GN Lingewaard

22 juni 2016

GN Lingewaard 22 juni 2016


Speciaal: onthulling gedenkpaneel slachtoffers 25 juni: Beleg en ontzet in Huissen

Foto: Harry ten Have

HUISSEN - Één van de jaarlijks belangrijkste dagen van de Huissense Gilden is de herdenking van het beleg en ontzet van Huissen. In 1502 werd Huissen belegerd door Karel van Gelre uit Arnhem, Dit jaar staat het “Gelderse kampement” weer op de Molenweide.

Het Huissense leger zal de hele dag door het centrum lopen. De slag om Huissen en de strijd tussen de Kleefsen en Gelderse troepen zal omstreeks 16:15 uur plaatsvinden op de Molenweide. Dit jaar zal de gemeente Lingewaard na de slag een gedenkpaneel onthullen over de slag en de gevolgen daarvan. Na de onthulling volgt de trimpftocht door de stad.Het volledige programma is te zien op de website. Zondag 26 juni koningschieten. Na de Eucharistieviering van 10:00 uur gaan de gildebroeders naar het gildehuis. Tot 12.00 uur kunnen de kandidaten zich kunnen opgegeven voor het koningschieten. Rond 13:30 uur trekken de Gilden door het stadje om naar het Raadhuisplein te gaan, waar het vogel en koningschieten zal plaatsvinden.

Foto: Harry ten Have

Er zal begonnen worden met het vogelschieten (prijsschieten). Aan het vogelschieten mag iedere gildebroeder en buitengewoon lid deelnemen. De openingsschoten zullen worden gelost door de beschermheer der gilden, en of de wethouder van de gemeente Lingewaard. Na het vogelschieten begint men aan het koningschieten. Hierbij geldt dat degene die het laatste stukje van de klos schiet zich voor een jaar koning der gilden mag noemen. De jeugdleden zullen strijden voor de titel van beste schutter. De dag wordt 's avonds besloten met een groot koningsbal in het Rijnstedegebouw. Meer informatie staat op www.gildenhuissen.nl of Facebookpagina.

Vrijdag barst in Gendt het Thetis Kersenfeest los!

GENDT - Na een jaar voorbereiding is het eindelijk zover: Thetis kan het startschot geven voor een spetterend kersenfeestweekend.

Extra uniek aan deze kersenfeest editie is de jeugdtriatlon. Deze wordt eenmalig in samenwerking met de stichting Duursport Gendt gehouden. Het startschot klinkt om 15:00 uur op zwembad Walburgen in Gendt. (Let op dit is een gewijzigde tijd). Hier wordt eerst 250 meter gezwommen, vervolgens 9 kilometer gefietst in rondes Nijmeegsestraat, Poelwijklaan, Kommerdijk en afsluitend 2 kilometer hardlopen op het sportpark Walburgen. Op zondag is er uiteraard de reguliere triatlon. Het startschot wordt door de kersenkoningin gelost om 13:00 uur op zwembad Walburgen.

Een prachtig stukje historie van onder andere zwembad Walburgen en sport en spel wordt getoond tijdens de tentoonstelling van de Historische kring Gente in De Leemhof. Ook zijn er de kunstwerken te zien van groep 7 met het kersenfeestthema 'Water raakt je'.

Naast alle festiviteiten wordt tijdens het kersenfeest ook aandacht gevraagd voor de stichting Fight cancer. Tijdens de opening en de activiteiten op het Thetisplein, kunt u zolang de voorraad strekt Thetis Fight cancer polsbandjes kopen. De opbrengst komt ten goede aan de stichting. (www.fightcancer.nl) Het volledige programma staat op www.thetisgendt.eu; Twitter #Thetis2016, facebook en Instagram thetis_kersenfeest.

Idee opening Gendtse Polder?

GENDT - "Graag nodig ik u uit om mee te denken aan een ludieke manier voor de officiële oplevering van de Gendtse Polder. De landschappelijke ontwikkelingen die in de Gendtse Polder plaats vinden zullen eind 2017 afgerond zullen worden."

"Provincie Gelderland stelt het op prijs zoveel mogelijk Gendtenaren te betrekken bij deze oplevering omdat het gebied veel herinneringen herbergt van de Gendtenaren en omdat de nieuwe natuurontwikkeling, er wordt ruim 20 ha natuur ontwikkeld. Dus naast landschap en cultuur, dus ook natuur die ook ten dienste zal staan van, in het bijzonder, de Gendtenaren van nu.

Graag willen we aan tafel met Gendtsche organisaties, verenigingsleven en scholen, om een verkenning uit te voeren die tot de volgende resultaten leiden: inventarisatie bij welke mensen en organisaties energie zit om iets rond de oplevering te organiseren en welke ideeën er leven;

aan de hand van deze ideeën een samenhangend programma maken dat we in de aanloop en tijdens de oplevering van de Polder tot uiting brengen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 1 juli van 19.00 tot 20.30 uur bij Kloosterplein 4, Gendt.

Verbinden is het centrale thema voor alles wat we doen: landschap en cultuur verbinden met dorp bewoners, duurzaam toerisme, met elkaar verbinden. Uw reactie en aanmelding via info@zepplinn.nl zie ik met belangstelling tegemoet."

Vriendelijke groet, Marjo Wiltingh, Pannerdenseweg 28, 6686 BG Doornenburg, 0481 434988, 06 515 87 368. www.ideeenfabriek.nl www.zepplinn.nl. De gehele uitnodiging is te lezen op www.gemeentenieuwsonline.nl.

Schippersmis in Doornenburg

Foto van website Exotherm

DOORNENBURG - Op 5 november 2008 is schippersvereniging Sterreschans opgericht in Doornenburg. Tijdens deze oprichtingsvergadering werd er besloten om ieder jaar een Open Air Mis te organiseren aan de Sterreschans.

Van tevoren moest veel werk verzet worden door de leden: een altaar bouwen, soms een piano daar naar toe transporteren, veilingkisten om op te zitten. Ieder jaar een koor uitnodigen om de Open Air Mis meer inhoud te geven.

Foto van website Exotherm

Het was ieder jaar een wens van de organisatoren dat het mooi weer zou zijn en dat kwam gelukkig steeds goed uit. Veilingkisten konden niet meer geleend worden, er werden banken gehuurd, een extra onkostenpost voor de schippersvereniging.

In 2015, waren de weersomstandigheden dusdanig slecht, dat er besloten werd om deze mis te verplaatsen naar de Sint-Martinuskerk en daar te celebreren. Om slechte weerstegenslagen te vermijden, heeft het bestuur van Sterreschans besloten, dit jaar de Mis van schippersvereniging Sterreschans op zondag 3 juli om 15.00 uur in de in Sint-Martinuskerk in Doornenburg te celebreren.

Deze mis zal worden voorgegaan door aalmoezenier Bernard van Welzenes met medewerking van het koor: Exotherm uit Huissen. Deze Mis is uiteraard toegankelijk voor iedereen, niet alleen voor schippers. Kijkt u ook op de website van www.exothermhuissen.nl en op de website www.schippersverenigingsterreschans.nl.

Lingewaardse Zomeravondbridge

LINGEWAARD - De vier Lingewaardse NBB bridgeclubs organiseren ook dit jaar zomeravondbridge. Zij doen dat om de beurt, twee aaneengesloten weken.

Op dinsdag 5 en 12 juli bij BC Gendt in café De Klok te Gendt. Op de dinsdagen 19 en 26 juli bij BC Doublet in De Kinkel in Bemmel. Woensdag 3 augustus (op dinsdag 2 augustus, is de Huissense dag) en dinsdag 9 augustus bij BC Cool Down in het Koelhuis in Huissen en op de dinsdagen 16 en 23 augustus tenslotte is, ook in het Koelhuis, BC Huissen gastheer.

Iedere bridger, lid of geen lid van de organiserende clubs, is welkom. Ook beginners en thuisbridgers kunnen meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dienen deelnemers zich op die avonden ter plaatse vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en om 19.30 uur of kort daarna met spelen te beginnen. Vanaf 19.00 uur zijn daarvoor de locaties toegankelijk en mensen die u ontvangen beschikbaar. Het inschrijfgeld is 2,- per persoon per avond.

Voor nadere informatie kunt u, behalve op de sites van alle vier de clubs, terecht bij:
Annemieke Timmers (BC.Gendt) - annemieketimmers@gmail.com
Erik Willems (B.C. Doublet)-plaga@live.nl
René Galavazi (BCH.) - rjm.galavazi@kpnmail.nl
John Wassink (Cool Down) - johnenpetrawassink@concepts.nl

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

De komende periode organiseert SWL weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende locaties voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Vrijdag 24 juni van 10.00 -12.00 u in het Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3) Doornenburg

Woensdag 29 juni van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4) Gendt

Woensdag 29 juni van 18.30 – 20.30 uur in Dorpshuis de Tichel (Kolkweg 5a) Haalderen

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is.

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Op 29 juni gaat de vrouwenvereniging naar 'Kijkduin De Stek' in Driel.

Ze vertrekken om 18:00 uur vanaf De Tichel op de fiets. Voor diegenen die niet kunnen fietsen en in geval van slecht weer is vervoer per auto geregeld. Er is ook gelegenheid om iets te kopen.

Dag van Park Lingezegen 26 juni: wandelen, eten en lekker spelen

Foto: Ivo Hutten

BETUWE - Park Lingezegen blijft in beweging. Dat is te zien en beleven op zondag 26 juni tijdens de 10e Dag van Park Lingezegen. Het is een dag om kennis te maken met wat dit nieuwe landschapspark te bieden heeft. En dat is steeds meer, mede dankzij alle gebruikers en ondernemers in het gebied.

Wandelroutes en feestelijke openingen. Dit jaar staat de Dag van Park Lingezegen in het teken van wandelen. Wandelnet heeft in Park Lingezegen verschillende wandelroutes uitgezet. De routes zijn gemarkeerd met gekleurde pijlen, iedere route in een eigen kleur. Deze nieuwe wandelroutes worden feestelijk geopend, evenals het parkje De Poel en het nieuwe fietspad langs de Linge dat Huissen en Overbetuwe verbindt.

Bruispunten

Op 26 juni zijn er van 12.00 tot 17.00 uur op de ´bruispunten´ veel activiteiten. Er kan gewandeld worden, er is muziek, eten en drinken en ook voor kinderen is er veel te doen.

Wandelen en eten

Landerij De Park organiseert onder andere een Foodwalk en excursies naar de nieuwe voedselbossen EcoVredeGaard en Parkse Gaard. Er zijn wandelingen over Golfbaan Welderen en wandelingen voor mensen met een beperking. Bij Landerij De Park zelf is ook veel te zien en te doen, en er is muziek in de Lingemobiel.

Wie meer met paarden wil kan terecht op De Paardenmaat. Deze manege specialiseert zich in het omgaan met paarden, en zal daar ook een demonstratie van geven. U kunt zelf onder begeleiding met paarden wandelen. Ook de theetuin is open.

Iets zuidelijker ligt het nieuwe Park Bredelaar, waar wordt gekookt op houtvuur. Kinderen mogen zelf vuur maken en worst en brood bakken. Op de nabijgelegen geitenboerderij kunt u terecht voor een rondleiding. Op het erf zijn allerlei boerenactiviteiten. Voor de wandelliefhebbers is er een wandelroute in de omgeving.

Ook bij De Poel in Bemmel is er de hele dag van alles te doen. Speurtochtjes, koken boven een vuurtje, waterdiertjes vangen en veel meer.

Natuurakkers

In het zuiden van Park Lingezegen ligt Landgoed Doornik. U kunt er wandelen langs de Doornik Natuurakkers en er is een Shakra wandeling. Er wordt volop gekookt, onder andere door vluchtelingen, en er is livemuziek.

Op parklingezegen.nl vindt u het volledige programma, de openingen en de adressen van de bruispunten. De wandelroutes zijn te bekijken en downloaden via parklingezegentevoet.nl.

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Op 29 juni gaat de vrouwenvereniging naar 'Kijkduin De Stek' in Driel.

Ze vertrekken om 18:00 uur vanaf De Tichel op de fiets. Voor diegenen die niet kunnen fietsen en in geval van slecht weer is vervoer per auto geregeld. Er is ook gelegenheid om iets te kopen.

