GN Lingewaard

10 juni 2020

GN Lingewaard 10 juni 2020


Gratis gebruik van een tandem voor mensen met een beperking

GENDT - Mijn naam is Paul van Heertum en kom uit Gendt. Ik ben al jaren in het bezit van een tandem. Met deze tandem heb ik nog heel veel mooie momenten beleefd met mijn inmiddels overleden vrouw. Zij was niet meer in staat om zelf te fietsen en toen was de tandem een goed alternatief om toch nog mooie fietstochten te maken.


Ook mijn buurvrouw die niet meer zelfstandig kon fietsen heeft met haar man gebruik kunnen maken van de tandem. Bij deze wil ik dan ook het gebruik van deze tandem gratis aanbieden voor mensen die iemand hebben/kennen met een beperking zodat ook zij kunnen genieten van mooie fietstochten.
Het gaat om een goed onderhouden Union tandem met vijf versnellingen en trommelrem. Beide zadels zijn met snelspanners in hoogte te verstellen. Verder is de tandem voorzien van fietstas, banden reparatieset, pomp en slot.

Spelregels zijn: uitsluitend voor mensen met een beperking. Gebruik maximaal vijf dagen. Zelf halen en terug brengen. Gebruik is gratis maar een kleine donatie aan een goed doel zou mooi zijn.
Mensen die gebruik willen maken van deze tandem kunnen een mailtje sturen naar tandemlingewaard@gmail.com.

'Haaalderen in Beweging'-boek gaat rond!

De boeken die rond zullen gaan in Haalderen.

HAALDEREN - Platform Haalderen leeft! start in samenwerking met HAVO, TCH, SWL en de Gemeente Lingewaard een project ‘Living labs’ om inzicht te krijgen in de beweegwensen van de inwoners van Haalderen.


Met deze informatie zal de werkgroep gaan kijken welke activiteiten georganiseerd kunnen worden en wat belangrijke criteria zijn voor het starten bij de inwoners in Haalderen.

De starten
Vanaf begin juni zal er een boek rondgegeven gaan worden in Haalderen. In dit boek wordt aan inwoners onder andere gevraagd om in beeld te brengen welke beweegactiviteiten/sporten ze hebben gedaan (een zogenoemde sportlevensloop). Ook wordt er gevraagd naar de redenen waarom men startte met een bepaalde beweegactiviteit (zogenoemde Beweegaanjagers) en de reden waarom men bijvoorbeeld juist gestopt is (zogenoemde Beweegbarrières). Ook zouden we graag willen weten welke beweegactiviteiten de inwoners van Haalderen verder nog zouden wensen en die hier nu nog niet mogelijk zijn.


De vragen
Er zullen meerdere boeken rondgaan door Haalderen. U ontvangt het boek van een inwoner uit Haalderen, u geeft aan via het telefoonnummer waar het boek zich bevindt en geeft antwoorden volgens de instructies in het boek. De bedoeling is dat u het boek daarna weer doorgeeft aan een andere inwoner. Binnen één huishouden kan het boek door meerdere personen ingevuld worden. Zo proberen we in een korte tijd zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij dit project!

Bijzondere aandacht voor Umdracht

Met vlaggen en klokgelui zal op 14 juni worden stilgestaan bij de Huissense Umdracht. (foto: Archief Huissense Umdracht)

HUISSEN – Voor het eerst sinds vele jaren zal er dit jaar geen Huissense Umdracht zijn. De eeuwenoude traditie is afgelast in verband met de coronacrisis. Toch zal er op zondag 14 juni op bijzondere wijze aandacht worden besteed aan de Sacramentsprocessie.


De eucharistieviering, die normaal voorafgaat aan de bedetocht door de versierde straten van Huissen, zal vanaf 10.00 uur rechtstreeks op televisie worden uitgezonden. Dat gebeurt via de kerkomroep en Omroep Lingewaard. Opmerkelijk is dat de dienst, met als thema ‘Samen verder, juist nu’ wordt gehouden in de parochiekerk van Elst. In verband met alle overheidsmaatregelen is het kerkgebouw slechts toegankelijk voor een beperkt aantal belangstellenden. De Elster kerk zal voor deze gelegenheid worden versierd met attributen die onlosmakelijk zijn verbonden met de Huissense Umdracht horen, zoals de vaandels van de gilden.


Ondanks het ontbreken van een echte processie, zal de sfeer van de traditie ook in de straten van Huissen te proeven zijn. Zo zal er zoveel mogelijk worden gevlagd. Na afloop van de dienst in de kerk van Elst, om ongeveer 11.00 uur, worden door Omroep Lingewaard beelden uitgezonden van eerdere processies. Tijdens die uitzending zullen alle klokken in de Huissense toren feestelijk luiden. Vervolgens verzorgt de stadsbeiaardier een concert op het carillon. De plechtigheid in Elst wordt afgesloten met een lof, dat ook weer te zien zal zijn op televisie. ’s Middags is de parochiekerk in Huissen geopend voor belangstellenden.

Ingezonden brief

Excuus aan de buren


Vier a vijf keer in het jaar heb ik enorme zin om gezellig met mijn vriendin een glaasje wijn te drinken bij een fikkie. Mijn vuurkorf in de achtertuin ligt echter al jaren onder een dikke laag stof. Om mijn buren geen overlast te geven van de rook ga ik namelijk ver buiten de bebouwde kom, aan de rand van de buitenpolder naar het Waalstrand toe om zo’n fikkie te stoken. Brandveilig omringd door zand en water en ver weg van enige buur die er maar last van kan hebben.

Helaas is hier een bruut einde aan gekomen.

De gemeente heeft besloten geen geld te investeren in verkeersveiligheid (werkelijk het excuus om niets te doen aan een onveilige schoolroute), maar wel om een handhaver op zondagavond langs de strandjes te sturen om fikkiestokers te berispen en beboeten. Dit was voor de droge periode en was niet vanwege brandgevaar, maar vanwege overlast! Ook ons flesje wijn moest deze handhaver volgens zijn instructie in het zand leeggieten. Regels zijn regels.

