GN Lingewaard

17 mei 2017

GN Lingewaard 17 mei 2017


Pinksterfestijn in Hulhuizen: een Grand Slamm-feest

HULHUIZEN - Dit jaar wordt het Pinksterfestijn voor de vijftigste keer georganiseerd met op zondag 4 juni een nieuwe coverband in deze regio. In het verleden waren bands als De Havenzangers, New Four en Normaal toppers in Hulhuizen. Coverband Slamm zal dit stokje graag over willen nemen.

Op zaterdag 3 juni bijt coverband Noah de spits af. Deze band heeft al meerdere malen bewezen een fantastische avond te kunnen verzorgen in Hulhuizen en wordt gedragen door een breed publiek. Zondag 4 juni staat Coverband Slamm op de planken, een allround zeskoppige band uit Brabant. Zes ervaren muzikanten, met een indrukwekkende zangeres en een leadzanger die elk publiek op sleeptouw neemt. Soms met een lekkere eighties hit of een vette rock maar ook een nieuw nummer uit de Top 40 dat je maar niet uit je kop krijgt. Een band waarbij energie, plezier en muzikaliteit van de bühne af spat.

Twee avonden om niet te vergeten en met recht een Grand Slamm feest in Hulhuizen. Het volledige programma staat op www.hulhuizen.nl of facebook.com/pinksterfestijn.

Ridderzaalconcert met het koor CantAnimus

DOORNENBURG - Zondag 28 mei is er het Ridderzaalconcert in 'de reine stemming' door Het Koor CantAnimus, een gemengd koor met 24 avontuurlijke zangers en zangeressen uit de regio Arnhem-Nijmegen onder leiding van dirigent en componist Caspar van der Vinne.

In dit Ridderzaalconcert presenteert het Koor CantAnimus een aantal pareltjes uit haar rijke, gevarieerde repertoire. Velen zullen dat repertoire herkennen, maar deze keer zal het anders klinken dan voorheen. CantAnimus zal zingen in de reine stemming, die in de 16e eeuw werd ontwikkeld door de Italiaanse muziektheoreticus Gioseffo Zarlino. De piano wordt voor ieder lied gestemd naar de toonsoort van het lied. (Wees gerust; dat gaat in een handomdraaiJ). En daarnaast zingt het koor op de natuurlijke stemtoon A=432 Hz.
Twee uitvoeringswijzen met historische roots, gebezigd op een historische plek; het kasteel zal genoeglijk mee vibreren.

Het programma zal pas op het laatste moment worden vastgesteld, maar u kunt rekenen op werken van Mozart, Handel, Lauridsen, Fauré, Keen, Schubert, Franck, Whitacre, Althouse, Bannink en niet te vergeten van de dirigent zelve. Zeer gevarieerd, toegankelijk, doorleefd, op zoek naar de essentie. CantAnimus doet wat haar naam belooft: ze bezingt de ziel. Straight to the heart.

CantAnimus gaf drie keer eerder een concert in kasteel Doornenburg. Alle keren was de Ridderzaal tot de laatste stoel bezet. Wees dus op tijd met uw reservering! Aanvang 11.30 uur, kasteel open: 11.00 uur. Entree 12,50 euro, vrienden van het kasteel Doornenburg 10,00 euro. Reserveren gaat via cultuur@kasteeldoornenburg.nl.

NAH-doedag op kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Wat is NAH? Dit is Niet Aangeboren Hersenletsel. Denk hierbij aan mensen met een herseninfarct, een beroerte, kanker, ongeluk of ...

"We zijn een stel actieve ambachtslieden en willen samen met Kasteel Doornenburg en vele vrijwilligers zorgen voor een leuke dag voor mensen die normaal waarschijnlijk niet op een kasteel komen."

Rond de 40 ambachtslieden en Knights zullen hun opwachting maken binnen de kasteelmuren. Van een mandje maken tot een heuse marskramer, van naaister tot roofvogel. Speciaal voor de mensen met een handicap, zijn er die dag mini workshopjes, waaraan ze deel kunnen nemen. Zo kunnen ze zelf boogschieten of krijgen ze les in zwaardvechten.

Een heuse kasteel smid zal gebruiksvoorwerpen maken en natuurlijk is de Doornenburgse rookworst er ook bij.

In het kasteel zelf zullen er die dag rondleidingen zijn en voor de mensen die dit niet aan kunnen zal er film draaien waarop de mooiste plekjes staan. Ook kun je met heuse roofvogels op de foto. Daarnaast zijn er speciale stands van de Hersenstichting en de Stichting HersenZ. Zij kunnen alles vertellen over NAH, hoe er mee om te gaan, en wat het voor een impact geeft voor de patiënt en de familie. Voor een stilte ruimte is gezorgd, evenals ehbo en er is voldoende parkeerruimte in de wei.

Iedereen is welkom, toegang tot de ambachtenmarkt op de voorburcht is gratis. De mensen met NAH mogen gratis een rondleiding volgen in de hoofdburcht. Mensen zonder NAH betalen een gereduceerd tarief voor de rondleiding. www.kasteeldoornenburg.nl.

Bloesemtocht van Angerse Oldtimer Club

ANGEREN - Op zondag 7 mei heeft de Angerse Oldtimer Club de Bloesemtocht gereden. Er was een groot aantal deelnemers. Het aantal traktoren was rond de vijftig. Brommers, Solexen, motoren en auto's waren er ook meer als anders.

's Morgens werden we goed ontvangen bij De Letste Stuyver door Gerben en Daniele. Deze rit reed er een aantal passagiers mee van de Zonnebloem afdeling Angeren. Een aantal leden van de oldtimer auto's was bereid dit op zich te nemen. Alle lof voor hen en de leden van de Zonnebloem waren er bijzonder goed over te spreken.

"We vertrokken rond 10.30 uur en cirkelden zo door de Oostelijke Betuwe. De bloesem was hier en daar nog aanwezig in de boomgaarden. De rustplek was op Park Lingezege in Elst. Hier werden de deelnemers voorzien van koffie en gebak. De Zonnebloemgasten kregen een kleine lunch. Na wat rond gekeken te hebben in het infocentrum en er rond om heen vervolgden de deelnemers het tweede gedeelte van de tocht.

Het weer werkte die dag goed mee. We waren 's middags rond 16.00 uur weer bij ons clubhuis De Letste Stuyver in Angeren. Gerben en Daniele hadden de warme hap op temperatuur en niet te vergeten het natje. De middag ging nog lang door met het zonnetje op het terras en het lekkere drankje. Het was allemaal weer goed verlopen. Op naar de Midzomertocht.

Zwanentocht en Kop avondvierdaagse in Huissen

HUISSEN - Voor de derde maal organiseert wandelsportvereniging Nooit te Ver de Zwanentocht in Huissen op 2e pinksterdag 5 juni. De afstanden zijn 5 - 10 - 15 - 25 en 40 km. De startplaats is het Rijnstedegebouw aan de Kardinaal de Jongstraat 1 in Huissen.

De starttijden zijn 25 en 40 km. Vanaf 07.00 uur en de rest van de afstanden vanaf 09.00 uur. Voor de vierdaagselopers een goede training, maar ook voor maar ook voor grote en kleine mensen, die geen vierdaagse vierdaagse lopen. Kortom: een mooie tocht voor jong en oud.

De 38e avondvierdaagse is van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni. Ook hier wordt gestart vanaf het Rijnstedegebouw in de Kardinaal de JKongstraat. De starttijd is tussen 18.30 tot 19.00 uur, de afstanden zijn 5 en 10 km. Voor de ehbo is gezorgd. Het inschrijfgeld is 3.50 euro; voor wie zich voorinschrijft is het 3.00 euro. Dit kan bij: B.Knuiman, Praam 8; H.de Winkel, Berhardstraat 24; Th. van Lent Doelensraat 39 en C. Damen-Bles Berkenstraat 61. Voorinschrijven kan men vanaf 29 mei tot en met 10 juni.

"Ook dit jaar hebben we weer de medewerking van veel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden Bij beide evenementen hopen we op een grote opkomst en goed weer. Wil je meer inlichtingen kijk dan op www.nooittever.nl."

De Kinkel verslikt zich in ledverlichting

Foto: Sjaak Veldkamp

BEMMEL – Het bestuur van cultureel centrum De Kinkel heeft het college niet kunnen overhalen om de tegenvallende besparing van ledverlichting te compenseren door verlenging aan te vragen van de terugbetalingsregeling. De lening moet volgens afspraak op tijd terug in de gemeentekas.

Op verzoek van de Kinkel is tijdens de verbouwing het gehele gebouw voorzien van ledverlichting. Een mooi initiatief vanuit het duurzaamheidsaspect, stelt het college, maar een budget voor een investering van 24.550 euro is er niet. Het Kinkelbestuur besloot nam de investering voor eigen rekening. Een installateur had een economische analyse gemaakt waaruit bleek dat de kinkel de investering binnen vijf haar heeft terugverdiend. De gemeente zag er wel wat in om het bedrag voor te financieren. Er werden afspraken gemaakt voor een terugbetalingsregeling van 4,5 jaar.

Teleurstelling

De verwachting liep uit op een teleurstelling. De besparing was aanzienlijk minder. Het kinkelbestuur stelde als oplossing een terugbetalingstermijn van 10 jaar voor. Maar hier trapt het college niet in. Het was de vrije keuze van het bestuur om een extra investering te doen voor het aanbrengen van ledverlichting, concludeert het college. "Met het verzoek om voor de terugbetaling een termijn van 10 jaar te hanteren legt het bestuur van de Kinkel het 'risico' van een langere terugverdientijd neer bij de gemeente." Bovendien wordt er meer bespaard. Er is geen rekening gehouden dat led tl-verlichting niet meer elke drie jaar vervangen hoeft te worden.

Bedrijfsleider Albert ter Burg vindt de afwijzing van het college niet echt een probleem. De energielasten zijn door plaatsing van nieuwe cv-ketels gedaald. Terugbetalen moeten we toch, zo is zijn redenering. Toch blijft een lichte teleurstelling hangen. "Als dit college écht groen zou zijn", zegt de bedrijfsleider, dan zouden ze als eigenaar van De Kinkel zelf 24.550 euro hebben geïnvesteerd in duurzame ledverlichting.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 22 mei kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: salade, lasagne en een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar." Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Inloopspreekuur werkgroep Doornenburg

DOORNENBURG - Themagroep Leefomgeving, onderdeel van de werkgroep Doornenburg vergadert elke éérste woensdag van de maand. in het Ontmoetingscentrum aan de Kerkstraat 3 in Doornenburg. Het inloopspreekuur is van 20.00 tot 20.30 uur.

U mag zonder afspraak binnen lopen of eventueel vooraf een afspraak maken voor het spreekuur. U kunt bij de themagroep Leefomgeving van de werkgroep Doornenburg terecht over opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare verlichting, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk. Dit wordt in de aansluitende vergadering besproken en krijgt alle aandacht en wordt indien nodig doorgestuurd naar de Gemeente en of Politie. Als u niet kunt komen op het afgesproken tijdstip kunt u ook e-mailen naar secretariaat@platformdoornenburg.nl.

Voor klachten over groenvoorzieningen, verlichting en trottoirtegels et cetera kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026 3260111 of www.lingewaard.nl.

Nieuwe voorzitter voor huurders van Waardwonen

LINGEWAARD - Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Gijs van der Elst. Sinds maart ben ik aangesteld als voorzitter van de organisatie voor de huurdersbelangen Lingenwaard (Bewonersraad Lingewaard). Deze organisatie behartigt de belangen van de huurders van Waardwonen. Denkt mee aan de stappen die Waardwonen maakt en of deze wel voor de huurders optimaal uitpakken.

Ik ben geboren in Maasluis en op mijn negentiende verhuisd naar Spanje. Na 11 jaar daar gewoond te hebben, vroeg mijn broer of ik hem tijdelijk kon helpen in zijn bedrijf in Arnhem. Zo kwam ik in Arnhem terecht. Wegens problemen met de buren en het verpauperen van de buurt zijn we afgelopen jaar naar de Lingewaard verhuisd. Altijd al heb ik mezelf ingezet als vrijwilliger in zaken die me interesseerden. Eerst als enige vader in de oudercommissie. Dat was wel een schok voor de alleen uit moeders bestaande groep. Daarna als voorzitter van de wijkvereniging. Daaruit vloeide het voorzitterschap van de avond4daagse-zuid in Arnhem. Tevens was is ik lid van het wijkplatform aldaar.

Toen de voorzittersstoel vrijkwam na het vertrek van Chiara Sahin, heb ik geen moment getwijfeld. Dit was een natuurlijke stap die genomen moest worden. Ik ben er al snel achter gekomen, dat het huidige team van Waardwonen een sociaal hart heeft. En zo is mijn taak een mooie taak. Ik zal pogen erover te waken, dat de samenwerking tussen de huurdersbelangen organisatie en onze verhuurder Waarwonen een vruchtbare samenwerking zal blijven. Want dat is in het grootste belang voor alle huurders van onze mooie Lingewaard.

Groet, Gijs van der Elst.

Waaljutters succesvol tijdens opruimacties in het voorjaar

LINGEWAARD - Ook dit voorjaar haalden de Waaljutters hun knijpers uit het vet om de oevers en uiterwaarden van de Waal op te schonen. In de gemeenten Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe en Rijnwaarden zijn de opruimacties van het voorjaar inmiddels afgerond.

In de meeste gemeenten zullen de Waaljutters ook in het najaar weer aan de slag gaan. Zij worden dan vergezeld door Maasjutters in West-Maas en Waal en Maasdriel, en voor het eerst ook door Rijn- en Lingejutters in de gemeente Lingewaard.

Het is duidelijk dat het werk van de Waaljutters nog steeds hard nodig is. Er is met de eerste opschoonacties alweer een enorme hoeveelheid afval uit de uiterwaarden gehaald. Het beeld is niet eenduidig: In Lingewaal lijkt de oogst dit jaar kleiner dan vorig jaar, terwijl in Rijnwaarden een stuk meer werd afgevoerd dan tijdens de eerste actie vorig jaar. In 2016 werd er door de Waaljutters 30.000 kilo afval opgehaald. Dit zou anders terecht zijn gekomen in de rivieren en uiteindelijk in de zee en de oceanen, waar de plastic soep veel schade toebrengt aan het zeeleven.

De Waaljutters vullen ook dit jaar weer monitoringsformulieren in, waarmee belangrijke informatie wordt verkregen over het aangetroffen afval en de belangrijkste veroorzakers. Plastic is het materiaal dat veruit het meest wordt gevonden. Papier en glas volgen op gepaste afstand. Gaat het om de grootste vervuiler, dan wijzen de Waaljutters voorlopig naar recreanten en de scheepvaart. Maar ook dit jaar treffen we weer veel bewuste dumpingen van huishoudelijk en bedrijfsafval aan tijdens de opruimacties.

