GN Arnhem

14 januari 2017

GN Arnhem 14 januari 2017


Open Week Medi@trefpunt Arnhem-Zuid

ARNHEM - Ter gelegenheid van 20-jarig jubileum van het SeniorWeb wordt op 17, 18, 19 en 21 januari van 9.30- 11.30 uur open huis gehouden.

"Hier kunt u kennismaken met ons aanbod van klassikale en individuele computer- en tabletcursussen voor volwassenen en senioren. Deze cursussen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers en zijn gericht op het bevorderen van digitale zelfstandigheid."

Tegenwoordig wordt het steeds meer vanzelfsprekend geacht dat mensen over bepaalde (basis-)PC-vaardigheden beschikken, zoals bijvoorbeeld internetten, e-mailen, internetbankieren en digitaal aangifte doen voor de belasting. Heeft u daarom behoefte aan meer kennis over het gebruik van uw PC of tablet, of kent u mensen voor wie een cursus interessant is, dan is onze open week een prima gelegenheid u nader te informeren. De cursussen richten zich zowel op beginners als gevorderden.

Er zijn cursussen voor bijvoorbeeld Windows 10, tablets (zowel Android als I-Pad) en digitale fotobewerking. De cursussen worden in kleine groepen (maximaal zes personen) of individueel gegeven. Ook zijn er inloopochtenden voor hulp en advies.

Voor meer informatie over Mediatrefpunt Arnhem zie ook www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl. "Als u belangstelling heeft, bent u welkom op De Gaanderij van de SWOA, Driemondplein 1, Elderveld; 026 3810265. Mediatrefpunt Arnhem-Zuid is een onderdeel van SWOA en is aangesloten bij SeniorWeb.

Eldense Avond bij De Meulewiekers in Elden

ARNHEM - Zaterdag 14 januari houdt carnavalsvereniging De Meulewiekers uit Elden onder leiding van het nieuwe prinsenpaar Prins Frank de tweede en zijn hofdame Manon haar jaarlijkse Eldense Avond.

Thema dit jaar is Night at the Movies. Gevraagd wordt alle bezoekers zich te verkleden in een filmthema. Samen met de leden, bevriende verenigingen en sponsoren maken ze er een groot feest van. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ons huisorkest Triple; dat wordt weer supergezellig. Aanvang 20.11 uur in zaal Ons Huis aan de Brink 9 in Elden. Leden gratis toegang; niet-leden betalen 12.50 euro. Men kan ook aan de entree nog lid worden.

Meiden ESA Rijkerswoerd scoren drieklapper!

ARNHEM - Een unieke prestatie van voetbalclub ESA Rijkerswoerd. Liefst drie meisjesteams zijn vol overtuiging herfstkampioen geworden en promoveren naar de eerste klasse.

In drie verschillende leeftijdsklassen binnen de voetbaldivisie voor de meisjes, heeft ESA zich flink op de kaart gezet. De meisjes tot een leeftijd van 13 jaar, tot 15 jaar en tot 17 jaar zijn alle drie ongeslagen kampioen geworden. Dit is nog niet eerder gebeurd in de clubgeschiedenis en werd in de maand december uitbundig gevierd.

Meisjesvoetbal is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Waar de landelijke inschrijvingen voor het jongensvoetbal afnemen, stijgt het aantal meisjes dan kiest voor voetbal met flinke sprongen. ESA Rijkerswoerd werkt hard gewerkt aan het verder professionaliseren van de meisjesdivisie, en heeft ambitie om ook volgend jaar flink te groeien. “De resultaten van de huidige meisjesteams gaan hier zeker bij helpen”, aldus Michel Blom, coördinator dames- en meisjesvoetbal binnen ESA Rijkerswoerd. “Het is een unieke prestatie, maar ook een verdiend resultaat. De meiden hebben er keihard voor gewerkt, en dat wordt nu beloond. Het is fantastisch om te zien met hoeveel plezier de meiden binnen de club ervoor gaan”, aldus Blom die dit jaar is gestart in zijn nieuwe rol bij de club.

"Mocht je het leuk vinden om je aan te melden als nieuwe speelster? Of wil je misschien een keer vrijblijvend meetrainen? ESA Rijkerswoerd biedt volop mogelijkheden. Je kan hiervoor een e-mail sturen aan dames-meisjes@esa-rijkerswoerd.nl."

Thee met Thema in Oosterbeek

REGIO - Thee met Thema in Oosterbeek op zondag 22 januari in de Vredebergkerk, Toulon van de Koogweg 3 in Oosterbeek.

