De Liemers Helemaal Goed Courant

7 juli 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 7 juli 2017


Stichting Horeca Tolkamer organiseert Tolkamer Kadedagen

TOLKAMER - Een klein jaartje geleden hebben enkele horecaondernemers van Tolkamer de koppen bij elkaar gestoken, met de bedoeling in de toekomst gezamenlijk de Tolkamer Kadedagen te gaan organiseren. En als dat goed zou bevallen, misschien nog wel meer. Met de jaarlijkse Bluesroute, rond koningsdag was die samenwerking er al wel (in bescheiden vorm) . Maar ze wilden meer...

Ben Lamers, die al jaren met vele vrijwilligers de Tolkamer Kadedagen organiseert, was gelijk enthousiast. Hij heeft wel grote moeite met het feit dat hij de enthousiaste club toch eigenlijk een beetje 'hun kindje' afpakt. Maar begrijpen doen ze het ook wel. Uiteraard zullen ze een rol blijven spelen, die dagen en gegarandeerd komt er wel weer iets op hun pad.

Stichting Horeca Tolkamer (SHT) bestaat uit zeven horecaondernemingen: Hotel de Tolkamer, Kade 5/7, Rederij Witjes, De Swaenebloem, Café De Wacht, Eterij & Schenkerij 862 en Taveerne de Bijland.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten, die er al zijn geweest, bleek al snel dat iedereen toch wel op dezelfde golflengte zit. Zo was het programma voor de kadedagen 2017 al snel op papier.

Programma 2017

Donderdag Modeshow. Donderdag 24 augustus starten we 's avonds als vanouds met de altijd drukbezochte Modeshow van Kaatje Mode en Rijnstraat Mode voor mannen.

Vrijdag 25 augustus

Zomercarnaval en vuurwerk. Vrijdagmiddag zal in teken staan van de Nijmeegse fietsvierdaagse. Vrijdagavond wordt in samenwerking met carnavalsvereniging 'Het Olde Tollus' zomercarnaval gevier . Gezien de nu reeds vele enthousiaste reacties belooft dit een mooi spektakel te worden. Ook is de vergunning binnen voor het vuurwerk dat rond 22.00 zal worden afgestoken.

Zaterdag 26, augustus

Kindermiddag en Radio 10. Zaterdagmiddag zal als vanouds in het teken staan van de kleintjes. 's Avonds zal Dennis Verheugd met de Radio 10 Drive Inn Show de tent op de kop zetten.

Zondag 27 augustus

Duitse Dag, oldtimers en markt. Korendag zal dit jaar terug komen op zondag 17 september tijdens het 3Oever Festival. Ook op de Kade. Nu zal de zondag geheel in teken staan van een Duitse dag met alles erop en eraan. De 'Originaler Liemers Musikanten' zal voor de muziek zorgen samen met partyband 'Ien Orde'. Voor de rest: Vette worsten en grote potten bier!

Zaterdag 16 september

Afscheid gemeente Rijnwaarden. Dat de stichting meerdere plannen heeft blijkt wel uit het feit dat ze zaterdag de 16e september op de markt in Lobith de gehele horeca voor hun rekening nemen tijdens het 'afscheid van de gemeente Rijnwaarden'. Binnenkort zal iedereen hiervoor worden uitgenodigd. Let op: een dag vol verrassingen!

Blaasmuziek op Zwanenwaay Babberich

BABBERICH - Uitzicht op De Zwanenwaay, drankje erbij, mooie gezellige muziek. Wat wilt u nog meer! Een gezamenlijk concert van drie blaasorkesten, te weten Klein Babberich, de Ludeckers en de Grenzkapel. Het zomertrio, te bewonderen op zondag 9 juli.

De Grenzkapel houdt op 9 juli vanaf 11.00 uur een zomertrioconcert aan De Zwanenwaay in Babberich. Alle drie de blaasorkesten met muzikanten uit Babberich in hun geledingen gaan diverse soorten blaasmuziek ten gehore brengen. Van polka tot wals, voor iedereen wat wils. Omgeven door een prachtige omgeving, een lekker zonnetje, gezelligheid onder elkaar en vooral genietend van de mooie klanken van de diverse instrumenten is het bijna garantie tot een aantal uurtjes luisterplezier.

Wandel er zondagmorgen 9 juli gezellig even uit en kom naar het trioconcert aan De Zwanenwaay bij het duivenlokaal. Het concert is vrij toegankelijk en begint om 11.00 uur.

Zomerconcert Westervoort

WESTERVOORT - Fanfare OBK gaat op zomervakantie en sluit op woensdag 12 juli om 19.30 uur het seizoen af met een zomerconcert bij zalencentrum Wieleman, Dorpsstraat 9-11 in Westervoort.

Bij goed weer, gezellig op het buitenterras en bij minder goed weer binnen in de grote zaal. Het Leerlingenorkest open de avond onder leiding van Jasper Arts, waarna een speciaal programma saxefoonensamble onder leiding van saxdocente Ilse Bies het programma zal vervolgen. Hierna neemt het A-orkest onder leiding van Guido van Schijndel de zomerse klanken over door het vertolken van muziek van Elvis Presley, Zuid-Amerikaansemelodieën in Temprana es la Noches, Popmuziek van Tom Jones en een feestelijke mars zal zeker niet ontbreken op dit zomeravondconcert.

HH. Vier Evangelisten

Geloofsgemeenschap H. Antonius Abt Loo

Zaterdag 08-07 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers

Zondag 16-07 09.30 Woord en communie Pastor Smits

Zaterdag 22-07 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers

Zaterdag 29-07 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers

Vrijdag 04-08 13.30 Huwelijksviering Elly Lemmen

Zaterdag 05-08 18.00 Eucharistie Pater Remmers Dameskoor

                                                        

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus Westervoort

Zondag 23-07 12.30 Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Vrijdag 28-07 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zaterdag 29-07 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers vakantiekoor

Zondag 06-08 09.30 Woord en communie Diaken van Boven vakantiekoor

                                                        

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 09-07 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Herenkoor Groessen

Zondag 16-07 11.00 Eucharistie Pater Remmers vakantiekoor

Zondag 23-07 11.00 Eucharistie Pater Remmers vakantiekoor

Dinsdag 25-07 15.00 Viering Thuvine Mevr. W. Staring

Zondag 30-07 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh vakantiekoor

Zondag 06-08 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh vakantiekoor

        

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Zondag 09-07 09.30 Woord en communie Pastor Heemink In Between

Zaterdag 22-07 19.00 Woord en communie Diaken van Boven samenzang

Zondag 30-07 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers samenzang

KDO Groessen houdt actie

Foto: Foto Jacques Kok

GROESSEN - Op donderdag 13 juli houdt Showband KDO weer haar jaarlijkse financiële actie in het dorp Groessen. Leden van de vereniging zullen langskomen voor een donatie.

KDO vierde vorig jaar haar 50-jarig jubileum met onder andere een gedenkwaardige taptoe waar veel streekgenoten op af kwamen om te genieten van prachtige shows. KDO zelf toonde daar voor het eerst haar nieuwe entertainmentshow Goed Vaut. Inmiddels is deze show al op vele nationale en internationale taptoevelden met veel succes gespeeld. In het pas prille taptoeseizoen heeft KDO al weer de nodige taptoe en straatoptredens achter de rug. Na de vakantie gaat het weer helemaal los met optredens in onder andere Markelo, Deurne (België), Souchez, Aire sur la Lys (beide Frankrijk) en Alblasserdam.

Daarnaast neemt KDO natuurlijk altijd deel aan de plaatselijke evenementen waar haar inbreng wordt gevraagd en draagt zo haar steentje bij aan de leefbaarheid van Groessen en de gemeente Duiven.

KDO is een actieve, hardwerkende vereniging die door veel optredens probeert de clubkas gezond te houden, maar daarbij absoluut niet kan zonder de steun van de Groessense gemeenschap. Dat geldt zeker in een tijd dat de overheid steeds verder terugtreedt.

De financiële actie van Showband KDO is dan ook van harte aanbevolen, zodat men nog tot in lengte van jaren van KDO kan genieten.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 9 juli 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Wim Willemsen

Mientje Hendriksen-Fontein

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Annie Elferink-van Mierlo

Jos Ariës

Theo Hoksbergen

Annie de Ruiter­Jansen

Johan en Grada Engelen­Polman en dochter Ria

Trees Wouters-Baars

Bertha Arends-Kruitwagen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededeling:

Overleden op dinsdag 27 juni de heer Jan Hendriksen, Martinusweg, Oud-Zevenaar, 68 jaar.

In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 juli is er geen viering.

Tribute to the Cats band naar Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - Op zaterdag 16 september komt de Tribute to the Cats band naar Nieuw-Dijk!

Beleef de rijke muzikale nalatenschap van The Cats opnieuw met de enige echte Tribute to the Cats band op 16 september bij Steak'm in Nieuw-Dijk. Deze achtkoppige Volendamse superband staat garant voor een herkenbaar nostalgisch programma met het repertoire dat The Cats tot ver over onze landgrenzen succes heeft gebracht.

In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren '60 de grondleggers van wat later als de 'palingsound' werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg.

Inmiddels zijn we ruim 15 jaar en bijna 600 concerten verder. 'Lea', 'Why', 'Marian', 'Times were when' en niet te vergeten de wereldhit 'One way wind' zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning.

De bezoekers van de concerten van de Tribute To The Cats Band zijn vroeger voor een deel ook de bezoekers van de concerten van The Cats geweest. Maar bij de grote schare fans die zich inmiddels rond de band heeft verzameld sluiten zich ook steeds meer jonge mensen aan, omdat ze aan een avondje Catsmuziek veel gezelligheid en plezier beleven.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar op de volgende verkooppunten: Steak'm in Nieuw-Dijk en Jan&Jan eten en drinken in Didam. Online kaarten zijn verkrijgbaar via www.steakm.nl. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur en vanaf 21.30 uur start de band.

Doe mee met Groessen en Loo in het Groen

Foto: SLG

GROESSEN/LOO - De dorpsraden van Groessen en Loo en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaan op verzoek van de gemeente Duiven boeren, burgers en buitenlui informeren over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Voor het beplantingsproject 'Groessen en Loo in het Groen' worden de inwoners van het buitengebied van de beide dorpen in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens een speciale informatieavond op donderdag 13 juli vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland meer over streekeigen beplanting en de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf. De informatieavond vindt plaats om 19.30 uur in Zaal Berentsen, Loostraat 51 in Loo. Dit gezamenlijke beplantingsproject komt voort uit de bewonersprocessen Levend Landschap Groessen en Levend Landschap Loo, die momenteel in beide dorpen aan de gang zijn.

Na de informatieavond wordt er in augustus in zowel Groessen als in Loo een inloopactiviteit georganiseerd, waarop grondeigenaren tijdens een zogenaamd Groenspreekuur hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Nog voor de winter om is, ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven.

Na de plantdag zal het buitengebied van de beide dorpen landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn. Meer informatie staat op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Krachtige aanpak illegale handel in drugs

LIEMERS - In een bedrijfspand aan de IJsseldijk is recentelijk een hennepkwekerij met 137 hennepplanten door de politie aangetroffen. Alle hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen.

Burgemeester Van Hout legt vanaf nu een maatregel op. Dit houdt in: een waarschuwing dat bij een volgende vergelijkbare overtreding van de Opiumwet (hard- en / of softdrugs), het bedrijfspand voor vier weken wordt gesloten.

"De gemeenten Duiven, Rijnwaarden Westervoort en Zevenaar staan samen met de politie voor een krachtige aanpak van de illegale handel in soft- en harddrugs. De vier Liemerse gemeenten treden hierin samen op en hanteren een uniform handhavingsbeleid. Handel in drugs in en vanuit woningen en bedrijfspanden is vanuit het oogpunt van de openbare orde en het algemeen maatschappelijk belang volstrekt ontoelaatbaar", aldus burgemeester van Hout.

Stichting Seniorclub Eilandplein Duiven

DUIVEN - De zomer is weer begonnen en dus is stichting Seniorclub Eilandplein Duiven al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Op dit moment houdt een aantal gebruikers zomerstop maar een steeds groter aantal gaat ook in de zomermaanden door met hun activiteiten. De activiteiten die tijdens de zomerstop door gaan zijn onder andere klaverjassen, jokeren, bridgen, quilten en sjoelen. "Mocht u belangstelling hebben. kom dan gerust even binnenlopen. Om een ieder die daar belangstelling voor heeft in de gelegenheid te stellen om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in onze gezellige clubruimte houden we op donderdag 20 juli tussen 10:00 en 12:00 uur 'open huis'.

