GN Nijmegen-Noord

28 maart 2018

GN Nijmegen-Noord 28 maart 2018


'Nijmegen Noord en Lent, kom skeeleren!'

Skeeleraars in actie op de baan bij b.o.d. de Sprinters *Foto: Hans Rutgers) Foto: Hans Rutgers

BEMMEL - Nijmegen noord en Lent, kom ook skeeleren! Op 29 maart houdt de afdeling Skeeleren van b.o.d. De Sprinters een informatieavond voor jeugd (vanaf 7 jaar) en volwassenen.

De avond is van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van b.o.d. De Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel. Inwoners van Lent, Oosterhout en Nijmegen worden hierbij van harte uitgenodigd. Tijdens de informatieavond staan kennismaking met de skeelersport en de vereniging centraal.

De belangrijkste onderwerpen die avond zijn: materiaal en veiligheid, werkwijze van de trainingen en opzet en duur van het seizoen. Tijdens de avond zijn ook de leden van b.o.d. De Sprinters aanwezig die na de infosessie alvast een paar rondjes op de baan zullen rijden. Dit laatste geldt overigens niet voor nieuwe leden, die kunnen hun eerste rondjes rijden bij de eerste training van het seizoen op donderdag 5 april (19.15-20.45 uur).

b.o.d. De Sprinters is een echte familievereniging waar jong (vanaf 7 jaar) en oud(er) gelijktijdig kan skeeleren onder begeleiding van professionele trainers.

"Skeeleren wordt pas echt leuk als je beschikt over de juiste techniek waardoor je met minder moeite veilig grotere afstanden kunt afleggen. Inmiddels ook zin gekregen om te gaan skeeleren? Kom naar de informatieavond of kijk voor meer informatie op www.boddesprinters.nl of stuur eventuele vragen naar skeelers@boddesprinters.nl."

Boys Only handballbootcamp Lent

LENT - Op zondag 29 april organiseert HV Havana te Nijmegen-Lent een gratis Boys only Handball Bootcamp voor jongens tussen 11 en 14 jaar.

Wil je graag kennismaken met het handbalspel? Wil je handbal een keer uitproberen; ervaren hoe het is om een balletje te gooien? Of gewoon lekker sportief bezig zijn? Dat kan! Je kunt je gratis inschrijven voor de bootcamp of een keer vrijblijvend meedoen met een hanbaltraining! Je vrienden zijn ook van harte welkom van 11:15 - 12:45 uur in sporthal De Triangel. Aanmelden voor de bootcamp kan via https://handbalhelden.nl/events/nijmegen. Meer informatie over handbalvereniging HV Havana staat op http://www.hvhavana.nl.

Voeding is feest dit jaar!

NIJMEGEN - Voedsel wordt steeds belangrijker voor het afremmen van de klimaatverandering. Daarom is het een van de thema's in het kader van de Nijmeegse Green Capital in 2018.

Iedereen (ook uit de omgeving!) kan meedoen en inspiratie opdoen voor lekker, gezond en klimaatvriendelijk eten, én kennis maken met allerlei initiatieven die al in of rondom Nijmegen bestaan. Doe mee aan kookworkshops, wildplukken, zelf kweken, een graanwandeling, ga mee naar een zefloogst-moestuin of voedselbos, et cetera: elke maand wat anders...

"Heb je iets met voeding of wil je er meer over weten? Doe mee en win! Ga naar www.samengezondetennijmegen.nl en doe mee! Je maakt dan kans op een bijzondere workshop bij Kiemkracht in oktober. Als je je via de site aanmeldt voor de nieuwsbrief blijf je van alles op de hoogte. Contact: info@samengezondetennijmegen.nl."

Schola Cantorum Karolus Magnus

REGIO - Op paaszaterdag 31 maart begint Schola Cantorum Karolus Magnus bij zonsopkomst om 7.14 uur bij Sint-Walrickkapel-ruïne, Sint-Walrickweg 5 in Overasselt.

De schola cantorum verschijnt op die tijd bij de Koortsboom bij de kapelruïne. Dit jaar is het de elfde maal. Er worden gezangen ten gehore gebracht rondom Sint-Walrick en de Koortsboom. De koortsboom is uniek in Nederland en gaat terug op een legende uit de tiijd van Karel de Grote en de H. Willibrord. Het koor presenteert zich als Benedictijnermonniken.

Ritueel wordt er ook een lapje van een zieke in de boom door een van de koorleden opgehangen. De bijeenkomst wordt ondersteund door het gezang van de vogels daar aanwezig. Er komen veel bezoekers en toehoorders uit de gehele regio. Tegen acht uur, kan met het restaurant Sint-Walrick bezoeken voor een kopje koffie.

Heb jij interesse voor historie?

RESSEN - Heb jij interesse voor historie? Dan is dit misschien een mooie kans voor jou!

Pleisterplaats Ressen zoekt gastvrouwen en gastheren voor de weekendopenstellingen van haar prachtige 12e eeuwse kerkje. Het mooie Ressense kerkje (Kerkenhofstraat 3) is het bezichtigen waard! "Wij willen wandelaars en fietsers graag die gelegenheid bieden. Daarom zoeken wij mensen, die bij toerbeurt tijdens openstellingsuren bezoekers willen ontvangen en te woord willen staan. Er is geen speciale kennis nodig. Wij zullen je vooraf informeren, woensdagavond 2 mei om 20.00 uur is er een korte informatie-avond."

De openstelling is vanaf begin mei tot eind oktober. Er zal gewerkt worden met dagdeelaanwezigheid: van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. De aanwezigheid wordt in onderling overleg afgesproken.Ook als je slechts één keer of maar een paar maal beschikbaar bent, word je van harte uitgenodigd om te reageren!Voor verdere informatie: T 06 14894540 (Winny Eijbersen) of pleisterplaatsressen@4-plek.nl.

