De Liemers Helemaal Goed Courant

1 september 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 1 september 2017


Het 3 Oever Festival: de Artist in Residence

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers, vrijwilligers en publiek.

Een bijzonder fenomeen tijdens het festival is de Artist in Residence: een kunstenaar die, tijdens het festival, op één van de locaties logeert en daar het hele weekend actief is met kunstbeoefening. Dit jaar zijn er twee van deze plekken.

Bij Gemaal Oude Rijn in Pannerden zal Gerard Kessels aan de slag gaan met hout dat hij in de Rijnstrangen gaat zoeken. Zoals Gerard zegt: "Het beeld is er al, ik haal het overbodige weg". Dit proces is mee te maken voor het publiek. Tussendoor is er ook ruimte voor een zangworkshop, want de stem is voor Gerard ook een belangrijk instrument.

Bij de Piramide aan de Waal in Gendt is de Nijmeegse slagwerker Eugene Flören al langere tijd bezig om een heel programma samen te stellen. Eugene heeft meerdere muzikanten gevraagd om stukken met hem uit te gaan voeren. Rode draad hierbij is de minimal music componist Steve Reich die dit jaar 80 jaar is geworden. Voor meer informatie en het concrete programma: www.3oeverfestival.nl.

Open Dag van Kreatieve Kring Westervoort

WESTERVOORT - De Kreatieve Kring Westervoort houdt op zondag 3 september van 11.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse Open Dag in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

De Open Dag krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje in verband met ons 40-jarig bestaan! Naast de presentatie van ons cursusaanbod 2017-2018, kijken we terug op 40 jaar Kreatieve Kring en is er een mooie expositie te zien van werkstukken van cursisten en docenten.

Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers een kijkje te nemen in de moderne atelierruimtes van de Kreatieve Kring, waar ieder seizoen weer vele cursisten in een gezellige, ontspannen sfeer les krijgen in tal van cursussen. U kunt kennismaken met docenten en bestuur, informatie inwinnen over de cursussen die het komende seizoen gegeven worden en u kunt zich inschrijven.

Naast de vertrouwde cursussen zoals tekenen/schilderen, portret tekenen, boetseren/keramiek, beeldhouwen, kunstbeschouwing en fotografie, staat ook de ambachtelijke cursus glas-in-lood op het programma en twee nieuwe korte cursussen 'boetseren Dikke Moeke' en 'basisvaardigheden tekenen'. Ook nieuw zijn de eendaagse workshops 'mozaïeken' en 'verf en palet'.

De Open Dag is beslist een bezoek waard. De toegang is gratis. Voor nadere informatie en aanmelding zie www.kreatievekringwestervoort.nl. U kunt ook contact opnemen met de cursusadministratie, telefoon 026 3119659.

Blij dat ik fiets!

ZEVENAAR - Op dinsdag 12 september verzorgt Caleidoz in samenwerking met de Fietsersbond en gemeente Zevenaar een fietsinformatie-ochtend.

Wil je graag lopend of fietsend actief deel blijven nemen aan het verkeer maar voel je je op straat niet op je gemak? Maken de medeweggebruikers en verkeersregels je onzeker? Luister dan naar de fietsdocent van de Fietsschool voor handige tips en uitleg over veilig en plezierig fietsen. Er is tevens gelegenheid om vragen te stellen. Fietsen geeft niet alleen meer vrijheid maar is ook goed voor je conditie. De fietsinformatie ochtend begint om 10.00 uur in De Hooge Bongert 3, Zevenaar. Iedereen is welkom.

HCC Computeravonden over digitale veiligheid

ZEVENAAR - Op donderdag 14 september begint de HCC weer met zijn maandelijkse computeravonden. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

"We zijn digitaal steeds actiever, zowel met pc, tablet als smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Hoefden we in het verleden 'slechts' beducht te zijn op het krijgen van een virus op de pc, tegenwoordig hebben we te maken met criminelen die op zeer geavanceerde manieren proberen ons via het internet op te lichten.

Ongetwijfeld heeft u al eens gehoord van termen als phishing, malware, identiteitsfraude, ransomware, spam, hacking of spyware om er maar een paar te noemen. Nog afgezien van alle bedreigingen rondom digitale privacy zijn er heel wat gevaren waaraan u blootstaat als u online gaat. Reden genoeg om eens wat dieper in te gaan op een aantal veel voorkomende veiligheidsrisico’s. En vooral: hoe kunt u zich daartegen beveiligen? De lezing wordt gegeven door Bertus Postema."

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken en Adobe Fotoshop.

De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom; zij betalen vier euro per avond.

Oranjefeesten Angerlo

ANGERLO - Op woensdag 6 september starten de jaarlijkse Oranjefeesten in Angerlo. Om 18.45 uur start de optocht door Angerlo met het Koningspaar van 2016 Peter en Wilma Albers, muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers en verklede schoolkinderen. Het thema van de optocht is dit jaar 'Familie'. Iedereen mag zich overigens aansluiten bij de optocht.


Na de optocht zullen de Oranjefeesten officieel worden geopend met een traditionele vendelhulde. Het feest zal zich voortzetten in zalencentrum De Meent in Angerlo.
Donderdag 7 september om 11.30 uur start het ringrijden per tractor en om 12.00 uur het vogelgooien voor dames. Om 13.00 uur start zowel het schijfschieten als het vogelschieten met aansluitend het Koningsschieten. De winnaar volgt de huidige Koning Peter Albers op en mag zich een jaar lang Koning(in) van Angerlo noemen.' s Middags van 15.00 – 20.00 uur kan er gefeest en gedanst worden in zalencentrum De Meent onder leiding van het toporkest 'Partyband Heer en Meester'.
Vrijdag 8 september om 9.00 uur is er een kindervoorstelling 'Anders met Sander' voor de kinderen van groep 1 - 4 van De Trompetter, peuteropvang Bruintje Beer en Villa Pip. De kinderen van groep 5 - 8 van de Trompetter hebben diverse kinderspelen zoals vogelgooien en ringrijden. Om 9.45 uur begint het dogcartrijden met paard en wagen en om 10.30 uur start het ringrijden per fiets.

's Middags van 12.30 – 17.00 uur kan er weer gefeest en gedanst worden in zalencentrum De Meent onder leiding van duo 'Heer en Meester'. Vanaf 13.15 uur is de prijsuitreiking van de volksspelen en wordt de nieuwe koning gehuldigd. Voor de kinderen is er om 14.00 uur de kinderdans met een traktatie. 's Avonds kan er vanaf 20.30 uur gedanst en gefeest worden in zalencentrum De Meent met het orkest Slamm.
Een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud met twee toporkesten waarmee het goed feesten en dansen is. Voor meer informatie volg ons dan op www.facebook.com/OranjeverenigingAngerlo en/of www.twitter.com/OranjeAngerlo.

Fietsen, smokkelen en cultuur

REGIO - Voor de derde keer hebben de culturele instellingen van het gebied van Emmerich, Oude-IJsselstreek, Isselburg, Anholt, Liemers, Montferland en Rijnwaarden een fietstocht georganiseerd.

Er is intensief samengewerkt om de deelnemers een mooi beeld te geven van wat de partners te bieden hebben. Op 10 september kan er van 10:00 – 15:00 uur gestart worden bij de volgende punten:

Barghse Huus ’s-Heerenberg, Bibliotheek Didam, Rheinmuseum Emmerich, Heimathaus Anholt, Liemers Museum Zevenaar en Partycentrum Terhorst Netterden (hier kan ook een Schmuggelontbijt of Schmuggellunch gebruikt worden. Reserveren is aanbevolen).

Er zijn twee routes, de Zuid-route gaat via Emmerich, Anholt, Netterden naar ’s-Heerenberg. De Noord-route gaat van ’s-Heerenberg naar Didam, Zevenaar, Rijnwaarden en Elten. Beide routes zijn 45 kilometer lang, dus met een elektrische fiets is de dubbele route zeker af te leggen.

Deelnemers ontvangen een smokkelpas, waarin onderweg twaalf stempels te verzamelen zijn. De kosten hiervoor en de routebeschrijving zijn 2,50 euro per persoon. Iedereen ontvangt natuurlijk ook smokkelwaar, want onderweg zullen zeker controles zijn! Daarnaast is onderweg nog veel meer te beleven. In Slot Borghees is om 11:00, 12:00 en 13:00 uur een theatervoorstelling. Verder zijn er onderweg lezingen, muziek, film. In de bibliotheek in Didam presenteren Didamse schrijvers hun werk tijdens het Schrijverscafé.

Openlucht vlooienmarkt in Duiven

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is zondag 17 september van 10-17 uur een terugkerend evenement: de vlooien- en kofferbakmarkt. Deze is de laatste van het seizoen.

Dit wordt de tweede vlooienmarkt van dit seizoen, die altijd weer een groot succes door Animo vlooienmarkten georganiseerd wordt. Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met dakje en kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 12,50 euro en met auto-aanhanger 15 euro. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. Het theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras.

Het Palet Trefpunt Duiven zoekt bestuursleden

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven is een stichting die activiteiten organiseert voor de inwoners van Duiven, in het bijzonder voor de wijk Duiven-West.

"Op dit moment zijn de activiteiten veelal gericht op senioren maar in de toekomst willen we graag ook voor andere leeftijdsgroepen activiteiten organiseren. Daar het bestuur op dit moment maar uit drie bestuursleden bestaat, zijn wij naarstig op zoek naar mensen die ons bestuursteam willen versterken. In het bijzonder zijn wij op zoek naar een voorzitter en een secretaris. Heb je interesse en wil je een oriënterend gesprek met het bestuur laat dit dan even weten via secretariaat@hetpaletduiven.nl." Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Passage Westervoort

WESTERVOORT - De eerste avond in het seizoen van vrouwenvereniging Passage komt er weer aan. Het thema op 13 september is 'Ach lieve tijd'.

Er is een diapresentatie over hoe onze ouders en voorouders leefden. Van verleden naar heden. Het programma wordt afgewisseld met anekdotes, gedichten, spreuken en liedjes. Het belooft een leuke avond te worden. De avond begint om 20.00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Gasten zijn tegen een kleine vergoeding ook welkom.

Leeskring Het Palet Duiven

DUIVEN - Bij Het Palet Trefpunt Duiven komt tijdens het winterhalfjaar eens per maand een groep mensen bijeen om samen een boek te bespreken.

In de maand daarvoor heeft men thuis het boek gelezen en eventueel wat aantekeningen gemaakt. De boeken worden in onderling overleg gekozen en kunnen door een prettige samenwerking, van de bibliotheek geleend worden. De sessies zijn telkens de eerste woensdagmiddag van de maand in Het Palet, Mondriaanstart 14 (tegenover de Coo) en beginnen om 14.00 uur.


Het aantal deelnemers wordt bewust beperkt gehouden. De ervaring leert dat dit het beste is voor een goed heen- en weergaand gesprek en dat iedereen dan voldoende aan bod kan komen. Het is interessant je eigen indrukken te verwoorden en te horen hoe anderen het boek hebben gelezen. Soms komen gaande de bespreking actuele, maatschappelijke problemen of levensopvattingen aan de orde. "Elk seizoen komen we zes maal bij elkaar. De besprekingen worden geleid door één van de deelnemers, die zich daarvoor hebben opgegeven."

Na de pauze is de gewoonte ontstaan enkele gedichten te lezen en er kort over te praten. Dit blijkt een goede gedachte te zijn geweest, waaraan men gehecht is geraakt.
Voor het komend seizoen zijn enige plaatsen vrij gekomen. "Heeft u belangstelling voor deelname of om een keer een bijeenkomst bij te wonen, dan kunt u zich opgeven bij de heer. W. Maas, 0316 261986 of mailen naar leeskring@hetpaletduiven.nl. Voor nadere informatie kunt u ook bellen."

Basiscursus ehbo in Lobith

LOBITH - Ehbo-vereniging Lobith-Tolkamer start in oktober- bij voldoende deelname- op de dinsdagavond een nieuwe basiscursus ehbo in Lobith. Een complete ehbo-opleiding, inclusief reanimatie/AED-bediening en eerste hulp aan kinderen (ehak).

Start u met hulp verlenen terwijl u op de ambulance wacht…? Een ehbo-cursus volgen is beslist de moeite waard. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het grootste deel van de ongelukken gebeurt echter gewoon thuis, tijdens het werk of het spelen. Een verbrande vinger, een schaafplek, een verstuikte enkel; kortom niets bloederigs; iedereen kan leren helpen.

De lessen worden gegeven op basis van de nieuwste eisen op bijvoorbeeld het gebied van reanimeren en AED-bediening. Alles op basis van het nieuwste lesboek. De cursus omvat maximaal 15 lesavonden en wordt afgesloten met een examen, waarna u in het bezit kunt komen van het landelijk erkende ehbo-diploma, uitgegeven door het Oranje Kruis.

"De kosten van ehbo-examen en lessen zijn vaak via de eigen zorgverzekeraar terug te krijgen... controleer hiervoor uw polis of vraag het even na. Aanmelden kan tot maandag 18 september. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie over de tijden en de locatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Toon van de Kamp via telefoonnummer 06 51659390 of per e-mail ehbo_lobith_tolkamer@chello.nl."

Balfolk met uitleg in folkcafé De Liemers

DUIVEN - Voorafgaande het grote CaDansa balfolkfestival in oktober, zal er op 8 september in folkcafé De Liemers een dansuitleg met aansluitend een bal worden georganiseerd.

Louise Marius van CaDansa zal hier de uitleg geven van de diverse dansen die veelal op een balfolk worden gedanst. Dit om het publiek alvast kennis te laten maken met Balfolk, én gewoon omdat het leuk is om alvast te dansen.

Wouter en de Draak komen bal spelen. Dit ‘jonge’ duo bestaat uit Wouter Kuyper en Joris Alblas. Zij brengen balfolk met een grotere rol voor de gitaar, een tintje Iers en een voorliefde voor Bretons. Muziek om lekker naar te luisteren als je geen zin hebt om te dansen.

Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek. Gedanst wordt er in koppels of in groepen. De belangrijkste dansen zijn de Scottish, Mazurka, Cercle, Jig en Andro. De basis van deze dansen is vrij eenvoudig, dus iedereen kan meteen meedansen. Tegelijkertijd is er in de dans ook veel ruimte voor spelen en improvisatie, waardoor het ook als je langer danst zeker niet gaat vervelen.

Folkcafé De Liemers is te vinden aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal gaat om 20:00 uur open. Dansuitleg om 20:30 uur. De toegang is gratis. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Nieuwe dirigente jeugdpopkoor Shake It!

DUIVEN - Per september heeft Jeugdpopkoor Shake it! Junior en Shake it! een nieuwe dirigente.

Mirjam van Wijk (1993) was vanaf jonge leeftijd al bezig met muziek en dans. Na afronding van haar opleiding Muziektheater op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, waarin ze zich specialiseerde in zang, piano, harmonieleer en songwriting, volgde ze koordirectie en close harmony vanwege haar interesse voor meerstemmige zang. Naast haar werk met koren, is Mirjam zang-, piano- en muziektheaterdocente, treedt ze zelf op, is ze bezig met gebarentaal en theater maken met speciale doelgroepen ( www.mirjamvanwijk.com).
Shake It! is enorm blij met de aanstelling van Mirjam als veelzijdige dirigente en docente. Onder leiding van Mirjam gaat Shake It! aan de slag met zangtechniek en het instuderen van nieuw repertoire voor leuke optredens op podia in Duiven en omgeving. Shake It! richt zich op top40 muziek met uitstapjes naar jazz, gospel en wereldmuziek en zoekt graag de uitdaging op. Tijdens de repetities is er voor optredens ook aandacht voor podiumpresentatie en solozang.