Op de vraag waar ik wel een fikkie mocht stoken was het antwoord “op eigen terrein”. Kennelijk heeft de gemeente besloten dat de overlast op een Waalstrand, ver buiten de bebouwde kom groter is dan in mijn achtertuin. In tijden van corona zit iedereen al aan huis gekluisterd, dus buren: liever fik laten stoken in de achtertuin dan in het buitengebied is vast goed doordacht beleid van achter een bureau, maar staat haaks op de leefbaarheid van onze gemeente.

Beste gemeente, herzie alsjeblieft deze gekte om te handhaven op de Waalstrandjes en mensen naar hun achtertuin te jagen.

Tot die tijd, alvast excuus aan de buren.


Arjan van zanten, Bemmel

Een bronzen WO II-plaquette als ode

Herdenkingsplaquette WO II op de Markt in Huissen. (foto: Guus Versmissen)

HUISSEN - De Markt in Huissen heeft de afgelopen jaren een face-lift ondergaan. Geen gedaantewisseling... maar er is veel ten goede veranderd.


In de oude situatie was er nog geen beter toonbare vernieuwde muurwand aangebracht. Er zijn balkons die het aanzien waard zijn en op de Markt zelf verscheen het Odeon.

Hoe dan ook, er is veel veranderd en zeker ook is verbeterd de positionering van een tot enige jaren geleden bijna vergeten monument. Het betreft een in 1985 onthulde plaquette in brons uitgevoerd. Terecht is het bedoeld als ode aan de organisaties die zo heldhaftig en met daadkracht optraden tijdens het oorlogsgeweld dat de gemeenschap in 1944-1945 trof.

De WO II-plaquette is na de aanpassingen op de Markt als het ware ingesneden in de vernieuwde wand en zelfs voorzien van een lichtspot. Met dank aan de gemeente, die de plaquette hedendaags heeft ingepast in de Markt als geheel.

Zoiets heeft een positief effect op de omgeving. Mensen maken er kennis mee tijdens de excursies en wandelingen. Vrijwilligers steken zich in passend tenue en geven de plek extra cachet.Harry van de Beld is in goede doen in dergelijke situaties zoals de foto toont als een groep van Niemandsland uit Gendt een bezoek brengt.

Het Wuynhuis bezit op de Markt nu ook een terras. natuurlijk is het monument daar een belangrijke plek. De betrokkenheid is groot en men verkoopt er met vaderdag in het vooruitzicht 'Vleugellam' van Michel Bongers in combinatie met een fles. Op die manier wordt op een bijzondere wijze toch ook weer een ode gebracht aan hen die zo daadkrachtig optraden 75 jaar geleden. Laten we de vrijheid koesteren.

Denk niet Zwart-Wit!

HUISSEN - Het corona-virus heeft naast zijn officiële naam Covid-19 ook vele andere namen en woorden voortgebracht. Eenzaamheidsvirus. Je krijgt last van huidhonger. Hoe te leven in een contactloze samenleving?


De laatste weken komt nog een ander sluipend virus wereldwijd tot uitbarsting: protesten tegen nog altijd bestaand racisme. Ook racisme gaat vaak sluipend z’n weg, slachtoffers blijven verdacht en daders gaan vrij-uit. Racistische spreekkoren bij voetbalwedstrijden confronteren ons met ons ongemak en onvermogen om daadkrachtig stelling te nemen. De trein of het loket. Zwarte Pieten doen we helaas ook in zomertijd. Woorden die dan steeds weer moeten klinken komen uit onze Grondwet en de Verklaring van de Rechten van de Mens.

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan (art. 1).
Eenieder heeft aanspraak op deze rechten en vrijheden zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status (art. 2).
Op de LP 'Kontakt' (!!!) van Frank Boeijen staat het lied Zwart-Wit, geschreven n.a.v. de moord op de 15-jarige Antilliaan Kerwin Duinmeijer in 1983. Artikel 3 is daarom: zing en leef dit lied! Denk niet zwart-wit, maar in de kleuren van je hart (Matthijs Glastra).

Protestantse Gemeente Huissen, zondag 14 juni 2020, 10 uur, ds. Theo de Zwart, Arnhem. Viering via kerkomroep.nl

Online auditie voor plekje in de cast van Kleine Kees

Het Beest, gespeeld door Jimi-liam Geurtsen. (foto: Mika Meurs)

HUISSEN - Ook Kindertheater Kleine Kees uit Huissen is hard getroffen door het coronavirus. In 2020 zouden zij met Belle en het beest hun vijftiende voorstelling spelen. Decor bijna klaar, kleding bijna klaar en bijna klaar met repeteren. Helaas hebben ze moeten besluiten de voorstellingen te verplaatsen naar de meivakantie van 2021.


Wegens omstandigheden zijn er binnen de cast van Belle en het beest twee plekken vrijgekomen. Daarom organiseert Kindertheater Kleine Kees online audities.

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar? Hou je van zingen, dansen en toneelspelen. Dan is dit je kans! Meld je vóór 13 juni aan via info@kleine-kees.nl, dan ontvang je een e-mail met de auditie opdracht. En wie weet sta jij in mei 2021 wel te shinen op het podium van Theater Kees!

BEMMEL - Dit jaar zal voor de zesde maal de Mieke Bles Kunstprijs worden uitgereikt. Deze prijs is door de PvdA bij het afscheid van toenmalig wethouder Bles ingesteld met als doel om amateur-kunstenaars uit de gemeente Lingewaard, die zich bezig houden met schilderen of beeldhouwwerk, de gelegenheid te geven hun werk in onze gemeente te promoten. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt door de burgemeester.


Kunstenaars die de prijs hebben ontvangen zijn achtereenvolgens: Cor Melchers (2008), Joop Jansen (2010), Rita Oostendorp (2012), Niek van de Looi (2014) en Hai Verstappen (2016).

In 2018 kon de uitreiking niet plaats vinden omdat het gemeentehuis in Bemmel niet beschikbaar was door verbouwingswerkzaamheden.

