GN Lingewaard

17 februari 2016

GN Lingewaard 17 februari 2016


1 / 20

Voorzitter carnavalsvereniging De Kleibakkers in het zonnetje gezet Anja Verhoeven krijgt Orde van de Vlinder

Foto: Burgemeester Marianne Schuurmans, Anja Verhoeven en echtgenoot Gerie Verhoeven.

HAALDEREN – Als manusje-van-alles leerde ze de carnaval kennen en klom al doende op tot voorzitter van carnavalsvereniging De Kleibakkers in Haalderen. Anja Verhoeven. Ze ontving afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans in Providentia te Gendt de Orde van de Vlinder, een gemeentelijke onderscheiding. "Anja wordt door onze vereniging op handen gedragen."

Volgens secretaris Renate Laracker is menig Kleibakker in het verleden al door Verhoeven verrast en was het nu een logische keuze dat het bestuur juist haar heeft voorgedragen. ‘Wij willen Anja bedanken voor al haar inspanningen, vrije tijd, liefdadigheid en gastvrijheid.’

Anja Verhoeven begon op het hoogste niveau als prinses naast prins Geer van ’t Millennium in 1999. Als snel daarna nam ze het voortouw in de dansgardecommissie en kwam ook het secretariaat op haar pad, waarmee ze het aanspreekpunt van velen werd. De voorzitter is al 35 jaar gelukkig getrouwd, heeft samen met Gerie een zoon, houdt van zonnige vakantiebestemmingen en valt bij iedereen op door haar charme, humor en uitstraling. Daarbij hanteert ze steevast het motto ‘maar de liefde blijft’, of het nu een reactie op een positieve of negatieve boodschap is. Als bezige bij draagt Verhoeven de carnava in het Baggergat een warm hart toe en is ze als voorzitter naar eigen zeggen van alles op de hoogte. Tot je zelf het middelpunt bent…

Meer informatie
Meer weten over De Kleibakkers? Op www.kleibakkers.nl zijn het laatste nieuws, de agenda, het dagboek van het prinsenpaar, de historie en vooral veel foto’s terug te vinden.

Gerrit Jeurissen Award: voor goed initiatief in Huissen

Muziekvereniging De Volharding ontving vorig jaar als winnaar 3.000 euro voor (onder andere) de aanschaf van nieuwe (blaas)instrumenten tijdens de Gerrit Jeurissen-Award 2015.

HUISSEN - Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan nu een aanvraag in voor de Gerrit Jeurissen Award 2016.

De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van 3.000 (1e prijs), 1.500 (2e prijs) of 500 euro (3e prijs). Daarnaast wordt er een publieksprijs van 250 euro beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

In 2015 won muziekvereniging De Volharding een donatie van liefst 3.000 euro, die zij besteedden aan de aankoop van nieuwe (blaas)instrumenten. Zwaonekoor de Slubkes won de tweede prijs (1.500 euro) en tevens de publieksprijs die beschikbaar is gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. De derde prijs (500 euro) ging naar De Historische Kring Huessen.

Aanvraag indienen?
Uw aanvraagontvangen wij graag uiterlijk vóór 15 maart. De uitreiking van de award zal plaatsvinden op donderdagavond 21 april in zalencentrum De Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Gerrit Jeurissen Award
De award is een initiatief van het Gerrit Jeurissen Fonds. Deze stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Hij startte in 1977 een belastingadvieskantoor in Huissen, een kantoor dat tegenwoordig nog steeds bestaat onder de naam ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Meer informatie over de Gerrit Jeurissen Award, de voorwaarden voor deelname en de aanvraagprocedure staat op www.gerritjeurissenfonds.nl.

Struinen door het winterse polderlandschap

BEMMEL - Ontdek de boeiende en veelzijdige natuur in Lingewaard! Zondagmiddag 21 februari organiseert Lingewaard Natuurlijk een struintocht door de ruigte van het ooibos, langs oude kleigaten en de vroegere rivierloop in Bemmel.

Onder begeleiding van de natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk ontdekt u de fascinerende natuur. Onderweg vindt u zeker sporen van reeën in het bos, beverburchten en wissels langs de kleigaten en er zijn veel vliegende wintergasten te vinden bij de zandwinplas. Mogelijk treffen we een verliefde vos op ons pad en is de eerste kievit aan het buitelen boven de wei.

Trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar. Vanaf 13.45 uur staat de thee en koffie klaar in de Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel. Rond 16:00 uur zijn we weer terug bij De Veldschuur. De kosten zijn z es europer persoon, kinderen betalen de helft. Aanmelden is niet nodig. Deze tocht is niet geschikt voor minder validen. Voor inlichtingen: Ben Cornelissen 06 44870449.

Langer bloei in de tuin

HERVELD - Op woensdagavond 24 februari nodigt G&B afdeling Over-Betuwe & Lingewaard een ieder graag uit om een interessante lezing bij te wonen over de mogelijkheden voor een langer bloeiende tuin.

Verbaast het u ook, dat ná juli het fraaie van de meeste tuinen eraf raakt? De weelderige bloei van de vaste plantenborders is duidelijk over het hoogtepunt heen. Toch kan het bloeiseizoen gemakkelijk opgerekt worden tot laat in september en zelfs nog tot aan de eerste nachtvorst toe. Dit bereikt u onder meer door bv kuipplanten of zomerbollen/knollen in de borders te planten. Een andere optie zijn de éénjarigen.

Dat lukt prima met het 'gewone' perkgoed, maar meer in het bijzonder met éénjarigen die buiten het massaproduct vallen. Veel van deze planten zijn vrijwel niet te koop. Zaad is doorgaans beter verkrijgbaar, vaak bij speciaalzaken of via uitwisseling op internet. Een groeiend aantal 'zelfzaaiers' houdt zich hiermee bezig en zij proberen op deze wijze iets aparts van hun tuin te maken. Marcel Batist is zo iemand en hij komt deze avond laten zien welke mogelijkheden er zijn om uw tuin in een kleurrijk naseizoen om te toveren.

Hij laat - met een digitale show - een greep zien uit deze minder bekende plantengroepen. Deze serie wordt afgewisseld met éénjarige inheemse planten, klimmers, bruikbare kuipplanten, knollen, bollen, baskets en plantenbakken. Ook een aantal tips voor vaste planten komen nog aanbod.

Aanvang 20:00 uur, dorpshuis De Hoenderik in Herveld. Entree: leden gratis, niet-leden vijf euro. Inlichtingen: corinehelsen@hetnet.nl,

Zondagse warme winter- uurtjes in De Veldschuur

BEMMEL - Genieten van de natuur, muziek en van een warm kopje koffie! Vanwege het succesvolle verloop van en de goede opkomst bij de eerste Veldschuur-winteruurtjes in januari, hebben KBO Bemmel-Doornenburg en Lingewaard Natuurlijk (De Veldschuur)besloten ook op Zondag 21 februari en 13 maart een informatie- en ontmoetingsbijeenkomst voor senioren en familieleden of vrienden te organiseren.


In de koude wintermaanden is bij oudere en soms ook jongere mensen behoefte aan hartverwarmende ontmoetingsuurtjes, zo menen beide organisaties. De informatie betreft de ontwikkelingen van de natuurgebieden rondom Bemmel en de rol van De Veldschuur daarbij. De Veldschuur (Sportlaan 1m tegen de dijk aan, te bereiken via de Wardstraat) is open vanaf 11.00 uur. Om half twaalf begint het informatieve deel, waarna nog gezellig kan worden nagepraat bij het genot van een drankje en enige muzikale omlijsting. Het geheel duurt tot ongeveer 13.00 uur, waarna iedereen weer huiswaarts keert.


"Een warme afwisseling van de koude dagen die we in dit jaargetijde veelal thuis doorbrengen. Wie wil zo’n afwisseling nou niet? De entree is vrij en na afloop wordt een vrije bijdrage gevraagd. U bent van harte welkom!" Op zondag 21 februari wordt de muzikale omlijsting verzorgd door het Kunst en Trekzaktrio Diato 48. Op zondag 13 maart wordt de muziek verzorgd door harpiste Anouk met enkele van haar leerlingen.

