GN Berg en Dal Heumen Mook

30 maart 2016

GN Berg en Dal Heumen Mook 30 maart 2016


Groesbeek houdt discussie over opvang asielzoekers zoals het hoort

Foto: Bert Roodbeen

GROESBEEK – Het gemeentebestuur van Berg en Dal had woensdagavond de nodige veiligheidsmaatregelen genomen voor de discussieavond in en om De Mallemolen over de opvang van statushouders in De Muntberg en De Helling aan de Ds. Visscherlaan in Groesbeek.

De hele discussie is zonder ook maar één wanklank verlopen. Rondom De Mallemolen werden diverse agenten in burger waargenomen terwijl in De Mallemolen enkele bomen van kerels van de beveiliging post hadden gevat. Bij de Groesbeekse voetbalvereniging Achilles'29 was op dat tijdstip een oefening van de ME gaande met vier pelotons, maar dat is gewoon toeval, liet burgemeester Slinkman desgevraagd weten.

Op beveiligingsmensen, ambtenaren, raadsleden en medewerkers van Oosterpoort en Pluryn na was de belangstelling minimaal. Alleen kinderopvang De Kabouterhoeve was met al haar personeel naar de discussieavond gekomen. Zij vrezen dat door de komst van de opvang ouders hun kinderen nu niet meer daar zullen onderbrengen. Wethouder Thijssen bood spontaan aan met de ouders te willen komen praten om zo de bezorgdheid uit de lucht te nemen en eventueel oplossingen te creëren. Mevrouw Kieviets van Pluryn liet in eerste instantie weten dat van de 24 appartementen er twaalf bestemd zijn voor de statushouders en de andere ook voor mensen met een beperking. Daar kwam zij later op terug. Ook starters moeten de mogelijkheid krijgen volgens wethouder Thijssen. Wij moeten niet alle mensen met problemen bij elkaar gaan zetten was zijn mening. Daarnaast vroeg een aanwezige of de infrastructuur niet verbeterd dient te worden. Wethouder Ria Barber liet weten dat het voor 24 appartementen niet van toepassing is. "Dat kan nog altijd, maar vooralsnog niet", aldus Barber.

Veel belangstelling voor gemeentezorgverzekering

BERG EN DAL – De gemeentezorgverzekering is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm). Door zich er bij aan te sluiten zijn de inwoners goed en aanvullend verzekerd, waardoor hun medische kosten afnemen.

Met de landelijke afschaffing van diverse regelingen voor chronisch zieken is de gemeentezorgverzekering uitgebreid voor deze doelgroep. De gemeente Berg en Dal draagt bij in de kosten van de aanvullende verzekering. Het aantal deelnemers is gegroeid naar 907, een groei van 23 % ten opzichte van 2015 en van 77% ten opzichte van 2014.

Deelnemers aan de gemeentezorgverzekering ontvangen van de gemeente Berg en Dal een maandelijkse bijdrage van 17,-- (bij gewone pakket) of 37,- (bij uitgebreide pakket) in de vorm van bijzondere bijstand. Op basis van het aantal nieuwe deelnemers (171) in 2016 worden de meerkosten voor de gemeente Berg en Dal ten opzichte van 2015 54.564 euro.

Vintage voorjaarsmarkt in Kleve

KLEVE - Onder de naam 'Bikini, Beat und Bobby-Car' vindt in de Herzogstrasse in Kleve voor de tweede keer een gezellige vintage- en retromarkt plaats op zondag 3 april. Je vindt er volop spulletjes uit de jaren '50, '60 en '70, zoals platen, West German keramiek, design, decoratie en vintage meubels, allemaal retro en fun!

De markt wordt gehouden tijdens de koopzondag in Kleve, dus ook alle winkels in het centrum zijn geopend. De Herzogstrasse ligt iets buiten het centrum, richting het station in Kleve. De hele ambiance is in retro stijl met koffiemobiel en oldtimer-auto. Het antiquariaat Zeitzeichen en de vintagewinkel Surium, de organisatoren van de markt, nodigen je van harte uit. De markt is van 13.00 tot 18.00 uur. Er is volop parkeergelegenheid vlakbij op de grote parkeerterreinen.

Indiaan in huis Groesbeek

GROESBEEK - "Casper weet alles van indianen en het liefst ordent hij elke dag de veertjes van zijn indianentooi. In de wereld van de indianen is alles overzichtelijk. Maar voor zijn ouders is deze indianenwereld soms lastig. Hoe is het om een indiaan in huis te hebben?"

Indigo organiseert samen met Stichting Welzijn Groesbeek de voorstelling 'Indiaan in huis' van theatergroep Bint, in de gemeente Berg en Dal. Een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. De voorstelling is speciaal bedoeld voor mensen uit de gemeente Berg en Dal, die te maken hebben met autisme. Vooral voor ouders, familieleden en naasten van mensen met autisme. Hulpverleners, leerkrachten en dergelijken zijn ook welkom, maar direct betrokkenen hebben voorrang.

Geheel in de traditie van de indianen volgt na de voorstelling een pow-wow: dat is een bijeenkomst van wijze indianen die hun krachten bundelen. Wij nodigen iedereen hierbij uit eigen ervaringen uit te wisselen.

De voorstelling is op dinsdag 12 april 19.30 uur l, in het voorzieningenhart 'Op de Heuvel' in Groesbeek. Deelname kost inclusief consumptie vijf euro en is gratis voor kinderen (12+) en mensen met minimuminkomen.

Slagwerkconcert Jubilate Deo

GROESBEEK - De slagwerkgroep van fanfare Jubilate Deo pakt op zondagmiddag 10 april uit in zaal De Sleutel in Groesbeek. Zij geeft dan in samenwerking met de slagwerkgroep van fanfare EMM uit Heijen een slagwerkconcert.

Een gevarieerd muziekprogramma zal op deze middag te horen zijn waarbij niemand zich hoeft te vervelen. De slagwerkgroep van fanfare EMM uit Heijen staat onder leiding van Casper Traa en is in het najaar van 2015 nog in Etten-Leur op concours geweest. Met een ongelooflijk puntenaantal van 95 punten wisten zij een eerste prijs met lof van de jury en promotie naar de tweede divisie in de wacht te slepen. Op het slagwerkconcert zullen zij nog eenmaal het concoursprogramma ten gehore brengen.

Wilt u horen hoe verrassend slagwerkmuziek kan zijn, kom dan op zondagmiddag 10 april naar De Sleutel, Breedeweg 71 in Groesbeek. Het concert begint om 14:00 en de zaal gaat om 13:30 open. Gratis entree.

Het spel met de ballen; oftewel jeu de boules

GROESBEEK - Jeu de boules wordt al eeuwen beoefend. De Romeinen en Grieken speelden het al. In het leger, waar het ook populair was, werd het spel met metalen kanonskogels beoefend.