Gendtse Ouderenvereniging gaat er weer voor

GENDT - Voor veel regionale verenigingen worden het weer spannende weken want van 17 tot en met 29 mei is er weer de Rabobank Clubkas Campagne.

Deelnemende verenigingen kunnen via het werven van stemmen van Rabobankleden weer een mooie financiële injectie krijgen. De Rabobankleden krijgen een persoonlijke code thuis waarmee zij via internet mogen stemmen op hun favoriete vereniging. Van de totaal vijf stemmen mogen er twee per favoriete vereniging worden uitgebracht.

In totaal is er 75.000 euro te verdelen over het totaal aantal stemmen wat is uitgebracht. Elke stem is dus veel geld waard en de Ouderenvereniging rekent dan ook dit jaar weer op haar leden, die ook in voorgaande jaren de OVG massaal hun twee stemmen gaven. Leden die geen internet hebben of om andere redenen niet kunnen stemmen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de OVG via telefoonnummer: 425450. Van hieruit wordt er dan gezorgd dat uw stem op de juiste plaats terrecht komt. Laat uw stem niet verloren gaan.                

In een oogopslag

Vieringen in parochie De Levensbron

Zondag 21 mei

10.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Kinderkoor Spetters, Eerste Heilige Communieviering

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, A. Hulleman, Gemengd koor De Levensbron

Woensdag 24 mei

09.30 uur: H. Martinus Gendt, eucharistieviering, A. Hulleman

Donderdag 25 mei

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Middenkoor InVoice

Zaterdag 27 mei

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor De Levensbron

Zondag 28 mei

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

E. van Aalten wint Quievrain en Chimay

HUISSEN - Op zaterdag 29 april werden om 10.00 uur de duiven gelost in Quievrain. Er waren 337 duiven in concours. De eerste duif arriveerde om 12.40 uur. Dit was een duif van E. v. Aalten.

2e Kiezenberg & Znn., 3e v. Ingen & Zn., 4e H. Hegeman, 5e G.M. Grutters, 6e T. Sas, 7e J. v. Kalkeren, 8e P. Eeuwes, 9e H. de Wit, 10e C. Neijenhuis.

Op zaterdag 6 mei werden de duiven gelost in Chimay. Dit over een afstand van 236 km. Ze werden gelost om 09.55 uur. Ook hier werd de 1e duif gedraaid door E. v. Aalten. Deze duif was om 13.19 uur terug op het hok. De snelheid op deze vlucht bedroeg 70km/uur. 2e v. Ingen & Zn., 3e H. Hegeman, 4e Kiezenberg & Znn., 5e G.M. Grutters, 6e C. Neijenhuis, 7e T. Sas, 8e J. v. Kalkeren, 9e P. Eeuwes, 10e W. Buijs, 11e P.J.H. v. Ooijen.

Kingsnight en Koningsdag

Foto: DeDoornenburger.nl

DOORNENBURG - Het Oranjecomité kijkt terug op een geslaagde en zeer gezellige Kingsnight. Ook Koningsdag was goed bezocht en gezellig. Kortom: missie geslaagd!

Foto: DeDoornenburger.nl

"Speciale dank gaat uit naar: De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen, Speeltuin Doornenburg en Motorclub KO voor de fijne samenwerking. Maar natuurlijk kunnen wij ook niet zonder onze overige sponsoren: Spar Witjes, Rob Leenders schilderwerken, Catering Goodfood Ellen, Jadine's Brillenwinkel; Bloemsierkunst Ron Tijshen, DeDoornenburger Regionieuws, All-bouw, Bakkerij van Kol en Drukwerk ABC. Tot volgend jaar!"

Vier in Bemmelse Waard de natuur op zondag 21 mei

LINGEWAARD - In het weekend van 21 mei vindt Fête de la Nature plaats; het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd om samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival.

Stichting Lingewaard Natuurlijk en Gebiedsontwikkelaar K3Delta, beide zeer betrokken in de Bemmelse Waard, hebben de handen ineen geslagen en bieden een prachtige excursie aan op zondag 21 mei om de bloemenpracht in de Bemmelse Polder te gaan bewonderen. Samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk en K3Delta gaat u op pad door de Bemmelse polder. Om 14.00 uur start de excursie vanaf de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel. Vanaf 13.30 uur wordt u met plezier een kopje koffie of thee, een natuurlijk sapje en een eerlijke lekkernij aangeboden. De excursie duurt tot ca. 16.15 uur.

De tocht gaat door het ooibos en de buitenpolder op zoek naar planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. Ook gaan we op zoek naar vogels. Beversporen zijn er zeker te verwachten en soms springen de reeën voor ons weg.

Tip: draag stevig en waterdicht schoeisel en pas uw kleding aan het weertype aan. Met een verrekijker ziet u scherper. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, maar helaas niet voor minder validen. De excursie (inclusief de versnaperingen tijdens de ontvangst) wordt u aangeboden door K3Delta. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. In verband met de organisatie is aanmelding gewenst. Dit kan via m.sanders@k3delta.nl of telefonisch via 024 3488869 (vragen naar Marieke Sanders).

ProCollege Bemmel zet de bloemetjes buiten!

BEMMEL - Woensdag 17 mei wordt er weer een voorjaarsmarkt door ProCollege Bemmel gehouden van 14.00 tot 18.00 uur.

Het wordt een markt waar van alles te zien, te beleven, te proeven en te koop is. Er is een tuinterras met high-tea, er zijn hapjes en drankjes. En er is natuurlijk tweedehands spullen te koop, en producten door leerlingen gemaakt, perkgoed, groenten, kruiden en bloemen.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 23 mei 17.30u - SWL, Cuperstraat 9 te Bemmel

Woensdag 24 mei 17.30u – RKHVV, Blauwenburcht 1 te Huissen

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Actief in wijk en buurt'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Tweestroom Volleybal/Gym deelnemer Rabo Clubkascampagne

GENDT - De volleybal en gym van Tweestroom doet dit jaar weer mee de Rabo Clubkascampagne. De Rabo bank in de Overbetuwe en Lingewaard steunt middels deze actie, het verenigingsleven.

De actie wordt tussen 17 en 25 mei gehouden. Het Rabobank-lid krijgt voor die tijd de stemcode. Middels die code kunnen de deelnemers stemmen geven aan hun favoriete club (bijvoorbeeld Tweestroom). Iedere deelnemer krijgt vijf stemmen te verdelen. Maximaal mag men twee stemmen geven aan de club.

De verkregen gelden worden door Tweestroom onder andere bestemd voor de jeugdactiviteiten. Meer informatie omtrent het volleybal en de gym staat op www.tweestroomsv.nl.

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 21 mei is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd van de viering is 10 uur. In deze viering zal ds. C. Klaver voorgaan. Na afloop van de viering is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken. Allen welkom!

Fietsen met KBO Huissen

HUISSEN - Fietsen is misschien wel een van de gezondste manieren van bewegen. Hoe fijn is het om met een groep door onze mooie omgeving te fietsen en dingen te zien waarvan je tot voor kort het bestaan niet wist.


Het fietsen gebeurt in een groep van mensen die het leuk vinden om te fietsen daarom is de snelheid ook zo dat je rond kunt kijken. Men kan op verschillende soorten van fietsen meerijden, op een gewone, met trapondersteuning of een elektrische fiets. De groep bepaalt de snelheid. Onderweg is er op een mooie plek gelegenheid voor een kopje koffie en iets lekkers.

Gestart word telkens vanaf de Zandse kerk in de van Wijkstraat in Huissen. De eerste fietstocht is op dinsdag 16 mei en het vertrek is om 13.00 uur, de tocht is tussen de 30 en 35 km mede afhankelijk van het weer. "Banden oppompen en tot ziens op dinsdag 16 mei."

Oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 20 mei halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Ouderen Doornenburg en de Rabo Clubkas Campagne

DOORNENBURG - Stichting Ouderen Doornenburg (SOD) organiseert wekelijks vele activiteiten voor de 55 plussers in Doornenburg onder andere Koersbal - Kaarten - Callanetics - Nordic Walking - Instuifmiddag - Handwerken - Zwemmen en Jeu de Boules.

Jaarlijks organiseert SOD ook een gezellige bijeenkomst tijdens de Dag van de Senioren en een sfeervolle kerstviering. "Ook bieden wij twee keer per jaar de koffie aan voor de bezoekers van 'Efkes 'n Bekske'. Dit allemaal met als doel het bevorderen van het welzijn en gezondheid van de senioren in Doornenburg en Lingewaard.

Om deze activiteiten in de toekomst voor de deelnemers betaalbaar te houden is er extra geld nodig, dit kunnen we samen met u realiseren wanneer u als lid van de Rabobank uw stem uit gaat brengen op Stichting Ouderen Doornenburg. Ook u kunt SOD daarbij ondersteunen! Steun ons tijdens de Rabobank Clubkas Campagne! Tijdens de stemperiode van 17 tot en met 29 mei kunt u via www.rabobank.nl/oostbetuwe uw stem op ons uitbrengen."

Stemmen op de Swog...

GENDT - Stichting Welzijn Ouderen Gendt (SWOG) heeft al vele jaren met succes deelgenomen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Dit succes is te danken aan uw stem.

SWOG heeft in de afgelopen 25 jaar voor de 55+ in Gendt een verscheidenheid aan gevarieerde activiteiten opgezet. De senioren in Gendt hebben zo de mogelijkheid actief te blijven en kunnen deelnemen aan sportieve, creatieve, educatieve en informatieve activiteiten welke wekelijks worden georganiseerd. Het SWOG bestuur maakt dit mogelijk samen met veel vrijwilligers en waar nodig professionele docenten. Voor alle informatie verwijzen wij graag naar www.swo-gendt.nl.

Ondanks het vele vrijwilligerswerk ontkomen we echter niet aan het maken van kosten voor bijvoorbeeld de huur van accommodaties en het kunnen inzetten van professionele ondersteuning. "Wij hopen daarom ook dit jaar weer op uw stem te mogen rekenen bij de Rabobank Clubkas Campagne zodat we steeds meer kunnen betekenen voor de groeiende groep 55+ in Gendt. U kunt uw stem van 17 tot 29 mei uitbrengen. De ouderen van Gendt zullen u zeer dankbaar zijn."

DOORNENBURG – Op zaterdag 20 mei halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Dames Platform Huissen deelnemer Raboclubkas

HUISSEN - De Rabo Clubkas campagne komt er weer aan. Alle leden van de Rabobank kunnen vijf stemmen uitbrengen en twee op hun favorieten vereniging.

"Natuurlijk doen wij mee met dit geweldige initiatief van de Rabobank want met een extra bijdrage voor onze clubkas kunnen wij voor u mooie mooie, interessante en gezellige avonden organiseren. In november viert het DPH hun tachtigjarig jubileum. Dus we kunnen wel een extra centje gebruiken. Het zou toch geweldig zijn als u ons een warm hart toedraagt met een of twee van uw stemmen op Dames Platform Huissen. De stemperiode is van 17 tot en met 29 mei."

Klussen met Edo en Arie

HUISSEN - Ze zouden in januari naar Theater Kees komen, maar omdat Edo dat weekend vader was geworden komen ze nu.

Zaterdag 20 mei staan Edo & Arie voor het derde jaar op rij in Theater Kees! Deze vakmannen bouwen in één avond een 100% top show die op tijd klaar zal zijn, zonder onverwachte kosten achteraf. Honderd procent voor mannen en tegelijkertijd..., voor vrouwen en alles er tussenin, milieuvriendelijk, recyclebaar, lactosetolerant, glutenvrij, afbreekbaar (speciaal voor recensenten) …en bijna vetvrij! Meer informatie en kaartverkoop www.theater-kees.nl.

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 23 mei 17.30u - SWL, Cuperstraat 9 te Bemmel

Woensdag 24 mei 17.30u – RKHVV, Blauwenburcht 1 te Huissen

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

HUISSEN - Fietsen is misschien wel een van de gezondste manieren van bewegen. Hoe fijn is het om met een groep door onze mooie omgeving te fietsen en dingen te zien waarvan je tot voor kort het bestaan niet wist.


Het fietsen gebeurt in een groep van mensen die het leuk vinden om te fietsen daarom is de snelheid ook zo dat je rond kunt kijken. Men kan op verschillende soorten van fietsen meerijden, op een gewone, met trapondersteuning of een elektrische fiets. De groep bepaalt de snelheid. Onderweg is er op een mooie plek gelegenheid voor een kopje koffie en iets lekkers.

Gestart word telkens vanaf de Zandse kerk in de van Wijkstraat in Huissen. De eerste fietstocht is op dinsdag 16 mei en het vertrek is om 13.00 uur, de tocht is tussen de 30 en 35 km mede afhankelijk van het weer. "Banden oppompen en tot ziens op dinsdag 16 mei."

GENDT - De volleybal en gym van Tweestroom doet dit jaar weer mee de Rabo Clubkascampagne. De Rabo bank in de Overbetuwe en Lingewaard steunt middels deze actie, het verenigingsleven.

De actie wordt tussen 17 en 25 mei gehouden. Het Rabobank-lid krijgt voor die tijd de stemcode. Middels die code kunnen de deelnemers stemmen geven aan hun favoriete club (bijvoorbeeld Tweestroom). Iedere deelnemer krijgt vijf stemmen te verdelen. Maximaal mag men twee stemmen geven aan de club.

De verkregen gelden worden door Tweestroom onder andere bestemd voor de jeugdactiviteiten. Meer informatie omtrent het volleybal en de gym staat op www.tweestroomsv.nl.

Trein van Henk van Hal dendert door en wint Chimay

DOORNENBURG - Op 6 mei stond de vierde vitessevluxht op programma en wel vanuit Chimay (233km) hieraan deden 286 duiven mee van 13 liefhebbers.

H. van Hal 26 mee 13 pr. 1,7,8,12,15,16,24,34,40,41,44, 56,68 v.Olderen & Meuwsen 45 mee 17 pr. 2,3,4,5,9,10,21,22,23, 26,27,28,47,49,50,59,60 Nissen & Vermaas 47 mee 22 pr. 6,11,13,14,17,18,19,25, 32,33,38,43,45,46,48,61,63,64,65,67,69,71 W.Geurtz & Zn 31 mee 10 pr. 20,30,35,36,37,39,55,57,58, 72 G.Peters 9 mee 2 pr. 29,66 J.Pauwelsen 6 mee 1 pr 31 J. vd. Scheur 11 mee 3 pr 42,53,54 T.Holland 11 mee 1 pr. 51 P.C Engelen 15 mee 1 pr. 52 J.Buys 40 mee 1 pr. 62 A.A. Engelen 25 mee 1 pr. 70.

Vissen in Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 21 mei is er de derde wedstrijd voor het koningschap bij HSV Lotus Vulgaris.

De loting is om 7.00 uur bij Rijnzicht. De wedstrijd begint om 8.00 uur en eindigt om 11.30 uur.

Pinksterkorenfestijn Hulhuizen

HULHUIZEN - Op zondag 4 juni, eerste pinksterdag, verzorgt smartlappenkoor Lingewaard uit Bemmel in samenwerking met sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen, het zevende Pinksterkorenfestijn.