De deuren staan wagenwijd open

HERVELD - "Onze deuren staan wagenwijd open tijdens de start van een nieuw seizoen op zaterdag 31 maart. Dit biedt jong en oud een geweldige kans om onze boerderij uit 1734 te bezoeken en kennis te maken met het leven en werken op de boerderij in vervlogen tijden."

Maak kennis met een waterzolder, waarschijnlijk alleen nog in deze boerderij te zien, de nog zeer originele huiskamer waar de tijd heeft stil gestaan, de kelder met zijn spek bak waar vroeger het varken in werd geslacht, de prachtige opkamer met originele bedstee en de grote zolder vol met historische voorwerpen. Kom op een zaterdag met uw kinderen en/of kleinkinderen naar ons museum en beleef een paar heerlijke, leerzame en ontspannen uurtjes.

De openingstijden van museumboerderij Den Tip zijn als volgt: alle zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Entreeprijs: Rondleiding volwassenen kost 2.50 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ook schenken wij een lekker kopje koffie/thee met een 'ovenheerlijke' appelflap voor drie euro.

Paasfeest in de natuur: Eetbare wilde plantentocht

Kinderen proeven van de natuur (Foto: De Bastei) Foto: De Bastei

NIJMEGEN NOORD - Wist je dat je sommige wilde planten kunt eten? Denk maar aan look zonder look, hondsdraf of pinksterbloem. Ze groeien zomaar in het wild, overal om ons heen! Ben jij benieuwd welke planten dat zijn en wil je ze ook wel eens proeven? En zoek je nog iets leuks met pasen? Ga dan mee op eetbare wilde plantentocht op maandag 2 april! Deze smikkeltocht is speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en hun ouders.

Andere planten kunnen weer giftig zijn en erg op de eetbare lijken. Na-apers noemen we dat! Daarom gaan we de planten eerst goed bestuderen, voordat we ze gaan oppeuzelen. In de biologie is daar een woord voor: determineren. Daarna gaan we allerlei lekkere dingen maken van onze oogst en dat natuurlijk oppeuzelen! Een glaasje vlierbloesemlimonade erbij? Yum Yum!

Deelname kost 3,00 euro. We starten om 14.30 uur bij de eikenboom aan de Karl Marxstraat in Lent bij woongemeenschap Eikpunt. Van daaruit gaan we zoeken en proeven met gids Patricia. Om 17.00 uur zijn we klaar. Schrijf je vooraf in bij De Bastei, telefoon 024 3297070 of via info@debastei.nl. Er kunnen maximaal twintig kinderen mee!

Dit is een WaalWoeMi-activiteit. Onder die naam organiseren De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen voor kinderen en jongeren. Meer informatie staat op www.debastei.nl.

TOP-Luister-Café op de Australische toer met Jaimi Faulkner en Lloyd Spiegel

BEMMEL - Geboren in Melbourne is Jaimie Faulkner inmiddels bezig aan zijn tweede carrière. Erkend in Australië als uitstekende zanger met bovengemiddeld gitaarspel maakt hij down under al furore sinds ‘Last Night’ zijn cd-debuut van 2004.

Zijn succes in Nederland en Duitsland doet hem naar onze oosterburen verhuizen, waar hij met zijn Nederlandse bandleden de cd ‘Back Road’ opneemt. Muziekblad ‘Rolling Stone’ prijst album, artiest en band regelrecht de hemel.

Lloyd Spiegel is de akoestische gitaar gigant van het moment. Een stem met orkaankracht completeert het onnavolgbare snarengeweld. Een combinatie die nog lang nadreunt, want het is absoluut uniek wat deze muzikant pur sang neerzet. Nog geen 40 jaar en Lloyd toerde al door Amerika en deelde, zo jong als hij was, het podium met onder andere Ray Charles, Bob Dylan en Etta James. In gezelschap van blueslegendes Brownie McGhee en Luther Allison had hij zijn finest blue moments.

Vrijdag 6 april spelen deze heren bij Toestanden Op Podium in de TheaterKerk de barsten in de gewelven. Aanvang 21:00 uur. Kaartjes kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Postzegelavond De Globe in Herveld

persoonlijke postzegels (uitgave Globe Zetten) Foto: uitgave Globe Zetten

HERVELD - Op donderdag 12 april van 19.30 uur houdt filatelistenvereniging De Globe Zetten weer haar maandelijkse postzegelavond in zalencentrum De Hoendrik aan Dorpsplein 22, Herveld. Het wordt een bijzondere avond, namelijk een gecombineerde avond samen met de filatelistenverenigingen De Veluwezoom (Renkum) en Wageningen.

De Globe werkt sinds enige jaren op een vrijblijvende wijze samen met de filatelisten van Renkum en Wageningen. Elk van de verenigingen heeft nu nog een levendige aanhang met ruim voldoende leden voor een zelfstandig bestaan. Een bestuur moet echter ook in de toekomst durven kijken en met het oog op de vergrijzing zou straks best een verdere integratie noodzakelijk kunnen zijn om filatelie in de regio ook in de toekomst te kunnen behouden. Vandaar de samenwerking. Maar voorlopig brengt de gekozen vorm van samenwerking gewoon alleen maar extra gezelligheid.

Er valt weer een avondje gezellig te snuffelen in postzegelboeken en er is een veiling met leuke kaveltjes tegen een heel lage inzet.Via De Globe kunt u bovendien gebruik maken van de rondzenddienst, de nieuwtjesdienst en een internetveiling van het landelijke SamenwerkingsVerband Filatelie.