Voor dit jaar is gekozen om de prijsuitreiking te laten plaats vinden in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel, waar de expositie van de kunstwerken te bezichtigen zal zijn.

De burgemeester zal de prijs uitreiken op vrijdag 30 oktober om 16.00 uur in De Kinkel in Bemmel. Amateur-kunstenaars die willen meedingen, worden verzocht een inschrijfformulier aan te vragen bij de secretaris van de stichting de Heer P. Busch, 026 3254924 of per e-mail: busch96@live.nl. Voor meer informatie: M.Bles@hetnet.nl of telefonisch 0481 422172.

De Tichel weer open

HAALDEREN - Sinds maandag 1 juni mag ook het dorpshuis weer haar deuren openen. Dit gaat conform de richtlijnen van de RIVM. Iedereen moet de afstand van 1,5 meter aanhouden. Dit is ook aangegeven op diverse tafels in het gebouw.


"We maken een registratie van de bezoekers en men moet verklaren dat men gezond is. Als u klachten hebt die gerelateerd zijn aan corona moet u thuis blijven. Natuurlijk zal lang niet alles als vanouds zijn, maar we vinden het belangrijk dat mensen elkaar weer kunnen ontmoeten en kunnen bijpraten. Zie deze eerste weken als een begin van een nieuwe tijd, die gaat komen. Voorop staat voor ons dat mensen weer een onderbreking hebben van deze periode.

Wij zijn op donderdagmiddag open vanaf 13.30 tot 16.30 uur voor een spontaan binnen wandelen met een maximum aantal van dertig personen. Indien u wilt vergaderen of cursus wilt geven moet u contact opnemen met onze beheerster en medewerksters. Zij zullen en kunnen dan de ruimte zo indelen dat men op gepaste afstand van elkaar kan vergaderen. Wij hopen en willen u weer graag ontmoeten, ook wij hebben u gemist en willen u weer graag in goede gezondheid terugzien", aldus bestuur en medewerksters van dorpshuis De Tichel.

Nationale Balkon Beweegdag groot succes!

LINGEWAARD - Vrijdag 29 mei vond de Nationale Balkon Beweegdag plaats. Samen met Jordi Braam (Fysiotherapeut en oprichter van Lingewaard Fit), Alida Leeuw (vitaliteitscoach), Saskia Hofman (Yoga/leefstijlcoach) en de mannen van Old Stars/Walking Footbal hebben bewoners van Sancta Maria & ’t Binnenwater in Huissen samen een half uurtje kunnen bewegen. Op de Facebookpagina en die van

Wilt u blijven bewegen kijk dan eens op www.lingewaardfit.nl. Via dit platform worden voor alle ouderen (55+) in de gemeente Lingewaard gratis online beweegtrainingen aangeboden. Het is heel belangrijk om in beweging te blijven.

Volgens de hartstichting moet een volwassene 2,5 uur per week intensief bewegen om hart- en vaatziekten te voorkomen of de kans daarop te verkleinen. Maar hoe doet u dit met de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt en niet precies weet wat goed voor u is? Jordi Braam, bedenker en oprichter van het platform legt het u graag uit en neemt u aan de hand in de online trainingen. Er zijn al meer dan 400 mensen aangemeld!

De sport- & cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard zullen Lingewaard Fit in de opstart zeker blijven ondersteunen. Draag je Lingewaard een warm hart toe? Ben je professioneel actief in de sport? En wil je mensen in beweging brengen stuur een mail naar q.vandeven@swlingewaard.nl, wie weet ben jij dan straks te zien op Lingewaard Fit.

Speelotheek weer open

HUISSEN - Sinds 6 juni is de speelotheek Zwaan Kleef Aan weer geopend, maar in aangepaste vorm. In de maanden juni, juli en augustus zijn wij alleen op zaterdag geopend van 10.00 - 11.30 uur.


In verband met de risico's voor wat betreft de 1.5 meter afstand in onze ruimte, is besloten op bestelling via het mailadres te gaan werken. "Daartoe hebben wij onze leden de indexlijsten van al ons speelgoed toegestuurd en daaruit kan een keuze gemaakt worden. Voor donderdag 24.00 uur besteld, dan kan het zaterdags opgehaald worden. Speelgoed inleveren kan ook op zaterdag. Het wordt niet direct gecontroleerd. Wij zetten het een paar dagen in quarantaine, waarna het door ons gecontroleerd wordt. Bent u geen lid en u wilt dat wel worden, dan kunt u contact opnemen via het mailadres; speelotheekhuissen@gmail.com. U ontvangt dan de informatie over hoe het in zijn werk gaat."

Speelotheek Zwaan Kleef Aan is gevestigd aan de Van Wijkstraat 31 in het gemeenschapshuis met ingang aan de zijkant van het gebouw (vroegere peuterspeelzaal).

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

R.K. Parochie

H.Maria Magdalena


Wij mogen weer open!

Vanaf 1 juli zullen de vieringen in de kerken van de H. Maria Magdalenaparochie worden hervat. Houd de website www.rkparochiemariamagdalena.nl in de gaten voor de meest recente informatie.


Sacramentsdag

Ineens was die term er weer: ‘de geestelijke communie’. Sommigen ouderen onder ons hebben daar vroeger onderwijs in gehad tijdens de catechismusles. Maar daarna is deze term een tijd lang weg geweest. Bij de komst van het coronavirus in ons land moesten wij de kerken sluiten voor de erediensten en kon men niet langer de communie ontvangen. De bisschoppen gaven de suggestie dat men dan men wel geestelijk kon ‘communiceren’. Want al kunnen wij de heilige communie niet daadwerkelijk met het heilig Brood ontvangen. Toch is Christus dichtbij. Hij is midden onder, mét en ín ons. Dat geloof vieren wij deze zondag met Sacramentsdag.

Omdat in de stad Huissen deze zondag de Sacramentsprocessie “De Umdracht” niet kan plaatsvinden vieren wij het feest via de media vanuit de St. Werenfriduskerk. Elementen uit de Huissense sacramentsverering zullen te zien zien voor wie meekijkt via facebook of Omroep Lingewaard.

