GN Lingewaard

21 juni 2017

GN Lingewaard 21 juni 2017


Vrienden van Sebastianus vieren Kersenfeest in Gendt

PR St. Sebastianus

GENDT - Vrienden van Sint-Sebastianus uit Gendt vieren het Kersenfeest in Gendt op 23, 24 en 25 juni. Met als thema 'Vrienden van Sebastianus Live' is dit hele weekend rijkelijk gekleurd met allerlei activiteiten.

De vrijdagavond zal er weer een spectaculaire onthulling van het Kersentrio zijn. Zaterdag is er een kindermiddag, pubquiz en het concert 'Vrienden van Sebastianus Live'. Zondag de nieuwe uniformen presentatie van Sint-Sebastianus en extra concert 'Vrienden van Sebastianus Live'. Dit allemaal in en rondom Providentia.

Op vrijdagavond 23 juni om 20.00 uur wordt de grootste openluchtkroeg, van Gendt geopend. Deze vindt u aan de Dorpstraat tussen Providentia en Leemhof. Hiermee wordt de aftrap gegeven van het Kersenfeest 2017 met het thema 'Vrienden van Sebastianus Live'. "Kom gerust eerder om jezelf onder te dompelen in de knusse sfeer van de openluchtkroeg. Op spectaculaire wijze presenteren wij het Kersentrio en de ontvanger van de Zilveren Kers.

Zaterdagmiddag worden kinderen een ster tijdens de kindermiddag. Van 13.00 tot 16.00 uur repeteren kinderen om vervolgens 's avonds mee te doen in het concert 'Vrienden van Sebastianus Live'. Dat is toch gaaf! Aanmelden kan via opleiding@sebastianus.nl.

Om 15.00 uur is er een Pubquiz in de kroeg bij café De Klok in Gendt. Samen met je vrienden kun je deelnemen aan deze quiz. Weet je veel van Gendt? Doe deze quiz dan ook 'Op zien Gendts…'. Aanmelden kan via pubquiz@sebastianus.nl. Vele vrienden van Sebastianus hebben afgelopen maanden hard gewerkt en gerepeteerd voor de 'Vrienden van Sebastianus Live'-concerten op zaterdag- en zondagavond van dit Kersenfeest. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloemsierkunst De Gent, SOM Makelaars en Bruna in Gendt.

Zondag 25 juni presenteert Sint-Sebastianus ook hun nieuwe uniformen. Om 10.00 uur op het voorplein bij verzorgingshuis Sint-Jozef laat Jong Sint-Sebastianus, Show- en Marchingband Sint-Sebastianus en het schuttersgilde Sint-Sebastianus voor de eerste keer zien aan de gemeenschap. Meer info staat op www.sebastianus.nl.

Gildenfeesten: De slag om Huissen en koningschieten

HUISSEN - Zaterdag 24 juni zal door de Huissense gilden de slag om Huissen uit 1502 worden nagespeeld. In dat jaar werd Huissen belegerd door hertog Karel van Gelre, en door de moedige strijd van de gilden en de Huissense bevolking werd de Hertog van Gelre teruggedreven naar Arnhem. Daardoor bleef Huissen een Kleefse enclave tot 1816.

Elk jaar wordt dit door de gilden en veel aangesloten Huissenaren nagespeeld. Vanaf 11:00 uur zullen de gilden door de stad gaan. De Geldersen zullen vanuit hun kampement, achter de dijk, regelmatig proberen om de stad te bezetten. In het Antoniuskapel is een zaterdagschool, waar dit jaar het oudste koningszilver vanaf 1554 te zien zal zijn. De wildeman zal onverwacht binnenkomen en de kinderen meenemen.

Het belooft een flink spektakel te worden, en rondom 16:00 zal de strijd in alle hevigheid ontbranden op de Molenweide. De overwinnaars zullen in triomftocht door de stad gaan, met de in de boeien geslagen wildeman. Op zondag 25 juni zullen de gildenbroeders weer strijden voor de koningstitel. Na de eucharistieviering is er een gildemaaltijd.

Rond 14:00 uur zal op het Raadhuisplein het vogel en koningschieten plaatsvinden. Ook de jongeren zullen schieten voor hun eigen kampioen. Na het prijsschieten op de vogel, waar iedere gildenbroeder en buitengewoon lid kan meedoen zal de strijd losbarsten voor de felbegeerde titel van koning der gilden. Nadat de koningen bekend zijn zullen de gildenbroeders de koningin thuis afhalen en de dag zal besloten worden met hete koningsbal. Kijk voor het gehele programma op de webstie: www.gildenhuissen.nl.

Programma Kersenfeest 2017

PR St. Sebastianus

Vrijdag 23 juni

12.00 uur Opening LunaparkKleurrijke en uitdagende attracties voor jong en oud vertegenwoordigen het begin van een feestelijk en gezellig lang weekend Kersenfeest in Gendt. Maak gebruik van aantrekkelijke kortingen tijdens het "happy-hour" tussen 17.00 en 19.00 uur.

20.00 uur Ontmoet Kersentrio in openluchtkroegSt. Sebastianus nodigt u van harte uit in de grootste openluchtkroeg van Lingewaard. Op vrijdagavond 23 juni om 20.15 uur wordt de grootste openluchtkroeg, van Gendt geopend. Deze vindt u aan de Dorpstraat tussen Providentia en Leemhof. Hiermee wordt de aftrap gegeven van het Kersenfeest 2017 met het thema 'Vrienden van Sebastianus Live'.

Kom gerust eerder om jezelf onder te dompelen in de knusse sfeer van de openluchtkroeg. Tussen alles wat je in de kroeg mag verwachten, zoals een drankje, darts, muziek en gezellige meezingers, presenteren wij u het Kersentrio en de ontvanger van de Zilveren Kers. Vriendschappen en verrassende ontmoetingen vinden vooral plaats in de kroeg.

Na een spectaculaire en muzikale opening, zal op bijzondere wijze de onthulling van de nieuwe Kersenkoningin en haar Hofdames gaan plaatsvinden. De voorzitter van het STIG zal enkele woorden richten tot het gepresenteerde Kersentrio waarna zij zal overgaan tot het opspelden van de Zilveren Kers bij een persoon of instelling, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.

Tenslotte zal de burgemeester van onze gemeente Lingewaard nog een woordje richten tot deze gedecoreerden en het Kersenfeest 2017 voor geopend verklaren.

Aansluitend is er een receptie ter gelegenheid van de Kersenkoningin en haar Hofdames en de ontvanger(s) van de Zilveren Kers. In de openluchtkroeg is iedereen van harte welkom om onder het genot van een drankje de nieuwe drager(s) van de Zilveren Kers en de nieuwe Kersenkoningin en haar Hofdames te feliciteren.

20.30 uur Opening van de feesttentDit jaar m.m.v. de gekste rock n roll band uit het noorden 'Mooi Wark'. Bij hun optredens draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek. Hierdoor is elk optreden anders. Het belooft een spetterende avond te worden samen met DJ Deprado.

Zaterdag 24 juni

10.00 uur Beach-volleybalOnder leiding van volleybal- en gymvereniging "De Tweestroom" zal traditiegetrouw weer een keur aan gelegenheidsteams de strijd aangaan op het aangelegde strand naast Providentia.

11.00 uur LunaparkWaar menigeen op de vrijdagavond al even van had kunnen proeven, zal nu nog uitbundiger benut kunnen worden. Ook de kleintjes zullen in het bijzijn van hun ouders volledig aan hun trekken kunnen komen.

11.00 uur Start 25e Kersenbridgedrive.Alle koppels, die zich tijdig hebben ingeschreven voor de jubileum editie van de Kersendrive kunnen beginnen aan spannende en intensive Bridgemiddag.

12.00 uur BraderieDe opgestelde kramen in en om de Dorpstraat zullen menig bezoekers doen smullen van de variëteiten aan uitgestalde artikelen en bezienswaardigheden. De braderie is tot 20.00 uur.

11.00 uur Getavé Tafeltennis

Ook dit jaar kun je voor De Leemhof weer een balletje komen slaan bij tafeltennisvereniging Getavé.

13.00 uur Tentoonstelling Historische kring Gente en Kuntkring Gendt Verbeeld

Twee tentoonstellingen in één gebouw. Cultureel Centrum De Leemhof heeft haar deuren geopend voor iedereen die nieuwsgierig is naar vroeger en naar de resultaten van onze regionale kunstenaars.

13.00 uur Kindermiddag: Hoe word ik een ster in één middag

Alle kinderen uit Gendt en omstreken kunnen beleven hoe het is om een echte ster te zijn. In en rondom Providentia is een middag georganiseerd met verschillende activiteiten, waaronder het instuderen van een muziekstuk dat de kinderen tijdens de concerten "Vrienden van Sebastianus Live" zullen laten horen.

15.00 uur Jeugdtriathlon

Dit jaar is er wederom een jeugdtriathlon op en rondom Sportpark Walburgen. De jeugd in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar kan deelnemen aan de triathlon waarbij zij eerst 250 meter moet zwemmen, vervolgens 9 km gaat fietsen en tenslotte 2 km gaat hardlopen.

15.00 Pubquiz

Ook dit jaar is er weer een Pubquiz met vragen geheel gericht op Gendt, Kersenfeesten en Sint-Sebastianus. De titel van de pubquiz is dan ook 'Op zien Gendts'. De pubquiz wordt gehouden bij café De Klok.

19.00 Communieviering

In de H. Martinuskerk aan de Nijmeegsestraat is een woord en communieviering die in het teken zal staan van het Kersenfeest met medewerking van zanggroep Voices. Mevrouw Corrie Driessen zal ons voorgaan in deze viering.

19.30 Voorprogramma Vrienden van Sebastianus Live

In afwachting van de spectaculaire opening van het concert 'Vrienden van Sebastianus Live' loopt de zaal vol en wordt u langzaam in de stemming gebracht.

20.00 Concert 'Vrienden van Sebastianus Live' (#VVSL17)

Sint-Sebastianus zal samen met zijn Gendtse vrienden voor u een onvergetelijke muzikale show vol verrassingen vertonen. Kom naar Providentia voor een gezellig avondje meezingen en dansen op bekende klanken. In verband met een beperkte hoeveelheid bezoekers zijn hiervoor toegangskaarten noodzakelijk.

20.30 uur Opening van de feesttent

Opnieuw gelegenheid om samen met het orkest "Anderkovver" in alle gezelligheid het Kersenfeest te vieren tot in de kleine uurtjes.

Zondag 25 juni

10.00 uur Presentatie nieuwe uniformen

Op het voorplein van verzorgingshuis Sint-Jozef / Hof van Breunissen zal tijdens een miniconcert Schutttersgilde Sint-Sebastianus afscheid nemen van het huidige uniform en zijn nieuwe uniformen presenteren.