"Heeft u nog een verzameling of bent u op zoek naar een leuke hobby, kom eens langs. Belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis. Nadere informatie is te verkrijgen bij filatelistenvereniging De Globe Zetten, secretaris J. Niggebrugge, Hoge Riem 3, 6666 JA Heteren; 026 4722637; e-mail niggebrugge@planet.nl; https://www.facebook.com/globezetten.

Nijmegenaren in actie voor vluchtelingen wereldwijd

NIJMEGEN - In de week van 26- 31 maart collecteren Nijmeegse vrijwilligers voor stichting ZOA. Met het thema ‘Sta stil bij vluchtelingen wereldwijd’, vraagt de hulporganisatie aandacht voor de ruim 65 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen en natuurgeweld.

Naast de traditionele collectebus, wordt in Nijmegen ook de nieuwe digitale collectebus ingezet. De opbrengst wordt gebruikt om slachtoffers van rampen en oorlogen te ondersteunen met noodhulp en hen te helpen een nieuwe start te maken.

Helprich ten Heuw is als rayoncoördinator van ZOA betrokken bij de collecte. Hij vertelt: ‘Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Je moet er niet aan denken dat je alles kwijtraakt. Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA, totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen. De opbrengst van de collecte komt dus goed terecht.’

In het hele land gaan 15.000 mensen de straat op. Een deel van hen gaat met de digitale collectebus op pad. ZOA wil hiermee iedereen de kans geven te doneren, ook die mensen die geen kleingeld in huis hebben. Pinnen of contactloos doneren via deze bus is net zo veilig als in de supermarkt.

Loopt u de collectant mis? Dan kunt u ook doneren door ‘ZOA’ te sms’en naar 4333 (eenmalig 1,50 euro).

Theatergroep PIT in De Klif

6 april in de Klif (Nijmegen Noord): Theatergroep PIT - De vierde van... Foto: nvt

NIJMEGEN - Kom ook op 6 april naar Theater de Klif in Nijmegen Noord. Dan is er weer een superleuke voorstelling!

Theatergroep PIT maakt improvisatietheater à la het televisieprogramma 'De Vloer op'. Magisch, spannend en soms oprecht ontroerend. Beeld je in: een volle zaal met publiek, één presentator en pak 'm beet acht spelers. De presentator vraagt twee of meerdere spelers de vloer op, vertelt de kaders van een bepaalde situatie en het spel mag beginnen.

De scènes van PIT zijn heel verschillend. Van puur drama tot hilarische situaties. Soms herkenbaar en soms een tikkeltje absurd. Kom het zelf zien op vrijdag 6 april, aanvang 20.30 uur, entree 10 euro. Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

TOP-film: Certain women

BEMMEL - Donderdag 5 april kunt u bij TOP genieten van deze boeiende Amerikaanse film. De advocate Laura (Laura Dern) heeft een cliënt die haar maar blijft lastigvallen.

Talloze malen heeft ze Fuller (Jared Harris) uitgelegd dat ze niks meer voor hem kan doen. Dat zijn zaak kansloos is, dat hij nu eenmaal geschikt heeft met zijn werkgever en daardoor geen aanspraak meer maakt op verdere financiële vergoedingen, ook al treft zijn baas blaam bij het bedrijfsongeval dat hem overkwam. Fuller neemt het niet van haar aan.Pas nadat een collega-advocaat hem precies hetzelfde heeft uitgelegd, lijkt Fuller plotseling toch overtuigd. De collega is een man. 'Wat zou het heerlijk zijn', zegt Laura, 'om een man te zijn, zodat ik de wet kon uitleggen en mensen naar me zouden luisteren.'

Aanvang 20:00. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Feelin'Good bruist op zondag 8 april

Koor Feelin'Good (foto: Erika Derksen)

RESSEN - Zin in een uitje en nog geen plannen voor zondag 8 april, kom dan naar het middagconcert van Feelin'Good in de Romaanse kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3.

"Ons vierstemmig gemengde koor, met ruim 45 enthousiaste leden uit Huissen e.o., gaat u verrassen met een gevarieerd repertoire in een sprankelend optreden. Wij zingen van 15.30 - 16.15 uur, de toegang is gratis en na afloop kan er gezellig nagepraat worden in de kosterij. Onze dirigent en muzikaal begeleider is Maarten van Veen."

Ti-Ta-Touwen in de boom

Touwklimmen (foto: De Bastei) Foto: De Bastei

NIJMEGEN - Hou je van klimmen? Zin om de boom in te gaan? Op woensdag 28 maart organiseren we weer een spannende activiteit in de wilde natuur bij Nijmegen. Deze buitenschoolse activiteit is voor kinderen van 4-12 jaar. We zullen met twee groepen werken naar leeftijd en kinderen van Struin doen ook mee!

We gaan een klimconstructie maken in de boom op boomvriendelijke manier. Beleef de natuur van boven, klauter tussen de bomen, wees zo lenig als een aap en voel je zo vrij als een vogel! Tussen de bomen hangen klimtouwen, je leert ook zelf te knopen en samen te werken. Vrij spelen op locatie in de Stadswaard is natuurlijk ook mogelijk. Wij zorgen dat er iets warms te drinken aanwezig is en een gezonde versnapering. We ruimen samen de touwen op. Nodig je vrienden uit, want samen klauteren is nog leuker!

Deelname kost 3,00 euro. We verzamelen om 15.00 uur aan het begin van de Stadswaard, Ooyse Sluispad 5-7, Nijmegen. Om 17.30 uur is de activiteit afgelopen. Schrijf je vooraf in bij De Bastei, telefoon 024 3297070 of via info@debastei.nl.