Het thema van de Umdracht in corona-tijd luidt: ‘#Samen verder. Juist nu!’

Lezingen: Dt.8, 2-3.14-16, 1 Kor.10, 16-17, Joh.6, 51-58

Eucharistieviering met aansluitend eucharistisch lof zondag 14 juni om 10.00 uur vanuit de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36).

Weer voorzichtig op pad en... genieten

DOORNENBURG - Na een tijd van stilte kunnen we weer voorzichtig op pad en genieten van de mooie dingen in onze gemeente.


Een bezoekje aan Fort Pannerden of het kasteel Doornenburg kan weer op het lijstje. En wil je de bouwwerken zelf niet in dan kun je ook genieten van de mooie omgeving, zoals ik deze week deed rondom het kasteel", zo vertelt Joyce Derksen uit Doornenburg.

Ook uw bericht in de krant?

OVERBETUWE - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Stuur uw bericht in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto uiteraard wel. Vragen? Bel: 0481-464770

7 / 24

HUISSEN - Dringend avondhulp gezocht voor mijn twee kids van 6 en 8 jaar! Als moeder ben ik door een ernstige ziekte grotendeels aan bed gebonden.


Daarom zoek ik een lieve hulp, die mijn kinderen op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag naar bed wil brengen. Beide kids hebben daarbij extra aandacht nodig.

Wij wonen in Huissen. Je hulp wordt via PGB vergoed. Heb je belangstelling? Neem dan contact op via 06 30490874 of mail naar ilona@familyspee.com.

Zin om een balletje te slaan?

Robin Haase nodigt je uit. (foto: KNLTB afdeling communicatie)

GENDT - “Balletje slaan?” Iedereen die graag eens wil tennissen kan dat vanaf 8 juni doen. Deelnemen kan alleen, of bijvoorbeeld samen met je dochter, neef, buurman of collega. Iedereen is van harte welkom. Ook bij de tennisvereniging in Gendt staan leden klaar om je op te vangen en met jou een balletje te slaan.


Wie mag er een balletje slaan? Iedereen is welkom, zowel jeugd als senioren, ervaring of geen ervaring. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. "Pak jij het racket aan? Schrijf je dan in via: https://www.wijzijntennis.nl. Na aanmelding wordt daar in overleg een schema van gemaakt." De campagne 'Balletje slaan?' is een initiatief van Wijzijntennis.nl, opgericht door vrijwilligers om het Nederlands tennis te promoten.


De missie van Balletje slaan?

Zoveel mogelijk mensen de baan op krijgen die: onvoldoende actief zijn, altijd al een balletje wilden slaan, tennis weer willen oppakken of hun eigen sport nog niet mogen beoefenen als gevolg van coronamaatregelen.

De charme van de tennisgemeenschap laten zien: gastvrij, laagdrempelig en sociaal verantwoordelijk.

De prachtige eigenschappen van tennis onder de aandacht brengen. Niet alleen is tennis supergezond en coronaproof: het is een sport voor de hele bevolking.

Lustrummedaille Exodustocht

De lustrum medaille van de Exodustocht. (foto: Jan Gerritsen)

HUISSEN - De Exoduswandeltocht zal op de laatste zaterdag van juni een geheel eigen karakter krijgen. Op de 27e zal een visuele estafette langs WOII-markeringen verschijnen. De tocht als wandelevenement krijgt dus een andere invulling. Informatie daarover volgt.


Ook is deze dag bijzonder omdat er een lustrum is: het is de tiende tocht die de Exodus markeert.Tevens is er natuurlijk de relatie met 75 jaar vrijheid. Echt massaal wandelen is er niet bij, maar de uitdaging om de dag ook wandelend in gepaste vorm luister bij te zetten is groot.

Al enige tijd geleden werd een lustrum medaille ontwikkeld met daarop De Vleugel als verwijzing naar bevrijding; Liberation. JG was daar zeer behulpzaam bij. Het resultaat mag er wezen en daarom tonen wij de nieuwe versie al vast. Toekomstige lopers komen hier voor in aanmerking nadat de medaille met Hoefijzers en de Marigold zijn behaald. Gaandeweg wordt het een bijzondere collectie.

Op een bijzondere gelegenheid hopen we de eerste Vleugels te kunnen uitreiken aan een klein selectief gezelschap. Dat wordt de 27e juni.Via Hét Gemeente Nieuws blijft een ieder op de hoogte.

W. Geurtz & Zn wint vlucht vanuit het Franse Etroeungt

Links de winnares. (foto: W. Geurtz) W. Geurtz

DOORNENBURG - Op 6 juni stond de derde vlucht van 2020 op het programma en deze vlucht betekende ook de eerste 'echte' vlucht in plaats van de zogenoemde trainingsvluchten, omdat er sinds kort een goedkeuring is geweest om echte concoursen te vervliegen.Aan deze vluchten deden 219 duiven mee die werden gelost om 9.40 uur met een harde ZW wind.

W. Geurtz & Zn 28 mee 10 pr 1, 11, 12, 23, 35, 39, 44, 64, 65, 72
Nissen & Vermaas 35 mee 21 pr. 2, 5, 6, 8, 10, 14, 15, 16, 20, 28, 29, 30, 36, 41, 42. 45. 47, 56. 62, 67, 68
v. Olderen & Meuwsen 45 mee 13 pr. 3, 4, 7, 9, 27, 33, 37, 40, 48, 53, 54, 55, 73
P.C. Engelen 30 mee 6 pr. 13, 22, 24, 38, 51, 71
H. van Hal 26 mee 10 pr. 17, 18, 21, 25, 32, 43, 49, 50, 52, 63
J.H.T.P. Pauwelsen 17 mee 7 pr. 19, 26, 31, 34, 46, 69, 70
W. Tijssen 15 mee 2 pr. 57, 58
G. Peters 16 mee 3 pr. 59, 60, 61
J. v.d. Scheur 5 mee 1 pr. 66

Jonge Kracht Dames 1zoekt versterking

HUISSEN - Voor het eerst sinds lange tijd is er bij het jubillerende Jonge Kracht weer een Dames 1-team.