Veilig ouder worden in Gendt

GENDT - Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Het is belangrijk dat u zich veilig voelt. Dat betekent stevig op de benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen.

Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma 'In Balans' kunt u een verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt kleiner! U staat letterlijk steviger in uw schoenen. In balans is een groepstraining en bestaat uit 3 curcusbijeenkomsten en 10 weken trainingsbijeenkomsten. Veiligheidsanalyse: Voor veel mensen is de stap naar de praktijk wankel. Dan bestaat de mogelijkheid dat een wijkverpleegkundige bij u thuis een veilgiheidsanalyse komt doen. De verpleegkundige neemt met u de medicatie door, bekijkt uw balans, ogen en schoeisel en diverse andere zaken. Vervolgens zullen ze u in samenwerking met andere disciplines zo goed mogelijk begeleiden bij vitaal en veilig ouder worden. Deze projecten zijn een onderdeel van pilots gericht op een groter maatschappelijk belang en worden daarom mede gefinancierd door de gemeente Lingewaard, bedrijven, overheid en Buurtzorg Nederland.

Op woensdag 24 februari zullen wij hierover meer informatie geven na de algemene ledenvergadering van de Ouderenvereniging Gendt. U kunt ook bellen voor meer informatie met de volgende telefoonnummers: Fysiotherapie Gendt: 421540 (vragen naar Charlotte Reijnen of Agaath Bussink) of Buurtzorg Gendt2: 06 12375583: Anneke Lanters of Anne Hoekstra.

Algemene ledenvergadering bij de Gendtse Ouderenvereniging

GENDT - Voor de leden van de Ouderenvereniging Gendt, staat op woensdag 24 februari de jaarlijkse algemene ledenvergadering op de agenda.

Naast de vaste agendapunten zoals financieel jaarverslag van de penningmeester en het jaarverslag van de secretaris worden er enkele jubilarissen gehuldigd in verband met met het 25-jarig lidmaatschap en wordt er in het bestuur afscheid genomen van Riet Geveling die een groot aantal jaren, eerst als secretaris en daarna bijna tien jaar nauwkeurig de financiën heeft beheerd.

Bij de bestuursverkiezing zijn Wilhelmien Wannet-Janssen en Paul van Werkhoven periodiek aftredend en herkiesbaar. Voor de vacature van Riet Geveling wordt door het bestuur Riet de Jong-Janssen voorgedragen. Leden kunnen tot vijf dagen vóór de vergadering ondersteund door tien handtekeningen van leden tegenkandidaten aanmelden bij het secretariaat.

Bij de mededelingen en voorstellen door het bestuur zal er een klein contributie-aanpassing worden voorgesteld en komt de komende Rabobank Clubkas Campagne ter sprake. Ook bij viering van het 60-jarig jubileum in het najaar zal even worden stilgestaan. Aansluitend op de vergadering zal Buurtzorg Gendt-2 informatie verstekken over het op te starten valpreventie project. Afsluitend van de middag worden er enkele gratis rondjes bingo gespeeld. Er is bij binnenkomst koffie met cake en een consumptie. De aanvang is 14.00 uur in de spiegelzaal van Providentia.

Afscheidsconcert met Top-artiest

BEMMEL - Op zaterdagavond 30 april zal Top met een uniek concert afscheid nemen van De Kinkel als theater. Het nieuwe seizoen start Top in de Theaterkerk.

De afscheidsavond van Top is tevens de vierde Bemmelse Jazznight. Daarvoor is een grote artiest gecontracteerd: zangeres Fay Claassen. Rita Reys zegt over haar: “Ze steekt met kop en schouders uit boven alle zangeressen.”

Fay Claassen behoort tot de absolute jazz-top met haar geweldige stem en haar intense voordracht. Wie haar hoort zingen, voelt meteen dat zij iets heel bijzonders is. Zij heeft niet alleen de speciale gave de luisteraar te raken, maar hem rechtstreeks in het hart te treffen. De laatste twee cd’s met onder andere de beroemde WDR Big Band worden door de internationale pers de hemel in geprezen. Fay Claassen is bekroond met de prestigieuze muziekprijs van Nederland de Edison Award.

Fay wordt onder andere begeleid door drie muzikanten met onder andere bassist Harry Emmery, ook geen kleine jongen. Hij werkte zeven jaar bij het Metropole Orkest en is te horen op meer dan 100 jazz-cd’s. Hij stond liefst 29 keer op het podium bij North Sea Jazzfestival.

De reputatie van de Bemmelse Jazznight groeit, nu voor de vierde keer artiesten van naam naar Bemmel komen. Top zoekt nog naar een verrassende artiest die het voorprogramma verzorgt. Die wordt komende maanden bekendgemaakt. Kaarten voor dit unieke afscheidsconcert zijn te koop voor 19,50 euro via de website van Top www.topbemmel.nl of via boekhandel Polman. Het concert op 30 april begint om 20.30 uur.

Repaircafés Lingewaard

LINGEWAARD - Iedere maand vindt er in elke kern van Lingewaard een Repaircafé plaats. Daar kunt u terecht om allerhande apparaten en kleding te laten repareren door handige vrijwilligers.

Zij helpen u met het repareren van bijvoorbeeld de Senseo, wekker, kruimeldief, lamp, stofzuiger, gereedschap of wat dan ook te repareren. Ondertussen kunt u een lekker kopje koffie of thee drinken. Zij doen dit geheel vrijwillig. Het enige dat wij vragen is de kosten voor gebruikt materiaal en een vrijwillige bijdrage. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig om u wegwijs te maken in de digitale wereld. Dus heeft u vragen over computers, telefoons of uw I-pad… kom gerust langs.

De Repaircafés vinden de komende weken plaats op vrijdag 19 februari 10.00 – 12.00 u - OntmoetingsCentrum, Kerkstraat 3 in Doornenburg.

Woensdag 24 februari 10.00 – 12.00 u – Hof van Breunissen 4 in Gendt.

Woensdag 24 februari 18.30 – 20.30 u – De Tichel, Kolkweg 5a in Haalderen.

Zaterdag 5 maart 14.00 – 16.00 u - Oude Raadzaal, Langekerkstraat 17 in Huissen.

Zaterdag 12 maart 14.00 – 16.00 u – Kantoor SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel.

Open eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - Het open eetcafé in Huissen van donderdag 18 februari gaat niet door. Wel kunt u terecht bij volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje mee te prikken.

Woensdag 17 februari 12.00u - OntmoetingsCentrum, Kerkstraat 3, Doornenburg.

Dinsdag 23 februari 17.30u - creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28 Bemmel.

Donderdag 25 februari 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5 Gendt.

Donderdag 25 februari 17.30u – Dominicanenklooster, Stadsdam 1 Huissen.

Voor vier euro kunnen inwoners uit Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop), die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl/ onder de lokale ParticipatiePunten.

IKC Het Drieluik– De Vlindertuin op tv

HUISSEN - Hoe wordt binnen een Integraal Kindcentrum gewerkt met één doorgaande leerlijn van baby, naar peuter, kleuter en kind? Dit en meer is te zien bij RTL LifestyleXperience+ op zaterdag 20 februari. De opnames zijn gemaakt bij IKC Het Drieluik – De Vlindertuin in Huissen.

IKC Het Drieluik – De Vlindertuin is 20 januari officieel geopend door wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard. Om te laten zien hoe binnen een IKC een doorgaande leerlijn wordt gecreëerd, heeft RTL opnames gemaakt bij Het Drieluik – De Vlindertuin. Zo is bijvoorbeeld te zien dat baby's, peuters en kleuters samenwerken aan hetzelfde thema 'Vogels in de winter.'

Voor deze uitzending is er gefilmd aan het Ot en Sienpad in Huissen. Zo zijn er opnames gemaakt van het samen knutselen, het thema 'Vogels in de winter' en kinderen die als 'maatjes' elkaar helpen. De kinderen vonden de grote camera wel héél interessant!

IKC Het Drieluik – De Vlindertuin is te zien tijdens de uitzending van RTL LifestyleXperience+ op zaterdag 20 februari rond 13:25 uur bij RTL4. RTL LifestyleXperience staat in het teken van thema's als educatie, ontwikkeling en groei. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken bij IKC Het Drieluik – De Vlindertuin en doe mee!