De Romeinen importeerden deze sport naar Gallie, het huidige Frankrijk, waar het tot de dag van vandaag de volkssport nummer één is gebleven. Jeu de boules is de Franse verzamelnaam voor balspelen. Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules. Het spel is voor iedereen, jong en oud. Tevens staat Pétanque ook voor een serieuze wedstrijdsport, waarbij vaardigheid, concentratie en teamgeest centraal staan.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze sport? Kom dan op zondag 3 april naar het Sportfestival op sportpark ‘De Lubert’. Er zullen dan mensen aanwezig zijn die het spel goed beheersen en u meer kunnen vertellen over deze sport. Natuurlijk kunt u ook zelf ook een balletje laten rollen!

Informatiebijeenkomst Windpark Reichswald

REGIO - Zo’n driehonderd mensen waren donderdag 17 maart op de informatiebijeenkomst over het windpark van de gemeente Kranenburg afgekomen. Vooraf was er een protestactie van het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’. Op deze avond werden de onderzoeksrapporten door projectontwikkelaar ABO-Wind getoond en verklaard. Dat was een andere voorstelling van zaken dan de tegenstanders lieten blijken.

Als eerste was er een presentatie van ‘Tegenwind’. Daarin werd gewezen op de dilemma’s van ‘Energiewende’ in Duitsland, en de gevolgen van een windpark in het Reichswald, onder andere de rijke biodiversiteit die verloren gaat. Ook werd een toekomstscenario van het bos beschreven: een industriegebied met hier en daar een boom.

Vervolgens werd namens de gemeente Ven-Zelderheide een verklaring afgelegd. De bewoners merk nu al de effecten van de plannen, met name de huiswaardedaling. Het dorp zal alles doen om de bouw te verhinderen, en stelde Kranenburg en ABO-Wind een juridische strijd in het vooruitzicht.

Hierna volgde ABO-Wind. In drie delen toonden zij aan dat er volgens de rapporten geen conflicten zijn gevonden op het gebied van geluid, zicht, natuur et cetera. Daar dacht het publiek anders over. Vooral de getoonde visualisaties wekten ongeloof en hoon. Volgens velen kwamen deze wederom niet overeen met de werkelijkheid Ronduit ongeloofwaardig was de bewering van bosbeheerder “Wald & Holz” dat grootwild wél verstoord wordt door een wandelaar en zaklampje en níet door een windpark dat 24 uur per dag lawaai produceert en ’s nachts in fel licht gehuld is.”

Messiah op omroep Berg en Dal

BERG EN DAL – Zondag 3 april kan men luisteren in het programma 'Draaiboek' van Omroep Berg en Dal van 's morgens 07.00 tot 09.00 uur naar oratorium The Messsiah van Georg Friedrich Händel.

Dat wil zeggen het grootste gedeelte ervan laten samensteller / presentator Chris Dijkhuis en technicus Ton Lamers horen; de geboorte van Christus past minder in dit jaargetijde, het lijden ,de opstanding en verheerlijking van Christus des te meer. Voor elk onderdeel wordt vermeld welke solist of solisten dan wel het koor te horen is of zijn en wordt de Engelse tekst vertaald. Voor de ommelanden geen paniek; niet in het Groesbeeks, maar in het Berg en Dals.

Voor wie eerder een nachtuil dan een vroege vogel is, wordt de uitzending 's nachts van twaalf tot twee herhaald. Een week lang kan dat ook op www.omroepbergendal.nl/radio en vervolgens uitzending gemist-zondag.

Internationaal E - toernooi bij SC Millingen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zondag 5 juni wordt voor het derde jaar het SC Millingen Cup E-League/ Runners- up Cup-toernooi gehouden op sportpark De Hove in Millingen aan de Hoefseweg 21.

Er zal worden deelgenomen door veel jeugdteams van diverse gastverenigingen, ook uit Duitsland. Ook zal onze eigen vereniging SC Millingen vertegenwoordigd zijn op het voetbaltoernooi. Voor ruime parkeergelegenheid is gezorgd. Op de beide grote parkeerplaatsen aan de Hoefseweg kunnen de auto’s geparkeerd worden.        

Het voetbaltoernooi
Om 9.30 uur zal het SC Millingen Cup E-League / Runners Up officieel geopend worden. Alle deelnemende teams zullen zich dan presenteren in hun clubkleuren. Om 10.00 uur zal de aftrap zijn van de poulewedstrijden. Na de poulewedstrijden en finalerondes volgt rond 15.00 uur de finale. Rond 16.00 uur is de prijsuitreiking.
Net als vorige jaren belooft het een geweldig mooi toernooi te gaan worden met veel en leuk voetbal. Voor meer informatie en/of opgave van een E-pupillenteam: Edwin Hermsen 06 30444809 of Marcel Celissen 06 20923291. De entree is gratis.

Ere wie ere toekomt

GROESBEEK - In Hét Gemeente Nieuws van woensdag 23 maart staat een storende vergissing. Bij het artikel van 'Leadzanger bekende orkest The Sunstreams Wim Liebers overleden' op pagina 27 staat bij het foto onderschrift 'Archief Gerrie Driessen'.

Echter deze foto is nog niet zo lang geleden gemaakt door fotograaf Piet Spanjers. Ere wie ere toekomt.

Voorjaarsbijeenkomst Monument en Landschap

BEEK - Sporen van een pijnlijk leerproces. Het verhaal over 1000 jaar leven met de Waal in de schaduw van de stuwwal.

Het landschap van de Ooijpolder en het tegenovergelegen Betuwse Lent is als een spannend geschiedboek. Het vertelt nog verbluffend veel over oplossingen die de mens door de eeuwen heen bedacht om te overleven bij de Waal. Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen legt het allemaal haarfijn uit aan de hand van een beeldpresentatie op woensdag 6 april 2016 op de voorjaarsbijeenkomst van de Stichting Monument en Landschap in de gemeente Berg en Dal. Ferdinand neemt ons mee in het verhaal over een mislukt avontuur, over de stapsgewijze aanleg van dijken door de dorpen, de sluiting van de dijkringen, de ruimtelijke revolutie die het gevolg was, de almaar grimmiger wordende strijd tegen het Waalwater en de impact hiervan op de omstandigheden van het wonen. Vanuit zijn historische beschouwing geeft hij ook een doorkijkje naar een toekomst die uitdaagt door zorgwekkende klimaatverandering. Centraal staat daarbij de vraag: Wat kunnen we leren van 1.000 jaar dynamisch leven bij de Waal?

Stichting tot behoud van Monument en Landschap Berg en Dal nodigt donateurs en andere geïnteresseerden uit voor haar jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst op woensdag 6 april om 20.00 uur in Antiquariaat Supplement, Van Randwijckweg 2 in Beek. De entree is gratis.

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom, koffie en thee worden aangeboden. Om 20.00 uur start het officiële programma. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot rondkijken in het antiquariaat en het aanschaffen van boeken onder het genot van een drankje. De avond eindigt rond 22.30 uur.

Herlegging luisterkei naar plek waar finale naar de vrijheid begon...

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Dinsdagmiddag vond de herlegging plaats van de luisterkei bij de ingang van de boerderij 'De Hoge Hof' van Theo en Oda Langeveldt aan de Derdebaan in Groesbeek. 71 jaar geleden begon op die plaats de finale naar de vrijheid.

