GN Nijmegen-Noord

27 december 2017

GN Nijmegen-Noord 27 december 2017


Goede voornemens: zelfstandig online

Volg de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’ in de bieb

NIJMEGEN - U kunt er uw zoon of buurvrouw lief voor aankijken, maar vanaf het nieuwe jaar kunt u het ook gewoon zelf. Werken met de digitale overheid. Volg begin 2018 de gratis cursus in de bibliotheek!

Online de huurtoeslag aanvragen, online zorg aanvragen, online zoeken naar werk, het doorgeven van een verhuizing en de vraag hoe zo’n digitale handtekening ‘DigiD’ nu precies werkt. In de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’ in de bieb komt in enkele bijeenkomsten alles aan bod. In kleine groepjes en onder geduldige begeleiding van geschoolde vrijwilligers.

De cursus gaat in januari onder meer opnieuw van start in Bibliotheek De Mariënburg. In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn daarnaast nog meer cursussen en bijeenkomsten georganiseerd om digitaal vaardiger te worden. Heeft u nog nooit met een computer gewerkt? Meldt u aan voor de gratis Klik & Tik-cursussen en leer de basis die u nodig hebt om met een computer te kunnen werken.

Meer informatie of inschrijven voor een cursus in een van de bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Ga naar uw bibliotheek of (laat u) inschrijven via www.obgz.nl/digitaalvaardig. De bibliotheek neemt dan contact met u op om te kijken welke cursus bij u past en om te bespreken op welke data u de cursus kunt volgen. Liever bellen? Bel de klantenservice van Bibliotheek Gelderland Zuid via 024 3274911.

Con Amore gaat de brug over!

NIJMEGEN - Muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout zal op zondag 28 januari zangeres Micheline Van Hautem begeleiden tijdens haar Brel & Brass concert in Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen.

Zoals de naam al doet vermoeden, vertolkt Micheline Van Hautem nummers van Jacques Brel. Op zondag 28 januari is de eer aan muziekvereniging Con Amore om haar te begeleiden. Een geweldig muzikaal avontuur! Dirigent Jos Jansen is haar vaste speciale gast en vergezelt haar als solist op zijn bastrombone tijdens deze tour.

Ooit gedacht over hoe de muziek van Brel zou klinken, gespeeld door een harmonie? Laat de muziek van Brel en de interpretatie van Micheline je overrompelen. Merk hoe de combinatie van Michelines stem met een orkest van koper- en houtblazers tegelijk overweldigend en intiem kan zijn.

De mooiste, maar niet per sé de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier worden ten gehore gebracht in een speciaal voor Brel & Brass geschreven arrangement. Een prachtige ode aan Jacques Brel. "We weten zeker dat Brel & Brass een onvergetelijke happening wordt en zien u graag op zondag 28 januari in het Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen."
Zie voor meer informatie en kaartverkoop: www.conamore-oosterhout.nl; www.brelandbrass.com; www.stadsschouwburgendevereeniging.nl; www.koperen-kees.com.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 30 december

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, woord- en communieviering, Liturgische werkgroep,
Ubi Caritas

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Leonarduskoor

Zondag 31 december

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

11.00 uur: Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, N. Sales, Young at Heart

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere, eucharistieviering, V. Bulthuis, Dameskoor

R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag 1 januari

11.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering,. V. Bulthuis, samenzang

Driebandentoernooi in Bemmel

BEMMEL - Van 16 tot en met 21 januari is het jaarlijkse OBK-driebandentoernooi in café-bar De Roskam in Bemmel.

Bij voldoende aanmeldingen wordt begonnen op dinsdag 16 januari met het toernooi, waar zal gespeeld worden in poules van vier personen op vier biljarttafels. De nummers 1 en 2 in de poule gaan door naar de volgende ronde. Dit gaat net zolang door totdat op zondag er nog zestien over zijn op onze mooie finaledag.

Het inschrijfgeld bedraagt 12,00 euro. Voor de nummers 1 tot en met 4 zijn er leuke prijzen te verdienen. Het toernooi wordt jaarlijks goed bezocht en is het oudste biljarttoernooi van Lingewaard met jaarlijks vele bekende gezichten, die ieder op zich weer meedoen maar die ook komen voor de gezellig sfeer in de biljartzaal.

