GN Nijmegen-Noord

15 november 2017

GN Nijmegen-Noord 15 november 2017


De vijftigste Prins van Nölerhout

Foto: Suzanne Broekhuizen

OOSTERHOUT - Op de 11e van de 11e vond in een vol Wielewoalersnest de Prinsenwissel plaats. Rond de klok van 21.30 uur nam Nölerhout afscheid van Prins Jordi de Deurcrosser met zijn beide hofdames Manon en Susan.

Na beelden, die waren gemaakt met een drone boven Oosterhout, en het toepasselijke lied 'Mijn dorp' en vervolgens 'Er staat een paard in de gang' werd er door iemand met een paardenmaskers flesjes met Flügel uitgereikt. Hierna werd de countdown ingezet en kwam Prins Jim van de Karrewielers met zijn twee beeldschone hofdames Joyce en Joyce door een immens schilderij tevoorschijn.

Prins Jim van de Karrewielers, of wel Jim Greveling is 33 jaar oud en werkzaam binnen zijn familiebedrijf Residence Tergouw in Oosterhout. Hij is getrouwd met Sharon Greveling van Ralen en zij zijn de zeer trotse ouders van Benjamin. Hij doet graag aan kleiduivenschieten en is een grote fan van de autosport.

Zijn hofdames die hem dit jaar bijstaan zijn Joyce Zuidgeest en Joyce Heijnis. Joyce Zuidgeest is 29 jaar, vriendin van Jan Janssen, en is geboren in Monster in het Westland maar woont al weer een aantal jaren in Oosterhout. Zij is dierenartsassistente bij de dierenkliniek De oude Linge in Elst. Joyce Heijnis is 28 jaar oud, vriendin van Frank Nab en geboren in Groningen. Zij zijn de trotse ouders van Pippa en Jeppe en zij is werkzaam bij de Kion in Nijmegen.

Allen zijn zij lid van carnavalsgroep de Kruupertjes. "Wij als Wielewoalers wensen het Prinsentrio onder het motto van de Prins ‘Jaag hem derin” een fantastisch mooi jaar toe."

Mooie regio-vogeltentoonstelling Kantropa Oosterhout

Foto: Kantropa

OOSTERHOUT - Kantropa Oosterhout houdt voor de 53 keer haar vogeltentoonstelling bij zaal/café Merkus Oosterhout.

Tijdens deze geweldige vogelshow worden diverse vogels tentoongesteld waar onder grote parkieten kanaries en tropische vogels en kleine duifjes. De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 17 november om 19.30 uur. Zaterdag is de zaal open om 10.00 tot 19.00 uur en zondag zal de zaal open zijn vanaf 10.00 tot 16.30 uur .

De zaal is rolstoelvriendelijk en de entree is gratis; er is een grote verkoopklassen waar vogels van de kwekers worden verkocht. Mocht u vragen hebben over uw vogel of vogels dan zijn er vogelkwekers die vragen zeker goed kunnen beantwoorden. Vogelvereniging Kantropa heeft het vogelwelzijn hoog in haar vaandel staan en staan garant voor gezonde vogels op de show en in de verkoopklassen. De tentoonstelling is bij zaal/café Merkus in de Hoofdstraat in Oosterhout.

Liturgische vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 18 november

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, G. Peters, Young at Heart

19.00 uur: St. Jacobus de Meerderekerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Chaveriem

Zondag 19 november

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering, N. Sales, Koor Zonder Grenzen

11.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Cantorije, 55 jr. bestaan Carnavalsvereniging.

Zaterdag 25 november

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije, St. Caeciliafeest

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

Zondag 26 november

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering,
N. Sales, St. Caeciliakoor, St. Caeciliafeest

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, woord- en communieviering, R. Heinen, St. Caeciliakoor, St. Caeciliafeest

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangenkerk Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ubi Caritas

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Leonarduskoor, St. Caeciliafeest.