Mini van de maand bij Setash

LINGEWAARD - Bij Setash is er twaalf keer per jaar de 'mini van de maand'. Deze uitverkoren minispeler, voor de maand januari was dat Marije Scheltens (17-05-06) die speelt op CMV niveau 4, mag meedoen met een van de topteams van Setash.

Op 30 januari mocht Marije daarom meedoen met de warming up van Dames 1. Daarna mocht zij zelfs de eerste opslag van de wedstrijd doen! (zie hiervoor filmpje op facebook Setash). Als herinnering aan deze speciale dag kreeg Marije een shirt met alle namen van Dames 1.

Het was een superleuke ervaring! Cool Moves Volley is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6 jaar tot en met 12 jaar. Cool Moves Volley bestaat uit zes niveaus die speciaal ontworpen zijn voor elke leeftijdscategorie en zo aansluiten bij de motorische ontwikkeling van de kinderen. Cool Moves Volley is een sport met veel ‘coole moves’ zoals: opslag, pass, set-up, smash, blok en duik. Kinderen van 6 jaar beginnen in niveau 1 met gooien en vangen en in elk volgend niveau leren ze een nieuwe 'move'. Wil je een keer met ons meespelen om volleybal uit te proberen? Kijk snel op onze website www.setash.nl.

40dagentijdkalender en 40dagentijdapp

LINGEWAARD - De 40dagentijd loopt tot Stille Zaterdag. Vanaf Aswoensdag zijn er veertig vastendagen, de zondagen niet meegerekend. De veertigdagentijd is voor veel christenen een tijd van bezinning en vasten. We laten bepaalde gewoontes vallen, zoals alcohol, drinken, snoepen, televisie kijken of het gebruik van sociale media.

Vaak wordt het geld dat daarmee wordt uitgespaard aan een goed doel gegeven. Er is binnen het protestantisme geen expliciete gezamenlijke traditie van vasten. We doen dit op individuele basis of in kleine groepen, binnen kerkelijke gemeenten. De 40dagentijdkalender 'Zet een stap naar de ander' en de 40dagentijdapp 'Ik ga' zijn daarbij een gids. De kalender 'Zet een stap naar de ander' leidt lezers door de 40dagentijd. Op zondag een meditatief moment, op maandag de stap die mensen gezet hebben om iets te veranderen in hun leven. Dinsdag geeft een beschrijving van wandelingen die je kunnen aanzetten om zelf stappen te zetten. De stap die predikanten zetten om 'kerk naar buiten' te zijn, staat centraal op de woensdag. Op donderdag vind je een gebed of gedicht. Vrijdag gaat over bezinning op de 40dagentijd of Pasen. De zaterdag draait om projecten van Kerk in Actie. En elke dag krijg je een Bijbeltekst om verder te lezen.

Bron: Protestantse Kerk Nederland

De kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen aan het Raadhuisplein 35 is zondag 21 februari, tweede zondag 40-dgn-tijd (Reminiscere – Gedenk uw barmhartigheden) om 10.00 uur met als voorganger ds. G.J. te Lindert, Het Dorp. Meer informatie: www.pknhuissen.nl

't Ploegje zingt in Liduina

BEMMEL - Op donderdagavond 25 februari komt het smartlappenkoor ’t Ploegje optreden in wooncentrum Liduina. Aanvang is 19.00 uur.

’t Ploegje is een meerstemmig koor dat is opgericht in januari 2004. Het koor bestaat uit 38 enthousiast vrouwen en mannen. Onder leiding van dirigent Wim Polman heeft het koor een breed repertoire. Diverse smartlappen, zeemansliederen maar ook levensliedjes komen aan bod.

Ook buurtbewoners zijn welkom! Om de kosten te dekken wordt een entree gevraagd van 7,50 euro, inclusief koffie of thee en een consumptie voor een drankje. Adres: Gouden Appel 120 Bemmel.

‘De carnavalsgroep’: Grootste Kleibakker

Anja Verhoeven spreek De Carnavalsgroep toe. Samen zijn ze uitgeroepen tot Grootste Kleibakker.

HAALDEREN – Wat veertig jaar geleden begon als een spontaan optreden, is tegenwoordig een vaste traditie: ‘De Carnavalsgroep’ loopt al vier decennia mee met de optocht in Haalderen. En daarom zijn ze tijdens de carnaval van De Kleibakkers uitgeroepen tot Grootste Kleibakker, een titel voor één of meerdere personen die veel voor het dorp betekenen.

Daarbij hoort een door Pottenbakkerij Het Ambacht gemaakt aandenken, dat de voltallige groep meteen uitgereikt kreeg. De Carnavalsgroep maakte haar entree toen een Hervelds damesvoetbalteam moest stoppen omdat zeven van de elf spelers zwanger waren. Bij de Haalderse club Havo kon het damesteam dit niet geruisloos voorbij laten gaan en dus deden ze mee aan de optocht in het dorp. Sindsdien is er geen jaar overgeslagen. Gezelligheid staat voorop, maar er wordt ook alles aan gedaan om steeds weer goed voor de dag te komen. Zo sleepte de groep diverse prijzen binnen. Onder andere ‘Het monster van de Kolk’, ‘Kwartjesvolk’ en de ‘Dode dominomus’ passeerden de revue.

‘Jullie zijn een stabiele factor voor onze vereniging,’ aldus voorzitter Anja Verhoeven. Ze hoopt dat De Carnavalsgroep het moment van de uitreiking vooral ziet als aanmoediging om nog jaren door te gaan, ondanks geluiden over stoppen. ‘De jeugd heeft de toekomst en jullie kinderen doen mee. Misschien dat zij het over willen nemen?’

Meer informatie
Meer weten over De Kleibakkers? Op www.kleibakkers.nl zijn het laatste nieuws, een agenda, het dagboek van het prinsenpaar, de historie en vooral veel foto’s terug te vinden.

Column

Woorden

Kleindochter Liz van bijna 5 eet bij ons een boterham. Opa helpen bij het tafeldekken blijkt een feest. Zeker omdat ze mocht bepalen wat er op tafel moet en kon laten zien dat ze beter de weg weet in de koelkast en kelder. Het tafelgesprek tussen oma en opa ging er over dat Liz al woordjes kan lezen.

Volwassenpraat lijkt aan kleuters voorbij te gaan, maar de oren staan gespitst. K3, zo las ze haar woordje op het pak K3 hagelslag. Oma vond K3 geen woord. Liz keek verbaasd en nam een hap uit haar boterham. Woorden bepalen tegenwoordig alles. Mensen op sociale media weten er raad mee. Gewone mannen die zich transformeren als voerbalsupporters braken doodsbedreigende woorden uit. Woorden bepalen alles. Met verbazing heb ik gekeken naar het Correspondents Dinner. Mark Rutte mocht de pers, politici en het politieke landschap op de hak nemen. VVD-burgemeester Marianne Schuurmans was erbij als onderdeel van het klapvee. Ondanks het stevig geprijsde toegangskaartje. Woorden bepalen alles.

De tekst voor de Correspondents Dinner heeft Rutte laten schrijven door zijn ambtelijke hofhouding. Twee beroepskomieken hebben hem ondersteund met de bedoeling om zijn woorden komisch en getimed te kunnen brengen. Zijn linkse dementerende kabinetsbroeder van de PvdA werd niet ontzien. Behalve zijn rechtse aartsrivaal Geert Wilders. Waarom geen woord over deze vluchtelingenhater? Mark heeft zich ontpopt als een electorale schijterd. Ik ben niet onpartijdig. Wie in mijn ogen op de VVD stemt heeft in het stemlokaal last gehad van een spontane vlaag van verstandsverbijstering. Marianne Schuurmans is in haar volle bewustzijn hoofdbestuurslid van de VVD geworden. Zij vond dat de conference van haar premier scherper mocht. Kritische woorden van een VVD-bestuurder. Haar kritische houding bevalt me wel. Maar nu ook doorpakken als VVD-burgemeester. Toon moed en wees scherp op raadsleden die als tuttende wijven zoveel woorden uitkramen zodat een raadsvergadering steevast tot middernacht moet duren. Een woord van dank, ook namens mijn vrouw.