Er zijn nog plaatsen over om mee te doen. Bij interesse graag aanmelden per email bij R.Polman@OBKBemmel.nl.

Kinkelbestuur in gesprek met… Jong Belegen, niet verouderd…

BEMMEL - Een sigaret omgekeerd in je mond steken. Koffie gaan halen, omdat je de tekst kwijt bent. Of tegen de souffleuse zeggen: Zeg jij het maar Greet! Of een decorstuk laat los en een deur gaat onbedoeld open. Het kan allemaal gebeuren bij toneelclub Jong Belegen. De rode draad is nooit onderbroekenlol, maar door goed spel de oude tijd terughalen.

Ferdinand Ebben is aan het woord. Hij regisseert een groep van twaalf spelers, allen boven de 50. Er is veel talent bij de spelers. Toos en Jet spelen al van jongs af aan. De laatste had naar de toneelschool gewild. Wim is een geval apart. Hij is een natuurtalent en kan alle rollen aan. Iedereen lacht al op het moment dat hij opkomt. Als hij geen schilder was geworden, was het zeker toneelspeler geweest.

Ferdinand regisseert de stukken. Hij past ze aan voor een wat ouder publiek. Er moet gelachen kunnen worden en de sfeer van vroeger moet voelbaar zijn. Zoals in de meubels, de oude telefoon en in de guldens in plaats van euro’s. Daarom alleen al de titel van het stuk: 'Boer Hendrik in zijn hemd gezet'. Een klucht die de toneelgroep in het voorjaar in De Kinkel op de planken hoopt te brengen.

Ferdinand past de tekst aan de spelers aan, maakt compacte scenes en zorgt dat de teksten niet te lang worden, want ‘onthouden van de tekst’ wordt met de jaren wel steeds lastiger. Als wij vragen naar het waarom van spelen, is zijn antwoord: “Mensen een leuke avond bezorgen. Dat is de ultieme uitdaging.” De anderen knikken.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Nieuwjaarsconcert in de Maria Geboortekerk in Lent

LENT - Op zondag 14 januari is er het Nieuwjaarsconcert 2018 in de Maria Geboortekerk in Lent.

Dit concert wordt door muziekvereniging Sint-Theresia uit Lent in samenwerking met het muziekgezelschap Multiplex uit Nijmegen uitgevoerd. De entree is gratis. Het concert begint om 16.00 uur en zal rond 18.00 uur afgelopen zijn. Tijdens dit concert wordt met trots de nieuwe naam onthuld. "Wij nodigen een ieder van harte uit om na afloop van het concert nog een drankje met ons te drinken om de nieuwe naam van onze harmonie te vieren."

Driebandentoernooi in Bemmel

BEMMEL - Van 16 tot en met 21 januari is het jaarlijkse OBK-driebandentoernooi in café-bar De Roskam in Bemmel.

Bij voldoende aanmeldingen wordt begonnen op dinsdag 16 januari met het toernooi, waar zal gespeeld worden in poules van vier personen op vier biljarttafels. De nummers 1 en 2 in de poule gaan door naar de volgende ronde. Dit gaat net zolang door totdat op zondag er nog zestien over zijn op onze mooie finaledag.

Het inschrijfgeld bedraagt 12,00 euro. Voor de nummers 1 tot en met 4 zijn er leuke prijzen te verdienen. Het toernooi wordt jaarlijks goed bezocht en is het oudste biljarttoernooi van Lingewaard met jaarlijks vele bekende gezichten, die ieder op zich weer meedoen maar die ook komen voor de gezellig sfeer in de biljartzaal.

Er zijn nog plaatsen over om mee te doen. Bij interesse graag aanmelden per email bij R.Polman@OBKBemmel.nl.

Rugby, durf jij de uitdaging aan?

BEMMEL - Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op sportief gebied? Dan is Rugbyclub Betuwe op zoek naar jou!