Cursus Let's Make Music van start bij Eska Bemmel

BEMMEL - Op dit moment loopt via Sjors Creatief de proefcursus voor kinderen uit groep 4, 5 en 6. Als vervolg hierop start Eska met Let's Make Music.

Dit is een muzikale beginnerscursus voor kinderen die alvast kennis willen maken met muziek en muziekinstrumenten. Muziekdocent Monique Jansen geeft deze lessen op een enthousiaste manier en gebruikt hiervoor diverse muziekinstrumenten. Voorkeuren en ideeën van de kinderen worden hierbij zeker meegenomen.

"Vanaf maandag 20 november zal Let's Make Music van start gaan en duurt twaalf lessen. Opgeven hiervoor is nog mogelijk, maar je moet er wel snel bij zijn! Hou je van muziek maken, maar ben je nog een beetje jong om een groot muziekinstrument te bespelen? Dan is Let's make Music echt iets voor jou! Voor meer informatie en opgeven voor de cursus, neem contact op met Marije Peters via jeugdopleiding@eska.nl of 0481 461801. Bezoek ook www.eska.nl."

Netwerkbijeenkomst met ex-profwielrenner

Gert Jakobs vertelt.. Foto: Jan Adelaar

BETUWE - Op 31 oktober hield voormalig profwielrenner en meesterknecht Gert Jakobs een inspirerend betoog over de link tussen zijn indrukwekkende wielercarrière en het ondernemerschap.

Er zijn nogal wat overeenkomsten: met name op het gebied van leiderschap, committent, teamspirit en elkaar iets gunnen; dit zijn ook belangrijke ingrediënten voor het ondernemerschap. Op zijn welbekende humorvolle wijze nam hij de 150 aanwezigen mee vanaf het begin van zijn carrière tot zijn hedendaagse leven (met de bijbehorende ups en downs...).

Daarna was er tijd voor een heerlijk hapje en drankje, verzorgd door Catering De Commanderie uit Elst en natuurlijk ruimschoots tijd om te netwerken! Want ook binnen het Ondernemers Contact Overbetuwe is elkaar iets gunnen óók een belangrijk onderdeel! Meer info staat op www.oco.nl.

OBHR: dé spel- en sportgroep voor hartpatiënten

Foto: E. Milder

LINGEWAARD - OBHR is dé spel- en sportgroep voor hartpatiënten in de gemeente Lingewaard en aangesloten bij de Hart & Vaatgroep en richten ons op mannelijke en vrouwelijke hart- en vaatpatiënten. Mensen met een hartziekte kunnen net als ‘gezonde’ mensen verschillende redenen hebben om aan sport te doen. Vaak gaat het om plezier, het gevoel er weer bij te horen, contact met lotgenoten.

"Bovenaan ons lijstje staat: sporten op verantwoorde wijze waarin een ieder op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen. Dit alles onder het motto 'Alles mag, niets moet'. "Als sportbegeleider van deze groep vind ik het een mooie uitdaging om een balans te vinden tussen de verschillende individuele verwachtingen en mogelijkheden. Wij bieden een gevarieerd sportaanbod, zowel qua activiteiten als qua intensiteit."

"Waarom zou u zich moeten aansluiten bij OBHR? Omdat regelmatig bewegen (bij mensen met een verhoogd cardiovasculair risicoprofiel en patiënten die een cardiaal event hebben doorgemaakt) leidt tot een toename van het inspanningsvermogen, psychisch en sociaal welbevinden, kwaliteit van leven, afname van mortaliteit en morbiditeit. Daarbij komt dat wij een enorm veelzijdige, gezellige en fanatieke groep zijn en wie wil daar nou niet bijhoren?

Kom vrijblijvend bij ons sporten, onder deskundige begeleiding en op uw eigen niveau. Wij sporten op woensdag van 18.30 – 19.30 uur. Kom langs, neem een kijkje op www.OBHR.nl, bel 0481 421850. Wij sporten in sporthal Walburgen, Nijmeegsestraat 65c in Gendt."