"Houd je van zingen en wil je dit graag met anderen doen? Dan nodigen we je uit voor de openbare repetities op maandagavond 18 en 25 september." Shake It! bestaat uit twee groepen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar en 15 tot en met 20 jaar en repeteert op maandagavond bij De OGtent, Remigiusplein 9 in Duiven. De groepen bestaan uit zowel jongens als meiden. Shake It! is te boeken voor een optreden via shakeitduiven@gmail.com.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 3 september om 9.30 uur: Eucharistieviering.                                                

Voorgangers: Thanh Ta met medewerking van NGK-koor.

Intenties: Gerrit Duis en Gerda Duis-Kaak, Lies Gieling-Buiting, overleden familie Stoffels-Okkerman, Wil Hermans-du Buf.

Uw aandacht voor de voedselinzameling door de Voedselbank

Elke eerste zondag van de maand wordt door de Voedselbank een krat achter in de kerk geplaatst. Dus a.s. zondag 3 september kunt u hierin houdbaar voedsel deponeren ten behoeve van de Voedselbank.

Zondag 10 september, Startzondag van het nieuw pastoraal werkseizoen.

Om 10.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: het voltallig pastoraal team met medewerking van de koren: Stella Maris en Ritmisch koor uit Babberich.

Intenties: Theo Leenders, Dinie Koenders-Benen, Edmond Dercksen, Koos en Stien Visser, Gerrit en Doortje Hageman-van Uum, Harm Wolters –jaargetijde,

Overleden:

Op 2 aug: Wilhelmina Coops-Michels, 82 jaar, ’t Stegeslag,

Op 8 aug: Antonius Derksen, 90 jaar, Masiusplein,

Op 12 aug: Herman ten Cate, 46 jaar, Narcisstraat,

Op 13 aug: Til van Laanen, 92 jaar, ’t Stegeslag,

Op 20 aug: Aaltje Kok-Hulst, Vincent van Goghstraat,

Op 22 aug: Hendrikus Bouwman, 75 jaar, Zonegge Zevenaar.

Open dag Internationaal dansen Lidagroz

ZEVENAAR - Lidagroz, de Liemerse dansgroep Zevenaar, begint haar nieuwe seizoen op 11 september met een open dansdag voor iedereen die eens wil kennismaken met internationaal dansen.

Elk land heeft zijn eigen vorm en klanken die zo hun eigen muziek en dans voortbrengen. Dansen is bewegen en dat is weer gezond en het geeft plezier zeker als je het samen doet. Zowel mannen en vrouwen zijn op deze dag welkom. "We beginnen In het Juvenaat aan de Babberichseweg 23 in Zevenaar 's middags om 14:00 uur onder dansleiding van Attie Wielders en die middag eindigen we om 15:30 uur. De avond begint om 19:30 uur onder dansleiding van Mascha Kreugel en dan eindigen we om 21:30 uur.

De volgende maandag 18 september start Lidagroz met een basiscursus van zes lessen internationaal dansen te beginnen om 19:00 tot 19:30 uur in het Juvenaat. Opgeven van de cursus kan op de open dag of via www.lidagroz.nl.

Programma ZijActief

ZEVENAAR - ZijActief start in de maand september weer met een nieuw programma. Er zijn enkele wijzigingen.

"Op woensdag 13 september komt Jan Swart vertellen over zijn fietstochten naar Assissi en Santiago. De wandeldag is verplaatst naar 30 september en is in Azewijn, dus niet in Zevenaar. 18 oktober hebben we een gezellige avond met 'Alleen maar Holland'. 15 november komt Fred van de Laar ons alles vertellen over de Voedselbank. Onze kerstavond is dit jaar op donderdag 14 december.

Ook nieuwe dames zijn welkom bij onze Vrouwenvereniging. De avonden zijn bij Partijcentrum De Griethse Poort en we beginnen om 20.00 uur, dan staat de koffie klaar."

Bridgen in Duiven

DUIVEN - De Duivense Bridge Club (DBC) start op dinsdag 5 september haar nieuwe bridge seizoen.

Het bridgen vindt plaats elke dinsdagavond van 19.30 tot 23.00 uur in cultuurcentrum De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Iedereen is welkom om op de speelavonden in september 'vrijblijvend sfeer te komen proeven' en met ons mee te bridgen.

"Mocht u hiertoe besluiten, wilt u dan één week voor aanvang contact opnemen met wedstrijdleider (Vic Heunen 0313 631595), zodat hij u in het wedstrijdschema kan opnemen. Hebt u geen bridge partner: geen probleem, wij zorgen ervoor. Ook kunt u gedurende het hele bridge seizoen instromen. Er is geen wachtlijst."

Expositie in de Galluskerk

ANGERLO - In de Galluskerk in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met iPhoneArt van Eric Dijkstra, schilderijen van Herma Heezen en sieraden van het Zilvergilde L’Uniek. De expositie is te zien van 3 september - 1 oktober, elke zondag en op zaterdag 9 september van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Eric Dijkstra (www.ericdijkstra.com) uit Zwolle is iPhone-fotokunstenaar. Hij fotografeert en creëert zijn fotokunst uitsluitend met zijn iPhone, de zogenoemde iPhoneography, een jonge eigentijdse fotokunstvorm. Zijn iPhone als centrum van zijn fotografische creativiteit, als camera én atelier. Zijn werk wordt door publiek en vakjury hoog gewaardeerd en is meermaals internationaal met een prijs bekroond.

Herma Heezen-Vreman (www.hermaheezen.nl) uit Doetinchem begon ruim twintig jaar geleden met schilderen. Ze vond lange tijd haar inspiratiebron in de natuur en concentreerde zich met name op landschappen, bloemen en vogels. De laatste jaren zijn haar schilderijen steeds abstracter geworden. Weliswaar spelen ook natuurlijke vormen een rol maar vooral het spel met kleuren en ongebruikelijke materialen als papier en raffia nemen een prominente plaats in.

Vier edelsmeden van het Zilvergilde L’ Uniek uit Doesburg en omgeving maken ieder hun eigen sieraden, maar ze delen hun passie, inspiratie en vakmanschap met elkaar. Hun sieraden zijn altijd Uniek en ook een beetje Ludiek. De leden van het Zilvergilde L’Uniek zijn: Yvon Bilderbeek uit Doesburg, Irene van der Horst uit Dieren, Tiny van Zeijl uit Doesburg en Helene Berends uit Giesbeek.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 3 september om 11.00 uur. Euraristieviering
Voorganger : Pastoor Thanh Koor : Dames - Herenkoor

Zondag : 10 september geen dienst
Start zondag in Zevenaar : Eucharistieviering om 10.30 uur
Voorganger : Pastoraal Team Koor : Projekt koor.

Gebedsintenties : 03-09- 2017
Wilma Willemen-Roepman, Annet Gertsen-Roelofs
Patricia Annevelink-Peters, Henk Blom
Joseph van der Wart.

Gebedsintenties : 10 september
Annet Gertsen-Roelofs, Patricia Annevelink-Peters,
Joseph van der Wart, Hent Roelofs.
Jaargedachtenis Annie Roelofs.

Huwelijksaankondiging
Op 2 september gaan trouwen om 11.00u in de H. Remigius kerk :
Obbe Boersma en Aurore Fernandez.

Mededelingen :
7 oktober jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer, voor informatie kunt u terecht op het Remigius Secretariaat in Duiven.

Extra collecte op 3 september voor de MIVA.

Open Podium: vrolijke muzikale variatie

ZEVENAAR - Tijdens het eerste Open Podium van Muziekcafé De Lantaern op 16 september valt er een vrolijke muzikale variatie te beleven. De avond begint met een optreden van entertainer Henk Keizer. Dan volgen ‘Afke & de Aziaten’ die soul, jazz en funk op zo’n manier verweven met maffe teksten dat het groovy pop dansmuziek wordt. Het ‘Flamenco Duo” besluit de avond met romantische flamenco muziek. De start is om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Als fulltime allround gitarist/zanger speelt en zingt Henk Keijzer vele muziekstijlen. Met zijn optreden wil hij het publiek entertainen. De musici van Afke & De Aziaten laten zich inspireren door soul, jazz en funk. Glad wordt gemixt met rauw. Gecombineerd met de wat maffe teksten wordt het groovy Nederlandstalige popmuziek. Thessa en Timen vormen een muzikaal duo dat zich heeft gespecialiseerd in de Spaanse flamenco.Thessa is via de dans in aanraking gekomen met flamenco. Na enkele jaren is ze zich ook gaan verdiepen in de flamencozang. Met haar krachtige stem brengt ze de diepte en intensiteit van de flamenco naar boven.

Timen is een flamencogitarist met ervaring in het muzikaal begeleiden van zang en dans. Naast enkele dansgroepen die hij wekelijks begeleidt, treedt hij ook regelmatig op met zijnflamencogroep El Rio. Met zijn gevoel voor ritme en dynamiek weet hij elk stuk tot een levendig geheel te maken. Kortom een fijne muzikale mix in een gezellige entourage dat gratis toegankelijk is.

Open dag boerderij met streekmarkt

SPIJK - Altijd al eens kijkje achter de schermen nemen op de boerderij en lekker knuffelen met een kalfje? Of trotseer je liever de boeren-stormbaan of haal je je melkdiploma? Het kan allemaal tijdens het Open monumentenweekend op zondag 10 september op melkveebedrijf Hof zum Walde in Spijk.

Gelegen op een van de mooiste plekjes in de Liemers is er die dag van alles te beleven. Kom proeven en genieten van al het lekkers op de boerenmarkt van de ambachtelijke bakker of heerlijke jam en prachtige landelijke bloemcreaties. "Speciaal voor deze dag bereiden wij eenmalig verschillende soorten ambachtelijke boerenyoghurt van de melk van onze eigen koeien op boerderij Hof zum Walde, die te koop en te proeven is op de boerenmarkt.

Bij aankomst wandelt u vanuit het verleden langs de oude stallen met onder andere de oldtimer-tractoren en een in werking zijnde dorskast waar nog op ouderwetse wijze het kaf van het koren wordt gescheiden, langzaam naar het heden naar de nieuwe stal met de nieuwste technieken zoals melkrobots en een voerrobot. Na afloop kunt u zitten op het ons speciaal aangelegde boerenterras onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het prachtige uitzicht op de Elterberg."

Niemand minder dan streekartiest Paul Mulder, bekend van zijn columns in de Gelderlander, zorgt voor de muzikale omlijsting en zal de hele middag optreden. Kortom, een dagje genieten voor het hele gezin! De openstelling is van 13:00 tot 17:00 uur aan de Spijkerweg 3 in Spijk. Kijk op de Facebookpagina van Hof zum Walde voor meer informatie.

Bridgecursus voor beginners

DIDAM - Vind je het leuk om een kaartspel te spelen? Dan is bridge een uitdaging; een denksport die over de gehele wereld wordt gespeeld door jong en oud. Bridgeclub Didam organiseert een bridgecursus voor beginners.

Bridge is fitness for the mind, een goede hersengymnastiek, maar vooral ook heel erg leuk. Een spelletje gaat lekker snel; na 6 á 7 minuten begin je alweer aan een nieuw spel. Elk spel is een spannend avontuur of je nu goede of slechte kaarten hebt. Bridge kun je thuis spelen maar ook in clubverband en wel op verschillende niveaus.

De cursus wordt gegeven door Klaas Brink, een gediplomeerd docent, en zal plaatsvinden op de dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt. De eerste les is bij voldoende deelname op 26 september. De cursus telt elf lessen en kost inclusief het lesmateriaal 75 euro. In januari zal een vervolgcursus worden gegeven. Na deze cursus kun je op een soepele manier instromen bij bridgeclub Didam.

Nadere informatie kan worden gegeven door: Ans Lamers 0616807777, an.la@live.nl of door Klaas Brink 0316 228317; klaasbrink@gmail.com. "Wil je de cursus gaan volgen dan kun je een mailtje sturen naar Klaas Brink."

Open middag bij Het Palet Trefpunt Duiven

DUIVEN - Het nieuwe seizoen komt er weer aan. Na een korte vakantie worden de deuren weer geopend. Zaterdag 2 september is er van 14.00 tot 15.30 uur een open middag in Het Palet Trefpunt Duiven aan de Mondriaanstraat 14 te Duiven. Alle belangstellenden zijn welkom.


Onder het genot van een hapje en een drankje kan men kennis maken met de diverse activiteiten die ook het komende jaar weer zullen plaats vinden. "Heeft u vragen of belangstelling voor een van de activiteiten, bestuur en vrijwilligers staan klaar om u hier meer over te vertellen. Bij enkele activiteiten zijn namelijk nog een of meer plaatsen vrij. Bezoek onze website info@hetpaletduiven.nl voor meer informatie over deze open middag of onze activiteiten."

Succes EK vrouwenvoetbal ook merkbaar bij DCS

ZEVENAAR -De afgelopen periode hebben we kunnen genieten van een mooi EK waarbij het Nederlands vrouwenteam Europees kampioen werd!

Binnen de prestatiegerichte familievereniging DCS was het succes van het organiseren van een EK in eigen land direct merkbaar. Het nationale team van Zweden trainde op de velden bij DCS waar veel meiden en vrouwen uit Zevenaar en omstreken op af kwamen en ook interesse toonden in het meiden- en vrouwenvoetbal bij DCS.

Voordeel bij DCS is dat men in elke leeftijd wel in een meiden- of vrouwenteam kan voetballen. Alleen voor de allerjongste jeugd wordt er nog gemengd gevoetbald. Komend seizoen zijn er zes meidenteams (Meiden Onder 11, Onder 13, 2 maal Onder 15, Onder 17 en Onder 19) die op zaterdag spelen en op de zondag spelen 2 senioren Vrouwenteams in competitieverband.

"Heb jij ook interesse in het voetballen in een meiden/ damesteam of wil je een keer meetrainen om te kijken of het jou leuk lijkt? Dat kan! Ook meiden buiten Zevenaar die interesse hebben in het spelen in een meidenteam zijn welkom bij de prestatiegerichte familievereniging DCS. Stuur dan een mail naar meidenvoetbal@svdcs.nl en zet daarin je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!"

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers start weer

DUIVEN - Stichting Ruil- en Reparatie Kring De Liemers is vanaf 4 september ook op de eerste maandagmiddag van de maand open en dan is de start van een leuke actie. Henk Nijland oud-wethouder en fietsspecialist, verricht op maandagmiddag 4 september bij de eerste fiets de controle van de fietsverlichting en plaatst zo nodig een nieuw voor- en achterlicht.

Vanaf maandagmiddag 4 september kunt u langs komen om de fietslichten te laten controleren, zijn ze niet in orde dan krijgt u vanuit het fietsenproject vanuit het Goede Doelen Fonds van Univé (Iedereen moet veilig kunnen fietsen) een gratis nieuw voor- en achterlicht. Of heeft u een fietsbel die het niet meer goed doet, kom dan langs op 4 september. Let op: deze actie loopt tot 'op is op'.

Vanaf 4 september is Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers ook elke eerste maandagmiddag van de maand open van 13.30 tot 15.30 uur geopend voor het repareren van elektrische apparaten, speelgoed, kleding et cetera. Als u leuke nette spulletjes heeft waar u niets meer mee doet, kunt u ze ook op deze maandagmiddagen komen brengen. Ook staat er altijd een lekker kopje koffie/thee klaar. Verzorgd door de gastvrije vrijwilligers van KerkVoorNu. Aan de koffietafel is altijd tijd voor een gezellig gesprek, ook samen een spelletje doen hoort tot de mogelijkheden.

De openingstijden zijn elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en elke eerste maandagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur (04-09 / 02-10 / 06-11 / 04-12). Stichting Ruil- en Reparatie Kring De Liemers is in ontmoetingsruimte De Boomgaard aan de Schoolstraat 9 in Duiven (ingang achter de oude bibliotheek). Meer info staat op www.ruilkringdeliemers.nl; e.mail: ruilkringdeliemers@hotmail.com; 0316 262274.