Dansgarde De Kinkeltjes zoekt enthousiaste trainster/trainer

BEMMEL - De minioren en junioren De Kinkeltjes van carnavalsvereniging De Geintrappers zijn een stel enthousiaste meiden en hebben elke week veel lol tijdens het trainen met als hoogtepunt natuurlijk de carnaval. Daarnaast nemen de dansgroepen ook deel aan een aantal toernooien.

"Voor onze dansgardes minioren en junioren zijn wij op zoek naar een vlotte, ervaren en enthousiaste trainster/trainer of die zelf gedanst heeft in een dansgarde. Vind je het leuk om samen met kinderen te werken en zie je het als een uitdaging om op de dinsdagavond deze twee dansgroepen nieuwe garde- en showdansen aan te leren."

"De locatie is het scoutinggebouw in Bemmel. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met decoördinator mevrouw Lobke Rikken, email: lrikken@hotmail.com of mevrouw Liesbeth Willems: liesbethwillems61@gmail.com." Verdere informatie staat op www.degeintrappers.nl.

Oude trekkers en stationaire motoren op braderie met het Kersenfeest in Gendt

GENDT - Het is alweer 26 jaar geleden dat we onze oude stationaire motoren en trekkers lieten zien aan de bezoekers van het Kersenfeest in Gendt. Vrijwel de meeste mensen waren geïnteresseerd in deze aparte machientjes. "Stoommachientjes" noemde mevrouw Petra Snel, voorzitter van Stichting Kersenfeest, toen deze aparte oude stationaire motoren.

Ze vond het een goede invulling voor Dorpstraat-Noord tijdens de braderie met het Kersenfeest. Nu 26 jaar later is het een heuse show geworden, die niet meer weg te denken is uit Gendt en bezocht wordt door veel bezoekers en liefhebbers. Samen met de Gendtse Winkeliers Vereniging en met de organiserende vereniging Thetis proberen we er weer een mooi kersenfeest en show van te maken.

Het is allemaal te zien op zondag 26 juni in Gendt,. "Wij van de Gendtse Trekker en Motor Hobbyisten hopen we u weer te mogen begroeten op deze mooie show, waar u volop kunt genieten van oude trekkers, oude stationaire motoren, machines en werktuigen die staan opgesteld vanaf de rotonde naar de Dijkstraat. Een nieuwe locatie waar het wat rustiger is dan in de Dorpstraat. Zo kunnen de liefhebbers nog beter contact met ons hebben en om de trekker of motor nog beter te kunnen bekijken."

"Zijn er nog hobbyisten zijn die graag mee willen doen met een oude trekker, stationaire motor, motorfiets, brommer, enzovoort geef u dan op bij Ben Hubers, 06 53549737, Theo Kerkman 0481 424113 of Theo Willemsen 06 53449011."

Van peuter naar kleuter: een mooie stap!

Peuters en kleuters tekenen samen

HUISSEN - Maandag 13 juni was er voor de ouders van peuters van IKC Het Drieluik - De Vlindertuin in Huissen een ouderavond. Tijdens deze informatieavond kregen ze uitleg over de overgang naar de basisschool.

De stap van peuter naar kleuter is een mijlpaal. Peuters kijken vaak vol verwachting uit naar hun vierde verjaardag. Dan mogen ze echt naar school! Ook voor ouders betekent dit een nieuwe fase in het leven van hun kind. Vanuit de peuterspeelzaal willen we deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. Een doorgaande leerlijn en vertrouwdheid met school helpen hierbij.

Vertrouwd met school

Peuters spelen en leren op dezelfde manier als in de kleuterklas bij IKC Het Drieluik – De Vlindertuin. Binnen de kinderopvang en peuterspeelzaal raken ze al vertrouwd met gewoontes en methodes die ook in groep 1 en 2 gebruikt worden. Ouders kregen tijdens de informatieavond voorbeelden te zien en te horen van activiteiten waarin de peuters samen optrekken met de kleuters. De overgang naar de basisschool wordt zo veel makkelijker!

De informatieavond werd goed gewaardeerd door de aanwezige ouders. "Het is prettig om te horen dat de peuters en kleuters op meerdere momenten samen bezig zijn, zoals spelen, voorlezen en tekenen. Hierdoor is de kleutergroep bij mijn kind al bekend en de stap naar de basisschool minder groot", aldus één van de ouders. Wilt u meer informatie over de overgang van peuter naar kleuter? Kijk dan op http://www.dalton-drieluik.nl of www.delinge.nl.

Afsluiting jeugdcompetitie Huisman Sport Tenniskids

HUISSEN - In de eerste week van juni zijn alweer de laatste Groen en Geel competitiewedstrijden gespeeld van het voorjaarsseizoen. Dit jaar hebben 8 jeugdteams op de woensdagmiddag en zondagochtend gestreden tegen andere clubs in de regio.

Voor veel jeugdspelers was dit hun eerste competitie-ervaring, maar toch hebben ze mooie resultaten behaald. Het jongensteam tot en met 14 jaar is kampioen geworden. De Huisman Tenniskids Rood en Oranje hebben nog één speeldag te gaan.

De competitie hebben we afgelopen zaterdag 11 juni gezamenlijk afgesloten met een sterloop. In teams hebben de spelers opdrachten uitgevoerd op en buiten het tennispark.

Berenklauw

Foto: Ria Heijmen

HAALDEREN - Tijdens een wandeling in Haalderen kwam ik deze geweldige bereklauw tegen met een eveneens geweldige tekst :

IK , BEREKLAUW STA HIER PRACHTIG MOOI TE ZIJN

MAAR MIJ AANRAKEN GEEFT BLARENPIJN !

Combinatie Van Zadelhoff wint vanuit Laon

HAALDEREN - Op 11 juni stond de derde Midfondvlucht op het programma vanuit Laon (303 km) aan deze vlucht deden 157 duiven mee van 15 duiven, ze werden gelost om 13.20 uur met een oostelijke wind.

Comb. van Zadelhoff 10 mee 5 pr. 1, 2, 3, 8, 15
A.J. van Olderen 18 mee 9 pr. 4, 5, 9, 10, 16, 19, 29, 30, 34
H. de Wijse 14 mee 6 pr. 6, 7, 20, 28, 32, 37
Chr. Graven 10 mee 3 pr. 11, 14, 26
Muller - de Wijse 15 mee 4 pr. 12, 13, 23, 24
W. Geurtz & Zn 10 mee 5 pr. 17, 25, 27, 31, 39
H. Leemreise 14 mee 5 pr. 19, 22, 33, 35, 40
Comb. Weijers 17 mee 3 pr. 21, 36, 38

Team Ronald McDonald zoekt versterking

ARNHEM - Zonder vrijwilligers kan Ronald McDonald Huis Arnhem niet bestaan. Zonder hen geen 'thuis ver van huis'. Zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar is het Ronald McDonald Huis geopend. En al die tijd zijn vrijwilligers onmisbaar.

Als vrijwilliger in een Ronald McDonald Huis kunt u op allerlei manieren de handen uit de mouwen steken. Er is vooral vraag naar allround vrijwilligers die zorgen dat alles in het Huis schoon en netjes is, de telefoon beantwoorden, gasten in- en uitschrijven, nieuwe gasten rondleiden en een luisterend oor bieden als daar behoefte aan is. Deze vrijwilligers maken van het Huis een warm thuis.

In Ronald McDonald Huis Arnhem logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Klimmendaal Revalidatiespecialisten of Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Ook kunnen zij het Huis bezoeken om gebruik te maken van de gezellige huiskamer, keuken, speelkamer, computerruimte en sport- en spelzaal. Daarnaast zijn gezinnen met een kind dat hulpmiddelen nodig heeft ook van harte welkom om in het Ronald McDonald Huis Arnhem vakantie te vieren.

"Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan in een huiselijke omgeving? Dan bent u bij Ronald McDonald Huis Arnhem aan het juiste adres! Kijk eens op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem/word-vrijwilliger voot meer informatie."

Bridge, een hobby voor het leven

BETUWE - Bridge speelt men over de hele wereld volgens dezelfde regels. Het is dus altijd en overal te spelen. Bridge is een sociale denksport. Je speelt niet alleen, maar met een partner tegen telkens wisselende tegenspelers. En na het leggen van de laatste kaart kan er natuurlijk volop worden nagepraat en niet alleen over bridge.


De basis van bridge is eenvoudig. Maar het spel heeft een geweldige diepgang. Om die te doorgronden is het aan te bevelen een cursus te volgen bij een docent, die daarvoor door de NBB (Nederlandse Bridge Bond) is opgeleid. Met bridge houd je je hersens goedkoop in topconditie. Een avondje spelen bij onze clubs kost minder dan 2,- inclusief het lidmaatschap van de NBB, met alle voordelen daarvan (maandblad Bridge, voordelige literatuur, software, speelmateriaal en gadgets).

Kom eens kijken op onze site of speellocaties:

- In Huissen in Het Koelhuis, Koelhuisstraat 3 op dinsdag vanaf 20.00 uur bij BCH. (http://www.nbbclubsites.nl/club/7033) en op woensdag vanaf 19.30 uur bij Cool Down (http://www.nbbclubsites.nl/club/7042).
- In Bemmel in De Kinkel, van Ambestraat 1, op dinsdag vanaf 19.30 uur bij B.C. Doublet (http://www.nbbclubsites.nl/club/15030)
- In Elst, Onder de Toren, St. Maartenstr. 34 op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 19.30 uur en woensdag vanaf 13.30 uur bij EBC. (http://www.nbbclubsites.nl/club/7037
- In Gendt, café De Klok, Markt 1, op dinsdagavond vanaf 19.30 uur bij B.C. Gendt (http://www.nbbclubsites.nl/club/15024)

Een bridgecursus volgen kan bij Steef Weijers: 0481 462834; e-mail: steefweijers@hotmail.com.

Chateaudun een prooi voor A.J. van Olderen

HAALDEREN - Zondag 12 juni werd de dag van de tweede dagfondvlucht vanuit Chateaudun (535 km) hieraan deden 60 duiven mee van 9 liefhebbers. Ze werden gelost om 08.45 uur met een zuid westelijke wind.

A.J. van Olderen 6 mee 1 pr. 1
W. Geurtz & Zn 17 mee 6 pr. 2, 4, 8, 9, 13, 15
Chr. Graven 7 mee 3 pr. 3, 5, 6
J. Peters (G) 4 mee 1 pr. 7
H. Leemreise 5 mee 3 pr. 10, 11, 14
H. Janssen 5 mee 1 pr. 12

De eerste duif van A.J. van Olderen wint ook de eerste van het gehele concours Afdeling 8 tegen ruim 5800 duiven!

In een Oogopslag

WEEKENDVIERINGEN voor de R.K. parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

Woensdag 22 juni
09.30 H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 25 juni
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastor Bulthuis en het Herenkoor

zaterdag 25 juni
19.00 u. H. Martinus Gendt, Communieviering met Pastor Kallen en het Jongerenkoor Remember Kersenfeest

zondag 26 juni
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastor Hulleman en het koor Exotherm

10.00 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters en Pastor van Cuijk en het Gemengd koor De Levensbron Angerense Umdracht

Braderie het toetje van Kersenfeest Gendt

De Zingende Kok zoekt op originele wijze contact met braderie bezoekers. (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - Het Gendtse Kersenfeest zonder braderie is haast ondenkbaar. De organiserende zwem- en polovereniging Thetis heeft dit jaar een zeer aantrekkelijk programma gemaakt, maar de populaire feestmarkt blijkt nog steeds het toetje van het Kersenfeest, georganiseerd door de Gendtse Winkeliers Vereniging (GWV). Het kersenfeest wordt vrijdag 24 juni geopend door Thetis. De braderie is te bezoeken op 25 en 26 juni.

De Gendtse braderie heeft een rijke geschiedenis. Gestart met puur plaatselijke ondernemers is de braderie uitgegroeid tot een grote en gevarieerde braderie waar handelaren voor staan te dringen om een kraam te huren. Zondags is de limiet in de Dorpstraat van 150 kramen al ver voor aanvang bereikt. En toch weet de GWV de gemoedelijke Gendtse sfeer op straat te behouden. De horeca zorgt er voor dat het publiek terecht kan op diverse terrassen. Carnavalsvereniging De Waskniepers en de Sprauwejagers zorgen respectievelijk voor ambachtelijk gebakken riefkoek en kersen- en spekpannenkoek. Het Gendtse straatje is het domein van plaatselijke verenigingen, instellingen en particulieren die hun producten willen tonen en/of te verkopen. De braderie wordt opgeluisterd met lopende acts, zoals de Zingende Kok en Los Lobos.