Dit is een WaalWoeMi-activiteit. Onder die naam organiseren De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen voor kinderen en jongeren. Meer informatie staat op www.debastei.nl.

282 leerlingen uit Elst wandelen ruim 18000 euro bij elkaar voor Water

Met een rugzak met 6 liter water op weg Foto: Herman Schimmel

ELST - Op woensdag 21 maart hebben 282 kinderen deelgenomen aan de sponsorloop Wandelen voor Water. De kinderen zitten in groep 7 en 8 van basisscholen Sunte Werfert, De Elstar, De Zonnepoort en 't Startblok.

Onder een klein opkomend zonnetje liepen zij 6 kilometer met 6 liter water op hun rug, net als veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks kilometers moeten lopen om water te halen. De opbrengst wordt gebruikt voor het aanleggen van waterreservoirs en toiletten in Ethiopië. De coördinatie was in handen van leden van Rotaryclub Elst-Overbetuwe.

Om 9.30 uur maakte Wethouder Ron van Hoeven het sponsorbedrag bekent en overhandigde de cheque aan Karen Timmer van Amref Flying Doctors, afgevaardigde van het project in Ethiopië. Om 9.45 uur gingen de kinderen, na de warming up door Fitness en Gezondheidscentrum Elst van start om de 6 kilometer af te leggen. Onderweg zorgde Jumbo voor een verfrissing. Rond 11.30 uur kwamen de kinderen enigszins moe maar voldaan terug.

"Een heerlijke dag met allen maar vrolijke kinderen die allemaal de 6 kilometer vol maakten en er waren geen uitvallers", aldus Joan Boersma, namens Rotaryclub Elst-Overbetuwe. "En wat een mooi bedrag, we kunnen hiermee 1800 kinderen toegang geven tot schoon water. Dank de scholen, de sponsoren, maar vooral aan de kinderen die de wandeling enthousiast hebben volbracht."

Nog groter aanbod verwacht bij Repair-Café

Repair café in aktie (foto: Peter van Kempen) Foto: peter van kempen

ELST - Het wordt steeds maar drukker bij het Repair-Café in Elst. Gemiddeld worden er zo’n 25-30 stuks reparaties aangeboden. De eigenaars ontdekken, samen met de reparateur, steeds vaker dat het soms maar een kleine reparatie vereist om de spulletjes weer werkend te krijgen.

Elektrische huishoudelijke apparatuur of elektrisch gereedschap ligt vaak niet meer werkend in de kast of schuur. Maar het is jammer om het weg te gooien want het werkte eigenlijk altijd goed. Meenemen naar het repair-café geeft meteen duidelijkheid en het is gratis. Het gaat om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie. (Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair-Café)

Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht, bijvoorbeeld over de USB-stick of een vastgelopen programma. Het repaircafé in Elst vindt plaats op donderdag 29 maart van 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42 midden in de winkel.

In Randwijk staan de vrijwilligers voor u klaar op vrijdag 6 april van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a. Het repaircafé in Elst is telkens op de laatste donderdag van de maand. In Randwijk op de eerste vrijdag van de volgende maand. De tijden en locatie zijn hetzelfde. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl en 085 0406066.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Donderdag 29 maart (Witte donderdag)

19.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, N. Sales en J. Kallen, Magna Voce

19.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Gemengd koor

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije

09.30 uur: H. Johannes de Doper Indoornik, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ouderendag

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis en J. Rademakers, Musica Nova

Vrijdag 30 maart (Goede vrijdag)

15.00 uur: St. Werenfridus Elst: Kruisweg, V. Bulthuis en J. Rademakers, St. Caeciliakoor

19.00 uur: St. Werenfridus Elst: Goede vrijdagviering, N. Sales en J. Kallen, Koor Zonder Grenzen

15.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, Kruisweg, G. Peters en R. Heinen

19.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, Goede vrijdagviering, G. Peters en R. Heinen, InVoice

15.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Kruisweg, M. Peters en G. Vermaas, Herenkoor

15.00 uur: Maria Geboorte Driel, Kinderkruisweg, M. Sanders, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, Goede vrijdagviering, F. Bomers, Herenkoor

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, Goede vrijdagviering, V. Bulthuis, St. Leonarduskoor

Zaterdag 31 maart (Paaszaterdag)

21.00 uur: St. Werenfridus Elst, Paaswake, N. Sales, J. Kallen en M. Sanders, Koor Zonder Grenzen

21.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, Paaswake, G. Peters en R. Heinen, Gemengd koor

21.00 uur: Maria Geboorte Driel, Paaswake, F. Bomers, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, kinderpasen, M. Sanders, paasverhaal met Projectkoor

21.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, Paaswake, V. Bulthuis, St. Leonarduskoor.

Zondag 1 april (1e Paasdag)

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, InVoice

06.00 uur: St. Bavo Angeren, Dageraadsviering, M. Sanders en werkgroep Anders dan Anders

11.00 uur: Maria Geboorte Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Enjoy

09.30 uur: St. Willibrordus Herveld, woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, Ubi Caritas

11.00 uur: Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, woord- en communieviering, J. Kallen, Musica Nova

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, woord- en communieviering, J. Kallen, Dameskoor

Maandag 2 april (2e Paasdag)

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorum

12.00 uur: St. Werenfridus Elst, Druppelviering, V. Bulthuis

10.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

11.30 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, Druppelviering, G. Peters

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 3 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 4 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 5 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

SHB ook komende drie jaar hoofdsponsor Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Op zondag 10 juni wordt voor de 32e keer de Bemmelse Dweildag georganiseerd. Dat het grootste dweilfestival van ons land nog altijd ontzettend populair is, blijkt wel uit het feit dat het maximale aantal deelnemers bijna bereikt is.