Dit korenfestijn wordt gehouden in de grote feesttent op het terrein van sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen, Munnickhofdeweg 22a in Gendt vanaf 11.30 uur. Acht koren uit alle delen van het land, zullen gaan strijden om de fraaie wisselbeker. De prijsuitreiking is om 17.30 uur. Toegang is gratis.

Column

NU

Om voor een stukje in stemming te komen, zet ik soms een cd op. Ik pak NU lukraak een stapeltje uit het rek. Op mijn bureau liggen Jethro Tull, zwarte blues van Brownie McGhee, Herman Brood, John Mayall, Bram Vermeulen en Maarten van Roozendaal. Uit mijn speaker kreunt melancholisch Maartens lied Tranen. 'Ik heb de tranen in je ogen geblazen. Altijd de poten onder je stoel vandaan geschopt. Telkenmale nam ik je te grazen.' Ik kom in de stemming. De poten onder je stoel schoppen. Te grazen nemen. De politiek, gek op stoelpoot zagen. Drie jaar heeft de gemeenteraad zijn best gedaan om van elkaars pluche af te blijven. Met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 in zicht wordt de sfeer ieder voor zich. En kijk uit voor 'gepassioneerde 'politici in verkiezingstijd. De eerste signalen van nietszeggerij, naardemondpraterij en opdeborstklopperij zijn al waargenomen. De verkiezingsblues gaat los. SP Lingewaard: 'De SP presteerde het om, als grootste oppositiepartij, bijna alle sociale speerpunten doorgevoerd te krijgen.' Met Erben Wennemars verwacht lingewaard.NU 200 belangstellenden naar de Buitenpoort te trekken. Het thema is sport. Ik heb op tv bij DWDD Wennemars als tafelheer vaak over sport horen wauwelen. En dat doet hij niet voor een kop koffie. De bedoeling van lingewaard.NU is om Wennemarsfans te lokken die input willen geven voor het verkiezingsprogramma 2018. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. En zonder Wennemars zou er geen kip naar de politieke input-avond komen. Naar verluidt heeft hun rivaal Frans Schut van B06 een kaartje besteld. En hij komt niet alleen voor de koffie. Lingewaard.NU levert de sportwethouder. Theo Janssen. Waarom pas NU aan sportverenigingen vragen naar hun wensen? Ik wissel van cd. Bram Vermeulen zingt met zijn opstandige stem. 'Politiek, politiek. Ik ben er niet, ik ken ze niet.' Ik volg Bram. Ik ken ze wel, maar ik ben er niet. NU geen behoefte aan een naar-de-mond-pratende en nietszeggende inputavond van lingewaard.NU.

Sjaak

Vissen in Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 21 mei is er de derde wedstrijd voor het koningschap bij HSV Lotus Vulgaris.

De loting is om 7.00 uur bij Rijnzicht. De wedstrijd begint om 8.00 uur en eindigt om 11.30 uur.

HULHUIZEN - Op zondag 4 juni, eerste pinksterdag, verzorgt smartlappenkoor Lingewaard uit Bemmel in samenwerking met sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen, het zevende Pinksterkorenfestijn.

Dit korenfestijn wordt gehouden in de grote feesttent op het terrein van sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen, Munnickhofdeweg 22a in Gendt vanaf 11.30 uur. Acht koren uit alle delen van het land, zullen gaan strijden om de fraaie wisselbeker. De prijsuitreiking is om 17.30 uur. Toegang is gratis.

Koningschieten Gilden Huissen

HUISSEN - Zondag 7 mei was het 'meizondag' oftewel Sint-Gangulphusdag, één van de verplichte optrekdagen voor de gildeleden. Na de eucharistieviering in de kerk was er een gezellige lunch voor de leden en daarna volgde er een ledenvergadering.

Tijdens deze ledenvergadering werden de functies tijdens het Beleg en Ontzet aanbesteed. De functies van wildeman, bielmannen, omroeper, koeriers, en tal van andere functies voor het beleg en ontzet. Maar er werd ook gestemd of we dit jaar gaan schieten op de vogels en klossen. De uitslag van de stemming was positief en de vlag gaat weer in de gildemast. Deze staat op de molenweide (achter AH).

Deze blijft hangen tot veertien dagen na het koningschieten en wat er dan van overblijft wordt aan de nieuwe Gangulphuskoning aangeboden. De stadsomroeper met de gildentamboers zijn op de dag van de stemming, 7 mei, Huissen doorgegaan om het nieuws mede te delen. Het beleg en ontzet van Huissen is op 24 juni en het koningschieten op 25 juni. Het koningschieten zal op het Raadhuisplein plaatsvinden. Meer informatie staat op www.gildenhuissen.nl.

Samen bereik je meer!

DOORNENBURG - Ook dit jaar kunt u tijdens de Rabobank Clubkas Campagne uw stem geven aan Stichting Leefbaar Doornenburg.

Stichting Leefbaar Doornenburg staat voor de bevordering en instandhouding van de leefbaarheid binnen Doornenburg. Enkele wapenfeiten van de stichting zijn het instellen van de Dorpscontactpersonen en het opzetten van het Dorpsontwikkelingsplan. Doornenburgers voelen zich hierdoor meer betrokken bij hun dorp, Doornenburg leeft!

"Maar… wij zijn nog niet klaar en hebben daarbij uw hulp/stem nodig. Met sponsoring en donaties versterkt de Rabobank de lokale samenleving in Lingewaard en Overbetuwe door middel van de Rabobank Clubkas Campagne. Hiervoor stelt Rabobank Oost Betuwe een deel van de winst beschikbaar. Ieder lid mag van 17 tot en met 29 mei in totaal vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete organisatie, maximaal 2 stemmen per organisatie. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een organisatie krijgt, hoe meer geld dit oplevert. Wij rekenen op uw stem(men) om Doornenburg leefbaar te houden, stem Stichting Leefbaar Doornenburg!"

Vergadering wijkplatform Angeren

ANGEREN - Op dinsdag 30 mei is er de maandelijks terugkerende vergadering van het wijkplatform Angeren in het Dorpshuis aan de Emmastraat. Aanvang om 19.30 uur.                                                                                        

"We hanteren een inloopuurtje van 19.30 uur tot 20 uur, waarin u welkom bent om uw idee, uw suggestie, uw klacht en/of uw opmerking over leefbaarheid en veiligheid in ons dorp aan ons kenbaar kunt maken. Elke opmerking van iedereen nemen we serieus, zullen we noteren en in de vergadering bespreken. Op deze manier proberen we samen met u bij te dragen aan een zo optimaal mogelijke leefbaarheid en veiligheid in ons dorp. Tijdens dat inloopuurtje kunt u natuurlijk ook langs komen, om gewoon eens te informeren met welke verbeterpunten we momenteel bezig zijn in ons dorp. Natuurlijk kunt u hiervoor ook onze website bezoeken. Dit is dan www.platformangeren.nl.

Bent u niet in de gelegenheid om op 30 mei even bij ons langs te komen, dan kunt u ons ook mailen. Mailt u dan naar: platformangeren@gmail.com. Ook is er nog de mogelijkheid, om uw opmerking te deponeren in de daarvoor bestemde brievenbus in ons dorpshuis. Wij zien u graag op dinsdag 30 mei om even met ons mee te denken over veiligheid en leefbaarheid in ons dorp."

Eben Haëzerkoor Rhenen bij protestantse gemeente Bemmel

BEMMEL - Het koor Eben Haëzer uit Rhenen zal aan de dienst van 21 mei om 10.00 uur zijn muzikale medewerking verlenen.

Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigente Jannie Wichards. In 2016 vierde het koor haar 85-jarig bestaan! In de dienst zal het orgel worden bespeeld door de vaste organist van het koor, Jos Teeuw. Het koor heeft een zeer gevarieerd repertoire. Zij zingen (bewerkingen van) bekende liederen van onder andere Johannes de Heer, maar ook gospels en spirituals, in het Nederlands, Engels en soms ook in andere talen.

Het belooft een bijzonder mooie dienst te worden met heel gevarieerde en mooie koorzang, begeleid door en afgewisseld met prachtig orgelspel. De voorganger in de dienst is ds. A. Looman-Graaskamp uit Geldermalsen. De kerk staat aan de Oude Kerkhof 13. Iedereen is welkom!

Mooi dubbelconcert in Doornenburg

Foto: Maurice Gemmeke

DOORNENBURG - Op zondag 21 mei geven het Lingewaards Mannenkoor en het gemengd koor Jekadee uit Doornenburg samen een concert in de Martinuskerk in Doornenburg. Dit in het kader van een jubileumtour van het Lingewaards Mannenkoor vanwege het 40-jarig bestaan!

Het Lingewaards Mannenkoor brengt onder leiding van Arno Vree een gevarieerd programma met kerkelijke liederen, een aantal stukken uit musicals en het Choeur des Soldats van Gounod. Als solist treedt Joep van Geffen op en de pianobegeleiding is in handen van Ans van Scherrenburg.

Het koor Jekadee onder leiding van Jarno Scholten brengt stukken uit het populaire repertoire, onder andere van het succesvolle concert Nei’js ien ’t durp. U hoort songs van Michael Jackson, Boudewijn de Groot, France Gall, The Andrew Sisters en Claudia de Breij. Het koor wordt, zoals altijd, begeleid door hun vaste combo.

De titel is 'Er zit muziek in Mei maar ook in u!' De toegang is gratis. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanvang 15:00 uur; de kerk is open om 14:30 uur. De Martinuskerk staat aan de Pannerdenseweg 48 in Doornenburg.

Bomenwandeling in Bemmel met IVN RijnWaal

BEMMEL - Een informatieve wandeling voor jong en oud: de bomenwandeling op 21 mei in Bemmel met IVN RijnWaal

Gidsen van het IVN RijnWaal leiden de deelnemers langs een liefelijke, sfeervolle route met een grote variëteit aan boomsoorten. Deze bomen luisteren het dorp op! Behalve bekende soorten zoals els en linde staan in Bemmel ook soorten als vleugelnoot en moerascypres.

Komt u ook de groei- en bloeiwijze (het verborgen leven) van bomen bewonderen en met ons meewandelen? De start is zondag 21 mei om 14.00 uur bij De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Batouwe deelnemer Rabo Clubkas Campagne

LINGEWAARD - Dankzij de sponsoring van de Rabobank, waarbij de rekeninghouder bepaalt wie deze krijgt, kan Batouwe Basketball elk jaar iets extra’s doen voor haar jonge leden. Zoals bijvoorbeeld het Peanuttoernooi en de Sinterklaasviering; en voor de oudere jeugd het Springcamp! Al deze activiteiten organiseert Batouwe met enthousiaste jonge vrijwilligers.

Maar ook voor de jeugd die geen lid is, organiseert Batouwe Basketball met plezier het jeugdtoernooi voor de basisscholen uit Lingewaard. Al meer dan 10 jaar vaste prik in de kerstvakantie. Nog even oefenen van te voren? Ook dan staan onze leden klaar om een clinic te verzorgen.

"Met uw stem geeft u ook iets extra’s voor bijvoorbeeld ons TopTeam. Dit team is er voor kinderen vanaf zeven jaar die wat extra aandacht nodig hebben en willen sporten op hun eigen niveau. Ervaren Batouwe trainers en begeleiders maken dit mogelijk. Naast het leren van technieken, zijn vooral de sfeer en de pret erg belangrijk!

Steunt u deze inzet van onze betrokken basketball spelende jeugd? Breng dan uw stem uit op Batouwe Basketball. Meer informatie staat op www.rabobank.nl/lokale-bank/oost-betuwe/sponsoring. Stemmen kan vanaf 17 mei tot en met 29 mei.

Herdenken en vieren in Bemmel: sfeervol, ingetogen en bijzonder

BEMMEL - De Dodenherdenkingsbijeenkomst in Bemmel was dit jaar op 4 mei voor het eerst in de Theaterkerk.

Met mooie woorden van ds. Wahl en wethouder Peren, een ontroerend verhaal van veteraan Eef Damen, het gedicht door Alma de Leede en de prachtige muziek van Sofie Ebben werd deze bijeenkomst heel bijzonder! In alle rust en met veel aandacht volgden ruim 200 mensen deze herdenking. Daarna ging men in stille tocht naar het Oorlogsmonument waar na de twee minuten stilte bloemen werden gelegd bij de monumenten.

Op 5 mei haalden ruim 100 Bol-wandelaars het bevrijdingsvuur op in Huissen, na 8 km werd er bij de Mariakapel op De Heuvel een korte plechtigheid gehouden en legde alle deelnemers een witte roos neer bij het Mariabeeld. Na de lunchpauze liepen we nog 3 km naar Bemmel waar wethouder Peren het vuur in ontvangst nam en het in de Tuin van de Vrijheid plaatste. Met het gedicht 'Geef de vrijheid door' werd deze bevrijdingstocht afgesloten en kon men onder het genot van een drankje nog even napraten.

Het bestuur van stichting deBol kijkt terug op twee sfeervolle, bijzondere, ingetogen en toch ook hele vrolijke dagen. De stichting is het Oranjecomité Bemmel/Ressen, drumfanfare Eska, stichting Stinase Huissen, alle medewerkers aan de herdenkingsbijeenkomst, alle wandelaars dankbaar, en natuurlijk ook mevrouw Vermeulen bij wie ze weer te gast mochten zijn om de lunch te verzorgen. (Foto’s/informatie : www.debolbemmel.nl.)

'Feest! Hang de vlag uit!'

BEMMEL - Maakt u er ook een feest van op vrijdag 19 mei? Op de laatste dag van de tiende deBol Junior Avond4Daagse Bemmel zal er weer een feestelijke intocht zijn van alle deelnemers aan deze 4Daagse, die dit jaar haar tweede lustrum viert!

De intocht start om 19.30 uur bij BS De Vlinderboom aan het begin van de Dorpsstraat. Er zullen liefst drie muziekkorpsen de stoet begeleiden door de Dorpsstraat en de Van Ambestraat naar Het Kinkelplein.

Wethouder Theo Peren en de kinderburgemeester zullen op het podium aan het Kinkelplein alle deelnemers verwelkomen en iedereen krijgt in De Kinkel de fel begeerde én dik verdiende 4Daagse-medaille.

"Het zou heel erg leuk zijn als op vrijdag langs de gehele route weer de vlaggen uithangen en de ballonnen die, huis aan huis op de route, worden bezorgd opgehangen worden! Wij weten zeker dat alle kinderen en volwassenen het fantastisch vinden als we er met z’n allen één groot feest van maken, dus neem even de moeite en versier uw huis en kom bij de intocht kijken. Het is echt zo fantastisch om te zien hoe trots en blij alle kinderen zijn! Daar wordt iedereen vrolijk van", aldus de organisatie. Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl.

Stem op Harmonie Doornenburg!