Iedereen is dn welkom om aan een van de activiteiten deel te nemen of om informatie te verzamelen. (Zie ook de advertentie elders in dit blad.) De activiteiten die na de zomerstop in ieder geval weer starten zijn onder andere Meer bewegen voor ouderen, yoga, Ontmoeting in de wijk, Alansa damesgroep, de lunchclub, quilten, handwerken en hobby, tekenen en schilderen, koersbal, sjoelen, klaverjassen, jokeren, bridgen en bingo.

Voor de juiste tijden waarop de diverse activiteiten plaats vinden kunt u ons programmaoverzicht raadplegen, dat verkrijgbaar is aan de bar in onze clubruimte aan het Eilandplein. Misschien zijn er echter ook activiteiten die u mist in ons aanbod. In dat geval vragen wij u dringend contact met ons op te nemen zodat wij kunnen bekijken of we dit mogelijk in kunnen passen zodat wij een nog breder publiek kunnen bedienen.

Om alle activiteiten te begeleiden hebben we de beschikking over een grote groep vrijwilligers waaronder een aantal barmedewerkers. Ook als u daar interesse in hebt kunt u zich aanmelden. Hebt u belangstelling voor een van de activiteiten of als u een nieuwe activiteit wilt starten, kom dan gerust even langs of neem contact op met een van de bestuursleden van stichting Seniorclub Duiven, Eilandplein 300 in Duiven (ingang Vlielandlaan De Waddenborgh): Bert Peters; 06 51262708, Fred Radema; 06 10769169, Joke Haverkamp; 06 34329870."

Kunstwerk! Het Musiater cursussen

Muziek op schoot (9 mnd – 3 jaar)Geef je baby muziekles
Muziekles vanaf 9 maanden, kan dat al? Jazeker, bij Muziek op schoot! Samen met je (klein)kind ga je dansen en liedjes zingen, met instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals taalontwikkeling en waarnemingsvermogen. De cursus start op 11 september 2017 (Duiven) en op 14 september 2017 (Zevenaar). Voor meer informatie en inschrijven: www.hetmusiater.nl.

Liemers Jeugdkoor (groep 4 t/m 7)Word jij ook zo blij van zingen? Dan is het Liemers Jeugdkoor echt iets voor jou!

Onder begeleiding van het Liemers Jeugdorkest wordt toegewerkt naar twee spetterende Sinterklaasvoorstellingen op zondag 19 november.

We gaan hippe, coole en vette liedjes instuderen waaronder ook Engelstalige liedjes. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een solo te zingen. Meld je snel aan er is beperkt plek! De cursus start op vrijdag 22 september 2017 in Het Musiater in Zevenaar en is gratis! Voor meer informatie en inschrijven: www.hetmusiater.nl.

Musiater Theaterbeesten (8 - 15 jaar)Speel de sterren van de hemel
Vind je het leuk om te acteren, zingen en te dansen? Dan is dit wat voor jou! In 20 lessen van 1,5 uur werk je onder leiding van een dans-, zang- én theaterdocent toe naar een grandioze voorstelling. Deze wordt gehouden in de theaterzaal van Het Musiater.
Heb je al eens les gehad, of is het nieuw voor je? Geen probleem. Iedereen is welkom om zijn talent te laten zien én ontwikkelen. Bij voldoende aanmeldingen werken we met twee leeftijdsgroepen. De cursus start op 23 oktober 2017 in Het Musiater, Zevenaar. Voor meer informatie en inschrijven: www.hetmusiater.nl.

Popband (vanaf 9 jaar)Samen optreden
Lijkt het je leuk om muziek te maken in een band? Speel je graag pop- of rocknummers, of wil je graag je repertoire verbreden? Geef je dan op voor de Popband. Naast je normale lessen repeteer je om de week in een vaste bandopstelling. Je oefent samen met de docent nummers en jullie werken aan de performance als band. Uiteraard wordt er een optreden voor jullie geregeld. Jullie staan op het podium met een grote geluidsinstallatie, een lichtshow en monitoring. Op deze manier voel je je als een echte artiest.

De cursus start in oktober 2017 en is in Het Albertusgebouw, Didam. Voor meer informatie en inschrijven: www.hetmusiater.nl.

Liemers Jeugdorkest (vanaf 10 jaar)

Wil jij graag samen muziek maken en heb je een A diploma of één jaar muziekles? Dan is het Liemers Jeugdorkest iets voor jou!Samen met het Liemers Jeugdkoor wordt toegewerkt naar twee spetterende Sinterklaas-voorstellingen op zondag 19 november a.s. We gaan hippe, coole en vette liedjes instuderen!
Ben jij die enthousiaste muzikant? Meld je dan nu aan! De cursus start op vrijdag 22 september 2017 in Het Musiater, Zevenaar en is gratis! Voor meer informatie en inschrijven: www.hetmusiater.nl.

Liedbegeleiding op akoestische gitaar (vanaf 18 jaar)

Word de nieuwe Bob Dylan
In deze cursus leer je in groepsverband de basisakkoorden, waarmee je moeiteloos elke popsong, folksong of evergreen van Bob Dylan tot Adele kunt begeleiden. Je moet wel zelf voor een gitaar zorgen. We hebben een cursus voor beginners en een cursus voor cursisten met enige ervaring. De cursus start op 3 oktober 2017. Voor meer informatie en inschrijven: www.hetmusiater.nl.

Wildwaterweekend 8 en 9 juli

ULFT – Kanovereniging Het Anker organiseert een minicursus wildwatervaren voor beginners. In twee dagen leren cursisten de kajak kennen en wordt in groepsverband de eerste wildwater rivier afgevaren!

De cursus volgen kan ter voorbereiding van een sportieve zomervakantie en om laagdrempelig kennis te maken met de kanosport. Op zaterdag 8 juli leer je op de Oude IJssel in Ulft de beginselen van het kanovaren van ervaren instructeurs. De volgende dag ga je naar de Erft (Duitsland) en daal je een vermakelijk beginnersgedeelte van de rivier af. Hier ervaar je jouw eerste stroomversnellingen, keerwaters en slalompaaltjes.

Jong en oud (vanaf 10 jaar, met zwemdiploma, én een beetje lef) kan zich opgeven via cursus@rkvhetanker.nl. De kosten van de cursus zijn 25 euro. Wacht niet te lang! De kanovereniging kan maar een beperkt aantal cursisten voorzien van een boot, peddel, helm, vest en spatzeil.

"Vind je het leuk? Dan kun je overwegen lid te worden, de vereniging organiseert vaker leuke uitstapjes. Zo gaat de vereniging van 15 - 22 juli naar Oostenrijk om wilde rivieren af te varen. Wil je meer weten? Lees het nieuwsbericht op onze website: www.rkvhetanker.nl."

Boeken-, platen- en kledingmarkt bij De Boemelaars

ZEVENAAR - Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar door carnavalsvereniging De Boemelaars weer een boeken-, platen- en kledingmarkt gehouden worden.

Op de boekenmarkt zullen weer volop boeken in alle genres worden aangeboden voor een heel klein prijsje. Al vanaf €0,50 kunt u uw vakantie-leesplezier aanvullen. Of het nu gaat om een thriller, roman, detective of kinderboek, er is altijd wel iets te vinden naar uw smaak. "Bent u liefhebber van het ouderwetse vinyl, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u een scala aan LP’s aanbieden op onze platenmarkt waaruit u een keuze kunt maken. Kinderkleding of kleding voor volwassenen, op onze kledingmarkt is voor een ieder volop keuze."

De boeken-, platen- en kledingmarkt wordt gehouden op woensdag 5 juli van 19:00 tot 21:00 uur en op zaterdag 8 juli van 12:00 tot 14:00 uur in de verenigingsloods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. De toegang is geheel gratis.

"Heeft u nog boeken die u niet meer leest, platen die u niet meer draait en/of kleding wat u niet meer draagt? Wij zijn er blij mee. Wij komen deze graag bij u ophalen. U kunt hiervoor contact opnemen met Leidy Meijer, 06 55337461. Op een met u afgesproken tijdstip worden de goederen dan netjes bij u opgehaald."

Budget-burgerinitiatieven

RIJNWAARDEN - Burgers hebben vaak zelf goede ideeën over hoe ze samen iets kunnen betekenen voor anderen. De gemeente Rijnwaarden stelt geld beschikbaar zodat inwoners deze goede ideeën ook echt kunnen gaan uitvoeren.

Tot 31 december heeft de gemeente Rijnwaarden een budget van in totaal 34.000 euro beschikbaar gesteld. Hiervan kunnen inwoners maximaal 5.000 euro subsidie voor hun aanvraag krijgen. Behalve inwoners kunnen ook vrijwilligersorganisaties een aanvraag doen. Professionele organisaties komen niet in aanmerking voor de subsidie, maar er kan wel mee worden samengewerkt.

De gemeente behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst. Als het budget op is, kunnen de aanvragen die daarna binnenkomen niet meer worden beloond. De wethouder Sociaal Domein, Belinda Elfrink, beoordeelt de aanvraag en krijgt daarbij advies van een aantal inwoners. Binnen vier weken ontvangt de aanvrager bericht. Wanneer de subsidie van de gemeente niet toereikend is, kan een vergelijkbare subsidie aangevraagd worden bij de provincie Gelderland. Deze kan oplopen tot 25.000 euro per initiatief en is te combineren met het budget burgerinitiatieven.

Via de gemeente kunnen inwoners advies van een professional krijgen voor het op papier zetten van hun idee. De gemeentelijke aanjager burgerinitiatieven is Claudia Peeters, sociaal werker bij Caleidoz. Voor meer informatie, vragen en advies is zij bereikbaar via c.peeters@caleidoz.nl of bel 0316 542794. Details en voorwaarden van het budget burgerinitiatieven staan op www.goedvoorelkaardeliemers.nl.

Kindercomité wint eerste Das Groessen Kwis

Foto: RONV Media

GROESSEN - Met slechts zes punten voorsprong heeft het Kindercomité Groessen de eerste Das Groessen Kwis gewonnen. Op de tweede plaats volgde Dames 1 & 2 Handbal van Sportclub Groessen. De prijzen werden gisteravond uitgereikt tijdens een drukbezochte feestavond bij Zaal Gieling. De band Josie Jo zorgde voor een muzikale noot.

De stichting Das Groessen mocht liefst 33 teams inschrijven voor de eerste editie van de Das Groessen Kwis. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd mensen op zaterdag 17 juni op een zelf gekozen locatie aan het kwissen waren. Totaal waren er duizend punten te halen. De winnaars kwamen tot 691 punten.

Tijdens de feestavond in een volle Zaal Gieling werd er op humoristische wijze teruggekeken op de kwis. De spanning steeg naar grote hoogten toen de prijzen verdeeld werden. De top vijf zag er als volgt uit:

1. Kindercomite
2. Dames 1 & 2 Handbal
3. Oude A
4. Firma Vlak en Strak
5. De Lamme Takken

De prijs – een wisselbokaal en een geldbedrag – werd overhandigd door een bekend Groessens duo: Fons Stokman en Wim 'Smokey' Dikker. De geheime opdracht, een theorie-rijexamen afgenomen door verkeersschool De Kinkelder, werd door Rutger Nieuwland het best gemaakt. Hij sleepte hiermee belangrijke punten in de wacht voor het Kindercomité.
De stichting Das Groessen heeft inmiddels besloten om een vervolg op de Kwis te geven. Over twee jaar staat deze weer op het programma. Volgend jaar is het namelijk tijd voor de Das Groessen Manifestatie (zondag 24 juni).

Natuurcursus bij IVN De Oude IJsselstreek

REGIO - De IVN-afdeling De Oude IJsselstreek organiseert dit najaar, van september tot half december, een Natuurcursus. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de natuur en daarnaast de eigen woon- en leefomgeving beter wil leren kennen.

Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies. Omdat de IVN-afdeling een groot gebied beslaat, wordt hetzelfde cursusprogramma gelijktijdig in vier regio's aangeboden, op de volgende locaties: maandagavond in Braamt, dorpshuis De Braempt, Langestraat 22 (Montferland); dinsdagavond in Halle, de Ruumte, Nijmansedijk 20a (Graafschap); woensdagavond in Zevenaar, NME-gebouw, Vestersbos 2 (De Liemers); donderdagavond in Silvolde, weerstation Lichtenberg, Lichtenberg 6 (Rondom Strang en Iessel).

Globaal is er elke twee weken een lesavond, van 20 tot 22 uur, met aansluitend een excursie op zaterdagochtend van 9.30 tot 12 uur. Alle informatie over het programma, het rooster en de kosten staan vermeld op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Inschrijven kan tot 20 augustus via het aanmeldformulier op de website.

Fred Sieger in Rijnstate

ZEVENAAR - De tentoonstelling Fred Sieger: vorm - materie - kleur is onder andere te zien bij Rijnstate Zevenaar. De schilderijen die hier te zien zijn, komen uit zijn laatste abstracte periode, en tonen vooral de gevoelige kant van zijn werk.