Computercursus Windows 10 voor 50-plussers

Tevreden groep cursisten 2016 met diploma

LOBITH - Wilt u de aansluiting met de overheid (en de jeugd) niet verliezen door de digitalisering, maar liever langer zelfstandig blijven en de regie zelf in handen houden|, dan biedt Rijnwaarden50plus in samenwerking met Senior Web de oplossing: Maak kennis met de computer en de digitale wereld via een speciaal voor 50plussers ontworpen lesprogramma.

De snelheid wordt afgestemd op de lesgroep. Het computerlescentrum van Rijnwaarden50plus start komende herfst weer twee cursussen. De kosten (voor circa 8 tot 10 lessen, inclusief lesmateriaal) zijn 85 euro voor de complete beginnerscursus, waarin ook internet en e-mail zit. Leden van Rijnwaarden50plus krijgen korting.

"Wat kunt u dan straks allemaal? Vergunning aanvragen of een afspraak maken bij uw gemeente. Kopen via Internet. Zelfs de dagelijkse boodschappen kunt u dan via de computer bestellen. E-mailen met vrienden, (klein)kinderen. Foto’s delen. Enzovoort. Verder wordt er ook een workshop gegeven voor de wat gevorderde computergebruiker. Met de cursus 'Tips en Trucs' kunt u na circa 5 á 6 lessen zelf de computer veilig, opgeruimd en snel houden. Kosten 65 euro. De lessen worden gegeven op maandagmorgen en -avond. Tijdens, maar ook na de cursussen, blijft het leercentrum de cursisten ondersteunen op de wekelijkse inloopmiddagen, op de maandagmiddag in het Dorpshuis in Lobith. Genoeg redenen dus om zich snel aan te melden bij de locatiemanager Joop Joosten, Graaf Ottoweg 48 in Lobith; 0316 543051.

Gezelligheid troef bij bridgeclub Angerlo!

ANGERLO - Bij de bridgeclub Angerlo staat gezelligheid voorop, een avond gezellig kaarten en leuke contacten onderhouden is het motto. Bridgeclub Angerlo is op zoek naar nog meer leuke mensen die het bridgespel graag willen leren, gevorderden zijn ook welkom.

"Heb je al jaren niet gebridged? Wil je wat meer weten over bridge? Hoe kan ik mijn partner beter begrijpen en hij/zij mij? Dan is het heel leuk om aan cursus 2 te beginnen! We gaan aandacht besteden aan bieden, uitspelen en tegenspelen, dit alles onder leiding van een ervaren docente en in een gezellige ruimte door middel van een PowerPoint en de lesstof van Berry Westra 'Bridge in een Flits'.

Voor informatie en opgave kunt u een mail sturen naar Herman Rensen, bcangerlo@gmail.com, wij gaan in september weer van start! Ook willen wij weer beginners kennis laten maken met de bridgesport. Wil je eens een kijkje nemen bij onze bridgeclub? Dat kan, kom op donderdagavond voor half 8 in Centrum De Meent in Angerlo en vraag naar Herman of Yvonne. Wij geven graag informatie en advies. Ook kunt u meespelen op de donderdagavond. Tot 31 augustus is er zomerbridge en bent u welkom om mee te strijden om de flessen wijn."

De competitie voor de leden op de maandagmiddag start op 4 september en voor de leden van de donderdagavond op 21 september.

Programma Filmhuis Didam

Foto van Sage Femme

Maandag 4 september, 20.00 uur: The Circle. De verfilming van de gelijknamige roman van Dave Eggers. Mae Holland is dolgelukkig als ze wordt aangenomen bij The Circle, het machtigste internetbedrijf ter wereld.met een hoog Big Brother-gehalte.

Vrijdag 8 september, 20.00 uur: La Tête en Friche. Wegens de week van de alfabetisering en i.s.m. Bibliotheek Montferland. Twee euro korting op de reguliere toegangsprijs. Het verhaal gaat over de 45-jarige Germain (Gerard Depardieu), een analfabeet die zijn hele leven in de schaduw van zijn caravan heeft geleefd.

Maandag 11 september, 20.00 uur: Sage femme.Het pad van een vroedvrouw wordt gekruist door de vroegere maîtresse van haar vader in dit fijngevoelige Franse drama met Catherine Deneuve en Catherine Frot.

Dinsdag 12 september 14.00 uur: Sage femme.

Vrijdag 15 september, 20.00 uur: Lion. Een rauw en energiek drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een 5-jarig jongetje komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Na wekenlang in zijn eentje overleven wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat hij op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Minimap: Inspiratiebron met bijzondere fiets- en wandelroutes

DE LIEMERS – Wat zijn de tien toeristische toppers in De Liemers? Waar zijn de lekkerste streekproducten te vinden? Wat is een mooie fietsroute? De nieuwe mini-map De Liemers geeft een duidelijk overzicht van alle toeristische mogelijkheden in het gebied. Ook staat er een aantal bijzondere fiets- en wandelroutes in. De Mini-Map verscheen begin augustus en is verkrijgbaar bij vele toeristische ondernemers en VVV kantoren in De Liemers.

Wie de nieuwe mini-map openvouwt zal verbaasd zijn over de vele toeristische mogelijkheden die De Liemers biedt. Dat komt vooral door de afwisseling: van het rivierenlandschap, de vele recreatievoorzieningen en -gebieden, zoals de Bijland en Rhederlaag, de sfeervolle winkelcentra van Zevenaar en Duiven tot de dorpse gezelligheid in de kleine kernen.

In De Liemers kun je volop fietsen. Op de mini-map zijn vijf bijzondere routes te vinden die te volgen zijn via het bekende fietsknooppuntennetwerk. Hanneline Oosting-Adriaansens, Adjunct Directeur RBT KAN, is enthousiast over de mini-map: "Naast de VVV website en VVV app is er ook behoefte aan een brochure. Met deze mini-map inspireren wij de bezoeker om op pad te gaan en de omgeving te ontdekken aan de hand van de vele tips en fiets- en wandelroutes. En voor de Duitse gasten hebben we uiteraard een Duitstalige versie. "

Meer informatie over De Liemers, inclusief een overzicht van evenementen, staat op vvvdeliemers.nl.

Zevenaarse Zonnebloemgasten genieten in museum TwentseWelle

Foto: Maas Foeken

ZEVENAAR - Zonnebloemgasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West genoten van een gezellige dag in het familiemuseum TwentseWelle in Enschede, waar verleden, heden en toekomst probleemloos met elkaar verbonden worden. Het betrof een gratis dag arrangement van de door de Bank Giro Loterij gesponsorde Museum Plus Bus. Alleen de lunch was voor eigen rekening.

Door Piet van Breukelen

De Museum Plus Bus rijdt dagelijks senioren die niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken, naar één van de twaalf deelnemende musea. In dat kader gingen gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West naar het museum TwentseWelle, dat in 2008 werd geopend door koningin Beatrix en in 2009 de Rob de Bes Award ontving; een prijs die jaarlijks door de landelijke VVV wordt uitgereikt aan de meest innovatieve toeristische attractie in Nederland.

Textiel betekende rijkdom

Textiel heeft een grote rol gespeeld in de Twentse historie. De gidsen vertelden niet alleen over de industriële revolutie, waarna machines veel werk van de mensen overnamen, maar demonstreerden ook hoe de machines werkten. De textielindustrie maakte Twente welvarend, want Enschede werd in die periode na Manchester de tweede textielstad ter wereld en Twente was op de kaart gezet. Mocht het oorspronkelijke weefgetouw voor diverse gasten bekend voorkomen, dat was niet het geval met de oorsprong van sommige gezegdes, zoals de lakens uitdelen, er tot in de puntjes verzorgd uitzien en iemand een blauwtje laten lopen. Toen de terugreis werd aanvaard, waren er alleen maar positieve geluiden te horen van gasten en vrijwilligers.

Wandeling door De Loowaard

Foto: Gerrit van Alst

LOO - Op zondag 3 september organiseert IVN-werkgroep De Liemers een prachtige wandeling door De Loowaard.

"We kijken hoe de natuur zich heeft ontwikkeld. Ook hebben we aandacht voor de z.g. grote grazers en voor de vogels. Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen!" De start is op parkeerplaats bij Havezate De Loowaard, Loowaard 1 in Loo (gem. Duiven ) op zondag 3 september om 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Info: Miep Deen, 0316 268200.

Foto: Gerrit van Alst

Oorkonde voor 90-jarige tennisster

ZEVENAAR - Anne Mijer ontving zaterdag 19 augustus een oorkonde van tennisvereniging De Rackets in Zevenaar, omdat Anne zich voor de vereniging zeer verdienstelijk heeft gemaakt en zich bijzonder heeft onderscheiden.

Bovendien stimuleert en enthousiasmeert zij velen om actief te blijven, onder andere met tennissen. Op negentigjarige leeftijd tennist Anne nog steeds het gehele jaar, enkele keren per week. Naast tennissen, volgt zij de maatschappelijke ontwikkelingen via de hedendaagse medio en leest Franse literatuur. Haar betrokkenheid uit zich bijvoorbeeld ook uit haar steun aan Artsen zonder Grenzen. "Kortom: een actieve, sportieve, betrokken bewoonster van de Liemers waar wij trots op zijn."

Zevenaars Sportcafé blikt vooruit op voetbalseizoen

ZEVENAAR - Het Sportcafé in het Proeflokaal van Stadsbrouwerij Wittenburg aan de Markt in Zevenaar staat woensdagavond 6 september stil bij het nieuwe voetbalseizoen dat ook voor de Zevenaarse clubs op het punt van beginnen staat.

De hoofdtrainers van alle zes voetbalverenigingen in de gemeente laten hun licht schijnen over hun ambities en verwachtingen. Dat zijn Fred Kruijs (OBW), Willem Mulderij (DCS), Rini Kromdijk (SDZZ), Rober Verbeek (Babberich), Wim Bleijenberg (GSV ‘38) en Ico Bod (Angelo Vooruit). Zij worden aan de tand gevoeld door radiopresentator en sportjournalist Hans Jansen. Ook voor het publiek bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Het sportcafé begint om 20.oo uur en de toegang kost niets.

Sponsor bedankt!

DUIVEN - Heren vetB van MHC De Westerduiven wordt de komende drie seizoenen gesteund door Van de Wetering Optiek Optometrie uit Duiven.

Op de foto: boven van links naar rechts: sponsor Jeroen van de Wetering, Erik Heijkamp, Rolf Evers, Jan Willem ten Have, Bas de Bruin, Rick Mellema, Alex Sons, Jaco Borsje, Paul Vreeke. Onder van links naar rechts: Cat Hoekema, Bas Gaertner, Maarten Janssen, Jan van Hekke, Derk van Heek, Joris van Wijk, Mick Zieren. Afwezig: Christiaan van Bergen en Bert Holkamp.

Vlooienmarkt in Braamt

BRAAMT – Op het terrein van Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 is zondag 10 september van 10-17 uur de laatste van de vier geplande zomermarkten: een vlooien- en kofferbakmarkt met braderie.

Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Ook zijn er nieuwe artikelen te koop. Elk jaar weer een groot succes, door Animo Vlooienmarkten georganiseerd,

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een kraam met dakje voor 25 euro. Er is ook kofferbakverkoop; een grondplaats kost met auto 12,50 en auto- aanhanger 15 euro. De auto kan achter de kraam of grondplaats staan. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Markant Outdoorcentrum zorgt voor de catering en een leuk terras!

Dames vissen om titel

PANNERDEN - Bij hengelsportvereniging De Rietvoorn Pannerden is het een ereprijs de titel (koningin) te winnen.


Naast deze titel zijn er hele leuke prijzen in de wacht te slepen. De afdeling dames vissen in de onderlinge strijd om de Koninginnentitel. Op 27 augustus hebben 11 vrouwelijke visfanaten om 14.00 uur het spits afgebeen. De strijd gaat over drie wedstrijden, de slechtste valt af.
Op 3 september nummer twee, op 10 september valt de beslissing bij de vijver gelegen aan de Doornenburgseweg.
Inschrijven vanaf 13.30 uur bij de vijver, start 14.00 uur, eind 17.00 uur.

Dames vissen is een voorbeeld voor de senioren omdat dit groepje het wel voor elkaar heeft. Bij de senioren gort het aan vrijwilligers (wedstrijdcommissie) voor het organiseren van wedstrijden.
De jeugdwedstrijden zijn op 6, 13 en laatste 20 september, met prijsuitreiking in cafetaria Jansen aan de Schoolstraat in Pannerden. Aanvang jeugdwedstrijden 18.00 uur; eind 20.00 uur.

De achtste Zevenaar Golf Cup

ZEVENAAR - De Zevenaar Golf Cup komt er weer aan! Dit jaar vindt het evenement plaats op 16 september. Iedereen met een affiniteit met Zevenaar en een golfvaardigheidsbewijs (GVB) is welkom. De ideale gelegenheid voor een Zevenaars dagje uit (of relatiemarketing) op de golfbaan (Hoog Keppel)

In de relatiemarketing speelt de golfsport een steeds grotere rol. Het aantal golfdagen is de afgelopen 10 jaar explosief gestegen. De golfsport is zeer geschikt om te beoefenen met uw relaties en/of partner, omdat er samen kan worden gespeeld ongeacht leeftijd of spelniveau.

Golfbaan Hoog Keppel opent haar banen voor de Zevenaar Golf Cup 2017. Deze baan biedt met haar faciliteiten en de volwaardige 18-holes baan een uitstekende locatie voor het organiseren van een golfactiviteit. De Zevenaar Golf Cup is er voor iedereen met een affiniteit met Zevenaar en een golfvaardigheidsbewijs (GVB).

Programma

Ontvangst tussen 10.00 en 11.30 uur met koffie,

Shotgun om 12.00 uur ,

Na afloop prijsuitreiking en BBQ

Meer informatie over de Zevenaar Golf Cup 2017 is verkrijgbaar via email: zevenaargolfcup@gmail.com.

Zondag 3 september OBW-voetbalinstuif

ZEVENAAR - Jongens en meisjes van 3 - 10 jaar kunnen op zondag 3 september alleen of samen met hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes op een hele leuke manier kennismaken met voetbal. Je hoeft geen lid te zijn van s.v. OBW.

De aanvangstijd is 10.00 uur en de activiteiten duren tot 12.00 uur. Deelname aan deze activiteit is geheel gratis en voor drinken en een lekkernij wordt gezorgd! "Wil jij meedoen aan deze leuke Voetbalactiviteit? Geef je dan snel op! Dit kan via het e-mailadres voetbalinstuif@obw.nl. Geef je naam, achternaam, leeftijd en telefoonnummer aan ons door. Je kunt je opgeven tot uiterlijk vrijdag 1 september."

"Ook bij s.v. OBW hebben we meidenvoetbal. Dus meisjes die zin hebben om een keer te komen voetballen zijn bij s.v. OBW meer dan welkom! Indien je lid wordt bij s.v. OBW ontvang je een als welkomstcadeau je echte sv OBW t-shirt met je eigen naam.

Mocht je niet kunnen op zondag 3 september en wil je graag voetballen of een keer meetrainen? Voor een proeftraining neem contact op via voetbal@obw.nl. Wil je meer weten over s.v. OBW kijk dan even op www.obw.nl."

Schrijverscafé tijdens de Schmuggeltocht

DIDAM - Het schrijverscafé Montferland wordt op 10 september voor de tweede keer gehouden. De eerste keer konden bezoekers kennis maken met Diemse schrijvers.