Op dit moment hebben 63 dweilorkesten uit binnen- en buitenland aangegeven naar Bemmel af te reizen om één groot feest te bouwen. Ruim 200 vrijwilligers steken op zaterdag 9 juni de handen uit de mouwen om binnen mum van tijd het centrum van Bemmel om te toveren tot één groot festivalterrein met elf podia, kinderattracties, foodtrucks, barren en versiering.

Om een festival van deze omvang te organiseren, maakt stichting Bemmelse Dweildag de nodige kosten. Bram Opgenoort en Frank Pisters, bestuursleden van de stichting, zijn dan ook erg blij dat ze kunnen melden dat de Samenwerkende Horeca Bemmel ook de komende drie jaar weer hoofdsponsor zijn van het evenement. Samen met Robert Kuster en Henk Henriks van Café 61 en Menno, Martijn en Toke Meijer van Café De Roskam zijn er de afgelopen weken een aantal gesprekken gevoerd om van de dweildagen in 2018, 2019 en 2020 weer een groot succes te maken.

Naast de Bemmelse Dweildag op zondag 10 juni komt er ook weer een groot feest op het Kinkelplein op de zaterdagavond. Met het sluiten van de nieuwe sponsorovereenkomst gaan de SHB en de stichting Bemmelse Dweildag de komende weken samen vol energie aan de slag met alle voorbereidingen. Meer info over de Bemmelse Dweildag staat op www.bemmelsedweildag.nl.

Open dag Dierenambulance

NIJMEGEN - De Dierenambulance Nijmegen (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo'n 100 vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor hulp aan dieren. Er wordt zo'n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren en er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen. De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren.

Op zondag 15 april organiseert Dierenambulance Nijmegen e.o. een Open Dag. Iedereen krijgt die dag een kijkje achter de schermen: er zijn rondleidingen, men kan de binnen- en buitendierenopvang en de meldkamer bekijken en de ambulances bezichtigen. U krijgt informatie over het werk van de DAN en de (lopende) projecten. Patholoog-anatoom Frank van de Goot geeft een lezing over forensisch dieronderzoek. Er is een feestelijke opening van de nieuwe konijnenopvang door de oudste vrijwilliger (90 jaar) samen met dierenarts Rutger Reurings. Bovendien zijn er verschillende leuke activiteiten voor kinderen en uiteraard staan de koffie en thee klaar.

Iedereen is op zondag 15 april welkom tussen 11.00 en 16.00 uur op Thijmstraat 121 in Nijmegen.

deBol Junior Avond-4-Daagse

Deelnemers deBOL JUNIOR Avond-4-Daagse Foto: deBOL Bemmel

BEMMEL - Heb jij er ook weer zo’n zin in? In die gezellige Avond4Daagse bij deBol in Bemmel? Wij wel! We zijn al heel erg druk met de voorbereidingen want op dinsdag 29 mei gaat ie alweer voor de elfde keer van start!

Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom! En als je nog geen 8 jaar bent, mag je alleen onder begeleiding van een volwassene mee doen. Maar ook als je niet meer op de basisschool zit, kun je met ons meewandelen! Jong of (wat) oud(er), iedereen mag meedoen aan deze oer-gezellige Avond-4-Daagse!

deBOL heeft altijd een thema tijdens de Avond4Daagse en dit jaar hebben wij gekozen voor het thema ‘Met plezier in beweging!’ Wist je trouwens dat er dit jaar liefst vier grote muziekkorpsen meedoen aan de intocht op vrijdag 1 juni? Natuurlijk doet drumfanfare Eska Bemmel mee, het jeugdkorps en ook het grote-mensen korps van Sint-Sebastianus uit Gendt doen weer mee èn we zijn hartstikke blij dat ook schuttersgilde Sint-Bavo uit Angeren mee doet aan de feestelijke intocht! En die heel bijzondere muziekfiets? Die is er natuurlijk ook weer bij!

Inschrijven
De eerste voorinschrijving wordt gehouden op Koningsdag. deBol heeft dan een speciale deBol Junior kraam op het Kinkelplein ingericht waar je tussen 12.00 en 17.00 uur kunt inschrijven. Iedereen (dus ook de begeleiding) betaalt inschrijfgeld! Je betaalt bij voorinschrijving 5,00 euro. Ook in mei kun je nog voor-inschrijven, binnenkort hoor je hier meer over.

Meer informatie via stichting.debol@planet.nl; 06 27507051 en www.debolbemmel.nl.

Kunst & Vliegwerk speelt 'Nu het nog kan'

ELST - Kunst & Vliegwerk Improvisatietheater stopt! Na 22 jaar op de planken te hebben gestaan met de meest hilarische, meeslepende en verrassende voorstellingen, komt het nu tot een einde. Maar wel een spetterend einde!

Op zaterdag 31 maart speelt de theatergroep haar één-na-laatste voorstelling 'Nu het nog kan' in Theater De KiK in Elst. Tijdens deze voorstelling gaan de spelers terug naar hun roots: theatersport. Het wordt een wervelende wedstrijd vol klassieke knallers en vermakelijke verrassingen. De spelers laten nog één keer zien waar ze zo goed in zijn: suggesties uit het publiek omvormen tot de meest belachelijke, verbluffende en komische scènes.

"Heeft u zin in een verrassend en vermakelijk avondje, waarbij uw lachspieren goed getraind worden? Kom dan zeker kijken, want het is de één-na-laatste keer op zaterdag 31 maart om 20.00 uur bij Theater de KiK, Elst. Reserveren kan via reserveren@kunstenvliegwerk.nl.