In het kader van de ontmoetingen Thee met Thema vindt deze bijeenkomst plaats met als onderwerp 'Uitbehandeld' of toch niet? Inleider is Rob Schonck. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de vraag: 'Hoe lang gaan we door met medisch behandelen?' Is er nog een behandeling mogelijk? Wat zal die brengen? Of is het beter het niet te doen. Wat betekent 'kwaliteit van leven'? Is het objectief vast te stellen wanneer die kwaliteit er niet meer is? Het lijkt steeds meer een tendens om zo lang mogelijk door te gaan. Wat zijn daar de oorzaken van? Liggen die bij de patiënt, arts of samenleving? Hierover gaan we met elkaar in gesprek. Huisarts Rob Schonck zal zijn ervaringen met ons delen.

Rob Schonck is huisarts in het Limburgse Velden sinds 1997. Aanvang 16.30 uur (inloop met koffie/thee vanaf 16.00 uur), in de Vredebergkerk. Informatie: jocelyn.van.nieuwenhuyzen@gmail.com.

Beginnerscursus hardlopen

ARNHEM - Om 2016 sportief goed te beginnen start Loopgroep Warnsborn een loopcursus voor mensen die niets of nauwelijks iets aan hardlopen hebben gedaan. De cursussen starten op woensdag 18 en op zaterdag 21 januari.

Bij de beginnerscursus is techniek belangrijker dan afstand en tijd. Als men eenmaal de goede techniek te pakken heeft, komt dat vanzelf! De cursus duurt 10 weken, in die weken wordt de conditie rustig uitgebouwd van nul naar 20 minuten hardlopen.

De cursus op woensdag (18 januari) begint om 19.30 uur. Startlocatie is de school naast de Heilige Hartkerk bij de kruising van de Bakenbergseweg/Izaak Evertslaan. Zaterdag (21 januari) begint 's morgens de cursus om 8.30 uur. Startlocatie is de parkeerplaats van de Oranjerie op Warnsborn. Deze cursus is een prima opstart als voorbereiding voor wedstrijden als de Mariekenloop, de grootste damesloop in Nederland. En natuurlijk voor andere wedstrijden waar mannen ook welkom zijn!

Core-Stability training in de zaal voor hardlopers. Op maandag 23 januari start een bijzondere zaaltraining, speciaal voor hardlopers en duursporters. Op een leuke intensieve wijze kan men daar werken aan een sterke Core-Stability. Dit doen we door in de gymzaal, op een uitgebalanceerde manier, werken aan je kracht, controle en evenwicht. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van twee trainingsvormen, de methode Verheul en Pilatus. Zo kan men op een goede manier de sportprestatie nog een extra boost geven en werken aan blessurepreventie.

De trainingen vinden plaats op maandag in de gymzaal van de Bauerstraat 6, in Arnhem-Noord. De start is 23 januari en gaan door tot en met maandag 27 maart. De tijd is van 20.00 tot 21.00 uur.

Volleyballen bij Arma: actie én ontspanning

ARNHEM - Recreatieve volleybalvereniging Arma nodigt iedereen uit om in het nieuwe jaar een avondje gratis mee te trainen in de sportzaal bij het Olympus College in Arnhem-Zuid.

Want elke maandagavond een paar uurtjes trainen bij deze recreatieve volleybalclub is niet alleen heerlijk sportief, maar ook gezellig. Onder leiding van twee professionele trainers wordt in het eerste trainingsuur aandacht besteed aan warming-up, ontwikkeling van de techniek en spelinzicht. Het tweede uur staat garant voor een partijtje volleybal, waarbij spelers het in gemixt teamverband tegen elkaar opnemen.

Arma heeft op het ogenblik ongeveer dertig leden in de leeftijd vanaf ongeveer 18 jaar tot boven de 60 en iedereen met een beetje gevoel voor volleybal en spel - ervaren of onervaren - kan bij S.V. Arma terecht. De beginnende speler krijgt de techniek vaak vlot onder de knie en maakt al snel vorderingen in het spel.

Mocht dit je niet genoeg zijn, kun je je ook nog uitleven in onze recreatieve midweekcompetitie in sporthal Valkenhuizen. Deze is om de week op woensdag. Dus eens per twee weken speel je je wedstrijden waarin de teams gemixt zijn samengesteld. Deze competitie is uiteraard nog fanatieker dan de training, omdat op vier niveaus tegen andere teams kan worden gespeeld, maar plezier staat te allen tijde bovenaan!

"Naast deze volleybal activiteiten organiseren we zelf ook nog een aantal activiteiten. Zo is er jaarlijks een pro-actieve Arma dag, twee maal per jaar een gezellig seizoen-einde-toernooi met een hapje en drankje en natuurlijk in het najaar het Arma herfsttoernooi.

Wij trainen op de maandagavond van 19:30 tot 21:30 in de sporthal van het Olympus college naast de Rijnhal. Het adres is Olympus 11 in Arnhem.

Bekijk ook een onze website www.sv-arma.nl en heeft u belangstelling dan kunt u voor informatie contact opnemen via arma.volleybal@gmail.com of 06 53631213. Je bent welkom om tweemaal vrijblijvend mee te trainen en een indruk te krijgen van SV-Arma."