10.00 uur Beach-volleybal

Opnieuw zullen de stranden naast Providentia bevolkt worden met diverse volleybalteams die op sportieve wijze de strijd met elkaar aan zullen gaan. Langs de zijlijn is alle ruimte om de teams aan te moedigen.

11.00 Opening Lunapark

Een laatste mogelijkheid om tijdens het Kersenfeest van 2017 nog even tussen de kermisattracties door te slenteren, uw kinderen nog met een rondje draaimolen te verrassen, of om zelf nog maar eens een keer van die intrigerende attractie gebruik te maken.

12.00 uur Braderie

Een Dorpstraat vol met kramen met allerhande artikelen en bezienswaardigheden trekt de aandacht, maar ook de bijzondere attracties op de braderie zijn zeker de moeite waard om met een bezoek te vereren. Zo zullen de Gendtse Trekker en Motor Hobbyisten veel aan historisch en technisch materiaal te bieden hebben en is er ook weer een 'Gendts-straatje' ingericht. De braderie is tot 20.00 uur.

11.00 uur Getavé Tafeltennis

Net als op zaterdag kun je ook op zondag nog een balletje slaan bij tafeltennisvereniging Getavé.

12.00 uur Tentoonstelling Historische kring Gente en Kuntkring Gendt Verbeeld

Voor degenen die op zaterdag niet in de gelegenheid waren of er nog niet aan toe waren gekomen zullen de deuren van het cultureel centrum De Leemhof opnieuw worden geopend voor de opgestelde tentoonstellingen. Prachtig foto- en filmmatriaal van de Historische Kring Gente en de kunstzinnige werken van de Kunstkring maken een bezoek zeker waard.

13.00 uur Start triathlon

Mede door de jaarlijkse triathlon is ook de zondag weer een bijzonder sportieve dag. Een reden om ook hier eens te gaan kijken kan zijn, dat u nieuwsgierig bent wie er mee doen, of hoe uw favoriet het eraf zal brengen en natuurlijk, wie zich uiteindelijk winnaar mag gaan noemen.

17.00 uur Voorprogramma Vrienden van Sebastianus Live

Opnieuw zal Providentia vol lopen voor het muzikale hoogtepunt van dit Kersenfeestweekend 'Vrienden van Sebastianus Live'.

17.30 Concert Vrienden van Sebastianus Live

Voor de tweede maal zal Sint-Sebastianus samen met zijn Gendtse vrienden u een onvergetelijke muzikale show vol verrassingen vertonen. Kom naar Providentia en zing en dans gezellig mee. In verband met een beperkte hoeveelheid bezoekers zijn hiervoor toegangskaarten noodzakelijk.

20.30 uur Opening van de feesttent

Alweer voor de laatste maal in deze Kersenfeestdagen gaan de deuren van de feesttent open. Nog één keer kunt u samen met 'Fragment' het Kersenfeestweekend gezellig afsluiten.

Presentatie nieuwe uniformen Sint-Sebastianus uit Gendt

GENDT - Als echte 'Vrienden van Sebastianus' presenteren we tijdens het Kersenfeest op zondag 25 juni om 10.00 uur de nieuwe uniformen van int- Sebastianus. De onthulling zal plaatsvinden op het voorplein van verzorgingshuis Sint-Jozef. Na achttien jaar het huidige uniform gedragen te hebben, treedt het korps in geheel nieuwe stijl naar buiten.

De locatie is bewust gekozen. Hier kunnen jong en oud echt samenkomen. De onthulling zal op spectaculaire wijze en muzikaal worden vormgegeven. Wie kan zich de geweldige gevelconcerten uit het verleden nog herinneren? Daarvan zal op deze ochtend weer wat van terugkeren. Uiteraard willen we nog niet alles vertellen maar u mag dit als inwoner van Gendt en omstreken zeker niet missen!

Na een voorbereiding die ruim anderhalf jaar in beslag nam, is de spanning binnen de gehele vereniging de afgelopen periode toegenomen. De tijd is nu ook echt daar om aan vele mensen, en die van ons dorp in het bijzonder, de uniformen te presenteren. Wederom is ervoor gekozen om de bekende kleuren van de vereniging terug te laten komen. Rood, zwart en goud staan weer garant voor een traditionele, maar meer eigentijdse uitstraling.

De presentatie en het concert zullen ongeveer een uur in beslag nemen, waarna het gehele korps samen met het gilde zal afmarcheren. De komende jaren zal onze vereniging met grote trots het nieuwe uniform gaan dragen en de Gendtse gemeenschap laten genieten van de show, muziek en traditie.

Men is iedereen dankbaar, die de aanschaf van de nieuwe uniformen mede mogelijk gemaakt heeft!

Aalbers-Taptoe Bemmel

BEMMEL - De voorbereidingen voor Aalbers-Taptoe Bemmel zijn inmiddels weer in volle gang. Zo zijn de korpsen gecontracteerd en zijn de ondernemers benaderd om te adverteren in het taptoekrantje. Tot aan Aalbers-Taptoe Bemmel worden de deelnemende korpsen alvast voorgesteld, met deze week mallet-percussionband Rhenen.

De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt de band tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt mallet-percussionband 'Drumband Rhenen' zich van de traditionele marchingbands, drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Zo treedt de band op tijdens bloemencorso's, taptoes, straatparades en concerten. Tijdens deze optredens kiest mallet-percussionband Drumband Rhenen voor een repertoire dat bestaat uit melodieën die zeer herkenbaar zijn voor het publiek. Veel van deze melodieën worden speciaal voor de band gearrangeerd, niet alleen door erkende arrangeurs maar ook door eigen leden.

"Wilt u dit muziekspektakel niet missen, noteer dan 10 september alvast in uw agenda."

Het programma van Aalbers-Taptoe Bemmel 2017 ziet er als volgt uit:

13.00 - 14.15 uur: Streetparade centrum Bemmel

14.15 - 14.50 uur: Voorprogramma op gazon

15.00 - 17.00 uur: Aalbers-Taptoe Bemmel op gazon

Meer informatie staat op de website www.taptoebemmel.nl of www.eska.nl.

Vijftig jaar speeltuin: 'Heel Hulhuizen Bakt'!

HULHUIZEN - Zaterdag 1 juli viert Speeltuin Hulhuizen in Gendt dit gouden jubileum. Bij feest hoort taart; we houden een bakwedstrijd met een bekende vakjury.

De bekende juryleden zijn Francis Kuijk (jawel, Francis, een van de finalisten van hét bekende bakprogramma van Holland!) en Robert Braam; de patissier en chocolatier uit Gendt met een schitterende banketzaak in Huissen. Er zal ook een kind in de jury mogen plaatsnemen, we loten uit de kinderen die meedoen met de bakwedstrijd. Dat wordt smullen!

Je kunt je inschrijven voor 'Heel Hulhuizen Bakt' en je thuisgebakken jubileumtaart aanbieden op zaterdagmiddag 1 juli tussen 13:30 en 14:00 uur. Op de feestmiddag worden de gasten ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Bovendien komt de NUSO-bus met reuzenspellen en een springkussen. De uitslag van de kleurwedstrijd wordt bekend gemaakt en er zijn ijsjes. Vanzelfsprekend kan er volop gespeeld worden, er is muziek én een reünie van de sportvereniging die 45 jaar bestaat. Wethouder Helga Witjes komt openen, in de kantine is een prachtige fototentoonstelling ingericht over de geschiedenis van Sport- en Speeltuinvereniging Hulhuizen. Bij Kim's snackhut krijg je korting, bovendien kun je na de prijsuitreiking van de taartenwedstrijd 'meet and greet' met Francis.

Hoe leuk is het om met je kind, buurvrouw, vader of als straat een feesttaart te bakken? Duik die keuken in en als je een cake kunt bakken, kun je al meedoen. We willen juist dat veel mensen plezier beleven aan het bakken en versieren van hun heerlijke taart. Daag je vriendin uit of wie weet bak je wel met je kleinkind! De bonus is de wedstrijd: hoe spannend is het als jouw taart op het open podium geproefd en beoordeeld wordt door Francis en Robert?

Schrijf je in op www.hulhuizen.nl of kijk op de facebookpagina; daar is ook het programma van 1 juli te vinden.

Scootmobiel- en fietstocht in Park Lingezegen

BETUWE - Op vrijdag 23 juni is het zover: de eerste scootmobiel-(en fiets)tocht wordt gehouden in Park Lingezegen. Om 10.00 uur in de morgen geeft Wijnte Hol, wethouder van de gemeente Overbetuwe, het startsein bij Landerij de Park. De tocht is ongeveer 23 kilometer lang en deze kan je afleggen in eigen tempo en samen met andere leuke mensen, familie- en/of begeleiders op een gewone fiets. Inschrijven is nog mogelijk.

Het is een unieke route door een bijzonder stukje Gelderland. We komen door een prachtig natuurgebied waar water, de landbouw, flora en fauna en cultuurhistorie tezamen komen. Na koffie met gebak starten we de tocht en komen we langs onder andere een voedselbos, waar we voorgelicht worden over historische groente en fruitsoorten. De route gaat verder en we krijgen van Martien van Hemmen van Stichting Exodus meer informatie over de geschiedenis van de regio tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lunch gebruiken we in Landwinkel De Woerdt. Wessel van Olst zal ons leuke dingen vertellen over zijn bedrijf. De theepauze in de middag wordt gehouden bij zorgboerderij De Paardenmaat en rond 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje op de plek waar we ook zijn gestart: Landerij De Park.

Deelname kost 20 euro per persoon en dat is inclusief de lunch, koffie en thee en dergelijke. Het geld dat overblijft gaat naar een goed doel. De doelstelling van onze stichting is het verbeteren van de toegangsweg van een verpleeghuis In Straceni, in Moldavië. Deze weg is dusdanig slecht dat verkeer nauwelijks mogelijk is. Een bezoek aan de markt, bibliotheek, winkels en een terras is niet mogelijk. Deze mensen missen de bewegingsvrijheid die wij 23 juni wel gaan ervaren. Schrijf je daarom nu in. Dat kan via de website www.stoc31.nu of door te bellen met Riet Rijnbeek op 06 23179011.

De start zal zijn om 10.00 uur vanaf Landerij de Park, De Park 10, 6661 NW Elst. Neem de acculader van uw scootmobiel of E-bike mee. Voor vier oplaadpunten is gezorgd. Wilt u meer informatie neem dan even contact op met één van de organisatoren; mevrouw Riet Rijnbeek, via het telefoonnummer 06 23179011 (www.stoc31.nu / info@stoc31.nu).

Steunpunt Mantelzorger zoekt vrijwilliger

LINGEWAARD - Het steunpunt mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard zoekt mensen die iets willen betekenen om mantelzorgers te ontlasten bij de zorg.

