De Liemers Helemaal Goed Courant

22 december 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 22 december 2017


Ze zijn er nog de ziekenomroepen, maar...

ZEVENAAR - Ze zijn er nog de ziekenomroepen, maar verandering is noodzakelijk voor het voorbestaan.TV Radio Mozaiek is ontstaan uit het jongerencontact Mozaiek in Zevenaar. Een omroep speciaal voor patiënten in het ziekenhuis. Daar werd later de tv-tak aan toegevoegd.

Aangezien steeds meer mensen thuis revalideren, blijven er in het ziekenhuis weinig kijkers en luisteraars over. Daarom ging Mozaiek op zoek naar een andere manier van programma’s maken. Vroeger werden er soms optredens verzorgd in tehuizen in de Liemers. Hiervan en van regionale gebeurtenissen worden opnames gemaakt en op dvd aangereikt om af te spelen. TVR Mozaiek timmert de laatste tijd aan de toekomst. Zo is er een jongerenafdeling gestart, die zich specifiek op deze doelgroep richt. Daarnaast is het het 'Radio Mozaiek Live--concept in een nieuw jasje gestoken.

Er is een aantal vrijwilligers binnen de omroep bereid gevonden live een muzikale middag te verzorgen op locatie. Onder andere in Pelgromhof in Zevenaar, Meulenvelden Didam en Droostaete Duiven is TVR Mozaiek welkom. De bewoners genieten zichtbaar van zo’n middag. Ook worden er optredens verzorgd op de dialyse afdelingen van Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar en Arnhem, om de tijd dat patiënten behandeld worden te veraangenamen. Een aantal artiesten wil hiervoor belangeloos optreden. Beide concepten zijn een schot in de roos.

TVR Mozaiek is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. "Heb je tijd over die je wilt besteden om mensen blij wilt maken, neem dan contact op met Mozaiek (secretariaat@radio-mozaiek.nl). Sluit je aan! Op www.radio-mozaiek.nl kunt u horen, zien en lezen, wat Mozaiek aanbiedt."

Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Arno Sent

RIJNWAARDEN - Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente Rijnwaarden op 19 december reikte burgemeester Ella-Schadd de Boer een Koninklijke Onderscheiding uit aan raadslid Arno Sent (68 jaar) uit Spijk.

Vanaf 16 maart is de heer Sent raadslid in de gemeenteraad van Rijnwaarden. Ook is hij ruim tien jaar fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid geweest. De heer Sent is jarenlang een zeer betrokken volksvertegenwoordiger. De partij en de gemeenteraad deden nooit tevergeefs een beroep op hem en zijn expertise. Dit blijk ook uit het feit dat hij naast zijn rol als gemeenteraadslid diverse andere functies uitoefende voor de Rijnwaardense politiek. Zo was de heer Sent lid van de auditcommissie, rekenkamercommissie en de werkgeverscommissie. Tevens was hij lid van de vertrouwenscommissie ten behoeve van de benoeming van de waarnemend burgemeester.

Ook op andere terreinen maakt de heer Sent zich verdienstelijk voor de maatschappij. Hoewel de Koninklijke Onderscheiding aan hem is toegekend vanwege zijn raadswerk, willen we deze verdiensten toch niet onvermeld laten. De heer Sent is vrijwillig chauffeur op de buurtbus Rijnwaarden, geruime tijd is hij ook bestuurslid geweest van de Buurtbusvereniging Rijnwaarden. Arno Sent is actief bij de formulierenbrigade (via het welzijnswerk), was lid van het Oranjecomité Rijnwaarden. Ook is hij actief voor de medicijndienst voor de inwoners van Spijk (ophalen medicijnen bij huisartspraktijk in Tolkamer).

Voor zijn verdienste als raadslid heeft burgemeester Schadd-de Boer hem gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Westervoort Wandelt: nieuwjaarswandeling

Westervoortse uiterwaarden in de winter (Foto: Lucy Menting) Foto: Lucy Menting

WESTERVOORT - Op zondag 7 januari vindt in Westervoort een door Bourgondisch Bewegen georganiseerde Westervoort Wandelt Nieuwjaarswandeling plaats.

Deze wandeling is geheel gratis en ook als je niet in Westervoort woont mag je mee. Opgeven kan via het evenement 'Nieuwjaarswandeling' op de Facebookpagina ‘Westervoort Wandelt’ of via e-mail info@bourgondischbewegen.nl. De start en het eindpunt is deze keer bij Sports Planet De Pals, Emmerik 5 in Westervoort.

De afstand is 10 km. Tussen 09.30 en 10.00 uur verzamelen met een gratis kop koffie of thee. (Deze wordt je aangeboden door Sports Planet De Pals). Om 10.00 uur begint de (groeps)wandeling. Omstreeks 12.00 uur ben je weer terug. Meer info staat op de Facebookpagina ‘Westervoort Wandelt’.

Open Dag bij KunstKring Duiven

Open dag KunstKring Duiven (foto: jeanette creteer) jeanette creteer

DUIVEN - Op zondag 7 januari begint de KunstKring Duiven het nieuwe jaar met een open dag.

Iedereen is van 13:00 tot 17:00 uur welkom om de resultaten van de cursisten te komen bekijken Het cursusaanbod is groot en divers waardoor er dan ook veel verschillend werk te zien zal zijn. Schilderijen: portret en mensfiguren, huisdierportretten en experimentele schildertechnieken. Beeldhouwwerken in hout en steen, geboetseerde beelden, bloemarrangementen en sierraden. En natuurlijk de etsen en linoleumsnedes.

Docenten zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden en eventueel te adviseren bij uw keuze voor een cursus in het komend voorjaar. Nieuw is bijvoorbeeld het inloopatelier dat volgend jaar van start gaat. Nu al staat het cursusaanbod op www.kunstkringduiven.nl.

Eindejaarsconcert Stedelijke Muziekvereniging

ZEVENAAR - Op donderdagavond 28 december geeft de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar haar Eindejaarsconcert. Samen met Jordi Repkes wordt dan een avondvullend concert verzorgd.

Er wordt een aantrekkelijk programma uitgevoerd. Naast ballades, musicalmuziek uit bijvoorbeeld 'Fiddler of the Roof' (Anatevka) en 'The Witch and the Saint' komen ook eigentijdse nummers als 'Stil in mij' en 'Still Got the Blues' aan bod. Speciale gast hierbij is Jordi Repkes. Hij is al vanaf z’n 5e onafscheidelijk van zijn gitaar en bezig met het maken van muziek. Hij staat bekend om z’n melodische en virtuoze gitaarspel. Hiermee wist hij de finale te bereiken van de ‘Sena Guitar Awards’. Ook stond hij in 2014 op Pinkpop.

Op het Conservatorium van Amsterdam kwam hij erachter dat het schrijven van eigen songs een nieuwe dimensie gaf aan zijn leven als muzikant. Op zijn eerste album ‘Times Like These’ brengt Jordi zijn verhalen en ideeën tot leven. Hij combineert dit met prachtig en gevarieerd gitaarwerk. Zijn muziek valt het best te omschrijven als Americana-Pop. Hij heeft zich hierbij laten beïnvloeden door Ryan Adams, Dire Straits en Pink Floyd. Wij, als SMZ, zijn erg blij met zijn bijdrage aan dit concert.

De muzikale leiding is in handen van Jos Jansen. Dit alles is te beluisteren op donderdag 28 december in het Musiater in Zevenaar. De aanvangstijd is 20.15 uur. Kaarten zijn te krijgen bij de kassa van Musiater en kosten 15 euro. Natuurlijk zijn er oliebollen.

Vol trots stopt Minke Stichting

LIEMERS – Het bestuur van de Minke Stichting heeft na 15 jaar besloten de stichting op te heffen. "Het waren vijftien prachtige jaren, maar we hebben ons nu zelf overbodig gemaakt."

Voorzitter Allard Froon vertelt: "In deze bijzondere en mooie periode hebben we veel projecten mogen financieren in El Pital en de Cangrejal riviervallei (Honduras) en Sumba (Indonesië). De Minke Stichting, met haar roots in Zevenaar en Balkbrug, heeft geholpen bij het ontwikkelen van waardigheid, gemeenschapsgevoel en zelfvoorziening in achtergestelde gebieden. Wij hebben ons altijd gericht op het zorgen voor en verbeteren van het onderwijs."

"De Minke Stichting staat voor Minke In Nagedachtenis Kinder Educatie. De in 2002 overleden Minke Zijlstra heeft ons een voorbeeld nagelaten van zorg, betrokkenheid, staan voor je medemens, opkomen voor recht en gerechtigheid, waar je je op de wereld ook bevindt. Voor Minke waren het vooral de kinderen, die meer kansen geboden moesten worden. Haar voorbeeld en dromen hebben we voortgezet. Zo hebben we onder andere voor Minke's Bus gezorgd waardoor meer kinderen naar school konden. We hebben met behulp van vele vrijwilligers, donateurs en serviceorganisaties uit de regio de Liemers en Zwolle voor financiën gezorgd waarmee we heel veel hebben kunnen doen. Zo is de basisschool uitgebreid met twee lokalen en een keukentje. Er is een middelbare school gebouwd en we hebben lerarenopleidingen bekostigd in Sumba. Nu zijn we nog bezig met een groot Speciaal Onderwijs- en Gezondheidszorgprogramma."

"Alle projecten in Honduras hebben we samen met de Un Mundo Foundation gerealiseerd. De vrijwilligers van Un Mundo zijn ter plekke om de inwoners te leren hoe ze projecten kunnen aanpakken en coördineren. Toen we begonnen in El Pital was de noodzaak hoog om financiële ondersteuning te geven. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en kunnen ze op eigen benen staan. We zijn niet meer onmisbaar en onze doelen in El Pital zijn bijna behaald."

Laatste project
De komende periode sluit de Minke Stichting haar werkzaamheden af met fondswervingsacties voor het laatste project, het Speciaal Onderwijs- en Gezondheidzorgprogramma in de Cangrejal riviervallei in Honduras. Zowel thuis als op school krijgen gehandicapte kinderen (lichamelijk en verstandelijk) door dit programma de hulp die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. Gelijke kansen voor alle kinderen!

Op een later moment volgend jaar organiseert de Minke Stichting een bijeenkomst om de vrijwilligers en donateurs te bedanken.

Spiekse kerst!

SPIJK - Op zaterdag 23 december is er weer een kersttocht door het lieflijke dorpje Spijk (Spiek). Eerdere jaren heette het 'Vroege kerst', omdat het meestal ruim een week voor kerst plaatsvond. Dit jaar is het vlak voor kerst; geen uitdrukkelijk vroege kerst, maar wel Spiekse kerst!

Er is weer een afwisselend programma, voor jong en oud. "We lopen door de straten van Spijk, Maria en Jozef volgend, op zoek naar een herberg. Onderweg maken we van alles mee. Zo zullen we herders ontmoeten, koningen en meerdere herbergiers. Zullen we welkom zijn?

En terwijl we zo rondlopen horen we telkens een stukje van het kerstverhaal en lijkt het zelfs of we er zelf deel van uitmaken. Zullen we ook meemaken dat het kindje geboren wordt?

Onderweg is er zang en muziek, onder andere van de midwinterhoorn. En er is er van alles te doen, het zal ons echt in kerststemming brengen. We eindigen in de kerk voor een korte viering met kerstgezangen en kerstgedichten, waarna er voor iedereen iets te eten en te drinken is. We starten om 16.00 uur in het kerkzaaltje (grenzend aan de kerk) en eindigen daar ook weer om 19.00 uur. Komt allen! Welkom", aldus Jannie, Jeroen, Marion, Tiny en Truus van het organisatiecomité 'Spiekse kerst'.

Twee kerstdiensten KerkvoorNu

DUIVEN - KerkvoorNu verzorgt op kerstavond, zondagavond 24 december, twee kerkdiensten. Ze worden beide gehouden in het Candea College, Saturnus 1 in Duiven.

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. Er is traditiegetrouw veel belangstelling voor de kerstnachtdiensten van KerkvoorNu. Reden waarom er ook dit jaar weer twee diensten zijn. Het thema is: Heaven on Earth. De eerste dienst, om 19.00 uur, is speciaal voor gezinnen met kinderen. Dat geldt voor de inhoud en voor de liederen die worden gezongen. De kerstavonddienst begint om 22.00 uur.