Intocht Sinterklaas Bemmel wordt groots

Sinterklaas poseert samen met z'n pieten voorafgaand aan de intocht van vorig jaar Foto: nvt

BEMMEL - Op zaterdag 25 november doet Sinterklaas Bemmel weer aan. De goedheiligman komt met zijn eigen ‘oldtimerpakjesvrachtwagen’ en wordt vergezeld door de hoofdpiet, stoere motorpieten en verschillende looppieten. Dit alles onder muzikale begeleiding van drumfanfare Eska.

De intocht wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers, in samenwerking met de Bemmelse ondernemersvereniging. Het programma is speciaal voor kinderen tot en met groep vijf en vindt vanaf 13.30 uur plaats op het marktplein. Sinterklaas zelf maakt rond 14.00 uur z’n opwachting. Eerst is er een rondgang door het dorp. Hij zal worden verwelkomd door burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Guus Kramer. Het feest duurt tot ongeveer 15.15 uur. Na afloop krijgen kinderen een traktatie en is er gelegenheid om met pieten op de foto te gaan. Bij (extreem) slecht weer kan de sint terecht in cultureel centrum De Kinkel.

Route optocht
De start is bij Eska (Sportlaan), waarna Sinterklaas rechtsaf de Wardstraat in gaat. Aan het einde van de weg linksaf (Dijkstraat) en vervolgens de tweede weg linksaf de Klappenburgstraat in. Deze weg zal worden gevolgd tot aan de ijssalon, waarna de stoet linksaf gaat (winkelpromenade). Aan het eind slaat Sinterklaas rechtsaf de Loostraat in om te eindigen op het marktplein.

Tekeningen
In De Assenburg bij Fruitcompany Kersten staat een brievenbus waar kinderen tussen 18 en 23 november zelfgemaakte tekeningen, kleurplaten of gedichtjes in kunnen doen. Tijdens het feest op het marktplein worden de mooiste inzendingen beloond met een prijs.

Nasrdin Dchar met DAD in Theaterkerk

BEMMEL - De jury van het Nederlands Theater Festival verkoos Nasrdin Dchar's DAD tot één van de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen! Zaterdag 25 november is deze voorstelling te zien in Bemmel.

Nasrdin Dchar, in 2011 met een Gouden kalf bekroond, maakte dit jaar indruk met zijn lezing op de nationale 5 mei herdenking. TOP is trots om deze bevlogen en maatschappelijk betrokken cabaretier en acteur in de Theaterkerk te kunnen verwelkomen. Nasrdin's nieuwe show DAD is een monoloog over vaderschap. Nog negen maanden en hij en zijn vrouw worden ouders. Maar hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd.

Zijn aanstaande vaderschap is ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk dat voor hem is. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders - al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding - gaat hij overdragen op zijn kind?

Het wordt een avond met een hoge mate van energie. De energie van een aanstaande vader. Beleef het mee! Aanvang optreden 20:30 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Ontmoetingscafé mantelzorgers in Lingewaard

LINGEWAARD - Het Ontmoetingscafé is voor familieleden die voor iemand zorgen en andere belangstellenden. Deze keer gaat het over de omgang met gedragsveranderingen bij iemand met dementie. De avond is in het Grand Café verpleeghuis De Lingehof aan de Gouden Appel 122 in Bemmel van 19.30 tot 21.00 uur.

Steeds vorderende dementie vraagt een continu aanpassingsvermogen van zowel mensen met dementie als ook hun naasten. Wanneer je de wereld om je heen niet goed meer begrijpt, wordt onzekerheid en onveiligheid deel van je leven. Bij mensen met dementie is het aanpassingsvermogen soms verminderd, waardoor er vaker gedragsproblemen optreden. Zoals bijvoorbeeld onrust, onverschilligheid, prikkelbaarheid, agressief gedrag en/of ongeremd gedrag.