Voor een oudere dame in Bemmel, die na een val voor langere tijd bij haar dochter heeft gewoond, zoeken we een vrijwilliger, die eenmaal per week boodschappen met haar wil doen. De dochter heeft nu ook in haar eigen gezin de zorg voor een zieke partner.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Monique Ritzen, mantelzorgconsulent: 06 22933258 of via e-mail: m.ritzen@swlingewaard.

Vergadering wijkplatform Angeren

ANGEREN - Op dinsdag 27 juni om 19.30 uur is de maandelijkse vergadering van het wijkplatform Angeren in het Dorpshuis aan de Emmastraat.

"We hanteren een inloopuurtje van 19.30 tot 20.30 uur, waarin u welkom bent om uw idee, uw suggestie, uw klacht en/of uw opmerking over leefbaarheid en veiligheid in ons dorp aan ons kenbaar kunt maken. Elke opmerking van iedereen nemen we serieus, zullen we noteren en in de vergadering bespreken. Op deze manier proberen we samen met u bij te dragen aan een zo optimaal mogelijke leefbaarheid en veiligheid in ons dorp. U kunt natuurlijk ook gewoon aanschuiven om te horen, met welke verbeterpunten wij ons op dit moment bezig zijn. Kom gerust even langs en denk met ons mee."

Bent u niet in de gelegenheid om op 27 juni even bij ons langs te komen, dan kunt u ons ook mailen. Mailt u dan naar: platformangeren@gmail.com. Ook is er nog de mogelijkheid om uw opmerking te deponeren in de daarvoor bestemde brievenbus in ons dorpshuis."

Column

Verwarring

Ik ben in een complete verwarring geraakt. Drie maanden na de verkiezingen is er geen enkele duidelijkheid wie met elkaar werkelijk wil praten. De kabinetsformatie lijkt op een pokerspel waarbij bluf, strategie en gelaatsuitdrukking een belangrijke rol spelen. IJdeltuit Pechtold houdt vast aan levenseinde, dus niet praten met ChristenUnie. Messias Jesse Klaver sprong als een verwende GroenLinks populist op zijn bakfiets omdat hij niet volledig zijn zin kreeg over migratie. Alsof de geharde standpunten van D66 en GroenLinks de wereld kunnen veranderen. De kopstukken van de landelijke politiek duelleren om de macht. Ik zie een theater met botsende karakters. Met die gedachte zat ik in raadskroeg De Valom bij een raadsvergadering. Vaak niet te volgen gebakkelei over ingewikkelde procedures en regionale samenwerkingsverbanden. Maar vorige week sloeg de vlam duidelijk in de pan. De oppositie was woest op de coalitie. Wethouder Theo Peren had, bijgestaan door een ambtenaar, de coalitiepartijen CDA, VVD en lingewaard.NU in een achterkamer geïnformeerd over zijn aanpak van de Ressenstraat en de mogelijkheid van ontsluiting van Nijmegen Noord via de bussluis in Ressen. Volgens Peren niet meer dan een idee op een schetskladje. Maar de geest was uit de fles. Volgens de oppositie zit de wethouder aan tafel met coalitiepartijen te keuvelen en moet de oppositie het nieuws uit de krant vernemen. De oppositie maakt zich toch al zorgen over het welzijn van de honderd mensen in Ressen. Komt er toch verkeer van Nijmegen Noord door hun straat? De oppositie reageert theatraal verbijsterd, want Ressen is hun knuffelgehucht. Het oorlogszuchtige Nijmegen plenst op de grens met Ressen ook al windturbines, een mega bioscoop, bouwmarkt Hornbach, vreetschuur McDonalds en woningen voor huisvesting van dak- en thuislozen. Vrouwen en kinderen in Ressen lopen daardoor gevaar om door gevaarlijke drugsverslaafde aangesproken te worden. Misschien moet Lingewaard het knuffelgehucht opgeven, Ressenaren opvangen als vluchteling en moet ik toch Messias Lianne Duiven van de breibeweging GroenLinks volgen. Mijn verwarring is compleet.

Sjaak

Lingewaardse zomeravondbridge

LINGEWAARD - De Lingewaardse NBB-bridgeclubs organiseren op toerbeurt, in de maanden juni, juli en augustus, elk op hun eigen speellocatie, zomeravondbridge volgens dit rooster:


di. 20 juni B.C. Gendt Café de Klok
di. 27 juni B.C. Gendt Café de Klok
di 4 juli Doublet Bemmel De Kinkel
di. 11 juli Doublet Bemmel De Kinkel
di. 18 juli niet i.v.m. 4-Daagse
di. 25 juli B.C. Huissen Het Koelhuis
wo.*) 2 aug. B.C. Huissen Het Koelhuis (let op!)
di. 8 aug. B.C. Huissen Het Koelhuis
di. 15 aug. Cool Down Het Koelhuis
di. 22 aug. Cool Down Het Koelhuis

*) N.B. di. 1 augustus is Huissense Dag

Iedere bridger, ook thuisbridger, waar dan ook wonend, kan meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dien je je op die avonden vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en uiterlijk 19.30 uur met spelen te beginnen. De locaties zijn vanaf 19.00 uur geopend.

Meesterpunten kunnen elke avond worden behaald. Prijzen zijn er elke avond, in iedere lijn voor 3 paren. Inschrijfgeld 4 euro per paar (2 euro per persoon) per keer.

Op je ouwe fiets door groen Doornenburg?

Foto: Ben Geurts

DOORNENBURG - De vakantietijd breekt aan. Je kunt in de auto of per vliegtuig ver weg reizen, maar je kunt natuurlijk ook dichterbij vakantie vieren, bijvoorbeeld op je ouwe fiets. Langs de kersenboomgaarden, door de uiterwaarden, langs de Linge, door de dorpen.

Misschien zijn er nog inwoners van Doornenburg en omgeving die op een ouwe fiets van Leenders het dorp door fietsen, op een Bij-fiets? Wim Leenders begon begin 1920 in Doornenburg, aan de Pannerdenseweg, met een fietsenzaak, in een kippenschuur achter zijn huis. Hij ontwierp ook een eigen fiets, de ‘BIJ-fiets. (zie fietsenplaatje).

Foto: Ben Geurts

Heb je toevallig nog een foto van je eigen Bij-fiets, de Historische Kring Doornenburg is er erg blij mee. Kom even langs op de laatste werkavond voor de zomervakantie: dinsdag 27 juni. Vanaf 19.00 uur in het Ontmoetingscentrum, gewoon in Doornenburg. De eerstvolgende na de vakantie is dinsdag 5 september.

Goed om alvast te noteren. In september komt de Kring, mede dankzij financiële steun van een viertal sponsoren, uit met het boek “De Burgeu. Een verdwenen buurtschap aan het Pannerdensch Kanaal in Doornenburg/West-Pannerden”. Interesse? info@historischekringdoornenburg.nl (Ben Geurts). En natuurlijk: veel fietsplezier!

Kunstlokaal op landgoed Doornik

BETUWE - Op zondag 25 juni vindt de Dag van het Park Lingezegen plaats. Het thema dit jaar is 'Dieren in Park Lingezegen'. Er zijn twee 'bruispunten', namelijk landerij De Park in Elst en landgoed Doornik in Bemmel.

Verscholen tussen oude en nieuwe bosschages, midden in het park Lingezegen, deelgebied Se Woerdt, ligt het landgoed Doornik op loop/fietsafstand van het centrum van Nijmegen. Dit eeuwenoude landgoed, meermalen verwoest door oorlogsgeweld of door de rivier, heeft de ambitie een pleisterplaats te worden voor kunst en cultuur.

De kunstenaars van Kunstlokaal Bemmel presenteren tijdens het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni werk dat zo veel mogelijk aansluit bij het thema van dit jaar. Tijdens de openingstijden zullen meerdere kunstenaars aanwezig zijn.

Deze expositie is te bezoeken op zaterdag en zondag 24/25 juni van 11.00 tot 17.00 uur op landgoed Doornik, Doornik 1 (achterhuis), Bemmel.

Jij die mij ziet – een gelovig selfie!

HUISSEN - In het Hemelvaartsweekend vond in Berlijn/Wittenberg de Duitse Kirchentag plaats. We vierden 500 Jaar Reformatie en Luther en hoe dit wordt doorgetrokken naar vandaag. Wat is de aanwezigheid van de kerk in het leven van mensen en op welke manier gebeurt dat. Kerken en synagogen openden deuren voor tentoonstellingen, vieringen, workshops.

Overal in Berlijn podia, kramen, vlaggen en duizenden mensen met oranje Kirchentagsjaals. Het motto: ‘Du siehst mich’ n.a.v. Genesis 16. Het zijn de woorden van Hagar, een slavin, een vluchteling, gesproken in de woestijn. Niets te zien, zou je denken. Zij voelt daar dat er tóch iets, iemand is die met haar meegaat, haar niet loslaat. ‘Dat is God’ zegt een engel tegen haar. En heel bijzonder in de Bijbelse wereld van toen: een vrouw geeft dan zelf, op eigen initiatief, in haar eigen woorden een naam aan God. ‘Jij die mij ziet’. Wat een geestkracht, wat een belofte! Ik ben gezien. Er wordt naar mij omgezien. Jij gaat met mij mee. Kirchentag, Reformatie, Luther. En los van regels en dogma’s ontdekte Luther dat gelovigen zelf woorden mogen geven aan hun relatie met god. Dat in het Woord mijn eigen ziens- en zijnswijze opgenomen is. Bijna alsof Luther al in onze tijd leefde. De overgang van het woord naar het beeld. Jij die mij ziet – een gelovig selfie. Op de Kirchentag heeft elke dag een eigen Bijbelverhaal. De vieringen tot aan de zomervakantie sluiten hierbij aan (Sjaloom!, Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 25 juni, 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra. Van harte welkom.

Sponsor bedankt

OOSTERHOUT - Vanaf het najaar speelt tafeltennisvereniging Oosterhout (TVO) in nieuwe shirts. De shirts zijn gesponsord door GPI Elektrotechniek uit Huissen. Eerder sponsorde GPI Elektrotechniek al andere materialen.

Rishi Jurawan, projectleider bij GPI Elektrotechniek, vertelt dat het ontzorgen van de klant niet alleen op zakelijk gebied hoog in het vaandel staat, maar ook op maatschappelijk vlak. ‘Binnen sportverenigingen wordt er hard gewerkt aan het ontwikkelen van talenten. Dit gebeurt ook bij GPI Elektrotechniek. We bieden onze mensen goede omstandigheden en ontwikkelmogelijkheden. Dezelfde goede omstandigheden willen wij ook mogelijk maken voor de lokale omgeving. Wij dragen dan ook graag een steentje bij om mensen in onze omgeving te helpen om fit en vitaal te blijven.’