Rugby is een zeer veelzijdige sport, die zowel je lichaam als geest uitdaagt. Het is een teamsport waar respect een groot aanzien heeft en de derde helft nog een belangrijk verlengstuk is van de wedstrijd. "Voor deze snelgroeiende sport zijn wij op zoek naar verschillende types, in het veld is namelijk voor iedereen plek: klein, groot, jongen, meisje, man, vrouw, snel, langzaam, dik en dun et cetera. Zware spelers voor het contact en snelle wendbare mensen voor het maken van de punten, zonder een goede combinatie van beide is winnen niet mogelijk.

Wat bieden wij: gezellige teams, waar iedereen welkom is, ongeacht het niveau. Opgeleide trainers & coaches. Twee keer training en één wedstrijd per week. Garantie op fitheid. Lage contributie... en nog veel meer! Ben je benieuwd? Kom dan naar onze introductietrainingen op sportpark De Heister, Drieske 5 in Bemmel. Deze zijn dinsdag 9, vrijdag 12, dinsdag 16 & vrijdag 19 januari. (6 tot 12 jaar van 18.30 – 19.30 uur, 13 – 18 jaar 19.00 – 20.00 uur en 19 jaar en ouder vanaf 20.00 uur (mannen en vrouwen trainen gemengd). Deelname is gratis. Kom in een sportieve outfit (voetbalschoenen zijn handig, maar niet noodzakelijk). Heb jij vragen of wil je jezelf aanmelden? Mail dan naar: info@rugbyclubbetuwe.nl."

Rondje Pontje blijft trekker

Vanaf mei is de veerdienst weer in de vaart. Foto: Sjaak Veldkamp

DOORNENBURG – De veerverbinding tussen Doornenburg en Millingen is onderdeel van de meest gedownloade toeristische fietsroute van het RBT KAN. Voor het college een van de argumenten om de overeenkomst met de veerdienst weer met vijf jaar te verlengen. De jaarlijkse kosten van bijna 5.600 euro worden gezamenlijk opgebracht met de gemeente Berg en Dal.

Kievits veerdiensten onderhoudt in de zomermaanden een veerdienst voor fietsers en voetgangers. Het wordt door de gemeente gezien als een toeristische schakel. Een onmisbare lokale en regionale voorziening, zegt het college. "Het betreft hier met name toeristische bezoekers die in de regio recreëren. Lingewaard, Berg en Dal, maar ook de wijde regio hechten grote waarde aan de veerverbinding." Ook gasten van camping De Waay in Doornenburg en Waalstrand in Gendt kiezen voor de recreatieve fietstocht 'Rondje Pontje' van ruim 35 kilometer.

Maar ook Lingewaard vaart er wel bij. De veerdienst timmert flink aan de weg op het gebied van toerisme en recreatie. Eigen belang, weet het college. "Dit belang wordt echter gedeeld door de andere toeristische ondernemers in Doornenburg en haar omgeving." Een goede verbinding brengt, meer bezoekers naar Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. "Dit resulteert in een meerwaarde en verdere economische ontwikkeling voor de hele gemeente", zo meldt het college in het besluit om de veerdienst voor de komende vijf jaar weer te subsidiëren.

De voorwaarden blijven gehandhaafd. In de maanden mei tot en met september moet er gevaren worden. In mei en juni op zaterdag, zondag en feestdagen. Juli en augustus de hele week en in september alleen op de zondag.

Wim Schouten, afscheid van de bridgedocent

Achter zijn vertrouwde bridgetafel. Foto: Huub Hoefsloot Foto: Huub Hoefsloot

VALBURG - Nadat Wim Schouten had aangekondigd te stoppen als bridgedocent was dit voor de bridgeclub Klavertje Elf uit Zetten en de bridgeclub Valburg aanleiding om te bezien hoe ze daar aandacht aan konden schenken.

De traditionele kerstdrive van beide verenigingen bleek daarvoor de uitgelezen gelegenheid. Als het dan over bridgen gaat, was het niet moeilijk te bedenken dat we dit gezamenlijk met een bridgedrive wilden doen. Wim heeft vele mensen uit de regio opgeleid om zich de bridgesport eigen te maken. Daarnaast heeft hij mede aan de basis gestaan van de oprichting van de beide bridgeclubs. Omdat hij juist veel mensen uit de regio heeft opgeleid, was er steeds weer nieuwe aanwas.