Het beachvolleybaltoernooi is niet meer weg te denken van het Kersenfeest. Wegens aanleg van riolering is 'het strand' verplaatst naar het parkeerterrein naast SKC De Leemhof. De Oldtimerclub uit Angeren met circa 60 oude tractoren is te vinden tussen de Dijkstraat en Dorpstraat.

Exoduswandeltocht op 25 juni is wandelen op historische bodem

Impressie van de Exodustocht

LINGEWAARD - De laatste zaterdag in juni is weer wandeldag, want de Exoduswandeltocht zal weer vele honderden bezoekers trekken.

Een aangename wandeltocht voor de één en een ware mars voor de ander. Voor ieder is er een afstand op maat : variërend van de 7 kilometer tocht binnen Huissen met het museum Mea Vota als rustpunt tot aan de 42 kilometer marathon. Daar tussen in de 10, 17 en 25 kilometer in prachtig uitgezette tochten tussen Arnhem/Elden en Doornenburg.

Het Rode Kruis verzorgt als Goede Doelen partner weer de medische ondersteuning. Met muzikale ondersteuning en op diverse momenten mogelijkheid voor rust, hapje en drankje, bezinning wordt het weer een aangename combinatie van inspanning en ontspanning.

Bijzonder is tevens, dat de Gilden in Huissen het Beleg en Ontzet vieren met daarin natuurlijk verbindingen in activiteiten. Het maakt de cocktail alleen maar mooier, zeker ook door het bezoek van een grote groep buren uit Kleef.

Op de dag zelf bent u natuurlijk ook welkom om u aan te melden; alleen, met vrienden of het gezin. Start en finish zijn weer bij De Buitenpoort in Huissen. Voor-inschrijven kan nog op www.exodustocht.nl.

Om 9.30 uur is de korte plechtigheid bij het ere Massagraf in Huissen centrum. Een ieder is welkom en alle info staat op de site.

Bemmel is een gemeentelijk monument rijker

Met de complimenten van de Monumentenwacht. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL - Het college heeft besloten een gerestaureerde boerderij aan De Plak in Bemmel aan te wijzen als gemeentelijk monument. Lingewaard telt dan 282 panden met een monumentale status, waarvan 42 in Bemmel.

De boerderij is gebouwd in 1929. Tot 2011 is volgens de huidige eigenaar Suzanne Broekman nauwelijks onderhoud gepleegd. Daarom verkeerde het huis in slechte conditie toen ze er in trok.

Met de complimenten van de Monumentenwacht. (foto Sjaak Veldkamp)

De gemeente is voorzichtig met uitbreiding van de Lingewaardse monumentenlijst. Er wordt naar een verzoek dan ook kritisch gekeken. Het moet sowieso goed beargumenteerd worden en de gemeentelijke budgetten voor subsidie voor onderhoud en renovatie is beperkt.

De eigenaar doet het niet voor de subsidie en de werkzaamheden zijn inmiddels voltooid. En alles met de doelstelling om het huis zijn originele staat te laten behouden. “Daarom heb ik mij laten adviseren door de Monumentenwacht bij de restauratie”, zo liet ze de gemeente vorig jaar bij de aanvraag weten. Ze kreeg van de Monumentenwacht een compliment over het bereikte resultaat.

Het huis is al drie generaties eigendom binnen de familie. Het doel om het huis op de monumentenlijst te plaatsen is volgens Broekman niets meer dan dat het huis ook in de toekomst zijn karakter zal behouden. Zelf zegt ze er over: “Ik heb met heel veel liefde aan het huis gewerkt en ben trots op het resultaat. Het karakteristieke huis komt goed tot zijn recht op deze bijzondere plek in de mooie omgeving.”

Historische Kring begeleidt Kleefse bezoekers

HUISSEN - Op zaterdag 25 juni komt een delegatie van ongeveer 45 bezoekers uit de stad Kleef naar Huissen. Zij zijn de gasten van de Gemeente Lingewaard, maar de Historische Kring Huessen draagt zorg voor de begeleiding.

Kringleden zullen bij de ontvangst in het gemeentelijke documentatiecentrum een korte toelichting geven op de banden tussen de beide zwanensteden en na de lunch een rondleiding door Huissen verzorgen. Daarbij wordt ook de tentoonstelling '200 jaar Nederlands' in Stadsmuseum De Hof van Hessen bezocht. De middag wordt bekroond met een bezoek van de Klevenaren aan het vuurvechten.

Een foto op het te plaatsen informatiebord: de Huissense gilden marcheren in 1930 langs de Hof van Hessen.

Na de te verwachten Kleefse overwinning bij de Gelders-Kleefse strijd zal aan de dijk naar Angeren een informatiebord over de slag van 1502 worden onthuld. Dit bord is gemaakt aan de hand van teksten en geleverde foto’s van de Huissense gilden en de Historische Kring. Ook staat daarop de tekst over het Gelderse kerkhof. Enige jaren geleden ontdekten Kringleden, dat in de uiterwaarden de plaats is aan te geven, waar de Gelderse slachtoffers van de slag van 26 juni 1502 werden begraven. Later dit jaar komt daar ook een – door het Exoduscomité te plaatsen – monument. Kom zelf ook eens een kijkje nemen! U vindt het Stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Entree 1,50 (leden en kinderen tot 12 jaar gratis.) Telefoon 026 3255058; www.huessen.nl.

Doornenburgs Festijn wordt mega met 350 deelnemers

DOORNENBURG -Tijdens het Doornenburgs Festijn op zondagmiddag 10 juli zal jong en oud zich prima kunnen vermaken. Het wordt een gezellig feest op het grasveld bij de speeltuin, waarbij meer dan 350 deelnemers garant staan voor zeer afwisselend programma bestaande uit zang, muziek en dans.

Wie treden er allemaal op? Het koor Jekadee, dat speciaal voor deze middag onder leiding van een choreograaf een optreden heeft en de smartlappenkoren Het Ploegje en Het Verzetje en de Doornenburgse dansverenigingen Mixed Moves en Streetdance The Max.

Het Jeugd Play In-orkest van de gemeente Lingewaard zal laten horen wat het gezamenlijk kan spelen na een dag hard oefenen.

Tijdens de muziekdag in mei hebben leerlingen van basisschool De Doornick een speciaal voor hen geschreven lied met als thema 100 jaar Harmonie Doornenburg ingestudeerd.

Dweilorkest De Deurdweilers, derde tijdens de laatste Bemmelse Dweildag, zal de bezoeker muzikaal vermaken met een spetterend optreden. De middag kent een bijzondere afsluiting waarbij Alarmfase 3 muzikale ondersteuning zal leveren bij het optreden van de oud-Doornenburger Mike Pruijn. Deze middag wordt tussendoor van gezellige muziek voorzien door dj Gudo.

Samengevat een heel gevarieerd programma, dit alles in een informele sfeer met hapjes, drankjes en ijs van Wijs. Voor de jeugd van de basisschool is er een ballonwedstrijd en voor de allerkleinsten staat er een springkussen.

Het Festijn begint om 14.00 uur en zal om ongeveer 18.00 uur afgelopen zijn. Entree is gratis.

Column

Draadjestelefoon

Het eerste mobiele telefoongesprek voerde Martin Cooper. Op 3 april 1973 belde hij zijn concurrent. 'Joel, ik bel je met een echte mobiele telefoon. Een draagbare handheld telefoon.' Mijn schoonvader had toen een draadjestelefoon aan de muur, gekregen van Woningbouwvereniging Gendt. Als voorzitter moest hij telefonisch bereikbaar zijn. De telefoon in de gang, want een telefoongesprek in de huiskamer was ongebruikelijk. Bij mijn schoonouders stond altijd de deur open voor huurders met vragen of problemen. Heldere communicatie in een internetloos tijdperk. Mijn schoonvader was ook CDA raadslid, sociaal betrokken en altijd bereikbaar. Vorige week dacht ik aan hem. Wat zou hij er van denken dat ik met een vingerveegtelefoon rondloop? Na het overlijden van mijn trouwe Nokia heeft mijn oudste dochter me hiertoe overgehaald. Zij heeft alles geregeld. Bestelling via internet en installatie aan huis. Met Wifi. Handig paps, kunnen we met z'n allen whatsAppen. Na doorspitten van een handleiding van ruim driehonderd(!) pagina's en een snelcursus van mijn kleinzoon Bas, waren mijn dochters blij. Paps, opa, stukjesschrijver en fotograaf is na dagen ploeteren mobiel bereikbaar. Een investering in communicatie. De eerste beller was raadslid Matthew van de Woerdt. Hij had pech, mijn vrouw nam in de auto de vingerveegtelefoon op. We reden van Alkmaar naar huis met een stevige Nikon-investering op de achterbank. Een investering in beeld communicatie. Het college schijnt waarde te hechten aan moderne communicatie. Team Communicatie lijkt hiervoor te licht. Er moet geïnvesteerd worden in een 'senior strategisch communicatieadviseur. Voor crisiscommunicatie en media contacten. Hiermee kan volgens het college het risico van reputatieschade voor de gemeente zoveel mogelijk beperkt worden." Wacht even. Het college wil strategisch communiceren? Mijn schoonvader communiceerde zonder strategische fratsen. Gewoon aan de huiskamertafel. Voor bestuursvergaderingen en huisbezoeken voor huurders en mensen die op zoek waren naar huisvesting. Mijn schoonmoeder zorgde voor koffie met een koekje en pakte in de gang ook nog de draadjestelefoon op. Met de huiskamerdeur strategisch gesloten.
Sjaak

Altijd al eens een elektrische fiets willen uit proberen?

HUISSEN - Altijd al eens een elektrische fiets willen uit proberen?Dat kan zondag 3 juli vanaf 12.00 uur in Huissen bij Jansen Totaal Wonen. Hier staat Profile Ouwerling voor u klaar met een Elektrische Fiets Testdag.

Het Profile Ouwerling-team staat gedurende deze koopzondag klaar om u geheel vrijblijvend te informeren en adviseren over de nieuwste modellen en bijbehorende mogelijkheden. Speciaal voor dit event staat er een ruime selectie elektrische fietsen klaar om uit te proberen.

Profile Ouwerling 'de fietsspecialist' heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan; alle fietsen hebben gerenommeerde storingsvrije aandrijfsystemen zoals ION, Bosch en Yamaha. De medewerkers van Profile Ouwerling zijn deskundig op het gebied van de elektrische fiets, waardoor u bij hen met al uw vragen terecht kunt. Zij zullen u dan ook met veel enthousiasme op weg helpen.

Maak kans op een Sparta Ebike van 1299 euro! In de gehele maand juni speelt u automatisch mee wanneer u bij Jansen Totaal Wonen een aankoop doet vanaf 250 euro. Naast een proefrit op een elektrische fiets kan er gewinkeld worden op de meubelboulevard. De winkels zijn tussen 12.00 en 17.00 uur geopend.

Graag tot ziens op deze koopzondag Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95, H.uissen

26 juni opening fotostudio Jamie Stoffels fotografie in Gendt

GENDT - Op zondag 26 juni tijdens het Kersenfeest in Gendt opent Jamie Stoffels fotografie haar nieuwe fotostudio aan de Dorpstraat in Gendt. Tijdens de opening kunt u, onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met Jamie, (vrijblijvende) informatie aanvragen en de geheel vernieuwde studio zelf komen bezichtigen. U bent welkom tussen 12.00 en 17.00 uur.

Zoekt u een fotografe die verstand van zaken heeft en ook persoonlijk en betrokken is? Dan bent u bij Jamie Stoffels Fotografie aan het juiste adres! Van bruiloften en familie-reportages tot aan newborn en zwangerschap fotoshoots, op locatie of in de studio, alles is mogelijk en te bespreken. Wat kunt u verwachten? Veel plezier en een betrokken fotografe die ervoor zorgt dat u de beste en meest persoonlijke foto's krijgt die bij u passen en waarvan u een glimlach krijgt elke keer dat u naar ze kijkt.