De sponsoring draagt bij aan de sterke groei die TVO momenteel meemaakt. Eenzelfde groei maakt GPI Elektrotechniek ook mee. Het bedrijf is daarom afgelopen jaar verhuisd naar een nieuw pand op de Azalealaan 3 in Huissen.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies en dergelijke hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

De komende periode organiseert SWL weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende locaties voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Dinsdag 20 juni van 13.30 – 15.30 u in het Dorpshuis (Emmastraat 23), Angeren

Woensdag 28 juni van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4), Gendt

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Imkers houden open huis

REGIO - Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing wordt gemaakt? Of hoe bijen hun raten bouwen? In het weekend van 8 en 9 juli houden imkers op meer dan 200 locaties open huis.

Voor het achtste jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in Nederland. Tijdens het open huis van de NBV ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijke maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 8 en 9 juli zien wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederland telt ongeveer 9000 imkers waarvan 80 procent is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000. Kijk voor een open huis locatie bij jou in de buurt op www.bijenhouders.nl.

Maestro van Doornenburg

DOORNENBURG - Op zaterdag 25 november zal harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg een unieke muzikale avond organiseren onder de naam 'Maestro van Doornenburg 2017'. De avond zal een unieke ervaring worden voor de deelnemers en het publiek.

De inhoud van de muzikale avond is geïnspireerd op het populaire AvroTros-programma Maestro waarvan eind dit jaar het vierde seizoen zal worden uitgezonden. In Doornenburg zullen bekende en unieke Doornenburgers en Lingewaarders hun best doen om de beste maestro te worden. Hierbij strijden zijn naast eeuwige roem ook om de enige echte gouden dirigeerstok!

De avond bestaat uit een bijzonder concert van de harmonie met een gevarieerd en swingend repertoire waarbij hun eigen dirigent Emile Stoffels regelmatig zijn plek zal afstaan aan één van de maestro’s. Iedere maestro zal een zelfgekozen werk dirigeren en proberen een eigen draai aan het muziekstuk te geven. De optredens van de maestro’s worden beoordeeld door een echte vakjury. Daarnaast zal ook het publiek zijn stem kunnen uitbrengen.

Vanaf begin september zal wekelijks de naam worden onthuld van één van deelnemende bijzondere maestro’s. Hierbij kan al worden verklapt dat onder de maestro’s een aantal zeer verrassende en bijzondere namen zal deelnemen. Ook zal in dezelfde periode de voorverkoop voor dit evenement plaatsvinden. Meer informatie hierover zal tegen die tijd bekend worden gemaakt.

Noteer dus alvast 25 november in uw agenda, want dit wordt een evenement waar zeker over gesproken zal worden!

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 27 juni - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 28 juni - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 29 juni - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Scootmobieltocht Zonnebloem Gendt

GENDT - Het is een stralende vrijdagmiddag als een groep Zonnebloemgasten en -vrijwilligers zich verzamelt op het Julianaplein in Gendt. "De afgelopen jaren was er een tocht door de gemeente Lingewaard, maar dit jaar gaan we eens wat anders doen. We nemen de pont naar de andere kant van het Pannerdensch kanaal. In optocht vertrekken we naar Doornenburg, so far so good."

"Maar op de pont overvalt het noodlot ons. Één van de scootmobielen valt stil en is niet meer van de plek te krijgen. Gelukkig rijdt er ook een auto mee, zodat meneer in ieder geval de weg kan vervolgen. De scootmobiel mag blijven staan op de pont, super service! We bellen de maatschappij om te vertellen waar de scootmobiel staat, niet heel moeilijk uit te leggen natuurlijk en vervolgen onze weg.

We komen aan bij het Oudgemaal aan de Deukerdijk. Wat een prachtig plekje, rust, ruimte, schaduw onder een mooie notenboom. We krijgen uitleg over het gemaal en worden voorzien van een kop koffie en heerlijke apfelstrudel met slagroom en ijs. Dat is pas verwennen!

We rijden de tocht terug naar de dijk en gaan bij het Looveer weer over naar het mooie Lingewaard. Ook daar gaan we de dijk weer op en gaan via het 'dierenpark' van Huissen terug naar Angeren en via het Lingefietspad naar Gendt. Gelukkig blijven verdere problemen ons gespaard. Alhoewel er nog een scootmobiel even uitvalt, krijgen we die wel weer gestart, pff wat een opluchting!

We sluiten af bij cafetaria Flintrop. De tafels zijn al gedekt en we worden voorzien van het lekkers dat Flintrop te bieden heeft. Een mooie afsluiting, op naar volgend jaar maar weer!"

Nacht zonder dak

RESSEN - Van 24 op 25 juni gaan jongeren een nacht zonder dak doorbrengen op het veld buiten de kerk van Ressen. Zij zullen slapen onder een zelfgemaakt onderkomen van dozen en plastic. Zo kunnen zij een nacht ervaren hoe het is om geen huis te hebben.

"We willen met deze actie graag geld inzamelen voor Stichting het Kruispunt Nijmegen. Het Kruispunt Nijmegen biedt een plek om thuis te voelen aan (voormalig) dak- en thuisloze mensen." Deze activiteit wordt georganiseerd door het gezamenlijke jongerenwerk van de Protestantse Gemeenten Lent-Oosterhout-Ressen, Bemmel, Angeren en Gendt-Doornenburg. Jongeren (11 - 18 jaar) kunnen zich opgeven bij jongerenwerker Marije Klijnsma: jongerenwerk.ineen@gmail.com.

Iedereen kan de jongeren en het goede doel steunen door op 24 juni om 18.00 uur bij de kerk van Ressen soep te komen eten. Dit is voor alle leeftijden. "We vragen voor de soep 5 euro voor het goede doel. En men kan dan de sponsorkaart van een van de jongeren die een nacht zonder dak gaan slapen invullen. Ook is iedereen uitgenodigd voor een korte samenkomst in het kerkje om 19.00 uur aan de Kerkenhofstraat 3 in Ressen.

In een oogopslag

Vieringen in parochie De Levensbron

Zaterdag 24 juni

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Zondag 25 juni

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, A. Hulleman, Exotherm

10.00 uur: St. Bavo Angeren, eucharistieviering, G. Peters en I. van Cuijk, Gemengdkoor De Levensbron, Angerense Umdracht.

10.00 uur: H. Martinus Gendt, woord- en communieviering, C. Driessen, Remember, Kersenfeest

Woensdag 28 juni

09.30 uur: H. Martinus Gendt, eucharistieviering, G. Peters

Zaterdag 1 juli

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, woord- en communieviering, J. Kallen, Potchefstroomse Universiteitskoor uit Zuid-Afrika

19.00 uur: H. Martinus Gendt, eucharistieviering, G. Peters, Jongerenkoor Remember, Jubileumviering Jongerenkoor Remember

Zondag 2 juli

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters en I. van Cuijk, Kinderkoor Spetters, Gezinsviering

Woensdag 5 juli

09.30 uur: St. Bavo Angeren, eucharistieviering, G. Peters

Vrijdag 7 juli

10.00 uur: Kapel Gouden Appel Bemmel, eucharistieviering, G. Peters

10.00 uur: Sancta Maria Huissen, eucharistieviering, C. Crolla

Verloting speeltuin Hulhuizen

HULHUIZEN - Maandag 12 juni was de trekking van de 50ste verloting van Speeltuinvereniging Hulhuizen.

De eerste prijs, een cadeaubon ter waarde van 125,00 euro is gevallen op lotnummer 1136. De tweede prijs, een cadeaubon ter waarde van 50,00 euro is gevallen op lotnummer 240 en de derde tot en met de achtste prijs zijn cadeaubonnen die gevallen zijn op lotnummers: 1546, 2650, 2945, 2081, 2478, 2220.

De prijzen zijn gedurende 3 maanden na trekking af te halen bij: Jolanda Meijer, Groenestraat 2 in Gendt, telefoon 0481 423123.

Maak je eigen traktatie-teckel

HUISSEN - Winkeliersvereniging de zilverkamp organiseert: Maak je eigen traktatie-teckel. Een eetbare teckel maken? Klinkt dat niet leuk…

Die maak je heel simpel, namelijk van een heerlijke Twix en wat fondant. Kom langs, fröbel mee en eet lekker op! Tot 24 juni tussen 10.00 en 14.00 uur bij het gele kraampje. Meer info staat op www.facebook.com/winkelcentrum-de-zilverkamp.

Rommelmarkt tijdens Bemmel Zingt

BEMMEL - Bij voldoende deelname vindt zondag 9 juli tijdens Bemmel Zingt weer een rommelmarkt plaats. Het belooft een gezellige, drukke dag te worden. Er treden achttien koren op. Dit op vijf podia in het centrum en natuurlijk zijn de winkels geopend.

De rommelmarkt wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Men kan zich hiervoor nog steeds inschrijven. De prijs per kraam bedraagt 25 euro inclusief BTW. Tevens wordt een borg van 5 euro inclusief BTW gevraagd. Deze ontvangt u bij schoon opleveren van de kraam na de rommelmarkt retour. Inschrijven kan tot en met 31 juni tegen contante betaling bij Schoen- en sleutelservice Huting aan Deken Dr. Mulderstraat 2 B in Bemmel.

50% korting bij Twice is Nice Kringloop in Huissen

HUISSEN - Wegens het enorme aanbod van goederen hebben we een mooie actie van 50% korting op alles! (m.u.v. vers hondenvlees).

Wat hebben we zoal? Kasten, banken, tafels, stoelen, kleding, speelgoed, boeken, lampen en diverse kleine huisraad. De actie begint zaterdag 17 juni om 10.00 uur tot en met zaterdag 24 juni 17.00 uur. De zondagen tijdens deze actie zijn we geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Openingstijden: ma. t/m vr. van 10.00 uur tot 18.00 uur; Za. Van 10.00 uur tot 17.00 uur; Zo. Van 10.00 uur tot 17.00 uur (alleen tijdens de actie). Vanaf maandag 26 juni zijn we weer geopend de winkel is dan weer voorzien met nieuwe artikelen zodat u weer volop keuze heeft tussen grote en kleine spullen.

Heeft u huisraad over dan u kunt u deze afgeven bij onze winkel voor grotere spullen kunt u een afspraak maken de goederen worden bekeken of deze geschikt zijn voor wederverkoop uiteraard is het ophalen kosteloos.

Zorgvuldig en professionele woningontruiming

Het leeghalen van een woning kan nodig zijn na overlijden, scheiding, emigratie enzovoort. Twice is Nice neemt uw zorg uit handen, als een woning moet worden ontruimd. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij ieder soort woning snel, professioneel en discreet leeghalen. Twice is Nice levert alles bezemschoon en conform uw wensen op.

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met 026 3275579. Nijverheidsstraat 33C (steegje in tussen Praxis en the Floorfactory); www.twiceisnice.nl.