Herdertjestocht Giesbeek

GIESBEEK - Op 22 december houdt de Jeugdraad Giesbeek in samenwerking met vrijwilligers van de katholieke kerk en vrijwilligers uit het dorp de herdertjestocht. Een wandeltocht door Giesbeek waarbij je de verschillende taferelen van het kerstverhaal tegenkomt.

Vanaf half acht wordt gestart op het dorpsplein in Giesbeek. De wandeling duurt ongeveer een uur. En eindigt in de kerk. Waar er lekkere warme chocolademelk is voor de deelnemers. "Je kunt je opgeven door een briefje met de namen van de deelnemers in te leveren op de volgende adressen:Binnenweg 14 of Beatrixplein 24, met het bijbehorende geld (twee euro per persoon) en vermeld ook een 06-nummer als contactpersoon. Ook is er een Facebookpagina waar je meer over de activiteiten en foto's van voorgaande herdertjestochten kunt zien."

Oliebollencentrale Scouting Subanhara Liemersgroep

ZEVENAAR - Scouting Subanhara Liemersgroep verkoopt ook dit jaar weer de heerlijkste oliebollen en appelbeignets, gebakken door een professionele bakker. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging, daarvan kunnen de leden extra leuke activiteiten doen en kunnen ze het monumentale gebouw aan de Slenterweg onderhouden.

"Via de webshop www.oliebollenzevenaar.nl kunt u oliebollen met krenten & rozijnen, naturel oliebollen en gesuikerde appelbeignets bestellen. De oliebollen kosten 7,00 euro per verpakking van 10 stuks, de appelbeignets 4,50 euro per verpakking van 5 stuks. U heeft gegarandeerd super verse lekkernijen, want ze worden in de vroege ochtend van oudejaarsdag door een professionele bakker bereid.

Woont u in de regio? Dan hoeft u uw huis niet uit! Wij zorgen ervoor dat uw oliebollen en/of appelbeignets op zondag 31 december vóór 13.00 uur bij u bezorgd worden. We leveren ook aan bedrijven op 29, 30 en 31 december tussen 10.00 en 11.00 uur."

Twee kerstdiensten KerkvoorNu

DUIVEN - KerkvoorNu verzorgt op kerstavond, zondagavond 24 december, twee kerkdiensten. Ze worden beide gehouden in het Candea College, Saturnus 1 in Duiven.

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. Er is traditiegetrouw veel belangstelling voor de kerstnachtdiensten van KerkvoorNu. Reden waarom er ook dit jaar weer twee diensten zijn. Het thema is: Heaven on Earth. De eerste dienst, om 19.00 uur, is speciaal voor gezinnen met kinderen. Dat geldt voor de inhoud en voor de liederen die worden gezongen. De kerstavonddienst begint om 22.00 uur.

Kerstvlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Tweede kerstdag is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Stichting Burgers Eerst wil Masterplan Centrum Didam op agenda

DIDAM - De Stichting Burgers Eerst heeft ruim 240 handtekeningen verzameld in één week tijd, om haar beargumenteerde schriftelijke verzoek aan het bestuur van de gemeente Montferland tot het op de agenda plaatsen van de raadsvergadering het Masterplan kracht bij te zetten. Dit in het kader van de verordening Burgerinitiatief art 5. Het wettelijk minimumaantal handtekeningen ligt op 150.

Het werkelijke aantal handtekeningen ligt vele malen hoger dan voornoemde 240 en ligt inmiddels op bijna het drievoudige en neemt nog dagelijks toe; we hebben er 240 geselecteerd, omdat bij die respondenten we zeker weten, dat alles exact en correct volgens de verordening is ingevuld en getekend, zodat we niet het risico lopen dat de lokale overheid hierin aanleiding ziet om dit burgerinitiatief op grond daarvan af te kunnen wijzen.

De Stichting Burgers Eerst is krachtens art 3 van haar statuten initiatiefgerechtigd. De Stichting zal die handtekeningen vergezeld doen gaan van een toelichting met argumenten tevens verwijzende naar voornoemde verordening burgerinitiatief art 5, daartoe is voor 11 december om 12.30 uur een afspraak gemaakt met burgemeester P. de Baat op het gemeentehuis in Didam; hij zal dan dat door de Stichting Burgers Eerst ondertekende verzoek incl. de handtekeningen in ontvangst gaan nemen. De Stichting Burgers Eerst is niet tegen het opknappen en verfraaien van winkelstraten, maar wel tegen andere zaken die tevens onderdeel van het Masterplan Centrum Didam zijn.

Nieuwjaarsconcert en expositie in Aerdt

Veronica Molenkamp

AERDT - Op zondag 14 januari opent Kunstkring Het Gelders Eiland een nieuwe expositie met keramiek van Karin Welhuis en schilderijen van Veronica Molenkamp. Op 28 januari vindt het nieuwjaarsconcert plaats met medewerking van het Maeslangen trio.

Expositie: beide kunstenaars trekken sterk naar de zee. Karin Welhuis maakt stoere, monumentale keramische nautische objecten die een grote aantrekkingskracht hebben. Het werk van Veronica Molenkamp, olieverf, is vooral geïnspireerd door de natuur. De zee, de duinen zijn steeds terugkerende thema’s in haar werk.

Concert: het Maeslangen trio bestaat uit Myriam Mousset viool, Yves Verbandt piano en Edwin Bleichrodt cello. Voor dit concert werkt Yvonne Vleeshouwers, sopraan, mee. Er worden werken gebracht van Schumann, Bach, Mozart, Villa Lobos, Bloch en Piazolla

De expositie is open op zondag 14, 21, 28 januari en 4 februari uitsluitend van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Het concert begint om 16.00 uur. Reserveren mogelijk: 0316 526962, 0316 345885 of info@kunstkringhge.nl Toegang gratis, donatie achteraf.

De evenmenten zijn in de kerk van Aerdt, Kerkstraat 26, Aerdt. Meer informatie staat op www.kunstkringhge.nl.

'All you need is Love!'- concert in Giesbeek

Impressie van het Jaarconcert 2016 Foto: Bert van der Saag

GIESBEEK - Op tweede kerstdag verzorgt fanfarekorps Sint-Gregorius uit Giesbeek haar traditionele jaarconcert, inmiddels een begrip en drukbezocht concert in deze regio. Het thema van deze avond is ‘All you need is Love!’ en het belooft, meer dan ooit, een afwisselend concert te worden.

Jong en oud spelen voor en met elkaar en de diverse disciplines van de vereniging wisselen elkaar dusdanig af waardoor het voor het publiek nog aangenamer en verrassender wordt om naar de muzikanten te kijken en te luisteren.

Bij de muziekstukken die tijdens het concert de revue passeren staat natuurlijk de liefde centraal. Liefde is het mooiste dat we elkaar te geven hebben en ze verschijnt in vele vormen zo ook op deze avond. Het orkest onder leiding van Dineke Griek speelt deze avond natuurlijk 'All you need is love' van de Beatles. De slagwerkgroep onder leiding van slagwerkdirigent Edwin Rosmulder spelen onder andere 'Radar Love' van The Golden Earring en Theo Hammink neemt u samen met het leerlingenorkest en het stuk 'Spanish Nights' mee naar romantische nachten in Spanje. Eén ding is zeker: het belooft een verrassend concert te worden met een programma dat goed in elkaar steekt en voor ieder wat wils biedt.

Iedereen is van harte uitgenodigd op tweede kerstdag in de Sint-Martinuskerk. De kerk is open om 19.15 uur en het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Slecht weer vertraagde de bouw van de dertigste kerststal

Foto: Foto: Frans Willemsen

PANNERDEN - Vijf vrijwilligers genaamd HEJAJO bouwt al dertig jaar de kerststal voor de bewoners van het verzorgingshuis De Pannerd aan de Schoolstraat.

Uiteindelijk hadden ze de bedoeling dit afgelopen week vrijdag 8 december te willen doen, geeft Jan Stronkman aan, samen met zijn medevrienden Jo Wezendonk, Albert Janssen, Peter Geurtz, en Job Hendriks. "Maar we werden verrast door hevige sneeuwval. Dan zaterdag maar verder, ook hier werden we geplaagd door regen en dat enkelen de bewuste nacht werden geveld door griep."

Peter Geurtz en Jo Wezendonk trokken op de trieste zaterdagochtend dan maar met hun tweeën er op uit, zodat de vertraging van het bouwonderwerp gestalte kreeg. Toch bleef moeder natuur met sterke arm de baas. Dinsdagavond 12 december was de heer goed gezind, zodat de bouwers hun taak tot hun eindresultaat konden afronden. De kerststal -de dertigste in sessie door vrijwilligers HEJAJO- is weer klaar voor Jozef en Maria en het kindje Jezus.

Kerstbingo in Meulenvelden

DIDAM - Op woensdag 20 december houden De Vrienden van Bruisend Meulenvelden in samenwerking met Burgers van Diem een kerstbingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten vijf euro per stuk. Per boekje zijn er vijftien prijzen te winnen. Men streeft er naar om veel rondes te spelen zodat zoveel mogelijk mensen kans hebben op een prijs. De prijzen staat alle in het teken van kerst. Men is vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden. De avond begint om 19.30 uur.

Keltische folk band Clachán: cadeau voor plusdonateurs De Lantaern

ZEVENAAR - De Lantaern start op 6 januari om 21.00 uur het nieuwe muzikale jaar met een cadeau voor de plusdonateurs van dit altijd gezellig Muziekcafé in de vorm van gratis entree voor het optreden van de Nederlandse Keltische folkband Clachán. Uiteraard zijn andere bezoekers ook welkom. Voor hen is de entree acht euro.

De Lantaern in Zevenaar mag zich verheugen in een vast aantal plusdonateurs, die dit Muziekcafé ondersteunen met een jaarlijks geldbedrag. Om hun waardering naar deze mensen uit te dragen geeft deze vrijwilligers organisatie het eerste concert van het nieuwe jaar aan hen cadeau. Een mooi muzikaal cadeau in de vorm van de Keltische folkband Clachán uit Nederland. Clachán, dat overigens in het Iers zowel ‘saamhorigheid’ als ‘de buurtschap met een eigen (muzikale) identiteit’ betekent, is een ervaren Keltische folkband, bestaande uit zes muzikanten. De groep is in 2006 ontstaan en in een wisselende samenstelling uitgegroeid tot de huidige krachtige formatie.

Clachán speelt mooie en swingende Keltische muziek uit Ierland, Galicië (Spanje), Frankrijk en Schotland op een zeer gepassioneerde manier. De ene keer ontroerend, de andere keer meeslepend. Altijd vol passie. De groep treedt regelmatig op bij folkfestivals in Nederland en België. Alle medewerkers van De Lantaern zorgen er ook in 2018 voor dat de bezoekers op een gezellige manier elke zaterdagavond kunnen genieten van live muziek. Te beginnen met een prachtig optreden van Clachán.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Andreaskerk:                

Zondag 24 december 's morgens om 9.30 uur: Eucharistieviering -Regio viering.

Voorgangers: Pastoor Thanh Ta en Diaken A. van Boven –stille viering-

Intenties: Eef Jansen, Wil Hermans-du Buf, Norbert van Riel.

*Kerstavond zondag 24 december.

* Om 17.00 uur: Kinderwoorddienst (geen communie); Voorganger: J. Heemink, Intenties: Ria en Wim Geurds en Annie Jansen-Geurds.

* Om 19.00 uur Familieviering/ Communieviering. Voorganger diaken A, van Boven met medewerking van koor Stella Maris

Intenties: ouders Polenewen en kinderen en kleinkinderen Polenewen, Aloys Lueb en overleden familie, Til van Laanen, overleden ouders van Ditshuizen-Schenning –jaargetijde, Jo Hueskes, Jan Giezen, uit dankbaarheid, Gerrit en Doortje Hageman-van Uum, Tom Rodenberg, Riet Koning-Roelofsen, Bruur Berendsen –voor zijn verjaardag, Ouders Hendrik en Mieneke Kuster, André van Groningen en familie.