"In de kastanjeboom op de boerenerf zat op 8 februari 1945 de staf van de Operatie Veritable", aldus Cees Pot van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in zijn toespraak tot de aanwezigen. Hij gaf vervolgens een indrukwekkende lezing over de Operatie Veritable waarvan de troepenmacht was opgebouwd tot bijna 500.000 (Britse en Canadese) soldaten. Volgens Pot was het één van de grootste geallieerde aanvallen in de Tweede WO in West-Europa.

Op 24 maart werd de Rijn bij Wesel overgestoken waarbij de geallieerde troepenmacht was aangegroeid tot 1,2 miljoen soldaten. 25.000 Britten, Canedezen en Amerikanen hadden hierbij het leven verloren of waren gewond geraakt. De verliezen aan Duitse kant werden geschat op ruim 60.000 man; daarnaast werden er 250.000 krijgsgevangenen gemaakt. Deze oversteek was volgens Pot het begin van het einde van Hitler – Duitsland. Op 8 mei 1945 capituleerde het Duitse leger in Europa.

Wethouder Sylvia Fleuren liet weten dat deze herinneringsplekken veel toeristen en dagrecreanten verwelkomen. "Op deze Liberation plek, bij deze boom, denken we terug aan minder fijne momenten, hier denken we aan momenten, waar we willen leren. We denken terug hoe we onze vrijheid verloren en hoe we deze terug kregen", aldus wethouder Fleuren. Theo Langeveldt die de luisterkei met een shovel op zijn definitieve plaats legde was, vereerd dat op zijn boerderij deze plechtigheid na 71 jaar plaats vond.

IVN excursie

NIJMEGEN - De Goffert, een park vol verrassingen. Deze IVN natuurwandeling op zondag 3 april, 14.00 uur, begint bij de Goffertboerderij, Goffertweg 17, Nijmegen.

Voor jong en oud, over goed begaanbare paden. Het park is aangelegd in de crisisjaren van de vorige eeuw en genoemd naar een grote 'groffe man' een goffert. Het unieke park telt talloos veel verschillende inheemse en uitheemse bomen en biedt bijzondere doorkijkjes. Ook horen en zien we heel wat vogels. Deelname kost 2,00. Kinderen en leden van IVN, KNNV en Groen & Bloei gratis. Meer info staat op www.ivn-nijmegen.nl.

Weer hardrijders betrapt op Breedeweg in Groesbeek

GROESBEEK-BREEDEWEG – De politie van Berg en Dal heeft woensdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur weer een radarsnelheidscontrole gehouden op de Breedeweg in het kerkdorp Breedeweg.

Volgens een woordvoerder van de politie is het een vrij smalle weg waar aan beide kanten fietsers rijden en dus gevaar oplevert als men zich niet aan de snelheid houdt. In die twee uur dat er gecontroleerd werd, passeerden 775 voertuigen de radar. 17 van hen gingen te hard, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur terwijl ter plaatse 50 kilometer per uur maximaal is toegestaan. Het afgelopen weekend gingen op dezelfde plaats 11 bestuurders in de fout. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart in de bus.

Verhalen uit en rondom Kekerdom

KEKERDOM - Brenda Alink vertelt al jaren voor groot en klein. Ze vindt het heerlijk om naar kindergezichtjes te kijken, die geboeid naar haar verhalen zitten te luisteren. Maar het geeft haar ook heel veel voldoening als volwassenen ontdekken dat zij het net zo leuk vinden.

Ze vindt het een uitdaging om volwassenen weer in de ban te laten raken van het luisteren naar verhalen. Haar verhalenkeuze is heel divers. Ze vertelt sprookjes uit de hele wereld, legendes, fabels, historische en eigen verhalen. Ze brengt verhalen over slimme vrouwen, sterke mannen, dieren, bomen, draken en zelfs over de duivel weer tot leven.

Brenda heeft een grote liefde voor streekverhalen, vooral als er nog sporen van de verhalen in het landschap zijn terug te vinden. Voor het 100 jarig bestaan van de OBGZ is ze haar archieven ingedoken om verhalen rondom Kekerdom op te graven. Ze vond verhalen over Romeinen, overstromingen, duivelse vrouwen, weerwolven en nog veel meer. Verhalen om van het genieten en te huiveren. Voor meer informatie: www.brendavertelt.nl of brendavertelt@gmail.com

Op donderdag 31 maart om 19.30 uur staat de deur open van het Kulturhus van Kekerdom voor koffie met een gebakje en om 20.00 uur start het programma met een interview en de uitreiking van het verhalenboekje aan Kekerdommers. Na de pauze kunnen we luisteren naar wat Brenda in haar archieven vond.

Zand spoelt riool in bij rotonde Kloosterstraat / Hoge Horst Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft dinsdagmiddag een gedeelte van de rotonde tussen de Hoge Horst en Hulsbroek voor alle verkeer afgesloten. De afgelopen weken is er een camera-inspectie geweest van het rioolstelsel in de gemeente – dat overigens eenmaal in de zeven jaar – plaatsvindt.

Afgelopen donderdag kwam er bij de gemeente een alarmerend telefoontje binnen van de inspectie dat er bij de rotonde op 4 meter diepte op de bovenkant van het grote riool (een omtrek van ruim 1 meter) een groot gat was geconstateerd. In het gat bleek zand te komen dat normaliter onder het asfalt ligt. Hierdoor is er een grote leegte onder het asfalt ontstaan.

Dinsdag is er ook een radaronderzoek gedaan, waarop het gemeentebestuur besloot direct de rotonde af te sluiten uit oogpunt van veiligheid. Bij zwaar wegverkeer zou het zomaar kunnen dat het asfalt enkele meters in de bodem zakt met alle gevolgen van dien. Momenteel wordt met aannemers overlegd wat de beste oplossing is en wat de herstelwerkzaamheden gaan kosten. Hopelijk kan er dinsdag na pasen met de werkzaamheden gestart worden. Het gedeelte van de rotonde is in ieder geval anderhalve week afgesloten.

Onderzoek SWG niet-optimaal gebruik Voorzieningenhart Groesbeek

GROESBEEK – Sinds oktober 2014 heeft Groesbeek – Noord een voorzieningenhart 'Op de Heuvel ' waarin gevestigd is een basisschool, kinderopvang, peuterspeelzaal, bibliotheek en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook maken enkele clubs gebruik van deze accommodatie, maar volgens het SWG kan het nog beter, hier ligt een kans voor wijkbewoners en de buurt.

Omdat er nog niet optimaal gebruik van het voorzieningenhart gemaakt wordt, gaan twee medewerkers van het SWG de wijk Stekkenberg in om huis aan huis en mensen op straat te vragen wat zij denken van 'Op de Heuvel ' en wat zij al dan niet aantrekkelijk vinden van het voorzieningenhart. Het onderzoek zal een aantal weken in beslag nemen en heeft de projectnaam 'Prik op de Heuvel' gekregen vanwege het gebruikte onderzoeksmiddel: een prikbord. Lisanne Bron en Jacky Swinkels gaan op 6, 13 en 20 april en op 11 mei de wijk in van 10.00 tot 14.00 uur om met de wijkbewoners in gesprek te gaan omtrent het voorzieningenhart 'Op de Heuvel'.