Superdeal: Driegangendiner voor 14,95 euro bij Mona's!

NIJMEGEN-NOORD – Op een ideale lokatie, vlakbij de A-15, staat het sfeervolle pand van Restaurant Mona's. Alom bekend in de regio, want bij Mona's kun je culinair genieten, voor een prachtige prijs!

Hij was pas 23 jaar, toen hij een bedrijf in de catering opzette; Pim van Anholt. Kok van beroep en zeer ambitieus. Toen zijn bedrijf Catering Culinair goed op poten was gezet, volgde zijn eerste restaurant in Arnhem; Mona's Eet- en Drinkfestijn en het duurde niet lang of zijn tweede restaurant in Nijmegen-Noord was een feit. Inmiddels bestaat Mona's al twintig jaar. Het authentieke restaurant staat bekend om het heerlijke eten en de huiselijke gezelligheid. Maar wist u dat Mona's ook vergaderruimtes heeft? En dat u er ook een besloten feest kunt geven? Bij Mona's kan dat tot in de puntjes voor u worden verzorgd. In de bloemrijke tuin is het er bij mooi weer goed toeven. Gezellig iets drinken met wat borrelhapjes erbij, of uitgebreid dineren? Bij Mona's betaal je nooit teveel. Nu is er de Superdeal: Een driegangendiner, voor slechts 14,95 euro! U kunt kiezen tussen vijf voorgerechten, zes hoofdgerechten en zes nagerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van smakelijk gevulde champignons vooraf, vervolgens een sappige steakspies met kruidenboter en roomijs met caramelsaus na... Loopt het water u al in de mond? Voor dit heerlijke diner betaalt u de ongelooflijke prijs van 14,95 euro! Liever iets anders? De Mona's lunch- en dinerkaart is onlangs vernieuwd. Zo heeft u nog meer keuze uit met zorg samengestelde gerechten.

Komt u een keer proeven? Wees welkom bij Mona's Eet- en Drinkfestijn aan de Griftdijk 201 in Nijmegen-Noord; 024 3481111; www.monasrestaurant.nl.

Drukkerij Kuipers vertrekt, maar gaat niet weg

HUISSEN - Op de Markt in Huissen centrum valt meteen het oog op de aanwezigheid van drukkerij Kuipers, met de winkel voor kantoorbenodigdheden als onderdeel daarvan.

Het bedrijf lijkt gewoon bij de opgeknapte Markt te horen. Dat verbaast niemand eigenlijk want dit oude familiebedrijf kent bijna iedereen in de omgeving. In 1933 vestigde het bedrijf in de persoon van Jan Kuipers zich vanuit Zwolle in Huissen. Oorspronkelijk vond men het nest in de Vierakkerstraat en menig bidprentje werd er gedrukt.

Alle ontwikkelingen werden door het bedrijf beleefd, zoals het werken met de boekdrukpers tot aan het offsetdrukken in de jaren '80. Na het offsetpersen maakte de techniek nog grotere sprongen en natuurlijk zit men helemaal in het huidige digitale tijdperk.

Gaandeweg werd het tijd om de tak van kantoorbenodigdheden meer los te koppelen van de kernactiviteiten van de drukkerij. Een van de gevolgen is, dat de kantoorwinkel aan de Markt sluit en een andere bestemming krijgt. Op de opgeknapte Markt komt beslist weer iets passends.

En de drukkerij? Die hoofdactiviteiten worden elders door hetzelfde team voortgezet. Edwin staat met fiets klaar om er heen te gaan... maar lopend is het een paar stappen. De drukkerij leeft in alle vitaliteit voort aan de nabijgelegen Rijnstraat. Kuipers weet de klanten te vinden, maar andersom geldt hetzelfde: De klanten weten drukkerij Kuipers te vinden; om de hoek dus.

"Zullen we hier blijven of verder gaan?" CO-Bus Buscamper Verhuur


OOIJ bij NIJMEGEN – Alweer vijf jaar verhuurt CO-BUS Pössl buscampers voor vakanties. Sinds juni 2016 gebeurt dit vanuit het bedrijfspand in Ooij – de Bouwkamp.

Er is niets zo leuk als mensen uit te zwaaien die zin hebben om op vakantie te gaan en enthousiaste huurders met hun vakantieverhalen weer welkom te heten. CO-BUS Buscamper Verhuur richt zich op vakantiegangers die de keuze willen hebben om rond te reizen of ergens zomaar een paar dagen of langer willen blijven staan.

Foto: Marco van den Brink

Heleen en Arnold gebruiken hun jarenlange reiservaring in hun bedrijf. Dat is onder andere terug te vinden in de complete inventaris, huurders hoeven alleen hun kleding, beddengoed/handdoeken en een boek/tablet mee te nemen en zelf de voorraadkastjes te vullen. Bovendien worden huurders goed geïnformeerd en krijgen uitleg van de buscamper en de apparatuur bij vertrek. Sinds december 2016 biedt CO-Bus Buscamper Verhuur voor de wintermaanden ook een fly-and-drive-service aan op airport Faro (Algarve). Hoe fijn is het lentegevoel in de winter én de mogelijkheid om door Portugal te reizen, zonder eerst een lange afstand te moeten rijden om er te komen.

Zin in vakantie met een buscamper? Kijk op de website co-bus.nl of bel CO-BUS voor een afspraak (06 12403209), Heleen of Arnold is er dan zeker.

De hele zomer verse zomerbloeiers bij De Huyskweker

GENDT - De officiële zomer begint deze week. Met heerlijk weer in het vooruitzicht, mooie zomerse dagen waarop we kunnen genieten van tuin, terras of balkon.

Daar horen zomerbloeiers zeker bij! Heeft u nog geen prachtig bloeiende plant van De Huyskweker? Kom dan gerust bij ons langs. In onze kwekerij vindt u nog de hele zomer een ruim assortiment verse zomerbloeiers, stekperkgoed en kamerplanten. Tot eind augustus kunt u bij ons terecht voor verse planten.

Huyskweker Arnhem-Nijmegen is en blijft dé zomerbloeier specialist die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij, goed advies en een fantastische bloei dankzij topproducten. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke meststoffen en natuurproducten. De Huyskweker staat gerant voor goede kwaliteit zodat u een zomer lang plezier kunt hebben van uw planten.

Uniek zijn de hangpotten met waterreservoirs. Deze pot maakt het verzorgen van bloemen voor iedereen eenvoudig. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem wordt een plant altijd van voldoende water voorzien. U kunt deze potten na het seizoen ook weer omruilen voor een nieuwe gevulde hangpot, dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

De kwekerij is goed bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheid. De Huyskweker is 6 dagen in de week geopend. U bent van harte welkom!

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, Langstraat 46, Gendt – www.huyskweker-arnhemnijmegen.nl.

Check, check dubbelcheck

HUISSEN - Wanneer heb jij voor het laatst iets gecheckt? Je e-mail, bankrekening, Facebookpagina of je spiegelbeeld? Waarschijnlijk niet heel lang geleden, als ik naar mezelf kijk.

We checken wat af met z'n allen. Op het schoolplein, in de trein, restaurants en op het werk: overal zie ik mensen bijvoorbeeld op hun smartphone kijken of er nog een berichtje binnen is gekomen of wanneer de trein precies gaat. Al die checks kosten ons een hoop tijd: 1 maand per jaar, blijkt uit onderzoek van SNS.

Maar waarom doen we het en wat levert het eigenlijk op? De 'leuke' checks, zoals Facebook bekijken of door het aanbod van een videodienst scrollen, doen we vooral om tijd te doden. Informatieve checks, zoals nieuwssites afspeuren, doen we om controle te houden. Het verraste me dat dit ook als de belangrijkste reden wordt genoemd voor het checken of je nog goed zit met bijvoorbeeld je zorgverzekering, energieleverancier of hypotheek. Je zou toch denken dat je dat vooral doet omdat je daardoor kunt besparen.

Sommige mensen checken hun hypotheek helemaal niet. Het grootste deel zegt hier geen zin in te hebben. Maar veel mensen denken er simpelweg niet aan dat hun hypotheekrente misschien omlaag kan. Zonde, want hiermee kun je soms honderden euro's besparen op je maandlasten. En goed nieuws: deze check is binnen 1 minuut gepiept. Dus doe vooral even de rentecheck. En wie weet zit je goed of levert dat checken je toch nog iets op. Doe de RenteChecker op snsbank.nl/rentechecker.

PS. Ben je geïnteresseerd in het volledige onderzoek? Kijk dan op snsbank.nl/checkonderzoek.

Hema Bemmel gaat verbouwen

BEMMEL - Hema Bemmel is aankomende week gesloten. De winkel wordt volledig verbouwd.

Donderdag 29 juni om 10:00 uur is de officiële opening van de nieuwe winkel. Ook viert Hema Bemmel vanaf donderdag 29 juni het eerste lustrum, de winkel bestaat alweer vijf jaar. Dit wordt vier dagen gevierd met leuke activiteiten voor de kinderen en met aanbiedingen die alleen deze dagen gelden. Zondag 2 juli is de winkel geopend van 12:00 – 17:00 uur.

De winkel wordt omgebouwd naar het succesvolle internationale concept waarbij er werelden worden gecreëerd. Bijvoorbeeld een prachtige 'dameswereld'. Onze klant kan hier haar complete garderobe aanvullen met onze comfortabel zittende hippe dameskleding die goed gecombineerd kan worden met mooie damesaccessoires en bijpassende beenmode! "En niet te vergeten onze functionele damesondermode en lingerie." De nieuwe opstelling zorgt voor duidelijkheid waardoor de klant niet hoeft te zoeken naar het product.

Vanaf donderdag 29 juni zal het team van Hema Bemmel klaar staan voor de klant om deze te begeleiden door de nieuwe winkel.

Zondag 2 juli Huissens gezelligste (gratis!) live muziekevenement Koopzondag én Back to the Music in Huissen

Fotobijschrift: Live muziek bij tal van horecazaken en shoppen in winkels op themazondag Back to the Music in Huissen op 2 juli. (Foto: Hans Schmeinck)

HUISSEN - De eerste zondag van juli staat bij iedere muziekliefhebber in het geheugen gegrift. Uiteraard vanwege Back to the Music in Huissen. Dit jaar is het (gratis!) muziekevenement op zondag 2 juli. En shoppen in de winkels op deze themazondag.

Back to the Music viert alweer de vijftiende editie. Horecaondernemers in Huissen-centrum waren destijds de initiatiefnemers voor het open lucht live muziekevenement. Sinds enkele jaren wordt het onder de vlag van Ondernemersvereniging Huissen georganiseerd. Want daarin zijn zowel winkeliers als horeca verenigd. Samen trekken ze op tijdens deze themazondag. De winkels zijn op 2 juli geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Al voor die tijd kunnen bezoekers van het stadje van plezier bij diverse horecazaken genieten van een heerlijke lunch of zelfs ontbijt. Daarna shoppen en vervolgens tot maar liefst 20.00 uur genieten van live bands. Uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje.