Nu zijn er schrijvers uit Montferland en we smokkelden er zelfs een schrijver uit Zevenaar tussen. Dat kan voor deze éne keer, omdat dit schrijverscafé plaats vindt tijdens de grensoverschrijdende Schmuggeltocht. In Bibliotheek Didam kunnen fietsers die meedoen met de Schmuggeltocht starten of een stempel halen voor in hun smokkelpasport. De bibliotheek is om 10.00 uur open. Vanaf 12:00 uur vertellen de schrijvers over hun werk. Bezoekers kunnen vragen stellen, de boeken bekijken en laten signeren. Henk Kalfsterman uit Kilder geeft zelfs een demonstratie blindtekenen.

De schrijvers die meedoen aan het schrijverscafé zijn Susie Bosveld, Joke Burink, Karolien Hupkes, Henk Kalfsterman, Saskia Moerenhout, Frans Schaars en Rutger Sijbers. Iedereen is welkom, ook als er niet gefietst wordt. De toegang is gratis.

Joey kampioen HSV De Breuly

ZEVENAAR - Op zondag 27 augustus was er de jaarlijkse viswedstrijd voor de jeugd in de vijver bij park Rosorum. Er waren zo'n 30 deelnemers die zelf een plaatsje aan de waterkant mochten kiezen onder een heerlijk zonnetje.

Het was niet makkelijk, de vis beet maar heel voorzichtig. Maar na wat voeren en enkele geheime trucs wisten de meeste kinderen wel een visje te verschalken. Er werd voorn, bliek en zowaar een enkele kruiskarper gevangen. Tussendoor kregen de kinderen een gekoeld frisdrankje en een zakje chips, waarvoor de meesten trouwens nauwelijks de tijd namen, zo geconcentreerd waren ze bezig.
Om 12.00 uur precies klonk het eindsignaal en volgde de prijsuitreiking. Winnaar werd Joey met 72 cm op de tweede plaats gevolgd door Rik met 67 cm en Tim met 62 cm. Alle kinderen mochten trouwens zelf een mooie prijs uitkiezen.
De organisatie werd bedankt: Theo, Johnny, Jeffrey, Roy, Ruud, Dillon, Ilse en alle anderen die geholpen hebben. En natuurlijk waren er lovende woorden voor sponsor Dierspecialist Lucassen.

Vier generaties Bodd

LIEMERS - "Ben zo vreselijk trots!" Dat schrijft de moeder van de pasgeboren Morris.

"Op 28 juli zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Morris. Met deze kleine erbij hebben wij vier generaties Bodd, waar wij reuze trots op zijn! Deze foto stuur ik om mijn partner Tim Bodd (30), mijn schoonvader Ronald Bodd (55) en zijn vader Gerrit Bodd (8) te verrassen! "Wat zullen ze opkijken dat ze in Het GemeenteNieuws staan! Dit is zo uniek om dit mee te mogen maken!"

Themabijeenkomst Uitvaart & erfrecht

Foto (vlnr. Ronald Hendriks, Leonie Meutstege en notaris Mark Hofman)

ZEVENAAR - Voor veel mensen is de dood en alles wat daar bij komt kijken een taboe. En komt het ter sprake, dan wordt er gauw een houten voorwerp gezocht om het 'af te kloppen'. 'Jammer en niet zo verstandig', zo vinden notaris Mark Hofman van Prick & Van Houtum Notarissen en Leonie Meutstege en Ronald Hendriks, uitvaartverzorgers bij coöperatie Dela.

'Er zijn een heleboel dingen die mensen zelf al kunnen regelen, en die het de nabestaanden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Daarbij gaat het niet alleen om de keus voor begraven of cremeren, welke kist of welke muziek, maar ook om zaken als een testament, het benoemen van een executeur, het opnemen van een uitsluitingsclausule en het besparen van erfbelasting.'

Om deze zaken bespreekbaar te maken houden Mark, Leonie en Ronald, op dinsdag 12 september om 19.30 uur een themabijeenkomst, waarbij iedereen welkom is. 'Het geeft rust te weten dat alles goed geregeld is, of u ontdekt juist dat er nog wat geregeld moet worden', vertelt Leonie.

Mark vult aan: 'Mensen denken gauw dat alles geregeld is. Dan hebben ze een aantal polissen, die nog in guldens uitbetaald worden. Het kan zijn dat dit bedrag daardoor niet meer toereikend is voor de uitvaartwensen. En een testament van een aantal jaren geleden sluit misschien helemaal niet meer aan bij de huidige situatie. Ik geef de aanwezigen gelegenheid vragen te stellen. Ik waarschuw altijd wel dat je eigenlijk niets voor vanzelfsprekend moet aannemen. Een uitvaart en erfrecht veranderen door de tijd heen.' Ronald: 'Ik kan me alleen maar aansluiten bij Mark zijn woorden; er verandert veel en het is goed om erover te weten voor je er mee te maken krijgt.'

De bijeenkomst vindt plaats in het uitvaartcentrum van De Wit Dela aan Methen 2 in Zevenaar. U dient zich voor 9 september aan te melden via rdautzenberg@dela.org of 06 51 06 25 82. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid voor privé-vragen. Lukt het u niet om bij de themabijeenkomst aanwezig te zijn? Maar heeft u wel vragen over bijvoorbeeld erven, schenken of uw testament? Belt u dan met de consulenten van Dela via 040 2199100 (voor leden van Dela) of met Prick & Van Houtum Notarissen via 0316 524641.

Open dag nieuwbouw Fitnesscentrum Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 2 september houdt Fitnesscentrum Zevenaar een open dag van 10.00 tot 16.00 uur op de nieuwe locatie aan de Mercurion 5.

Tijdens deze open dag worden er rondleidingen gegeven door het spiksplinternieuwe gebouw. Er zijn clinics van alle groepslessen en er zijn leuke challenges, waaraan deelgenomen kan worden. Het twee verdiepingen tellende fitnesscentrum heeft zo'n 1250 vierkante meter binnen- en 300 vierkante meter buitensportplezier

'We waren in het oude pand zogezegd, uit ons jasje gegroeid”, vertelt eigenaar Jarno Wanders. "Ik ben dan ook erg trots op het volledig nieuwe fitnesscentrum. Ik wil graag het beste uit de leden halen. We proberen iedereen op zijn of haar manier te motiveren en een goede sfeer te creëren waarin lekker gesport kan worden."

Die sfeer zit zeker ook in dit pand, het vertrouwde huiselijke gevoel en de gezelligheid zijn mee verhuisd! Fitnesscentrum Zevenaar heeft zijn roots al sinds september 2008 in Zevenaar. Op de nieuwe locatie aan de Mercurion gaat Fitnesscentrum Zevenaar zich nog meer richten op groepslessen en personal training. De populaire HIIT/ Survival lessen zijn gebleven, maar kunnen nu op het multifunctionele buitenterrein plaatsvinden. Daarnaast is het fitnesscentrum uitgebreid met nieuwe apparatuur, horeca en er is vanaf nu ook kinderopvang.

“Wat hetzelfde blijft is ons concept, betaalbare fitness met persoonlijke aandacht, deskundige begeleiding en hoogwaardige apparatuur voor iedereen! Ben jij geïnteresseerd in sporten bij Fitnesscentrum Zevenaar? Kom dan gerust een kijkje nemen op de open dag."

Parochie HH. Vier Evangelisten

Geloofsgemeenschap H. Antonius Abt Loo                

Zaterdag 02-09 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Zondag 10-09 10.30 Startzondag in Zevenaar                

Zondag 17-09 09.30 Woord en communie Diaken van Boven

Zaterdag 23-09 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Zaterdag 30-09 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Dinsdag 03-10 19.00 Mariaviering Werkgroep Dameskoor

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus Westervoort                

Zondag 03-09 09.30 Woord en communie Pastor Heemink Werenfriduskoor

Zondag 10-09 10.30 Startzondag in Zevenaar                

Maandag 11-09 14.30 Viering Meridiaan Ds. Hiemstra

Zaterdag 16-09 19.00 Lichtviering        

Dinsdag 19-09 15.00 Viering Wilgenpas Pastoor Thanh

Zondag 24-09 12.30 Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Vrijdag 29-09 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zondag 01-10 09.30 Woord en communie Diaken van Boven Werenfriduskoor

Zondag 01-10 11.00 Doopviering Diaken van Boven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zaterdag 02-09 10.30 Huwelijk                

Zondag 03-09 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Vakantiekoor

Zondag 10-09 10.30 Startviering in Zevenaar                

Zondag 17-09 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Werenfriduskoor

Zondag 24-09 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Herenkoor Groessen

Dinsdag 26-09 15.00 Viering Thuvine Pastoor Thanh Gez.ziekenzalving

Zondag 01-10 11.00 Eucharistie Pater Remmers en diaken van Zundert D-H koor

                                                        

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen                

Vrijdag 01-09 14.30 Huwelijk In Between

Zondag 03-09 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers Organist B.Limbeek

Zondag 10-09 10.30 Startzondag in Zevenaar

Zaterdag 16-09 18.30 Eucharistie (kermisviering) Pastoor Thanh In Between

Franse les volgen bij geboren Françaises…

HUISSEN - Voor velen van u, ondernemers, families, werknemers, studenten is het de start van een nieuw seizoen. Het hoofd nog vol met mooie herinneringen en het gevoel van vrijheid is dit het moment bij uitstek om beslissingen te nemen.

En als u eens zou besluiten om uw Frans te verbeteren, zodat u tijdens de volgende vakantie toch met die Fransen kunt communiceren die zelf vaak geen andere taal durven te spreken? Of u, als ondernemer, misschien wilt u eindelijk eens de stap zetten om uw activiteiten uit te breiden naar een Franstalig gebied?

En studenten, die hun niveau van het Frans willen verhogen, of hele families die hun droom willen realiseren: leven in Frankrijk.
Voor u allen hebben wij een oplossing. Een lesmethode helemaal aangepast aan uw situatie en wensen, verzorgd door twee Françaises: Claude Nijst-Adam en Maryline Delubriat-Loysel.
123Francais heeft als motto 'à la carte' (Franse les geven op maat) gesneden. Of u nu beginner bent of gevorderde, wat ook uw leeftijd of motivatie is: u bent welkom bij ons. U kunt kiezen voor een privé-cursus, of een cursus met z'n tweeën, met een familie of in een groep (van maximaal 6 personen).
Het nieuwe seizoen voor groepslessen gaat in week 39 van start. De groepen worden met zorg samengesteld zodat iedereen optimaal aandacht en begeleiding kan krijgen. Er zijn dus groepen van verschillende niveaus.
Onze benadering 'à la carte' spreekt ook steeds meer bedrijven aan, want 123Francais is zeer flexibel wat betreft de lestijden en de lessen zijn altijd helemaal toegespitst op de zakelijke specialismen van elk bedrijf. Aarzelt u dus niet langer om eens kennis met ons te komen maken!

www.123francais.nl - e.mail: info@123francais.nl - 026 3258822

Jubileumactie bij Dukson in Zevenaar

Hoofdprijs Weekendje weg

ZEVENAAR - Dukson Mode bestaat 35 jaar, hét modehuis voor iedereen. "Dat willen wij samen met u als trouwe klant vieren. Een doorlopende jubileumactie en prachtige prijzen. Hoofdprijs Prijs-Box 3 een compleet weekend voor 2 personen. Kom naar Dukson en speel mee in de Prijs-Box 1-2 of 3."

"Uw kassabon vanaf 1 september is het lotnummer! De actie loopt tot en met 31 oktober. De trekking van alle prijswinnaars is aansluitend op 1 november in onze winkel. Wilt u daarbij zijn? Noteer dan vast deze datum in uw agenda. Alle prijswinnaars worden per e-mail geïnformeerd. Neem gerust uw familie, vrienden of buren mee. Kom naar Dukson en speel mee voor prachtige prijzen. In de winkel leest u daar alles over."

Prijs-Box 1: kassabon besteding tot 50,00 euro; Prijs-Box 2: kassabonbesteding van 50,00 tot 100,00 euro; Prijs-Box 3: kassabonbesteding vanaf 100,00 euro. "U parkeert gratis voor de deur en wij zetten voor u een kopje koffie terwijl u door de ruim opgezette winkel struint. Onze papegaai wijst u de weg! En zoals altijd kunt u bij Dukson: genieten van mode tegen zeer aantrekkelijke prijzen!; makkelijk bereikbaar en gratis parkeren op het ruime parkeerterrein voor de winkeldeur!; gratis kopje koffie met iets lekkers en even relaxen aan de leestafel!

Op www.dukson.nl alvast een voorproefje van alle merken. Graag tot ziens bij Dukson; mode voor elke portemonnee! Graag begroeten wij u in onze winkel, Hengelder 21 in Zevenaar."

Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur

Een Welkomhuis in Pannerden

PANNERDEN - Het Netwerk Chronisch Zieken wil een huiskamerproject starten op het Gelders Eiland voor mensen met een grote afstand tot de samenleving. Het gaat om inwoners die geen betaald werk hebben en weinig contact hebben met anderen. Toch denken we dat de meesten wel een zinvolle dagbesteding willen vinden. Maar ze kunnen dat niet alleen, ze hebben een steuntje in de rug nodig om uit te zoeken wat bij hen past om weer actief te worden.

"Wij noemen ons project: Welkomhuis. Van de gemeente hebben we subsidie gekregen om dit project uit te voeren. Dorpshuis De Cirkel in Pannerden is een prima locatie om ons te vestigen. We zouden ruimte kunnen huren voor 3 dagen per week. Het is een uniek project voor de regio. We bouwen het stap voor stap op. Twee beroepskrachten zullen de bezoekers begeleiden bij hun zoektocht naar zinvolle activiteiten waardoor ze weer mee kunnen doen.

Er is nog een andere reden dat we voor Pannerden gekozen hebben: de mensen in Pannerden staan bekend om hun sociale gezicht. We horen graag van jullie wie we bij het Welkomhuis zouden kunnen betrekken en waar de bezoekers in het dorp aan de slag zouden kunnen met vrijwilligerswerk. Naast taken in het dorpshuis zoeken we klusjes die de mensen kunnen doen. Bijvoorbeeld: meehelpen op de kinderboerderij, schoonhouden van speelplaatsjes, boodschappen bezorgen, et cetera.

Er zal op 14 september een informatie-avond gehouden worden om 20.00 uur in Café De Dijk. Daar zal projectleider Jennifer van Leur meer vertellen en kunt u vragen stellen. We zouden graag in de loop van het najaar starten. Komt allen, laat u informeren en praat mee!"

Project Burgerinitiatieven Zevenaar van start

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om vernieuwingen op gebied van zorg en welzijn te stimuleren. Met deze subsidieregeling is het mogelijk voor inwoners om hun ideeën in te dienen en te verwezenlijken. Het project Burgerinitiatieven wordt in samenwerking met welzijnsorganisatie Caleidoz uitgevoerd.

Het doel is in de toekomst de zorgen die nodig zijn te kunnen blijven verlenen en nog verder te vernieuwen. Individuele inwoners en vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf 1 september een aanvraag indienen.

Ideeën kunnen vanaf 1 september tot en met 30 september online ingediend worden op www.burgerinitiatievenzevenaar.nl of via info@burgerinitiatievenzevenaar.nl. Zodra de aanvraagtermijn verstreken is, worden alle aanvragen gecheckt door een adviescommissie van inwoners. Als de aanvragen voldoen aan de gestelde criteria, worden ze geplaatst op de website www.burgerinitiatievenzevenaar.nl. Deze wordt op vrijdag 1 september gelanceerd.

In november kunnen alle inwoners van de gemeente Zevenaar vervolgens stemmen op het project dat hen het meest aanspreekt. De projecten met de meeste stemmen worden met positief advies voorgelegd aan het college van B&W. Per project is er een maximaal budget van € 10.000 beschikbaar. Het is van belang dat de ingediende aanvraag een bijdrage kan leveren aan bijvoorbeeld duurzaamheid of innovatie in de leefomgeving, de leefbaarheid of gelijkwaardigheid in de gemeente of het versterken van preventie en eigen kracht.

