GN Overbetuwe-Nederbetuwe

24 oktober 2018

GN Overbetuwe-Nederbetuwe 24 oktober 2018


Lezeing over de Eldense Blauwe

De Eldense Blauwe. (foto: www.vergetenfruitrassen.nl)

DRIEL – Sinds 1999 poetst Henk van Rheede het imago op van de pruimensoort Eldense Blauwe, die tot de vergeten vruchten dreigde te gaan behoren. Met het inrichten van een proeftuin in Park Lingezegen heeft hij de vrucht inmiddels teruggebracht naar de bakermat van de pruim: de Over-Betuwe.

Op vrijdagavond 26 oktober organiseert de Historische Kring Driel een voordracht over de Eldense Blauwe: een pruimsoort die bij de meeste Drielenaren zeker herinneringen oproept. De lezing wordt verzorgd door Henk van Rheede, die tevens lid is van de historische vereniging van Driel.

De Eldense Blauwe pruim is een echt Over-Betuws product. De vrucht is gemiddeld groot, rondovaal, met een donzige donkerblauwe huid en sappig geelachtig vlees. De smaak is goed, enigszins rinzig. Decennia lang werd deze pruim in de Over-Betuwe beschouwd als de beste pruim die zelfs de Victoria is overtrof. Maar dat was vroeger...

In zijn voordracht over de geschiedenis van de pruim gaat Henk van Rheede onder meer in op de volgende vragen: Waar komt de naam ‘Eldense Blauwe’ vandaan? Wat is het eigenlijk voor een pruim? Waarom was de pruim zo geliefd in de Over-Betuwe? Waar is de pruim gebleven en heeft de Eldense Blauwe pruim nog een toekomst?

De voordracht begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Oldenburg aan het Hofplein 1 in Driel. Voor leden van de Historische Kring Driel is de toegang gratis, niet-leden betalen ter bestrijding van de kosten € 2,50.

De Betuwse Revue herleeft: 'Blieve oajeme'

Blieve oajeme

ELST - De Betuwse revue herleeft: 'Blieve oajeme'. Op 3 november van 20.00 tot 22.00 uur presenteert Forte Fit een Betuwse revue in Theater De KiK.

We laten de presentator graag aan het woord: “Dag dames en heren. Mag ik me even aan u voorstellen? Mijn naam is Alphons (meneer Alphons voor intimi!). Dé steun en toeverlaat van een ieder die meent iets te moeten organiseren. En dat is wat Forte Fit gaat doen. Zij gaan op 3 november een ouderwetse Betuwse revue voor het voetlicht brengen in Theater De KiK. En wie denkt u dat deze avond in goede banen mag leiden? U raadt het al, dat ben ik. Ik noem u graag de artiesten die ik die avond aan u ga presenteren. Het zijn: Accordeonorkest de Old Timers; De meisjes en dames van Babs Balletschool; Entertainer Michel van Grinsven; Strijkkwartet Noviomagus; Theatergroep Over en Weer; Barbershopkoor Between two Rivers.

Het zijn stuk-voor-stuk rasartiesten mag ik wel zeggen. Door het wegvallen van Wes Leurs zijn we op zoek moeten gaan naar een waardige vervanger. En die hebben we gevonden in de persoon van Michel van Grinsven. Een meer dan waardige vervanger mag ik wel zeggen! Dus wat let u? Ik beloof u een avond die u niet licht vergeten zult. Dus tot de derde november. En, vergeet het niet, de naam is Alphons!”

Prijs: 10 euro. Kaarten: via de website van Theater De KiK (https://theaterdekik.nl).

Vergadering 126-jarige ijsclub

KESTEREN - IJsclub O.T.S.G. (Onverwacht Tot Stand Gebracht) anno 1892, die behoort tot de oudste van Nederland, houdt op maandag 5 november haar jaarlijkse ledenvergadering.

Er is veel na te praten over het afgelopen seizoen. Het bestuur kan terugzien op een actieve winter die bestond uit twee onderdelen; het zichtbaar aanwezig zijn en het onderhoud van de ijsvloer van de kunstijsbaan in het centrum van Kesteren rond de kerstvakantie van 2017. Toen de hoop bijna was opgegeven en er voor het vijfde jaar op rij geen ijs dreigde te komen, kon er op 2 en 3 maart toch nog geschaatst worden op de centraal gelegen ijsbaan aan de Oude Broekdijk in Kesteren. De ijsclub blijft positief denken en kijkt alvast vooruit naar het komende winterseizoen 2018/2019. De vergadering op maandag 5 november begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het clubgebouw van fanfare Kesteren op sportpark De Leede in Kesteren.

Open Podium Elst in zaal Onder de Toren

(foto: Grisja Geilvoet)

ELST - Het seizoen 2018-2019 van het Open Podium Elst begint op vrijdag 26 oktober. Een nieuw seizoen op een nieuwe locatie (Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 34 in Elst) waar talentvolle zangers, zangeressen, singer-songwriters en bands de gelegenheid krijgen zich te presenteren.

Wie altijd al op het podium wil staan, of wie zin heeft om een keer het publiek te laten horen wat hij/zij zoal in zijn/haar mars heeft, kan dat doen tijdens het Open Podium. Dat aanbod geldt ook voor bandjes. Vanaf 20.30 uur kunnen deelnemers het aanwezige publiek verrassen met hun optreden. De benodigde apparatuur, zoals versterker en microfoons, is in de zaal aanwezig. Dus, wie een instrument bespeelt, of in een band speelt, of zingt is op het open podium van harte welkom. Aanmelden kan via 06 53868766.

Optreden
Op 26 oktober staat een optreden gepland van zangeres Alysa uit het Liemerse Herwen. ,,Ik ben al heel wat jaren actief in de muziek. Ik breng veelal countrymuziek ten gehore, maar ook Nederlandstalige liedjes en eigen werk. Dat gaat van luistermuziek tot aan hele herkenbare meezingers en heerlijke dansnummers”, licht Alysa haar repertoire toe.

Ook de formatie Tricky Knights doet die avond van zich spreken met een aantal rockcovers. ,,Wij zijn een band met een enorme hoeveelheid ervaring”, vertelt Grisja van Tricky Knights. ,,Wij spelen covernummers variërend van Gary Moore tot Live.

Publiek is bij het Open Podium altijd welkom. De entree is gratis. Info: www.muziekinelst.nl/open-podium.

Activiteiten in De Verbinding

Activiteiten in Ontmoetingscentrum De Verbinding, Stationsstraat 1 in Zetten; 0488 453187

Woensdag 24 okt. 08.30 - 09.00 uur Prikpost

Woensdag 24 okt.11.30 - 12.30 uur inloopspreekuur Sociaal Kernteam

Woensdag 24 okt. 14.30 uur - 16.00 uur sjoelen met Zeinab of Els

Donderdag 25 okt. 10.00 - 11.30 uur bloemschikken met Anneke

Donderdag 25 okt. 14.00 - 16.00 uur creatief met Joke D.

Donderdag 25 okt. 19.00 - 21.30 uur filmavond met Anneke

Vrijdag 26 okt. 10.00 - 12.00 uur koersbal met Jack

Vrijdag 26 okt. 16.30 – 18.30 uur snackavond

Vrijdag 26 okt. 19.30 - 22.30 uur Joker Troef

Maandag 29 okt . 10.00 - 11.30 uur koffietijd met Els

Maandag 29 okt. 17.00 - 18.30 uur samen Eten met Joke

Dinsdag 30 okt. 10.00 - 11.30 uur koffietijd en wandelen met Joke D.

Dinsdag 30 okt. 14.00 - 16.00 uur schilderen met Robert Piket

Dinsdag 30 okt. 13.30 - 16.00 uur kaarten met Ben

maandag 5 november 19.00 – 21.30 uur bingo

Tijdens alle activiteiten bent u van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken of voor een gezellig praatje.

De gastvrouwen en gastheren worden bijgestaan door Chelo, Christien, Linie, Mariëtte, Dini, Ali, Ank, Jolande, Alfred, Ronja, Annemieke, en Wim en Henk de buitenwerkzaamheden. Ontmoetingscentrum de Verbinding draait volledig op vrijwilligers. Zonder dit team vrijwilligers zou het ontmoetingscentrum de Verbinding niet kunnen voortbestaan.

Voor info over onze activiteiten kunt u bellen naar 0488 453187 op maandag dinsdag donderdag en vrijdag van 09.30 uur – 11.30 uur of mailen; ontmoeten01@gmail.com.