*Om 21.30 uur Eucharistieviering voor de regio. Voorganger pater G. Remmers met zang van koor NGK. Intenties: Bart en Bertha Krist-Koenders, Frans Lombarts en Maria Elisabeth Lombarts-Rompelberg, Piet en Willie Jansen-Peters, overleden leden en familieleden van het Nederlands Gemengd koor, ouders C. de Jager-Barten

*1e Kerstdag, maandag 25 december, om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta met zang van AMK. Intenties: Corrie Vermeulen-ten Brundel, Jan Bokken, ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, Jan Berntzen, Dick Ghijben, Hein Brinkman, Jan Wijnbergen, Joke Lamers, Bertus Bruns en dochter Ria, Jan van Alst, Frans Gieling, Jan ten Brinke, Bertus Gieling en familie Gieling-Hendriks, Wil Vroom, Jan Coenraads, ouders Kelderman-Casterop, Wim Hollander.

"Op eerste kerstdag is de Andreaskerk open aansluitend aan de Eucharistieviering tot 16.00 uur".

*2e Kerstdag, dinsdag 26 december, om 9.30 uur Eucharistieviering. Voorganger pater G. Remmers met medewerking van koor Stella Maris. Intenties: Harry Gademann, ouders Cleutjens-Beekman, Maria en Koos van der Vate, Leny van Vliet-Oudshoorn, Riet Köning-Roelofsen, Harrie Schennink, Jan Hendriksen, Johan Bartels.

Zondag 31 december om 9.30 uur: Eucharistieviering.- Regioviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta –stille viering- Intentie: ouders C. de Jager-Barten.

*Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari om 11.00 uur Eucharistieviering.- Regioviering. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven met Gemengd koor Babberich.

Overleden:

Op 28 november: Maik Vermeulen, 34 jaar, Bastion,

Op 4 december: Wilhelmina Brouns-den Biesen, 72 jaar, Liemerije Zevenaar.

Op 8 december: Bernardina Kleinpenning, 89 jaar, Masiusplein

Op 9 december: Wilma Verbeek-Koenders, 56 jaar, Arnhemseweg, Zevenaar.

Nieuwjaarsduik bij De Breuly

REGIO - Op nieuwjaarsdag wordt voor de tweede keer de Ter Heerdt Nieuwjaarsduik georganiseerd. Vanaf 13.00 uur zijn alle helden die zich in het water willen wagen om het nieuwe jaar in te luiden van harte welkom bij De Breuly.

Ook de supporters zijn welkom! Om 13.30 uur wordt eerst het startschot gegeven voor de kinderduik. De jongste helden mogen onder begeleiding van een volwassene als eerste het koude water in. Daarna is het de beurt aan de volwassenen die zich tot die tijd kunnen warmtrappelen aan de oever, onder begeleiding van gezellige muziek.

Deelname aan de nieuwjaarsduik kost tien euro. Hiervoor ontvangen de deelnemers, naast uiteraard de heldenstatus en eeuwige roem, een heerlijk kom erwtensoep, warme chocomelk en uiteraard de Unox-muts. De duik is een door Unox erkende Nieuwjaarsduik.

De opbrengst gaat, net zoals vorig jaar, naar een goed doel. Dit jaar is dat Make a Wish, de stichting die zich inzet om de hartenwens van ernstig zieke kinderen te vervullen. Net als vorig jaar is de organisatie van plan om er een gezellig familie-evenement van te maken. Een leuke manier om vrienden en bekenden te ontmoeten en een fijn nieuwjaar te wensen. Natuurlijk wordt de locatie weer sfeervol aangekleed en is er ook voor de supporters erwtensoep, warme chocolademelk, koffie en thee te verkrijgen.

Voetbalshirts Angerlo Vooruit krijgen 2e leven in Tanzania

De spelers van de Super Tiger Football Club in Angerlose clubkleuren (foto: Eric Lupapa) Eric Lupapa

ANGERLO/MNERO – De vijfentwintig spelers van de ‘Super Tiger Football Club’ uit Mnero in Tanzania komen sinds kort piekfijn voor de dag. Dankzij een donatie van tweedehands voetbaltenues van Angerlo Vooruit, schittert deze kleine Afrikaanse voetbalclub tegenwoordig in de welbekende blauw-witte clubkleuren van de Angerlo Vooruit.

Dit seizoen heeft de hele jeugdafdeling van Angerlo Vooruit nieuwe shirts gekregen van sponsoren 123inkt en Hoornstra Infra Bouw. De oude shirtjes, trainingspakken en tassen, welke waren gesponsord door 123inkt en Rotra, zijn vervolgens richting Tanzania gegaan.

De tenues worden nu gedragen door de 25 spelers van de Super Tiger Football Club in Mnero, een klein dorpje in het zuiden van Tanzania. De 25 jongens voetballen al jaren samen en willen graag 'hogerop'. Geld voor deugdelijk materiaal is er echter niet. De spelers zijn zelfs zo zuinig op hun spullen dat er zelfs jongens tussen lopen tijdens de training op hun blote voeten meedoen en alleen in officiële wedstrijden hun voetbalschoenen aantrekken.

Dat de spullen goed terecht zijn gekomen is een ding dat zeker is. Gekleed in blauw wit heeft de Super Tiger Football Club heeft het tot de finales van het provinciale bekertoernooi geschopt.

Marieke Laverman|Atelier: nieuwe lessen en workshops

Tekenen en schilderen in het atelier (foto: Marieke Laverman) Marieke Laverman

WESTERVOORT - In september begonnen de eerste lessen tekenen en schilderen op het atelier van Marieke Laverman. Na de succesvolle start vervolgen de lessen in januari met een tweede serie.

Nieuw zijn de workshops bloemen schilderen op 3 februari, 14 april en 12 mei. Een dag lang onderdompeling in de kleurenpracht van bloemen of tuinplanten. De workshops kosten 80 euro, inclusief lunch en materiaal.

De lessen variëren. In het Open Atelier bepaalt iedereen zijn of haar eigen werk. Op dit moment zijn er cursisten die schilderen met aquarel en acrylverf, maar ook cursisten die tekenen, bijvoorbeeld met potlood of pastelkrijt, zijn welkom.

De Opbouwlessen zijn lessen waarin u tekent, schildert, en gelijk veel oefent door het maken van opdrachtjes. Vaak heb ik in het atelier een stilleven aan de hand waarvan u stukje bij beetje het tekenen en schilderen verder ontdekt. Instappen kan op alle niveau's.

In de periode januari-april geef ik 15 lessen. U start met een knipkaart van 10 lessen voor 150 euro. Komt u vaker dan 10 maal dan betaalt u per les bij. In het atelier wordt gewerkt in kleine groepen.

Open Atelier: woensdagavond 19.30-21.30 uur of maandagmiddag 13.30-15.30 uur of avond 19.30-21.30 (bij voldoende aanmelding). Opbouwlessen: Donderdagochtend 9.30-11.30 uur. Meer informatie over lessen en workshops staat op www.mariekelaverman.nl of bel naar 06 25073723.

Geslaagde vogelshow Lobith

LOBITH - Vogelvereniging Vogel-Eiland heeft 2 en 3 december haar onderlinge vogelshow gehouden in Schipperspoort in Lobith. Met 282 vogels heeft Vogel-Eiland ook dit weekend zich weer van haar beste kant laten zien.

De ingezonden vogels waren van een hoge kwaliteit. Voor de liefhebbers komt dit niet als een verrassing. De keurmeesters van de N.B.v.V. waren lovend over de kwaliteit van de ingebrachte vogels, dit uitte zich dan ook in een hoge waardering. Het was voor de heren keurmeesters een moeilijke opgave om de kampioenen aan te wijzen. Op de show waren veel vogels te zien, variërend van kleur- tot postuurkanaries, tropische vogels, Europese vogels en verschillende soorten parkieten. De bezoekers die uit de wijde omgeving kwamen waren verrukt over de kwaliteit die de leden bijeen hebben gebracht.

Kampioenen van deze show zijn: Stammen kampioen G.Reymer en R. de Man. Stellen kampioen J. te Pest en W. Meijer. Vijf beste vogels R. de Man. Derby kampioen W.Braam. In de hoofdgroepen kanaries werden kampioen: J. te Pest, J. Wemmers, M. IJsveld, G. Reymer. Hoofdgroepen Tropen en Europese vogels: J. te Pest, J. van de Zand, J. Meijer, J. van Ophuizen, R. de Man, J. Moerkerk. Hoofdgroepen Parkieten: W. Meijer, W. Braam.

Tijdens de vogelshow is er ook een loterij gehouden. De prijzen zijn gevallen op de volgende lotnummers: 1571 – 1911 – 1173 – 631 – 1692 – 1841 – 411 – 1371 – 149 – 30 – 1217 – 1496 - 762.

De prijzen kunnen bij J.Wemmers, Erdwal 11, Tolkamer worden afgehaald. Zijn telefoonnummer is 0316 543696.

Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 29 december om 20.00 uur: Bridget Jones’s Baby. Na haar break-up met Mark Darcy is Bridget Jones in de veertig en opnieuw single. Ze besluit zich te focussen op haar baan en brengt veel tijd door met haar vrienden. Wanneer ze de onweerstaanbare Jack ontmoet staat haar liefdesleven weer op z;n kop. Geheel ongepland blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet niet wie de vader is…. Mark of Jack?

Woensdag 3 januari om 13.30 uur en 15.30 uur: uur: Dikkertje Dap. Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje bedenkt een plan om de giraf mee naar school te nemen.

Vrijdag 5 januari om 20.00 uur: Victoria & Abdul. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band hechter. De mensen om hen heen proberen deze band te verbreken. Gebaseerd op het gelijknamige boek.

Filmhuis Didam is gevestigd aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Nieuwjaarsduik in Didam

het was goed koud op 1 januari 2017 Foto: (archief) Harry Peters

DIDAM - In Didam begint de eerste dag in het nieuwe jaar goed met de traditionele nieuwjaarsduik. Carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem hebben de organisatie in handen van deze koude duik. Deze wordt op 1 januari voor de twintigste keer gehouden.

Elk jaar vindt deze nieuwjaarsduik plaats.Weer of geen weer. Wanneer het baggergat is bevroren zal zelfs een wak in het ijs worden gezaagd. Om 13.00 uur precies zal het startschot worden gegeven voor een sprint richting het koude water van het ‘Baggergat’ (De Nevelhorst). Ook de jubileumprins Roy (Gieling) 2.0 en zijn adjudanten, zijn opadant en de lakeien van 'De Geinsköp' zullen een frisse duik in het water nemen.

De organisatie heeft de steun van de duikers van Triathliem en de gemeente Montferland. Ieder jaar gebeurt het omkleden in een tweetal vrachtwagens. Vink Kunststoffen is hier weer bereid voor gevonden. Het zijn niet alleen de te verwachten vele bikkels, maar ook vele supporters die deze bikkels aanmoedigen voor deze koude duik. Deze duik is tevens een gelegenheid voor vele mensen om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar te wensen. Ook wordt er weer in meerdere groepen gestart om te voorkomen dat het koude spektakel zo snel voorbij kan zijn.

De meeste duikers gaat het om de kick en een eervolle vermelding. Op www.baggerloop.nl is dit terug te vinden. Elk jaar weer zorgt zalencentrum Plok voor koffie en glühwein en kampioensbakker Berntsen voor honderden oliebollen. Dit alles is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Deelname is gratis en op eigen risico. Voor meer informatie kan men terecht bij Harry Derksen (0316 220728) of Harry Peters (0316 225474) of www.baggerloop.nl of www.geinskop.nl.

Terugblik schrijfmarathon

LIEMERS - Rondom de Internationale Dag van de Mensenrechten (10 december 2017) vond wereldwijd Amnesty’s Schrijfmarathon plaats. Van Argentinië tot Australië en van Zwitserland tot Zuid-Afrika werd geschreven tegen onrecht. Voor de vierde keer organiseerde de Amnestygroep Zevenaar een schrijfmarathon in de regio De Liemers.

Op 8 december kon geschreven worden in Lobith en op 9 december in Zevenaar. Er werden dit jaar weer veel brieven en kaarten geschreven: in totaal werden er 273 brieven verzonden.