Het SWG denkt dat het gebruik van en het plezier in het voorzieningenhart vergroot kan worden, dat komt een wijk als De Stekkenberg – Noord ten goede. Ook is het SWG van mening dat de bewoners op die plaats meer activiteiten kunnen organiseren (met ondersteuning van professionals). Met dit onderzoek hoopt men de behoeftes in kaart te kunnen brengen.

Lekker eten met gezellige muziek voor senioren in De Mallemolen

GROESBEEK – Op zondag 3 april vindt in het Groesbeekse culturele centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat weer de maandelijkse warme lunch voor senioren plaats. Het betreft een ruim twee uur durend gezellig samenzijn met lekker eten.

De lunch bestaat uit een gevarieerd warm buffet met soep en een heerlijk dessert. Voor de muzikale omlijsting zal Hemmie Hermsen zorgdragen. Voor deelname aan deze lunch kan men zich tot uiterlijk vrijdag 1 april 12.00 uur opgeven bij de receptie van De Mallemolen of telefonisch ( 024 ) 3976360. Ook ligt er bij de receptie van De Mallemolen een inschrijflijst klaar. De kosten voor deze lunch bedragen 9,95. Deze sfeervolle warme lunch begint om 12.00 uur en is een initiatief van De Mallemolen en KBO Groesbeek Dorp / De Horst. Iedereen is welkom.

Dynamic Tennis op het Sportfestival

GROESBEEK - Kom ook naar een proefles Dynamic Tennis tijdens het Sportfestival 3 april Vindt u het leuk om te tennissen, maar gaat het spelletje op gravel of gras u iets te snel? Dan is dynamic tennis de ideale oplossing voor u! Dynamic tennis wordt eigenlijk gespeeld in een sporthal, dus ook slecht weer hoeft u niet meer in de weg te staan om lekker een balletje te slaan.

De andere grote verschillen met 'gewoon' tennis zijn dat u speelt met een zachte bal waardoor de bal minder snelheid heeft tijdens het spelen, dat het veld kleiner is: namelijk de grootte van een badmintonveld, het racket waarmee u speelt heeft een kleiner oppervlak en is lichter dan een normaal tennisracket, en daarnaast worden er de regels van tafeltennis aangehouden. Speciaal voor het sportfestival zullen er op deze dag twee sport clinics Dynamic Tennis worden gegeven, deze keer op de tennisbaan.

U bent welkom om een kijkje te komen nemen of om gezellig mee te doen! De tijden zijn 10.45 & 13.30 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. En vindt u het erg leuk dan bent elke vrijdag van 9:30 uur tot 10:30 uur welkom in Sporthal Heuvelland. informatie: f.emil.polman@gmail.com. Ook voor vragen kunt u gerust mailen.

De Peelhazen bezorgen senioren een gezellige middag

GROESBEEK – Cabaretgroep 'De Peelhazen' bezorgt op donderdag 7 april de senioren van KBO Groesbeek / De Horst een gezellige middag in De mallemolen in Groesbeek.

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar heeft het bestuur hen weer weten te strikken voor een optreden in Groesbeek. De Peelhazen brengen 'Brabantse humor', meestal in het Brabants dialect, bestaande uit zang, gedichten, conferences, sketches en muziek. De instrumenten waarmee zij zichzelf begeleiden zijn trom, accordeon en kleine handinstrumentjes. Alles onder het motto 'As ge schik het, dan hen wij ut ok'.

De aanvang van deze gezellige middag is om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Voor leden van de KBO Groesbeek / De Horst is de entree gratis, niet leden moeten vijf euro betalen, waarbij de koffie en thee klaar staat. In de pauze ontvangt iedereen een consumptie. Iedereen is welkom op deze middag waarin de lach hoogtij viert.

Oosterpoort gaat met kantoor uit centrum Groesbeek verkassen

Foto : Joop Verstraaten

GROESBEEK – Onder het motto 'Heel Oosterpoort onder één dak 'gaat wooncombinatie Oosterpoort vanaf 4 april met hun kantoor dat gevestigd is aan de Pannenstraat in het centrum van Groesbeek naar de Atelierweg 12 eveneens in Groesbeek.

Daar gaat Oosterpoort met alle medewerker(ster)s samenwerken en kunnen ze de cliënten nog meer van dienst zijn. Als men Oosterpoort nodig heeft dan kan men een afspraak maken, op die manier hebben ze alle tijd en kunnen we meer aandacht bieden aan de cliënten, aldus Oosterpoort. Oosterpoort blijft telefonisch bereikbaar via 024 3995555 van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur, en vrijdags is Oosterpoort bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur. Het is ook nog steeds mogelijk om langs te komen in het vernieuwde kantoor op dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het kantoor aan de Pannenstraat is vanaf 4 april gesloten.

Minitoernooi in Millingen

MILLINGEN - Zondagochtend 20 maart liep de sporthal in Millingen al vroeg vol met kinderen om te volleyballen. Van 10.00 tot 15.00 uur was er weer een volle competitieronde voor alle jeugdteams niveau 4 tot en met 6 ,verdeeld over acht wedstrijdvelden.

Vanuit de hele regio Gendt, Bemmel, Druten Horssen, Nijmegen, Wijchen etc kwamen de teams deze keer naar Millingen. Er werd weer volop gestreden tijdens de volleybalwedstrijden om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Veel ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's waren naar de sporthal gekomen om de kinderen in actie te zien en ze aan te moedigen. Soms zijn de ouders aan de kant nog fanatieker dan de kinderen zelf!
Super om te zien hoe goed de Switch-jeugd de volleybaltechniek al onder de knie hebben en steeds beter spelen. Switch 4 en Switch 8, beide niveau 4, staan bovenaan in hun poule. Daarnaast zijn er nog drie teams die op de tweede plaats staan en nog uitzicht hebben op de koppositie.

De volgende en laatste wedstrijdronde is op zondag 17 april in Wijchen.

Computerapparatuur en persoonlijke bezittingen uit auto ontvreemd

GROESBEEK – Er is maandagmiddag ingebroken in een auto die stond geparkeerd op de parkeerplaats bij de Canadese ere begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.

Door het slot aan de bestuurderszijde te forceren is men de auto binnen gekomen en er vandoor gegaan met een tas inhoudende persoonlijke bezittingen en computerapparatuur. De eigenaar van de auto is een inwoner uit Aduard.

Wouters zet hoogwerker in voor defecte ontluchtingspan

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het gespecialiseerde bedrijf Schoonmaakorganisatie Wouters is van alle markten thuis als het gaat om interieurverzorging, glasbewassing, industriële reiniging, woningbouw & project oplevering, gevelreiniging, carcleaning, specialistisch vloeronderhoud, calamiteiten reiniging en het reinigen van zonnepanelen.