Nieuwe raad van toezicht Theater De KiK

ELST - Vorige week is bij Theater De KiK de raad van toezicht in een nieuwe samenstelling van start gegaan. De nieuwe leden zijn Mariël Ruinard uit Randwijk en Ron van Hoeven uit Elst. Samen met Ruud Geerts uit Oosterhout vormen zij vanaf nu het toezichthoudend en raadgevend orgaan van Stichting Theater De KiK.

Mariël werkte vroeger in de zorg en runt al vele jaren samen met haar man het hoveniersbedrijf Ruinard Hoveniers in Randwijk. Met haar enthousiasme als frequent bezoeker en sponsor van Theater De KiK, haar jarenlange ervaring als manager van een dynamisch bedrijf en haar warme persoonlijkheid, is zij een waardevolle toezichthouder en adviseur voor Stichting Theater De KiK. Ron werkte jaren als directeur in het basisonderwijs en is na vier jaar onlangs gestopt als wethouder van gemeente Overbetuwe met onder andere cultuur in zijn portefeuille. Hij heeft altijd een voorliefde gehad voor toneel en theater.

Aftredende leden Henk Knol uit Elst en Olaf Paulisse uit Gorinchem hebben het bestuur van Stichting Theater De KiK sinds de start van het theater met raad en daad bijgestaan naast hun toezichthoudende taak. Henk Knol onder andere vanuit zijn kennis en ervaring als voormalig voorzitter van de ondernemersvereniging Elst en zijn actieve rol in de gemeentelijke politiek. Olaf Paulisse heeft als ervaren theatertechnicus een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het theater en is daarna ook erg waardevol geweest als adviseur voor het bestuur.

Ruud Geerts, ook sinds de start van het theater actief als lid van de raad van toezicht, legde onlangs zijn functie neer als directeur van Forte Welzijn, waardoor hij over wat meer vrije tijd beschikt. Als fervent muziek- en theaterliefhebber heeft hij er daarom voor gekozen het bestuur en de nieuwe leden met al zijn kennis en ervaring voorlopig nog een tijd bij te staan.

Sponsor bedankt!

internationaal transportbedrijf Van Dodeweerd sponsort JO13-2 VV Dodewaard. (foto: John van Ingen)

DODEWAARD - Internationaal transportbedrijf Van Dodeweerd schenkt trainingspakken aan de jongens JO13-2 van VV Dodewaard.

Zeer blij zijn de spelers en begeleiding van JO13-2 met de nieuwe traningspakken. Samen op de foto met 1 van de nieuwste aanwinsten van het bedrijf. Geurt blijft in het materiaal verjongen, zodat zijn wagenpark er altijd picobello uit ziet! Geurt en Andrea zijn sponsoren van het eerste uur, nadat de kinderen zijn gaan voetballen en gymmen. Zo dragen ze een warm hart toe aan verschillende teams van VV Dodewaard en gymvereniging DGV.

Van Dodeweerd is een internationaal transportbedrijf in de buurtgemeente van Dodewaard namelijk Wely. We willen als vereniging en het team jullie ontzettend bedanken voor de gulle gift, we waarderen dit heel erg.

Kookclub Senioren Internationaal zet de pannen weer klaar!

ELST - Koken is een van de gezelligste hobby’s die nog steeds populair en leuk zijn: zowel op tv als bij de verschillende eetgroepen in Nederland. U leert steeds de nieuwste en lekkerste recepten te maken.

Bij Forte Fit voor Senioren is het seizoen 2017-2018 met succes verlopen. In het komende seizoen 2018-2019 gaan we verder met nieuwe internationale recepten. Bij ons staat gezelligheid centraal. Samen eten verbindt niet alleen mensen, maar het maakt onze wereld ook een stuk vriendelijker en menselijker. Samen (6 á 8 personen), onder leiding van Wil Peelen. Gaan wij verder met onze reis door de internationale keuken. Eenvoudige, betaalbare en smakelijke maaltijden gaan wij bereiden uit de Spaanse, Italiaanse, Marokkaanse, Portugese, Turkse, Afrikaanse, Indiase en Vedische keuken. Daarna gaan wij aan tafel om te genieten van elkaars aanwezigheid en van de samen klaar gemaakte maaltijd. Spreekt u dit aan? Dan kunt u informatie inwinnen of zich aanmelden via de website, het mailadres of telefoonnummer.

Groep 1: 's maandags: 5 en 11 nov. 2018, 14 en 21 jan. 2019, 4 en 25 febr. 2019; Groep 2: 's vrijdags: 16 en 30 nov. 2018, 14 en 25 jan. 2019, 9 en 11 febr. 2019 Tijden: 16.00 uur - max. 20.00 uur. Locatie: de Ruimte, Sint-Maartensstraat 32B, Elst. Kosten inclusief maaltijd, exclusief drankjes: 75 euro voor zes avonden. Aanmelden: Lourdes van Dreumel, 0481 849448 / 06 41578581; donarconnection@gemail.com; www.fortefit.nl.

Kijk. luister en speel mee!

Fanfare-orkest Willibrordus. (foto: Mevrouw Van Workum)

HERVELD - Op maandag 29 oktober kan iedereen weer komen kijken, luisteren en eventueel meespelen met de repetitie van muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst. Ongeacht hoe lang je al muziek maakt, als je een blaasinstrument speelt zoals bugel, trompet, trombone, bariton of sax, kun je al meedoen. Ook slagwerkers kunnen aanschuiven!

De muziekvereniging heeft een jongerenorkest Future, waarin de jeugdleden vanaf ongeveer tien tot ca. twintig jaar spelen, een fanfare-orkest voor muzikanten vanaf A-niveau (diploma is niet nodig) en een slagwerkgroep. Maar ook als je nog geen instrument bespeelt en graag eens wilt weten hoe het is om in een orkest mee te spelen, kun je natuurlijk komen kijken!

De repetitie van Future is van 18.50-19.20 uur; de fanfare repeteert van 19.30-20.45 uur en de slagwerkgroep van 21.00-22.00 uur in de grote zaal van De Hoendrik in Herveld. Momenteel wordt er hard gerepeteerd voor het kerstmatinee op zondag 9 december waarbij het koor Musica Amare uit Elst mee gaat doen.

"Mocht je niet op 29 oktober kunnen, maar wel geïnteresseerd zijn in meespelen bij onze vereniging, of graag muziekles of een paar opfrislessen willen gaan volgen, dan kun je altijd contact met ons opnemen via willibrordus.ha@gmail.com. De eerste zes lessen of repetities zijn gratis om rustig te kunnen bekijken of onze vereniging bij je past."

Lezen is leuk!

Kinderen op de boekenmarkt. (foto: M. Pol)

OPHEUSDEN - Boeken, boeken en nog eens boeken. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand ‘door dik en dun – vriendschap vieren’ lopen de leerlingen van De Hervormde School uit Opheusden helemaal warm voor boeken.

De Hervormde School besteedt tijdens de christelijke kinderboekenmaand nog meer aandacht aan het (voor)lezen van boeken dan anders. Dit om het leesplezier van de leerlingen te bevorderen, zodat leerlingen op school en thuis enthousiast worden over het (voor)lezen van boeken.

In alle klassen staat een boek centraal rondom het thema vriendschap. Het boek wordt voorgelezen en er worden verschillende activiteiten rondom dit boek gedaan. Ook was er afgelopen donderdag een heuse boekenmarkt, waar de leerlingen van groep 1/0 tot en met groep 8 allen een (prenten)boek mochten uitzoeken.

Aan een meisje werd gevraagd wat ze van de boekenmarkt vond, ze zei: ‘Leuk, ik ga het boek thuis gelijk lezen!’ Van verschillende kinderen mag er volgend jaar weer een boekenmarkt zijn. Of dat weer wordt georganiseerd, is nog een verrassing. In ieder geval blijft er het hele jaar volop aandacht voor boeken, want (voor)lezen is leuk!

Mantelzorggedichtenbundel

Sorteren van gedichten. (foto: Ali Poortvliet van den Berg)

DODEWAARD - Op zaterdag 10 november reikt Huis van Dodewaard de mantelzorggedichtenbundel uit. Deze bundel is gemaakt voor en door mantelzorgers om elkaar een hart onder de riem te steken.

Het is de tweede editie en de bundel is dit jaar aangevuld met tekeningen van leerlingen uit groep 8 van basisschool de Hien. Mantelzorgers uit Dodewaard en omgeving zijn van harte welkom deze ochtend om met elkaar koffie te drinken. De uitreiking van de bundel vindt om 1100 uur feestelijk plaats. Voor meer informatie of vragen mail naar huisvandodewaard@gmail.com.