Tijdens het Ontmoetingscafé van 21 november zal Mariëtte Kroezen, psycholoog bij Zinzia Zorggroep de inleiding verzorgen. In haar werkveld spreekt zij veel met mantelzorgers over die gedragsveranderingen en hoe daar mee om te gaan als naaste. Tijdens de avond is er natuurlijk ook veel ruimte voor het stellen van persoonlijke vragen en een mantelzorger zal over haar eigen ervaringen vertellen.

Stichting Welzijn Lingewaard organiseert deze bijeenkomsten in samenwerking met huisartsenpraktijk De Teselaar, Zinzia Zorggroep locatie verpleeghuis De Lingehof en RijnWaal Zorggroep. Contactpersonen van deze organisaties zijn tijdens de Ontmoetingscafés aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor aanmelding kan men contact opnemen met SWL Meldpunt, 088 2552555 of email: meldpunt@swlingewaard.nl.

McDonald's Oosterhout Park15 zoekt tachtig collega's!

OOSTERHOUT - Sinds recent is het langs de A15 goed zichtbaar: McDonald's opent eind december op het industrieterrein Park15 in Oosterhout en zoekt 80 collega's! Afgelopen weekend startte McDonald's met een grootse campagne waarmee de komende periode de regio geïnformeerd wordt over de vacatures bij het 246e McDonald's restaurant in Nederland.

Een (bij)baan bij McDonald's Oosterhout Park15 biedt veel voordelen. "Werken bij McDonald's betekent voor medewerkers werken wanneer het hen uitkomt, met veel afwisseling in een leuk team. We weten uit onderzoek dat onze crew werken bij de Mac te gek vindt en bijna 80 procent het aan vrienden aanbeveelt", aldus Marcel de Haas, Manager HR van McDonald's. "Medewerkers bij McDonald's krijgen voorafgaand, en tijdens, hun werk de nodige trainingen en opleidingen die niet alleen nu zinvol zijn, maar ook voor later in een andere baan."


Lokale werkgelegenheid
De komst van het nieuwe restaurant biedt de regio minimaal 80 nieuwe arbeidsplaatsen. Marcel de Haas: "Een aantal vacatures zal opgevuld worden door collega's van McDonald's restaurants in de omgeving, maar wij zoeken per direct ook naar enthousiaste nieuwe teamleden. Werken bij McDonald's in Oosterhout kan al vanaf vier uur per week, maar lekker veel uren werken is ook mogelijk. Naast deze flexibiliteit bieden wij medewerkers nog veel meer, zoals opleidingsmogelijkheden via onze McDonald's Academy. Hiermee bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om een landelijk erkend mbo-diplomate te behalen. En uiteraard staat McDonald's bekend om de interne doorgroeimogelijkheden; ruim 80 procent van ons managementteam startte ooit als crewlid."

McCafé
McDonald's Oosterhout Park15 biedt met ruim 500 vierkante meter ruimte aan 173 zitplaatsen en een ruim terras. Nico Frentz, franchisenemer van McDonald's Oosterhout Park15, is trots: "Ik ben ontzettend blij dat ik straks, samen met een leuk nieuw team, gasten kennis kan laten maken met dit mooie McDonald's restaurant mét McCafé. In het McCafé kunnen gasten bij een speciale koffiecounter kiezen uit verschillende nieuwe koffievariaties en een uitgebreid assortiment aan lekkernijen voor bij de koffie." Marcel de Haas vult aan: "Ook het McCafé, samen met bijvoorbeeld tafelbediening, is een leuke ervaring voor ons personeel. Je kan immers bij McDonald's zelfs jouw barista-vaardigheden laten zien!"

Een beeld van het landschap

LINGEWAARD - Op woensdag 22 november van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt landschapsarchitecte Rebecca Planteijdt een presentatie over de vorming van het landschap in Lingewaard.