Trouwen? De populaire trouwmaanden zijn erg gewild, dus gaat u binnenkort trouwen en u zoekt nog een fotografe? Neem dan vooral contact op! Wensen en mogelijkheden kunnen worden besproken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Studio Jamie Stoffels fotografie, Dorpstraat 37a Gendt; 06 48184477; www.jamiestoffels.nl, info@jamiestoffels.nl

Een mooie herinnering voor je naasten

LINGEWAARD - Begraven of cremeren? Thuis opbaren of juist in een uitvaartcentrum? Een traditionele koffietafel of liever een goed glas wijn met borrelhapjes? Geen leuke zaken om over na te denken. Toch blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders daar wel over nadenkt, maar deze uitvaartwensen niet altijd uitspreekt of vastlegt.

Ronald Hendriks en Leonie Meutstege, uitvaartverzorgers bij coöperatie Dela, weten als geen ander hoe belangrijk het is om dat wel te doen. 'Zo maak je het afscheid persoonlijk en eigen en wordt het een mooie herinnering voor je naasten', aldus Ronald.

Bijna iedereen denkt wel eens na over zijn eigen uitvaart. De een vrijblijvend, omdat de dood nog heel ver weg lijkt. De ander wat vaker, hetzij vanwege de hoge leeftijd of omdat men het einde voelt naderen. De manier waarop we afscheid willen nemen van het leven en van onze geliefden, verschilt van persoon tot persoon. Leonie: 'Elke dag ervaren we aan tafel bij nabestaanden wat wel en niet goed is geregeld. Ze moeten in een korte, verdrietige periode een uitvaart regelen. Uit onze ervaring blijkt hoe fijn het dan voor nabestaanden is als de uitvaartwensen bekend zijn. Dat geeft houvast'.

Ook al lijkt het vastleggen van uitvaartwensen vaak een ver-van-mijn-bed-show, Dela weet als geen ander hoe belangrijk het is om nu al na te denken over later. Dela biedt hier diverse oplossingen voor waar iedereen gebruik van kan maken, ook zonder bij hen verzekerd te zijn. Bel 0481 461884 of kijk op dela.nl/wensenboekje.

Kijk- & doe-mee-middag BSO Pius X – 't Hummelhonk

BEMMEL - De BSO van IKC Pius X - 't Hummelhonk is klaar! De afgelopen weken hebben we hard gewerkt, geschilderd en getimmerd. En het resultaat mag er zijn: een mooie en gezellige ruimte voor de Buitenschoolse Opvang. Waar je voor en na school kunt spelen, knutselen of gewoon lekker chillen.

Ben je benieuwd naar het resultaat? En wil je een keer meedoen met de BSO? Kom dan naar de Kijk & doe mee middag BSO op woensdag 29 juni van 13:30 tot 16:00 uur op IKC Pius X - 't Hummelhonk!

Wat gaan we doen?

Tijdens deze middag is van alles te beleven! Natuurlijk mag je kiezen wat je wilt doen. Wil je timmeren en met een hamer en spijkers aan de slag gaan? Of knutsel je liever een dromenvanger voor op jouw kamer? We gaan spelletjes doen, buiten spelen en je kunt geschminkt worden. Kortom: genoeg te spelen! Doe je mee?

Voor de ouders

Ook ouders zijn van harte welkom. U kunt kennis maken met de pedagogisch medewerkers van IKC Pius X - 't Hummelhonk. Wij vertellen u graag meer over onze BSO: flexibel & op maat. En natuurlijk kunt u onze mooie BSO ruimte bewonderen. Koffie en thee staat klaar!

Aanmelden

U kunt uw kind(eren) voor de Kijk & doe mee middag BSO opgeven door een mail te sturen aan bsopiusx@delinge.nl. BSO bij Pius X – 't Hummelhonk start op maandag 29 augustus. Informatie vindt u op http://www.piusx-bemmel.nl of www.delinge.nl.

Docenten OBC werken aan teamspirit tijdens Vikingrun

BEMMEL - Vijftien medewerkers van OBC Bemmel vmbo-t hebben, in het kader van een goede samenwerking, de 'gezonde school' en hun talentenprogramma Lifestyle, meegedaan aan de Strong Viking Obstacle Run Water Edition.

De Strong Viking Obstacle Run Water Edition vond plaats in Wijchen door het prachtige gebied van de Berendonck met unieke hindernissen gebaseerd op het Vikingtijdperk. De medewerkers van OBC Bemmel hebben allen de 13-kilometerafstand volbracht. Hiervoor hebben zij de afgelopen maanden goed getraind in sportcentrum De Schaapskooi.

De directie moedigt het initiatief met veel enthousiasme aan: "Wij als school hebben de groep met veel plezier gefaciliteerd. Een goede samenwerking, gezond bewegen en eten zijn immers belangrijke speerpunten binnen onze school en we zijn trots dat de medewerkers dit initiatief samen hebben opgepakt."

Ingezonden brief

Veilig vertoeven rondom recreatieplas Bemmelsewaard? Dat het niet altijd veilig vertoeven is rondom de recreatieplas in de Bemmelsewaard ervaarden Wout en Djoi, die geconfronteerd werden met veel kapotte bierflesjes en ander afval aan de oever van de recreatieplas waar zij heerlijk aan het zwemmen waren.

Het glas was zelfs nog aanwezig in de aangrenzende paardenwei wat ook deze dieren de nodige verwondingen had kunnen geven. Wout en Djoi hebben alle afval verzameld in de kratjes die ze op de fiets hadden met als resultaat, 2 kratten vol met kapotte bierflesjes, blikjes, drugsafval et cetra. Een kleine meevaller is het statiegeld van 1,55 euro voor de hele flesjes. Bravo voor deze jongens die het afval wat anderen achterlieten opruimden en daarmee niet alleen de natuur hielpen schoonhouden, maar ook gevaar voor verwondingen van anderen voorkwamen.

Wat zou het toch fijn zijn dat velen dit goede voorbeeld volgden en zo mogelijk de jongeren die er een rotzooi van maken aanspreken op hun gedrag.

Cor van Dalen

Combinatie Van Zadelhoff pakt Asse - Zellik

HAALDEREN- Op 5 juni stond er een vitessevlucht op het programma die vervlogen werd vanuit Asse - Zellik (160 km) aan deze vlucht deden 188 duiven mee van 14 liefhebbers ze werden gelost om 14.00 uur met een noordoostelijke wind.

Comb. Van Zadelhoff 10 mee 7 pr. 1, 2, 6, 22, 31, 38, 47
Comb. Weijers 26 mee 4 pr. 3, 4, 15, 41
Chr. Graven 17 mee 8 pr. 5, 11, 17, 28, 29, 33, 34, 39
W. Geurtz en Zn 10 mee 3 pr. 7, 12, 40
A.J. van Olderen 27 mee 8 pr. 8, 9, 10, 13, 14, 35, 43, 46
Wiltink-Meijs 10 mee 1 pr. 16
Muller - de Wijse 20 mee 7 pr. 18, 19, 24, 26, 27, 44, 45
L. Meijberg 8 mee 2 pr. 20, 36
H. Lichtenberg 5 mee 1 pr. 21
H. Leemreise 22 mee 3 pr. 23, 25, 30
H. de Wijse 9 mee 3 pr. 32, 37, 42

Uitslag 3e jeugdwedstrijd van De Snoek Gendt

GENDT - Dinsdag 14 juni werd alweer de derde jeugdwedstrijd van hengelsportvereniging De Snoek gevist.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het toch droog. De opkomst was weer goed met 22 deelnemers. Er werd in de kanovijver gevist. Door het koude weer waren de vangsten niet zo goed als vorige week. Toch wist Ivo Joosten 14 visjes bij elkaar te vangen met een totale lengte van 123 cm. Jasper Straatman wist 9 visjes te vangen met een lengte van 98 cm en werd hiermee 2e. Ivar Teunissen kwam net te kort met 11 visjes en 91 cm en eindigde op de 3e plaats. Bram Joosten kwam ook net te kort en werd 4e met 87 cm. De volgende wedstrijd is tegen Bemmel op 28 juni. Kom gezellig vissen!

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Donderdag 23 juni - 17.30 u - Dominicanenklooster, Stadsdam 1, Huissen

Dinsdag 28 juni - 17.30 u - Creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28, Bemmel

Donderdag 30 juni - 17.30 u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Weergoden waren wandelaars goed gezind

GENDT - Afgelopen week is in Gendt de zesde editie van de Avondwandel-4-daagse gehouden voor de schooljeugd. Bijna 475 kinderen namen deel aan deze editie en samen met alle ouders en begeleiders kleurden zij vier avonden de Gendtse straten.

Daar waar vooraf alle seinen op rood leken te staan qua weersverwachting, waren de weergoden Gendt meer dan goed gezind. Aan de andere zijde van de Rijn en Waal kwam de regen met bakken naar beneden, maar tijdens de wandelavonden in Gendt viel er nagenoeg geen druppel naar beneden en was het heerlijk wandelweer in t-shirt en korte broek.

Dit mooie weer heeft samen met het enthousiasme van de kinderen gezorgd voor vier prachtige wandelavonden. Als organisatie dan ook een groot dankjewel aan alle deelnemers en hun begeleiders en ook aan Jan Pelleboer! Daarnaast een groot woord van dank aan alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om deze avonden te laten doen slagen: Alle verkeersregelaars, de bemanning en 'bevrouwing' van de stempelposten, de mannen van de Walburgboys, de Supportersvereniging van de Bataven en ook de kantinemedewerkers van de club en natuurlijk de medewerkers van de Ehbo.

Tevens is de organisatie alle Gendtse muziekverenigingen dankbaar, die op de avonden de wandelaars begeleid hebben met een vrolijke muzieknoot. Dit maakt de wandelavonden zoveel leuker voor zowel de wandelaars als ook de toeschouwers. En natuurlijk ook alle, veelal plaatselijke, sponsoren die vaak al jaren de 4-daagse een warm hart toedragen. Dankzij hun steun blijft het mogelijk om de inschrijving laagdrempelig te houden voor de deelnemers.

Lingewaards turn- kampioenschap in Arnhem

LINGEWAARD - Op zaterdag 2 juli zullen de SGS Open Kampioenschappen opnieuw worden gehouden in Arnhem. Helaas is het niet mogelijk om het Lingewaards turnkampioenschap in de eigen gemeente te turnen wegens gebrek aan een passende accommodatie.

Het zal weer een mooie turndag worden daar in Arnhem, waar SGS-Lingewaard ieder jaar haar best doet om een supergezellige dag neer te zetten voor de turn(st)ers en het publiek. Dit jaar haakt de stichting Recreatiesport Lingewaard (RSL) aan om het feest compleet te maken!

Hierdoor zullen er de gehele dag wedstrijdjes zijn in allerlei verschillende niveaus en leeftijdsgroepen, afgewisseld met spectaculaire demonstraties van de turnsters van de A-/B- selectie van SGS-Lingewaard, die afgelopen zondag hun toestelkampioenschap turnden in Doetinchem en daar een flink aantal medailles in de wacht wisten te slepen!

Ook benieuwd wie er uitgeroepen wordt tot kampioen of hoe turnen met plezier er daadwerkelijk uitziet? Geïnteresseerden zijn welkom! Meer informatie staat op www.sgs-lingewaard.nl.

Zaterdag 25 juni: Open Dag Week van de Akkerbouw in Bemmel Ontdek het verhaal achter ons eten

LINGEWAARD - Liefst tachtig akkerbouwers en verwerkende bedrijven in heel het land heten u op zaterdag 25 juni welkom op de Open Dag van de Week van de Akkerbouw. Ook in Bemmel toont akkerbouwer Wim van Gendt en zijn zoon Koen u graag hoe hij elke dag weer met hart en ziel gewassen als aardappelen, suikerbieten, uien en tarwe op zijn prachtige monumentale boerderij 'Bergerden' in Bemmel verbouwt.

Wie verbouwt ons eten? En hoe? De Open Dag is het hoogtepunt van de Week van de Akkerbouw. Deze week geven akkerbouwbedrijven aan iedereen, jong en oud, het antwoord op vragen als waar komt ons dagelijks eten vandaan? Hoe wordt het verbouwd en verwerkt? En vooral, door wie? Kom dus naar de Open Dag. Op de website van de Week van de Akkerbouw (www.weekvandeakkerbouw.nl) staan naast Wim van Gendt in Bemmel alle andere deelnemende bedrijven in Nederland. Daar vindt u ook handige routekaartjes om uit te printen.