Expositie in Kerkje van Persingen

PERSINGEN – Het Duivense schilderscollectief exposeert op zaterdag 21 en zondag 22 januari in het Kerkje van Persingen, van 11.00-17.00 uur.

Cynthia van Ginneke uit Arnhem, Barbara Koornneef uit Huisen en Edu Gijsbertse uit Duiven tonen hun brede scala aan schilderwerken, waarin 'water in verschillende verschijningsvormen', 'alledaagse mensen en objecten in een ongebruikelijke setting' en 'een diversiteit aan onderwerpen en technieken' worden verbeeld.

De drie trekken artistiek al jaren met elkaar op en werken samen met veel passie, stimulans en het leren van elkaar. Alle drie de kunstenaars zijn aanwezig om aan belangstellenden hun schilderwerken nader toe te lichten. Het kerkje ligt aan de Persingsestraat 7 in Persingen.

Happiness Programma Art of Living

ARNHEM - Het Happiness Programma van Art of Living is een sprankelende cursus met yoga, adem, meditatie en eeuwenoude Vedische kennis praktisch gemaakt voor je dagelijkse leven. Je leert de Sudarshan Kriya: een krachtige ademtechniek die je lichaam en geest bevrijdt van stress.

Praktische ademtechnieken / beter slapen / meer energie stressreductie / focus & concentratie. Deze cursus vindt plaats in het Yogahouse, Putstraat 11 in Arnhem. De cursustijden zijn vrijdag 10 februari van 19 tot 22 uur; zaterdag en zondag van 10 tot 13 uur.

Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan op www.artofliving.org of neem contact op met Sara Mirmohamadi: 06 42200217 sara.artofliving@gmail.com. Eerst kennismaken met Art of Living kan ook via een van de introductieworkshops op 6, 21 of 22 januari in Arnhem.

Alpha-cursus Kruiskerk

ARNHEM - Vraag jij je soms ook af waar je voor leeft? En wat de diepste zin van jouw bestaan is? De alpha-cursus geeft heldere antwoorden op allerlei levensvragen.

Vanuit de basis van het christelijk geloof kun je ontdekken wie je werkelijk bent en waarvoor je bent bedoeld. Het raakt je hart en prikkelt je verstand! Nieuwsgierig geworden? De volgende Alpha-cursus start op donderdag 19 januari om 18:30 uur! Wees welkom! De alpha-cursus wordt gegeven in de Kruiskerk aan de Lisdoddelaan 30 in Malburgen.
"Wil je meer informatie, of wil jij je alvast opgeven voor de alpha-cursus, neem dan contact op via alpha-cursus@kruiskerk-arnhem.nl."

Vijfhonderd kilometer fietsen… in 24 uur!

ARNHEM - Op 24 en 25 juni rijden 750 (amateur-)wielrenners 24 uur non-stop om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen.

HomeRide is een 500 kilometer lange sponsorwielertocht zodat ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn. Ronald McDonald Huis Arnhem zoekt enthousiaste teams voor deze sportieve uitdaging.

Ronald McDonald Huis Arnhem is voor kinderen en ouders (zo'n 7000 per jaar) een onmisbaar (t)Huis. Dit is alleen mogelijk dankzij iedereen die hen een warm hart toedraagt. Voor alle kosten is het Huis 100 procent afhankelijk van sponsoring, giften en acties. Deelnemers aan HomeRide maken mogelijk dat ouders bij hun zieke kind kunnen zijn.

HomeRide is een uniek wielerevenement dat op 24 en 25 juni plaatsvindt. Deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht gaat dit jaar in de vorm van een hart (onder andere langs Ronald McDonald Huis Arnhem). Deelnemen kan in estafettevorm of als 'full-rider'. Zie ook: www.homeride.nl.

Iedereen kan meedoen. Ervaren wielrenners én minder sportieve vrienden of collega's. Naast rijders zijn teambegeleiders onmisbaar. Doorzettingsvermogen en samen ergens voor gaan, maakt HomeRide onvergetelijk.

Dinsdag 24 januari is er een HomeRide informatieavond in Ronald McDonald Huis Arnhem. Meer informatie: Irma Heebing (manager Ronald McDonald Huis Arnhem). E: i.heebing@ronaldmcdonaldhuis.nl / M: 06 83166357.

ARNHEM - Op donderdag 19 januari is in Vreedenhoff het maandelijkse Alzheimer Café: trefpunt voor mensen met dementie en hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen. Het thema is deze maand: Met mij is toch niets aan de hand?

Iedereen vergeet wel eens wat, maar waaraan kun je merken of het meer is dan normale vergeetachtigheid? Bij welke signalen ga je naar de huisarts? Hoe verloopt het proces tot de diagnose is gesteld? Geriatrisch verpleegkundige Renate Pol, werkzaam bij Rijstate Ziekenhuis poli geriatrie, neemt ons voor de pauze mee vanaf het 'niet pluis gevoel' naar de te nemen stappen.