Huurdersvereniging zoekt Award-kandidaten

OVERBETUWE - Huurdersvereniging Over-Betuwe reikt 12 januari voor de twaalfde maal de leefbaarheid Award 'De Regelaar' uit.

De winnaar ontvangt een cheque van duizend euro plus vijftig euro vrij te besteden. Tevens ontvangen de tweede en derde genomineerden honderd euro. Voor de eerste plaats is er tevens de afbeelding van de Award. Een onafhankelijke deskundige jury bestaande uit vijf personen beoordeelt de inzendingen. Deze moeten wel betrekking hebben op de leefbaarheid in Elst. Eventueel te nomineren kandidaten kunnen tot 8 december worden voorgedragen bij het secretariaat van HVOB, Antwoordnummer 210 6660 WB Elst of per mail: hvob@outlook.com onder vermelding (Award). Meer info over de Award staat op www.huurderselstover-betuwe.nl.

HVOB-spreekuur

ELST - HVOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare ).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen." Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst en is iedere derde donderdag van de maand.

Wintergraan zaaien en bloemen plukken

Bloemen en akkers. (foto: Leo Starink)

BETUWE - Op zaterdag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur en zondag 28 oktober van 13.00 tot 15.00 uur worden de akkers van de Santackergaard ingezaaid.

Wintertarwe en -rogge kunnen nog voor de winter gaan groeien en volgend jaar een vliegende start maken. Ook de witte klaver die zo mooi op de paden blijft bloeien krijgt een kans. Extra leuk maakt het dat de wilde bloemen en dahlia's ook te plukken zijn! "Eerste bos gratis en de tweede één euro.. Drink een glas druivensap mee en kom kijken hoe je het graan zaait en ga je eigen gang!"

Sponsor bedankt!

ELST - Elistha JO15-1 heeft nieuwe shirts. Deze zijn gesponsord door Snelders Sport uit Elst.

De spelers poseerden trots in hun nieuwe tenue. De aansluitende, spannende, wedstrijd tegen Brakkenstein JO15-1 werd met 1-0 gewonnen. Richard Snelders bedankt!

Antoine Janssen al 25 jaar Huissense Canadees 'Ik ging voor een jaar, puur voor het avontuur'

Tekst: Hans Schmeinck

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Antoine Janssen (53) die ruim 25 jaar geleden Huissen verruilde voor Canada. Maar ook nog woonde in Amerika en Mexico. Altijd vanwege zijn werk in de tuinbouw. 'Op dat gebied is Holland nog steeds een voorbeeldland.'

Het feit dat Janssen Holland zegt en niet Nederland verraadt zijn lange verblijf in het buitenland. Op relatief jonge leeftijd vertrok hij al vanuit 'zijn' Huissen naar Canada. ,,Ik was 27 en ging gewoon voor het avontuur. Voor een jaar, was het plan. Maar ik had het goed naar mijn zin, zag veel mogelijkheden en leerde ook mijn huidige vrouw kennen. Dus de beslissing om te blijven was redelijk makkelijk gemaakt.''

Zijn vrouw is een Frans Canadese met een Italiaanse achternaam, Pascale Rossi. Het stel zette twee mooie kinderen op de wereld, Bram (nu 15) en Samuel (13). De laatste 14 jaar woont het gezin in Wheatley, een dorpje in het zuidoosten van Canada in de provincie Ontario. Het Amerikaanse Detroit is 'om de hoek'. ,,Daarvoor woonden we in New York, Sonora in Mexico, aan de westkust van Canada en in Montreal. Vanwege mijn werk.'' Want de tuinderszoon uit Huissen is tuinbouwadviseur. ,,Ik begeleid tuinbouwbedrijven met teelt techniek, nieuwbouw, verzorg workshops, faciliteer studiedagen en werk in onderzoek en ontwikkeling.''

Mooie bijkomstigheid, vanwege zijn werk gaat hij nogal eens naar Nederland. ,,Qua tuinbouw is Holland nog steeds een voorbeeldland en om bij te blijven met de snelle ontwikkelingen is het superbelangrijk om regelmatig in Holland te zijn.'' De laatste jaren gaat Janssen wel drie à vier keer naar zijn moederland. Vrouw en kinderen gaan zo vaak mogelijk mee. ,,Fijn familie en vrienden bezoeken.''

Huissense humor

Want zijn geboortestadje ligt na aan het hart bij 'Teujje' Janssen. ,,Zeker de humor. Elke keer als ik terug ben dan valt me dat op. Het is ook niet veranderd in de 27 jaar dat ik weg ben.'' Ondanks die hang naar Huissen heeft hij nooit heimwee gehad. ,,Ik had het geluk dat na mijn aankomst ik direct met leuke mensen in contact kwam. Het leven ging eigenlijk gewoon door. En ik deed constant nieuwe ervaringen op, waardoor er geen eens tijd was voor heimwee haha.''

Het leven in Canada bevalt Janssen prima. ,,Vanwege de mogelijkheden op werkgebied en de natuur en alles wat daarbij komt kijken. Het land is natuurlijk erg groot en ergens op de fiets even naar toe gaat niet. Maar daar stel je jezelf op in.'' Hij zegt zich 'net zoveel Canadees als Nederlander' te voelen. ,,Er is me wel eens gevraagd, als je een van de twee paspoorten moet inleveren welke zou je dan inleveren. Ik kon daar geen antwoord op geven.''

De druktes op de wegen en de regeltjes in Nederland mist Janssen zeker niet. ,,Misschien is het wel nodig maar ik heb het idee dat het allemaal wat doorgeslagen is.'' Terugkeren is vooralsnog dan ook niet aan de orde. ,,Als de kinderen het huis uit zijn zou ik wel een appartementje aan willen schaffen om zo nu en dan voor wat langere tijd in Holland te verblijven.''

'Omdat ik steeds nieuwe ervaringen op deed, had ik geen tijd voor heimwee.'

Basiscursus reanimatie/AED bedienen

KESTEREN - Op dinsdagavond 13 november verzorgt Ehbo-Kesteren een basiscursus reanimatie en AED gebruiken.

De aanvang is 19.00 uur, eindtijd 22.30-23.00 uur. De kosten inclusief lesboekje en certificaat van de Hartstichting 35 euro. Opgeven/informatie: harthulp@ehbokesteren.nl of telefonisch via 0488 481766 (Janny Heijstee).

Door het volgen van een reanimatie- en AEDcursus, is men goed voorbereid op adequaat handelen tijdens een hartstilstand. Tijdens een basiscursus reanimeren- en AED gebruiken leert men in gemiddeld vier uur:
-hoe u een hartstilstand herkent en wat u dan moet doen
-hoe u moet reanimeren: borstcompressie toepassen en mond-op-mond beademing geven
-hoe u een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrileren’.

"Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leert u een AED bedienen. U krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat."

Het pillenprobleem

KESTEREN - Veel pillen schaden meer dan ze baten. Slechts vijf procent van de medicijnen die deze eeuw op de markt zijn gekomen, voegen iets toe aan wat we hebben.

Hoe groot is de macht van de farmaceutische industrie? Denk mee en kom naar het Van Lodenstein College, Kasteelstraat 2 in Kesteren op 5 november; inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 19.45 uur. Spreker is deze avond Dick Bijl. Auteur van het pas verschenen boek ‘Het pillenprobleem’. Iedereen is welkom bij NPV-zorg voor het leven (www.npvzorg.nl/midden-betuwe).

Chauffeurs gezocht in Neder-Betuwe

Bus inclusief rolstoellift. (foto: Huib Kwint)

NEDER-BETUWE - Stichting Welzijn Neder-Betuwe zoekt vrijwilligers voor de personenbussen Klaartje en Swobrik. Ze zoeken vooral chauffeurs en bijrijders. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers die een coördinerende rol willen.

Klaartje en Swobrik vervoeren inwoners van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking van alle leeftijden. De beide bussen rijden al jaren in Neder-Betuwe en staan bekend om de aandacht die ze geven aan mensen die ze vervoeren. Zo lopen de chauffeurs bijvoorbeeld altijd even mee naar de voordeur als iemand dat zelf niet meer kan. Inwoners die interesse hebben om als vrijwilligers hieraan mee te helpen kunnen contact opnemen met Klaartje en Swobrik. Bel of mail voor Kesteren naar Rosemarie Verwoerd, 0488 443210, johanenrosemarie@upcmail.nl en voor Ochten naar Hendrik Stoffer, 06 10548180, hjstoffer@kpnplanet.nl.