Stichting Lingewaard Natuurlijk heeft een missie: 'Lingewaard Natuurlijker'. "Wij willen de natuur in Lingewaard door mensen laten ontdekken, beleven en respecteren. Daarnaast willen wij de biodiversiteit van het rivierenlandschap beschermen en nieuwe bij het gebied passende natuur helpen ontwikkelen. Dat willen we bereiken door educatie, natuurbeleving, natuurbescherming en landschapsontwikkeling.

Om deze missie uit te dragen hebben wij een document opgesteld. In dit document wordt een beeld geschetst van de samenstelling en ontwikkeling van het landschap. Na de pauze zullen Wim Vanweersch en Jos van Betuw de door ons in beeld gebrachte kansen van de (nieuwe) natuur in Lingewaard laten zien. Daarna is er gelegenheid om hierover te discussiëren.

Inwoners en belangstellenden van Lingewaard zijn welkom in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. De toegang is gratis (www.lingewaardnatuurlijk.nl).

De Bastei zoekt vrijwilligers!

De Bastei hangt de vlag uit Foto: Peter Eekelder

NIJMEGEN - Nog heel even en dan is het zover! In 2018 opent De Bastei de deuren aan de Waalkade in Nijmegen. Dit nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie is een samengaan van museum De Stratemakerstoren en het Natuurmuseum. Vanaf januari 2018 proefdraaien!

De afgelopen jaren is er volop gebouwd en verbouwd aan de monumentale middeleeuwse verdedigingstoren, ook wel bastei genoemd. En nu staat dit nieuwe oude gebouw, bijna klaar, te pronken en te popelen om zich aan het publiek te tonen. Het gebouw alleen al is prachtig en een bezoek meer dan waard. Binnen gaan straks allerlei activiteiten van start: vaste en tijdelijke exposities, rondleidingen, lezingen, een kennislab, educatieve lessen en wat al niet meer. Ook zal het een informatiecentrum en vertrekpunt zijn voor excursies in natuurgebied de Gelderse Poort. Sommige activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen en Staatsbosbeheer, die beide ook medebewoners worden van De Bastei. Vanaf het restaurant en het terras, boven in het gebouw, heb je een schitterend uitzicht over de rivier en de Waalbrug. Kortom een plek waar Nijmegen trots op mag zijn!

Om alle ambities ook waar te kunnen maken heeft De Bastei behoefte aan een aantal nieuwe vrijwillige medewerkers voor uiteenlopende functies als gastheer/gastvouw, educatief medewerker, rondleider, chef social media of ICT'er, om er maar enkele te noemen. De nieuwe vrijwillige medewerkers krijgen een introductiecursus aangeboden en een ruime inwerkperiode. Meer informatie over de vacatures staat op www.debastei.nl.

Leuke luitjes uit Nijmegen willen met jou een hapje gaan eten

Dames op stap Foto: Shironosov

NIJMEGEN - Samen een hapje eten. Leuke luitjes doen het graag, maar liever niet alleen. Diverse 60-plussers uit Nijmegen hebben zich daarom aangemeld op www.leukeluitjes.nl. Samen is toch leuker dan alleen.

"Wil je mee? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Wij brengen je in contact met andere Leuke luitjes bij jou in de buurt. Wat is www.leukeluitjes.nl? Leuke luitjes is een initiatief uit Oosterbeek. Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby’s hebben als jij. Je bent echt niet de enige die iemand zoekt om mee op stap te gaan. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op www.leukeluitjes.nl. Buurtgenoten met dezelfde interesse krijgen elkaars e-mailadres om contact te leggen. Deelnemers houden daarbij zelf de regie. Meestal maken ze dan eerst een afspraak voor een kopje koffie om kennis te maken. Daarna volgen afspraken voor uitjes.

Diverse 60-plussers schreven zich al in bij Leuke luitjes. Een deel van hen vond al een nieuw maatje om mee op pad te gaan. Mogen we jou ook blij maken? Leuke luitjes zijn echt dichterbij dan je denkt! Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden. Samen koken, samen een hapje eten, kaarten, naar een museum of naar een concert bijvoorbeeld. Het is allemaal welkom. Meld je aan, dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt."