In en na de pauze is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen, onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. Er is een stand met informatiemateriaal over dementie van Alzheimer Nederland. Iedereen is welkom op donderdag 19 januari bij Woonzorgcentrum Vreedenhoff, Esperantolaan 2 in Arnhem. Het Café opent om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur, de sluiting is om 21.00 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen via Alie van den Brink; 06 30411858 of via arnhem@alzheimer-nederland.nl.

Judoka's Bushi Arnhem ontwikkelen zich positief

ARNHEM - Onlangs werd het negende internationale Top Judotoernooi Haarlemmermeer gehouden. Zaterdag 17 december namen 16 wedstrijdjudoka's -12 jaar of -15 jaar van budovereniging Bushi Arnhem deel aan het goed bezette judotoernooi.

Er is flink gestreden en geknokt door de judoka's. Dat resulteerde in totaal vijf podiumplaatsen: Daan Radier (eerste), Faye Tempel en Faye Hensen (tweede), Danée Roos en Stan Heg (derde).

Zondags was het judotoernooi voor -17 jaar. Deze toernooidag is tevens een nationaal meetmoment voor het internationale kwalificatie traject 2017 van de JBN. Een extra motivatie voor de judoka's om te laten zien wat ze waard zijn. De 11 deelnemende talenten van Bushi Arnhem konden goed mee komen op dit hoge niveau. De prijswinnaars waren Koen Heg (kampioen), Noer Zouaidia en Victor van Gerven (zilver) en Amber van Workum (brons).

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op de website en facebook.

Alzheimer Café: Met mij is toch niets aan de hand?

ARNHEM - Op donderdag 19 januari is in Vreedenhoff het maandelijkse Alzheimer Café: trefpunt voor mensen met dementie en hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen. Het thema is deze maand: Met mij is toch niets aan de hand?

Iedereen vergeet wel eens wat, maar waaraan kun je merken of het meer is dan normale vergeetachtigheid? Bij welke signalen ga je naar de huisarts? Hoe verloopt het proces tot de diagnose is gesteld? Geriatrisch verpleegkundige Renate Pol, werkzaam bij Rijstate Ziekenhuis poli geriatrie, neemt ons voor de pauze mee vanaf het 'niet pluis gevoel' naar de te nemen stappen.

In en na de pauze is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen, onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. Er is een stand met informatiemateriaal over dementie van Alzheimer Nederland. Iedereen is welkom op donderdag 19 januari bij Woonzorgcentrum Vreedenhoff, Esperantolaan 2 in Arnhem. Het Café opent om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur, de sluiting is om 21.00 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen via Alie van den Brink; 06 30411858 of via arnhem@alzheimer-nederland.nl.

Sportclub Westervoort MO17 zoekt meer girlpower

WESTERVOORT - Bij Sportclub Westervoort is het jongensvoetbal niet alleen belangrijk, ook het meidenvoetbal is iets waar ze trots op zijn. De selectie groeit ontzettend, binnen twee jaar tijd is het ze gelukt om drie meidenelftallen op te richten. Natuurlijk is ook een dameselftal actief.

In deze jaren hebben ze liefst drie kampioenschappen mogen vieren, de meiden O13 wist een keer de titel te pakken en de meiden O15 zelfs twee keer. Het splinternieuwe elftal van deze blauw witte meidenselectie is de meiden O17 dat nu bestaat uit twaalf speelsters. Zij zullen na de winterstop spelen in de tweede klasse.

Doordat ze nu hulp krijgen van de meiden O15 kunnen wedstrijden worden gespeeld. Toch zijn nieuwe voetbalvriendinnen ontzettend welkom zodat ook dit meidenelftal wedstrijden kunnen spelen met genoeg (eigen) speelsters.

Ben jij 15 of 16 jaar en lijkt het je leuk om bij deze meidenselectie aan te sluiten? Wacht dan niet langer! Aanmelden kan via www.scwestervoort.nl, ook kan je hier op kijken voor nog meer informatie.

Succesvol toernooi van Taekwondo Academie Gelderland

ARNHEM - Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) heeft onlangs op een tweedaagstoernooi in totaal 24 prijzen gewonnen. Vanwege de omvang (honderden deelnemers) was het toernooi over twee dagen verdeeld.

Op zaterdag de Elite Cup voor de junioren & senioren hoge banders en op zondag een speciale kids cup voor lage banders. In totaal waren er 18 taekwon-doins vanuit TAG actief en samen hebben ze 24 keer een prijs gewonnen waarvan zes keer de felbegeerde eerste plaats. Resultaten waarop de club zeer trots is.