Pluim voor jubilerende BC Elst

clinic Badmintonclub Elst Foto: Astrid Kepers

ELST - Druk was het, en gezellig. De receptie op 8 maart van Badmintonclub Elst was in alle opzichten een succes. Exact vijftig jaar geleden kreeg de vereniging haar officiële status. Volop reden dus voor een feestavond.

In stamkroeg De Oase verzamelden zich ruim honderd (oud-)leden, (oud)-trainers, ereleden en wethouder Jan van Baal. Hij bracht namens gemeente Overbetuwe felicitaties over én een envelop-met-inhoud. Voor Joop Speijers, al vijftig jaar clublid en zelden een speelavond ontbrekend, was er het erelidmaatschap.

Tijdens de receptie draaiden non-stop foto’s van vroeger. Dankzij een van de clubleden was er voorzien in een professioneel projectiescherm, licht en geluid. Iedereen kletste met iedereen, van groepsvorming was geen sprake en het bleef dan ook nog lang onrustig.

Op zaterdag 10 maart was er opnieuw feest, maar dan voor de leden. Onder leiding van Robin Schier deden in sportcentrum De Helster jeugd en senioren samen diverse badmintonspellen, Bij de clinic van Dennis en Arles Tjin Asjoe werd flink gezweet, maar straalde tegelijk bij iedereen het plezier van de gezichten. Het was badminton en entertainment tegelijk, met aan het einde een demonstratie van wat deze spelers aan snelheid en techniek in huis hadden. Een heerlijk buffet rondde de jubileumviering af.

Meetrainen? BCE is kortom een sportieve én gezellige club. Is badminton wellicht ook wat voor u? Probeer het, kom een keer geheel vrijblijvend meetrainen. Neem contact op met ledenadministratie@bcelst.nl. Of check de website: www.bcelst.nl.

Cabaret over angst met Martijn Kardol

BEMMEL - Zaterdag 7 april kunt je bij TOP de nieuwe show 'Bang' van Martijn Kardol zien, waarin het gaat over de angst voor terreuraanslagen. Wat zou jouw reactie zijn wanneer er een aanslag plaatsvindt precies op dat moment en op die plek waar jij je net begeeft?

Ben je bang en loop je weg of kijk je de angst in de ogen en schiet je juist te hulp? Zonder het zelf in de gaten te hebben werd er een aanslag gepleegd in zijn directe omgeving. Tot aan dat moment was zijn leven een jongensboek, maar nu is hij zoekende. Of is hij gewoon 'Bang'.

Als cabaretier beleefde Martijn afgelopen seizoen een ware kickstart. Hij won al vele prijzen, waaronder de jury- en publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival: "Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Martijn Kardol studeerde aan de Koningstheaterakademie en aan de BNN University en is inmiddels vaste producer van verschillende radioprogramma's.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 15, euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Speelweek op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

een gezellige middag tijdens de speelweek

NIJMEGEN - Speelweek voor jongeren met een verstandelijke beperking in Nijmegen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Het thema is dit jaar 'Op de Boerderij'. Ieder jaar wordt door de Stichting GVO de Klup en MEE Gelderse Poort een vakantie speelweek georganiseerd voor schoolgaande jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 20 jaar uit Nijmegen e.o. De speelweek wordt dit jaar gehouden in de week van 13 tot en met 17 augustus.

De speelweek heeft dezelfde functie als de reguliere bouwdorpen: op een gezellige, ontspannen manier samen met elkaar plezier maken in de laatste week van de vakantie. Deze week is niet alleen voor de kinderen een welkome afwisseling, maar ook de ouders hebben nu even de gelegenheid om aandacht te geven aan de andere kinderen in het gezin.

De vakantie speelweek wordt bezocht door zo’n 70 kinderen. Zij worden begeleid door ongeveer 40 vrijwilligers, veelal in leeftijd variërend van 15 tot 35 jaar. Het is een zeer enthousiaste groep, de meesten hebben al bij vorige speelweken meegeholpen. Een aantal van deze vrijwilligers (de zogeheten Keukenploeg) heeft zelf een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

"Ook voor 2018 zijn er weer veel vrijwilligers nodig om de Speelweek tot een succes te maken. Meer weten? Neem contact op met: Ilse Scholten, GVO de Klup, mobiel 06 10192374 of info@gvodeklup.nl; Marian van Wel, MEE Gelderse Poort, mobiel 06 10010339 of m.vwel@meegeldersepoort.nl."

'Als mijn kind een verhaal vertelt, begrijp ik vaak niet wat het bedoelt….' Taalontwikkeling bij kinderen

LENT / NIJMEGEN NOORD - Als mensen denken aan logopedie wordt er vaak gedacht aan het niet goed uitspreken van woorden. Je kunt echter ook bij logopedie terecht, wanneer je kind moeite heeft met het duidelijk vertellen van een verhaal.

Kinderen vertellen vaak verhalen, over wat ze hebben meegemaakt of over iets wat er is gebeurd. Soms zijn deze verhalen niet te begrijpen. Dit kan zijn doordat ze moeite hebben met het scheiden van belangrijke en minder belangrijke informatie. Het kan ook, doordat kinderen tijdens hun verhaal van de hak op de tak springen of ze geven veel details. Vaak is de woordenschat of zinsbouw wel voldoende, maar vinden ze het lastig om dit op een juiste manier toe te passen in hun taalgebruik. De taalvaardigheid is dan onvoldoende.

Kinderen hebben rond de leeftijd van 8 – 10 jaar vaardigheden goed ontwikkeld, zodat ze mee kunnen doen aan gesprekken. Mochten zich rond deze leeftijd toch problemen voordoen, dan kan logopedie helpen. De logopedist kan een bijdrage leveren door middel van het aanleren van structuur en verbeteren van de taalvaardigheden.