Van aardappel op het veld tot friet

Op het akkerbouwbedrijf van Gendt (Bergerdensestraat 21 in Bemmel) worden suikerbieten, uien, tafel- en frietaardappelen geteeld. Deze producten worden ook gesorteerd en verpakt voor de huisverkoop, boerderij- en landwinkels en horeca. De akkerbouwer laat graag zien met welke machines ze werken en welke verschillende werkzaamheden er het hele seizoen door gedaan worden, zoals het sorteren van de aardappelen. En natuurlijk valt er iets te proeven, er wordt ook verse friet gebakken voor alle bezoekers. Kom daarom gerust een kijkje nemen in Bemmel! Akkerbouwbedrijf van Gendt aardappelen aan de Bergerdensestraat 21 Huissen/Bemmel tel 026-3255367 www.vangendtaardappelen.nl

Officiële opening Pocketpark De Poel

BEMMEL - Op zondag 26 juni vindt de 10e Dag van Park Lingezegen plaats. De Poel (Kattenlegerstraat 19, Bemmel) is onderdeel van Park Lingezegen. Het pocketpark zal rond 13.30 uur officieel door wethouder Theo Janssen geopend worden.

Rondom deze opening wordt tal van inloopactiviteiten georganiseerd in het park zelf van 12.00 tot 16.00 uur. De activiteiten zijn met name gericht op de jeugd van 4 tot en met 12 jaar, voorbeelden zijn vlot varen, een broodje bakken boven een vuurtje en een stokpop maken. Deelname is gratis. De organisatie is in handen van buitenschoolse opvang het Oerkind, peutergroep ’t Oerke, ABC Bemmel, Scouting Elst en Scouting Bemmel en zij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen en nemen en deel te nemen aan de activiteiten, waarbij men wordt verzocht om op de fiets te komen vanwege de zeer beperkte parkeercapaciteit.

Wie knapt de zitbanken in Angeren zo goed op?

ANGEREN - Zoals u wellicht weet, maakt het Platform Angeren zich sterk voor leefbaarheid en veiligheid in ons dorp. Hierbij kunt u bijv. denken aan het plaatsen van een duidelijk verkeersbord bij een onoverzichtelijke verkeerssituatie, om zo de veiligheid te verbeteren.

U kunt ook denken aan het opknappen van speeltuintjes, het plaatsen van een trapleuning daar waar nodig is et cetera. Momenteel wordt een aantal zitbanken in Angeren op verzoek van het platform Angeren en in overleg met de gemeente Lingewaard netjes opgeknapt door Frits Botterblom.

Ziet u Frits Botterblom deze zomer een bank in Angeren monteren dan wel demonteren weet dan, dat hij dit doet voor ons aller leefgenot. Het platform Angeren is Frits op voorhand dankbaar voor alle tijd en energie die hij er in steekt om zo een bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in ons dorp Angeren.

Kom ook dansen, gymen, turnen bij GTV Zwieps

BEMMEL - GTV Zwieps geeft gym-, dans- en turnlessen. Sinds kort is er ook een springgroep in Bemmel.

Op diverse dagen en tijden worden er lessen gegeven in Bemmel en Gendt. Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom om een keer een kijkje te komen nemen bij de lessen. Aanmelden kan via ledenadministratie@zwieps.nl. Meer informatie over GTV Zwieps staat op www.zwieps.nl. Vind je het leuk om te dansen, te gymmen of te turnen, kom dan gezellig een keer kijken of lekker meedoen.

13 / 24

14 / 24

15 / 24

Boomgaard Gendt bloeit weer op!

Foto: Lingewaard Natuurlijk

GENDT - Gendt heeft weer iets om trots op te zijn. Dankzij het initiatief van buurtbewoners is de verwaarloosde boomgaard met hoogstamfruitbomen achter de dijk weer een pareltje geworden. Een plek waar iedereen van mag genieten, want de boomgaard is vrij toegankelijk. In het najaar mag iedereen (voor eigen gebruik) appels plukken.

De boomgaard werd in 1995 na de dijkverzwaring aangeplant, maar na enkele jaren raakte hij in verval. Er werd niet meer gesnoeid en honden hadden er vrij toegang. Dit was buurtbewoner Maarten Peters een doorn in het oog. Hij nam het initiatief om de bongerd op te knappen en vond steun in de buurt en bij Lingewaard Natuurlijk. Er werd subsidie verkregen en een onderhoudsplan opgesteld.

Foto: Lingewaard Natuurlijk

Ondertussen is veel werk verzet. In het voorjaar zijn alle bomen gesnoeid. Op de boomplantdag hebben schoolkinderen een meidoornhaag aangeplant. Deze haag scheidt de hondenuitlaatstrook van de bongerd. Ook is er een toegangshek gemaakt en leidt een nieuw pad naar twee bankjes. De bongerd is hiermee een rustpunt geworden. Maar er is ook al de eerste natuurles aan leerlingen van De Tichelaar gegeven.

En het werk gaat door. De komende tijd worden – met de hand – webben van de spinselmot uit de bomen gehaald. De rupsjes zouden anders de bomen helemaal kaal kunnen eten. En binnenkort wordt er een groot bord geplaatst waarop onder andere te zien zal zijn welke appels je er kunt vinden. Er staan namelijk twaalf verschillende oude appelrassen, die op deze manier niet vergeten worden.

Derde editie festival Under the Milky Way

HUISSEN - Na twee eerdere edities, die veel regen kenden, hebben de organisatoren nu de goden verzocht door de derde editie van Under the Milky Way 'Sunny Beach' te noemen. Driemaal is scheepsrecht. En aangezien Pluvius Nederland de laatste weken regelmatig heeft ondergedompeld in veel water, verwacht de organisatie dat deze god van de regen inmiddels wel door zijn voorraad heen is. Zaterdag 3 september vindt het festival plaats op het terrein van de surfclub aan de Badweg in Huissen. Een locatie die zeker zon verdient!

Een groot aantal bands zal weer op de twee podia staan. De organisatie heeft de programmering bijna rond en stelt hier alvast wat bands voor. Wat te denken van de afsluitende act, Stardusters uit Brabant. Het leven lijkt stil te staan in de jaren zeventig wanneer zij er een wervelende show van maken en hun held Neil Young eren. Een mooie afsluiting van een hopelijk zwoele avond.

Bluesrock zal er eveneens te horen zijn en wel door de formatie Farstreet. Stevige bluesrock wordt afgewisseld met swingende boogies en/of een mooie ballad. Er zit ook een internationaal tintje aan het festival. Freak out Radio uit het land waar Rock nog met een hoofdletter wordt geschreven. Aangevoerd door een charismatische zanger/gitarist brengt de formatie haar muziek overgoten met een sausje van classic rock, rock ’n roll, punk, garagerock en Duitse degelijkheid. Uit Friesland komt Icky Pack. Sleazy, Sexy en Loud kun je als hoofdingrediënten voor haar sound noemen. Pompende garagerock met een rebelse uitstraling. Rauw, ’n beetje vies, stiekem maar wel lekker.

De moeite waard om het festival te bezoeken. De entree bedraagt 10 euro en kaarten zijn te bestellen via www.underthemilkyway.nl.

Riefkoeketen succes bij KBO

HUISSEN - Op vrijdag 17 juni was het jaarlijkse riefkoek eten van de KBO Huissen in Mea Vota in Huissen.

Het bestuur had in de ochtend 30 kilo aardappels geschild en door de riefmachine gewerkt. Met 40 eieren en bloem was de mix uiteindelijk klaar. Om 13.00 uur werd gestart met het bakken en de eerste gasten kwamen al binnen. Om 13.30 uur was het met 50 gasten een volle bak en werd gestart met een lekker kopje koffie aangeboden door Mea Vota.

Nadat de eerste riefkoeken werden uitgeserveerd moesten Gerard en Wim het gas hoger zetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Rond 15.00 uur werd de bodem van de laatste emmer riefkoekmix zichtbaar en was de klus geklaard.
Iedereen was voldaan en er werd tot tegen 17.00 uur nog wat gezellig na geborreld. Met dank aan Mea Vota en het bestuur van KBO Huissen voor de geslaagde middag.

Lotus Vulgaris Doornenburg

DOORNENBURG - De uitslag Koning- en Keizerwedstrijd van hengelsportvereniging Lotus Vulgaris is als volgt:

1 Henk Mazen 8200 gr

2 Chris van Moerkerk 3400 gr

3 Gert Peters 2940 gr

Zondag 26 juni: Herenwedstrijd 5; loten om 7.00 uur bij Rijnzicht. Vissen van 8.00 tot 11.30 uur.

Winactie koopzondag Huissen Back to the Music 2016 'Sixties' Is jouw zestiger jaren foto het leukst?

HUISSEN - Rock 'n roller met vetkuif? Net meisje met petticoat? Of soulkikker in broek met wijde pijpen? Duikel je meest leuke foto van de jaren '60 op win er een waardecheque mee. Op 3 juli met Back to the Music Sixties, tevens koopzondag.

Zo'n foto als hier is een mooi voorbeeld van een typische jaren '60 plaatje. Duikel er zelf een op uit de oude doos. Ga naar Facebook.com/BacktotheMusicHuissen, like de pagina en plaats jouw (privé)foto. Uiteraard met je naam erbij en een korte tekst. En wie weet win jij die waardecheque van 50 euro . Na het evenement te besteden bij een van de deelnemende horecabedrijven. Tip: de best verklede bezoeker van Back to the Music Sixties wint ook zo'n zelfde waardecheque!

Nazaten Bernardus Bakker bijeen...

HAALDEREN - Op 10, 11 en 12 juni waren de nazaten van Bernardus Bakker (tijdens zijn leven kleermaker) en Marietje Bakker-Huisman (tijdens haar leven eigenaresse manifacturenwinkel in Haalderen) op hun vijfjaarlijkse familiereünie met 85 personen in Groenlo.

Dit ter nagedachtenis van de 100ste geboortedag van Marietje Bakker-Huisman. Bernardus is overleden op de leeftijd van 54 jaar, Marietje kreeg de taak om hun 10 kinderen alleen verder groot te brengen. Zij heeft haar taak naar voldoening verricht en haar kinderen denken met veel respect aan haar terug.

Schutters Sv Strijdlust Huissen presteren goed op Nederlands kampioenschap

HUISSEN - Juniorschutter A.Jongboom is Nederlands kampioen geworden bij de Junioren D opgelegd.

Hij werd het na een kwalificatiescore van 416.3 punten. A.jongboom behaalde in de finale de eerste plaats met een verschil van 3,2 punten ten opzichte van de tweede plaats. Bij de veteranen opgelegd behaalde H.van Haren een derde plaats met 183.3 punten en G. Stinissen een zesde plaats met 120.3 punten in de finale.

Knalfeest voor groep 7 en 8

BEMMEL - Goedendag! "Wij zijn PUB'ers en wij organiseren op vrijdag 1 juli van 20.00 tot 23.30 uur een alcoholvrij knalfeest voor leerlingen uit groep 7 & 8. Dit feest vindt plaats in Café 61 in Bemmel."

"Op woensdag 22 juni houden wij vanaf 12.15 op de basisscholen Pius X, Donatushof en de Mikado onze kaartverkoop en op donderdag 23 juni vanaf 14.30 uur bij Café 61. Hopelijk zien wij je dan op vrijdag 1 juli op het feest!"

Bob Jacobs: Betuwse ondernemer van het jaar

BETUWE - Tijdens de spannende verkiezingsavond van Betuwe Onderneemt Beter op 13 juni heeft het publiek Bob Jacobs van Jacobs Beheersbaar Onderhoud gekozen als ondernemer van 2016. Gert-Jan Maters van Transportbedrijf Maters Huissen werd met slechts één stem verschil eervol tweede.

Zo’n 50 kandidaten waren voorgedragen als ondernemer van het jaar. De jury heeft hen vooral beoordeeld op het gebruik van netwerken en het maken van verbindingen met andere ondernemingen. Zo bleven er vier titelkandidaten over. De jury maakte tijdens de verkiezingsavond de twee favorieten bekend. Bob Jacobs werd middels een sms verkiezing uiteindelijk de winnaar. Peter Waterman van hoofdsponsor Rabobank Oost overhandigde hem, mede namens de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe, de Betuwe Onderneemt Beter Rabo Award.