Vanwege studie en blessures zou het fijn als er wat extra voetbalsters bij zouden komen in ons leuke team. "We gaan spelen in de zaterdagcompetite. Lijkt dit je leuk om te doen? Kom eens langs op de training om mee te voetballen." Info via secretariaat@jongekracht.nl of instagram JK.dames1.

BEMMEL - Op donderdag 4 juni ben ik een gouden armband verloren in centrum van Bemmel.


Mocht iemand hem hebben gevonden, graag dan contact opnemen met 06 20042063.

Ingezonden brief

(foto: O. van Dijk)

Rot-onde Stadswal


In Huissen is de Stadswal vanaf de Helmichstraat tot en met de rotonde Langekerkstraat/Van Voorststraat (inclusief de rotonde) prachtig geasfalteerd.

Op de rotonde is véél ruimte voor het autoverkeer maar de fietsers komen er bekaaid van af. De rijstrook voor gemotoriseerd verkeer is ongeveer 7.50 meter breed en de fietsstrook is sléchts 1.30 meter breed én aanliggend. Zie bijgaande foto.

NB: Op vijf andere rotondes op de weg vanaf Huissen tot en met Bemmel zijn alle fietspaden minimaal 2.00 m breed en bovendien vrijliggend.

Wat is het besluit geweest om de fietsstrook op rotonde Stadswal te versmallen tot slechts 1,30 m breed, wetend dat deze rotonde een zeer drukke verbinding is van en naar het (winkel-)centrum van Huissen. Tijdens schooldagen moet rotonde Stadswal ook een veilige route zijn voor schoolkinderen, hetgeen in dit geval te betwijfelen valt, temeer omdat het een aanliggende fietsstrook is. Alle toeleidende fietspaden zijn 2.00 m breed en komend op de rotonde word je als fietser geperst naar 1.30 m breedte. Bij een breedte van 1.30 m is het onmogelijk om naast elkaar (moeder en kind) te rijden wat bij een breedte van 2.00 m wel kan. Hoe kan er dan nog sprake zijn van een veilige situatie!

Jammer, dat er voor het snelverkeer overmatig veel ruimte is gegeven en dat dit ten koste is gegaan van de veiligheid voor het langzaam verkeer.

Hopelijk dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt in dezen.


O. van Dijk

Nog meer acties in het Dweilweekend

Een kleine 'fan' van De Rotdweilers en Alarmfase 3 tjidens de Bemmelse Dweildag 2019. (foto: Huisfotograaf Bemmelse Dweildag)

BEMMEL - Vorige week riep het bestuur van de Bemmelse Dweildag de Bemmelse bevolking en ondernemers op om tijdens het dweilweekend (zaterdag 13 en zondag 14 juni) de Dweilvlag uit te hangen. Je kunt de vlag voor tien euro aanschaffen bij Schoen- en sleutelservice Huting en JUMBO, of bestellen via sponsoring@bemmelsedweildag.nl.


Om het (afgelaste) Dweilweekend niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft de stichting nog meer activiteiten op poten gezet voor 13 en 14 juni.


DweilQuiz

Hoeveel weet jij van de Bemmelse Dweildag? Ben je een trouwe bezoeker of juist een muzikant die al meerdere malen heeft meegedaan? Test je kennis op dweildag.nl/2020/quiz en maak kans op een unieke Dweildagvlag en een Bemmelse Dweildagdweil!


IJsje cadeau bij Moos

Ben jij een kleine Picasso in de dop? Of woont er één bij jou thuis? Doe dan mee aan de kleurplatenactie van de Bemmelse Dweildag! Je kunt de kleurplaat downloaden op www.dweildag.nl, maar je kunt er ook een ophalen bij een aantal lokale ondernemers. Lever de ingekleurde plaat in op 14 juni tussen 11.00 en 16.00 uur bij Cafetaria Moos (Dorpsstraat 58, Bemmel) en krijg een lekker ijsje cadeau! Het bestuur van de Dweildag kent de drie mooiste tekeningen een prijs toe.


Steun als Vriend!

Ondanks dat de Bemmelse Dweildag dit jaar niet door kan gaan, maakt de stichting wel kosten. Als je vriend van de Bemmelse Dweildag wordt (à tien euro per jaar), zorg je ervoor dat er volgend jaar weer een topfeest plaats kan vinden! Je kunt je als vriend aanmelden op dweildag.nl/vrienden.

Stadsmuseum Hof van Hessen in coronatijd

Trouwjurk van parachutestof. (foto: HKH)

HUISSEN - Museum Hof van Hessen is klaar om haar bezoekers weer te ontvangen. De nieuwe tentoonstelling 'Huissen herrijst' is dan ook te bezoeken. De coronatijd vraagt wel om maatregelen.Zo geldt ook hier de anderhalve meter afstand. Bij verkoudheidsverschijnselen en bij koorts is een bezoek niet mogelijk. Pijlen markeren de te volgen route. De traplift kan gebruikt worden. De mogelijkheid bestaat om via museum@huessen.nl of tijdens openingsuren telefonisch (026 3255058) een bezoek aan te kondigen. Hierbij kan men kiezen uit tijdstippen van 13.00, 14.15 en 15.30 uur. Vrijdags ook nog om 10.15 en 11.30 uur. Er is een maximum aan het aantal bezoekers.

Ook kan men zoals altijd weer terecht voor inlichtingen, iets af te geven of om een boek of ander artikel te kopen (sticker, vlag enzovoort). Het museum is gevestigd aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Met uitzondering van maandag elke middag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur.

De nieuwe, tijdelijke expositie gaat over de bevrijding, de thuiskomst van de geëvacueerden, de hulp en de eerst wederopbouw. Middels een tiental panelen en de nodige, originele materialen krijgt men een goed beeld van de bijzondere
tijd in het verwoeste stadje. Meerdere mensen hebben tot nu toe onbekende foto’s en voorwerpen beschikbaar gesteld!