Sjaak

Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Maandag, 22 februari geven Walter en Renate van de Doornenburgse supermarkt De Spar, een avond voor alle leden van het Vrouwengilde Doornenburg.

Natuurlijk met medewerking van Peter, de kok van de supermarkt; hij geeft een kookdemonstratie. Wat er te proeven is, blijft nog even een verrassing. Het belooft een leuke avond te worden. De avond wordt gegeven in zaal Kort Oisterwijk en begint om 20.00 uur.

Luidruchtig bedankje voor sponsoren vier dolle dagen

Foto: Frank Hoekjan

LINGEWAARD - Het carnaval van het seizoen 2015-2016 is weer voorbij. Er zijn diverse grote activiteiten geweest waardoor we een bruisend seizoen kregen. De openingsavond, de pronkzitting, taartenbakken, de sleuteloverdracht, het uitreiken van de Vlinder die dit jaar in Gendt plaatsvond.

Vier dolle dagen met daarin de optocht en niet te vergeten de samenwerking met onze zustervereniging. Dankzij Autobedrijf Hans Huijbers zijn Prins Thijs de Luidruchtige en zijn prinses Loes naar al hun verplichtingen rondgereden tijdens de dolle dagen in Bemmel. "Namens beide carnavalsdelegaties en het prinsenpaar willen wij hiervoor de firma Hans Huijbers bijzonder hartelijk danken. Ook danken wij van CV De Geintrappers, AH Bemmel voor de sponsoring van een groot gedeelte van het strooigoed tijdens de optocht van afgelopen zondag. We mogen praten over een geweldig seizoen. Wij als Geintrappers kijken dan ook positief naar de toekomst. We maken een geweldige bloeiperiode door. Dit mede door de actieve samenwerking met de jeugd die wij als vereniging rijk zijn."

Holland International Reisbureau at Home Suzanne Clappers ontvangt duurzaamheidsprijs

Suzanne Clappers met de Groene Palm Award van Tui

HUISSEN – Holland International Reisbureau at Home Suzanne Clappers uit Huissen is weer de meest groene, zelfstandige reisagent van TUI in Nederland. Suzanne Clappers nam de oorkonde in ontvangst uit handen van Loes Vervaart, accountmanager franchise bij Tui Nederland.

"Vol trots heb ik de Groene Palm Award van Tui opnieuw in ontvangst mogen nemen!", aldus Suzanne Clappers. "Ik heb veel up-to-date kennis over duurzaam toerisme, en geef deze kennis graag door aan de klant. Zo adviseer ik mijn klanten proactief over groene accommodaties. Dit zijn accommodaties die onder andere vergaande maatregelen nemen op het gebied van water, energie en afval. Daarnaast werk ik zelf geheel duurzaam. Ik werk dossierloos, alles wordt digitaal opgeslagen en niks geprint. Behalve als de klant dit vraagt, uiteraard." Suzanne Clappers blijft op de hoogte van duurzaam toerisme door het volgen van trainingen via Tui Nederland, waarvan Holland International Reisbureau at Home deel uitmaakt.

Tui lanceerde in Nederland in 2008 als eerste reisorganisatie een duurzaam toerisme beleid speciaal voor de reisbureaus met als doel de klant optimaal te informeren over duurzaam toerisme. Belangrijke onderdelen van het beleid zijn het opnemen van groene activiteiten in het bedrijfsplan, trainingen voor het personeel, het actief informeren van klanten over duurzame vakantiemogelijkheden en het geven van het goede voorbeeld door zelf milieuvriendelijk te werken. Kijk voor een overzicht van alle duurzame initiatieven en de strategie op het gebied van duurzaamheid van TUI Benelux op www. tui.nl/duurzaamtoerisme.

Ga voor meer informatie over Holland International Reisbureau Home Suzanne Clappers naar www.reisbureauathome.nl/suzanne-clappers.

Heel Julianahof bakt

GENDT - In Gendt hebben de gezamenlijke winkeliers Julianahof een leuke spaaractie in elkaar gezet. Heel Julianahof bakt.

Dit is een spaaractie waarbij je al met één spaarkaart en bijbetaling van 9.95 per stuk in het bezit kunt komen van één uit de serie van zes unieke kinder-kookblikken inclusief recepten en materialen. De serie bestaat uit: Chef-kok set, pop en cupcake set, koekjes set, choco set, pizza set en pannenkoeken set.

Bij iedere 25 euro aan boodschappen ontvangt de consument één 'Feest in de Keukenzegel' bij de Albert Heijn Gendt en bij iedere besteding bij de overige winkels op Julianahof. En bij acht zegels is er al een spaarkaart vol.

Feest in de Keuken, de allereerste all-in-one kinder-kookset voor kindere. Het is een leuk concept om meer te leren over koken, ingrediënten en het gebruiken van materialen. Jong geleerd is immers oud gedaan! De looptijd is van 15-02 t/m 19-03 en de laatste week t/m 26-3 kun je nog je kaart inleveren. Een chefkok-diploma met stickervel is in de eerste week gratis verkrijgbaar, maar wees er snel bij want op is op.

De deelnemende winkels zijn: Etos, Bruna, Toys2Play, grand cafe nr 19, bakkerij v.d. Wal Jolink, schoen & sleutel specialist Nico Jansen, Jadine's brillenwinkel , Blokker en Albert Heijn Gendt.

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, dé zomerboeierspecialist voor de regio

GENDT - Begin april opent Huyskweker Arnhem-Nijmegen haar deuren aan de Langstraat 46 in Gendt. De Huyskweker is een echte zomerbloeierspecialist, die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij en een fantastische bloei dankzij topproducten. Hét adres voor stekperkgoed en zomerbloeiers.

Drijvende kracht achter dit bedrijf is Bert van Deelen. Hij teelt op ambachtelijke wijze en met veel vakmanschap waardoor mensen de hele zomer van prachtig bloeiende planten kunnen genieten. Zijn vakmanschap staat voor meer dan alleen een prachtige plant. Om lang plezier te hebben van de planten is goede voeding en verzorging van groot belang. De Huyskweker heeft de juiste producten daarvoor en adviseert mensen hier graag over.

Daarnaast verkoopt hij unieke hangpotten met waterreservoirs. Deze hangpot maakt het verzorgen van bloemen voor iedereen eenvoudig. De pot denkt namelijk met de plant mee. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem wordt een plant altijd van voldoende water voorzien.

Kortom, voor zomerbloeiers van hoogwaardige kwaliteit en voor goed advies staat Huyskweker Arnhem-Nijmegen vanaf april voor de mensen klaar. Voor planten waar iedereen een zomer lang plezier van heeft!

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, Langstraat 46, Gendt; www.huyskweker.nl.

Wegens succes geprolongeerd: restantenmarkt met kortingen tot 90 procent Mega-uitverkoop in winkels Huissen-centrum

Foto: Van Eimeren Huissen

HUISSEN – De uitverkoop al voorbij? De ondernemers in Huissen-centrum gaan nog even door! Onder de noemer 'Huissen ruimt op' worden topproducten komende zaterdag (20 februari) met kortingen tot wel 90 procent aangeboden! Bij mooi weer in/op kramen (en met muziek), anders binnen. Tot 17.00 uur!

Deze grote 'sale' is de opvolger van de Restantenmarkt die de afgelopen jaren werd gehouden. Deze keren was zo succesvol dat de Ondernemers Vereniging Huissen nu weer een dergelijke mega-uitverkoop organiseert. 'Huissen ruimt op' is het knallende sluitstuk van de 'sale' die bij de meeste winkeliers begin dit jaar startte. Bij mooi weer worden de topproducten uit de vorige collecties buiten in/op een kraam aangeboden tegen kortingen van 50 tot zelfs wel 90 procent. Bij slecht weer, uiteraard, binnen. Dé mogelijkheid om 'voor weinig' je gewenste artikel in je bezit te krijgen.