De live bands en acts beginnen om 14.00 uur. Bij Beide Zussen speelt 2nd-Opinion. Iets verder in de Helmichstraat presenteert De Buitenpoort presenteert liefst drie bands; Flashback, The Crown Jewels en Rock off Classic. In de Vierakkerstraat (hoek Langekerkstraat) delen de café's Borrelzz en De Kater één podium, alsmede de bands Gewoon Lensen en Whatever.

Gratis toegang

In diezelfde straat speelt Club Soda bij Het Moment en Bar Lekker. Dan het hoekje om, de Markt op waar Slap Back Johnny de bezoekers van De Dijk verwent. Ook op de Markt, maar dan bij de restaurants De Betuwe en Da Claudio: Bandera Latina. Dan de Langestraat in en dan is bij Big Fish Reflexion te bewonderen. En het rondje is compleet met café 't Huessenaartje aan de Arnhemse Poort waar te genieten is van Sugar Mama. De toegang is dus overal gratis!

En vergeet vóór het genieten van de muziek niet om je slag te slaan in de leukste en gezelligste winkels waar de mooiste (zomer)collecties pronken. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Straatspeeldag in Huissen: een succesvol evenement

HUISSEN - De Straatspeeldag had dit jaar te maken met de eerste zomerstorm van 2017. De organisatie heeft tot het laatst toe gekeken of dit mooie evenement doorgang kon vinden.

Driekwart jaar is er hard gewerkt om het thema van 2017 gestalte te geven. Al bij de voorbereidingen vlogen de creatieve ideeën over en weer voor het thema Superhelden. Op woensdag 7 juni was het dan zover. Om de kinderen zo lang mogelijk te laten genieten van al het gezelligs op deze dag had de organisatie bij de voorbereidingen besloten dit jaar het evenement een week naar voren te halen. Hierdoor konden de kinderen de éne week naar de Straatspeeldag en de week daarna goed uitgerust deelnemen aan de Avondvierdaagse. "We hadden gehoopt dat het weer ons geen parten zou spelen aangezien de organisatie al dertien jaar lang op de dag zelf prachtig weer heeft gehad. Maar het organisatieteam dat staat als een huis, heeft zich kranig geweerd."

Het is na overleg met ondernemers en standhouders gelukt alle bezoekende kinderen een prachtige dag te bezorgen. Het bezoekersaantal was dan wel minder dan de voorgaande jaren, maar de kinderen zijn toch in groten getale naar de Markt in Huissen gekomen samen met vaders en moeders, opa's en oma's. "Ook aan hen hartelijk dank dat zij de weergoden getrotseerd hebben." Met veel plezier werd er geklommen op de klimtoren, werd er gedanst en gebokst op het podium, volop geknutseld op het Crea Doe plein en lekkere versnaperingen gehaald bij de diverse kraampjes. "Ook onze dank voor de vele deelnemers en standhouders, want ook voor hen was het aanpassen aan de stormachtige weersomstandigheden. De organisatie kijkt samen met alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers terug op een geslaagde dag. Geniet nog even na aan de hand van de kleurrijke foto's op onze website www.straatspeeldaghuissen.nl", aldus het
Team Straatspeeldag Huissen.

Ze zijn er weer, kersen!

RESSEN - Het is weer volop genieten van de heerlijke Betuwse kersen bij fruitbedrijf en landwinkel De Woerdt.

Ze zijn stevig, sappig en vol van smaak. Komt u ze proeven? Landwinkel de Woerdt is geopend van maandag t/m zaterdag. Kijk voor meer informatie op www.dewoerdt.nl.

18 / 32

19 / 32

20 / 32

21 / 32

22 / 32

Uniek optreden Zuid-Afrikaans koor

HAALDEREN - Het fantastisch mooie Potchefstroomse Universiteitskoor uit Potchefstroom (Zuid-Afrika) zingt zaterdag 1 juli om 19.00 uur tijdens de eucharistieviering en geeft aansluitend een concert vanaf 20.15uur in de R.K. kerk in Haalderen.

Het Potchefstroomse Universiteitskoor staat onder leiding van zijn dirigent Kobus Venter. Degenen die ook in 2003, 2008, 2011 en 2014 bij het indrukwekkende optreden van dit koor in Groesbeek, Doornenburg of Bemmel zijn geweest, zullen nu zeker wéér van de partij willen zijn!

Het koor reist drie weken lang vanaf Zuid-Afrika door Europa, via Bemmel en Groesbeek naar Duitsland, Slovenië, Kroatië, Oostenrijk en Italië, alvorens weer terug te vliegen naar Johannesburg. In Nederland verblijft het koor een aantal dagen in Bemmel en Groesbeek en zal overnachten bij gastgezinnen.

De entree is gratis. Door de hoge kosten, die het koor maakt (vooral door de sterke Euro), zal er na het concert in de Cosmas een collecte worden gehouden. Na afloop zullen CD's van het koor worden verkocht voor 10 euro per stuk. "Ik zou het ontzettend fijn vinden, wanneer de kerk helemaal afgeladen vol zou zitten en we het gastkoor op die manier een geweldig onthaal zouden geven, net als in 2003, 2008, 2011 en 2014. Ook dat was een overweldigend succes. Niemand zal er spijt van krijgen. Voor mij is dit het mooiste koor in de wereld! Van harte aanbevolen!", aldus Eugène Ceulemans.

Schippersmis in Doornenburg

DOORNENBURG - Op zondag 2 juli is de traditionele Schippersmis. Ook dit jaar zal de viering gehouden worden in de Sint Martinuskerk, in Doornenburg.

De dienst begint om 15.00 uur. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het gemengd koor Exotherm uit Huissen (www.exothermhuissen.nl). Voorganger is uiteraard aalmoezenier Van Welzenes.

Zomerse activiteiten bij De Minkhof

BEMMEL - Het is genieten met het mooie zomerse weer bij leef- en doeboerderij De Minkhof. Daarom staat de zondagsopening op 2 juli ook in het teken van ‘de tuin’.

Louis Dolmans komt vertellen over zijn inspanningen om oude graangewassen - zoals Wilhelminatarwe - te kweken. De kosten bedragen voor deze ochtend/middag inclusief lunch 7,50 euro (bij inschrijving te voldoen).

Minkhof workshop bloemen schilderen voor beginners begint op 26 juni. Een ieder is gedurende vier weken elke maandag van 13.30 tot 15.30 uur welkom om onder begeleiding vrolijke bloemen, boeketten en stillevens te leren schilderen met acrylverf. Het instapniveau is dat van mensen, die nog niet of zelden hebben geschilderd. Bij de kosten van 25 euro zijn de juiste penselen, oefenmateriaal en een opgespannen linnendoek inbegrepen.

Op 24 juli en 14 augustus worden senioren uitgenodigd om met hun kleinkind De Minkhof te komen bezoeken. Ook staat er op 6 augustus een heerlijke barbecue op het programma. Details over de invulling van deze dagen volgen nog. Maak vast een afspraak met uw kleinkind en noteer deze in de agenda. Verdere informatie volgt nog of kijk op de website!

"Tenslotte willen wij nog een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers. Hebt u naast uw bezigheden nog wat tijd over om De Minkhof bij te staan, dan horen wij dit graag. Vooral onze schoonmaakgroep en onze kookgroep kunnen versterking gebruiken!"

Aanmeldingen graag via 0481 357185 (alleen op maandag, woensdag en vrijdag), Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk) in Bemmel (www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Looveldenloop tijdens lustrum Medisch Centrum Loovelden

HUISSEN - Medisch Centrum Loovelden houdt van 19 tot en met 23 juni een feestweek ter gelegenheid van zijn vijfjarig bestaan. In deze week worden er op verschillende tijdstippen gratis activiteiten georganiseerd.

"Op woensdag 21 juni verzorgen we samen met Stichting Welzijn Lingewaard voor de kinderen van De Boemerang en bewoners van de wijk Loovelden een hardloopwedstrijd. Deze LooveldenLoop wordt ’s middag door kinderen in verschillende leeftijdscategorieën gelopen. In de avond is er de gelegenheid voor volwassenen om 2.5 of 5 km hard te lopen of deel te nemen aan sportief wandelen."

Op initiatief van Medisch Centrum Loovelden, Stichting Welzijn Lingewaard en Participatiepunt Huissen is er sinds 3 mei ook een wandeluurtje in Huissen. Het wandeluurtje is wekelijks iedere dinsdag om 11.00 uur. In de even weken wordt er gestart vanuit het Medisch Centrum de anderen weken vanaf het participatiepunt op ’t Zand.

Wilt u meelopen met de Looveldenloop of het wandeluurtje? Kijk dan op www.medischcentrumloovelden.nl of bel 026 3258640. Of neem contact op met Stichting Welzijn Lingewaard (Melissa Davina): 088 2552555.

Nieuwe kleurrijke expositie in Angeren

ANGEREN - Was in het verleden de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman in Angeren steeds gevuld met de nieuwste dames, heren- en kinderschoenen nu is deze voor de vierde keer ingericht met kleurrijke schilderijen.

De komende zes weken is er werk te zien van drie inwoners van Angeren. Dit zijn:

Ans van der Veen. Zij schildert nog niet zo lang, ongeveer drie jaar, maar met veel plezier. Zij volgt lessen bij Maria Diduch in Huissen. Zij schilderde met olieverf zonnebloemen, hortensia’s, een lotusbloem en een landschap.

Henny Borgers. Zij schildert sinds 1980. Ze heeft les gehad van Ellen Baptist, Maria Diduch, bij de Open Academie in Bemmel van Bart Elfrink en ook van Caroline. Ze geeft schilderlessen aan een groep dames en een heer in het gemeenschapshuis in Huissen-Zand. In het verleden was haar werk in de Kunstuitleen in Gendt. Ook heeft zij verschillende keren geëxposeerd onder andere bij de kunstroute Mea Vota. Zij toont werken in olieverf, aquarel en pastelkrijt.

Cilia van Leeuwen schildert ook al jaren. Zij volgt nog steeds lessen bij de Open Academie in Bemmel onder andere bij Bart Elfrink. Zij exposeerde in het kerkje van Persingen. Nu zijn van haar diverse werken waaronder portretten te zien, uitgevoerd in houtskool, acryl- en olieverf.

Al dit moois is te zien in de etalage aan Jan Joostenstraat 20 te Angeren tot 25 juli a.s.

Kampioenschap Lingewaardse zomeravondbridge

LINGEWAARD - Ook dit jaar organiseren de vier Lingewaardse NBB-bridgeclubs, B.C. Gendt, B.C. Doublet, B.C. Huissen en B.C. Cool Down zomeravondbridge.