Mede daarom werd hij deze avond in het zonnetje gezet en toegesproken door de vertegenwoordigers van de beide verenigingen. Zij lieten dit vergezeld gaan van een passend cadeau. Op zijn eigen onnavolgbare wijze heeft Wim zijn voormalige leerlingen deze avond dank gezegd en de beide verenigingen alle goeds toegewenst voor de toekomst.

Tenslotte Wim was iemand die graag mensen met elkaar in verbinding bracht door de bridgesport. Daarom was het goed dat deze avond in gezamenlijkheid werd georganiseerd en naar de geluiden te horen, hoeft dat niet de laatste keer te zijn geweest.

Hoe kies je een goedebox spring, die bij je past?

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® bij Morgana Damminga én profiteer van de aanbieding tweede matras voor de halve prijs. Wat is jouw Slaap-DNA®?

Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de steeds verder groeiende innovatie en de resultaten van 300.000 mensen die de slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Bij Morgana Damminga in Arnhem kun je gratis jouw persoonlijke lichaamsprofiel laten meten. Door middel van een real-time meting wordt jouw eigen Slaap-DNA® bepaald. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht.

Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én gewenste investering, stelt Morgana het bed samen dat past bij jou. Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt, want we slapen ongeveer een derde van ons leven. Tijdens de Wintersale tweede matras voor de halve prijs. Slaap Lekker! Maak een afspraak voor een gratis slaaptest bij Morgana Damminga of vraag de nieuwe catalogus aan vol tips en inspiratie.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem (woonboulevard Arnhem-Zuid); www.damminga.nl; 026 4425108.

Betuwse ondernemer opent McDonald's Oosterhout Park15

Foto: Nico Frentz in het McDonald’s Restaurant Oosterhout Park15

OOSTERHOUT - Na ruim veertien weken bouw, opent McDonald's Oosterhout Park15 op woensdag 27 december de deuren. Het 245e McDonald's restaurant van Nederland is een feit! Een nieuw team van enthousiaste medewerkers uit de directe omgeving staat klaar om de eerste gasten van harte welkom te heten. Het nieuwe restaurant biedt gasten alle nieuwe services zoals McCafé, table-service, glutenvrije burgers en duurzame innovaties.

Nico Frentz, de kersverse Franchisenemer van dit nieuwe McDonald's restaurant en woonachtig in De Betuwe, is trots. Natuurlijk op deze locatie, maar vooral op het team. Nico Frentz: "Wij hebben ruim 300 sollicitaties ontvangen, waarvan wij 76 nieuwe collega's hebben kunnen aannemen. Allen uit de directe omgeving. Zij hebben in de McDonald's restaurants in Heteren of Arnhem een training gehad en zijn er inmiddels helemaal klaar voor." Nog steeds melden sollicitanten zich aan, aldus Frentz: "Prima, want er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in ons enthousiaste team."

Frentz, al ruim 25 jaar werkzaam voor McDonald's: "Dit zijn ontzettend mooie tijden om een nieuw McDonald's restaurant te openen. We hebben de afgelopen jaren al veel vernieuwingen doorgevoerd in de restaurants waar ik in een andere functie voor verantwoordelijk was. Ik heb enorm veel zin om, samen met mijn team, gasten ook in Oosterhout kennis te laten maken met deze vernieuwingen. Zoals McCafé, waar je bij een speciale counter kan kiezen uit allerlei koffievariaties en patisserie producten. Uniek in De Betuwe!".

McDonald's Oosterhout Park15 is zeven dagen per week geopend: van zondag tot en met donderdag van 07.00 tot 22.00 uur (McDrive tot 00.00 uur) en op vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 23.00 uur (McDrive tot 01.00 uur).

Koude winters, warme feesten

VALBURG - Op maandag 8 januari van 19.30 – 21.30 uur verzorgt historicus Peter Schipper op uitnodiging van het Vrouwennetwerk Valburg een lezing met als titel 'Koude winters en warme feesten'.