Nieuwe collecties

Met de mega-uitverkoop willen de ondernemers in Huissen-centrum in hun winkels ruimte maken voor de nieuwe collecties van het najaar. Maar is het zonde om de 'oude' collecties (nou ja, oud… eigenlijk van het afgelopen jaar, of zelfs… seizoen!) op te bergen in een magazijn. Vandaar 'Huissen ruimt op'. Ofwel: 'de beleving van het gezellige en ongedwongen shoppen in Huissen, met dan nu als extra voordeel; enorme kortingen!'.

11 / 20

12 / 20

Wij zijn op zoek naar u!

HUISSEN - "Wij zijn Tafeltje Dekje Huissen, een vrijwilligersorganisatie die de maaltijdservice bij cliënten thuis bezorgt. De dagverse professionele maaltijden, met producten uit het seizoen zijn afgestemd op de wensen en diëten van ouderen. De maaltijden worden dagelijks tussen 11.45 en 13.00 uur bezorgd."

"Wij zijn een enthousiast team van vrijwilligers, die het als een mooie 'taak' ervaren om de maaltijd bij de cliënt te bezorgen. De cliënten waarderen dit contact en het bezorgen van hun maaltijd enorm. Graag zien wij u als nieuwe collega bij ons team. U kunt uw wensen aan ons doorgeven. Zo werken wij met zowel vaste als invalcollega’s. Loopt u ook warm voor het bezorgen van een warme maaltijd bij anderen in uw omgeving? Laat het ons dan telefonisch of schriftelijk weten. Ook als u eerst informatie wilt ontvangen.

Kunnen we op u rekenen? Stichting Tafeltje Dekje Huissen; 026 3275465; email: carolinetimmerman@hetnet.nl; p/a Wildzang 27, 6852 JS Huissen (bij correspondentie vermelden: Tafeltje Dekje Huissen)."

Vrijwilligers welkom bij Fort Pannerden

DOORNENBURG - Vrijwilligerswerk in een stoer fort: in de winkel, als rondleider, chauffeur of servicemedewerker. Wie daar meer over wil weten is welkom tijdens een nieuwe informatiebijeenkomst voor vrijwilligers op zaterdag 20 februari in Fort Pannerden, bij Doornenburg, aanvang 13.00 uur. Aanmelden kan via info@fortpannerden.eu. Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu.

Belangstellenden krijgen volop informatie over de mogelijkheden voor vrijwiligerswerk, en over de nieuwe koers van Fort Pannerden. Het fort opent in april na een herinrichting en gaat een grote toeristische attractie worden. Tijdens de bijeenkomst zorgen rondleiders voor een korte tour door het fort. Iedereen kan de nieuwe spannende introfilm zien over Fort Pannerden. Vrijwiligers zijn aanwezig om te vertellen over hun werkzaamheden, en het plezier dat zij daaraan beleven. De bijeenkomst duurt tot 15.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur.

Extra vrijwilligers zijn nodig omdat het fort vanaf eind april meer programma’s biedt, maar ook vaker open gaat. 180 dagen per jaar is de koers. De campagne ‘Stoer fort zoekt vrijwilligers met een glimlach’ moet het fort aan zo’n 40 nieuwe vrijwilligers helpen. Vrijwilligers die het leuk vinden om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar ook zijn er tal van werkzaamheden achter de schermen: van pr-werk tot archiveren.

Fort Pannerden, Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg. 20 februari: vanaf de hoek Waaldijk 1/ Fortweg gratis vervoerservice naar het fort. Parkeren op de P-Plaats op de Pannerdense Weg. Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu.

Van Kerk naar Theater aan de Markt

BEMMEL - Het Werkvolk. Even voorstellen: Ben de Vree is mijn naam, in '48 geboren in Nijmegen en vanaf mijn 4e opgegroeid in Elst kwam ik in mijn 29e levensjaar Francien tegen en toen moest ik in Bemmel komen wonen. Als afgestudeerd banketbakker heb ik 20 jaar de kers op de taart gezet, daarna was het tijd voor wat anders.

In Rheden ben ik sier- en kunstartikelen gaan ontwerpen: gipsen en betonnen beelden gieten. Dat bedrijf ging na 15 jaar failliet en toen heb ik mijn oude stiel weer opgepakt; tot mijn pensioen met 63 heb ik bij Looijenga, de beste fijne banketbakker ter wereld gewerkt. Bonbons en chocolaterie waren onze specialiteit.

Door één van mijn twee zonen, Sibe die webmaster bij TOP – Toestanden op Podium – is, kwam ik bij de kerk terecht, waar bovendien jongens bezig zijn die ik ken. Het is een leuke invulling van de tijd. Ik verwacht, dat het geweldig wordt gezien de organisatie achter het gordijn, daar heb ik het vaste vertrouwen in. Bemmel is er rijp voor, we zijn ten slotte een creatief dorp, al die verenigingen en de veranderingen die plaatsvinden. Zo positief, het kerkinitiatief zoveel mensen die hun lof laten horen, dat doet je wel wat. De vrije tijd die overblijft besteed ik, bij voorkeur met mijn zwager Gé (P.) aan wielrennen.

In een Oogopslag

woensdag 17 februari
09.30 u. HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastor Peters

zaterdag 20 februari 2e weekend van de veertigdagentijd
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het         Middenkoor InVoice

zondag 21 februari 2e zondag van de veertigdagentijd
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastor Bulthuis en het Gemengd koor.

woensdag 24 februari
09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met
Pastor Peters.

Flauwekulverhaal?

ANGEREN - Dinsdagmiddag kaarten in het Dorpshuis in Angeren. Maar nu is de zaal in gebruik door de carnavalvierders. De fanatieke kaarters zijn welkom bij Anny en Alex Knipping. Ze hebben gevraagd of ik ook kwam en niet zonder reden.

Toen ik binnenkwam zag ik hem al zitten, een oude meneer (zie foto) vol inspanning bezig met het kaartspel. In de pauze naar hem toegegaan en gevraagd: hoe oud bent u? Dat zal ik je precies uitleggen jongeman. Ik was tien jaar oud toen mijn buurman de heer Bell (uitvinder) in paniek bij me kwam, hij kon niet uit zijn woorden komen, dus zei ik "kiep kwaiut, kiep kwaiut" nee niet kip kwijt maar telefoon. Ik heb hem weer gevonden, hij blij. Zo belde ook de uitvinder van de p.c. Ed Roberts mij op en gaf een compliment dat ik de phone van Bell had gevonden, maar hij was nu zijn wachtwoord kwijt en of ik die ook voor hem kon vinden. Nog een vraag: wat zijn uw belangrijkste hoogtepunten: mijn vrouw en ik wilden graag kinderen maar konden ze nergens vinden, effe gegoegeld en sindsdien heb ik meerdere hoogtepunten gehad, ga maar na, 15 kinderen dus 15 hoogtepunten.

Maar nu ben ik over het hoogste punt heen en gaat-ie lager en lager. Ik ben supporter van Feyenoord en sta 'vierkant' achter het team. Ik heb ze eens een 'vierkante' bal gegeven met '6' kanten, dat rolde niet. Ze hebben nu een 'ronde' bal met '2' kanten en dat rolt beter. Zo, denk goed na dan weet je hoe oud ik ben!!

Frits Botterblom

Laatste loodjes voor Jeugdtheater StairKees

HUISSEN - Vanaf 20 februari is Jeugdtheater StairKees in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen te zien in ‘Laat je ouders thuis’. Een voorstelling over de ultieme droom van iedere puber: op vakantie zonder ouders. ‘Laat je ouders thuis’, waarvoor de jongeren van StairKees op dit moment de laatste puntjes op de ‘i’ zetten, is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

De jonge theatermakers van StairKees maken elk jaar, onder begeleiding, een eigen theaterproductie. Vanaf juni, voorafgaand aan het seizoen, beginnen zij met improvisaties. Op basis daarvan ontwikkelen zij een verhaal, waarna de gehele productie op poten wordt gezet. De jongeren pakken alles op wat daarbij komt kijken: van podiumlichten hangen tot het decor bouwen.