Twee lezingen over Einstein in Bibliotheek Elst

Albert Einstein

ELST - Albert Einstein, wie kent hem niet? Arno Krielen legt in twee lezingen in de Bibliotheek Elst uit wat deze beroemde natuurkundige zo bijzonder maakt. De eerste lezing vindt plaats op donderdag 25 oktober van 20.00 tot 21.30 uur, het tweede deel op 1 november. Het tweeluik is onderdeel van de collegereeks 'Universiteit van Overbetuwe'.

Iedereen heeft de naam Einstein wel eens gehoord, maar waarom is deze man zo bekend? Arno Krielen weet alles over Einstein en gaat in twee lezingen in op het leven en werk van een van de grootste natuurkundigen ter wereld. In deel één op donderdagavond 25 oktober leer je hoe je jong kunt blijven door met hoge snelheid te reizen. In het tweede deel op donderdag 1 november vertelt hij over de bizarre wereld van deeltjes en golven. Hoe hebben de ideeën van Einstein en zijn collega’s er destijds voor gezorgd dat we nu gebruik kunnen maken van computers en mobiele telefoons? En wat had Einstein te maken met de ontwikkeling van de atoombom? Leer het allemaal in de Bibliotheek Elst!

De Universiteit van Overbetuwe laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Vrijwilliger peuterspeelzaal gezocht

IJZENDOORN - Voor de peuterspeelzaal in IJzendoorn zijn we op zoek naar een enthousiaste en betrouwbare vrijwilliger(s) die op dinsdag- en/of vrijdagochtend samen met de pedagogisch medewerkster de peuters een gezellige en leerzame ochtend wil geven.

Er staat een kleine vergoeding tegenover. Voor informatie en interesse kan men bellen naar 06 14920047.

Bingo in Hemmen

HEMMEN - Zaterdag is er weer een bingo in dorpshuis De Oude School van Hemmen.

Begonnen wordt om 20.00 uur en er zijn ook nu weer zes ronden en een superronde ter waarde van honderd euro.

AED in IJzendoorn

IJZENDOORN - Huis van IJzendoorn wil onderzoeken of een tweede AED in het dorp zinvol is. Het doel is dat alle inwoners uit IJzendoorn in nood hiervan gebruik kunnen maken.

Een tweede apparaat voor het dorp gaat dan ook samen met een cursus reanimatie. Sinds enige jaren hangt er een AED bij het dorpshuis. Bij de installatie van de eerste AED is ook een cursus gegeven hoe mensen deze kunnen gebruiken.
Inwoners uit IJzendoorn die enthousiast zijn en mee willen denken zijn welkom. Mail voor meer informatie naar dickvankampen@telfort.nl.

Opbrengst collecte Brandwondenstichting in Echteld

ECHTELD - De collecte van de Nederlandse Brandwondenstichting heeft in Echteld het mooie bedrag van 465.70 euro opgebracht.

Gevers en collectanten worden bedankt. Ieder jaar worden er nieuwe collectanten gezocht. Als men er belangstelling voor heeft, kan men zich opgeven bij de brandwondenstichting.

Voetbal Dodewaard

Zaterdag 27 oktober

Thuis

10.30 Dodewaard JO13-1 Fortissimo JO13-3
11.00 Dodewaard JO15-1 Kesteren JO15-2G
13.00 Dodewaard JO17-1 AVIOS/DBV JO17-1
14.30 Dodewaard 3 Blauw Geel '55 10
15.00 Dodewaard VR1 SHE VR1

Uit

27 okt 9.00 Leones JO10-2 Dodewaard JO10-1G co
27 okt 10.00 DVSA Kabouters Dodewaard Kabouters vr
27 okt 12.00 Union JO13-6 Dodewaard JO13-2G co
27 okt 14.30 SVHA JO17-2 Dodewaard JO17-2 co
27 okt 15.00 SC Valburg 1 Dodewaard 1 co
27 okt 15.00 SKV 4 Dodewaard 2 co

Meer informatie staat op www.vvdodewaard.nl

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 27 oktober 19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor
19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce
19.00 uur: H. Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart

Zondag 28 oktober
10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
16.00 uur: St. Willibrordus Herveld, Marialof, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor
09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere, woord- en communieviering, J. Kallen, Chaveriem

Donderdag 1 november, Allerheiligen19.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, allerheiligenviering, G. Peters, St. Caeciliakoor
19.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming, eucharistieviering, allerheiligenviering, V. Bulthuis,
GK De Levensbron

Vrijdag 2 november, Allerzielen-vieringen
19.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, N. Sales, Koor Musica Amare
19.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, gebedsviering, Avondwakegroepen, InVoice
19.00 uur: St. Bavo Angeren, woord- en communieviering, M. van Baal-Lubbers, Exotherm
19.00 uur: St. Martinus Doornenburg, woord- en communieviering, Avondwakegroep, Herenkoor en JeKaDee.
20.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, G. Peters, Cantorije
19.00 uur: H. Martinus Gendt, woord- en communieviering, C. Driessen
19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, woord- en communieviering, M. Peters, GK De Levensbron
19.00 uur: St. Willibrordus Herveld, woord- en communieviering, M. Sanders, St. Caeciliakoor
20.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis en Avondwakegroep, Ubi Caritas
18.00 uur: H. Johannes de Doper Indoornik, eucharistieviering, V. Bulthuis, R.K.G.K.I.
19.00 uur: H. Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart
19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Leonarduskoor
19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, woord- en communieviering, Avondwakegroep, ChaveriemDoordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

AED in IJzendoorn

AED in IJzendoorn

IJZENDOORN - Huis van IJzendoorn wil onderzoeken of een tweede AED in het dorp zinvol is. Het doel is dat alle inwoners uit IJzendoorn in nood hiervan gebruik kunnen maken.

Een tweede apparaat voor het dorp gaat dan ook samen met een cursus reanimatie. Sinds enige jaren hangt er een AED bij het dorpshuis. Bij de installatie van de eerste AED is ook een cursus gegeven hoe mensen deze kunnen gebruiken.
Inwoners uit IJzendoorn die enthousiast zijn en mee willen denken zijn welkom. Mail voor meer informatie naar dickvankampen@telfort.nl.

Collecte brandwonden- stichting groot succes

ZETTEN - In de week van 8 tot en met 13 oktober collecteerden in heel Nederland meer dan 50.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Ook in Zetten/Hemmen gingen de collectanten langs de deuren. En met succes! Gezamenlijk werd een bedrag van 1841,23 euro opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.

De plaatselijke collecte-organisator is alle collectanten en gulle gevers in Zetten/Hemmen dankbaar voor hun bijdrage!

Voetbalprogramma Dodewaard

Voetbalprogramma Dodewaard

Zaterdag 27 oktober

Thuis

10.30 Dodewaard JO13-1 Fortissimo JO13-3
11.00 Dodewaard JO15-1 Kesteren JO15-2G
13.00 Dodewaard JO17-1 AVIOS/DBV JO17-1
14.30 Dodewaard 3 Blauw Geel '55 10
15.00 Dodewaard VR1 SHE VR1

Uit

27 okt 9.00 Leones JO10-2 Dodewaard JO10-1G co
27 okt 10.00 DVSA Kabouters Dodewaard Kabouters vr
27 okt 12.00 Union JO13-6 Dodewaard JO13-2G co
27 okt 14.30 SVHA JO17-2 Dodewaard JO17-2 co
27 okt 15.00 SC Valburg 1 Dodewaard 1 co
27 okt 15.00 SKV 4 Dodewaard 2 co

Meer informatie staat op www.vvdodewaard.nl

Opbrengst collecte Brandwondenstichting in Echteld

Opbrengst collecte Brandwondenstichting in Echteld

ECHTELD - De collecte van de Nederlandse Brandwondenstichting heeft in Echteld het mooie bedrag van 465.70 euro opgebracht.

Gevers en collectanten worden bedankt. Ieder jaar worden er nieuwe collectanten gezocht. Als men er belangstelling voor heeft, kan men zich opgeven bij de brandwondenstichting.

Bingo in Hemmen

Bingo in Hemmen

HEMMEN - Zaterdag is er weer een bingo in dorpshuis De Oude School van Hemmen.

Begonnen wordt om 20.00 uur en er zijn ook nu weer zes ronden en een superronde ter waarde van honderd euro.

11 / 22

12 / 22

13 / 22

Kinderkleding- en speelgoedbeurs in Driel

DRIEL - Op zaterdag 10 november wordt er door Kledingbeurs Driel voor de tiende keer een najaarskinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd. Met hulp van vele vrijwilligers wordt er weer een mooie beurs van gemaakt.