De tentoonstelling is ook te zien in het Gemeentehuis Zevenaar en bij het Liemers Museum tot en met 3 september. Rijnstate Zevenaar aan de Hunneveldweg 14a is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Excursie door Kleine Gelderse Waard

AERDT - Op zondag 9 juli houdt het IVN een drie uur durende wandel-/struintocht door de Kleine Gelderse Waard.

In dit voormalige landbouwgebied ontstaat door nauwkeurige afgravingen van klei, nieuwe flora en fauna. Gadviseerd wordt om stevige schoenen te dragen en bij regenachtig weer misschien zelfs laarzen. "Bent u in het bezit van een verrekijker, neem die dan mee!" De start is om 09.00 uur op de parkeerplaats van voormalig café Joosten aan de Aerdtsedijk 27 in Aerdt. Info te verkrijgen via Gerard Tittse, 0316 543230.

Fietstocht KBO/PCOB

DUIVEN - Op woendag 26 juli zal er weer een fietstocht van ongeveer 35 km. van KBO en PCOB afdeling Duiven/Westervoort worden georganiseerd.

Er is weer een mooie route voorbereid. Het verzamelen is om 10.00 uur bij het station Duiven aan de Zuidzijde bij de bushalte. Opgave een week van tevoren van 17 tot 22 juli bij Wil Westra (0316 280640) of per mail westra.adam@hotmail.com De tocht is op eigen risico, en eventuele schade valt onder verantwoordelijkheid van de organisatoren. De deelnemer neemt uw eigen lunchpakket en drinken voor onderweg mee.

Kees van den Hondel nieuwe koning Sint-Andreas

Foto: F. van Uem

ZEVENAAR - Op maandag 3 juli was het vogelschieten voor het koningschap van schutterij Sint-Andreas.

Na 105 schoten werd de houten vogel door Willem Elfrink naar beneden geschoten en was het nieuwe koningspaar bekend. Kees en Angela van den Hondel zijn het nieuwe koningspaar van schutterij Sint-Andreas. De andere prijzen zijn als volgt geschoten: Kop door Mario Staring. Linkervleugel door Nico Elfring. Rechtervleugel door Albert Eijkelkamp.

Het oude koningspaar Gerald & Inge Arns werd bedankt voor het afgelopen jaar, waarbij het de schutterij bij verschillende evenementen vertegenwoordigd heeft.

Kerkdiensten protestantse kerk Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Zaterdag 8 juli is er dienst in zorgcentrum Lobede in Tolkamer. De dienst begint om 10.00 uur en ds. Ten Boom uit Didam is de voorganger.

Op zondag 9 juli om 10.30 uur is er een oecumenische familiedienst. Deze dienst is gezamenlijk georganiseerd door de katholieke en protestantse kerk in Lobith. Er is die zondag geen viering in de rk-kerk, jong en oud is uitgenodigd voor deze gezamenlijke viering.

Zondag 16 juli is ds. Ter Avest uit Arnhem de voorganger. Deze dienst begint om 10.00 uur.

Na de dienst drinken we koffie en thee met elkaar. Iedereen is welkom bij deze diensten van PKN Rijnwaarden aan de Markt 15, Lobith.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgen- en middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

9 juli 8.30 u br . R.A. Nijhoff; 16.30 u ds C. van den Berg

16 juli 8.30 u ds J.J. Poutsma; 16.30 u br R.A. Nijhoff

Sint-Franciscus Babberich

Zaterdag 15 juli om 19.00 uur communieviering voorganger Diaken Andre van Boven met medewerking van het gemengd koor:

Intenties:

Ouders Bouwman- Bodd

Nol Köning

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Dora Wolters-Medze.

De eerstvolgende viering is zaterdag 19 augustus om 19.00 uur. Eucharistieviering voorganger Gerard Remmers met medewerking van het gemend koor.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Bert Timmer Memorial Loop

Foto: Rob Jansen

DUIVEN - Zondag 3 september begint in het Horsterpark in Duiven om 10:30 uur de Bert Timmer Memorial Loop met de kidsrun, gevolgd om 11:30 uur door de 10 km lopers én om 13:00 zal de 5 km plaatsvinden.

Prijsuitreiking is direct na de gelopen afstand. Uiteraard, om het spannend te houden, is er prijzengeld voor verbetering van het parcoursrecord. Op basis van het startnummer zal na afloop prijzen verloot worden, de gelukkige moet dan nog wel op het terrein aanwezig zijn. Zoals elk jaar is er ook dit jaar een goed doel verbonden aan deze Memorial Loop. De organisatie en de lopers gaan zich dit jaar inzetten voor de kinderen van de Joannesschool in Groessen. "We proberen zoveel mogelijk buiten-speel-computers e realiseren. Het belooft weer een prachtige dag te worden tijdens het 'Jaarlijks sportief evenement in de Liemers'."

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of via de link op www.btml.nl.

Team Duiven 29 keer de Alpe d’Huez op

Foto Team Duiven Boven van links naar rechts: Yvonne Liefaart, Britt Gieling, Jari Schennink, Frauke Gieling, Sjon Gieling Onder van links naar rechts: Richard van Onna, Roy Wieleman, Wendy Stokman, Jan Wieleman en Roy Willemsen.

GROESSEN – Team Duiven kijkt tevreden terug op Alpe d’HuZes. Op 1 juni ging het team gezamenlijk liefst 29 keer de berg op, fietsend, wandelend of hardlopend. Het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, is ruimschoots gehaald. Team Duiven heeft ruim 38.000 euro opgehaald. De dank aan sponsoren is groot.

‘Een bijzonder indrukwekkende happening om nooit meer te vergeten’, aldus Wendy Stokman, die dit jaar voor het eerst meeging. Het team bestaande uit Britt Gieling, Richard van Onna. Sjon Gieling, Yvonne Liefaart, Roy Wieleman, Roy Willemsen, Jari Schennink, Wendy Stokman, Jan Wieleman en Frauke Gieling hebben een fantastische week op de Alpe meegemaakt. Verdriet en plezier wisselden elkaar af. Maar voldoening over het behaalde resultaat van dit prachtige bedrag voerde de boventoon.

Sjon Gieling: ‘We hebben allemaal onze beweegredenen gehad om mee te doen. We hebben veel getraind. En toch, als je daar dan bent, en je gaat weer die berg op, dan weet je pas echt dat opgeven geen optie is.’

Team Duiven is iedereen dankbaar, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen. Zonder al deze sponsors was het niet gelukt. "Wil jij ook volgend jaar deze uitdaging aangaan? En wil je aansluiten bij Team Duiven? Neem dan contact op met Frauke Gieling, telefonisch 06 20044079 of mail naar teamduiven@hotmail.com."

200 wandelaars op de Liemers Posbankloop

Bij Theepaviljoen Horsterpark kregen wandelaars appeltaart

DUIVEN - Afgelopen zaterdag hebben wandelaars uit het hele land meegelopen in de Kennedymars en 4D-Trainingstocht vanuit Huis van Droo in Duiven. In de nacht hebben de 80 km Kennedywalkers een 30 km rondje Liemers gedaan waarbij ze onder andere in Loo bij de Dorpsnoot een goed verzorgde rustpost hadden.

Bijzondere ervaring was de eerste rustpost bij de sterrenwacht van Corona Borealis (Sterrenwacht) in Zevenaar. In de ochtend zijn de 4D-wandelaars aangesloten bij de Kennedywalkers voor een behoorlijk pittige 50 km wandeltocht door de Liemers en over de Veluwezoom (Posbank). Bij de brandweerkorpsen aan weerszijden van de IJssel tussen Westervoort en Dieren zijn de wandelaars op de rustposten in de watten gelegd. Op de laatste rustpost bij fruitkwekerij Stokhorst stond Dorpsraad Groessen klaar voor de wandelaars met fruit, frisdrank en een zomers biertje van Stadsbrouwerij Wittenburg.

Bij terugkomst wordt door de wandelaars de verzorging en inzet van de vrijwilligers geroemd. Team Liemers Posbankloop mag tevreden terugkijken op een mooi wandelevenement. Volgend jaar op de laatste zaterdag van juni krijgen deze prestatietochten een vervolg voor wandelaars met de lange adem.

Fierce 360, wereldrecordpoging simultaan vuurspuwen

REGIO - Op zaterdag 17 augustus wordt geprobeerd het wereldrecord simultaan vuurspuwen te verbreken.

Het doel is 360 deelnemers. Al diverse inwoners van de Liemers nemen deel. "Lijkt het jou ook wat om te leren vuurspuwen of kun je het al en wil je deelnemen, kijk voor informatie op www.fierce360.nl en www.vuurgilde.nl of mail marco@fierce360.nl."

Zaterdag 15 juli om 19.00 uur communieviering voorganger Diaken Andre van Boven met medewerking van het gemengd koor:

Intenties:

Ouders Bouwman- Bodd

Nol Köning

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Dora Wolters-Medze.

De eerstvolgende viering is zaterdag 19 augustus om 19.00 uur. Eucharistieviering voorganger Gerard Remmers met medewerking van het gemend koor.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Meet je conditie bij atletiekvereniging De Liemers

ZEVENAAR - "Wil je graag weten hoe het er voor staat met je conditie? Kom dan op maandag 10 juli naar de atletiekbaan in Zevenaar om mee te doen aan de coopertest."

Tevens is De Romei Therapie en Training aanwezig om een gratis healthcheck uit te voeren. De coopertest start om 19:30 uur en deelname is gratis voor alle lopers uit Zevenaar en omgeving. Het adres van de atletiekbaan is Heerenmaten 4 in Zevenaar.

Lezing over De Nachtwacht

OUD-ZEVENAAR - Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy wil een lezing over De Nachtwacht organiseren. De Nachtwachtwandelingen Lezing vertelt en laat met behulp van een PowerPoint presentatie zien het levensverhaal, de biografie van De Nachtwacht, het 375 jaar oude schilderij van Rembrandt.

De route wordt gevolgd die het schilderij door het oudste deel van Amsterdam heeft afgelegd. Van de plaats waar het schilderij werd gemaakt lopen we langs plaatsen waar het schilderij heeft gehangen. Wie waren de mensen die staan afgebeeld? Waren ze rijk of arm, waar woonden ze? Hoe en wanneer is De Nachtwacht zo beroemd geworden?

De duur van de lezing is twee uur inclusief kleine pauze). De bedoeling is dat de lezing bij CaReZa De Kroon wordt gegeven. Men hoeft dus niet naar Amsterdam! Maar de Seniorenclub wil eerst weten of er wel voldoende animo voor is. Bij veertig aanwezigen komt de entreeprijs op (inclusief 1 consumptie) 15,00 euro. Als er meer belangstellenden zijn, wordt de entreeprijs lager.

Lijkt je dit interessant en wil je wel aanwezig zijn bij de lezing, geef dit dan even door aan Marian Godschalk via de mail marian@seniorencluboudzevenaarooy.nl. Zo gauw zich er 40 personen hebben aangemeld, wordt er een datum vastgesteld.

Vlooienmarkt met kofferbakmarkt

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is een jaarlijks terugkerend evenement: de vlooienmarkt met kofferbakmarkt

Deze is op zondag 16 juli van 10-17 uur. Een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop. Dit word de tweede vlooienmarkt van dit seizoen door animo vlooienmarkten georganiseerd!

Leuk als bezoekernom te komen snuffelen, of als men nog overtollige spullen te koop wil aanbieden, huur dan ook een kraam voor 25 euro Er is ook kofferbakgrondplaats met auto voor 12,50 en auto- aanhanger voor 15 euro. Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats.

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel met monique 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Het theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras !

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van animo op het horstenpark zijn: Zo. 16 juli, zo. 13 aug. en 17 sept.

Zomervakantie bij Kledingbank Montferland

DIDAM - Op woensdag 12 juli is de laatste inname-ochtend van gebruikte kleding door Kledingbank Montferland. Daarna gaan de deuren voor enkele weken op slot.

De vrijwilligers van de kledingbank gaan ook even van een welverdiende vakantie genieten. Er is in het eerste halfjaar weer veel kleding binnengekomen, gesorteerd en wat wellicht nog belangrijker is: er zijn weer veel mensen aan kleding geholpen. Meer dan 500 mensen, jong en oud. Hiermee blijkt helaas dat de kledingbank bestaansrecht heeft. Er zijn nog steeds veel mensen in Montferland en omliggende regio die dit steuntje kunnen gebruiken om een beetje goed in de kleding te kunnen blijven.
Na de vakantie gaat de kledingbank weer vrolijk verder. Op zaterdag 2 september gaan de deuren weer open en kan er van 10.00 uur tot 12.30 uur weer kleding gebracht worden. "We hopen dan weer uw kleding te kunnen ontvangen aan de Lockhorststraat 10 in Didam."