Eindelijk op vakantie zonder ouders. Dat betekent: keihard feesten in de lijpste clubs, bakken op het strand en bier bij het ontbijt. Doen wat je zelf leuk vindt. Niet meer die stoffige museabezoeken, bloedhete middagen over de markt rondstruinen of je houden aan de regeltjes van papa en mama. Nee! Elke nacht met een ander naar bed en de volgende morgen met je brakke kop schrikken van de nachtmerrie die naast je ligt.

‘Laat je ouders thuis’ is een voorstelling vol humor, spanning en sensatie.

De uitvoeringen vinden plaats op 20, 26 en 27 februari en op 4, 5 en 12 maart 2016 om 20:00 uur in Theater Kees. Tickets kosten acht euro per stuk en zijn online te bestellen en te betalen via www.theater-kees.nl, waarop ook meer informatie te vinden is. Telefonisch reserveren is mogelijk via 026 6690042.

Lingewaard Natuurlijk moet pas op de plaats maken

Subsidies zijn volgens het college bedoeld voor activiteiten en niet voor exploitatielasten van De Veldschuur. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Het college is niet van plan om Stichting Lingewaard Natuurlijk uit hun financiële nood te helpen. Een aanvraag om de jaarlijkse subsidie te verhogen met 4.500 euro is afgewezen. De prestatiesubsidie is niet bedoeld om het exploitatietekort op te vangen, zo is de argumentatie. Voorzitter Jac Lamerichs zegt dat er voorlopig niets anders op zit dan pas op de plaats te maken.

Stichting Lingewaard Natuurlijk zet zich onder andere in voor natuur- en milieueducatie voor alle basisscholen van Lingewaard. Dat doen ze door veldlessen in de natuur. Hiervoor ontvangen ze subsidie. Jaarlijks gaan meer dan 200 schoolklassen met gidsen de natuur in. Daarnaast kunnen schoolkinderen hun eigen moestuintje onderhouden.

Volgens voorzitter Lamerichs ontstaan de tekorten door stijgende lasten van de Veldschuur en het Dijkmagazijn in Bemmel en vooral door de toenemende vraag voor natuureducatie uit de Lingewaardse samenleving. Dit alles tezamen levert al jaren een structureel tekort op van circa 9.000 euro.

De subsidie voor schooleducatie bedraagt sinds de herindeling 23.800 euro. De pijn zit volgens Lamerichs in het feit dat het bedrag nooit is geïndiceerd. Bovendien krijgen de basisscholen te maken met krimp van het aantal leerlingen dat ook zijn weerslag heeft op hun prestatiesubsidie die is gebaseerd op 5 euro per kind.

Het gemis aan subsidie van 4.500 euro denkt de voorzitter op te moeten vangen door pas op de plaats te maken met investeringen. Gedacht wordt aan minder gidsen en voor natuureducatie geen nieuwe veldlessen te ontwikkelen. Daarnaast wordt er gezocht naar nieuwe financiële bronnen.

RKHVV Dames1 stunt tegen eredivisionist Telstar

HUISSEN - De Dames van RKHVV1 hebben voor een daverende stunt gezorgd door eredivisionist Telstar in eigen huis uit de KNVB beker te kegelen door met 4-2 te winnen.

In de kwartfinale spelen de Huissense Dames nu thuis tegen het grote ADO Den Haag Dames1. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 12 maart.

Wijkplatform Angeren vergadert

ANGEREN - Op dinsdagavond 23 februari is er een vergadering van het wijkplatform Angeren in het Dorpshuis aan de Emmastraat in Angeren.

De vergadering begint om 20.00 uur. Elke dorpsgenoot kan zonder afspraak gewoon even binnen lopen en is welkom met opmerkingen, suggesties maar ook mrt eventueel klachten over veiligheid, leefbaarheid en/of verkeer in uw wijk of straat. Wij zullen alle opmerkingen, suggesties en/of klachten noteren en in de vergadering bespreken. Bent u op 23 februari niet in de gelegenheid om even naar ons toe binnen te komen, dan kunt u ons ook mailen met uw opmerking of uw idee. Mailt u dan naar Platformangeren@gmail.com.

Wij nemen elke reactie, die bijdraagt aan veiligheid en/of leefbaarheid in ons dorp graag ter harte!

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Woensdag 24 februari in De Tichel om 20.00 uur verzorgt Vrouwenvereniging Haalderen een presentatie over Hulphond Nederland.

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke hulpvraag door de inzet van een hulphond. De stichting heeft dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Gastspreker, Wiepy van Kuppenveld-Smits, komt samen met haar hond en zal ons alles vertellen over het leven van en met een hulphond.

Uitslag loterij Kraonige Zwaone

HUISSEN - Tijdens de pronkzitting van de Kraonige Zwaone is er een loterij gehouden.

De trekking is inmiddels verricht. Een prijs van € 50,= is gevallen op de lotnummers 2535, 3287, 3806, 4121, 4879 en 5798. Een prijs van € 25,= is gevallen op de lotnummers 2018, 2432, 2701, 2815, 3498, 3513, 3944, 4718, 4905, 5168, 5420 en 5762. Tegen inlevering van het winnende lot zijn de prijzen af te halen op Muntstraat 3 te Huissen, tel. 026-3255029.

TOP-film over Amy Winehouse

BEMMEL - Op donderdagavond 18 februari is de film Amy te bewonderen (De Kinkel, aanvang 20:00 uur). Amy is een Britse biografische documentaire uit 2015 over de overleden zangeres Amy Winehouse (1983-2011), geregisseerd door Asif Kapadia.

De film ging vorig jaar in première op het Filmfestival van Cannes en werd door het publiek onthaald met een ovationeel applaus.

'Amy. The girl behind the name' volgt de zangeres van haar klim naar de roem tot haar persoonlijke problemen en de verslavingen die tot haar dood op 23 juli 2011 hebben geleid. Ze was 27 jaar toen ze overleed aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging. Winehouse won vijf Grammy Awards voor haar tweede album 'Back to Black', in Groot-Brittannië het bestverkochte album van de 21ste eeuw.

Ga naar http://www.topbemmel.nl voor meer informatie en het bestellen van kaartjes.

Protestantse gemeente Gendt - Doornenburg

GENDT- Op zondag 21 februari is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. De aanvangstijd is 10.00 uur. In deze viering zal ds. M. de Bree voorgaan.

Aan de viering zal het koor Impuls uit Driel zijn medewerking verlenen. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken.

Op zondag 21 februari is er om 19.00 uur een Taizéviering in de protestantse kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3). De viering is geïnspireerd op de oecumenische gemeenschap van Taizé in Frankrijk. In de loop van de jaren is deze plaats een belangrijke ontmoetingsplek geworden voor jongeren en volwassenen uit de hele wereld. De stijl en de sfeer van de vieringen worden gekenmerkt door de meditatieve liederen, de eenvoud en stilte. Op www.taize.fr/nl is meer hierover te lezen. Iedereen is welkom!

Zandse Kerk: informatieavond over de toekomst van het kerkgebouw

HUISSEN - Op woensdag 17 februari verzorgt stichting De Zandse Kerk een informatieavond om u bij te praten over de toekomst van de Zandse Kerk. Deze avond begint om 20.00 uur en iedereen is welkom!

Na de start van de fundingsactie op 24 oktober is er veel verteld en geschreven over de toekomst van de Zandse Kerk. "Inmiddels zijn er ook ontwikkelingen vanuit R.K. Parochie De Levensbron, waarover we u graag informeren. Tijdens de informatieavond van 17 februari geven we een korte presentatie over de stand van zaken en de verwachte toekomst. Daarna beantwoorden we graag uw vragen en is er ruimte om nog suggesties te geven. Aansluitend is er koffie en ruimte om persoonlijk vragen te stellen aan de vrijwilligers van Stichting de Zandse Kerk. We hebben inmiddels veel steun mogen ontvangen, waarvoor onze dank. Wij willen u nu ook graag informeren. Iedereen is welkom! Voor meer informatie over stichting De Zandse Kerk verwijzen we u graag naar onze website www.zandsekerk.nl of onze Facebookpagina."