In Lobith werd op 8 december het startsein gegeven en schreven de burgemeesters uit Rijnwaarden, Duiven en Zevenaar brieven. Er konden voor tien verschillende personen geschreven worden, waaronder de Turkse Taner Kiliç, voorzitter van Amnesty Turkije. Hij werd opgepakt omdat hij lid zou zijn van een ‘gewapende terroristische organisatie’.

In Zevenaar werd op 9 december geschreven in Kunstwerk! Bibliotheek de Liemers. Na een inleidend woord van Laura van ‘t Zand werd begonnen met schrijven. Wethouder Stef Bijl, Bert Frölich en Rien van den Heuvel waren ook aanwezig en hebben veel brieven geschreven. In Zevenaar was veel belangstelling en werden ongeveer 204 handgeschreven brieven geteld. Ook werden een aantal kaarten gestuurd. Een mooi resultaat!

Nieuwe dirigent Liemers Harmonie Duiven

Dirigent Michael van den Broeck. Foto: Bart Kersten

DUIVEN - Het harmonieorkest van Liemers Harmonie Duiven heeft een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Michael van den Broeck. Sinds november dirigeert hij zowel het harmonieorkest als het jeugdorkest De Notenknallers.

Michael was al langer betrokken bij het jeugdorkest en de individuele muzieklessen van Liemers Harmonie Duiven. Het eerste grote optreden samen met Van den Broeck zal Dijkhuizen in Harmony op zondag 11 maart zijn. Michael van den Broeck (46), afkomstig uit Loo, studeerde af op het instrument Euphonium aan het conservatorium in Enschede en volgde gelijktijdig dirigeerlessen. Sindsdien is hij onder andere werkzaam als dirigent bij Excelsior Loo en harmonie Sint-Caecilia Herwen.

Met de nieuwe dirigent wil het harmonieorkest zich nog meer richten op concertwerken en optredens. Belangrijk is daarbij de beleving van het orkest en van de toeschouwers. “De tijd van alleen marcheren op straat is voorbij”, aldus secretaris Bart Kersten. “De focus van onze optredens ligt al lang niet meer bij alleen marsen spelen, maar bij mooie concertwerken en herkenbare pop- of musicalnummers. Dat willen we de komende jaren meer laten zien.” Met deze nieuwe dirigent verbetert Liemers Harmonie Duiven de kwaliteit en behoudt men de gezelligheid, ongedwongen sfeer en het enthousiasme.

Het harmonieorkest kan ook nieuwe, enthousiaste leden gebruiken, vooral op klarinet. Het orkest repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in ’t Muziekhuus aan de Visserlaan 39 in Duiven. Kennis maken met Liemers Harmonie Duiven kan ook via de mail: secretarisliemersharmonie@outlook.com.

Basketiers'71: Laatste Speelzaterdag van 2017.

ZEVENAAR - Zaterdag 9 december, laatste speelzaterdag van 2017. Tweemaal een kwartet aan teams op de been. De U12-1 tegen Wild Cats, een eenrichtingsverkeer.

Nogmaals werd duidelijk, waarom U12-1 een niveau hoger gaat spelen. Een overwinning van 58 – 7, is het nog leuk/leerzaam voor beide teams? De U16-1 tegen Give and Go, een zware wedstrijd tegen de koploper. Snel duidelijk waarom, weinig in te brengen, te groot krachtverschil 31 – 90.

De U12-2 tegen Batouwe, bracht een primeur naar voren. Goede trend te pakken, kwaliteit naar voren, alles viel op zijn plaats, de eerste winst: 44 – 20. De U16 -2 tegen Arnhem Eagles een derby, geheel zonder spanning. Snel werd het onderspit gedolven, kansloze nederlaag van 30 – 80.

De U18-1 speelde tegen Pigeons. Welk niveau, waar, wanneer ook gespeeld wordt, winnen wil je altijd. Een tussensprint werd ingezet, de ballen vielen goed, een terechte winst met 61 – 35.

Dames 1 speelde tegen Give and Go, waarin een winst werd geboekt 90 – 46. Nog steeds ongeslagen, op weg naar 2018, en mogelijk het kampioenschap. Al mogen we dit woord (nog) niet in de mond nemen, de prestatiedruk wordt dan te groot.

Heren 1 speelde tegen Quick 28, twee ploegen op de ranglijst aan elkaar gewaagd. Een heerlijke pot basketbal werd gespeeld, de toeschouwers genoten ervan, een winst van 74 – 69. Met een tevreden, voldaan gevoel werd er opgeruimd, afgesloten, het speeljaar 2017 zit erop. Op 20 januari beginnen we weer met de competitie, in het nieuwe moderne digitale tijdperk.

Kerstsluiting Kledingbank Montferland

DIDAM - Tussen kerstmis en nieuwjaar is Kledingbank Montferland gesloten. Op woensdag 27 december en zaterdag 30 december is er geen inname van kleding. Ook uitgifte van kleding vindt dan niet plaats, uitgezonderd noodgevallen.

Dit jaar zijn maandelijks weer ongeveer honderd personen in de kleding gestoken. Voor een groot gedeelte zijn deze woonachtig in de gemeenten Duiven, Zevenaar, Rijnwaarden en Montferland (Westervoort wordt vanuit de Kledingbank Arnhem voorzien). Om dit te kunnen doen zijn we afhankelijk van donaties van kleding. Dit mag gebruikte kleding zijn, mits het heel en schoon is.

Met ingang van woensdag 3 januari bent u weer elke woensdag en zaterdag welkom met kleding. Tussen 10.00 en 12.30 uur is de deur van Kledingbank Montferland dan geopend aan de Lockhorststraat 10 in Didam (in het centrum bij de markthal). De kleding die men over heeft krijgt op deze manier een tweede leven bij mensen die het hard kunnen gebruiken.

Nieuwe activiteiten in Het Braamhuis

ZEVENAAR - Het Braamhuis is een inloophuis waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er van genezen zijn, hun familieleden en overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht voor en door de Liemers.

Van januari tot en met juni start Het Braamhuis weer met een volle agenda met activiteiten, workshops en thema-avonden. Zo kan iedereen elke dinsdag en donderdag zijn hart ophalen tijdens de activiteiten schilderen, tai chi, handwerkcafe,Majong spelen, legpuzzelen, modecafé en zingen met het Braamhuiskoor Hoop. Iedere woensdagmorgen is de zorgochtend met massages. Tevens zijn er diverse workshops zoals: Encaustic Art, sieraden van glas, beeldhouwen, taart versieren, windlicht maken, uitje van vilt, hartenwensbord et cetera. Ook zijn er diverse thema-avonden en worden er films gedraaid.

Een compleet overzicht staat op www.braamhuis.nl. Voor deelname aan een activiteit/workshop is aanmelding noodzakelijk. Dat kan per mail via het aanmeldformulier op de website of via activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316 332111 of 06 83109358.
Adres van Het Braamhuis is Reisenakker 12 in Zevenaar.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Kerstavond zondag 24 december 17.30 uur:

Communieviering / Gezinsviering met Diaken van Zundert en Jeugdorkest                 Harmonie Sint Martinus.

Gebedsintenties:

Jan Boerboom, Carola Schlief, overleden familie Boxtart, Benthe Damen en Bennie Nieuwenhuis en familie

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Kerstavond zondag 24 december 19.30 uur:

Kerstsamenzang met gemengd koor.

Kerstavond zondag 24 december 20.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerard Stokman. Overleden ouders Stokman­Elshof, Diny Goorman­Visser, Overleden ouders Annie en Hent de Ruiter­Jansen, Petronella de Jong, Martien Kaats, Familie van Kerkhoff­Lucassen, Bertus Klutman, Theo Beudel, Hein en Mien Berendsen­Kok, Overleden leden van de onderhoudsgroep, Maria Driessen­van Rumund en dochter Maria, Theo Hoksbergen en ouders Hoksbergen­Koenders, Overleden ouders Ross­Peters, Riet Lenting­Horsting, Henk ter Heerdt, Overleden ouders Stokman­Gieling, Familie Deen-Römer,Familie Thuis­Römer, Wim Korts en familie, Erna Luiking en Gerda Luiking-Sweers, Bennie Stevens, Jan en Wilfred Smits en overleden ouders Smits-Stokman, Benthe Damen en Bennie Nieuwenhuis en familie, Overleden ouders Keultjes-Lentjes en zoon Bennie, Familie Bolder, Familie Reintjes

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Eerste Kerstdag maandag 25 december 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties: Johannes Reijmer en Henrica Reijmer­Grob, Frits en Betty Hugen­Wienhoven, Gerrit en Riek Ross­Heitink, Carola Schlief, Gisela Kleinpenning, Henk van Dalen, Lies Heijndermans­Scholten, Mientje Hendriksen­Fontein, Riet Gesthuizen­Sinderdinck, Wim en Bets Boerboom­Raben, Koos en Miets Aaldering, Gerrit en Dineke Gudden­de Kinkelder, kinderen en kleinkind, Jos Ariës en overleden ouders Ariës­van Megen, Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen­Wieleman, Johan en Grada Engelen­Polman en dochter Ria, Wilhelmina Maria Koenders, Riet en Wim Medze, Bertha Arends­Kruitwagen, Joke van den Boom­de Jager, Wim Willemsen, Overleden ouders Aaldering-Welling, Toos Aaldering, Riek en Theet Heijneman en Peter, Mies Lemm­Roelofsen en familie, Overleden ouders Piet en Mientje te Dorsthorst-van Schaik, Jan Uffing, Overleden ouders Sinderdinck-van Huët, Overleden ouders Teunissen-Jacobs, Henk en Mientje Peters-Teunissen, Jo Pleiter, Overleden ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma, Erna Luiking en Gerda Luiking-Sweers

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Tweede Kerstdag dinsdag 26 december van 11.00 tot 16.00 uur:

Bezichtiging Kerststal

Mededeling:

Overleden op vrijdag 8 december te Arnhem in de leeftijd van 89 jaar mevrouw Rien Kleinpenning, Masiusplein, Zevenaar.

In het weekend van zaterdag 30 december, zondag 31 december en maandag 1 januari is er geen viering in deze kerk.

Kerstmiddag bij De Zonnebloem

Foto: Els Schipper

LIEMERS - Op 14 december heeft De Zonnebloem Zevenaar-Oost/BOOZ een gezellige kerstmiddag gehouden voor haar gasten in Staring Zalencentrum.

De middag startte met een heerlijke lunch, gevolgd door het eerste optreden, geheel in kerst- stemming, van het Liemers Smartlappenkoor. In de pauze een optreden van Jo Boelman en Dorothé Peters die het mooie kerstverhaal van 'De 7 lichten', over eenzaamheid, vrede en verdraagzaamheid in deze wereld voordroegen.

Tijdens de pauze kreeg iedereen nog een drankje en een hapje, waarna het tweede optreden van het koor volgde. Hierna werd Wilhelmien ter Heerdt gehuldigd omdat zij tien jaar lang als vrijwilligster zich voor de Zonnebloem Oost/- BOOZ heeft ingezet. Na uitreiking van de zilveren Zonnebloemspeld, oorkonde en een mooie bos bloemen, kreeg zij ook een hartelijk applaus van alle aanwezigen. Daarna werden ook alle vrijwilligers en chauffeurs bedankt voor hun geweldige inzet in 2017, waarna ook voor hen een groot applaus van onze gasten ten deel viel.

Als afsluiting kregen de gasten nog een kopje koffie of thee met kerstbrood. Het geheel werd gefilmd door leden van Mozaïek om ook de mensen in zieken- en verzorgingshuizen in de Liemers van deze middag te laten genieten. Tevens ontvingen alle gasten van de leerlingen van de basisschool Lindenhage nog een prachtige, zelfgemaakte kerst/nieuwjaarskaart met goede wensen. Als laatste verrassing kreeg iedereen nog een heerlijk kerststol mee naar huis, waarna een zeer geslaagde middag ten einde kwam. Dank ook aan Guido Staring en zijn crew voor de altijd perfecte innerlijke verzorging en entourage.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De morgen en de middagdienst worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

24 december 8.45 u ds D. Grutter; 15.00 u kand R.A. Nijhoff

25 december: De dienst wordt gehouden in de Oude Jan te Velp om 9.30 u de voorganger is ds D.T. Vreugdenhil

31 december 8.45 u kand B. Dubbink; 16.30 u kand. R.A. Nijhoff

Winterfair in Giesbeekse kerk

lid van De Vrienden vd Giese Toren. Foto: J. Wieggers Foto: j.wieggers

GIESBEEK - Zondag 7 januari wordt in de Giesbeekse Martinuskerk de vijfde Winterfair gehouden. De opbrengst is voor het onderhoud en behoud van de Giese Toren.