DOORNENBURG – In de periode van 17 tot en met 29 mei hebben alle leden van de Rabobank weer de mogelijkheid om hun favoriete vereniging te steunen tijdens de jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne. Met deze jaarlijkse campagne steunt de bank het rijke verenigingsleven in Lingewaard en Overbetuwe.

Een totaalbedrag van 75.000 euro wordt op basis van de verdeling van stemmen verdeeld over alle (228) deelnemende verenigingen. Dus hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe groter de financiële donatie van de Rabobank aan de vereniging.

Net als alle vorige jaren doet harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg ook nu weer mee aan deze campagne. De opbrengst hiervan zal worden aangewend om dit jaar weer een aantal mooie evenementen te organiseren. Al enkele jaren is de vereniging een weg ingeslagen waarbij traditionele harmonie- en slagwerkconcerten zijn ingeruild voor spectaculaire muzikale evenementen.

Afgelopen jaar kijkt de harmonie met veel plezier en trots terug op 'A Century of Music', 'The Best of the Lowlands' en 'Tempel of Boem'. Dit jaar heeft begin april al 'Sound of Liberty' plaatsgevonden en aan het einde van het jaar volgt nog een Meastro concert met bijzondere gasten die de dirigeerstok zullen gaan hanteren. En Tempel of Boem II met medewerking van Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk.

Bij iedere voorgaande deelname aan de campagne heeft de muziekvereniging veel steun mogen ontvangen. Ook dit jaar hoopt de harmonie weer op uw steun en beveelt de campagne daarom ook van harte bij uw aan. Laat uw stem niet verloren gaan en steun ons!

Sensationeel programma Tempel of Boem! Doornenburg

DOORNENBURG - Naast deelname aan het Wereldmuziekconcours komende zomer staat voor de Doornenburgse slagwerkers een groots muziekspektakel op het programma: Tempel of Boem! 2017. Na de uitverkochte en spectaculaire voorstelling van vorig jaar pakken de slagwerkers dit jaar sensationeel uit door Nederlands beste drummer Cesar Zuiderwijk te contracteren!

Zuiderwijk kwam in contact met de slagwerkgroep en was onder de indruk van hun kwaliteit en passie voor het slagwerk. De drummer van Nederlands beste rockband Golden Earring zal op zaterdag 16 december samen met de Doornenburgse slagwerkers gaan spelen tijdens het grote muziekspektakel in de plaatselijke kerk. Voor alle drummers wordt het sowieso al smullen, want Zuiderwijk zal ‘s middags een indrukwekkende ‘Masterclass’ verzorgen waaraan iedere drummer jong en oud kan deelnemen.

Behalve deze drumsensatie heeft de organisatie met succes Richard Sprokkereef, popkoor The New Voices, Hans Cornelissen, Simon van der Zandt, een begeleidingsband en een aantal blaasmuzikanten weten vast te leggen. “Met deze selectie van topmuzikanten hopen we het enorme succes van 2016 minstens te evenaren, de omvangrijke geschiedenis van de 60 jarige slagwerkgroep verdient dit geweldige podium van topmusici”, aldus de organisatie. Voor uw als muziekliefhebber dus een muzikaal topevenement eind dit jaar om alvast naar uit te kijken.

Informatie voor inschrijving deelname aan de Masterclass met Cesar Zuiderwijk volgt binnenkort. Voorverkoop van toegangskaarten voor de avondvoorstelling van Tempel of Boem! 2017 start op 1 september.

Scouting Bemmel organiseert de actie Heitje voor een karweitje

BEMMEL - Op zaterdag 20 mei houden de leden van Scouting Bemmel de traditionele actie Heitje voor een karweitje. De actie is bekend uit het verleden, waarbij scoutingleden op pad gaan en huis-aan-huis aanbieden om klusjes te doen in ruil voor een financiële vergoeding.

Op die dag zullen naar schatting circa 50 leden van Scouting Bemmel variërend in leeftijd van 8 tot 15 jaar in groepjes tussen 9.30 en 16.30 uur op pad gaan. Ze kunnen aanbellen met de vraag of u een 'heitje voor een karweitje' heeft. "Wij hopen dat u een klusje heeft voor onze leden, u kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan glas of lege flessen wegbrengen, een boodschap doen, het tuinpad vegen, uw fiets poetsen. Daarvoor ontvangen ze dan een passende financiële bijdrage.:

De opbrengst van de actie zal aangewend worden voor de jubileumactiviteit die later dit jaar georganiseerd zal worden vanwege het 70-jarig bestaan van Scouting in Bemmel. De leden zijn uiteraard herkenbaar aan het uniform van Scouting Bemmel en de speciale actieboekjes waarin de klusjes en de daarvoor ontvangen bijdrage genoteerd kunnen worden.

Azalea’s op de Duno zorgen voor kleuren- en geurenspektakel

Foto: Nico van Haasdrecht

REGIO - De Azalealaan op de Duno verandert jaarlijks zo’n twee tot drie weken in een kleuren en geuren waterval. Dit moment komt er weer aan en Geldersch Landschap & Kasteelen wil u het graag mee laten beleven.

Loop op zondag 14 mei mee met de boswachter over de Duno. Geniet van de vergezichten, luister naar verhalen over de geschiedenis en ga duizenden jaren mee terug in de tijd. Aan het einde van de wandeling neemt de boswachter u mee naar het azalealaantje, om te genieten van het kleuren en geurenspektakel.

Aanvang: 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Startlocatie: oprijlaan naar de Duno met ingang aan Oude Oosterbeekse Weg ca 50 m voor (vanuit het westen) of na (vanuit het oosten) de Middellaan in Heveadorp. Parkeren langs het pad. Informatie: Pedro van Gogh, 06 54654049. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Lezing 'Positief contact bij autisme'

Colette de Bruin

BEMMEL - Communicatie met je kind, cliënt of leerling met autisme kan erg lastig zijn. Soms lijkt het wel of hij niets van wat je zegt begrijpt of wil begrijpen. Je verlangt naar rust. Je wilt weer grip krijgen op de situatie. In deze lezing helpt Colette de Bruin je op weg. Met praktische tips en filmfragmenten kun je meteen aan de slag.

Een beetje theorie Wil je positief contact met je kind, cliënt of leerling, dan is het belangrijk dat je autisme begrijpt. Het lukt hem namelijk niet om zich aan jou aan te passen. Dat moet jij doen! Laat je daarom meenemen in zijn manier van denken. Je begrijpt ineens waarom conflicten ontstaan, en hoe je ze kunt voorkomen.

Met veel praktische handvatten Je maakt kennis met Auti-communicatie en leert hoe je af kunt stemmen op het autistische denken. Dat bestaat uit begrijpelijke technieken, die je meteen in de praktijk kunt toepassen. En met resultaat! Jij leert het autisme veel beter begrijpen. En dat vormt de basis voor positief contact. Geen conflicten meer, maar samenwerking. En ruimte om je kind, cliënt of leerling nieuwe dingen aan te leren.

De lezing is bij OBC Bemmel in de aula op dinsdagavond 20 juni van 19.30 – 22.00 uur en bestemd voor inwoners uit de gemeente Lingewaard. De lezing is gratis toegankelijk, aanmelden verplicht. "Stuur een mail naar info@geefmede5.nl. Vul bij het onderwerp in: Lezing Lingewaard Mail de volgende gegevens: naam, adres en woonplaats en het aantal kaarten dat u wilt reserveren. Alleen aanvragen met volledige informatie worden behandeld. Inschrijven op volgorde van binnenkomst."

Hutaf-spelers presteren goed

Anne van Bolderen en Stijn Stellaard

HUISSEN - Op zondag 7 mei vond in Nijmegen het Nederlands Jeugdkampioenschap tafeltennis (NJK) voor spelers met een A-licentie plaats. Voor dit toernooi waren de beste jeugd tafeltennissers van Nederland uitgenodigd.

Liefst vijf spelers van Hutaf kwamen tijdens dit toptoernooi in actie: Anne van Bolderen, Ricco Gerritsen, Stijn Stellaard, Chana van der Venne en Sam ten Westenend. Alle spelers begonnen met een poulefase waarbij de nummers één en twee van de poule zich plaatsen voor de vervolgronde.
Ricco Gerritsen en Sam ten Westenend wisten zich niet te plaatsen voor de knock-out fase. Ook Stijn Stellaard overleefde de poulefase niet. In het dubbelspel wist hij met Brent Ronde, van de Treffers ’70 uit Klazienaveen, de finale te bereiken die helaas verloren ging.
Chana van der Venne plaatste zich keurig voor de vervolgronde, maar vond haar Waterloo in de achtste finale. Ook Anne van Bolderen kwam goed door de poulefase heen en plaatse zich voor de volgende ronde en reikte zelfs tot de finale. In deze finale moest ze haar meerdere erkennen in Anna Peters van Stiphout uit Helmond. In het dubbelspel vormden beide finalisten een koppel en ook hier werd de finale bereikt. Helaas voor Anne ging ook deze finale verloren waardoor zij zich tevreden moest stellen met twee prachtige tweede plaatsen.
Al met al kan terug worden gekeken op een goed toernooi voor alle Hutaf-spelers, waarbij er gespeeld is op hoog niveau en men zich heeft kunnen meten met de Nederlandse top.

Informatiebijeenkomst: Zandse Kerk

HUISSEN - Op zondag 21 mei zal vanaf 11.00 uur een informatiebijeenkomst plaats vinden in de Zandse Kerk waarin de uitwerking van de plannen wordt gepresenteerd. Stichting De Zandse Kerk staat aan de vooravond van de overname, waarmee het kerkgebouw definitief overgaat naar de gemeenschap.


In de informatiebijeenkomst wil de stichting laten zien en laten horen hoe de plannen voor het kerkgebouw zijn doorontwikkeld. In het afgelopen jaar zijn er veel inzichten vergaard en zijn plannen meer vormgegeven. De informatiebijeenkomst begint om 11.00 uur met een korte presentatie. Aansluitend is het mogelijk om over de verschillende besproken onderwerpen meer informatie te krijgen bij een aantal stands die in de kerk staan opgesteld. Op deze manier kan men kennis maken met de vrijwilligers van de stichting en de plannen die zijn uitgewerkt.

In de bijeenkomst wordt stil gestaan bij een aantal onderwerpen. In de eerste plaats natuurlijk de stand van zaken rondom de overname en de verschillende inzichten die zijn verworven. Daarnaast zijn er een aantal verbouwplannen en zijn er ideeën over activiteiten uitgewerkt. Het staat bezoekers vrij om de nodige vragen stellen en suggesties voor te dragen.

Naast deze onderwerpen is het ook mogelijk om aan te melden als vrijwilliger of als vereniging en/of stichting interesse te tonen voor het gebruik van faciliteiten. Kortom een gezellige maar interessante bijeenkomst.

Neem voor meer informatie contact met ons op, of mail ons op info@zandsekerk.nl. Kijk ook eens op www.zandsekerk.nl of bezoek onze facebookpagina.

4daagse-vrijwilligers gezocht

REGIO - De Nijmeegse Vierdaagse komt er aan en wel editie 101 en Wandelvereniging Magnus is drukdoende met de organisatie daarvan. Tijdens deze week verblijven wij met een groep wandelaars in Ontmoetingscentrum De Kloosterhof in Weurt. Op de route verzorgen wij een 120-tal leden en gastlopers. Heb jij een klik met de Nijmeegse Vierdaagse of ben je uitgeloot, of zoek je een stageplek voor je opleiding, laat het dan weten.

Wandelvereniging Magnus is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers of stagiaires vanaf 16 jaar die het leuk vinden om onze wandelaars te vertroetelen en in de watten te leggen.

Voor op de locatie: Je gaat als verzorger vroeg op pad in een gezellig team om je positie in te nemen langs de route. Je bouwt daar met elkaar een verzorgingspost op en als de wandelaars arriveren ben jij een soort gastheer of gastvrouw. Dat betekend lunchpakketten uitreiken, dranken inschenken en dergelijke.

Voor op de locatie: klaar maken van lunchpakketten, keuken werkzaamheden, helpen bij het buffet tijdens de warme maaltijd of bar-werkzaamheden.

Ben jij de persoon die in teamverband kan werken, enthousiast is, geen ochtend humeur heeft, beschikt over enige pit dan ben je van harte welkom. In verband met de teambuilding die in zo'n week ontstaat, geven wij de voorkeur aan personen die alle vier de wandeldagen inzetbaar zijn.

Heb je interesse of wil je meer weten over bovengenoemd vrijwilligerswerk neem dan gerust contact op met Vierdaagse coördinator Jan Polman 06 51757645 of stuur een mail naar: janpolman@planet.nl.

17 / 32

18 / 32

Oldtimerclub op stap met Zonnebloemgasten

ANGEREN - Zondag 7 mei was het dringen bij de Herberg De Letste Stuyver in Angeren. De tractors, de prachtigste oldtimers en de bromfietsen en motoren konden nauwelijks een parkeerplekje vinden. Het was een drukte van belang. De oldtimerclub had voor deze bloesemtocht ook nog dertig gasten van de Zonnebloem Angeren uitgenodigd voor deze toertocht.

Na het inschrijven en de uitreiking van de route beschrijving, volgde het verdelen van de gasten over de oldtimers. Het aantal 'oude' auto’s was indrukwekkend en iedereen kreeg een mooi plaatsje.

De route ging via smalle vaak door bomen omzoomde lanen en kleine dorpen en de bossen van Hemmen richting de Landerij De Park in Elst, hier werd pauze gehouden. De tractors, brommers en motoren stonden al te wachten en ook de koffie met appeltaart en slagroom stond klaar. De Zonnebloem gasten genoten van een lunch.

Na de pauze vervolgt de karavaan zijn weg en er wordt zowaar ook nog wat bloesem gespot. Het prachtige frisse groen van de lentebomen vergoedde het gemis aan bloeiende fruitbomen. Dit laatste gedeelte van de bloesemtocht is net zo mooi als het eerste gedeelte van de tocht. Het uitzetten van deze route is vast niet eenvoudig geweest, maar het resultaat was geweldig. De chauffeurs, die de gasten rondgereden hebben, konden aan de stralende gezichten van hun passagiers zien, dat het heel erg op prijs werd gesteld. De bloesemtocht eindigde bij De Herberg De Letste Stuyver met een gezellig samenzijn, het einde van een prachtige dag.

Op de Korrel Gelders Team Kampioenen

BEMMEL - De competitie voor teams die sinds 2011 is uitgebreid met de Opgelegd schietende discipline, werd alle seizoenen tot nu gewonnen door sv. Strijdlust uit Huissen. Maar dit competitie jaar pakt Op de Korrel de winst.