Deelnemers werden ingedeeld op leeftijd, niveau, geslacht en graad. Bij de Elite Cup wist Annelot Bakker kampioen te worden op de vliegende yop (zo hoog mogelijk met een trap een plank raken). Bij de kids cup Elise van Overbeek kampioen op hoogtesprong trap, Anna Rijks eerste plaats tuls (stijlfiguren), Law Owen eerste plaats sparren (vrije gevecht), Gislaine Vierstraete wist liefst bij zowel Tuls al sparren kampioen te worden. Een knappe prestatie. Meer informatie staat op www.tagelderland.nl.

Nieuw: VeteranenOverbetuwe®

ELST - Sinds woensdag 4 januari is de oprichting van vereniging VeteranenOverbetuwe® een feit . Bij Notariskantoor Oldenburger en Castrop in Elst passeert om 14.30 uur de officiële akte.

VeteranenOverbetuwe® is opgericht voor alle veteranen woonachting in de gemeente Overbetuwe en heeft belangenbehartiging van veteranen als doel. Alle veteranen in de gemeente Overbetuwe zijn lid van deze vereniging.

VeteranenOverbetuwe® kan als de opvolger worden beschouwd van de Elster Veteranen Sociëteit die in december 2015 is opgeheven. De eerste bijeenkomst voor veteranen is gepland op zaterdag 28 januari (www.veteranenoverbetuwe.nl).

Zoektocht naar de creatie van het ideale beeld

RANDWIJK - Op 18 januari verzorgt Natuurfoto Rivierenland de tweede openbare lezing van het winterseizoen. Dit keer een lezing door het jonge talent Mark Oomens.

Mark won in 2016 de Marius van der Sandtbeurs, een prestigieuze beurs voor jonge natuurfotografen. Mark heeft als basis macrofotografie. Tijdens deze lezing wil Mark niet alleen zijn beste beelden tonen, maar ook de technieken die hier achter schuilen.

De avond is open voor belangstellenden. Tijd: 20.00 uur. Kosten: 5 euro. Randwijks Hof, Bredeweg 8a, Randwijk.

Feest bij De Marskoppen

ARNHEM - Op 14 januari houdt carnavalsvereniging De Marskoppen 'The Night Of The Stars'. Het Prinsenpaar, Vorst en ere-Grootvorst heten allen welkom op dit bijzondere dansfeest.

Alle vrienden van de De Marskoppen zijn welkom in de door henzelf gekozen outfit als beroemd artiest of filmster. De organisatie heeft vier thema's bedacht, te weten: Saturday Night Fever / Grease, Tropical, Western en New York / Broadway (bijvoorbeeld Dean Martin of Frank Sinatra). "Kortom, we laten ons verrassen en hopen u allen te ontmoeten als een bekende 'star'. Of komt u als Frans Bauer of de Toppers, geef uw fantasie een kans! Maar in smoking of een glitterjasje bent u natuurlijk ook welkom. Zoals een echte ster betaamd zult u met alle egards worden ontvangen." Het is een open avond dus kom op tijd. Aanvang 20.00 uur in de feestburcht zaal Bonnie & Clyde, Klapstraat 13 in Elden/ Arnhem. Info: 0653413245 of email: marskoppen@telfort.nl.

Op het programma staat verder:

25-2 kindercarnaval, aanvang 13.30 uur, alle kids tot en met 10 jaar zijn welkom!

25-2 Hollandse avond, aanvang 20.00 uur, trek iets geks aan!

27-2 Früshoppen thuis, aanvang 12.00 uur tot 18.00 uur.

IEZIE-Fit biedt Bodytec Training middels EMS

ELST - Wat betekent het? In de conventionele sportschool kun je per workout maximaal twee spiergroepen per keer trainen. De door Iezie-Fit gebruikte EMS-techniek stelt je in staat om acht spiergroepen tegelijk te trainen!

Tijdens de training, die twintig minuten duurt, wordt speciale onderkleding gedragen die geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Daaroverheen wordt een speciaal electrodenvest op het bovenlichaam gedragen, met daaraan gekoppeld electroden voor de arm- been-en bilspieren. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. De oefeningen worden afgestemd op de behoefte en het niveau: zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. Met de Miha-Bodytec training kan iedereen, in korte tijd, resultaat behalen. Omdat de hartslag nauwelijks verhoogt, is de training voor iedereen goed vol te houden. En niet geheel onbelangrijk, veel privacy, altijd persoonlijke aandacht, geen groepstrainingen en (gratis) parkeren.

Tijdens de training met Miha-Bodytec bij Iezie-Fit kun je meerdere doelen bereiken:

EMS vergroot de maximale spierkracht en -opbouw, verhoogt de bewegingssnelheid en conditie, kan helpen spieren weer op te bouwen na tijdelijke inactiviteit, kan preventief en pijn verlichtend werken bij rugklachten, stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling, helpt vetpercentage en totaal gewicht te verminderen, verbetert de huid en de lichaamscontouren…

Je bent van harte welkom! Maak gebruik van onze kennismakingsaanbieding drie keer trainen voor 49 euro of doe de eerste drie maanden van 2017 mee aan de Iezie-Fit Challange! (kijk voor meer informatie op www.iezie-fit.nl).