Sinds enkele maanden beschikt Wouters over een nieuwe hoogwerker die liefst 25 meter de lucht in kan. Afgelopen week ging de eigenaar René Wouters en een medewerker in de korf van de hoogwerker omhoog voor een reparatie op het dak van een woning aan de van Ruysdaelweg in Groesbeek. Daar bleek de ontluchtingspan van de douche defect te zijn. Voor Schoonmaakorganisatie Wouters is niets te veel; met behulp van de hoogwerker werd de oude ontluchtingspan gedemonteerd en de nieuwe ontluchtingspan gemonteerd. Er is nu sprake van dat Wouters het steeds hoger op zoekt.

Gratis sporten op ‘De Lubert’

GROESBEEK - Tennisles, jeu de boules, spinning, aqua-music, een ritje in het treintje, midgetgolf, bootcamp, zweminstuif en nog heel veel meer! U kunt het allemaal uit komen proberen bij Tennisvereniging Groesbeek, Zwembad De Lubert en Total Spirit.

Ter ere van het 45 jarige jubileum Sportpark ‘De Lubert’ wordt dit sportfestival aangeboden aan jong & oud. Iedere locatie heeft een aanbod van verschillende clinics en activiteiten, men kan zich hiervoor (op de dag zelf) aanmelden. Om ca 9.45 uur wordt deze sportieve dag officieel geopend door wethouder Erik Weijers.

Kijk voor nog meer informatie en speciale aanbiedingen op de websites van de verschillende locaties. Iedereen is welkom op zondag 3 april van 9.30 tot 15.45 uur. Tip: vergeet de zwemkleding niet…

Geraniumactie Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Net als voorgaande jaren gaan alle leden van Groesbeeks Glorie komende weken weer geraniums verkopen.

Deze actie loopt nu al bijna 30 jaar en is altijd een groot succes. Ze zijn van goede kwaliteit en de vooraf bestelde geraniums worden op zaterdag 7 mei (dag voor moederdag) bezorgt. Mocht u altijd geraniums van ons hebben en u bent dit jaar niet benaderd, of u hebt sowieso interesse, kunt u altijd mailen naar geraniumactie@groesbeeksglorie.nl.

Handen uit de mouwen

GROESBEEK - Op zaterdag 2 april staat er weer een werkochtend gepland van Landschapsbeheer Groesbeek. Dit keer werken de vrijwilligers op de Galgenhei.

Dit gebiedje is een restant van de vroegere heide in het buitengebied van Groesbeek. Eind jaren ’90 van de vorige eeuw is het verwaarloosde terrein schoongemaakt en geplagd waarna de heidebegroeiing zich snel heeft hersteld. Om dit in stand te houden moet wel regelmatig onderhoud worden gepleegd. De Galgenhei ligt aan de Nieuweweg, naast huisnummer 20. Er wordt gewerkt van 9 tot 12 uur. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Meer info staat op www.facebook.com/lbggroesbeek.

Nederlandse orgelmuziek uit Renaissance en Romantiek

BEEK - Zondag 3 april geeft organist Wouter van Belle een concert op het Lindsen-orgel in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek, aanvang 15:00 uur, toegang kost 10,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa in de kerk en via www.concertseriebeek.nl.

Het programma vermeldt orgelmuziek uit Renaissance en Romantiek. Uit het Susanne van Soldt Manuscript, een verzameling klaviermuziek uit de jaren 1570-1580, speelt Van Belle twee stukken. Ook van Jan Pietersz. Sweelinck zijn twee werken te horen: de Fantasia in C en Ps. 23 Mein Hüter und mein Hirt.

De Romantiek is vertegenwoordigd met werken van Richard Hol, waaronder het Andante Funèbre 23 mei 1869, en Samuel de Lange jr met het Andante opus 56 en Fantasie Tooverfluit. Met de Sonata da chiesa van Hendrik Andriessen wordt het concert uitgeluid.

Wouter van Belle studeerde piano en orgel aan het voormalig Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek in Utrecht. In 1985 werd hij benoemd tot hoofdorganist van de Utrechtse Sint-Catharinakerk, de kathedraal van het Aartsbisdom. Hier heeft hij zich met succes ingezet voor behoud en restauratie van het monumentale Maarschalkerweerd-orgel uit 1903. In de rijke muzikale traditie van deze kathedraal werkt hij samen met het Kathedrale Koor Utrecht en de Kathedrale Koorschool Utrecht.

Zettense schone finaliste Mis Beauty of Gelderland

BERG EN DAL – Zondag 20 maart is Tessa Le Conge verkozen als finalist van Miss Beauty of Gelderland 2016. De Zettense schone, sinds kort woonachtig in Berlicum, is hiermee één van de 17 finalisten van de verkiezing. De casting vond plaats in het Fletcher Erica Hotel in Berg en Dal.


De casting van de misverkiezing bestond uit een voorstelronde, bikinironde en een Engelse vragenronde. De jury kon van alles vragen een de meiden, dus voorbereiden was lastig. Zenuwachtig als ze was, vond Tessa het vooral belangrijk om gewoon zichzelf te blijven. En dat heeft blijkbaar goed gewerkt. "Ik ben onwijs trots op het feit dat ik in de race ben voor de titel van Miss Beauty of Gelderland. Ik stap graag buiten m'n comfortzone, dus pakte ik deze uitdaging ook graag aan toen die op mijn pad kwam. Buiten dat vind ik het erg mooi om me op deze manier actief te zijn voor goede doelen en een stem te hebben voor deze mensen. Ik ga me de komende tijd voor de volle 100% inzetten", aldus de finaliste.
De komende tijd staan er veel uitjes en training op het programma om alle finalisten voor te bereiden op de finale zoals mediatraining en bootcamp. Daar kan Tessa zich goed in vinden, aangezien zij veel affectie heeft met sport. Zelf is ze al van jongs af aan actief als trampolinespringster op nationaal niveau. De finale vindt plaats op zaterdag 11 juni in Nunspeet. Wil je Tessa volgen hou dan haar Facebook- pagina in de gaten www.facebook.com/mywaytothefinal.

Geslaagde clinic jeugdteams Switch

MILLINGEN - Maandag 21 maart was het dan zover, de dag van de clinic gegeven door Niek en Joost, voor de aspirantenmeisjes en - jongens van Switch/Swikaros. Veel jongens en meiden waren gekomen om te trainen, waarvoor onze complimenten!! Vandaag was het de kans voor de jeugdspelers om de volleybalskills te showen aan ouders, trainers en natuurlijk de dames uit het eerste team. Aan dames 1 was gevraagd om te komen assisteren tijdens de clinic.


Niek begon als eerst met de warming up, van wat er langs de kant te zien was, waren het best moeilijke coördinatie oefeningen. De trainers en de dames konden al stiekem naar de jeugd kijken, om te zien wie er de oefeningen snel kon oppakken en zichzelf tijdens de oefening al verbeterde.