In seizoen 2016-2017 sloot zich een derde vereniging aan in de competitie, namelijk ULTO uit Megchelen. Was de strijd alle voorgaande jaren een uitwisseling tussen Bemmel en Huissen, verdeeld over twee, drie of vier teams, nu werd er door drie verenigingen om de titel geschoten. De nieuwelingen uit de Achterhoek, als vereniging bekend uit de vrijstaande competitie, kwamen naar Bemmel voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De heren van Op de Korrel wisten met de volle 5-0 een overwinning binnen te halen en daardoor het kampioenschap naar zich toe te trekken. Vast teamgenoot Sjaak was afwezig, maar de andere heren schoten een nette wedstrijd. Met 395 van de maximale 400 punten voor Johan Huibers en Jan Volmeijer, 393 voor Alphons Stens, 392 voor Ben Huibers en voor Henk Graven 384, schoot men gemiddeld ruim boven de 391 punten.

Veel spanning in de competitie, want in de wedstrijden tegen Strijdlust werd er om de kleine puntjes gevochten. Zelfs wedstrijden met 399 tegen de maximale 400 punten bij de Bemmelse thuiswedstrijd. En de laatste ontmoeting werd zelfs gewonnen door de Huissenaren. Geen riante overwinningen en dat maakt de competitie leuk.

Het vrijstaande team in de eerste klasse wist ook kampioen te worden, met een laatste overwinning in Winterswijk. Het team in de 2e klasse eindigde als tweede. Voor alle uitslagen: www.svopdekorrel.nl

Stem op de Bemmelse Dweildag!

BEMMEL - Ben je lid van de Rabobank Oost-Betuwe? Dan kun je van 17 tot en met 29 mei stemmen op jouw favoriete regionale verenigingen bij de Rabobank Clubkas Campagne. De Bemmelse Dweildag is één van die verenigingen. Met jouw stem kan het bestuur van de Bemmelse Dweildag er ook dit jaar weer voor zorgen dat er een dweildag plaatsvindt op de tweede zondag van juni.

De Bemmelse Dweildag is al drie decennia een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud. Jaarlijks werken 200 vrijwilligers belangeloos mee om van het evenement een succes te maken. Natuurlijk brengt zo’n groot evenement behoorlijk wat kosten met zich mee. Daarom roept het bestuur van de Dweildag op om de Bemmelse Dweildag te steunen door jouw stem uit te brengen via de Rabobank Clubkascampagne.

Ieder lid van Rabobank Oost Betuwe mag van 17 tot en met 29 mei vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete verenigingen. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De leden die mogen stemmen hebben via de Rabobank een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure gekregen.

Vrienden van de Dweildag

Ben je geen klant bij de Rabobank, maar draag je de Bemmelse Dweildag wel een warm hart toe? Word dan vriend van de Bemmelse Dweildag. Met een bijdrage van 0,83 euro per maand (of 10 euro per jaar) ben je al vriend. Meer informatie staat op www.dweildag.nl/vrienden. Meer informatie over de Bemmelse Dweildag staat op www.dweildag.nl.

Levensvragen

HUISSEN - Vanaf 11 mei draait de film ‘Hier ben ik’. Een portret van een predikant en enkele gemeenteleden. Een topmanager, een gescheiden vrouw en twee jonge ambitieuze financials en de manier waarop zij met tegenslagen omgaan.

Daarnaast laat de film de worstelingen zien van de dominee, zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Om tegenwicht te bieden aan nihilisme. Als predikant is hij niet per sé op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Maar wat hij in ieder geval laat zien, is het treffende verband met het leven van nu en de oeroude teksten uit de Bijbel. Een alternatief voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze ambities en worsteling met het gewone leven. Burn-out, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies is zo oud als de mens zelf. De verhalen uit de Bijbel kunnen troost en verlichting bieden om verder te kunnen. God is misschien wel uit het leven van velen verdwenen. De behoefte aan het groter verhaal van ons leven blijft. Iedere zondag is ook in onze kerk zo’n oeroud maar toch eigentijds verhaal te horen en te beleven. (Marja Huson-ter Avest, scriba)

De kerkdienst bij de protestantse gemeente Huissen (Raadhuisplein 35) is zondag 21 mei om 10.00 uur (zondag Rogate, bidzondag). Voorganger is ds. Margreet de Bree, Gendt. Nieuwsgierig? Iedere zondagmorgen om 10 uur en vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur is de kerk open. Om stil te worden of elkaar te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom.

Wil jij je eigen toekomst bepalen in Huissen?

HUISSEN - De voormalige fietsenzaak De Siep aan de Korte Loosstraat te Huissen is bij uitstek een locatie voor een woon- en samenlevingsvorm waar inwoners van Huissen zo lang mogelijk hun steentje kunnen bijdragen. Daarbij komt als extra voordeel dat conform de wensen van de consumenten en winkeliers comfortdiensten aangeboden kunnen worden aan het winkelende publiek.

Denk je eens in, de kinderen worden opgevangen door moeders uit Syrië die zo spelenderwijs Nederlands leren. Oudere inwoners wonen samen met jongeren en houden een extra oogje in het zeil terwijl jongeren hun leren om te gaan met een tablet. Een enthousiaste vrijwilliger repareert fietsen van het winkelende publiek. Indien gewenst kan de auto gewassen worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geld besparen en elkaar gelukkig maken

De mogelijkheden zijn legio, maar bovenal is er actie voor en met elkaar. Mensen ontmoeten en elkaar gelukkig maken, mee blijven doen en steun krijgen van elkaar. Professionele zorg is pas nodig wanneer de buurt het niet meer kan opbrengen. Dat is besparen en geluk creëren tegelijk. Lijkt je dat geen mooie toekomst?

Doe jij mee?

Wil jij hiervan deel uitmaken, mee willen denken of werken, laat het ons weten via info@zelf-lingewaard.nl en samen gaan we het mogelijk maken! Of kijk op ZELF-Lingewaard.nl.

Rabo Clubkas Campagne TTV Essentia

BEMMEL - Tafeltennisvereniging Essentia in Bemmel bestaat al tientallen jaren. Elk jaar weer proberen ze hun begroting rond te krijgen om de jeugd en de senioren goede omstandigheden te bieden om tot een mooi sportresultaat te komen. Een van de manieren om hier geld voor te verkrijgen is de Rabo Clubkas Campagne. Deze campagne begint deze week.

"Ieder lid van de Rabobank mag van 17 tot en met 29 mei in totaal vijf stemmen uitbrengen (maximaal 2 stemmen per club). Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen TTV Essentia krijgt, hoe meer geld dit oplevert. Aangezien u nog 3 stemmen over heeft na het stemmen op TTV Essentia, raden wij u aan ook uw stem uit te brengen op Popkoor 2000 uit Bemmel.

Wilt u ook eens een balletje meeslaan bij tafeltennisvereniging Essentia? Sluit dan op een vrijdagavond aan in de Schaapskooi te Bemmel. De jeugd begint om 18.15 uur en heeft een vervolggroep om 19.15 uur. De senioren beginnen om 20.15 uur. Meer informatie is te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl."

Otten & Kampschreur ondersteunen crowdfunding MHCB 800

BEMMEL - "Een grote uitdaging die op een professionele wijze wordt aangepakt", aldus Herwin Peters, vennoot van Otten en Kampschreur accountants en belastingadviseurs in Huissen. "Via mijn vorige werkgever ben ik betrokken geraakt bij MHC Bemmel 800. Dit was in de tijd dat sportpark Ressen is gerealiseerd en later ook het derde veld is aangelegd. In deze periode was ik penningmeester van de vereniging en weet ik hoe het financieel gaat in een dergelijk proces."

Zeker als het gaat om een upgrade van je accommodatie, is het voor een vereniging altijd een hele uitdaging je ambities te verwezenlijken. Het hele financiële plan getuigd van visie en kennis. Toen de vereniging met het verzoek kwam om financier te worden van het waterveld, was ik snel overtuigd om deel te nemen. De vereniging is gezond, ambitieus, bedient de gehele gemeente Lingewaard en omgeving maar blijft daarnaast ook gewoon. Dit zijn precies de kenmerken waarin wij ons als kantoor herkennen. Met onze bijdrage hopen wij dat MHC Bemmel 800 de gewenste push to the next level gaat maken."

Even binnen komen!

RESSEN - De deuren van het Ressense kerkje staan tot eind september weer uitnodigend open voor doelgerichte bezoekers en toevallige passanten.

Elke zaterdag en zondag is men tussen 11.00 en 17.00 uur welkom in dit historische kerkje. Om even een kijkje te nemen, om gewoon wat uit te rusten of om tot bezinning te komen en je te realiseren wat zich hier door de eeuwen heen heeft afgespeeld.

Deze openstelling is een initiatief van Pleisterplaats Ressen. Vanuit deze pleisterplaats worden meerdere activiteiten op het gebied van zingeving georganiseerd. Zo is er op 21 mei een pleisterplaatsviering, wordt er op 3 juni een pelgrimswandeling gehouden en kan men op 10 juni deelnemen aan een retraitedag. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

De Kluproosjes neemt deel aan de Rabobank Clubkas Campagne

LINGEWAARD - Van 17 tot en met 29 mei start de Rabobank Clubkas Campagne weer. Stichting Sport Gehandicapten in de Overbetuwe de Kluproosjes heeft zich hiervoor opgegeven.

Rekeninghouders bij de Rabobank Oost Betuwe die op 1 maart ook als lid van de Rabobank staan geregistreerd kunnen dan stemmen op hun favoriete vereniging in ons geval de Kluproosjes. De Rabobank Oost Betuwe stelt 75.000 euro beschikbaar. Particuliere klanten van de RABO Oost Betuwe die op 1 maart lid zijn, mogen stemmen.

"Van 17 tot en met 29 mei kan men vijf stemmen uitbrengen en wij hopen dat u daarvan twee stemmen op de Kluproosjes uitbrengt. Als lid van de Rabobank krijgt u in maart een brief met daarin de informatie hoe te handelen Elke stem staat voor een bedrag dat wordt bepaald door het totale bedrag van 75.000 euro te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is.

Wij willen natuurlijk graag dat we zoveel mogelijk stemmen krijgen en doen een beroep op u, want wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor materialen, kleding, kamp, deelname aan de Special Olympics 2018. Zowel de badmintonspelers als de ruiters doen mee aan de Nationale Special Olympics 2018 in Doetinchem We hopen dat uw familie vrienden en kennissen kunt overtuigen om hun stemmen op ons uit te brengen."

Geslaagden cursus De Karper

BEMMEL - De afgelopen vijf woensdagen hebben er 18 deelnemers meegedaan aan de cursus Vissen voor kids. Het was een zeer gedreven groep met heel veel interesse in alles wat met vissen te maken heeft.

De eerste vier avonden zijn we in de weer geweest met theorie en het maken van vistuigjes. Iedere deelnemer had uiteindelijk een complete vishengel met tuigje gereed om te kunnen vissen. Op woensdag 10 mei hebben wij de laatste cursusavond gehad. Hier hebben wij al het geleerde in de praktijk gebracht door te gaan vissen in het Groene Hart van Bemmel in de vorm van een heuse viswedstrijd.

Er werden hier en daar leuke vissen gevangen wat het plezier in vissen natuurlijk alleen maar verhoogt. Na de viswedstrijd was er natuurlijk de prijsuitreiking en de diplomauitreiking. Er waren felicitaties van de jeugdcommissie aan de deelnmemers met het diploma Vissen voor kids. Vanaf woensdag 17 mei start een serie viswedstrijden.

Geert Peters pakt midfondvlucht uit Epernay

DOORNENBURG - Op 13 mei stond alweer de eerste midfondvlucht van 2017 op het programma en wel vanuit Epernay (348 km) ze werden gelost om 9.15 uur met een ZZW wind hieraan deden 278 duiven van veertien liefhebbers.

G. Peter 9 mee 2 pr. 1, 50
Nissen- Vermaas 44 mee 25 pr. 2, 4, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 22, 25, 26, 33, 35, 38, 39, 43, 59, 60, 61, 68, 69, 70
H. van Hal 28 mee 11 pr. 3, 21, 24, 34, 36, 40, 41, 46, 54, 65, 66
P. C. Engelen 15 mee 3 pr. 5, 49, 56
W. Geurtz & Zn 22 mee 7 pr. 6, 18, 19, 20, 32, 45, 57
v. Olderen & Meuwsen 44 pr. 6 pr. 11, 12, 47, 55, 62, 64
W. Tijssen 17 mee 3 pr. 23, 29, 67
J. Pauwelsen 4 mee 1 pr. 27
A.A. Engelen 21 mee 4 pr. 28, 30, 31, 44
J. Buys 39 mee 4 pr. 37, 42, 58, 63
J. v.d. Scheur 11 mee 1 pr. 48
Th. Holland 15 mee 3 pr. 51, 52, 53

Lezing tabaksteelt bij Historische Kring Angeren

ANGEREN - Op dinsdag avond 23 mei zal Theo Gerritsen uit Huissen een lezing verzorgen over het telen van en de handel in tabak. Met name het ontstaan en de techniek van de tabaksteelt in Huissen-Angeren en omgeving zal Theo doen herleven.


De lezing op 23 mei is in het Dorpshuis om 20.00 tot 22.00 uur. Theo, zelf een vakkundig oud-tabaksteler en nu een fervent hobbyist, zal stilstaan bij vragen als: waar komt de tabak vandaan, waarom en hoe is het naar Holland gekomen en wat hebben Huissen en Angeren ermee te maken? Een stukje lokale geschiedenis, die we niet in rook moeten laten opgaan.

Stem Alarmfase 3 tijdens Rabobank Clubkascampagne

BEMMEL - Ook dit jaar verdeelt Rabobank Oost Betuwe weer een geldbedrag over verschillende regionale verenigingen en stichtingen die meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Wanneer u lid bent van de deze bank, mag u vijf stemmen verdelen onder de clubs. Muziekvereniging Alarmfase 3 uit Bemmel kan uw stem goed gebruiken!

In het zonnetje of de regen, 's ochtends vroeg of midden in de nacht, een kwartiertje of de hele dag: enthousiasme is er altijd bij Alarmfase 3. Behalve liefde voor muziek speelt ook vriendschap een belangrijke rol binnen de club. Waar muzikale uitdaging hoog op het lijstje staat, is er ook altijd ruimte voor een 'stukske leut'.

Het enthousiaste dweilorkest heeft een gave tijd achter de rug. Naast te gekke optredens op dweildagen, feestjes, de kerstmarkt in Keulen én een geweldige reis naar Zweden, stond ook een bijzonder project op het programma. Na de zomer van 2016 is de club aan de slag gegaan om een heuse videoclip te maken. En dat is gelukt! In april werd hij gelanceerd. Ook de komende tijd belooft veel goeds. Zo komt het vieren van het 20-jarig bestaan heel dichtbij en staat nieuwe kleding op de planning. Daarnaast hoopt de groep u natuurlijk weer vermaken met muziek, show en gezelligheid. Iedere financiële hulp is dus zeer welkom. Van 17 t/m 29 mei kunnen leden van de Rabobank stemmen. Hoe meer stemmen Alarmfase 3 krijgt, hoe meer geld dit oplevert!

Leden van de Rabobank Oost Betuwe hebben een brief ontvangen met meer instructies over het stemmen. Kijk voor meer informatie over Alarmfase 3 op alarmfase3.nl of facebook.com/alarmfase3.