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 9 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering.                                                

Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van jubileum koor: Stella Maris 50 jaar.

Intenties: Jan van Don, Corrie Vermeulen-ten Brundel, Hanneke van Berkel, Jan Hendriksen, Ouders Jurrius-Hagen, Theodorus Reijmer.

Zondag 16 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pater G. Remmers. Met medewerking van koor: N.G.K.

Intenties: Wim Jörissen, Tontje en SupiahUbleëuw-Samirardjo, Jo Hueskes, Hanneke van Berkel.

Overleden:

Op 14 juni: Fred Banning, 68 jaar, Zonegge,

Op 15 juni: Sophia Nas-van Zuijlen, 71 jaar, Zonegge,

Op 19 juni: Cornelia van der Aa-Timmermans, 69 jaar, “t Bieltje Zevenaar.

Op 25 juni: Frans van Alst, 79 jaar, Staringstraat Zevenaar

Project 'De nieuwe Cirkel' kan van start

PANNERDEN - De gemeenteraad van Rijnwaarden heeft in zijn vergadering op 27 juni ingestemd met de benodigde financiering voor het project 'De nieuwe Cirkel' in Pannerden. Hiermee is de realisatie van het vernieuwde dorpshuis De Cirkel in Pannerden een stap dichterbij gekomen.

In de afgelopen maanden is uitgebreid overleg gevoerd met alle bestaande en nieuwe gebruikers van De Cirkel, met de omwonenden, met de Dorpsraad Pannerden en met andere betrokken instanties. Dit heeft geleid tot een plan waarin De Cirkel een totale metamorfose krijgt, gericht op een nieuw en levendig dorpshuis voor Pannerden!

Met het besluit van de gemeenteraad kan het project de volgende fase in en dat is de uitvoering van het project. Na de verbouwing van het huidige pand ontstaat er een multifunctioneel dorpshuis in Pannerden. Verschillende clubs, verenigingen en instellingen krijgen een plek in De Cirkel voor hun activiteiten. Eén van de verenigingen die verhuist naar deze locatie is jeugdsoos De Duim. Nieuw is ook dat er een viertal (kleinere) bedrijfsruimten in De Cirkel worden gesitueerd waarin startende ondernemers zich kunnen vestigen.

Beheer

De bedoeling is om het beheer van het nieuwe dorpshuis zoveel mogelijk bij de gebruikers belegd wordt. Een werkgroep is ook met de uitwerking van het beheer bezig. Als alles volgens de planning verloopt dan kan 'De nieuwe Cirkel' medio 2018 opgeleverd worden en kunnen inwoners voor verschillende activiteiten terecht in hun multifunctionele dorpshuis.

Sponsor bedankt!

V.l.n.r: Lisette Scheers, Geertjan van der Heijden, sponsor Carin Schoenmakers, Donja Janssen Liggend: René Bouter. Op de foto ontbreken: Wendy van der Schouw en Erwin Vis.

HUISSEN/ZEVENAAR - Op één punt na is het tweede mix team van tennisvereniging Huissen er net niet in geslaagd kampioen te worden in de eerste klasse van de voorjaarscompetitie.

Helaas door blessureleed moesten er totaal drie partijen worden opgegeven. Spannend bleef het tot op de laatste dag. "Wij bedanken Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging Zevenaar voor de sponsoring van onze prachtige teamkleding."

Jeugd HV Duiven op kamp

DUIVEN - Het seizoen van de jeugd van handbalvereniging Duiven is afgesloten met het jaarlijkse handbalkamp.

Met zo'n 60 kinderen gingen ze van vrijdagavond tot zondagavond naar Braamt. Op zaterdag kwam ook de jongste jeugd een dag gezellig mee doen.

Judokwai Fred Schilder

REGIO - Judoleraar Fred Schilder was succesvol op de Judo-dangraad examens te Markelo.

Op zaterdag 24 juni wisten Ayaz Gedri,Jeffrey Bakker en Koen Lenting hun felbegeerde zwarte band judo te behalen. Sting Wegenaar behaalde met een voortreffelijk technisch judoniveau zijn 2e dangraad judo. Al met al een goed resultaat voor Judokwai Fred Schilder.

Geen maatwerk zonder maatje

Foto: Dies Goorman (Fotostudio Didam)

DIDAM - Elk jaar veilt MKB Montferland een vaatje haring tijdens de jaarlijkse barbecue van de ondernemersvereniging. Leden doneren briefjes van 5 euro tot de wekker gaat en degene die het laatst een briefje in de ton heeft geworpen, wint een vaatje haring.

Dat vaatje haring mag de ondernemer niet zelf houden, maar wordt uitgedeeld. Winnaar Bennie Fielt van Autobedrijf Fielt trakteerde haring tijdens de eerste bijeenkomst Maatwerk Democratie, een initiatief van burgemeester Peter de Baat. Op maandag 19 juni ging de Montferlandse burgemeester in gesprek met burgers. Peter de Baat opende de bijeenkomst met de opmerking: “Geen maatwerk zonder maatje.”

Zo’n 50 inwoners uit Didam waren aanwezig bij deze bijeenkomst. Over een scala aan onderwerpen deelden zij hun mening, kennis en ervaring met de burgemeester en de gemeente Montferland, die graag naar haar inwoners luistert. Edwin Sap, voorzitter van MKB Montferland was ook uitgenodigd voor deze bijeenkomst. In overleg met Bennie Fielt werd besloten de haring aan deze betrokken burgers uit te delen als smakelijk begin van een inspirerende bijeenkomst. Hoewel veel deelnemers net gegeten hadden, vond de overheerlijke haring gretig aftrek. De haring werd ter beschikking gesteld door Vishandel Wennekes uit ‘s-Heerenberg.

De opbrengst van het vaatje gaat naar de Brede School Zuidzon uit Didam. Het ‘eerste vaatje’ haring bracht 820 euro op. De school moet het bedrag uitgeven aan iets extra’s voor de kinderen. Een blij verraste schooldirecteur Marjolein Wenting moest nog even nadenken over het doel.

Stella Maris vijftig jaar

ZEVENAAR - Koor Stella Maris viert zijn 50-jarig jubileum. Iedereen is welkom bij het feestelijke miniconcert op zondag 9 juli in de H. Andreaskerk in Zevenaar.

Men is welkom op zondag 9 juli bij de feestelijke Eucharistieviering om 09.30 uur in de H. Andreaskerk in Zevenaar. "Na de mis genieten we van een kopje koffie met wat lekker erbij. Aansluitend geeft ons jubilerend koor onder leiding van dirigent Ton Geerts een miniconcert. Op deze manier wordt het jubileumjaar op passende en gezellige wijze afgesloten."

Stella Maris heeft in een halve eeuw een breed, meerstemmig repertoire opgebouwd. Qua stijlen voor elk wat wils. "Onze popliederen passen uitstekend in de liturgie. We hopen hiermee ook een jong(er) publiek aan te spreken."

Ton Geerts slaat inmiddels al tien jaar op professionele wijze de maat, maar daarvoor heeft het koor zich altijd kunnen beroepen op bevlogen dirigenten, zoals Casper de Vries, die het koor tevens op de piano begeleidde. Dat doet momenteel Frans Korthaus, die samen met Ton Geerts verantwoordelijk is voor de muziekarrangementen.

Stella Maris kijkt uit naar de toekomst. "We willen ons publiek blijven vermaken en vooral ook verrassen met mooie nummers. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Of eigenlijk is het hier: hoe meer stemmen, hoe meer vreugd! Wij verwelkomen nieuwe zangers en zangeressen van harte. Ook begeleidende muzikanten mogen aankloppen: ons duo fluit en klarinet kan altijd passende versterking gebruiken. De vaste oefenavond van Stella Maris is op maandag van 19.45 tot 21.45 uur in de H. Andreaskerk."

Spetterend Dijkhuizen Concert op het Plein

Foto: Eddy de Wild

DUIVEN - Een bewolkte zondagmiddag op het Remigiusplein in Duiven was het decor voor de tweede editie van Dijkhuizen Concert op het Plein van Liemers Harmonie Duiven. Ondanks deze bewolking stroomden de terrassen van de Duivense horeca vol om de klanken en ritmes van Liemers Harmonie Duiven te beleven. Ook de jeugdleden van het orkest en de slagwerkgroep mochten optreden.

De slagwerkers voerden een heuse drumbattle uit tussen Bram Kersten en Sami Hiffens. Zij werden ritmisch ondersteunt door de overige slagwerkers, die fanatiek juichten wanneer hun drummer een solo gaf. “De jongens mochten zelf hun ritmes verzinnen. Dat werd een creatief en interactief proces”, aldus dirigent Maarten Zaagman. De slagwerkers speelden ook samen met beats uit de speakers die klaarstonden. “Dit is de jongste groep die dit nummer ooit heeft gespeeld. Een super prestatie!”

Foto: Eddy de Wild

Ook het harmonieorkest speelde verschillende muziekstukken. De trombonisten lieten zich horen in het nummer ‘Magic Slides’. “Hubert, Ronald en Dirk hebben alle registers van hun trombone laten horen aan het publiek,” aldus Dick Hunnersen. “Vooral het hoge tempo maakt het nummer een uitdaging.” Een ander hoogtepunt was de compilatie van de beste muziek uit de film ‘Pirates of the Caribbean’ en het nummer ‘The Happy Cyclist’.

Voor Dick Hunnersen was dit het laatste concert. Hij draagt in het najaar het stokje over aan zijn opvolger. In het voorjaar presenteert Liemers Harmonie Duiven haar nieuwe dirigent tijdens haar jaarlijkse Dijkhuizen in Harmony Concert.

Duivense ondernemer ontvangt bijzonder certificaat

Foto: Jacques Kok

DUIVEN – Tijdens de zomerborrel van bedrijvennetwerk De Liemerse Uitdaging reikte voorzitter Jan Ummenthum donderdag 29 juni het eerste Social Return on Investment certificaat uit aan een Liemerse ondernemer: Peter Houthuijzen van Welling Catering.

De Duivense horecaondernemer ontvangt deze onderscheiding, omdat hij zich via de Liemerse Uitdaging meer dan 100 uur belangeloos inzette voor diverse maatschappelijke initiatieven. Als lid van de matchgroep Duiven/Westervoort werkte hij onder andere mee aan de Vrijwilligersavond in Duiven, faciliteerde hij verschillende bijeenkomsten, daagde hij zijn netwerk uit om lokale clubs en verenigingen te helpen en organiseerde hij het horecadeel tijdens het MidZomerNachtFestival de Liemers. Daarnaast maakte hij samen met Mikado en het Candea College een enorm succes van het Aanschuifdiner voor ouderen en alleenstaanden.

Jan Ummenthum: “Onze bestuursleden Axel Jansen (Jazo) en Harald Wiggers (Liemerse College) namen het initiatief voor dit Social Return on Investment certificaat. Het is een blijk van waardering voor diegenen die zich met gesloten portemonnee voor de Liemerse Uitdaging - en dus voor onze lokale gemeenschap - inzetten.”

”Maatschappelijk betrokken ondernemen vind ik normaal”, zegt Peter Houthuijzen. “Het is leuk om verbindingen te leggen en je netwerk in te zetten om doelen te bereiken. Ik heb er veel plezier in, dus ik blijf het ook gewoon doen. Ik ben er heel blij mee dat mijn collega-ondernemers van de Uitdaging mijn inzet op deze manier waarderen.”

Crescendo in Ooij blikt muzikaal terug

OOIJ - Maandag 10 juli vanaf 19:30 uur houdt Crescendo haar seizoensafsluiting in / rondom muziekcentrum Crescendo aan de Slenterweg 8. Het fanfareorkest van Crescendo presenteert zich tijdens deze ontspannen muzikale afsluiting als laatste activiteit voor de zomervakantie.

Crescendo kijkt terug op een muzikaal seizoen met enkele geweldige hoogtepunten. Wie herinnert zich niet het Sinterklaasspektakel dat Crescendo afgelopen november organiseerde bij ViDa Dansstudio’s? En denk eens aan het grandioze concert met het Liemers Mannenkoor. In een volle sporthal Muizenberg in Didam wist Crescendo op onnavolgbare wijze het publiek te boeien met als titel ‘Ein Abend in Diem!’.

Om samen met alle samenwerkingspartners terug te kunnen kijken op alle muzikale activiteiten organiseert Crescendo deze seizoensafsluiting. Voor kinderen is er de gelegenheid hun favoriete instrument te proberen. "Daarnaast hopen we dat iedereen zich uitgenodigd voelt om gezellig langs te komen en met ons terug te kijken op het afgelopen muzikale seizoen. Uiteraard is de toegang gratis en zorgt Crescendo voor een hapje tijdens de borrel na afloop van het muzikale gedeelte. Wees welkom op onze ontspannen seizoensafsluiting, waar enkele muzikale hoogtepunten uit het afgelopen jaar de revue zullen passeren."