Overige informatie over het in aanmerking komen voor subsidie uit het budget Burgerinitiatieven is te verkrijgen via info@burgerinitiatievenzevenaar.nl, (0316) 243 204 en per 1 september via www.burgerinitiatievenzevenaar.nl.

Kermis in Herwen

HERWEN - De schutters van schuttersgilde Vrede & Vriendschap zijn klaar voor de jaarlijkse kermis die gehouden wordt van 9 tot en met 12 september. Als vanouds is op vrijdagavond de generale repetitie. Na afloop is er bier proeven in de Cluse en kan er een tafel gereserveerd worden voor de zaterdagavond.


Op zaterdagavond is er om 18.30 uur een schuttersmis met aansluitend een vendelhulde voor pastor en parochiebestuur. Na de vendelhulde vertrekt de stoet naar de feestzaal in de Cluse, waar ná binnenkomst van het koningspaar Frank en Rafael Grob het feest echt kan beginnen. De feestzaal is vanaf 19.00 uur open en de muziek wordt deze avond en de overige dagen verzorgd door toporkest Kaliber. Op zondagmiddag om 14.30 uur is de muzikale rondtocht door Herwen, waarbij er vendelhuldes worden gebracht bij de erebogen aan de Martinusweg, de Slingerdiek en de Berkhaag. Vanuit de Berkhaag gaat de stoet terug naar de feestzaal. Het avondfeest begint om 19.00 uur. Deze avond zal onze zustervereniging Excelsior uit Lobith te gast zijn.

De maandag begint voor de echte bikkels 's morgens rond 07.30 uur in de Cluse met een uitsmijter spek en een paar riefkuukskes. Om 09.00 uur vertrekt de schutterij voor een vendelhulde naar de ereboog aan de Molenhoek waar ook de loting voor het prijsschieten is. Rond 09.45 uur is de afmars naar de vogelstang bij De Krib aan de Oude Waal. Na het prijs- en koningschieten wordt de nieuwe koning onder begeleiding van de koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia naar de feestzaal gebracht waar de prijsuitreiking plaatsvindt en elf jubilarissen worden gehuldigd. 's Middags is er voor de kleintjes een kinderdans en worden vrijkaartjes voor de draaimolen uitgedeeld. 's Avonds is de zaal om 19.00 uur weer open.

Dinsdagmorgen om 08.30 uur vertrekt het gilde naar de ereboog bij 't Hoekje voor het brengen van een vendelhulde en het afhalen van koningin en hofhouding. Rond 10.15 uur wordt afgemarcheerd richting ereboog aan de Kromme Keurbeek en de vogelstang op het plantsoen. Hier gaan de dames strijden om de prijzen en de titel schietkoningin. Deze ochtend komt ook de seniorensoos een gratis borrel drinken. 's Middags is er voor de kleintjes weer een kinderdans en zijn er ook weer vrijkaartjes voor de draaimolen. 's Avonds is de zaal open om 19.00 uur en zal zustervereniging Eensgezindheid uit Aerdt te gast zijn. De kermis wordt rond middernacht afgesloten onder de tonen van het Wilhelmus en de knallen van de kattenkoppen.

Tom Vos nieuwe koning van Onderling Genoegen Duiven

DUIVEN - Tom Vos is de nieuwe schutterskoning van Schutterij Onderling Genoegen uit Duiven. Onder een stralende zon en ruime publieke belangstelling schoot hij met het 78e schot de restanten van de houten vogel aan flarden, en werd daarmee de opvolger van Walter Kersten.

Tom koos zijn vriendin Charlaine Schoot tot zijn koningin. Met Tom (30) en Charlaine (20) heeft Onderling Genoegen het jongste koningspaar sinds jaren. Dit jaar was een bijzondere versie van het koningschieten. De andere kandidaat voor het koningschap voor Onderling Genoegen was Theo Vos, de vader van Tom. Voor zover uit de analen van de schutterij kon worden achterhaald, schoten niet eerder in de 121-jarige geschiedenis van de schutterij vader en zoon om deze prestigieuze titel. Theo Vos was in 2004 al koning van de schutterij. Zowel Tom als Theo Vos zijn lid van het elitecorps Lee Enfields

Hoewel er twee kandidaten waren, was de strijd ongemeen spannend. Na ruim een uur schieten was er nog maar een flard van de houten vogel over. Tom hield in de slotstrijd zijn zenuwen het best in bedwang: zijn laatste schoten waren steeds raak waarna na het 78e schot de vogel in zijn geheel geveld was en hij de nieuwe schutterskoning is van Onderling Genoegen.

Ledenvergadering schutterij EMM Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op dinsdag 5 september haar ledenvergadering.

Deze vergadering begint om 20.30 uur en wordt gehouden in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. In deze vergadering wordt vooruit gekeken naar de kermis en het schuttersfeest van 16 - 19 september. Alle leden zijn welkom.

Start Online Voorverkoop Feestweek Groessen

GROESSEN - Op 1 september start de online voorverkoop van de grote feesten van Feestweek Groessen.

Het gaat daarbij om het Gerstfeest waar op zaterdag 7 oktober Bandje Speciaal de zaal plat zal spelen, de Groessense Bokbier Pruuveri-j van zondag 8 oktober en het alom bekende Maïsfeest van zaterdag 14 oktober waar dit jaar Perfect Showband haar opwachting maakt. Perfect Showband is de meest succesvolle feestband uit het oosten van Nederland en tijdens het Maïsfeest zal blijken waarom dat het geval is. Half september start ook de fysieke kaartverkoop maar wie zich alvast wil verzekeren van een toegangsbewijs kan dus nu al online een kaartje bemachtigen.

Informatie over de online-voorverkoop van Feestweek Groessen staat op www.qtickets.nl/feestweekgroessen. Meer info staat op www.feestweekgroessen.nl en op de FaceBookpagina van Feestweek Groessen.

Startzondag protestantse kerk

ZEVENAAR - Dit jaar is het thema van de startzondag op 10 september van de protestantse kerk in Zevenaar 'een open huis' wat aansluit bij de landelijke PKN-campagne Kerkproeverij.

De kerken worden daarbij uitgenodigd begin september de deuren wagenwijd open te zetten voor alle mensen. Een open huis zijn is immers een eerste voorwaarde om gasten zich welkom te laten voelen. Bij deze wordt iedereen dan ook van harte uitgenodigd om eens te komen ‘proeven’ in de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat 24 in Zevenaar. De steekwoorden deze morgen zijn: elkaar ontmoeten, koffie/thee/limonade, muziek/zingen, samen vieren, kinderen en kerk. Vanaf 10.00 uur is men welkom!

NAH Breincafé 5 september

ZEVENAAR - Sociaal Ontmoetings- & Participatie Punt organiseert NAH Breincafé.

Elke eerste dinsdag van de maand kunnen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in het Breincafé terecht om elkaar te ontmoeten. Het accent ligt op ontspanning en gezellig samen zijn. Je kunt met lotgenoten, her- en erkenning delen, ervaringen en tips uitwisselen. De entree is gratis, koffie /thee kost 1,00 euro. De locatie is Steenhuizen 6 in Zevenaar. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: b.vanhall@caleidoz.nl. Thema op 5 september is 'vakantie-ervaringen'.

Tennis-evenementen bij Tennis Vereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Op maandag 18 september start het 25+ dubbel toernooi bij Tennis Vereniging Zevenaar (TVZ). "Ons enthousiast toernooi team staat weer klaar, om als het even kan, u van een fijne spannende tennis week te laten genieten. Naast het tennissen staat het team ook klaar om u te voorzien van een hapje en drankje. Heeft u en uw partner zich nog niet ingeschreven? Doe het zo spoedig mogelijk."

Het mooie is ook dat op zondag 17 september, voorafgaand aan dit toernooi wij weer een jeugdevenement organiseren zoals ook voorafgaande aan het BCD Brandontoernooi. "U heeft dit in de GemeenteNieuws-editie kunnen lezen hoe enthousiast de kids waren. Ook nu nodigen wij de jeugd van af 4 jaar tot 14 jaar uit om naar ons park te komen. Ook nu is alles weer gratis en jullie krijgen een kroket of frfikandel, patat gratis aangeboden. Hebben jullie geen racket? Geen probleem daar zorgen wij voor. Onze trainer en een paar ervaren leden zullen jullie opvangen en begeleiden. Let op! Het ballenkanon zal er ook weer zijn. Jullie en jullie ouders zijn weer welkom."

Programma Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de periode van 7 - 13 september worden in Filmhuis Zevenaar de volgende films vertoond:Het nieuwe seizoen 2017-2018 starten we met een buitenfilm.

THE RED TURTLE, een unieke animatiefilm van Michel Dudok de Wit. Een schipbreukeling moet zien te overleven op een tropisch eiland waar alleen schildpadden, krabben en vogels leven. De buitenfilm wordt donderdag 7 sept gedraaid op de binnenplaats van restaurant EETLOKAAL Markt/Wittenburgstraat 25, Zevenaar. Bij slecht weer in het Filmhuis. Kaarten via de website of aan de kassa van het Filmhuis. Aanvang tussen 20:30-21:00u voor een gratis kop koffie/thee, 21:00u gezamenlijk naar het Eetlokaal.

BROZER. Een verhaal over de veerkracht van de mens, liefde en confrontatie met het onvermijdelijke. Jaarlijks biedt uitvaartorganisatie Yarden onze bezoekers een gratis film aan in ons Filmhuis. Dit jaar is dat de film BROZER op maandag 11 sept 20:15u. Adelheid Roosen zal na afloop aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Vanwege de verwachte grote belangstelling is het raadzaam om plaatsen te reserveren via de website van het Filmhuis of aan de kassa.

KOKENDE KIKKER wordt gespeeld door theatergroep UIT! Zij brengen de menselijke frustraties in kaart door een komisch verhaal te spelen over onze samenleving. Over de tijdsgeest en waar we nu allemaal mee bezig zijn. Woensdag 13 sept 20:15u.

VICEROY’S HOUSE, het einde van het Engelse wereldrijk. Historisch drama over het moeizame proces naar onafhankelijkheid van India en Pakistan. Vr 8/9, zo 10/9 20:15u en ma 11/9 14:30u en di 12/9 10:30u.

Zaterdag 9 september is het Filmhuis gesloten.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Nike Academy voetbalclinic succesvol

ZEVENAAR - De door 100% Voetbal en de Nike Academy georganiseerde voetbalclinic bij sportvereniging SDZZ die op zaterdag 26 augustus op de velden van sportpark De Griethse Poort werd gehouden is een groot succes geworden en zeker voor herhaling vatbaar in deze of nog grotere opzet.

Lovende woorden van jeugdvoorzitter Gerard Kelderman aan het adres van de medewerkers van 100% Voetbal en de trainers van de Nike Academy, die samen met de trainers en leiders van de jeugdelftallen en de toekomst van de vereniging een ochtendvullend programma hadden opgesteld.

De nadruk bij een vijftal uitgezette spellen lag op het aanleren van technische vaardigheden in de vorm van onder andere bal- en traptechniek, kleine partij vorm, en latschieten.

De ochtend begon onder zeer mooie weersomstandigheden om half tien met de elftallen van de toekomst, JO-9 en JO-11,waarbij de opkomst bestond uit een grote groep van 42 enthousiaste kinderen. Rond de middag was het de beurt aan de oudere jeugd van de JO-13 en JO-15 ook deze opkomst was zeer goed te noemen.

Alle deelnemende kinderen kregen nog een goodybag met het certificaat van deelname, een tegoedbon, een flyer, en een versnapering. Ook was er nog de prijsuitreiking van de winnaars van de spelletjes bij de stand van SDZZ een week eerder op de weekmarkt in Zevenaar. De prijzen waren ballen en bidons beschikbaar gesteld door 100% Voetbal uit Arnhem.

Kortom: een geslaagde voetbal Clynic waar de kinderen veel plezier aan hebben beleefd en op een speelse wijze hun voetbalvaardigheden konden verbeteren.

Tot 10.000 euro voor uw gouden idee!

ZEVENAAR - Gemeente Zevenaar stimuleert dat er vernieuwingen in zorg en welzijn plaatsvinden en roept inwoners en vrijwilligersorganisaties om met initiatieven te komen voor zorgen voor elkaar.

Woont u in de gemeente Zevenaar en heeft u een idee voor een initiatief op het gebied van:

- Duurzaamheid of innovatie in uw leefomgeving?

- Of het versterken van preventie door bijvoorbeeld het voorkomen van risicogedrag.

- Versterken en herstel van eigen kracht bijvoorbeeld door het vergroten van sociale netwerken.

- Het vergroten van leefbaarheid in de wijk met bijvoorbeeld zorg voor elkaar.

- Of werken aan gelijkwaardigheid binnen de gemeenschap, zoals het bevorderen van de acceptatie van anders ge-aarden.

Dan kan een eenmalige subsidie van de gemeente u helpen dit plan uit te voeren. Heeft u een idee dat schreeuwt om uitvoering en wilt u graag in aanmerking komen voor deze subsidie? Kijk dan op www.burgerinitiatievenzevenaar.nl voor informatie. Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw plan dan kunt u terecht bij Caleidoz Welzijn Zevenaar t.a.v. Anneke Hendriks info@burgerinitiatievenZevenaar.nl of op telefoonnummer 0316 243204.

Geslaagde aftrap voor Angerlo Vooruit

ANGERLO - Het is inmiddels traditie dat voetbalvereniging Angerlo Vooruit het nieuwe voetbalseizoen inluidt met een gezellige, sportieve dag. Afgelopen zondag 27 augustus was het weer zo ver: De aftrap van het voetbalseizoen 2017/2018. Jong en oud kon genieten van een boordevol programma en dat de weergoden goed gezind waren was de kers op de taart.

De aftrap van dit jaar was een bijzondere. Ook omdat Angerlo Vooruit aan de vooravond staat van een groot project: de nieuwbouw van de kleedkamers en de verbouw van de kantine op Sportpark Mariëndaal. Daar was dan ook volop aandacht voor, net als voor alle acties die gehouden zijn en nog op stapel staan om geld in te zamelen voor dit ambitieuze project.

De dag was vol activiteiten: Wandeling voor de nieuwbouw, foto's maken voor het voetbalplaatjesboek, diverse voetbalclinics, bootcamp en een onderling voetbaltoernooi

De nieuwe kleding van de jeugd werd gepresenteerd. De hele jeugdafdeling is in het nieuw gestoken door 123inkt.nl en Hoornstra Infrabouw. Het hoofdveld hangt nu bijna rond met reclameborden. Daarbij werden nieuwe sponsoren Deseo en Kock Teunissen even in het zonnetje gezet.

In de maand april en mei stond de jeugdafdeling in het teken van de doelpuntenactie. Een soort sponsorloop maar dan met doelpunten. In deze periode werden 98 wedstrijden gespeeld en in totaal werden er 260 doelpunten op. In totaal leverde deze actie 6201,50 euro op. Mika Houtkoper haalde in zijn eentje hiervan 375 euro op.

Het slotwoord van het officiële gedeelte was voor Willem Strabbing, die het startschot gaf voor de Super Verloting, waarvan de opbrengst bestemd is voor de nieuwbouw. Er vallen ruim110 prijzen te winnen, met een gezamenlijke waarde van ruim 25.000 euro. Een lot kost 100 euro. Met dat lot ding je maar liefst in vijf trekkingen mee naar prijzen. Er worden maximaal 600 loten verkocht, dus de winkans is groot. Meer informatie over de Super Verloting of een lot kopen? Kijk op www.angerlovooruit.nl.