Mooie afsluiting seizoen voor Volleybal Club Hexagon

ANGEREN - Het 1e damesteam van VC Hexagon speelt al vele jaren in de 2e klasse van de Nevobo competitie. Door de veranderingen in de samenstelling van het 1e team was de doelstelling aan het begin van het seizoen om zo hoog mogelijk te eindigen maar in ieder geval klasse behoud te realiseren. Met veel strijdlust en mooie, spannende wedstrijden is dat gelukt.

Het 2e damesteam spelend in de 3e klasse van de Nevobo competitie had als doel terug te keren in de 2e klasse. Het bleef spannend. Ze waren lang in de race voor promotie naar de 2e klasse. Helaas kwamen ze op het laatst een paar punten te kort.

De heren strijden al jaren in de 2e klasse. Het team wist zich ondanks blessures toch redelijk eenvoudig te handhaven in de 2e klasse van de Nevobo competitie. Uiteindelijk zijn ze 7e geworden.

Volleybalclub Hexagon bestaat bijna 50 jaar en traint in het Dorpshuis te Angeren. Het is een gezellige club waar ruimte is voor volleyballen in competitie- en recreatief verband. Onze teams komen uit in de 2e en 3e klasse van de Nevobo competitie. Volleybal Club Hexagon is nog op zoek naar nieuwe leden die de dames - en heren teams willen versterken en het komend seizoen 2017-2018 eventueel mee willen spelen in de Nevobo volleybal competitie.

Daarnaast is er nog steeds ruimte voor beginnende leden en recreanten. Onze club beschikt over gekwalificeerde trainers. Nieuwe leden mogen een maand gratis meetrainen!

Meer informatie over Volleybal Club Hexagon staat op www.vchexagon.nl, of via e-mail info@vchexagon.nl.

'Farewell party' van Remove Before Flight

GENDT - Ruim 8 jaar geleden begonnen de vrienden een coverband onder de naam 'Resound'. Een goede leerperiode, maar hun ambitie reikte verder dan alleen het spelen van covers op feesten en partijen.

De roots van de bandleden lag toch in de muziek van de jaren 60/70. Dat vormde de basis om de covers achter zich te laten en een eigen sound te ontwikkelen, met een vette knipoog naar de hiervoor genoemde jaren. Tevens het moment om ook de naam te veranderen.“We wilden ons blijven ontwikkelen, experimenteren in de muziek en dat is ons best gelukt vinden wij”, aldus drummer Wouter Derks. “Wij zijn allemaal betere muzikanten geworden. Als band hebben we leuke dingen meegemaakt. Een uitverkochte EP-release party in De Buitenpoort Huissen en de LP-release party vorig jaar in Merleyn Nijmegen was eveneens uitverkocht.”

“We deden ook de support voor de Bands Of Friends (ex- Rory Gallagher bandleden) en mooie herinneringen hebben we aan het optreden in Luxor Live Arnhem eveneens als support, toen voor de Engelse rock-sensatie The Brew”, vult bassist Stijn aan. De bandleden besloten om te stoppen met RBF. Ze hebben samen mooie dingen mogen doen en zijn elkaars beste vrienden geworden. “Op muzikaal gebied zijn we echter uit elkaar gegroeid”, aldus Wouter.

De vrienden gaan op muzikaal gebied hun eigen weg. “Every end has a new beginning.” Nog een keer RBF! Een mix van eigen werk en heerlijke 60/70 uitstapjes. Zaterdag 27 mei in De Klok in Gendt. Zaal open 20.30 uur. Entree is 5 euro en alleen deurverkoop. DJ Bram sluit de avond af.

Gerard van Olst, archeoloog te Ressen

RESSEN - Dit jaar is het 140 jaar geleden, dat op 27 februari 1877 Gerard van Olst werd geboren. Van Olst behoorde in de eerste helft van de vorige eeuw tot de notabelen van het kerkdorp Ressen.

Naast fruitteler was hij fervent jager en gepassioneerd amateur archeoloog. Zijn archeologische bevindingen en vondsten werden dan ook in wetenschappelijke kringen alom zeer gewaardeerd. Voor Paul Oostervink van de Historische Kring Bemmel (HKB), werkgroep archeologie, aanleiding om een onderzoek te starten naar de archeoloog Gerard van Olst. Hierbij geholpen door van Olst zijn dochter, Riet Breunissen-Van Olst, die met anekdotes en met veelal nog nooit gepubliceerde foto's haar medewerking verleende.

Uiteindelijk is het een artikel geworden met bijzondere wendingen in de zoektocht naar de collectie Van Olst. De collectie Van Olst bevindt zich nu momenteel in het Museum Het Valkhof in Nijmegen, zij het grotendeels in depot. Maar dit museum is bezig met de voorbereiding van een nieuwe colectiepresentatie en daarvoor is uit de collectie Van Olst een prachtige bronzen lanspunt geselecteerd eertijds gevonden in de Waal bij de Sprokkelenburg. Het artikel is in het kringblad van de HKB gepubliceerd en eveneens op de website van deze kring te raadplegen.

Straatspeeldag Huissen, het is bijna zover!

HUISSEN - De Straatspeeldag was in 2016 voor het eerst op de Markt in het centrum van Huissen. Ook dit jaar vindt dit oergezellige feest weer plaats in het centrum met een fantastisch thema. Kom verkleed als Superheld op woensdag 7 juni naar de Markt in Huissen, want dan is het weer zover.

"De organisatie heeft er alles aan gedaan om een afwisselend en aantrekkelijk programma samen te stellen. Benieuwd wat wij dit jaar allemaal aanbieden? Download alvast de plattegrond op onze site en verheug je vast op de door het OBC uit Huissen bedachte en gemaakte spelonderdelen. Speciaal voor de allerkleinsten hebben we dit jaar een ‘Peuterplein’ waar onder andere ouderwets eendjes gehengeld kunnen worden. In de Langestraat vind je de ‘Spider kleefwand’, kun je weer foto’s laten maken en een heerlijke pannenkoek eten."

"Uiteraard staat op de markt de hoofdattractie en kan er op het Crea Doe plein weer volop geknutseld worden. Laat je verrassen! Ga dus snel naar de onze vernieuwde site www.straatspeeldaghuissen.nl om alvast in de stemming komen. Dit jaar start de kaartverkoop al om 13.00 uur. We gaan door tot 17.00 uur. Deelname met één of meer spelkaarten, tegen betaling van 2,00 euro per kaart, geschiedt uitsluitend onder begeleiding van een volwassene en op eigen risico. Gezien het sportieve karakter van de Straatspeeldag adviseren wij iedereen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er is voldoende parkeergelegenheid op de Molenweide woensdag 7 juni op de Markt."

Fuchsia-actie bij stichting Epric

HUISSEN - Stichting Epric heeft in de maand mei en juni een fuchsia actie: alle fuchsia's in 19cm pot slechts 2,50 euro per stuk.

Epric is gevestigd aan het Nieuwediep 9a in Huissen en is een sociale zorgkwekerij voor en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de steeds lagere vergoedingen en het niet ontvangen van subsidies proberen we op een andere manier de plekken voor onze mensen veilig te stellen. Dit doen we door verkoop van planten.

Hoewel onze mensen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben zijn ze wel in staat om hele mooie fuchsia's te kweken. U krijgt een fantastische plant en ondersteund door uw aankoop ook nog een goed doel.

De opbrengst van de planten komt voor 100% terecht bij het in stand houden van de trajecten. Heeft u nou een hekel aan fuchsia's en u zou ons willen steunen, maak dan een donatie. Op onze website hebben we een complete lijst van spullen die we iedere keer kunnen gebruiken. Heeft het uw interesse gewekt om meer te weten te komen over Epric, kom dan gerust eens langs. Ons team kan altijd versterking gebruiken met vrijwilligers maar ook met mensen met een WMO indicatie.

Terug naar de fuchsia: slechts Euro 2,50 per stuk. Bijna 150 soorten zijn er. Epric is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9-17 uur en u vindt ons aan het Nieuwediep 9a, 6851 GB Huissen, www.epric.org

Michel Lunenburg hét gezicht van Slagerij Wim Buurman in Huissen Slager laat zich inspireren door Jamie Olivier

(foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN - Hij is een liefhebber van barbecueën, Italiaanse keuken, heeft boeken van Jamie Oliver op de plank, de ambitie om ooit de prestigieuze gouden Slagersring te winnen en kookt op dinsdag voor zijn vrouw Anuschka en de drie jonge Lunenburgertjes van 4, 6 en 8 jaar. Was getekend, Michel Lunenburg. Dé nieuwe slager van Slagerij Wim Buurman in Huissen die zijn klanten met zijn zelfbedachte producten gaat verrassen.

Michel is een slager met passie. Hij praat graag over vlees en bereiding. In groep vier wilde hij al slager worden. Maar de stap naar de slagersopleiding, werd opgehouden door de LTS. Michel bleek een technisch talent. De technische opleiding kwam hem goed van pas, want de verbouwingen in zijn woning werden zelf onder handen genomen. Ik doe alles zelf, zegt hij. Toch bleef zijn jongensdroom sluimerend actief. Michel stamt niet voor niets uit de bekende slagersfamilie in Doesburg en hij verliet de LTS vroegtijdig om alsnog voor een slagersopleiding te kiezen.

Huissen is een authentiek en een actief stadje, vindt Michel. Huissen staat open voor nieuwe producten. "Ik zit hier zeker op mijn plekkie." De kookboeken van Jamie Olivier zijn vergelijkbaar met de culinaire bijbel. 's Maandag speurt hij in de boeken naar een recept om dinsdag op tafel te kunnen zetten. Voor zijn vrouw en zijn Lunenburgertjes zit er dan niets anders op om zitting te nemen in zijn testpanel. Hij zegt geen sterallures te hebben door zich aan de beroemde kok uit het Engelse graafschap Essex te willen meten. "Wat ik wil bereiken is dat onze klanten kunnen genieten van een stukje vlees met nét iets extra's. Genieten van een stukje vlees alsof ze in een restaurant zitten."

Kijkochtenden peutergroep Pinkeltje in Angeren

ANGEREN - Bij peutergroep Pinkeltje in Angeren ontdekken peuters van 2 tot 4 jaar samen de wereld om hen heen. En wat is er nu leuker dan samen met andere kinderen te spelen en te leren? Kom daarom kijken en meedoen tijdens één van de kijkochtenden op dinsdag 16 en vrijdag 19 mei!

Pinkeltje is gevestigd in het Kulturhus in Angeren, naast basisschool Marang (Wilhelminastraat 4). De peutergroep heeft een huiselijke, gezellige sfeer. Elke ochtend staat in het teken van knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Dit doen we telkens vanuit een onderwerp wat aansluit bij de belevingswereld van peuters. De ervaren pedagogisch medewerkers dagen peuters uit om zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Doelstelling voor alle peuters is een soepele overgang naar de basisschool.

Combineren peutergroep en opvang

Bij Pinkeltje is het mogelijk om peutergroep en kinderopvang te combineren. U kunt hierdoor uw peuter eerder brengen of later ophalen, zodat het beter aansluit bij uw werktijden. Ook kunnen peuters gebruik maken van de peuterlunch. Gezellig samen eten na de peutergroep! Zowel voor de peutergroep als de opvanguren is het mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Kijkochtenden 16 en 19 mei
Dinsdag 16 en vrijdag 19 mei tussen 09:00 en 11:00 uur kunnen peuters en ouders kennis maken met de peutergroep en de pedagogisch medewerkers. Voor meer informatie kijk op www.delinge.nl of bel met 026 3179933.

Ontmoetingscafé in Bemmel

Ontmoetingscafé in Bemmel

BEMMEL - Bent u mantelzorger voor iemand met hersenletsel en loopt u hierdoor tegen dingen aan. Dan is het fijn dit met anderen te delen en vragen te kunnen stellen aan deskundigen.

Op dinsdag 23 mei van 19.30 – 21.00 uur verzorgt Stichting Welzijn Lingewaard in samenwerking met huisartsenpraktijk De Teselaar, Zinzia Zorggroep en Rijn Waal Zorggroep een Ontmoetingscafé speciaal rondom het thema 'Hoe verder na hersenletsel?'.

Het Ontmoetingscafé is voor familieleden die voor iemand zorgen en andere belangstellenden. Door een ongeluk, tumor, hersenbloeding kan hersenletsel ontstaan. Waar loopt u tegenaan in de thuissituatie. Wat betekent het voor de mensen om u heen? Hoe kunt u uw leven weer oppakken? Naast lichamelijke klachten kunnen er klachten ontstaan op het gebied van denken, voelen en doen, die een grote druk kunnen leggen op het dagelijks functioneren.

Hiervoor is een speciaal neuropsychologisch revalidatieprogramma ontwikkeld. Peter Smits, klinisch psycholoog , bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen zal uitgebreid ingaan op dit revalidatieprogramma. Ook is er deze avond de mogelijkheid voor het stellen van persoonlijke vragen.

De bijeenkomst is in Grand Café verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122, Bemmel. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met het Meldpunt SWL: 088 2552555 of mailen naar: meldpunt@swlingewaard.nl.

Pleisterplaatsviering in Ressen

RESSEN - Regelmatig worden er in Pleisterplaats Ressen Pleisterplaatsvieringen gehouden. Dit zijn vieringen die uitnodigen om tot rust te komen. De vieringen bestaan uit rustige muziek, stilte, liederen uit bijvoorbeeld Taizé en inspirerende teksten. Ze hebben een bezinnende sfeer en een moment van ontmoeting na afloop

21 mei is de volgende Pleisterplaatsviering. Het thema is deze keer 'Adempauze'. De viering is met een aantal jonge mensen voorbereid. Iets waar zij op dit moment tegenaan lopen is hun drukke bestaan. Het gevoel dat je steeds maar holt van het een naar het ander. Iets wat voor veel mensen herkenbaar is. Hoogste tijd dus voor een adempauze. Om even stil te staan bij…

Die gelegenheid is er op 21 mei om 19.30 uur in de kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3. Iedereen is welkom.

Wels2Wielers in Driel, de nummer 1 Fietsenwinkel van Gelderland!

DRIEL - Tijdens de verkiezing www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl is Wels2Wielers gekozen tot Beste Tweewielerwinkel van de Provincie Gelderland.

De verkiezing kende deze 20e editie een nieuwe opzet met consumentenbeoordelingen. De klanten konden stemmen en de fietsenwinkels beoordelen op kwaliteit, service, aanbod, en prijs. Vanuit deze klantbeoordelingen is een ranking gemaakt naar gemeentewinnaars en provinciewinnaars.

Wels2Wielers in Driel mag zichzelf nu de nr. 1 Fietswinkel van Gelderland noemen. Robin en Debby Wels: "Het winnen van deze titel is uiteraard een enorme waardering voor ons bedrijf. We doen ons uiterste best om de klant tevreden te stellen en onze optimale service te geven. Wij willen iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. Door onze klanten mogen wij ons nu De Fietswinkel van Gelderland noemen. Uiteraard blijven wij met ons team ons uiterste best doen om deze gewonnen titel waar te maken."