We zien je graag bij Iezie-Fit. Mail ons voor een afspraak info@iezie-fit.nl. IEZIE-Fit, Pr. Irenestraat 80, Elst; Hoofdstraat 155, Velp.

Open Dagen Lorentz Lyceum 3 en 4 februari

ARNHEM - Op het Lorentz Lyceum ga je de wereld ontdekken. Op zoek naar wie jij bent, naar wat je goed kunt en naar de dingen die jij echt leuk vindt. Bovendien maak je kennis met andere landen, talen en culturen. Samen grenzen verleggen en je talenten ontwikkelen: dát is het Lorentz Lyceum, zodat je straks vanzelf jouw plek in de wereld vindt en je overal thuis voelt.

Op het Lorentz Lyceum kun je naar de havo, het vwo, het gymnasium en het Opus (afdeling voor hoogbegaafden). Daarnaast kun je tweetalig onderwijs volgen op ieder niveau. Als je van een uitdaging houdt en een voorsprong wilt voor later, is tweetalig onderwijs zeker iets voor jou. Bijzonder is ook dat je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een eindexamen in Chinees en Spaans.

Het Lorentz Lyceum is een leuke, veilige en gezellige school, waar altijd wel wat te doen is; zoals buitenschools sporten. We hebben speciaal voor de brugklassen een eigen fietsenstalling, een brugklaskantine en zelfs een eigen conciërge.

Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten als je op het Lorentz Lyceum zit? Kom naar de open dagen op vrijdag 3 februari van 19.00 tot 21.30 uur en 4 februari van 09.30 tot 13.00 uur.

Lorentz Lyceum, Groningensingel 1245,Arnhem; www.lorentzlyceum.nl.

Beginnen met Zen

REGIO - Vanaf donderdagavond 9 februari om 20.00 uur kunnen belangstellenden bij stichting Flowing Mountains kennismaken met zen.

Zen is een uitermate praktische spirituele weg. Zen betekent 'gewoon zitten'. Maar zodra je gewoon gaat zitten, merk je wat er in jou gebeurt. Door onophoudelijk je geest te observeren, leren we ons ware zelf kennen. Bij de beoefening van zen speelt meditatie een centrale rol. Het brengt je rust en verdieping, zodat je ruimte krijgt voor vragen en open komt te staan voor inzicht. Meditatie is geen zweverige bezigheid. Het is een oefening in helder leren kijken en afscheid nemen van gewoonten en ingesleten patronen die onze blik op de werkelijkheid en op wie we zijn vertroebelen. Tijdens het mediteren keren we de blik naar binnen en laten we ons licht naar binnen schijnen om van daaruit het leven te zien zoals het is. Het is de werkelijkheid zien zoals die is en jezelf aanvaarden zoals je bent. Het is thuiskomen, het openen van ons hart.

De cursus wordt gegeven door Stichting Flowing Mountains, een ideële stichting die vanuit en boeddhistische levenshouding mensen helpt zichzelf te ontwarren. In elke les zal een ander aspect worden behandeld: lichaamsoefeningen, verschillende zithoudingen, concentratie op de adem, reciteren van sutra's, maar ook het meditatief theedrinken en de loopmeditatie komen aan bod. Ter afsluiting bespreken we elke keer een inspirerende tekst over zen. Bij elke les is er voldoende ruimte om je eigen ervaringen te bespreken en vragen te stellen.

Meer informatie staat op www.flowingmountains.nl.

Dierenwinterweetjes Lichtenbeek

Foto: Rob van ít Zelfde

ARNHEM – De boswachter van Geldersch landschap en Kasteelen verzorgt op zondag 22 januari een winterwandeling op landgoed Lichtenbeek met als onderwerp 'dieren(winter)weetjes'.

In de winterperiode ziet de natuur er heel anders uit dan in de zomermaanden. Planten verstoppen zich diep onder de grond en groeien niet. Sommige dieren doen een winterslaap of verpoppen zich. Heerst er inderdaad stilte in de natuur of is het slechts schijn? Tijdens deze excursie vertelt de boswachter allerlei (dieren)winterweetjes. Daarnaast is er ook aandacht voor diersporen en paddenstoelen.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van de Airborne Begraafplaats, van Limburg Stirumweg in Oosterbeek aan de noordzijde van NS Station Oosterbeek. GPS DD (decimale graden): 51.993053, 5.849759. Duur: 2 uur. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Dick Wijnveldt, 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff, 06 23218416.

'Kusje erop' in Elst

ELST - Op zaterdag 14 januari speelt het cabaretduo Niet Schieten! de voorstelling 'Kusje erop' bij Theater De KiK in De KultuurKlup in Elst. Aanvang 20:30 uur. Kaarten en meer informatie op www.theaterdekik.nl.