Volleybalteam Livo dames 2 zoekt trainer

LIEMERS - Een nieuw volleybalseizoen, een nieuwe vereniging Livo (Liemers Volleybal)! Livo is gestart, seizoen 2017-2018, vanaf maandag 28 augustus zijn de trainingen al weer in volle gang.

Livo is een vereniging die is ontstaan uit de selectie teams van Wevoc uit Westervoort en Reflex uit Duiven (met als doelstelling volgend jaar met twee volledige verenigingen te fuseren).

Binnen deze vereniging spelen nu vier seniorenteams. Livo H1(derde divisie), Livo H2 (Eerste Klasse), Livo D1(promotieklasse, Livo D2 (promotieklasse). "Voor het tweede dames team zijn we nog op zoek naar een train(st)er." D2 traint twee keer in de week (ma-do) en speelt op zaterdag de wedstrijden.

"Ben jij enthousiast, nieuwsgierig en heb je zin om deze uitdaging aan te gaan binnen deze nieuwe vereniging laat gerust van je horen… wij beantwoorden graag de vragen die je hebt. Voor verdere informatie neem contact op met ; secretariaat LIVO; Annette Kersten: annettekersten@chello.nl, 06 23641294."

Kunstwerk! Het Musiater

Classic Rock Show: The Who's Tommy – Live in concert (TO)

'Tommy', van de populaire rockband The Who is de bekendste 'rockopera'. Het werd een fantastische film, een musical en The Who bracht het ook live! Beleef nu dit fenomenale werk in een bijzonder rockconcert door The Classic Rock Show met natuurlijk succesvolle hits als 'Pinball wizard', 'See Me, Feel Me' en 'I'm Free'.

Zaterdag 16 september. Aanvang 20.15 uur. Prijs 27,50 euro.Henry van Loon

Zoutkamer Elst is geopend!

Foto: Wim de Veer

ELST- Op vrijdag 18 augustus was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding konden Eric en Eva Schrijver hun zoutkamers feestelijk openen. Onder grote belangstelling van genodigden, familie en de regionale pers konden ze met trots het resultaat van hun harde werk presenteren.

Om iets over 18:30 uur verschenen Eric en Eva bij de microfoon om antwoord te geven op de meest prangende vraag van allemaal: hoe werkt een zoutkamer eigenlijk? Eva vertelt: "We hebben het klimaat van zoutgrotten nagebootst die bekend staan om hun helende werking. Tijdens een sessie wordt er heel fijn zout in de kamer verneveld. Door de minimale grootte komt het zelfs in de onderste luchtwegen terecht waardoor het effect heeft op je ademhaling en je gezondheid."

Foto: Wim de Veer

Het openingspraatje blijft kort, laat de prachtige zoutkamers maar voor zich spreken is de boodschap. Onder luid applaus stromen de eerste mensen binnen om alles te bewonderen. De reacties liegen er niet om: "Wat is het schitterend! De muren geven licht. Die stoelen en muziek maken het helemaal af. Ik had nooit verwacht dat het zo mooi zou zijn!", spreekt één van de bezoekers vol lof.

Mooie metamorfose van Bowling Zevenaar

ZEVENAAR - Iedereen in de Liemers kent natuurlijk Bowling Vereniging Zevenaar wel. Afgelopen voorjaar in de meivakantie heeft de bowlingbaan bij De Griethse Poort in Zevenaar een complete metamorfose ondergaan.

Na een flink aantal dienstjaren is er afscheid genomen van de oude bowlingmachines. Die operatie heeft toen ruim twee weken in beslag genomen. Afgelopen zomer hebben diverse leden en niet-leden tijdens de zomerleague al kennis kunnen maken met de nieuwe machines en het compleet vernieuwde interieur. Echt een superervaring.

"Op iedere maandag, dinsdag en donderdagavond spelen we competitie in het gezelligste bowlingcentrum van De Liemers. Tevens wordt er iedere woensdagavond training gegeven aan de jeugdleden. Gedurende het jaar worden er diverse toernooien georganiseerd waaraan je kan deelnemen. Deze toernooien zijn vaak ook voor niet-leden en kunnen op die manier kennis te maken met de bowlingsport. Misschien is het aankomende Happy Day toernooi wel iets voor jou?

Onlangs hebben wij ook een mobiele bowlingbaan gebouwd, die eventueel ook verhuurd kan worden. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan nodigen we je hierbij uit om eens te komen kijken. Loop eens vrijblijvend binnen op de maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. Er is altijd wel iemand aanwezig die je van informatie kan voorzien. Meer info staat op www.bowling-zevenaar.nl.

12,5 jaar Volta51 wonen in Zevenaar: 'Wij zijn jarig dus wij trakteren!'

ZEVENAAR - Volta51 wonen op de meubelboulevard in Zevenaar is al weer 12,5 jaar een naam voor topkwaliteit designmeubelen. Nadat de winkel in 2005 begon werd het al snel geconfronteerd met de crisis. Toch is de winkel in de afgelopen jaren gestaag verder gegroeid en zit het inmiddels in een fraai pand op de meubelboulevard.

Op 9 en 10 september viert Volta51 wonen haar 12,5 jarig jubileum met een event in de winkel op de meubelboulevard in Zevenaar. In de winkel van Volta51 wonen kunt u, onder het genot van een drankje, kennis nemen van de nieuwste modellen van Rolf Benz en deSede. Van deze merken zijn tevens adviseurs aanwezig om u te informeren over het modellenprogramma.

Daarnaast zijn ook de bedrijven Terlouw Jaguar Landrover uit Oosterhout met de actuele modellen van Jaguar en Bender hifi uit Arnhem met topklasse audio oplossingen in en bij de winkel aanwezig. Zij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

"Wij nodigen u van harte uit om tijdens het event, in een ongedwongen sfeer, een kijkje te komen nemen en u te laten informeren over de collecties van Volta51 wonen, Terlouw Jaguar Landrover en Bender hifi."

Volta51 wonen is gevestigd op de meubelboulevard aan de Edisonstraat 56f in Zevenaar.

Het 3 Oever Festival en de kunst

Foto: foto Nemeton van SJI Parts, fotograaf Barbara Beekman.

REGIO - Tijdens het 3 Oever Festival, van 15-17 september in de hele Gelderse Poort, zijn ruim 400 artiesten en kunstenaars actief, op allerlei locaties en met heel veel verschillende kunstvormen.

Een aantal kunstenaars is speciaal voor het 3 Oever Festival aan de slag gegaan voor een bijzondere productie. Zo heeft choreografe Steffi van Leth meerdere plekken van het festivalterrein bezocht. Uiteindelijk heeft ze besloten om in de Millingerwaard, aan de oever van de Waal, een dansvoorstelling te gaan ontwikkelen. Het is een eerbetoon aan de 8000 jaar oude, versteende, eikenstammen, die hier het natuurlijk kunstwerk Woodhenge vormen. Het is de voorstelling 'Nemeton' geworden. Samen met danseres Annemarie Oerlemans en zanger Gerben van den Bosch zal zij op zaterdag- en zondagmiddag haar ervaring met het publiek delen. Het is mogelijk voor deze voorstelling te reserveren via www.3oeverfestival.nl/programma.

Een voorstelling als deze past bij uitstek bij het 3 Oever Festival, waar natuur en cultuur met elkaar worden verbonden. Het publiek kan niet lui achterover hangen, maar moet actief op pad, van locatie naar locatie, door het bijzondere landschap van de Gelderse Poort.

Veel voorstellingen en tentoonstellingen zijn gratis, soms wordt 'voor de pet' gespeeld, voor een aantal voorstellingen (zoals Nemeton) wordt een toegangsprijs (vaak 5 euro) gevraagd. Meer informatie over locaties en programma staat op www.3oeverfestival.nl.

Muziekstad sluit af met najaarsfestival

ZEVENAAR - Het najaarsfestival met op zaterdag Cito Benelux On Stage en op zondag het dweilorkesten- en smartlappenfestival is een passende afsluiting van een grandioos muziekjaar van Muziekstad Zevenaar.

De hoofdact op 9 september komt uit België. De Blues & Rock'n Rollband Doghouse Sam and his Magnatones komen naar Zevenaar. Een band die je meteen onderuit haalt. Ze creëren iets nieuws zonder het oude te vergeten. En dat allemaal op zaterdagavond vanaf 21.30 uur. Met Ruych in het voorprogramma. Overdag laten in samenwerking met de Stichting Popcultuur Zevenaar drie Zevenaarse bands van zich horen op het Raadhuisplein: Crash Out, Lara Leaves en allround coverband Music4U. Zondag is de traditionele dweildag. De Onbekend Band, Azum's Aosum, Wij Uit Zender, De Duitekluiters en De Traöters maken er een groot feest van in het centrum. Nieuw is dit jaar dat er op verschillende plekken in de stad smartlappen- en gezelligheidskoren optreden: op het Raadhuisplein, bij het Eet-Lokaal en op de Markt. Het najaarsfestival begint op beide dagen om 13.30 uur.

Programma Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de periode van 31 augustus - 6 september worden in Filmhuis Zevenaar de volgende films vertoond. Ook deze zomer weer de buitenfilm in samenwerking met SkoopMobiel.

THE RED TURTLE draait op de binnenplaats van het Eetlokaal. Het is een unieke animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. Een schipbreukeling moet zien te overleven op een tropisch eiland waar alleen schildpadden, krabben en vogels leven. Standaard entreeprijs met gratis koffie/thee. Kaartverkoop is vanaf 20:30 uur in het Filmhuis waar de koffie/thee wordt genuttigd. De buitenfilm draait donderdag 7 september 21:00 uur.

THE FURY OF A PATIENT MAN, een slimme en elektrisch geladen wraakfilm met een uiterst realistische vertelling en ontbreken van opgefokte geluidseffecten. Deze Spaanse thriller draait do 31/8, zo 3/9, di 5/9 20:15u en do 31/8, ma 4/9 14:30u.

SAMI BLOOD is het enige oorspronkelijke inheemse volk dat Europa kent. Om haar dromen na te jagen en een ander leven te leiden moet de 14-jarige Elle-Marja afstand doen van haar cultuur en de banden met haar familie doorbreken. Vr 1/9 20:15u en zo 3/9 14:30u.

UN SAC DE BILLES. De jonge joodse Joseph ontvlucht samen met zijn oudere broer Maurice het door de nazi’s bezette Parijs. De jongens weten dankzij een ongelofelijke dosis moed en vindingrijkheid te ontsnappen naar Nice. Vr 1/9 14:30u en za 2/9, wo 6/9 20:15u en di 5/9 10:30u.

De filmklassieker HOWARD’S END. Een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen en de strenge standenmaatschappij in het Edwardiaanse tijdperk aan de vooravond van WOI. Een stijlvol portret van Engeland rond 1910. Ma 4/9 20:15u en di 5/9 14:30u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Schuttersfeest en kermis in Groessen

GROESSEN - Het is weer tijd voor het jaarlijks schuttersfeest en kermis in Groessen. Schutterij EMM nodigt eenieder van harte uit dit mee te vieren.

Programma:

Vrijdagavond 15 september, vanaf 20.00 uur in de feesttent, het in ere herstelde ‘kermisborrel drinken’ en de mogelijkheid voor het afhalen van kermis- en dameskaarten.Voor het inschrijven wordt verzocht een geldig legitimatiebewijs en IBAN-nummer mee te nemen.

Zaterdag 16 september om 18.30 uur begint het feest in Groessen met een Schuttersmis, waarna om 20.00 uur de openingsceremonie plaatsvindt in de Schutterstent en het feest van start gaat met muzikale ondersteuning van orkest Kaliber!!

Zondag 17 september vanaf 11.00 uur: prijsschieten met aansluitend een gezellige middag, muzikaal opgeluisterd door feestmuziek van Duo Double. ’s Avonds vanaf 20.00 uur: feesten en dansen.

Maandagochtend 18 september doet de Schutterij tijdens een rondgang door het dorp de erebogen aan. Vanaf 12.30 uur: Koningsschieten en vogelknuppelen bij de feesttent, gevolgd door een gezellige middag. Vanaf 20.00 uur het avondfeest.

Dinsdagochtend 19 september: het afhalen van het nieuwe koningspaar door de schutterij. Vanaf 11.00 uur is de feesttent geopend en kan er tot het einde van de middag worden gedanst en gefeest.s’ Avonds vanaf 20.00 uur is de laatste feest gelegenheid! Om 24.00 uur wordt het dorpsfeest afgesloten met een vendelhulde.

De toegang is overdag gratis. De minimale leeftijd voor toegang ’s-avonds is 16 jaar. Geldig Legitimatiebewijs verplicht, zowel overdag als ’s avonds!

Joker- en klaverjastoernooi bij Het Palet in Duiven

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven houdt op zaterdag 16 september een jokertoernooi en op zaterdag 23 september een klaverjastoernooi. Leden van de klaverjas- en jokerclub uit Duiven en Westervoort kunnen zich hiervoor opgeven via het bekende inschrijfformulier.

Het inschrijfgeld is (inclusief één kopje koffie of thee) 5,00 euro per persoon. Ook 50-plussers, die geen lid zijn, zijn welkom op beide toernooien.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 10 september voor het jokeren en tot 15 september voor het klaverjassen. Opgave is mogelijk bij mevrouw M Brugman, telefoon 06 13653890 of via kaarttoernooi@hetpaletduiven.nl.
Opgave is ook mogelijk in Het Palet aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven en wel op de dinsdagavond of donderdagmiddag. Beide toernooien beginnen om 13.00 uur tot omstreeks 17.30 uur. De zaal is open vanaf 12.30 uur. Het Palet is gevestigd aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Drukke tijden voor Showband KDO Groessen

GROESSEN - Nu de zomervakanties voorbij zijn beleeft Showband KDO drukke tijden. Allereerst wordt er opgetreden tijdens de grote zomeroptocht van Markelo. Daarna maakt KDO een rondje buitenland met optredens in Deurne (België), Souchez en Aire sur la Lys (beide Frankrijk).

In België en Frankrijk doet KDO mee aan optochten en zeer goed bezette taptoes. Na een weekje rust bezoekt KDO daarna taptoe Alblasserdam en op 24 september geeft de showband acte de présence bij de manifestatie Duuve te gek.

KDO is de ambassadeur van de Liemers als het gaat over showoptredens. Het repertoire van KDO bestaat uit herkenbare en meest eigentijdse popmuziek. De band heeft twee taptoeshows, Colors en Goet Vaud genaamd. Voor laatstgenoemde heeft men zelfs speciale foute pakken aangeschaft om het showelement nog verder te vergroten. KDO is dan ook een graag geziene gast op de nationale en internationale taptoevelden.

Door wisselingen in de band is er momenteel weer ruimte in een aantal muzikale secties. Met name het slagwerk en het zwaardere koper heeft behoefte aan versterking. Iedereen die slagwerk wil spelen of hoorn, bariton of trombone wil blazen bij KDO kan zich via de website van de vereniging www.showbandkdo.nl aanmelden, maar men kan ook op een donderdagavond eens binnenlopen in het clubgebouw van KDO, Commendereijstaat 20 te Groessen. Voor degenen die nog geen instrument bespelen maakt KDO een op maat opleidingsplan. Dat geldt overigens ook voor de kinderen vanaf acht jaar. KDO heeft een eigen jeugdband Jong KDO en ook daar kunnen ze heel goed versterking gebruiken!

Het Filmhuus: 'Manchester by the sea'

WESTERVOORT - Op woensdag 13 september gaat het nieuwe filmseizoen van start in het sfeervolle Westervoortse Huize Vredenburg. Het Filmhuus organiseert daar maandelijks een bijzondere filmavond. Tijdens deze eerste filmavond na de zomervakantie kunt u kijken naar een Brits drama dat zeer goede recensies ontving vanwege de briljante acteurs.