De beurs vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur in de sporthal van zalencentrum De Oldenburg, Hofplein 1 in Driel. Voor een klein prijsje kunt u winter kinderkleding in de maten 50 - 176 aanschaffen. Ook biedt de beurs speelgoed, verkleedkleding, dvd`s, cd`s, boeken, gezelschapsspellen, babyartikelen en schoenen aan.
Boven op de genoemde prijzen wordt vijftien procent extra berekend voor alle onkosten. We vragen u zoveel mogelijk gepast te betalen, pinnen is niet mogelijk.

De toegang tot de beurs is gratis. Er mogen helaas geen (hand)tassen, buggy`s, maxi cosi`s, draagzakken mee naar binnen. Dus portemonnee of geld in de broekzak; u ontvangt bij binnenkomst van ons een bigshopper. Na het shoppen levert u de bigshopper weer in en ontvangt u (indien gewenst) gratis een tas om uw gekochte spullen mee naar huis te nemen.

De beurs groeit nog altijd (er zijn meer verkopers dan ooit!). Daarom is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor het verkopen van uw kinderkleding en/of speelgoed. Wilt u op de hoogte blijven van de aankomende beurzen, dan kan dat door ons te liken op Facebook of door ons een mailtje te sturen naar kledingbeursdriel@hotmail.com.

Goed doel

De overgebleven kleding en speelgoed wordt geschonken aan het goede doel; stichting Gratis2dekansje in Nijmegen. Deze stichting helpt mensen die het goed kunnen gebruiken met kleding, speelgoed, meubels en huisraad.

Dovol Dodewaard laat onbedoeld punten liggen in Barneveld

DODEWAARD - In de uitwedstrijd tegen SSS in Barneveld wist Dovol opgebouwde voorsprongen niet te benutten. Hierdoor werd de wedstrijd met 3-1 verloren, wat zeker niet nodig was geweest.


De verwachting was dat SSS vooral met een lastige server druk uit zou oefenen. Echter de service kon goed gestopt worden. Het lastige waren vooral de 'rommel' ballen die over het net kwamen, want echte aanvallen van SSS kwamen minder voor. Dovol bereikte met enig gemak een voorsprong bij 14-11, maar begon zich toen aan het spel van SSS aan te passen. Hierdoor profiteerde SSS en haalde Dovol in: 25-23

De tweede set startte voortvarend voor Dovol door een goede opslag serie van Gerard Schaap waardoor het 2-10 werd. Leek dus een goede uitgangspositie. Wellicht hierdoor werd er te gemakkelijk over gedacht dat de set wel gewonnen zou worden. Dus minder geconcentreerd en daardoor verlies met: 25-19

Dovol probeerde weer het eigen spel terug te krijgen wat zowaar in de derde set beter lukte. De heren waren beter bij de les en wisten een voorsprong op te bouwen en vast te houden door goed te bewegen en aan te vallen. Rond de 20 punten begon de spanning op te lopen en daardoor ontstond weer het spel uit set 1 en 2. Gelukkig was er voldoende ruimte en werd eindelijk een set goed afgemaakt: 21-25

De vierde set was er weer een terugval in het spel. De aanval was niet overtuigend genoeg en verdedigend kwam men ook te kort. Er was echter wel een wil aanwezig om er toch nog wat van te maken en daardoor bleef het lang gelijk op gaan. In een spannende eindstrijd waren er helaas 3 ongelukkige fouten die SSS de winst opleverde: 27-25

Live muziek in café bij Tante: 'castle lords and lady'

ELST - Jazeker, de kasteelheren hebben hun 'lady' weten te behouden. Niet alleen 'lords' maar ook een 'lady' betekent dat het jaarlijkse optreden in café bij Tante absoluut een aanrader is!

Kom komende zondag 28 oktober naar café bij Tante en ervaar het zelf. De Castle Lords is een vijfpersoons formatie en speelt blues, rock en soul. Hoewel de band pas in 2013 gezamenlijk muziek maakt, bestaat ze uit zeer ervaren muzikanten. Er was vanaf het begin een muzikale klik en is uitgegroeid tot een geweldige band met afwisselende covers. De bandleden spelen rustige blues, stevige rock, swingende soul en prachtige ballades. Veel bekende nummers passeren de revue, waar vele golden oldies nieuw leven in wordt geblazen. Vanaf 2017 dus versterkt met een 'lady'-zangeres.

Het optreden is van 15.00 – 18.30 uur. Het is absoluut de moeite waard om binnen te stappen op zondagmiddag 28 oktober. Entree is vrij. De deur op de Stationsstraat 5 is vanaf 14.00 uur open, de 'castle lords and lady' zalom 15.00 uur van start gaan. Meer informatie staat op www.cafebijtante.nl.

Wil je ook de sier maken met een zelf geweven armband?

Leuk toch! (foto: J. Zwier)

ELST - Wil je ook de sier maken met een zelf geweven armband? Ga dan met Forte Fit en Antoinette Hermsen mee op ontdekkingsreis! Zij heeft een grote passie voor kleine glaskraaltjes en wil die graag met je delen.

Er zijn verschillende soorten weefraampjes aanwezig. Ook kun je kiezen uit prachtige miyuki glaskralen (speciaal gemaakt voor het weven) die in vele mooie kleuren beschikbaar zijn. Er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden. Je leert de draden opspannen, het weven zelf, het afhechten en het afwerken van de armband met klittenbandsluiting.

Plezier, gezelligheid en sociale contacten staan bij deze cursus voorop. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepen (maximaal vier deelnemers), waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Als de belangstelling van de deelnemers er is, wordt er door de docente veel achtergrondinformatie gegeven. Denk daarbij aan kleurwerking van de door jou gekozen kleuren.

De hieronder aangegeven data zijn niet de enige mogelijkheden. Het is dus raadzaam om ook contact met ons op te nemen als een andere periode beter uitkomt.

De cursus 'Armband weven met kralen' is Bij Antwa, Prins Hendrikstraat 72, Elst voor groep 1 op 16 -11, 23-11 en 30-11; voor groep 2 : 07-12, 14-12 en 21-12 op diverse tijden ochtend: 10.00 uur – 12.30 uur, middag : 14.00 uur – 16.30 uur. Cursusprijs: 54,00 euro voor drie lessen, exclusief materiaal van 3,50 - 6,00 euro.

Heb je interesse in deze cursus, neem dan contact op met Lene Schetters, 0481 372072; Lene.schetters@upcmail.nl; www.fortefit.nl.

Open Tafel op Hoog-Broek

Gedekte tafel op dakterras. (foto: Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek)

LIENDEN - Heeft u zin om eens gezellig met anderen te eten? Op donderdag 1 november kan opnieuw aangeschoven worden voor een heerlijke maaltijd, samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek.

Men is welkom vanaf 12.30 uur. "Wij serveren dan een pompoenstamppot. Het toetje is nog een verrassing. Uiteraard kunt u na de maaltijd gezellig natafelen onder het genot van een kopje koffie of thee. Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee."

Graag aanmelden, dit kan tot de maandag voorafgaand aan de open tafel. Het aantal plaatsen is beperkt. De prijs bedraagt (exclusief drankjes) 7,50 euro per persoon. "Mocht u geen vervoer hebben, wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen. Binnen de kernen Kesteren, Lienden en Ommeren zijn hieraan geen kosten verbonden. Ons adres is: Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6 in Lienden; 0488 483208; info@hoogbroek.nl.

Rijnjutters halen ruim 1.500 kilo afval op

Opruimers actief langs de oever van de Rijn. (foto: Judith Harrewijn)

REGIO - In het weekend van 13 oktober hebben bijna 300 vrijwilligers in gemeenten Duiven, Westervoort, Wageningen, Renkum, Neder-Betuwe, Utrechtse Heuvelrug en Lingewaard de oevers van de Rijn schoongemaakt. De Rijnjutters haalden gezamenlijk ruim 1.500 kilo afval op.

De juttersacties vormen de start van het riviernetwerk Schone Rijn, een samenwerking tussen onder meer IVN Natuureducatie, Rijkswaterstaat, gemeenten en provincie Gelderland.

Afgelopen weekend staken bijna 300 vrijwilligers hun handen uit de mouwen in zeven gemeenten langs de Rijn. Ook in de gemeente Zevenaar, waar eerdere jaren al opruimacties langs de Rijn zijn georganiseerd, zullen dit najaar weer Rijnjutters actief zijn. Er werd ruim 1.500 kilo afval van de oevers van de Rijn opgeruimd. Bijzondere vondsten waren onder meer een fiets, autobanden, asbesthoudende platen, staalkabels en een winkelwagen. Het grootste deel van het door de vrijwilligers ingezamelde afval werd door Rijkswaterstaat opgehaald en verwerkt. De Rijnjutters zijn met name afkomstig van lokale sport-, en vrijetijdsverenigingen. Op deze manier hopen onder meer IVN Natuureducatie, Rijkswaterstaat en provincie Gelderland meer mensen te betrekken bij en bewust te maken van het probleem rondom zwerfafval.