Het belooft een geanimeerde en interessante avond te worden. Peter Schipper vertelt over de boerensamenleving toen de seizoenen nog een belangrijke rol speelden. In het voorjaar ging men het land op en begon de zich steeds herhalende cyclus van zaaien, groeien, bloeien en oogsten. ’s Winters zat men bij het vuur, vertelde elkaar verhalen en werden de midwinterfeesten gevierd. Door de geschiedenis heen veranderen de feesten. Het worden feesten die we nu nog kennen zoals Sint-Maarten. sinterklaas, kerst en Driekoningen. Een voor ons nieuw feest is halloween, dat oorspronkelijk door Ierse migranten in Amerika werd geïntroduceerd. Maar wat is de oorsprong van de feesten, wat vieren we nu eigenlijk. Op humoristische wijze vertelt Peter Schipper over de ijzige winters en de warme feesten.
De lezing is in Het Wapen van Valburg, Tielsestraat 69 in Valburg. Toegang bedraagt voor niet-leden 3,50 euro en leden hebben gratis entree.

Lovende woorden voor concert Animato

HERVELD - Op zondagmiddag 17 december gaf het koor Animato uit Zetten onder leiding van dirigent Vincent J. Las een mooi en uitgebalanceerd concert in de historische kerk in Herveld-Zuid.

In een volle kerk genoten de bezoekers van een muzikaal en veelzijdig programma dat in het teken stond van de kerst. Het koor zong stralend en de twee solisten Roelina Schouten, harp en Erika Schouten, dwarsfluit oogstten veel bijval met het prachtig gespeelde Ave Maria van Gounod. Onder begeleiding van piano, harp en dwarsfluit werd het concert afgesloten met het 'Stille Nacht', gezongen door het koor en staande met alle aanwezigen. Dit maakte grote indruk. Een concert om volgend jaar weer naar uit te kijken.

Op de maandagavond van 20.00-22.00 uur zingt het koor in het kerkgebouw De Rank, Hoofdstraat 3 in Zetten.

Masterclass voor het goede doel

Kinderen in Nepal leren tandenpoetsen. Foto: Uit archief Medora Foto: Uit archief Medora

BEMMEL - Slecht gevoed, zonder goede schoenen en warme kleding in de winter, dagelijks twee tot drie uur lopen om op school te komen: In het straatarme Yauralitar in Nepal is dit voor kinderen de werkelijkheid. Hier is hulp zo hard nodig! Daarom wil Rotary Lingewaard deze kinderen steunen en organiseren zij op zondag 14 januari van 14:00 - 16:15 uur de BenefietMasterclass De Viool 'Meester' in de Theaterkerk in Bemmel.

Fons Plasschaert vertelt op inspirerende wijze over de viool. Daarna speelt hij met Gerard Op het Veld aan de vleugel muziek van Mozart, Beethoven en Fauré. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar het project Yauralitar van de stichting Medora. Medora is gestart met het aanleggen van een voorziening voor schoon drinkwater. Hierna volgt een Brush at Schoolproject, waarbij de kinderen op school basale hygiëne leren: tandenpoetsen, handen wassen en het opgeruimd houden van hun omgeving. Omdat medische zorg nauwelijks en tandheelkundige zorg al helemaal niet voorhanden is, is preventie belangrijk voor deze kinderen. Ook geeft Medora de kinderen warme kleren en schoenen om in de winter de dagelijkse tocht naar school te kunnen maken. Op het wensenlijstje staat een dagelijkse warme maaltijd voor ieder kind (0,25 euro per kind) (www.medora.nl).


Kaartjes kosten 15 euro per stuk. Bestellen gaat via masterclass@rotarylingewaard.nl Maak tegelijkertijd het geld over op Stichting Goede Doelen Rotary Club Lingewaard: NL54 INGB 0002 5429 70 en vermeld daarbij je e-mailadres. Je ontvangt een bevestiging waarmee je de kaartjes 14 januari kunt afhalen in de Theaterkerk.

Nieuwe kindertheatershow van Jochem van Gelder en Ron Bons

BEMMEL - In hun nieuwe theatershow, De Wereldverbeteraars, nodigen Jochem van Gelder en Ron Bons kinderen in heel Nederland uit om samen met elkaar een masterplan te bedenken om de wereld beter te maken.