Netwerken en verbinden
Jacobs Beheersbaar Onderhoud verzorgt integraal vastgoedonderhoud, van schilderwerk tot renovatie en verbouw. Het bedrijf uit Elst werkt hierbij nauw samen met andere regionale onderhoudsbedrijven in De Variabele. Binnen dit samenwerkingsverband maken de deelnemers effectief gebruik van elkaars netwerk. “Een perfect staaltje ‘netwerken en verbinden in de Betuwe’ van directeur Bob Jacobs”, zo concludeert het juryrapport. Jacobs zelf was beduusd van de prijs: “Zo’n verkiezing is totaal níet beheersbaar. Ik heb vertrouwen in mijn bedrijf, maar de andere kandidaten waren ook goede kanshebbers. Betuwe Onderneemt Beter is een mooi evenement – ik ben niet voor niets Partner. En het behalen van deze award is natuurlijk helemaal mooi!”

Milou Hoogveld toont werk in De Kijkruit

GENDT - "Mijn naam is Milou Hoogveld en ik ben 25 jaar. Vanaf kinds af aan was ik altijd al druk met tekenen en schilderen. Dit heeft zich ontwikkeld tot één van mijn passies. Hierbij heb ik het tekenen met potloden en stiften ingeruild voor kwasten en beitels. Daarnaast is het formaat van de werken met mij meegegroeid. Waar ik vroeger gebruik maakte van een A4’tje loopt het nu soms zo uit de hand dat de werken 2 x 2 meter zijn."

"Mijn werken zijn voornamelijk ontstaan tijdens mijn studie. Voor mijn opleiding tot beeldend therapeut moest ik verschillende materialen en technieken kunnen beheersen. Aan de hand van verschillende thema’s denkend aan mijn zelfbeeld; hoe kijk ik naar mezelf & emoties; wat voel ik en hoe ga ik hier mee om. Ik was vrij om dit op een beeldende wijze vorm te geven. Ik vind het fijn om tijdens het proces fysiek in beweging te zijn dus werk ik graag groot met verf, of juist grof met hout.

Één van mijn leraren heeft me erg geholpen en geïnspireerd tijdens het maken van verschillende werken. Ik ben zelf perfectionistisch en niet snel tevreden. Hij heeft mij met verschillende vragen geholpen en tips gegeven om zo een eigen signature te ontwikkelen in mijn werk en ik heb geleerd tevreden te kunnen zijn met hetgeen ik gemaakt had.

Hoe mijn toekomstige werk eruit zal zien durf ik niet te zeggen. Ik laat me inspireren door alles wat er om me heen gebeurt."

Werkgroep De Kijkruit: Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt; 0481 421156. Mail: a.huystee@planet.nl; https://twitter.com/GendtVerbeeld; https://www.facebook.com/GendtVerbeeld. Expositieadres (raammanifestatie). Dorpstraat 21b, Gendt.

Nieuw speelterrein voor basisschool Mikado en buurtbewoners

BEMMEL - Soms lijken alle lijntjes ineens bij elkaar te komen… Eetwinkel Polly, de buurt, de gemeente en de basisschool hebben prachtige plannen om de ruimte om de school opnieuw in te richten.

Het gaat om de herinrichting van de groenstrook aan de Klappenburgstraat, het oude terrein van ’t Olifantenbos, het schoolplein en de groenvoorziening om de school heen. Bureau Niche heeft de opdracht gekregen om een ontwerp te maken en is samen met kinderen van basisschool Mikado aan de slag gegaan. De kinderen kregen de opdracht om een ontwerp te maken dat voor diverse doelgroepen geschikt is: voor peuters, basisschoolkinderen én mensen uit de buurt. De kinderen van groep 7/8 hebben ontwerpen gemaakt die zijn uitgewerkt in maquettes.

Op maandagavond 6 juni hebben ouders en buurtbewoners de maquettes kunnen bewonderen. Er werd enthousiast gereageerd op de ontwerpen van de kinderen. Mensen hebben aangegeven wat ze sterk of juist minder sterk vonden aan een ontwerp. De avond was druk bezocht en iedereen heeft met veel interesse meegedacht.

Bureau Niche heeft alle ideeën meegenomen en zal op 30 juni een eerste ontwerp aan de basisschool presenteren. Bent u geïnteresseerd of wilt u uw steentje bijdragen aan dit fantastische project? Neem contact op met de directeur (m.goris@delinge.nl).

Basisschool Mikado fuseert per 1 augustus met basisschool Donatushof. Samen met ’t Olifantenbos en kinderopvang De Linge vormen zij Integraal Kindcentrum Donatushof.

't Is bij de beesten af, al hoewel...

Foto: Leen Capel

HUISSEN - Meneer Prem Ramchandani in Indore, Madhya Pradesh, West India, is eigenaar van een bedrijfje dat geitenleer verwerkt. In zijn ruime en lichte productieruimte werken bij hem 42 vrouwen en 28 mannen in vaste dienst, daarnaast zijn er nog 20 thuiswerkers. Zijn medewerkers worden op basis van vakkennis en dienstjaren beloond, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen man of vrouw.

Als het geitenleer 'bij de beesten af' is, wordt het in dit bedrijfje, Fair Leather Animal, bewerkt en verwerkt tot allerlei dieren, zoals olifanten, giraffes, tijgers en kamelen. Met behulp van staaldraad, papier, stro, houtwol, touw, klei, lijm, verf en natuurlijk leer worden een dier gevormd. Het gehele productieproces duurt zo'n acht dagen.

De Tilburgse stichting Sawahasa, is onze gecertificeerde Fairtrade importeur van deze lederen dieren. Sawa Hasa komt uit het Swahili en betekent: Just Perfect. “Precies goed voor iedereen”. Dat is de ambitie van deze stichting: Goed voor de kleine ambachtelijke producent in derde wereld, goed voor man en vrouw en het milieu. Naast Kenia heeft Stichting Sawahasa Fair Trade samenwerkingen opgezet in Thailand, India, Palestina en Peru.

De lederen dieren zijn gewilde cadeau artikelen en beestachtig goed. We hebben een nieuwe partij in huis. Wees er als de kippen bij, want, al kunnen ze het niet, toch vliegen ze de winkel uit. Wij zijn dan weer van die beesten af en u heeft de werkers in Indore een faire kans gegeven.

Wereldwinkel Elst Huissen, Zetten.

Doe mee op 10 juli: Benefiet Bike ’n BBQ voor Duchenne

LINGEWAARD - Een paar uurtjes lekker mountainbiken in de bossen gevolgd door een gezellige BBQ. Dat organiseren Tjerk’s MudBusters in samenwerking met Peerkes Bikes & Coffee Huissen op zondag 10 juli. Tjerk's MudBusters rijden Duchenne Heroes voor Tjerk, een jongen van 18 uit Didam met de ziekte van Duchenne.

De opbrengst van deze benefiet gaat naar de Stichting Duchenne Parents Project dat onderzoek naar de ziekte van Duchenne mogelijk maakt. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan. Onder de mensen die inschrijven voor het fietsen en de BBQ verloten we vijf kadopakketten met een totale waarde van 250 euro. Deze pakketten worden aangeboden door Peerkes Bikes & Coffee Huissen.

De Bike ’n BBQ start op zondag 10 juli om 14.00 uur bij het clubhuis van TWC ’t Verzetje in Bemmel. De specialisten van Peerkes Bikes & Coffee Huissen zijn aanwezig om je te helpen als jouw fiets toch nog niet helemaal startklaar blijkt. De mooie mountainbiketocht staat open voor deelnemers van alle niveaus. Rond 17.00 zijn we weer terug bij het clubhuis. Rond 18.00 uur wordt de BBQ aangestoken en kan het grillen beginnen! Je kunt er ook voor kiezen alleen te fietsen of alleen te BBQ'en. Door mee te doen help je ons geld in te zamelen voor de stichting Duchenne Parent Project. Samen trappen we zo Duchenne de wereld uit!

Je kunt je aanmelden via bike.n.bbq@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 35 euro. Voor alleen Biken is dat 15 euro, alleen BBQ’en 25 euro. Meer info staat op www.facebook.com/bike.n.bbq.

Nog meer schietkampioenen...

BEMMEL - In afgelopen editie van Hét Gemeente Nieuws werden vele verenigingen weergegeven met hun kampioenen. Maar voor de opgelegd schutters van sv. Op de Korrel in Bemmel stond nog een Nederlands kampioenschap op het programma, en wel op 11 juni in Zetten.

Zowel opgelegd geweer als pistool schutters mochten aantreden als zij zich hiervoor geplaatst hadden, waarbij er individueel en in teamverband geschoten werd. Bij de geweerschutters wist Ben Huibers zich met een score van 417,8 als tweede te plaatsen voor de finale, en miste nipt het podium met een vierde eindpositie. Sjaak Polman plaatste zich met 415,1 als vijfde, maar de finale liep wat minder waardoor hij afviel op een achtste plaats. Alphons Stens werd 31e met 405,6 en samen met de beide andere heren werd een tweede plaats behaald in het team klassement. Met een score van 1238,5 bleven zij nipt achter de Huissense delegatie G. Stinnissen, A. Leijser en H. van Haren met 1244,9.

Bij de pistoolschutters was er wat meer feest; hier werd een dubbele eerste plaats behaald. Koos Janssen, Johan Mandemakers en Chris de graaf wisten zich als 1e, 2e en 3e te plaatsen voor de finale, met scores van 391, 384 en 383. Voor Chris sloeg die dag echter het noodlot toe en had hij tweemaal een wapenstoring, waardoor hij als zevende de finale verliet. Johan wist knap de 6e positie te behalen, en Koos hield het als langste vol. Hij mocht de prijs en de eer in ontvangst nemen als Nederlands Kampioen 2016.

Ook zij vormden samen een team, waarbij ze kampioen werden in hun klasse. Dubbel eerste dus voor Koos! Scores staan op www.ssvdelinge.nl.

De avondvierdaagse zit er weer op!

HUISSEN - Een groot aantal wandelaars moest nog inschrijven, maar op dinsdag 7 juni ging om half 7 in Huissen de wandelkaravaan op pad voor de 5 of 10 kilometer.

Het weer was prima dus de stemming zat er goed in. Verkeersregelaars zorgden alle dagen voor een veilige overesteek.. Op de tweede avond werden de lopers verrast: bijbakkerij Engelen werden broodjes uitgedeeld, Een heerlijke lekkernij. In de Irenestraat werden de wandelaars op donderdagavond getrakteerd op een flesje water en een banaan. Geschonken en uitgedeeld door medewerkers van AH uit Huissen. Deze geste werd bijzonder op prijs gesteld. Op de laatste dag kon er om 18.00 uur worden gestart. Onder weg konden de wanderlaars genieten van vrolijke deuntjes van de Volharding - de scoutingband en De Rienblaozers. Maar de wandelaars vonden het superleuk dat de jeugdband van Sint Sebastianus uit Gendt hen muzikaal begeleidde tot aan de finish. Het publiek langs de kant genoot ook van dit alles. De organisatie is alle muzikanten en alle vrijwilligers dankbaar voor de muzikale bijdrage. Evenals de wandelaars en begeleiders.

Zeven podiumplaatsen op sterk judotoernooi Venray

ARNHEM - Judoka’s van Bushi Arnhem waren afgelopen weekend actief in Venray (2 dagen) en zaterdag op het Heidentoernooi in Ede. In totaal circa 60 wedstrijdjudoka’s konden zich opnieuw meten op de judomat.

In Venray konden judoka’s in de leeftijdsklasse -15 en -18 jaar zich internationaal meten op dit zwaar bezette judotoernooi. Venray kent een sterk deelnemersveld. Op de twee toernooidagen in Venray gingen 25 Bushi-wedstrijdjudoka’s de strijd aan. Op zaterdag bij de -12 jaar werden van Bushi Arnhem Faye Hensen Louis Loozen kampioen en bij de -15 was Faye Tempel kampioen en was er brons voor Noer Zouaidia. Ook door andere wedstrijdjudoka’s is er goed geknokt. Zo werd de Huisense Daan Radier vijfde en Stan Heg, Binck te Winkel en Alec Walter zevende in een poule van meer dan 40 deelnemers.