Na de warming up kwam er een kort praatje van Joost; hierin werd verteld wat we tijdens de clinic nog meer gingen doen. Om iedereen zo goed mogelijk te verdelen werd iedereen verspreid over twee velden. Een aantal meiden had geluk en die werden met een speelster van dames 1 tot een drietal gevormd. Er werden verschillende spelvormen met veel doordraaien gedaan. De oefeningen werden steeds verder uitgebouwd en we mochten ook iets meer op dezelfde plek blijven staan.

Op het einde werd de jeugd wat meer door elkaar gehusseld en werden er nog korte wedstrijdjes gespeeld tot de drie punten, zodat er snel een winnaar zou komen.

"Het was een leuke en gezellige avond, met een hele grote opkomst. Via deze weg willen wij (dames 1) iedereen bedanken voor de goede inzet en de gezelligheid. Wij vonden het een geslaagde avond, waarbij we kunnen verklappen dat we ook zeker wel wat talent gezien hebben."

Veilig voedsel hoog in het vaandel bij gasthuis Sint-Jan de Deo

Foto: Bert Roodbeen

MILLINGEN AAN DE RIJN – Dat veilig voedsel hoog in het vaandel staat bij gasthuis Sint Jan de Deo in Millingen aan de Rijn was al jaren bekend gezien de Veilig Voedsel Award 2015 en andere prijzen betreffende voedsel die zij wisten binnen te slepen.

Regelmatig worden er themadagen georganiseerd voor de bewoners die in het teken van veilig voedsel staan. Dinsdagmorgen was de voedingsdeskundige mevrouw Edit van Etteger die - helaas maar weinig belangstellenden - diverse tips gaf om gezond en veilig te eten. Dinsdagmiddag stond de groente centraal. Bas Reijnen van de Landwinkel Klein Amerika uit Groesbeek stelde op die middag de niet goedkoopste maar wel de eerste groente van de koude grond de asperges centraal. Hij liet de aanwezige kennis maken met dia's betreffende het groeiproces van het witte goud. Na de presentatie werden de aanwezigen gasten verrast met als voorafje van een hartig asperge toastje en natuurlijk een uit deze streek afkomstige vruchtendrank.

Paasbrunch F-pupillen SC Millingen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Woensdagmiddag 23 maart organiseerden de supportersvereniging en het JAC van SC Millingen samen de paasbrunch voor ruim 50 F-pupillen.

Uiteraard was ook de paashaas aanwezig. Om 13.00 uur werden de voetballertjes welkom geheten in het clubhuis en werd begonnen met de paasbrunch. Na de broodjes en het drinken gingen de kinderen buiten de verstopte eieren zoeken. Aan sommige eieren was een prijs verbonden. Daarna was de prijsuitreiking. Op het terras ging elk team met de paashaas op de foto. Bij het naar huis gaan, kreeg elke pupil nog een zakje Eastermix, zodat ook de kinderen, die geen prijs hadden, niet met lege handen naar huis gingen.

Het JAC en de supportersvereniging bedanken alle kinderen, alle hulpouders en vrijwilligers, die aan deze activiteit meegeholpen hebben.

Twee mooie Giroesbeekacties!

GROESBEEK - Over enkele weken gaan we met drie fietsers van start in Turijn. De Giroesbeek start op de Corso Bolzano, waar dit jaar de finish van de Giro d 'Italia ligt. In tien dagen naar Groesbeek. Tien dagen afzien, zweten en doorbijten. De gemiddelde leeftijd van de fietsers ligt boven de vijftig, dus een flinke prestatie.

De eerste actie hebben we opgezet in samenwerking met Bikelife Sjef van Bergen te Groesbeek. Raad het aantal kilometers dat door de drie startende fietsers samen gefietst is als ze de finish in Groesbeek bereiken. Voor de winnaar heeft Bikelife Sjef van Bergen een waardebon van 100 euro ter beschikking gesteld, te besteden bij Bikelife Sjef van Bergen. Wil je meedoen? Stuur het aantal kilometers, je naam en emailadres voor 5 mei 18.00 uur naar info@sjefvanBergen.nl. De winnaar wordt 7 mei op het Marktplein te Groesbeek bekend gemaakt.

Verder hebben we nog een actie opgezet, dit in verband met de crowdfunding die we doen om geld bij elkaar te krijgen voor de inloopruimtes in de gemeente Berg en Dal.

Door Hotel en Bungalowpark Zevenheuvelen wordt op 7 mei een overnachting met ontbijt aangeboden. Dit kun je winnen door voor 1 mei een bedrag van minimaal 15 euro via de 'nu doneren'-knop op de facebookpagina van Giroesbeek te doneren aan het goede doel. De winnaar kan op 7 mei ons zien binnenkomen, daarna de doorkomst van de renners beleven, genieten van de welness en fitness in het Zevenheuvelenhotel, lekker slapen en de dag erna de start in Nijmegen meemaken. En je steunt er een goed doel mee: de inloopruimten in de gemeente Berg en Dal.

Jacob de Graaf vistoernooi

BEEK - Zondag 20 maart werd in de But In Beek weer het jaarlijkse vistoernooi gehouden. Jacob de Graaf verzorgt ieder jaar de prijzen voor dit toernooi en verwent ons dan ook nog met lekkere hapjes.

Er werd in teamverband (6 spelers ) gespeeld. Na een hele dag spelen waren er twee winnaars met 11 punten die met het gehele team om de eerste en tweede plaats moesten spelen, met ieder èèn boule. Na een bloedstollende strijd van drie mijne`s was het team van Marijke Janssen winnaar van het toernooi.Het was weer hardstikke gezellig met na afloop natuurlijk nog een lekker drankje.

Voorjaarsrommelmarkt fanfare

GROESBEEK - Op zondag 3 april kunt u weer op zoek naar dat ene boek, een nostalgisch servies of prima klein meubilair. Het is dan namelijk weer tijd voor de voorjaarsrommelmarkt, georganiseerd door fanfare Wilhelmina Groesbeek.

De opbrengst komt volledig ten goede aan de muziekvereniging, en dan kan gedacht worden aan opleidingen of instrumenten. Er worden verschillende kraampjes met divers koopwaar uitgestald in een hal van het voormalige pand van Hofei, aan de Cranenburgsestraat 160 in Groesbeek. Tussen 10.00 en 14.00 uur is iedereen welkom! De entree bedraagt 1,50.

12 / 24

13 / 24

EHBO Groesbeek benoemt ereleden tijdens jaarvergadering

Foto: Bert Roodbeen

GROESBEEK – De ehbo-vereniging afdeling Groesbeek heeft tijdens de jaarvergadering donderdagavond in De Linde in Groesbeek 3 trouwe leden het erelidmaatschap toegekend. In 1945 is de ehbo-vereniging Groesbeek opgericht door onder andere Annie Verheij, die het vorig jaar is overleden.