Sjors Sportief & Sjors Creatief in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt gemeente Rijnwaarden alle basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.

Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven. Rijnwaarden haakt daarbij aan bij de gemeente Zevenaar. Sjors Sportief & Sjors Creatief is inmiddels in ruim 70 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders, waardoor inschrijven een plezier wordt en administratieve rompslomp tot het verleden behoort. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een 'mascotte' gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen de het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Meld uw activiteit ook aan!

Sjors geeft de kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur en stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. "Hiervoor hebben wij u nodig: uw activiteit is een belangrijke bijdrage voor het draagvlak dat de gemeente met dit project nodig heeft.

Uw activiteit, wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt in oktober op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie! Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken!

Meer informatie? Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met info@sjorssportief.nl.

Vrijwilligersavond Sportclub Groessen

GROESSEN - Ter afsluiting van het seizoen en als dank voor een heel seizoen vrijwilligerswerk vond op vrijdag 16 juni de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Ook dit jaar weer georganiseerd door onze vrijwilligerscommissie.

Na de opening van Linda Dikker, secretaris, werden de leden van de klaverjascommissie uitgeroepen tot vrijwilligers van het jaar. Hennie Roelofs maakte de uitverkiezing bekend en zijn toespraak staat hieronder weergegeven. Helaas konden Willy van de Crommenacker en Joop Aaldering niet aanwezig zijn op deze avond. Rummy Stokman ontving de trofee en een bos bloemen. Na het officiële gedeelte volgde een gezellige avond waar onder het genot van een drankje en hapje het afgelopen seizoen werd besproken.

Vrijwilliger van het jaar

"Elke vereniging kan niet draaien zonder vrijwilligers, daarom zijn we blij met iedereen die bij Sportclub Groessen vrijwilligerswerk doet. Elk jaar willen we toch één of meerdere vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dit jaar gaat de prijs naar een commissie. Deze commissie bestaat uit drie personen. De commissie heeft niet direct met handbal of voetbal te maken. Zij organiseren een activiteit die eind zeventiger jaren al is gestart in ons clubhuis. Het langstzittende commissielid zit er al vanaf begin jaren 80. Wanneer precies konden we niet achterhalen. Hij was ooit actief voetballer bij Groessen en was diverse jaren leider van het 4e elftal. Het tweede commissie heeft ook jaren gevoetbald bij Groessen en was ooit leider van jeugdteams. Hierna was hij jarenlang clubscheidsrechter. Het derde commissielid heeft geen sportief verleden bij sportclub Groessen. Maar doet onder andere de administratie van deze commissie. Deze commissieleden organiseren avonden waarbij plezier en gezelligheid hoog in het vaandel staat. Deze avonden worden georganiseerd in de maanden september t/m maart en worden bezocht door meestal oudere, niet actieve sportleden. De vrijwilligers van dit seizoen: de klaverjascommissie. De commissie bestaat uit Rummy Stokman, Willy van de Crommenacker en Joop Aaldering. Rummy, Willy en Joop van harte gefeliciteerd", aldus Hennie Roelofs namens het bestuur.

Sportief en leuk tennisevenement voor de jeugd bij Tennisvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Volgens verschillende onderzoeken bewegen kinderen te weinig. Tennisvereniging Zevenaar wil daar graag verandering in brengen. Op zondag 16 juli van 10.00 tot 16.00 uur organiseert TV Zevenaar een gratis activiteitendag voor kinderen van 4-16 jaar.

Tijdens deze dag kunnen de kinderen kennismaken met de tennissport en ook hun 'skills' tonen met het ballenkanon. Tevens is de tennisleraar aanwezig om je tips te geven om je spel te verbeteren, maar ook om de de basis principes bij te brengen van het tennissen zelf. Daarnaast zijn er natuurlijk de spel-elementen zoals 'rondje om de wereld' en korte wedstrijden uiteraard ook voor de wat ervaren tennissers(sters).

Gedurende die dag staat er voor de deelnemers gratis limonade klaar ( beschikbaar gesteld door de Coop) en wordt de dag afgesloten met een gratis frietje en een bijpassende hap (frikadel of kroket). Deelname staat uiteraard ook open voor kinderen zonder spelervaring die kennis willen maken het tennis. Heb je geen racket, geen probleem: je krijgt die dag een tennisracket in bruikleen. Informatie en inschrijven kan via: toernooi@tvzevenaar.nl. Het park ligt aan de Einsteinstraat 14 Zevenaar - Hengelder.

Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar de markt op

ZEVENAAR - Zaterdagmiddag 8 juli verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een concert op de markt in Zevenaar. De aanvang van dit concert is om 14.30, het einde om 16.15 uur.

Er is gekozen voor een muzikaal buitenprogramma met veel herkenbare nummers. Gouden oudjes als Gonna Fly now en Imagine worden afgewisseld met nummers van Total Toto en Count Basie. En natuurlijk mag op een zomermiddag Latin Pop niet ontbreken. De muzikale leiding is die middag in handen van Jos Jansen

Dit alles kan beluisterd worden op de terrassen van de markt. De toegang is gratis. "Kortom: alle ingrediënten voor een mooie middag. Het enige wat we niet kunnen garanderen is het weer. Bij slecht weer kan het helaas niet doorgaan."

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

zondag 9-7-2017: Communieviering Pastoraal Werker Jeroen Heemink m.m.v. In Between.

zondag 16-7-2017: geen viering

Intenties 9-7-2017: jaargedachtenis Henk Derksen en Toos, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Theo Uffing, Ben en Willemien Berndsen-Palm, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Piet Palm, Wim en Lies Melchers-Derksen, Jo en Maria Lamers-Awater.

Aangenaam Wonen en leven: onderzoek onder 55-plussers

ZEVENAAR - Half juni hebben alle 55-plussers uit Zevenaar stad een brief gekregen met een vragenlijst over het project Aangenaam Wonen en leven. Deze enquête, die ingaat op hun woonsituatie en woonomgeving, helpt ons in kaart te brengen wat uw woonwensen zijn en wat ze nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig en aangenaam in ieders huis te kunnen blijven wonen.

"Alleen als zoveel mogelijk mensen meedoen met het onderzoek kunnen we een goed beeld krijgen van uw woonbehoeften. Hebt u de vragenlijst nog niet ingevuld, het kan nog tot 14 juli! Onder de deelnemers worden drie cadeaubonnen verloot.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de ingevulde vragenlijst terugsturen naar Caleidoz Welzijn t.a.v. Aangenaam Wonen, Antwoordnummer 1035 6900 VB Zevenaar (een postzegel is niet nodig).
U kunt ook online meedoen met het onderzoek via de website www.caleidoz.nl/aangenaamwonen. De gegevens van het onderzoek worden vertrouwelijk behandeld. In september worden de resultaten bekend gemaakt via de lokale media."

Familie-vriendentoernooi bij TTV Zevenaar

Op de foto het jongste lid Daniël (5 jaar) in actie.

ZEVENAAR - Evenals voorgaande jaren was ook dit keer het familie- en vriendentoernooi van tafeltennisvereniging Zevenaar een succesvolle en geslaagde dag.

Bij dit toernooi mochten alle leden een familielid vriend of vriendin meenemen. Mede door de ongedwongen en gezellige sfeer, meedoen was belangrijker dan winnen, neemt het aantal deelnemers elk jaar toe. Liefst 44 tafeltennisliefhebbers namen aan dit evenement deel. Koppels van twee familieleden of vrienden moesten in de voorronde bepalen wie doormocht naar de hoofdronde of een herkansing kreeg in de troostronde. Bij de troostronde waren het Romy van Wanrooij en vriendin Iris Jansen, die iedereen de baas bleven en keurig eerste werden. In de hoofdronde lukten het Reno de Jong en zijn moeder om de hoogste plaats en de eer in de wacht te slepen.

"Al met al kunnen we weer terugzien op een leuke en geslaagde dag welke met een heerlijke barbecue voor alle leden werd afgesloten mede dankzij het voortreffelijke buffet van slager Franz Gerritschen."

Welzijnsarrangementen van Caleidoz

Barbara van Hall en Dicky Westerik, welzijnsconsulenten van Caleidoz en dokter Brugman

ZEVENAAR - Onder de noemer ‘Welzijn op recept’ heeft Caleidoz met een nieuw product ontwikkeld dat u kan helpen om zelf weer een positieve draai aan uw leven te geven.

Ieder mens, jong en oud, kan te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen waardoor het leven uit balans kan raken en lichamelijke klachten, somberheid, slapeloosheid of angstklachten veroorzaken. Welzijn op recept kan uitkomst bieden en wil deze mensen ondersteunen in het behouden van gezondheid en welzijn.

De welzijnsarrangementen bestaan uit verschillenden activiteiten die zich richten op de zogenaamde ‘principes van duurzaam geluk en welbevinden’. Hoe kun je beter omgaan met de dingen die jij in je leven tegenkomt? Welke dingen zijn belangrijk in jouw leven? Hoe wil je daaraan werken? Meer in het hier en nu leven door tijd te maken voor dingen die je leuk vindt. Hoe kun je meer leuke contacten hebben met anderen? Hoe kun je zorgen dat je beter in je vel komt te zitten? Hoe kun je anderen helpen?

Hoe gaat het in zijn werk? Uw huisarts verwijst u door naar een van de welzijnsadviseurs van Caleidoz. Deze komt bij u langs of u wordt op locatie uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Hij/zij bespreekt met u wat u leuk vindt en waar u energie uit haalt en bekijkt samen met u welk welzijnsarrangement het beste bij u past.

Caleidoz heeft een boekje samengesteld met alle arrangementen. Het eerste exemplaar is onlangs aangeboden aan dokter Brugman, die namens de Zevenaarse huisartsen overleg heeft met het team van Caleidoz.

Welzijn op recept is een initiatief van Caleidoz Welzijn in samenspraak met de huisartsen.

Samenwerking De Hoevert en Scouting Didam

DIDAM - Van de zes weken zomervakantie, van 17 juli tot 27 augustus, is zwembad De Hoevert op speciale tijden vier weken geopend.

Recreatief zwemmen met een survival parcours. Dankzij de samenwerking met Scouting Didam is er op dinsdag- en donderdagmiddag van 14:00-16:00 uur recreatief zwemmen met een survival parcours. Ook op zondagmorgen 09:00-12:00 ligt het parcours in het water. Het parcours is geschikt voor alle leeftijden.

Ook is het mogelijk om in de vakantie zwemlessen te volgen in de vorm van Turbolessen. "Met de Turbolessen bieden wij de gelegenheid om kinderen in de zomervakantie door te laten zwemmen. Een extra boost en om de kinderen hun vaardigheid te laten behouden. Elke dag is er anderhalf uur zwemles. De turbolessen worden gegeven in de week van 17-21 juli en 21-25 augustus.

Zomerabonnement

Er is een speciaal zomerabonnement. Voor 27,50 euro (in de voorverkoop tot en met 14 juli: 25,00) kun je onbeperkt komen zwemmen tijdens de openingstijden van het zomerrooster en krijg je nog een paar voordelen. Het zomerabonnement is verkrijgbaar bij de kassa van het zwembad. En mocht de zon niet genoeg schijnen deze zomer: de zonnebank snelbruiner kost 3,50 euro per keer.

Team 4 badmintonclub Didam tweede op Nederlandse teamkampioenschappen

DIDAM - Op zaterdag 24 en zondag 25 juni werden de Nederlandse teamkampioenschappen (NTK) badminton gespeeld in Zutphen. Tijdens dit kampioenschap spelen alle winnaars van de Regio Team Kampioenschappen tegen elkaar voor de titel ‘Nederlands team kampioen’.

Team 4 van BC Didam speelde in een poule van vijf teams. Verdeeld over twee dagen speelde het vier wedstrijden. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen met 3-2 en de derde wedstrijd werd gewonnen met 4-1. De vierde wedstrijd was beslissend voor de titel ‘Nederlands team kampioen van de vierde klasse’. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen BC Schollevaar uit Capelle aan den IJssel. De wedstrijd werd verloren met 1-4, waardoor team 4 tweede van Nederland is geworden in de vierde klasse. Een mooi resultaat van Sander, Robin, Rodney, Ni-Kiki, Heidi en Lisanne! Het laatste nieuws staat op www.bcdidam.nl.