In de toekomst willen de initiatiefnemers graag verder met Schone Rijn. Zo is de wens om structureel met nóg meer gemeenten opruimacties langs de rivieren te organiseren. Het onderzoek naar afvalsamenstelling vindt momenteel alleen plaats langs de oevers van Maas en Waal. Ook is er de wens om het onderzoek naar afvalsamenstelling uit te breiden naar de Rijn.

Britse rockband in De Buitenpoort Huissen

The Brew tijdens een eerder concert in Nederland. (foto: BenYrd)

HUISSEN - The Brew speelde in 2010 en 2011 in De Buitenpoort bij wijze van spreken 'het dak er af'. Zouden ze in maart een van hun laatste concerten van hun 'Shake Of Tree'-tour doen, nu is De Buitenpoort opgenomen in hun eerste tour na het uitbrengen van hun laatste album op 5 oktober 'Art of Persuasion'.

Met onder andere duidelijke invloeden van The Who en Led Zeppelin en hedendaagse bands als Wolfmother, staan de mannen garant voor stevige melodieuze rock. De charismatische frontman Jason Barwick op gitaar/zang (een jongere creatie van Jimmy Page van Led Zeppelin) pakt met gemak hun delen uit de jaren zestig en zeventig en steken de rock in een erg verfrissend nieuw jasje. Op bas de ervaren Tim Smith en de weergaloze drummer Kurtis Smith, die ook wel de 'Bruce Lee of the Drum Kit' wordt genoemd, maakt het trio vol. De band is een verplichte kost voor de rockers. Ken je ze nog niet. Laat je dan verbazen door de 120 procent 'on stage'.

Support: Stennes : "in the honour of Rory Gallagher"In 2018 stappen ze de bühne op met repertoire toegespitst op de jaren '70 van Gallagher. Denk aan albums als ‘Live in Europe’ en ‘Irish Tour ‘74’! Een eerbetoon aan de in 1995 op 47-jarige leeftijd overleden Ierse gitaarheld

Zondagmiddag 4 november: deur open vanaf 15.00 uur. Aanvang 15.30 uur. Entree 13, aan de deur 17 euro. Kaartverkoop online via debuitenpoort.nl, of bij de vvk-adressen CD-shop Kroese Arnhem, Foto Van Eimeren in Huissen en cafetaria Braulio in Angeren.

Belangrijke driepunter voor sv DFS tegen Zwaluwen: 2-1

OPHEUSDEN - DFS speelde een prima wedstrijd tegen de Vlaardingers. Nadat een doelpunt van Bokila, vanwege buitenspel, was afgekeurd redde doelman VanTienen vervolgens op een inzet van Bokila. Na vierentwintig minuten was het raak.

Dors zette goed door aan de rechterkant waarna hij Raterink bereikte. Raterink legde de bal terug op Grootendorst, die zijn inzet via een stuit achter doelman VanTienen tegen de touwen zag verdwijnen, 1-0. Dezelfde Grootendorst zag vervolgens een slalom niets opleveren, waarna een vrije trap aan de overkant door doelman Omvlee onschadelijk gemaakt kon worden.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor DFS. Een doelpoging van Grootendorst kon nog geblokt worden door de Vlaardingse defensie. Vervolgens redde doelman Omvlee bekwaam op een inzet van de gasten. Na zestig minuten stond het gelijk. Doelman Omvlee redde eerst nog op een inzet van de bezoekers, waarna Wever de rebound binnenschoot, 1-1. Drie minuten later kwam DFS weer op voorsprong door Dors, die een voorzet van Scheffer, beheerst binnen schoot, 2-1. DFS liet daarna de Zwaluwen in leven door in de omschakeling niet de mogelijkheden te benutten. In de blessuretijd trok Hofman nog een keer aan de noodrem, door de doorgebroken Arends neer te halen, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. Hofman kon met rood inrukken, waarnaar de scheidsrechter al snel floot voor het einde van deze match.

DFS: Jaap Omvlee,Mattheys Kuypers,Rick van Walsem, Tim Sanders,Marijn de Kler,Gijs Grootendorst (68.Jeffrey Arends),Marc Harlaux,Lorenzo Davids,Luciën Dors,Remy Raterink (57.Alex Scheffer),Noë Bokila (78.Zefanho Kiriwenno)

Repair Café in Elst

Repair Café Elst. (foto: Peter van Kempen)

OVERBETUWE - Hebt u thuis defecte huishoudelijke apparatuur of elektrisch gereedschap dat niet meer werkt, kom dan naar het repair café in de Overbetuwe in Elst of Randwijk.

De vrijwilligers van het Repair Café Overbetuwe staan op donderdag 25 oktober en vrijdag 2 november weer klaar, om kapotte spullen te repareren. Het gaat hier bijvoorbeeld om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie. (Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café). Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de USB-stick of een vastgelopen programma.

Het repair café in Elst vindt plaats op donderdag 25 oktober 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42 (midden in de winkel).

In Randwijk staan de vrijwilligers klaar op vrijdag 2 november van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a. De daaropvolgende bijeenkomst van het repair café in Elst is op donderdag 29 november. In Randwijk op vrijdag 7 december. De tijden zijn hetzelfde.

Koor Magna Voce volop in beweging

HETEREN - Magna Voce verzorgde de gregoriaanse gezangen 23 september in Huissen-Stad en 5 oktober in de Werenfriduskerk van Elst. Beide vieringen waren mooi en sfeervol.

De zangers kunnen vanuit de verschillende geloofsgemeenschappen rekenen op waardering en steun, een geweldige wisselwerking gaat hiervan uit en de betrokkenheid is daarom ook waardevol voor de zangers en parochianen.

Zaterdag 27 oktober verzorgt het koor de gezangen tijdens de viering om 19.00 uur in Heteren. De sfeervolle kerk van Heteren draagt zeker bij om de viering tot een mooi geheel te verbinden. Het is de dertigste zondag door het jaar en heeft als thema 'Zien'. Voorganger is pastor Victor Bulthuis. Het koor zal de gregoriaanse gezangen van deze zondag zingen onder andere het Introitus, Laetetur cor quaerentium Dominum, en het prachtige alleluiagezang Lauda Jerusalem. Verder zal de meerstemmige mis van 'Haller' worden gezongen en in de oktobermaand Ave Maria van Perosi.

Het belooft een mooie viering te worden door gebed, bezinning,en de gregoriaanse gezangen. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Elst, Harry Wassenberg uit Heteren en Harry van Kempen uit Oosterhout. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.

Moluks fluitorkest met Opheusden aan tafel

Organisatie Lahai Roi. (foto: Jan Woldberg)

OPHEUSDEN - De jaarlijkse jaarmarkt is voor heel Opheusden bij uitstek het moment waarop men elkaar ontmoet. Dit jaar staat het Molukse Fluitorkest Lahai Roi met de verkoop van de bekende lekkere Molukse hapjes, op de markt, die woensdag 24 en donderdag 25 oktober wordt gehouden.

Waar in christelijk Neder-Betuwe van oudsher het orgel de kerkdienst ondersteund doen de Molukkers de kerkdiensten het met eigengemaakte fluiten.

‘Lahai Roi’ nodigt heel Opheusden uit om 25 oktober van 17.00 – 19.30 uur aan te schuiven voor een overheerlijke Molukse maaltijd. Hoewel de Molukkers al sinds jaar en dag in Opheusden wonen is toch nog onbekendheid. Met deze gezamenlijke maaltijd en een interessant muzikaal programma willen de initiatiefnemers de banden versterken. Na 19.30 uur is er een gevarieerd programma met het fluitorkest, zang- en gospelgroepen.

De entree is gratis, de maaltijd kost zes euro, de opbrengst gaat naar Maluku voor Israel. De activiteiten worden gehouden in de Moluks Evangelische Kerk Jabok 1 in Opheusden.

Lichtjesavond in Ressense kerk

RESSEN - Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies en verdriet. Het is een oude traditie om op 2 november daarbij stil te staan, overleden dierbaren te gedenken en hen symbolisch in het licht te plaatsen door het aansteken van een kaarsje.