Nadere informatie hierover staat elders in dit blad en op de websites van de genoemde clubs. Dit jaar voor het eerst is daaraan een kampioenschap verbonden. Met een minimale deelname van vijf van de negen avonden ding je mee naar het zomerkampioenschap. De vijf hoogste scores tellen mee op individuele basis.

Vanaf 26 juli is de stand via het NBB rekenprogramma op de websites van alle deelnemende verenigingen te raadplegen waarna op 22 augustus in Huissen de Zomertrofee uitgereikt zal worden. Met de instelling van dit kampioenschap menen de organiserende clubs te voldoen aan de wens van veel bridgers om niet alleen rekening te houden met wat bij pure gezelligheidsspelers voorop staat, maar ook de wat meer competitie-ingestelden aan hun trekken te laten komen.

Schippersmis in Doornenburg

DOORNENBURG - Op zondag 2 juli is de traditionele Schippersmis. Ook dit jaar zal de viering gehouden worden in de Sint Martinuskerk, in Doornenburg.

De dienst begint om 15.00 uur. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het gemengd koor Exotherm uit Huissen (www.exothermhuissen.nl). Voorganger is uiteraard aalmoezenier Van Welzenes.

M8E1 kampioen

BEMMEL - De meiden van M8E1 zijn kampioen geworden! Na een 2-0 winst tegen de Kromhouters uit Tiel was het duidelijk: de meiden zijn kampioen.

Het seizoen wordt zaterdag nog afgesloten met een toernooi en dan kunnen de meiden en coaches genieten van een welverdiende vakantie.

MD2 al kampioen

BEMMEL - Na een winst van 5-0 zijn de meiden van de MD2 al kampioen!

Met nog een inhaalwedstrijd te gaan tegen Oosterbeek op maandag konden ze het kampioenschap zaterdag thuis al vieren. "Gefeliciteerd meiden en coaches, top gedaan!"

F1 HV Huissen kampioen

HUISSEN - De F1 van Handbalvereniging is met 17 gewonnen wedstrijden van de 18 terecht kampioen geworden. Tijdens de kampioenswedstrijd zijn de meiden van de F1 dan ook terecht in het zonnetje gezet en hebben ze het kampioenschap uitgebreid gevierd.

Heren A HV Huissen kampioen!

HUISSEN - Afgelopen jaar zijn de heren A kampioen geworden. Dit hebben ze bereikt met goed spel, inzet en samenhorigheid. Op naar volgend jaar!

Heren 2 HV Huissen kampioen

HUISSEN - Een welverdiend kampioenschap voor de heren 2 van handbalvereniging Huissen. Na een goed en overtuigend seizoen zijn ze terecht kampioen geworden.

Meisjes B2 kampioen!

HUISSEN - Na een goed en overtuigend seizoen zijn de meisjes B2 van Handbalvereniging Huissen ongeslagen kampioen geworden!

Kunstuitleen pakt uit

GENDT - Tijdens het Kersenfeest in Gendt pakt de kunstuitleen uit met een grote overzichtstentoonstelling in De Leemhof.
Op zaterdag 24 juni van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag 25 juni van 12.00 tot 18.00 uur kan men kennis nemen van een overzicht van alle schilderijen die op een bijzondere manier worden tentoongesteld.

Men kan kunstenaars aan het werk zien en voor de kinderen is er een aparte hoek ingericht waar zij zelf een schilderij kunnen maken.

De kunstuitleen in Gendt bestaat al sinds maart 1994. Destijds kon men terecht in de bibliotheek. Al gauw was het aanbod zo groot, dat er verhuisd werd naar het sociaal cultureel centrum De Leemhof. Al die jaren is er gewerkt met een groep vrijwilligers, die op de vrijdagavond bereid waren om schilderijen uit te lenen.
De crisis is niet ongemerkt aan de uitleen voorbij gegaan. Desondanks zijn de prijzen niet verhoogd. De animo om te lenen zit weer in de lift. De collectie is in januari bijna geheel vernieuwd. Men kan een schilderij huren voor 13.50 euro per drie maanden. Dat is 1.00 euro per week! Ook bedrijven kunnen schilderijen lenen voor een periode van 6 maanden tegen lage prijzen.

Iedereen is welkom om te komen kijken naar de tentoonstelling tijdens het kersenfeest of gewoon een keer op vrijdag avond van half 7 tot half 9.

Oude Trekkers en Stationaire Motoren op de braderie tijdens Kersenfeest in Gendt

GENDT - Aankomend weekend is het weer zover; dan is er Kersenfeest in Gendt. Verschillende verenigingen zijn al volop bezig met de organisatie die langzaam het einde bereikt. Ook wij van de Gendtse Trekker en Motor Hobbyisten zijn druk bezig en proberen samen met de Gendtse winkeliersvereniging er weer een mooie show van te maken.

Het grootste gedeelte van de organisatie ligt bij onze schuttersvereniging Sint-Sebastianus. Ze proberen met hun thema 'Vrienden van Sebastianus live' heel Gendt uit te nodigen als vriend met hun uitgebreide muziek repertoire. Ook wij sluiten ons hierbij aan, want onze trekkers en motoren maken ook geluid, en dat klinkt bij velen bezoekers als muziek in de oren.

Verder proberen we onze programma wat meer uit te breiden door wat trekker- en machine onderdelen te ruilen of aan te bieden. Want voor het opknappen of kompleet maken van een trekker of motor zijn er altijd onderdelen en materialen nodig en als je die dan hier bij het Kersenfeest kunt vinden is dat mooi meegenomen.

Het is allemaal te zien en te horen op zondag 25 juni vanaf 10.00 uur op de nieuwe locatie, rotonde richting Dijkstraat en Molenwijk, waar ook diverse demonstraties met tekst en uitleg gegeven worden. Mocht men vragen hebben over een trekker, auto, motor of machine vraag het dan gerust aan de desbetreffende eigenaar, hij zal er alles over vertellen. Als er nog hobbyisten zijn die mee willen doen met hun oldtimer, bel dan even naar 06 53549737 voor deelname en inschrijving.

Graag begroeten wij een ieder weer op de gezellige braderie van het Gendtse Kersenfeest waar de Kersenkoningin met de hofdames en de Vrienden van Sebastianus live de scepter zwaaien.

Schuttersgilde Sint-Bavo in de prijzen op Kringdag

ANGEREN - Op zondag 11 juni heeft het schuttersgilde Sint-Bavo weer deelgenomen aan de jaarlijkse kringdag van de kring Rijk van Nijmegen - de Betuwe in Beek.

Na de commandantenbespreking kon de sportieve strijd beginnen. En een strijd werd het, want het was erg warm. Om 11.00 uur vond de start van de marswedstrijden plaats. Een tocht van 1,6 kilometer bracht ons van het kulturhus naar de sportvelden waar direct de defiléwedstrijden plaatsvonden. Na de officiële opening begonnen alle overige wedstrijden. De vendeliers vertoonden hun kunsten zowel klassiek als acrobatisch. De marketentsters deden mee aan hun wedstrijd en ook de drumfanfare deed weer mee aan de muziekwedstrijden waar zij twee werken ten gehore bracht voor de muziekjury. Daarna was het nog een gezellig samenzijn in de feesttent.

Uiteindelijk leverde deze kringdag de volgende mooie prijzen op: Marcheren tweede prijs. Helaas was dit voor de derde keer op rij geen eerste prijs. Daardoor helaas een degradatie van de ereafdeling naar de vaandelafdeling. Defileren eerste prijs, vendelen eerste prijs. Bij het individueel acrobatisch vendelen haalde Wouter Ruijsch een verdienstelijke tweede prijs en Michel Balduk een zesde prijs. Marketentsterwedstrijden derde prijs, muziekwedstrijden eerste prijs.

Daarnaast hadden we nog het hoogst aantal punten in overwaardering bij het defilé. Schuttersgilde Sint-Bavo werd tot slot nog uitgeroepen tot de correctste groep van deze dag en was tambour-maître Jochem Reulink de beste tambour-maître deze dag. Het schuttersgilde beleefde hiermee weer een geslaagde kringdag.

Parkeren Aloysiuslocatie ondergronds

Het terrein biedt ruimte aan 70 woningen met parkeerkelder (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN - Het te bouwen appartementencomplex op de Aloysiuslocatie in Huissen krijgt een ondergrondse parkeervoorziening. Ook de bergingen van de bewoners gaan ondergronds. Dat zijn de gemeente en de betrokken partijen overeen gekomen.

Vanaf eind 2016 worden plannen gemaakt voor de Aloysiuslocatie en de Doelenstraat. Op het terrein van het voormalige schoolterrein wordt gewerkt aan de bouw van 70 woningen en parkeervoorziening. Parkeren was onderwerp van overleg. Auto’s parkeren op het binnenterrein van het wooncomplex of ondergronds. Wethouder Johan Sluiter zei eerder dit jaar zich altijd sterk te hebben gemaakt voor een parkeerkelder. De meerkosten zijn voor projectontwikkelaar. VolkerWessel Vastgoed. Het kan uiteindelijk nog uitdraaien op een half ondergrondse parkeervoorziening. Mocht dat zo zijn, dan kan een volledige afzuiginstallatie op het gebouw achterwege blijven. Het betreft een stedenbouwkundig plan, er is nog geen sprake van een uitgewerkt bouwplan, legt de gemeente uit. De enige zekerheid is dat de binnentuin geen parkeerplaats wordt, maar groen.

Het bijkomend voordeel van ondergronds parkeren is volgens het college dat na sloop van het huidige vergadergebouw van de gemeente de locatie ontwikkeld kan worden als tweede bouwfase. “In dit model wordt voorkomen dat er tegenover het Raadshuisplein een nieuw parkeerterrein ontstaat.”

De plannen bestaan verder uit herbouw van woningen van Waardwonen in de Doelenstraat en de aanleg van een wandelroute tussen Sancta Maria en het Raadhuisplein. Aloysius staat 5 juli op de agenda van de Politiek Avond.

Gendtse fietstochten

GENDT - De Stichting Welzijn Ouderen Gendt heeft ook dit jaar weer drie prachtige fietstochten georganiseerd voor alle mensen vanaf 50 jaar. De tochten zijn gepland op de dinsdagen 11 en 25 juli en 8 augustus. Als eventuele reservedatum staat 22 augustus gepland.

Traditioneel voeren de 50 km lange ritten langs diverse leuke plaatsen. De deelnemer bepaalt echter zelf hoeveel kilomet hij wil fietsen. Start en finish zijn bij sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat. Er kan worden gestart vanaf 9.00 uur en men moet uitgeschreven zijn vóór 17.00 uur. U kunt inschrijven bij de start van elke rit. De kosten voor deelname bedragen 3,00 euro per rit (inclusief eventuele pontkosten). Bovendien wordt vóór de eerste rit een gratis kop koffie of thee aangeboden. Bij deelname aan alle ritten ontvangt de deelnemer na de laatste tocht een herinneringsmedaille. Voor eventuele nadere informatie: Ton Balduk (0481 422069).