Er is een trouwjurk van parachutestof en een bakkersschort van meelzakken. Je ziet munitiekisten en een bajonet waarmee de tuinder sla van het land stak. Ook zijn er gegraveerde granaathulzen te zien, die onder andere als vaas gebruikt werden De tijdelijke tentoonstelling is tot 15 november te bezoeken.

Akkerbouwers zaaien nu laatste bloemenranden in

Henk Emmerzaal, akkerbouwer in Angeren bekijkt met Corine Weiman van ANV Lingestreek het meerjarig bloemenmengsel dat gezaaid wordt langs een akker met wintertarwe. (foto: ANV Lingestreek)

LINGEWAARD - Na een zeer droge periode zaaien akkerbouwers nu nog de laatste akkerranden in met bloemenmengsels. Deze akkerranden zullen aan het eind van deze zomer in bloei staan en geven dan extra kleur aan het landschap. Deze bloemenpracht trekt bovendien bijen, insecten en vogels aan. Zo leveren zij een bijdrage aan het vergroten van biodiversiteit in de Lingestreek.


Afgelopen jaren hebben akkerbouwers eenjarige bloemenmengsels ingezaaid. Dit jaar leggen ze de focus op het zaaien van meerjarige mengsels. Het voordeel hiervan is dat ondernemers de grond niet meer hoeven te ploegen en te bewerken, waardoor voedsel en schuilplaatsen beschikbaar blijven voor insecten en vogels. Naast het verfraaien van het landschap passen deze akkerranden ook goed binnen het bouwplan van de akkerbouwer. De akkerranden zorgen voor meer insecten en natuurlijke vijanden in de randen van de gewassen. Deze natuurlijke vijanden kunnen bijdragen aan de bestrijding van schadelijke insecten in een gewas, waardoor de akkerbouwer minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt.

Dit voorjaar zaaien achttien akkerbouwers in het project ‘Bloemrijke akkerranden’ van de gemeente Lingewaard en Overbetuwe op 33 plaatsen akkerranden in. Henk Emmerzaal is een van de deelnemers in dit project. Met 24 ander ondernemers uit verschillende sectoren wisselt hij in het project Natuurinclusief Betuws Boeren ervaringen uit rondom meerjarige bloemenmengsels. Zo doet hij ervaringen op en leren ze van elkaar. Beide projecten begeleidt de Agrarische Natuurvereniging Lingestreek. Daarmee werken ze aan een mooi landschap en een duurzame voedselproductie.

Van 11 t/m 17 juni

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS TWEELINGEN. Qua gezondheid heeft de tweelingen gevoelige longen. Bij verkoudheid merk je dat meteen. Verder zijn de handen en de voeten gevoelig. Er ontstaan gemakkelijk krampen. Ook de zenuwen zijn een lastig punt. Vaak figuurlijk in de zin van zenuwachtigheid. Op latere leeftijd kan het geheugen wat minder goed werken. Vergeetachtigheid dus of zelfs dementie.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Rond aanstaande zaterdag is er van alles aan de hand. Er bestaat de kans dat iemand misbruik van je maakt. Je wordt als het ware voor andermans karretje gespannen! Ook loop je het risico dat jouw inspanningen nergens toe leiden. Je bent dan figuurlijk water naar de zee aan het dragen.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande donderdag is het goed om tijd vrij te maken om tijd te spenderen met jouw vrienden. Als de vriendschap je lief is, dan moet je die ook onderhouden! Op vrijdag ben jij wat chagrijnig. Dingen lopen dan niet zoals jij zou willen. In het weekend is het rustig en op zondag geniet je van fijn gezelschap.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vlak voor het weekend is denken en voelen perfect in balans. Dat maakt dat je precies de juiste dingen zegt en je vragen stelt die de ander meer dan spraakzaam maken. Vlak na het weekend zijn denken en voelen juist met elkaar in conflict. Volgende week woensdag zit jij heel lekker in je vel.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Vrijdag is een goede dag om met vrienden op stap te gaan. Geniet ervan! Op zaterdag heb jij last van verschillende en nogal scherpe emoties. Degenen die dit oproepen kun je misschien beter mijden. Volgende week dinsdag kom je allerlei problemen tegen die je op woensdag in één klap oplost.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Aanstaande donderdag ben jij even de weg kwijt. Dat maakt jou zowaar onzeker. Iets dat we van jou eigenlijk niet kennen. In het weekend staan jouw belangen en die van een groep haaks op elkaar. Volgende week maandag toon je leiderschap. Maar dat wordt wel betwist. Dinsdag blaas jij jezelf op.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Aanstaande vrijdag voel jij je heel goed. Je speelt goed op anderen in en je doet precies die dingen die in bepaalde situaties belangrijk zijn. Volgende week maandag is een beetje een pechdag. Niets zit mee en niemand helpt jou. Gelukkig voel jij je op woensdag een stuk beter en kom je prima uit je woorden.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Verbondenheid in vrijheid is op donderdag 11 juni hét thema voor jou. Je wilt per se je eigenheid behouden door ook dingen te doen in je eentje. Dat kan maar het heeft ook een prijs. Op vrijdag merk je dat je de nabijheid van de ander mist. Op zondag zorg je dan ook dat je tijd hebt voor samenzijn.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Vaak blijf jij lang zitten met bepaalde gevoelens van wrevel. Te lang vaak. Maar tijdens het komende weekend merk je hoe gemakkelijk het is om die gevoelens van je af te zetten en los te laten. Een les voor de toekomst? Op maandag probeer jij krampachtig de regie over je eigen leven vast te houden.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Tijdens het komende weekend ben jij heel ontspannen en maak je ruimschoots tijd vrij om met diegenen die jij lief hebt aandacht te geven. Rond volgende week dinsdag probeer jij tevergeefs het overzicht te houden. Je schat dan de situatie slecht in en je geeft precies de verkeerde adviezen.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Tijdens het weekend laat je merken dat jij om bepaalde naasten geeft. Dat hoeft niet gepaard te gaan met grote gebaren, steenbok. Volgende week maandag laat je zien dat ook jij een geboren leider kunt zijn. Met veel creatieve ideeën loods jij een groep mensen door een ingewikkelde situatie heen.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Komende donderdag voel jij je heel verbonden met een bepaalde persoon. Jullie zitten op dezelfde golflengte. Aanstaande zondag is er iemand die jou los wil weken van een bepaalde groep. Dat pik jij echter niet! Volgende week maandag wordt er van jou verwacht dat je een spilfunctie inneemt.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Komende donderdag zoeken mensen jouw aandacht maar wil jij het liefst verdwijnen. Het is je teveel van het ‘goede’. Op zaterdag ben jij betrokken bij een nieuw initiatief. Je bent daar enthousiast én emotioneel over. Volgende week dinsdag wil jij dingen bereiken die écht onmogelijk zijn. Leg de lat wat lager!