Warm welkom voor RSD de Liemers in Hal 12

Gemeentesecretaris Saskia Wiersma verwelkomt medewerkers RSD de Liemers met wat lekkers voor bij de koffie.  Foto: Gemeente Zevenaar

LIEMERS - Op maandag 3 juli hebben wethouders Tienke van der Werf, Stel Bijl en gemeentesecretaris Saskia Wiersma de nieuwe 'bewoners' van Hal 12 welkom geheten.

Geheel volgens traditie hebben zij met de medewerkers van de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers 'buurt gemaakt', onder het genot van wat lekkers bij de koffie. De officiële opening van de RSD volgt later dit jaar en wordt gevierd met de andere Liemerse gemeenten, te weten Duiven, Rijnwaarden en Westervoort.

De ingebruikname van het nieuwe onderkomen van de RSD is weer een belangrijke stap in de nieuwe invulling van Hal 12. Dit lokale monument en beeldbepalende cultureel erfgoed transformeert komende jaren tot een centrum voor samenwerking op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Zo draagt het oude BAT-complex straks bij aan de levendigheid in de gehele Liemers.

De vier Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar hebben samen één sociale dienst: de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD). Deze dienst is ondergebracht in een gemeenschappelijke regeling Samenwerking De Liemers (SDL). Met de verhuizing naar Kerkstraat?27 heeft de RSD nu moderne en flexibele huisvesting gekregen. Ook zijn ze beter bereikbaar met openbaar vervoer wegens nabijheid bus- en treinstation.

Zomerworkshops bij KunstKring Duiven

DUIVEN - Deze zomer worden er bij de KunstKring Duiven diverse workshops georganiseerd.

"Op deze manier proberen wij u kennis te laten maken met diverse technieken en onder leiding van ervaren docenten zult u altijd tot een mooi eindresultaat komen. Wij hebben geprobeerd een gevarieerd programma te maken wat voor velen ongetwijfeld een uitdaging zal moeten zijn. Voor jong of oud , man of vrouw, ervaren of onbekend: iedereen is welkom. Op onze website staan de workshops uitgebreid beschreven maar hieronder een kort overzicht:

Gevonden voorwerpen: Een nieuw object maken van vergeten spulletjes.

Kleurworkshop: Kleur, wat doe je ermee en wat doet het met jou?

ToBFit: Leer je drukke baan, je gezin en sociaal leven combineren. Wil je gezond leven? Etiketten lezen helpen hierbij.

Boetseren in de voetsporen van Rodin: Een figuur boetseren. Na droging en bakken kunt u het beeld verbronzen.

Herinnering: "Een beeld zegt meer dan duizend woorden" Een beeld maken uit klei of steen van een dierbare herinnering.

Info: www.kunstkringduiven.nl. Aanmelden: telefonisch bij de daar vermelde docenten."

Programma Filmhuis Zevenaar

ZOMERACTIE 4=5. Tussen 1 juli en 31 augustus krijgt u aan de kassa per persoon en per kaart 1 stempel; een volle kaart levert u een gratis voorstelling op, die u kunt bezoeken tot en met 30 september.

DANCER over de adembenemend balletdanser en Bad Boy Sergei Polunin. Dancer biedt een unieke kijk in het leven van een complexe jongeman, die eigenhandig een online hit van het ballet wist te maken. Hij heeft het ballet zoals we het kennen volledig weten te veranderen en naar een ander niveau getild. Maar tegen welke prijs? Is het mogelijk je ooit nog vrij te voelen als je het meest waardevolle bezit van de balletwereld bent? Di 18/7 10:30u.

HET VERLANGEN is een inktzwarte komedie over het uitgeverswereldje. Een noodlijdende uitgeverij verzint wisseltruc en koppelt de sexy maar abominabele schrijfster Brigitte (Chantal Janzen) aan een briljante roman, geschreven door de weinig appetijtelijke kluizenaar (Peter Bolhuis). Do 13/7 en za 15/7 20:15u.

A STREET CAT NAMED BOB. Wegens succes geprolongeerd. Soms zijn negen levens nodig om er één te redden. Hoe onwaarschijnlijk de vriendschap tussen James Bowen en straatkat Bob ook mag zijn, het is een waar gebeurd verhaal. En Bob de kat speelt zichzelf! Vrij 14/7, di 18/7 20:15u en ma 17/7 14:30u.

MOONLIGHT met Oscar voor beste film. Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami en drie periodes volgt uit het leven van Chiron, een jonge Afro-Amerikaan die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Ma 17/7, wo 19/7 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Zomertentoonstelling Kunstlab Doesburg

DOESBURG - Het Kunstlab Doesburg is een vereniging van creatieven waar ontmoeten, elkaar inspireren en samenwerken centraal staat. Maandelijks wordt er een tentoonstelling samengesteld met werk van de leden.

Iedere tentoonstelling heeft een thema. In het kader van de vakantieperiode is er in de maanden juli en augustus de tentoonstelling ‘wat er zoal uit mijn mouw komt rollen’ te zien. Kom kijken en laat je inspireren! Adres is Ooipoortstraat 35, Doesburg.
Openingstijden van het Kunstlab Doesburg zijn van dinsdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur en op de culturele zondag (iedere eerste zondag van de maand). Meer informatie staat op www.kunstlabdoesburg.nl.

Groot 3x3 basketbaltoernooi

DUIVEN - Zaterdag 24 juni heeft basketbalvereniging Pigeons een groot 3x3 basketbaltoernooi gehost. "Het toernooi is tot stand gekomen in ons nieuw samenwerkingsverband B.A.L. Dit is een initiatief van alle basketbalverenigingen in de Achterhoek & Liemers die besloten hebben tot regionale samenwerking."

Liefst 21 team hebben zich voor het toernooi ingeschreven en met ruim 100 basketballers is zaterdag de hele dag in Triominos gebasketbald. Er waren uiteindelijk 3 poules met teams, variërend in de leeftijd van 12 tot 40 jaar. Basketballers kwamen van Pigeons, Basketiers, Dedein, BeCeGe, Give and Go, Pytheas & Hanze Stars.

Om 10.00 werd de dag geopend door de voorzitter van Pigeons, Taco Jansen, die iedereen verwelkomde in het prachtige Triominos wat tevens thuisbasis is van Pigeons. Samen met secretaris - vice-voorzitter Michiel Scholten en bestuurslid Agnieszka Freij werden alle basketballers verdeeld over de zes velden om daar te strijden tegen de andere teams.

Met veel plezier en sportieve strijd hebben alle teams laten zien hoe geweldig de sport basketbal is! Aan het eind van deze prachtige basketbaldag waren er alleen maar winnaars en onder het genot van een hapje en een drankje werden in de sportkantine alle basketballers gehuldigd door middel van bronzen, zilveren en gouden medailles en uiteraard was er voor iedere poulewinnaar een fel begeerde teambeker. Volgend jaar zal het 3x3 basketbaltoernooi vast en zeker worden herhaald. Dan met nog meer teams uit de Regio Achterhoek en Liemers! Basketbal leeft in de Regio! Foto´s staan op de facebooksite; facebook.com/Pigeons-Basketbal.

Inwoners kiezen nieuw logo fusiegemeente

RIJNWAARDEN/ZEVENAAR - Op 1 januari 2018 is de fusie tussen de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar een feit. De verschillende werkgroepen werken momenteel hard aan de nieuwe organisatie. Waaronder ook aan een nieuwe huisstijl inclusief logo. De stuurgroep herindeling wil graag inwoners een keuze laten maken voor het logo dat zij het meest vinden passen bij de nieuwe gemeente Zevenaar.

Regionale ontwerpbureaus hebben een ontwerp mogen maken voor het nieuwe logo van de nieuwe gemeente Zevenaar. Daaruit is een drietal ontwerpen geselecteerd waaruit de inwoners van Rijnwaarden en Zevenaar kunnen kiezen. Het logo met de meeste stemmen, wordt ook echt het nieuwe logo van de gemeente Zevenaar per 1 januari 2018. Dit logo is de basis voor de ontwikkeling van de huisstijl van de nieuwe organisatie.

Stemmen

Inwoners kunnen via de website van de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar online stemmen, www.rijnwaarden.nl/welk-logo-kiest-u en www.zevenaar.nl/welk-logo-kiest-u. Ook is het mogelijk om op papier een stem uit te brengen. In de Rijnwaarden- en Zevenaar Post van 27 juni en 4 juli vinden zij een artikel waarop zij hun voorkeur kunnen aanvinken. Vervolgens kunnen ze deze opsturen naar Gemeente Rijnwaarden, Natasha Schüller, Antwoordnummer 4515, 6920 ZX Tolkamer. Of afgeven bij de balie van het gemeentehuis aan de Markt 5 in Lobith of aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Stemmen kan van 27 juni tot en met 7 juli.

Bij minder dan 1000 inzendingen (op papier en digitaal) ziet de stuurgroep herindeling de uitkomst van de stemming als een advies voor de definitieve keuze van het ontwerp.

Cursussen Kreatieve Kring Westervoort

Foto: Diny Voulon

WESTERVOORT - Het programmaboekje 2017-2018 van de Kreatieve Kring Westervoort is uit! Een dezer dagen ontvangen alle inwoners van Westervoort en omgeving het nieuwe boekje in de brievenbus.

Het cursusprogramma gaat in september in en biedt een breed scala aan lang- en kortlopende cursussen en workshops: van tekenen/schilderen, beeldhouwen en keramische vormgeving tot kunstbeschouwing, glas in lood en fotografie. Geheel nieuw dit seizoen zijn de korte cursussen 'basisvaardigheden tekenen' en 'boetseren Dikke Moeke', alsook de eendaagse workshops 'verf en palet' en 'mozaïek'.

De cursussen en workshops worden verzorgd door vakbekwame, enthousiaste docenten in een gezellige, ontspannen sfeer. De Kreatieve Kring beschikt over moderne atelierruimtes in Kulturhus de Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort.

"Kijkt u het boekje beslist even door. Er zit wellicht ook een gezellige en interessante cursus voor u bij! Of kom naar onze open dag op zondag 3 september van 11.00-15.00 uur in Kulturhus De Nieuwhof. De open dag krijgt een extra feestelijk karakter, want de Kreatieve Kring viert dit jaar haar 40-jarig jubileum! Ter gelegenheid hiervan is tijdens de open dag een grote expositie van werken van cursisten en docenten te zien. Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje en drankje dit jubileum mee te vieren."

Het programmaboekje is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek, Kulturhus de Nieuwhof of bij de cursusadministratie. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of www.kreatievekringwestervoort.nl raadplegen.

Verwendag Zonnebloemgasten in Burgers Zoo

Gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West hebben vorige week een prachtige middag beleefd in Burgers Zoo. Tevens werd gekeken naar de toegankelijkheid van Burgers Zoo voor rolstoelers.

ZEVENAAR - In het kader van de Doegoedweek van Dela kregen de Zonnebloemgasten van de afdeling Zevenaar-West een gratis uitje aangeboden in het Burgers Zoo.

Door Piet van Breukelen

Uitvaartorganisatie Dela heeft een Goede Doelen Fonds dat jaarlijks gratis uitjes financiert voor allerlei goede doelen. Vanuit het overkoepelende thema 'Onbeperkt' komen veel goede doelen daarvoor in aanmerking. Via hun slogan 'met elkaar voor een ander' is het geen grote stap naar die van Zonnebloem “Er kan zoveel meer dan je denkt.” In beide slogans staat de mens centraal.

Uiteraard maakte de Zonnebloem graag gebruik van de aanbieding en de vijf gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West werden door twee vrijwilligers naar Arnhem gebracht, waar de gasten werden overgenomen door vijf medewerkers van Dela, die de rolstoelen gingen duwen, voor de lunch zorgden en die de gasten lieten genieten van het moois dat Burgers Zoo te bieden heeft, zoals de safari, de bush en het park met zijn prachtige dieren en plantengroei.

Bij de flamingo’s gaf de heer Weeting blijk van de nodige zelfspot toen zijn begeleider een opmerking maakte over het feit dat ze zo lang op een been konden staan. De rolstoel gebonden zonnebloemgast wiens been geamputeerd is, reageerde met: “Valt mee; dat doe ik al 16 jaar.”

De middag werd afgesloten met een lekker ijsje of drankje en het invullen van een formulier ten behoeve van de toegankelijkheid van het park voor rolstoelers en mensen met een rollator. De reacties waren positief.

Speeltuin buurt Elz-Star klaar

PANNERDEN - Een speeltuin voor kinderen uit de buurt! Zelfs kinderen uit het hele dorp spelen er vaak. Buurtbewoners steken op gezette tijden hun armen uit de mouwen, waar gezamenlijk onderhoud word gepleegd in het teken van schoffelen, harken, nieuw zand kruien in de zandbak, dit laatste gebeurt juist ook door de kinderen in speelse vorm.