Jammen in De Buitenpoort

HUISSEN - De derde jamsessie, ofwel MuzikantenMix van dit seizoen in De Buitenpoort Huissen. Deze keer op de vrijdagavond 19 februari.

Een backline is aanwezig! Drums, twee gitaarversterkers(met effecten), basversterker, keys en een zanginstallatie. Er is een setlist en het is de bedoeling dat er in verschillende samenstellingen nummers worden gespeeld. Rock, blues, funk, soul, r&B et cetera. Dit alles onder de bezielende leiding van Jos, Wouter, Peter en Nico.

Heb je zin om mee te doen? Pak jouw instrument, en/of schraap je stem en kom naar de kleine zaal van De Buitenpoort. En speel je geen instrument? Maakt niet uit, kom voor de muziek en "just for the fun and the smile on your face” naar de jamsession/MuzikantenMix en wie weet raakt je geïnspireerd en speel jij een volgende keer ook mee? De setlist is te vinden op de site en op FB-pagina van De Buitenpoort. Aanvang 20.30 uur. Toegang is natuurlijk gratis.

Mannenmorgen in de Roskam

BEMMEL - De carnaval is voorbij, maar het feesten is nog niet afgelopen, want de vierde Mannenmorgen in De Roskam komt er aan. de vorige edities waren een grandioos succes. Een buitengewoon programma, buitengewone sfeer en volledig uitverkocht.

Dit jaar komen de Mannen op zondag 6 maart bijeen. De ontvangst is vanaf 10.15 uur en stipt om 11.00 uur begint het programma. En wat voor een programma! Dit mag geen man missen. Er worden geen mededelingen gedaan over de optredende artiesten, neen, kom zelf kijken en mee feesten.

Toch willen we een tipje van de sluiter oplichten. Het programma zit vol humor, vrouwelijk schoon en top entertainment. Na afloop van het programma- dat zal zijn om 14.30 uur met een denderende after-party. Uiteraard zijn hierbij de dames welkom.

Wilt u meer weten over eventuele beschikbare plaatsen? Neem dan contact op met café De Roskam (0481 461477) of met Rien van Eldijk (0481 465237).

De Piejassen zeggen bedankt en tot volgend jaar

BEMMEL - De pruik, de schmink en het carnavalspak mogen weer de kast in. Carnavalsseizoen 2015-2016 zit er weer op.

Het was weer een geweldig familiefeest in De Kinkel. Wij, de Piejassen, willen alle kinderen bedanken voor drie kei gezellige dagen en niet geheel onbelangrijk onze sponsoren. Zij zorgen ervoor dat wij dit ieder jaar weer kunnen organiseren.

Voor alle foto’s van dit carnavalsseizoen check even onze website, www.depiejassen.nl

Ophalen van oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 20 februari halen leden van de harmonie Sint-Caecilia te Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

TTV Essentia bindt talent Suzanne Dieker als trainer

BEMMEL - Tafeltennisvereniging Essentia heeft overeenstemming bereikt met Suzanne Dieker (23) voor het trainerschap. Vanaf 19 februari zal zij zowel de jeugd als de beginnende en ervaren senioren onder haar hoede nemen bij de club uit Bemmel.

Suzanne Dieker is voormalig Nederlands kampioen bij de jeugd. Daarnaast heeft ze veel internationale toernooi-ervaring. Zo heeft ze mee gedaan aan meerdere EK’s en WK’s. Momenteel speelt ze in Duitsland bij TTC Rödinghausen. De club verwacht door haar benoeming een sprong te kunnen maken in de ontwikkeling van de jeugdspelers. Ook kunnen beginnende (en ervaren) senior-leden leren van haar trainingsaanbod.

Heb je ook interesse om training van haar te krijgen bij TTV Essentia? Neem dan contact op via info@essentiabemmel.nl of kom op vrijdag vanaf 20.00 uur in de Schaapskooi meespelen. Suzanne zal vanaf vrijdag 19 februari elke week van 19.00 tot 20.00 uur de jeugdspelers en van 20.00 tot 21.00 uur de senioren een training aanbieden.

18 / 20

lieve Tobi
Gefeliciteerd met je 12e verjaardag!
Op naar de middelbare school.
kusje van je zusje Kiki, mama, papa

Deze lieve vrouw ziet de Sarah nou.
Van harte gefeliciteerd.
Namens Harry Roy Sharon Thijs Kim

(o)pa en (o)ma van Schaijk,
uit Haalderen.
18 februari 50 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd.
Kinderen en kleinkinderen

21 februari 2016
Oma Marianne Cornelissen alweer
71 jaar.
Gefeliciteerd en dikke knuffels,
Lisa, Esmée, Cas, Ben, Miranda, Robert-Jan en Tinja

Hoera!
Op 16 februari is opa Jos
40 jaar in dienst
Gefeliciteerd lieve opa
Liefs Ryan, Fenna en Dani

Hiep, Hiep, Hoera,
Onze Fenne wordt 4 jaar
op 18-2-2016.
Opa en Oma Kruk,
Ome Appie met Tante Ellen en Naomi

Geert & Toos
samen 45 jaar getrouwd
12-02-1971
wij wensen jullie veel geluk & liefde toe!
Liefst Andrej & Martyna & Seiwan
Theo & Leentje Van Bon

Hiep hiep hoera
onze tweeling Ada en Wilma worden 20 februari 65 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd van de Vinkjes

Lieve Fenne,
Hip hip hooray!
Gefeliciteerd met je 4e verjaardag op 18 februari!
Veel leerplezier op de basisschool!
Liefs, Papa, Mama & Kai

IKKE is 22 februari jarig
dikke kus

Prins Ronnepon.
Bedankt voor een
onvergetelijke carnaval!
Alaaf!
Alarmfase 3 en De RotDweilers

Lieve Pa en Ma,
Van harte gefeliciteerd met jullie 50-jarig huwelijk.
Kinderen en kleinkinderen!

Open huis bij ElementZ huidinstituut Elst

Foto: Michel Wigman

ELST - Zaterdag 20 februari is er een inloopmiddag van 14.00 tot 17.00 uur bij ElementZ met demonstraties in de salon van onder andere de 'Diamond Touch', de nieuwste vorm van microdermabrasie. Daarnaast is er ook aandacht voor de mineralen make-up en kan men zelf ervaren wat deze mineralen met uw huid doen. Ook een Cenzaa 'East meets West'-huidanalyse ontbreekt niet.

In november is Judith Roelofsen als Cenzaa huidexpert gestart met haar huidinstituut ElementZ voor zowel ontspannende als huidverbeterende behandelingen. De sfeer bij binnenkomst, de ambiance, de uitstraling en de geuren doen u de drukte van alledag even vergeten. Een geurreis voorafgaande aan de behandeling wordt ervaren als een ware beleving.

Judith Roelofsen heeft zich gespecialiseerd in het huidprobleem acne. Of het nu gaat om jeugdpuistjes of echte acne, voor een gratis intake is iedereen welkom. Doordat ElementZ is aangesloten bij de ANBOS en de Vektis kan een behandeling voor acne vergoed worden door uw zorgverzekering. Bij ElementZ wordt gewerkt met het merk Cenzaa, een Nederlands merk gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen.

"Ook voeding speelt een belangrijke rol bij hoe de conditie van uw huid is", zegt Judith. Tijdens de behandeling zal dit ook besproken worden. "Door middel van enkele aanpassingen op het gebied van voeding, uw dagelijkse huidverzorging thuis en de behandelingen zult u merken dat uw huid zichtbaar een betere conditie krijgt."

Na de behandeling kan uw huid gemineraliseerd worden met de mineralen make-up van beMineral. Uw huid zal stralen als nooit tevoren. U bent van harte welkom de 20e bij ElementZ en neem gerust iemand mee. Een hapje en een drankje staan natuurlijk klaar!

ElementZ huidinstituut, Bemmelseweg 81b Elst, 06 45298246; www.elementz-huidinstituut.nl en Facebookpagina.

Bij Lentjes Droomkeukens aan Nijverheidsstraat in Huissen Kwaliteitskeukens met jubileumvoordeel!