Wow, wat een opkomst

BEMMEL - Donderdagavond, 28 mei zijn we weer als ZWAB op pad gegaan, en het aantal deelnemers overtrof onze stoutste verwachtingen. Wat een geweldig grote opkomst van nieuwe vrijwilligers. Oud en jong kwamen meehelpen. Jan en Bart en ook de kinderen van onze Desireé waren erbij. En dat de jeugd aanwezig was, juichen wij van harte toe.


Omdat de groep zo groot was hebben we een groot deel van Bemmel kunnen schoonmaken, zoals de Dijkstraat, de Pas, Teselaar, Ressensestraat, Zandsestraat, Ponylaan, bij het hertenkamp, de bibliotheek, de ondergrondse parkeergarage, waar veel blauwe plastic handschoenen zijn geruimd. Ook bij de Lidl en Jumbo en AH is weer opgeruimd. En het resultaat van deze actie mag er zijn, zeker tien zakken met afval hebben we uit en onder struiken vandaan gehaald, veel blikjes bij de skatebaan, plastic flesjes, zelfs een pillendoosje met adressticker van iemand woonachtig in Oosterhout. Je vraagt je dan toch af: hoe komt dat in een Bemmelse berm terecht. Maar met vereende kracht kunnen we zeggen dat Bemmel weer is opgeruimd. Voordat we van start gingen zijn er wat foto's gemaakt op verzoek van de ondernemersvereniging Beleef Bemmel, die ons in het zonnetje willen zetten. Een aantal foto's zijn inmiddels geplaatst op hun facebookpagina.

De volgende actie is op donderdagavond 25 juni om 18.45 uur verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang prikken: 19.00 uur, terug en materiaal inleveren om en nabij 20.45/21.00 uur. Dus wil je gezellig en nuttig bezig zijn: Kom dan ook. We kunnen alle hulp gebruiken.

Eerste aankomst vanuit Maastricht voor Van Olderen & Meuwsen

Links de eerst aangekomen duif. (foto: Van Olderen-Meuwsen)

DOORNENBURG - In het Pinsterweekend stond zaterdag de tweede (trainings)vlucht van 2020 op het programma vanuit Maastricht (115 km). Hieraan deden 290 duiven mee van twaalf liefhebbers. Ze werden gelost om 08.45 uur met een oostelijke wind.Van Olderen & Meuwsen 50 mee 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 14, 16, 26, 28, 29, 30, 35, 41, 43, 58, 60, 67, 68, 90, 91, 92
G. Peters 17 mee 3, 39, 40, 52, 93, 94, 96
H. van Hal 26 mee 11, 12, 15, 24, 53, 54, 59, 75, 83, 84
P.C. Engelen 33 mee 13, 21, 31, 38, 44, 45, 46, 47, 48, 76, 77, 82, 89
W. Geurtz & Zn 26 mee 17, 18, 19, 32, 33, 34, 49, 56, 71, 73, 95
Nissen & Vermaas 37 mee 20, 22, 23, 25, 27, 36, 37, 42, 50, 51, 61, 62, 63, 65, 66, 78, 86, 87, 88, 97
J. Buys 36 mee 55, 69, 70, 81, 85
J. Pauwelsen 16 mee 57, 64, 80
J. v.d. Scheur 7 mee 72, 79
W. Tijssen 34 mee 74

Live paling roken en Hollandse Nieuwe bij Bos Vishandel

SPAKENBURG - 5 juni 2020 de eerste Hollandse nieuwe komen met de vrachtwagen weer het mooie Spakenburg in. Bomvol met duizenden Hollandse nieuwe. Met een vetpercentage van tegen de twintig procent door het prachtige voorjaar, waar de zon volop scheen op het water lag er een dikke laag plankton op het water, waardoor de haring zich vol heeft kunnen eten...


Henk-Wout en Dirk van Bos Vishandel hebben ook dit jaar weer de mooiste maatjes voor jullie uitgezocht. Op alle 24 markten waar ze doordeweeks zijn vertegenwoordigd, wordt de haring nog steeds op een ambachtelijke manier met de hand schoongemaakt. Ook voor de prijs hoeft u het niet te laten, want Bos Vishandel heeft besloten om de nieuwe haring voor de oude prijs te verkopen. Dat betekent nog steeds: 3 voor 6 euro en 6 voor 11 euro. Dit doen zij om u als trouwe klant tegemoet te komen. "Omdat u met grote getallen in deze moeilijke coronatijd ons toch bleef steunen. Onze welgemeende dank daarvoor. Ook op veler verzoek gaan wij komende donderdag weer live paling en zalm roken op de markt in Bemmel. Wij heten u van harte welkom voor een heerlijke Hollandse nieuwe, vers gerookte paling of een andere lekkernij uit onze showroom!"

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

Werkloze tennisprofs brengen Nederland in beweging

LINGEWAARD - Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment werkloos thuis. Nederlands nummer één bij de mannen, Robin Haase, grijpt deze gedwongen pauze aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland.


Op zijn initiatief zet onder meer de complete Nederlandse tennis-top zich de komende weken samen met honderden tennisverenigingen in voor de breedtesport. Met de actie 'Balletje slaan?' nodigen ze mensen uit op de tennisbaan en stimuleren ze hen meer te bewegen. Nu buiten sporten en dus ook tennissen weer mag, heeft Haase een campagne opgezet om Nederlanders in deze tijd, waarin iedereen veel thuis zit of heeft gezeten, letterlijk in beweging te krijgen. Wat drie weken geleden begon als een losse gedachte, is uitgegroeid tot een landelijke actie genaamd ‘Balletje slaan?’.