Manchester by the sea: Na de dood van zijn oudere broer Joe schokt het Lee Chandler dat Joe hem als enige voogd heeft aangewezen voor zijn neefje Patrick. Hij neemt ontslag bij zijn baas en keert schoorvoetend terug naar zijn vroegere woonplaats Manchester-by-the-sea om voor de zestienjarige Patrick te zorgen. Lee moet zijn verleden (zijn scheiding van zijn vrouw Randi en de samenleving waarin hij is geboren en getogen) onder ogen zien. Samen worstelen Lee en Patrick zich door een moeilijke periode waarin zij zich aanpassen aan een wereld zonder de man die de familie bijeen hield.

Acteurs Kyle Chandler, Casey Affleck, Lucas Hedges en Michelle Williams scoren hoge ogen met hun acteerwerk voor dit Britse drama dat geschreven en geregisseerd is door Kenneth Lonergan. Komt u ook kijken naar dit meesterwerk met een hartverscheurend en tegelijkertijd hartverwarmend plot?

Iedereen is vanaf 19.30 van harte welkom in Huize Vredenburg! De hoofdfilm start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze om gezellig even bij te kunnen praten.

Kaartjes reserveren kan op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Schaakjeugd start seizoen

Foto: L. Janssen Steenberg

ZEVENAAR - De jeugdafdeling van de schaakvereniging Zevenaar begint op vrijdag 8 september het seizoen met de eerste competitieronde.

Er wordt dan nog geen les gegeven omdat de kinderen nog verdeeld moeten worden onder de beschikbare lesgevers. "Als er onder de lezers nog iemand is die graag les geeft, dit kan op elk niveau van stap een (beginners) tot en met zes (zeer ervaren), dan is hij of zij welkom. Onze clubavonden zijn in De Wissel Westeinde 101 in Zevenaar.

De kampioen van het afgelopen jaar is: de clubkampioen en in de C-categorie: Bram Burgers. Hij zal in het nieuwe jaar zijn titel verdedigen en als jij schaken een leuke sport vindt dan kun je de titelverdediger uitdagen en misschien aan het einde van het seizoen wel gekroond worden als nieuwe kampioen.

We doen dit jaar niet mee aan de Osbo-competitie. Wel gaan wij proberen om door het hele seizoen heen met meerdere kinderen vaker aan de ijsco-competitie mee te doen. De data en plaatsen vind je als je op onze internetpagina doorklikt naar de ijso-competitie en ze worden opgehangen op het publicatiebord.

Kinderen die denken 'schaken lijkt mij een mooie sport' kunnen geheel vrijblijvend enkele weken kennismaken met deze leuke sport. Wie meer wil weten over de schaakvereniging kan kijken op onze internetpagina: svzevenaar.nl. Voor informatie kan men contact opnemen met Lambert Janssen Steenberg, 0316 526187."

Sjoelen op de maandagavond?

ZEVENAAR - Op zoek naar een hobby voor de maandagavond? Dan heeft u die nu gevonden! Want elke maandagavond sjoelen de leden van sjoelvereniging Sjovelie in Ons Huis.

Iedereen is welkom om, geheel vrijblijvend natuurlijk, eerst eens een avondje te komen meesjoelen. We beginnen altijd om 19.30 uur. Het adres is Dr Honigstraat 3 in Zevenaar. Meer weten? Bel Ria Sanders 0316 333088 of Tonnie Steenvoort 0316 332657.

Weilburgse gasten komen op bezoek

ZEVENAAR - In het kader van het stedencontact krijgt Zevenaar bezoek van zestien Weilburgse volwassenen. Zij zijn van 8 tot en met 10 september te gast bij inwoners van de gemeente.

Het is verheugend dat zich weer voldoende gastgezinnen hebben aangemeld om de Weilburgers onderdak te verlenen. Voor deze uitwisseling is een programma gemaakt dat het midden houdt tussen kennismaken met de gemeente en informeel samenzijn. Zo is er op vrijdag 'een rondje Rijnwaarden' gepland om te laten zien welk gebied er per 1 januari aan Zevenaar wordt toegevoegd. Op zaterdag wordt een bezoek gebracht aan de zandsculpturen in Garderen.
Verder kunnen gasten en gastgezinnen op zaterdagavond en zondagmiddag deelnemen aan het Najaarsfestival van Muziekstad Zevenaar. Tijdens een informeel samenzijn op zondag 10 september, dat om 14.30 uur begint, zijn er korte toespraken van de delegatieleiders waarna afscheid wordt genomen van de Weilburgse gasten.

Lindus opent

met illusionist

LOO - Elke derde dinsdag van de maand organiseert Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers, een bijeenkomst voor haar leden. Op 19 september gaat het nieuwe verenigingsjaar van start bij één van haar leden: zalencentrum Berentsen in Loo.

Tijdens deze avond laat illusionist Jan Reinder de leden van Lindus zien hoe ze 'out of the box' kunnen denken en wat je ermee kunt bereiken. Hij illustreert dit met enkele van zijn visueel magische trucs.
Jan Reinder is bekend van zijn eigen programma op Fox en zijn gastoptreden bij RTL Late Night. In zijn presentatie daagt Jan Reinder het publiek uit om op een andere manier te denken. Door magische effecten te combineren met kennis, interactieve oefeningen en humor wordt het publiek geïnspireerd om in beweging te komen. De persoonlijke missie van Jan: Het onmogelijke mogelijk maken!

De leden van Lindus zijn vanaf 17.00 uur welkom bij zalencentrum Berentsen aan de Loostraat 51 in Loo. Lid worden van Lindus? Het lidmaatschap van Lindus staat open voor bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen in de Liemers. Wil je meer weten over Lindus of heb je interesse om een ledenbijeenkomst bij te wonen? Stuur dan een mail naar info@lindus.nl.

Expo Staal en Papier in Aerdt

AERDT - Op zondag 3 september om 14.30 uur, opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een expositie. De toegang is geheel gratis. Er is werk te zien van Marc Deeleman en Herman Coppus.

Tijdens de opening zingt mezzo-sopraan Alie Hadders, begeleid door Wim Brunsveld(piano), liederen van Fauré, Brahms, Thomas en Rachmaninov. De expositie is ook te zien op 10, 17 en 24 september: 14.00-17.00 uur.

Marc Deeleman(1965) maakt objecten in staal. Hij is autodidact en opgegroeid in het atelier/gieterij van zijn vader. Dus was hij op jonge leeftijd al vertrouwd met het ambacht van bronsgieten. Pas na zijn 30ste keerde hij weer terug in de gieterij om zijn eigen beelden te gieten. Aanvankelijk wandplastieken; later ruimtelijk, organische beelden. Sinds 2011 is hij geleidelijk overgestapt op ijzer en cortenstaal. Hij krijgt nieuwe creatieve werklust van deze materialen. De techniek is anders, het resultaat ook, maar in het maakproces blijven intuïtie, spontaniteit en toeval nog steeds belangrijk. (www.marcdeeleman.exto.nl)

Herman Coppus(1955) genoot een degelijke opleiding tot docent beeldende vakken aan de Stadsacademie van Maastricht. Docent is hij gebleven, maar daarnaast is hij beeldend kunstenaar. Zijn inspiratiebronnen zijn het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Hij beperkt zich niet tot objecten voor binnen, want hij schrikt er niet voor terug ook monumentale structuren voor buiten te realiseren. Dit alles met een uitgesproken, bijna perfectionistische aandacht voor ambachtelijkheid. (www.hermancoppus.nl)

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 2 september en zondag 3 september is er geen viering.

Mededeling:

Overleden op zaterdag 12 augustus in Liemerije Zevenaar mevrouw Riet Staring-Zweers,

Grietakkers 5, Ooy-Zevenaar, 70 jaar.

In het weekend van zaterdag 9 september en zondag 10 september is er geen viering.

Lindus opent met illusionist Jan Reinder

Lindus opent met illusionist Jan Reinder

LOO - Elke derde dinsdag van de maand organiseert Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers, een bijeenkomst voor haar leden. Op 19 september gaat het nieuwe verenigingsjaar van start bij één van haar leden: zalencentrum Berentsen in Loo.

Tijdens deze avond laat illusionist Jan Reinder de leden van Lindus zien hoe ze 'out of the box' kunnen denken en wat je ermee kunt bereiken. Hij illustreert dit met enkele van zijn visueel magische trucs.
Jan Reinder is bekend van zijn eigen programma op Fox en zijn gastoptreden bij RTL Late Night. In zijn presentatie daagt Jan Reinder het publiek uit om op een andere manier te denken. Door magische effecten te combineren met kennis, interactieve oefeningen en humor wordt het publiek geïnspireerd om in beweging te komen. De persoonlijke missie van Jan: Het onmogelijke mogelijk maken!

De leden van Lindus zijn vanaf 17.00 uur welkom bij zalencentrum Berentsen aan de Loostraat 51 in Loo. Lid worden van Lindus? Het lidmaatschap van Lindus staat open voor bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen in de Liemers. Wil je meer weten over Lindus of heb je interesse om een ledenbijeenkomst bij te wonen? Stuur dan een mail naar info@lindus.nl.

In kader van Stedencontact Zevenaar: Weilburgse gasten komen op bezoek

In kader van Stedencontact Zevenaar:

Weilburgse gasten komen op bezoek

ZEVENAAR - In het kader van het stedencontact krijgt Zevenaar bezoek van zestien Weilburgse volwassenen. Zij zijn van 8 tot en met 10 september te gast bij inwoners van de gemeente.

Het is verheugend dat zich weer voldoende gastgezinnen hebben aangemeld om de Weilburgers onderdak te verlenen. Voor deze uitwisseling is een programma gemaakt dat het midden houdt tussen kennismaken met de gemeente en informeel samenzijn. Zo is er op vrijdag 'een rondje Rijnwaarden' gepland om te laten zien welk gebied er per 1 januari aan Zevenaar wordt toegevoegd. Op zaterdag wordt een bezoek gebracht aan de zandsculpturen in Garderen.
Verder kunnen gasten en gastgezinnen op zaterdagavond en zondagmiddag deelnemen aan het Najaarsfestival van Muziekstad Zevenaar. Tijdens een informeel samenzijn op zondag 10 september, dat om 14.30 uur begint, zijn er korte toespraken van de delegatieleiders waarna afscheid wordt genomen van de Weilburgse gasten.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Zondag 3-9: Woord- en communieviering door parochianenvoorgangers. Organist Bart Limbeek. Aandacht en collecte voor de Zonnebloem afdeling Groessen.

Zondag 10-9: geen viering. Er is een viering b.g.v. startzondag in Heilige Andreas in Zevenaar.

Intenties 3-9: Dora en Harrie Smits, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Theo Uffing en overleden familie, Theet Bloemberg, Maria Nass-Uffing, familie Kloppenburg, jaargedachtenis Gerda Aleven-van Uum, Wim en Lies Melchers-Derksen, Cato Diesfeldt, ouders Dikker-Berntssen - Theo en Joop, vader en moeder Staring, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theo Roordink.

Koor One Step Beyond begint

ZEVENAAR - Koor One Step Beyond van de protestantse kerk uit Zevenaar, heeft een tijdje stil gelegen maar gaat nu een doorstart maken.

Onder leiding van een nieuwe dirigent, de bariton Hans Scholing uit Arnhem. Nadat de vorige dirigent gestopt was is er een heel proces op gang gekomen om een dirigent te vinden die bij het koor past. "In Hans Scholing denken wij die gevonden te hebben. Hij is een veel gevraagd oratoriumzanger, heeft met grote dirigenten als Reinbert de Leeuw en Jaap van Zweden samengewerkt en is ook logopedist en zangdocent. Het koor zal in eerste instantie vooral a capella (zonder pianobegeleiding) gaan zingen omdat er op dit moment ook geen pianist is. Een hele uitdaging!
Denkt u: dat lijkt me wel wat. Stuur een bericht naar email koorosb@gmail.com en wij nemen contact met u op. Er wordt gerepeteerd op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk, Markt 24 in Zevenaar.

Het klaverjasseizoen begint weer op 7 september

ZEVENAAR - Het zomerseizoen zit er na 16 speeldagen weer op. De stand is als volgt:

1: Hr. A.Willemsen met 76.071 punten.

2: Hr. R.de Groot met 73.979 punten.

3: Hr. C. Borkes met 68.676 punten.

4: Mv. J.Kwerreveld met 67.760 punten.

5: Hr. W.van Dijk met 66.359 punten.

Hoogste dagscore Mv. G.Keller met 5875 punten.

Het winterseizoen begint weer op donderdagmiddag 7 september. Plaats van handeling is De hooge Bongert in Zevenaar. Kosten voor een heel seizoen is slechts 10 euro. Aanvang zaal open 13.30 en aanvang kaarten 13.40 uur. Iedereen is welkom. Info: 0316 330222.

Dag van de Ouderen in Het Musiater Zevenaar

ZEVENAAR - De landelijke ‘Dag van de Ouderen’ staat weer op het programma, tijd om samen een leuke middag te beleven. Caleidoz heeft in samenwerking met de ouderenbonden ook dit keer weer een gevarieerd programma samengesteld.

De cultuurhistorische vereniging draait een film over Zevenaar waarbij Wim van de Boom een mondelinge toelichting geeft. Hoe was het ook alweer? Tijdens de pauze staat er een kopje koffie of thee klaar. Daarna treedt Robert Pouwels op o.a. bekend van zijn levensechte verschijning als André Hazes. Hij weet er altijd een feest van te maken en voor je het weet zing je uit volle borst mee.

"We vieren de ‘Dag van de Ouderen’ in Het Musiater op donderdag 28 september. Het programma begint om 14.00 uur. Alle senioren uit de gemeente Zevenaar zijn welkom." De kaartverkoop à 5,00 euro start op 21 augustus aan de balie in De Hooge Bongert en bij Het Musiater.

Nazomerwandeling over landgoed Mariëndaal

Foto: Koos Dansen

ARNHEM - Nog even genieten van de nazomer? En niet bang voor een paar stevige heuvels? Wandel dan op zondag 10 september mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen over landgoed Mariëndaal.

Hij neemt u mee door het parkbos, langs de beek en diverse ornamenten. Onderweg is er aandacht voor het ontstaan van de stuwwal met zijn droogdalen, het vroegere klooster en de militaire activiteiten in september 1944.

Start: 14.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via de straat Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m voorbij de boogtunnel onder de spoorlijn. GPS DD (decimale graden): 51.989998, 5.864342. Duur: 3 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 -12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Dick Wijnveldt, 06 2475520 of Jaap Uijthof, 06 44043707.

Bridge Vereniging Zevenaar weer van start

ZEVENAAR - Bridge Vereniging Zevenaar gaat 6 september weer beginnen.

"Op woensdagavond kunnen in het Sint-Andreas de grijze cellen weer aan het werk gezet worden. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Heb je geen partner? Geen probleem, dan helpen we je met zoeken. Twijfel je nog? Probeer het gratis een avondje uit! Bridgen kun je ook leren bij ons: op 6 september start Conny van der Graaf weer met een bridgecursus voor beginners. Voor informatie over bridge of over bridgelessen kunt u terecht bij secretaris Piet Gijzen (06 40224602) of Conny van der Graaf (0316 265400), voorzitter van de technische commissie."

Coop Pannerden jubileert en... trakteert!

PANNERDEN – Het is alweer tien jaar geleden dat Thera Leenders aan het roer kwam te staan van de Pannerdense supermarkt aan het Dorpsplein. Maar nu is het ook nog eens vijf jaar, dat de naam Coop op de gevel pronkt. Een dubbel jubileum dus, dat samen met u zal worden gevierd!

Samen, want dat is natuurlijk waar Coop bekend om staat. U kunt gaan profiteren van diverse spectaculaire acties. Ontdek de paginagrootte advertentie van Coop in Hét Gemeente Nieuws, en knip deze uit. Hang de advertentie drie weken lang zichtbaar voor uw raam, want daarmee maakt u wekelijks kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is zelfs één minuut gratis winkelen!