Heeft u twijfels over de taalontwikkeling van uw kind? Of wilt u gewoon advies? De logopedisten van Praatjuf helpen u graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.praatjuf.nl.

Met een rijwiel van Fiets Outlet Elst fiets je fluitend en extra voordelig weg!

John van Wijk geeft graag advies over de aankoop van een rijwiel bij Fiets Outlet Elst.

ELST – Je wilt een fiets, waarvan je jarenlang wilt genieten? En het hoeft niet de meest trendy uitvoering te zijn? Kijk dan eens bij Fiets Outlet Elst, waar een enorme keuze is in veelal overjarige modellen, die tegen schrikbarend lage prijzen worden aangeboden. Tot zelfs zestig tot zeventig procent van de adviesprijs!

Bij Fiets Outlet Elst staan honderden rijwielen –van kinderfiets tot aan de elektrische fiets- op een eigenaar te wachten. Rijwielen, die door Fiets Outlet Elst zijn opgekocht in grote partijen bij fabrikanten en importeurs. Nieuwe rijwielen, waarop ook de gewone garantie en service wordt gegeven. Van overjarige modellen, waarmee niets mis is. Ze worden tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. Je ziet er allerhande merken zoals Sparta, Batavus en Gazelle!

Je kiest in de showroom bij Fiets Outlet je favoriete fiets uit, en krijgt er de gelegenheid om een proefrit te maken op het industrieterrein. Beslis je tot aankoop, wordt het rijwiel fietsklaar gemaakt en kan òf thuis worden afgeleverd òf opgehaald bij een van de Van Dam Tweewielers-winkel in Elst of Gendt.

Fiets Outlet Elst aan de Edisonweg 17 in Elst is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur; zaterdags van 9.00 tot 17.00 uur.

Pasen bij landwinkel De Woerdt

De Landwinkel (foto: Wessel van Olst)

RESSEN - Zaterdag 31 maart is het genieten van vers brood van De Streekbakker. Heerlijk voor de paasdagen! Hij laat bezoekers ter plekke kennis maken met brood uit de regio, waaronder een heerlijk paasbrood.


Ook is er een proeverij van scharrelroom van collega landwinkel De Eekhoeve. Uiteraard alleen voor volwassenen! Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht, van 10.00 tot 15.00 kunnen kinderen zelf een heerlijke paaswafel bakken en versieren. "Kortom, er is van alles te beleven in onze landwinkel. Komt u ook een kijkje nemen? We zijn aanstaande zaterdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.dewoerdt.nl. Ons adres is Woerdsestraat 4 in Ressen."

Kermis en een braderie in Herveld

HERVELD - Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging een kermis en een braderie in Herveld. Van donderdag 5 tot en met zondag 8 april staat de kermis op het Dorpsplein in Herveld.

Op zondag 8 april van 10:30 tot 17:00 uur is er weer een braderie in de Hoofdstraat in Herveld. Voor ondernemers en/of andere geïnteresseerde voor een kraam op de braderie kunt u contact opnemen met THIB-organisatie (071 5790090 of 06 54776694 of info@thiborganisatie.nl). Voor verdere vragen kunt u ook contact opnemen met Richard Gerritsen van de Oranjevereniging (06 23369192).

Kermis en een braderie in Herveld

Kermis en een braderie in Herveld

HERVELD - Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging een kermis en een braderie in Herveld. Van donderdag 5 tot en met zondag 8 april staat de kermis op het Dorpsplein in Herveld.

Op zondag 8 april van 10:30 tot 17:00 uur is er weer een braderie in de Hoofdstraat in Herveld. Voor ondernemers en/of andere geïnteresseerde voor een kraam op de braderie kunt u contact opnemen met THIB-organisatie (071 5790090 of 06 54776694 of info@thiborganisatie.nl). Voor verdere vragen kunt u ook contact opnemen met Richard Gerritsen van de Oranjevereniging (06 23369192).

Gefeliciteerd
Joep heeft zijn zwemdiploma's gehaald!

Veel liefs
Oma Truus

Het leven brengt nu nog meer vreugd, vanaf 28 maart begin jij aan je 2e jeugd!! Papa gefeliciteerd met je 60e verjaardag dikke knuffel Anja...

Moeder

Op 28 maart wordt mijn moeder 94 jaar.
Wij feliciteren haar van harte en gaan
er een leuke dag van maken.
Tonny, Hans en kinderen.

Dit lieve vrolijke meisje
wordt 27 maart 2 jaar
Dikke knuffel van opa Jo, oma Wilma,
ome Remco en tante Patricia

Mels

Hiep Hiep Hoera

Mels lenting word op 1 april
3 jaar. Gefeliciteerd van
Opa Hans Oma Ivon. Dikke knuffel.

Onze kleinzoon Lucas wordt 31 maart 10 jaar.
Van harte gefeliciteerd en een hele gezellige dag.

Opa en Oma Huissen.

Dit stoere en lieve meisje Nina wordt op 31 maart alweer 2 jaar.

Dikke knuffel van Opa Theo, Oma Willie en Tante Bianca.

Hoera!
Op 26 maart wordt mijn beste vriendin Nora alweer 6 jaar
Gefeliciteerd.

Liefs Fenna

Hiep hiep hoera
oma Tonia wordt 30 maart 60 jaar.

Liefs van Kevin en Sophie

Vrolijke meid

Deze vrolijke meid mag nu
30 kaarsjes uitblazen.
Gefeliciteerd .
liefs van ons allemaal.

Suzanne

Op 31 maart wordt onze kleindochter Suzanne
alweer 12 jaar van harte gefeliciteerd
en maak er een leuke dag van.
Oma en Opa Straatman

Sarah

Woensdag 28 maart Sarah!
Proficiat, de vriendenploeg.