Er is een groot aanbod van uiteenlopende goederen zoals curiosa, brocante, boeken, houtcraties, sieraden, streekproducten, brei en wol artikelen en vele andere rariteiten. Demonstraties in het maken van beelden in hout en klei, het maken van een midwinterhoorn en schilderkunst. Speciale gast op de fair is beeldhouder Will Schropp uit Duiven met zijn bijzondere beelden creaties. Op het podium zullen een jeugdorkest, accordeonisten, dansers van Dans Je Fit, leerlingen van Musiater uit Zevenaar en het Smartlappenkoor uit Doesburg hun kunsten laten zien en horen.

Een stal met herder en schapen, pony's en een saxofonist zullen u bij de ingang van de fair begroeten. Ook kan door middel van Tarotkaartlegging zich een beeld laten geven voor de toekomst. Op deze dag zal het niet ontbreken aan de winterse lekkernijen. Een bezoek is zeker de moeite waard, de toegang is gratis. De fair aan de Kerkstraat 39 in Giesbeek is open van 10.30 tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van De Vrienden van de Giese Toren. Voor info: 06 10252829 en www.giesbeektorenhoog.nl.

Top2000-dienst Westervoort

WESTERVOORT - De derde editie Top2000-kerkdienst is vrijdag 29 december om 19.30 uur in de protestantse kerk aan de Dorpstraat 61 in Westervoort. De toegang is gratis

Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. In de dienst speelt een live-band popsongs uit de Top2000. Met zorg zijn de nummers gekozen, die ons meenemen in een zoektocht naar het licht. Na alles wat er afgelopen jaar is gebeurd, na alle ellende in de wereld en tegenslagen op ons pad, gaan we zingen over licht en liefde.

Tijdens de dienst is er, voor wie dat wil, gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Net als vorig jaar zal de kerk weer prachtig verlicht zijn. Na afloop is er de gelegenheid tot ontmoeting, met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom, jong en oud, kerkelijk of niet, om samen met ons een mooie avond te beleven.

Regiovogelshow Ons Genoegen

DIDAM: De uitslag van de regiovogelshow gehouden bij vogelvereniging Ons Genoegen op zaterdag 2 en zondag 3 december gehouden in zalencentrum Luiking is als volgt:

Harzers Kampioen W. Barten

Kleurkanaries: Kampioen J. Klaassen

Generaal kampioen J. van Wessel

Postuurkanaries: Kampioen Th. Geurts

Generaal kampioen W van Vuuren

Exoten : Kampioen .5 t/m 7 G.W Weijenberg

Exoten : Kampioen . 9 t/m 13 A. Florissen

Generaal kampioen Sj Slagt

Europese cultuur vogels : Kampioen T. Florissen

Generaal kampioen H. Venhorst

Hybriden : kampioen F van Battum

Kampioen parkieten M. Kruijer

Generaal Kampioen Parkieten M .Keuijer

Kampioen jeugd : vorm en postuur Kimberley boss

Kampioen jeugd : cultuur Yaira. Nova

kampioen jeugd : gras parkieten vincent kruijer

Mooiste vogel universeel kooi : Th Geurts

Winnaar Bondkruis cultuur T. Florissen

Winnaar ere medaille Ons Genoegen jeugd Yaira Nova

Regio Wisselbeker 5 beste vogels Ons Genoegen

Regio Wisselbeker Jeugd Yaira Nova

Prijswinnaars SEC

Wisselbeker SEC T. Florissen met kruisbek

Eerste stam; R. van Hal met groenling

Eerste stel ; T. Florissen met kruisbek

Eerste zaadeters T. Florissen met kruisbek

Eerste insecteneters. R van Hal met Heggemus

Eerste mutant B. Aalberts met putter aminet

Eerste hybride J. Gertsen met putter x kanarie

Eerste wildkleur T. Florissen met kruisbek

Programma Filmhuis Zevenaar

Wind River Foto: Filmhuis

WIND RIVER. Wanneer een Indiaans meisje dood wordt aangetroffen, komt de onervaren FBI-agente Jane Banner de zaak onderzoeken. Al snel beseft ze dat ze weinig van het gebied en zijn bewoners begrijpt en vraagt ze wildjager Cory Lambert om hulp. Strakke, harde misdaadthriller met diepgang die een compromisloos beeld schetst van het hedendaagse Amerika, geteisterd door armoede, geweld en een haperend overheidsapparaat. Do 21/12 en za 23/12 20:15u.

VICTORIA EN ABDUL waarin koningin Victoria bevriend raakt met de jonge Indiër Abdul Karim die haar namens India een cadeau aanbiedt. Ze wil dat hij haar onderricht over de cultuur van zijn land. De band tussen de twee wordt hechter en het hof probeert dit te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken. Met Judi Dench als Koningin Victoria. Vr 22/12, zo 24/12 en wo 27/12 20:15u.

TULIPANI is een magisch-realistisch drama over Zeeuwse boer Gauke, die na de Watersnoodramp op zijn fiets stapt en naar een Zuid-Italiaans bergdorpje rijdt (gevaar op overstroming!) om daar tulpen te gaan kweken. Naber is perfect als de onbevangen Gauke, die de stugge dorpsbewoners al snel voor zich weet te winnen. Sympathieke film van Mike van Diem. Di 26/12 20:15u en wo 27/12 14:30u.

Maandag eerste kerstdag is het Filmhuis gesloten. Voor meer informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

Concert Neva-ensemble in Westervoort

WESTERVOORT - Op 6 januari geeft het reeds bekende Russische koor Neva-ensemble uit Sint-Petersburg een prachtig concert in de Sint-Werenfriduskerk van Westervoort. Het concert begint om 20:00 uur.

Neva-ensemble, bestaat uit twee zangeressen, drie zangers en een pianiste. Zij zingen onder andere SlavischByzantijnse kerkmuziek en kerstliederen gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, met aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische)componisten onder begeleiding van de pianiste. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.
Het Neva-ensemble wordt ook wel 'De muzikale tovenaars uit Rusland' genoemd door de media. Zij ontvangen veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen.

Het concert is gratis toegankelijk, een vrije gift is altijd welkom. Na afloop is er een deurcollecte ten bate van het Neva Ensemble en bestaat de gelegenheid tot het aanschaffen van een cd. De kerk is open vanaf 19.30 uur, koffie en thee zijn te verkrijgen tegen een gereduceerd tarief.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Foto: Kees van der Niet

Sounds of Silence: Simon & Garfunkel Acoustic

Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen Sound of Silence, Scarborough Fair en Homeward Bound tot het gezellig meezingen met Mrs Robinson, The Boxer en Cecilia. De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Momenten van bezinning maar ook vrolijk meezingen! Jop en Dennis brengen ons dichter bij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden dromen…

Woensdag 10 januari 20.15 uur, toegang 19 euro

Kunstwerk! Cursus All about singing

Ontwikkel je eigen zangtalent. Wij dagen je uit je meest persoonlijke instrument te ontwikkelen met de cursus: 'All about singing'. In deze cursus komen alle onderdelen van zang aan bod (pop/lichte muziek). Je werkt aan: ademhaling, articulatie, microfoontechniek, interpretatie en de ontwikkeling van je eigen muzikale identiteit. Deze cursus wordt zowel voor kinderen (vanaf 9 jaar), jongeren als volwassenen aangeboden.

Docent : Nicolien Post of Atie Vletter Start cursus: ma 15 januari (Didam), di 16 januari (Duiven), wo 17 januari (Zevenaar)

Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl.

Vieringen HH. Vier Evangelisten

H. Antonius Abtkerk Loo

Zondag 24-12 17.00 Eucharistie/gezinsviering Pastoor Thanh Gelegenheidskoor

Maandag 25-12 11.00 Woord en communie         Werkgroep Antoniuskoor

St. Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 24-12 12.30 Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Zondag 24-12 19.00 Woord en communie/gezinsviering Pastor Smits OJKW

Zondag 24-12 23.00 Woord en communie Pastor Smits Werenfriduskoor

Maandag 25-12 09.30 Woord en Communie Diaken van Zundert D-H koor

Maandag 25-12 11.30 Kindje wiegen Werkgroep

Vrijdag 29-12 09.00 Eucharistie en uitst. Pastoor Thanh

H. Remigiuskerk Duiven

Woensdag 20-12 15.00 Kerstviering Thuvine Mevr. Staring en Visser                

Zondag 24-12 16.30 Kindje wiegen Werkgroep en Elly Lemmen

Zondag 24-12 18.30 Eucharistie/gezinsviering Pastoor Thanh vakantiekoor

Zondag 24-12 23.00 Woord en communie Diaken van Boven D-H koor

Maandag 25-12 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Harmonie

Zondag 31-12 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Projectkoor

H. Andreaskerk Groessen

Dinsdag 19-12 13.30 KBO-kerstviering Pastoor Thanh

Zondag 24-12 19.00 Woord en communie/gezinsviering Diaken van Zundert St. Andries

Zondag 24-12 21.00 Woord en communie Pastor Smits In Between

Maandag 25-12 09.30 Woord en communie Diaken van Boven Herenkoor

H. Andreaskerk Zevenaar

Zondag 24-12 09.30 Eucharistie (regio) Pastoor Ttanh/diaken van Boven

Maandag 01-01 11.00 Eucharistie (regio) Pater Remmers/diaken van Boven

Zondag 07-01 10.30 Eucharistie (regio) Mgr. Eijk en pastoraal team Presentatie gefuseerde parochie

Levensboeken nog mooier, maar…

Feestelijk uitreiking Foto: Univé

DUIVEN - 'Het gaat maar door, de ene aanvraag na de andere. En dan ook nog een gift van Univé om nóg mooiere boeken te kunnen maken. Met onze mooie boeken toveren we steeds weer een glimlach tevoorschijn. Want…een boek! Een echt levensboek!'

Aan het woord is Jan van den Berg, de vrijwillig coördinator van het Levensboekenproject in de Liemers. 'De vraag naar het schrijven van levensboeken is groter dan we hadden verwacht, kennelijk voorzien we in een behoefte. Het leeft en er is vraag naar om wat men beleefde te kunnen vertellen en om daarmee iets na te mogen laten. Met al die gratis vertelbezoekjes brengen we ook nog wat gezelligheid.

'Het succes heeft ook een keerzijde, want waar we nu toch al zeven schrijvers hebben, komen we er nog tekort. Althans, als we de kandidaten op de wachtlijst niet al te lang willen laten wachten. Dus zitten we met een probleem. Schrijvers gezocht! We zoeken mensen die over een luisterend oor beschikken en daarbij ook nog een mooi verhaal kunnen schrijven over wat ze te horen krijgen. Dus geen droge opsomming van feiten, maar een zodanige hand van schrijven dat het een lekker leesbaar verhaal wordt. Mensen ook die er de tijd voor hebben en energie. Twee uur geluisterd betekent meestal daarna nog vier uur schrijven. Het voordeel van dit vrijwilligerswerk is wel dat je dat in overleg met de verteller allemaal zelf kunt sturen. Vrijheid… blijheid! Dus: schrijvers in de Liemers: wees welkom! Bel me (0316 - 280916) of e-mail j.berg.13@hotmail.nl. Of neem contact op met Mikado in Duiven, 0316 250700. We nemen dan contact met u op.'