Is de wereld dan niet goed? Jawel hoor, er gaat veel goed op deze planeet, er wordt gefeest, gelachen, gedanst, gesport en er worden mooie dingen gemaakt. Maar het kan en moet echt nog veel beter! Zo zijn er ongeveer 250 miljoen kinderen die leven in armoede, geen dak boven hun hoofd hebben of bijvoorbeeld de hele dag moeten werken op een smerige vuilnisbelt. Gewoon omdat ze de pech hadden dat ze in India, Ghana of Indonesië geboren zijn en niet in een land als Nederland.

In de show worden de kinderen uitgenodigd om hun idee te vertellen. Het idee dat ervoor moet zorgen dat álle kinderen van de wereld gelukkig kunnen zijn. Er wordt gezongen, gelachen en serieus 'vergaderd'. Geluksdeskundige Sip van der Triest vertelt waarom de Nederlandse kinderen de gelukkigste zijn. In de finale van de show wordt ‘live’ geschakeld naar een plek in het buitenland waar mensen hard werken om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Een deel van de ticketprijs (één euro) wordt beschikbaar gesteld aan SOS Kinderdorpen. Zo hebben de kinderen daadwerkelijk meegeholpen om de wereld weer een stukje beter te maken.

Datum: 7 januari om 14:30 uur. Kaartjes kosten 10,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en zijn ook verkrijgbaar bij Eyewish en aan de kassa in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

10 / 12

29 december
Frans en Gerda
50 jaar getrouwd!
Van harte gefeliciteerd
Veel liefs van ons

Hieperdepiep hoera!
Onze kanjer Lisanne wordt 31 december 3 jaar.
Dikke kus papa, mama en Karlijn

Deze dame Chloë Snoek wordt
29 december 11 jaar!
Gefeliciteerd.|
Wij houden heel veel van jou
opa & oma Evers.

Dit zeer zorgzame meisje Riet v. B.
wordt op 31 december 70 jaar.
Riet, bedankt voor de leuke uitjes
die wij samen hebben gemaakt.
Gefeliciteerd. Bep - Colette

Pa & Ma (Opa& Oma) Janssen
29 dec. 50 jaar getrouwd
Hieperderpiep hoera !

Op 29 december vieren we het leven! Deze drie kanjers van harte gefeliciteerd! Opa 80 jaar,
oma 75 jaar en Chloë 11 jaar.
Liefs x

De haak-brei en borduur Tante Toos, bereikt op 23 december de
gezegende leeftijd van 90 jaar.
Tante Toos, gefeliciteerd.
Je nichtje Bep

Hiep Hiep Hoera
Henk Hommel is 50 jaar!
Gefeliciteerd! Xxx

Is het niet prachtig,
onze (o)ma wordt 27 december 85.
Hartelijk gefeliciteerd
van je kinderen en kleinkinderen.

Deze 2 kanjers worden 29 december alweer 6 jaar.

SVHA MO13-1 kampioen

SVHA MO13-1 kampioen!? Foto: nb

HERVELD - Zaterdag 16 december is SVHA MO13-1 kampioen geworden in de tweede klasse.

SVHA - DVOL, tjonge jonge wat een spannende wedstrijd. In gedachten was SVHA al kampioen, maar met het voetballen wilde het in de eerste helft niet echt lukken. Zenuwen begonnen op te spelen en SVHA bleef steken op het middenveld en kon geen goede aanval opzetten. De tegenstander kon door de verdediging heen breken en scoorde 0-1. Hier had SVHA niet op gerekend en de teleurstelling was dan ook groot, zou het dan toch niet lukken?

De supporters gingen door de achterstand nog harder juichen en geloofden nog steeds in de overwinning. Fakkels werden aangestoken en de spandoek 'never ever give up' werd opgehangen, maar helaas SVHA ging met 0-1 teleurgesteld naar de kleedkamer. Tijdens de rust zijn de meiden toegesproken en de tweede helft begon een stuk beter. De eerste aanval van SVHA kwam al na een paar minuten en SVHA kwam gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar het verlossende schot liet nog op zich wachten.