Wels 2 Wielers is gevestigd op de Baltussenweg 37 in Driel; www.wels2wielers.nl.

Pleisterplaatsviering in Ressen

RESSEN - Regelmatig worden er in Pleisterplaats Ressen Pleisterplaatsvieringen gehouden. Dit zijn vieringen die uitnodigen om tot rust te komen. De vieringen bestaan uit rustige muziek, stilte, liederen uit bijvoorbeeld Taizé en inspirerende teksten. Ze hebben een bezinnende sfeer en een moment van ontmoeting na afloop

21 mei is de volgende Pleisterplaatsviering. Het thema is deze keer ‘Adempauze’. De viering is met een aantal jonge mensen voorbereid. Iets waar zij op dit moment tegenaan lopen is hun drukke bestaan. Het gevoel dat je steeds maar holt van het een naar het ander. Iets wat voor veel mensen herkenbaar is. Hoogste tijd dus voor een adempauze. Om even stil te staan bij…

Die gelegenheid is er op 21 mei om 19.30 uur in de kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3. Iedereen is welkom.

26 / 32

Deze jonge dame is nu haar
zwarte haren kwijt
Gaat nu als 65-jarige verder
als grijze meid.

Deze getalenteerde drummer
verjaart 19 mei!
Van harte proficiat, Julien!
Mamma, Irsa en Fonzy
xxx

Nigel,
alweer 10 jaar.
Gefeliciteerd door Papa, Mama, Viggo en de gehele Familie.

Oud Rene, ben je bedonderd.
50 is de helft van 100.
Van Harte gefeliciteerd op 19 mei.
Familie Minkhorst en Derks

Kleine kinderen worden groot,
dat is waar
dit lieve meisje is inmiddels 16 jaar

Dikke kus van opa en oma

Van harte gefeliciteerd met jullie
50 jarig huwelijk!
Eric & Ingrid, Trudy & Bas, Ricardo, Sven & Lars

Hoera
Het is echt waar
Onze Mama, Oma Mientje Kersten wordt 19 mei 90 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd. Liefs 90 kusjes
De familie

Tess Meijer

"Bellenblaaskampioen"
van Bemmel en omgeving.

groeten O&O

Wijsheid komt met de jaren,
net als de grijze haren.
Van harte gefeliciteerd
Mirjan 50 jaar!!

21 mei wordt Joop
65 jaar
Gefeliciteerd
Liefje

Jubilarissen bij het Dames Platform Huissen

HUISSEN - Dames Platform Huissen had op dinsdag 9 mei wel een heel bijzondere jubilaris in hun midden. Thea van Gendt, zij is liefst 60 jaar lid van deze vrouwenvereniging. Als 23-jarige kwam Thea in Huissen wonen en wilde graag wat meer mensen leren kennen. Ze sloot zich aan bij de boerinnenbond. Een vereniging speciaal opgericht voor de katholieken boeren en tuinders vrouwen.

Sinds 1993 werd het een zelfstandige vereniging genaamd Dames Platform Huissen. In zestig jaar lidmaatschap heeft Thea heel wat veranderingen meegemaakt. Dat was soms even wennen, maar toch bleef ze de vrouwenvereniging altijd trouw. En zoals de voorzitter tijdens de huldiging zei: "Thea is letterlijk heel trouw, je bent altijd op alle avonden aanwezig, de reisjes, de fietstochten, als het even kan ben je erbij. Daar hebben wij veel respect voor want zonder trouwe leden kan de vereniging niet bestaan. Het DPH is trots op jou.” Na deze mooie woorden kreeg Thea van Gendt een mooi boeket bloemen en een verzilverde koffielepel met gravure aangeboden onder een groot applaus en een lang zal ze leven van de leden.

Tijdens deze avond waren er nog vier anderen jubilarissen. De dames Ger Straatman, Dora Kloppenburg, Marianne Johannes en Jacky Lentjes. Zij zijn allen 25 jaar lid van het Dames platform. Ook zij kregen een mooi boeket bloemen en een geborduurde handdoek. Verder werden de contactpersonen bedankt voor hun inzet en de familie Van Bon en Rita Straatman van zalencentrum De Valom voor de altijd goede verzorging. Meer informatie staat op www.facebook.com/dph.huissen.

Regio Bank Opdam financieel stelt u de vraag: Wat is uw spaarwens?

BEMMEL/HAALDEREN - Wie wat bewaart die heeft wat. Als u spaart, geldt dat voor u. Heeft u een spaarwens die u wilt vervullen? Dan is het nu een goed moment om extra te sparen. Sparen maakt gelukkig Weet u dat sparen u nog veel meer oplevert dan alleen het spaargeld zelf? Denk alleen al aan de voorpret die u heeft over de leuke dingen die nog gaan komen: een mooie musical, die nieuwe camera of een grotere auto. En als uw spaarwens uitkomt, kunt u trots zijn en er extra van genieten. Want het is veel leuker om geld uit te geven als u ergens voor heeft gespaard.

Wat is uw spaarwens? Weet u al waarvoor u spaart? Voor een mooie vakantie, een nieuwe fiets of een opknapbeurt voor uw tuin? Of spaart u om gewoon wat geld achter de hand te hebben? Waar u ook voor spaart, uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag met handige tips en een goed advies. Zo kunt u nog sneller uw spaarwens laten uitkomen. Sparen is nu extra leuk Het is nu nog interessanter om te sparen voor uw spaarwens.

Want als u vóór 30 juni 2017 750 euro overmaakt naar een RegioBank spaarrekening, heeft uw Zelfstandig Adviseur een leuk cadeautje voor u op kantoor. Een bezoekje is dus zeker de moeite waard. Kom snel langs, want op is op.

Obdam Financieel Advies, Van der Mondeweg 74, Haalderen; 0481 464855; www.obdamfa.nl.

Laat je talent zien tijdens 'Lingewaard on stage!'

LINGEWAARD - Ben je tussen de 9 en 99 jaar en bezit je een uitzonderlijk talent? Dan is dit je kans om tijdens het jaarlijkse evenement LingewaardUIT! je talent te showen op het podium.

Na een voorselectie op basis van ingezonden filmpjes gaan er maximaal tien kandidaten door naar de finale dag op 9 september. Er zijn twee verschillende categorieën. In de categorie 'muziek & zang' kunnen bandjes, zangers en zangeressen, koren, Dj's of andere muziekgezelschappen zich opgeven. In de categorie 'dans en overig' is ieder podiumwaardig optreden mogelijk. Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) organiseert het talentenprogramma 'Lingewaard on stage' in samenwerking met het Cultureel Platform Lingewaard (CPL).

"Wil je meedoen? Ga naar onze website: www.swlingewaard.nl en vul het digitale aanmeldformulier in, samen met je aanmelding stuur je een filmpje van je act. Dit kan van een eerder optreden zijn of gewoon een thuisfilmpje. Als je aanmelding bij ons binnen is, ontvang je een ontvangstbevestiging. Aanmelden voor Lingewaard on stage kan tot 1 juli."

De beoordeling van de voorrondes en op de finaledag wordt door een deskundige jury gedaan. De winnaar van Lingewaard on stage krijgt, naast een daverend applaus en lokale bekendheid, een prijs die aansluit op zijn talent en carrière. Meer weten? Neem contact op met: Melissa Davina: 088 2552550 of email adres: m.davina@swlingewaard.nl.

Commissie Elst Op Stelten maakt zich klaar voor jaarlijks topevenement

ELST – Traditioneel is het Elster dorpshart op tweede pinksterdag, 5 juni weer het toneel voor Elst op Stelten (EOS). Het evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Elst trekt heeft ook in 2017 veel te bieden.

Vanaf 11.00 tot 18.00 uur staan de Dorpsstraat, Valburgseweg, Kleine Molenstraat, Plein, Werenfriedplein, Dillenburg, Smidsstraat , Willemsstraat en Halve Morgen bol van de activiteiten. Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden door jeugdspelers van Spero bewaakte fietsenstallingen ingericht. Auto's kunnen geparkeerd worden op het Europaplein, het Land van Tap (150 auto's) en in de P&R parkeergarage nabij het NS Station waar 600 auto's kunnen staan.

Voor de allerkleinsten ontbreken de draaimolen en het springkussen (bij Het Ploegje in de Willemstraat) natuurlijk niet. De demonstraties van Hobma Modelbouw vinden dit jaar plaats in de Van Hogendorpstraat. Verder zijn onder anderen de klimrots (op het nieuw ingerichte Werenfriedplein), de bungeetrampoline (op Plein) en de Elster Pony Club (voor de RK Kerk) weer van de partij. In de Kleine Molenstraat zal Hans Weijs Motorsport staan met een opstelling die nagenoeg gelijk is aan een rallyservice. Bij de beeldengroep voor de grote kerk kan weer genoten worden van demonstraties houtcarving. De brandweer post Elst van de gemeente Overbetuwe heeft opnieuw toegezegd om in het begin van de Grote Molenstraat spectaculaire demonstraties te willen verzorgen. Zij brengen een tankwagenspuit, een rookcabine en het first-respondervoertuig mee.

Op vier podia, opgesteld ter hoogte van Snelders Sport, Italiaans Restaurant L'Italiano, het Werenfriedplein en op de hoek van de Willemsstraat-Smidsstraat is er muziek. Op het grote podium voor het gemeentehuis zijn optredens van Trio Carwash terwijl de formatie Cold Beverage optredens verzorgt op het podium van het Werenfriedplein.

Meer informatie en een inschrijfformulier staan op www.elstopstelten.nl.

Iedereen aan het sporten met Decathlon

ARNHEM - Een jaar geleden toverde Decathlon de Rijnhal in Arnhem-Zuid van een sporthal met vergane glorie weer terug in een fonkelnieuw sportpaleis. Sportbeoefenaars van alle leeftijden kunnen er zeven dagen per week terecht voor sportartikelen van liefst 65 sporten. Je kunt er uiteraard terecht voor de meest gangbare sporten, zoals voetbal, tennis hockey en wielrennen, maar minder gangbare sporten als trailrunning, padel of suppen zijn vertegenwoordigd. Honderden sporters en sportertjes weten de winkel dagelijks te vinden.

Gratis sportclinics. Decathlon biedt overigens meer dan alleen sportartikelen. In de winkel kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met sport. Vrijwel iedereen weet inmiddels dat je in de winkel alles mag uitproberen. Nog leuker is dat Decathlon regelmatig gratis sportclinics organiseert, zoals de Running Academy en Start to Bike.

Sport4daagse
Om zoveel mogelijk mensen lekker te laten sporten en bewegen, organiseert Decathlon rond het eenjarig bestaan maar liefst vier sportieve dagen in en rond de Rijnhal. De Arnhemse basisschooljeugd doet op woensdagmiddag 31 mei de aftrap met de Decathlon Kinderspelen. Mascotte Vito van Vitesse doet ook gezellig mee. Dag twee staat in het teken van aangepast sporten met onder andere clinics rolstoelbasketbal en streethockey. Op dag drie is er veel vlagvertoon tijdens de opening van het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Arnhem Cup, Hieraan doen 150 teams uit zeven landen mee. Op 3 juni is de knallende afsluiting van de festiviteiten met diverse sportclinics waaraan iedereen mag meedoen.

Decathlon Arnhem (Rijnhal), Olympus 1, 6832 EL Arnhem 026 2022600, www.decathlon.nl.

Ingezonden brief

Frans Schut. Geen politicus, maar criticus op column van Sjaak Veldkamp

Sjaak voor Schut

door Frans en Frans

Drie weken geleden schreef Sjaak Veldkamp in zijn column over de VVV in Huissen. De heer Frans Schut, inwoner uit Huissen, reageerde twee weken geleden op deze column door te stellen, dat Sjaak de VVV op een denigrerende wijze wegzette en door zijn feitenloze weergave de vele vrijwilligers beledigde. Frans Schut ondertekende deze ingezonden brief met zijn naam en de toevoeging, dat het hier niet de politicus van B06 betrof.

Frans Schut B06

Vorige week kwam Sjaak Veldkamp in zijn column op deze brief terug met een college onderscheid tussen feit en mening, waarbij Frans Schut de politicus geschoffeerd werd als zijnde de schrijver van het ingezonden stuk door Frans Schut.

Ons aller Sjaak doceerde in zijn stukje ook nog, dat je een feit moet kunnen bewijzen of controleren.

Sjaak. Feit. Op de foto staan afgebeeld Frans Schut en Frans Schut, waarbij de linker Frans Schut een betrokken inwoner uit Huissen is en de rechter Frans Schut de politicus van B06.

Jammer dat Sjaak de plank in deze column compleet mis slaat door de feiten niet te controleren. Maar dat is onze mening maar, die van Frans en Frans.

LINGEWAARD - Ben je tussen de 9 en 99 jaar en bezit je een uitzonderlijk talent? Dan is dit je kans om tijdens het jaarlijkse evenement LingewaardUIT! je talent te showen op het podium.

Na een voorselectie op basis van ingezonden filmpjes gaan er maximaal tien kandidaten door naar de finale dag op 9 september. Er zijn twee verschillende categorieën. In de categorie ‘muziek & zang’ kunnen bandjes, zangers en zangeressen, koren, Dj’s of andere muziekgezelschappen zich opgeven. In de categorie ‘dans en overig’ is ieder podiumwaardig optreden mogelijk. Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) organiseert het talentenprogramma ‘Lingewaard on stage’ in samenwerking met het Cultureel Platform Lingewaard (CPL).

"Wil je meedoen? Ga naar onze website: www.swlingewaard.nl en vul het digitale aanmeldformulier in, samen met je aanmelding stuur je een filmpje van je act. Dit kan van een eerder optreden zijn of gewoon een thuisfilmpje. Als je aanmelding bij ons binnen is, ontvang je een ontvangstbevestiging. Aanmelden voor Lingewaard on stage kan tot 1 juli."

De beoordeling van de voorrondes en op de finaledag wordt door een deskundige jury gedaan. De winnaar van Lingewaard on stage krijgt, naast een daverend applaus en lokale bekendheid, een prijs die aansluit op zijn talent en carrière. Meer weten? Neem contact op met: Melissa Davina: 088 2552550 of email adres: m.davina@swlingewaard.nl.

Stroopwafels: goed voor Neia

L-Stars hockeyteam met Iwan Kersten centraal in beeld, klaar voor weer een training    Foto: Ed van Eechoud 

LINGEWAARD - "Neia is een meisje van bijna 9 jaar en heeft een energiestofwisselingsziekte. Daaraan sterven veel van deze kinderen vroegtijdig. Om deze beroerde ziekte te lijf te gaan is een duur, nog in de ontwikkelingsfase verkerend medicijn nodig. Dat is de rede waarom ik probeer om het bedrag van 18.000 euro binnen te halen!"