Toen Annie geen actief lid meer van de vereniging was ,in verband met haar leeftijd, heeft het bestuur besloten Annie het erelidmaatschap toe te kennen. Annie was het enige lid die het erelidmaatschap was toegekend. Tijdens de jaarvergadering kende voorzitter Hein Leenders twee trouwe leden het erelidmaatschap toegekend te weten;
P.Jochoms (Petje) is altijd bereid geweest om op landelijker ehbo-oefeningen de helpende hand te bieden daarnaast was hij ten alle tijden voor de Groesbeekse afdeling beschikbaar. Ook heeft hij jaren lang de post per fiets naar de leden gebracht.

H. Nillessen (Broer den Boes) heeft zich ook altijd in woord en daad voor de vereniging ingezet en was daarnaast ook inzetbaar bij de diverse activiteiten en was voor velen het gezicht van ehbo-afdeling Groesbeek.
Tot grote verrassing van Hein Leenders heeft het bestuur besloten hem ook het ere lidmaatschap toe te kennen.

H. Leenders is al 30 jaar voorzitter en is op die plek ook niet meer weg te denken. Hij zou graag een vervanger vinden maar een zo als Hein is er volgens het bestuur geen tweede te vinden. Hein is een zeer prettig persoon om mee te werken. Hij wordt door het bestuur dan ook zeer gewaardeerd en ze willen hem op die plek dus ook niet kwijt.

Alle ereleden werden in de bloemen gezet en kregen een oorkonde met een zilveren randje. Tijdens de vergadering werden ook twee jubilarissen gehuldigd die beiden 25 jaar lid waren, te weten Esra Geertsen en Wim Poorts (deze laatste was afwezig) ook voor hen waren er bloemen.

Nol Saedt (95) overleden

Foto: Piet Spanjers

GROESBEEK - Woensdagmiddag om 16.30 uur is de 95-jarige Nol Saedt overleden. Toen het Duitse leger in 1940 ons land binnen viel, was Arnold Saedt als dienstplichtig soldaat ingedeeld bij de Gele Rijders.

De karakteristieke uniformpet met gele pluim heeft hij zijn leven lang gedragen, evenals de tijdens de bevrijding op 17 september 1944 aan vrijwilligers uitgereikte oranje armband van de Orde Dienst. Tijdens de evacuatie werd hij door de Canadezen en het Militair Gezag ingedeeld bij de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. In 1969 werd hij lid van de voorloper van de 'Groesbeek Airborne Vrienden ', waarvan hij zijn leven lang een trouw en kleurrijk lid was. Nol was een bekend gezicht bij de jaarlijkse evenementen als veteranendag, Dodenherdenking en de Monumententocht op 17 september. Toen de toenmalige Koningin Beatrix, Nol eens aansprak na afloop van de herdenking op de Canadese Erebegraafplaats troffen ze elkaar enkele dagen later opnieuw. Dit keer op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten in Zuid Limburg tijdens het bezoek van George Bush. Nol schudde de hand van Beatrix en sprak de legendarische woorden "dag majesteit, ja , we hebben elkaar kort geleden in Groesbeek ontmoet ". Waarop Beatrix antwoordde: "Dat is waar, ik dacht u al te herkennen." Ter gelegenheid van de 70-jarige herdenkingen rond Operatie Veritable is op dinsdag 10 februari 2015 een plaquette onthuld door de toen 94-jarige Arnold Saedt, het enige nog in leven zijnde lid van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. (zie foto)

Mantelzorgers krijgen urgentie als woningzoekenden in Berg en Dal

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur heeft onlangs besloten mantelzorgers die buiten Berg en Dal wonen en die mantelzorg verlenen in Berg en Dal een urgentieverklaring te verlenen om dicht bij hun verzorgende te willen wonen en afhankelijk zijn van sociale huur.

Met een dergelijke verklaring kan de mantelzorger of ontvanger gemakkelijker aan een woning komen. Deze mantelzorgurgentieverklaring is plaatsgebonden en kan alleen binnen de gemeente Berg en Dal ingezet worden. Wel moet men dan aan enkele eisen voldoen: Er moet sprake zijn van minimaal 10 uur per week mantelzorg verlenen.
De relatie moet minimaal een jaar in stand blijven. Tijdens de beoordeling zal de noodzaak van nabijheid worden meegenomen
De aanvraagkosten bedragen 55,00 euro.
Naast de mantelzorgurgentieverklaring in de sociale huur kan in particuliere sector in een aantal gevallen een mantelzorgwoning vergunning vrij worden gebouwd, ook onder bepaalde voorwaarden.

Elektrische fiets ontvreemd voor winkel in Millingen aan de Rijn

MILLINGEN – Woensdagmiddag is voor een winkel aan de Heerbaan in Millingen een elektrische fiets ontvreemd.

De eigenaresse, een 38 jarige inwoonster uit Kekerdom had de elektrische fiets van het merk Batavus afgesloten en was de winkel ingegaan. Toen zij later huiswaarts wilde keren, was haar fiets verdwenen. De politie doet een beroep op eventuele getuigen met hen contact op te nemen via 0900-8844.

Tuinadviesdagen bij Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen

OCHTEN - Groencentrum De Batterijen organiseert op 1 en 2 april tuinadviesdagen. U kunt dan bij ons terecht voor een advies op maat voor u tuin en dat kan bestaan uit bijvoorbeeld hoe u uw borders in de tuin het beste kan inrichten of dat u de bemesting op de juiste manier toepast.

Daarvoor kunt u bij ons gratis een monster van uw grond laten nemen en welke voedingsstoffen u dan moet toedienen. Hiervoor is op zaterdag 2 april een DCM-specialist aanwezig. Deze houdt ook een lezing over biologische bestrijding in uw moes en/of siertuin. Ook kunt u met onze ontwerper om de tafel wat er allemaal mogelijk is om uw tuin helemaal naar uw zin te krijgen voor wat betreft de beplantingskeuze voor uw tuin of boomgaard. Wij kunnen u daar prima bij adviseren. Ook zijn er diverse bedrijven aanwezig die verwant zijn met producten die u in uw tuin verwerkt of kan gebruiken, zoals natuurlijke afscheidingen, tuinmeubelen, tuinmachines enzovoort. Wij hebben voor u een prachtige collectie bomen en planten staan in een uitstekende kwaliteit. Want het is nu nog een prima tijd om bomen, hagen, heesters, vaste planten enzovoort te planten.

Ook voor de kinderen is er een leuke attractie!

Van harte welkom op onze tuinadviesdagen op 1 en 2 april! De fruit-en sierbomenspecialist uit Ochten!

Boomkwekerij en Groencentrum 'De Batterijen', Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344 641271; info@batterijen.nl; www.batterijen.nl.

Afvallen, gezond leren eten en slank blijven bij EGA Afslankclub Dorien Vernooij

HAALDEREN - Wat is EGA en wie is Dorien Vernooij? Dorien Vernooij is cursusleidster van EGA afslankclub wat staat voor Eerste Goudse Afslankclub( bestaat al 35 jaar), het zou ook Eet Gewoon Alles kunnen betekenen want we eten normaal mee met de pot, we gebruiken in onze eetwijzer die je krijgt als je inschrijft de voedingsschijf 2016), je lichaam krijgt dus alles binnen wat je nodig hebt in de vorm van vitamine, eiwitten, mineralen dus alle voedingsstoffen.