Ggooaalll, de zo belangrijke gelijkmaker is gemaakt! Ongelooflijk wat een doelpunt. SVHA is bij een gelijkspel kampioen! De winst hangt in de lucht en de meiden komen meer en meer aan voetballen toe, en jawel... het is 2-1. Fantastisch! De ontlading is groot en het kampioenschap is bijna binnen. Nog een paar spannende minuten tot het eindsignaal en het feest kan beginnen. Daar is het lang verwachtte fluitsignaal, SVHA MO13-1 is kampioen!

Het bestuur en de technische commissie van SVHA zijn ontzettend trots op deze prestatie en feliciteerden de spelers en staf van SVHA MO13-1.

Lovende woorden voor Animato

HERVELD - Op zondagmiddag 17 december gaf het koor Animato uit Zetten onder leiding van dirigent Vincent J. Las een mooi en uitgebalanceerd concert in de historische kerk in Herveld-Zuid.

In een volle kerk genoten de bezoekers van een muzikaal en veelzijdig programma dat in het teken stond van de kerst. Het koor zong stralend en de twee solisten Roelina Schouten, harp en Erika Schouten, dwarsfluit oogstten veel bijval met het prachtig gespeelde Ave Maria van Gounod. Onder begeleiding van piano, harp en dwarsfluit werd het concert afgesloten met het 'Stille Nacht', gezongen door het koor en staande met alle aanwezigen. Dit maakte grote indruk. Een concert om volgend jaar weer naar uit te kijken.

Op de maandagavond van 20.00-22.00 uur zingt het koor in het kerkgebouw De Rank, Hoofdstraat 3 in Zetten.

Mini-Roparun in Angeren voor de strijd tegen kanker

Mini-roparun 2015. (foto: gerdien jansen) Foto: gerdien jansen

ANGEREN - Op zaterdagochtend 6 januari houdt Team 031 Lingewaard weer haar traditionele Mini-roparun. Deze run die wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor stichting Roparun en is een opmaat naar de ‘grote’ Roparun 2018; de estafette run waaraan Team 031 Lingewaard in het weekend van Pinksteren voor de tiende maal aan zal deelnemen.

Deze estafette-run brengt dit team binnen vijftig uur hardlopend van Parijs naar Rotterdam. Met de Roparun wordt geld ingezameld om het leven van mensen met kanker te ondersteunen.

De mini-roparun start nabij de kantine van voetbalvereniging Angeren en brengt de deelnemers in twee afstanden, 6 en 10 km, door het gebied waar de Linge stroomt weer terug naar de finish. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur in genoemde kantine, Poelsestraat 52 Angeren. Inschrijfkosten zijn 7,50 euro (5,-- voor jeugd tot en met 16 jaar). Er wordt in vier categorieën gelopen en voor de winnaars zijn er leuke prijzen te winnen. De starttijden zijn 10.30 uur voor de 6 km en 10.45 uur voor de 10 km. Na de prijsuitreiking zal aansluitend een loterij plaatsvinden. Het geheel zal van commentaar worden voorzien door Harrie van Ginkel. De totale opbrengst van dit evenement gaat naar Roparun 2018.

"Mocht je het nieuwe jaar sportief willen starten, dan nodigen we je van harte uit deel te nemen aan deze run. Met de mini-run kan het nuttige met het aangename worden gecombineerd en je bent ook nog goed bezig om de ziekte waar bijna iedereen direct of indirect mee te maken heeft het hoofd te bieden."

Winterwandeling in de Hatertse Vennen

NIJMEGEN - Donderdag 28 december verzorgt Nordic Walking Vereniging Groesbeek een mooie wandeling door de Hatertse Vennen, een bijzonder gebied met glooiende rivierduinen, vele vennen en uitge- strekte heidevelden.

Er wordt afgeweken van de gemarkeerde paden en lopen in drie groepen; 6, 8 en 10 kilometer. De wandeling staat open voor leden en niet-leden. De start is om 9.45 uur bij theehuis De Eikenhorst, Staddijk 1, Wijchen. Er is een koffiepauze bij Sint-Walrick en rond 12.30 uur een heerlijke boerenlunch bij De Eikenhorst. Men kan dieetwensen aangeven. Kosten zijn 14,50 euro. "Wil je meelopen? Geef je dan voor 23 december op bij Sjaak Verriet, sjverriet@upcmail.nl, 06 10332892; www.nwvg.nl."