Op vrijdagavond 2 november is er van 19:00 – 20:30 uur de gelegenheid om dat in de kerk van Ressen te doen. Iedereen die dat wil kan binnenlopen, een kaarsje aansteken en korter of langer in de kerk blijven om te gedenken. In de kerk wordt stilte afgewisseld met zachte muziek door onder andere harpiste Marianne Hofman.
In de Kosterij (gebouw naast de kerk) is er koffie en thee en voor wie dat wil de mogelijkheid om met elkaar en/of iemand van de Vierplek in gesprek te gaan.

"Misschien vindt u of vind je het zelf fijn om te komen, of ken je iemand die dat fijn zou vinden? Vertel het dan gerust door! Iedereen is van harte welkom." (www.4-plek.nl).

Politie en Brandweer te gast bij seniorenvereniging

ELST - Op woensdagmiddag 31 oktober zullen politievoorlichters inzicht geven over de vaak onderschatte snelheidsgevaren van E-bikes, de sluwe babbeltrucs aan uw voordeur en hoe u overdonderd wordt, maar ook uw eigen inschatting over uw verkeersveiligheid op de weg en w.v.t.s.k.

Na de pauze zullen brandweeradviseurs een terugkoppeling maken naar een vorig bezoek, wat herinnert u zich nog, hoe belangrijk is de vluchtweg als er ooit brand ontstaat in uw woning, wat u vooral wel moet doen en wat u vooral niet moet doen. Zij zullen dit deels op humoristische wijze brengen zodat de herinnering hieraan u extra alert maakt in eigen woning. Twee gratis veiligheidspresentaties, die mag u niet missen.

Deze presentaties worden gegeven in wooncentrum Wervershove, Grote Molenstraat 50 in Elst, is gratis toegankelijk voor de 55+ van OverBetuwe, men hoeft zich vooraf niet aan te melden en is welkom. Vanaf 13.30 uur is de zaal open en om 14.00 uur start de Politie met de presentatie. Info: rvnistel@outlook.com of zie www.KBO OverBetuwe.nl.

Hé, ben je doof of zo?

DRIEL - De Kliederkerk van de Protestantse Gemeente Driel en de Fynn Foundation verzorgen op 28 oktober een Kliederkerk rond het thema 'doof zijn'.

De Fynn Foundation zet zich in voor dove kinderen in ontwikkelingslanden. Ze ondersteunen projecten die er voor zorgen dat kinderen die doof zijn niet meer aan hun lot overgelaten worden. De Kliederkerk staat voor: op een creatieve manier een (bijbels) thema ontdekken, een korte viering rondom het thema en een gezamenlijke maaltijd ter afsluiting.

Het mooie van de Kliederkerk is dat jong en oud, (groot) ouders en kinderen samen door verschillende activiteiten het thema verkennen. De Kliederkerk begint om 11.00 uur. Koffie en thee en limonade staan om 10.30 uur klaar in Ons Gebouw in Driel. Meer informatie staat op http://www.pkndriel.nl en http://www.fynnfoundation.nl.

Vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - In de sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 is er zondag 28 oktober van 9.00 tot 16.00 uur een vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

De Muzikale ontmoeting wint prijs

Ilse Tummers en Verena Wild, trotse ontvangers van de Noorderlichtprijs. (foto: Ilse Tummers)

BETUWE - De muzikale ontmoeting, bestaande uit acht enthousiaste jonge mensen, voert muzikale avondprogramma's uit in verzorgingshuizen en hospices in de omgeving van Nijmegen.

Met hun dienst 'De muzikale nachtzoen' hebben ze onlangs de Noorderlichtprijs gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door Stichting Als & Dan aan inspirerende initiatieven in de palliatieve of terminale zorg, die direct de terminaal zieke medemens (en diens naasten) ten goede komen.

"De avond of nacht kan een moeilijk en soms beangstigend moment voor hospicebewoners zijn; tijdens een uitvoering van de muzikale nachtzoen proberen wij dit te verzachten. Voor mensen met dementie kan de onrust juist aan het einde van de middag en in de avond toenemen, het zogenoemde 'sun-down fenomeen'. Wij gaan dan met ze in een kring zitten en zingen avond- en wiegenliedjes voor en met ze. Aan het einde zingen we iedereen persoonlijk toe, dit geeft bijzondere en ontroerende reacties. Er zijn vaak waardevolle momenten tijdens de muzikale nachtzoen waarin er samen gezongen kan worden, even ontspannen kan worden, mensen geraakt worden of afgeleid worden van de situatie waarin ze zich in bevinden."

Het team is zeer vereerd en trots dat ze deze prijs en erkenning hebben gekregen en hoopt dat het nog op vele plekken deze bijzondere optredens mag verzorgen. Meer informatie staat op www.demuzikaleontmoeting.com.

Filmavond voor Wells of Joy

LIENDEN - Op vrijdagavond 2 november draait de film Fireproof bij de Open Deur, Papestraat in Lienden

Fireproof vertelt het verhaal van brandweerman Caleb Holt en zijn vrouw Catherine. Caleb redt in zijn dagelijks leven regelmatig mensen en leeft volgens de erecode van zijn brandweerteam: laat nooit je partner achter! Het huwelijk van Caleb en Catherine kent grote spanningen. Een scheiding wordt gepland. Een gesprek met zijn pas tot geloof gekomen vader doet Caleb besluiten om een uitdaging aan te gaan: veertig dagen lang gaat hij aan de hand van een boek (The Love Dare) proberen zijn huwelijk te redden en te investeren in zijn relatie. Maar gaat hem dat lukken?

Iedereen vanaf 15/16 jaar is welkom. Om 19.30 uur start de film. Om 20.30 uur is er pauze met koffie, thee, limonade en iets lekkers. De afsluiting is om 22.00 uur. De entreeprijs bedraagt inclusief drankje en iets lekkers 5,00 euro per persoon. De opbrengst van deze avond is voor Wells of Joy in Malawi.

Wells of Joy biedt zorg aan kwetsbare groepen, zoals HIV/aids patiënten en weeskinderen. Dit wordt gedaan door het bieden van thuiszorg, medicijnen, goede voeding en dagopvang voor weeskinderen. Verder is het de missie van Wells of Joy om bij hun activiteiten Gods liefde en mededogen te delen, zodat de mensen geraakt worden en met God verder willen leven.

"Fireproof is een mooie film met een diepe boodschap en echt een aanrader als je wilt investeren in je relatie en huwelijk. Boeiend tot het eind en herkenbaar voor iedereen. Nieuwsgierig hoe het afloopt? Welkom!"

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

Greet Roelofs zet zich samen met Riet Vos al jaren in voor de collecte in de Gemeente Overbetuwe. (foto: Alzheimer Nederland) Bron: Alzheimer Nederland

OVERBETUWE - Van 5 tot en met 10 november gaan duizenden vrijwillige collectanten in Nederland weer op pad om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Ook in de gemeente Overbetuwe staan talrijke enthousiaste collectanten in de startblokken. En dat is hard nodig, want één op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie.

Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen kunnen hiermee te maken krijgen, maar ook mensen op jongere leeftijd kunnen met dementie geconfronteerd worden. Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek en dus heel veel geld nodig. Mede dankzij de opbrengst van de jaarlijkse collecte kan Alzheimer Nederland belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk blijven maken.

"We hebben jouw hulp dan ook hard nodig van 5 tot en met 10 november! Wil je graag helpen, maar heb je niet zoveel tijd? Geen probleem. We zijn al enorm blij dat je je wilt inzetten. Elke euro telt!

Aanmelden kan voor alle kernen van de gemeente Overbetuwe, maar vooral voor de wijk Westeraam in Elst is de behoefte aan nieuwe collectanten groot. We hopen dan ook op veel enthousiaste reacties! Voor meer informatie of aanmelden: Riet Vos, 0481 353390."

20 / 22

Hoera Hoera,

Esther en Dirk zijn op

Woensdag 24 oktober 2018,

10 jaar getrouwd.

Iedereen mag weten dat ze van elkaar houden

Onze ouders, Herman en Gerry Peters

zijn 29 oktober een DIAMANTEN paar.

Gefeliciteerd!

Liefs van:

Miranda, Henry, Felix en Angela.

OPA EN OMA van Zetten

Gefeliciteerd met jullie 40 jarige trouwdag op 27 oktober.

Liefs

Ruthger, Anna-Lin en Daan

Het is niet te zien maar deze Stien
Wordt 26 oktober 8 x 10!
Hartelijk gefeliciteerd!
Arien en Jan, Hannie en Roel.

Stien en Co zijn heel tevreden want als verrassing voor hun verjaardagen werden ze door Lienden en Ommeren gereden!
Bedankt Rolf en John!