Op de zondag bij de -18 jaar werd er opnieuw goed gejudood in Venray. Dit keer leverde het liefst drie medailles op voor Koen Heg, die alleen de finale niet wist te winnen: zilver. Brons voor Victor van Gerven en Amber van Workum. Een top-prestatie! Bushi Arnhem staat stevig op de kaart!

Zaterdag op het Heidetoernooi in Ede konden de wedstijdjudoka’s van Bushi Arnhem zich in Ede in hun gewichtsklasse en met hun leeftijdsgenoten meten. Een warme en drukke toernooidag. Ook daar werd goed gejudood. Eerste plaatsen voor: Adriaan Arkesteijn, Riley Praster en Anne-Lynn Schmitz. Tweede werden: Marijn Jansen, Jaedan Verplaats, Corné Snijder en brons was er voor: Huissense Jort Gerdes, Rick Schmitz, Stijn Terpstra, Landon Koninck, Tom Vink en Raël Vaquier Droop.

Wijkplatform Angeren

ANGEREN - Op dinsdag 29 juni is er de maandelijks terugkerende vergadering van het wijkplatform Angeren in Het Dorpshuis aan de Emmastraat in Angeren om 19.30 uur.

"We hanteren een inloopuur van 19.30 tot 20.30 uur, waarin u welkom bent om uw idee, uw suggestie en/of uw klacht over leefbaarheid en/of veiligheid in ons dorp aan ons kenbaar te maken. Elke opmerking van iedereen nemen we serieus, zullen we noteren en in de vergadering op die avond ook bespreken.

Op deze manier proberen wij, samen met u, bij te dragen aan een zo optimaal mogelijke leefbaarheid en veiligheid in ons dorp.

Bent u niet in de gelegenheid om op 29 juni bij ons langs te komen, dan kunt u ons ook mailen. Mailt u dan naar: platformangeren@gmail.com. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om uw opmerking te deponeren in de daarvoor bestemde brievenbus in ons dorpshuis."

Deurdweilers loopt Vierdaagse mee

Foto: Henk Sluiter

BEMMEL - De Deurdweilers lopen de Vierdaagse mee! Althans, dat deden ze één dagje op de 30e Bemmelse Dweildag. '100 jaar Vierdaagse' werd als thema gebruikt. En met succes!

Op dag 1 was iedereen nog lekker fris en fruitig. Alhoewel? Na twee dagen camping? In ieder geval wilden de voetjes nog prima van Heumensoord (lees: dweilcamping) naar podium B wandelen. Zingend met 'potje met vet' en 'we zijn er bijna' ging het door Bemmel heen. De gladiolen al in de rugtas. Bij het tweede optreden brak het zonnetje zelfs door.

Foto: Henk Sluiter
Foto: Henk Sluiter

Dag 3 is altijd lastig. Niet zozeer door de zeven vluchtheuvels, maar door de regen. Echte wandelaars zijn voorbereid op een beetje regen, dus dag 3 werd in poncho’s gespeeld! Gelukkig werd het bij onze opkomst droog en stroomde het publiek ook snel toe.

Dag 4; De kilometers begon je nu toch wel te voelen… maar de stemming was nog opperbest. Minstens zo bijzonder als de echte intocht bij de Vierdaagse was onze opkomst in de tent. Wat zong het publiek enthousiast de Vierdaagsemars mee! De Deurdweilers voelden zich ware wandelhelden met metersdik kippenvel. Dit zorgde voor zo’n dosis adrenaline dat het hele orkest helemaal uit z’n dak ging en alles eruit gooide wat erin zat. Zeker het zingen bij ons slotnummer 'You Never Walk Alone' was fantastisch.

Opgeven op de Via Gladiola doet bijna niemand, dus de controleurs konden bij alle Deurdweilers de 4e knip zetten. En uiteindelijk kon het orkest een mooie 3e prijs mee naar huis nemen: Voor de 12e keer achter elkaar in de top3!

Bekijk www.deurdweilers.nl voor foto’s en filmpjes.

Gezin & echtscheiding: Familiekrachtcafé zet het kind centraal

BEMMEL – Op dinsdag 14 juni ontmoetten ouders en belangstellenden elkaar in Bemmel in het Familiekrachtcafé. Het thema was Gezin & echtscheiding.

Natasja Janssen (MEE) en Judith Wijnen (Lindenhout) beiden werkzaam voor het jeugdteam Lingewaard, spraken over de do's and dont's bij een scheiding met kinderen. Ook vertelden zij meer over de Kies-groep die komend schooljaar vast start gaat. Op donderdag 23 juni om 20.00 uur is deze thema-avond nogmaals te bezoeken in het participatiepunt Huissen aan de Lange Kerkstraat 15.

Aanmelden

Deelname aan het Familiekrachtcafé is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening (1,00 euro). Aanmelden kan via de Facebookpagina van Familiekracht (www.facebook.com/familiekracht). Door een like blijf je ook op de hoogte van de data van de volgende Familiekrachtcafés.

Heb je geen Facebook? Je kunt je ook aanmelden via info@familiekracht.nu of SWL meldpunt, meldpunt@swlingewaard.nl. Uiteraard ben je ook zonder aanmelding van harte welkom! Het Familiekrachtcafé gaat door met minimaal vier deelnemers.

Zingen bij het Donatuskoor

BEMMEL/HAALDEREN - Hou je van zingen in een gezellig koor, stel dan niet langer uit en kom met ons meezingen.

Ons repertoire is heel divers. Van een mooi 'Ave Maria' tot 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Er wordt wekelijks gerepeteerd op donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur onder begeleiding van een superenthousiaste dirigent/pianist die het beste in ons naar boven weet te halen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden, zowel dames als heren. Hebt u interesse neem dan contact op met Annie Oude Ophuis: 0481 465598 of Iet Vonk 0481 465829.

Zingen bij het Donatuskoor

Zingen bij het Donatuskoor

BEMMEL/HAALDEREN - Hou je van zingen in een gezellig koor, stel dan niet langer uit en kom met ons meezingen.

Ons repertoire is heel divers. Van een mooi 'Ave Maria' tot 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Er wordt wekelijks gerepeteerd op donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur onder begeleiding van een superenthousiaste dirigent/pianist die het beste in ons naar boven weet te halen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden, zowel dames als heren. Hebt u interesse neem dan contact op met Annie Oude Ophuis: 0481 465598 of Iet Vonk 0481 465829.

Boek Arnhems auteur over bootvluchtelingen

REGIO - De Arnhemse kinderboekenschrijver Hajo Visscher heeft een spannend jeugdboek geschreven over een wel heel actueel thema: bootvluchtelingen. Voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar. In het boek 'Verdronken geheimen' lees je dat er tientallen jaren geleden ook al veel bootvluchten over zee waren.

Wie herinnert zich niet de overvolle bootjes met Vietnamese bootvluchtelingen? De boekpresentatie van 'Verdronken geheimen' was in de Kinderboekwinkel Arnhem. Het boek van de Arnhemse schrijver is door de Boekenkrant van mei getipt als een niet te missen jeugdboek.

In het boek vinden Ruben en Isa een usb-stick. Ze nemen hem mee naar huis. Ze lezen op de usb-stick over een Nederlands schip dat op volle zee een boot met bootvluchtelingen tegenkomt. Dan blijkt de vluchtelingenboot te zinken. Maar helpt de bemanning van het Nederlandse schip ze wel? Wat doen ze eigenlijk? Ruben en Isa gaan op onderzoek uit. Op zoek naar de waarheid achter het verhaal. Ze gaan op pad. Om achter de waarheid te komen lopen ze een asielzoekerscentrum binnen. En ze gaan naar de rechtbank. En naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Zo komen ze tot een verrassende ontdekking. Verdronken geheimen is een spannende ontdekkingstocht door het heden en verleden!

Hajo Visscher, Verdronken geheimen, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2722 4

Banneux; een ontmoeting met Maria

LINGEWAARD - In Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen, is Maria in 1933, meerderen malen verschenen aan Mariette Beco. Zij kreeg de boodschap om haar handen in een plas water te steken die uit een bron opborrelde. Dit is het begin van Banneux als bedevaartplaats.

Elk jaar komen er meer dan 500.000 pelgrims om kracht en troost te zoeken bij Maria. In een tijd van bezuinigingen en minder tijd voor elkaar, is men een bezoek aan Banneux een verademing! Men voelt zich één grote familie. Samen eten, drinken, bidden maar ook lachen en soms een traantje wegpinken.

De vrijwilligers zorgen gedurende de vijf dagen voor de complete verzorging van de gasten, gaan op verzoek met naar de kerkdiensten, wandelen, winkelen et cetera. Er is een nachtploeg die de gasten indien nodig, 's-nachts verzorgt en te woord staat.

In Banneux gebeurt soms een wonder; maar dagelijks zijn er vele kleinere wonderen te bespeuren. Mensen die weer energie opdoen om het lichamelijk en geestelijk lijden, wat soms zwaar is, te kunnen dragen en te doorstaan. Dit najaar vindt er van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 oktober een tridiuum plaats. Heeft u interesse, dan kunt u tot 22 augustus terecht bij een van onderstaande propangandisten.

Angeren: Hennie van Moerkerk; 026 325 37 16

Bemmel: Hennie Otters; 0481 462774; emailadres: toonotters@planet.nl

Doornenburg: Ria Bouwman; 0481 423664

Gendt: Trees Janssen; 0481 422537

Haalderen: Ria Goris; 0481 464523

Huissen: Toos Kok; 026 3252501; emailadres: laudate.tk@planet.nl.

Vluchtelingen zijn vredeszoekers!

HUISSEN - Al 30 jaar bestaat er tussen de protestantse gemeente in Huissen en de Evangelische Kirche in Brandenburg een Partnergemeinschaft. Het ene jaar bezoeken wij Brandenburg, het andere jaar zijn zij een weekend onze gast.

In het weekend van 10 – 12 juni hebben we elkaar in Huissen ontmoet rondom het thema ‘vluchtelingen’. Merkels Wilkommenskultur én onze minister-president die oproept: ‘u kunt maar beter thuis blijven’.
Soms moesten we in het Duits-Nederlands zoeken naar de goede woorden. Taal is een instrument van verbondenheid, maar soms ook een lastige barrière. Taal is niet neutraal, plaatst een lijstje om iemand heen. Framing: in welk kader en perspectief zien wij een vluchteling? Noem je hem een vluchteling, een gelukszoeker, een IS-volgeling, iemand die onze huizen inpikt? Door onze woorden en taal leggen wij iemand aan de ketting van onze normen en gastvrijheid.
We spraken over een poster van Loesje: ‘Wie voor oorlog vlucht is een vredeszoeker.’ ‘Zijn vredezoekers wel of niet welkom?’ ‘Ik vind Boateng een geweldige voetballer, maar als buurman wil ik niet naast hem wonen.’ Wat een vervreemdende uitspraak. Open en eerlijk hebben we elkaar ontmoet, goede gesprekken. Echt waar: grenzen hoeven geen probleem te zijn.

Matthijs Glastra, predikant

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Zondag 26 juni, aanvang 10 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra.

Schoolbreed Engels op basisschool Marang

ANGEREN - Vrijdagmiddag 10 juni hebben we de kick off Engels gehad met het team van Marang. Vanaf volgend schooljaar geeft Marang schoolbreed (groep 1 tot en met groep 8) Engelse les aan de leerlingen.


"Het verbeterteam 'nieuwe methode Engels' heeft deze middag geheel op zijn Engels gepresenteerd aan het team. Er was 'hoog' bezoek. De nieuwe methode 'Take it easy' werd op ludieke wijze onthult door niemand minder dan: The Queen of England. Daarna kregen we uitleg door Sander (medewerker Anglia) over de teacherstraining, die wij als team volgend schooljaar gaan volgen. Iedere leerkracht zal op zijn eigen niveau instappen bij deze cursus. Uitgangspunt is dat ook wij kwaliteit willen bij het geven van deze Engelse lessen. We are looking forward to it!"

Volleybal Tweestroom geslaagd voor ehbo

LINGEWAARD - Volleybal Tweestroom geslaagd.Natuurlijk zijn zij extra steun voor andere activiteiten die wij als Ehbo-vereniging bewaken. "Welke gezellige vereniging volgt hun goede voorbeeld. Kijk op onze site ehbogendt.nl voor contact."