H. Remigius Duiven

Kerststal 2017 Foto: Dhr. Koenen

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag eerste Kerstdag : 25 dec. om 11.00 uur
Voorganger: Thanh Ta; Koor : Liemers Harmonie Duiven

Gebedsintenties 25-12-2017 : 11.00 uur
Ouders Hooijman-Geurtsen. Ouders Snijders-Freriks.
Tonnie t Broeke- v Rijnsoever. Geert Rutten.
Jan - Thea v Huet-Bles. Wilma Willemen-Roepman.
Herman v Schaik. Hent - Annie Roelofs. Els - Eefke Schampers.
Piet - Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda.
Ouders Riek - Piet Mulder-Lamers en hun kinderen Jan en Ria. Wilhelmien Bomers-Idink. Herman - Mimi Vos.
Dieneke - Jan Krus-Duis. Paul Verhoef. Bart Boekhorst.
Gerrit Basten. Tine Hogenelst-Meijerink. Piet Driessen
Trees - Koos Hooijman-Bisseling. Theo Worm.
Luus v d Anker-Vossebeld. Ouders Spaan-Reuling.
Uit dankbaarheid 45 jarig huwelijk en een fijn gezin.
Lies Spaan-Verhoeven. Ouders Siemens-Giesen.
Familie Hoenhole. Henk Reuling. Hanny Bloemberg-Bouwmeister.
Ouders - Grootouders Franken-Daams.
Ouders - Grootouders Derksen-Janssen.
Ben - Thêrese Godschalk-Hulst. Annet Gertsen-Roelofs.
Johanna Franken-Lieftogt. Dora - Gerardus Staring-Franken. Bernard Hoppenreijs. Margriet Tomassen-Tillemans. Marie Nijenhuis. Frans - Jo Miechels. EvertJan - Truus Barten. Ineke Miechels-Barten.
Ouders Kerkemeijer-Overbeeke en dochter Margreet. Albert Leerentveld. Ouders Kok- v Leeuwen. Ouders Goorman-Bolck. Ouders. Hooijman-Holland.

Mededelingen :
Namens de Geloofsgemeenschap H. Remigius wensen wij U allen een gezegend kerstfeest en een gezond en gelukkig nieuwjaar.
(kijk ook naar de andere advertentie ver-op in de krant)

Voor noodgeval nr : 06 12623203.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op de vierde adventzondag 24 december is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een ochtendgebed, waarbij adventsliederen centraal staan.

's Avonds is er om 21.30 uur de kerstnachtviering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan. Aan deze viering werkt het koor One Step Beyond mee. Na afloop is er chocolademelk en kerstbrood.

Op kerstmorgen 25 december is er om 10.00 uur feestelijke kerstviering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Op zondag 31 december is er om 10.00 uur de eindejaarsdienst. De voorganger is ds. E. Fokkema uit Twello.

Protestantse kerk Lobith

Zondag 24 dec. is er om 10.00 uur geen dienst, Kerstavond dienst om 21.30 uur, inloop 21.00 uur

Maandag 25 dec. 1e Kerstdag is er om 10.00 uur een dienst waarin voorgaat ds. ter Avest, De dienst is ism gemeenteleden.

Zondag 31 dec. dienst om 10.00 uur. Deze dienst wordt verzorgt door pastoraat en gemeenteleden.

Zondag 7 januari gaat ds. Den Besten voor in een dienst die om 10.00 uur begint. Medewerking aan deze dienst verleent het RK kerkkoor van Lobith.

Elke zondag is er na de dienst koffie en thee.

Sportvereniging Loo zamelt flessen in

LOO – Sportvereniging Loo (s.v. Loo) houdt begin januari een grote inzamelingsactie in het dorp. Jeugdleden komen op zaterdag 6 januari (10.00 – 12.00 uur) langs de deuren om lege flessen en/ of kratten in te zamelen.

Het statiegeld komt ten goede aan diverse activiteiten voor jeugdleden van s.v. Loo. De vereniging hoopt dat inwoners van Loo zo veel mogelijk flessen, leeggedronken tijdens de feestdagen, in de berging laten staan. Deze kunnen mensen op de actiedag meegeven aan één van jeugdleden. Natuurlijk is het bij afwezigheid op 6 januari ook mogelijk een tas met lege flessen bij de voordeur te plaatsen. Afgelopen jaar heeft s.v. Loo een soortgelijke actie gehouden. De inkomsten van die actie zijn ten goede gekomen aan de verschillende activiteiten voor de jeugd van de sportvereniging. S.v. Loo waardeert iedereen voor deze bijdrage.

Uitgifte vispas bij De Breuly

Panoven december 2017 (foto: A Janssen) A Janssen

ZEVENAAR - Op de eerste uitgiftedatum eind november hebben veel leden hun vispas opgehaald en gebruik gemaakt van de aanschaf van een nachtvergunning.

"Als u op die dag verhinderd was kunt u alsnog op zaterdag 13 januari in De Sterrenwacht, Breulylaan 3 in Zevenaar tussen 11.00 en 13.00 uur uw vispas ophalen en (contant) afrekenen. Bent u nog geen lid en wilt u graag vissen in onze mooie wateren en in de meeste wateren in de rest van Nederland dan kunt u tegen een gunstig tarief bij ons online de vispas 2018 aanschaffen: http://hsvdebreuly.mijnhengelsportvereniging.nl", aldus laat het bestuur HSV De Breuly weten.

Basiscursus fotografie

Pannerden. Foto: Ruurd van Dijk Foto: Ruurd van Dijk

WESTERVOORT - Op maandagavond 8 januari, 20.00-22.00 uur, start de Kreatieve Kring Westervoort met een basiscursus fotografie. De cursus bestaat uit zes lessen en wordt gegeven in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

"Wilt u ook graag dé perfecte foto maken, maar vindt u de camera-instellingen te ingewikkeld of wilt u meer weten over bijv. de belichtingsdriehoek? Tijdens deze cursus helpt de docent u verder op weg met het vinden en instellen van de diverse camerafuncties. U leert aan de hand van theorie en opdrachten die u meekrijgt en die in de volgende les besproken worden hoe u met uw spiegelreflex- of systeemcamera uiteindelijk het perfecte plaatje weet te maken! Voor aanmelding en nadere informatie kunt u contact opnemen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of raadpleeg de website www.kreatievekringwestervoort.nl."

The New Voices tweede op korencontest

ARNHEM - Zanggroep The New Voices uit Zevenaar en omstreken, meervoudig winnaar van de Top2000 korencontest, behaalde dit jaar de tweede plek in deze wedstrijd.


Na meerdere malen als eerste te zijn geëindigd tijdens de Arnhemse wedstrijd, is de zanggroep deze keer zeer tevreden met het behaalde resultaat. Tijdens het optreden voor de jury in Luxor Arnhem, werd de zanggroep versterkt door haar eigen liveband.

Na een dag genieten van zingen, andere koren beluisteren en een hapje en drankje in Arnhem centrum; had de zanggroep geen tijd om lang van het behaalde succes te kunnen genieten. Zij gingen direct door voor de 'Tempel of Boom' in de grote kerk in Doornenburg. De zangroep mocht de begeleiding doen tijdens de jaarlijkse uitvoering van de slagwerkgroep Sint-Caecillia. Naast een aantal eigen nummers, begeleidde de zanggroep de koorpartij tijdens de solo's van zanger Richard Sprokkereef en de beroemde operazangeres Karin Hertsenberg. Tot slot werd de groep verrast met een gastoptreden van de wereldberoemde drummer van de Golden Earring Cesar Zuiderwijk.

Het groeiende succes is onder meer te danken aan de bezielende leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en de creatieve geest van regisseur Richard Sprokkereef. Zo spat The New Voices regelmatig van het podium af.

Op dit moment heeft The New Voices nog plek voor enkele mannen met zangtalent. De nummers variëren van klassiek tot pop, van koorstukken tot solo's. Meer informatie staat op www.thenewvoices.nl.

Sport-airdome Westerduiven in gebruik

Foto: Marcel de Bont Fotografie

DUIVEN - Zondag 10 december werd met een onderlinge wedstrijd tussen de raadsleden van de gemeente Duiven en jeugdteam M8E2 de sport-airdome op het complex van MHC De Westerduiven officieel in gebruik genomen.

De afgelopen twaalf maanden hebben Monique Melchior, Joris van Wijk, Frans Wetzels en Richard Spaan van de Duivense hockeyvereniging gewerkt aan de totstandkoming van dit bijzondere project. Gesteund door het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad van Duiven en verantwoordelijke ambtenaren, kon afgelopen juli de airdome (of blaashal) in Milaan besteld worden. Hank Houtman van Open Cover uit Veenendaal, begeleidde de bouw.

De airdome heeft twee sportvelden van 20 x 40m. Dit is nodig om in de maanden november-februari het tekort aan zaal accommodatie in Duiven op te lossen. Onder andere hockeyvereniging MHC De Westerduiven, korfbalvereniging DUKO en de samenwerkende handbalverenigingen Duiven-Groessen-Loo maken in die vier maanden gebruik van de airdome. Hierdoor hoeven de andere zaalsport-verenigingen geen uren in te leveren.
De airdome is een aanwinst op sportcomplex van MHC De Westerduiven op het Horsterpark in Duiven.

Bowlen bij Bowling Vereniging Zevenaar

Bowling Griethse Poort. Foto: dennis damen Foto: dennis damen

ZEVENAAR - De feestdagen staan weer voor de deur. Een mooie reden om het gezelligste bowlingcentrum in Zevenaar te bezoeken. Ervaar hoe mooi de bowlingsport kan zijn!

"We hebben dat ook in november laten zien met Xander Van Mazijk uit Maassluis, hij pakte in Las Vegas de eerste Wereldtitel Bowlen voor Nederland met de singles en een mooie gouden plak. Op deze manier komt er mooie positieve aandacht voor de bowlingsport. Er was zelfs een mooi item over bij het NOS-sportjournaal. Mocht je nu na gebowld te hebben met de feestdagen denken 'goh dat wil ik ook', je bent welkom bij ons."

"Kom dan vanaf maandag 8 januari eens kijken op de competitieavonden maandag, dinsdag, donderdag vanaf 19.30 uur. We hebben ook een supergezellige jeugdafdeling, die iedere woensdagavond traint tussen 18.30 en 19.30 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.bowling-zevenaar.nl. Al het materiaal om te kunnen bowlen bowlingbal en -schoenen zijn aanwezig op de bowling. Xander is ook begonnen met bowlen na een schooluitje, dan zie je hoe mooi het kan lopen."

Flirt speelt 'Make my day'

ZEVENAAR - In januari staat muziektheatergroep Flirt op de planken van Het Musiater met hun achtste voorstelling.

In 'Make my day' zijn dertien uiteenlopende persoonlijkheden uitgenodigd voor een bijzonder project, om elk met hun unieke talent en wens een betere wereld te maken. Een ieder is uitgenodigd om hier deelgenoot van te zijn! Een 'gemanipuleerde' voorstelling met een meerstemmig DNA en een zorgvuldig geïnjecteerde dosis humor.

De voorstelling 'Make my day' wordt gespeeld op zaterdag 13 januari om 19:30 uur en op zondag 14 januari om 14:30 uur. "Bestel nu uw kaarten via de website van Het Musiater: www.hetmusiater.nl of aan de kassa (Het Musiater, Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar, 0316 524477).

Sponsor bedank!

DUIVEN – "Hierbij wil ik gebruik maken van de mogelijkheid om alle sponsoren te bedanken die bij hebben gedragen aan de prachtige kerstboom met verlichting op het Eilandplein in Duiven Zuidoost", aldus Wim Coeleman.

Clubs uit Duiven halen geld op met Grote Clubactie

DUIVEN - Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Duiven is in totaal 17.182 euro. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen.

Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna drie miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22 procent. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.