Er zijn er dan onmiddellijk die koekjes en zandtaarten vormen. Duidelijk is na gedaan werk waar het zand naar toe gekruid wordt, de kinderen laten een zandspoor na. Men is heel blij met de 'Eigen Speeltuin'. Juist door dit soort initiatieven ontstaat woongenot in je buurt, maar ook rondom. Zelfs het idee verantwoord wonen met gevoel is hier een juiste uitdrukking.

Ook dit jaar was de speeltuin weer aan een onderhoudsbeurt toe om de speelse toegankelijkheid van 0 tot 12 jaar te optimaliseren. Door overleg met het Oranje Fonds, Woningbouw Vereniging Vryleve, en Stichting Pit (uit Pannerden werd een buitengewoon mooi bedrag gedoneerd om hiermee de speeltuin optimaal en speels te verfraaien. Ook de gemeente ondersteunt dit project naast alle andere speeltuinen in de gemeente.

Op maandag 3 juni werd in het bijzijn met alle vriendjes, vriendinnetjes naast afvaardiging Vryleve, stichting Pit, Arjan Blij en wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Rijnwaarden. Ze zegt kort in haar toespraak zeer verheugd te zijn met de inzet van allen, "waarbij we als gemeentevertegenwoordigers trots zijn en deze middag gezamenlijk met de kinderen speeltuin De Elzenhof van de buurtvereniging De Elz - Stars heropenen."

Reünie roemrucht Eureka: ‘The next chapter’

Foto: A. Hazelzet

ZEVENAAR - Vijf jaar na de eerste reünie volgt een tweede editie: Eureka, the next chapter. Met een eenvoudige vooraankondiging en een enkele FB-pagina worden oud-Eurekagangers opgetrommeld om zaterdag 23 september vrij te houden.

Organisatoren Ard Coenraads (1964) en Marieke Thissen (1968) zien de tweede editie met vertrouwen tegemoet: “We nemen ons relatiebestand van vijf jaar geleden als basis. De tamtam doet de rest. Met deze hechte club kun je daar bijna blind op varen.”

De reünie bestaat uit een feest, niet meer en niet minder. De kracht zit ‘m in de herhaling. "We hebben vijf jaar geleden keihard gewerkt om de eerste reünie van de grond te tillen. dat was een ongekend succes. Nu hebben we een dijk van een draaiboek dat we kunnen afstoffen en uitrollen.”

Tweede thuis

Bijna dertig jaar lang vormde Eureka een rots in de branding (een tweede thuis) voor jongeren in Zevenaar en omstreken. In de jaren ’90 moest het pand wijken voor de komst van de plaatselijke brandweerkazerne. Maar in de harten van velen leeft de geschiedenis voort. In september 2012 werd een eerste reünie georganiseerd. De organisatie werd destijds compleet verrast door de enorme opkomst en vervolgens door de laaiend enthousiaste reacties.

Draag je Eureka ook een warm hart toe en wil je meer weten over de reünie, het programma en de wijze van aanmelden? Stuur je mailadres naar eurekazevenaar@gmail.com en je ontvangt vanzelf een uitnodiging met ‘de spelregels’ op een rij.

Programma Filmhuis Zevenaar

Zomeractie : 4=5 in juli en augustus. Vier voorstellingen bezoeken in juli en augustus is een gratis filmvoorstelling! De actie loopt vanaf 1 juli t/m 31 augustus, een volle kaart kan tot 1 oktober worden ingeleverd.

VOIR DU PAYS over wat oorlog met soldaten doet. Twee vrouwelijke militairen keren na missie in Afghanistan huiswaarts. Ze maken een tussenstop in een hotel. Een groter contrast met het leven aan het front is niet groter. Do 6/7, di 11/7 14:30u en za 8/7 20:15u.

WALDSTILLE. Ben en Tinka kwamen elkaar ooit tegen op de kermis, of het carnaval? Op precies zo’n carnavalsavond slaat het noodlot toe. Een jaloerse Tim drinkt te veel en veroorzaakt op de terugweg een verkeersongeluk waarbij Tinka overlijdt. Do 6/7, zo 9/7, di 11/7 20:15u en vrij 7/7 14:30u.

DENIAL, holocaustontkenner spant rechtszaak aan. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. Vrij 7/7, ma 10/7 20:15u en di 11/7 10:30u.

LADY MACBETH is een klassieke kostuumfilm in een modern jasje met dynamische filmshots. Katherine wordt verkocht aan een despotische mijnmagnaat en moet trouwen met zijn sadistische zoon. Zij begint een gepassioneerde affaire met de knecht Sebastian. Zo 9/7, ma 10/7 14:30u en wo 12/7 20:15u.

GLORY, nog één keer op wo 12/7 14:30u. Tsanko vindt langs de rails een tas vol geld. Hij geeft dit netjes aan, wat zijn corrupte collega's nooit zouden doen. Als dank krijgt hij tijdens een persconferentie een gouden horloge wat hem duur komt te staan.

Voor meer informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

De Vierdaagse lopen met een gedachte

REGIO - De Choose Life Foundation, opgericht door Edwin Stokkink (terminaal kankerpatiënt uit Arnhem) heet niet toevallig zo. Ook al is Edwin terminaal, hij kiest bewust voor het leven.

Hij is erin geslaagd om zijn passie, varen op de grote rivieren, op een dusdanige manier vorm te geven dat zowel hij als andere kankerpatiënten daarvan kunnen genieten. De Choose Life Foundation (CLF) beschikt inmiddels over een mooie grote sloep, met beperkte horecavoorzieningen aan boord, waarmee regelmatig tochten worden gemaakt over de Waal en de Rijn.

Aan boord zijn dan schipper Edwin en meerdere kankerpatiënten, vaak met hun gezinnen. Samen wordt er een fantastische dag op het water van gemaakt. Alleen, dat kost wel geld...

Nathalie Zomerdijk en Angela Lubbers, vriendinnen, hebben allebei de impact van de ziekte meegemaakt en wilden daar iets mee. Daarom hebben zij besloten om hun deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen in het kader van de CLF te stellen, en sponsoren te werven die daarmee direct de CLF steunen. Ze gaan niet met zijn tweeën de tocht volbrengen. In het team zitten ook Chefaine Bonet, dochter van Nathalie, die met haar 12 jaar in het V-team zit: de 100 jongste lopers van de Vierdaagse! Dan zijn er nog Jesse Liebe (pas 13 jaar!) en Erwin Liebe, partner van Angela. Dagelijks zal er een blog geschreven worden, en iedere sponsor die aan de finish staat zal persoonlijk omhelst worden door zowel Angela als Nathalie! Wilt u ook sponsoren? Stuur dan een mail naar: nathaliezomerdijk@gmail.com.

Bestuurlijke vernieuwing binnen RKPSC

PANNERDEN - Op de bijzondere ledenvergadering is door het huidige hoofdbestuur van RKPSC gesproken met de leden over een voorstel voor een vernieuwde bestuurlijke organisatie binnen RKPSC. Met name door het stoppen van drie bestuursleden, te weten Thijs Buurman (penningmeester), Johan Sommers (interim-voorzitter) en Gilbert Peters (secretaris) zijn we hard op zoek gegaan naar vervangers.

"Een juiste mix van kennis, ervaring en een verenigingshart bracht ons bij de volgende bestuursleden waarin we deze vaardigheden terugvonden. Hiermee zijn we als vereniging gereed voor de toekomst. Met name de vele werkzaamheden van het dagelijks bestuur zijn verdeeld over meerdere personen, bijvoorbeeld het voorzitterschap is nu verdeeld onder twee personen. Een manager voetbalzaken en een manager algemene zaken. Een geheel nieuwe functie is die van vrijwilligerscoördinator. Deze zal de gids van de vereniging zijn en als aanspreekpunt fungeren voor leden en vrijwilligers met betrekking tot de communicatie naar het hoofdbestuur.

Het moet vooral leuk blijven als bestuurder. Veel mensen willen best wat doen voor een vereniging als het maar duidelijk is wat er van je wordt verwacht en hoeveel tijd je hieraan ongeveer moet spenderen. Dit alles is vastgelegd in een functieprofiel die voor alle bestuursleden is opgesteld.

De vergadering heeft de kandidaten unaniem goedgekeurd, waardoor het nieuwe bestuur van RKPSC er als volgt uit gaat zien:
Secretaris Maarten Ross; Penningmeester Damy Derksen; Jeugdzaken Linda Reijmer; Technische zaken Wilfred Meijer; Vrijwilligers coördinator Jan Leenders; Manager voetbalzaken Ruud Sommers; Manager algemene zaken Francis van Haren; Commerciële zaken; Robin Bekker; Hoofd operationeel Robin Bekker (interim).

Na de jaarlijkse algemene ledenvergadering, die gehouden wordt op vrijdag 7 juli om 20.00 uur, zal het nieuwe bestuur definitief de taken overnemen en nemen de vertrekkende bestuursleden afscheid. Met dit brede kader, veel enthousiaste leden en vrijwilligers, een nieuwe trainer voor de selectie en compleet nieuwe velden, kunnen we gerust zeggen dat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen en voor de toekomst!"

Familie-vriendentoernooi bij TTV Zevenaar

ZEVENAAR - Evenals voorgaande jaren was ook dit keer het familie- en vriendentoernooi van tafeltennisvereniging Zevenaar een succesvolle en geslaagde dag.

Bij dit toernooi mochten alle leden een familielid vriend of vriendin meenemen. Mede door de ongedwongen en gezellige sfeer, meedoen was belangrijker dan winnen, neemt het aantal deelnemers elk jaar toe. Liefst 44 tafeltennis liefhebbers namen aan dit evenement deel.

Koppels van twee familieleden of vrienden moesten in de voorronde bepalen wie door mocht naar de hoofdronde of een herkansing kreeg in de troostronde. Bij de troostronde waren het Romy van Wanrooij en vriendin Iris Jansen, die iedereen de baas bleven en keurig eerste werden. In de hoofdronde gelukte het Reno de Jong en zijn moeder om de hoogste plaats en de eer in de wacht te slepen.

Al met al kunnen we weer terug zien op een leuke en geslaagde dag welke met een heerlijke barbecue voor alle leden werd afgesloten mede dankzij het voortreffelijke buffet van slager Franz Gerritschen.

Snackbar De Methen vernieuwd

ZEVENAAR - Elf dagen zijn ze dicht geweest. Marc Kniest en Lidewij van Oosterum van Snackbar De Methen hebben grondig verbouwd. Na 31 jaar was het hoognodig om de boel te moderniseren. Zowel de apparatuur als het meubilair is vernieuwd. Door warmere kleuren hebben ze geprobeerd om meer gezelligheid te brengen. Er zijn nu ook extra tafels zodat er meer mensen gezellig kunnen blijven zitten. Natuurlijk kan er ook nog steeds afgehaald worden.

Ze denken zelf een mooi resultaat neergezet te hebben. Er is nieuwe hoog rendementsapparatuur aangeschaft met een betere afzuiging en vetfiltering. Er zijn nu twee ingangen en een nieuwe wachtruimte die niet meer tussen de etende bezoekers is.

Tijdens de opening op zaterdag 24 juni, was er voor alle kinderen gratis ijs. Ook konden ze zich laten schminken en was er een springkussen. Zo was de heropening van Snackbar De Methen voor alle kinderen een heus feest.


Uitslag prijsvraag:
Kim Goossen € 50,-
Sjuul Bol € 25,-
Jeffrey Huizen € 10,-

De beste koffie van Zevenaar!

ZEVENAAR – Voor het lekkerste gebak en koffie in de Liemers is er maar één plek om naar toe te gaan en dat is espressobar en patisserie Crème Passionnelle. Denk aan chocoladetruffels met vanille of kaneel, taartjes met vers fruit of gecaramelliseerde noten en een uitgebreide koffiekaart. Alles is met liefde gemaakt, dagvers en ambachtelijk, en dat proef je! Daarnaast serveert Crème Passionnelle lunch met onder andere quiche en zelfgemaakt belegd brood.

Achter de bar staat Léon van Tol, een echte barista die zorgt voor een complete koffie ervaring. De koffie en thee worden geleverd door Peeze. "We maken zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers, naast Peeze bv. Molen De Hoop voor het meel, slagerij Appie van Uum voor het vlees en de zuivel van zuivelhoeve IJsseloord."

Het oprichten van een eigen zaak is ontstaan vanuit een passie voor eerlijk en heerlijk eten en drinken. Zijn partner Marloes is ook regelmatig in de zaak te vinden. "We vinden het belangrijk dat de verse en zelfgemaakte producten, gecombineerd met aandacht voor de klanten, maken dat iedereen blijer de deur uit gaat dan ze binnenkwamen."