We gebruiken dus bij EGA geen supplementen, geen shakes maar alleen maar gezonde dingen. De taak van Dorien is om de uitdaging met jullie aan te gaan naar een goed gewicht en een gezond lichaam. Elke week een leuk recept, goede informatie, weegmoment en iets te proeven hoe we kunnen eten!

De nieuwe schijf van 5 is bekend geworden op 21 maart en ik ben er trots op dat het programma van EGA precies de schijf van 5 is. Gezond eten, lekker eten en al je goede voedingsstoffen binnen krijgen door normaal met de pot mee te eten.

Ik leer jullie omgaan met de luxe van 2016 op een gezonde manier. Nieuwsgierig? Bel met Dorien (0481) 461413 of kijk op www.ega-dorienvernooij.nl. U mag ook altijd binnen lopen op een groep bij u in de buurt.

Woonmarkt Stekkenberg: huizen met vakantiegevoel

GROESBEEK – Sportievelingen, gezinnen, natuurliefhebbers en andere belangstellenden met verhuisplannen kunnen zaterdag 16 april terecht op de woonmarkt in voorzieningenhart Op De Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek.

Wie weet vervullen de daar gepresenteerde halfvrijstaande koophuizen en kavels op de Groesbeekse Stekkenberg hun woondroom. Op dDe Stekkenberg verrijzen binnenkort veertien duurzame twee-onder-een-kaphuizen met grote keuzevrijheid van toekomstige eigenaren bij de indeling en afwerking ervan.

De belangstelling voor deze vijfkamerwoningen met tuin is nu al groot. De koophuizen komen op steenworp afstand van het (Avonturen)bos. Ideaal voor kinderen, natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Daarnaast zijn er nog vier van de twaalf bouwkavels te koop. Er zijn veel goede voorzieningen in de buurt zoals in het voorzieningenhart waar een peuterspeelzaal, een basisschool, kinderopvang en een trefpunt voor de buurt. Daarnaast zijn er diverse sportclubs en voor de kinderen is er een fantasierijk Avonturenbos waar ze veilig kunnen buitenspelen. Het dorp Groesbeek heeft een groot winkelaanbod en een gevarieerde horeca.

De Stekkenberg ligt op fietsafstand van Nijmegen met een rijk cultureel en uitgaansleven. Tijdens de woonmarkt op zaterdag 16 april van 11.00 tot 15.00 uur krijgen de aanwezigen een beeld van de te bouwen twee-onder-een-kapwoningen en van de nog beschikbare kavels.

Betaalbare websites en drukwerk, voor iedereen!

REGIO - HG Design is al twee jaar hét adres voor goede en betaalbare websites maar is ook al geruime tijd leverancier van drukwerk. Vanaf het ontwerp van uw logo of huisstijl tot het ontwerpen, realiseren en voordelig laten drukken van uw briefpapier, enveloppen, visitekaartjes.

Maar ook voor het grotere werk zoals bijvoorbeeld reclameborden en spandoeken kunt u bij HG Design terecht. "Ik vind het belangrijk dat voor iedereen, starters of reeds gerenommeerde bedrijven hun reclame-uitingen en bedrijfsdrukwerk bij hen past en betaalbaar is", zegt Henrike Meij, eigenaresse bij HG Design.

"Veel mensen denken dat drukwerk, maar ook een website erg duur is, maar dat hoeft dus helemaal niet." HG Design gaat voor persoonlijk contact, korte lijnen en goede samenwerking. Communicatie is het belangrijkste! "Ik ga met m'n klanten in gesprek, zorg ervoor dat we samen hét product maken wat bij hen en het bedrijf past." www.hg-design.nl / info@hg-design.nl / 06 12186242.

Podotherapie Groesbeek

GROESBEEK - Voeten zijn belangrijker dan u denkt. Gemiddeld zet u 8000 tot 10000 stappen per dag. Dat betekent dat u in uw hele leven ongeveer vier keer de wereld rondloopt.

Een hele belasting voor uw voeten,maar ook voor uw enkels, knieën, heupen en rug! Een podotherapeut onderzoekt en behandelt deze klachten. De klachten waar een podotherapeut veel mee te maken krijgt zijn hielklachten, klachten aan tenen of aan de voorvoet (doorgezakte voorvoet) en het teveel naar binnen "knikken" van voeten, enkels of knieën. Ook zien wij veel kinderen waarbij de voetstand afwijkt (met of zonder klachten). Diabetespatiënten worden bijna altijd preventief doorverwezen naar een podotherapeut door hun huisarts of praktijkondersteuner om klachten te voorkomen.

Reeds 25 jaar is op de Hoflaan 3A (bij de Aldi) Podotherapie Groesbeek gevestigd. Uw vertrouwde adres bij voet-, knie-, heup- en rugklachten. Met of zonder verwijzing toegankelijk. Graag tot ziens!

`t Margrietje, de enige Fleuropbloemist in de regio

GROESBEEK - Sinds afgelopen week is 't Margrietje de enige Fleuropbloemist in de regio. Al een aantal jaren zijn zij lid van Fleurop bloemen verzendorganisatie, maar nu zijn zij de enige in Groesbeek en omgeving. Ook de Fleuropcadeaubonnen kun je besteden en kopen in de winkel. Voor jezelf of om een ander te verrassen.

Je kunt je boeket laten bezorgen waar en wanneer je wilt over de hele wereld. De kleur, prijs en soort bloemen kun je zelf bepalen. Zelfs kun je aangeven of het in de ochtend of middag gebracht moet worden. Naast de Fleuropdiensten bezorgt 't Margrietje ook gewoon uw boeket in Groesbeek. En kun je er terecht voor bruids- en rouwwerk en mooie woonaccessoires. Je bestelling kun je doorgeven in de winkel, maar ook telefonisch of via mail.

Bloemen- en cadeaushop 't Margrietje, Margrietstraat 3 (Stekkenberg) Groesbeek; 024 3971443; info@margrietjegroesbeek.nl.

Welkom bij Art Culinair: Wij koken graag voor u!

ANDELST - Gezond, gevarieerd en lekker eten… u komt er niet altijd aan toe. Wij koken graag voor iedereen die niet meer elke dag een verse maaltijd kan koken of hiervoor geen tijd heeft. Bijvoorbeeld als u moet overwerken of druk bent met uw gezin. Of u gaat gewoon voor het gemak.

U verdient een gezonde, verse maaltijd. Art Culinair doet dat met de lekkerste gerechten, ambachtelijk bereid van dagverse, seizoensgebonden producten. Onze keuken is centraal gelegen in de Betuwe.

U hoeft de deur niet uit voor een lekkere, gezonde maaltijd, want wij bezorgen gratis aan huis. Wij willen u volledig ontzorgen, zodat u geen omkijken heeft naar de maaltijd.

Wij hebben passie voor ons werk en dat proeft u! Maak nu gebruik van ons kennismakingsaanbod en ontvang de eerste twee weken uw maaltijden voor slechts € 4,95 per stuk.

Eet Smakelijk!

24 / 24