Dit jaar deden in Duiven de volgende verenigingen mee:
- Sportvereniging Thuve met een opbrengst van 3.079,20
- Givo 92 met een opbrengst van 492,00
- Budo-Vereniging Yusei-Gachi met een opbrengst van 960,00
- Basketballvereniging Pigeons met een opbrengst van 475,20
- Gymnastiekvereniging ALDO met een opbrengst van 782,40
- MHC De Westerduiven met een opbrengst van 4.108,80
- TV Columbae met een opbrengst van 283,20
- Volleybalvereniging Reflex Duiven met een opbrengst van 1.440,00
- Handbalvereniging Duiven met een opbrengst van 1.824,00
- Duko met een opbrengst van 1.010,40
- Sportschool Milder Duiven met een opbrengst van 960,00 euro

Unieke avond bij Het Filmhuus

Onder meer regisseur/producent Paul Haans (Het Filmhuus), de Kerstman, Sascha Wolkenfelt (de Bewonersacademie) en Jeanette Mangold (vrijwilliger Stichting Kulturhus Westervoort) verwelkomden de filmliefhebbers. (foto: Ruben Elshof) Ruben Elshof

WESTERVOORT - Wie woensdag 13 december tussen 19.00 en 20.00 uur langs Huize Vredenburg kwam, zal het vast wel gezien hebben: het ontvangst voorafgaand aan de filmvoorstelling van het Filmhuus was dit keer een unieke beleving. Zo kon de organisatie weer eens iets speciaals doen voor filmliefhebbers.

De voorgevel van Huize Vredenburg was geheel gehuld in kerstsfeer. Hierop werden vrolijke all time favorite kerstmuziekclips geprojecteerd. Samen met de vuurkorf en brandende fakkels maakte dit de aankomst voor de gasten extra gezellig. De kerstman heette elke bezoeker welkom en er stond glühwein klaar voor iedereen.

Tijdens deze speciale decemberavond kon de Kerstman niet ontbreken. (foto: Ruben Elshof) Ruben Elshof
Tijdens de pauze is er altijd een hapje en een drankje. (foto: Ruben Elshof) Ruben Elshof
Huize Vredenburg volledig gehuld in kerstsfeer. (foto: Ruben Elshof) Ruben Elshof

De organisatie kijkt terug op een succesvol jaar, waarin de tickets meerdere keren uitverkocht waren. Het Filmhuus Westervoort is een samenwerking Het Filmhuus, de Historische Kring, Stichting Kulturhus Westervoort, de Bewonersacademie, tekstschrijver Marije Hendriks en Faas Audiovisuele Dienstverlening BV.

Mede door de enthousiaste inzet van vrijwilligers is Het Filmhuus een succes en kunnen mensen ook in het nieuwe jaar rekenen op mooie films. Woensdag 10 januari is iedereen weer welkom bij de eerste editie van de reeks van tien mooie filmvoorstellingen die in de planning staan voor 2018.

Scouting Duiven bakt overheerlijke oliebollen

klaar om in te pakken (2016) Foto: Wilma van Wijk

DUIVEN - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 december worden er in de blokhut van Scouting Duiven weer overheerlijke ouderwetse oliebollen gebakken.

Vanaf 9.00 uur ’s morgens wordt er door ouders, scouts en explorers hard gewerkt om het beslag te maken en de oliebollen te bakken. De bestellingen worden op zaterdag 30 december tussen 10.00 en 12.30 uur thuis bezorgd of kunnen op vrijdag 29-12 tussen 1300 en 17.00 uur of op zaterdag 30-12 tussen 9.00-12.30 uur op de blokhut afgehaald worden. Op vrijdag 29 december zullen er verder ook gratis oliebollen aangeboden worden aan de bewoners van Thuvine, De Liemerije locatie Droostaete en Zozijn locatie De Droo en De Vergert en Driestroomhuis De Wilgenhof.

De opbrengst van de actie wordt besteed aan de activiteiten van de scouts en explorers waaronder het zomerkamp. "Wilt u oliebollen bestellen, dan kan dit bij de leden van de scouting die bij u aan de deur komen of digitaal via de bestelbutton in de vorm van een schaal oliebollen, op de website van de scouting: www.scoutingduiven.nl/oliebollen. Bestellen kan tot en met 27 december."

Degelijke winst voor Pigeons

DUIVEN - De talenten van U18 zijn de laatst weken de goede weg een beetje kwijt. Aan enthousiasme en motivatie geen gebrek, maar in het samenspel schoot het team tekort tegen het gelouterde Wyba.

Van de U16 kan je gerust zeggen dat ze op de goede weg zitten, alleen kiest het soms de verkeerde baan en staat ze dan tussen langzaam tot stilstaand verkeer. Niet afgelopen zaterdag, want toen kon het mixteam lekker opschieten. Tegen Flip Stars wonnen de jongens en meisjes van de U16 eenvoudig met 60-46. Dat konden de jongens en meisjes van U14 niet zeggen. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats gleden zijn flink uit. Niet eens omdat zij minder kansen kregen, maar wel omdat zij het op onnavolgbare wijze voor elkaar kregen er heel veel te missen. Eindstand: 20-56.

Dames 1 van Pigeons wordt een steeds hechter team. Als het om gezelligheid zou gaan, dan stond het team eerste in de competitie. Komt het op basketballen aan, dan staan de dames ook hun mannetje. Tegen het Trajanum 2 was dat helaas niet voldoende. Het sterke team uit Nijmegen won met 59-31. Aan een rustige kerstvakantie doet Pigeons niet. De trainingen gaan komende weken gewoon door en na de winterstop gaan alle Pigeons er weer vol tegenaan!

Meer informatie over de gezelligste basketbalvereniging van de Liemers staat op www.depigeons.nl.

Koersbal DSV Relax uit Didam viert jubileum

Leden tijdens 20-jarig jubileum. Op de voorgrond 7 leden van het eerste uur. Hier ontbreekt Netty. Foto: Henk BuitingStein i.v.m. ziekte. Foto: Henk Buiting

DIDAM - De koersbalafdeling van DSV Relax Didam viert deze maand haar twintigjarig bestaan. Hierbij werd stilgestaan op 13 december tijdens het kersttoernooi.

In december 1997 organiseerde tafeltennisvereniging Relax een open dag. Om de hal overdag sportieve meerwaarde te geven introduceerde Relax drie sporten: jeu de boules, koersbal en dynamictennis. Naast andere belangstellenden kwamen tien mensen uit Didam een kijkje nemen bij het jeu de boules. Omdat zij elke week kegelden maar de kegelclub in Didam was opgeheven, was in eerste instantie belangstelling voor jeu de boules.

Toen ze die middag eenmaal hadden geoefend met de sport koersbal waren ze snel om. Onder leiding van wijlen Ben Broekgaarden met zijn assistenten, Jo Verkerk en Guus Stein, en ook de helpende hand van een koersbalclub uit Gaanderen groeide de koersbalafdeling in no time uit naar 20/25 en momenteel een kleine veertig deelnemers. Grote successen waren het organiseren van de Oost Gelderse (2002 ) en Gelderse kampioenschappen (in 2010) met een kleine tweehonderd deelnemers in de Muizenberg.

Momenteel zijn er nog acht deelnemers vanaf het eerste uur actief. Netty Stein was iin verband met ziekte helaas afwezig. Onder het genot van een drankje en meerdere hapjes werden de afgelopen twintig jaar nog eens doorgenomen. Aan alle koersballeden werd door DSV Relax een sportjack aangeboden. Veel leden gaven aan dat het sociale aspect en de gezellige middagen een belangrijke reden zijn om zich op te geven. Tineke Labots, is een inspirerende factor binnen deze koersbalafdeling en zij hoopt dat er zich meer leden aanmelden. Inlichtingen via de website www.dsvrelax.nl.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - D1 van korfbalvereniging De Zwaluwen heeft nieuwe shirts. Skantrae B.V. is een deurengroothandel, gevestigd in Zevenaar en al ruim 40 jaar actief op de Nederlandse en Belgische deurenmarkt.

Het team is erg blij met de nieuwe shirts en op sportief gebied gaat het ook prima: drie wedstrijden gespeeld zes punten. Met trots poseren Thomas, Pim, Rens, Tristan, Sten, Manon, Lotte, Eline, Lotte en Romi de nieuwe shirts. Iedere week wordt het team met veel enthousiasme getraind en gecoacht door Willem, Luuk en Rob.

Heren 2 Pigeons winterkampioen

Teamfoto (links naar rechts): Boven Martijn Meijer, Dennis Jacobs, Taco Jansen, Yosi Salter, Fons de Groot Onder Bertram ter Bogt, Sander Jacobs, Casper Vogelaar, Niek Kuiper, Darryl Donk, Andreas Kiele Op de foto ontbreken Loek Wassing, Rik Urlings, Marco van Hummel en Roeland van Huisum. (foto: Shakoora Ramanathan)    Foto: Shakoora Ramanathan

DUIVEN - Trots gaat heren 2 Pigeons de winterstop in als winterkampioen. De eerste twaalf wedstrijden heeft Pigeons heren 2 laten zien voor niemand onder te doen en met recht kan dan ook worden vastgesteld dat de Heren 2 van Pigeons een ware winterkampioen is.

Met nog dertien wedstrijden te gaan zijn de mannen van Pigeons gebrand op een echt kampioenschap. De basketballers van Pigeons mogen nu van hun welverdiende kerstvakantie gaan genieten om zo op 13 januari om 16.00 uur klaar te staan voor de eerstvolgende wedstrijd tegen BeCeGe.Iedereen die dit wil zien kom ze aanmoedigen in Triominos Duiven. Meer informatie staat op www.depigeons.nl.

Stralend Groot-Holthuizen

Foto: Bianca Rietveld

ZEVENAAR - Kinderopvang Humanitas heeft samen met de bewoners van de wijk Groot-Holthuizen (Zevenaar) op 14 december de wijk meer dan ooit laten stralen.

Vele kinderen hebben samen met hun ouders, opa’s en oma’s en pedagogisch medewerkers een stralende lampionnenoptocht gelopen. Dit onder muzikale begeleiding van drumfanfare Sint-Anna. Op het plein bij kinderdagverblijf De Toverhoed ging de kerstman op de foto met de kinderen en werd er wat lekkers genuttigd. Een gelegenheidskoor bestaande uit het team van het kindercentrum en leden van de acitviteitencommissie uit de wijk gaf het geheel een feestelijk tintje. "De gezamenlijke wijkactiviteiten hebben met deze lampionnenoptocht een stralend vervolg gekregen. Dit willen wij graag in 2018 voorzetten."

Extra film in Filmhuis Didam

Loving Vincent. Foto: Foto van filmdepot.nl Foto: Foto van filmdepot.nl

Zaterdag 23 december, 20.00 uur: Loving Vincent. Deze film is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Waarom?

Filmhuis Didam staat aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.

Nieuwe Hapert aanhang- wagendealer in de regio

Nieuwe HAPERT aanhangwagen dealer in de regio

Goed nieuws voor Garage Kaal & Buunk! Per 1 januari 2018 gaat Garage Kaal & Buunk haar service uitbreiden met een HAPERT aanhangwagen dealerschap. Garage Kaal & Buunk, voorheen Automobielbedrijf Paul Kaal, gaat zich tevens richten op verkoop, reparatie en onderhoud van aanhangwagens zowel nieuw als gebruikt. Ter kennismaking kunt u uw aanhangwagen GRATIS bij ons laten checken. Op deze manier weet u of u veilig de weg op gaat. Bel voor een afspraak op nummer 0316 - 53 16 84.

HAPERT aanhangwagens biedt een compleet assortiment aan, voor de professional als voor de thuisgebruiker. HAPERT staat bekend om een sterk en kwalitatief hoog staand product. HAPERT heeft aanhangwagens groot als klein. Een aanhangwagen voor iedereen dus. Kijk voor de actuele modellen op www.hapert.com

Naast aanhangwagens kunt u bij Garage Kaal & Buunk ook terecht voor APK, reparatie en onderhoud van uw auto en brommobiel. Voor de verkoop van brommobiel onderdelen heeft Garage Kaal & Buunk een aparte webshop www.brommobielweb.nl

Dat Paul Kaal een stapje terug ging doen was al eerder dit jaar bekend gemaakt. Theo Buunk en Desi Kaal gaan per 2018 verder onder de naam Garage Kaal & Buunk. De Garage blijft gevestigd op industrieterrein het Matjeskolk aan de Zuidermarkweg 2 te Beek. Bekijk ook onze nieuwe website www.kaalbuunk.nl.