Met een grote grapdichtheid en hilarische schijnlogica gaan Arend en Maarten in een ijzersterk verhaal de strijd aan met het groeiende cynisme, de kusje-erop-mentaliteit en vooral met elkaar.

Hier en daar zal het een beetje schuren of een klein beetje pijn doen. Maar als herboren komt u 2 uur later de zaal uit en de enige kramp die u nog zult ervaren is de 'kramp in de kaken' van het lachen. En als dat echt te veel pijn doet... Kusje erop!

Christelijke sabbatvierende muzikale samenkomsten

ARNHEM - "U wordt op de eerste en derde Sabbat/zaterdag van de maand gastvrij ontvangen om onze Focusdienst bij te wonen aan de Wassenaarweg 5 in Arnhem-Zuid."

Muziek speelt hierbij een grote rol en daarnaast is er altijd een inspirerende spreker. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn betrokken en zeer actief in de dienst, waardoor de diensten dynamisch, verfrissend en sfeervol zijn.


"Om de middag helemaal compleet te maken is er na de dienst een Meet & Greet met één keer per maand een Healthy High Tea, waarbij u eveneens van harte welkom bent voor dit gezellige samenzijn." Inloop vanaf 13:30 uur, aanvang: 14:00 uur

Focus Arnhem-Zuid; Wassenaarweg 5 Arnhem. Voor meer informatie zie:www.focusarnhemzuid.nl of www.facebook.com/focusarnhemzuid.

Cursussen in Elderveld

Houders GelrePas 2017 krijgen 50% korting op maximaal 2 cursussen per jaar!

- Bloemschikken - donderdagavond

- Computergebruik voor beginners (Windows 10)

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio Versie 20 - woensdagavond

- Eerste Hulp aan Kinderen - maandag-/donderdagavond

- Eerste Hulp aan Kinderen bijscholing - maandag-/donderdagavond

- Hartreanimatie - maandagavond 30 januari en 6 februari 2017

- Hartreanimatie bijscholing - maandag-/donderdagavond

- Schilderen en tekenen / open atelier - dinsdagavond

- Spaans (vervolgcursus) - zaterdagochtend        

                                                                                                

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdagavond

- Basiscursus Engels - maandagavond

- Digitale fotobewerking voor beginners - dinsdagavond

- Conditiegym - donderdagochtend

- Frans beginners (niveau 1 à 2 jaar Frans) - donderdagavond

- Frans conversatie voor gevorderden - donderdagavond

Voor nadere informatie over deze cursussen kunt u de Wijkvereniging Elderveld bellen, tel. 381 07 98 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Zwarte band voor Maike Assink

ARNHEM - Onlangs heeft Maike Assink van budovereniging Bushi Arnhem haar zwarte band examen behaald.

De afgelopen maanden had ze extra hard getraind. Ze wist samen met haar valmaatje Emma Ouwerschuur een mooi examen neer te zetten. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en facebook.

Bingomiddag in De Gaanderij

ARNHEM - In De Gaanderij in Arnhem wordt zaterdag 21 januari een bingomiddag gehouden.

De zaal gaat om 13.30 uur open. Kosten per plankje 2.50 euro. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Informatieavond OBC Bemmel

Foto: Helen de Bruijn

BEMMEL - Op dinsdagavond 17 januari verzorgt het OBC Bemmel een speciale informatieavond voor leerlingen, ouders/verzorgers. Tijdens deze avond worden het vwo, tweetalig onderwijs (TTO) havo en vwo, Sportklas havo, vmbo-t Lifestyle en Versterkt Talenonderwijs Duits extra belicht. Het programma start om 19:00 uur op zowel de vmbo-t locatie (De Essenpas) als op de havo-vwo locatie (De Heister).


Het vwo van OBC Bemmel heeft een uitdagend programma met onderzoeksprojecten gericht op Talent, Onderzoek en Praktijk. Dit noemen zij ook wel de TOP-projecten. Het veelzijdige programma biedt leerlingen veel keuzemogelijkheden op het gebied van onder andere techniek, natuur, wereldhandel, milieu, talen, kunst, cultuur en de eigen omgeving.

Tweetalig onderwijs (TTO)
OBC Bemmel is een echte specialist in tweetalig onderwijs, voor zowel vwo als havo. Met het senior TTO certificaat en de uitzonderlijk goede resultaten draait de school mee in de top van Nederland.

Vmbo-t Lifestyle en VTO Duits
Jongeren die geïnteresseerd zijn in gezonde voeding, een gezonde leefstijl en alles wat daarbij komt kijken, komen zeker aan hun trekken met dit programma. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op het vmbo-t Versterkt Talenonderwijs (VTO) Duits te volgen. De leerlingen krijgen een verdiepend programma aangeboden, waarbij het spreken van de Duitse taal en 'feeling' krijgen met de Duitse cultuur de volle aandacht krijgt.