HUISSEN – Naast Praxis staat een pand met twee bedrijven. Hier vind je op vierduizend vierkante meter een enorme collectie keukens en meubelen: Lentjes Droomkeukens en Meubel Planet. Bij Lentjes Droomkeukens staan vierentwintig idee-opstellingen. De koper kan er keukens samenstellen uit een assortiment van meer dan drieduizend elementen... Momenteel heeft Lentjes Droomkeukens ook een ruim aanbod in jubileumaanbiedingen!

De keuze is reuze: wat te denken van tien verschillende greeploze keukens? En van een aanbod in zestig verschillende fronten, kasten in alle maten en een gigantische keuze in bladen van materiaal als kunststof, composiet, graniet, glas en beton? Allemaal kwaliteitskeukens met kwaliteitsapparatuur van merken als Bosch, Bauknecht, Whirlpool en Miele. Keukens van Duitse degelijkheid tegen een allesacceptabele prijs. De prijzen liggen er –afhankelijk van de wensen en uitvoeringen- tussen zo'n drie tot vijftienduizend euro. In verband met het 35-jarig bestaan van Lentjes Droomkeukens zijn er ook aantrekkelijke jubileumaanbiedingen. "En...", zo zegt Joop Lentjes, "kom gerust praten, want op veel keukens geven we nog wel eens wat extra's in de vorm van een gratis onderdeel of zelfs wel in een korting."

Een groot pluspunt van het kopen van een keuken bij Lentjes Droomkeukens is de begeleiding bij het ontwerpen ervan. Joop Lentjes maakt met behulp van de computer samen met de klant een perfecte 3D-tekening. Het is verstandig om hiervoor een afspraak te maken.

Het bedrijf beschikt over eigen technische mensen, die een keuken compleet kunnen monteren: van sloop tot complete oplevering, inclusief de installatie- en stucwerkzaamheden. Ook als het gaat om vervangen van inbouwkeukenapparatuur is Lentjes Droomkeukens het juiste adres.

Lentjes Droomkeukens, Nijverheidsstraat 25, Huissen; telefoon 026 3612828; www.lentjesdroomkeukens.nl.

Tweestroom-jongens-B1 missen overwinning

GENDT - Op zondag,14 februari speelde Tweestroom-JB1 uit bij Touche-JB1… De eerste set werd ruim verloren. De tweede set werd nipt verloren.(26-24) In de derde set gaf men nog meer druk, maar niet voldoende voor de winst. Gelukkig kreeg men in de vierde set wel de smaak van de overwinning.(23-25) Helaas geen overwinning.(3-1)

Ook de jongste jeugd hebben hun wedstrijd in toernooi vorm gespeeld. Na 3 dagen staat Team-3 op nivo 2 op de 4de plaatst. Team-2 op nivo-3 staat op de 4de plek terwijl Team-1 in de andere poule op de zesde plek staat. Na 5 dagen zien we op nivo-4 team-4 op de 8ste plaatst staan.

Op nivo-5 zien we team-3 op de 2de plek terug, terwijl team-2 in de andere poule op de 5de plek zien staan. Op nivo-6 komen we team-1 op de 3de plaatst. De competitie gaat voor nivo-1-2-3 op zondag, 28 februari door in de Vocasahal in Nijmegen. Teams op nivo-4-5-6 spelen op zondag, 21 februari ook in de Vocasahal in Nijmegen.

Gezonde smullerij op De Zilverkamp

HUISSEN - Na al die snoeperij van de carnaval mag het weer wat minder zoet. Daarom gaan we weer in samenwerking met de Fruit-Company een gezonde activiteit doen.

We gaan namelijk 21 februari een eigen mandarijnfiguurtje maken. Maak een poppetje, vis, chinees, poes enzovoort van jouw mandarijn en smullen maar. Kom langs, knutsel en smul mee van de heerlijke mandarijnen van de groenteboer! Tot zaterdag 20 februari tussen 10.00-13.00 uur.

Meer informatie: www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp

Farmies sparen bij AH Huissen

HUISSEN - Deze week begint onze superleuke spaaractie 'Farmies'. Farmies zijn een unieke serie vrolijke boerderijknuffels. Eén van de heerlijk zachte boerderijknuffels kost normaal 22,95 euro en is nu te sparen voor slechts 7,50 euro. Er zijn negen boerderijknuffels en speelhuis om te sparen.

"Van elke verkochte boerderijknuffel doneren wij 0,50 euro aan Stadsboerderij De Korenmaat. Wij willen samen met u de aanleg van Het Avonturenpad in het Struinmoeras mogelijk maken."

"Vanaf maandag 15 februari tot en met zondag 20 maart ontvangt u bij besteding van iedere tien euro een zegel. Bij acht zegels is uw spaarkaart al vol. Zoals u van ons gewend bent kunt u ook extra snel zegels sparen. We hebben namelijk iedere week andere producten waarbij u extra zegels krijgt. Kom dus snel naar onze winkel en spaar de Farmiefamilie bij elkaar!"

Op Stadsboerderij De Korenmaat ervaar je hoe het er aan toe gaat op een biologisch boerenbedrijf. Een belangrijk doel is mensen in contact te brengen met de natuur. Kinderen maar ook volwassenen kunnen hier het leven in en om de boerderij ontdekken en beleven. De bedrijfsvoering is gericht op biologische landbouwmethoden, dus zonder gif en kunstmest. De boerderij heeft een officieel Skal-certificaat. Een ander belangrijk doel is het fokken met zeldzame Nederlandse landbouwhuisdierrassen, met name kippen, schapen, geiten en koeien. De boerderij levert zo een bijdrage aan het in stand houden van deze rassen. Tevens is er een hele leuke speelwei en kan men bij het restaurant een lekkere versnapering krijgen.

Stadsboerderij De Korenmaat is vanuit Huissen makkelijk per fiets te bereiken via de Huissense Dijk, het adres is Marius van Beeklaan 5 in Arnhem.

Tijdens vrijblijvend tuinadviesuur Gratis tuincheck bij u thuis door Helsen Tuinen

HUISSEN - Van plan uw tuin op te knappen, onderhoudsvriendelijker maken of wilt u een hele nieuwe tuin aanleggen? Dan kunt u gratis gebruik maken van een tuinadviseur van Helsen Tuinen. Want de aankomende vrijdagen en zaterdagen houden de tuinarchitecten van Helsen Tuinen gratis tuinadvies-uren, eventueel ook bij u aan huis. Zij kunnen u helpen met het maken van een tuinschets, een beplantingsvoorstel of bijvoorbeeld een onderhoudsadvies. Maak snel een afspraak voor dit unieke buitenkansje!

Helsen Tuinen heeft twee hbo-gediplomeerde tuin- en landschapsinrichters: Gerald Helsen en Eddy Rasing. Zij hebben ruime ervaring in dit werk en kunnen uw wensen en ideeën vertalen naar passend advies.

Gratis en vrijblijvend

De komende vrijdagen en zaterdagen houden de beide tuinspecialisten voor de geïnteresseerden adviesspreekuur aan huis of in de tuinwinkel van het bedrijf. "Het is geheel vrijblijvend, het kost u niets." En wil men vervolgens een definitief ontwerp en de tuin laten aanleggen of onderhouden, dan maken wij een vrijblijvende offerte", aldus Gerald Helsen van het tuinontwerpbureau/hoveniersbedrijf, dat reeds ruim veertig jaar ervaring heeft.

Afspraak maken

U kunt een mail sturen naar g.helsen@helsen.nl waarin u kenbaar maakt welke dag (en dagdeel) uw voorkeur heeft. U wordt vervolgens gebeld voor een afspraak. Natuurlijk kunt u ook telefonisch een afspraak maken.

Tuin-plantenwinkel

Helsen tuinen werkt met een vast vakbekwaam team hoveniers. Van ontwerp tot en met aanleg, bestrating en onderhoud wordt door hen gerealiseerd. De beplanting en materialen kunnen gemakkelijk worden uitgezocht in de naastgelegen tuin-plantenwinkel, waar specialisme is in het groen. Ook ideaal voor wie zelf de tuin wilt aanleggen!

Helsen tuinen gevestigd aan Karstraat 39 in Huissen; telefoon (026) 325 15 10; www.helsen.nl.