De Nederlandse tennisgemeenschap nodigt hierbij alle niet-tennissers uit om de baan op te gaan. Haase: “Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren.” Honderden tennisverenigingen uit het hele land maken dit mogelijk. Hun leden staan klaar om de genodigden een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Wie mag er een balletje slaan? Iedereen is welkom, zowel jeugd als senioren. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. Deze landelijke campagne is een initiatief van Wij Zijn Tennis. Kijk op de website van www.WijZijnTennis.nl voor meer informatie.

Resomeren, een nieuwe bestemming voor het lichaam van een overledene?

HUISSEN - Het gebeurt niet vaak dat er nieuwe vorm van lichaamsbestemming ingevoerd wordt. De laatste wijziging was het gelijkstellen van crematie aan begrafenis in 1968 in de Wet op de lijkbezorging. Deze wet biedt nu drie mogelijke bestemmingen voor het lichaam: begraven (en in bijzondere gevallen het zeemansgraf), cremeren en ter beschikkingstelling aan de wetenschap. Het ziet er naar uit dat daar binnenkort een vierde vorm bij komt: resomeren.


Bij deze vorm gaat het om een chemisch proces. Het lichaam wordt in wollen lakens gewikkeld en gaat zonder kist in een stalen cilinder. Vervolgens wordt het lichaam onder hoge druk in heet water met de chemische stof alkali opgelost. Alleen de botten blijven over die gedroogd worden. Na de gehele cyclus blijft slechts het fijn natuurlijk poeder van de botten over. Dit is ongeveer 3 procent van het oorspronkelijk gewicht van het lichaam. De nabestaanden kunnen, net als bij cremeren, het poeder in een urn bewaren, het uitstrooien of begraven.

Op dit moment is resomeren in Nederland nog nergens mogelijk. Maar de Gezondheidsraad heeft bij de minister aangegeven dat deze nieuwe vorm van lichaamsbezorging voldoet aan de eisen voor veiligheid, waardigheid en duurzaamheid. En ten opzichte van cremeren zou er qua duurzaamheid en kosten winst zijn: er is geen kist, er wordt veel minder gas verbruikt bij het opwarmen van water en het water dat overblijft wordt aan de natuur teruggeven. De mogelijkheid van een afscheidsceremonie vooraf blijft.

Wilt u meer weten over de vier vormen van lichaamsbezorging? Mail of bel ons gerust: info@tumulus.nl, 026 3258440, Tumulus uitvaartbegeleiding.

Voetklachten? Ik kom naar u toe!

HUISSEN - Heeft u problemen met passend schoeisel vinden in de winkel, pijn aan uw voeten of moeite met lopen? Voor alle inwoners van Lingewaard is er vanaf nu Jorg Janssen, uw Orthopedisch Schoenmaker aan huis.


Omdat het vak in de familie zit riep Jorg Janssen vanaf zijn elfde levensjaar al “ik wil orthopedisch schoenmaker worden”. Hij begon direct na zijn schooltijd met de vakopleiding en werkte zijn eerste jaren in de regio Arnhem/Nijmegen om daarna tien jaar samen te werken met alle gerenommeerde ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio Utrecht. Na vijftien jaar kennis en ervaring op te hebben gedaan is Jorg vanaf 1 juni Jorg Janssen Orthopedische Schoentechniek begonnen (www.schoenmakeraanhuis.nl). Zijn doel is: Hulpvragen oplossen!


Voetproblematiek kan variëren van groot tot klein, net zoals de oplossing hiervoor. Uw wens is Jorg zijn uitgangspunt en hij adviseert u graag gratis en vrijblijvend over alle mogelijkheden. Persoonlijke aandacht bepaalt kwaliteit. Ouderwets het gehele traject van a tot z kunnen begeleiden met de nieuwste technieken van nu. Persoonlijk aandacht is essentieel in de orthopedische schoentechniek en hier zet Jorg maximaal op in om zo de beste kwaliteit te bieden met snelle levertijden.


De meeste schoenvoorzieningen worden door uw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Soms heeft u, voor een eerste verstrekking, een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Jorg Janssen Orthopedische Schoentechniek heeft contracten afgesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Dus heeft u voetklachten? Neem contact op met Jorg via de website: www.schoenmakeraanhuis.nl of telefonisch: 06 14866604. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden.

21 / 24

We hebben dubbel feest met Cees!
17 jaar en geslaagd!
Houden van jou!
Liefs Opa en Oma Evers X

Natan wordt al elf jaar
Voor tafeltennissen staat hij (bijna) altijd klaar!
Tot de volgende keer maar!
Liefs, Oma Rita

Deze jongeman is op 4 juni 70 jaar geworden!
Géry van harte gefeliciteerd!
Veel liefs van ons allemaal! XXX

Lieve Daan, gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Superknap gedaan, we zijn trots op je.

Jip, Tom, Patricia & Dennis

Deze Juf uit Doornenburg
bleef het maar herhalen
"volgend jaar wordt ik 60 jaar"
Nu is het zover, echt waar !
MARIA gefeliciteerd van ons voor jou

Hieperdepiep hoera voor onze Isis!
Op 9 juni 9 jaar!
Proficiat lieve meid!
xxx papa, mama & Lars
Bikkel & Jeroen

Lieve Figo, Onze zwemkanjer!
Gefeliciteerd met het behalen van je easyswim (ABC) diploma!
Supertrots op je.
papa, mama en Toby

Deze twee blijde dames Isabel en Fréderique
zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd en veel
succes met jullie komende studie op de universiteit.
Opa en oma.

5 juni 1970 - 5 juni 2020
Nol en Els 50 jaar getrouwd
Bedankt voor alles

HIEP, HIEP, HOERA.
Jelle mag tot 50 tellen.
Gefeliciteerd Fam. Reijmers.

22 / 24

23 / 24