Deze knappe meid wordt 27 oktober al weer 18 jaar!
Van harte gefeliciteerd met
je verjaardag.

Liefs, Opa en Oma

Gefeliciteerd met jullie 60 jarig Huwelijk.

van jullie buurtjes.

Ervaar wat kleur met je doet

ELST – Eigenaresse en kleurconsulente Gonnie Ruijters van Kleureffect.nl, adviseert als kleurconsulente over welke kleuren het beste bij je passen. Een juiste kleurkeuze maakt dat je er mooier, gezonder en energieker uitziet.

Gonnie's interesse voor kleuranalyse is ontstaan door haar werk als opticien. Daarbij is het belangrijk dat de kleur van het montuur in evenwicht is met je uitstraling of zelfs iets toevoegt. Gonnie heeft haar opleiding voor kleurconsulente in 2009 afgerond. Omdat visagie een belangrijk onderdeel is dat bij de kleuranalyse aan bod komt, heeft ze daarna ook een cursus visagie gevolgd.

Persoonlijke kleuranalyse
"Tijdens een persoonlijke kleuranalyse bepalen wij samen welke kleuren, kleding en make-up het beste bij je passen. Dit doen we aan de hand van je natuurlijke kleurtype dat gebaseerd is op de kleur van je ogen, haar en huid. Bij het gebruik van de juiste kleuren krijg je een harmonieuze uitstraling en zie je er gezonder en aantrekkelijker uit."

Een persoonlijke kleuranalyse duurt ruim twee uur waarbij kleding, stijl en make-up aan bod komen. Daarnaast zijn er ook regelmatig workshops voor maximaal zes personen, een leuke invulling voor bijvoorbeeld een vriendinnendag of personeelsuitje. Een kleuranalyse is een eenmalige investering, waarvan je je hele leven plezier hebt en heeft meerdere voordelen, zoals dat je niet meer twijfelt over welke kleuren je het beste staan. Daarnaast maak je betere kledingcombinaties en je bespaart geld doordat je geen miskopen maakt.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Gonnie Ruijters en ervaar zelf wat kleur met je doet. Kleureffect.nl; 0481 375139 of 06 27164967; www.kleureffect.nl.

Met katoen valt veel te doen

Zoiets kun je maken met katoen. (foto: J.Zwiers)

ELST - Ga met Forte Fit en Antoinette Hermsen mee op ontdekkingsreis! De rode draad door deze cursus is het werken met katoen in allerlei vrolijke kleuren.

In de eerste bijeenkomst leer je een armbandje te knopen in je lievelingskleuren. Vervolgens leer je in de tweede bijeenkomst om kleine hartjes te haken die je met kralen verwerkt tot een mooie hartjeshanger. Tenslotte wordt in de derde (en laatste) bijeenkomst een dromenvanger gemaakt of een klein buideltje gehaakt.

Plezier, gezelligheid en sociale contacten staan bij deze cursus voorop. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepen (maximaal vier deelnemers), waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Als de belangstelling van de deelnemers er is, wordt er door de docente veel achtergrondinformatie gegeven. Denk daarbij aan kleurwerking van de door jou gekozen kleuren.

De aangegeven data zijn niet de enige mogelijkheden. Het is dus raadzaam om ook contact met ons op te nemen als een andere periode beter uitkomt. Wellicht dat we in staat zijn om meer groepen te laten draaien.

Creatief met katoen' is bij 'Bij Antwa', Prins Hendrikstraat 72, Elst op diverse data (periode 1 : 15 -11, 22-11 en 29-11; periode 2 : 06-12, 13-12 en 20-12) ’s ochtends, 10.00 – 12.30 uur. De cursusprijs exclusief materiaal is 54,00 euro voor 3 lessen. (Materiaal: 2,00 - 5,00 euro). Heb je interesse in deze cursus, neem dan contact op met: Lene Schetters, 0481 372072, Lene.schetters@upcmail.nl (www.fortefit.nl).

'Scheiden doe je samen' een ervaringsdeskundig familiebedrijf

BETUWE - Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben!

Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij 'gehoord en gezien worden'. Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau 'up to date' gehouden. Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld en haar dochter Denise hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Alle financiële afspraken worden vervolgens door ons in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst vastgelegd en de afspraken over uw eventuele minderjarige kinderen in een zorgplan.

Wij weten vanuit onze eigen ervaringen ook dat een scheiding de nodige emoties met zich mee kan brengen. Tijdens de mediationgesprekken is er bij ons ook ruimte om deze emoties bespreekbaar te maken. Ook dit maakt immers onderdeel uit van een scheidingsproces.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 0481 700215.

'Agenda afstemmen op behoefte van de mensen!' De passie van Janet Hoogsteder makelaardij...

DRIEL – Meer dan twintig jaar is Janet Hoogsteder werkzaam in de makelaardij. Een branche die nog altijd een onstuimige ontwikkeling doormaakt en vraagt om aanpassingen. Niet alleen vanuit markttechnisch oogpunt, ook gezien vanuit de klant. Juist die flexibiliteit is een van de redenen, waarom Janet Hoogsteder haar vaste dienstverband bij een gerenommeerd makelaarskantoor heeft ingeruild voor een eigen kantoor. "Ik kan nu de agenda van de klanten afstemmen op hun wensen!"

Janet Hoogsteder is een deskundig én gewaardeerd makelaar/taxateur. Zeker in deze regio, die ze als geen ander kent. Zowel als aan- en verkopend makelaar heeft ze haar kwaliteiten bewezen. Als ervaren vrouw in de makelaardij voegt ze er haar extra kwaliteiten aan toe. Haar passie voor het begeleiden van de mensen is uiteindelijk dé stimulans geworden om een eigen makelaarskantoor te starten.

Tijden veranderen. Zo ook de makelaardij. Meer en meer willen we op elk moment van de dag op 'huizenjacht' kunnen gaan. Via internet bijvoorbeeld als de kinderen naar bed zijn en je gezellig op de bank zit. Juist dan wil je meer informatie of misschien wel een gesprek thuis met de makelaar. "Daarop wil en kan ik inspelen. Als betrokken makelaar wil ik de mensen een individuele begeleiding geven. Ook als het om aankoop van nieuwbouw gaat", vertelt Janet. "Want als er alleen maar een tekening is, willen mensen graag geholpen worden met het 'lezen' ervan, met het aankoopcontract, met het kiezen van de opties, enzovoort. Meedenken aan praktische oplossingen en de plussen van de woning benadrukken, vind ik belangrijk."

Meer weten over de werkwijze van Janet Hoogsteder makelaardij? Of interesse in een gratis waardebepaling? Kijk op de website!

Janet Hoogsteder, Elstergrindweg 22, Driel; 06 54318511; www.janethoogsteder.nl.

Activiteiten Stichting Samen Zorgen

Liefkenshoek Heteren

Woensdag 24 oktober: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur Sjoelen, Rummikub & Kaarten,16.30 uur Liefkenssmullerij.

Donderdag 25 oktober: 11.00 uur meer bewegen, 14.30 uur Bingo, 19.00 uur Shanty koor “Alle Hens!”

Vrijdag 26 oktober: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 13.30 uur Creatief in de 50+, 14.30 Spel Vragenderwijs!

Zaterdag 27 oktober: 18.45 Weeksluiting.

Maandag 29 oktober: 13.15 uur Bridge, 18.30 uur RK Dienst, 19.45 uur Bingo

Dinsdag 30 oktober: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 Bibliotheek service, 14.30 Koersbal,18.30 uur Bewonerskoor, 20.00 uur de Lofstem

De Hoge Hof Herveld

Woensdag 24 oktober: 14.00 uur Sjoelen en kaartclubs, 17.00 uur Eet en Drink café

Donderdag 25 oktober: 10.00 uur Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 uur Repetitie Hoge Hof koor, 16.00 uur Uitzending videoteam.

Vrijdag 26 oktober: 09.30 uur Workshop met Nelly, 10.00 uur Geheugentraining 14.30 uur Bingo, 18.30 uur Weeksluiting

Zaterdag 27 oktober: 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.00 uur De Waredo’s uit Dodewaard

Maandag 29 oktober: 9.30 uur Workshop kaarten maken met Gerdie, 14.00 uur 3D kaarten maken met Truus, 14.00 uur Biljarten, 14.30 uur Roll-Ball

Dinsdag 30 oktober: 11.00 uur Geheugen training, 14.00 uur Rummikub en spelletjes, 14.30 uur Creatieve middag met Els, 19.00 uur Bingo.