Het gebak en de truffels zijn ook mee te nemen naar huis. Op bestelling kan men speciale wensen doorgeven. Léon gaat graag de uitdaging aan om een persoonlijke taart voor u te maken! Voor wie meer wil leren over koffie en hoe je een goede cappuccino zet,: op 20 juni van 19.30 - 22.00 uur is er een workshop.

Crème Passionnelle, Didamsestraat 15, naast de Hema. Meer info zie facebook.com/cremepassionnelle.

Summerparty met Mon Amour

Mon Amour komt op 15 juli naar Zevenaar

ZEVENAAR – De Volendamse succesformatie The Mon Amour Band trok in 2014 en 2015 langs alle grote Nederlandse theaters om het 50-jarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze te eren. Zaterdagavond 15 juli is de band de hoofdact van de 't Centrum/Grolsch Summerparty van Muziekstad Zevenaar. Dat wordt groot feest op het Raadhuisplein.

De palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Van The Cats en de BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. Nadat BZN in 2006 ophield met te bestaan, besloot een groep ervaren muzikanten onder leiding van BZN-drummer Jack Veerman – om de BZN-sound te laten voortleven. Het optreden van Mon Amour begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Voor het middagprogramma heeft Muziekstad Zevenaar De Grens vastgelegd, een rockcoverband uit Nijmegen. De vijf rasmuzikanten spelen rock en pop in de breedste én beste zin van het woord van de jaren '70 tot nu: van Herman Brood tot Lenny Kravitz, van Coldplay tot Queens of the Stone Age, van Pearl Jam tot the Black Keys en van U2 tot ZZ Top. De naam van de band refereert aan hun oefenruimte exact op de grens van Nederland en Duitsland. De Grens zoekt ook in Zevenaar de grenzen op van het coverrepertoire. De heren leggen de lat graag hoog gezien hun motto 'Real Rock Music!'. De Grens rockt van 13.30 tot 17.00 uur.

Bemog start de verkoop van haar laatste deelplan in De Bem Zevenaar

ZEVENAAR - Op 6 juli is Bemog Projektontwikkeling B.V. uit Zwolle met de laatste verkoopfase van haar nieuwbouwplannen in De Bem Zevenaar gestart. Met het ingaan van deze laatste verkoopfase voltooit Bemog de ontwikkeling van haar totale project in De Bem, bestaande uit 66 woningen.

"

De laatste verkoopfase omvat in het totaal 24 woningen, verdeeld in de types Sleutelbloem en Zonnebloem (twee-onder-een-kapwoningen en een geschakelde en vrijstaande villa) en Boterbloem en Goudsbloem (eengezinswoningen). Groot Holthuizen bestaat uit vier buurtschappen met ieder hun eigen karakter: De Tol, De Bem, Studentenplaats en De Holtkamp. De Bem staat voor 'Zonnig wonen' en hier ervaart u het echte dorpse leven. U woont hier in een groene omgeving, gekenmerkt door rust en ruimte maar toch dichtbij het bruisende centrum van Zevenaar.

Wilt u alvast de sfeer proeven van 'Zonnig wonen in De Bem', dan verwijzen wij u naar de projectwebsite www.de-bem.nl of naar de facebookpagina www.facebook.com/DeBemZevenaar/. Wellicht kan wonen in de 'De Bem' ook voor u realiteit worden.

Bemog nodigt alle geïnteresseerden van harte uit om het woningaanbod te komen bezichtigen bij de verkopend makelaars. Zij ontvangen u graag bij hen op kantoor, de koffie staat klaar."

Voor verkoop en algemene informatie kunt u terecht bij: Quint en Mulders Makelaardij Grietsestraat 20B, Zevenaar; 0316 580860; www.quint-mulders.nl en bij Joosten Makelaardij, Stationsplein 1, Zevenaar 0316 523341; www.joostenmakelaardij.nl.

Modderdag bij Kinderopvang Zonnekinderen

ZEVENAAR - Kinderopvang Zonnekinderen deed donderdag 29 juni enthousiast mee met Nationale Modderdag. Vele activiteiten werden op locatie georganiseerd door pedagogisch medewerkers en coaches. Van moddermaskers tot modderbanen tot knutselen met modder, het was heerlijk spelen in en met de modder. Wat heeft jong en oud er van genoten om lekker vies te worden!

Modderdag past goed bij de activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur die dagelijks worden aangeboden op KDV's en BSO's van Zonnekinderen. Wij geven kinderen de gelegenheid te spelen en te ontdekken in de natuur. Hier hebben zij de ruimte om van alles te beleven, al hun zintuigen te gebruiken en de wereld om hen heen te ontdekken.

Zomerbraderie in Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 16 juli van 11.00 tot 17.00 uur is er een gezellige braderie aan de Schoolstraat in Pannerden.

Er valt veel te beleven, zoals kindervermaak, op de foto met roofvogels, optredens van popkoor 'A Sign of Friendship', diverse kramen, gezellige terrasjes en nog veel meer. Kom genieten op 16 juli in Pannerden. Meer informatie te verkrijgen via 06 31769290.

Gratis tafeltennissen voor jeugd uit Didam

Marijn in actie, een van de beginners Foto: Henk Buiting, huisfotograaf

DIDAM - De jeugdafdeling van DSV Relax uit Didam organiseert in het kader van de actie 'DSV gooit haar deuren open' een middag gratis tafeltennissen voor de jeugd vanaf 7 jaar uit Didam en omgeving. Op zaterdagmiddag 8 juli tussen 14.00 en 16.00 uur staan de ervaren tafeltennissers klaar om jeugdigen te ondersteunen en vaardigheden aan te leren voor deze sport. Iedereen is welkom.

Geïnteresseerden kunnen daarna twee maanden gratis trainen zonder verplichting. De tafeltennisafdeling kent momenteel enkele jonge beginners en wil dit aantal graag uitbreiden. De speelzaal bevindt zich binnen de Brede School Noord aan de Lupinenstraat in Didam. De vereniging heeft daar een eigen sportzaal, die duidelijk is aangegeven. Er zijn voldoende batjes aanwezig. Gymschoenen zijn verplicht.

Voor meer informatie kan men zich wenden tot Christel van Mierlo, telefoon 06 14656508 of André Derksen, telefoon 0316 227710.

Demonstratie mediumschap

AERDT - Een medium is een storyteller die het verhaal vertelt van levens die aan elkaar verbonden waren maar gescheiden werden door de dood.

Op 1 september is Myrthe te gast in het kerkje in Aerdt aan de Kerkweg 26 van 20.00- 22.00 uur. Wil je zelf ervaren wat de kracht van mediumschap is? Of ben je benieuwd of er leven is na de dood? Voel je dan welkom op deze bijzondere avond. Tijdens deze demonstratie mediumschap brengt medium Myrthe Bruinzeel overleden dierbaren van enkele bezoekers aan deze avond voor heel even weer dichtbij. Zo voelen we dat de verbinding van liefde altijd blijft bestaan. Onze dierbaren willen ons heel graag laten weten dat ze nog altijd betrokken zijn bij ons leven.
Gaab van Hall zal deze avond enkele van haar bijzondere gedichten voordragen. (Entree: 15 euro; opgave via: bygaab@ziggo.nl.)

Zonnebloem Duiven-Loo naar Burgers' Zoo

DUIVEN - Op 14 juni is de Zonnebloem afdeling naar de Koninklijke Burgers' Zoo geweest. Heerlijk weer begeleidde ruim 80 gasten en vrijwilligers bij dit bezoek.

Voor iedere gast was er gezorgd voor een rolstoel met vrijwilliger zodat iedereen, mobiel of minder mobiel, van het hele park kom genieten. Om ook de mensen met een scootmobiel mee te nemen heeft hier de regiotaxi voor gereden waardoor de mensen met hun eigen scootmobiel konden meegaan.

Een ieder kreeg ter plekke ook nog een lekker lunchpakket en kon genieten op een zelf gekozen plaats om de lunch te gebruiken. Er is veel gelachen maar, vooral genoten van alle dieren en planten die te zien waren.

Mede dankzij het ruime bedrag van de RaboBank Clubkas Campagne was het mogelijk om met zovelen dit uitstapje te maken.

Zomeravondconcert Groessen

GROESSEN - Zaterdagavond 8 juli klinken er zomerse klanken in Groessen, de drumfanfare van schutterij EMM geeft dan haar jaarlijks Zomeravondconcert.

Dit muziekfestijn speelt zich in de buitenlucht af, rond de muziekkoepel achter de kerk in Groessen. De aanvang is om 19:30 uur en voor alle geïnteresseerden wordt er een gratis kop koffie of thee verzorgd door de vereniging. De muzikanten oefenen al enkele maanden voor dit jaarlijkse concert en staan onder leiding van dirigenten Chiel Volman en Chiel Zomer. Er zullen welbekende nummers van onder andere Elvis Presley, Tina Turner, maar ook populaire songs van nu, zoals van Bruno Mars en Justin Timberlake ten gehore worden gebracht. Al met al: muziek voor jong en oud!

De drumfanfare van schutterij EMM Groessen is op zoek naar nieuwe leden ter versterking van de groep, zowel jong als oud is welkom. "Bespeel je reeds een instrument of nog niet en wil je het leren, stuur dan een bericht met jouw gegevens naar: drumfanfare-emm@hotmail.com."

Connie´s Kapperij wint gouden award

ZEVENAAR - Op 26 juni was de uitreiking van de verkiezing leukste kapsalon 2017. Connie´s Kapperij won daar de gouden award 'Leukste kapsalon van Zevenaar 2017'.

Eigenaresse Connie Posthumus is erg blij met deze prijs, maar kon helaas niet bij de uitreiking in Aalsmeer zijn, omdat ze zelf voor een training in Londen was. Gelukkig kon haar nieuwe zzp-collega Tamara Huber haar plaats innemen. De gouden award heeft Connie volledig te danken aan haar klantenkring die menen dat zij niet alleen de leukste kapsalon heeft, maar ook kwaliteit en gezelligheid erg belangrijk vinden.

Connie´s Kapperij bestaat al vanaf 2010 en sinds april 2015 heeft zij haar eigen salon aan de Lentemorgen 5 in Zevenaar. Haar specialiteiten zijn onder andere knippen en kleuren, waarvoor zij een uniek concept heeft, knippen en kleuren en onbeperkt highlights en of lowlights voor een vaste prijs.

Omdat de wachttijden opliepen heeft zij besloten haar salon uit te breiden met een tweede salon eveneens aan de Lentemorgen 5. Zij gaat samenwerken met zzp-ers zodat een ieder zijn eigen bedrijf heeft en daardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Op 29 juli vindt de opening van de nieuwe salon plaats en vanaf 1 augustus maakt zzp-er Tamara gebruik van de nieuwe salon. Afspraken kunnen natuurlijk al eerder gemaakt worden.

Daarvoor kunt u contact opnemen met Connie´s Kapperij, Lentemorgen 5, Zevenaar; 0316 242350; www.connieskapperij.nl.

Doedorp - Piratendorp!

ZEVENAAR - Elk jaar organiseert Caleidoz, in de laatste week van de zomervakantie, Doedorp. Op de zonneweide van de Breuly is het dan een drukte van jewelste. Kinderen uit de gemeente Zevenaar kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten vol spanning en avontuur. Dit keer, 21 tot en met 25 augustus, is het thema Piratendorp. Samen met vrijwilligers en sponsors wordt Doedorp ieder jaar een groot succes!

De voorverkoop van de weekkaarten start op 7 juli tot zaterdag 19 augustus bij Boek en Buro, Intertoys en de Spar. Kosten 4 tot en met 5 jaar 9,50 en 6 tot en met 12 jaar 22,00 euro. Dagkaart verkrijgbaar bij de kassa op het terrein 4 tot en met jaar 4,00 en 6 tot en met 12 jaar 6,50 euro. Op vertoon van de Gelrepas zijn zowel de week- als dagkaarten gratis.

Mocht je het leuk vinden om vrijwillig mee te helpen tijdens deze gezellige week, neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale bij Caleidoz. Ook zijn we op zoek naar sponsoren die een steentje kunnen bijdragen met pallets, spijkers, knutselspullen en ander bruikbaar materiaal.

Meer informatie wordt verstrekt door Barbara van Hall, 06 20634299, b.vanhall@caleidoz.nl.

Familieviering in Andreaskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 9 juli om 9.30 uur vindt in de Andreaskerk van Zevenaar een familieviering plaats.

Pater Remmers gaat voor in deze viering waarin aandacht wordt besteed aan de afsluiting van het schooljaar en de komende vakantietijd. Er wordt gezongen door Koor Stella Maris, dat op 9 juli zijn 50-jarig jubileum viert. Na afloop van de viering is er koffie / thee / limonade met iets lekkers. Daarna geeft Stella Maris een miniconcert, waarbij ook iedereen welkom is.