Kerstpakketten-inspiratie-avond

Ressen Foto: Wessel van Olst

REGIO - Bent u zich ook aan het oriënteren op kerstpakketten voor collega's en/of relaties? Kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken? En bent u benieuwd naar de mogelijkheden van streekproducten en boeren delicatessen? Dan is onze kerstpakketten inspiratie avond een avond die u niet mag missen. U bent van harte welkom op woensdag 22 november van 18.00 tot 21.00 uur.

Op deze avond staat onze winkel vol met diverse kerstpakketten. Van 5,00 tot 75,00 euro. "Uiteraard helpen we u graag om samen een persoonlijk pakket vol lekkers samen te stellen. Bijvoorbeeld een persoonlijke kaart of op maat gemaakt etiketten. Verder kunt u deze avond genieten van diverse proeverijen. De inspiratie avond is doorlopend te bezoeken tussen 18.00 en 21.00 uur. Aanmelden kan via info@dewoerdt.nl.

Lukt het u niet om langs te komen? Uiteraard kunt u ook een afspraak maken, dit kan ook in de avond. Bel hiervoor met Wessel van Olst via 06 50215665."

Laatste editie Nimweegs Dictee - Kwis 't Nie Tis mooi gewis!!

NIJMEGEN - Vrijdag 24 november vanaf 19.30 uur is het zover. Jawel. Voor de laatste keer organiseert de Lionsclub Nijmegen Keizer Karelstad, het befaamde Nimweegs Dictee, waar Nijmegenaren strijden om de 'Groadus van Nimwegen Bokaal'.

Deze laatste (negentiende) editie heeft als thema: Tis mooi gewis!! Het dictee is gecombineerd met de speelse Nijmegen-quiz 'Kwis 't nie'. "Als altijd in de feestelijke ambiance van de Nijmeegse Raadszaal heeft u de mogelijkheid uw kennis van Nijmegen en het Nimweegs toetsen.
Uw kennis wordt uitgedaagd op het gebied van taal, actualiteit, BN-ers (bekende Nijmegenaren) en geschiedenis in de vorm van een A,B of C-quiz. Zoals altijd gepresenteerd door onze Nimwegenoar Jan Roelofs en geassisteerd door een andere bekende Nimwegenaor Ronald Migo en nachtburgemeester Angela Verkuijlen.


"De laatste keer. Dus zeggen wij: Tis mooi gewis!! Dat betekent muziek met een Nimweegs toontje, maar ook een wetenschappelijke toelichting door prof. Roeland van Hout. Voor de winnaar de zo fel begeerde 'Graodus van Nimwegen-bokaal' uitgereikt door niemand minder dan onze burgemeester Hubert Bruls zelf. Naast de bokaal zijn overigens nog andere prachtige prijzen!"
Dit entreeprijs is 15 euro. Uiteraard inclusief de koffie met koekje vooraf en een hapje en een drankje tijdens de feestelijke prijsuitreiking direct na het Dictee. Kaarten zijn te bestellen via www.nimweegsdictee.nl.
Opbrengsten van het Nimweegs Dictee gaan naar het MuZIEum. Het muZIEum is een museum in Nijmegen, dat bezoekers informeert over het leven met een visuele handicap.

Locatie: Raadszaal Stadhuis Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen. 19.30 uur: ontvangst; 20.00 uur: aanvang Nimweegs Dictee.

Intratuin neemt Helsen Tuinen en medewerkers over

HUISSEN – Als de spil van een bedrijf onverwachts overlijdt, komen familie en medewerkers in een achtbaan terecht van emoties, zaken regelen, vragen over de toekomst en beslissingen nemen. Het overkwam de medewerkers van Helsen Tuinen in Huissen en de familie Helsen toen zoon Gerald, eigenaar van het bedrijf, hen plotseling ontviel.

