruiste van de ideeën, zo merkte Ronald Otte, accountmanager MKB: "Door het hele land organiseren lokale Rabobanken de Meet & Grow events. Met deze marktplaats helpen we klanten met een investeringsvraag aan een passende financieringsmix. En het is een mooie manier om kennis en netwerken te delen. Zo dragen we als 'partner in financieren' ons steentje bij aan de groei van bedrijven."


Gewapend met een persoonlijk programma dat is samengesteld op grond van de eigen financieringsbehoefte, verspreidden de ondernemers zich over de beursvloer. In vier ronden maken ondernemers kennis met één of meerdere kapitaalverstrekkers. Zo ook David Hiemstra, ondernemer uit Bemmel. "Ik ben na het event een traject gestart met het Ondernemersklankbord en ga nu zes maanden begeleid worden door een ervaren marketeer die notabene uit mijn eigen woonplaats komt. Mooi dat ik dat contact kon leggen via Meet & Grow."

Tijdens de laatste ronde 'pitchen' een vijftiental bedrijven hun ondernemersidee vanaf de Zeepkist. De netwerkborrel is dan al begonnen en ervaringen en visitekaartjes worden uitgewisseld, ook tussen aanwezige ondernemers. Na afloop blijkt de waardering van klanten en partners. Rabobank laat zich hiermee van haar coöperatieve kant zien en geeft zo invulling aan de ambitie 'Voor elk goed plan vinden wij de weg'.
Meer info staat op www.rabobank.nl/oostbetuwe.

Prijsuitreiking kleurwedstrijd lampionoptocht in Bemmel

Foto's door John Regensburg en Gabriel de Jeer

BEMMEL - Woensdag 24 februari vond de prijsuitreiking voor de winnaars van de kleurwedstrijd plaats in IJssalon Maarten Liet in de Dorpsstraat te Bemmel.

Jurylid Madelief Regensburg (11 jaar) had er weer een hele klus aan om tot haar strenge doch rechtvaardige oordeel te komen welke kleurplaten een prijs verdienden.

De uitslag :

Leeftijd 4 jaar: Zoë Lamers (heel goed gedaan!)

Leeftijd 5 jaar: Janneke Bierman en Kyra Berkien (beide kleurplaten waren even mooi ingekleurd)

Leeftijd 6 jaar: Joost van Voskuilen (zichtbaar erg zijn best gedaan)

Leeftijd 7 jaar: Lieke Kersten (erg mooi ingekleurd) en Nanna Riksen (heel originele techniek)

Alle prijswinnaars kregen een zakje met lekkers en een waardebon te besteden bij Maarten Liet.

Kom kijken op 't Hummelhonk in Bemmel

BEMMEL - Spelen is het allerbelangrijkste voor een peuter. Want door te spelen, leert uw kind de wereld om zich heen kennen. In het buitenspelen, knutselen of het doen alsof in een rollenspel. En wat is er nu leuker dan samen met andere kinderen spelen? Kom daarom 9 en 11 maart kijken bij peuterspeelzaal 't Hummelhonk in Bemmel.

Wij dagen peuters uit om zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Hierbij maken we gebruik van het programma Startblokken. Er wordt met thema's en activiteiten gewerkt die peuters aanspreken. Elke ochtend of middag staat in het teken van knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. En natuurlijk spelen de kinderen ook buiten waar ze flink kunnen ravotten.

Peuterspeelzaal en opvang
't Hummelhonk is sinds kort gevestigd in de Pius X basisschool, Cuperstraat 7 in Bemmel. De peuterspeelzaal is elke ochtend geopend van 08:45 – 11:45 uur. Deze tijden kunnen verlengd worden door een combinatie te maken met peuteropvang. Zodat peuterspeelzaal en opvang aansluiten bij de werktijden van ouders. Daarnaast werken we samen met basisschool Pius X aan de opzet van een nieuw Integraal Kindcentrum (IKC). Hier komen kinderopvang, peuterspeelzaal, basisonderwijs en buitenschoolse opvang allemaal in één pand.

Kijkochtenden
Op woensdagochtend 9 en vrijdag 11 maart om 09:00 uur nodigen wij u uit om te komen kijken op 't Hummelhonk. De peuters mogen meedoen en u krijgt meer informatie over onze peuterspeelzaal. Meer informatie staat op www.delinge.nl.

Expositie in Grote Kerk Elst

ELST - Op de zaterdagen 5 maart, 7 mei van 13.30 - 16.30 uur en op zaterdag 2 april van 10.00 – 16.00 uur (Museumweekend) is de kerk geopend om de expositie te bezoeken met schilderijen van Klaas van der Lee (1938).

Geboeid door het landschap. “Opgeleid als tuin- landschapsarchitect en later als stedenbouwkundige is het toch het landschap dat mij altijd is blijven boeien. Of het nu gaat om de duinen, het polderland of IJsland. Het gaat bij mij om de structuur, de kleuren, het licht, de essentie, zonder veel landschappelijke elementen of mensen. Voor velen misschien saai, niet spectaculair, te gewoon, voor mij een spannende verkenning met verf. Een horizontale lijn is al een verbeelding van een landschap, je kan er veel of weinig aan toevoegen. Ik heb gekozen. Wat de beschouwer ziet of wil zien is niet aan mij", aldus Klaas van der Lee uit Nigtevecht. Meer info staat op www.pg-elst.nl.

Workshop moestuinieren

BETUWE - Op 31 maart en 2 april houdt Groei & Bloei, afdeling Over-Betuwe/ Lingewaard een workshop moestuinieren voor beginners.

In deze workshop die uit twee bijeenkomsten bestaat (een theorieavond op donderdag en een praktijkochtend op zaterdag) komen de aspecten waar iedere (beginnende) moestuinier tegen aanloopt aan de orde. In het praktijkgedeelte gaan we ook daadwerkelijk met allerlei zaden aan de slag.

De workshop wordt gegeven in De Minkhorst in Bemmel. Kosten voor deze workshop zijn 20,00 voor leden van Groei & Bloei en 25,00 euro voor niet-leden, inclusief zaden en een kleine kweekbak.

Meedoen? U kunt u aanmelden door een mailtje te sturen aan er.schokker@planet.nl. Aanmelden kan tot 13 maart.