Natuurlijk zijn zij extra steun voor andere activiteiten die wij als Ehbo-vereniging bewaken. "Welke gezellige vereniging volgt hun goede voorbeeld. Kijk op onze site ehbogendt.nl voor contact."

Wim en Mientje Roelofs zestig jaar getrouwd

HAALDEREN - Donderdag 26 mei bracht burgemeester Schuurmans een felicitatiebezoek aan het diamanten bruidspaar Wim en Mientje Roelofs uit Haalderen. Deze dag trouwden het paar 60 jaar geleden voor de wet.

Namens het gemeentebestuur kwam de burgemeester de felicitaties overbrengen aan het 60-jarige bruidspaar. Als kado waren een bloemstuk en de trouwakte van 60 jaar geleden meegenomen. Een leuke middag met een gezellig praatje.

Deze feestelijke gebeurtenis werd voortgezet op zaterdagavond 28 mei met een mooie kerkdienst en op zondag 29 mei, de dag dat 60 jaar geleden het kerkelijk huwelijk was voltrokken, werd het diamanten huwelijksfeest gevierd.

'Gendt Verbeeld' pakt verrassend uit

GENDT - De Kunstuitleen is er trots op te kunnen melden, dat er sinds kort een nieuwe ruimte in gebruik is genomen in het sociaal cultureel centrum De Leemhof.

Het voordeel hiervan is, dat achter het nieuwe onderkomen een grote spiegelzaal zit, waarvan de uitleen op vrijdagavond, tijdens de openingsuren, gebruik mag maken. Tijdens het kersenfeest zullen wij u op verrassende wijze onze schilderijen tonen in de hiervoor speciaal ingerichte extra ruimte. Deze ruimte is te bezichtigen tijdens het kersenfeest op zaterdag 25 juni van 14.30-18.00 uur en op zondag 26 juni van 12.00-18.00 uur. De Leemhof in Gendt ligt aan de Dorpstraat 1.

Basisscholen Donatushof en Mikado in Bemmel bundelen hun krachten

LINGEWAARD - Met ingang van 1 augustus 2016 bundelen Jenaplan basisschool Donatushof en basisschool Mikado hun krachten. De twee basisscholen uit Bemmel gaan na de zomervakantie verder als Jenaplan Integraal Kindcentrum (IKC) Donatushof. Het nieuwe IKC biedt onderwijs én opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Zowel ouders, scholen, gemeente als het overkoepelende bestuur van De Linge hebben het volste vertrouwen in deze fusie. "Het biedt de kinderen van beide scholen meer kansen en mogelijkheden nu we samen doorgaan als Integraal Kindcentrum," zegt Mariken Goris, directeur van zowel Donatushof als Mikado. "In het Integraal Kind Centrum staat de Jenaplanvisie centraal. "Donatushof is al vanaf 1966 een Jenaplanschool. Dit sterke karakter willen we ook voor het nieuwe IKC behouden."

Onderwijs op beide locaties

Jenaplan IKC Donatushof blijft onderwijs aanbieden op beide locaties aan de Dr. Hoijngstraat en de Flierenhofstraat. "De visie van Jenaplan is dat kinderen, jong en oud, van én met elkaar leren. Daarom kiezen wij er voor om op beide locaties onderwijs te geven aan kinderen van groep 1 tot en met 8. Dit zet beide locaties in hun kracht en maakt dat ze gelijkwaardig zijn. De kleinschaligheid van het huidige Mikado blijft behouden. Nieuwe ouders kunnen kiezen waar ze hun kind aanmelden."

Peuteropvang, BSO en naschoolse activiteiten

Samen met De Linge en peuterspeelzaal 't Olifantenbos biedt Jenaplan IKC Donatushof naschoolse activiteiten en opvang. "Dankzij de samenwerking kunnen we kinderen nog meer ondersteunen in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. We starten met verschillende naschoolse activiteiten waaronder Engels, djembé en leren programmeren. Ook bieden we buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang. Dit willen we op korte termijn uitbreiden met een kinderdagverblijf."

Heeft u interesse en wilt u meer informatie? Kijk op www.donatushof.nl Voor specifieke informatie over opvang kijkt u op www.delinge.nl.

Rabobank verrast geslaagden met taart

Rabobank verrast geslaagden met taart

BETUWE - Vorige week verraste de Rabobank ruim 250 geslaagden met een taart. Medewerkers van de bank gingen op pad en belden aan bij huizen waar de vlag uithing. Een ludieke actie waarmee de bank de geslaagden feliciteerde met hun diploma.

Verbaasde gezichten en leuke reacties kregen de medewerkers van Rabobank Oost Betuwe toen zij aanbelden bij huizen in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard 'Echt, zo maar?' en 'wat leuk dat jullie mij persoonlijk komen feliciteren' waren de verschillende reacties van de jongeren. Blij verrast namen ze de taart en de persoonlijke felicitaties in ontvangst. Op Twitter en Facebook werd de actie een dag van tevoren aangekondigd met de mededeling: als je geslaagd bent, bellen we morgen misschien wel bij jou aan om je te verrassen.

#HoeraGeslaagd

Ook informeerden de medewerkers van Rabobank Oost Betuwe de geslaagden over de actie #HoeraGeslaagd. De geslaagden maken namelijk kans op leuke prijzen. Wanneer zij een originele selfie uploaden op Facebook of Instagram met #HoeraGeslaagd en deze door vrienden laten liken, maken ze kans op een dagje Efteling of een Bluetooth speaker. Meer informatie over deze landelijke actie van de Rabobank is te vinden op HoeraGeslaagd.nl. De actie loopt tot 10 juli. Laat zien als je geslaagd bent!

Debuutthriller uit Gendt

GENDT - Niemand die me ziet is het debuut van de schrijfster Simone Grimberg. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten, toch berust het merendeel van het verhaal op fictie. Simone heeft bij het vertellen hulp gehad van een zedenrechercheur die werkzaam is bij de politie Gelderland-Midden.

Inge is een 23-jarige politieagente. Tijdens een fietstocht ziet ze wat in het bos liggen, het blijkt een vondeling te zijn. Ze brengt het kind zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en ontmoet Liesbeth. Zij is een ervaren rechercheur en vangt Inge op. Ze kunnen meteen goed met elkaar opschieten met als gevolg dat Inge Liesbeth mag assisteren in een zedenzaak. Het betreft de verdwijning van Sofie Vrolijk. Van dit meisje is een naaktfoto gevonden op de mobiel van een pedofiel. Maar van Sofie geen spoor…

'Niemand die me ziet' is niet gewoon een spannende misdaadroman. Het is een verhaal waar aangrijpende thema's in verweven worden waardoor het boek diepgang krijgt.

'Het zestienjarige meisje Sofie Vrolijk dat verdwijnt, leeft in mijn gedachte tijdens het uitschrijven van Niemand die me ziet. Ik vertaal haar opgesloten zitten, haar angsten, haar eenzaamheid, haar pijn en haar verdriet. Dan ontmoet ik Nadien Visch uit Doornenburg, het meisje op de cover van het boek. Haar gezicht sluit perfect aan bij de Sofie uit mijn verhaal. Ze is razend enthousiast om mee te werken.'

Voor de primeur van de spectaculaire boektrailer en de boekpresentatie nodigt Simone iedereen uit op zaterdag 2 juli om 19.30 in de kerk van Doornenburg. Meer informatie staat op www.simonegrimberg.nl.

Altijd op weg samen met Sanders

GROESBEEK - Sanders tweewielers uniek met gratis eigen pech-onderweg-service!

Nadat Sanders Tweewielers uit Groesbeek in 2015 de publieksprijs 'Tweewielerwinkel van het jaar' won, heeft de tweewielerspecialist haar serviceniveau naar een nog hoger plan getild. "Toen wij wonnen was dat volgens de vakjury van ANWB en Bovag mede door ons hoge klanttevredenheidcijfer", aldus Fred Dibbets, eigenaar van Sanders Tweewielers. "Daarom hebben we besloten om de pech-service geheel gratis te maken, voor zowel de scooterklanten als de e-bike kopers nieuw en gebruikt; dit is absoluut uniek in onze branche!"

Doordat er met vaste eigen chauffeurs wordt gereden; is Sanders heel snel ter plekke (in een straal van 60 kilometer om Groesbeek). Zo zijn klanten niet alleen verzekerd van snelle hulp bij pech-onderweg; feitelijk kun je ervan uitgaan dat je een goede tweewieler koopt! Ook bij een gebruikte scooter of e-bike is de gratis service van kracht, zeven dagen per week, op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 19.00 uur. Uiteraard worden de bussen ook ingezet om de tweewielers (300 op voorraad) op te halen en te bezorgen voor servicebeurten.

Het ontzorgen geldt ook voor de verhuurtak van de fietsen, e-bikes en scooters; er wordt op locatie bezorgd en opgehaald, uiteraard met gratis omruilgarantie onderweg!

Sanders Tweewielers, De Ren 6, Groesbeek.

Open dag met rondleidingen door de kassen en proeverijen!

GROESSEN - Op zondag 26 juni houdt De Groene Schuur in Groessen een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. De streekwinkel is geopend en iedereen mag kijken in de kassen van de kwekerij, waar onder andere tropische groenten, vergeten groenten en pepers worden verbouwd. Ook de kookstudio en de wandeltuinen zijn te bezichtigen en er vinden proeverijen plaats.

Alle producten uit de kwekerij zijn dagelijks verkrijgbaar in de gezellige streekwinkel. Naast deze producten zijn er ook diverse streek- en huisgemaakte producten verkrijgbaar zoals: vruchtensappen, honing, streekwijnen, jam, chutney enzovoort. Allemaal puur natuur en erg lekker!

Heeft u zelf een moestuin dan kunt u op de open dag uw keuze maken uit diverse groente- en kruidenplanten en zaden en wordt voorzien van gedegen advies!

Ook bent u bij De Groene Schuur aan het juiste adres voor een heerlijk wekelijks groentepakket. Vraag naar info op de open dag!

In de kookstudio van De Groene Schuur kunt u terecht voor kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Tevens zijn er verschillende arrangementen mogelijk waarbij de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Deze arrangementen zijn uitermate geschikt voor een bedrijfs-, familie-, of vriendenuitje. Ook leuk om te doen in de vakantieperiode.

Op donderdag 18 juli om 19.30 uur staat er een Kroatische kookworkshop op de agenda. Meld u aan en kom genieten van de heerlijke smaken van dit populaire vakantieland!

Voor meer info bel: 0316 330718 of mail naar info@degroeneschuur.nl De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9B in Groessen. Web-site: www.degroeneschuur.nl of www.kokenindekas.nl.

23 / 24

Hoera feest want Donovan wordt
23 juni 5 jaar
Lieve Schat een fijne dag en
veel liefs van
Opa Luc en Oma Tinus en Essie

op 25 juni wordt Lisette alweer 30.
Van harte gefeliciteerd
van Xam en Johan

Deze (vrij) gezellige meid, die van een feestje houdt wordt 30 jaar!
Liefs de meiden.

Hiep hiep hoeraaaaa!
Wesley & Linda zijn nu een getrouwd echtpaar!
Veel geluk samen!
Liefs -xxx-

Ja mensen het is ongelofelijk
maar waar, deze knappe jongeman
wordt 25 juni 50 jaar!
Veel liefs,
Petra, Rick en Luuk

Lief en leed delen jullie samen
Een halve eeuw, 50 jaar
Jullie zijn het gouden paar
Gefeliciteerd.
Kinderen en kleinkinderen.

Oud . . . ben je bedonderd
50 is de helft van 100
Yvonne gefeliciteerd

Deze stoere jongen
wordt 23 juni 15 jaar
Djelano
Hartelijk gefeliciteerd
Opa en Oma Bouwman

Lieve Floor,
Van harte gefeliciteerd met het
behalen van je diploma, top!
Nu op naar Tilburg!
Liefs Mama en Peter

Ja, het is echt waar.
27 juni wordt John
75 jaar
Proficiat en nog vele jaren!

Sanne "Geslaagd"
Super
We zijn trots op jou
Gefeliciteerd
Liefs xxx
Oma's en Opa's

Patrick onze klusser,
is nu een 50 plusser!

70!
Alsnog van harte gefeliciteerd.
De fam.

Hiep hiep hoera
Ons zusje wordt 26 juni
30 Jaar!
Gefeliciteerd
Amanda en Simone