Vlooienmarkt 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Zondag 7 januari van 10-17 uur is er een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan de Oude Doetinchemseweg 43 in 's-Heerenberg.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Het Lentebad in de (face)lift

ZEVENAAR - Het Lentebad aan Lentemorgen 13 Zevenaar zit sinds de bedrijfsvoering door Ataro BV in de lift. Er is steeds meer animo om in het Lentebad te komen zwemmen.

Door de toenemende vroege vogels kunnen de vroege zwemmers vanaf 1 januari ook op vrijdag al om 7.00 uur terecht. Steeds meer bezoekers komen voor hun werk of andere dagelijkse activiteiten om 7.00 uur banenzwemmen. Die mogelijkheid is er nu van maandag tot en met vrijdag.

Ook de deelname aan de aquasport, meer bewegen voor ouderen en trimzwemmen is groter geworden. De instructeurs- en instructrices hebben er schik in dat door het ruime aanbod steeds meer mensen uit Zevenaar en de regio aan de weg naar het Lentebad weten te vinden. Voor de mensen met een beperking zijn diverse voorzieningen verbeterd en gerealiseerd. De gehandicaptenkleedkamers, de lift in het zwembad en rolstoelen zijn aangepast.

Om het Lentebad nog aantrekkelijk te maken voor de recreatieve zwemmers worden er nieuwe grote speelobjecten aangeschaft. Het eerste speelobject ligt tijdens de recreatieve uren vanaf de kerstvakantie in het water. Tevens kunnen deze objecten ingezet worden tijdens het peutersurvival. In het voorjaar wordt een aantal lang gekoesterde wensen gerealiseerd met de bouw van een zwemparadijs voor de jongste zwemmertjes, een vernieuwing van de horecavoorzieningen en een vergroting van de entreehal en kantine. Hierdoor wordt het Lentebad een zwembad voor elke doelgroep.

Voor informatie over de openingstijden tijdens de kerstvakantie wordt verwezen naar de website: www.lentebad.nl/openingstijden/kerstvakantie.

Outlet Corner! Goedkoper kan haast niet

DUIVEN - Gratis... is het nog net niet, maar sinds begin dit jaar treft u bij Loonstra Computer Services aan de Rijksweg in Duiven een uitgebreid assortiment aan in de nieuwe Outlet Corner met ongelofelijk lage prijzen.

Hier vind je nieuwe laptops, computers, maar ook tablets, Ipads, Macbooks, smartphones, Ultra HD TV's en zware Game pc's en laptops aan voor spectaculair lage prijzen en met tenminste twee jaar garantie. Daarbij krijgt u ook nog eens de volledige service van een winkel. Loonstra Computer Services heeft daar een speciale website voor gemaakt, www.outlet-corner.nl. daar treft u alle aanbiedingen aan welke op voorradig zijn.

Natuurlijk pretendeert iedere winkel altijd de goedkoopste te zijn, maar bij outlet-corner.nl maken ze het ook echt waar. Alles wat u aantreft is tussen de 10 en 40 procent goedkoper dan de allerlaagste internet prijs, gegarandeerd!

Veel mensen denken bij het woord 'outlet' aan oude modellen of opgeknapte of gerepareerde artikelen, maar daar is hier absoluut geen sprake van. Dit zijn altijd nieuwe artikelen zonder gebruikssporen, maar de doos is geopend.

Zoekt u dus iets nieuws maar bent u 'echt niet gek', ga dan eerst vergelijken en kom dan bij ons de kopen. U krijgt de allerbeste prijs én een goede service, beloofd.

Outlet-corner.nl; Loonstra Computer Services en Outlet Corner, Rijksweg 45, Duiven.

Uw fiets ook toe aan een winterbeurt?

REGIO - Bij Xycleservice in Doesburg worden nog winterbeurten uitgevoerd op de ouderwetse manier. Dit wil zeggen dat bij deze beurt de fiets 'volledig' wordt gedemonteerd en alle delen worden gereinigd en opnieuw voorzien van vet, olie en kogels!

De fiets wordt vervolgens met nieuwe rem- en versnellingskabels, weer opgebouwd en afgesteld! Eventueel overige te vervangen onderdelen worden wel berekend, maar de extra montagekosten vervallen! Deze vorm van onderhoud is het beste voor uw fiets en kan alleen worden uitgevoerd in de periode oktober tot en met februari voor alle soorten van fietsen. In de winter kunt u uw fiets toch vaak wat makkelijker missen en bent u weer klaar als het mooie weer in het voorjaar begint. Maak tijdig een afspraak voor deze winterbeurt en zij halen en brengen uw fiets gratis! De winterbeurt kost 99 euro.

Voor meer informatie: www.xycleservice.nl of bel: 0313 412727.

Heerlijk bij de borrel: 'Kippie-pan' van Verse kip van Cornelissen

PANNERDEN - Vanaf heden verkrijgbaar bij Verse Kip van Cornelissen: Verwarmde kippie-pan.

Deze heerlijke hapjes zijn kant en klaar, ze blijven lekker warm in de pan. Leuk voor de feestdagen of met een verjaardag. Deze heerlijke kippie-pan is verkrijgbaar met diverse mogelijkheden, zoals kipfilet in saus, tv-sticks gekruid of met piripiri, grillworst, gehaktballetjes in saus, saté-spiesjes.

"Voor meer informatie kunt u terecht in onze winkel. Wij helpen u graag. Onze openingstijden zijn; Donderdag 8.30 – 17.00 uur, vrijdag 8.30 – 18.00 uur en zaterdag 8.30 – 16.00 uur."

Voorverkoop Pronk & Praal in Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari zullen carnavalsverenging De Nachtuulen samen met harmonie Martinus weer zorgen voor twee avonden Pronk & Praal in Oud-Zevenaar.

Zang, dans en cabaret van 'eigen bodem'-artiesten wisselen elkaar in snel tempo af. Een catwalk, live muziek, en professioneel licht en geluid maken het plaatje – een geweldig avondje uit – compleet. Aansluitend kan men gezellig nakletsen en een borreltje drinken aan de bar met Stadsprins Richard, Adjudant Frans en Prinses Sylvia.

"Wilt u zeker zijn van een plek, maak dan gebruik van de voorverkoop op donderdag 28 december tijdens de oliebollenparty van drumfanfare Sint-Anna en carnavalsvereniging De Nachtuulen. De kaartverkoop start om 20.00 uur in schuttersgebouw Sint-Anna aan de Babberichseweg 58 in Oud-Zevenaar. De kosten zijn 7,50 euro. Mocht u de 28ste verhinderd zijn, kunt u uw kaartje via de mail bestellen: pronkzitting@nachtuulen.nl."

Ondertekening prestatie-afspraken gemeente Zevenaar

Bestuurder Vryleve, Bart Jansen, Voorzitter Huurdersbelangenverenging De Schakel, Stef Bijl, wethouder gemeente Zevenaar, Jos Lamers, wethouder gemeente Rijnwaarden. (foto: Baston Wonen)

ZEVENAAR - De woningcorporaties, huurdersorganisaties en de gemeente Zevenaar gaan nauwer samenwerken. Ze ondertekenden op dinsdag 12 december as. de gezamenlijke Prestatieafspraken.                                

De gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden vormen vanaf 1 januari 2018 de nieuwe gemeente Zevenaar. De woningcorporaties Baston Wonen, Plavei en Vryleve en de huurdersorganisaties Participatieraad Baston Wonen, Huurders Koepel Montferland en Huurdersbelangenvereniging Rijnwaarden hebben met de gemeente intensief overlegd over de ambities en prestaties op het gebied van volkshuisvesting. Deze partijen zijn voor huurders in de gemeente Zevenaar de belangrijkste partijen en hebben als gezamenlijk streven dat het goed wonen is in de gemeente Zevenaar, ook voor huishoudens met een beperkt inkomen. Iedere partij geeft hier binnen de eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden richting aan.


De partijen spreken uit dat ze allen werken aan de gezamenlijke doelstellingen voor de gemeente Zevenaar. De hoofdthema’s voor 2018 zijn:

Voorraadbeleid gericht op toekomstbestendig aanbod; Slaagkansen en de mogelijke maatregelen voor specifieke doelgroepen; Betaalbaarheid en bereikbaarheid; Huisvesting bijzondere/specifieke doelgroepen; Investeren in verduurzamen van de woningvoorraad.

De uitwerking van de prestatieafspraken zijn vastgelegen in een document. Deze staan op de websites van Baston Wonen (www.baston.nl), Plavei (www.plavei.nl) en Vryleve (www.vryleve.nl).

Kerststukjes voor opa's en oma's in Thuvine en De Liemerije

aanbieden kerstbakjes Thuvine. Foto: leonie warris

LIEMERS - In de aanloop naar kerst willen we omzien naar elkaar en de ander: mensen die eenzaam zijn, zorgen hebben, verdriet kennen of ziek zijn. Ieder jaar besteedt IKC De Wiekslag hier aandacht aan door alle leerlingen aan het eind van de kerstviering twee presentjes te geven: één om zelf te houden en één om weg te geven aan iemand die het op welke manier dan ook nodig heeft om even extra aandacht te krijgen.


Dit jaar hebben de kinderen van IKC De Wiekslag het anders gedaan. Vanuit een ouder kwam een mooi idee naar voren. Woensdag 13-12 hebben alle kinderen van de school en de peuters van de IKC twee kerstbakjes gemaakt, waarvan ze één aan de bewoners van Thuvine en de Liemerije hebben gegeven. Met behulp van vele hulpouders en veel beschikbaar gestelde materialen door verschillende bedrijven zijn er prachtige kerstbakjes gemaakt!

Wat een plezier hadden de kinderen in het maken van de kerststukjes, met een prachtig resultaat: 130 kerststukjes om weg te geven! De kinderen van de bovenbouw hebben een kerstbakje gebracht naar de oudere mensen in Thuvine, het woonzorgcentrum in Duiven. Kinderen van de onderbouw zijn naar ouderenzorg Liemerije, Droostaete gelopen en hebben hier de kerstbakjes aan de bewoners aangeboden.

Wat een blijde gezichten! Trots werden de bakjes door de kinderen weggegeven en door de opa’s en oma’s in ontvangst genomen. Op deze manier hebben de kinderen dit jaar een beetje extra aandacht gegeven aan alle oudere mensen in hun eigen leefomgeving en hopen we dat de mensen in Thuvine en de Liemerije genieten in de aanloop naar kerst!

Sponsor bedankt

ANGERLO - Schoenmakerij van der Sluis, Meipoortstraat 38 uit Doesburg heeft dit team Jeugd DES Meiden B uit Angerlo nieuwe shirts aangeboden. Als vereniging zijn we hier zeer dankbaar voor.

Dit team bestaat uit acht speelsters, die de sponsor via deze weg meer naamsbekendheid wil geven in de regio. Ook willen we een ieder attent maken op de nieuwe website van DES Angerlo. Zowel volleybal als gymnastiek. Wil je ook meedoen, kom dan eens kijken en/of meedoen. Nieuwe leden zijn welkom om de teams te komen versterken. Op de website kun je zien, wanneer de trainingen plaatsvinden.

Kindje wiegen in H. Remigiuskerk Duiven

DUIVEN - Op 24 december vindt er voor de allerkleinsten weer de kerstviering 'kindje wiegen' plaats in de H. Remigiuskerk in Duiven.

Iedereen is welkom om samen kerstmis te komen vieren en beleven. Kinderen mogen verkleed komen.De werkgroep 'Kindje Wiegen' (Marieke, Maartje, Elly en Lindaij) kijkt er naar uit en ziet een ieder graag op zondag 24 december om 16.30 uur.                

Gratis bridgeles in Angerlo

ANGERLO - Kennis maken met bridge op woensdag 17 januari om 19.30 uur, geheel gratis in centrum De Meent in Angerlo aan de Margrietlaan 3A. Op deze avond maak je kennis met bridge, leer je een paar regels en daarna gezellig zelf al spelen.

Bridgen is voor jong en oud, een goede hersentraining, goed voor de sociale contacten, verder heel gezellig met een gezonde spanning. Verder start bridgeclub Angerlo op 24 januari met een nieuwe cursus voor beginners. Die wordt gegeven door een zeer ervaren bridgedocente. Aanmelden en informatie: H. Rensen email: h.rensen4@upcmail.nl, 0313 473869.