'Uw Tuin Hoveniers' is een onderdeel van Intratuin waarvan Joep Ebben directeur is. Tijdens zijn opleiding liep Joep vroeger stage bij Helsen Tuinen. Toen nog onder leiding van Michel, de vader van Gerald. Met inmiddels drie Intratuinvestigingen en 'Uw Tuin Hoveniers' onder zijn hoede, heeft Joep zijn sporen in de branche al wel verdiend. 'Ik zag het zeker als een kans toen ik werd benaderd om na te denken over een overname. Zowel Helsen Tuinen als Uw Tuin Hoveniers zijn sterk in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud, de bedrijven hadden veel overeenkomsten. Bovendien werkten er bij Helsen Tuinen al jaren vakmensen met een enorme passie voor het hoveniers vak. Toen ik de mensen had gesproken was de keuze snel gemaakt om samen te kijken hoe we hier invulling aan konden geven. We hebben hiermee jaren aan ervaring in huis gehaald in de persoon van Eddy Rasing, Rudie van Sommeren en Peter Tijsen', aldus Joep.

Ook Marcelle Vette, die al 25 jaar bij Helsen in het tuincentrum werkte, is onlangs aan de slag gegaan bij Intratuin. In de vestiging in Elst mag zij haar vakkennis inzetten op de tuinplantenafdeling. Marcelle; 'Dat mijn 'Helsen collega's' en ik de kans hebben gekregen om onze passie voort te zetten bij Intratuin, dat vind ik echt geweldig. Ik ben er dan ook zeer dankbaar voor.' Ze pinkt een traantje weg... 'We kwamen uit een moeilijke emotionele situatie, maar ik ben hier in Elst werkelijk in een warm bad terecht gekomen,' aldus Marcelle.

Intratuin en Uw Tuin Hoveniers hopen zo de bestaande en nieuwe klanten optimaal te kunnen bedienen. www.uwtuin.net / www.helsen.nl

Restaurant De Klomp

ELST - Restaurant De Klomp: een eetgelegenheid op de grens van Elst en Arnhem-zuid, nabij de Rijkerswoerdse Plassen & GelreDome. "Mede door onze centrale ligging en een ruime eigen parkeergelegenheid zijn wij een uitstekende ontmoetingsplek voor u en uw gezelschap."

"Onze gastvrouw Jose Boerstal en chef-kok André van Rijn begroeten u gaarne in ons restaurant voor een overheerlijke lunch of voor een gezellige avond in een prettige entourage met een lekker diner. Wij heten u graag welkom om onze vernieuwde lunch- en menukaart te leren kennen en voor de heerlijke wildspecialiteiten. Tevens wil ik u wijzen op ons uitgebreide kerstmenu waarvoor nog enige plaatsen beschikbaar zijn. U kunt deze vinden op onze website: www.restaurantdeklomp.nl

In het eerste kwartaal hebben wij weer een speciale aanbieding in petto, hou hiervoor onze website in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Deze ontvangt u een keer per kwartaal met nieuws, feiten en actualiteiten. Inschrijven kan via onze website. Wij zien uw bezoek van harte tegemoet."

Spiritueel Café Theaterkerk Bemmel

BEMMEL - Onder het genot van koffie, bier of iets anders, praten over onderwerpen op het snijvlak van religie en wetenschap, dat is het Spiritueel Café.

Deze keer zal Wilma Hartogsveld, co-auteur voor het als beste theologische boek van 2016/17 genomineerde ‘Liberaal Christendom’ een inleiding houden over de houdbaarheid van ‘God’ in onze moderne tijd. Daarna is er volop gelegenheid met elkaar door te praten. De locatie is dit keer de Theaterkerk in Bemmel (Markt 5) waar iedereen op vrijdag 24 november vanaf 20:00 uur welkom is. De entree is gratis en de eerste kop consumptie is voor onze rekening. Meer informatie staat op www.4-plek.nl.