En heeft u de aantrekkelijke actiecoupons al ontvangen? Kom daarmee naar de winkel voor gratis verse sinaasappelsap, gratis huisgemaakte eiersalade of een van de topacties, want Coop is jarig en wie jarig is trakteert toch? Thera: 'We zijn onze klanten erg dankbaar en willen ons feest daarom graag samen met hen vieren. Er komen ook spaaracties aan die te maken hebben met lokale evenementen, maar daarover later meer.'

Het is overduidelijk dat Thera haar werk altijd met plezier doet. Thera: 'Het is de kracht van Coop en dus ook van ons hele team dat we sociaal betrokken zijn. Het ondersteunen van plaatselijke verenigingen juichen wij toe en wij merken een positieve wisselwerking. Met onze huidige statiegeldactie ondersteunen wij nu bijvoorbeeld de plaatselijke kinderboerderij'. De slogan van Coop: 'Samen maak je het verschil!' wordt in Pannerden dus meer dan waar gemaakt. Thera sluit daarbij aan: 'En wat ook het verschil maakt, dat is ons team hoor. Ik ben enorm trots op de collegialiteit en leuke sfeer binnen ons team. Dat wil ik graag gezegd hebben!' Komt u het feest meevieren? Wees welkom aan het Dorpsplein 2 in Pannerden. E: info@cooppannerden.nl T: 0316 371304.

Kapsalon Hair by me Pannerden geopend

PANNERDEN - "Mijn naam is Mandy Terhaerdt. Na 25 jaar ervaring in een Intercoiffure salon, heb ik per 1 september mijn eigen kapsalon in Pannerden geopend."

"Een goed advies, persoonlijke aandacht en luisteren naar de wensen van klanten vind ik erg belangrijk. Zo begint ieder bezoek met een was massage, waarna de gewenste behandeling volgt. Daarbij is er ruimte voor een lekkere kop koffie of een kop thee.

Voor een behandeling mogen ook goede producten niet ontbreken, zo werk ik met de merken Schwarzkopf en Sebastian. Met deze merken werk ik volgens de laatste trends en technieken.

Je vindt mijn salon, Hair by me Pannerden, aan de Hoge Oever 2, 6911CH in Pannerden. Er is daar voldoende parkeerruimte voor zowel auto's als fietsen, en uiteraard is de salon rolstoeltoegankelijk.

Mijn voorkeur gaat uit naar bezoek op afspraak. Dus kom gerust eens langs, ik neem graag de tijd voor je. Wil je mijn nieuwe salon komen bekijken dan ben je van harte welkom op 8 september van 18.00 tot 20.30 uur.

Mandy Terhaerdt, Hoge Oever 2, 6911CH Pannerden. Tel: 0316 849558, mandy@hairbymepannerden.nl. Kijk ook eens op mijn facebookpagina of op www.hairbymepannerden.nl."

Proef van de najaarscollectie bij Gilsing Herenmode

van links naar rechts: Frank Hageman van Gilsing Herenmode, Roos Udo-Harberink en Freek Harberink van Meyer, Luc Peters van De Proefplanck.

DIDAM - Zondag 10 september is het team van Gilsing Herenmode weer gereed om jullie tijdens deze eerste koopzondag de nieuwste najaarsmode te laten zien. De etalages laten al zien dat het een gevarieerd seizoen gaat worden. Het modebeeld is divers en zeker niet somber.

Tijdens deze koopzondag zullen medewerkers van het merk Meyer in de zaak aanwezig zijn. Meyer Hosen is een Duits familiebedrijf. De slogan van Meyer is 'kwaliteit tot in detail'. Elke broek bestaat uit 60 onderdelen die met de hand in elkaar worden gezet. Boven alles staat de broek bekend om zijn modische silhouette en pasvorm. Met 12 verschillende modellen is er een broek voor ieder figuur. Laat je deze middag deskundig adviseren.

Deze middag wordt ook de innerlijke mens in de watten gelegd. Luc Peters van Brinks Pannenkoeken uit Zeddam heeft zijn bedrijf uitgebreid met 'De Proefplanck'. Vanuit de eigen keuken in Zeddam worden luxe hapjes op een stoere plank uitgeserveerd. Op de Proefplanck.nl kun je aangeven voor hoeveel personen de plank gemaakt moet worden. Zelf gemarineerde olijven, gedroogde vleeswaren en bijzondere kazen worden dan bij je thuis bezorgd en je hebt zelf geen stress meer om blokjes kaas te snijden of bitterballen in het frituur te doen! De producten haalt Luc regionaal en lokaal, maar ook uit het buitenland. Voor 12.00 uur besteld is de volgende dag geleverd.

Van 12.00 tot 17.00 uur staat dit team voor jullie klaar om onder het genot van een hapje en een drankje het shoppen zo aangenaam mogelijk te maken !

Multi Office Duiven voor uw kantoorartikelen

REGIO - Multi-Office Duiven is al 12 jaar een vertrouwde en trotse leverancier van vrijwel alle kantoorartikelen in Duiven, de Liemers en omgeving. Er is in die 12 jaar een flinke en prettige klantenkring opgebouwd, klanten die de service, de betrokkenheid en de gratis bezorging in de regio naar waarde weten te schatten.

Op de foto is een doos papier te zien, papier dat op een zorgvuldige en duurzame manier wordt geproduceerd met (eucalyptus-)hout uit productiebossen. "Dit geeft ook aan hoe Multi-Office met zorg omgaat met onze omgeving, belangrijk voor (n)u en later. Printpapier is altijd voorradig, ook voor dikker en gekleurd papier kunt u bij ons terecht, mail of bel en stel uw vraag. Telefoon: 026 3390077; email: duiven@multi-office.nl."

In de loop van de jaren is de werkwijze wel veranderd. Er is geen fysieke winkel meer en nu wordt geleverd vanuit een centraal punt. Nadat er een bestelling per mail of telefoon is binnengekomen, is levering binnen twee werkdagen, op de gewenste locatie en in de regio zonder bezorgkosten de normale gang van zaken.

Als leverancier van printers is Multi-Office Duiven dealer van Brother en OKI. "Wij helpen u graag en vrijblijvend de juiste keuze te maken."

Vragen over bepaalde oplossingen of artikelen worden zo snel mogelijk beantwoord en desgewenst voorzien van een offerte, tevens geldt voor vele (met name kleine en goedkopere) artikelen dat er een staffel in de prijs wordt toegepast bij een bestelling in grotere aantallen.

Zie ook de advertentie elders in dit blad.

'Concert om te herinneren'

Carin Schoenmakers en Lidy Aleven

OUD-ZEVENAAR - Zondag 24 september verzorgt Memora Uitvaartverzorging samen met rouwbegeleiding Lidy Aleven een 'concert om te herinneren'. Dit concert is bedoeld voor mensen die een dierbare hebben verloren en hier even bij stil willen staan.

Tijdens dit concert spelen violiste Jolein Korte en pianist Jarik de Graaff sfeervolle muziekstukken. Carin Schoenmakers en Lidy Aleven lezen een aantal passende teksten voor. Iedereen is welkom op zondag 24 september vanaf 10.30 uur in restaurant-zaal Thoen & Thans, Kerkweg 10 in Oud-Zevenaar.

Het programma ziet er als volgt uit:
- 10.30 uur ontvangst met koffie/thee
- 11.00 uur aanvang concert
- 12.00 uur einde concert
Na het concert wordt de mogelijkheid geboden om tot uiterlijk 13.00 uur nog even na te praten. De toegang is gratis. Een ieder is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. "Wij ontvangen uw aanmelding graag vóór 15 september via e-mail: info@memorauitvaartverzorging.nl. Wij hopen u te zien."

Eerste opening burgemeester Baat van Beekse kermis

BEEK - Op zondagmiddag 27 augustus opende burgemeester Peter de Baat de Beeks-Loerbeekse kermis. De burgemeester en zijn vrouw werden tezamen met e.m. diaken Gerard Hendriksen en Pastoraal werker Guus van der Ploeg bij de pastorie van de Martinuskerk door het bestuur van het Sint-Jansgilde opgehaald.

Gezeten in een open koets trok het gezelschap met de bonte optocht van schutters, muziekvereniging Volharding en dansvereniging Let's Dance door de straten van Beek en Loerbeek.

In zijn openingstoespraak memoreerde de burgemeester hoe bijzonder het voor hen was geweest om voor de eerste maal in de optocht door de beide dorpen te hebben meegetrokken. Wat hem daarbij vooral opviel was het enthousiasme van de mensen in de straten en de schoonheid van het Montferlandse landschap. Een bijzonder woord van welkom richtte hij aan erelid Heijnst die als negenennegentig jarige nog steeds actief de kermis meeviert. Hij wenste eenieder een vooral gezellige kermis toe, waarbij het weer zich in ieder geval van de zonnige kant liet zien.

De aanwezigen mochten na de officiële opening genieten van de vendelhulde welke door de vendeliers werd gebracht aan alle aanwezigen, in het bijzonder aan het schutterskoningspaar Tomassen.

's Avonds werd de kermis tot in de kleine uurtjes gevierd. Maandags volgden de schietwedstrijden waarbij gestreden werd om het kermiskoningsschap 2017.

Techniekdag De Liemers in Markthal Didam

Leden van de projectgroep en het bestuur van de markthal

DIDAM - De Techniekdag De Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober in de Markthal in Didam.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Alle aspecten en niveaus komen deze dag aan bod. De sector Techniek kampt al jaren met een tekort aan personeel. Veel leerlingen, en vooral hun ouders, kiezen voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren ontdekken hoe leuk techniek is, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt namelijk volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Techniekdag De Liemers wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zijn onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven vertegenwoordigd: Liemers College, Symbion , Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Bouwend Nederland afdeling de Liemers, Rabobank Arnhem e.o., Welling Bouw|Onderhoud en Kinkelder B.V.

De Techniekdag op zaterdag 28 oktober vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Om 10.00 uur zal de opening verricht worden door burgemeester Peter de Baat. Op de website www.techniekdag.nl vindt u meer informatie en kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich aanmelden voor deelname.

Zeer geslaagde Tolkamer Kadedagen

TOLKAMER - De organisatoren van de Tolkamer kadedagen, dit jaar voor het eerst verenigd in SHT, Stichting Horeca Tolkamer, kijken zeer tevreden terug naar afgelopen weekend. Uiteraard speelde het weer een enorm positieve rol in het welslagen van dit evenement. Donderdags, gelijk na de voortreffelijk georganiseerde modeshow van Kaatje Mode was het gezellig druk op de Kade. Iedereen was verrast met de zonnebloemen die men cadeau kreeg bij afloop van de show.

Vrijdagavond bleek de keuze van een zomercarnaval in samenwerking met vcarnavalsvereniging Het Olde Tollus een gouden greep. DJ Danny kreeg de ruim 500 aanwezigen moeiteloos aan het hossen, zeker na de show van enkele zeer schaars geklede Braziliaanse dames. Rond 10 uur was iedereen verbaasd over de fantastische vuurwerkshow. "Geweldig; zeker zo mooi als in Nijmegen", was een reactie.

Zaterdagmiddag waren er, ondanks het mooie weer, toch weer ontzettend veel kinderen naar de tent gekomen. 'Piraten' was het thema dit jaar. De club van vrijwilligers hadden er weer iets geweldigs van gemaakt met het onder andere bouwen van een echt piratenschip. Zaterdagavond konden de mensen genieten van Radio 10, met DJ Dennis Verheugd. Muziek was goed, maar volgend jaar vullen we deze avond weer in met bands of DJ uit de regio, was de reactie van SHT.

Duitse dag

Zondag leek het wel kermis op de Kade; Heerlijke muziek van de Originaler Liemers Musikanten onder het genot van een pul bier, geserveerd door in stijl geklede bediening. Zeker ook partyband Ien Orde liet zien dat ze muzikaal en qua show hun mannetje stonden. De oldtimershow en braderie maakte het plaatje compleet. Conclusie van de nieuwe stichting: "Op naar volgende jaar . hebben er nu al weer zin in".

Maar eerst verzorgen ze ook nog de catering op 16 september op de markt in Lobith. Deze week krijgt iedereen hiervoor een uitnodiging. Belooft ook weer een mooi festijn te worden. Tijdens het '3-oever festival' komt op de zondag 3 september toch weer een Korendag. Vanaf 12.00 uur zullen verschillende koren van zich laten horen. Als er koren zijn die nog mee willen doen: ben@kadetolkamer.nl.

Drukke tijden voor Showband KDO Groessen

GROESSEN - Nu de zomervakanties voorbij zijn beleeft Showband KDO drukke tijden. Allereerst wordt er opgetreden tijdens de grote zomeroptocht van Markelo. Daarna maakt KDO een rondje buitenland met optredens in Deurne (België), Souchez en Aire sur la Lys (beide Frankrijk). In België en Frankrijk doet KDO mee aan optochten en zeer goed bezette taptoes. Na een weekje rust bezoekt KDO daarna taptoe Alblasserdam en op 24 september geeft de showband acte de présence bij de manifestatie Duuve te gek.

KDO is de ambassadeur van de Liemers als het gaat over showoptredens. Het repertoire van KDO bestaat uit herkenbare en meest eigentijdse popmuziek. De band heeft twee taptoeshows, Colors en Goet Vaud genaamd. Voor laatstgenoemde heeft men zelfs speciale foute pakken aangeschaft om het showelement nog verder te vergroten. KDO is dan ook een graag geziene gast op de nationale en internationale taptoevelden.

Door wisselingen in de band is er momenteel weer ruimte in een aantal muzikale secties. Met name het slagwerk en het zwaardere koper heeft behoefte aan versterking. Iedereen die slagwerk wil spelen of hoorn, bariton of trombone wil blazen bij KDO kan zich via de website van de vereniging www.showbandkdo.nl aanmelden, maar men kan ook op een donderdagavond eens binnenlopen in het clubgebouw van KDO, Commendereijstaat 20 in Groessen. Voor degenen die nog geen instrument bespelen, maakt KDO een op maat opleidingsplan. Dat geldt overigens ook voor de kinderen vanaf 8 jaar. KDO heeft een eigen jeugdband Jong KDO en ook daar kunnen ze heel goed versterking gebruiken!

Officiële opening IKC Joannes Groessen

GROESSEN - Op vrijdag 8 september om 12.15 uur vindt de officiële opening van Integraal Kind Centrum (IKC) Joannes in Groessen plaats.

Het IKC Joannes ontstaat uit de intensieve samenwerking tussen basisschool Joannes en Kinderopvang Zonnekinderen. Ook de Bernadetteschool in Loo werkt samen met het IKC. Dat betekent dat de kinderen uit Loo gebruik kunnen maken van de BSO in Groessen en dat de kinderen uit Groessen ook regelmatig te zien zullen zijn in Loo. Natuurlijk is ook de kinderdagopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar toegankelijk voor de kinderen uit Loo. Door gebruik te maken van elkaars faciliteiten en hierin samen op te trekken kunnen wij een gevarieerd activiteitenaanbod voor zowel de peuters als voor de naschoolse opvang realiseren.

IKC Joannes biedt: Basisonderwijs voor kinderen van 4-12 jaar; Kinderdagopvang voor kinderen van 2-4 jaar; Peuterspeelzaal voor kinderen van 2-4 jaar; Voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang.

Op de openingsdag staat de kinderen een feestelijk en gevarieerd programma te wachten. Tijdens het officiële openingsmoment om 12.15 uur zullen zij een spetterende dans laten zien. Ouders, familie, buurtbewoners en alle andere belangstellenden zijn welkom om dit moment bij te wonen. Meer informatie over IKC Joannes staat op www.ikcjoannes.nl.