Rebornpoppententoonstelling in Gendt

GENDT - Zondag 25 juni een rebornpoppententoonstelling (Kersenfeest) in De Leemhof.

Deze reborns worden naar echte baby's en kinderen nagemaakt. Gemaakt van siliconen. Het zijn kostbare verzamelpoppen met certificaat waarvan een beperkte oplage van is! Deze poppen zijn niet te koop! "Ik doe regelmatig een babyshower in zorginstellingen en dat is een erg leuke ervaring!"

Opening Natuurspeelplaats tijdens Dag van Park Lingezegen

fotograaf: Kim van der Zwan

BETUWE - Op Landerij De Park zal tijdens Dag van Park Lingezegen op 25 juni de Natuurspeelplaats officieel geopend worden. Met man en macht is er gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van de natuurspeelplaats. En het is een mooie en uitdagende plek geworden!

Kinderen van onder andere BSO De Landerij zullen de speeltoestellen om 12.15 uur officieel in gebruik nemen. Na de opening mogen alle aanwezige kinderen in de Natuurspeelplaats spelen. Van 12.00 - 17.00 uur is er van alles te doen op Landerij De Park rondom het thema Dieren in het Park. Zo zijn er demonstraties hondentraining en paarden mennen. Voor kinderen zijn er de hele dag allerlei activiteiten: modderbeestjes maken, verhalen luisteren, marshmellows bakken, schminken en nog veel meer. Ook spelen de hele middag verschillende bands livemuziek.
Het volledige programma staat op www.landerijdepark.nl.

Koningswedstrijd jeugd van De Karper

LINGEWAARD - Er waren negen jongens, het was heerlijk weer om te vissen veel zon tijdens de vierde koningswedstrijd jeugd van De Karper. En ook nog vis gevangen, van de negen Jongens hadden er vier niets gevangen.

Sem Plönes 74 cm, Damian Steijlen 63 cm, Raijan van Schaijk 48 cm, Gijs Fluit een nieuw jeugdlid 32 cm welkom bij de club en Stein Piels 19cm.


Stand
Op de eerste plaats Sem Plönes 111 cm
OP tweede plaats Stein Piels 102 cm
Op de derde plaats Ethan Geugjes 101 cm

Bij de Karper vissers, helaas niets gevangen.
Eerste Job Wagemer met 117cm.
Tweede Senne van der Boom met 66 cm.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 26 juni kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00u het volgende menu afhalen: komkommersalade, atamppot rode kool met speklap en een toetje.

Deze maaltijd kost 4 euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Zomeravond/buurtconcert in Doornenburg

DOORNENBURG - Het instrumentenfonds van harmonie Sint-Caecilia organiseert samen met harmonie Sint-Caecilia een zomeravond buurtconcert.

Dit buurtconcert wordt speciaal georganiseerd voor de bewoners van de Hortenbergh, Hoppenhof, De Meulenberg, Mulderswei, Carpenakker en de Nieuwenburgh, als dank voor de vele giften die wij van jullie hebben mogen ontvangen door middel van de verjaardagszakjes die de leden van de harmonie bij de jarige in ontvangst mogen nemen. Dit zomeravond buurtconcert zal plaats vinden op dinsdagavond 4 juli om 19.30 uur bij de vijver aan de Mulderswei.                                        

"Wij hopen velen daar in groten getale te mogen begroeten, zodat wij met een muzikale groet iets terug kunnen doen. Natuurlijk zijn ook alle andere belangstellenden welkom om dit zomeravondconcert bij te wonen."

Tennisclub Haalderen viert 40-jarig bestaan

HAALDEREN - Op 3 oktober bestaat Tennisclub Haalderen (TCH) precies veertig jaar. De leden van TCH gaan hier aandacht aan besteden op zaterdag 24 juni.

De dag zal starten met een aantal activiteiten voor de (jongste) jeugd vanaf 11.00 uur. Alle kinderen in Haalderen zijn hiervoor uitgenodigd. Vanaf 14.00 uur in de middag barst het feest los voor de wat oudere jeugd.

De commissie heeft een activiteit op stapel staan die zowel actief als recreatief is. Om de rol van de tennisvereniging binnen de gemeenschap te onderschrijven zijn alle geïnteresseerde inwoners van Haalderen en de rest van de gemeente Lingewaard welkom om deel te nemen of tenminste een kijkje te nemen, deze dag.

Vooral de oud-leden van de vereniging zijn van harte uitgenodigd, zodat ze kunnen zien dat de club en het terrein ‘t Groene Greffeltje aan de Notenboomstraat 20 in Haalderen nog steeds in gebruik zijn, wat enorm en veel plezier oplevert voor de spelers en speelsters. Om een en ander in goede banen te kunnen leiden ontvangt de organisatie graag een bericht per e-mail als u zich op wilt geven voor: Tennisactiviteit, BBQ, Borrelen en napraten. U kunt zich aanmelden bij Bas of Rob: r.reijmers@live.com of bas.tas@live.nl.

Afsluiting voorjaarscompetitie junioren bij Tennisvereniging Huissen

Foto: Bram Jeurissen

HUISSEN - De jeugd van T.V. Huissen is tijdens de door de KNLTB georganiseerde voorjaarscompetitie zeer actief en succesvol geweest.

In een reeks van zeven zondagen werden er in april-mei en juni vele wedstrijden gespeeld door in totaal 8 teams, in de categorieën tot en met 12 jaar, tot en met 14 jaar en tot en met 17 jaar.

Foto: Bram Jeurissen

Kampioenen:

de meisjes tot en met 12 jaar : Esma, Emma, Moud en Suze

de junioren jongens tot en met 14 jaar: Sebas, Morris, Jurre en Thomas

de junioren meisjes tot en met 14 jaar: Jade, Meijs, Linda en Sasha

Op zaterdag 10 juni zijn de teams door het bestuur gefeliciteerd en getrakteerd en is ook de jeugdcommissie bedankt voor het vele werk wat verzet is. Martine Vossebergh, René Bouter, Mieke Breedveld, Laura Hegeman en Tjerk Goossen werden in de bloemetjes gezet.

Op de laatste dag waren er allerlei clinics voor alle jeugd en er was zelf een snelheidsmeter waarbij de snelheid van de service berekend kon worden.

Afsluiting voorjaarscompetitie senioren T.V. Huissen

HUISSEN - Op zaterdag 27 mei, de laatste zaterdag van de voorjaarscompetitie voor senioren, vond de afsluiting plaats op het sportpark van T.V. Huissen.

Nadat de laatste wedstrijden waren gespeeld werden door het bestuur de prijzen uitgereikt aan de kampioensteams. 21 teams hebben meegedaan verdeeld over de vrijdag, zaterdag en zondag.

Drie teams zijn kampioen geworden in hun klasse:

De dames dubbel op de vrijdagavond: Helma Rossen, Babette van Dongen, Annke ter Wee, Elke Ribbens en Judith van Wessem.

Het zaterdag gemengd team 50+: Scarlet en Wim v/d Schouw, Johan en José Buil, Marja Boon en Dieter van Delft.

De dames dubbel op zondag: Lizzy Doorman, Danielle Janssen, Barbara Wiecherink, Afra Jansen. Martine Wilbrink, Stephanie Bekkers en Nilda van Hoorn.

Alle teams hebben de felicitaties en bloemen in ontvangst genomen en na de barbecue was het op de feestavond nog lang onrustig, met de traditionele teamkaraoke en optredens van Ome Cor en van The Tramps. Speciale dank en bloemen gingen uit naar de organisatie van de voorjaarscompetitie: Moniek de Koning, Anke Vos, Annemiek Bus en Marcel Krummech.

31 / 32

Jan wordt 26 juni 80 en dat is prachtig !
Kinderen, kleinkinderen en Riet

Tess, hier met haar hockeyvriendinnen, wordt 20 juni 8 jaar!
Hartelijk gefeliciteerd en tot zo!
Groetjes O&O!!

lieve Julien,
Van harte proficiat met het behalen van je vwo-certificaten!
Op naar de volgenden.
Mamma, Irsa en Fonzy
xxx

Lara Derksen
Cum Laude geslaagd voor tweetalig VWO op OBC Bemmel,
gefeliciteerd kanjer!
Papa en mama.

Onze topper Teun Gertsen heeft het havo-diploma behaald.
Liefs Bram, Guus, Paul en Wilma Gertsen

Op 23 juni zijn onze lieve papa en mama
50 jaar getrouwd
Gefeliciteerd!
en nog vele liefdevolle jaren samen!
Liefs de kinderen en kleinkinderen xxx

Ben en Clementine,
van harte gefeliciteerd
met jullie
40-jarig huwelijksjubileum
van de Vlindertjes

Vriendinnen vanaf de brugklas ....
nu gezamenlijk de eindstreep behaald.
Op naar de toekomst.
Gefeliciteerd lieverds!
Berry, José & Jill

Demi en Paul, beiden geslaagd.

Straks naar Utrecht en Delft,
maar nu eerst vakantie!

Chrissy, toppertje
Van harte gefeliciteerd met je
HAVO - TTO
Veel suc6 op de HAN.
XXX
Theo & Herma

Hiep hiep hoera
23 Juni is de dag.
Dat Sarah 3 kaarsjes uitblazen mag
Van harte gefeliciteerd
Liefs Oma Ria

Hoera
Roos heeft diploma A
Van harte gefeliciteerd

Liefs Oma Ria

Allemachtig
Jan wordt op 26 juni tachtig.
Jan, gefeliciteerd,
???????sterkte met je gezondheid.
Bep - Coltette

Dit feestbeest en bezige bij wordt op 25 juni 70 jaar.
Thea, ga zo door, wordt je 100.
Gefeliciteerd
Bep - Riek
Thea

Lucinda,
Gefeliciteerd met het behalen van je diploma!
Wij zijn trots op je
Liefs,
van ons

Deze jongedame wordt
21 juni 8 jaar

Gefeliciteerd lieve Jedy
dikke knuffel
Opa en Oma blub...

Lieve Rianne,
Van harte gefeliciteerd met het
behalen van jouw diploma!
Trots op jou!
Succes met jouw vervolg opleiding!
Liefs,
Ons allemaal

Lieve Tygo,
Van harte gefeliciteerd met het
behalen van jouw diploma!
Knap gedaan!
Succes met jouw vervolg opleiding
Liefs,
Ons allemaal

Deze kanjer wordt 21 juni 65 jaar.
Gefeliciteerd lieverd van Joop.

Al 25 jaar samen in het "huwelijksbootje''.
Van harte gefeliciteerd!
De Jasappeltjes