"Ik heb Neia een aantal keren mogen ontmoeten. Soms is ze heel vrolijk en energiek, en dan ineens is het helemaal op, en komt ze weer in haar rolstoel terecht. Reden waarom wij met een aantal mensen graag de nodige energie inzetten om het nodige geld binnen te halen voor dit medicijn! En goed te weten is ook dat Neia ook nog eens erg kwetsbaar is voor veel andere ziektes.

Het team en de acties

Wij als Team Forza 4 Neia (www.forza4neia.nl) gaan 3 dagen, te weten van 7 tot en met 9 september, naar Italië om daar te wandelen, te fietsen, of te rennen. Mijn persoonlijke keuze was om 3 dagen te gaan fietsen. Elke dag een col: de Stelvio, de Mortirolo en de Gavia.

De acties

Afgerond is inmiddels de stroopwafelactie van de L-Stars, mijn hockeyteam. En dat geldt ook voor de paasbrodenactie. Maar voor de wandeltocht op 25 juni in Mill zijn nog plekken vrij. En kijk dan ook naar de veiling-met-lunch: forza4neia op 21 mei, ook in Mill, zie www.veiling4forza.nl. En dan de gsm-actie: lever je oude gsm in bij een van de Repair cafés in Lingewaard. En ten slotte komt er nog een mooie statiegeld-flessen-actie bij de AH in Bemmel, Gendt, Arnhem en Schuitgraaf, maar in Huissen kun je nu al terecht bij AH.

Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk een donatie(tje) doen. Kijk daarvoor op de websites: www.forza4neia.nl of www.forza4energy4all.nl. We hebben nu ruim 13.000 van de 18.000 euro binnen, maar er moet nog veel meer geld bij om te zorgen dat er een betaalbaar medicijn komt dat deze kinderen weer laat leven en ook weer kind laat zijn!

Bij voorbaat heel veel dank voor deelname aan een actie en/of een donatie via een van de websites."

Iwan Kersten

Bemmel zet goede vorm door

Team 2

BEMMEL - Tennisclub Bemmel won zondag overtuigend op het eigen kunstgras tegen De Krekel uit Veghel. Net als vorige week tegen Randenbroek was de eindstand 6-2.

De Krekel is hekkensluiter, maar heeft wel voormalig Nederlands kampioene Hanneke Ketelaars in het team. Zij won dan ook haar singel tegen Lonneke Muhlhaus. De enkelwedstrijden van Marjolein Kamphuis, Joost Geurts en Luuk Kool resulteerden wel in duidelijke zeges voor Bemmel en dat betekende een 3-1 voorsprong halverwege. Marjolein Kamphuis en Jill Jansen kwamen te kort in de damesdubbel. Nick van Boxtel met Luuk Kool wonnen wel hun herendubbel. En de mixduo's Van Boxtel met Kamphuis en Geurts met Jansen pakten ook de winst in twee sets.

Door de tweede zege op rij staat Bemmel op de derde plaats. Twee weken geleden stond de equipe nog op de achtste en laatste plaats. Handhaving in de tweede klasse komt zo steeds dichterbij met nog twee wedstrijden op het programma.

Bemmel 2 gelijk tegen koploper

Het tweede mixteam van Bemmel speelde 4-4 tegen Spitsbergen uit Veenendaal. In de spannende wedstrijd was liefst in 5 van de 8 wedstrijden een derde set nodig om de beslissing te forceren. Julia Danen en Boy van Barneveld boekten knappe overwinningen voor Bemmel in hun enkelwedstrijd. Biko Schermer en Dyon Schmidt verloren hun wedstrijd, met als gevolg een 2-2 tussenstand.

Beide dubbelwedstrijden werden pas in de derde set beslist. Julia Danen en Dyon Schmidt gingen net ten onder. Boy van Barneveld en Marc van Hoogstraten gingen heel knap met de zege aan de haal.

Boy van Barneveld won ook zijn derde wedstrijd van de dag. Aan de zijde van Famke Wijers won hij de mixwedstrijd. Biko Schermer en Julia Danen bezorgden Bemmel bijna de overwinning. Helaas kwamen zij net te kort in de supertiebreak.

Bemmel 3 mag op herhaling

Bemmel 3 heeft de wedstrijd op bezoek bij Tv Huissen niet afgemaakt. Bij een 5-0 tussenstand in het voordeel van Huissen werd de wedstrijd onderbroken door hevige regenbuien.

Open Kloosterdag

HUISSEN - Op zondag 11 juni zal Dominicanenklooster Huissen van 14.00 tot 17.00 uur geopend zijn voor bezoek. Iedereen is welkom!

De bewoners van het klooster ontvangen de bezoeker met koffie en thee en vertellen over het klooster, over hun spiritualiteit en waar zij als Dominicaanse broeders mee bezig zijn. "Wij zijn blij met de recente komst van nieuwe broeders. Zij kunnen enthousiast vertellen waarom zij gekozen hebben voor een leven als religieus en Dominicaan. Heeft u vragen, aarzel niet om ze te stellen.

U krijgt een rondleiding en wordt geïnformeerd over de voortgang van de nieuwbouw en de vele activiteiten die het Dominicanenklooster Huissen organiseert. De medewerkers zullen u daarover graag meer vertellen. Wanneer u op zondagmorgen de eucharistie wilt meevieren, bent u om 10.00 uur welkom."

Parkeren op de Molenweide bij de Albert Heijn (tegenover het klooster) Meer info staat op www.kloosterhuissen.nl.

Balletje, balletje bij jeu de boulesclub Lingewaard

HUISSEN - Elke dinsdagmiddag in de zomer wordt er jeu de boules gespeeld. Iedereen uit Lingewaard en omgeving die er zin in heeft om dat ook eens te proberen wordt van harte uitgenodigd. "En heeft u nog nooit gebould? Geen probleem. Wij lenen u een setje boules uit."

Om half twee worden de teams ingeloot. Twee teams spelen tegen elkaar. Een team bestaat uit twee of drie personen. Een wedstrijd duurt ongeveer 45 minuten. Dan is er een pauze met gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Wie tijd en energie heeft kan dan nog een tweede partij spelen. Tegen vier uur zijn de meeste wedstrijden gespeeld. “Wilt u een keer meespelen dan kunt u zich vóór aanvang melden. Kosten of andere verplichtingen zijn er niet aan verbonden. U bent welkom op het adres Kampstuk 23 in Huissen; wij helpen u op weg en leggen u zo nodig de spelregels uit.”

Filmmiddag bij Mea Vota over Louis Tonk

HUISSEN - Op zaterdag 27 mei om 14.00 uur is er bij tuinbouwmuseum Mea Vota aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen een film over het leven van Louis Tonk.

Zoon van Toon en Annie Tonk-Janssen en opgegroeid aan de Bloemstraat bij Mea Vota. Louis vertelt over zijn kinderjaren-de oorlog zijn Indiëjaren en de wederopbouw in Huissen. Daarna vertelt Louis over zijn eigen ervaringen over zijn leven en werken in de boomkwekerijen voornamelijk in Duitsland. Een heel indrukwekkend verhaal en vooral zijn Indiëjaren heeft diepe sporen achtergelaten in zijn leven. Voor meer informatie www.mea-vota.info.

Community-event BangsaDunia Bersama

ARNHEM - Burgerinitiatief BangsaDunia houdt voor de derde maal het community-event BangsaDunia Bersama op zaterdag 20 mei van 12.00-18.00 op Akkerwindestraat 71, 6832 CV Arnhem. De toegang is vrij. De zaal is open vanaf 12.00 uur. "Neem gerust uw familie en kinderen mee."

Het programma bestaat uit: introductie van de vaste BangsaDunia huiskamer Salemat Datang in Arnhem-Zuid, presentatie van het nationaal burger-oorlogsmonument Sawah Belanda in Arnhem, optreden van de band De Pasaneas, presentatie St. Impian Kita over (nieuwbouw) huisvesting Indisch/Molukse ouderen in Arnhem-Zuid, Veiling Lelang BangsaDunia van Indische hapjes, en het
Indisch buffet van Sama Sama (7 euro; reserveren nodig via contact@samasama.info).

Gastheer is Lourens Kruizinga, schrijver van het bijzondere Arnhemse oorlogsverhaal 'Afblijven! Het is onze school!'. Ouderen die zelf géén vervoer beschikbaar hebben, kunnen worden opgehaald en thuis gebracht: tijdig opgeven uiterlijk dinsdag 16 mei via info@bangsadunia.nl of 06 12066309.

Meer informatie staat op www.bangsadunia.nl. Stichting BangsaDunia wil - in de breedste zin - zorgen dat Indisch en Molukse mensen senang oud kunnen worden aan de Rijn. En tegelijk dat de respectvolle Indisch/Molukse cultuur voor mens en natuur, alsmede 'het naar elkaar omkijken' wordt doorgegeven aan volgende generaties in Nederland.

Inschrijving Haalderen Open Tennistoernooi

De toernooicommissie

HAALDEREN - In week 27 organiseert tennisclub Haalderen van 3 - 9 juli het 7e Haalderen Open Tennistoernooi op tennispark aan de Notenboomstraat in Haalderen.

"We spelen een 25+ dubbeltoernooi in de categorieën 5, 6, 7 en 8. De inschrijving van het toernooi is geopend en je kunt je via de website www.toernooi.nl aanmelden. Op deze website en op www.tchaalderen.nl vind je ook de contactgegevens voor als er vragen of opmerkingen zijn. We zijn ook te volgen via Facebook."

De inschrijving sluit op 18 juni. "We spelen zoveel mogelijk in een poulesysteem zodat je meerdere wedstrijden kunt spelen. Uiteraard worden er weer mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de finalisten door onze sponsors. Op vrijdagavond houden we een gezellige feestavond en er zullen ook diverse artikelen worden verloot onder de aanwezigen. We hopen je wederom te mogen ontmoeten tijdens dit gezellige tennisevenement.

Orkest processie Kevelaer

LINGEWAARD - Op donderdag 10 augustus vindt de alweer de 105e bedevaart naar Kevelaer plaats. Ook dit jaar willen we weer een harmonieorkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.

"We doen een extra oproep voor alle muzikanten,klarinettisten, saxofonisten,trompettisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is welkom. De repetities worden gehouden op maandag 31 juli en maandag 7 augustus in het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur.

De muziekstukken zijn dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebruikelijke kerkelijke liederen zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewisseld met leuke marsen. Het programma is wat beknopter dan voorgaande jaren en start later dan gebruikelijk. Dit jaar is er meer tijd de muzikale optredens gereserveerd.

De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. Op het einde van dag zal een kleine aubade te brengen op het sfeervolle kerkplein nabij de basiliek in Kevelaer. Voor informatie kan men terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com).

Meander en de Raboclubkasactie

LINGEWAARD - Het heeft even geduurd, maar nu is het gelukkig weer zover. Met het voortschrijden van de dagen wordt het steeds lichter om ons heen, storm en regen hebben even de wijk genomen en elke dag wordt het een beetje warmer.

"En dat komt mooi uit, want warme gevoelens maken mensen vrijgevig. En vrijgevigheid is het kernbegrip van de Raboclubkasactie die u als lid van de Rabobank, de kans geeft van 17 tot en met 29 mei uw gulheid de vrije loop te geven.

In die periode mag u in totaal vijf donaties doen, met een maximum van twee per club, aan verenigingen die volgens u het geld waard zijn. Zangvereniging Meander zingt in zomer en winter meerdere sterren van de hemel en hoopt in deze zomermaand op uw warm financieel onthaal. U trekt de portemonnee en Meander zingt u meerstemmig toe."

Misty Giants op RockStreet met hemelvaart

HUISSEN - De Misty Giants bijt 25 mei met hemelvaart de spits af van RockStreet 2017 om 15.30 uur in café De Dijk in Huissen. Deze rockband bestaat uit gelouterde muzikanten die hun sporen hebben verdiend in bands als Flake, Devils Gate en Excuseer.

Ze muzikanten spelen bluesrock met ballads en naast seventies-invloeden, sterke invloeden uit Doornenburg, Gendt en Bemmel. Want daar komen ze vandaan: Lex Hubers, Erik Elbers, Marcel Rensen en Hans Derksen. Naast muziek hebben ze nog een gezamenlijke passie: de Bourgondische Triatleten Ploeg (ja, ook zulke clubs bestaan). Daar werden met een geintje plannen gesmeed om een band te beginnen. Nu is het zover en timmeren de heren serieus aan de weg. Het optreden zal niet mistig zijn maar wel erg groots. Komt allen kijken en luisteren naar de drie sets van een half uur tijdens Rock Street.

Met Hemelvaart treden er vier regionale rockbands in evenzoveel kroegen. Meer informatie staat op www.tlhpresents.nl of facebook.com/RockStreet.

Jeugd Sla je Slag Cup in Huissen

Huissen - Op zaterdag 13 mei heeft in het gebouw van het OBC in Huissen de Jeugd Sla je Slag Cup 2017 plaatsgevonden.

Deze jeugdcup is dit jaar georganiseerd door muziekvereniging Volharding uit Huissen. De jeugdcup is vorig jaar voor het eerst ingevoerd tijdens de Sla je Slag Cup 2016. Toen deden er twee jeugdslagwerkgroepen mee: Volharding uit Huissen en Kabaal uit Nijkerk. Volharding nam toen de jeugdcup mee naar huis. Het is gebruikelijk dat de vereniging die de cup wint, deze het volgende jaar organiseert.

Op 13 mei was het dan zover in Huissen. Voor de Jeugd Sla je Slag Cup 2017 hebben zich, naast Volharding, nog zes andere verenigingen aangemeld. Dit waren Sint-Cecilia uit Sint-Anthonis, het Veldhovens Muziekkorps uit Veldhoven, EMM uit Heijen, Sint-Caecilia uit Gendt, Kabaal uit Nijkerk en Arezzo uit Puiflijk.

Alle jeugdslagwerkgroepen hebben een geweldig optreden laten zien waarbij onder andere ook gebruik werd gemaakt van vuilnisbakken, barrels en bekers. Het slotoptreden van de dag was een verrassing van de dirigenten voor hun jongens en meiden. De dirigenten hebben samen met twee leden van de jury een spetterend optreden gegeven met niets meer dan heel veel enthousiasme, een achtergrondbeat, een pooltafel en boomwhackers. Zoals altijd bij een wedstrijd kan er maar één winnaar zijn. De Jeugd Sla je Sla Cup 2017 is gewonnnen door EMM uit Heijen met 93,5 punten. Volharding is vijfde geworden met een totaal van 85 punten. Sint-Caecilia uit Gendt is op de 6zesde plaats geëindigd met 81,5 punten.

Oproep kampioenen!

LINGEWAARD - Is jullie/jouw team kampioen geworden? Binnenkort maken wij van Hét Gemeente Nieuws een speciale kampioenenpagina.

Mail een onbewerkte foto in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 300 kb) en een klein stukje tekst (maximaal 65 woorden) naar gemeentenieuws@starterspers.nl. Zorg dat je erbij staat!