Sportklas havo
Op de havo kunnen leerlingen het speciale programma Sportklas havo volgen. Dit is een programma waarbij het accent ligt op extra sporten gecombineerd met het ontwikkelen van vaardigheden.

Informatieavond en open dag

Tijdens de informatieavond zijn er voorlichtingsrondes voor ouders en voor leerlingen. Bezoekers kunnen ook gesprekken voeren met leerlingen en docenten. De informatieavond zal plaatsvinden op dinsdag 17 januari om 19.00 uur in de aula van OBC Bemmel, locatie de Heister (havo/vwo) en op de Essenpas (vmbo-t). Daarnaast zijn geïnteresseerden van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 28 januari vanaf 10:00 tot 15:00 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.obc-bemmel.nl.

Cursus cantor in Velp

VELP - Vanaf zaterdag 28 januari wordt in de OLV Visitatie Velp een cursus Cantor gegeven. Op tal van plaatsen is het gebruik van een cantor, een voorzanger, steeds meer gebruik. Om deze mensen extra wegwijs te maken in de taak cantor wordt deze cursus gehouden.

Ook wanneer je nieuwsgierig bent om straks mogelijk als cantor te fungeren ben je van harte uitgenodigd deel te nemen. Cursusleider is Marcus de Haard. Hij zal de deelnemers voorzien van handige tips en deskundige adviezen. De cursus is op 28 januari, 4, 11 en 18 februari en duurt van 10.00 (inloop vanaf 9.30 uur) - 15 uur. Informatie en aanmelding: NSGV Utrecht, 030 6982579. E: post@nsgv-aartsbisdom.nl.

Natascha Struik Voedingscoach: Voedingsadvies voor volwassenen en kinderen

ARNHEM – "Sinds 1 oktober is mijn praktijk voor voedingsadvies geopend aan De Overmaat 45B in Arnhem. In mijn praktijk begeleid ik mensen naar een gezond gewicht en kijk ik samen op welke manier dat het beste vol te houden is. Ik leg de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en lekker leven. Ik geef regelmatig lezingen over het bekende programma "Grip op Koolhydraten" en heb de opleiding Orthomoleculair gewichtsconsulent Oerslank gevolgd. Zelf leef ik samen met mijn gezin al een aantal jaren volgens de Paleo leefwijze, ook hierin geef ik ook (online) coaching."

Voedingscoach Natascha Struik werkt niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het bekende jojo-effect als je weer teruggaat naar je oude eetpatroon. Je leefstijl aanpassen is het devies, daar heb je op lange termijn het meeste baat bij. In veel gevallen is vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk.

Wanneer kan je terecht bij Natascha Struik Voedingscoach? Als je af wil vallen, (beginnend) diabetes type 2 patiënt bent of als je nu eindelijk gezonder wil gaan leven alleen of met het hele gezin. Coaching kan in de praktijk maar ook volgens het online programma. Daarnaast is de praktijk verkooppunt van Vitakruid orthomoleculaire voedingssupplementen.

Natascha Struik Voedingscoach, De Overmaat 45B, Arnhem. Voor meer informatie: www.nataschastruik.nl, via facebook of telefonisch op 06 11918828 of 026 3798333.

Morgana Damminga: Uitgerust en vol energie wakker worden

ARNHEM - Morgana Damminga introduceert 365 dagen slaapgarantie voor elk budget. Een bed kopen doe je niet even snel, daarom biedt de unieke slaaptest van Morgana Damminga uitkomst. Binnen acht minuten weet je hoe tien jaar goed en gezond slapen voelt. Hiermee kun je een slaapsysteem samenstellen dat perfect aansluit op jouw lichaamsprofiel.

Op alle aankopen in combinatie met de slaaptest geldt een slaapgarantie van 365 dagen. Een vlakke boxspring is bij Morgana Damminga al verkrijgbaar vanaf 985 euro en een elektrisch verstelbare boxspring vanaf 1670 euro.

Omdat iedereen een unieke combinatie heeft van lichaamsbouw, gewicht, lengte en slaaphouding ziet het perfecte bed er voor iedereen anders uit. De boxsprings uit de nieuwe budget collectie beschikken over zogenaamde Synch support zones voor een betere persoonlijke ondersteuning. De zones van boxspring en matras zijn perfect op elkaar afgestemd. Daarnaast zijn de nieuwe boxsprings verkrijgbaar in twaalf modellen die zowel vlak als elektrisch leverbaar zijn. Kies je eigen topdekmatras, potenset, stof, kleur en voetbord en creëer zo het bed dat aan al je wensen voldoet. Een bed dat niet alleen heerlijk comfortabel is, maar ook qua design een aanwinst voor de slaapkamer is.

Morgana Damminga wil niets liever dan jou fit en uitgerust wakker laten worden. Kom dus snel langs bij Morgana Damminga op de woonboulevard in Arnhem-Zuid of kijk op www.morgana.nl.

Fit in slechts twintig minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.