Onze papa wordt op 30 maart 40 jaar.
Gefeliciteerd, lieve papa.

Liefs Anniek, Felien en Sandra.

Yes Luuk wordt 27 maart 6!
Gefeliciteerd!

Dikke kus van Papa, Mama, Tessa en Thijs

Lieve Indy
Alvast Van Harte Gefeliciteerd met je 16de verjaardag!

Liefs van je vrienden Menno&Patricia&Melsi&Nick&Namco

Korting op raamdecoratie bij Mattijssen Verf & Wonen

BEMMEL – Het voorjaarszonnetje schijnt al wat vaker naar binnen. Het blijft al langer licht en de zon maakt ons 's ochtends al weer wat vroeger wakker. Een nieuw zonnig seizoen, tijd voor nieuwe raamdecoratie? Mattijssen Verf & Wonen biedt de hele maand april 20 procent korting op de gehele collectie raamdecoratie van het merk BéCé.

In de plissé- en duplicollectie van BéCé zijn weer nieuwe structuurstoffen, trendy kleuren en zelfs een strak design in luxe RvS-uitvoering verkrijgbaar. Nu wordt raamdecoratie meestal aangeschaft voor langere tijd, des te belangrijker is het om de juiste keuze te maken. Moet het een ruimte verduisteren, een isolerende werking hebben of inkijk wegnemen en welke kleur en stof past er mooi in je interieur? De deskundige interieurstylisten van Mattijssen helpen je graag op weg. Zo kun je ervoor kiezen om een interieurstyliste bij je thuis de ruimten te laten bekijken en je wensen op het gebied van kleur, stofstructuur en de gordijnfunctie met je door te nemen. Zo kan er echt een advies op maat worden gegeven en ben je er zeker van een keuze te maken waar je lang plezier van zult hebben. Is interieuradvies aan huis duur? In tegendeel! Bij Mattijssen betaal je 69 euro maar dat volledige bedrag wordt van je aankoop bij Mattijssen weer afgehaald. Vandaar dat dit vernieuwde concept goed aanslaat, dus tijdig een afspraak maken is zeker raadzaam. Vooral nu, want deze kortingsactie geldt alleen in april. Bel alvast voor een afspraak: 0481 464214 of kom langs aan de Dorpsstraat 22 in Bemmel. Let op: vanaf 2 april geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 en za. van 9.30 tot 17.00 uur. Volg Mattijssen intussen op Pinterest, op Facebook en via de Blogs op www.mattijssen.com om inspiratie op te doen.

Voorjaarsdagen Groencentrum De Batterijen

OCHTEN - Op 30 en 31 maart houdt Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen haar voorjaarsdagen. Deze dagen zullen volop in het teken staan van de inrichting van uw tuin. Er zullen allerlei activiteiten zijn voor jong en oud, zoals een wilgentenenvlechter, Groei en Bloei, een specialist van DCM (alleen op 31 maart), die u het beste bemestingsadvies kan geven voor uw tuin enzovoort.

Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals oudhollandse spelen en paaseieren zoeken. U kunt ook met een schets van uw tuin komen en dan zitten onze tuinontwerpers klaar om u een uitstekend advies te geven en te helpen bij de inrichting van uw tuin. Groencentrum de Batterijen is een zeer compleet groencentrum met als specialisatie fruitbomen en kleinfruit. U zult versteld staan wat zij daar allemaal in hebben staan, een zeer breed assortiment. Uiteraard kunt u er ook terecht voor alle laan-en sierbomen, leibomen, heesters, vaste planten, rozen, kruiden; teveel om alles op te noemen, dus kom maar eens kijken op de voorjaarsdagen om een indruk te krijgen.

Alle planten worden bij Groencentrum De Batterijen op een duurzame en sommige zelfs biologisch geteeld. Ook kunt u in onze webshop een keus maken uit de vele beplanting die wij hebben, kijk maar eens op www.batterijen.nl voor meer informatie. Iedereen is welkom!

Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen, Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344 641271; www.batterijen.nl; info@batterijen.nl.

Visles van HSV De Karper

Praktijkles vissen (Foto: sportvisserij ned.)

BEMMEL - HSV De Karper organiseert weer een cursus vissen voor kids.

Ben jij een beginnende visser? Dan is de cursus vissen voor kids een aanrader voor jou! Een basiscursus leren vissen met de vaste hengel. Hartstikke leuk voor kinderen die weleens met hun vader,moeder of opa/oma gaan vissen,maar zeker ook voor kinderen die vissen interessant vinden en graag wat willen leren hierover.

Kortom: een boeiende en leerzame basiscursus vissen die elke visser gevolgd moet hebben. Tijdens de cursus krijg je allerlei leuke materialen zoals het jeugdpakket zoetwatervissen, het boekje vissen doe je zo en een vishengel. Alle kinderen die de cursus goed hebben meegedaan krijgen een visdiploma.

De cursus is op woensdag 11, 18, 25 april en 2 mei van 18:45 20:15 uur in Scoutinggebouw Sportlaan 1 F Bemmel. Op woensdag 9 mei wordt al het geleerde in de praktijk gebracht in het groene hart van Bemmel. De cursus is bij uitstek geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar. De cursus is helemaal gratis.

Aanmelden kan via jeugdcommissie@hsvdekarper-online.nl of bij Willy van den Brink 0481 464987 of bij Erwin Gertsen 06 39279525.

Lieve Jonas,
Gefeliciteerd, je wordt al 11 jaar!
en zoekt hier op zolder de Donald Ducks bij elkaar.
Een gezellige verjaardag met je vriendjes en familie.

Oma Rita